Četvrtak, 21.08.2014.

16:31

Vučić o evropskom "Rusija je naša"

Demarš EU Srbiji stigao je danas u Vladu Srbije, potvrđeno Beti i Tanjugu u Vladi Srbije. U Briselu nema potvrde da je Beogradu upućen zvanični demarš.

Izvor: B92

Vuèiæ o evropskom "Rusija je naša" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

209 Komentari

Sortiraj po:

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Mislim da nasi evropski partneri konacno treba da shvate da sa nama ne moze da se razgovara jezikom ucena i pritisaka zahvaljujuci nasem Premijeru Vucicu...on je to i objasnio

Limeni

pre 9 godina

Kada bi smo se sada ujedinili i podržali odluku Vlade ma kakva da bude, pokazali bi da smo kao narod izvukli pouke iz prošlosti, i da smo spremni da stanemo svi iza odluke Vlasti koja je dobila apsolutnu podršku na poslednjim izborima!

Kolibri

pre 9 godina

Ukoliko nam EU obezbedi izvozno trziste kao sto je Rusko, obezbedi energetsku stabilnost I klicinu investicija kao sto su Ruske I Arapske nece biti dvoumljena.

Špaki

pre 9 godina

Nažalost EU još jednom pokazuje da mora da se igra sa malim državama poput Srbije! Osporavanje prava da se Srbija izvozi poljoprivredne proizvodee u Rusiju ne ide na čast EU i izuzetno unosi nemir u zemlje regiona!

Pareto

pre 9 godina

Izvoz u Rusiju je od izuzetnog značaja za oporavak srpske ekonomije, i neodgovorno je očekivati da se odustane od istog, zbog sankcija EU!

Donat

pre 9 godina

I Evropa će shvatiti da ignorisanjem Rusije, kao i sankcije uvedene njoj, samo mogu štetu npraviti svojoj privredi, a imamo i primer izričitog odbijanja sankcija od strane Mercedesa i Renoa.

Asteraki

pre 9 godina

Šta znači preuzeti mesto, EU nam je uništila privredu, proizvodnju gotovo i nemamo, ono malo što imamo da izvezemo njih zabrinjava, izgleda se oni plaše da njihove firme ne krenu u izvoz preko Srbije i na taj način mi malo zaradimo, a trebalo bi da ostanemo gola sirotinja

ewa

pre 9 godina

Zasto bi se narusavao odnos privrednog razvitka sa Rusijom i zbog cega bi se to postavljalo kao uslov. Ovo je zemlja u kojoj zivi dosta ljudi,treba se razvijati u svakom pogledu,sto i cini sadasnja Vlada Srbije,zato ne sumnjam da ce premijer i za ovakvu situaciju naci resenje i izboriti se prvenstveno za inerese Srbije,samim tim i nas koji zivimo u njoj. Mnogo teze prepreke su resene adekvatnim radom Vlade Republike Srbije,pa ce i ova.

Milos

pre 9 godina

Jos jedna samopromocija i spin Aleksandra Vucica. Pravo, nikakvog demarsa nije bilo, vec je neki evropski sluzbenik Vucicu u Obrenovcu nesto nezvanicno rekao - to nije demars. A i da je bilo demarsa, vlada treba da pruzi zvanican odgovor a ne da saziva konferencije za stampu. I oko cega se opredeljujemo, na jednoj strani 3 milijarde izvoza u EU radi POTENCIJALNIH 150 miliona novog izvoza u Rusiju u koju zapravo i nemamo sta da izvezemo. Umesto da su u tisini pustili da nasa preduzeca sama nadju nove partnere u Rusiji, ovde je Vucic digao galamu i obecavao drzavne mere podrske kao da ce nam to izvuci privredu.

MMA

pre 9 godina

Pametni ste pametni ,tako ste i devedesetih bili pametni ,pametovali celome svetu ,svojom pamecu pobedili cak i nato ,svojom pamecu doveli Srbiju do najrazvijenije zemlje u ovome delu Balkana.Tako da i ova igra ocu nosu necu nosu ide u prilog nasim pametnim politicarima koji naravno koriste svaki trenutak da sto vise ucare jel i sami znaju da se kolo srece okrece!

Milano

pre 9 godina

Ja mislim da Veliki Mudrac drug premijer mogao bi Srbiji opiciti sankcije koje zabranjuju trgovinu sa Rusijom tako imamo dokaz da Rusiji majci nismo uveli sankcije . Nego ostala dva Mudraca jos jasu magarce i na putu su do Srbije blagosiljajuci sve uz put , kad stignu cucemo prorocanstvo Srpskog namucenog naroda , za sada struja i gas po dinar ili dva poskupljenje . Anketni OBOR... pardon odbor procenio je da ipak mogu da plate , hej bre sedis u kuci VRNES DUGME imas grejanje .

Dragan, SAD

pre 9 godina

Dobro dosli u demokratsku Evropsku uniju. Da li se secate one zmije i njenih hiptnotickih ociju iz crtaca "Knjiga o dzungli"? Da? Ja takodje. A da li se secate poslednjeg Ruskog demarsa Srbiji. Ne? Ni ja.

anon

pre 9 godina

Aj da vidimo dal ce sad da kaze da Srbija vodi svoju politiku da nije nikome privrzena i da mora da razvija ekonomiju. Bas me zanima sta ce reci.

mary

pre 9 godina

Mozda je ova reakcija zbog dogovora Srbije i Rusije da unaprede saradnju,pa sada Eu reaguje da ne bi Srbija koristila to sto su zemlje Eu uvele sankcije Rusiji Srbija kao svoju sansu za povecanje izvoza.Ovo je preterana reakcija Eu i verujem da ce premijer sve da razjasni.

Liba

pre 9 godina

Ne znam sta vise ocekuju od nas, nismo clanica i ne mozemo jos da budemo ali bi malo da zahtevaju. Bezobrazno. Vucic ce uraditi onako kako Srbiji najvise odgovara , pa videcemo sta je to . Od ovog poteza znacemo i gdenam je bolje.

singer

pre 9 godina

To sto EU nikako ne odgovara sto je uvela sankciji Rusiji, pa sad trpe gubitke ne treba da znaci da imaju pravo da nam drze slovo o nekom moralu, Srbija je jasno stavila do znanja svoj stav prema krizi u Ukrajini i sankcijama Rusiji, mi smo suverena zemlja i izvozicemo tamo gde mozemo

IvaBOo

pre 9 godina

I kako god okreneš-ovde se u Srbiji redovno trči pred rudu.Maraton čoveče, maraton neprekidnih,nepotrebnih uvreda i kritika. Samo polako čućemo i razlog i dati odgovor koji je najbolji po Srbiju u ovom momentu.Zato su na vlasti odgovorni, takve smo birali i ne sumnjam da će biti i na press konferenciji izrečeno o no šro je po nas dobro

MunzeLjux

pre 9 godina

Ljudi budimo pametni. Ukoliko bismo odustali od EU i previse se priblizili Rusiji, bojim se da bismo ponovo bili izlozeni sankcijama, a mozda i totalnom i konacnom unistenju. To bi se lako obavilo tako sto bi "prijateljskim" zemljama u nasem okruzenju bilo dozvoljeno da uzmu ono sto misle da je njihovo. Mi se sami odbraniti ne mozemo, niti imamo sa cime, a pomoci od Rusa nema ni za Ruse u Ukraini. Proba takvog scenarija je vec obavljena u oluji i niko se zbog toga ne sekira. Kazem, pamet u glavu i poslusno, jer sila je to bez duse i obraza.

kaffa

pre 9 godina

I ja sam ubedjena da se se vec nekako Srbija iskobeljati iz ovog blata koje nije napravila ali je na putu , treba ga preskociti a ne uprljati se. Svaka casta Vucicu kako sve podnosi , nije lako. Ja prva ne bih znala sta da radim.

Marko

pre 9 godina

Novo prenemaganje i patetika, uvek petkom, vrlo zanimljivo. Opet ce da se svadja sa imaginarnim protivnikom.... koja losa predstava dok narod gladuje.

nindza ratnik

pre 9 godina

ma kakav demars kakvi bakraci. ne verujem im vise nista nakon svih ovih cirkuskih predstava u poslednje 3 godine. bice plakanja i patetike to je sigurno i na kraju nece nista reci, predstava za narod.

Lala

pre 9 godina

Alo iskompleksirano komentatori, da li je moguće da vi idete protiv svoje zemlje samo zato što vam se Vučić ne sviđa. Gde je pamet, gde je razum?

Morning Glory

pre 9 godina

Obožavam da čitam komentare. Srbija u malom - raslojena, ostrašćena, u sukobu sama sa sobom, u velikoj meri polupismena, ksenofobična, paranoična...

Mrki

pre 9 godina

Očekujem da će na konferenciji izneti stav kao i do sada i red je da se odgovori. Ne očekujem ništa spektakularno, mirno u prijateljskom tonu onako kako to rade ozbiljni državnici.

Kokan

pre 9 godina

Cek malo...oni koji su svojevremeno uveli sankcije na sve postojece , od kojih se Srbija ni dan danas nije opotpuno oporavila , i oni koji su Srbiju izmucenu sankcijama na sve postojece brutalno polupali bombama ,od Srbije traze nesto ? Stalno nesto traze . A poslije svakog trazenja Srbiji sve gore .

grofica

pre 9 godina

Mislim da ne treba ni malo popustati i drzati se zvanicnog stava. Dosta je bilo vise sa ucenama....Mi smo vekovima imali dobru saradnju i prijateljstvo sa Rusijom i tako treba da ostane.

Xenox

pre 9 godina

EU ovakvim zahtevom Srbiji zavlači ruku u džep. Prijaće joj da budemo gladni, a lojalni. To je van pameti! To što su ponudili novčanu pomoć za postradale u poplavama ne opravdava ovakav cinizam. Mislim, posle ovog demarša, da nam i nije mesto u EU.

domacin

pre 9 godina

Nikako da svatimo, EU mocnici luzere kao sto su Rumuni, Bugari, Poljaci, Hrvati, mi i ostali istocnjaci i balkanci navlace u uniju samo da bi im pozatvarali proizvodne kapacitete i obezbedili vece trziste za svoje firme.

Kondor

pre 9 godina

Stojim iza politike svoje zemlje i smatram da su sada nerealna očekivanja od EU, ali ne možemo se ni oko svega slagati. Ja ovo ne bih uzeo kao kamen spoticanja.

TRUBA

pre 9 godina

Smešno oni koji su Srbiju više od deset godina davili sankcijama sada traže da Srbija bude na njihovoj strani i davi druge.Pri tome Srbija koja je imala tržišta raspadom SFRJ sve je EU pokupila.Danas Srbija će gledati svoj interes,a on je da se poveća izvoz i ojača proizvodnja u Srbiji.

Skok

pre 9 godina

Kad nam EU i Amerika budu davali i pomagali kao Rusija onda moze,mada svi znamo da to nikada nece biti...nikada ne treba okretati ledja prijatelju,a to je Rusija.

filozof

pre 9 godina

Da li bi Evropa, da je kojim slucajem obrnuto, bila solidarna i ne bi iskoristila prostor koji bi dobila tako sto joj je neko otvorio isti taj prostor za povecanje svog izvoza. Sumnjam da bi izdrzala iskusenje.

Naprednjakkkk

pre 9 godina

Mislim da bi zaista bio red da nas premijer objavi da je dosao kraj ucenama i da zbog drskog i nemoralnog ponasanja eu u poslednjih 20 godina,Srbija odustaje od eu integracija.

Duci0167

pre 9 godina

Kako smarate sa bombardovanjem pa to je neverovatni! Velicina nacije zavisi od toga da li izvuce pouke iz desavanja. Ako je mogao Japan da skapira zasto nuklearka mozemo i mi. Zato i jesu jedna od najrazvijenih zemalja na planeti!
Jesu trebali do dana danasnjeg da se svete gde god vide Amerikanca? To mozemo samo mi!

Ratimir

pre 9 godina

Da EU zaista zna sta su moral i solidarnost ne bi bilo mnogo cega uzasnog jos od pre 15 godina i vise, a ne da nam jos natura da i mi nekom trecem pravimo zlo.

Beograđanin

pre 9 godina

Lud zbunjenog...
Da, treba da se solidarišemo sa EU jer ako ništa drugo, nesebično su nam pomogli posle poplava i takođe hoćemo u istu.
Opet, besmisleno je da nam nameću sankcije Rusima i da nam zabranjuju da izvozimo.
Međutim pitam se, zašto Rusi ranije uzimali od nas toliko hrane?
Kada bi mogli da izvezemo sve što proizvedemo, ne bi bilo dovoljno ni Moskvu da prehranimo, tako da ne kapiram brigu Evrope?

Слава

pre 9 godina

Имамо две опције или да обришемо пљувачку са лица и насмешимо се као прави банана народ или да неко каже тим силеџијама из ЕУ да је доста било!

FullHouse

pre 9 godina

Dobili smo pristup fondovima iz kojih cemo finansirati brojne sektore, uzecemo od EU ogromne pare za naknadu stete od poplava, a ocekujete da i dalje mozemo da se vodimo kao neutralni i iscudjujete se kao da je ovo nesto neocekivano i strasno? Proces pridruzivanja EU podrazumeva usaglasenu medjunarodnu politiku sa EU i to je tako bilo za sve novopridosle clanice od kad EU postoji 1993, nije prema nama poseban tretman. Sa dodatnim pravima dolaze i dodatne obaveze. Nedostatak informisanosti i kritickog misljenja u Srbiji je zapanjujuc. Guglujte nesto, koristite malo vikipediju, prelezite te decje bolesti.

nevennn

pre 9 godina

O kakvom moralu i solidarnosti oni pricaju? Mi nismo uveli sankcije Rusiji, izvozimo robu i nicije mesto ne zauzimamo, samo gledamo nas interes kao sto oni gledaju svoj.

Nela

pre 9 godina

Mi nemamo izbora. I ne vidim zasto ne bi i dalje sedeli na dve stolice. Nama je u interesu da sa svima odrzavamo dobre odnose. EU je nasela , uvela sankcije Rusiji , sto je njihov problem. Nas neka ostave na miru.

Gojko Klasnja

pre 9 godina

EU je dugo zatvarala oci kada se nekom drugom desavalo ovo sto je zadesilo njih ,sada neka se nose sa ovom situacijom i ko ih je terao da uvode sankcije Rusiji ,Srbija to nece uraditi.

Licenca

pre 9 godina

EU je podgrevala i potpalila raspad Jugoslavije i dok smo se mi klali ovde oni su bez pardona zauzeli eks YU trzista. A sad bi pouceni tim primerom (naseg gubitka trzista usled rata) oni da preduprede da se njima isto ne dogodi. Eh to licemerje ...

Nikola

pre 9 godina

Gospodine Vučiću. Podsećam Vas na sledeće: kada su 1992. godine uvedene SRJ sankcije, Evropa je odmah izbacila našu fudbalsku reprezentaciju sa Evropskog prvenstav i umesto nas ubacili Dansku.

Milan Marceta

pre 9 godina

Srbija ne moze sama sebi da nanosi stetu ,mislim da EU nista nece postici pritiscima na nasu zemlju ,moramo da zastitimo sebe i svoj interes.

Valderama

pre 9 godina

Ako je ovo neki pritisaki i ultimatum, to stvarno nije u redu, pa pravinmo svoju privredu jačom. Evropa nas tera da se sredimo i ekonomski ojačamo, a sada da smanjimo svoje, ionako, male prihode.

Sarka

pre 9 godina

Mi već izvozimo za Rusiju šta sada treba da prestanemo da bi EU bila zadovoljna a što ćemo da izgubime silne pare to ih ne zanima e ne može tako!!

zoran

pre 9 godina

Ovi napredni radikali vise ne podrzavaju liniju Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica?
A,90-ih se kleli u ovu liniju i srpstvo.
Kakva transformacija naprednih radikala!
Ima nas na zalost koji pamte 90-te godine i njihovu ulogu u bratoubilackom ratu na prostoru bivse SFRJ!

EKONOMISTA

pre 9 godina

Srbija izvozi u Rusiju na osnovu svojih bilateralnih ugovora o saradnji i želi da poveća količine.
Takođe, Srbija želi da izvozi svoje proizvode i na tržište EU, pogotovo ako može da postigne bolju cenu.
Šta je tu sporno ?

Zora

pre 9 godina

Gospodine premijeru, svaka cast ako ne poslusate EU. Da ste Vi bili na vlasti kad nas je EU uslovila isporucenjem Ratka Mladica za kandidaturu ja sam ubedjena da ni Vi ni Tomislav Nikolic ne biste na to pristali. Mi treba da se drzimo samo Rusije.

Skovacin

pre 9 godina

Dakle prvo i osnovno pitanje je da li je bilo ili nije tog demarsa (mislim da cemo lomiti jezik i zamarati vijuge sta taj pojam znaci sledecih mesec dana). Drugo ta dramaticna konferencija za stampu je cirkus u kojem cemo cuti za zlodela prethodne vlasti i Pajtica (ipak je od aprila do danas u pitanju samo predizborna kampanja za Vojvodinu). Trece, u to da ce nas Vucic odvesti u Evropu verujem isto kao sto verujem da cemo hraniti matusku Rusiju. Vi kanda smecete s uma da je ovo vrlo losa godina za vocare (koliko su samo kukali zbog grada, poplava, raketa itde). Inace Futoski kupus se ne moze naci ni u Futogu, samo da dodam. Za ove koji ce da mi pale minuse (ako me administrator ne propusti kroz sito) pitanje: koliko ste vocki zasadili od kada je EU u sukobu sa Rusijom (odgovor da ce njihov sukob trajati kratko tj. do pobede SNSa u Vojvodini ne priznajem). Ili lakse pitanje: koliko ste ovaca zapatili od kada surujemo sa Arapima. Znam, lakse je mlatiti po tastaturi nego ,,ici,, u susret dogadjajima.

Jack

pre 9 godina

Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?
(Molim objasnjenje, 21. avgust 2014 17:33)

Da si zaista akademski gradjanin, ne samo sto to ne bi gurao u prvi plan, vec bi umeo i sam da nadjes informaciju koja te interesuje.

Mirkonija

pre 9 godina

Vucic nam hce najbolje i na tome radi . Ovakave prepreke je ocekivao...Zaista se jako nadam da ce se naci neko rešenje. Ovoga sam se i plasila, da bude igracka velikim silama a tu prosto nista ne mozemo.

radjamo se s mozgom da bi ga ponekad i upotrebili!

pre 9 godina

Vucic ce uraditi onako kako Srbiji najvise odgovara , pa videcemo sta je to . Od ovog poteza znacemo i gdenam je bolje.
(Peć, 21. avgust 2014 17:42)

E alal ti cufte za komentar, pozavideli bi ti i Titovi pioniri!!!

Posmatrac

pre 9 godina

Obicno foliranje i lajanje na senku.
To nije zvanicno a on se zvanicno izjasnjava na nesto sto nije zvanicno od strane eu? foliranje
hleba i igara za narod, a ne pitate se koliko imate u dzepu? e moj narode i srbijo medju sljivama ( sve malim slovima )

Dragan

pre 9 godina

Kada se dva slona tuku,trava strada,pogodite sta smo mi u toj tuci!? Srbija je vec dugo izmedju cekica i nakovnja,sami sebe smo doveli u takvu poziciju.

nebitno

pre 9 godina

ovo sto vam radi eu (kazem vama, jer sam odavno u eu), je kao kada sam bio klinac na karaburmi pa me uhvate trojica veseljaka od po dvaes godina i posalju da im kupim tri piva i cigarete sa danasnjim ekvivalentom od 20 din. pa se ti vrati bez cigara i piva.

jadna EU

pre 9 godina

Kakva je to eu kada pojma nemaju da su nam slali demars.Pa valjda Vucic bolje zna nego oni i molim lepo sutra ce pres konferencija i EU ima da se srami.I mi hocemo u Eu,bolje bi bilo kada bi Eu htela u Srbiju pa valjda se vidi ko ovde laze.Vucic sigurno ne.To ne dolazi u obzir da je demars sam sebi poslao.

Aca šmeker

pre 9 godina

Muka mi je od ovih trolova što likuju zbog ovakvih vesti. Izdržaće Srbija i ovaj pritisak i ostaće neutralna, Vučić je istrajan čovek, za razliku od ovih koji bi se radovali i najvećoj narodnoj nesreći ukoliko bi ona oborila Vučićev rejting.

Vesna BG

pre 9 godina

Ma nemoj, da neće EU da mi stavi hranu na sto? Bili su vrlo glasni da nama uvede sankcije bez odlaganja. Ne vidim zašto mi ne bismo smeli da imamo izvoz?

PRINCIPI

pre 9 godina

***
1).Građani i Vlada Srbije moraju da gledaju svoj EKONOMSKI interes, tj. gde mogu da izvoze svoje proizvode, bez obzira da li je to tržište na istoku, zapadu, ili jugu..

2). Srbija izvozi u Rusiju na osnovu svojih bilateralnih ugovora o saradnji, a ne uskače umesto drugih država..

3). Srbija želi da izvozi svoje proizvode i na tržište EU.

valter

pre 9 godina

Za zvaničnike EU kako se kaže to je više pitanje morala i solidarnosti a tu solidarnost i moral po dvostrukim aršinima EU nam svakog dana demonstrira.Iako je Srbija davno spremna da otvori nek apoglavlja iz EU stiže odgovor čekajete proleće iduće godine.Polako nam se nameću i neka rešenja za Kosovo i ponovo se u Srbiju okreće prst za nekooperativnost iako su razgovori zbog problema i prištini već duže vreme u ćorsokaku.I sad ovaj demrš znači da Srbija svoje poljoprivredne proizvode puste da propadnu i da ne može da izveze a za nastalu štetu niko ne pita.RU će članicama iz zaštitnih fondova isplatiti štetu a nama ćorak.Stvarno su ga preterali.

Mrle

pre 9 godina

Verujem da će Vučić pametno prelomiti i krenuti u susret Rusiji, što ceo narod želi i što je pravi program SNS. Dovoljno smo koristili povlastice iz EU, sad je vreme da izaberemo pametniji put.

Fox11

pre 9 godina

Srbija bi trebala d apoštuje ovakav stav i gledište EU, i to se očekuje od nje kao kandidata, ali stvarno ne vidim razlog zašto bi to poštovale neke od zemlaja Južne Amerike. Čak šta više pa Rusija to i priželjkuje d aovi evropskim zemljama preotmu tržište.

BOLJA CENA

pre 9 godina

Srbija treba da izvozi svoje proizvode na ona tržišta na koja postigne BOLJU CENU i sa kojima ima DUGOROČNU saradnju.
Lično muislim da kvarljiva roba mora da se prodaje na bliža tržišta i zbog manjih transportnih troškova,
a da se manje kvarljiva roba može izvoziti i na dalja tržišta, ako dobro plaćaju.

SKroz nebitno

pre 9 godina

Niti objasnjava , niti se pravda...Za ovo nije on kriv. Srbija je mis koji se nasao izmedju dva posvadjana slona . Sta tu mis realno moze osim da gleda kako da prezivi.

IvannAB

pre 9 godina

I kako god okreneš-ovde se u Srbiji redovno trči pred rudu.Maraton čoveče, maraton neprekidnih,nepotrebnih uvreda i kritika. Samo polako čućemo i razlog i dati odgovor koji je najbolji po Srbiju u ovom momentu.Zato su na vlasti odgovorni, takve smo birali i ne sumnjam da će biti i na press konferenciji izrečeno o no šro je po nas dobro.

Nemanja

pre 9 godina

Eno Slovaci kažu da nisu ovce i da neće sledeti diktat EU birokratije. Postoji jedna druga Evropa, Evropa intelektualac i slobodnomislećih ljudi. Toj Evropi treba ići. Šta ćemo mi kod ovakvih koji nas ucenjuju i traže da propadnemo. Sa takvom EU nešto nije u redu. Put na kome se ne stidiš reći da si Srbin i ponosiš se svojih predaka je jedino pravi put. Na tom putu poštuješ sve, ali sebe ceniš i one koji su ti ostavili Srbiju u amanet. Takva Srbija hoće sa svima, ali ne pristaje na ucene i pretnje. Niste vi nama ostavili zemlju, nego smo je u krvi sticali. Nećete nam ni govoriti šta ćemo da radimo. Pogotovo ne oni koji su nam od sve pomoći samo bombe isporučivali.

blagomeni

pre 9 godina

Nije bilo posebno moralno, a ponajmanje pošteno kada je EU na posebno podmukao način otela Aerodromu Beograd prihode od avio kompanije Iran Air koja je svoje letove iz Zapadne Evrope dopunjavala gorivom u Beogradu da bi mogli doleteti do Teherana zato što im neki aerodromi na zapadu Evrope nisu dozvoljavali da kupuju gorivo. Nakon pritiska SAD i EU Vlada Srbije je otkazala ugovor sa Iran Airom. Neposredno potom su avioni na tim linijama počeli da sleću u Budimpeštu i Ljubljanu, tj u EU na dopunu goriva. U Ljubljanu sleću i dan danas. Veoma slična igra je i ovaj demarš u vezi sankcija Rusiji i moralnosti trgovine s njom iza leđa EU. Ako misle da nije moralno, neka plate gubitke izgubljenih potencijalnih profita srpskim firmama. Tako će biti sačuvan privid moralnosti i računi namireni.

Na sve 4 strane

pre 9 godina

Svi se slazemo da zelimo iskljucivo da gledamo svoje interese i da pritom ne ugrozavamo tudje. A to sto je neko alav pa bi da predstavlja velikog brata br 2, to nece da prodje kod nas.

grbela

pre 9 godina

Mi smo spona izmedju Rusije i EU! Ako tu ulogu odrzimo , sa svima ostanemo u dobrim odnosima , bice nesto od nas! Upravo na to Vucic i cilja! Nije nimalo lak posao ali nadajmo se svi najboljem!

Jeca AR

pre 9 godina

Može Evropska unija da traži od nas sve, ali od nas zavisi šta ćemo im dati i gde ćemo da pokleknemo. Ako je premijer do sada uspevao da se odupre pritisku sa zapada, ne bi trebalo ni sada da bude drugačije.

Milan

pre 9 godina

Cudan neki premijer i njegov kabinet.Zvanicnog demarsa nema a Aca ce na konferenciji da prica.Sam i da pita i da odgovara i ko cigo;svako svoga konja hvali.Strpite se,sad ce zima pa ce on ponovo decu iz snega da spasava a Vi gledate farmu.

reci NE fasistickoj eu

pre 9 godina

monopolisti.
i kako Srbija da napreduje ako nam neko odredjuje kome cemo sta da prodajemo?
ne razumem ja tu vasu demokratiju,da ne kazem diktaturu.

Ivan

pre 9 godina

@zdrav razum
batice,ja Ti želim ostvarenje svih želja,a kao prvu : Da moraš da popuniš formular (po Evropski - Aplikaciju) i da celi dan proveravaš i tražiš dozvolu od neke,jelte proevropske organizacije npr. -da možeš da ideš u WC recimo,ili šta smeš,na primer - da prodaš nekome,ili (sačuvaj Bože) šta smeš da kupiš,i od koga.
p.s. takvi kao ti,su ovde spuštali roletne i sakrivali se u rupe,i tako ćetebuvwk uraditi. Znači,ajde u kućicu..... čao i zdravo.
ŽIVELA MAJKA SRBIJA

moje ime

pre 9 godina

U EU i zemlje kandidate izvozimo 90% robe.

Da li ste vi ljudi pri zdravoj svesti?

Sto rece jedan zaklali biste vola zbog kila mesa.
Ako smo iole pametni, izvezli bismo u Rusiju koliko i prosle godine i ne bismo naljutili EU. Ako pisamo uz vetar, postacemo potpuni robovi. Danas smo najstarija nacija u svetu posle Japana(a oni su prvi zbog toga sto najduze zive za razliku od nas). Ljudi(ako ovde vise ima ljudi) - NESTACEMO sa lica zemlje. Opametite se dok nije prekasno!

Sutra cu znati da li definitivno pakujem kofere, pa se gusite u svojim g*n*m*.

ministar

pre 9 godina

Lako je kritikovati Vucica preko kompjutera,on ce svakako naci pravo resenje ali me interesuje sta bi vi uradili povodom ovog? A da nije na stetu naroda i Srbije!?

Mmmy

pre 9 godina

Niko vas ne ucenjuje niti vas mrzi. Vi bi sedeli na dve stolice i pored toga jos tvrdili kako niste nimalo krivi za gradjanski rat u bivšoj YU.

Milošević, Radikali (bivši radikali) i naš mentalitet su krivi za situaciju gde se sada nalazimo.

netko

pre 9 godina

vi koji se tako negativno odnosite prema EU, smirite malo strasti i razmislite malo.

Nisam ni ja bas nesto za tu eu, ali ljudi, okruzeni smo sa svih strana zemljama koje su ili clanice EU, ili hoce to da budu. Ako ponovo pocnemo da teramo inat kao devedesetih obrali smo zeleni bostan.
Nabice nam sankcije, susedi su nam iz EU ili Natoa, i za razliku od 90-ih niko nam nece pomoci. A Rusija je daleeekoooo...i da nam hoce pomoci (a verovatno nece jer ima svojih problema) vec pomenute zemlje koje nas okruzuju joj ne bi dozvolile da nam pomogne.

Nema tu politike, i zamajavanja, ovo je ljudi pitanje opstanka.
Ili cemo ziveti koliko toliko normalno, ili cemo biti u totalnoj izolacji.

Rambista

pre 9 godina

Mi idemo ka EU, i ne radimo ništa protivno njihovim interesima, sada da nam se ovako vraća...nije u redu. Iskreno, smatram da ovo nije tačno ovako kako je prikazano i da će doći demanti.

Katjitza

pre 9 godina

Mi smo jednostavno drzava koja zeli da se oporavi od soka koji smo doziveli u prethodnom periodu, i premijer je rekao da nece biti nikakvih sukoba, jer imamo mnogo precih stvari da uradimo !

pirkac

pre 9 godina

Nasi evropski partneri moraju shvatiti da se sa nama vise ne razgovara jezikom ucena i pritisaka, sve to zahvaljujuci nasem premijeru, sutra ce im to on pojasniti!!!

more mrš

pre 9 godina

Oni demarš a mi njima marš!
Kakvo ucenjivanje, ej da ne bi zauzeli mesto njihovim kompanijama u trgovini sa Rusijom!? Ko je za to kriv?

Rodoljub

pre 9 godina

Ovo je vrhunski bezobrazluk onih koji se predstavljaju kao olicenje demokratije, a ustvari su diktatori bez premca. Ovakvim ponasanjem opovrgavaju svaku tvrdnju o civilizacijskim dostignucima zapada u razvoju demokratije. Sada sam protivnik ulaska Srbije u tu antidemokratsku tvorevinu, koja se zove "evropska" samo zato sto je u geografskom smislu u Evropi, a sustinski je antievropska i pokorni sluga vladara Amerike. Psihopate ne odustaju od porobljavanja sveta i hoce od nas da naprave ovce. Vecinu medija u Srbiji drze pod kontrolom i cenzurom, ali ima nacina da se glas istine i slobode probije.

ŽIKA

pre 9 godina

Spremite se za još jednu predstavu gospodina nedodirljivog i sveznajućeg. Ovo je još jedna ujdurma smišljena od strane A.Vučića u cilju samoreklamiranja po principu "ne mogu oni samnom ne dam na sebe i Srbiju" uvek misleći samo na sebe. Jer da je drugačije valjda bi svi oni silni evropski savetnici iznašli rešenje i za naš slučaj ili su i oni samo obična farsa . Da je malo poštenih namera u tom čoveku zar bi dozvolio ovliko bahato ponašanje svojih lokalnih moćnika koji ne prezaju da drpaju sve što im padne pod ruku. Pa čak i oni osuđeni za primanje mita poput gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović još uvek su na svom položaju ,kao to je njihova privatna stvar, i čak nisu osuđeni od strane partijskih organa koji navodno veruju da su ovi i ovakvi kadrovi garant velikom broju glasova koje osvajaju. Niti imamo bog zna šta da izvezemo niti se to može u tako kratkom roku učiniti ali zato dobro dođe šatro pritisak spolja koji će dragi vođa glatko odbiti i time dokazati da se ne može na njega vršiti pritisak.

nole

pre 9 godina

Ne znam sta vise ocekuju od nas, nismo clanica i ne mozemo jos da budemo ali bi malo da zahtevaju. Bezobrazno.
(Liba, 21. avgust 2014 17:43)
Očigledno je sa ovim demaršom ako ga je bilo ovo novi pokušaj da se Srbiji nametne neko ponašanje kao članica EU iako smo mi daleko od tog statusa i nemamo nikakve obaveze da na ovaj način kažnjavamo naše privrednike ako se odluće za izvoz u Rusiju.Kada je u pitanju otvaranje poglavlja odgovor EU je tek iduće godine u proleće a kad je u pitanju izvos u Rusiju kao da smo član EU.A mi trebamo kao u onoj poslovici " ne lipši magarče do zelene trave ".

my way

pre 9 godina

Јел Вучић рекао да се са Србијом тако не разговара, јесте?! Сад да видимо колико наш премијер стоји иза својих речи и прокламоване политике.

Озбиљно забринут

pre 9 godina

Србија треба да умре да би Европа нешто ућарила.Идемо ли ка томе?

Zg Hr EU!

pre 9 godina

I linija Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica je nasa!Ako moze da nam Premijer objasni i ovu njegovu izjavu!!!
(zoran, 21. avgust 2014 16:52)
Pitaj nas 95.

majdaMM

pre 9 godina

Ne zna se znači zbog čega je upućeno, nagađa se..Sačekajmo sutra, znaćemo i razlog i odgovor Srbije-sve vrlo javno.Jesmo kandidat za EU, al imamo i prijateljske odnose sa Rusijom i verujem u ono što je rečeno-nezavisna politika i bez ultimatuma.

molim vas

pre 9 godina

a sutra ce biti: dragi gradjani Srbije, svi vidimo da je 2+2=5 i samo kad to shvatimo i prihvatimo, na vrbama ce poceti da nam raste grozdje

Polon

pre 9 godina

Ja sam se opredelio 2008. godine. Prepakovao sam finansije, gledam kome dajem novčiće i ne žalim se. U se i u svoje kljuse, nje kasno da me sustignete.

Mare

pre 9 godina

Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?
(Molim objasnjenje, 21. avgust 2014 17:33)

"Vlada" Evropske unije.

Gojko

pre 9 godina

Mi smo i do sada imali povlastene uslove trgovoni sa Rusijom u nekim oblastima i pitanje je koliko uopste u ovom trenutku mozemo i kvalitetom i kvantitetom da iskoristimo ovu priliku koja se otvorila prema Ruskom trzistu.

Dzoni

pre 9 godina

Hocemo referendum o EU!!!Ako je ovo demokratija imamo valjda i mi pravo da se pitamo!
Lepo da se postavi pitanje da li smo za EU sa tim sto cemo moratu da priznamo KOsovo ,da ne izvozimo RUsima ili bilo kome drugom kome se Berlinu ne svidja.
E onda ako i dalje vecina bude za EU (mada ja vise nikog ne znam) onda mozete i dalje da nas maltretirate pricama o EU (kao sto radite zadjnih 15 godina)

Resavac

pre 9 godina

Ovo je naravno opomena pred uvodjenje sankcija i nama,negde do kraja ove godine.Nisam zlurad no veliki zapad ne voli kada si protiv njih,kada ne radis ono sto bi oni zeleli pogotovu kao zemlja koja preferira da postane clan EU.Kada se to dogodi,mislim na sankcije nama,ne moze nam niko pomoci.Okruzeni smo zemljama koje su prozapadne,Rusija je daleko,nece moci nista da ucini za nas.Kada budemo poceli da placemo zbog toga,bice kasno.Nadam se da nece biti tako kako ja predvidjam!?

Molim objasnjenje

pre 9 godina

Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?

Maркович Драган

pre 9 godina

Jaсно припреме за нови рат напредуjу,али зуби су ситни. Живела Росси?.

Draga Tasta

pre 9 godina

Nigde ne pise da se mora postovati ova preporuka EU,ne vidim razlog zasto ne bi smo ignorisali ovaj sebican pokusaj Brisela da onemoguci privrednike iz Srbije da plasiraju robu na Rusko trziste

kraja

pre 9 godina

...ma svakako...
...samo da nam daju bar onoliko koliko su platili ukrajini da ratuje protiv rusije...
...btw, nadam se da su demars primile i francuska, i nemacka i ostale clanice koje nemaju nameru da kvare poslovne odnose sa rusijom zbog zastite americkih "interesa" po belom svetu...

Kockar

pre 9 godina

Svi znamo kako EU razmislja i radi ali zasto Vucic ne pita EU : ok mi necemo da izvozimo ali dajte i nasim proizvodjacima ostetu kao i vasim seljacima . EU ima dobar budzet za te stvari!

1 min do 12

pre 9 godina

iskreno, ja ne znam koja je pednost ili mana ulaska u EU
zanemarimo sitnice oko graničnih prijelaza ili carina koje ionako ne utječu na konačnu cijenu u dućanu
ali,
svijet se opet polarizira na dva bloka
ovo je prilika da se odluči ići na istok ili zapad
niti jedni niti drugi nisu moralni
ali, jedni ipak puno bolje i sretnije žive
meni više dojadila borba za svjetski mir i pravednost
a ionako niti ja niti moja država o tome ne odlučuje
niti ja niti englez nemamo problema sa spavanjem zbog gladnih crnaca u africi
ali lijepi je osjećaj znati da pripadaš klubu onih koji idu naprijed, nabolje
a vama, susjedi, sretno, mislite na svoju djecu a ne na pokojne djedove

Mile

pre 9 godina

Ne razumem zasto ne bi bilo nikoga na granicama,ovo je politicko pitanje a mi smo ionako dotakli dno u svakom pogledu,pa zapad je nas bombardovao kad je to bio njihov interes a nama situacija dozvoljava da izvezemo robu Rusiji,sto da ne a komentar da je to njihovo trziste je besmislen,pa oni zapad se uvek zalagao za slobodno trziste i zdravu konkurenciju.

nema deda mraza

pre 9 godina

srbi imaju krace pamcenje od kokoske
zar se niko ne seca onoga ''radije cemo jesti korijenja..."

ceo ovaj cirkus je bio povratak u 90-e

Pozdravio te Google

pre 9 godina

@ Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?
(Molim objasnjenje, 21. avgust 2014 17:33)

Kakvo znanje imaju tek oni koji nisu akademski gradjani?

B N

pre 9 godina

Vucic je kao Janukovic. Dok su radikali na vlasti nista od EU. Normalno je ako tezis u EU da vodis takvu politiku.Znaci Ukrajinu rusi mogu da okupirju,komadaju,cepaju to moze jel da ? Ukrajina nam je prijateljska zemlja ili se ja mozda varam ?????

Zdrav Razum

pre 9 godina

Kako se komentatori samo onako pausalno odricu EU, nadam se i evra i EU trzista....Ili na trziste EU ili na trziste Rusije, birajte sa kim ste solidarni jer cinjenica je da postoji hladni rat izmedju zapada i Rusije!
Srbija nije shvatila pravovremeno kad je berlinski zid pao, a sad ne shvata kad je ukrajinski zid podignut, i uvek srpski politicari tumace u korist srpske stete. Zarad malo Rusopopulizma ce uci u sukob sa EU, to Rusija nikad nije uradila u korist Srbije, uvek je samo praznim recima je podrzavala, dok je uvela sankcije zajedno sa celim svetom 90-ih!
Smatram da Srbija pored tolike pomoci i podrske EU ima obavezu da se sa njenom politikom solidarise inace ako EU sankcionise Srbiju i zatvori granice naokolo onda se pitam kako bi nama Rusija delima mogla pomoci osim patetisanja PutinVucicpropagandom.

sami smo krivi

pre 9 godina

Eto dokle nas je dovela radikalska pohlepa za samoreklamerstvom.Mediji bruje,njegovi direktori, a o Ministarki poljopriverede koja daje zjave da je to nasa sansa, ali tek kad Arapi urade sisteme za navodnjavanje ne vredi ni komentarisati.
Umesto da izvezu sta mogu i gledaju svoja posla.I do sada smo izvozili u Rusiju i niko nije brojao jabuke, maline, futoski kupus pa ne bi ni sada.

SRBOFIL

pre 9 godina

PREKINITE PREGOVORE SA EU!! JOS JEDAN DOKAZ DA NISU PRIJATELJESKI RASPOLOZENI PREMA NAMA!! I jos niko nije objasnio koje su koristi za obicnog coveka od clanstva u EU, a tek od puta ka istom!! Necu da zivim kao Rumun ili Bugarin!! Imamo potencijala da zivimo kao prosecan gradjanin Evrope, samo da se samoorganizujemo i da sredimo drzavu!! EU je kocnicar prosperiteta zemalja clanica!! Nametnuce nam pravila ponasanja, gej brakove, Koncite i jos mnogo gadosti. Nisam RUSOFIL, jos manje EUROFANATIK!! JA SAM SRBOFIL!!

Guskova

pre 9 godina

Uz DEMARS/opomenu/,ne treba olako shvatiti ni guzve na granicama prilikom izlazka iz Srbije prema EU.Nije nemoguce da uskoro na GRANICAMA SRBIJE NE BUDE NE SAMO GUZVE,NEGO NE BUDE NIKOGA.

mrkakapa

pre 9 godina

prodali bi mi rusima, ali nemamo šta, malo jabuka i sljiva sumnjivog kvaliteta, koje brzo vrate odakle su i došle. Sa ono malo mesa sto imamo smo se vec obrukali.

makedo

pre 9 godina

Odluci se sutra covece, ili se drzi oca svoje ideologije ili te maske pro evropljanina koju nosis vec par godina. Ne glumi Josipa, nemas ti taj kapacitet. Svi mi zavisimo od te konferencije, mucni malo tom glavom.

SRBOFIL

pre 9 godina

PREKINITE PREGOVORE SA EU!! JOS JEDAN DOKAZ DA NISU PRIJATELJESKI RASPOLOZENI PREMA NAMA!! I jos niko nije objasnio koje su koristi za obicnog coveka od clanstva u EU, a tek od puta ka istom!! Necu da zivim kao Rumun ili Bugarin!! Imamo potencijala da zivimo kao prosecan gradjanin Evrope, samo da se samoorganizujemo i da sredimo drzavu!! EU je kocnicar prosperiteta zemalja clanica!! Nametnuce nam pravila ponasanja, gej brakove, Koncite i jos mnogo gadosti. Nisam RUSOFIL, jos manje EUROFANATIK!! JA SAM SRBOFIL!!

my way

pre 9 godina

Јел Вучић рекао да се са Србијом тако не разговара, јесте?! Сад да видимо колико наш премијер стоји иза својих речи и прокламоване политике.

Beograđanin

pre 9 godina

Lud zbunjenog...
Da, treba da se solidarišemo sa EU jer ako ništa drugo, nesebično su nam pomogli posle poplava i takođe hoćemo u istu.
Opet, besmisleno je da nam nameću sankcije Rusima i da nam zabranjuju da izvozimo.
Međutim pitam se, zašto Rusi ranije uzimali od nas toliko hrane?
Kada bi mogli da izvezemo sve što proizvedemo, ne bi bilo dovoljno ni Moskvu da prehranimo, tako da ne kapiram brigu Evrope?

Licenca

pre 9 godina

EU je podgrevala i potpalila raspad Jugoslavije i dok smo se mi klali ovde oni su bez pardona zauzeli eks YU trzista. A sad bi pouceni tim primerom (naseg gubitka trzista usled rata) oni da preduprede da se njima isto ne dogodi. Eh to licemerje ...

PRINCIPI

pre 9 godina

***
1).Građani i Vlada Srbije moraju da gledaju svoj EKONOMSKI interes, tj. gde mogu da izvoze svoje proizvode, bez obzira da li je to tržište na istoku, zapadu, ili jugu..

2). Srbija izvozi u Rusiju na osnovu svojih bilateralnih ugovora o saradnji, a ne uskače umesto drugih država..

3). Srbija želi da izvozi svoje proizvode i na tržište EU.

grofica

pre 9 godina

Mislim da ne treba ni malo popustati i drzati se zvanicnog stava. Dosta je bilo vise sa ucenama....Mi smo vekovima imali dobru saradnju i prijateljstvo sa Rusijom i tako treba da ostane.

Gojko Klasnja

pre 9 godina

EU je dugo zatvarala oci kada se nekom drugom desavalo ovo sto je zadesilo njih ,sada neka se nose sa ovom situacijom i ko ih je terao da uvode sankcije Rusiji ,Srbija to nece uraditi.

Xenox

pre 9 godina

EU ovakvim zahtevom Srbiji zavlači ruku u džep. Prijaće joj da budemo gladni, a lojalni. To je van pameti! To što su ponudili novčanu pomoć za postradale u poplavama ne opravdava ovakav cinizam. Mislim, posle ovog demarša, da nam i nije mesto u EU.

Kondor

pre 9 godina

Stojim iza politike svoje zemlje i smatram da su sada nerealna očekivanja od EU, ali ne možemo se ni oko svega slagati. Ja ovo ne bih uzeo kao kamen spoticanja.

Skok

pre 9 godina

Kad nam EU i Amerika budu davali i pomagali kao Rusija onda moze,mada svi znamo da to nikada nece biti...nikada ne treba okretati ledja prijatelju,a to je Rusija.

mrkakapa

pre 9 godina

prodali bi mi rusima, ali nemamo šta, malo jabuka i sljiva sumnjivog kvaliteta, koje brzo vrate odakle su i došle. Sa ono malo mesa sto imamo smo se vec obrukali.

nevennn

pre 9 godina

O kakvom moralu i solidarnosti oni pricaju? Mi nismo uveli sankcije Rusiji, izvozimo robu i nicije mesto ne zauzimamo, samo gledamo nas interes kao sto oni gledaju svoj.

Kokan

pre 9 godina

Cek malo...oni koji su svojevremeno uveli sankcije na sve postojece , od kojih se Srbija ni dan danas nije opotpuno oporavila , i oni koji su Srbiju izmucenu sankcijama na sve postojece brutalno polupali bombama ,od Srbije traze nesto ? Stalno nesto traze . A poslije svakog trazenja Srbiji sve gore .

Draga Tasta

pre 9 godina

Nigde ne pise da se mora postovati ova preporuka EU,ne vidim razlog zasto ne bi smo ignorisali ovaj sebican pokusaj Brisela da onemoguci privrednike iz Srbije da plasiraju robu na Rusko trziste

Mirkonija

pre 9 godina

Vucic nam hce najbolje i na tome radi . Ovakave prepreke je ocekivao...Zaista se jako nadam da ce se naci neko rešenje. Ovoga sam se i plasila, da bude igracka velikim silama a tu prosto nista ne mozemo.

Milan Marceta

pre 9 godina

Srbija ne moze sama sebi da nanosi stetu ,mislim da EU nista nece postici pritiscima na nasu zemlju ,moramo da zastitimo sebe i svoj interes.

Katjitza

pre 9 godina

Mi smo jednostavno drzava koja zeli da se oporavi od soka koji smo doziveli u prethodnom periodu, i premijer je rekao da nece biti nikakvih sukoba, jer imamo mnogo precih stvari da uradimo !

Ivan

pre 9 godina

@zdrav razum
batice,ja Ti želim ostvarenje svih želja,a kao prvu : Da moraš da popuniš formular (po Evropski - Aplikaciju) i da celi dan proveravaš i tražiš dozvolu od neke,jelte proevropske organizacije npr. -da možeš da ideš u WC recimo,ili šta smeš,na primer - da prodaš nekome,ili (sačuvaj Bože) šta smeš da kupiš,i od koga.
p.s. takvi kao ti,su ovde spuštali roletne i sakrivali se u rupe,i tako ćetebuvwk uraditi. Znači,ajde u kućicu..... čao i zdravo.
ŽIVELA MAJKA SRBIJA

Ratimir

pre 9 godina

Da EU zaista zna sta su moral i solidarnost ne bi bilo mnogo cega uzasnog jos od pre 15 godina i vise, a ne da nam jos natura da i mi nekom trecem pravimo zlo.

TRUBA

pre 9 godina

Smešno oni koji su Srbiju više od deset godina davili sankcijama sada traže da Srbija bude na njihovoj strani i davi druge.Pri tome Srbija koja je imala tržišta raspadom SFRJ sve je EU pokupila.Danas Srbija će gledati svoj interes,a on je da se poveća izvoz i ojača proizvodnja u Srbiji.

Слава

pre 9 godina

Имамо две опције или да обришемо пљувачку са лица и насмешимо се као прави банана народ или да неко каже тим силеџијама из ЕУ да је доста било!

Nela

pre 9 godina

Mi nemamo izbora. I ne vidim zasto ne bi i dalje sedeli na dve stolice. Nama je u interesu da sa svima odrzavamo dobre odnose. EU je nasela , uvela sankcije Rusiji , sto je njihov problem. Nas neka ostave na miru.

Rambista

pre 9 godina

Mi idemo ka EU, i ne radimo ništa protivno njihovim interesima, sada da nam se ovako vraća...nije u redu. Iskreno, smatram da ovo nije tačno ovako kako je prikazano i da će doći demanti.

makedo

pre 9 godina

Odluci se sutra covece, ili se drzi oca svoje ideologije ili te maske pro evropljanina koju nosis vec par godina. Ne glumi Josipa, nemas ti taj kapacitet. Svi mi zavisimo od te konferencije, mucni malo tom glavom.

Valderama

pre 9 godina

Ako je ovo neki pritisaki i ultimatum, to stvarno nije u redu, pa pravinmo svoju privredu jačom. Evropa nas tera da se sredimo i ekonomski ojačamo, a sada da smanjimo svoje, ionako, male prihode.

singer

pre 9 godina

To sto EU nikako ne odgovara sto je uvela sankciji Rusiji, pa sad trpe gubitke ne treba da znaci da imaju pravo da nam drze slovo o nekom moralu, Srbija je jasno stavila do znanja svoj stav prema krizi u Ukrajini i sankcijama Rusiji, mi smo suverena zemlja i izvozicemo tamo gde mozemo

Gojko

pre 9 godina

Mi smo i do sada imali povlastene uslove trgovoni sa Rusijom u nekim oblastima i pitanje je koliko uopste u ovom trenutku mozemo i kvalitetom i kvantitetom da iskoristimo ovu priliku koja se otvorila prema Ruskom trzistu.

jadna EU

pre 9 godina

Kakva je to eu kada pojma nemaju da su nam slali demars.Pa valjda Vucic bolje zna nego oni i molim lepo sutra ce pres konferencija i EU ima da se srami.I mi hocemo u Eu,bolje bi bilo kada bi Eu htela u Srbiju pa valjda se vidi ko ovde laze.Vucic sigurno ne.To ne dolazi u obzir da je demars sam sebi poslao.

Na sve 4 strane

pre 9 godina

Svi se slazemo da zelimo iskljucivo da gledamo svoje interese i da pritom ne ugrozavamo tudje. A to sto je neko alav pa bi da predstavlja velikog brata br 2, to nece da prodje kod nas.

Sarka

pre 9 godina

Mi već izvozimo za Rusiju šta sada treba da prestanemo da bi EU bila zadovoljna a što ćemo da izgubime silne pare to ih ne zanima e ne može tako!!

Molim objasnjenje

pre 9 godina

Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?

Mrki

pre 9 godina

Očekujem da će na konferenciji izneti stav kao i do sada i red je da se odgovori. Ne očekujem ništa spektakularno, mirno u prijateljskom tonu onako kako to rade ozbiljni državnici.

Pozdravio te Google

pre 9 godina

@ Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?
(Molim objasnjenje, 21. avgust 2014 17:33)

Kakvo znanje imaju tek oni koji nisu akademski gradjani?

Jeca AR

pre 9 godina

Može Evropska unija da traži od nas sve, ali od nas zavisi šta ćemo im dati i gde ćemo da pokleknemo. Ako je premijer do sada uspevao da se odupre pritisku sa zapada, ne bi trebalo ni sada da bude drugačije.

SKroz nebitno

pre 9 godina

Niti objasnjava , niti se pravda...Za ovo nije on kriv. Srbija je mis koji se nasao izmedju dva posvadjana slona . Sta tu mis realno moze osim da gleda kako da prezivi.

Mrle

pre 9 godina

Verujem da će Vučić pametno prelomiti i krenuti u susret Rusiji, što ceo narod želi i što je pravi program SNS. Dovoljno smo koristili povlastice iz EU, sad je vreme da izaberemo pametniji put.

valter

pre 9 godina

Za zvaničnike EU kako se kaže to je više pitanje morala i solidarnosti a tu solidarnost i moral po dvostrukim aršinima EU nam svakog dana demonstrira.Iako je Srbija davno spremna da otvori nek apoglavlja iz EU stiže odgovor čekajete proleće iduće godine.Polako nam se nameću i neka rešenja za Kosovo i ponovo se u Srbiju okreće prst za nekooperativnost iako su razgovori zbog problema i prištini već duže vreme u ćorsokaku.I sad ovaj demrš znači da Srbija svoje poljoprivredne proizvode puste da propadnu i da ne može da izveze a za nastalu štetu niko ne pita.RU će članicama iz zaštitnih fondova isplatiti štetu a nama ćorak.Stvarno su ga preterali.

Fox11

pre 9 godina

Srbija bi trebala d apoštuje ovakav stav i gledište EU, i to se očekuje od nje kao kandidata, ali stvarno ne vidim razlog zašto bi to poštovale neke od zemlaja Južne Amerike. Čak šta više pa Rusija to i priželjkuje d aovi evropskim zemljama preotmu tržište.

Aca šmeker

pre 9 godina

Muka mi je od ovih trolova što likuju zbog ovakvih vesti. Izdržaće Srbija i ovaj pritisak i ostaće neutralna, Vučić je istrajan čovek, za razliku od ovih koji bi se radovali i najvećoj narodnoj nesreći ukoliko bi ona oborila Vučićev rejting.

filozof

pre 9 godina

Da li bi Evropa, da je kojim slucajem obrnuto, bila solidarna i ne bi iskoristila prostor koji bi dobila tako sto joj je neko otvorio isti taj prostor za povecanje svog izvoza. Sumnjam da bi izdrzala iskusenje.

Mare

pre 9 godina

Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?
(Molim objasnjenje, 21. avgust 2014 17:33)

"Vlada" Evropske unije.

kaffa

pre 9 godina

I ja sam ubedjena da se se vec nekako Srbija iskobeljati iz ovog blata koje nije napravila ali je na putu , treba ga preskociti a ne uprljati se. Svaka casta Vucicu kako sve podnosi , nije lako. Ja prva ne bih znala sta da radim.

Vesna BG

pre 9 godina

Ma nemoj, da neće EU da mi stavi hranu na sto? Bili su vrlo glasni da nama uvede sankcije bez odlaganja. Ne vidim zašto mi ne bismo smeli da imamo izvoz?

Liba

pre 9 godina

Ne znam sta vise ocekuju od nas, nismo clanica i ne mozemo jos da budemo ali bi malo da zahtevaju. Bezobrazno. Vucic ce uraditi onako kako Srbiji najvise odgovara , pa videcemo sta je to . Od ovog poteza znacemo i gdenam je bolje.

pirkac

pre 9 godina

Nasi evropski partneri moraju shvatiti da se sa nama vise ne razgovara jezikom ucena i pritisaka, sve to zahvaljujuci nasem premijeru, sutra ce im to on pojasniti!!!

ministar

pre 9 godina

Lako je kritikovati Vucica preko kompjutera,on ce svakako naci pravo resenje ali me interesuje sta bi vi uradili povodom ovog? A da nije na stetu naroda i Srbije!?

blagomeni

pre 9 godina

Nije bilo posebno moralno, a ponajmanje pošteno kada je EU na posebno podmukao način otela Aerodromu Beograd prihode od avio kompanije Iran Air koja je svoje letove iz Zapadne Evrope dopunjavala gorivom u Beogradu da bi mogli doleteti do Teherana zato što im neki aerodromi na zapadu Evrope nisu dozvoljavali da kupuju gorivo. Nakon pritiska SAD i EU Vlada Srbije je otkazala ugovor sa Iran Airom. Neposredno potom su avioni na tim linijama počeli da sleću u Budimpeštu i Ljubljanu, tj u EU na dopunu goriva. U Ljubljanu sleću i dan danas. Veoma slična igra je i ovaj demarš u vezi sankcija Rusiji i moralnosti trgovine s njom iza leđa EU. Ako misle da nije moralno, neka plate gubitke izgubljenih potencijalnih profita srpskim firmama. Tako će biti sačuvan privid moralnosti i računi namireni.

kraja

pre 9 godina

...ma svakako...
...samo da nam daju bar onoliko koliko su platili ukrajini da ratuje protiv rusije...
...btw, nadam se da su demars primile i francuska, i nemacka i ostale clanice koje nemaju nameru da kvare poslovne odnose sa rusijom zbog zastite americkih "interesa" po belom svetu...

grbela

pre 9 godina

Mi smo spona izmedju Rusije i EU! Ako tu ulogu odrzimo , sa svima ostanemo u dobrim odnosima , bice nesto od nas! Upravo na to Vucic i cilja! Nije nimalo lak posao ali nadajmo se svi najboljem!

netko

pre 9 godina

vi koji se tako negativno odnosite prema EU, smirite malo strasti i razmislite malo.

Nisam ni ja bas nesto za tu eu, ali ljudi, okruzeni smo sa svih strana zemljama koje su ili clanice EU, ili hoce to da budu. Ako ponovo pocnemo da teramo inat kao devedesetih obrali smo zeleni bostan.
Nabice nam sankcije, susedi su nam iz EU ili Natoa, i za razliku od 90-ih niko nam nece pomoci. A Rusija je daleeekoooo...i da nam hoce pomoci (a verovatno nece jer ima svojih problema) vec pomenute zemlje koje nas okruzuju joj ne bi dozvolile da nam pomogne.

Nema tu politike, i zamajavanja, ovo je ljudi pitanje opstanka.
Ili cemo ziveti koliko toliko normalno, ili cemo biti u totalnoj izolacji.

EKONOMISTA

pre 9 godina

Srbija izvozi u Rusiju na osnovu svojih bilateralnih ugovora o saradnji i želi da poveća količine.
Takođe, Srbija želi da izvozi svoje proizvode i na tržište EU, pogotovo ako može da postigne bolju cenu.
Šta je tu sporno ?

Guskova

pre 9 godina

Uz DEMARS/opomenu/,ne treba olako shvatiti ni guzve na granicama prilikom izlazka iz Srbije prema EU.Nije nemoguce da uskoro na GRANICAMA SRBIJE NE BUDE NE SAMO GUZVE,NEGO NE BUDE NIKOGA.

majdaMM

pre 9 godina

Ne zna se znači zbog čega je upućeno, nagađa se..Sačekajmo sutra, znaćemo i razlog i odgovor Srbije-sve vrlo javno.Jesmo kandidat za EU, al imamo i prijateljske odnose sa Rusijom i verujem u ono što je rečeno-nezavisna politika i bez ultimatuma.

moje ime

pre 9 godina

U EU i zemlje kandidate izvozimo 90% robe.

Da li ste vi ljudi pri zdravoj svesti?

Sto rece jedan zaklali biste vola zbog kila mesa.
Ako smo iole pametni, izvezli bismo u Rusiju koliko i prosle godine i ne bismo naljutili EU. Ako pisamo uz vetar, postacemo potpuni robovi. Danas smo najstarija nacija u svetu posle Japana(a oni su prvi zbog toga sto najduze zive za razliku od nas). Ljudi(ako ovde vise ima ljudi) - NESTACEMO sa lica zemlje. Opametite se dok nije prekasno!

Sutra cu znati da li definitivno pakujem kofere, pa se gusite u svojim g*n*m*.

Nemanja

pre 9 godina

Eno Slovaci kažu da nisu ovce i da neće sledeti diktat EU birokratije. Postoji jedna druga Evropa, Evropa intelektualac i slobodnomislećih ljudi. Toj Evropi treba ići. Šta ćemo mi kod ovakvih koji nas ucenjuju i traže da propadnemo. Sa takvom EU nešto nije u redu. Put na kome se ne stidiš reći da si Srbin i ponosiš se svojih predaka je jedino pravi put. Na tom putu poštuješ sve, ali sebe ceniš i one koji su ti ostavili Srbiju u amanet. Takva Srbija hoće sa svima, ali ne pristaje na ucene i pretnje. Niste vi nama ostavili zemlju, nego smo je u krvi sticali. Nećete nam ni govoriti šta ćemo da radimo. Pogotovo ne oni koji su nam od sve pomoći samo bombe isporučivali.

Jack

pre 9 godina

Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?
(Molim objasnjenje, 21. avgust 2014 17:33)

Da si zaista akademski gradjanin, ne samo sto to ne bi gurao u prvi plan, vec bi umeo i sam da nadjes informaciju koja te interesuje.

Rodoljub

pre 9 godina

Ovo je vrhunski bezobrazluk onih koji se predstavljaju kao olicenje demokratije, a ustvari su diktatori bez premca. Ovakvim ponasanjem opovrgavaju svaku tvrdnju o civilizacijskim dostignucima zapada u razvoju demokratije. Sada sam protivnik ulaska Srbije u tu antidemokratsku tvorevinu, koja se zove "evropska" samo zato sto je u geografskom smislu u Evropi, a sustinski je antievropska i pokorni sluga vladara Amerike. Psihopate ne odustaju od porobljavanja sveta i hoce od nas da naprave ovce. Vecinu medija u Srbiji drze pod kontrolom i cenzurom, ali ima nacina da se glas istine i slobode probije.

BOLJA CENA

pre 9 godina

Srbija treba da izvozi svoje proizvode na ona tržišta na koja postigne BOLJU CENU i sa kojima ima DUGOROČNU saradnju.
Lično muislim da kvarljiva roba mora da se prodaje na bliža tržišta i zbog manjih transportnih troškova,
a da se manje kvarljiva roba može izvoziti i na dalja tržišta, ako dobro plaćaju.

Zora

pre 9 godina

Gospodine premijeru, svaka cast ako ne poslusate EU. Da ste Vi bili na vlasti kad nas je EU uslovila isporucenjem Ratka Mladica za kandidaturu ja sam ubedjena da ni Vi ni Tomislav Nikolic ne biste na to pristali. Mi treba da se drzimo samo Rusije.

nema deda mraza

pre 9 godina

srbi imaju krace pamcenje od kokoske
zar se niko ne seca onoga ''radije cemo jesti korijenja..."

ceo ovaj cirkus je bio povratak u 90-e

Dzoni

pre 9 godina

Hocemo referendum o EU!!!Ako je ovo demokratija imamo valjda i mi pravo da se pitamo!
Lepo da se postavi pitanje da li smo za EU sa tim sto cemo moratu da priznamo KOsovo ,da ne izvozimo RUsima ili bilo kome drugom kome se Berlinu ne svidja.
E onda ako i dalje vecina bude za EU (mada ja vise nikog ne znam) onda mozete i dalje da nas maltretirate pricama o EU (kao sto radite zadjnih 15 godina)

mary

pre 9 godina

Mozda je ova reakcija zbog dogovora Srbije i Rusije da unaprede saradnju,pa sada Eu reaguje da ne bi Srbija koristila to sto su zemlje Eu uvele sankcije Rusiji Srbija kao svoju sansu za povecanje izvoza.Ovo je preterana reakcija Eu i verujem da ce premijer sve da razjasni.

MunzeLjux

pre 9 godina

Ljudi budimo pametni. Ukoliko bismo odustali od EU i previse se priblizili Rusiji, bojim se da bismo ponovo bili izlozeni sankcijama, a mozda i totalnom i konacnom unistenju. To bi se lako obavilo tako sto bi "prijateljskim" zemljama u nasem okruzenju bilo dozvoljeno da uzmu ono sto misle da je njihovo. Mi se sami odbraniti ne mozemo, niti imamo sa cime, a pomoci od Rusa nema ni za Ruse u Ukraini. Proba takvog scenarija je vec obavljena u oluji i niko se zbog toga ne sekira. Kazem, pamet u glavu i poslusno, jer sila je to bez duse i obraza.

Mmmy

pre 9 godina

Niko vas ne ucenjuje niti vas mrzi. Vi bi sedeli na dve stolice i pored toga jos tvrdili kako niste nimalo krivi za gradjanski rat u bivšoj YU.

Milošević, Radikali (bivši radikali) i naš mentalitet su krivi za situaciju gde se sada nalazimo.

Resavac

pre 9 godina

Ovo je naravno opomena pred uvodjenje sankcija i nama,negde do kraja ove godine.Nisam zlurad no veliki zapad ne voli kada si protiv njih,kada ne radis ono sto bi oni zeleli pogotovu kao zemlja koja preferira da postane clan EU.Kada se to dogodi,mislim na sankcije nama,ne moze nam niko pomoci.Okruzeni smo zemljama koje su prozapadne,Rusija je daleko,nece moci nista da ucini za nas.Kada budemo poceli da placemo zbog toga,bice kasno.Nadam se da nece biti tako kako ja predvidjam!?

radjamo se s mozgom da bi ga ponekad i upotrebili!

pre 9 godina

Vucic ce uraditi onako kako Srbiji najvise odgovara , pa videcemo sta je to . Od ovog poteza znacemo i gdenam je bolje.
(Peć, 21. avgust 2014 17:42)

E alal ti cufte za komentar, pozavideli bi ti i Titovi pioniri!!!

domacin

pre 9 godina

Nikako da svatimo, EU mocnici luzere kao sto su Rumuni, Bugari, Poljaci, Hrvati, mi i ostali istocnjaci i balkanci navlace u uniju samo da bi im pozatvarali proizvodne kapacitete i obezbedili vece trziste za svoje firme.

Zdrav Razum

pre 9 godina

Kako se komentatori samo onako pausalno odricu EU, nadam se i evra i EU trzista....Ili na trziste EU ili na trziste Rusije, birajte sa kim ste solidarni jer cinjenica je da postoji hladni rat izmedju zapada i Rusije!
Srbija nije shvatila pravovremeno kad je berlinski zid pao, a sad ne shvata kad je ukrajinski zid podignut, i uvek srpski politicari tumace u korist srpske stete. Zarad malo Rusopopulizma ce uci u sukob sa EU, to Rusija nikad nije uradila u korist Srbije, uvek je samo praznim recima je podrzavala, dok je uvela sankcije zajedno sa celim svetom 90-ih!
Smatram da Srbija pored tolike pomoci i podrske EU ima obavezu da se sa njenom politikom solidarise inace ako EU sankcionise Srbiju i zatvori granice naokolo onda se pitam kako bi nama Rusija delima mogla pomoci osim patetisanja PutinVucicpropagandom.

Morning Glory

pre 9 godina

Obožavam da čitam komentare. Srbija u malom - raslojena, ostrašćena, u sukobu sama sa sobom, u velikoj meri polupismena, ksenofobična, paranoična...

Mile

pre 9 godina

Ne razumem zasto ne bi bilo nikoga na granicama,ovo je politicko pitanje a mi smo ionako dotakli dno u svakom pogledu,pa zapad je nas bombardovao kad je to bio njihov interes a nama situacija dozvoljava da izvezemo robu Rusiji,sto da ne a komentar da je to njihovo trziste je besmislen,pa oni zapad se uvek zalagao za slobodno trziste i zdravu konkurenciju.

Marko

pre 9 godina

Novo prenemaganje i patetika, uvek petkom, vrlo zanimljivo. Opet ce da se svadja sa imaginarnim protivnikom.... koja losa predstava dok narod gladuje.

nindza ratnik

pre 9 godina

ma kakav demars kakvi bakraci. ne verujem im vise nista nakon svih ovih cirkuskih predstava u poslednje 3 godine. bice plakanja i patetike to je sigurno i na kraju nece nista reci, predstava za narod.

Skovacin

pre 9 godina

Dakle prvo i osnovno pitanje je da li je bilo ili nije tog demarsa (mislim da cemo lomiti jezik i zamarati vijuge sta taj pojam znaci sledecih mesec dana). Drugo ta dramaticna konferencija za stampu je cirkus u kojem cemo cuti za zlodela prethodne vlasti i Pajtica (ipak je od aprila do danas u pitanju samo predizborna kampanja za Vojvodinu). Trece, u to da ce nas Vucic odvesti u Evropu verujem isto kao sto verujem da cemo hraniti matusku Rusiju. Vi kanda smecete s uma da je ovo vrlo losa godina za vocare (koliko su samo kukali zbog grada, poplava, raketa itde). Inace Futoski kupus se ne moze naci ni u Futogu, samo da dodam. Za ove koji ce da mi pale minuse (ako me administrator ne propusti kroz sito) pitanje: koliko ste vocki zasadili od kada je EU u sukobu sa Rusijom (odgovor da ce njihov sukob trajati kratko tj. do pobede SNSa u Vojvodini ne priznajem). Ili lakse pitanje: koliko ste ovaca zapatili od kada surujemo sa Arapima. Znam, lakse je mlatiti po tastaturi nego ,,ici,, u susret dogadjajima.

1 min do 12

pre 9 godina

iskreno, ja ne znam koja je pednost ili mana ulaska u EU
zanemarimo sitnice oko graničnih prijelaza ili carina koje ionako ne utječu na konačnu cijenu u dućanu
ali,
svijet se opet polarizira na dva bloka
ovo je prilika da se odluči ići na istok ili zapad
niti jedni niti drugi nisu moralni
ali, jedni ipak puno bolje i sretnije žive
meni više dojadila borba za svjetski mir i pravednost
a ionako niti ja niti moja država o tome ne odlučuje
niti ja niti englez nemamo problema sa spavanjem zbog gladnih crnaca u africi
ali lijepi je osjećaj znati da pripadaš klubu onih koji idu naprijed, nabolje
a vama, susjedi, sretno, mislite na svoju djecu a ne na pokojne djedove

Naprednjakkkk

pre 9 godina

Mislim da bi zaista bio red da nas premijer objavi da je dosao kraj ucenama i da zbog drskog i nemoralnog ponasanja eu u poslednjih 20 godina,Srbija odustaje od eu integracija.

Nikola

pre 9 godina

Gospodine Vučiću. Podsećam Vas na sledeće: kada su 1992. godine uvedene SRJ sankcije, Evropa je odmah izbacila našu fudbalsku reprezentaciju sa Evropskog prvenstav i umesto nas ubacili Dansku.

Zg Hr EU!

pre 9 godina

I linija Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica je nasa!Ako moze da nam Premijer objasni i ovu njegovu izjavu!!!
(zoran, 21. avgust 2014 16:52)
Pitaj nas 95.

FullHouse

pre 9 godina

Dobili smo pristup fondovima iz kojih cemo finansirati brojne sektore, uzecemo od EU ogromne pare za naknadu stete od poplava, a ocekujete da i dalje mozemo da se vodimo kao neutralni i iscudjujete se kao da je ovo nesto neocekivano i strasno? Proces pridruzivanja EU podrazumeva usaglasenu medjunarodnu politiku sa EU i to je tako bilo za sve novopridosle clanice od kad EU postoji 1993, nije prema nama poseban tretman. Sa dodatnim pravima dolaze i dodatne obaveze. Nedostatak informisanosti i kritickog misljenja u Srbiji je zapanjujuc. Guglujte nesto, koristite malo vikipediju, prelezite te decje bolesti.

Duci0167

pre 9 godina

Kako smarate sa bombardovanjem pa to je neverovatni! Velicina nacije zavisi od toga da li izvuce pouke iz desavanja. Ako je mogao Japan da skapira zasto nuklearka mozemo i mi. Zato i jesu jedna od najrazvijenih zemalja na planeti!
Jesu trebali do dana danasnjeg da se svete gde god vide Amerikanca? To mozemo samo mi!

sami smo krivi

pre 9 godina

Eto dokle nas je dovela radikalska pohlepa za samoreklamerstvom.Mediji bruje,njegovi direktori, a o Ministarki poljopriverede koja daje zjave da je to nasa sansa, ali tek kad Arapi urade sisteme za navodnjavanje ne vredi ni komentarisati.
Umesto da izvezu sta mogu i gledaju svoja posla.I do sada smo izvozili u Rusiju i niko nije brojao jabuke, maline, futoski kupus pa ne bi ni sada.

anon

pre 9 godina

Aj da vidimo dal ce sad da kaze da Srbija vodi svoju politiku da nije nikome privrzena i da mora da razvija ekonomiju. Bas me zanima sta ce reci.

zoran

pre 9 godina

Ovi napredni radikali vise ne podrzavaju liniju Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica?
A,90-ih se kleli u ovu liniju i srpstvo.
Kakva transformacija naprednih radikala!
Ima nas na zalost koji pamte 90-te godine i njihovu ulogu u bratoubilackom ratu na prostoru bivse SFRJ!

Milan

pre 9 godina

Cudan neki premijer i njegov kabinet.Zvanicnog demarsa nema a Aca ce na konferenciji da prica.Sam i da pita i da odgovara i ko cigo;svako svoga konja hvali.Strpite se,sad ce zima pa ce on ponovo decu iz snega da spasava a Vi gledate farmu.

Maркович Драган

pre 9 godina

Jaсно припреме за нови рат напредуjу,али зуби су ситни. Живела Росси?.

ŽIKA

pre 9 godina

Spremite se za još jednu predstavu gospodina nedodirljivog i sveznajućeg. Ovo je još jedna ujdurma smišljena od strane A.Vučića u cilju samoreklamiranja po principu "ne mogu oni samnom ne dam na sebe i Srbiju" uvek misleći samo na sebe. Jer da je drugačije valjda bi svi oni silni evropski savetnici iznašli rešenje i za naš slučaj ili su i oni samo obična farsa . Da je malo poštenih namera u tom čoveku zar bi dozvolio ovliko bahato ponašanje svojih lokalnih moćnika koji ne prezaju da drpaju sve što im padne pod ruku. Pa čak i oni osuđeni za primanje mita poput gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović još uvek su na svom položaju ,kao to je njihova privatna stvar, i čak nisu osuđeni od strane partijskih organa koji navodno veruju da su ovi i ovakvi kadrovi garant velikom broju glasova koje osvajaju. Niti imamo bog zna šta da izvezemo niti se to može u tako kratkom roku učiniti ali zato dobro dođe šatro pritisak spolja koji će dragi vođa glatko odbiti i time dokazati da se ne može na njega vršiti pritisak.

Dragan

pre 9 godina

Kada se dva slona tuku,trava strada,pogodite sta smo mi u toj tuci!? Srbija je vec dugo izmedju cekica i nakovnja,sami sebe smo doveli u takvu poziciju.

B N

pre 9 godina

Vucic je kao Janukovic. Dok su radikali na vlasti nista od EU. Normalno je ako tezis u EU da vodis takvu politiku.Znaci Ukrajinu rusi mogu da okupirju,komadaju,cepaju to moze jel da ? Ukrajina nam je prijateljska zemlja ili se ja mozda varam ?????

molim vas

pre 9 godina

a sutra ce biti: dragi gradjani Srbije, svi vidimo da je 2+2=5 i samo kad to shvatimo i prihvatimo, na vrbama ce poceti da nam raste grozdje

Озбиљно забринут

pre 9 godina

Србија треба да умре да би Европа нешто ућарила.Идемо ли ка томе?

more mrš

pre 9 godina

Oni demarš a mi njima marš!
Kakvo ucenjivanje, ej da ne bi zauzeli mesto njihovim kompanijama u trgovini sa Rusijom!? Ko je za to kriv?

Posmatrac

pre 9 godina

Obicno foliranje i lajanje na senku.
To nije zvanicno a on se zvanicno izjasnjava na nesto sto nije zvanicno od strane eu? foliranje
hleba i igara za narod, a ne pitate se koliko imate u dzepu? e moj narode i srbijo medju sljivama ( sve malim slovima )

reci NE fasistickoj eu

pre 9 godina

monopolisti.
i kako Srbija da napreduje ako nam neko odredjuje kome cemo sta da prodajemo?
ne razumem ja tu vasu demokratiju,da ne kazem diktaturu.

nebitno

pre 9 godina

ovo sto vam radi eu (kazem vama, jer sam odavno u eu), je kao kada sam bio klinac na karaburmi pa me uhvate trojica veseljaka od po dvaes godina i posalju da im kupim tri piva i cigarete sa danasnjim ekvivalentom od 20 din. pa se ti vrati bez cigara i piva.

Lala

pre 9 godina

Alo iskompleksirano komentatori, da li je moguće da vi idete protiv svoje zemlje samo zato što vam se Vučić ne sviđa. Gde je pamet, gde je razum?

MMA

pre 9 godina

Pametni ste pametni ,tako ste i devedesetih bili pametni ,pametovali celome svetu ,svojom pamecu pobedili cak i nato ,svojom pamecu doveli Srbiju do najrazvijenije zemlje u ovome delu Balkana.Tako da i ova igra ocu nosu necu nosu ide u prilog nasim pametnim politicarima koji naravno koriste svaki trenutak da sto vise ucare jel i sami znaju da se kolo srece okrece!

nole

pre 9 godina

Ne znam sta vise ocekuju od nas, nismo clanica i ne mozemo jos da budemo ali bi malo da zahtevaju. Bezobrazno.
(Liba, 21. avgust 2014 17:43)
Očigledno je sa ovim demaršom ako ga je bilo ovo novi pokušaj da se Srbiji nametne neko ponašanje kao članica EU iako smo mi daleko od tog statusa i nemamo nikakve obaveze da na ovaj način kažnjavamo naše privrednike ako se odluće za izvoz u Rusiju.Kada je u pitanju otvaranje poglavlja odgovor EU je tek iduće godine u proleće a kad je u pitanju izvos u Rusiju kao da smo član EU.A mi trebamo kao u onoj poslovici " ne lipši magarče do zelene trave ".

Kockar

pre 9 godina

Svi znamo kako EU razmislja i radi ali zasto Vucic ne pita EU : ok mi necemo da izvozimo ali dajte i nasim proizvodjacima ostetu kao i vasim seljacima . EU ima dobar budzet za te stvari!

IvaBOo

pre 9 godina

I kako god okreneš-ovde se u Srbiji redovno trči pred rudu.Maraton čoveče, maraton neprekidnih,nepotrebnih uvreda i kritika. Samo polako čućemo i razlog i dati odgovor koji je najbolji po Srbiju u ovom momentu.Zato su na vlasti odgovorni, takve smo birali i ne sumnjam da će biti i na press konferenciji izrečeno o no šro je po nas dobro

Milos

pre 9 godina

Jos jedna samopromocija i spin Aleksandra Vucica. Pravo, nikakvog demarsa nije bilo, vec je neki evropski sluzbenik Vucicu u Obrenovcu nesto nezvanicno rekao - to nije demars. A i da je bilo demarsa, vlada treba da pruzi zvanican odgovor a ne da saziva konferencije za stampu. I oko cega se opredeljujemo, na jednoj strani 3 milijarde izvoza u EU radi POTENCIJALNIH 150 miliona novog izvoza u Rusiju u koju zapravo i nemamo sta da izvezemo. Umesto da su u tisini pustili da nasa preduzeca sama nadju nove partnere u Rusiji, ovde je Vucic digao galamu i obecavao drzavne mere podrske kao da ce nam to izvuci privredu.

Dragan, SAD

pre 9 godina

Dobro dosli u demokratsku Evropsku uniju. Da li se secate one zmije i njenih hiptnotickih ociju iz crtaca "Knjiga o dzungli"? Da? Ja takodje. A da li se secate poslednjeg Ruskog demarsa Srbiji. Ne? Ni ja.

Polon

pre 9 godina

Ja sam se opredelio 2008. godine. Prepakovao sam finansije, gledam kome dajem novčiće i ne žalim se. U se i u svoje kljuse, nje kasno da me sustignete.

Milano

pre 9 godina

Ja mislim da Veliki Mudrac drug premijer mogao bi Srbiji opiciti sankcije koje zabranjuju trgovinu sa Rusijom tako imamo dokaz da Rusiji majci nismo uveli sankcije . Nego ostala dva Mudraca jos jasu magarce i na putu su do Srbije blagosiljajuci sve uz put , kad stignu cucemo prorocanstvo Srpskog namucenog naroda , za sada struja i gas po dinar ili dva poskupljenje . Anketni OBOR... pardon odbor procenio je da ipak mogu da plate , hej bre sedis u kuci VRNES DUGME imas grejanje .

IvannAB

pre 9 godina

I kako god okreneš-ovde se u Srbiji redovno trči pred rudu.Maraton čoveče, maraton neprekidnih,nepotrebnih uvreda i kritika. Samo polako čućemo i razlog i dati odgovor koji je najbolji po Srbiju u ovom momentu.Zato su na vlasti odgovorni, takve smo birali i ne sumnjam da će biti i na press konferenciji izrečeno o no šro je po nas dobro.

Špaki

pre 9 godina

Nažalost EU još jednom pokazuje da mora da se igra sa malim državama poput Srbije! Osporavanje prava da se Srbija izvozi poljoprivredne proizvodee u Rusiju ne ide na čast EU i izuzetno unosi nemir u zemlje regiona!

Pareto

pre 9 godina

Izvoz u Rusiju je od izuzetnog značaja za oporavak srpske ekonomije, i neodgovorno je očekivati da se odustane od istog, zbog sankcija EU!

ewa

pre 9 godina

Zasto bi se narusavao odnos privrednog razvitka sa Rusijom i zbog cega bi se to postavljalo kao uslov. Ovo je zemlja u kojoj zivi dosta ljudi,treba se razvijati u svakom pogledu,sto i cini sadasnja Vlada Srbije,zato ne sumnjam da ce premijer i za ovakvu situaciju naci resenje i izboriti se prvenstveno za inerese Srbije,samim tim i nas koji zivimo u njoj. Mnogo teze prepreke su resene adekvatnim radom Vlade Republike Srbije,pa ce i ova.

Asteraki

pre 9 godina

Šta znači preuzeti mesto, EU nam je uništila privredu, proizvodnju gotovo i nemamo, ono malo što imamo da izvezemo njih zabrinjava, izgleda se oni plaše da njihove firme ne krenu u izvoz preko Srbije i na taj način mi malo zaradimo, a trebalo bi da ostanemo gola sirotinja

Donat

pre 9 godina

I Evropa će shvatiti da ignorisanjem Rusije, kao i sankcije uvedene njoj, samo mogu štetu npraviti svojoj privredi, a imamo i primer izričitog odbijanja sankcija od strane Mercedesa i Renoa.

Kolibri

pre 9 godina

Ukoliko nam EU obezbedi izvozno trziste kao sto je Rusko, obezbedi energetsku stabilnost I klicinu investicija kao sto su Ruske I Arapske nece biti dvoumljena.

Limeni

pre 9 godina

Kada bi smo se sada ujedinili i podržali odluku Vlade ma kakva da bude, pokazali bi da smo kao narod izvukli pouke iz prošlosti, i da smo spremni da stanemo svi iza odluke Vlasti koja je dobila apsolutnu podršku na poslednjim izborima!

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Mislim da nasi evropski partneri konacno treba da shvate da sa nama ne moze da se razgovara jezikom ucena i pritisaka zahvaljujuci nasem Premijeru Vucicu...on je to i objasnio

SRBOFIL

pre 9 godina

PREKINITE PREGOVORE SA EU!! JOS JEDAN DOKAZ DA NISU PRIJATELJESKI RASPOLOZENI PREMA NAMA!! I jos niko nije objasnio koje su koristi za obicnog coveka od clanstva u EU, a tek od puta ka istom!! Necu da zivim kao Rumun ili Bugarin!! Imamo potencijala da zivimo kao prosecan gradjanin Evrope, samo da se samoorganizujemo i da sredimo drzavu!! EU je kocnicar prosperiteta zemalja clanica!! Nametnuce nam pravila ponasanja, gej brakove, Koncite i jos mnogo gadosti. Nisam RUSOFIL, jos manje EUROFANATIK!! JA SAM SRBOFIL!!

mrkakapa

pre 9 godina

prodali bi mi rusima, ali nemamo šta, malo jabuka i sljiva sumnjivog kvaliteta, koje brzo vrate odakle su i došle. Sa ono malo mesa sto imamo smo se vec obrukali.

Guskova

pre 9 godina

Uz DEMARS/opomenu/,ne treba olako shvatiti ni guzve na granicama prilikom izlazka iz Srbije prema EU.Nije nemoguce da uskoro na GRANICAMA SRBIJE NE BUDE NE SAMO GUZVE,NEGO NE BUDE NIKOGA.

my way

pre 9 godina

Јел Вучић рекао да се са Србијом тако не разговара, јесте?! Сад да видимо колико наш премијер стоји иза својих речи и прокламоване политике.

makedo

pre 9 godina

Odluci se sutra covece, ili se drzi oca svoje ideologije ili te maske pro evropljanina koju nosis vec par godina. Ne glumi Josipa, nemas ti taj kapacitet. Svi mi zavisimo od te konferencije, mucni malo tom glavom.

Molim objasnjenje

pre 9 godina

Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?

Duci0167

pre 9 godina

Kako smarate sa bombardovanjem pa to je neverovatni! Velicina nacije zavisi od toga da li izvuce pouke iz desavanja. Ako je mogao Japan da skapira zasto nuklearka mozemo i mi. Zato i jesu jedna od najrazvijenih zemalja na planeti!
Jesu trebali do dana danasnjeg da se svete gde god vide Amerikanca? To mozemo samo mi!

Mmmy

pre 9 godina

Niko vas ne ucenjuje niti vas mrzi. Vi bi sedeli na dve stolice i pored toga jos tvrdili kako niste nimalo krivi za gradjanski rat u bivšoj YU.

Milošević, Radikali (bivši radikali) i naš mentalitet su krivi za situaciju gde se sada nalazimo.

nema deda mraza

pre 9 godina

srbi imaju krace pamcenje od kokoske
zar se niko ne seca onoga ''radije cemo jesti korijenja..."

ceo ovaj cirkus je bio povratak u 90-e

Resavac

pre 9 godina

Ovo je naravno opomena pred uvodjenje sankcija i nama,negde do kraja ove godine.Nisam zlurad no veliki zapad ne voli kada si protiv njih,kada ne radis ono sto bi oni zeleli pogotovu kao zemlja koja preferira da postane clan EU.Kada se to dogodi,mislim na sankcije nama,ne moze nam niko pomoci.Okruzeni smo zemljama koje su prozapadne,Rusija je daleko,nece moci nista da ucini za nas.Kada budemo poceli da placemo zbog toga,bice kasno.Nadam se da nece biti tako kako ja predvidjam!?

Zdrav Razum

pre 9 godina

Kako se komentatori samo onako pausalno odricu EU, nadam se i evra i EU trzista....Ili na trziste EU ili na trziste Rusije, birajte sa kim ste solidarni jer cinjenica je da postoji hladni rat izmedju zapada i Rusije!
Srbija nije shvatila pravovremeno kad je berlinski zid pao, a sad ne shvata kad je ukrajinski zid podignut, i uvek srpski politicari tumace u korist srpske stete. Zarad malo Rusopopulizma ce uci u sukob sa EU, to Rusija nikad nije uradila u korist Srbije, uvek je samo praznim recima je podrzavala, dok je uvela sankcije zajedno sa celim svetom 90-ih!
Smatram da Srbija pored tolike pomoci i podrske EU ima obavezu da se sa njenom politikom solidarise inace ako EU sankcionise Srbiju i zatvori granice naokolo onda se pitam kako bi nama Rusija delima mogla pomoci osim patetisanja PutinVucicpropagandom.

Mile

pre 9 godina

Ne razumem zasto ne bi bilo nikoga na granicama,ovo je politicko pitanje a mi smo ionako dotakli dno u svakom pogledu,pa zapad je nas bombardovao kad je to bio njihov interes a nama situacija dozvoljava da izvezemo robu Rusiji,sto da ne a komentar da je to njihovo trziste je besmislen,pa oni zapad se uvek zalagao za slobodno trziste i zdravu konkurenciju.

1 min do 12

pre 9 godina

iskreno, ja ne znam koja je pednost ili mana ulaska u EU
zanemarimo sitnice oko graničnih prijelaza ili carina koje ionako ne utječu na konačnu cijenu u dućanu
ali,
svijet se opet polarizira na dva bloka
ovo je prilika da se odluči ići na istok ili zapad
niti jedni niti drugi nisu moralni
ali, jedni ipak puno bolje i sretnije žive
meni više dojadila borba za svjetski mir i pravednost
a ionako niti ja niti moja država o tome ne odlučuje
niti ja niti englez nemamo problema sa spavanjem zbog gladnih crnaca u africi
ali lijepi je osjećaj znati da pripadaš klubu onih koji idu naprijed, nabolje
a vama, susjedi, sretno, mislite na svoju djecu a ne na pokojne djedove

Marko

pre 9 godina

Novo prenemaganje i patetika, uvek petkom, vrlo zanimljivo. Opet ce da se svadja sa imaginarnim protivnikom.... koja losa predstava dok narod gladuje.

anon

pre 9 godina

Aj da vidimo dal ce sad da kaze da Srbija vodi svoju politiku da nije nikome privrzena i da mora da razvija ekonomiju. Bas me zanima sta ce reci.

Dzoni

pre 9 godina

Hocemo referendum o EU!!!Ako je ovo demokratija imamo valjda i mi pravo da se pitamo!
Lepo da se postavi pitanje da li smo za EU sa tim sto cemo moratu da priznamo KOsovo ,da ne izvozimo RUsima ili bilo kome drugom kome se Berlinu ne svidja.
E onda ako i dalje vecina bude za EU (mada ja vise nikog ne znam) onda mozete i dalje da nas maltretirate pricama o EU (kao sto radite zadjnih 15 godina)

Nikola

pre 9 godina

Gospodine Vučiću. Podsećam Vas na sledeće: kada su 1992. godine uvedene SRJ sankcije, Evropa je odmah izbacila našu fudbalsku reprezentaciju sa Evropskog prvenstav i umesto nas ubacili Dansku.

sami smo krivi

pre 9 godina

Eto dokle nas je dovela radikalska pohlepa za samoreklamerstvom.Mediji bruje,njegovi direktori, a o Ministarki poljopriverede koja daje zjave da je to nasa sansa, ali tek kad Arapi urade sisteme za navodnjavanje ne vredi ni komentarisati.
Umesto da izvezu sta mogu i gledaju svoja posla.I do sada smo izvozili u Rusiju i niko nije brojao jabuke, maline, futoski kupus pa ne bi ni sada.

B N

pre 9 godina

Vucic je kao Janukovic. Dok su radikali na vlasti nista od EU. Normalno je ako tezis u EU da vodis takvu politiku.Znaci Ukrajinu rusi mogu da okupirju,komadaju,cepaju to moze jel da ? Ukrajina nam je prijateljska zemlja ili se ja mozda varam ?????

nebitno

pre 9 godina

ovo sto vam radi eu (kazem vama, jer sam odavno u eu), je kao kada sam bio klinac na karaburmi pa me uhvate trojica veseljaka od po dvaes godina i posalju da im kupim tri piva i cigarete sa danasnjim ekvivalentom od 20 din. pa se ti vrati bez cigara i piva.

Озбиљно забринут

pre 9 godina

Србија треба да умре да би Европа нешто ућарила.Идемо ли ка томе?

Lala

pre 9 godina

Alo iskompleksirano komentatori, da li je moguće da vi idete protiv svoje zemlje samo zato što vam se Vučić ne sviđa. Gde je pamet, gde je razum?

Polon

pre 9 godina

Ja sam se opredelio 2008. godine. Prepakovao sam finansije, gledam kome dajem novčiće i ne žalim se. U se i u svoje kljuse, nje kasno da me sustignete.

Zg Hr EU!

pre 9 godina

I linija Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica je nasa!Ako moze da nam Premijer objasni i ovu njegovu izjavu!!!
(zoran, 21. avgust 2014 16:52)
Pitaj nas 95.

FullHouse

pre 9 godina

Dobili smo pristup fondovima iz kojih cemo finansirati brojne sektore, uzecemo od EU ogromne pare za naknadu stete od poplava, a ocekujete da i dalje mozemo da se vodimo kao neutralni i iscudjujete se kao da je ovo nesto neocekivano i strasno? Proces pridruzivanja EU podrazumeva usaglasenu medjunarodnu politiku sa EU i to je tako bilo za sve novopridosle clanice od kad EU postoji 1993, nije prema nama poseban tretman. Sa dodatnim pravima dolaze i dodatne obaveze. Nedostatak informisanosti i kritickog misljenja u Srbiji je zapanjujuc. Guglujte nesto, koristite malo vikipediju, prelezite te decje bolesti.

zoran

pre 9 godina

Ovi napredni radikali vise ne podrzavaju liniju Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica?
A,90-ih se kleli u ovu liniju i srpstvo.
Kakva transformacija naprednih radikala!
Ima nas na zalost koji pamte 90-te godine i njihovu ulogu u bratoubilackom ratu na prostoru bivse SFRJ!

Skovacin

pre 9 godina

Dakle prvo i osnovno pitanje je da li je bilo ili nije tog demarsa (mislim da cemo lomiti jezik i zamarati vijuge sta taj pojam znaci sledecih mesec dana). Drugo ta dramaticna konferencija za stampu je cirkus u kojem cemo cuti za zlodela prethodne vlasti i Pajtica (ipak je od aprila do danas u pitanju samo predizborna kampanja za Vojvodinu). Trece, u to da ce nas Vucic odvesti u Evropu verujem isto kao sto verujem da cemo hraniti matusku Rusiju. Vi kanda smecete s uma da je ovo vrlo losa godina za vocare (koliko su samo kukali zbog grada, poplava, raketa itde). Inace Futoski kupus se ne moze naci ni u Futogu, samo da dodam. Za ove koji ce da mi pale minuse (ako me administrator ne propusti kroz sito) pitanje: koliko ste vocki zasadili od kada je EU u sukobu sa Rusijom (odgovor da ce njihov sukob trajati kratko tj. do pobede SNSa u Vojvodini ne priznajem). Ili lakse pitanje: koliko ste ovaca zapatili od kada surujemo sa Arapima. Znam, lakse je mlatiti po tastaturi nego ,,ici,, u susret dogadjajima.

Kockar

pre 9 godina

Svi znamo kako EU razmislja i radi ali zasto Vucic ne pita EU : ok mi necemo da izvozimo ali dajte i nasim proizvodjacima ostetu kao i vasim seljacima . EU ima dobar budzet za te stvari!

molim vas

pre 9 godina

a sutra ce biti: dragi gradjani Srbije, svi vidimo da je 2+2=5 i samo kad to shvatimo i prihvatimo, na vrbama ce poceti da nam raste grozdje

nindza ratnik

pre 9 godina

ma kakav demars kakvi bakraci. ne verujem im vise nista nakon svih ovih cirkuskih predstava u poslednje 3 godine. bice plakanja i patetike to je sigurno i na kraju nece nista reci, predstava za narod.

Posmatrac

pre 9 godina

Obicno foliranje i lajanje na senku.
To nije zvanicno a on se zvanicno izjasnjava na nesto sto nije zvanicno od strane eu? foliranje
hleba i igara za narod, a ne pitate se koliko imate u dzepu? e moj narode i srbijo medju sljivama ( sve malim slovima )

more mrš

pre 9 godina

Oni demarš a mi njima marš!
Kakvo ucenjivanje, ej da ne bi zauzeli mesto njihovim kompanijama u trgovini sa Rusijom!? Ko je za to kriv?

Dragan

pre 9 godina

Kada se dva slona tuku,trava strada,pogodite sta smo mi u toj tuci!? Srbija je vec dugo izmedju cekica i nakovnja,sami sebe smo doveli u takvu poziciju.

IvaBOo

pre 9 godina

I kako god okreneš-ovde se u Srbiji redovno trči pred rudu.Maraton čoveče, maraton neprekidnih,nepotrebnih uvreda i kritika. Samo polako čućemo i razlog i dati odgovor koji je najbolji po Srbiju u ovom momentu.Zato su na vlasti odgovorni, takve smo birali i ne sumnjam da će biti i na press konferenciji izrečeno o no šro je po nas dobro

Naprednjakkkk

pre 9 godina

Mislim da bi zaista bio red da nas premijer objavi da je dosao kraj ucenama i da zbog drskog i nemoralnog ponasanja eu u poslednjih 20 godina,Srbija odustaje od eu integracija.

domacin

pre 9 godina

Nikako da svatimo, EU mocnici luzere kao sto su Rumuni, Bugari, Poljaci, Hrvati, mi i ostali istocnjaci i balkanci navlace u uniju samo da bi im pozatvarali proizvodne kapacitete i obezbedili vece trziste za svoje firme.

Milan

pre 9 godina

Cudan neki premijer i njegov kabinet.Zvanicnog demarsa nema a Aca ce na konferenciji da prica.Sam i da pita i da odgovara i ko cigo;svako svoga konja hvali.Strpite se,sad ce zima pa ce on ponovo decu iz snega da spasava a Vi gledate farmu.

reci NE fasistickoj eu

pre 9 godina

monopolisti.
i kako Srbija da napreduje ako nam neko odredjuje kome cemo sta da prodajemo?
ne razumem ja tu vasu demokratiju,da ne kazem diktaturu.

Maркович Драган

pre 9 godina

Jaсно припреме за нови рат напредуjу,али зуби су ситни. Живела Росси?.

radjamo se s mozgom da bi ga ponekad i upotrebili!

pre 9 godina

Vucic ce uraditi onako kako Srbiji najvise odgovara , pa videcemo sta je to . Od ovog poteza znacemo i gdenam je bolje.
(Peć, 21. avgust 2014 17:42)

E alal ti cufte za komentar, pozavideli bi ti i Titovi pioniri!!!

Milos

pre 9 godina

Jos jedna samopromocija i spin Aleksandra Vucica. Pravo, nikakvog demarsa nije bilo, vec je neki evropski sluzbenik Vucicu u Obrenovcu nesto nezvanicno rekao - to nije demars. A i da je bilo demarsa, vlada treba da pruzi zvanican odgovor a ne da saziva konferencije za stampu. I oko cega se opredeljujemo, na jednoj strani 3 milijarde izvoza u EU radi POTENCIJALNIH 150 miliona novog izvoza u Rusiju u koju zapravo i nemamo sta da izvezemo. Umesto da su u tisini pustili da nasa preduzeca sama nadju nove partnere u Rusiji, ovde je Vucic digao galamu i obecavao drzavne mere podrske kao da ce nam to izvuci privredu.

nole

pre 9 godina

Ne znam sta vise ocekuju od nas, nismo clanica i ne mozemo jos da budemo ali bi malo da zahtevaju. Bezobrazno.
(Liba, 21. avgust 2014 17:43)
Očigledno je sa ovim demaršom ako ga je bilo ovo novi pokušaj da se Srbiji nametne neko ponašanje kao članica EU iako smo mi daleko od tog statusa i nemamo nikakve obaveze da na ovaj način kažnjavamo naše privrednike ako se odluće za izvoz u Rusiju.Kada je u pitanju otvaranje poglavlja odgovor EU je tek iduće godine u proleće a kad je u pitanju izvos u Rusiju kao da smo član EU.A mi trebamo kao u onoj poslovici " ne lipši magarče do zelene trave ".

MMA

pre 9 godina

Pametni ste pametni ,tako ste i devedesetih bili pametni ,pametovali celome svetu ,svojom pamecu pobedili cak i nato ,svojom pamecu doveli Srbiju do najrazvijenije zemlje u ovome delu Balkana.Tako da i ova igra ocu nosu necu nosu ide u prilog nasim pametnim politicarima koji naravno koriste svaki trenutak da sto vise ucare jel i sami znaju da se kolo srece okrece!

Milano

pre 9 godina

Ja mislim da Veliki Mudrac drug premijer mogao bi Srbiji opiciti sankcije koje zabranjuju trgovinu sa Rusijom tako imamo dokaz da Rusiji majci nismo uveli sankcije . Nego ostala dva Mudraca jos jasu magarce i na putu su do Srbije blagosiljajuci sve uz put , kad stignu cucemo prorocanstvo Srpskog namucenog naroda , za sada struja i gas po dinar ili dva poskupljenje . Anketni OBOR... pardon odbor procenio je da ipak mogu da plate , hej bre sedis u kuci VRNES DUGME imas grejanje .

ŽIKA

pre 9 godina

Spremite se za još jednu predstavu gospodina nedodirljivog i sveznajućeg. Ovo je još jedna ujdurma smišljena od strane A.Vučića u cilju samoreklamiranja po principu "ne mogu oni samnom ne dam na sebe i Srbiju" uvek misleći samo na sebe. Jer da je drugačije valjda bi svi oni silni evropski savetnici iznašli rešenje i za naš slučaj ili su i oni samo obična farsa . Da je malo poštenih namera u tom čoveku zar bi dozvolio ovliko bahato ponašanje svojih lokalnih moćnika koji ne prezaju da drpaju sve što im padne pod ruku. Pa čak i oni osuđeni za primanje mita poput gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović još uvek su na svom položaju ,kao to je njihova privatna stvar, i čak nisu osuđeni od strane partijskih organa koji navodno veruju da su ovi i ovakvi kadrovi garant velikom broju glasova koje osvajaju. Niti imamo bog zna šta da izvezemo niti se to može u tako kratkom roku učiniti ali zato dobro dođe šatro pritisak spolja koji će dragi vođa glatko odbiti i time dokazati da se ne može na njega vršiti pritisak.

IvannAB

pre 9 godina

I kako god okreneš-ovde se u Srbiji redovno trči pred rudu.Maraton čoveče, maraton neprekidnih,nepotrebnih uvreda i kritika. Samo polako čućemo i razlog i dati odgovor koji je najbolji po Srbiju u ovom momentu.Zato su na vlasti odgovorni, takve smo birali i ne sumnjam da će biti i na press konferenciji izrečeno o no šro je po nas dobro.

Morning Glory

pre 9 godina

Obožavam da čitam komentare. Srbija u malom - raslojena, ostrašćena, u sukobu sama sa sobom, u velikoj meri polupismena, ksenofobična, paranoična...

Mirkonija

pre 9 godina

Vucic nam hce najbolje i na tome radi . Ovakave prepreke je ocekivao...Zaista se jako nadam da ce se naci neko rešenje. Ovoga sam se i plasila, da bude igracka velikim silama a tu prosto nista ne mozemo.

Katjitza

pre 9 godina

Mi smo jednostavno drzava koja zeli da se oporavi od soka koji smo doziveli u prethodnom periodu, i premijer je rekao da nece biti nikakvih sukoba, jer imamo mnogo precih stvari da uradimo !

Skok

pre 9 godina

Kad nam EU i Amerika budu davali i pomagali kao Rusija onda moze,mada svi znamo da to nikada nece biti...nikada ne treba okretati ledja prijatelju,a to je Rusija.

Aca šmeker

pre 9 godina

Muka mi je od ovih trolova što likuju zbog ovakvih vesti. Izdržaće Srbija i ovaj pritisak i ostaće neutralna, Vučić je istrajan čovek, za razliku od ovih koji bi se radovali i najvećoj narodnoj nesreći ukoliko bi ona oborila Vučićev rejting.

kaffa

pre 9 godina

I ja sam ubedjena da se se vec nekako Srbija iskobeljati iz ovog blata koje nije napravila ali je na putu , treba ga preskociti a ne uprljati se. Svaka casta Vucicu kako sve podnosi , nije lako. Ja prva ne bih znala sta da radim.

Mrki

pre 9 godina

Očekujem da će na konferenciji izneti stav kao i do sada i red je da se odgovori. Ne očekujem ništa spektakularno, mirno u prijateljskom tonu onako kako to rade ozbiljni državnici.

grofica

pre 9 godina

Mislim da ne treba ni malo popustati i drzati se zvanicnog stava. Dosta je bilo vise sa ucenama....Mi smo vekovima imali dobru saradnju i prijateljstvo sa Rusijom i tako treba da ostane.

ministar

pre 9 godina

Lako je kritikovati Vucica preko kompjutera,on ce svakako naci pravo resenje ali me interesuje sta bi vi uradili povodom ovog? A da nije na stetu naroda i Srbije!?

Rambista

pre 9 godina

Mi idemo ka EU, i ne radimo ništa protivno njihovim interesima, sada da nam se ovako vraća...nije u redu. Iskreno, smatram da ovo nije tačno ovako kako je prikazano i da će doći demanti.

pirkac

pre 9 godina

Nasi evropski partneri moraju shvatiti da se sa nama vise ne razgovara jezikom ucena i pritisaka, sve to zahvaljujuci nasem premijeru, sutra ce im to on pojasniti!!!

Liba

pre 9 godina

Ne znam sta vise ocekuju od nas, nismo clanica i ne mozemo jos da budemo ali bi malo da zahtevaju. Bezobrazno. Vucic ce uraditi onako kako Srbiji najvise odgovara , pa videcemo sta je to . Od ovog poteza znacemo i gdenam je bolje.

Draga Tasta

pre 9 godina

Nigde ne pise da se mora postovati ova preporuka EU,ne vidim razlog zasto ne bi smo ignorisali ovaj sebican pokusaj Brisela da onemoguci privrednike iz Srbije da plasiraju robu na Rusko trziste

Ivan

pre 9 godina

@zdrav razum
batice,ja Ti želim ostvarenje svih želja,a kao prvu : Da moraš da popuniš formular (po Evropski - Aplikaciju) i da celi dan proveravaš i tražiš dozvolu od neke,jelte proevropske organizacije npr. -da možeš da ideš u WC recimo,ili šta smeš,na primer - da prodaš nekome,ili (sačuvaj Bože) šta smeš da kupiš,i od koga.
p.s. takvi kao ti,su ovde spuštali roletne i sakrivali se u rupe,i tako ćetebuvwk uraditi. Znači,ajde u kućicu..... čao i zdravo.
ŽIVELA MAJKA SRBIJA

Mrle

pre 9 godina

Verujem da će Vučić pametno prelomiti i krenuti u susret Rusiji, što ceo narod želi i što je pravi program SNS. Dovoljno smo koristili povlastice iz EU, sad je vreme da izaberemo pametniji put.

Zora

pre 9 godina

Gospodine premijeru, svaka cast ako ne poslusate EU. Da ste Vi bili na vlasti kad nas je EU uslovila isporucenjem Ratka Mladica za kandidaturu ja sam ubedjena da ni Vi ni Tomislav Nikolic ne biste na to pristali. Mi treba da se drzimo samo Rusije.

grbela

pre 9 godina

Mi smo spona izmedju Rusije i EU! Ako tu ulogu odrzimo , sa svima ostanemo u dobrim odnosima , bice nesto od nas! Upravo na to Vucic i cilja! Nije nimalo lak posao ali nadajmo se svi najboljem!

Kokan

pre 9 godina

Cek malo...oni koji su svojevremeno uveli sankcije na sve postojece , od kojih se Srbija ni dan danas nije opotpuno oporavila , i oni koji su Srbiju izmucenu sankcijama na sve postojece brutalno polupali bombama ,od Srbije traze nesto ? Stalno nesto traze . A poslije svakog trazenja Srbiji sve gore .

Xenox

pre 9 godina

EU ovakvim zahtevom Srbiji zavlači ruku u džep. Prijaće joj da budemo gladni, a lojalni. To je van pameti! To što su ponudili novčanu pomoć za postradale u poplavama ne opravdava ovakav cinizam. Mislim, posle ovog demarša, da nam i nije mesto u EU.

Kondor

pre 9 godina

Stojim iza politike svoje zemlje i smatram da su sada nerealna očekivanja od EU, ali ne možemo se ni oko svega slagati. Ja ovo ne bih uzeo kao kamen spoticanja.

MunzeLjux

pre 9 godina

Ljudi budimo pametni. Ukoliko bismo odustali od EU i previse se priblizili Rusiji, bojim se da bismo ponovo bili izlozeni sankcijama, a mozda i totalnom i konacnom unistenju. To bi se lako obavilo tako sto bi "prijateljskim" zemljama u nasem okruzenju bilo dozvoljeno da uzmu ono sto misle da je njihovo. Mi se sami odbraniti ne mozemo, niti imamo sa cime, a pomoci od Rusa nema ni za Ruse u Ukraini. Proba takvog scenarija je vec obavljena u oluji i niko se zbog toga ne sekira. Kazem, pamet u glavu i poslusno, jer sila je to bez duse i obraza.

Jeca AR

pre 9 godina

Može Evropska unija da traži od nas sve, ali od nas zavisi šta ćemo im dati i gde ćemo da pokleknemo. Ako je premijer do sada uspevao da se odupre pritisku sa zapada, ne bi trebalo ni sada da bude drugačije.

Fox11

pre 9 godina

Srbija bi trebala d apoštuje ovakav stav i gledište EU, i to se očekuje od nje kao kandidata, ali stvarno ne vidim razlog zašto bi to poštovale neke od zemlaja Južne Amerike. Čak šta više pa Rusija to i priželjkuje d aovi evropskim zemljama preotmu tržište.

netko

pre 9 godina

vi koji se tako negativno odnosite prema EU, smirite malo strasti i razmislite malo.

Nisam ni ja bas nesto za tu eu, ali ljudi, okruzeni smo sa svih strana zemljama koje su ili clanice EU, ili hoce to da budu. Ako ponovo pocnemo da teramo inat kao devedesetih obrali smo zeleni bostan.
Nabice nam sankcije, susedi su nam iz EU ili Natoa, i za razliku od 90-ih niko nam nece pomoci. A Rusija je daleeekoooo...i da nam hoce pomoci (a verovatno nece jer ima svojih problema) vec pomenute zemlje koje nas okruzuju joj ne bi dozvolile da nam pomogne.

Nema tu politike, i zamajavanja, ovo je ljudi pitanje opstanka.
Ili cemo ziveti koliko toliko normalno, ili cemo biti u totalnoj izolacji.

jadna EU

pre 9 godina

Kakva je to eu kada pojma nemaju da su nam slali demars.Pa valjda Vucic bolje zna nego oni i molim lepo sutra ce pres konferencija i EU ima da se srami.I mi hocemo u Eu,bolje bi bilo kada bi Eu htela u Srbiju pa valjda se vidi ko ovde laze.Vucic sigurno ne.To ne dolazi u obzir da je demars sam sebi poslao.

Na sve 4 strane

pre 9 godina

Svi se slazemo da zelimo iskljucivo da gledamo svoje interese i da pritom ne ugrozavamo tudje. A to sto je neko alav pa bi da predstavlja velikog brata br 2, to nece da prodje kod nas.

SKroz nebitno

pre 9 godina

Niti objasnjava , niti se pravda...Za ovo nije on kriv. Srbija je mis koji se nasao izmedju dva posvadjana slona . Sta tu mis realno moze osim da gleda kako da prezivi.

Слава

pre 9 godina

Имамо две опције или да обришемо пљувачку са лица и насмешимо се као прави банана народ или да неко каже тим силеџијама из ЕУ да је доста било!

Nemanja

pre 9 godina

Eno Slovaci kažu da nisu ovce i da neće sledeti diktat EU birokratije. Postoji jedna druga Evropa, Evropa intelektualac i slobodnomislećih ljudi. Toj Evropi treba ići. Šta ćemo mi kod ovakvih koji nas ucenjuju i traže da propadnemo. Sa takvom EU nešto nije u redu. Put na kome se ne stidiš reći da si Srbin i ponosiš se svojih predaka je jedino pravi put. Na tom putu poštuješ sve, ali sebe ceniš i one koji su ti ostavili Srbiju u amanet. Takva Srbija hoće sa svima, ali ne pristaje na ucene i pretnje. Niste vi nama ostavili zemlju, nego smo je u krvi sticali. Nećete nam ni govoriti šta ćemo da radimo. Pogotovo ne oni koji su nam od sve pomoći samo bombe isporučivali.

Gojko Klasnja

pre 9 godina

EU je dugo zatvarala oci kada se nekom drugom desavalo ovo sto je zadesilo njih ,sada neka se nose sa ovom situacijom i ko ih je terao da uvode sankcije Rusiji ,Srbija to nece uraditi.

Nela

pre 9 godina

Mi nemamo izbora. I ne vidim zasto ne bi i dalje sedeli na dve stolice. Nama je u interesu da sa svima odrzavamo dobre odnose. EU je nasela , uvela sankcije Rusiji , sto je njihov problem. Nas neka ostave na miru.

Licenca

pre 9 godina

EU je podgrevala i potpalila raspad Jugoslavije i dok smo se mi klali ovde oni su bez pardona zauzeli eks YU trzista. A sad bi pouceni tim primerom (naseg gubitka trzista usled rata) oni da preduprede da se njima isto ne dogodi. Eh to licemerje ...

Beograđanin

pre 9 godina

Lud zbunjenog...
Da, treba da se solidarišemo sa EU jer ako ništa drugo, nesebično su nam pomogli posle poplava i takođe hoćemo u istu.
Opet, besmisleno je da nam nameću sankcije Rusima i da nam zabranjuju da izvozimo.
Međutim pitam se, zašto Rusi ranije uzimali od nas toliko hrane?
Kada bi mogli da izvezemo sve što proizvedemo, ne bi bilo dovoljno ni Moskvu da prehranimo, tako da ne kapiram brigu Evrope?

TRUBA

pre 9 godina

Smešno oni koji su Srbiju više od deset godina davili sankcijama sada traže da Srbija bude na njihovoj strani i davi druge.Pri tome Srbija koja je imala tržišta raspadom SFRJ sve je EU pokupila.Danas Srbija će gledati svoj interes,a on je da se poveća izvoz i ojača proizvodnja u Srbiji.

PRINCIPI

pre 9 godina

***
1).Građani i Vlada Srbije moraju da gledaju svoj EKONOMSKI interes, tj. gde mogu da izvoze svoje proizvode, bez obzira da li je to tržište na istoku, zapadu, ili jugu..

2). Srbija izvozi u Rusiju na osnovu svojih bilateralnih ugovora o saradnji, a ne uskače umesto drugih država..

3). Srbija želi da izvozi svoje proizvode i na tržište EU.

Vesna BG

pre 9 godina

Ma nemoj, da neće EU da mi stavi hranu na sto? Bili su vrlo glasni da nama uvede sankcije bez odlaganja. Ne vidim zašto mi ne bismo smeli da imamo izvoz?

valter

pre 9 godina

Za zvaničnike EU kako se kaže to je više pitanje morala i solidarnosti a tu solidarnost i moral po dvostrukim aršinima EU nam svakog dana demonstrira.Iako je Srbija davno spremna da otvori nek apoglavlja iz EU stiže odgovor čekajete proleće iduće godine.Polako nam se nameću i neka rešenja za Kosovo i ponovo se u Srbiju okreće prst za nekooperativnost iako su razgovori zbog problema i prištini već duže vreme u ćorsokaku.I sad ovaj demrš znači da Srbija svoje poljoprivredne proizvode puste da propadnu i da ne može da izveze a za nastalu štetu niko ne pita.RU će članicama iz zaštitnih fondova isplatiti štetu a nama ćorak.Stvarno su ga preterali.

Milan Marceta

pre 9 godina

Srbija ne moze sama sebi da nanosi stetu ,mislim da EU nista nece postici pritiscima na nasu zemlju ,moramo da zastitimo sebe i svoj interes.

filozof

pre 9 godina

Da li bi Evropa, da je kojim slucajem obrnuto, bila solidarna i ne bi iskoristila prostor koji bi dobila tako sto joj je neko otvorio isti taj prostor za povecanje svog izvoza. Sumnjam da bi izdrzala iskusenje.

Ratimir

pre 9 godina

Da EU zaista zna sta su moral i solidarnost ne bi bilo mnogo cega uzasnog jos od pre 15 godina i vise, a ne da nam jos natura da i mi nekom trecem pravimo zlo.

Rodoljub

pre 9 godina

Ovo je vrhunski bezobrazluk onih koji se predstavljaju kao olicenje demokratije, a ustvari su diktatori bez premca. Ovakvim ponasanjem opovrgavaju svaku tvrdnju o civilizacijskim dostignucima zapada u razvoju demokratije. Sada sam protivnik ulaska Srbije u tu antidemokratsku tvorevinu, koja se zove "evropska" samo zato sto je u geografskom smislu u Evropi, a sustinski je antievropska i pokorni sluga vladara Amerike. Psihopate ne odustaju od porobljavanja sveta i hoce od nas da naprave ovce. Vecinu medija u Srbiji drze pod kontrolom i cenzurom, ali ima nacina da se glas istine i slobode probije.

nevennn

pre 9 godina

O kakvom moralu i solidarnosti oni pricaju? Mi nismo uveli sankcije Rusiji, izvozimo robu i nicije mesto ne zauzimamo, samo gledamo nas interes kao sto oni gledaju svoj.

singer

pre 9 godina

To sto EU nikako ne odgovara sto je uvela sankciji Rusiji, pa sad trpe gubitke ne treba da znaci da imaju pravo da nam drze slovo o nekom moralu, Srbija je jasno stavila do znanja svoj stav prema krizi u Ukrajini i sankcijama Rusiji, mi smo suverena zemlja i izvozicemo tamo gde mozemo

majdaMM

pre 9 godina

Ne zna se znači zbog čega je upućeno, nagađa se..Sačekajmo sutra, znaćemo i razlog i odgovor Srbije-sve vrlo javno.Jesmo kandidat za EU, al imamo i prijateljske odnose sa Rusijom i verujem u ono što je rečeno-nezavisna politika i bez ultimatuma.

EKONOMISTA

pre 9 godina

Srbija izvozi u Rusiju na osnovu svojih bilateralnih ugovora o saradnji i želi da poveća količine.
Takođe, Srbija želi da izvozi svoje proizvode i na tržište EU, pogotovo ako može da postigne bolju cenu.
Šta je tu sporno ?

kraja

pre 9 godina

...ma svakako...
...samo da nam daju bar onoliko koliko su platili ukrajini da ratuje protiv rusije...
...btw, nadam se da su demars primile i francuska, i nemacka i ostale clanice koje nemaju nameru da kvare poslovne odnose sa rusijom zbog zastite americkih "interesa" po belom svetu...

Sarka

pre 9 godina

Mi već izvozimo za Rusiju šta sada treba da prestanemo da bi EU bila zadovoljna a što ćemo da izgubime silne pare to ih ne zanima e ne može tako!!

mary

pre 9 godina

Mozda je ova reakcija zbog dogovora Srbije i Rusije da unaprede saradnju,pa sada Eu reaguje da ne bi Srbija koristila to sto su zemlje Eu uvele sankcije Rusiji Srbija kao svoju sansu za povecanje izvoza.Ovo je preterana reakcija Eu i verujem da ce premijer sve da razjasni.

moje ime

pre 9 godina

U EU i zemlje kandidate izvozimo 90% robe.

Da li ste vi ljudi pri zdravoj svesti?

Sto rece jedan zaklali biste vola zbog kila mesa.
Ako smo iole pametni, izvezli bismo u Rusiju koliko i prosle godine i ne bismo naljutili EU. Ako pisamo uz vetar, postacemo potpuni robovi. Danas smo najstarija nacija u svetu posle Japana(a oni su prvi zbog toga sto najduze zive za razliku od nas). Ljudi(ako ovde vise ima ljudi) - NESTACEMO sa lica zemlje. Opametite se dok nije prekasno!

Sutra cu znati da li definitivno pakujem kofere, pa se gusite u svojim g*n*m*.

blagomeni

pre 9 godina

Nije bilo posebno moralno, a ponajmanje pošteno kada je EU na posebno podmukao način otela Aerodromu Beograd prihode od avio kompanije Iran Air koja je svoje letove iz Zapadne Evrope dopunjavala gorivom u Beogradu da bi mogli doleteti do Teherana zato što im neki aerodromi na zapadu Evrope nisu dozvoljavali da kupuju gorivo. Nakon pritiska SAD i EU Vlada Srbije je otkazala ugovor sa Iran Airom. Neposredno potom su avioni na tim linijama počeli da sleću u Budimpeštu i Ljubljanu, tj u EU na dopunu goriva. U Ljubljanu sleću i dan danas. Veoma slična igra je i ovaj demarš u vezi sankcija Rusiji i moralnosti trgovine s njom iza leđa EU. Ako misle da nije moralno, neka plate gubitke izgubljenih potencijalnih profita srpskim firmama. Tako će biti sačuvan privid moralnosti i računi namireni.

Gojko

pre 9 godina

Mi smo i do sada imali povlastene uslove trgovoni sa Rusijom u nekim oblastima i pitanje je koliko uopste u ovom trenutku mozemo i kvalitetom i kvantitetom da iskoristimo ovu priliku koja se otvorila prema Ruskom trzistu.

Jack

pre 9 godina

Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?
(Molim objasnjenje, 21. avgust 2014 17:33)

Da si zaista akademski gradjanin, ne samo sto to ne bi gurao u prvi plan, vec bi umeo i sam da nadjes informaciju koja te interesuje.

BOLJA CENA

pre 9 godina

Srbija treba da izvozi svoje proizvode na ona tržišta na koja postigne BOLJU CENU i sa kojima ima DUGOROČNU saradnju.
Lično muislim da kvarljiva roba mora da se prodaje na bliža tržišta i zbog manjih transportnih troškova,
a da se manje kvarljiva roba može izvoziti i na dalja tržišta, ako dobro plaćaju.

Valderama

pre 9 godina

Ako je ovo neki pritisaki i ultimatum, to stvarno nije u redu, pa pravinmo svoju privredu jačom. Evropa nas tera da se sredimo i ekonomski ojačamo, a sada da smanjimo svoje, ionako, male prihode.

Pozdravio te Google

pre 9 godina

@ Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?
(Molim objasnjenje, 21. avgust 2014 17:33)

Kakvo znanje imaju tek oni koji nisu akademski gradjani?

Dragan, SAD

pre 9 godina

Dobro dosli u demokratsku Evropsku uniju. Da li se secate one zmije i njenih hiptnotickih ociju iz crtaca "Knjiga o dzungli"? Da? Ja takodje. A da li se secate poslednjeg Ruskog demarsa Srbiji. Ne? Ni ja.

Mare

pre 9 godina

Meni kao akademskom gradjaninu treba pojasnjenje pojma Evropska komisija? Sta je to, kakava je to grupa ili organizacija, cime se bave i koji su im zadaci?
(Molim objasnjenje, 21. avgust 2014 17:33)

"Vlada" Evropske unije.

Limeni

pre 9 godina

Kada bi smo se sada ujedinili i podržali odluku Vlade ma kakva da bude, pokazali bi da smo kao narod izvukli pouke iz prošlosti, i da smo spremni da stanemo svi iza odluke Vlasti koja je dobila apsolutnu podršku na poslednjim izborima!

ewa

pre 9 godina

Zasto bi se narusavao odnos privrednog razvitka sa Rusijom i zbog cega bi se to postavljalo kao uslov. Ovo je zemlja u kojoj zivi dosta ljudi,treba se razvijati u svakom pogledu,sto i cini sadasnja Vlada Srbije,zato ne sumnjam da ce premijer i za ovakvu situaciju naci resenje i izboriti se prvenstveno za inerese Srbije,samim tim i nas koji zivimo u njoj. Mnogo teze prepreke su resene adekvatnim radom Vlade Republike Srbije,pa ce i ova.

Asteraki

pre 9 godina

Šta znači preuzeti mesto, EU nam je uništila privredu, proizvodnju gotovo i nemamo, ono malo što imamo da izvezemo njih zabrinjava, izgleda se oni plaše da njihove firme ne krenu u izvoz preko Srbije i na taj način mi malo zaradimo, a trebalo bi da ostanemo gola sirotinja

Špaki

pre 9 godina

Nažalost EU još jednom pokazuje da mora da se igra sa malim državama poput Srbije! Osporavanje prava da se Srbija izvozi poljoprivredne proizvodee u Rusiju ne ide na čast EU i izuzetno unosi nemir u zemlje regiona!

Kolibri

pre 9 godina

Ukoliko nam EU obezbedi izvozno trziste kao sto je Rusko, obezbedi energetsku stabilnost I klicinu investicija kao sto su Ruske I Arapske nece biti dvoumljena.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Mislim da nasi evropski partneri konacno treba da shvate da sa nama ne moze da se razgovara jezikom ucena i pritisaka zahvaljujuci nasem Premijeru Vucicu...on je to i objasnio

Donat

pre 9 godina

I Evropa će shvatiti da ignorisanjem Rusije, kao i sankcije uvedene njoj, samo mogu štetu npraviti svojoj privredi, a imamo i primer izričitog odbijanja sankcija od strane Mercedesa i Renoa.

Pareto

pre 9 godina

Izvoz u Rusiju je od izuzetnog značaja za oporavak srpske ekonomije, i neodgovorno je očekivati da se odustane od istog, zbog sankcija EU!