Nedelja, 31.08.2014.

10:58

Oslobođeni ruski padobranci

Deset ruskih padobranaca koji su pre nedelju dana uhvaćeni u Ukrajini, danas se pušteni na slobodu, u zamenu za ukrajinske zatvoreike u Rusiji.

Izvor: Beta

Osloboðeni ruski padobranci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Deadalus

pre 9 godina

Neka mi neko objasni kako saka pobunjenika u jednoj regiji ima arsenal toliko veliki da mesecima odoleva vojsci jedne drzave?
Ako se dobro secam i Kosovari su bili naoruzani pa ih je nasa vojska pregazila u tim nama teskim vremenima.

I dalje, kako je onda moguce da Rusija ne pomaze pobunjenicima kao sto oni tvrde da ne rade?

Ovo je objektivno pitanje, nije m briga ni za jedne ni za druge, al bih hteo da mi neko ko se razume bolje u situaciju obasni.

Greska

pre 9 godina

Ma nikako Rusi otvoreno da kazu i priznaju da su u ratu. I dalje tvrde - greska. Hahahaha.
Moli se neko od patriJota da objasni sta je frka, u cemu je problem sto njihovi miljenici ne kazu javno, DA - RATUJEMO I RATOVACEMO. JEL SE PLASE?

mitar

pre 9 godina

sramota za rusiju sto je dozvolila zarobljavanje padobranaca koji se kao vojni rod smatraju za elitnu jedinicu i za ponajbolje i najspremnije vojnike...ovi ne deluju tako vec kao preplaseni pocetnici

nevski

pre 9 godina

nego sta nego slucajno,ne dao bog da Rusi predju namerno.....

javljajte malo vesti sa fronta danasnje..Mariopolj je ostao bez odbrane ukra,donbas pobegao,ostali samo sahtjorsk i azov,okoreli fasisti,predaja ukra iz kotlova masovna,sto se vojne strane ukra tice,totalno rasulo danas.

Al,sila Boga ne moli..

pre 9 godina

"Mora da se zna: Da je u pogranicnim pojasevima to jedan isti narod. Da su im porodice i sa jedne i sa druge strane granice. Isto kao svojevremeno Istocna i Zapadna Nemacka. Prirodno je da ce se medjusobno pomagati. Putin i Rusija su tu nemocni. Narod odlucuje sa kime ce da zivi u buducnosti.
(Bojan, 31. avgust 2014 11:33)"
Ne smije se zaboraviti da je u regionima Donjecku i Lugansku prije ruske invazije zivjelo preko70% etnickih Ukrajinaca !Di su oni sada ?Svi su protjerani jos za vrijeme ruskog "referenduma" u tim oblastima.Jer su ih na tom "slobodarskom" referwendumu na glasackim mjestima cekali ruski kontrolori glasovanja(Putinovi KGB-ovski kasapi) i to u kapuljacama s motikama,nozevima i kalosima.
Toliko o tom "slobodnom i plebiscitarnom" izjasnjavanju stanovnika istoka Ukrajine o "neovisnosti "!S druge strane,u Rusiji zivi velika ukrajinska manjina.Mogli bi i oni proglasiti neko Novoukrajinu i uzeti neki komad Rusije,a mozda i vise sve tamo do Kaspijskog mora !!Kada mogu Rusi,mozda mogu i Ukrajinci !!

miki

pre 9 godina

Zašto još niko nije objasnio srpskim genijalcima da nije samo 10 ruskih vojnika prešlo granicu: njih 10 se predalo kad su zaostali za povećom kolonom koja je mirno nastavila prema Lugansku.
Naravno da 10 vojnika nije invazija. Kad Ukrajinci kažu invazija - misle na one brojne kolone od po više stotina ljudi, na raznim sektorima granice.

ISKANDER

pre 9 godina

Pa sa kakvim to padobrancima raspolaze Rusija kada nisu u stanju ni da se orjentisu u prostoru? Greskom presao granicu!
(amateri, 31. avgust 2014 12:26)

VDV (Vazdusno desantna vojska) u prevodu padobranci broje preko 35000 ljudi.
Svojevremeno je penzionisani americki general izjavio kada bi samo Amerika pored svega sto ima imala i VDV - pokorila bi svet..

Bila je bitka 'Borba za visinu 776' od 29.02.2000 - 01.03.2000 godine u kojoj je preko 2000 Cecena napalo 91 pripadnika 104-og puka 76-te Pskovske divizije,koji su bili u okruzenju.
Rezultat bitke je da je od 91 vojnika padobranca poginulo 84,ali Ceceni nisu uspeli da osvoje 'kotu 776',a pritom ih je poginulo preko 700 od 2000..
Eto kakvim padobrancima raspolaze Rusija.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Nesto mnogo cesto ti Rusi "zalutaju" preko granice ...
(Milos, 31. avgust 2014 11:06)"


Izmedju UKR i RF granica nije obelezena a cak ni definisana, znas ono "demarkacija", pa je prema tome zaista lako pogresiti. Ali, najvaznije je, da Amerika nikad ne zaluta, ona PRECIZNO ZNA gde je *Kosovo na koje su usli ... pa recimo da su namerno "zalutali". Sad uporedi ta dva slucaja pa onda nastavi da se cudis. A i Amerika vrlo cesto, mnogo cesce nego Rusi "zaluta" preko granice udaljene od njene granice desetinama hiljada kilometara. E, to je vidis prava umetnost, pogresiti desetak hiljada km! A "glupi" Rusi jedva pogresili kilometar, dva.

Dobro, sad nesto nevezano za Milosa. Kako su to Ukrajinci zarobili Ruse padobrance kad su ovi izasli iz Rusije i usetali pravo u ruke Ukrajincima? Koliko je samo ukrajinskih vojnika zadnjih nedelja i/ili meseci isto tako pobeglo u Rusiju, bezeci od Rusa (hm? malo komplikovano, zar ne?)? Malo je cudno da pripadnici oruzanih snaga RF idu cak u Ukrajinu da ubijaju Ukrajince kad ovi sami dolaze u Rusiju ali nisam cuo da ih tamo ubijaju, nego im dadu vodu, hranu, omoguce da se okupaju, smeste ih, pa kasnije sami odluce hoce li ostati u RF ili se vratiti u Ukrajini.

Eto, tek sad shvatih - Rusija ZAISTA ucestvuje u ratu u Ukrajini tako sto pomaze ukrajinskoj vojsci na humanitarnom planu. Lukavi ovi iz Kijeva, posalju vojsku malo na odmor u Rusiju pa onda nazad u rat u UKR.

CG

pre 9 godina

Maloprije gledam njemacku politicku emisiju "Frühschoppen" u kojoj se vodi rasprava o ratnoj situaciji u Ukrajini!
Odjednom stize agenturska vijest kako je predsjednik Putin jutros u intervju-u ruskoj televiziji objavio "kako treba ODMAH stupiti u razgovore o formiranju drzavnosti Novorosije"...
U studiju i medju zapadnjackim gebels propaganda novinarima odjednom zavlada sok i tisina,novinarka antiruskih novina "Suddeutsche Zeitung" pocinje da place a svi se slazu da to prakticki znaci aneksija Juzno-Istocne Ukrajine Rusiji...

Kakva samarcina Zapadnjacima,priznajem da uzivam u njihovoj apsolutnoj nemoci...

Prica je zavrsena,sada sljedi Zapad Ukrajine...

Rakita

pre 9 godina

Ma, to nisu ruski vojnici već imaginarni likovi iz Lavrovove video igrice... :-))) Ovo je pravi pozdrav za sve rusofile... (Djordje NS, 31. avgust 2014 12:27)
Ne kaze se Lavrovove nego Lavrovljeve. U koju skolu si ti isao da mi je znati, ako uopste i jesi. Lepo je sto se zarobljenici razmenjuju. Verujemo i da ce sukobi da prestanu, pa da taj jadni narod krene sa obnovom i nekim normalnijim zivotom. Neka im je sa srecom, trebace im.

10 uhvaceno

pre 9 godina

"Al zato su puni ironije kad 10 ruskih vojnika greškom udje, ili bolje reći ušeta u Ukro bazu"

Tih 10 je ono sto je uhvaceno. A ko zna koliko njih vrslja tamo sto nisu uhvaceni.
U svakom slucaju, ovo je jos jedna potvrda toga da Ukrajinci ne lazu kada tvrde da ruske snage rovare na njihovoj teritoriji. Propaganda koja to negira, je u stvari lazovska.

Amaterizam

pre 9 godina

I ruska i ukrajinska vojska su relikti Sovjetskog Saveza. Losa obuka, slab moral, losa opremljenost, losa komanda. Zato su i zrtve velike.

bachi

pre 9 godina

Za one,koji nisu citali vesti prethodnih dana: Ovih deset mladica,su bukvalno usetali u bazu ukrajinske vojske,jer su mislili da su na svojoj teritoriji.Nisu zarobljeni na terenu! Ovo je receno i potvrdjeno na konferenciji za novinare u Kijevu! (Mare,NS, 31. avgust 2014 11:58)
Hahaha zalutala deca, srednji vek je nema navigacije!

druga strana medalje

pre 9 godina

"Nesto mnogo cesto ti Rusi "zalutaju" preko granice ...
(Milos, 31. avgust 2014 11:06)"
A kakvu Ukrajina ima vojsku, kad moze svako da useta preko granice?.....

radoznalac

pre 9 godina

Interesantno da Ukrofili apsolutno nece da prime na znanje da stotine, mozda i hiljade ukrajinskih vojnika prelaze na teritoriju Rusije da bi se spasili, i niko to ne naziva invazijom na Rusiju. To jednostavno ignorišu. Al zato su puni ironije kad 10 ruskih vojnika greškom udje, ili bolje reći ušeta u Ukro bazu.

Двориште у мом селу

pre 9 godina

"Nesto mnogo cesto ti Rusi "zalutaju" preko granice ...
(Milos, 31. avgust 2014 11:06)"

Велика земља!
Шта је њима десетак километара!

random

pre 9 godina

"deset ruskih padobranaca, koji su, kako je navela Moskva, greškom prešli rusko-ukrajinsku granicu." greškom, Hahaha
(Mihailo, 31. avgust 2014 11:32)

Verovao ili ne dešava se, naročiti prilikom vežbi. Evo ti slučaj iz 2002. kad su se britanski marinci greškom iskrcali u Španiju umesto Gibraltar. Iskrcali se na plažu, zauteli položaj, postavili minibacače,... i onda im došao lokalni policajac i rekao da se maknu sa plaže :) http://www.theguardian.com/uk/2002/feb/19/gibraltar.world

Ne bi me iznenadilo da iz Rusije prelazi vojska, ali s obzirom da je ovih bilo samo 10 i da nisu pružali nikakav otpor kad su naišli na Ukrajince, ja bih rekao da ovo jeste bila samo greška na vežbi. Naravno to je iskorišteno da se digne buka u medijima pošto je balon koji su napravili od rušenja malezijskog aviona ispuvao kad su sami Malezijci da nije uopšte oboren sa zemlje već iz vazduha.

ko je tu fasista?

pre 9 godina

Ko bi rekao!
Ukrajinski krvozedni fasisti oslobodili ruske miroljubive padobrance, koji su se slucajno zatekli u ratnoj zoni, verovatno sa zeljom da sire bratstvo i jedinstvo.

genije

pre 9 godina

Pianjce: ako je 10 ruskih padobranaca = invazija, šta je onda ovih 60+ ukrajinaca sad i onih 450+ od prošle nedelje na ruskoj teritoriji? Super invazija?
Uz to vidim, svi komentatori služili vojsku pa granicu zamišljaju doslovno kao neku drvenu ogradu... A ne kao pustaru/livadu/šumu koja, ako je obeležena ima na po par stotina metara mali kamen poboden u zemlju na kom piše da je granica. Ako je neobeležena, kamenčići su na par kilometara ako i toliko... Inače se ne bi dešavalo da čitava Švajcarska četa, na vežbi, pod punim naoružanjem, pre koju godinu zaluta i upadne u susednu državu. Tek su im u nekom seocetu civili objasnili da su odavno prešli granicu...

Jura

pre 9 godina

Ruski padobranci za ukrajinske zatvorenike. Nadasve objektivan članak
Što se tiče komentara, to je tek šou, jedan narod, Novorusi osvajaju bez razaranja, Ukrajinci razaraju gradove, fali još koji članak da bacaju djecu lavovima i bebe u "kesama". Ima toga još al i ovo nebu prošlo cenzuru. Pozdrav moderatorima.

Bojan

pre 9 godina

Mora da se zna: Da je u pogranicnim pojasevima to jedan isti narod. Da su im porodice i sa jedne i sa druge strane granice. Isto kao svojevremeno Istocna i Zapadna Nemacka. Prirodno je da ce se medjusobno pomagati. Putin i Rusija su tu nemocni. Narod odlucuje sa kime ce da zivi u buducnosti.

Staljinove orgulje

pre 9 godina

Ovi ukrajinski pripadnici desantnih jedinica (tzv. desantniki) su takođe zalutali na rusku teritoriju. Mislim da se u našim medijima još uvek neobjektivno izveštava o događajima u Ukrajini ili Novorusiji (sami izaberite naziv). Takođe se ne pominju neke istorijske činjenice, recimo da su Krimu pripadale i oblasti Herson, Nikolajev i Odesa (dobijene u ratu). Ne pominje se strategija "kotla" na samom terenu, koja je dovela do potpunog uništenja nekih formacija ukrajinske vojske (specijalno formirana jedinica "Donbas" je gotovo uništena u "kotlu" kod Ilovajska, predalo se svega nekoliko desetina vojnika). Ne govori se o tome, da cilj novoruskih snaga nije uništenje gradova, koje su Ukrajinci činili sa Luganjskom i Donjeckom, već oslobađanje sa što manje uništavanja i žrtava (slučaj kod Marijupolja). Ne govori se o tome, da neke oblasti (gde je vlast nasilno preuzeta od tajkuna) čekaju slobodu. Da je ratna strategija novoruskih jedinica potpuno "slomila" protivnika. Da je na ukrajinskoj strani mnogo mladih ljudi, neiskusnih i nespremnih uzaludno stradalo. I još mnogo toga. Možda i mora da se tako izveštava, ali istina kad-tad dolazi po svoje. Pozdrav!

русвај

pre 9 godina

Замена теза - украјински војници у Русији нису били заробљени, већ су границу прешли свесно вежећи од рата. Додуше, да ови нису ослободили Русе, вероватно би се и Руси према Украјинцима односили као према заробљеницима.

Nemo

pre 9 godina

Najvažiji detalj iz cele ove priče je dobro vidljiv na fotografiji, simbol ukrajinske vojske je u obliku gvozdenog krsta.
Da li ima nekoga kome još nije jasno šta se dešava?

Mare,NS

pre 9 godina

Za one,koji nisu citali vesti prethodnih dana:
Ovih deset mladica,su bukvalno usetali u bazu ukrajinske vojske,jer su mislili da su na svojoj teritoriji.Nisu zarobljeni na terenu!
Ovo je receno i potvrdjeno na konferenciji za novinare u Kijevu!

mikicar

pre 9 godina

Nesto mislim da Rusi i ako salju vojnike tamo onda salju profesionalce, ili bar fanatike spremne da ginu. Ovaj klinac koji je pricao nije nista od toga. Stavise izgleda mi kao da je regrut, tek na obuci. Nepunih 19 godina eeej. Niti je fanatik, niti je hrabar a nije ni previse pametan. Pricao je sve sto su Ukrajinci zeleli da cuju.
Tako da je vrlo moguce da su zaista nenamerno zasli u Ukrajinu.

mikicar

pre 9 godina

Nesto mislim da Rusi i ako salju vojnike tamo onda salju profesionalce, ili bar fanatike spremne da ginu. Ovaj klinac koji je pricao nije nista od toga. Stavise izgleda mi kao da je regrut, tek na obuci. Nepunih 19 godina eeej. Niti je fanatik, niti je hrabar a nije ni previse pametan. Pricao je sve sto su Ukrajinci zeleli da cuju.
Tako da je vrlo moguce da su zaista nenamerno zasli u Ukrajinu.

Staljinove orgulje

pre 9 godina

Ovi ukrajinski pripadnici desantnih jedinica (tzv. desantniki) su takođe zalutali na rusku teritoriju. Mislim da se u našim medijima još uvek neobjektivno izveštava o događajima u Ukrajini ili Novorusiji (sami izaberite naziv). Takođe se ne pominju neke istorijske činjenice, recimo da su Krimu pripadale i oblasti Herson, Nikolajev i Odesa (dobijene u ratu). Ne pominje se strategija "kotla" na samom terenu, koja je dovela do potpunog uništenja nekih formacija ukrajinske vojske (specijalno formirana jedinica "Donbas" je gotovo uništena u "kotlu" kod Ilovajska, predalo se svega nekoliko desetina vojnika). Ne govori se o tome, da cilj novoruskih snaga nije uništenje gradova, koje su Ukrajinci činili sa Luganjskom i Donjeckom, već oslobađanje sa što manje uništavanja i žrtava (slučaj kod Marijupolja). Ne govori se o tome, da neke oblasti (gde je vlast nasilno preuzeta od tajkuna) čekaju slobodu. Da je ratna strategija novoruskih jedinica potpuno "slomila" protivnika. Da je na ukrajinskoj strani mnogo mladih ljudi, neiskusnih i nespremnih uzaludno stradalo. I još mnogo toga. Možda i mora da se tako izveštava, ali istina kad-tad dolazi po svoje. Pozdrav!

Двориште у мом селу

pre 9 godina

"Nesto mnogo cesto ti Rusi "zalutaju" preko granice ...
(Milos, 31. avgust 2014 11:06)"

Велика земља!
Шта је њима десетак километара!

Bojan

pre 9 godina

Mora da se zna: Da je u pogranicnim pojasevima to jedan isti narod. Da su im porodice i sa jedne i sa druge strane granice. Isto kao svojevremeno Istocna i Zapadna Nemacka. Prirodno je da ce se medjusobno pomagati. Putin i Rusija su tu nemocni. Narod odlucuje sa kime ce da zivi u buducnosti.

Mare,NS

pre 9 godina

Za one,koji nisu citali vesti prethodnih dana:
Ovih deset mladica,su bukvalno usetali u bazu ukrajinske vojske,jer su mislili da su na svojoj teritoriji.Nisu zarobljeni na terenu!
Ovo je receno i potvrdjeno na konferenciji za novinare u Kijevu!

русвај

pre 9 godina

Замена теза - украјински војници у Русији нису били заробљени, већ су границу прешли свесно вежећи од рата. Додуше, да ови нису ослободили Русе, вероватно би се и Руси према Украјинцима односили као према заробљеницима.

genije

pre 9 godina

Pianjce: ako je 10 ruskih padobranaca = invazija, šta je onda ovih 60+ ukrajinaca sad i onih 450+ od prošle nedelje na ruskoj teritoriji? Super invazija?
Uz to vidim, svi komentatori služili vojsku pa granicu zamišljaju doslovno kao neku drvenu ogradu... A ne kao pustaru/livadu/šumu koja, ako je obeležena ima na po par stotina metara mali kamen poboden u zemlju na kom piše da je granica. Ako je neobeležena, kamenčići su na par kilometara ako i toliko... Inače se ne bi dešavalo da čitava Švajcarska četa, na vežbi, pod punim naoružanjem, pre koju godinu zaluta i upadne u susednu državu. Tek su im u nekom seocetu civili objasnili da su odavno prešli granicu...

Nemo

pre 9 godina

Najvažiji detalj iz cele ove priče je dobro vidljiv na fotografiji, simbol ukrajinske vojske je u obliku gvozdenog krsta.
Da li ima nekoga kome još nije jasno šta se dešava?

druga strana medalje

pre 9 godina

"Nesto mnogo cesto ti Rusi "zalutaju" preko granice ...
(Milos, 31. avgust 2014 11:06)"
A kakvu Ukrajina ima vojsku, kad moze svako da useta preko granice?.....

radoznalac

pre 9 godina

Interesantno da Ukrofili apsolutno nece da prime na znanje da stotine, mozda i hiljade ukrajinskih vojnika prelaze na teritoriju Rusije da bi se spasili, i niko to ne naziva invazijom na Rusiju. To jednostavno ignorišu. Al zato su puni ironije kad 10 ruskih vojnika greškom udje, ili bolje reći ušeta u Ukro bazu.

bachi

pre 9 godina

Za one,koji nisu citali vesti prethodnih dana: Ovih deset mladica,su bukvalno usetali u bazu ukrajinske vojske,jer su mislili da su na svojoj teritoriji.Nisu zarobljeni na terenu! Ovo je receno i potvrdjeno na konferenciji za novinare u Kijevu! (Mare,NS, 31. avgust 2014 11:58)
Hahaha zalutala deca, srednji vek je nema navigacije!

random

pre 9 godina

"deset ruskih padobranaca, koji su, kako je navela Moskva, greškom prešli rusko-ukrajinsku granicu." greškom, Hahaha
(Mihailo, 31. avgust 2014 11:32)

Verovao ili ne dešava se, naročiti prilikom vežbi. Evo ti slučaj iz 2002. kad su se britanski marinci greškom iskrcali u Španiju umesto Gibraltar. Iskrcali se na plažu, zauteli položaj, postavili minibacače,... i onda im došao lokalni policajac i rekao da se maknu sa plaže :) http://www.theguardian.com/uk/2002/feb/19/gibraltar.world

Ne bi me iznenadilo da iz Rusije prelazi vojska, ali s obzirom da je ovih bilo samo 10 i da nisu pružali nikakav otpor kad su naišli na Ukrajince, ja bih rekao da ovo jeste bila samo greška na vežbi. Naravno to je iskorišteno da se digne buka u medijima pošto je balon koji su napravili od rušenja malezijskog aviona ispuvao kad su sami Malezijci da nije uopšte oboren sa zemlje već iz vazduha.

ko je tu fasista?

pre 9 godina

Ko bi rekao!
Ukrajinski krvozedni fasisti oslobodili ruske miroljubive padobrance, koji su se slucajno zatekli u ratnoj zoni, verovatno sa zeljom da sire bratstvo i jedinstvo.

Jura

pre 9 godina

Ruski padobranci za ukrajinske zatvorenike. Nadasve objektivan članak
Što se tiče komentara, to je tek šou, jedan narod, Novorusi osvajaju bez razaranja, Ukrajinci razaraju gradove, fali još koji članak da bacaju djecu lavovima i bebe u "kesama". Ima toga još al i ovo nebu prošlo cenzuru. Pozdrav moderatorima.

ISKANDER

pre 9 godina

Pa sa kakvim to padobrancima raspolaze Rusija kada nisu u stanju ni da se orjentisu u prostoru? Greskom presao granicu!
(amateri, 31. avgust 2014 12:26)

VDV (Vazdusno desantna vojska) u prevodu padobranci broje preko 35000 ljudi.
Svojevremeno je penzionisani americki general izjavio kada bi samo Amerika pored svega sto ima imala i VDV - pokorila bi svet..

Bila je bitka 'Borba za visinu 776' od 29.02.2000 - 01.03.2000 godine u kojoj je preko 2000 Cecena napalo 91 pripadnika 104-og puka 76-te Pskovske divizije,koji su bili u okruzenju.
Rezultat bitke je da je od 91 vojnika padobranca poginulo 84,ali Ceceni nisu uspeli da osvoje 'kotu 776',a pritom ih je poginulo preko 700 od 2000..
Eto kakvim padobrancima raspolaze Rusija.

Greska

pre 9 godina

Ma nikako Rusi otvoreno da kazu i priznaju da su u ratu. I dalje tvrde - greska. Hahahaha.
Moli se neko od patriJota da objasni sta je frka, u cemu je problem sto njihovi miljenici ne kazu javno, DA - RATUJEMO I RATOVACEMO. JEL SE PLASE?

Rakita

pre 9 godina

Ma, to nisu ruski vojnici već imaginarni likovi iz Lavrovove video igrice... :-))) Ovo je pravi pozdrav za sve rusofile... (Djordje NS, 31. avgust 2014 12:27)
Ne kaze se Lavrovove nego Lavrovljeve. U koju skolu si ti isao da mi je znati, ako uopste i jesi. Lepo je sto se zarobljenici razmenjuju. Verujemo i da ce sukobi da prestanu, pa da taj jadni narod krene sa obnovom i nekim normalnijim zivotom. Neka im je sa srecom, trebace im.

Deadalus

pre 9 godina

Neka mi neko objasni kako saka pobunjenika u jednoj regiji ima arsenal toliko veliki da mesecima odoleva vojsci jedne drzave?
Ako se dobro secam i Kosovari su bili naoruzani pa ih je nasa vojska pregazila u tim nama teskim vremenima.

I dalje, kako je onda moguce da Rusija ne pomaze pobunjenicima kao sto oni tvrde da ne rade?

Ovo je objektivno pitanje, nije m briga ni za jedne ni za druge, al bih hteo da mi neko ko se razume bolje u situaciju obasni.

CG

pre 9 godina

Maloprije gledam njemacku politicku emisiju "Frühschoppen" u kojoj se vodi rasprava o ratnoj situaciji u Ukrajini!
Odjednom stize agenturska vijest kako je predsjednik Putin jutros u intervju-u ruskoj televiziji objavio "kako treba ODMAH stupiti u razgovore o formiranju drzavnosti Novorosije"...
U studiju i medju zapadnjackim gebels propaganda novinarima odjednom zavlada sok i tisina,novinarka antiruskih novina "Suddeutsche Zeitung" pocinje da place a svi se slazu da to prakticki znaci aneksija Juzno-Istocne Ukrajine Rusiji...

Kakva samarcina Zapadnjacima,priznajem da uzivam u njihovoj apsolutnoj nemoci...

Prica je zavrsena,sada sljedi Zapad Ukrajine...

nevski

pre 9 godina

nego sta nego slucajno,ne dao bog da Rusi predju namerno.....

javljajte malo vesti sa fronta danasnje..Mariopolj je ostao bez odbrane ukra,donbas pobegao,ostali samo sahtjorsk i azov,okoreli fasisti,predaja ukra iz kotlova masovna,sto se vojne strane ukra tice,totalno rasulo danas.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Nesto mnogo cesto ti Rusi "zalutaju" preko granice ...
(Milos, 31. avgust 2014 11:06)"


Izmedju UKR i RF granica nije obelezena a cak ni definisana, znas ono "demarkacija", pa je prema tome zaista lako pogresiti. Ali, najvaznije je, da Amerika nikad ne zaluta, ona PRECIZNO ZNA gde je *Kosovo na koje su usli ... pa recimo da su namerno "zalutali". Sad uporedi ta dva slucaja pa onda nastavi da se cudis. A i Amerika vrlo cesto, mnogo cesce nego Rusi "zaluta" preko granice udaljene od njene granice desetinama hiljada kilometara. E, to je vidis prava umetnost, pogresiti desetak hiljada km! A "glupi" Rusi jedva pogresili kilometar, dva.

Dobro, sad nesto nevezano za Milosa. Kako su to Ukrajinci zarobili Ruse padobrance kad su ovi izasli iz Rusije i usetali pravo u ruke Ukrajincima? Koliko je samo ukrajinskih vojnika zadnjih nedelja i/ili meseci isto tako pobeglo u Rusiju, bezeci od Rusa (hm? malo komplikovano, zar ne?)? Malo je cudno da pripadnici oruzanih snaga RF idu cak u Ukrajinu da ubijaju Ukrajince kad ovi sami dolaze u Rusiju ali nisam cuo da ih tamo ubijaju, nego im dadu vodu, hranu, omoguce da se okupaju, smeste ih, pa kasnije sami odluce hoce li ostati u RF ili se vratiti u Ukrajini.

Eto, tek sad shvatih - Rusija ZAISTA ucestvuje u ratu u Ukrajini tako sto pomaze ukrajinskoj vojsci na humanitarnom planu. Lukavi ovi iz Kijeva, posalju vojsku malo na odmor u Rusiju pa onda nazad u rat u UKR.

mitar

pre 9 godina

sramota za rusiju sto je dozvolila zarobljavanje padobranaca koji se kao vojni rod smatraju za elitnu jedinicu i za ponajbolje i najspremnije vojnike...ovi ne deluju tako vec kao preplaseni pocetnici

Amaterizam

pre 9 godina

I ruska i ukrajinska vojska su relikti Sovjetskog Saveza. Losa obuka, slab moral, losa opremljenost, losa komanda. Zato su i zrtve velike.

Al,sila Boga ne moli..

pre 9 godina

"Mora da se zna: Da je u pogranicnim pojasevima to jedan isti narod. Da su im porodice i sa jedne i sa druge strane granice. Isto kao svojevremeno Istocna i Zapadna Nemacka. Prirodno je da ce se medjusobno pomagati. Putin i Rusija su tu nemocni. Narod odlucuje sa kime ce da zivi u buducnosti.
(Bojan, 31. avgust 2014 11:33)"
Ne smije se zaboraviti da je u regionima Donjecku i Lugansku prije ruske invazije zivjelo preko70% etnickih Ukrajinaca !Di su oni sada ?Svi su protjerani jos za vrijeme ruskog "referenduma" u tim oblastima.Jer su ih na tom "slobodarskom" referwendumu na glasackim mjestima cekali ruski kontrolori glasovanja(Putinovi KGB-ovski kasapi) i to u kapuljacama s motikama,nozevima i kalosima.
Toliko o tom "slobodnom i plebiscitarnom" izjasnjavanju stanovnika istoka Ukrajine o "neovisnosti "!S druge strane,u Rusiji zivi velika ukrajinska manjina.Mogli bi i oni proglasiti neko Novoukrajinu i uzeti neki komad Rusije,a mozda i vise sve tamo do Kaspijskog mora !!Kada mogu Rusi,mozda mogu i Ukrajinci !!

10 uhvaceno

pre 9 godina

"Al zato su puni ironije kad 10 ruskih vojnika greškom udje, ili bolje reći ušeta u Ukro bazu"

Tih 10 je ono sto je uhvaceno. A ko zna koliko njih vrslja tamo sto nisu uhvaceni.
U svakom slucaju, ovo je jos jedna potvrda toga da Ukrajinci ne lazu kada tvrde da ruske snage rovare na njihovoj teritoriji. Propaganda koja to negira, je u stvari lazovska.

miki

pre 9 godina

Zašto još niko nije objasnio srpskim genijalcima da nije samo 10 ruskih vojnika prešlo granicu: njih 10 se predalo kad su zaostali za povećom kolonom koja je mirno nastavila prema Lugansku.
Naravno da 10 vojnika nije invazija. Kad Ukrajinci kažu invazija - misle na one brojne kolone od po više stotina ljudi, na raznim sektorima granice.

ko je tu fasista?

pre 9 godina

Ko bi rekao!
Ukrajinski krvozedni fasisti oslobodili ruske miroljubive padobrance, koji su se slucajno zatekli u ratnoj zoni, verovatno sa zeljom da sire bratstvo i jedinstvo.

bachi

pre 9 godina

Za one,koji nisu citali vesti prethodnih dana: Ovih deset mladica,su bukvalno usetali u bazu ukrajinske vojske,jer su mislili da su na svojoj teritoriji.Nisu zarobljeni na terenu! Ovo je receno i potvrdjeno na konferenciji za novinare u Kijevu! (Mare,NS, 31. avgust 2014 11:58)
Hahaha zalutala deca, srednji vek je nema navigacije!

Staljinove orgulje

pre 9 godina

Ovi ukrajinski pripadnici desantnih jedinica (tzv. desantniki) su takođe zalutali na rusku teritoriju. Mislim da se u našim medijima još uvek neobjektivno izveštava o događajima u Ukrajini ili Novorusiji (sami izaberite naziv). Takođe se ne pominju neke istorijske činjenice, recimo da su Krimu pripadale i oblasti Herson, Nikolajev i Odesa (dobijene u ratu). Ne pominje se strategija "kotla" na samom terenu, koja je dovela do potpunog uništenja nekih formacija ukrajinske vojske (specijalno formirana jedinica "Donbas" je gotovo uništena u "kotlu" kod Ilovajska, predalo se svega nekoliko desetina vojnika). Ne govori se o tome, da cilj novoruskih snaga nije uništenje gradova, koje su Ukrajinci činili sa Luganjskom i Donjeckom, već oslobađanje sa što manje uništavanja i žrtava (slučaj kod Marijupolja). Ne govori se o tome, da neke oblasti (gde je vlast nasilno preuzeta od tajkuna) čekaju slobodu. Da je ratna strategija novoruskih jedinica potpuno "slomila" protivnika. Da je na ukrajinskoj strani mnogo mladih ljudi, neiskusnih i nespremnih uzaludno stradalo. I još mnogo toga. Možda i mora da se tako izveštava, ali istina kad-tad dolazi po svoje. Pozdrav!

mikicar

pre 9 godina

Nesto mislim da Rusi i ako salju vojnike tamo onda salju profesionalce, ili bar fanatike spremne da ginu. Ovaj klinac koji je pricao nije nista od toga. Stavise izgleda mi kao da je regrut, tek na obuci. Nepunih 19 godina eeej. Niti je fanatik, niti je hrabar a nije ni previse pametan. Pricao je sve sto su Ukrajinci zeleli da cuju.
Tako da je vrlo moguce da su zaista nenamerno zasli u Ukrajinu.

Greska

pre 9 godina

Ma nikako Rusi otvoreno da kazu i priznaju da su u ratu. I dalje tvrde - greska. Hahahaha.
Moli se neko od patriJota da objasni sta je frka, u cemu je problem sto njihovi miljenici ne kazu javno, DA - RATUJEMO I RATOVACEMO. JEL SE PLASE?

druga strana medalje

pre 9 godina

"Nesto mnogo cesto ti Rusi "zalutaju" preko granice ...
(Milos, 31. avgust 2014 11:06)"
A kakvu Ukrajina ima vojsku, kad moze svako da useta preko granice?.....

Bojan

pre 9 godina

Mora da se zna: Da je u pogranicnim pojasevima to jedan isti narod. Da su im porodice i sa jedne i sa druge strane granice. Isto kao svojevremeno Istocna i Zapadna Nemacka. Prirodno je da ce se medjusobno pomagati. Putin i Rusija su tu nemocni. Narod odlucuje sa kime ce da zivi u buducnosti.

Nemo

pre 9 godina

Najvažiji detalj iz cele ove priče je dobro vidljiv na fotografiji, simbol ukrajinske vojske je u obliku gvozdenog krsta.
Da li ima nekoga kome još nije jasno šta se dešava?

Mare,NS

pre 9 godina

Za one,koji nisu citali vesti prethodnih dana:
Ovih deset mladica,su bukvalno usetali u bazu ukrajinske vojske,jer su mislili da su na svojoj teritoriji.Nisu zarobljeni na terenu!
Ovo je receno i potvrdjeno na konferenciji za novinare u Kijevu!

radoznalac

pre 9 godina

Interesantno da Ukrofili apsolutno nece da prime na znanje da stotine, mozda i hiljade ukrajinskih vojnika prelaze na teritoriju Rusije da bi se spasili, i niko to ne naziva invazijom na Rusiju. To jednostavno ignorišu. Al zato su puni ironije kad 10 ruskih vojnika greškom udje, ili bolje reći ušeta u Ukro bazu.

Al,sila Boga ne moli..

pre 9 godina

"Mora da se zna: Da je u pogranicnim pojasevima to jedan isti narod. Da su im porodice i sa jedne i sa druge strane granice. Isto kao svojevremeno Istocna i Zapadna Nemacka. Prirodno je da ce se medjusobno pomagati. Putin i Rusija su tu nemocni. Narod odlucuje sa kime ce da zivi u buducnosti.
(Bojan, 31. avgust 2014 11:33)"
Ne smije se zaboraviti da je u regionima Donjecku i Lugansku prije ruske invazije zivjelo preko70% etnickih Ukrajinaca !Di su oni sada ?Svi su protjerani jos za vrijeme ruskog "referenduma" u tim oblastima.Jer su ih na tom "slobodarskom" referwendumu na glasackim mjestima cekali ruski kontrolori glasovanja(Putinovi KGB-ovski kasapi) i to u kapuljacama s motikama,nozevima i kalosima.
Toliko o tom "slobodnom i plebiscitarnom" izjasnjavanju stanovnika istoka Ukrajine o "neovisnosti "!S druge strane,u Rusiji zivi velika ukrajinska manjina.Mogli bi i oni proglasiti neko Novoukrajinu i uzeti neki komad Rusije,a mozda i vise sve tamo do Kaspijskog mora !!Kada mogu Rusi,mozda mogu i Ukrajinci !!

Двориште у мом селу

pre 9 godina

"Nesto mnogo cesto ti Rusi "zalutaju" preko granice ...
(Milos, 31. avgust 2014 11:06)"

Велика земља!
Шта је њима десетак километара!

Jura

pre 9 godina

Ruski padobranci za ukrajinske zatvorenike. Nadasve objektivan članak
Što se tiče komentara, to je tek šou, jedan narod, Novorusi osvajaju bez razaranja, Ukrajinci razaraju gradove, fali još koji članak da bacaju djecu lavovima i bebe u "kesama". Ima toga još al i ovo nebu prošlo cenzuru. Pozdrav moderatorima.

genije

pre 9 godina

Pianjce: ako je 10 ruskih padobranaca = invazija, šta je onda ovih 60+ ukrajinaca sad i onih 450+ od prošle nedelje na ruskoj teritoriji? Super invazija?
Uz to vidim, svi komentatori služili vojsku pa granicu zamišljaju doslovno kao neku drvenu ogradu... A ne kao pustaru/livadu/šumu koja, ako je obeležena ima na po par stotina metara mali kamen poboden u zemlju na kom piše da je granica. Ako je neobeležena, kamenčići su na par kilometara ako i toliko... Inače se ne bi dešavalo da čitava Švajcarska četa, na vežbi, pod punim naoružanjem, pre koju godinu zaluta i upadne u susednu državu. Tek su im u nekom seocetu civili objasnili da su odavno prešli granicu...

Amaterizam

pre 9 godina

I ruska i ukrajinska vojska su relikti Sovjetskog Saveza. Losa obuka, slab moral, losa opremljenost, losa komanda. Zato su i zrtve velike.

10 uhvaceno

pre 9 godina

"Al zato su puni ironije kad 10 ruskih vojnika greškom udje, ili bolje reći ušeta u Ukro bazu"

Tih 10 je ono sto je uhvaceno. A ko zna koliko njih vrslja tamo sto nisu uhvaceni.
U svakom slucaju, ovo je jos jedna potvrda toga da Ukrajinci ne lazu kada tvrde da ruske snage rovare na njihovoj teritoriji. Propaganda koja to negira, je u stvari lazovska.

miki

pre 9 godina

Zašto još niko nije objasnio srpskim genijalcima da nije samo 10 ruskih vojnika prešlo granicu: njih 10 se predalo kad su zaostali za povećom kolonom koja je mirno nastavila prema Lugansku.
Naravno da 10 vojnika nije invazija. Kad Ukrajinci kažu invazija - misle na one brojne kolone od po više stotina ljudi, na raznim sektorima granice.

русвај

pre 9 godina

Замена теза - украјински војници у Русији нису били заробљени, већ су границу прешли свесно вежећи од рата. Додуше, да ови нису ослободили Русе, вероватно би се и Руси према Украјинцима односили као према заробљеницима.

CG

pre 9 godina

Maloprije gledam njemacku politicku emisiju "Frühschoppen" u kojoj se vodi rasprava o ratnoj situaciji u Ukrajini!
Odjednom stize agenturska vijest kako je predsjednik Putin jutros u intervju-u ruskoj televiziji objavio "kako treba ODMAH stupiti u razgovore o formiranju drzavnosti Novorosije"...
U studiju i medju zapadnjackim gebels propaganda novinarima odjednom zavlada sok i tisina,novinarka antiruskih novina "Suddeutsche Zeitung" pocinje da place a svi se slazu da to prakticki znaci aneksija Juzno-Istocne Ukrajine Rusiji...

Kakva samarcina Zapadnjacima,priznajem da uzivam u njihovoj apsolutnoj nemoci...

Prica je zavrsena,sada sljedi Zapad Ukrajine...

Deadalus

pre 9 godina

Neka mi neko objasni kako saka pobunjenika u jednoj regiji ima arsenal toliko veliki da mesecima odoleva vojsci jedne drzave?
Ako se dobro secam i Kosovari su bili naoruzani pa ih je nasa vojska pregazila u tim nama teskim vremenima.

I dalje, kako je onda moguce da Rusija ne pomaze pobunjenicima kao sto oni tvrde da ne rade?

Ovo je objektivno pitanje, nije m briga ni za jedne ni za druge, al bih hteo da mi neko ko se razume bolje u situaciju obasni.

ISKANDER

pre 9 godina

Pa sa kakvim to padobrancima raspolaze Rusija kada nisu u stanju ni da se orjentisu u prostoru? Greskom presao granicu!
(amateri, 31. avgust 2014 12:26)

VDV (Vazdusno desantna vojska) u prevodu padobranci broje preko 35000 ljudi.
Svojevremeno je penzionisani americki general izjavio kada bi samo Amerika pored svega sto ima imala i VDV - pokorila bi svet..

Bila je bitka 'Borba za visinu 776' od 29.02.2000 - 01.03.2000 godine u kojoj je preko 2000 Cecena napalo 91 pripadnika 104-og puka 76-te Pskovske divizije,koji su bili u okruzenju.
Rezultat bitke je da je od 91 vojnika padobranca poginulo 84,ali Ceceni nisu uspeli da osvoje 'kotu 776',a pritom ih je poginulo preko 700 od 2000..
Eto kakvim padobrancima raspolaze Rusija.

random

pre 9 godina

"deset ruskih padobranaca, koji su, kako je navela Moskva, greškom prešli rusko-ukrajinsku granicu." greškom, Hahaha
(Mihailo, 31. avgust 2014 11:32)

Verovao ili ne dešava se, naročiti prilikom vežbi. Evo ti slučaj iz 2002. kad su se britanski marinci greškom iskrcali u Španiju umesto Gibraltar. Iskrcali se na plažu, zauteli položaj, postavili minibacače,... i onda im došao lokalni policajac i rekao da se maknu sa plaže :) http://www.theguardian.com/uk/2002/feb/19/gibraltar.world

Ne bi me iznenadilo da iz Rusije prelazi vojska, ali s obzirom da je ovih bilo samo 10 i da nisu pružali nikakav otpor kad su naišli na Ukrajince, ja bih rekao da ovo jeste bila samo greška na vežbi. Naravno to je iskorišteno da se digne buka u medijima pošto je balon koji su napravili od rušenja malezijskog aviona ispuvao kad su sami Malezijci da nije uopšte oboren sa zemlje već iz vazduha.

nevski

pre 9 godina

nego sta nego slucajno,ne dao bog da Rusi predju namerno.....

javljajte malo vesti sa fronta danasnje..Mariopolj je ostao bez odbrane ukra,donbas pobegao,ostali samo sahtjorsk i azov,okoreli fasisti,predaja ukra iz kotlova masovna,sto se vojne strane ukra tice,totalno rasulo danas.

mitar

pre 9 godina

sramota za rusiju sto je dozvolila zarobljavanje padobranaca koji se kao vojni rod smatraju za elitnu jedinicu i za ponajbolje i najspremnije vojnike...ovi ne deluju tako vec kao preplaseni pocetnici

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Nesto mnogo cesto ti Rusi "zalutaju" preko granice ...
(Milos, 31. avgust 2014 11:06)"


Izmedju UKR i RF granica nije obelezena a cak ni definisana, znas ono "demarkacija", pa je prema tome zaista lako pogresiti. Ali, najvaznije je, da Amerika nikad ne zaluta, ona PRECIZNO ZNA gde je *Kosovo na koje su usli ... pa recimo da su namerno "zalutali". Sad uporedi ta dva slucaja pa onda nastavi da se cudis. A i Amerika vrlo cesto, mnogo cesce nego Rusi "zaluta" preko granice udaljene od njene granice desetinama hiljada kilometara. E, to je vidis prava umetnost, pogresiti desetak hiljada km! A "glupi" Rusi jedva pogresili kilometar, dva.

Dobro, sad nesto nevezano za Milosa. Kako su to Ukrajinci zarobili Ruse padobrance kad su ovi izasli iz Rusije i usetali pravo u ruke Ukrajincima? Koliko je samo ukrajinskih vojnika zadnjih nedelja i/ili meseci isto tako pobeglo u Rusiju, bezeci od Rusa (hm? malo komplikovano, zar ne?)? Malo je cudno da pripadnici oruzanih snaga RF idu cak u Ukrajinu da ubijaju Ukrajince kad ovi sami dolaze u Rusiju ali nisam cuo da ih tamo ubijaju, nego im dadu vodu, hranu, omoguce da se okupaju, smeste ih, pa kasnije sami odluce hoce li ostati u RF ili se vratiti u Ukrajini.

Eto, tek sad shvatih - Rusija ZAISTA ucestvuje u ratu u Ukrajini tako sto pomaze ukrajinskoj vojsci na humanitarnom planu. Lukavi ovi iz Kijeva, posalju vojsku malo na odmor u Rusiju pa onda nazad u rat u UKR.

Rakita

pre 9 godina

Ma, to nisu ruski vojnici već imaginarni likovi iz Lavrovove video igrice... :-))) Ovo je pravi pozdrav za sve rusofile... (Djordje NS, 31. avgust 2014 12:27)
Ne kaze se Lavrovove nego Lavrovljeve. U koju skolu si ti isao da mi je znati, ako uopste i jesi. Lepo je sto se zarobljenici razmenjuju. Verujemo i da ce sukobi da prestanu, pa da taj jadni narod krene sa obnovom i nekim normalnijim zivotom. Neka im je sa srecom, trebace im.