Utorak, 09.09.2014.

14:00

Organizatori:Nada da će biti Prajda

Organizacioni odbor Parade ponosa očekuje da će se ta manifestacija održati od 22. do 28. septembra, kao i šetnja od zgrade Vlade Srbije do gradske skupštine.

Izvor: Beta

Organizatori:Nada da æe biti Prajda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

d.jutro

pre 9 godina

ok je za ljudska prava itd..ali brate sta ima da paradiraju ..za njih vazi ona stara " cega se pametan stidi budala se ponosi " ....imamo valjda vrednijih stvari za ponos i paradiranje !!

Aus Vinkla

pre 9 godina

Nisam nesto za paradu da budem posten ali bih voleo da Nikolic Tomislav odrzi svoju rec i stane na celo kolone kako je vec rekao da ce stati ako bude problema.Naravno, to je rekao kada se borio za vlast a posle toga se ucuta.A narod kaze: covek se za rec veze a vo za rogove...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ubi boze, 9. septembar 2014 16:09)

Ahahahaha, da se on pojavi to bi ovoj paradi dalo jednu komicnu notu. Dao bi pare bih da to gledam!

bogi

pre 9 godina

@VOJKAN
Itekako su ugroženi u Srbiji!
U normalnim zemljama gejevi ne treba da na poslu stalno izmišljavaju razloge zašto još nisu oženjeni, ne treba da predstavljaju lažnu devojku, mogu slobodno da pričaju o bitnim događajima iz porodice, mogu slobodno da pokaže slike sa letovanja itd., bez straha da će zbog toga dobiti otkaz! (Jer u pravu ste, niko ne pita prilikom zapošljavanja da li ste gej, ali ako se to naknadno sazna, vrlo brzo se pobrinu za to da ta osoba što brže napusti firmu).
U normalnim zemljama ne okreću se za muškarcima koji šetaju ulicom držeći se za ruku! Ja sam jedini okretao u nekim zapadnim gradovima i uvek mi je bilo na kraju sramota, kad sam video, da svi ostali prolaze kao da se ništa nije desilo... jednostavno to je normalno, nikog ne ugrožavaju!

VOJKAN

pre 9 godina

Ne znam koja su to njihova prava ugrozena!?
Da li kad konkurisu za posao zele da s ponosom kazu da su homoseksualci ali to ne stoji u upitniku,ili da setaju dva muskarca drzeci se za ruke kroz centar grada a niko se ne okrene?
Kako to da nema ni jedan ljubavni film izmedju dva muskarca a da je filmski klasik?
Koja su moja prava kao isteranog iz fabrike na biro rada?

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Lično podržavam lične slobode svih ljudi pa tako i pripadnika LGBT populacije ali mislim da bi bilo mnogo pametnije da "priručnik" Stejt Departmenta o organizovanju ovakvih manifestacija bace u smeće i zapale.
Naime, ako stvarno žele da se izbore da konačno budu prihvaćeni u društvu (a na žalost moraju da se bore) mnogo bi efektnije bilo, za početak - promeniti ime "parade ponosa" u nešto originalnije - trenutni naziv, kao direktan prevod nečega sa zapada samo šteti krajnjem cilju. Skup solidarnosti - po meni bi bio mnogo primereniji.
A kad smo kod solidarnosti, mislim da bi daleko delotvornije bilo povezati se sa što većim brojem organizacija ostalih marginalizovanih slojeva društva (udruženjima izbeglica; invalida; roma itd. itd.) i u saradnji sa njima organizovati "Protest/Skup Solidarnosti" na kome bi pokazali da ne zastupaju nikakve "izopačene" vrednosti, već samo traže, kao i sve druge prisutne organizacije, bolju integraciju i slobodu u društvu.
Trenutno se LGBT organizacija smatra za "marionetsku" NGO, ne kažem da to jeste ali ako žele da se oslobode te stigme, za početak bi trebali da prestanu da idu na "čajanke" kod raznoraznih ambasadora a kao ozbiljna organizacija da se odreknu tudjih "instant copy-paste" rešenja za borbu za svoja prava. Trebalo bi analizirati društvo u kome živimo i koje žele da promene(unaprede) i sami osmisle kako do tih promena doći i kako u tom procesu pomoći i drugim marginalizovanim slojevima društva.
Verujem da bi na duže staze, takva iskrenija i sveobuhvatnija kampanja za ljudska prava generalno - donela mnogo više rezultata, pridobila daleko veću podršku "neutralnog" dela populacije a samoj LGBT organizaciji donela status ozbiljnog borca za ljudska prava.

milisav

pre 9 godina

Kao što se održava sajam u Beogradu, ili neka filmska manifestacija, ili neki kulturološki događaj, tako se održava i Prajd. Idemo svi tamo, da podržimo te ljude, da im damo nadu i podršku za izgradnju pravilnih međuljudskih odnosa.

marko, nis

pre 9 godina

@dax
To sto u istu ravan stavljas koji su drugaciji i nazivas ih nenormalnim, sa nasilnicima koji su spremni da biju i lome, govori dosta o tebi. I da, nisi pametan.

ubi boze

pre 9 godina

Nisam nesto za paradu da budem posten ali bih voleo da Nikolic Tomislav odrzi svoju rec i stane na celo kolone kako je vec rekao da ce stati ako bude problema.Naravno, to je rekao kada se borio za vlast a posle toga se ucuta.A narod kaze: covek se za rec veze a vo za rogove...

Patriota

pre 9 godina

Mislim da kao drustvo jos nismo sposobni za ovakvu manifestaciju, ali ako vec toliko zele neka se prosetaju, dok sa druge strane patriotski pokreti koji to zele da sprece (u krvi do kolena,kako najavljuju) sto onda ne sprecavaju manijake i patoloski bolesne ljude da ubijaju decu i zakopavaju ih na zabacenim mestima to je mozda za njih normalno jer kako kazu i to je deo ljudske prirode.Za mene je to bolesno i izopaceno vise nego homoseksualnost.

Tijana

pre 9 godina

@hmmm...
Konacno da neko shvati. Sve je povezano.
Ne moze I demokratija I napredak I razvoj I sloboda sa jedne strane, I zatucanost, mrznja, ogranicavanje drugih samo zato sto su drugaciji sa druge strane.
Sve je povezano.

samo urbano

pre 9 godina

@da se zna. u jednoj holandiji ili nemačkoj se poštuju prava svih gradjana i prajd se održava redovno i prolazi mirno. očigledno ne znaš.

nikola

pre 9 godina

U hrvatskoj se i brakovi sklapaju dok u "metropoli" beogradu jos uvek da li ce biti parade da li nece... Toliko o mentalitetu i bezbednosti gradjana srbije! Pre ce u pristini da postuju ljudska prava nego u beogradu..

да се зна

pre 9 godina

@delija Случајно ти дадох плус

иначе, најбољи доказ да треба да се одржи парада јесте оваква реакција на параду, када неки не буду покушавали да одузму уставом загарантовану слободу окупљања једној групи људи неће ни постојати потреба за протестима и парадама.

hmmm...

pre 9 godina

Ova situacija sa Prajdom je samo još jedan podsetnik koliko u Srbiji sve stagnira. Nešto u poslednje vreme stalno sagledavam svoj život i vreme koje je prošlo (valjda su to te godine :)), i kada iz te perspektive sagledam od kada postoje pokušaji da se prajd normalno održi, samo mi se pojavi taj osećaj zaglavljenosti u vremenu, a samim tim i u prostoru pošto je to u slučaju Srbije direktno povezano. Sve je jasno, svi faktori koji su na to uticali, od mentaliteta jednog dela ovog društva, preko institucija koje su dozvolile da se taj mentalitet proširi kao virus, do nesposobne države da lupi šakom o sto i radi ono što se od nje očekuje, da sprovodi zakon i omogućava poštovanje osnovnih ljudskih prava, da ne pominjem nesposonost organizatora da imaju jasan koncept onoga šta žele da urade i da to i sprovedu. I sve to stoji, ali... Veliko ALI! Rezultat je da je održavanje Prajda i posle toliko godina i dalje bitna tema sa velikim zanakovima pitanja i uzvika, a to je samo još jedna od stvari u ovoj zemlji koje ostavljaju taj gorak ukus u ustima, grč u stomaku i žal za time zašto stvari nisu krenule na bolje, a postojale su šanse za to.
U svakom slučaju, iskreno se nadam da će se ovaj Prajd održati bez velike pompe, skoro neprimećeno jer bi to značilo njegov uspeh: da lgbt osobe nisu cirkuska atrakcija nego građani koji su u svakom pogledu u jednakom položaju sa ostalima.

Jegulja

pre 9 godina

ne zanimaju me ni pederi ni prajd. meni nit sara nit mara, ali me zanima hoce li vendi i patrijarh imati zajednicko saopstenje po tom pitanju.

dax

pre 9 godina

Ne slazem se da se paradira i da se promovise ovako nesto jer meni nije normalno.Sa druge strane kad vidim ove huligane koje bi samo nesto da lome i biju sve i svakog kad im je cef ...samo zato sto im se ne svidja ili zbog jer im se moze...Ne znam nisam pametan...Ovde vise nista odavno nije normalno...

marko, nis

pre 9 godina

@nego sta
Propagiraju ideologiju lazne slobode???
A sta je po tebi prava sloboda? Da budu u 4 zida? Oduvek je crkva ubedjivala ljude da sloboda nije biti slobodan, da je to lazna sloboda, nego da je sloboda biti odlobodjen zelje da budes slobodan. Mnogi u to veruju i danas. Dakle NE toj besmislici - Prajd jeste sloboda!

nego sta

pre 9 godina

Ignorisati. U medijima, u javnosti, u glavama. Neka prošetaju, a ko god ih sretne neka s gnušanjem okrene leđa. Ne zbog njihovih seksualnih sklonosti, već zato što propagiraju ideologiju lažne slobode. Politikanti i manipulanti.

Milan

pre 9 godina

Jadna vlast.Narodu stalno plasira neke price(bus plus,ubistva,potrage,bg na vodi,sad parada... )a evro skace svaki dan nesto poskupi...od cega i kako ce ovaj narod ziveti

slobodan

pre 9 godina

Mislim da je sazrelo vreme da se Srbi izdignu iznad svakog primitivizma, da omoguce svojim gradjanima (koji osim toga sto VOLE osobe svog pola, se ni po cemu drugom ne razlikuju od njih ALI BUKVALNO NI PO CEMU DRUGOM), da slobodno prosetaju, da ih ne gadjaju i povredjuju jer su to mozda njihova braca, sestre, najbolji drug, komsija itd.
ZELIM VAM USPEH!

nego sta

pre 9 godina

Ignorisati. U medijima, u javnosti, u glavama. Neka prošetaju, a ko god ih sretne neka s gnušanjem okrene leđa. Ne zbog njihovih seksualnih sklonosti, već zato što propagiraju ideologiju lažne slobode. Politikanti i manipulanti.

Milan

pre 9 godina

Jadna vlast.Narodu stalno plasira neke price(bus plus,ubistva,potrage,bg na vodi,sad parada... )a evro skace svaki dan nesto poskupi...od cega i kako ce ovaj narod ziveti

slobodan

pre 9 godina

Mislim da je sazrelo vreme da se Srbi izdignu iznad svakog primitivizma, da omoguce svojim gradjanima (koji osim toga sto VOLE osobe svog pola, se ni po cemu drugom ne razlikuju od njih ALI BUKVALNO NI PO CEMU DRUGOM), da slobodno prosetaju, da ih ne gadjaju i povredjuju jer su to mozda njihova braca, sestre, najbolji drug, komsija itd.
ZELIM VAM USPEH!

marko, nis

pre 9 godina

@nego sta
Propagiraju ideologiju lazne slobode???
A sta je po tebi prava sloboda? Da budu u 4 zida? Oduvek je crkva ubedjivala ljude da sloboda nije biti slobodan, da je to lazna sloboda, nego da je sloboda biti odlobodjen zelje da budes slobodan. Mnogi u to veruju i danas. Dakle NE toj besmislici - Prajd jeste sloboda!

hmmm...

pre 9 godina

Ova situacija sa Prajdom je samo još jedan podsetnik koliko u Srbiji sve stagnira. Nešto u poslednje vreme stalno sagledavam svoj život i vreme koje je prošlo (valjda su to te godine :)), i kada iz te perspektive sagledam od kada postoje pokušaji da se prajd normalno održi, samo mi se pojavi taj osećaj zaglavljenosti u vremenu, a samim tim i u prostoru pošto je to u slučaju Srbije direktno povezano. Sve je jasno, svi faktori koji su na to uticali, od mentaliteta jednog dela ovog društva, preko institucija koje su dozvolile da se taj mentalitet proširi kao virus, do nesposobne države da lupi šakom o sto i radi ono što se od nje očekuje, da sprovodi zakon i omogućava poštovanje osnovnih ljudskih prava, da ne pominjem nesposonost organizatora da imaju jasan koncept onoga šta žele da urade i da to i sprovedu. I sve to stoji, ali... Veliko ALI! Rezultat je da je održavanje Prajda i posle toliko godina i dalje bitna tema sa velikim zanakovima pitanja i uzvika, a to je samo još jedna od stvari u ovoj zemlji koje ostavljaju taj gorak ukus u ustima, grč u stomaku i žal za time zašto stvari nisu krenule na bolje, a postojale su šanse za to.
U svakom slučaju, iskreno se nadam da će se ovaj Prajd održati bez velike pompe, skoro neprimećeno jer bi to značilo njegov uspeh: da lgbt osobe nisu cirkuska atrakcija nego građani koji su u svakom pogledu u jednakom položaju sa ostalima.

да се зна

pre 9 godina

@delija Случајно ти дадох плус

иначе, најбољи доказ да треба да се одржи парада јесте оваква реакција на параду, када неки не буду покушавали да одузму уставом загарантовану слободу окупљања једној групи људи неће ни постојати потреба за протестима и парадама.

ubi boze

pre 9 godina

Nisam nesto za paradu da budem posten ali bih voleo da Nikolic Tomislav odrzi svoju rec i stane na celo kolone kako je vec rekao da ce stati ako bude problema.Naravno, to je rekao kada se borio za vlast a posle toga se ucuta.A narod kaze: covek se za rec veze a vo za rogove...

Jegulja

pre 9 godina

ne zanimaju me ni pederi ni prajd. meni nit sara nit mara, ali me zanima hoce li vendi i patrijarh imati zajednicko saopstenje po tom pitanju.

nikola

pre 9 godina

U hrvatskoj se i brakovi sklapaju dok u "metropoli" beogradu jos uvek da li ce biti parade da li nece... Toliko o mentalitetu i bezbednosti gradjana srbije! Pre ce u pristini da postuju ljudska prava nego u beogradu..

dax

pre 9 godina

Ne slazem se da se paradira i da se promovise ovako nesto jer meni nije normalno.Sa druge strane kad vidim ove huligane koje bi samo nesto da lome i biju sve i svakog kad im je cef ...samo zato sto im se ne svidja ili zbog jer im se moze...Ne znam nisam pametan...Ovde vise nista odavno nije normalno...

samo urbano

pre 9 godina

@da se zna. u jednoj holandiji ili nemačkoj se poštuju prava svih gradjana i prajd se održava redovno i prolazi mirno. očigledno ne znaš.

Patriota

pre 9 godina

Mislim da kao drustvo jos nismo sposobni za ovakvu manifestaciju, ali ako vec toliko zele neka se prosetaju, dok sa druge strane patriotski pokreti koji to zele da sprece (u krvi do kolena,kako najavljuju) sto onda ne sprecavaju manijake i patoloski bolesne ljude da ubijaju decu i zakopavaju ih na zabacenim mestima to je mozda za njih normalno jer kako kazu i to je deo ljudske prirode.Za mene je to bolesno i izopaceno vise nego homoseksualnost.

marko, nis

pre 9 godina

@dax
To sto u istu ravan stavljas koji su drugaciji i nazivas ih nenormalnim, sa nasilnicima koji su spremni da biju i lome, govori dosta o tebi. I da, nisi pametan.

milisav

pre 9 godina

Kao što se održava sajam u Beogradu, ili neka filmska manifestacija, ili neki kulturološki događaj, tako se održava i Prajd. Idemo svi tamo, da podržimo te ljude, da im damo nadu i podršku za izgradnju pravilnih međuljudskih odnosa.

Tijana

pre 9 godina

@hmmm...
Konacno da neko shvati. Sve je povezano.
Ne moze I demokratija I napredak I razvoj I sloboda sa jedne strane, I zatucanost, mrznja, ogranicavanje drugih samo zato sto su drugaciji sa druge strane.
Sve je povezano.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Lično podržavam lične slobode svih ljudi pa tako i pripadnika LGBT populacije ali mislim da bi bilo mnogo pametnije da "priručnik" Stejt Departmenta o organizovanju ovakvih manifestacija bace u smeće i zapale.
Naime, ako stvarno žele da se izbore da konačno budu prihvaćeni u društvu (a na žalost moraju da se bore) mnogo bi efektnije bilo, za početak - promeniti ime "parade ponosa" u nešto originalnije - trenutni naziv, kao direktan prevod nečega sa zapada samo šteti krajnjem cilju. Skup solidarnosti - po meni bi bio mnogo primereniji.
A kad smo kod solidarnosti, mislim da bi daleko delotvornije bilo povezati se sa što većim brojem organizacija ostalih marginalizovanih slojeva društva (udruženjima izbeglica; invalida; roma itd. itd.) i u saradnji sa njima organizovati "Protest/Skup Solidarnosti" na kome bi pokazali da ne zastupaju nikakve "izopačene" vrednosti, već samo traže, kao i sve druge prisutne organizacije, bolju integraciju i slobodu u društvu.
Trenutno se LGBT organizacija smatra za "marionetsku" NGO, ne kažem da to jeste ali ako žele da se oslobode te stigme, za početak bi trebali da prestanu da idu na "čajanke" kod raznoraznih ambasadora a kao ozbiljna organizacija da se odreknu tudjih "instant copy-paste" rešenja za borbu za svoja prava. Trebalo bi analizirati društvo u kome živimo i koje žele da promene(unaprede) i sami osmisle kako do tih promena doći i kako u tom procesu pomoći i drugim marginalizovanim slojevima društva.
Verujem da bi na duže staze, takva iskrenija i sveobuhvatnija kampanja za ljudska prava generalno - donela mnogo više rezultata, pridobila daleko veću podršku "neutralnog" dela populacije a samoj LGBT organizaciji donela status ozbiljnog borca za ljudska prava.

VOJKAN

pre 9 godina

Ne znam koja su to njihova prava ugrozena!?
Da li kad konkurisu za posao zele da s ponosom kazu da su homoseksualci ali to ne stoji u upitniku,ili da setaju dva muskarca drzeci se za ruke kroz centar grada a niko se ne okrene?
Kako to da nema ni jedan ljubavni film izmedju dva muskarca a da je filmski klasik?
Koja su moja prava kao isteranog iz fabrike na biro rada?

bogi

pre 9 godina

@VOJKAN
Itekako su ugroženi u Srbiji!
U normalnim zemljama gejevi ne treba da na poslu stalno izmišljavaju razloge zašto još nisu oženjeni, ne treba da predstavljaju lažnu devojku, mogu slobodno da pričaju o bitnim događajima iz porodice, mogu slobodno da pokaže slike sa letovanja itd., bez straha da će zbog toga dobiti otkaz! (Jer u pravu ste, niko ne pita prilikom zapošljavanja da li ste gej, ali ako se to naknadno sazna, vrlo brzo se pobrinu za to da ta osoba što brže napusti firmu).
U normalnim zemljama ne okreću se za muškarcima koji šetaju ulicom držeći se za ruku! Ja sam jedini okretao u nekim zapadnim gradovima i uvek mi je bilo na kraju sramota, kad sam video, da svi ostali prolaze kao da se ništa nije desilo... jednostavno to je normalno, nikog ne ugrožavaju!

Aus Vinkla

pre 9 godina

Nisam nesto za paradu da budem posten ali bih voleo da Nikolic Tomislav odrzi svoju rec i stane na celo kolone kako je vec rekao da ce stati ako bude problema.Naravno, to je rekao kada se borio za vlast a posle toga se ucuta.A narod kaze: covek se za rec veze a vo za rogove...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ubi boze, 9. septembar 2014 16:09)

Ahahahaha, da se on pojavi to bi ovoj paradi dalo jednu komicnu notu. Dao bi pare bih da to gledam!

d.jutro

pre 9 godina

ok je za ljudska prava itd..ali brate sta ima da paradiraju ..za njih vazi ona stara " cega se pametan stidi budala se ponosi " ....imamo valjda vrednijih stvari za ponos i paradiranje !!

slobodan

pre 9 godina

Mislim da je sazrelo vreme da se Srbi izdignu iznad svakog primitivizma, da omoguce svojim gradjanima (koji osim toga sto VOLE osobe svog pola, se ni po cemu drugom ne razlikuju od njih ALI BUKVALNO NI PO CEMU DRUGOM), da slobodno prosetaju, da ih ne gadjaju i povredjuju jer su to mozda njihova braca, sestre, najbolji drug, komsija itd.
ZELIM VAM USPEH!

nego sta

pre 9 godina

Ignorisati. U medijima, u javnosti, u glavama. Neka prošetaju, a ko god ih sretne neka s gnušanjem okrene leđa. Ne zbog njihovih seksualnih sklonosti, već zato što propagiraju ideologiju lažne slobode. Politikanti i manipulanti.

marko, nis

pre 9 godina

@nego sta
Propagiraju ideologiju lazne slobode???
A sta je po tebi prava sloboda? Da budu u 4 zida? Oduvek je crkva ubedjivala ljude da sloboda nije biti slobodan, da je to lazna sloboda, nego da je sloboda biti odlobodjen zelje da budes slobodan. Mnogi u to veruju i danas. Dakle NE toj besmislici - Prajd jeste sloboda!

hmmm...

pre 9 godina

Ova situacija sa Prajdom je samo još jedan podsetnik koliko u Srbiji sve stagnira. Nešto u poslednje vreme stalno sagledavam svoj život i vreme koje je prošlo (valjda su to te godine :)), i kada iz te perspektive sagledam od kada postoje pokušaji da se prajd normalno održi, samo mi se pojavi taj osećaj zaglavljenosti u vremenu, a samim tim i u prostoru pošto je to u slučaju Srbije direktno povezano. Sve je jasno, svi faktori koji su na to uticali, od mentaliteta jednog dela ovog društva, preko institucija koje su dozvolile da se taj mentalitet proširi kao virus, do nesposobne države da lupi šakom o sto i radi ono što se od nje očekuje, da sprovodi zakon i omogućava poštovanje osnovnih ljudskih prava, da ne pominjem nesposonost organizatora da imaju jasan koncept onoga šta žele da urade i da to i sprovedu. I sve to stoji, ali... Veliko ALI! Rezultat je da je održavanje Prajda i posle toliko godina i dalje bitna tema sa velikim zanakovima pitanja i uzvika, a to je samo još jedna od stvari u ovoj zemlji koje ostavljaju taj gorak ukus u ustima, grč u stomaku i žal za time zašto stvari nisu krenule na bolje, a postojale su šanse za to.
U svakom slučaju, iskreno se nadam da će se ovaj Prajd održati bez velike pompe, skoro neprimećeno jer bi to značilo njegov uspeh: da lgbt osobe nisu cirkuska atrakcija nego građani koji su u svakom pogledu u jednakom položaju sa ostalima.

nikola

pre 9 godina

U hrvatskoj se i brakovi sklapaju dok u "metropoli" beogradu jos uvek da li ce biti parade da li nece... Toliko o mentalitetu i bezbednosti gradjana srbije! Pre ce u pristini da postuju ljudska prava nego u beogradu..

да се зна

pre 9 godina

@delija Случајно ти дадох плус

иначе, најбољи доказ да треба да се одржи парада јесте оваква реакција на параду, када неки не буду покушавали да одузму уставом загарантовану слободу окупљања једној групи људи неће ни постојати потреба за протестима и парадама.

Milan

pre 9 godina

Jadna vlast.Narodu stalno plasira neke price(bus plus,ubistva,potrage,bg na vodi,sad parada... )a evro skace svaki dan nesto poskupi...od cega i kako ce ovaj narod ziveti

samo urbano

pre 9 godina

@da se zna. u jednoj holandiji ili nemačkoj se poštuju prava svih gradjana i prajd se održava redovno i prolazi mirno. očigledno ne znaš.

dax

pre 9 godina

Ne slazem se da se paradira i da se promovise ovako nesto jer meni nije normalno.Sa druge strane kad vidim ove huligane koje bi samo nesto da lome i biju sve i svakog kad im je cef ...samo zato sto im se ne svidja ili zbog jer im se moze...Ne znam nisam pametan...Ovde vise nista odavno nije normalno...

Patriota

pre 9 godina

Mislim da kao drustvo jos nismo sposobni za ovakvu manifestaciju, ali ako vec toliko zele neka se prosetaju, dok sa druge strane patriotski pokreti koji to zele da sprece (u krvi do kolena,kako najavljuju) sto onda ne sprecavaju manijake i patoloski bolesne ljude da ubijaju decu i zakopavaju ih na zabacenim mestima to je mozda za njih normalno jer kako kazu i to je deo ljudske prirode.Za mene je to bolesno i izopaceno vise nego homoseksualnost.

Jegulja

pre 9 godina

ne zanimaju me ni pederi ni prajd. meni nit sara nit mara, ali me zanima hoce li vendi i patrijarh imati zajednicko saopstenje po tom pitanju.

milisav

pre 9 godina

Kao što se održava sajam u Beogradu, ili neka filmska manifestacija, ili neki kulturološki događaj, tako se održava i Prajd. Idemo svi tamo, da podržimo te ljude, da im damo nadu i podršku za izgradnju pravilnih međuljudskih odnosa.

VOJKAN

pre 9 godina

Ne znam koja su to njihova prava ugrozena!?
Da li kad konkurisu za posao zele da s ponosom kazu da su homoseksualci ali to ne stoji u upitniku,ili da setaju dva muskarca drzeci se za ruke kroz centar grada a niko se ne okrene?
Kako to da nema ni jedan ljubavni film izmedju dva muskarca a da je filmski klasik?
Koja su moja prava kao isteranog iz fabrike na biro rada?

marko, nis

pre 9 godina

@dax
To sto u istu ravan stavljas koji su drugaciji i nazivas ih nenormalnim, sa nasilnicima koji su spremni da biju i lome, govori dosta o tebi. I da, nisi pametan.

Tijana

pre 9 godina

@hmmm...
Konacno da neko shvati. Sve je povezano.
Ne moze I demokratija I napredak I razvoj I sloboda sa jedne strane, I zatucanost, mrznja, ogranicavanje drugih samo zato sto su drugaciji sa druge strane.
Sve je povezano.

bogi

pre 9 godina

@VOJKAN
Itekako su ugroženi u Srbiji!
U normalnim zemljama gejevi ne treba da na poslu stalno izmišljavaju razloge zašto još nisu oženjeni, ne treba da predstavljaju lažnu devojku, mogu slobodno da pričaju o bitnim događajima iz porodice, mogu slobodno da pokaže slike sa letovanja itd., bez straha da će zbog toga dobiti otkaz! (Jer u pravu ste, niko ne pita prilikom zapošljavanja da li ste gej, ali ako se to naknadno sazna, vrlo brzo se pobrinu za to da ta osoba što brže napusti firmu).
U normalnim zemljama ne okreću se za muškarcima koji šetaju ulicom držeći se za ruku! Ja sam jedini okretao u nekim zapadnim gradovima i uvek mi je bilo na kraju sramota, kad sam video, da svi ostali prolaze kao da se ništa nije desilo... jednostavno to je normalno, nikog ne ugrožavaju!

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Lično podržavam lične slobode svih ljudi pa tako i pripadnika LGBT populacije ali mislim da bi bilo mnogo pametnije da "priručnik" Stejt Departmenta o organizovanju ovakvih manifestacija bace u smeće i zapale.
Naime, ako stvarno žele da se izbore da konačno budu prihvaćeni u društvu (a na žalost moraju da se bore) mnogo bi efektnije bilo, za početak - promeniti ime "parade ponosa" u nešto originalnije - trenutni naziv, kao direktan prevod nečega sa zapada samo šteti krajnjem cilju. Skup solidarnosti - po meni bi bio mnogo primereniji.
A kad smo kod solidarnosti, mislim da bi daleko delotvornije bilo povezati se sa što većim brojem organizacija ostalih marginalizovanih slojeva društva (udruženjima izbeglica; invalida; roma itd. itd.) i u saradnji sa njima organizovati "Protest/Skup Solidarnosti" na kome bi pokazali da ne zastupaju nikakve "izopačene" vrednosti, već samo traže, kao i sve druge prisutne organizacije, bolju integraciju i slobodu u društvu.
Trenutno se LGBT organizacija smatra za "marionetsku" NGO, ne kažem da to jeste ali ako žele da se oslobode te stigme, za početak bi trebali da prestanu da idu na "čajanke" kod raznoraznih ambasadora a kao ozbiljna organizacija da se odreknu tudjih "instant copy-paste" rešenja za borbu za svoja prava. Trebalo bi analizirati društvo u kome živimo i koje žele da promene(unaprede) i sami osmisle kako do tih promena doći i kako u tom procesu pomoći i drugim marginalizovanim slojevima društva.
Verujem da bi na duže staze, takva iskrenija i sveobuhvatnija kampanja za ljudska prava generalno - donela mnogo više rezultata, pridobila daleko veću podršku "neutralnog" dela populacije a samoj LGBT organizaciji donela status ozbiljnog borca za ljudska prava.

d.jutro

pre 9 godina

ok je za ljudska prava itd..ali brate sta ima da paradiraju ..za njih vazi ona stara " cega se pametan stidi budala se ponosi " ....imamo valjda vrednijih stvari za ponos i paradiranje !!

ubi boze

pre 9 godina

Nisam nesto za paradu da budem posten ali bih voleo da Nikolic Tomislav odrzi svoju rec i stane na celo kolone kako je vec rekao da ce stati ako bude problema.Naravno, to je rekao kada se borio za vlast a posle toga se ucuta.A narod kaze: covek se za rec veze a vo za rogove...

Aus Vinkla

pre 9 godina

Nisam nesto za paradu da budem posten ali bih voleo da Nikolic Tomislav odrzi svoju rec i stane na celo kolone kako je vec rekao da ce stati ako bude problema.Naravno, to je rekao kada se borio za vlast a posle toga se ucuta.A narod kaze: covek se za rec veze a vo za rogove...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ubi boze, 9. septembar 2014 16:09)

Ahahahaha, da se on pojavi to bi ovoj paradi dalo jednu komicnu notu. Dao bi pare bih da to gledam!