Četvrtak, 26.06.2014.

23:29

Vučić: SPS ne može na dve stolice

Vučić poručio lideru socijalista Ivici Dačiću da SPS ne može da sedi na dve stolice i da treba da odluči da li će biti u vlasti ili u opoziciji, piše “Blic“.

Izvor: Beta

Vuèiæ: SPS ne može na dve stolice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

216 Komentari

Sortiraj po:

Nota

pre 9 godina

Nema smisla da se Dacic nateze u Vladi ako nema podrsku u svojoj stranci. Neka se pogledaju u oci i nek se dogovore, bez njih mozemo dalje bez problema.

Oliver Mancic

pre 9 godina

Neko nije svestan svoje pozicije izgleda, kao deo vlasti žele i da kritikuju samu vlast kao deo opozicije. To mi ono kao možemo mi da budemo sa svima a opet radimo za sebe, prosto nedorasli samim obavezama i opet pračeni ličnim interesom to bi opisalo situaciju.

Nikola Tošić

pre 9 godina

Treba odmah na početku stati svim pometnjama na put ako to znači da odu stvarno u opoziciji sami su krivi. Ovako ponašanje sa njihove strane samo govori o načinu kako oni zamišljaju saradnju a to je manipulisanje i usporavanje rada same vlade.

pakako

pre 9 godina

Ne može pola partije u vladi na fukcijama a pola glumi opoziciju jer su nezadovoljni manjkom funkcija. Partija mora imati jedinstven stav sa vladom u suprotnom nek odu svi u opoziciju. Dosta je bilo sps kombinacija

azizi

pre 9 godina

Tesko podnosi Dacic uspesnost SNS-a.Znalo se da ce tako biti.Sada ce samo da pokusava sa destabilizacijom.Verujem da ce to Vucic resiti,pa sta god bude trebalo da se uradi.

herkules s

pre 9 godina

Promene u policiji su bile neminovne kako bi se rad tog sektora znatno poboljsao i sprovele reforme koje bi uticale i na jacanje sektora bezbednosti i zastite informacija od drzavnog interesa. Svako misljenje suprotno od tog ukazuje na neku spregu , ili dvojaku ulogu ucesca u vlasti.

Tom Sojer

pre 9 godina

Sta će pa oni u vladi osim da spletkare i vrše kritike, tako da ovo sedenje na više stolica je klasičan rad za SPS. Oni nikada neće promeniti svoju čud izgleda.

Pikaso

pre 9 godina

Strategija destabilizacije vlasti je dobila drugi scenario, sada se pokušava srušiti koalicija da bi se naudilo vladi i Vučiću.

DEDA - COBICA

pre 9 godina

Naravno da u ovom trenutku nije ni malo lako Ivici Dacic da drzi stvari pod kontrolom u stranci, jer ima njih dosta koji su nezadovoljni time sto nisu nasli sebe na visokim funkcijama u drzavi. Jer ne mogu oni da razumeju da vise nisu u poziciji, da su sada manji deo vlasti. Sto se tice Branka Ruzic ukoliko se Dacic ne resi njega do Kongresa partije imace mnogo problema sam Dacic. Svako ko iznosi drugacije misljenje iznosi ličcni stav koji nema veze sa partijom. Za licni stav svako mora da snosi licnu odgovornost. Dacic zato jasno je poslao poruku svim buntovnicima u pratiji da ce sazvati kongres SPS-a, jer socijalisti moraju da imaju jednu politiku, docice vrlo brzo i to vreme.

ccc

pre 9 godina

Aaaa! Evo nama rekonstrukcije u najavi. Zna Vucic vrlo dobro zasto je zvao Dacica u vladu iako sam SNS ima vecinu i niko im nije neophodan. Da nije tako providno i trivijalno, moglo bi se nazvati politickim potezom kreiranja odstupnice unapred. Ipak, to je samo Vucic i njegovi cirkusi.

Eko

pre 9 godina

Dačiću bi bilo bolje da sređuje svoje redove da mu njegovi ne sede ne na samo dve stolice nego i veći broj ili da se odlepi više od fotelje kad nije sposoban svoju stranku da organizuje,onda će teško uspeti da vodi i ministarstvo kako treba.

Toma

pre 9 godina

Pa pre par meseci SPS nije bio pogodan, pa bili izbori, pa posle izbora opet je bio pogodan, sad opet nije.. Da li je moguce da smo mi do te mere lud narod i da sve ovo trpimo, dok u isto vreme glumimo i imitiramo zivot?!?

cipiripi

pre 9 godina

Jel ovo sve ispalo zbog Ruzica, onog konobara u Briselu, onog sto je dopunjavao case tadasnjem podpredsedniku Vlade i sadasnjem premijeru....

knjigovođa

pre 9 godina

Koja je Dačićeva "crvena linija" za ovakvo javno ponižavanje od strane Vučića? Ljudi postaju krpe.
(pedja, 27. jun 2014 07:54)

Očigledno da će Dačić imati mnogo problema da zauzda mlade jurišnike iz svoje stranke poput Ružića i bajatovića i još nekih koji se nikako ne mire sa činjenicom da nisu u poziciji da oni diktiraju uslove u političkom vrhu Srbije.Mogu da zamislim kako kaže i sam Vučić kako bi bilo da je odnos procenata drugačiji.

Iggy

pre 9 godina

neko se usudio da kritikuje naseg vrhovnog shamana i velikog iluzionistu
(mirko, 26. jun 2014 23:39)

Nije ovde uopšte stvar u kritikama nego u tome što bi SPS da u isto vreme bude i vlast i opozicija. Sve rade ne bi li popravili rejting za sledeće izbore, pa da ponovo mogu da ucenjuju.

velitris

pre 9 godina

Bas me zanima odakle inspiracija ljudima da poteciraju teze o teorijama zavere i skrivenim namerama premijera da posvadja celnike SPSa kada nam je poznata labilna politicka ideologija SPSa kao stranke!

Miloš.BRE

pre 9 godina

Socijalisti su kao korov, možeš da ga uništavaš, a on stalno izbija. Prosto je nemoguće da ih se otarasiš, srušimo ih revolucijom- oni se ponovo pojave. Mogu da se uvrste u udzbenike za motivaciju, nikada ne odustaju. Što je u neku ruku i pohvalno.
Vučić je sad na dobrom putu da zavede red na celoj političkoj sceni i da im objasni neke stvari. Dačić kao lider Socijalsita mora da odgovara za postupke svojih ljudi.
Još je ruski filozof Ivan Iljin govorio:"Čovek lišen osećaja odgovornosti ne sme biti pušten da se bavi ni jednim javnim poslom: sve će upropastiti, a zatim će uteći i sakriti se u rulji, iza njene mnogoglave neumoljivosti. A građanska hrabrost je sušti uslov života – za svakog demokratu, u svakoj demokratiji."

Mislim da je to pravac kojim treba da se ophodimo, niko više ne sme biti zaštićen, niko ne sme da bude privilegovan. Moje lično mišljenje jest, da je SPS-u vreme da odmori. Na toj pauzi taman mogu da podvuku crtu, da razmisle o svom proteklom radu, o svom budućem radu. Mislim da su se istrošili i ovako samo štete gradjanima Srbije.

OKTAVIA

pre 9 godina

Ne znam zbog cega je Vucic zadrzao u vladi Dacica, kada je imao apsolutnu vecinu?! Sigurno je bilo da ce mu Dacic pre ili kasnije predstavljati problem pri vodjenju Vlade.

Igor

pre 9 godina

Seci dok ti je mač (vlast) u rukama! U protivnom ode sve dođavola. SPS će ili da se dovede u red ili napolje. Njima je koalicioni partner ko god bio na vlasti, principi za njih ne postoje očigledno.

Eskobar

pre 9 godina

Hteo - ne hteo, Dačić će morati da se obračuna sa Ružićem i ostalim faktorima koji su protiv vladajuće većine ako misli da ostane tu gde jeste.

predumisljaj...

pre 9 godina

Ma to su oni,sto su ostali bez vaznih drzavnih funkcija!Sad,ne bi li ih se ko setio,pustaju probne balone!Kao ono..ej zivi smo,tu smo!Oni su opozicija sami sebi,ali ne vlasti!Tako da Dacica ne treba kriviti i za ono za sta ocigledno nije kriv!Svako ima uvek komforan izlaz iz svake nelagodne situacije,narocito ako se njegov stav i misljenje sukobljavaju sa stavom stranke u kojoj je..Mozda bi Ruzicu i poverovali,kad bi izasao iz senke vladajuce stranke i otisnuo se u opozicione vode!Onda bi mu ta pozicija pljuvaca svojih,bila nekako ubedljivija..Ovako nam sve vise lici kao da je sve receno..ali sa nekim predumisljajem!A zaboravlja da se neka njegova misljenja,onako javno i ogoljeno preko medija,pamte..Kaze veze ga prijateljstvo za tog pojedinca!Pa sta briga Srbiju za njegova privatna prijatejstva!Pa se pitamo zasto tada nije podneo ostavku u znak podrske prema prijatelju!Ma kakva ostavka..kad vlast ima svoje lepe trenutke,koje obicni smrtnici ne shvataju!Ima onaj holivudski glamur..Treba se svega toga odjednom odreci..E to nije lako!Privilegije su tu a to se tesko ispusta iz ruku!A cime su zaluzili tako lagodan zivot i tako visoko misljenje o sebi samima!Ko zna!Pa ako hoces da si solista,soliraj ali ne sa ovih pozicija!Nista time ne dobijas,samo gubis!Moras prihvatiti da su gradjani na izborima vec podelili politicke karte!Mozda bi jedino mogao da se zapitas,da li imas neku odgovornost za ovakav rejting svoje stranke na izborima..Po mom skromnom misljenju..imas i te kakve!

nisu daleko izbori, pripreme su u toku

pre 9 godina

Normalno je da ako ste deo Vlade morate da podrzavate stavove i vodite politiku te Vlade a ne da se po emisijama istupa kao da ste opozicioni lider.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (alas


Čini mi se da Ružić nije deo Vlade, samim tim ima pravo da trasira svoj put i da se bori za svoj interes. Ovo bi bilo isto kada bi očekivao da članovi SNSa, koji su u kampanji tabanali, ćute o svemu što im se ne dopada, jer je Vučić premijer, a to što oni time ništa nisu dobili, da bace pod tepih. Priznaj, žestih kritičara od njih nema, jer znaju mnogo toga što mi ne znamo.

ne moze bas sve

pre 9 godina

Mozes Vucicu da ucutkas te tvoje dodvorice, plagijatore,ljude sa laznim diplmama, koje nemaju pojma sa zivotom a ne sa poslom, te eksperte izvucene iz naftalina ali ne mozes bas sve.
Zaluta i u tvoje jato po neki pametan covek koji ima svoje ja i ume da misli svojom glavom.

MaksaBwe

pre 9 godina

Gledao sam Utisak Nedelje i, ako je iko branio rad vlade, ogradjivao se od insinuacija - bio je to Ruzic. Ne mogu ocima da smislim ni socijaliste ni ove preimenovane radikale ali, sto je istina istina je. Da li je trebao da maloumno klima glavom i besomucno tvrdi da je Vucic dar s' neba Srbiji??? Nije i, ma koliko mi bljutavi bili, socijalisti u poslednjih par godina iznose ocene koje se mogu prihvatiti kao konstruktivne kritike (pet puta sam sklanjao prste sa tastature, ne mogu da verujem da cu u istoj recenici napisati ''socijalista'' i ''konstruktivan'').

This is how

pre 9 godina

I zasto ih trpite?Da posle preko vas na sledecim izborima kazu kako ste ih vi terali na mere stednje,i da tako osvoje vise glasova,a vama uzmu?

Goran

pre 9 godina

Pa kako sad to?

Dacic ne moze na dve stolice, a ovamo vam drzavna politika: i istok i zapad, i USA i Kina, i Nemacka i Rusija.

Pa ti Vucicu nemas samo botove za trolovanje medija, ti si sam najveci politicki bot Univerzuma!

imam ideju

pre 9 godina

Vucicu samo se ti lozi, kako si dosao jos lakse mozes da odes. Mislio sam da si pametniji pa ces jos da lozis narod. Pazi kad narod zasuti.
(perungromovnik, 27. jun 2014 07:13)

ma nemoze vucku Niko nista ima on 200 botova))

Milan1989

pre 9 godina

Vidim ja da vise nece moci ovako,ili ce Dacic da se pozabavi ljudima iz vrha svoje stranke ili vise nece biti u vladi. Realno nedopustivo je da Ruzic koji cini vlast prica negativno i u suprotnosti vlade,tako ne moze funkcionisati nista kako treba.

Nataša Prvulović

pre 9 godina

Kao i od početka samo kočenje ove vlade sa strane SPS što se bolje nije ni moglo očekivati od njih. Pogotovo kada pod svojom kontrolom nemaju ni sopstvene funkcionere.

S.LJ.

pre 9 godina

Ne vidim u čemu je problem da neko ko je deo vlasti iznese kritiku na račun nekoliko konkretnih poteza vlade (čit.premijera)...? Vođa i dalje nastavlja sa umišljenom ulogom žrtve i borbom protiv zamišljenih protivnika.

p.s. @sns-bot
Samo napred, najjači ste! Rezultati vašeg rada su vidljivi, i ni malo providni.

Mile sa Čubure

pre 9 godina

SPS je to radio i za vreme Cvetkovićeve vlade, a naročito nakon izbora 2012. Ponašao se kao da je sve to vreme bio u opoziciji...Vrhunac licemerstva je bila izjava Dačića da je načelnike policijskih uprava čuvao Cvetković!!!!! Pa 2 godine si bio i premijer i ministar unutrašnjih poslova!!!!! Za to vreme DS skoro da nije ni postojao. Kako ga nije sramota da daje takve izjave. U tom smislu Ružić je bio daleko korektniji...

sekvoja

pre 9 godina

Kadrovi SPSa su uvek bili prilagodljivi i sa njima covek nikad nije 100% siguran. Njihova KVD politika nam je dobro poznata! Ipak morace da odluce...

dr.mr.

pre 9 godina

Brate, hoces li vise prestati da kukas??!! Igrao si se izbora jer te SPS koci, potrosili ste silne milione na izbore, ti osvojio sto si osvojio i opet kukas!! Ako ne znas, sklanjaj se, dosta nam je da gledamo Vucica 2 godine kako kuka!!! Sta li ce biti kad se Seki vrati??

goran

pre 9 godina

Ne simpatisem Vucica niti SNS, ali odgovorno tvrdim da je ulazak Dacica u vlast 2008 godine, pa do danas kostao Srbiju vise nego okupacija Turaka 500 godina. Dok se ta partija na bilo koji nacin vezuje za vlast srece u ovoj drzavi nece biti. Ako se istera na cistac njihovo poslovanje od kad su u vlasti od 2008 do danas u kompanijama koje su kontrolisali videcete gde smo divedeni..npr : Dunav Osiguranje, Srbija gas, Galenika i jos mnoge...

Čuki

pre 9 godina

SPS je dobio priliku da bude u vlasti, ali ipak izgleda da dobar deo SPSa strepi od sklanjanja njihovih policajaca.Ako su uplašeni znači da kriju nešto zajedno sa tim smenjenim policajcima.Zato sam ja da se nastavi istraga unutar policije, pa da vidimo!

Od lopate još niko nije pobegao

pre 9 godina

Okani se malo tih planova i mazanja očiju i ti i skoro svi ministri iz vlade. Neka neko objasni od svih vas (a novinari sa B92 mogu to brzinski da otkriju), kakva je to akcija, operacija danas pre podne u ovo vreme, oko 10 sati, na Zrenjaninskom putu, tačnije u reonu Borče..12 džipova žandarmerije sa uključenim rotacijama jure ko sumanuti, blokiraju se raskrsnice, ne znam broja policije na motorima koja je krčila put, nekoliko marica, nekoliko blindiranih onih čudnih Saj kombija itd..Šta se to dešava na levoj obali dunava, da li je ponovo neki ultra mega lopov i pitanju, ili puka demonstracija sile mladog doktora sa MegaT., potonjeg ministra Mup-a? O čemu se radi?

yo

pre 9 godina

kolko ja vidim dacic i company nece sedeti na raznim stolicama nego ce lezati ceo dan dugih godina negde... sta mislite gde? banana, kosmajac, MUP :)

alas

pre 9 godina

Normalno je da ako ste deo Vlade morate da podrzavate stavove i vodite politiku te Vlade a ne da se po emisijama istupa kao da ste opozicioni lider.

cukce

pre 9 godina

Zašto je Vučić uopšte uzimao Dačića, kad je Dačić i njegovo okruženje ogrezlo u mahinacijama, kriminalu, korupciji... jedino ako nije tačno ono da Rusi drže Dačića (u šta nešto i ne verujem)! Možda je Vučić uzeo Dačića da kaže posle da je SPS bio kočnica, poštp ova vlada ništa neće uraditi da bude bolje narodu!

zoran

pre 9 godina

Despot Aleksandar drugovenchani samo ispunjava shta mu je gazdarica, mala Merkelova, nalozila. Jasno kao dan da mora shutnuti Dachica, jer ovaj shuruje sa Rusima. Znamo da su Gemrani veoma alergichni na Ruse, a imunizacije nema. Sada Despot trazi razlog da shutne ovog, jer i onako je zavrshio posao u vezi predavanja Kosova Albancima.

teflon

pre 9 godina

Uobicajen model delovonja celnika SPSa, bezjasne ideologije, ciljeva i mogucosti. Vreme je da se konkretno radi u interesu drzave a ne mestarenje na sve strane!

spasoje

pre 9 godina

Pa poslednjih dana je zaista zvucalo kao da je sps opozicija,sto svakako nije u redu s obzirom da ih je Vucic zvao i pored toga sto je mogao vladu da pravi sam...

Petar

pre 9 godina

Vucicu je neprihvatljivo da bilo ko u Srbiji prica lose o vladi i njemu, cak i nezavisni mediji, slobodni gradjani i medjunarodne organizacije koje se bave slobodnim medijima, tako da nije cudno sto je besan jer iz SPS-a dolaze kritike na njegove poteze.

bora

pre 9 godina

Ružića ne podnosim i mogu o njemu misliti sve najgore,ali je već dva puta (za razliku od Dačića) pokazao da ima lični integritet i dignitet.I kada je podržao Djurića (sa čime se ja ne moram složiti) kao prijatelja a i sada.

jovan

pre 9 godina

Shvatite jednom za svagda druze Vucic Aleksandre da vas broj osvojenih glasova niposto ne moze abolirati od drustvene i politicke kritike. Ni vas ni bilo koga iz vase i ostalih partija i stranaka na vlasti. I prestanite da se prenemazete vise , narodu je vec pun kufer toga glumatanja. Uradite vec nesto ako umete i znate tako vam svega. Da li ste svi zakletvu u Parlamentu da cete sluziti narodu i drzavi Srbiji. Sta ste do sada za ove dve godine uradili pobogu osim zvakanja po novinama najavama i obecanjima od kojih se ni jedna jedina stvar nije ovaplotila, osim fabrikovanja afera i neprijatelja. Uozbiljite se i urazumite, krajnje je vreme.

Dezurno zanovetalo

pre 9 godina

Da sam ja na Vucicevom mestu, odradila bih rekonstrukciju poput prethodne, s tim sto bi ovaj put umesto Dinkica odleteo Dacic.

Odgovoriti mirno na diktaturu

pre 9 godina

Šta bi ovaj, koji nikome ne može ništa da toleriše a sebi daje previše, radio kad bi svi poslanici ustali protiv diktature i napustili parlament, umesto da naivno daju privid ovakvoj demokratiji. Ni socijalistima ni opoziciji ovo neće pasti na um, da jednom čoveku i njegovoj partiji predaju apsolutna vlast u državi. Ovi što pišu da "napredni" imaju skupštinsku većinu ne znaju šta pišu, a neka odgovore kako bi svet reagovao na jednopartijsku državu. Zamislite parlament u kome sede poslanici samo jedne stranke? Takav parlament ne bi mogao da postoji, ali ni Vođa u ovoj nesrećnoj državi.

Srbin 100%

pre 9 godina

Realno je bilo ocekivati ovakvu reakciju premijera,jer je nedopustivo da koalicioni partneri javno i neargumentovano kritikuju vladu,iskljucivo iz svog licnog interesa,sto je sve posledica odluke da Ruzic i odredjeni broj visokih funkcionera SPS-a ne dobiju mesto u izvrsnoj vlasti

Džaba krečite, botovi..

pre 9 godina

I eto nama još jedne rekonstrukcije.. Ovaj ništa konkretno u životu nije uradio, potrebne su mu večite krize, vanredne situacije, dežurni krivci na koje će da upire prstom da bi prikrio nedostatak bilo kakvog korisnog znanja.. Svi znamo da je sns ovu vladu trebao i mogao sam da pravi i da su zato i održani izbori. Umesto da preuzme odgovornost koju su mu (na žalost) poverili na izborima, Vučić je pozvao truli sps u vladu mimo logike i matematike. Gle čuda, sada mu je Ivica ponovo kriv za nešto..

naprednjak

pre 9 godina

Ponekad mi zao ovog Dacica,zarad opstanka u vlasti trpi velika ponizavanja i ucene!Da su bili u opoziciji vec sada bi bili jako ozbiljna pretnja naprednjacima jer SNS nije nista dobro uradio za Srbiju i nemaju ni ideje,a ni kadrova da bilo sta postignu!Poslednje dve ipo godine su obelezile afere i opanjkavanja u zutoj stampi.SNS je samo za to sposoban i to je ocigledno

Mikan

pre 9 godina

Mislio sam da ne moze biti gore vlasti id Ds-ove ... Kad gle cuda ... Ovi pet puta gori ... A Dacic neka cuti i slusa tako mu i treba ... Zao mi je mene i ovog naroda ...

Kolo Veselo

pre 9 godina

Opet smo primorani da slušamo njihove svadje. Tu su jedino osetljivi-kad im se poremete lični dilovi. A što zemlja propada, o tome neka brinu gradjani.
Gospodine Vučiću, ja OĆEKUJEM od političara da objektivno iznose stavove o pitanjima od javnog značaja, kao i da budu slobodni da izražavaju lično mišljenje. Te sektaške zavere ćutanja nam je prodavao Slobodan Milošević. Vi bi trebalo da radite drugačije.

Mikan

pre 9 godina

Da li je Vucic rasvetlio privatizacije ili donosi Zakon o dtecaju koji ce samo dovrsiti stecajeve tih firmi po kratkom postupku ? Sta je sa zastitom radnika ? Sra je sa zaoosljavanjem kadrova Sns-a ? Ko su strucnjaci u vlafi i upravi ? Kako pise Vucicevic i kako razgovara sa premijerom ? Koja je to ekonomska politika kojom ce pogasiti malo preduzetnistvo ? Ovako bi moglo do sutra ... I dal smem ja ovo da pisem ili sam protiv drzave mozda ? Ima li sef ikakvu odgovornost za izbor ministara i ostalih lica ili samo oni odgovaraju ? Ma kompletan jedan uzas ...

Jedan iz naroda

pre 9 godina

Izađite svi iz skupštine, zar ne vidite da mu dajete legitimiet svojim ikebanisanjem, neka ostane sam! Tako se obara diktatura. U Vojvodini su odbili napad naprednjaka da preuzmu vlast!

Sasa Tramp

pre 9 godina

Moj Vucicu, moj Vucicu iskreno sam mislio da ce sa tobom bolje da nam bude...
Ali od kako si ti dosao, i Bog nam okrenuo ledja!
A za ova silna poskupljenja i da ne pricamo, a za ovo poskupljenje registracije, nemam reci!

cut

pre 9 godina

Po ceo dan ovaj covek samo vodi abrove, umesto da vodi drzavu. Najgori su od svih najgorih koji su najgore bili na najgoroj vlasti u ovoj zemlji

anti_političar

pre 9 godina

Ovo samo potvrdjuje moje mišljenje u vezi toga zašto čovek koji ima većinu zove bilo koga u Vladu.
Pod 1 Zato da bi imao izgovor za svoje neuspehe i u pogodnom trenutku novo trošenje narodnih para u vidu novih izbora bez pravog povoda.
Pod 2 Jer ni izdaleka nema dovoljno kakvih takvih kadrova.

crni domino

pre 9 godina

Sta je, bole te lazne diplome Nebojhse S.... i Tome diplome, sto ljudi imaju svoje misljenje i sto ne zele da prodaju srebrninu?!
Ako takve diplome podrzavas, ako rasprodajes srpsku imovinu kojekakvim emiratima, onda si stvarno politicko djubre i tebe treba oterati!
Ne Dacica, iako sam zato da se on zbog proslosti uhapsi i lustrira.

lokator

pre 9 godina

Sta ti hoces sad,imas apsolutnu vecinu i zoves u Vladu SPS da bi nad danas zamajavao sa tim da ne govore ono sto se tebi dopada.Nisi bas cist u glavi.

guja

pre 9 godina

Aaaauuuuuu. Počinje javni obračun britanskih, ruskih i nemačkih obaveštajaca na političkoj sceni Srbije. Jel ima neko u Srbiji ko će da zastupa interese Srbije i njenih građana. Izgleda da nema. Kakve bre promene u policiji, kakav bre Kosmajac, ne dajte da vas zaluđuju više paranoici, demagozi i neznalice. Ako nemate snage da izađete na ulicu i rasterate taj šljam, onda sedite kući i ćutite. Čekajte da se zaposlite u EPS-u ili Čistoći i tu sačekate kraj svog malog i bezvrednog života. Za sve nedaće neće vam biti krive Velike Vođe i njihove još bezvrednije politike (svih boja, od liht-plavih do dunkl-roze ili kontra, kako već ide), nego ćete proklinjati polažaonika koji vam je na Božić doneo nesreću. Sedite kući i kucajte komentare podrške jednima ili drugima. Ustvari pišete komentare podrške svojim politički promašenim životima. Vođe ionako menjate k'o papirne maramice. Što je autističniji i što vas više laže, to ga više volite. A život je jedan, živi ga Fikreta. Hvala na pažnji.

jasno mi je da mi ništa nije jasno

pre 9 godina

Ne svatam zbog čega premijer očekuje da svi mislimo kao on i da ne kritikujemo?! Njegova bliska saradnica čim otvori usta odmah nekoga isproziva. Nije li nas obavestila da postoji ministar koji ne radi u našem interesu. Očekivala sam da saznam koji je taj ministar, kako će biti sankcionisan, ali ništa od toga. Niti sankcionisan on, niti ona ako ga je izmislila. Sada ću i ja da pitam i kritikujem. Jesu li državni sekretari postavljena ili izabrana lica? Ako su postavljena, interesuje me zbog čega nisu izabrana lica, jer to nije politička funkcija? Sede li u parlamentu predsednici opština i direktori iz javnog sektora i javnih preduzeća? Sede, to znamo, samo neka pojasne zbog čega je nekima odobreno da budu u sukobu interesa, a nekima nije? ...

petar

pre 9 godina

Posle poplava, posle dr Stefanovica, posle cenzure , posle samo par meseci ti si brod koji tone. Sada ce te napustiti pacovi, a uskoro i ti retki cestiti ljudi koje si nekako uspeo da okupis oko sebe

zoran

pre 9 godina

vidim komentare da je ivica bio kod milosevica i da odatle traje pa i vucic je bio ministar kod milosevica ali to nije u ovom slucaju krucijalna stvar. mene nesto drugo brine a to je da premijer smenjuje ljude u policiji a ministar policije statira. ocigledno da vucic nema poverenja i kredibilitet svojih ljudi kada se ovakve stvari desavaju. zakon o radu bi svaki normalan radnik odbio kada bi malo pazljivije procitao o cemu se radi mislim da ni sami biraci SNS nisu upoznati sa time sta pokusavaju da proguraju... samo je pitanje vremena kada ce se svim silama obrusiti na SPS jer imaju svi zajedno previse putera na glavi i to ce biti veoma opasno jer ce biraci uvideti da u ovoj nasoj zemlji nema toliko postenih..Aleksandar Vučić, potpredsjednik Rasim Ljajić i ministri Nikola Selaković i Jadranka Joksimović nemaju ništa po imovinskoj karti ...Da li je to moguce?!?

Dragan

pre 9 godina

Izgleda da gospodinu Premijeru nista nije jasno i da ne zna sta ce i sa sobom i svojima.
Ako je bio prinudjen da primi Daciceve komuniste u Vladu onda je morao da bude spreman na razne driftinge.Oni su pouzdano nepouzdani jer rade samo u svoju korist.
Vucic se vec proslavio svojim kadrovima u prosloj Vladi.Secamo se da je neke postavio i odmah poceo da im se mesa u posao.
Najveci Vucicevi neprijetelji su upravo kadrovi SNS-a i Dacicevi komunisti.

Silvester

pre 9 godina

Kakvo smešno zamajavanje. Vučić je dobio mandat da napravi čistu SNS vladu, jer je inače dve godine kukao kako ne može da dođe do izražaja sa SPS-om, da bi onda bez ikakve logike kukao da ne može sam i ugurao ponovo SPS u tu istu vladu - na razočarenje mnogih svojih pristalica. A sada kuka na SPS. Naša politika je ogoljeni teatar za stručno zamajavanje javnosti, i to nije od juče. Tako je, u stvari, od početka višestranačija. Predstava za narod, dok se otima kapital 25 godina. Ne treba im pridavati značaja, relevantne političke odluke formiraju se u politibiroima daleko do ove propale opljačkane države...

kiša

pre 9 godina

Kritikuju oni koji su izgubili funkcije, što nisu kritikovali dok su oni bili u vladi, nego nema više ladovina. Što, Ružić bi bolje vodio državu? Sujeta je posle promaje velika muka za Srbe.

heh

pre 9 godina

Kad verovatno nisu diskutovali na sednici vlade, pa Ružić i sps nisu mogli da iznesu stav. Sve je kako vođa kaže, nema diskusije, pa se ljudi žale po emisijama. Trebalo bi vođa da se zapita, ds ne gresi on?

zed

pre 9 godina

To nikako nije dacicev minus i problem nego je za to iskljucivo odgovoran vucic koji ga je postavio na mesto prvog potpredsednika vlade i ministra i pored protivljenja svoje stranke i na razocaranje svih postenih ljudi.Valda da bi ga ovaj uveo u biznis sa Bananom drugog objasnjenja nema

Predrag

pre 9 godina

Ponovo SNS pocinje sebi da trazi opravdanja i izgovore. Tako je bilo i pred predhodne izbore, prica: SPS nas koci, ne da da sprovedemo reforme itd. zato cemo na izbore da ih se resimo. Onda posle izbora opet sa SPS iako imaju apsolutnu vecinu a Bajatovicu ne smeju ni na senku da stanu.

gargamel

pre 9 godina

Komentar potpisan sa inicijalima LJ.KV zasluzuje i vise od ciste desetke.Citam razne analiticare, politicare, komentare citalaca, niko u manje reci nije rekao vise, preciznije i tacnije.Bravo!

PAJA....

pre 9 godina

Sve ovo je tužno i smešno, zašto A.V. nije sam formirao vladu?
Pa svima je to jasno, nije hteo da preuzme odgovornost, jer zna kakvi su mu nesposobni kadrovi, pa je zato uzeo SPS da bi imao mogućnost da se pravda za neuspeh i ličnu nesposobnost. Svima je
jasno da jedan čovek ne može sve sam, a on to upravo pokušava da rešava sve sam i u sve se razume.. Tišina tamo...

Duka

pre 9 godina

U pravu ste gospodine Vučiću. A kad bi samo znali šta je Ivica pričao o Vašem bratu kod Mike na Slavi. Ijaaaaaoooooo.

Ivice, ja ovo ne bih trpeo. vreme je da, u interesu tvojih glasača, lupiš šakom o sto.

dule

pre 9 godina

I tako u krug naš vođa nalazi nove i nove neprijatelje i krivce, umesto da rešava stare probleme. I opet će biti rekonstrukcija za 6 meseci, pa će umesto SPS-a ući neka druga stranka, pa će godinu dana posle toga opet ta boranija biti kriva za nešto drugo.

DEMAGOG.

prošlo vreme DVE STOLICE omiljena solucija SPS

pre 9 godina

Jasan i nedvosmislen stav Vučića da nema neiskrene koalicije i da Dačić mora jasno da se odluči je li deo vlasti ili opozicije.Pošto je Dačić lider SPS,moraće da disciplinuje svoje ljude ili da se oprosti od vlasti.

jadno je sve to

pre 9 godina

Više je nego očigledno da je ovde Ružić kukolj...
(Insajder BG, 26. jun 2014 23:50)

jos sad kad uzme ruzic kk partizan kao predsednik i nabaci 2 jaka ruska sponzora, tek ce onda vucic da ga mrzi .

ISTINA

pre 9 godina

A sta bi vozd da mu svi dodju na poklonjenje,pa i onaj nepismeni svinjar Milos bio je pametniji i zdraviji u glavu od nekih nazovi politicara koji traze da se njihov rad hvali.Ruzic je bio sasvim korektan a to sto se vozdu nije umiljavao nego rece da je car go,vise govori o nesigurnosti vozda nego o komentaru g Ruzica.Ruzic je izneo svoj licni stav,a to sto se vozdicu ne svidja njegov je problem, dakle vozdicu niko te ne postuje i tacka,postovanje mora da se zasluzi,a ne da se silom namece tacka.

nesa

pre 9 godina

Ovo je Vucic napravio jos jedan dil da napadne Dacica. Posle Tadica,Dikica....sad se dogovorio i sa Ruzicem,obećavajuci mu svasta samo da bi napadao iznutra. Nije Ruzic toliko lud da to radi bezveze.

Duro

pre 9 godina

"Na istoj sednici Vlade rekao sam i da ako se SPS ovako ponaša prema SNS-u kada ima pet puta manju podršku u javnosti, onda mogu samo da zamislim šta bi sve govorili o nama i šta bi nam sve radili kada bi SPS imao pet puta veću podršku od SNS-a", rekao je Vučić.

Ništa manje, loše i zločesto nego SNS drugima.

Ivan

pre 9 godina

Ako ste koalicioni partneri naravno da sa jedinstvenom politikom treba da izlazite u javnost za licne stavove treba da se zakaze sastanak unutar stranke da se isti iznesu obrade i ako su odgovarajuci prihvate ili odbiju. Tako se bar radi u ozbiljnim partijama. Tesko da ce neki republikanac ili demokrata u SAD imati ovakve ispade..

Jeremija

pre 9 godina

Pa znali ste da ce tako biti...Imali ste 50 posto i opet niste smeli sami da preuzmete odgovornost.I nije ni to dosta nego umesto Tadica ti uzmes Dacica...

zabrinuta

pre 9 godina

Ne znam da li ste primetili da se premijer malo ugojio i osvezio poslednjih dana. Trebalo bi proveriti da li dolazi na vreme na posao i da li mu je energija na zadovoljavajucem nivou. Svakako bih mu preporucila jedno letovanje, uz puno plivanja i mediteranske dijetalne obroke, kako bi ponovo pokazao svoje atletske sposobnosti kad za to dodje vreme. U svakom slucaju, zanima me i od cega se ugojio kad ceo svet zna da je prvu platu dao na koktel za novu vladu, a posle za nezahvalne zrtve poplava. Ishrana naseg premijera nije dovoljno obradjena tema u nasim medijima. I ocigledno nema nutricionistu medju savetnicima, sto je zabrinjavajuci trend, kada se setimo da je to vec treci
premijer u nizu sa problemom viska kilograma, a ako se uzme u obzir da taj problem eskalira po stupanju na funkciju koja je mizerno placena, jasno je da uzroci leze u losem kvalitetu ishrane a ne u kolicinama.
A tu su mozda i uzroci nervoze, jer svi znamo da covek nezadovoljan sobom i s povecanim npr holesterolom ili secerom, trpi veliki i opasan pritisak javnosti, ali i koalicionih partnera. Ruzic je imao najbolje namere i jedini je iz bliskog vladajuceg esalona rekao coveku da hitno mora na dijetu. Stvarno nema smisla da ga zbog toga odbacite, mozda bas on ima doktorat iz nutricionizma, pa je idealan kandidat za savetnika. A ako nema, moze da nabavi.

aca

pre 9 godina

Obzirom da SNS ima vecinu u parlamentu i da moze sam da formira vladu uopste me na zanima zasto oni sve ne mogu da rade dobro i sta ih ometa. Sve su to sada SNS ministri i njihove fotelje zavise od SNSa pa ako nesto nije u redu nek se Vucic obrati sam sebi. Ili cemo dve-tri godine slusati tiradu o objektivnim okolnostima zasto ni jedan segment spiska lepih predizbornih zelja ne mogu da ostvare?

strasno

pre 9 godina

...to neću da tolerisem, kaže Vučić. Kakva drskost i arogancija. Ko je taj čovek? On je premijer?! Strasno! Uopste nema držanje jednog premijera, pogledajte tog čoveka.

MilaR

pre 9 godina

Vucic je poceo otvoreno da gubi kontrolu nad samim sobom uvodeci sad i politicku cenzuru, kao da mu nije dosta medijske. Prevideo je da ce Ruzicu ovakvim njegovim nastupom da skoci cena. Zivi bili pa videli.

plitko

pre 9 godina

Koliko Vucic ne kapira ni promil od demokratije koje su mu puna usta pokazuje i rekacija na obicnu upucenu kritiku za smene u policiji. Jadnik.

vodenicar

pre 9 godina

To je katastrofalna greska Vucica sto je uvukao i drzi sps u vlasti a sps po Srbiji i lokalima radi na unistavanju SNS i gde god moze pravi koalicije i izbacuje SNS iz opstina.Ostane li tako dalje SNS ceka buducnost kao i dss,ds, i ostalih koji su saradjivali sa dacicem.

Siniša

pre 9 godina

Da sam na Vučićevom mestu, Dačiću bih zabranio da tri dana koristi službeno vozilo pa bismo videli da li bi neko iz SPS kritikovao Vladu! A ne bi bilo loše ni da dr Neša Stefanović Ružića pozove na informativni razgovor.

perungromovnik

pre 9 godina

Vucicu samo se ti lozi, kako si dosao jos lakse mozes da odes. Mislio sam da si pametniji pa ces jos da lozis narod. Pazi kad narod zasuti.

konstatacija

pre 9 godina

Šta će tebi Vučiću bilo ko kad imaš apsolutnu većinu u parlamentu.Pored toga imaš i eksperte imaš i doktore, stručnjake, pa vodi vladu sam ako si sposoban.

hm??

pre 9 godina

O kolikoj kolicini povredjenog ega se radi, najbolje dokazuje cinjenica da se Vodja ovim pitanjem bavi na sednici Vlade. Posto je inace u drzavi sve idealno i Vlada nema posla, onda da se pozabavimo neposlusnim ispadima pojedinaca. Ko je jos video da u nekoj drzavi sme da postoji kritika i opozicija.

rikoset

pre 9 godina

Tacno se zna rasplet situacije- ko je god pravio koaliciju sa sps taj je morao da se osramoti i da propadne.Glasali smo kostunicu on dovede sps,glasali smo tadica on dovede sps i nazalost glasali smo Vucica 48 % i on dovede sps.A za propast Srbije ,za pljacku Srbije afere,banke,galenika,putevi za kulturni sunovrat lazni fakulteti,propast MUP,diplome za sve to je kreator sps .Neznam zasto je u to usao i Vucic ali znam da je taj put poguban i porazan i da SNS izlazi iz toga porazen.

Drug Crni

pre 9 godina

Ovo je smesno. Ako Ruzic javno iznese svoje misljenje i pritom bude medijski lincovan, sta bi onda bilo da to uradi bilo koji drugi gradjanin!!!? Zivimo u diktaturi. Treba SPS da izadje iz vlasti, pa nek se onda Vucic sakuplja za tu, naredjenu mu, promenu Ustava.

bmw

pre 9 godina

A na koliko stolica sedite vi? I ako kažete koliko procenata podrške imaju oni, kažite mi molim vas, od 100% sa pravom glasa koliki je vaš procenat? Čisto da se zna, ogromna podrška CELOG naroda je 80% a 60-70% vaših glasova ALI OD 51% izlaznosti nije neka podrška! To je ~30 od 100% čisto da se zna!

Sinisa

pre 9 godina

Kada je prevario DS i vama dao zivot sve ste im obecavali ! On ce te i srusiti ,zivi bili pa videli!
PS:Dosta mi je obojice,odlazite u istoriju!

Kralj Ibi

pre 9 godina

Vucic opijen svojom moci izgleda zaboravlja da i njemu uskoro moze da stigne isti zahtev pa da vidimo kako ce se postaviti. A zahtev ce stici veoma, veoma brzo. Plan za preuzimanje vlasti u Vojvodini mu je vidim propao. Valjda mu to nesto govori.

Кривокапић

pre 9 godina

Па што си правио владу са њима? Ионако имаш 50%. Стисни петљу па преузми одговорност.

Stefan

pre 9 godina

Ovaj B92 je olicje slobodnog novinarstva i samo tako nastavite.To se najvise vidi po komentarima koji smeju da se objavljuju i ovde vidimo koliko ima normalnih ljudi koji vide gde nas ova vlada vodi i gde nas je dovela do sada,a ne SNS botova kojih ima uvek isti broj na svakom sajtu da lupaju minuse.Ali zapazite uvek ih je isti broj na svakom sajtu.Ziveo B92!

anonimno

pre 9 godina

Okoreli nedisciplinovani komunisti jos uvek dizu glas nije im jasno da komunisti nisu vise na vlasti. Izgleda da ce Srbi jos dugo cekati da komunisti i komunisticke ideje potpuno isceznu-- nazalost!

plavi andjelak

pre 9 godina

@Razumljivo
SPS koci Vladu? U cemu je koci? Taj izgovor je potrosen prilikom raspisivanja proslih izvora.
Sta je to uradjeno na inicijativu ministara iz SNS?
Vi, botovi, treba da se drzite lupanja minusa na tudje komentare. Pisanje komentara je za vas visi "level" i zahteva dodatnu obuku.

dacicu

pre 9 godina

Razočarao si me nacisto kad si ušao u ovu vlast. To potvrdjujes i sa ovakvim postupcima. Glasao sam SPS od kako si ti na celu, ali moj glas više nećeš dobiti. Napusti stranku i predji kod nazadnjaka, nije ti to dedovina poltroncino jedna. U buduće samo za Živkovića glasam. Jedini koji ima stav.

NN

pre 9 godina

Znaci kod nas se nece dozvoljavait da stranke koje su na vlasti glasaju npr drugacije u skupstini, tj da se desi da neki poslanici iz vladajucih stranaka ili cele stranke glasaju za neki predlog suportno parnerima iz vlade. Pa u SAD smo imali situacije gde npr nekada neki republikanci ne glasaju za predlog sopstvene republikanse stranke tj glasaju protiv i obratno tj da neki demokrati ne glasaju za zakon i predlog koji je predlozila demkratska stranka. Ovde izgleda ako se to desi, da npr neki poslanik SNS ne glasa za zakon koji predlozi SNS bice ostro ukoren i verovatno odmah izbacen iz stranke i bice mu oduzet poslanicki mandat ako za to postoje uslovi, ne znam da li se nesto izmeni tj da li poslanik moze da zadrzi mandat ako odluci da napusti stranku ili mu stranka iz koje je trazi da joj vrati mandat zbog neslaganja tj suprotnog stava, misljenaj ,glasanja....

Milan

pre 9 godina

Vaš principijelni stav je dobro poznat srpskoj javnosti, vi uvek podržavate najjačeg i onog ko formira vlast da bi ste dobili parče kolača. Podržavali ste, doduše manjinski i stidljivo Vladu DSS-a i G17+, potom Tadićev DS, sada SNS, principijelno nema šta.

gradjanin

pre 9 godina

@Patriota,
kada Seselj dodje ne da ce Reality Show da prestane vec tek da pocne. Veceg cirkusanta od Seselja Srbija nije videla. Ovi su samo njegovi segrti.

пасарела

pre 9 godina

Када би могли седели би СПС-овци не на две него на десет столица и подржавали кога год само да не остану без иједне министаљрске фотеље.

ex sns

pre 9 godina

Napujdao Dachija na Ruzica.Svevisnji je katastrofalan PV. Taj covek samo trazi neprijatelje,on nista ne radi evo vise od 2 god! Ma sta koga interesuje svadja njihova kad Sns ima vecinu,pa sto sam ne napravi Vladu? Problem je sto je situacija uzasna a svevisnji PV nema pojma sta da radi. Ali, postavice se pitanje odgovornosti Sns za ovu katastrofu,nemoj da se brinu.

lilly

pre 9 godina

svaki pametan covek i svaka pametna vlast mora da prihvati kritike svi mi gresimo i ljudski je gresiti nije ljudski ucenjivati. Jednoumlje ne valja svako treba da ispolji svoje misljenje to je demokratija.

nemanja

pre 9 godina

Vucic sad sprema novu rekonstrukciju, da nam zamaze oci sledecih tri meseca do sledece afere. Sve ce uraditi samo da slucajno ne mora nesto zaista da menja.

Inace botovi, jel postoji neka direktiva da morate da koristite "vise nego ocigledno" na tvrdnje koje su sve samo ne ocigledne? Primetih da samo botovi koriste tu sintagmu, i to na najnebuloznije izjave tipa
"Stefanovica hoce da skloni CIA zato sto je najposteniji covek koji je ikada hodao kuglom zemaljskom posle Vucica, i zato mu je iskontrolisala misli da ubaci plagijate u doktorat, to je vise nego ocigledno"
ili
"Zapad Seselja pusta iz Haga da bi sa DSom napadao vlast, iako na drugim vestima tvtrdimo da svi na zapadu postuju Vucica, to je vise nego ocigledno".

zoran

pre 9 godina

Ljubav naša beše kratkog veka,
Trenutak jedan ni šedeset dana...


E moji radikali, lako je da budete opzicija, pogotovo na način na koji ste vi to bili (pozivanje u ratne sukobe, rvanje sa skupštinskim obezbeđenjem, polivanje vodom, gađanje cipelama, olajavanje svega i svakoga, psovanje majke (T. Nikolić), najavljivanje "krvavog proleća", predskazivanje atentata, kritika bez ijednog vidljivog argumenta, sedenje na stiroporu, "gladovanje i žeđovanje", izručivanje listića toalet papira iz džakova javno, itd...). Vlast je već odgovoran i težak zadatak pun kompromisa i niko vas nije bio po ušima da se "ližete" sa buckom, koji je, uzgred rečeno, malo jači igrač, što i dokazuje evo već skoro osam godina... Duže je u vlasti od vas, ne računajući devedesete.

Mrle

pre 9 godina

Mora biti sklonjen svako ko ne pristaje na jednoumlje. Za te promene smo se borili i one su izglasane. Narod želi da Vučić vlada onako kako on misli da treba, jer je on najpametniji i najpošteniji, a oni koji kritikuju neka to rade iz opozicije ili iz zatvora, ako istraga pokaže da to zaslužuju.

Samo vas gledam

pre 9 godina

Ponasanje socijalista u poslednje vreme podseca na njihovu politiku iz proslosti i zato sa njima treba ozbiljno popricati da li oni hoce da rade za ovu zemlju injene gradjane ili da se bave politikanstvom kao pre i da se time oceni potreba za njihovih ostankom u vlasti.

STOP diktaturi

pre 9 godina

to je izjava funkcionera ,a ne SPSa ,ne razumem cemu ovakva diktatura od strane Vucica,pa valjda ako radis nesto pogresno,neko moze da ti to i kaze,ili moraju svi da ti aplaudiraju bez obzira koliko nesto sto uradis je lose ?
alal ti vera Vucicu

Aca šmeker

pre 9 godina

Podmukli pokušaji pojedinih funkcionera SPS da izigravaju neutralce i objektivne analitičare, i tako sakupljaju jeftine političke poene. Hvale ono što je kod naroda popularno, neodređeni su o nekim važnim pitanjima, a nepopularne mere napadaju, ne obazirući se na činjenicu da su one neophodne. Stari način sakupljanja političkih poena.

Mira

pre 9 godina

Ja bih na mestu Dačića glasala protiv zakona o radu i privatizaciji i otišla u opoziciju, sa imidzom stranke koja se bori za socijalnu pravdu. Jes da bi ga posle neki tabloidi provlačili kroz blato, ali bi kao opozicija Vučiću na sledećim izborima prošao bolje. Ako prihvati ove ultimatume, samo je pitanje vremena kada će ga Ružić zameniti na mestu lidera. Ovako se utapaju u naprednjake i dugoročno gube.

za izbegavanje

pre 9 godina

Kad mozes sam da napravis vladu onda biras najbolje a ne one koji te vuku dole.Koferce zvani "banana",pa Obradovic koji je kao ministar prosvete bio placen od "Megatrenda",Ruzic sa skupocenim satom za koji ne zna odakle mu,Mrka koji se kune pred slikom S.M.,Bajatovic sa ogromnom platom bez pokrica,unistenom Galenikom pod upravom SPS...Koga oni mogu da kritikuju?

dragoslav kosmajac

pre 9 godina

tako je veliki vodjo. samo im ti reci o strucnjaku kakvog nismo videli od cirka tamo milosevica! i pored toga sto nema 1 dan radnog staza, to sto je profi politicar od 18 nije posao, covek zna znanje . cak i vise od doktora megastefanovica!

Halle-ON

pre 9 godina

Svuda u svetu je normalno da poslanik kaze svoje misljenje o necemu, da glasa protiv nekog zakona koji mu se ne svidja, da jednostavno misli svojom glavom, kod nas jos vazi ono ili si clan partije ili nisi....
Sasvim je normalno da od toliko ljudi u skupstini(previse ako mene pitate), neko misli drugacije od ostalih, i zasto bi mu bilo ko to branio? Ovo je ponizavanje demokratije, u nekom normalnom svetu, potrebno je da vecina u nekoj stranci se slaze sa ideologijom druge stranke, i desava se da clanovi vladajuce partije ne podrze neki zakon, pa se desava cak i da se neki zakon ne izglasa, cak i ako ga je vladajuca partija predlozila i da vlada ne padne zbog toga, to samo znaci da se ne slazu sa jednim zakonom, a ne sa svim ostalim, to je sustina demokratije. Vucic je mogao da je hteo da napravi vladu sam, zasto nije? Sudeci po botovima, tu mu je lojalnost zagarantovana sta god radio...

Ivan-Bg

pre 9 godina

Gde god je SPS i koferce bio u koaliciji ta koalicija se raspala u paramparcad.Istu sudbinu ceka i SNS osim ako Vucic ne ispadne pametniji nego sto izgleda i batali SPS i kofercic jer niko nikada nije bele dane video od njih.Vucicu, ti si na potezu,dokazi da si pametniji od malog slobu i osvetli nam obraz.Dopusti da se pravda i pravni sistem "pozabavi" sa ovima.

i.j.kv

pre 9 godina

Dacic ce pristajati na sve samo da ostane uvlasti a odlazak u opoziciju znacio bi i nestanak SPS uovom sastavu jer mnogo funkcionera posebno Bajatovic i Ruzic nisu zadovoljni jer shvataju sta im u stvari znaci biti u vlasti sa SNS. Da glume fikus i cute jer Dacic drhti i hoda po tankoj zici. Sta ce se tek desiti kada napadi na Dacica postanu jaci da ne nagadjamo, samo znamo da Tadic ceka poziv Vucica...jer formiranje SNS je Tadiceva zasluga, i taj dug kad tad mora da se vrati. Tadic cekai gubi strpljenje,i u svakom obracanju napada Dacica i opoziciju. Jasno je da je SNS tesko da svojim biracima objavi tu ljubav sa Tadicem, prvo mora teren da se spremi... da narod to pozeli i prihvati. Tada ce i oni koji su imali jos malo optimizma valjda shvatiti da u ovom tunelu svetla nema, a ni kraja tunela. Ima zid koji ceka da u njega udarimo... ali svi zajedno.

samo da se zna

pre 9 godina

Pa koliko ja vidim, normalno iz daleka, Vučić bi ćak na tri stolice! Na jednoj bi sedeo u Srbiji, što tamo radi, sami znate, on bi i u EU, samo da ga prime, a da ništa ne plati! Ulagivao bi se istovremeno Rusiji, kao, molim Boga da me primite, a za one iza mene, se ne sekirajte! Navikli su, da se snađu sami! :(

Srbija

pre 9 godina

Jao, pa ne pitas se ni ti ni SPS vec Rusi koji su ugurali SPS u Vladu iako je SNS imao apsolutnu vecinu. Do sada su Amerika i EU zemlje sastavljale Vladu od ove godine su se i Rusi umesali a ti narode glasaj na izborima ko ce da im bude bolji sluga.

Demokratija je stvarno lepo zamisljena ali samo u teoriji dok je u praksi sasvim drugacije.

zuta minuta

pre 9 godina

Ko je on da bilo sta kaze Dacicu, pa Dacic dok je bio na vlasti bar je nesto nekako i funkcionisalo tj. nekako je i moglo na "kant" i sivo da se prezivi a ovi sad su sve ali sve upropastili i zatvorili sve mogucnosti... gledamo reality show svaki dan umesto farme i velikog brata Vucic uspeva da ih nadomesti u potpunosti.... Postaje polako normalno to da plate kasne da se smanjuju, da cene buhte, ma uzas.... vise nema gde ni kako...

Maxim

pre 9 godina

Jasno je da su drugovi iz SPS ljuti na Ivicu i da se osećaju izigrani. Ivica je pozicionirao sebe a ostale je pustio niz vodu pa sada mora da kusa što je zakuvao. Nema prava da kritikuje rad vlade i ministarstava a trebalo bi to da objasni i svojim još uvek partijskim drugovima.

ves

pre 9 godina

Kako to neko sme da se usudi da kritikuje "vrhovnog, nedodirljivog" onog koji je jedini u pravu? Da li mi to živimo u S. Koreji? Čovek se uživeo u ulogu jedinog.Ali, gledajući unazad kroz istoriju, osionost, demagogija, cinizam, ustvari i jesu glavne osobine ljudi potpuno nekompetentnih da obavljaju državničke dužnosti.Na taj način skreću pažnju sa beznadežne situacije u kojoj se nalazi privreda, ekonomija, narod.

gradjanin x

pre 9 godina

ja sam od formiranja vlade razumeo da je vucic napravio koaliciju sa dacicem i anticem licno sto znaci da je ostatak sps-a ustvari opozicija. znam da blesavo zvuci, ali tako ispada :)

adam

pre 9 godina

Koji kralj AV! Dakle definitivno je rešio da bude sam kriv za sve što će se ovde desiti u sledećih godinu dana. Čak mu ni Ivica ne treba koji je relano jedino bio tu samo da mu se obije o glavu krah ovih kozmetičkih reformi dok se po ministarstvima radna mesta prodaju!

nema

pre 9 godina

Nek nam je bog u pomoći, ovo neće na dobro da izađe. Gospodin bezgrešni. Svaka , ma kako blaga kritika, ma čak to nije bila ni kritika, nije dozvoljena. Ovo me jako plaši.

Kalfironija

pre 9 godina

Ruzicu otisla 'veza' u ovim smenama pa zato napada. Neverovatno. Ajde Dacicu ucini nesto ti si poslednji stub odbrane SPS-a inace Milosevicevi kadrovi ima ponovo da vas odvuku na dno.

Patriota

pre 9 godina

Cek dok izadje Seselj.. prestace taj Reality Show sto imamo na politickoj sceni vec godinama, sve te lazne kecere koji se navodno "raspravljaju i tuku" pred masom.

Razumljivo

pre 9 godina

Iznosenje misljenja narodnog poslanika koji pripada vladajucoj vecini nikako ne moze biti licni stav. Ocigledno je da u SPS postoji nezadovoljstvo dela funkcionera sto nisu dobili funkcije u vlasti ali zbog toga ne treba da trpi Vlada Srbije. Ako Dacic nije u stanju da kontrolise svoje funkcionere onda nema sta da trazi u Vladi, neka podnese ostavku. Iskren da budem, mislim da SPS samo koci ovu Vladu. Sve sto je ova Vlada do sada uradila bilo je na inicijativu ministara iz SNS, ministri iz SPS, pa i sam Dacic samo statiraju.

brrrrr....!!!!

pre 9 godina

Vučić je ocenio da Srpska napredna stranka nijednim postupkom nije zaslužila da se pojedini funkcioneri SPS-a tako ponašaju prema njoj.

Ovaj se opasno uziveo u ulogu diktatora!!!

Jos malo pa ce pustiti i brkcice!!!

brrrrr....!!!!

pre 9 godina

Vučić je ocenio da Srpska napredna stranka nijednim postupkom nije zaslužila da se pojedini funkcioneri SPS-a tako ponašaju prema njoj.

Ovaj se opasno uziveo u ulogu diktatora!!!

Jos malo pa ce pustiti i brkcice!!!

nema

pre 9 godina

Nek nam je bog u pomoći, ovo neće na dobro da izađe. Gospodin bezgrešni. Svaka , ma kako blaga kritika, ma čak to nije bila ni kritika, nije dozvoljena. Ovo me jako plaši.

gradjanin x

pre 9 godina

ja sam od formiranja vlade razumeo da je vucic napravio koaliciju sa dacicem i anticem licno sto znaci da je ostatak sps-a ustvari opozicija. znam da blesavo zvuci, ali tako ispada :)

adam

pre 9 godina

Koji kralj AV! Dakle definitivno je rešio da bude sam kriv za sve što će se ovde desiti u sledećih godinu dana. Čak mu ni Ivica ne treba koji je relano jedino bio tu samo da mu se obije o glavu krah ovih kozmetičkih reformi dok se po ministarstvima radna mesta prodaju!

Patriota

pre 9 godina

Cek dok izadje Seselj.. prestace taj Reality Show sto imamo na politickoj sceni vec godinama, sve te lazne kecere koji se navodno "raspravljaju i tuku" pred masom.

Razumljivo

pre 9 godina

Iznosenje misljenja narodnog poslanika koji pripada vladajucoj vecini nikako ne moze biti licni stav. Ocigledno je da u SPS postoji nezadovoljstvo dela funkcionera sto nisu dobili funkcije u vlasti ali zbog toga ne treba da trpi Vlada Srbije. Ako Dacic nije u stanju da kontrolise svoje funkcionere onda nema sta da trazi u Vladi, neka podnese ostavku. Iskren da budem, mislim da SPS samo koci ovu Vladu. Sve sto je ova Vlada do sada uradila bilo je na inicijativu ministara iz SNS, ministri iz SPS, pa i sam Dacic samo statiraju.

Kalfironija

pre 9 godina

Ruzicu otisla 'veza' u ovim smenama pa zato napada. Neverovatno. Ajde Dacicu ucini nesto ti si poslednji stub odbrane SPS-a inace Milosevicevi kadrovi ima ponovo da vas odvuku na dno.

i.j.kv

pre 9 godina

Dacic ce pristajati na sve samo da ostane uvlasti a odlazak u opoziciju znacio bi i nestanak SPS uovom sastavu jer mnogo funkcionera posebno Bajatovic i Ruzic nisu zadovoljni jer shvataju sta im u stvari znaci biti u vlasti sa SNS. Da glume fikus i cute jer Dacic drhti i hoda po tankoj zici. Sta ce se tek desiti kada napadi na Dacica postanu jaci da ne nagadjamo, samo znamo da Tadic ceka poziv Vucica...jer formiranje SNS je Tadiceva zasluga, i taj dug kad tad mora da se vrati. Tadic cekai gubi strpljenje,i u svakom obracanju napada Dacica i opoziciju. Jasno je da je SNS tesko da svojim biracima objavi tu ljubav sa Tadicem, prvo mora teren da se spremi... da narod to pozeli i prihvati. Tada ce i oni koji su imali jos malo optimizma valjda shvatiti da u ovom tunelu svetla nema, a ni kraja tunela. Ima zid koji ceka da u njega udarimo... ali svi zajedno.

plitko

pre 9 godina

Koliko Vucic ne kapira ni promil od demokratije koje su mu puna usta pokazuje i rekacija na obicnu upucenu kritiku za smene u policiji. Jadnik.

zoran

pre 9 godina

vidim komentare da je ivica bio kod milosevica i da odatle traje pa i vucic je bio ministar kod milosevica ali to nije u ovom slucaju krucijalna stvar. mene nesto drugo brine a to je da premijer smenjuje ljude u policiji a ministar policije statira. ocigledno da vucic nema poverenja i kredibilitet svojih ljudi kada se ovakve stvari desavaju. zakon o radu bi svaki normalan radnik odbio kada bi malo pazljivije procitao o cemu se radi mislim da ni sami biraci SNS nisu upoznati sa time sta pokusavaju da proguraju... samo je pitanje vremena kada ce se svim silama obrusiti na SPS jer imaju svi zajedno previse putera na glavi i to ce biti veoma opasno jer ce biraci uvideti da u ovoj nasoj zemlji nema toliko postenih..Aleksandar Vučić, potpredsjednik Rasim Ljajić i ministri Nikola Selaković i Jadranka Joksimović nemaju ništa po imovinskoj karti ...Da li je to moguce?!?

Čuki

pre 9 godina

SPS je dobio priliku da bude u vlasti, ali ipak izgleda da dobar deo SPSa strepi od sklanjanja njihovih policajaca.Ako su uplašeni znači da kriju nešto zajedno sa tim smenjenim policajcima.Zato sam ja da se nastavi istraga unutar policije, pa da vidimo!

Milan

pre 9 godina

Vaš principijelni stav je dobro poznat srpskoj javnosti, vi uvek podržavate najjačeg i onog ko formira vlast da bi ste dobili parče kolača. Podržavali ste, doduše manjinski i stidljivo Vladu DSS-a i G17+, potom Tadićev DS, sada SNS, principijelno nema šta.

Drug Crni

pre 9 godina

Ovo je smesno. Ako Ruzic javno iznese svoje misljenje i pritom bude medijski lincovan, sta bi onda bilo da to uradi bilo koji drugi gradjanin!!!? Zivimo u diktaturi. Treba SPS da izadje iz vlasti, pa nek se onda Vucic sakuplja za tu, naredjenu mu, promenu Ustava.

strasno

pre 9 godina

...to neću da tolerisem, kaže Vučić. Kakva drskost i arogancija. Ko je taj čovek? On je premijer?! Strasno! Uopste nema držanje jednog premijera, pogledajte tog čoveka.

spasoje

pre 9 godina

Pa poslednjih dana je zaista zvucalo kao da je sps opozicija,sto svakako nije u redu s obzirom da ih je Vucic zvao i pored toga sto je mogao vladu da pravi sam...

Milan1989

pre 9 godina

Vidim ja da vise nece moci ovako,ili ce Dacic da se pozabavi ljudima iz vrha svoje stranke ili vise nece biti u vladi. Realno nedopustivo je da Ruzic koji cini vlast prica negativno i u suprotnosti vlade,tako ne moze funkcionisati nista kako treba.

teflon

pre 9 godina

Uobicajen model delovonja celnika SPSa, bezjasne ideologije, ciljeva i mogucosti. Vreme je da se konkretno radi u interesu drzave a ne mestarenje na sve strane!

Igor

pre 9 godina

Seci dok ti je mač (vlast) u rukama! U protivnom ode sve dođavola. SPS će ili da se dovede u red ili napolje. Njima je koalicioni partner ko god bio na vlasti, principi za njih ne postoje očigledno.

sekvoja

pre 9 godina

Kadrovi SPSa su uvek bili prilagodljivi i sa njima covek nikad nije 100% siguran. Njihova KVD politika nam je dobro poznata! Ipak morace da odluce...

ISTINA

pre 9 godina

A sta bi vozd da mu svi dodju na poklonjenje,pa i onaj nepismeni svinjar Milos bio je pametniji i zdraviji u glavu od nekih nazovi politicara koji traze da se njihov rad hvali.Ruzic je bio sasvim korektan a to sto se vozdu nije umiljavao nego rece da je car go,vise govori o nesigurnosti vozda nego o komentaru g Ruzica.Ruzic je izneo svoj licni stav,a to sto se vozdicu ne svidja njegov je problem, dakle vozdicu niko te ne postuje i tacka,postovanje mora da se zasluzi,a ne da se silom namece tacka.

kiša

pre 9 godina

Kritikuju oni koji su izgubili funkcije, što nisu kritikovali dok su oni bili u vladi, nego nema više ladovina. Što, Ružić bi bolje vodio državu? Sujeta je posle promaje velika muka za Srbe.

goran

pre 9 godina

Ne simpatisem Vucica niti SNS, ali odgovorno tvrdim da je ulazak Dacica u vlast 2008 godine, pa do danas kostao Srbiju vise nego okupacija Turaka 500 godina. Dok se ta partija na bilo koji nacin vezuje za vlast srece u ovoj drzavi nece biti. Ako se istera na cistac njihovo poslovanje od kad su u vlasti od 2008 do danas u kompanijama koje su kontrolisali videcete gde smo divedeni..npr : Dunav Osiguranje, Srbija gas, Galenika i jos mnoge...

MilaR

pre 9 godina

Vucic je poceo otvoreno da gubi kontrolu nad samim sobom uvodeci sad i politicku cenzuru, kao da mu nije dosta medijske. Prevideo je da ce Ruzicu ovakvim njegovim nastupom da skoci cena. Zivi bili pa videli.

anonimno

pre 9 godina

Okoreli nedisciplinovani komunisti jos uvek dizu glas nije im jasno da komunisti nisu vise na vlasti. Izgleda da ce Srbi jos dugo cekati da komunisti i komunisticke ideje potpuno isceznu-- nazalost!

zoran

pre 9 godina

Ljubav naša beše kratkog veka,
Trenutak jedan ni šedeset dana...


E moji radikali, lako je da budete opzicija, pogotovo na način na koji ste vi to bili (pozivanje u ratne sukobe, rvanje sa skupštinskim obezbeđenjem, polivanje vodom, gađanje cipelama, olajavanje svega i svakoga, psovanje majke (T. Nikolić), najavljivanje "krvavog proleća", predskazivanje atentata, kritika bez ijednog vidljivog argumenta, sedenje na stiroporu, "gladovanje i žeđovanje", izručivanje listića toalet papira iz džakova javno, itd...). Vlast je već odgovoran i težak zadatak pun kompromisa i niko vas nije bio po ušima da se "ližete" sa buckom, koji je, uzgred rečeno, malo jači igrač, što i dokazuje evo već skoro osam godina... Duže je u vlasti od vas, ne računajući devedesete.

Nataša Prvulović

pre 9 godina

Kao i od početka samo kočenje ove vlade sa strane SPS što se bolje nije ni moglo očekivati od njih. Pogotovo kada pod svojom kontrolom nemaju ni sopstvene funkcionere.

hm??

pre 9 godina

O kolikoj kolicini povredjenog ega se radi, najbolje dokazuje cinjenica da se Vodja ovim pitanjem bavi na sednici Vlade. Posto je inace u drzavi sve idealno i Vlada nema posla, onda da se pozabavimo neposlusnim ispadima pojedinaca. Ko je jos video da u nekoj drzavi sme da postoji kritika i opozicija.

prošlo vreme DVE STOLICE omiljena solucija SPS

pre 9 godina

Jasan i nedvosmislen stav Vučića da nema neiskrene koalicije i da Dačić mora jasno da se odluči je li deo vlasti ili opozicije.Pošto je Dačić lider SPS,moraće da disciplinuje svoje ljude ili da se oprosti od vlasti.

aca

pre 9 godina

Obzirom da SNS ima vecinu u parlamentu i da moze sam da formira vladu uopste me na zanima zasto oni sve ne mogu da rade dobro i sta ih ometa. Sve su to sada SNS ministri i njihove fotelje zavise od SNSa pa ako nesto nije u redu nek se Vucic obrati sam sebi. Ili cemo dve-tri godine slusati tiradu o objektivnim okolnostima zasto ni jedan segment spiska lepih predizbornih zelja ne mogu da ostvare?

zabrinuta

pre 9 godina

Ne znam da li ste primetili da se premijer malo ugojio i osvezio poslednjih dana. Trebalo bi proveriti da li dolazi na vreme na posao i da li mu je energija na zadovoljavajucem nivou. Svakako bih mu preporucila jedno letovanje, uz puno plivanja i mediteranske dijetalne obroke, kako bi ponovo pokazao svoje atletske sposobnosti kad za to dodje vreme. U svakom slucaju, zanima me i od cega se ugojio kad ceo svet zna da je prvu platu dao na koktel za novu vladu, a posle za nezahvalne zrtve poplava. Ishrana naseg premijera nije dovoljno obradjena tema u nasim medijima. I ocigledno nema nutricionistu medju savetnicima, sto je zabrinjavajuci trend, kada se setimo da je to vec treci
premijer u nizu sa problemom viska kilograma, a ako se uzme u obzir da taj problem eskalira po stupanju na funkciju koja je mizerno placena, jasno je da uzroci leze u losem kvalitetu ishrane a ne u kolicinama.
A tu su mozda i uzroci nervoze, jer svi znamo da covek nezadovoljan sobom i s povecanim npr holesterolom ili secerom, trpi veliki i opasan pritisak javnosti, ali i koalicionih partnera. Ruzic je imao najbolje namere i jedini je iz bliskog vladajuceg esalona rekao coveku da hitno mora na dijetu. Stvarno nema smisla da ga zbog toga odbacite, mozda bas on ima doktorat iz nutricionizma, pa je idealan kandidat za savetnika. A ako nema, moze da nabavi.

konstatacija

pre 9 godina

Šta će tebi Vučiću bilo ko kad imaš apsolutnu većinu u parlamentu.Pored toga imaš i eksperte imaš i doktore, stručnjake, pa vodi vladu sam ako si sposoban.

nemanja

pre 9 godina

Vucic sad sprema novu rekonstrukciju, da nam zamaze oci sledecih tri meseca do sledece afere. Sve ce uraditi samo da slucajno ne mora nesto zaista da menja.

Inace botovi, jel postoji neka direktiva da morate da koristite "vise nego ocigledno" na tvrdnje koje su sve samo ne ocigledne? Primetih da samo botovi koriste tu sintagmu, i to na najnebuloznije izjave tipa
"Stefanovica hoce da skloni CIA zato sto je najposteniji covek koji je ikada hodao kuglom zemaljskom posle Vucica, i zato mu je iskontrolisala misli da ubaci plagijate u doktorat, to je vise nego ocigledno"
ili
"Zapad Seselja pusta iz Haga da bi sa DSom napadao vlast, iako na drugim vestima tvtrdimo da svi na zapadu postuju Vucica, to je vise nego ocigledno".

ex sns

pre 9 godina

Napujdao Dachija na Ruzica.Svevisnji je katastrofalan PV. Taj covek samo trazi neprijatelje,on nista ne radi evo vise od 2 god! Ma sta koga interesuje svadja njihova kad Sns ima vecinu,pa sto sam ne napravi Vladu? Problem je sto je situacija uzasna a svevisnji PV nema pojma sta da radi. Ali, postavice se pitanje odgovornosti Sns za ovu katastrofu,nemoj da se brinu.

Mira

pre 9 godina

Ja bih na mestu Dačića glasala protiv zakona o radu i privatizaciji i otišla u opoziciju, sa imidzom stranke koja se bori za socijalnu pravdu. Jes da bi ga posle neki tabloidi provlačili kroz blato, ali bi kao opozicija Vučiću na sledećim izborima prošao bolje. Ako prihvati ove ultimatume, samo je pitanje vremena kada će ga Ružić zameniti na mestu lidera. Ovako se utapaju u naprednjake i dugoročno gube.

perungromovnik

pre 9 godina

Vucicu samo se ti lozi, kako si dosao jos lakse mozes da odes. Mislio sam da si pametniji pa ces jos da lozis narod. Pazi kad narod zasuti.

plavi andjelak

pre 9 godina

@Razumljivo
SPS koci Vladu? U cemu je koci? Taj izgovor je potrosen prilikom raspisivanja proslih izvora.
Sta je to uradjeno na inicijativu ministara iz SNS?
Vi, botovi, treba da se drzite lupanja minusa na tudje komentare. Pisanje komentara je za vas visi "level" i zahteva dodatnu obuku.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Vucic opijen svojom moci izgleda zaboravlja da i njemu uskoro moze da stigne isti zahtev pa da vidimo kako ce se postaviti. A zahtev ce stici veoma, veoma brzo. Plan za preuzimanje vlasti u Vojvodini mu je vidim propao. Valjda mu to nesto govori.

ves

pre 9 godina

Kako to neko sme da se usudi da kritikuje "vrhovnog, nedodirljivog" onog koji je jedini u pravu? Da li mi to živimo u S. Koreji? Čovek se uživeo u ulogu jedinog.Ali, gledajući unazad kroz istoriju, osionost, demagogija, cinizam, ustvari i jesu glavne osobine ljudi potpuno nekompetentnih da obavljaju državničke dužnosti.Na taj način skreću pažnju sa beznadežne situacije u kojoj se nalazi privreda, ekonomija, narod.

Sinisa

pre 9 godina

Kada je prevario DS i vama dao zivot sve ste im obecavali ! On ce te i srusiti ,zivi bili pa videli!
PS:Dosta mi je obojice,odlazite u istoriju!

Mikan

pre 9 godina

Mislio sam da ne moze biti gore vlasti id Ds-ove ... Kad gle cuda ... Ovi pet puta gori ... A Dacic neka cuti i slusa tako mu i treba ... Zao mi je mene i ovog naroda ...

gradjanin

pre 9 godina

@Patriota,
kada Seselj dodje ne da ce Reality Show da prestane vec tek da pocne. Veceg cirkusanta od Seselja Srbija nije videla. Ovi su samo njegovi segrti.

Кривокапић

pre 9 godina

Па што си правио владу са њима? Ионако имаш 50%. Стисни петљу па преузми одговорност.

Halle-ON

pre 9 godina

Svuda u svetu je normalno da poslanik kaze svoje misljenje o necemu, da glasa protiv nekog zakona koji mu se ne svidja, da jednostavno misli svojom glavom, kod nas jos vazi ono ili si clan partije ili nisi....
Sasvim je normalno da od toliko ljudi u skupstini(previse ako mene pitate), neko misli drugacije od ostalih, i zasto bi mu bilo ko to branio? Ovo je ponizavanje demokratije, u nekom normalnom svetu, potrebno je da vecina u nekoj stranci se slaze sa ideologijom druge stranke, i desava se da clanovi vladajuce partije ne podrze neki zakon, pa se desava cak i da se neki zakon ne izglasa, cak i ako ga je vladajuca partija predlozila i da vlada ne padne zbog toga, to samo znaci da se ne slazu sa jednim zakonom, a ne sa svim ostalim, to je sustina demokratije. Vucic je mogao da je hteo da napravi vladu sam, zasto nije? Sudeci po botovima, tu mu je lojalnost zagarantovana sta god radio...

Stefan

pre 9 godina

Ovaj B92 je olicje slobodnog novinarstva i samo tako nastavite.To se najvise vidi po komentarima koji smeju da se objavljuju i ovde vidimo koliko ima normalnih ljudi koji vide gde nas ova vlada vodi i gde nas je dovela do sada,a ne SNS botova kojih ima uvek isti broj na svakom sajtu da lupaju minuse.Ali zapazite uvek ih je isti broj na svakom sajtu.Ziveo B92!

Duro

pre 9 godina

"Na istoj sednici Vlade rekao sam i da ako se SPS ovako ponaša prema SNS-u kada ima pet puta manju podršku u javnosti, onda mogu samo da zamislim šta bi sve govorili o nama i šta bi nam sve radili kada bi SPS imao pet puta veću podršku od SNS-a", rekao je Vučić.

Ništa manje, loše i zločesto nego SNS drugima.

STOP diktaturi

pre 9 godina

to je izjava funkcionera ,a ne SPSa ,ne razumem cemu ovakva diktatura od strane Vucica,pa valjda ako radis nesto pogresno,neko moze da ti to i kaze,ili moraju svi da ti aplaudiraju bez obzira koliko nesto sto uradis je lose ?
alal ti vera Vucicu

Džaba krečite, botovi..

pre 9 godina

I eto nama još jedne rekonstrukcije.. Ovaj ništa konkretno u životu nije uradio, potrebne su mu večite krize, vanredne situacije, dežurni krivci na koje će da upire prstom da bi prikrio nedostatak bilo kakvog korisnog znanja.. Svi znamo da je sns ovu vladu trebao i mogao sam da pravi i da su zato i održani izbori. Umesto da preuzme odgovornost koju su mu (na žalost) poverili na izborima, Vučić je pozvao truli sps u vladu mimo logike i matematike. Gle čuda, sada mu je Ivica ponovo kriv za nešto..

petar

pre 9 godina

Posle poplava, posle dr Stefanovica, posle cenzure , posle samo par meseci ti si brod koji tone. Sada ce te napustiti pacovi, a uskoro i ti retki cestiti ljudi koje si nekako uspeo da okupis oko sebe

dragoslav kosmajac

pre 9 godina

tako je veliki vodjo. samo im ti reci o strucnjaku kakvog nismo videli od cirka tamo milosevica! i pored toga sto nema 1 dan radnog staza, to sto je profi politicar od 18 nije posao, covek zna znanje . cak i vise od doktora megastefanovica!

Duka

pre 9 godina

U pravu ste gospodine Vučiću. A kad bi samo znali šta je Ivica pričao o Vašem bratu kod Mike na Slavi. Ijaaaaaoooooo.

Ivice, ja ovo ne bih trpeo. vreme je da, u interesu tvojih glasača, lupiš šakom o sto.

bmw

pre 9 godina

A na koliko stolica sedite vi? I ako kažete koliko procenata podrške imaju oni, kažite mi molim vas, od 100% sa pravom glasa koliki je vaš procenat? Čisto da se zna, ogromna podrška CELOG naroda je 80% a 60-70% vaših glasova ALI OD 51% izlaznosti nije neka podrška! To je ~30 od 100% čisto da se zna!

Sasa Tramp

pre 9 godina

Moj Vucicu, moj Vucicu iskreno sam mislio da ce sa tobom bolje da nam bude...
Ali od kako si ti dosao, i Bog nam okrenuo ledja!
A za ova silna poskupljenja i da ne pricamo, a za ovo poskupljenje registracije, nemam reci!

jovan

pre 9 godina

Shvatite jednom za svagda druze Vucic Aleksandre da vas broj osvojenih glasova niposto ne moze abolirati od drustvene i politicke kritike. Ni vas ni bilo koga iz vase i ostalih partija i stranaka na vlasti. I prestanite da se prenemazete vise , narodu je vec pun kufer toga glumatanja. Uradite vec nesto ako umete i znate tako vam svega. Da li ste svi zakletvu u Parlamentu da cete sluziti narodu i drzavi Srbiji. Sta ste do sada za ove dve godine uradili pobogu osim zvakanja po novinama najavama i obecanjima od kojih se ni jedna jedina stvar nije ovaplotila, osim fabrikovanja afera i neprijatelja. Uozbiljite se i urazumite, krajnje je vreme.

NN

pre 9 godina

Znaci kod nas se nece dozvoljavait da stranke koje su na vlasti glasaju npr drugacije u skupstini, tj da se desi da neki poslanici iz vladajucih stranaka ili cele stranke glasaju za neki predlog suportno parnerima iz vlade. Pa u SAD smo imali situacije gde npr nekada neki republikanci ne glasaju za predlog sopstvene republikanse stranke tj glasaju protiv i obratno tj da neki demokrati ne glasaju za zakon i predlog koji je predlozila demkratska stranka. Ovde izgleda ako se to desi, da npr neki poslanik SNS ne glasa za zakon koji predlozi SNS bice ostro ukoren i verovatno odmah izbacen iz stranke i bice mu oduzet poslanicki mandat ako za to postoje uslovi, ne znam da li se nesto izmeni tj da li poslanik moze da zadrzi mandat ako odluci da napusti stranku ili mu stranka iz koje je trazi da joj vrati mandat zbog neslaganja tj suprotnog stava, misljenaj ,glasanja....

Silvester

pre 9 godina

Kakvo smešno zamajavanje. Vučić je dobio mandat da napravi čistu SNS vladu, jer je inače dve godine kukao kako ne može da dođe do izražaja sa SPS-om, da bi onda bez ikakve logike kukao da ne može sam i ugurao ponovo SPS u tu istu vladu - na razočarenje mnogih svojih pristalica. A sada kuka na SPS. Naša politika je ogoljeni teatar za stručno zamajavanje javnosti, i to nije od juče. Tako je, u stvari, od početka višestranačija. Predstava za narod, dok se otima kapital 25 godina. Ne treba im pridavati značaja, relevantne političke odluke formiraju se u politibiroima daleko do ove propale opljačkane države...

jadno je sve to

pre 9 godina

Više je nego očigledno da je ovde Ružić kukolj...
(Insajder BG, 26. jun 2014 23:50)

jos sad kad uzme ruzic kk partizan kao predsednik i nabaci 2 jaka ruska sponzora, tek ce onda vucic da ga mrzi .

crni domino

pre 9 godina

Sta je, bole te lazne diplome Nebojhse S.... i Tome diplome, sto ljudi imaju svoje misljenje i sto ne zele da prodaju srebrninu?!
Ako takve diplome podrzavas, ako rasprodajes srpsku imovinu kojekakvim emiratima, onda si stvarno politicko djubre i tebe treba oterati!
Ne Dacica, iako sam zato da se on zbog proslosti uhapsi i lustrira.

anti_političar

pre 9 godina

Ovo samo potvrdjuje moje mišljenje u vezi toga zašto čovek koji ima većinu zove bilo koga u Vladu.
Pod 1 Zato da bi imao izgovor za svoje neuspehe i u pogodnom trenutku novo trošenje narodnih para u vidu novih izbora bez pravog povoda.
Pod 2 Jer ni izdaleka nema dovoljno kakvih takvih kadrova.

dacicu

pre 9 godina

Razočarao si me nacisto kad si ušao u ovu vlast. To potvrdjujes i sa ovakvim postupcima. Glasao sam SPS od kako si ti na celu, ali moj glas više nećeš dobiti. Napusti stranku i predji kod nazadnjaka, nije ti to dedovina poltroncino jedna. U buduće samo za Živkovića glasam. Jedini koji ima stav.

Jeremija

pre 9 godina

Pa znali ste da ce tako biti...Imali ste 50 posto i opet niste smeli sami da preuzmete odgovornost.I nije ni to dosta nego umesto Tadica ti uzmes Dacica...

Predrag

pre 9 godina

Ponovo SNS pocinje sebi da trazi opravdanja i izgovore. Tako je bilo i pred predhodne izbore, prica: SPS nas koci, ne da da sprovedemo reforme itd. zato cemo na izbore da ih se resimo. Onda posle izbora opet sa SPS iako imaju apsolutnu vecinu a Bajatovicu ne smeju ni na senku da stanu.

samo da se zna

pre 9 godina

Pa koliko ja vidim, normalno iz daleka, Vučić bi ćak na tri stolice! Na jednoj bi sedeo u Srbiji, što tamo radi, sami znate, on bi i u EU, samo da ga prime, a da ništa ne plati! Ulagivao bi se istovremeno Rusiji, kao, molim Boga da me primite, a za one iza mene, se ne sekirajte! Navikli su, da se snađu sami! :(

gargamel

pre 9 godina

Komentar potpisan sa inicijalima LJ.KV zasluzuje i vise od ciste desetke.Citam razne analiticare, politicare, komentare citalaca, niko u manje reci nije rekao vise, preciznije i tacnije.Bravo!

jasno mi je da mi ništa nije jasno

pre 9 godina

Ne svatam zbog čega premijer očekuje da svi mislimo kao on i da ne kritikujemo?! Njegova bliska saradnica čim otvori usta odmah nekoga isproziva. Nije li nas obavestila da postoji ministar koji ne radi u našem interesu. Očekivala sam da saznam koji je taj ministar, kako će biti sankcionisan, ali ništa od toga. Niti sankcionisan on, niti ona ako ga je izmislila. Sada ću i ja da pitam i kritikujem. Jesu li državni sekretari postavljena ili izabrana lica? Ako su postavljena, interesuje me zbog čega nisu izabrana lica, jer to nije politička funkcija? Sede li u parlamentu predsednici opština i direktori iz javnog sektora i javnih preduzeća? Sede, to znamo, samo neka pojasne zbog čega je nekima odobreno da budu u sukobu interesa, a nekima nije? ...

Mrle

pre 9 godina

Mora biti sklonjen svako ko ne pristaje na jednoumlje. Za te promene smo se borili i one su izglasane. Narod želi da Vučić vlada onako kako on misli da treba, jer je on najpametniji i najpošteniji, a oni koji kritikuju neka to rade iz opozicije ili iz zatvora, ako istraga pokaže da to zaslužuju.

zuta minuta

pre 9 godina

Ko je on da bilo sta kaze Dacicu, pa Dacic dok je bio na vlasti bar je nesto nekako i funkcionisalo tj. nekako je i moglo na "kant" i sivo da se prezivi a ovi sad su sve ali sve upropastili i zatvorili sve mogucnosti... gledamo reality show svaki dan umesto farme i velikog brata Vucic uspeva da ih nadomesti u potpunosti.... Postaje polako normalno to da plate kasne da se smanjuju, da cene buhte, ma uzas.... vise nema gde ni kako...

PAJA....

pre 9 godina

Sve ovo je tužno i smešno, zašto A.V. nije sam formirao vladu?
Pa svima je to jasno, nije hteo da preuzme odgovornost, jer zna kakvi su mu nesposobni kadrovi, pa je zato uzeo SPS da bi imao mogućnost da se pravda za neuspeh i ličnu nesposobnost. Svima je
jasno da jedan čovek ne može sve sam, a on to upravo pokušava da rešava sve sam i u sve se razume.. Tišina tamo...

Srbija

pre 9 godina

Jao, pa ne pitas se ni ti ni SPS vec Rusi koji su ugurali SPS u Vladu iako je SNS imao apsolutnu vecinu. Do sada su Amerika i EU zemlje sastavljale Vladu od ove godine su se i Rusi umesali a ti narode glasaj na izborima ko ce da im bude bolji sluga.

Demokratija je stvarno lepo zamisljena ali samo u teoriji dok je u praksi sasvim drugacije.

zoran

pre 9 godina

Despot Aleksandar drugovenchani samo ispunjava shta mu je gazdarica, mala Merkelova, nalozila. Jasno kao dan da mora shutnuti Dachica, jer ovaj shuruje sa Rusima. Znamo da su Gemrani veoma alergichni na Ruse, a imunizacije nema. Sada Despot trazi razlog da shutne ovog, jer i onako je zavrshio posao u vezi predavanja Kosova Albancima.

za izbegavanje

pre 9 godina

Kad mozes sam da napravis vladu onda biras najbolje a ne one koji te vuku dole.Koferce zvani "banana",pa Obradovic koji je kao ministar prosvete bio placen od "Megatrenda",Ruzic sa skupocenim satom za koji ne zna odakle mu,Mrka koji se kune pred slikom S.M.,Bajatovic sa ogromnom platom bez pokrica,unistenom Galenikom pod upravom SPS...Koga oni mogu da kritikuju?

rikoset

pre 9 godina

Tacno se zna rasplet situacije- ko je god pravio koaliciju sa sps taj je morao da se osramoti i da propadne.Glasali smo kostunicu on dovede sps,glasali smo tadica on dovede sps i nazalost glasali smo Vucica 48 % i on dovede sps.A za propast Srbije ,za pljacku Srbije afere,banke,galenika,putevi za kulturni sunovrat lazni fakulteti,propast MUP,diplome za sve to je kreator sps .Neznam zasto je u to usao i Vucic ali znam da je taj put poguban i porazan i da SNS izlazi iz toga porazen.

Siniša

pre 9 godina

Da sam na Vučićevom mestu, Dačiću bih zabranio da tri dana koristi službeno vozilo pa bismo videli da li bi neko iz SPS kritikovao Vladu! A ne bi bilo loše ni da dr Neša Stefanović Ružića pozove na informativni razgovor.

lilly

pre 9 godina

svaki pametan covek i svaka pametna vlast mora da prihvati kritike svi mi gresimo i ljudski je gresiti nije ljudski ucenjivati. Jednoumlje ne valja svako treba da ispolji svoje misljenje to je demokratija.

dule

pre 9 godina

I tako u krug naš vođa nalazi nove i nove neprijatelje i krivce, umesto da rešava stare probleme. I opet će biti rekonstrukcija za 6 meseci, pa će umesto SPS-a ući neka druga stranka, pa će godinu dana posle toga opet ta boranija biti kriva za nešto drugo.

DEMAGOG.

dr.mr.

pre 9 godina

Brate, hoces li vise prestati da kukas??!! Igrao si se izbora jer te SPS koci, potrosili ste silne milione na izbore, ti osvojio sto si osvojio i opet kukas!! Ako ne znas, sklanjaj se, dosta nam je da gledamo Vucica 2 godine kako kuka!!! Sta li ce biti kad se Seki vrati??

nesa

pre 9 godina

Ovo je Vucic napravio jos jedan dil da napadne Dacica. Posle Tadica,Dikica....sad se dogovorio i sa Ruzicem,obećavajuci mu svasta samo da bi napadao iznutra. Nije Ruzic toliko lud da to radi bezveze.

imam ideju

pre 9 godina

Vucicu samo se ti lozi, kako si dosao jos lakse mozes da odes. Mislio sam da si pametniji pa ces jos da lozis narod. Pazi kad narod zasuti.
(perungromovnik, 27. jun 2014 07:13)

ma nemoze vucku Niko nista ima on 200 botova))

heh

pre 9 godina

Kad verovatno nisu diskutovali na sednici vlade, pa Ružić i sps nisu mogli da iznesu stav. Sve je kako vođa kaže, nema diskusije, pa se ljudi žale po emisijama. Trebalo bi vođa da se zapita, ds ne gresi on?

cut

pre 9 godina

Po ceo dan ovaj covek samo vodi abrove, umesto da vodi drzavu. Najgori su od svih najgorih koji su najgore bili na najgoroj vlasti u ovoj zemlji

bora

pre 9 godina

Ružića ne podnosim i mogu o njemu misliti sve najgore,ali je već dva puta (za razliku od Dačića) pokazao da ima lični integritet i dignitet.I kada je podržao Djurića (sa čime se ja ne moram složiti) kao prijatelja a i sada.

Goran

pre 9 godina

Pa kako sad to?

Dacic ne moze na dve stolice, a ovamo vam drzavna politika: i istok i zapad, i USA i Kina, i Nemacka i Rusija.

Pa ti Vucicu nemas samo botove za trolovanje medija, ti si sam najveci politicki bot Univerzuma!

Mikan

pre 9 godina

Da li je Vucic rasvetlio privatizacije ili donosi Zakon o dtecaju koji ce samo dovrsiti stecajeve tih firmi po kratkom postupku ? Sta je sa zastitom radnika ? Sra je sa zaoosljavanjem kadrova Sns-a ? Ko su strucnjaci u vlafi i upravi ? Kako pise Vucicevic i kako razgovara sa premijerom ? Koja je to ekonomska politika kojom ce pogasiti malo preduzetnistvo ? Ovako bi moglo do sutra ... I dal smem ja ovo da pisem ili sam protiv drzave mozda ? Ima li sef ikakvu odgovornost za izbor ministara i ostalih lica ili samo oni odgovaraju ? Ma kompletan jedan uzas ...

Od lopate još niko nije pobegao

pre 9 godina

Okani se malo tih planova i mazanja očiju i ti i skoro svi ministri iz vlade. Neka neko objasni od svih vas (a novinari sa B92 mogu to brzinski da otkriju), kakva je to akcija, operacija danas pre podne u ovo vreme, oko 10 sati, na Zrenjaninskom putu, tačnije u reonu Borče..12 džipova žandarmerije sa uključenim rotacijama jure ko sumanuti, blokiraju se raskrsnice, ne znam broja policije na motorima koja je krčila put, nekoliko marica, nekoliko blindiranih onih čudnih Saj kombija itd..Šta se to dešava na levoj obali dunava, da li je ponovo neki ultra mega lopov i pitanju, ili puka demonstracija sile mladog doktora sa MegaT., potonjeg ministra Mup-a? O čemu se radi?

Kolo Veselo

pre 9 godina

Opet smo primorani da slušamo njihove svadje. Tu su jedino osetljivi-kad im se poremete lični dilovi. A što zemlja propada, o tome neka brinu gradjani.
Gospodine Vučiću, ja OĆEKUJEM od političara da objektivno iznose stavove o pitanjima od javnog značaja, kao i da budu slobodni da izražavaju lično mišljenje. Te sektaške zavere ćutanja nam je prodavao Slobodan Milošević. Vi bi trebalo da radite drugačije.

guja

pre 9 godina

Aaaauuuuuu. Počinje javni obračun britanskih, ruskih i nemačkih obaveštajaca na političkoj sceni Srbije. Jel ima neko u Srbiji ko će da zastupa interese Srbije i njenih građana. Izgleda da nema. Kakve bre promene u policiji, kakav bre Kosmajac, ne dajte da vas zaluđuju više paranoici, demagozi i neznalice. Ako nemate snage da izađete na ulicu i rasterate taj šljam, onda sedite kući i ćutite. Čekajte da se zaposlite u EPS-u ili Čistoći i tu sačekate kraj svog malog i bezvrednog života. Za sve nedaće neće vam biti krive Velike Vođe i njihove još bezvrednije politike (svih boja, od liht-plavih do dunkl-roze ili kontra, kako već ide), nego ćete proklinjati polažaonika koji vam je na Božić doneo nesreću. Sedite kući i kucajte komentare podrške jednima ili drugima. Ustvari pišete komentare podrške svojim politički promašenim životima. Vođe ionako menjate k'o papirne maramice. Što je autističniji i što vas više laže, to ga više volite. A život je jedan, živi ga Fikreta. Hvala na pažnji.

Odgovoriti mirno na diktaturu

pre 9 godina

Šta bi ovaj, koji nikome ne može ništa da toleriše a sebi daje previše, radio kad bi svi poslanici ustali protiv diktature i napustili parlament, umesto da naivno daju privid ovakvoj demokratiji. Ni socijalistima ni opoziciji ovo neće pasti na um, da jednom čoveku i njegovoj partiji predaju apsolutna vlast u državi. Ovi što pišu da "napredni" imaju skupštinsku većinu ne znaju šta pišu, a neka odgovore kako bi svet reagovao na jednopartijsku državu. Zamislite parlament u kome sede poslanici samo jedne stranke? Takav parlament ne bi mogao da postoji, ali ni Vođa u ovoj nesrećnoj državi.

Maxim

pre 9 godina

Jasno je da su drugovi iz SPS ljuti na Ivicu i da se osećaju izigrani. Ivica je pozicionirao sebe a ostale je pustio niz vodu pa sada mora da kusa što je zakuvao. Nema prava da kritikuje rad vlade i ministarstava a trebalo bi to da objasni i svojim još uvek partijskim drugovima.

cukce

pre 9 godina

Zašto je Vučić uopšte uzimao Dačića, kad je Dačić i njegovo okruženje ogrezlo u mahinacijama, kriminalu, korupciji... jedino ako nije tačno ono da Rusi drže Dačića (u šta nešto i ne verujem)! Možda je Vučić uzeo Dačića da kaže posle da je SPS bio kočnica, poštp ova vlada ništa neće uraditi da bude bolje narodu!

zed

pre 9 godina

To nikako nije dacicev minus i problem nego je za to iskljucivo odgovoran vucic koji ga je postavio na mesto prvog potpredsednika vlade i ministra i pored protivljenja svoje stranke i na razocaranje svih postenih ljudi.Valda da bi ga ovaj uveo u biznis sa Bananom drugog objasnjenja nema

MaksaBwe

pre 9 godina

Gledao sam Utisak Nedelje i, ako je iko branio rad vlade, ogradjivao se od insinuacija - bio je to Ruzic. Ne mogu ocima da smislim ni socijaliste ni ove preimenovane radikale ali, sto je istina istina je. Da li je trebao da maloumno klima glavom i besomucno tvrdi da je Vucic dar s' neba Srbiji??? Nije i, ma koliko mi bljutavi bili, socijalisti u poslednjih par godina iznose ocene koje se mogu prihvatiti kao konstruktivne kritike (pet puta sam sklanjao prste sa tastature, ne mogu da verujem da cu u istoj recenici napisati ''socijalista'' i ''konstruktivan'').

Petar

pre 9 godina

Vucicu je neprihvatljivo da bilo ko u Srbiji prica lose o vladi i njemu, cak i nezavisni mediji, slobodni gradjani i medjunarodne organizacije koje se bave slobodnim medijima, tako da nije cudno sto je besan jer iz SPS-a dolaze kritike na njegove poteze.

Dragan

pre 9 godina

Izgleda da gospodinu Premijeru nista nije jasno i da ne zna sta ce i sa sobom i svojima.
Ako je bio prinudjen da primi Daciceve komuniste u Vladu onda je morao da bude spreman na razne driftinge.Oni su pouzdano nepouzdani jer rade samo u svoju korist.
Vucic se vec proslavio svojim kadrovima u prosloj Vladi.Secamo se da je neke postavio i odmah poceo da im se mesa u posao.
Najveci Vucicevi neprijetelji su upravo kadrovi SNS-a i Dacicevi komunisti.

naprednjak

pre 9 godina

Ponekad mi zao ovog Dacica,zarad opstanka u vlasti trpi velika ponizavanja i ucene!Da su bili u opoziciji vec sada bi bili jako ozbiljna pretnja naprednjacima jer SNS nije nista dobro uradio za Srbiju i nemaju ni ideje,a ni kadrova da bilo sta postignu!Poslednje dve ipo godine su obelezile afere i opanjkavanja u zutoj stampi.SNS je samo za to sposoban i to je ocigledno

lokator

pre 9 godina

Sta ti hoces sad,imas apsolutnu vecinu i zoves u Vladu SPS da bi nad danas zamajavao sa tim da ne govore ono sto se tebi dopada.Nisi bas cist u glavi.

Jedan iz naroda

pre 9 godina

Izađite svi iz skupštine, zar ne vidite da mu dajete legitimiet svojim ikebanisanjem, neka ostane sam! Tako se obara diktatura. U Vojvodini su odbili napad naprednjaka da preuzmu vlast!

ne moze bas sve

pre 9 godina

Mozes Vucicu da ucutkas te tvoje dodvorice, plagijatore,ljude sa laznim diplmama, koje nemaju pojma sa zivotom a ne sa poslom, te eksperte izvucene iz naftalina ali ne mozes bas sve.
Zaluta i u tvoje jato po neki pametan covek koji ima svoje ja i ume da misli svojom glavom.

пасарела

pre 9 godina

Када би могли седели би СПС-овци не на две него на десет столица и подржавали кога год само да не остану без иједне министаљрске фотеље.

vodenicar

pre 9 godina

To je katastrofalna greska Vucica sto je uvukao i drzi sps u vlasti a sps po Srbiji i lokalima radi na unistavanju SNS i gde god moze pravi koalicije i izbacuje SNS iz opstina.Ostane li tako dalje SNS ceka buducnost kao i dss,ds, i ostalih koji su saradjivali sa dacicem.

S.LJ.

pre 9 godina

Ne vidim u čemu je problem da neko ko je deo vlasti iznese kritiku na račun nekoliko konkretnih poteza vlade (čit.premijera)...? Vođa i dalje nastavlja sa umišljenom ulogom žrtve i borbom protiv zamišljenih protivnika.

p.s. @sns-bot
Samo napred, najjači ste! Rezultati vašeg rada su vidljivi, i ni malo providni.

Mile sa Čubure

pre 9 godina

SPS je to radio i za vreme Cvetkovićeve vlade, a naročito nakon izbora 2012. Ponašao se kao da je sve to vreme bio u opoziciji...Vrhunac licemerstva je bila izjava Dačića da je načelnike policijskih uprava čuvao Cvetković!!!!! Pa 2 godine si bio i premijer i ministar unutrašnjih poslova!!!!! Za to vreme DS skoro da nije ni postojao. Kako ga nije sramota da daje takve izjave. U tom smislu Ružić je bio daleko korektniji...

Ivan

pre 9 godina

Ako ste koalicioni partneri naravno da sa jedinstvenom politikom treba da izlazite u javnost za licne stavove treba da se zakaze sastanak unutar stranke da se isti iznesu obrade i ako su odgovarajuci prihvate ili odbiju. Tako se bar radi u ozbiljnim partijama. Tesko da ce neki republikanac ili demokrata u SAD imati ovakve ispade..

OKTAVIA

pre 9 godina

Ne znam zbog cega je Vucic zadrzao u vladi Dacica, kada je imao apsolutnu vecinu?! Sigurno je bilo da ce mu Dacic pre ili kasnije predstavljati problem pri vodjenju Vlade.

Toma

pre 9 godina

Pa pre par meseci SPS nije bio pogodan, pa bili izbori, pa posle izbora opet je bio pogodan, sad opet nije.. Da li je moguce da smo mi do te mere lud narod i da sve ovo trpimo, dok u isto vreme glumimo i imitiramo zivot?!?

Ivan-Bg

pre 9 godina

Gde god je SPS i koferce bio u koaliciji ta koalicija se raspala u paramparcad.Istu sudbinu ceka i SNS osim ako Vucic ne ispadne pametniji nego sto izgleda i batali SPS i kofercic jer niko nikada nije bele dane video od njih.Vucicu, ti si na potezu,dokazi da si pametniji od malog slobu i osvetli nam obraz.Dopusti da se pravda i pravni sistem "pozabavi" sa ovima.

Dezurno zanovetalo

pre 9 godina

Da sam ja na Vucicevom mestu, odradila bih rekonstrukciju poput prethodne, s tim sto bi ovaj put umesto Dinkica odleteo Dacic.

nisu daleko izbori, pripreme su u toku

pre 9 godina

Normalno je da ako ste deo Vlade morate da podrzavate stavove i vodite politiku te Vlade a ne da se po emisijama istupa kao da ste opozicioni lider.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (alas


Čini mi se da Ružić nije deo Vlade, samim tim ima pravo da trasira svoj put i da se bori za svoj interes. Ovo bi bilo isto kada bi očekivao da članovi SNSa, koji su u kampanji tabanali, ćute o svemu što im se ne dopada, jer je Vučić premijer, a to što oni time ništa nisu dobili, da bace pod tepih. Priznaj, žestih kritičara od njih nema, jer znaju mnogo toga što mi ne znamo.

Aca šmeker

pre 9 godina

Podmukli pokušaji pojedinih funkcionera SPS da izigravaju neutralce i objektivne analitičare, i tako sakupljaju jeftine političke poene. Hvale ono što je kod naroda popularno, neodređeni su o nekim važnim pitanjima, a nepopularne mere napadaju, ne obazirući se na činjenicu da su one neophodne. Stari način sakupljanja političkih poena.

yo

pre 9 godina

kolko ja vidim dacic i company nece sedeti na raznim stolicama nego ce lezati ceo dan dugih godina negde... sta mislite gde? banana, kosmajac, MUP :)

This is how

pre 9 godina

I zasto ih trpite?Da posle preko vas na sledecim izborima kazu kako ste ih vi terali na mere stednje,i da tako osvoje vise glasova,a vama uzmu?

Samo vas gledam

pre 9 godina

Ponasanje socijalista u poslednje vreme podseca na njihovu politiku iz proslosti i zato sa njima treba ozbiljno popricati da li oni hoce da rade za ovu zemlju injene gradjane ili da se bave politikanstvom kao pre i da se time oceni potreba za njihovih ostankom u vlasti.

predumisljaj...

pre 9 godina

Ma to su oni,sto su ostali bez vaznih drzavnih funkcija!Sad,ne bi li ih se ko setio,pustaju probne balone!Kao ono..ej zivi smo,tu smo!Oni su opozicija sami sebi,ali ne vlasti!Tako da Dacica ne treba kriviti i za ono za sta ocigledno nije kriv!Svako ima uvek komforan izlaz iz svake nelagodne situacije,narocito ako se njegov stav i misljenje sukobljavaju sa stavom stranke u kojoj je..Mozda bi Ruzicu i poverovali,kad bi izasao iz senke vladajuce stranke i otisnuo se u opozicione vode!Onda bi mu ta pozicija pljuvaca svojih,bila nekako ubedljivija..Ovako nam sve vise lici kao da je sve receno..ali sa nekim predumisljajem!A zaboravlja da se neka njegova misljenja,onako javno i ogoljeno preko medija,pamte..Kaze veze ga prijateljstvo za tog pojedinca!Pa sta briga Srbiju za njegova privatna prijatejstva!Pa se pitamo zasto tada nije podneo ostavku u znak podrske prema prijatelju!Ma kakva ostavka..kad vlast ima svoje lepe trenutke,koje obicni smrtnici ne shvataju!Ima onaj holivudski glamur..Treba se svega toga odjednom odreci..E to nije lako!Privilegije su tu a to se tesko ispusta iz ruku!A cime su zaluzili tako lagodan zivot i tako visoko misljenje o sebi samima!Ko zna!Pa ako hoces da si solista,soliraj ali ne sa ovih pozicija!Nista time ne dobijas,samo gubis!Moras prihvatiti da su gradjani na izborima vec podelili politicke karte!Mozda bi jedino mogao da se zapitas,da li imas neku odgovornost za ovakav rejting svoje stranke na izborima..Po mom skromnom misljenju..imas i te kakve!

ccc

pre 9 godina

Aaaa! Evo nama rekonstrukcije u najavi. Zna Vucic vrlo dobro zasto je zvao Dacica u vladu iako sam SNS ima vecinu i niko im nije neophodan. Da nije tako providno i trivijalno, moglo bi se nazvati politickim potezom kreiranja odstupnice unapred. Ipak, to je samo Vucic i njegovi cirkusi.

alas

pre 9 godina

Normalno je da ako ste deo Vlade morate da podrzavate stavove i vodite politiku te Vlade a ne da se po emisijama istupa kao da ste opozicioni lider.

velitris

pre 9 godina

Bas me zanima odakle inspiracija ljudima da poteciraju teze o teorijama zavere i skrivenim namerama premijera da posvadja celnike SPSa kada nam je poznata labilna politicka ideologija SPSa kao stranke!

cipiripi

pre 9 godina

Jel ovo sve ispalo zbog Ruzica, onog konobara u Briselu, onog sto je dopunjavao case tadasnjem podpredsedniku Vlade i sadasnjem premijeru....

knjigovođa

pre 9 godina

Koja je Dačićeva "crvena linija" za ovakvo javno ponižavanje od strane Vučića? Ljudi postaju krpe.
(pedja, 27. jun 2014 07:54)

Očigledno da će Dačić imati mnogo problema da zauzda mlade jurišnike iz svoje stranke poput Ružića i bajatovića i još nekih koji se nikako ne mire sa činjenicom da nisu u poziciji da oni diktiraju uslove u političkom vrhu Srbije.Mogu da zamislim kako kaže i sam Vučić kako bi bilo da je odnos procenata drugačiji.

Srbin 100%

pre 9 godina

Realno je bilo ocekivati ovakvu reakciju premijera,jer je nedopustivo da koalicioni partneri javno i neargumentovano kritikuju vladu,iskljucivo iz svog licnog interesa,sto je sve posledica odluke da Ruzic i odredjeni broj visokih funkcionera SPS-a ne dobiju mesto u izvrsnoj vlasti

Iggy

pre 9 godina

neko se usudio da kritikuje naseg vrhovnog shamana i velikog iluzionistu
(mirko, 26. jun 2014 23:39)

Nije ovde uopšte stvar u kritikama nego u tome što bi SPS da u isto vreme bude i vlast i opozicija. Sve rade ne bi li popravili rejting za sledeće izbore, pa da ponovo mogu da ucenjuju.

Eskobar

pre 9 godina

Hteo - ne hteo, Dačić će morati da se obračuna sa Ružićem i ostalim faktorima koji su protiv vladajuće većine ako misli da ostane tu gde jeste.

Miloš.BRE

pre 9 godina

Socijalisti su kao korov, možeš da ga uništavaš, a on stalno izbija. Prosto je nemoguće da ih se otarasiš, srušimo ih revolucijom- oni se ponovo pojave. Mogu da se uvrste u udzbenike za motivaciju, nikada ne odustaju. Što je u neku ruku i pohvalno.
Vučić je sad na dobrom putu da zavede red na celoj političkoj sceni i da im objasni neke stvari. Dačić kao lider Socijalsita mora da odgovara za postupke svojih ljudi.
Još je ruski filozof Ivan Iljin govorio:"Čovek lišen osećaja odgovornosti ne sme biti pušten da se bavi ni jednim javnim poslom: sve će upropastiti, a zatim će uteći i sakriti se u rulji, iza njene mnogoglave neumoljivosti. A građanska hrabrost je sušti uslov života – za svakog demokratu, u svakoj demokratiji."

Mislim da je to pravac kojim treba da se ophodimo, niko više ne sme biti zaštićen, niko ne sme da bude privilegovan. Moje lično mišljenje jest, da je SPS-u vreme da odmori. Na toj pauzi taman mogu da podvuku crtu, da razmisle o svom proteklom radu, o svom budućem radu. Mislim da su se istrošili i ovako samo štete gradjanima Srbije.

Eko

pre 9 godina

Dačiću bi bilo bolje da sređuje svoje redove da mu njegovi ne sede ne na samo dve stolice nego i veći broj ili da se odlepi više od fotelje kad nije sposoban svoju stranku da organizuje,onda će teško uspeti da vodi i ministarstvo kako treba.

DEDA - COBICA

pre 9 godina

Naravno da u ovom trenutku nije ni malo lako Ivici Dacic da drzi stvari pod kontrolom u stranci, jer ima njih dosta koji su nezadovoljni time sto nisu nasli sebe na visokim funkcijama u drzavi. Jer ne mogu oni da razumeju da vise nisu u poziciji, da su sada manji deo vlasti. Sto se tice Branka Ruzic ukoliko se Dacic ne resi njega do Kongresa partije imace mnogo problema sam Dacic. Svako ko iznosi drugacije misljenje iznosi ličcni stav koji nema veze sa partijom. Za licni stav svako mora da snosi licnu odgovornost. Dacic zato jasno je poslao poruku svim buntovnicima u pratiji da ce sazvati kongres SPS-a, jer socijalisti moraju da imaju jednu politiku, docice vrlo brzo i to vreme.

Pikaso

pre 9 godina

Strategija destabilizacije vlasti je dobila drugi scenario, sada se pokušava srušiti koalicija da bi se naudilo vladi i Vučiću.

Tom Sojer

pre 9 godina

Sta će pa oni u vladi osim da spletkare i vrše kritike, tako da ovo sedenje na više stolica je klasičan rad za SPS. Oni nikada neće promeniti svoju čud izgleda.

pakako

pre 9 godina

Ne može pola partije u vladi na fukcijama a pola glumi opoziciju jer su nezadovoljni manjkom funkcija. Partija mora imati jedinstven stav sa vladom u suprotnom nek odu svi u opoziciju. Dosta je bilo sps kombinacija

Oliver Mancic

pre 9 godina

Neko nije svestan svoje pozicije izgleda, kao deo vlasti žele i da kritikuju samu vlast kao deo opozicije. To mi ono kao možemo mi da budemo sa svima a opet radimo za sebe, prosto nedorasli samim obavezama i opet pračeni ličnim interesom to bi opisalo situaciju.

Nikola Tošić

pre 9 godina

Treba odmah na početku stati svim pometnjama na put ako to znači da odu stvarno u opoziciji sami su krivi. Ovako ponašanje sa njihove strane samo govori o načinu kako oni zamišljaju saradnju a to je manipulisanje i usporavanje rada same vlade.

herkules s

pre 9 godina

Promene u policiji su bile neminovne kako bi se rad tog sektora znatno poboljsao i sprovele reforme koje bi uticale i na jacanje sektora bezbednosti i zastite informacija od drzavnog interesa. Svako misljenje suprotno od tog ukazuje na neku spregu , ili dvojaku ulogu ucesca u vlasti.

azizi

pre 9 godina

Tesko podnosi Dacic uspesnost SNS-a.Znalo se da ce tako biti.Sada ce samo da pokusava sa destabilizacijom.Verujem da ce to Vucic resiti,pa sta god bude trebalo da se uradi.

Nota

pre 9 godina

Nema smisla da se Dacic nateze u Vladi ako nema podrsku u svojoj stranci. Neka se pogledaju u oci i nek se dogovore, bez njih mozemo dalje bez problema.

Razumljivo

pre 9 godina

Iznosenje misljenja narodnog poslanika koji pripada vladajucoj vecini nikako ne moze biti licni stav. Ocigledno je da u SPS postoji nezadovoljstvo dela funkcionera sto nisu dobili funkcije u vlasti ali zbog toga ne treba da trpi Vlada Srbije. Ako Dacic nije u stanju da kontrolise svoje funkcionere onda nema sta da trazi u Vladi, neka podnese ostavku. Iskren da budem, mislim da SPS samo koci ovu Vladu. Sve sto je ova Vlada do sada uradila bilo je na inicijativu ministara iz SNS, ministri iz SPS, pa i sam Dacic samo statiraju.

Patriota

pre 9 godina

Cek dok izadje Seselj.. prestace taj Reality Show sto imamo na politickoj sceni vec godinama, sve te lazne kecere koji se navodno "raspravljaju i tuku" pred masom.

brrrrr....!!!!

pre 9 godina

Vučić je ocenio da Srpska napredna stranka nijednim postupkom nije zaslužila da se pojedini funkcioneri SPS-a tako ponašaju prema njoj.

Ovaj se opasno uziveo u ulogu diktatora!!!

Jos malo pa ce pustiti i brkcice!!!

nema

pre 9 godina

Nek nam je bog u pomoći, ovo neće na dobro da izađe. Gospodin bezgrešni. Svaka , ma kako blaga kritika, ma čak to nije bila ni kritika, nije dozvoljena. Ovo me jako plaši.

gradjanin x

pre 9 godina

ja sam od formiranja vlade razumeo da je vucic napravio koaliciju sa dacicem i anticem licno sto znaci da je ostatak sps-a ustvari opozicija. znam da blesavo zvuci, ali tako ispada :)

adam

pre 9 godina

Koji kralj AV! Dakle definitivno je rešio da bude sam kriv za sve što će se ovde desiti u sledećih godinu dana. Čak mu ni Ivica ne treba koji je relano jedino bio tu samo da mu se obije o glavu krah ovih kozmetičkih reformi dok se po ministarstvima radna mesta prodaju!

Kalfironija

pre 9 godina

Ruzicu otisla 'veza' u ovim smenama pa zato napada. Neverovatno. Ajde Dacicu ucini nesto ti si poslednji stub odbrane SPS-a inace Milosevicevi kadrovi ima ponovo da vas odvuku na dno.

imam ideju

pre 9 godina

Vucicu samo se ti lozi, kako si dosao jos lakse mozes da odes. Mislio sam da si pametniji pa ces jos da lozis narod. Pazi kad narod zasuti.
(perungromovnik, 27. jun 2014 07:13)

ma nemoze vucku Niko nista ima on 200 botova))

zoran

pre 9 godina

Despot Aleksandar drugovenchani samo ispunjava shta mu je gazdarica, mala Merkelova, nalozila. Jasno kao dan da mora shutnuti Dachica, jer ovaj shuruje sa Rusima. Znamo da su Gemrani veoma alergichni na Ruse, a imunizacije nema. Sada Despot trazi razlog da shutne ovog, jer i onako je zavrshio posao u vezi predavanja Kosova Albancima.

yo

pre 9 godina

kolko ja vidim dacic i company nece sedeti na raznim stolicama nego ce lezati ceo dan dugih godina negde... sta mislite gde? banana, kosmajac, MUP :)

Od lopate još niko nije pobegao

pre 9 godina

Okani se malo tih planova i mazanja očiju i ti i skoro svi ministri iz vlade. Neka neko objasni od svih vas (a novinari sa B92 mogu to brzinski da otkriju), kakva je to akcija, operacija danas pre podne u ovo vreme, oko 10 sati, na Zrenjaninskom putu, tačnije u reonu Borče..12 džipova žandarmerije sa uključenim rotacijama jure ko sumanuti, blokiraju se raskrsnice, ne znam broja policije na motorima koja je krčila put, nekoliko marica, nekoliko blindiranih onih čudnih Saj kombija itd..Šta se to dešava na levoj obali dunava, da li je ponovo neki ultra mega lopov i pitanju, ili puka demonstracija sile mladog doktora sa MegaT., potonjeg ministra Mup-a? O čemu se radi?

bora

pre 9 godina

Ružića ne podnosim i mogu o njemu misliti sve najgore,ali je već dva puta (za razliku od Dačića) pokazao da ima lični integritet i dignitet.I kada je podržao Djurića (sa čime se ja ne moram složiti) kao prijatelja a i sada.

predumisljaj...

pre 9 godina

Ma to su oni,sto su ostali bez vaznih drzavnih funkcija!Sad,ne bi li ih se ko setio,pustaju probne balone!Kao ono..ej zivi smo,tu smo!Oni su opozicija sami sebi,ali ne vlasti!Tako da Dacica ne treba kriviti i za ono za sta ocigledno nije kriv!Svako ima uvek komforan izlaz iz svake nelagodne situacije,narocito ako se njegov stav i misljenje sukobljavaju sa stavom stranke u kojoj je..Mozda bi Ruzicu i poverovali,kad bi izasao iz senke vladajuce stranke i otisnuo se u opozicione vode!Onda bi mu ta pozicija pljuvaca svojih,bila nekako ubedljivija..Ovako nam sve vise lici kao da je sve receno..ali sa nekim predumisljajem!A zaboravlja da se neka njegova misljenja,onako javno i ogoljeno preko medija,pamte..Kaze veze ga prijateljstvo za tog pojedinca!Pa sta briga Srbiju za njegova privatna prijatejstva!Pa se pitamo zasto tada nije podneo ostavku u znak podrske prema prijatelju!Ma kakva ostavka..kad vlast ima svoje lepe trenutke,koje obicni smrtnici ne shvataju!Ima onaj holivudski glamur..Treba se svega toga odjednom odreci..E to nije lako!Privilegije su tu a to se tesko ispusta iz ruku!A cime su zaluzili tako lagodan zivot i tako visoko misljenje o sebi samima!Ko zna!Pa ako hoces da si solista,soliraj ali ne sa ovih pozicija!Nista time ne dobijas,samo gubis!Moras prihvatiti da su gradjani na izborima vec podelili politicke karte!Mozda bi jedino mogao da se zapitas,da li imas neku odgovornost za ovakav rejting svoje stranke na izborima..Po mom skromnom misljenju..imas i te kakve!

Dezurno zanovetalo

pre 9 godina

Da sam ja na Vucicevom mestu, odradila bih rekonstrukciju poput prethodne, s tim sto bi ovaj put umesto Dinkica odleteo Dacic.

S.LJ.

pre 9 godina

Ne vidim u čemu je problem da neko ko je deo vlasti iznese kritiku na račun nekoliko konkretnih poteza vlade (čit.premijera)...? Vođa i dalje nastavlja sa umišljenom ulogom žrtve i borbom protiv zamišljenih protivnika.

p.s. @sns-bot
Samo napred, najjači ste! Rezultati vašeg rada su vidljivi, i ni malo providni.

Mile sa Čubure

pre 9 godina

SPS je to radio i za vreme Cvetkovićeve vlade, a naročito nakon izbora 2012. Ponašao se kao da je sve to vreme bio u opoziciji...Vrhunac licemerstva je bila izjava Dačića da je načelnike policijskih uprava čuvao Cvetković!!!!! Pa 2 godine si bio i premijer i ministar unutrašnjih poslova!!!!! Za to vreme DS skoro da nije ni postojao. Kako ga nije sramota da daje takve izjave. U tom smislu Ružić je bio daleko korektniji...

This is how

pre 9 godina

I zasto ih trpite?Da posle preko vas na sledecim izborima kazu kako ste ih vi terali na mere stednje,i da tako osvoje vise glasova,a vama uzmu?

cukce

pre 9 godina

Zašto je Vučić uopšte uzimao Dačića, kad je Dačić i njegovo okruženje ogrezlo u mahinacijama, kriminalu, korupciji... jedino ako nije tačno ono da Rusi drže Dačića (u šta nešto i ne verujem)! Možda je Vučić uzeo Dačića da kaže posle da je SPS bio kočnica, poštp ova vlada ništa neće uraditi da bude bolje narodu!

heh

pre 9 godina

Kad verovatno nisu diskutovali na sednici vlade, pa Ružić i sps nisu mogli da iznesu stav. Sve je kako vođa kaže, nema diskusije, pa se ljudi žale po emisijama. Trebalo bi vođa da se zapita, ds ne gresi on?

naprednjak

pre 9 godina

Ponekad mi zao ovog Dacica,zarad opstanka u vlasti trpi velika ponizavanja i ucene!Da su bili u opoziciji vec sada bi bili jako ozbiljna pretnja naprednjacima jer SNS nije nista dobro uradio za Srbiju i nemaju ni ideje,a ni kadrova da bilo sta postignu!Poslednje dve ipo godine su obelezile afere i opanjkavanja u zutoj stampi.SNS je samo za to sposoban i to je ocigledno

nisu daleko izbori, pripreme su u toku

pre 9 godina

Normalno je da ako ste deo Vlade morate da podrzavate stavove i vodite politiku te Vlade a ne da se po emisijama istupa kao da ste opozicioni lider.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (alas


Čini mi se da Ružić nije deo Vlade, samim tim ima pravo da trasira svoj put i da se bori za svoj interes. Ovo bi bilo isto kada bi očekivao da članovi SNSa, koji su u kampanji tabanali, ćute o svemu što im se ne dopada, jer je Vučić premijer, a to što oni time ništa nisu dobili, da bace pod tepih. Priznaj, žestih kritičara od njih nema, jer znaju mnogo toga što mi ne znamo.

dr.mr.

pre 9 godina

Brate, hoces li vise prestati da kukas??!! Igrao si se izbora jer te SPS koci, potrosili ste silne milione na izbore, ti osvojio sto si osvojio i opet kukas!! Ako ne znas, sklanjaj se, dosta nam je da gledamo Vucica 2 godine kako kuka!!! Sta li ce biti kad se Seki vrati??

Petar

pre 9 godina

Vucicu je neprihvatljivo da bilo ko u Srbiji prica lose o vladi i njemu, cak i nezavisni mediji, slobodni gradjani i medjunarodne organizacije koje se bave slobodnim medijima, tako da nije cudno sto je besan jer iz SPS-a dolaze kritike na njegove poteze.

Jedan iz naroda

pre 9 godina

Izađite svi iz skupštine, zar ne vidite da mu dajete legitimiet svojim ikebanisanjem, neka ostane sam! Tako se obara diktatura. U Vojvodini su odbili napad naprednjaka da preuzmu vlast!

ne moze bas sve

pre 9 godina

Mozes Vucicu da ucutkas te tvoje dodvorice, plagijatore,ljude sa laznim diplmama, koje nemaju pojma sa zivotom a ne sa poslom, te eksperte izvucene iz naftalina ali ne mozes bas sve.
Zaluta i u tvoje jato po neki pametan covek koji ima svoje ja i ume da misli svojom glavom.

Goran

pre 9 godina

Pa kako sad to?

Dacic ne moze na dve stolice, a ovamo vam drzavna politika: i istok i zapad, i USA i Kina, i Nemacka i Rusija.

Pa ti Vucicu nemas samo botove za trolovanje medija, ti si sam najveci politicki bot Univerzuma!

Aca šmeker

pre 9 godina

Podmukli pokušaji pojedinih funkcionera SPS da izigravaju neutralce i objektivne analitičare, i tako sakupljaju jeftine političke poene. Hvale ono što je kod naroda popularno, neodređeni su o nekim važnim pitanjima, a nepopularne mere napadaju, ne obazirući se na činjenicu da su one neophodne. Stari način sakupljanja političkih poena.

cut

pre 9 godina

Po ceo dan ovaj covek samo vodi abrove, umesto da vodi drzavu. Najgori su od svih najgorih koji su najgore bili na najgoroj vlasti u ovoj zemlji

Predrag

pre 9 godina

Ponovo SNS pocinje sebi da trazi opravdanja i izgovore. Tako je bilo i pred predhodne izbore, prica: SPS nas koci, ne da da sprovedemo reforme itd. zato cemo na izbore da ih se resimo. Onda posle izbora opet sa SPS iako imaju apsolutnu vecinu a Bajatovicu ne smeju ni na senku da stanu.

Samo vas gledam

pre 9 godina

Ponasanje socijalista u poslednje vreme podseca na njihovu politiku iz proslosti i zato sa njima treba ozbiljno popricati da li oni hoce da rade za ovu zemlju injene gradjane ili da se bave politikanstvom kao pre i da se time oceni potreba za njihovih ostankom u vlasti.

petar

pre 9 godina

Posle poplava, posle dr Stefanovica, posle cenzure , posle samo par meseci ti si brod koji tone. Sada ce te napustiti pacovi, a uskoro i ti retki cestiti ljudi koje si nekako uspeo da okupis oko sebe

Mikan

pre 9 godina

Mislio sam da ne moze biti gore vlasti id Ds-ove ... Kad gle cuda ... Ovi pet puta gori ... A Dacic neka cuti i slusa tako mu i treba ... Zao mi je mene i ovog naroda ...

Dragan

pre 9 godina

Izgleda da gospodinu Premijeru nista nije jasno i da ne zna sta ce i sa sobom i svojima.
Ako je bio prinudjen da primi Daciceve komuniste u Vladu onda je morao da bude spreman na razne driftinge.Oni su pouzdano nepouzdani jer rade samo u svoju korist.
Vucic se vec proslavio svojim kadrovima u prosloj Vladi.Secamo se da je neke postavio i odmah poceo da im se mesa u posao.
Najveci Vucicevi neprijetelji su upravo kadrovi SNS-a i Dacicevi komunisti.

PAJA....

pre 9 godina

Sve ovo je tužno i smešno, zašto A.V. nije sam formirao vladu?
Pa svima je to jasno, nije hteo da preuzme odgovornost, jer zna kakvi su mu nesposobni kadrovi, pa je zato uzeo SPS da bi imao mogućnost da se pravda za neuspeh i ličnu nesposobnost. Svima je
jasno da jedan čovek ne može sve sam, a on to upravo pokušava da rešava sve sam i u sve se razume.. Tišina tamo...

Sasa Tramp

pre 9 godina

Moj Vucicu, moj Vucicu iskreno sam mislio da ce sa tobom bolje da nam bude...
Ali od kako si ti dosao, i Bog nam okrenuo ledja!
A za ova silna poskupljenja i da ne pricamo, a za ovo poskupljenje registracije, nemam reci!

jovan

pre 9 godina

Shvatite jednom za svagda druze Vucic Aleksandre da vas broj osvojenih glasova niposto ne moze abolirati od drustvene i politicke kritike. Ni vas ni bilo koga iz vase i ostalih partija i stranaka na vlasti. I prestanite da se prenemazete vise , narodu je vec pun kufer toga glumatanja. Uradite vec nesto ako umete i znate tako vam svega. Da li ste svi zakletvu u Parlamentu da cete sluziti narodu i drzavi Srbiji. Sta ste do sada za ove dve godine uradili pobogu osim zvakanja po novinama najavama i obecanjima od kojih se ni jedna jedina stvar nije ovaplotila, osim fabrikovanja afera i neprijatelja. Uozbiljite se i urazumite, krajnje je vreme.

Silvester

pre 9 godina

Kakvo smešno zamajavanje. Vučić je dobio mandat da napravi čistu SNS vladu, jer je inače dve godine kukao kako ne može da dođe do izražaja sa SPS-om, da bi onda bez ikakve logike kukao da ne može sam i ugurao ponovo SPS u tu istu vladu - na razočarenje mnogih svojih pristalica. A sada kuka na SPS. Naša politika je ogoljeni teatar za stručno zamajavanje javnosti, i to nije od juče. Tako je, u stvari, od početka višestranačija. Predstava za narod, dok se otima kapital 25 godina. Ne treba im pridavati značaja, relevantne političke odluke formiraju se u politibiroima daleko do ove propale opljačkane države...

Mikan

pre 9 godina

Da li je Vucic rasvetlio privatizacije ili donosi Zakon o dtecaju koji ce samo dovrsiti stecajeve tih firmi po kratkom postupku ? Sta je sa zastitom radnika ? Sra je sa zaoosljavanjem kadrova Sns-a ? Ko su strucnjaci u vlafi i upravi ? Kako pise Vucicevic i kako razgovara sa premijerom ? Koja je to ekonomska politika kojom ce pogasiti malo preduzetnistvo ? Ovako bi moglo do sutra ... I dal smem ja ovo da pisem ili sam protiv drzave mozda ? Ima li sef ikakvu odgovornost za izbor ministara i ostalih lica ili samo oni odgovaraju ? Ma kompletan jedan uzas ...

Duka

pre 9 godina

U pravu ste gospodine Vučiću. A kad bi samo znali šta je Ivica pričao o Vašem bratu kod Mike na Slavi. Ijaaaaaoooooo.

Ivice, ja ovo ne bih trpeo. vreme je da, u interesu tvojih glasača, lupiš šakom o sto.

Džaba krečite, botovi..

pre 9 godina

I eto nama još jedne rekonstrukcije.. Ovaj ništa konkretno u životu nije uradio, potrebne su mu večite krize, vanredne situacije, dežurni krivci na koje će da upire prstom da bi prikrio nedostatak bilo kakvog korisnog znanja.. Svi znamo da je sns ovu vladu trebao i mogao sam da pravi i da su zato i održani izbori. Umesto da preuzme odgovornost koju su mu (na žalost) poverili na izborima, Vučić je pozvao truli sps u vladu mimo logike i matematike. Gle čuda, sada mu je Ivica ponovo kriv za nešto..

dule

pre 9 godina

I tako u krug naš vođa nalazi nove i nove neprijatelje i krivce, umesto da rešava stare probleme. I opet će biti rekonstrukcija za 6 meseci, pa će umesto SPS-a ući neka druga stranka, pa će godinu dana posle toga opet ta boranija biti kriva za nešto drugo.

DEMAGOG.

Ivan

pre 9 godina

Ako ste koalicioni partneri naravno da sa jedinstvenom politikom treba da izlazite u javnost za licne stavove treba da se zakaze sastanak unutar stranke da se isti iznesu obrade i ako su odgovarajuci prihvate ili odbiju. Tako se bar radi u ozbiljnim partijama. Tesko da ce neki republikanac ili demokrata u SAD imati ovakve ispade..

Siniša

pre 9 godina

Da sam na Vučićevom mestu, Dačiću bih zabranio da tri dana koristi službeno vozilo pa bismo videli da li bi neko iz SPS kritikovao Vladu! A ne bi bilo loše ni da dr Neša Stefanović Ružića pozove na informativni razgovor.

gradjanin

pre 9 godina

@Patriota,
kada Seselj dodje ne da ce Reality Show da prestane vec tek da pocne. Veceg cirkusanta od Seselja Srbija nije videla. Ovi su samo njegovi segrti.

nesa

pre 9 godina

Ovo je Vucic napravio jos jedan dil da napadne Dacica. Posle Tadica,Dikica....sad se dogovorio i sa Ruzicem,obećavajuci mu svasta samo da bi napadao iznutra. Nije Ruzic toliko lud da to radi bezveze.

STOP diktaturi

pre 9 godina

to je izjava funkcionera ,a ne SPSa ,ne razumem cemu ovakva diktatura od strane Vucica,pa valjda ako radis nesto pogresno,neko moze da ti to i kaze,ili moraju svi da ti aplaudiraju bez obzira koliko nesto sto uradis je lose ?
alal ti vera Vucicu

rikoset

pre 9 godina

Tacno se zna rasplet situacije- ko je god pravio koaliciju sa sps taj je morao da se osramoti i da propadne.Glasali smo kostunicu on dovede sps,glasali smo tadica on dovede sps i nazalost glasali smo Vucica 48 % i on dovede sps.A za propast Srbije ,za pljacku Srbije afere,banke,galenika,putevi za kulturni sunovrat lazni fakulteti,propast MUP,diplome za sve to je kreator sps .Neznam zasto je u to usao i Vucic ali znam da je taj put poguban i porazan i da SNS izlazi iz toga porazen.

Jeremija

pre 9 godina

Pa znali ste da ce tako biti...Imali ste 50 posto i opet niste smeli sami da preuzmete odgovornost.I nije ni to dosta nego umesto Tadica ti uzmes Dacica...

strasno

pre 9 godina

...to neću da tolerisem, kaže Vučić. Kakva drskost i arogancija. Ko je taj čovek? On je premijer?! Strasno! Uopste nema držanje jednog premijera, pogledajte tog čoveka.

zuta minuta

pre 9 godina

Ko je on da bilo sta kaze Dacicu, pa Dacic dok je bio na vlasti bar je nesto nekako i funkcionisalo tj. nekako je i moglo na "kant" i sivo da se prezivi a ovi sad su sve ali sve upropastili i zatvorili sve mogucnosti... gledamo reality show svaki dan umesto farme i velikog brata Vucic uspeva da ih nadomesti u potpunosti.... Postaje polako normalno to da plate kasne da se smanjuju, da cene buhte, ma uzas.... vise nema gde ni kako...

пасарела

pre 9 godina

Када би могли седели би СПС-овци не на две него на десет столица и подржавали кога год само да не остану без иједне министаљрске фотеље.

Halle-ON

pre 9 godina

Svuda u svetu je normalno da poslanik kaze svoje misljenje o necemu, da glasa protiv nekog zakona koji mu se ne svidja, da jednostavno misli svojom glavom, kod nas jos vazi ono ili si clan partije ili nisi....
Sasvim je normalno da od toliko ljudi u skupstini(previse ako mene pitate), neko misli drugacije od ostalih, i zasto bi mu bilo ko to branio? Ovo je ponizavanje demokratije, u nekom normalnom svetu, potrebno je da vecina u nekoj stranci se slaze sa ideologijom druge stranke, i desava se da clanovi vladajuce partije ne podrze neki zakon, pa se desava cak i da se neki zakon ne izglasa, cak i ako ga je vladajuca partija predlozila i da vlada ne padne zbog toga, to samo znaci da se ne slazu sa jednim zakonom, a ne sa svim ostalim, to je sustina demokratije. Vucic je mogao da je hteo da napravi vladu sam, zasto nije? Sudeci po botovima, tu mu je lojalnost zagarantovana sta god radio...

jadno je sve to

pre 9 godina

Više je nego očigledno da je ovde Ružić kukolj...
(Insajder BG, 26. jun 2014 23:50)

jos sad kad uzme ruzic kk partizan kao predsednik i nabaci 2 jaka ruska sponzora, tek ce onda vucic da ga mrzi .

vodenicar

pre 9 godina

To je katastrofalna greska Vucica sto je uvukao i drzi sps u vlasti a sps po Srbiji i lokalima radi na unistavanju SNS i gde god moze pravi koalicije i izbacuje SNS iz opstina.Ostane li tako dalje SNS ceka buducnost kao i dss,ds, i ostalih koji su saradjivali sa dacicem.

MilaR

pre 9 godina

Vucic je poceo otvoreno da gubi kontrolu nad samim sobom uvodeci sad i politicku cenzuru, kao da mu nije dosta medijske. Prevideo je da ce Ruzicu ovakvim njegovim nastupom da skoci cena. Zivi bili pa videli.

lilly

pre 9 godina

svaki pametan covek i svaka pametna vlast mora da prihvati kritike svi mi gresimo i ljudski je gresiti nije ljudski ucenjivati. Jednoumlje ne valja svako treba da ispolji svoje misljenje to je demokratija.

Stefan

pre 9 godina

Ovaj B92 je olicje slobodnog novinarstva i samo tako nastavite.To se najvise vidi po komentarima koji smeju da se objavljuju i ovde vidimo koliko ima normalnih ljudi koji vide gde nas ova vlada vodi i gde nas je dovela do sada,a ne SNS botova kojih ima uvek isti broj na svakom sajtu da lupaju minuse.Ali zapazite uvek ih je isti broj na svakom sajtu.Ziveo B92!

samo da se zna

pre 9 godina

Pa koliko ja vidim, normalno iz daleka, Vučić bi ćak na tri stolice! Na jednoj bi sedeo u Srbiji, što tamo radi, sami znate, on bi i u EU, samo da ga prime, a da ništa ne plati! Ulagivao bi se istovremeno Rusiji, kao, molim Boga da me primite, a za one iza mene, se ne sekirajte! Navikli su, da se snađu sami! :(

ex sns

pre 9 godina

Napujdao Dachija na Ruzica.Svevisnji je katastrofalan PV. Taj covek samo trazi neprijatelje,on nista ne radi evo vise od 2 god! Ma sta koga interesuje svadja njihova kad Sns ima vecinu,pa sto sam ne napravi Vladu? Problem je sto je situacija uzasna a svevisnji PV nema pojma sta da radi. Ali, postavice se pitanje odgovornosti Sns za ovu katastrofu,nemoj da se brinu.

hm??

pre 9 godina

O kolikoj kolicini povredjenog ega se radi, najbolje dokazuje cinjenica da se Vodja ovim pitanjem bavi na sednici Vlade. Posto je inace u drzavi sve idealno i Vlada nema posla, onda da se pozabavimo neposlusnim ispadima pojedinaca. Ko je jos video da u nekoj drzavi sme da postoji kritika i opozicija.

NN

pre 9 godina

Znaci kod nas se nece dozvoljavait da stranke koje su na vlasti glasaju npr drugacije u skupstini, tj da se desi da neki poslanici iz vladajucih stranaka ili cele stranke glasaju za neki predlog suportno parnerima iz vlade. Pa u SAD smo imali situacije gde npr nekada neki republikanci ne glasaju za predlog sopstvene republikanse stranke tj glasaju protiv i obratno tj da neki demokrati ne glasaju za zakon i predlog koji je predlozila demkratska stranka. Ovde izgleda ako se to desi, da npr neki poslanik SNS ne glasa za zakon koji predlozi SNS bice ostro ukoren i verovatno odmah izbacen iz stranke i bice mu oduzet poslanicki mandat ako za to postoje uslovi, ne znam da li se nesto izmeni tj da li poslanik moze da zadrzi mandat ako odluci da napusti stranku ili mu stranka iz koje je trazi da joj vrati mandat zbog neslaganja tj suprotnog stava, misljenaj ,glasanja....

bmw

pre 9 godina

A na koliko stolica sedite vi? I ako kažete koliko procenata podrške imaju oni, kažite mi molim vas, od 100% sa pravom glasa koliki je vaš procenat? Čisto da se zna, ogromna podrška CELOG naroda je 80% a 60-70% vaših glasova ALI OD 51% izlaznosti nije neka podrška! To je ~30 od 100% čisto da se zna!

Duro

pre 9 godina

"Na istoj sednici Vlade rekao sam i da ako se SPS ovako ponaša prema SNS-u kada ima pet puta manju podršku u javnosti, onda mogu samo da zamislim šta bi sve govorili o nama i šta bi nam sve radili kada bi SPS imao pet puta veću podršku od SNS-a", rekao je Vučić.

Ništa manje, loše i zločesto nego SNS drugima.

Drug Crni

pre 9 godina

Ovo je smesno. Ako Ruzic javno iznese svoje misljenje i pritom bude medijski lincovan, sta bi onda bilo da to uradi bilo koji drugi gradjanin!!!? Zivimo u diktaturi. Treba SPS da izadje iz vlasti, pa nek se onda Vucic sakuplja za tu, naredjenu mu, promenu Ustava.

zabrinuta

pre 9 godina

Ne znam da li ste primetili da se premijer malo ugojio i osvezio poslednjih dana. Trebalo bi proveriti da li dolazi na vreme na posao i da li mu je energija na zadovoljavajucem nivou. Svakako bih mu preporucila jedno letovanje, uz puno plivanja i mediteranske dijetalne obroke, kako bi ponovo pokazao svoje atletske sposobnosti kad za to dodje vreme. U svakom slucaju, zanima me i od cega se ugojio kad ceo svet zna da je prvu platu dao na koktel za novu vladu, a posle za nezahvalne zrtve poplava. Ishrana naseg premijera nije dovoljno obradjena tema u nasim medijima. I ocigledno nema nutricionistu medju savetnicima, sto je zabrinjavajuci trend, kada se setimo da je to vec treci
premijer u nizu sa problemom viska kilograma, a ako se uzme u obzir da taj problem eskalira po stupanju na funkciju koja je mizerno placena, jasno je da uzroci leze u losem kvalitetu ishrane a ne u kolicinama.
A tu su mozda i uzroci nervoze, jer svi znamo da covek nezadovoljan sobom i s povecanim npr holesterolom ili secerom, trpi veliki i opasan pritisak javnosti, ali i koalicionih partnera. Ruzic je imao najbolje namere i jedini je iz bliskog vladajuceg esalona rekao coveku da hitno mora na dijetu. Stvarno nema smisla da ga zbog toga odbacite, mozda bas on ima doktorat iz nutricionizma, pa je idealan kandidat za savetnika. A ako nema, moze da nabavi.

Ivan-Bg

pre 9 godina

Gde god je SPS i koferce bio u koaliciji ta koalicija se raspala u paramparcad.Istu sudbinu ceka i SNS osim ako Vucic ne ispadne pametniji nego sto izgleda i batali SPS i kofercic jer niko nikada nije bele dane video od njih.Vucicu, ti si na potezu,dokazi da si pametniji od malog slobu i osvetli nam obraz.Dopusti da se pravda i pravni sistem "pozabavi" sa ovima.

Mrle

pre 9 godina

Mora biti sklonjen svako ko ne pristaje na jednoumlje. Za te promene smo se borili i one su izglasane. Narod želi da Vučić vlada onako kako on misli da treba, jer je on najpametniji i najpošteniji, a oni koji kritikuju neka to rade iz opozicije ili iz zatvora, ako istraga pokaže da to zaslužuju.

plitko

pre 9 godina

Koliko Vucic ne kapira ni promil od demokratije koje su mu puna usta pokazuje i rekacija na obicnu upucenu kritiku za smene u policiji. Jadnik.

perungromovnik

pre 9 godina

Vucicu samo se ti lozi, kako si dosao jos lakse mozes da odes. Mislio sam da si pametniji pa ces jos da lozis narod. Pazi kad narod zasuti.

aca

pre 9 godina

Obzirom da SNS ima vecinu u parlamentu i da moze sam da formira vladu uopste me na zanima zasto oni sve ne mogu da rade dobro i sta ih ometa. Sve su to sada SNS ministri i njihove fotelje zavise od SNSa pa ako nesto nije u redu nek se Vucic obrati sam sebi. Ili cemo dve-tri godine slusati tiradu o objektivnim okolnostima zasto ni jedan segment spiska lepih predizbornih zelja ne mogu da ostvare?

zoran

pre 9 godina

vidim komentare da je ivica bio kod milosevica i da odatle traje pa i vucic je bio ministar kod milosevica ali to nije u ovom slucaju krucijalna stvar. mene nesto drugo brine a to je da premijer smenjuje ljude u policiji a ministar policije statira. ocigledno da vucic nema poverenja i kredibilitet svojih ljudi kada se ovakve stvari desavaju. zakon o radu bi svaki normalan radnik odbio kada bi malo pazljivije procitao o cemu se radi mislim da ni sami biraci SNS nisu upoznati sa time sta pokusavaju da proguraju... samo je pitanje vremena kada ce se svim silama obrusiti na SPS jer imaju svi zajedno previse putera na glavi i to ce biti veoma opasno jer ce biraci uvideti da u ovoj nasoj zemlji nema toliko postenih..Aleksandar Vučić, potpredsjednik Rasim Ljajić i ministri Nikola Selaković i Jadranka Joksimović nemaju ništa po imovinskoj karti ...Da li je to moguce?!?

gargamel

pre 9 godina

Komentar potpisan sa inicijalima LJ.KV zasluzuje i vise od ciste desetke.Citam razne analiticare, politicare, komentare citalaca, niko u manje reci nije rekao vise, preciznije i tacnije.Bravo!

plavi andjelak

pre 9 godina

@Razumljivo
SPS koci Vladu? U cemu je koci? Taj izgovor je potrosen prilikom raspisivanja proslih izvora.
Sta je to uradjeno na inicijativu ministara iz SNS?
Vi, botovi, treba da se drzite lupanja minusa na tudje komentare. Pisanje komentara je za vas visi "level" i zahteva dodatnu obuku.

konstatacija

pre 9 godina

Šta će tebi Vučiću bilo ko kad imaš apsolutnu većinu u parlamentu.Pored toga imaš i eksperte imaš i doktore, stručnjake, pa vodi vladu sam ako si sposoban.

ISTINA

pre 9 godina

A sta bi vozd da mu svi dodju na poklonjenje,pa i onaj nepismeni svinjar Milos bio je pametniji i zdraviji u glavu od nekih nazovi politicara koji traze da se njihov rad hvali.Ruzic je bio sasvim korektan a to sto se vozdu nije umiljavao nego rece da je car go,vise govori o nesigurnosti vozda nego o komentaru g Ruzica.Ruzic je izneo svoj licni stav,a to sto se vozdicu ne svidja njegov je problem, dakle vozdicu niko te ne postuje i tacka,postovanje mora da se zasluzi,a ne da se silom namece tacka.

Mira

pre 9 godina

Ja bih na mestu Dačića glasala protiv zakona o radu i privatizaciji i otišla u opoziciju, sa imidzom stranke koja se bori za socijalnu pravdu. Jes da bi ga posle neki tabloidi provlačili kroz blato, ali bi kao opozicija Vučiću na sledećim izborima prošao bolje. Ako prihvati ove ultimatume, samo je pitanje vremena kada će ga Ružić zameniti na mestu lidera. Ovako se utapaju u naprednjake i dugoročno gube.

Srbija

pre 9 godina

Jao, pa ne pitas se ni ti ni SPS vec Rusi koji su ugurali SPS u Vladu iako je SNS imao apsolutnu vecinu. Do sada su Amerika i EU zemlje sastavljale Vladu od ove godine su se i Rusi umesali a ti narode glasaj na izborima ko ce da im bude bolji sluga.

Demokratija je stvarno lepo zamisljena ali samo u teoriji dok je u praksi sasvim drugacije.

i.j.kv

pre 9 godina

Dacic ce pristajati na sve samo da ostane uvlasti a odlazak u opoziciju znacio bi i nestanak SPS uovom sastavu jer mnogo funkcionera posebno Bajatovic i Ruzic nisu zadovoljni jer shvataju sta im u stvari znaci biti u vlasti sa SNS. Da glume fikus i cute jer Dacic drhti i hoda po tankoj zici. Sta ce se tek desiti kada napadi na Dacica postanu jaci da ne nagadjamo, samo znamo da Tadic ceka poziv Vucica...jer formiranje SNS je Tadiceva zasluga, i taj dug kad tad mora da se vrati. Tadic cekai gubi strpljenje,i u svakom obracanju napada Dacica i opoziciju. Jasno je da je SNS tesko da svojim biracima objavi tu ljubav sa Tadicem, prvo mora teren da se spremi... da narod to pozeli i prihvati. Tada ce i oni koji su imali jos malo optimizma valjda shvatiti da u ovom tunelu svetla nema, a ni kraja tunela. Ima zid koji ceka da u njega udarimo... ali svi zajedno.

dragoslav kosmajac

pre 9 godina

tako je veliki vodjo. samo im ti reci o strucnjaku kakvog nismo videli od cirka tamo milosevica! i pored toga sto nema 1 dan radnog staza, to sto je profi politicar od 18 nije posao, covek zna znanje . cak i vise od doktora megastefanovica!

Maxim

pre 9 godina

Jasno je da su drugovi iz SPS ljuti na Ivicu i da se osećaju izigrani. Ivica je pozicionirao sebe a ostale je pustio niz vodu pa sada mora da kusa što je zakuvao. Nema prava da kritikuje rad vlade i ministarstava a trebalo bi to da objasni i svojim još uvek partijskim drugovima.

zoran

pre 9 godina

Ljubav naša beše kratkog veka,
Trenutak jedan ni šedeset dana...


E moji radikali, lako je da budete opzicija, pogotovo na način na koji ste vi to bili (pozivanje u ratne sukobe, rvanje sa skupštinskim obezbeđenjem, polivanje vodom, gađanje cipelama, olajavanje svega i svakoga, psovanje majke (T. Nikolić), najavljivanje "krvavog proleća", predskazivanje atentata, kritika bez ijednog vidljivog argumenta, sedenje na stiroporu, "gladovanje i žeđovanje", izručivanje listića toalet papira iz džakova javno, itd...). Vlast je već odgovoran i težak zadatak pun kompromisa i niko vas nije bio po ušima da se "ližete" sa buckom, koji je, uzgred rečeno, malo jači igrač, što i dokazuje evo već skoro osam godina... Duže je u vlasti od vas, ne računajući devedesete.

prošlo vreme DVE STOLICE omiljena solucija SPS

pre 9 godina

Jasan i nedvosmislen stav Vučića da nema neiskrene koalicije i da Dačić mora jasno da se odluči je li deo vlasti ili opozicije.Pošto je Dačić lider SPS,moraće da disciplinuje svoje ljude ili da se oprosti od vlasti.

anonimno

pre 9 godina

Okoreli nedisciplinovani komunisti jos uvek dizu glas nije im jasno da komunisti nisu vise na vlasti. Izgleda da ce Srbi jos dugo cekati da komunisti i komunisticke ideje potpuno isceznu-- nazalost!

Milan1989

pre 9 godina

Vidim ja da vise nece moci ovako,ili ce Dacic da se pozabavi ljudima iz vrha svoje stranke ili vise nece biti u vladi. Realno nedopustivo je da Ruzic koji cini vlast prica negativno i u suprotnosti vlade,tako ne moze funkcionisati nista kako treba.

Čuki

pre 9 godina

SPS je dobio priliku da bude u vlasti, ali ipak izgleda da dobar deo SPSa strepi od sklanjanja njihovih policajaca.Ako su uplašeni znači da kriju nešto zajedno sa tim smenjenim policajcima.Zato sam ja da se nastavi istraga unutar policije, pa da vidimo!

kiša

pre 9 godina

Kritikuju oni koji su izgubili funkcije, što nisu kritikovali dok su oni bili u vladi, nego nema više ladovina. Što, Ružić bi bolje vodio državu? Sujeta je posle promaje velika muka za Srbe.

alas

pre 9 godina

Normalno je da ako ste deo Vlade morate da podrzavate stavove i vodite politiku te Vlade a ne da se po emisijama istupa kao da ste opozicioni lider.

spasoje

pre 9 godina

Pa poslednjih dana je zaista zvucalo kao da je sps opozicija,sto svakako nije u redu s obzirom da ih je Vucic zvao i pored toga sto je mogao vladu da pravi sam...

Nataša Prvulović

pre 9 godina

Kao i od početka samo kočenje ove vlade sa strane SPS što se bolje nije ni moglo očekivati od njih. Pogotovo kada pod svojom kontrolom nemaju ni sopstvene funkcionere.

Igor

pre 9 godina

Seci dok ti je mač (vlast) u rukama! U protivnom ode sve dođavola. SPS će ili da se dovede u red ili napolje. Njima je koalicioni partner ko god bio na vlasti, principi za njih ne postoje očigledno.

Iggy

pre 9 godina

neko se usudio da kritikuje naseg vrhovnog shamana i velikog iluzionistu
(mirko, 26. jun 2014 23:39)

Nije ovde uopšte stvar u kritikama nego u tome što bi SPS da u isto vreme bude i vlast i opozicija. Sve rade ne bi li popravili rejting za sledeće izbore, pa da ponovo mogu da ucenjuju.

Srbin 100%

pre 9 godina

Realno je bilo ocekivati ovakvu reakciju premijera,jer je nedopustivo da koalicioni partneri javno i neargumentovano kritikuju vladu,iskljucivo iz svog licnog interesa,sto je sve posledica odluke da Ruzic i odredjeni broj visokih funkcionera SPS-a ne dobiju mesto u izvrsnoj vlasti

teflon

pre 9 godina

Uobicajen model delovonja celnika SPSa, bezjasne ideologije, ciljeva i mogucosti. Vreme je da se konkretno radi u interesu drzave a ne mestarenje na sve strane!

Miloš.BRE

pre 9 godina

Socijalisti su kao korov, možeš da ga uništavaš, a on stalno izbija. Prosto je nemoguće da ih se otarasiš, srušimo ih revolucijom- oni se ponovo pojave. Mogu da se uvrste u udzbenike za motivaciju, nikada ne odustaju. Što je u neku ruku i pohvalno.
Vučić je sad na dobrom putu da zavede red na celoj političkoj sceni i da im objasni neke stvari. Dačić kao lider Socijalsita mora da odgovara za postupke svojih ljudi.
Još je ruski filozof Ivan Iljin govorio:"Čovek lišen osećaja odgovornosti ne sme biti pušten da se bavi ni jednim javnim poslom: sve će upropastiti, a zatim će uteći i sakriti se u rulji, iza njene mnogoglave neumoljivosti. A građanska hrabrost je sušti uslov života – za svakog demokratu, u svakoj demokratiji."

Mislim da je to pravac kojim treba da se ophodimo, niko više ne sme biti zaštićen, niko ne sme da bude privilegovan. Moje lično mišljenje jest, da je SPS-u vreme da odmori. Na toj pauzi taman mogu da podvuku crtu, da razmisle o svom proteklom radu, o svom budućem radu. Mislim da su se istrošili i ovako samo štete gradjanima Srbije.

Eskobar

pre 9 godina

Hteo - ne hteo, Dačić će morati da se obračuna sa Ružićem i ostalim faktorima koji su protiv vladajuće većine ako misli da ostane tu gde jeste.

sekvoja

pre 9 godina

Kadrovi SPSa su uvek bili prilagodljivi i sa njima covek nikad nije 100% siguran. Njihova KVD politika nam je dobro poznata! Ipak morace da odluce...

goran

pre 9 godina

Ne simpatisem Vucica niti SNS, ali odgovorno tvrdim da je ulazak Dacica u vlast 2008 godine, pa do danas kostao Srbiju vise nego okupacija Turaka 500 godina. Dok se ta partija na bilo koji nacin vezuje za vlast srece u ovoj drzavi nece biti. Ako se istera na cistac njihovo poslovanje od kad su u vlasti od 2008 do danas u kompanijama koje su kontrolisali videcete gde smo divedeni..npr : Dunav Osiguranje, Srbija gas, Galenika i jos mnoge...

dacicu

pre 9 godina

Razočarao si me nacisto kad si ušao u ovu vlast. To potvrdjujes i sa ovakvim postupcima. Glasao sam SPS od kako si ti na celu, ali moj glas više nećeš dobiti. Napusti stranku i predji kod nazadnjaka, nije ti to dedovina poltroncino jedna. U buduće samo za Živkovića glasam. Jedini koji ima stav.

za izbegavanje

pre 9 godina

Kad mozes sam da napravis vladu onda biras najbolje a ne one koji te vuku dole.Koferce zvani "banana",pa Obradovic koji je kao ministar prosvete bio placen od "Megatrenda",Ruzic sa skupocenim satom za koji ne zna odakle mu,Mrka koji se kune pred slikom S.M.,Bajatovic sa ogromnom platom bez pokrica,unistenom Galenikom pod upravom SPS...Koga oni mogu da kritikuju?

OKTAVIA

pre 9 godina

Ne znam zbog cega je Vucic zadrzao u vladi Dacica, kada je imao apsolutnu vecinu?! Sigurno je bilo da ce mu Dacic pre ili kasnije predstavljati problem pri vodjenju Vlade.

velitris

pre 9 godina

Bas me zanima odakle inspiracija ljudima da poteciraju teze o teorijama zavere i skrivenim namerama premijera da posvadja celnike SPSa kada nam je poznata labilna politicka ideologija SPSa kao stranke!

Milan

pre 9 godina

Vaš principijelni stav je dobro poznat srpskoj javnosti, vi uvek podržavate najjačeg i onog ko formira vlast da bi ste dobili parče kolača. Podržavali ste, doduše manjinski i stidljivo Vladu DSS-a i G17+, potom Tadićev DS, sada SNS, principijelno nema šta.

zed

pre 9 godina

To nikako nije dacicev minus i problem nego je za to iskljucivo odgovoran vucic koji ga je postavio na mesto prvog potpredsednika vlade i ministra i pored protivljenja svoje stranke i na razocaranje svih postenih ljudi.Valda da bi ga ovaj uveo u biznis sa Bananom drugog objasnjenja nema

Kralj Ibi

pre 9 godina

Vucic opijen svojom moci izgleda zaboravlja da i njemu uskoro moze da stigne isti zahtev pa da vidimo kako ce se postaviti. A zahtev ce stici veoma, veoma brzo. Plan za preuzimanje vlasti u Vojvodini mu je vidim propao. Valjda mu to nesto govori.

knjigovođa

pre 9 godina

Koja je Dačićeva "crvena linija" za ovakvo javno ponižavanje od strane Vučića? Ljudi postaju krpe.
(pedja, 27. jun 2014 07:54)

Očigledno da će Dačić imati mnogo problema da zauzda mlade jurišnike iz svoje stranke poput Ružića i bajatovića i još nekih koji se nikako ne mire sa činjenicom da nisu u poziciji da oni diktiraju uslove u političkom vrhu Srbije.Mogu da zamislim kako kaže i sam Vučić kako bi bilo da je odnos procenata drugačiji.

Eko

pre 9 godina

Dačiću bi bilo bolje da sređuje svoje redove da mu njegovi ne sede ne na samo dve stolice nego i veći broj ili da se odlepi više od fotelje kad nije sposoban svoju stranku da organizuje,onda će teško uspeti da vodi i ministarstvo kako treba.

ves

pre 9 godina

Kako to neko sme da se usudi da kritikuje "vrhovnog, nedodirljivog" onog koji je jedini u pravu? Da li mi to živimo u S. Koreji? Čovek se uživeo u ulogu jedinog.Ali, gledajući unazad kroz istoriju, osionost, demagogija, cinizam, ustvari i jesu glavne osobine ljudi potpuno nekompetentnih da obavljaju državničke dužnosti.Na taj način skreću pažnju sa beznadežne situacije u kojoj se nalazi privreda, ekonomija, narod.

Кривокапић

pre 9 godina

Па што си правио владу са њима? Ионако имаш 50%. Стисни петљу па преузми одговорност.

Sinisa

pre 9 godina

Kada je prevario DS i vama dao zivot sve ste im obecavali ! On ce te i srusiti ,zivi bili pa videli!
PS:Dosta mi je obojice,odlazite u istoriju!

crni domino

pre 9 godina

Sta je, bole te lazne diplome Nebojhse S.... i Tome diplome, sto ljudi imaju svoje misljenje i sto ne zele da prodaju srebrninu?!
Ako takve diplome podrzavas, ako rasprodajes srpsku imovinu kojekakvim emiratima, onda si stvarno politicko djubre i tebe treba oterati!
Ne Dacica, iako sam zato da se on zbog proslosti uhapsi i lustrira.

Kolo Veselo

pre 9 godina

Opet smo primorani da slušamo njihove svadje. Tu su jedino osetljivi-kad im se poremete lični dilovi. A što zemlja propada, o tome neka brinu gradjani.
Gospodine Vučiću, ja OĆEKUJEM od političara da objektivno iznose stavove o pitanjima od javnog značaja, kao i da budu slobodni da izražavaju lično mišljenje. Te sektaške zavere ćutanja nam je prodavao Slobodan Milošević. Vi bi trebalo da radite drugačije.

jasno mi je da mi ništa nije jasno

pre 9 godina

Ne svatam zbog čega premijer očekuje da svi mislimo kao on i da ne kritikujemo?! Njegova bliska saradnica čim otvori usta odmah nekoga isproziva. Nije li nas obavestila da postoji ministar koji ne radi u našem interesu. Očekivala sam da saznam koji je taj ministar, kako će biti sankcionisan, ali ništa od toga. Niti sankcionisan on, niti ona ako ga je izmislila. Sada ću i ja da pitam i kritikujem. Jesu li državni sekretari postavljena ili izabrana lica? Ako su postavljena, interesuje me zbog čega nisu izabrana lica, jer to nije politička funkcija? Sede li u parlamentu predsednici opština i direktori iz javnog sektora i javnih preduzeća? Sede, to znamo, samo neka pojasne zbog čega je nekima odobreno da budu u sukobu interesa, a nekima nije? ...

anti_političar

pre 9 godina

Ovo samo potvrdjuje moje mišljenje u vezi toga zašto čovek koji ima većinu zove bilo koga u Vladu.
Pod 1 Zato da bi imao izgovor za svoje neuspehe i u pogodnom trenutku novo trošenje narodnih para u vidu novih izbora bez pravog povoda.
Pod 2 Jer ni izdaleka nema dovoljno kakvih takvih kadrova.

guja

pre 9 godina

Aaaauuuuuu. Počinje javni obračun britanskih, ruskih i nemačkih obaveštajaca na političkoj sceni Srbije. Jel ima neko u Srbiji ko će da zastupa interese Srbije i njenih građana. Izgleda da nema. Kakve bre promene u policiji, kakav bre Kosmajac, ne dajte da vas zaluđuju više paranoici, demagozi i neznalice. Ako nemate snage da izađete na ulicu i rasterate taj šljam, onda sedite kući i ćutite. Čekajte da se zaposlite u EPS-u ili Čistoći i tu sačekate kraj svog malog i bezvrednog života. Za sve nedaće neće vam biti krive Velike Vođe i njihove još bezvrednije politike (svih boja, od liht-plavih do dunkl-roze ili kontra, kako već ide), nego ćete proklinjati polažaonika koji vam je na Božić doneo nesreću. Sedite kući i kucajte komentare podrške jednima ili drugima. Ustvari pišete komentare podrške svojim politički promašenim životima. Vođe ionako menjate k'o papirne maramice. Što je autističniji i što vas više laže, to ga više volite. A život je jedan, živi ga Fikreta. Hvala na pažnji.

MaksaBwe

pre 9 godina

Gledao sam Utisak Nedelje i, ako je iko branio rad vlade, ogradjivao se od insinuacija - bio je to Ruzic. Ne mogu ocima da smislim ni socijaliste ni ove preimenovane radikale ali, sto je istina istina je. Da li je trebao da maloumno klima glavom i besomucno tvrdi da je Vucic dar s' neba Srbiji??? Nije i, ma koliko mi bljutavi bili, socijalisti u poslednjih par godina iznose ocene koje se mogu prihvatiti kao konstruktivne kritike (pet puta sam sklanjao prste sa tastature, ne mogu da verujem da cu u istoj recenici napisati ''socijalista'' i ''konstruktivan'').

Toma

pre 9 godina

Pa pre par meseci SPS nije bio pogodan, pa bili izbori, pa posle izbora opet je bio pogodan, sad opet nije.. Da li je moguce da smo mi do te mere lud narod i da sve ovo trpimo, dok u isto vreme glumimo i imitiramo zivot?!?

DEDA - COBICA

pre 9 godina

Naravno da u ovom trenutku nije ni malo lako Ivici Dacic da drzi stvari pod kontrolom u stranci, jer ima njih dosta koji su nezadovoljni time sto nisu nasli sebe na visokim funkcijama u drzavi. Jer ne mogu oni da razumeju da vise nisu u poziciji, da su sada manji deo vlasti. Sto se tice Branka Ruzic ukoliko se Dacic ne resi njega do Kongresa partije imace mnogo problema sam Dacic. Svako ko iznosi drugacije misljenje iznosi ličcni stav koji nema veze sa partijom. Za licni stav svako mora da snosi licnu odgovornost. Dacic zato jasno je poslao poruku svim buntovnicima u pratiji da ce sazvati kongres SPS-a, jer socijalisti moraju da imaju jednu politiku, docice vrlo brzo i to vreme.

Pikaso

pre 9 godina

Strategija destabilizacije vlasti je dobila drugi scenario, sada se pokušava srušiti koalicija da bi se naudilo vladi i Vučiću.

azizi

pre 9 godina

Tesko podnosi Dacic uspesnost SNS-a.Znalo se da ce tako biti.Sada ce samo da pokusava sa destabilizacijom.Verujem da ce to Vucic resiti,pa sta god bude trebalo da se uradi.

Tom Sojer

pre 9 godina

Sta će pa oni u vladi osim da spletkare i vrše kritike, tako da ovo sedenje na više stolica je klasičan rad za SPS. Oni nikada neće promeniti svoju čud izgleda.

pakako

pre 9 godina

Ne može pola partije u vladi na fukcijama a pola glumi opoziciju jer su nezadovoljni manjkom funkcija. Partija mora imati jedinstven stav sa vladom u suprotnom nek odu svi u opoziciju. Dosta je bilo sps kombinacija

Oliver Mancic

pre 9 godina

Neko nije svestan svoje pozicije izgleda, kao deo vlasti žele i da kritikuju samu vlast kao deo opozicije. To mi ono kao možemo mi da budemo sa svima a opet radimo za sebe, prosto nedorasli samim obavezama i opet pračeni ličnim interesom to bi opisalo situaciju.

Nikola Tošić

pre 9 godina

Treba odmah na početku stati svim pometnjama na put ako to znači da odu stvarno u opoziciji sami su krivi. Ovako ponašanje sa njihove strane samo govori o načinu kako oni zamišljaju saradnju a to je manipulisanje i usporavanje rada same vlade.

herkules s

pre 9 godina

Promene u policiji su bile neminovne kako bi se rad tog sektora znatno poboljsao i sprovele reforme koje bi uticale i na jacanje sektora bezbednosti i zastite informacija od drzavnog interesa. Svako misljenje suprotno od tog ukazuje na neku spregu , ili dvojaku ulogu ucesca u vlasti.

nemanja

pre 9 godina

Vucic sad sprema novu rekonstrukciju, da nam zamaze oci sledecih tri meseca do sledece afere. Sve ce uraditi samo da slucajno ne mora nesto zaista da menja.

Inace botovi, jel postoji neka direktiva da morate da koristite "vise nego ocigledno" na tvrdnje koje su sve samo ne ocigledne? Primetih da samo botovi koriste tu sintagmu, i to na najnebuloznije izjave tipa
"Stefanovica hoce da skloni CIA zato sto je najposteniji covek koji je ikada hodao kuglom zemaljskom posle Vucica, i zato mu je iskontrolisala misli da ubaci plagijate u doktorat, to je vise nego ocigledno"
ili
"Zapad Seselja pusta iz Haga da bi sa DSom napadao vlast, iako na drugim vestima tvtrdimo da svi na zapadu postuju Vucica, to je vise nego ocigledno".

Odgovoriti mirno na diktaturu

pre 9 godina

Šta bi ovaj, koji nikome ne može ništa da toleriše a sebi daje previše, radio kad bi svi poslanici ustali protiv diktature i napustili parlament, umesto da naivno daju privid ovakvoj demokratiji. Ni socijalistima ni opoziciji ovo neće pasti na um, da jednom čoveku i njegovoj partiji predaju apsolutna vlast u državi. Ovi što pišu da "napredni" imaju skupštinsku većinu ne znaju šta pišu, a neka odgovore kako bi svet reagovao na jednopartijsku državu. Zamislite parlament u kome sede poslanici samo jedne stranke? Takav parlament ne bi mogao da postoji, ali ni Vođa u ovoj nesrećnoj državi.

lokator

pre 9 godina

Sta ti hoces sad,imas apsolutnu vecinu i zoves u Vladu SPS da bi nad danas zamajavao sa tim da ne govore ono sto se tebi dopada.Nisi bas cist u glavi.

cipiripi

pre 9 godina

Jel ovo sve ispalo zbog Ruzica, onog konobara u Briselu, onog sto je dopunjavao case tadasnjem podpredsedniku Vlade i sadasnjem premijeru....

ccc

pre 9 godina

Aaaa! Evo nama rekonstrukcije u najavi. Zna Vucic vrlo dobro zasto je zvao Dacica u vladu iako sam SNS ima vecinu i niko im nije neophodan. Da nije tako providno i trivijalno, moglo bi se nazvati politickim potezom kreiranja odstupnice unapred. Ipak, to je samo Vucic i njegovi cirkusi.

Nota

pre 9 godina

Nema smisla da se Dacic nateze u Vladi ako nema podrsku u svojoj stranci. Neka se pogledaju u oci i nek se dogovore, bez njih mozemo dalje bez problema.