Subota, 30.08.2014.

16:26

Timošenkova hoće Ukrajinu u NATO

Partija Otadžbina Julije Timošenko odlučila je da započne neophodne procedure radi održavanja referenduma o učlanjenju Ukrajine u NATO.

Izvor: Tanjug

Timošenkova hoæe Ukrajinu u NATO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Bgd

pre 9 godina

Ja ne znam otkud se namnozilo ovoliko rusofila ovde. Ukrajina je bila deo Sovjetskog Saveza pa je razumljivo da se tamo kuva, ali kakve pa veze Srbija ima s tim?

brasa

pre 9 godina

ko je ovde lud predsednik vlade podnosi nesto skupstini koja je raspustena jel to ko njegova ostavka i jeste i nije pa ovi su gori od nas 300%

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Zato sto Timosenkova i klika dovedena i placena sa zapada hoce Ukrajinu u NATO, zbog toga se vodi rat na istoku Ukrajine od onih koji nece Ukrajinu u NATO. Sve je, ustvari bila igra da se u ovom delu sveta stvori ratno stanje i da se NATO alijansa priblizi ruskim granicama. Ostalo je sve samo posledica te zelje.

Braca

pre 9 godina

Armija u stanju raspada! Moral nula! Oruzja, onog savrsenog nema a i ne znaju da njime rukuju. Mariupol pred padom. Ukoliko u narednih nekoliko nedelja padne Odesa ode sve down the drain! Sa severa Bjelorusija, sa istoka Rusija a na jugu Novorusija. Malo teze da ce ih neko primiti u neku vojnu organizaciju a jos teze da ce u takvu zemlju uvesti svoju vojsku. Pisi propalo!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Zato sto Timosenkova i klika dovedena i placena sa zapada hoce Ukrajinu u NATO, zbog toga se vodi rat na istoku Ukrajine od onih koji nece Ukrajinu u NATO. Sve je, ustvari bila igra da se u ovom delu sveta stvori ratno stanje i da se NATO alijansa priblizi ruskim granicama. Ostalo je sve samo posledica te zelje.

tamoneki

pre 9 godina

Moze, ono sto ostane od Ukrajine, stvarno ste se izborili za demokratiju, dok vi lumpujete, decu saljete u grobove. Kod nas se kaze- seme vam se utrlo- bagro jedna, za radi kauboja - ubijate sopstveni narod .

Mare,NS

pre 9 godina

@(Djordje NS, 30. avgust 2014 19:44)

Da su ruske "pametne bombe" ubile malu Milicu Rakic,zatim sesnaest "do zuba naoruzanih" radnika RTS, ubile putnike voza u Grdelickoj klisuri, nacinile masakr u Varvarinu, Nisu da ne nabrajam ostalo, video bi ti sta ja mislim o takvim zlikovcima!
Usput da te pitam: ko ono srusi sva tri mosta u nasem gradu, stotinama kilometara od Kosova?
Nije ni cudo sto se ne slazemo i hvala Bogu, sto se nikad necemo ni slagati!
Kao sto vidis, postujem svako misljenje, ali trazim da bude argumentovano!
Ruska gubernija? Mora da se salis, pa bi bilo neozbiljno odgovarati na tako nesto!

Ако ме објаве , објаве!!!

pre 9 godina

Kasno Marko na Kosovo stiže. Trebalo je da se seti toga pre nego što su ruski fašisti pustili korenje...
(Vojvodina, 30. avgust 2014 16:50)
Не лупетај!!!! Не постоје Српске Усташе!!!!

Djordje NS

pre 9 godina

@ Mare NS

A ko si pa ti da ocenjuješ nečije mišljenje? Otkad je nastala ova kriza u Ukrajini dali je prošla jedna vest na tu temu a da je ti nisi komentarisao? A nikad se nisam složio sa tvojim mišljenjem. Ali ni jednom... Pa, nikom ništa.
Uživaj u Srbiji i ti. Mada nisam siguran da si zbog toga najsrećniji jer mi se čini da bi više voleo da smo neka ruska gubernija. Zar ne?

yea

pre 9 godina

@a: Mozete li malo detaljnije da objasnite kako to neka zemlja "svojom voljom hoće" da udju u NATO? Postave svoje ljude, preuzmu finansijski sektor i sve sfere za formiranje javnog mnenja kao sto su mediji, NVO, "analiticare", oslabe, zabrane i zatvore sve ozbiljnije snage koje mogu da pruze otpor - i to onda "svojom voljom" kao nesto zele? Da li svi treba da budemo deca ili mentalno zaostali da se pecamo na takve providne price i smicalice?

Milan-Indjija

pre 9 godina

Koliko ruskih botova, ne mogu verovati. Pa po ovakvim "pametnim" komentarima covek bi pomislio da smo mi visoko razvijena i pozicionirana zemlja. Kad ono mi...golo***ija iz Srbije, a kao pametujemo na chatu. Koga briga sta Vi mislite i sta hocete. Velike sile se pitaju za sve, a mi bolje nase probleme da resavamo i da mislimo kako da izbegnemo sasvim izvesni bankrot drzave.

milan

pre 9 godina

u kakvoj su zabludi politicari u ukrajini uclanjenje u EU pa sad u NATO Boze svasta sta njima pada na pamet,a i pomalo ih razumem kada im dodju ovi zapadnjaci i pune glavu o nekoj podrsci,a ne shvataju da su obicna papirna maramica,nesto sto ce zapad da upotrebi iskoristi i da baci i ne shvataju da sutra ako Putin odluci moze da udje u kijev i niko nista nece moci da uradi ama bas niko,moze da dodje u kijev da pohapsi bandu i cao molim lepo,naravno to bi odvelo rusiju u totalnu izolaciju,nisu oni tolko glupi,rusija sada sa briksom postavlja temelje nove svetske dominacije sa pravom,najvece ekonomije najmnogoljudnije zemlje najvise resursa sve to bez potlacavanja i bombardovanja kako to zapad radio zadnjih 300 godina,tada ce sve da bude onako kako treba da bude,pa ce onda da vidi zapad kako je to kad ceo svet njima uvede sankcije...

dragan

pre 9 godina

jesi krali svi predsednici i premijeri Ukraine bez sramote i suzdrzavanja,uostalom kao i ovde,ali ova je ubedljivo najvise zavukla ruke u dzepove gradjana tamo,a izgleda da joj ni to nije dosta.I posle svega ona se predstavlja u svetu kao neka zrtva rezima a ne klasican lopov koji je kaznjen po zakonu.Kamo srece da i kod nas kazne na taj nacin makar jednog politicara koji je funkciju zavrsio tako sto je obezbedio makar unuke

Zox

pre 9 godina

Zasto se direktno ne proglase 52-om americkom drzavom i rese sve probleme? Uvedu dolar i uclane se (Ukrajinci to rade potpisima ili referendumom a drugi provrednim i politickim reformama!) i EU i tako uvuku i Amere u EU da i oni batale dolar ili da EU predje na dolar i svi sretni i zadovoljni. Jos da dodaju koju islamsku drzavu (ne mora samo Turska, ima ih sa naftom jos) i eto nam asvima srece i veselja! Rusi neka presele na Aljasku, napokon da disemo ko ljudi, pa da uzivamo sa mirnim Ukrajincima i Amerima u komsiluku.

dzon travolta

pre 9 godina

dzoni@
nije njima ispran mozak,tu nista nije ni bilo zato sto su neobrazovani.. bas onakvi kakvi treba da budu da bi se bolje manipulisalo sa njima.. problem je sto neobrazovani postaju vecina!

Zemunac4

pre 9 godina

Oce ona ali nece pola ukrajine. Pored toga, uclanjenje u nato nije moguce drzavama koje nemaju resen granicni status a pogotovu ne onoj koja je u gradjanskom ratu.

Pantagruel

pre 9 godina

Јасно је шта ће бити: У украјини ће се изградити нови Берлински зид. Оно што тренутно држе и што буду успели да освоје побуњеници биће као некадашња Западна Немачка, а оно што буде остало под контролом владе из Кијева биће као Западна Немачка запоседнуто трупама НАТО-a. Затим ће се исти рецепт применити на Молдавију и Грузију и имаћемо нову "гвоздену завесу" која ће се протезати од Молдавије (границе са Придњестровљем) преко Бугарске, Румуније, Словачке, Пољске, Литваније, Летоније и Естоније, до оног дела Украјине који остане под контролом кијевске владе.

Mare,NS

pre 9 godina

@(NScentar, 30. avgust 2014 18:04)

Apsolutno podrzavam pravo,da svako iznese svoje misljenje,jer smo se svi i borili za to.Svacije misljenje,cenim i postujem,i kao i ti zelim da ga zastupam,snagom argumenata.
Medjutim demokratija ume da bude,malo cudna!Ako je tvoje misljenje u velikom neskladu sa onim,koje zastupa ogromna vecina,makar bi trebalo da ga preispitas,bez obaveze da ga promenis!
Sve najbolje i uzivaj u Srbiji!

NScentar

pre 9 godina

@Mare,NS - ako jedino imas je da kritikujes moje padeze, onda nemas nista da kazes. Nije svako odrastao u ovu zemlju, kao sto nisam ja. Ali mislim da imam pravo da komentarisem, i da dam moje misljenje. Da, znam da je moja gramatika uzasna, ali imam svoje misljenje, i probamp da pisem naj bolje sto znam. Ali dobro, izgleda da se slazemo na sta sam napisao, da Putin zeli da napravi veliku Rusiju, kao sto je Sloba hteo da napravi veliku Srbiju - pre 20 plus godine. Ziv bio, Mare, sve naj bolje u ovu novu demokratsku drzavu Srbiju. Gde svako ima pravo da kaze sta misli, iako mu nije dobra gramatika.

Milan

pre 9 godina

-Halo, osiguranje?
-Da izvolite.
-Želeo bih da osiguram kuću od požara, upravo mi bukti vatra u prizemlju i penje se polako. Ja sam na tavanu, požurite ako može da potpišem polisu pre nego što sve izgori.

dzoni

pre 9 godina

Svako od nas zna koliko daleko ide zapadna progaganda..al i ovo sam se i ja neprijatno iznenadio..citam danas neki artikal u britanskim novinama na netu i u njemu o stranim borcima medju pobunjenicima u istocnoj ukrajini (iliti novorusiji) i naravno veliki deo o Srbima ..balkanskim "koljacima" ..al ajd tekst me nije iznenadio jer navikao sam na zapadnu propagandu ali ono sto me neprijatno iznedio je komentar sa najvise "pluseva" a on je glasio prevedeno na nas jezik "nije ni cudo jer Srbi su bili na strani nacista u drugom svetskom ratu i prvi su im se pridruzili" ..i sta onda reci i pricati ljudima kojima je toliko mozak ispran.

sandsea

pre 9 godina

Ova zena priziva rat i krvoprolice. Puna mrznje ne mari ni za koga, samo da se osveti, pa nek svetski rat bude. Bolesnik huskac u predratnim uslovima, medju usijanim glavama koje ne znaju sta je rat zapravo, je jako opasna individua. Dovoljno je da pocne i nema nazad, kasno je kad shvatis da nije igra. Mislim da u ovom trenutku ni zapadu ne bi odgovarala ta obaveza, a svakako bi Ukrajina najgore prosla. Ona ne vidi dalje od svog (po)nosa i smatra se oslobodiocem, herojem i vodjom, a zapravo je iskompleksirana i isfrustrirana do tacke da je mentalni bolesnik. Nadam se da ce ukrajinski lideri to shvatiti pre nego kasnije.

Mare,NS

pre 9 godina

@(NScentar, 30. avgust 2014 16:56)

Iskreno se nadam da se deo u potpisu, ne odnosi na jedan grad, sa severa Srbije.U njemu se retko "gadja sa padezi"!
I,ako bi samo malo mogao da pojasnis, sta je to radio Milosevic "90te" decenije, jer ne verujem da je iko, ikad, cuo za takvu "deceniju"!!!

Siniša

pre 9 godina

Hahahahahahaaaa!! Kako tako moze da izadje i da lupeta!?
Znas li ti da zemlja koja hoce da postane clanica NATO, ne sme da ima unutrasnje sukobe, mora da ima resena granicna pitanja i da se zna gde su joj granice, da ostale zemlje clanice budu saglasne pristupanju nove clanice, da se gradjani izjasne i pristanu na ulazak u NATO, da kupi kompletno naoruzanje za svoje potrebe od alijanse itd.?
Koji uslov od navedenih Ukrajina ispunjava?
Julijice, tvoje zvonce je davno odzvonilo..

nenad

pre 9 godina

Tako smo i mi hteli u savez sa Rusijom i Belorusijom pa nas NATO bombardovao. Rusija je ocigledno na sve spremna da odbrani svoje geostrateske i geopoliticke ciljeve da nikakva odluka je u tome nemoze zaustaviti. Ovi iz NATO-a to znaju i zato guraju Ukrajince u rat, jeр tako opipavaju puls Rusije do koje granice je spremna da popusti i na osnovu toga prave nove planove. Krajni njihov cilj je osvajanje рuskog prirodnog bogastva za koje je vec Olbrajtova izjavila da je "nepravedno" da ono pripadne samo Rusima.

lula

pre 9 godina

fotografija je dosta stara, farsa sa invalidskim kolicima je prevazidjena. u medjuvremenu timosenko nasminkana, obucena po poslednjoj modi,na veoma visokim stiklama sparta okolo, jacenjuk je istupio iz njene partije, porosenko "avanzovao". ova nemoralna zena samo potpaljuje, jer joj je prisustvo u medijima najvaznije. posto nije uspela da puca na putina, kako je javno govorila, sada se "bori" za nato ne bi li joj oni ispunili zelju. sudbina njenog naroda je na poslednjem mestu .

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Koliko ja razumem, UKR je bila pred bankrotom pa je Janukovich pitao EU i Rusiju koliko ko daje para za spas. EU mu je obecala neke potpise, neke perspektive i slicno ali vrlo malo para (do sad nesto 400 miliona?) a Rusi 14 milijardi kesa i uobicajene beneficije.

Zapadu se viсe isplatilo da pokrene nemire nego da daje kes i tako su i uradili. Smakli Janukovicha, potpisali tamo nesto, a para i dalje nema! U cemu se sad sastoji ugrozenost UKR od strane RF? Presli na evropsku stranu, ona im ne daje pare, zasto je za to kriva Rusija? Usput su poceli da terorisu deo stanovnistva i ono se pobunilo.

Sta ce sada da se desi? Ukrajina ima nekakve obaveze od ranije i ako otvoreno krene u NATO sumnjam da su potpisnici tadasnjih ugovora obavezni da se ponasaju pristojno. Tu prvenstveno mislim na Rusiju. Putin sada moze mirno da kaze "Vec na Majdanu su krenuli ka NATO, nista vise ne garantujemo i uradicemo ono sto treba." Ovo do sada je bila opustena "setnja po parku", ali sada dolazi veliko nevreme. Ne moze sebi jedna Rusija da dozvoli da o njenoj sudbini odlucuje izvesna Timosenkova.

Ако ме објаве, објаве!!!

pre 9 godina

Активирали и њу !!! Наодмарала се у својој вили на Јалти на Криму, и сад креће по плану каубоја...

Saša

pre 9 godina

U Ukrajini je raspušten Parlament i krenula je kampanja. Zbog rata u Donjecku i Lugansku je podrška ulasku u NATO izuzetno visoka (preko 80%) i partije će se trkati u, glasnosti, podršci ulaksu u NATO.
Sem Timošenkove podršku referendumu dali su i partija Porošenka Solidarnost, Klička UDAR, Svoboda, Lijaškov Radikalni savez Ukrajine, Jarošev Desni Sektor i Gricenkova JAKA UKRAJINA.
Protiv su samo komunisti, a čak i Partija Regiona, koja je doduše jako oslabila, se još nije odredila.
Dakle, ovo je samo trka za poenima, a vreme će pokazati koliko će vremena biti potrebno da Ukrajina uđe u NATO. Poljska, Litvanija, Estonija, Letonija, Češka i Slovačka traže da se Ukrajina primi brže nego što je uobičajeno. Vreme će pokazati koliko je to realno.

Dejan

pre 9 godina

Ne znam da li ce Ukrajina moci u NATO bez Krima a po svemu sudeci i bez Donjecke i Luganske oblasti jer tamo je vec odrzan referendum stanovnistva koji se mora postovati.
Cela Ukrajina ce biti u NATO paktu onda kada vojno bude pobedjena Rusija ali koliko vidim nikome tako nesto ne pada na pamet. Nije Rusija mala, siromasna, sankcijama izmrcvarena Srbija pa da na nju navale najvece zemlje Zapada.

neverovatno

pre 9 godina

ovi sami sebi stavljaju omcu oko vrata..Na stranu ko je tu u pravu ili nije i dal neko voli ove ili one, jedno je jasno, Rusija nikad nece dozvoliti da im na 500 km od Moskve marsira Nato pakt..a kad Rus nesto naumi i odluci, najbolje je da se svi spakujemo i bezimo jer ne nece da valja..ne treba ljutiti velike sile, videli ste sta je bilo posle teroristickog napada na kule bliznakinje, Amerika je pokazala pravo lice i pravu snagu, e verujte mi, isto tako su i ovi "ludi".. a ukrajinski narod ce biti tu zrva, nece ruski , nece ameriscki, nece nemacki, ukrajinski ce stradati i zato kazem, ne stavljajte sebi omcu na glavu..

a

pre 9 godina

Zašto rusofilima smeta, ako neka zemlja svojom voljom hoće u NATO? A razmislite i o tome, zašto niko neće sa rusijom, a želi sa zapadom. Rusija neka obezbedi bolje uslove, pa će svi hteti sa njima dobrovoljno. Do tad, kakav takav, ostaje zapad.

Mare,NS

pre 9 godina

U pravu je Julija! Zasto i mi ne napravimo referendum i sami odlucimo,da smo od tog trenutka deo EU!
Ne bi vise bilo ucena i smarajucih obaveza, tipa ocekujemo od vas aktivnu solidarnost (Bog me ubio, ako iko moze da kaze, sta im je to u stvari)!

Ne ide to tako,gasna princezo. Prvo morati proci makar 15-20 godina, svakodnevnog ispiranja mozga i uslovljavanja, zatim rasprodati budzasta sve prirodne resurse, za koje su zainteresovane kompanije sa zapada. U tom slucaju, vama jadnim ukrajinskim oligarsima iz "narandzaste revolucije", ne bi ostalo nista vise za ukrasti. Da li si sigurna da i dalje zelis u EU?
Ne verujem!

Mihajlo

pre 9 godina

Sta ovi trabunjaju ne ulazi se u NATO preko noci vec je proces dug!!!
Dok udjete u NATO svet ce zaboraviti sta je bilo u Ukrajini....ako bude postojala do tada...

Mrzim citat vesti koje nemaju veze sa vezom

racerx

pre 9 godina

vec koliko sutra ce da se javi neko iz NATO da ovim dementnim Ukrajincima ponovi da ne mogu da udju u NATO ako imaju sukob ja svojoj teritoriji i to sa Rusijom. Da NATO sme da se umesa, da li iko normalan veruje da bi oni oklevali zato sto im Ukrajina nije clanica? pa to ih nije sprecavalo poslednjih 25 godina, koliko se secam.

Beograđanin

pre 9 godina

Može ona da želi šta god hoće, čisto sumnjam da će Ukrajinci hteti u NATO, tj većina. Do 26. oktobra već očekujem da proruske snage oslobode većinu teritorija koje su zacrtali, ne baš celu Novorusiju, ali Donjecku i Lugansku narodnu republiku svakako. Možda se čak i priključe Rusiji do tad :)

NScentar

pre 9 godina

Jedino clanstvo Ukrajini u NATO, i to hitno, moze da spreci Rusku agresiju na tu jadnu zemlju. Putin samo vidi veliku Rusiju, kao Milosevic 90te decenije. NATO trupe na sve granice sa Rusiju, i odma mir. To je jedini jezik sto bi Putin razumeo.

crtani

pre 9 godina

Samo se ti nadaj, ipak se pita vecina gradjana Ukrajine,a oni hoce zimus da se greju...necete vi u Nato dok se ne razresi situacija, nece Ameri vruc krompir...

despot

pre 9 godina

Sekund pre nego sto stavite potpis o pristupanju ostacete bez poslednjeg vojnika, a posle pristupite bez problema. Rusija nece ratovati sa clanicom Nato alijanse, ali zato ce se izivljavati nad njihovim simpatizerima nesumnjivo.

Нишлија Мераклија

pre 9 godina

Можете у НАТО свакако, али само део од Дњепра до Л'вова. Руси НИКАДА неће дозволити да и педаљ земље источно од Дњепра уђе у НАТО, по цену светског рата, како вам то није јасно?! Овде се ради о најелементарнијој безбедности Русије и око тога нема никавих уступака.

Нишлија Мераклија

pre 9 godina

Можете у НАТО свакако, али само део од Дњепра до Л'вова. Руси НИКАДА неће дозволити да и педаљ земље источно од Дњепра уђе у НАТО, по цену светског рата, како вам то није јасно?! Овде се ради о најелементарнијој безбедности Русије и око тога нема никавих уступака.

despot

pre 9 godina

Sekund pre nego sto stavite potpis o pristupanju ostacete bez poslednjeg vojnika, a posle pristupite bez problema. Rusija nece ratovati sa clanicom Nato alijanse, ali zato ce se izivljavati nad njihovim simpatizerima nesumnjivo.

lula

pre 9 godina

fotografija je dosta stara, farsa sa invalidskim kolicima je prevazidjena. u medjuvremenu timosenko nasminkana, obucena po poslednjoj modi,na veoma visokim stiklama sparta okolo, jacenjuk je istupio iz njene partije, porosenko "avanzovao". ova nemoralna zena samo potpaljuje, jer joj je prisustvo u medijima najvaznije. posto nije uspela da puca na putina, kako je javno govorila, sada se "bori" za nato ne bi li joj oni ispunili zelju. sudbina njenog naroda je na poslednjem mestu .

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Koliko ja razumem, UKR je bila pred bankrotom pa je Janukovich pitao EU i Rusiju koliko ko daje para za spas. EU mu je obecala neke potpise, neke perspektive i slicno ali vrlo malo para (do sad nesto 400 miliona?) a Rusi 14 milijardi kesa i uobicajene beneficije.

Zapadu se viсe isplatilo da pokrene nemire nego da daje kes i tako su i uradili. Smakli Janukovicha, potpisali tamo nesto, a para i dalje nema! U cemu se sad sastoji ugrozenost UKR od strane RF? Presli na evropsku stranu, ona im ne daje pare, zasto je za to kriva Rusija? Usput su poceli da terorisu deo stanovnistva i ono se pobunilo.

Sta ce sada da se desi? Ukrajina ima nekakve obaveze od ranije i ako otvoreno krene u NATO sumnjam da su potpisnici tadasnjih ugovora obavezni da se ponasaju pristojno. Tu prvenstveno mislim na Rusiju. Putin sada moze mirno da kaze "Vec na Majdanu su krenuli ka NATO, nista vise ne garantujemo i uradicemo ono sto treba." Ovo do sada je bila opustena "setnja po parku", ali sada dolazi veliko nevreme. Ne moze sebi jedna Rusija da dozvoli da o njenoj sudbini odlucuje izvesna Timosenkova.

sandsea

pre 9 godina

Ova zena priziva rat i krvoprolice. Puna mrznje ne mari ni za koga, samo da se osveti, pa nek svetski rat bude. Bolesnik huskac u predratnim uslovima, medju usijanim glavama koje ne znaju sta je rat zapravo, je jako opasna individua. Dovoljno je da pocne i nema nazad, kasno je kad shvatis da nije igra. Mislim da u ovom trenutku ni zapadu ne bi odgovarala ta obaveza, a svakako bi Ukrajina najgore prosla. Ona ne vidi dalje od svog (po)nosa i smatra se oslobodiocem, herojem i vodjom, a zapravo je iskompleksirana i isfrustrirana do tacke da je mentalni bolesnik. Nadam se da ce ukrajinski lideri to shvatiti pre nego kasnije.

Mihajlo

pre 9 godina

Sta ovi trabunjaju ne ulazi se u NATO preko noci vec je proces dug!!!
Dok udjete u NATO svet ce zaboraviti sta je bilo u Ukrajini....ako bude postojala do tada...

Mrzim citat vesti koje nemaju veze sa vezom

Milan

pre 9 godina

-Halo, osiguranje?
-Da izvolite.
-Želeo bih da osiguram kuću od požara, upravo mi bukti vatra u prizemlju i penje se polako. Ja sam na tavanu, požurite ako može da potpišem polisu pre nego što sve izgori.

neverovatno

pre 9 godina

ovi sami sebi stavljaju omcu oko vrata..Na stranu ko je tu u pravu ili nije i dal neko voli ove ili one, jedno je jasno, Rusija nikad nece dozvoliti da im na 500 km od Moskve marsira Nato pakt..a kad Rus nesto naumi i odluci, najbolje je da se svi spakujemo i bezimo jer ne nece da valja..ne treba ljutiti velike sile, videli ste sta je bilo posle teroristickog napada na kule bliznakinje, Amerika je pokazala pravo lice i pravu snagu, e verujte mi, isto tako su i ovi "ludi".. a ukrajinski narod ce biti tu zrva, nece ruski , nece ameriscki, nece nemacki, ukrajinski ce stradati i zato kazem, ne stavljajte sebi omcu na glavu..

Mare,NS

pre 9 godina

U pravu je Julija! Zasto i mi ne napravimo referendum i sami odlucimo,da smo od tog trenutka deo EU!
Ne bi vise bilo ucena i smarajucih obaveza, tipa ocekujemo od vas aktivnu solidarnost (Bog me ubio, ako iko moze da kaze, sta im je to u stvari)!

Ne ide to tako,gasna princezo. Prvo morati proci makar 15-20 godina, svakodnevnog ispiranja mozga i uslovljavanja, zatim rasprodati budzasta sve prirodne resurse, za koje su zainteresovane kompanije sa zapada. U tom slucaju, vama jadnim ukrajinskim oligarsima iz "narandzaste revolucije", ne bi ostalo nista vise za ukrasti. Da li si sigurna da i dalje zelis u EU?
Ne verujem!

racerx

pre 9 godina

vec koliko sutra ce da se javi neko iz NATO da ovim dementnim Ukrajincima ponovi da ne mogu da udju u NATO ako imaju sukob ja svojoj teritoriji i to sa Rusijom. Da NATO sme da se umesa, da li iko normalan veruje da bi oni oklevali zato sto im Ukrajina nije clanica? pa to ih nije sprecavalo poslednjih 25 godina, koliko se secam.

Dejan

pre 9 godina

Ne znam da li ce Ukrajina moci u NATO bez Krima a po svemu sudeci i bez Donjecke i Luganske oblasti jer tamo je vec odrzan referendum stanovnistva koji se mora postovati.
Cela Ukrajina ce biti u NATO paktu onda kada vojno bude pobedjena Rusija ali koliko vidim nikome tako nesto ne pada na pamet. Nije Rusija mala, siromasna, sankcijama izmrcvarena Srbija pa da na nju navale najvece zemlje Zapada.

dzoni

pre 9 godina

Svako od nas zna koliko daleko ide zapadna progaganda..al i ovo sam se i ja neprijatno iznenadio..citam danas neki artikal u britanskim novinama na netu i u njemu o stranim borcima medju pobunjenicima u istocnoj ukrajini (iliti novorusiji) i naravno veliki deo o Srbima ..balkanskim "koljacima" ..al ajd tekst me nije iznenadio jer navikao sam na zapadnu propagandu ali ono sto me neprijatno iznedio je komentar sa najvise "pluseva" a on je glasio prevedeno na nas jezik "nije ni cudo jer Srbi su bili na strani nacista u drugom svetskom ratu i prvi su im se pridruzili" ..i sta onda reci i pricati ljudima kojima je toliko mozak ispran.

Ако ме објаве, објаве!!!

pre 9 godina

Активирали и њу !!! Наодмарала се у својој вили на Јалти на Криму, и сад креће по плану каубоја...

nenad

pre 9 godina

Tako smo i mi hteli u savez sa Rusijom i Belorusijom pa nas NATO bombardovao. Rusija je ocigledno na sve spremna da odbrani svoje geostrateske i geopoliticke ciljeve da nikakva odluka je u tome nemoze zaustaviti. Ovi iz NATO-a to znaju i zato guraju Ukrajince u rat, jeр tako opipavaju puls Rusije do koje granice je spremna da popusti i na osnovu toga prave nove planove. Krajni njihov cilj je osvajanje рuskog prirodnog bogastva za koje je vec Olbrajtova izjavila da je "nepravedno" da ono pripadne samo Rusima.

Beograđanin

pre 9 godina

Može ona da želi šta god hoće, čisto sumnjam da će Ukrajinci hteti u NATO, tj većina. Do 26. oktobra već očekujem da proruske snage oslobode većinu teritorija koje su zacrtali, ne baš celu Novorusiju, ali Donjecku i Lugansku narodnu republiku svakako. Možda se čak i priključe Rusiji do tad :)

crtani

pre 9 godina

Samo se ti nadaj, ipak se pita vecina gradjana Ukrajine,a oni hoce zimus da se greju...necete vi u Nato dok se ne razresi situacija, nece Ameri vruc krompir...

Ако ме објаве , објаве!!!

pre 9 godina

Kasno Marko na Kosovo stiže. Trebalo je da se seti toga pre nego što su ruski fašisti pustili korenje...
(Vojvodina, 30. avgust 2014 16:50)
Не лупетај!!!! Не постоје Српске Усташе!!!!

Zemunac4

pre 9 godina

Oce ona ali nece pola ukrajine. Pored toga, uclanjenje u nato nije moguce drzavama koje nemaju resen granicni status a pogotovu ne onoj koja je u gradjanskom ratu.

Mare,NS

pre 9 godina

@(Djordje NS, 30. avgust 2014 19:44)

Da su ruske "pametne bombe" ubile malu Milicu Rakic,zatim sesnaest "do zuba naoruzanih" radnika RTS, ubile putnike voza u Grdelickoj klisuri, nacinile masakr u Varvarinu, Nisu da ne nabrajam ostalo, video bi ti sta ja mislim o takvim zlikovcima!
Usput da te pitam: ko ono srusi sva tri mosta u nasem gradu, stotinama kilometara od Kosova?
Nije ni cudo sto se ne slazemo i hvala Bogu, sto se nikad necemo ni slagati!
Kao sto vidis, postujem svako misljenje, ali trazim da bude argumentovano!
Ruska gubernija? Mora da se salis, pa bi bilo neozbiljno odgovarati na tako nesto!

Mare,NS

pre 9 godina

@(NScentar, 30. avgust 2014 16:56)

Iskreno se nadam da se deo u potpisu, ne odnosi na jedan grad, sa severa Srbije.U njemu se retko "gadja sa padezi"!
I,ako bi samo malo mogao da pojasnis, sta je to radio Milosevic "90te" decenije, jer ne verujem da je iko, ikad, cuo za takvu "deceniju"!!!

Zox

pre 9 godina

Zasto se direktno ne proglase 52-om americkom drzavom i rese sve probleme? Uvedu dolar i uclane se (Ukrajinci to rade potpisima ili referendumom a drugi provrednim i politickim reformama!) i EU i tako uvuku i Amere u EU da i oni batale dolar ili da EU predje na dolar i svi sretni i zadovoljni. Jos da dodaju koju islamsku drzavu (ne mora samo Turska, ima ih sa naftom jos) i eto nam asvima srece i veselja! Rusi neka presele na Aljasku, napokon da disemo ko ljudi, pa da uzivamo sa mirnim Ukrajincima i Amerima u komsiluku.

Siniša

pre 9 godina

Hahahahahahaaaa!! Kako tako moze da izadje i da lupeta!?
Znas li ti da zemlja koja hoce da postane clanica NATO, ne sme da ima unutrasnje sukobe, mora da ima resena granicna pitanja i da se zna gde su joj granice, da ostale zemlje clanice budu saglasne pristupanju nove clanice, da se gradjani izjasne i pristanu na ulazak u NATO, da kupi kompletno naoruzanje za svoje potrebe od alijanse itd.?
Koji uslov od navedenih Ukrajina ispunjava?
Julijice, tvoje zvonce je davno odzvonilo..

Saša

pre 9 godina

U Ukrajini je raspušten Parlament i krenula je kampanja. Zbog rata u Donjecku i Lugansku je podrška ulasku u NATO izuzetno visoka (preko 80%) i partije će se trkati u, glasnosti, podršci ulaksu u NATO.
Sem Timošenkove podršku referendumu dali su i partija Porošenka Solidarnost, Klička UDAR, Svoboda, Lijaškov Radikalni savez Ukrajine, Jarošev Desni Sektor i Gricenkova JAKA UKRAJINA.
Protiv su samo komunisti, a čak i Partija Regiona, koja je doduše jako oslabila, se još nije odredila.
Dakle, ovo je samo trka za poenima, a vreme će pokazati koliko će vremena biti potrebno da Ukrajina uđe u NATO. Poljska, Litvanija, Estonija, Letonija, Češka i Slovačka traže da se Ukrajina primi brže nego što je uobičajeno. Vreme će pokazati koliko je to realno.

Mare,NS

pre 9 godina

@(NScentar, 30. avgust 2014 18:04)

Apsolutno podrzavam pravo,da svako iznese svoje misljenje,jer smo se svi i borili za to.Svacije misljenje,cenim i postujem,i kao i ti zelim da ga zastupam,snagom argumenata.
Medjutim demokratija ume da bude,malo cudna!Ako je tvoje misljenje u velikom neskladu sa onim,koje zastupa ogromna vecina,makar bi trebalo da ga preispitas,bez obaveze da ga promenis!
Sve najbolje i uzivaj u Srbiji!

yea

pre 9 godina

@a: Mozete li malo detaljnije da objasnite kako to neka zemlja "svojom voljom hoće" da udju u NATO? Postave svoje ljude, preuzmu finansijski sektor i sve sfere za formiranje javnog mnenja kao sto su mediji, NVO, "analiticare", oslabe, zabrane i zatvore sve ozbiljnije snage koje mogu da pruze otpor - i to onda "svojom voljom" kao nesto zele? Da li svi treba da budemo deca ili mentalno zaostali da se pecamo na takve providne price i smicalice?

NScentar

pre 9 godina

Jedino clanstvo Ukrajini u NATO, i to hitno, moze da spreci Rusku agresiju na tu jadnu zemlju. Putin samo vidi veliku Rusiju, kao Milosevic 90te decenije. NATO trupe na sve granice sa Rusiju, i odma mir. To je jedini jezik sto bi Putin razumeo.

Pantagruel

pre 9 godina

Јасно је шта ће бити: У украјини ће се изградити нови Берлински зид. Оно што тренутно држе и што буду успели да освоје побуњеници биће као некадашња Западна Немачка, а оно што буде остало под контролом владе из Кијева биће као Западна Немачка запоседнуто трупама НАТО-a. Затим ће се исти рецепт применити на Молдавију и Грузију и имаћемо нову "гвоздену завесу" која ће се протезати од Молдавије (границе са Придњестровљем) преко Бугарске, Румуније, Словачке, Пољске, Литваније, Летоније и Естоније, до оног дела Украјине који остане под контролом кијевске владе.

dragan

pre 9 godina

jesi krali svi predsednici i premijeri Ukraine bez sramote i suzdrzavanja,uostalom kao i ovde,ali ova je ubedljivo najvise zavukla ruke u dzepove gradjana tamo,a izgleda da joj ni to nije dosta.I posle svega ona se predstavlja u svetu kao neka zrtva rezima a ne klasican lopov koji je kaznjen po zakonu.Kamo srece da i kod nas kazne na taj nacin makar jednog politicara koji je funkciju zavrsio tako sto je obezbedio makar unuke

milan

pre 9 godina

u kakvoj su zabludi politicari u ukrajini uclanjenje u EU pa sad u NATO Boze svasta sta njima pada na pamet,a i pomalo ih razumem kada im dodju ovi zapadnjaci i pune glavu o nekoj podrsci,a ne shvataju da su obicna papirna maramica,nesto sto ce zapad da upotrebi iskoristi i da baci i ne shvataju da sutra ako Putin odluci moze da udje u kijev i niko nista nece moci da uradi ama bas niko,moze da dodje u kijev da pohapsi bandu i cao molim lepo,naravno to bi odvelo rusiju u totalnu izolaciju,nisu oni tolko glupi,rusija sada sa briksom postavlja temelje nove svetske dominacije sa pravom,najvece ekonomije najmnogoljudnije zemlje najvise resursa sve to bez potlacavanja i bombardovanja kako to zapad radio zadnjih 300 godina,tada ce sve da bude onako kako treba da bude,pa ce onda da vidi zapad kako je to kad ceo svet njima uvede sankcije...

tamoneki

pre 9 godina

Moze, ono sto ostane od Ukrajine, stvarno ste se izborili za demokratiju, dok vi lumpujete, decu saljete u grobove. Kod nas se kaze- seme vam se utrlo- bagro jedna, za radi kauboja - ubijate sopstveni narod .

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Zato sto Timosenkova i klika dovedena i placena sa zapada hoce Ukrajinu u NATO, zbog toga se vodi rat na istoku Ukrajine od onih koji nece Ukrajinu u NATO. Sve je, ustvari bila igra da se u ovom delu sveta stvori ratno stanje i da se NATO alijansa priblizi ruskim granicama. Ostalo je sve samo posledica te zelje.

a

pre 9 godina

Zašto rusofilima smeta, ako neka zemlja svojom voljom hoće u NATO? A razmislite i o tome, zašto niko neće sa rusijom, a želi sa zapadom. Rusija neka obezbedi bolje uslove, pa će svi hteti sa njima dobrovoljno. Do tad, kakav takav, ostaje zapad.

NScentar

pre 9 godina

@Mare,NS - ako jedino imas je da kritikujes moje padeze, onda nemas nista da kazes. Nije svako odrastao u ovu zemlju, kao sto nisam ja. Ali mislim da imam pravo da komentarisem, i da dam moje misljenje. Da, znam da je moja gramatika uzasna, ali imam svoje misljenje, i probamp da pisem naj bolje sto znam. Ali dobro, izgleda da se slazemo na sta sam napisao, da Putin zeli da napravi veliku Rusiju, kao sto je Sloba hteo da napravi veliku Srbiju - pre 20 plus godine. Ziv bio, Mare, sve naj bolje u ovu novu demokratsku drzavu Srbiju. Gde svako ima pravo da kaze sta misli, iako mu nije dobra gramatika.

dzon travolta

pre 9 godina

dzoni@
nije njima ispran mozak,tu nista nije ni bilo zato sto su neobrazovani.. bas onakvi kakvi treba da budu da bi se bolje manipulisalo sa njima.. problem je sto neobrazovani postaju vecina!

Braca

pre 9 godina

Armija u stanju raspada! Moral nula! Oruzja, onog savrsenog nema a i ne znaju da njime rukuju. Mariupol pred padom. Ukoliko u narednih nekoliko nedelja padne Odesa ode sve down the drain! Sa severa Bjelorusija, sa istoka Rusija a na jugu Novorusija. Malo teze da ce ih neko primiti u neku vojnu organizaciju a jos teze da ce u takvu zemlju uvesti svoju vojsku. Pisi propalo!

Milan-Indjija

pre 9 godina

Koliko ruskih botova, ne mogu verovati. Pa po ovakvim "pametnim" komentarima covek bi pomislio da smo mi visoko razvijena i pozicionirana zemlja. Kad ono mi...golo***ija iz Srbije, a kao pametujemo na chatu. Koga briga sta Vi mislite i sta hocete. Velike sile se pitaju za sve, a mi bolje nase probleme da resavamo i da mislimo kako da izbegnemo sasvim izvesni bankrot drzave.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Zato sto Timosenkova i klika dovedena i placena sa zapada hoce Ukrajinu u NATO, zbog toga se vodi rat na istoku Ukrajine od onih koji nece Ukrajinu u NATO. Sve je, ustvari bila igra da se u ovom delu sveta stvori ratno stanje i da se NATO alijansa priblizi ruskim granicama. Ostalo je sve samo posledica te zelje.

Djordje NS

pre 9 godina

@ Mare NS

A ko si pa ti da ocenjuješ nečije mišljenje? Otkad je nastala ova kriza u Ukrajini dali je prošla jedna vest na tu temu a da je ti nisi komentarisao? A nikad se nisam složio sa tvojim mišljenjem. Ali ni jednom... Pa, nikom ništa.
Uživaj u Srbiji i ti. Mada nisam siguran da si zbog toga najsrećniji jer mi se čini da bi više voleo da smo neka ruska gubernija. Zar ne?

brasa

pre 9 godina

ko je ovde lud predsednik vlade podnosi nesto skupstini koja je raspustena jel to ko njegova ostavka i jeste i nije pa ovi su gori od nas 300%

Bgd

pre 9 godina

Ja ne znam otkud se namnozilo ovoliko rusofila ovde. Ukrajina je bila deo Sovjetskog Saveza pa je razumljivo da se tamo kuva, ali kakve pa veze Srbija ima s tim?

NScentar

pre 9 godina

Jedino clanstvo Ukrajini u NATO, i to hitno, moze da spreci Rusku agresiju na tu jadnu zemlju. Putin samo vidi veliku Rusiju, kao Milosevic 90te decenije. NATO trupe na sve granice sa Rusiju, i odma mir. To je jedini jezik sto bi Putin razumeo.

a

pre 9 godina

Zašto rusofilima smeta, ako neka zemlja svojom voljom hoće u NATO? A razmislite i o tome, zašto niko neće sa rusijom, a želi sa zapadom. Rusija neka obezbedi bolje uslove, pa će svi hteti sa njima dobrovoljno. Do tad, kakav takav, ostaje zapad.

NScentar

pre 9 godina

@Mare,NS - ako jedino imas je da kritikujes moje padeze, onda nemas nista da kazes. Nije svako odrastao u ovu zemlju, kao sto nisam ja. Ali mislim da imam pravo da komentarisem, i da dam moje misljenje. Da, znam da je moja gramatika uzasna, ali imam svoje misljenje, i probamp da pisem naj bolje sto znam. Ali dobro, izgleda da se slazemo na sta sam napisao, da Putin zeli da napravi veliku Rusiju, kao sto je Sloba hteo da napravi veliku Srbiju - pre 20 plus godine. Ziv bio, Mare, sve naj bolje u ovu novu demokratsku drzavu Srbiju. Gde svako ima pravo da kaze sta misli, iako mu nije dobra gramatika.

Milan-Indjija

pre 9 godina

Koliko ruskih botova, ne mogu verovati. Pa po ovakvim "pametnim" komentarima covek bi pomislio da smo mi visoko razvijena i pozicionirana zemlja. Kad ono mi...golo***ija iz Srbije, a kao pametujemo na chatu. Koga briga sta Vi mislite i sta hocete. Velike sile se pitaju za sve, a mi bolje nase probleme da resavamo i da mislimo kako da izbegnemo sasvim izvesni bankrot drzave.

Djordje NS

pre 9 godina

@ Mare NS

A ko si pa ti da ocenjuješ nečije mišljenje? Otkad je nastala ova kriza u Ukrajini dali je prošla jedna vest na tu temu a da je ti nisi komentarisao? A nikad se nisam složio sa tvojim mišljenjem. Ali ni jednom... Pa, nikom ništa.
Uživaj u Srbiji i ti. Mada nisam siguran da si zbog toga najsrećniji jer mi se čini da bi više voleo da smo neka ruska gubernija. Zar ne?

Нишлија Мераклија

pre 9 godina

Можете у НАТО свакако, али само део од Дњепра до Л'вова. Руси НИКАДА неће дозволити да и педаљ земље источно од Дњепра уђе у НАТО, по цену светског рата, како вам то није јасно?! Овде се ради о најелементарнијој безбедности Русије и око тога нема никавих уступака.

despot

pre 9 godina

Sekund pre nego sto stavite potpis o pristupanju ostacete bez poslednjeg vojnika, a posle pristupite bez problema. Rusija nece ratovati sa clanicom Nato alijanse, ali zato ce se izivljavati nad njihovim simpatizerima nesumnjivo.

Mihajlo

pre 9 godina

Sta ovi trabunjaju ne ulazi se u NATO preko noci vec je proces dug!!!
Dok udjete u NATO svet ce zaboraviti sta je bilo u Ukrajini....ako bude postojala do tada...

Mrzim citat vesti koje nemaju veze sa vezom

sandsea

pre 9 godina

Ova zena priziva rat i krvoprolice. Puna mrznje ne mari ni za koga, samo da se osveti, pa nek svetski rat bude. Bolesnik huskac u predratnim uslovima, medju usijanim glavama koje ne znaju sta je rat zapravo, je jako opasna individua. Dovoljno je da pocne i nema nazad, kasno je kad shvatis da nije igra. Mislim da u ovom trenutku ni zapadu ne bi odgovarala ta obaveza, a svakako bi Ukrajina najgore prosla. Ona ne vidi dalje od svog (po)nosa i smatra se oslobodiocem, herojem i vodjom, a zapravo je iskompleksirana i isfrustrirana do tacke da je mentalni bolesnik. Nadam se da ce ukrajinski lideri to shvatiti pre nego kasnije.

Ако ме објаве , објаве!!!

pre 9 godina

Kasno Marko na Kosovo stiže. Trebalo je da se seti toga pre nego što su ruski fašisti pustili korenje...
(Vojvodina, 30. avgust 2014 16:50)
Не лупетај!!!! Не постоје Српске Усташе!!!!

Mare,NS

pre 9 godina

U pravu je Julija! Zasto i mi ne napravimo referendum i sami odlucimo,da smo od tog trenutka deo EU!
Ne bi vise bilo ucena i smarajucih obaveza, tipa ocekujemo od vas aktivnu solidarnost (Bog me ubio, ako iko moze da kaze, sta im je to u stvari)!

Ne ide to tako,gasna princezo. Prvo morati proci makar 15-20 godina, svakodnevnog ispiranja mozga i uslovljavanja, zatim rasprodati budzasta sve prirodne resurse, za koje su zainteresovane kompanije sa zapada. U tom slucaju, vama jadnim ukrajinskim oligarsima iz "narandzaste revolucije", ne bi ostalo nista vise za ukrasti. Da li si sigurna da i dalje zelis u EU?
Ne verujem!

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Koliko ja razumem, UKR je bila pred bankrotom pa je Janukovich pitao EU i Rusiju koliko ko daje para za spas. EU mu je obecala neke potpise, neke perspektive i slicno ali vrlo malo para (do sad nesto 400 miliona?) a Rusi 14 milijardi kesa i uobicajene beneficije.

Zapadu se viсe isplatilo da pokrene nemire nego da daje kes i tako su i uradili. Smakli Janukovicha, potpisali tamo nesto, a para i dalje nema! U cemu se sad sastoji ugrozenost UKR od strane RF? Presli na evropsku stranu, ona im ne daje pare, zasto je za to kriva Rusija? Usput su poceli da terorisu deo stanovnistva i ono se pobunilo.

Sta ce sada da se desi? Ukrajina ima nekakve obaveze od ranije i ako otvoreno krene u NATO sumnjam da su potpisnici tadasnjih ugovora obavezni da se ponasaju pristojno. Tu prvenstveno mislim na Rusiju. Putin sada moze mirno da kaze "Vec na Majdanu su krenuli ka NATO, nista vise ne garantujemo i uradicemo ono sto treba." Ovo do sada je bila opustena "setnja po parku", ali sada dolazi veliko nevreme. Ne moze sebi jedna Rusija da dozvoli da o njenoj sudbini odlucuje izvesna Timosenkova.

Beograđanin

pre 9 godina

Može ona da želi šta god hoće, čisto sumnjam da će Ukrajinci hteti u NATO, tj većina. Do 26. oktobra već očekujem da proruske snage oslobode većinu teritorija koje su zacrtali, ne baš celu Novorusiju, ali Donjecku i Lugansku narodnu republiku svakako. Možda se čak i priključe Rusiji do tad :)

Zox

pre 9 godina

Zasto se direktno ne proglase 52-om americkom drzavom i rese sve probleme? Uvedu dolar i uclane se (Ukrajinci to rade potpisima ili referendumom a drugi provrednim i politickim reformama!) i EU i tako uvuku i Amere u EU da i oni batale dolar ili da EU predje na dolar i svi sretni i zadovoljni. Jos da dodaju koju islamsku drzavu (ne mora samo Turska, ima ih sa naftom jos) i eto nam asvima srece i veselja! Rusi neka presele na Aljasku, napokon da disemo ko ljudi, pa da uzivamo sa mirnim Ukrajincima i Amerima u komsiluku.

Saša

pre 9 godina

U Ukrajini je raspušten Parlament i krenula je kampanja. Zbog rata u Donjecku i Lugansku je podrška ulasku u NATO izuzetno visoka (preko 80%) i partije će se trkati u, glasnosti, podršci ulaksu u NATO.
Sem Timošenkove podršku referendumu dali su i partija Porošenka Solidarnost, Klička UDAR, Svoboda, Lijaškov Radikalni savez Ukrajine, Jarošev Desni Sektor i Gricenkova JAKA UKRAJINA.
Protiv su samo komunisti, a čak i Partija Regiona, koja je doduše jako oslabila, se još nije odredila.
Dakle, ovo je samo trka za poenima, a vreme će pokazati koliko će vremena biti potrebno da Ukrajina uđe u NATO. Poljska, Litvanija, Estonija, Letonija, Češka i Slovačka traže da se Ukrajina primi brže nego što je uobičajeno. Vreme će pokazati koliko je to realno.

Dejan

pre 9 godina

Ne znam da li ce Ukrajina moci u NATO bez Krima a po svemu sudeci i bez Donjecke i Luganske oblasti jer tamo je vec odrzan referendum stanovnistva koji se mora postovati.
Cela Ukrajina ce biti u NATO paktu onda kada vojno bude pobedjena Rusija ali koliko vidim nikome tako nesto ne pada na pamet. Nije Rusija mala, siromasna, sankcijama izmrcvarena Srbija pa da na nju navale najvece zemlje Zapada.

nenad

pre 9 godina

Tako smo i mi hteli u savez sa Rusijom i Belorusijom pa nas NATO bombardovao. Rusija je ocigledno na sve spremna da odbrani svoje geostrateske i geopoliticke ciljeve da nikakva odluka je u tome nemoze zaustaviti. Ovi iz NATO-a to znaju i zato guraju Ukrajince u rat, jeр tako opipavaju puls Rusije do koje granice je spremna da popusti i na osnovu toga prave nove planove. Krajni njihov cilj je osvajanje рuskog prirodnog bogastva za koje je vec Olbrajtova izjavila da je "nepravedno" da ono pripadne samo Rusima.

milan

pre 9 godina

u kakvoj su zabludi politicari u ukrajini uclanjenje u EU pa sad u NATO Boze svasta sta njima pada na pamet,a i pomalo ih razumem kada im dodju ovi zapadnjaci i pune glavu o nekoj podrsci,a ne shvataju da su obicna papirna maramica,nesto sto ce zapad da upotrebi iskoristi i da baci i ne shvataju da sutra ako Putin odluci moze da udje u kijev i niko nista nece moci da uradi ama bas niko,moze da dodje u kijev da pohapsi bandu i cao molim lepo,naravno to bi odvelo rusiju u totalnu izolaciju,nisu oni tolko glupi,rusija sada sa briksom postavlja temelje nove svetske dominacije sa pravom,najvece ekonomije najmnogoljudnije zemlje najvise resursa sve to bez potlacavanja i bombardovanja kako to zapad radio zadnjih 300 godina,tada ce sve da bude onako kako treba da bude,pa ce onda da vidi zapad kako je to kad ceo svet njima uvede sankcije...

lula

pre 9 godina

fotografija je dosta stara, farsa sa invalidskim kolicima je prevazidjena. u medjuvremenu timosenko nasminkana, obucena po poslednjoj modi,na veoma visokim stiklama sparta okolo, jacenjuk je istupio iz njene partije, porosenko "avanzovao". ova nemoralna zena samo potpaljuje, jer joj je prisustvo u medijima najvaznije. posto nije uspela da puca na putina, kako je javno govorila, sada se "bori" za nato ne bi li joj oni ispunili zelju. sudbina njenog naroda je na poslednjem mestu .

neverovatno

pre 9 godina

ovi sami sebi stavljaju omcu oko vrata..Na stranu ko je tu u pravu ili nije i dal neko voli ove ili one, jedno je jasno, Rusija nikad nece dozvoliti da im na 500 km od Moskve marsira Nato pakt..a kad Rus nesto naumi i odluci, najbolje je da se svi spakujemo i bezimo jer ne nece da valja..ne treba ljutiti velike sile, videli ste sta je bilo posle teroristickog napada na kule bliznakinje, Amerika je pokazala pravo lice i pravu snagu, e verujte mi, isto tako su i ovi "ludi".. a ukrajinski narod ce biti tu zrva, nece ruski , nece ameriscki, nece nemacki, ukrajinski ce stradati i zato kazem, ne stavljajte sebi omcu na glavu..

Mare,NS

pre 9 godina

@(NScentar, 30. avgust 2014 16:56)

Iskreno se nadam da se deo u potpisu, ne odnosi na jedan grad, sa severa Srbije.U njemu se retko "gadja sa padezi"!
I,ako bi samo malo mogao da pojasnis, sta je to radio Milosevic "90te" decenije, jer ne verujem da je iko, ikad, cuo za takvu "deceniju"!!!

Milan

pre 9 godina

-Halo, osiguranje?
-Da izvolite.
-Želeo bih da osiguram kuću od požara, upravo mi bukti vatra u prizemlju i penje se polako. Ja sam na tavanu, požurite ako može da potpišem polisu pre nego što sve izgori.

Zemunac4

pre 9 godina

Oce ona ali nece pola ukrajine. Pored toga, uclanjenje u nato nije moguce drzavama koje nemaju resen granicni status a pogotovu ne onoj koja je u gradjanskom ratu.

Mare,NS

pre 9 godina

@(NScentar, 30. avgust 2014 18:04)

Apsolutno podrzavam pravo,da svako iznese svoje misljenje,jer smo se svi i borili za to.Svacije misljenje,cenim i postujem,i kao i ti zelim da ga zastupam,snagom argumenata.
Medjutim demokratija ume da bude,malo cudna!Ako je tvoje misljenje u velikom neskladu sa onim,koje zastupa ogromna vecina,makar bi trebalo da ga preispitas,bez obaveze da ga promenis!
Sve najbolje i uzivaj u Srbiji!

Ако ме објаве, објаве!!!

pre 9 godina

Активирали и њу !!! Наодмарала се у својој вили на Јалти на Криму, и сад креће по плану каубоја...

racerx

pre 9 godina

vec koliko sutra ce da se javi neko iz NATO da ovim dementnim Ukrajincima ponovi da ne mogu da udju u NATO ako imaju sukob ja svojoj teritoriji i to sa Rusijom. Da NATO sme da se umesa, da li iko normalan veruje da bi oni oklevali zato sto im Ukrajina nije clanica? pa to ih nije sprecavalo poslednjih 25 godina, koliko se secam.

crtani

pre 9 godina

Samo se ti nadaj, ipak se pita vecina gradjana Ukrajine,a oni hoce zimus da se greju...necete vi u Nato dok se ne razresi situacija, nece Ameri vruc krompir...

Siniša

pre 9 godina

Hahahahahahaaaa!! Kako tako moze da izadje i da lupeta!?
Znas li ti da zemlja koja hoce da postane clanica NATO, ne sme da ima unutrasnje sukobe, mora da ima resena granicna pitanja i da se zna gde su joj granice, da ostale zemlje clanice budu saglasne pristupanju nove clanice, da se gradjani izjasne i pristanu na ulazak u NATO, da kupi kompletno naoruzanje za svoje potrebe od alijanse itd.?
Koji uslov od navedenih Ukrajina ispunjava?
Julijice, tvoje zvonce je davno odzvonilo..

Pantagruel

pre 9 godina

Јасно је шта ће бити: У украјини ће се изградити нови Берлински зид. Оно што тренутно држе и што буду успели да освоје побуњеници биће као некадашња Западна Немачка, а оно што буде остало под контролом владе из Кијева биће као Западна Немачка запоседнуто трупама НАТО-a. Затим ће се исти рецепт применити на Молдавију и Грузију и имаћемо нову "гвоздену завесу" која ће се протезати од Молдавије (границе са Придњестровљем) преко Бугарске, Румуније, Словачке, Пољске, Литваније, Летоније и Естоније, до оног дела Украјине који остане под контролом кијевске владе.

Mare,NS

pre 9 godina

@(Djordje NS, 30. avgust 2014 19:44)

Da su ruske "pametne bombe" ubile malu Milicu Rakic,zatim sesnaest "do zuba naoruzanih" radnika RTS, ubile putnike voza u Grdelickoj klisuri, nacinile masakr u Varvarinu, Nisu da ne nabrajam ostalo, video bi ti sta ja mislim o takvim zlikovcima!
Usput da te pitam: ko ono srusi sva tri mosta u nasem gradu, stotinama kilometara od Kosova?
Nije ni cudo sto se ne slazemo i hvala Bogu, sto se nikad necemo ni slagati!
Kao sto vidis, postujem svako misljenje, ali trazim da bude argumentovano!
Ruska gubernija? Mora da se salis, pa bi bilo neozbiljno odgovarati na tako nesto!

dzoni

pre 9 godina

Svako od nas zna koliko daleko ide zapadna progaganda..al i ovo sam se i ja neprijatno iznenadio..citam danas neki artikal u britanskim novinama na netu i u njemu o stranim borcima medju pobunjenicima u istocnoj ukrajini (iliti novorusiji) i naravno veliki deo o Srbima ..balkanskim "koljacima" ..al ajd tekst me nije iznenadio jer navikao sam na zapadnu propagandu ali ono sto me neprijatno iznedio je komentar sa najvise "pluseva" a on je glasio prevedeno na nas jezik "nije ni cudo jer Srbi su bili na strani nacista u drugom svetskom ratu i prvi su im se pridruzili" ..i sta onda reci i pricati ljudima kojima je toliko mozak ispran.

dragan

pre 9 godina

jesi krali svi predsednici i premijeri Ukraine bez sramote i suzdrzavanja,uostalom kao i ovde,ali ova je ubedljivo najvise zavukla ruke u dzepove gradjana tamo,a izgleda da joj ni to nije dosta.I posle svega ona se predstavlja u svetu kao neka zrtva rezima a ne klasican lopov koji je kaznjen po zakonu.Kamo srece da i kod nas kazne na taj nacin makar jednog politicara koji je funkciju zavrsio tako sto je obezbedio makar unuke

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Zato sto Timosenkova i klika dovedena i placena sa zapada hoce Ukrajinu u NATO, zbog toga se vodi rat na istoku Ukrajine od onih koji nece Ukrajinu u NATO. Sve je, ustvari bila igra da se u ovom delu sveta stvori ratno stanje i da se NATO alijansa priblizi ruskim granicama. Ostalo je sve samo posledica te zelje.

yea

pre 9 godina

@a: Mozete li malo detaljnije da objasnite kako to neka zemlja "svojom voljom hoće" da udju u NATO? Postave svoje ljude, preuzmu finansijski sektor i sve sfere za formiranje javnog mnenja kao sto su mediji, NVO, "analiticare", oslabe, zabrane i zatvore sve ozbiljnije snage koje mogu da pruze otpor - i to onda "svojom voljom" kao nesto zele? Da li svi treba da budemo deca ili mentalno zaostali da se pecamo na takve providne price i smicalice?

tamoneki

pre 9 godina

Moze, ono sto ostane od Ukrajine, stvarno ste se izborili za demokratiju, dok vi lumpujete, decu saljete u grobove. Kod nas se kaze- seme vam se utrlo- bagro jedna, za radi kauboja - ubijate sopstveni narod .

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Zato sto Timosenkova i klika dovedena i placena sa zapada hoce Ukrajinu u NATO, zbog toga se vodi rat na istoku Ukrajine od onih koji nece Ukrajinu u NATO. Sve je, ustvari bila igra da se u ovom delu sveta stvori ratno stanje i da se NATO alijansa priblizi ruskim granicama. Ostalo je sve samo posledica te zelje.

dzon travolta

pre 9 godina

dzoni@
nije njima ispran mozak,tu nista nije ni bilo zato sto su neobrazovani.. bas onakvi kakvi treba da budu da bi se bolje manipulisalo sa njima.. problem je sto neobrazovani postaju vecina!

Braca

pre 9 godina

Armija u stanju raspada! Moral nula! Oruzja, onog savrsenog nema a i ne znaju da njime rukuju. Mariupol pred padom. Ukoliko u narednih nekoliko nedelja padne Odesa ode sve down the drain! Sa severa Bjelorusija, sa istoka Rusija a na jugu Novorusija. Malo teze da ce ih neko primiti u neku vojnu organizaciju a jos teze da ce u takvu zemlju uvesti svoju vojsku. Pisi propalo!

brasa

pre 9 godina

ko je ovde lud predsednik vlade podnosi nesto skupstini koja je raspustena jel to ko njegova ostavka i jeste i nije pa ovi su gori od nas 300%

Bgd

pre 9 godina

Ja ne znam otkud se namnozilo ovoliko rusofila ovde. Ukrajina je bila deo Sovjetskog Saveza pa je razumljivo da se tamo kuva, ali kakve pa veze Srbija ima s tim?