Četvrtak, 18.09.2014.

10:09

"Kirbi dobar čovek, poruka Rusima"

Premijer Aleksandar Vučić smatra da je poruka ambasadora SAD Majkla Kirbija u vezi s posetom Vladimira Putina Srbiji upućena ruskoj strani, a ne Srbiji.

Izvor: Tanjug

"Kirbi dobar èovek, poruka Rusima" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

151 Komentari

Sortiraj po:

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@andrej:Koga će Srbija zvati u posetu, to je njena stvar i njenog rukovodstva i o tome ne bi trebalo da vode računa ambasadori u Srbiji.

Pero Ćivša

pre 9 godina

@raja bebeja:Pa šta to nije dobro u izjavi predsednika vlade. Jasno je rekao da izjava ambasadora SAD ne dotiče Srbiju nego da se odnosi na njihove odnose sa Rusijom i šta tu nije uredu. Takođe je dao do znanja da o tome ko će posetiti Srbiju isključivo odlučuje njeno rukovodstvo.

Nešo

pre 9 godina

@neca82: Stav Srbije je poznat. Ne opredeljujemo se ni na jednu stranu. Želimo sa svima dobre odnose i šta je tu loše. Značajni su nam i evrointegracije i dobri odnosi i sa Rusijom i sa Kinom.

Mrav

pre 9 godina

Meni samo nije jasno zasto se Kirbi mesa ?Aj da je to poseta za Ameriku pa razumem da komentarise,ali nit ima veze sa njim niti Amerikom....

Cecan

pre 9 godina

Verujem da je našem premijeru objašnjeno da je reč o poruci koja se upućuje Rusima, a ne Srbima, ali šta je on time hteo da kaže Putinu?! Ako mu smeta da prisustvuje proslavi oslobođenja Beograda zajedno sa Putinom, onda ne mora da dođe na proslavu. To opet nema veze sa odnosima Srbije i Amerike. Ne bi trebalo da ima. Ali izgleda da su oni navikli da sve uslovljavaju kao neka razmažena deca.

POVERENJE - SE - TESKO - STICE - LAKO - SE - GUBI

pre 9 godina

Na svu srecu iza nas je ostalo vreme kada smo morali da pitamo starijeg brata ko sme, a ko nesme da dodje u posetu nasoj zemlji. Kada su nam se Ambasadori sepurili i odlucivali. Srbija u ovom trenutku moze da zove koga hoce u goste, ali za takav trenutak moze da zahvali samo diplomatiji rukovodstva vlade na celu sa Aleksandrom Vucic.

filozof

pre 9 godina

Vučić je video da je Kirbi preko nas poslao poruku Rusiji i na najbolji mogući način je izbegao u uplitanje u njihov sukob.

Draga Tasta

pre 9 godina

Moramo ostati nemi na ove ocigledne pokusaje pojedinaca da nas uvuku u konflikt izmedju Rusije i zapada,jer jedino tako mozemo da obezbedimo da nasi strateski i nacionalni interesi ne budu ugrozeni

Sherlock

pre 9 godina

Dobar odgovor. Hvala im unapred sto nas ne petljaju u svoje medjusobne konflikte. A mi cemo demokratski da saradjujemo sa kim god hocemo i ko nam da vise.

Mary

pre 9 godina

Premijer Vucic je postupio kako i dolikuje pravom drzavniku koji stiti interese svoje zemlje i nije protumacio ovo kao pritisak. Srbija zeli da saradjuje sa svima, i sa EU i Rusijom i Amerikom.

Lucia

pre 9 godina

Za poslednjeg deformatora belo odelo,sesir, brilijantski prsten i smej se smej ......A sto se Rusa tice za pocetak pitajte starije iz jugoistocnog Banata kako su se proveli 45 g.

vilma

pre 9 godina

Ovo je klasičan primer slanja indirektne poruke ,gde izbegavate posledice a rekli ste ono što mislite!
Pozdravljam sve dežurne negativce koji to nisu uspeli da shvate!

Nenad011

pre 9 godina

Teško je voditi konverzaciju sa amerikancima, kaubojima od kojih retko ko zna gde je Evropa, a kamoli Srbija. Taj je dobio zadatak da nešto kaže, a Vučko da ga sasluša i to je to. Super Vučić pliva u ovako komplikovanoj političkoj situaciji.

miroslav

pre 9 godina

Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova jer se ne slaze sa agresivnom politikom bilo koje prave ili samoprozvane drzave nigde u svetu .. lideri smo regiona bas zbog toga sto politiku koju vlada sprovodi baziramo na temi opsteg mira u svetu i resavanja spora pregovorima

dragiša petrović

pre 9 godina

Ovo što je Kirbi izjavio u vezi sa dolaskom Putina je , da budemo jasni, pritisak na Srbiju! Prefinjen..."Zašto on dolazi", pita se Kirbi i kaže ,gle čuda, da je u oslopbadjanju Beograda učestvpovala i ukrajinska brigada. Gosdpodine ambasadore, Amerika nije učestvovala, naprotiv, ona nas je 1944. godine kao saveznička bombardovala, iza nje su ostali 3000 mrtvih, srušen do temelja Leskovac, beograd polupan, Kragujevac, Kraljevo...Crvena armija je oslobodila Beograd,Rusija je naslednica Sovjetskog saveza, uostalkom, i Ukrajinci govore ruski. Ako niste znali, savetnica Porošenka govori ruski i intervju koji je dala RTS je na ruskom.A vama ,SAD, smeta što dolazi Putin, samo što ne pitate Nikolića i Vučića( a njima je to na lep način upućeno pitanje) zašto ste ga zvali. Gospodine Putin, širom su vam otvorena vrata Srbije,ne obazirite se na ovakve maliciozne izjave "dobrog čoveka",kako kaže diplomatski Vučić,(g. Premijeru u politici ne postoji dobar i loš čovek, postoji dobra i loša politika),a američka politička prema Srbiji nikada nije bila dobra. Ona je samo u oblandama poslednjih godina...

Milan

pre 9 godina

Kirbi na neki nacin izrazava nezadovoljstvo zbog moguce posete Putina Srbiji, u situaciji kada besni rat u Ukrajini i kada Amerika u Evropa uvode sankcije Rusiji, a opet ne zeli da ide dublje i direktno se mesa u odnose Srbije i Rusije.

Aman Botovi

pre 9 godina

Aman botovi umorite li se ikad???!!! Strajkujete li ponekad?? Idete li na rucak i slicno?

Zamislite jedan dan osvanu komentari bez botovskih upucavanja "..nas primijer diplomata..., dobro im je odgovorio,.... tako premijer brani Srbiju"..itd.

Zaboravili smo kako to izgleda. S***o nas je ovaj Vucic :(

Obelix

pre 9 godina

Odbrani ga ti, nemoj slučajno da dozvoliš, da on od nas prima packe. Čeok jasno pita što mi Putina zovemo. Ne pita njega što se sam najavljuje. To bi ga pitao kolega iz Moskve. "Nemojte vi ništa da brinete, mi radimo u vašem najboljem interesu, Srbija je na dobrom putu" - a mi smo ovce? Bee-bee-beeee

Marija

pre 9 godina

Da li americi odgovara ili ne to sto Srbija ima zelju i radi na tome da ekonomski ojaca , u principu je manje bitno , bitno je da mi osetimo rezultate politike koju vlada sprovodi a koja treba da nam omoguci visi standard zivota

zoran

pre 9 godina

Mora da mu je Kirbi dao jos jednu maketu, pa zato daje ovakve izjave.

P.S. Vidim, botovi vredno se radi...ajmo, ajmo...kako vas palcaju..? Po minusu ili na sat..?

minjA

pre 9 godina

Vučić je dobro rekao, da to pitanje nije upućeno nama ,nego Rusiji!
Postoji nepisano pravilo da se ,najbolje poruke prenose na indirektan način !
Kažete javno jednoj osobi a ustvari je upućena potpuno drugoj!
Na taj način izbegavate direktne konflikte a postigli ste pun efekat!
To je upravo učinjeno u ovom slučaju!
Ne vidim razlog da se zbog toga bilo ko proziva!

Verica

pre 9 godina

Za nas je veoma vazno da saradjujemo sa svima i da se nemesamo u sukobe velikih. U Srbiju su svi dobrodosli pogotovu prijatelji kakav nam je Rusija.

bata

pre 9 godina

nemate vi pojma sta je politika nego tu samarate gluposti. Vucic je pravo diplomatski odgovorio, maestralno, tako itreba... Moramo biti dobri politicari.

Komša

pre 9 godina

Prepreden je Kirbi igrač.Ne treba se sa njim upuštati u prepucavanje saopštenjima jer to mu je cilj.Ovo njegovo saopštenje je i sračunato da nas uvuče u polemiku.
Setite se prošlog.
1.Srbija ne poštuje integritet Ukrajine.
2.Srbija poštuje integritet svih članica UN
3.Oprostite za grešku, iz vaše izjave vidimo da poštujete integritet Ukrajine računajući i KRIM (mi ga nismo pominjali).Žalimo zbog nesporazuma.
Dakle prvo navlačenje a onda poentiranje.Mat u dva poteza.
Ovaj put je već preterao.Mnogo je dva puta na istu foru.
Pustiti ga da priča ša hoće.Iskulirati.
Za sad nam solidno ide .

ZUTI ZA SVE KRIVI

pre 9 godina

INSAJDER. 18. SEPTEMBAR. 2014.
Insajder je odlicno obaveasten serijal na b92 za razliku od tebe te ti preporucujem da ne poganis to ime.
Za vreme vladavine sadasnje vlasti devedesetih bili smo zahvaljujuci njima izbaceni iz svih medjunarodnih organizacija pa cak i iz UNa. Bas zahvajujuci DSu primljeni smo nazad u svim svetskim institucijama i organizacijama. Kakvu je tada ulogu u tome imao tvoj obozavani Vucic znamo. Gde god je mogao pokusavao je da spreci povratak Srbije medju normalan svet a predsednik pretio da ce da hapsi sve one koji pregovaraju sa EU. Sada su najveci zagovornici ulaska u EU. To govori o karakteru tih ljudi koji bi zarad vlasti bili sve u stanju da urade.
Mogu da shvatim tvoju zaljubljenost u tvog premijera ali nismo bas svi zaboravni i ne mozemo bas svi da zaboravimo unistavajucu ulogu po Srbiju koju je imao tvoj premijer devedesetih. Moj nikada nece biti jer ja spadam u onaj normalan deo Srbije.

andrej

pre 9 godina

Kakva provokacija, šta njega uostalom briga za tu posetu kada je sam rekao da od nas ne traže da uvedemo sankcije Rusiji? A možda i nije?

raja babeja

pre 9 godina

E nakon ovakve izjave AV, moralo bi i najvećim obožavaocima lika i dela istog biti jasno da mi nemamo predsednika Vlade, nego namesnika postavljenog od strane zna se već koga. Nego, oni izgleda još nisu obavešteni...

Smederevac

pre 9 godina

Ako je toliko dobar vodiga svojoj kući.
Dobri su bili i indijanci pa ih cauboji potamaniše!.
Toliko i o tvojoj dobroti kad ti je on dobar.

ljubica

pre 9 godina

Kinezi skoro nikog nisu napali, ali zato Amerikanci malo koga nisu napadali. Srbiju su vise puta. I to je odgovor zasto Putin dolazi u Beograd. Zato sto ga gradjani Srbije zele da vide.

insajder

pre 9 godina

Drzava je u decensijkom rezimu zute zute vlasti zlatno oslabila svoj medjunarodni polozaji uticaj i ako su mediji propagirali drugu pricu. Ozbiljnost, doslednost i nesebicno zalaganje sadasnjeg premijera su doveli do toga da vodeca ekonomska sila poput SAD daju kvalitativnu podsrku i pomoc uz obavezno postovanje bratskog odnosa sa Rusijom!

Sve moj do mojega

pre 9 godina

Ne, mislim da nisi shvatio... Ne interesuje mene kakav je on čovek, ne družim se s njim. I ja sam dobar čovek pa to nije bilo presudno prilikom uručivanja mi otkaza..
Eh, što nisam ovca...

duka86

pre 9 godina

Mialim da nema mesta provokacijama. Kirbi moze da ima privatno misljenje ovakvo ili onakvo ali misli da na nesto sto nema uticaja ne treba da komentarise. Poseta Putina Srbiji je unutrasnja stvar izmedju Rusije i Srbije.

norrin.radd

pre 9 godina

"To su njihovi odnosi i ja u to ne bih ulazio", rekao je Vučić novinarima u Subotici.
Izgleda premijer ima problema sa razumevanjem pročitanog. Pitanje je bilo: "Zašto Putin dolazi u Beograd?" a ne "Putine, zašto dolaziš u Beograd?". Takodje, poređenje dolaska kineskog premijera ukazuje na to da je pitanje upućeno nama...
Ali šta znam ja? Bolje zna Vođa i njegovi visoko plaćeni savetnici!

Dr.Veselinovic

pre 9 godina

Vucko stari demagog,u mom malom mestu se za takve kaze- Ti ga pljujes a on kaze kisa pada!!Neprijatno je ono sto je Kirbi izjavio-tj bilo bi neprijatno svakom prosecnom Evropskom politicaru-ej da ti neko sa strane odredjuje koga smes da zoves a koga ne??!Vucic vesto to prebacuje kao to je izmedju njih(Amera i Rusa) ali na kraju krajeva videcemo,ako ne pozovu Putina to ce znaciti da se definitivno Vucic ne pita nista u svojoj zemlji!Tj da je obican Americki i eu PION!

dzigo iz dzigolj

pre 9 godina

mudro je vucic ovo iskulirao.
realno, sta covek moze da kaze na ovakvu budalastinu ambasadora a da se sa nekim ne posvadja?
ovako je kulturno iskulirao budalastinu i idemo dalje...

bogdance

pre 9 godina

Pametan covek,use i u svoje kljuse,to sto se oni prepucavaju mi na to ne treba da obracamo paznju niti da reagujemo,vec da idemo stazom kojom smo sami sebi zacrtali,a to je EU.

jasmin

pre 9 godina

Preteruje i Kirbi sa svojom izjavom,a vala ga preteruju i nasi mediji koji odmah dizu frku oko nicega,kao sto je Vucic i sam izjavio,sve ce to biti u najboljem redu,tako da ne dizite prasinu bez potrebe.

dragoon

pre 9 godina

Kad Vučić kaže da je Srbija na dobrom putu i da ne treba da se brinemo, pretpostavljam da će apokalipsa vrlo brzo. Tući ćemo se u radnjama za pola litra mleka i krenuti ponovo u višemesečne demonstracije protiv izdajnika.

zasto

pre 9 godina

Nemojte vi da brinete, mislite, kritikujete... Sve je u najboljem redu (gradjani se trenutno dave a vec duze vreme skapavaju od gladi dok zivimo u jednom od najkorumpiranijih sistema na svetu a sve pokazuje da ce biti samo gore), Srbija je na dobrom putu, evo vam jedna maketa da se igrate...

Dr Maximus

pre 9 godina

@ZokyNBGD

Potpuno se slažem, i meni se povraća od Vučićevih izjava! Od amerikanaca ništa drugo i da ne očekuješ osim laži i licemerja! A što se Vučića tiče definitivno mi se zgadio kada citirao Tonija Blera prilikom čitanja ekspozea, dobro nije citirao Hitlera! Do juče je i sam Amerikance nazivao životinjama a sad im se ulizuje ko pudlica!

Otvorite oci

pre 9 godina

Upitan kakvu poruku je Kirbi želeo da pošalje, Vučić je odgovorio "nemojte vi da brinete, ima ko da misli o tim porukama. Ne brinite se, Srbija je na dobrom putu. Sve će biti u najboljem redu".
Pametnom dovoljno!

Fukusima

pre 9 godina

Vucicu, ne da brinem i pazim, nego cu jos vise i na svakom mestu da brinem i pazim sta to radite po mraku, po ladu da vas ne poznadu. Sta ste Vi, indijski maharadza pa da ne znamo sta radite i sta planirate! Posle ovakve sramotne izjave, vodite Kirbija kuci pa se bratite koliko hocete. Nevaspitan covek, los diplomata, a jos gora vlast u Srbiji. Nikad gora, a mislio sam da od Tadica nema gore. Cak ni on nije sebi dozvoljavao ovakve gafove i ispada da je mnogo vise brinuo o srpskim nacionalnim interesima nego Vi. Na kraju, krajeva, nije vise bio dobar zapadu pa su nam vas, slobodne radikale, natovarili na vrat. A u Moskvi ste bili manji od makovog zrna, ko prepodobna deva uspijusa, pa ste cak i na ruskom govorili (umesto gasovod - gazoprovod) na nasoj televiziji, od zabune. Tek sada cu narod da prati sta rade drzavni cinovnici, a ne zaboravite - vi ste samo, podvlacim samo, izvrsna vlast, cinovnici, koji vec u narodu izazivaju mnogo gorcine u ustima. I nije Srbija samovolja prcija, eno po svim ministarstvima Srbije od jutros sprdnja, a bogme i bes zbog Kirbijevih lupetanja. Pojedini ministri prave viceve sa kolegama. Sta ste Vi, novi despot Srbije, pa da dekretom glupost proglasavate za pamet? Hvala Svevisnjem - niste. A neka se narod zapita kada Vi licno u Kirbijevoj izjavi ne vidite nista lose! "Ne sme meni nijedan ambasador nista da kaze, znaju kakav sam ja!". Pa eto znaju, vredjaju Vam gosta koga ste vi zvali.

Brane212

pre 9 godina

Većina komentara ovde je između maloumnih i naivnih.

Vučić je sasvim primereno, čak vrlo vešto odgovorio.

Kirbi je to izjavio sasvim svestan svoje provokacije, koja je ttrebalo da izazove neku "neprimerenu" izjavu, posle koje bi sledili šamari, čvrge i prevaspitavanje Srbije kao večitog i dežurnog krivca.

U tom smislu je Vučićev odgovor "Ako imaš problem s njim popričaj sa mojim Velikim Prijateljem, nemoj mene da daviš" 100% pogodio u crno.

Перица

pre 9 godina

Центар Београда је изграђен после Првог светског рата. Потражите ко је изградио центар Београда и својим новцем и својим умећем. Немојте да се изненадите када видите колико је Руса белогардејаца било у питању јер је већина дошла у Београд. Тада је и Калемегдан био проглашен за најлепши парк у Европи.

Очигледно је да комунисти који су уништили и Србију и Русију сада прерушени у либералне ,,демократе" покушавају да наставе свој крвави пир!

zoran

pre 9 godina

Vuchic vise i ne zna , mucenik, kome se sve uvlachi. Jos malo pa ce poceti da ljubi ruku portirima ambasade nemachke i USA.
Kaze Kirbi je dobar covek..??? Ja neshto smeshnije josh ne chuh. Amerikanac ga otovreno kritikuje, a ovja se pravi lud. Kirbi kaze kako Kina nije nikoga napala, a drze Tibet pod okupacijom preko 60 godina. Necu da spominjem da covek blage evze sa istorijom nema, to je tek uzas.

kazandžija

pre 9 godina

Gde se dede ona vest da je ambasador rekao to što je rekao? Bi mi drago što je uz vest bilo nekoliko stotina komentara (uglavnom slično obojenih, ali iskrenih i realnih).
Da li je moguće da ste povukli vest i pustili verzije sa odgovorom prvog čoveka Vlade Srbije?
Zanimljuvo je kako tzv botovi intenzivno kucaju +/- uz komentare gde se pominju termini 'premijer' ili 'Vučić', a kada pomenutu, istu osobu neko u komentaru nazove drugačije-reakcija je blaga! Verujem da je softver baždaren na ove dve reči. Bravo za sns i informatičko društvo

modesty

pre 9 godina

Boze koliko je ovo postalo bolesno. Sama cinjenica da nasa vlast dozvoljava ovakvo ponasanje stranih ambasadora smrdi na veleizdaju. Mene ovi politicki dzokeri ne predstavljaju.

mojito

pre 9 godina

znaci americki ambasador u beogradu je Ruse pitao zasto dolaze i Ukrajince zasto ne dolaze??? Koga ti farbas Vucicu, ti nisi premijer ove zemlje vec samo namesnik, portir, cuvar kakogod, koga su ovi spolja trenirali(pa i to kako da drzis prste) a lakoveran narod izabrao.

Mojdjoka

pre 9 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću, za samo 24 sata uspeo je da odgovori na ovako teško postavljeno pitanje u međunarodnim odnosima i da istakne sve pozitivne promene pritom unapredi položaj srbije u međunarodnoj zajednici.

Takođe način na koji je pokazao gde je msto ambasadorima u Srbiji istiskuje svaku pohvalu!

master

pre 9 godina

"Naša najveća snaga nije u tome da nikad ne padnemo, već da se svaki put kad padnemo - podignemo."

Konfučije

Srbija je na kolenima stalno jer ili moli za pare ili je kažnjena što političari koji je vode naprave neku glupost.Vučićeva napredna politika je i dalje zadržava na kolenima sa velikom verovatnoćom da ćemo uskoro pod kolenima dobiti i kukuruz!!

Siniša

pre 9 godina

Od kraja drugog svetskog rata pa sve do danas ovaj region je mogao da profitira isključivo u periodu kad su Rusija i Zapad na ivici nuklearnog rata. Znam da zvuči grozno ali tako je kako je i mi kao mala nacija smo tu nemoćni. Doduše mali Joža je imao neuporedivo veći manevarski prostor od Vučića tako da ne treba očekivati neki ekonomski procvat kao u doba SFRJ ali poslednje što nam treba u ovom trenutku je prepuštanje emocijama i zaklinjanje na večnu vernost Rusima ili Amerikancima.

Srbija, evropska Severna Koreja

pre 9 godina

Ambasador je "gadjao" direktno u Predsednike Vlade i države. Oni su prizivali i dozivali Putina u Srbiju.
Uostalom, da nije bilo ruskih tenkova i Rusa koji su ušli 1944. u Srbiju, ne bi bilo ni ovog dvojca na vlasti.
Posledica se zahvaljuje uzroku.
Proslava je obostrana.
Ljubav medju komunjarama Ruskim i Srpskim, se opet rasplamsava.

Miloš

pre 9 godina

Posle mnogo vremena Srbija ume da se postavi i prema SAD i prema Rusiji. Uvažava obe strane, ali gleda svoje interese i u njihove međusobne odnose se ne meša.

Marija Šipetić

pre 9 godina

Simpatičan čikica, zaista, ali mora da sluša šta mu kažu nažalost. No dobro, kao što Vučić reče, prepucavanje dve sile koje nas ne dotiče previše.

smesko

pre 9 godina

Pametn ovde reaguje Vucic. Jasno je da je Kirbi zestoko preterao svojom izjavom i da se mesa gde mu nimalo nije posao. Mogao je Vucic da ga ocrni u svojoj izjavi kao sto je to ucinila ogromna vecina komentatora na svim sajtovima gde je vest objavljena i gde mogu da se ostave komentari. Ali, Vucic ovde pametno reaguje, niti osudjuje, niti odobrava, prebacuje loptu u tudje dvoriste, pa neka se igraju...

dana

pre 9 godina

Cuj nemojte vi da brinete... Premijeru nisu gradjani deca ciji ste vi tata pa da nam se tako obracate. Hocemo i imamo pravo da brinemo ako nam se brine.

Vana

pre 9 godina

"Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu."
A zato nam američki predsednik nikad ne dolazi u posetu...

pirlo

pre 9 godina

Mislim da je nas premijer isuvise dobar covek, pa nije hteo da nadje odgovarajuce reci za ovaj pomalo bezobrazan potez americkog diplomate...

pera ložač I

pre 9 godina

" Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu."
Da li je taj čovek svestan šta govori? Neka prvo nabroji, ako može, sve one zemlje koje je Amerika napala, a posle toga neka se pokrije ušima.

?

pre 9 godina

Zasto me "nemojte vi da brinete, ima ko da misli" podseca na diskretno nestajanje politickih emisija na televiziji i kritickih tekstova u novinama...

Mihailo

pre 9 godina

Da, a mi smo svi maloumni. Amerikanac je direktno pitao zašto Putin dolazi u Srbiju. NAS je pitao. Da je hteo da se obrati Rusima i njima uputi pitanje, ono bi bilo sasvim drugačije formulisano. Ova neprednjačka vlast i njihov poglacvica stvarno misle da smo svi retardirani poput glasača SNS-a.

Phill

pre 9 godina

Covek kaze otvoreno da mu smeta sto Putin dolazi u Srbiju, a Vucic kaze da je to poruka upucena ruskoj strani? To je otvoreno mesanje u unutrasnja pitanja jedne zemlje, ali naravno da Vule ne sme da se kaci sa svojim nadredjenim. Sto njemu ne kaze "tisina tamo, rec vise da nisam cuo"?

Jeca AR

pre 9 godina

Naša pozicija nije nimalo laka, balansiramo između istoka i zapada, pa nije ni čudo što zapad motri sve što uradimo sa istokom. Pošto smo ispunili sve što su tražili, bilo bi u redu da se ne mešaju u naše odnose sa Rusijom.

darko88

pre 9 godina

Koliko god Kirbi bio u pravu ili ne,uopste mi se ne svidja na koji nacin nastupa,ne treba da zaboravi da je on ipak obican ambasador i nista vise,ma koliko bitna bila zemlja koju on predstavlja.

djordje

pre 9 godina

Vučić je odgovorio "nemojte vi da brinete, ima ko da misli o tim porukama. Ne brinite se, Srbija je na dobrom putu. Sve će biti u najboljem redu"

Jeste Vucicu mi smo ovce i uopste ne moramo da ukljucujemo mozak. Da prepustimo tebi i tvojima da sve odlucujete. I naravno da zaboravimo sta ste radili 90tih i da zaboravimo sve one ljude koji su vam verovali pa nastradali, ostali bez glave a srecni bez kuca i imanja.

Neka hvala, ja cu da ti premijeru, ipak NE VERUJEM.

Raša Ratko

pre 9 godina

Ako je već rekao da možemo da imamo dobre odnose sa svima, neka to i dokaže. Naša je stvar zašto Putin ili bilo koji drugi zvaničnik dolazi kod nas u posetu. Uostalom, svi znaju da nismo uveli sankcije Rusiji.

Phill

pre 9 godina

Covek kaze otvoreno da mu smeta sto Putin dolazi u Srbiju, a Vucic kaze da je to poruka upucena ruskoj strani? To je otvoreno mesanje u unutrasnja pitanja jedne zemlje, ali naravno da Vule ne sme da se kaci sa svojim nadredjenim. Sto njemu ne kaze "tisina tamo, rec vise da nisam cuo"?

pera ložač I

pre 9 godina

" Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu."
Da li je taj čovek svestan šta govori? Neka prvo nabroji, ako može, sve one zemlje koje je Amerika napala, a posle toga neka se pokrije ušima.

minjA

pre 9 godina

Vučić je dobro rekao, da to pitanje nije upućeno nama ,nego Rusiji!
Postoji nepisano pravilo da se ,najbolje poruke prenose na indirektan način !
Kažete javno jednoj osobi a ustvari je upućena potpuno drugoj!
Na taj način izbegavate direktne konflikte a postigli ste pun efekat!
To je upravo učinjeno u ovom slučaju!
Ne vidim razlog da se zbog toga bilo ko proziva!

smesko

pre 9 godina

Pametn ovde reaguje Vucic. Jasno je da je Kirbi zestoko preterao svojom izjavom i da se mesa gde mu nimalo nije posao. Mogao je Vucic da ga ocrni u svojoj izjavi kao sto je to ucinila ogromna vecina komentatora na svim sajtovima gde je vest objavljena i gde mogu da se ostave komentari. Ali, Vucic ovde pametno reaguje, niti osudjuje, niti odobrava, prebacuje loptu u tudje dvoriste, pa neka se igraju...

Mihailo

pre 9 godina

Da, a mi smo svi maloumni. Amerikanac je direktno pitao zašto Putin dolazi u Srbiju. NAS je pitao. Da je hteo da se obrati Rusima i njima uputi pitanje, ono bi bilo sasvim drugačije formulisano. Ova neprednjačka vlast i njihov poglacvica stvarno misle da smo svi retardirani poput glasača SNS-a.

Jeca AR

pre 9 godina

Naša pozicija nije nimalo laka, balansiramo između istoka i zapada, pa nije ni čudo što zapad motri sve što uradimo sa istokom. Pošto smo ispunili sve što su tražili, bilo bi u redu da se ne mešaju u naše odnose sa Rusijom.

Mojdjoka

pre 9 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću, za samo 24 sata uspeo je da odgovori na ovako teško postavljeno pitanje u međunarodnim odnosima i da istakne sve pozitivne promene pritom unapredi položaj srbije u međunarodnoj zajednici.

Takođe način na koji je pokazao gde je msto ambasadorima u Srbiji istiskuje svaku pohvalu!

Brane212

pre 9 godina

Većina komentara ovde je između maloumnih i naivnih.

Vučić je sasvim primereno, čak vrlo vešto odgovorio.

Kirbi je to izjavio sasvim svestan svoje provokacije, koja je ttrebalo da izazove neku "neprimerenu" izjavu, posle koje bi sledili šamari, čvrge i prevaspitavanje Srbije kao večitog i dežurnog krivca.

U tom smislu je Vučićev odgovor "Ako imaš problem s njim popričaj sa mojim Velikim Prijateljem, nemoj mene da daviš" 100% pogodio u crno.

dzigo iz dzigolj

pre 9 godina

mudro je vucic ovo iskulirao.
realno, sta covek moze da kaze na ovakvu budalastinu ambasadora a da se sa nekim ne posvadja?
ovako je kulturno iskulirao budalastinu i idemo dalje...

insajder

pre 9 godina

Drzava je u decensijkom rezimu zute zute vlasti zlatno oslabila svoj medjunarodni polozaji uticaj i ako su mediji propagirali drugu pricu. Ozbiljnost, doslednost i nesebicno zalaganje sadasnjeg premijera su doveli do toga da vodeca ekonomska sila poput SAD daju kvalitativnu podsrku i pomoc uz obavezno postovanje bratskog odnosa sa Rusijom!

Raša Ratko

pre 9 godina

Ako je već rekao da možemo da imamo dobre odnose sa svima, neka to i dokaže. Naša je stvar zašto Putin ili bilo koji drugi zvaničnik dolazi kod nas u posetu. Uostalom, svi znaju da nismo uveli sankcije Rusiji.

duka86

pre 9 godina

Mialim da nema mesta provokacijama. Kirbi moze da ima privatno misljenje ovakvo ili onakvo ali misli da na nesto sto nema uticaja ne treba da komentarise. Poseta Putina Srbiji je unutrasnja stvar izmedju Rusije i Srbije.

darko88

pre 9 godina

Koliko god Kirbi bio u pravu ili ne,uopste mi se ne svidja na koji nacin nastupa,ne treba da zaboravi da je on ipak obican ambasador i nista vise,ma koliko bitna bila zemlja koju on predstavlja.

Mary

pre 9 godina

Premijer Vucic je postupio kako i dolikuje pravom drzavniku koji stiti interese svoje zemlje i nije protumacio ovo kao pritisak. Srbija zeli da saradjuje sa svima, i sa EU i Rusijom i Amerikom.

bata

pre 9 godina

nemate vi pojma sta je politika nego tu samarate gluposti. Vucic je pravo diplomatski odgovorio, maestralno, tako itreba... Moramo biti dobri politicari.

andrej

pre 9 godina

Kakva provokacija, šta njega uostalom briga za tu posetu kada je sam rekao da od nas ne traže da uvedemo sankcije Rusiji? A možda i nije?

ljubica

pre 9 godina

Kinezi skoro nikog nisu napali, ali zato Amerikanci malo koga nisu napadali. Srbiju su vise puta. I to je odgovor zasto Putin dolazi u Beograd. Zato sto ga gradjani Srbije zele da vide.

Marija Šipetić

pre 9 godina

Simpatičan čikica, zaista, ali mora da sluša šta mu kažu nažalost. No dobro, kao što Vučić reče, prepucavanje dve sile koje nas ne dotiče previše.

Nenad011

pre 9 godina

Teško je voditi konverzaciju sa amerikancima, kaubojima od kojih retko ko zna gde je Evropa, a kamoli Srbija. Taj je dobio zadatak da nešto kaže, a Vučko da ga sasluša i to je to. Super Vučić pliva u ovako komplikovanoj političkoj situaciji.

Miloš

pre 9 godina

Posle mnogo vremena Srbija ume da se postavi i prema SAD i prema Rusiji. Uvažava obe strane, ali gleda svoje interese i u njihove međusobne odnose se ne meša.

jasmin

pre 9 godina

Preteruje i Kirbi sa svojom izjavom,a vala ga preteruju i nasi mediji koji odmah dizu frku oko nicega,kao sto je Vucic i sam izjavio,sve ce to biti u najboljem redu,tako da ne dizite prasinu bez potrebe.

djordje

pre 9 godina

Vučić je odgovorio "nemojte vi da brinete, ima ko da misli o tim porukama. Ne brinite se, Srbija je na dobrom putu. Sve će biti u najboljem redu"

Jeste Vucicu mi smo ovce i uopste ne moramo da ukljucujemo mozak. Da prepustimo tebi i tvojima da sve odlucujete. I naravno da zaboravimo sta ste radili 90tih i da zaboravimo sve one ljude koji su vam verovali pa nastradali, ostali bez glave a srecni bez kuca i imanja.

Neka hvala, ja cu da ti premijeru, ipak NE VERUJEM.

Komša

pre 9 godina

Prepreden je Kirbi igrač.Ne treba se sa njim upuštati u prepucavanje saopštenjima jer to mu je cilj.Ovo njegovo saopštenje je i sračunato da nas uvuče u polemiku.
Setite se prošlog.
1.Srbija ne poštuje integritet Ukrajine.
2.Srbija poštuje integritet svih članica UN
3.Oprostite za grešku, iz vaše izjave vidimo da poštujete integritet Ukrajine računajući i KRIM (mi ga nismo pominjali).Žalimo zbog nesporazuma.
Dakle prvo navlačenje a onda poentiranje.Mat u dva poteza.
Ovaj put je već preterao.Mnogo je dva puta na istu foru.
Pustiti ga da priča ša hoće.Iskulirati.
Za sad nam solidno ide .

pirlo

pre 9 godina

Mislim da je nas premijer isuvise dobar covek, pa nije hteo da nadje odgovarajuce reci za ovaj pomalo bezobrazan potez americkog diplomate...

dana

pre 9 godina

Cuj nemojte vi da brinete... Premijeru nisu gradjani deca ciji ste vi tata pa da nam se tako obracate. Hocemo i imamo pravo da brinemo ako nam se brine.

bogdance

pre 9 godina

Pametan covek,use i u svoje kljuse,to sto se oni prepucavaju mi na to ne treba da obracamo paznju niti da reagujemo,vec da idemo stazom kojom smo sami sebi zacrtali,a to je EU.

Verica

pre 9 godina

Za nas je veoma vazno da saradjujemo sa svima i da se nemesamo u sukobe velikih. U Srbiju su svi dobrodosli pogotovu prijatelji kakav nam je Rusija.

vilma

pre 9 godina

Ovo je klasičan primer slanja indirektne poruke ,gde izbegavate posledice a rekli ste ono što mislite!
Pozdravljam sve dežurne negativce koji to nisu uspeli da shvate!

miroslav

pre 9 godina

Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova jer se ne slaze sa agresivnom politikom bilo koje prave ili samoprozvane drzave nigde u svetu .. lideri smo regiona bas zbog toga sto politiku koju vlada sprovodi baziramo na temi opsteg mira u svetu i resavanja spora pregovorima

Marija

pre 9 godina

Da li americi odgovara ili ne to sto Srbija ima zelju i radi na tome da ekonomski ojaca , u principu je manje bitno , bitno je da mi osetimo rezultate politike koju vlada sprovodi a koja treba da nam omoguci visi standard zivota

dragiša petrović

pre 9 godina

Ovo što je Kirbi izjavio u vezi sa dolaskom Putina je , da budemo jasni, pritisak na Srbiju! Prefinjen..."Zašto on dolazi", pita se Kirbi i kaže ,gle čuda, da je u oslopbadjanju Beograda učestvpovala i ukrajinska brigada. Gosdpodine ambasadore, Amerika nije učestvovala, naprotiv, ona nas je 1944. godine kao saveznička bombardovala, iza nje su ostali 3000 mrtvih, srušen do temelja Leskovac, beograd polupan, Kragujevac, Kraljevo...Crvena armija je oslobodila Beograd,Rusija je naslednica Sovjetskog saveza, uostalkom, i Ukrajinci govore ruski. Ako niste znali, savetnica Porošenka govori ruski i intervju koji je dala RTS je na ruskom.A vama ,SAD, smeta što dolazi Putin, samo što ne pitate Nikolića i Vučića( a njima je to na lep način upućeno pitanje) zašto ste ga zvali. Gospodine Putin, širom su vam otvorena vrata Srbije,ne obazirite se na ovakve maliciozne izjave "dobrog čoveka",kako kaže diplomatski Vučić,(g. Premijeru u politici ne postoji dobar i loš čovek, postoji dobra i loša politika),a američka politička prema Srbiji nikada nije bila dobra. Ona je samo u oblandama poslednjih godina...

mojito

pre 9 godina

znaci americki ambasador u beogradu je Ruse pitao zasto dolaze i Ukrajince zasto ne dolaze??? Koga ti farbas Vucicu, ti nisi premijer ove zemlje vec samo namesnik, portir, cuvar kakogod, koga su ovi spolja trenirali(pa i to kako da drzis prste) a lakoveran narod izabrao.

Sherlock

pre 9 godina

Dobar odgovor. Hvala im unapred sto nas ne petljaju u svoje medjusobne konflikte. A mi cemo demokratski da saradjujemo sa kim god hocemo i ko nam da vise.

?

pre 9 godina

Zasto me "nemojte vi da brinete, ima ko da misli" podseca na diskretno nestajanje politickih emisija na televiziji i kritickih tekstova u novinama...

Milan

pre 9 godina

Kirbi na neki nacin izrazava nezadovoljstvo zbog moguce posete Putina Srbiji, u situaciji kada besni rat u Ukrajini i kada Amerika u Evropa uvode sankcije Rusiji, a opet ne zeli da ide dublje i direktno se mesa u odnose Srbije i Rusije.

zoran

pre 9 godina

Vuchic vise i ne zna , mucenik, kome se sve uvlachi. Jos malo pa ce poceti da ljubi ruku portirima ambasade nemachke i USA.
Kaze Kirbi je dobar covek..??? Ja neshto smeshnije josh ne chuh. Amerikanac ga otovreno kritikuje, a ovja se pravi lud. Kirbi kaze kako Kina nije nikoga napala, a drze Tibet pod okupacijom preko 60 godina. Necu da spominjem da covek blage evze sa istorijom nema, to je tek uzas.

Siniša

pre 9 godina

Od kraja drugog svetskog rata pa sve do danas ovaj region je mogao da profitira isključivo u periodu kad su Rusija i Zapad na ivici nuklearnog rata. Znam da zvuči grozno ali tako je kako je i mi kao mala nacija smo tu nemoćni. Doduše mali Joža je imao neuporedivo veći manevarski prostor od Vučića tako da ne treba očekivati neki ekonomski procvat kao u doba SFRJ ali poslednje što nam treba u ovom trenutku je prepuštanje emocijama i zaklinjanje na večnu vernost Rusima ili Amerikancima.

Fukusima

pre 9 godina

Vucicu, ne da brinem i pazim, nego cu jos vise i na svakom mestu da brinem i pazim sta to radite po mraku, po ladu da vas ne poznadu. Sta ste Vi, indijski maharadza pa da ne znamo sta radite i sta planirate! Posle ovakve sramotne izjave, vodite Kirbija kuci pa se bratite koliko hocete. Nevaspitan covek, los diplomata, a jos gora vlast u Srbiji. Nikad gora, a mislio sam da od Tadica nema gore. Cak ni on nije sebi dozvoljavao ovakve gafove i ispada da je mnogo vise brinuo o srpskim nacionalnim interesima nego Vi. Na kraju, krajeva, nije vise bio dobar zapadu pa su nam vas, slobodne radikale, natovarili na vrat. A u Moskvi ste bili manji od makovog zrna, ko prepodobna deva uspijusa, pa ste cak i na ruskom govorili (umesto gasovod - gazoprovod) na nasoj televiziji, od zabune. Tek sada cu narod da prati sta rade drzavni cinovnici, a ne zaboravite - vi ste samo, podvlacim samo, izvrsna vlast, cinovnici, koji vec u narodu izazivaju mnogo gorcine u ustima. I nije Srbija samovolja prcija, eno po svim ministarstvima Srbije od jutros sprdnja, a bogme i bes zbog Kirbijevih lupetanja. Pojedini ministri prave viceve sa kolegama. Sta ste Vi, novi despot Srbije, pa da dekretom glupost proglasavate za pamet? Hvala Svevisnjem - niste. A neka se narod zapita kada Vi licno u Kirbijevoj izjavi ne vidite nista lose! "Ne sme meni nijedan ambasador nista da kaze, znaju kakav sam ja!". Pa eto znaju, vredjaju Vam gosta koga ste vi zvali.

norrin.radd

pre 9 godina

"To su njihovi odnosi i ja u to ne bih ulazio", rekao je Vučić novinarima u Subotici.
Izgleda premijer ima problema sa razumevanjem pročitanog. Pitanje je bilo: "Zašto Putin dolazi u Beograd?" a ne "Putine, zašto dolaziš u Beograd?". Takodje, poređenje dolaska kineskog premijera ukazuje na to da je pitanje upućeno nama...
Ali šta znam ja? Bolje zna Vođa i njegovi visoko plaćeni savetnici!

raja babeja

pre 9 godina

E nakon ovakve izjave AV, moralo bi i najvećim obožavaocima lika i dela istog biti jasno da mi nemamo predsednika Vlade, nego namesnika postavljenog od strane zna se već koga. Nego, oni izgleda još nisu obavešteni...

Vana

pre 9 godina

"Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu."
A zato nam američki predsednik nikad ne dolazi u posetu...

Dr Maximus

pre 9 godina

@ZokyNBGD

Potpuno se slažem, i meni se povraća od Vučićevih izjava! Od amerikanaca ništa drugo i da ne očekuješ osim laži i licemerja! A što se Vučića tiče definitivno mi se zgadio kada citirao Tonija Blera prilikom čitanja ekspozea, dobro nije citirao Hitlera! Do juče je i sam Amerikance nazivao životinjama a sad im se ulizuje ko pudlica!

zasto

pre 9 godina

Nemojte vi da brinete, mislite, kritikujete... Sve je u najboljem redu (gradjani se trenutno dave a vec duze vreme skapavaju od gladi dok zivimo u jednom od najkorumpiranijih sistema na svetu a sve pokazuje da ce biti samo gore), Srbija je na dobrom putu, evo vam jedna maketa da se igrate...

Sve moj do mojega

pre 9 godina

Ne, mislim da nisi shvatio... Ne interesuje mene kakav je on čovek, ne družim se s njim. I ja sam dobar čovek pa to nije bilo presudno prilikom uručivanja mi otkaza..
Eh, što nisam ovca...

Dr.Veselinovic

pre 9 godina

Vucko stari demagog,u mom malom mestu se za takve kaze- Ti ga pljujes a on kaze kisa pada!!Neprijatno je ono sto je Kirbi izjavio-tj bilo bi neprijatno svakom prosecnom Evropskom politicaru-ej da ti neko sa strane odredjuje koga smes da zoves a koga ne??!Vucic vesto to prebacuje kao to je izmedju njih(Amera i Rusa) ali na kraju krajeva videcemo,ako ne pozovu Putina to ce znaciti da se definitivno Vucic ne pita nista u svojoj zemlji!Tj da je obican Americki i eu PION!

modesty

pre 9 godina

Boze koliko je ovo postalo bolesno. Sama cinjenica da nasa vlast dozvoljava ovakvo ponasanje stranih ambasadora smrdi na veleizdaju. Mene ovi politicki dzokeri ne predstavljaju.

kazandžija

pre 9 godina

Gde se dede ona vest da je ambasador rekao to što je rekao? Bi mi drago što je uz vest bilo nekoliko stotina komentara (uglavnom slično obojenih, ali iskrenih i realnih).
Da li je moguće da ste povukli vest i pustili verzije sa odgovorom prvog čoveka Vlade Srbije?
Zanimljuvo je kako tzv botovi intenzivno kucaju +/- uz komentare gde se pominju termini 'premijer' ili 'Vučić', a kada pomenutu, istu osobu neko u komentaru nazove drugačije-reakcija je blaga! Verujem da je softver baždaren na ove dve reči. Bravo za sns i informatičko društvo

dragoon

pre 9 godina

Kad Vučić kaže da je Srbija na dobrom putu i da ne treba da se brinemo, pretpostavljam da će apokalipsa vrlo brzo. Tući ćemo se u radnjama za pola litra mleka i krenuti ponovo u višemesečne demonstracije protiv izdajnika.

Перица

pre 9 godina

Центар Београда је изграђен после Првог светског рата. Потражите ко је изградио центар Београда и својим новцем и својим умећем. Немојте да се изненадите када видите колико је Руса белогардејаца било у питању јер је већина дошла у Београд. Тада је и Калемегдан био проглашен за најлепши парк у Европи.

Очигледно је да комунисти који су уништили и Србију и Русију сада прерушени у либералне ,,демократе" покушавају да наставе свој крвави пир!

Smederevac

pre 9 godina

Ako je toliko dobar vodiga svojoj kući.
Dobri su bili i indijanci pa ih cauboji potamaniše!.
Toliko i o tvojoj dobroti kad ti je on dobar.

master

pre 9 godina

"Naša najveća snaga nije u tome da nikad ne padnemo, već da se svaki put kad padnemo - podignemo."

Konfučije

Srbija je na kolenima stalno jer ili moli za pare ili je kažnjena što političari koji je vode naprave neku glupost.Vučićeva napredna politika je i dalje zadržava na kolenima sa velikom verovatnoćom da ćemo uskoro pod kolenima dobiti i kukuruz!!

zoran

pre 9 godina

Mora da mu je Kirbi dao jos jednu maketu, pa zato daje ovakve izjave.

P.S. Vidim, botovi vredno se radi...ajmo, ajmo...kako vas palcaju..? Po minusu ili na sat..?

Otvorite oci

pre 9 godina

Upitan kakvu poruku je Kirbi želeo da pošalje, Vučić je odgovorio "nemojte vi da brinete, ima ko da misli o tim porukama. Ne brinite se, Srbija je na dobrom putu. Sve će biti u najboljem redu".
Pametnom dovoljno!

Srbija, evropska Severna Koreja

pre 9 godina

Ambasador je "gadjao" direktno u Predsednike Vlade i države. Oni su prizivali i dozivali Putina u Srbiju.
Uostalom, da nije bilo ruskih tenkova i Rusa koji su ušli 1944. u Srbiju, ne bi bilo ni ovog dvojca na vlasti.
Posledica se zahvaljuje uzroku.
Proslava je obostrana.
Ljubav medju komunjarama Ruskim i Srpskim, se opet rasplamsava.

Aman Botovi

pre 9 godina

Aman botovi umorite li se ikad???!!! Strajkujete li ponekad?? Idete li na rucak i slicno?

Zamislite jedan dan osvanu komentari bez botovskih upucavanja "..nas primijer diplomata..., dobro im je odgovorio,.... tako premijer brani Srbiju"..itd.

Zaboravili smo kako to izgleda. S***o nas je ovaj Vucic :(

ZUTI ZA SVE KRIVI

pre 9 godina

INSAJDER. 18. SEPTEMBAR. 2014.
Insajder je odlicno obaveasten serijal na b92 za razliku od tebe te ti preporucujem da ne poganis to ime.
Za vreme vladavine sadasnje vlasti devedesetih bili smo zahvaljujuci njima izbaceni iz svih medjunarodnih organizacija pa cak i iz UNa. Bas zahvajujuci DSu primljeni smo nazad u svim svetskim institucijama i organizacijama. Kakvu je tada ulogu u tome imao tvoj obozavani Vucic znamo. Gde god je mogao pokusavao je da spreci povratak Srbije medju normalan svet a predsednik pretio da ce da hapsi sve one koji pregovaraju sa EU. Sada su najveci zagovornici ulaska u EU. To govori o karakteru tih ljudi koji bi zarad vlasti bili sve u stanju da urade.
Mogu da shvatim tvoju zaljubljenost u tvog premijera ali nismo bas svi zaboravni i ne mozemo bas svi da zaboravimo unistavajucu ulogu po Srbiju koju je imao tvoj premijer devedesetih. Moj nikada nece biti jer ja spadam u onaj normalan deo Srbije.

Obelix

pre 9 godina

Odbrani ga ti, nemoj slučajno da dozvoliš, da on od nas prima packe. Čeok jasno pita što mi Putina zovemo. Ne pita njega što se sam najavljuje. To bi ga pitao kolega iz Moskve. "Nemojte vi ništa da brinete, mi radimo u vašem najboljem interesu, Srbija je na dobrom putu" - a mi smo ovce? Bee-bee-beeee

Lucia

pre 9 godina

Za poslednjeg deformatora belo odelo,sesir, brilijantski prsten i smej se smej ......A sto se Rusa tice za pocetak pitajte starije iz jugoistocnog Banata kako su se proveli 45 g.

POVERENJE - SE - TESKO - STICE - LAKO - SE - GUBI

pre 9 godina

Na svu srecu iza nas je ostalo vreme kada smo morali da pitamo starijeg brata ko sme, a ko nesme da dodje u posetu nasoj zemlji. Kada su nam se Ambasadori sepurili i odlucivali. Srbija u ovom trenutku moze da zove koga hoce u goste, ali za takav trenutak moze da zahvali samo diplomatiji rukovodstva vlade na celu sa Aleksandrom Vucic.

filozof

pre 9 godina

Vučić je video da je Kirbi preko nas poslao poruku Rusiji i na najbolji mogući način je izbegao u uplitanje u njihov sukob.

Cecan

pre 9 godina

Verujem da je našem premijeru objašnjeno da je reč o poruci koja se upućuje Rusima, a ne Srbima, ali šta je on time hteo da kaže Putinu?! Ako mu smeta da prisustvuje proslavi oslobođenja Beograda zajedno sa Putinom, onda ne mora da dođe na proslavu. To opet nema veze sa odnosima Srbije i Amerike. Ne bi trebalo da ima. Ali izgleda da su oni navikli da sve uslovljavaju kao neka razmažena deca.

Draga Tasta

pre 9 godina

Moramo ostati nemi na ove ocigledne pokusaje pojedinaca da nas uvuku u konflikt izmedju Rusije i zapada,jer jedino tako mozemo da obezbedimo da nasi strateski i nacionalni interesi ne budu ugrozeni

Mrav

pre 9 godina

Meni samo nije jasno zasto se Kirbi mesa ?Aj da je to poseta za Ameriku pa razumem da komentarise,ali nit ima veze sa njim niti Amerikom....

Nešo

pre 9 godina

@neca82: Stav Srbije je poznat. Ne opredeljujemo se ni na jednu stranu. Želimo sa svima dobre odnose i šta je tu loše. Značajni su nam i evrointegracije i dobri odnosi i sa Rusijom i sa Kinom.

Pero Ćivša

pre 9 godina

@raja bebeja:Pa šta to nije dobro u izjavi predsednika vlade. Jasno je rekao da izjava ambasadora SAD ne dotiče Srbiju nego da se odnosi na njihove odnose sa Rusijom i šta tu nije uredu. Takođe je dao do znanja da o tome ko će posetiti Srbiju isključivo odlučuje njeno rukovodstvo.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@andrej:Koga će Srbija zvati u posetu, to je njena stvar i njenog rukovodstva i o tome ne bi trebalo da vode računa ambasadori u Srbiji.

Mihailo

pre 9 godina

Da, a mi smo svi maloumni. Amerikanac je direktno pitao zašto Putin dolazi u Srbiju. NAS je pitao. Da je hteo da se obrati Rusima i njima uputi pitanje, ono bi bilo sasvim drugačije formulisano. Ova neprednjačka vlast i njihov poglacvica stvarno misle da smo svi retardirani poput glasača SNS-a.

?

pre 9 godina

Zasto me "nemojte vi da brinete, ima ko da misli" podseca na diskretno nestajanje politickih emisija na televiziji i kritickih tekstova u novinama...

Phill

pre 9 godina

Covek kaze otvoreno da mu smeta sto Putin dolazi u Srbiju, a Vucic kaze da je to poruka upucena ruskoj strani? To je otvoreno mesanje u unutrasnja pitanja jedne zemlje, ali naravno da Vule ne sme da se kaci sa svojim nadredjenim. Sto njemu ne kaze "tisina tamo, rec vise da nisam cuo"?

dana

pre 9 godina

Cuj nemojte vi da brinete... Premijeru nisu gradjani deca ciji ste vi tata pa da nam se tako obracate. Hocemo i imamo pravo da brinemo ako nam se brine.

zoran

pre 9 godina

Mora da mu je Kirbi dao jos jednu maketu, pa zato daje ovakve izjave.

P.S. Vidim, botovi vredno se radi...ajmo, ajmo...kako vas palcaju..? Po minusu ili na sat..?

djordje

pre 9 godina

Vučić je odgovorio "nemojte vi da brinete, ima ko da misli o tim porukama. Ne brinite se, Srbija je na dobrom putu. Sve će biti u najboljem redu"

Jeste Vucicu mi smo ovce i uopste ne moramo da ukljucujemo mozak. Da prepustimo tebi i tvojima da sve odlucujete. I naravno da zaboravimo sta ste radili 90tih i da zaboravimo sve one ljude koji su vam verovali pa nastradali, ostali bez glave a srecni bez kuca i imanja.

Neka hvala, ja cu da ti premijeru, ipak NE VERUJEM.

zoran

pre 9 godina

Vuchic vise i ne zna , mucenik, kome se sve uvlachi. Jos malo pa ce poceti da ljubi ruku portirima ambasade nemachke i USA.
Kaze Kirbi je dobar covek..??? Ja neshto smeshnije josh ne chuh. Amerikanac ga otovreno kritikuje, a ovja se pravi lud. Kirbi kaze kako Kina nije nikoga napala, a drze Tibet pod okupacijom preko 60 godina. Necu da spominjem da covek blage evze sa istorijom nema, to je tek uzas.

mojito

pre 9 godina

znaci americki ambasador u beogradu je Ruse pitao zasto dolaze i Ukrajince zasto ne dolaze??? Koga ti farbas Vucicu, ti nisi premijer ove zemlje vec samo namesnik, portir, cuvar kakogod, koga su ovi spolja trenirali(pa i to kako da drzis prste) a lakoveran narod izabrao.

norrin.radd

pre 9 godina

"To su njihovi odnosi i ja u to ne bih ulazio", rekao je Vučić novinarima u Subotici.
Izgleda premijer ima problema sa razumevanjem pročitanog. Pitanje je bilo: "Zašto Putin dolazi u Beograd?" a ne "Putine, zašto dolaziš u Beograd?". Takodje, poređenje dolaska kineskog premijera ukazuje na to da je pitanje upućeno nama...
Ali šta znam ja? Bolje zna Vođa i njegovi visoko plaćeni savetnici!

Sve moj do mojega

pre 9 godina

Ne, mislim da nisi shvatio... Ne interesuje mene kakav je on čovek, ne družim se s njim. I ja sam dobar čovek pa to nije bilo presudno prilikom uručivanja mi otkaza..
Eh, što nisam ovca...

kazandžija

pre 9 godina

Gde se dede ona vest da je ambasador rekao to što je rekao? Bi mi drago što je uz vest bilo nekoliko stotina komentara (uglavnom slično obojenih, ali iskrenih i realnih).
Da li je moguće da ste povukli vest i pustili verzije sa odgovorom prvog čoveka Vlade Srbije?
Zanimljuvo je kako tzv botovi intenzivno kucaju +/- uz komentare gde se pominju termini 'premijer' ili 'Vučić', a kada pomenutu, istu osobu neko u komentaru nazove drugačije-reakcija je blaga! Verujem da je softver baždaren na ove dve reči. Bravo za sns i informatičko društvo

Dr Maximus

pre 9 godina

@ZokyNBGD

Potpuno se slažem, i meni se povraća od Vučićevih izjava! Od amerikanaca ništa drugo i da ne očekuješ osim laži i licemerja! A što se Vučića tiče definitivno mi se zgadio kada citirao Tonija Blera prilikom čitanja ekspozea, dobro nije citirao Hitlera! Do juče je i sam Amerikance nazivao životinjama a sad im se ulizuje ko pudlica!

dragoon

pre 9 godina

Kad Vučić kaže da je Srbija na dobrom putu i da ne treba da se brinemo, pretpostavljam da će apokalipsa vrlo brzo. Tući ćemo se u radnjama za pola litra mleka i krenuti ponovo u višemesečne demonstracije protiv izdajnika.

Aman Botovi

pre 9 godina

Aman botovi umorite li se ikad???!!! Strajkujete li ponekad?? Idete li na rucak i slicno?

Zamislite jedan dan osvanu komentari bez botovskih upucavanja "..nas primijer diplomata..., dobro im je odgovorio,.... tako premijer brani Srbiju"..itd.

Zaboravili smo kako to izgleda. S***o nas je ovaj Vucic :(

Srbija, evropska Severna Koreja

pre 9 godina

Ambasador je "gadjao" direktno u Predsednike Vlade i države. Oni su prizivali i dozivali Putina u Srbiju.
Uostalom, da nije bilo ruskih tenkova i Rusa koji su ušli 1944. u Srbiju, ne bi bilo ni ovog dvojca na vlasti.
Posledica se zahvaljuje uzroku.
Proslava je obostrana.
Ljubav medju komunjarama Ruskim i Srpskim, se opet rasplamsava.

modesty

pre 9 godina

Boze koliko je ovo postalo bolesno. Sama cinjenica da nasa vlast dozvoljava ovakvo ponasanje stranih ambasadora smrdi na veleizdaju. Mene ovi politicki dzokeri ne predstavljaju.

Перица

pre 9 godina

Центар Београда је изграђен после Првог светског рата. Потражите ко је изградио центар Београда и својим новцем и својим умећем. Немојте да се изненадите када видите колико је Руса белогардејаца било у питању јер је већина дошла у Београд. Тада је и Калемегдан био проглашен за најлепши парк у Европи.

Очигледно је да комунисти који су уништили и Србију и Русију сада прерушени у либералне ,,демократе" покушавају да наставе свој крвави пир!

Obelix

pre 9 godina

Odbrani ga ti, nemoj slučajno da dozvoliš, da on od nas prima packe. Čeok jasno pita što mi Putina zovemo. Ne pita njega što se sam najavljuje. To bi ga pitao kolega iz Moskve. "Nemojte vi ništa da brinete, mi radimo u vašem najboljem interesu, Srbija je na dobrom putu" - a mi smo ovce? Bee-bee-beeee

zasto

pre 9 godina

Nemojte vi da brinete, mislite, kritikujete... Sve je u najboljem redu (gradjani se trenutno dave a vec duze vreme skapavaju od gladi dok zivimo u jednom od najkorumpiranijih sistema na svetu a sve pokazuje da ce biti samo gore), Srbija je na dobrom putu, evo vam jedna maketa da se igrate...

Dr.Veselinovic

pre 9 godina

Vucko stari demagog,u mom malom mestu se za takve kaze- Ti ga pljujes a on kaze kisa pada!!Neprijatno je ono sto je Kirbi izjavio-tj bilo bi neprijatno svakom prosecnom Evropskom politicaru-ej da ti neko sa strane odredjuje koga smes da zoves a koga ne??!Vucic vesto to prebacuje kao to je izmedju njih(Amera i Rusa) ali na kraju krajeva videcemo,ako ne pozovu Putina to ce znaciti da se definitivno Vucic ne pita nista u svojoj zemlji!Tj da je obican Americki i eu PION!

Smederevac

pre 9 godina

Ako je toliko dobar vodiga svojoj kući.
Dobri su bili i indijanci pa ih cauboji potamaniše!.
Toliko i o tvojoj dobroti kad ti je on dobar.

Fukusima

pre 9 godina

Vucicu, ne da brinem i pazim, nego cu jos vise i na svakom mestu da brinem i pazim sta to radite po mraku, po ladu da vas ne poznadu. Sta ste Vi, indijski maharadza pa da ne znamo sta radite i sta planirate! Posle ovakve sramotne izjave, vodite Kirbija kuci pa se bratite koliko hocete. Nevaspitan covek, los diplomata, a jos gora vlast u Srbiji. Nikad gora, a mislio sam da od Tadica nema gore. Cak ni on nije sebi dozvoljavao ovakve gafove i ispada da je mnogo vise brinuo o srpskim nacionalnim interesima nego Vi. Na kraju, krajeva, nije vise bio dobar zapadu pa su nam vas, slobodne radikale, natovarili na vrat. A u Moskvi ste bili manji od makovog zrna, ko prepodobna deva uspijusa, pa ste cak i na ruskom govorili (umesto gasovod - gazoprovod) na nasoj televiziji, od zabune. Tek sada cu narod da prati sta rade drzavni cinovnici, a ne zaboravite - vi ste samo, podvlacim samo, izvrsna vlast, cinovnici, koji vec u narodu izazivaju mnogo gorcine u ustima. I nije Srbija samovolja prcija, eno po svim ministarstvima Srbije od jutros sprdnja, a bogme i bes zbog Kirbijevih lupetanja. Pojedini ministri prave viceve sa kolegama. Sta ste Vi, novi despot Srbije, pa da dekretom glupost proglasavate za pamet? Hvala Svevisnjem - niste. A neka se narod zapita kada Vi licno u Kirbijevoj izjavi ne vidite nista lose! "Ne sme meni nijedan ambasador nista da kaze, znaju kakav sam ja!". Pa eto znaju, vredjaju Vam gosta koga ste vi zvali.

master

pre 9 godina

"Naša najveća snaga nije u tome da nikad ne padnemo, već da se svaki put kad padnemo - podignemo."

Konfučije

Srbija je na kolenima stalno jer ili moli za pare ili je kažnjena što političari koji je vode naprave neku glupost.Vučićeva napredna politika je i dalje zadržava na kolenima sa velikom verovatnoćom da ćemo uskoro pod kolenima dobiti i kukuruz!!

raja babeja

pre 9 godina

E nakon ovakve izjave AV, moralo bi i najvećim obožavaocima lika i dela istog biti jasno da mi nemamo predsednika Vlade, nego namesnika postavljenog od strane zna se već koga. Nego, oni izgleda još nisu obavešteni...

ZUTI ZA SVE KRIVI

pre 9 godina

INSAJDER. 18. SEPTEMBAR. 2014.
Insajder je odlicno obaveasten serijal na b92 za razliku od tebe te ti preporucujem da ne poganis to ime.
Za vreme vladavine sadasnje vlasti devedesetih bili smo zahvaljujuci njima izbaceni iz svih medjunarodnih organizacija pa cak i iz UNa. Bas zahvajujuci DSu primljeni smo nazad u svim svetskim institucijama i organizacijama. Kakvu je tada ulogu u tome imao tvoj obozavani Vucic znamo. Gde god je mogao pokusavao je da spreci povratak Srbije medju normalan svet a predsednik pretio da ce da hapsi sve one koji pregovaraju sa EU. Sada su najveci zagovornici ulaska u EU. To govori o karakteru tih ljudi koji bi zarad vlasti bili sve u stanju da urade.
Mogu da shvatim tvoju zaljubljenost u tvog premijera ali nismo bas svi zaboravni i ne mozemo bas svi da zaboravimo unistavajucu ulogu po Srbiju koju je imao tvoj premijer devedesetih. Moj nikada nece biti jer ja spadam u onaj normalan deo Srbije.

Lucia

pre 9 godina

Za poslednjeg deformatora belo odelo,sesir, brilijantski prsten i smej se smej ......A sto se Rusa tice za pocetak pitajte starije iz jugoistocnog Banata kako su se proveli 45 g.

Otvorite oci

pre 9 godina

Upitan kakvu poruku je Kirbi želeo da pošalje, Vučić je odgovorio "nemojte vi da brinete, ima ko da misli o tim porukama. Ne brinite se, Srbija je na dobrom putu. Sve će biti u najboljem redu".
Pametnom dovoljno!

smesko

pre 9 godina

Pametn ovde reaguje Vucic. Jasno je da je Kirbi zestoko preterao svojom izjavom i da se mesa gde mu nimalo nije posao. Mogao je Vucic da ga ocrni u svojoj izjavi kao sto je to ucinila ogromna vecina komentatora na svim sajtovima gde je vest objavljena i gde mogu da se ostave komentari. Ali, Vucic ovde pametno reaguje, niti osudjuje, niti odobrava, prebacuje loptu u tudje dvoriste, pa neka se igraju...

Miloš

pre 9 godina

Posle mnogo vremena Srbija ume da se postavi i prema SAD i prema Rusiji. Uvažava obe strane, ali gleda svoje interese i u njihove međusobne odnose se ne meša.

insajder

pre 9 godina

Drzava je u decensijkom rezimu zute zute vlasti zlatno oslabila svoj medjunarodni polozaji uticaj i ako su mediji propagirali drugu pricu. Ozbiljnost, doslednost i nesebicno zalaganje sadasnjeg premijera su doveli do toga da vodeca ekonomska sila poput SAD daju kvalitativnu podsrku i pomoc uz obavezno postovanje bratskog odnosa sa Rusijom!

Brane212

pre 9 godina

Većina komentara ovde je između maloumnih i naivnih.

Vučić je sasvim primereno, čak vrlo vešto odgovorio.

Kirbi je to izjavio sasvim svestan svoje provokacije, koja je ttrebalo da izazove neku "neprimerenu" izjavu, posle koje bi sledili šamari, čvrge i prevaspitavanje Srbije kao večitog i dežurnog krivca.

U tom smislu je Vučićev odgovor "Ako imaš problem s njim popričaj sa mojim Velikim Prijateljem, nemoj mene da daviš" 100% pogodio u crno.

Jeca AR

pre 9 godina

Naša pozicija nije nimalo laka, balansiramo između istoka i zapada, pa nije ni čudo što zapad motri sve što uradimo sa istokom. Pošto smo ispunili sve što su tražili, bilo bi u redu da se ne mešaju u naše odnose sa Rusijom.

jasmin

pre 9 godina

Preteruje i Kirbi sa svojom izjavom,a vala ga preteruju i nasi mediji koji odmah dizu frku oko nicega,kao sto je Vucic i sam izjavio,sve ce to biti u najboljem redu,tako da ne dizite prasinu bez potrebe.

Mojdjoka

pre 9 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću, za samo 24 sata uspeo je da odgovori na ovako teško postavljeno pitanje u međunarodnim odnosima i da istakne sve pozitivne promene pritom unapredi položaj srbije u međunarodnoj zajednici.

Takođe način na koji je pokazao gde je msto ambasadorima u Srbiji istiskuje svaku pohvalu!

pirlo

pre 9 godina

Mislim da je nas premijer isuvise dobar covek, pa nije hteo da nadje odgovarajuce reci za ovaj pomalo bezobrazan potez americkog diplomate...

dzigo iz dzigolj

pre 9 godina

mudro je vucic ovo iskulirao.
realno, sta covek moze da kaze na ovakvu budalastinu ambasadora a da se sa nekim ne posvadja?
ovako je kulturno iskulirao budalastinu i idemo dalje...

Marija Šipetić

pre 9 godina

Simpatičan čikica, zaista, ali mora da sluša šta mu kažu nažalost. No dobro, kao što Vučić reče, prepucavanje dve sile koje nas ne dotiče previše.

bogdance

pre 9 godina

Pametan covek,use i u svoje kljuse,to sto se oni prepucavaju mi na to ne treba da obracamo paznju niti da reagujemo,vec da idemo stazom kojom smo sami sebi zacrtali,a to je EU.

minjA

pre 9 godina

Vučić je dobro rekao, da to pitanje nije upućeno nama ,nego Rusiji!
Postoji nepisano pravilo da se ,najbolje poruke prenose na indirektan način !
Kažete javno jednoj osobi a ustvari je upućena potpuno drugoj!
Na taj način izbegavate direktne konflikte a postigli ste pun efekat!
To je upravo učinjeno u ovom slučaju!
Ne vidim razlog da se zbog toga bilo ko proziva!

pera ložač I

pre 9 godina

" Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu."
Da li je taj čovek svestan šta govori? Neka prvo nabroji, ako može, sve one zemlje koje je Amerika napala, a posle toga neka se pokrije ušima.

bata

pre 9 godina

nemate vi pojma sta je politika nego tu samarate gluposti. Vucic je pravo diplomatski odgovorio, maestralno, tako itreba... Moramo biti dobri politicari.

ljubica

pre 9 godina

Kinezi skoro nikog nisu napali, ali zato Amerikanci malo koga nisu napadali. Srbiju su vise puta. I to je odgovor zasto Putin dolazi u Beograd. Zato sto ga gradjani Srbije zele da vide.

andrej

pre 9 godina

Kakva provokacija, šta njega uostalom briga za tu posetu kada je sam rekao da od nas ne traže da uvedemo sankcije Rusiji? A možda i nije?

duka86

pre 9 godina

Mialim da nema mesta provokacijama. Kirbi moze da ima privatno misljenje ovakvo ili onakvo ali misli da na nesto sto nema uticaja ne treba da komentarise. Poseta Putina Srbiji je unutrasnja stvar izmedju Rusije i Srbije.

Nenad011

pre 9 godina

Teško je voditi konverzaciju sa amerikancima, kaubojima od kojih retko ko zna gde je Evropa, a kamoli Srbija. Taj je dobio zadatak da nešto kaže, a Vučko da ga sasluša i to je to. Super Vučić pliva u ovako komplikovanoj političkoj situaciji.

Raša Ratko

pre 9 godina

Ako je već rekao da možemo da imamo dobre odnose sa svima, neka to i dokaže. Naša je stvar zašto Putin ili bilo koji drugi zvaničnik dolazi kod nas u posetu. Uostalom, svi znaju da nismo uveli sankcije Rusiji.

Siniša

pre 9 godina

Od kraja drugog svetskog rata pa sve do danas ovaj region je mogao da profitira isključivo u periodu kad su Rusija i Zapad na ivici nuklearnog rata. Znam da zvuči grozno ali tako je kako je i mi kao mala nacija smo tu nemoćni. Doduše mali Joža je imao neuporedivo veći manevarski prostor od Vučića tako da ne treba očekivati neki ekonomski procvat kao u doba SFRJ ali poslednje što nam treba u ovom trenutku je prepuštanje emocijama i zaklinjanje na večnu vernost Rusima ili Amerikancima.

darko88

pre 9 godina

Koliko god Kirbi bio u pravu ili ne,uopste mi se ne svidja na koji nacin nastupa,ne treba da zaboravi da je on ipak obican ambasador i nista vise,ma koliko bitna bila zemlja koju on predstavlja.

miroslav

pre 9 godina

Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova jer se ne slaze sa agresivnom politikom bilo koje prave ili samoprozvane drzave nigde u svetu .. lideri smo regiona bas zbog toga sto politiku koju vlada sprovodi baziramo na temi opsteg mira u svetu i resavanja spora pregovorima

Milan

pre 9 godina

Kirbi na neki nacin izrazava nezadovoljstvo zbog moguce posete Putina Srbiji, u situaciji kada besni rat u Ukrajini i kada Amerika u Evropa uvode sankcije Rusiji, a opet ne zeli da ide dublje i direktno se mesa u odnose Srbije i Rusije.

vilma

pre 9 godina

Ovo je klasičan primer slanja indirektne poruke ,gde izbegavate posledice a rekli ste ono što mislite!
Pozdravljam sve dežurne negativce koji to nisu uspeli da shvate!

Marija

pre 9 godina

Da li americi odgovara ili ne to sto Srbija ima zelju i radi na tome da ekonomski ojaca , u principu je manje bitno , bitno je da mi osetimo rezultate politike koju vlada sprovodi a koja treba da nam omoguci visi standard zivota

Komša

pre 9 godina

Prepreden je Kirbi igrač.Ne treba se sa njim upuštati u prepucavanje saopštenjima jer to mu je cilj.Ovo njegovo saopštenje je i sračunato da nas uvuče u polemiku.
Setite se prošlog.
1.Srbija ne poštuje integritet Ukrajine.
2.Srbija poštuje integritet svih članica UN
3.Oprostite za grešku, iz vaše izjave vidimo da poštujete integritet Ukrajine računajući i KRIM (mi ga nismo pominjali).Žalimo zbog nesporazuma.
Dakle prvo navlačenje a onda poentiranje.Mat u dva poteza.
Ovaj put je već preterao.Mnogo je dva puta na istu foru.
Pustiti ga da priča ša hoće.Iskulirati.
Za sad nam solidno ide .

Verica

pre 9 godina

Za nas je veoma vazno da saradjujemo sa svima i da se nemesamo u sukobe velikih. U Srbiju su svi dobrodosli pogotovu prijatelji kakav nam je Rusija.

Vana

pre 9 godina

"Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu."
A zato nam američki predsednik nikad ne dolazi u posetu...

dragiša petrović

pre 9 godina

Ovo što je Kirbi izjavio u vezi sa dolaskom Putina je , da budemo jasni, pritisak na Srbiju! Prefinjen..."Zašto on dolazi", pita se Kirbi i kaže ,gle čuda, da je u oslopbadjanju Beograda učestvpovala i ukrajinska brigada. Gosdpodine ambasadore, Amerika nije učestvovala, naprotiv, ona nas je 1944. godine kao saveznička bombardovala, iza nje su ostali 3000 mrtvih, srušen do temelja Leskovac, beograd polupan, Kragujevac, Kraljevo...Crvena armija je oslobodila Beograd,Rusija je naslednica Sovjetskog saveza, uostalkom, i Ukrajinci govore ruski. Ako niste znali, savetnica Porošenka govori ruski i intervju koji je dala RTS je na ruskom.A vama ,SAD, smeta što dolazi Putin, samo što ne pitate Nikolića i Vučića( a njima je to na lep način upućeno pitanje) zašto ste ga zvali. Gospodine Putin, širom su vam otvorena vrata Srbije,ne obazirite se na ovakve maliciozne izjave "dobrog čoveka",kako kaže diplomatski Vučić,(g. Premijeru u politici ne postoji dobar i loš čovek, postoji dobra i loša politika),a američka politička prema Srbiji nikada nije bila dobra. Ona je samo u oblandama poslednjih godina...

Mary

pre 9 godina

Premijer Vucic je postupio kako i dolikuje pravom drzavniku koji stiti interese svoje zemlje i nije protumacio ovo kao pritisak. Srbija zeli da saradjuje sa svima, i sa EU i Rusijom i Amerikom.

Sherlock

pre 9 godina

Dobar odgovor. Hvala im unapred sto nas ne petljaju u svoje medjusobne konflikte. A mi cemo demokratski da saradjujemo sa kim god hocemo i ko nam da vise.

POVERENJE - SE - TESKO - STICE - LAKO - SE - GUBI

pre 9 godina

Na svu srecu iza nas je ostalo vreme kada smo morali da pitamo starijeg brata ko sme, a ko nesme da dodje u posetu nasoj zemlji. Kada su nam se Ambasadori sepurili i odlucivali. Srbija u ovom trenutku moze da zove koga hoce u goste, ali za takav trenutak moze da zahvali samo diplomatiji rukovodstva vlade na celu sa Aleksandrom Vucic.

Draga Tasta

pre 9 godina

Moramo ostati nemi na ove ocigledne pokusaje pojedinaca da nas uvuku u konflikt izmedju Rusije i zapada,jer jedino tako mozemo da obezbedimo da nasi strateski i nacionalni interesi ne budu ugrozeni

filozof

pre 9 godina

Vučić je video da je Kirbi preko nas poslao poruku Rusiji i na najbolji mogući način je izbegao u uplitanje u njihov sukob.

Cecan

pre 9 godina

Verujem da je našem premijeru objašnjeno da je reč o poruci koja se upućuje Rusima, a ne Srbima, ali šta je on time hteo da kaže Putinu?! Ako mu smeta da prisustvuje proslavi oslobođenja Beograda zajedno sa Putinom, onda ne mora da dođe na proslavu. To opet nema veze sa odnosima Srbije i Amerike. Ne bi trebalo da ima. Ali izgleda da su oni navikli da sve uslovljavaju kao neka razmažena deca.

Mrav

pre 9 godina

Meni samo nije jasno zasto se Kirbi mesa ?Aj da je to poseta za Ameriku pa razumem da komentarise,ali nit ima veze sa njim niti Amerikom....

Nešo

pre 9 godina

@neca82: Stav Srbije je poznat. Ne opredeljujemo se ni na jednu stranu. Želimo sa svima dobre odnose i šta je tu loše. Značajni su nam i evrointegracije i dobri odnosi i sa Rusijom i sa Kinom.

Pero Ćivša

pre 9 godina

@raja bebeja:Pa šta to nije dobro u izjavi predsednika vlade. Jasno je rekao da izjava ambasadora SAD ne dotiče Srbiju nego da se odnosi na njihove odnose sa Rusijom i šta tu nije uredu. Takođe je dao do znanja da o tome ko će posetiti Srbiju isključivo odlučuje njeno rukovodstvo.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@andrej:Koga će Srbija zvati u posetu, to je njena stvar i njenog rukovodstva i o tome ne bi trebalo da vode računa ambasadori u Srbiji.