Nedelja, 20.04.2014.

20:34

"SAD pomozite, Putin sanja SSSR"

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk kaže da Rusija podriva globalnu stabilnost i napore usmerene ka neširenju nuklearnog oružja u atmosferi ukrajinske krize.

Izvor: B92

"SAD pomozite, Putin sanja SSSR" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

purgerman

pre 9 godina

Kako povrsno pratite politiku i samo prizeljkujete da se nesto pozitivno desi u korist Putinove Rusije. Julija Timusenko jos uvijek je u medicinskom tretmanu njemackih ljecnika.Poslije prve kure potrebno je naciniti pauzu da se ustanovi stadium bolesti koju je dobila u ukrajinskom zatvoru. Vitali Klicko nije se povukao iz politike ali on je momentalno uz svog brata Vladimira koji 26.04. ima jedan vrlo izazovan mec protiv toliko razvikanog
izazivaca australca Aleksa Leapaja koji nosi titulu azijskog prvaka,zbog toga je Vitali dosao u kamp Vladimira i trenira ga kao sparing partner za tu borbu.Borba ce se odrzati 26.04.2014. u Kenih Pilsener arene u 22,45 sati
u mjestu Oberhausenu Njemacka ( NRW) a prenosit ce se taj mec diljem Europe,Azije,Australije i Amerike od TV RTL Premija za ovaj mec nije najavljena ali eksperti vjeruju a se radi o 4 miliona USA $ . Aleksa Leapaj je prvak Australije i Azije za tesku kategoriju i osvojio je nekoliko turnira u tim zemljama i momentalno je jedini boxer koji bi mogao
ugroziti Vladimira Klicka. Na istom TV kanalu u 22:10 Leapaj prije samog meca bit ce predstavljen publici.Leapaja sam vidio dva puta na turnirima,
mislim da je veci od Vladimira,dali je i jaci,vidjet cemo !

333

pre 9 godina

ply,

SSSR jeste po "difoltu" nešto loše, jer kako drugačije opisati tvorevinu, koja se bazirala na gulazima, političkim represijama, deportacijama čitavih naroda, potpunom nedostatku slobode govora, nepostojanju individualnih prava? Inače je vreme da se pomirimo, da niko u Evropi ne sanja povratak bipolarnog sveta, već je samo to naša srpska fantazija, jer niko u Evropi ne želi novi SSSR, niti da bude pod njegovom zonom uticaja, pogotovo ne one zemelje, koje su već jednom imale nesreću, da se nađu pod sovjetskom tiranijom. Te iste su danas upravo najveći protivnici ruske politike, a samo Srbima nije jasno zašto, pa misle da se radi o "vatikanskom uticaju", "američkim naredbama", "urođenoj genetskoj mržnji prema svemu ruskom". Jednostavno, ko je jednom osetio boljševičke krvnike na svojoj koži, strese se i na samu pomisao novog SSSR-a, a omaleni Volođa je zbog svoje neskrivene sovjetofilije i nastojanja da prikrije samu zločinačku prirodu svih sovjetskih režima, verovatno ubio i zadnju šansu, da dođe do istorijskog pomirenja naroda Istočne Evrope i današnje Rusije. Dakle, moralna je obaveza svih bitnih polititičkih faktora u svetu, da se na svaki mogući način bore, protiv ponovnog uspostavljanja, jedne tako neljudske i nakazne tvorevine, odgovorne za smrt više ljudi, negoli sama nacistička Nemačka, čiji su inače verni saveznici jedno vreme i bili.

333

pre 9 godina

ply,

SSSR jeste po "difoltu" nešto loše, jer kako drugačije opisati tvorevinu, koja se bazirala na gulazima, političkim represijama, deportacijama čitavih naroda, potpunom nedostatku slobode govora, nepostojanju individualnih prava? Inače je vreme da se pomirimo, da niko u Evropi ne sanja povratak bipolarnog sveta, već je samo to naša srpska fantazija, jer niko u Evropi ne želi novi SSSR, niti da bude pod njegovom zonom uticaja, pogotovo ne one zemelje, koje su već jednom imale nesreću, da se nađu pod sovjetskom tiranijom. Te iste su danas upravo najveći protivnici ruske politike, a samo Srbima nije jasno zašto, pa misle da se radi o "vatikanskom uticaju", "američkim naredbama", "urođenoj genetskoj mržnji prema svemu ruskom". Jednostavno, ko je jednom osetio boljševičke krvnike na svojoj koži, strese se i na samu pomisao novog SSSR-a, a omaleni Volođa je zbog svoje neskrivene sovjetofilije i nastojanja da prikrije samu zločinačku prirodu svih sovjetskih režima, verovatno ubio i zadnju šansu, da dođe do istorijskog pomirenja naroda Istočne Evrope i današnje Rusije. Dakle, moralna je obaveza svih bitnih političkih faktora u svetu, da se na svaki mogući način bore, protiv ponovnog uspostavljanja, jedne tako neljudske i nakazne tvorevine, odgovorne za smrt više ljudi, negoli sama nacistička Nemačka, čiji su inače verni saveznici jedno vreme i bili.

AlekS

pre 9 godina

(AlekS) ПУТИН РАЗМИШЉА ДЕЦЕНИЈЕ УНАПРЕД, А ОБАМА СЕ САМО ТРУДИ КАКО ДА ПРЕВАЗИЂЕ ТЕКУЋУ КРИЗУ.
Zato sto je tako pametan rusija izgleda tako kako izgleda.Ona je jedina zemlja u svetu kojoj stanovnistvo nestaje da ne upotrebim rec "odumire"?
(mujcinovic salih, 20. april 2014 23:52)

O jado moj, kada nekoga citiras onda moras navesti ko je rekoa to sto navodis. To, sto ti meni pripisujes, izaslo je u "Foreign Policy", casopisu koji finansira americka drzava, i ja sam to jasno i napisao. Ako imas nekakvih problema sa napisanim pisi njima, ili americkoj Vladi, i izrazi svoje neslaganje sa navedenim.

lord

pre 9 godina

Od uličara ne postaje se gospodin - huškajući. Draži mi je mir nego neka Majdanska politička naklapanja. A spremnost da se uzdrma ceo svet zbog sopstvenih slabosti i EU manije je zaista tako mizeran čak i za novokomponovane političare.

bole

pre 9 godina

@ america the beautiful
mnogo stoleca pre tvoje ljubljene usa postojali su kijevska rusija,novgorodska REPUBLIKA
, veliko moskovsko vojvodstvo,carstvo rusije i ruska imperija!

odmori malo

pre 9 godina

@mujcinovic salih

Tvoje izigravanje veceg Amerikanca od Amerikanaca je vec zaista pateticno. Pogledaj malo rezultate popisa i videces da u SVIM zapadnim drzavama postoji tendencija starenja i smanjenja domaceg stanovnistva. U Americi udeo stanovnistva starijeg od 65 godina je oko 12.5%, u EU oko 14.5%, u Japanu oko 17.5% a u Rusiji oko 13%. Lupiti da se samo stanovnistvo u Rusiji smanjuje samo pokazuje koliko mrznja, sovinizam znaju da suze ionako oskudne kapacitete.

ISKANDER

pre 9 godina

Zato sto je tako pametan rusija izgleda tako kako izgleda.Ona je jedina zemlja u svetu kojoj stanovnistvo nestaje da ne upotrebim rec "odumire"?
(mujcinovic salih, 20. april 2014 23:52)

- Pogledaj malo bolje statistiku vezanu za natalitet u Rusiji,
- Pogledaj gde se nalazi 6 od 10 najvisih zgrada u Evropi,ja mislim da su u Moskvi,a najskuplji evropski stadion (Zenitov) i najvisa zgrada (Lahta centar,468 metara) se grade u Sankt Peterburgu.
Cela Evropa ima jednu zgradu od preko 300 metara,'Shard' u Londonu,a u Moskvi ih 4 + jedna u izgradnji.
Pogledaj kakve su mostove izgradili u Vladivostoku,i kako se izgradjuje Jekaterinburg.
- Pogledaj gde se u Evropi trenutno grade najveci projekti,a i u Soci je ulozeno 'svega' 40 milijardi dolara..

U pravu si ,Rusija 'izgleda tako kako izgleda'.

Vladimir Dž

pre 9 godina

"Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje...Bog zna gde će se na kraju zaustaviti", kazao je Jacenjuk za NBC."

Reče nam jedan bankar. Ali ako se vratimo u prošlost videćemo koji je pravi plan, plan koji se razvija pred našim očima.

“Boljševici i kominterna zajedno su radili ruku pod ruku sa međunarodnim bankarima. Ovi poslednji, baš kao i marksisti, tražili su načine da unište sve nacionalne granice i da uspostave svetsku diktaturu, ne proletersku, već finansijske oligarhije” - Član kominterne Kristian Rakovski tokom 20-ih.

@vladimir0710

pre 9 godina

- Kakva god da je bila njegova retorika zasnovana na insinuacijama nema nikakve šanse na izborima 25. maja ove godine. Svakom izjavom pada mu rejting kod naroda Ukrajine.

Bionicar

pre 9 godina

Da si bombu ostavio, na Krimu bi bio! Jedini garant suvereniteta i integriteta je ta bomba. Čučeći u nekom silosu ili podmornici je redom svakoj državi garantovala integritet spolja. Nikada takvu nisu napali, ma koliko bila mala ili u nekom segmentu slabija.

Dunster

pre 9 godina

Ja zaista pokušavam da napravim razliku izmedju Ukrajinskog rukovodstva i ukrajinskog naroda ali kad god se ovaj pojavi i nešto izjavi uhvati me muka. Isto tako i ona jadna Timošenkova koja pokušava da bude "veći katolik od Pape". Valjda će Ukrajinci izabrati pravo rukovodstvo koje će ih podići iz pepela u koji su ih bacili Majdanovci.

Maleni

pre 9 godina

(mujcinovic salih, 20. april 2014 23:52)

Nemacka i Japan npr. odumiru brze. Matori zive mnogo lepse u Japanu i Nemackoj ali ono sto je bitno je da imaju mnogo manje beba od Rusa.

Vladimir

pre 9 godina

Svašta. Pa Rusiji je svanulo kad su prelomili sledeće:

- rešili se svih mogućih " - stan" država
- rešili se ideološkog ludila koje se sastojalo u tome da monster - aparat silom uči ljude kako u Rusiji tako i u Pragu, Varšavi ... šta treba da rade, govore, misle.

Ovo drugo je smetalo Česima, Poljacima i svima uključujući Ruse, ali je najviše crpelo i dugoročno uništavalo upravo Rusiju. Danas je Rusija čvrsto srednje razvijena zemlja sa jakom perspektivom, a to zapad kao ne može da dozvoli jer, eto, ne može to tako ako ne slušaš vrhovno zlatno tele - SAD. E pa moći će, to je Ruska federacija, imperija a ne država - imperije ne pitaju druge za dozvole i blagoslove. Hvala!

mujcinovic salih

pre 9 godina

(AlekS) ПУТИН РАЗМИШЉА ДЕЦЕНИЈЕ УНАПРЕД, А ОБАМА СЕ САМО ТРУДИ КАКО ДА ПРЕВАЗИЂЕ ТЕКУЋУ КРИЗУ.
Zato sto je tako pametan rusija izgleda tako kako izgleda.Ona je jedina zemlja u svetu kojoj stanovnistvo nestaje da ne upotrebim rec "odumire"?

Vlada

pre 9 godina

Kamo sreće da to doživite. Jaka Rusija je dovoljna sebi za pristojan ili lep život, a ostali su na ivici propasti. Tako jaka država ne bi trpela ucene i pritisak sa strane.

nemanja

pre 9 godina

kazu rusi ovima iz "dveri". boxer, fasizam, marioneta, pobeda - To su kljucne reci za veceras , nema veze sto je uskrs samo vi bodite, duple plate ce da budu. I naravno nema veze sto su svi komentari slicni i posteno elaborirani za boraniju je to dovoljno dobro. Cista izdaja srbije i svih njenih interesa.

ves

pre 9 godina

A, kad je zapad kršio većinu dogovora sa Rusijom, to vam nije smetalo? Putin je samo pokazao da on nije ona pijanica Jeljcin, pa da ga izigravaju kad god mogu, takoreći da se sprdaju sa njim.Inače, Putin je vratio Krim, što mu je i bio cilj, a na istoku je samo napravio gužvu koliko da pokaže da može da bude još gore po Ukrajinu i zapad.Taj deo ga ne interesuje mnogo,ali nemojte ga začikivati, jer ako se zainati, ode vam pola države, koja je , uzgred rečeno, istorijski i bila Rusija. To se nekad zvalo Mala Rusija.

Sale

pre 9 godina

Lik upao sa ulice u Vladu i još se poziva na neki fantomski ukrajinski nuklearni arsenal iz 1994.-e. Za neupućene: Ruska Federacija je formalno-pravni naslednik SSSR-a pa je tako Rusija samo povukla svoj nuklearni arsenal sa ukrajinske teritorije. Mogu sada Ameri da se kaju zbog tog "deal"-a iz '94-e koliko hoće jer su mislili da su završili posao oko Rusije još sa Jeljcinom, kad ono međutim.

from_HR

pre 9 godina

Tko uopće sluša šta priča ovaj hipster? Tko ga je izabrao, koga on predstavlja?
Amerika je stvarno pala na niske grane kad su im ovakvi likovi saveznici!

America the beautiful

pre 9 godina

Amerika , kao u nekoj prici ili filmu, u borbi protiv iskonskog zla. Amerika - neosvojiva tvrdjava, kao u onoj sceni iz Gospodara prstenova, gde se sveti ratnici bore protiv ruznih i prljavih hordi sila tame. Amerika, za kojom svi vape, Amerika, koju svi mole i kojoj se svi mole. Amerika - jedna i jedina. Dok je nje - bice slobode. Dok je nje - bice svetlosti. Dok je nje - bice nade.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk kaže da Rusija podriva globalnu stabilnost i napore usmerene ka neširenju nuklearnog oružja u atmosferi ukrajinske krize.

Ал' му је неко рекао шта да каже, смешно је већ!:-))

Vatra

pre 9 godina

"Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje...Bog zna gde će se na kraju zaustaviti", kazao je Jacenjuk za NBC

U Vasingtonu brate Jacenjuk, zavrsice u Vasingtonu.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Putin je spijun,njegova logika je takva.On zivi u svetu zavera,kriminala,ubistava.On ne razume svet i promene koje se desavaju.Zato ce propasti.To je pitanje vremena.Jedini problem u celoj prici je sto ce mnogo ljudi njegove namere platiti glavom?

AlekS

pre 9 godina

Putin je spijun,njegova logika je takva.On zivi u svetu zavera,kriminala,ubistava.On ne razume svet i promene koje se desavaju.Zato ce propasti.To je pitanje vremena.Jedini problem u celoj prici je sto ce mnogo ljudi njegove namere platiti glavom?
(mujcinovic salih, 20. april 2014 22:01)

Ne znam vise sta cemo sa ovim gospodinom. Ocigledno je da nedovoljno obraca paznju na misljenja koja nesto znace. Evo recimo magazin Foreign Policy, koji finansira americka drzava, kaze: Руски лидер се понаша онако како су се понашали и како ће се увек понашати сви прави светски лидери. Pa zatim: ПУТИН РАЗМИШЉА ДЕЦЕНИЈЕ УНАПРЕД, А ОБАМА СЕ САМО ТРУДИ КАКО ДА ПРЕВАЗИЂЕ ТЕКУЋУ КРИЗУ.
Pa onda: МАНЕВРИ руског председника Владимира Путина збуњују и хипнотишу његове критичаре, а дејстава руског лидера могу се назвати „изузетно успешним”,... onda:„Шта има ирационално у томе да се промовишу национални и лични интереси, користећи туђе слабости и своје јаче стране? Путинов Кремљ се управо тако понаша – исто онако како су се понашали и како ће се понашати сви право светски лидери”, pa jos: „Штавише, очигледно је да руски председник полако „дорађује” свог америчког колегу. Он стално чачка Обаму и проверава његову чврстину, док се истовремено са доброг растојања држи подаље од кључних америчких интереса, да би сваки директан и снажан одговор САД изгледао неумесно...

AlekS

pre 9 godina

Jedno je istina sporazum iz 94 rusija prekršila a zapad zatvorojo oči. .
(sluga, 20. april 2014 21:55)

A, a, nije "sporazum" nego "memorandum". Prvi je obavezujuci a drugi nije. To je ista situacija kao i sa obecanjem NATO-a da se nece siriti u bivse sovjetske republike.

Beogradjanin

pre 9 godina

Premijer??? Ja sam jednako premijer Ukrajine koliko i on. Ti ratni huškači koji pozivaju na bratoubilački rat. Prošli smo to i ne hvala 'gospodine premijeru'. Živela Ukrajina, Rusija, Srbija. Svim ljudima dobre volje, koji veruju u ljudskost želim srećan Uskrs.

Dragan

pre 9 godina

Kličko, Julija, i ovaj britanski učenik tako rado učestvuju u svađanju slovenskih naroda, a u korist 'evroatlanskih prijatelja'.
Zapisani u istoriji, zna se i kako.

Milan

pre 9 godina

Ko papagaj ponavlja onoi sto Ameri zele da cuju(receno mu je da to kaze).Vrlo jednostavno,recite da necete u NATO I nema problema.Sve reseno veoma brzo.Borice se Ameri sa Rusima do poslednjeg Ukrajinca.

ply

pre 9 godina

a sssr je po difoltu nesto lose, simbol zla, sta li, naspram americkog imperijalizma koji vidimo baca cvece po svetu? kad bi postojao jedan sssr postojala bi ravnoteza odnosa i znao bi se neki red, tj gde je cija zona interesa a usa ne bi mogla da svako malo da ratuje po svetu. broj americkih intervencija znacajno je porastao posle sloma sssr-a

Zagrepčanin

pre 9 godina

Ne brinite braćo Ukrajinci, Putin kao i Milošević razumije samo jezik sankcija. Sankcije su pripremljene - dugoročno, pobjeda je vaša.

uros

pre 9 godina

sramota ko je uopste ovaj, jel on demokratski izabran predstavnik ukrajinskog naroda? demokratski u smislu da je proamericki, a da je amrika , kao kolevka demokratije zastitila rec demokratija i samo amerikanci mogu nekom da daju status demomratskog.

Silvester

pre 9 godina

Putin može jedino da obnavlja ideju o Velikoj Rusiji, jer koliko vidim ne zanima ga socijalizam i ravnopravnost svih radnika i građana Rusije. Primarno mu je da zaštiti kapital tajkuna koji su opljačkali Rusku državu za vreme Jeljcina. Mene mafijaška i kapitalistička Rusija nimalo ne impresionira, i ne znam zbog čega bilo ko vidi SSSR i nekakvu revoluciju na pomolu? Najveća pljačka 20. veka dogodila se u poslednjoj deceniji, u Rusiji ali i ostalim republikama, a indikativno, i u SFRJ republikama. Zločinci su danas gazde u tim zemljama, a političari i dalje drže sve pod kontrolom. Naravno, želim im svima samo ono što su zaslužili, ni manje ni više od toga.

x

pre 9 godina

sta vise hocete od sad? sad je ovo zapoceo, sad je finanairao ove naciste iz kijeva da sruse janukovica. sad je svoje zavrsio, napravili destabilizaciju I sad patrola snadji se.

Mile Kostic

pre 9 godina

Lobi americkih proizvodjaca oruzja beznadezno sanja jos jedan veliki rat. Nisi prekidali prijateljstva i biznis ni sa Hitlerom sa vreme II sv. rata.

ce gevara

pre 9 godina

Obicna marioneta zapada,logicno zapadu ne odgovara novi SSSR njihova zelja je da surovo vladaju planetom i seju demokratiju po siromasnim zemljama bombama.

ce gevara

pre 9 godina

Obicna marioneta zapada,logicno zapadu ne odgovara novi SSSR njihova zelja je da surovo vladaju planetom i seju demokratiju po siromasnim zemljama bombama.

Beogradjanin

pre 9 godina

Premijer??? Ja sam jednako premijer Ukrajine koliko i on. Ti ratni huškači koji pozivaju na bratoubilački rat. Prošli smo to i ne hvala 'gospodine premijeru'. Živela Ukrajina, Rusija, Srbija. Svim ljudima dobre volje, koji veruju u ljudskost želim srećan Uskrs.

Dragan

pre 9 godina

Kličko, Julija, i ovaj britanski učenik tako rado učestvuju u svađanju slovenskih naroda, a u korist 'evroatlanskih prijatelja'.
Zapisani u istoriji, zna se i kako.

Milan

pre 9 godina

Ko papagaj ponavlja onoi sto Ameri zele da cuju(receno mu je da to kaze).Vrlo jednostavno,recite da necete u NATO I nema problema.Sve reseno veoma brzo.Borice se Ameri sa Rusima do poslednjeg Ukrajinca.

from_HR

pre 9 godina

Tko uopće sluša šta priča ovaj hipster? Tko ga je izabrao, koga on predstavlja?
Amerika je stvarno pala na niske grane kad su im ovakvi likovi saveznici!

ply

pre 9 godina

a sssr je po difoltu nesto lose, simbol zla, sta li, naspram americkog imperijalizma koji vidimo baca cvece po svetu? kad bi postojao jedan sssr postojala bi ravnoteza odnosa i znao bi se neki red, tj gde je cija zona interesa a usa ne bi mogla da svako malo da ratuje po svetu. broj americkih intervencija znacajno je porastao posle sloma sssr-a

Mile Kostic

pre 9 godina

Lobi americkih proizvodjaca oruzja beznadezno sanja jos jedan veliki rat. Nisi prekidali prijateljstva i biznis ni sa Hitlerom sa vreme II sv. rata.

uros

pre 9 godina

sramota ko je uopste ovaj, jel on demokratski izabran predstavnik ukrajinskog naroda? demokratski u smislu da je proamericki, a da je amrika , kao kolevka demokratije zastitila rec demokratija i samo amerikanci mogu nekom da daju status demomratskog.

Sale

pre 9 godina

Lik upao sa ulice u Vladu i još se poziva na neki fantomski ukrajinski nuklearni arsenal iz 1994.-e. Za neupućene: Ruska Federacija je formalno-pravni naslednik SSSR-a pa je tako Rusija samo povukla svoj nuklearni arsenal sa ukrajinske teritorije. Mogu sada Ameri da se kaju zbog tog "deal"-a iz '94-e koliko hoće jer su mislili da su završili posao oko Rusije još sa Jeljcinom, kad ono međutim.

x

pre 9 godina

sta vise hocete od sad? sad je ovo zapoceo, sad je finanairao ove naciste iz kijeva da sruse janukovica. sad je svoje zavrsio, napravili destabilizaciju I sad patrola snadji se.

Vatra

pre 9 godina

"Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje...Bog zna gde će se na kraju zaustaviti", kazao je Jacenjuk za NBC

U Vasingtonu brate Jacenjuk, zavrsice u Vasingtonu.

AlekS

pre 9 godina

Jedno je istina sporazum iz 94 rusija prekršila a zapad zatvorojo oči. .
(sluga, 20. april 2014 21:55)

A, a, nije "sporazum" nego "memorandum". Prvi je obavezujuci a drugi nije. To je ista situacija kao i sa obecanjem NATO-a da se nece siriti u bivse sovjetske republike.

ves

pre 9 godina

A, kad je zapad kršio većinu dogovora sa Rusijom, to vam nije smetalo? Putin je samo pokazao da on nije ona pijanica Jeljcin, pa da ga izigravaju kad god mogu, takoreći da se sprdaju sa njim.Inače, Putin je vratio Krim, što mu je i bio cilj, a na istoku je samo napravio gužvu koliko da pokaže da može da bude još gore po Ukrajinu i zapad.Taj deo ga ne interesuje mnogo,ali nemojte ga začikivati, jer ako se zainati, ode vam pola države, koja je , uzgred rečeno, istorijski i bila Rusija. To se nekad zvalo Mala Rusija.

ISKANDER

pre 9 godina

Zato sto je tako pametan rusija izgleda tako kako izgleda.Ona je jedina zemlja u svetu kojoj stanovnistvo nestaje da ne upotrebim rec "odumire"?
(mujcinovic salih, 20. april 2014 23:52)

- Pogledaj malo bolje statistiku vezanu za natalitet u Rusiji,
- Pogledaj gde se nalazi 6 od 10 najvisih zgrada u Evropi,ja mislim da su u Moskvi,a najskuplji evropski stadion (Zenitov) i najvisa zgrada (Lahta centar,468 metara) se grade u Sankt Peterburgu.
Cela Evropa ima jednu zgradu od preko 300 metara,'Shard' u Londonu,a u Moskvi ih 4 + jedna u izgradnji.
Pogledaj kakve su mostove izgradili u Vladivostoku,i kako se izgradjuje Jekaterinburg.
- Pogledaj gde se u Evropi trenutno grade najveci projekti,a i u Soci je ulozeno 'svega' 40 milijardi dolara..

U pravu si ,Rusija 'izgleda tako kako izgleda'.

AlekS

pre 9 godina

Putin je spijun,njegova logika je takva.On zivi u svetu zavera,kriminala,ubistava.On ne razume svet i promene koje se desavaju.Zato ce propasti.To je pitanje vremena.Jedini problem u celoj prici je sto ce mnogo ljudi njegove namere platiti glavom?
(mujcinovic salih, 20. april 2014 22:01)

Ne znam vise sta cemo sa ovim gospodinom. Ocigledno je da nedovoljno obraca paznju na misljenja koja nesto znace. Evo recimo magazin Foreign Policy, koji finansira americka drzava, kaze: Руски лидер се понаша онако како су се понашали и како ће се увек понашати сви прави светски лидери. Pa zatim: ПУТИН РАЗМИШЉА ДЕЦЕНИЈЕ УНАПРЕД, А ОБАМА СЕ САМО ТРУДИ КАКО ДА ПРЕВАЗИЂЕ ТЕКУЋУ КРИЗУ.
Pa onda: МАНЕВРИ руског председника Владимира Путина збуњују и хипнотишу његове критичаре, а дејстава руског лидера могу се назвати „изузетно успешним”,... onda:„Шта има ирационално у томе да се промовишу национални и лични интереси, користећи туђе слабости и своје јаче стране? Путинов Кремљ се управо тако понаша – исто онако како су се понашали и како ће се понашати сви право светски лидери”, pa jos: „Штавише, очигледно је да руски председник полако „дорађује” свог америчког колегу. Он стално чачка Обаму и проверава његову чврстину, док се истовремено са доброг растојања држи подаље од кључних америчких интереса, да би сваки директан и снажан одговор САД изгледао неумесно...

Бојан Илић

pre 9 godina

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk kaže da Rusija podriva globalnu stabilnost i napore usmerene ka neširenju nuklearnog oružja u atmosferi ukrajinske krize.

Ал' му је неко рекао шта да каже, смешно је већ!:-))

odmori malo

pre 9 godina

@mujcinovic salih

Tvoje izigravanje veceg Amerikanca od Amerikanaca je vec zaista pateticno. Pogledaj malo rezultate popisa i videces da u SVIM zapadnim drzavama postoji tendencija starenja i smanjenja domaceg stanovnistva. U Americi udeo stanovnistva starijeg od 65 godina je oko 12.5%, u EU oko 14.5%, u Japanu oko 17.5% a u Rusiji oko 13%. Lupiti da se samo stanovnistvo u Rusiji smanjuje samo pokazuje koliko mrznja, sovinizam znaju da suze ionako oskudne kapacitete.

Vlada

pre 9 godina

Kamo sreće da to doživite. Jaka Rusija je dovoljna sebi za pristojan ili lep život, a ostali su na ivici propasti. Tako jaka država ne bi trpela ucene i pritisak sa strane.

Silvester

pre 9 godina

Putin može jedino da obnavlja ideju o Velikoj Rusiji, jer koliko vidim ne zanima ga socijalizam i ravnopravnost svih radnika i građana Rusije. Primarno mu je da zaštiti kapital tajkuna koji su opljačkali Rusku državu za vreme Jeljcina. Mene mafijaška i kapitalistička Rusija nimalo ne impresionira, i ne znam zbog čega bilo ko vidi SSSR i nekakvu revoluciju na pomolu? Najveća pljačka 20. veka dogodila se u poslednjoj deceniji, u Rusiji ali i ostalim republikama, a indikativno, i u SFRJ republikama. Zločinci su danas gazde u tim zemljama, a političari i dalje drže sve pod kontrolom. Naravno, želim im svima samo ono što su zaslužili, ni manje ni više od toga.

bole

pre 9 godina

@ america the beautiful
mnogo stoleca pre tvoje ljubljene usa postojali su kijevska rusija,novgorodska REPUBLIKA
, veliko moskovsko vojvodstvo,carstvo rusije i ruska imperija!

Dunster

pre 9 godina

Ja zaista pokušavam da napravim razliku izmedju Ukrajinskog rukovodstva i ukrajinskog naroda ali kad god se ovaj pojavi i nešto izjavi uhvati me muka. Isto tako i ona jadna Timošenkova koja pokušava da bude "veći katolik od Pape". Valjda će Ukrajinci izabrati pravo rukovodstvo koje će ih podići iz pepela u koji su ih bacili Majdanovci.

Vladimir

pre 9 godina

Svašta. Pa Rusiji je svanulo kad su prelomili sledeće:

- rešili se svih mogućih " - stan" država
- rešili se ideološkog ludila koje se sastojalo u tome da monster - aparat silom uči ljude kako u Rusiji tako i u Pragu, Varšavi ... šta treba da rade, govore, misle.

Ovo drugo je smetalo Česima, Poljacima i svima uključujući Ruse, ali je najviše crpelo i dugoročno uništavalo upravo Rusiju. Danas je Rusija čvrsto srednje razvijena zemlja sa jakom perspektivom, a to zapad kao ne može da dozvoli jer, eto, ne može to tako ako ne slušaš vrhovno zlatno tele - SAD. E pa moći će, to je Ruska federacija, imperija a ne država - imperije ne pitaju druge za dozvole i blagoslove. Hvala!

@vladimir0710

pre 9 godina

- Kakva god da je bila njegova retorika zasnovana na insinuacijama nema nikakve šanse na izborima 25. maja ove godine. Svakom izjavom pada mu rejting kod naroda Ukrajine.

Zagrepčanin

pre 9 godina

Ne brinite braćo Ukrajinci, Putin kao i Milošević razumije samo jezik sankcija. Sankcije su pripremljene - dugoročno, pobjeda je vaša.

Maleni

pre 9 godina

(mujcinovic salih, 20. april 2014 23:52)

Nemacka i Japan npr. odumiru brze. Matori zive mnogo lepse u Japanu i Nemackoj ali ono sto je bitno je da imaju mnogo manje beba od Rusa.

Vladimir Dž

pre 9 godina

"Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje...Bog zna gde će se na kraju zaustaviti", kazao je Jacenjuk za NBC."

Reče nam jedan bankar. Ali ako se vratimo u prošlost videćemo koji je pravi plan, plan koji se razvija pred našim očima.

“Boljševici i kominterna zajedno su radili ruku pod ruku sa međunarodnim bankarima. Ovi poslednji, baš kao i marksisti, tražili su načine da unište sve nacionalne granice i da uspostave svetsku diktaturu, ne proletersku, već finansijske oligarhije” - Član kominterne Kristian Rakovski tokom 20-ih.

lord

pre 9 godina

Od uličara ne postaje se gospodin - huškajući. Draži mi je mir nego neka Majdanska politička naklapanja. A spremnost da se uzdrma ceo svet zbog sopstvenih slabosti i EU manije je zaista tako mizeran čak i za novokomponovane političare.

America the beautiful

pre 9 godina

Amerika , kao u nekoj prici ili filmu, u borbi protiv iskonskog zla. Amerika - neosvojiva tvrdjava, kao u onoj sceni iz Gospodara prstenova, gde se sveti ratnici bore protiv ruznih i prljavih hordi sila tame. Amerika, za kojom svi vape, Amerika, koju svi mole i kojoj se svi mole. Amerika - jedna i jedina. Dok je nje - bice slobode. Dok je nje - bice svetlosti. Dok je nje - bice nade.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Putin je spijun,njegova logika je takva.On zivi u svetu zavera,kriminala,ubistava.On ne razume svet i promene koje se desavaju.Zato ce propasti.To je pitanje vremena.Jedini problem u celoj prici je sto ce mnogo ljudi njegove namere platiti glavom?

Bionicar

pre 9 godina

Da si bombu ostavio, na Krimu bi bio! Jedini garant suvereniteta i integriteta je ta bomba. Čučeći u nekom silosu ili podmornici je redom svakoj državi garantovala integritet spolja. Nikada takvu nisu napali, ma koliko bila mala ili u nekom segmentu slabija.

nemanja

pre 9 godina

kazu rusi ovima iz "dveri". boxer, fasizam, marioneta, pobeda - To su kljucne reci za veceras , nema veze sto je uskrs samo vi bodite, duple plate ce da budu. I naravno nema veze sto su svi komentari slicni i posteno elaborirani za boraniju je to dovoljno dobro. Cista izdaja srbije i svih njenih interesa.

mujcinovic salih

pre 9 godina

(AlekS) ПУТИН РАЗМИШЉА ДЕЦЕНИЈЕ УНАПРЕД, А ОБАМА СЕ САМО ТРУДИ КАКО ДА ПРЕВАЗИЂЕ ТЕКУЋУ КРИЗУ.
Zato sto je tako pametan rusija izgleda tako kako izgleda.Ona je jedina zemlja u svetu kojoj stanovnistvo nestaje da ne upotrebim rec "odumire"?

AlekS

pre 9 godina

(AlekS) ПУТИН РАЗМИШЉА ДЕЦЕНИЈЕ УНАПРЕД, А ОБАМА СЕ САМО ТРУДИ КАКО ДА ПРЕВАЗИЂЕ ТЕКУЋУ КРИЗУ.
Zato sto je tako pametan rusija izgleda tako kako izgleda.Ona je jedina zemlja u svetu kojoj stanovnistvo nestaje da ne upotrebim rec "odumire"?
(mujcinovic salih, 20. april 2014 23:52)

O jado moj, kada nekoga citiras onda moras navesti ko je rekoa to sto navodis. To, sto ti meni pripisujes, izaslo je u "Foreign Policy", casopisu koji finansira americka drzava, i ja sam to jasno i napisao. Ako imas nekakvih problema sa napisanim pisi njima, ili americkoj Vladi, i izrazi svoje neslaganje sa navedenim.

333

pre 9 godina

ply,

SSSR jeste po "difoltu" nešto loše, jer kako drugačije opisati tvorevinu, koja se bazirala na gulazima, političkim represijama, deportacijama čitavih naroda, potpunom nedostatku slobode govora, nepostojanju individualnih prava? Inače je vreme da se pomirimo, da niko u Evropi ne sanja povratak bipolarnog sveta, već je samo to naša srpska fantazija, jer niko u Evropi ne želi novi SSSR, niti da bude pod njegovom zonom uticaja, pogotovo ne one zemelje, koje su već jednom imale nesreću, da se nađu pod sovjetskom tiranijom. Te iste su danas upravo najveći protivnici ruske politike, a samo Srbima nije jasno zašto, pa misle da se radi o "vatikanskom uticaju", "američkim naredbama", "urođenoj genetskoj mržnji prema svemu ruskom". Jednostavno, ko je jednom osetio boljševičke krvnike na svojoj koži, strese se i na samu pomisao novog SSSR-a, a omaleni Volođa je zbog svoje neskrivene sovjetofilije i nastojanja da prikrije samu zločinačku prirodu svih sovjetskih režima, verovatno ubio i zadnju šansu, da dođe do istorijskog pomirenja naroda Istočne Evrope i današnje Rusije. Dakle, moralna je obaveza svih bitnih političkih faktora u svetu, da se na svaki mogući način bore, protiv ponovnog uspostavljanja, jedne tako neljudske i nakazne tvorevine, odgovorne za smrt više ljudi, negoli sama nacistička Nemačka, čiji su inače verni saveznici jedno vreme i bili.

333

pre 9 godina

ply,

SSSR jeste po "difoltu" nešto loše, jer kako drugačije opisati tvorevinu, koja se bazirala na gulazima, političkim represijama, deportacijama čitavih naroda, potpunom nedostatku slobode govora, nepostojanju individualnih prava? Inače je vreme da se pomirimo, da niko u Evropi ne sanja povratak bipolarnog sveta, već je samo to naša srpska fantazija, jer niko u Evropi ne želi novi SSSR, niti da bude pod njegovom zonom uticaja, pogotovo ne one zemelje, koje su već jednom imale nesreću, da se nađu pod sovjetskom tiranijom. Te iste su danas upravo najveći protivnici ruske politike, a samo Srbima nije jasno zašto, pa misle da se radi o "vatikanskom uticaju", "američkim naredbama", "urođenoj genetskoj mržnji prema svemu ruskom". Jednostavno, ko je jednom osetio boljševičke krvnike na svojoj koži, strese se i na samu pomisao novog SSSR-a, a omaleni Volođa je zbog svoje neskrivene sovjetofilije i nastojanja da prikrije samu zločinačku prirodu svih sovjetskih režima, verovatno ubio i zadnju šansu, da dođe do istorijskog pomirenja naroda Istočne Evrope i današnje Rusije. Dakle, moralna je obaveza svih bitnih polititičkih faktora u svetu, da se na svaki mogući način bore, protiv ponovnog uspostavljanja, jedne tako neljudske i nakazne tvorevine, odgovorne za smrt više ljudi, negoli sama nacistička Nemačka, čiji su inače verni saveznici jedno vreme i bili.

purgerman

pre 9 godina

Kako povrsno pratite politiku i samo prizeljkujete da se nesto pozitivno desi u korist Putinove Rusije. Julija Timusenko jos uvijek je u medicinskom tretmanu njemackih ljecnika.Poslije prve kure potrebno je naciniti pauzu da se ustanovi stadium bolesti koju je dobila u ukrajinskom zatvoru. Vitali Klicko nije se povukao iz politike ali on je momentalno uz svog brata Vladimira koji 26.04. ima jedan vrlo izazovan mec protiv toliko razvikanog
izazivaca australca Aleksa Leapaja koji nosi titulu azijskog prvaka,zbog toga je Vitali dosao u kamp Vladimira i trenira ga kao sparing partner za tu borbu.Borba ce se odrzati 26.04.2014. u Kenih Pilsener arene u 22,45 sati
u mjestu Oberhausenu Njemacka ( NRW) a prenosit ce se taj mec diljem Europe,Azije,Australije i Amerike od TV RTL Premija za ovaj mec nije najavljena ali eksperti vjeruju a se radi o 4 miliona USA $ . Aleksa Leapaj je prvak Australije i Azije za tesku kategoriju i osvojio je nekoliko turnira u tim zemljama i momentalno je jedini boxer koji bi mogao
ugroziti Vladimira Klicka. Na istom TV kanalu u 22:10 Leapaj prije samog meca bit ce predstavljen publici.Leapaja sam vidio dva puta na turnirima,
mislim da je veci od Vladimira,dali je i jaci,vidjet cemo !

Zagrepčanin

pre 9 godina

Ne brinite braćo Ukrajinci, Putin kao i Milošević razumije samo jezik sankcija. Sankcije su pripremljene - dugoročno, pobjeda je vaša.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Putin je spijun,njegova logika je takva.On zivi u svetu zavera,kriminala,ubistava.On ne razume svet i promene koje se desavaju.Zato ce propasti.To je pitanje vremena.Jedini problem u celoj prici je sto ce mnogo ljudi njegove namere platiti glavom?

America the beautiful

pre 9 godina

Amerika , kao u nekoj prici ili filmu, u borbi protiv iskonskog zla. Amerika - neosvojiva tvrdjava, kao u onoj sceni iz Gospodara prstenova, gde se sveti ratnici bore protiv ruznih i prljavih hordi sila tame. Amerika, za kojom svi vape, Amerika, koju svi mole i kojoj se svi mole. Amerika - jedna i jedina. Dok je nje - bice slobode. Dok je nje - bice svetlosti. Dok je nje - bice nade.

Silvester

pre 9 godina

Putin može jedino da obnavlja ideju o Velikoj Rusiji, jer koliko vidim ne zanima ga socijalizam i ravnopravnost svih radnika i građana Rusije. Primarno mu je da zaštiti kapital tajkuna koji su opljačkali Rusku državu za vreme Jeljcina. Mene mafijaška i kapitalistička Rusija nimalo ne impresionira, i ne znam zbog čega bilo ko vidi SSSR i nekakvu revoluciju na pomolu? Najveća pljačka 20. veka dogodila se u poslednjoj deceniji, u Rusiji ali i ostalim republikama, a indikativno, i u SFRJ republikama. Zločinci su danas gazde u tim zemljama, a političari i dalje drže sve pod kontrolom. Naravno, želim im svima samo ono što su zaslužili, ni manje ni više od toga.

mujcinovic salih

pre 9 godina

(AlekS) ПУТИН РАЗМИШЉА ДЕЦЕНИЈЕ УНАПРЕД, А ОБАМА СЕ САМО ТРУДИ КАКО ДА ПРЕВАЗИЂЕ ТЕКУЋУ КРИЗУ.
Zato sto je tako pametan rusija izgleda tako kako izgleda.Ona je jedina zemlja u svetu kojoj stanovnistvo nestaje da ne upotrebim rec "odumire"?

nemanja

pre 9 godina

kazu rusi ovima iz "dveri". boxer, fasizam, marioneta, pobeda - To su kljucne reci za veceras , nema veze sto je uskrs samo vi bodite, duple plate ce da budu. I naravno nema veze sto su svi komentari slicni i posteno elaborirani za boraniju je to dovoljno dobro. Cista izdaja srbije i svih njenih interesa.

ce gevara

pre 9 godina

Obicna marioneta zapada,logicno zapadu ne odgovara novi SSSR njihova zelja je da surovo vladaju planetom i seju demokratiju po siromasnim zemljama bombama.

Beogradjanin

pre 9 godina

Premijer??? Ja sam jednako premijer Ukrajine koliko i on. Ti ratni huškači koji pozivaju na bratoubilački rat. Prošli smo to i ne hvala 'gospodine premijeru'. Živela Ukrajina, Rusija, Srbija. Svim ljudima dobre volje, koji veruju u ljudskost želim srećan Uskrs.

ply

pre 9 godina

a sssr je po difoltu nesto lose, simbol zla, sta li, naspram americkog imperijalizma koji vidimo baca cvece po svetu? kad bi postojao jedan sssr postojala bi ravnoteza odnosa i znao bi se neki red, tj gde je cija zona interesa a usa ne bi mogla da svako malo da ratuje po svetu. broj americkih intervencija znacajno je porastao posle sloma sssr-a

x

pre 9 godina

sta vise hocete od sad? sad je ovo zapoceo, sad je finanairao ove naciste iz kijeva da sruse janukovica. sad je svoje zavrsio, napravili destabilizaciju I sad patrola snadji se.

Milan

pre 9 godina

Ko papagaj ponavlja onoi sto Ameri zele da cuju(receno mu je da to kaze).Vrlo jednostavno,recite da necete u NATO I nema problema.Sve reseno veoma brzo.Borice se Ameri sa Rusima do poslednjeg Ukrajinca.

Mile Kostic

pre 9 godina

Lobi americkih proizvodjaca oruzja beznadezno sanja jos jedan veliki rat. Nisi prekidali prijateljstva i biznis ni sa Hitlerom sa vreme II sv. rata.

Dragan

pre 9 godina

Kličko, Julija, i ovaj britanski učenik tako rado učestvuju u svađanju slovenskih naroda, a u korist 'evroatlanskih prijatelja'.
Zapisani u istoriji, zna se i kako.

Vatra

pre 9 godina

"Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje...Bog zna gde će se na kraju zaustaviti", kazao je Jacenjuk za NBC

U Vasingtonu brate Jacenjuk, zavrsice u Vasingtonu.

Sale

pre 9 godina

Lik upao sa ulice u Vladu i još se poziva na neki fantomski ukrajinski nuklearni arsenal iz 1994.-e. Za neupućene: Ruska Federacija je formalno-pravni naslednik SSSR-a pa je tako Rusija samo povukla svoj nuklearni arsenal sa ukrajinske teritorije. Mogu sada Ameri da se kaju zbog tog "deal"-a iz '94-e koliko hoće jer su mislili da su završili posao oko Rusije još sa Jeljcinom, kad ono međutim.

AlekS

pre 9 godina

Putin je spijun,njegova logika je takva.On zivi u svetu zavera,kriminala,ubistava.On ne razume svet i promene koje se desavaju.Zato ce propasti.To je pitanje vremena.Jedini problem u celoj prici je sto ce mnogo ljudi njegove namere platiti glavom?
(mujcinovic salih, 20. april 2014 22:01)

Ne znam vise sta cemo sa ovim gospodinom. Ocigledno je da nedovoljno obraca paznju na misljenja koja nesto znace. Evo recimo magazin Foreign Policy, koji finansira americka drzava, kaze: Руски лидер се понаша онако како су се понашали и како ће се увек понашати сви прави светски лидери. Pa zatim: ПУТИН РАЗМИШЉА ДЕЦЕНИЈЕ УНАПРЕД, А ОБАМА СЕ САМО ТРУДИ КАКО ДА ПРЕВАЗИЂЕ ТЕКУЋУ КРИЗУ.
Pa onda: МАНЕВРИ руског председника Владимира Путина збуњују и хипнотишу његове критичаре, а дејстава руског лидера могу се назвати „изузетно успешним”,... onda:„Шта има ирационално у томе да се промовишу национални и лични интереси, користећи туђе слабости и своје јаче стране? Путинов Кремљ се управо тако понаша – исто онако како су се понашали и како ће се понашати сви право светски лидери”, pa jos: „Штавише, очигледно је да руски председник полако „дорађује” свог америчког колегу. Он стално чачка Обаму и проверава његову чврстину, док се истовремено са доброг растојања држи подаље од кључних америчких интереса, да би сваки директан и снажан одговор САД изгледао неумесно...

ISKANDER

pre 9 godina

Zato sto je tako pametan rusija izgleda tako kako izgleda.Ona je jedina zemlja u svetu kojoj stanovnistvo nestaje da ne upotrebim rec "odumire"?
(mujcinovic salih, 20. april 2014 23:52)

- Pogledaj malo bolje statistiku vezanu za natalitet u Rusiji,
- Pogledaj gde se nalazi 6 od 10 najvisih zgrada u Evropi,ja mislim da su u Moskvi,a najskuplji evropski stadion (Zenitov) i najvisa zgrada (Lahta centar,468 metara) se grade u Sankt Peterburgu.
Cela Evropa ima jednu zgradu od preko 300 metara,'Shard' u Londonu,a u Moskvi ih 4 + jedna u izgradnji.
Pogledaj kakve su mostove izgradili u Vladivostoku,i kako se izgradjuje Jekaterinburg.
- Pogledaj gde se u Evropi trenutno grade najveci projekti,a i u Soci je ulozeno 'svega' 40 milijardi dolara..

U pravu si ,Rusija 'izgleda tako kako izgleda'.

ves

pre 9 godina

A, kad je zapad kršio većinu dogovora sa Rusijom, to vam nije smetalo? Putin je samo pokazao da on nije ona pijanica Jeljcin, pa da ga izigravaju kad god mogu, takoreći da se sprdaju sa njim.Inače, Putin je vratio Krim, što mu je i bio cilj, a na istoku je samo napravio gužvu koliko da pokaže da može da bude još gore po Ukrajinu i zapad.Taj deo ga ne interesuje mnogo,ali nemojte ga začikivati, jer ako se zainati, ode vam pola države, koja je , uzgred rečeno, istorijski i bila Rusija. To se nekad zvalo Mala Rusija.

333

pre 9 godina

ply,

SSSR jeste po "difoltu" nešto loše, jer kako drugačije opisati tvorevinu, koja se bazirala na gulazima, političkim represijama, deportacijama čitavih naroda, potpunom nedostatku slobode govora, nepostojanju individualnih prava? Inače je vreme da se pomirimo, da niko u Evropi ne sanja povratak bipolarnog sveta, već je samo to naša srpska fantazija, jer niko u Evropi ne želi novi SSSR, niti da bude pod njegovom zonom uticaja, pogotovo ne one zemelje, koje su već jednom imale nesreću, da se nađu pod sovjetskom tiranijom. Te iste su danas upravo najveći protivnici ruske politike, a samo Srbima nije jasno zašto, pa misle da se radi o "vatikanskom uticaju", "američkim naredbama", "urođenoj genetskoj mržnji prema svemu ruskom". Jednostavno, ko je jednom osetio boljševičke krvnike na svojoj koži, strese se i na samu pomisao novog SSSR-a, a omaleni Volođa je zbog svoje neskrivene sovjetofilije i nastojanja da prikrije samu zločinačku prirodu svih sovjetskih režima, verovatno ubio i zadnju šansu, da dođe do istorijskog pomirenja naroda Istočne Evrope i današnje Rusije. Dakle, moralna je obaveza svih bitnih političkih faktora u svetu, da se na svaki mogući način bore, protiv ponovnog uspostavljanja, jedne tako neljudske i nakazne tvorevine, odgovorne za smrt više ljudi, negoli sama nacistička Nemačka, čiji su inače verni saveznici jedno vreme i bili.

from_HR

pre 9 godina

Tko uopće sluša šta priča ovaj hipster? Tko ga je izabrao, koga on predstavlja?
Amerika je stvarno pala na niske grane kad su im ovakvi likovi saveznici!

Vlada

pre 9 godina

Kamo sreće da to doživite. Jaka Rusija je dovoljna sebi za pristojan ili lep život, a ostali su na ivici propasti. Tako jaka država ne bi trpela ucene i pritisak sa strane.

333

pre 9 godina

ply,

SSSR jeste po "difoltu" nešto loše, jer kako drugačije opisati tvorevinu, koja se bazirala na gulazima, političkim represijama, deportacijama čitavih naroda, potpunom nedostatku slobode govora, nepostojanju individualnih prava? Inače je vreme da se pomirimo, da niko u Evropi ne sanja povratak bipolarnog sveta, već je samo to naša srpska fantazija, jer niko u Evropi ne želi novi SSSR, niti da bude pod njegovom zonom uticaja, pogotovo ne one zemelje, koje su već jednom imale nesreću, da se nađu pod sovjetskom tiranijom. Te iste su danas upravo najveći protivnici ruske politike, a samo Srbima nije jasno zašto, pa misle da se radi o "vatikanskom uticaju", "američkim naredbama", "urođenoj genetskoj mržnji prema svemu ruskom". Jednostavno, ko je jednom osetio boljševičke krvnike na svojoj koži, strese se i na samu pomisao novog SSSR-a, a omaleni Volođa je zbog svoje neskrivene sovjetofilije i nastojanja da prikrije samu zločinačku prirodu svih sovjetskih režima, verovatno ubio i zadnju šansu, da dođe do istorijskog pomirenja naroda Istočne Evrope i današnje Rusije. Dakle, moralna je obaveza svih bitnih polititičkih faktora u svetu, da se na svaki mogući način bore, protiv ponovnog uspostavljanja, jedne tako neljudske i nakazne tvorevine, odgovorne za smrt više ljudi, negoli sama nacistička Nemačka, čiji su inače verni saveznici jedno vreme i bili.

uros

pre 9 godina

sramota ko je uopste ovaj, jel on demokratski izabran predstavnik ukrajinskog naroda? demokratski u smislu da je proamericki, a da je amrika , kao kolevka demokratije zastitila rec demokratija i samo amerikanci mogu nekom da daju status demomratskog.

Bionicar

pre 9 godina

Da si bombu ostavio, na Krimu bi bio! Jedini garant suvereniteta i integriteta je ta bomba. Čučeći u nekom silosu ili podmornici je redom svakoj državi garantovala integritet spolja. Nikada takvu nisu napali, ma koliko bila mala ili u nekom segmentu slabija.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk kaže da Rusija podriva globalnu stabilnost i napore usmerene ka neširenju nuklearnog oružja u atmosferi ukrajinske krize.

Ал' му је неко рекао шта да каже, смешно је већ!:-))

Vladimir Dž

pre 9 godina

"Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje...Bog zna gde će se na kraju zaustaviti", kazao je Jacenjuk za NBC."

Reče nam jedan bankar. Ali ako se vratimo u prošlost videćemo koji je pravi plan, plan koji se razvija pred našim očima.

“Boljševici i kominterna zajedno su radili ruku pod ruku sa međunarodnim bankarima. Ovi poslednji, baš kao i marksisti, tražili su načine da unište sve nacionalne granice i da uspostave svetsku diktaturu, ne proletersku, već finansijske oligarhije” - Član kominterne Kristian Rakovski tokom 20-ih.

purgerman

pre 9 godina

Kako povrsno pratite politiku i samo prizeljkujete da se nesto pozitivno desi u korist Putinove Rusije. Julija Timusenko jos uvijek je u medicinskom tretmanu njemackih ljecnika.Poslije prve kure potrebno je naciniti pauzu da se ustanovi stadium bolesti koju je dobila u ukrajinskom zatvoru. Vitali Klicko nije se povukao iz politike ali on je momentalno uz svog brata Vladimira koji 26.04. ima jedan vrlo izazovan mec protiv toliko razvikanog
izazivaca australca Aleksa Leapaja koji nosi titulu azijskog prvaka,zbog toga je Vitali dosao u kamp Vladimira i trenira ga kao sparing partner za tu borbu.Borba ce se odrzati 26.04.2014. u Kenih Pilsener arene u 22,45 sati
u mjestu Oberhausenu Njemacka ( NRW) a prenosit ce se taj mec diljem Europe,Azije,Australije i Amerike od TV RTL Premija za ovaj mec nije najavljena ali eksperti vjeruju a se radi o 4 miliona USA $ . Aleksa Leapaj je prvak Australije i Azije za tesku kategoriju i osvojio je nekoliko turnira u tim zemljama i momentalno je jedini boxer koji bi mogao
ugroziti Vladimira Klicka. Na istom TV kanalu u 22:10 Leapaj prije samog meca bit ce predstavljen publici.Leapaja sam vidio dva puta na turnirima,
mislim da je veci od Vladimira,dali je i jaci,vidjet cemo !

AlekS

pre 9 godina

Jedno je istina sporazum iz 94 rusija prekršila a zapad zatvorojo oči. .
(sluga, 20. april 2014 21:55)

A, a, nije "sporazum" nego "memorandum". Prvi je obavezujuci a drugi nije. To je ista situacija kao i sa obecanjem NATO-a da se nece siriti u bivse sovjetske republike.

Vladimir

pre 9 godina

Svašta. Pa Rusiji je svanulo kad su prelomili sledeće:

- rešili se svih mogućih " - stan" država
- rešili se ideološkog ludila koje se sastojalo u tome da monster - aparat silom uči ljude kako u Rusiji tako i u Pragu, Varšavi ... šta treba da rade, govore, misle.

Ovo drugo je smetalo Česima, Poljacima i svima uključujući Ruse, ali je najviše crpelo i dugoročno uništavalo upravo Rusiju. Danas je Rusija čvrsto srednje razvijena zemlja sa jakom perspektivom, a to zapad kao ne može da dozvoli jer, eto, ne može to tako ako ne slušaš vrhovno zlatno tele - SAD. E pa moći će, to je Ruska federacija, imperija a ne država - imperije ne pitaju druge za dozvole i blagoslove. Hvala!

bole

pre 9 godina

@ america the beautiful
mnogo stoleca pre tvoje ljubljene usa postojali su kijevska rusija,novgorodska REPUBLIKA
, veliko moskovsko vojvodstvo,carstvo rusije i ruska imperija!

Dunster

pre 9 godina

Ja zaista pokušavam da napravim razliku izmedju Ukrajinskog rukovodstva i ukrajinskog naroda ali kad god se ovaj pojavi i nešto izjavi uhvati me muka. Isto tako i ona jadna Timošenkova koja pokušava da bude "veći katolik od Pape". Valjda će Ukrajinci izabrati pravo rukovodstvo koje će ih podići iz pepela u koji su ih bacili Majdanovci.

odmori malo

pre 9 godina

@mujcinovic salih

Tvoje izigravanje veceg Amerikanca od Amerikanaca je vec zaista pateticno. Pogledaj malo rezultate popisa i videces da u SVIM zapadnim drzavama postoji tendencija starenja i smanjenja domaceg stanovnistva. U Americi udeo stanovnistva starijeg od 65 godina je oko 12.5%, u EU oko 14.5%, u Japanu oko 17.5% a u Rusiji oko 13%. Lupiti da se samo stanovnistvo u Rusiji smanjuje samo pokazuje koliko mrznja, sovinizam znaju da suze ionako oskudne kapacitete.

lord

pre 9 godina

Od uličara ne postaje se gospodin - huškajući. Draži mi je mir nego neka Majdanska politička naklapanja. A spremnost da se uzdrma ceo svet zbog sopstvenih slabosti i EU manije je zaista tako mizeran čak i za novokomponovane političare.

Maleni

pre 9 godina

(mujcinovic salih, 20. april 2014 23:52)

Nemacka i Japan npr. odumiru brze. Matori zive mnogo lepse u Japanu i Nemackoj ali ono sto je bitno je da imaju mnogo manje beba od Rusa.

@vladimir0710

pre 9 godina

- Kakva god da je bila njegova retorika zasnovana na insinuacijama nema nikakve šanse na izborima 25. maja ove godine. Svakom izjavom pada mu rejting kod naroda Ukrajine.

AlekS

pre 9 godina

(AlekS) ПУТИН РАЗМИШЉА ДЕЦЕНИЈЕ УНАПРЕД, А ОБАМА СЕ САМО ТРУДИ КАКО ДА ПРЕВАЗИЂЕ ТЕКУЋУ КРИЗУ.
Zato sto je tako pametan rusija izgleda tako kako izgleda.Ona je jedina zemlja u svetu kojoj stanovnistvo nestaje da ne upotrebim rec "odumire"?
(mujcinovic salih, 20. april 2014 23:52)

O jado moj, kada nekoga citiras onda moras navesti ko je rekoa to sto navodis. To, sto ti meni pripisujes, izaslo je u "Foreign Policy", casopisu koji finansira americka drzava, i ja sam to jasno i napisao. Ako imas nekakvih problema sa napisanim pisi njima, ili americkoj Vladi, i izrazi svoje neslaganje sa navedenim.