Utorak, 29.07.2014.

09:53

Lugansk u NS - sport ili politika?

Najava dolaska fudbalske selekcije Luganska u Novi Sad izazvala je reagovanje javnosti i ponovo otvorila pitanje gde prestaje sport, a počinje politika.

Izvor: Beta

Lugansk u NS - sport ili politika? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Medo brundo

pre 9 godina

Prosto neverovatno koja sorta ljudi je stala u prve redove odbrane suvereniteta ukrajine, ona ista koja javno obznanjuje da priznaje drzavu nastalu na teritoriji sopstvene, suverene i medjunarodno priznate drzave

Бојан Илић

pre 9 godina

Свако игра пријатељске са својом браћом. Неко са Осијеком, а неко са Луганском.(Канаринац, 29. jul 2014 14:00)Niko vam ne brani da odete u Lugansk i tamo odigrate. To bi bila prava podrska. Ovde nece moci
(par hiljada dobrovoljaca, 29. jul 2014 15:01)

Пар хиљада добровољца?!
За шта?:-)))
Не ложи се мишу преко интернета , барем се потпиши како треба...

Корида

pre 9 godina

U medjuvremenu,Korida moze od Firme da uci kako se voli klub iz svog grada,svoj grad i drzava.
(1914, 29. jul 2014 16:26)
А како то? Тако што тучете и терате децу по школама да вам иду на утакмице и навијају за вас? Или што бијете комшије по Лиману кад оће да прекрече ваше жврљотине по улазима?
Како то ви више волите овај град од нас? Јел то постоји неко мерило можда? Ви који пљујете по људима из НС што навијају за клубове из другог града, а вамо радо прихватате да код вас дођу Зрењанинци, Паланчани, Шиђани и други? Лицемери!
Град вам је дао све, само име не!

EU Citizen

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se profesionalni sport odvoji od amaterskog, i da se oba odvoje od države, gde su omiljeno sredstvo političkih demagoga za skupljanje poena od najnižih slojeva društva, i skinu sa grbače poreskog obveznika, kao u SAD i drugim normalnim državama, to jest, da profesionalni klubovi budu standardne privatne firme, a da troškove amaterskih timova, bilo lokalnih ili školskih plaćaju isključivo njihovi članovi ili roditelji učenika, a ne ne neko ko od toga nema nikakve koristi. I, naravno, da lopovske organizacije potpuno nepotrebnih funkcionerskih struktura mutnih kao Dunav, kao FSS ili FIFA postanu ružna istorija. Pa bi, onda, između ostalog, i ovakve sumanute epizode izgubile svaki značaj, jer bi automatski postale privatna stvar učesnika, bilo da se radi o profesionalnom ili amaterskom klubu. Finansirajte svoje ljubimce ulaznicama, a ne haračom koji državna represija nameće i onima koji sport ne mogu da vide očima ili ih prosto ne zanima, sport je zabava i privatna stvar svakog građanina a ni u kom slučaju ne nekakav "opšti intetes" da bi se opravdala otimačina.

Piplfoks

pre 9 godina

(Канаринац, 29. jul 2014 15:37)

Kao prvo, FK Novi Sad je svašta bio, a sada je propali klub u katastrofalnoj ligi - znači kad se kaže da je trećerazredni, to je sumanut kompliment. Kao drugo, za njegovu propast su delimično krivi oni koji ga vode, tako da niko zdrave pameti ne može da nazove ovo bilo kako nego kretenski, patetični oportunizam sa njihove strane. Kao treće, da su FK Bajern ili Real Madrid, potpuno su nepozvani da se utrpavaju u ovu konfliktnu i osetljivu političku situaciju.

1914

pre 9 godina

@poreski obveznici:ti prijatelju mora da si pao s Marsa kad mozes tako nesto da napises.Drzava u ovoj zemlji pomaze samo Zvezdu i Partizan a RFK Novi Sad nema "leba da jede",ispao je nazalost u 4.ligu.U ovoj drzavi postoji samo Beograd.Elem,ovo je teski cirkusantski potez nove uprave kluba zbog cega bi trebali da lete brze nego sto su dosli.Lovrenkovicu bi bilo bolje da zapusava milion rupa jer je klub bukvalno na samrti umesto sto smislja ovakve gluposti.Nadam se da ce RFKNS opstati i da ce grad Novi Sad imati prvoligaski gradski derbi za koju godinu.U medjuvremenu,Korida moze od Firme da uci kako se voli klub iz svog grada,svoj grad i drzava.

mrSale71

pre 9 godina

Nebojša da si uspeo da shvatiš kontekst video bi da se ne radi o SFRJ nego o Republici Srpska Krajina.Što se tiče raspada SFRJ kriv je nesposoban generalštab u JNA,jer da je JNA izvela udar na.vreme i pohapsila sve razbijače SFRJ ,sve bi strane službe mogle samo da nam pire pod pazuh.

nebojsa

pre 9 godina

(mrSale71, 29. jul 2014 15:41)

SFRJ se raspala jer su velike sile tako htele...ako vec govorite o istoriji, potrudite se da razumete vise od pukih stereotipa...Milosevic, Tudjman, Izetbegovic...samo su pioni u rukama velikih koji su krvavi raspad vec planirali, u stvari, to bi se desilo da je bilo ko vodio ove zemlje.

obican covek

pre 9 godina

Uzmi te se pameti Rusofili i branioci Rusije. Volim i ja Ruski narod ali:
Kada su nama 01.06.1992. godine odlukom Saveta bezbednosti uvedene sankcije Rusija nije stavila VETO. I sankcije su uvedene.
Kada smo 1999. godine bombardovani ovde je na trgovima igrao onaj pijani Baburin a rusija nije nista konkretno ucinila da bombardovanje prestane . Poslali Lukasenka da ubrdi Milosevica na kapitulaciju... A sada ..Sta ?
Sada mi treba da svađamo sa svetom zbog njih. ?
E izvinite to ne moze. Ako je Rusija VELIKA SILA kako misli, onda neka svoje sporove sa velikiom silama sama resava.... nemoj nas da mesa. A bivsi RADIKALI nemoj da se igraju i glume velikosrbe i velikoruse....imamo mnogo svojih muka ....gladujemo ...kriminal i korupcija nas unistise...
DOSTA !!!

tandaremandare

pre 9 godina

Kakvi smo mi licemeri kao narod to je za medalju. Sad podrzavamo ove gluposti a kad je kosovo igralo prijateljsku sa haitijem onda imamo sta da kazemo. Pa podrzavajuci secesiju krima direktno kopamo sebi jamu!!!!

miki maus

pre 9 godina

neka sisarka klub iz cetvrte lige organizuje nesto.koliko nam je smesna liga prva mozete misliti u kom rangu je ovaj iz 4te.nadjite grupu seoski fudbal i sve ce vam biti jasno

kako to?

pre 9 godina

Interesantno da su ovi iz Luganska izabrali baš Novi Sad za prvo gostovanje
u inostranstvu.Svaki dan pratim rusku TV i tamo još nisu igrali niti ih je iko zvao da igraju.

par hiljada dobrovoljaca

pre 9 godina

Свако игра пријатељске са својом браћом. Неко са Осијеком, а неко са Луганском.
(Канаринац, 29. jul 2014 14:00)
Niko vam ne brani da odete u Lugansk i tamo odigrate. To bi bila prava podrska. Ovde nece moci

Канаринац

pre 9 godina

(Lala Po, 29. jul 2014 14:20)

Мука ми је од спортских незналица који себи дају за право да коментаришу.
ФК Нови Сад је све само не непознат клуб. Клуб који је кроз историју побеђивао један АЦ Милан, избацивао близанце из купова, разбио Динамо у сред Загреба са 3-0. Канаринци су били познати широм Југославије као веома незгодна екипа која је неговала нападачки фудбал. Њихови омладинци су освојили куп Маршала Тита 1978. године победивши Динамо ЗГ на маракани пред 20.000 гледалаца. Чувени Хуго Рушевљанин који их је дигао на ноге 60тих је био и селектор Југославије. Школа фудбала је била једна од најбољих у Југи. У клубу су играли Козлина, Вратњан, Беквалац, Јокановић, Тојагић, Пирмајер, Ивица Брзић и други. Важили су за авангарду. Трофејна сала је премала да стану сви пехари и признања које је овај клуб освојио у својој дугој историји. А онда је дошао сумрак државе па тако и фудбала и немаром државе и града Канаринци су неправедно пуштени низ воду што је велика срамота града, покрајине и државе!
Фудбалска незналице седи 1.

Kako bi mi reagovali

pre 9 godina

Hajmo ovako:
Lugansk se odvojio od Ukrajine, niko - ni jedna drzava [cak ni Rusija] ih nije priznala, a mi ih zovemo da igraju u Srbiji
Sta ako recimo sutra Sandzak proglasi sviju nezavisnu republiku, niko ih ne prizna, a recimo neki grad iz Turske pozove fudbalsku reprezentaciju Sandzaka da igra prijateljsku utakmicu.
A

mrSale71

pre 9 godina

Bojane Ilicu ti se čvrsto za "to" uhvati ,pa onda napregni svojih 5 grama mozga pa se seti da li ti je ovaj scenario vec poznat i kako se zavrsio na nasim prostorima. Kakva je pamet dići tolke ljude na.pobunu pa ih posle toliko žrtava pustiti niz vodu???Izgleda da Putin previše sluša baba Miru.A ovi dodjoši u Novom Sadu neka igraju sa petlićima ako nisu kadri sa beton ligom.

milentije

pre 9 godina

Utakmica svakako treba da se odigra , a Canak da je pametan , treba da otvori utakmicu i stane vec jednom uz svoj narod navijajuci za Novi Sad.

Marconi

pre 9 godina

Samo se vi u vladi igrajte. Dali mislite da EU i SAD ne vide sta vi radite u Srbiju? Kao da deca vode ovu drzavu, a ne skolovani ljudi. Mozda i nisu?

Sale

pre 9 godina

Ovde mnogi ne shvataju poentu. Tvoji prijateli koje si upoznao zajeno i duzio s sa njima samo kada su zajeno se rastave sa gomilom svadja i tuzbama oko podele imovine. Tebi su oboje dragi, ali je itekako glupo da pozivas ( ili tvoj supruznik ) u tom trenutku bilo kog od to dvoje na kafu. tada pokazujes da zauzimas stranu iako je za tebe to samo kafa i bezazleno druzenje.
Ako su ti dragi onda je najbolje da ne podrzavas na takav nacin ni jednog ni drugog. Ako mozes pomozi ili da s pomire ili da se mirno rastanu i cekaj da s prasina slegne.

Shone

pre 9 godina

Ako je Novi Sad privatan klub onda mogu da rade sta hoce. Ali ako je drzavni i ako ih drzava sponzorise onda u najmanji ruku nemaju pravo da kompromituju drzavu ovakvim provokacijama jer ce neko dovesti drzavu neposredno u vezu sa krizom u Ukrajini. Pitanje. Da li su privatni klub ili pare dobijaju od drzave?
(Poreski obveznici, 29. jul 2014 12:19)
Вероватно нису ни приватни ни државни клуб него су као и већина других клубова регистровани као удружења грађана.

Али на страну то, ја не видим у чему је овде било какав проблем. Немају они намеру да од те утакмице праве неку политичку фешту, немају намеру ни да играју званичну утакмицу (дакле неће бити делегата, протокола, тв камера, или било чега што даје званичност утакмици). Оће људи мало да се истрче и то је то.

Lala Po

pre 9 godina

Nepoznati niželigaš pokušava da se promoviše i privuče pažnju pokušajem izazivanja političkog skandala. Odigrala se utakmica ili ne o FK Novi Sad će se pričati, a do sad niko nije znao za njih.

Канаринац

pre 9 godina

Свако игра пријатељске са својом браћом. Неко са Осијеком, а неко са Луганском.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ne razumem šta je tragično u odigravanju ove fudbalske utakmice? Čini se da srpski autošovinisti i mrzioci ovoga naroda, unapred, čak i bez valjanog razloga, mrze i vide crno u svemu onome što dolazi od Srba i Rusa. Ostalima su spremni, bezrezervno, da ljube skute i ostale delove tela. Čudna neka "kasta"?!

Poreski obveznici

pre 9 godina

Ako je Novi Sad privatan klub onda mogu da rade sta hoce. Ali ako je drzavni i ako ih drzava sponzorise onda u najmanji ruku nemaju pravo da kompromituju drzavu ovakvim provokacijama jer ce neko dovesti drzavu neposredno u vezu sa krizom u Ukrajini. Pitanje. Da li su privatni klub ili pare dobijaju od drzave?

EU-baštinici boljševika Hruščova

pre 9 godina

Blage reči. Treba da se oglase jasnim i oštrim političkim rečnikom, nešto u smislu 'šta se vi tupavci trpate u politiku kad ni minorni klub ne znate da vodite?'(Nemanja, 29. jul 2014 11:06)

Zato što bi neko mogao pomisliti:'Što se vi tupavci trpate u politiku, kad minornu pokrajinu ne znate da vodite'?'

Vojvodjanin

pre 9 godina

Naravno da treba zabraniti ovakvu provokaciju od utakmice.Svima je jasno da se iza svega krije politicka namera ali mi nije jasno kako ovaj prosti narod ne shvata da nam Rusi nikada nisu bili prijatelji niti ce biti.

Nemanja

pre 9 godina

Blage reči. Treba da se oglase jasnim i oštrim političkim rečnikom, nešto u smislu 'šta se vi tupavci trpate u politiku kad ni minorni klub ne znate da vodite?' Eto to je posledica današnjeg kafanskog sistema vođenja politike, svaka polupismena šuša koja zna da gura loptu se bavi međunarodnim temama.

samo urbano

pre 9 godina

nizerazredni FK Novi Sad. da li je ta kategorizacija potekla od LSV ili se novinar zaigrao da nama,citaocima, objasni kako nije u redu da se igra ta utakmica. :-) mene je briga,ali jos uvek se secam dnevnika rts i dnevnikovog komentara.

Bivši Ligaš

pre 9 godina

Drago mi je da sam napustio ovu stranku. Bio sam njen član od 2000 do 2011 godine. Pretvorila se ui leglo bolesnog liberalizma i mržnje ka Rusima.

Antifašista (ali ne salonski)

pre 9 godina

Sloboda izgleda nikom više ništa ne znači. Mene kao građanina baš briga odakle je ko. U moju je zemlju dobro dođšao savko, ako dolazi u miru. Toni Bler može, uz počasti, a nekakav običan svet ne može, jer će se neko, šta...naljutiti? Nije običan svet? Da im nećete možda pripremiti trake za na nadlaktice? Fašizam izgleda čuči u onom čija su usta najpunija njime. Sramno je kolikio neko može biti servilan, a da se naziva levičarom. prosto je za rasplakati se:(
Ljudi, da li ste svesni šta zastupate!?

Bivši Ligaš

pre 9 godina

Drago mi je da sam napustio ovu stranku. Bio sam njen član od 2000 do 2011 godine. Pretvorila se ui leglo bolesnog liberalizma i mržnje ka Rusima.

Vojvodjanin

pre 9 godina

Naravno da treba zabraniti ovakvu provokaciju od utakmice.Svima je jasno da se iza svega krije politicka namera ali mi nije jasno kako ovaj prosti narod ne shvata da nam Rusi nikada nisu bili prijatelji niti ce biti.

Antifašista (ali ne salonski)

pre 9 godina

Sloboda izgleda nikom više ništa ne znači. Mene kao građanina baš briga odakle je ko. U moju je zemlju dobro dođšao savko, ako dolazi u miru. Toni Bler može, uz počasti, a nekakav običan svet ne može, jer će se neko, šta...naljutiti? Nije običan svet? Da im nećete možda pripremiti trake za na nadlaktice? Fašizam izgleda čuči u onom čija su usta najpunija njime. Sramno je kolikio neko može biti servilan, a da se naziva levičarom. prosto je za rasplakati se:(
Ljudi, da li ste svesni šta zastupate!?

Nemanja

pre 9 godina

Blage reči. Treba da se oglase jasnim i oštrim političkim rečnikom, nešto u smislu 'šta se vi tupavci trpate u politiku kad ni minorni klub ne znate da vodite?' Eto to je posledica današnjeg kafanskog sistema vođenja politike, svaka polupismena šuša koja zna da gura loptu se bavi međunarodnim temama.

EU-baštinici boljševika Hruščova

pre 9 godina

Blage reči. Treba da se oglase jasnim i oštrim političkim rečnikom, nešto u smislu 'šta se vi tupavci trpate u politiku kad ni minorni klub ne znate da vodite?'(Nemanja, 29. jul 2014 11:06)

Zato što bi neko mogao pomisliti:'Što se vi tupavci trpate u politiku, kad minornu pokrajinu ne znate da vodite'?'

Poreski obveznici

pre 9 godina

Ako je Novi Sad privatan klub onda mogu da rade sta hoce. Ali ako je drzavni i ako ih drzava sponzorise onda u najmanji ruku nemaju pravo da kompromituju drzavu ovakvim provokacijama jer ce neko dovesti drzavu neposredno u vezu sa krizom u Ukrajini. Pitanje. Da li su privatni klub ili pare dobijaju od drzave?

Канаринац

pre 9 godina

Свако игра пријатељске са својом браћом. Неко са Осијеком, а неко са Луганском.

tandaremandare

pre 9 godina

Kakvi smo mi licemeri kao narod to je za medalju. Sad podrzavamo ove gluposti a kad je kosovo igralo prijateljsku sa haitijem onda imamo sta da kazemo. Pa podrzavajuci secesiju krima direktno kopamo sebi jamu!!!!

samo urbano

pre 9 godina

nizerazredni FK Novi Sad. da li je ta kategorizacija potekla od LSV ili se novinar zaigrao da nama,citaocima, objasni kako nije u redu da se igra ta utakmica. :-) mene je briga,ali jos uvek se secam dnevnika rts i dnevnikovog komentara.

Kako bi mi reagovali

pre 9 godina

Hajmo ovako:
Lugansk se odvojio od Ukrajine, niko - ni jedna drzava [cak ni Rusija] ih nije priznala, a mi ih zovemo da igraju u Srbiji
Sta ako recimo sutra Sandzak proglasi sviju nezavisnu republiku, niko ih ne prizna, a recimo neki grad iz Turske pozove fudbalsku reprezentaciju Sandzaka da igra prijateljsku utakmicu.
A

par hiljada dobrovoljaca

pre 9 godina

Свако игра пријатељске са својом браћом. Неко са Осијеком, а неко са Луганском.
(Канаринац, 29. jul 2014 14:00)
Niko vam ne brani da odete u Lugansk i tamo odigrate. To bi bila prava podrska. Ovde nece moci

obican covek

pre 9 godina

Uzmi te se pameti Rusofili i branioci Rusije. Volim i ja Ruski narod ali:
Kada su nama 01.06.1992. godine odlukom Saveta bezbednosti uvedene sankcije Rusija nije stavila VETO. I sankcije su uvedene.
Kada smo 1999. godine bombardovani ovde je na trgovima igrao onaj pijani Baburin a rusija nije nista konkretno ucinila da bombardovanje prestane . Poslali Lukasenka da ubrdi Milosevica na kapitulaciju... A sada ..Sta ?
Sada mi treba da svađamo sa svetom zbog njih. ?
E izvinite to ne moze. Ako je Rusija VELIKA SILA kako misli, onda neka svoje sporove sa velikiom silama sama resava.... nemoj nas da mesa. A bivsi RADIKALI nemoj da se igraju i glume velikosrbe i velikoruse....imamo mnogo svojih muka ....gladujemo ...kriminal i korupcija nas unistise...
DOSTA !!!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ne razumem šta je tragično u odigravanju ove fudbalske utakmice? Čini se da srpski autošovinisti i mrzioci ovoga naroda, unapred, čak i bez valjanog razloga, mrze i vide crno u svemu onome što dolazi od Srba i Rusa. Ostalima su spremni, bezrezervno, da ljube skute i ostale delove tela. Čudna neka "kasta"?!

Lala Po

pre 9 godina

Nepoznati niželigaš pokušava da se promoviše i privuče pažnju pokušajem izazivanja političkog skandala. Odigrala se utakmica ili ne o FK Novi Sad će se pričati, a do sad niko nije znao za njih.

kako to?

pre 9 godina

Interesantno da su ovi iz Luganska izabrali baš Novi Sad za prvo gostovanje
u inostranstvu.Svaki dan pratim rusku TV i tamo još nisu igrali niti ih je iko zvao da igraju.

Marconi

pre 9 godina

Samo se vi u vladi igrajte. Dali mislite da EU i SAD ne vide sta vi radite u Srbiju? Kao da deca vode ovu drzavu, a ne skolovani ljudi. Mozda i nisu?

Канаринац

pre 9 godina

(Lala Po, 29. jul 2014 14:20)

Мука ми је од спортских незналица који себи дају за право да коментаришу.
ФК Нови Сад је све само не непознат клуб. Клуб који је кроз историју побеђивао један АЦ Милан, избацивао близанце из купова, разбио Динамо у сред Загреба са 3-0. Канаринци су били познати широм Југославије као веома незгодна екипа која је неговала нападачки фудбал. Њихови омладинци су освојили куп Маршала Тита 1978. године победивши Динамо ЗГ на маракани пред 20.000 гледалаца. Чувени Хуго Рушевљанин који их је дигао на ноге 60тих је био и селектор Југославије. Школа фудбала је била једна од најбољих у Југи. У клубу су играли Козлина, Вратњан, Беквалац, Јокановић, Тојагић, Пирмајер, Ивица Брзић и други. Важили су за авангарду. Трофејна сала је премала да стану сви пехари и признања које је овај клуб освојио у својој дугој историји. А онда је дошао сумрак државе па тако и фудбала и немаром државе и града Канаринци су неправедно пуштени низ воду што је велика срамота града, покрајине и државе!
Фудбалска незналице седи 1.

Shone

pre 9 godina

Ako je Novi Sad privatan klub onda mogu da rade sta hoce. Ali ako je drzavni i ako ih drzava sponzorise onda u najmanji ruku nemaju pravo da kompromituju drzavu ovakvim provokacijama jer ce neko dovesti drzavu neposredno u vezu sa krizom u Ukrajini. Pitanje. Da li su privatni klub ili pare dobijaju od drzave?
(Poreski obveznici, 29. jul 2014 12:19)
Вероватно нису ни приватни ни државни клуб него су као и већина других клубова регистровани као удружења грађана.

Али на страну то, ја не видим у чему је овде било какав проблем. Немају они намеру да од те утакмице праве неку политичку фешту, немају намеру ни да играју званичну утакмицу (дакле неће бити делегата, протокола, тв камера, или било чега што даје званичност утакмици). Оће људи мало да се истрче и то је то.

mrSale71

pre 9 godina

Bojane Ilicu ti se čvrsto za "to" uhvati ,pa onda napregni svojih 5 grama mozga pa se seti da li ti je ovaj scenario vec poznat i kako se zavrsio na nasim prostorima. Kakva je pamet dići tolke ljude na.pobunu pa ih posle toliko žrtava pustiti niz vodu???Izgleda da Putin previše sluša baba Miru.A ovi dodjoši u Novom Sadu neka igraju sa petlićima ako nisu kadri sa beton ligom.

miki maus

pre 9 godina

neka sisarka klub iz cetvrte lige organizuje nesto.koliko nam je smesna liga prva mozete misliti u kom rangu je ovaj iz 4te.nadjite grupu seoski fudbal i sve ce vam biti jasno

Корида

pre 9 godina

U medjuvremenu,Korida moze od Firme da uci kako se voli klub iz svog grada,svoj grad i drzava.
(1914, 29. jul 2014 16:26)
А како то? Тако што тучете и терате децу по школама да вам иду на утакмице и навијају за вас? Или што бијете комшије по Лиману кад оће да прекрече ваше жврљотине по улазима?
Како то ви више волите овај град од нас? Јел то постоји неко мерило можда? Ви који пљујете по људима из НС што навијају за клубове из другог града, а вамо радо прихватате да код вас дођу Зрењанинци, Паланчани, Шиђани и други? Лицемери!
Град вам је дао све, само име не!

1914

pre 9 godina

@poreski obveznici:ti prijatelju mora da si pao s Marsa kad mozes tako nesto da napises.Drzava u ovoj zemlji pomaze samo Zvezdu i Partizan a RFK Novi Sad nema "leba da jede",ispao je nazalost u 4.ligu.U ovoj drzavi postoji samo Beograd.Elem,ovo je teski cirkusantski potez nove uprave kluba zbog cega bi trebali da lete brze nego sto su dosli.Lovrenkovicu bi bilo bolje da zapusava milion rupa jer je klub bukvalno na samrti umesto sto smislja ovakve gluposti.Nadam se da ce RFKNS opstati i da ce grad Novi Sad imati prvoligaski gradski derbi za koju godinu.U medjuvremenu,Korida moze od Firme da uci kako se voli klub iz svog grada,svoj grad i drzava.

EU Citizen

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se profesionalni sport odvoji od amaterskog, i da se oba odvoje od države, gde su omiljeno sredstvo političkih demagoga za skupljanje poena od najnižih slojeva društva, i skinu sa grbače poreskog obveznika, kao u SAD i drugim normalnim državama, to jest, da profesionalni klubovi budu standardne privatne firme, a da troškove amaterskih timova, bilo lokalnih ili školskih plaćaju isključivo njihovi članovi ili roditelji učenika, a ne ne neko ko od toga nema nikakve koristi. I, naravno, da lopovske organizacije potpuno nepotrebnih funkcionerskih struktura mutnih kao Dunav, kao FSS ili FIFA postanu ružna istorija. Pa bi, onda, između ostalog, i ovakve sumanute epizode izgubile svaki značaj, jer bi automatski postale privatna stvar učesnika, bilo da se radi o profesionalnom ili amaterskom klubu. Finansirajte svoje ljubimce ulaznicama, a ne haračom koji državna represija nameće i onima koji sport ne mogu da vide očima ili ih prosto ne zanima, sport je zabava i privatna stvar svakog građanina a ni u kom slučaju ne nekakav "opšti intetes" da bi se opravdala otimačina.

milentije

pre 9 godina

Utakmica svakako treba da se odigra , a Canak da je pametan , treba da otvori utakmicu i stane vec jednom uz svoj narod navijajuci za Novi Sad.

Piplfoks

pre 9 godina

(Канаринац, 29. jul 2014 15:37)

Kao prvo, FK Novi Sad je svašta bio, a sada je propali klub u katastrofalnoj ligi - znači kad se kaže da je trećerazredni, to je sumanut kompliment. Kao drugo, za njegovu propast su delimično krivi oni koji ga vode, tako da niko zdrave pameti ne može da nazove ovo bilo kako nego kretenski, patetični oportunizam sa njihove strane. Kao treće, da su FK Bajern ili Real Madrid, potpuno su nepozvani da se utrpavaju u ovu konfliktnu i osetljivu političku situaciju.

mrSale71

pre 9 godina

Nebojša da si uspeo da shvatiš kontekst video bi da se ne radi o SFRJ nego o Republici Srpska Krajina.Što se tiče raspada SFRJ kriv je nesposoban generalštab u JNA,jer da je JNA izvela udar na.vreme i pohapsila sve razbijače SFRJ ,sve bi strane službe mogle samo da nam pire pod pazuh.

Sale

pre 9 godina

Ovde mnogi ne shvataju poentu. Tvoji prijateli koje si upoznao zajeno i duzio s sa njima samo kada su zajeno se rastave sa gomilom svadja i tuzbama oko podele imovine. Tebi su oboje dragi, ali je itekako glupo da pozivas ( ili tvoj supruznik ) u tom trenutku bilo kog od to dvoje na kafu. tada pokazujes da zauzimas stranu iako je za tebe to samo kafa i bezazleno druzenje.
Ako su ti dragi onda je najbolje da ne podrzavas na takav nacin ni jednog ni drugog. Ako mozes pomozi ili da s pomire ili da se mirno rastanu i cekaj da s prasina slegne.

nebojsa

pre 9 godina

(mrSale71, 29. jul 2014 15:41)

SFRJ se raspala jer su velike sile tako htele...ako vec govorite o istoriji, potrudite se da razumete vise od pukih stereotipa...Milosevic, Tudjman, Izetbegovic...samo su pioni u rukama velikih koji su krvavi raspad vec planirali, u stvari, to bi se desilo da je bilo ko vodio ove zemlje.

Бојан Илић

pre 9 godina

Свако игра пријатељске са својом браћом. Неко са Осијеком, а неко са Луганском.(Канаринац, 29. jul 2014 14:00)Niko vam ne brani da odete u Lugansk i tamo odigrate. To bi bila prava podrska. Ovde nece moci
(par hiljada dobrovoljaca, 29. jul 2014 15:01)

Пар хиљада добровољца?!
За шта?:-)))
Не ложи се мишу преко интернета , барем се потпиши како треба...

Medo brundo

pre 9 godina

Prosto neverovatno koja sorta ljudi je stala u prve redove odbrane suvereniteta ukrajine, ona ista koja javno obznanjuje da priznaje drzavu nastalu na teritoriji sopstvene, suverene i medjunarodno priznate drzave

Vojvodjanin

pre 9 godina

Naravno da treba zabraniti ovakvu provokaciju od utakmice.Svima je jasno da se iza svega krije politicka namera ali mi nije jasno kako ovaj prosti narod ne shvata da nam Rusi nikada nisu bili prijatelji niti ce biti.

Bivši Ligaš

pre 9 godina

Drago mi je da sam napustio ovu stranku. Bio sam njen član od 2000 do 2011 godine. Pretvorila se ui leglo bolesnog liberalizma i mržnje ka Rusima.

Antifašista (ali ne salonski)

pre 9 godina

Sloboda izgleda nikom više ništa ne znači. Mene kao građanina baš briga odakle je ko. U moju je zemlju dobro dođšao savko, ako dolazi u miru. Toni Bler može, uz počasti, a nekakav običan svet ne može, jer će se neko, šta...naljutiti? Nije običan svet? Da im nećete možda pripremiti trake za na nadlaktice? Fašizam izgleda čuči u onom čija su usta najpunija njime. Sramno je kolikio neko može biti servilan, a da se naziva levičarom. prosto je za rasplakati se:(
Ljudi, da li ste svesni šta zastupate!?

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ne razumem šta je tragično u odigravanju ove fudbalske utakmice? Čini se da srpski autošovinisti i mrzioci ovoga naroda, unapred, čak i bez valjanog razloga, mrze i vide crno u svemu onome što dolazi od Srba i Rusa. Ostalima su spremni, bezrezervno, da ljube skute i ostale delove tela. Čudna neka "kasta"?!

Nemanja

pre 9 godina

Blage reči. Treba da se oglase jasnim i oštrim političkim rečnikom, nešto u smislu 'šta se vi tupavci trpate u politiku kad ni minorni klub ne znate da vodite?' Eto to je posledica današnjeg kafanskog sistema vođenja politike, svaka polupismena šuša koja zna da gura loptu se bavi međunarodnim temama.

Канаринац

pre 9 godina

Свако игра пријатељске са својом браћом. Неко са Осијеком, а неко са Луганском.

EU-baštinici boljševika Hruščova

pre 9 godina

Blage reči. Treba da se oglase jasnim i oštrim političkim rečnikom, nešto u smislu 'šta se vi tupavci trpate u politiku kad ni minorni klub ne znate da vodite?'(Nemanja, 29. jul 2014 11:06)

Zato što bi neko mogao pomisliti:'Što se vi tupavci trpate u politiku, kad minornu pokrajinu ne znate da vodite'?'

Shone

pre 9 godina

Ako je Novi Sad privatan klub onda mogu da rade sta hoce. Ali ako je drzavni i ako ih drzava sponzorise onda u najmanji ruku nemaju pravo da kompromituju drzavu ovakvim provokacijama jer ce neko dovesti drzavu neposredno u vezu sa krizom u Ukrajini. Pitanje. Da li su privatni klub ili pare dobijaju od drzave?
(Poreski obveznici, 29. jul 2014 12:19)
Вероватно нису ни приватни ни државни клуб него су као и већина других клубова регистровани као удружења грађана.

Али на страну то, ја не видим у чему је овде било какав проблем. Немају они намеру да од те утакмице праве неку политичку фешту, немају намеру ни да играју званичну утакмицу (дакле неће бити делегата, протокола, тв камера, или било чега што даје званичност утакмици). Оће људи мало да се истрче и то је то.

milentije

pre 9 godina

Utakmica svakako treba da se odigra , a Canak da je pametan , treba da otvori utakmicu i stane vec jednom uz svoj narod navijajuci za Novi Sad.

Poreski obveznici

pre 9 godina

Ako je Novi Sad privatan klub onda mogu da rade sta hoce. Ali ako je drzavni i ako ih drzava sponzorise onda u najmanji ruku nemaju pravo da kompromituju drzavu ovakvim provokacijama jer ce neko dovesti drzavu neposredno u vezu sa krizom u Ukrajini. Pitanje. Da li su privatni klub ili pare dobijaju od drzave?

samo urbano

pre 9 godina

nizerazredni FK Novi Sad. da li je ta kategorizacija potekla od LSV ili se novinar zaigrao da nama,citaocima, objasni kako nije u redu da se igra ta utakmica. :-) mene je briga,ali jos uvek se secam dnevnika rts i dnevnikovog komentara.

par hiljada dobrovoljaca

pre 9 godina

Свако игра пријатељске са својом браћом. Неко са Осијеком, а неко са Луганском.
(Канаринац, 29. jul 2014 14:00)
Niko vam ne brani da odete u Lugansk i tamo odigrate. To bi bila prava podrska. Ovde nece moci

nebojsa

pre 9 godina

(mrSale71, 29. jul 2014 15:41)

SFRJ se raspala jer su velike sile tako htele...ako vec govorite o istoriji, potrudite se da razumete vise od pukih stereotipa...Milosevic, Tudjman, Izetbegovic...samo su pioni u rukama velikih koji su krvavi raspad vec planirali, u stvari, to bi se desilo da je bilo ko vodio ove zemlje.

Бојан Илић

pre 9 godina

Свако игра пријатељске са својом браћом. Неко са Осијеком, а неко са Луганском.(Канаринац, 29. jul 2014 14:00)Niko vam ne brani da odete u Lugansk i tamo odigrate. To bi bila prava podrska. Ovde nece moci
(par hiljada dobrovoljaca, 29. jul 2014 15:01)

Пар хиљада добровољца?!
За шта?:-)))
Не ложи се мишу преко интернета , барем се потпиши како треба...

tandaremandare

pre 9 godina

Kakvi smo mi licemeri kao narod to je za medalju. Sad podrzavamo ove gluposti a kad je kosovo igralo prijateljsku sa haitijem onda imamo sta da kazemo. Pa podrzavajuci secesiju krima direktno kopamo sebi jamu!!!!

mrSale71

pre 9 godina

Bojane Ilicu ti se čvrsto za "to" uhvati ,pa onda napregni svojih 5 grama mozga pa se seti da li ti je ovaj scenario vec poznat i kako se zavrsio na nasim prostorima. Kakva je pamet dići tolke ljude na.pobunu pa ih posle toliko žrtava pustiti niz vodu???Izgleda da Putin previše sluša baba Miru.A ovi dodjoši u Novom Sadu neka igraju sa petlićima ako nisu kadri sa beton ligom.

miki maus

pre 9 godina

neka sisarka klub iz cetvrte lige organizuje nesto.koliko nam je smesna liga prva mozete misliti u kom rangu je ovaj iz 4te.nadjite grupu seoski fudbal i sve ce vam biti jasno

Marconi

pre 9 godina

Samo se vi u vladi igrajte. Dali mislite da EU i SAD ne vide sta vi radite u Srbiju? Kao da deca vode ovu drzavu, a ne skolovani ljudi. Mozda i nisu?

Канаринац

pre 9 godina

(Lala Po, 29. jul 2014 14:20)

Мука ми је од спортских незналица који себи дају за право да коментаришу.
ФК Нови Сад је све само не непознат клуб. Клуб који је кроз историју побеђивао један АЦ Милан, избацивао близанце из купова, разбио Динамо у сред Загреба са 3-0. Канаринци су били познати широм Југославије као веома незгодна екипа која је неговала нападачки фудбал. Њихови омладинци су освојили куп Маршала Тита 1978. године победивши Динамо ЗГ на маракани пред 20.000 гледалаца. Чувени Хуго Рушевљанин који их је дигао на ноге 60тих је био и селектор Југославије. Школа фудбала је била једна од најбољих у Југи. У клубу су играли Козлина, Вратњан, Беквалац, Јокановић, Тојагић, Пирмајер, Ивица Брзић и други. Важили су за авангарду. Трофејна сала је премала да стану сви пехари и признања које је овај клуб освојио у својој дугој историји. А онда је дошао сумрак државе па тако и фудбала и немаром државе и града Канаринци су неправедно пуштени низ воду што је велика срамота града, покрајине и државе!
Фудбалска незналице седи 1.

Medo brundo

pre 9 godina

Prosto neverovatno koja sorta ljudi je stala u prve redove odbrane suvereniteta ukrajine, ona ista koja javno obznanjuje da priznaje drzavu nastalu na teritoriji sopstvene, suverene i medjunarodno priznate drzave

Lala Po

pre 9 godina

Nepoznati niželigaš pokušava da se promoviše i privuče pažnju pokušajem izazivanja političkog skandala. Odigrala se utakmica ili ne o FK Novi Sad će se pričati, a do sad niko nije znao za njih.

kako to?

pre 9 godina

Interesantno da su ovi iz Luganska izabrali baš Novi Sad za prvo gostovanje
u inostranstvu.Svaki dan pratim rusku TV i tamo još nisu igrali niti ih je iko zvao da igraju.

Kako bi mi reagovali

pre 9 godina

Hajmo ovako:
Lugansk se odvojio od Ukrajine, niko - ni jedna drzava [cak ni Rusija] ih nije priznala, a mi ih zovemo da igraju u Srbiji
Sta ako recimo sutra Sandzak proglasi sviju nezavisnu republiku, niko ih ne prizna, a recimo neki grad iz Turske pozove fudbalsku reprezentaciju Sandzaka da igra prijateljsku utakmicu.
A

obican covek

pre 9 godina

Uzmi te se pameti Rusofili i branioci Rusije. Volim i ja Ruski narod ali:
Kada su nama 01.06.1992. godine odlukom Saveta bezbednosti uvedene sankcije Rusija nije stavila VETO. I sankcije su uvedene.
Kada smo 1999. godine bombardovani ovde je na trgovima igrao onaj pijani Baburin a rusija nije nista konkretno ucinila da bombardovanje prestane . Poslali Lukasenka da ubrdi Milosevica na kapitulaciju... A sada ..Sta ?
Sada mi treba da svađamo sa svetom zbog njih. ?
E izvinite to ne moze. Ako je Rusija VELIKA SILA kako misli, onda neka svoje sporove sa velikiom silama sama resava.... nemoj nas da mesa. A bivsi RADIKALI nemoj da se igraju i glume velikosrbe i velikoruse....imamo mnogo svojih muka ....gladujemo ...kriminal i korupcija nas unistise...
DOSTA !!!

1914

pre 9 godina

@poreski obveznici:ti prijatelju mora da si pao s Marsa kad mozes tako nesto da napises.Drzava u ovoj zemlji pomaze samo Zvezdu i Partizan a RFK Novi Sad nema "leba da jede",ispao je nazalost u 4.ligu.U ovoj drzavi postoji samo Beograd.Elem,ovo je teski cirkusantski potez nove uprave kluba zbog cega bi trebali da lete brze nego sto su dosli.Lovrenkovicu bi bilo bolje da zapusava milion rupa jer je klub bukvalno na samrti umesto sto smislja ovakve gluposti.Nadam se da ce RFKNS opstati i da ce grad Novi Sad imati prvoligaski gradski derbi za koju godinu.U medjuvremenu,Korida moze od Firme da uci kako se voli klub iz svog grada,svoj grad i drzava.

Корида

pre 9 godina

U medjuvremenu,Korida moze od Firme da uci kako se voli klub iz svog grada,svoj grad i drzava.
(1914, 29. jul 2014 16:26)
А како то? Тако што тучете и терате децу по школама да вам иду на утакмице и навијају за вас? Или што бијете комшије по Лиману кад оће да прекрече ваше жврљотине по улазима?
Како то ви више волите овај град од нас? Јел то постоји неко мерило можда? Ви који пљујете по људима из НС што навијају за клубове из другог града, а вамо радо прихватате да код вас дођу Зрењанинци, Паланчани, Шиђани и други? Лицемери!
Град вам је дао све, само име не!

EU Citizen

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se profesionalni sport odvoji od amaterskog, i da se oba odvoje od države, gde su omiljeno sredstvo političkih demagoga za skupljanje poena od najnižih slojeva društva, i skinu sa grbače poreskog obveznika, kao u SAD i drugim normalnim državama, to jest, da profesionalni klubovi budu standardne privatne firme, a da troškove amaterskih timova, bilo lokalnih ili školskih plaćaju isključivo njihovi članovi ili roditelji učenika, a ne ne neko ko od toga nema nikakve koristi. I, naravno, da lopovske organizacije potpuno nepotrebnih funkcionerskih struktura mutnih kao Dunav, kao FSS ili FIFA postanu ružna istorija. Pa bi, onda, između ostalog, i ovakve sumanute epizode izgubile svaki značaj, jer bi automatski postale privatna stvar učesnika, bilo da se radi o profesionalnom ili amaterskom klubu. Finansirajte svoje ljubimce ulaznicama, a ne haračom koji državna represija nameće i onima koji sport ne mogu da vide očima ili ih prosto ne zanima, sport je zabava i privatna stvar svakog građanina a ni u kom slučaju ne nekakav "opšti intetes" da bi se opravdala otimačina.

Piplfoks

pre 9 godina

(Канаринац, 29. jul 2014 15:37)

Kao prvo, FK Novi Sad je svašta bio, a sada je propali klub u katastrofalnoj ligi - znači kad se kaže da je trećerazredni, to je sumanut kompliment. Kao drugo, za njegovu propast su delimično krivi oni koji ga vode, tako da niko zdrave pameti ne može da nazove ovo bilo kako nego kretenski, patetični oportunizam sa njihove strane. Kao treće, da su FK Bajern ili Real Madrid, potpuno su nepozvani da se utrpavaju u ovu konfliktnu i osetljivu političku situaciju.

Sale

pre 9 godina

Ovde mnogi ne shvataju poentu. Tvoji prijateli koje si upoznao zajeno i duzio s sa njima samo kada su zajeno se rastave sa gomilom svadja i tuzbama oko podele imovine. Tebi su oboje dragi, ali je itekako glupo da pozivas ( ili tvoj supruznik ) u tom trenutku bilo kog od to dvoje na kafu. tada pokazujes da zauzimas stranu iako je za tebe to samo kafa i bezazleno druzenje.
Ako su ti dragi onda je najbolje da ne podrzavas na takav nacin ni jednog ni drugog. Ako mozes pomozi ili da s pomire ili da se mirno rastanu i cekaj da s prasina slegne.

mrSale71

pre 9 godina

Nebojša da si uspeo da shvatiš kontekst video bi da se ne radi o SFRJ nego o Republici Srpska Krajina.Što se tiče raspada SFRJ kriv je nesposoban generalštab u JNA,jer da je JNA izvela udar na.vreme i pohapsila sve razbijače SFRJ ,sve bi strane službe mogle samo da nam pire pod pazuh.