Subota, 23.08.2014.

11:25

Merkel: Balkanu potreban "dug dah"

Angela Merkel povodom konferencije o Zapadnom Balkanu ističe da sve zemlje regiona imaju evropsku perspektivu a da članstvo zavisi od brzine sprovođenja reformi

Izvor: Tanjug

Merkel: Balkanu potreban "dug dah" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

jugoslovenija

pre 9 godina

u sred godisnjih odmora, na vrat na nos, vodje balkanskih zemalja su hitno pozvane na kahvu dam im se saopsti vazna vest da "imaju europsku perspektivu" te da uzmu dubok vazduh, jer ce u suprotnom (ukoliko izvoze vise u Rusiju nego do sada) disati na skrge. Vodite brigu o reformama i demokratiji, i ne fantazirajete da nam preuzmete ruske kupce. To je sustina sastanka u Berlinu.

bata

pre 9 godina

koliko je ovo licemerno. šatro prodajete demokratiju i vladavinu prava a ovamo krcite prostor za svoje firme. kad bude izobilja biće i kulture, a upropaštavanjem zemlje ekonomski sigutno neće biti bolje.

milan

pre 9 godina

naravno da imamo perspektivu ... to ne znači ništa.

imamo i šansu da kolonizujemo Mars ako budemo razvijali nas svemirski program.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ni dan nije prosao vec razocarenje,rekoh juce,dobro da su ih odbili od Rusije,sad jagnje umiljato sto neko rece nece posat nijednu sisu hahhahaahahhaaha.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ne verujem u vase dobre namere prema balkanskim zemljama.
(valteri, 23. avgust 2014 11:57)

e pa vidis... ja mnogo vise ne verujem u dobre namere balkanskih zemalja prema sebi samima.

Arimax

pre 9 godina

@(Aleksandar, 23. avgust 2014 12:52)

Neka pravila EU, a to je, pre svega, bespogovorna pokornost pred srtarijim i jačim ne odgovaraju ni svim članicama EU. Srbija se odlučila za put u Evropu jer joj druge nema bez finansijske pomoći sa strane. Svi bismo želeli da Srbija postane zemlja vladavine prava i evropskih vrednosti. Ali, ako sutra EU odluči da npr. ratuje protiv neke zemlje, a to se ne podudara sa interesima Srbije, Srbija će kao članica morati da poštuje volju organizacije čiji će možda postati član. Srbija nije u EU, ali joj se stavlja do znanja da treba da bude lojalna istoj i da ne povećava obim izvoza u Rusiju.

Pera

pre 9 godina

Kad citam sve ove vase skepticne komentare, sve vise imam osecaj da ste sami krivi za svu bedu koja je u Srbiji, a nazalost i ja sa vama ni kriv ni duzan. Bar se nadam da cemi moci zbrisati iz ove ludnice jednom , mozda da ubace ponovo azil za nas, da se bar smejem kad citam ove komentare, a ne da se plasim za svoju buducnost sa svim rusoljupcima....

sasa jokic

pre 9 godina

Problem je sto su SNS glasaci vojnici koji ispunjavaju naredjenja i slepo prate vodju.
Danas su malo zbunjeni jer im je u srcu i glavi Rusija, Sloba i Seselj, a vodja im kaze da nam je prioritet EU?!
E sad, oni ne znaju za detalje dolaska vodje im na vlast, inace bi im bilo malo jasnije.
Uglavnom, sve je odradjeno na brzaka, kada su uvideli da se ekipa iz DS-a toliko nafatirala, da ih vise nista nije interesovalo, ponajmanje da sprovode bolne reforme, pa su se okrenuli ocajnicima, Tomi i Vucicu.
Problem je bio naci kadrove u tom okruzenju. Mogli su da biraju izmedju tajkuna iz devedesetih i polupismene mase.
Odlucili su se za ove neiskvarene i odatle je krenula nagla kupovina diploma, strucnjake su stancovali preko noci.
Ali ako znamo sta su im krajnji ciljevi, koga briga za obrazovanje?!

huh

pre 9 godina

Neka hvala. Zajednica privatnih bankara koje teraju nardo u dug nam ne treba...vecina clanica EU (bar kad bi se narod pitao) bi izasle iz te zajednice kad bi ih ovi pustili jeli...

Кривокапић

pre 9 godina

Људи све је врло једноставно. Ако хоћете у ЕУ уредите земљу да приближно личи на немачку, француску, аустрију. Значи без корупције, без слобиних бизнисмена, ђубре да се баца у канте, нема паркирања на тротАру, итд.

jovan

pre 9 godina

2017 Britanija drzi referendum za I protiv ostanka u EU I garantovano izlazi a za njom ce jos neke zemlje.Ekonomski su sve gore I gore Ukraina ce ih unistiti I politicki I ekonomski tako da su ovo isprazne price Steta sto Srbija ima opet da izgubi vreme umesto da se zakaci na nove ekonomske I vojne velesile

strina

pre 9 godina

Balkanu su potrebne dve stvari :
1. da ga ovi sa strane ostave na miru.
2. da balkanski izdajnici pripremani vani nikad ne dodju na vlast
u tom slucaju bi Balkan bio oaza mira i prosperiteta

Davor

pre 9 godina

Dobro se krećemo u pravcu evro-integracija i pohvale koje nam ovih dana stižu jasno govore o napretku koji je Srbija ostvarila.Šanse da idemo bržim korakom ka članstvu su se povećale.

Zoran

pre 9 godina

Zajedništvo - zvuči lepo ali kako imati to zajedništvo sa recimo hrvatskom koja na najvišem nivou slavi oluju kao nacionalni praznik. Kako imati zajedništvo sa državama i narodima koji još nisu priznali svoje zločine nad drugim narodima.

Srbija je najviše uradila u tom pogledu. Hag je potvrda za to ako ništa drugo. Čak su nam oduzeli i deo teritorije. Zločini nad nama a oni su mnogobrojni i gnusni još nisu uopšte ni priznati. Čak se i slave. Kako imati zajedništvo u takvim okolnostima?

ivanhoe

pre 9 godina

Samo domace kupujte pogotovo automobile ,nikako Bosch,Stihl(samo sekira-ekoloski Srbine,a kad odete na ultrazvuk nikaKO Siemens nego od baba Dare iz Lisicijeg Potoka-ko rukom odneseno.Demokratija je,organizujte Referendum ako narod nece u EU,postuje se.Uvedite carine na proizvode iz EU i vize za njene drzavljane.Nikakav Problem a Dacic najbolje sto ume je pevanje:jelek hanterija i opanci po tome se znaju...... (Milan, 23. avgust 2014 12:34)

Zasto izjednacavas pristupanje EU sa koriscenjem kvalitetnih nemackih proizvoda? Kakve to veze ima? Niko normalan nije protiv saradnje i integracija vec protiv neofasista iz Brisela. Raspitaj se malo. Ogromno je nezadovoljstvo u velikom broju zemalja EU. Da li shvatas da samo jedna idiotska mera tipa "usisivaci ispod 1600w pogadja ogroman broj ljudi. Fabrike gase proizvodnju, ljudi dobijaju otkaze, servisi bacaju delove...a to je samo jedan, poslednji primer a ima ih nebrojeno. Kome treba ovakva EU sem Americi i briselskim nelegitimnim birokratama da bi mogli da primaju svoje ogromne plate?

svi (ni)si isti

pre 9 godina

@(gradjanin SRBIJE iz SRBIJE, 23. avgust 2014 12:58)

Srbine, a zasto je onda Slovenija nakon ulaska u EU zesce na*****a? Tamo sam ziveo i radio od 1971 do 1992, bilo posla koliko hoces, zivelo se dobro i stabilno. Sada, frka. Standard je prividno visok, jer bogati imaju i dalje mnogo, verovatno i vise od toga, a sirotinja nezaposlena, dogadjaju se protesti, sto je nekada bilo nezamislivo!

Hoces reci da je Rusija unazadila i Sloveniju?

Tanjica

pre 9 godina

Srbija se KiM neće odreći i ostaviti ga zbog članstva u EU. Srbija samo celovita u svojim međunarodno priznawim granicama,ide ka članstvu. Drugog puta nema.

Igor

pre 9 godina

Alo, Balkanci, kad su nam potrebne pare onda kukamo da nam ih EU da. Kada nam iz EU kazu da bi trebalo da postujemo neka pravila koja tamo vaze, onda nam EU ne valja. Znamo li mi uopste sta hocemo dem 'leba bez motike?
(Aleksandar, 23. avgust 2014 12:52)

S obzirom na stetu od bombardovanja koju su nam ti isti napravili trebaju da nas finansiraju sledecih 20 godina.

gradjanin SRBIJE iz SRBIJE

pre 9 godina

Balkan,a narocito SRBIJA imaju problem sa haosom koji pravi RUSIJA i to jos od 8 sednice,pa preko dovodjenje nacionalista na vlast, ubistvom Đinđića, je dovela na vlast jos vece nacionaliste i Ruske saradnike tipa Kostunice i danasnje predsednika Srbije. Rusija je najveci problem i UNAZADJIVAC BALKANA.

samo da primetim

pre 9 godina

Ala nas prave budalama. Doduše, nije teško od onih koju su se odrekli svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti za malo šarene laže napraviti još veće budale. Gori smo od onih Indijanaca koji su prodali Menhetn i svoje pravo da uopšte postoje za nekoliko ogledalaca i staklenih perli.

Aleksandar

pre 9 godina

Alo, Balkanci, kad su nam potrebne pare onda kukamo da nam ih EU da. Kada nam iz EU kazu da bi trebalo da postujemo neka pravila koja tamo vaze, onda nam EU ne valja. Znamo li mi uopste sta hocemo dem 'leba bez motike?

Đorđe

pre 9 godina

Balkanu treba debeo novčanik, a na svakom od nas je da smisli kako će udebljati svoj. Ako može preko EU, onda preko EU, ako preko Rusije, onda tuda, Arapi isto su u redu... Lično, kod mene je štednja, hvala evrobankama za godišnju kamatu, izvinjenje evropskim proizvođačima i domaćim uvoznicima.

Аца

pre 9 godina

Кад год се Немачка мешала и меша у политику на Балкану многи су остајали и остају без даха, а форме ( међ. зајед. ) и разлога за мешање ( дем. крат. ) могу се наћи колико желиш, али увек је само један: ширење "богатог" ( удруженог "великог" ) на рачун "сиромашног" ( разбијеног "малог" ) МИЛОМ ИЛИ СИЛОМ

Milan

pre 9 godina

Samo domace kupujte pogotovo automobile ,nikako Bosch,Stihl(samo sekira-ekoloski Srbine,a kad odete na ultrazvuk nikaKO Siemens nego od baba Dare iz Lisicijeg Potoka-ko rukom odneseno.Demokratija je,organizujte Referendum ako narod nece u EU,postuje se.Uvedite carine na proizvode iz EU i vize za njene drzavljane.Nikakav Problem a Dacic najbolje sto ume je pevanje:jelek hanterija i opanci po tome se znaju......

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Ona je odbacila da EU primenjuje dvostruke aršine u prijemu novih članica "

Krim - Kosovo i Metohija ?

Ili za pravoslavne Slovene opet važe proevropski aršini iz WW II ?

Lažni dr

pre 9 godina

Ovde se ipak radi o vekovnim sukobima i sitnim pobedama i kraljica teritorija. Kakvi ste vi neprijatelji bili najbolje pokazuje da ste posle 5 godina od drugog rata napravili EU, a mi saveznici nismo u nju usli ni posle 60 godina...

OldBone

pre 9 godina

Rosberg piše:
"Vama odgovara odredjen broj siromasnih zemalja odakle crpite jeftinu radnu snagu i resurse."
A ja znam, da u Nemačkoj postoje tarifni ugovori i"jeftina" radna snaga se plaća po njima. Lekar iz Srbije zaradjuje kao lekar iz Nemačke ili sa Filipina.
Istina je da Nemačka crpi radnu snagu izvana. Ali "jeftinu"?
A resursi - koji su to resursi u Srbiji, pa ih Nemačka crpi?

CityWatch

pre 9 godina

Nemacka je iskoristila stogodisnjicu pocetka Velikog rata kako svima jasno demonstrirala cija je ovo teritorija i ljudi. Samo slepac ne vidi da je rec o obelezavanju interesne zone. Trziste i resursi Balkana pripadaju Nemackoj. Ljudi ovde to pozdravljaju jer su prethodno dovedeni do toga da za komad hleba, kopaju ceo dan. I to se zove napredak. Istina, gurali smo se da sami sebi to napravimo. Sada kada pogledam vesti iz devedesetih, jos jasnije sa ove disnance, vidim gomilu seljacina i zlih ljudi koji svaki svoj narod gura u propast pritom se enormno bogateci i grabeci za sebe i svoje. Naravno, zasto ne reci, Zapadni partneri su im bezrezervno pruzali pomoc kako bi zavrsili posao koji nije zavrsio Veliki rat pa ni onaj drugi veliki rat. Dovoljno je pogledati zakon o radu i jasno je, obicni ljudi, gradjani a zakon ih ne razlikuje po nacionalnoscu ili boji, vraceni su oko 150g unazad po pravima koja uzivaju. Kraj price.

dori

pre 9 godina

i jos nesto, kaze merkel, uskoro nasi proizvodi iz lidla i drugih nemackih proizvodjaca stizu na vase trziste, bice duplo jeftiniji nego sto ih vasa privreda moze proizvesti, a kad propadne vasa nekonkurentna privreda mi ju pokupujemo i videcete kako cemo jednostavno da je dignemo na noge, jer mi znamo a vi, a vama ostaje vladavina "prava", saobracajna infrastrutura i ljubav sa isto tako siromasnim susedima

Иван

pre 9 godina

Проблем је што европски дах смрди на старост, истрошеност и безидејност.

Балкан ће заживети, тек и ако, престане да буде колонизован од запдног света.

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Ona je odbacila da EU primenjuje dvostruke aršine u prijemu novih članica "

Krim - Kosovo i Metohija ?

Ili za pravoslavne Slovene opet važe proevropski aršini iz WW II ?

Иван

pre 9 godina

Проблем је што европски дах смрди на старост, истрошеност и безидејност.

Балкан ће заживети, тек и ако, престане да буде колонизован од запдног света.

CityWatch

pre 9 godina

Nemacka je iskoristila stogodisnjicu pocetka Velikog rata kako svima jasno demonstrirala cija je ovo teritorija i ljudi. Samo slepac ne vidi da je rec o obelezavanju interesne zone. Trziste i resursi Balkana pripadaju Nemackoj. Ljudi ovde to pozdravljaju jer su prethodno dovedeni do toga da za komad hleba, kopaju ceo dan. I to se zove napredak. Istina, gurali smo se da sami sebi to napravimo. Sada kada pogledam vesti iz devedesetih, jos jasnije sa ove disnance, vidim gomilu seljacina i zlih ljudi koji svaki svoj narod gura u propast pritom se enormno bogateci i grabeci za sebe i svoje. Naravno, zasto ne reci, Zapadni partneri su im bezrezervno pruzali pomoc kako bi zavrsili posao koji nije zavrsio Veliki rat pa ni onaj drugi veliki rat. Dovoljno je pogledati zakon o radu i jasno je, obicni ljudi, gradjani a zakon ih ne razlikuje po nacionalnoscu ili boji, vraceni su oko 150g unazad po pravima koja uzivaju. Kraj price.

dori

pre 9 godina

i jos nesto, kaze merkel, uskoro nasi proizvodi iz lidla i drugih nemackih proizvodjaca stizu na vase trziste, bice duplo jeftiniji nego sto ih vasa privreda moze proizvesti, a kad propadne vasa nekonkurentna privreda mi ju pokupujemo i videcete kako cemo jednostavno da je dignemo na noge, jer mi znamo a vi, a vama ostaje vladavina "prava", saobracajna infrastrutura i ljubav sa isto tako siromasnim susedima

gradjanin SRBIJE iz SRBIJE

pre 9 godina

Balkan,a narocito SRBIJA imaju problem sa haosom koji pravi RUSIJA i to jos od 8 sednice,pa preko dovodjenje nacionalista na vlast, ubistvom Đinđića, je dovela na vlast jos vece nacionaliste i Ruske saradnike tipa Kostunice i danasnje predsednika Srbije. Rusija je najveci problem i UNAZADJIVAC BALKANA.

Aleksandar

pre 9 godina

Alo, Balkanci, kad su nam potrebne pare onda kukamo da nam ih EU da. Kada nam iz EU kazu da bi trebalo da postujemo neka pravila koja tamo vaze, onda nam EU ne valja. Znamo li mi uopste sta hocemo dem 'leba bez motike?

Аца

pre 9 godina

Кад год се Немачка мешала и меша у политику на Балкану многи су остајали и остају без даха, а форме ( међ. зајед. ) и разлога за мешање ( дем. крат. ) могу се наћи колико желиш, али увек је само један: ширење "богатог" ( удруженог "великог" ) на рачун "сиромашног" ( разбијеног "малог" ) МИЛОМ ИЛИ СИЛОМ

Lažni dr

pre 9 godina

Ovde se ipak radi o vekovnim sukobima i sitnim pobedama i kraljica teritorija. Kakvi ste vi neprijatelji bili najbolje pokazuje da ste posle 5 godina od drugog rata napravili EU, a mi saveznici nismo u nju usli ni posle 60 godina...

samo da primetim

pre 9 godina

Ala nas prave budalama. Doduše, nije teško od onih koju su se odrekli svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti za malo šarene laže napraviti još veće budale. Gori smo od onih Indijanaca koji su prodali Menhetn i svoje pravo da uopšte postoje za nekoliko ogledalaca i staklenih perli.

huh

pre 9 godina

Neka hvala. Zajednica privatnih bankara koje teraju nardo u dug nam ne treba...vecina clanica EU (bar kad bi se narod pitao) bi izasle iz te zajednice kad bi ih ovi pustili jeli...

Milan

pre 9 godina

Samo domace kupujte pogotovo automobile ,nikako Bosch,Stihl(samo sekira-ekoloski Srbine,a kad odete na ultrazvuk nikaKO Siemens nego od baba Dare iz Lisicijeg Potoka-ko rukom odneseno.Demokratija je,organizujte Referendum ako narod nece u EU,postuje se.Uvedite carine na proizvode iz EU i vize za njene drzavljane.Nikakav Problem a Dacic najbolje sto ume je pevanje:jelek hanterija i opanci po tome se znaju......

OldBone

pre 9 godina

Rosberg piše:
"Vama odgovara odredjen broj siromasnih zemalja odakle crpite jeftinu radnu snagu i resurse."
A ja znam, da u Nemačkoj postoje tarifni ugovori i"jeftina" radna snaga se plaća po njima. Lekar iz Srbije zaradjuje kao lekar iz Nemačke ili sa Filipina.
Istina je da Nemačka crpi radnu snagu izvana. Ali "jeftinu"?
A resursi - koji su to resursi u Srbiji, pa ih Nemačka crpi?

Đorđe

pre 9 godina

Balkanu treba debeo novčanik, a na svakom od nas je da smisli kako će udebljati svoj. Ako može preko EU, onda preko EU, ako preko Rusije, onda tuda, Arapi isto su u redu... Lično, kod mene je štednja, hvala evrobankama za godišnju kamatu, izvinjenje evropskim proizvođačima i domaćim uvoznicima.

Igor

pre 9 godina

Alo, Balkanci, kad su nam potrebne pare onda kukamo da nam ih EU da. Kada nam iz EU kazu da bi trebalo da postujemo neka pravila koja tamo vaze, onda nam EU ne valja. Znamo li mi uopste sta hocemo dem 'leba bez motike?
(Aleksandar, 23. avgust 2014 12:52)

S obzirom na stetu od bombardovanja koju su nam ti isti napravili trebaju da nas finansiraju sledecih 20 godina.

Pera

pre 9 godina

Kad citam sve ove vase skepticne komentare, sve vise imam osecaj da ste sami krivi za svu bedu koja je u Srbiji, a nazalost i ja sa vama ni kriv ni duzan. Bar se nadam da cemi moci zbrisati iz ove ludnice jednom , mozda da ubace ponovo azil za nas, da se bar smejem kad citam ove komentare, a ne da se plasim za svoju buducnost sa svim rusoljupcima....

sasa jokic

pre 9 godina

Problem je sto su SNS glasaci vojnici koji ispunjavaju naredjenja i slepo prate vodju.
Danas su malo zbunjeni jer im je u srcu i glavi Rusija, Sloba i Seselj, a vodja im kaze da nam je prioritet EU?!
E sad, oni ne znaju za detalje dolaska vodje im na vlast, inace bi im bilo malo jasnije.
Uglavnom, sve je odradjeno na brzaka, kada su uvideli da se ekipa iz DS-a toliko nafatirala, da ih vise nista nije interesovalo, ponajmanje da sprovode bolne reforme, pa su se okrenuli ocajnicima, Tomi i Vucicu.
Problem je bio naci kadrove u tom okruzenju. Mogli su da biraju izmedju tajkuna iz devedesetih i polupismene mase.
Odlucili su se za ove neiskvarene i odatle je krenula nagla kupovina diploma, strucnjake su stancovali preko noci.
Ali ako znamo sta su im krajnji ciljevi, koga briga za obrazovanje?!

Кривокапић

pre 9 godina

Људи све је врло једноставно. Ако хоћете у ЕУ уредите земљу да приближно личи на немачку, француску, аустрију. Значи без корупције, без слобиних бизнисмена, ђубре да се баца у канте, нема паркирања на тротАру, итд.

Zoran

pre 9 godina

Zajedništvo - zvuči lepo ali kako imati to zajedništvo sa recimo hrvatskom koja na najvišem nivou slavi oluju kao nacionalni praznik. Kako imati zajedništvo sa državama i narodima koji još nisu priznali svoje zločine nad drugim narodima.

Srbija je najviše uradila u tom pogledu. Hag je potvrda za to ako ništa drugo. Čak su nam oduzeli i deo teritorije. Zločini nad nama a oni su mnogobrojni i gnusni još nisu uopšte ni priznati. Čak se i slave. Kako imati zajedništvo u takvim okolnostima?

ivanhoe

pre 9 godina

Samo domace kupujte pogotovo automobile ,nikako Bosch,Stihl(samo sekira-ekoloski Srbine,a kad odete na ultrazvuk nikaKO Siemens nego od baba Dare iz Lisicijeg Potoka-ko rukom odneseno.Demokratija je,organizujte Referendum ako narod nece u EU,postuje se.Uvedite carine na proizvode iz EU i vize za njene drzavljane.Nikakav Problem a Dacic najbolje sto ume je pevanje:jelek hanterija i opanci po tome se znaju...... (Milan, 23. avgust 2014 12:34)

Zasto izjednacavas pristupanje EU sa koriscenjem kvalitetnih nemackih proizvoda? Kakve to veze ima? Niko normalan nije protiv saradnje i integracija vec protiv neofasista iz Brisela. Raspitaj se malo. Ogromno je nezadovoljstvo u velikom broju zemalja EU. Da li shvatas da samo jedna idiotska mera tipa "usisivaci ispod 1600w pogadja ogroman broj ljudi. Fabrike gase proizvodnju, ljudi dobijaju otkaze, servisi bacaju delove...a to je samo jedan, poslednji primer a ima ih nebrojeno. Kome treba ovakva EU sem Americi i briselskim nelegitimnim birokratama da bi mogli da primaju svoje ogromne plate?

jovan

pre 9 godina

2017 Britanija drzi referendum za I protiv ostanka u EU I garantovano izlazi a za njom ce jos neke zemlje.Ekonomski su sve gore I gore Ukraina ce ih unistiti I politicki I ekonomski tako da su ovo isprazne price Steta sto Srbija ima opet da izgubi vreme umesto da se zakaci na nove ekonomske I vojne velesile

strina

pre 9 godina

Balkanu su potrebne dve stvari :
1. da ga ovi sa strane ostave na miru.
2. da balkanski izdajnici pripremani vani nikad ne dodju na vlast
u tom slucaju bi Balkan bio oaza mira i prosperiteta

svi (ni)si isti

pre 9 godina

@(gradjanin SRBIJE iz SRBIJE, 23. avgust 2014 12:58)

Srbine, a zasto je onda Slovenija nakon ulaska u EU zesce na*****a? Tamo sam ziveo i radio od 1971 do 1992, bilo posla koliko hoces, zivelo se dobro i stabilno. Sada, frka. Standard je prividno visok, jer bogati imaju i dalje mnogo, verovatno i vise od toga, a sirotinja nezaposlena, dogadjaju se protesti, sto je nekada bilo nezamislivo!

Hoces reci da je Rusija unazadila i Sloveniju?

neutralni felsh

pre 9 godina

Ne verujem u vase dobre namere prema balkanskim zemljama.
(valteri, 23. avgust 2014 11:57)

e pa vidis... ja mnogo vise ne verujem u dobre namere balkanskih zemalja prema sebi samima.

Tanjica

pre 9 godina

Srbija se KiM neće odreći i ostaviti ga zbog članstva u EU. Srbija samo celovita u svojim međunarodno priznawim granicama,ide ka članstvu. Drugog puta nema.

milan

pre 9 godina

naravno da imamo perspektivu ... to ne znači ništa.

imamo i šansu da kolonizujemo Mars ako budemo razvijali nas svemirski program.

Arimax

pre 9 godina

@(Aleksandar, 23. avgust 2014 12:52)

Neka pravila EU, a to je, pre svega, bespogovorna pokornost pred srtarijim i jačim ne odgovaraju ni svim članicama EU. Srbija se odlučila za put u Evropu jer joj druge nema bez finansijske pomoći sa strane. Svi bismo želeli da Srbija postane zemlja vladavine prava i evropskih vrednosti. Ali, ako sutra EU odluči da npr. ratuje protiv neke zemlje, a to se ne podudara sa interesima Srbije, Srbija će kao članica morati da poštuje volju organizacije čiji će možda postati član. Srbija nije u EU, ali joj se stavlja do znanja da treba da bude lojalna istoj i da ne povećava obim izvoza u Rusiju.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ni dan nije prosao vec razocarenje,rekoh juce,dobro da su ih odbili od Rusije,sad jagnje umiljato sto neko rece nece posat nijednu sisu hahhahaahahhaaha.

bata

pre 9 godina

koliko je ovo licemerno. šatro prodajete demokratiju i vladavinu prava a ovamo krcite prostor za svoje firme. kad bude izobilja biće i kulture, a upropaštavanjem zemlje ekonomski sigutno neće biti bolje.

Davor

pre 9 godina

Dobro se krećemo u pravcu evro-integracija i pohvale koje nam ovih dana stižu jasno govore o napretku koji je Srbija ostvarila.Šanse da idemo bržim korakom ka članstvu su se povećale.

jugoslovenija

pre 9 godina

u sred godisnjih odmora, na vrat na nos, vodje balkanskih zemalja su hitno pozvane na kahvu dam im se saopsti vazna vest da "imaju europsku perspektivu" te da uzmu dubok vazduh, jer ce u suprotnom (ukoliko izvoze vise u Rusiju nego do sada) disati na skrge. Vodite brigu o reformama i demokratiji, i ne fantazirajete da nam preuzmete ruske kupce. To je sustina sastanka u Berlinu.

gradjanin SRBIJE iz SRBIJE

pre 9 godina

Balkan,a narocito SRBIJA imaju problem sa haosom koji pravi RUSIJA i to jos od 8 sednice,pa preko dovodjenje nacionalista na vlast, ubistvom Đinđića, je dovela na vlast jos vece nacionaliste i Ruske saradnike tipa Kostunice i danasnje predsednika Srbije. Rusija je najveci problem i UNAZADJIVAC BALKANA.

Иван

pre 9 godina

Проблем је што европски дах смрди на старост, истрошеност и безидејност.

Балкан ће заживети, тек и ако, престане да буде колонизован од запдног света.

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Ona je odbacila da EU primenjuje dvostruke aršine u prijemu novih članica "

Krim - Kosovo i Metohija ?

Ili za pravoslavne Slovene opet važe proevropski aršini iz WW II ?

Milan

pre 9 godina

Samo domace kupujte pogotovo automobile ,nikako Bosch,Stihl(samo sekira-ekoloski Srbine,a kad odete na ultrazvuk nikaKO Siemens nego od baba Dare iz Lisicijeg Potoka-ko rukom odneseno.Demokratija je,organizujte Referendum ako narod nece u EU,postuje se.Uvedite carine na proizvode iz EU i vize za njene drzavljane.Nikakav Problem a Dacic najbolje sto ume je pevanje:jelek hanterija i opanci po tome se znaju......

Aleksandar

pre 9 godina

Alo, Balkanci, kad su nam potrebne pare onda kukamo da nam ih EU da. Kada nam iz EU kazu da bi trebalo da postujemo neka pravila koja tamo vaze, onda nam EU ne valja. Znamo li mi uopste sta hocemo dem 'leba bez motike?

huh

pre 9 godina

Neka hvala. Zajednica privatnih bankara koje teraju nardo u dug nam ne treba...vecina clanica EU (bar kad bi se narod pitao) bi izasle iz te zajednice kad bi ih ovi pustili jeli...

OldBone

pre 9 godina

Rosberg piše:
"Vama odgovara odredjen broj siromasnih zemalja odakle crpite jeftinu radnu snagu i resurse."
A ja znam, da u Nemačkoj postoje tarifni ugovori i"jeftina" radna snaga se plaća po njima. Lekar iz Srbije zaradjuje kao lekar iz Nemačke ili sa Filipina.
Istina je da Nemačka crpi radnu snagu izvana. Ali "jeftinu"?
A resursi - koji su to resursi u Srbiji, pa ih Nemačka crpi?

Pera

pre 9 godina

Kad citam sve ove vase skepticne komentare, sve vise imam osecaj da ste sami krivi za svu bedu koja je u Srbiji, a nazalost i ja sa vama ni kriv ni duzan. Bar se nadam da cemi moci zbrisati iz ove ludnice jednom , mozda da ubace ponovo azil za nas, da se bar smejem kad citam ove komentare, a ne da se plasim za svoju buducnost sa svim rusoljupcima....

Lažni dr

pre 9 godina

Ovde se ipak radi o vekovnim sukobima i sitnim pobedama i kraljica teritorija. Kakvi ste vi neprijatelji bili najbolje pokazuje da ste posle 5 godina od drugog rata napravili EU, a mi saveznici nismo u nju usli ni posle 60 godina...

samo da primetim

pre 9 godina

Ala nas prave budalama. Doduše, nije teško od onih koju su se odrekli svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti za malo šarene laže napraviti još veće budale. Gori smo od onih Indijanaca koji su prodali Menhetn i svoje pravo da uopšte postoje za nekoliko ogledalaca i staklenih perli.

Аца

pre 9 godina

Кад год се Немачка мешала и меша у политику на Балкану многи су остајали и остају без даха, а форме ( међ. зајед. ) и разлога за мешање ( дем. крат. ) могу се наћи колико желиш, али увек је само један: ширење "богатог" ( удруженог "великог" ) на рачун "сиромашног" ( разбијеног "малог" ) МИЛОМ ИЛИ СИЛОМ

Davor

pre 9 godina

Dobro se krećemo u pravcu evro-integracija i pohvale koje nam ovih dana stižu jasno govore o napretku koji je Srbija ostvarila.Šanse da idemo bržim korakom ka članstvu su se povećale.

Tanjica

pre 9 godina

Srbija se KiM neće odreći i ostaviti ga zbog članstva u EU. Srbija samo celovita u svojim međunarodno priznawim granicama,ide ka članstvu. Drugog puta nema.

Igor

pre 9 godina

Alo, Balkanci, kad su nam potrebne pare onda kukamo da nam ih EU da. Kada nam iz EU kazu da bi trebalo da postujemo neka pravila koja tamo vaze, onda nam EU ne valja. Znamo li mi uopste sta hocemo dem 'leba bez motike?
(Aleksandar, 23. avgust 2014 12:52)

S obzirom na stetu od bombardovanja koju su nam ti isti napravili trebaju da nas finansiraju sledecih 20 godina.

Zoran

pre 9 godina

Zajedništvo - zvuči lepo ali kako imati to zajedništvo sa recimo hrvatskom koja na najvišem nivou slavi oluju kao nacionalni praznik. Kako imati zajedništvo sa državama i narodima koji još nisu priznali svoje zločine nad drugim narodima.

Srbija je najviše uradila u tom pogledu. Hag je potvrda za to ako ništa drugo. Čak su nam oduzeli i deo teritorije. Zločini nad nama a oni su mnogobrojni i gnusni još nisu uopšte ni priznati. Čak se i slave. Kako imati zajedništvo u takvim okolnostima?

ivanhoe

pre 9 godina

Samo domace kupujte pogotovo automobile ,nikako Bosch,Stihl(samo sekira-ekoloski Srbine,a kad odete na ultrazvuk nikaKO Siemens nego od baba Dare iz Lisicijeg Potoka-ko rukom odneseno.Demokratija je,organizujte Referendum ako narod nece u EU,postuje se.Uvedite carine na proizvode iz EU i vize za njene drzavljane.Nikakav Problem a Dacic najbolje sto ume je pevanje:jelek hanterija i opanci po tome se znaju...... (Milan, 23. avgust 2014 12:34)

Zasto izjednacavas pristupanje EU sa koriscenjem kvalitetnih nemackih proizvoda? Kakve to veze ima? Niko normalan nije protiv saradnje i integracija vec protiv neofasista iz Brisela. Raspitaj se malo. Ogromno je nezadovoljstvo u velikom broju zemalja EU. Da li shvatas da samo jedna idiotska mera tipa "usisivaci ispod 1600w pogadja ogroman broj ljudi. Fabrike gase proizvodnju, ljudi dobijaju otkaze, servisi bacaju delove...a to je samo jedan, poslednji primer a ima ih nebrojeno. Kome treba ovakva EU sem Americi i briselskim nelegitimnim birokratama da bi mogli da primaju svoje ogromne plate?

dori

pre 9 godina

i jos nesto, kaze merkel, uskoro nasi proizvodi iz lidla i drugih nemackih proizvodjaca stizu na vase trziste, bice duplo jeftiniji nego sto ih vasa privreda moze proizvesti, a kad propadne vasa nekonkurentna privreda mi ju pokupujemo i videcete kako cemo jednostavno da je dignemo na noge, jer mi znamo a vi, a vama ostaje vladavina "prava", saobracajna infrastrutura i ljubav sa isto tako siromasnim susedima

svi (ni)si isti

pre 9 godina

@(gradjanin SRBIJE iz SRBIJE, 23. avgust 2014 12:58)

Srbine, a zasto je onda Slovenija nakon ulaska u EU zesce na*****a? Tamo sam ziveo i radio od 1971 do 1992, bilo posla koliko hoces, zivelo se dobro i stabilno. Sada, frka. Standard je prividno visok, jer bogati imaju i dalje mnogo, verovatno i vise od toga, a sirotinja nezaposlena, dogadjaju se protesti, sto je nekada bilo nezamislivo!

Hoces reci da je Rusija unazadila i Sloveniju?

CityWatch

pre 9 godina

Nemacka je iskoristila stogodisnjicu pocetka Velikog rata kako svima jasno demonstrirala cija je ovo teritorija i ljudi. Samo slepac ne vidi da je rec o obelezavanju interesne zone. Trziste i resursi Balkana pripadaju Nemackoj. Ljudi ovde to pozdravljaju jer su prethodno dovedeni do toga da za komad hleba, kopaju ceo dan. I to se zove napredak. Istina, gurali smo se da sami sebi to napravimo. Sada kada pogledam vesti iz devedesetih, jos jasnije sa ove disnance, vidim gomilu seljacina i zlih ljudi koji svaki svoj narod gura u propast pritom se enormno bogateci i grabeci za sebe i svoje. Naravno, zasto ne reci, Zapadni partneri su im bezrezervno pruzali pomoc kako bi zavrsili posao koji nije zavrsio Veliki rat pa ni onaj drugi veliki rat. Dovoljno je pogledati zakon o radu i jasno je, obicni ljudi, gradjani a zakon ih ne razlikuje po nacionalnoscu ili boji, vraceni su oko 150g unazad po pravima koja uzivaju. Kraj price.

jovan

pre 9 godina

2017 Britanija drzi referendum za I protiv ostanka u EU I garantovano izlazi a za njom ce jos neke zemlje.Ekonomski su sve gore I gore Ukraina ce ih unistiti I politicki I ekonomski tako da su ovo isprazne price Steta sto Srbija ima opet da izgubi vreme umesto da se zakaci na nove ekonomske I vojne velesile

strina

pre 9 godina

Balkanu su potrebne dve stvari :
1. da ga ovi sa strane ostave na miru.
2. da balkanski izdajnici pripremani vani nikad ne dodju na vlast
u tom slucaju bi Balkan bio oaza mira i prosperiteta

Кривокапић

pre 9 godina

Људи све је врло једноставно. Ако хоћете у ЕУ уредите земљу да приближно личи на немачку, француску, аустрију. Значи без корупције, без слобиних бизнисмена, ђубре да се баца у канте, нема паркирања на тротАру, итд.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ne verujem u vase dobre namere prema balkanskim zemljama.
(valteri, 23. avgust 2014 11:57)

e pa vidis... ja mnogo vise ne verujem u dobre namere balkanskih zemalja prema sebi samima.

Đorđe

pre 9 godina

Balkanu treba debeo novčanik, a na svakom od nas je da smisli kako će udebljati svoj. Ako može preko EU, onda preko EU, ako preko Rusije, onda tuda, Arapi isto su u redu... Lično, kod mene je štednja, hvala evrobankama za godišnju kamatu, izvinjenje evropskim proizvođačima i domaćim uvoznicima.

sasa jokic

pre 9 godina

Problem je sto su SNS glasaci vojnici koji ispunjavaju naredjenja i slepo prate vodju.
Danas su malo zbunjeni jer im je u srcu i glavi Rusija, Sloba i Seselj, a vodja im kaze da nam je prioritet EU?!
E sad, oni ne znaju za detalje dolaska vodje im na vlast, inace bi im bilo malo jasnije.
Uglavnom, sve je odradjeno na brzaka, kada su uvideli da se ekipa iz DS-a toliko nafatirala, da ih vise nista nije interesovalo, ponajmanje da sprovode bolne reforme, pa su se okrenuli ocajnicima, Tomi i Vucicu.
Problem je bio naci kadrove u tom okruzenju. Mogli su da biraju izmedju tajkuna iz devedesetih i polupismene mase.
Odlucili su se za ove neiskvarene i odatle je krenula nagla kupovina diploma, strucnjake su stancovali preko noci.
Ali ako znamo sta su im krajnji ciljevi, koga briga za obrazovanje?!

Arimax

pre 9 godina

@(Aleksandar, 23. avgust 2014 12:52)

Neka pravila EU, a to je, pre svega, bespogovorna pokornost pred srtarijim i jačim ne odgovaraju ni svim članicama EU. Srbija se odlučila za put u Evropu jer joj druge nema bez finansijske pomoći sa strane. Svi bismo želeli da Srbija postane zemlja vladavine prava i evropskih vrednosti. Ali, ako sutra EU odluči da npr. ratuje protiv neke zemlje, a to se ne podudara sa interesima Srbije, Srbija će kao članica morati da poštuje volju organizacije čiji će možda postati član. Srbija nije u EU, ali joj se stavlja do znanja da treba da bude lojalna istoj i da ne povećava obim izvoza u Rusiju.

bata

pre 9 godina

koliko je ovo licemerno. šatro prodajete demokratiju i vladavinu prava a ovamo krcite prostor za svoje firme. kad bude izobilja biće i kulture, a upropaštavanjem zemlje ekonomski sigutno neće biti bolje.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ni dan nije prosao vec razocarenje,rekoh juce,dobro da su ih odbili od Rusije,sad jagnje umiljato sto neko rece nece posat nijednu sisu hahhahaahahhaaha.

milan

pre 9 godina

naravno da imamo perspektivu ... to ne znači ništa.

imamo i šansu da kolonizujemo Mars ako budemo razvijali nas svemirski program.

jugoslovenija

pre 9 godina

u sred godisnjih odmora, na vrat na nos, vodje balkanskih zemalja su hitno pozvane na kahvu dam im se saopsti vazna vest da "imaju europsku perspektivu" te da uzmu dubok vazduh, jer ce u suprotnom (ukoliko izvoze vise u Rusiju nego do sada) disati na skrge. Vodite brigu o reformama i demokratiji, i ne fantazirajete da nam preuzmete ruske kupce. To je sustina sastanka u Berlinu.