Petak, 18.04.2014.

12:14

Ženeva na ispitu, stopirane akcije

Naoružane proruske grupe ne napuštaju zgrade vlade na istoku Ukrajine, a vlasti im prete "konkretnim akcijama" posle praznika, uprkos sporazumu iz Ženeve.

Izvor: B92

Ženeva na ispitu, stopirane akcije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Klarisa

pre 10 godina

besmisleno je tvrditi kako ukrajina ima ekstremno masovne fasisticke organizacije ali desni sektor koji jeste nepatvireni fasizam ima nesrazmeran uticaj u postmajdanskoj ukrajini. pa oni su svog vodju izvikali za sefa sigurnisnih sluzbi na majdanu, to ipak nije proslo ali je zato svoboda koja na jugu i istoku ima jednocifren procenat glasaca i ciji poslanici prisustvuju sahranama galicijskih ssovaca dobila ministarska mesta. ekstremno desni nisu u ukr brojniji nego u rusiji ali su neuporedivo prisutniji u vlasti.

dd

pre 10 godina

@master И шта рекосте? Диктатори из Јужне Кореје? Баш одатле? Баш ме живо заним чега сте ви мастер.

master

pre 10 godina

Sve je to Putinovo maslo,Obama je u pravu sa izjavom da se njemu ne moze verovati.Smisljene akcije Putina koje je zapad procitao.Ukrajinska vlast treba da naredi da se uhapse ti takozvani ukrajinski rusi poslati po naredbi iz Kremlja,i da time dokaze ko su i o cemu se tu radi.To su specijalne jedinice koje su dosle iz Rusije da izazovu nemire i sire propagandu sa ciljem da se teritorije koje je Putin isplanirao stave pod njegovu kontrolu.Mrzite USA a ne razmisljate kako bi svet izgledao da nije njih i EU.Zamislite da svetom zavladaju Putin,Juzna Koreja,Kinezi i njima slicni diktatori i da nema ko da im se suprotstavi.

KukU RikU

pre 10 godina

Ma jeste sada Rusofili menjaju retoriku! Kao EU i Rusija hoce mir, Ameri nece!!! Ma jeste, nego sta, Americki pobunjenici drze drzavne zgrade u Ukraini! Stvarno ste bolesni Rusofili!

Ovde treba da Rusija izbaci svoje agente iz Ukraine i da "pobunjenici" dobiju republiku sa svim zeljama sem mogucnosti podrivanja svoje drzave, pa da vidimo ko tu koci!

boris

pre 10 godina

ha ha..stab radi,razradjuje nove akcije...sad smo malo neaktivni ali ipak radi....prije ce fudbalska reprezentacija Srbije napraviti dobru akciju nego Ukrajinska vojska

Flash

pre 10 godina

Nema nista od ovog mira. Rusija i Evropa zele mir i stabilnost na svom kontinentu i granicama. Zna se ko zeli da destabilizuje i EU i Rusiju, neko koga sve to najmanje dotice, daleko preko atlantika...

v

pre 10 godina

Nece se Euromajdanci pridrzavati dogovora. Zapad je potpisao papir da bi malo usporio Ruse dok se Desnicari ne pregrupisu i vide sta ce da rade, jer su na terenu trenutno u nok daunu. Treba vremena da se oni obuce i naoruzaju, a dotle ce biti na snazi takozvani "sporazum". Kao i onaj sto su potpisali sa Jacenjukom...

nelegalna država

pre 10 godina

Ko to kaže da je vlast legitimna u Kijevu - Amerika? Ukrajina je velika i u Evropu ne može na silu. U slučaju pobede Evropejaca, mogu dobiti samo jedan deo zemlje. A takva Ukrajina, koja se ne graniči sa Rusijom, ne treba ni Evropi ni Americi.
Nego svi da se smire, pa suđenje, ali nikako u Hagu. Bokserske demonstrante treba abolirati, ali snajperiste i krvave vođe obavezno. Po neka kazna i za pobunjenike s druge strane, tek ako su masakrirali i neljudski se ponašali.

333

pre 10 godina

AtamanCG,

opet padaš na rusku propagandu, koja pokušava sve poštene Ukrajince, kojima je bilo muka Janukovičeve prevrtljivosti i bahatosti, da predstavi kao nekakve neonaciste. Desni Sektor je jedna minorna organizacija, ekstremna svakako po svojim stavovima (kao da inače u Rusiji, zemlji sa najviše skinhedsa na svetu, nema takvih, što ovdašnjim rusofilima izgleda ne smeta i ne pominju uopšte), ali kao politički pokret krajnje marginalan, u odnosu na ostatak opozicije. Već sam ti rekao, da su se Jevreji Ukrajine izjasnili o svojoj situaciji i da opovrgavaju rusku propagandu, koja ih pokušava iskoristiti za svoje ciljeve. Evo otvorenog pisma Putinu, koje ovdašnji mediji, mahom proruski orijentisani, naravno nisu objavili: http://eajc.org/page32/news43672.html Dakle, jasno i nedvosmisleno su poručili Putinu da laže! Što se Majkla Mura tiče, njega i njemu slične komunističke demagoge, ću shvatiti ozbiljno onda kada svojim primerom lično pokažu svu gadost kapitalizma, slobodnog tržišta, individualnih prava, slobode govora i političkog delovanja, tako što će se preseliti u Severnu Koreju ili na Kubu i uživati u raju, koji su komunisti stvorili. Ali avaj, nešto mislim da se to neće desiti, jer je trend već decenijama unazad, da ljudi beže iz takvih rupetina, u truli kapitalizamm, a ne obrnuto.

MJ53

pre 10 godina

Ovo ce tesko moci da se sprovede.
U interesu Rusa i Evrope je da se situacija smiri. U interesu onih koji su celu stvar poceli je rat. Setite se Lisabona i Izetbegovica.
Ruski minimum je federalizaciaj da bi mogli da nastave da ekonomski saradjuju. Dobar broj strateski vaznih vojnih fabrika koje Rusiju snabdevaju kljucnom vojnom opremom je u istocnoj Ukraini.Ostatk SSSR vojne industrije.

Sale7

pre 10 godina

Nisu se razumeli: pod predajom oružja i napuštanjem adminstrativnih zgrada Lavrov podrazumeva Desni sektor i ekipu koja je u Kijevu upala sa ulice u parlament i vladu.

dd

pre 10 godina

@ master Шта мислите о Јулији Тимошенко? Да ли је она пљачкала Украјину? Пре неки дан објавише да дотична има неколико десетина рачуна у страним банкама, а на сваком од тих рачуна по неколико милиона долара. А о Мадлен Олбрајт и њеним изјавама о томе да рудно и остала богаства Русије морају да се прераподеле излишно је и говорити. Госпођа се водила оном изреком: Што је моје, то је моје. Оно што је твоје, то је и моје и твоје. Мада ја мислим да је у њеном случају овај други део изреке гласи: Што је твоје то је моје и само моје. У овом случају Украјина је само средство за остваривање америчких циљева, без обзира на жртве.

333

pre 10 godina

AtamanCG,

da je Janukovič odmah raspisao vanredne izbore, umesto što je slao policiju da mlati građane, koji su imali puno pravo da protestuju, nakon što je Janukovič direktno prekršio sopstveno predizborno obećanje o evropskim integracijama Ukrajine i okrenuo se ka ruskoj carinskoj uniji, što u Ukrajini podržava malo ko, osim ruske manjine, mahom glasača Komunističke Partije, svega ovoga ne bi bilo. Slabić je jednostavno pristao na Putinove ucene, nakon što je ovaj naredio zaustavljanje ukrajinske robe na granicama, naglo povećanje cene gasa, napuštanje nekih zajedničkih projekata i slabić je zbog toga i završio tako kako jeste, podsetiću te, osuđen i od sopstvene strakne, čiji su se članovi okrenuli protiv njega i glasali za njegovu smenu. Što se tiče KGB-ovske propagande o nacističkim hordama i ugroženim Jevrejima i Rusima, to je odavno raskrinkano. Putinove bajke o izbegličkim kolonama su smejurija, na koju se niko nije primio. Jevreji Ukrajine su se oglasili i demantovali laži da ih neko proganja i mahom su na strani nove vlasti, ali zato vesti stižu sa istoka Ukrajine, da ovi proruski separatisti zahtevaju od tamošnjih Jevreja da se registruju. Jednostavno, boljševička propaganda je providna sada, koliko je bila i pre nekoliko decenija.

AtamanCG

pre 10 godina

Poštovani 333, ja ne pomenuh Janukoviča koliko ni Juliju Timošenko. Što se njih tiče, otprilike se slažem sa Zemanom koji ih oboje naziva BANDITIMA ! Ali, ono na Majdanu ???!!! Pozivi Umarovu da im se pridruži u borbi protiv Rusa, (Muzičko, čini mi se!), izjave onog plavušana iz Svobode o čišćenju Rusa i Jevreja još par mjeseci prije Majdana, ... Ja ne bih takve čekao s rukama u džepovima da vidim njihove demokratske domete. A, o zapadnoj verziji idealnog društva pogledaj dokumentarce Majkla Mura, jer pretpostavljam da nisi niti ćeš čitati Karla Marksa, većeg hrišćanina od svih ovih današnjih novopečenih vjernika po ex-Yu zemljama.

uf

pre 10 godina

demonstranti zele federalizaciju ukrajine, ne odvajanje i uglavnom su rusi. stoga nisu separatisti, niti proruski nastrojeni.
sto ti je propaganda...

Cinik

pre 10 godina

Kad god Amerikanci ugovaraju primirje to znači da žele da suprotnu stranu naoružaju i pripreme za dalji nastavak rata. Ali, Putin nije naivan, on radi to isto, tako da su sukob većih razmera na pomolu.

Горан

pre 10 godina

Женевски договор није никакав договор. Ко је јуче, уживо гледао конференцију за штампу, било је све јасно од прве секунде Керијевог говора. Па на конференцији за штампу се НИСУ појавили ни Лавров ни онај Украјнинкси назови министар спољних послова. Кери и Ешто су САМИ причали са собом ... Било је тужно гледати Керијеве очајничке покушаје да некако прикаже да су се око нечега договорили.

У Ствари, у Женеви се нико ништа јуче није договорио.

master

pre 10 godina

"neka se prvo razoruzaju paravojne jedinice koje su prve osnovane, one majdanske."
(Klarisa, 18. april 2014 12:19)

A Janukovic koji je sa svojima opljackao svoj narod je dobar?Sve se to radi u reziji Putina,isti kalup na kojem je i Milosevic gradio svoje bolesne ideje.Posledice toga su velike pljacke naroda,zlocini i dugogodisnja beda i nepravda.

Беркут

pre 10 godina

... Људи моји, па "прави сектор" је исте минуте по договору издао саопштење да им не пада на памет да врате оружје, а ви одмах по проруским снагама. "Проруси" су само дали изјаву пре пар сати да ће се разоружати ако то уради и "прави сектор".

DS

pre 10 godina

@boza
Malo si zaboravio na Afganistan i Gruziju naprimjer. Pa ako vec hoces tu bi i Ukrajinu(Krim) mogao uvrstiti. A osim toga tko jos uopce u svijetu Ruse podrzava??? Sirija, Venecuela i???? Sve super demokracije.

boza

pre 10 godina

Istog dana kada se zavrsio II Svetski Rat, Ameri su proglasili Ruse novim vecnim neprijateljima i oprostili ama bas sve Fasistima. Isto tako su oprostili Nemcima dug na racun ratne stete i pored velikog protivljenja UK.
Isto je danas Amere samo zanima Rusija i zaboravili na interese Evrope, Ukrajne , pojavu fasizma i borbu protiv svetskog terorizma.

To je opsesija

Da li neko pamti da je ikada Ruski vojnik napustio teritoriju Rusije, kao sto to radi Americki vojnik

AAF

pre 10 godina

@Svjatoslav

Mi evropljani to drukcije vidimo.Mislim da nije dobro sto je Srbija zamrzla EU put,jer ce ovaj II Hladni rat trajati citav 21. vek ali o tome nek misle oni sto vode drzavu.Pootovo posle odustajanja EU od Juznog toka(nije prioritet EU)u koji je sa pravom polagano mnogo nade jer je Srbija dosta zrtvovala za to.Ustupanje NIS-a i rezervi nafte i plina pod bagatelnim uslovima.

Sto se mene tice samo mi je vazno da se ne uvede zabrana izdavanja viza od strane EU zemalja a za ostalo me..........!

Marko-PG

pre 10 godina

za Svjatoslava,
Tačno, ima mnogo zanimljivih detalja, koje naši mediji nisu prenijeli. Putin je govorio o problemu povjerenja u Zapad, navodeći primjer Rasmunsena, danas genseka NATO, a 2002. premijera Danske. Tada se sreo sa Putinom u Briselu, na privatnom razgovoru, ozvučen. Snmiak njihovog razgovora je potom objavljen. Putin tvrdi da ga je to šokiralo. Na to se javila ona Oana Lungesku, odlučno demantujući: "Rasmunsen nije imao mikrofone, niti je snimao Putina ili bilo koga drugog." Očigledno, pamet joj ne smeta, pitam se gdje je NATO našao u Rumuniji onakvog kadra. Naravno, nakon toga se javio Rasmunsen i neki danski novinari koji su potvrdili Putinove riječi.
Ono što je stvarno čudno (ali i opasno) jeste da zapadni lideri samo i neumorno lažu i varaju.

AtamanCG

pre 10 godina

Dragi 333, potpuno se slažem s tobom ! Izbori, izbori, izbori, ... Svakih 15-tak dana daj nove izbore, sve dok ona majdanska NACI-rulja ne dobije za Predsjednika Ukrajine nekoga po njihovoj volji ! A, onda, brate, demokratski, daj ponovo konc-logore za Jevreje, Ruse i ostale niže rase, ponovo kristalne noći i žute trake, daj ponovo sav onaj užas demokratskog kapitalističkog nacional-socijalizma, prvi put nije upalilo.
Dragi, 333, postoje institucije za liječenje takvih, nisi ti kriv...

Ћезо рца

pre 10 godina

II Hladni rat je poceo odlukom Dume da Putin posalje vojsku na Ukrajinu i izvrsi Aneksiju Krima sto je juce i rekao(prvo je poricano da je upucena vojska,skidali oznake sa uniformi)kao i krsenjem Budimpestanskog sporazuma kojim je Rusija garantovala ter.integritet Ukrajini.

Ko ce posle toga da veruje u bilo kakav sporazum sa Rusijom? (AAF, 18. april 2014 12:42)

Права је ,,штета'' што не можемо да се ,,информишемо'' оваквим полуистинама и измишљотинама... Ако је неко изазвао Други хладни рат, онда је то ,,међународна заједница''. Она је, вођена сопственим, себичним, империјалистичким и неоколонизаторским интересима, онаква каква је одувек била, вечито гладна и похлепна, потпалила ватру у Кијеву... дувајући у жишке, кад год је постојала ,,опасност'' од гашења пожара и смиривања стања у Украјини... Шта тек рећи о фебруарском споразуму, чији су гарант били и тројица министара из ЕУ-земаља... Биће, пријатељу, да си ти само мало злурад и злонамеран човек... А такви тешко могу да мисле својом главом.
По сто пута поновљена лаж може да постане истина... али мало сутра.

Rdule

pre 10 godina

Tako je! Nelegitimna je vlada u Kijevu, pa neka prvo oni napuste svoje pozicije pa da se i separatisti sklone. Jedino tako moze doci do mira u celokupnoj Ukrajini. U suprotnom, Ukrajini preti odcepljenje oblasti Odese, Donjecka, Harkova i drugih.

Svjatoslav II

pre 10 godina

@AAF

Mozda je trebalo juce da slusate Vladimira Vladimirovica Putina. Lepo je rekao da poverenje Rusije prema americi vise ne postoji, POSLE izrugivanja od strane amerikanaca rezolucije UN kojom je bila odobrena samo zona zabrane letova iznad Libije. Francuzi i amerikanci su protiv ove rezolucije bombardovali libijski narod i na kraju zverski ubili Gadafija. To su reci Putina. I jos da podsetim tada nije predsednik bio Putin, vec Medvedev, koji zamalo nije vojno pomogao Libiji i koji je iztalambasao amerikance u Gruziji kada su nahuskali Sakasvilija da izvrsili agresiju na Juznu Osetiju. Tako da zvanicni ruski stav nije da je doslo do smanjenja poverenja, nego da vise uopste nema poverenja prema politici amerike i zapada. Jedini ozbilja partner na zapadu je za Rusiju ostala Nemacka i niko vise. To je zvanican stav, a ne moja procena. Odnosi izmedju Rusije i amerike su sa ruske strane samo kozmeticki i oni smatraju da tamo nema ozbiljnog i solidnog partnera i ne veruju ni potpisanim niti usmenim dogovorima sa njima. I to je Putin juce rekao - zasto amerikanci uporno izbegavaju da potpisu ugovor sa Rusijom da PR sistem u Poljskoj nece biti usmeren ka Rusiji? Setite se samo nase rezolucije 1244 i koliko stavova te rezolucije nama amerikanci ne dozvoljavaju da izvrsimo.

Lepo je rekla predsednica Argentine: "Da li znate zasto u americi nikada nece biti drzavnog udara? Zato sto amerika nema na svom tlu americke ambasade!"

Toza

pre 10 godina

Zasto bi oni bili bolji od nas. Sve ovo smo i mi radili pa se sad prenemazemo kako su nas drugi zavadili a mi onak dobrocudni i koperativni.

Lena

pre 10 godina

Nema licemerstva. Sve je regularno, jer sa Amerikancima ne treba pregovarati, treba im prodavati maglu itd. Ako se vratite na moje ranije postive, vec sam napisala da ce ovako biti i tako i jeste :) Znaci shvatite da Rusija kupuje vreme i da ne zeli da se proliva krv u velikim kolicinama a to ne zele ni Ukrajinci. Ceka se referendum 11. maja gde ce narod dati sud, ka Rusiji ili federacija sa Ukrajinom. Zapad nije blesav da je poverovao u ovo stoga to i nije licemerno. Nije zapad poverovao nego se pravi da jeste, jer zapravo ne moze nista da ucini.

dzoni

pre 10 godina

. @333
Sta se dobija dugodisnjim ispiranjem mozga gledajuci cnn i slicne.
Ja bih Obami dao jos nobelovih nagrada za mir... Za svaki gradjanski rat koji je izazvao, a ima ih dosta, po jednu.

Јое

pre 10 godina

@AAF
А ја мислио да је други хладни рат почео одлуком САД да насилно на улици смени легално изабраног председнике суверене државе и на власт доведе гомилу насилника, криминалаца, неонациста, хулигана и бивших боксера. Све то само због тога јер им се није свидело што је одлучио да своју земљу не прода у бесцење ММФ и осталој гомили светских разбојника.

Dragan Pavlović

pre 10 godina

Setim se stotina sporazuma, dogovora, primirja na prostoru SFRJ. One tajne dogovore ne pominjem. Svi su prekršeni, niko ih nije ni poštovao od samog početka.

miljenko

pre 10 godina

@AAF
ne, nije tada počeo II hladni rat. prvi hladni rat nikad nije ni završen. nato je raspadom varšavskog pakta izgubio smisao postojanja na šta su se i obavezali, i sto naravno nisu ispunili. ko normalan bi položio oružje,kada se zna da fašisti jedva čekaju da napadnu. izbacili su narod iz ustava, izgubili su svako pravo i sa takvim da gradis drustvo a licemerna eu, kojoj su usta puna ljudskih prava se malo zaletela, jer nije joj rusija srbija ili irak.

samo lupajte glavu i prste

pre 10 godina

Dok se Srbi ubijaju baveci se analitokom, navijajuci za Ruse ili Amerikance, oni juce lepo u Zenevi ispostovali ono sto su morali i otisli punih dzepova da proslave Uskrsnje praznike.
Sta su pa odlucili da bi moglo da se postuje.Da jedni ekstremisti veruju drugima, samo sto nece.

boško

pre 10 godina

a mozda je drugi hladni rat počeo odbijanjem evromajdana da ispoštuje dogovor o napuštanju vladinih zgrada za vreme protesta, a ono što je zatim usledilo bio je državni udar, mislim da je ovo milo za drago... ne vidim zašto bi demonstranti na istoku ukrajine glumili budale i poštovali dogovore, kada neke druge dogovore i pregovore majdanska klika nije ispoštovala... jedini način da se pozitivno okarakterišu demonstranti na istoku, bio bi da pognu glave i mirne duše odu na klanje, ali, rusi ne razmišljaju onako kako bi to amerika ili zapad voleli, kao i pojedini srbi...

333

pre 10 godina

Jasno je sasvim, osim naravno srpskoj podvrsti homo-sovieticusa, nažalost vrlo brojnoj na ovim prostorima, da Rusija stoji iza destabilizacije Ukrajine i da će nastaviti sa tim, jer im je to zadnja slamka spasa, za koju se mogu držati. Izbori su zakazani, održaće se pred kraj maja, Putinove marionete nemaju nikakvih izgleda na njima i zato je cilj obesmisliti izbore, učiniti ih nelegalnim ili još bolje sprečiti njihovo održavanje, a koji je bolji način za to, nego da gomila ruskih agenata, u uniformama bez obeležja, vršlja po gradovima i širi strah.

Posmatrac

pre 10 godina

Зашто упорно пишете проруски или проевропски демонстранти? И једни и други су само народ Украјине који жели боље себи и својој деци. Они на западу логично иду ка ЕУ, а ови на истоку ка Русији. Свако тамо где му је боље. То не значи да подржавају ни ЕУ ни Русију, већ само свој интерес.

AAF

pre 10 godina

II Hladni rat je poceo odlukom Dume da Putin posalje vojsku na Ukrajinu i izvrsi Aneksiju Krima sto je juce i rekao(prvo je poricano da je upucena vojska,skidali oznake sa uniformi)kao i krsenjem Budimpestanskog sporazuma kojim je Rusija garantovala ter.integritet Ukrajini.

Ko ce posle toga da veruje u bilo kakav sporazum sa Rusijom?

nene

pre 10 godina

Pa kako da veruju onima koji su tako bezobzirno pogazili dokument potpisan 21. februara manje od 24 sata od kada su stavili paraf prominentni evropski zvanicnici?
Koji to normalan covek bi prvi polozio oruzje kada se suocava sa stotinama naoruzanih pripadnika desnog sektora, koji su takodje obavezni da ga poloze?
"Zasto bih ja polozio oruzje pre tebe, ako si ti vec jednom pre manje od 2 meseca prekrsio svoju rec i ponistio svoj potpis?"
Verujem da je to u glavi tim ljudima.

Che

pre 10 godina

Borba za slobodu. Bore se protiv MMF mera i Eu koji su na zapadu vec spremili Grcki scenario. Podrska za sve nezavisne i suverene narode koji se bore za slobodu, a njih je malo...

o'ruk - serbian philosophy

pre 10 godina

pregovora je moralo biti samo zato da bi sve bitne strane pokazale javno "neutralnost i dobru volju u resavanju problema", a stvarna situacija, namere i planovi nastavljaju dalje.... nista novo... kao i uvek, zakoni jacih, nikad nije bilo niti ce biti onako kako se mali i nebitni dogovore...

nene

pre 10 godina

Pa kako da veruju onima koji su tako bezobzirno pogazili dokument potpisan 21. februara manje od 24 sata od kada su stavili paraf prominentni evropski zvanicnici?
Koji to normalan covek bi prvi polozio oruzje kada se suocava sa stotinama naoruzanih pripadnika desnog sektora, koji su takodje obavezni da ga poloze?
"Zasto bih ja polozio oruzje pre tebe, ako si ti vec jednom pre manje od 2 meseca prekrsio svoju rec i ponistio svoj potpis?"
Verujem da je to u glavi tim ljudima.

Posmatrac

pre 10 godina

Зашто упорно пишете проруски или проевропски демонстранти? И једни и други су само народ Украјине који жели боље себи и својој деци. Они на западу логично иду ка ЕУ, а ови на истоку ка Русији. Свако тамо где му је боље. То не значи да подржавају ни ЕУ ни Русију, већ само свој интерес.

Јое

pre 10 godina

@AAF
А ја мислио да је други хладни рат почео одлуком САД да насилно на улици смени легално изабраног председнике суверене државе и на власт доведе гомилу насилника, криминалаца, неонациста, хулигана и бивших боксера. Све то само због тога јер им се није свидело што је одлучио да своју земљу не прода у бесцење ММФ и осталој гомили светских разбојника.

Svjatoslav II

pre 10 godina

@AAF

Mozda je trebalo juce da slusate Vladimira Vladimirovica Putina. Lepo je rekao da poverenje Rusije prema americi vise ne postoji, POSLE izrugivanja od strane amerikanaca rezolucije UN kojom je bila odobrena samo zona zabrane letova iznad Libije. Francuzi i amerikanci su protiv ove rezolucije bombardovali libijski narod i na kraju zverski ubili Gadafija. To su reci Putina. I jos da podsetim tada nije predsednik bio Putin, vec Medvedev, koji zamalo nije vojno pomogao Libiji i koji je iztalambasao amerikance u Gruziji kada su nahuskali Sakasvilija da izvrsili agresiju na Juznu Osetiju. Tako da zvanicni ruski stav nije da je doslo do smanjenja poverenja, nego da vise uopste nema poverenja prema politici amerike i zapada. Jedini ozbilja partner na zapadu je za Rusiju ostala Nemacka i niko vise. To je zvanican stav, a ne moja procena. Odnosi izmedju Rusije i amerike su sa ruske strane samo kozmeticki i oni smatraju da tamo nema ozbiljnog i solidnog partnera i ne veruju ni potpisanim niti usmenim dogovorima sa njima. I to je Putin juce rekao - zasto amerikanci uporno izbegavaju da potpisu ugovor sa Rusijom da PR sistem u Poljskoj nece biti usmeren ka Rusiji? Setite se samo nase rezolucije 1244 i koliko stavova te rezolucije nama amerikanci ne dozvoljavaju da izvrsimo.

Lepo je rekla predsednica Argentine: "Da li znate zasto u americi nikada nece biti drzavnog udara? Zato sto amerika nema na svom tlu americke ambasade!"

Che

pre 10 godina

Borba za slobodu. Bore se protiv MMF mera i Eu koji su na zapadu vec spremili Grcki scenario. Podrska za sve nezavisne i suverene narode koji se bore za slobodu, a njih je malo...

boza

pre 10 godina

Istog dana kada se zavrsio II Svetski Rat, Ameri su proglasili Ruse novim vecnim neprijateljima i oprostili ama bas sve Fasistima. Isto tako su oprostili Nemcima dug na racun ratne stete i pored velikog protivljenja UK.
Isto je danas Amere samo zanima Rusija i zaboravili na interese Evrope, Ukrajne , pojavu fasizma i borbu protiv svetskog terorizma.

To je opsesija

Da li neko pamti da je ikada Ruski vojnik napustio teritoriju Rusije, kao sto to radi Americki vojnik

Dragan Pavlović

pre 10 godina

Setim se stotina sporazuma, dogovora, primirja na prostoru SFRJ. One tajne dogovore ne pominjem. Svi su prekršeni, niko ih nije ni poštovao od samog početka.

boško

pre 10 godina

a mozda je drugi hladni rat počeo odbijanjem evromajdana da ispoštuje dogovor o napuštanju vladinih zgrada za vreme protesta, a ono što je zatim usledilo bio je državni udar, mislim da je ovo milo za drago... ne vidim zašto bi demonstranti na istoku ukrajine glumili budale i poštovali dogovore, kada neke druge dogovore i pregovore majdanska klika nije ispoštovala... jedini način da se pozitivno okarakterišu demonstranti na istoku, bio bi da pognu glave i mirne duše odu na klanje, ali, rusi ne razmišljaju onako kako bi to amerika ili zapad voleli, kao i pojedini srbi...

AtamanCG

pre 10 godina

Dragi 333, potpuno se slažem s tobom ! Izbori, izbori, izbori, ... Svakih 15-tak dana daj nove izbore, sve dok ona majdanska NACI-rulja ne dobije za Predsjednika Ukrajine nekoga po njihovoj volji ! A, onda, brate, demokratski, daj ponovo konc-logore za Jevreje, Ruse i ostale niže rase, ponovo kristalne noći i žute trake, daj ponovo sav onaj užas demokratskog kapitalističkog nacional-socijalizma, prvi put nije upalilo.
Dragi, 333, postoje institucije za liječenje takvih, nisi ti kriv...

dzoni

pre 10 godina

. @333
Sta se dobija dugodisnjim ispiranjem mozga gledajuci cnn i slicne.
Ja bih Obami dao jos nobelovih nagrada za mir... Za svaki gradjanski rat koji je izazvao, a ima ih dosta, po jednu.

o'ruk - serbian philosophy

pre 10 godina

pregovora je moralo biti samo zato da bi sve bitne strane pokazale javno "neutralnost i dobru volju u resavanju problema", a stvarna situacija, namere i planovi nastavljaju dalje.... nista novo... kao i uvek, zakoni jacih, nikad nije bilo niti ce biti onako kako se mali i nebitni dogovore...

Rdule

pre 10 godina

Tako je! Nelegitimna je vlada u Kijevu, pa neka prvo oni napuste svoje pozicije pa da se i separatisti sklone. Jedino tako moze doci do mira u celokupnoj Ukrajini. U suprotnom, Ukrajini preti odcepljenje oblasti Odese, Donjecka, Harkova i drugih.

Lena

pre 10 godina

Nema licemerstva. Sve je regularno, jer sa Amerikancima ne treba pregovarati, treba im prodavati maglu itd. Ako se vratite na moje ranije postive, vec sam napisala da ce ovako biti i tako i jeste :) Znaci shvatite da Rusija kupuje vreme i da ne zeli da se proliva krv u velikim kolicinama a to ne zele ni Ukrajinci. Ceka se referendum 11. maja gde ce narod dati sud, ka Rusiji ili federacija sa Ukrajinom. Zapad nije blesav da je poverovao u ovo stoga to i nije licemerno. Nije zapad poverovao nego se pravi da jeste, jer zapravo ne moze nista da ucini.

Marko-PG

pre 10 godina

za Svjatoslava,
Tačno, ima mnogo zanimljivih detalja, koje naši mediji nisu prenijeli. Putin je govorio o problemu povjerenja u Zapad, navodeći primjer Rasmunsena, danas genseka NATO, a 2002. premijera Danske. Tada se sreo sa Putinom u Briselu, na privatnom razgovoru, ozvučen. Snmiak njihovog razgovora je potom objavljen. Putin tvrdi da ga je to šokiralo. Na to se javila ona Oana Lungesku, odlučno demantujući: "Rasmunsen nije imao mikrofone, niti je snimao Putina ili bilo koga drugog." Očigledno, pamet joj ne smeta, pitam se gdje je NATO našao u Rumuniji onakvog kadra. Naravno, nakon toga se javio Rasmunsen i neki danski novinari koji su potvrdili Putinove riječi.
Ono što je stvarno čudno (ali i opasno) jeste da zapadni lideri samo i neumorno lažu i varaju.

Cinik

pre 10 godina

Kad god Amerikanci ugovaraju primirje to znači da žele da suprotnu stranu naoružaju i pripreme za dalji nastavak rata. Ali, Putin nije naivan, on radi to isto, tako da su sukob većih razmera na pomolu.

miljenko

pre 10 godina

@AAF
ne, nije tada počeo II hladni rat. prvi hladni rat nikad nije ni završen. nato je raspadom varšavskog pakta izgubio smisao postojanja na šta su se i obavezali, i sto naravno nisu ispunili. ko normalan bi položio oružje,kada se zna da fašisti jedva čekaju da napadnu. izbacili su narod iz ustava, izgubili su svako pravo i sa takvim da gradis drustvo a licemerna eu, kojoj su usta puna ljudskih prava se malo zaletela, jer nije joj rusija srbija ili irak.

Sale7

pre 10 godina

Nisu se razumeli: pod predajom oružja i napuštanjem adminstrativnih zgrada Lavrov podrazumeva Desni sektor i ekipu koja je u Kijevu upala sa ulice u parlament i vladu.

Ћезо рца

pre 10 godina

II Hladni rat je poceo odlukom Dume da Putin posalje vojsku na Ukrajinu i izvrsi Aneksiju Krima sto je juce i rekao(prvo je poricano da je upucena vojska,skidali oznake sa uniformi)kao i krsenjem Budimpestanskog sporazuma kojim je Rusija garantovala ter.integritet Ukrajini.

Ko ce posle toga da veruje u bilo kakav sporazum sa Rusijom? (AAF, 18. april 2014 12:42)

Права је ,,штета'' што не можемо да се ,,информишемо'' оваквим полуистинама и измишљотинама... Ако је неко изазвао Други хладни рат, онда је то ,,међународна заједница''. Она је, вођена сопственим, себичним, империјалистичким и неоколонизаторским интересима, онаква каква је одувек била, вечито гладна и похлепна, потпалила ватру у Кијеву... дувајући у жишке, кад год је постојала ,,опасност'' од гашења пожара и смиривања стања у Украјини... Шта тек рећи о фебруарском споразуму, чији су гарант били и тројица министара из ЕУ-земаља... Биће, пријатељу, да си ти само мало злурад и злонамеран човек... А такви тешко могу да мисле својом главом.
По сто пута поновљена лаж може да постане истина... али мало сутра.

Горан

pre 10 godina

Женевски договор није никакав договор. Ко је јуче, уживо гледао конференцију за штампу, било је све јасно од прве секунде Керијевог говора. Па на конференцији за штампу се НИСУ појавили ни Лавров ни онај Украјнинкси назови министар спољних послова. Кери и Ешто су САМИ причали са собом ... Било је тужно гледати Керијеве очајничке покушаје да некако прикаже да су се око нечега договорили.

У Ствари, у Женеви се нико ништа јуче није договорио.

AtamanCG

pre 10 godina

Poštovani 333, ja ne pomenuh Janukoviča koliko ni Juliju Timošenko. Što se njih tiče, otprilike se slažem sa Zemanom koji ih oboje naziva BANDITIMA ! Ali, ono na Majdanu ???!!! Pozivi Umarovu da im se pridruži u borbi protiv Rusa, (Muzičko, čini mi se!), izjave onog plavušana iz Svobode o čišćenju Rusa i Jevreja još par mjeseci prije Majdana, ... Ja ne bih takve čekao s rukama u džepovima da vidim njihove demokratske domete. A, o zapadnoj verziji idealnog društva pogledaj dokumentarce Majkla Mura, jer pretpostavljam da nisi niti ćeš čitati Karla Marksa, većeg hrišćanina od svih ovih današnjih novopečenih vjernika po ex-Yu zemljama.

uf

pre 10 godina

demonstranti zele federalizaciju ukrajine, ne odvajanje i uglavnom su rusi. stoga nisu separatisti, niti proruski nastrojeni.
sto ti je propaganda...

Беркут

pre 10 godina

... Људи моји, па "прави сектор" је исте минуте по договору издао саопштење да им не пада на памет да врате оружје, а ви одмах по проруским снагама. "Проруси" су само дали изјаву пре пар сати да ће се разоружати ако то уради и "прави сектор".

AAF

pre 10 godina

II Hladni rat je poceo odlukom Dume da Putin posalje vojsku na Ukrajinu i izvrsi Aneksiju Krima sto je juce i rekao(prvo je poricano da je upucena vojska,skidali oznake sa uniformi)kao i krsenjem Budimpestanskog sporazuma kojim je Rusija garantovala ter.integritet Ukrajini.

Ko ce posle toga da veruje u bilo kakav sporazum sa Rusijom?

dd

pre 10 godina

@ master Шта мислите о Јулији Тимошенко? Да ли је она пљачкала Украјину? Пре неки дан објавише да дотична има неколико десетина рачуна у страним банкама, а на сваком од тих рачуна по неколико милиона долара. А о Мадлен Олбрајт и њеним изјавама о томе да рудно и остала богаства Русије морају да се прераподеле излишно је и говорити. Госпођа се водила оном изреком: Што је моје, то је моје. Оно што је твоје, то је и моје и твоје. Мада ја мислим да је у њеном случају овај други део изреке гласи: Што је твоје то је моје и само моје. У овом случају Украјина је само средство за остваривање америчких циљева, без обзира на жртве.

333

pre 10 godina

Jasno je sasvim, osim naravno srpskoj podvrsti homo-sovieticusa, nažalost vrlo brojnoj na ovim prostorima, da Rusija stoji iza destabilizacije Ukrajine i da će nastaviti sa tim, jer im je to zadnja slamka spasa, za koju se mogu držati. Izbori su zakazani, održaće se pred kraj maja, Putinove marionete nemaju nikakvih izgleda na njima i zato je cilj obesmisliti izbore, učiniti ih nelegalnim ili još bolje sprečiti njihovo održavanje, a koji je bolji način za to, nego da gomila ruskih agenata, u uniformama bez obeležja, vršlja po gradovima i širi strah.

MJ53

pre 10 godina

Ovo ce tesko moci da se sprovede.
U interesu Rusa i Evrope je da se situacija smiri. U interesu onih koji su celu stvar poceli je rat. Setite se Lisabona i Izetbegovica.
Ruski minimum je federalizaciaj da bi mogli da nastave da ekonomski saradjuju. Dobar broj strateski vaznih vojnih fabrika koje Rusiju snabdevaju kljucnom vojnom opremom je u istocnoj Ukraini.Ostatk SSSR vojne industrije.

333

pre 10 godina

AtamanCG,

da je Janukovič odmah raspisao vanredne izbore, umesto što je slao policiju da mlati građane, koji su imali puno pravo da protestuju, nakon što je Janukovič direktno prekršio sopstveno predizborno obećanje o evropskim integracijama Ukrajine i okrenuo se ka ruskoj carinskoj uniji, što u Ukrajini podržava malo ko, osim ruske manjine, mahom glasača Komunističke Partije, svega ovoga ne bi bilo. Slabić je jednostavno pristao na Putinove ucene, nakon što je ovaj naredio zaustavljanje ukrajinske robe na granicama, naglo povećanje cene gasa, napuštanje nekih zajedničkih projekata i slabić je zbog toga i završio tako kako jeste, podsetiću te, osuđen i od sopstvene strakne, čiji su se članovi okrenuli protiv njega i glasali za njegovu smenu. Što se tiče KGB-ovske propagande o nacističkim hordama i ugroženim Jevrejima i Rusima, to je odavno raskrinkano. Putinove bajke o izbegličkim kolonama su smejurija, na koju se niko nije primio. Jevreji Ukrajine su se oglasili i demantovali laži da ih neko proganja i mahom su na strani nove vlasti, ali zato vesti stižu sa istoka Ukrajine, da ovi proruski separatisti zahtevaju od tamošnjih Jevreja da se registruju. Jednostavno, boljševička propaganda je providna sada, koliko je bila i pre nekoliko decenija.

DS

pre 10 godina

@boza
Malo si zaboravio na Afganistan i Gruziju naprimjer. Pa ako vec hoces tu bi i Ukrajinu(Krim) mogao uvrstiti. A osim toga tko jos uopce u svijetu Ruse podrzava??? Sirija, Venecuela i???? Sve super demokracije.

v

pre 10 godina

Nece se Euromajdanci pridrzavati dogovora. Zapad je potpisao papir da bi malo usporio Ruse dok se Desnicari ne pregrupisu i vide sta ce da rade, jer su na terenu trenutno u nok daunu. Treba vremena da se oni obuce i naoruzaju, a dotle ce biti na snazi takozvani "sporazum". Kao i onaj sto su potpisali sa Jacenjukom...

Flash

pre 10 godina

Nema nista od ovog mira. Rusija i Evropa zele mir i stabilnost na svom kontinentu i granicama. Zna se ko zeli da destabilizuje i EU i Rusiju, neko koga sve to najmanje dotice, daleko preko atlantika...

boris

pre 10 godina

ha ha..stab radi,razradjuje nove akcije...sad smo malo neaktivni ali ipak radi....prije ce fudbalska reprezentacija Srbije napraviti dobru akciju nego Ukrajinska vojska

samo lupajte glavu i prste

pre 10 godina

Dok se Srbi ubijaju baveci se analitokom, navijajuci za Ruse ili Amerikance, oni juce lepo u Zenevi ispostovali ono sto su morali i otisli punih dzepova da proslave Uskrsnje praznike.
Sta su pa odlucili da bi moglo da se postuje.Da jedni ekstremisti veruju drugima, samo sto nece.

Toza

pre 10 godina

Zasto bi oni bili bolji od nas. Sve ovo smo i mi radili pa se sad prenemazemo kako su nas drugi zavadili a mi onak dobrocudni i koperativni.

master

pre 10 godina

"neka se prvo razoruzaju paravojne jedinice koje su prve osnovane, one majdanske."
(Klarisa, 18. april 2014 12:19)

A Janukovic koji je sa svojima opljackao svoj narod je dobar?Sve se to radi u reziji Putina,isti kalup na kojem je i Milosevic gradio svoje bolesne ideje.Posledice toga su velike pljacke naroda,zlocini i dugogodisnja beda i nepravda.

nelegalna država

pre 10 godina

Ko to kaže da je vlast legitimna u Kijevu - Amerika? Ukrajina je velika i u Evropu ne može na silu. U slučaju pobede Evropejaca, mogu dobiti samo jedan deo zemlje. A takva Ukrajina, koja se ne graniči sa Rusijom, ne treba ni Evropi ni Americi.
Nego svi da se smire, pa suđenje, ali nikako u Hagu. Bokserske demonstrante treba abolirati, ali snajperiste i krvave vođe obavezno. Po neka kazna i za pobunjenike s druge strane, tek ako su masakrirali i neljudski se ponašali.

333

pre 10 godina

AtamanCG,

opet padaš na rusku propagandu, koja pokušava sve poštene Ukrajince, kojima je bilo muka Janukovičeve prevrtljivosti i bahatosti, da predstavi kao nekakve neonaciste. Desni Sektor je jedna minorna organizacija, ekstremna svakako po svojim stavovima (kao da inače u Rusiji, zemlji sa najviše skinhedsa na svetu, nema takvih, što ovdašnjim rusofilima izgleda ne smeta i ne pominju uopšte), ali kao politički pokret krajnje marginalan, u odnosu na ostatak opozicije. Već sam ti rekao, da su se Jevreji Ukrajine izjasnili o svojoj situaciji i da opovrgavaju rusku propagandu, koja ih pokušava iskoristiti za svoje ciljeve. Evo otvorenog pisma Putinu, koje ovdašnji mediji, mahom proruski orijentisani, naravno nisu objavili: http://eajc.org/page32/news43672.html Dakle, jasno i nedvosmisleno su poručili Putinu da laže! Što se Majkla Mura tiče, njega i njemu slične komunističke demagoge, ću shvatiti ozbiljno onda kada svojim primerom lično pokažu svu gadost kapitalizma, slobodnog tržišta, individualnih prava, slobode govora i političkog delovanja, tako što će se preseliti u Severnu Koreju ili na Kubu i uživati u raju, koji su komunisti stvorili. Ali avaj, nešto mislim da se to neće desiti, jer je trend već decenijama unazad, da ljudi beže iz takvih rupetina, u truli kapitalizamm, a ne obrnuto.

AAF

pre 10 godina

@Svjatoslav

Mi evropljani to drukcije vidimo.Mislim da nije dobro sto je Srbija zamrzla EU put,jer ce ovaj II Hladni rat trajati citav 21. vek ali o tome nek misle oni sto vode drzavu.Pootovo posle odustajanja EU od Juznog toka(nije prioritet EU)u koji je sa pravom polagano mnogo nade jer je Srbija dosta zrtvovala za to.Ustupanje NIS-a i rezervi nafte i plina pod bagatelnim uslovima.

Sto se mene tice samo mi je vazno da se ne uvede zabrana izdavanja viza od strane EU zemalja a za ostalo me..........!

dd

pre 10 godina

@master И шта рекосте? Диктатори из Јужне Кореје? Баш одатле? Баш ме живо заним чега сте ви мастер.

KukU RikU

pre 10 godina

Ma jeste sada Rusofili menjaju retoriku! Kao EU i Rusija hoce mir, Ameri nece!!! Ma jeste, nego sta, Americki pobunjenici drze drzavne zgrade u Ukraini! Stvarno ste bolesni Rusofili!

Ovde treba da Rusija izbaci svoje agente iz Ukraine i da "pobunjenici" dobiju republiku sa svim zeljama sem mogucnosti podrivanja svoje drzave, pa da vidimo ko tu koci!

master

pre 10 godina

Sve je to Putinovo maslo,Obama je u pravu sa izjavom da se njemu ne moze verovati.Smisljene akcije Putina koje je zapad procitao.Ukrajinska vlast treba da naredi da se uhapse ti takozvani ukrajinski rusi poslati po naredbi iz Kremlja,i da time dokaze ko su i o cemu se tu radi.To su specijalne jedinice koje su dosle iz Rusije da izazovu nemire i sire propagandu sa ciljem da se teritorije koje je Putin isplanirao stave pod njegovu kontrolu.Mrzite USA a ne razmisljate kako bi svet izgledao da nije njih i EU.Zamislite da svetom zavladaju Putin,Juzna Koreja,Kinezi i njima slicni diktatori i da nema ko da im se suprotstavi.

Klarisa

pre 10 godina

besmisleno je tvrditi kako ukrajina ima ekstremno masovne fasisticke organizacije ali desni sektor koji jeste nepatvireni fasizam ima nesrazmeran uticaj u postmajdanskoj ukrajini. pa oni su svog vodju izvikali za sefa sigurnisnih sluzbi na majdanu, to ipak nije proslo ali je zato svoboda koja na jugu i istoku ima jednocifren procenat glasaca i ciji poslanici prisustvuju sahranama galicijskih ssovaca dobila ministarska mesta. ekstremno desni nisu u ukr brojniji nego u rusiji ali su neuporedivo prisutniji u vlasti.

333

pre 10 godina

Jasno je sasvim, osim naravno srpskoj podvrsti homo-sovieticusa, nažalost vrlo brojnoj na ovim prostorima, da Rusija stoji iza destabilizacije Ukrajine i da će nastaviti sa tim, jer im je to zadnja slamka spasa, za koju se mogu držati. Izbori su zakazani, održaće se pred kraj maja, Putinove marionete nemaju nikakvih izgleda na njima i zato je cilj obesmisliti izbore, učiniti ih nelegalnim ili još bolje sprečiti njihovo održavanje, a koji je bolji način za to, nego da gomila ruskih agenata, u uniformama bez obeležja, vršlja po gradovima i širi strah.

AAF

pre 10 godina

II Hladni rat je poceo odlukom Dume da Putin posalje vojsku na Ukrajinu i izvrsi Aneksiju Krima sto je juce i rekao(prvo je poricano da je upucena vojska,skidali oznake sa uniformi)kao i krsenjem Budimpestanskog sporazuma kojim je Rusija garantovala ter.integritet Ukrajini.

Ko ce posle toga da veruje u bilo kakav sporazum sa Rusijom?

333

pre 10 godina

AtamanCG,

da je Janukovič odmah raspisao vanredne izbore, umesto što je slao policiju da mlati građane, koji su imali puno pravo da protestuju, nakon što je Janukovič direktno prekršio sopstveno predizborno obećanje o evropskim integracijama Ukrajine i okrenuo se ka ruskoj carinskoj uniji, što u Ukrajini podržava malo ko, osim ruske manjine, mahom glasača Komunističke Partije, svega ovoga ne bi bilo. Slabić je jednostavno pristao na Putinove ucene, nakon što je ovaj naredio zaustavljanje ukrajinske robe na granicama, naglo povećanje cene gasa, napuštanje nekih zajedničkih projekata i slabić je zbog toga i završio tako kako jeste, podsetiću te, osuđen i od sopstvene strakne, čiji su se članovi okrenuli protiv njega i glasali za njegovu smenu. Što se tiče KGB-ovske propagande o nacističkim hordama i ugroženim Jevrejima i Rusima, to je odavno raskrinkano. Putinove bajke o izbegličkim kolonama su smejurija, na koju se niko nije primio. Jevreji Ukrajine su se oglasili i demantovali laži da ih neko proganja i mahom su na strani nove vlasti, ali zato vesti stižu sa istoka Ukrajine, da ovi proruski separatisti zahtevaju od tamošnjih Jevreja da se registruju. Jednostavno, boljševička propaganda je providna sada, koliko je bila i pre nekoliko decenija.

DS

pre 10 godina

@boza
Malo si zaboravio na Afganistan i Gruziju naprimjer. Pa ako vec hoces tu bi i Ukrajinu(Krim) mogao uvrstiti. A osim toga tko jos uopce u svijetu Ruse podrzava??? Sirija, Venecuela i???? Sve super demokracije.

master

pre 10 godina

"neka se prvo razoruzaju paravojne jedinice koje su prve osnovane, one majdanske."
(Klarisa, 18. april 2014 12:19)

A Janukovic koji je sa svojima opljackao svoj narod je dobar?Sve se to radi u reziji Putina,isti kalup na kojem je i Milosevic gradio svoje bolesne ideje.Posledice toga su velike pljacke naroda,zlocini i dugogodisnja beda i nepravda.

333

pre 10 godina

AtamanCG,

opet padaš na rusku propagandu, koja pokušava sve poštene Ukrajince, kojima je bilo muka Janukovičeve prevrtljivosti i bahatosti, da predstavi kao nekakve neonaciste. Desni Sektor je jedna minorna organizacija, ekstremna svakako po svojim stavovima (kao da inače u Rusiji, zemlji sa najviše skinhedsa na svetu, nema takvih, što ovdašnjim rusofilima izgleda ne smeta i ne pominju uopšte), ali kao politički pokret krajnje marginalan, u odnosu na ostatak opozicije. Već sam ti rekao, da su se Jevreji Ukrajine izjasnili o svojoj situaciji i da opovrgavaju rusku propagandu, koja ih pokušava iskoristiti za svoje ciljeve. Evo otvorenog pisma Putinu, koje ovdašnji mediji, mahom proruski orijentisani, naravno nisu objavili: http://eajc.org/page32/news43672.html Dakle, jasno i nedvosmisleno su poručili Putinu da laže! Što se Majkla Mura tiče, njega i njemu slične komunističke demagoge, ću shvatiti ozbiljno onda kada svojim primerom lično pokažu svu gadost kapitalizma, slobodnog tržišta, individualnih prava, slobode govora i političkog delovanja, tako što će se preseliti u Severnu Koreju ili na Kubu i uživati u raju, koji su komunisti stvorili. Ali avaj, nešto mislim da se to neće desiti, jer je trend već decenijama unazad, da ljudi beže iz takvih rupetina, u truli kapitalizamm, a ne obrnuto.

AAF

pre 10 godina

@Svjatoslav

Mi evropljani to drukcije vidimo.Mislim da nije dobro sto je Srbija zamrzla EU put,jer ce ovaj II Hladni rat trajati citav 21. vek ali o tome nek misle oni sto vode drzavu.Pootovo posle odustajanja EU od Juznog toka(nije prioritet EU)u koji je sa pravom polagano mnogo nade jer je Srbija dosta zrtvovala za to.Ustupanje NIS-a i rezervi nafte i plina pod bagatelnim uslovima.

Sto se mene tice samo mi je vazno da se ne uvede zabrana izdavanja viza od strane EU zemalja a za ostalo me..........!

master

pre 10 godina

Sve je to Putinovo maslo,Obama je u pravu sa izjavom da se njemu ne moze verovati.Smisljene akcije Putina koje je zapad procitao.Ukrajinska vlast treba da naredi da se uhapse ti takozvani ukrajinski rusi poslati po naredbi iz Kremlja,i da time dokaze ko su i o cemu se tu radi.To su specijalne jedinice koje su dosle iz Rusije da izazovu nemire i sire propagandu sa ciljem da se teritorije koje je Putin isplanirao stave pod njegovu kontrolu.Mrzite USA a ne razmisljate kako bi svet izgledao da nije njih i EU.Zamislite da svetom zavladaju Putin,Juzna Koreja,Kinezi i njima slicni diktatori i da nema ko da im se suprotstavi.

KukU RikU

pre 10 godina

Ma jeste sada Rusofili menjaju retoriku! Kao EU i Rusija hoce mir, Ameri nece!!! Ma jeste, nego sta, Americki pobunjenici drze drzavne zgrade u Ukraini! Stvarno ste bolesni Rusofili!

Ovde treba da Rusija izbaci svoje agente iz Ukraine i da "pobunjenici" dobiju republiku sa svim zeljama sem mogucnosti podrivanja svoje drzave, pa da vidimo ko tu koci!

boza

pre 10 godina

Istog dana kada se zavrsio II Svetski Rat, Ameri su proglasili Ruse novim vecnim neprijateljima i oprostili ama bas sve Fasistima. Isto tako su oprostili Nemcima dug na racun ratne stete i pored velikog protivljenja UK.
Isto je danas Amere samo zanima Rusija i zaboravili na interese Evrope, Ukrajne , pojavu fasizma i borbu protiv svetskog terorizma.

To je opsesija

Da li neko pamti da je ikada Ruski vojnik napustio teritoriju Rusije, kao sto to radi Americki vojnik

Che

pre 10 godina

Borba za slobodu. Bore se protiv MMF mera i Eu koji su na zapadu vec spremili Grcki scenario. Podrska za sve nezavisne i suverene narode koji se bore za slobodu, a njih je malo...

nene

pre 10 godina

Pa kako da veruju onima koji su tako bezobzirno pogazili dokument potpisan 21. februara manje od 24 sata od kada su stavili paraf prominentni evropski zvanicnici?
Koji to normalan covek bi prvi polozio oruzje kada se suocava sa stotinama naoruzanih pripadnika desnog sektora, koji su takodje obavezni da ga poloze?
"Zasto bih ja polozio oruzje pre tebe, ako si ti vec jednom pre manje od 2 meseca prekrsio svoju rec i ponistio svoj potpis?"
Verujem da je to u glavi tim ljudima.

Posmatrac

pre 10 godina

Зашто упорно пишете проруски или проевропски демонстранти? И једни и други су само народ Украјине који жели боље себи и својој деци. Они на западу логично иду ка ЕУ, а ови на истоку ка Русији. Свако тамо где му је боље. То не значи да подржавају ни ЕУ ни Русију, већ само свој интерес.

Јое

pre 10 godina

@AAF
А ја мислио да је други хладни рат почео одлуком САД да насилно на улици смени легално изабраног председнике суверене државе и на власт доведе гомилу насилника, криминалаца, неонациста, хулигана и бивших боксера. Све то само због тога јер им се није свидело што је одлучио да своју земљу не прода у бесцење ММФ и осталој гомили светских разбојника.

AtamanCG

pre 10 godina

Dragi 333, potpuno se slažem s tobom ! Izbori, izbori, izbori, ... Svakih 15-tak dana daj nove izbore, sve dok ona majdanska NACI-rulja ne dobije za Predsjednika Ukrajine nekoga po njihovoj volji ! A, onda, brate, demokratski, daj ponovo konc-logore za Jevreje, Ruse i ostale niže rase, ponovo kristalne noći i žute trake, daj ponovo sav onaj užas demokratskog kapitalističkog nacional-socijalizma, prvi put nije upalilo.
Dragi, 333, postoje institucije za liječenje takvih, nisi ti kriv...

Lena

pre 10 godina

Nema licemerstva. Sve je regularno, jer sa Amerikancima ne treba pregovarati, treba im prodavati maglu itd. Ako se vratite na moje ranije postive, vec sam napisala da ce ovako biti i tako i jeste :) Znaci shvatite da Rusija kupuje vreme i da ne zeli da se proliva krv u velikim kolicinama a to ne zele ni Ukrajinci. Ceka se referendum 11. maja gde ce narod dati sud, ka Rusiji ili federacija sa Ukrajinom. Zapad nije blesav da je poverovao u ovo stoga to i nije licemerno. Nije zapad poverovao nego se pravi da jeste, jer zapravo ne moze nista da ucini.

Rdule

pre 10 godina

Tako je! Nelegitimna je vlada u Kijevu, pa neka prvo oni napuste svoje pozicije pa da se i separatisti sklone. Jedino tako moze doci do mira u celokupnoj Ukrajini. U suprotnom, Ukrajini preti odcepljenje oblasti Odese, Donjecka, Harkova i drugih.

miljenko

pre 10 godina

@AAF
ne, nije tada počeo II hladni rat. prvi hladni rat nikad nije ni završen. nato je raspadom varšavskog pakta izgubio smisao postojanja na šta su se i obavezali, i sto naravno nisu ispunili. ko normalan bi položio oružje,kada se zna da fašisti jedva čekaju da napadnu. izbacili su narod iz ustava, izgubili su svako pravo i sa takvim da gradis drustvo a licemerna eu, kojoj su usta puna ljudskih prava se malo zaletela, jer nije joj rusija srbija ili irak.

boško

pre 10 godina

a mozda je drugi hladni rat počeo odbijanjem evromajdana da ispoštuje dogovor o napuštanju vladinih zgrada za vreme protesta, a ono što je zatim usledilo bio je državni udar, mislim da je ovo milo za drago... ne vidim zašto bi demonstranti na istoku ukrajine glumili budale i poštovali dogovore, kada neke druge dogovore i pregovore majdanska klika nije ispoštovala... jedini način da se pozitivno okarakterišu demonstranti na istoku, bio bi da pognu glave i mirne duše odu na klanje, ali, rusi ne razmišljaju onako kako bi to amerika ili zapad voleli, kao i pojedini srbi...

dzoni

pre 10 godina

. @333
Sta se dobija dugodisnjim ispiranjem mozga gledajuci cnn i slicne.
Ja bih Obami dao jos nobelovih nagrada za mir... Za svaki gradjanski rat koji je izazvao, a ima ih dosta, po jednu.

Cinik

pre 10 godina

Kad god Amerikanci ugovaraju primirje to znači da žele da suprotnu stranu naoružaju i pripreme za dalji nastavak rata. Ali, Putin nije naivan, on radi to isto, tako da su sukob većih razmera na pomolu.

Svjatoslav II

pre 10 godina

@AAF

Mozda je trebalo juce da slusate Vladimira Vladimirovica Putina. Lepo je rekao da poverenje Rusije prema americi vise ne postoji, POSLE izrugivanja od strane amerikanaca rezolucije UN kojom je bila odobrena samo zona zabrane letova iznad Libije. Francuzi i amerikanci su protiv ove rezolucije bombardovali libijski narod i na kraju zverski ubili Gadafija. To su reci Putina. I jos da podsetim tada nije predsednik bio Putin, vec Medvedev, koji zamalo nije vojno pomogao Libiji i koji je iztalambasao amerikance u Gruziji kada su nahuskali Sakasvilija da izvrsili agresiju na Juznu Osetiju. Tako da zvanicni ruski stav nije da je doslo do smanjenja poverenja, nego da vise uopste nema poverenja prema politici amerike i zapada. Jedini ozbilja partner na zapadu je za Rusiju ostala Nemacka i niko vise. To je zvanican stav, a ne moja procena. Odnosi izmedju Rusije i amerike su sa ruske strane samo kozmeticki i oni smatraju da tamo nema ozbiljnog i solidnog partnera i ne veruju ni potpisanim niti usmenim dogovorima sa njima. I to je Putin juce rekao - zasto amerikanci uporno izbegavaju da potpisu ugovor sa Rusijom da PR sistem u Poljskoj nece biti usmeren ka Rusiji? Setite se samo nase rezolucije 1244 i koliko stavova te rezolucije nama amerikanci ne dozvoljavaju da izvrsimo.

Lepo je rekla predsednica Argentine: "Da li znate zasto u americi nikada nece biti drzavnog udara? Zato sto amerika nema na svom tlu americke ambasade!"

Sale7

pre 10 godina

Nisu se razumeli: pod predajom oružja i napuštanjem adminstrativnih zgrada Lavrov podrazumeva Desni sektor i ekipu koja je u Kijevu upala sa ulice u parlament i vladu.

Ћезо рца

pre 10 godina

II Hladni rat je poceo odlukom Dume da Putin posalje vojsku na Ukrajinu i izvrsi Aneksiju Krima sto je juce i rekao(prvo je poricano da je upucena vojska,skidali oznake sa uniformi)kao i krsenjem Budimpestanskog sporazuma kojim je Rusija garantovala ter.integritet Ukrajini.

Ko ce posle toga da veruje u bilo kakav sporazum sa Rusijom? (AAF, 18. april 2014 12:42)

Права је ,,штета'' што не можемо да се ,,информишемо'' оваквим полуистинама и измишљотинама... Ако је неко изазвао Други хладни рат, онда је то ,,међународна заједница''. Она је, вођена сопственим, себичним, империјалистичким и неоколонизаторским интересима, онаква каква је одувек била, вечито гладна и похлепна, потпалила ватру у Кијеву... дувајући у жишке, кад год је постојала ,,опасност'' од гашења пожара и смиривања стања у Украјини... Шта тек рећи о фебруарском споразуму, чији су гарант били и тројица министара из ЕУ-земаља... Биће, пријатељу, да си ти само мало злурад и злонамеран човек... А такви тешко могу да мисле својом главом.
По сто пута поновљена лаж може да постане истина... али мало сутра.

Marko-PG

pre 10 godina

za Svjatoslava,
Tačno, ima mnogo zanimljivih detalja, koje naši mediji nisu prenijeli. Putin je govorio o problemu povjerenja u Zapad, navodeći primjer Rasmunsena, danas genseka NATO, a 2002. premijera Danske. Tada se sreo sa Putinom u Briselu, na privatnom razgovoru, ozvučen. Snmiak njihovog razgovora je potom objavljen. Putin tvrdi da ga je to šokiralo. Na to se javila ona Oana Lungesku, odlučno demantujući: "Rasmunsen nije imao mikrofone, niti je snimao Putina ili bilo koga drugog." Očigledno, pamet joj ne smeta, pitam se gdje je NATO našao u Rumuniji onakvog kadra. Naravno, nakon toga se javio Rasmunsen i neki danski novinari koji su potvrdili Putinove riječi.
Ono što je stvarno čudno (ali i opasno) jeste da zapadni lideri samo i neumorno lažu i varaju.

uf

pre 10 godina

demonstranti zele federalizaciju ukrajine, ne odvajanje i uglavnom su rusi. stoga nisu separatisti, niti proruski nastrojeni.
sto ti je propaganda...

samo lupajte glavu i prste

pre 10 godina

Dok se Srbi ubijaju baveci se analitokom, navijajuci za Ruse ili Amerikance, oni juce lepo u Zenevi ispostovali ono sto su morali i otisli punih dzepova da proslave Uskrsnje praznike.
Sta su pa odlucili da bi moglo da se postuje.Da jedni ekstremisti veruju drugima, samo sto nece.

AtamanCG

pre 10 godina

Poštovani 333, ja ne pomenuh Janukoviča koliko ni Juliju Timošenko. Što se njih tiče, otprilike se slažem sa Zemanom koji ih oboje naziva BANDITIMA ! Ali, ono na Majdanu ???!!! Pozivi Umarovu da im se pridruži u borbi protiv Rusa, (Muzičko, čini mi se!), izjave onog plavušana iz Svobode o čišćenju Rusa i Jevreja još par mjeseci prije Majdana, ... Ja ne bih takve čekao s rukama u džepovima da vidim njihove demokratske domete. A, o zapadnoj verziji idealnog društva pogledaj dokumentarce Majkla Mura, jer pretpostavljam da nisi niti ćeš čitati Karla Marksa, većeg hrišćanina od svih ovih današnjih novopečenih vjernika po ex-Yu zemljama.

MJ53

pre 10 godina

Ovo ce tesko moci da se sprovede.
U interesu Rusa i Evrope je da se situacija smiri. U interesu onih koji su celu stvar poceli je rat. Setite se Lisabona i Izetbegovica.
Ruski minimum je federalizaciaj da bi mogli da nastave da ekonomski saradjuju. Dobar broj strateski vaznih vojnih fabrika koje Rusiju snabdevaju kljucnom vojnom opremom je u istocnoj Ukraini.Ostatk SSSR vojne industrije.

dd

pre 10 godina

@ master Шта мислите о Јулији Тимошенко? Да ли је она пљачкала Украјину? Пре неки дан објавише да дотична има неколико десетина рачуна у страним банкама, а на сваком од тих рачуна по неколико милиона долара. А о Мадлен Олбрајт и њеним изјавама о томе да рудно и остала богаства Русије морају да се прераподеле излишно је и говорити. Госпођа се водила оном изреком: Што је моје, то је моје. Оно што је твоје, то је и моје и твоје. Мада ја мислим да је у њеном случају овај други део изреке гласи: Што је твоје то је моје и само моје. У овом случају Украјина је само средство за остваривање америчких циљева, без обзира на жртве.

Flash

pre 10 godina

Nema nista od ovog mira. Rusija i Evropa zele mir i stabilnost na svom kontinentu i granicama. Zna se ko zeli da destabilizuje i EU i Rusiju, neko koga sve to najmanje dotice, daleko preko atlantika...

Горан

pre 10 godina

Женевски договор није никакав договор. Ко је јуче, уживо гледао конференцију за штампу, било је све јасно од прве секунде Керијевог говора. Па на конференцији за штампу се НИСУ појавили ни Лавров ни онај Украјнинкси назови министар спољних послова. Кери и Ешто су САМИ причали са собом ... Било је тужно гледати Керијеве очајничке покушаје да некако прикаже да су се око нечега договорили.

У Ствари, у Женеви се нико ништа јуче није договорио.

v

pre 10 godina

Nece se Euromajdanci pridrzavati dogovora. Zapad je potpisao papir da bi malo usporio Ruse dok se Desnicari ne pregrupisu i vide sta ce da rade, jer su na terenu trenutno u nok daunu. Treba vremena da se oni obuce i naoruzaju, a dotle ce biti na snazi takozvani "sporazum". Kao i onaj sto su potpisali sa Jacenjukom...

Беркут

pre 10 godina

... Људи моји, па "прави сектор" је исте минуте по договору издао саопштење да им не пада на памет да врате оружје, а ви одмах по проруским снагама. "Проруси" су само дали изјаву пре пар сати да ће се разоружати ако то уради и "прави сектор".

boris

pre 10 godina

ha ha..stab radi,razradjuje nove akcije...sad smo malo neaktivni ali ipak radi....prije ce fudbalska reprezentacija Srbije napraviti dobru akciju nego Ukrajinska vojska

o'ruk - serbian philosophy

pre 10 godina

pregovora je moralo biti samo zato da bi sve bitne strane pokazale javno "neutralnost i dobru volju u resavanju problema", a stvarna situacija, namere i planovi nastavljaju dalje.... nista novo... kao i uvek, zakoni jacih, nikad nije bilo niti ce biti onako kako se mali i nebitni dogovore...

Toza

pre 10 godina

Zasto bi oni bili bolji od nas. Sve ovo smo i mi radili pa se sad prenemazemo kako su nas drugi zavadili a mi onak dobrocudni i koperativni.

nelegalna država

pre 10 godina

Ko to kaže da je vlast legitimna u Kijevu - Amerika? Ukrajina je velika i u Evropu ne može na silu. U slučaju pobede Evropejaca, mogu dobiti samo jedan deo zemlje. A takva Ukrajina, koja se ne graniči sa Rusijom, ne treba ni Evropi ni Americi.
Nego svi da se smire, pa suđenje, ali nikako u Hagu. Bokserske demonstrante treba abolirati, ali snajperiste i krvave vođe obavezno. Po neka kazna i za pobunjenike s druge strane, tek ako su masakrirali i neljudski se ponašali.

Dragan Pavlović

pre 10 godina

Setim se stotina sporazuma, dogovora, primirja na prostoru SFRJ. One tajne dogovore ne pominjem. Svi su prekršeni, niko ih nije ni poštovao od samog početka.

dd

pre 10 godina

@master И шта рекосте? Диктатори из Јужне Кореје? Баш одатле? Баш ме живо заним чега сте ви мастер.

Klarisa

pre 10 godina

besmisleno je tvrditi kako ukrajina ima ekstremno masovne fasisticke organizacije ali desni sektor koji jeste nepatvireni fasizam ima nesrazmeran uticaj u postmajdanskoj ukrajini. pa oni su svog vodju izvikali za sefa sigurnisnih sluzbi na majdanu, to ipak nije proslo ali je zato svoboda koja na jugu i istoku ima jednocifren procenat glasaca i ciji poslanici prisustvuju sahranama galicijskih ssovaca dobila ministarska mesta. ekstremno desni nisu u ukr brojniji nego u rusiji ali su neuporedivo prisutniji u vlasti.