Četvrtak, 21.08.2014.

15:19

Svaki vozač u Srbiji imaće "karton"

Svi vozači i auto-škole u Srbiji imaće svoj dosije u jedinstvenom informacionom sistemu na čijoj izradi radi Uprava saobraćajne policije.

Izvor: Tanjug

Svaki vozaè u Srbiji imaæe "karton" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Gradjanin

pre 9 godina

E bas lepo su se dosetili :( Strasno. Da li neko radi na edukaciji nase dece i omladine? Cekati da stvaraju svest tek posto napune 17 godina u auto skoli i to na 40 casova teoretske obuke i 40 casova voznje. E to je stvarno cudno bilo i ocekivati...Ko od dece ima saobracajno vaspitanje u skoli,,,NIKO,,,ili su jako retka odelenja koja ih imaju....PORODICA?..Prosecna srpska porodica zivi tako da decu vidja eventualno vikendom..jer rade..deca prepustena sama sebi....nema osnovne kulture, a ne kulture u saobracaju...O cemu oni pricaju i vode polemike strasnooooo

Bolje suljj nego zulj

pre 9 godina

Zaposlice se jos mastiljara i igraca karata na racunaru ! I nemoj slucajno da neko uhvati lopatu i popuni rupe po putevima i na taj nacin doprinese bezbednosti !

Mihajlo

pre 9 godina

Najpre, ovo nije neka vest. Odavno postoji ta centralna baza podataka o svakom vozacu, samo sto je u papirnoj formi. Drugo, prilicno je beskorisna bez pratece regulative, a prateca regulativa bi zadirala u privatnist. Na primer, ja imam preko 40 kazni za parkiranje, ali uredno sam ih platio. I sad, prebijem nekog u kafani, a neki advokat dokaze kako sam ja kriv za tucu jer pokazujem znake agresivnisti i kao dokaz pokaze da se namerno nepropisno parkiram.

Mnogo je nezgodno sacuvati privatnost u danasnje vreme, posebno kad neko stalno trazi nacin da se ugradi u nove poslove, a gde cete lepsu priliku nego sto je izrada ovakvog informacionog sistema.

Jojo

pre 9 godina

Sa punim postovanjem, ali ja zaista ne razumem sto jedna osoba u ovim komentarima dobija 500+ pluseva zbog komentara u smislu nasih losih puteva. Po meni, to je nije nikakav izgovor za sumanutih vozaca ove drzave. Izmedju ostalog, ako primecujes da put nije odrzavan, ravan ili generalno neudoban za voznju, zar nije bolje prilagoditi se njemu nego obrnuto?

Podrzavam ovakav sistem, jer iako nije zadnji odgovor nasem katastrofalnom stanju u vozacima ove zemlje, ipak ce preusmeravati vetar u konkretniji pravac.

POVRACA MI SE OD GLUPIH IDEJA

pre 9 godina

Kakva maloumnost,bolje dajte pare za bolesnu decu nego za tone papira !!! Vise dece umre od raznoraznih teskih bolesti jer njihovi roditelji nemaju materijalnih mogucnosti da im obezbede adekvatno lecenje,nego sto umre u saobracajnim nesrecama !!! Kao da ce karton ili dosije,kako ste ga vec nazvali,nekome glavu da spasi !!! Samo dokoni ljudi smisljaju maloumne gluposti !!! Tog ideotvorca lepo uposliti,da radi kao sav normalan svet,a ne samo da guzva pantalone u fotelji,pa ce valjda da smisli nesto pametnije,NADAM SE !!!

Nenad

pre 9 godina

I po četrdeset i drugi put u članku, to će biti baza podataka o prekršajima...
Jel krenuo tender za opremu, software i tako to..?

iskusna

pre 9 godina

ahahah, oće oće, naročito ovi što divljaju i zaštićena su vrsta, nego da lepo uzme neko pare i za taj projekat, daj šta daš

Nikodije Konstantinović

pre 9 godina

@Jedan uman covek davno je rekao "Ljudska glupost i svemir su beskonacni".
(Vladan

...i dodao: "Za svemir baš i nisam siguran"!

Radisa

pre 9 godina

Znam tipa kojeg panduracija zaustavlja jednom mesecno, tip prilicno bahato vozi... Tip izvadi dve-tri crvene i ne napisu mu kaznu. Kaze: Ja svoju slobodu da vozim kako hocu placam. I nema nijedan negativan poen u svom dosijeu...

Silvester

pre 9 godina

Ja nemam dozvolu i ne vozim automobil. I nemam nikakvu želju za tim. Vrlo mi je interesantno kako se država bahato ponaša, tretirajući vozače kao da su vitalno i umobolno vezani za svoje automobile. Kao da je to najveći prioritet u životu, pa se država dosetila da tu najviše ucenjuje, kinji, vodi evidenciju, i naplaćuje svaki mogući namet na vilajet, na svaki aspekt vožnje. Od goriva, autoputa, vozačkog ispita, do registracije, atesta, osiguranja, parkinga... a putevi po Srbiji bogu plakati. Ma zabole me i za automobil i za državu, ruke u džepove i totalno me baš briga. Od mene ni dinara. Marš.

Pera

pre 9 godina

Kakva glupa prica i kakav glup pristup. Ko je dozvolio policiji da 'radi' na uspostavljanju kartona? Jel to policija sama odlucila? Dokle ce policija da donosi propise u ovoj zemlji? To ce na kraju dovesti do revolucije. Samo nas vi cipujte, pratite, snimajte. Najbolje da svima oduzmete vozacke dozvole, da mogu samo policajci da voze, da se krecu i da zive. Posto ne znate nista, najbolje da pozatvarate ceo narod da ne bi bilo nikakvih problema koje treba resavati. Samo vi i vasi uniformisani prijatelji.

Branko

pre 9 godina

Opet Damir vergla kao da neko navio,
a kada su 400.000 vozaca ojadili za po 200 eur na famozni re-atest
TNG uredjaja nije ga bilo nigde.
400.000 * 200 eur = sitnica
Zanima me da li donisioci ove pljackaske odluke imaju karton?

zone

pre 9 godina

Kada ?e policija da se povuče iz procesa donošenja propisa. Njihov je posao kontrola saobra?aja, izmedju ostalog, a ne mešanje u posao onih koji su nadležni za donošenje pravnih normi...

studenat

pre 9 godina

Ili sam ja napredan ili su oni zaostali! Ja sam mislio da ceo sistem, softver, postoji od dana kada su uvedene nove vozacke dozvole, to mi je nekoa bilo logicno. Kad ono - iznenadjenje!

bravo

pre 9 godina

Ma da vi lepo cipujete postene ljude kao domace ljubimce i svakome ugradite kameru u kucu. A za to vreme ce huligani sa po 50 krivicnih prijava (i jos 10 puta toliko zlodela bez prijave) i narko dileri nesmetano da se setaju, njihova prava su ipak najvaznija za svaku vlast i policiju. Odite u bilo koji grad u unutrasnjosti, svaki srednjoskolac moze da vam kaze ko su dileri u tom gradu. I nikome nista, oni su i dalje na slobodi, voze BMW od 100000 evra bez dana radnog staza, prolaze na crveno bez problema... Ali zato je obican narod problem, onaj koji postuje zakone (koji su pisani da stite barabe) i placa racune.

as

pre 9 godina

kandidat dok je u auto skoli uci se i nauci da propusta pesake, staje na znak stop, postuje ogranicenje brzine, ukljucuje migavac kad skrece a kad polozi sve to nestaje, jer ga niko ne kontrolise i sankcionise/a trebala bi po,icija/ dok se nesto ne desi, i ko je kriv za posledice?

djo

pre 9 godina

Prvo okrpite puteve pa onda govorite o daljim merama poboljšanja bezbednosti u saobraćaju! Prva i najvažnija mera mora biti bezbednost samog puta!!!

plavi andjelak

pre 9 godina

"...a omogućiće i pravilno korigovanje ponašanja onih koji greše."

Kako ce se korigovati ponasanje onih koji grese? Ko ce korigovati ponasanje onih koji grese?
Jedini moguci odgovor: OSIGURAVAJUCE KUCE!

Ka - Min

pre 9 godina

Toliko toga sto nevalja a sto utjece na bezbednost saobracaja da je ovo izlisno uvoditi. Time se samo potpomaze mogucnost prosirene korupcije vec i onako podmitljivih policajaca. Zboj jednpog banalnog prekrsaja koji nebi ni bio prekrsaj da je policajac imao sluha, da ne opisujem jer nema svrhe, cetiri puta me je pitao "pa sta da sada radimo?", ocekujuci da malo "podmazem ", na sto sam ja ostao uporan pa se sve zavrsilo na moje zadovljstvo iako u sustini nisam bio zadovoljan. Eto takvi i ovome slicni odlucivat ce o nasim evidencijama. Nemojte misliti da neznam kako bi trebalo biti jer sam iz de sluzbe penzionisan pre 20 i kusur godina, kada je pripadnik policije u uniformi bio autoritet, a ne lovac na sitne prekrsaje iz kukuruza i zbunja. Nisam suglasan sa predlozenom evidencijom, to su izmisljanja novih uhljebljenja privilegovanih, nema nista od toga jer nam veoma mnogo drugih ugrozavajucih elemenata ostaje nereseno.( Ceste, bankine, saob. znakovi, nakaradna ogranicenja brzine, oznake na kolovozu itd, itd. )

žestoki momci na trotinetima

pre 9 godina

"od ranije poznat saobraćajnoj policiji", "500 prekršaja a još uvek vozi", "vozi autobus a oduzeta mu vozačka ", "s robije za volan, pa zgazio 5-oro"...i tako..

Milorad

pre 9 godina

Ja mislim da bi vozačku dozvolu trebalo da imaju samo članovi pertije (zna se koje).
Ostali da se ,,provere,, i da im se odbije zahtev.
Oni koji već imaju vozačku, na prvom produžavanju ukiniti.
Tišina tamo...

potkivač

pre 9 godina

Nije valjda da cete se baviti papirologijom pored internet oblaka i kojekakvih baza podataka!?
Ili to tako pisete zbog glupih botova da bi lakse razumeli!
Ako je ovo drugo, onda u redu!

bojan

pre 9 godina

Prvo asfaltirajte i sredite sve puteve i signalizaciju.
Zatim uverite narod da je zakon isti za sve.
Tek onda ćete imati moralno pravo da zahtevate nešto od nas.
Sve radite naopako.

Ivan V

pre 9 godina

Nova izmisljena radna mesta u administraciji.
(Nenad, 21. avgust 2014 16:29)

Taaako je! Za novu evidenciju osnovacemo novu agenciju, jipiiii

Znam za jednu drzavnu agenciju u Pancevu u kojoj je tokom vremena, od 2000. god, zaposleno ukupno 70 ljudi, a ustvari radi samo 10 njih, dok svih 70 primaju plate.

cemu to

pre 9 godina

Cemu to kad vec postoji to. Onog dana kad polozite voznju i odete po dozvolu otvara vam se dosije. Ja sam menjao stranu dozvolu za nasu i ona je tamo ostala kao i sve zamene koje sam radio su uredno arhivirane . Samo jedan prekrsaj sam imao 99 godine i on stoji u dosijeju ovo je kao izmisljanje tople vode. Svako ko je isao u Jermontovu je video da ima hiljade i hiljade dosijea .

Bane

pre 9 godina

razni cipovi u dokumentima i otisci prstiju, kamere na svakom cosku koje snimaju sve a ne ono sto treba i sad kartoni za vozace. Sve su to izumi koji nam se serviraju kao da idu u korist nasoj licnoj bezbednosti a radi se samo o dodatnom nacinu da se prikupe informacije i podaci o nama. Poverenje je dobro, kontrola je bolja. Veliki brat nas gleda.

Petar

pre 9 godina

Razlog vise da se podmicuje policija, razlog vise da se opravdaju novi troskovi,razlog vise da jos jednom kazem da je obo idjotizam,u zemlji u kojoj je sve korumpirano i gde nestaju snimci nesreca i saobracaju ( sa smrtnim ishodom, rec je o poginulom randiku cistoce na Banovom brdu). Inace sta bi sa onim BMW prekljuce sto je potezao pistolj na radnika parkinga? Nista, a? more mrs bre

Zika

pre 9 godina

al smaraju ovi antiSNS botovi sad, bas kao sto su nekada smarali SNS botovi.. hocete li vise ostaviti Vucica na miru? on se bar trudi nesto da uradi a vi samo sedite i saljete komentare na internetu, trazite posao malo pa ce vam biti bolje! uostalom, nzm ni kakve veze on ima sa ovom vescu..

Podrzavam ovu ideju, samo da ne bude skupo pravljenje tog kartona.

b

pre 9 godina

OK, a dosijei loših izvođača radova, lošeg održavanja puta, loše signalizacije, loše kontrole, svih Ugrađevinara.....
Tj, drugog učesnika u saobraćaju?
Kada ćemo to imati?

Igor

pre 9 godina

"a omogućiće i pravilno korigovanje ponašanja onih koji greše"

Nesto mi se cini da ce ovo biti iskorisceno od strane osiguravajucih kuca da ljude stave u kategoriju potencijalno opasnih i da ih oderu od cena.

Слава

pre 9 godina

То ви правите само посао некој фирми и програмерима, док вам инсталирају све то и обуче за рад извућиће дебеле паре + одржавање, а ту скаламерију можете да окачите мачку о реп на суду или при увиђају, закон је јасан по том питању.

Aleksandar

pre 9 godina

Najbolje je da nas sve umrezite.Kriminalci vam beze ispred nosa,a gradjane da umrezite.Kada vidim ovog Okanovica na televiziji,menjam kanal.Dajte ljudi dozovite se pameti.Korupcija je i dalje u svakom pogledu prisutna.Resite to i svima ce biti bolje.Kaznjavate taksistu koji je morao da vozi kriminalca,a kriminalac vam bezi ispred nosa.Za pevaljke i narodne poslanike ne postoje pesacki prelazi i semafori.Tako ce biti i ubuduce.Tatini sinovi ce uvek imati prolaz.Mega-giga skole itd.Uvek i svugde.A vi bi da nas umrezite.U vasu mrezu.Jel da?Koliko jos treba da vas primimo i placamo sa budzeta.Kazite pa da se i na to pripremimo jer nas na sve gospodo i gospodje, pripremate.Polako ali sigurno.

Forenzičar

pre 9 godina

A kako će praviti bazu za nas koji vozimo 40 i više godina. Improvizovaće,šta li? Prvo mora policija da kvalitetno radi svoj posao da bi i njihovi podaci koji su, ili će tek ulaziti, u bazu bili stvarno slika nekog vozača.Po proceni saobraćajnih veštaka između 25-30% uviđaja i kazni su oborene na sudovima,a izveštaj o tome biće policijski u ovakvim bazama a ne na osnovu sudskih zaljučaka o pojedinim predmetima

maloicitao

pre 9 godina

I vec vidim kako sin nekog bivseg istaknutog clana komunisticke partije a sada velikog evrofanatika ima karton u tri toma prekrsaja i i dalje vozi svoj "kantrimen" jer "moze mu se, shvati" kako kaze pesma... Dok ne pocnete da radite svoj posao posteno i iskorenite secikese u policiji i sudstvu mozete slobodno u zakon da uvedete i smrtnu kaznu za prekoracenje brzine efekta nece biti.

Vozaci Paja i Prle

pre 9 godina

Nije mi jasno sta sve nece da izmisli ovaj Komitet za bezbednost saobracaja. Izmisljaju rupu na saksiji.Niko to u Evropi nema.I zmislili one budalaste flusoroscentne prsluke,pa obavezu paljenje srednejg svetla po danu ako da smo u Skandinaviji,pa prvu pomoc, kuku ili gajtan za vucu, a da ne govorim o registasrkim tablicama sa srpskim alfabetom na latinici. Sve se sakupili "mozgovi" od Okanovica, Vujanica

bajagibahat

pre 9 godina

nema nista od ovoga, opet ce postojati, krtice, novac koji ce upravljati ovim sistemom.. koji cak i u osnovnim skolama deluje, zabavistima.. srbijo medj gmo sljivama

xeno

pre 9 godina

apsolutna glupost ...
za B ... za kola me je obuchavao jedan, pa drugi, pa
na kraju treci instruktor u drugoj skoli ...

za A ... u skoli skroz petoj :) ...

i kako ce oni sta da uporedjuju ... bullshit ...

drugo da li ja dajem saglasnot da budem u toj evidenciji ?
ko ih je ovlastio da cuvaju moje podatke ? ko ima uvid u to ?
kako se cuvaju ? kako pretrazuju .. sta kaze poverenik ... ?:)

draga

pre 9 godina

Napr.to je super pa se može iskoristiti u saradnji sa policijom i za to da li je vozač na nekim izborima glasao za velikog vođu ili nije. Ako nije zašto nije i tako to..

Info

pre 9 godina

Ovo je inace uvod u naplacivanje osiguranja po istoriji voznje nekog vozaca. Taj sistem je dao odlicne rezultate u USA u pocetku ali je nazalost poslednjih godina tesko zloupotrebljavan pa su se svakakve gluposti unosile u zakon kao prekrsaj koji utice na premiju("jer se povecava rizik")kako bi se dalo sto vise osnova posrnulim osiguravajucim drustvima za povecanje premija.

bzvz

pre 9 godina

Svi ce gradjani imati uskoro cip u glavi, pa ako nesto pomisle ili kazu sto se ne svidja vlastodrscima, odmah ce da puste neki otrov ili struju u mozak nosioca.

LudiMilojko

pre 9 godina

Taj registar bi spasao npr. malog luku jel? ae samo da cujem kako, imate policiski registar kriminalaca pa koje dobro imamo od toga ...

Legionar

pre 9 godina

Dobro,a sta cemo sa propustima koje pravi MUP?Sta cemo sa bahatim policajcima,gledanju kroz prste kolegama.Sta cemo sa divljackom voznjom vladinih sluzbenika?
Sta cemo sa ne uredjenim i neobelezenim drumovima....sve radimo naopako.

bra nik

pre 9 godina

Slažem se, ali samo i ako meni kao vozaču dozvole da imam pristup svom dosijeu. Oni mogu da budu vlasnici tih podataka, nemam problem sa tim, ali ja imam značajan interes da imam neograničen uvid u svoje podatke. Pošto tu nema sigurnosno/bezbednosnih upisa, mislim da je to izvoljivo.

b

pre 9 godina

OK, a dosijei loših izvođača radova, lošeg održavanja puta, loše signalizacije, loše kontrole, svih Ugrađevinara.....
Tj, drugog učesnika u saobraćaju?
Kada ćemo to imati?

LudiMilojko

pre 9 godina

Taj registar bi spasao npr. malog luku jel? ae samo da cujem kako, imate policiski registar kriminalaca pa koje dobro imamo od toga ...

Vozaci Paja i Prle

pre 9 godina

Nije mi jasno sta sve nece da izmisli ovaj Komitet za bezbednost saobracaja. Izmisljaju rupu na saksiji.Niko to u Evropi nema.I zmislili one budalaste flusoroscentne prsluke,pa obavezu paljenje srednejg svetla po danu ako da smo u Skandinaviji,pa prvu pomoc, kuku ili gajtan za vucu, a da ne govorim o registasrkim tablicama sa srpskim alfabetom na latinici. Sve se sakupili "mozgovi" od Okanovica, Vujanica

Legionar

pre 9 godina

Dobro,a sta cemo sa propustima koje pravi MUP?Sta cemo sa bahatim policajcima,gledanju kroz prste kolegama.Sta cemo sa divljackom voznjom vladinih sluzbenika?
Sta cemo sa ne uredjenim i neobelezenim drumovima....sve radimo naopako.

Igor

pre 9 godina

"a omogućiće i pravilno korigovanje ponašanja onih koji greše"

Nesto mi se cini da ce ovo biti iskorisceno od strane osiguravajucih kuca da ljude stave u kategoriju potencijalno opasnih i da ih oderu od cena.

maloicitao

pre 9 godina

I vec vidim kako sin nekog bivseg istaknutog clana komunisticke partije a sada velikog evrofanatika ima karton u tri toma prekrsaja i i dalje vozi svoj "kantrimen" jer "moze mu se, shvati" kako kaze pesma... Dok ne pocnete da radite svoj posao posteno i iskorenite secikese u policiji i sudstvu mozete slobodno u zakon da uvedete i smrtnu kaznu za prekoracenje brzine efekta nece biti.

Aleksandar

pre 9 godina

Najbolje je da nas sve umrezite.Kriminalci vam beze ispred nosa,a gradjane da umrezite.Kada vidim ovog Okanovica na televiziji,menjam kanal.Dajte ljudi dozovite se pameti.Korupcija je i dalje u svakom pogledu prisutna.Resite to i svima ce biti bolje.Kaznjavate taksistu koji je morao da vozi kriminalca,a kriminalac vam bezi ispred nosa.Za pevaljke i narodne poslanike ne postoje pesacki prelazi i semafori.Tako ce biti i ubuduce.Tatini sinovi ce uvek imati prolaz.Mega-giga skole itd.Uvek i svugde.A vi bi da nas umrezite.U vasu mrezu.Jel da?Koliko jos treba da vas primimo i placamo sa budzeta.Kazite pa da se i na to pripremimo jer nas na sve gospodo i gospodje, pripremate.Polako ali sigurno.

Слава

pre 9 godina

То ви правите само посао некој фирми и програмерима, док вам инсталирају све то и обуче за рад извућиће дебеле паре + одржавање, а ту скаламерију можете да окачите мачку о реп на суду или при увиђају, закон је јасан по том питању.

bzvz

pre 9 godina

Svi ce gradjani imati uskoro cip u glavi, pa ako nesto pomisle ili kazu sto se ne svidja vlastodrscima, odmah ce da puste neki otrov ili struju u mozak nosioca.

draga

pre 9 godina

Napr.to je super pa se može iskoristiti u saradnji sa policijom i za to da li je vozač na nekim izborima glasao za velikog vođu ili nije. Ako nije zašto nije i tako to..

Info

pre 9 godina

Ovo je inace uvod u naplacivanje osiguranja po istoriji voznje nekog vozaca. Taj sistem je dao odlicne rezultate u USA u pocetku ali je nazalost poslednjih godina tesko zloupotrebljavan pa su se svakakve gluposti unosile u zakon kao prekrsaj koji utice na premiju("jer se povecava rizik")kako bi se dalo sto vise osnova posrnulim osiguravajucim drustvima za povecanje premija.

bojan

pre 9 godina

Prvo asfaltirajte i sredite sve puteve i signalizaciju.
Zatim uverite narod da je zakon isti za sve.
Tek onda ćete imati moralno pravo da zahtevate nešto od nas.
Sve radite naopako.

Petar

pre 9 godina

Razlog vise da se podmicuje policija, razlog vise da se opravdaju novi troskovi,razlog vise da jos jednom kazem da je obo idjotizam,u zemlji u kojoj je sve korumpirano i gde nestaju snimci nesreca i saobracaju ( sa smrtnim ishodom, rec je o poginulom randiku cistoce na Banovom brdu). Inace sta bi sa onim BMW prekljuce sto je potezao pistolj na radnika parkinga? Nista, a? more mrs bre

xeno

pre 9 godina

apsolutna glupost ...
za B ... za kola me je obuchavao jedan, pa drugi, pa
na kraju treci instruktor u drugoj skoli ...

za A ... u skoli skroz petoj :) ...

i kako ce oni sta da uporedjuju ... bullshit ...

drugo da li ja dajem saglasnot da budem u toj evidenciji ?
ko ih je ovlastio da cuvaju moje podatke ? ko ima uvid u to ?
kako se cuvaju ? kako pretrazuju .. sta kaze poverenik ... ?:)

cemu to

pre 9 godina

Cemu to kad vec postoji to. Onog dana kad polozite voznju i odete po dozvolu otvara vam se dosije. Ja sam menjao stranu dozvolu za nasu i ona je tamo ostala kao i sve zamene koje sam radio su uredno arhivirane . Samo jedan prekrsaj sam imao 99 godine i on stoji u dosijeju ovo je kao izmisljanje tople vode. Svako ko je isao u Jermontovu je video da ima hiljade i hiljade dosijea .

Milorad

pre 9 godina

Ja mislim da bi vozačku dozvolu trebalo da imaju samo članovi pertije (zna se koje).
Ostali da se ,,provere,, i da im se odbije zahtev.
Oni koji već imaju vozačku, na prvom produžavanju ukiniti.
Tišina tamo...

Bane

pre 9 godina

razni cipovi u dokumentima i otisci prstiju, kamere na svakom cosku koje snimaju sve a ne ono sto treba i sad kartoni za vozace. Sve su to izumi koji nam se serviraju kao da idu u korist nasoj licnoj bezbednosti a radi se samo o dodatnom nacinu da se prikupe informacije i podaci o nama. Poverenje je dobro, kontrola je bolja. Veliki brat nas gleda.

Ivan V

pre 9 godina

Nova izmisljena radna mesta u administraciji.
(Nenad, 21. avgust 2014 16:29)

Taaako je! Za novu evidenciju osnovacemo novu agenciju, jipiiii

Znam za jednu drzavnu agenciju u Pancevu u kojoj je tokom vremena, od 2000. god, zaposleno ukupno 70 ljudi, a ustvari radi samo 10 njih, dok svih 70 primaju plate.

bravo

pre 9 godina

Ma da vi lepo cipujete postene ljude kao domace ljubimce i svakome ugradite kameru u kucu. A za to vreme ce huligani sa po 50 krivicnih prijava (i jos 10 puta toliko zlodela bez prijave) i narko dileri nesmetano da se setaju, njihova prava su ipak najvaznija za svaku vlast i policiju. Odite u bilo koji grad u unutrasnjosti, svaki srednjoskolac moze da vam kaze ko su dileri u tom gradu. I nikome nista, oni su i dalje na slobodi, voze BMW od 100000 evra bez dana radnog staza, prolaze na crveno bez problema... Ali zato je obican narod problem, onaj koji postuje zakone (koji su pisani da stite barabe) i placa racune.

Forenzičar

pre 9 godina

A kako će praviti bazu za nas koji vozimo 40 i više godina. Improvizovaće,šta li? Prvo mora policija da kvalitetno radi svoj posao da bi i njihovi podaci koji su, ili će tek ulaziti, u bazu bili stvarno slika nekog vozača.Po proceni saobraćajnih veštaka između 25-30% uviđaja i kazni su oborene na sudovima,a izveštaj o tome biće policijski u ovakvim bazama a ne na osnovu sudskih zaljučaka o pojedinim predmetima

žestoki momci na trotinetima

pre 9 godina

"od ranije poznat saobraćajnoj policiji", "500 prekršaja a još uvek vozi", "vozi autobus a oduzeta mu vozačka ", "s robije za volan, pa zgazio 5-oro"...i tako..

djo

pre 9 godina

Prvo okrpite puteve pa onda govorite o daljim merama poboljšanja bezbednosti u saobraćaju! Prva i najvažnija mera mora biti bezbednost samog puta!!!

Branko

pre 9 godina

Opet Damir vergla kao da neko navio,
a kada su 400.000 vozaca ojadili za po 200 eur na famozni re-atest
TNG uredjaja nije ga bilo nigde.
400.000 * 200 eur = sitnica
Zanima me da li donisioci ove pljackaske odluke imaju karton?

Silvester

pre 9 godina

Ja nemam dozvolu i ne vozim automobil. I nemam nikakvu želju za tim. Vrlo mi je interesantno kako se država bahato ponaša, tretirajući vozače kao da su vitalno i umobolno vezani za svoje automobile. Kao da je to najveći prioritet u životu, pa se država dosetila da tu najviše ucenjuje, kinji, vodi evidenciju, i naplaćuje svaki mogući namet na vilajet, na svaki aspekt vožnje. Od goriva, autoputa, vozačkog ispita, do registracije, atesta, osiguranja, parkinga... a putevi po Srbiji bogu plakati. Ma zabole me i za automobil i za državu, ruke u džepove i totalno me baš briga. Od mene ni dinara. Marš.

Pera

pre 9 godina

Kakva glupa prica i kakav glup pristup. Ko je dozvolio policiji da 'radi' na uspostavljanju kartona? Jel to policija sama odlucila? Dokle ce policija da donosi propise u ovoj zemlji? To ce na kraju dovesti do revolucije. Samo nas vi cipujte, pratite, snimajte. Najbolje da svima oduzmete vozacke dozvole, da mogu samo policajci da voze, da se krecu i da zive. Posto ne znate nista, najbolje da pozatvarate ceo narod da ne bi bilo nikakvih problema koje treba resavati. Samo vi i vasi uniformisani prijatelji.

bra nik

pre 9 godina

Slažem se, ali samo i ako meni kao vozaču dozvole da imam pristup svom dosijeu. Oni mogu da budu vlasnici tih podataka, nemam problem sa tim, ali ja imam značajan interes da imam neograničen uvid u svoje podatke. Pošto tu nema sigurnosno/bezbednosnih upisa, mislim da je to izvoljivo.

Nikodije Konstantinović

pre 9 godina

@Jedan uman covek davno je rekao "Ljudska glupost i svemir su beskonacni".
(Vladan

...i dodao: "Za svemir baš i nisam siguran"!

studenat

pre 9 godina

Ili sam ja napredan ili su oni zaostali! Ja sam mislio da ceo sistem, softver, postoji od dana kada su uvedene nove vozacke dozvole, to mi je nekoa bilo logicno. Kad ono - iznenadjenje!

Radisa

pre 9 godina

Znam tipa kojeg panduracija zaustavlja jednom mesecno, tip prilicno bahato vozi... Tip izvadi dve-tri crvene i ne napisu mu kaznu. Kaze: Ja svoju slobodu da vozim kako hocu placam. I nema nijedan negativan poen u svom dosijeu...

bajagibahat

pre 9 godina

nema nista od ovoga, opet ce postojati, krtice, novac koji ce upravljati ovim sistemom.. koji cak i u osnovnim skolama deluje, zabavistima.. srbijo medj gmo sljivama

zone

pre 9 godina

Kada ?e policija da se povuče iz procesa donošenja propisa. Njihov je posao kontrola saobra?aja, izmedju ostalog, a ne mešanje u posao onih koji su nadležni za donošenje pravnih normi...

Ka - Min

pre 9 godina

Toliko toga sto nevalja a sto utjece na bezbednost saobracaja da je ovo izlisno uvoditi. Time se samo potpomaze mogucnost prosirene korupcije vec i onako podmitljivih policajaca. Zboj jednpog banalnog prekrsaja koji nebi ni bio prekrsaj da je policajac imao sluha, da ne opisujem jer nema svrhe, cetiri puta me je pitao "pa sta da sada radimo?", ocekujuci da malo "podmazem ", na sto sam ja ostao uporan pa se sve zavrsilo na moje zadovljstvo iako u sustini nisam bio zadovoljan. Eto takvi i ovome slicni odlucivat ce o nasim evidencijama. Nemojte misliti da neznam kako bi trebalo biti jer sam iz de sluzbe penzionisan pre 20 i kusur godina, kada je pripadnik policije u uniformi bio autoritet, a ne lovac na sitne prekrsaje iz kukuruza i zbunja. Nisam suglasan sa predlozenom evidencijom, to su izmisljanja novih uhljebljenja privilegovanih, nema nista od toga jer nam veoma mnogo drugih ugrozavajucih elemenata ostaje nereseno.( Ceste, bankine, saob. znakovi, nakaradna ogranicenja brzine, oznake na kolovozu itd, itd. )

potkivač

pre 9 godina

Nije valjda da cete se baviti papirologijom pored internet oblaka i kojekakvih baza podataka!?
Ili to tako pisete zbog glupih botova da bi lakse razumeli!
Ako je ovo drugo, onda u redu!

plavi andjelak

pre 9 godina

"...a omogućiće i pravilno korigovanje ponašanja onih koji greše."

Kako ce se korigovati ponasanje onih koji grese? Ko ce korigovati ponasanje onih koji grese?
Jedini moguci odgovor: OSIGURAVAJUCE KUCE!

as

pre 9 godina

kandidat dok je u auto skoli uci se i nauci da propusta pesake, staje na znak stop, postuje ogranicenje brzine, ukljucuje migavac kad skrece a kad polozi sve to nestaje, jer ga niko ne kontrolise i sankcionise/a trebala bi po,icija/ dok se nesto ne desi, i ko je kriv za posledice?

Nenad

pre 9 godina

I po četrdeset i drugi put u članku, to će biti baza podataka o prekršajima...
Jel krenuo tender za opremu, software i tako to..?

iskusna

pre 9 godina

ahahah, oće oće, naročito ovi što divljaju i zaštićena su vrsta, nego da lepo uzme neko pare i za taj projekat, daj šta daš

Zika

pre 9 godina

al smaraju ovi antiSNS botovi sad, bas kao sto su nekada smarali SNS botovi.. hocete li vise ostaviti Vucica na miru? on se bar trudi nesto da uradi a vi samo sedite i saljete komentare na internetu, trazite posao malo pa ce vam biti bolje! uostalom, nzm ni kakve veze on ima sa ovom vescu..

Podrzavam ovu ideju, samo da ne bude skupo pravljenje tog kartona.

Bolje suljj nego zulj

pre 9 godina

Zaposlice se jos mastiljara i igraca karata na racunaru ! I nemoj slucajno da neko uhvati lopatu i popuni rupe po putevima i na taj nacin doprinese bezbednosti !

POVRACA MI SE OD GLUPIH IDEJA

pre 9 godina

Kakva maloumnost,bolje dajte pare za bolesnu decu nego za tone papira !!! Vise dece umre od raznoraznih teskih bolesti jer njihovi roditelji nemaju materijalnih mogucnosti da im obezbede adekvatno lecenje,nego sto umre u saobracajnim nesrecama !!! Kao da ce karton ili dosije,kako ste ga vec nazvali,nekome glavu da spasi !!! Samo dokoni ljudi smisljaju maloumne gluposti !!! Tog ideotvorca lepo uposliti,da radi kao sav normalan svet,a ne samo da guzva pantalone u fotelji,pa ce valjda da smisli nesto pametnije,NADAM SE !!!

Mihajlo

pre 9 godina

Najpre, ovo nije neka vest. Odavno postoji ta centralna baza podataka o svakom vozacu, samo sto je u papirnoj formi. Drugo, prilicno je beskorisna bez pratece regulative, a prateca regulativa bi zadirala u privatnist. Na primer, ja imam preko 40 kazni za parkiranje, ali uredno sam ih platio. I sad, prebijem nekog u kafani, a neki advokat dokaze kako sam ja kriv za tucu jer pokazujem znake agresivnisti i kao dokaz pokaze da se namerno nepropisno parkiram.

Mnogo je nezgodno sacuvati privatnost u danasnje vreme, posebno kad neko stalno trazi nacin da se ugradi u nove poslove, a gde cete lepsu priliku nego sto je izrada ovakvog informacionog sistema.

Jojo

pre 9 godina

Sa punim postovanjem, ali ja zaista ne razumem sto jedna osoba u ovim komentarima dobija 500+ pluseva zbog komentara u smislu nasih losih puteva. Po meni, to je nije nikakav izgovor za sumanutih vozaca ove drzave. Izmedju ostalog, ako primecujes da put nije odrzavan, ravan ili generalno neudoban za voznju, zar nije bolje prilagoditi se njemu nego obrnuto?

Podrzavam ovakav sistem, jer iako nije zadnji odgovor nasem katastrofalnom stanju u vozacima ove zemlje, ipak ce preusmeravati vetar u konkretniji pravac.

Gradjanin

pre 9 godina

E bas lepo su se dosetili :( Strasno. Da li neko radi na edukaciji nase dece i omladine? Cekati da stvaraju svest tek posto napune 17 godina u auto skoli i to na 40 casova teoretske obuke i 40 casova voznje. E to je stvarno cudno bilo i ocekivati...Ko od dece ima saobracajno vaspitanje u skoli,,,NIKO,,,ili su jako retka odelenja koja ih imaju....PORODICA?..Prosecna srpska porodica zivi tako da decu vidja eventualno vikendom..jer rade..deca prepustena sama sebi....nema osnovne kulture, a ne kulture u saobracaju...O cemu oni pricaju i vode polemike strasnooooo

Zika

pre 9 godina

al smaraju ovi antiSNS botovi sad, bas kao sto su nekada smarali SNS botovi.. hocete li vise ostaviti Vucica na miru? on se bar trudi nesto da uradi a vi samo sedite i saljete komentare na internetu, trazite posao malo pa ce vam biti bolje! uostalom, nzm ni kakve veze on ima sa ovom vescu..

Podrzavam ovu ideju, samo da ne bude skupo pravljenje tog kartona.

Vozaci Paja i Prle

pre 9 godina

Nije mi jasno sta sve nece da izmisli ovaj Komitet za bezbednost saobracaja. Izmisljaju rupu na saksiji.Niko to u Evropi nema.I zmislili one budalaste flusoroscentne prsluke,pa obavezu paljenje srednejg svetla po danu ako da smo u Skandinaviji,pa prvu pomoc, kuku ili gajtan za vucu, a da ne govorim o registasrkim tablicama sa srpskim alfabetom na latinici. Sve se sakupili "mozgovi" od Okanovica, Vujanica

bzvz

pre 9 godina

Svi ce gradjani imati uskoro cip u glavi, pa ako nesto pomisle ili kazu sto se ne svidja vlastodrscima, odmah ce da puste neki otrov ili struju u mozak nosioca.

Слава

pre 9 godina

То ви правите само посао некој фирми и програмерима, док вам инсталирају све то и обуче за рад извућиће дебеле паре + одржавање, а ту скаламерију можете да окачите мачку о реп на суду или при увиђају, закон је јасан по том питању.

xeno

pre 9 godina

apsolutna glupost ...
za B ... za kola me je obuchavao jedan, pa drugi, pa
na kraju treci instruktor u drugoj skoli ...

za A ... u skoli skroz petoj :) ...

i kako ce oni sta da uporedjuju ... bullshit ...

drugo da li ja dajem saglasnot da budem u toj evidenciji ?
ko ih je ovlastio da cuvaju moje podatke ? ko ima uvid u to ?
kako se cuvaju ? kako pretrazuju .. sta kaze poverenik ... ?:)

Aleksandar

pre 9 godina

Najbolje je da nas sve umrezite.Kriminalci vam beze ispred nosa,a gradjane da umrezite.Kada vidim ovog Okanovica na televiziji,menjam kanal.Dajte ljudi dozovite se pameti.Korupcija je i dalje u svakom pogledu prisutna.Resite to i svima ce biti bolje.Kaznjavate taksistu koji je morao da vozi kriminalca,a kriminalac vam bezi ispred nosa.Za pevaljke i narodne poslanike ne postoje pesacki prelazi i semafori.Tako ce biti i ubuduce.Tatini sinovi ce uvek imati prolaz.Mega-giga skole itd.Uvek i svugde.A vi bi da nas umrezite.U vasu mrezu.Jel da?Koliko jos treba da vas primimo i placamo sa budzeta.Kazite pa da se i na to pripremimo jer nas na sve gospodo i gospodje, pripremate.Polako ali sigurno.

LudiMilojko

pre 9 godina

Taj registar bi spasao npr. malog luku jel? ae samo da cujem kako, imate policiski registar kriminalaca pa koje dobro imamo od toga ...

Bane

pre 9 godina

razni cipovi u dokumentima i otisci prstiju, kamere na svakom cosku koje snimaju sve a ne ono sto treba i sad kartoni za vozace. Sve su to izumi koji nam se serviraju kao da idu u korist nasoj licnoj bezbednosti a radi se samo o dodatnom nacinu da se prikupe informacije i podaci o nama. Poverenje je dobro, kontrola je bolja. Veliki brat nas gleda.

djo

pre 9 godina

Prvo okrpite puteve pa onda govorite o daljim merama poboljšanja bezbednosti u saobraćaju! Prva i najvažnija mera mora biti bezbednost samog puta!!!

Pera

pre 9 godina

Kakva glupa prica i kakav glup pristup. Ko je dozvolio policiji da 'radi' na uspostavljanju kartona? Jel to policija sama odlucila? Dokle ce policija da donosi propise u ovoj zemlji? To ce na kraju dovesti do revolucije. Samo nas vi cipujte, pratite, snimajte. Najbolje da svima oduzmete vozacke dozvole, da mogu samo policajci da voze, da se krecu i da zive. Posto ne znate nista, najbolje da pozatvarate ceo narod da ne bi bilo nikakvih problema koje treba resavati. Samo vi i vasi uniformisani prijatelji.

Silvester

pre 9 godina

Ja nemam dozvolu i ne vozim automobil. I nemam nikakvu želju za tim. Vrlo mi je interesantno kako se država bahato ponaša, tretirajući vozače kao da su vitalno i umobolno vezani za svoje automobile. Kao da je to najveći prioritet u životu, pa se država dosetila da tu najviše ucenjuje, kinji, vodi evidenciju, i naplaćuje svaki mogući namet na vilajet, na svaki aspekt vožnje. Od goriva, autoputa, vozačkog ispita, do registracije, atesta, osiguranja, parkinga... a putevi po Srbiji bogu plakati. Ma zabole me i za automobil i za državu, ruke u džepove i totalno me baš briga. Od mene ni dinara. Marš.

b

pre 9 godina

OK, a dosijei loših izvođača radova, lošeg održavanja puta, loše signalizacije, loše kontrole, svih Ugrađevinara.....
Tj, drugog učesnika u saobraćaju?
Kada ćemo to imati?

bra nik

pre 9 godina

Slažem se, ali samo i ako meni kao vozaču dozvole da imam pristup svom dosijeu. Oni mogu da budu vlasnici tih podataka, nemam problem sa tim, ali ja imam značajan interes da imam neograničen uvid u svoje podatke. Pošto tu nema sigurnosno/bezbednosnih upisa, mislim da je to izvoljivo.

bajagibahat

pre 9 godina

nema nista od ovoga, opet ce postojati, krtice, novac koji ce upravljati ovim sistemom.. koji cak i u osnovnim skolama deluje, zabavistima.. srbijo medj gmo sljivama

potkivač

pre 9 godina

Nije valjda da cete se baviti papirologijom pored internet oblaka i kojekakvih baza podataka!?
Ili to tako pisete zbog glupih botova da bi lakse razumeli!
Ako je ovo drugo, onda u redu!

Radisa

pre 9 godina

Znam tipa kojeg panduracija zaustavlja jednom mesecno, tip prilicno bahato vozi... Tip izvadi dve-tri crvene i ne napisu mu kaznu. Kaze: Ja svoju slobodu da vozim kako hocu placam. I nema nijedan negativan poen u svom dosijeu...

Legionar

pre 9 godina

Dobro,a sta cemo sa propustima koje pravi MUP?Sta cemo sa bahatim policajcima,gledanju kroz prste kolegama.Sta cemo sa divljackom voznjom vladinih sluzbenika?
Sta cemo sa ne uredjenim i neobelezenim drumovima....sve radimo naopako.

Info

pre 9 godina

Ovo je inace uvod u naplacivanje osiguranja po istoriji voznje nekog vozaca. Taj sistem je dao odlicne rezultate u USA u pocetku ali je nazalost poslednjih godina tesko zloupotrebljavan pa su se svakakve gluposti unosile u zakon kao prekrsaj koji utice na premiju("jer se povecava rizik")kako bi se dalo sto vise osnova posrnulim osiguravajucim drustvima za povecanje premija.

maloicitao

pre 9 godina

I vec vidim kako sin nekog bivseg istaknutog clana komunisticke partije a sada velikog evrofanatika ima karton u tri toma prekrsaja i i dalje vozi svoj "kantrimen" jer "moze mu se, shvati" kako kaze pesma... Dok ne pocnete da radite svoj posao posteno i iskorenite secikese u policiji i sudstvu mozete slobodno u zakon da uvedete i smrtnu kaznu za prekoracenje brzine efekta nece biti.

draga

pre 9 godina

Napr.to je super pa se može iskoristiti u saradnji sa policijom i za to da li je vozač na nekim izborima glasao za velikog vođu ili nije. Ako nije zašto nije i tako to..

bojan

pre 9 godina

Prvo asfaltirajte i sredite sve puteve i signalizaciju.
Zatim uverite narod da je zakon isti za sve.
Tek onda ćete imati moralno pravo da zahtevate nešto od nas.
Sve radite naopako.

as

pre 9 godina

kandidat dok je u auto skoli uci se i nauci da propusta pesake, staje na znak stop, postuje ogranicenje brzine, ukljucuje migavac kad skrece a kad polozi sve to nestaje, jer ga niko ne kontrolise i sankcionise/a trebala bi po,icija/ dok se nesto ne desi, i ko je kriv za posledice?

Igor

pre 9 godina

"a omogućiće i pravilno korigovanje ponašanja onih koji greše"

Nesto mi se cini da ce ovo biti iskorisceno od strane osiguravajucih kuca da ljude stave u kategoriju potencijalno opasnih i da ih oderu od cena.

Forenzičar

pre 9 godina

A kako će praviti bazu za nas koji vozimo 40 i više godina. Improvizovaće,šta li? Prvo mora policija da kvalitetno radi svoj posao da bi i njihovi podaci koji su, ili će tek ulaziti, u bazu bili stvarno slika nekog vozača.Po proceni saobraćajnih veštaka između 25-30% uviđaja i kazni su oborene na sudovima,a izveštaj o tome biće policijski u ovakvim bazama a ne na osnovu sudskih zaljučaka o pojedinim predmetima

Petar

pre 9 godina

Razlog vise da se podmicuje policija, razlog vise da se opravdaju novi troskovi,razlog vise da jos jednom kazem da je obo idjotizam,u zemlji u kojoj je sve korumpirano i gde nestaju snimci nesreca i saobracaju ( sa smrtnim ishodom, rec je o poginulom randiku cistoce na Banovom brdu). Inace sta bi sa onim BMW prekljuce sto je potezao pistolj na radnika parkinga? Nista, a? more mrs bre

Ka - Min

pre 9 godina

Toliko toga sto nevalja a sto utjece na bezbednost saobracaja da je ovo izlisno uvoditi. Time se samo potpomaze mogucnost prosirene korupcije vec i onako podmitljivih policajaca. Zboj jednpog banalnog prekrsaja koji nebi ni bio prekrsaj da je policajac imao sluha, da ne opisujem jer nema svrhe, cetiri puta me je pitao "pa sta da sada radimo?", ocekujuci da malo "podmazem ", na sto sam ja ostao uporan pa se sve zavrsilo na moje zadovljstvo iako u sustini nisam bio zadovoljan. Eto takvi i ovome slicni odlucivat ce o nasim evidencijama. Nemojte misliti da neznam kako bi trebalo biti jer sam iz de sluzbe penzionisan pre 20 i kusur godina, kada je pripadnik policije u uniformi bio autoritet, a ne lovac na sitne prekrsaje iz kukuruza i zbunja. Nisam suglasan sa predlozenom evidencijom, to su izmisljanja novih uhljebljenja privilegovanih, nema nista od toga jer nam veoma mnogo drugih ugrozavajucih elemenata ostaje nereseno.( Ceste, bankine, saob. znakovi, nakaradna ogranicenja brzine, oznake na kolovozu itd, itd. )

Branko

pre 9 godina

Opet Damir vergla kao da neko navio,
a kada su 400.000 vozaca ojadili za po 200 eur na famozni re-atest
TNG uredjaja nije ga bilo nigde.
400.000 * 200 eur = sitnica
Zanima me da li donisioci ove pljackaske odluke imaju karton?

Jojo

pre 9 godina

Sa punim postovanjem, ali ja zaista ne razumem sto jedna osoba u ovim komentarima dobija 500+ pluseva zbog komentara u smislu nasih losih puteva. Po meni, to je nije nikakav izgovor za sumanutih vozaca ove drzave. Izmedju ostalog, ako primecujes da put nije odrzavan, ravan ili generalno neudoban za voznju, zar nije bolje prilagoditi se njemu nego obrnuto?

Podrzavam ovakav sistem, jer iako nije zadnji odgovor nasem katastrofalnom stanju u vozacima ove zemlje, ipak ce preusmeravati vetar u konkretniji pravac.

Ivan V

pre 9 godina

Nova izmisljena radna mesta u administraciji.
(Nenad, 21. avgust 2014 16:29)

Taaako je! Za novu evidenciju osnovacemo novu agenciju, jipiiii

Znam za jednu drzavnu agenciju u Pancevu u kojoj je tokom vremena, od 2000. god, zaposleno ukupno 70 ljudi, a ustvari radi samo 10 njih, dok svih 70 primaju plate.

cemu to

pre 9 godina

Cemu to kad vec postoji to. Onog dana kad polozite voznju i odete po dozvolu otvara vam se dosije. Ja sam menjao stranu dozvolu za nasu i ona je tamo ostala kao i sve zamene koje sam radio su uredno arhivirane . Samo jedan prekrsaj sam imao 99 godine i on stoji u dosijeju ovo je kao izmisljanje tople vode. Svako ko je isao u Jermontovu je video da ima hiljade i hiljade dosijea .

Milorad

pre 9 godina

Ja mislim da bi vozačku dozvolu trebalo da imaju samo članovi pertije (zna se koje).
Ostali da se ,,provere,, i da im se odbije zahtev.
Oni koji već imaju vozačku, na prvom produžavanju ukiniti.
Tišina tamo...

bravo

pre 9 godina

Ma da vi lepo cipujete postene ljude kao domace ljubimce i svakome ugradite kameru u kucu. A za to vreme ce huligani sa po 50 krivicnih prijava (i jos 10 puta toliko zlodela bez prijave) i narko dileri nesmetano da se setaju, njihova prava su ipak najvaznija za svaku vlast i policiju. Odite u bilo koji grad u unutrasnjosti, svaki srednjoskolac moze da vam kaze ko su dileri u tom gradu. I nikome nista, oni su i dalje na slobodi, voze BMW od 100000 evra bez dana radnog staza, prolaze na crveno bez problema... Ali zato je obican narod problem, onaj koji postuje zakone (koji su pisani da stite barabe) i placa racune.

žestoki momci na trotinetima

pre 9 godina

"od ranije poznat saobraćajnoj policiji", "500 prekršaja a još uvek vozi", "vozi autobus a oduzeta mu vozačka ", "s robije za volan, pa zgazio 5-oro"...i tako..

studenat

pre 9 godina

Ili sam ja napredan ili su oni zaostali! Ja sam mislio da ceo sistem, softver, postoji od dana kada su uvedene nove vozacke dozvole, to mi je nekoa bilo logicno. Kad ono - iznenadjenje!

zone

pre 9 godina

Kada ?e policija da se povuče iz procesa donošenja propisa. Njihov je posao kontrola saobra?aja, izmedju ostalog, a ne mešanje u posao onih koji su nadležni za donošenje pravnih normi...

Nikodije Konstantinović

pre 9 godina

@Jedan uman covek davno je rekao "Ljudska glupost i svemir su beskonacni".
(Vladan

...i dodao: "Za svemir baš i nisam siguran"!

Nenad

pre 9 godina

I po četrdeset i drugi put u članku, to će biti baza podataka o prekršajima...
Jel krenuo tender za opremu, software i tako to..?

plavi andjelak

pre 9 godina

"...a omogućiće i pravilno korigovanje ponašanja onih koji greše."

Kako ce se korigovati ponasanje onih koji grese? Ko ce korigovati ponasanje onih koji grese?
Jedini moguci odgovor: OSIGURAVAJUCE KUCE!

iskusna

pre 9 godina

ahahah, oće oće, naročito ovi što divljaju i zaštićena su vrsta, nego da lepo uzme neko pare i za taj projekat, daj šta daš

POVRACA MI SE OD GLUPIH IDEJA

pre 9 godina

Kakva maloumnost,bolje dajte pare za bolesnu decu nego za tone papira !!! Vise dece umre od raznoraznih teskih bolesti jer njihovi roditelji nemaju materijalnih mogucnosti da im obezbede adekvatno lecenje,nego sto umre u saobracajnim nesrecama !!! Kao da ce karton ili dosije,kako ste ga vec nazvali,nekome glavu da spasi !!! Samo dokoni ljudi smisljaju maloumne gluposti !!! Tog ideotvorca lepo uposliti,da radi kao sav normalan svet,a ne samo da guzva pantalone u fotelji,pa ce valjda da smisli nesto pametnije,NADAM SE !!!

Mihajlo

pre 9 godina

Najpre, ovo nije neka vest. Odavno postoji ta centralna baza podataka o svakom vozacu, samo sto je u papirnoj formi. Drugo, prilicno je beskorisna bez pratece regulative, a prateca regulativa bi zadirala u privatnist. Na primer, ja imam preko 40 kazni za parkiranje, ali uredno sam ih platio. I sad, prebijem nekog u kafani, a neki advokat dokaze kako sam ja kriv za tucu jer pokazujem znake agresivnisti i kao dokaz pokaze da se namerno nepropisno parkiram.

Mnogo je nezgodno sacuvati privatnost u danasnje vreme, posebno kad neko stalno trazi nacin da se ugradi u nove poslove, a gde cete lepsu priliku nego sto je izrada ovakvog informacionog sistema.

Bolje suljj nego zulj

pre 9 godina

Zaposlice se jos mastiljara i igraca karata na racunaru ! I nemoj slucajno da neko uhvati lopatu i popuni rupe po putevima i na taj nacin doprinese bezbednosti !

Gradjanin

pre 9 godina

E bas lepo su se dosetili :( Strasno. Da li neko radi na edukaciji nase dece i omladine? Cekati da stvaraju svest tek posto napune 17 godina u auto skoli i to na 40 casova teoretske obuke i 40 casova voznje. E to je stvarno cudno bilo i ocekivati...Ko od dece ima saobracajno vaspitanje u skoli,,,NIKO,,,ili su jako retka odelenja koja ih imaju....PORODICA?..Prosecna srpska porodica zivi tako da decu vidja eventualno vikendom..jer rade..deca prepustena sama sebi....nema osnovne kulture, a ne kulture u saobracaju...O cemu oni pricaju i vode polemike strasnooooo