Četvrtak, 28.08.2014.

19:17

Merkel: Balkan brzo u EU, ali...

Nemačka kancelarka Angela Merkel navela je da želi da proces širenja EU na Zapadni Balkan teče brzo, ali da to zavisi od samih zemalja.

Izvor: B92

Merkel: Balkan brzo u EU, ali... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

Covek

pre 9 godina

U izjavama Merkelove mozemo videti koliko vredi premijer jedne male zemlje. Mi i dalje zamisljamo sebe kao nebeskom silom, i zelimo glavom kroz zid. Jedino pametnom i mudrom politikom cemo sacuvati ovo sto nam je od zemlje ostalo. Puna podrska Vucicu, verujem da zna put za oporavak Srbije.

niccoleta

pre 9 godina

Evropska Komisija i članice EU u želji da pomognu zemljama Zapadnog Balkana u napretku ka integracijama, pokrenuli su proces od niz konferencija u naredne četiri godine.
EU je pokazala,između ostalog , da ceni napore naše vlade I da su vidljivi pomaci.Smatram da su nam dali vetar u leđa i uverena sam da jedino ovakvi podsticaji mogu pomoći u ubrzanju reformi!

Maggy

pre 9 godina

Svim zemljama Zapadnog Balkana treba da bude imperativ da zajednički uz regionalnu ekonomsku saradnju brzo podižu nivo životnog standarda i približavaju se nivou potrebnom za uspešno priključenje EU!

Marina

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću- on je izjave gđe Merkel na konferenciji shvatio kao potvrdu svoje politike koja se može svesti na :
1. ne-državnosti Kosova koji je po Vučiću još uvijek "pokrajina Kosovo i Metohija" (iako je pristao da ne više takozvani premijer države Kosovo sjedi za stolom i ravnopravno sudjeluje u razgovorima, bez fus note i bez zvjezdice,)
2. ne-promjeni politike prema Rusiji (koja podrazumijeva specifičnost odnosa Srbije i Rusije koja ne ide na ruku EU)

3. da- članstvu u EU (iako ne provodi briselski sporazum s Kosovom,ne podupire EU sankcije Rusiji, sjedi na dvije stolice po pitanju Ukrajine)

Premijer Vučić kaže da nije lako s Merkelovom zastupati interese naroda koji ga je izabrao. Pa kako može biti lako s ovakvim muljanjima ? Nije Frau Merkel veslo sisala...Dobro će se još namučiti premijer da uvjeri sve ostale da Srbija slijedi opće ideje EU...

Митровић Г.

pre 9 godina

Добра економска сарадња са земљама ЕУ и земљама региона су од стратешки важног значаја за нас и сваки корак ка већем продубљивању и учвршћивању сарадње и веза са тим земљама је веома значајно.

Lenka-Kucevo

pre 9 godina

Verujem da cemo dobiti u buducnosti i vecu podrsku Nemacke u procesu reformi i boljem i predanijem radu u procesu integracija. To svakako moze i mora brze da se radi, ali najbitnije je da se promenilo stanje u odnosu na period prethodnih Vlada.

mlekadzija

pre 9 godina

Ovaj skup je bio prilika da najomrazenija ucitaljica u skoli podeli packe losim djacima. I podseti ih da ce iduci put dobiti cvrge ako ne urade domace zadatke...

Obično-neobičan

pre 9 godina

Što se tiče pojedinih koji kritikuju ovakve poteze, ne vidim šta je loše u nemačkim investicijama, itekako su nam potrebne. Kao vodeća ekonomija EU, može nam itekako pomoći.

Srki munze

pre 9 godina

Ma pazi sad kao brzo...... Kad je pocela frka sa Rusima!!! Rusi nama nude sad šansu za posao i eto pazi EU nam "kao" otvara vrata da brzo udjemo hahhhaahahah ma F . . K YOU, bre!!!

dr. Branko Von Beca

pre 9 godina

Gledaju kartu i milanović kaže:
- Hrvatska do Zemuna , ili ...
A Vučić:
- Ako se Angela slaže, i do Mladenovca ako treba...

Stoun

pre 9 godina

Ova konfrencija je jedna lagana"cajanka" kojih ce biti u nedogled jer je veliki znak pitanja da li ce prosirivati EU koja se raspada po svim savovima

Posle 2 god vlasti SNS-SPS koja je veoma hvaljena od EU nezaposlenost je veca i ako se to skriva, investicija nema, Etihad je prevara.
OK je biti u dobrim odnosima sa svima, ali od toga se ne kupuje hrana vec marketing.

Dakle, nema smisla da se botovi toliko lome i prepisuju testove.
U vezi sa tim htela bih da kazem da sam od Bebe ocekivala asertivnije delovanje, ovo botovanje i spinovanje sa nevaznim vestima koje se smenjuju na svim informativnim portalima je za predskolsko.

Swedenonline

pre 9 godina

"Dirljivo je kada se vidi da svi zajedno sede za jednim stolom, da se ne svađaju, već razgovaraju konstruktivno o zajedničkoj budućnosti".


Kako je naivna, mufljuzi se okupili zarad besplatnog rucka!!!

Toni/St/

pre 9 godina

a vi uopce ne primjecujete da nista necete uspit rijesit bez Bih ...u prijevodu to znaci tej kad prib atite jedinstvenu BIH tek onda mozete racunati na EU ...a ako i dalje budete podrzavali nekog kao DODIKA koji tezi ka separatistickim idejama tj.odcijepljenju Od BIH necete dobro proci....u prijevodu otrijeznite Srbe u BIH da je to njihova domovina osto tako kao sta smo mi otrijeznili Hrvate u BIH da je to njihova drzava sasvim jasno drugacije ne moze i to je to !!!pozdra. iz Regije Dalmacije koja je u sastavu RH sta je tu je zivot se mora :)

Srbin sa dna kace

pre 9 godina

Ja necu u EU, i cinim sve da moja zemlja ne postane clanica tog s**nja...Kome je do Evrope neka predje u bratsku im Hrvatsku, pa nek se evropeisu... Putuj, Evropo

evroskeptik

pre 9 godina

Kao tekst iz Citanke! Zivelo bratstvo i jedinstvo! Prvo su nam pomogli da svi zaratujemo, a sad nam pokazuju put buduce saradnje i ljubavi!
Regionu, jadan li si!
Sa Jugoslavijon smo svi vec bili u toj Evropi! A sada gledamo u politicare koji su nas pre dvadeset pet godina, uz pomoc iste Evrope, od nje i udaljili, i nadamo se da i sa tog puta ne skrenu, kao sa Titovog u koji su se kleli i kom su pesme pevali!
Regionu, jadan li si!

Стеван

pre 9 godina

Невероватно је колико су ботови провидни. Погледајте плусеве и минусе. Хаха. Да ли је могуће да се они плаћају из буџета?

mimi

pre 9 godina

ljudi moji, i ja kazem da je koristan sastanak i vucic je dobar politicar. da li se slazem s njim, nije bitno. dobar politicar je onaj koji zna kako da ostane na vlasti, a on ocigledno zna. da li ce uraditi nesto od ove zemlje, ne znam. korupcija je ovde jako zagrizla sve sfere i tesko da je iko moze iskoreniti. a niko se nije ni trudio. ali, recimo cak i da se on malo trudi. ipak, ovoliko botova zaista nikada do sada nisam videla. da li ste svesni da vi zapravo onemogucavate normalnu diskusiju? ovakve komentare ne dobija ni severnokorejski vodja. da li ste svesni da uopste ne pomazete vucicu? ako ga interesuje sta narod misli, dovoljno je pametan da zakljuci da ovakvi komentari zaista nemaju nikakvog smisla. nula kriticnosti, samo pohvale bez ikakvih preciznih i detaljnih objasnjenja.
imena su vam originalna, to moram priznati. niko vas ne bi povezao po imenima, ali poboljsajte sadrzaj poruka.
identifikovala sam sledece BOTOVE:
dobar pravac, sasa, sasa, rajka, smokvica, marcipan, barkly, inzaghi, sanja, maliperica, FićKO, @pegica@, davor, button, biljana, nikica, kox, bobina21, vukashin, gugl, Magdalena Mitrovic KG, elizabeta.
nemam vise snage, nek neko nastavi
srdacan pozdrav svim botovima.

pitajte botovi gazdu

pre 9 godina

Botovi pitajte gazdu kako ce firma Truck-Lite da zaposli 1500 radnika u Cupriji kad u Nemackoj ima citavih 300 radnika, kao cerka kompanija americke firme. Bave se nekom tehnologijom i plastikom. Veze mnogo sa automobilskom industrijom nemaju.
Al gazda kad laze, on to radi bez mere i granice.

slavoljub

pre 9 godina

Balkan cim prije u EU, da ih Rusi ne pristignu.
Odjednom tako velika ljubav na prvi pogled. Dirljivo. Idu mi suze na oci.
Moze, ali Kosovo ostaje u Srbiji.
Nemoj slucajno neko da pomisli da EU zajednicom vladaju licemeri.
U pitanju je cista ljubav, bez ikakvih interesa.

vaskez

pre 9 godina

Da, da, ona a pogotovo SAD, Holandija i Siptari zele brz i posten ulazak Srbije u EU. Prosto se ne zna ko se vise od njih raduje tome. Ali kao i do sada, treba da uradimo par poslica pa cemo "onda".

mijat

pre 9 godina

Od svih zemalja u regionu koji teze ka EU,Srbija ima najvecu perspektivu i najodgovorniju vladu.
(inzaghi, 28. avgust 2014 22:33)

nesrecni,nesrecni botu...:)

StrelacM

pre 9 godina

Skup u Berlinu Merkelova obeležila saradnjom i razvijanjem regionalnih odnosa,ujedinila zemlje balkana u ekonomsku celinu pripremajući ih za EU.U ovaj skup ne treba mešati odnose sa Rusijom,jer je geografski gledano region za sebe,ali saradnja će morati da se ostvari.Nema izolovanosti,jer se narod kreće i protok robe mora cirkulisati,saradnja neminovna.

Александар Џунић

pre 9 godina

@ Put ka statusu je put ka uredjenoj drzavi. (Sanja, 28. avgust 2014 23:00)
Како твоје име лепо иде уз ову констатацију, само да би била уређена, не може да дугује 60 милијарди евра, где се сваке године задужује за по милијарду ради намиривања камата, док њени тајкуни и даље финансирају носиоце политичких "промена" на том рингишпилу подлаца и неморалних (аутоматских) мењача политичких мишљења.

put

pre 9 godina

Srbija od formiranja nove vlade vodi odgovornu i otvorenu politiku u
regionu, posvećena pre svega budućnosti i napredovavanju u saradnji na svim
poljima u ovom delu Balkana. Nadam se da će i drugi krenuti tim putem.

Antiredikul

pre 9 godina

Hrvat i Srbin prezentiraju Njemici kartu a njezin djeda se u zelenom djipu voza po balkanu. He he. Poznaje ona bolje podrucje od ova dva djecaka.

tanasy

pre 9 godina

i ukrajina i konferencija, slatske reci i obecanja danasnje berlinske konferencije su u sluzbi napora zapadnog sveta da za navek eleminide rusiju sa balkana. to je politika koja je zacrtana jos na berlinskoj konferenciji 1875 godine, kada su tadasnje velike sile delile otomansku imperiju.

drug-iz-klupe

pre 9 godina

@Buca,
Do juce su bili albanski terotisti, a danas su kosovski lideri. Ako zelite da saznate politiku vlade u bliskoj buducnosti, samo obratite paznju na recnik bot komentatora. Konkretno, bot Buca nam je nagovestio priznanje KiM-e kao nezavisne drzave. Tako to ide kad komunisti krenu da se krste, a radikali postanu evropejci!

gugl

pre 9 godina

Iako je Srbija kaskala na putu ka EU u prethodnoj deceniji, te izostala iz evropske porodice, mislim da sada punom brzinom ide ka svom cilju i da će ići sve brže i brže!

Stteffann

pre 9 godina

Zan-Klod Junker, skoro izabrani predsednik Komisije, rekao je da nece bito prosirenja EU u narednih 5 god. Znaci najranije 2020, ako ne i posle toga.

maliperica

pre 9 godina

(figenwald, 28. avgust 2014 20:53)
Veruj mi, građani Srbije bi bili prezadovoljni standardom zemalja EU i zato reforme nemaju alternativu.

marcipan

pre 9 godina

(Bojan, 28. avgust 2014 21:00)
Nema tu nikakve frke. EU je realnost kojoj teže sve zemlje Balkana. Ulazak Srbije u EU znači i standarde EU u Srbiji.

Davor

pre 9 godina

(aco faco?, 28. avgust 2014 21:29)
Briselski sporazum je regulisao mnoge stvari između Beograda i Prištine. Uglavnom su to stvari koje se trenutno nikako ne mogu promeniti ali će zasigurno olakšati život građanima srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji. Što se tiče konkretnog slučaja, tu se radi o pojedincima, kriminalcima sa kojima će se obračunati policija.

Vica

pre 9 godina

(hm?, 28. avgust 2014 21:21)
Nije Cerska bitka. Ovo je bitka koja je još važnija, bitka u kome se mora pobediti jer se radi o budućnosti Srbije i svih njenih građana.

Sanjarka

pre 9 godina

Rekoh ja sinoć, sjajna žena. Podsetila je Srbe na I i II svetski rat i da ne treba da očekuju baš ništa, obzirom da Nemačka na Balkanu ima proverene saveznike. Ili je možda želela da podseti na svoju (nemačku) moć kako je lako poigravati se sa balkanskim narodima i da (kao i njeni prethodnici), radi šta joj se ćefne - da pomogne u rasturanju, a posle da izigrava majku Terezu.
No, bum videli dokle će to da ide.
Ja mnogo volim Nemce i Amerikance a vi?

miki

pre 9 godina

Nemačka kancelarka je objasnila da je konferencija o zapadnom Balkanu nastala na razmišljanjima nemačke vlade kako na odgovarajući način obeleži stotu godišnjicu početka Prvog svetskog rata, ali i godišnjica početka Drugog svetskog rata i završetka Hladnog rata.

Ovo je najveca sprdnja na Srpski racun. Delegacija Srbije se sastala sa naslednicima Hitlerove i politike 2 Njemackog Rajha koji je kostao preko 4 miliona Srpskih zivota. Ta politika je ista samo ima drugaciju formu. Izgleda mi nemamo nikakvo postovanje i dostojanstvo kada odlazimo na pregovore sa onima koji su okupirali Srpske zemlje, prognale Srbe. Sprdachina....

Nikica

pre 9 godina

(wild duck, 28. avgust 2014 21:37)
Vučić je iskoristio šansu da Angeli Merkel pokaže koliko je Srbija zainteresovana za ekonomski oporavak države. A tupavi komentari pojedinih aktivista DS-a su odraz njihove nekulture i nedostatka logičkog promišljanja.

FićKO

pre 9 godina

Nemačka kancelarka je u premijeru Vučiću prepoznala stožera mira na Balkanu, kao i čoveka koji ulaže sve svoje umeće, snagu, energiju, znanje, entuzijazam, poštenje kako bi Srbija što pre postala članica EU, a isto tako ostala i dalje prijatelj sa zemljama istoka i zapada, Rusijom i Amerikom.
Poseta Nemačkoj i učvršćivanje odnosa i saradnje od velikog je obostranog interesa, jer je Nemačka najjača članica EU, uložiće svoj kapital u Srbiju, uposliti veliki broj naših građana, a zauzvrat dobiti stručne stručnu, vrednu, poštenu radnu snagu.

kox

pre 9 godina

(Casovi ljubavi, 28. avgust 2014 20:18)
Džabe ironičan komentar. Vučić je ozbiljno krenuo u reforme društvenog sistema. Ako misliš da je tvoj komentar smešan, onda si se grdno prešao.

FićKO

pre 9 godina

Nemačka kancelarka je u premijeru Vučiću prepoznala stožera mira na Balkanu, kao i čoveka koji ulaže sve svoje umeće, snagu, energiju, znanje, entuzijazam, poštenje kako bi Srbija što pre postala članica EU, a isto tako ostala i dalje prijatelj sa zemljama istoka i zapada, Rusijom i Amerikom.
Poseta Nemačkoj i učvršćivanje odnosa i saradnje od velikog je obostranog interesa, jer je Nemačka najjača članica EU, uložiće svoj kapital u Srbiju, uposliti veliki broj naših građana, a za uzvrat dobiti stručne stručnu, vrednu, poštenu radnu snagu.

@pegica@

pre 9 godina

Kako to lepo izgleda kada sede svi za jednim stolom i govore o svojim problemima.Pronalaze resenja sta je i kako je najbolje resiti a sve u interesu dobrosusetstva i stabilnosti u regionu.

kikindjanin

pre 9 godina

(nešo_cg, 28. avgust 2014 20:04)
Nešo, hamer ili ne, Vučić je iskoristio priliku da upozna Merkelovu sa infrastrukturnim projektima za šta traži podršku Nemačke.

Magdalena Mitrovic KG

pre 9 godina

Budimo realni, Srbija je jedina od zemalja u regionu, od onih koje vec nisu u EU, koja krupnim koracima ispunjava stroge uslove i standarde Evropske unije i bilo bi za ocekivati da ona i prava postane clan.

aco faco?

pre 9 godina

Vucko jel si ti rekao angeli za ove incidente sto prave njeni ljubimci sa juga? Ako jesi, kada ce da osudi teroristicke akcije koje sprovode protiv nase drzave?

Barkly

pre 9 godina

Sada je svima jasno da razjedinjeni nemožemo nigde stići i više se niko ne protivi ekonomskoj saradnji zemalja regiona!Srbija će očito predvoditi ekonomski razvoj regiona!

Man

pre 9 godina

Naravno da zavisi od nas,ne kaze se dzaba "Samo sloga Srbina spasava". Moramo biti slozni, samo ce nas to izvuci. Ovaj sastanak je dobra podloga za napredak.

Smokvica

pre 9 godina

Zajednički infrastrukturni projekti su najbolji način da se sve zemlje Zapadnog Balkana zajedno razvijaju i kroz ekonomski razvoj zajedno približavaju članstvu u EU!

Buca

pre 9 godina

Vučić i srpska vlada su uložili mnogo napora kako bi se region stabilizovao, uključujući i mnogo strpljenja u pregovorima sa kosovskim liderima!Najvažnije je da sada građani osete boljitak, kroz rast standarda i smanjenje nezaposlenosti!

Pravdoljub Istinovic

pre 9 godina

A sad me zanima sta ce Vucic reci kada EU ce sigurno ucenivati Srbiju, tako je nedavno bio rekao Vucic, ja sam siguran da su sad u Berlinu vec rekli kakvu politiku Srbija mora da vodi kada je rec o odnosima Srbije i Rusije, i svega ovoga sta se trenutno desava u Ukrajini. Srbija mora da bude neutralna, mi netrebamo biti u EU ali trebamo da imamo dobre odnose sa Rusijom. A drugo mi smo nedavno postali samostalna drzava od kada vise nepostoji vise SCG. Jel prijateljstvo nije kada vas neko stalno ucenjuje , tako da nasa politika treba da bude ne u EU i NATO koji nas je bio bombardovao 1999 jel kada bi smo postali clanovi te organizacije e onda bi ponovo ubili sve nase zrtve koje je NATO ubijo svojim humanim bombama 1999.

dzoni

pre 9 godina

SAmo slep ne vidi da Berlin trazi ocajnicki neku podrsku protiv Rusije..90% sveta ne sljivi Berlin i Vasington i njihove sankcije Rusiji.
Srbija ce izgleda na gubitnicku stranu ex nacista...traba nam izgleda neki novi 27 . mart.

Bački Buda

pre 9 godina

Karakterističan politički stav.
Nikad se ne izjasne u potpunosti ,odnosno daju mogućnost svima da shvate na svoj način ono što je rečeno.

west-arch

pre 9 godina

A1 format mapa i fini koltel, nikako ne idu zajedno- kada bi mi jurili nase klijente sa tim, ne bi 'leba imali. Izgleda previse primitivno! (Cisto strucno misljenje- politika me odavno ne zanima)

Slavka

pre 9 godina

Citam komentare i pitam se u kakvoj to drzavi zivim? Danas i juce se razgovarolo o ozbiljnim stvarima, koje se ticu nas , a po komentarima vidim krajnju neozbiljnost. Vucicu svaka vama cast ,ali mi zivimo u zemlji gde se rad ,zalaganje uopste ne cene. Mi smo nezahvalan narod, koji zasluzuje vladu pod vodstvom demokrata. Nista neradimo, gledamo kako nas podkradaju, prodaju maglu, pricaju samo ono sto njima odgovara.

gheto

pre 9 godina

Baš danas sam gledao,na javnom servisu,reportažu iz Alžira.Ta država je decenijama u nekom obliku građanskog rata i sukoba u kom je nekoliko desetina hiljada ljudi nastradalo.Istina zadnjih godina je stanje malo mirnije.Ali ta zemlja ima više investicija od cele jugoistočne Evrope,na samo zapadnog Balkana.Grade auto-put od nekoliko hiljada kilometara,zatim prave ogromne gradove od po 3miliona stanovnika i sve to u pustinji bez mogućnosti proizvodnje hrane.Istina imaju naftu i gas,ali mnogo manje od Libije i Iraka.Takvih investicija nema ni u zapadnoj Evropi.A nama uporno govore kako je za investicije najvažnija regionalana stabilnost.Sudan u kome besni jedan od najvećih sukoba na svetu ima više investicija(kineskih)od zapadnog Balkana.Mi moramo biti svesni da EU ne ide u dobrom pravcu,jer je vođena korumpiranim briselskim funkcionerima,koji nisu izvukli pouke iz svetske ekonomske krize(2008).Za to vreme Nemačka je povećala svoju dominaciju,Francuska je na kolenima,kao i na početku WW2,a Britanci,kao i uvek,gledaju samo sopstveni interes.Videli smo tada(2008)koliko je unija,tačnije velike zemlje(da ne kažem Nemačka)solidarna sa malim zemljam,koje su bankrotirale.A bankrotirale su zato što su vodile politiku instruisanu iz Brisela.Sada Nemačkoj treba"sveža krv",jeftina radna snaga i tržište(čija je kupovna moć bazirana na kreditima Nemačkih banaka)za njihovu industriju.

RobbenHR

pre 9 godina

Evo, ja ću prevesti što se dogodilo na sastanku, zorno prikazano na ovoj fotografiji - stenogramski:"Evo, ovo je ta njiva o kojoj govorim...da, tetka prepisala na mene...normalno, 1/1, sve legalno, dabome...Zoki burazeru, daj pokaži de gde smo se prošli put nakenjali ispod onih šljiva..."

Vladimir

pre 9 godina

To je već rečeno da od brzine sprovođenja reformi zavisi napredak ne samo Srbije nego i regiona i vreme je da ubrzamo reforme i da iskoristimo ovu veliku priliku koju pruža Nemačka!

Evropa Evropljanima

pre 9 godina

Balkan je najlepsi deo Evrope!
Samo kad bi nas mimoisli geostratezi i NATO. Da njih nije bilo nebi se ni ratovalo na Balkanu i odavno bi svi bili u EU

Zona

pre 9 godina

Dok desnica drzi vlade kljucnih zemalja EU, niti treba niti se u EU moze. Tek kad levicari ponovo uzmu uzde treba se ukombinovati s njima i izvuci benefit.

SOLITER

pre 9 godina

Na konferenciji u Berlinu Vučić pokazuje sliku Šutanovćevog solitera kod trga Sv.Sava ,koji je kao mirovnjak istopio tenkove da bi obezbedio sebi pare, zatim zgrrdu u Beču koju su narodnim parama kupili Pajtić, Elezović, Ješić i Vinčić, pa vilu Čanka na brdu u N.Sadu, pa Kostićeve hacijende i sela po Vojvodini, pa Miškovićevu zgradu u BGD, pa Luku Beograd g.Beka, pa markete Matijevižća i banovinu Jerkovića, hacijendu Kase i slične objekte koji cvetaju od 2ooo.g.u razvijenoj Srbiji.

Vojka

pre 9 godina

Verujem da su svi prisutni zadovoljni postignutim. Predlog da se ovakve konferencije odrzavaju sto cesece , s tim sto nece uvek biti u Nemockoj, pokazuje da je Evropi stalo do Zapadnog Balkana, da on konacno postane ekonomski i politicki stabilan region.

SRECKO

pre 9 godina

Nikad mi se nije svidjala ta Nemacka politika pre svega zbog tog ALI ? Kao da smo gradjani drugog reda sto naravno nismo. Premijeru sve pohvale iz ugla obicnog gradjanina ove zemlje.

parodija

pre 9 godina

Ako svi lideri u regionu u svojim drzavama zapocnu reforme po ugledu na Vucica vrlo brzo ce sve zemlje u regionu postati punopravni clanovi EU.
(Dobar pravac, 28. avgust 2014 20:23)

Ovakvi komentari me oduševljavaju, kapiram da ih piše Džon Kliz lično.

Elizabeta

pre 9 godina

Nemacka se zalaze za jak Balkan i dobro je to sto su se svi predstavnici drzava balkana odazvali pozivu jer dosta je bilo rata a EU smo potrebni samo ako imamo dobre medjususedske odnose.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Najbolji nacin da Nemacka obelezi datume pocetka Prvog i Drugos Svetskog Rats a u kojima je cinila osovinu zla je da makne svoje ruke sa Balkana i da prestane da se mesa u untrasnje stvari balkanskih drzava. Nemacka je bila prva zemlja na svetu koja je priznanjem otcepljenja Slovenije (uzgred u suprotnosti sa ondasnjim Ustavom SFRJ koji je zahtevao saglasnost drugih clanica federacije sa tim cinom) prakticno odredila sudbinu Jugoslavije koju bi da danas na neki nacin obnovi obecavajuci prijem ex-yu drzavica u nekoj neizvesnoj buducnosti.

Dobar pravac

pre 9 godina

Ako svi lideri u regionu u svojim drzavama zapocnu reforme po ugledu na Vucica vrlo brzo ce sve zemlje u regionu postati punopravni clanovi EU.

Jovicic9

pre 9 godina

Samo da je umesto "Vucic", prezime nekog drugog, "iskonskog" demokrate, kakva bi navala odusevljenja zavladala u komentarima. Ovako, to "ja sam bio al sad vise nisam za EU", samo iz jednog razloga (pogledaj pocetak) , u najmanju ruku objasnjava zato smo, kao narod, u rangu puza - licemerje ne dozvoljava brze.

Aleksandar

pre 9 godina

Koliko god da sam bio ranije za ulazak u EU, mislim do 2006-7 godine, bio bi potpun promašaj da uđemo u EU. Ljudi moji, budimo realni, neće nam se ništa promeniti ulaskom u EU. Prvo, ako želimo bolji život, moramo da počnemo da menjamo sebe, da uzmemo stvar u svoje ruke, a ne da čekamo na posao u javnom preduzeću. Iz Vrnjačke Banje sam i završio sam matematički fakultet za profesora, a bavim se poljoprivredom koja mi omogućava 4x veću zaradu nego profesorska plata. Mogao sam da čekam da dobijem posao, ali bih protraćio godine i bio bih na državnoj plati, ali nisam. Tako i vi ostali, batalite gradove i ostale gluposti. Pitamo se što nemamo ovce, a zaboravljamo da su čobani otišli u gradove. Rad čini čoveka, zato radite i ne pričajte kako nema posla, kad ga uveliko ima! Druga stvar, EU je brod koji ide ka bregu, a samo ljudi bez razuma traže spas u takvom brodu, a pritom vide da će na kraju potonuti. Zato, NE za EU.

Pozdrav za sve sugrađane i zapamtite, ima posla, samo moramo da shvatimo gde smo i u kakvoj situaciji je ova država i naći ćemo posao bez da nam ga iko drugi nudi.

sasa

pre 9 godina

Blakanske drzave su mnogo toga pretrpele, mnogo su se ljudi namucili, kod svih ne samo kod nas unistena je nekad mocna ekonomija, i toga su svesni svi prestavnici svojh drzava.Samo zajedno i slozno mozemo napred, ne mozemo da budemo vise jedni protiv drugih, vremena su se promenila.

NScentar

pre 9 godina

U sliku, izgleda da Zvucic proba da proda Merkeli jedan stan na "Beograd na vodi". Samo kako ona reaguje, nisam bas siguran da ce dati kaoaru. Ali dobro je videti svi iz Balkana u istu sobu.

sasa

pre 9 godina

Ovo sto je Merkel je istina, niko nas nece vuci za rukav, nego moramo sami da se trudimo.Da su ocekivanje Nemacke veika, jesu, ali mi smo napravili ogorman pomak zadnje dve godine, sto svi vide.

Toza

pre 9 godina

Dragi moj profesore iz Vrnjacke Banje, problem je bas u tome. Dok god Vi budete cuvali ovce a megablejaci dobijali lazne doktorate, nema nam buducnosti. Sami, na zalost, to nikada necemo urediti.

Dobar pravac

pre 9 godina

Ako svi lideri u regionu u svojim drzavama zapocnu reforme po ugledu na Vucica vrlo brzo ce sve zemlje u regionu postati punopravni clanovi EU.

Aleksandar

pre 9 godina

Koliko god da sam bio ranije za ulazak u EU, mislim do 2006-7 godine, bio bi potpun promašaj da uđemo u EU. Ljudi moji, budimo realni, neće nam se ništa promeniti ulaskom u EU. Prvo, ako želimo bolji život, moramo da počnemo da menjamo sebe, da uzmemo stvar u svoje ruke, a ne da čekamo na posao u javnom preduzeću. Iz Vrnjačke Banje sam i završio sam matematički fakultet za profesora, a bavim se poljoprivredom koja mi omogućava 4x veću zaradu nego profesorska plata. Mogao sam da čekam da dobijem posao, ali bih protraćio godine i bio bih na državnoj plati, ali nisam. Tako i vi ostali, batalite gradove i ostale gluposti. Pitamo se što nemamo ovce, a zaboravljamo da su čobani otišli u gradove. Rad čini čoveka, zato radite i ne pričajte kako nema posla, kad ga uveliko ima! Druga stvar, EU je brod koji ide ka bregu, a samo ljudi bez razuma traže spas u takvom brodu, a pritom vide da će na kraju potonuti. Zato, NE za EU.

Pozdrav za sve sugrađane i zapamtite, ima posla, samo moramo da shvatimo gde smo i u kakvoj situaciji je ova država i naći ćemo posao bez da nam ga iko drugi nudi.

sasa

pre 9 godina

Blakanske drzave su mnogo toga pretrpele, mnogo su se ljudi namucili, kod svih ne samo kod nas unistena je nekad mocna ekonomija, i toga su svesni svi prestavnici svojh drzava.Samo zajedno i slozno mozemo napred, ne mozemo da budemo vise jedni protiv drugih, vremena su se promenila.

sasa

pre 9 godina

Ovo sto je Merkel je istina, niko nas nece vuci za rukav, nego moramo sami da se trudimo.Da su ocekivanje Nemacke veika, jesu, ali mi smo napravili ogorman pomak zadnje dve godine, sto svi vide.

Smokvica

pre 9 godina

Zajednički infrastrukturni projekti su najbolji način da se sve zemlje Zapadnog Balkana zajedno razvijaju i kroz ekonomski razvoj zajedno približavaju članstvu u EU!

marcipan

pre 9 godina

(Bojan, 28. avgust 2014 21:00)
Nema tu nikakve frke. EU je realnost kojoj teže sve zemlje Balkana. Ulazak Srbije u EU znači i standarde EU u Srbiji.

Barkly

pre 9 godina

Sada je svima jasno da razjedinjeni nemožemo nigde stići i više se niko ne protivi ekonomskoj saradnji zemalja regiona!Srbija će očito predvoditi ekonomski razvoj regiona!

maliperica

pre 9 godina

(figenwald, 28. avgust 2014 20:53)
Veruj mi, građani Srbije bi bili prezadovoljni standardom zemalja EU i zato reforme nemaju alternativu.

@pegica@

pre 9 godina

Kako to lepo izgleda kada sede svi za jednim stolom i govore o svojim problemima.Pronalaze resenja sta je i kako je najbolje resiti a sve u interesu dobrosusetstva i stabilnosti u regionu.

FićKO

pre 9 godina

Nemačka kancelarka je u premijeru Vučiću prepoznala stožera mira na Balkanu, kao i čoveka koji ulaže sve svoje umeće, snagu, energiju, znanje, entuzijazam, poštenje kako bi Srbija što pre postala članica EU, a isto tako ostala i dalje prijatelj sa zemljama istoka i zapada, Rusijom i Amerikom.
Poseta Nemačkoj i učvršćivanje odnosa i saradnje od velikog je obostranog interesa, jer je Nemačka najjača članica EU, uložiće svoj kapital u Srbiju, uposliti veliki broj naših građana, a za uzvrat dobiti stručne stručnu, vrednu, poštenu radnu snagu.

Davor

pre 9 godina

(aco faco?, 28. avgust 2014 21:29)
Briselski sporazum je regulisao mnoge stvari između Beograda i Prištine. Uglavnom su to stvari koje se trenutno nikako ne mogu promeniti ali će zasigurno olakšati život građanima srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji. Što se tiče konkretnog slučaja, tu se radi o pojedincima, kriminalcima sa kojima će se obračunati policija.

Nikica

pre 9 godina

(wild duck, 28. avgust 2014 21:37)
Vučić je iskoristio šansu da Angeli Merkel pokaže koliko je Srbija zainteresovana za ekonomski oporavak države. A tupavi komentari pojedinih aktivista DS-a su odraz njihove nekulture i nedostatka logičkog promišljanja.

FićKO

pre 9 godina

Nemačka kancelarka je u premijeru Vučiću prepoznala stožera mira na Balkanu, kao i čoveka koji ulaže sve svoje umeće, snagu, energiju, znanje, entuzijazam, poštenje kako bi Srbija što pre postala članica EU, a isto tako ostala i dalje prijatelj sa zemljama istoka i zapada, Rusijom i Amerikom.
Poseta Nemačkoj i učvršćivanje odnosa i saradnje od velikog je obostranog interesa, jer je Nemačka najjača članica EU, uložiće svoj kapital u Srbiju, uposliti veliki broj naših građana, a zauzvrat dobiti stručne stručnu, vrednu, poštenu radnu snagu.

kox

pre 9 godina

(Casovi ljubavi, 28. avgust 2014 20:18)
Džabe ironičan komentar. Vučić je ozbiljno krenuo u reforme društvenog sistema. Ako misliš da je tvoj komentar smešan, onda si se grdno prešao.

niccoleta

pre 9 godina

Evropska Komisija i članice EU u želji da pomognu zemljama Zapadnog Balkana u napretku ka integracijama, pokrenuli su proces od niz konferencija u naredne četiri godine.
EU je pokazala,između ostalog , da ceni napore naše vlade I da su vidljivi pomaci.Smatram da su nam dali vetar u leđa i uverena sam da jedino ovakvi podsticaji mogu pomoći u ubrzanju reformi!

Buca

pre 9 godina

Vučić i srpska vlada su uložili mnogo napora kako bi se region stabilizovao, uključujući i mnogo strpljenja u pregovorima sa kosovskim liderima!Najvažnije je da sada građani osete boljitak, kroz rast standarda i smanjenje nezaposlenosti!

Slavka

pre 9 godina

Citam komentare i pitam se u kakvoj to drzavi zivim? Danas i juce se razgovarolo o ozbiljnim stvarima, koje se ticu nas , a po komentarima vidim krajnju neozbiljnost. Vucicu svaka vama cast ,ali mi zivimo u zemlji gde se rad ,zalaganje uopste ne cene. Mi smo nezahvalan narod, koji zasluzuje vladu pod vodstvom demokrata. Nista neradimo, gledamo kako nas podkradaju, prodaju maglu, pricaju samo ono sto njima odgovara.

Man

pre 9 godina

Naravno da zavisi od nas,ne kaze se dzaba "Samo sloga Srbina spasava". Moramo biti slozni, samo ce nas to izvuci. Ovaj sastanak je dobra podloga za napredak.

gugl

pre 9 godina

Iako je Srbija kaskala na putu ka EU u prethodnoj deceniji, te izostala iz evropske porodice, mislim da sada punom brzinom ide ka svom cilju i da će ići sve brže i brže!

Elizabeta

pre 9 godina

Nemacka se zalaze za jak Balkan i dobro je to sto su se svi predstavnici drzava balkana odazvali pozivu jer dosta je bilo rata a EU smo potrebni samo ako imamo dobre medjususedske odnose.

Evropa Evropljanima

pre 9 godina

Balkan je najlepsi deo Evrope!
Samo kad bi nas mimoisli geostratezi i NATO. Da njih nije bilo nebi se ni ratovalo na Balkanu i odavno bi svi bili u EU

Vojka

pre 9 godina

Verujem da su svi prisutni zadovoljni postignutim. Predlog da se ovakve konferencije odrzavaju sto cesece , s tim sto nece uvek biti u Nemockoj, pokazuje da je Evropi stalo do Zapadnog Balkana, da on konacno postane ekonomski i politicki stabilan region.

Magdalena Mitrovic KG

pre 9 godina

Budimo realni, Srbija je jedina od zemalja u regionu, od onih koje vec nisu u EU, koja krupnim koracima ispunjava stroge uslove i standarde Evropske unije i bilo bi za ocekivati da ona i prava postane clan.

Vladimir

pre 9 godina

To je već rečeno da od brzine sprovođenja reformi zavisi napredak ne samo Srbije nego i regiona i vreme je da ubrzamo reforme i da iskoristimo ovu veliku priliku koju pruža Nemačka!

Maggy

pre 9 godina

Svim zemljama Zapadnog Balkana treba da bude imperativ da zajednički uz regionalnu ekonomsku saradnju brzo podižu nivo životnog standarda i približavaju se nivou potrebnom za uspešno priključenje EU!

Vica

pre 9 godina

(hm?, 28. avgust 2014 21:21)
Nije Cerska bitka. Ovo je bitka koja je još važnija, bitka u kome se mora pobediti jer se radi o budućnosti Srbije i svih njenih građana.

Srki munze

pre 9 godina

Ma pazi sad kao brzo...... Kad je pocela frka sa Rusima!!! Rusi nama nude sad šansu za posao i eto pazi EU nam "kao" otvara vrata da brzo udjemo hahhhaahahah ma F . . K YOU, bre!!!

SRECKO

pre 9 godina

Nikad mi se nije svidjala ta Nemacka politika pre svega zbog tog ALI ? Kao da smo gradjani drugog reda sto naravno nismo. Premijeru sve pohvale iz ugla obicnog gradjanina ove zemlje.

Obično-neobičan

pre 9 godina

Što se tiče pojedinih koji kritikuju ovakve poteze, ne vidim šta je loše u nemačkim investicijama, itekako su nam potrebne. Kao vodeća ekonomija EU, može nam itekako pomoći.

Митровић Г.

pre 9 godina

Добра економска сарадња са земљама ЕУ и земљама региона су од стратешки важног значаја за нас и сваки корак ка већем продубљивању и учвршћивању сарадње и веза са тим земљама је веома значајно.

Lenka-Kucevo

pre 9 godina

Verujem da cemo dobiti u buducnosti i vecu podrsku Nemacke u procesu reformi i boljem i predanijem radu u procesu integracija. To svakako moze i mora brze da se radi, ali najbitnije je da se promenilo stanje u odnosu na period prethodnih Vlada.

slavoljub

pre 9 godina

Balkan cim prije u EU, da ih Rusi ne pristignu.
Odjednom tako velika ljubav na prvi pogled. Dirljivo. Idu mi suze na oci.
Moze, ali Kosovo ostaje u Srbiji.
Nemoj slucajno neko da pomisli da EU zajednicom vladaju licemeri.
U pitanju je cista ljubav, bez ikakvih interesa.

put

pre 9 godina

Srbija od formiranja nove vlade vodi odgovornu i otvorenu politiku u
regionu, posvećena pre svega budućnosti i napredovavanju u saradnji na svim
poljima u ovom delu Balkana. Nadam se da će i drugi krenuti tim putem.

Toza

pre 9 godina

Dragi moj profesore iz Vrnjacke Banje, problem je bas u tome. Dok god Vi budete cuvali ovce a megablejaci dobijali lazne doktorate, nema nam buducnosti. Sami, na zalost, to nikada necemo urediti.

mijat

pre 9 godina

Od svih zemalja u regionu koji teze ka EU,Srbija ima najvecu perspektivu i najodgovorniju vladu.
(inzaghi, 28. avgust 2014 22:33)

nesrecni,nesrecni botu...:)

NScentar

pre 9 godina

U sliku, izgleda da Zvucic proba da proda Merkeli jedan stan na "Beograd na vodi". Samo kako ona reaguje, nisam bas siguran da ce dati kaoaru. Ali dobro je videti svi iz Balkana u istu sobu.

Александар Џунић

pre 9 godina

@ Put ka statusu je put ka uredjenoj drzavi. (Sanja, 28. avgust 2014 23:00)
Како твоје име лепо иде уз ову констатацију, само да би била уређена, не може да дугује 60 милијарди евра, где се сваке године задужује за по милијарду ради намиривања камата, док њени тајкуни и даље финансирају носиоце политичких "промена" на том рингишпилу подлаца и неморалних (аутоматских) мењача политичких мишљења.

StrelacM

pre 9 godina

Skup u Berlinu Merkelova obeležila saradnjom i razvijanjem regionalnih odnosa,ujedinila zemlje balkana u ekonomsku celinu pripremajući ih za EU.U ovaj skup ne treba mešati odnose sa Rusijom,jer je geografski gledano region za sebe,ali saradnja će morati da se ostvari.Nema izolovanosti,jer se narod kreće i protok robe mora cirkulisati,saradnja neminovna.

aco faco?

pre 9 godina

Vucko jel si ti rekao angeli za ove incidente sto prave njeni ljubimci sa juga? Ako jesi, kada ce da osudi teroristicke akcije koje sprovode protiv nase drzave?

drug-iz-klupe

pre 9 godina

@Buca,
Do juce su bili albanski terotisti, a danas su kosovski lideri. Ako zelite da saznate politiku vlade u bliskoj buducnosti, samo obratite paznju na recnik bot komentatora. Konkretno, bot Buca nam je nagovestio priznanje KiM-e kao nezavisne drzave. Tako to ide kad komunisti krenu da se krste, a radikali postanu evropejci!

parodija

pre 9 godina

Ako svi lideri u regionu u svojim drzavama zapocnu reforme po ugledu na Vucica vrlo brzo ce sve zemlje u regionu postati punopravni clanovi EU.
(Dobar pravac, 28. avgust 2014 20:23)

Ovakvi komentari me oduševljavaju, kapiram da ih piše Džon Kliz lično.

gheto

pre 9 godina

Baš danas sam gledao,na javnom servisu,reportažu iz Alžira.Ta država je decenijama u nekom obliku građanskog rata i sukoba u kom je nekoliko desetina hiljada ljudi nastradalo.Istina zadnjih godina je stanje malo mirnije.Ali ta zemlja ima više investicija od cele jugoistočne Evrope,na samo zapadnog Balkana.Grade auto-put od nekoliko hiljada kilometara,zatim prave ogromne gradove od po 3miliona stanovnika i sve to u pustinji bez mogućnosti proizvodnje hrane.Istina imaju naftu i gas,ali mnogo manje od Libije i Iraka.Takvih investicija nema ni u zapadnoj Evropi.A nama uporno govore kako je za investicije najvažnija regionalana stabilnost.Sudan u kome besni jedan od najvećih sukoba na svetu ima više investicija(kineskih)od zapadnog Balkana.Mi moramo biti svesni da EU ne ide u dobrom pravcu,jer je vođena korumpiranim briselskim funkcionerima,koji nisu izvukli pouke iz svetske ekonomske krize(2008).Za to vreme Nemačka je povećala svoju dominaciju,Francuska je na kolenima,kao i na početku WW2,a Britanci,kao i uvek,gledaju samo sopstveni interes.Videli smo tada(2008)koliko je unija,tačnije velike zemlje(da ne kažem Nemačka)solidarna sa malim zemljam,koje su bankrotirale.A bankrotirale su zato što su vodile politiku instruisanu iz Brisela.Sada Nemačkoj treba"sveža krv",jeftina radna snaga i tržište(čija je kupovna moć bazirana na kreditima Nemačkih banaka)za njihovu industriju.

Antiredikul

pre 9 godina

Hrvat i Srbin prezentiraju Njemici kartu a njezin djeda se u zelenom djipu voza po balkanu. He he. Poznaje ona bolje podrucje od ova dva djecaka.

RobbenHR

pre 9 godina

Evo, ja ću prevesti što se dogodilo na sastanku, zorno prikazano na ovoj fotografiji - stenogramski:"Evo, ovo je ta njiva o kojoj govorim...da, tetka prepisala na mene...normalno, 1/1, sve legalno, dabome...Zoki burazeru, daj pokaži de gde smo se prošli put nakenjali ispod onih šljiva..."

SOLITER

pre 9 godina

Na konferenciji u Berlinu Vučić pokazuje sliku Šutanovćevog solitera kod trga Sv.Sava ,koji je kao mirovnjak istopio tenkove da bi obezbedio sebi pare, zatim zgrrdu u Beču koju su narodnim parama kupili Pajtić, Elezović, Ješić i Vinčić, pa vilu Čanka na brdu u N.Sadu, pa Kostićeve hacijende i sela po Vojvodini, pa Miškovićevu zgradu u BGD, pa Luku Beograd g.Beka, pa markete Matijevižća i banovinu Jerkovića, hacijendu Kase i slične objekte koji cvetaju od 2ooo.g.u razvijenoj Srbiji.

miki

pre 9 godina

Nemačka kancelarka je objasnila da je konferencija o zapadnom Balkanu nastala na razmišljanjima nemačke vlade kako na odgovarajući način obeleži stotu godišnjicu početka Prvog svetskog rata, ali i godišnjica početka Drugog svetskog rata i završetka Hladnog rata.

Ovo je najveca sprdnja na Srpski racun. Delegacija Srbije se sastala sa naslednicima Hitlerove i politike 2 Njemackog Rajha koji je kostao preko 4 miliona Srpskih zivota. Ta politika je ista samo ima drugaciju formu. Izgleda mi nemamo nikakvo postovanje i dostojanstvo kada odlazimo na pregovore sa onima koji su okupirali Srpske zemlje, prognale Srbe. Sprdachina....

Covek

pre 9 godina

U izjavama Merkelove mozemo videti koliko vredi premijer jedne male zemlje. Mi i dalje zamisljamo sebe kao nebeskom silom, i zelimo glavom kroz zid. Jedino pametnom i mudrom politikom cemo sacuvati ovo sto nam je od zemlje ostalo. Puna podrska Vucicu, verujem da zna put za oporavak Srbije.

west-arch

pre 9 godina

A1 format mapa i fini koltel, nikako ne idu zajedno- kada bi mi jurili nase klijente sa tim, ne bi 'leba imali. Izgleda previse primitivno! (Cisto strucno misljenje- politika me odavno ne zanima)

dzoni

pre 9 godina

SAmo slep ne vidi da Berlin trazi ocajnicki neku podrsku protiv Rusije..90% sveta ne sljivi Berlin i Vasington i njihove sankcije Rusiji.
Srbija ce izgleda na gubitnicku stranu ex nacista...traba nam izgleda neki novi 27 . mart.

Sanjarka

pre 9 godina

Rekoh ja sinoć, sjajna žena. Podsetila je Srbe na I i II svetski rat i da ne treba da očekuju baš ništa, obzirom da Nemačka na Balkanu ima proverene saveznike. Ili je možda želela da podseti na svoju (nemačku) moć kako je lako poigravati se sa balkanskim narodima i da (kao i njeni prethodnici), radi šta joj se ćefne - da pomogne u rasturanju, a posle da izigrava majku Terezu.
No, bum videli dokle će to da ide.
Ja mnogo volim Nemce i Amerikance a vi?

Kralj Ibi

pre 9 godina

Najbolji nacin da Nemacka obelezi datume pocetka Prvog i Drugos Svetskog Rats a u kojima je cinila osovinu zla je da makne svoje ruke sa Balkana i da prestane da se mesa u untrasnje stvari balkanskih drzava. Nemacka je bila prva zemlja na svetu koja je priznanjem otcepljenja Slovenije (uzgred u suprotnosti sa ondasnjim Ustavom SFRJ koji je zahtevao saglasnost drugih clanica federacije sa tim cinom) prakticno odredila sudbinu Jugoslavije koju bi da danas na neki nacin obnovi obecavajuci prijem ex-yu drzavica u nekoj neizvesnoj buducnosti.

Pravdoljub Istinovic

pre 9 godina

A sad me zanima sta ce Vucic reci kada EU ce sigurno ucenivati Srbiju, tako je nedavno bio rekao Vucic, ja sam siguran da su sad u Berlinu vec rekli kakvu politiku Srbija mora da vodi kada je rec o odnosima Srbije i Rusije, i svega ovoga sta se trenutno desava u Ukrajini. Srbija mora da bude neutralna, mi netrebamo biti u EU ali trebamo da imamo dobre odnose sa Rusijom. A drugo mi smo nedavno postali samostalna drzava od kada vise nepostoji vise SCG. Jel prijateljstvo nije kada vas neko stalno ucenjuje , tako da nasa politika treba da bude ne u EU i NATO koji nas je bio bombardovao 1999 jel kada bi smo postali clanovi te organizacije e onda bi ponovo ubili sve nase zrtve koje je NATO ubijo svojim humanim bombama 1999.

Stteffann

pre 9 godina

Zan-Klod Junker, skoro izabrani predsednik Komisije, rekao je da nece bito prosirenja EU u narednih 5 god. Znaci najranije 2020, ako ne i posle toga.

tanasy

pre 9 godina

i ukrajina i konferencija, slatske reci i obecanja danasnje berlinske konferencije su u sluzbi napora zapadnog sveta da za navek eleminide rusiju sa balkana. to je politika koja je zacrtana jos na berlinskoj konferenciji 1875 godine, kada su tadasnje velike sile delile otomansku imperiju.

Zona

pre 9 godina

Dok desnica drzi vlade kljucnih zemalja EU, niti treba niti se u EU moze. Tek kad levicari ponovo uzmu uzde treba se ukombinovati s njima i izvuci benefit.

Bački Buda

pre 9 godina

Karakterističan politički stav.
Nikad se ne izjasne u potpunosti ,odnosno daju mogućnost svima da shvate na svoj način ono što je rečeno.

Jovicic9

pre 9 godina

Samo da je umesto "Vucic", prezime nekog drugog, "iskonskog" demokrate, kakva bi navala odusevljenja zavladala u komentarima. Ovako, to "ja sam bio al sad vise nisam za EU", samo iz jednog razloga (pogledaj pocetak) , u najmanju ruku objasnjava zato smo, kao narod, u rangu puza - licemerje ne dozvoljava brze.

kikindjanin

pre 9 godina

(nešo_cg, 28. avgust 2014 20:04)
Nešo, hamer ili ne, Vučić je iskoristio priliku da upozna Merkelovu sa infrastrukturnim projektima za šta traži podršku Nemačke.

pitajte botovi gazdu

pre 9 godina

Botovi pitajte gazdu kako ce firma Truck-Lite da zaposli 1500 radnika u Cupriji kad u Nemackoj ima citavih 300 radnika, kao cerka kompanija americke firme. Bave se nekom tehnologijom i plastikom. Veze mnogo sa automobilskom industrijom nemaju.
Al gazda kad laze, on to radi bez mere i granice.

evroskeptik

pre 9 godina

Kao tekst iz Citanke! Zivelo bratstvo i jedinstvo! Prvo su nam pomogli da svi zaratujemo, a sad nam pokazuju put buduce saradnje i ljubavi!
Regionu, jadan li si!
Sa Jugoslavijon smo svi vec bili u toj Evropi! A sada gledamo u politicare koji su nas pre dvadeset pet godina, uz pomoc iste Evrope, od nje i udaljili, i nadamo se da i sa tog puta ne skrenu, kao sa Titovog u koji su se kleli i kom su pesme pevali!
Regionu, jadan li si!

dr. Branko Von Beca

pre 9 godina

Gledaju kartu i milanović kaže:
- Hrvatska do Zemuna , ili ...
A Vučić:
- Ako se Angela slaže, i do Mladenovca ako treba...

mlekadzija

pre 9 godina

Ovaj skup je bio prilika da najomrazenija ucitaljica u skoli podeli packe losim djacima. I podseti ih da ce iduci put dobiti cvrge ako ne urade domace zadatke...

Стеван

pre 9 godina

Невероватно је колико су ботови провидни. Погледајте плусеве и минусе. Хаха. Да ли је могуће да се они плаћају из буџета?

Stoun

pre 9 godina

Ova konfrencija je jedna lagana"cajanka" kojih ce biti u nedogled jer je veliki znak pitanja da li ce prosirivati EU koja se raspada po svim savovima

Posle 2 god vlasti SNS-SPS koja je veoma hvaljena od EU nezaposlenost je veca i ako se to skriva, investicija nema, Etihad je prevara.
OK je biti u dobrim odnosima sa svima, ali od toga se ne kupuje hrana vec marketing.

Dakle, nema smisla da se botovi toliko lome i prepisuju testove.
U vezi sa tim htela bih da kazem da sam od Bebe ocekivala asertivnije delovanje, ovo botovanje i spinovanje sa nevaznim vestima koje se smenjuju na svim informativnim portalima je za predskolsko.

mimi

pre 9 godina

ljudi moji, i ja kazem da je koristan sastanak i vucic je dobar politicar. da li se slazem s njim, nije bitno. dobar politicar je onaj koji zna kako da ostane na vlasti, a on ocigledno zna. da li ce uraditi nesto od ove zemlje, ne znam. korupcija je ovde jako zagrizla sve sfere i tesko da je iko moze iskoreniti. a niko se nije ni trudio. ali, recimo cak i da se on malo trudi. ipak, ovoliko botova zaista nikada do sada nisam videla. da li ste svesni da vi zapravo onemogucavate normalnu diskusiju? ovakve komentare ne dobija ni severnokorejski vodja. da li ste svesni da uopste ne pomazete vucicu? ako ga interesuje sta narod misli, dovoljno je pametan da zakljuci da ovakvi komentari zaista nemaju nikakvog smisla. nula kriticnosti, samo pohvale bez ikakvih preciznih i detaljnih objasnjenja.
imena su vam originalna, to moram priznati. niko vas ne bi povezao po imenima, ali poboljsajte sadrzaj poruka.
identifikovala sam sledece BOTOVE:
dobar pravac, sasa, sasa, rajka, smokvica, marcipan, barkly, inzaghi, sanja, maliperica, FićKO, @pegica@, davor, button, biljana, nikica, kox, bobina21, vukashin, gugl, Magdalena Mitrovic KG, elizabeta.
nemam vise snage, nek neko nastavi
srdacan pozdrav svim botovima.

Srbin sa dna kace

pre 9 godina

Ja necu u EU, i cinim sve da moja zemlja ne postane clanica tog s**nja...Kome je do Evrope neka predje u bratsku im Hrvatsku, pa nek se evropeisu... Putuj, Evropo

Toni/St/

pre 9 godina

a vi uopce ne primjecujete da nista necete uspit rijesit bez Bih ...u prijevodu to znaci tej kad prib atite jedinstvenu BIH tek onda mozete racunati na EU ...a ako i dalje budete podrzavali nekog kao DODIKA koji tezi ka separatistickim idejama tj.odcijepljenju Od BIH necete dobro proci....u prijevodu otrijeznite Srbe u BIH da je to njihova domovina osto tako kao sta smo mi otrijeznili Hrvate u BIH da je to njihova drzava sasvim jasno drugacije ne moze i to je to !!!pozdra. iz Regije Dalmacije koja je u sastavu RH sta je tu je zivot se mora :)

Swedenonline

pre 9 godina

"Dirljivo je kada se vidi da svi zajedno sede za jednim stolom, da se ne svađaju, već razgovaraju konstruktivno o zajedničkoj budućnosti".


Kako je naivna, mufljuzi se okupili zarad besplatnog rucka!!!

vaskez

pre 9 godina

Da, da, ona a pogotovo SAD, Holandija i Siptari zele brz i posten ulazak Srbije u EU. Prosto se ne zna ko se vise od njih raduje tome. Ali kao i do sada, treba da uradimo par poslica pa cemo "onda".

Marina

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću- on je izjave gđe Merkel na konferenciji shvatio kao potvrdu svoje politike koja se može svesti na :
1. ne-državnosti Kosova koji je po Vučiću još uvijek "pokrajina Kosovo i Metohija" (iako je pristao da ne više takozvani premijer države Kosovo sjedi za stolom i ravnopravno sudjeluje u razgovorima, bez fus note i bez zvjezdice,)
2. ne-promjeni politike prema Rusiji (koja podrazumijeva specifičnost odnosa Srbije i Rusije koja ne ide na ruku EU)

3. da- članstvu u EU (iako ne provodi briselski sporazum s Kosovom,ne podupire EU sankcije Rusiji, sjedi na dvije stolice po pitanju Ukrajine)

Premijer Vučić kaže da nije lako s Merkelovom zastupati interese naroda koji ga je izabrao. Pa kako može biti lako s ovakvim muljanjima ? Nije Frau Merkel veslo sisala...Dobro će se još namučiti premijer da uvjeri sve ostale da Srbija slijedi opće ideje EU...

Dobar pravac

pre 9 godina

Ako svi lideri u regionu u svojim drzavama zapocnu reforme po ugledu na Vucica vrlo brzo ce sve zemlje u regionu postati punopravni clanovi EU.

Toza

pre 9 godina

Dragi moj profesore iz Vrnjacke Banje, problem je bas u tome. Dok god Vi budete cuvali ovce a megablejaci dobijali lazne doktorate, nema nam buducnosti. Sami, na zalost, to nikada necemo urediti.

mijat

pre 9 godina

Od svih zemalja u regionu koji teze ka EU,Srbija ima najvecu perspektivu i najodgovorniju vladu.
(inzaghi, 28. avgust 2014 22:33)

nesrecni,nesrecni botu...:)

tanasy

pre 9 godina

i ukrajina i konferencija, slatske reci i obecanja danasnje berlinske konferencije su u sluzbi napora zapadnog sveta da za navek eleminide rusiju sa balkana. to je politika koja je zacrtana jos na berlinskoj konferenciji 1875 godine, kada su tadasnje velike sile delile otomansku imperiju.

kikindjanin

pre 9 godina

(nešo_cg, 28. avgust 2014 20:04)
Nešo, hamer ili ne, Vučić je iskoristio priliku da upozna Merkelovu sa infrastrukturnim projektima za šta traži podršku Nemačke.

Александар Џунић

pre 9 godina

@ Put ka statusu je put ka uredjenoj drzavi. (Sanja, 28. avgust 2014 23:00)
Како твоје име лепо иде уз ову констатацију, само да би била уређена, не може да дугује 60 милијарди евра, где се сваке године задужује за по милијарду ради намиривања камата, док њени тајкуни и даље финансирају носиоце политичких "промена" на том рингишпилу подлаца и неморалних (аутоматских) мењача политичких мишљења.

Sanjarka

pre 9 godina

Rekoh ja sinoć, sjajna žena. Podsetila je Srbe na I i II svetski rat i da ne treba da očekuju baš ništa, obzirom da Nemačka na Balkanu ima proverene saveznike. Ili je možda želela da podseti na svoju (nemačku) moć kako je lako poigravati se sa balkanskim narodima i da (kao i njeni prethodnici), radi šta joj se ćefne - da pomogne u rasturanju, a posle da izigrava majku Terezu.
No, bum videli dokle će to da ide.
Ja mnogo volim Nemce i Amerikance a vi?

Antiredikul

pre 9 godina

Hrvat i Srbin prezentiraju Njemici kartu a njezin djeda se u zelenom djipu voza po balkanu. He he. Poznaje ona bolje podrucje od ova dva djecaka.

Pravdoljub Istinovic

pre 9 godina

A sad me zanima sta ce Vucic reci kada EU ce sigurno ucenivati Srbiju, tako je nedavno bio rekao Vucic, ja sam siguran da su sad u Berlinu vec rekli kakvu politiku Srbija mora da vodi kada je rec o odnosima Srbije i Rusije, i svega ovoga sta se trenutno desava u Ukrajini. Srbija mora da bude neutralna, mi netrebamo biti u EU ali trebamo da imamo dobre odnose sa Rusijom. A drugo mi smo nedavno postali samostalna drzava od kada vise nepostoji vise SCG. Jel prijateljstvo nije kada vas neko stalno ucenjuje , tako da nasa politika treba da bude ne u EU i NATO koji nas je bio bombardovao 1999 jel kada bi smo postali clanovi te organizacije e onda bi ponovo ubili sve nase zrtve koje je NATO ubijo svojim humanim bombama 1999.

aco faco?

pre 9 godina

Vucko jel si ti rekao angeli za ove incidente sto prave njeni ljubimci sa juga? Ako jesi, kada ce da osudi teroristicke akcije koje sprovode protiv nase drzave?

west-arch

pre 9 godina

A1 format mapa i fini koltel, nikako ne idu zajedno- kada bi mi jurili nase klijente sa tim, ne bi 'leba imali. Izgleda previse primitivno! (Cisto strucno misljenje- politika me odavno ne zanima)

drug-iz-klupe

pre 9 godina

@Buca,
Do juce su bili albanski terotisti, a danas su kosovski lideri. Ako zelite da saznate politiku vlade u bliskoj buducnosti, samo obratite paznju na recnik bot komentatora. Konkretno, bot Buca nam je nagovestio priznanje KiM-e kao nezavisne drzave. Tako to ide kad komunisti krenu da se krste, a radikali postanu evropejci!

SOLITER

pre 9 godina

Na konferenciji u Berlinu Vučić pokazuje sliku Šutanovćevog solitera kod trga Sv.Sava ,koji je kao mirovnjak istopio tenkove da bi obezbedio sebi pare, zatim zgrrdu u Beču koju su narodnim parama kupili Pajtić, Elezović, Ješić i Vinčić, pa vilu Čanka na brdu u N.Sadu, pa Kostićeve hacijende i sela po Vojvodini, pa Miškovićevu zgradu u BGD, pa Luku Beograd g.Beka, pa markete Matijevižća i banovinu Jerkovića, hacijendu Kase i slične objekte koji cvetaju od 2ooo.g.u razvijenoj Srbiji.

dzoni

pre 9 godina

SAmo slep ne vidi da Berlin trazi ocajnicki neku podrsku protiv Rusije..90% sveta ne sljivi Berlin i Vasington i njihove sankcije Rusiji.
Srbija ce izgleda na gubitnicku stranu ex nacista...traba nam izgleda neki novi 27 . mart.

NScentar

pre 9 godina

U sliku, izgleda da Zvucic proba da proda Merkeli jedan stan na "Beograd na vodi". Samo kako ona reaguje, nisam bas siguran da ce dati kaoaru. Ali dobro je videti svi iz Balkana u istu sobu.

miki

pre 9 godina

Nemačka kancelarka je objasnila da je konferencija o zapadnom Balkanu nastala na razmišljanjima nemačke vlade kako na odgovarajući način obeleži stotu godišnjicu početka Prvog svetskog rata, ali i godišnjica početka Drugog svetskog rata i završetka Hladnog rata.

Ovo je najveca sprdnja na Srpski racun. Delegacija Srbije se sastala sa naslednicima Hitlerove i politike 2 Njemackog Rajha koji je kostao preko 4 miliona Srpskih zivota. Ta politika je ista samo ima drugaciju formu. Izgleda mi nemamo nikakvo postovanje i dostojanstvo kada odlazimo na pregovore sa onima koji su okupirali Srpske zemlje, prognale Srbe. Sprdachina....

Stteffann

pre 9 godina

Zan-Klod Junker, skoro izabrani predsednik Komisije, rekao je da nece bito prosirenja EU u narednih 5 god. Znaci najranije 2020, ako ne i posle toga.

gheto

pre 9 godina

Baš danas sam gledao,na javnom servisu,reportažu iz Alžira.Ta država je decenijama u nekom obliku građanskog rata i sukoba u kom je nekoliko desetina hiljada ljudi nastradalo.Istina zadnjih godina je stanje malo mirnije.Ali ta zemlja ima više investicija od cele jugoistočne Evrope,na samo zapadnog Balkana.Grade auto-put od nekoliko hiljada kilometara,zatim prave ogromne gradove od po 3miliona stanovnika i sve to u pustinji bez mogućnosti proizvodnje hrane.Istina imaju naftu i gas,ali mnogo manje od Libije i Iraka.Takvih investicija nema ni u zapadnoj Evropi.A nama uporno govore kako je za investicije najvažnija regionalana stabilnost.Sudan u kome besni jedan od najvećih sukoba na svetu ima više investicija(kineskih)od zapadnog Balkana.Mi moramo biti svesni da EU ne ide u dobrom pravcu,jer je vođena korumpiranim briselskim funkcionerima,koji nisu izvukli pouke iz svetske ekonomske krize(2008).Za to vreme Nemačka je povećala svoju dominaciju,Francuska je na kolenima,kao i na početku WW2,a Britanci,kao i uvek,gledaju samo sopstveni interes.Videli smo tada(2008)koliko je unija,tačnije velike zemlje(da ne kažem Nemačka)solidarna sa malim zemljam,koje su bankrotirale.A bankrotirale su zato što su vodile politiku instruisanu iz Brisela.Sada Nemačkoj treba"sveža krv",jeftina radna snaga i tržište(čija je kupovna moć bazirana na kreditima Nemačkih banaka)za njihovu industriju.

RobbenHR

pre 9 godina

Evo, ja ću prevesti što se dogodilo na sastanku, zorno prikazano na ovoj fotografiji - stenogramski:"Evo, ovo je ta njiva o kojoj govorim...da, tetka prepisala na mene...normalno, 1/1, sve legalno, dabome...Zoki burazeru, daj pokaži de gde smo se prošli put nakenjali ispod onih šljiva..."

evroskeptik

pre 9 godina

Kao tekst iz Citanke! Zivelo bratstvo i jedinstvo! Prvo su nam pomogli da svi zaratujemo, a sad nam pokazuju put buduce saradnje i ljubavi!
Regionu, jadan li si!
Sa Jugoslavijon smo svi vec bili u toj Evropi! A sada gledamo u politicare koji su nas pre dvadeset pet godina, uz pomoc iste Evrope, od nje i udaljili, i nadamo se da i sa tog puta ne skrenu, kao sa Titovog u koji su se kleli i kom su pesme pevali!
Regionu, jadan li si!

Zona

pre 9 godina

Dok desnica drzi vlade kljucnih zemalja EU, niti treba niti se u EU moze. Tek kad levicari ponovo uzmu uzde treba se ukombinovati s njima i izvuci benefit.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Najbolji nacin da Nemacka obelezi datume pocetka Prvog i Drugos Svetskog Rats a u kojima je cinila osovinu zla je da makne svoje ruke sa Balkana i da prestane da se mesa u untrasnje stvari balkanskih drzava. Nemacka je bila prva zemlja na svetu koja je priznanjem otcepljenja Slovenije (uzgred u suprotnosti sa ondasnjim Ustavom SFRJ koji je zahtevao saglasnost drugih clanica federacije sa tim cinom) prakticno odredila sudbinu Jugoslavije koju bi da danas na neki nacin obnovi obecavajuci prijem ex-yu drzavica u nekoj neizvesnoj buducnosti.

sasa

pre 9 godina

Ovo sto je Merkel je istina, niko nas nece vuci za rukav, nego moramo sami da se trudimo.Da su ocekivanje Nemacke veika, jesu, ali mi smo napravili ogorman pomak zadnje dve godine, sto svi vide.

parodija

pre 9 godina

Ako svi lideri u regionu u svojim drzavama zapocnu reforme po ugledu na Vucica vrlo brzo ce sve zemlje u regionu postati punopravni clanovi EU.
(Dobar pravac, 28. avgust 2014 20:23)

Ovakvi komentari me oduševljavaju, kapiram da ih piše Džon Kliz lično.

Swedenonline

pre 9 godina

"Dirljivo je kada se vidi da svi zajedno sede za jednim stolom, da se ne svađaju, već razgovaraju konstruktivno o zajedničkoj budućnosti".


Kako je naivna, mufljuzi se okupili zarad besplatnog rucka!!!

Stoun

pre 9 godina

Ova konfrencija je jedna lagana"cajanka" kojih ce biti u nedogled jer je veliki znak pitanja da li ce prosirivati EU koja se raspada po svim savovima

Posle 2 god vlasti SNS-SPS koja je veoma hvaljena od EU nezaposlenost je veca i ako se to skriva, investicija nema, Etihad je prevara.
OK je biti u dobrim odnosima sa svima, ali od toga se ne kupuje hrana vec marketing.

Dakle, nema smisla da se botovi toliko lome i prepisuju testove.
U vezi sa tim htela bih da kazem da sam od Bebe ocekivala asertivnije delovanje, ovo botovanje i spinovanje sa nevaznim vestima koje se smenjuju na svim informativnim portalima je za predskolsko.

Toni/St/

pre 9 godina

a vi uopce ne primjecujete da nista necete uspit rijesit bez Bih ...u prijevodu to znaci tej kad prib atite jedinstvenu BIH tek onda mozete racunati na EU ...a ako i dalje budete podrzavali nekog kao DODIKA koji tezi ka separatistickim idejama tj.odcijepljenju Od BIH necete dobro proci....u prijevodu otrijeznite Srbe u BIH da je to njihova domovina osto tako kao sta smo mi otrijeznili Hrvate u BIH da je to njihova drzava sasvim jasno drugacije ne moze i to je to !!!pozdra. iz Regije Dalmacije koja je u sastavu RH sta je tu je zivot se mora :)

pitajte botovi gazdu

pre 9 godina

Botovi pitajte gazdu kako ce firma Truck-Lite da zaposli 1500 radnika u Cupriji kad u Nemackoj ima citavih 300 radnika, kao cerka kompanija americke firme. Bave se nekom tehnologijom i plastikom. Veze mnogo sa automobilskom industrijom nemaju.
Al gazda kad laze, on to radi bez mere i granice.

mimi

pre 9 godina

ljudi moji, i ja kazem da je koristan sastanak i vucic je dobar politicar. da li se slazem s njim, nije bitno. dobar politicar je onaj koji zna kako da ostane na vlasti, a on ocigledno zna. da li ce uraditi nesto od ove zemlje, ne znam. korupcija je ovde jako zagrizla sve sfere i tesko da je iko moze iskoreniti. a niko se nije ni trudio. ali, recimo cak i da se on malo trudi. ipak, ovoliko botova zaista nikada do sada nisam videla. da li ste svesni da vi zapravo onemogucavate normalnu diskusiju? ovakve komentare ne dobija ni severnokorejski vodja. da li ste svesni da uopste ne pomazete vucicu? ako ga interesuje sta narod misli, dovoljno je pametan da zakljuci da ovakvi komentari zaista nemaju nikakvog smisla. nula kriticnosti, samo pohvale bez ikakvih preciznih i detaljnih objasnjenja.
imena su vam originalna, to moram priznati. niko vas ne bi povezao po imenima, ali poboljsajte sadrzaj poruka.
identifikovala sam sledece BOTOVE:
dobar pravac, sasa, sasa, rajka, smokvica, marcipan, barkly, inzaghi, sanja, maliperica, FićKO, @pegica@, davor, button, biljana, nikica, kox, bobina21, vukashin, gugl, Magdalena Mitrovic KG, elizabeta.
nemam vise snage, nek neko nastavi
srdacan pozdrav svim botovima.

Стеван

pre 9 godina

Невероватно је колико су ботови провидни. Погледајте плусеве и минусе. Хаха. Да ли је могуће да се они плаћају из буџета?

Srbin sa dna kace

pre 9 godina

Ja necu u EU, i cinim sve da moja zemlja ne postane clanica tog s**nja...Kome je do Evrope neka predje u bratsku im Hrvatsku, pa nek se evropeisu... Putuj, Evropo

vaskez

pre 9 godina

Da, da, ona a pogotovo SAD, Holandija i Siptari zele brz i posten ulazak Srbije u EU. Prosto se ne zna ko se vise od njih raduje tome. Ali kao i do sada, treba da uradimo par poslica pa cemo "onda".

dr. Branko Von Beca

pre 9 godina

Gledaju kartu i milanović kaže:
- Hrvatska do Zemuna , ili ...
A Vučić:
- Ako se Angela slaže, i do Mladenovca ako treba...

mlekadzija

pre 9 godina

Ovaj skup je bio prilika da najomrazenija ucitaljica u skoli podeli packe losim djacima. I podseti ih da ce iduci put dobiti cvrge ako ne urade domace zadatke...

Marina

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću- on je izjave gđe Merkel na konferenciji shvatio kao potvrdu svoje politike koja se može svesti na :
1. ne-državnosti Kosova koji je po Vučiću još uvijek "pokrajina Kosovo i Metohija" (iako je pristao da ne više takozvani premijer države Kosovo sjedi za stolom i ravnopravno sudjeluje u razgovorima, bez fus note i bez zvjezdice,)
2. ne-promjeni politike prema Rusiji (koja podrazumijeva specifičnost odnosa Srbije i Rusije koja ne ide na ruku EU)

3. da- članstvu u EU (iako ne provodi briselski sporazum s Kosovom,ne podupire EU sankcije Rusiji, sjedi na dvije stolice po pitanju Ukrajine)

Premijer Vučić kaže da nije lako s Merkelovom zastupati interese naroda koji ga je izabrao. Pa kako može biti lako s ovakvim muljanjima ? Nije Frau Merkel veslo sisala...Dobro će se još namučiti premijer da uvjeri sve ostale da Srbija slijedi opće ideje EU...

Jovicic9

pre 9 godina

Samo da je umesto "Vucic", prezime nekog drugog, "iskonskog" demokrate, kakva bi navala odusevljenja zavladala u komentarima. Ovako, to "ja sam bio al sad vise nisam za EU", samo iz jednog razloga (pogledaj pocetak) , u najmanju ruku objasnjava zato smo, kao narod, u rangu puza - licemerje ne dozvoljava brze.

Bački Buda

pre 9 godina

Karakterističan politički stav.
Nikad se ne izjasne u potpunosti ,odnosno daju mogućnost svima da shvate na svoj način ono što je rečeno.

Aleksandar

pre 9 godina

Koliko god da sam bio ranije za ulazak u EU, mislim do 2006-7 godine, bio bi potpun promašaj da uđemo u EU. Ljudi moji, budimo realni, neće nam se ništa promeniti ulaskom u EU. Prvo, ako želimo bolji život, moramo da počnemo da menjamo sebe, da uzmemo stvar u svoje ruke, a ne da čekamo na posao u javnom preduzeću. Iz Vrnjačke Banje sam i završio sam matematički fakultet za profesora, a bavim se poljoprivredom koja mi omogućava 4x veću zaradu nego profesorska plata. Mogao sam da čekam da dobijem posao, ali bih protraćio godine i bio bih na državnoj plati, ali nisam. Tako i vi ostali, batalite gradove i ostale gluposti. Pitamo se što nemamo ovce, a zaboravljamo da su čobani otišli u gradove. Rad čini čoveka, zato radite i ne pričajte kako nema posla, kad ga uveliko ima! Druga stvar, EU je brod koji ide ka bregu, a samo ljudi bez razuma traže spas u takvom brodu, a pritom vide da će na kraju potonuti. Zato, NE za EU.

Pozdrav za sve sugrađane i zapamtite, ima posla, samo moramo da shvatimo gde smo i u kakvoj situaciji je ova država i naći ćemo posao bez da nam ga iko drugi nudi.

sasa

pre 9 godina

Blakanske drzave su mnogo toga pretrpele, mnogo su se ljudi namucili, kod svih ne samo kod nas unistena je nekad mocna ekonomija, i toga su svesni svi prestavnici svojh drzava.Samo zajedno i slozno mozemo napred, ne mozemo da budemo vise jedni protiv drugih, vremena su se promenila.

Magdalena Mitrovic KG

pre 9 godina

Budimo realni, Srbija je jedina od zemalja u regionu, od onih koje vec nisu u EU, koja krupnim koracima ispunjava stroge uslove i standarde Evropske unije i bilo bi za ocekivati da ona i prava postane clan.

Buca

pre 9 godina

Vučić i srpska vlada su uložili mnogo napora kako bi se region stabilizovao, uključujući i mnogo strpljenja u pregovorima sa kosovskim liderima!Najvažnije je da sada građani osete boljitak, kroz rast standarda i smanjenje nezaposlenosti!

Barkly

pre 9 godina

Sada je svima jasno da razjedinjeni nemožemo nigde stići i više se niko ne protivi ekonomskoj saradnji zemalja regiona!Srbija će očito predvoditi ekonomski razvoj regiona!

put

pre 9 godina

Srbija od formiranja nove vlade vodi odgovornu i otvorenu politiku u
regionu, posvećena pre svega budućnosti i napredovavanju u saradnji na svim
poljima u ovom delu Balkana. Nadam se da će i drugi krenuti tim putem.

Smokvica

pre 9 godina

Zajednički infrastrukturni projekti su najbolji način da se sve zemlje Zapadnog Balkana zajedno razvijaju i kroz ekonomski razvoj zajedno približavaju članstvu u EU!

Nikica

pre 9 godina

(wild duck, 28. avgust 2014 21:37)
Vučić je iskoristio šansu da Angeli Merkel pokaže koliko je Srbija zainteresovana za ekonomski oporavak države. A tupavi komentari pojedinih aktivista DS-a su odraz njihove nekulture i nedostatka logičkog promišljanja.

kox

pre 9 godina

(Casovi ljubavi, 28. avgust 2014 20:18)
Džabe ironičan komentar. Vučić je ozbiljno krenuo u reforme društvenog sistema. Ako misliš da je tvoj komentar smešan, onda si se grdno prešao.

marcipan

pre 9 godina

(Bojan, 28. avgust 2014 21:00)
Nema tu nikakve frke. EU je realnost kojoj teže sve zemlje Balkana. Ulazak Srbije u EU znači i standarde EU u Srbiji.

@pegica@

pre 9 godina

Kako to lepo izgleda kada sede svi za jednim stolom i govore o svojim problemima.Pronalaze resenja sta je i kako je najbolje resiti a sve u interesu dobrosusetstva i stabilnosti u regionu.

FićKO

pre 9 godina

Nemačka kancelarka je u premijeru Vučiću prepoznala stožera mira na Balkanu, kao i čoveka koji ulaže sve svoje umeće, snagu, energiju, znanje, entuzijazam, poštenje kako bi Srbija što pre postala članica EU, a isto tako ostala i dalje prijatelj sa zemljama istoka i zapada, Rusijom i Amerikom.
Poseta Nemačkoj i učvršćivanje odnosa i saradnje od velikog je obostranog interesa, jer je Nemačka najjača članica EU, uložiće svoj kapital u Srbiju, uposliti veliki broj naših građana, a zauzvrat dobiti stručne stručnu, vrednu, poštenu radnu snagu.

FićKO

pre 9 godina

Nemačka kancelarka je u premijeru Vučiću prepoznala stožera mira na Balkanu, kao i čoveka koji ulaže sve svoje umeće, snagu, energiju, znanje, entuzijazam, poštenje kako bi Srbija što pre postala članica EU, a isto tako ostala i dalje prijatelj sa zemljama istoka i zapada, Rusijom i Amerikom.
Poseta Nemačkoj i učvršćivanje odnosa i saradnje od velikog je obostranog interesa, jer je Nemačka najjača članica EU, uložiće svoj kapital u Srbiju, uposliti veliki broj naših građana, a za uzvrat dobiti stručne stručnu, vrednu, poštenu radnu snagu.

maliperica

pre 9 godina

(figenwald, 28. avgust 2014 20:53)
Veruj mi, građani Srbije bi bili prezadovoljni standardom zemalja EU i zato reforme nemaju alternativu.

gugl

pre 9 godina

Iako je Srbija kaskala na putu ka EU u prethodnoj deceniji, te izostala iz evropske porodice, mislim da sada punom brzinom ide ka svom cilju i da će ići sve brže i brže!

SRECKO

pre 9 godina

Nikad mi se nije svidjala ta Nemacka politika pre svega zbog tog ALI ? Kao da smo gradjani drugog reda sto naravno nismo. Premijeru sve pohvale iz ugla obicnog gradjanina ove zemlje.

Man

pre 9 godina

Naravno da zavisi od nas,ne kaze se dzaba "Samo sloga Srbina spasava". Moramo biti slozni, samo ce nas to izvuci. Ovaj sastanak je dobra podloga za napredak.

Slavka

pre 9 godina

Citam komentare i pitam se u kakvoj to drzavi zivim? Danas i juce se razgovarolo o ozbiljnim stvarima, koje se ticu nas , a po komentarima vidim krajnju neozbiljnost. Vucicu svaka vama cast ,ali mi zivimo u zemlji gde se rad ,zalaganje uopste ne cene. Mi smo nezahvalan narod, koji zasluzuje vladu pod vodstvom demokrata. Nista neradimo, gledamo kako nas podkradaju, prodaju maglu, pricaju samo ono sto njima odgovara.

Vica

pre 9 godina

(hm?, 28. avgust 2014 21:21)
Nije Cerska bitka. Ovo je bitka koja je još važnija, bitka u kome se mora pobediti jer se radi o budućnosti Srbije i svih njenih građana.

Elizabeta

pre 9 godina

Nemacka se zalaze za jak Balkan i dobro je to sto su se svi predstavnici drzava balkana odazvali pozivu jer dosta je bilo rata a EU smo potrebni samo ako imamo dobre medjususedske odnose.

Vojka

pre 9 godina

Verujem da su svi prisutni zadovoljni postignutim. Predlog da se ovakve konferencije odrzavaju sto cesece , s tim sto nece uvek biti u Nemockoj, pokazuje da je Evropi stalo do Zapadnog Balkana, da on konacno postane ekonomski i politicki stabilan region.

Vladimir

pre 9 godina

To je već rečeno da od brzine sprovođenja reformi zavisi napredak ne samo Srbije nego i regiona i vreme je da ubrzamo reforme i da iskoristimo ovu veliku priliku koju pruža Nemačka!

Davor

pre 9 godina

(aco faco?, 28. avgust 2014 21:29)
Briselski sporazum je regulisao mnoge stvari između Beograda i Prištine. Uglavnom su to stvari koje se trenutno nikako ne mogu promeniti ali će zasigurno olakšati život građanima srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji. Što se tiče konkretnog slučaja, tu se radi o pojedincima, kriminalcima sa kojima će se obračunati policija.

Evropa Evropljanima

pre 9 godina

Balkan je najlepsi deo Evrope!
Samo kad bi nas mimoisli geostratezi i NATO. Da njih nije bilo nebi se ni ratovalo na Balkanu i odavno bi svi bili u EU

StrelacM

pre 9 godina

Skup u Berlinu Merkelova obeležila saradnjom i razvijanjem regionalnih odnosa,ujedinila zemlje balkana u ekonomsku celinu pripremajući ih za EU.U ovaj skup ne treba mešati odnose sa Rusijom,jer je geografski gledano region za sebe,ali saradnja će morati da se ostvari.Nema izolovanosti,jer se narod kreće i protok robe mora cirkulisati,saradnja neminovna.

Lenka-Kucevo

pre 9 godina

Verujem da cemo dobiti u buducnosti i vecu podrsku Nemacke u procesu reformi i boljem i predanijem radu u procesu integracija. To svakako moze i mora brze da se radi, ali najbitnije je da se promenilo stanje u odnosu na period prethodnih Vlada.

Митровић Г.

pre 9 godina

Добра економска сарадња са земљама ЕУ и земљама региона су од стратешки важног значаја за нас и сваки корак ка већем продубљивању и учвршћивању сарадње и веза са тим земљама је веома значајно.

Obično-neobičan

pre 9 godina

Što se tiče pojedinih koji kritikuju ovakve poteze, ne vidim šta je loše u nemačkim investicijama, itekako su nam potrebne. Kao vodeća ekonomija EU, može nam itekako pomoći.

slavoljub

pre 9 godina

Balkan cim prije u EU, da ih Rusi ne pristignu.
Odjednom tako velika ljubav na prvi pogled. Dirljivo. Idu mi suze na oci.
Moze, ali Kosovo ostaje u Srbiji.
Nemoj slucajno neko da pomisli da EU zajednicom vladaju licemeri.
U pitanju je cista ljubav, bez ikakvih interesa.

Srki munze

pre 9 godina

Ma pazi sad kao brzo...... Kad je pocela frka sa Rusima!!! Rusi nama nude sad šansu za posao i eto pazi EU nam "kao" otvara vrata da brzo udjemo hahhhaahahah ma F . . K YOU, bre!!!

Maggy

pre 9 godina

Svim zemljama Zapadnog Balkana treba da bude imperativ da zajednički uz regionalnu ekonomsku saradnju brzo podižu nivo životnog standarda i približavaju se nivou potrebnom za uspešno priključenje EU!

niccoleta

pre 9 godina

Evropska Komisija i članice EU u želji da pomognu zemljama Zapadnog Balkana u napretku ka integracijama, pokrenuli su proces od niz konferencija u naredne četiri godine.
EU je pokazala,između ostalog , da ceni napore naše vlade I da su vidljivi pomaci.Smatram da su nam dali vetar u leđa i uverena sam da jedino ovakvi podsticaji mogu pomoći u ubrzanju reformi!

Covek

pre 9 godina

U izjavama Merkelove mozemo videti koliko vredi premijer jedne male zemlje. Mi i dalje zamisljamo sebe kao nebeskom silom, i zelimo glavom kroz zid. Jedino pametnom i mudrom politikom cemo sacuvati ovo sto nam je od zemlje ostalo. Puna podrska Vucicu, verujem da zna put za oporavak Srbije.