Petak, 19.09.2014.

22:27

BG: Akcija protiv bahato parkiranih

Velika akcija uklanjanja nepropisno parkiranih vozila iz okoline ugostiteljskih objekata u Beogradu sprovedena je večeras.

Izvor: Tanjug

BG: Akcija protiv bahato parkiranih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Komšinica

pre 9 godina

Na Vračaru ne možeš da pešačiš po trotoaru jer su tu parkirani automobili pa moraš da ideš po ulici a automobili samo prolaze i trube a ti nemaš gde da se skloniš. Paprene kazne za parkirane na trotoaru.

mm

pre 9 godina

ugao jurija gagarina i gandijeve, tačno preko puta piramide, blok 63, ne samo što parkiraju nego i voze po trotoaru u dužini od 100-ak metara... već par godina tako. idem da vidim da li je nešto urađeno ali čisto sumnjam...

Jesus

pre 9 godina

E a pazi molim te na slici koje automobile podizu... Ahahaha... A ostali dzipovi oni i BMW ne smeju ni da se pogledaju. Dok se ne ujednace kriterijumi i krenu i ti vozaci skupocenih automobila da se kaznjavaju od ove drzave nema nista...
Pre neki dan ja sa svojim krs autom placam parking kod Vuka, dok se neki dzip lepo podigao na trotoar, pa se parkirao na travu izmedju dva parking mesta samo da ne plati.

ZORO

pre 9 godina

Nosite sa sobom uvek malo silo ili iglu, a onda nocu u akciju. Ali samo debele, bahato parkirane birati. Po mogucstvu spustiti ih na sve cetiri felne ili bar na jednu. UZMITE PRAVDU U SVOJE RUKE!

mala

pre 9 godina

A u ostalim delovima grada? Kada sa bebi kolicima ne moze da se prodje, kada rizikujem i detetov i svoj zivot izlazeci na ulicu ili tramvajske sine. Ne zivi se samo na Vracaru i Starom gradu. Sram vas bilo nesposobnjakovici.

goblin

pre 9 godina

@Coa84 A ti stvarno misliš da će neko da nosi luksuzne automobile i džipove? Neće, malo zbog mogućnosti da je vlasnik istog jedan od "kontraverznih" građana a malo i zato što eventualno grebanje takvog automobila košta kao pola voznog parka parking servisa. Najviše "stradaju" vozila "glof" klase i manja.

ks

pre 9 godina

Da se razumemo, jedini stvarni cilj ove akcije je otimačina od građana. Briga njih za "bahato parkiranje". Mislim da ova vlast ima posebnu službu čiji je jedini zadatak da dnevno smišlja nove načine na koji može da nacedi još para od ovo malo građana što još uvek nešto i imaju i pokušavaju koliko toliko normalno da žive, a da se pritom još prostom narodu predstavlja kao robinhudovski čuvar reda i zakona koji zavodi pravdu. Ako želite da kupite neki jadni polovni auto sa 150.000km, ili nedajbože odlučite da prodate bubreg i potegnete kredit od banke za stan od 42m2 ili ako ste još naivni i pokušavate da se bavite bilo kakvim sirotim biznisom, činjenica je da ćete na apsolutno svakom koraku plaćati mnoooogo više novca nego ikada ranije za svakakve nove izmišljotine od dažbina, koje tobože, treba samo nas da štite i zavode red. A istovremeno država i grad na svakom koraku mnogo manje investiraju i vraćaju građanima nego ikada pre, pod izgovorom da se nema para. I šta to u stvari znači? Pa, matematika je prosta - negde se pravi razlika, i to ogroooomna razlika. A istovremeno vlast se centralizuje više nego ikada ranije, svi tokovi novca se preusmeravaju (npr. šta je to "EPS snabdevanje", posebna firma koja se bavi isključivo naplatom?), sve dažbine više ne idu lokalnim samoupravama nego direktno u centralne kase koje kontroliše samo šačica ljudi. Tako da, ako niste do sada razumeli, reći ću - u toku je najveća organizovana plačka ovoga naroda koju je iko ikada smislio. Laku noć.

au!

pre 9 godina

apsolutno podrzavam uklanjanje nepropisno parkiranih, ali bih da primerim da za njeno sprovodjenje niste angazovali jos i vojsku... uzgred, zadjite malo i u kosutnjak, pa raspalite po dzepu i one dzibere sto se parkiraju na travi.

kaciga

pre 9 godina

eh da mi je vlast u rukama mesec dana pa da vide saobracajnu kulturu...svi bi lepo vozili, parkirali, postovali prednost, davali migavac kad se prestrojavaju ... Duplirati bodove i striktno po bezobrazluku pa za mesec dana svi postrojeni ko u S. Koreji...

CityWatch

pre 9 godina

Kakva crna akcija?! Zar im to nije posao. A mozda i nisu svi jednaki. Znaju koje se table ne diraju. Zato su bagra a ne zato sto hoce da uvedu red.

zaluđeni

pre 9 godina

jaaaoooooj na koji nacin pune budzet Beograda i murije da me je sramota sto sam hteo promene...
(Evropa, 19. septembar 2014 22:36)

Da li si ikada prošao ulicom Str. Bana između 10 pre podne i ponoći? Da li si ikada prošao bilo kojom beogradskom ulicom? Peške, kolima, prevozom?

Alo, Evropo!!!! Punoglavac parkira auto NA SRED TRAMVAJSKE PRUGE i odlazi u prodavnicu. Tramvaj dolazi i ČEKA PET MINUTA a debil, kada mu je tramvajdžija rekao šta bre radiš to, prileteo je sa maerom da se bije...

To nema veze sa punjenjem bilo kojeg budžeta.

Inače, što se tiče budžeta, taj se trenutno puni od novih i novih kredita i to barem 50%, što je svakako bankrot... Mislim na državni, naravno. Beogradski nekako još tavori ali do kada to se ne zna.

Lazra

pre 9 godina

Akcija je sprovedena na inicijativu JKP Parking servis, u saradnji sa Gradom Beogradom, saobraćajnom policijom, Interventnom jedinicom beogradske policije i Komunalnom policijom.Fali samo 63.padobranska brigada,SAJ , Zandarmerija,PTJ i 1. oklopna diviozija.Ovo bre rade penzionisane babe u Londonu kao honorarni posao u svom kvartu.

Mirjana

pre 9 godina

Najvise nepropisno parkiranih vozila u ul. Omlad. brigada je ispred ministarstva policije ako se tako zove ta ustanova,ima ih i na travnjaku pored kucice policajca.Jedini put kada je taj trotoar bio rascicen jod vozila je bio kada je Djilas pre par godina dolazio u mz Fontana.

vase ime

pre 9 godina

Pre neko vece je bio rodjendan jednog poznatog medija i kod Miksera je bilo bezbroj bahato parkiranih. Uglavnom skupa kola. Pauk se nije pojavljivao. A ni pomenuta interventna brigada. Mozda zato sto je medju parkiranim automobilima bio i onaj koji prevozi ministra policije licno.

CVRX

pre 9 godina

Zasto ne svrate u blok 70 preko dana, a uvece na ugao ulica Gracanicka i Vuka Karadzica? I jedna i druga lokacija su povezane sa devedesetim...
"Ko drzi ovaj grad?
-Pioniri.
A, vi nemate pojma..."

Bulevarac

pre 9 godina

Kada će doći na Zvezdaru, Djeram, gde su novogradnje otele sve trotoare i to tako što Sekretarijat za urbanizam, Beograd put, Sekretarijat za saobraćaj ne poštuju zakon, pa dozvole za parking mesto izdaju po prezimenu, a ne zakonu! Svi veći trotoari na Zvezdari su tako blokirani za pešake, ljude sa specijalnim potrebama, majke sa decom u kolicima..., rešenjima koja ne poštuju zakon, kada se žalite onda... ništa, ipak su prezimena bitnija..

SilentBob

pre 9 godina

Ja sam izgleda greskom verovao svojim ocima, a ne ovoj vesti pa sam upravo provozao slalom ulicom S. Bana obilazeci nepropisno parkirana uklonjena vozila

Movado

pre 9 godina

Privatno preduzece predlaze gradu da pune budzet. Ja jesam za to da se strogo kaznjavaju bahato parkirani vozaci ali da se daju kazne cim se neko tako parkira. Tako je na zapadu, i uspeva, a ne da ti neko otme kola, osim ako nisi blokirao put. Mnogo vise bi se para uzelo da recimo covek koji izdaje kazne samo seta i stavlja kazne na brisace, i posle par meseci vise ne bi ni pomislili da se tako parkiraju, a kad dodje registracija kome se nakupile kazne ne moze registrovati auto, ponavljam tako je na zapadu i funkcionise. Ovde ce pokupiti par jadnika koji su mozda lepo stali ali ne na parking mesto, ali razne bembare, merdze, dzipove ce preskociti jer se zna da je to zabranjeno voce, cak i da blokiraju celu ulicu.

Modesty B

pre 9 godina

Istina je, bili su u Str. bana oko 21, ali evo sad oko 23, uobičajene dve kolone parkirane na kolovozu. Šta je problem ostaviti jednog pauka da kruži po kraju?

zelim da verujem

pre 9 godina

Zelim da verujem da je tako. Ali ipak u Omladinskih brigada ni danas ne moze da se prodje od automobila gostiju kafane Durmitor!!!

Republicka administrativna taksa

pre 9 godina

mrka kapa...uskoro se uvodi kazna za nepropisno prdenje, pljuvanje i podrigivanje na ulici, porez na vazduh i sl. neverovatno je na koje sve nacine poksavaju da napune budzet, a ne pada im na pamet da urade mozda jedinu spasonosnu stvar - da srezu birokratsku azdaju... e bas da vidim da li ce da pisu kazne za nevezan zadnji pojas vucicu i ostaloj vladajucoj bagri...
Oj,srecna li si Srbijo...

Coa84

pre 9 godina

U potpunosti podrzavam ovu akciju!! Dokle vise bahati vozaci luksuznih limuzina i dzipova da se parkiraju gde oni pozele??!!! Hoces u centar kolima, plati prijatelju!!!

Jack

pre 9 godina

jaaaoooooj na koji nacin pune budzet Beograda i murije da me je sramota sto sam hteo promene...
(Evropa, 19. septembar 2014 22:36)

Ne razumem, ova akcija je verovatno najbolja dosad od svega sto su ovi radikali uradili. Steta jedino sto je ovo skoro zasigurno jednodnevna akcija, jer zna se ko je prava ciljna grupa za "uterivanje pravde" - siromasni, obespravljeni, nejaki.

Pera

pre 9 godina

Kakva bre akcija? Da li ste vi normalni? Dakle, veceras sprovodite akciju, a ostalih 364 dana plandujete? Ta vasa "akcija" treba da traje 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini! Sramota!

Ugrozen

pre 9 godina

Sjana akcija! Bahatim vozacima da konacno neko stane na put. Molio bih da nastave sa akcijom u pesackoj zoni u Zemunu. Djaci, turisti i ostali pesaci se sklanjaju bahatim vozacima svaki dan.

banda lopovska

pre 9 godina

Ovakva "akcija" je potrebna danju, jer pešaka na trotoarima ima upravo tada. Noću normalan svet spava, i nepropisno parkirani automobili uglavnom ne smetaju nikome u to doba.
Čista demonstracija sile, i otimačina para, sa sve pajser brigadom kao podrškom. Privid da neko kao brine o nama, običnim smrtnicima, i radi to kao za naše dobro.Evo meni je već lakše što su nekome ko je izašao u kafanu, odneli auto par stotina metara dalje, do Kalemegdana, i to zadovoljstvo će da plati stotinak evra.
Milina jedna, ja već bolje živim.

ja

pre 9 godina

ako budete slikali takve slucajece od 1.10. podrzavam. Ali ako budete to isto radili pa sirem centru gde nema kafica a gde stanari nemaju gde da parkiraju jer ste dozvolili da se u uskim ulicama dizu zgrade,licno cu kod mene u ulici skinuti znak za zabranjeno parkiranje pa onda slikaj do mile volje

Pera

pre 9 godina

Kakva bre akcija? Da li ste vi normalni? Dakle, veceras sprovodite akciju, a ostalih 364 dana plandujete? Ta vasa "akcija" treba da traje 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini! Sramota!

Modesty B

pre 9 godina

Istina je, bili su u Str. bana oko 21, ali evo sad oko 23, uobičajene dve kolone parkirane na kolovozu. Šta je problem ostaviti jednog pauka da kruži po kraju?

SilentBob

pre 9 godina

Ja sam izgleda greskom verovao svojim ocima, a ne ovoj vesti pa sam upravo provozao slalom ulicom S. Bana obilazeci nepropisno parkirana uklonjena vozila

Coa84

pre 9 godina

U potpunosti podrzavam ovu akciju!! Dokle vise bahati vozaci luksuznih limuzina i dzipova da se parkiraju gde oni pozele??!!! Hoces u centar kolima, plati prijatelju!!!

Movado

pre 9 godina

Privatno preduzece predlaze gradu da pune budzet. Ja jesam za to da se strogo kaznjavaju bahato parkirani vozaci ali da se daju kazne cim se neko tako parkira. Tako je na zapadu, i uspeva, a ne da ti neko otme kola, osim ako nisi blokirao put. Mnogo vise bi se para uzelo da recimo covek koji izdaje kazne samo seta i stavlja kazne na brisace, i posle par meseci vise ne bi ni pomislili da se tako parkiraju, a kad dodje registracija kome se nakupile kazne ne moze registrovati auto, ponavljam tako je na zapadu i funkcionise. Ovde ce pokupiti par jadnika koji su mozda lepo stali ali ne na parking mesto, ali razne bembare, merdze, dzipove ce preskociti jer se zna da je to zabranjeno voce, cak i da blokiraju celu ulicu.

zelim da verujem

pre 9 godina

Zelim da verujem da je tako. Ali ipak u Omladinskih brigada ni danas ne moze da se prodje od automobila gostiju kafane Durmitor!!!

Jack

pre 9 godina

jaaaoooooj na koji nacin pune budzet Beograda i murije da me je sramota sto sam hteo promene...
(Evropa, 19. septembar 2014 22:36)

Ne razumem, ova akcija je verovatno najbolja dosad od svega sto su ovi radikali uradili. Steta jedino sto je ovo skoro zasigurno jednodnevna akcija, jer zna se ko je prava ciljna grupa za "uterivanje pravde" - siromasni, obespravljeni, nejaki.

ja

pre 9 godina

ako budete slikali takve slucajece od 1.10. podrzavam. Ali ako budete to isto radili pa sirem centru gde nema kafica a gde stanari nemaju gde da parkiraju jer ste dozvolili da se u uskim ulicama dizu zgrade,licno cu kod mene u ulici skinuti znak za zabranjeno parkiranje pa onda slikaj do mile volje

Republicka administrativna taksa

pre 9 godina

mrka kapa...uskoro se uvodi kazna za nepropisno prdenje, pljuvanje i podrigivanje na ulici, porez na vazduh i sl. neverovatno je na koje sve nacine poksavaju da napune budzet, a ne pada im na pamet da urade mozda jedinu spasonosnu stvar - da srezu birokratsku azdaju... e bas da vidim da li ce da pisu kazne za nevezan zadnji pojas vucicu i ostaloj vladajucoj bagri...
Oj,srecna li si Srbijo...

banda lopovska

pre 9 godina

Ovakva "akcija" je potrebna danju, jer pešaka na trotoarima ima upravo tada. Noću normalan svet spava, i nepropisno parkirani automobili uglavnom ne smetaju nikome u to doba.
Čista demonstracija sile, i otimačina para, sa sve pajser brigadom kao podrškom. Privid da neko kao brine o nama, običnim smrtnicima, i radi to kao za naše dobro.Evo meni je već lakše što su nekome ko je izašao u kafanu, odneli auto par stotina metara dalje, do Kalemegdana, i to zadovoljstvo će da plati stotinak evra.
Milina jedna, ja već bolje živim.

Ugrozen

pre 9 godina

Sjana akcija! Bahatim vozacima da konacno neko stane na put. Molio bih da nastave sa akcijom u pesackoj zoni u Zemunu. Djaci, turisti i ostali pesaci se sklanjaju bahatim vozacima svaki dan.

vase ime

pre 9 godina

Pre neko vece je bio rodjendan jednog poznatog medija i kod Miksera je bilo bezbroj bahato parkiranih. Uglavnom skupa kola. Pauk se nije pojavljivao. A ni pomenuta interventna brigada. Mozda zato sto je medju parkiranim automobilima bio i onaj koji prevozi ministra policije licno.

CityWatch

pre 9 godina

Kakva crna akcija?! Zar im to nije posao. A mozda i nisu svi jednaki. Znaju koje se table ne diraju. Zato su bagra a ne zato sto hoce da uvedu red.

Jesus

pre 9 godina

E a pazi molim te na slici koje automobile podizu... Ahahaha... A ostali dzipovi oni i BMW ne smeju ni da se pogledaju. Dok se ne ujednace kriterijumi i krenu i ti vozaci skupocenih automobila da se kaznjavaju od ove drzave nema nista...
Pre neki dan ja sa svojim krs autom placam parking kod Vuka, dok se neki dzip lepo podigao na trotoar, pa se parkirao na travu izmedju dva parking mesta samo da ne plati.

au!

pre 9 godina

apsolutno podrzavam uklanjanje nepropisno parkiranih, ali bih da primerim da za njeno sprovodjenje niste angazovali jos i vojsku... uzgred, zadjite malo i u kosutnjak, pa raspalite po dzepu i one dzibere sto se parkiraju na travi.

ks

pre 9 godina

Da se razumemo, jedini stvarni cilj ove akcije je otimačina od građana. Briga njih za "bahato parkiranje". Mislim da ova vlast ima posebnu službu čiji je jedini zadatak da dnevno smišlja nove načine na koji može da nacedi još para od ovo malo građana što još uvek nešto i imaju i pokušavaju koliko toliko normalno da žive, a da se pritom još prostom narodu predstavlja kao robinhudovski čuvar reda i zakona koji zavodi pravdu. Ako želite da kupite neki jadni polovni auto sa 150.000km, ili nedajbože odlučite da prodate bubreg i potegnete kredit od banke za stan od 42m2 ili ako ste još naivni i pokušavate da se bavite bilo kakvim sirotim biznisom, činjenica je da ćete na apsolutno svakom koraku plaćati mnoooogo više novca nego ikada ranije za svakakve nove izmišljotine od dažbina, koje tobože, treba samo nas da štite i zavode red. A istovremeno država i grad na svakom koraku mnogo manje investiraju i vraćaju građanima nego ikada pre, pod izgovorom da se nema para. I šta to u stvari znači? Pa, matematika je prosta - negde se pravi razlika, i to ogroooomna razlika. A istovremeno vlast se centralizuje više nego ikada ranije, svi tokovi novca se preusmeravaju (npr. šta je to "EPS snabdevanje", posebna firma koja se bavi isključivo naplatom?), sve dažbine više ne idu lokalnim samoupravama nego direktno u centralne kase koje kontroliše samo šačica ljudi. Tako da, ako niste do sada razumeli, reći ću - u toku je najveća organizovana plačka ovoga naroda koju je iko ikada smislio. Laku noć.

mala

pre 9 godina

A u ostalim delovima grada? Kada sa bebi kolicima ne moze da se prodje, kada rizikujem i detetov i svoj zivot izlazeci na ulicu ili tramvajske sine. Ne zivi se samo na Vracaru i Starom gradu. Sram vas bilo nesposobnjakovici.

zaluđeni

pre 9 godina

jaaaoooooj na koji nacin pune budzet Beograda i murije da me je sramota sto sam hteo promene...
(Evropa, 19. septembar 2014 22:36)

Da li si ikada prošao ulicom Str. Bana između 10 pre podne i ponoći? Da li si ikada prošao bilo kojom beogradskom ulicom? Peške, kolima, prevozom?

Alo, Evropo!!!! Punoglavac parkira auto NA SRED TRAMVAJSKE PRUGE i odlazi u prodavnicu. Tramvaj dolazi i ČEKA PET MINUTA a debil, kada mu je tramvajdžija rekao šta bre radiš to, prileteo je sa maerom da se bije...

To nema veze sa punjenjem bilo kojeg budžeta.

Inače, što se tiče budžeta, taj se trenutno puni od novih i novih kredita i to barem 50%, što je svakako bankrot... Mislim na državni, naravno. Beogradski nekako još tavori ali do kada to se ne zna.

goblin

pre 9 godina

@Coa84 A ti stvarno misliš da će neko da nosi luksuzne automobile i džipove? Neće, malo zbog mogućnosti da je vlasnik istog jedan od "kontraverznih" građana a malo i zato što eventualno grebanje takvog automobila košta kao pola voznog parka parking servisa. Najviše "stradaju" vozila "glof" klase i manja.

ZORO

pre 9 godina

Nosite sa sobom uvek malo silo ili iglu, a onda nocu u akciju. Ali samo debele, bahato parkirane birati. Po mogucstvu spustiti ih na sve cetiri felne ili bar na jednu. UZMITE PRAVDU U SVOJE RUKE!

CVRX

pre 9 godina

Zasto ne svrate u blok 70 preko dana, a uvece na ugao ulica Gracanicka i Vuka Karadzica? I jedna i druga lokacija su povezane sa devedesetim...
"Ko drzi ovaj grad?
-Pioniri.
A, vi nemate pojma..."

kaciga

pre 9 godina

eh da mi je vlast u rukama mesec dana pa da vide saobracajnu kulturu...svi bi lepo vozili, parkirali, postovali prednost, davali migavac kad se prestrojavaju ... Duplirati bodove i striktno po bezobrazluku pa za mesec dana svi postrojeni ko u S. Koreji...

mm

pre 9 godina

ugao jurija gagarina i gandijeve, tačno preko puta piramide, blok 63, ne samo što parkiraju nego i voze po trotoaru u dužini od 100-ak metara... već par godina tako. idem da vidim da li je nešto urađeno ali čisto sumnjam...

Komšinica

pre 9 godina

Na Vračaru ne možeš da pešačiš po trotoaru jer su tu parkirani automobili pa moraš da ideš po ulici a automobili samo prolaze i trube a ti nemaš gde da se skloniš. Paprene kazne za parkirane na trotoaru.

Lazra

pre 9 godina

Akcija je sprovedena na inicijativu JKP Parking servis, u saradnji sa Gradom Beogradom, saobraćajnom policijom, Interventnom jedinicom beogradske policije i Komunalnom policijom.Fali samo 63.padobranska brigada,SAJ , Zandarmerija,PTJ i 1. oklopna diviozija.Ovo bre rade penzionisane babe u Londonu kao honorarni posao u svom kvartu.

Mirjana

pre 9 godina

Najvise nepropisno parkiranih vozila u ul. Omlad. brigada je ispred ministarstva policije ako se tako zove ta ustanova,ima ih i na travnjaku pored kucice policajca.Jedini put kada je taj trotoar bio rascicen jod vozila je bio kada je Djilas pre par godina dolazio u mz Fontana.

Bulevarac

pre 9 godina

Kada će doći na Zvezdaru, Djeram, gde su novogradnje otele sve trotoare i to tako što Sekretarijat za urbanizam, Beograd put, Sekretarijat za saobraćaj ne poštuju zakon, pa dozvole za parking mesto izdaju po prezimenu, a ne zakonu! Svi veći trotoari na Zvezdari su tako blokirani za pešake, ljude sa specijalnim potrebama, majke sa decom u kolicima..., rešenjima koja ne poštuju zakon, kada se žalite onda... ništa, ipak su prezimena bitnija..

Republicka administrativna taksa

pre 9 godina

mrka kapa...uskoro se uvodi kazna za nepropisno prdenje, pljuvanje i podrigivanje na ulici, porez na vazduh i sl. neverovatno je na koje sve nacine poksavaju da napune budzet, a ne pada im na pamet da urade mozda jedinu spasonosnu stvar - da srezu birokratsku azdaju... e bas da vidim da li ce da pisu kazne za nevezan zadnji pojas vucicu i ostaloj vladajucoj bagri...
Oj,srecna li si Srbijo...

banda lopovska

pre 9 godina

Ovakva "akcija" je potrebna danju, jer pešaka na trotoarima ima upravo tada. Noću normalan svet spava, i nepropisno parkirani automobili uglavnom ne smetaju nikome u to doba.
Čista demonstracija sile, i otimačina para, sa sve pajser brigadom kao podrškom. Privid da neko kao brine o nama, običnim smrtnicima, i radi to kao za naše dobro.Evo meni je već lakše što su nekome ko je izašao u kafanu, odneli auto par stotina metara dalje, do Kalemegdana, i to zadovoljstvo će da plati stotinak evra.
Milina jedna, ja već bolje živim.

Coa84

pre 9 godina

U potpunosti podrzavam ovu akciju!! Dokle vise bahati vozaci luksuznih limuzina i dzipova da se parkiraju gde oni pozele??!!! Hoces u centar kolima, plati prijatelju!!!

Movado

pre 9 godina

Privatno preduzece predlaze gradu da pune budzet. Ja jesam za to da se strogo kaznjavaju bahato parkirani vozaci ali da se daju kazne cim se neko tako parkira. Tako je na zapadu, i uspeva, a ne da ti neko otme kola, osim ako nisi blokirao put. Mnogo vise bi se para uzelo da recimo covek koji izdaje kazne samo seta i stavlja kazne na brisace, i posle par meseci vise ne bi ni pomislili da se tako parkiraju, a kad dodje registracija kome se nakupile kazne ne moze registrovati auto, ponavljam tako je na zapadu i funkcionise. Ovde ce pokupiti par jadnika koji su mozda lepo stali ali ne na parking mesto, ali razne bembare, merdze, dzipove ce preskociti jer se zna da je to zabranjeno voce, cak i da blokiraju celu ulicu.

Jack

pre 9 godina

jaaaoooooj na koji nacin pune budzet Beograda i murije da me je sramota sto sam hteo promene...
(Evropa, 19. septembar 2014 22:36)

Ne razumem, ova akcija je verovatno najbolja dosad od svega sto su ovi radikali uradili. Steta jedino sto je ovo skoro zasigurno jednodnevna akcija, jer zna se ko je prava ciljna grupa za "uterivanje pravde" - siromasni, obespravljeni, nejaki.

Ugrozen

pre 9 godina

Sjana akcija! Bahatim vozacima da konacno neko stane na put. Molio bih da nastave sa akcijom u pesackoj zoni u Zemunu. Djaci, turisti i ostali pesaci se sklanjaju bahatim vozacima svaki dan.

ja

pre 9 godina

ako budete slikali takve slucajece od 1.10. podrzavam. Ali ako budete to isto radili pa sirem centru gde nema kafica a gde stanari nemaju gde da parkiraju jer ste dozvolili da se u uskim ulicama dizu zgrade,licno cu kod mene u ulici skinuti znak za zabranjeno parkiranje pa onda slikaj do mile volje

Pera

pre 9 godina

Kakva bre akcija? Da li ste vi normalni? Dakle, veceras sprovodite akciju, a ostalih 364 dana plandujete? Ta vasa "akcija" treba da traje 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini! Sramota!

ZORO

pre 9 godina

Nosite sa sobom uvek malo silo ili iglu, a onda nocu u akciju. Ali samo debele, bahato parkirane birati. Po mogucstvu spustiti ih na sve cetiri felne ili bar na jednu. UZMITE PRAVDU U SVOJE RUKE!

SilentBob

pre 9 godina

Ja sam izgleda greskom verovao svojim ocima, a ne ovoj vesti pa sam upravo provozao slalom ulicom S. Bana obilazeci nepropisno parkirana uklonjena vozila

zelim da verujem

pre 9 godina

Zelim da verujem da je tako. Ali ipak u Omladinskih brigada ni danas ne moze da se prodje od automobila gostiju kafane Durmitor!!!

ks

pre 9 godina

Da se razumemo, jedini stvarni cilj ove akcije je otimačina od građana. Briga njih za "bahato parkiranje". Mislim da ova vlast ima posebnu službu čiji je jedini zadatak da dnevno smišlja nove načine na koji može da nacedi još para od ovo malo građana što još uvek nešto i imaju i pokušavaju koliko toliko normalno da žive, a da se pritom još prostom narodu predstavlja kao robinhudovski čuvar reda i zakona koji zavodi pravdu. Ako želite da kupite neki jadni polovni auto sa 150.000km, ili nedajbože odlučite da prodate bubreg i potegnete kredit od banke za stan od 42m2 ili ako ste još naivni i pokušavate da se bavite bilo kakvim sirotim biznisom, činjenica je da ćete na apsolutno svakom koraku plaćati mnoooogo više novca nego ikada ranije za svakakve nove izmišljotine od dažbina, koje tobože, treba samo nas da štite i zavode red. A istovremeno država i grad na svakom koraku mnogo manje investiraju i vraćaju građanima nego ikada pre, pod izgovorom da se nema para. I šta to u stvari znači? Pa, matematika je prosta - negde se pravi razlika, i to ogroooomna razlika. A istovremeno vlast se centralizuje više nego ikada ranije, svi tokovi novca se preusmeravaju (npr. šta je to "EPS snabdevanje", posebna firma koja se bavi isključivo naplatom?), sve dažbine više ne idu lokalnim samoupravama nego direktno u centralne kase koje kontroliše samo šačica ljudi. Tako da, ako niste do sada razumeli, reći ću - u toku je najveća organizovana plačka ovoga naroda koju je iko ikada smislio. Laku noć.

Modesty B

pre 9 godina

Istina je, bili su u Str. bana oko 21, ali evo sad oko 23, uobičajene dve kolone parkirane na kolovozu. Šta je problem ostaviti jednog pauka da kruži po kraju?

Lazra

pre 9 godina

Akcija je sprovedena na inicijativu JKP Parking servis, u saradnji sa Gradom Beogradom, saobraćajnom policijom, Interventnom jedinicom beogradske policije i Komunalnom policijom.Fali samo 63.padobranska brigada,SAJ , Zandarmerija,PTJ i 1. oklopna diviozija.Ovo bre rade penzionisane babe u Londonu kao honorarni posao u svom kvartu.

kaciga

pre 9 godina

eh da mi je vlast u rukama mesec dana pa da vide saobracajnu kulturu...svi bi lepo vozili, parkirali, postovali prednost, davali migavac kad se prestrojavaju ... Duplirati bodove i striktno po bezobrazluku pa za mesec dana svi postrojeni ko u S. Koreji...

au!

pre 9 godina

apsolutno podrzavam uklanjanje nepropisno parkiranih, ali bih da primerim da za njeno sprovodjenje niste angazovali jos i vojsku... uzgred, zadjite malo i u kosutnjak, pa raspalite po dzepu i one dzibere sto se parkiraju na travi.

Komšinica

pre 9 godina

Na Vračaru ne možeš da pešačiš po trotoaru jer su tu parkirani automobili pa moraš da ideš po ulici a automobili samo prolaze i trube a ti nemaš gde da se skloniš. Paprene kazne za parkirane na trotoaru.

CVRX

pre 9 godina

Zasto ne svrate u blok 70 preko dana, a uvece na ugao ulica Gracanicka i Vuka Karadzica? I jedna i druga lokacija su povezane sa devedesetim...
"Ko drzi ovaj grad?
-Pioniri.
A, vi nemate pojma..."

Mirjana

pre 9 godina

Najvise nepropisno parkiranih vozila u ul. Omlad. brigada je ispred ministarstva policije ako se tako zove ta ustanova,ima ih i na travnjaku pored kucice policajca.Jedini put kada je taj trotoar bio rascicen jod vozila je bio kada je Djilas pre par godina dolazio u mz Fontana.

zaluđeni

pre 9 godina

jaaaoooooj na koji nacin pune budzet Beograda i murije da me je sramota sto sam hteo promene...
(Evropa, 19. septembar 2014 22:36)

Da li si ikada prošao ulicom Str. Bana između 10 pre podne i ponoći? Da li si ikada prošao bilo kojom beogradskom ulicom? Peške, kolima, prevozom?

Alo, Evropo!!!! Punoglavac parkira auto NA SRED TRAMVAJSKE PRUGE i odlazi u prodavnicu. Tramvaj dolazi i ČEKA PET MINUTA a debil, kada mu je tramvajdžija rekao šta bre radiš to, prileteo je sa maerom da se bije...

To nema veze sa punjenjem bilo kojeg budžeta.

Inače, što se tiče budžeta, taj se trenutno puni od novih i novih kredita i to barem 50%, što je svakako bankrot... Mislim na državni, naravno. Beogradski nekako još tavori ali do kada to se ne zna.

vase ime

pre 9 godina

Pre neko vece je bio rodjendan jednog poznatog medija i kod Miksera je bilo bezbroj bahato parkiranih. Uglavnom skupa kola. Pauk se nije pojavljivao. A ni pomenuta interventna brigada. Mozda zato sto je medju parkiranim automobilima bio i onaj koji prevozi ministra policije licno.

Bulevarac

pre 9 godina

Kada će doći na Zvezdaru, Djeram, gde su novogradnje otele sve trotoare i to tako što Sekretarijat za urbanizam, Beograd put, Sekretarijat za saobraćaj ne poštuju zakon, pa dozvole za parking mesto izdaju po prezimenu, a ne zakonu! Svi veći trotoari na Zvezdari su tako blokirani za pešake, ljude sa specijalnim potrebama, majke sa decom u kolicima..., rešenjima koja ne poštuju zakon, kada se žalite onda... ništa, ipak su prezimena bitnija..

CityWatch

pre 9 godina

Kakva crna akcija?! Zar im to nije posao. A mozda i nisu svi jednaki. Znaju koje se table ne diraju. Zato su bagra a ne zato sto hoce da uvedu red.

mala

pre 9 godina

A u ostalim delovima grada? Kada sa bebi kolicima ne moze da se prodje, kada rizikujem i detetov i svoj zivot izlazeci na ulicu ili tramvajske sine. Ne zivi se samo na Vracaru i Starom gradu. Sram vas bilo nesposobnjakovici.

goblin

pre 9 godina

@Coa84 A ti stvarno misliš da će neko da nosi luksuzne automobile i džipove? Neće, malo zbog mogućnosti da je vlasnik istog jedan od "kontraverznih" građana a malo i zato što eventualno grebanje takvog automobila košta kao pola voznog parka parking servisa. Najviše "stradaju" vozila "glof" klase i manja.

Jesus

pre 9 godina

E a pazi molim te na slici koje automobile podizu... Ahahaha... A ostali dzipovi oni i BMW ne smeju ni da se pogledaju. Dok se ne ujednace kriterijumi i krenu i ti vozaci skupocenih automobila da se kaznjavaju od ove drzave nema nista...
Pre neki dan ja sa svojim krs autom placam parking kod Vuka, dok se neki dzip lepo podigao na trotoar, pa se parkirao na travu izmedju dva parking mesta samo da ne plati.

mm

pre 9 godina

ugao jurija gagarina i gandijeve, tačno preko puta piramide, blok 63, ne samo što parkiraju nego i voze po trotoaru u dužini od 100-ak metara... već par godina tako. idem da vidim da li je nešto urađeno ali čisto sumnjam...