Petak, 22.08.2014.

14:11

Vukadinović: Vučić zamaglio suštinu

Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da je odluka premijera Aleksandra Vučića da ne daje subvencije za izvoz u Rusiju zamagljivanje suštine.

Izvor: Beta

Vukadinoviæ: Vuèiæ zamaglio suštinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Bački Buda

pre 9 godina

NIšta nije zamagljeno za one koji imaju jasan pogled.
Oni drugi sa mrenom na očima ili koji imaju povez preko očiju sve je zamagljeno.

ljubica

pre 9 godina

Djordje Vukadinovic namerno izvrce stvari. O kakvom profititanju srpskih poljoprivrednih proizvoda na racun sankcija koje je EU uvela Rusiji on govori? Pa Srbija ne moze da proizvede dovoljno jabuka na primer samo za potrebe Moskve za jedan mesec.

Kralj Ibi

pre 9 godina

"Stanković: Pozicija neutralnosti je najbolja." A smejali ste se i rugali Kostunici, a mnogi to i danas sa uzivanjem cine. Najvise me raduje sto znam da ih nervira to sto je Voja bio u pravu i sto su oni toga duboko svesni i da ce otici u politicki zaborav mnogo brze no i onaj nesrecni Tadic.

diaSPORNI albanac

pre 9 godina

nije EU stalo dali ce Srbija profitirati vec da Ruski narod oseti malo od tih sankcija (sto ja licno mislim da nece pomoci). A posto Srbija sama (bez sile)hoce u EU izgleda da mora da se odluci sto pre kojim ce putem ici.

SQI

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem kada su toliko pametni , zašto ovi analitičari ne vode zemlju!
(Bona, 22. avgust 2014 15:00)

Zato što nemaju bujnu maštu kao veliki vođa.

Na Livadi Rosnoj

pre 9 godina

Vukadinovic tradicionalni rusofil.
(Rusofili svih zemalja, ujedinite se - pa se preselite u Rusiju!, 22. avgust 2014 14:40)
Vukadinovic ljubitelj novca.

Vilotije

pre 9 godina

Ne moze niko nama sa strane da zabranjuje bilo sta, pa makar bila to i EU. Mi imamo svoju politiku i svoj stav za sva pitanja pa i za ova.

Zorge

pre 9 godina

Nije tajna da je Vukadinović rusofil. Međutim, to ne znači da ono što je primetio nije istina. EU sigurno neće biti zadovoljna Vučićevim današnjim izjavama. pozivanje na neke anonimne birokrate je neozbiljno. Živi bili pa videli. To ne znači da će EU (bar ne u početku) otvoreno izraziti nezadovoljstvo, ali da je Srbija postala trn u nozi Briselu, to je van svake sumnje. Pazite, sve članice EU se odriču (neke i izrazito) svojih prhoda od saradnje sa Rusijom samo da bi sledili zajedničke principe i politiku EU. Ponašanje Srbije služi kao primer nediscipline drugima i Brisel to neće gledati blagonaklono, što znači da je politika "na dve stolice" iluzija. Ali izgleda to shvata i Vučić. Međutim, želi kupiti vreme jer je svestan da bi svrstavanje na bilo koju stranu ozbiljno podelilo srpsko društvo. Zato se Vučić sada drži strategije da se što duže pravi nevešt i udvara svima i svakome. I javnosti unutar zemlje, ali i onima vani. Vučić se potajno nada da će mu u nekom budućem trenutku biti lakše da se opredeli šta da radi i u kom pravcu da okrene Srbiju. Ako kriza u Ukrajini eskalira Vučić će tu odluku morati da donese u roku od mesec dana, a ako ostane ovaj nivo tenzije imaće na raspolaganju dodatnih 2-3 meseca.

Vojislav

pre 9 godina

Pa Vučić je lepo rekao nećemo subvencijonisati izvoz u Rusiju ali ni uvoditi sankcije Rusiji, što znači da domaće firme mogu robu i usluge da izvoze u Rusiju slobodno i koliko hoće. Diplomatski manevar.

Dingo

pre 9 godina

Srbija neutralnoscu brani svoje interese! Ne mozemo se odreci nase evropske perspektive, ali se ne mozemo okrenuti ni protiv prijatelja kao sto je Rusija.

Magda

pre 9 godina

Mislim da je on u svom obraćanju javnosti pomenuo i vojnu opremu kojom pojedine zemlje članice trguju sa Rusijomi Ukrajinom,tenkove i brodove i Ukrajini i Rusiji pred sam početak krize u Ukrajini. I da to nije principijalan stav EU. Tako da se ne slažem da je bilo šta oštrije trebalo reći. I ovo što je izrečeno je sasvim dovoljno.

Alave preko punog stola

pre 9 godina

Djordje, bolje da cutis nego sto imitiras prevodioca EU. Zar ti mislis da ima nekoga u Srbiji kome sve nije jasno, i namere EU i sustina odgovora Srbije.

Mojmika

pre 9 godina

Bože ovi analitičari u zadnje vreme nemaju ništa pametno da kažu, i da je Vučić odigrao ovakav scenario kakav umišlja dotični gospodin opet je učinio najbolje za našu zemlju u ovom trenutku. Nekad je potrebno sedeti na dve stolice a to kome će se svideti ili ne nije na nama da raspravljamo, pustimo vreme da pokaže a ne pljuvati da bi se pljuvalo bez ikakvog razloga sem obične mržnje prema nekome...

sanjica32

pre 9 godina

pa da je rekao tim recim "Čini mi se da čitav nastup pokazuje da je i sam premijer svestan da ta strategija neće moći dugo da traje. Mislim da je trebalo oštrije ili možda iskrenije reći da je zahtev Brisela licemeran i neodrživ za Srbiju" sad bi smo i mi bili pod sankcijama. o cemu vi pricate.

PrivrednikBgd

pre 9 godina

Vucic je jasno rekao sta je sustina zahteva EU, nista nije zamaglio. Dao je odgovor dostojan politicara koji brine o interesima svoje drzave. Srbija nece davati subvencije za posticaj izvoza u Rusiju ali nece ni ogranicavati svoje privrednike u donosenju poslovnih odluka. Vukadinovic bi malo vise trebao da poznaje ekonomiju ako zeli da daje izjave vezane za tu oblast jer ovako ispada smesan, mada ruku na srce nista bolji nije ni u komentarisanju nekih drugih tema.

nena

pre 9 godina

Nije muceni Vucic kriv sto su ovi licemerni, a opet ne sme da im odbrusi jer mu drze ekonomiju u saci, pa ne sme mnogo da im se zamera. Isto vazi i za Ruse. Totalno nezahvalna pozicija.

rusofil

pre 9 godina

znači od braće rusa možemo da profitiramo samo kad su pod sankcijama, sruše neki avion ili izazovu 3 svetski.. .a i tad smo poslednji. Bolje da im lupimo sankcije a kad bude oslobađanje Moskve red je da tu bude i naših, da dobijemo lepo naftno poljanče u Sibiru.....ko će kome ako neće brat bratu.

JankO25

pre 9 godina

Ovaj politički analitičar, zajedno sa Žarkovićem, pokušava da omalovaži svaku Vučićevu odluku, a pri tome ne žele da kažu kako je to bolje Vučić mogao da postupi po pitanju demarša EU.

marko83

pre 9 godina

Uopste se ne slazem. Mi, prakticno, nastavljamo po starom, dobro balansirajuci izmedju dve velike sile i, sto je najvaznije, radeci onako kako je najbolje za nas i zauzimajuci najbolju mogucu poziciju u ratu velikih. Vest da je Brisel pozdravio Vucicevu izjavu dovoljno govori o tome da smo zasluzili postovanje EU.

Vesna BG

pre 9 godina

Premijeru svaka čast što pokušava da dobije na vremenu ne bi li se iskristalisale neke stvari. Ono što laiku izgleda je jedno, politika je ozbiljna stvar. Ja bih s Rusijom, al ko mene pita?

pirlo

pre 9 godina

Ovo je odlican diplomatski odgovor naseg premijera, pohvala za nase drzavno rukovodstvo, mi moramo balansirati izmedju velikih sila, nije dobro da se odlucujemo ni za jednu stranu!!!

Аљекс

pre 9 godina

Успео је Вукадиновић да нађе нешто што му не ваља. Србија није променила своју политику према Русији, иста је као што је била пре пола и годину дана. Без обзира на демарш. А зашто бисмо давали субвенције за извоз било где... Нисам економиста али ми то не делује логично. Зашто стављати једну групу произвођача у повлашћен положај.

zlatan

pre 9 godina

Vukadinovic dobro zna sa Srbija ima jos od 2006. god. poseban trgovinski ugovor sa Rusijom. I niko nije branio srpskim privrednicima da povecaju izvoz koliko su sposobni na rusko trziste koje nije ni bilo ograniceno. Ali mi nemamo dovoljno poljoprivrednih proizvoda ni za sebe pa vise od polovine uvozimo. I odakle pare za subvencije? A za povecanje proizvodnje voca , povrca i mesa mora mnogo vise vremena da prodje.

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Djordje, premijer ne sme da sece granu na koju sedi.
Lepo je rekao da Srbija i da hoce nema dodatnih prizvoda
za izvoz u Rusiju. Evropa nije rekla da Srbija ne moze
da i dalje izvozi u Rusije, vec da nadomesti hranu koju
Evropa zbog sankcija nece da izvozi. Lepo je rekao i kad bih
hteli mi nemamo proizvode za dodatni izvoz.
Drugo lepo je rekao privrednicima samo vi proizvodite naci
cemo gde da ih plasirao. Treba pazljivo slusati, bez kvazi ideologije.

Баба-Калина

pre 9 godina

a sa druge strane da ne naljuti previše Brisel time što ne sledi baš u stopu njihovu politiku sankcija prema Moskvi i to je suština - Да, треба знати за меру - крадуцкати, љуцкати или љуткати, али не наљутити превише... итд. Рече неко да је политика вештина постизања могућег - е па није! Политика је вештина/уметност да се оно што је потребно/неопходно учини могућим/доступним. За нас је неопходно да ОПСТАНЕМО. И тај циљ треба учинити могућим - и ништа више. И ништа мање. Сад ће деценија и по како је власт систематски урушавала "Џервине, Будимке, Ваљевке, Подгорке..." или једном речју ПРИВРЕДУ, или другом речи: Србију - сад се бар иде ка почецима оживљавања; иде се споро - али радило се о систематском уништавању па су и предрадње и предкораци ка оживљавању тешки, троми, спори; хода се "вуненим ногама2 - али се хода.

Nenad011

pre 9 godina

Suština je da Srbija nema proizvodnju i nema šta da izveze u Rusiju. Privreda je uništena u tranziciji i privatizaciji DOS-ove vlasti. Saberi-oduzmi ne možemo da napunimo jednu moskovsku pijacu.

Vlada

pre 9 godina

Ajde Vukadinoviću, ne patetiši: "Da makar malo zaradi...". Šta se svi prave naivni, zna se da EU ne uvodi sankcije Rusiji zezanja radi, već da bi ostvarila cilj pritiska na Rusiju. Koji bi cilj bio da se uvedu sankcije a onda dozvoli pretakanje preko Srbije. Nije to niti "mala zarada" niti je naivno praviti se glup u ovakvoj situaciji.

Ne sede u EU teletabisi koji ne znaju šta rade. Oni su doneli odluku da uvedu sakncije Rusiji i s tim će ići do kraja. Naše je da pratimo šta radi EU, jer smo krenuli ka EU. Ako neko želi da menjamo kurs, neka se kandiduje na izborima i da aternativu i neka naravno pobedi. Ali onda će morati da objasni kako će Srbija da izvozi u Rusiju robu kad je okružena EU državama.

Čak i Srbija nije toliko neozbijna da menja kurs kako dune vetar.

Бојан Илић

pre 9 godina

On je istakao da je suština spora u tome da Brisel ne dopusti da Srbija ni u malom obimu profitira od sankcija Evropske unije Moskvi.

Нити смо ЕУ( минимум још 10 година), нити смо увели санкције Русији, нити смо признали Новорусију!
Зашто да не искористимо "Богом дато"?!

taktički PERFEKTNO izvedeno

pre 9 godina

Jasno kao dan da je ovo vešt Vučićev manevar kojim je i samu EU zatekao nespremnu na ovo.Niti je stao na stranu sankcija,a niti je eksplicitno rekao Rusiji NE,ili EU.Veoma vešt manevar koji može da samo odlikuje velike državnike.

jevgenija

pre 9 godina

E, moj Vukadinovicu! Ti znas dobro da se prase ne goji oko Bozica. Prema tome nema nikakve potrebe da se Vucic prsi sa dodatnim subvencijama za koje nema para.

Gradjanin

pre 9 godina

Vukadinovicu, s obzirom da je EK pohvalila Vucicevu izjavu, hajde sada vise sjasi iz medija u kojima te godinama gledamo i slusamo kako dajes svoje analize koje veze sa realnoscu nemamo.

Da se razumemo, ne mogu Vucica ni SNS ocima da vidim, ali mi je isto tako muka od vas salonskih analiticara koji pricate pricu koja je zapravo vas politicki stav/spisak zelja, a sa realnoscu veze nema. I tako godinama, decenijama...

Vlada

pre 9 godina

Ajde Vukadinoviću, ne patetiši: "Da makar malo zaradi...". Šta se svi prave naivni, zna se da EU ne uvodi sankcije Rusiji zezanja radi, već da bi ostvarila cilj pritiska na Rusiju. Koji bi cilj bio da se uvedu sankcije a onda dozvoli pretakanje preko Srbije. Nije to niti "mala zarada" niti je naivno praviti se glup u ovakvoj situaciji.

Ne sede u EU teletabisi koji ne znaju šta rade. Oni su doneli odluku da uvedu sakncije Rusiji i s tim će ići do kraja. Naše je da pratimo šta radi EU, jer smo krenuli ka EU. Ako neko želi da menjamo kurs, neka se kandiduje na izborima i da aternativu i neka naravno pobedi. Ali onda će morati da objasni kako će Srbija da izvozi u Rusiju robu kad je okružena EU državama.

Čak i Srbija nije toliko neozbijna da menja kurs kako dune vetar.

taktički PERFEKTNO izvedeno

pre 9 godina

Jasno kao dan da je ovo vešt Vučićev manevar kojim je i samu EU zatekao nespremnu na ovo.Niti je stao na stranu sankcija,a niti je eksplicitno rekao Rusiji NE,ili EU.Veoma vešt manevar koji može da samo odlikuje velike državnike.

JankO25

pre 9 godina

Ovaj politički analitičar, zajedno sa Žarkovićem, pokušava da omalovaži svaku Vučićevu odluku, a pri tome ne žele da kažu kako je to bolje Vučić mogao da postupi po pitanju demarša EU.

Vesna BG

pre 9 godina

Premijeru svaka čast što pokušava da dobije na vremenu ne bi li se iskristalisale neke stvari. Ono što laiku izgleda je jedno, politika je ozbiljna stvar. Ja bih s Rusijom, al ko mene pita?

Nenad011

pre 9 godina

Suština je da Srbija nema proizvodnju i nema šta da izveze u Rusiju. Privreda je uništena u tranziciji i privatizaciji DOS-ove vlasti. Saberi-oduzmi ne možemo da napunimo jednu moskovsku pijacu.

Баба-Калина

pre 9 godina

a sa druge strane da ne naljuti previše Brisel time što ne sledi baš u stopu njihovu politiku sankcija prema Moskvi i to je suština - Да, треба знати за меру - крадуцкати, љуцкати или љуткати, али не наљутити превише... итд. Рече неко да је политика вештина постизања могућег - е па није! Политика је вештина/уметност да се оно што је потребно/неопходно учини могућим/доступним. За нас је неопходно да ОПСТАНЕМО. И тај циљ треба учинити могућим - и ништа више. И ништа мање. Сад ће деценија и по како је власт систематски урушавала "Џервине, Будимке, Ваљевке, Подгорке..." или једном речју ПРИВРЕДУ, или другом речи: Србију - сад се бар иде ка почецима оживљавања; иде се споро - али радило се о систематском уништавању па су и предрадње и предкораци ка оживљавању тешки, троми, спори; хода се "вуненим ногама2 - али се хода.

PrivrednikBgd

pre 9 godina

Vucic je jasno rekao sta je sustina zahteva EU, nista nije zamaglio. Dao je odgovor dostojan politicara koji brine o interesima svoje drzave. Srbija nece davati subvencije za posticaj izvoza u Rusiju ali nece ni ogranicavati svoje privrednike u donosenju poslovnih odluka. Vukadinovic bi malo vise trebao da poznaje ekonomiju ako zeli da daje izjave vezane za tu oblast jer ovako ispada smesan, mada ruku na srce nista bolji nije ni u komentarisanju nekih drugih tema.

sanjica32

pre 9 godina

pa da je rekao tim recim "Čini mi se da čitav nastup pokazuje da je i sam premijer svestan da ta strategija neće moći dugo da traje. Mislim da je trebalo oštrije ili možda iskrenije reći da je zahtev Brisela licemeran i neodrživ za Srbiju" sad bi smo i mi bili pod sankcijama. o cemu vi pricate.

Аљекс

pre 9 godina

Успео је Вукадиновић да нађе нешто што му не ваља. Србија није променила своју политику према Русији, иста је као што је била пре пола и годину дана. Без обзира на демарш. А зашто бисмо давали субвенције за извоз било где... Нисам економиста али ми то не делује логично. Зашто стављати једну групу произвођача у повлашћен положај.

pirlo

pre 9 godina

Ovo je odlican diplomatski odgovor naseg premijera, pohvala za nase drzavno rukovodstvo, mi moramo balansirati izmedju velikih sila, nije dobro da se odlucujemo ni za jednu stranu!!!

Бојан Илић

pre 9 godina

On je istakao da je suština spora u tome da Brisel ne dopusti da Srbija ni u malom obimu profitira od sankcija Evropske unije Moskvi.

Нити смо ЕУ( минимум још 10 година), нити смо увели санкције Русији, нити смо признали Новорусију!
Зашто да не искористимо "Богом дато"?!

nena

pre 9 godina

Nije muceni Vucic kriv sto su ovi licemerni, a opet ne sme da im odbrusi jer mu drze ekonomiju u saci, pa ne sme mnogo da im se zamera. Isto vazi i za Ruse. Totalno nezahvalna pozicija.

Alave preko punog stola

pre 9 godina

Djordje, bolje da cutis nego sto imitiras prevodioca EU. Zar ti mislis da ima nekoga u Srbiji kome sve nije jasno, i namere EU i sustina odgovora Srbije.

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Djordje, premijer ne sme da sece granu na koju sedi.
Lepo je rekao da Srbija i da hoce nema dodatnih prizvoda
za izvoz u Rusiju. Evropa nije rekla da Srbija ne moze
da i dalje izvozi u Rusije, vec da nadomesti hranu koju
Evropa zbog sankcija nece da izvozi. Lepo je rekao i kad bih
hteli mi nemamo proizvode za dodatni izvoz.
Drugo lepo je rekao privrednicima samo vi proizvodite naci
cemo gde da ih plasirao. Treba pazljivo slusati, bez kvazi ideologije.

Magda

pre 9 godina

Mislim da je on u svom obraćanju javnosti pomenuo i vojnu opremu kojom pojedine zemlje članice trguju sa Rusijomi Ukrajinom,tenkove i brodove i Ukrajini i Rusiji pred sam početak krize u Ukrajini. I da to nije principijalan stav EU. Tako da se ne slažem da je bilo šta oštrije trebalo reći. I ovo što je izrečeno je sasvim dovoljno.

Vojislav

pre 9 godina

Pa Vučić je lepo rekao nećemo subvencijonisati izvoz u Rusiju ali ni uvoditi sankcije Rusiji, što znači da domaće firme mogu robu i usluge da izvoze u Rusiju slobodno i koliko hoće. Diplomatski manevar.

Na Livadi Rosnoj

pre 9 godina

Vukadinovic tradicionalni rusofil.
(Rusofili svih zemalja, ujedinite se - pa se preselite u Rusiju!, 22. avgust 2014 14:40)
Vukadinovic ljubitelj novca.

Dingo

pre 9 godina

Srbija neutralnoscu brani svoje interese! Ne mozemo se odreci nase evropske perspektive, ali se ne mozemo okrenuti ni protiv prijatelja kao sto je Rusija.

Vilotije

pre 9 godina

Ne moze niko nama sa strane da zabranjuje bilo sta, pa makar bila to i EU. Mi imamo svoju politiku i svoj stav za sva pitanja pa i za ova.

jevgenija

pre 9 godina

E, moj Vukadinovicu! Ti znas dobro da se prase ne goji oko Bozica. Prema tome nema nikakve potrebe da se Vucic prsi sa dodatnim subvencijama za koje nema para.

diaSPORNI albanac

pre 9 godina

nije EU stalo dali ce Srbija profitirati vec da Ruski narod oseti malo od tih sankcija (sto ja licno mislim da nece pomoci). A posto Srbija sama (bez sile)hoce u EU izgleda da mora da se odluci sto pre kojim ce putem ici.

Zorge

pre 9 godina

Nije tajna da je Vukadinović rusofil. Međutim, to ne znači da ono što je primetio nije istina. EU sigurno neće biti zadovoljna Vučićevim današnjim izjavama. pozivanje na neke anonimne birokrate je neozbiljno. Živi bili pa videli. To ne znači da će EU (bar ne u početku) otvoreno izraziti nezadovoljstvo, ali da je Srbija postala trn u nozi Briselu, to je van svake sumnje. Pazite, sve članice EU se odriču (neke i izrazito) svojih prhoda od saradnje sa Rusijom samo da bi sledili zajedničke principe i politiku EU. Ponašanje Srbije služi kao primer nediscipline drugima i Brisel to neće gledati blagonaklono, što znači da je politika "na dve stolice" iluzija. Ali izgleda to shvata i Vučić. Međutim, želi kupiti vreme jer je svestan da bi svrstavanje na bilo koju stranu ozbiljno podelilo srpsko društvo. Zato se Vučić sada drži strategije da se što duže pravi nevešt i udvara svima i svakome. I javnosti unutar zemlje, ali i onima vani. Vučić se potajno nada da će mu u nekom budućem trenutku biti lakše da se opredeli šta da radi i u kom pravcu da okrene Srbiju. Ako kriza u Ukrajini eskalira Vučić će tu odluku morati da donese u roku od mesec dana, a ako ostane ovaj nivo tenzije imaće na raspolaganju dodatnih 2-3 meseca.

SQI

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem kada su toliko pametni , zašto ovi analitičari ne vode zemlju!
(Bona, 22. avgust 2014 15:00)

Zato što nemaju bujnu maštu kao veliki vođa.

Gradjanin

pre 9 godina

Vukadinovicu, s obzirom da je EK pohvalila Vucicevu izjavu, hajde sada vise sjasi iz medija u kojima te godinama gledamo i slusamo kako dajes svoje analize koje veze sa realnoscu nemamo.

Da se razumemo, ne mogu Vucica ni SNS ocima da vidim, ali mi je isto tako muka od vas salonskih analiticara koji pricate pricu koja je zapravo vas politicki stav/spisak zelja, a sa realnoscu veze nema. I tako godinama, decenijama...

rusofil

pre 9 godina

znači od braće rusa možemo da profitiramo samo kad su pod sankcijama, sruše neki avion ili izazovu 3 svetski.. .a i tad smo poslednji. Bolje da im lupimo sankcije a kad bude oslobađanje Moskve red je da tu bude i naših, da dobijemo lepo naftno poljanče u Sibiru.....ko će kome ako neće brat bratu.

zlatan

pre 9 godina

Vukadinovic dobro zna sa Srbija ima jos od 2006. god. poseban trgovinski ugovor sa Rusijom. I niko nije branio srpskim privrednicima da povecaju izvoz koliko su sposobni na rusko trziste koje nije ni bilo ograniceno. Ali mi nemamo dovoljno poljoprivrednih proizvoda ni za sebe pa vise od polovine uvozimo. I odakle pare za subvencije? A za povecanje proizvodnje voca , povrca i mesa mora mnogo vise vremena da prodje.

Mojmika

pre 9 godina

Bože ovi analitičari u zadnje vreme nemaju ništa pametno da kažu, i da je Vučić odigrao ovakav scenario kakav umišlja dotični gospodin opet je učinio najbolje za našu zemlju u ovom trenutku. Nekad je potrebno sedeti na dve stolice a to kome će se svideti ili ne nije na nama da raspravljamo, pustimo vreme da pokaže a ne pljuvati da bi se pljuvalo bez ikakvog razloga sem obične mržnje prema nekome...

Kralj Ibi

pre 9 godina

"Stanković: Pozicija neutralnosti je najbolja." A smejali ste se i rugali Kostunici, a mnogi to i danas sa uzivanjem cine. Najvise me raduje sto znam da ih nervira to sto je Voja bio u pravu i sto su oni toga duboko svesni i da ce otici u politicki zaborav mnogo brze no i onaj nesrecni Tadic.

marko83

pre 9 godina

Uopste se ne slazem. Mi, prakticno, nastavljamo po starom, dobro balansirajuci izmedju dve velike sile i, sto je najvaznije, radeci onako kako je najbolje za nas i zauzimajuci najbolju mogucu poziciju u ratu velikih. Vest da je Brisel pozdravio Vucicevu izjavu dovoljno govori o tome da smo zasluzili postovanje EU.

Bački Buda

pre 9 godina

NIšta nije zamagljeno za one koji imaju jasan pogled.
Oni drugi sa mrenom na očima ili koji imaju povez preko očiju sve je zamagljeno.

ljubica

pre 9 godina

Djordje Vukadinovic namerno izvrce stvari. O kakvom profititanju srpskih poljoprivrednih proizvoda na racun sankcija koje je EU uvela Rusiji on govori? Pa Srbija ne moze da proizvede dovoljno jabuka na primer samo za potrebe Moskve za jedan mesec.

rusofil

pre 9 godina

znači od braće rusa možemo da profitiramo samo kad su pod sankcijama, sruše neki avion ili izazovu 3 svetski.. .a i tad smo poslednji. Bolje da im lupimo sankcije a kad bude oslobađanje Moskve red je da tu bude i naših, da dobijemo lepo naftno poljanče u Sibiru.....ko će kome ako neće brat bratu.

SQI

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem kada su toliko pametni , zašto ovi analitičari ne vode zemlju!
(Bona, 22. avgust 2014 15:00)

Zato što nemaju bujnu maštu kao veliki vođa.

Kralj Ibi

pre 9 godina

"Stanković: Pozicija neutralnosti je najbolja." A smejali ste se i rugali Kostunici, a mnogi to i danas sa uzivanjem cine. Najvise me raduje sto znam da ih nervira to sto je Voja bio u pravu i sto su oni toga duboko svesni i da ce otici u politicki zaborav mnogo brze no i onaj nesrecni Tadic.

Zorge

pre 9 godina

Nije tajna da je Vukadinović rusofil. Međutim, to ne znači da ono što je primetio nije istina. EU sigurno neće biti zadovoljna Vučićevim današnjim izjavama. pozivanje na neke anonimne birokrate je neozbiljno. Živi bili pa videli. To ne znači da će EU (bar ne u početku) otvoreno izraziti nezadovoljstvo, ali da je Srbija postala trn u nozi Briselu, to je van svake sumnje. Pazite, sve članice EU se odriču (neke i izrazito) svojih prhoda od saradnje sa Rusijom samo da bi sledili zajedničke principe i politiku EU. Ponašanje Srbije služi kao primer nediscipline drugima i Brisel to neće gledati blagonaklono, što znači da je politika "na dve stolice" iluzija. Ali izgleda to shvata i Vučić. Međutim, želi kupiti vreme jer je svestan da bi svrstavanje na bilo koju stranu ozbiljno podelilo srpsko društvo. Zato se Vučić sada drži strategije da se što duže pravi nevešt i udvara svima i svakome. I javnosti unutar zemlje, ali i onima vani. Vučić se potajno nada da će mu u nekom budućem trenutku biti lakše da se opredeli šta da radi i u kom pravcu da okrene Srbiju. Ako kriza u Ukrajini eskalira Vučić će tu odluku morati da donese u roku od mesec dana, a ako ostane ovaj nivo tenzije imaće na raspolaganju dodatnih 2-3 meseca.

JankO25

pre 9 godina

Ovaj politički analitičar, zajedno sa Žarkovićem, pokušava da omalovaži svaku Vučićevu odluku, a pri tome ne žele da kažu kako je to bolje Vučić mogao da postupi po pitanju demarša EU.

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Djordje, premijer ne sme da sece granu na koju sedi.
Lepo je rekao da Srbija i da hoce nema dodatnih prizvoda
za izvoz u Rusiju. Evropa nije rekla da Srbija ne moze
da i dalje izvozi u Rusije, vec da nadomesti hranu koju
Evropa zbog sankcija nece da izvozi. Lepo je rekao i kad bih
hteli mi nemamo proizvode za dodatni izvoz.
Drugo lepo je rekao privrednicima samo vi proizvodite naci
cemo gde da ih plasirao. Treba pazljivo slusati, bez kvazi ideologije.

Mojmika

pre 9 godina

Bože ovi analitičari u zadnje vreme nemaju ništa pametno da kažu, i da je Vučić odigrao ovakav scenario kakav umišlja dotični gospodin opet je učinio najbolje za našu zemlju u ovom trenutku. Nekad je potrebno sedeti na dve stolice a to kome će se svideti ili ne nije na nama da raspravljamo, pustimo vreme da pokaže a ne pljuvati da bi se pljuvalo bez ikakvog razloga sem obične mržnje prema nekome...

taktički PERFEKTNO izvedeno

pre 9 godina

Jasno kao dan da je ovo vešt Vučićev manevar kojim je i samu EU zatekao nespremnu na ovo.Niti je stao na stranu sankcija,a niti je eksplicitno rekao Rusiji NE,ili EU.Veoma vešt manevar koji može da samo odlikuje velike državnike.

PrivrednikBgd

pre 9 godina

Vucic je jasno rekao sta je sustina zahteva EU, nista nije zamaglio. Dao je odgovor dostojan politicara koji brine o interesima svoje drzave. Srbija nece davati subvencije za posticaj izvoza u Rusiju ali nece ni ogranicavati svoje privrednike u donosenju poslovnih odluka. Vukadinovic bi malo vise trebao da poznaje ekonomiju ako zeli da daje izjave vezane za tu oblast jer ovako ispada smesan, mada ruku na srce nista bolji nije ni u komentarisanju nekih drugih tema.

pirlo

pre 9 godina

Ovo je odlican diplomatski odgovor naseg premijera, pohvala za nase drzavno rukovodstvo, mi moramo balansirati izmedju velikih sila, nije dobro da se odlucujemo ni za jednu stranu!!!

Vojislav

pre 9 godina

Pa Vučić je lepo rekao nećemo subvencijonisati izvoz u Rusiju ali ni uvoditi sankcije Rusiji, što znači da domaće firme mogu robu i usluge da izvoze u Rusiju slobodno i koliko hoće. Diplomatski manevar.

Dingo

pre 9 godina

Srbija neutralnoscu brani svoje interese! Ne mozemo se odreci nase evropske perspektive, ali se ne mozemo okrenuti ni protiv prijatelja kao sto je Rusija.

Na Livadi Rosnoj

pre 9 godina

Vukadinovic tradicionalni rusofil.
(Rusofili svih zemalja, ujedinite se - pa se preselite u Rusiju!, 22. avgust 2014 14:40)
Vukadinovic ljubitelj novca.

Gradjanin

pre 9 godina

Vukadinovicu, s obzirom da je EK pohvalila Vucicevu izjavu, hajde sada vise sjasi iz medija u kojima te godinama gledamo i slusamo kako dajes svoje analize koje veze sa realnoscu nemamo.

Da se razumemo, ne mogu Vucica ni SNS ocima da vidim, ali mi je isto tako muka od vas salonskih analiticara koji pricate pricu koja je zapravo vas politicki stav/spisak zelja, a sa realnoscu veze nema. I tako godinama, decenijama...

Nenad011

pre 9 godina

Suština je da Srbija nema proizvodnju i nema šta da izveze u Rusiju. Privreda je uništena u tranziciji i privatizaciji DOS-ove vlasti. Saberi-oduzmi ne možemo da napunimo jednu moskovsku pijacu.

marko83

pre 9 godina

Uopste se ne slazem. Mi, prakticno, nastavljamo po starom, dobro balansirajuci izmedju dve velike sile i, sto je najvaznije, radeci onako kako je najbolje za nas i zauzimajuci najbolju mogucu poziciju u ratu velikih. Vest da je Brisel pozdravio Vucicevu izjavu dovoljno govori o tome da smo zasluzili postovanje EU.

Vlada

pre 9 godina

Ajde Vukadinoviću, ne patetiši: "Da makar malo zaradi...". Šta se svi prave naivni, zna se da EU ne uvodi sankcije Rusiji zezanja radi, već da bi ostvarila cilj pritiska na Rusiju. Koji bi cilj bio da se uvedu sankcije a onda dozvoli pretakanje preko Srbije. Nije to niti "mala zarada" niti je naivno praviti se glup u ovakvoj situaciji.

Ne sede u EU teletabisi koji ne znaju šta rade. Oni su doneli odluku da uvedu sakncije Rusiji i s tim će ići do kraja. Naše je da pratimo šta radi EU, jer smo krenuli ka EU. Ako neko želi da menjamo kurs, neka se kandiduje na izborima i da aternativu i neka naravno pobedi. Ali onda će morati da objasni kako će Srbija da izvozi u Rusiju robu kad je okružena EU državama.

Čak i Srbija nije toliko neozbijna da menja kurs kako dune vetar.

Vesna BG

pre 9 godina

Premijeru svaka čast što pokušava da dobije na vremenu ne bi li se iskristalisale neke stvari. Ono što laiku izgleda je jedno, politika je ozbiljna stvar. Ja bih s Rusijom, al ko mene pita?

sanjica32

pre 9 godina

pa da je rekao tim recim "Čini mi se da čitav nastup pokazuje da je i sam premijer svestan da ta strategija neće moći dugo da traje. Mislim da je trebalo oštrije ili možda iskrenije reći da je zahtev Brisela licemeran i neodrživ za Srbiju" sad bi smo i mi bili pod sankcijama. o cemu vi pricate.

nena

pre 9 godina

Nije muceni Vucic kriv sto su ovi licemerni, a opet ne sme da im odbrusi jer mu drze ekonomiju u saci, pa ne sme mnogo da im se zamera. Isto vazi i za Ruse. Totalno nezahvalna pozicija.

Alave preko punog stola

pre 9 godina

Djordje, bolje da cutis nego sto imitiras prevodioca EU. Zar ti mislis da ima nekoga u Srbiji kome sve nije jasno, i namere EU i sustina odgovora Srbije.

Vilotije

pre 9 godina

Ne moze niko nama sa strane da zabranjuje bilo sta, pa makar bila to i EU. Mi imamo svoju politiku i svoj stav za sva pitanja pa i za ova.

Аљекс

pre 9 godina

Успео је Вукадиновић да нађе нешто што му не ваља. Србија није променила своју политику према Русији, иста је као што је била пре пола и годину дана. Без обзира на демарш. А зашто бисмо давали субвенције за извоз било где... Нисам економиста али ми то не делује логично. Зашто стављати једну групу произвођача у повлашћен положај.

jevgenija

pre 9 godina

E, moj Vukadinovicu! Ti znas dobro da se prase ne goji oko Bozica. Prema tome nema nikakve potrebe da se Vucic prsi sa dodatnim subvencijama za koje nema para.

Magda

pre 9 godina

Mislim da je on u svom obraćanju javnosti pomenuo i vojnu opremu kojom pojedine zemlje članice trguju sa Rusijomi Ukrajinom,tenkove i brodove i Ukrajini i Rusiji pred sam početak krize u Ukrajini. I da to nije principijalan stav EU. Tako da se ne slažem da je bilo šta oštrije trebalo reći. I ovo što je izrečeno je sasvim dovoljno.

Бојан Илић

pre 9 godina

On je istakao da je suština spora u tome da Brisel ne dopusti da Srbija ni u malom obimu profitira od sankcija Evropske unije Moskvi.

Нити смо ЕУ( минимум још 10 година), нити смо увели санкције Русији, нити смо признали Новорусију!
Зашто да не искористимо "Богом дато"?!

Баба-Калина

pre 9 godina

a sa druge strane da ne naljuti previše Brisel time što ne sledi baš u stopu njihovu politiku sankcija prema Moskvi i to je suština - Да, треба знати за меру - крадуцкати, љуцкати или љуткати, али не наљутити превише... итд. Рече неко да је политика вештина постизања могућег - е па није! Политика је вештина/уметност да се оно што је потребно/неопходно учини могућим/доступним. За нас је неопходно да ОПСТАНЕМО. И тај циљ треба учинити могућим - и ништа више. И ништа мање. Сад ће деценија и по како је власт систематски урушавала "Џервине, Будимке, Ваљевке, Подгорке..." или једном речју ПРИВРЕДУ, или другом речи: Србију - сад се бар иде ка почецима оживљавања; иде се споро - али радило се о систематском уништавању па су и предрадње и предкораци ка оживљавању тешки, троми, спори; хода се "вуненим ногама2 - али се хода.

zlatan

pre 9 godina

Vukadinovic dobro zna sa Srbija ima jos od 2006. god. poseban trgovinski ugovor sa Rusijom. I niko nije branio srpskim privrednicima da povecaju izvoz koliko su sposobni na rusko trziste koje nije ni bilo ograniceno. Ali mi nemamo dovoljno poljoprivrednih proizvoda ni za sebe pa vise od polovine uvozimo. I odakle pare za subvencije? A za povecanje proizvodnje voca , povrca i mesa mora mnogo vise vremena da prodje.

diaSPORNI albanac

pre 9 godina

nije EU stalo dali ce Srbija profitirati vec da Ruski narod oseti malo od tih sankcija (sto ja licno mislim da nece pomoci). A posto Srbija sama (bez sile)hoce u EU izgleda da mora da se odluci sto pre kojim ce putem ici.

ljubica

pre 9 godina

Djordje Vukadinovic namerno izvrce stvari. O kakvom profititanju srpskih poljoprivrednih proizvoda na racun sankcija koje je EU uvela Rusiji on govori? Pa Srbija ne moze da proizvede dovoljno jabuka na primer samo za potrebe Moskve za jedan mesec.

Bački Buda

pre 9 godina

NIšta nije zamagljeno za one koji imaju jasan pogled.
Oni drugi sa mrenom na očima ili koji imaju povez preko očiju sve je zamagljeno.