Nedelja, 15.06.2014.

19:32

100.000 očeva ne viđa svoju decu

Prema podacima Udruženja “Tata” u Srbiji živi između 80.000 i 100.000 dece koja ne viđaju tate, ili ih viđaju manje u odnosu na sudski definisan model viđanja,

Izvor: Veèernje novosti

100.000 oèeva ne viða svoju decu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

@ zena. "... opet zena koja ne da ocu da vidja decu, ne treba ni da trazi alimentaciju...." draga moja, zena koja ne da ocu da vidja decu ( tj. deci da vidjaju oca) treba da ide na robiju, trazila alimentaciju ili ne!!!! Neverovatna rodna diskriminacija muskaraca u Srbiji se nastavlja. Zbog toga nam je i drzava tamo gde jeste. Inace sam pristalica da silovatelji budu kastrirani, a nasilnici dobiju tesku robiju, ali ovo je neverovatno!!!

coollik

pre 9 godina

Brak je razmena dobara. Devojka se uda za tebe samo da bi te iskoristila da dobije jedno dete ili dvoje, i onda ćao zdravo ne trebaš mi više. Ona napuni 30 godina, roditelji i okolina je pritiskaju da joj 'vreme da se skrasi' sva uplašena, prvom koji naiđe kaže DA i taj se upeca. Taj mučenik ne zna pravu pozadinu, jer je i on isto u lošoj poziciji misli on 'daj šta daš' ne može gore od ovog(a itekako može). Kad taj som ispuni svoju ulogu u celoj farsi ispada iz igra. Ona odlazi od njega kod svojih roditelja, a sud i socijalne ustanove joj dodeljuju starateljstvo, a njemu alimentaciju.

Zarko

pre 9 godina

Ja mog oca ne vidjam godinama. Covek koji je sve prokockao u zivotu i koji je naneo mnogo bola mojoj majci treba da misli da li ce ga onaj gore kazniti. A vec ga kaznjava,ostao je sam. Ako budem otac takav sigurno necu biti.

Lucidni decko

pre 9 godina

Imam 24 godine. Moji su se razveli kad sam imao tri godine. Otac je uzeo sve sto je mogao od majke , mene nije mi hteo tako da sam pripao majci. Ona me je podigla odhranila i evo ako bog da i diplomiracu za koji mesec. Sa ocem nikad nisam imao neki odnos cak ga po imenu zovem. Kad sam bio mali nije me ni vidjao pa od 2 3 osnovne je dolazio. Svi njegovi izdaci su bili da mi jednom u godinu dana kupi patike i da 10 20 maraka za more i zimovanje..Ima raznih majki ali i raznih oceva neki misle ako se razvedu od zene da su se razveli i od deteta...

Zox

pre 9 godina

PS: malopre nisam imao nameru da "zauzimam stranu" jer je ocigledno da su zene u "ofanzivi" na stetu dece. Poznajem par majki koje ustaju veoma rano, vode decu na drugi kraj grada kod svojih, idu na posao, vracaju se, muce se, veoma skromno zive - ali zive po svom i to svi treba da postuju i takve treba pomoci.

Ali one su samo izuzetak i ne popravljaju sliku o zenama. Zao mi je, vecina ih prilagodjava okolinu sebi, a ne obratno. Zato sam da se ovakve sankcionisu jer je to dobar put da se sankcionisu i oni ocevi kojima malo treba da ne placaju alimentaciju. Mnogima majmunima i odgovara da je zena arogantna - jeftinije je. E, da bi malo procistili situaciju, ima da nema prednosti vec - ko detetu pruzi vise i ko je bolji za njega ali ne na stetu druge strane - neka dete zivi sa njim. Onda bi videli kako bi naglo porastao broj neznih i pazljivih majki. Ali neka, i to je nacin da deci bude bolje...

Ruku na novcanik, u veku ravnopravnosti, nisam cuo da neke zene placaju alimentaciju... a i ako placaju onda je to neki planetarni izuzetak...

Swedenonline

pre 9 godina

Srbija u sivoj zoni "ravnopravnosti". Bojim se da ce i Dunav presusiti pre nego li se sistem uskladi i unormalizuje! Jer, sistem nevidi dete i njegovo pravo posto nije punoletno. Apsurd!

3lite

pre 9 godina

Mene moj za 30 godina nikada nije video. Majka me odhranila odškolovala sama. A on inače beogradski advokat poreklom iz CG i to jedan od zvučnijih pored mene posejao još 4 ženske dece a možda i više a ni njih ne vidja

Ime i prezime!

pre 9 godina

Ja sam jedan od tih oceva!Zelim da vidjam svoju decu i hocu ali ne!U braku nikad nisam udario zenu nikad neveran bio!
Decu vidjam u prisustvo majke iskuljucivo i cujem ih preko telefona!Zivim u inostrastvu,kupio sam deci i kompjuter i kam i net ali ne mora se preko telefona da bi mama mogla da sapne detetu sta sme da kaze!
Otac mi umro,deci nije htela da dodjiu na sahranu!
Slavio sam slavu nije htela da im da dodju!
Deca od kad su otisla kod nje nikad nisu bila u svom gradu i kuci gde su se rodila ni videla vise svoje drugare sa kojima su rasli niti skolu gde si zapoceli i naucili prva slova!
Jesam kriv za razvod braka i nisam ga hteo ali zasto su nasa deca kriva!?Los otac nisam,brinem o njima!
Jedanput sam dao 300 e gde je bivsa kupila sebi android a deci par stvarcica od kineza!
Rekao sam pare nema,kupujem stvari i placam skolovanje a pare nedam i drage volje na robiju cu!
Kada donesem tada vidim decu ali u njenom prisustvu!
Zelim iskreno da nasa deca budu srecna i neka im nas primer bude kako ne treba u zivotu!

Misika Nadj

pre 9 godina

Ja zivim u Danskoj vec 22 godine, i razveden sam od zene dankinje, vidjam decu svakog drugog vikenda,a zivot mi je preseo jer sam osetio na svojoj kozi ono najgore, a to je da na pravdi Boga nastradam i da dozivim 2 puta sudjenje po godinu dana, zbog laznih optuzbi najgoreg stepena, i to za navodni incest moja dva sina od 4 i 7 godina
sada su 14 i 17 godina. Jos uvek patim za decom i nikada necu prezaliti jer nisu odrastali uz mene i zakljucio sam da sam trebao ubiti kucku i jos uvek mi je to najveca zelja, jer koristi maksimalno svoje zensko pravo jer zna da moze sve, bez da bude kaznjena! Razlog rastave sam cekao 2 giodine da zakljucim, a to je bila preljuba sa SVESTENIKOM ADVENTISTICKE CRKVE, zetom od moje snajke dankinje! Rastavila je coveka od njegove zene, sa 3 male dece! Nemam reci, a ne daj Boze da im ja sudim! Ogorcen sam prokletim zapadom! A ni u Srbiji ne bih prosao bolje, ali bih tamo zavrsio u zatvor, Sigurno! Dankinje nisu za nas mentalitet jer se ne vezuju intimno, a to je katastrofa kombinacija, i to mogu da garantujem glavom!

Дискриминисани отац

pre 9 godina

"Psihološka istraživanja i statistika su pokazali da deci u najranijem uzrastu, nekoliko prvih godina života, lakše pada odvajanje od oca, nego od majke. U pitanju je prirodna vezanost deteta i majke. U kasnijem dobu, dete može da se pita za mišljenje, ali ne i da mu se na teret stavlja odgovornost da donosi odluku", kaže psiholog Branislava Piper..."

Госпођо Пипер, ти благе везе немаш о психологији детета!!! До ТРЕЋЕ године живота се формира ЛИЧНОСТ, а до ПЕТЕ године КАРАКТЕР људског бића. Због ИДЕНТИФИКАЦИЈЕ детета са родитељем, у случају развода, сврсисходније је да се женско дете повери на старање мајци, а мушко дете оцу. Ово тврди наука звана ПСИХОЛОГИЈА, а не ја, што би ти, госпођо, требала да ЗНАШ, изузев ако факултет ниси завршила на Мегатренду!!!
Мени је син ОДУЗЕТ бизарном судском одлуком и безобразном "препоруком" неписмених социјални "радника" са навршених годину дана. "Враћен" ми је са СЕДАМ година, тоталном неодговорношћу мајке, као већ формирана личност која је ШЕСТ година учена да мрзи оца, и сада са његових 16 година имам жестоке проблеме. Као САМОХРАНИ родитељ све ове године сам без сталног радног односа, иако упорно покушавам да се запослим и редовно достављам уверење да сам самохрани родитељ, али то у овој земљи никога не интересује, иако су свима уста пуна бриге за децу самохраних родитеља (читај: МАЈКИ!!!).
Због свега овога ми је пун "куфер" дрекаваца који трабуњају о равноправности полова и државне "бриге" о деци !

zena

pre 9 godina

A da li svi oni zele da vidjaju decu? Znam nekoliko muskaraca koje ta "bivsa" deca ni ne zanimaju. Takodje oni koji rade nevidjene akrobacije da izbegnu alimentaciju iako su imucni a posle zele da vide dete ne znam sta ocekuju. Opet zena koja ne da ocu da vidi dete ne treba da trazi ni alimentaciju. Ima svakakvih slucajeva, svaki za sebe

Korisnica

pre 9 godina

Ja sam majka, sin je pripao ocu posle 4 godine ,tokom kojih je ziveo sa mnom, a on ga vidjao. Meni oduzimaju dete ,prihvatam, da se ne bi vukli po sudovima. Mogu da ga vidjam svakog vikenda. Nisam ga videla mesec dana, zbog raznih izgovora ....Strasno je ovo ,ne zivim od tad. ..

mile

pre 9 godina

Nesto sam zapazio...svi se pitaju koliko oceva placa ili izbegava alimentaciju.Mene zanima koliko majki placa i koji iznos za alimentaciju?!Govorim kao dete razvedenih roditelja koje je pripalo ocu...alimentacije nije bilo naravno.

Znajisha

pre 9 godina

Jay Haley je napisao "How to have an awful marriage", pravila za dostizanje bracne mizerije koja, cini mi se ,svi do kraja ispostuju. U tom poucnom stivu on kaze: "Najpopularniji pogrešni razlog za stupanje u brak jeste bekstvo u materinstvo kao način da se pobegne od nečeg drugog. Životni saputnik se tada bira impulsivno da bi se pobeglo iz loše trenutne situacije. Mnogo je situacija od kojih se beži. Neki stupaju u brak bežeći od siromaštva, da ne bi morali da idu u školu, da ne bi morali da rade zbog egzistencije, itd... Najčešći pogrešan razlog za stupanje u brak je bežanje od svopstvene porodice."

Miki

pre 9 godina

Konacno nesto da se resi i po tom pitanju, ja kada sam se razvodio skoro da nemas pravo na svoje rodjeno dete. Na sudu sam izneo deset jakih argumenata da zena ne moze da dobije dete, ali sudija Beba Soskic samo mi se nasmejala u lice i rekla nema sanse da dobijes dete.. Kakav je to zakon svaki drugi vikend da vidjam svoje dete i da mi odredjuje tamo neka nafrakana ..

Uzor

pre 9 godina

Ja kao zena ostro i osudjujem i kritikujem zene koje decu,nakon razvoda,odvajaju od oceva. Takvo ponasanje ne moze se nazvati ljubav prema detetu. Naravno,druga strana i neplacanje alimentacije je svakako za osudu ali ni u jednom slucaju decu ne treba otudjivati od drugog roditelja ukoliko je drugi roditelj podoban.O podobnosti drugog roditelja ne odlucuje roditelj staratelj!

veki

pre 9 godina

Mnoge majke, nezadovoljne svojim izborom, jos u braku pocnu da truju dusu deteta da tata ne valja, da tatitna mama sve mrzi, da je tatina sestra vestica i tako dalje. Sta onda da ocekujete posle razvoda. Tata postaje monstrum koji ni u kom slucaju nesme da vidi dete. Naslusala sam se takvih prica. A ja nemam dece i pitam se zasto mi ih Bog nije dao. Jadne te male dusice koje postaju orudje u ratu i osveti do juce dva bica koja su se navodno volela. Kazem navodno jer tu nije bilo ljubavi, a nema je ustvari ni prema detetu. Jer da je ima takve stvari se nebi ni dogadjale.

Polna diskriminacija

pre 9 godina

Dovoljno je reci da u socijalnim ustanovama kadrovi su u 80% zenskog pola, a u pravosudju 75%
Posto je Srbija zemlja nepravde i pristrasnosti, sve nam je jasno.

apolo

pre 9 godina

Neverovatnih sam se razloga naslusala zbog cega se zene razvode od muzeva, a i neverovatnih stvari koje zene trpe u braku od alkosa, nasilnika, lazova, narkomana, svalera...

zoran

pre 9 godina

Sramota je što ovaj gospodin u poslednje vreme u mnogim medijima iznosi lažne optužbe protiv Centara za socijalni rad. Mnogi od tih vrlih tata bili su nasilnici u svojim brakovima, a broj onih koji ne viđaju decu je očigledna budalaština i izmišljotina. Što ne objave koliko
tata u Srbiji ne plaća alimentaciju.

moron

pre 9 godina

Dve godine sam dzudzao u parku da bih video dete desetak minuta u toku dana.A onda se majka deteta zaljubila i davala mi sina svaki dan po ceo dan.Vratim se sa posla i dete me vec čeka.Kad sam je pitao pa sto me zezala dve godine ona kaže da se svetila preko deteta i da joj sad treba sloboda jer je zaljubljena u naj divnijeg čoveka na svetu.Ljudi pamet u glavu i kondom pod obavezno jer ja sam bivši koji je upropastio sopstveni zivot sa dromfuljom.Dete raste ja ga gledam imam i devojku koja me je ostavila kad sam joj rekao da imam dete ali mi se vratila.Sada bivsa ima dete sa novim a ja kao stari placam neku alimentaciju i na ivici sam da sve zajedno oteram u p.m.ali onda se setim deteta koga neizmerno volim i sagnem glavu za jos neki udarac.

Ministar

pre 9 godina

Mislim da treba uraditi i istraživanje i doći do procenta o broju ostavljene dece u Srbiji od strane tata. U kom se sve uzrastu ta deca ostavljaju, sa čime se njihove majke potom sve suočavaju, u kolikom procentu ti "očevi" koji ostave decu potom plaćaju alimentaciju, obzirom da su već pokazali koliko su zainteresovani kada su otišli, a mnogi pravo u druge porodice gde već ima odrasle dece. Deci jesu potrebna oba roditelja, ali i mehanizmi da se ona zaštite od njihove neodgovornosti, bilo da je to otac ili majka. Kakva nam je država, i istraživanja su nešto.

Dokle?

pre 9 godina

Konačno neko da progovori o ovoj temi, stalno se forsiraju isključivo prava žena...

Šta ćemo sa bahatim ženama koje ne poštuju niti odluku suda niti odluku centara za socijalni rad? Moj brat nije mogao da vidi sina zbog bahate supruge, tj. video je 3 puta za godinu dana, a mi ostali ukućani smo ga videli jednom za godinu dana. Kada se pozove policija oni nisu nadležni, kada se ode u sud oni kažu nadležan je centar za socijalni rad, kada se ode u scoijalni rad oni kažu nadležan je sud.

Sergej Rutenka

pre 9 godina

To se desava i zbog neaktivnosti centra za socijalni rad koji je nadlezan da sprovodi vidjanje kad je izrecena privremena mera. Tako npr. u Centru za socijalni rad Palilula rukovodilac odeljenja Snezana Ronic ne zeli da cak ni beleske o uvidu vidjanja deteta u jednom slucaju gde je od ukupno 30 puta otac svoje dete video 8 puta, iako je covek slao nebrojeno puta dopis o uvidu u belesku.

Американац

pre 9 godina

Где су сада оне жене што се боре за равноправност полова? Одавде се креће, а не од директорских фотеља!

pera

pre 9 godina

Na žalost, u Srbiji država ne funkcioniše u mnogim segmentima, a na sve to celo naše društvo ima generalno veoma nisku svet po raznim pitanjima, pa na žalost i po ovom, možda ključnom.

Odnos oca i majke nema veze sa odnosom oca i deteta. Ako je neko loš muž ili žena, ne znači da je loš roditelj. Ne plaćanje alimentacije, odnosno nenamensko trošenje tih para kao i "prodaja deteta" (nisi platio -> nema viđanja), u razumnim zemljama se rešavaju brzo, efikasno i - u korist deteta.

Ponekad mislim da ne vredi ni da se jedna strana "savije" u korist opšteg dobra (deteta), jer druga to odmah vidi kao slabost na koju treba navaliti do daske; ako pustite da onaj koji plaća - ne plaća, on će prosto prestati da plaća zauvek. Ako pustite da onaj koji ne da drugom roditelju da viđa dete to stalno čini - pa i on će to koristiti kao sredstvo ucene.

Za ovo tragično stanje, nisu nam krivi ni Milošević, ni Klinton, ni Hrvati, ni Šiptari ... pogledajmo se malo u oči, ako od grede koja nam je po sred zenice uopšte možemo da vidimo nešto.

Ivan

pre 9 godina

Jadna deca. Da li je u Srbiji vise ista normalno? Zasto se deca automatski dodeljuju majkama? Zato sto neku mrcinu iz centra za socijalni rad mrzi da radi svoj posao. Kad god pomislim da je Srbija dotakla dno razuvere me ovakvi primeri.

aca, čačak

pre 9 godina

Prva poseta Centru je najgora. Vide tad prvi put majku, prtvi put oca i kažu dete je po privremenoj meri kod majke. To je već prvi korak u diskriminaciji. Kad sam to pomenuo socijalnim radnicima u čačku, oni su graknuli: kako? ja sam im odgovorio: na osnovu čega ste nakon prvog viđanja dali preporuku da je detetu bolje kod majke? zato što znate da ćete na kraju dati i takvu preporuku. o daljim šikaniranjima ovo je mali prostor. moja borba još nije gotova. prošlo je jedva 18 meseci.

Zox

pre 9 godina

U svemu napredujemo, sirimo svest, ucimo se toleranciji, ali u porodicnom pravu zivimo i srednjem veku. Ili je tata siledzija ili mama. Najsmesnije je sto su zene agresivnije i manje vode racuna o deci nego ocevi (zao mi je, statistike govore) i ako, recimo, tata ne placa onoliko koliko mami treba - usledjuju sankcije jer je mama nezadoovljna. I tako mama kaznjava dete zato sto tata ne daje "dovoljno", a sud ne moze da stavi bahatu majku u zatvor kad ima dete od 2-3 godine, recimo. Kasnije, kad dete odraste, vec je napravljen preveliki jaz i dete i ne zeli da vidi oca. A nadjen je nacin da se kazni otac i to efikasno.

Majke vaspitavaju cerke da se udaju za "bogatog", cveta "porodicna prostitucija"... I uvek je prica o alimentaciji i, na kraju, pljacki i otimacini sa ucenama i pretnjama.

Majka je "sveti pojam" koja nece da bude ravnopravna (hoce kad joj odgovara) vec samovoljna, ali to se tolerise jer u samom zakonu se ocevi i ne pominju.

I kako da se otac ponasa odgovorno kao otac, sa svim manama i vrlinama kad je u startu osudjen na "misljenje" majke? Kako detetu da objasnite da su svi ljudi isti, da nema veze boja koze ili nacija ili seksualno opredeljenje kad ga jos u detinjstvu uce da je tata nize bice koje treba pljackati i koji nikad nije dobar ili bar dovoljno dobar?

Onda se pitamo zasto ima ovoliko huligana, narkomana i promasenih mladih zivota...

PS: ko cita nemacki neka nadje "Mutti ist die Bestie" - Torsten Milsch

Pedu

pre 9 godina

Iskreno se nadam da će ovo vrlo brzo da se promeni.
Po meni, roditelji bi nakon razvoda trebali da prođu i psihološku proveru, da se ustanovi ko bi bio pouzdaniji staratelj.
Moja bivša, sigurno ne bi dobila starateljstvo sa svojim stavovima.
Ali ovako, ja ne mogu ništa. Samo da gledam i da se nerviram.

nišlijka

pre 9 godina

Činjenica da 50 000 dece ne dobija alimentaciju je jeziva. Roditelj se razveo od deteta. Kod nas cveta rad na crno. Inspektori nesavesnim obavljanjem svog posla daju značajan doprinos da deca ostanu bez alimentacije.

ihahaj1289

pre 9 godina

Molim jednog od 100.000 unesrećenih tata diljem Srbije da mi pošalje svoju fotku kako bih dala da se po njegovom liku izradi ikona: "Uplakani tata" te tako razbila stereotip i prozaiku uplakanih samohranih mama.
W

moron

pre 9 godina

Dve godine sam dzudzao u parku da bih video dete desetak minuta u toku dana.A onda se majka deteta zaljubila i davala mi sina svaki dan po ceo dan.Vratim se sa posla i dete me vec čeka.Kad sam je pitao pa sto me zezala dve godine ona kaže da se svetila preko deteta i da joj sad treba sloboda jer je zaljubljena u naj divnijeg čoveka na svetu.Ljudi pamet u glavu i kondom pod obavezno jer ja sam bivši koji je upropastio sopstveni zivot sa dromfuljom.Dete raste ja ga gledam imam i devojku koja me je ostavila kad sam joj rekao da imam dete ali mi se vratila.Sada bivsa ima dete sa novim a ja kao stari placam neku alimentaciju i na ivici sam da sve zajedno oteram u p.m.ali onda se setim deteta koga neizmerno volim i sagnem glavu za jos neki udarac.

Miki

pre 9 godina

Konacno nesto da se resi i po tom pitanju, ja kada sam se razvodio skoro da nemas pravo na svoje rodjeno dete. Na sudu sam izneo deset jakih argumenata da zena ne moze da dobije dete, ali sudija Beba Soskic samo mi se nasmejala u lice i rekla nema sanse da dobijes dete.. Kakav je to zakon svaki drugi vikend da vidjam svoje dete i da mi odredjuje tamo neka nafrakana ..

Pedu

pre 9 godina

Iskreno se nadam da će ovo vrlo brzo da se promeni.
Po meni, roditelji bi nakon razvoda trebali da prođu i psihološku proveru, da se ustanovi ko bi bio pouzdaniji staratelj.
Moja bivša, sigurno ne bi dobila starateljstvo sa svojim stavovima.
Ali ovako, ja ne mogu ništa. Samo da gledam i da se nerviram.

mile

pre 9 godina

Nesto sam zapazio...svi se pitaju koliko oceva placa ili izbegava alimentaciju.Mene zanima koliko majki placa i koji iznos za alimentaciju?!Govorim kao dete razvedenih roditelja koje je pripalo ocu...alimentacije nije bilo naravno.

Американац

pre 9 godina

Где су сада оне жене што се боре за равноправност полова? Одавде се креће, а не од директорских фотеља!

aca, čačak

pre 9 godina

Prva poseta Centru je najgora. Vide tad prvi put majku, prtvi put oca i kažu dete je po privremenoj meri kod majke. To je već prvi korak u diskriminaciji. Kad sam to pomenuo socijalnim radnicima u čačku, oni su graknuli: kako? ja sam im odgovorio: na osnovu čega ste nakon prvog viđanja dali preporuku da je detetu bolje kod majke? zato što znate da ćete na kraju dati i takvu preporuku. o daljim šikaniranjima ovo je mali prostor. moja borba još nije gotova. prošlo je jedva 18 meseci.

Uzor

pre 9 godina

Ja kao zena ostro i osudjujem i kritikujem zene koje decu,nakon razvoda,odvajaju od oceva. Takvo ponasanje ne moze se nazvati ljubav prema detetu. Naravno,druga strana i neplacanje alimentacije je svakako za osudu ali ni u jednom slucaju decu ne treba otudjivati od drugog roditelja ukoliko je drugi roditelj podoban.O podobnosti drugog roditelja ne odlucuje roditelj staratelj!

Dokle?

pre 9 godina

Konačno neko da progovori o ovoj temi, stalno se forsiraju isključivo prava žena...

Šta ćemo sa bahatim ženama koje ne poštuju niti odluku suda niti odluku centara za socijalni rad? Moj brat nije mogao da vidi sina zbog bahate supruge, tj. video je 3 puta za godinu dana, a mi ostali ukućani smo ga videli jednom za godinu dana. Kada se pozove policija oni nisu nadležni, kada se ode u sud oni kažu nadležan je centar za socijalni rad, kada se ode u scoijalni rad oni kažu nadležan je sud.

Ivan

pre 9 godina

Jadna deca. Da li je u Srbiji vise ista normalno? Zasto se deca automatski dodeljuju majkama? Zato sto neku mrcinu iz centra za socijalni rad mrzi da radi svoj posao. Kad god pomislim da je Srbija dotakla dno razuvere me ovakvi primeri.

Sergej Rutenka

pre 9 godina

To se desava i zbog neaktivnosti centra za socijalni rad koji je nadlezan da sprovodi vidjanje kad je izrecena privremena mera. Tako npr. u Centru za socijalni rad Palilula rukovodilac odeljenja Snezana Ronic ne zeli da cak ni beleske o uvidu vidjanja deteta u jednom slucaju gde je od ukupno 30 puta otac svoje dete video 8 puta, iako je covek slao nebrojeno puta dopis o uvidu u belesku.

zena

pre 9 godina

A da li svi oni zele da vidjaju decu? Znam nekoliko muskaraca koje ta "bivsa" deca ni ne zanimaju. Takodje oni koji rade nevidjene akrobacije da izbegnu alimentaciju iako su imucni a posle zele da vide dete ne znam sta ocekuju. Opet zena koja ne da ocu da vidi dete ne treba da trazi ni alimentaciju. Ima svakakvih slucajeva, svaki za sebe

pera

pre 9 godina

Na žalost, u Srbiji država ne funkcioniše u mnogim segmentima, a na sve to celo naše društvo ima generalno veoma nisku svet po raznim pitanjima, pa na žalost i po ovom, možda ključnom.

Odnos oca i majke nema veze sa odnosom oca i deteta. Ako je neko loš muž ili žena, ne znači da je loš roditelj. Ne plaćanje alimentacije, odnosno nenamensko trošenje tih para kao i "prodaja deteta" (nisi platio -> nema viđanja), u razumnim zemljama se rešavaju brzo, efikasno i - u korist deteta.

Ponekad mislim da ne vredi ni da se jedna strana "savije" u korist opšteg dobra (deteta), jer druga to odmah vidi kao slabost na koju treba navaliti do daske; ako pustite da onaj koji plaća - ne plaća, on će prosto prestati da plaća zauvek. Ako pustite da onaj koji ne da drugom roditelju da viđa dete to stalno čini - pa i on će to koristiti kao sredstvo ucene.

Za ovo tragično stanje, nisu nam krivi ni Milošević, ni Klinton, ni Hrvati, ni Šiptari ... pogledajmo se malo u oči, ako od grede koja nam je po sred zenice uopšte možemo da vidimo nešto.

Zox

pre 9 godina

U svemu napredujemo, sirimo svest, ucimo se toleranciji, ali u porodicnom pravu zivimo i srednjem veku. Ili je tata siledzija ili mama. Najsmesnije je sto su zene agresivnije i manje vode racuna o deci nego ocevi (zao mi je, statistike govore) i ako, recimo, tata ne placa onoliko koliko mami treba - usledjuju sankcije jer je mama nezadoovljna. I tako mama kaznjava dete zato sto tata ne daje "dovoljno", a sud ne moze da stavi bahatu majku u zatvor kad ima dete od 2-3 godine, recimo. Kasnije, kad dete odraste, vec je napravljen preveliki jaz i dete i ne zeli da vidi oca. A nadjen je nacin da se kazni otac i to efikasno.

Majke vaspitavaju cerke da se udaju za "bogatog", cveta "porodicna prostitucija"... I uvek je prica o alimentaciji i, na kraju, pljacki i otimacini sa ucenama i pretnjama.

Majka je "sveti pojam" koja nece da bude ravnopravna (hoce kad joj odgovara) vec samovoljna, ali to se tolerise jer u samom zakonu se ocevi i ne pominju.

I kako da se otac ponasa odgovorno kao otac, sa svim manama i vrlinama kad je u startu osudjen na "misljenje" majke? Kako detetu da objasnite da su svi ljudi isti, da nema veze boja koze ili nacija ili seksualno opredeljenje kad ga jos u detinjstvu uce da je tata nize bice koje treba pljackati i koji nikad nije dobar ili bar dovoljno dobar?

Onda se pitamo zasto ima ovoliko huligana, narkomana i promasenih mladih zivota...

PS: ko cita nemacki neka nadje "Mutti ist die Bestie" - Torsten Milsch

apolo

pre 9 godina

Neverovatnih sam se razloga naslusala zbog cega se zene razvode od muzeva, a i neverovatnih stvari koje zene trpe u braku od alkosa, nasilnika, lazova, narkomana, svalera...

Дискриминисани отац

pre 9 godina

"Psihološka istraživanja i statistika su pokazali da deci u najranijem uzrastu, nekoliko prvih godina života, lakše pada odvajanje od oca, nego od majke. U pitanju je prirodna vezanost deteta i majke. U kasnijem dobu, dete može da se pita za mišljenje, ali ne i da mu se na teret stavlja odgovornost da donosi odluku", kaže psiholog Branislava Piper..."

Госпођо Пипер, ти благе везе немаш о психологији детета!!! До ТРЕЋЕ године живота се формира ЛИЧНОСТ, а до ПЕТЕ године КАРАКТЕР људског бића. Због ИДЕНТИФИКАЦИЈЕ детета са родитељем, у случају развода, сврсисходније је да се женско дете повери на старање мајци, а мушко дете оцу. Ово тврди наука звана ПСИХОЛОГИЈА, а не ја, што би ти, госпођо, требала да ЗНАШ, изузев ако факултет ниси завршила на Мегатренду!!!
Мени је син ОДУЗЕТ бизарном судском одлуком и безобразном "препоруком" неписмених социјални "радника" са навршених годину дана. "Враћен" ми је са СЕДАМ година, тоталном неодговорношћу мајке, као већ формирана личност која је ШЕСТ година учена да мрзи оца, и сада са његових 16 година имам жестоке проблеме. Као САМОХРАНИ родитељ све ове године сам без сталног радног односа, иако упорно покушавам да се запослим и редовно достављам уверење да сам самохрани родитељ, али то у овој земљи никога не интересује, иако су свима уста пуна бриге за децу самохраних родитеља (читај: МАЈКИ!!!).
Због свега овога ми је пун "куфер" дрекаваца који трабуњају о равноправности полова и државне "бриге" о деци !

nišlijka

pre 9 godina

Činjenica da 50 000 dece ne dobija alimentaciju je jeziva. Roditelj se razveo od deteta. Kod nas cveta rad na crno. Inspektori nesavesnim obavljanjem svog posla daju značajan doprinos da deca ostanu bez alimentacije.

Polna diskriminacija

pre 9 godina

Dovoljno je reci da u socijalnim ustanovama kadrovi su u 80% zenskog pola, a u pravosudju 75%
Posto je Srbija zemlja nepravde i pristrasnosti, sve nam je jasno.

veki

pre 9 godina

Mnoge majke, nezadovoljne svojim izborom, jos u braku pocnu da truju dusu deteta da tata ne valja, da tatitna mama sve mrzi, da je tatina sestra vestica i tako dalje. Sta onda da ocekujete posle razvoda. Tata postaje monstrum koji ni u kom slucaju nesme da vidi dete. Naslusala sam se takvih prica. A ja nemam dece i pitam se zasto mi ih Bog nije dao. Jadne te male dusice koje postaju orudje u ratu i osveti do juce dva bica koja su se navodno volela. Kazem navodno jer tu nije bilo ljubavi, a nema je ustvari ni prema detetu. Jer da je ima takve stvari se nebi ni dogadjale.

zoran

pre 9 godina

Sramota je što ovaj gospodin u poslednje vreme u mnogim medijima iznosi lažne optužbe protiv Centara za socijalni rad. Mnogi od tih vrlih tata bili su nasilnici u svojim brakovima, a broj onih koji ne viđaju decu je očigledna budalaština i izmišljotina. Što ne objave koliko
tata u Srbiji ne plaća alimentaciju.

Znajisha

pre 9 godina

Jay Haley je napisao "How to have an awful marriage", pravila za dostizanje bracne mizerije koja, cini mi se ,svi do kraja ispostuju. U tom poucnom stivu on kaze: "Najpopularniji pogrešni razlog za stupanje u brak jeste bekstvo u materinstvo kao način da se pobegne od nečeg drugog. Životni saputnik se tada bira impulsivno da bi se pobeglo iz loše trenutne situacije. Mnogo je situacija od kojih se beži. Neki stupaju u brak bežeći od siromaštva, da ne bi morali da idu u školu, da ne bi morali da rade zbog egzistencije, itd... Najčešći pogrešan razlog za stupanje u brak je bežanje od svopstvene porodice."

Korisnica

pre 9 godina

Ja sam majka, sin je pripao ocu posle 4 godine ,tokom kojih je ziveo sa mnom, a on ga vidjao. Meni oduzimaju dete ,prihvatam, da se ne bi vukli po sudovima. Mogu da ga vidjam svakog vikenda. Nisam ga videla mesec dana, zbog raznih izgovora ....Strasno je ovo ,ne zivim od tad. ..

Ime i prezime!

pre 9 godina

Ja sam jedan od tih oceva!Zelim da vidjam svoju decu i hocu ali ne!U braku nikad nisam udario zenu nikad neveran bio!
Decu vidjam u prisustvo majke iskuljucivo i cujem ih preko telefona!Zivim u inostrastvu,kupio sam deci i kompjuter i kam i net ali ne mora se preko telefona da bi mama mogla da sapne detetu sta sme da kaze!
Otac mi umro,deci nije htela da dodjiu na sahranu!
Slavio sam slavu nije htela da im da dodju!
Deca od kad su otisla kod nje nikad nisu bila u svom gradu i kuci gde su se rodila ni videla vise svoje drugare sa kojima su rasli niti skolu gde si zapoceli i naucili prva slova!
Jesam kriv za razvod braka i nisam ga hteo ali zasto su nasa deca kriva!?Los otac nisam,brinem o njima!
Jedanput sam dao 300 e gde je bivsa kupila sebi android a deci par stvarcica od kineza!
Rekao sam pare nema,kupujem stvari i placam skolovanje a pare nedam i drage volje na robiju cu!
Kada donesem tada vidim decu ali u njenom prisustvu!
Zelim iskreno da nasa deca budu srecna i neka im nas primer bude kako ne treba u zivotu!

3lite

pre 9 godina

Mene moj za 30 godina nikada nije video. Majka me odhranila odškolovala sama. A on inače beogradski advokat poreklom iz CG i to jedan od zvučnijih pored mene posejao još 4 ženske dece a možda i više a ni njih ne vidja

Lucidni decko

pre 9 godina

Imam 24 godine. Moji su se razveli kad sam imao tri godine. Otac je uzeo sve sto je mogao od majke , mene nije mi hteo tako da sam pripao majci. Ona me je podigla odhranila i evo ako bog da i diplomiracu za koji mesec. Sa ocem nikad nisam imao neki odnos cak ga po imenu zovem. Kad sam bio mali nije me ni vidjao pa od 2 3 osnovne je dolazio. Svi njegovi izdaci su bili da mi jednom u godinu dana kupi patike i da 10 20 maraka za more i zimovanje..Ima raznih majki ali i raznih oceva neki misle ako se razvedu od zene da su se razveli i od deteta...

Ministar

pre 9 godina

Mislim da treba uraditi i istraživanje i doći do procenta o broju ostavljene dece u Srbiji od strane tata. U kom se sve uzrastu ta deca ostavljaju, sa čime se njihove majke potom sve suočavaju, u kolikom procentu ti "očevi" koji ostave decu potom plaćaju alimentaciju, obzirom da su već pokazali koliko su zainteresovani kada su otišli, a mnogi pravo u druge porodice gde već ima odrasle dece. Deci jesu potrebna oba roditelja, ali i mehanizmi da se ona zaštite od njihove neodgovornosti, bilo da je to otac ili majka. Kakva nam je država, i istraživanja su nešto.

Misika Nadj

pre 9 godina

Ja zivim u Danskoj vec 22 godine, i razveden sam od zene dankinje, vidjam decu svakog drugog vikenda,a zivot mi je preseo jer sam osetio na svojoj kozi ono najgore, a to je da na pravdi Boga nastradam i da dozivim 2 puta sudjenje po godinu dana, zbog laznih optuzbi najgoreg stepena, i to za navodni incest moja dva sina od 4 i 7 godina
sada su 14 i 17 godina. Jos uvek patim za decom i nikada necu prezaliti jer nisu odrastali uz mene i zakljucio sam da sam trebao ubiti kucku i jos uvek mi je to najveca zelja, jer koristi maksimalno svoje zensko pravo jer zna da moze sve, bez da bude kaznjena! Razlog rastave sam cekao 2 giodine da zakljucim, a to je bila preljuba sa SVESTENIKOM ADVENTISTICKE CRKVE, zetom od moje snajke dankinje! Rastavila je coveka od njegove zene, sa 3 male dece! Nemam reci, a ne daj Boze da im ja sudim! Ogorcen sam prokletim zapadom! A ni u Srbiji ne bih prosao bolje, ali bih tamo zavrsio u zatvor, Sigurno! Dankinje nisu za nas mentalitet jer se ne vezuju intimno, a to je katastrofa kombinacija, i to mogu da garantujem glavom!

Zox

pre 9 godina

PS: malopre nisam imao nameru da "zauzimam stranu" jer je ocigledno da su zene u "ofanzivi" na stetu dece. Poznajem par majki koje ustaju veoma rano, vode decu na drugi kraj grada kod svojih, idu na posao, vracaju se, muce se, veoma skromno zive - ali zive po svom i to svi treba da postuju i takve treba pomoci.

Ali one su samo izuzetak i ne popravljaju sliku o zenama. Zao mi je, vecina ih prilagodjava okolinu sebi, a ne obratno. Zato sam da se ovakve sankcionisu jer je to dobar put da se sankcionisu i oni ocevi kojima malo treba da ne placaju alimentaciju. Mnogima majmunima i odgovara da je zena arogantna - jeftinije je. E, da bi malo procistili situaciju, ima da nema prednosti vec - ko detetu pruzi vise i ko je bolji za njega ali ne na stetu druge strane - neka dete zivi sa njim. Onda bi videli kako bi naglo porastao broj neznih i pazljivih majki. Ali neka, i to je nacin da deci bude bolje...

Ruku na novcanik, u veku ravnopravnosti, nisam cuo da neke zene placaju alimentaciju... a i ako placaju onda je to neki planetarni izuzetak...

Zarko

pre 9 godina

Ja mog oca ne vidjam godinama. Covek koji je sve prokockao u zivotu i koji je naneo mnogo bola mojoj majci treba da misli da li ce ga onaj gore kazniti. A vec ga kaznjava,ostao je sam. Ako budem otac takav sigurno necu biti.

ihahaj1289

pre 9 godina

Molim jednog od 100.000 unesrećenih tata diljem Srbije da mi pošalje svoju fotku kako bih dala da se po njegovom liku izradi ikona: "Uplakani tata" te tako razbila stereotip i prozaiku uplakanih samohranih mama.
W

Swedenonline

pre 9 godina

Srbija u sivoj zoni "ravnopravnosti". Bojim se da ce i Dunav presusiti pre nego li se sistem uskladi i unormalizuje! Jer, sistem nevidi dete i njegovo pravo posto nije punoletno. Apsurd!

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

@ zena. "... opet zena koja ne da ocu da vidja decu, ne treba ni da trazi alimentaciju...." draga moja, zena koja ne da ocu da vidja decu ( tj. deci da vidjaju oca) treba da ide na robiju, trazila alimentaciju ili ne!!!! Neverovatna rodna diskriminacija muskaraca u Srbiji se nastavlja. Zbog toga nam je i drzava tamo gde jeste. Inace sam pristalica da silovatelji budu kastrirani, a nasilnici dobiju tesku robiju, ali ovo je neverovatno!!!

coollik

pre 9 godina

Brak je razmena dobara. Devojka se uda za tebe samo da bi te iskoristila da dobije jedno dete ili dvoje, i onda ćao zdravo ne trebaš mi više. Ona napuni 30 godina, roditelji i okolina je pritiskaju da joj 'vreme da se skrasi' sva uplašena, prvom koji naiđe kaže DA i taj se upeca. Taj mučenik ne zna pravu pozadinu, jer je i on isto u lošoj poziciji misli on 'daj šta daš' ne može gore od ovog(a itekako može). Kad taj som ispuni svoju ulogu u celoj farsi ispada iz igra. Ona odlazi od njega kod svojih roditelja, a sud i socijalne ustanove joj dodeljuju starateljstvo, a njemu alimentaciju.

zoran

pre 9 godina

Sramota je što ovaj gospodin u poslednje vreme u mnogim medijima iznosi lažne optužbe protiv Centara za socijalni rad. Mnogi od tih vrlih tata bili su nasilnici u svojim brakovima, a broj onih koji ne viđaju decu je očigledna budalaština i izmišljotina. Što ne objave koliko
tata u Srbiji ne plaća alimentaciju.

ihahaj1289

pre 9 godina

Molim jednog od 100.000 unesrećenih tata diljem Srbije da mi pošalje svoju fotku kako bih dala da se po njegovom liku izradi ikona: "Uplakani tata" te tako razbila stereotip i prozaiku uplakanih samohranih mama.
W

Ministar

pre 9 godina

Mislim da treba uraditi i istraživanje i doći do procenta o broju ostavljene dece u Srbiji od strane tata. U kom se sve uzrastu ta deca ostavljaju, sa čime se njihove majke potom sve suočavaju, u kolikom procentu ti "očevi" koji ostave decu potom plaćaju alimentaciju, obzirom da su već pokazali koliko su zainteresovani kada su otišli, a mnogi pravo u druge porodice gde već ima odrasle dece. Deci jesu potrebna oba roditelja, ali i mehanizmi da se ona zaštite od njihove neodgovornosti, bilo da je to otac ili majka. Kakva nam je država, i istraživanja su nešto.

zena

pre 9 godina

A da li svi oni zele da vidjaju decu? Znam nekoliko muskaraca koje ta "bivsa" deca ni ne zanimaju. Takodje oni koji rade nevidjene akrobacije da izbegnu alimentaciju iako su imucni a posle zele da vide dete ne znam sta ocekuju. Opet zena koja ne da ocu da vidi dete ne treba da trazi ni alimentaciju. Ima svakakvih slucajeva, svaki za sebe

coollik

pre 9 godina

Brak je razmena dobara. Devojka se uda za tebe samo da bi te iskoristila da dobije jedno dete ili dvoje, i onda ćao zdravo ne trebaš mi više. Ona napuni 30 godina, roditelji i okolina je pritiskaju da joj 'vreme da se skrasi' sva uplašena, prvom koji naiđe kaže DA i taj se upeca. Taj mučenik ne zna pravu pozadinu, jer je i on isto u lošoj poziciji misli on 'daj šta daš' ne može gore od ovog(a itekako može). Kad taj som ispuni svoju ulogu u celoj farsi ispada iz igra. Ona odlazi od njega kod svojih roditelja, a sud i socijalne ustanove joj dodeljuju starateljstvo, a njemu alimentaciju.

Zox

pre 9 godina

U svemu napredujemo, sirimo svest, ucimo se toleranciji, ali u porodicnom pravu zivimo i srednjem veku. Ili je tata siledzija ili mama. Najsmesnije je sto su zene agresivnije i manje vode racuna o deci nego ocevi (zao mi je, statistike govore) i ako, recimo, tata ne placa onoliko koliko mami treba - usledjuju sankcije jer je mama nezadoovljna. I tako mama kaznjava dete zato sto tata ne daje "dovoljno", a sud ne moze da stavi bahatu majku u zatvor kad ima dete od 2-3 godine, recimo. Kasnije, kad dete odraste, vec je napravljen preveliki jaz i dete i ne zeli da vidi oca. A nadjen je nacin da se kazni otac i to efikasno.

Majke vaspitavaju cerke da se udaju za "bogatog", cveta "porodicna prostitucija"... I uvek je prica o alimentaciji i, na kraju, pljacki i otimacini sa ucenama i pretnjama.

Majka je "sveti pojam" koja nece da bude ravnopravna (hoce kad joj odgovara) vec samovoljna, ali to se tolerise jer u samom zakonu se ocevi i ne pominju.

I kako da se otac ponasa odgovorno kao otac, sa svim manama i vrlinama kad je u startu osudjen na "misljenje" majke? Kako detetu da objasnite da su svi ljudi isti, da nema veze boja koze ili nacija ili seksualno opredeljenje kad ga jos u detinjstvu uce da je tata nize bice koje treba pljackati i koji nikad nije dobar ili bar dovoljno dobar?

Onda se pitamo zasto ima ovoliko huligana, narkomana i promasenih mladih zivota...

PS: ko cita nemacki neka nadje "Mutti ist die Bestie" - Torsten Milsch

Американац

pre 9 godina

Где су сада оне жене што се боре за равноправност полова? Одавде се креће, а не од директорских фотеља!

apolo

pre 9 godina

Neverovatnih sam se razloga naslusala zbog cega se zene razvode od muzeva, a i neverovatnih stvari koje zene trpe u braku od alkosa, nasilnika, lazova, narkomana, svalera...

Pedu

pre 9 godina

Iskreno se nadam da će ovo vrlo brzo da se promeni.
Po meni, roditelji bi nakon razvoda trebali da prođu i psihološku proveru, da se ustanovi ko bi bio pouzdaniji staratelj.
Moja bivša, sigurno ne bi dobila starateljstvo sa svojim stavovima.
Ali ovako, ja ne mogu ništa. Samo da gledam i da se nerviram.

Ivan

pre 9 godina

Jadna deca. Da li je u Srbiji vise ista normalno? Zasto se deca automatski dodeljuju majkama? Zato sto neku mrcinu iz centra za socijalni rad mrzi da radi svoj posao. Kad god pomislim da je Srbija dotakla dno razuvere me ovakvi primeri.

Miki

pre 9 godina

Konacno nesto da se resi i po tom pitanju, ja kada sam se razvodio skoro da nemas pravo na svoje rodjeno dete. Na sudu sam izneo deset jakih argumenata da zena ne moze da dobije dete, ali sudija Beba Soskic samo mi se nasmejala u lice i rekla nema sanse da dobijes dete.. Kakav je to zakon svaki drugi vikend da vidjam svoje dete i da mi odredjuje tamo neka nafrakana ..

Polna diskriminacija

pre 9 godina

Dovoljno je reci da u socijalnim ustanovama kadrovi su u 80% zenskog pola, a u pravosudju 75%
Posto je Srbija zemlja nepravde i pristrasnosti, sve nam je jasno.

Дискриминисани отац

pre 9 godina

"Psihološka istraživanja i statistika su pokazali da deci u najranijem uzrastu, nekoliko prvih godina života, lakše pada odvajanje od oca, nego od majke. U pitanju je prirodna vezanost deteta i majke. U kasnijem dobu, dete može da se pita za mišljenje, ali ne i da mu se na teret stavlja odgovornost da donosi odluku", kaže psiholog Branislava Piper..."

Госпођо Пипер, ти благе везе немаш о психологији детета!!! До ТРЕЋЕ године живота се формира ЛИЧНОСТ, а до ПЕТЕ године КАРАКТЕР људског бића. Због ИДЕНТИФИКАЦИЈЕ детета са родитељем, у случају развода, сврсисходније је да се женско дете повери на старање мајци, а мушко дете оцу. Ово тврди наука звана ПСИХОЛОГИЈА, а не ја, што би ти, госпођо, требала да ЗНАШ, изузев ако факултет ниси завршила на Мегатренду!!!
Мени је син ОДУЗЕТ бизарном судском одлуком и безобразном "препоруком" неписмених социјални "радника" са навршених годину дана. "Враћен" ми је са СЕДАМ година, тоталном неодговорношћу мајке, као већ формирана личност која је ШЕСТ година учена да мрзи оца, и сада са његових 16 година имам жестоке проблеме. Као САМОХРАНИ родитељ све ове године сам без сталног радног односа, иако упорно покушавам да се запослим и редовно достављам уверење да сам самохрани родитељ, али то у овој земљи никога не интересује, иако су свима уста пуна бриге за децу самохраних родитеља (читај: МАЈКИ!!!).
Због свега овога ми је пун "куфер" дрекаваца који трабуњају о равноправности полова и државне "бриге" о деци !

moron

pre 9 godina

Dve godine sam dzudzao u parku da bih video dete desetak minuta u toku dana.A onda se majka deteta zaljubila i davala mi sina svaki dan po ceo dan.Vratim se sa posla i dete me vec čeka.Kad sam je pitao pa sto me zezala dve godine ona kaže da se svetila preko deteta i da joj sad treba sloboda jer je zaljubljena u naj divnijeg čoveka na svetu.Ljudi pamet u glavu i kondom pod obavezno jer ja sam bivši koji je upropastio sopstveni zivot sa dromfuljom.Dete raste ja ga gledam imam i devojku koja me je ostavila kad sam joj rekao da imam dete ali mi se vratila.Sada bivsa ima dete sa novim a ja kao stari placam neku alimentaciju i na ivici sam da sve zajedno oteram u p.m.ali onda se setim deteta koga neizmerno volim i sagnem glavu za jos neki udarac.

veki

pre 9 godina

Mnoge majke, nezadovoljne svojim izborom, jos u braku pocnu da truju dusu deteta da tata ne valja, da tatitna mama sve mrzi, da je tatina sestra vestica i tako dalje. Sta onda da ocekujete posle razvoda. Tata postaje monstrum koji ni u kom slucaju nesme da vidi dete. Naslusala sam se takvih prica. A ja nemam dece i pitam se zasto mi ih Bog nije dao. Jadne te male dusice koje postaju orudje u ratu i osveti do juce dva bica koja su se navodno volela. Kazem navodno jer tu nije bilo ljubavi, a nema je ustvari ni prema detetu. Jer da je ima takve stvari se nebi ni dogadjale.

Misika Nadj

pre 9 godina

Ja zivim u Danskoj vec 22 godine, i razveden sam od zene dankinje, vidjam decu svakog drugog vikenda,a zivot mi je preseo jer sam osetio na svojoj kozi ono najgore, a to je da na pravdi Boga nastradam i da dozivim 2 puta sudjenje po godinu dana, zbog laznih optuzbi najgoreg stepena, i to za navodni incest moja dva sina od 4 i 7 godina
sada su 14 i 17 godina. Jos uvek patim za decom i nikada necu prezaliti jer nisu odrastali uz mene i zakljucio sam da sam trebao ubiti kucku i jos uvek mi je to najveca zelja, jer koristi maksimalno svoje zensko pravo jer zna da moze sve, bez da bude kaznjena! Razlog rastave sam cekao 2 giodine da zakljucim, a to je bila preljuba sa SVESTENIKOM ADVENTISTICKE CRKVE, zetom od moje snajke dankinje! Rastavila je coveka od njegove zene, sa 3 male dece! Nemam reci, a ne daj Boze da im ja sudim! Ogorcen sam prokletim zapadom! A ni u Srbiji ne bih prosao bolje, ali bih tamo zavrsio u zatvor, Sigurno! Dankinje nisu za nas mentalitet jer se ne vezuju intimno, a to je katastrofa kombinacija, i to mogu da garantujem glavom!

mile

pre 9 godina

Nesto sam zapazio...svi se pitaju koliko oceva placa ili izbegava alimentaciju.Mene zanima koliko majki placa i koji iznos za alimentaciju?!Govorim kao dete razvedenih roditelja koje je pripalo ocu...alimentacije nije bilo naravno.

Dokle?

pre 9 godina

Konačno neko da progovori o ovoj temi, stalno se forsiraju isključivo prava žena...

Šta ćemo sa bahatim ženama koje ne poštuju niti odluku suda niti odluku centara za socijalni rad? Moj brat nije mogao da vidi sina zbog bahate supruge, tj. video je 3 puta za godinu dana, a mi ostali ukućani smo ga videli jednom za godinu dana. Kada se pozove policija oni nisu nadležni, kada se ode u sud oni kažu nadležan je centar za socijalni rad, kada se ode u scoijalni rad oni kažu nadležan je sud.

Ime i prezime!

pre 9 godina

Ja sam jedan od tih oceva!Zelim da vidjam svoju decu i hocu ali ne!U braku nikad nisam udario zenu nikad neveran bio!
Decu vidjam u prisustvo majke iskuljucivo i cujem ih preko telefona!Zivim u inostrastvu,kupio sam deci i kompjuter i kam i net ali ne mora se preko telefona da bi mama mogla da sapne detetu sta sme da kaze!
Otac mi umro,deci nije htela da dodjiu na sahranu!
Slavio sam slavu nije htela da im da dodju!
Deca od kad su otisla kod nje nikad nisu bila u svom gradu i kuci gde su se rodila ni videla vise svoje drugare sa kojima su rasli niti skolu gde si zapoceli i naucili prva slova!
Jesam kriv za razvod braka i nisam ga hteo ali zasto su nasa deca kriva!?Los otac nisam,brinem o njima!
Jedanput sam dao 300 e gde je bivsa kupila sebi android a deci par stvarcica od kineza!
Rekao sam pare nema,kupujem stvari i placam skolovanje a pare nedam i drage volje na robiju cu!
Kada donesem tada vidim decu ali u njenom prisustvu!
Zelim iskreno da nasa deca budu srecna i neka im nas primer bude kako ne treba u zivotu!

nišlijka

pre 9 godina

Činjenica da 50 000 dece ne dobija alimentaciju je jeziva. Roditelj se razveo od deteta. Kod nas cveta rad na crno. Inspektori nesavesnim obavljanjem svog posla daju značajan doprinos da deca ostanu bez alimentacije.

Uzor

pre 9 godina

Ja kao zena ostro i osudjujem i kritikujem zene koje decu,nakon razvoda,odvajaju od oceva. Takvo ponasanje ne moze se nazvati ljubav prema detetu. Naravno,druga strana i neplacanje alimentacije je svakako za osudu ali ni u jednom slucaju decu ne treba otudjivati od drugog roditelja ukoliko je drugi roditelj podoban.O podobnosti drugog roditelja ne odlucuje roditelj staratelj!

Lucidni decko

pre 9 godina

Imam 24 godine. Moji su se razveli kad sam imao tri godine. Otac je uzeo sve sto je mogao od majke , mene nije mi hteo tako da sam pripao majci. Ona me je podigla odhranila i evo ako bog da i diplomiracu za koji mesec. Sa ocem nikad nisam imao neki odnos cak ga po imenu zovem. Kad sam bio mali nije me ni vidjao pa od 2 3 osnovne je dolazio. Svi njegovi izdaci su bili da mi jednom u godinu dana kupi patike i da 10 20 maraka za more i zimovanje..Ima raznih majki ali i raznih oceva neki misle ako se razvedu od zene da su se razveli i od deteta...

aca, čačak

pre 9 godina

Prva poseta Centru je najgora. Vide tad prvi put majku, prtvi put oca i kažu dete je po privremenoj meri kod majke. To je već prvi korak u diskriminaciji. Kad sam to pomenuo socijalnim radnicima u čačku, oni su graknuli: kako? ja sam im odgovorio: na osnovu čega ste nakon prvog viđanja dali preporuku da je detetu bolje kod majke? zato što znate da ćete na kraju dati i takvu preporuku. o daljim šikaniranjima ovo je mali prostor. moja borba još nije gotova. prošlo je jedva 18 meseci.

Znajisha

pre 9 godina

Jay Haley je napisao "How to have an awful marriage", pravila za dostizanje bracne mizerije koja, cini mi se ,svi do kraja ispostuju. U tom poucnom stivu on kaze: "Najpopularniji pogrešni razlog za stupanje u brak jeste bekstvo u materinstvo kao način da se pobegne od nečeg drugog. Životni saputnik se tada bira impulsivno da bi se pobeglo iz loše trenutne situacije. Mnogo je situacija od kojih se beži. Neki stupaju u brak bežeći od siromaštva, da ne bi morali da idu u školu, da ne bi morali da rade zbog egzistencije, itd... Najčešći pogrešan razlog za stupanje u brak je bežanje od svopstvene porodice."

Zarko

pre 9 godina

Ja mog oca ne vidjam godinama. Covek koji je sve prokockao u zivotu i koji je naneo mnogo bola mojoj majci treba da misli da li ce ga onaj gore kazniti. A vec ga kaznjava,ostao je sam. Ako budem otac takav sigurno necu biti.

3lite

pre 9 godina

Mene moj za 30 godina nikada nije video. Majka me odhranila odškolovala sama. A on inače beogradski advokat poreklom iz CG i to jedan od zvučnijih pored mene posejao još 4 ženske dece a možda i više a ni njih ne vidja

Zox

pre 9 godina

PS: malopre nisam imao nameru da "zauzimam stranu" jer je ocigledno da su zene u "ofanzivi" na stetu dece. Poznajem par majki koje ustaju veoma rano, vode decu na drugi kraj grada kod svojih, idu na posao, vracaju se, muce se, veoma skromno zive - ali zive po svom i to svi treba da postuju i takve treba pomoci.

Ali one su samo izuzetak i ne popravljaju sliku o zenama. Zao mi je, vecina ih prilagodjava okolinu sebi, a ne obratno. Zato sam da se ovakve sankcionisu jer je to dobar put da se sankcionisu i oni ocevi kojima malo treba da ne placaju alimentaciju. Mnogima majmunima i odgovara da je zena arogantna - jeftinije je. E, da bi malo procistili situaciju, ima da nema prednosti vec - ko detetu pruzi vise i ko je bolji za njega ali ne na stetu druge strane - neka dete zivi sa njim. Onda bi videli kako bi naglo porastao broj neznih i pazljivih majki. Ali neka, i to je nacin da deci bude bolje...

Ruku na novcanik, u veku ravnopravnosti, nisam cuo da neke zene placaju alimentaciju... a i ako placaju onda je to neki planetarni izuzetak...

Sergej Rutenka

pre 9 godina

To se desava i zbog neaktivnosti centra za socijalni rad koji je nadlezan da sprovodi vidjanje kad je izrecena privremena mera. Tako npr. u Centru za socijalni rad Palilula rukovodilac odeljenja Snezana Ronic ne zeli da cak ni beleske o uvidu vidjanja deteta u jednom slucaju gde je od ukupno 30 puta otac svoje dete video 8 puta, iako je covek slao nebrojeno puta dopis o uvidu u belesku.

pera

pre 9 godina

Na žalost, u Srbiji država ne funkcioniše u mnogim segmentima, a na sve to celo naše društvo ima generalno veoma nisku svet po raznim pitanjima, pa na žalost i po ovom, možda ključnom.

Odnos oca i majke nema veze sa odnosom oca i deteta. Ako je neko loš muž ili žena, ne znači da je loš roditelj. Ne plaćanje alimentacije, odnosno nenamensko trošenje tih para kao i "prodaja deteta" (nisi platio -> nema viđanja), u razumnim zemljama se rešavaju brzo, efikasno i - u korist deteta.

Ponekad mislim da ne vredi ni da se jedna strana "savije" u korist opšteg dobra (deteta), jer druga to odmah vidi kao slabost na koju treba navaliti do daske; ako pustite da onaj koji plaća - ne plaća, on će prosto prestati da plaća zauvek. Ako pustite da onaj koji ne da drugom roditelju da viđa dete to stalno čini - pa i on će to koristiti kao sredstvo ucene.

Za ovo tragično stanje, nisu nam krivi ni Milošević, ni Klinton, ni Hrvati, ni Šiptari ... pogledajmo se malo u oči, ako od grede koja nam je po sred zenice uopšte možemo da vidimo nešto.

Korisnica

pre 9 godina

Ja sam majka, sin je pripao ocu posle 4 godine ,tokom kojih je ziveo sa mnom, a on ga vidjao. Meni oduzimaju dete ,prihvatam, da se ne bi vukli po sudovima. Mogu da ga vidjam svakog vikenda. Nisam ga videla mesec dana, zbog raznih izgovora ....Strasno je ovo ,ne zivim od tad. ..

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

@ zena. "... opet zena koja ne da ocu da vidja decu, ne treba ni da trazi alimentaciju...." draga moja, zena koja ne da ocu da vidja decu ( tj. deci da vidjaju oca) treba da ide na robiju, trazila alimentaciju ili ne!!!! Neverovatna rodna diskriminacija muskaraca u Srbiji se nastavlja. Zbog toga nam je i drzava tamo gde jeste. Inace sam pristalica da silovatelji budu kastrirani, a nasilnici dobiju tesku robiju, ali ovo je neverovatno!!!

Swedenonline

pre 9 godina

Srbija u sivoj zoni "ravnopravnosti". Bojim se da ce i Dunav presusiti pre nego li se sistem uskladi i unormalizuje! Jer, sistem nevidi dete i njegovo pravo posto nije punoletno. Apsurd!