Ponedeljak, 01.09.2014.

11:48

"Putin radi protiv svog naroda"

Buduća šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas, povodom ukrajinske krize, da "Kremlj postupa suprotno interesima svog naroda".

Izvor: Beta

"Putin radi protiv svog naroda" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Ћезо рца

pre 9 godina

Ма добро,... Ко шиша Русе и Владимира... Него, реци ти нама шта је стварно било са оним авионом...

kosta

pre 9 godina

Najbolje da Putin posluša Olbrajtovu i dr. američke jastrebove te prepusti američkim multinacionalkama prirodna bogatstva Rusije, kako su to precizno zatražili ratni huškači NATO-a.

Жарко

pre 9 godina

Највише против народа ради онај ко уводи санкције!
Па нису Руси сами себи увели санкције већ је то урадила ЕУ, а обичан народ ће да испашта. Криминалци и богаташи ће се већ снаћи али опет преко леђа сиротиње што значи да сав терет сносе најсиромашнији и неајнемоћнији. Према томе: санкције су злочин пртив обичног народа. Тако је било у Србији и тако је свуда у свету и тако ће бити увек. Зато професионални "хуманитарци" не треба много да се позивају на свој хуманизам јер ни они не страдају под санкцијама већ неко други. Из тих разлога треба тражити другачије механизме за решавање проблема ове врсте јер постојећи не постижу циљ. Доказ: ако је Србија у овом окружењу могла да опстане под санкцијама толике године Русија ће опстати више деценија а до тада ...

izadji iz svog sela..

pre 9 godina

(Dušan, 1. septembar 2014 16:51
Varas se bato.
Evropa je jedinstvena u osudi ruskog krsenja medjunarodnog prava i putinove diktature.

my way

pre 9 godina

"U interesu je Ukrajine, Evrope i Rusije da kriza bude rešena politički, a ne vojno, jer takvo (vojno) rešenje jednostavno ne postoji", rekla je Mogerini.

На њену жалост, ето нас ту да опет својим злочиначким постојањем будемо необорив доказ да баш такво решење постоји и побеђује уз директну и одлучујућу подршку оних који сад осуђују Русију и Путина.

mayday mayday mayday

pre 9 godina

Prvo su pomagali i podstrekivali Ukrajinu u ratna dejstva a sad kada su pred porazom onda ne postoji vojno rešenje.

"The quickest way to end a war is to lose it"
G.Orwel

Podrzavam stav Mogerini

pre 9 godina

Gospodja Mogerini moze imati licni stav, ali funkciju koju obavlja ce je naterati da iznosi stav Evropske Komisije i EU. Ona je odlican profesionalac tako da su novinari pogresili u proceni da je izbor naklonjen Rusiji, 100% nije, a novinari neka prvo provere kako funkcionise uprava EU.

Hej

pre 9 godina

Lucky Lu, pa nece se posvadjati zbog Rusije, ali hoce zbog sebe, jer gledajuci sta oni rade od Rusije vide sta ce raditi od njih i znaju da ih ceka isto, jer Amerika je jasno Pacifik proglasila svojom zonom od prioritetne vaznosti, a tamo je I Kina. U Latinsku Ameriku se oduvek mesa, kao i u Afriku, mesa se i EU i naravno da njen diktat ne odgovara nikom, samo sto su neki spremni da zazmure, a neki nisu i cim se jedan digao dici ce se i ostali i podrzati prvog. Ovo se samo cekalo. Ceo slobodarski svet ovo ceka, jer nismo svi skloni da obozavamo diktate.

Dušan

pre 9 godina

Европи ће доћи главе амерички ратници. Њих мрзи цео свет, ови што воле Амере воле их само због страхопоштовања.

yea

pre 9 godina

@(Vlast)a: Sta vam znaci to "idealisticki", da li svi treba da pognemo glave u strahu da nas ne zakace, da se dobrovoljno pretvorimo u robove, da vise ne postoji ni pravda ni istina ni cinjenice, vec samo kako nalazu sila i nasilje, a mi svi odusevljeno da aplaudiramo?
Padaju na pamet neke stvari od Orvela:
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—forever.
In a time of deceit, telling the truth is a revolutionary act.

luckyLu

pre 9 godina

(put in, 01. septembar 2014 15:39)
slazem se sa tvojim komentarom.
da nije bilo amerike ni '45, ne bi pobedila sama Hitlera sigurno. A zimislite sada sama protiv Amerike, Evrope i Japana!!!
Kina, Brazil i Juzna Afrika sigurno se nece posvadati zbog Putina.
Zalosno za ruski narod koliko treba da pati zbog 100 ili 200 oligarka koji ce sve uciniti da sacuvaju svoj uticaj unutar majke rusije ;-)

put in

pre 9 godina

Hvala lepo, dovidjenja!
Rusija pobedjuje, UVEK!
(Nikola Dorcol, 1. septembar 2014 14:33)
Koliko ja znam, poslednji put je pobedila '45. I to plativsi preveliku cenu (najveci broj zrtava) i uz pomoc Amera i Britanaca koji su odvukli veci deo snaga.
Od '45. pa na ovamo stalno gubi

hejter

pre 9 godina

(Franc 1952, 01. septembar 2014 14:06)
Nemam nista protiv tvog misljenja, svako ima pravo na to al da poredis PUTINA i Vucica mislim stvrano ...

Franc 1952

pre 9 godina

Volim ruski narod, ne volim politiku Ruske Federacije! Volim Srbe, a njihovu politiku - Bože sačuvaj!:) Znaći, ne volim ni Putina, ni Vučića! Pitanje za publiku? Jesam li zbog toga uopšte ćovek? Ono, što je Vučić&Co radio u Bosni, bio je mlad pa lud, sad isto Putin&co isto radi u Ukrajini! Deli i vladaj, drži svoje u neznanju, da su jim sve drugi krivi, se zna i tako poćnu diktatori od stare Grćke i Rima naovamo! Teško je nekom objasnit, da ima ljudsko biće svoju pamet, a kad se bića udruža, nastane rulja, horda, bez pameti! Ko to zna da zajaše, ispadne Kralj, Car, Putin ili Vučić!:( Bye Bye!

Bucko razmišljam

pre 9 godina

"Putin radi protiv svog naroda"

Ma ajd to sto "Putin radi protiv svog naroda" nego sto ce zbog toga i ta MARVA SELJACKA u Srbiji zbog tog svog "vezanog pupka" za Rusiju da "NAGRABUSI" !
Ako zapuca izmedju zapada i Rusije Srbija zbog svoje "ljubavi prema Rusiji" i "podrske" koju pruza Rusiji ne uvodjenjem sankcija kao ostale drzave evropskog kontinenta automatski postaje "potencijalni neprijatelj" zapada i drzava clanica EU a onda je "obrala zelen bostan" !

7 gotovan

pre 9 godina

'zapad', 'poslusnici', 'korporacije'... vi kao da ste se probudili iz dubokog sna a Kominterna vam jos u glavi!
Utuvite vec jednom u glavu: zapad - to smo mi koji smemo da razmisljamo, slobodni smo, pa cak i da gresimo; Rusija i Srbija - ne morate da razmisljate, za vas ispavno grese vase vodje!

SVD

pre 9 godina

Gospođu Mogherini su optuživali da je nastrojena 'pro-ruski', pa valjda u želji da malo skrene svoju reputaciju na zapad, ona daje ovakvu neprihvatljivu izjavu. Ipak treba da se shvati da ona mora da duva u istu trubu kao EU / USA a da se nama ta melodija ne sviđa. Živi bili pa videli ko je u pravu.

Che

pre 9 godina

Svi vi koji podrzavate novorusiju,podrzavate i nezavisno kosovo...
(shone, 01. septembar 2014 12:08)

Pa svi oni koji podrzavaju Evropu, su vec priznali i podrzali Kosovo, tako da tom tvojom logikom, kome god se ko priklonio, isto je.xD
Samo....Rusija i Kina nisu priznale tu nezavisnost, a skoro sve drzave EU jesu.

Peja

pre 9 godina

Rat u Ukrajini uskoro se završava,jer će proruske snage vrlo brzo osloboditi teritoriju na kojoj je stanovništvo koje živi na toj teritoriji izglasalo nezavisnost.

sima

pre 9 godina

Putin radi ‚‚protiv svog naroda‚‚, a Evropska Unija radi za ‚‚Ruski narod‚‚. Zapažanja ‚‚Mogerini je lepša od Eštonove‚‚.

Dobby the house elf

pre 9 godina

Za neupucene imenovanje Federike Mogerini na ovo mesto je bilo odlozeno za Septembar jer je ona suvise naklonjena Putinu!?! Ali kad je previse - previse je!!!
Da ovo ne bi bilo rekla-kazala cinjenica da je kao kontra-balans ovom 'pro-ruskom' imenovanju Mogerini, Poljak Donald Tusk dobio predsednicko mesto Evropskog Saveta.
Ali i najveci Putinov prijatelj i pro-ruski nastrojena osoba sa minimumom morala i mozga mora da primeti da je Putin novi silezdija sveta i da je sada stvarno preterao!

absolutezero

pre 9 godina

Pa svi oni koji podrzavaju Evropu, su vec priznali i podrzali Kosovo, tako da tom tvojom logikom, kome god se ko priklonio, isto je.xD Samo....Rusija i Kina nisu priznale tu nezavisnost, a skoro sve drzave EU jesu. (Che, 01. septembar 2014 13:22)

Cisto da te podsetim. Kada su anektirali Krim sta su rusi uzeli za primer? Da ne spomenuse mozda Kosovo? Takvih primera ruskog "prijateljstva" kroz istoriju ima koliko hoces.

(Vlast)a

pre 9 godina

@yea;
ako ste vrlo mladi,onda je razumljivo sto tako lepo,idealisticki rezonujete,a ako ste nesto duze na ovom nepravednom svetu,onda znate da je sve podlozno promeni,da su zli momci i devojke mnogo puta postali dobri i obrnuto,a i odnos prema Libiji,Siriji,Kataru,Avganistanu se menja kao na vrteskii da je vrlo vazan onaj materijalni deo koji ste pri citiranju izostavili.
Nista nije vecno pa ni nasa slepa ljubav prema tudjoj gluposti pogotovo ako je ruska.

milan

pre 9 godina

I neko reče da je ona prijateljski raspoložena prema Rusiji. Zapad bi hteo da svaki "partner" skine gaće, samo takvi su pametni i dobri. Znači na zapadu ništa novo i pored novih imena.

(Vlast)a

pre 9 godina

Ni u nasem slucaju nije izgledalo da veliki vodja Milosevic bas toliko radi na stetu svog naroda,ali vecina danas zna da je tako.
Ratovi se vode kad nisi u stanju da ponudis svom narodu nesto bolje i da izbegnes skakljiva pitanja:kako si to ti,posteni,skromni vodja postao prilicno bogat.
Zao mi je Rusa,ali cena zabluda mora da se plati,a tek ce da ih boli.Naravno,veliki vodja nece osecati njihove muke,nestasice,gubitke.

yea

pre 9 godina

@(Vlast)a: Lepo, "Ratovi se vode kad nisi u stanju da ponudis svom narodu nesto bolje i da izbegnes skakljiva pitanja" - kako se to uklapa sa ratovima u Iraku, Afganistanu, Libiji, izazivanjem rata u Siriji i Ukrajini, dronovima u Pakistanu i Jemenu, organizovanjem "revolucija" u Egiptu, Tunisu i Ukrajini (ali zabranom iste u Bahreinu)? Da li jos postoji sposobnost da se razlikuje akcija od reakcije, napad od odbrane, pravda od nepravde ili je danas sve postalo virtuelno i zamagleno?

Lenon

pre 9 godina

Pa normalno da Putin radi protiv svog naroda. Da umesto naoružavanja Ruskih civila u Ukrajni išao da pregovorima reši problem, koliko bi života bilo spašeno, koliko kuća i infrastrukture bilo sačuvano. Tako da za sve ovo i svu štetu je u potpunosti Putin odgovoran.

seljadin

pre 9 godina

ovo je vrsta fasizma, naime po EU politicarima Rusi nisu u stanju da vode svoju zemlju, mozda treba da oni vode njihove resurse ?
Izgleda da je bolji bio Jelcin, a Gorbacov tek ?
Glad bolja od danasnih 700 evra proseka u Rusiji ? Nezaposlenost 30% bolja od danasnjih 5%, ili spoljni dug Rusije koji je skoro nepostojeci, Rusija ima hiljade milijardi vredne obveznice od USA i EU zemalja, i zato izgleda ne valja...

Svasta

pre 9 godina

"resenje mora da bude politicko, a ne vojno" iz usta osobe koja podrzava stranu u ratu koja odbija da pregovara sa "teroristima". Ako je neko gledao detalje Porosenkovog plana, mora da zakljuci da on predlaze etnicko ciscenje. Njegovo resenje je da oni koji su uzeli oruzje u ruke moraju da napuste Ukrajinu ili da budu "unisteni". Ko da napusti rudari kojima je oduzeto parce leba i koji se ovde bore za goli opstanak. Jos neverovatnije je da zapad ovo zapravo podrzava. Isto kao sto je podrzao da 250.000 Srba napusti Hrvatsku jer se ne svidjaju Hrvatima. Zapad je pukao na moralnom planu, oni nisu doslovno nista bolji od Rusa kojima pokusavaju da drze neke lekcije.

tosa

pre 9 godina

A vi u EU znate koji su interesi ruskog naroda? Isto tako pretite politicarima u BiH da rade protiv interesa svojih naroda u Bosni, kao da vi znate sta ti ljudi hoce. Licemeri evropski i americki, prekinite vise da gurate noseve u stvari koje vas se ne ticu.

tosa

pre 9 godina

A vi u EU znate koji su interesi ruskog naroda? Isto tako pretite politicarima u BiH da rade protiv interesa svojih naroda u Bosni, kao da vi znate sta ti ljudi hoce. Licemeri evropski i americki, prekinite vise da gurate noseve u stvari koje vas se ne ticu.

Svasta

pre 9 godina

"resenje mora da bude politicko, a ne vojno" iz usta osobe koja podrzava stranu u ratu koja odbija da pregovara sa "teroristima". Ako je neko gledao detalje Porosenkovog plana, mora da zakljuci da on predlaze etnicko ciscenje. Njegovo resenje je da oni koji su uzeli oruzje u ruke moraju da napuste Ukrajinu ili da budu "unisteni". Ko da napusti rudari kojima je oduzeto parce leba i koji se ovde bore za goli opstanak. Jos neverovatnije je da zapad ovo zapravo podrzava. Isto kao sto je podrzao da 250.000 Srba napusti Hrvatsku jer se ne svidjaju Hrvatima. Zapad je pukao na moralnom planu, oni nisu doslovno nista bolji od Rusa kojima pokusavaju da drze neke lekcije.

seljadin

pre 9 godina

ovo je vrsta fasizma, naime po EU politicarima Rusi nisu u stanju da vode svoju zemlju, mozda treba da oni vode njihove resurse ?
Izgleda da je bolji bio Jelcin, a Gorbacov tek ?
Glad bolja od danasnih 700 evra proseka u Rusiji ? Nezaposlenost 30% bolja od danasnjih 5%, ili spoljni dug Rusije koji je skoro nepostojeci, Rusija ima hiljade milijardi vredne obveznice od USA i EU zemalja, i zato izgleda ne valja...

sima

pre 9 godina

Putin radi ‚‚protiv svog naroda‚‚, a Evropska Unija radi za ‚‚Ruski narod‚‚. Zapažanja ‚‚Mogerini je lepša od Eštonove‚‚.

yea

pre 9 godina

@(Vlast)a: Lepo, "Ratovi se vode kad nisi u stanju da ponudis svom narodu nesto bolje i da izbegnes skakljiva pitanja" - kako se to uklapa sa ratovima u Iraku, Afganistanu, Libiji, izazivanjem rata u Siriji i Ukrajini, dronovima u Pakistanu i Jemenu, organizovanjem "revolucija" u Egiptu, Tunisu i Ukrajini (ali zabranom iste u Bahreinu)? Da li jos postoji sposobnost da se razlikuje akcija od reakcije, napad od odbrane, pravda od nepravde ili je danas sve postalo virtuelno i zamagleno?

Che

pre 9 godina

Svi vi koji podrzavate novorusiju,podrzavate i nezavisno kosovo...
(shone, 01. septembar 2014 12:08)

Pa svi oni koji podrzavaju Evropu, su vec priznali i podrzali Kosovo, tako da tom tvojom logikom, kome god se ko priklonio, isto je.xD
Samo....Rusija i Kina nisu priznale tu nezavisnost, a skoro sve drzave EU jesu.

milan

pre 9 godina

I neko reče da je ona prijateljski raspoložena prema Rusiji. Zapad bi hteo da svaki "partner" skine gaće, samo takvi su pametni i dobri. Znači na zapadu ništa novo i pored novih imena.

(Vlast)a

pre 9 godina

Ni u nasem slucaju nije izgledalo da veliki vodja Milosevic bas toliko radi na stetu svog naroda,ali vecina danas zna da je tako.
Ratovi se vode kad nisi u stanju da ponudis svom narodu nesto bolje i da izbegnes skakljiva pitanja:kako si to ti,posteni,skromni vodja postao prilicno bogat.
Zao mi je Rusa,ali cena zabluda mora da se plati,a tek ce da ih boli.Naravno,veliki vodja nece osecati njihove muke,nestasice,gubitke.

Peja

pre 9 godina

Rat u Ukrajini uskoro se završava,jer će proruske snage vrlo brzo osloboditi teritoriju na kojoj je stanovništvo koje živi na toj teritoriji izglasalo nezavisnost.

Lenon

pre 9 godina

Pa normalno da Putin radi protiv svog naroda. Da umesto naoružavanja Ruskih civila u Ukrajni išao da pregovorima reši problem, koliko bi života bilo spašeno, koliko kuća i infrastrukture bilo sačuvano. Tako da za sve ovo i svu štetu je u potpunosti Putin odgovoran.

SVD

pre 9 godina

Gospođu Mogherini su optuživali da je nastrojena 'pro-ruski', pa valjda u želji da malo skrene svoju reputaciju na zapad, ona daje ovakvu neprihvatljivu izjavu. Ipak treba da se shvati da ona mora da duva u istu trubu kao EU / USA a da se nama ta melodija ne sviđa. Živi bili pa videli ko je u pravu.

Dobby the house elf

pre 9 godina

Za neupucene imenovanje Federike Mogerini na ovo mesto je bilo odlozeno za Septembar jer je ona suvise naklonjena Putinu!?! Ali kad je previse - previse je!!!
Da ovo ne bi bilo rekla-kazala cinjenica da je kao kontra-balans ovom 'pro-ruskom' imenovanju Mogerini, Poljak Donald Tusk dobio predsednicko mesto Evropskog Saveta.
Ali i najveci Putinov prijatelj i pro-ruski nastrojena osoba sa minimumom morala i mozga mora da primeti da je Putin novi silezdija sveta i da je sada stvarno preterao!

absolutezero

pre 9 godina

Pa svi oni koji podrzavaju Evropu, su vec priznali i podrzali Kosovo, tako da tom tvojom logikom, kome god se ko priklonio, isto je.xD Samo....Rusija i Kina nisu priznale tu nezavisnost, a skoro sve drzave EU jesu. (Che, 01. septembar 2014 13:22)

Cisto da te podsetim. Kada su anektirali Krim sta su rusi uzeli za primer? Da ne spomenuse mozda Kosovo? Takvih primera ruskog "prijateljstva" kroz istoriju ima koliko hoces.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

"Putin radi protiv svog naroda"

Ma ajd to sto "Putin radi protiv svog naroda" nego sto ce zbog toga i ta MARVA SELJACKA u Srbiji zbog tog svog "vezanog pupka" za Rusiju da "NAGRABUSI" !
Ako zapuca izmedju zapada i Rusije Srbija zbog svoje "ljubavi prema Rusiji" i "podrske" koju pruza Rusiji ne uvodjenjem sankcija kao ostale drzave evropskog kontinenta automatski postaje "potencijalni neprijatelj" zapada i drzava clanica EU a onda je "obrala zelen bostan" !

Franc 1952

pre 9 godina

Volim ruski narod, ne volim politiku Ruske Federacije! Volim Srbe, a njihovu politiku - Bože sačuvaj!:) Znaći, ne volim ni Putina, ni Vučića! Pitanje za publiku? Jesam li zbog toga uopšte ćovek? Ono, što je Vučić&Co radio u Bosni, bio je mlad pa lud, sad isto Putin&co isto radi u Ukrajini! Deli i vladaj, drži svoje u neznanju, da su jim sve drugi krivi, se zna i tako poćnu diktatori od stare Grćke i Rima naovamo! Teško je nekom objasnit, da ima ljudsko biće svoju pamet, a kad se bića udruža, nastane rulja, horda, bez pameti! Ko to zna da zajaše, ispadne Kralj, Car, Putin ili Vučić!:( Bye Bye!

7 gotovan

pre 9 godina

'zapad', 'poslusnici', 'korporacije'... vi kao da ste se probudili iz dubokog sna a Kominterna vam jos u glavi!
Utuvite vec jednom u glavu: zapad - to smo mi koji smemo da razmisljamo, slobodni smo, pa cak i da gresimo; Rusija i Srbija - ne morate da razmisljate, za vas ispavno grese vase vodje!

(Vlast)a

pre 9 godina

@yea;
ako ste vrlo mladi,onda je razumljivo sto tako lepo,idealisticki rezonujete,a ako ste nesto duze na ovom nepravednom svetu,onda znate da je sve podlozno promeni,da su zli momci i devojke mnogo puta postali dobri i obrnuto,a i odnos prema Libiji,Siriji,Kataru,Avganistanu se menja kao na vrteskii da je vrlo vazan onaj materijalni deo koji ste pri citiranju izostavili.
Nista nije vecno pa ni nasa slepa ljubav prema tudjoj gluposti pogotovo ako je ruska.

hejter

pre 9 godina

(Franc 1952, 01. septembar 2014 14:06)
Nemam nista protiv tvog misljenja, svako ima pravo na to al da poredis PUTINA i Vucica mislim stvrano ...

mayday mayday mayday

pre 9 godina

Prvo su pomagali i podstrekivali Ukrajinu u ratna dejstva a sad kada su pred porazom onda ne postoji vojno rešenje.

"The quickest way to end a war is to lose it"
G.Orwel

put in

pre 9 godina

Hvala lepo, dovidjenja!
Rusija pobedjuje, UVEK!
(Nikola Dorcol, 1. septembar 2014 14:33)
Koliko ja znam, poslednji put je pobedila '45. I to plativsi preveliku cenu (najveci broj zrtava) i uz pomoc Amera i Britanaca koji su odvukli veci deo snaga.
Od '45. pa na ovamo stalno gubi

Dušan

pre 9 godina

Европи ће доћи главе амерички ратници. Њих мрзи цео свет, ови што воле Амере воле их само због страхопоштовања.

kosta

pre 9 godina

Najbolje da Putin posluša Olbrajtovu i dr. američke jastrebove te prepusti američkim multinacionalkama prirodna bogatstva Rusije, kako su to precizno zatražili ratni huškači NATO-a.

my way

pre 9 godina

"U interesu je Ukrajine, Evrope i Rusije da kriza bude rešena politički, a ne vojno, jer takvo (vojno) rešenje jednostavno ne postoji", rekla je Mogerini.

На њену жалост, ето нас ту да опет својим злочиначким постојањем будемо необорив доказ да баш такво решење постоји и побеђује уз директну и одлучујућу подршку оних који сад осуђују Русију и Путина.

Жарко

pre 9 godina

Највише против народа ради онај ко уводи санкције!
Па нису Руси сами себи увели санкције већ је то урадила ЕУ, а обичан народ ће да испашта. Криминалци и богаташи ће се већ снаћи али опет преко леђа сиротиње што значи да сав терет сносе најсиромашнији и неајнемоћнији. Према томе: санкције су злочин пртив обичног народа. Тако је било у Србији и тако је свуда у свету и тако ће бити увек. Зато професионални "хуманитарци" не треба много да се позивају на свој хуманизам јер ни они не страдају под санкцијама већ неко други. Из тих разлога треба тражити другачије механизме за решавање проблема ове врсте јер постојећи не постижу циљ. Доказ: ако је Србија у овом окружењу могла да опстане под санкцијама толике године Русија ће опстати више деценија а до тада ...

yea

pre 9 godina

@(Vlast)a: Sta vam znaci to "idealisticki", da li svi treba da pognemo glave u strahu da nas ne zakace, da se dobrovoljno pretvorimo u robove, da vise ne postoji ni pravda ni istina ni cinjenice, vec samo kako nalazu sila i nasilje, a mi svi odusevljeno da aplaudiramo?
Padaju na pamet neke stvari od Orvela:
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—forever.
In a time of deceit, telling the truth is a revolutionary act.

Hej

pre 9 godina

Lucky Lu, pa nece se posvadjati zbog Rusije, ali hoce zbog sebe, jer gledajuci sta oni rade od Rusije vide sta ce raditi od njih i znaju da ih ceka isto, jer Amerika je jasno Pacifik proglasila svojom zonom od prioritetne vaznosti, a tamo je I Kina. U Latinsku Ameriku se oduvek mesa, kao i u Afriku, mesa se i EU i naravno da njen diktat ne odgovara nikom, samo sto su neki spremni da zazmure, a neki nisu i cim se jedan digao dici ce se i ostali i podrzati prvog. Ovo se samo cekalo. Ceo slobodarski svet ovo ceka, jer nismo svi skloni da obozavamo diktate.

izadji iz svog sela..

pre 9 godina

(Dušan, 1. septembar 2014 16:51
Varas se bato.
Evropa je jedinstvena u osudi ruskog krsenja medjunarodnog prava i putinove diktature.

Ћезо рца

pre 9 godina

Ма добро,... Ко шиша Русе и Владимира... Него, реци ти нама шта је стварно било са оним авионом...

luckyLu

pre 9 godina

(put in, 01. septembar 2014 15:39)
slazem se sa tvojim komentarom.
da nije bilo amerike ni '45, ne bi pobedila sama Hitlera sigurno. A zimislite sada sama protiv Amerike, Evrope i Japana!!!
Kina, Brazil i Juzna Afrika sigurno se nece posvadati zbog Putina.
Zalosno za ruski narod koliko treba da pati zbog 100 ili 200 oligarka koji ce sve uciniti da sacuvaju svoj uticaj unutar majke rusije ;-)

Podrzavam stav Mogerini

pre 9 godina

Gospodja Mogerini moze imati licni stav, ali funkciju koju obavlja ce je naterati da iznosi stav Evropske Komisije i EU. Ona je odlican profesionalac tako da su novinari pogresili u proceni da je izbor naklonjen Rusiji, 100% nije, a novinari neka prvo provere kako funkcionise uprava EU.

Lenon

pre 9 godina

Pa normalno da Putin radi protiv svog naroda. Da umesto naoružavanja Ruskih civila u Ukrajni išao da pregovorima reši problem, koliko bi života bilo spašeno, koliko kuća i infrastrukture bilo sačuvano. Tako da za sve ovo i svu štetu je u potpunosti Putin odgovoran.

(Vlast)a

pre 9 godina

Ni u nasem slucaju nije izgledalo da veliki vodja Milosevic bas toliko radi na stetu svog naroda,ali vecina danas zna da je tako.
Ratovi se vode kad nisi u stanju da ponudis svom narodu nesto bolje i da izbegnes skakljiva pitanja:kako si to ti,posteni,skromni vodja postao prilicno bogat.
Zao mi je Rusa,ali cena zabluda mora da se plati,a tek ce da ih boli.Naravno,veliki vodja nece osecati njihove muke,nestasice,gubitke.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

"Putin radi protiv svog naroda"

Ma ajd to sto "Putin radi protiv svog naroda" nego sto ce zbog toga i ta MARVA SELJACKA u Srbiji zbog tog svog "vezanog pupka" za Rusiju da "NAGRABUSI" !
Ako zapuca izmedju zapada i Rusije Srbija zbog svoje "ljubavi prema Rusiji" i "podrske" koju pruza Rusiji ne uvodjenjem sankcija kao ostale drzave evropskog kontinenta automatski postaje "potencijalni neprijatelj" zapada i drzava clanica EU a onda je "obrala zelen bostan" !

Dobby the house elf

pre 9 godina

Za neupucene imenovanje Federike Mogerini na ovo mesto je bilo odlozeno za Septembar jer je ona suvise naklonjena Putinu!?! Ali kad je previse - previse je!!!
Da ovo ne bi bilo rekla-kazala cinjenica da je kao kontra-balans ovom 'pro-ruskom' imenovanju Mogerini, Poljak Donald Tusk dobio predsednicko mesto Evropskog Saveta.
Ali i najveci Putinov prijatelj i pro-ruski nastrojena osoba sa minimumom morala i mozga mora da primeti da je Putin novi silezdija sveta i da je sada stvarno preterao!

Franc 1952

pre 9 godina

Volim ruski narod, ne volim politiku Ruske Federacije! Volim Srbe, a njihovu politiku - Bože sačuvaj!:) Znaći, ne volim ni Putina, ni Vučića! Pitanje za publiku? Jesam li zbog toga uopšte ćovek? Ono, što je Vučić&Co radio u Bosni, bio je mlad pa lud, sad isto Putin&co isto radi u Ukrajini! Deli i vladaj, drži svoje u neznanju, da su jim sve drugi krivi, se zna i tako poćnu diktatori od stare Grćke i Rima naovamo! Teško je nekom objasnit, da ima ljudsko biće svoju pamet, a kad se bića udruža, nastane rulja, horda, bez pameti! Ko to zna da zajaše, ispadne Kralj, Car, Putin ili Vučić!:( Bye Bye!

tosa

pre 9 godina

A vi u EU znate koji su interesi ruskog naroda? Isto tako pretite politicarima u BiH da rade protiv interesa svojih naroda u Bosni, kao da vi znate sta ti ljudi hoce. Licemeri evropski i americki, prekinite vise da gurate noseve u stvari koje vas se ne ticu.

absolutezero

pre 9 godina

Pa svi oni koji podrzavaju Evropu, su vec priznali i podrzali Kosovo, tako da tom tvojom logikom, kome god se ko priklonio, isto je.xD Samo....Rusija i Kina nisu priznale tu nezavisnost, a skoro sve drzave EU jesu. (Che, 01. septembar 2014 13:22)

Cisto da te podsetim. Kada su anektirali Krim sta su rusi uzeli za primer? Da ne spomenuse mozda Kosovo? Takvih primera ruskog "prijateljstva" kroz istoriju ima koliko hoces.

7 gotovan

pre 9 godina

'zapad', 'poslusnici', 'korporacije'... vi kao da ste se probudili iz dubokog sna a Kominterna vam jos u glavi!
Utuvite vec jednom u glavu: zapad - to smo mi koji smemo da razmisljamo, slobodni smo, pa cak i da gresimo; Rusija i Srbija - ne morate da razmisljate, za vas ispavno grese vase vodje!

Svasta

pre 9 godina

"resenje mora da bude politicko, a ne vojno" iz usta osobe koja podrzava stranu u ratu koja odbija da pregovara sa "teroristima". Ako je neko gledao detalje Porosenkovog plana, mora da zakljuci da on predlaze etnicko ciscenje. Njegovo resenje je da oni koji su uzeli oruzje u ruke moraju da napuste Ukrajinu ili da budu "unisteni". Ko da napusti rudari kojima je oduzeto parce leba i koji se ovde bore za goli opstanak. Jos neverovatnije je da zapad ovo zapravo podrzava. Isto kao sto je podrzao da 250.000 Srba napusti Hrvatsku jer se ne svidjaju Hrvatima. Zapad je pukao na moralnom planu, oni nisu doslovno nista bolji od Rusa kojima pokusavaju da drze neke lekcije.

(Vlast)a

pre 9 godina

@yea;
ako ste vrlo mladi,onda je razumljivo sto tako lepo,idealisticki rezonujete,a ako ste nesto duze na ovom nepravednom svetu,onda znate da je sve podlozno promeni,da su zli momci i devojke mnogo puta postali dobri i obrnuto,a i odnos prema Libiji,Siriji,Kataru,Avganistanu se menja kao na vrteskii da je vrlo vazan onaj materijalni deo koji ste pri citiranju izostavili.
Nista nije vecno pa ni nasa slepa ljubav prema tudjoj gluposti pogotovo ako je ruska.

put in

pre 9 godina

Hvala lepo, dovidjenja!
Rusija pobedjuje, UVEK!
(Nikola Dorcol, 1. septembar 2014 14:33)
Koliko ja znam, poslednji put je pobedila '45. I to plativsi preveliku cenu (najveci broj zrtava) i uz pomoc Amera i Britanaca koji su odvukli veci deo snaga.
Od '45. pa na ovamo stalno gubi

luckyLu

pre 9 godina

(put in, 01. septembar 2014 15:39)
slazem se sa tvojim komentarom.
da nije bilo amerike ni '45, ne bi pobedila sama Hitlera sigurno. A zimislite sada sama protiv Amerike, Evrope i Japana!!!
Kina, Brazil i Juzna Afrika sigurno se nece posvadati zbog Putina.
Zalosno za ruski narod koliko treba da pati zbog 100 ili 200 oligarka koji ce sve uciniti da sacuvaju svoj uticaj unutar majke rusije ;-)

seljadin

pre 9 godina

ovo je vrsta fasizma, naime po EU politicarima Rusi nisu u stanju da vode svoju zemlju, mozda treba da oni vode njihove resurse ?
Izgleda da je bolji bio Jelcin, a Gorbacov tek ?
Glad bolja od danasnih 700 evra proseka u Rusiji ? Nezaposlenost 30% bolja od danasnjih 5%, ili spoljni dug Rusije koji je skoro nepostojeci, Rusija ima hiljade milijardi vredne obveznice od USA i EU zemalja, i zato izgleda ne valja...

Peja

pre 9 godina

Rat u Ukrajini uskoro se završava,jer će proruske snage vrlo brzo osloboditi teritoriju na kojoj je stanovništvo koje živi na toj teritoriji izglasalo nezavisnost.

Che

pre 9 godina

Svi vi koji podrzavate novorusiju,podrzavate i nezavisno kosovo...
(shone, 01. septembar 2014 12:08)

Pa svi oni koji podrzavaju Evropu, su vec priznali i podrzali Kosovo, tako da tom tvojom logikom, kome god se ko priklonio, isto je.xD
Samo....Rusija i Kina nisu priznale tu nezavisnost, a skoro sve drzave EU jesu.

milan

pre 9 godina

I neko reče da je ona prijateljski raspoložena prema Rusiji. Zapad bi hteo da svaki "partner" skine gaće, samo takvi su pametni i dobri. Znači na zapadu ništa novo i pored novih imena.

izadji iz svog sela..

pre 9 godina

(Dušan, 1. septembar 2014 16:51
Varas se bato.
Evropa je jedinstvena u osudi ruskog krsenja medjunarodnog prava i putinove diktature.

yea

pre 9 godina

@(Vlast)a: Lepo, "Ratovi se vode kad nisi u stanju da ponudis svom narodu nesto bolje i da izbegnes skakljiva pitanja" - kako se to uklapa sa ratovima u Iraku, Afganistanu, Libiji, izazivanjem rata u Siriji i Ukrajini, dronovima u Pakistanu i Jemenu, organizovanjem "revolucija" u Egiptu, Tunisu i Ukrajini (ali zabranom iste u Bahreinu)? Da li jos postoji sposobnost da se razlikuje akcija od reakcije, napad od odbrane, pravda od nepravde ili je danas sve postalo virtuelno i zamagleno?

SVD

pre 9 godina

Gospođu Mogherini su optuživali da je nastrojena 'pro-ruski', pa valjda u želji da malo skrene svoju reputaciju na zapad, ona daje ovakvu neprihvatljivu izjavu. Ipak treba da se shvati da ona mora da duva u istu trubu kao EU / USA a da se nama ta melodija ne sviđa. Živi bili pa videli ko je u pravu.

sima

pre 9 godina

Putin radi ‚‚protiv svog naroda‚‚, a Evropska Unija radi za ‚‚Ruski narod‚‚. Zapažanja ‚‚Mogerini je lepša od Eštonove‚‚.

Podrzavam stav Mogerini

pre 9 godina

Gospodja Mogerini moze imati licni stav, ali funkciju koju obavlja ce je naterati da iznosi stav Evropske Komisije i EU. Ona je odlican profesionalac tako da su novinari pogresili u proceni da je izbor naklonjen Rusiji, 100% nije, a novinari neka prvo provere kako funkcionise uprava EU.

Dušan

pre 9 godina

Европи ће доћи главе амерички ратници. Њих мрзи цео свет, ови што воле Амере воле их само због страхопоштовања.

hejter

pre 9 godina

(Franc 1952, 01. septembar 2014 14:06)
Nemam nista protiv tvog misljenja, svako ima pravo na to al da poredis PUTINA i Vucica mislim stvrano ...

mayday mayday mayday

pre 9 godina

Prvo su pomagali i podstrekivali Ukrajinu u ratna dejstva a sad kada su pred porazom onda ne postoji vojno rešenje.

"The quickest way to end a war is to lose it"
G.Orwel

Жарко

pre 9 godina

Највише против народа ради онај ко уводи санкције!
Па нису Руси сами себи увели санкције већ је то урадила ЕУ, а обичан народ ће да испашта. Криминалци и богаташи ће се већ снаћи али опет преко леђа сиротиње што значи да сав терет сносе најсиромашнији и неајнемоћнији. Према томе: санкције су злочин пртив обичног народа. Тако је било у Србији и тако је свуда у свету и тако ће бити увек. Зато професионални "хуманитарци" не треба много да се позивају на свој хуманизам јер ни они не страдају под санкцијама већ неко други. Из тих разлога треба тражити другачије механизме за решавање проблема ове врсте јер постојећи не постижу циљ. Доказ: ако је Србија у овом окружењу могла да опстане под санкцијама толике године Русија ће опстати више деценија а до тада ...

kosta

pre 9 godina

Najbolje da Putin posluša Olbrajtovu i dr. američke jastrebove te prepusti američkim multinacionalkama prirodna bogatstva Rusije, kako su to precizno zatražili ratni huškači NATO-a.

my way

pre 9 godina

"U interesu je Ukrajine, Evrope i Rusije da kriza bude rešena politički, a ne vojno, jer takvo (vojno) rešenje jednostavno ne postoji", rekla je Mogerini.

На њену жалост, ето нас ту да опет својим злочиначким постојањем будемо необорив доказ да баш такво решење постоји и побеђује уз директну и одлучујућу подршку оних који сад осуђују Русију и Путина.

Hej

pre 9 godina

Lucky Lu, pa nece se posvadjati zbog Rusije, ali hoce zbog sebe, jer gledajuci sta oni rade od Rusije vide sta ce raditi od njih i znaju da ih ceka isto, jer Amerika je jasno Pacifik proglasila svojom zonom od prioritetne vaznosti, a tamo je I Kina. U Latinsku Ameriku se oduvek mesa, kao i u Afriku, mesa se i EU i naravno da njen diktat ne odgovara nikom, samo sto su neki spremni da zazmure, a neki nisu i cim se jedan digao dici ce se i ostali i podrzati prvog. Ovo se samo cekalo. Ceo slobodarski svet ovo ceka, jer nismo svi skloni da obozavamo diktate.

Ћезо рца

pre 9 godina

Ма добро,... Ко шиша Русе и Владимира... Него, реци ти нама шта је стварно било са оним авионом...

yea

pre 9 godina

@(Vlast)a: Sta vam znaci to "idealisticki", da li svi treba da pognemo glave u strahu da nas ne zakace, da se dobrovoljno pretvorimo u robove, da vise ne postoji ni pravda ni istina ni cinjenice, vec samo kako nalazu sila i nasilje, a mi svi odusevljeno da aplaudiramo?
Padaju na pamet neke stvari od Orvela:
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—forever.
In a time of deceit, telling the truth is a revolutionary act.