Petak, 01.08.2014.

19:39

"Izrael je žrtva, mi se branimo"

Ambasador Jozef Levi kaže za B92 da se Izrael odlučio na akciju u Gazi kako bi zaštitio svoje građane, koji su 9 godina izloženi napadima Hamasa.

Izvor: B92

"Izrael je žrtva, mi se branimo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

bedni ljudi

pre 9 godina

Kada su se,opravdano,Jevreji pobunili 1944. u varšavskom getu protiv naci strahovlade ovi su ih sa zemljom sastavili.Apsurd je da se nešto slično događa u Gazi koja je,bez pretjerivanja jedan veliki geto ,samo ovog puta ubijaju ih oni koji su kroz stotine generacija iskusili šta je to nepravda,antisemitizam i rasna mržnja.

voša

pre 9 godina

a o Jevrejima nemam sta ni da kazem. Svi su ginuli u 2s.r. i mi smo bili u logorima, pa? Oni etnicki ciste palestince u njihovoj sopstvenoj drzavi koju su oteli.... da ne bude zabune uopste nisam pobornik Arapa, ali nisam lazov i licimer (kao prosecan srbin, cini mi se). Govorim istinu i kada mi se ne svidja...
(msc.Milos, 02. avgust 2014 10:30)
... 25% stanovnika Izraela nisu jevreji a 20%stanovnika izraela jesu palestinci koji si lojalni gradjani Izraela ... imaju SVA prava kao i jevreji ...

Silovanje mozga

pre 9 godina

Ko o cemu ku*va o postenju. Pricate svijetu o Palestinskoj drzavi, a stjerali ste autohtono stanovnistvo u par getoa. Svaki dan uzurpirate tudju imovinu i naseljavate Jevreje tu. Na svakom koraku punktovi İDF i "ovog hocu ovog necu". Ne postujete multireligioznost Jeruzalema, jer on, po vama, mora biti vas. -ekonomsko, moralno, kulturno i na svaki drugi nacin ste krajnjih granica unistili taj narod. Zamisli koliko je jadan taj svijet kad se ko misevi moraju privlaciti kroz tunele da bi opstali. İzrael poznaje samo rijec sile, i jedino mu moras samar opaliti da dodje sebi. Zamisli, zivoti preko 1200 civila ne znace njima nista naspram jednog porucnika ( koji je izgleda bratanac ministra obrane İzraela).

Vi se prikazujete svijetu poput Gizma iz Gremlina sve dok male loptice ne iskoce i ne pretvore se u cudovista.
Zar zaista ocekujete da ce ljudi, cije ste generacije pobili, protjerali, osakatili i moralno degradirali gledati na vas miroljubivo.

Vi cionisti ste najveca smutnja i zlo koje je svijet vidio od postanka. Bog su vam moc i pare, a ostatak svijeta, ma o kome da se radi, je smece koje treba pobiti il pretvoriti u roblje da vam sluzi.

Kako jedna pravoslavna zemlja kao Srbija moze i pomisliti da brani cioniste, kad i ?susa Krista nazivaju kopiletom. Sutra, ako uzmu Jeruzalem, zar mislite da ce, poslije djamija, na miru ostaviti crkve???

voša

pre 9 godina

@runner, covece, Palestinci su Filistejci (Filistinci). Pominju ih neki istorijski izvori na tom podrucju citav vek pre pojave Jevreja na njemu. Citajte, ljudi. Cak i da nisu dosli na to podrucje pre Jevreja, oni tamo zive vise od dva milenijuma. Sa kojim pravom neko zeli da ih protera ili pobije? I njihova se drzava pominje u istorijskim izvorima, kao i jevrejska nekada, sta to Jevrejima daje pravo da tu terotoriju smatraju vise svojom nego palestinskom? Dosta propagande. Ovo nije fer.
(Hm, 01. avgust 2014 22:27)

.... ovi palestinci nisu filistejci i nemaju ništa sa njima ... biblijski filistejci su nestali u doba proroka Jeremije i Danila kad ih je raselio Nabuhodonozor Babilonski car isto kad i Judejce ...a ovi palestinci su arapi naseljeni u 13 veku od Aladina ..ovde pišu neznalci i ocenjuju neznalci i sve je to ok ... na žalost odlika većine u ovoj državi.

Neko

pre 9 godina

Ja se secam, negde u Slavoniji, oktobar '91. Popeli se 'Rvati na zvonik crkve i tuku po nama celo prepodne. Trojicu nam ranili. Dodje nam tenak negde oko podne i odvali taj zvonik. Kad ono, iste veceri i narednih dana Hrvati udare na sav glas kako JNA unistava versku i kulturnu bastinu.

msc.Milos

pre 9 godina

Evo jedno pitanje svima koji osudjuju Israel.
Sta bi ste vi uradili da se neko sakrije iza svoje sopstvene dece kako bi pucao na vas u nameri da ubije i vas i vasu decu i porodicu?
Koji izbor imate?
(T&T, 02. avgust 2014 00:06)

A??

Jel to jevrej-bot? A ko kaze da je tako? objavili americki i jevrejski mediji i to je to? Oni su poznati po govoru istine i veoma objektivni. Znam, video i osetio '99, ti izgleda mi nisi. U Nisu bombardovali pijacu kod doma zdravlja, ubili silne civile a cnn izvestava da su unistili dva ratna cilja i da je bombardovano skloniste koje smo sakrili kod bolnice... mene ne mogu da premazu, bio video, kakvo skladiste kakvi bakraci... toliko o tome.

a o Jevrejima nemam sta ni da kazem. Svi su ginuli u 2s.r. i mi smo bili u logorima, pa? Oni etnicki ciste palestince u njihovoj sopstvenoj drzavi koju su oteli.... da ne bude zabune uopste nisam pobornik Arapa, ali nisam lazov i licimer (kao prosecan srbin, cini mi se). Govorim istinu i kada mi se ne svidja...

dejan za.

pre 9 godina

setite se demonstracija albanaca krajem 80-tih, u prvim redovima deca koja nose Titove slike, ista priča da su ugnjeteni, nemaju slobodu itd.itd. izgleda da su braća palestinci išli na isti kurs!!! e zbog toga što zloupotrebljavaju decu i civile puna podrška izraelu!!!

Brano

pre 9 godina

"Milosrdni Anđeo II" ! I Srbi su se branili od šiptarskih terorista na svojoj zemlji, i nisu bombardovali gradove po albaniji, pa je to protumačeno onako kako je odgovaralo američkim fašistima i cionistima, pa sada teroristi imaju svoju kvazi državu u našoj državi. Jasno je i malom Perici da jevreji vladaju amerikom a da su posle indijanaca i crnaca u toj obećanoj zemlji sada beli amerikanci samo obična radna snaga bez prava glasa i bez elementarnih ljudskih prava. Jevreji su čak i u tome uspeli da amerikance ubede da i sami veruju da žive u demokratskom ropstvu, i da ponosno mašu zastavicama uz to i znajući da su izrabljeni od šačice cionista koja vlada američkim kapitalom.

Mik

pre 9 godina

Rat je zlo! Civilne žrtve rađaju mržnju koja će roditi nove civilne žrtve! Ali ovo je sukob u kome će ih biti sve više, jer dve nscije polažu pravo na isti prostor. Rešenja koje će svima da valja, nema! I onda govori oružje. Činjenica je da se Izrael oseća veoma ugroženo i da neće dopustiti narastanje nikakve neprijateljske vojne sile u svom okruženju. Da smo mi tako delovali na vreme, danas ne bismo imali teritirijalnih gubitaka, niti bismo ikada živeli u tamo nekoj Jugoslaviji, omči oko vrata stpskog naroda! Zato sam uvek cenio Jevreje.

oggy

pre 9 godina

Pojas Gaze je 360km2 (recimo 20x18km)
Da li neko moze da mi objasni da ne može da se uspostavi mir na tolikom području? Postoji samo interes da već 60 godina tamo bude žarište.
Loša priča.

Alex

pre 9 godina

podrska najboljoj drzavi i odradite posao do kraja. unistite hamas ( ne mislim na palestinski narod ). da hamas zeli mir ne bi imao tunele za infiltraciju, sverc itd. kako onda postici sa njima mir kada oni slave smrt kao mi zivot ?

Nenad

pre 9 godina

Izrael je zrtva isto toliko koliko je NATO zrtva dok je napadao sve ove zemlje proteklih godina. Cim kazes nesto sto nije u njihovu ruku, odmah je to antisemitizam. Pa svi smo mi, Srbi, Jevreji, Sovjeti, bili zrtve u II svetskom ratu, pa opet ne koristimo tu referencu kada nas neko napada argumentima.

Sad sam otisao malo dalje, ali poenta je tu.

Mali

pre 9 godina

Puna podrska
(Boki, 01. avgust 2014 20:04)
Puna podrska
(deja, 01. avgust 2014 20:04)

Ne znam kako da te nazovem deja ili boki? U isti minut napisao dva ista komentara samo promenio nick.

Kao neupućen

pre 9 godina

Procitah ovaj tekst ceo, pa i komentare, ali mislim da shvatam samo jedno- Hamas=terorizam, Izrael=terorizam, moj lični zaključak i jedni i drugi teroristi u prevodu Hamas = Izrael, pa što li se ubijaju kada su isto?

T&T

pre 9 godina

Evo jedno pitanje svima koji osudjuju Israel.
Sta bi ste vi uradili da se neko sakrije iza svoje sopstvene dece kako bi pucao na vas u nameri da ubije i vas i vasu decu i porodicu?
Koji izbor imate?

Novi Sad

pre 9 godina

Znas sta....preko glave mi je to slusanje licemernog izgovora "Mi ne ubijamo vasu decu i zene, to je HAMAS ucinio jer drzite civile kao ljudski stit". Ta prica je toliko neosnovana da samo idioti i neznalice padaju na tu bezobraznu pricu.
A i da je mirotvorna drzava kakvom se pretstavlja zar se vodi mislju "Ajde posto stavljas civile ispred sebe, cekaj da ti ubijemo svu decu i civile da bi dosli do vas koji ste teroristi"

ODVRATNO, JADNO I BEZOBRAZNO je krijuci se iza takvih opravdanja!
(Aleksa, 1. avgust 2014 21:30)

...zalosno je to sto ti verovatno nisi nikada ni prisao blizu Izraela,a znas bolje nego ljudi koji zive tamo...pokusaj malo bolje da se informises,pa mozda shvtis sta se tamo desava

čija je zemlja...?

pre 9 godina

Istorija Jevreja počinje od Avrama, koji živi negde u gornjoj Mesopotamiji (predeo današnjeg dela Turske, Mardin) kome Bog govori da krene i ide putem kojim će ga voditi. I obećava mu zemlju i potomstvo. Njegovi unuci, Isakovi sinovi nekako na kraju završavaju u egipatsko ropstvo. Bog počinje ispunjavati obećanje te Jevreje preko Mojsija izvodi iz ropstva Egipta i vodi ih u obećanu zemlju, Kanansku. U kojoj su već živeli Kananci, Amorejci, Filestejci i dr... Uglavnom oni naseljavaju tu zemlju oko 1200g pne... Istripovani da im je Bogom dana do danas...Oni svoju politiku baziraju na toj religijskog razini... I tu je taj glavni problem.... Dok mi hrišćani sve ovo kapiramo na duhovnoj razini....mi hrišćani mislimo da smo Novi Izrail Božji... A obećana zemlja je carstvo nebesko...

voša

pre 9 godina

Sve što je rekao ambasador Levi je istina .... samo ne trpe oni njih 9hodina nego 68 godina ... podrška Izraelskoj vojsci da satre teroriste ne dobronamerne ljude ...

Nole

pre 9 godina

Da vam nema Amerikanaca koji su vam dozvolili da radite šta hoćete. Odavno ne biste postojali. Izrael u borbi protiv terorizma pod patronatom najvećeg svetskog teroriste Amerike. U najmanju ruku patetično!

mimi

pre 9 godina

Filozofija i ucenje islama se osniva na sili i agresivnosti (ko mi ne veruje neka procita kuran, a ne lazne komentare), i gde god su u vecem broju muslimani tamo raste netrpljivost! Zamislite, vec u nekim velikim gradovima evrope za Bozic je zabranjeno kicenje jelke na glavnim trgovima, jer to vreda ljude sa muslimanskom ispovesti. U Svedskoj su vec trazili da se iz zastave izvadi krst, jer ih i to vreda!!! A mi?! Prodajemo zemlju arapima!!!

s

pre 9 godina

Ovde caruje zamena teza,u cemu je razlika izmedju Hamasa i OVK?Pa nema je ali mene neverovatno nervira sto je Izraelu dozvoljeno da resi probleme u Gazi a mi smo zbog Kosova bombardovani!

Aparthejd...i to najstrasniji!

pre 9 godina

Upadnes nekom u kucu naoruzan do zuba...sateras celu porodicu u kupatilo..izgladnjujes ih...maltretiras ih godinama tako zatvorene na svaki nacin...tu i tamo neko iz te nesrecne porodice pokusa da goloruk uzvrati pesnicom...omonda pocnes nasumicno da pucas po tom kupatilu...ubijas i ranjavas saterane u to isto kupatilo...i onda proglasis sebe za zrtvu!?
Ajde sto lazete sebe...ali sto lazete nas?

voša

pre 9 godina

(Hm, 01. avgust 2014 22:27)
.... hm ... današnji palestinci sa drevnim filistejcima nemaju ništa zajedničko osim što žive na istoj teritoriji ... filistejci su bili poreklom krećani tj. grci koji se nisu obrezivali ...a današnji su arapi koje je naselio Aladin u 13 veku ...i obrezuju se (sunite)...

mare

pre 9 godina

Vrlo mi je cudno da pored svega Palestinci sa Zapadne obale (Ramala)(bez obzira sto im je na vlasti Fatah), nisu krenuli u pomoc svojoj braci iz Pojasa Gaze... Isti su narod, i jedni i drugi zele "oslobodjenje" Palestine... Sture informacije dolaze ovde, zato i ne moze da se donese pravi sud o svemu sto se tamo dogadja, evidentna je samo prekomerna upotreba sile Izraela.

Alexa

pre 9 godina

Znas sta....preko glave mi je to slusanje licemernog izgovora "Mi ne ubijamo vasu decu i zene, to je HAMAS ucinio jer drzite civile kao ljudski stit". Ta prica je toliko neosnovana da samo idioti i neznalice padaju na tu bezobraznu pricu.
A i da je mirotvorna drzava kakvom se pretstavlja zar se vodi mislju "Ajde posto stavljas civile ispred sebe, cekaj da ti ubijemo svu decu i civile da bi dosli do vas koji ste teroristi"

ODVRATNO, JADNO I BEZOBRAZNO je krijuci se iza takvih opravdanja!

Hm

pre 9 godina

@runner, covece, Palestinci su Filistejci (Filistinci). Pominju ih neki istorijski izvori na tom podrucju citav vek pre pojave Jevreja na njemu. Citajte, ljudi. Cak i da nisu dosli na to podrucje pre Jevreja, oni tamo zive vise od dva milenijuma. Sa kojim pravom neko zeli da ih protera ili pobije? I njihova se drzava pominje u istorijskim izvorima, kao i jevrejska nekada, sta to Jevrejima daje pravo da tu terotoriju smatraju vise svojom nego palestinskom? Dosta propagande. Ovo nije fer.

runner

pre 9 godina

@
(Pogled u nazad, 1. avgust 2014 21:00)
U doba nastanka cionističkog pokreta 1897 kao I pojave Haima Vajcmana 1904 I Belforove deklaracije 1917 nije postojala ni Palestina nego je sve to bilo Otomansko carstvo. Jevreji su se samo vratili u svoju postojbinu,, odakle su ih Rimljani daleke 71 godine AD proterali, ugušivši u krvi ustanak Isusa Navina. Tada je do temelja srušen I spaljen čuveni Solomonov hram. Danas je ostao samo tzv. Zid plača.

Pera Trta

pre 9 godina

(mare, 01. avgust 2014 22:17)

Do pre dva dana sam bio u Ramali. Prvi razlog je sto su ogradjeni zidovima, zicom, kamerama i vojskom, dakle jednostavno fizicki ne mogu da se probiju. Svako vece bacaju kamenje i vatromet preko zidova i check-pointa ali to je sve sto mogu. Drugi razlog je sto Fatah ima sporazum o bezbednosnoj saradnj sa Izraelom tacnije dozvoljeno im je da imaju svoju policiju na otprilike 20% svoje teritotije ali da ne napadaju Izrael vec da sprecavaju svoje ljude da to rade. Gledao sam vise obracuna Palestinaca sa svojom policijom.
Treci razlog je sto zive od velike strane pomoci i uslovi zivota su daleko bolji nego u Gazu. Prakticno su pacifikovani parama. A Fatah je u sukobu sa Hamasom jer su im oteli vlast u Gazi. Cak i da su ujedinjeni mogli samo da ginu uludo jer nista konkretno ne mogu da urade silom, bas kao ni Hamas.

Pogled u nazad

pre 9 godina

Ja samo znam da Izrael nije postojao i da su tu primljeni prognanici nacista iz drugog svetskog rata, koji su onda napali autohtone stanovnike te zemlje - Palestince, i etnicki ih ciste vec 70 godina.

Na isti nacin je nastalo danas nezavnisno Kosovo i naravno, uz siroku podrsku USA.

Aleksa

pre 9 godina

Znas sta....preko glave mi je to slusanje licemernog izgovora "Mi ne ubijamo vasu decu i zene, to je HAMAS ucinio jer drzite civile kao ljudski stit". Ta prica je toliko neosnovana da samo idioti i neznalice padaju na tu bezobraznu pricu.
A i da je mirotvorna drzava kakvom se pretstavlja zar se vodi mislju "Ajde posto stavljas civile ispred sebe, cekaj da ti ubijemo svu decu i civile da bi dosli do vas koji ste teroristi"

ODVRATNO, JADNO I BEZOBRAZNO je krijuci se iza takvih opravdanja!

hm

pre 9 godina

Zanima me broj zrtava I materijalna steta koje su prouzrokovale te 2000 rakete ispaljenih od strane hamasa, zar je moguce da ih je
izrael sve oborio?

Milisav

pre 9 godina

Izrael brani svoje stanovništvo i teritoriju od napada terorista i zato je nepobediv. Srbija je jedna od retkih zemalja koja može potpuno da shvati kroz šta Izrael prolazi. I mi smo imali posla sa teroristima koji se predstavljaju kao borci za slobodu i sa medijskom satanizacijom. Podrška do konačne pobede i uništenja zla.

Pater

pre 9 godina

MA super su mi ove zalopojke na racun palestinaca iz gaze, izvinite, ali kad neko gadja raketama nuklearno postrojenje za proizvodnju elektricne energije sa namerom da napravi manju pecurku koja bi podjednako upropastila i svoj i protivnicki narod, za mene taj vise nema sta da kuka, njemu do zivota nije. To sto do nuklearne katastrofe nije doslo nije zbog dobre volje sirotih malih jadnih palestinaca, vec zbog izvanredno dobro obucene i sposobne izraelske raketne odbrane.

969

pre 9 godina

Upravo to sam pre neki dan ovde napisao. Za svakog mrtvog Palestinca postoji samo jedan koji je odgovoran...HAMAS. Oni koriste sopstveni narod kao stit. Njima su zivoti ljudi, obicnih Palestinaca, sve jedno. Oni ce se "boriti" protiv Izraela do zadnjeg Palestinca. Tesko Palestincima sa takvim umobolnicima. Palestinci su talci islamske ekstremisticke fukare.

Stane Dolanc

pre 9 godina

"Izrael je žrtva, mi se branimo" He heh. Stara srpska mantra. Prvo ubijediti sebe u sopstvenu laž a onda i sopstveni narod. Tako su i nacisti branili Njemačku.

predrag

pre 9 godina

Zivim i radim u blizini izraelske ambasade na Dedinjuu i stalno dozivljavam neprijatnosti njihovih bezbednjaka koji se krecu po kraju u opsegu od par kilometra u civilu i ponasaju se kao da smo mi prolaznici napadaci na njihovu zemlju tj ambasadu, kruze oko nas prolaznika, mrko nas gledaju i sl tako da mogu da zamislim kako taj teror izgleda tamo kad se ovako ponasaju na tudjoj teritoriji...

Citalac

pre 9 godina

Gospodine Ambasadore !

Razmislite , ako mozete, na ovaj nacin

1. Hamas jeste teroristicka organizacija, slazem se sa Vama

2. Pisete i govorite o licemerju- pokusajte da zamislite da je VASA PORODICA U GAZI ( ZENA, DECA, RODITELJI ), DA NEMA VEZE SA HAMASOM , A IZRAEL BOMBARDUJE SVE KOGA, KADA I KAKO HOCE !

ZAMISLITE DA VASA DECA GLEDAJU SUPER NAORUZANU, SOFISTICIRANU ARMIJU KOJA MOZE SRAVNITI GAZU SA ZEMLJOM KADA HOCE , A NA TV ( AKO POSTOJI ) SLUSAJU IZRAELSKOG AMBASADORA KOJI KAZE MI NISMO KRIVI- TO JE LICEMERJE OPTUZIVATI NAS

G. Ambasadore, nije ovde rec o " klasicnoj samoodbrani ", vec o klasicnom pravu jacega i nema tu nikakvog licemerja i nepoznanica !

Sasa

pre 9 godina

Podrska Izraelu. U istoj su situaciji kao Srbi u Bosni kada su satanizovani od strane medija a muslimani sa cinili nedela i koristili se najprljavijim trikovima da skrenu krivicu sa sebe. Ja ne mogu da verujem da Srbi podrzavaju teroriste kao Hamas.

Mavericks

pre 9 godina

Hamas je oteo i brutalno ubio troje izraelske dece, raketirao je nuklearno postrojenje i ugrozio opstu bezbednost stanovnistva, to je cin terora koji mora biti zaustavljen jer u tome nema nicega hrabrog i humanog.

Čveger

pre 9 godina

Konačno je neko uspeo da nadmaši u patetici i neistinama naše Meko Srce! Dragi ambasadore uz svu vojnu silu, Gvozdenu kupolu i minimum tri milijarde dolara godišnje koje se slivaju u vaš budžet, koje vam Amerika daje, niste naučili jednu od najvažnijih lekcija. Uz moć i milost i dostojanstvo. Jer šta bi vas onda razlikovalo od onih koji su vas pre samo pola veka sistematski istrebljivali. Ne pretvarajte se kao da su snage u ovom konfliktu ravnopravne.

Prvo izjavite kako ste u smrtnoj opasnosti, a onda njujorški gradonačelnik doputuje u Izrael kako bi doakzao Amerikancima da je sasvim bezbedno da se poseti Izrael, jer naravno, para od turizma mora da kaplje.

Ko zna kolika je zapravo Gaza, zna takođe da civilno stanovništvo nema gde da pobegne bez obzira na to odakle Hamas gađao. 85% civilnih žrtava govori tome u prilog ili ste vi jako neprecizni u gađanju.

Ne podržavam Hamas u onome što radi ni za sekund, ali ti tuneli su takođe i jedini način da se dopremi hrana, voda i lekovi, jer ipak Gaza je samo jedan veliki zatvor na otvorenom, zar ne?

predrag

pre 9 godina

Zivim i radim u blizini izraelske ambasade na Dedinjuu i stalno dozivljavam neprijatnosti njihovih bezbednjaka koji se krecu po kraju u opsegu od par kilometra u civilu i ponasaju se kao da smo mi prolaznici napadaci na njihovu zemlju tj ambasadu, kruze oko nas prolaznika, mrko nas gledaju i sl tako da mogu da zamislim kako taj teror izgleda tamo kad se ovako ponasaju na tudjoj teritoriji...

Citalac

pre 9 godina

Gospodine Ambasadore !

Razmislite , ako mozete, na ovaj nacin

1. Hamas jeste teroristicka organizacija, slazem se sa Vama

2. Pisete i govorite o licemerju- pokusajte da zamislite da je VASA PORODICA U GAZI ( ZENA, DECA, RODITELJI ), DA NEMA VEZE SA HAMASOM , A IZRAEL BOMBARDUJE SVE KOGA, KADA I KAKO HOCE !

ZAMISLITE DA VASA DECA GLEDAJU SUPER NAORUZANU, SOFISTICIRANU ARMIJU KOJA MOZE SRAVNITI GAZU SA ZEMLJOM KADA HOCE , A NA TV ( AKO POSTOJI ) SLUSAJU IZRAELSKOG AMBASADORA KOJI KAZE MI NISMO KRIVI- TO JE LICEMERJE OPTUZIVATI NAS

G. Ambasadore, nije ovde rec o " klasicnoj samoodbrani ", vec o klasicnom pravu jacega i nema tu nikakvog licemerja i nepoznanica !

Čveger

pre 9 godina

Konačno je neko uspeo da nadmaši u patetici i neistinama naše Meko Srce! Dragi ambasadore uz svu vojnu silu, Gvozdenu kupolu i minimum tri milijarde dolara godišnje koje se slivaju u vaš budžet, koje vam Amerika daje, niste naučili jednu od najvažnijih lekcija. Uz moć i milost i dostojanstvo. Jer šta bi vas onda razlikovalo od onih koji su vas pre samo pola veka sistematski istrebljivali. Ne pretvarajte se kao da su snage u ovom konfliktu ravnopravne.

Prvo izjavite kako ste u smrtnoj opasnosti, a onda njujorški gradonačelnik doputuje u Izrael kako bi doakzao Amerikancima da je sasvim bezbedno da se poseti Izrael, jer naravno, para od turizma mora da kaplje.

Ko zna kolika je zapravo Gaza, zna takođe da civilno stanovništvo nema gde da pobegne bez obzira na to odakle Hamas gađao. 85% civilnih žrtava govori tome u prilog ili ste vi jako neprecizni u gađanju.

Ne podržavam Hamas u onome što radi ni za sekund, ali ti tuneli su takođe i jedini način da se dopremi hrana, voda i lekovi, jer ipak Gaza je samo jedan veliki zatvor na otvorenom, zar ne?

Sasa

pre 9 godina

Podrska Izraelu. U istoj su situaciji kao Srbi u Bosni kada su satanizovani od strane medija a muslimani sa cinili nedela i koristili se najprljavijim trikovima da skrenu krivicu sa sebe. Ja ne mogu da verujem da Srbi podrzavaju teroriste kao Hamas.

Pater

pre 9 godina

MA super su mi ove zalopojke na racun palestinaca iz gaze, izvinite, ali kad neko gadja raketama nuklearno postrojenje za proizvodnju elektricne energije sa namerom da napravi manju pecurku koja bi podjednako upropastila i svoj i protivnicki narod, za mene taj vise nema sta da kuka, njemu do zivota nije. To sto do nuklearne katastrofe nije doslo nije zbog dobre volje sirotih malih jadnih palestinaca, vec zbog izvanredno dobro obucene i sposobne izraelske raketne odbrane.

Stane Dolanc

pre 9 godina

"Izrael je žrtva, mi se branimo" He heh. Stara srpska mantra. Prvo ubijediti sebe u sopstvenu laž a onda i sopstveni narod. Tako su i nacisti branili Njemačku.

Mavericks

pre 9 godina

Hamas je oteo i brutalno ubio troje izraelske dece, raketirao je nuklearno postrojenje i ugrozio opstu bezbednost stanovnistva, to je cin terora koji mora biti zaustavljen jer u tome nema nicega hrabrog i humanog.

Pogled u nazad

pre 9 godina

Ja samo znam da Izrael nije postojao i da su tu primljeni prognanici nacista iz drugog svetskog rata, koji su onda napali autohtone stanovnike te zemlje - Palestince, i etnicki ih ciste vec 70 godina.

Na isti nacin je nastalo danas nezavnisno Kosovo i naravno, uz siroku podrsku USA.

Milisav

pre 9 godina

Izrael brani svoje stanovništvo i teritoriju od napada terorista i zato je nepobediv. Srbija je jedna od retkih zemalja koja može potpuno da shvati kroz šta Izrael prolazi. I mi smo imali posla sa teroristima koji se predstavljaju kao borci za slobodu i sa medijskom satanizacijom. Podrška do konačne pobede i uništenja zla.

Hm

pre 9 godina

@runner, covece, Palestinci su Filistejci (Filistinci). Pominju ih neki istorijski izvori na tom podrucju citav vek pre pojave Jevreja na njemu. Citajte, ljudi. Cak i da nisu dosli na to podrucje pre Jevreja, oni tamo zive vise od dva milenijuma. Sa kojim pravom neko zeli da ih protera ili pobije? I njihova se drzava pominje u istorijskim izvorima, kao i jevrejska nekada, sta to Jevrejima daje pravo da tu terotoriju smatraju vise svojom nego palestinskom? Dosta propagande. Ovo nije fer.

969

pre 9 godina

Upravo to sam pre neki dan ovde napisao. Za svakog mrtvog Palestinca postoji samo jedan koji je odgovoran...HAMAS. Oni koriste sopstveni narod kao stit. Njima su zivoti ljudi, obicnih Palestinaca, sve jedno. Oni ce se "boriti" protiv Izraela do zadnjeg Palestinca. Tesko Palestincima sa takvim umobolnicima. Palestinci su talci islamske ekstremisticke fukare.

Alexa

pre 9 godina

Znas sta....preko glave mi je to slusanje licemernog izgovora "Mi ne ubijamo vasu decu i zene, to je HAMAS ucinio jer drzite civile kao ljudski stit". Ta prica je toliko neosnovana da samo idioti i neznalice padaju na tu bezobraznu pricu.
A i da je mirotvorna drzava kakvom se pretstavlja zar se vodi mislju "Ajde posto stavljas civile ispred sebe, cekaj da ti ubijemo svu decu i civile da bi dosli do vas koji ste teroristi"

ODVRATNO, JADNO I BEZOBRAZNO je krijuci se iza takvih opravdanja!

Aleksa

pre 9 godina

Znas sta....preko glave mi je to slusanje licemernog izgovora "Mi ne ubijamo vasu decu i zene, to je HAMAS ucinio jer drzite civile kao ljudski stit". Ta prica je toliko neosnovana da samo idioti i neznalice padaju na tu bezobraznu pricu.
A i da je mirotvorna drzava kakvom se pretstavlja zar se vodi mislju "Ajde posto stavljas civile ispred sebe, cekaj da ti ubijemo svu decu i civile da bi dosli do vas koji ste teroristi"

ODVRATNO, JADNO I BEZOBRAZNO je krijuci se iza takvih opravdanja!

runner

pre 9 godina

@
(Pogled u nazad, 1. avgust 2014 21:00)
U doba nastanka cionističkog pokreta 1897 kao I pojave Haima Vajcmana 1904 I Belforove deklaracije 1917 nije postojala ni Palestina nego je sve to bilo Otomansko carstvo. Jevreji su se samo vratili u svoju postojbinu,, odakle su ih Rimljani daleke 71 godine AD proterali, ugušivši u krvi ustanak Isusa Navina. Tada je do temelja srušen I spaljen čuveni Solomonov hram. Danas je ostao samo tzv. Zid plača.

hm

pre 9 godina

Zanima me broj zrtava I materijalna steta koje su prouzrokovale te 2000 rakete ispaljenih od strane hamasa, zar je moguce da ih je
izrael sve oborio?

mare

pre 9 godina

Vrlo mi je cudno da pored svega Palestinci sa Zapadne obale (Ramala)(bez obzira sto im je na vlasti Fatah), nisu krenuli u pomoc svojoj braci iz Pojasa Gaze... Isti su narod, i jedni i drugi zele "oslobodjenje" Palestine... Sture informacije dolaze ovde, zato i ne moze da se donese pravi sud o svemu sto se tamo dogadja, evidentna je samo prekomerna upotreba sile Izraela.

Pera Trta

pre 9 godina

(mare, 01. avgust 2014 22:17)

Do pre dva dana sam bio u Ramali. Prvi razlog je sto su ogradjeni zidovima, zicom, kamerama i vojskom, dakle jednostavno fizicki ne mogu da se probiju. Svako vece bacaju kamenje i vatromet preko zidova i check-pointa ali to je sve sto mogu. Drugi razlog je sto Fatah ima sporazum o bezbednosnoj saradnj sa Izraelom tacnije dozvoljeno im je da imaju svoju policiju na otprilike 20% svoje teritotije ali da ne napadaju Izrael vec da sprecavaju svoje ljude da to rade. Gledao sam vise obracuna Palestinaca sa svojom policijom.
Treci razlog je sto zive od velike strane pomoci i uslovi zivota su daleko bolji nego u Gazu. Prakticno su pacifikovani parama. A Fatah je u sukobu sa Hamasom jer su im oteli vlast u Gazi. Cak i da su ujedinjeni mogli samo da ginu uludo jer nista konkretno ne mogu da urade silom, bas kao ni Hamas.

Aparthejd...i to najstrasniji!

pre 9 godina

Upadnes nekom u kucu naoruzan do zuba...sateras celu porodicu u kupatilo..izgladnjujes ih...maltretiras ih godinama tako zatvorene na svaki nacin...tu i tamo neko iz te nesrecne porodice pokusa da goloruk uzvrati pesnicom...omonda pocnes nasumicno da pucas po tom kupatilu...ubijas i ranjavas saterane u to isto kupatilo...i onda proglasis sebe za zrtvu!?
Ajde sto lazete sebe...ali sto lazete nas?

oggy

pre 9 godina

Pojas Gaze je 360km2 (recimo 20x18km)
Da li neko moze da mi objasni da ne može da se uspostavi mir na tolikom području? Postoji samo interes da već 60 godina tamo bude žarište.
Loša priča.

dejan za.

pre 9 godina

setite se demonstracija albanaca krajem 80-tih, u prvim redovima deca koja nose Titove slike, ista priča da su ugnjeteni, nemaju slobodu itd.itd. izgleda da su braća palestinci išli na isti kurs!!! e zbog toga što zloupotrebljavaju decu i civile puna podrška izraelu!!!

Nole

pre 9 godina

Da vam nema Amerikanaca koji su vam dozvolili da radite šta hoćete. Odavno ne biste postojali. Izrael u borbi protiv terorizma pod patronatom najvećeg svetskog teroriste Amerike. U najmanju ruku patetično!

Brano

pre 9 godina

"Milosrdni Anđeo II" ! I Srbi su se branili od šiptarskih terorista na svojoj zemlji, i nisu bombardovali gradove po albaniji, pa je to protumačeno onako kako je odgovaralo američkim fašistima i cionistima, pa sada teroristi imaju svoju kvazi državu u našoj državi. Jasno je i malom Perici da jevreji vladaju amerikom a da su posle indijanaca i crnaca u toj obećanoj zemlji sada beli amerikanci samo obična radna snaga bez prava glasa i bez elementarnih ljudskih prava. Jevreji su čak i u tome uspeli da amerikance ubede da i sami veruju da žive u demokratskom ropstvu, i da ponosno mašu zastavicama uz to i znajući da su izrabljeni od šačice cionista koja vlada američkim kapitalom.

Neko

pre 9 godina

Ja se secam, negde u Slavoniji, oktobar '91. Popeli se 'Rvati na zvonik crkve i tuku po nama celo prepodne. Trojicu nam ranili. Dodje nam tenak negde oko podne i odvali taj zvonik. Kad ono, iste veceri i narednih dana Hrvati udare na sav glas kako JNA unistava versku i kulturnu bastinu.

Nenad

pre 9 godina

Izrael je zrtva isto toliko koliko je NATO zrtva dok je napadao sve ove zemlje proteklih godina. Cim kazes nesto sto nije u njihovu ruku, odmah je to antisemitizam. Pa svi smo mi, Srbi, Jevreji, Sovjeti, bili zrtve u II svetskom ratu, pa opet ne koristimo tu referencu kada nas neko napada argumentima.

Sad sam otisao malo dalje, ali poenta je tu.

Alex

pre 9 godina

podrska najboljoj drzavi i odradite posao do kraja. unistite hamas ( ne mislim na palestinski narod ). da hamas zeli mir ne bi imao tunele za infiltraciju, sverc itd. kako onda postici sa njima mir kada oni slave smrt kao mi zivot ?

Silovanje mozga

pre 9 godina

Ko o cemu ku*va o postenju. Pricate svijetu o Palestinskoj drzavi, a stjerali ste autohtono stanovnistvo u par getoa. Svaki dan uzurpirate tudju imovinu i naseljavate Jevreje tu. Na svakom koraku punktovi İDF i "ovog hocu ovog necu". Ne postujete multireligioznost Jeruzalema, jer on, po vama, mora biti vas. -ekonomsko, moralno, kulturno i na svaki drugi nacin ste krajnjih granica unistili taj narod. Zamisli koliko je jadan taj svijet kad se ko misevi moraju privlaciti kroz tunele da bi opstali. İzrael poznaje samo rijec sile, i jedino mu moras samar opaliti da dodje sebi. Zamisli, zivoti preko 1200 civila ne znace njima nista naspram jednog porucnika ( koji je izgleda bratanac ministra obrane İzraela).

Vi se prikazujete svijetu poput Gizma iz Gremlina sve dok male loptice ne iskoce i ne pretvore se u cudovista.
Zar zaista ocekujete da ce ljudi, cije ste generacije pobili, protjerali, osakatili i moralno degradirali gledati na vas miroljubivo.

Vi cionisti ste najveca smutnja i zlo koje je svijet vidio od postanka. Bog su vam moc i pare, a ostatak svijeta, ma o kome da se radi, je smece koje treba pobiti il pretvoriti u roblje da vam sluzi.

Kako jedna pravoslavna zemlja kao Srbija moze i pomisliti da brani cioniste, kad i ?susa Krista nazivaju kopiletom. Sutra, ako uzmu Jeruzalem, zar mislite da ce, poslije djamija, na miru ostaviti crkve???

s

pre 9 godina

Ovde caruje zamena teza,u cemu je razlika izmedju Hamasa i OVK?Pa nema je ali mene neverovatno nervira sto je Izraelu dozvoljeno da resi probleme u Gazi a mi smo zbog Kosova bombardovani!

Novi Sad

pre 9 godina

Znas sta....preko glave mi je to slusanje licemernog izgovora "Mi ne ubijamo vasu decu i zene, to je HAMAS ucinio jer drzite civile kao ljudski stit". Ta prica je toliko neosnovana da samo idioti i neznalice padaju na tu bezobraznu pricu.
A i da je mirotvorna drzava kakvom se pretstavlja zar se vodi mislju "Ajde posto stavljas civile ispred sebe, cekaj da ti ubijemo svu decu i civile da bi dosli do vas koji ste teroristi"

ODVRATNO, JADNO I BEZOBRAZNO je krijuci se iza takvih opravdanja!
(Aleksa, 1. avgust 2014 21:30)

...zalosno je to sto ti verovatno nisi nikada ni prisao blizu Izraela,a znas bolje nego ljudi koji zive tamo...pokusaj malo bolje da se informises,pa mozda shvtis sta se tamo desava

voša

pre 9 godina

Sve što je rekao ambasador Levi je istina .... samo ne trpe oni njih 9hodina nego 68 godina ... podrška Izraelskoj vojsci da satre teroriste ne dobronamerne ljude ...

mimi

pre 9 godina

Filozofija i ucenje islama se osniva na sili i agresivnosti (ko mi ne veruje neka procita kuran, a ne lazne komentare), i gde god su u vecem broju muslimani tamo raste netrpljivost! Zamislite, vec u nekim velikim gradovima evrope za Bozic je zabranjeno kicenje jelke na glavnim trgovima, jer to vreda ljude sa muslimanskom ispovesti. U Svedskoj su vec trazili da se iz zastave izvadi krst, jer ih i to vreda!!! A mi?! Prodajemo zemlju arapima!!!

msc.Milos

pre 9 godina

Evo jedno pitanje svima koji osudjuju Israel.
Sta bi ste vi uradili da se neko sakrije iza svoje sopstvene dece kako bi pucao na vas u nameri da ubije i vas i vasu decu i porodicu?
Koji izbor imate?
(T&T, 02. avgust 2014 00:06)

A??

Jel to jevrej-bot? A ko kaze da je tako? objavili americki i jevrejski mediji i to je to? Oni su poznati po govoru istine i veoma objektivni. Znam, video i osetio '99, ti izgleda mi nisi. U Nisu bombardovali pijacu kod doma zdravlja, ubili silne civile a cnn izvestava da su unistili dva ratna cilja i da je bombardovano skloniste koje smo sakrili kod bolnice... mene ne mogu da premazu, bio video, kakvo skladiste kakvi bakraci... toliko o tome.

a o Jevrejima nemam sta ni da kazem. Svi su ginuli u 2s.r. i mi smo bili u logorima, pa? Oni etnicki ciste palestince u njihovoj sopstvenoj drzavi koju su oteli.... da ne bude zabune uopste nisam pobornik Arapa, ali nisam lazov i licimer (kao prosecan srbin, cini mi se). Govorim istinu i kada mi se ne svidja...

Mali

pre 9 godina

Puna podrska
(Boki, 01. avgust 2014 20:04)
Puna podrska
(deja, 01. avgust 2014 20:04)

Ne znam kako da te nazovem deja ili boki? U isti minut napisao dva ista komentara samo promenio nick.

čija je zemlja...?

pre 9 godina

Istorija Jevreja počinje od Avrama, koji živi negde u gornjoj Mesopotamiji (predeo današnjeg dela Turske, Mardin) kome Bog govori da krene i ide putem kojim će ga voditi. I obećava mu zemlju i potomstvo. Njegovi unuci, Isakovi sinovi nekako na kraju završavaju u egipatsko ropstvo. Bog počinje ispunjavati obećanje te Jevreje preko Mojsija izvodi iz ropstva Egipta i vodi ih u obećanu zemlju, Kanansku. U kojoj su već živeli Kananci, Amorejci, Filestejci i dr... Uglavnom oni naseljavaju tu zemlju oko 1200g pne... Istripovani da im je Bogom dana do danas...Oni svoju politiku baziraju na toj religijskog razini... I tu je taj glavni problem.... Dok mi hrišćani sve ovo kapiramo na duhovnoj razini....mi hrišćani mislimo da smo Novi Izrail Božji... A obećana zemlja je carstvo nebesko...

Mik

pre 9 godina

Rat je zlo! Civilne žrtve rađaju mržnju koja će roditi nove civilne žrtve! Ali ovo je sukob u kome će ih biti sve više, jer dve nscije polažu pravo na isti prostor. Rešenja koje će svima da valja, nema! I onda govori oružje. Činjenica je da se Izrael oseća veoma ugroženo i da neće dopustiti narastanje nikakve neprijateljske vojne sile u svom okruženju. Da smo mi tako delovali na vreme, danas ne bismo imali teritirijalnih gubitaka, niti bismo ikada živeli u tamo nekoj Jugoslaviji, omči oko vrata stpskog naroda! Zato sam uvek cenio Jevreje.

voša

pre 9 godina

@runner, covece, Palestinci su Filistejci (Filistinci). Pominju ih neki istorijski izvori na tom podrucju citav vek pre pojave Jevreja na njemu. Citajte, ljudi. Cak i da nisu dosli na to podrucje pre Jevreja, oni tamo zive vise od dva milenijuma. Sa kojim pravom neko zeli da ih protera ili pobije? I njihova se drzava pominje u istorijskim izvorima, kao i jevrejska nekada, sta to Jevrejima daje pravo da tu terotoriju smatraju vise svojom nego palestinskom? Dosta propagande. Ovo nije fer.
(Hm, 01. avgust 2014 22:27)

.... ovi palestinci nisu filistejci i nemaju ništa sa njima ... biblijski filistejci su nestali u doba proroka Jeremije i Danila kad ih je raselio Nabuhodonozor Babilonski car isto kad i Judejce ...a ovi palestinci su arapi naseljeni u 13 veku od Aladina ..ovde pišu neznalci i ocenjuju neznalci i sve je to ok ... na žalost odlika većine u ovoj državi.

T&T

pre 9 godina

Evo jedno pitanje svima koji osudjuju Israel.
Sta bi ste vi uradili da se neko sakrije iza svoje sopstvene dece kako bi pucao na vas u nameri da ubije i vas i vasu decu i porodicu?
Koji izbor imate?

Kao neupućen

pre 9 godina

Procitah ovaj tekst ceo, pa i komentare, ali mislim da shvatam samo jedno- Hamas=terorizam, Izrael=terorizam, moj lični zaključak i jedni i drugi teroristi u prevodu Hamas = Izrael, pa što li se ubijaju kada su isto?

voša

pre 9 godina

(Hm, 01. avgust 2014 22:27)
.... hm ... današnji palestinci sa drevnim filistejcima nemaju ništa zajedničko osim što žive na istoj teritoriji ... filistejci su bili poreklom krećani tj. grci koji se nisu obrezivali ...a današnji su arapi koje je naselio Aladin u 13 veku ...i obrezuju se (sunite)...

voša

pre 9 godina

a o Jevrejima nemam sta ni da kazem. Svi su ginuli u 2s.r. i mi smo bili u logorima, pa? Oni etnicki ciste palestince u njihovoj sopstvenoj drzavi koju su oteli.... da ne bude zabune uopste nisam pobornik Arapa, ali nisam lazov i licimer (kao prosecan srbin, cini mi se). Govorim istinu i kada mi se ne svidja...
(msc.Milos, 02. avgust 2014 10:30)
... 25% stanovnika Izraela nisu jevreji a 20%stanovnika izraela jesu palestinci koji si lojalni gradjani Izraela ... imaju SVA prava kao i jevreji ...

bedni ljudi

pre 9 godina

Kada su se,opravdano,Jevreji pobunili 1944. u varšavskom getu protiv naci strahovlade ovi su ih sa zemljom sastavili.Apsurd je da se nešto slično događa u Gazi koja je,bez pretjerivanja jedan veliki geto ,samo ovog puta ubijaju ih oni koji su kroz stotine generacija iskusili šta je to nepravda,antisemitizam i rasna mržnja.

Sasa

pre 9 godina

Podrska Izraelu. U istoj su situaciji kao Srbi u Bosni kada su satanizovani od strane medija a muslimani sa cinili nedela i koristili se najprljavijim trikovima da skrenu krivicu sa sebe. Ja ne mogu da verujem da Srbi podrzavaju teroriste kao Hamas.

Mavericks

pre 9 godina

Hamas je oteo i brutalno ubio troje izraelske dece, raketirao je nuklearno postrojenje i ugrozio opstu bezbednost stanovnistva, to je cin terora koji mora biti zaustavljen jer u tome nema nicega hrabrog i humanog.

Stane Dolanc

pre 9 godina

"Izrael je žrtva, mi se branimo" He heh. Stara srpska mantra. Prvo ubijediti sebe u sopstvenu laž a onda i sopstveni narod. Tako su i nacisti branili Njemačku.

Milisav

pre 9 godina

Izrael brani svoje stanovništvo i teritoriju od napada terorista i zato je nepobediv. Srbija je jedna od retkih zemalja koja može potpuno da shvati kroz šta Izrael prolazi. I mi smo imali posla sa teroristima koji se predstavljaju kao borci za slobodu i sa medijskom satanizacijom. Podrška do konačne pobede i uništenja zla.

969

pre 9 godina

Upravo to sam pre neki dan ovde napisao. Za svakog mrtvog Palestinca postoji samo jedan koji je odgovoran...HAMAS. Oni koriste sopstveni narod kao stit. Njima su zivoti ljudi, obicnih Palestinaca, sve jedno. Oni ce se "boriti" protiv Izraela do zadnjeg Palestinca. Tesko Palestincima sa takvim umobolnicima. Palestinci su talci islamske ekstremisticke fukare.

Pogled u nazad

pre 9 godina

Ja samo znam da Izrael nije postojao i da su tu primljeni prognanici nacista iz drugog svetskog rata, koji su onda napali autohtone stanovnike te zemlje - Palestince, i etnicki ih ciste vec 70 godina.

Na isti nacin je nastalo danas nezavnisno Kosovo i naravno, uz siroku podrsku USA.

Pater

pre 9 godina

MA super su mi ove zalopojke na racun palestinaca iz gaze, izvinite, ali kad neko gadja raketama nuklearno postrojenje za proizvodnju elektricne energije sa namerom da napravi manju pecurku koja bi podjednako upropastila i svoj i protivnicki narod, za mene taj vise nema sta da kuka, njemu do zivota nije. To sto do nuklearne katastrofe nije doslo nije zbog dobre volje sirotih malih jadnih palestinaca, vec zbog izvanredno dobro obucene i sposobne izraelske raketne odbrane.

Citalac

pre 9 godina

Gospodine Ambasadore !

Razmislite , ako mozete, na ovaj nacin

1. Hamas jeste teroristicka organizacija, slazem se sa Vama

2. Pisete i govorite o licemerju- pokusajte da zamislite da je VASA PORODICA U GAZI ( ZENA, DECA, RODITELJI ), DA NEMA VEZE SA HAMASOM , A IZRAEL BOMBARDUJE SVE KOGA, KADA I KAKO HOCE !

ZAMISLITE DA VASA DECA GLEDAJU SUPER NAORUZANU, SOFISTICIRANU ARMIJU KOJA MOZE SRAVNITI GAZU SA ZEMLJOM KADA HOCE , A NA TV ( AKO POSTOJI ) SLUSAJU IZRAELSKOG AMBASADORA KOJI KAZE MI NISMO KRIVI- TO JE LICEMERJE OPTUZIVATI NAS

G. Ambasadore, nije ovde rec o " klasicnoj samoodbrani ", vec o klasicnom pravu jacega i nema tu nikakvog licemerja i nepoznanica !

predrag

pre 9 godina

Zivim i radim u blizini izraelske ambasade na Dedinjuu i stalno dozivljavam neprijatnosti njihovih bezbednjaka koji se krecu po kraju u opsegu od par kilometra u civilu i ponasaju se kao da smo mi prolaznici napadaci na njihovu zemlju tj ambasadu, kruze oko nas prolaznika, mrko nas gledaju i sl tako da mogu da zamislim kako taj teror izgleda tamo kad se ovako ponasaju na tudjoj teritoriji...

Čveger

pre 9 godina

Konačno je neko uspeo da nadmaši u patetici i neistinama naše Meko Srce! Dragi ambasadore uz svu vojnu silu, Gvozdenu kupolu i minimum tri milijarde dolara godišnje koje se slivaju u vaš budžet, koje vam Amerika daje, niste naučili jednu od najvažnijih lekcija. Uz moć i milost i dostojanstvo. Jer šta bi vas onda razlikovalo od onih koji su vas pre samo pola veka sistematski istrebljivali. Ne pretvarajte se kao da su snage u ovom konfliktu ravnopravne.

Prvo izjavite kako ste u smrtnoj opasnosti, a onda njujorški gradonačelnik doputuje u Izrael kako bi doakzao Amerikancima da je sasvim bezbedno da se poseti Izrael, jer naravno, para od turizma mora da kaplje.

Ko zna kolika je zapravo Gaza, zna takođe da civilno stanovništvo nema gde da pobegne bez obzira na to odakle Hamas gađao. 85% civilnih žrtava govori tome u prilog ili ste vi jako neprecizni u gađanju.

Ne podržavam Hamas u onome što radi ni za sekund, ali ti tuneli su takođe i jedini način da se dopremi hrana, voda i lekovi, jer ipak Gaza je samo jedan veliki zatvor na otvorenom, zar ne?

Aleksa

pre 9 godina

Znas sta....preko glave mi je to slusanje licemernog izgovora "Mi ne ubijamo vasu decu i zene, to je HAMAS ucinio jer drzite civile kao ljudski stit". Ta prica je toliko neosnovana da samo idioti i neznalice padaju na tu bezobraznu pricu.
A i da je mirotvorna drzava kakvom se pretstavlja zar se vodi mislju "Ajde posto stavljas civile ispred sebe, cekaj da ti ubijemo svu decu i civile da bi dosli do vas koji ste teroristi"

ODVRATNO, JADNO I BEZOBRAZNO je krijuci se iza takvih opravdanja!

Alexa

pre 9 godina

Znas sta....preko glave mi je to slusanje licemernog izgovora "Mi ne ubijamo vasu decu i zene, to je HAMAS ucinio jer drzite civile kao ljudski stit". Ta prica je toliko neosnovana da samo idioti i neznalice padaju na tu bezobraznu pricu.
A i da je mirotvorna drzava kakvom se pretstavlja zar se vodi mislju "Ajde posto stavljas civile ispred sebe, cekaj da ti ubijemo svu decu i civile da bi dosli do vas koji ste teroristi"

ODVRATNO, JADNO I BEZOBRAZNO je krijuci se iza takvih opravdanja!

runner

pre 9 godina

@
(Pogled u nazad, 1. avgust 2014 21:00)
U doba nastanka cionističkog pokreta 1897 kao I pojave Haima Vajcmana 1904 I Belforove deklaracije 1917 nije postojala ni Palestina nego je sve to bilo Otomansko carstvo. Jevreji su se samo vratili u svoju postojbinu,, odakle su ih Rimljani daleke 71 godine AD proterali, ugušivši u krvi ustanak Isusa Navina. Tada je do temelja srušen I spaljen čuveni Solomonov hram. Danas je ostao samo tzv. Zid plača.

Hm

pre 9 godina

@runner, covece, Palestinci su Filistejci (Filistinci). Pominju ih neki istorijski izvori na tom podrucju citav vek pre pojave Jevreja na njemu. Citajte, ljudi. Cak i da nisu dosli na to podrucje pre Jevreja, oni tamo zive vise od dva milenijuma. Sa kojim pravom neko zeli da ih protera ili pobije? I njihova se drzava pominje u istorijskim izvorima, kao i jevrejska nekada, sta to Jevrejima daje pravo da tu terotoriju smatraju vise svojom nego palestinskom? Dosta propagande. Ovo nije fer.

hm

pre 9 godina

Zanima me broj zrtava I materijalna steta koje su prouzrokovale te 2000 rakete ispaljenih od strane hamasa, zar je moguce da ih je
izrael sve oborio?

mare

pre 9 godina

Vrlo mi je cudno da pored svega Palestinci sa Zapadne obale (Ramala)(bez obzira sto im je na vlasti Fatah), nisu krenuli u pomoc svojoj braci iz Pojasa Gaze... Isti su narod, i jedni i drugi zele "oslobodjenje" Palestine... Sture informacije dolaze ovde, zato i ne moze da se donese pravi sud o svemu sto se tamo dogadja, evidentna je samo prekomerna upotreba sile Izraela.

voša

pre 9 godina

Sve što je rekao ambasador Levi je istina .... samo ne trpe oni njih 9hodina nego 68 godina ... podrška Izraelskoj vojsci da satre teroriste ne dobronamerne ljude ...

dejan za.

pre 9 godina

setite se demonstracija albanaca krajem 80-tih, u prvim redovima deca koja nose Titove slike, ista priča da su ugnjeteni, nemaju slobodu itd.itd. izgleda da su braća palestinci išli na isti kurs!!! e zbog toga što zloupotrebljavaju decu i civile puna podrška izraelu!!!

Alex

pre 9 godina

podrska najboljoj drzavi i odradite posao do kraja. unistite hamas ( ne mislim na palestinski narod ). da hamas zeli mir ne bi imao tunele za infiltraciju, sverc itd. kako onda postici sa njima mir kada oni slave smrt kao mi zivot ?

T&T

pre 9 godina

Evo jedno pitanje svima koji osudjuju Israel.
Sta bi ste vi uradili da se neko sakrije iza svoje sopstvene dece kako bi pucao na vas u nameri da ubije i vas i vasu decu i porodicu?
Koji izbor imate?

Aparthejd...i to najstrasniji!

pre 9 godina

Upadnes nekom u kucu naoruzan do zuba...sateras celu porodicu u kupatilo..izgladnjujes ih...maltretiras ih godinama tako zatvorene na svaki nacin...tu i tamo neko iz te nesrecne porodice pokusa da goloruk uzvrati pesnicom...omonda pocnes nasumicno da pucas po tom kupatilu...ubijas i ranjavas saterane u to isto kupatilo...i onda proglasis sebe za zrtvu!?
Ajde sto lazete sebe...ali sto lazete nas?

Silovanje mozga

pre 9 godina

Ko o cemu ku*va o postenju. Pricate svijetu o Palestinskoj drzavi, a stjerali ste autohtono stanovnistvo u par getoa. Svaki dan uzurpirate tudju imovinu i naseljavate Jevreje tu. Na svakom koraku punktovi İDF i "ovog hocu ovog necu". Ne postujete multireligioznost Jeruzalema, jer on, po vama, mora biti vas. -ekonomsko, moralno, kulturno i na svaki drugi nacin ste krajnjih granica unistili taj narod. Zamisli koliko je jadan taj svijet kad se ko misevi moraju privlaciti kroz tunele da bi opstali. İzrael poznaje samo rijec sile, i jedino mu moras samar opaliti da dodje sebi. Zamisli, zivoti preko 1200 civila ne znace njima nista naspram jednog porucnika ( koji je izgleda bratanac ministra obrane İzraela).

Vi se prikazujete svijetu poput Gizma iz Gremlina sve dok male loptice ne iskoce i ne pretvore se u cudovista.
Zar zaista ocekujete da ce ljudi, cije ste generacije pobili, protjerali, osakatili i moralno degradirali gledati na vas miroljubivo.

Vi cionisti ste najveca smutnja i zlo koje je svijet vidio od postanka. Bog su vam moc i pare, a ostatak svijeta, ma o kome da se radi, je smece koje treba pobiti il pretvoriti u roblje da vam sluzi.

Kako jedna pravoslavna zemlja kao Srbija moze i pomisliti da brani cioniste, kad i ?susa Krista nazivaju kopiletom. Sutra, ako uzmu Jeruzalem, zar mislite da ce, poslije djamija, na miru ostaviti crkve???

msc.Milos

pre 9 godina

Evo jedno pitanje svima koji osudjuju Israel.
Sta bi ste vi uradili da se neko sakrije iza svoje sopstvene dece kako bi pucao na vas u nameri da ubije i vas i vasu decu i porodicu?
Koji izbor imate?
(T&T, 02. avgust 2014 00:06)

A??

Jel to jevrej-bot? A ko kaze da je tako? objavili americki i jevrejski mediji i to je to? Oni su poznati po govoru istine i veoma objektivni. Znam, video i osetio '99, ti izgleda mi nisi. U Nisu bombardovali pijacu kod doma zdravlja, ubili silne civile a cnn izvestava da su unistili dva ratna cilja i da je bombardovano skloniste koje smo sakrili kod bolnice... mene ne mogu da premazu, bio video, kakvo skladiste kakvi bakraci... toliko o tome.

a o Jevrejima nemam sta ni da kazem. Svi su ginuli u 2s.r. i mi smo bili u logorima, pa? Oni etnicki ciste palestince u njihovoj sopstvenoj drzavi koju su oteli.... da ne bude zabune uopste nisam pobornik Arapa, ali nisam lazov i licimer (kao prosecan srbin, cini mi se). Govorim istinu i kada mi se ne svidja...

Pera Trta

pre 9 godina

(mare, 01. avgust 2014 22:17)

Do pre dva dana sam bio u Ramali. Prvi razlog je sto su ogradjeni zidovima, zicom, kamerama i vojskom, dakle jednostavno fizicki ne mogu da se probiju. Svako vece bacaju kamenje i vatromet preko zidova i check-pointa ali to je sve sto mogu. Drugi razlog je sto Fatah ima sporazum o bezbednosnoj saradnj sa Izraelom tacnije dozvoljeno im je da imaju svoju policiju na otprilike 20% svoje teritotije ali da ne napadaju Izrael vec da sprecavaju svoje ljude da to rade. Gledao sam vise obracuna Palestinaca sa svojom policijom.
Treci razlog je sto zive od velike strane pomoci i uslovi zivota su daleko bolji nego u Gazu. Prakticno su pacifikovani parama. A Fatah je u sukobu sa Hamasom jer su im oteli vlast u Gazi. Cak i da su ujedinjeni mogli samo da ginu uludo jer nista konkretno ne mogu da urade silom, bas kao ni Hamas.

mimi

pre 9 godina

Filozofija i ucenje islama se osniva na sili i agresivnosti (ko mi ne veruje neka procita kuran, a ne lazne komentare), i gde god su u vecem broju muslimani tamo raste netrpljivost! Zamislite, vec u nekim velikim gradovima evrope za Bozic je zabranjeno kicenje jelke na glavnim trgovima, jer to vreda ljude sa muslimanskom ispovesti. U Svedskoj su vec trazili da se iz zastave izvadi krst, jer ih i to vreda!!! A mi?! Prodajemo zemlju arapima!!!

voša

pre 9 godina

a o Jevrejima nemam sta ni da kazem. Svi su ginuli u 2s.r. i mi smo bili u logorima, pa? Oni etnicki ciste palestince u njihovoj sopstvenoj drzavi koju su oteli.... da ne bude zabune uopste nisam pobornik Arapa, ali nisam lazov i licimer (kao prosecan srbin, cini mi se). Govorim istinu i kada mi se ne svidja...
(msc.Milos, 02. avgust 2014 10:30)
... 25% stanovnika Izraela nisu jevreji a 20%stanovnika izraela jesu palestinci koji si lojalni gradjani Izraela ... imaju SVA prava kao i jevreji ...

Nenad

pre 9 godina

Izrael je zrtva isto toliko koliko je NATO zrtva dok je napadao sve ove zemlje proteklih godina. Cim kazes nesto sto nije u njihovu ruku, odmah je to antisemitizam. Pa svi smo mi, Srbi, Jevreji, Sovjeti, bili zrtve u II svetskom ratu, pa opet ne koristimo tu referencu kada nas neko napada argumentima.

Sad sam otisao malo dalje, ali poenta je tu.

Novi Sad

pre 9 godina

Znas sta....preko glave mi je to slusanje licemernog izgovora "Mi ne ubijamo vasu decu i zene, to je HAMAS ucinio jer drzite civile kao ljudski stit". Ta prica je toliko neosnovana da samo idioti i neznalice padaju na tu bezobraznu pricu.
A i da je mirotvorna drzava kakvom se pretstavlja zar se vodi mislju "Ajde posto stavljas civile ispred sebe, cekaj da ti ubijemo svu decu i civile da bi dosli do vas koji ste teroristi"

ODVRATNO, JADNO I BEZOBRAZNO je krijuci se iza takvih opravdanja!
(Aleksa, 1. avgust 2014 21:30)

...zalosno je to sto ti verovatno nisi nikada ni prisao blizu Izraela,a znas bolje nego ljudi koji zive tamo...pokusaj malo bolje da se informises,pa mozda shvtis sta se tamo desava

Brano

pre 9 godina

"Milosrdni Anđeo II" ! I Srbi su se branili od šiptarskih terorista na svojoj zemlji, i nisu bombardovali gradove po albaniji, pa je to protumačeno onako kako je odgovaralo američkim fašistima i cionistima, pa sada teroristi imaju svoju kvazi državu u našoj državi. Jasno je i malom Perici da jevreji vladaju amerikom a da su posle indijanaca i crnaca u toj obećanoj zemlji sada beli amerikanci samo obična radna snaga bez prava glasa i bez elementarnih ljudskih prava. Jevreji su čak i u tome uspeli da amerikance ubede da i sami veruju da žive u demokratskom ropstvu, i da ponosno mašu zastavicama uz to i znajući da su izrabljeni od šačice cionista koja vlada američkim kapitalom.

Nole

pre 9 godina

Da vam nema Amerikanaca koji su vam dozvolili da radite šta hoćete. Odavno ne biste postojali. Izrael u borbi protiv terorizma pod patronatom najvećeg svetskog teroriste Amerike. U najmanju ruku patetično!

voša

pre 9 godina

@runner, covece, Palestinci su Filistejci (Filistinci). Pominju ih neki istorijski izvori na tom podrucju citav vek pre pojave Jevreja na njemu. Citajte, ljudi. Cak i da nisu dosli na to podrucje pre Jevreja, oni tamo zive vise od dva milenijuma. Sa kojim pravom neko zeli da ih protera ili pobije? I njihova se drzava pominje u istorijskim izvorima, kao i jevrejska nekada, sta to Jevrejima daje pravo da tu terotoriju smatraju vise svojom nego palestinskom? Dosta propagande. Ovo nije fer.
(Hm, 01. avgust 2014 22:27)

.... ovi palestinci nisu filistejci i nemaju ništa sa njima ... biblijski filistejci su nestali u doba proroka Jeremije i Danila kad ih je raselio Nabuhodonozor Babilonski car isto kad i Judejce ...a ovi palestinci su arapi naseljeni u 13 veku od Aladina ..ovde pišu neznalci i ocenjuju neznalci i sve je to ok ... na žalost odlika većine u ovoj državi.

Mali

pre 9 godina

Puna podrska
(Boki, 01. avgust 2014 20:04)
Puna podrska
(deja, 01. avgust 2014 20:04)

Ne znam kako da te nazovem deja ili boki? U isti minut napisao dva ista komentara samo promenio nick.

bedni ljudi

pre 9 godina

Kada su se,opravdano,Jevreji pobunili 1944. u varšavskom getu protiv naci strahovlade ovi su ih sa zemljom sastavili.Apsurd je da se nešto slično događa u Gazi koja je,bez pretjerivanja jedan veliki geto ,samo ovog puta ubijaju ih oni koji su kroz stotine generacija iskusili šta je to nepravda,antisemitizam i rasna mržnja.

Kao neupućen

pre 9 godina

Procitah ovaj tekst ceo, pa i komentare, ali mislim da shvatam samo jedno- Hamas=terorizam, Izrael=terorizam, moj lični zaključak i jedni i drugi teroristi u prevodu Hamas = Izrael, pa što li se ubijaju kada su isto?

Mik

pre 9 godina

Rat je zlo! Civilne žrtve rađaju mržnju koja će roditi nove civilne žrtve! Ali ovo je sukob u kome će ih biti sve više, jer dve nscije polažu pravo na isti prostor. Rešenja koje će svima da valja, nema! I onda govori oružje. Činjenica je da se Izrael oseća veoma ugroženo i da neće dopustiti narastanje nikakve neprijateljske vojne sile u svom okruženju. Da smo mi tako delovali na vreme, danas ne bismo imali teritirijalnih gubitaka, niti bismo ikada živeli u tamo nekoj Jugoslaviji, omči oko vrata stpskog naroda! Zato sam uvek cenio Jevreje.

Neko

pre 9 godina

Ja se secam, negde u Slavoniji, oktobar '91. Popeli se 'Rvati na zvonik crkve i tuku po nama celo prepodne. Trojicu nam ranili. Dodje nam tenak negde oko podne i odvali taj zvonik. Kad ono, iste veceri i narednih dana Hrvati udare na sav glas kako JNA unistava versku i kulturnu bastinu.

voša

pre 9 godina

(Hm, 01. avgust 2014 22:27)
.... hm ... današnji palestinci sa drevnim filistejcima nemaju ništa zajedničko osim što žive na istoj teritoriji ... filistejci su bili poreklom krećani tj. grci koji se nisu obrezivali ...a današnji su arapi koje je naselio Aladin u 13 veku ...i obrezuju se (sunite)...

s

pre 9 godina

Ovde caruje zamena teza,u cemu je razlika izmedju Hamasa i OVK?Pa nema je ali mene neverovatno nervira sto je Izraelu dozvoljeno da resi probleme u Gazi a mi smo zbog Kosova bombardovani!

čija je zemlja...?

pre 9 godina

Istorija Jevreja počinje od Avrama, koji živi negde u gornjoj Mesopotamiji (predeo današnjeg dela Turske, Mardin) kome Bog govori da krene i ide putem kojim će ga voditi. I obećava mu zemlju i potomstvo. Njegovi unuci, Isakovi sinovi nekako na kraju završavaju u egipatsko ropstvo. Bog počinje ispunjavati obećanje te Jevreje preko Mojsija izvodi iz ropstva Egipta i vodi ih u obećanu zemlju, Kanansku. U kojoj su već živeli Kananci, Amorejci, Filestejci i dr... Uglavnom oni naseljavaju tu zemlju oko 1200g pne... Istripovani da im je Bogom dana do danas...Oni svoju politiku baziraju na toj religijskog razini... I tu je taj glavni problem.... Dok mi hrišćani sve ovo kapiramo na duhovnoj razini....mi hrišćani mislimo da smo Novi Izrail Božji... A obećana zemlja je carstvo nebesko...

oggy

pre 9 godina

Pojas Gaze je 360km2 (recimo 20x18km)
Da li neko moze da mi objasni da ne može da se uspostavi mir na tolikom području? Postoji samo interes da već 60 godina tamo bude žarište.
Loša priča.