Petak, 19.09.2014.

19:29

Rusi: London pritiskao Škote

Ruski posmatrači smatraju da je London izvršio veliki pritisak na Škote za vreme referenduma o nezavisnosti 18. septembra.

Izvor: Tanjug

Rusi: London pritiskao Škote IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Жарко

pre 9 godina

Сада кад су средили Шкотску ваљда ће се посветити Енглези и оном обореном авиону. Само да не заборавимо жртве.

Миле НС

pre 9 godina

Zanimljivo bi bilo da objavite neki od amaterskih snimaka sa tog referenduma gde se listici naknadno popunjavaju, Yes prebacuje na No gomilu...

maja

pre 9 godina

Kako mozes slobodno da glasas kad ceo zapad preti da ce skotima zagorcati zivot ako se otcepe, da ih nece primiti u EU, da ce pod znakom pitanja biti plate i penzije, .. i jos mnogo pretnji su izjavili drzavnici iz Londona EU i SAD. i sad vi tvrdite da je to demokratija. Sramota je sta su sve radili, a nepismene budale sa Balkana udarili po Rusima. Ovde se,budaletine, radi o Skotima, narodu koji je vekovima ugnjetavan od strane Engleza, citajte istoriju. Bili su gori od Turaka, silovali im zene, imali pravo prve bracne noci, oduzimali imovinu, bukvalno radili sta su hteli. I uvek su skoti zeleli slobodu, a pokvareni Englezi nadju podmitljivce i osujete im planove. Zao mi je Skota, jer su opet prevareni.Ipak mislim da je buducnost njihova sloboda od engleskih pokvarenih smradova.

Nemo

pre 9 godina

Primecujem da smo svaki drugi dan protiv Rusa, a u ostalo vreme se bratimimo s njima. Ili smo blesavi, ili pokvareni, a mozda i jedno i drugo.

Ћезо рца

pre 9 godina

Rusi, sad vec polako ali sigurno pravite svetske majmune i klovnove od sebe. (Zoki, 19. septembar 2014 20:36)

Погледај гомилу видео-клипова о референдумској крађи у Шкотској. Неко некога прави кловном и мајмуном, али Руси са тиме немају никаве везе. Прво скочи, па реци ,,хоп''...

Predrag Babic

pre 9 godina

Kako je smijesno da Rusija uci UK o demokratiji. Rusija koja zna of demokratije da uz uperene puske sprovodi referendum'- na Krimu,-I da ga okupira.

Menjam nick

pre 9 godina

I opet eto ih NVO komentatori.. I opet mi b92 nece objaviti komentar, kao i svaki out kada konstatujem da su aktivisti seli za tastature..
Jaoj vidim pominju se i "finansijske mahinacije" Putina.. pa pogledajte standard u Rusiji '99 i prestanite da iznosite besmislice..

Перица

pre 9 godina

Невероватно психотичко стање. Сами Британци се жале на стање демократије јер су знали за боље.

Гласачким листићима који се шаљу поштом се најлакше манипулише и процена је да би око 25% таквих гласова било неважеће да се процедура прати до танчина.

И шта сад, шта браните? Светлу будућност?

Једна идеологија нас је вукла за нос 50 година Светлом Будућношћу, звала се комунизам, и сви знамо како је прошла и идеологија и ми.

Зато Браниоцима Светле Будућности кажем - Доста је било! Знамо да новац добијете да остале у окове гурате! Доста сте узели, идите док није касно!

ug

pre 9 godina

@srbin 200%
Hoce, cim Britanci ukinu monarhiju, tada ce Rusi da smene Putina. On je bar dobio neke izbore, kraljica nije.
Nego, ko je ono osvajao po Aziji, Africi, Americi, Australiji? Rusi ili demokrate iz Londona? Pobili milione, pokrali sve sto su mogli, terorisali ceo svet pa sad lupetaju o ljudskim pravima i demokratiji. Obicna grupa lopova koja je ratovala protiv zaostalih plemena sirom sveta i ista ubijala i istrebljivala.... Uvek su nesto zakuvavali pa onda prvi bezali kad zagusti. A civilizacija Engleske je nepostojeca, vladali su ogromnim delom sveta a nigde iza sebe nisu ostavili nista, nijednu gradjevinu ili umetninu vrednu pomena. Uvek su znali samo da kradu i otimaju.

zzz

pre 9 godina

@A.C.M.E
Jok, Britanci to rade postujuci principe demokratije.
Npr. lazu ceo svet kako neko ima nuklearno oruzje, pa napadnu tu drzavu, bombarduju je, okupiraju, obese predsednika te drzave, ukradu naftu i sve sto je vredno, a onda pobegnu i ostave nekada mirnu drzavu na milost i nemilost teroristima i raznim fanaticima. To su radili u Iraku sa svojim velikim saveznicima.
A ranije su redovno uvodili demokratiju tako sto bi okupirali drzavu bez razloga, pobili pola stanovnistva, drugu polovinu ili prodali kao robove ili naterali da ih sluze.
A znali su i da objave rat i okupiraju jednu drzavu kakva je Kina jer su se diktatori iz Kine usudili da zabrane Britancima da im prodaju drogu, tj. opijum.
Engleska istorija je prepuna svetlih primera postovanja drugih naroda i integracija bez ikakvih pritisaka.

Dusko Dugousko

pre 9 godina

@Bole

Evo ovako je bilo juce u Skotskoj, dobro obrati paznju na primer demokratskog glasanja: https://www.youtube.com/watch?v=R9RCe55y0dw

Vicentijevic Samuil

pre 9 godina

I ovo je po receptu "zatucanih naroda sa istoka" glasanje u krug: https://www.youtube.com/watch?v=9xEGxc0ItdI . Sada su pustena obavestenja na emailove da se pogledaju snimljene prevare sa referenduma u Skotskoj. Izgleda da se radi o masovnom manipulisanju.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Uopste necu da komentarisem, branim i osudjujem, slika kaze vise od 1500 slova: https://www.youtube.com/watch?v=LbJif7vISQg . Znam da komentar nije na politickoj liniji i da ce tesko da bude objavljen ali da probam.

Raso

pre 9 godina

Hahha , pa konacno sam shvatio sta se desilo Srbima . Srbi imaju kolektivni stokholmski sindrom. Za one koji ne znaju taj termin se upotrebljava kada se zrtva u svojoj nemoci i strahu poistovecuje i stavlja na stranu kidnapera. To je ono kad te neko toliko **be u mozak, da pocnes da mislis kako si to zaista i zasluzio. A ako se stvarno to desilo Srbima onda to jesmo i zasluzili. A sad nagradno pitanje : ko nas to **be u mozak vec 20 godina ?

miki mile

pre 9 godina

Nije presudno važan ruski komentar već činjenica da je stvarno bilo pritiska i ucena. Naravno sve u rukavicama i zagrnuto plaštom demokratije.

Bosancero 200%

pre 9 godina

hahaha, staljinisti iz azije uce Britance o demokratiji, hahahahah, da se uneredis od smeha! Omogucite prvo vi svom narodu fer i postene izbore, ba*ro KGB-ovska, a ne da se putin i medvedev smenjuju na sedlu 150 godina, pa onda se usudite za zinete nesto o drugima, ba*do pokvarena!!!
(srbin 200%, 19. septembar 2014 20:34)

Bas tako. Da nije smijesno, bilo bi strasno. Oni koji ubise Berezovskog, Litvanenka i Politkovskaju
I pokusase ubiti Juscenka, oni koji pozatvarase sve sto se usudilo da na bilo koji nacin protestuje protiv
Kremljove politike i sravnise Ceceniju sa zemljom, oni bi nama da predaju lekcije o demokratiji?!?!
Ko je ovdje lud?

zoran

pre 9 godina

Vidim da ste zapenili protiv Rusa, mada ova vest nema veze sa Rusima. Mnogi, ocigledno tekst nisu ni procitali, sem anslova, pa hajde, uradite to bar sada:

"Britanski list "Gardijan" preneo je izjavu akreditovanog posmatrača na referendumu Igora Borisova, da glasanje nije ispunilo osnovne međunarodne standarde i da su se posmatrači žalili da je prebrojavanje glasova vršeno u prevelikim prostorijama i da je procedura bila veoma narušena."

Znaci Gospodin Igor Borisov je AKREDITOVANI POSMATRAC. To znaci zvanicno lice postavljeno od medjunardne zajednice da prisustvuje referendumu. Hocete mi reci da vi iz Srbije ste toliko vidoviti da bolje vidite od njega koji prisustvuje brojanju/prebrojavanju..? Takodje se kaze sledece; DA SU SE POSMATRACI ZALILI...ako niste naucili ans jezik, ovo se odnosi na MNOZINU...To znaci vise njih se zalilo, a nisu sve Rusi bili.

Tako, pre no sto popljujete procitajte teskt.

Neki kazu da ih nisu tenkovima pritiskali..! Postoje mnogo jace i suptilnije metode od tenkova. U kom dobu vi ljudi zivite...??

Svakom normalnom je bilo jasno, zivim u Engleskoj, da Kruna nece pustiti Skotsku van kraljevstva. Rezultati jesu cudni, jer ja ne znam Shkota koji je zeleo da ostane u okviru ove zemlje, a znam ih poprilcno. Po nekom mom "uzorku", ovo je veoma iznenadjujuce.

Jura

pre 9 godina

Ma referendum su organizirali nesposobnjakovići, trebalo im je dve godine kampanje da bi status osto nepromjenjen dok su Rusi majstori sve to napravili u tri dana po najvećim demokratskim standardima i dobili 99% posto glasova za pripajanje Krima.

show

pre 9 godina

Svi znamo da Rusi nisu ozbilji ali i svi znamo da Rusi samo ponavljaju americke reci kad im se ne svidja nesto..Ovo sada pa onda ono juce Lavrov kad je rekao da nece dozvoliti da se ugorzava ruski nacionalni interes u Ukrajini..Malo jevropejci vratite film pa se setite istih reci od strane amera za druge drzave..Rusi se sprdaju i niko im nista ne moze ali bukvalno a gas i nafta i voda i sume i prostranstva su kod njih neograniceno velika a Evropi ce kad tad to trebati jer je to potrosno pa ce doci cvileci da moli.Zzato mi moramo da se drzimo rusa da ne bi molili ko sto sad molimo svet za pare..

Nezavisni politicki analiticar

pre 9 godina

Juce(jutros iza ponoci) je na sajtu Jutarnjeg lista.hr,objavljeno da je 789.000 glasova stiglo postom.
Molim sve poznavaoce procedura,da mi objasne,sta se dogadja sa mojim glasom(listicem),od trenutka kad ga ubacim u postansko sanduce,dok ne dodje do mesta za brojanje glasova?
Ako je tacno,ovo sto je objavio Jutarnji,ispada da je svaki sesti upisani birac glasao postom!
Nista ne tvrdim,samo molim nekog,ako zna kako to funkcionise,da mi objasni!

Rabaraba

pre 9 godina

@Milan

Pa dali su pravo Krimu na referendum. U svakoj zemlji po jedan je dosta. Inace da Vas uputim, Cecenija je mnogo suverenija od Skotske. Recimo, cecenski vojnici ne idu na sluzenje vojnog roka van teritorije Republike koja ima poseban status. Cak pravoslavni vernici moraju da traze dozvolu od Vlade Cecenije da dodju o praznicima na groblja. Svako selo u Ceceniji ima internet i to besplatan. Nije Vam Cecenija dobar primer, tamo mnogo Moskva vise ulaze, nego London u Skotsku.

sumorni

pre 9 godina

London je pritiskao Škotsku?

Kako? Poslao svoju vojsku tamo da broji glasove, kao što je neko to uradio na Krimu?

I ko je zvao Ruse uopšte, kakve pa oni veze imaju sa demokratijom, referendumima i slično?

Izbacite te geliptere napolje.

srbin 200%

pre 9 godina

hahaha, staljinisti iz azije uce Britance o demokratiji, hahahahah, da se uneredis od smeha! Omogucite prvo vi svom narodu fer i postene izbore, ba*ro KGB-ovska, a ne da se putin i medvedev smenjuju na sedlu 150 godina, pa onda se usudite za zinete nesto o drugima, ba*do pokvarena!!!

biraz

pre 9 godina

vidim kritikuju NVOvna i petokolonasi Krimski referendum. Alo gospodo prosecna plata na Krimu je bila ispod 200 evra, najsiromasniji region Ukrajine, oni su doziveli rast standarda ulaskom u Rusiju 4 do 5 puta, a krimske penzije su izjednacene sa ruskim. Svako normalan bi glasao za to. Drugo na Krimu je 65%+ populacije rusko, ne ukrajinsko, nego rusko. A druga stvar zar ste toliko slepi, da ruska vojska nije usla (ustvari je ona sve vreme bila tu) na Krim, hohstapleri iz Kijeva bi slali paravojne jedinice da kolju i da seju teror dole kao sto su to donedavno radili u Luganjsku i Donjetsku po nalogu milog nam Zapada.

Bojan

pre 9 godina

Ne verujem da se vi javljate kada je u pitanju demokratija. Dajte vi pravo Ceceniji i ostalima da odrze referendum. Neverovatni ste...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan, 19. septembar 2014 20:03)

Tako je Milane, ovi Rusi su zaista neverovatni... Sa druge strani nista bolji nisu ni Englezi, a posebno Amerikanci. Zapravo, oni su u mnogo cemu mnogo gori... E sad, ovi prvi su nedemokrate, ugnjetaci, sile mraka, a ovi drugi su jarko sunce, demokratije nad demokratijama, so zemlje... Nesto mi u takvoj vrsti silogistickog zakljucivanja nije u redu... Zar ne, Milane ?

cukce

pre 9 godina

kolko ljudi ne shvataju, pa ovo rusi namerno rade prave ironiju jer je isti taj zapad sa britanijom i amerikom uvek ali uvek karakterisao izbore u rusiji kao nedemoktatske i cesto su ukazivali na krsenje ljudskih prava sad rusi njima to vracaju

Sava

pre 9 godina

Ono što je najvažnije za mene posle referenduma u Kvebeku i sada u Škotskoj je da su referendumi odrađeni,rezultat za mene nije bitan,bitno je da nije pala krv.Sudeći po ovim silnim minusima našem narodu se to i baš ne sviđa,i pored iznetih činjenica tim gore po činjenice.Važno je da su Rusi uvek u pravu.

bole

pre 9 godina

rusima treba verovati jer oni nikada nisu slagali :) dobro možda juče dva puta i još jedno milion puta od 01.01.2014 ali oni obično pričaju istinu tj svoju verziju koja nema veze s realnošću. koji bre pritisak i koga vi lažete i dokle? Ajde lepo idite sa Krima

a ko to kaze

pre 9 godina

Ahahahhaa...i to kaze jedan Putin koji salje vojsku na region u Rusiji koji samo i pomisli na otcepljenje...kakvo licemerje.Bas me zanima sta ce da kaze kas Kina opet izjavi da Sibir i istocnu rusku oblast smatraju svojima.

ivan

pre 9 godina

E moji rusi, na braniku demokratije i slobodnog sveta.Ko vas ne zna skupo bi vas platio. Pocinje mi se povracati od vase jadne ,grube i nesofisticirane propagande sto mogu da progutaju samo rusi i srbi.

Lala

pre 9 godina

Ovo je vise nego ogavno. Rusi ce nekoga da uce demokratiji. A kakav je bio referendum na Krimu? Nikakvog pritiska Rusa nije bilo, sem sto je ruska vojska bila na svakom cosku!

Mare

pre 9 godina

I nije samo pritiskao shkote nego im pokrao glasove referenduma , imate na youtubu snimke otvorene kradje. https://www.youtube.com/watch?v=LbJif7vISQg

Raka

pre 9 godina

Pa najbolje da zemlja koja je osvedoceni otimac, od kada je veka i sveta, pusti deo teritorije. Pa naravno da je vise njih za nezavisnost, jel da nije ne bi ni referendum ni bio. Zapadne vrednosti.

ku ku

pre 9 godina

majko moja.a na ruskim medijima,upravo obrnuto,isti ti govore kako je glasanje u skotskoj bilo za njih kao da su se nalazili na drugoj planeti.ruska propaganda u srbiji je jaca nego u rusiji.niko,pa cak ni nekada slobodni medij kakav je bio b92,ne objavljuje da ce u moskvi,21.9.2014 biti miting. protih rata.miting je navodno odobren sa maximalno 50.000 prisutnih,ali je zato anti kampanja i zastrasivanje dovedeno do maximuma.takodje niko ne prenosi da je putin napravio novi finansijski skandal u otimanju firmi"hodorkovski 2".u njegovom carstvu,mogu da rade samo njemu bliski iz kooperativa "ozero",kao sto su secin,jakunjin,kiril iz rpc.
takodje 22.9.2014,donece se i neke mere kako bi iskljucili rusiju sa medjunarodnog interneta.

Cinik

pre 9 godina

Samo bi oni morali da se pokriju ussima. Kako se glasa pod dirigentskom palicom Kremlja, i u Rusiji, i na Krimu i u delovima Ukrajine? Demokratski? Ma, nemojte kasti!

Melenci

pre 9 godina

tacno!Sad je na redu Kameron sa obecanjima pred referendum pogotovo sto mu srce nije slomljeno!Ili ce on da slama srce onima koji su mu poverovali?

A.C.M.E.

pre 9 godina

"Rusi: London pritiskao Škote"
A kako to? Poslao im tenkove kao vi u Ukrajinu? Ili ih bombardovao i izvršio invaziju na njih kao vi Gruziju? Ili ih je sravnio sa zemljom kao vi Čečeniju? Da nećete možda da ih i za Lokerbi optužite?

sumorni

pre 9 godina

London je pritiskao Škotsku?

Kako? Poslao svoju vojsku tamo da broji glasove, kao što je neko to uradio na Krimu?

I ko je zvao Ruse uopšte, kakve pa oni veze imaju sa demokratijom, referendumima i slično?

Izbacite te geliptere napolje.

Lala

pre 9 godina

Ovo je vise nego ogavno. Rusi ce nekoga da uce demokratiji. A kakav je bio referendum na Krimu? Nikakvog pritiska Rusa nije bilo, sem sto je ruska vojska bila na svakom cosku!

ivan

pre 9 godina

E moji rusi, na braniku demokratije i slobodnog sveta.Ko vas ne zna skupo bi vas platio. Pocinje mi se povracati od vase jadne ,grube i nesofisticirane propagande sto mogu da progutaju samo rusi i srbi.

A.C.M.E.

pre 9 godina

"Rusi: London pritiskao Škote"
A kako to? Poslao im tenkove kao vi u Ukrajinu? Ili ih bombardovao i izvršio invaziju na njih kao vi Gruziju? Ili ih je sravnio sa zemljom kao vi Čečeniju? Da nećete možda da ih i za Lokerbi optužite?

srbin 200%

pre 9 godina

hahaha, staljinisti iz azije uce Britance o demokratiji, hahahahah, da se uneredis od smeha! Omogucite prvo vi svom narodu fer i postene izbore, ba*ro KGB-ovska, a ne da se putin i medvedev smenjuju na sedlu 150 godina, pa onda se usudite za zinete nesto o drugima, ba*do pokvarena!!!

bole

pre 9 godina

rusima treba verovati jer oni nikada nisu slagali :) dobro možda juče dva puta i još jedno milion puta od 01.01.2014 ali oni obično pričaju istinu tj svoju verziju koja nema veze s realnošću. koji bre pritisak i koga vi lažete i dokle? Ajde lepo idite sa Krima

Mare

pre 9 godina

I nije samo pritiskao shkote nego im pokrao glasove referenduma , imate na youtubu snimke otvorene kradje. https://www.youtube.com/watch?v=LbJif7vISQg

ku ku

pre 9 godina

majko moja.a na ruskim medijima,upravo obrnuto,isti ti govore kako je glasanje u skotskoj bilo za njih kao da su se nalazili na drugoj planeti.ruska propaganda u srbiji je jaca nego u rusiji.niko,pa cak ni nekada slobodni medij kakav je bio b92,ne objavljuje da ce u moskvi,21.9.2014 biti miting. protih rata.miting je navodno odobren sa maximalno 50.000 prisutnih,ali je zato anti kampanja i zastrasivanje dovedeno do maximuma.takodje niko ne prenosi da je putin napravio novi finansijski skandal u otimanju firmi"hodorkovski 2".u njegovom carstvu,mogu da rade samo njemu bliski iz kooperativa "ozero",kao sto su secin,jakunjin,kiril iz rpc.
takodje 22.9.2014,donece se i neke mere kako bi iskljucili rusiju sa medjunarodnog interneta.

a ko to kaze

pre 9 godina

Ahahahhaa...i to kaze jedan Putin koji salje vojsku na region u Rusiji koji samo i pomisli na otcepljenje...kakvo licemerje.Bas me zanima sta ce da kaze kas Kina opet izjavi da Sibir i istocnu rusku oblast smatraju svojima.

biraz

pre 9 godina

vidim kritikuju NVOvna i petokolonasi Krimski referendum. Alo gospodo prosecna plata na Krimu je bila ispod 200 evra, najsiromasniji region Ukrajine, oni su doziveli rast standarda ulaskom u Rusiju 4 do 5 puta, a krimske penzije su izjednacene sa ruskim. Svako normalan bi glasao za to. Drugo na Krimu je 65%+ populacije rusko, ne ukrajinsko, nego rusko. A druga stvar zar ste toliko slepi, da ruska vojska nije usla (ustvari je ona sve vreme bila tu) na Krim, hohstapleri iz Kijeva bi slali paravojne jedinice da kolju i da seju teror dole kao sto su to donedavno radili u Luganjsku i Donjetsku po nalogu milog nam Zapada.

Cinik

pre 9 godina

Samo bi oni morali da se pokriju ussima. Kako se glasa pod dirigentskom palicom Kremlja, i u Rusiji, i na Krimu i u delovima Ukrajine? Demokratski? Ma, nemojte kasti!

Sava

pre 9 godina

Ono što je najvažnije za mene posle referenduma u Kvebeku i sada u Škotskoj je da su referendumi odrađeni,rezultat za mene nije bitan,bitno je da nije pala krv.Sudeći po ovim silnim minusima našem narodu se to i baš ne sviđa,i pored iznetih činjenica tim gore po činjenice.Važno je da su Rusi uvek u pravu.

Rabaraba

pre 9 godina

@Milan

Pa dali su pravo Krimu na referendum. U svakoj zemlji po jedan je dosta. Inace da Vas uputim, Cecenija je mnogo suverenija od Skotske. Recimo, cecenski vojnici ne idu na sluzenje vojnog roka van teritorije Republike koja ima poseban status. Cak pravoslavni vernici moraju da traze dozvolu od Vlade Cecenije da dodju o praznicima na groblja. Svako selo u Ceceniji ima internet i to besplatan. Nije Vam Cecenija dobar primer, tamo mnogo Moskva vise ulaze, nego London u Skotsku.

Jura

pre 9 godina

Ma referendum su organizirali nesposobnjakovići, trebalo im je dve godine kampanje da bi status osto nepromjenjen dok su Rusi majstori sve to napravili u tri dana po najvećim demokratskim standardima i dobili 99% posto glasova za pripajanje Krima.

show

pre 9 godina

Svi znamo da Rusi nisu ozbilji ali i svi znamo da Rusi samo ponavljaju americke reci kad im se ne svidja nesto..Ovo sada pa onda ono juce Lavrov kad je rekao da nece dozvoliti da se ugorzava ruski nacionalni interes u Ukrajini..Malo jevropejci vratite film pa se setite istih reci od strane amera za druge drzave..Rusi se sprdaju i niko im nista ne moze ali bukvalno a gas i nafta i voda i sume i prostranstva su kod njih neograniceno velika a Evropi ce kad tad to trebati jer je to potrosno pa ce doci cvileci da moli.Zzato mi moramo da se drzimo rusa da ne bi molili ko sto sad molimo svet za pare..

Bojan

pre 9 godina

Ne verujem da se vi javljate kada je u pitanju demokratija. Dajte vi pravo Ceceniji i ostalima da odrze referendum. Neverovatni ste...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan, 19. septembar 2014 20:03)

Tako je Milane, ovi Rusi su zaista neverovatni... Sa druge strani nista bolji nisu ni Englezi, a posebno Amerikanci. Zapravo, oni su u mnogo cemu mnogo gori... E sad, ovi prvi su nedemokrate, ugnjetaci, sile mraka, a ovi drugi su jarko sunce, demokratije nad demokratijama, so zemlje... Nesto mi u takvoj vrsti silogistickog zakljucivanja nije u redu... Zar ne, Milane ?

Melenci

pre 9 godina

tacno!Sad je na redu Kameron sa obecanjima pred referendum pogotovo sto mu srce nije slomljeno!Ili ce on da slama srce onima koji su mu poverovali?

Raka

pre 9 godina

Pa najbolje da zemlja koja je osvedoceni otimac, od kada je veka i sveta, pusti deo teritorije. Pa naravno da je vise njih za nezavisnost, jel da nije ne bi ni referendum ni bio. Zapadne vrednosti.

zoran

pre 9 godina

Vidim da ste zapenili protiv Rusa, mada ova vest nema veze sa Rusima. Mnogi, ocigledno tekst nisu ni procitali, sem anslova, pa hajde, uradite to bar sada:

"Britanski list "Gardijan" preneo je izjavu akreditovanog posmatrača na referendumu Igora Borisova, da glasanje nije ispunilo osnovne međunarodne standarde i da su se posmatrači žalili da je prebrojavanje glasova vršeno u prevelikim prostorijama i da je procedura bila veoma narušena."

Znaci Gospodin Igor Borisov je AKREDITOVANI POSMATRAC. To znaci zvanicno lice postavljeno od medjunardne zajednice da prisustvuje referendumu. Hocete mi reci da vi iz Srbije ste toliko vidoviti da bolje vidite od njega koji prisustvuje brojanju/prebrojavanju..? Takodje se kaze sledece; DA SU SE POSMATRACI ZALILI...ako niste naucili ans jezik, ovo se odnosi na MNOZINU...To znaci vise njih se zalilo, a nisu sve Rusi bili.

Tako, pre no sto popljujete procitajte teskt.

Neki kazu da ih nisu tenkovima pritiskali..! Postoje mnogo jace i suptilnije metode od tenkova. U kom dobu vi ljudi zivite...??

Svakom normalnom je bilo jasno, zivim u Engleskoj, da Kruna nece pustiti Skotsku van kraljevstva. Rezultati jesu cudni, jer ja ne znam Shkota koji je zeleo da ostane u okviru ove zemlje, a znam ih poprilcno. Po nekom mom "uzorku", ovo je veoma iznenadjujuce.

maja

pre 9 godina

Kako mozes slobodno da glasas kad ceo zapad preti da ce skotima zagorcati zivot ako se otcepe, da ih nece primiti u EU, da ce pod znakom pitanja biti plate i penzije, .. i jos mnogo pretnji su izjavili drzavnici iz Londona EU i SAD. i sad vi tvrdite da je to demokratija. Sramota je sta su sve radili, a nepismene budale sa Balkana udarili po Rusima. Ovde se,budaletine, radi o Skotima, narodu koji je vekovima ugnjetavan od strane Engleza, citajte istoriju. Bili su gori od Turaka, silovali im zene, imali pravo prve bracne noci, oduzimali imovinu, bukvalno radili sta su hteli. I uvek su skoti zeleli slobodu, a pokvareni Englezi nadju podmitljivce i osujete im planove. Zao mi je Skota, jer su opet prevareni.Ipak mislim da je buducnost njihova sloboda od engleskih pokvarenih smradova.

Bosancero 200%

pre 9 godina

hahaha, staljinisti iz azije uce Britance o demokratiji, hahahahah, da se uneredis od smeha! Omogucite prvo vi svom narodu fer i postene izbore, ba*ro KGB-ovska, a ne da se putin i medvedev smenjuju na sedlu 150 godina, pa onda se usudite za zinete nesto o drugima, ba*do pokvarena!!!
(srbin 200%, 19. septembar 2014 20:34)

Bas tako. Da nije smijesno, bilo bi strasno. Oni koji ubise Berezovskog, Litvanenka i Politkovskaju
I pokusase ubiti Juscenka, oni koji pozatvarase sve sto se usudilo da na bilo koji nacin protestuje protiv
Kremljove politike i sravnise Ceceniju sa zemljom, oni bi nama da predaju lekcije o demokratiji?!?!
Ko je ovdje lud?

miki mile

pre 9 godina

Nije presudno važan ruski komentar već činjenica da je stvarno bilo pritiska i ucena. Naravno sve u rukavicama i zagrnuto plaštom demokratije.

zzz

pre 9 godina

@A.C.M.E
Jok, Britanci to rade postujuci principe demokratije.
Npr. lazu ceo svet kako neko ima nuklearno oruzje, pa napadnu tu drzavu, bombarduju je, okupiraju, obese predsednika te drzave, ukradu naftu i sve sto je vredno, a onda pobegnu i ostave nekada mirnu drzavu na milost i nemilost teroristima i raznim fanaticima. To su radili u Iraku sa svojim velikim saveznicima.
A ranije su redovno uvodili demokratiju tako sto bi okupirali drzavu bez razloga, pobili pola stanovnistva, drugu polovinu ili prodali kao robove ili naterali da ih sluze.
A znali su i da objave rat i okupiraju jednu drzavu kakva je Kina jer su se diktatori iz Kine usudili da zabrane Britancima da im prodaju drogu, tj. opijum.
Engleska istorija je prepuna svetlih primera postovanja drugih naroda i integracija bez ikakvih pritisaka.

Predrag Babic

pre 9 godina

Kako je smijesno da Rusija uci UK o demokratiji. Rusija koja zna of demokratije da uz uperene puske sprovodi referendum'- na Krimu,-I da ga okupira.

ug

pre 9 godina

@srbin 200%
Hoce, cim Britanci ukinu monarhiju, tada ce Rusi da smene Putina. On je bar dobio neke izbore, kraljica nije.
Nego, ko je ono osvajao po Aziji, Africi, Americi, Australiji? Rusi ili demokrate iz Londona? Pobili milione, pokrali sve sto su mogli, terorisali ceo svet pa sad lupetaju o ljudskim pravima i demokratiji. Obicna grupa lopova koja je ratovala protiv zaostalih plemena sirom sveta i ista ubijala i istrebljivala.... Uvek su nesto zakuvavali pa onda prvi bezali kad zagusti. A civilizacija Engleske je nepostojeca, vladali su ogromnim delom sveta a nigde iza sebe nisu ostavili nista, nijednu gradjevinu ili umetninu vrednu pomena. Uvek su znali samo da kradu i otimaju.

Ћезо рца

pre 9 godina

Rusi, sad vec polako ali sigurno pravite svetske majmune i klovnove od sebe. (Zoki, 19. septembar 2014 20:36)

Погледај гомилу видео-клипова о референдумској крађи у Шкотској. Неко некога прави кловном и мајмуном, али Руси са тиме немају никаве везе. Прво скочи, па реци ,,хоп''...

Raso

pre 9 godina

Hahha , pa konacno sam shvatio sta se desilo Srbima . Srbi imaju kolektivni stokholmski sindrom. Za one koji ne znaju taj termin se upotrebljava kada se zrtva u svojoj nemoci i strahu poistovecuje i stavlja na stranu kidnapera. To je ono kad te neko toliko **be u mozak, da pocnes da mislis kako si to zaista i zasluzio. A ako se stvarno to desilo Srbima onda to jesmo i zasluzili. A sad nagradno pitanje : ko nas to **be u mozak vec 20 godina ?

Миле НС

pre 9 godina

Zanimljivo bi bilo da objavite neki od amaterskih snimaka sa tog referenduma gde se listici naknadno popunjavaju, Yes prebacuje na No gomilu...

Menjam nick

pre 9 godina

I opet eto ih NVO komentatori.. I opet mi b92 nece objaviti komentar, kao i svaki out kada konstatujem da su aktivisti seli za tastature..
Jaoj vidim pominju se i "finansijske mahinacije" Putina.. pa pogledajte standard u Rusiji '99 i prestanite da iznosite besmislice..

Vicentijevic Samuil

pre 9 godina

I ovo je po receptu "zatucanih naroda sa istoka" glasanje u krug: https://www.youtube.com/watch?v=9xEGxc0ItdI . Sada su pustena obavestenja na emailove da se pogledaju snimljene prevare sa referenduma u Skotskoj. Izgleda da se radi o masovnom manipulisanju.

cukce

pre 9 godina

kolko ljudi ne shvataju, pa ovo rusi namerno rade prave ironiju jer je isti taj zapad sa britanijom i amerikom uvek ali uvek karakterisao izbore u rusiji kao nedemoktatske i cesto su ukazivali na krsenje ljudskih prava sad rusi njima to vracaju

Dusko Dugousko

pre 9 godina

@Bole

Evo ovako je bilo juce u Skotskoj, dobro obrati paznju na primer demokratskog glasanja: https://www.youtube.com/watch?v=R9RCe55y0dw

Nemo

pre 9 godina

Primecujem da smo svaki drugi dan protiv Rusa, a u ostalo vreme se bratimimo s njima. Ili smo blesavi, ili pokvareni, a mozda i jedno i drugo.

Nezavisni politicki analiticar

pre 9 godina

Juce(jutros iza ponoci) je na sajtu Jutarnjeg lista.hr,objavljeno da je 789.000 glasova stiglo postom.
Molim sve poznavaoce procedura,da mi objasne,sta se dogadja sa mojim glasom(listicem),od trenutka kad ga ubacim u postansko sanduce,dok ne dodje do mesta za brojanje glasova?
Ako je tacno,ovo sto je objavio Jutarnji,ispada da je svaki sesti upisani birac glasao postom!
Nista ne tvrdim,samo molim nekog,ako zna kako to funkcionise,da mi objasni!

Перица

pre 9 godina

Невероватно психотичко стање. Сами Британци се жале на стање демократије јер су знали за боље.

Гласачким листићима који се шаљу поштом се најлакше манипулише и процена је да би око 25% таквих гласова било неважеће да се процедура прати до танчина.

И шта сад, шта браните? Светлу будућност?

Једна идеологија нас је вукла за нос 50 година Светлом Будућношћу, звала се комунизам, и сви знамо како је прошла и идеологија и ми.

Зато Браниоцима Светле Будућности кажем - Доста је било! Знамо да новац добијете да остале у окове гурате! Доста сте узели, идите док није касно!

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Uopste necu da komentarisem, branim i osudjujem, slika kaze vise od 1500 slova: https://www.youtube.com/watch?v=LbJif7vISQg . Znam da komentar nije na politickoj liniji i da ce tesko da bude objavljen ali da probam.

Жарко

pre 9 godina

Сада кад су средили Шкотску ваљда ће се посветити Енглези и оном обореном авиону. Само да не заборавимо жртве.

sumorni

pre 9 godina

London je pritiskao Škotsku?

Kako? Poslao svoju vojsku tamo da broji glasove, kao što je neko to uradio na Krimu?

I ko je zvao Ruse uopšte, kakve pa oni veze imaju sa demokratijom, referendumima i slično?

Izbacite te geliptere napolje.

Lala

pre 9 godina

Ovo je vise nego ogavno. Rusi ce nekoga da uce demokratiji. A kakav je bio referendum na Krimu? Nikakvog pritiska Rusa nije bilo, sem sto je ruska vojska bila na svakom cosku!

A.C.M.E.

pre 9 godina

"Rusi: London pritiskao Škote"
A kako to? Poslao im tenkove kao vi u Ukrajinu? Ili ih bombardovao i izvršio invaziju na njih kao vi Gruziju? Ili ih je sravnio sa zemljom kao vi Čečeniju? Da nećete možda da ih i za Lokerbi optužite?

ivan

pre 9 godina

E moji rusi, na braniku demokratije i slobodnog sveta.Ko vas ne zna skupo bi vas platio. Pocinje mi se povracati od vase jadne ,grube i nesofisticirane propagande sto mogu da progutaju samo rusi i srbi.

bole

pre 9 godina

rusima treba verovati jer oni nikada nisu slagali :) dobro možda juče dva puta i još jedno milion puta od 01.01.2014 ali oni obično pričaju istinu tj svoju verziju koja nema veze s realnošću. koji bre pritisak i koga vi lažete i dokle? Ajde lepo idite sa Krima

srbin 200%

pre 9 godina

hahaha, staljinisti iz azije uce Britance o demokratiji, hahahahah, da se uneredis od smeha! Omogucite prvo vi svom narodu fer i postene izbore, ba*ro KGB-ovska, a ne da se putin i medvedev smenjuju na sedlu 150 godina, pa onda se usudite za zinete nesto o drugima, ba*do pokvarena!!!

ku ku

pre 9 godina

majko moja.a na ruskim medijima,upravo obrnuto,isti ti govore kako je glasanje u skotskoj bilo za njih kao da su se nalazili na drugoj planeti.ruska propaganda u srbiji je jaca nego u rusiji.niko,pa cak ni nekada slobodni medij kakav je bio b92,ne objavljuje da ce u moskvi,21.9.2014 biti miting. protih rata.miting je navodno odobren sa maximalno 50.000 prisutnih,ali je zato anti kampanja i zastrasivanje dovedeno do maximuma.takodje niko ne prenosi da je putin napravio novi finansijski skandal u otimanju firmi"hodorkovski 2".u njegovom carstvu,mogu da rade samo njemu bliski iz kooperativa "ozero",kao sto su secin,jakunjin,kiril iz rpc.
takodje 22.9.2014,donece se i neke mere kako bi iskljucili rusiju sa medjunarodnog interneta.

a ko to kaze

pre 9 godina

Ahahahhaa...i to kaze jedan Putin koji salje vojsku na region u Rusiji koji samo i pomisli na otcepljenje...kakvo licemerje.Bas me zanima sta ce da kaze kas Kina opet izjavi da Sibir i istocnu rusku oblast smatraju svojima.

Cinik

pre 9 godina

Samo bi oni morali da se pokriju ussima. Kako se glasa pod dirigentskom palicom Kremlja, i u Rusiji, i na Krimu i u delovima Ukrajine? Demokratski? Ma, nemojte kasti!

biraz

pre 9 godina

vidim kritikuju NVOvna i petokolonasi Krimski referendum. Alo gospodo prosecna plata na Krimu je bila ispod 200 evra, najsiromasniji region Ukrajine, oni su doziveli rast standarda ulaskom u Rusiju 4 do 5 puta, a krimske penzije su izjednacene sa ruskim. Svako normalan bi glasao za to. Drugo na Krimu je 65%+ populacije rusko, ne ukrajinsko, nego rusko. A druga stvar zar ste toliko slepi, da ruska vojska nije usla (ustvari je ona sve vreme bila tu) na Krim, hohstapleri iz Kijeva bi slali paravojne jedinice da kolju i da seju teror dole kao sto su to donedavno radili u Luganjsku i Donjetsku po nalogu milog nam Zapada.

Raka

pre 9 godina

Pa najbolje da zemlja koja je osvedoceni otimac, od kada je veka i sveta, pusti deo teritorije. Pa naravno da je vise njih za nezavisnost, jel da nije ne bi ni referendum ni bio. Zapadne vrednosti.

Mare

pre 9 godina

I nije samo pritiskao shkote nego im pokrao glasove referenduma , imate na youtubu snimke otvorene kradje. https://www.youtube.com/watch?v=LbJif7vISQg

Rabaraba

pre 9 godina

@Milan

Pa dali su pravo Krimu na referendum. U svakoj zemlji po jedan je dosta. Inace da Vas uputim, Cecenija je mnogo suverenija od Skotske. Recimo, cecenski vojnici ne idu na sluzenje vojnog roka van teritorije Republike koja ima poseban status. Cak pravoslavni vernici moraju da traze dozvolu od Vlade Cecenije da dodju o praznicima na groblja. Svako selo u Ceceniji ima internet i to besplatan. Nije Vam Cecenija dobar primer, tamo mnogo Moskva vise ulaze, nego London u Skotsku.

show

pre 9 godina

Svi znamo da Rusi nisu ozbilji ali i svi znamo da Rusi samo ponavljaju americke reci kad im se ne svidja nesto..Ovo sada pa onda ono juce Lavrov kad je rekao da nece dozvoliti da se ugorzava ruski nacionalni interes u Ukrajini..Malo jevropejci vratite film pa se setite istih reci od strane amera za druge drzave..Rusi se sprdaju i niko im nista ne moze ali bukvalno a gas i nafta i voda i sume i prostranstva su kod njih neograniceno velika a Evropi ce kad tad to trebati jer je to potrosno pa ce doci cvileci da moli.Zzato mi moramo da se drzimo rusa da ne bi molili ko sto sad molimo svet za pare..

Bojan

pre 9 godina

Ne verujem da se vi javljate kada je u pitanju demokratija. Dajte vi pravo Ceceniji i ostalima da odrze referendum. Neverovatni ste...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan, 19. septembar 2014 20:03)

Tako je Milane, ovi Rusi su zaista neverovatni... Sa druge strani nista bolji nisu ni Englezi, a posebno Amerikanci. Zapravo, oni su u mnogo cemu mnogo gori... E sad, ovi prvi su nedemokrate, ugnjetaci, sile mraka, a ovi drugi su jarko sunce, demokratije nad demokratijama, so zemlje... Nesto mi u takvoj vrsti silogistickog zakljucivanja nije u redu... Zar ne, Milane ?

Predrag Babic

pre 9 godina

Kako je smijesno da Rusija uci UK o demokratiji. Rusija koja zna of demokratije da uz uperene puske sprovodi referendum'- na Krimu,-I da ga okupira.

Sava

pre 9 godina

Ono što je najvažnije za mene posle referenduma u Kvebeku i sada u Škotskoj je da su referendumi odrađeni,rezultat za mene nije bitan,bitno je da nije pala krv.Sudeći po ovim silnim minusima našem narodu se to i baš ne sviđa,i pored iznetih činjenica tim gore po činjenice.Važno je da su Rusi uvek u pravu.

Bosancero 200%

pre 9 godina

hahaha, staljinisti iz azije uce Britance o demokratiji, hahahahah, da se uneredis od smeha! Omogucite prvo vi svom narodu fer i postene izbore, ba*ro KGB-ovska, a ne da se putin i medvedev smenjuju na sedlu 150 godina, pa onda se usudite za zinete nesto o drugima, ba*do pokvarena!!!
(srbin 200%, 19. septembar 2014 20:34)

Bas tako. Da nije smijesno, bilo bi strasno. Oni koji ubise Berezovskog, Litvanenka i Politkovskaju
I pokusase ubiti Juscenka, oni koji pozatvarase sve sto se usudilo da na bilo koji nacin protestuje protiv
Kremljove politike i sravnise Ceceniju sa zemljom, oni bi nama da predaju lekcije o demokratiji?!?!
Ko je ovdje lud?

Melenci

pre 9 godina

tacno!Sad je na redu Kameron sa obecanjima pred referendum pogotovo sto mu srce nije slomljeno!Ili ce on da slama srce onima koji su mu poverovali?

Ћезо рца

pre 9 godina

Rusi, sad vec polako ali sigurno pravite svetske majmune i klovnove od sebe. (Zoki, 19. septembar 2014 20:36)

Погледај гомилу видео-клипова о референдумској крађи у Шкотској. Неко некога прави кловном и мајмуном, али Руси са тиме немају никаве везе. Прво скочи, па реци ,,хоп''...

zoran

pre 9 godina

Vidim da ste zapenili protiv Rusa, mada ova vest nema veze sa Rusima. Mnogi, ocigledno tekst nisu ni procitali, sem anslova, pa hajde, uradite to bar sada:

"Britanski list "Gardijan" preneo je izjavu akreditovanog posmatrača na referendumu Igora Borisova, da glasanje nije ispunilo osnovne međunarodne standarde i da su se posmatrači žalili da je prebrojavanje glasova vršeno u prevelikim prostorijama i da je procedura bila veoma narušena."

Znaci Gospodin Igor Borisov je AKREDITOVANI POSMATRAC. To znaci zvanicno lice postavljeno od medjunardne zajednice da prisustvuje referendumu. Hocete mi reci da vi iz Srbije ste toliko vidoviti da bolje vidite od njega koji prisustvuje brojanju/prebrojavanju..? Takodje se kaze sledece; DA SU SE POSMATRACI ZALILI...ako niste naucili ans jezik, ovo se odnosi na MNOZINU...To znaci vise njih se zalilo, a nisu sve Rusi bili.

Tako, pre no sto popljujete procitajte teskt.

Neki kazu da ih nisu tenkovima pritiskali..! Postoje mnogo jace i suptilnije metode od tenkova. U kom dobu vi ljudi zivite...??

Svakom normalnom je bilo jasno, zivim u Engleskoj, da Kruna nece pustiti Skotsku van kraljevstva. Rezultati jesu cudni, jer ja ne znam Shkota koji je zeleo da ostane u okviru ove zemlje, a znam ih poprilcno. Po nekom mom "uzorku", ovo je veoma iznenadjujuce.

maja

pre 9 godina

Kako mozes slobodno da glasas kad ceo zapad preti da ce skotima zagorcati zivot ako se otcepe, da ih nece primiti u EU, da ce pod znakom pitanja biti plate i penzije, .. i jos mnogo pretnji su izjavili drzavnici iz Londona EU i SAD. i sad vi tvrdite da je to demokratija. Sramota je sta su sve radili, a nepismene budale sa Balkana udarili po Rusima. Ovde se,budaletine, radi o Skotima, narodu koji je vekovima ugnjetavan od strane Engleza, citajte istoriju. Bili su gori od Turaka, silovali im zene, imali pravo prve bracne noci, oduzimali imovinu, bukvalno radili sta su hteli. I uvek su skoti zeleli slobodu, a pokvareni Englezi nadju podmitljivce i osujete im planove. Zao mi je Skota, jer su opet prevareni.Ipak mislim da je buducnost njihova sloboda od engleskih pokvarenih smradova.

ug

pre 9 godina

@srbin 200%
Hoce, cim Britanci ukinu monarhiju, tada ce Rusi da smene Putina. On je bar dobio neke izbore, kraljica nije.
Nego, ko je ono osvajao po Aziji, Africi, Americi, Australiji? Rusi ili demokrate iz Londona? Pobili milione, pokrali sve sto su mogli, terorisali ceo svet pa sad lupetaju o ljudskim pravima i demokratiji. Obicna grupa lopova koja je ratovala protiv zaostalih plemena sirom sveta i ista ubijala i istrebljivala.... Uvek su nesto zakuvavali pa onda prvi bezali kad zagusti. A civilizacija Engleske je nepostojeca, vladali su ogromnim delom sveta a nigde iza sebe nisu ostavili nista, nijednu gradjevinu ili umetninu vrednu pomena. Uvek su znali samo da kradu i otimaju.

miki mile

pre 9 godina

Nije presudno važan ruski komentar već činjenica da je stvarno bilo pritiska i ucena. Naravno sve u rukavicama i zagrnuto plaštom demokratije.

Menjam nick

pre 9 godina

I opet eto ih NVO komentatori.. I opet mi b92 nece objaviti komentar, kao i svaki out kada konstatujem da su aktivisti seli za tastature..
Jaoj vidim pominju se i "finansijske mahinacije" Putina.. pa pogledajte standard u Rusiji '99 i prestanite da iznosite besmislice..

Jura

pre 9 godina

Ma referendum su organizirali nesposobnjakovići, trebalo im je dve godine kampanje da bi status osto nepromjenjen dok su Rusi majstori sve to napravili u tri dana po najvećim demokratskim standardima i dobili 99% posto glasova za pripajanje Krima.

cukce

pre 9 godina

kolko ljudi ne shvataju, pa ovo rusi namerno rade prave ironiju jer je isti taj zapad sa britanijom i amerikom uvek ali uvek karakterisao izbore u rusiji kao nedemoktatske i cesto su ukazivali na krsenje ljudskih prava sad rusi njima to vracaju

zzz

pre 9 godina

@A.C.M.E
Jok, Britanci to rade postujuci principe demokratije.
Npr. lazu ceo svet kako neko ima nuklearno oruzje, pa napadnu tu drzavu, bombarduju je, okupiraju, obese predsednika te drzave, ukradu naftu i sve sto je vredno, a onda pobegnu i ostave nekada mirnu drzavu na milost i nemilost teroristima i raznim fanaticima. To su radili u Iraku sa svojim velikim saveznicima.
A ranije su redovno uvodili demokratiju tako sto bi okupirali drzavu bez razloga, pobili pola stanovnistva, drugu polovinu ili prodali kao robove ili naterali da ih sluze.
A znali su i da objave rat i okupiraju jednu drzavu kakva je Kina jer su se diktatori iz Kine usudili da zabrane Britancima da im prodaju drogu, tj. opijum.
Engleska istorija je prepuna svetlih primera postovanja drugih naroda i integracija bez ikakvih pritisaka.

Миле НС

pre 9 godina

Zanimljivo bi bilo da objavite neki od amaterskih snimaka sa tog referenduma gde se listici naknadno popunjavaju, Yes prebacuje na No gomilu...

Vicentijevic Samuil

pre 9 godina

I ovo je po receptu "zatucanih naroda sa istoka" glasanje u krug: https://www.youtube.com/watch?v=9xEGxc0ItdI . Sada su pustena obavestenja na emailove da se pogledaju snimljene prevare sa referenduma u Skotskoj. Izgleda da se radi o masovnom manipulisanju.

Dusko Dugousko

pre 9 godina

@Bole

Evo ovako je bilo juce u Skotskoj, dobro obrati paznju na primer demokratskog glasanja: https://www.youtube.com/watch?v=R9RCe55y0dw

Перица

pre 9 godina

Невероватно психотичко стање. Сами Британци се жале на стање демократије јер су знали за боље.

Гласачким листићима који се шаљу поштом се најлакше манипулише и процена је да би око 25% таквих гласова било неважеће да се процедура прати до танчина.

И шта сад, шта браните? Светлу будућност?

Једна идеологија нас је вукла за нос 50 година Светлом Будућношћу, звала се комунизам, и сви знамо како је прошла и идеологија и ми.

Зато Браниоцима Светле Будућности кажем - Доста је било! Знамо да новац добијете да остале у окове гурате! Доста сте узели, идите док није касно!

Nezavisni politicki analiticar

pre 9 godina

Juce(jutros iza ponoci) je na sajtu Jutarnjeg lista.hr,objavljeno da je 789.000 glasova stiglo postom.
Molim sve poznavaoce procedura,da mi objasne,sta se dogadja sa mojim glasom(listicem),od trenutka kad ga ubacim u postansko sanduce,dok ne dodje do mesta za brojanje glasova?
Ako je tacno,ovo sto je objavio Jutarnji,ispada da je svaki sesti upisani birac glasao postom!
Nista ne tvrdim,samo molim nekog,ako zna kako to funkcionise,da mi objasni!

Nemo

pre 9 godina

Primecujem da smo svaki drugi dan protiv Rusa, a u ostalo vreme se bratimimo s njima. Ili smo blesavi, ili pokvareni, a mozda i jedno i drugo.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Uopste necu da komentarisem, branim i osudjujem, slika kaze vise od 1500 slova: https://www.youtube.com/watch?v=LbJif7vISQg . Znam da komentar nije na politickoj liniji i da ce tesko da bude objavljen ali da probam.

Raso

pre 9 godina

Hahha , pa konacno sam shvatio sta se desilo Srbima . Srbi imaju kolektivni stokholmski sindrom. Za one koji ne znaju taj termin se upotrebljava kada se zrtva u svojoj nemoci i strahu poistovecuje i stavlja na stranu kidnapera. To je ono kad te neko toliko **be u mozak, da pocnes da mislis kako si to zaista i zasluzio. A ako se stvarno to desilo Srbima onda to jesmo i zasluzili. A sad nagradno pitanje : ko nas to **be u mozak vec 20 godina ?

Жарко

pre 9 godina

Сада кад су средили Шкотску ваљда ће се посветити Енглези и оном обореном авиону. Само да не заборавимо жртве.