Ponedeljak, 24.03.2014.

20:21

"Referendum o RS politički štetan"

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da eventualni referendum o odvajanju Republike Srpske iz BiH ne bi bio pravno utemeljen i politički bi bio štetan.

Izvor: Beta

"Referendum o RS politièki štetan" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Mladen Mladenović

pre 10 godina

A što, lepi moj i prepametni /kao i sam što sam/ gospodine Josipoviću? O kakvoj se šteti radi? O materijalnoj ili, nematerijalnoj i, ko bi pravio štetu na sopstveni račun?! Možda bi to bila šteta za vas Hrvate, ali za one koji organizuju referendum, pretpostavka je da neće biti štete osim, ako im je drugi ne prave?! Šta vas Hrvate, koji ste priznali "kosovu" i u isto vreme niste priznali Krim, briga za Republiku Srpsku?!

Pilot

pre 10 godina

Gospodin Dodik sjedi u staklenoj kucici i gadja kamenicama oko sebe. On gubi iz vida da danas nije 1992. godina i da danas stvari ne stoje onako, kako su stajale prije vise od dva desetljeca. Vise nece biti nikakve podrske iz Srbije, koja sama strijemi ka EU i koja bi, u slucaju da podrzi secesionizam u susjednoj BiH, imala u svojoj kuci probleme sa Vojvodinom, Sandzakom i Presevskom dolinom kao i sanskcijama EU i SAD-a. K tomu dolazi jos cinjenica da danas gotovo nitko od mladih ljudi u Srbiji nema ni najmanju motivaciju svoju mladost provoditi u rovovima susjednih zemalja radi (velikodrzavnih) politickih ciljeva i hirova bogatih nacionalista. Mladi iz Srbije danas zele sami prosperirati, skolovati se, putovati i uzivati u zivotu. Sto je sigurno primamljivija alternativa od puske u rovu tamo negdje u Bosni. Prema tome, gospodinu Dodiku i njemu slicnima bi bilo bolje da svoju energiju trose na poboljsanju ekonomskog statusa gradjanki i gradjana u svojoj drzavi.

hamex

pre 10 godina

Ko brani RS da se osamostali???Politika Karadzica je govorila o refrendumu,a odmah posle rata Dodik..i dan danas govori o tome dok RS i citava Bosna tonu u sve vecu bijedu.Lako je gladne kerove navabit na meso.Nema od toga nista!Dodik za sve sto hoce drzi se Dejtona,a sam dejton kaze da je BiH suverena i priznata zemlaj sva tri naroda,koju cine dva entiteta i jedan distrikt.Znaci,ako ce se RS odvojit..prvo nemoze izglasat referendum,drugo uz tri naroda dva ze biti protiv.Tako da ko se razumije,moze da prica sta hoce..i ovaj sto pominje Ameriku,V.Britaniju da ce biti uz njih grdno se vara.Ministar sigurnsti SDA je davno rekao da je to suplja prica Dodika,i da SDA ne podrzava nikakvo crtanje drugih granica u BiH.Znaci, SAMOSTALNOST RS+DODIK = PREDIZBORNI POENI

master

pre 10 godina

Prvo RS i Srbija moraju ekonomski da ojačaju,pa da pridobiju neke saveznike (Amerikanci,Nemci,Britanci,Vatikan-zbog Hrvata ,oni njih najbolje slušaju),pa da ponude Bošnjacima ravnopravan tretman u budućoj državi i to je put koji vodi podeli Bosne ili izdvajanju RS.
Iz ove perpeskitive za nekih 100 godina minimum.

Бојан Илић

pre 10 godina

Milorad Dodik nedavno je izjavio da je za Republiku Srpsku referendum na Krimu demokratski izraz volje naroda, kao i da taj entitet BiH prati sva slična svetska iskustva i da će raditi na primerima najboljih iskustava "kada za to dodje vreme".

Тиха вода брег рони!

jna

pre 10 godina

Ajde ok neka bude referendum al sta cete kad recimo Sandzak ili Vojvodina jednim djelom budu trazili otcjepljenje hocete li i njih podrzati ili i dalje smatrati kako su svi krivi za sve a vi ama za bas nista.

Chad

pre 10 godina

Isforsirano pitanje referenduma je potpuno u funkciji jednog coveka a ne naroda (Srba). Republika Srpska je de fakto nezavisna, sto je svakom ko je i metar jedan krocio na njenu teritoriju od prvog momenta jasno. Stanje kakvo je sad, ide na ruku srpskom narodu i protokom vremena, bez ikakvaog eksponiranja - narocito ne eksponiranja Srba, stvari ce doci na svoje (svaka ptica svome jatu). Hajde jednom nesto ovaj narod mudro da uradi. Strpljen- spasen! Pustite Hrvate da je ruse ... nece biti prva drzava na koju su se posrali...

Бојан Илић

pre 10 godina

Принцеза Јовановић је само у завијеној форми рекао оно што је Месић рекао за "одвајање" Бања Луке преко Брчког!

Зато је уосталом и створен дистрикт...

Доћи ће дан...

Lala

pre 10 godina

Koja su to tri konstitutivna naroda? Da nisu možda muslimani narod? Mene su učili da je to veroispovest.
Znači, po Vama, konstitutivni narodi BiH su: katolici, pravoslavci i muslimani.
Bosna je od rata na ovamo duboko podeljena zemlja i bez referenduma a Vas Josipoviću boli što nemate poseban entitet.
Inače bi Vi prvi i Vaši bili za referendum.

Kraljevčanin

pre 10 godina

I Ustav SFRJ je dozvoljavao republikama pravo na samoopredeljenje, ali je takodje i definisao granice nase zajednicke drzave kao nepromenjive, osim uz saglasnost svih republika. Vidim da vam to ne smeta i verovatno smatrate da je to bilo pravno utemeljeno? A kad je u pitanju RS, onda nije? A kad je u pitanju Kosovo, onda jeste?

Maki

pre 10 godina

Kako bre nije pravno utemeljen ? Ne moze negde da vazi , a negde da ne vazi .. ista prava za sve .. a tek ne razumem sto bi bio stetan ? Sta se vas Hrvata to tice ?

toma

pre 10 godina

Jeste Josipovicu isto onako kako je Hrvatska mogla da se izdvoji iz YU samo uz saglasnost svih ostalih republika pa ste ipak tu gde ste. Isto tako ce i RS da pita ostala dva naroda za saglasnost.

qq

pre 10 godina

nista se ti ne pitas po tom pitanju. pravo pitanje je zasto zapadu ne odgovara ujedinjen srpski narod u koliko toliko velikoj drzavi. pravda ce jednog dana biti zadovoljena a tad cemo videti kolika ce biti fasisticko-ustaska tvorevina kad se srbi vrate svojim domovima.

Moje ime zvuči poznato

pre 10 godina

Maco komšijska, šta bi sa onim najvećim genocidom u Evropi koji ste napravili nad Srbima, Jevrejima i Romima pred 2. sv. rat? Nikom ništa maco mala? Fašizam se nastavlja sada su na kormilu Ameri sa ostatkom bezidejne Evrope...

dejan-minhen

pre 10 godina

aha, da sada dogovor a 1991 je bilo samo OK ono sto ste vi hteli. Tada niste hteli da zivite sa Srbima, a sada hocete da oni zive u BiH sa onima koji su BTW slavili 24.03.1999!

Pitanje za doticnog zasto ste trcali na sud da branite kako je Kosovo imalo pravo na samostalnost!? A da to je poseban slucaj, RS je poseban slucaj broj 2.
nadam se da ce se sve odigrati mirno i da ce mnogo regija da izvuce poseban broj. Voleo bi da Baranja izvuce broj 3.

Konfuzije

pre 10 godina

pa sto onda niste ucinili Hrvatsku samostalnom iz SFRJ referendumom do kojeg je doslo saglasjem svih konstitutivnih naroda?

Toliko ste cinicni da ce Vas skupo kostati

Proterani

pre 10 godina

"Referendum o RS politički štetan"

Političko slepilo je još štetnije, posebno ako se vidi samo sopstvena korist.
Tantijeme su štetne za biografiju (pitajte Milorada Pupovca).
Nepriznavanje političkih sredstava je razotkrivajuće.
Odbijanje da se prihvate sadašnjost i prizna prošlost je zabrinjavajuće.

Jole

pre 10 godina

Imali ste vi i u HR jos jedan referendum pa znamo kako je 5.8.95 to zavrsilo..
Kauboj dodik da prikrije lopovluk i posto su brzo izbori tad se uvik uvati tih tema a narod kao narod..
To sto je placa 200 eura nema veze,bitno je vikat okolo..

да

pre 10 godina

Шта вас брига шта ће Срби да раде на својој територији,ви сте сами изабрали да уђете у федерацију са Му(џахадином)јом, око Срба ви се не питате!

AleksandarL

pre 10 godina

Pa g Josipovic i njegova mu drzava je jasno stavila do znanja, priznanjem Kosova*, da podrzava pravo na samoopredeljenje naroda, sta sad hoce?

licimeri jedni

pre 10 godina

I Jugoslavija je bila federacija ciji su odnosi izmedju njenih clanica bili uredjeni tako da se nijedna od njih nije mogla pravnim putem odvojiti od celine bez apsolutne saglasnosti ostalih,a gle cuda vi ste to nekako uspeli...sada cete morati da uberete svo cvece koje ste sami zasadili...A bio bi red da mi jednom i objavite komentar!

Hogar Strasni

pre 10 godina

Licemerstvo,sarkazam,dupli arsini,frustracije,sila nad pravom kada im odgovara...na zapadu nista novo.Od kuda njemu uopste pravo da prica u ime 2 miliona Srba u Republici Srpskoj,valjda taj narod tamo ima isto pravo kao i Hrvati koji su glasali za izlazak iz SFRJ ili su oni po misljenju Josipovica manje vredni.Podrska narodu i gradjanima Republike Srpske!!!

areopagit

pre 10 godina

Samo vi njima namecite resenja, i eto za pedeset godina poubijace se opet, i tako sve dok se ne istrebe. Historia est magistra vitae.ba

princ

pre 10 godina

"Odnosi u BiH su takvi da mogu biti uređeni samo zajedničkom odlukom sva tri naroda. BiH je celovita, nedeljiva država i referendum koji bi bio onakav kako ga opisuje Dodik verovatno ne bi imao pravni učinak i politički bi proizveo štetu", ocenio je Josipović za Hrvatski radio.

Evo lepo covek objasno zasto je bilo rata '92, samo steta sto nije hteo da kaze ko je tada bio kriv tj. ko je tada odrzao referendum bez zajednicke odluke sva tri naroda.

М

pre 10 godina

овако да размишља може само кукавица који ионако огромном брзином губи свој народ у БиХ јер сви беже у Европу. Свако ко иоле зна Србе, поготово оне из Републике Српске зна да ће бранити своју слободу до последње капи крви и нема тих договора и флоскула који ће им ускратити независност зарад мини-југе коју је фрку и направила јер јој је сметала макси-југа. Да су хтели стабилно да живе не би се отцепљивали овако могу само да плачу и из пакости траће живот и својој и српској деци у франкенштајнској творевини БиХ.

Hogar Strasni

pre 10 godina

Licemerstvo,sarkazam,dupli arsini,frustracije,sila nad pravom kada im odgovara...na zapadu nista novo.Od kuda njemu uopste pravo da prica u ime 2 miliona Srba u Republici Srpskoj,valjda taj narod tamo ima isto pravo kao i Hrvati koji su glasali za izlazak iz SFRJ ili su oni po misljenju Josipovica manje vredni.Podrska narodu i gradjanima Republike Srpske!!!

Chad

pre 10 godina

Isforsirano pitanje referenduma je potpuno u funkciji jednog coveka a ne naroda (Srba). Republika Srpska je de fakto nezavisna, sto je svakom ko je i metar jedan krocio na njenu teritoriju od prvog momenta jasno. Stanje kakvo je sad, ide na ruku srpskom narodu i protokom vremena, bez ikakvaog eksponiranja - narocito ne eksponiranja Srba, stvari ce doci na svoje (svaka ptica svome jatu). Hajde jednom nesto ovaj narod mudro da uradi. Strpljen- spasen! Pustite Hrvate da je ruse ... nece biti prva drzava na koju su se posrali...

toma

pre 10 godina

Jeste Josipovicu isto onako kako je Hrvatska mogla da se izdvoji iz YU samo uz saglasnost svih ostalih republika pa ste ipak tu gde ste. Isto tako ce i RS da pita ostala dva naroda za saglasnost.

AleksandarL

pre 10 godina

Pa g Josipovic i njegova mu drzava je jasno stavila do znanja, priznanjem Kosova*, da podrzava pravo na samoopredeljenje naroda, sta sad hoce?

jna

pre 10 godina

Ajde ok neka bude referendum al sta cete kad recimo Sandzak ili Vojvodina jednim djelom budu trazili otcjepljenje hocete li i njih podrzati ili i dalje smatrati kako su svi krivi za sve a vi ama za bas nista.

М

pre 10 godina

овако да размишља може само кукавица који ионако огромном брзином губи свој народ у БиХ јер сви беже у Европу. Свако ко иоле зна Србе, поготово оне из Републике Српске зна да ће бранити своју слободу до последње капи крви и нема тих договора и флоскула који ће им ускратити независност зарад мини-југе коју је фрку и направила јер јој је сметала макси-југа. Да су хтели стабилно да живе не би се отцепљивали овако могу само да плачу и из пакости траће живот и својој и српској деци у франкенштајнској творевини БиХ.

Kraljevčanin

pre 10 godina

I Ustav SFRJ je dozvoljavao republikama pravo na samoopredeljenje, ali je takodje i definisao granice nase zajednicke drzave kao nepromenjive, osim uz saglasnost svih republika. Vidim da vam to ne smeta i verovatno smatrate da je to bilo pravno utemeljeno? A kad je u pitanju RS, onda nije? A kad je u pitanju Kosovo, onda jeste?

Бојан Илић

pre 10 godina

Milorad Dodik nedavno je izjavio da je za Republiku Srpsku referendum na Krimu demokratski izraz volje naroda, kao i da taj entitet BiH prati sva slična svetska iskustva i da će raditi na primerima najboljih iskustava "kada za to dodje vreme".

Тиха вода брег рони!

Moje ime zvuči poznato

pre 10 godina

Maco komšijska, šta bi sa onim najvećim genocidom u Evropi koji ste napravili nad Srbima, Jevrejima i Romima pred 2. sv. rat? Nikom ništa maco mala? Fašizam se nastavlja sada su na kormilu Ameri sa ostatkom bezidejne Evrope...

Lala

pre 10 godina

Koja su to tri konstitutivna naroda? Da nisu možda muslimani narod? Mene su učili da je to veroispovest.
Znači, po Vama, konstitutivni narodi BiH su: katolici, pravoslavci i muslimani.
Bosna je od rata na ovamo duboko podeljena zemlja i bez referenduma a Vas Josipoviću boli što nemate poseban entitet.
Inače bi Vi prvi i Vaši bili za referendum.

princ

pre 10 godina

"Odnosi u BiH su takvi da mogu biti uređeni samo zajedničkom odlukom sva tri naroda. BiH je celovita, nedeljiva država i referendum koji bi bio onakav kako ga opisuje Dodik verovatno ne bi imao pravni učinak i politički bi proizveo štetu", ocenio je Josipović za Hrvatski radio.

Evo lepo covek objasno zasto je bilo rata '92, samo steta sto nije hteo da kaze ko je tada bio kriv tj. ko je tada odrzao referendum bez zajednicke odluke sva tri naroda.

qq

pre 10 godina

nista se ti ne pitas po tom pitanju. pravo pitanje je zasto zapadu ne odgovara ujedinjen srpski narod u koliko toliko velikoj drzavi. pravda ce jednog dana biti zadovoljena a tad cemo videti kolika ce biti fasisticko-ustaska tvorevina kad se srbi vrate svojim domovima.

Maki

pre 10 godina

Kako bre nije pravno utemeljen ? Ne moze negde da vazi , a negde da ne vazi .. ista prava za sve .. a tek ne razumem sto bi bio stetan ? Sta se vas Hrvata to tice ?

licimeri jedni

pre 10 godina

I Jugoslavija je bila federacija ciji su odnosi izmedju njenih clanica bili uredjeni tako da se nijedna od njih nije mogla pravnim putem odvojiti od celine bez apsolutne saglasnosti ostalih,a gle cuda vi ste to nekako uspeli...sada cete morati da uberete svo cvece koje ste sami zasadili...A bio bi red da mi jednom i objavite komentar!

да

pre 10 godina

Шта вас брига шта ће Срби да раде на својој територији,ви сте сами изабрали да уђете у федерацију са Му(џахадином)јом, око Срба ви се не питате!

dejan-minhen

pre 10 godina

aha, da sada dogovor a 1991 je bilo samo OK ono sto ste vi hteli. Tada niste hteli da zivite sa Srbima, a sada hocete da oni zive u BiH sa onima koji su BTW slavili 24.03.1999!

Pitanje za doticnog zasto ste trcali na sud da branite kako je Kosovo imalo pravo na samostalnost!? A da to je poseban slucaj, RS je poseban slucaj broj 2.
nadam se da ce se sve odigrati mirno i da ce mnogo regija da izvuce poseban broj. Voleo bi da Baranja izvuce broj 3.

Konfuzije

pre 10 godina

pa sto onda niste ucinili Hrvatsku samostalnom iz SFRJ referendumom do kojeg je doslo saglasjem svih konstitutivnih naroda?

Toliko ste cinicni da ce Vas skupo kostati

areopagit

pre 10 godina

Samo vi njima namecite resenja, i eto za pedeset godina poubijace se opet, i tako sve dok se ne istrebe. Historia est magistra vitae.ba

Бојан Илић

pre 10 godina

Принцеза Јовановић је само у завијеној форми рекао оно што је Месић рекао за "одвајање" Бања Луке преко Брчког!

Зато је уосталом и створен дистрикт...

Доћи ће дан...

Jole

pre 10 godina

Imali ste vi i u HR jos jedan referendum pa znamo kako je 5.8.95 to zavrsilo..
Kauboj dodik da prikrije lopovluk i posto su brzo izbori tad se uvik uvati tih tema a narod kao narod..
To sto je placa 200 eura nema veze,bitno je vikat okolo..

Proterani

pre 10 godina

"Referendum o RS politički štetan"

Političko slepilo je još štetnije, posebno ako se vidi samo sopstvena korist.
Tantijeme su štetne za biografiju (pitajte Milorada Pupovca).
Nepriznavanje političkih sredstava je razotkrivajuće.
Odbijanje da se prihvate sadašnjost i prizna prošlost je zabrinjavajuće.

Pilot

pre 10 godina

Gospodin Dodik sjedi u staklenoj kucici i gadja kamenicama oko sebe. On gubi iz vida da danas nije 1992. godina i da danas stvari ne stoje onako, kako su stajale prije vise od dva desetljeca. Vise nece biti nikakve podrske iz Srbije, koja sama strijemi ka EU i koja bi, u slucaju da podrzi secesionizam u susjednoj BiH, imala u svojoj kuci probleme sa Vojvodinom, Sandzakom i Presevskom dolinom kao i sanskcijama EU i SAD-a. K tomu dolazi jos cinjenica da danas gotovo nitko od mladih ljudi u Srbiji nema ni najmanju motivaciju svoju mladost provoditi u rovovima susjednih zemalja radi (velikodrzavnih) politickih ciljeva i hirova bogatih nacionalista. Mladi iz Srbije danas zele sami prosperirati, skolovati se, putovati i uzivati u zivotu. Sto je sigurno primamljivija alternativa od puske u rovu tamo negdje u Bosni. Prema tome, gospodinu Dodiku i njemu slicnima bi bilo bolje da svoju energiju trose na poboljsanju ekonomskog statusa gradjanki i gradjana u svojoj drzavi.

hamex

pre 10 godina

Ko brani RS da se osamostali???Politika Karadzica je govorila o refrendumu,a odmah posle rata Dodik..i dan danas govori o tome dok RS i citava Bosna tonu u sve vecu bijedu.Lako je gladne kerove navabit na meso.Nema od toga nista!Dodik za sve sto hoce drzi se Dejtona,a sam dejton kaze da je BiH suverena i priznata zemlaj sva tri naroda,koju cine dva entiteta i jedan distrikt.Znaci,ako ce se RS odvojit..prvo nemoze izglasat referendum,drugo uz tri naroda dva ze biti protiv.Tako da ko se razumije,moze da prica sta hoce..i ovaj sto pominje Ameriku,V.Britaniju da ce biti uz njih grdno se vara.Ministar sigurnsti SDA je davno rekao da je to suplja prica Dodika,i da SDA ne podrzava nikakvo crtanje drugih granica u BiH.Znaci, SAMOSTALNOST RS+DODIK = PREDIZBORNI POENI

master

pre 10 godina

Prvo RS i Srbija moraju ekonomski da ojačaju,pa da pridobiju neke saveznike (Amerikanci,Nemci,Britanci,Vatikan-zbog Hrvata ,oni njih najbolje slušaju),pa da ponude Bošnjacima ravnopravan tretman u budućoj državi i to je put koji vodi podeli Bosne ili izdvajanju RS.
Iz ove perpeskitive za nekih 100 godina minimum.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

A što, lepi moj i prepametni /kao i sam što sam/ gospodine Josipoviću? O kakvoj se šteti radi? O materijalnoj ili, nematerijalnoj i, ko bi pravio štetu na sopstveni račun?! Možda bi to bila šteta za vas Hrvate, ali za one koji organizuju referendum, pretpostavka je da neće biti štete osim, ako im je drugi ne prave?! Šta vas Hrvate, koji ste priznali "kosovu" i u isto vreme niste priznali Krim, briga za Republiku Srpsku?!

jna

pre 10 godina

Ajde ok neka bude referendum al sta cete kad recimo Sandzak ili Vojvodina jednim djelom budu trazili otcjepljenje hocete li i njih podrzati ili i dalje smatrati kako su svi krivi za sve a vi ama za bas nista.

Jole

pre 10 godina

Imali ste vi i u HR jos jedan referendum pa znamo kako je 5.8.95 to zavrsilo..
Kauboj dodik da prikrije lopovluk i posto su brzo izbori tad se uvik uvati tih tema a narod kao narod..
To sto je placa 200 eura nema veze,bitno je vikat okolo..

Chad

pre 10 godina

Isforsirano pitanje referenduma je potpuno u funkciji jednog coveka a ne naroda (Srba). Republika Srpska je de fakto nezavisna, sto je svakom ko je i metar jedan krocio na njenu teritoriju od prvog momenta jasno. Stanje kakvo je sad, ide na ruku srpskom narodu i protokom vremena, bez ikakvaog eksponiranja - narocito ne eksponiranja Srba, stvari ce doci na svoje (svaka ptica svome jatu). Hajde jednom nesto ovaj narod mudro da uradi. Strpljen- spasen! Pustite Hrvate da je ruse ... nece biti prva drzava na koju su se posrali...

Maki

pre 10 godina

Kako bre nije pravno utemeljen ? Ne moze negde da vazi , a negde da ne vazi .. ista prava za sve .. a tek ne razumem sto bi bio stetan ? Sta se vas Hrvata to tice ?

Lala

pre 10 godina

Koja su to tri konstitutivna naroda? Da nisu možda muslimani narod? Mene su učili da je to veroispovest.
Znači, po Vama, konstitutivni narodi BiH su: katolici, pravoslavci i muslimani.
Bosna je od rata na ovamo duboko podeljena zemlja i bez referenduma a Vas Josipoviću boli što nemate poseban entitet.
Inače bi Vi prvi i Vaši bili za referendum.

Hogar Strasni

pre 10 godina

Licemerstvo,sarkazam,dupli arsini,frustracije,sila nad pravom kada im odgovara...na zapadu nista novo.Od kuda njemu uopste pravo da prica u ime 2 miliona Srba u Republici Srpskoj,valjda taj narod tamo ima isto pravo kao i Hrvati koji su glasali za izlazak iz SFRJ ili su oni po misljenju Josipovica manje vredni.Podrska narodu i gradjanima Republike Srpske!!!

Moje ime zvuči poznato

pre 10 godina

Maco komšijska, šta bi sa onim najvećim genocidom u Evropi koji ste napravili nad Srbima, Jevrejima i Romima pred 2. sv. rat? Nikom ništa maco mala? Fašizam se nastavlja sada su na kormilu Ameri sa ostatkom bezidejne Evrope...

toma

pre 10 godina

Jeste Josipovicu isto onako kako je Hrvatska mogla da se izdvoji iz YU samo uz saglasnost svih ostalih republika pa ste ipak tu gde ste. Isto tako ce i RS da pita ostala dva naroda za saglasnost.

да

pre 10 godina

Шта вас брига шта ће Срби да раде на својој територији,ви сте сами изабрали да уђете у федерацију са Му(џахадином)јом, око Срба ви се не питате!

Kraljevčanin

pre 10 godina

I Ustav SFRJ je dozvoljavao republikama pravo na samoopredeljenje, ali je takodje i definisao granice nase zajednicke drzave kao nepromenjive, osim uz saglasnost svih republika. Vidim da vam to ne smeta i verovatno smatrate da je to bilo pravno utemeljeno? A kad je u pitanju RS, onda nije? A kad je u pitanju Kosovo, onda jeste?

Бојан Илић

pre 10 godina

Milorad Dodik nedavno je izjavio da je za Republiku Srpsku referendum na Krimu demokratski izraz volje naroda, kao i da taj entitet BiH prati sva slična svetska iskustva i da će raditi na primerima najboljih iskustava "kada za to dodje vreme".

Тиха вода брег рони!

qq

pre 10 godina

nista se ti ne pitas po tom pitanju. pravo pitanje je zasto zapadu ne odgovara ujedinjen srpski narod u koliko toliko velikoj drzavi. pravda ce jednog dana biti zadovoljena a tad cemo videti kolika ce biti fasisticko-ustaska tvorevina kad se srbi vrate svojim domovima.

AleksandarL

pre 10 godina

Pa g Josipovic i njegova mu drzava je jasno stavila do znanja, priznanjem Kosova*, da podrzava pravo na samoopredeljenje naroda, sta sad hoce?

Konfuzije

pre 10 godina

pa sto onda niste ucinili Hrvatsku samostalnom iz SFRJ referendumom do kojeg je doslo saglasjem svih konstitutivnih naroda?

Toliko ste cinicni da ce Vas skupo kostati

Бојан Илић

pre 10 godina

Принцеза Јовановић је само у завијеној форми рекао оно што је Месић рекао за "одвајање" Бања Луке преко Брчког!

Зато је уосталом и створен дистрикт...

Доћи ће дан...

М

pre 10 godina

овако да размишља може само кукавица који ионако огромном брзином губи свој народ у БиХ јер сви беже у Европу. Свако ко иоле зна Србе, поготово оне из Републике Српске зна да ће бранити своју слободу до последње капи крви и нема тих договора и флоскула који ће им ускратити независност зарад мини-југе коју је фрку и направила јер јој је сметала макси-југа. Да су хтели стабилно да живе не би се отцепљивали овако могу само да плачу и из пакости траће живот и својој и српској деци у франкенштајнској творевини БиХ.

dejan-minhen

pre 10 godina

aha, da sada dogovor a 1991 je bilo samo OK ono sto ste vi hteli. Tada niste hteli da zivite sa Srbima, a sada hocete da oni zive u BiH sa onima koji su BTW slavili 24.03.1999!

Pitanje za doticnog zasto ste trcali na sud da branite kako je Kosovo imalo pravo na samostalnost!? A da to je poseban slucaj, RS je poseban slucaj broj 2.
nadam se da ce se sve odigrati mirno i da ce mnogo regija da izvuce poseban broj. Voleo bi da Baranja izvuce broj 3.

princ

pre 10 godina

"Odnosi u BiH su takvi da mogu biti uređeni samo zajedničkom odlukom sva tri naroda. BiH je celovita, nedeljiva država i referendum koji bi bio onakav kako ga opisuje Dodik verovatno ne bi imao pravni učinak i politički bi proizveo štetu", ocenio je Josipović za Hrvatski radio.

Evo lepo covek objasno zasto je bilo rata '92, samo steta sto nije hteo da kaze ko je tada bio kriv tj. ko je tada odrzao referendum bez zajednicke odluke sva tri naroda.

licimeri jedni

pre 10 godina

I Jugoslavija je bila federacija ciji su odnosi izmedju njenih clanica bili uredjeni tako da se nijedna od njih nije mogla pravnim putem odvojiti od celine bez apsolutne saglasnosti ostalih,a gle cuda vi ste to nekako uspeli...sada cete morati da uberete svo cvece koje ste sami zasadili...A bio bi red da mi jednom i objavite komentar!

Proterani

pre 10 godina

"Referendum o RS politički štetan"

Političko slepilo je još štetnije, posebno ako se vidi samo sopstvena korist.
Tantijeme su štetne za biografiju (pitajte Milorada Pupovca).
Nepriznavanje političkih sredstava je razotkrivajuće.
Odbijanje da se prihvate sadašnjost i prizna prošlost je zabrinjavajuće.

areopagit

pre 10 godina

Samo vi njima namecite resenja, i eto za pedeset godina poubijace se opet, i tako sve dok se ne istrebe. Historia est magistra vitae.ba

master

pre 10 godina

Prvo RS i Srbija moraju ekonomski da ojačaju,pa da pridobiju neke saveznike (Amerikanci,Nemci,Britanci,Vatikan-zbog Hrvata ,oni njih najbolje slušaju),pa da ponude Bošnjacima ravnopravan tretman u budućoj državi i to je put koji vodi podeli Bosne ili izdvajanju RS.
Iz ove perpeskitive za nekih 100 godina minimum.

Pilot

pre 10 godina

Gospodin Dodik sjedi u staklenoj kucici i gadja kamenicama oko sebe. On gubi iz vida da danas nije 1992. godina i da danas stvari ne stoje onako, kako su stajale prije vise od dva desetljeca. Vise nece biti nikakve podrske iz Srbije, koja sama strijemi ka EU i koja bi, u slucaju da podrzi secesionizam u susjednoj BiH, imala u svojoj kuci probleme sa Vojvodinom, Sandzakom i Presevskom dolinom kao i sanskcijama EU i SAD-a. K tomu dolazi jos cinjenica da danas gotovo nitko od mladih ljudi u Srbiji nema ni najmanju motivaciju svoju mladost provoditi u rovovima susjednih zemalja radi (velikodrzavnih) politickih ciljeva i hirova bogatih nacionalista. Mladi iz Srbije danas zele sami prosperirati, skolovati se, putovati i uzivati u zivotu. Sto je sigurno primamljivija alternativa od puske u rovu tamo negdje u Bosni. Prema tome, gospodinu Dodiku i njemu slicnima bi bilo bolje da svoju energiju trose na poboljsanju ekonomskog statusa gradjanki i gradjana u svojoj drzavi.

hamex

pre 10 godina

Ko brani RS da se osamostali???Politika Karadzica je govorila o refrendumu,a odmah posle rata Dodik..i dan danas govori o tome dok RS i citava Bosna tonu u sve vecu bijedu.Lako je gladne kerove navabit na meso.Nema od toga nista!Dodik za sve sto hoce drzi se Dejtona,a sam dejton kaze da je BiH suverena i priznata zemlaj sva tri naroda,koju cine dva entiteta i jedan distrikt.Znaci,ako ce se RS odvojit..prvo nemoze izglasat referendum,drugo uz tri naroda dva ze biti protiv.Tako da ko se razumije,moze da prica sta hoce..i ovaj sto pominje Ameriku,V.Britaniju da ce biti uz njih grdno se vara.Ministar sigurnsti SDA je davno rekao da je to suplja prica Dodika,i da SDA ne podrzava nikakvo crtanje drugih granica u BiH.Znaci, SAMOSTALNOST RS+DODIK = PREDIZBORNI POENI

Mladen Mladenović

pre 10 godina

A što, lepi moj i prepametni /kao i sam što sam/ gospodine Josipoviću? O kakvoj se šteti radi? O materijalnoj ili, nematerijalnoj i, ko bi pravio štetu na sopstveni račun?! Možda bi to bila šteta za vas Hrvate, ali za one koji organizuju referendum, pretpostavka je da neće biti štete osim, ako im je drugi ne prave?! Šta vas Hrvate, koji ste priznali "kosovu" i u isto vreme niste priznali Krim, briga za Republiku Srpsku?!