Subota, 20.09.2014.

23:14

Agencije nam "pojedu" 300 mil. €

Država sprema popis raznih tela kako bi se sprovelo gašenje nepotrebnih, a procenjuje se da takvih ima i do 170, pišu Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Agencije nam "pojedu" 300 mil. € IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

koja ste vi bruka i sramota

pre 9 godina

da li vas je sramota da u 21 veku, eri kompjutera, nemate spisak bilo cega? garantujem da nemate jos uvek spisak sluzbenih automobila!

Vera Nastasovic

pre 9 godina

Nemojte molim vas ovakvim tekstovima da učestvujete u prevari naroda. Ovo bi trebalo da uteši one kojima će smanjiti plate i penzije? uskoro kažete? A kada je to 2223. godine možda? Šta je vlada radila poslednje 3 gdine? što nešto do sada nisu uradili? Od toga nema ništa i vi to svi vrlo dobro znate, a saučestvujete u zaluđivanju naroda.

Pera Kalenić

pre 9 godina

MUP Srbije, uprava saobraćajne policije
Agencija za bezbednost saobraćaja
komitet za bezbednost saobraćaja

Ko šta ovde radi i zar sve to ne može da radi policija? Ko tu prima plate uz visoke penzije koje je pre toga zaradio? Sramna priča o reatestu gasnih uređaja na stotinama hiljada automobila nije zaboravljena, a nije samo reatest, jer po onom što su smislili ništa nije odgovaralo novim pravilima pa je sve moralo da se menja, potekla je od Agencije za bezbednost saobraćaja. Moj atest važio još tri godine, ali kažu retroaktivna primena uredbe, pa ti ne važi, plati. I? Retroaktivno zakonito? Tipujem 100% da ta agencija ima veze sa SPS. Ko će njih i sličnihda se otarasi da ovoj zemlji svane, A Vučić ih opet uveo u vladu. Pa pola ambasadora ne bi prošlo spiho testove, pre par godina koliko se sećam uhvatili na zapadu ženu konzula sa imunitetom kako krade, kleptomanija. Pa zar je to država, ozbiljna diplomatija, šta sve rade najbliži rođaci Slavice Đukić po Kragujevcu, po univerzitetu... SREDI I UREDI VUČIĆU, evo ti primera

Demokrata

pre 9 godina

Od svih agencija oni nasli da ukinu za hemikalije, jednu od najbitnijih. Ali ne slucajno, jer onda su dosle afere aflatoksin, trovanje pijace vode, razni sumnjivi prehrambeni proizvodi u prodaji, trovanja teskim metalima, potpuno nekontrolisano zagadjenje vazduha. Potpuno smo izlozeni raznim opasnim hemikalijama a da za to niko ne odgovara. Pitanje je kako ovaj narod to sve trpi i opet im daje podrsku.

Paja u luce cenzuri

pre 9 godina

Ako se dobro sećam u predizbornoj kampanji, za republičke izbore, ne ove poslednje, je bilo obećanje našeg vožda da će većina agencija biti zatvoreno. Obećanje je dao onaj koji se hvali da ispunjava obećanja. Koji je rezultat? Nesposibni diletanti nisu uspeli ni da popišu broj agencija. Prošlo je više od dve godine. Ovaj narod zaslužuje ove lažove i nesposobnjakoviće...

Petar Ekonomista

pre 9 godina

A sta se cekalo do sada sa revizijom broja agencija u Srbiji. Zasto srbija ima 300 agencija? To je daleko vise nego Evropa. Srbija na agencije trosi vise od pola milijarde Evra a oni nista ne rade ili cak sabotiraju Srbiju. U tim agencijama sede oni koji nisu Keltski Srbi vec su to oni koji su dosli iz Crne Gore i nemaju nikave veze sa Srbijom.

Ana

pre 9 godina

Medju tim Agencijama postoje i one koje za drzavu zaradjuju veliki novac, a koje drzava tretira isto kao one koje samo trose drzavne pare i imaju daleko vece plate od ovih samofinansirajucih.

ko koga ovde .. ?

pre 9 godina

"Država sprema popis.." - drugim rečima, ako je verovati ovom članku, oni posle više od 2 godine nisu uspeli da izbroje koliko tih agencija ima, a kamoli započeli nešto u smislu uklanjanja istih ?

кибо

pre 9 godina

Овакву вест очекујем следеће године: Туча на Сејшелима - Велика туча избила је данас на једној од најпознатијих плажа када су 2 запослена из Агенције за укидање непотребних агенција добацивали младићима из Националне Службе за Запошљавање и Агенције за подводна истраживања, теже повреде су спречене брзом реакцијом обезбеђења принца Вилијама и његове породице која проводи одмор на овој познатој острвској земљи.

milan djordjevic

pre 9 godina

Konacno pametan predlog koji je najavljivanpre nego sto je sns dosao na vlast.Naime,tada je bilo 181 agencija i prema sns.ovim podacima kada bi ugasili 150 bespotrebnih,ustedelo bi se 800 miliona evra godisnje.Cifra je boli glava.Npr,hrvatska ima 40 i kusur agencija i smanjuje ih i dalje.J edna Nemacka ih ima 30.ak koja je 10 puta veca od nas!Jos kad bi smanjili plate svim beneficiranim pandurima,vojnim licima,sebi samima,onda ne bi bilo potrebe smanjivati plate i penzije sirotinji i polu sirotinji.Znaju oni sami al niko ne dira u osinjak iz kojeg je i on sam stvoren

Ro-bot

pre 9 godina

Pazi ti sta su genijalci nasli za shodno da zatvore:

"Tada je katanac stavljen na Nacionalnu turističku razvojnu korporaciju, Fond za zaštitu životne sredine, agencije za energetsku efikasnost i za hemikalije,..."

To su valjda jedine stvarno korisne agencije, zbog toga pijemo mleko sa aflatoksinom, imamo zagadjene reke i zemlju, nemamo obnovljivu energiju, koristimo hemijske proizvode sumnjivog kvaliteta!!!

To je kao kad malo dete pokrije oci, pa misli da je problem nestao!

neko tamo

pre 9 godina

A ovi u NSZ imaju i 13. platu i kojekakve beneficije. A kako rade svoj posao, dovoljan bio bio jedan covek za jednim kompjuterom na jednom stolu pod jednom sljivom!

Otimač intelektualne svojine

pre 9 godina

Važno da je urlao do pucanja glasnica, kako će ih pozatvarati. Možda je bilo i biće gorih vlasti, ali većih i bestidnijih lažova, gotovo nezamislivo.

sasa jokic

pre 9 godina

"Uskoro" joooj Srbijo....3 godine su na vlasti, ni jednu agenciju nisu zatvorili, sto su obecavali.
Inace agencije su izmisljene pozicije za zaposljavanje partijskih ljudi, to im je jedina uloga.

ja i niko moj

pre 9 godina

Ne znam sta bi pametno napisao na celu ovu situaciju u kojoj se nalazimo,kad citas komentare po raznim novinama svi su protiv ove vlasti i ispada da niko nije glasao za njih,a oni eto slucajno vladaju vec 3 godine,svi govore cuti bice bolje a nama sve gore,tako da ispada tacna ona sala o 5 oktobru : 5 OKTOBRA SU NAS ZEZNULI,SU SE ZEZNULI,SMO SE ZEZNULI,tada je malo falilo da me izbace iz skole jer sam pobunio djake da strajkujemo dok Slobu neskinu sa vlasti,a danas ne vidim nikog ko bi pokrenuo neki gradjansi bunt

Luzer

pre 9 godina

Zapamtimo svi i još jednom i ponavimo da dobro sedne u glavice: u Srbiji se ne zarađuje radom, nego pozicijom. Hvala, to bi bilo sve i ne treba ti ništa više. Pozdrav.

tica

pre 9 godina

To nismo mogli sami da se setimo nego nam treba EU. A zar ne bi trebalo da postoji neka procedura da se, prilikom otvaranja agencije, utvrdi svrsishodnost i opravdanost iste. Time bi se sprecilo bespotrebno otvaranje.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Не дирај пројекат "реформатора" који само ...тек што није...их,а баш је хтео ...агенција за испитивање руда и губљење времена итд...а тек сад спаситељ,он ће све да реши,јер у све се разуме. "Друмови ће зажелети Турака,ал'Турака више бити неће".

draganChe

pre 9 godina

ne znam zasto uopste pominjete APR kad pricate o trosenju budzeta. APR niie budzetski korisnik vec je samofinansirajuca agencija. Ne trosi iz budzeta ni dinar. NI DINAR! E sad, prava reforma bi bila uspostavljanje istog modela finansiranja tamo gde je to moguce, poreska uprava na primer. Oni imaju 9000 zaposlenih. Uostalom, ova cifra od trista miliona, siguran sam da nije tacna. tu je sigurno dobar deo realnih troskova koje ne mozete da izbegnete. Neke agencije obavljaju vazne drzavne poslove. Nego, da se mi vratimo na sustinu. Ovo je sve mazanje ociju. Prava usteda je u MUP-u gde mozete slobodno da otpustite svakog drugog administrativnog radnika i time prestanete da mu dajete platu i dnevnice za mesecno dva sl. putovanja po belom svetu. A onda se jos i proda njegov sluzbeni auto pa se jos stedi na gorivu, odrzavanju itd. O da... tu ima viska zaposlenih nekoliko puta vise nego u svim agencijama zajedno. Dakle, poreska uprava i mup... usput su to i najgore i najneefikasnije drzavne ustanove

Filip

pre 9 godina

Agencija za posmatranje nebeskih tela radi normalno već par godina. Nemaju dvogled najobičniji, ali zato su im plate iznad proseka!?

h.

pre 9 godina

Cekajte, bre! Kakav popis?!!! Pa to je sve Vlada osnovala..znaci ne znaju ni sta su osnivali po skupstinskim sednicama.. Lud, zbunjen...normalnog nigde...

jack

pre 9 godina

Agencije su Eldorado za partijski kadar a vlastima ne pada na pamet da ih diraju već smanjuju plate i penzije. Zato ove mere neće imati nikakve efekte sem pada produktivnosti u javnom sektoru koja je ionako bedna.
Trebalo je ukidati partijsku državu koja je nastala najvećim delom posle 5.10.2000 godine. Prvo to, pa tek onda mogu da krenu istinske reforme jer mere štednje same po sebi nisu nikakva reforma..

Jelena

pre 9 godina

Nadajmo se da će zaista nešto preduzeti. Trebalo bi javno reći kolike su plate u tim agencijama jer je poznato da u nekima od njih prelaze 100 hiljada dinara za obične službenike. Zanimljivo je i da se ne zna koja se odakle finansira jer nisu sve na budžetu. Inspekcija rada bi imala dosta posla kad bi počela da proverava i da li su pravni akti tih agencija usaglašeni sa novim Zakonom o radu i sl. Samo treba da se pokrenu.
Neverni Toma

VOLIM DEVEDESETE

pre 9 godina

To su obećali od kad i ništa, prstom nisu mrdnuli a i neće. Daj bože da ih ne otvore još koju.
Ah da i sve one su u BG.

Dr.

pre 9 godina

A da se primeni jedan drugi pristup, koristi se za dizajn nosecih struktura u mehanici: Zatvoris slavinu i ne placas nikome nista. Ko hoce pare za platu projekte, da dodje sam da trazi i da objasni za sta mu treba. I tako jedno po jedno ostane samo ono sto stvarno ima neku funkciju a ostali na socijalu.
(Marko, 21. septembar 2014 09:42)

Marko, ovo je dobar pristup. Nazalost ne postoji volja da se on primeni u Srbiji.
Takav pristup se vec decenijama primenjuje na zapadu.
Vi ste postavili pravu dijagnozu, predlozili ste veoma adekvatan lek ali se bojim da bolesnik odbija da ga primi. Zasto, pa priroda bolesti je takva.

Todor

pre 9 godina

@Nisam clan SNS ali mi nije jasno sto napadate Vucica kada su sve (170 agencija) osnovano za vreme diktarure Borisa Tadica. On (Vucic) sada treba da ispravlja krive Drine i zato je kriv.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Homo politicus, 21. septembar 2014 09:47)
Pa 2012 godine su rekli da ce ih pogasiti,od 170 agencija ugaseno 7.Vucic nema sta da ispoljava krive drine vec da ih sve pogasi jer je to redovan posao vec uposljenih u ministarstvu i jedinicama lokalne samouprave,nikakvih agencija.Problem je sto ih je previse a otpremnine su brutalno velike.
Naj bitnije je spreciti da se nakon otpremnine isti zaposljavaju u drzavnom aparatu

007

pre 9 godina

Ogroman broj agencija po sistemu copy-paste treba jednostavno ugasiti. Merilo za njihovo postojanje treba da bude samo koliko su one zaista potrebne Srbiji. Čitav ovaj proces gašenja bi morao da bude zaista brz ukoliko mislimo da uštedimo, što znači da on ne može da se prolongira.

advokat

pre 9 godina

Naravno da mnoge agencije treba ukinuti i naravno da u svakoj od njih ima ljudi koji ne rade mnogo, ali toga ima i u privatnim kompanijama. Međutim neke agencije treba i ostaviti jer rade svoj posao dobro. Advokat sam preko 20 godina i vrlo često imam posla u APR. Da li vi znate kako je izgledala i koliko je trajala registracija firme pre nego sto je osnovana APR!? O korupciji i da ne govorim. Danas taj posao završim za 2 dana, i uz to dobijem i PIB. Uz to na sajtu imaju sve podatke besplatno. Nikada nisam imao utisak da se tamo ne radi. Naravno da uvek ima prostora da to bude još bolje, ali budimo relani gde je to u odnosu na mnoge druge institucije. Za prosek plata ne znam, ono što znam je da moja sekretarica sa nezavršenim fakultetom ima duplo veću platu od devojke koja radi na šalteru.

mapet

pre 9 godina

U prosveti npr. imamo, pored ministarstva, dva saveta sa ukupno 64 zaposlena, dva zavoda sa ne zna se koliko zaposlenih i agenciju sa takodje nepoznatim brojem zaposlenih. Znaci, u SRBIJI se 6 tela bavi prosvetom! Svi su na budzetu sa tim da se agencija kao finansira, pretezno, od korisnika usluga agencije. Da mi je da vidim tog ko svojim parama koristi usluge vrhunskih strucnjaka u agenciji. Sve su to opet narodne pare.

Marko

pre 9 godina

A da se primeni jedan drugi pristup, koristi se za dizajn nosecih struktura u mehanici: Zatvoris slvinu i ne placas nikome nista. Ko hoce pare za platu projekte, da dodje sam da trazi i da objasni za sta mu treba. I tako jedno po jedno ostane samo ono sto stvarno ima neku funkciju a ostali na socijalu.

darko

pre 9 godina

Prvo krenite od Dinkićeve "SIEPE", to je bunar bez dna, koji je dotični osnovao da bi na račun države (preko budžeta) sebi i svojoj stranci dizao rejting. Pošto je URS (konačno) uklonjen iz srpske poltike, nije mi jasno šta se do sada čekalo.

Ivica milenkovic

pre 9 godina

Trebalo je poceti sa viskom radnika u javnom sektoru pa nastaviti do penzionera.Aleksinac koji je mali grad ima 20 radnika u biblioteci(ne verujem da izdaju20 knjiga).Postoji ogroman visak radne snage koju cuvamo i koja ovu zemlju gura u sto vecu krizu,potpuno nepotrebnih ovoj ekonomiji.Resite ih kao i privredu zatvori nepotrebno.

Homo politicus

pre 9 godina

Nisam clan SNS ali mi nije jasno sto napadate Vucica kada su sve (170 agencija) osnovano za vreme diktarure Borisa Tadica. On (Vucic) sada treba da ispravlja krive Drine i zato je kriv.

opet najava najave

pre 9 godina

Je l' ti beše popis agencija kojim su se zamazivale oči sredinom 2012. Evo treću godinu nema ni famoznog popisa. Popis i šta onda... Ništa, kao do sada. Nova koordinaciona tela za korupciju, agencije, putovanja na Mauricijus, Južnu Afriku, teraj sve po starom...

abc

pre 9 godina

Deja vu...

Znaci memorija prosecnog srpskog glasaca iznosi 2 godine, ako ne i manje, ma sigurno i manje... Ponavljaju obecanja vec izrecena. Ma super bre, na svake 2 godine da ugase po 7 agencija i jedno 2086-te godine cemo imati broj agencija kao neka drzava od par stotina miliona gradjana...

Ali ne, pisu se komentari: "Ja sam ubedjen u istrajnost i pozrtvovanost naseg premijera Aleksandra Vucica koji ce da bla bla bla..."

SIlvester

pre 9 godina

Država nakon 25 godina, 15 godina, zadnjih 2.5 godina, zadnjih 6 meseci - tek planira da spremi popis zaposlenih u agencijama... dobro, kapiram, ajde nosite se bando pokvarenih licemernih provokatora.

erazmo beogradski

pre 9 godina

Ako se dobro sećam vesti od pre godinu dana, agencija ima preko 200 i obećano je ukidanje preko 100, a rečeno je da na njih i slične (ne)vladine tvorevine odlazi daleko više para nego što se štedi solidarnim porezom... :(

dejan

pre 9 godina

SNS je došao na vlast obaćanjima o zatvaranju agencija, uspostavljanju reda u javnom sektoru i nepopularnim merama. Zašto se čekalo tri godine umesto da se odmah radilo na tome? Linija manjeg otpora. Šta nas briga, te milijarde duga će da vraćaju neke buduće generacije.

Da na ovu temu upotrebim metaforu.
Kada se gangrena proširi jedini lek je amputacija. Antibiotik možda može samo da uspori širenje gangrene ali ne i da je zaustavi ili otkloni.

mikin

pre 9 godina

"Agencije nam "pojedu" 300 mil. €"
----------------------------------
Pa to je vise od iznosa koji se dobija secom penzija i plata!
ps. nadam se da ce ekipa kad-tad odgovarati za ovakve poteze.

ZoranNS

pre 9 godina

Optužujem držAvu da plaća birokratski aparat za nerad, ne samo da ne zna broj agencija, ne zna ni broj službenih vozila, ni ko i kako ih koristi, ne znaju ni broj objekata u državnom vlasništvu, ne znaju ni sa kojom površinom poljoprivredng zemljišta država raspolaže, ne znaju ko i kako troši pare slate na Kosovo, ne znaju koliko država ima zaposlenih, ALI ZNAJU DA IMAJU PENZIONERE KOJE TREBA OPLJAČKATI.

bora

pre 9 godina

'Ex sns',kada bi samo znao koliko si u pravu!?Ne postoji glomaznija,rogobatnija,smešnija i besmislenija agencija od NSZ!! U ovom vremenu i okolnostima,svakom gradu je potrebno naviše 3 radnika u tom Birou i 20m kvadradnih,ništa više!!To što oni preuzimaju druge funkcije (takodje besmislene),je čist blef.Onaj ko njih ukine,pokazaće da ozbiljno misli!!!

Steva

pre 9 godina

Pa dobro prebrojaćete sve nepotrebne agencije i onda šta? Onda će Aca Vučić reći da se ne mogu otpustiti jer je meka srca i onda udri po penzionerima i sirotinji koja radi za 25-30.000 din? Nemate vi ni želju a ni volju za tako nešto, džabe smo vas izabrali jer nam samo traćite dragoceno vreme i novac

Bic Boziji

pre 9 godina

Na Zapadu svake godine oni koji su na budzetu dostavljaju Izvestaje o radu u protekloj godini i plan rada za narednu tako da se ocjenjuje za svaku pojedinacno da li je opravdala novac i svoje postojanje i da li ce dobiti za narednu godinu ili biti odbijena i ugasena.

Šumadinac

pre 9 godina

blablablablabla....samo pricate i nista ne radite.prosle su dve godine,nista niste uradili.smanjujete plate lekarima,uciteljima,profesorima,smanjujete penzije za koje su ljudi radili ceo zivot,a partijski kadar u agencijama i nepotrebnim drzavnim organima popisujete dve godine?!? sram vas bilo!

jocaskljoca

pre 9 godina

A ja se dobro secam Vuciceve kampanje pre 2godine. Sto puta je pomenuo da ce ukinuti oko 120 agencije! Kako stoje stvari pojavile su se neke nove tipa Agencija za saradnju sa Marsovcima!

Bob Rock

pre 9 godina

Mare, APR je jedina agencija u Srbiji koja je dobila pozitivnu ocenu od strane gradjana. Ne kazem da tu ima viska zaposlenih bar duplo. Npr u Zeleznicama Srbije ima vise zaposlenih pravnika, nego u ustavnom sudu srbije. Drzavne firme su takodje leglo stranackog zaposljavanja.

Mira

pre 9 godina

E pa trebalo bi ugasiti te agencije, i videtu kuda nestaju pare, po hiljadu evra se placaju ljudi koji nista ne rade. A ne da meni, koja predajem matematiku u gimnaziji, i ubih se da zainteresujem ucenike i da im objasnim, sve to za malu platu, i onda mi jos smanjuju 10%. Mislim stvarno...

ZoranNS

pre 9 godina

"koliki su im troškovi, kolike plate dele i šta zapravo rade." ali najvažniji kriterijum će biti, "ko od naših tamo radi, da ne ostane slučajno bez posla".

Balkanac

pre 9 godina

Важно да се чувају партијска радна места. У кампањи сви спомињете деполитизацију друштва. Потом позапошљавате по општинама још свог кадра. Оно што је још најгнусније, смањујете пензије од којих живи три генерације.

jaran

pre 9 godina

Toliko broj puta muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle, sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina, sve po sistemu provizije od 40%.

Pera Trta

pre 9 godina

Pa nece valjda ministarstva da se mesaju u svoj posao? Otvore lepo agencije za sve i svasta pa nek se oni zamlacuju. Kad god ne znas kako da resis neki problem otvoris agenciju i da te Bog vidi. Jos i zaposlis gomilu segamegatrendovaca, smanjis nezaposlenost, milina!
Ko je vama kriv pa ste ucili neke tamo fizike, hemije, masinstva, gradjevine... Kome to jos treba. Samo menadzeri i to ovi iskusni sa masterima, tasterima, flasterima... sto ni stado ovaca preko dzade ne bi umeli da prevedu. Boze kako nama nema nade ni spasa u ovoj drzavi i kako je malo ko svestan toga. Ne moze ni kuka i motika da nam pomognu jer su se svi uhvatili tableta i laptopa. Nema ko da potegne bagri preko ledja. A ja sam odvec star da bi vam pomogao...

Ž pu

pre 9 godina

ako ima agencija za krštenje jarića, veoma bih rado prihvatio posao. imam višegodišnje iskustvo čekanja na birou, i fakultetsku diplomu. gde da šaljem cv.

stop oženjeni.

ivanka

pre 9 godina

u Nemackoj sa 82 miliona stanovnika i milion puta jacom ekonomijom postoji SEST agencija a u Banana Srbiji sa 7,3 miliona stanovnika 176 agencija !! Nama je samo spas da neki meteor padne na Srbiju i da nas pocisti kao dinosauruse nekada jer ova nasa tuga i jad predugo traju a izlaz se ne vidi....

mile

pre 9 godina

A jedna od ukinutih je Agencija za hemikalije. Toj agenciji sam morao da prijavim i dokumentujem svaku hemikaliju koju uvozim, sastojci, upotreba, skladištenje i najvažnije, način uklanjanja toksične ambalaže. A sad mogu da uvozim šta hoću. Po mom mišljenju, najbitnija agencija, a ugašena. Da li je to slučajno?!!!

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Vučić za dve i po godine koliko vlada je zadužio Srbiju za 7,5 milijardi evra. Zaposlio čovek 30,000 novih kadrova po celoj Srbiji...:)

Što me majko ne rodi za evrointegraciju

pre 9 godina

Agencija za skrining, pa agencija za izveštaje EU, pa agencija za izjave EU, pa agencija za poglavlje 1, pa za poglavlje 2, pa za poglavlje 3... gle, eto 35 agencija za 35 poglavlja, pa agencija za evropsku perspektivu, agencija za evropsku budućnost, agencija za fondove EU, agencija za ambasadore EU, pa onda agencija za putovanja u Brisel, agencija za izvestioca, agencija za komesare EU....

Alesia

pre 9 godina

Ove Agencije i Kamcelarije koje rade na usaglasavanju propisa sa EU ha ha.
Tamo rade najgori studenti sa fakulteta sa privilegijama kao da su Bogom dani. Njima nisu uskracena putovanja u inostranstvo na obuke. Uvek su smesteni u luksuznim hotelima i jos dnevnice.
Covece, taj posao je kao godisnji odmor.
Njih ne sme niko da dira jer rade na EU projektima.
Gadi mi se sve to

1,2,3,4,5............170?

pre 9 godina

Odlična vest, samo kako će ministarka Kori sve to izbrojati? Stalno nešto broji, a nikako da izbroji. Možda treba neka agnecija za brojanje?

Agencija za zaposljavanje lepilaca plakata pred izbore

pre 9 godina

Zalosni komentari!
Bez agencija bi smo bili,obicna balkanska zemlja!
Ovako smo rame uz rame,sa najrazvijenijim zemljama na svetu!

Neshvatljivo je,kako jos uvek nije osnovana Agencija za svemirska istrazivanja,jer bi time pokazali,koliko nam je stalo do nauke!

Cak i da ukinu sve Agencije,zaposlene ce pripojiti srodnim ministarstvima,a gradjani Srbije ce to sve placati iz svog dzepa,kao i do sada.

U zemlji Srbiji,niko ko je zaposlen po stranackoj liniji,nikad nece dobiti otkaz,jer su po tom pitanju sve stranke jedinstvene.

Sve po principu,ja tvoje ne diram kad sam na vlasti,a isto ocekujem kad ti dodjes na vlast!

Principijelni su nema sta,a mi to placamo,dok...

the Blue

pre 9 godina

Tek posle dve ipo godine su se setili...
Samo mlacenje prazne slame i mucenje sapunice- tamo rade novi i novi i novi botovi vladajuceg i proslovladajuceg rezima.

pex

pre 9 godina

Vucicu, vazno je da je Vlada donela odluku o smanjenju plata i penzija EKSPRESNO, tu nema trika da omanete..ali zato umesto da se isto tako ekapresno ustedelo 300 miliona vi cete tek da popisujete ko odvlaci tolike pare, pa kada popisete onda ces ti da hukces i uzdises dok o tome budes izvestio narod ali ces verovatno opravdati njihovo postojanje jer, aman, drzava ne bi ovako fantasticno funkcionisala bez svih njih...sljam..

risus sardonicus

pre 9 godina

ej 300 miliona eura, to je 1/4 kredita za vojsku, to je 100 miliona vise od arapskog kredita za navodnjavanje, to su hiljade montaznih kuca za poplavljene, novac za pravljenje nasipa, za podsticaje malih i srednjih preduzeca, za opremu za vatrogasce i hitnu pomoc, za lecenje dece, za pomoc socijalno ugrozenih, za razvoj nauke... mogao bih do sutra da nabrajam.

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Svaka vlast namerno neguje Javni sektor kako bi uvek imali sigurne glasove. Ako jedan radi u agenciji, taj navuče celu familiju, ortake...eto 6,7 glasova. Ako zaseku budžetlije odoše sa vlasti(osveta). Pa penzioneri su poznati da uvek glasaju za vlast.

Silver Surfer

pre 9 godina

Za dve godine ce utvrditi tacan broj agencija, za kreiranje strategije za njihovo gasanje bice potrebno jos dve, a izrada akcionog plana trajace takodje dve godine, a potom ce biti osnovana Agencija za gasanje agencija koja bi posle dve godine uhodavanja trebalo da resi pitanje nepotrebnih agencija. Budite strpljivi. Kod naprednjaka sve traje dve godine.

Zarko

pre 9 godina

Molim gradjane da ne veruju u ove informacije i da imaju puno poverenja u Vladu Republike Srbije na čelu sa Vučićem Aleksandrom. :'( tuga

kad nesto uradite javite, do tada cutite

pre 9 godina

Bice ovo kao i sto su na sva zvona objavili da ko ima vise funkcija da da ostavku do 17. septembra, eto prodje i taj dan a mediji ne objavise ni jedno ime.
Nista ja njima vise ne verujem pa cak i to da kazu da je sutra nedelja, samo nas lazu i podizu pritisak da od ono malo sto nam ostane posle dzeparenja kupujemo bensedine.

iznogud

pre 9 godina

Ukinuti RHMZ,ionako ne umeju da spece poplave i veliku kolicinu padavina,a pritom imaju i realan fakultet(NEOPROSTIVO).

Agencija je pravo resenje za zaposljavanje SNS doktora,menadjerki i poslovnih izuzetnika. (Milan, 20. septembar 2014 23:57)

Da su mediji ispratili rad RHMZ znao bi da je ista agencija pododila tacne vodostaje reka sto znaci i poplave 3-4 dana pre nego sto su se desile.... Za to je cak dobila velika priznanja svetskih strucnjaka....

Sto se same teme tice jednostavna reforma agencija i nadleznosti kancelarija bi dovelo do otpustanja ljudi koji inace ne rade nista u istim sluzbama i time se ne bi sacuvao socijalni mir sigurno ali se ne bi smanjivale plate i penzije ljudima koji su posteno radili i iste zaradili.... Radicu uskoro u privatnom sektoru pa me ovo ne dotice ali kao gradanina me i te kako dotice kuda idu pare od mog poreza!

Vaše ime

pre 9 godina

Ja se iskreno nadam da će se desiti epski potop i uštedeti vam vreme i trud ko popisa pa jbt kad ne znamo ni koliko agencija imamo i nismo za bolje nego da nas sve odnese voda.

samurai

pre 9 godina

znam da smo ranije imali pre par godina agenciju za istrazivanje pomorskih nesreca. covece mastao sam radni dan u toj agenciji. dodjes sednes igras fifu na ps 3 ili assassins creed koj sta voli popijes kafu pa kuci a prvog 120.000 na racunu. opaaa veselo

maree

pre 9 godina

U Agenciji za privredne registre rade 400 zaposlenih.Prosek plate oko 90000.Sve rodbinske i kumovske veze.Postoji i restoran u Brankovoj, plate oko 45000 kafe kuvarice, kuvari.Vecina nista ne rade , u kancelarijama po 4-5 a zgrada ima sest spratova.Ovi koji imaju preko 100000 skoro pa i ne rade nista, mozete ih videti po kaficima, po Knezu.Uposljavaju radnike jednom godisnje i to isto "preko veze" za rad na finansijskim izvestajima gde naravno je uslov pokazati ISKLJUCIVO diplomu srednje skole.

OpremDobro

pre 9 godina

Kako li smo ziveli pre ovih famoznih agencija... drzava mora da nije ni postojala... klasicno partijsko uhlebljenje... izvestaj odmah, koja, koliko, cemu doprinosi, svrha, profitabilnost, neophodnost postojanja! Jel je to nuklerna fizika?!

Milan

pre 9 godina

Smesta osnovati Agenciju za vetar,kisu i opste nevreme!!

Ukinuti RHMZ,ionako ne umeju da spece poplave i veliku kolicinu padavina,a pritom imaju i realan fakultet(NEOPROSTIVO).


Agencija je pravo resenje za zaposljavanje SNS doktora,menadjerki i poslovnih izuzetnika.

Vrana vrani oči ne vadi

pre 9 godina

Ko kaže da ne zatvaraju agencije..!!!
Pa ja znam da su zatvorili dve turističke agencije....
P.S. Obećanje glasaču radovanje

Nenad

pre 9 godina

E pa prvo je trebalo da rese te agencije i sva ostala izmisljena radna mesta koja se finansiraju iz budzeta, nenormalne troskove raznih voznih parkova i slicne rupe bez dna pa onda da smanjuju plate i penzije. Umesto da ukinu svaku mogucnost da neko dobija 2 ili 10 plata iz budzeta oni apeluju i mole. Niko to od prethodnih vladajucih garnitura nije uradio pa nece ni ova, to je vise nego sigurno s obzirom da im je glavna usteda u smanjivanju plata i penzija a da su rak rane budzeta ostale netaknute...pa mi imamo vise sluzbenih vozila od jedne Kine i vise agencija, i to mnogo, od jedne Nemacke.

ex sns

pre 9 godina

Treba ukinuti i NSZ jer poslove evidencije koje ta sluzba pretezno radi,mogu da obavljaju 3 hakera sa 3 lap topa.Koncept kakav mi ovde u vezi posla imamo je na nivou utopije.A sve te sluzbe imaju i Upravne ili nadzorne odbore i na desetina hiljada stranacki udomljenih kadrova i koloko sve to nas kosta? Osim toga,stranke zaposljavaju a ne Nsz,valjda je to i svevisnjem jasno,bar po onome sto je rekao na Rts pre neko vece.
Imamo oko 176 Agencija i sve su u Bgd.
Na sve strane treba ukidati nepotrebne troskove a paralelno sa tim afirmisati preduzetnistvo,ali ne kao sto sad radi Sns povecanjem poreza i nameta,nego da se svaki novi privatnik oslobodi poreza bar 2 godine kao pocetnik.
Sve u svemu, nisam optimista,drzava se ponasa ko pijani milioner a ne kao covek sto je ostao bez posla.

Mirko

pre 9 godina

Kada pročitaš da će se krajem ove godine i cele sledeće prebrojati i analizirati agencije, a da one koštaju 300 mil. evra godišnje, nameće se pitanje zašto je potrebno toliko vremena?
Ovo je Vučić najavio u predizbornoj kampanji, da je popisivao po jednu dnevno, već su trebale biti popisane.
Izgleda da su ministarstva prilično neefikasna u radu. Da je kod njih slučaj kao sa ličnim kartama. Uvedeš računare, digitalno fotografisanje i ostale savremene stvari i nastanu redovi i gužve. Nikada neće stići onu ženicu sa pečatom i presom, dve nitne na sliku, predaš u 9 gotova lična karta u 11.
U dilemi sam da li su ljudi koji tamo rade nekompetentni ili oni koji treba da organizuju rad (ministri).

samurai

pre 9 godina

znam da smo ranije imali pre par godina agenciju za istrazivanje pomorskih nesreca. covece mastao sam radni dan u toj agenciji. dodjes sednes igras fifu na ps 3 ili assassins creed koj sta voli popijes kafu pa kuci a prvog 120.000 na racunu. opaaa veselo

Vaše ime

pre 9 godina

Ja se iskreno nadam da će se desiti epski potop i uštedeti vam vreme i trud ko popisa pa jbt kad ne znamo ni koliko agencija imamo i nismo za bolje nego da nas sve odnese voda.

maree

pre 9 godina

U Agenciji za privredne registre rade 400 zaposlenih.Prosek plate oko 90000.Sve rodbinske i kumovske veze.Postoji i restoran u Brankovoj, plate oko 45000 kafe kuvarice, kuvari.Vecina nista ne rade , u kancelarijama po 4-5 a zgrada ima sest spratova.Ovi koji imaju preko 100000 skoro pa i ne rade nista, mozete ih videti po kaficima, po Knezu.Uposljavaju radnike jednom godisnje i to isto "preko veze" za rad na finansijskim izvestajima gde naravno je uslov pokazati ISKLJUCIVO diplomu srednje skole.

Milan

pre 9 godina

Smesta osnovati Agenciju za vetar,kisu i opste nevreme!!

Ukinuti RHMZ,ionako ne umeju da spece poplave i veliku kolicinu padavina,a pritom imaju i realan fakultet(NEOPROSTIVO).


Agencija je pravo resenje za zaposljavanje SNS doktora,menadjerki i poslovnih izuzetnika.

Mirko

pre 9 godina

Kada pročitaš da će se krajem ove godine i cele sledeće prebrojati i analizirati agencije, a da one koštaju 300 mil. evra godišnje, nameće se pitanje zašto je potrebno toliko vremena?
Ovo je Vučić najavio u predizbornoj kampanji, da je popisivao po jednu dnevno, već su trebale biti popisane.
Izgleda da su ministarstva prilično neefikasna u radu. Da je kod njih slučaj kao sa ličnim kartama. Uvedeš računare, digitalno fotografisanje i ostale savremene stvari i nastanu redovi i gužve. Nikada neće stići onu ženicu sa pečatom i presom, dve nitne na sliku, predaš u 9 gotova lična karta u 11.
U dilemi sam da li su ljudi koji tamo rade nekompetentni ili oni koji treba da organizuju rad (ministri).

ex sns

pre 9 godina

Treba ukinuti i NSZ jer poslove evidencije koje ta sluzba pretezno radi,mogu da obavljaju 3 hakera sa 3 lap topa.Koncept kakav mi ovde u vezi posla imamo je na nivou utopije.A sve te sluzbe imaju i Upravne ili nadzorne odbore i na desetina hiljada stranacki udomljenih kadrova i koloko sve to nas kosta? Osim toga,stranke zaposljavaju a ne Nsz,valjda je to i svevisnjem jasno,bar po onome sto je rekao na Rts pre neko vece.
Imamo oko 176 Agencija i sve su u Bgd.
Na sve strane treba ukidati nepotrebne troskove a paralelno sa tim afirmisati preduzetnistvo,ali ne kao sto sad radi Sns povecanjem poreza i nameta,nego da se svaki novi privatnik oslobodi poreza bar 2 godine kao pocetnik.
Sve u svemu, nisam optimista,drzava se ponasa ko pijani milioner a ne kao covek sto je ostao bez posla.

Vrana vrani oči ne vadi

pre 9 godina

Ko kaže da ne zatvaraju agencije..!!!
Pa ja znam da su zatvorili dve turističke agencije....
P.S. Obećanje glasaču radovanje

OpremDobro

pre 9 godina

Kako li smo ziveli pre ovih famoznih agencija... drzava mora da nije ni postojala... klasicno partijsko uhlebljenje... izvestaj odmah, koja, koliko, cemu doprinosi, svrha, profitabilnost, neophodnost postojanja! Jel je to nuklerna fizika?!

Nenad

pre 9 godina

E pa prvo je trebalo da rese te agencije i sva ostala izmisljena radna mesta koja se finansiraju iz budzeta, nenormalne troskove raznih voznih parkova i slicne rupe bez dna pa onda da smanjuju plate i penzije. Umesto da ukinu svaku mogucnost da neko dobija 2 ili 10 plata iz budzeta oni apeluju i mole. Niko to od prethodnih vladajucih garnitura nije uradio pa nece ni ova, to je vise nego sigurno s obzirom da im je glavna usteda u smanjivanju plata i penzija a da su rak rane budzeta ostale netaknute...pa mi imamo vise sluzbenih vozila od jedne Kine i vise agencija, i to mnogo, od jedne Nemacke.

Šumadinac

pre 9 godina

blablablablabla....samo pricate i nista ne radite.prosle su dve godine,nista niste uradili.smanjujete plate lekarima,uciteljima,profesorima,smanjujete penzije za koje su ljudi radili ceo zivot,a partijski kadar u agencijama i nepotrebnim drzavnim organima popisujete dve godine?!? sram vas bilo!

abc

pre 9 godina

Deja vu...

Znaci memorija prosecnog srpskog glasaca iznosi 2 godine, ako ne i manje, ma sigurno i manje... Ponavljaju obecanja vec izrecena. Ma super bre, na svake 2 godine da ugase po 7 agencija i jedno 2086-te godine cemo imati broj agencija kao neka drzava od par stotina miliona gradjana...

Ali ne, pisu se komentari: "Ja sam ubedjen u istrajnost i pozrtvovanost naseg premijera Aleksandra Vucica koji ce da bla bla bla..."

ZoranNS

pre 9 godina

Optužujem držAvu da plaća birokratski aparat za nerad, ne samo da ne zna broj agencija, ne zna ni broj službenih vozila, ni ko i kako ih koristi, ne znaju ni broj objekata u državnom vlasništvu, ne znaju ni sa kojom površinom poljoprivredng zemljišta država raspolaže, ne znaju ko i kako troši pare slate na Kosovo, ne znaju koliko država ima zaposlenih, ALI ZNAJU DA IMAJU PENZIONERE KOJE TREBA OPLJAČKATI.

SIlvester

pre 9 godina

Država nakon 25 godina, 15 godina, zadnjih 2.5 godina, zadnjih 6 meseci - tek planira da spremi popis zaposlenih u agencijama... dobro, kapiram, ajde nosite se bando pokvarenih licemernih provokatora.

jocaskljoca

pre 9 godina

A ja se dobro secam Vuciceve kampanje pre 2godine. Sto puta je pomenuo da ce ukinuti oko 120 agencije! Kako stoje stvari pojavile su se neke nove tipa Agencija za saradnju sa Marsovcima!

Filip

pre 9 godina

Agencija za posmatranje nebeskih tela radi normalno već par godina. Nemaju dvogled najobičniji, ali zato su im plate iznad proseka!?

mikin

pre 9 godina

"Agencije nam "pojedu" 300 mil. €"
----------------------------------
Pa to je vise od iznosa koji se dobija secom penzija i plata!
ps. nadam se da ce ekipa kad-tad odgovarati za ovakve poteze.

dejan

pre 9 godina

SNS je došao na vlast obaćanjima o zatvaranju agencija, uspostavljanju reda u javnom sektoru i nepopularnim merama. Zašto se čekalo tri godine umesto da se odmah radilo na tome? Linija manjeg otpora. Šta nas briga, te milijarde duga će da vraćaju neke buduće generacije.

Da na ovu temu upotrebim metaforu.
Kada se gangrena proširi jedini lek je amputacija. Antibiotik možda može samo da uspori širenje gangrene ali ne i da je zaustavi ili otkloni.

1,2,3,4,5............170?

pre 9 godina

Odlična vest, samo kako će ministarka Kori sve to izbrojati? Stalno nešto broji, a nikako da izbroji. Možda treba neka agnecija za brojanje?

Steva

pre 9 godina

Pa dobro prebrojaćete sve nepotrebne agencije i onda šta? Onda će Aca Vučić reći da se ne mogu otpustiti jer je meka srca i onda udri po penzionerima i sirotinji koja radi za 25-30.000 din? Nemate vi ni želju a ni volju za tako nešto, džabe smo vas izabrali jer nam samo traćite dragoceno vreme i novac

Bob Rock

pre 9 godina

Mare, APR je jedina agencija u Srbiji koja je dobila pozitivnu ocenu od strane gradjana. Ne kazem da tu ima viska zaposlenih bar duplo. Npr u Zeleznicama Srbije ima vise zaposlenih pravnika, nego u ustavnom sudu srbije. Drzavne firme su takodje leglo stranackog zaposljavanja.

erazmo beogradski

pre 9 godina

Ako se dobro sećam vesti od pre godinu dana, agencija ima preko 200 i obećano je ukidanje preko 100, a rečeno je da na njih i slične (ne)vladine tvorevine odlazi daleko više para nego što se štedi solidarnim porezom... :(

jack

pre 9 godina

Agencije su Eldorado za partijski kadar a vlastima ne pada na pamet da ih diraju već smanjuju plate i penzije. Zato ove mere neće imati nikakve efekte sem pada produktivnosti u javnom sektoru koja je ionako bedna.
Trebalo je ukidati partijsku državu koja je nastala najvećim delom posle 5.10.2000 godine. Prvo to, pa tek onda mogu da krenu istinske reforme jer mere štednje same po sebi nisu nikakva reforma..

ivanka

pre 9 godina

u Nemackoj sa 82 miliona stanovnika i milion puta jacom ekonomijom postoji SEST agencija a u Banana Srbiji sa 7,3 miliona stanovnika 176 agencija !! Nama je samo spas da neki meteor padne na Srbiju i da nas pocisti kao dinosauruse nekada jer ova nasa tuga i jad predugo traju a izlaz se ne vidi....

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Vučić za dve i po godine koliko vlada je zadužio Srbiju za 7,5 milijardi evra. Zaposlio čovek 30,000 novih kadrova po celoj Srbiji...:)

mile

pre 9 godina

A jedna od ukinutih je Agencija za hemikalije. Toj agenciji sam morao da prijavim i dokumentujem svaku hemikaliju koju uvozim, sastojci, upotreba, skladištenje i najvažnije, način uklanjanja toksične ambalaže. A sad mogu da uvozim šta hoću. Po mom mišljenju, najbitnija agencija, a ugašena. Da li je to slučajno?!!!

VOLIM DEVEDESETE

pre 9 godina

To su obećali od kad i ništa, prstom nisu mrdnuli a i neće. Daj bože da ih ne otvore još koju.
Ah da i sve one su u BG.

Silver Surfer

pre 9 godina

Za dve godine ce utvrditi tacan broj agencija, za kreiranje strategije za njihovo gasanje bice potrebno jos dve, a izrada akcionog plana trajace takodje dve godine, a potom ce biti osnovana Agencija za gasanje agencija koja bi posle dve godine uhodavanja trebalo da resi pitanje nepotrebnih agencija. Budite strpljivi. Kod naprednjaka sve traje dve godine.

Agencija za zaposljavanje lepilaca plakata pred izbore

pre 9 godina

Zalosni komentari!
Bez agencija bi smo bili,obicna balkanska zemlja!
Ovako smo rame uz rame,sa najrazvijenijim zemljama na svetu!

Neshvatljivo je,kako jos uvek nije osnovana Agencija za svemirska istrazivanja,jer bi time pokazali,koliko nam je stalo do nauke!

Cak i da ukinu sve Agencije,zaposlene ce pripojiti srodnim ministarstvima,a gradjani Srbije ce to sve placati iz svog dzepa,kao i do sada.

U zemlji Srbiji,niko ko je zaposlen po stranackoj liniji,nikad nece dobiti otkaz,jer su po tom pitanju sve stranke jedinstvene.

Sve po principu,ja tvoje ne diram kad sam na vlasti,a isto ocekujem kad ti dodjes na vlast!

Principijelni su nema sta,a mi to placamo,dok...

ZoranNS

pre 9 godina

"koliki su im troškovi, kolike plate dele i šta zapravo rade." ali najvažniji kriterijum će biti, "ko od naših tamo radi, da ne ostane slučajno bez posla".

risus sardonicus

pre 9 godina

ej 300 miliona eura, to je 1/4 kredita za vojsku, to je 100 miliona vise od arapskog kredita za navodnjavanje, to su hiljade montaznih kuca za poplavljene, novac za pravljenje nasipa, za podsticaje malih i srednjih preduzeca, za opremu za vatrogasce i hitnu pomoc, za lecenje dece, za pomoc socijalno ugrozenih, za razvoj nauke... mogao bih do sutra da nabrajam.

Pera Trta

pre 9 godina

Pa nece valjda ministarstva da se mesaju u svoj posao? Otvore lepo agencije za sve i svasta pa nek se oni zamlacuju. Kad god ne znas kako da resis neki problem otvoris agenciju i da te Bog vidi. Jos i zaposlis gomilu segamegatrendovaca, smanjis nezaposlenost, milina!
Ko je vama kriv pa ste ucili neke tamo fizike, hemije, masinstva, gradjevine... Kome to jos treba. Samo menadzeri i to ovi iskusni sa masterima, tasterima, flasterima... sto ni stado ovaca preko dzade ne bi umeli da prevedu. Boze kako nama nema nade ni spasa u ovoj drzavi i kako je malo ko svestan toga. Ne moze ni kuka i motika da nam pomognu jer su se svi uhvatili tableta i laptopa. Nema ko da potegne bagri preko ledja. A ja sam odvec star da bi vam pomogao...

Balkanac

pre 9 godina

Важно да се чувају партијска радна места. У кампањи сви спомињете деполитизацију друштва. Потом позапошљавате по општинама још свог кадра. Оно што је још најгнусније, смањујете пензије од којих живи три генерације.

pex

pre 9 godina

Vucicu, vazno je da je Vlada donela odluku o smanjenju plata i penzija EKSPRESNO, tu nema trika da omanete..ali zato umesto da se isto tako ekapresno ustedelo 300 miliona vi cete tek da popisujete ko odvlaci tolike pare, pa kada popisete onda ces ti da hukces i uzdises dok o tome budes izvestio narod ali ces verovatno opravdati njihovo postojanje jer, aman, drzava ne bi ovako fantasticno funkcionisala bez svih njih...sljam..

bora

pre 9 godina

'Ex sns',kada bi samo znao koliko si u pravu!?Ne postoji glomaznija,rogobatnija,smešnija i besmislenija agencija od NSZ!! U ovom vremenu i okolnostima,svakom gradu je potrebno naviše 3 radnika u tom Birou i 20m kvadradnih,ništa više!!To što oni preuzimaju druge funkcije (takodje besmislene),je čist blef.Onaj ko njih ukine,pokazaće da ozbiljno misli!!!

Mira

pre 9 godina

E pa trebalo bi ugasiti te agencije, i videtu kuda nestaju pare, po hiljadu evra se placaju ljudi koji nista ne rade. A ne da meni, koja predajem matematiku u gimnaziji, i ubih se da zainteresujem ucenike i da im objasnim, sve to za malu platu, i onda mi jos smanjuju 10%. Mislim stvarno...

Što me majko ne rodi za evrointegraciju

pre 9 godina

Agencija za skrining, pa agencija za izveštaje EU, pa agencija za izjave EU, pa agencija za poglavlje 1, pa za poglavlje 2, pa za poglavlje 3... gle, eto 35 agencija za 35 poglavlja, pa agencija za evropsku perspektivu, agencija za evropsku budućnost, agencija za fondove EU, agencija za ambasadore EU, pa onda agencija za putovanja u Brisel, agencija za izvestioca, agencija za komesare EU....

Bic Boziji

pre 9 godina

Na Zapadu svake godine oni koji su na budzetu dostavljaju Izvestaje o radu u protekloj godini i plan rada za narednu tako da se ocjenjuje za svaku pojedinacno da li je opravdala novac i svoje postojanje i da li ce dobiti za narednu godinu ili biti odbijena i ugasena.

Alesia

pre 9 godina

Ove Agencije i Kamcelarije koje rade na usaglasavanju propisa sa EU ha ha.
Tamo rade najgori studenti sa fakulteta sa privilegijama kao da su Bogom dani. Njima nisu uskracena putovanja u inostranstvo na obuke. Uvek su smesteni u luksuznim hotelima i jos dnevnice.
Covece, taj posao je kao godisnji odmor.
Njih ne sme niko da dira jer rade na EU projektima.
Gadi mi se sve to

h.

pre 9 godina

Cekajte, bre! Kakav popis?!!! Pa to je sve Vlada osnovala..znaci ne znaju ni sta su osnivali po skupstinskim sednicama.. Lud, zbunjen...normalnog nigde...

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Svaka vlast namerno neguje Javni sektor kako bi uvek imali sigurne glasove. Ako jedan radi u agenciji, taj navuče celu familiju, ortake...eto 6,7 glasova. Ako zaseku budžetlije odoše sa vlasti(osveta). Pa penzioneri su poznati da uvek glasaju za vlast.

Ž pu

pre 9 godina

ako ima agencija za krštenje jarića, veoma bih rado prihvatio posao. imam višegodišnje iskustvo čekanja na birou, i fakultetsku diplomu. gde da šaljem cv.

stop oženjeni.

opet najava najave

pre 9 godina

Je l' ti beše popis agencija kojim su se zamazivale oči sredinom 2012. Evo treću godinu nema ni famoznog popisa. Popis i šta onda... Ništa, kao do sada. Nova koordinaciona tela za korupciju, agencije, putovanja na Mauricijus, Južnu Afriku, teraj sve po starom...

Ivica milenkovic

pre 9 godina

Trebalo je poceti sa viskom radnika u javnom sektoru pa nastaviti do penzionera.Aleksinac koji je mali grad ima 20 radnika u biblioteci(ne verujem da izdaju20 knjiga).Postoji ogroman visak radne snage koju cuvamo i koja ovu zemlju gura u sto vecu krizu,potpuno nepotrebnih ovoj ekonomiji.Resite ih kao i privredu zatvori nepotrebno.

jaran

pre 9 godina

Toliko broj puta muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle, sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina, sve po sistemu provizije od 40%.

sasa jokic

pre 9 godina

"Uskoro" joooj Srbijo....3 godine su na vlasti, ni jednu agenciju nisu zatvorili, sto su obecavali.
Inace agencije su izmisljene pozicije za zaposljavanje partijskih ljudi, to im je jedina uloga.

darko

pre 9 godina

Prvo krenite od Dinkićeve "SIEPE", to je bunar bez dna, koji je dotični osnovao da bi na račun države (preko budžeta) sebi i svojoj stranci dizao rejting. Pošto je URS (konačno) uklonjen iz srpske poltike, nije mi jasno šta se do sada čekalo.

kad nesto uradite javite, do tada cutite

pre 9 godina

Bice ovo kao i sto su na sva zvona objavili da ko ima vise funkcija da da ostavku do 17. septembra, eto prodje i taj dan a mediji ne objavise ni jedno ime.
Nista ja njima vise ne verujem pa cak i to da kazu da je sutra nedelja, samo nas lazu i podizu pritisak da od ono malo sto nam ostane posle dzeparenja kupujemo bensedine.

mapet

pre 9 godina

U prosveti npr. imamo, pored ministarstva, dva saveta sa ukupno 64 zaposlena, dva zavoda sa ne zna se koliko zaposlenih i agenciju sa takodje nepoznatim brojem zaposlenih. Znaci, u SRBIJI se 6 tela bavi prosvetom! Svi su na budzetu sa tim da se agencija kao finansira, pretezno, od korisnika usluga agencije. Da mi je da vidim tog ko svojim parama koristi usluge vrhunskih strucnjaka u agenciji. Sve su to opet narodne pare.

the Blue

pre 9 godina

Tek posle dve ipo godine su se setili...
Samo mlacenje prazne slame i mucenje sapunice- tamo rade novi i novi i novi botovi vladajuceg i proslovladajuceg rezima.

Zarko

pre 9 godina

Molim gradjane da ne veruju u ove informacije i da imaju puno poverenja u Vladu Republike Srbije na čelu sa Vučićem Aleksandrom. :'( tuga

Marko

pre 9 godina

A da se primeni jedan drugi pristup, koristi se za dizajn nosecih struktura u mehanici: Zatvoris slvinu i ne placas nikome nista. Ko hoce pare za platu projekte, da dodje sam da trazi i da objasni za sta mu treba. I tako jedno po jedno ostane samo ono sto stvarno ima neku funkciju a ostali na socijalu.

Otimač intelektualne svojine

pre 9 godina

Važno da je urlao do pucanja glasnica, kako će ih pozatvarati. Možda je bilo i biće gorih vlasti, ali većih i bestidnijih lažova, gotovo nezamislivo.

iznogud

pre 9 godina

Ukinuti RHMZ,ionako ne umeju da spece poplave i veliku kolicinu padavina,a pritom imaju i realan fakultet(NEOPROSTIVO).

Agencija je pravo resenje za zaposljavanje SNS doktora,menadjerki i poslovnih izuzetnika. (Milan, 20. septembar 2014 23:57)

Da su mediji ispratili rad RHMZ znao bi da je ista agencija pododila tacne vodostaje reka sto znaci i poplave 3-4 dana pre nego sto su se desile.... Za to je cak dobila velika priznanja svetskih strucnjaka....

Sto se same teme tice jednostavna reforma agencija i nadleznosti kancelarija bi dovelo do otpustanja ljudi koji inace ne rade nista u istim sluzbama i time se ne bi sacuvao socijalni mir sigurno ali se ne bi smanjivale plate i penzije ljudima koji su posteno radili i iste zaradili.... Radicu uskoro u privatnom sektoru pa me ovo ne dotice ali kao gradanina me i te kako dotice kuda idu pare od mog poreza!

advokat

pre 9 godina

Naravno da mnoge agencije treba ukinuti i naravno da u svakoj od njih ima ljudi koji ne rade mnogo, ali toga ima i u privatnim kompanijama. Međutim neke agencije treba i ostaviti jer rade svoj posao dobro. Advokat sam preko 20 godina i vrlo često imam posla u APR. Da li vi znate kako je izgledala i koliko je trajala registracija firme pre nego sto je osnovana APR!? O korupciji i da ne govorim. Danas taj posao završim za 2 dana, i uz to dobijem i PIB. Uz to na sajtu imaju sve podatke besplatno. Nikada nisam imao utisak da se tamo ne radi. Naravno da uvek ima prostora da to bude još bolje, ali budimo relani gde je to u odnosu na mnoge druge institucije. Za prosek plata ne znam, ono što znam je da moja sekretarica sa nezavršenim fakultetom ima duplo veću platu od devojke koja radi na šalteru.

Luzer

pre 9 godina

Zapamtimo svi i još jednom i ponavimo da dobro sedne u glavice: u Srbiji se ne zarađuje radom, nego pozicijom. Hvala, to bi bilo sve i ne treba ti ništa više. Pozdrav.

ko koga ovde .. ?

pre 9 godina

"Država sprema popis.." - drugim rečima, ako je verovati ovom članku, oni posle više od 2 godine nisu uspeli da izbroje koliko tih agencija ima, a kamoli započeli nešto u smislu uklanjanja istih ?

Ro-bot

pre 9 godina

Pazi ti sta su genijalci nasli za shodno da zatvore:

"Tada je katanac stavljen na Nacionalnu turističku razvojnu korporaciju, Fond za zaštitu životne sredine, agencije za energetsku efikasnost i za hemikalije,..."

To su valjda jedine stvarno korisne agencije, zbog toga pijemo mleko sa aflatoksinom, imamo zagadjene reke i zemlju, nemamo obnovljivu energiju, koristimo hemijske proizvode sumnjivog kvaliteta!!!

To je kao kad malo dete pokrije oci, pa misli da je problem nestao!

Paja u luce cenzuri

pre 9 godina

Ako se dobro sećam u predizbornoj kampanji, za republičke izbore, ne ove poslednje, je bilo obećanje našeg vožda da će većina agencija biti zatvoreno. Obećanje je dao onaj koji se hvali da ispunjava obećanja. Koji je rezultat? Nesposibni diletanti nisu uspeli ni da popišu broj agencija. Prošlo je više od dve godine. Ovaj narod zaslužuje ove lažove i nesposobnjakoviće...

neko tamo

pre 9 godina

A ovi u NSZ imaju i 13. platu i kojekakve beneficije. A kako rade svoj posao, dovoljan bio bio jedan covek za jednim kompjuterom na jednom stolu pod jednom sljivom!

draganChe

pre 9 godina

ne znam zasto uopste pominjete APR kad pricate o trosenju budzeta. APR niie budzetski korisnik vec je samofinansirajuca agencija. Ne trosi iz budzeta ni dinar. NI DINAR! E sad, prava reforma bi bila uspostavljanje istog modela finansiranja tamo gde je to moguce, poreska uprava na primer. Oni imaju 9000 zaposlenih. Uostalom, ova cifra od trista miliona, siguran sam da nije tacna. tu je sigurno dobar deo realnih troskova koje ne mozete da izbegnete. Neke agencije obavljaju vazne drzavne poslove. Nego, da se mi vratimo na sustinu. Ovo je sve mazanje ociju. Prava usteda je u MUP-u gde mozete slobodno da otpustite svakog drugog administrativnog radnika i time prestanete da mu dajete platu i dnevnice za mesecno dva sl. putovanja po belom svetu. A onda se jos i proda njegov sluzbeni auto pa se jos stedi na gorivu, odrzavanju itd. O da... tu ima viska zaposlenih nekoliko puta vise nego u svim agencijama zajedno. Dakle, poreska uprava i mup... usput su to i najgore i najneefikasnije drzavne ustanove

Todor

pre 9 godina

@Nisam clan SNS ali mi nije jasno sto napadate Vucica kada su sve (170 agencija) osnovano za vreme diktarure Borisa Tadica. On (Vucic) sada treba da ispravlja krive Drine i zato je kriv.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Homo politicus, 21. septembar 2014 09:47)
Pa 2012 godine su rekli da ce ih pogasiti,od 170 agencija ugaseno 7.Vucic nema sta da ispoljava krive drine vec da ih sve pogasi jer je to redovan posao vec uposljenih u ministarstvu i jedinicama lokalne samouprave,nikakvih agencija.Problem je sto ih je previse a otpremnine su brutalno velike.
Naj bitnije je spreciti da se nakon otpremnine isti zaposljavaju u drzavnom aparatu

tica

pre 9 godina

To nismo mogli sami da se setimo nego nam treba EU. A zar ne bi trebalo da postoji neka procedura da se, prilikom otvaranja agencije, utvrdi svrsishodnost i opravdanost iste. Time bi se sprecilo bespotrebno otvaranje.

ja i niko moj

pre 9 godina

Ne znam sta bi pametno napisao na celu ovu situaciju u kojoj se nalazimo,kad citas komentare po raznim novinama svi su protiv ove vlasti i ispada da niko nije glasao za njih,a oni eto slucajno vladaju vec 3 godine,svi govore cuti bice bolje a nama sve gore,tako da ispada tacna ona sala o 5 oktobru : 5 OKTOBRA SU NAS ZEZNULI,SU SE ZEZNULI,SMO SE ZEZNULI,tada je malo falilo da me izbace iz skole jer sam pobunio djake da strajkujemo dok Slobu neskinu sa vlasti,a danas ne vidim nikog ko bi pokrenuo neki gradjansi bunt

кибо

pre 9 godina

Овакву вест очекујем следеће године: Туча на Сејшелима - Велика туча избила је данас на једној од најпознатијих плажа када су 2 запослена из Агенције за укидање непотребних агенција добацивали младићима из Националне Службе за Запошљавање и Агенције за подводна истраживања, теже повреде су спречене брзом реакцијом обезбеђења принца Вилијама и његове породице која проводи одмор на овој познатој острвској земљи.

Dr.

pre 9 godina

A da se primeni jedan drugi pristup, koristi se za dizajn nosecih struktura u mehanici: Zatvoris slavinu i ne placas nikome nista. Ko hoce pare za platu projekte, da dodje sam da trazi i da objasni za sta mu treba. I tako jedno po jedno ostane samo ono sto stvarno ima neku funkciju a ostali na socijalu.
(Marko, 21. septembar 2014 09:42)

Marko, ovo je dobar pristup. Nazalost ne postoji volja da se on primeni u Srbiji.
Takav pristup se vec decenijama primenjuje na zapadu.
Vi ste postavili pravu dijagnozu, predlozili ste veoma adekvatan lek ali se bojim da bolesnik odbija da ga primi. Zasto, pa priroda bolesti je takva.

007

pre 9 godina

Ogroman broj agencija po sistemu copy-paste treba jednostavno ugasiti. Merilo za njihovo postojanje treba da bude samo koliko su one zaista potrebne Srbiji. Čitav ovaj proces gašenja bi morao da bude zaista brz ukoliko mislimo da uštedimo, što znači da on ne može da se prolongira.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Не дирај пројекат "реформатора" који само ...тек што није...их,а баш је хтео ...агенција за испитивање руда и губљење времена итд...а тек сад спаситељ,он ће све да реши,јер у све се разуме. "Друмови ће зажелети Турака,ал'Турака више бити неће".

Jelena

pre 9 godina

Nadajmo se da će zaista nešto preduzeti. Trebalo bi javno reći kolike su plate u tim agencijama jer je poznato da u nekima od njih prelaze 100 hiljada dinara za obične službenike. Zanimljivo je i da se ne zna koja se odakle finansira jer nisu sve na budžetu. Inspekcija rada bi imala dosta posla kad bi počela da proverava i da li su pravni akti tih agencija usaglašeni sa novim Zakonom o radu i sl. Samo treba da se pokrenu.
Neverni Toma

milan djordjevic

pre 9 godina

Konacno pametan predlog koji je najavljivanpre nego sto je sns dosao na vlast.Naime,tada je bilo 181 agencija i prema sns.ovim podacima kada bi ugasili 150 bespotrebnih,ustedelo bi se 800 miliona evra godisnje.Cifra je boli glava.Npr,hrvatska ima 40 i kusur agencija i smanjuje ih i dalje.J edna Nemacka ih ima 30.ak koja je 10 puta veca od nas!Jos kad bi smanjili plate svim beneficiranim pandurima,vojnim licima,sebi samima,onda ne bi bilo potrebe smanjivati plate i penzije sirotinji i polu sirotinji.Znaju oni sami al niko ne dira u osinjak iz kojeg je i on sam stvoren

Petar Ekonomista

pre 9 godina

A sta se cekalo do sada sa revizijom broja agencija u Srbiji. Zasto srbija ima 300 agencija? To je daleko vise nego Evropa. Srbija na agencije trosi vise od pola milijarde Evra a oni nista ne rade ili cak sabotiraju Srbiju. U tim agencijama sede oni koji nisu Keltski Srbi vec su to oni koji su dosli iz Crne Gore i nemaju nikave veze sa Srbijom.

Demokrata

pre 9 godina

Od svih agencija oni nasli da ukinu za hemikalije, jednu od najbitnijih. Ali ne slucajno, jer onda su dosle afere aflatoksin, trovanje pijace vode, razni sumnjivi prehrambeni proizvodi u prodaji, trovanja teskim metalima, potpuno nekontrolisano zagadjenje vazduha. Potpuno smo izlozeni raznim opasnim hemikalijama a da za to niko ne odgovara. Pitanje je kako ovaj narod to sve trpi i opet im daje podrsku.

Ana

pre 9 godina

Medju tim Agencijama postoje i one koje za drzavu zaradjuju veliki novac, a koje drzava tretira isto kao one koje samo trose drzavne pare i imaju daleko vece plate od ovih samofinansirajucih.

Homo politicus

pre 9 godina

Nisam clan SNS ali mi nije jasno sto napadate Vucica kada su sve (170 agencija) osnovano za vreme diktarure Borisa Tadica. On (Vucic) sada treba da ispravlja krive Drine i zato je kriv.

Pera Kalenić

pre 9 godina

MUP Srbije, uprava saobraćajne policije
Agencija za bezbednost saobraćaja
komitet za bezbednost saobraćaja

Ko šta ovde radi i zar sve to ne može da radi policija? Ko tu prima plate uz visoke penzije koje je pre toga zaradio? Sramna priča o reatestu gasnih uređaja na stotinama hiljada automobila nije zaboravljena, a nije samo reatest, jer po onom što su smislili ništa nije odgovaralo novim pravilima pa je sve moralo da se menja, potekla je od Agencije za bezbednost saobraćaja. Moj atest važio još tri godine, ali kažu retroaktivna primena uredbe, pa ti ne važi, plati. I? Retroaktivno zakonito? Tipujem 100% da ta agencija ima veze sa SPS. Ko će njih i sličnihda se otarasi da ovoj zemlji svane, A Vučić ih opet uveo u vladu. Pa pola ambasadora ne bi prošlo spiho testove, pre par godina koliko se sećam uhvatili na zapadu ženu konzula sa imunitetom kako krade, kleptomanija. Pa zar je to država, ozbiljna diplomatija, šta sve rade najbliži rođaci Slavice Đukić po Kragujevcu, po univerzitetu... SREDI I UREDI VUČIĆU, evo ti primera

koja ste vi bruka i sramota

pre 9 godina

da li vas je sramota da u 21 veku, eri kompjutera, nemate spisak bilo cega? garantujem da nemate jos uvek spisak sluzbenih automobila!

Vera Nastasovic

pre 9 godina

Nemojte molim vas ovakvim tekstovima da učestvujete u prevari naroda. Ovo bi trebalo da uteši one kojima će smanjiti plate i penzije? uskoro kažete? A kada je to 2223. godine možda? Šta je vlada radila poslednje 3 gdine? što nešto do sada nisu uradili? Od toga nema ništa i vi to svi vrlo dobro znate, a saučestvujete u zaluđivanju naroda.

Homo politicus

pre 9 godina

Nisam clan SNS ali mi nije jasno sto napadate Vucica kada su sve (170 agencija) osnovano za vreme diktarure Borisa Tadica. On (Vucic) sada treba da ispravlja krive Drine i zato je kriv.

maree

pre 9 godina

U Agenciji za privredne registre rade 400 zaposlenih.Prosek plate oko 90000.Sve rodbinske i kumovske veze.Postoji i restoran u Brankovoj, plate oko 45000 kafe kuvarice, kuvari.Vecina nista ne rade , u kancelarijama po 4-5 a zgrada ima sest spratova.Ovi koji imaju preko 100000 skoro pa i ne rade nista, mozete ih videti po kaficima, po Knezu.Uposljavaju radnike jednom godisnje i to isto "preko veze" za rad na finansijskim izvestajima gde naravno je uslov pokazati ISKLJUCIVO diplomu srednje skole.

advokat

pre 9 godina

Naravno da mnoge agencije treba ukinuti i naravno da u svakoj od njih ima ljudi koji ne rade mnogo, ali toga ima i u privatnim kompanijama. Međutim neke agencije treba i ostaviti jer rade svoj posao dobro. Advokat sam preko 20 godina i vrlo često imam posla u APR. Da li vi znate kako je izgledala i koliko je trajala registracija firme pre nego sto je osnovana APR!? O korupciji i da ne govorim. Danas taj posao završim za 2 dana, i uz to dobijem i PIB. Uz to na sajtu imaju sve podatke besplatno. Nikada nisam imao utisak da se tamo ne radi. Naravno da uvek ima prostora da to bude još bolje, ali budimo relani gde je to u odnosu na mnoge druge institucije. Za prosek plata ne znam, ono što znam je da moja sekretarica sa nezavršenim fakultetom ima duplo veću platu od devojke koja radi na šalteru.

Milan

pre 9 godina

Smesta osnovati Agenciju za vetar,kisu i opste nevreme!!

Ukinuti RHMZ,ionako ne umeju da spece poplave i veliku kolicinu padavina,a pritom imaju i realan fakultet(NEOPROSTIVO).


Agencija je pravo resenje za zaposljavanje SNS doktora,menadjerki i poslovnih izuzetnika.

samurai

pre 9 godina

znam da smo ranije imali pre par godina agenciju za istrazivanje pomorskih nesreca. covece mastao sam radni dan u toj agenciji. dodjes sednes igras fifu na ps 3 ili assassins creed koj sta voli popijes kafu pa kuci a prvog 120.000 na racunu. opaaa veselo

draganChe

pre 9 godina

ne znam zasto uopste pominjete APR kad pricate o trosenju budzeta. APR niie budzetski korisnik vec je samofinansirajuca agencija. Ne trosi iz budzeta ni dinar. NI DINAR! E sad, prava reforma bi bila uspostavljanje istog modela finansiranja tamo gde je to moguce, poreska uprava na primer. Oni imaju 9000 zaposlenih. Uostalom, ova cifra od trista miliona, siguran sam da nije tacna. tu je sigurno dobar deo realnih troskova koje ne mozete da izbegnete. Neke agencije obavljaju vazne drzavne poslove. Nego, da se mi vratimo na sustinu. Ovo je sve mazanje ociju. Prava usteda je u MUP-u gde mozete slobodno da otpustite svakog drugog administrativnog radnika i time prestanete da mu dajete platu i dnevnice za mesecno dva sl. putovanja po belom svetu. A onda se jos i proda njegov sluzbeni auto pa se jos stedi na gorivu, odrzavanju itd. O da... tu ima viska zaposlenih nekoliko puta vise nego u svim agencijama zajedno. Dakle, poreska uprava i mup... usput su to i najgore i najneefikasnije drzavne ustanove

OpremDobro

pre 9 godina

Kako li smo ziveli pre ovih famoznih agencija... drzava mora da nije ni postojala... klasicno partijsko uhlebljenje... izvestaj odmah, koja, koliko, cemu doprinosi, svrha, profitabilnost, neophodnost postojanja! Jel je to nuklerna fizika?!

Ana

pre 9 godina

Medju tim Agencijama postoje i one koje za drzavu zaradjuju veliki novac, a koje drzava tretira isto kao one koje samo trose drzavne pare i imaju daleko vece plate od ovih samofinansirajucih.

ex sns

pre 9 godina

Treba ukinuti i NSZ jer poslove evidencije koje ta sluzba pretezno radi,mogu da obavljaju 3 hakera sa 3 lap topa.Koncept kakav mi ovde u vezi posla imamo je na nivou utopije.A sve te sluzbe imaju i Upravne ili nadzorne odbore i na desetina hiljada stranacki udomljenih kadrova i koloko sve to nas kosta? Osim toga,stranke zaposljavaju a ne Nsz,valjda je to i svevisnjem jasno,bar po onome sto je rekao na Rts pre neko vece.
Imamo oko 176 Agencija i sve su u Bgd.
Na sve strane treba ukidati nepotrebne troskove a paralelno sa tim afirmisati preduzetnistvo,ali ne kao sto sad radi Sns povecanjem poreza i nameta,nego da se svaki novi privatnik oslobodi poreza bar 2 godine kao pocetnik.
Sve u svemu, nisam optimista,drzava se ponasa ko pijani milioner a ne kao covek sto je ostao bez posla.

Nenad

pre 9 godina

E pa prvo je trebalo da rese te agencije i sva ostala izmisljena radna mesta koja se finansiraju iz budzeta, nenormalne troskove raznih voznih parkova i slicne rupe bez dna pa onda da smanjuju plate i penzije. Umesto da ukinu svaku mogucnost da neko dobija 2 ili 10 plata iz budzeta oni apeluju i mole. Niko to od prethodnih vladajucih garnitura nije uradio pa nece ni ova, to je vise nego sigurno s obzirom da im je glavna usteda u smanjivanju plata i penzija a da su rak rane budzeta ostale netaknute...pa mi imamo vise sluzbenih vozila od jedne Kine i vise agencija, i to mnogo, od jedne Nemacke.

Vrana vrani oči ne vadi

pre 9 godina

Ko kaže da ne zatvaraju agencije..!!!
Pa ja znam da su zatvorili dve turističke agencije....
P.S. Obećanje glasaču radovanje

Zarko

pre 9 godina

Molim gradjane da ne veruju u ove informacije i da imaju puno poverenja u Vladu Republike Srbije na čelu sa Vučićem Aleksandrom. :'( tuga

Agencija za zaposljavanje lepilaca plakata pred izbore

pre 9 godina

Zalosni komentari!
Bez agencija bi smo bili,obicna balkanska zemlja!
Ovako smo rame uz rame,sa najrazvijenijim zemljama na svetu!

Neshvatljivo je,kako jos uvek nije osnovana Agencija za svemirska istrazivanja,jer bi time pokazali,koliko nam je stalo do nauke!

Cak i da ukinu sve Agencije,zaposlene ce pripojiti srodnim ministarstvima,a gradjani Srbije ce to sve placati iz svog dzepa,kao i do sada.

U zemlji Srbiji,niko ko je zaposlen po stranackoj liniji,nikad nece dobiti otkaz,jer su po tom pitanju sve stranke jedinstvene.

Sve po principu,ja tvoje ne diram kad sam na vlasti,a isto ocekujem kad ti dodjes na vlast!

Principijelni su nema sta,a mi to placamo,dok...

Bob Rock

pre 9 godina

Mare, APR je jedina agencija u Srbiji koja je dobila pozitivnu ocenu od strane gradjana. Ne kazem da tu ima viska zaposlenih bar duplo. Npr u Zeleznicama Srbije ima vise zaposlenih pravnika, nego u ustavnom sudu srbije. Drzavne firme su takodje leglo stranackog zaposljavanja.

Mirko

pre 9 godina

Kada pročitaš da će se krajem ove godine i cele sledeće prebrojati i analizirati agencije, a da one koštaju 300 mil. evra godišnje, nameće se pitanje zašto je potrebno toliko vremena?
Ovo je Vučić najavio u predizbornoj kampanji, da je popisivao po jednu dnevno, već su trebale biti popisane.
Izgleda da su ministarstva prilično neefikasna u radu. Da je kod njih slučaj kao sa ličnim kartama. Uvedeš računare, digitalno fotografisanje i ostale savremene stvari i nastanu redovi i gužve. Nikada neće stići onu ženicu sa pečatom i presom, dve nitne na sliku, predaš u 9 gotova lična karta u 11.
U dilemi sam da li su ljudi koji tamo rade nekompetentni ili oni koji treba da organizuju rad (ministri).

bora

pre 9 godina

'Ex sns',kada bi samo znao koliko si u pravu!?Ne postoji glomaznija,rogobatnija,smešnija i besmislenija agencija od NSZ!! U ovom vremenu i okolnostima,svakom gradu je potrebno naviše 3 radnika u tom Birou i 20m kvadradnih,ništa više!!To što oni preuzimaju druge funkcije (takodje besmislene),je čist blef.Onaj ko njih ukine,pokazaće da ozbiljno misli!!!

erazmo beogradski

pre 9 godina

Ako se dobro sećam vesti od pre godinu dana, agencija ima preko 200 i obećano je ukidanje preko 100, a rečeno je da na njih i slične (ne)vladine tvorevine odlazi daleko više para nego što se štedi solidarnim porezom... :(

Ro-bot

pre 9 godina

Pazi ti sta su genijalci nasli za shodno da zatvore:

"Tada je katanac stavljen na Nacionalnu turističku razvojnu korporaciju, Fond za zaštitu životne sredine, agencije za energetsku efikasnost i za hemikalije,..."

To su valjda jedine stvarno korisne agencije, zbog toga pijemo mleko sa aflatoksinom, imamo zagadjene reke i zemlju, nemamo obnovljivu energiju, koristimo hemijske proizvode sumnjivog kvaliteta!!!

To je kao kad malo dete pokrije oci, pa misli da je problem nestao!

Vaše ime

pre 9 godina

Ja se iskreno nadam da će se desiti epski potop i uštedeti vam vreme i trud ko popisa pa jbt kad ne znamo ni koliko agencija imamo i nismo za bolje nego da nas sve odnese voda.

iznogud

pre 9 godina

Ukinuti RHMZ,ionako ne umeju da spece poplave i veliku kolicinu padavina,a pritom imaju i realan fakultet(NEOPROSTIVO).

Agencija je pravo resenje za zaposljavanje SNS doktora,menadjerki i poslovnih izuzetnika. (Milan, 20. septembar 2014 23:57)

Da su mediji ispratili rad RHMZ znao bi da je ista agencija pododila tacne vodostaje reka sto znaci i poplave 3-4 dana pre nego sto su se desile.... Za to je cak dobila velika priznanja svetskih strucnjaka....

Sto se same teme tice jednostavna reforma agencija i nadleznosti kancelarija bi dovelo do otpustanja ljudi koji inace ne rade nista u istim sluzbama i time se ne bi sacuvao socijalni mir sigurno ali se ne bi smanjivale plate i penzije ljudima koji su posteno radili i iste zaradili.... Radicu uskoro u privatnom sektoru pa me ovo ne dotice ali kao gradanina me i te kako dotice kuda idu pare od mog poreza!

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Vučić za dve i po godine koliko vlada je zadužio Srbiju za 7,5 milijardi evra. Zaposlio čovek 30,000 novih kadrova po celoj Srbiji...:)

mile

pre 9 godina

A jedna od ukinutih je Agencija za hemikalije. Toj agenciji sam morao da prijavim i dokumentujem svaku hemikaliju koju uvozim, sastojci, upotreba, skladištenje i najvažnije, način uklanjanja toksične ambalaže. A sad mogu da uvozim šta hoću. Po mom mišljenju, najbitnija agencija, a ugašena. Da li je to slučajno?!!!

Ž pu

pre 9 godina

ako ima agencija za krštenje jarića, veoma bih rado prihvatio posao. imam višegodišnje iskustvo čekanja na birou, i fakultetsku diplomu. gde da šaljem cv.

stop oženjeni.

Mira

pre 9 godina

E pa trebalo bi ugasiti te agencije, i videtu kuda nestaju pare, po hiljadu evra se placaju ljudi koji nista ne rade. A ne da meni, koja predajem matematiku u gimnaziji, i ubih se da zainteresujem ucenike i da im objasnim, sve to za malu platu, i onda mi jos smanjuju 10%. Mislim stvarno...

Steva

pre 9 godina

Pa dobro prebrojaćete sve nepotrebne agencije i onda šta? Onda će Aca Vučić reći da se ne mogu otpustiti jer je meka srca i onda udri po penzionerima i sirotinji koja radi za 25-30.000 din? Nemate vi ni želju a ni volju za tako nešto, džabe smo vas izabrali jer nam samo traćite dragoceno vreme i novac

dejan

pre 9 godina

SNS je došao na vlast obaćanjima o zatvaranju agencija, uspostavljanju reda u javnom sektoru i nepopularnim merama. Zašto se čekalo tri godine umesto da se odmah radilo na tome? Linija manjeg otpora. Šta nas briga, te milijarde duga će da vraćaju neke buduće generacije.

Da na ovu temu upotrebim metaforu.
Kada se gangrena proširi jedini lek je amputacija. Antibiotik možda može samo da uspori širenje gangrene ali ne i da je zaustavi ili otkloni.

darko

pre 9 godina

Prvo krenite od Dinkićeve "SIEPE", to je bunar bez dna, koji je dotični osnovao da bi na račun države (preko budžeta) sebi i svojoj stranci dizao rejting. Pošto je URS (konačno) uklonjen iz srpske poltike, nije mi jasno šta se do sada čekalo.

jack

pre 9 godina

Agencije su Eldorado za partijski kadar a vlastima ne pada na pamet da ih diraju već smanjuju plate i penzije. Zato ove mere neće imati nikakve efekte sem pada produktivnosti u javnom sektoru koja je ionako bedna.
Trebalo je ukidati partijsku državu koja je nastala najvećim delom posle 5.10.2000 godine. Prvo to, pa tek onda mogu da krenu istinske reforme jer mere štednje same po sebi nisu nikakva reforma..

Demokrata

pre 9 godina

Od svih agencija oni nasli da ukinu za hemikalije, jednu od najbitnijih. Ali ne slucajno, jer onda su dosle afere aflatoksin, trovanje pijace vode, razni sumnjivi prehrambeni proizvodi u prodaji, trovanja teskim metalima, potpuno nekontrolisano zagadjenje vazduha. Potpuno smo izlozeni raznim opasnim hemikalijama a da za to niko ne odgovara. Pitanje je kako ovaj narod to sve trpi i opet im daje podrsku.

kad nesto uradite javite, do tada cutite

pre 9 godina

Bice ovo kao i sto su na sva zvona objavili da ko ima vise funkcija da da ostavku do 17. septembra, eto prodje i taj dan a mediji ne objavise ni jedno ime.
Nista ja njima vise ne verujem pa cak i to da kazu da je sutra nedelja, samo nas lazu i podizu pritisak da od ono malo sto nam ostane posle dzeparenja kupujemo bensedine.

pex

pre 9 godina

Vucicu, vazno je da je Vlada donela odluku o smanjenju plata i penzija EKSPRESNO, tu nema trika da omanete..ali zato umesto da se isto tako ekapresno ustedelo 300 miliona vi cete tek da popisujete ko odvlaci tolike pare, pa kada popisete onda ces ti da hukces i uzdises dok o tome budes izvestio narod ali ces verovatno opravdati njihovo postojanje jer, aman, drzava ne bi ovako fantasticno funkcionisala bez svih njih...sljam..

the Blue

pre 9 godina

Tek posle dve ipo godine su se setili...
Samo mlacenje prazne slame i mucenje sapunice- tamo rade novi i novi i novi botovi vladajuceg i proslovladajuceg rezima.

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Svaka vlast namerno neguje Javni sektor kako bi uvek imali sigurne glasove. Ako jedan radi u agenciji, taj navuče celu familiju, ortake...eto 6,7 glasova. Ako zaseku budžetlije odoše sa vlasti(osveta). Pa penzioneri su poznati da uvek glasaju za vlast.

Silver Surfer

pre 9 godina

Za dve godine ce utvrditi tacan broj agencija, za kreiranje strategije za njihovo gasanje bice potrebno jos dve, a izrada akcionog plana trajace takodje dve godine, a potom ce biti osnovana Agencija za gasanje agencija koja bi posle dve godine uhodavanja trebalo da resi pitanje nepotrebnih agencija. Budite strpljivi. Kod naprednjaka sve traje dve godine.

Alesia

pre 9 godina

Ove Agencije i Kamcelarije koje rade na usaglasavanju propisa sa EU ha ha.
Tamo rade najgori studenti sa fakulteta sa privilegijama kao da su Bogom dani. Njima nisu uskracena putovanja u inostranstvo na obuke. Uvek su smesteni u luksuznim hotelima i jos dnevnice.
Covece, taj posao je kao godisnji odmor.
Njih ne sme niko da dira jer rade na EU projektima.
Gadi mi se sve to

Što me majko ne rodi za evrointegraciju

pre 9 godina

Agencija za skrining, pa agencija za izveštaje EU, pa agencija za izjave EU, pa agencija za poglavlje 1, pa za poglavlje 2, pa za poglavlje 3... gle, eto 35 agencija za 35 poglavlja, pa agencija za evropsku perspektivu, agencija za evropsku budućnost, agencija za fondove EU, agencija za ambasadore EU, pa onda agencija za putovanja u Brisel, agencija za izvestioca, agencija za komesare EU....

ivanka

pre 9 godina

u Nemackoj sa 82 miliona stanovnika i milion puta jacom ekonomijom postoji SEST agencija a u Banana Srbiji sa 7,3 miliona stanovnika 176 agencija !! Nama je samo spas da neki meteor padne na Srbiju i da nas pocisti kao dinosauruse nekada jer ova nasa tuga i jad predugo traju a izlaz se ne vidi....

Pera Trta

pre 9 godina

Pa nece valjda ministarstva da se mesaju u svoj posao? Otvore lepo agencije za sve i svasta pa nek se oni zamlacuju. Kad god ne znas kako da resis neki problem otvoris agenciju i da te Bog vidi. Jos i zaposlis gomilu segamegatrendovaca, smanjis nezaposlenost, milina!
Ko je vama kriv pa ste ucili neke tamo fizike, hemije, masinstva, gradjevine... Kome to jos treba. Samo menadzeri i to ovi iskusni sa masterima, tasterima, flasterima... sto ni stado ovaca preko dzade ne bi umeli da prevedu. Boze kako nama nema nade ni spasa u ovoj drzavi i kako je malo ko svestan toga. Ne moze ni kuka i motika da nam pomognu jer su se svi uhvatili tableta i laptopa. Nema ko da potegne bagri preko ledja. A ja sam odvec star da bi vam pomogao...

Šumadinac

pre 9 godina

blablablablabla....samo pricate i nista ne radite.prosle su dve godine,nista niste uradili.smanjujete plate lekarima,uciteljima,profesorima,smanjujete penzije za koje su ljudi radili ceo zivot,a partijski kadar u agencijama i nepotrebnim drzavnim organima popisujete dve godine?!? sram vas bilo!

jocaskljoca

pre 9 godina

A ja se dobro secam Vuciceve kampanje pre 2godine. Sto puta je pomenuo da ce ukinuti oko 120 agencije! Kako stoje stvari pojavile su se neke nove tipa Agencija za saradnju sa Marsovcima!

SIlvester

pre 9 godina

Država nakon 25 godina, 15 godina, zadnjih 2.5 godina, zadnjih 6 meseci - tek planira da spremi popis zaposlenih u agencijama... dobro, kapiram, ajde nosite se bando pokvarenih licemernih provokatora.

mikin

pre 9 godina

"Agencije nam "pojedu" 300 mil. €"
----------------------------------
Pa to je vise od iznosa koji se dobija secom penzija i plata!
ps. nadam se da ce ekipa kad-tad odgovarati za ovakve poteze.

ZoranNS

pre 9 godina

Optužujem držAvu da plaća birokratski aparat za nerad, ne samo da ne zna broj agencija, ne zna ni broj službenih vozila, ni ko i kako ih koristi, ne znaju ni broj objekata u državnom vlasništvu, ne znaju ni sa kojom površinom poljoprivredng zemljišta država raspolaže, ne znaju ko i kako troši pare slate na Kosovo, ne znaju koliko država ima zaposlenih, ALI ZNAJU DA IMAJU PENZIONERE KOJE TREBA OPLJAČKATI.

abc

pre 9 godina

Deja vu...

Znaci memorija prosecnog srpskog glasaca iznosi 2 godine, ako ne i manje, ma sigurno i manje... Ponavljaju obecanja vec izrecena. Ma super bre, na svake 2 godine da ugase po 7 agencija i jedno 2086-te godine cemo imati broj agencija kao neka drzava od par stotina miliona gradjana...

Ali ne, pisu se komentari: "Ja sam ubedjen u istrajnost i pozrtvovanost naseg premijera Aleksandra Vucica koji ce da bla bla bla..."

mapet

pre 9 godina

U prosveti npr. imamo, pored ministarstva, dva saveta sa ukupno 64 zaposlena, dva zavoda sa ne zna se koliko zaposlenih i agenciju sa takodje nepoznatim brojem zaposlenih. Znaci, u SRBIJI se 6 tela bavi prosvetom! Svi su na budzetu sa tim da se agencija kao finansira, pretezno, od korisnika usluga agencije. Da mi je da vidim tog ko svojim parama koristi usluge vrhunskih strucnjaka u agenciji. Sve su to opet narodne pare.

VOLIM DEVEDESETE

pre 9 godina

To su obećali od kad i ništa, prstom nisu mrdnuli a i neće. Daj bože da ih ne otvore još koju.
Ah da i sve one su u BG.

007

pre 9 godina

Ogroman broj agencija po sistemu copy-paste treba jednostavno ugasiti. Merilo za njihovo postojanje treba da bude samo koliko su one zaista potrebne Srbiji. Čitav ovaj proces gašenja bi morao da bude zaista brz ukoliko mislimo da uštedimo, što znači da on ne može da se prolongira.

sasa jokic

pre 9 godina

"Uskoro" joooj Srbijo....3 godine su na vlasti, ni jednu agenciju nisu zatvorili, sto su obecavali.
Inace agencije su izmisljene pozicije za zaposljavanje partijskih ljudi, to im je jedina uloga.

neko tamo

pre 9 godina

A ovi u NSZ imaju i 13. platu i kojekakve beneficije. A kako rade svoj posao, dovoljan bio bio jedan covek za jednim kompjuterom na jednom stolu pod jednom sljivom!

ja i niko moj

pre 9 godina

Ne znam sta bi pametno napisao na celu ovu situaciju u kojoj se nalazimo,kad citas komentare po raznim novinama svi su protiv ove vlasti i ispada da niko nije glasao za njih,a oni eto slucajno vladaju vec 3 godine,svi govore cuti bice bolje a nama sve gore,tako da ispada tacna ona sala o 5 oktobru : 5 OKTOBRA SU NAS ZEZNULI,SU SE ZEZNULI,SMO SE ZEZNULI,tada je malo falilo da me izbace iz skole jer sam pobunio djake da strajkujemo dok Slobu neskinu sa vlasti,a danas ne vidim nikog ko bi pokrenuo neki gradjansi bunt

Petar Ekonomista

pre 9 godina

A sta se cekalo do sada sa revizijom broja agencija u Srbiji. Zasto srbija ima 300 agencija? To je daleko vise nego Evropa. Srbija na agencije trosi vise od pola milijarde Evra a oni nista ne rade ili cak sabotiraju Srbiju. U tim agencijama sede oni koji nisu Keltski Srbi vec su to oni koji su dosli iz Crne Gore i nemaju nikave veze sa Srbijom.

risus sardonicus

pre 9 godina

ej 300 miliona eura, to je 1/4 kredita za vojsku, to je 100 miliona vise od arapskog kredita za navodnjavanje, to su hiljade montaznih kuca za poplavljene, novac za pravljenje nasipa, za podsticaje malih i srednjih preduzeca, za opremu za vatrogasce i hitnu pomoc, za lecenje dece, za pomoc socijalno ugrozenih, za razvoj nauke... mogao bih do sutra da nabrajam.

1,2,3,4,5............170?

pre 9 godina

Odlična vest, samo kako će ministarka Kori sve to izbrojati? Stalno nešto broji, a nikako da izbroji. Možda treba neka agnecija za brojanje?

jaran

pre 9 godina

Toliko broj puta muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle, sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina, sve po sistemu provizije od 40%.

Balkanac

pre 9 godina

Важно да се чувају партијска радна места. У кампањи сви спомињете деполитизацију друштва. Потом позапошљавате по општинама још свог кадра. Оно што је још најгнусније, смањујете пензије од којих живи три генерације.

ZoranNS

pre 9 godina

"koliki su im troškovi, kolike plate dele i šta zapravo rade." ali najvažniji kriterijum će biti, "ko od naših tamo radi, da ne ostane slučajno bez posla".

Bic Boziji

pre 9 godina

Na Zapadu svake godine oni koji su na budzetu dostavljaju Izvestaje o radu u protekloj godini i plan rada za narednu tako da se ocjenjuje za svaku pojedinacno da li je opravdala novac i svoje postojanje i da li ce dobiti za narednu godinu ili biti odbijena i ugasena.

Marko

pre 9 godina

A da se primeni jedan drugi pristup, koristi se za dizajn nosecih struktura u mehanici: Zatvoris slvinu i ne placas nikome nista. Ko hoce pare za platu projekte, da dodje sam da trazi i da objasni za sta mu treba. I tako jedno po jedno ostane samo ono sto stvarno ima neku funkciju a ostali na socijalu.

opet najava najave

pre 9 godina

Je l' ti beše popis agencija kojim su se zamazivale oči sredinom 2012. Evo treću godinu nema ni famoznog popisa. Popis i šta onda... Ništa, kao do sada. Nova koordinaciona tela za korupciju, agencije, putovanja na Mauricijus, Južnu Afriku, teraj sve po starom...

Ivica milenkovic

pre 9 godina

Trebalo je poceti sa viskom radnika u javnom sektoru pa nastaviti do penzionera.Aleksinac koji je mali grad ima 20 radnika u biblioteci(ne verujem da izdaju20 knjiga).Postoji ogroman visak radne snage koju cuvamo i koja ovu zemlju gura u sto vecu krizu,potpuno nepotrebnih ovoj ekonomiji.Resite ih kao i privredu zatvori nepotrebno.

Filip

pre 9 godina

Agencija za posmatranje nebeskih tela radi normalno već par godina. Nemaju dvogled najobičniji, ali zato su im plate iznad proseka!?

Jelena

pre 9 godina

Nadajmo se da će zaista nešto preduzeti. Trebalo bi javno reći kolike su plate u tim agencijama jer je poznato da u nekima od njih prelaze 100 hiljada dinara za obične službenike. Zanimljivo je i da se ne zna koja se odakle finansira jer nisu sve na budžetu. Inspekcija rada bi imala dosta posla kad bi počela da proverava i da li su pravni akti tih agencija usaglašeni sa novim Zakonom o radu i sl. Samo treba da se pokrenu.
Neverni Toma

Todor

pre 9 godina

@Nisam clan SNS ali mi nije jasno sto napadate Vucica kada su sve (170 agencija) osnovano za vreme diktarure Borisa Tadica. On (Vucic) sada treba da ispravlja krive Drine i zato je kriv.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Homo politicus, 21. septembar 2014 09:47)
Pa 2012 godine su rekli da ce ih pogasiti,od 170 agencija ugaseno 7.Vucic nema sta da ispoljava krive drine vec da ih sve pogasi jer je to redovan posao vec uposljenih u ministarstvu i jedinicama lokalne samouprave,nikakvih agencija.Problem je sto ih je previse a otpremnine su brutalno velike.
Naj bitnije je spreciti da se nakon otpremnine isti zaposljavaju u drzavnom aparatu

Dr.

pre 9 godina

A da se primeni jedan drugi pristup, koristi se za dizajn nosecih struktura u mehanici: Zatvoris slavinu i ne placas nikome nista. Ko hoce pare za platu projekte, da dodje sam da trazi i da objasni za sta mu treba. I tako jedno po jedno ostane samo ono sto stvarno ima neku funkciju a ostali na socijalu.
(Marko, 21. septembar 2014 09:42)

Marko, ovo je dobar pristup. Nazalost ne postoji volja da se on primeni u Srbiji.
Takav pristup se vec decenijama primenjuje na zapadu.
Vi ste postavili pravu dijagnozu, predlozili ste veoma adekvatan lek ali se bojim da bolesnik odbija da ga primi. Zasto, pa priroda bolesti je takva.

h.

pre 9 godina

Cekajte, bre! Kakav popis?!!! Pa to je sve Vlada osnovala..znaci ne znaju ni sta su osnivali po skupstinskim sednicama.. Lud, zbunjen...normalnog nigde...

tica

pre 9 godina

To nismo mogli sami da se setimo nego nam treba EU. A zar ne bi trebalo da postoji neka procedura da se, prilikom otvaranja agencije, utvrdi svrsishodnost i opravdanost iste. Time bi se sprecilo bespotrebno otvaranje.

Otimač intelektualne svojine

pre 9 godina

Važno da je urlao do pucanja glasnica, kako će ih pozatvarati. Možda je bilo i biće gorih vlasti, ali većih i bestidnijih lažova, gotovo nezamislivo.

Luzer

pre 9 godina

Zapamtimo svi i još jednom i ponavimo da dobro sedne u glavice: u Srbiji se ne zarađuje radom, nego pozicijom. Hvala, to bi bilo sve i ne treba ti ništa više. Pozdrav.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Не дирај пројекат "реформатора" који само ...тек што није...их,а баш је хтео ...агенција за испитивање руда и губљење времена итд...а тек сад спаситељ,он ће све да реши,јер у све се разуме. "Друмови ће зажелети Турака,ал'Турака више бити неће".

milan djordjevic

pre 9 godina

Konacno pametan predlog koji je najavljivanpre nego sto je sns dosao na vlast.Naime,tada je bilo 181 agencija i prema sns.ovim podacima kada bi ugasili 150 bespotrebnih,ustedelo bi se 800 miliona evra godisnje.Cifra je boli glava.Npr,hrvatska ima 40 i kusur agencija i smanjuje ih i dalje.J edna Nemacka ih ima 30.ak koja je 10 puta veca od nas!Jos kad bi smanjili plate svim beneficiranim pandurima,vojnim licima,sebi samima,onda ne bi bilo potrebe smanjivati plate i penzije sirotinji i polu sirotinji.Znaju oni sami al niko ne dira u osinjak iz kojeg je i on sam stvoren

ko koga ovde .. ?

pre 9 godina

"Država sprema popis.." - drugim rečima, ako je verovati ovom članku, oni posle više od 2 godine nisu uspeli da izbroje koliko tih agencija ima, a kamoli započeli nešto u smislu uklanjanja istih ?

кибо

pre 9 godina

Овакву вест очекујем следеће године: Туча на Сејшелима - Велика туча избила је данас на једној од најпознатијих плажа када су 2 запослена из Агенције за укидање непотребних агенција добацивали младићима из Националне Службе за Запошљавање и Агенције за подводна истраживања, теже повреде су спречене брзом реакцијом обезбеђења принца Вилијама и његове породице која проводи одмор на овој познатој острвској земљи.

Paja u luce cenzuri

pre 9 godina

Ako se dobro sećam u predizbornoj kampanji, za republičke izbore, ne ove poslednje, je bilo obećanje našeg vožda da će većina agencija biti zatvoreno. Obećanje je dao onaj koji se hvali da ispunjava obećanja. Koji je rezultat? Nesposibni diletanti nisu uspeli ni da popišu broj agencija. Prošlo je više od dve godine. Ovaj narod zaslužuje ove lažove i nesposobnjakoviće...

Pera Kalenić

pre 9 godina

MUP Srbije, uprava saobraćajne policije
Agencija za bezbednost saobraćaja
komitet za bezbednost saobraćaja

Ko šta ovde radi i zar sve to ne može da radi policija? Ko tu prima plate uz visoke penzije koje je pre toga zaradio? Sramna priča o reatestu gasnih uređaja na stotinama hiljada automobila nije zaboravljena, a nije samo reatest, jer po onom što su smislili ništa nije odgovaralo novim pravilima pa je sve moralo da se menja, potekla je od Agencije za bezbednost saobraćaja. Moj atest važio još tri godine, ali kažu retroaktivna primena uredbe, pa ti ne važi, plati. I? Retroaktivno zakonito? Tipujem 100% da ta agencija ima veze sa SPS. Ko će njih i sličnihda se otarasi da ovoj zemlji svane, A Vučić ih opet uveo u vladu. Pa pola ambasadora ne bi prošlo spiho testove, pre par godina koliko se sećam uhvatili na zapadu ženu konzula sa imunitetom kako krade, kleptomanija. Pa zar je to država, ozbiljna diplomatija, šta sve rade najbliži rođaci Slavice Đukić po Kragujevcu, po univerzitetu... SREDI I UREDI VUČIĆU, evo ti primera

Vera Nastasovic

pre 9 godina

Nemojte molim vas ovakvim tekstovima da učestvujete u prevari naroda. Ovo bi trebalo da uteši one kojima će smanjiti plate i penzije? uskoro kažete? A kada je to 2223. godine možda? Šta je vlada radila poslednje 3 gdine? što nešto do sada nisu uradili? Od toga nema ništa i vi to svi vrlo dobro znate, a saučestvujete u zaluđivanju naroda.

koja ste vi bruka i sramota

pre 9 godina

da li vas je sramota da u 21 veku, eri kompjutera, nemate spisak bilo cega? garantujem da nemate jos uvek spisak sluzbenih automobila!