Sreda, 16.04.2014.

12:06

BG:U vrtićima nema ni toalet-papira

U beogradskim vrtićima već godinu dana nema zaliha toalet-papira, ubrusa i salveta zbog žalbi i prepucavanja ponuđača u javnoj nabavci.

Izvor: B92

BG:U vrtiæima nema ni toalet-papira IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 10 godina

za (J, 16. april 2014 18:09)

To što nemate ništa u vrtiću, to zahvalite onome koga ste naveli.
To što mislite da vi radite za Beograd:
1. Vrtići su u nadležnosti grada Beograda, a ne Republike, tako da novac od poreza koji vam država uzima nema veze sa tim. Vrtići u Beogradu se finansiraju iz budžeta grada, koji prikuplja poreze na svom tlu i koji čini 23% Srbije.
2. Nemate love, jer pare iz budžeta vam otmu loklani šerifi, tj. političari, a vama pričaju kako je Beograd sve uzeo. I vi ovce onda glasate za njih

J

pre 10 godina

Pa moje dete od 19 meseci ide u vrtic u Krusevcu gde jedinstvena srbija alias veliki Palma vlada i kupujemo od prvog dana sve i maramice i obicne maramice i kreme i bojice i samo hranu sto im ne nosimo,vaspitacice platu ne primaju ne znam sta je tu cudno,a da vi U Beodradu nemojte da vam zafali toalet papira pa je to strasno samo vi zivite mi u provinciji cemo uvek da radimo za vas da Vi Budete na Nivou,nasa deca su sugava iz manjih gradova oni ne mora da imaju.

bole

pre 10 godina

Realno, ja sam pre 19 godina isao u vrtic i nesto se ne secam da ga je i tada bilo, zato su me roditelji naucili da uvek sa sobom nosim papirne maramice.

beograđanin

pre 10 godina

Djilas, vrati se da budes gradonacelnik!
Ovi naprednjaci su nesposoibni za bilo sta!
Vec su unistili BusPlus, prevoz, sada obdanista...

carapan

pre 10 godina

U kruševačkim vrtićima nema ni sapuna a kamoli toaletnog papira !
Ovim javnim preduzećem još uvek gospodari jedinstvena srbija i osim što su zaposlili i kurtu i murtu ama baš ništa nisu uradili po vrtićima !!!

Ana

pre 10 godina

I onda me pitaju zašto plaćam privatni vrtić. Pa kakva im je hrana koju nabavljaju na tenderima? Kakve su vaspitačice koje su zaposlene preko veze?! Zemljo Srbijo...

kamenorezac

pre 10 godina

U beogradskim vrtićima već godinu dana nema zaliha toalet-papira, ubrusa i salveta...U Srbiji van Beograda toga ima, jedino na manjku su deca. Srbija nestaje. :-(

Aleksa

pre 10 godina

I naravno, uvek ce se prva javiti neka Dragana, Gina, Djana... da ovakvu vest prevede u mulj prepucavanja i mrznje prema Beogradu, Beogradjanima, pa i njihovoj deci ako treba.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan, 16. april 2014 13:45)
Zasto odmah mislite da su takvi komentari obavezno znak mrznje prema Beogradu i Beogradjanima?! Manite se kompleksa,uglavnom svi koji zive u unutrasnjosti moraju da donose higijenski pribor i to godinama.Mi u Subotici cak skupljamo pare i za krecenje vrtica,za neke panoe,parket...a igraliste u vrticu su postavili novo,da bi se nakon par dana zakljucilo da ne odgovara standardima pa su ga izvadili. I tako,deca nemaju igraliste,para za novo nema,samo se prebacuje vruc krompir od jednih do drugih a direktor se ucaurio u fotelju i ne mrda...Dakle,i dalje mislite da je nama bitan Beograd?

drzavna diploma

pre 10 godina

Meni ove 3 firme ne bi više konkurisale na tenderu.Ulaganje žalbi,na koji način.Bravo za pravnike koji su osmislili ceo ovaj sistem.Redovno donosimo i papir i ubruse, bojice,papir za crtanje.Svima kao stalo do dece,bravo državo!

ljuta

pre 10 godina

Ajde sad neko od vas iz "provincije", koji redovno nosi toalet papir u vrtic, neka napise da li placa vrtic 9700 rsd mesecno, kao mi u Beogradu...

Jelena

pre 10 godina

U Niškoj "Pcelici",cim se krene u vrtic,na prvom roditeljskom sastanku kazu vaspitacice donesite:vlazne maramice,toalet papir,salvete ili ubrus,tecni sapun,i 1000din za igracke,traze za tv,dvd,cd,tepihe,zavese,sređivanje dvorista itd,bojce,sveske i blokove da ne pominjemo.I to se trazi svake godine.Pa se pitam da li se vrtici finansiraju o drzavnom ili roditeljskom trosku?

Miloš

pre 10 godina

Nije nam valjao Đilas...Jel DS kriv za ovo? Kad narod ne uči greškama, onda će ih večno povaljati i glasati za snage haosa & bezumlja.

T

pre 10 godina

Nije mi jasno, ako ste odabrali najboljeg ponudjaca, cak i da se drugi zale, zasto im se ne odbije zalba kao neosnovana i nabavka krene? Ili te zalbe ipak nisu neosnovane?

Buca Krtalic

pre 10 godina

Kakav je ovo dil u pitanju to je neverovatno. Pazite foru: ovi iz vlasti izabrali tri firme iz cele Srbije i onda im rekli da se jave na tender. Kad se zavrsi tender uvek se jedan ponudjac zali i odlaze nabavka,za to vreme roditelji kupuju wc papir i sve ostalo da deca ne bi trpela a sa druge strane neko puni dzepove tim sredstvima koja su verovatno budzetom predvidjena u tu svrhu. Ponudjacima odlazi neki deo i svima lepo. Pa recite da je sve to kao slucajno. Kradja na svakom koraku.

Milan

pre 10 godina

Zamislite, a mi roditelji, čija deca idu u vrtić van Beograda, sami kupujemo higijenski i potrošni materijal...(Dragana, 16. april 2014 12:23)

I naravno, uvek ce se prva javiti neka Dragana, Gina, Djana... da ovakvu vest prevede u mulj prepucavanja i mrznje prema Beogradu, Beogradjanima, pa i njihovoj deci ako treba.

antitender

pre 10 godina

*ebali vas prokleti tenderi! Zbog tendera nema vakcina za decu, zbog tendera nema toalet papira za decu, zbog tendera nema veštačkih kolena i kukova....... Dok se ne digne kuka i motika i ne završi po glavama tenderaša, nema nama života. Samo što ovde više nema ni kuke ni motike... Sve je to DB lepo iznivelisao.

Mrgud

pre 10 godina

Ne razumem, zar lepo ne može u tender da se stavi da žalba ne odlaže izvršenje, kupi se lepo to što treba a ovaj što se žalio neka čeka.

juca

pre 10 godina

Moje dete je islo u vrtic do pre dve godine. Sve je bilo bezprekorno. Niko mi nikada nista nije trazio. Toalet papira i sapuna uvek bilo. Sta se sada desava, citam, i ne mogu da se nacudim.

ja

pre 10 godina

Papira nema vec 3x godine provereno iz jednog od Zvezdarskih vrtica. Pored papira nedostaje jos puno toga. Jako cesta je pojava da se od roditelja trazi novac za tepihe ili zavese svake godine a plasticne case ubrusi svakodnevno.

Ivan

pre 10 godina

Tako je i na Rakovici a verovatno i u svim opstinama. To je stvarno katastrofa moja cerka vec dva meseca prica da nemaju papira. Ja upocetku nisam bas poverovao u pricu dok se nisam sam uverio. Pitao sam i vaspitace sto nisu rekli da nema papira i rekli su mi da ne smeju nista da traze od roditelja,sto je katastrofa. Mozda ce sutra propasti tender za hranu pa nece imati da jedu a vaspitaci iz straha ne smeju da kazu roditeljima. Reklama o povecanju nataliteta u Srbiji uveliko ide u udarnim terminima, a ovo treba da je udarna vest. Kako nadlezne nije sramota prvo nema vakcina sada
nema toalet papira sta je sledece.....

Jovana

pre 10 godina

Kod nas u provinciji, roditelji svaki mesec uz novac za vrtic moraju da dostave i toalet papir, vlazne maramice i tecni sapun. I to tako godinama! Pa kad mozemo mi, sto ne bi i vi beogradjani.

Silver Surfer

pre 10 godina

Inace, kvalitet tih ubrusa i toalet papira je, blago receno, kriminalan. Naravno, poredeci sa onim sto postoji u redovnoj ponudi. Slicno je i sa keksom, puterom, dzemom i medom. Za to su premia, k-plus i slicni proizvodi vrhunski brend.
Ali, dokle god drzavni organ ima 30 dana da se izjasni dotle ce roditelji morati da odvajaju za toalet papir.
Jos malo pa ce poceti da donose i obroke.

Suzi Ovca

pre 10 godina

U Mladenovcu,deca sa sobom moraju da nose flasicu vode za pice.Cija je obaveza da obezbedi to?Uskoro ce se i hrana donositi kako je krenulo.Jos jedna stvar.Zasto se,lepo, ne uvede jedna cena za svu decu,kao sto je van Beograda slucaj?Ovako,mesta za mucke ima na svakom koraku.

marko

pre 10 godina

Pa mi u Novom Sadu kupujemo osim toalet papira, bojica, casa, papira za crtanje i TEPIHE.
EJ pa to je sramota a grad na racunu ima 6 milijardi.
Bivsi i sadasnji gradonacelnik se hvale ko je imao vise para na racunu.
Vaspitacicama kasne plate mesecima.

bucika

pre 10 godina

Moje dete, od trece godine pa do kraja osmog razreda, u skoli nije imala ni sapun ni WC papir... Mi, roditelji smo na smenu kupovali tecni sapun i toalet papir. Meni nije bilo tesko iako nas je bilo samo cetvoro, i uspeli smo uvek da se dogovorimo.
Znam da drzava mora mnogo toga da promeni i uradi i u skolstvu i u zdravstvu itd...

m power

pre 10 godina

Bravo za Privremeno vece Beograda, Sinisu Malog (ma sta god to bilo), Aleksandra Dzong Vucica i Savez Neznalica Srbije! To se zovu reforme!

xxxxx

pre 10 godina

Dete mi ide 4. godine u vrtić(sad je predškolsko),promenili smo tri vrtića do sad i u svakom smo imali obavezu da svaki mesec donosimo čaše plastične, ubruse, toalet papir i vlažne maramice u ovom zadnjem i cedevitu.E sad to kao nije obavezno ali ko preskoči neki mesec obavezno ga podsete spiskom koji je zalepljen na vrata.

Ja sam

pre 10 godina

Ko je ovde kriv?
Los zakon ili lose sastavljen tender?
U svakom slucaju, sto bi rekao bivsi minister Knezevic, dok se ovo ne resi neka deca smanje kolicinu hrane za 50% a veliku nuzdu neka obavljaju kuci.

box

pre 10 godina

moje dete ide u vrtic dve godine tako da vec dve godine nema toga...a ne godinu dana...imate moj mail ,a ja slike sa zahtevima vrtica...od casha pa do tepiha sa saobracajnim znakovima...ne razumem zasto pisete da je godinu dana unazad kada imate vasu istoriju kada su pretprosle godine podignute cene vrtica i komentari na tu vest...

New

pre 10 godina

Sticajem okolnosti poznajem sve pomenute firme. Komisija bi trebalo da trazi uzorke papira i ubruza i da ih u kontinuitetu kontrolise tokom godine. Jer se veoma cesto desava da se ponudi jedan kvalitet robe, a isporucuje mnogo losiji ( tanji papir, manje listica... ). Ovo rade i druge firme tako da je postalo pravilo da se kod ustanova koje ne kontrolisu kvalitet u toku godine isporucuje mnogo losija roba i tako firma koja je dobila tender ostvaruje ekstra profit, a deca, grad, drzava gube. Nadam se da ce jedanput ljudi poceti posteno da rade svoj posao.

m power

pre 10 godina

Bravo za Privremeno vece Beograda, Sinisu Malog (ma sta god to bilo), Aleksandra Dzong Vucica i Savez Neznalica Srbije! To se zovu reforme!

Ja sam

pre 10 godina

Ko je ovde kriv?
Los zakon ili lose sastavljen tender?
U svakom slucaju, sto bi rekao bivsi minister Knezevic, dok se ovo ne resi neka deca smanje kolicinu hrane za 50% a veliku nuzdu neka obavljaju kuci.

marko

pre 10 godina

Pa mi u Novom Sadu kupujemo osim toalet papira, bojica, casa, papira za crtanje i TEPIHE.
EJ pa to je sramota a grad na racunu ima 6 milijardi.
Bivsi i sadasnji gradonacelnik se hvale ko je imao vise para na racunu.
Vaspitacicama kasne plate mesecima.

New

pre 10 godina

Sticajem okolnosti poznajem sve pomenute firme. Komisija bi trebalo da trazi uzorke papira i ubruza i da ih u kontinuitetu kontrolise tokom godine. Jer se veoma cesto desava da se ponudi jedan kvalitet robe, a isporucuje mnogo losiji ( tanji papir, manje listica... ). Ovo rade i druge firme tako da je postalo pravilo da se kod ustanova koje ne kontrolisu kvalitet u toku godine isporucuje mnogo losija roba i tako firma koja je dobila tender ostvaruje ekstra profit, a deca, grad, drzava gube. Nadam se da ce jedanput ljudi poceti posteno da rade svoj posao.

Silver Surfer

pre 10 godina

Inace, kvalitet tih ubrusa i toalet papira je, blago receno, kriminalan. Naravno, poredeci sa onim sto postoji u redovnoj ponudi. Slicno je i sa keksom, puterom, dzemom i medom. Za to su premia, k-plus i slicni proizvodi vrhunski brend.
Ali, dokle god drzavni organ ima 30 dana da se izjasni dotle ce roditelji morati da odvajaju za toalet papir.
Jos malo pa ce poceti da donose i obroke.

xxxxx

pre 10 godina

Dete mi ide 4. godine u vrtić(sad je predškolsko),promenili smo tri vrtića do sad i u svakom smo imali obavezu da svaki mesec donosimo čaše plastične, ubruse, toalet papir i vlažne maramice u ovom zadnjem i cedevitu.E sad to kao nije obavezno ali ko preskoči neki mesec obavezno ga podsete spiskom koji je zalepljen na vrata.

Ivan

pre 10 godina

Tako je i na Rakovici a verovatno i u svim opstinama. To je stvarno katastrofa moja cerka vec dva meseca prica da nemaju papira. Ja upocetku nisam bas poverovao u pricu dok se nisam sam uverio. Pitao sam i vaspitace sto nisu rekli da nema papira i rekli su mi da ne smeju nista da traze od roditelja,sto je katastrofa. Mozda ce sutra propasti tender za hranu pa nece imati da jedu a vaspitaci iz straha ne smeju da kazu roditeljima. Reklama o povecanju nataliteta u Srbiji uveliko ide u udarnim terminima, a ovo treba da je udarna vest. Kako nadlezne nije sramota prvo nema vakcina sada
nema toalet papira sta je sledece.....

antitender

pre 10 godina

*ebali vas prokleti tenderi! Zbog tendera nema vakcina za decu, zbog tendera nema toalet papira za decu, zbog tendera nema veštačkih kolena i kukova....... Dok se ne digne kuka i motika i ne završi po glavama tenderaša, nema nama života. Samo što ovde više nema ni kuke ni motike... Sve je to DB lepo iznivelisao.

Buca Krtalic

pre 10 godina

Kakav je ovo dil u pitanju to je neverovatno. Pazite foru: ovi iz vlasti izabrali tri firme iz cele Srbije i onda im rekli da se jave na tender. Kad se zavrsi tender uvek se jedan ponudjac zali i odlaze nabavka,za to vreme roditelji kupuju wc papir i sve ostalo da deca ne bi trpela a sa druge strane neko puni dzepove tim sredstvima koja su verovatno budzetom predvidjena u tu svrhu. Ponudjacima odlazi neki deo i svima lepo. Pa recite da je sve to kao slucajno. Kradja na svakom koraku.

Miloš

pre 10 godina

Nije nam valjao Đilas...Jel DS kriv za ovo? Kad narod ne uči greškama, onda će ih večno povaljati i glasati za snage haosa & bezumlja.

juca

pre 10 godina

Moje dete je islo u vrtic do pre dve godine. Sve je bilo bezprekorno. Niko mi nikada nista nije trazio. Toalet papira i sapuna uvek bilo. Sta se sada desava, citam, i ne mogu da se nacudim.

box

pre 10 godina

moje dete ide u vrtic dve godine tako da vec dve godine nema toga...a ne godinu dana...imate moj mail ,a ja slike sa zahtevima vrtica...od casha pa do tepiha sa saobracajnim znakovima...ne razumem zasto pisete da je godinu dana unazad kada imate vasu istoriju kada su pretprosle godine podignute cene vrtica i komentari na tu vest...

Milan

pre 10 godina

Zamislite, a mi roditelji, čija deca idu u vrtić van Beograda, sami kupujemo higijenski i potrošni materijal...(Dragana, 16. april 2014 12:23)

I naravno, uvek ce se prva javiti neka Dragana, Gina, Djana... da ovakvu vest prevede u mulj prepucavanja i mrznje prema Beogradu, Beogradjanima, pa i njihovoj deci ako treba.

ljuta

pre 10 godina

Ajde sad neko od vas iz "provincije", koji redovno nosi toalet papir u vrtic, neka napise da li placa vrtic 9700 rsd mesecno, kao mi u Beogradu...

Mrgud

pre 10 godina

Ne razumem, zar lepo ne može u tender da se stavi da žalba ne odlaže izvršenje, kupi se lepo to što treba a ovaj što se žalio neka čeka.

bucika

pre 10 godina

Moje dete, od trece godine pa do kraja osmog razreda, u skoli nije imala ni sapun ni WC papir... Mi, roditelji smo na smenu kupovali tecni sapun i toalet papir. Meni nije bilo tesko iako nas je bilo samo cetvoro, i uspeli smo uvek da se dogovorimo.
Znam da drzava mora mnogo toga da promeni i uradi i u skolstvu i u zdravstvu itd...

Ana

pre 10 godina

I onda me pitaju zašto plaćam privatni vrtić. Pa kakva im je hrana koju nabavljaju na tenderima? Kakve su vaspitačice koje su zaposlene preko veze?! Zemljo Srbijo...

Jelena

pre 10 godina

U Niškoj "Pcelici",cim se krene u vrtic,na prvom roditeljskom sastanku kazu vaspitacice donesite:vlazne maramice,toalet papir,salvete ili ubrus,tecni sapun,i 1000din za igracke,traze za tv,dvd,cd,tepihe,zavese,sređivanje dvorista itd,bojce,sveske i blokove da ne pominjemo.I to se trazi svake godine.Pa se pitam da li se vrtici finansiraju o drzavnom ili roditeljskom trosku?

T

pre 10 godina

Nije mi jasno, ako ste odabrali najboljeg ponudjaca, cak i da se drugi zale, zasto im se ne odbije zalba kao neosnovana i nabavka krene? Ili te zalbe ipak nisu neosnovane?

beograđanin

pre 10 godina

Djilas, vrati se da budes gradonacelnik!
Ovi naprednjaci su nesposoibni za bilo sta!
Vec su unistili BusPlus, prevoz, sada obdanista...

drzavna diploma

pre 10 godina

Meni ove 3 firme ne bi više konkurisale na tenderu.Ulaganje žalbi,na koji način.Bravo za pravnike koji su osmislili ceo ovaj sistem.Redovno donosimo i papir i ubruse, bojice,papir za crtanje.Svima kao stalo do dece,bravo državo!

Aleksa

pre 10 godina

I naravno, uvek ce se prva javiti neka Dragana, Gina, Djana... da ovakvu vest prevede u mulj prepucavanja i mrznje prema Beogradu, Beogradjanima, pa i njihovoj deci ako treba.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan, 16. april 2014 13:45)
Zasto odmah mislite da su takvi komentari obavezno znak mrznje prema Beogradu i Beogradjanima?! Manite se kompleksa,uglavnom svi koji zive u unutrasnjosti moraju da donose higijenski pribor i to godinama.Mi u Subotici cak skupljamo pare i za krecenje vrtica,za neke panoe,parket...a igraliste u vrticu su postavili novo,da bi se nakon par dana zakljucilo da ne odgovara standardima pa su ga izvadili. I tako,deca nemaju igraliste,para za novo nema,samo se prebacuje vruc krompir od jednih do drugih a direktor se ucaurio u fotelju i ne mrda...Dakle,i dalje mislite da je nama bitan Beograd?

carapan

pre 10 godina

U kruševačkim vrtićima nema ni sapuna a kamoli toaletnog papira !
Ovim javnim preduzećem još uvek gospodari jedinstvena srbija i osim što su zaposlili i kurtu i murtu ama baš ništa nisu uradili po vrtićima !!!

kamenorezac

pre 10 godina

U beogradskim vrtićima već godinu dana nema zaliha toalet-papira, ubrusa i salveta...U Srbiji van Beograda toga ima, jedino na manjku su deca. Srbija nestaje. :-(

Suzi Ovca

pre 10 godina

U Mladenovcu,deca sa sobom moraju da nose flasicu vode za pice.Cija je obaveza da obezbedi to?Uskoro ce se i hrana donositi kako je krenulo.Jos jedna stvar.Zasto se,lepo, ne uvede jedna cena za svu decu,kao sto je van Beograda slucaj?Ovako,mesta za mucke ima na svakom koraku.

Jovana

pre 10 godina

Kod nas u provinciji, roditelji svaki mesec uz novac za vrtic moraju da dostave i toalet papir, vlazne maramice i tecni sapun. I to tako godinama! Pa kad mozemo mi, sto ne bi i vi beogradjani.

ja

pre 10 godina

Papira nema vec 3x godine provereno iz jednog od Zvezdarskih vrtica. Pored papira nedostaje jos puno toga. Jako cesta je pojava da se od roditelja trazi novac za tepihe ili zavese svake godine a plasticne case ubrusi svakodnevno.

J

pre 10 godina

Pa moje dete od 19 meseci ide u vrtic u Krusevcu gde jedinstvena srbija alias veliki Palma vlada i kupujemo od prvog dana sve i maramice i obicne maramice i kreme i bojice i samo hranu sto im ne nosimo,vaspitacice platu ne primaju ne znam sta je tu cudno,a da vi U Beodradu nemojte da vam zafali toalet papira pa je to strasno samo vi zivite mi u provinciji cemo uvek da radimo za vas da Vi Budete na Nivou,nasa deca su sugava iz manjih gradova oni ne mora da imaju.

bole

pre 10 godina

Realno, ja sam pre 19 godina isao u vrtic i nesto se ne secam da ga je i tada bilo, zato su me roditelji naucili da uvek sa sobom nosim papirne maramice.

Aleksandar

pre 10 godina

za (J, 16. april 2014 18:09)

To što nemate ništa u vrtiću, to zahvalite onome koga ste naveli.
To što mislite da vi radite za Beograd:
1. Vrtići su u nadležnosti grada Beograda, a ne Republike, tako da novac od poreza koji vam država uzima nema veze sa tim. Vrtići u Beogradu se finansiraju iz budžeta grada, koji prikuplja poreze na svom tlu i koji čini 23% Srbije.
2. Nemate love, jer pare iz budžeta vam otmu loklani šerifi, tj. političari, a vama pričaju kako je Beograd sve uzeo. I vi ovce onda glasate za njih

Jovana

pre 10 godina

Kod nas u provinciji, roditelji svaki mesec uz novac za vrtic moraju da dostave i toalet papir, vlazne maramice i tecni sapun. I to tako godinama! Pa kad mozemo mi, sto ne bi i vi beogradjani.

J

pre 10 godina

Pa moje dete od 19 meseci ide u vrtic u Krusevcu gde jedinstvena srbija alias veliki Palma vlada i kupujemo od prvog dana sve i maramice i obicne maramice i kreme i bojice i samo hranu sto im ne nosimo,vaspitacice platu ne primaju ne znam sta je tu cudno,a da vi U Beodradu nemojte da vam zafali toalet papira pa je to strasno samo vi zivite mi u provinciji cemo uvek da radimo za vas da Vi Budete na Nivou,nasa deca su sugava iz manjih gradova oni ne mora da imaju.

Milan

pre 10 godina

Zamislite, a mi roditelji, čija deca idu u vrtić van Beograda, sami kupujemo higijenski i potrošni materijal...(Dragana, 16. april 2014 12:23)

I naravno, uvek ce se prva javiti neka Dragana, Gina, Djana... da ovakvu vest prevede u mulj prepucavanja i mrznje prema Beogradu, Beogradjanima, pa i njihovoj deci ako treba.

Aleksa

pre 10 godina

I naravno, uvek ce se prva javiti neka Dragana, Gina, Djana... da ovakvu vest prevede u mulj prepucavanja i mrznje prema Beogradu, Beogradjanima, pa i njihovoj deci ako treba.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan, 16. april 2014 13:45)
Zasto odmah mislite da su takvi komentari obavezno znak mrznje prema Beogradu i Beogradjanima?! Manite se kompleksa,uglavnom svi koji zive u unutrasnjosti moraju da donose higijenski pribor i to godinama.Mi u Subotici cak skupljamo pare i za krecenje vrtica,za neke panoe,parket...a igraliste u vrticu su postavili novo,da bi se nakon par dana zakljucilo da ne odgovara standardima pa su ga izvadili. I tako,deca nemaju igraliste,para za novo nema,samo se prebacuje vruc krompir od jednih do drugih a direktor se ucaurio u fotelju i ne mrda...Dakle,i dalje mislite da je nama bitan Beograd?

ljuta

pre 10 godina

Ajde sad neko od vas iz "provincije", koji redovno nosi toalet papir u vrtic, neka napise da li placa vrtic 9700 rsd mesecno, kao mi u Beogradu...

beograđanin

pre 10 godina

Djilas, vrati se da budes gradonacelnik!
Ovi naprednjaci su nesposoibni za bilo sta!
Vec su unistili BusPlus, prevoz, sada obdanista...

m power

pre 10 godina

Bravo za Privremeno vece Beograda, Sinisu Malog (ma sta god to bilo), Aleksandra Dzong Vucica i Savez Neznalica Srbije! To se zovu reforme!

Ana

pre 10 godina

I onda me pitaju zašto plaćam privatni vrtić. Pa kakva im je hrana koju nabavljaju na tenderima? Kakve su vaspitačice koje su zaposlene preko veze?! Zemljo Srbijo...

kamenorezac

pre 10 godina

U beogradskim vrtićima već godinu dana nema zaliha toalet-papira, ubrusa i salveta...U Srbiji van Beograda toga ima, jedino na manjku su deca. Srbija nestaje. :-(

juca

pre 10 godina

Moje dete je islo u vrtic do pre dve godine. Sve je bilo bezprekorno. Niko mi nikada nista nije trazio. Toalet papira i sapuna uvek bilo. Sta se sada desava, citam, i ne mogu da se nacudim.

Miloš

pre 10 godina

Nije nam valjao Đilas...Jel DS kriv za ovo? Kad narod ne uči greškama, onda će ih večno povaljati i glasati za snage haosa & bezumlja.

bole

pre 10 godina

Realno, ja sam pre 19 godina isao u vrtic i nesto se ne secam da ga je i tada bilo, zato su me roditelji naucili da uvek sa sobom nosim papirne maramice.

bucika

pre 10 godina

Moje dete, od trece godine pa do kraja osmog razreda, u skoli nije imala ni sapun ni WC papir... Mi, roditelji smo na smenu kupovali tecni sapun i toalet papir. Meni nije bilo tesko iako nas je bilo samo cetvoro, i uspeli smo uvek da se dogovorimo.
Znam da drzava mora mnogo toga da promeni i uradi i u skolstvu i u zdravstvu itd...

ja

pre 10 godina

Papira nema vec 3x godine provereno iz jednog od Zvezdarskih vrtica. Pored papira nedostaje jos puno toga. Jako cesta je pojava da se od roditelja trazi novac za tepihe ili zavese svake godine a plasticne case ubrusi svakodnevno.

Ja sam

pre 10 godina

Ko je ovde kriv?
Los zakon ili lose sastavljen tender?
U svakom slucaju, sto bi rekao bivsi minister Knezevic, dok se ovo ne resi neka deca smanje kolicinu hrane za 50% a veliku nuzdu neka obavljaju kuci.

Suzi Ovca

pre 10 godina

U Mladenovcu,deca sa sobom moraju da nose flasicu vode za pice.Cija je obaveza da obezbedi to?Uskoro ce se i hrana donositi kako je krenulo.Jos jedna stvar.Zasto se,lepo, ne uvede jedna cena za svu decu,kao sto je van Beograda slucaj?Ovako,mesta za mucke ima na svakom koraku.

box

pre 10 godina

moje dete ide u vrtic dve godine tako da vec dve godine nema toga...a ne godinu dana...imate moj mail ,a ja slike sa zahtevima vrtica...od casha pa do tepiha sa saobracajnim znakovima...ne razumem zasto pisete da je godinu dana unazad kada imate vasu istoriju kada su pretprosle godine podignute cene vrtica i komentari na tu vest...

marko

pre 10 godina

Pa mi u Novom Sadu kupujemo osim toalet papira, bojica, casa, papira za crtanje i TEPIHE.
EJ pa to je sramota a grad na racunu ima 6 milijardi.
Bivsi i sadasnji gradonacelnik se hvale ko je imao vise para na racunu.
Vaspitacicama kasne plate mesecima.

New

pre 10 godina

Sticajem okolnosti poznajem sve pomenute firme. Komisija bi trebalo da trazi uzorke papira i ubruza i da ih u kontinuitetu kontrolise tokom godine. Jer se veoma cesto desava da se ponudi jedan kvalitet robe, a isporucuje mnogo losiji ( tanji papir, manje listica... ). Ovo rade i druge firme tako da je postalo pravilo da se kod ustanova koje ne kontrolisu kvalitet u toku godine isporucuje mnogo losija roba i tako firma koja je dobila tender ostvaruje ekstra profit, a deca, grad, drzava gube. Nadam se da ce jedanput ljudi poceti posteno da rade svoj posao.

drzavna diploma

pre 10 godina

Meni ove 3 firme ne bi više konkurisale na tenderu.Ulaganje žalbi,na koji način.Bravo za pravnike koji su osmislili ceo ovaj sistem.Redovno donosimo i papir i ubruse, bojice,papir za crtanje.Svima kao stalo do dece,bravo državo!

antitender

pre 10 godina

*ebali vas prokleti tenderi! Zbog tendera nema vakcina za decu, zbog tendera nema toalet papira za decu, zbog tendera nema veštačkih kolena i kukova....... Dok se ne digne kuka i motika i ne završi po glavama tenderaša, nema nama života. Samo što ovde više nema ni kuke ni motike... Sve je to DB lepo iznivelisao.

T

pre 10 godina

Nije mi jasno, ako ste odabrali najboljeg ponudjaca, cak i da se drugi zale, zasto im se ne odbije zalba kao neosnovana i nabavka krene? Ili te zalbe ipak nisu neosnovane?

Mrgud

pre 10 godina

Ne razumem, zar lepo ne može u tender da se stavi da žalba ne odlaže izvršenje, kupi se lepo to što treba a ovaj što se žalio neka čeka.

Ivan

pre 10 godina

Tako je i na Rakovici a verovatno i u svim opstinama. To je stvarno katastrofa moja cerka vec dva meseca prica da nemaju papira. Ja upocetku nisam bas poverovao u pricu dok se nisam sam uverio. Pitao sam i vaspitace sto nisu rekli da nema papira i rekli su mi da ne smeju nista da traze od roditelja,sto je katastrofa. Mozda ce sutra propasti tender za hranu pa nece imati da jedu a vaspitaci iz straha ne smeju da kazu roditeljima. Reklama o povecanju nataliteta u Srbiji uveliko ide u udarnim terminima, a ovo treba da je udarna vest. Kako nadlezne nije sramota prvo nema vakcina sada
nema toalet papira sta je sledece.....

Jelena

pre 10 godina

U Niškoj "Pcelici",cim se krene u vrtic,na prvom roditeljskom sastanku kazu vaspitacice donesite:vlazne maramice,toalet papir,salvete ili ubrus,tecni sapun,i 1000din za igracke,traze za tv,dvd,cd,tepihe,zavese,sređivanje dvorista itd,bojce,sveske i blokove da ne pominjemo.I to se trazi svake godine.Pa se pitam da li se vrtici finansiraju o drzavnom ili roditeljskom trosku?

Silver Surfer

pre 10 godina

Inace, kvalitet tih ubrusa i toalet papira je, blago receno, kriminalan. Naravno, poredeci sa onim sto postoji u redovnoj ponudi. Slicno je i sa keksom, puterom, dzemom i medom. Za to su premia, k-plus i slicni proizvodi vrhunski brend.
Ali, dokle god drzavni organ ima 30 dana da se izjasni dotle ce roditelji morati da odvajaju za toalet papir.
Jos malo pa ce poceti da donose i obroke.

xxxxx

pre 10 godina

Dete mi ide 4. godine u vrtić(sad je predškolsko),promenili smo tri vrtića do sad i u svakom smo imali obavezu da svaki mesec donosimo čaše plastične, ubruse, toalet papir i vlažne maramice u ovom zadnjem i cedevitu.E sad to kao nije obavezno ali ko preskoči neki mesec obavezno ga podsete spiskom koji je zalepljen na vrata.

Buca Krtalic

pre 10 godina

Kakav je ovo dil u pitanju to je neverovatno. Pazite foru: ovi iz vlasti izabrali tri firme iz cele Srbije i onda im rekli da se jave na tender. Kad se zavrsi tender uvek se jedan ponudjac zali i odlaze nabavka,za to vreme roditelji kupuju wc papir i sve ostalo da deca ne bi trpela a sa druge strane neko puni dzepove tim sredstvima koja su verovatno budzetom predvidjena u tu svrhu. Ponudjacima odlazi neki deo i svima lepo. Pa recite da je sve to kao slucajno. Kradja na svakom koraku.

carapan

pre 10 godina

U kruševačkim vrtićima nema ni sapuna a kamoli toaletnog papira !
Ovim javnim preduzećem još uvek gospodari jedinstvena srbija i osim što su zaposlili i kurtu i murtu ama baš ništa nisu uradili po vrtićima !!!

Aleksandar

pre 10 godina

za (J, 16. april 2014 18:09)

To što nemate ništa u vrtiću, to zahvalite onome koga ste naveli.
To što mislite da vi radite za Beograd:
1. Vrtići su u nadležnosti grada Beograda, a ne Republike, tako da novac od poreza koji vam država uzima nema veze sa tim. Vrtići u Beogradu se finansiraju iz budžeta grada, koji prikuplja poreze na svom tlu i koji čini 23% Srbije.
2. Nemate love, jer pare iz budžeta vam otmu loklani šerifi, tj. političari, a vama pričaju kako je Beograd sve uzeo. I vi ovce onda glasate za njih