Sreda, 23.07.2014.

22:08

Vučić ide u Kinu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se tokom septembra s premijerom Kine Li Kećijangom, saznaje Blic.

Izvor: Blic

Vuèiæ ide u Kinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

deda Miloje

pre 9 godina

Putuj, igumane, i ne brini za manastir! (Ironije Mudri, 23. jul 2014 23:49)
Zbog "manastira" se i ide na dalek put. Malo dalji ali malo lakši od ovih evropskih "nedođija" gde samo uslovljavaju...

montecarlo

pre 9 godina

Srbija ima mnogo toga da nauči od Kineza, a da su vredni i da mnogu uspešno da rade i grade dokaz je i pomenuti most.Sve više naših privatnih kompoanija sarađuje sa kineskim koje su se pokazale kao vrlo uspšeno firme koje poštuju rokove isporuke i naručeni kvalitet.Zato Vučić i putuje tamo jer nam treba kineska pomoć i treba nam nam svež kapital kojim Kina raspolaže i koji može da investira kod nas.Naša putna infrastruktura , naša elektroprivreda su mesto gde se može očekivati kinesko ulaganje na obostranu korist.

Balkanac

pre 9 godina

Treba malo rasteretiti spoljnje pritiske. kina je zahvalan partner za to! dosta više ovih evropskih nedoumica. A stav Kine prema dešavanjima na Balkanu treba i te kako poštovati!

ZIVOT - PRODJE - PENZIJA - NE - DODJE

pre 9 godina

Upravo Aleksandar Vucic svojim velikim anganzovanjem vraca stvari u normalu posle, haoticne spoljne politike koju je Srbija vodila u vreme kada su Srbijom vladali oni koji su nas ponizili da ce nam trebati dugo da se podignemo i stanemo na svoje noge, da podignemo ponosno glave. Zna se da su to svi oni koji su vladali punih 12 godina, a kao nosioci te bahate vlasti su bile DS, DSS i URS. Intenziviranje odnosa sa svim drzavama koje imaju interes da na obostrano zadovoljstvo saradjujemo. Samo napred Vucicu dobio si poverenje gradjana da nas vodis ka napretku.

cicix

pre 9 godina

Ovu posetu doživljavam kao nastavak priče i borbe za investicije u Srbiju. Verujem da je ideja da se odnosi poboljšaju i obezbedi više kineskog novca u našu infrastrukturu i privredu

MikiMaus

pre 9 godina

Vucic se trudi da sa svima ostvari sjajne medjunarodne odnose, sto smatram da je pametno, jer nasa drzava napreduje i dobija bolji status u svetu.

amikus

pre 9 godina

Odlican potez ,Kina je buduca najveca svetska ekonomska sila.Svaki ugovor koji se bude potpisao,je nesto sto nama treba i tako se vodi drzava,bravo.

Izida

pre 9 godina

Kina je zemlja koja se relativno brzo ekonomsli razvijala, prijateljstvo sa ovom zemljom može, kako da doprinese razvoju naše ekonomije, tako i da da značajne savete u razvoju iste. Verujem da će Vučić korisno iskoristiti ovu posetu.

uspešno

pre 9 godina

U postojećoj situaciji, Kina je jedna od retkih zemlja koja ima kapital i zna kako da ga uloži, tako da želim premijeru uspešnu posetu.

Cesljic

pre 9 godina

Pomoc Kine kao i ostalih zemalja u ovim trenucima bi bila od neprocenjive vrednosti. Podrska i savet u predstojecim pregovorima o pristupanju EU, takodje investiranjem bi ogroman deo privrede u Srbiji bio pokrenut.

Smesilo

pre 9 godina

Srbiji zaista jeste potrebna pomoc svih drzava. A verujem da ce nam zahvaljujuci Vucicu koji se toliko trudi i zove zvanicnike u nasu zemlju, neko i pomoci.Srbija je bogata zemlja samo ako se to njeno bogatstvo iskoristi na parvi nacin.

Simce

pre 9 godina

Srbiji zaista jeste potrebna pomoc svih drzava. A verujem da ce nam zahvaljujuci Vucicu koji se toliko trudi i zove zvanicnike u nasu zemlju, neko i pomoci.Srbija je bogata zemlja samo ako se to njeno bogatstvo iskoristi na parvi nacin.

Junacki

pre 9 godina

Prvo da naglasim da nisam politicki opredeljen ili orjenitisan na nekakvu zutu ili onu drugu stranu. Ne interesuju me ni botovi ni trolovi. Mogu samo da iznesem svoje misljenje koje moze da pokaze moj optimizam i veru da u ovoj jadnoj Srbiji moze nesto i dobro da se odradi. Takodje sam uveren da odlazak u Kinu moze ce pokrenuti nasu poljoprivedu, privredu, ekonomiju i kasnije cemo i mi obicni smrtnici osetiti napredak i bolji zivot.

Predrag

pre 9 godina

Od Kine mnogo toga možemo naučiti, na primer, njihova životna filozofija im je omogućila da globalnu svetsku krizu mnogo manje osete nego mnoge najrazvijenije zemlje sveta. To je nama prijateljska zemlja sa velikim potencijalom koji mi vrlo malo koristimo.

Marvin

pre 9 godina

Iskrena saradnja dve drzave je najbitnija u ovom trenutku. Dobro bi bilo bez ucena i ultimatuma. Mi smo mala zemlja koja je dotakla dno i treba nam jak iskren prijatelj koji moze da nam pomogne da se uspravimo i krenemo sa dugo iscekivanim oporavkom

Aca šmeker

pre 9 godina

Treba dovoditi investitore iz svih delova sveta. Kineska ekonomija je u velikom usponu i saradnja sa njima bi nam dobro došla.

Amanda

pre 9 godina

Kina je zemlja čija je ekonomija u ekspanziji i kao takva je izuzetno atraktivan partner za Srbiju. Takođe, u budućnosti ćemo sa ovom zemljom imati velike projekte i poslove koji će nam doneti nova radna mesta.

nataja

pre 9 godina

Kina je mnogoljudna zemlja u kojoj vlada red, rad i disciplina, možda nešto naučimo od njih. U svakom slučaju, svaka Vučićeva poseta znači učvršćivanje prijateljskih odnosa i dolazak potencijalnih investitora.

mare

pre 9 godina

Kad sam čuo koliko novca investiraju samo u dve luke u Grčkoj, nije mi bilo dobro. Ako ih Vučko ubedi da kod nas investiraju samo deo te cifre, skočiće nam BNP za najmanje 10%.

nenad

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću, za vrlo kratko vreme je stvorio bandu botova koji redovno smaraju i moderatore, a i nas koji želimo da čujemo pravo mišljenje građana.

105 pluseva na pozitivan komentar o Vučiću, 105 'minuseva' na negativan komentar o Vučiću. Bože moj...

blok 70 u Kini

pre 9 godina

...i pronadji mi posao pod istim uslovima koje kinezi imaju kod nas, makar da radim privremeno dok ne skupim novce da odem dalje u beli svet.

bezimena

pre 9 godina

Ko ne bi pozeleo investicijad Kine cija je ekonomija u ekspanziji?
(Falafel, 23. jul 2014 23:28)

Od želja se ne živi!
U realnosti investicija NEMA, tako da je rezultat AV obilaženja sveta čista NULA!
A propo toga, šta radi ministar inostranih poslova!?

vuk dlaku menja............

pre 9 godina

samo da ne bude rukovanje rucakic campras divan slikanje za uspomenu pa hajde kuci kao u parizu berlinu i moskvi ne videh ista da je potpisano a saopsteno je sve ono sto sam uglavnom i znao a svi oni znaju sa kime imaju posla pa se tesko hvataju za novcanik jer tamo vazi misljenje da ako osnujes novu partiju ne znaci da si drugi covek i da ti je ista zaboravljeno iz ranijeg perioda i tesko da ce da padne neka povoljna kinta

Nemanja

pre 9 godina

Iako ne shvataju politiku i koliko je komplikovan put do realizacije bilo kakve investicije, određena istrenirana grupa ljudi daje sebi za pravo da unapred zna da je svaka poseta i svaki razgovor premijerov uspešno sklopljen.
'Ajmo sad realno - Ako nešto "kane" biće dobro. Realno do sada što smo imali sa Kinezima, to je gradnja mostova, što je u stvari njima bilo u korist, jer su bili izvođači radova.

Kina je dovoljno razvijena zemlja i ima dovoljno (previše) jeftine radne snage da bi bilo šta investirala u našu, dozvolićete (u stvari nećete) problematičnu državu.

oki

pre 9 godina

kada bi prilikom te posete doveo mekog investitora,ili pak ubedio kineze bar za nastavak koncesije koridora 11 od pozege do granice sa crnom gorom to bi bilo super jer jacanje odnosa sa tom zemljom moze doneti samo nasoj zemlji napredak.

Barkly

pre 9 godina

Kina je izuzetno atraktivan partner za Srbiju, ne samo kao potencijalni ekonomski partner, već i kao zemlja sa kojom možemo ostvariti značajnu naučno tehničku saradnju, i gde možemo prodavati našu pamet, koja je naša najjača strana!

ZORANA ZORIC

pre 9 godina

Odlazak Vucica u KInu je veliki korak za nasu zemlju jer mozemo ocekivati veci dolazak Kineskih investitora i ekonomski boljitak za nas .

Dragan Beronja

pre 9 godina

Podrzavam Vucicevu politiku i njegovu posetu Kini ,jer ova zemlja je velika sila i u buducnosti ce mo sa njom imati velike projekte i poslove koji ce nam doneti nova radna mesta.

gordijev cvor

pre 9 godina

Nasi odnosi sa Kinom nikada nisu bili losi sto govori o prijateljstvu izmedju dva naroda koje nije od juce. Interesi dvaju naroda se ne moraju zasnivati samo na ekonomiji vec i u kulturi, obrazovanju, nauci...

DANIJEL TRTIC

pre 9 godina

Saradnja sa velikim silama je neminovnost ukoliko zelimo da ozivimo svoju ekonomiju i sprovedemo reforme ,Vucic za sad veoma dobro vodi spoljnu politiku i treba ocekivati velike rezultate zahvaljujuci tome.

Ratko

pre 9 godina

Sastao se sa mnogo zvaničnika u poslednje vreme, to je svakako dobar znak, a posebno raduje vest da ide kod Kineza, jer imaju oni mnogo toga da nam ponude i mogu da nam pomognu.

Mao Ce

pre 9 godina

Jedna od najsiromasnijih zemalja sveta postala je jedna od vodecih ekonomija sveta,ako od kineza ne mozemo da naucimo kako se ekonomija postavlja na noge,red i disciplinu tesko da mozemo od bilo koga drugog.Kada su u pitanju kineske investicije u svakom slucaju dobro bi nam dosle.

Nikola Vujovic

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom ima velik znacaj kako ekonomski tako i politicki ,i samo laici mogu da budu protiv ovakvih poseta umesto da budemo ponosni na premijer i vladu Srbije.

Marko Stupar

pre 9 godina

Cujem komentare sta ce Vucic toliko po tim stranim zemljama kakve koristi imamo od toga ,kako neki misle da drzava krene napred bez podrske velikih sila ,pomocu cega.

Lena

pre 9 godina

Kina je jedina zemlja koju je zaobisla ekonomska kriza , gde je cak sta vise zabelezen ekonomski rast. Takva drzava nama treba kao prijatelj. Od nje se moze dosta nauciti a i dobiti.

marija magdalena

pre 9 godina

Veliki broj krupnih investicija koje se odvijaju uz pomoc Kineske drzave vec sada se odvijaju, ali treba intezivirati ulaganja zato sto su potencijali medjusobne saradje neiscrpni.

kriticar

pre 9 godina

Berlin,Pariz,Moskva,Peking,samo jos Vasington nedostaje pa da zaokruzi sve najbitnije faktore u svetskoj politici i ekonomiji.Mozda mu se nesto moze prigovoriti ali mu energije i elana svakako ne nedostaje

DUSKA SKRBIC

pre 9 godina

Vucic veoma dobro vodi spoljnu politiku i ocekujem da ce mo vrlo brzo videti rezultate ovih poseta ,ne treba postavljati pitanja kakve mi koristi imamo od toga,Srbija mora da saradjuje sa svetom.

Mungos

pre 9 godina

Izgleda da svi u svetu cene ovog čoveka i njegove napore da ovoj napaćenoj zemlji donese neki boljitak,a oni koji deset godina unazad nisu ništa uradili za ovu zemlju,sada su na 5,1% i jedina preokupacija u životu im je pljuvanje ovog čoveka.

Slobodan

pre 9 godina

"Vučić se nedavno sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i premijerom Francuske Manuelom Valsom."
Sastao se i sa radnicima AMSS i obecao im resenje.Ko prati situaciju u AMSS zna kako su ljudi izigrani i ostali na ulici bez posla.
Ova drzava je trula!

DARKO OVUKA

pre 9 godina

Jako je dobro da se Srbija bori za podrsku najmnogoljudnije zemlje na svetu i znamo svi da bez velikih sila mi nema sanse da sprovedemo reforme ko misli da mozemo neka samom kaze kako.

Savkica

pre 9 godina

Svaka cast ovaj je covek u spoljnoj politici za veoma kratak period uradio mnogo vise nego celokupna prosla vlast za 20 godina,ipak ima nade za nasu drzavu

prlrnce

pre 9 godina

Dobra saradnja sa svim državama ,a u ovom slušaju sa Kinom čini da naša država postane samo jača i tako stvori dobru ekonosku i političku klimu koja je u interesu svima.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Jako je vazno odrzavati dobre odnose sa velikim silama poput Kine, i pokusati na sve nacine predstaviti Srbiju, kao zemlju pogodnu za strane ulagace, i ova poseta bi trebala da da rezultata.

Kalina

pre 9 godina

Ovaj covek iz dana u dan me sve vise iznenadjuje,za kratko vremena je uspeo da podigne drzavu na mnogo veci nivo ,nego sto je bila poslednjih 20/ak godina.....svaka cest zelim mu mnogo uspeha tamo jer je to uspeh celokupne drzave............

Arja

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je jedini političar koji radi na tome da našu državu izvuče iz krize, sarađuje i sa istokom i zapadom, privuče strane investicije. Kineski privrednici grade velike infrastrukturne projekte i takvi prpjekti su potrebni Srbije. Srbija će dovbiti velika investiciona sredstva za poplavljena područja, ali isto tako neko mora graditi i mostove i puteve u Srbiji.Srbija i Kina su spremne na saradnju.

Glorija

pre 9 godina

Za ovako kratak period,premijer se sastao sa visokim funkcionerima veoma jakih i uticajnih zemalja,svaka cast ipak ima nade da se zemlja oporavi i podigne socijalno-ekonomski status svih gradjana.............

pera

pre 9 godina

Prijatelji Srbije su i na istoku i na zapadu, jos jedno priznanje politici Aleksandra Vučića je upravo poseta najmnogoljudnijoj zemlji sveta...

The Voice

pre 9 godina

Ovo je idealna prilika, da ovom posetom jos vise ucvrstimo odnose sa Kinom, i da pored politickih tema, budu pokrenute i ekonomske, i ponuditi kineskim investitorima, pogodnosti prilikom ulaganja.

Miroslav

pre 9 godina

Može se reći da se Vučić odlično snašao u diplomatiji i da je dobro prihvaćen sa svih strana. To kažem, zato što je danas bilo primedbi, a nije u redu kritikovati po svaku cenu.

Mungos

pre 9 godina

Izgleda da svi u svetu cene ovog čoveka i njegove napore da ovoj napaćenoj zemlji donese neki boljitak,a oni koji deset godina unazad nisu ništa uradili za ovu zemlju,sada su na 5,1% i jedina preokupacija u životu im je pljuvanje ovog čoveka.

Kalina

pre 9 godina

Ovaj covek iz dana u dan me sve vise iznenadjuje,za kratko vremena je uspeo da podigne drzavu na mnogo veci nivo ,nego sto je bila poslednjih 20/ak godina.....svaka cest zelim mu mnogo uspeha tamo jer je to uspeh celokupne drzave............

Savkica

pre 9 godina

Svaka cast ovaj je covek u spoljnoj politici za veoma kratak period uradio mnogo vise nego celokupna prosla vlast za 20 godina,ipak ima nade za nasu drzavu

pera

pre 9 godina

Prijatelji Srbije su i na istoku i na zapadu, jos jedno priznanje politici Aleksandra Vučića je upravo poseta najmnogoljudnijoj zemlji sveta...

Glorija

pre 9 godina

Za ovako kratak period,premijer se sastao sa visokim funkcionerima veoma jakih i uticajnih zemalja,svaka cast ipak ima nade da se zemlja oporavi i podigne socijalno-ekonomski status svih gradjana.............

Arja

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je jedini političar koji radi na tome da našu državu izvuče iz krize, sarađuje i sa istokom i zapadom, privuče strane investicije. Kineski privrednici grade velike infrastrukturne projekte i takvi prpjekti su potrebni Srbije. Srbija će dovbiti velika investiciona sredstva za poplavljena područja, ali isto tako neko mora graditi i mostove i puteve u Srbiji.Srbija i Kina su spremne na saradnju.

The Voice

pre 9 godina

Ovo je idealna prilika, da ovom posetom jos vise ucvrstimo odnose sa Kinom, i da pored politickih tema, budu pokrenute i ekonomske, i ponuditi kineskim investitorima, pogodnosti prilikom ulaganja.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Jako je vazno odrzavati dobre odnose sa velikim silama poput Kine, i pokusati na sve nacine predstaviti Srbiju, kao zemlju pogodnu za strane ulagace, i ova poseta bi trebala da da rezultata.

DARKO OVUKA

pre 9 godina

Jako je dobro da se Srbija bori za podrsku najmnogoljudnije zemlje na svetu i znamo svi da bez velikih sila mi nema sanse da sprovedemo reforme ko misli da mozemo neka samom kaze kako.

Barkly

pre 9 godina

Kina je izuzetno atraktivan partner za Srbiju, ne samo kao potencijalni ekonomski partner, već i kao zemlja sa kojom možemo ostvariti značajnu naučno tehničku saradnju, i gde možemo prodavati našu pamet, koja je naša najjača strana!

oki

pre 9 godina

kada bi prilikom te posete doveo mekog investitora,ili pak ubedio kineze bar za nastavak koncesije koridora 11 od pozege do granice sa crnom gorom to bi bilo super jer jacanje odnosa sa tom zemljom moze doneti samo nasoj zemlji napredak.

Nikola Vujovic

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom ima velik znacaj kako ekonomski tako i politicki ,i samo laici mogu da budu protiv ovakvih poseta umesto da budemo ponosni na premijer i vladu Srbije.

Lena

pre 9 godina

Kina je jedina zemlja koju je zaobisla ekonomska kriza , gde je cak sta vise zabelezen ekonomski rast. Takva drzava nama treba kao prijatelj. Od nje se moze dosta nauciti a i dobiti.

prlrnce

pre 9 godina

Dobra saradnja sa svim državama ,a u ovom slušaju sa Kinom čini da naša država postane samo jača i tako stvori dobru ekonosku i političku klimu koja je u interesu svima.

DANIJEL TRTIC

pre 9 godina

Saradnja sa velikim silama je neminovnost ukoliko zelimo da ozivimo svoju ekonomiju i sprovedemo reforme ,Vucic za sad veoma dobro vodi spoljnu politiku i treba ocekivati velike rezultate zahvaljujuci tome.

Marko Stupar

pre 9 godina

Cujem komentare sta ce Vucic toliko po tim stranim zemljama kakve koristi imamo od toga ,kako neki misle da drzava krene napred bez podrske velikih sila ,pomocu cega.

Dragan Beronja

pre 9 godina

Podrzavam Vucicevu politiku i njegovu posetu Kini ,jer ova zemlja je velika sila i u buducnosti ce mo sa njom imati velike projekte i poslove koji ce nam doneti nova radna mesta.

Ratko

pre 9 godina

Sastao se sa mnogo zvaničnika u poslednje vreme, to je svakako dobar znak, a posebno raduje vest da ide kod Kineza, jer imaju oni mnogo toga da nam ponude i mogu da nam pomognu.

Miroslav

pre 9 godina

Može se reći da se Vučić odlično snašao u diplomatiji i da je dobro prihvaćen sa svih strana. To kažem, zato što je danas bilo primedbi, a nije u redu kritikovati po svaku cenu.

DUSKA SKRBIC

pre 9 godina

Vucic veoma dobro vodi spoljnu politiku i ocekujem da ce mo vrlo brzo videti rezultate ovih poseta ,ne treba postavljati pitanja kakve mi koristi imamo od toga,Srbija mora da saradjuje sa svetom.

marija magdalena

pre 9 godina

Veliki broj krupnih investicija koje se odvijaju uz pomoc Kineske drzave vec sada se odvijaju, ali treba intezivirati ulaganja zato sto su potencijali medjusobne saradje neiscrpni.

kriticar

pre 9 godina

Berlin,Pariz,Moskva,Peking,samo jos Vasington nedostaje pa da zaokruzi sve najbitnije faktore u svetskoj politici i ekonomiji.Mozda mu se nesto moze prigovoriti ali mu energije i elana svakako ne nedostaje

ZORANA ZORIC

pre 9 godina

Odlazak Vucica u KInu je veliki korak za nasu zemlju jer mozemo ocekivati veci dolazak Kineskih investitora i ekonomski boljitak za nas .

Mao Ce

pre 9 godina

Jedna od najsiromasnijih zemalja sveta postala je jedna od vodecih ekonomija sveta,ako od kineza ne mozemo da naucimo kako se ekonomija postavlja na noge,red i disciplinu tesko da mozemo od bilo koga drugog.Kada su u pitanju kineske investicije u svakom slucaju dobro bi nam dosle.

mare

pre 9 godina

Kad sam čuo koliko novca investiraju samo u dve luke u Grčkoj, nije mi bilo dobro. Ako ih Vučko ubedi da kod nas investiraju samo deo te cifre, skočiće nam BNP za najmanje 10%.

gordijev cvor

pre 9 godina

Nasi odnosi sa Kinom nikada nisu bili losi sto govori o prijateljstvu izmedju dva naroda koje nije od juce. Interesi dvaju naroda se ne moraju zasnivati samo na ekonomiji vec i u kulturi, obrazovanju, nauci...

Slobodan

pre 9 godina

"Vučić se nedavno sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i premijerom Francuske Manuelom Valsom."
Sastao se i sa radnicima AMSS i obecao im resenje.Ko prati situaciju u AMSS zna kako su ljudi izigrani i ostali na ulici bez posla.
Ova drzava je trula!

blok 70 u Kini

pre 9 godina

...i pronadji mi posao pod istim uslovima koje kinezi imaju kod nas, makar da radim privremeno dok ne skupim novce da odem dalje u beli svet.

bezimena

pre 9 godina

Ko ne bi pozeleo investicijad Kine cija je ekonomija u ekspanziji?
(Falafel, 23. jul 2014 23:28)

Od želja se ne živi!
U realnosti investicija NEMA, tako da je rezultat AV obilaženja sveta čista NULA!
A propo toga, šta radi ministar inostranih poslova!?

vuk dlaku menja............

pre 9 godina

samo da ne bude rukovanje rucakic campras divan slikanje za uspomenu pa hajde kuci kao u parizu berlinu i moskvi ne videh ista da je potpisano a saopsteno je sve ono sto sam uglavnom i znao a svi oni znaju sa kime imaju posla pa se tesko hvataju za novcanik jer tamo vazi misljenje da ako osnujes novu partiju ne znaci da si drugi covek i da ti je ista zaboravljeno iz ranijeg perioda i tesko da ce da padne neka povoljna kinta

nenad

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću, za vrlo kratko vreme je stvorio bandu botova koji redovno smaraju i moderatore, a i nas koji želimo da čujemo pravo mišljenje građana.

105 pluseva na pozitivan komentar o Vučiću, 105 'minuseva' na negativan komentar o Vučiću. Bože moj...

Nemanja

pre 9 godina

Iako ne shvataju politiku i koliko je komplikovan put do realizacije bilo kakve investicije, određena istrenirana grupa ljudi daje sebi za pravo da unapred zna da je svaka poseta i svaki razgovor premijerov uspešno sklopljen.
'Ajmo sad realno - Ako nešto "kane" biće dobro. Realno do sada što smo imali sa Kinezima, to je gradnja mostova, što je u stvari njima bilo u korist, jer su bili izvođači radova.

Kina je dovoljno razvijena zemlja i ima dovoljno (previše) jeftine radne snage da bi bilo šta investirala u našu, dozvolićete (u stvari nećete) problematičnu državu.

nataja

pre 9 godina

Kina je mnogoljudna zemlja u kojoj vlada red, rad i disciplina, možda nešto naučimo od njih. U svakom slučaju, svaka Vučićeva poseta znači učvršćivanje prijateljskih odnosa i dolazak potencijalnih investitora.

ZIVOT - PRODJE - PENZIJA - NE - DODJE

pre 9 godina

Upravo Aleksandar Vucic svojim velikim anganzovanjem vraca stvari u normalu posle, haoticne spoljne politike koju je Srbija vodila u vreme kada su Srbijom vladali oni koji su nas ponizili da ce nam trebati dugo da se podignemo i stanemo na svoje noge, da podignemo ponosno glave. Zna se da su to svi oni koji su vladali punih 12 godina, a kao nosioci te bahate vlasti su bile DS, DSS i URS. Intenziviranje odnosa sa svim drzavama koje imaju interes da na obostrano zadovoljstvo saradjujemo. Samo napred Vucicu dobio si poverenje gradjana da nas vodis ka napretku.

deda Miloje

pre 9 godina

Putuj, igumane, i ne brini za manastir! (Ironije Mudri, 23. jul 2014 23:49)
Zbog "manastira" se i ide na dalek put. Malo dalji ali malo lakši od ovih evropskih "nedođija" gde samo uslovljavaju...

Balkanac

pre 9 godina

Treba malo rasteretiti spoljnje pritiske. kina je zahvalan partner za to! dosta više ovih evropskih nedoumica. A stav Kine prema dešavanjima na Balkanu treba i te kako poštovati!

Amanda

pre 9 godina

Kina je zemlja čija je ekonomija u ekspanziji i kao takva je izuzetno atraktivan partner za Srbiju. Takođe, u budućnosti ćemo sa ovom zemljom imati velike projekte i poslove koji će nam doneti nova radna mesta.

Aca šmeker

pre 9 godina

Treba dovoditi investitore iz svih delova sveta. Kineska ekonomija je u velikom usponu i saradnja sa njima bi nam dobro došla.

Marvin

pre 9 godina

Iskrena saradnja dve drzave je najbitnija u ovom trenutku. Dobro bi bilo bez ucena i ultimatuma. Mi smo mala zemlja koja je dotakla dno i treba nam jak iskren prijatelj koji moze da nam pomogne da se uspravimo i krenemo sa dugo iscekivanim oporavkom

Junacki

pre 9 godina

Prvo da naglasim da nisam politicki opredeljen ili orjenitisan na nekakvu zutu ili onu drugu stranu. Ne interesuju me ni botovi ni trolovi. Mogu samo da iznesem svoje misljenje koje moze da pokaze moj optimizam i veru da u ovoj jadnoj Srbiji moze nesto i dobro da se odradi. Takodje sam uveren da odlazak u Kinu moze ce pokrenuti nasu poljoprivedu, privredu, ekonomiju i kasnije cemo i mi obicni smrtnici osetiti napredak i bolji zivot.

Predrag

pre 9 godina

Od Kine mnogo toga možemo naučiti, na primer, njihova životna filozofija im je omogućila da globalnu svetsku krizu mnogo manje osete nego mnoge najrazvijenije zemlje sveta. To je nama prijateljska zemlja sa velikim potencijalom koji mi vrlo malo koristimo.

Smesilo

pre 9 godina

Srbiji zaista jeste potrebna pomoc svih drzava. A verujem da ce nam zahvaljujuci Vucicu koji se toliko trudi i zove zvanicnike u nasu zemlju, neko i pomoci.Srbija je bogata zemlja samo ako se to njeno bogatstvo iskoristi na parvi nacin.

Cesljic

pre 9 godina

Pomoc Kine kao i ostalih zemalja u ovim trenucima bi bila od neprocenjive vrednosti. Podrska i savet u predstojecim pregovorima o pristupanju EU, takodje investiranjem bi ogroman deo privrede u Srbiji bio pokrenut.

Simce

pre 9 godina

Srbiji zaista jeste potrebna pomoc svih drzava. A verujem da ce nam zahvaljujuci Vucicu koji se toliko trudi i zove zvanicnike u nasu zemlju, neko i pomoci.Srbija je bogata zemlja samo ako se to njeno bogatstvo iskoristi na parvi nacin.

uspešno

pre 9 godina

U postojećoj situaciji, Kina je jedna od retkih zemlja koja ima kapital i zna kako da ga uloži, tako da želim premijeru uspešnu posetu.

Izida

pre 9 godina

Kina je zemlja koja se relativno brzo ekonomsli razvijala, prijateljstvo sa ovom zemljom može, kako da doprinese razvoju naše ekonomije, tako i da da značajne savete u razvoju iste. Verujem da će Vučić korisno iskoristiti ovu posetu.

amikus

pre 9 godina

Odlican potez ,Kina je buduca najveca svetska ekonomska sila.Svaki ugovor koji se bude potpisao,je nesto sto nama treba i tako se vodi drzava,bravo.

MikiMaus

pre 9 godina

Vucic se trudi da sa svima ostvari sjajne medjunarodne odnose, sto smatram da je pametno, jer nasa drzava napreduje i dobija bolji status u svetu.

cicix

pre 9 godina

Ovu posetu doživljavam kao nastavak priče i borbe za investicije u Srbiju. Verujem da je ideja da se odnosi poboljšaju i obezbedi više kineskog novca u našu infrastrukturu i privredu

montecarlo

pre 9 godina

Srbija ima mnogo toga da nauči od Kineza, a da su vredni i da mnogu uspešno da rade i grade dokaz je i pomenuti most.Sve više naših privatnih kompoanija sarađuje sa kineskim koje su se pokazale kao vrlo uspšeno firme koje poštuju rokove isporuke i naručeni kvalitet.Zato Vučić i putuje tamo jer nam treba kineska pomoć i treba nam nam svež kapital kojim Kina raspolaže i koji može da investira kod nas.Naša putna infrastruktura , naša elektroprivreda su mesto gde se može očekivati kinesko ulaganje na obostranu korist.

Slobodan

pre 9 godina

"Vučić se nedavno sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i premijerom Francuske Manuelom Valsom."
Sastao se i sa radnicima AMSS i obecao im resenje.Ko prati situaciju u AMSS zna kako su ljudi izigrani i ostali na ulici bez posla.
Ova drzava je trula!

vuk dlaku menja............

pre 9 godina

samo da ne bude rukovanje rucakic campras divan slikanje za uspomenu pa hajde kuci kao u parizu berlinu i moskvi ne videh ista da je potpisano a saopsteno je sve ono sto sam uglavnom i znao a svi oni znaju sa kime imaju posla pa se tesko hvataju za novcanik jer tamo vazi misljenje da ako osnujes novu partiju ne znaci da si drugi covek i da ti je ista zaboravljeno iz ranijeg perioda i tesko da ce da padne neka povoljna kinta

blok 70 u Kini

pre 9 godina

...i pronadji mi posao pod istim uslovima koje kinezi imaju kod nas, makar da radim privremeno dok ne skupim novce da odem dalje u beli svet.

bezimena

pre 9 godina

Ko ne bi pozeleo investicijad Kine cija je ekonomija u ekspanziji?
(Falafel, 23. jul 2014 23:28)

Od želja se ne živi!
U realnosti investicija NEMA, tako da je rezultat AV obilaženja sveta čista NULA!
A propo toga, šta radi ministar inostranih poslova!?

Nemanja

pre 9 godina

Iako ne shvataju politiku i koliko je komplikovan put do realizacije bilo kakve investicije, određena istrenirana grupa ljudi daje sebi za pravo da unapred zna da je svaka poseta i svaki razgovor premijerov uspešno sklopljen.
'Ajmo sad realno - Ako nešto "kane" biće dobro. Realno do sada što smo imali sa Kinezima, to je gradnja mostova, što je u stvari njima bilo u korist, jer su bili izvođači radova.

Kina je dovoljno razvijena zemlja i ima dovoljno (previše) jeftine radne snage da bi bilo šta investirala u našu, dozvolićete (u stvari nećete) problematičnu državu.

nenad

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću, za vrlo kratko vreme je stvorio bandu botova koji redovno smaraju i moderatore, a i nas koji želimo da čujemo pravo mišljenje građana.

105 pluseva na pozitivan komentar o Vučiću, 105 'minuseva' na negativan komentar o Vučiću. Bože moj...

Kalina

pre 9 godina

Ovaj covek iz dana u dan me sve vise iznenadjuje,za kratko vremena je uspeo da podigne drzavu na mnogo veci nivo ,nego sto je bila poslednjih 20/ak godina.....svaka cest zelim mu mnogo uspeha tamo jer je to uspeh celokupne drzave............

Mungos

pre 9 godina

Izgleda da svi u svetu cene ovog čoveka i njegove napore da ovoj napaćenoj zemlji donese neki boljitak,a oni koji deset godina unazad nisu ništa uradili za ovu zemlju,sada su na 5,1% i jedina preokupacija u životu im je pljuvanje ovog čoveka.

Savkica

pre 9 godina

Svaka cast ovaj je covek u spoljnoj politici za veoma kratak period uradio mnogo vise nego celokupna prosla vlast za 20 godina,ipak ima nade za nasu drzavu

Glorija

pre 9 godina

Za ovako kratak period,premijer se sastao sa visokim funkcionerima veoma jakih i uticajnih zemalja,svaka cast ipak ima nade da se zemlja oporavi i podigne socijalno-ekonomski status svih gradjana.............

ZORANA ZORIC

pre 9 godina

Odlazak Vucica u KInu je veliki korak za nasu zemlju jer mozemo ocekivati veci dolazak Kineskih investitora i ekonomski boljitak za nas .

pera

pre 9 godina

Prijatelji Srbije su i na istoku i na zapadu, jos jedno priznanje politici Aleksandra Vučića je upravo poseta najmnogoljudnijoj zemlji sveta...

Arja

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je jedini političar koji radi na tome da našu državu izvuče iz krize, sarađuje i sa istokom i zapadom, privuče strane investicije. Kineski privrednici grade velike infrastrukturne projekte i takvi prpjekti su potrebni Srbije. Srbija će dovbiti velika investiciona sredstva za poplavljena područja, ali isto tako neko mora graditi i mostove i puteve u Srbiji.Srbija i Kina su spremne na saradnju.

kriticar

pre 9 godina

Berlin,Pariz,Moskva,Peking,samo jos Vasington nedostaje pa da zaokruzi sve najbitnije faktore u svetskoj politici i ekonomiji.Mozda mu se nesto moze prigovoriti ali mu energije i elana svakako ne nedostaje

The Voice

pre 9 godina

Ovo je idealna prilika, da ovom posetom jos vise ucvrstimo odnose sa Kinom, i da pored politickih tema, budu pokrenute i ekonomske, i ponuditi kineskim investitorima, pogodnosti prilikom ulaganja.

Miroslav

pre 9 godina

Može se reći da se Vučić odlično snašao u diplomatiji i da je dobro prihvaćen sa svih strana. To kažem, zato što je danas bilo primedbi, a nije u redu kritikovati po svaku cenu.

Dragan Beronja

pre 9 godina

Podrzavam Vucicevu politiku i njegovu posetu Kini ,jer ova zemlja je velika sila i u buducnosti ce mo sa njom imati velike projekte i poslove koji ce nam doneti nova radna mesta.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Jako je vazno odrzavati dobre odnose sa velikim silama poput Kine, i pokusati na sve nacine predstaviti Srbiju, kao zemlju pogodnu za strane ulagace, i ova poseta bi trebala da da rezultata.

DARKO OVUKA

pre 9 godina

Jako je dobro da se Srbija bori za podrsku najmnogoljudnije zemlje na svetu i znamo svi da bez velikih sila mi nema sanse da sprovedemo reforme ko misli da mozemo neka samom kaze kako.

prlrnce

pre 9 godina

Dobra saradnja sa svim državama ,a u ovom slušaju sa Kinom čini da naša država postane samo jača i tako stvori dobru ekonosku i političku klimu koja je u interesu svima.

Lena

pre 9 godina

Kina je jedina zemlja koju je zaobisla ekonomska kriza , gde je cak sta vise zabelezen ekonomski rast. Takva drzava nama treba kao prijatelj. Od nje se moze dosta nauciti a i dobiti.

Ratko

pre 9 godina

Sastao se sa mnogo zvaničnika u poslednje vreme, to je svakako dobar znak, a posebno raduje vest da ide kod Kineza, jer imaju oni mnogo toga da nam ponude i mogu da nam pomognu.

DUSKA SKRBIC

pre 9 godina

Vucic veoma dobro vodi spoljnu politiku i ocekujem da ce mo vrlo brzo videti rezultate ovih poseta ,ne treba postavljati pitanja kakve mi koristi imamo od toga,Srbija mora da saradjuje sa svetom.

Nikola Vujovic

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom ima velik znacaj kako ekonomski tako i politicki ,i samo laici mogu da budu protiv ovakvih poseta umesto da budemo ponosni na premijer i vladu Srbije.

gordijev cvor

pre 9 godina

Nasi odnosi sa Kinom nikada nisu bili losi sto govori o prijateljstvu izmedju dva naroda koje nije od juce. Interesi dvaju naroda se ne moraju zasnivati samo na ekonomiji vec i u kulturi, obrazovanju, nauci...

Mao Ce

pre 9 godina

Jedna od najsiromasnijih zemalja sveta postala je jedna od vodecih ekonomija sveta,ako od kineza ne mozemo da naucimo kako se ekonomija postavlja na noge,red i disciplinu tesko da mozemo od bilo koga drugog.Kada su u pitanju kineske investicije u svakom slucaju dobro bi nam dosle.

marija magdalena

pre 9 godina

Veliki broj krupnih investicija koje se odvijaju uz pomoc Kineske drzave vec sada se odvijaju, ali treba intezivirati ulaganja zato sto su potencijali medjusobne saradje neiscrpni.

DANIJEL TRTIC

pre 9 godina

Saradnja sa velikim silama je neminovnost ukoliko zelimo da ozivimo svoju ekonomiju i sprovedemo reforme ,Vucic za sad veoma dobro vodi spoljnu politiku i treba ocekivati velike rezultate zahvaljujuci tome.

Marko Stupar

pre 9 godina

Cujem komentare sta ce Vucic toliko po tim stranim zemljama kakve koristi imamo od toga ,kako neki misle da drzava krene napred bez podrske velikih sila ,pomocu cega.

mare

pre 9 godina

Kad sam čuo koliko novca investiraju samo u dve luke u Grčkoj, nije mi bilo dobro. Ako ih Vučko ubedi da kod nas investiraju samo deo te cifre, skočiće nam BNP za najmanje 10%.

Barkly

pre 9 godina

Kina je izuzetno atraktivan partner za Srbiju, ne samo kao potencijalni ekonomski partner, već i kao zemlja sa kojom možemo ostvariti značajnu naučno tehničku saradnju, i gde možemo prodavati našu pamet, koja je naša najjača strana!

oki

pre 9 godina

kada bi prilikom te posete doveo mekog investitora,ili pak ubedio kineze bar za nastavak koncesije koridora 11 od pozege do granice sa crnom gorom to bi bilo super jer jacanje odnosa sa tom zemljom moze doneti samo nasoj zemlji napredak.

Junacki

pre 9 godina

Prvo da naglasim da nisam politicki opredeljen ili orjenitisan na nekakvu zutu ili onu drugu stranu. Ne interesuju me ni botovi ni trolovi. Mogu samo da iznesem svoje misljenje koje moze da pokaze moj optimizam i veru da u ovoj jadnoj Srbiji moze nesto i dobro da se odradi. Takodje sam uveren da odlazak u Kinu moze ce pokrenuti nasu poljoprivedu, privredu, ekonomiju i kasnije cemo i mi obicni smrtnici osetiti napredak i bolji zivot.

Predrag

pre 9 godina

Od Kine mnogo toga možemo naučiti, na primer, njihova životna filozofija im je omogućila da globalnu svetsku krizu mnogo manje osete nego mnoge najrazvijenije zemlje sveta. To je nama prijateljska zemlja sa velikim potencijalom koji mi vrlo malo koristimo.

Smesilo

pre 9 godina

Srbiji zaista jeste potrebna pomoc svih drzava. A verujem da ce nam zahvaljujuci Vucicu koji se toliko trudi i zove zvanicnike u nasu zemlju, neko i pomoci.Srbija je bogata zemlja samo ako se to njeno bogatstvo iskoristi na parvi nacin.

Cesljic

pre 9 godina

Pomoc Kine kao i ostalih zemalja u ovim trenucima bi bila od neprocenjive vrednosti. Podrska i savet u predstojecim pregovorima o pristupanju EU, takodje investiranjem bi ogroman deo privrede u Srbiji bio pokrenut.

Amanda

pre 9 godina

Kina je zemlja čija je ekonomija u ekspanziji i kao takva je izuzetno atraktivan partner za Srbiju. Takođe, u budućnosti ćemo sa ovom zemljom imati velike projekte i poslove koji će nam doneti nova radna mesta.

nataja

pre 9 godina

Kina je mnogoljudna zemlja u kojoj vlada red, rad i disciplina, možda nešto naučimo od njih. U svakom slučaju, svaka Vučićeva poseta znači učvršćivanje prijateljskih odnosa i dolazak potencijalnih investitora.

Aca šmeker

pre 9 godina

Treba dovoditi investitore iz svih delova sveta. Kineska ekonomija je u velikom usponu i saradnja sa njima bi nam dobro došla.

Marvin

pre 9 godina

Iskrena saradnja dve drzave je najbitnija u ovom trenutku. Dobro bi bilo bez ucena i ultimatuma. Mi smo mala zemlja koja je dotakla dno i treba nam jak iskren prijatelj koji moze da nam pomogne da se uspravimo i krenemo sa dugo iscekivanim oporavkom

Simce

pre 9 godina

Srbiji zaista jeste potrebna pomoc svih drzava. A verujem da ce nam zahvaljujuci Vucicu koji se toliko trudi i zove zvanicnike u nasu zemlju, neko i pomoci.Srbija je bogata zemlja samo ako se to njeno bogatstvo iskoristi na parvi nacin.

uspešno

pre 9 godina

U postojećoj situaciji, Kina je jedna od retkih zemlja koja ima kapital i zna kako da ga uloži, tako da želim premijeru uspešnu posetu.

Izida

pre 9 godina

Kina je zemlja koja se relativno brzo ekonomsli razvijala, prijateljstvo sa ovom zemljom može, kako da doprinese razvoju naše ekonomije, tako i da da značajne savete u razvoju iste. Verujem da će Vučić korisno iskoristiti ovu posetu.

amikus

pre 9 godina

Odlican potez ,Kina je buduca najveca svetska ekonomska sila.Svaki ugovor koji se bude potpisao,je nesto sto nama treba i tako se vodi drzava,bravo.

MikiMaus

pre 9 godina

Vucic se trudi da sa svima ostvari sjajne medjunarodne odnose, sto smatram da je pametno, jer nasa drzava napreduje i dobija bolji status u svetu.

cicix

pre 9 godina

Ovu posetu doživljavam kao nastavak priče i borbe za investicije u Srbiju. Verujem da je ideja da se odnosi poboljšaju i obezbedi više kineskog novca u našu infrastrukturu i privredu

ZIVOT - PRODJE - PENZIJA - NE - DODJE

pre 9 godina

Upravo Aleksandar Vucic svojim velikim anganzovanjem vraca stvari u normalu posle, haoticne spoljne politike koju je Srbija vodila u vreme kada su Srbijom vladali oni koji su nas ponizili da ce nam trebati dugo da se podignemo i stanemo na svoje noge, da podignemo ponosno glave. Zna se da su to svi oni koji su vladali punih 12 godina, a kao nosioci te bahate vlasti su bile DS, DSS i URS. Intenziviranje odnosa sa svim drzavama koje imaju interes da na obostrano zadovoljstvo saradjujemo. Samo napred Vucicu dobio si poverenje gradjana da nas vodis ka napretku.

montecarlo

pre 9 godina

Srbija ima mnogo toga da nauči od Kineza, a da su vredni i da mnogu uspešno da rade i grade dokaz je i pomenuti most.Sve više naših privatnih kompoanija sarađuje sa kineskim koje su se pokazale kao vrlo uspšeno firme koje poštuju rokove isporuke i naručeni kvalitet.Zato Vučić i putuje tamo jer nam treba kineska pomoć i treba nam nam svež kapital kojim Kina raspolaže i koji može da investira kod nas.Naša putna infrastruktura , naša elektroprivreda su mesto gde se može očekivati kinesko ulaganje na obostranu korist.

deda Miloje

pre 9 godina

Putuj, igumane, i ne brini za manastir! (Ironije Mudri, 23. jul 2014 23:49)
Zbog "manastira" se i ide na dalek put. Malo dalji ali malo lakši od ovih evropskih "nedođija" gde samo uslovljavaju...

Balkanac

pre 9 godina

Treba malo rasteretiti spoljnje pritiske. kina je zahvalan partner za to! dosta više ovih evropskih nedoumica. A stav Kine prema dešavanjima na Balkanu treba i te kako poštovati!