Sreda, 03.09.2014.

15:30

Nove muke Filipa Vukše

Izvor: B92

Nove muke Filipa Vukše IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Dan

pre 9 godina

Pravno gledano, on jeste radio stvari neovlašćeno, ali ono od čega boli stomak je to što ga oni ne ganjaju zbog toga, nego zbog nekoliko drugih stvari koje ih žuljaju, zato se tužba modifikuje i seli od institucije do institucije, dok se ne nađe način da ga za bilo šta kazne. Slično kao kad su sudili Isusu, pa na kraju napokon nađoše dva lažna svedoka koji su jednako lagali.

mike

pre 9 godina

Direkcija za Sramni prevoz po običaju nema plan. Nikakav.

Nije li sasvim prirodno da joj, tako naprednoj i okretnoj, oči bode neko ko ga ima?

Oj, Srbijo, šljivo bez dima. Ti uvek tako lepo, sa svima...

Zaposli ...

pre 9 godina

Zaposlite decka bre!!! Kad radi bez plate ovako korisno za GSP kako li ce tek sa platom. Imate li vi imalo instinkta da prepoznate korisnog radnika ili cuvate ta radna mesta za vasu decu i ostale vezare. Kako u svim drzavnim firmama i ovde je izgleda drzavno preduzece privatna svojina njenih radnika.

mom bg

pre 9 godina

u malogradjanskoj sredini svako ko strci ne prodje dobro mislim. Nek se raspada sve , pusti... vidis da ne smes ni da cistis prljavo, farbas neofarbano... Samo glavu dole ili u nebo i pravi se da je sve OK... ili ides na strasni suud

Jadno !

pre 9 godina

@(sramota, 15. septembar 2014 19:33)

Kada gledam komentare cesto vidim u raznim vestima uvek Kako su SNS-ovce uvteli u glavu recenice tipa osudjivanja svih onih drugih komentatora koji su drugaciji u njihovim diktaktorskim stavovima.

Sta ste vi umislili da ste vanzemaljci koji ste sleteli puni obecanja i lagaraja pa svi moramo da vam budemo istomisljenici da slucajno ne prkosimo vasim fix marketingom tipa brastva jedinstva,pionira iz Titovog javnog volontiranja,neka lepo oni koji to zele, nek samo izvole daleko ce da napreduju.

To sto ste naveli neradnici,paraziti,nesposobni i tako to mozete da okacite macki o rep jer vi ste zapravo sami sebe okarakterisali kada pricate o nekome koga nepoznajete pa ovo vam je World Wide Web buducnost drustvene komunikacije,biznisa i zabave.

Svako ima pravo da iznese svoje misljenje,kritiku svidelo se to vama ili ne, iako vas je pregazilo vreme onda kada su svi bili jednaki sada su svi razliciti.

A prava je sramota sto mladima netreba da se pruza primer nekog studenta pejzazne arhitekture koji nemoze da se probije medju svojom konkurencijom na nagradnim konkursima,izlozbama radova u galerijama ili nekog start-up preduzetnickog posla za uredjivanje npr.basti hotela,vila,rekreativnog centra i sl...vec je spao da preuredjuje javnu svojinu koju svi placamo porezima a sta ce posle javne WC-e.

sramota

pre 9 godina

Hajku na ovog momka vode očigledno nesposobni, neradnici i korisnici privilegija kojima je pored sujete uzdrmana i sama njihova parazitska pozicija koju obilato koriste u ovom društvu.

Simon

pre 9 godina

@silja , lepo što si spomenuo Bajlonijevu ali ne znam da li si video Cevtkovu pijacu... ceo taj deo prema Bulevaru je teška agonija. Šta tu sve stoji na ulici prosto je neverovatno kao i ko sve to prodaje i kako je to unesrećen deo grada. Na 200 metara odatle je Lion ge možete u jednom delu pomisliti da ste u Parizu ali ovaj košmar oko Cvetka je teško objašnjiv u slučaju postojanja komunalne policije koju spominješ i hvališ.

Providno ; )

pre 9 godina

Ovaj Filip asocira na Krstica kao uradi neko dobro delo da izaziva pozitivne reakcije kod ljudi,dobije malo medijske paznje i eto pokupi reference da svoje buduce radno mesto obezbedi zaposljavanjem u drzavnoj.

Kada neko radi humana dela pocev od pomoci ljudi-crveni kst ili zivotinja-orka i nekih drugih humanitarnih organizacija, nikada se NE oglasava javno radi sticanja publiciteta TO rade samo politicari,stranke i njihovi clanovi.

partijska republika srbija

pre 9 godina

uuu dobro je sto sam procitao ovu vest, hteo sam na stanicama gde nema kanti za smece da postavim iste, takodje i na odredjenim mestima koja su postala ruglo usled nedostatka istih...ala bi nagrabusio... nista, idem da prodam kupljeni lim...

inicijativa

pre 9 godina

Naivno sam poverovao, da ce novi, los Zakon o radu, doneti bar nesto dobro, da ce se zaposljavanje bez prijave zaposlenog, svesti na minimum (nulu).
Ispostavilo se, da se nista nije promenilo. Licno, i dalje radim neprijavljen, bez ikakvog izgleda da me gazda prijavi. Mogu da ga prijavim inspekciji, ali tada bih zavrsio ...
Predlazem Filipu, ili nekom drugom, ko siru zajednicu dozivljava kao uredjeno drustvo, da napravi neki sajt, ili forum, gde bi se prozivali poslodavci, koji i dalje zaposljavaju neprijavljene radnike.
Jedino tako bi naterali inspekciju da radi svoj posao!

strah vlada ovom nacijom

pre 9 godina

(silja, 12. septembar 2014 15:31)
Predlazem Ti da pogledas domaci film Poltron, vrlo je edukativan. Prica o ljudima, koji nepodaste sebe, svedu se na krpu, iz nekog njima znanog razloga ...
"Ljudi se dele na likove i licnosti." - nar. poslovica

silja

pre 9 godina

Ja podrzavam komunalnu policiju . Stvarno dobro rade svoj posao stizu u svaki kutak grada i kaznjavaju sve koji krse zakon pa se eto nasao i ovaj decko . Sta biste zeleli da nisu tako revnosni ? Resili su ono ruglo od prodaja starih stvari oko Bajlonijeve pijace ili buvljaka, resili su toliko slucajeva gde se neovlasceno baca sut i smece, sve stizu pa eto dolijao je i ovaj mladic... Sta cete, sluzba je sluzba .

kapisko

pre 9 godina

"Nazadnjaštvo" pokazuje svoje pravo lice. Dečku pomoći maksimalno. Podržavam njegov trud i entuzijazam. Sa takvim entuzijastima Beograd je lepši, ali sujetni i nepismeni to očigledno ne žele...

Lala

pre 9 godina

Ovi što pišu prijave protiv Vukše, a u isto vreme nevide da sami sebe degradiraju su toliko glupi, da kada bi toliko daleko stanovali koliko su glupi nikada nebi stigli kući.

Simon

pre 9 godina

Grad, moj rodjeni Beograd, zbog masovne i opšte nekulture i necivilizovanog ponašanja kojekakvih liči na Kandahar koji je pri tome i sav ižvrljan glupostima. A ovaj dečko se trudi i obavlja posao, pa korisniji je nego 20 nekih smorenih tetki i mrzovoljnih referenata po gradskim sekreterijatima. I sada hoće da ga kazne?! Samo nastavi momak, ne mogu oni tebi ništa! Ovo se pretvorilo u zapljuvanu, izlepljnu, smrdljivu, zarđalu, divljački bučnu kasabu... a vi ovako na inicijativu kaznom. Da li je kažnjen neko ko je pljunuo na sred ulice skoro? Neko ko je bacio opušak kroz prozor automobila možda? Nije. Zašto?

Rodoljub

pre 9 godina

Nekome ko je ima inicijativu, inteligenciju i preduzima akciju pisu kazne oni sto su po partijskoj liniji nasli zaposlenje u toj nesrecnoj komunalnoj policiji, mamini, tatini i partijski sinovi! Ej bre, dakle dokle?!

Super

pre 9 godina

Poznajem Filipa i on je sjajan momak. Svojim akcijama razobličava svu nebuloznost života u Srbiji i nervira svaku vlast što je dokaz da radi pravu stvar. On je usamljeni glas protiv sveprisutnog primitivizma.

Nika

pre 9 godina

Jedino sto predosecam da ce se sada desiti to je da ovaj decko dobije nekog sponzora iz inostranstva za neke druge gradove u normalnim drzava i da ode odavde glavom bez obzira.

Lepo je voleti grad u kome zivis.

Najlepse je kada otvoris frizider pun hrane. I pogledas na stolu gde se nalaze svi placeni racuni.

Sve ostalo sto nije navedeno u prethodne dve recenice jeste-Srbija.

Decko kada shvati u kakvoj amazoniji od drzave zivi vise nece ni ziveti u Srbiji. Samo oni koji zive u Srbiji ne shvataju u kakvoj rupetini od drzave zive. Ko je vani zna na sta mislim. Ko je ovde ima vremena da shvati. Dok je mlad.

anjas

pre 9 godina

I po ko zna koji put potvrda da u Srbiji glupi mrze pametne, a jos kad ti glupi postanu sitni mocnici onda nastaje da te ganjaju sto si doprineo da grad bolje izgleda umesto da si bio na free styler-u i bio srecan! Prvo prioriteti: kazni profesora koji vodi decu na Kalis kazni decka koji obnavlja stajalista, izgradi staklenu kulu na 100 metara od tvrdjave pa cemo onda da se bavimo sitnicama kao sto su: nadoknada za porodilje, zaprljane reke, dileri droge koji rade na obezbedjenju i premlacuju goste na dnevnoj bazi, stanje gradskih autobusa....

DBZ

pre 9 godina

Podrska Filipu, potpuno ga razumem jer i meni je muka da cekam da se neko drugi smiluje da uradi nesto za mene. Medjutim, ljudski rod je proklet, ne znam zasto ali nije mu dato da moze da se zadovolji bilo cime, pa ni onim sto neko drugi ljubazno uradi za njega. Tako smo ja i jos nekoliko budala iz kucnog saveta prekrecili zidove u hodniku moje bivse zgrade kod stepenista. Kupili smo sav materijal s popustom od 20%, jer jedan clan ima firmu, izabrali neku neutralnu krem boju, oprali prvo zidove, zapusili masom rupe i pukotine, stavili dva sloja boje... Sve to vikendom, slobodnim danima ili uvece dok se jos vidi. Mislite da su nam ostali vlasnici stanova rekli hvala? Ni u snu! Te sto se izabrali tu boju, sto niste nekog pitali, te sto niste uradili ovo ili ono umesto da farbate zidove? Sta reci na to?!

Cukaricanin

pre 9 godina

Ma svaka podrska Filipu Vukši i UG “Imamo plan“. Kod vidikovacke pijace postoji plac od oko 15 ari zarastao u šut. Obracali smo se opstini Cukarica, gradskom Zelenilu i kome sve ne i nista. Zelja je bila se sut odnese i makar izravna povrsina. Inicijatori uskoro krecu u akciju POZITIVNE DESTRUKCIJE. Ideja je da se donosi sto vise djubreta kako bi se plac zatrpao i stanje dovede do apsurda a nadlezni resili da nesto preduzmu. Da, oni nadlezni koji se finansiraju iz poreza na imovinu.

jednostavnost

pre 9 godina

stvar je verovatno veoma jednostavna - dečko je verovatno stavio i raspored vožnje, raspored nije menjan u skladu sa sezonskom promenom ili tako nešto, neka žena zvala, žalila se što nema autobusa, pripretila svim i svačim i eto povoda da mu stanu na žulj što ih je pritiskao... to je jedno od mogućih objašnjenja.

sa druge strane, jadno je da tolika firma u svoje troškove ne uvodi i održavanje svih autobuskih stajališta, pa treba jedan tinejdžer da ih uči njihovom poslu. bruka i sramota!

nikola t

pre 9 godina

Moj drug zivi u ulici, predeo oko Bulevara, koja nema tablu o imenu ni sa jedne strane. Posto je imao problem sa prijateljima koji su tesko uspevali da ga pronadju, setio se, nasao nacin i napravio o svom trosku pravu, autenticnu tablu sa natpisom imena svoje ulice i montirao na zid zgrade na cosku. Kada sam mu predlozio da to malo objavimo u nekom od medija zamolio me da odustanem jer je to uradio, kako mu rekose, protiv zakona. Samo ovlascena direkcija u redovnoj proceduri to sme da radi a za tako nesto, kada vec nije uradjeno do sada, ima da se ceka do sudnjeg dana. Ipak izasli mu u susret i napravili tablu jer je inicijativa bila plemenita, korisna i neprofitabilna. Pomalo me sve podseca na ovu pricu.
Tako smo, setite se, se podsmevali i sprdali novouvedenom sistemu u spanskim tramvajima da nas ljubazni glas obavestava kako se zove sledeca stanica, kakve su mogucnosti presedanja uz sve ostale informacije na displeju o satnici, temperaturi i slicno. Sada to vise i ne uocavamo sem kada nam je potrebno. A potrebno je i samim beogradjaninma kada krenu u deo grada gde ne zalaze svakodnevno.

RM

pre 9 godina

Gde su do sada bile bajne inspekcije koje su se sada našle da treniraju strogoću na Vukši, a nisu primetile il' im niko nije dojavio da stajališta liče na strašila ? Umesto da sankcionišu one koji treba da ta stajališta održavaju, da kažnjavaju one koji lepe na oznake stajališta šta im padne na pamet, oni kažnjavaju one koji o sopstvenom trošku uređuju stajališta. Srbija, zemlja čuda!

Zoran

pre 9 godina

"Mislim da je suludo da se Direkcija za javni prevoz buni. Navodno je prijavu podnela neka građanka, ali ja mislim da iza svega toga stoji Direkcija jer joj ne ide u prilog da posao koji ona treba da obavi radi neko drugi i to na mnogo bolji način." ... jer ako se ispostavi da neko drugi radi bolje građani će tražiti da se Direkcija za javni prevoz ukine i omogući tržišna utakmica raznih firmi koje bi za grad, ili određene delove grada odbavljale usluge koje Direkcija nije umela. To je kao kad loš zubar negoduje kad u kraju ordinaciju otvori novi, bolji.

Ap0calypto

pre 9 godina

Nije platio naknadu za renoviranje stanica, ahahahaha. Problem je sto su planirali da naprave tender za te stanice. Da obrne lova, ali sad im je on sve pokvario. I kako sad ljudi da kupe nov mercedes? Kako da greju vodu u bazenima zimi??? Kako????

Игор

pre 9 godina

Decko.. ti si poceo da RADIS.. nesto.
Ako gradjani vide sta to treba da RADI grad, opstina etc... onda ce poceti da traze od grada, opstine etc... da RADE a to nikako nije dobro po grad, opstinu etc..

Fala na paznji

Бојан Илић

pre 9 godina

Ako tako bude naloženo, ja ću sa zadovoljstvom oguliti tu farbu i skinuti mape, ako Direkcija bude spremna da postavi svoje, ali sumnjam da će to uraditi“, zaključio je Vukša.

Браво батице, храбро, подршка!
Само пази на "коре од банана"!:-)

Милан

pre 9 godina

Pa naravno, ne smete da zauzimate mesto nekog "APEKSA" i sličnih povlašćenih firmi koji dobijaju poslove u gradu i ko zna sta sve jos sta iz gradskog budžeta a od komunalnim policajcima i njihovoj svrsi u ovom gradu koji je simbol komunalnog nereda i javasluka ne treba trositi reci

Preddy Baer

pre 9 godina

Mislim da je krajnje vreme da narod uzme motke u ruke i da raspali po bezobraznicima iz vlasti

Dakle nisu pisali prijave kada su busevi u raspadu i nebezbedni, kada su fizicki napadali Vuksu, a sada za nesebicnu pomoc pisu tuzbe!

Batina je za neke iz raja izasla!

@AleksandarCucu

pre 9 godina

@AleksandarCucu
Ne smeta njima on lično,ni njegov sajt. Njima smeta bilo ko ko radi njihov posao koji oni ne rade a trebalo bi da rade. Tolke pare su pokrali i oprali, lik iz svog džepa vadi da ulepša ovaj grad, oni ga tuže!

Dr Kos

pre 9 godina

Nije mi bilo jasno zasto im smeta ovaj momak, kad tamo:
http://www.imamoplan.com/predlozi/x-most/
Crveno-crni (ili, u ovom slucaju, crno-crveni) jedino represiom mogu protivu humora.

Izlaz bina levo

pre 9 godina

Realno, da si nekog premlatio, trebalo bi im do sudnjeg dana da te optuze, a ovako pohitali.
Da si lepo bespravno sazidao vikensicu k'o PREDSEDNIK SRBIJE, ma ne bi bilo ni po jada!
Zato, dete moje, bezi iz Srbije glavom bez obzira, Ovde se 'leba neces najesti, ali ces zato problema imati na kamare!

stoka

pre 9 godina

Osnovni problem većine naših sunarodnika je što nemaju svest da brinu o svom komšiji, sugrađaninu pa i strancu malim gestovima (propisno i ne bahato parkiranje,čišćenje za sobom, osećaj i pažnja da ne smetamo jeeni drugima itd). Kada bismo svi makar malo vodili računa svima bi nam bilo mnogo lepše čak iako smo sirotinja...naš narod ima stav što bih ja vodio računa ako niko ne vidi- a stav treba da bude, ako su svi stoka oko mene ne moram ja da budem...

Pametnjaković

pre 9 godina

U državnim službama rade retardi, naročito na bitnijim pozicijama, a mi građani ih preko poreza finansiramo. Treba da prestanemo da plaćamo poreze, neka ih finansira onaj ko ih je zaposlio.

Khaleesi

pre 9 godina

Filipe tvoj gest je divan i plemenit,i kao neko ko ja zahvalan za ovo sto si uradio imam samo da ti porucim da BEZIS odavde! Idi negde gde ces biti cenjen i postovan . Srecno!

drzook

pre 9 godina

Какви храбри и вредни инспектори!!!
Ономад ухапсише учитеља на Калемегдану који је "неовлашћено" ђацима држао предавање.
Што нису пријавили америчког амбасадора који је пролетос неовлашћено скупљао ђубре на кеју када се повукла вода?
Све инспекторе и 60% службеника из канцеларије градске и општинких управа моментално задужити каљачама и рукавицама и марш на терен.

Alek_86

pre 9 godina

Ne znam samo kako nije sramota ove ljude na vlasti?
mi smo vas izabrali, a kada mi sami nešto lepo uradimo za naš grad i/ili državu, vi podižete optužnice?

Pa jel treba da se okupimo svi normalni ljudi i da vas strpamo u zatvor???
Pre ću ovog dečaka podržati nego vas lopove na vlasti.

Lik

pre 9 godina

Ovo šta je ovaj mladi čovek doživeo ja sam odavno to isto prošao kada sam hteo da uredim parče placa ispod svoje terase. Počistio sam đubre koje se bacalo sa viših spratova, podkresao travu i izdrljao zemlju pa posadio novu travu. Onda je stigla prijava od Gradskog Zelenila.

m

pre 9 godina

Nisam iz Beograda, ali koliko sam upucen, postoje tri grba grada Beograda. Prvi i, dakazemo najveci i najdetaljniji, sme da koristi samo grad i gradske institucije. Ostala dva smeju i gradjani. Tako da ako je stavio neki od druga dva... Prica o grbu ne pije vodu. A zasto komunalna policija ne kaznjava one koji lepe oglase na ne ovlascena mesta?

Tanja

pre 9 godina

Ovima sto su lomili cipele po betonu u bulevaru Revolucije zbog starih platana: vi koje ste dosle u ovaj grad raspitajte se ko je sadio te platane, kada i zasto.

Svasta

pre 9 godina

Pa cim ste napisali da ste vi uradili odma se nasao neki napredni da bude uvredjen jer to pokazuje kako nista ne rade od kad su pre skoro godinu dana dosli na vlast. Za ovo vreme je Djilas kompletno preuredio bulevar od Gospodara Vucica do Vuka i to uz sve ono miniranje od strane "gradjana" zbog platana, a bas bih voleo da cujem sta je uradila sadasnja vlast. A za te platane imam nesto da kazem, skoro setam Bulevarom, nedelja pa nema saobracaja pa je novo drvece lepo poraslo daje lep hlad, pa ne cepas vise cipele od slomljenog betona oko drveca, nema automobila na trotoaru, preprodavaca izmedju, pa milina. Ti sto su protestovali tad da brane ono ruglo sad su na vlasti, tako da je jasno nasta ce grad uskoro opet da lici.

Radulaski Dragana

pre 9 godina

komunalna inspekcija bi trebala da kazni sve one koji lepe letke gde stignu,imaju njihove brojeve telefona,gradovi bi bili mnogo uredniji da nisu svuda izlepjeni kojekakvi oglasi.

Nije nas jahao samo ko je zurio na voz

pre 9 godina

Imam neki osecaj da ce nas i ovaj Vuksa jahati jednog dana u obliku neke vlasti, ima tu bolesnu ambiciju, odsustvo za realnost i posvecenost psihipate.

nikola

pre 9 godina

Strasno je koliko birokratija, citaj vlast(i ova i sve prethodne), koci bilo kakav napredak ne bi li opstala iako je odavno sama sebi svrha, a ne dobrobit gradjana.
Jedini pomak ce biti kad udjemo u EU ali samo za onoliko koliko su se njeni gradjeni i privreda izborili sa svojim evropskim birokratama, pa ce ovi nasi morati da nam daju malo prava kao i ostalim gradjanima EU

Plato

pre 9 godina

"Radi se o tome da smo na zadnjoj strani stajališta ostavili svoj logo i adresu web sajta. To ne može da se smatra reklamom"

Ako nije reklama, sta je?
Mogao je da trazi dozvolu pa da vidi da li moze da lepi svoje ne-reklame po stanici.


posto se stalno prica kako je prevoz los, a putnici jadni, ja cu da kazem jadni vozaci sta sve moraju svakog dana da prevoze..

ne bacati bisere pred svinje

pre 9 godina

To je taj cuveni retrogradnimentalitet u Srbiji i Beogradu.
Mesavina komunizma, ruralnog porekla i ljudskih niskih poriva, tjs zloba i ljudska glupost.
To su ovi po komentarima koji se uvek nesto bune kad se pojavi neka incijativa, od Fiata do Bg na vodi.
Ostaviti kako je, prljavo,ruzno, nekvalitetno.

Miki

pre 9 godina

...ako si posten, vredan, radan ova drzava te tretira kao budalu dok se oni koji kradu, biju, pale tretiraju kao povlasceni - njima se skracuju kazne, ukidaju pritvori, daju nanogice itd. Decko je zasluzio u najmanju ruku neku zahvalnicu, orden ili posao ali u ovoj zemlji je ordenje rezervisano za kriminalce, a poslovi za partijske clanove.

Marko

pre 9 godina

Vrlo, vrlo sramotna prijava. Neko resi da dobrovoljno i na sopstveni trosak malo dovede u red neke stvari u gradu i grad (?!) nadje za shodno da pise prijave. Pri cemu je resenje grupe "Imamo plan" lepo i korisno i mnogo jasnije od predjasnjih. Pa kao da ti ljudi iz gradske uprave pokazuju da hoce da stvari u gradu budu prljave, istrosene i rugobne. Kao da nisu tu da rade za gradjane i grad, vec protiv njih. Sramota za ovu upravu. Udruzenju "Imamo plan" mogu samo da pruzim bezrezervnu podrsku.

bgd

pre 9 godina

Molim B92 da redovno prati ovaj slučaj.
Ovo je pravi primer bahatosti nesposobne i korumpirane birokratije: činovnici proganjaju građane zato što održavaju Beograd jer komunalne službe to ne rade.
Užas!

Podrška za Filipa!

Nenad

pre 9 godina

Naprotiv prijatelju, njima odgovara haos.
Iz haosa su proizašli, u haosu egzistiraju, za haos se bore a ti si velika smetnja.
Najvažnije je da popišeš imena onih koji stoje u prijavi.
Trebaće.

Predrag NS

pre 9 godina

Eto dokaza da iz te direkcije smesta treba otpustiti 30% ociglednog viska zaposlenih koji su besposleni.

Da nije trakicno i da ne dize pritisak na 300 mogao bi se covek nasmejati ovakvoj gluposti, kojoj mi dajemo plate.

bgd

pre 9 godina

Molim B92 da redovno prati ovaj slučaj.
Ovo je pravi primer bahatosti nesposobne i korumpirane birokratije: činovnici proganjaju građane zato što održavaju Beograd jer komunalne službe to ne rade.
Užas!

Podrška za Filipa!

Nenad

pre 9 godina

Naprotiv prijatelju, njima odgovara haos.
Iz haosa su proizašli, u haosu egzistiraju, za haos se bore a ti si velika smetnja.
Najvažnije je da popišeš imena onih koji stoje u prijavi.
Trebaće.

Predrag NS

pre 9 godina

Eto dokaza da iz te direkcije smesta treba otpustiti 30% ociglednog viska zaposlenih koji su besposleni.

Da nije trakicno i da ne dize pritisak na 300 mogao bi se covek nasmejati ovakvoj gluposti, kojoj mi dajemo plate.

Lik

pre 9 godina

Ovo šta je ovaj mladi čovek doživeo ja sam odavno to isto prošao kada sam hteo da uredim parče placa ispod svoje terase. Počistio sam đubre koje se bacalo sa viših spratova, podkresao travu i izdrljao zemlju pa posadio novu travu. Onda je stigla prijava od Gradskog Zelenila.

Alek_86

pre 9 godina

Ne znam samo kako nije sramota ove ljude na vlasti?
mi smo vas izabrali, a kada mi sami nešto lepo uradimo za naš grad i/ili državu, vi podižete optužnice?

Pa jel treba da se okupimo svi normalni ljudi i da vas strpamo u zatvor???
Pre ću ovog dečaka podržati nego vas lopove na vlasti.

Svasta

pre 9 godina

Pa cim ste napisali da ste vi uradili odma se nasao neki napredni da bude uvredjen jer to pokazuje kako nista ne rade od kad su pre skoro godinu dana dosli na vlast. Za ovo vreme je Djilas kompletno preuredio bulevar od Gospodara Vucica do Vuka i to uz sve ono miniranje od strane "gradjana" zbog platana, a bas bih voleo da cujem sta je uradila sadasnja vlast. A za te platane imam nesto da kazem, skoro setam Bulevarom, nedelja pa nema saobracaja pa je novo drvece lepo poraslo daje lep hlad, pa ne cepas vise cipele od slomljenog betona oko drveca, nema automobila na trotoaru, preprodavaca izmedju, pa milina. Ti sto su protestovali tad da brane ono ruglo sad su na vlasti, tako da je jasno nasta ce grad uskoro opet da lici.

Miki

pre 9 godina

...ako si posten, vredan, radan ova drzava te tretira kao budalu dok se oni koji kradu, biju, pale tretiraju kao povlasceni - njima se skracuju kazne, ukidaju pritvori, daju nanogice itd. Decko je zasluzio u najmanju ruku neku zahvalnicu, orden ili posao ali u ovoj zemlji je ordenje rezervisano za kriminalce, a poslovi za partijske clanove.

Marko

pre 9 godina

Vrlo, vrlo sramotna prijava. Neko resi da dobrovoljno i na sopstveni trosak malo dovede u red neke stvari u gradu i grad (?!) nadje za shodno da pise prijave. Pri cemu je resenje grupe "Imamo plan" lepo i korisno i mnogo jasnije od predjasnjih. Pa kao da ti ljudi iz gradske uprave pokazuju da hoce da stvari u gradu budu prljave, istrosene i rugobne. Kao da nisu tu da rade za gradjane i grad, vec protiv njih. Sramota za ovu upravu. Udruzenju "Imamo plan" mogu samo da pruzim bezrezervnu podrsku.

m

pre 9 godina

Nisam iz Beograda, ali koliko sam upucen, postoje tri grba grada Beograda. Prvi i, dakazemo najveci i najdetaljniji, sme da koristi samo grad i gradske institucije. Ostala dva smeju i gradjani. Tako da ako je stavio neki od druga dva... Prica o grbu ne pije vodu. A zasto komunalna policija ne kaznjava one koji lepe oglase na ne ovlascena mesta?

drzook

pre 9 godina

Какви храбри и вредни инспектори!!!
Ономад ухапсише учитеља на Калемегдану који је "неовлашћено" ђацима држао предавање.
Што нису пријавили америчког амбасадора који је пролетос неовлашћено скупљао ђубре на кеју када се повукла вода?
Све инспекторе и 60% службеника из канцеларије градске и општинких управа моментално задужити каљачама и рукавицама и марш на терен.

Ap0calypto

pre 9 godina

Nije platio naknadu za renoviranje stanica, ahahahaha. Problem je sto su planirali da naprave tender za te stanice. Da obrne lova, ali sad im je on sve pokvario. I kako sad ljudi da kupe nov mercedes? Kako da greju vodu u bazenima zimi??? Kako????

Radulaski Dragana

pre 9 godina

komunalna inspekcija bi trebala da kazni sve one koji lepe letke gde stignu,imaju njihove brojeve telefona,gradovi bi bili mnogo uredniji da nisu svuda izlepjeni kojekakvi oglasi.

ne bacati bisere pred svinje

pre 9 godina

To je taj cuveni retrogradnimentalitet u Srbiji i Beogradu.
Mesavina komunizma, ruralnog porekla i ljudskih niskih poriva, tjs zloba i ljudska glupost.
To su ovi po komentarima koji se uvek nesto bune kad se pojavi neka incijativa, od Fiata do Bg na vodi.
Ostaviti kako je, prljavo,ruzno, nekvalitetno.

Pametnjaković

pre 9 godina

U državnim službama rade retardi, naročito na bitnijim pozicijama, a mi građani ih preko poreza finansiramo. Treba da prestanemo da plaćamo poreze, neka ih finansira onaj ko ih je zaposlio.

Izlaz bina levo

pre 9 godina

Realno, da si nekog premlatio, trebalo bi im do sudnjeg dana da te optuze, a ovako pohitali.
Da si lepo bespravno sazidao vikensicu k'o PREDSEDNIK SRBIJE, ma ne bi bilo ni po jada!
Zato, dete moje, bezi iz Srbije glavom bez obzira, Ovde se 'leba neces najesti, ali ces zato problema imati na kamare!

nikola

pre 9 godina

Strasno je koliko birokratija, citaj vlast(i ova i sve prethodne), koci bilo kakav napredak ne bi li opstala iako je odavno sama sebi svrha, a ne dobrobit gradjana.
Jedini pomak ce biti kad udjemo u EU ali samo za onoliko koliko su se njeni gradjeni i privreda izborili sa svojim evropskim birokratama, pa ce ovi nasi morati da nam daju malo prava kao i ostalim gradjanima EU

Игор

pre 9 godina

Decko.. ti si poceo da RADIS.. nesto.
Ako gradjani vide sta to treba da RADI grad, opstina etc... onda ce poceti da traze od grada, opstine etc... da RADE a to nikako nije dobro po grad, opstinu etc..

Fala na paznji

Super

pre 9 godina

Poznajem Filipa i on je sjajan momak. Svojim akcijama razobličava svu nebuloznost života u Srbiji i nervira svaku vlast što je dokaz da radi pravu stvar. On je usamljeni glas protiv sveprisutnog primitivizma.

Khaleesi

pre 9 godina

Filipe tvoj gest je divan i plemenit,i kao neko ko ja zahvalan za ovo sto si uradio imam samo da ti porucim da BEZIS odavde! Idi negde gde ces biti cenjen i postovan . Srecno!

Nije nas jahao samo ko je zurio na voz

pre 9 godina

Imam neki osecaj da ce nas i ovaj Vuksa jahati jednog dana u obliku neke vlasti, ima tu bolesnu ambiciju, odsustvo za realnost i posvecenost psihipate.

DBZ

pre 9 godina

Podrska Filipu, potpuno ga razumem jer i meni je muka da cekam da se neko drugi smiluje da uradi nesto za mene. Medjutim, ljudski rod je proklet, ne znam zasto ali nije mu dato da moze da se zadovolji bilo cime, pa ni onim sto neko drugi ljubazno uradi za njega. Tako smo ja i jos nekoliko budala iz kucnog saveta prekrecili zidove u hodniku moje bivse zgrade kod stepenista. Kupili smo sav materijal s popustom od 20%, jer jedan clan ima firmu, izabrali neku neutralnu krem boju, oprali prvo zidove, zapusili masom rupe i pukotine, stavili dva sloja boje... Sve to vikendom, slobodnim danima ili uvece dok se jos vidi. Mislite da su nam ostali vlasnici stanova rekli hvala? Ni u snu! Te sto se izabrali tu boju, sto niste nekog pitali, te sto niste uradili ovo ili ono umesto da farbate zidove? Sta reci na to?!

anjas

pre 9 godina

I po ko zna koji put potvrda da u Srbiji glupi mrze pametne, a jos kad ti glupi postanu sitni mocnici onda nastaje da te ganjaju sto si doprineo da grad bolje izgleda umesto da si bio na free styler-u i bio srecan! Prvo prioriteti: kazni profesora koji vodi decu na Kalis kazni decka koji obnavlja stajalista, izgradi staklenu kulu na 100 metara od tvrdjave pa cemo onda da se bavimo sitnicama kao sto su: nadoknada za porodilje, zaprljane reke, dileri droge koji rade na obezbedjenju i premlacuju goste na dnevnoj bazi, stanje gradskih autobusa....

Бојан Илић

pre 9 godina

Ako tako bude naloženo, ja ću sa zadovoljstvom oguliti tu farbu i skinuti mape, ako Direkcija bude spremna da postavi svoje, ali sumnjam da će to uraditi“, zaključio je Vukša.

Браво батице, храбро, подршка!
Само пази на "коре од банана"!:-)

Tanja

pre 9 godina

Ovima sto su lomili cipele po betonu u bulevaru Revolucije zbog starih platana: vi koje ste dosle u ovaj grad raspitajte se ko je sadio te platane, kada i zasto.

stoka

pre 9 godina

Osnovni problem većine naših sunarodnika je što nemaju svest da brinu o svom komšiji, sugrađaninu pa i strancu malim gestovima (propisno i ne bahato parkiranje,čišćenje za sobom, osećaj i pažnja da ne smetamo jeeni drugima itd). Kada bismo svi makar malo vodili računa svima bi nam bilo mnogo lepše čak iako smo sirotinja...naš narod ima stav što bih ja vodio računa ako niko ne vidi- a stav treba da bude, ako su svi stoka oko mene ne moram ja da budem...

Preddy Baer

pre 9 godina

Mislim da je krajnje vreme da narod uzme motke u ruke i da raspali po bezobraznicima iz vlasti

Dakle nisu pisali prijave kada su busevi u raspadu i nebezbedni, kada su fizicki napadali Vuksu, a sada za nesebicnu pomoc pisu tuzbe!

Batina je za neke iz raja izasla!

Rodoljub

pre 9 godina

Nekome ko je ima inicijativu, inteligenciju i preduzima akciju pisu kazne oni sto su po partijskoj liniji nasli zaposlenje u toj nesrecnoj komunalnoj policiji, mamini, tatini i partijski sinovi! Ej bre, dakle dokle?!

Cukaricanin

pre 9 godina

Ma svaka podrska Filipu Vukši i UG “Imamo plan“. Kod vidikovacke pijace postoji plac od oko 15 ari zarastao u šut. Obracali smo se opstini Cukarica, gradskom Zelenilu i kome sve ne i nista. Zelja je bila se sut odnese i makar izravna povrsina. Inicijatori uskoro krecu u akciju POZITIVNE DESTRUKCIJE. Ideja je da se donosi sto vise djubreta kako bi se plac zatrpao i stanje dovede do apsurda a nadlezni resili da nesto preduzmu. Da, oni nadlezni koji se finansiraju iz poreza na imovinu.

Simon

pre 9 godina

Grad, moj rodjeni Beograd, zbog masovne i opšte nekulture i necivilizovanog ponašanja kojekakvih liči na Kandahar koji je pri tome i sav ižvrljan glupostima. A ovaj dečko se trudi i obavlja posao, pa korisniji je nego 20 nekih smorenih tetki i mrzovoljnih referenata po gradskim sekreterijatima. I sada hoće da ga kazne?! Samo nastavi momak, ne mogu oni tebi ništa! Ovo se pretvorilo u zapljuvanu, izlepljnu, smrdljivu, zarđalu, divljački bučnu kasabu... a vi ovako na inicijativu kaznom. Da li je kažnjen neko ko je pljunuo na sred ulice skoro? Neko ko je bacio opušak kroz prozor automobila možda? Nije. Zašto?

@AleksandarCucu

pre 9 godina

@AleksandarCucu
Ne smeta njima on lično,ni njegov sajt. Njima smeta bilo ko ko radi njihov posao koji oni ne rade a trebalo bi da rade. Tolke pare su pokrali i oprali, lik iz svog džepa vadi da ulepša ovaj grad, oni ga tuže!

Dr Kos

pre 9 godina

Nije mi bilo jasno zasto im smeta ovaj momak, kad tamo:
http://www.imamoplan.com/predlozi/x-most/
Crveno-crni (ili, u ovom slucaju, crno-crveni) jedino represiom mogu protivu humora.

RM

pre 9 godina

Gde su do sada bile bajne inspekcije koje su se sada našle da treniraju strogoću na Vukši, a nisu primetile il' im niko nije dojavio da stajališta liče na strašila ? Umesto da sankcionišu one koji treba da ta stajališta održavaju, da kažnjavaju one koji lepe na oznake stajališta šta im padne na pamet, oni kažnjavaju one koji o sopstvenom trošku uređuju stajališta. Srbija, zemlja čuda!

nikola t

pre 9 godina

Moj drug zivi u ulici, predeo oko Bulevara, koja nema tablu o imenu ni sa jedne strane. Posto je imao problem sa prijateljima koji su tesko uspevali da ga pronadju, setio se, nasao nacin i napravio o svom trosku pravu, autenticnu tablu sa natpisom imena svoje ulice i montirao na zid zgrade na cosku. Kada sam mu predlozio da to malo objavimo u nekom od medija zamolio me da odustanem jer je to uradio, kako mu rekose, protiv zakona. Samo ovlascena direkcija u redovnoj proceduri to sme da radi a za tako nesto, kada vec nije uradjeno do sada, ima da se ceka do sudnjeg dana. Ipak izasli mu u susret i napravili tablu jer je inicijativa bila plemenita, korisna i neprofitabilna. Pomalo me sve podseca na ovu pricu.
Tako smo, setite se, se podsmevali i sprdali novouvedenom sistemu u spanskim tramvajima da nas ljubazni glas obavestava kako se zove sledeca stanica, kakve su mogucnosti presedanja uz sve ostale informacije na displeju o satnici, temperaturi i slicno. Sada to vise i ne uocavamo sem kada nam je potrebno. A potrebno je i samim beogradjaninma kada krenu u deo grada gde ne zalaze svakodnevno.

jednostavnost

pre 9 godina

stvar je verovatno veoma jednostavna - dečko je verovatno stavio i raspored vožnje, raspored nije menjan u skladu sa sezonskom promenom ili tako nešto, neka žena zvala, žalila se što nema autobusa, pripretila svim i svačim i eto povoda da mu stanu na žulj što ih je pritiskao... to je jedno od mogućih objašnjenja.

sa druge strane, jadno je da tolika firma u svoje troškove ne uvodi i održavanje svih autobuskih stajališta, pa treba jedan tinejdžer da ih uči njihovom poslu. bruka i sramota!

Lala

pre 9 godina

Ovi što pišu prijave protiv Vukše, a u isto vreme nevide da sami sebe degradiraju su toliko glupi, da kada bi toliko daleko stanovali koliko su glupi nikada nebi stigli kući.

Nika

pre 9 godina

Jedino sto predosecam da ce se sada desiti to je da ovaj decko dobije nekog sponzora iz inostranstva za neke druge gradove u normalnim drzava i da ode odavde glavom bez obzira.

Lepo je voleti grad u kome zivis.

Najlepse je kada otvoris frizider pun hrane. I pogledas na stolu gde se nalaze svi placeni racuni.

Sve ostalo sto nije navedeno u prethodne dve recenice jeste-Srbija.

Decko kada shvati u kakvoj amazoniji od drzave zivi vise nece ni ziveti u Srbiji. Samo oni koji zive u Srbiji ne shvataju u kakvoj rupetini od drzave zive. Ko je vani zna na sta mislim. Ko je ovde ima vremena da shvati. Dok je mlad.

sramota

pre 9 godina

Hajku na ovog momka vode očigledno nesposobni, neradnici i korisnici privilegija kojima je pored sujete uzdrmana i sama njihova parazitska pozicija koju obilato koriste u ovom društvu.

Zoran

pre 9 godina

"Mislim da je suludo da se Direkcija za javni prevoz buni. Navodno je prijavu podnela neka građanka, ali ja mislim da iza svega toga stoji Direkcija jer joj ne ide u prilog da posao koji ona treba da obavi radi neko drugi i to na mnogo bolji način." ... jer ako se ispostavi da neko drugi radi bolje građani će tražiti da se Direkcija za javni prevoz ukine i omogući tržišna utakmica raznih firmi koje bi za grad, ili određene delove grada odbavljale usluge koje Direkcija nije umela. To je kao kad loš zubar negoduje kad u kraju ordinaciju otvori novi, bolji.

mom bg

pre 9 godina

u malogradjanskoj sredini svako ko strci ne prodje dobro mislim. Nek se raspada sve , pusti... vidis da ne smes ni da cistis prljavo, farbas neofarbano... Samo glavu dole ili u nebo i pravi se da je sve OK... ili ides na strasni suud

Милан

pre 9 godina

Pa naravno, ne smete da zauzimate mesto nekog "APEKSA" i sličnih povlašćenih firmi koji dobijaju poslove u gradu i ko zna sta sve jos sta iz gradskog budžeta a od komunalnim policajcima i njihovoj svrsi u ovom gradu koji je simbol komunalnog nereda i javasluka ne treba trositi reci

kapisko

pre 9 godina

"Nazadnjaštvo" pokazuje svoje pravo lice. Dečku pomoći maksimalno. Podržavam njegov trud i entuzijazam. Sa takvim entuzijastima Beograd je lepši, ali sujetni i nepismeni to očigledno ne žele...

Zaposli ...

pre 9 godina

Zaposlite decka bre!!! Kad radi bez plate ovako korisno za GSP kako li ce tek sa platom. Imate li vi imalo instinkta da prepoznate korisnog radnika ili cuvate ta radna mesta za vasu decu i ostale vezare. Kako u svim drzavnim firmama i ovde je izgleda drzavno preduzece privatna svojina njenih radnika.

partijska republika srbija

pre 9 godina

uuu dobro je sto sam procitao ovu vest, hteo sam na stanicama gde nema kanti za smece da postavim iste, takodje i na odredjenim mestima koja su postala ruglo usled nedostatka istih...ala bi nagrabusio... nista, idem da prodam kupljeni lim...

Plato

pre 9 godina

"Radi se o tome da smo na zadnjoj strani stajališta ostavili svoj logo i adresu web sajta. To ne može da se smatra reklamom"

Ako nije reklama, sta je?
Mogao je da trazi dozvolu pa da vidi da li moze da lepi svoje ne-reklame po stanici.


posto se stalno prica kako je prevoz los, a putnici jadni, ja cu da kazem jadni vozaci sta sve moraju svakog dana da prevoze..

Simon

pre 9 godina

@silja , lepo što si spomenuo Bajlonijevu ali ne znam da li si video Cevtkovu pijacu... ceo taj deo prema Bulevaru je teška agonija. Šta tu sve stoji na ulici prosto je neverovatno kao i ko sve to prodaje i kako je to unesrećen deo grada. Na 200 metara odatle je Lion ge možete u jednom delu pomisliti da ste u Parizu ali ovaj košmar oko Cvetka je teško objašnjiv u slučaju postojanja komunalne policije koju spominješ i hvališ.

strah vlada ovom nacijom

pre 9 godina

(silja, 12. septembar 2014 15:31)
Predlazem Ti da pogledas domaci film Poltron, vrlo je edukativan. Prica o ljudima, koji nepodaste sebe, svedu se na krpu, iz nekog njima znanog razloga ...
"Ljudi se dele na likove i licnosti." - nar. poslovica

Jadno !

pre 9 godina

@(sramota, 15. septembar 2014 19:33)

Kada gledam komentare cesto vidim u raznim vestima uvek Kako su SNS-ovce uvteli u glavu recenice tipa osudjivanja svih onih drugih komentatora koji su drugaciji u njihovim diktaktorskim stavovima.

Sta ste vi umislili da ste vanzemaljci koji ste sleteli puni obecanja i lagaraja pa svi moramo da vam budemo istomisljenici da slucajno ne prkosimo vasim fix marketingom tipa brastva jedinstva,pionira iz Titovog javnog volontiranja,neka lepo oni koji to zele, nek samo izvole daleko ce da napreduju.

To sto ste naveli neradnici,paraziti,nesposobni i tako to mozete da okacite macki o rep jer vi ste zapravo sami sebe okarakterisali kada pricate o nekome koga nepoznajete pa ovo vam je World Wide Web buducnost drustvene komunikacije,biznisa i zabave.

Svako ima pravo da iznese svoje misljenje,kritiku svidelo se to vama ili ne, iako vas je pregazilo vreme onda kada su svi bili jednaki sada su svi razliciti.

A prava je sramota sto mladima netreba da se pruza primer nekog studenta pejzazne arhitekture koji nemoze da se probije medju svojom konkurencijom na nagradnim konkursima,izlozbama radova u galerijama ili nekog start-up preduzetnickog posla za uredjivanje npr.basti hotela,vila,rekreativnog centra i sl...vec je spao da preuredjuje javnu svojinu koju svi placamo porezima a sta ce posle javne WC-e.

mike

pre 9 godina

Direkcija za Sramni prevoz po običaju nema plan. Nikakav.

Nije li sasvim prirodno da joj, tako naprednoj i okretnoj, oči bode neko ko ga ima?

Oj, Srbijo, šljivo bez dima. Ti uvek tako lepo, sa svima...

inicijativa

pre 9 godina

Naivno sam poverovao, da ce novi, los Zakon o radu, doneti bar nesto dobro, da ce se zaposljavanje bez prijave zaposlenog, svesti na minimum (nulu).
Ispostavilo se, da se nista nije promenilo. Licno, i dalje radim neprijavljen, bez ikakvog izgleda da me gazda prijavi. Mogu da ga prijavim inspekciji, ali tada bih zavrsio ...
Predlazem Filipu, ili nekom drugom, ko siru zajednicu dozivljava kao uredjeno drustvo, da napravi neki sajt, ili forum, gde bi se prozivali poslodavci, koji i dalje zaposljavaju neprijavljene radnike.
Jedino tako bi naterali inspekciju da radi svoj posao!

Providno ; )

pre 9 godina

Ovaj Filip asocira na Krstica kao uradi neko dobro delo da izaziva pozitivne reakcije kod ljudi,dobije malo medijske paznje i eto pokupi reference da svoje buduce radno mesto obezbedi zaposljavanjem u drzavnoj.

Kada neko radi humana dela pocev od pomoci ljudi-crveni kst ili zivotinja-orka i nekih drugih humanitarnih organizacija, nikada se NE oglasava javno radi sticanja publiciteta TO rade samo politicari,stranke i njihovi clanovi.

Dan

pre 9 godina

Pravno gledano, on jeste radio stvari neovlašćeno, ali ono od čega boli stomak je to što ga oni ne ganjaju zbog toga, nego zbog nekoliko drugih stvari koje ih žuljaju, zato se tužba modifikuje i seli od institucije do institucije, dok se ne nađe način da ga za bilo šta kazne. Slično kao kad su sudili Isusu, pa na kraju napokon nađoše dva lažna svedoka koji su jednako lagali.

silja

pre 9 godina

Ja podrzavam komunalnu policiju . Stvarno dobro rade svoj posao stizu u svaki kutak grada i kaznjavaju sve koji krse zakon pa se eto nasao i ovaj decko . Sta biste zeleli da nisu tako revnosni ? Resili su ono ruglo od prodaja starih stvari oko Bajlonijeve pijace ili buvljaka, resili su toliko slucajeva gde se neovlasceno baca sut i smece, sve stizu pa eto dolijao je i ovaj mladic... Sta cete, sluzba je sluzba .

Plato

pre 9 godina

"Radi se o tome da smo na zadnjoj strani stajališta ostavili svoj logo i adresu web sajta. To ne može da se smatra reklamom"

Ako nije reklama, sta je?
Mogao je da trazi dozvolu pa da vidi da li moze da lepi svoje ne-reklame po stanici.


posto se stalno prica kako je prevoz los, a putnici jadni, ja cu da kazem jadni vozaci sta sve moraju svakog dana da prevoze..

Nije nas jahao samo ko je zurio na voz

pre 9 godina

Imam neki osecaj da ce nas i ovaj Vuksa jahati jednog dana u obliku neke vlasti, ima tu bolesnu ambiciju, odsustvo za realnost i posvecenost psihipate.

silja

pre 9 godina

Ja podrzavam komunalnu policiju . Stvarno dobro rade svoj posao stizu u svaki kutak grada i kaznjavaju sve koji krse zakon pa se eto nasao i ovaj decko . Sta biste zeleli da nisu tako revnosni ? Resili su ono ruglo od prodaja starih stvari oko Bajlonijeve pijace ili buvljaka, resili su toliko slucajeva gde se neovlasceno baca sut i smece, sve stizu pa eto dolijao je i ovaj mladic... Sta cete, sluzba je sluzba .

Providno ; )

pre 9 godina

Ovaj Filip asocira na Krstica kao uradi neko dobro delo da izaziva pozitivne reakcije kod ljudi,dobije malo medijske paznje i eto pokupi reference da svoje buduce radno mesto obezbedi zaposljavanjem u drzavnoj.

Kada neko radi humana dela pocev od pomoci ljudi-crveni kst ili zivotinja-orka i nekih drugih humanitarnih organizacija, nikada se NE oglasava javno radi sticanja publiciteta TO rade samo politicari,stranke i njihovi clanovi.

Tanja

pre 9 godina

Ovima sto su lomili cipele po betonu u bulevaru Revolucije zbog starih platana: vi koje ste dosle u ovaj grad raspitajte se ko je sadio te platane, kada i zasto.

Svasta

pre 9 godina

Pa cim ste napisali da ste vi uradili odma se nasao neki napredni da bude uvredjen jer to pokazuje kako nista ne rade od kad su pre skoro godinu dana dosli na vlast. Za ovo vreme je Djilas kompletno preuredio bulevar od Gospodara Vucica do Vuka i to uz sve ono miniranje od strane "gradjana" zbog platana, a bas bih voleo da cujem sta je uradila sadasnja vlast. A za te platane imam nesto da kazem, skoro setam Bulevarom, nedelja pa nema saobracaja pa je novo drvece lepo poraslo daje lep hlad, pa ne cepas vise cipele od slomljenog betona oko drveca, nema automobila na trotoaru, preprodavaca izmedju, pa milina. Ti sto su protestovali tad da brane ono ruglo sad su na vlasti, tako da je jasno nasta ce grad uskoro opet da lici.

ne bacati bisere pred svinje

pre 9 godina

To je taj cuveni retrogradnimentalitet u Srbiji i Beogradu.
Mesavina komunizma, ruralnog porekla i ljudskih niskih poriva, tjs zloba i ljudska glupost.
To su ovi po komentarima koji se uvek nesto bune kad se pojavi neka incijativa, od Fiata do Bg na vodi.
Ostaviti kako je, prljavo,ruzno, nekvalitetno.

Jadno !

pre 9 godina

@(sramota, 15. septembar 2014 19:33)

Kada gledam komentare cesto vidim u raznim vestima uvek Kako su SNS-ovce uvteli u glavu recenice tipa osudjivanja svih onih drugih komentatora koji su drugaciji u njihovim diktaktorskim stavovima.

Sta ste vi umislili da ste vanzemaljci koji ste sleteli puni obecanja i lagaraja pa svi moramo da vam budemo istomisljenici da slucajno ne prkosimo vasim fix marketingom tipa brastva jedinstva,pionira iz Titovog javnog volontiranja,neka lepo oni koji to zele, nek samo izvole daleko ce da napreduju.

To sto ste naveli neradnici,paraziti,nesposobni i tako to mozete da okacite macki o rep jer vi ste zapravo sami sebe okarakterisali kada pricate o nekome koga nepoznajete pa ovo vam je World Wide Web buducnost drustvene komunikacije,biznisa i zabave.

Svako ima pravo da iznese svoje misljenje,kritiku svidelo se to vama ili ne, iako vas je pregazilo vreme onda kada su svi bili jednaki sada su svi razliciti.

A prava je sramota sto mladima netreba da se pruza primer nekog studenta pejzazne arhitekture koji nemoze da se probije medju svojom konkurencijom na nagradnim konkursima,izlozbama radova u galerijama ili nekog start-up preduzetnickog posla za uredjivanje npr.basti hotela,vila,rekreativnog centra i sl...vec je spao da preuredjuje javnu svojinu koju svi placamo porezima a sta ce posle javne WC-e.

bgd

pre 9 godina

Molim B92 da redovno prati ovaj slučaj.
Ovo je pravi primer bahatosti nesposobne i korumpirane birokratije: činovnici proganjaju građane zato što održavaju Beograd jer komunalne službe to ne rade.
Užas!

Podrška za Filipa!

Khaleesi

pre 9 godina

Filipe tvoj gest je divan i plemenit,i kao neko ko ja zahvalan za ovo sto si uradio imam samo da ti porucim da BEZIS odavde! Idi negde gde ces biti cenjen i postovan . Srecno!

Radulaski Dragana

pre 9 godina

komunalna inspekcija bi trebala da kazni sve one koji lepe letke gde stignu,imaju njihove brojeve telefona,gradovi bi bili mnogo uredniji da nisu svuda izlepjeni kojekakvi oglasi.

sramota

pre 9 godina

Hajku na ovog momka vode očigledno nesposobni, neradnici i korisnici privilegija kojima je pored sujete uzdrmana i sama njihova parazitska pozicija koju obilato koriste u ovom društvu.

nikola

pre 9 godina

Strasno je koliko birokratija, citaj vlast(i ova i sve prethodne), koci bilo kakav napredak ne bi li opstala iako je odavno sama sebi svrha, a ne dobrobit gradjana.
Jedini pomak ce biti kad udjemo u EU ali samo za onoliko koliko su se njeni gradjeni i privreda izborili sa svojim evropskim birokratama, pa ce ovi nasi morati da nam daju malo prava kao i ostalim gradjanima EU

Lik

pre 9 godina

Ovo šta je ovaj mladi čovek doživeo ja sam odavno to isto prošao kada sam hteo da uredim parče placa ispod svoje terase. Počistio sam đubre koje se bacalo sa viših spratova, podkresao travu i izdrljao zemlju pa posadio novu travu. Onda je stigla prijava od Gradskog Zelenila.

Alek_86

pre 9 godina

Ne znam samo kako nije sramota ove ljude na vlasti?
mi smo vas izabrali, a kada mi sami nešto lepo uradimo za naš grad i/ili državu, vi podižete optužnice?

Pa jel treba da se okupimo svi normalni ljudi i da vas strpamo u zatvor???
Pre ću ovog dečaka podržati nego vas lopove na vlasti.

Nika

pre 9 godina

Jedino sto predosecam da ce se sada desiti to je da ovaj decko dobije nekog sponzora iz inostranstva za neke druge gradove u normalnim drzava i da ode odavde glavom bez obzira.

Lepo je voleti grad u kome zivis.

Najlepse je kada otvoris frizider pun hrane. I pogledas na stolu gde se nalaze svi placeni racuni.

Sve ostalo sto nije navedeno u prethodne dve recenice jeste-Srbija.

Decko kada shvati u kakvoj amazoniji od drzave zivi vise nece ni ziveti u Srbiji. Samo oni koji zive u Srbiji ne shvataju u kakvoj rupetini od drzave zive. Ko je vani zna na sta mislim. Ko je ovde ima vremena da shvati. Dok je mlad.

Marko

pre 9 godina

Vrlo, vrlo sramotna prijava. Neko resi da dobrovoljno i na sopstveni trosak malo dovede u red neke stvari u gradu i grad (?!) nadje za shodno da pise prijave. Pri cemu je resenje grupe "Imamo plan" lepo i korisno i mnogo jasnije od predjasnjih. Pa kao da ti ljudi iz gradske uprave pokazuju da hoce da stvari u gradu budu prljave, istrosene i rugobne. Kao da nisu tu da rade za gradjane i grad, vec protiv njih. Sramota za ovu upravu. Udruzenju "Imamo plan" mogu samo da pruzim bezrezervnu podrsku.

Predrag NS

pre 9 godina

Eto dokaza da iz te direkcije smesta treba otpustiti 30% ociglednog viska zaposlenih koji su besposleni.

Da nije trakicno i da ne dize pritisak na 300 mogao bi se covek nasmejati ovakvoj gluposti, kojoj mi dajemo plate.

m

pre 9 godina

Nisam iz Beograda, ali koliko sam upucen, postoje tri grba grada Beograda. Prvi i, dakazemo najveci i najdetaljniji, sme da koristi samo grad i gradske institucije. Ostala dva smeju i gradjani. Tako da ako je stavio neki od druga dva... Prica o grbu ne pije vodu. A zasto komunalna policija ne kaznjava one koji lepe oglase na ne ovlascena mesta?

Pametnjaković

pre 9 godina

U državnim službama rade retardi, naročito na bitnijim pozicijama, a mi građani ih preko poreza finansiramo. Treba da prestanemo da plaćamo poreze, neka ih finansira onaj ko ih je zaposlio.

Dr Kos

pre 9 godina

Nije mi bilo jasno zasto im smeta ovaj momak, kad tamo:
http://www.imamoplan.com/predlozi/x-most/
Crveno-crni (ili, u ovom slucaju, crno-crveni) jedino represiom mogu protivu humora.

Cukaricanin

pre 9 godina

Ma svaka podrska Filipu Vukši i UG “Imamo plan“. Kod vidikovacke pijace postoji plac od oko 15 ari zarastao u šut. Obracali smo se opstini Cukarica, gradskom Zelenilu i kome sve ne i nista. Zelja je bila se sut odnese i makar izravna povrsina. Inicijatori uskoro krecu u akciju POZITIVNE DESTRUKCIJE. Ideja je da se donosi sto vise djubreta kako bi se plac zatrpao i stanje dovede do apsurda a nadlezni resili da nesto preduzmu. Da, oni nadlezni koji se finansiraju iz poreza na imovinu.

Izlaz bina levo

pre 9 godina

Realno, da si nekog premlatio, trebalo bi im do sudnjeg dana da te optuze, a ovako pohitali.
Da si lepo bespravno sazidao vikensicu k'o PREDSEDNIK SRBIJE, ma ne bi bilo ni po jada!
Zato, dete moje, bezi iz Srbije glavom bez obzira, Ovde se 'leba neces najesti, ali ces zato problema imati na kamare!

Бојан Илић

pre 9 godina

Ako tako bude naloženo, ja ću sa zadovoljstvom oguliti tu farbu i skinuti mape, ako Direkcija bude spremna da postavi svoje, ali sumnjam da će to uraditi“, zaključio je Vukša.

Браво батице, храбро, подршка!
Само пази на "коре од банана"!:-)

Игор

pre 9 godina

Decko.. ti si poceo da RADIS.. nesto.
Ako gradjani vide sta to treba da RADI grad, opstina etc... onda ce poceti da traze od grada, opstine etc... da RADE a to nikako nije dobro po grad, opstinu etc..

Fala na paznji

Ap0calypto

pre 9 godina

Nije platio naknadu za renoviranje stanica, ahahahaha. Problem je sto su planirali da naprave tender za te stanice. Da obrne lova, ali sad im je on sve pokvario. I kako sad ljudi da kupe nov mercedes? Kako da greju vodu u bazenima zimi??? Kako????

jednostavnost

pre 9 godina

stvar je verovatno veoma jednostavna - dečko je verovatno stavio i raspored vožnje, raspored nije menjan u skladu sa sezonskom promenom ili tako nešto, neka žena zvala, žalila se što nema autobusa, pripretila svim i svačim i eto povoda da mu stanu na žulj što ih je pritiskao... to je jedno od mogućih objašnjenja.

sa druge strane, jadno je da tolika firma u svoje troškove ne uvodi i održavanje svih autobuskih stajališta, pa treba jedan tinejdžer da ih uči njihovom poslu. bruka i sramota!

Lala

pre 9 godina

Ovi što pišu prijave protiv Vukše, a u isto vreme nevide da sami sebe degradiraju su toliko glupi, da kada bi toliko daleko stanovali koliko su glupi nikada nebi stigli kući.

inicijativa

pre 9 godina

Naivno sam poverovao, da ce novi, los Zakon o radu, doneti bar nesto dobro, da ce se zaposljavanje bez prijave zaposlenog, svesti na minimum (nulu).
Ispostavilo se, da se nista nije promenilo. Licno, i dalje radim neprijavljen, bez ikakvog izgleda da me gazda prijavi. Mogu da ga prijavim inspekciji, ali tada bih zavrsio ...
Predlazem Filipu, ili nekom drugom, ko siru zajednicu dozivljava kao uredjeno drustvo, da napravi neki sajt, ili forum, gde bi se prozivali poslodavci, koji i dalje zaposljavaju neprijavljene radnike.
Jedino tako bi naterali inspekciju da radi svoj posao!

Nenad

pre 9 godina

Naprotiv prijatelju, njima odgovara haos.
Iz haosa su proizašli, u haosu egzistiraju, za haos se bore a ti si velika smetnja.
Najvažnije je da popišeš imena onih koji stoje u prijavi.
Trebaće.

Miki

pre 9 godina

...ako si posten, vredan, radan ova drzava te tretira kao budalu dok se oni koji kradu, biju, pale tretiraju kao povlasceni - njima se skracuju kazne, ukidaju pritvori, daju nanogice itd. Decko je zasluzio u najmanju ruku neku zahvalnicu, orden ili posao ali u ovoj zemlji je ordenje rezervisano za kriminalce, a poslovi za partijske clanove.

stoka

pre 9 godina

Osnovni problem većine naših sunarodnika je što nemaju svest da brinu o svom komšiji, sugrađaninu pa i strancu malim gestovima (propisno i ne bahato parkiranje,čišćenje za sobom, osećaj i pažnja da ne smetamo jeeni drugima itd). Kada bismo svi makar malo vodili računa svima bi nam bilo mnogo lepše čak iako smo sirotinja...naš narod ima stav što bih ja vodio računa ako niko ne vidi- a stav treba da bude, ako su svi stoka oko mene ne moram ja da budem...

Милан

pre 9 godina

Pa naravno, ne smete da zauzimate mesto nekog "APEKSA" i sličnih povlašćenih firmi koji dobijaju poslove u gradu i ko zna sta sve jos sta iz gradskog budžeta a od komunalnim policajcima i njihovoj svrsi u ovom gradu koji je simbol komunalnog nereda i javasluka ne treba trositi reci

Preddy Baer

pre 9 godina

Mislim da je krajnje vreme da narod uzme motke u ruke i da raspali po bezobraznicima iz vlasti

Dakle nisu pisali prijave kada su busevi u raspadu i nebezbedni, kada su fizicki napadali Vuksu, a sada za nesebicnu pomoc pisu tuzbe!

Batina je za neke iz raja izasla!

Super

pre 9 godina

Poznajem Filipa i on je sjajan momak. Svojim akcijama razobličava svu nebuloznost života u Srbiji i nervira svaku vlast što je dokaz da radi pravu stvar. On je usamljeni glas protiv sveprisutnog primitivizma.

Simon

pre 9 godina

Grad, moj rodjeni Beograd, zbog masovne i opšte nekulture i necivilizovanog ponašanja kojekakvih liči na Kandahar koji je pri tome i sav ižvrljan glupostima. A ovaj dečko se trudi i obavlja posao, pa korisniji je nego 20 nekih smorenih tetki i mrzovoljnih referenata po gradskim sekreterijatima. I sada hoće da ga kazne?! Samo nastavi momak, ne mogu oni tebi ništa! Ovo se pretvorilo u zapljuvanu, izlepljnu, smrdljivu, zarđalu, divljački bučnu kasabu... a vi ovako na inicijativu kaznom. Da li je kažnjen neko ko je pljunuo na sred ulice skoro? Neko ko je bacio opušak kroz prozor automobila možda? Nije. Zašto?

kapisko

pre 9 godina

"Nazadnjaštvo" pokazuje svoje pravo lice. Dečku pomoći maksimalno. Podržavam njegov trud i entuzijazam. Sa takvim entuzijastima Beograd je lepši, ali sujetni i nepismeni to očigledno ne žele...

Zaposli ...

pre 9 godina

Zaposlite decka bre!!! Kad radi bez plate ovako korisno za GSP kako li ce tek sa platom. Imate li vi imalo instinkta da prepoznate korisnog radnika ili cuvate ta radna mesta za vasu decu i ostale vezare. Kako u svim drzavnim firmama i ovde je izgleda drzavno preduzece privatna svojina njenih radnika.

drzook

pre 9 godina

Какви храбри и вредни инспектори!!!
Ономад ухапсише учитеља на Калемегдану који је "неовлашћено" ђацима држао предавање.
Што нису пријавили америчког амбасадора који је пролетос неовлашћено скупљао ђубре на кеју када се повукла вода?
Све инспекторе и 60% службеника из канцеларије градске и општинких управа моментално задужити каљачама и рукавицама и марш на терен.

@AleksandarCucu

pre 9 godina

@AleksandarCucu
Ne smeta njima on lično,ni njegov sajt. Njima smeta bilo ko ko radi njihov posao koji oni ne rade a trebalo bi da rade. Tolke pare su pokrali i oprali, lik iz svog džepa vadi da ulepša ovaj grad, oni ga tuže!

Zoran

pre 9 godina

"Mislim da je suludo da se Direkcija za javni prevoz buni. Navodno je prijavu podnela neka građanka, ali ja mislim da iza svega toga stoji Direkcija jer joj ne ide u prilog da posao koji ona treba da obavi radi neko drugi i to na mnogo bolji način." ... jer ako se ispostavi da neko drugi radi bolje građani će tražiti da se Direkcija za javni prevoz ukine i omogući tržišna utakmica raznih firmi koje bi za grad, ili određene delove grada odbavljale usluge koje Direkcija nije umela. To je kao kad loš zubar negoduje kad u kraju ordinaciju otvori novi, bolji.

RM

pre 9 godina

Gde su do sada bile bajne inspekcije koje su se sada našle da treniraju strogoću na Vukši, a nisu primetile il' im niko nije dojavio da stajališta liče na strašila ? Umesto da sankcionišu one koji treba da ta stajališta održavaju, da kažnjavaju one koji lepe na oznake stajališta šta im padne na pamet, oni kažnjavaju one koji o sopstvenom trošku uređuju stajališta. Srbija, zemlja čuda!

nikola t

pre 9 godina

Moj drug zivi u ulici, predeo oko Bulevara, koja nema tablu o imenu ni sa jedne strane. Posto je imao problem sa prijateljima koji su tesko uspevali da ga pronadju, setio se, nasao nacin i napravio o svom trosku pravu, autenticnu tablu sa natpisom imena svoje ulice i montirao na zid zgrade na cosku. Kada sam mu predlozio da to malo objavimo u nekom od medija zamolio me da odustanem jer je to uradio, kako mu rekose, protiv zakona. Samo ovlascena direkcija u redovnoj proceduri to sme da radi a za tako nesto, kada vec nije uradjeno do sada, ima da se ceka do sudnjeg dana. Ipak izasli mu u susret i napravili tablu jer je inicijativa bila plemenita, korisna i neprofitabilna. Pomalo me sve podseca na ovu pricu.
Tako smo, setite se, se podsmevali i sprdali novouvedenom sistemu u spanskim tramvajima da nas ljubazni glas obavestava kako se zove sledeca stanica, kakve su mogucnosti presedanja uz sve ostale informacije na displeju o satnici, temperaturi i slicno. Sada to vise i ne uocavamo sem kada nam je potrebno. A potrebno je i samim beogradjaninma kada krenu u deo grada gde ne zalaze svakodnevno.

DBZ

pre 9 godina

Podrska Filipu, potpuno ga razumem jer i meni je muka da cekam da se neko drugi smiluje da uradi nesto za mene. Medjutim, ljudski rod je proklet, ne znam zasto ali nije mu dato da moze da se zadovolji bilo cime, pa ni onim sto neko drugi ljubazno uradi za njega. Tako smo ja i jos nekoliko budala iz kucnog saveta prekrecili zidove u hodniku moje bivse zgrade kod stepenista. Kupili smo sav materijal s popustom od 20%, jer jedan clan ima firmu, izabrali neku neutralnu krem boju, oprali prvo zidove, zapusili masom rupe i pukotine, stavili dva sloja boje... Sve to vikendom, slobodnim danima ili uvece dok se jos vidi. Mislite da su nam ostali vlasnici stanova rekli hvala? Ni u snu! Te sto se izabrali tu boju, sto niste nekog pitali, te sto niste uradili ovo ili ono umesto da farbate zidove? Sta reci na to?!

anjas

pre 9 godina

I po ko zna koji put potvrda da u Srbiji glupi mrze pametne, a jos kad ti glupi postanu sitni mocnici onda nastaje da te ganjaju sto si doprineo da grad bolje izgleda umesto da si bio na free styler-u i bio srecan! Prvo prioriteti: kazni profesora koji vodi decu na Kalis kazni decka koji obnavlja stajalista, izgradi staklenu kulu na 100 metara od tvrdjave pa cemo onda da se bavimo sitnicama kao sto su: nadoknada za porodilje, zaprljane reke, dileri droge koji rade na obezbedjenju i premlacuju goste na dnevnoj bazi, stanje gradskih autobusa....

Rodoljub

pre 9 godina

Nekome ko je ima inicijativu, inteligenciju i preduzima akciju pisu kazne oni sto su po partijskoj liniji nasli zaposlenje u toj nesrecnoj komunalnoj policiji, mamini, tatini i partijski sinovi! Ej bre, dakle dokle?!

partijska republika srbija

pre 9 godina

uuu dobro je sto sam procitao ovu vest, hteo sam na stanicama gde nema kanti za smece da postavim iste, takodje i na odredjenim mestima koja su postala ruglo usled nedostatka istih...ala bi nagrabusio... nista, idem da prodam kupljeni lim...

Simon

pre 9 godina

@silja , lepo što si spomenuo Bajlonijevu ali ne znam da li si video Cevtkovu pijacu... ceo taj deo prema Bulevaru je teška agonija. Šta tu sve stoji na ulici prosto je neverovatno kao i ko sve to prodaje i kako je to unesrećen deo grada. Na 200 metara odatle je Lion ge možete u jednom delu pomisliti da ste u Parizu ali ovaj košmar oko Cvetka je teško objašnjiv u slučaju postojanja komunalne policije koju spominješ i hvališ.

mom bg

pre 9 godina

u malogradjanskoj sredini svako ko strci ne prodje dobro mislim. Nek se raspada sve , pusti... vidis da ne smes ni da cistis prljavo, farbas neofarbano... Samo glavu dole ili u nebo i pravi se da je sve OK... ili ides na strasni suud

strah vlada ovom nacijom

pre 9 godina

(silja, 12. septembar 2014 15:31)
Predlazem Ti da pogledas domaci film Poltron, vrlo je edukativan. Prica o ljudima, koji nepodaste sebe, svedu se na krpu, iz nekog njima znanog razloga ...
"Ljudi se dele na likove i licnosti." - nar. poslovica

mike

pre 9 godina

Direkcija za Sramni prevoz po običaju nema plan. Nikakav.

Nije li sasvim prirodno da joj, tako naprednoj i okretnoj, oči bode neko ko ga ima?

Oj, Srbijo, šljivo bez dima. Ti uvek tako lepo, sa svima...

Dan

pre 9 godina

Pravno gledano, on jeste radio stvari neovlašćeno, ali ono od čega boli stomak je to što ga oni ne ganjaju zbog toga, nego zbog nekoliko drugih stvari koje ih žuljaju, zato se tužba modifikuje i seli od institucije do institucije, dok se ne nađe način da ga za bilo šta kazne. Slično kao kad su sudili Isusu, pa na kraju napokon nađoše dva lažna svedoka koji su jednako lagali.