Četvrtak, 06.03.2014.

18:20

EU: Najveći izazov od rata u SFRJ

EU odlučila da suspenduje pregovore o liberalizaciji viznog režima i saradnji sa Rusijom, saopštio je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Izvor: B92

EU: Najveæi izazov od rata u SFRJ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

Alex1

pre 10 godina

"@Aleks1,
Po poslednjim istrazivanjima, ako si citao, fasizam u Evropi raste."

Možda raste, ali još uvek nije ni blizu našem ili ruskom. U širem smislu reči, naravno.

Nešo

pre 10 godina

Sankcije , a naročito ekonomske nisu nikom nikad donele nešto dobro. Ove sankcije koje se uvode protiv Rusije više će pogoditi zemlje koje sarađuju sa Rusijom na ekonomskom planu. Prema tome koja je svrha sankcija kada se kažnjavaju države koje nemaju nikakve veze sa dešavanjima i Ukrajini. Ipak o ovim snkcijama treba dobro razmisliti.

Toza Matroz, Dopisnik

pre 10 godina

Rusija se 'malo' razlikuje od bivse Jugoslavije. Rusija ce sigurno zestoko odgovoriti svakom izazovu sa strane. Oni hoce da dokazu da je sada Rusija postala nedodirljiva i da ce tako ostatiti za vjeki vjekova. Ko se drzne da je napadne bice sigurno unisten bez trce mogucnosti. Mnogima ce Kosovo biti uzor kako mogu da se prosire bez posledica. Zapad je to hteo i to je dobio. Hteli su da naprave arapsku drzavu u Srbiji i to ce vremenom da im se osveti.

marija

pre 10 godina

@Aleks1,

Po poslednjim istrazivanjima, ako si citao, fasizam u Evropi raste.
Slazem se sa komentarom koji pita,
ZASTO se ne govori u EU o razgovoru Ketrin Eston sa ministrom o tome ko su bili snajperisti i ko je ubijao ljude na Majdanu?
To je zlocin.

hiperbola

pre 10 godina

treba samo da uvedu sankcije oligarsima koji podržavaju Putina i na sledećim izborima će se svi okrenuti protiv njega. Kao i sa Slobom. Sankcije protiv naroda nisu ništa postigle ali kad su krenuli da sankcionišu slobine bogataše krenuli su ga da ga napuštaju i ubrzo je i pao.

Toliko

pre 10 godina

Realno ne mogu Rusima nista. Ostatak sveta se distancirao od problema tako da ako EU i USA probaju da ekonomski kazne Rusiju, jednostavno ce se okrenuti Kini, Indiji preko kojih ce moci normalno da rade sa kim hoce. Da ne pricam da ce fizicki podeliti Ukrajini, iako sam siguran da to sigurno nije cilj Putinu i da ce to probati da izbegne. Ovo je vise pokusaj da se Putinu smanji podrska medju samim Rusima sto je pokazuje koliko evoprljani ne znaju nista o svom susedu. Prosecan Rus ce da pristane da nema nista ali da ima osecaj da je deo mocne zajednice. Svi ruski vladari su padali tek onda kad su pokazivali slabost, a ne kad je narod lose ziveo(to jeste po neki put bio dodatan faktor ali sigurno ne presudni).

SFRJ

pre 10 godina

SFRJ ste vi gospodo sa zapada uspešno uništili u saradnji sa domaćim "političarima" koji su jedva dočekali da se obogate što ratnim profiterstvom, što opštom pljačkom zemlje i naroda koja je usledila. A takve zemlje nije bilo nigde niti će je ikad biti. Vaša EU Jugoslaviji ne može ni da prismrdi. E sad, Rusija će biti tvrđi orah za žvakanje. Pa izvol'te, žvaćite, samo nemoj da bude kukanja ako polomite zube. Da se razumemo, nisam rusofil, ali ovakvom licmerju zapadnjačkih moćnika neko mora da stane na put. Po svaku cenu.

Tamo neki

pre 10 godina

Sto se tice vojnog, nato zna kako je prosao u Srbiji na KiM, sto se tice ekonomije gubitnici obe strane (najpogodjeniji siromasan narod), a sto se tice nas koje nista ne pitaju i rusifili i pro zapadnjaci i pro EU, i oni pro pro....,J.... SMO JEZA.

Mlađa sestra se dobro udala

pre 10 godina

Nemojte mnogo da se nervirate i pecate. Izgleda dramatično ali nije. Ukrajinci su najveći dobitnici. Umesto 760 miliona evra za prilagođavanje ukrajinske privrede iz novembra 2013.g. za potpisivanje SSP dobiće od EU 11 mlrd evra i SAD daje 1 mlrd dolara pomoći (ako je tehnička to znači da Ameri šalju svoje i rešavaju pitanje svoje nezaposlenosti tim parama koje se tako vraćaju u SAD). Upravo u vreme kada je objavljen predlog budžeta SAD za 2015.g. koji predviđa najmanje vojne izdatke u poslednjih 70 godina (vraća vojni budžet na nivo iz 1945.g.). I EU i SAD vežbaju mišiće bez ispaljenog metka pred majske izbore za organe EU i izbore u SAD iduće godine. Šta Rusi dobijaju? Mlađa sestra se bolje udala (umesto 760 mil. dobiće 15 mlrd evra sa izgledom da to dogodine ide i do 35 mlrd evra).

nedjo

pre 10 godina

Neverovatno da vas ne interesuje snimak razgovora izmedju gospode Ashton i g.Paeta Estonskog ministra za vanjske poslove.
Tema,ko je pucao na demostrante i policiju.
AUTOCENZURA!!!!

nesh_bros

pre 10 godina

Ma nemoj.. a sada vam je bitan suverenitet i teritorijaln integritet Ukrajine!? A kada ste nam otimali Kosovo onda vas nije interesovao, a !? Rusijo, samo napred!

Srbin

pre 10 godina

Ocigledno da je jedino resenje jacanje uticaja UN i njegovih tela koje ce pravedno resavati ovakve konflikte. Pogotovo sada kada su Kina, Brazil i Rusija ojacale. U suprotnom, naredni konflikt Srbije i nekog od njenih suseda ce svesti Srbiju na Beogradski pasaluk. Balkan pod svojim uticajem drze Nemacka i SAD.

Alex1

pre 10 godina

@Voja i deca

Ne izmišljaj podatke. Evo zvaničnih podataka za Beč: http://www.wien.gv.at/statistik/wirtschaft/tabellen/ankuenfte-laender-zr.html

Dakle, Rusa je bilo 245.000 od 5.600.000 turista.

Proveri i za ostale zemlje koje si pomenuo.

Alex1

pre 10 godina

"Sloba nije bio Srbin. S.M. nije zastupao srpske interese. S.M. je bio američki igrač u rasturanju SFRJ. Batalite više S.M. i Srbe. Srbi su oterali S.M. sa vlasti 5. oktobra 2000. Srbi nikome nisu dalu mandat da vrši zločine u njihovo ime. I Putin nije Milošević. Ne sabirajte babe i žabe. A ako hoćeš da veruješ američkoj i EU propagandi, veruj. Nije protivzakonito. Ali niti je inteligentno ni moralno. Ali pazi, podržavanje profašizma biće surovo kažnjeno. Tu prestaju i demokratija i ljudska prava i ostale gluposti. Pazi, hodate po ivici fašističkog žileta. Prepiznajte fašitam na vreme. Kao đavo je, pojavljuje se kao najlepša devojka u lepršavoj haljini. 1946. je lako biti antifašista. Ajd sad. (guja)"

1. Naravno da nije zastupao srpske interese, već interese svoje klike na vlasti.

2. Ako je bio "američki igrač", kako to da su svi njegovi najbliži dobili azil u Rusiji?

3. Srbi mu JESU dali mandat da vrši zločine, time što su podržali njegovu "nacionalističku politiku".

4. "Američka i EU propaganda" postoji isto kao što postoji i ruska, srpska i bilo koja druga propaganda. "Nije inteligentno ni moralno" podleći bilo kojoj, ali vidim da većina ovde podleže ruskoj. Koja je, uzgred, još primitivnija od američke.

5. "Profašizam" smo prepoznali, ne brini. Živ i zdrav je u Srbiji, Rusiji, itd. U EU je potpuno marginalna pojava. I ne pojavljuje se kao "lepa devojka u haljini", ogoljen je i ružan. Prosto bode oči.
Malo je ovde antifašista, u širem smislu reči.

Savetodavac

pre 10 godina

EU podržava demonstracije u Ukrajini i rušenje vlasti na ulici, a u isto vreme ocenjuju rusko mešanje kao destabilizaciju države!?

Neka mi neko pojasni ovu logiku, ako je u stanju.

Alex1

pre 10 godina

"...oni čoveče gledaju da uvedu sankcije Rusiji. Rusima od koji zavisna više nivoa. Raspadaju se na sve strane, emigranata, azilanata kolko hoćeš. Sakrivaju grčevito afere svojih vlada i ministara, dok u međuvremenu smišljaju kako da otmu nekome resurse ili ga uvedu ropstvo kreditima kroz aranžmane sa MMF-om.... (Владимир, 6. mart 2014 19:01)"

Sve si pogodio, EU se raspada, a Rusija cveta!!! Oni nemaju emigrante, oni imaju samo robove iz ex-SSSR republika, u tome je razlika. Neke i ubijaju Obrazovci, Sivi vukovi i sl. pa kad ih sludija osudi, ubiju i njega.
Životni vek u Rusiji za 10 godina kraći nego u EU, itd. itd. Raj na Zemlji!

Jedina mržnja koju ja vidim je mržnja prema EU koja izbija iz većine komentara. Da li vi, gospodo komentatori, uopšte razlikujete USA i EU (kao i INTERESE jednih i drugih)? Mrzite jedne ili druge ili treće, EU i Rusija će nastaviti razmenu (sirovine za sofisticirane industrijske proizvode), svidelo se to nama/vama ili ne.

Samo ne bulaznite više, imali ste nedelju dana da ispraznite sve frustracije, vreme je za malo razuma i logike.

Upropastili ste ste nas vi, mrzitelji svega drugačijeg, a ne neko spolja.

qw

pre 10 godina

60 godina atlanskom savezu je cilj Rusija
Rat u SFRJ je samo deo zatvaranja Rusije geografski
Obratite paznju kako je Amerika preko svih hitno odreagovala vojnim upozorenjem sto govori da su oni ovo jedva docekali.
CNN standardno jednoumlje i lazi rezira, zna se ostatak scenarija
Ko to ne vidi slep je pored ociju

T

pre 10 godina

Svaki savremen i obrazovan drzavljanin Srbije treba da zna:

1. Amerika i EU NISU nisu nasi prijatelji.
2. Rusija NIJE nas prijatelj.
3. NOVAC je nas prijatelj.

Mislite da gresim? Pitajte Svajcarca zasto je bogatiji od vas.
Zato sto cuti i cuva svoje granice nepristrasnom dimplomatijom.

ivan###

pre 10 godina

i nama je bio najveci izazov posle drugog svetskog rata da se borimo sa 24 zemlje udruzene protiv srbije!ali na vasu zalost rusija nije srbija!sto njih ne bomabrdujete????kukavice zapadnjacke!sto ne udarite na rusiju ako smete nego se skrivate iza svojih izjava koje nista ne mogu da promene!!!

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

hm, sta ce evropa bez ruskog gasa!? jednostavno, kupovace evropski tj. norveski I resen problem. nego, sta sad, koji vam to sada argument preostaje da se nasladjujete? a, rusofili tj. eurofobi?

pedja

pre 10 godina

U ovakvim sukobima obicno vise gubi strana koja ima vise koristi od saradnje. Ako sagledamo stvari realno, bez strasti i naklonosti prema jednoj od strana , najvise ce izgubiti evropska unija odnosno Nemacka pre svega, jer ona ima najvise koristi od te saradnje. Rusija ima dovoljno sirovina da bi mogla preziveti bez zapada, upravo je to i glavni pokretac amera, oni zele ruske sirovine. Mislim da Putin nema izbora u ovoj prici i da mora da se suprostavi ili da polozi oruzje. Ali nije sve tako jednostavno u pitanju su interesi velikih korporacija i njihovih vlasnika, tesko da ce neko da gleda da gubi milijarde i bilijarde zbog necije potrebe da potcini onog drugog. Ruski predsednik je pametno privukao strani kapital i dao jedan deo profita velikim igracima i sumnjam da ce oni pristati na gubitak tih privilegija. U ostalom sta se desava ako i dodje do ekonomskog rata izmedju zapada i rusije, rusi ce upasti u ukrajinu i uzeti sve, i sta zapad radi , kako reaguje oruzijem ? tesko, vojnom pomoci ukrajini, sta treba da im daju da se odbrane, uostalom ta zemlja je podeljena i ne zaboravite da je losi i korumpirani Janukovic imao preko 50% glasova

demokratija nema alternativu

pre 10 godina

Vladimire Putine,
nema kud dalje. Pustiš li ih, eto ih u Rusiji.
Bolje grob nego rob!
(Piksi, 6. mart 2014 23:57)

Piksi, na duge staze despotizam ce uvek izgubiti od demokratije. A ti si vec u "grobu" cim tako razmisljas.

Hm!

pre 10 godina

Ponekad mi se cini da neki komentatori namerno pisu stvari da dobiju sto vise minusa! Pretpostavljam da ako bi pokusali napisati konstruktivan I iskren komentar, ne bi dobili ni minusa ni pluseva! (valjda kompenzuju nedostatak " hey look at me mom !")

marija

pre 10 godina

Na silu se, gospodine ne moze u EU.
Ovo sto radite sa gradjanima Ukrajine je zlocin.
Odgovaracete jednog dana zbog ovoga, mozda i drugi deo planete napravi Medjunarodni sud za ratne zlocine i zlocine protiv covecnosti.

Realno

pre 10 godina

Ruse ne volim,Amerikance mrzim,ali u slucaju bilo kakvog sukoba pocece sevanje nuklearki i to ce biti kraj sveta.A sta mislite,da mi posaljemo vojsku na Kosovo,ko bi onda pokusao prvo dijalogom da resi stvari?!

рекох

pre 10 godina

@neko

Први део коментара (сви пасуси осим последњег) служи вам и покушава да нас увери како су Руси лоши увек и само зато што су Руси. И ти Руси су делили исту судбину са другим народима СССР-а. Било лоше свима. Није успео комунизам. То је то.

Читајте мало вести пре него што прокоментаришете. Украјина је до сада блиско сарађивала са Русијом, док јој није насилно промењена власт (анархија), а на власт дошли противници сарадње са Русијом. Онај део грађанства који и даље жели да сарађује са њом, и који не признаје нову власт, не жели да буде талац ових других, него жели прилику да се изјасни о томе на референдуму (демократија!). Како грађани на референдуму одлуче, тако и треба да буде.

Русија је само подржала право грађана на самоопредељење, и управо она стабилизовала ситуацију и спречила било какво крвопролиће. Може САД и даље да прети ратом и помаже својим сателитима ("партнерима") ради сопствених интереса, као што ради стално још од Другог светског рата, али овога пута то неће проћи.

burgija

pre 10 godina

Idemo u rat da se bijete... neki cemo da se vratimo, a neki cete da poginete...
Tako je odavno.... to je stara mantra velikih, a opet ce da strada sirotinja.

Hm!

pre 10 godina

Kameron- ONI su uvek bili uz ukrajinski narod?!? Zasto ne opise kako jedan Englez vidi jednog ukrajinskog emigranta u Engleskoj?
Muka mi je vise od NATO pravde.

Милош

pre 10 godina

Па рат у СФРЈ је почео када је ЕУ кренула са признавањем независности република и поред протеста Русије и већине република СФРЈ. Руси сада само раде исто што је Запад прогласио демократијом и врлином.

Darko

pre 10 godina

A proglašenje nezavisnosti takozvane "republike Kosovo" je bilo legalno ?
(Nevit, 6. mart 2014 21:20)

To je bio "specijalan slučaj".

Marko

pre 10 godina

Dobro ljudi da li ste vi normalni?Kakve atomske bombe kakvi bakrači??
Ovo su obične igrice moćnika koje će na kraju platiti nedužni narod Ukrajine i Rusi koji tamo žive.
Davno je bio 2.svj.rat kada se ratovalo bitno drugačije,sada gospoda mogu da se gađaju iz fotelja,ali do toga neće doći.
Šta mislite na šta bi zemaljska kugla ličila da ameri i Putin ispale sav svoj arsenal oružja?Ma ne ložite se

Tukidid

pre 10 godina

Ovom Rompeju bi bilo bolje da se prvo pomiri sa rođenom sestrom.
A što se viza tiče, sve nešto sumnjam da ruski milioneri neće moći do viza.
Evo jedan interesantan članak u vezi s tim: http://www.politico.com/magazine/story/2014/03/russia-vladimir-putin-the-west-104134.html
Ukratko, tekst govori kako su Rusi provalili da je na Zapadu postalo sve oko novca, da ima mnogo korupcije i da sve mogu da kupe. I nisu u pitanju velike pare. Nego VRLO velike pare.

Velika je Rusija

pre 10 godina

eu je stara lukava diplomatija koja iz pregovora hoce da izvuce maksimum, u suprotnom ako se odluce za vojno resavanje uz sad,tursku i ostale clanice nato saveza najvise ce stradati rusija samo ce se na njenoj teritoriji voditi rat
(nedzo, 06. mart 2014 21:39)

Tako su Napoleon i Hitler razmišljali, pa znamo kako su završili. Niko sada na zapadu ne razmatra bilo kakvu vojnu pomoć Ukrajini. A znamo i zašto ne spominju to, samo neko to treba da kaže Američkim medijima, koji konstantno huškaju na žešći odgovor Putinu.

Voja i deca

pre 10 godina

Spanci, Grci, Kipar, pa i Austrija se vec hvataju za glavu, jer ako se ukinu Rusima vize, mogu da zatvore svoje turisticke objekte. Rusi u Spaniji donose 32% deviznog prihoda, u Becu Rusi imaju godisnje skoro 800 000 nocenja, jedino vise imaju Nemci i sami Austrijanci. A po procenama smih Rusa, veliki gubitnik ce pored ovih zemalja biti Hrvatska, Britanija i Francuska. A posle prljavog stava Crne Gore i oni ce ove godine da duvaju u fenjer bez ruskih turista. Turisticki gubitak zapada ako Rusi ne dodju meri se nekoliko desetina milijardi dolara. Treba ocekivati da prekookeanski partner Evropi nadoknadi ove gubitke.

ex sns

pre 10 godina

Posteno,van pameti je da bilo koja zemlja koristeci nemire u toj zemlji upadne sa vojskom i da okupira neki deo te zemlje. Rusi su katastrofa,ne postuju medjunarodno priznate granice Ukrajine i ocekujem da nece biti samo prolivene krvi. Mnoge zemlje su moralen da plate krvlju odvajanje ili bezanje od ruske cizme,pa se nadam da ce najavljene sankcije da imaju efekta.

wax

pre 10 godina

a srbi i dalje slepi zive u zabludi da ce ovaj novi hitler da pobedi ,ista prica kao devedesetih kada su zgromili hrvate,pa zavrsili sa olujom....veoma slicno ce proci i ovi fasisti rusi....mada za sebe je severna koreja idealna drzava!

Dunster

pre 10 godina

Nemci ništa nisu rekli. Pametni i racionalni. Italija stoji sa strane, Španija kao da je nema, Francuska se kao nešto koprca a buku dižu Englezi i ovi mali koji se pitaju baš kao i Srbija.
Englezima će uskoro prioritet biti Škoti tako da će Ameri ovaj put ostati samo verbalno podržani.

DID

pre 10 godina

Zabava je pocela. Posle eksperimenata na Balkanu, Iraku i Avganistanu, Zapad je odlucio da napadne Istok. Partija saha je usla u ozbiljnu fazu. Doslo je vreme da se figure na polju promene i razmene. Tesko obicnim ljudima.

Јована

pre 10 godina

@bole - znaci imamo otprilike ovakav omjer snaga; Evropa, Amerika, Turska i pojedine Azijske zemlje na jednoj i Rusia na drugoj strani (Kina podrzava integritet Ukraine) znaci cije su sanse bolje? moje misljenje na zalost rusofila kriva procjena Rusije koja ce morati traziti izlaz iz ove situacije a da se ne osramoti...

Ко рат призива, у кући му био. По мени, најбоља пословица или клетва, икада смишљена. Иначе, Кина добро зна шта ради, а такође, добро зна да би они били следећи и зато је, безобзира на изјаве о поштовању интегритета Украјине, највернији савезник Русије.

ricard

pre 10 godina

sve citam ne verujem...sad ispadne ovako...prebogata Rusija,u kojoj cveta hiljadu cvetova zavrce gas siromasnoj Evropi i onda Rusima biva odlicno a sirotinja cvokoce od zime...A kome ce Rusi da prodaju gas?Arapima koji imaju naftu?hehehe....vi rusofili ste ko pijani...otreznite se...

Ђокица

pre 10 godina

Кина подржава Русију. НАТО против Шангајског споразума. Руси су изградили нафтовод и гасовод ка Кини која ће почети да се одриче угља због смога.

Индија им је највећа муштерија за оружје.

Stefan

pre 10 godina

kad ne znas da postujes , i neces biti postovan.

EU, je sila.
(kosovar, 6. mart 2014 18:37)
A vas ''kosovare'' inače posebno cene :D Osvesti se, čoveče, nemaš veze sa stvarnošću.

neso

pre 10 godina

Gas nije problem, gasa nema:) Kako ce objasniti Evropa svojim narodima da gasa nema jer se carevi igraju rata. Ajd Spanci, Italijani i Grci ali sta se ovi ostali pismane. Kod njih su zime do maja.

darko

pre 10 godina

Srbi opet ste promašili geografski prostor
Počeo je novi hladni rat a gvozdena zavesa se spušta na Krimu preko 1000km istočnije OD NAS .. Prethodni je trajao 50 god
Ništa od pomoći Rusa sa druge strane zavese smo

Demokrata

pre 10 godina

Nije problem ako Rusi zavrnu gas i naftu vec ako prestanu da kupuju evropsku robu ili nedaj boze da pomognu Alzirske islamiste u borbi protiv pro evopske vlade u Alziru. Posle toga evropa ce biti u 100% zavisnosti od amerike u tu joj je kraj.

bole

pre 10 godina

znaci imamo otprilike ovakav omjer snaga; Evropa, Amerika, Turska i pojedine Azijske zemlje na jednoj i Rusia na drugoj strani (Kina podrzava integritet Ukraine) znaci cije su sanse bolje? moje misljenje na zalost rusofila kriva procjena Rusije koja ce morati traziti izlaz iz ove situacije a da se ne osramoti...

MS

pre 10 godina

Ovi iz ZBK (Zapadni Bankarski Kazamat) su totalno odlepili. Ove pajace niko nije birao ni na kakvim izborima... najobicniji namesnici bankarske elite.

guja

pre 10 godina

Sloba. Evropa zna da mora da ga zaustavi sada a nama je sansa da pokazemo koliko smo odrasli i da se operemo za Slobu. Savest nalaze da novog Slobu ne podrzavamo. Ikonografija je ista. Kozaci i cetnici, ugrozenost naroda, vojska na slabije i nenaoruzane komsije... Svako neka radi prema savesti i iskustvu. (Ne opet, 06. mart 2014 20:08)......................SLOBODAN MILOŠEVIĆ zvani Sloba nije bio Srbin. S.M. nije zastupao srpske interese. S.M. je bio američki igrač u rasturanju SFRJ. Batalite više Slobodana Miloševića i Srbe. Srbi su oterali S.M. sa vlasti 5. oktobra 2000. Srbi nikome nisu dalu mandat da vrši zločine u njihovo ime. I Putin nije Milošević. Ne sabirajte babe i žabe. A ako hoćeš da veruješ američkoj i EU propagandi, veruj. Nije protivzakonito. Ali niti je inteligentno ni moralno. Ali pazi, podržavanje profašizma biće surovo kažnjeno. Tu prestaju i demokratija i ljudska prava i ostale gluposti. Pazi, hodate po ivici fašističkog žileta. Prepiznajte fašitam na vreme. Kao đavo je, pojavljuje se kao najlepša devojka u lepršavoj haljini. 1946. je lako biti antifašista. Ajd sad.

Oliver79

pre 10 godina

Hm, ljudi mnogo se ložite... Voleo bih i ja da je Rusija stvarno toliko moćna. Ruska ekonomija je na staklenim nogama, potpuno zavisna od izvoza sirovina, dominantno u zapadnu Evropu. Industrija im je slaba. Dovoljno je nekoliko meseci da Evropa samo smanji uvoz (a imaju zaliha od zimus), da se rublja strmoglavi i nastane haos. Mislim da će ovo ozbiljno shvatiti i početi sa traženjem načina da se izvuku iz ove avanture. Sumnjam da će uspeti da zadrže Krim.

@

pre 10 godina

@Ne opet
Ako nisi shvatio, Krim su odavno "pustili". Jedino pokusavaju da nagovore Putina da ne okupira ostatak Ukrajine. A ako on to bude hteo, nece biti nikoga ko ce moci da ga zaustavi.
Milosevic je bio slab, vladao je malom zemljom i malim narodom i njega je bilo lako kontrolisati.
Putin vlada svetskom supersilom koju niko ne moze kontrolisati. Rusiju ne mogu unistiti sankcijama jer i ona moze uvesti sankcije, Rusiju ni ne pomisljaju vojno da napadnu jer Rusija ima vojsku jacu od njihove, ne mogu ih potplatiti jer su Rusi bogatiji od njih.
A Putina ne mogu nadmudriti jer je dokazao da je pametniji od svih njih zajedno.

nikola

pre 10 godina

basssssssssh tesko da evropska unija moze da preti sankcijama rusiji, malo mi smesno to sve deluje dovoljno da samo zatvori ventil za gas i sta ce onda evropa ? a i sto da ne moze krim da odluci sta hoce ? dvostruki standardi kosovo moze a ovo ne moze gluposti..... ameri mogu da se usetaju a ovi ne mogu zasto ? bolje ne dirati "lava" dok spava ne treba zaboraviti da je rusija najaca nuklearna sila na svetu!!!! rusija oko 4500 nuklearnih glava ameri oko 4000.....

Aleksandar

pre 10 godina

za (RUGOVSKA KLISURA, 6. mart 2014 18:50)

Vi molite boga da ne izbije neki sukob tamo, jer ako EU, SAD i NATO vas gurnu zapećak, lako može da bude neke krize na Balkanu, jer se niste potrudili da budete u dobrim odnosima sa makedoncima, grcima, srbima i crnogorcima.

Dragan

pre 10 godina

Trt, Milojka! Parking servis je rešio da podnese prekršajnu prijavu protiv vlasnika crnog Džipa, koji se nebrojano mnogo puta bahato parkirao u Strahinjića Bana...

nedzo

pre 10 godina

eu je stara lukava diplomatija koja iz pregovora hoce da izvuce maksimum, u suprotnom ako se odluce za vojno resavanje uz sad,tursku i ostale clanice nato saveza najvise ce stradati rusija samo ce se na njenoj teritoriji voditi rat

sloba

pre 10 godina

Na žalost, Putin je bivši...
Kao i uvek,pobediće EU i USA jer će angažovati studente i građane da ruše Putina iznutra, kad on ode, Rusija propada, a onda je EU uzima pod svoje.

Cilj EU je razbiti Rusiju i zbog tržišta i gasa i oslabiti Kinu,Brazil i indiju

Đani

pre 10 godina

U Ukrajini će biti ,a već i jest čisto ponašanje manjine da bude "gazda",ali to neće proći osim ako nisu amenovali USA i London

Rale

pre 10 godina

A priznanje Kosova je bilo legalno? Barabe i bedni americki placenici kako vas nije sramota !? Uostalom, zasto gubite vreme sa sankcijama i tim glupostima? Bombardujte kao sto ste nas bombardovali, ako smete BITANGE bedne!

Ne opet

pre 10 godina

Evropa nece dozvoliti novog Milosevica. Znaju da ako puste da "stiti ruski narod" po bivsem SSSR-u da ce to na kraju da bude daleko skuplje sa ogromnim brojem izbeglica. Vec su prosli tu pricu. Ja sam siguran da kratkorocno gledanje nece biti prepreka pravom odgovoru. I Amerika se odmah umesala u problem za razliku od bivse SFRJ gde je Evropa godinama neuspesno pokusavala da smiri balkanskog kasapina i njegove srednjovekovne ideje. To je isto na delu u Rusiji i izazov za Evropu je veliki ali ce morati da pokazu da su nesto naucili od raspada SFRJ i da su pricu o "zastiti golorukog naroda" pustili da se previse razmase. Ako mu se pusti Krim on nece stati. Trazice pola Ukrajine a ond ai ostale delove SSSR gde sive Rusi. Kao Sloba. Evropa zna da mora da ga zaustavi sada a nama je sansa da pokazemo koliko smo odrasli i da se operemo za Slobu. Savest nalaze da novog Slobu ne podrzavamo. Ikonografija je ista. Kozaci i cetnici, ugrozenost naroda, vojska na slabije i nenaoruzane komsije... Svako neka radi prema savesti i iskustvu.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

EU se opostenila u Ukrajini 86 mrtvih i zemlja u rasulu a bilo sve u redu,odprije smo znali njihove vrednosti,hhahahahahahaaa.

bora

pre 10 godina

Danasnja zapadna politika zasnuje se na:licemerije, osvetoljubie, dvojnih arsina, kaznavanja ...Kada se sve ovo sklopi dobija se DEMOKRATIJA. Putin zna sa kim ima posla. Zapad mora da pokaze respect sprema Rusiji, a ne da se ponasa kao da Avganistan Tunis,Libija...A da, i ljepota (prilog vidi sl )

Nemiran ki čigra

pre 10 godina

iMALi su vizne olaksice,odnosno u prevodu lakse su dolazili do viza za razliku od africkih zemalja,sad rusiju svrstavaju u te zemlje,sto znaci gotovo nemoguca emigracija,i teze dobijanje vize.
(EU Fanatique, 6. mart 2014 18:56)


Ja nigde ne procitah da se ukidaju dosadasnji sporazumi.
Samo da se SUSPENDUJU pregovori, koji su inako bili spori i nepolodni.

Slobodan1389

pre 10 godina

Najveca ironija u svemu tome, umesto da je EU zajednickim snagama da sacuva SFRJ ujedinjeni i da se smiri strasti od podela, a oni umesto toga podrzavali separatiste onog Slovenca i Tudjmana,i posle Izetbegovic da se cepamo i gurali nas da se medjusobno pobijamo,i jos njima davali oruzije ilegalno uprkos embargo... ali ajde u svemu najvise krivim Tita, sto nije postavio naslednika javno, ili da je bar favorizovao u javnost jednog coveka ko je u stanju da vodi drzavu posle njegove smrti..

RanikYumca

pre 10 godina

Jer ste inace odlicno odreagovali na taj izazov tokom raspada sfrj pa sada ste spremni da se uhvatite u kostac sa Rusima. I dan danas ne mozete da sanirate stetu na Balkanu a hocete da popravljate Ukrajnu. Zato necu u Evropu. +1

noname

pre 10 godina

EU licemjeri jadni ste, ma ko vas pita za bilo šta. Mislite da je Rusija isto što i Srbija pa ćete vi da joj nalozite da pregovara sa tamo nekim bitangama i huligamnima koji su kukom i motikom dosli na vlast. Vjerovatno sanjate i Brisleski sporazum 2 da im nametnete.

realka

pre 10 godina

Ovako... Ovo je pocetak kraja EU. Nije svim clanicama EU u interesu da pogorsaju odnos sa Rusijom, ..gas, veliko trziste za plasiranje proizvoda. Jer, "sta mene zanima tamo neki Krim i Ukrajna, dok mene ne dira i kupuje moje proizvode i daje mi gas po finoj ceni...evo ti Krim". Ovo kuvaju Brizanci preko Amera..destabilizuju ceo region! Uvek se govorilo da je USA bajonet Engleza... Tu smrdi...u Londonu!!! Glupi Eu lideri... Jos gluplji Hitler..ako me razumete.. :)

neko

pre 10 godina

Prosto ne mogu da verujem koliko zaslepljenih ljudi.

Kakvi su ovo komentari?

Ajde da podjemo ovako.
Nekad su postojali zapadni i istocni blok.
Nijedna zapadna zemlja nije imala revoluciju. Nijedna zapadna zemlja nije podigla bunu, jer je bila ugnjetavana. Sve te zemlje zivele su daleko bolje, nego zemlje na istoku.

Bilo je i na istoku zemalja koje su istorijski bile bogate. Recimo, Istocna Nemacka, pa onda Madjarska, pa tu i tamo Cehoslovacka, Poljska. Medjutim, sve su one unazadjene za narednih 100 godina tako sto ih je odbranio SSSR na celu sa Rusijom.

Sve istocne zemlje su vremenom pocele da se bune, jer su zivele sve losije i losije. Svuda je na kraju podignuta revolucija. Sve su pobegle od Rusa glavom bez obzira i nije im zao. Neke od njih su pocele i da bitno napreduju. Recimo, Poljska, Balticke zemlje, Ceska, Slovacka, pa i Madjarska. O Istocnoj Nemackoj da i ne govorimo.

Sada "komentatori" optuzuju narod Ukrajine sto ne zeli da se ponovo pripoji Rusiji ili sta vec. Kao prodali su se, jer hoce da saradjuju sa svim Evropskim zemljama. Medju njima su i mnoge zemlje nekadasnjeg Istocnog bloka. I potpuno je u redu da Rusija otkine deo Ukrajinske teritorije, ali nije u redu da SAD posalje pomoc svojim partnerima kako ih ne bi snasao isti scenario. Kao sto vidimo. SAD i EU stite svoje partnere za razliku od Rusije, koja ih iskoristi za svoje sebicne interese i onda ih baci vukovima. Samo razmislite sta se nama desilo pre nego sto ostavite komentar.

parise

pre 10 godina

Ako se Krim pripoi Rusiji bice promena granica na balkanu! R.Srpska sa Srbijom a Kosovo sa Albanijom...fakticki nestaje BiH i Makedonija

Владимир

pre 10 godina

"Evropa se, prema oceni Van Rompeja, suočava sa najvećim izazovom od sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

Evropski lideri dogovorili su se na današnjem sastanku u Briselu da uvedu trostepene sankcije Rusiji, koje će se sprovoditi u zavisnosti od odnosa Moskve prema krizi u Ukrajini".


Kad čovek krene da čita pomisli da Evropa razmišlja kako da smanji onoliku stopu nezaposlenosti na nivou Unije. Ali jok ...oni čoveče gledaju da uvedu sankcije Rusiji. Rusima od koji zavisna više nivoa. Raspadaju se na sve strane, emigranata, azilanata kolko hoćeš. Sakrivaju grčevito afere svojih vlada i ministara, dok u međuvremenu smišljaju kako da otmu nekome resurse ili ga uvedu ropstvo kreditima kroz aranžmane sa MMF-om. Mislim da se Rusima više isplati da im odmah zavrnu gas, da ove u Kijevu pregaze, a sa Amerikancima odnose svedu samo na minimum. Sa njima se drugačije i ne može. Mržnja im izbija na sve strane ..ne može se sakriti. Upropastili su Jugoslaviju, Irak, Libiju, vratili ih u kameno doba, sad je na redu ono što sanjaju godinama. Zato ne mogu da ih smislim. Žao mi je što je ovaj narod toliko slep da dozvoljava da ga neko na silu uvlači u kriminalnu i zločinačku skupinu.

Miodrag

pre 10 godina

A zasto ih ne bombarduju ? Kao Libiju, recimo... Jer, po onome sto pricaju, Putin je pet puta vise zgresio nego Gadafi... Ako je vec tako sta se ceka ?!

guja

pre 10 godina

Normalno da će vršiti pritisak na Rusiju do poslednje kapu ukrajinske krvi. Zlotvorima su Sloveni niža rasa, bili i ostali. To je genetska mržnja i eskalira s vremena na vreme, ali uvek se do sada dešavalo da im se lobanje razbiju o beton. Ne vidim zbog čega i sada ne bi bilo tako. Zlotvori napadaju, dobiju batine, malo se smire, oporave se, pa ponovo. I tako vekovima. Ali fašisti ostaju fašisti, a antifašisti ostaju antifašisti. A ovi naši što navijaju za fašiste, navijajte. Bilo je i Srba fašista, ali nikad većina. I nemoj pisle da bude, prekoračena ovlašćenja. U borbi protiv fašizma nema kompromisa. A borba može biti surova.

Aki

pre 10 godina

Dajte vise dokle cete vi nekom da pricate sta i kako da radi. Znamo da vama (zapadu, USA)ne odgovara jaka Rusija pa pokusavate da je oslabite po svaku cenu kako bi dosli do nepresusnog blaga u obliku njihovih sirovina i prirodnih resursa. Usput bi se naravno izivljavali na svaki moguci nacin nad obicnim ljudima pre svega sto je Rusija pravoslavna zemlja i duhovna naslednica Vizantije, nekome ce ovo izgledati smesno ali verujte da je tako. I jos nesto, od druge polovine XX veka pa do danas Amerika je prekrsila 21 put suverenitet i teritorijalni integrite tada suverenih drzava gde je pod plastom demokratije i krsenja ljudskih prava gledala samo svoj interes. Posle njihovog dolaska u 20 od 21 slucaja je daleko gore po te drzave i ljude bez nade da ce se nesto popraviti ili bar vratiti na stanje pre dolaska ovih dusebriznika koji gde god da su krocili iza sebe su samo ostavljali haos i nesrecu.

mlekadzija

pre 10 godina

.. najavljeni referendum o nezavisnosti Krima nazvao je “nelegalnim”. VAn Rompej je smesan ko crtani film. A nove vlastodrsce izabrane na trgu smatra legalnim. Da nije otuzno bilo bi smesno.Sta ce covek nije mu lako. Nije on glup ali zarad dobre apanaze mora se neki put posluziti i veeelikom kasikom.

lepotica i zver

pre 10 godina

Ne znam samo gde nalaze sve ove likove?Ovog kad vidim momentalno se setim Goluma iz Gospodara prstenova...a ima tu i g-dja Eston da upotpuni svu "lepotu" iz EU.

Zole

pre 10 godina

Rusija se poceti pregovore sa Ukrajinskom vladom kad ona bude legalno izabrana. EU uopšte nije važno kako je ko došao na vlast, važno je samo da je na njihovoj strani. Tako je isto bilo i kad se raspadala Jugoslavija. Odmah su podržali Tudjmana i ako su znali da su on i HDZ pronacisti.

joca

pre 10 godina

Ma koje bre vize. Naravno da će Rusi u Evropu ući bez viza. Ko vas pita.
Znao sam ruskog oficira koji je 1945. iz Nemačke doneo kući dva klavira. Nije mu bio dosta jedan. Toliko o imovini i »zamrzavanju«. I taj je u Berlin putovao bez vize, da se razumemo.

EU Fanatique

pre 10 godina

ne kapiram, pa i do sad su vadili vize? sta se tu menja na terenu?
(ANALiticar, 6. mart 2014 18:27)

iMALi su vizne olaksice,odnosno u prevodu lakse su dolazili do viza za razliku od africkih zemalja,sad rusiju svrstavaju u te zemlje,sto znaci gotovo nemoguca emigracija,i teze dobijanje vize.

dragan

pre 10 godina

Boleće vas više nego Rusiju, jer je Rusija u suficitu a vi u deficitu. Pri tome Kina i Indija ne dele vaš stav. A i gas će vam poskupeti.

eu lešinari

pre 10 godina

Vizni pregovori izmedju EU i Rusije stoje već duže vreme!!! Prosto ceo zapad pokušava da uguši Rusiju. EU je instrument natoa koji pokušava da demontira RF kao što su uradili sa exYU. Mi smo sve to preživeli i niko ne može da nas tako lako obmanjuje!!!

Zole

pre 10 godina

Rusija se poceti pregovore sa Ukrajinskom vladom kad ona bude legalno izabrana. EU uopšte nije važno kako je ko došao na vlast, važno je samo da je na njihovoj strani. Tako je isto bilo i kad se raspadala Jugoslavija. Odmah su podržali Tudjmana i ako su znali da su on i HDZ pronacisti.

eu lešinari

pre 10 godina

Vizni pregovori izmedju EU i Rusije stoje već duže vreme!!! Prosto ceo zapad pokušava da uguši Rusiju. EU je instrument natoa koji pokušava da demontira RF kao što su uradili sa exYU. Mi smo sve to preživeli i niko ne može da nas tako lako obmanjuje!!!

dragan

pre 10 godina

Boleće vas više nego Rusiju, jer je Rusija u suficitu a vi u deficitu. Pri tome Kina i Indija ne dele vaš stav. A i gas će vam poskupeti.

joca

pre 10 godina

Ma koje bre vize. Naravno da će Rusi u Evropu ući bez viza. Ko vas pita.
Znao sam ruskog oficira koji je 1945. iz Nemačke doneo kući dva klavira. Nije mu bio dosta jedan. Toliko o imovini i »zamrzavanju«. I taj je u Berlin putovao bez vize, da se razumemo.

Miodrag

pre 10 godina

A zasto ih ne bombarduju ? Kao Libiju, recimo... Jer, po onome sto pricaju, Putin je pet puta vise zgresio nego Gadafi... Ako je vec tako sta se ceka ?!

mlekadzija

pre 10 godina

.. najavljeni referendum o nezavisnosti Krima nazvao je “nelegalnim”. VAn Rompej je smesan ko crtani film. A nove vlastodrsce izabrane na trgu smatra legalnim. Da nije otuzno bilo bi smesno.Sta ce covek nije mu lako. Nije on glup ali zarad dobre apanaze mora se neki put posluziti i veeelikom kasikom.

guja

pre 10 godina

Normalno da će vršiti pritisak na Rusiju do poslednje kapu ukrajinske krvi. Zlotvorima su Sloveni niža rasa, bili i ostali. To je genetska mržnja i eskalira s vremena na vreme, ali uvek se do sada dešavalo da im se lobanje razbiju o beton. Ne vidim zbog čega i sada ne bi bilo tako. Zlotvori napadaju, dobiju batine, malo se smire, oporave se, pa ponovo. I tako vekovima. Ali fašisti ostaju fašisti, a antifašisti ostaju antifašisti. A ovi naši što navijaju za fašiste, navijajte. Bilo je i Srba fašista, ali nikad većina. I nemoj pisle da bude, prekoračena ovlašćenja. U borbi protiv fašizma nema kompromisa. A borba može biti surova.

DID

pre 10 godina

Zabava je pocela. Posle eksperimenata na Balkanu, Iraku i Avganistanu, Zapad je odlucio da napadne Istok. Partija saha je usla u ozbiljnu fazu. Doslo je vreme da se figure na polju promene i razmene. Tesko obicnim ljudima.

Rale

pre 10 godina

A priznanje Kosova je bilo legalno? Barabe i bedni americki placenici kako vas nije sramota !? Uostalom, zasto gubite vreme sa sankcijama i tim glupostima? Bombardujte kao sto ste nas bombardovali, ako smete BITANGE bedne!

@

pre 10 godina

@Ne opet
Ako nisi shvatio, Krim su odavno "pustili". Jedino pokusavaju da nagovore Putina da ne okupira ostatak Ukrajine. A ako on to bude hteo, nece biti nikoga ko ce moci da ga zaustavi.
Milosevic je bio slab, vladao je malom zemljom i malim narodom i njega je bilo lako kontrolisati.
Putin vlada svetskom supersilom koju niko ne moze kontrolisati. Rusiju ne mogu unistiti sankcijama jer i ona moze uvesti sankcije, Rusiju ni ne pomisljaju vojno da napadnu jer Rusija ima vojsku jacu od njihove, ne mogu ih potplatiti jer su Rusi bogatiji od njih.
A Putina ne mogu nadmudriti jer je dokazao da je pametniji od svih njih zajedno.

Stefan

pre 10 godina

kad ne znas da postujes , i neces biti postovan.

EU, je sila.
(kosovar, 6. mart 2014 18:37)
A vas ''kosovare'' inače posebno cene :D Osvesti se, čoveče, nemaš veze sa stvarnošću.

Voja i deca

pre 10 godina

Spanci, Grci, Kipar, pa i Austrija se vec hvataju za glavu, jer ako se ukinu Rusima vize, mogu da zatvore svoje turisticke objekte. Rusi u Spaniji donose 32% deviznog prihoda, u Becu Rusi imaju godisnje skoro 800 000 nocenja, jedino vise imaju Nemci i sami Austrijanci. A po procenama smih Rusa, veliki gubitnik ce pored ovih zemalja biti Hrvatska, Britanija i Francuska. A posle prljavog stava Crne Gore i oni ce ove godine da duvaju u fenjer bez ruskih turista. Turisticki gubitak zapada ako Rusi ne dodju meri se nekoliko desetina milijardi dolara. Treba ocekivati da prekookeanski partner Evropi nadoknadi ove gubitke.

guja

pre 10 godina

Sloba. Evropa zna da mora da ga zaustavi sada a nama je sansa da pokazemo koliko smo odrasli i da se operemo za Slobu. Savest nalaze da novog Slobu ne podrzavamo. Ikonografija je ista. Kozaci i cetnici, ugrozenost naroda, vojska na slabije i nenaoruzane komsije... Svako neka radi prema savesti i iskustvu. (Ne opet, 06. mart 2014 20:08)......................SLOBODAN MILOŠEVIĆ zvani Sloba nije bio Srbin. S.M. nije zastupao srpske interese. S.M. je bio američki igrač u rasturanju SFRJ. Batalite više Slobodana Miloševića i Srbe. Srbi su oterali S.M. sa vlasti 5. oktobra 2000. Srbi nikome nisu dalu mandat da vrši zločine u njihovo ime. I Putin nije Milošević. Ne sabirajte babe i žabe. A ako hoćeš da veruješ američkoj i EU propagandi, veruj. Nije protivzakonito. Ali niti je inteligentno ni moralno. Ali pazi, podržavanje profašizma biće surovo kažnjeno. Tu prestaju i demokratija i ljudska prava i ostale gluposti. Pazi, hodate po ivici fašističkog žileta. Prepiznajte fašitam na vreme. Kao đavo je, pojavljuje se kao najlepša devojka u lepršavoj haljini. 1946. je lako biti antifašista. Ajd sad.

neso

pre 10 godina

Gas nije problem, gasa nema:) Kako ce objasniti Evropa svojim narodima da gasa nema jer se carevi igraju rata. Ajd Spanci, Italijani i Grci ali sta se ovi ostali pismane. Kod njih su zime do maja.

EU Fanatique

pre 10 godina

ne kapiram, pa i do sad su vadili vize? sta se tu menja na terenu?
(ANALiticar, 6. mart 2014 18:27)

iMALi su vizne olaksice,odnosno u prevodu lakse su dolazili do viza za razliku od africkih zemalja,sad rusiju svrstavaju u te zemlje,sto znaci gotovo nemoguca emigracija,i teze dobijanje vize.

Владимир

pre 10 godina

"Evropa se, prema oceni Van Rompeja, suočava sa najvećim izazovom od sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

Evropski lideri dogovorili su se na današnjem sastanku u Briselu da uvedu trostepene sankcije Rusiji, koje će se sprovoditi u zavisnosti od odnosa Moskve prema krizi u Ukrajini".


Kad čovek krene da čita pomisli da Evropa razmišlja kako da smanji onoliku stopu nezaposlenosti na nivou Unije. Ali jok ...oni čoveče gledaju da uvedu sankcije Rusiji. Rusima od koji zavisna više nivoa. Raspadaju se na sve strane, emigranata, azilanata kolko hoćeš. Sakrivaju grčevito afere svojih vlada i ministara, dok u međuvremenu smišljaju kako da otmu nekome resurse ili ga uvedu ropstvo kreditima kroz aranžmane sa MMF-om. Mislim da se Rusima više isplati da im odmah zavrnu gas, da ove u Kijevu pregaze, a sa Amerikancima odnose svedu samo na minimum. Sa njima se drugačije i ne može. Mržnja im izbija na sve strane ..ne može se sakriti. Upropastili su Jugoslaviju, Irak, Libiju, vratili ih u kameno doba, sad je na redu ono što sanjaju godinama. Zato ne mogu da ih smislim. Žao mi je što je ovaj narod toliko slep da dozvoljava da ga neko na silu uvlači u kriminalnu i zločinačku skupinu.

Aleksandar

pre 10 godina

za (RUGOVSKA KLISURA, 6. mart 2014 18:50)

Vi molite boga da ne izbije neki sukob tamo, jer ako EU, SAD i NATO vas gurnu zapećak, lako može da bude neke krize na Balkanu, jer se niste potrudili da budete u dobrim odnosima sa makedoncima, grcima, srbima i crnogorcima.

Demokrata

pre 10 godina

Nije problem ako Rusi zavrnu gas i naftu vec ako prestanu da kupuju evropsku robu ili nedaj boze da pomognu Alzirske islamiste u borbi protiv pro evopske vlade u Alziru. Posle toga evropa ce biti u 100% zavisnosti od amerike u tu joj je kraj.

Јована

pre 10 godina

@bole - znaci imamo otprilike ovakav omjer snaga; Evropa, Amerika, Turska i pojedine Azijske zemlje na jednoj i Rusia na drugoj strani (Kina podrzava integritet Ukraine) znaci cije su sanse bolje? moje misljenje na zalost rusofila kriva procjena Rusije koja ce morati traziti izlaz iz ove situacije a da se ne osramoti...

Ко рат призива, у кући му био. По мени, најбоља пословица или клетва, икада смишљена. Иначе, Кина добро зна шта ради, а такође, добро зна да би они били следећи и зато је, безобзира на изјаве о поштовању интегритета Украјине, највернији савезник Русије.

Dragan

pre 10 godina

Trt, Milojka! Parking servis je rešio da podnese prekršajnu prijavu protiv vlasnika crnog Džipa, koji se nebrojano mnogo puta bahato parkirao u Strahinjića Bana...

Dunster

pre 10 godina

Nemci ništa nisu rekli. Pametni i racionalni. Italija stoji sa strane, Španija kao da je nema, Francuska se kao nešto koprca a buku dižu Englezi i ovi mali koji se pitaju baš kao i Srbija.
Englezima će uskoro prioritet biti Škoti tako da će Ameri ovaj put ostati samo verbalno podržani.

MS

pre 10 godina

Ovi iz ZBK (Zapadni Bankarski Kazamat) su totalno odlepili. Ove pajace niko nije birao ni na kakvim izborima... najobicniji namesnici bankarske elite.

nikola

pre 10 godina

basssssssssh tesko da evropska unija moze da preti sankcijama rusiji, malo mi smesno to sve deluje dovoljno da samo zatvori ventil za gas i sta ce onda evropa ? a i sto da ne moze krim da odluci sta hoce ? dvostruki standardi kosovo moze a ovo ne moze gluposti..... ameri mogu da se usetaju a ovi ne mogu zasto ? bolje ne dirati "lava" dok spava ne treba zaboraviti da je rusija najaca nuklearna sila na svetu!!!! rusija oko 4500 nuklearnih glava ameri oko 4000.....

realka

pre 10 godina

Ovako... Ovo je pocetak kraja EU. Nije svim clanicama EU u interesu da pogorsaju odnos sa Rusijom, ..gas, veliko trziste za plasiranje proizvoda. Jer, "sta mene zanima tamo neki Krim i Ukrajna, dok mene ne dira i kupuje moje proizvode i daje mi gas po finoj ceni...evo ti Krim". Ovo kuvaju Brizanci preko Amera..destabilizuju ceo region! Uvek se govorilo da je USA bajonet Engleza... Tu smrdi...u Londonu!!! Glupi Eu lideri... Jos gluplji Hitler..ako me razumete.. :)

bora

pre 10 godina

Danasnja zapadna politika zasnuje se na:licemerije, osvetoljubie, dvojnih arsina, kaznavanja ...Kada se sve ovo sklopi dobija se DEMOKRATIJA. Putin zna sa kim ima posla. Zapad mora da pokaze respect sprema Rusiji, a ne da se ponasa kao da Avganistan Tunis,Libija...A da, i ljepota (prilog vidi sl )

Ђокица

pre 10 godina

Кина подржава Русију. НАТО против Шангајског споразума. Руси су изградили нафтовод и гасовод ка Кини која ће почети да се одриче угља због смога.

Индија им је највећа муштерија за оружје.

lepotica i zver

pre 10 godina

Ne znam samo gde nalaze sve ove likove?Ovog kad vidim momentalno se setim Goluma iz Gospodara prstenova...a ima tu i g-dja Eston da upotpuni svu "lepotu" iz EU.

RanikYumca

pre 10 godina

Jer ste inace odlicno odreagovali na taj izazov tokom raspada sfrj pa sada ste spremni da se uhvatite u kostac sa Rusima. I dan danas ne mozete da sanirate stetu na Balkanu a hocete da popravljate Ukrajnu. Zato necu u Evropu. +1

Ne opet

pre 10 godina

Evropa nece dozvoliti novog Milosevica. Znaju da ako puste da "stiti ruski narod" po bivsem SSSR-u da ce to na kraju da bude daleko skuplje sa ogromnim brojem izbeglica. Vec su prosli tu pricu. Ja sam siguran da kratkorocno gledanje nece biti prepreka pravom odgovoru. I Amerika se odmah umesala u problem za razliku od bivse SFRJ gde je Evropa godinama neuspesno pokusavala da smiri balkanskog kasapina i njegove srednjovekovne ideje. To je isto na delu u Rusiji i izazov za Evropu je veliki ali ce morati da pokazu da su nesto naucili od raspada SFRJ i da su pricu o "zastiti golorukog naroda" pustili da se previse razmase. Ako mu se pusti Krim on nece stati. Trazice pola Ukrajine a ond ai ostale delove SSSR gde sive Rusi. Kao Sloba. Evropa zna da mora da ga zaustavi sada a nama je sansa da pokazemo koliko smo odrasli i da se operemo za Slobu. Savest nalaze da novog Slobu ne podrzavamo. Ikonografija je ista. Kozaci i cetnici, ugrozenost naroda, vojska na slabije i nenaoruzane komsije... Svako neka radi prema savesti i iskustvu.

Slobodan1389

pre 10 godina

Najveca ironija u svemu tome, umesto da je EU zajednickim snagama da sacuva SFRJ ujedinjeni i da se smiri strasti od podela, a oni umesto toga podrzavali separatiste onog Slovenca i Tudjmana,i posle Izetbegovic da se cepamo i gurali nas da se medjusobno pobijamo,i jos njima davali oruzije ilegalno uprkos embargo... ali ajde u svemu najvise krivim Tita, sto nije postavio naslednika javno, ili da je bar favorizovao u javnost jednog coveka ko je u stanju da vodi drzavu posle njegove smrti..

Nemiran ki čigra

pre 10 godina

iMALi su vizne olaksice,odnosno u prevodu lakse su dolazili do viza za razliku od africkih zemalja,sad rusiju svrstavaju u te zemlje,sto znaci gotovo nemoguca emigracija,i teze dobijanje vize.
(EU Fanatique, 6. mart 2014 18:56)


Ja nigde ne procitah da se ukidaju dosadasnji sporazumi.
Samo da se SUSPENDUJU pregovori, koji su inako bili spori i nepolodni.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

EU se opostenila u Ukrajini 86 mrtvih i zemlja u rasulu a bilo sve u redu,odprije smo znali njihove vrednosti,hhahahahahahaaa.

Aki

pre 10 godina

Dajte vise dokle cete vi nekom da pricate sta i kako da radi. Znamo da vama (zapadu, USA)ne odgovara jaka Rusija pa pokusavate da je oslabite po svaku cenu kako bi dosli do nepresusnog blaga u obliku njihovih sirovina i prirodnih resursa. Usput bi se naravno izivljavali na svaki moguci nacin nad obicnim ljudima pre svega sto je Rusija pravoslavna zemlja i duhovna naslednica Vizantije, nekome ce ovo izgledati smesno ali verujte da je tako. I jos nesto, od druge polovine XX veka pa do danas Amerika je prekrsila 21 put suverenitet i teritorijalni integrite tada suverenih drzava gde je pod plastom demokratije i krsenja ljudskih prava gledala samo svoj interes. Posle njihovog dolaska u 20 od 21 slucaja je daleko gore po te drzave i ljude bez nade da ce se nesto popraviti ili bar vratiti na stanje pre dolaska ovih dusebriznika koji gde god da su krocili iza sebe su samo ostavljali haos i nesrecu.

darko

pre 10 godina

Srbi opet ste promašili geografski prostor
Počeo je novi hladni rat a gvozdena zavesa se spušta na Krimu preko 1000km istočnije OD NAS .. Prethodni je trajao 50 god
Ništa od pomoći Rusa sa druge strane zavese smo

noname

pre 10 godina

EU licemjeri jadni ste, ma ko vas pita za bilo šta. Mislite da je Rusija isto što i Srbija pa ćete vi da joj nalozite da pregovara sa tamo nekim bitangama i huligamnima koji su kukom i motikom dosli na vlast. Vjerovatno sanjate i Brisleski sporazum 2 da im nametnete.

Oliver79

pre 10 godina

Hm, ljudi mnogo se ložite... Voleo bih i ja da je Rusija stvarno toliko moćna. Ruska ekonomija je na staklenim nogama, potpuno zavisna od izvoza sirovina, dominantno u zapadnu Evropu. Industrija im je slaba. Dovoljno je nekoliko meseci da Evropa samo smanji uvoz (a imaju zaliha od zimus), da se rublja strmoglavi i nastane haos. Mislim da će ovo ozbiljno shvatiti i početi sa traženjem načina da se izvuku iz ove avanture. Sumnjam da će uspeti da zadrže Krim.

ricard

pre 10 godina

sve citam ne verujem...sad ispadne ovako...prebogata Rusija,u kojoj cveta hiljadu cvetova zavrce gas siromasnoj Evropi i onda Rusima biva odlicno a sirotinja cvokoce od zime...A kome ce Rusi da prodaju gas?Arapima koji imaju naftu?hehehe....vi rusofili ste ko pijani...otreznite se...

parise

pre 10 godina

Ako se Krim pripoi Rusiji bice promena granica na balkanu! R.Srpska sa Srbijom a Kosovo sa Albanijom...fakticki nestaje BiH i Makedonija

sloba

pre 10 godina

Na žalost, Putin je bivši...
Kao i uvek,pobediće EU i USA jer će angažovati studente i građane da ruše Putina iznutra, kad on ode, Rusija propada, a onda je EU uzima pod svoje.

Cilj EU je razbiti Rusiju i zbog tržišta i gasa i oslabiti Kinu,Brazil i indiju

wax

pre 10 godina

a srbi i dalje slepi zive u zabludi da ce ovaj novi hitler da pobedi ,ista prica kao devedesetih kada su zgromili hrvate,pa zavrsili sa olujom....veoma slicno ce proci i ovi fasisti rusi....mada za sebe je severna koreja idealna drzava!

bole

pre 10 godina

znaci imamo otprilike ovakav omjer snaga; Evropa, Amerika, Turska i pojedine Azijske zemlje na jednoj i Rusia na drugoj strani (Kina podrzava integritet Ukraine) znaci cije su sanse bolje? moje misljenje na zalost rusofila kriva procjena Rusije koja ce morati traziti izlaz iz ove situacije a da se ne osramoti...

neko

pre 10 godina

Prosto ne mogu da verujem koliko zaslepljenih ljudi.

Kakvi su ovo komentari?

Ajde da podjemo ovako.
Nekad su postojali zapadni i istocni blok.
Nijedna zapadna zemlja nije imala revoluciju. Nijedna zapadna zemlja nije podigla bunu, jer je bila ugnjetavana. Sve te zemlje zivele su daleko bolje, nego zemlje na istoku.

Bilo je i na istoku zemalja koje su istorijski bile bogate. Recimo, Istocna Nemacka, pa onda Madjarska, pa tu i tamo Cehoslovacka, Poljska. Medjutim, sve su one unazadjene za narednih 100 godina tako sto ih je odbranio SSSR na celu sa Rusijom.

Sve istocne zemlje su vremenom pocele da se bune, jer su zivele sve losije i losije. Svuda je na kraju podignuta revolucija. Sve su pobegle od Rusa glavom bez obzira i nije im zao. Neke od njih su pocele i da bitno napreduju. Recimo, Poljska, Balticke zemlje, Ceska, Slovacka, pa i Madjarska. O Istocnoj Nemackoj da i ne govorimo.

Sada "komentatori" optuzuju narod Ukrajine sto ne zeli da se ponovo pripoji Rusiji ili sta vec. Kao prodali su se, jer hoce da saradjuju sa svim Evropskim zemljama. Medju njima su i mnoge zemlje nekadasnjeg Istocnog bloka. I potpuno je u redu da Rusija otkine deo Ukrajinske teritorije, ali nije u redu da SAD posalje pomoc svojim partnerima kako ih ne bi snasao isti scenario. Kao sto vidimo. SAD i EU stite svoje partnere za razliku od Rusije, koja ih iskoristi za svoje sebicne interese i onda ih baci vukovima. Samo razmislite sta se nama desilo pre nego sto ostavite komentar.

ex sns

pre 10 godina

Posteno,van pameti je da bilo koja zemlja koristeci nemire u toj zemlji upadne sa vojskom i da okupira neki deo te zemlje. Rusi su katastrofa,ne postuju medjunarodno priznate granice Ukrajine i ocekujem da nece biti samo prolivene krvi. Mnoge zemlje su moralen da plate krvlju odvajanje ili bezanje od ruske cizme,pa se nadam da ce najavljene sankcije da imaju efekta.

nedzo

pre 10 godina

eu je stara lukava diplomatija koja iz pregovora hoce da izvuce maksimum, u suprotnom ako se odluce za vojno resavanje uz sad,tursku i ostale clanice nato saveza najvise ce stradati rusija samo ce se na njenoj teritoriji voditi rat

Đani

pre 10 godina

U Ukrajini će biti ,a već i jest čisto ponašanje manjine da bude "gazda",ali to neće proći osim ako nisu amenovali USA i London

SFRJ

pre 10 godina

SFRJ ste vi gospodo sa zapada uspešno uništili u saradnji sa domaćim "političarima" koji su jedva dočekali da se obogate što ratnim profiterstvom, što opštom pljačkom zemlje i naroda koja je usledila. A takve zemlje nije bilo nigde niti će je ikad biti. Vaša EU Jugoslaviji ne može ni da prismrdi. E sad, Rusija će biti tvrđi orah za žvakanje. Pa izvol'te, žvaćite, samo nemoj da bude kukanja ako polomite zube. Da se razumemo, nisam rusofil, ali ovakvom licmerju zapadnjačkih moćnika neko mora da stane na put. Po svaku cenu.

Hm!

pre 10 godina

Kameron- ONI su uvek bili uz ukrajinski narod?!? Zasto ne opise kako jedan Englez vidi jednog ukrajinskog emigranta u Engleskoj?
Muka mi je vise od NATO pravde.

Velika je Rusija

pre 10 godina

eu je stara lukava diplomatija koja iz pregovora hoce da izvuce maksimum, u suprotnom ako se odluce za vojno resavanje uz sad,tursku i ostale clanice nato saveza najvise ce stradati rusija samo ce se na njenoj teritoriji voditi rat
(nedzo, 06. mart 2014 21:39)

Tako su Napoleon i Hitler razmišljali, pa znamo kako su završili. Niko sada na zapadu ne razmatra bilo kakvu vojnu pomoć Ukrajini. A znamo i zašto ne spominju to, samo neko to treba da kaže Američkim medijima, koji konstantno huškaju na žešći odgovor Putinu.

Marko

pre 10 godina

Dobro ljudi da li ste vi normalni?Kakve atomske bombe kakvi bakrači??
Ovo su obične igrice moćnika koje će na kraju platiti nedužni narod Ukrajine i Rusi koji tamo žive.
Davno je bio 2.svj.rat kada se ratovalo bitno drugačije,sada gospoda mogu da se gađaju iz fotelja,ali do toga neće doći.
Šta mislite na šta bi zemaljska kugla ličila da ameri i Putin ispale sav svoj arsenal oružja?Ma ne ložite se

Realno

pre 10 godina

Ruse ne volim,Amerikance mrzim,ali u slucaju bilo kakvog sukoba pocece sevanje nuklearki i to ce biti kraj sveta.A sta mislite,da mi posaljemo vojsku na Kosovo,ko bi onda pokusao prvo dijalogom da resi stvari?!

Darko

pre 10 godina

A proglašenje nezavisnosti takozvane "republike Kosovo" je bilo legalno ?
(Nevit, 6. mart 2014 21:20)

To je bio "specijalan slučaj".

Милош

pre 10 godina

Па рат у СФРЈ је почео када је ЕУ кренула са признавањем независности република и поред протеста Русије и већине република СФРЈ. Руси сада само раде исто што је Запад прогласио демократијом и врлином.

T

pre 10 godina

Svaki savremen i obrazovan drzavljanin Srbije treba da zna:

1. Amerika i EU NISU nisu nasi prijatelji.
2. Rusija NIJE nas prijatelj.
3. NOVAC je nas prijatelj.

Mislite da gresim? Pitajte Svajcarca zasto je bogatiji od vas.
Zato sto cuti i cuva svoje granice nepristrasnom dimplomatijom.

nedjo

pre 10 godina

Neverovatno da vas ne interesuje snimak razgovora izmedju gospode Ashton i g.Paeta Estonskog ministra za vanjske poslove.
Tema,ko je pucao na demostrante i policiju.
AUTOCENZURA!!!!

marija

pre 10 godina

@Aleks1,

Po poslednjim istrazivanjima, ako si citao, fasizam u Evropi raste.
Slazem se sa komentarom koji pita,
ZASTO se ne govori u EU o razgovoru Ketrin Eston sa ministrom o tome ko su bili snajperisti i ko je ubijao ljude na Majdanu?
To je zlocin.

Tukidid

pre 10 godina

Ovom Rompeju bi bilo bolje da se prvo pomiri sa rođenom sestrom.
A što se viza tiče, sve nešto sumnjam da ruski milioneri neće moći do viza.
Evo jedan interesantan članak u vezi s tim: http://www.politico.com/magazine/story/2014/03/russia-vladimir-putin-the-west-104134.html
Ukratko, tekst govori kako su Rusi provalili da je na Zapadu postalo sve oko novca, da ima mnogo korupcije i da sve mogu da kupe. I nisu u pitanju velike pare. Nego VRLO velike pare.

Savetodavac

pre 10 godina

EU podržava demonstracije u Ukrajini i rušenje vlasti na ulici, a u isto vreme ocenjuju rusko mešanje kao destabilizaciju države!?

Neka mi neko pojasni ovu logiku, ako je u stanju.

Toliko

pre 10 godina

Realno ne mogu Rusima nista. Ostatak sveta se distancirao od problema tako da ako EU i USA probaju da ekonomski kazne Rusiju, jednostavno ce se okrenuti Kini, Indiji preko kojih ce moci normalno da rade sa kim hoce. Da ne pricam da ce fizicki podeliti Ukrajini, iako sam siguran da to sigurno nije cilj Putinu i da ce to probati da izbegne. Ovo je vise pokusaj da se Putinu smanji podrska medju samim Rusima sto je pokazuje koliko evoprljani ne znaju nista o svom susedu. Prosecan Rus ce da pristane da nema nista ali da ima osecaj da je deo mocne zajednice. Svi ruski vladari su padali tek onda kad su pokazivali slabost, a ne kad je narod lose ziveo(to jeste po neki put bio dodatan faktor ali sigurno ne presudni).

рекох

pre 10 godina

@neko

Први део коментара (сви пасуси осим последњег) служи вам и покушава да нас увери како су Руси лоши увек и само зато што су Руси. И ти Руси су делили исту судбину са другим народима СССР-а. Било лоше свима. Није успео комунизам. То је то.

Читајте мало вести пре него што прокоментаришете. Украјина је до сада блиско сарађивала са Русијом, док јој није насилно промењена власт (анархија), а на власт дошли противници сарадње са Русијом. Онај део грађанства који и даље жели да сарађује са њом, и који не признаје нову власт, не жели да буде талац ових других, него жели прилику да се изјасни о томе на референдуму (демократија!). Како грађани на референдуму одлуче, тако и треба да буде.

Русија је само подржала право грађана на самоопредељење, и управо она стабилизовала ситуацију и спречила било какво крвопролиће. Може САД и даље да прети ратом и помаже својим сателитима ("партнерима") ради сопствених интереса, као што ради стално још од Другог светског рата, али овога пута то неће проћи.

burgija

pre 10 godina

Idemo u rat da se bijete... neki cemo da se vratimo, a neki cete da poginete...
Tako je odavno.... to je stara mantra velikih, a opet ce da strada sirotinja.

pedja

pre 10 godina

U ovakvim sukobima obicno vise gubi strana koja ima vise koristi od saradnje. Ako sagledamo stvari realno, bez strasti i naklonosti prema jednoj od strana , najvise ce izgubiti evropska unija odnosno Nemacka pre svega, jer ona ima najvise koristi od te saradnje. Rusija ima dovoljno sirovina da bi mogla preziveti bez zapada, upravo je to i glavni pokretac amera, oni zele ruske sirovine. Mislim da Putin nema izbora u ovoj prici i da mora da se suprostavi ili da polozi oruzje. Ali nije sve tako jednostavno u pitanju su interesi velikih korporacija i njihovih vlasnika, tesko da ce neko da gleda da gubi milijarde i bilijarde zbog necije potrebe da potcini onog drugog. Ruski predsednik je pametno privukao strani kapital i dao jedan deo profita velikim igracima i sumnjam da ce oni pristati na gubitak tih privilegija. U ostalom sta se desava ako i dodje do ekonomskog rata izmedju zapada i rusije, rusi ce upasti u ukrajinu i uzeti sve, i sta zapad radi , kako reaguje oruzijem ? tesko, vojnom pomoci ukrajini, sta treba da im daju da se odbrane, uostalom ta zemlja je podeljena i ne zaboravite da je losi i korumpirani Janukovic imao preko 50% glasova

nesh_bros

pre 10 godina

Ma nemoj.. a sada vam je bitan suverenitet i teritorijaln integritet Ukrajine!? A kada ste nam otimali Kosovo onda vas nije interesovao, a !? Rusijo, samo napred!

qw

pre 10 godina

60 godina atlanskom savezu je cilj Rusija
Rat u SFRJ je samo deo zatvaranja Rusije geografski
Obratite paznju kako je Amerika preko svih hitno odreagovala vojnim upozorenjem sto govori da su oni ovo jedva docekali.
CNN standardno jednoumlje i lazi rezira, zna se ostatak scenarija
Ko to ne vidi slep je pored ociju

ivan###

pre 10 godina

i nama je bio najveci izazov posle drugog svetskog rata da se borimo sa 24 zemlje udruzene protiv srbije!ali na vasu zalost rusija nije srbija!sto njih ne bomabrdujete????kukavice zapadnjacke!sto ne udarite na rusiju ako smete nego se skrivate iza svojih izjava koje nista ne mogu da promene!!!

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

hm, sta ce evropa bez ruskog gasa!? jednostavno, kupovace evropski tj. norveski I resen problem. nego, sta sad, koji vam to sada argument preostaje da se nasladjujete? a, rusofili tj. eurofobi?

Alex1

pre 10 godina

"Sloba nije bio Srbin. S.M. nije zastupao srpske interese. S.M. je bio američki igrač u rasturanju SFRJ. Batalite više S.M. i Srbe. Srbi su oterali S.M. sa vlasti 5. oktobra 2000. Srbi nikome nisu dalu mandat da vrši zločine u njihovo ime. I Putin nije Milošević. Ne sabirajte babe i žabe. A ako hoćeš da veruješ američkoj i EU propagandi, veruj. Nije protivzakonito. Ali niti je inteligentno ni moralno. Ali pazi, podržavanje profašizma biće surovo kažnjeno. Tu prestaju i demokratija i ljudska prava i ostale gluposti. Pazi, hodate po ivici fašističkog žileta. Prepiznajte fašitam na vreme. Kao đavo je, pojavljuje se kao najlepša devojka u lepršavoj haljini. 1946. je lako biti antifašista. Ajd sad. (guja)"

1. Naravno da nije zastupao srpske interese, već interese svoje klike na vlasti.

2. Ako je bio "američki igrač", kako to da su svi njegovi najbliži dobili azil u Rusiji?

3. Srbi mu JESU dali mandat da vrši zločine, time što su podržali njegovu "nacionalističku politiku".

4. "Američka i EU propaganda" postoji isto kao što postoji i ruska, srpska i bilo koja druga propaganda. "Nije inteligentno ni moralno" podleći bilo kojoj, ali vidim da većina ovde podleže ruskoj. Koja je, uzgred, još primitivnija od američke.

5. "Profašizam" smo prepoznali, ne brini. Živ i zdrav je u Srbiji, Rusiji, itd. U EU je potpuno marginalna pojava. I ne pojavljuje se kao "lepa devojka u haljini", ogoljen je i ružan. Prosto bode oči.
Malo je ovde antifašista, u širem smislu reči.

Tamo neki

pre 10 godina

Sto se tice vojnog, nato zna kako je prosao u Srbiji na KiM, sto se tice ekonomije gubitnici obe strane (najpogodjeniji siromasan narod), a sto se tice nas koje nista ne pitaju i rusifili i pro zapadnjaci i pro EU, i oni pro pro....,J.... SMO JEZA.

Toza Matroz, Dopisnik

pre 10 godina

Rusija se 'malo' razlikuje od bivse Jugoslavije. Rusija ce sigurno zestoko odgovoriti svakom izazovu sa strane. Oni hoce da dokazu da je sada Rusija postala nedodirljiva i da ce tako ostatiti za vjeki vjekova. Ko se drzne da je napadne bice sigurno unisten bez trce mogucnosti. Mnogima ce Kosovo biti uzor kako mogu da se prosire bez posledica. Zapad je to hteo i to je dobio. Hteli su da naprave arapsku drzavu u Srbiji i to ce vremenom da im se osveti.

Nešo

pre 10 godina

Sankcije , a naročito ekonomske nisu nikom nikad donele nešto dobro. Ove sankcije koje se uvode protiv Rusije više će pogoditi zemlje koje sarađuju sa Rusijom na ekonomskom planu. Prema tome koja je svrha sankcija kada se kažnjavaju države koje nemaju nikakve veze sa dešavanjima i Ukrajini. Ipak o ovim snkcijama treba dobro razmisliti.

Alex1

pre 10 godina

"...oni čoveče gledaju da uvedu sankcije Rusiji. Rusima od koji zavisna više nivoa. Raspadaju se na sve strane, emigranata, azilanata kolko hoćeš. Sakrivaju grčevito afere svojih vlada i ministara, dok u međuvremenu smišljaju kako da otmu nekome resurse ili ga uvedu ropstvo kreditima kroz aranžmane sa MMF-om.... (Владимир, 6. mart 2014 19:01)"

Sve si pogodio, EU se raspada, a Rusija cveta!!! Oni nemaju emigrante, oni imaju samo robove iz ex-SSSR republika, u tome je razlika. Neke i ubijaju Obrazovci, Sivi vukovi i sl. pa kad ih sludija osudi, ubiju i njega.
Životni vek u Rusiji za 10 godina kraći nego u EU, itd. itd. Raj na Zemlji!

Jedina mržnja koju ja vidim je mržnja prema EU koja izbija iz većine komentara. Da li vi, gospodo komentatori, uopšte razlikujete USA i EU (kao i INTERESE jednih i drugih)? Mrzite jedne ili druge ili treće, EU i Rusija će nastaviti razmenu (sirovine za sofisticirane industrijske proizvode), svidelo se to nama/vama ili ne.

Samo ne bulaznite više, imali ste nedelju dana da ispraznite sve frustracije, vreme je za malo razuma i logike.

Upropastili ste ste nas vi, mrzitelji svega drugačijeg, a ne neko spolja.

marija

pre 10 godina

Na silu se, gospodine ne moze u EU.
Ovo sto radite sa gradjanima Ukrajine je zlocin.
Odgovaracete jednog dana zbog ovoga, mozda i drugi deo planete napravi Medjunarodni sud za ratne zlocine i zlocine protiv covecnosti.

Mlađa sestra se dobro udala

pre 10 godina

Nemojte mnogo da se nervirate i pecate. Izgleda dramatično ali nije. Ukrajinci su najveći dobitnici. Umesto 760 miliona evra za prilagođavanje ukrajinske privrede iz novembra 2013.g. za potpisivanje SSP dobiće od EU 11 mlrd evra i SAD daje 1 mlrd dolara pomoći (ako je tehnička to znači da Ameri šalju svoje i rešavaju pitanje svoje nezaposlenosti tim parama koje se tako vraćaju u SAD). Upravo u vreme kada je objavljen predlog budžeta SAD za 2015.g. koji predviđa najmanje vojne izdatke u poslednjih 70 godina (vraća vojni budžet na nivo iz 1945.g.). I EU i SAD vežbaju mišiće bez ispaljenog metka pred majske izbore za organe EU i izbore u SAD iduće godine. Šta Rusi dobijaju? Mlađa sestra se bolje udala (umesto 760 mil. dobiće 15 mlrd evra sa izgledom da to dogodine ide i do 35 mlrd evra).

demokratija nema alternativu

pre 10 godina

Vladimire Putine,
nema kud dalje. Pustiš li ih, eto ih u Rusiji.
Bolje grob nego rob!
(Piksi, 6. mart 2014 23:57)

Piksi, na duge staze despotizam ce uvek izgubiti od demokratije. A ti si vec u "grobu" cim tako razmisljas.

Hm!

pre 10 godina

Ponekad mi se cini da neki komentatori namerno pisu stvari da dobiju sto vise minusa! Pretpostavljam da ako bi pokusali napisati konstruktivan I iskren komentar, ne bi dobili ni minusa ni pluseva! (valjda kompenzuju nedostatak " hey look at me mom !")

Alex1

pre 10 godina

@Voja i deca

Ne izmišljaj podatke. Evo zvaničnih podataka za Beč: http://www.wien.gv.at/statistik/wirtschaft/tabellen/ankuenfte-laender-zr.html

Dakle, Rusa je bilo 245.000 od 5.600.000 turista.

Proveri i za ostale zemlje koje si pomenuo.

Srbin

pre 10 godina

Ocigledno da je jedino resenje jacanje uticaja UN i njegovih tela koje ce pravedno resavati ovakve konflikte. Pogotovo sada kada su Kina, Brazil i Rusija ojacale. U suprotnom, naredni konflikt Srbije i nekog od njenih suseda ce svesti Srbiju na Beogradski pasaluk. Balkan pod svojim uticajem drze Nemacka i SAD.

hiperbola

pre 10 godina

treba samo da uvedu sankcije oligarsima koji podržavaju Putina i na sledećim izborima će se svi okrenuti protiv njega. Kao i sa Slobom. Sankcije protiv naroda nisu ništa postigle ali kad su krenuli da sankcionišu slobine bogataše krenuli su ga da ga napuštaju i ubrzo je i pao.

Alex1

pre 10 godina

"@Aleks1,
Po poslednjim istrazivanjima, ako si citao, fasizam u Evropi raste."

Možda raste, ali još uvek nije ni blizu našem ili ruskom. U širem smislu reči, naravno.

Ne opet

pre 10 godina

Evropa nece dozvoliti novog Milosevica. Znaju da ako puste da "stiti ruski narod" po bivsem SSSR-u da ce to na kraju da bude daleko skuplje sa ogromnim brojem izbeglica. Vec su prosli tu pricu. Ja sam siguran da kratkorocno gledanje nece biti prepreka pravom odgovoru. I Amerika se odmah umesala u problem za razliku od bivse SFRJ gde je Evropa godinama neuspesno pokusavala da smiri balkanskog kasapina i njegove srednjovekovne ideje. To je isto na delu u Rusiji i izazov za Evropu je veliki ali ce morati da pokazu da su nesto naucili od raspada SFRJ i da su pricu o "zastiti golorukog naroda" pustili da se previse razmase. Ako mu se pusti Krim on nece stati. Trazice pola Ukrajine a ond ai ostale delove SSSR gde sive Rusi. Kao Sloba. Evropa zna da mora da ga zaustavi sada a nama je sansa da pokazemo koliko smo odrasli i da se operemo za Slobu. Savest nalaze da novog Slobu ne podrzavamo. Ikonografija je ista. Kozaci i cetnici, ugrozenost naroda, vojska na slabije i nenaoruzane komsije... Svako neka radi prema savesti i iskustvu.

wax

pre 10 godina

a srbi i dalje slepi zive u zabludi da ce ovaj novi hitler da pobedi ,ista prica kao devedesetih kada su zgromili hrvate,pa zavrsili sa olujom....veoma slicno ce proci i ovi fasisti rusi....mada za sebe je severna koreja idealna drzava!

Oliver79

pre 10 godina

Hm, ljudi mnogo se ložite... Voleo bih i ja da je Rusija stvarno toliko moćna. Ruska ekonomija je na staklenim nogama, potpuno zavisna od izvoza sirovina, dominantno u zapadnu Evropu. Industrija im je slaba. Dovoljno je nekoliko meseci da Evropa samo smanji uvoz (a imaju zaliha od zimus), da se rublja strmoglavi i nastane haos. Mislim da će ovo ozbiljno shvatiti i početi sa traženjem načina da se izvuku iz ove avanture. Sumnjam da će uspeti da zadrže Krim.

bole

pre 10 godina

znaci imamo otprilike ovakav omjer snaga; Evropa, Amerika, Turska i pojedine Azijske zemlje na jednoj i Rusia na drugoj strani (Kina podrzava integritet Ukraine) znaci cije su sanse bolje? moje misljenje na zalost rusofila kriva procjena Rusije koja ce morati traziti izlaz iz ove situacije a da se ne osramoti...

ex sns

pre 10 godina

Posteno,van pameti je da bilo koja zemlja koristeci nemire u toj zemlji upadne sa vojskom i da okupira neki deo te zemlje. Rusi su katastrofa,ne postuju medjunarodno priznate granice Ukrajine i ocekujem da nece biti samo prolivene krvi. Mnoge zemlje su moralen da plate krvlju odvajanje ili bezanje od ruske cizme,pa se nadam da ce najavljene sankcije da imaju efekta.

ricard

pre 10 godina

sve citam ne verujem...sad ispadne ovako...prebogata Rusija,u kojoj cveta hiljadu cvetova zavrce gas siromasnoj Evropi i onda Rusima biva odlicno a sirotinja cvokoce od zime...A kome ce Rusi da prodaju gas?Arapima koji imaju naftu?hehehe....vi rusofili ste ko pijani...otreznite se...

nedzo

pre 10 godina

eu je stara lukava diplomatija koja iz pregovora hoce da izvuce maksimum, u suprotnom ako se odluce za vojno resavanje uz sad,tursku i ostale clanice nato saveza najvise ce stradati rusija samo ce se na njenoj teritoriji voditi rat

neko

pre 10 godina

Prosto ne mogu da verujem koliko zaslepljenih ljudi.

Kakvi su ovo komentari?

Ajde da podjemo ovako.
Nekad su postojali zapadni i istocni blok.
Nijedna zapadna zemlja nije imala revoluciju. Nijedna zapadna zemlja nije podigla bunu, jer je bila ugnjetavana. Sve te zemlje zivele su daleko bolje, nego zemlje na istoku.

Bilo je i na istoku zemalja koje su istorijski bile bogate. Recimo, Istocna Nemacka, pa onda Madjarska, pa tu i tamo Cehoslovacka, Poljska. Medjutim, sve su one unazadjene za narednih 100 godina tako sto ih je odbranio SSSR na celu sa Rusijom.

Sve istocne zemlje su vremenom pocele da se bune, jer su zivele sve losije i losije. Svuda je na kraju podignuta revolucija. Sve su pobegle od Rusa glavom bez obzira i nije im zao. Neke od njih su pocele i da bitno napreduju. Recimo, Poljska, Balticke zemlje, Ceska, Slovacka, pa i Madjarska. O Istocnoj Nemackoj da i ne govorimo.

Sada "komentatori" optuzuju narod Ukrajine sto ne zeli da se ponovo pripoji Rusiji ili sta vec. Kao prodali su se, jer hoce da saradjuju sa svim Evropskim zemljama. Medju njima su i mnoge zemlje nekadasnjeg Istocnog bloka. I potpuno je u redu da Rusija otkine deo Ukrajinske teritorije, ali nije u redu da SAD posalje pomoc svojim partnerima kako ih ne bi snasao isti scenario. Kao sto vidimo. SAD i EU stite svoje partnere za razliku od Rusije, koja ih iskoristi za svoje sebicne interese i onda ih baci vukovima. Samo razmislite sta se nama desilo pre nego sto ostavite komentar.

dragan

pre 10 godina

Boleće vas više nego Rusiju, jer je Rusija u suficitu a vi u deficitu. Pri tome Kina i Indija ne dele vaš stav. A i gas će vam poskupeti.

joca

pre 10 godina

Ma koje bre vize. Naravno da će Rusi u Evropu ući bez viza. Ko vas pita.
Znao sam ruskog oficira koji je 1945. iz Nemačke doneo kući dva klavira. Nije mu bio dosta jedan. Toliko o imovini i »zamrzavanju«. I taj je u Berlin putovao bez vize, da se razumemo.

Zole

pre 10 godina

Rusija se poceti pregovore sa Ukrajinskom vladom kad ona bude legalno izabrana. EU uopšte nije važno kako je ko došao na vlast, važno je samo da je na njihovoj strani. Tako je isto bilo i kad se raspadala Jugoslavija. Odmah su podržali Tudjmana i ako su znali da su on i HDZ pronacisti.

eu lešinari

pre 10 godina

Vizni pregovori izmedju EU i Rusije stoje već duže vreme!!! Prosto ceo zapad pokušava da uguši Rusiju. EU je instrument natoa koji pokušava da demontira RF kao što su uradili sa exYU. Mi smo sve to preživeli i niko ne može da nas tako lako obmanjuje!!!

darko

pre 10 godina

Srbi opet ste promašili geografski prostor
Počeo je novi hladni rat a gvozdena zavesa se spušta na Krimu preko 1000km istočnije OD NAS .. Prethodni je trajao 50 god
Ništa od pomoći Rusa sa druge strane zavese smo

EU Fanatique

pre 10 godina

ne kapiram, pa i do sad su vadili vize? sta se tu menja na terenu?
(ANALiticar, 6. mart 2014 18:27)

iMALi su vizne olaksice,odnosno u prevodu lakse su dolazili do viza za razliku od africkih zemalja,sad rusiju svrstavaju u te zemlje,sto znaci gotovo nemoguca emigracija,i teze dobijanje vize.

@

pre 10 godina

@Ne opet
Ako nisi shvatio, Krim su odavno "pustili". Jedino pokusavaju da nagovore Putina da ne okupira ostatak Ukrajine. A ako on to bude hteo, nece biti nikoga ko ce moci da ga zaustavi.
Milosevic je bio slab, vladao je malom zemljom i malim narodom i njega je bilo lako kontrolisati.
Putin vlada svetskom supersilom koju niko ne moze kontrolisati. Rusiju ne mogu unistiti sankcijama jer i ona moze uvesti sankcije, Rusiju ni ne pomisljaju vojno da napadnu jer Rusija ima vojsku jacu od njihove, ne mogu ih potplatiti jer su Rusi bogatiji od njih.
A Putina ne mogu nadmudriti jer je dokazao da je pametniji od svih njih zajedno.

guja

pre 10 godina

Normalno da će vršiti pritisak na Rusiju do poslednje kapu ukrajinske krvi. Zlotvorima su Sloveni niža rasa, bili i ostali. To je genetska mržnja i eskalira s vremena na vreme, ali uvek se do sada dešavalo da im se lobanje razbiju o beton. Ne vidim zbog čega i sada ne bi bilo tako. Zlotvori napadaju, dobiju batine, malo se smire, oporave se, pa ponovo. I tako vekovima. Ali fašisti ostaju fašisti, a antifašisti ostaju antifašisti. A ovi naši što navijaju za fašiste, navijajte. Bilo je i Srba fašista, ali nikad većina. I nemoj pisle da bude, prekoračena ovlašćenja. U borbi protiv fašizma nema kompromisa. A borba može biti surova.

sloba

pre 10 godina

Na žalost, Putin je bivši...
Kao i uvek,pobediće EU i USA jer će angažovati studente i građane da ruše Putina iznutra, kad on ode, Rusija propada, a onda je EU uzima pod svoje.

Cilj EU je razbiti Rusiju i zbog tržišta i gasa i oslabiti Kinu,Brazil i indiju

Rale

pre 10 godina

A priznanje Kosova je bilo legalno? Barabe i bedni americki placenici kako vas nije sramota !? Uostalom, zasto gubite vreme sa sankcijama i tim glupostima? Bombardujte kao sto ste nas bombardovali, ako smete BITANGE bedne!

Miodrag

pre 10 godina

A zasto ih ne bombarduju ? Kao Libiju, recimo... Jer, po onome sto pricaju, Putin je pet puta vise zgresio nego Gadafi... Ako je vec tako sta se ceka ?!

Voja i deca

pre 10 godina

Spanci, Grci, Kipar, pa i Austrija se vec hvataju za glavu, jer ako se ukinu Rusima vize, mogu da zatvore svoje turisticke objekte. Rusi u Spaniji donose 32% deviznog prihoda, u Becu Rusi imaju godisnje skoro 800 000 nocenja, jedino vise imaju Nemci i sami Austrijanci. A po procenama smih Rusa, veliki gubitnik ce pored ovih zemalja biti Hrvatska, Britanija i Francuska. A posle prljavog stava Crne Gore i oni ce ove godine da duvaju u fenjer bez ruskih turista. Turisticki gubitak zapada ako Rusi ne dodju meri se nekoliko desetina milijardi dolara. Treba ocekivati da prekookeanski partner Evropi nadoknadi ove gubitke.

guja

pre 10 godina

Sloba. Evropa zna da mora da ga zaustavi sada a nama je sansa da pokazemo koliko smo odrasli i da se operemo za Slobu. Savest nalaze da novog Slobu ne podrzavamo. Ikonografija je ista. Kozaci i cetnici, ugrozenost naroda, vojska na slabije i nenaoruzane komsije... Svako neka radi prema savesti i iskustvu. (Ne opet, 06. mart 2014 20:08)......................SLOBODAN MILOŠEVIĆ zvani Sloba nije bio Srbin. S.M. nije zastupao srpske interese. S.M. je bio američki igrač u rasturanju SFRJ. Batalite više Slobodana Miloševića i Srbe. Srbi su oterali S.M. sa vlasti 5. oktobra 2000. Srbi nikome nisu dalu mandat da vrši zločine u njihovo ime. I Putin nije Milošević. Ne sabirajte babe i žabe. A ako hoćeš da veruješ američkoj i EU propagandi, veruj. Nije protivzakonito. Ali niti je inteligentno ni moralno. Ali pazi, podržavanje profašizma biće surovo kažnjeno. Tu prestaju i demokratija i ljudska prava i ostale gluposti. Pazi, hodate po ivici fašističkog žileta. Prepiznajte fašitam na vreme. Kao đavo je, pojavljuje se kao najlepša devojka u lepršavoj haljini. 1946. je lako biti antifašista. Ajd sad.

Јована

pre 10 godina

@bole - znaci imamo otprilike ovakav omjer snaga; Evropa, Amerika, Turska i pojedine Azijske zemlje na jednoj i Rusia na drugoj strani (Kina podrzava integritet Ukraine) znaci cije su sanse bolje? moje misljenje na zalost rusofila kriva procjena Rusije koja ce morati traziti izlaz iz ove situacije a da se ne osramoti...

Ко рат призива, у кући му био. По мени, најбоља пословица или клетва, икада смишљена. Иначе, Кина добро зна шта ради, а такође, добро зна да би они били следећи и зато је, безобзира на изјаве о поштовању интегритета Украјине, највернији савезник Русије.

nikola

pre 10 godina

basssssssssh tesko da evropska unija moze da preti sankcijama rusiji, malo mi smesno to sve deluje dovoljno da samo zatvori ventil za gas i sta ce onda evropa ? a i sto da ne moze krim da odluci sta hoce ? dvostruki standardi kosovo moze a ovo ne moze gluposti..... ameri mogu da se usetaju a ovi ne mogu zasto ? bolje ne dirati "lava" dok spava ne treba zaboraviti da je rusija najaca nuklearna sila na svetu!!!! rusija oko 4500 nuklearnih glava ameri oko 4000.....

Slobodan1389

pre 10 godina

Najveca ironija u svemu tome, umesto da je EU zajednickim snagama da sacuva SFRJ ujedinjeni i da se smiri strasti od podela, a oni umesto toga podrzavali separatiste onog Slovenca i Tudjmana,i posle Izetbegovic da se cepamo i gurali nas da se medjusobno pobijamo,i jos njima davali oruzije ilegalno uprkos embargo... ali ajde u svemu najvise krivim Tita, sto nije postavio naslednika javno, ili da je bar favorizovao u javnost jednog coveka ko je u stanju da vodi drzavu posle njegove smrti..

mlekadzija

pre 10 godina

.. najavljeni referendum o nezavisnosti Krima nazvao je “nelegalnim”. VAn Rompej je smesan ko crtani film. A nove vlastodrsce izabrane na trgu smatra legalnim. Da nije otuzno bilo bi smesno.Sta ce covek nije mu lako. Nije on glup ali zarad dobre apanaze mora se neki put posluziti i veeelikom kasikom.

Stefan

pre 10 godina

kad ne znas da postujes , i neces biti postovan.

EU, je sila.
(kosovar, 6. mart 2014 18:37)
A vas ''kosovare'' inače posebno cene :D Osvesti se, čoveče, nemaš veze sa stvarnošću.

neso

pre 10 godina

Gas nije problem, gasa nema:) Kako ce objasniti Evropa svojim narodima da gasa nema jer se carevi igraju rata. Ajd Spanci, Italijani i Grci ali sta se ovi ostali pismane. Kod njih su zime do maja.

Aleksandar

pre 10 godina

za (RUGOVSKA KLISURA, 6. mart 2014 18:50)

Vi molite boga da ne izbije neki sukob tamo, jer ako EU, SAD i NATO vas gurnu zapećak, lako može da bude neke krize na Balkanu, jer se niste potrudili da budete u dobrim odnosima sa makedoncima, grcima, srbima i crnogorcima.

parise

pre 10 godina

Ako se Krim pripoi Rusiji bice promena granica na balkanu! R.Srpska sa Srbijom a Kosovo sa Albanijom...fakticki nestaje BiH i Makedonija

bora

pre 10 godina

Danasnja zapadna politika zasnuje se na:licemerije, osvetoljubie, dvojnih arsina, kaznavanja ...Kada se sve ovo sklopi dobija se DEMOKRATIJA. Putin zna sa kim ima posla. Zapad mora da pokaze respect sprema Rusiji, a ne da se ponasa kao da Avganistan Tunis,Libija...A da, i ljepota (prilog vidi sl )

DID

pre 10 godina

Zabava je pocela. Posle eksperimenata na Balkanu, Iraku i Avganistanu, Zapad je odlucio da napadne Istok. Partija saha je usla u ozbiljnu fazu. Doslo je vreme da se figure na polju promene i razmene. Tesko obicnim ljudima.

Demokrata

pre 10 godina

Nije problem ako Rusi zavrnu gas i naftu vec ako prestanu da kupuju evropsku robu ili nedaj boze da pomognu Alzirske islamiste u borbi protiv pro evopske vlade u Alziru. Posle toga evropa ce biti u 100% zavisnosti od amerike u tu joj je kraj.

realka

pre 10 godina

Ovako... Ovo je pocetak kraja EU. Nije svim clanicama EU u interesu da pogorsaju odnos sa Rusijom, ..gas, veliko trziste za plasiranje proizvoda. Jer, "sta mene zanima tamo neki Krim i Ukrajna, dok mene ne dira i kupuje moje proizvode i daje mi gas po finoj ceni...evo ti Krim". Ovo kuvaju Brizanci preko Amera..destabilizuju ceo region! Uvek se govorilo da je USA bajonet Engleza... Tu smrdi...u Londonu!!! Glupi Eu lideri... Jos gluplji Hitler..ako me razumete.. :)

noname

pre 10 godina

EU licemjeri jadni ste, ma ko vas pita za bilo šta. Mislite da je Rusija isto što i Srbija pa ćete vi da joj nalozite da pregovara sa tamo nekim bitangama i huligamnima koji su kukom i motikom dosli na vlast. Vjerovatno sanjate i Brisleski sporazum 2 da im nametnete.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

EU se opostenila u Ukrajini 86 mrtvih i zemlja u rasulu a bilo sve u redu,odprije smo znali njihove vrednosti,hhahahahahahaaa.

Dunster

pre 10 godina

Nemci ništa nisu rekli. Pametni i racionalni. Italija stoji sa strane, Španija kao da je nema, Francuska se kao nešto koprca a buku dižu Englezi i ovi mali koji se pitaju baš kao i Srbija.
Englezima će uskoro prioritet biti Škoti tako da će Ameri ovaj put ostati samo verbalno podržani.

Aki

pre 10 godina

Dajte vise dokle cete vi nekom da pricate sta i kako da radi. Znamo da vama (zapadu, USA)ne odgovara jaka Rusija pa pokusavate da je oslabite po svaku cenu kako bi dosli do nepresusnog blaga u obliku njihovih sirovina i prirodnih resursa. Usput bi se naravno izivljavali na svaki moguci nacin nad obicnim ljudima pre svega sto je Rusija pravoslavna zemlja i duhovna naslednica Vizantije, nekome ce ovo izgledati smesno ali verujte da je tako. I jos nesto, od druge polovine XX veka pa do danas Amerika je prekrsila 21 put suverenitet i teritorijalni integrite tada suverenih drzava gde je pod plastom demokratije i krsenja ljudskih prava gledala samo svoj interes. Posle njihovog dolaska u 20 od 21 slucaja je daleko gore po te drzave i ljude bez nade da ce se nesto popraviti ili bar vratiti na stanje pre dolaska ovih dusebriznika koji gde god da su krocili iza sebe su samo ostavljali haos i nesrecu.

Dragan

pre 10 godina

Trt, Milojka! Parking servis je rešio da podnese prekršajnu prijavu protiv vlasnika crnog Džipa, koji se nebrojano mnogo puta bahato parkirao u Strahinjića Bana...

RanikYumca

pre 10 godina

Jer ste inace odlicno odreagovali na taj izazov tokom raspada sfrj pa sada ste spremni da se uhvatite u kostac sa Rusima. I dan danas ne mozete da sanirate stetu na Balkanu a hocete da popravljate Ukrajnu. Zato necu u Evropu. +1

Alex1

pre 10 godina

"Sloba nije bio Srbin. S.M. nije zastupao srpske interese. S.M. je bio američki igrač u rasturanju SFRJ. Batalite više S.M. i Srbe. Srbi su oterali S.M. sa vlasti 5. oktobra 2000. Srbi nikome nisu dalu mandat da vrši zločine u njihovo ime. I Putin nije Milošević. Ne sabirajte babe i žabe. A ako hoćeš da veruješ američkoj i EU propagandi, veruj. Nije protivzakonito. Ali niti je inteligentno ni moralno. Ali pazi, podržavanje profašizma biće surovo kažnjeno. Tu prestaju i demokratija i ljudska prava i ostale gluposti. Pazi, hodate po ivici fašističkog žileta. Prepiznajte fašitam na vreme. Kao đavo je, pojavljuje se kao najlepša devojka u lepršavoj haljini. 1946. je lako biti antifašista. Ajd sad. (guja)"

1. Naravno da nije zastupao srpske interese, već interese svoje klike na vlasti.

2. Ako je bio "američki igrač", kako to da su svi njegovi najbliži dobili azil u Rusiji?

3. Srbi mu JESU dali mandat da vrši zločine, time što su podržali njegovu "nacionalističku politiku".

4. "Američka i EU propaganda" postoji isto kao što postoji i ruska, srpska i bilo koja druga propaganda. "Nije inteligentno ni moralno" podleći bilo kojoj, ali vidim da većina ovde podleže ruskoj. Koja je, uzgred, još primitivnija od američke.

5. "Profašizam" smo prepoznali, ne brini. Živ i zdrav je u Srbiji, Rusiji, itd. U EU je potpuno marginalna pojava. I ne pojavljuje se kao "lepa devojka u haljini", ogoljen je i ružan. Prosto bode oči.
Malo je ovde antifašista, u širem smislu reči.

Ђокица

pre 10 godina

Кина подржава Русију. НАТО против Шангајског споразума. Руси су изградили нафтовод и гасовод ка Кини која ће почети да се одриче угља због смога.

Индија им је највећа муштерија за оружје.

Владимир

pre 10 godina

"Evropa se, prema oceni Van Rompeja, suočava sa najvećim izazovom od sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

Evropski lideri dogovorili su se na današnjem sastanku u Briselu da uvedu trostepene sankcije Rusiji, koje će se sprovoditi u zavisnosti od odnosa Moskve prema krizi u Ukrajini".


Kad čovek krene da čita pomisli da Evropa razmišlja kako da smanji onoliku stopu nezaposlenosti na nivou Unije. Ali jok ...oni čoveče gledaju da uvedu sankcije Rusiji. Rusima od koji zavisna više nivoa. Raspadaju se na sve strane, emigranata, azilanata kolko hoćeš. Sakrivaju grčevito afere svojih vlada i ministara, dok u međuvremenu smišljaju kako da otmu nekome resurse ili ga uvedu ropstvo kreditima kroz aranžmane sa MMF-om. Mislim da se Rusima više isplati da im odmah zavrnu gas, da ove u Kijevu pregaze, a sa Amerikancima odnose svedu samo na minimum. Sa njima se drugačije i ne može. Mržnja im izbija na sve strane ..ne može se sakriti. Upropastili su Jugoslaviju, Irak, Libiju, vratili ih u kameno doba, sad je na redu ono što sanjaju godinama. Zato ne mogu da ih smislim. Žao mi je što je ovaj narod toliko slep da dozvoljava da ga neko na silu uvlači u kriminalnu i zločinačku skupinu.

MS

pre 10 godina

Ovi iz ZBK (Zapadni Bankarski Kazamat) su totalno odlepili. Ove pajace niko nije birao ni na kakvim izborima... najobicniji namesnici bankarske elite.

lepotica i zver

pre 10 godina

Ne znam samo gde nalaze sve ove likove?Ovog kad vidim momentalno se setim Goluma iz Gospodara prstenova...a ima tu i g-dja Eston da upotpuni svu "lepotu" iz EU.

Đani

pre 10 godina

U Ukrajini će biti ,a već i jest čisto ponašanje manjine da bude "gazda",ali to neće proći osim ako nisu amenovali USA i London

demokratija nema alternativu

pre 10 godina

Vladimire Putine,
nema kud dalje. Pustiš li ih, eto ih u Rusiji.
Bolje grob nego rob!
(Piksi, 6. mart 2014 23:57)

Piksi, na duge staze despotizam ce uvek izgubiti od demokratije. A ti si vec u "grobu" cim tako razmisljas.

Alex1

pre 10 godina

"...oni čoveče gledaju da uvedu sankcije Rusiji. Rusima od koji zavisna više nivoa. Raspadaju se na sve strane, emigranata, azilanata kolko hoćeš. Sakrivaju grčevito afere svojih vlada i ministara, dok u međuvremenu smišljaju kako da otmu nekome resurse ili ga uvedu ropstvo kreditima kroz aranžmane sa MMF-om.... (Владимир, 6. mart 2014 19:01)"

Sve si pogodio, EU se raspada, a Rusija cveta!!! Oni nemaju emigrante, oni imaju samo robove iz ex-SSSR republika, u tome je razlika. Neke i ubijaju Obrazovci, Sivi vukovi i sl. pa kad ih sludija osudi, ubiju i njega.
Životni vek u Rusiji za 10 godina kraći nego u EU, itd. itd. Raj na Zemlji!

Jedina mržnja koju ja vidim je mržnja prema EU koja izbija iz većine komentara. Da li vi, gospodo komentatori, uopšte razlikujete USA i EU (kao i INTERESE jednih i drugih)? Mrzite jedne ili druge ili treće, EU i Rusija će nastaviti razmenu (sirovine za sofisticirane industrijske proizvode), svidelo se to nama/vama ili ne.

Samo ne bulaznite više, imali ste nedelju dana da ispraznite sve frustracije, vreme je za malo razuma i logike.

Upropastili ste ste nas vi, mrzitelji svega drugačijeg, a ne neko spolja.

Nemiran ki čigra

pre 10 godina

iMALi su vizne olaksice,odnosno u prevodu lakse su dolazili do viza za razliku od africkih zemalja,sad rusiju svrstavaju u te zemlje,sto znaci gotovo nemoguca emigracija,i teze dobijanje vize.
(EU Fanatique, 6. mart 2014 18:56)


Ja nigde ne procitah da se ukidaju dosadasnji sporazumi.
Samo da se SUSPENDUJU pregovori, koji su inako bili spori i nepolodni.

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

hm, sta ce evropa bez ruskog gasa!? jednostavno, kupovace evropski tj. norveski I resen problem. nego, sta sad, koji vam to sada argument preostaje da se nasladjujete? a, rusofili tj. eurofobi?

Mlađa sestra se dobro udala

pre 10 godina

Nemojte mnogo da se nervirate i pecate. Izgleda dramatično ali nije. Ukrajinci su najveći dobitnici. Umesto 760 miliona evra za prilagođavanje ukrajinske privrede iz novembra 2013.g. za potpisivanje SSP dobiće od EU 11 mlrd evra i SAD daje 1 mlrd dolara pomoći (ako je tehnička to znači da Ameri šalju svoje i rešavaju pitanje svoje nezaposlenosti tim parama koje se tako vraćaju u SAD). Upravo u vreme kada je objavljen predlog budžeta SAD za 2015.g. koji predviđa najmanje vojne izdatke u poslednjih 70 godina (vraća vojni budžet na nivo iz 1945.g.). I EU i SAD vežbaju mišiće bez ispaljenog metka pred majske izbore za organe EU i izbore u SAD iduće godine. Šta Rusi dobijaju? Mlađa sestra se bolje udala (umesto 760 mil. dobiće 15 mlrd evra sa izgledom da to dogodine ide i do 35 mlrd evra).

hiperbola

pre 10 godina

treba samo da uvedu sankcije oligarsima koji podržavaju Putina i na sledećim izborima će se svi okrenuti protiv njega. Kao i sa Slobom. Sankcije protiv naroda nisu ništa postigle ali kad su krenuli da sankcionišu slobine bogataše krenuli su ga da ga napuštaju i ubrzo je i pao.

Hm!

pre 10 godina

Ponekad mi se cini da neki komentatori namerno pisu stvari da dobiju sto vise minusa! Pretpostavljam da ako bi pokusali napisati konstruktivan I iskren komentar, ne bi dobili ni minusa ni pluseva! (valjda kompenzuju nedostatak " hey look at me mom !")

T

pre 10 godina

Svaki savremen i obrazovan drzavljanin Srbije treba da zna:

1. Amerika i EU NISU nisu nasi prijatelji.
2. Rusija NIJE nas prijatelj.
3. NOVAC je nas prijatelj.

Mislite da gresim? Pitajte Svajcarca zasto je bogatiji od vas.
Zato sto cuti i cuva svoje granice nepristrasnom dimplomatijom.

Toliko

pre 10 godina

Realno ne mogu Rusima nista. Ostatak sveta se distancirao od problema tako da ako EU i USA probaju da ekonomski kazne Rusiju, jednostavno ce se okrenuti Kini, Indiji preko kojih ce moci normalno da rade sa kim hoce. Da ne pricam da ce fizicki podeliti Ukrajini, iako sam siguran da to sigurno nije cilj Putinu i da ce to probati da izbegne. Ovo je vise pokusaj da se Putinu smanji podrska medju samim Rusima sto je pokazuje koliko evoprljani ne znaju nista o svom susedu. Prosecan Rus ce da pristane da nema nista ali da ima osecaj da je deo mocne zajednice. Svi ruski vladari su padali tek onda kad su pokazivali slabost, a ne kad je narod lose ziveo(to jeste po neki put bio dodatan faktor ali sigurno ne presudni).

Srbin

pre 10 godina

Ocigledno da je jedino resenje jacanje uticaja UN i njegovih tela koje ce pravedno resavati ovakve konflikte. Pogotovo sada kada su Kina, Brazil i Rusija ojacale. U suprotnom, naredni konflikt Srbije i nekog od njenih suseda ce svesti Srbiju na Beogradski pasaluk. Balkan pod svojim uticajem drze Nemacka i SAD.

SFRJ

pre 10 godina

SFRJ ste vi gospodo sa zapada uspešno uništili u saradnji sa domaćim "političarima" koji su jedva dočekali da se obogate što ratnim profiterstvom, što opštom pljačkom zemlje i naroda koja je usledila. A takve zemlje nije bilo nigde niti će je ikad biti. Vaša EU Jugoslaviji ne može ni da prismrdi. E sad, Rusija će biti tvrđi orah za žvakanje. Pa izvol'te, žvaćite, samo nemoj da bude kukanja ako polomite zube. Da se razumemo, nisam rusofil, ali ovakvom licmerju zapadnjačkih moćnika neko mora da stane na put. Po svaku cenu.

Tukidid

pre 10 godina

Ovom Rompeju bi bilo bolje da se prvo pomiri sa rođenom sestrom.
A što se viza tiče, sve nešto sumnjam da ruski milioneri neće moći do viza.
Evo jedan interesantan članak u vezi s tim: http://www.politico.com/magazine/story/2014/03/russia-vladimir-putin-the-west-104134.html
Ukratko, tekst govori kako su Rusi provalili da je na Zapadu postalo sve oko novca, da ima mnogo korupcije i da sve mogu da kupe. I nisu u pitanju velike pare. Nego VRLO velike pare.

Velika je Rusija

pre 10 godina

eu je stara lukava diplomatija koja iz pregovora hoce da izvuce maksimum, u suprotnom ako se odluce za vojno resavanje uz sad,tursku i ostale clanice nato saveza najvise ce stradati rusija samo ce se na njenoj teritoriji voditi rat
(nedzo, 06. mart 2014 21:39)

Tako su Napoleon i Hitler razmišljali, pa znamo kako su završili. Niko sada na zapadu ne razmatra bilo kakvu vojnu pomoć Ukrajini. A znamo i zašto ne spominju to, samo neko to treba da kaže Američkim medijima, koji konstantno huškaju na žešći odgovor Putinu.

рекох

pre 10 godina

@neko

Први део коментара (сви пасуси осим последњег) служи вам и покушава да нас увери како су Руси лоши увек и само зато што су Руси. И ти Руси су делили исту судбину са другим народима СССР-а. Било лоше свима. Није успео комунизам. То је то.

Читајте мало вести пре него што прокоментаришете. Украјина је до сада блиско сарађивала са Русијом, док јој није насилно промењена власт (анархија), а на власт дошли противници сарадње са Русијом. Онај део грађанства који и даље жели да сарађује са њом, и који не признаје нову власт, не жели да буде талац ових других, него жели прилику да се изјасни о томе на референдуму (демократија!). Како грађани на референдуму одлуче, тако и треба да буде.

Русија је само подржала право грађана на самоопредељење, и управо она стабилизовала ситуацију и спречила било какво крвопролиће. Може САД и даље да прети ратом и помаже својим сателитима ("партнерима") ради сопствених интереса, као што ради стално још од Другог светског рата, али овога пута то неће проћи.

marija

pre 10 godina

Na silu se, gospodine ne moze u EU.
Ovo sto radite sa gradjanima Ukrajine je zlocin.
Odgovaracete jednog dana zbog ovoga, mozda i drugi deo planete napravi Medjunarodni sud za ratne zlocine i zlocine protiv covecnosti.

nesh_bros

pre 10 godina

Ma nemoj.. a sada vam je bitan suverenitet i teritorijaln integritet Ukrajine!? A kada ste nam otimali Kosovo onda vas nije interesovao, a !? Rusijo, samo napred!

marija

pre 10 godina

@Aleks1,

Po poslednjim istrazivanjima, ako si citao, fasizam u Evropi raste.
Slazem se sa komentarom koji pita,
ZASTO se ne govori u EU o razgovoru Ketrin Eston sa ministrom o tome ko su bili snajperisti i ko je ubijao ljude na Majdanu?
To je zlocin.

Alex1

pre 10 godina

"@Aleks1,
Po poslednjim istrazivanjima, ako si citao, fasizam u Evropi raste."

Možda raste, ali još uvek nije ni blizu našem ili ruskom. U širem smislu reči, naravno.

Darko

pre 10 godina

A proglašenje nezavisnosti takozvane "republike Kosovo" je bilo legalno ?
(Nevit, 6. mart 2014 21:20)

To je bio "specijalan slučaj".

Милош

pre 10 godina

Па рат у СФРЈ је почео када је ЕУ кренула са признавањем независности република и поред протеста Русије и већине република СФРЈ. Руси сада само раде исто што је Запад прогласио демократијом и врлином.

Hm!

pre 10 godina

Kameron- ONI su uvek bili uz ukrajinski narod?!? Zasto ne opise kako jedan Englez vidi jednog ukrajinskog emigranta u Engleskoj?
Muka mi je vise od NATO pravde.

qw

pre 10 godina

60 godina atlanskom savezu je cilj Rusija
Rat u SFRJ je samo deo zatvaranja Rusije geografski
Obratite paznju kako je Amerika preko svih hitno odreagovala vojnim upozorenjem sto govori da su oni ovo jedva docekali.
CNN standardno jednoumlje i lazi rezira, zna se ostatak scenarija
Ko to ne vidi slep je pored ociju

Savetodavac

pre 10 godina

EU podržava demonstracije u Ukrajini i rušenje vlasti na ulici, a u isto vreme ocenjuju rusko mešanje kao destabilizaciju države!?

Neka mi neko pojasni ovu logiku, ako je u stanju.

Alex1

pre 10 godina

@Voja i deca

Ne izmišljaj podatke. Evo zvaničnih podataka za Beč: http://www.wien.gv.at/statistik/wirtschaft/tabellen/ankuenfte-laender-zr.html

Dakle, Rusa je bilo 245.000 od 5.600.000 turista.

Proveri i za ostale zemlje koje si pomenuo.

nedjo

pre 10 godina

Neverovatno da vas ne interesuje snimak razgovora izmedju gospode Ashton i g.Paeta Estonskog ministra za vanjske poslove.
Tema,ko je pucao na demostrante i policiju.
AUTOCENZURA!!!!

Tamo neki

pre 10 godina

Sto se tice vojnog, nato zna kako je prosao u Srbiji na KiM, sto se tice ekonomije gubitnici obe strane (najpogodjeniji siromasan narod), a sto se tice nas koje nista ne pitaju i rusifili i pro zapadnjaci i pro EU, i oni pro pro....,J.... SMO JEZA.

Toza Matroz, Dopisnik

pre 10 godina

Rusija se 'malo' razlikuje od bivse Jugoslavije. Rusija ce sigurno zestoko odgovoriti svakom izazovu sa strane. Oni hoce da dokazu da je sada Rusija postala nedodirljiva i da ce tako ostatiti za vjeki vjekova. Ko se drzne da je napadne bice sigurno unisten bez trce mogucnosti. Mnogima ce Kosovo biti uzor kako mogu da se prosire bez posledica. Zapad je to hteo i to je dobio. Hteli su da naprave arapsku drzavu u Srbiji i to ce vremenom da im se osveti.

Realno

pre 10 godina

Ruse ne volim,Amerikance mrzim,ali u slucaju bilo kakvog sukoba pocece sevanje nuklearki i to ce biti kraj sveta.A sta mislite,da mi posaljemo vojsku na Kosovo,ko bi onda pokusao prvo dijalogom da resi stvari?!

pedja

pre 10 godina

U ovakvim sukobima obicno vise gubi strana koja ima vise koristi od saradnje. Ako sagledamo stvari realno, bez strasti i naklonosti prema jednoj od strana , najvise ce izgubiti evropska unija odnosno Nemacka pre svega, jer ona ima najvise koristi od te saradnje. Rusija ima dovoljno sirovina da bi mogla preziveti bez zapada, upravo je to i glavni pokretac amera, oni zele ruske sirovine. Mislim da Putin nema izbora u ovoj prici i da mora da se suprostavi ili da polozi oruzje. Ali nije sve tako jednostavno u pitanju su interesi velikih korporacija i njihovih vlasnika, tesko da ce neko da gleda da gubi milijarde i bilijarde zbog necije potrebe da potcini onog drugog. Ruski predsednik je pametno privukao strani kapital i dao jedan deo profita velikim igracima i sumnjam da ce oni pristati na gubitak tih privilegija. U ostalom sta se desava ako i dodje do ekonomskog rata izmedju zapada i rusije, rusi ce upasti u ukrajinu i uzeti sve, i sta zapad radi , kako reaguje oruzijem ? tesko, vojnom pomoci ukrajini, sta treba da im daju da se odbrane, uostalom ta zemlja je podeljena i ne zaboravite da je losi i korumpirani Janukovic imao preko 50% glasova

ivan###

pre 10 godina

i nama je bio najveci izazov posle drugog svetskog rata da se borimo sa 24 zemlje udruzene protiv srbije!ali na vasu zalost rusija nije srbija!sto njih ne bomabrdujete????kukavice zapadnjacke!sto ne udarite na rusiju ako smete nego se skrivate iza svojih izjava koje nista ne mogu da promene!!!

Nešo

pre 10 godina

Sankcije , a naročito ekonomske nisu nikom nikad donele nešto dobro. Ove sankcije koje se uvode protiv Rusije više će pogoditi zemlje koje sarađuju sa Rusijom na ekonomskom planu. Prema tome koja je svrha sankcija kada se kažnjavaju države koje nemaju nikakve veze sa dešavanjima i Ukrajini. Ipak o ovim snkcijama treba dobro razmisliti.

Marko

pre 10 godina

Dobro ljudi da li ste vi normalni?Kakve atomske bombe kakvi bakrači??
Ovo su obične igrice moćnika koje će na kraju platiti nedužni narod Ukrajine i Rusi koji tamo žive.
Davno je bio 2.svj.rat kada se ratovalo bitno drugačije,sada gospoda mogu da se gađaju iz fotelja,ali do toga neće doći.
Šta mislite na šta bi zemaljska kugla ličila da ameri i Putin ispale sav svoj arsenal oružja?Ma ne ložite se

burgija

pre 10 godina

Idemo u rat da se bijete... neki cemo da se vratimo, a neki cete da poginete...
Tako je odavno.... to je stara mantra velikih, a opet ce da strada sirotinja.