Petak, 01.08.2014.

10:26

"Rusi i mi - veza za budućnost"

Pedsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u razgovoru sa delegacijom iz Ruske Federacije da je dobro što će dve zemlje vezivati budućnost.

Izvor: Tanjug

"Rusi i mi - veza za buduænost" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Kartica

pre 9 godina

Niko nam nije dao i pomogao kao sto su Rusi,ne kazem da EU nije dala...ali ipak Rusi su Rusi i ja sam vise da se ide ka njima ako nas budu pritiskali!

Pametnica

pre 9 godina

Samo da se mi drzimo zajedno i nema zime za Srbiju,Nikkave ucene mi ne prihvatamo,imamo pravo da biramo i odlucujemo sa kim cemo i na koji nacin dalje u buduce ekonomske i prijteljske odnose.

VASA - LADACKI

pre 9 godina

Rusija je nas dugogodisnji prijatelj, ima mnogo zajednickih dodirnih tacka po mnogim pitanjima, takodje ono sto svi u svetu znaju da je Rusija velika vojna, ekonomska, i energetska sila, jedna najvecih drzava na svetu, zemlja u usponu, pritom nama srodan slovenski narod. Pozdravljam jedinstveni stav predsednika drzave Tomislav Nikolic i predsednika vlade Srbije Aleksandra Vucic sto imaju jedinstven stav po pitanju odnosa dve drzve. Naravno ne treba se prikloniti samo jednom carstvu mi smo zemlja na raskrscu tri kontinenta, sa svima moramo, imati korektne odnose zbog nas samih. takodje nase je zadovoljstvo da gradimo bolju buducnost, te nastavimo da negujemo prijateljsvo i tu neraskidivu vezu i u buducnosti.

LUCIJA NIS

pre 9 godina

@ [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sinisa, 1. avgust 2014 16:03)
Tako se ponasala vlast DS-a, ova vlast ne trpi ucene, nas interes je ulazak u EU ali mi smo samostalna nezavisna zemlja koja sama odlucuje o svojim prijateljima u svetu, i mi cemo se ponasati shodno nasim interesima...

Amanda

pre 9 godina

Treba podržati svaku inicijativu za uspostavljanjem što prisnijih odnosa sa Rusijom jer ima dosta oblasti gde možemo sarađivati a uz to smo i tradicionalni prijatelji.

Bubica@

pre 9 godina

Dokaz dobre saradnje je prvenstveno postovanje koje se ukazuje ka svim drzavama od strane sadasnje vlasti a Srbija i Rusija imaju mnogo toga zajednickog pa zasto se ne bi ostvarili dobri odnosi.

realno

pre 9 godina

Искрено се надам да се на нашем тлу неће примити русофобија коју запад упорно покушава да усади већ дуже време. За сада изгледа да у томе не успева што показује да смо колико толико сачували разум, Богу хвала.

Matko

pre 9 godina

Sarađujemo sa svima ali imamo poseban odnos sa Rusijom i treba i dalje da unapređujemo odnose jer ima dosta oblasti gde možemo sarađivati!

kosić

pre 9 godina

Srbija svoju buducnost vidi u EU, ali to nikako ne moze da se odrazava na odnose sa Rusijom, koje treba produbljivati i na politickom i na ekonomskom planu, u ostalom oni su ti koji nam pruzaju podrsku po pitanju nase juzne pokrajine, Rusija je stalna clanica saveta bezbednosti I ima pravo veta na svaku odluku.

Lola X

pre 9 godina

Za Srbiju nema nista vaznije od odabira prave spoljne politike i zadrzavanju samostalnosti u odlucivanju.Ostati sa Rusima u odlicnim odnosima,unaprediti ih,to bi bilo idealno za sadasnju poziciju u kojoj se nalazimo.

Marinela

pre 9 godina

Za Srbiju i Rusiju mora da postoji osim sadasnjosti i buducnost,to je nesto cega smo svesni,pocev od iste sudbine koja nas je pratila u proslosti kao i ovih najnovijih koje je Srbija prezivela 99te godine.Veliko priateljstvo i povezanost se oseca i u jednom i u drugom narodu.

boricgoran

pre 9 godina

Sa Rusima smo oduvek imali bratske odnose koji samo mogu biti jos bolji. Juzni tok nam je najbolja moguca investicija koja je opet skopcana sa nasom bracom, tako da mislim da je to najbolji pokazatelj nase medjusobne saradnje, i jednog decenijskog postovanja....

milisav

pre 9 godina

Srbija treba da održava dobre odnose sa onima sa kojima i uz koje živi i radi, to su komšije Muslimani, Albanci i Hrvati. Rusija je daleka zemlja.

SMEDEREVO

pre 9 godina

Ja sam za Švabe i Ruse! Vodite kako oni lepo sarađuju. Ja sam za to da sa obe zemlje sarađujemo...malo više sa Švabijom. Zašto? Da, stvarno zašto- uključite mozak

GospoPO

pre 9 godina

Sa Rusijom nas veze prijateljstvo i u proslosti i danas.To prijateljstvo je prosto "usadjeno' u nase narode i ono samo moze da bude jos jace, moze da prouzrokuje vise saradnje i na obostrano zadovoljstvo da gradimo bolju buducnost, te nastavimo da neguemo prijateljsvo i tu neraskidivu vezu i u buducnosti.

OldBone

pre 9 godina

Kome su Rusi prijatelji, neprijatelji mu ne trebaju.
Pitajte sve bivše članice Varšavskog pakta, sve ne-ruske republike u RF, sve bivše članice CCCP.
Osim naravno Belorusiju, oni još uvek grade socijalističku demokratiju.

Cvei

pre 9 godina

Slobica, 1. avgust 2014 11:01

vidim ko je bezao sa casova, atlas u ruke i naucite vec jednom sta je ceo svet, mozda saznate i da je Zemlja okrugla...

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Pedsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u razgovoru sa delegacijom iz Ruske Federacije da je dobro što će dve zemlje vezivati budućnost.

I sve bi bilo u najboljem redu da nije onog "labilnog" Aleksandra Vucica koji se "preokrenuo" i koji se malo malo pa sastaje sa "zvanicnicima iz evropske unije", koji cak sta vise nekakvim Reformama "udovoljava, zahtevima EU" i radi "kako on to kaze" na "modernizaciji Srbije" i prakticno na taj nacin u "tajnosti" od svojih gradjana i Predsednika Nikolica "podriva" te "Srpsko-Ruske planove o zajednickoj buducnosti" i Srbiju "kradomice priblizava EU" !
Ako se Niko tom Vucicu "ne ispreci na put" Srbija ce se naci u EU iako to NIKO u Srbiji NIJE ZELEO kada je svoj glas dao SNS-ci ?

За баћушке!

pre 9 godina

Антифашистичка борба партизана никада неће бити заборављена. Бивши четници на власти, сада тешки илузионисти-неолиберали-еврофанатици, неће моћи да униште поверење српског народа у Русе и Русију! Храбри руски, белоруски и наши партизани херојски су се борили и изборили. Руси су победили нацистичко европско зло Адолфа Хитлера! Много им хвала за мушкост и смелост, коју су потврдили и показали читавом свету! Русија је бескомпромисна будућност Србије, ако хоћемо и данас да се изборимо за људско достојанство и хуман живот!

Srki

pre 9 godina

Rusi su velika vojna, ekonomska, i energetska sila, najveca drzava na svetu, zemlja u usponu, pritom nama srodan slovenski narod. Sa njima uvek treba da blisko saradjujemo da bi se sto pre razvili. Naravno ne treba se prikloniti samo jednom ,,carstvu'' mi smo zemlja na raskrscu tri kontinenta, sa svima moramo.

piće i kafa

pre 9 godina

čovek zadužen za bla-bla-truć odnose, obavio posao. razmenili komplimente, popili kafu i piće... to bi bilo sve za javnost. a kako će nam rusi zavrtati slavine zimus ako im se ne dopadne skretanje ka EU, o tome-ništa. bratski će nas zeznuti a mnogi će se ovde obradovati.

Lale

pre 9 godina

Upadliv je stav i ponašanje g. Nikolića kao da se Srbija član ruskog pakta "zajednica nezavisnih država" (bivših članica SSSR). Ali Srbija to nije i Nikolić nema taj mandat. Sada kada je EU odredila sankcije Rusiji, to je najobičnija provokacija i nastavak politike Slobe Miloševića. Predlažem kaznu za Tomicu ...

Njet Rossia

pre 9 godina

Lepa nam je buducnost,sankcije i Rusiji i Srbiji pa mi njima maline i jabuke a oni nama kavijar i votku,ima se usrecimo...Nego sad kad ruski petokolonasi krenu da velicaju i slave ove Nikoliceve nebuloze,te nas i Rusa 300 miliona,te rusima niko nista ne sme (a nato im na granicama),te rusi nas nikad nisu izdali (a zaboravljaju da je pola Srbije mogla da pripadne Bugarskoj po Ruskoj zelji da nas nije Austrougarska monarhija n spasila 1885) a najbitnije od svega da prstom nisu mrdnuli 1995 kada se bezalo iz Hrvatske kao i 1999. Jel negde gresim staljinova omladino?

qsar

pre 9 godina

Fascinantna je ta srpsko-ruska veza. Većina stanovništva Srbije podržava Rusiju i Putinovu politiku, nauštrb EU. Nikolić je kad je bio u opoziciji govorio: "Za Srbiju je bolje da bude ruska gubernija nego da se pridruži EU." Ne bi li onda bilo logično da se Srbija pridruži Putinovoj Evro-azijskoj uniji?

Ali kad se dođe na vlast i kad stanovništvo odgovara na ankete o pridriživanju EU, promeni se ploča.

Rade

pre 9 godina

Mi imamo odličnu saradnju sa Rusijom i treba raditi na daljem uspostavljanju što boljih odnosa jer je očigledno da imamo veliku korist od toga!

jao

pre 9 godina

Gogo nesretnice, sta napisa ti bre?!
Kog bre napretka? Jesi li otisao dalje od Srbije! Ako su Srbija i Rusija sinonim napretka,onda su Nemacka i Norveska STA????

Sonjin

pre 9 godina

Botovi pišu što im se kaže, JA pišem ono što mislim, Rusi I mi smo imali prošlost, imamo sadašnjost I sigurno ali sigurno imaćemo zajedničku budućnost!

Natofil

pre 9 godina

Ja bih se uzdao samo u Vasington i Brisel. Jedino nam oni dobro misle sto su pokazali kroz istoriju. Isto od nas ce napraviti jednu razvijenu zemlju, svi cemo da vozimo Mercedese i BMW-e.

agronomlutalica

pre 9 godina

Tradicija i prijateljstvo je neraskidivo, uvek su Rusi bili prijateljski nastrojeni prema Srbima, verujem da nase odnose nece niko nikada narusiti....

lozac

pre 9 godina

nemam nista protiv da Srbija bude Ruska gubernija, samo pustite Vojvodinu da ide u EU-uniju, jedini problem ce vjerovatno biti KGB-ovi agenti koji ce zeliti to spreciti kao u Ukraini...

Saša

pre 9 godina

Pa nema tu mi hoćemo i ovo i ono... Ili si sa njima, ili protiv njih strana mora da se izabere. Crnogorci su za mene carevi koji su I pored silnih ruskih turista i kupaca nekretnina okrenuli ledja i uveli sankcije.. a mi se od uvek nešto femkamo ka neke ...

русвај

pre 9 godina

@Kako smo uhvatili ove Ruse u masineriju. Toma s jedne strane ljubi, a sa druge Vucic lupa sakom o sto Putinu. Nema zezanja sa Srbijom.
(drvobradi, 01. avgust 2014 11:42) Хахахахахаха! Али, "Вучић липа шаку о сто Путину". Аааааахахахахахахаха

Labud

pre 9 godina

Odnosi Srbije i Rusije su mnogo bolji u odnosu na prethodni period, u to nema sumnje. U potpunosti moramo podsticati međusobnu saradnju, jer je to veliki korak za nas. Napokon smo na dobrom putu ka razvoju i napretku.

levac

pre 9 godina

Videli smo kako smo do sada prolazili sa Rusijom a dalje ce te tek videti.Nije ovo nista kako ce nam tek biti ako se ne otrgnemo iz okupatorskih kandzi.

Mijat Gacinovic

pre 9 godina

Nase stratesko pratnerstvo sa Rusijom ne sme da opterete sankcije koje uvodi EU i SAD. Mi smo opredeljeni za saradnju, ne za sankcije.

Hitman

pre 9 godina

Ako ne bude bilo daljih pritisaka na Srbiju da Rusiji uvede sankcije Srbija može sa ovom vladom da ima i pregovore sa EU i jako dobro odnose sa Rusijom

Slobica

pre 9 godina

Covecce , ovaj nije normalan ... U sta nas uvlaci ... Kakva bre rusija , da li je on citav !??? Rusija se okrenula protiv celog sveta , a mi sa njima da stajemo ??? Auuuuu ...

Neko ko zna Ruse

pre 9 godina

Cela istocna Evropa jedva pobegla od ruske okupatoprske cizme 1989, ovaj dobrovoljno stavlja Srbiju pod rusku okupaciju. Zato je Srbija tu gde je , najvise azilanata u EU ( niko od njih ne trazi azil u Rusiji), najnize plate, najvise srpske emigracije bezi u EU.....a ovaj Rusija pa Rusija.

Centruion

pre 9 godina

Samo dobrom spoljnom politikom koju vodi Premijer Srbija može da napreduje i da ima još bolje odnose sa Rusijom ali i pregovore o pristupanju sa EU

Goca

pre 9 godina

Ovaj radikal bez bedza ce nam opet sa ovakvim izjavama uvesti sankcije sa celim svetom, kao sto su uradili 90-tih kad su zadnji put bili na vlasti. 'Alo bre idi ti sa tvojim Karicima u Rusiju, koji sedi tu na slici pored tebe, pa se vi vezujete sa KGB-om koliko hocete, ostavite Srbiju na miru. Srbija je okruzena NATo i EU zemljama a ti hoces da budes RUSKI PIJUN sa ruske politicke igre, vecina gadjana Srbije to ne zeli. Majko moja ko je predsednik Srbije da se rasplaces.

agronom

pre 9 godina

Koliko nas Rusi samo postuju, slave sa nama nase praznike oslobodjenja, nemamo mi vecih prijatelji i zato treba da ih cuvamo i postujemo kao i do sad….

zoran1965

pre 9 godina

svako normalan beži od luzera, jedino ovi naši političari nam skidaju gaće i poturaju nas rusima. isto to rade i ovi naši 'rusofili' podmeću tudja ledja da bi se oni osetili 'veliki'

Gile

pre 9 godina

Na zalost, vezuju nas dugovanja. Njih ne vezuje bas nista i tako su se uvek i ponasali. Sta ce jadni Toma, to je vrh njegovih mogucnosti u smisljanju izjava...

Megan

pre 9 godina

Kako to se sla¿e sa evropskim putem? Putuj dalje Evropo, Srbija će dobrovoljno da se stavi pod rusku cizmu. Iako ka¿e, da je evropski orijentisana.

Mijat Gacinovic

pre 9 godina

Nase stratesko pratnerstvo sa Rusijom ne sme da opterete sankcije koje uvodi EU i SAD. Mi smo opredeljeni za saradnju, ne za sankcije.

agronom

pre 9 godina

Koliko nas Rusi samo postuju, slave sa nama nase praznike oslobodjenja, nemamo mi vecih prijatelji i zato treba da ih cuvamo i postujemo kao i do sad….

agronomlutalica

pre 9 godina

Tradicija i prijateljstvo je neraskidivo, uvek su Rusi bili prijateljski nastrojeni prema Srbima, verujem da nase odnose nece niko nikada narusiti....

kosić

pre 9 godina

Srbija svoju buducnost vidi u EU, ali to nikako ne moze da se odrazava na odnose sa Rusijom, koje treba produbljivati i na politickom i na ekonomskom planu, u ostalom oni su ti koji nam pruzaju podrsku po pitanju nase juzne pokrajine, Rusija je stalna clanica saveta bezbednosti I ima pravo veta na svaku odluku.

За баћушке!

pre 9 godina

Антифашистичка борба партизана никада неће бити заборављена. Бивши четници на власти, сада тешки илузионисти-неолиберали-еврофанатици, неће моћи да униште поверење српског народа у Русе и Русију! Храбри руски, белоруски и наши партизани херојски су се борили и изборили. Руси су победили нацистичко европско зло Адолфа Хитлера! Много им хвала за мушкост и смелост, коју су потврдили и показали читавом свету! Русија је бескомпромисна будућност Србије, ако хоћемо и данас да се изборимо за људско достојанство и хуман живот!

realno

pre 9 godina

Искрено се надам да се на нашем тлу неће примити русофобија коју запад упорно покушава да усади већ дуже време. За сада изгледа да у томе не успева што показује да смо колико толико сачували разум, Богу хвала.

Lola X

pre 9 godina

Za Srbiju nema nista vaznije od odabira prave spoljne politike i zadrzavanju samostalnosti u odlucivanju.Ostati sa Rusima u odlicnim odnosima,unaprediti ih,to bi bilo idealno za sadasnju poziciju u kojoj se nalazimo.

Marinela

pre 9 godina

Za Srbiju i Rusiju mora da postoji osim sadasnjosti i buducnost,to je nesto cega smo svesni,pocev od iste sudbine koja nas je pratila u proslosti kao i ovih najnovijih koje je Srbija prezivela 99te godine.Veliko priateljstvo i povezanost se oseca i u jednom i u drugom narodu.

boricgoran

pre 9 godina

Sa Rusima smo oduvek imali bratske odnose koji samo mogu biti jos bolji. Juzni tok nam je najbolja moguca investicija koja je opet skopcana sa nasom bracom, tako da mislim da je to najbolji pokazatelj nase medjusobne saradnje, i jednog decenijskog postovanja....

Matko

pre 9 godina

Sarađujemo sa svima ali imamo poseban odnos sa Rusijom i treba i dalje da unapređujemo odnose jer ima dosta oblasti gde možemo sarađivati!

Bubica@

pre 9 godina

Dokaz dobre saradnje je prvenstveno postovanje koje se ukazuje ka svim drzavama od strane sadasnje vlasti a Srbija i Rusija imaju mnogo toga zajednickog pa zasto se ne bi ostvarili dobri odnosi.

Srki

pre 9 godina

Rusi su velika vojna, ekonomska, i energetska sila, najveca drzava na svetu, zemlja u usponu, pritom nama srodan slovenski narod. Sa njima uvek treba da blisko saradjujemo da bi se sto pre razvili. Naravno ne treba se prikloniti samo jednom ,,carstvu'' mi smo zemlja na raskrscu tri kontinenta, sa svima moramo.

Pametnica

pre 9 godina

Samo da se mi drzimo zajedno i nema zime za Srbiju,Nikkave ucene mi ne prihvatamo,imamo pravo da biramo i odlucujemo sa kim cemo i na koji nacin dalje u buduce ekonomske i prijteljske odnose.

Centruion

pre 9 godina

Samo dobrom spoljnom politikom koju vodi Premijer Srbija može da napreduje i da ima još bolje odnose sa Rusijom ali i pregovore o pristupanju sa EU

Hitman

pre 9 godina

Ako ne bude bilo daljih pritisaka na Srbiju da Rusiji uvede sankcije Srbija može sa ovom vladom da ima i pregovore sa EU i jako dobro odnose sa Rusijom

Labud

pre 9 godina

Odnosi Srbije i Rusije su mnogo bolji u odnosu na prethodni period, u to nema sumnje. U potpunosti moramo podsticati međusobnu saradnju, jer je to veliki korak za nas. Napokon smo na dobrom putu ka razvoju i napretku.

Rade

pre 9 godina

Mi imamo odličnu saradnju sa Rusijom i treba raditi na daljem uspostavljanju što boljih odnosa jer je očigledno da imamo veliku korist od toga!

GospoPO

pre 9 godina

Sa Rusijom nas veze prijateljstvo i u proslosti i danas.To prijateljstvo je prosto "usadjeno' u nase narode i ono samo moze da bude jos jace, moze da prouzrokuje vise saradnje i na obostrano zadovoljstvo da gradimo bolju buducnost, te nastavimo da neguemo prijateljsvo i tu neraskidivu vezu i u buducnosti.

Slobica

pre 9 godina

Covecce , ovaj nije normalan ... U sta nas uvlaci ... Kakva bre rusija , da li je on citav !??? Rusija se okrenula protiv celog sveta , a mi sa njima da stajemo ??? Auuuuu ...

zoran1965

pre 9 godina

svako normalan beži od luzera, jedino ovi naši političari nam skidaju gaće i poturaju nas rusima. isto to rade i ovi naši 'rusofili' podmeću tudja ledja da bi se oni osetili 'veliki'

Amanda

pre 9 godina

Treba podržati svaku inicijativu za uspostavljanjem što prisnijih odnosa sa Rusijom jer ima dosta oblasti gde možemo sarađivati a uz to smo i tradicionalni prijatelji.

VASA - LADACKI

pre 9 godina

Rusija je nas dugogodisnji prijatelj, ima mnogo zajednickih dodirnih tacka po mnogim pitanjima, takodje ono sto svi u svetu znaju da je Rusija velika vojna, ekonomska, i energetska sila, jedna najvecih drzava na svetu, zemlja u usponu, pritom nama srodan slovenski narod. Pozdravljam jedinstveni stav predsednika drzave Tomislav Nikolic i predsednika vlade Srbije Aleksandra Vucic sto imaju jedinstven stav po pitanju odnosa dve drzve. Naravno ne treba se prikloniti samo jednom carstvu mi smo zemlja na raskrscu tri kontinenta, sa svima moramo, imati korektne odnose zbog nas samih. takodje nase je zadovoljstvo da gradimo bolju buducnost, te nastavimo da negujemo prijateljsvo i tu neraskidivu vezu i u buducnosti.

LUCIJA NIS

pre 9 godina

@ [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sinisa, 1. avgust 2014 16:03)
Tako se ponasala vlast DS-a, ova vlast ne trpi ucene, nas interes je ulazak u EU ali mi smo samostalna nezavisna zemlja koja sama odlucuje o svojim prijateljima u svetu, i mi cemo se ponasati shodno nasim interesima...

Gile

pre 9 godina

Na zalost, vezuju nas dugovanja. Njih ne vezuje bas nista i tako su se uvek i ponasali. Sta ce jadni Toma, to je vrh njegovih mogucnosti u smisljanju izjava...

Megan

pre 9 godina

Kako to se sla¿e sa evropskim putem? Putuj dalje Evropo, Srbija će dobrovoljno da se stavi pod rusku cizmu. Iako ka¿e, da je evropski orijentisana.

Neko ko zna Ruse

pre 9 godina

Cela istocna Evropa jedva pobegla od ruske okupatoprske cizme 1989, ovaj dobrovoljno stavlja Srbiju pod rusku okupaciju. Zato je Srbija tu gde je , najvise azilanata u EU ( niko od njih ne trazi azil u Rusiji), najnize plate, najvise srpske emigracije bezi u EU.....a ovaj Rusija pa Rusija.

lozac

pre 9 godina

nemam nista protiv da Srbija bude Ruska gubernija, samo pustite Vojvodinu da ide u EU-uniju, jedini problem ce vjerovatno biti KGB-ovi agenti koji ce zeliti to spreciti kao u Ukraini...

levac

pre 9 godina

Videli smo kako smo do sada prolazili sa Rusijom a dalje ce te tek videti.Nije ovo nista kako ce nam tek biti ako se ne otrgnemo iz okupatorskih kandzi.

Goca

pre 9 godina

Ovaj radikal bez bedza ce nam opet sa ovakvim izjavama uvesti sankcije sa celim svetom, kao sto su uradili 90-tih kad su zadnji put bili na vlasti. 'Alo bre idi ti sa tvojim Karicima u Rusiju, koji sedi tu na slici pored tebe, pa se vi vezujete sa KGB-om koliko hocete, ostavite Srbiju na miru. Srbija je okruzena NATo i EU zemljama a ti hoces da budes RUSKI PIJUN sa ruske politicke igre, vecina gadjana Srbije to ne zeli. Majko moja ko je predsednik Srbije da se rasplaces.

Natofil

pre 9 godina

Ja bih se uzdao samo u Vasington i Brisel. Jedino nam oni dobro misle sto su pokazali kroz istoriju. Isto od nas ce napraviti jednu razvijenu zemlju, svi cemo da vozimo Mercedese i BMW-e.

OldBone

pre 9 godina

Kome su Rusi prijatelji, neprijatelji mu ne trebaju.
Pitajte sve bivše članice Varšavskog pakta, sve ne-ruske republike u RF, sve bivše članice CCCP.
Osim naravno Belorusiju, oni još uvek grade socijalističku demokratiju.

jao

pre 9 godina

Gogo nesretnice, sta napisa ti bre?!
Kog bre napretka? Jesi li otisao dalje od Srbije! Ako su Srbija i Rusija sinonim napretka,onda su Nemacka i Norveska STA????

Saša

pre 9 godina

Pa nema tu mi hoćemo i ovo i ono... Ili si sa njima, ili protiv njih strana mora da se izabere. Crnogorci su za mene carevi koji su I pored silnih ruskih turista i kupaca nekretnina okrenuli ledja i uveli sankcije.. a mi se od uvek nešto femkamo ka neke ...

русвај

pre 9 godina

@Kako smo uhvatili ove Ruse u masineriju. Toma s jedne strane ljubi, a sa druge Vucic lupa sakom o sto Putinu. Nema zezanja sa Srbijom.
(drvobradi, 01. avgust 2014 11:42) Хахахахахаха! Али, "Вучић липа шаку о сто Путину". Аааааахахахахахахаха

Njet Rossia

pre 9 godina

Lepa nam je buducnost,sankcije i Rusiji i Srbiji pa mi njima maline i jabuke a oni nama kavijar i votku,ima se usrecimo...Nego sad kad ruski petokolonasi krenu da velicaju i slave ove Nikoliceve nebuloze,te nas i Rusa 300 miliona,te rusima niko nista ne sme (a nato im na granicama),te rusi nas nikad nisu izdali (a zaboravljaju da je pola Srbije mogla da pripadne Bugarskoj po Ruskoj zelji da nas nije Austrougarska monarhija n spasila 1885) a najbitnije od svega da prstom nisu mrdnuli 1995 kada se bezalo iz Hrvatske kao i 1999. Jel negde gresim staljinova omladino?

milisav

pre 9 godina

Srbija treba da održava dobre odnose sa onima sa kojima i uz koje živi i radi, to su komšije Muslimani, Albanci i Hrvati. Rusija je daleka zemlja.

piće i kafa

pre 9 godina

čovek zadužen za bla-bla-truć odnose, obavio posao. razmenili komplimente, popili kafu i piće... to bi bilo sve za javnost. a kako će nam rusi zavrtati slavine zimus ako im se ne dopadne skretanje ka EU, o tome-ništa. bratski će nas zeznuti a mnogi će se ovde obradovati.

Lale

pre 9 godina

Upadliv je stav i ponašanje g. Nikolića kao da se Srbija član ruskog pakta "zajednica nezavisnih država" (bivših članica SSSR). Ali Srbija to nije i Nikolić nema taj mandat. Sada kada je EU odredila sankcije Rusiji, to je najobičnija provokacija i nastavak politike Slobe Miloševića. Predlažem kaznu za Tomicu ...

qsar

pre 9 godina

Fascinantna je ta srpsko-ruska veza. Većina stanovništva Srbije podržava Rusiju i Putinovu politiku, nauštrb EU. Nikolić je kad je bio u opoziciji govorio: "Za Srbiju je bolje da bude ruska gubernija nego da se pridruži EU." Ne bi li onda bilo logično da se Srbija pridruži Putinovoj Evro-azijskoj uniji?

Ali kad se dođe na vlast i kad stanovništvo odgovara na ankete o pridriživanju EU, promeni se ploča.

SMEDEREVO

pre 9 godina

Ja sam za Švabe i Ruse! Vodite kako oni lepo sarađuju. Ja sam za to da sa obe zemlje sarađujemo...malo više sa Švabijom. Zašto? Da, stvarno zašto- uključite mozak

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Pedsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u razgovoru sa delegacijom iz Ruske Federacije da je dobro što će dve zemlje vezivati budućnost.

I sve bi bilo u najboljem redu da nije onog "labilnog" Aleksandra Vucica koji se "preokrenuo" i koji se malo malo pa sastaje sa "zvanicnicima iz evropske unije", koji cak sta vise nekakvim Reformama "udovoljava, zahtevima EU" i radi "kako on to kaze" na "modernizaciji Srbije" i prakticno na taj nacin u "tajnosti" od svojih gradjana i Predsednika Nikolica "podriva" te "Srpsko-Ruske planove o zajednickoj buducnosti" i Srbiju "kradomice priblizava EU" !
Ako se Niko tom Vucicu "ne ispreci na put" Srbija ce se naci u EU iako to NIKO u Srbiji NIJE ZELEO kada je svoj glas dao SNS-ci ?

Cvei

pre 9 godina

Slobica, 1. avgust 2014 11:01

vidim ko je bezao sa casova, atlas u ruke i naucite vec jednom sta je ceo svet, mozda saznate i da je Zemlja okrugla...

Sonjin

pre 9 godina

Botovi pišu što im se kaže, JA pišem ono što mislim, Rusi I mi smo imali prošlost, imamo sadašnjost I sigurno ali sigurno imaćemo zajedničku budućnost!

Kartica

pre 9 godina

Niko nam nije dao i pomogao kao sto su Rusi,ne kazem da EU nije dala...ali ipak Rusi su Rusi i ja sam vise da se ide ka njima ako nas budu pritiskali!

zoran1965

pre 9 godina

svako normalan beži od luzera, jedino ovi naši političari nam skidaju gaće i poturaju nas rusima. isto to rade i ovi naši 'rusofili' podmeću tudja ledja da bi se oni osetili 'veliki'

Slobica

pre 9 godina

Covecce , ovaj nije normalan ... U sta nas uvlaci ... Kakva bre rusija , da li je on citav !??? Rusija se okrenula protiv celog sveta , a mi sa njima da stajemo ??? Auuuuu ...

Gile

pre 9 godina

Na zalost, vezuju nas dugovanja. Njih ne vezuje bas nista i tako su se uvek i ponasali. Sta ce jadni Toma, to je vrh njegovih mogucnosti u smisljanju izjava...

lozac

pre 9 godina

nemam nista protiv da Srbija bude Ruska gubernija, samo pustite Vojvodinu da ide u EU-uniju, jedini problem ce vjerovatno biti KGB-ovi agenti koji ce zeliti to spreciti kao u Ukraini...

levac

pre 9 godina

Videli smo kako smo do sada prolazili sa Rusijom a dalje ce te tek videti.Nije ovo nista kako ce nam tek biti ako se ne otrgnemo iz okupatorskih kandzi.

Neko ko zna Ruse

pre 9 godina

Cela istocna Evropa jedva pobegla od ruske okupatoprske cizme 1989, ovaj dobrovoljno stavlja Srbiju pod rusku okupaciju. Zato je Srbija tu gde je , najvise azilanata u EU ( niko od njih ne trazi azil u Rusiji), najnize plate, najvise srpske emigracije bezi u EU.....a ovaj Rusija pa Rusija.

Sonjin

pre 9 godina

Botovi pišu što im se kaže, JA pišem ono što mislim, Rusi I mi smo imali prošlost, imamo sadašnjost I sigurno ali sigurno imaćemo zajedničku budućnost!

Saša

pre 9 godina

Pa nema tu mi hoćemo i ovo i ono... Ili si sa njima, ili protiv njih strana mora da se izabere. Crnogorci su za mene carevi koji su I pored silnih ruskih turista i kupaca nekretnina okrenuli ledja i uveli sankcije.. a mi se od uvek nešto femkamo ka neke ...

OldBone

pre 9 godina

Kome su Rusi prijatelji, neprijatelji mu ne trebaju.
Pitajte sve bivše članice Varšavskog pakta, sve ne-ruske republike u RF, sve bivše članice CCCP.
Osim naravno Belorusiju, oni još uvek grade socijalističku demokratiju.

piće i kafa

pre 9 godina

čovek zadužen za bla-bla-truć odnose, obavio posao. razmenili komplimente, popili kafu i piće... to bi bilo sve za javnost. a kako će nam rusi zavrtati slavine zimus ako im se ne dopadne skretanje ka EU, o tome-ništa. bratski će nas zeznuti a mnogi će se ovde obradovati.

jao

pre 9 godina

Gogo nesretnice, sta napisa ti bre?!
Kog bre napretka? Jesi li otisao dalje od Srbije! Ako su Srbija i Rusija sinonim napretka,onda su Nemacka i Norveska STA????

Goca

pre 9 godina

Ovaj radikal bez bedza ce nam opet sa ovakvim izjavama uvesti sankcije sa celim svetom, kao sto su uradili 90-tih kad su zadnji put bili na vlasti. 'Alo bre idi ti sa tvojim Karicima u Rusiju, koji sedi tu na slici pored tebe, pa se vi vezujete sa KGB-om koliko hocete, ostavite Srbiju na miru. Srbija je okruzena NATo i EU zemljama a ti hoces da budes RUSKI PIJUN sa ruske politicke igre, vecina gadjana Srbije to ne zeli. Majko moja ko je predsednik Srbije da se rasplaces.

Lale

pre 9 godina

Upadliv je stav i ponašanje g. Nikolića kao da se Srbija član ruskog pakta "zajednica nezavisnih država" (bivših članica SSSR). Ali Srbija to nije i Nikolić nema taj mandat. Sada kada je EU odredila sankcije Rusiji, to je najobičnija provokacija i nastavak politike Slobe Miloševića. Predlažem kaznu za Tomicu ...

Njet Rossia

pre 9 godina

Lepa nam je buducnost,sankcije i Rusiji i Srbiji pa mi njima maline i jabuke a oni nama kavijar i votku,ima se usrecimo...Nego sad kad ruski petokolonasi krenu da velicaju i slave ove Nikoliceve nebuloze,te nas i Rusa 300 miliona,te rusima niko nista ne sme (a nato im na granicama),te rusi nas nikad nisu izdali (a zaboravljaju da je pola Srbije mogla da pripadne Bugarskoj po Ruskoj zelji da nas nije Austrougarska monarhija n spasila 1885) a najbitnije od svega da prstom nisu mrdnuli 1995 kada se bezalo iz Hrvatske kao i 1999. Jel negde gresim staljinova omladino?

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Pedsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u razgovoru sa delegacijom iz Ruske Federacije da je dobro što će dve zemlje vezivati budućnost.

I sve bi bilo u najboljem redu da nije onog "labilnog" Aleksandra Vucica koji se "preokrenuo" i koji se malo malo pa sastaje sa "zvanicnicima iz evropske unije", koji cak sta vise nekakvim Reformama "udovoljava, zahtevima EU" i radi "kako on to kaze" na "modernizaciji Srbije" i prakticno na taj nacin u "tajnosti" od svojih gradjana i Predsednika Nikolica "podriva" te "Srpsko-Ruske planove o zajednickoj buducnosti" i Srbiju "kradomice priblizava EU" !
Ako se Niko tom Vucicu "ne ispreci na put" Srbija ce se naci u EU iako to NIKO u Srbiji NIJE ZELEO kada je svoj glas dao SNS-ci ?

qsar

pre 9 godina

Fascinantna je ta srpsko-ruska veza. Većina stanovništva Srbije podržava Rusiju i Putinovu politiku, nauštrb EU. Nikolić je kad je bio u opoziciji govorio: "Za Srbiju je bolje da bude ruska gubernija nego da se pridruži EU." Ne bi li onda bilo logično da se Srbija pridruži Putinovoj Evro-azijskoj uniji?

Ali kad se dođe na vlast i kad stanovništvo odgovara na ankete o pridriživanju EU, promeni se ploča.

agronom

pre 9 godina

Koliko nas Rusi samo postuju, slave sa nama nase praznike oslobodjenja, nemamo mi vecih prijatelji i zato treba da ih cuvamo i postujemo kao i do sad….

Mijat Gacinovic

pre 9 godina

Nase stratesko pratnerstvo sa Rusijom ne sme da opterete sankcije koje uvodi EU i SAD. Mi smo opredeljeni za saradnju, ne za sankcije.

Megan

pre 9 godina

Kako to se sla¿e sa evropskim putem? Putuj dalje Evropo, Srbija će dobrovoljno da se stavi pod rusku cizmu. Iako ka¿e, da je evropski orijentisana.

Centruion

pre 9 godina

Samo dobrom spoljnom politikom koju vodi Premijer Srbija može da napreduje i da ima još bolje odnose sa Rusijom ali i pregovore o pristupanju sa EU

agronomlutalica

pre 9 godina

Tradicija i prijateljstvo je neraskidivo, uvek su Rusi bili prijateljski nastrojeni prema Srbima, verujem da nase odnose nece niko nikada narusiti....

Natofil

pre 9 godina

Ja bih se uzdao samo u Vasington i Brisel. Jedino nam oni dobro misle sto su pokazali kroz istoriju. Isto od nas ce napraviti jednu razvijenu zemlju, svi cemo da vozimo Mercedese i BMW-e.

Hitman

pre 9 godina

Ako ne bude bilo daljih pritisaka na Srbiju da Rusiji uvede sankcije Srbija može sa ovom vladom da ima i pregovore sa EU i jako dobro odnose sa Rusijom

За баћушке!

pre 9 godina

Антифашистичка борба партизана никада неће бити заборављена. Бивши четници на власти, сада тешки илузионисти-неолиберали-еврофанатици, неће моћи да униште поверење српског народа у Русе и Русију! Храбри руски, белоруски и наши партизани херојски су се борили и изборили. Руси су победили нацистичко европско зло Адолфа Хитлера! Много им хвала за мушкост и смелост, коју су потврдили и показали читавом свету! Русија је бескомпромисна будућност Србије, ако хоћемо и данас да се изборимо за људско достојанство и хуман живот!

Srki

pre 9 godina

Rusi su velika vojna, ekonomska, i energetska sila, najveca drzava na svetu, zemlja u usponu, pritom nama srodan slovenski narod. Sa njima uvek treba da blisko saradjujemo da bi se sto pre razvili. Naravno ne treba se prikloniti samo jednom ,,carstvu'' mi smo zemlja na raskrscu tri kontinenta, sa svima moramo.

Rade

pre 9 godina

Mi imamo odličnu saradnju sa Rusijom i treba raditi na daljem uspostavljanju što boljih odnosa jer je očigledno da imamo veliku korist od toga!

Labud

pre 9 godina

Odnosi Srbije i Rusije su mnogo bolji u odnosu na prethodni period, u to nema sumnje. U potpunosti moramo podsticati međusobnu saradnju, jer je to veliki korak za nas. Napokon smo na dobrom putu ka razvoju i napretku.

GospoPO

pre 9 godina

Sa Rusijom nas veze prijateljstvo i u proslosti i danas.To prijateljstvo je prosto "usadjeno' u nase narode i ono samo moze da bude jos jace, moze da prouzrokuje vise saradnje i na obostrano zadovoljstvo da gradimo bolju buducnost, te nastavimo da neguemo prijateljsvo i tu neraskidivu vezu i u buducnosti.

milisav

pre 9 godina

Srbija treba da održava dobre odnose sa onima sa kojima i uz koje živi i radi, to su komšije Muslimani, Albanci i Hrvati. Rusija je daleka zemlja.

kosić

pre 9 godina

Srbija svoju buducnost vidi u EU, ali to nikako ne moze da se odrazava na odnose sa Rusijom, koje treba produbljivati i na politickom i na ekonomskom planu, u ostalom oni su ti koji nam pruzaju podrsku po pitanju nase juzne pokrajine, Rusija je stalna clanica saveta bezbednosti I ima pravo veta na svaku odluku.

boricgoran

pre 9 godina

Sa Rusima smo oduvek imali bratske odnose koji samo mogu biti jos bolji. Juzni tok nam je najbolja moguca investicija koja je opet skopcana sa nasom bracom, tako da mislim da je to najbolji pokazatelj nase medjusobne saradnje, i jednog decenijskog postovanja....

realno

pre 9 godina

Искрено се надам да се на нашем тлу неће примити русофобија коју запад упорно покушава да усади већ дуже време. За сада изгледа да у томе не успева што показује да смо колико толико сачували разум, Богу хвала.

Lola X

pre 9 godina

Za Srbiju nema nista vaznije od odabira prave spoljne politike i zadrzavanju samostalnosti u odlucivanju.Ostati sa Rusima u odlicnim odnosima,unaprediti ih,to bi bilo idealno za sadasnju poziciju u kojoj se nalazimo.

Marinela

pre 9 godina

Za Srbiju i Rusiju mora da postoji osim sadasnjosti i buducnost,to je nesto cega smo svesni,pocev od iste sudbine koja nas je pratila u proslosti kao i ovih najnovijih koje je Srbija prezivela 99te godine.Veliko priateljstvo i povezanost se oseca i u jednom i u drugom narodu.

Matko

pre 9 godina

Sarađujemo sa svima ali imamo poseban odnos sa Rusijom i treba i dalje da unapređujemo odnose jer ima dosta oblasti gde možemo sarađivati!

VASA - LADACKI

pre 9 godina

Rusija je nas dugogodisnji prijatelj, ima mnogo zajednickih dodirnih tacka po mnogim pitanjima, takodje ono sto svi u svetu znaju da je Rusija velika vojna, ekonomska, i energetska sila, jedna najvecih drzava na svetu, zemlja u usponu, pritom nama srodan slovenski narod. Pozdravljam jedinstveni stav predsednika drzave Tomislav Nikolic i predsednika vlade Srbije Aleksandra Vucic sto imaju jedinstven stav po pitanju odnosa dve drzve. Naravno ne treba se prikloniti samo jednom carstvu mi smo zemlja na raskrscu tri kontinenta, sa svima moramo, imati korektne odnose zbog nas samih. takodje nase je zadovoljstvo da gradimo bolju buducnost, te nastavimo da negujemo prijateljsvo i tu neraskidivu vezu i u buducnosti.

LUCIJA NIS

pre 9 godina

@ [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sinisa, 1. avgust 2014 16:03)
Tako se ponasala vlast DS-a, ova vlast ne trpi ucene, nas interes je ulazak u EU ali mi smo samostalna nezavisna zemlja koja sama odlucuje o svojim prijateljima u svetu, i mi cemo se ponasati shodno nasim interesima...

Bubica@

pre 9 godina

Dokaz dobre saradnje je prvenstveno postovanje koje se ukazuje ka svim drzavama od strane sadasnje vlasti a Srbija i Rusija imaju mnogo toga zajednickog pa zasto se ne bi ostvarili dobri odnosi.

Amanda

pre 9 godina

Treba podržati svaku inicijativu za uspostavljanjem što prisnijih odnosa sa Rusijom jer ima dosta oblasti gde možemo sarađivati a uz to smo i tradicionalni prijatelji.

Pametnica

pre 9 godina

Samo da se mi drzimo zajedno i nema zime za Srbiju,Nikkave ucene mi ne prihvatamo,imamo pravo da biramo i odlucujemo sa kim cemo i na koji nacin dalje u buduce ekonomske i prijteljske odnose.

Kartica

pre 9 godina

Niko nam nije dao i pomogao kao sto su Rusi,ne kazem da EU nije dala...ali ipak Rusi su Rusi i ja sam vise da se ide ka njima ako nas budu pritiskali!

русвај

pre 9 godina

@Kako smo uhvatili ove Ruse u masineriju. Toma s jedne strane ljubi, a sa druge Vucic lupa sakom o sto Putinu. Nema zezanja sa Srbijom.
(drvobradi, 01. avgust 2014 11:42) Хахахахахаха! Али, "Вучић липа шаку о сто Путину". Аааааахахахахахахаха

Cvei

pre 9 godina

Slobica, 1. avgust 2014 11:01

vidim ko je bezao sa casova, atlas u ruke i naucite vec jednom sta je ceo svet, mozda saznate i da je Zemlja okrugla...

SMEDEREVO

pre 9 godina

Ja sam za Švabe i Ruse! Vodite kako oni lepo sarađuju. Ja sam za to da sa obe zemlje sarađujemo...malo više sa Švabijom. Zašto? Da, stvarno zašto- uključite mozak