Četvrtak, 27.02.2014.

23:02

"Razmišljamo o najširoj koaliciji"

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da mesto u budućoj vladi nikome nije zagarantovano i da SNS razmiššlja o najšširoj mogućoj koaliciji.

Izvor: Tanjug

"Razmišljamo o najširoj koaliciji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

208 Komentari

Sortiraj po:

ribetine

pre 10 godina

Jedno je sigurno nema koalcije sa Đilasom. No ima političkih partija demokratske orjentacije koje mogu biti pouzdani partner SNS.

Bojan

pre 10 godina

DS nikako da malo kritički pogledaju na period kad su bili na vlasti. Tek kad priznaju da je mnogo toga bilo pogrešno, mogli bi da krenu dalje. Ovako se vrte u krug i tavore. Neće skoro u vlast, naročito ne sada, sa naprednjacima.

BUCA

pre 10 godina

Vrlo je značajno postignuti što širi koncenzus po pitanju sproveđenja reformi planiranih za ovu godinu,međutim vlada treba da karakteriše jedinstvo po ptianju istinske rešenosti da se planirane reforme i borba protiv korupcije i kriminala, dovedu do kraja!

ribice

pre 10 godina

Stanje u Srbiji je veoma teško. Ne može samo SNS preuzeti odgovornost, za ono što su drugi napravili. Svi koji uđu u vlast moraju zajedno delovati, a i odgovarati.Podrđška SNS.

lazakamikaza

pre 10 godina

DS nikako da malo kritički pogledaju na period kad su bili na vlasti. Tek kad priznaju da je mnogo toga bilo pogrešno, mogli bi da krenu dalje. Ovako se vrte u krug i tavore.....

Sveta

pre 10 godina

Mnogo su u prošlosti načinili greški ali i dalje samo kritikuju. I drugi su grešili, ali su posle toga pravili krupne zaokrete i kretali ispravnim kolosekom napred. Za sad se oni neće vratiti u vlast, to je sigurno.

madzorski

pre 10 godina

Mnogo su u prošlosti načinili greški ali i dalje samo kritikuju. I drugi su grešili, ali su posle toga pravili krupne zaokrete i kretali ispravnim kolosekom napred. Za sad se oni neće vratiti u vlast, to je sigurno.............

Pokey

pre 10 godina

Na koaliciju sa Đilasom i ne pomišljati, dosta su nas unazadili, a svoje manire nisu promenili. I dalje teže ličnoj koristi, a podržavanjem Miškovića i ostalih kriminalaca to svakodnevno potvrđuju.

M. Katić

pre 10 godina

Kako god da bude, samo bez DS, sa njima nikako. Nadam se da ćete vi imati sluha za mlade! Mnogo je nezaposlenih, a obrazovanih ljudi u Srbiji. Verujem da možete da pomognete i da nas očekuje bolja budućnost.

blizanac

pre 10 godina

Potrebno je da se svi izjasne povodom borbe sa kriminalom, uz SNS ce moci da stoje samo one stranke koje su posvecene iskorenjivanju ovog velikog problema, posle izbora ce sve biti jasno, ne treba zuriti sa formiranjem Vlade, sve treba detaljno razmotriti.

searching for solution

pre 10 godina

U koaliciju treba da idu sa onima sa kojima ce moci da nastave ono sto su poceli, a to je put ka EU uz neizbezne reforme.

jastuk

pre 10 godina

SNS, ako dobije izbore, nazalost nece moci sam da krene u rad, jer nema toliku vecinsku podrsku gradjana Srbije, tako da bi mogao da zadrzi u koaliciji 1 manju stranku koja ima slicne stavove kao ona. Nadajmo se da ce nakon izbora, u daljem periodu, neku od preostale 3 stranke izbaciti iz koalicije.

vrata

pre 10 godina

Koalicije se nisu do sada pokazale kao dobra resenja, zato je vreme za izbor Vlade u kojoj ucestvuje sto manje stranaka. 16. marta treba pokloniti vecinsko poverenje onima koji se zalazu za bolju buducnost i veruju u nju.

neša012

pre 10 godina

Još ranije je Vučić rekao da će SNS sigurno bez obzira na odluku birača podeliti vlast sa nekom drugom političkom opcijom i to će se znati kada se rezultati izbora objave.Ono što je sigurno i što Stefanović potvrđuje to je da nema koalcije sa Đilasom jer je očigledno da bi se sve ideje i programi SNS urušili u takvoj koaliciji.Uostalom ima još političkih partija demokratske orjentacije koje mogu biti pouzdani partner SNS u formiranju nove vlade.Đilas je svojim dosadašnjim radom i aktuelnom kampanjom koju vodi DS kao i stalnim bockanjem na liniji SNS-DS zatvorio vrata saradnje kako na republičkom tako i na beogradskom nivou i svoju stranku sigurno odveo u opoziciji još pre izbora.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potpuno realan i otvoren pristup Stefanovica i naprednjaka svim politickim opcijama i eventualnim postizbornim koalicijama,jer ce na kraju krajeva odlucivati spremnost i volja stranaka da prihvate nacela i ciljeve koji su oni postavili u kampanji i koji se odnose na potpuno sredjivanje situacije u nasem javnom sektoru i administraciji

LijaR

pre 10 godina

DS i njeni istomisljenici su se pokazali i recju i delima, gradjani su im pre 2 godine iskazali nepoverenje, a od SNS se ocekuje da opravda poverenje gradjana Srbije, da upotrebi sve svoje snage i potencijale i sa sto manje koalicionih partnera, zavrsi zapocete reforme.

jelena

pre 10 godina

Za Srbiju bilo bi dobro formirati stabilnu većinu. Nadam se da će naprednjaci dobiti većinu na narednim izborima, pa neka odluče da li će sami ili u postizbornu koaliciju.

leksington

pre 10 godina

Vreme je da se stranke izjasne da li su za borbu protiv kriminala ili ne, u Vladi nece biti mesta za one koji taj posao nece obavljati transparentno i odgovorno, na gradjanima je da daju podrsku SNS-u kako bi mogli da sto pre krenu sa radom.

neka84

pre 10 godina

Cilj SNS-a je da stvori najširu moguću koaliciju, kako bi pomogao narodu. Bolje je kad vise glava kaze svoje misljenje, nego samo jedan covek da odlucuje

Zagica

pre 10 godina

Srbiji je potrebna Vlada koja ce se zalagati za dobrobit gradjana i resavati bitne probleme, takvu Vladu moze da formira samo SNS i stranke za koje oni budu smatrali da dele njihovu viziju za buducnost zemlje.

carica Milica

pre 10 godina

Nadamo se da će SNS pobediti 16 marta i da konačno možemo svi da odahnemo i da krenemo u reforme, jer nam je ona preko potrebna.

ilinčanin

pre 10 godina

Ono po čemu se Vučić razlikuje od drugih političara je što se on ne otima za vlast, ali kao potpredsednik vlade nije bežao od bilo kojeg problema, pa je tako išao i u Priboj da razgovara sa radnicima FAP-a, išao je i u Želvoz, a nije mu problem bio ni da bude na terenu i kada su bili zavejani putnici po putevima Vojvodine. Očigledno je da je Vučić, i pored ogromne popularnisti medju gradjanima, ostao čvrsto na zemlji, i zbog toga ne treba da čudi što je podrška naroda Vučiću iz dana u dan sve veća, jer narod ceni to što Vučić govori narodu istinu, i ne obazire se pri tome kakav će to uticaj imati na njegov rejting, za razliku od političara koji su pre dolaska Vučića bili na vlasti, koji su govorili narodu bajke dok je zemlja tonula sve dublju finansijsku krizu, ali su za to vreme njihovi džepove ii bankovni računi bivali sve puniji.

crnka87

pre 10 godina

Po SNS najbolja opcija bi bila da radi sam ili eventualno sa jos jednom strankom u koaliciji, jer ima vecinsku podrsku gradjana, koja bi trebalo da se potvrdi i na izborima. Gradjani vec sa negodovanjem gledaju na postojecu koaliciju, ne bi trebalo da prime jos neku stranku.

dalibor-kv

pre 10 godina

Pohvalno je to sto SNS hoce u koaliciji da vodi drzavu, da rade timski, ukoliko dobije vecinsku podrsku od strane gradjana na predstojecim izborima, ali ne sme da dozvoli jos veci broj stranaka, vec ih ima malo vise nego sto bi trebalo. A o koaliciji i sa Djilasom mislim da nema smisla bilo sta komentarisati.

zaza

pre 10 godina

Najidealnije bi bilo da SNS osvoji vecinu, da ne bi doslo do situacije da male stranke ucenjuju SNS.Ali ako se pravi neka koalicija trebalo bi sa strankama koje podrzavaju reforme SNS

more

pre 10 godina

Izbori 16. marta i njihov ishod ce biti smernica onima koji budu formirali Vladu. SNS zasluzuje apsolutnu podrsku gradjana, da bi samostalno, u okviru svoje, vec postojece koalicije, nastavila rad na zapocetim reformama za bolju buducnost gradjana Srbije.

petak

pre 10 godina

Svako mesto u Vladi Srbije treba da se zasluzi postenim radom, odgovornoscu prema gradjanima, a SNS to zasluzuje, a sto se tice ostalih manjih stranaka koje ce ciniti buducu koaliciju sa SNS-om, ako hoce da rade u korist drzave i dobrobit gradjana Srbije, ostace u Vladi.

sarenlota

pre 10 godina

Narod je ostao gladan i nezaposlen zahvaljujuci alavosti i bahatosti DS-a koji zatvorili na desetine fabrika i preduzeca. Oduzeli su nam mesecna primanja ,a nasa radna mesta dali svojim sledbenicima. Tako neuki i nesposobni ne smeju voditi drzavu jer su je vec dovoljno opljackali.

Vidoje

pre 10 godina

Vreme je da se stranke izjasne da li su za borbu protiv kriminala ili ne, u Vladi nece biti mesta za one koji taj posao nece obavljati transparentno i odgovorno, na gradjanima je da daju podrsku SNS-u kako bi mogli da sto pre krenu sa radom.

duh iz boce

pre 10 godina

Nekada je jako bitno da se čuje i neko drugo mišljenje. Naprednjaci su nas uverili da se bore za tako nešto. Jer iskreno moguće je da osvoje i apsolutnu većinu tako da im male stranke nisu ni potrebne.

cipiripi

pre 10 godina

Siroka koalicija je nesto sto bi moglo da da pozitivne rezultate, ali samo u slucaju da se u koaliciji nalaze stranke koje pokrecu isti interesi a to je borba za bolji zivot gradjana i sigurnu buducnost!

stari ker

pre 10 godina

Palma se politici učio godinama, i sasvim je logično da kada se nešto ovako desi odmah pomisli na podmetanja i špekulacije. On nije bio direktno uključen u borbu protiv korupcije, bar ne na nivou na kome su Vučić i Dačić bili, i nije razmeo kako je moguće da u toku izborne kampanje ne staje razračunavanje sa vladom u senci koja je kao parazit gušila našu zemlju decenijama.
Krajnje je vreme da prebrodimo sve te dečije bolesti tranzicije; ta strančarenja, podele. Da ostavimo turske običaje institucionalizovanog mita i korupcije, i da krenemo da radimo. Zato izađi na izbore i glasaj, glasaj za Srbiju.

Olga

pre 10 godina

Stranka koja ima najvecu podrsku gradjana na predstojecim izborima. Neka sami odabru koga ce izbrati kao koalicione partnere, narod njima veruje i u njuhovu odluku.

Stanojla

pre 10 godina

U ovom trenutku SNS uziva podrsku vecine gradjana koji ce izaci na izbore, a sto se koalicija tice, o njima nema potrebe razmisljati jer je postojeca koalicija okupljena oko SNS dovoljno sposobna da preuzme odgovornost i sastavi novu Vladu.

Boka-Bg

pre 10 godina

SNS mora opravdati iskrenost svojih namera u sprovodjenju reformi i borbi protiv kriminala, zato nema mesta za sirokogrudost prema onima koji su izneverili gradjane Srbije, za njih ne sme biti mesta u vladajucoj koaliciji.

slavka

pre 10 godina

Celnici DS su ostavili na hiljade ljudi bez radnih mesta i uspesno pozatvarali sve fabrike . Drzavu su doveli do bankrota u dugocvima koje mi vracamo jedva prezivljavajuci. Lako je onima da komentarisu koji su od DS-a dobili radno mesto i sve privilegije pa se sad podsmevaju onima koji zbog njih gladuju.

ćelichanin

pre 10 godina

Ne može SNS da ide u koaliciju sa strankama koji prizivaju nemire u Srbiji, i koje ne biraju sredstva samo da se dokopaju vlasti. Oni kojima je vlast samo način za ostvarivanje ličnih interesa u vidu uvećanja svog bogatstva, a sve na štetu države i gradjana, ne mogu biti u vlasti dokle god im je interes države i gradjana poslednja rupa na svirali.

Kursula

pre 10 godina

I DS se tvrdoglavo drzi stava da ne zeli u vladu sa SNS-om, postavlja se pravo pitanje a sa kim mogu da formiraju vladu? Sa SRS, DSS, NDS, Trecom Srbijom...?

Barni

pre 10 godina

SNS razmislja i o sirokoj koaliciji zato sto zele da formiraju Vladu sa svim onim strankama koje dobiju podrsku gradjana i koje imaju iste ciljeve kao oni, a to su prvenstveno sprovodjenje reformi i borba protiv korupcije i kriminala.

Miša

pre 10 godina

U širokoj koaliciji ima mesta za sve koji iskreno žele da nastave započete reforme i borbu protiv korupcije i kriminala. Imate moju podršku.

Asterix

pre 10 godina

Najbolje bi bilo da SNS osvoji apsolutnu većinu. To je jedini način da se izbegnu ucene malih stranaka i da naprave koaliciju sa onima koji zaista žele dobro Srbiji.

mesto

pre 10 godina

Politika SNS-a je vrlo jasna:borba protiv korupcije,kriminala i tajkuna.Za one koji na bilo koji nacin,saradjuju ili podrzavaju tajkune i stite kriminalce,sigurno nece biti mesta u novoj vladi.

zoki_tresnja

pre 10 godina

Gradjani Srbije su zasluzili Vladu koja ce konacno sprovesti ekonomske reforme i omoguciti otvaranje radnih mesta, zato je potrebno da izadju na izbore u velikom broju i podrze listu gospodina Vucica, jer ce jedino oni i njihovi eventualni koalicijski partneri imati snagu i volju da ostvare ove ciljeve.

dramica

pre 10 godina

Sa kim god da odlučE da pravE koaliciju, taj neko ne sme da koci reforme kao gospodin Ivica Dačić. A SNS da vodi glavnu reč, najbolji su.. I neće izneveriti....

libela

pre 10 godina

DSS, URS, SPS i LDP snose veliku odgovornost za dovodjenje zemlje do ivice siromaštva, ali najveću odgovornost snosi DS koji je bio nosilac vlasti, i čiji "eksperti" su umešani u najveći broj afera iz prethodne decenije, u kojima je država oštećena za milionske iznose, zbog toga DS ni u kakvim kombinacijama ne dolazi u obzir da udje u novu vladu, jer je potrebno da proteče još dosta vode Dunavom i Savom da bi narod zaboravio sve afere u kojima du glavne role odigrale samozvani DS-ovi stručnjaci.

Serlok

pre 10 godina

Nikome nije zagarantovano mesto u Vladi, treba dobro razmisliti o mogucim koalicijama, ali smatram da gospodin Djilas ne moze da bude dobar partner SNS-u, na izborima ce se videti kome ce gradjani ukazati poverenje.

Bosiljka

pre 10 godina

Ko siri dobro, dobro mu se i vraca. Svi su pricali lose za SNS,a sada bi da im se pridruze. Koliko o razumnosti govori, sns ce ih prihvatiti, jer znaju sta znaci raditi sam reforme, bez podrske vecine.

Vukasin28

pre 10 godina

Nista se ne stima i radi zbog izbora, zivot i rad u Srbiji ne moze da stane do 16.marta. Ovo samo pokazuje ozbiljnost i spremnost za rad SNS-a.

Heraklion

pre 10 godina

Za obične građane prihvatljivi su svi koji žele da rade za bolju i pošteniju Srbiju, bolji standard građana, državu bez kriminala i korupcije u kojoj ćemo svi zajedno uspostavljati novi sistem vrednosti. Za sada u tome prednjači SNS, ali njihovu viziju dele i druge stranke...

majdaMM

pre 10 godina

Nije moguca koalicija SNS i DS i ne zeli je ni narod, jer uporno ispravljate i oporavljate zemlju upravood onoga sta je Srbiji ucinilo lose vodjenje DS-a, borite se protiv korupcije i kriminala, dok ti isti tajkuni finansiraju DS- ne ide SNS uz DS, kao sto ne ide ni postenje uz lopovlkuk.

i dalje sam lepa

pre 10 godina

Jedva čekam izbore, da ovi iz SNS-a pobede, da naprave koaliciju i krenu sa planovima, da nam malo krene u ovoj državi...

Srba

pre 10 godina

Nemaju sve stranke istu popularnost kod narodnih masa, nije tako bilo na početku. Neke su pokretale značajne reforme, neke nisu, imali su na raspolaganju dosta toga da uzmu u rešavanje, ali zbog pasivnog odnosa prema državni, izgleda da nisu, dok u ovom slučaju naprednjaci su preuzeli stvari u rešavanje i vidi se njihova popularnost, zato niko ne treba da im zavidi.

ZoranZoki

pre 10 godina

Legitimitet je veoma bitna, da nam se ne desi da G17 sa 6% glasova gradjana vodi jedno od najbitnijih ministarstava u Srbiji.

milojko

pre 10 godina

SNS nipošto ne bi trebala da uđe u koaliciju sa DS ako želi da koalicija bude stabilna i da uradi nešto korisno. Stranka koja nas je ovoliko unazadila ne zaslužuje da bude u vladi.

Banjac

pre 10 godina

Sve opozicione stranke otvoreno se nude Vucicu. Dakle, opozicije u Srbiji gotovo da nema. To samo pokazuje da oni koji godinama vode stranke nemaju apsolutno nikakva ubedjenja i stavove. To su, zapravo interesne grupe, nista vise.

mile68

pre 10 godina

Jos uvek je rano da se prica o koalicijama, verujem da ce SNS dobro razmotriti sve potencijalne partnere i odluciti na koji nacin ce biti formirana Vlada, bitno je da gradjani izadju na izbore u sto vecem broju i podrze listu gospodina Vucica.

JovanV

pre 10 godina

Najveci problem je kada ce Darko Saric biti uhapsen, ustvari ne kada ce, nego zasto bas sada? Samo neka drzavni organi rade svoj posao, ostavimo zavere po strani.

Žika

pre 10 godina

Može se očekivati da se napravi široka koalicija na čelu sa naprednjacima koji će inače dobiti većinu poslanika u parlamentu, sasvim sigurno, jer njih ne interesuje da većina iz njihove stranke bude u parlamentu.

Zdrav-razum

pre 10 godina

Sad na pocetku je veoma bitno da razmislite sa kim ulazite u koaliciju, pre svega zbog sigurnosti vlade i ispravnog sprovodjenja reformi, da se ne dese slucajevi od prethonih godina. Pzite kome verujete.

Darko968

pre 10 godina

Pojedine stranke ne bi trebalo da se ulizuju svakom, vec da naprave svoju politiku i nju zastupaju, a ne da jure cenzus sa ulizivanjem.

Tjodor

pre 10 godina

SNS-u nije u interesu da vladaju sami, jer tim pobedjuje. Ima toliko kvalitetnih ljudi i u drugim strankama, koji su greskom zavrsili tamo gde jesu, pa zasto ne ujediniti snage za bolje sutra.

Delija

pre 10 godina

Ovi izbori nisu dobri za stranke koje neće dobiti većinu poslanika u parlamentu od očekivanih, zato u njihovim redovima dolazi do međusobnog obračuna na manje grupice, koje koriste loš rejting svojih stranaka, i tako misle sebi da poboljšaju poziciju.

Milica_BG

pre 10 godina

SNS ce uci u koaliciju samo sa onim strankama koje su iskreno posvecene reformama i borbi protiv korupcije, bilo bi dobro da na izborima dobiju sto vecu podrsku gradjana kako bi mogli da nesmetano sprovode planirane reforme.

zubizajala

pre 10 godina

DS sam sebe otpisuje iz kombinacija za neku buduću vladu, jer onaj koji izjavljuju, kao što je to skoro izjavio predsednik DS-a, da aktuelna vlast u Srbiji ima podršku onih zemalja koje se zalažu za nezavisnost Kosova, ne može očekivati da bude prihvaćen od sveta kao ozbiljan politički faktor u Srbiji.

dejan

pre 10 godina

Ako Vučić posle onoliko hvalospeva o njemu od strane Đilasa (te velika energija, te pomoći će u projektu Bgd. na vodi, itd), sastavi vladu u kojoj je Tadić, Đilas će da dobije čir.

ceca

pre 10 godina

Raditi se mora, to je neminovno, ljudi iz SNS-a su toga svesni, što je odlično, treba da postoji saradnja samo tako ćemo napredovati.

Nina991

pre 10 godina

"Dogovor kucu gradi" kaze se,a SNS zeli da od Srbije sagradi jednu novu kucu gde nece biti mesta za korumpirane i mafijaski nastrojene politicare

Joker

pre 10 godina

Pa naravno kad nemaju ko da radi, i da bi mogli da okrive nekog za neuspeh u budućnosti, kao što su sad SPS iskoristili, ali zna narod ko je radio a ko kupovao diplome, zapošljavao partijaše, Feketićao se itd. Užas

Kockarka

pre 10 godina

Naprednjaci pokazuju da su otvoreni za svaki vid saradnje ali samo sa onima koji ovu drzavu nisu upropastili i srozali. Necemo DS u vladi. Dosta im je bilo!!!!

bubi

pre 10 godina

Ma tako je buraz, naaaaajsira koalicija! Ma bravo! Samo da Pa ljudi kako ne vidite, oni ce se svi udruziti i sa crnim djavolom samo da obezbede sebe licno! Ali shvatam, svako se bori za sebe, pa hajde da se i MI sami borimo za SEBE! Dosta je bilo!

Gaga

pre 10 godina

Koalicija je uvek lose resenje. Najbolje bi bilo kad bi SNS sama formirala vladu, sto j svakako realna opcija u ovom momentu. ako bi kojim slucajem osvojila manje, mozda koalicija sa LDP-om ne bi bila losa.

inspirija

pre 10 godina

Obzirom da je SNS stranka koja sve ciljeve podredjuje interesu naroda ukljucice u vlast sve stranke koje narod podrzava a koje svojim potezima i politickm idejama to zasluzuju. SNS ipak nije sabirni centar pa da tu mesto mogu naci celnici biseg rezima koji su jedini talenat pokazli kroz sistematsko unistavanje ove drzave.

Jadan narod opet ce biti preveslan.

pre 10 godina

Ako budu stetocine i muljatori iz SPS u vladi i Dinkic( ako predje cenzus) onda su ovi izbori jedna obicna farsa i bacanje novca koji je mogao biti upotrebljen za neke humanije stvari.

D

pre 10 godina

SNS zna šta radi i zbog čega. A to je da vrate ono što se vratiti i isparaviti može. Sa kim će nastaviti započete reforme i procese videćemo nakon izbora. Ono što znam, jeste da naprednjaci ništa na uštrb građana neće uraditi. Ovi izbori će demokratama pokazati da nemaju šta više da traže u vlasti, jer su mnogo loše radili, pa sada svi ispaštamo zbog toga.

Vedrana

pre 10 godina

Biracemo- izmedju pozrtvovanih ,istrajnih u borbi protiv korupcije i secikesa i manipulatora koje moramo da amputiramo sa vlasti jednom zauvek!

Samo svoja

pre 10 godina

SNS moze opstati bez ikoga! Dosta nam je nerealnih koalicija i laznih vlada. Ukoliko narod da poverenje SNS-u u velikom broju, uspece i sami da se izbore sa svim sto je DS ostavio iza sebe.

Slobodan PO

pre 10 godina

Suština je to da nije bitno kolika je stranka bitno je zašta se zalaže i njeni principi, ako su principi nisu u skladu onda ne može da se ide u koaliciju jer nije moguća takva simbioza.

sljivovica

pre 10 godina

Sasvim je sigurno da ce SNS imati 2/3 vecinu, tako da ce moci da formiraju samostalno vladu, ali ako se i pored toga odluce za koaliciju sa drugim strankama znaci da im je najbitniji prosperitet zemlje

paradizo36

pre 10 godina

Svi oni koji poistovecuju promenu ustava sa izdajomsu pravi neprijatelji ove drzave iz razloga sto ustav kao najvisi pravno obazujuci akt pogoduje tajkunskoj vladavini. Tako je koncipiran da ima mnogo dvosmislenih podzakonskih akata koji su ciljno napravljeni da omoguce razlicita tumacenja zbog kojih ne dolazi do daljih procesuiranja mnogih prekrsaja.

sonic66

pre 10 godina

Koalicija moze da funcionise kao celina samo pod cvrstim vodjstvom lidera SNSa. Mesta za male ucenjivacke strancice ne sme da bude a posebno za celnike bivseg rezima koji su ovu drzavu uvukli u haos u kome se nalazi!

totalis

pre 10 godina

Ustav kao najvisi pravni akt ove zmelje predstavlja primarnu platformu na osnovu koje se sporovede norme zakonitosti. Od ustava treba da krenu promene jer su mnogi normativi zastarali i nisu dovoljno podobni za postojecu situaciju. SNS je jedina stranka koja ne zeli vlast samo za sebe, vec zeli da ukljuci sve kvalitetne kadrove drugih stranka.

ISIDOR

pre 10 godina

To što neki od članova koalicije koja je formirala, sada već odlazeću vladu, očito zbog dnevno političke popularnosti poručuju, spada u red skandala, jer odgovoran političar ne sme da svoje delovanje svede samo na usko stranačke interese, već da brani pre svega interese naroda. Aleksandar Vučić je svima na političkoj sceni, održao predavanje, kako se brani interes naroda, ni ujednom trenutku ne stavljajući interese SNS, u prvi plan, već isključivo interese izgradnje reformisane i moderne srpske države, i stvaranju uslova za rast ekonomske moći države i rastu standarda građana.

Dana

pre 10 godina

O koalicijama treba razmišljati polsle izbora . Prvo da se saberu glasovi i zvanično objeve rezultati pa tek tada se mogu praviti planovi o koalicijama. Nemaju građani ništa protiv bilo kojie koalicije, jednino bi se protivili ako bi u neku koaliciju ušli oni koji su Srbiju doveli do beznađa a njene građane da žive kao poslednji bednici. Ovde se pre svega misli na DS i njene lidere.

Branimir

pre 10 godina

Podrzavam bilo koju koaliciju koja ce ovu zemlju brze povesti ka EU i imam poverenje u Vucica i SNS da ce odabrati najbolje koalicione partnere.

MAKSIM

pre 10 godina

Nova vlada treba da bude sastavljena samo od stranaka koje izistinski vide Srbiju kao reformisanu i modernu državu, koja će svojim građanima pružiti maksimalni podsticaj za razvoj i napredovanje, a građani će poštovati sistem i zakone, i neće biti potrebno da se represivnim merama zakona, primoravaju na poštovanje zakona.Srbija je zahvaljujući odlučnosti Vučića, na odličnom putu i taj put treba nastaviti, još bržim sprovođenjem reformi u društvu!

Ogist

pre 10 godina

Naravno da se nisu dogovorili sa ostalim strankama o koaliciji, prvo treba ostvariti rezultate na izborima, pa tek onda razmisljati o tome.

Selma

pre 10 godina

Odlicna ideja. u Vladi treba da budu najodgovorniji i najsposobniji politicari i svi o ni koji zaista zele i hoce da rade u interesu Srbije i njenih gradjana.

Vlada

pre 10 godina

Bratija demagoga se uplasila vlasti pa bi da sirokom koalicijom zamuti ovo malo bistre vode sto je ostalo a onda da krivi sve ostale kao sto su krivili SPS u ovoj dotrajaloj vladi. Znaju oni da nemaju znanja i ideja da bilo sta postignu. Njihova nestrucnost bi i Nemacku unistila za 4 godine a kamoli ovo malo sto je ostalo od moje tuzne zemlje. Kad vidim ovog megatrendovca pitam se kakvi su ostali kad im je ovo Podpredsednik i glavni pulen. Mislim on je vise doberman SNSa nego mlada snaga, samo nesto laje, vredja, grize, preti i musavi...

pedja

pre 10 godina

pa zašto onda uopšte glasamo i bacaju se pare kad se opet isti udružuju.Narode opameti se...20 godina isti ljudi i vidite gde smo....

Petar

pre 10 godina

Izbori i jesu raspisani da bi se oformirala vlada koja bi pružila veću i suštinsku podršku reformama, znači široku koaliciju. Ako reforme ne podrže većina, one neće uspeti jer su veoma bolne, teške, traže odricanja. Samo ako su mnogi za njih, ako je svako u vlasti opredeljen za neki novi način rada, može se u dogledno vreme izaći iz ekonomske krize.

bobi

pre 10 godina

Danas imamo dve mogućnosti. Da podržimo one koji nam obećavaju romene ili možda one koji žele da zadrže status kvo. Na građanima je da odluče. Da odluče kako će njihova deca, komšije bolje živeti. jer loše je kada je samo pojedincima dobro. U takvoj zemlji nema mesta za nova zapošljavanja i za ozbiljnu borbu sa kriminalom i korupcijom.

Marko

pre 10 godina

je l' imate vi neke konkretne dokaze da se Djilas nezakonito obogatio ili je to isto kao ono mahanje zatvorskim odelom za Dinkica? Osim ako nije dokaz da je PPV svojim predanim radom...

cabra

pre 10 godina

Jedino pobeda SNS-a garantuje da se Srbija neće vratiti u period kada su političari na vlasti bili produžena ruka tajkuna, i radili kako im tajkuni narede, pa su političari i tajkuni bivali iz godine u godinu sve bogatiji, a narod sve siromašniji, a da su političari na vlasti dobro iskoristili period u kome su vladali dovoljno govori vozni park ispred Novosadskog Sajma, prilikom skorašnje skupštine DS-a.

Marko

pre 10 godina

Vučićev plan je jasan- dobrodošao je u koaliciju svako ko je opredeljen za reforme i evropski put Srbije. Mnoge male stranke to jesu. DS je dovoljno zaratila činimi se sa svima i sigurno ne očekuje poziv za koaliciju.

Zlatko

pre 10 godina

Slučaj Lazarević itekako može pomoći Dačiću, ako je čist. Mislim da je on potpuno relaksiran što se toga tiče i da je svestan da sa tim napredna stranka nema ništa. Borba protiv korupcije upravo podrazumeva to, da istražni i pravosudni oragani rade svoj posao nezavisno od dnevne i politike uopšte. Vučić je tako i zamislio sistem borbe protiv korupcije i on počinje da funkcioniše.

VLadAvIna

pre 10 godina

Samo oni koji su istinski za borbu protiv korupcije i kriminala, za nastavak sprovođenja započetih reformi, za saradnju i sa istokom i zapadom, za pravno uređenu Srbiju, za društvo bez gladnih i siromašnih, za EU, za celovitost države, očuvanja Kosova, samo rdni, vredni, oni koji ne lažu svoj sopstveni narod kako bi dobili što više koristi za sebe, oni kojima je interes običnog čoveke ispred ličnog - samo oni mogu činiti buduću Vladu na čelu sa Vučićem.

kuzminac

pre 10 godina

Namerom da napravi široku koaliciju nakon izbora, bez obzira što će verovatno i sam imati potrebnih 126 poslanika, Vučić pokazuje da je državno odgovoran političar, koji pre svega vodi računa o interesima države, a u interesu Srbije je da posle izbora sve stranke koje iskreno podržavaju borbu protiv korupcije, i koje žele Srbiju u EU udju u vladu, i slažem se da za DS u toj vladi nema mesta, jer je ta stranka postala privatna biznis stranka četverca Djilasa, Borko, Živković i Šutanovac.

Sreta

pre 10 godina

Koalicija između SNS i DS nema nikakvog smisla, jer ove dve stranke ne dele nikakve zajedničke vrednosti i ideologiju. DS je stranka trulih bogataša, a SNS je stranka srednje klase i siromašnih.

Stole Brkljac

pre 10 godina

au ljudi dokle smo mi dosli kad ovaj mali ljigavi prica kao nesto vazno za zivot.Brate mili,propast.? Samo da se zna ,k? zaokruzi tadica ili cedu dao je vucicu i ovome ns slici SIGURAN GLAS.da ne bude posle da nisam rekao.

SirOliver

pre 10 godina

To bi bio zaista pametan potez buduće Vlade da u nju uključi svakog ko ima znanja,želje i energije da marljivo radi za dobrobit Srbije,jer Srbija nije "vlasništvo" jedne političke partije !

Erika

pre 10 godina

Bez obzira na broj osvojenih glasova na izborima SNS-u nije cilj da prigrabi što više vlasti, već razmišlja o najširoj mogućoj koaliciji.KO će činiti vladajuću koaliciju i da li će SNS biti u njoj reči će građani na izborima. SNS želi da sarađuje samo sa onima koji svojim delima a ne samo rečima podržavaju njihovu borbu protiv korupcije i onima koji žele brže u reforme.

Patria

pre 10 godina

Pa cekaj, gde se dedose price 50+%, mi hocemo da preuzmemo odgovornost, koce nas drugi u reformama? Sta sad ovo znaci? Zasto onda imamo izbore kad opet necete da sami budete odgovorni za vlast? Koji ste vi lazovi i prevaranti...

nazadnjak

pre 10 godina

Nešo sine, očigledno si se pregrejao od silnih besmislica koje izjavljuješ, zar te nisu učili na segi da oladiš ponekad? Treba da odeš, kao i tvoj veličanstveni, pošto vam je odzvonilo.

Zorica

pre 10 godina

Baster Kiton me zasmejava vec skoro dve godine. Mrtav ozbiljan, a ti ga slusas i umires od smeha.

Samo ne razumem kako su se ljudi primili, kako ne primecuju ocigledan pustos u novcanicima, u medijima, u svemu. Zao mi je sto tako dugo mrtvi ozbiljni zivimo svoje neozbiljne zivote.

Zivot najavi, to je stvarno jedino sto je istinito ovde kod nas.

Jedini pravi korak u borbi protiv kriminala i korupcije bice kad se Javni tuzilac bude birao na izborima. Do tada, sve po starom. Malo hapsis one koje bi da kaznis sto finansiraju druge, pa ce onda drugi da hapse one koji finasiraju tebe i tako u nedogled. Pored toga uvek su ti na raspolaganju i tajkuni-vojnici koji ce po zadatku da odleze malo u istrazi (u kakvim uslovima, ne znamo) da se stvori slika da ti hapsis i tvoje. Posle oni budu oslobodjeni, ili se posle istrage ni ne pokrene optuznica, ili slucaj zastari. Pa Beograd ima bar 10 Miskovica, a u Srbiji sigurno jos bar 50.

Tako je to sve tuzno, ne zbog toga sto se desava, nego sto se stvara slika da narod veruje da se stvarno vodi neka velika borba protiv kriminala i korupcije.

Tijana

pre 10 godina

Naprednjaci su izgleda jedina stranka koja ne bezi od toga da deli vlast sa drugima.Nadam se da ce i posle izbora nastaviti sa politikom koju su vodili do sada

absolutezero

pre 10 godina

Kad pogledam odnos minusa i pluseva na ovom i jos nekim sajtovima stice se utisak da po 40 posto glasova dobijaju DS i DSS a ostali sta napabirce. Bojim se da ce surova realnost da im opali zestok samar. Nisam bot samo sam realan i ne ocenjujem navijacki.

Novak

pre 10 godina

Uvek je kvalitet bio bolji od kvantiteta. Neka bude i najuza koalicija ali neka bude prava i istrajna u borbi protiv ove neprihvatljive korupcije...

Aca šmeker

pre 10 godina

SNS vodi drugačiju i zdraviju politiku od svih drugih,tako da ako ostale stranke žele u postizbornu koaliciju sa SNS-om,moraće bezrezervno da podrže reforme i borbu protiv kriminala i korupcije.

sasha

pre 10 godina

Pa pre nekoliko dana je Vucic kukao na sav glas kako SNS mora osvojiti apsolutnu vecinu jer ce se ave ostale stranke ujediniti protiv njih kako bi zaustavili zapocete reforme. Ja znam da neo radikali mnogo brzo menjaju misljenje ali ovo je vec zavrinjavajuce.

Alisa

pre 10 godina

Zanimljivo, da su iz SNSa rekli da ce sami formirati vladu bili bi "optuzeni" kako hoce vlast samo za sebe, sada kada se kaze da hoce u koaliciji ljude koji ce da rade i na ispravan nacin predstavljaju gradjane koji su ih birali, opet ne odgovara nekima...

Alisa

pre 10 godina

Zanimljivo, da su iz SNSa rekli da ce sami formirati vladu bili bi "optuzeni" kako hoce vlast samo za sebe, sada kada se kaze da hoce u koaliciji ljude koji ce da rade i na ispravan nacin predstavljaju gradjane koji su ih birali, opet ne odgovara nekima...

sasa jokic

pre 10 godina

Cekajte g.Stefanovicu, Vi ne zelite da ocenjujete da li je iskrena borba SPS-a protiv kriminala, kazete nije na Vama, a Djilasa ocrniste najstrasnije?! U cemu je tu razlika?!
Pricate o selektivnoj borbi, kao SNS ne radi to selektivno, a Dacica koji je terao Lazarevica da pomaze narko bosivima, ne smete da pipnete, kao ni Beka i ostale tajkune.
Cak cujem da spremate Koleta za ministra.......

srbin iz inata

pre 10 godina

odlična ideja. taman da vaš sve zajedno narod zauvek najuri sa motkama iz politike. to je neminovno jer svi vi zajedno nemate pojma, a ni volje da uradite ništa za izlazak iz krize. pričate o reformama, ali te reforme treba da pogode samo najsiromašnije, a vaše privilegije ostaju iste. pričate o štednji a razbacujete se. pričate o smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru,a postavljate po dvadeset savetnika u jednom mibistarsvu....

nemoguca misija

pre 10 godina

Velika koalicija?Pa kako cete se dogovoriti oko podele vlasti?Ili ce skupstina imati 500 poslanika,a vlada 100 ministara?Kako god da formirate vlast,jedno je sigurno,do kraja godine bice rekonstrukcija vlade.

Dunja

pre 10 godina

S obzirom sa kakvom ozbiljnoscu SNS pristupa resavanju brojnih pitanja i problema isto tako verujem da ce sa tolikom dozom ozbiljnosti i odgovornosti razmisliti sa kime ce uci u vladu.Znam da ce svakako napraviti pravi izbor!!!

Pera

pre 10 godina

Nemaju petlju da sami naprave vladu jer znaju da su nesposobni da bilo sta urade, pa onda bar da podele odgovornost za neuspeh i sa drugim slepcima koji stoje u red za malo vlasti.
Od (re)forme nece ostati ni forma.
Ako je uzdanica te partije Nebojsa mega master, nije tesko shvatiti kakvi su ostali njihovi "kadrovi"...na celu sa supermenom iz Feketica!

Darko Andric

pre 10 godina

Dosta se potencira na tome kako bi SNS mogla da osvoji preko 50 posto, mislim da se to namerno radi kako bi se glasaci SNS-a opustili, a ovi drugi mobilisali da se ne dozvoli jednoj stranci da osvoji toliko.
Sasvim je moguce da se sve ostale stranke udruze protiv SNS-a i naprave vladu, medjutim onda ce stalno biti neki sukobi jer je mnogo krokodila, pa bi u tom slucaju izbori mogli ponovo biti i za manje od godinu dana.

Karudian86

pre 10 godina

u narednoj vladi ne bih voleo da vidim stranke koji svoju politiku baziraju na ucenjivanje i sticanje licnog interesa,naravno tajkunske stranke nisu dobro dosle, najprihvatljivije su one koje svojim trudom i radom hoce da izbrse neophodne reforme.

Sedi 1

pre 10 godina

(Medy, 27. februar 2014 23:07)
Jedino sto provereno znam, jeste da nije prevarant i lazov kao sto je to slucaj sa politicarmai koji su godinama upravljali nasom zemljom i pokazali nam da si oni bili ti koji su teski lazovi i prevaranti!

Zarjebitno

pre 10 godina

Ispada taacno ono kad kazu da ovi beze od vlasti i od odgvornosti. Pricalo se da su radikali 100 puta mogli da formiraju vlast ali niad nisu to uradili iako su po broju mandata bili jako blizu najjacoj stranci. Tako sad ovi raspisali izbore kako bi dobili legtimitet naroda i valjda ce po prognozama dobiti 45% mandata, i umesto da uzmu nekoga samo da dopune to sto im nedostaje i onda kao ubedljivo najjaci i sa nesumljivim legitimitetom vode drzavu oni ce sad da ubace 28 stranaka i imacemo 36 ministara. Ko ce na kraju biti kriv, niko jer je svako radio sta je hteo ...

Gospodja Marta

pre 10 godina

Hvala bogu da treba oduvati konkurenciju. Otvarice se vrata skoro svima, pa da vidimo ko je sve spreman da pogazi svoje stavove i pridje sns-u, posle napada na njih.

Ellen

pre 10 godina

Ajde i ovi izbori da se odrade i zavrse, da napravimo neki tim koji ce nastaviti putem kojim smo krenuli. Beograd je ostao slaba tacka. Ko da je zasebna drzava, taj problem mora da se resi.

Stanisa

pre 10 godina

Slazem se sa Stefanovicem, svako mora da odluci na kojoj je strani u borbi protiv korupcije, jer je ocigledno da neki samo paradiraju dok jedino Vucic radi konkretne stvari!

cetiri razloga

pre 10 godina

Nema opasnosti od autoritarizma, povratka devedesetim ili bilo kakvog scenarija katastrofe ako naprednjaci osvoje apsolutnu vecinu ili uspeju da naprave dvotrecinsku koaliciju. Prvo, to je stranka koja je vec dokazala i pokazala svoje proevropsko opredeljenje i privrzenost tekovinama demokratskog drustva. Drugo, samo apsolutna vecina naprednjaka obezbedice da se predvidjene reforme izvrsavaju u obimu , na nacin i brzinom koja je neophodna, bez ucenjivanja malih koalicionih partnera i njihovih lidera sa puterom na glavi. Trece, kao sto su najavili , a i ucinili u prethodnom skupstinskom sazivu, naprednjaci nece vladati sami. Njihov cilj je da objedine sirok i snazan reformatorski front. Cetvrto, mada im se stalno predocava da su krajnji liberali i desnica, naprednjaci zele da izgrade bogatu, uredjenu , demokratsku drzavu koja ce brinuti o blagostanju svih svojih gradjana.

Majstor Zivota

pre 10 godina

Bez obzira da li ce SNS osvojiti dovoljno poslanickih mesta za formiranje vlade ili ne nikako ne bi bilo dobro da samo jedna stranka cini vlast.

dragan

pre 10 godina

Upravo se o tome rade, ne omogućiti dvotrećinsku koaliciju da ne bi promenili Ustav, potpuno predali Kosovo i pripremili Vojvodinu za otecepljenje. Zato su i izbori raspisani da bi se potkupilo i kupio potreban broj madata. I pri tome to organiziuju oni koji su preizborno obećavali da će poništiti sve što je DS potpisao u Briselu.

Pijanista

pre 10 godina

Nešto ne vidim da su istiniti bili navodi, pre raspisivanja izbora, da naprednjaci žele da vladaju sami. Ne pokazuju neku bojazan dadele vlast sa drugim političkim opcijama.

SNS je zlo

pre 10 godina

Pa ja mislim da ne bi smeli da se igramo sa unapređenim šešeljoidima, a šta ako osvoje većinu, pa imaju Tomu i preokrenu priču za 180'...pa ćemo morati kao ukrajinci da ih najurimo...zato, nemojte da se igrate, izađite na glasanje i glasajte za one koji sigurno neće sa SNS, samo ne za sns. Druga opasnost je što SNS finansiraju apsolutno SVI tajkuni, osim Miškovića...pa su svi počeli da SNS nazivaju tajkunska partija. Prema tome, nemojte se igrati, situacija je ozbiljna, tajkuni hoće da se usvoji robovlasnički zakon o radu, da nas sve porobe i opljačkaju...zato nemoje glasajti za SNS.

Gradjance MG

pre 10 godina

Za promenu i prilagodjavanje savremenim trendovima svih najvaznijih zakona i jeste potrebna minimum dvotrecinska vecina, a to se mora uraditi da bismo isli napred.

Karlobag-Karlovac-Virovitica

pre 10 godina

SNS je vec u samom startu u "velikoj koaliciji" jer SNS NE izlazi samostalno na izbore vec u koaliciji sa Vukom Draskovicem, Veljom Ilicem, Vulinom (nekadasnjom perjanicom JULa Mire Markovic), zenom Bogoljuba Karica, Rasimom Ljajicem i strankama tih "lidera". Kakvo "probrano" drustvo... a "nude" im se Ivica Dacic, Boris Tadic (koji ocekuje da mu se "vrati usluga" kada je omogucio da naprasno formirani SNS "preotme" poslanicke mandate SRSa), Ceda Jovanovic...
Jedino sto je sasvim sigurno u ovoj nesrecnoj zemlji jeste: ne postoji nikakva, ama bas ni najmanja, sansa da nam nakon izbora (koji su farsa, jer maltene svako sa svaki moze) bude bolje!

ArcticMonkey

pre 10 godina

treba izabrati koalicione partnere koji zele da rade i pruze pomoc da se sprovedu reforme, a ne one koji ucenjuju i gledaju samo licni interes.

Prvo obaveze pa prava

pre 10 godina

Kad god u potpunio nestranackim komentarima napisem da svako od nas treba da preuzme svoj maksimalan deo obaveza u promenama koje se moraju izvrsiti u drustvu - nikada ne dobijem ni jedan plus, nikada ni od koga.To me bas brine.

Idu bolji dani

pre 10 godina

Samo neka na izbore izadje sto vise gradjana i neka rezultat bude cist - pa se posle mora slusati vlada ma ko da je sacini i mora se raditi maksimalno brzo i dobro na svim poljima zivota.

Boban

pre 10 godina

Narod je razocaran u prethodne vlasti i na zalost izgubili su veru da moze biti bolje! SNS je uspeo da stekne poverenje gradjana i da im do nekle vrati optimizam i sigurno da ce im pruziti veliku podrsku na izborima!

Karlobag-Karlovac-Virovitica

pre 10 godina

SNS je vec u samom startu u "velikoj koaliciji" jer SNS NE izlazi samostalno na izbore vec u koaliciji sa Vukom Draskovicem, Veljom Ilicem, Vulinom (nekadasnjom perjanicom JULa Mire Markovic), zenom Bogoljuba Karica, Rasimom Ljajicem i strankama tih "lidera". Kakvo "probrano" drustvo... a "nude" im se Ivica Dacic, Boris Tadic (koji ocekuje da mu se "vrati usluga" kada je omogucio da naprasno formirani SNS "preotme" poslanicke mandate SRSa), Ceda Jovanovic...
Jedino sto je sasvim sigurno u ovoj nesrecnoj zemlji jeste: ne postoji nikakva, ama bas ni najmanja, sansa da nam nakon izbora (koji su farsa, jer maltene svako sa svaki moze) bude bolje!

Majstor Zivota

pre 10 godina

Bez obzira da li ce SNS osvojiti dovoljno poslanickih mesta za formiranje vlade ili ne nikako ne bi bilo dobro da samo jedna stranka cini vlast.

Gospodja Marta

pre 10 godina

Hvala bogu da treba oduvati konkurenciju. Otvarice se vrata skoro svima, pa da vidimo ko je sve spreman da pogazi svoje stavove i pridje sns-u, posle napada na njih.

Pijanista

pre 10 godina

Nešto ne vidim da su istiniti bili navodi, pre raspisivanja izbora, da naprednjaci žele da vladaju sami. Ne pokazuju neku bojazan dadele vlast sa drugim političkim opcijama.

Darko Andric

pre 10 godina

Dosta se potencira na tome kako bi SNS mogla da osvoji preko 50 posto, mislim da se to namerno radi kako bi se glasaci SNS-a opustili, a ovi drugi mobilisali da se ne dozvoli jednoj stranci da osvoji toliko.
Sasvim je moguce da se sve ostale stranke udruze protiv SNS-a i naprave vladu, medjutim onda ce stalno biti neki sukobi jer je mnogo krokodila, pa bi u tom slucaju izbori mogli ponovo biti i za manje od godinu dana.

cetiri razloga

pre 10 godina

Nema opasnosti od autoritarizma, povratka devedesetim ili bilo kakvog scenarija katastrofe ako naprednjaci osvoje apsolutnu vecinu ili uspeju da naprave dvotrecinsku koaliciju. Prvo, to je stranka koja je vec dokazala i pokazala svoje proevropsko opredeljenje i privrzenost tekovinama demokratskog drustva. Drugo, samo apsolutna vecina naprednjaka obezbedice da se predvidjene reforme izvrsavaju u obimu , na nacin i brzinom koja je neophodna, bez ucenjivanja malih koalicionih partnera i njihovih lidera sa puterom na glavi. Trece, kao sto su najavili , a i ucinili u prethodnom skupstinskom sazivu, naprednjaci nece vladati sami. Njihov cilj je da objedine sirok i snazan reformatorski front. Cetvrto, mada im se stalno predocava da su krajnji liberali i desnica, naprednjaci zele da izgrade bogatu, uredjenu , demokratsku drzavu koja ce brinuti o blagostanju svih svojih gradjana.

ArcticMonkey

pre 10 godina

treba izabrati koalicione partnere koji zele da rade i pruze pomoc da se sprovedu reforme, a ne one koji ucenjuju i gledaju samo licni interes.

Sedi 1

pre 10 godina

(Medy, 27. februar 2014 23:07)
Jedino sto provereno znam, jeste da nije prevarant i lazov kao sto je to slucaj sa politicarmai koji su godinama upravljali nasom zemljom i pokazali nam da si oni bili ti koji su teski lazovi i prevaranti!

Karudian86

pre 10 godina

u narednoj vladi ne bih voleo da vidim stranke koji svoju politiku baziraju na ucenjivanje i sticanje licnog interesa,naravno tajkunske stranke nisu dobro dosle, najprihvatljivije su one koje svojim trudom i radom hoce da izbrse neophodne reforme.

Idu bolji dani

pre 10 godina

Samo neka na izbore izadje sto vise gradjana i neka rezultat bude cist - pa se posle mora slusati vlada ma ko da je sacini i mora se raditi maksimalno brzo i dobro na svim poljima zivota.

SNS je zlo

pre 10 godina

Pa ja mislim da ne bi smeli da se igramo sa unapređenim šešeljoidima, a šta ako osvoje većinu, pa imaju Tomu i preokrenu priču za 180'...pa ćemo morati kao ukrajinci da ih najurimo...zato, nemojte da se igrate, izađite na glasanje i glasajte za one koji sigurno neće sa SNS, samo ne za sns. Druga opasnost je što SNS finansiraju apsolutno SVI tajkuni, osim Miškovića...pa su svi počeli da SNS nazivaju tajkunska partija. Prema tome, nemojte se igrati, situacija je ozbiljna, tajkuni hoće da se usvoji robovlasnički zakon o radu, da nas sve porobe i opljačkaju...zato nemoje glasajti za SNS.

Ellen

pre 10 godina

Ajde i ovi izbori da se odrade i zavrse, da napravimo neki tim koji ce nastaviti putem kojim smo krenuli. Beograd je ostao slaba tacka. Ko da je zasebna drzava, taj problem mora da se resi.

Boban

pre 10 godina

Narod je razocaran u prethodne vlasti i na zalost izgubili su veru da moze biti bolje! SNS je uspeo da stekne poverenje gradjana i da im do nekle vrati optimizam i sigurno da ce im pruziti veliku podrsku na izborima!

Stanisa

pre 10 godina

Slazem se sa Stefanovicem, svako mora da odluci na kojoj je strani u borbi protiv korupcije, jer je ocigledno da neki samo paradiraju dok jedino Vucic radi konkretne stvari!

Gradjance MG

pre 10 godina

Za promenu i prilagodjavanje savremenim trendovima svih najvaznijih zakona i jeste potrebna minimum dvotrecinska vecina, a to se mora uraditi da bismo isli napred.

Pera

pre 10 godina

Nemaju petlju da sami naprave vladu jer znaju da su nesposobni da bilo sta urade, pa onda bar da podele odgovornost za neuspeh i sa drugim slepcima koji stoje u red za malo vlasti.
Od (re)forme nece ostati ni forma.
Ako je uzdanica te partije Nebojsa mega master, nije tesko shvatiti kakvi su ostali njihovi "kadrovi"...na celu sa supermenom iz Feketica!

D

pre 10 godina

SNS zna šta radi i zbog čega. A to je da vrate ono što se vratiti i isparaviti može. Sa kim će nastaviti započete reforme i procese videćemo nakon izbora. Ono što znam, jeste da naprednjaci ništa na uštrb građana neće uraditi. Ovi izbori će demokratama pokazati da nemaju šta više da traže u vlasti, jer su mnogo loše radili, pa sada svi ispaštamo zbog toga.

Selma

pre 10 godina

Odlicna ideja. u Vladi treba da budu najodgovorniji i najsposobniji politicari i svi o ni koji zaista zele i hoce da rade u interesu Srbije i njenih gradjana.

sonic66

pre 10 godina

Koalicija moze da funcionise kao celina samo pod cvrstim vodjstvom lidera SNSa. Mesta za male ucenjivacke strancice ne sme da bude a posebno za celnike bivseg rezima koji su ovu drzavu uvukli u haos u kome se nalazi!

kuzminac

pre 10 godina

Namerom da napravi široku koaliciju nakon izbora, bez obzira što će verovatno i sam imati potrebnih 126 poslanika, Vučić pokazuje da je državno odgovoran političar, koji pre svega vodi računa o interesima države, a u interesu Srbije je da posle izbora sve stranke koje iskreno podržavaju borbu protiv korupcije, i koje žele Srbiju u EU udju u vladu, i slažem se da za DS u toj vladi nema mesta, jer je ta stranka postala privatna biznis stranka četverca Djilasa, Borko, Živković i Šutanovac.

totalis

pre 10 godina

Ustav kao najvisi pravni akt ove zmelje predstavlja primarnu platformu na osnovu koje se sporovede norme zakonitosti. Od ustava treba da krenu promene jer su mnogi normativi zastarali i nisu dovoljno podobni za postojecu situaciju. SNS je jedina stranka koja ne zeli vlast samo za sebe, vec zeli da ukljuci sve kvalitetne kadrove drugih stranka.

inspirija

pre 10 godina

Obzirom da je SNS stranka koja sve ciljeve podredjuje interesu naroda ukljucice u vlast sve stranke koje narod podrzava a koje svojim potezima i politickm idejama to zasluzuju. SNS ipak nije sabirni centar pa da tu mesto mogu naci celnici biseg rezima koji su jedini talenat pokazli kroz sistematsko unistavanje ove drzave.

Branimir

pre 10 godina

Podrzavam bilo koju koaliciju koja ce ovu zemlju brze povesti ka EU i imam poverenje u Vucica i SNS da ce odabrati najbolje koalicione partnere.

Serlok

pre 10 godina

Nikome nije zagarantovano mesto u Vladi, treba dobro razmisliti o mogucim koalicijama, ali smatram da gospodin Djilas ne moze da bude dobar partner SNS-u, na izborima ce se videti kome ce gradjani ukazati poverenje.

Zarjebitno

pre 10 godina

Ispada taacno ono kad kazu da ovi beze od vlasti i od odgvornosti. Pricalo se da su radikali 100 puta mogli da formiraju vlast ali niad nisu to uradili iako su po broju mandata bili jako blizu najjacoj stranci. Tako sad ovi raspisali izbore kako bi dobili legtimitet naroda i valjda ce po prognozama dobiti 45% mandata, i umesto da uzmu nekoga samo da dopune to sto im nedostaje i onda kao ubedljivo najjaci i sa nesumljivim legitimitetom vode drzavu oni ce sad da ubace 28 stranaka i imacemo 36 ministara. Ko ce na kraju biti kriv, niko jer je svako radio sta je hteo ...

ISIDOR

pre 10 godina

To što neki od članova koalicije koja je formirala, sada već odlazeću vladu, očito zbog dnevno političke popularnosti poručuju, spada u red skandala, jer odgovoran političar ne sme da svoje delovanje svede samo na usko stranačke interese, već da brani pre svega interese naroda. Aleksandar Vučić je svima na političkoj sceni, održao predavanje, kako se brani interes naroda, ni ujednom trenutku ne stavljajući interese SNS, u prvi plan, već isključivo interese izgradnje reformisane i moderne srpske države, i stvaranju uslova za rast ekonomske moći države i rastu standarda građana.

Dana

pre 10 godina

O koalicijama treba razmišljati polsle izbora . Prvo da se saberu glasovi i zvanično objeve rezultati pa tek tada se mogu praviti planovi o koalicijama. Nemaju građani ništa protiv bilo kojie koalicije, jednino bi se protivili ako bi u neku koaliciju ušli oni koji su Srbiju doveli do beznađa a njene građane da žive kao poslednji bednici. Ovde se pre svega misli na DS i njene lidere.

sljivovica

pre 10 godina

Sasvim je sigurno da ce SNS imati 2/3 vecinu, tako da ce moci da formiraju samostalno vladu, ali ako se i pored toga odluce za koaliciju sa drugim strankama znaci da im je najbitniji prosperitet zemlje

libela

pre 10 godina

DSS, URS, SPS i LDP snose veliku odgovornost za dovodjenje zemlje do ivice siromaštva, ali najveću odgovornost snosi DS koji je bio nosilac vlasti, i čiji "eksperti" su umešani u najveći broj afera iz prethodne decenije, u kojima je država oštećena za milionske iznose, zbog toga DS ni u kakvim kombinacijama ne dolazi u obzir da udje u novu vladu, jer je potrebno da proteče još dosta vode Dunavom i Savom da bi narod zaboravio sve afere u kojima du glavne role odigrale samozvani DS-ovi stručnjaci.

Erika

pre 10 godina

Bez obzira na broj osvojenih glasova na izborima SNS-u nije cilj da prigrabi što više vlasti, već razmišlja o najširoj mogućoj koaliciji.KO će činiti vladajuću koaliciju i da li će SNS biti u njoj reči će građani na izborima. SNS želi da sarađuje samo sa onima koji svojim delima a ne samo rečima podržavaju njihovu borbu protiv korupcije i onima koji žele brže u reforme.

MAKSIM

pre 10 godina

Nova vlada treba da bude sastavljena samo od stranaka koje izistinski vide Srbiju kao reformisanu i modernu državu, koja će svojim građanima pružiti maksimalni podsticaj za razvoj i napredovanje, a građani će poštovati sistem i zakone, i neće biti potrebno da se represivnim merama zakona, primoravaju na poštovanje zakona.Srbija je zahvaljujući odlučnosti Vučića, na odličnom putu i taj put treba nastaviti, još bržim sprovođenjem reformi u društvu!

mile68

pre 10 godina

Jos uvek je rano da se prica o koalicijama, verujem da ce SNS dobro razmotriti sve potencijalne partnere i odluciti na koji nacin ce biti formirana Vlada, bitno je da gradjani izadju na izbore u sto vecem broju i podrze listu gospodina Vucica.

cabra

pre 10 godina

Jedino pobeda SNS-a garantuje da se Srbija neće vratiti u period kada su političari na vlasti bili produžena ruka tajkuna, i radili kako im tajkuni narede, pa su političari i tajkuni bivali iz godine u godinu sve bogatiji, a narod sve siromašniji, a da su političari na vlasti dobro iskoristili period u kome su vladali dovoljno govori vozni park ispred Novosadskog Sajma, prilikom skorašnje skupštine DS-a.

paradizo36

pre 10 godina

Svi oni koji poistovecuju promenu ustava sa izdajomsu pravi neprijatelji ove drzave iz razloga sto ustav kao najvisi pravno obazujuci akt pogoduje tajkunskoj vladavini. Tako je koncipiran da ima mnogo dvosmislenih podzakonskih akata koji su ciljno napravljeni da omoguce razlicita tumacenja zbog kojih ne dolazi do daljih procesuiranja mnogih prekrsaja.

SirOliver

pre 10 godina

To bi bio zaista pametan potez buduće Vlade da u nju uključi svakog ko ima znanja,želje i energije da marljivo radi za dobrobit Srbije,jer Srbija nije "vlasništvo" jedne političke partije !

Tijana

pre 10 godina

Naprednjaci su izgleda jedina stranka koja ne bezi od toga da deli vlast sa drugima.Nadam se da ce i posle izbora nastaviti sa politikom koju su vodili do sada

absolutezero

pre 10 godina

Kad pogledam odnos minusa i pluseva na ovom i jos nekim sajtovima stice se utisak da po 40 posto glasova dobijaju DS i DSS a ostali sta napabirce. Bojim se da ce surova realnost da im opali zestok samar. Nisam bot samo sam realan i ne ocenjujem navijacki.

Sreta

pre 10 godina

Koalicija između SNS i DS nema nikakvog smisla, jer ove dve stranke ne dele nikakve zajedničke vrednosti i ideologiju. DS je stranka trulih bogataša, a SNS je stranka srednje klase i siromašnih.

Tjodor

pre 10 godina

SNS-u nije u interesu da vladaju sami, jer tim pobedjuje. Ima toliko kvalitetnih ljudi i u drugim strankama, koji su greskom zavrsili tamo gde jesu, pa zasto ne ujediniti snage za bolje sutra.

milojko

pre 10 godina

SNS nipošto ne bi trebala da uđe u koaliciju sa DS ako želi da koalicija bude stabilna i da uradi nešto korisno. Stranka koja nas je ovoliko unazadila ne zaslužuje da bude u vladi.

Slobodan PO

pre 10 godina

Suština je to da nije bitno kolika je stranka bitno je zašta se zalaže i njeni principi, ako su principi nisu u skladu onda ne može da se ide u koaliciju jer nije moguća takva simbioza.

Marko

pre 10 godina

Vučićev plan je jasan- dobrodošao je u koaliciju svako ko je opredeljen za reforme i evropski put Srbije. Mnoge male stranke to jesu. DS je dovoljno zaratila činimi se sa svima i sigurno ne očekuje poziv za koaliciju.

VLadAvIna

pre 10 godina

Samo oni koji su istinski za borbu protiv korupcije i kriminala, za nastavak sprovođenja započetih reformi, za saradnju i sa istokom i zapadom, za pravno uređenu Srbiju, za društvo bez gladnih i siromašnih, za EU, za celovitost države, očuvanja Kosova, samo rdni, vredni, oni koji ne lažu svoj sopstveni narod kako bi dobili što više koristi za sebe, oni kojima je interes običnog čoveke ispred ličnog - samo oni mogu činiti buduću Vladu na čelu sa Vučićem.

Zlatko

pre 10 godina

Slučaj Lazarević itekako može pomoći Dačiću, ako je čist. Mislim da je on potpuno relaksiran što se toga tiče i da je svestan da sa tim napredna stranka nema ništa. Borba protiv korupcije upravo podrazumeva to, da istražni i pravosudni oragani rade svoj posao nezavisno od dnevne i politike uopšte. Vučić je tako i zamislio sistem borbe protiv korupcije i on počinje da funkcioniše.

dragan

pre 10 godina

Upravo se o tome rade, ne omogućiti dvotrećinsku koaliciju da ne bi promenili Ustav, potpuno predali Kosovo i pripremili Vojvodinu za otecepljenje. Zato su i izbori raspisani da bi se potkupilo i kupio potreban broj madata. I pri tome to organiziuju oni koji su preizborno obećavali da će poništiti sve što je DS potpisao u Briselu.

Jadan narod opet ce biti preveslan.

pre 10 godina

Ako budu stetocine i muljatori iz SPS u vladi i Dinkic( ako predje cenzus) onda su ovi izbori jedna obicna farsa i bacanje novca koji je mogao biti upotrebljen za neke humanije stvari.

Prvo obaveze pa prava

pre 10 godina

Kad god u potpunio nestranackim komentarima napisem da svako od nas treba da preuzme svoj maksimalan deo obaveza u promenama koje se moraju izvrsiti u drustvu - nikada ne dobijem ni jedan plus, nikada ni od koga.To me bas brine.

ilinčanin

pre 10 godina

Ono po čemu se Vučić razlikuje od drugih političara je što se on ne otima za vlast, ali kao potpredsednik vlade nije bežao od bilo kojeg problema, pa je tako išao i u Priboj da razgovara sa radnicima FAP-a, išao je i u Želvoz, a nije mu problem bio ni da bude na terenu i kada su bili zavejani putnici po putevima Vojvodine. Očigledno je da je Vučić, i pored ogromne popularnisti medju gradjanima, ostao čvrsto na zemlji, i zbog toga ne treba da čudi što je podrška naroda Vučiću iz dana u dan sve veća, jer narod ceni to što Vučić govori narodu istinu, i ne obazire se pri tome kakav će to uticaj imati na njegov rejting, za razliku od političara koji su pre dolaska Vučića bili na vlasti, koji su govorili narodu bajke dok je zemlja tonula sve dublju finansijsku krizu, ali su za to vreme njihovi džepove ii bankovni računi bivali sve puniji.

sasa jokic

pre 10 godina

Cekajte g.Stefanovicu, Vi ne zelite da ocenjujete da li je iskrena borba SPS-a protiv kriminala, kazete nije na Vama, a Djilasa ocrniste najstrasnije?! U cemu je tu razlika?!
Pricate o selektivnoj borbi, kao SNS ne radi to selektivno, a Dacica koji je terao Lazarevica da pomaze narko bosivima, ne smete da pipnete, kao ni Beka i ostale tajkune.
Cak cujem da spremate Koleta za ministra.......

sasha

pre 10 godina

Pa pre nekoliko dana je Vucic kukao na sav glas kako SNS mora osvojiti apsolutnu vecinu jer ce se ave ostale stranke ujediniti protiv njih kako bi zaustavili zapocete reforme. Ja znam da neo radikali mnogo brzo menjaju misljenje ali ovo je vec zavrinjavajuce.

nemoguca misija

pre 10 godina

Velika koalicija?Pa kako cete se dogovoriti oko podele vlasti?Ili ce skupstina imati 500 poslanika,a vlada 100 ministara?Kako god da formirate vlast,jedno je sigurno,do kraja godine bice rekonstrukcija vlade.

petak

pre 10 godina

Svako mesto u Vladi Srbije treba da se zasluzi postenim radom, odgovornoscu prema gradjanima, a SNS to zasluzuje, a sto se tice ostalih manjih stranaka koje ce ciniti buducu koaliciju sa SNS-om, ako hoce da rade u korist drzave i dobrobit gradjana Srbije, ostace u Vladi.

ćelichanin

pre 10 godina

Ne može SNS da ide u koaliciju sa strankama koji prizivaju nemire u Srbiji, i koje ne biraju sredstva samo da se dokopaju vlasti. Oni kojima je vlast samo način za ostvarivanje ličnih interesa u vidu uvećanja svog bogatstva, a sve na štetu države i gradjana, ne mogu biti u vlasti dokle god im je interes države i gradjana poslednja rupa na svirali.

more

pre 10 godina

Izbori 16. marta i njihov ishod ce biti smernica onima koji budu formirali Vladu. SNS zasluzuje apsolutnu podrsku gradjana, da bi samostalno, u okviru svoje, vec postojece koalicije, nastavila rad na zapocetim reformama za bolju buducnost gradjana Srbije.

Zorica

pre 10 godina

Baster Kiton me zasmejava vec skoro dve godine. Mrtav ozbiljan, a ti ga slusas i umires od smeha.

Samo ne razumem kako su se ljudi primili, kako ne primecuju ocigledan pustos u novcanicima, u medijima, u svemu. Zao mi je sto tako dugo mrtvi ozbiljni zivimo svoje neozbiljne zivote.

Zivot najavi, to je stvarno jedino sto je istinito ovde kod nas.

Jedini pravi korak u borbi protiv kriminala i korupcije bice kad se Javni tuzilac bude birao na izborima. Do tada, sve po starom. Malo hapsis one koje bi da kaznis sto finansiraju druge, pa ce onda drugi da hapse one koji finasiraju tebe i tako u nedogled. Pored toga uvek su ti na raspolaganju i tajkuni-vojnici koji ce po zadatku da odleze malo u istrazi (u kakvim uslovima, ne znamo) da se stvori slika da ti hapsis i tvoje. Posle oni budu oslobodjeni, ili se posle istrage ni ne pokrene optuznica, ili slucaj zastari. Pa Beograd ima bar 10 Miskovica, a u Srbiji sigurno jos bar 50.

Tako je to sve tuzno, ne zbog toga sto se desava, nego sto se stvara slika da narod veruje da se stvarno vodi neka velika borba protiv kriminala i korupcije.

nazadnjak

pre 10 godina

Nešo sine, očigledno si se pregrejao od silnih besmislica koje izjavljuješ, zar te nisu učili na segi da oladiš ponekad? Treba da odeš, kao i tvoj veličanstveni, pošto vam je odzvonilo.

Patria

pre 10 godina

Pa cekaj, gde se dedose price 50+%, mi hocemo da preuzmemo odgovornost, koce nas drugi u reformama? Sta sad ovo znaci? Zasto onda imamo izbore kad opet necete da sami budete odgovorni za vlast? Koji ste vi lazovi i prevaranti...

pedja

pre 10 godina

pa zašto onda uopšte glasamo i bacaju se pare kad se opet isti udružuju.Narode opameti se...20 godina isti ljudi i vidite gde smo....

i dalje sam lepa

pre 10 godina

Jedva čekam izbore, da ovi iz SNS-a pobede, da naprave koaliciju i krenu sa planovima, da nam malo krene u ovoj državi...

Banjac

pre 10 godina

Sve opozicione stranke otvoreno se nude Vucicu. Dakle, opozicije u Srbiji gotovo da nema. To samo pokazuje da oni koji godinama vode stranke nemaju apsolutno nikakva ubedjenja i stavove. To su, zapravo interesne grupe, nista vise.

Barni

pre 10 godina

SNS razmislja i o sirokoj koaliciji zato sto zele da formiraju Vladu sa svim onim strankama koje dobiju podrsku gradjana i koje imaju iste ciljeve kao oni, a to su prvenstveno sprovodjenje reformi i borba protiv korupcije i kriminala.

Stanojla

pre 10 godina

U ovom trenutku SNS uziva podrsku vecine gradjana koji ce izaci na izbore, a sto se koalicija tice, o njima nema potrebe razmisljati jer je postojeca koalicija okupljena oko SNS dovoljno sposobna da preuzme odgovornost i sastavi novu Vladu.

Boka-Bg

pre 10 godina

SNS mora opravdati iskrenost svojih namera u sprovodjenju reformi i borbi protiv kriminala, zato nema mesta za sirokogrudost prema onima koji su izneverili gradjane Srbije, za njih ne sme biti mesta u vladajucoj koaliciji.

sarenlota

pre 10 godina

Narod je ostao gladan i nezaposlen zahvaljujuci alavosti i bahatosti DS-a koji zatvorili na desetine fabrika i preduzeca. Oduzeli su nam mesecna primanja ,a nasa radna mesta dali svojim sledbenicima. Tako neuki i nesposobni ne smeju voditi drzavu jer su je vec dovoljno opljackali.

slavka

pre 10 godina

Celnici DS su ostavili na hiljade ljudi bez radnih mesta i uspesno pozatvarali sve fabrike . Drzavu su doveli do bankrota u dugocvima koje mi vracamo jedva prezivljavajuci. Lako je onima da komentarisu koji su od DS-a dobili radno mesto i sve privilegije pa se sad podsmevaju onima koji zbog njih gladuju.

leksington

pre 10 godina

Vreme je da se stranke izjasne da li su za borbu protiv kriminala ili ne, u Vladi nece biti mesta za one koji taj posao nece obavljati transparentno i odgovorno, na gradjanima je da daju podrsku SNS-u kako bi mogli da sto pre krenu sa radom.

dalibor-kv

pre 10 godina

Pohvalno je to sto SNS hoce u koaliciji da vodi drzavu, da rade timski, ukoliko dobije vecinsku podrsku od strane gradjana na predstojecim izborima, ali ne sme da dozvoli jos veci broj stranaka, vec ih ima malo vise nego sto bi trebalo. A o koaliciji i sa Djilasom mislim da nema smisla bilo sta komentarisati.

crnka87

pre 10 godina

Po SNS najbolja opcija bi bila da radi sam ili eventualno sa jos jednom strankom u koaliciji, jer ima vecinsku podrsku gradjana, koja bi trebalo da se potvrdi i na izborima. Gradjani vec sa negodovanjem gledaju na postojecu koaliciju, ne bi trebalo da prime jos neku stranku.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potpuno realan i otvoren pristup Stefanovica i naprednjaka svim politickim opcijama i eventualnim postizbornim koalicijama,jer ce na kraju krajeva odlucivati spremnost i volja stranaka da prihvate nacela i ciljeve koji su oni postavili u kampanji i koji se odnose na potpuno sredjivanje situacije u nasem javnom sektoru i administraciji

vrata

pre 10 godina

Koalicije se nisu do sada pokazale kao dobra resenja, zato je vreme za izbor Vlade u kojoj ucestvuje sto manje stranaka. 16. marta treba pokloniti vecinsko poverenje onima koji se zalazu za bolju buducnost i veruju u nju.

Sveta

pre 10 godina

Mnogo su u prošlosti načinili greški ali i dalje samo kritikuju. I drugi su grešili, ali su posle toga pravili krupne zaokrete i kretali ispravnim kolosekom napred. Za sad se oni neće vratiti u vlast, to je sigurno.

srbin iz inata

pre 10 godina

odlična ideja. taman da vaš sve zajedno narod zauvek najuri sa motkama iz politike. to je neminovno jer svi vi zajedno nemate pojma, a ni volje da uradite ništa za izlazak iz krize. pričate o reformama, ali te reforme treba da pogode samo najsiromašnije, a vaše privilegije ostaju iste. pričate o štednji a razbacujete se. pričate o smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru,a postavljate po dvadeset savetnika u jednom mibistarsvu....

Novak

pre 10 godina

Uvek je kvalitet bio bolji od kvantiteta. Neka bude i najuza koalicija ali neka bude prava i istrajna u borbi protiv ove neprihvatljive korupcije...

Petar

pre 10 godina

Izbori i jesu raspisani da bi se oformirala vlada koja bi pružila veću i suštinsku podršku reformama, znači široku koaliciju. Ako reforme ne podrže većina, one neće uspeti jer su veoma bolne, teške, traže odricanja. Samo ako su mnogi za njih, ako je svako u vlasti opredeljen za neki novi način rada, može se u dogledno vreme izaći iz ekonomske krize.

bobi

pre 10 godina

Danas imamo dve mogućnosti. Da podržimo one koji nam obećavaju romene ili možda one koji žele da zadrže status kvo. Na građanima je da odluče. Da odluče kako će njihova deca, komšije bolje živeti. jer loše je kada je samo pojedincima dobro. U takvoj zemlji nema mesta za nova zapošljavanja i za ozbiljnu borbu sa kriminalom i korupcijom.

Vlada

pre 10 godina

Bratija demagoga se uplasila vlasti pa bi da sirokom koalicijom zamuti ovo malo bistre vode sto je ostalo a onda da krivi sve ostale kao sto su krivili SPS u ovoj dotrajaloj vladi. Znaju oni da nemaju znanja i ideja da bilo sta postignu. Njihova nestrucnost bi i Nemacku unistila za 4 godine a kamoli ovo malo sto je ostalo od moje tuzne zemlje. Kad vidim ovog megatrendovca pitam se kakvi su ostali kad im je ovo Podpredsednik i glavni pulen. Mislim on je vise doberman SNSa nego mlada snaga, samo nesto laje, vredja, grize, preti i musavi...

Samo svoja

pre 10 godina

SNS moze opstati bez ikoga! Dosta nam je nerealnih koalicija i laznih vlada. Ukoliko narod da poverenje SNS-u u velikom broju, uspece i sami da se izbore sa svim sto je DS ostavio iza sebe.

bubi

pre 10 godina

Ma tako je buraz, naaaaajsira koalicija! Ma bravo! Samo da Pa ljudi kako ne vidite, oni ce se svi udruziti i sa crnim djavolom samo da obezbede sebe licno! Ali shvatam, svako se bori za sebe, pa hajde da se i MI sami borimo za SEBE! Dosta je bilo!

Kockarka

pre 10 godina

Naprednjaci pokazuju da su otvoreni za svaki vid saradnje ali samo sa onima koji ovu drzavu nisu upropastili i srozali. Necemo DS u vladi. Dosta im je bilo!!!!

Nina991

pre 10 godina

"Dogovor kucu gradi" kaze se,a SNS zeli da od Srbije sagradi jednu novu kucu gde nece biti mesta za korumpirane i mafijaski nastrojene politicare

Gaga

pre 10 godina

Koalicija je uvek lose resenje. Najbolje bi bilo kad bi SNS sama formirala vladu, sto j svakako realna opcija u ovom momentu. ako bi kojim slucajem osvojila manje, mozda koalicija sa LDP-om ne bi bila losa.

Joker

pre 10 godina

Pa naravno kad nemaju ko da radi, i da bi mogli da okrive nekog za neuspeh u budućnosti, kao što su sad SPS iskoristili, ali zna narod ko je radio a ko kupovao diplome, zapošljavao partijaše, Feketićao se itd. Užas

zubizajala

pre 10 godina

DS sam sebe otpisuje iz kombinacija za neku buduću vladu, jer onaj koji izjavljuju, kao što je to skoro izjavio predsednik DS-a, da aktuelna vlast u Srbiji ima podršku onih zemalja koje se zalažu za nezavisnost Kosova, ne može očekivati da bude prihvaćen od sveta kao ozbiljan politički faktor u Srbiji.

Milica_BG

pre 10 godina

SNS ce uci u koaliciju samo sa onim strankama koje su iskreno posvecene reformama i borbi protiv korupcije, bilo bi dobro da na izborima dobiju sto vecu podrsku gradjana kako bi mogli da nesmetano sprovode planirane reforme.

dramica

pre 10 godina

Sa kim god da odlučE da pravE koaliciju, taj neko ne sme da koci reforme kao gospodin Ivica Dačić. A SNS da vodi glavnu reč, najbolji su.. I neće izneveriti....

Darko968

pre 10 godina

Pojedine stranke ne bi trebalo da se ulizuju svakom, vec da naprave svoju politiku i nju zastupaju, a ne da jure cenzus sa ulizivanjem.

Heraklion

pre 10 godina

Za obične građane prihvatljivi su svi koji žele da rade za bolju i pošteniju Srbiju, bolji standard građana, državu bez kriminala i korupcije u kojoj ćemo svi zajedno uspostavljati novi sistem vrednosti. Za sada u tome prednjači SNS, ali njihovu viziju dele i druge stranke...

zoki_tresnja

pre 10 godina

Gradjani Srbije su zasluzili Vladu koja ce konacno sprovesti ekonomske reforme i omoguciti otvaranje radnih mesta, zato je potrebno da izadju na izbore u velikom broju i podrze listu gospodina Vucica, jer ce jedino oni i njihovi eventualni koalicijski partneri imati snagu i volju da ostvare ove ciljeve.

Kursula

pre 10 godina

I DS se tvrdoglavo drzi stava da ne zeli u vladu sa SNS-om, postavlja se pravo pitanje a sa kim mogu da formiraju vladu? Sa SRS, DSS, NDS, Trecom Srbijom...?

mesto

pre 10 godina

Politika SNS-a je vrlo jasna:borba protiv korupcije,kriminala i tajkuna.Za one koji na bilo koji nacin,saradjuju ili podrzavaju tajkune i stite kriminalce,sigurno nece biti mesta u novoj vladi.

Asterix

pre 10 godina

Najbolje bi bilo da SNS osvoji apsolutnu većinu. To je jedini način da se izbegnu ucene malih stranaka i da naprave koaliciju sa onima koji zaista žele dobro Srbiji.

Olga

pre 10 godina

Stranka koja ima najvecu podrsku gradjana na predstojecim izborima. Neka sami odabru koga ce izbrati kao koalicione partnere, narod njima veruje i u njuhovu odluku.

cipiripi

pre 10 godina

Siroka koalicija je nesto sto bi moglo da da pozitivne rezultate, ali samo u slucaju da se u koaliciji nalaze stranke koje pokrecu isti interesi a to je borba za bolji zivot gradjana i sigurnu buducnost!

duh iz boce

pre 10 godina

Nekada je jako bitno da se čuje i neko drugo mišljenje. Naprednjaci su nas uverili da se bore za tako nešto. Jer iskreno moguće je da osvoje i apsolutnu većinu tako da im male stranke nisu ni potrebne.

zaza

pre 10 godina

Najidealnije bi bilo da SNS osvoji vecinu, da ne bi doslo do situacije da male stranke ucenjuju SNS.Ali ako se pravi neka koalicija trebalo bi sa strankama koje podrzavaju reforme SNS

Zagica

pre 10 godina

Srbiji je potrebna Vlada koja ce se zalagati za dobrobit gradjana i resavati bitne probleme, takvu Vladu moze da formira samo SNS i stranke za koje oni budu smatrali da dele njihovu viziju za buducnost zemlje.

LijaR

pre 10 godina

DS i njeni istomisljenici su se pokazali i recju i delima, gradjani su im pre 2 godine iskazali nepoverenje, a od SNS se ocekuje da opravda poverenje gradjana Srbije, da upotrebi sve svoje snage i potencijale i sa sto manje koalicionih partnera, zavrsi zapocete reforme.

jelena

pre 10 godina

Za Srbiju bilo bi dobro formirati stabilnu većinu. Nadam se da će naprednjaci dobiti većinu na narednim izborima, pa neka odluče da li će sami ili u postizbornu koaliciju.

jastuk

pre 10 godina

SNS, ako dobije izbore, nazalost nece moci sam da krene u rad, jer nema toliku vecinsku podrsku gradjana Srbije, tako da bi mogao da zadrzi u koaliciji 1 manju stranku koja ima slicne stavove kao ona. Nadajmo se da ce nakon izbora, u daljem periodu, neku od preostale 3 stranke izbaciti iz koalicije.

neša012

pre 10 godina

Još ranije je Vučić rekao da će SNS sigurno bez obzira na odluku birača podeliti vlast sa nekom drugom političkom opcijom i to će se znati kada se rezultati izbora objave.Ono što je sigurno i što Stefanović potvrđuje to je da nema koalcije sa Đilasom jer je očigledno da bi se sve ideje i programi SNS urušili u takvoj koaliciji.Uostalom ima još političkih partija demokratske orjentacije koje mogu biti pouzdani partner SNS u formiranju nove vlade.Đilas je svojim dosadašnjim radom i aktuelnom kampanjom koju vodi DS kao i stalnim bockanjem na liniji SNS-DS zatvorio vrata saradnje kako na republičkom tako i na beogradskom nivou i svoju stranku sigurno odveo u opoziciji još pre izbora.

blizanac

pre 10 godina

Potrebno je da se svi izjasne povodom borbe sa kriminalom, uz SNS ce moci da stoje samo one stranke koje su posvecene iskorenjivanju ovog velikog problema, posle izbora ce sve biti jasno, ne treba zuriti sa formiranjem Vlade, sve treba detaljno razmotriti.

lazakamikaza

pre 10 godina

DS nikako da malo kritički pogledaju na period kad su bili na vlasti. Tek kad priznaju da je mnogo toga bilo pogrešno, mogli bi da krenu dalje. Ovako se vrte u krug i tavore.....

madzorski

pre 10 godina

Mnogo su u prošlosti načinili greški ali i dalje samo kritikuju. I drugi su grešili, ali su posle toga pravili krupne zaokrete i kretali ispravnim kolosekom napred. Za sad se oni neće vratiti u vlast, to je sigurno.............

ribice

pre 10 godina

Stanje u Srbiji je veoma teško. Ne može samo SNS preuzeti odgovornost, za ono što su drugi napravili. Svi koji uđu u vlast moraju zajedno delovati, a i odgovarati.Podrđška SNS.

Bojan

pre 10 godina

DS nikako da malo kritički pogledaju na period kad su bili na vlasti. Tek kad priznaju da je mnogo toga bilo pogrešno, mogli bi da krenu dalje. Ovako se vrte u krug i tavore. Neće skoro u vlast, naročito ne sada, sa naprednjacima.

Alisa

pre 10 godina

Zanimljivo, da su iz SNSa rekli da ce sami formirati vladu bili bi "optuzeni" kako hoce vlast samo za sebe, sada kada se kaze da hoce u koaliciji ljude koji ce da rade i na ispravan nacin predstavljaju gradjane koji su ih birali, opet ne odgovara nekima...

Alisa

pre 10 godina

Zanimljivo, da su iz SNSa rekli da ce sami formirati vladu bili bi "optuzeni" kako hoce vlast samo za sebe, sada kada se kaze da hoce u koaliciji ljude koji ce da rade i na ispravan nacin predstavljaju gradjane koji su ih birali, opet ne odgovara nekima...

Dunja

pre 10 godina

S obzirom sa kakvom ozbiljnoscu SNS pristupa resavanju brojnih pitanja i problema isto tako verujem da ce sa tolikom dozom ozbiljnosti i odgovornosti razmisliti sa kime ce uci u vladu.Znam da ce svakako napraviti pravi izbor!!!

Aca šmeker

pre 10 godina

SNS vodi drugačiju i zdraviju politiku od svih drugih,tako da ako ostale stranke žele u postizbornu koaliciju sa SNS-om,moraće bezrezervno da podrže reforme i borbu protiv kriminala i korupcije.

Stole Brkljac

pre 10 godina

au ljudi dokle smo mi dosli kad ovaj mali ljigavi prica kao nesto vazno za zivot.Brate mili,propast.? Samo da se zna ,k? zaokruzi tadica ili cedu dao je vucicu i ovome ns slici SIGURAN GLAS.da ne bude posle da nisam rekao.

Marko

pre 10 godina

je l' imate vi neke konkretne dokaze da se Djilas nezakonito obogatio ili je to isto kao ono mahanje zatvorskim odelom za Dinkica? Osim ako nije dokaz da je PPV svojim predanim radom...

Ogist

pre 10 godina

Naravno da se nisu dogovorili sa ostalim strankama o koaliciji, prvo treba ostvariti rezultate na izborima, pa tek onda razmisljati o tome.

Vedrana

pre 10 godina

Biracemo- izmedju pozrtvovanih ,istrajnih u borbi protiv korupcije i secikesa i manipulatora koje moramo da amputiramo sa vlasti jednom zauvek!

ceca

pre 10 godina

Raditi se mora, to je neminovno, ljudi iz SNS-a su toga svesni, što je odlično, treba da postoji saradnja samo tako ćemo napredovati.

dejan

pre 10 godina

Ako Vučić posle onoliko hvalospeva o njemu od strane Đilasa (te velika energija, te pomoći će u projektu Bgd. na vodi, itd), sastavi vladu u kojoj je Tadić, Đilas će da dobije čir.

Delija

pre 10 godina

Ovi izbori nisu dobri za stranke koje neće dobiti većinu poslanika u parlamentu od očekivanih, zato u njihovim redovima dolazi do međusobnog obračuna na manje grupice, koje koriste loš rejting svojih stranaka, i tako misle sebi da poboljšaju poziciju.

Žika

pre 10 godina

Može se očekivati da se napravi široka koalicija na čelu sa naprednjacima koji će inače dobiti većinu poslanika u parlamentu, sasvim sigurno, jer njih ne interesuje da većina iz njihove stranke bude u parlamentu.

Bosiljka

pre 10 godina

Ko siri dobro, dobro mu se i vraca. Svi su pricali lose za SNS,a sada bi da im se pridruze. Koliko o razumnosti govori, sns ce ih prihvatiti, jer znaju sta znaci raditi sam reforme, bez podrske vecine.

Vukasin28

pre 10 godina

Nista se ne stima i radi zbog izbora, zivot i rad u Srbiji ne moze da stane do 16.marta. Ovo samo pokazuje ozbiljnost i spremnost za rad SNS-a.

JovanV

pre 10 godina

Najveci problem je kada ce Darko Saric biti uhapsen, ustvari ne kada ce, nego zasto bas sada? Samo neka drzavni organi rade svoj posao, ostavimo zavere po strani.

Zdrav-razum

pre 10 godina

Sad na pocetku je veoma bitno da razmislite sa kim ulazite u koaliciju, pre svega zbog sigurnosti vlade i ispravnog sprovodjenja reformi, da se ne dese slucajevi od prethonih godina. Pzite kome verujete.

ZoranZoki

pre 10 godina

Legitimitet je veoma bitna, da nam se ne desi da G17 sa 6% glasova gradjana vodi jedno od najbitnijih ministarstava u Srbiji.

Srba

pre 10 godina

Nemaju sve stranke istu popularnost kod narodnih masa, nije tako bilo na početku. Neke su pokretale značajne reforme, neke nisu, imali su na raspolaganju dosta toga da uzmu u rešavanje, ali zbog pasivnog odnosa prema državni, izgleda da nisu, dok u ovom slučaju naprednjaci su preuzeli stvari u rešavanje i vidi se njihova popularnost, zato niko ne treba da im zavidi.

majdaMM

pre 10 godina

Nije moguca koalicija SNS i DS i ne zeli je ni narod, jer uporno ispravljate i oporavljate zemlju upravood onoga sta je Srbiji ucinilo lose vodjenje DS-a, borite se protiv korupcije i kriminala, dok ti isti tajkuni finansiraju DS- ne ide SNS uz DS, kao sto ne ide ni postenje uz lopovlkuk.

Miša

pre 10 godina

U širokoj koaliciji ima mesta za sve koji iskreno žele da nastave započete reforme i borbu protiv korupcije i kriminala. Imate moju podršku.

Vidoje

pre 10 godina

Vreme je da se stranke izjasne da li su za borbu protiv kriminala ili ne, u Vladi nece biti mesta za one koji taj posao nece obavljati transparentno i odgovorno, na gradjanima je da daju podrsku SNS-u kako bi mogli da sto pre krenu sa radom.

stari ker

pre 10 godina

Palma se politici učio godinama, i sasvim je logično da kada se nešto ovako desi odmah pomisli na podmetanja i špekulacije. On nije bio direktno uključen u borbu protiv korupcije, bar ne na nivou na kome su Vučić i Dačić bili, i nije razmeo kako je moguće da u toku izborne kampanje ne staje razračunavanje sa vladom u senci koja je kao parazit gušila našu zemlju decenijama.
Krajnje je vreme da prebrodimo sve te dečije bolesti tranzicije; ta strančarenja, podele. Da ostavimo turske običaje institucionalizovanog mita i korupcije, i da krenemo da radimo. Zato izađi na izbore i glasaj, glasaj za Srbiju.

neka84

pre 10 godina

Cilj SNS-a je da stvori najširu moguću koaliciju, kako bi pomogao narodu. Bolje je kad vise glava kaze svoje misljenje, nego samo jedan covek da odlucuje

carica Milica

pre 10 godina

Nadamo se da će SNS pobediti 16 marta i da konačno možemo svi da odahnemo i da krenemo u reforme, jer nam je ona preko potrebna.

searching for solution

pre 10 godina

U koaliciju treba da idu sa onima sa kojima ce moci da nastave ono sto su poceli, a to je put ka EU uz neizbezne reforme.

M. Katić

pre 10 godina

Kako god da bude, samo bez DS, sa njima nikako. Nadam se da ćete vi imati sluha za mlade! Mnogo je nezaposlenih, a obrazovanih ljudi u Srbiji. Verujem da možete da pomognete i da nas očekuje bolja budućnost.

Pokey

pre 10 godina

Na koaliciju sa Đilasom i ne pomišljati, dosta su nas unazadili, a svoje manire nisu promenili. I dalje teže ličnoj koristi, a podržavanjem Miškovića i ostalih kriminalaca to svakodnevno potvrđuju.

BUCA

pre 10 godina

Vrlo je značajno postignuti što širi koncenzus po pitanju sproveđenja reformi planiranih za ovu godinu,međutim vlada treba da karakteriše jedinstvo po ptianju istinske rešenosti da se planirane reforme i borba protiv korupcije i kriminala, dovedu do kraja!

ribetine

pre 10 godina

Jedno je sigurno nema koalcije sa Đilasom. No ima političkih partija demokratske orjentacije koje mogu biti pouzdani partner SNS.

cetiri razloga

pre 10 godina

Nema opasnosti od autoritarizma, povratka devedesetim ili bilo kakvog scenarija katastrofe ako naprednjaci osvoje apsolutnu vecinu ili uspeju da naprave dvotrecinsku koaliciju. Prvo, to je stranka koja je vec dokazala i pokazala svoje proevropsko opredeljenje i privrzenost tekovinama demokratskog drustva. Drugo, samo apsolutna vecina naprednjaka obezbedice da se predvidjene reforme izvrsavaju u obimu , na nacin i brzinom koja je neophodna, bez ucenjivanja malih koalicionih partnera i njihovih lidera sa puterom na glavi. Trece, kao sto su najavili , a i ucinili u prethodnom skupstinskom sazivu, naprednjaci nece vladati sami. Njihov cilj je da objedine sirok i snazan reformatorski front. Cetvrto, mada im se stalno predocava da su krajnji liberali i desnica, naprednjaci zele da izgrade bogatu, uredjenu , demokratsku drzavu koja ce brinuti o blagostanju svih svojih gradjana.

Karlobag-Karlovac-Virovitica

pre 10 godina

SNS je vec u samom startu u "velikoj koaliciji" jer SNS NE izlazi samostalno na izbore vec u koaliciji sa Vukom Draskovicem, Veljom Ilicem, Vulinom (nekadasnjom perjanicom JULa Mire Markovic), zenom Bogoljuba Karica, Rasimom Ljajicem i strankama tih "lidera". Kakvo "probrano" drustvo... a "nude" im se Ivica Dacic, Boris Tadic (koji ocekuje da mu se "vrati usluga" kada je omogucio da naprasno formirani SNS "preotme" poslanicke mandate SRSa), Ceda Jovanovic...
Jedino sto je sasvim sigurno u ovoj nesrecnoj zemlji jeste: ne postoji nikakva, ama bas ni najmanja, sansa da nam nakon izbora (koji su farsa, jer maltene svako sa svaki moze) bude bolje!

SNS je zlo

pre 10 godina

Pa ja mislim da ne bi smeli da se igramo sa unapređenim šešeljoidima, a šta ako osvoje većinu, pa imaju Tomu i preokrenu priču za 180'...pa ćemo morati kao ukrajinci da ih najurimo...zato, nemojte da se igrate, izađite na glasanje i glasajte za one koji sigurno neće sa SNS, samo ne za sns. Druga opasnost je što SNS finansiraju apsolutno SVI tajkuni, osim Miškovića...pa su svi počeli da SNS nazivaju tajkunska partija. Prema tome, nemojte se igrati, situacija je ozbiljna, tajkuni hoće da se usvoji robovlasnički zakon o radu, da nas sve porobe i opljačkaju...zato nemoje glasajti za SNS.

Zarjebitno

pre 10 godina

Ispada taacno ono kad kazu da ovi beze od vlasti i od odgvornosti. Pricalo se da su radikali 100 puta mogli da formiraju vlast ali niad nisu to uradili iako su po broju mandata bili jako blizu najjacoj stranci. Tako sad ovi raspisali izbore kako bi dobili legtimitet naroda i valjda ce po prognozama dobiti 45% mandata, i umesto da uzmu nekoga samo da dopune to sto im nedostaje i onda kao ubedljivo najjaci i sa nesumljivim legitimitetom vode drzavu oni ce sad da ubace 28 stranaka i imacemo 36 ministara. Ko ce na kraju biti kriv, niko jer je svako radio sta je hteo ...

Pera

pre 10 godina

Nemaju petlju da sami naprave vladu jer znaju da su nesposobni da bilo sta urade, pa onda bar da podele odgovornost za neuspeh i sa drugim slepcima koji stoje u red za malo vlasti.
Od (re)forme nece ostati ni forma.
Ako je uzdanica te partije Nebojsa mega master, nije tesko shvatiti kakvi su ostali njihovi "kadrovi"...na celu sa supermenom iz Feketica!

dragan

pre 10 godina

Upravo se o tome rade, ne omogućiti dvotrećinsku koaliciju da ne bi promenili Ustav, potpuno predali Kosovo i pripremili Vojvodinu za otecepljenje. Zato su i izbori raspisani da bi se potkupilo i kupio potreban broj madata. I pri tome to organiziuju oni koji su preizborno obećavali da će poništiti sve što je DS potpisao u Briselu.

Boban

pre 10 godina

Narod je razocaran u prethodne vlasti i na zalost izgubili su veru da moze biti bolje! SNS je uspeo da stekne poverenje gradjana i da im do nekle vrati optimizam i sigurno da ce im pruziti veliku podrsku na izborima!

Stanisa

pre 10 godina

Slazem se sa Stefanovicem, svako mora da odluci na kojoj je strani u borbi protiv korupcije, jer je ocigledno da neki samo paradiraju dok jedino Vucic radi konkretne stvari!

Pijanista

pre 10 godina

Nešto ne vidim da su istiniti bili navodi, pre raspisivanja izbora, da naprednjaci žele da vladaju sami. Ne pokazuju neku bojazan dadele vlast sa drugim političkim opcijama.

Vlada

pre 10 godina

Bratija demagoga se uplasila vlasti pa bi da sirokom koalicijom zamuti ovo malo bistre vode sto je ostalo a onda da krivi sve ostale kao sto su krivili SPS u ovoj dotrajaloj vladi. Znaju oni da nemaju znanja i ideja da bilo sta postignu. Njihova nestrucnost bi i Nemacku unistila za 4 godine a kamoli ovo malo sto je ostalo od moje tuzne zemlje. Kad vidim ovog megatrendovca pitam se kakvi su ostali kad im je ovo Podpredsednik i glavni pulen. Mislim on je vise doberman SNSa nego mlada snaga, samo nesto laje, vredja, grize, preti i musavi...

sasa jokic

pre 10 godina

Cekajte g.Stefanovicu, Vi ne zelite da ocenjujete da li je iskrena borba SPS-a protiv kriminala, kazete nije na Vama, a Djilasa ocrniste najstrasnije?! U cemu je tu razlika?!
Pricate o selektivnoj borbi, kao SNS ne radi to selektivno, a Dacica koji je terao Lazarevica da pomaze narko bosivima, ne smete da pipnete, kao ni Beka i ostale tajkune.
Cak cujem da spremate Koleta za ministra.......

nemoguca misija

pre 10 godina

Velika koalicija?Pa kako cete se dogovoriti oko podele vlasti?Ili ce skupstina imati 500 poslanika,a vlada 100 ministara?Kako god da formirate vlast,jedno je sigurno,do kraja godine bice rekonstrukcija vlade.

Patria

pre 10 godina

Pa cekaj, gde se dedose price 50+%, mi hocemo da preuzmemo odgovornost, koce nas drugi u reformama? Sta sad ovo znaci? Zasto onda imamo izbore kad opet necete da sami budete odgovorni za vlast? Koji ste vi lazovi i prevaranti...

pedja

pre 10 godina

pa zašto onda uopšte glasamo i bacaju se pare kad se opet isti udružuju.Narode opameti se...20 godina isti ljudi i vidite gde smo....

Sedi 1

pre 10 godina

(Medy, 27. februar 2014 23:07)
Jedino sto provereno znam, jeste da nije prevarant i lazov kao sto je to slucaj sa politicarmai koji su godinama upravljali nasom zemljom i pokazali nam da si oni bili ti koji su teski lazovi i prevaranti!

sasha

pre 10 godina

Pa pre nekoliko dana je Vucic kukao na sav glas kako SNS mora osvojiti apsolutnu vecinu jer ce se ave ostale stranke ujediniti protiv njih kako bi zaustavili zapocete reforme. Ja znam da neo radikali mnogo brzo menjaju misljenje ali ovo je vec zavrinjavajuce.

Marko

pre 10 godina

je l' imate vi neke konkretne dokaze da se Djilas nezakonito obogatio ili je to isto kao ono mahanje zatvorskim odelom za Dinkica? Osim ako nije dokaz da je PPV svojim predanim radom...

Stole Brkljac

pre 10 godina

au ljudi dokle smo mi dosli kad ovaj mali ljigavi prica kao nesto vazno za zivot.Brate mili,propast.? Samo da se zna ,k? zaokruzi tadica ili cedu dao je vucicu i ovome ns slici SIGURAN GLAS.da ne bude posle da nisam rekao.

nazadnjak

pre 10 godina

Nešo sine, očigledno si se pregrejao od silnih besmislica koje izjavljuješ, zar te nisu učili na segi da oladiš ponekad? Treba da odeš, kao i tvoj veličanstveni, pošto vam je odzvonilo.

Darko Andric

pre 10 godina

Dosta se potencira na tome kako bi SNS mogla da osvoji preko 50 posto, mislim da se to namerno radi kako bi se glasaci SNS-a opustili, a ovi drugi mobilisali da se ne dozvoli jednoj stranci da osvoji toliko.
Sasvim je moguce da se sve ostale stranke udruze protiv SNS-a i naprave vladu, medjutim onda ce stalno biti neki sukobi jer je mnogo krokodila, pa bi u tom slucaju izbori mogli ponovo biti i za manje od godinu dana.

Ellen

pre 10 godina

Ajde i ovi izbori da se odrade i zavrse, da napravimo neki tim koji ce nastaviti putem kojim smo krenuli. Beograd je ostao slaba tacka. Ko da je zasebna drzava, taj problem mora da se resi.

Idu bolji dani

pre 10 godina

Samo neka na izbore izadje sto vise gradjana i neka rezultat bude cist - pa se posle mora slusati vlada ma ko da je sacini i mora se raditi maksimalno brzo i dobro na svim poljima zivota.

Karudian86

pre 10 godina

u narednoj vladi ne bih voleo da vidim stranke koji svoju politiku baziraju na ucenjivanje i sticanje licnog interesa,naravno tajkunske stranke nisu dobro dosle, najprihvatljivije su one koje svojim trudom i radom hoce da izbrse neophodne reforme.

ArcticMonkey

pre 10 godina

treba izabrati koalicione partnere koji zele da rade i pruze pomoc da se sprovedu reforme, a ne one koji ucenjuju i gledaju samo licni interes.

Gospodja Marta

pre 10 godina

Hvala bogu da treba oduvati konkurenciju. Otvarice se vrata skoro svima, pa da vidimo ko je sve spreman da pogazi svoje stavove i pridje sns-u, posle napada na njih.

Gradjance MG

pre 10 godina

Za promenu i prilagodjavanje savremenim trendovima svih najvaznijih zakona i jeste potrebna minimum dvotrecinska vecina, a to se mora uraditi da bismo isli napred.

Majstor Zivota

pre 10 godina

Bez obzira da li ce SNS osvojiti dovoljno poslanickih mesta za formiranje vlade ili ne nikako ne bi bilo dobro da samo jedna stranka cini vlast.

Prvo obaveze pa prava

pre 10 godina

Kad god u potpunio nestranackim komentarima napisem da svako od nas treba da preuzme svoj maksimalan deo obaveza u promenama koje se moraju izvrsiti u drustvu - nikada ne dobijem ni jedan plus, nikada ni od koga.To me bas brine.

Tjodor

pre 10 godina

SNS-u nije u interesu da vladaju sami, jer tim pobedjuje. Ima toliko kvalitetnih ljudi i u drugim strankama, koji su greskom zavrsili tamo gde jesu, pa zasto ne ujediniti snage za bolje sutra.

libela

pre 10 godina

DSS, URS, SPS i LDP snose veliku odgovornost za dovodjenje zemlje do ivice siromaštva, ali najveću odgovornost snosi DS koji je bio nosilac vlasti, i čiji "eksperti" su umešani u najveći broj afera iz prethodne decenije, u kojima je država oštećena za milionske iznose, zbog toga DS ni u kakvim kombinacijama ne dolazi u obzir da udje u novu vladu, jer je potrebno da proteče još dosta vode Dunavom i Savom da bi narod zaboravio sve afere u kojima du glavne role odigrale samozvani DS-ovi stručnjaci.

Serlok

pre 10 godina

Nikome nije zagarantovano mesto u Vladi, treba dobro razmisliti o mogucim koalicijama, ali smatram da gospodin Djilas ne moze da bude dobar partner SNS-u, na izborima ce se videti kome ce gradjani ukazati poverenje.

milojko

pre 10 godina

SNS nipošto ne bi trebala da uđe u koaliciju sa DS ako želi da koalicija bude stabilna i da uradi nešto korisno. Stranka koja nas je ovoliko unazadila ne zaslužuje da bude u vladi.

Žika

pre 10 godina

Može se očekivati da se napravi široka koalicija na čelu sa naprednjacima koji će inače dobiti većinu poslanika u parlamentu, sasvim sigurno, jer njih ne interesuje da većina iz njihove stranke bude u parlamentu.

mile68

pre 10 godina

Jos uvek je rano da se prica o koalicijama, verujem da ce SNS dobro razmotriti sve potencijalne partnere i odluciti na koji nacin ce biti formirana Vlada, bitno je da gradjani izadju na izbore u sto vecem broju i podrze listu gospodina Vucica.

Olga

pre 10 godina

Stranka koja ima najvecu podrsku gradjana na predstojecim izborima. Neka sami odabru koga ce izbrati kao koalicione partnere, narod njima veruje i u njuhovu odluku.

zaza

pre 10 godina

Najidealnije bi bilo da SNS osvoji vecinu, da ne bi doslo do situacije da male stranke ucenjuju SNS.Ali ako se pravi neka koalicija trebalo bi sa strankama koje podrzavaju reforme SNS

cabra

pre 10 godina

Jedino pobeda SNS-a garantuje da se Srbija neće vratiti u period kada su političari na vlasti bili produžena ruka tajkuna, i radili kako im tajkuni narede, pa su političari i tajkuni bivali iz godine u godinu sve bogatiji, a narod sve siromašniji, a da su političari na vlasti dobro iskoristili period u kome su vladali dovoljno govori vozni park ispred Novosadskog Sajma, prilikom skorašnje skupštine DS-a.

Bosiljka

pre 10 godina

Ko siri dobro, dobro mu se i vraca. Svi su pricali lose za SNS,a sada bi da im se pridruze. Koliko o razumnosti govori, sns ce ih prihvatiti, jer znaju sta znaci raditi sam reforme, bez podrske vecine.

i dalje sam lepa

pre 10 godina

Jedva čekam izbore, da ovi iz SNS-a pobede, da naprave koaliciju i krenu sa planovima, da nam malo krene u ovoj državi...

Vukasin28

pre 10 godina

Nista se ne stima i radi zbog izbora, zivot i rad u Srbiji ne moze da stane do 16.marta. Ovo samo pokazuje ozbiljnost i spremnost za rad SNS-a.

mesto

pre 10 godina

Politika SNS-a je vrlo jasna:borba protiv korupcije,kriminala i tajkuna.Za one koji na bilo koji nacin,saradjuju ili podrzavaju tajkune i stite kriminalce,sigurno nece biti mesta u novoj vladi.

Asterix

pre 10 godina

Najbolje bi bilo da SNS osvoji apsolutnu većinu. To je jedini način da se izbegnu ucene malih stranaka i da naprave koaliciju sa onima koji zaista žele dobro Srbiji.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potpuno realan i otvoren pristup Stefanovica i naprednjaka svim politickim opcijama i eventualnim postizbornim koalicijama,jer ce na kraju krajeva odlucivati spremnost i volja stranaka da prihvate nacela i ciljeve koji su oni postavili u kampanji i koji se odnose na potpuno sredjivanje situacije u nasem javnom sektoru i administraciji

jastuk

pre 10 godina

SNS, ako dobije izbore, nazalost nece moci sam da krene u rad, jer nema toliku vecinsku podrsku gradjana Srbije, tako da bi mogao da zadrzi u koaliciji 1 manju stranku koja ima slicne stavove kao ona. Nadajmo se da ce nakon izbora, u daljem periodu, neku od preostale 3 stranke izbaciti iz koalicije.

Dunja

pre 10 godina

S obzirom sa kakvom ozbiljnoscu SNS pristupa resavanju brojnih pitanja i problema isto tako verujem da ce sa tolikom dozom ozbiljnosti i odgovornosti razmisliti sa kime ce uci u vladu.Znam da ce svakako napraviti pravi izbor!!!

Aca šmeker

pre 10 godina

SNS vodi drugačiju i zdraviju politiku od svih drugih,tako da ako ostale stranke žele u postizbornu koaliciju sa SNS-om,moraće bezrezervno da podrže reforme i borbu protiv kriminala i korupcije.

Tijana

pre 10 godina

Naprednjaci su izgleda jedina stranka koja ne bezi od toga da deli vlast sa drugima.Nadam se da ce i posle izbora nastaviti sa politikom koju su vodili do sada

Milica_BG

pre 10 godina

SNS ce uci u koaliciju samo sa onim strankama koje su iskreno posvecene reformama i borbi protiv korupcije, bilo bi dobro da na izborima dobiju sto vecu podrsku gradjana kako bi mogli da nesmetano sprovode planirane reforme.

dramica

pre 10 godina

Sa kim god da odlučE da pravE koaliciju, taj neko ne sme da koci reforme kao gospodin Ivica Dačić. A SNS da vodi glavnu reč, najbolji su.. I neće izneveriti....

Darko968

pre 10 godina

Pojedine stranke ne bi trebalo da se ulizuju svakom, vec da naprave svoju politiku i nju zastupaju, a ne da jure cenzus sa ulizivanjem.

JovanV

pre 10 godina

Najveci problem je kada ce Darko Saric biti uhapsen, ustvari ne kada ce, nego zasto bas sada? Samo neka drzavni organi rade svoj posao, ostavimo zavere po strani.

Zdrav-razum

pre 10 godina

Sad na pocetku je veoma bitno da razmislite sa kim ulazite u koaliciju, pre svega zbog sigurnosti vlade i ispravnog sprovodjenja reformi, da se ne dese slucajevi od prethonih godina. Pzite kome verujete.

Srba

pre 10 godina

Nemaju sve stranke istu popularnost kod narodnih masa, nije tako bilo na početku. Neke su pokretale značajne reforme, neke nisu, imali su na raspolaganju dosta toga da uzmu u rešavanje, ali zbog pasivnog odnosa prema državni, izgleda da nisu, dok u ovom slučaju naprednjaci su preuzeli stvari u rešavanje i vidi se njihova popularnost, zato niko ne treba da im zavidi.

majdaMM

pre 10 godina

Nije moguca koalicija SNS i DS i ne zeli je ni narod, jer uporno ispravljate i oporavljate zemlju upravood onoga sta je Srbiji ucinilo lose vodjenje DS-a, borite se protiv korupcije i kriminala, dok ti isti tajkuni finansiraju DS- ne ide SNS uz DS, kao sto ne ide ni postenje uz lopovlkuk.

zoki_tresnja

pre 10 godina

Gradjani Srbije su zasluzili Vladu koja ce konacno sprovesti ekonomske reforme i omoguciti otvaranje radnih mesta, zato je potrebno da izadju na izbore u velikom broju i podrze listu gospodina Vucica, jer ce jedino oni i njihovi eventualni koalicijski partneri imati snagu i volju da ostvare ove ciljeve.

Miša

pre 10 godina

U širokoj koaliciji ima mesta za sve koji iskreno žele da nastave započete reforme i borbu protiv korupcije i kriminala. Imate moju podršku.

Barni

pre 10 godina

SNS razmislja i o sirokoj koaliciji zato sto zele da formiraju Vladu sa svim onim strankama koje dobiju podrsku gradjana i koje imaju iste ciljeve kao oni, a to su prvenstveno sprovodjenje reformi i borba protiv korupcije i kriminala.

Kursula

pre 10 godina

I DS se tvrdoglavo drzi stava da ne zeli u vladu sa SNS-om, postavlja se pravo pitanje a sa kim mogu da formiraju vladu? Sa SRS, DSS, NDS, Trecom Srbijom...?

Stanojla

pre 10 godina

U ovom trenutku SNS uziva podrsku vecine gradjana koji ce izaci na izbore, a sto se koalicija tice, o njima nema potrebe razmisljati jer je postojeca koalicija okupljena oko SNS dovoljno sposobna da preuzme odgovornost i sastavi novu Vladu.

Boka-Bg

pre 10 godina

SNS mora opravdati iskrenost svojih namera u sprovodjenju reformi i borbi protiv kriminala, zato nema mesta za sirokogrudost prema onima koji su izneverili gradjane Srbije, za njih ne sme biti mesta u vladajucoj koaliciji.

petak

pre 10 godina

Svako mesto u Vladi Srbije treba da se zasluzi postenim radom, odgovornoscu prema gradjanima, a SNS to zasluzuje, a sto se tice ostalih manjih stranaka koje ce ciniti buducu koaliciju sa SNS-om, ako hoce da rade u korist drzave i dobrobit gradjana Srbije, ostace u Vladi.

crnka87

pre 10 godina

Po SNS najbolja opcija bi bila da radi sam ili eventualno sa jos jednom strankom u koaliciji, jer ima vecinsku podrsku gradjana, koja bi trebalo da se potvrdi i na izborima. Gradjani vec sa negodovanjem gledaju na postojecu koaliciju, ne bi trebalo da prime jos neku stranku.

carica Milica

pre 10 godina

Nadamo se da će SNS pobediti 16 marta i da konačno možemo svi da odahnemo i da krenemo u reforme, jer nam je ona preko potrebna.

LijaR

pre 10 godina

DS i njeni istomisljenici su se pokazali i recju i delima, gradjani su im pre 2 godine iskazali nepoverenje, a od SNS se ocekuje da opravda poverenje gradjana Srbije, da upotrebi sve svoje snage i potencijale i sa sto manje koalicionih partnera, zavrsi zapocete reforme.

ribice

pre 10 godina

Stanje u Srbiji je veoma teško. Ne može samo SNS preuzeti odgovornost, za ono što su drugi napravili. Svi koji uđu u vlast moraju zajedno delovati, a i odgovarati.Podrđška SNS.

srbin iz inata

pre 10 godina

odlična ideja. taman da vaš sve zajedno narod zauvek najuri sa motkama iz politike. to je neminovno jer svi vi zajedno nemate pojma, a ni volje da uradite ništa za izlazak iz krize. pričate o reformama, ali te reforme treba da pogode samo najsiromašnije, a vaše privilegije ostaju iste. pričate o štednji a razbacujete se. pričate o smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru,a postavljate po dvadeset savetnika u jednom mibistarsvu....

Alisa

pre 10 godina

Zanimljivo, da su iz SNSa rekli da ce sami formirati vladu bili bi "optuzeni" kako hoce vlast samo za sebe, sada kada se kaze da hoce u koaliciji ljude koji ce da rade i na ispravan nacin predstavljaju gradjane koji su ih birali, opet ne odgovara nekima...

Novak

pre 10 godina

Uvek je kvalitet bio bolji od kvantiteta. Neka bude i najuza koalicija ali neka bude prava i istrajna u borbi protiv ove neprihvatljive korupcije...

absolutezero

pre 10 godina

Kad pogledam odnos minusa i pluseva na ovom i jos nekim sajtovima stice se utisak da po 40 posto glasova dobijaju DS i DSS a ostali sta napabirce. Bojim se da ce surova realnost da im opali zestok samar. Nisam bot samo sam realan i ne ocenjujem navijacki.

Erika

pre 10 godina

Bez obzira na broj osvojenih glasova na izborima SNS-u nije cilj da prigrabi što više vlasti, već razmišlja o najširoj mogućoj koaliciji.KO će činiti vladajuću koaliciju i da li će SNS biti u njoj reči će građani na izborima. SNS želi da sarađuje samo sa onima koji svojim delima a ne samo rečima podržavaju njihovu borbu protiv korupcije i onima koji žele brže u reforme.

Marko

pre 10 godina

Vučićev plan je jasan- dobrodošao je u koaliciju svako ko je opredeljen za reforme i evropski put Srbije. Mnoge male stranke to jesu. DS je dovoljno zaratila činimi se sa svima i sigurno ne očekuje poziv za koaliciju.

MAKSIM

pre 10 godina

Nova vlada treba da bude sastavljena samo od stranaka koje izistinski vide Srbiju kao reformisanu i modernu državu, koja će svojim građanima pružiti maksimalni podsticaj za razvoj i napredovanje, a građani će poštovati sistem i zakone, i neće biti potrebno da se represivnim merama zakona, primoravaju na poštovanje zakona.Srbija je zahvaljujući odlučnosti Vučića, na odličnom putu i taj put treba nastaviti, još bržim sprovođenjem reformi u društvu!

D

pre 10 godina

SNS zna šta radi i zbog čega. A to je da vrate ono što se vratiti i isparaviti može. Sa kim će nastaviti započete reforme i procese videćemo nakon izbora. Ono što znam, jeste da naprednjaci ništa na uštrb građana neće uraditi. Ovi izbori će demokratama pokazati da nemaju šta više da traže u vlasti, jer su mnogo loše radili, pa sada svi ispaštamo zbog toga.

Slobodan PO

pre 10 godina

Suština je to da nije bitno kolika je stranka bitno je zašta se zalaže i njeni principi, ako su principi nisu u skladu onda ne može da se ide u koaliciju jer nije moguća takva simbioza.

Nina991

pre 10 godina

"Dogovor kucu gradi" kaze se,a SNS zeli da od Srbije sagradi jednu novu kucu gde nece biti mesta za korumpirane i mafijaski nastrojene politicare

ceca

pre 10 godina

Raditi se mora, to je neminovno, ljudi iz SNS-a su toga svesni, što je odlično, treba da postoji saradnja samo tako ćemo napredovati.

Joker

pre 10 godina

Pa naravno kad nemaju ko da radi, i da bi mogli da okrive nekog za neuspeh u budućnosti, kao što su sad SPS iskoristili, ali zna narod ko je radio a ko kupovao diplome, zapošljavao partijaše, Feketićao se itd. Užas

zubizajala

pre 10 godina

DS sam sebe otpisuje iz kombinacija za neku buduću vladu, jer onaj koji izjavljuju, kao što je to skoro izjavio predsednik DS-a, da aktuelna vlast u Srbiji ima podršku onih zemalja koje se zalažu za nezavisnost Kosova, ne može očekivati da bude prihvaćen od sveta kao ozbiljan politički faktor u Srbiji.

dejan

pre 10 godina

Ako Vučić posle onoliko hvalospeva o njemu od strane Đilasa (te velika energija, te pomoći će u projektu Bgd. na vodi, itd), sastavi vladu u kojoj je Tadić, Đilas će da dobije čir.

Banjac

pre 10 godina

Sve opozicione stranke otvoreno se nude Vucicu. Dakle, opozicije u Srbiji gotovo da nema. To samo pokazuje da oni koji godinama vode stranke nemaju apsolutno nikakva ubedjenja i stavove. To su, zapravo interesne grupe, nista vise.

ZoranZoki

pre 10 godina

Legitimitet je veoma bitna, da nam se ne desi da G17 sa 6% glasova gradjana vodi jedno od najbitnijih ministarstava u Srbiji.

Heraklion

pre 10 godina

Za obične građane prihvatljivi su svi koji žele da rade za bolju i pošteniju Srbiju, bolji standard građana, državu bez kriminala i korupcije u kojoj ćemo svi zajedno uspostavljati novi sistem vrednosti. Za sada u tome prednjači SNS, ali njihovu viziju dele i druge stranke...

cipiripi

pre 10 godina

Siroka koalicija je nesto sto bi moglo da da pozitivne rezultate, ali samo u slucaju da se u koaliciji nalaze stranke koje pokrecu isti interesi a to je borba za bolji zivot gradjana i sigurnu buducnost!

sarenlota

pre 10 godina

Narod je ostao gladan i nezaposlen zahvaljujuci alavosti i bahatosti DS-a koji zatvorili na desetine fabrika i preduzeca. Oduzeli su nam mesecna primanja ,a nasa radna mesta dali svojim sledbenicima. Tako neuki i nesposobni ne smeju voditi drzavu jer su je vec dovoljno opljackali.

slavka

pre 10 godina

Celnici DS su ostavili na hiljade ljudi bez radnih mesta i uspesno pozatvarali sve fabrike . Drzavu su doveli do bankrota u dugocvima koje mi vracamo jedva prezivljavajuci. Lako je onima da komentarisu koji su od DS-a dobili radno mesto i sve privilegije pa se sad podsmevaju onima koji zbog njih gladuju.

duh iz boce

pre 10 godina

Nekada je jako bitno da se čuje i neko drugo mišljenje. Naprednjaci su nas uverili da se bore za tako nešto. Jer iskreno moguće je da osvoje i apsolutnu većinu tako da im male stranke nisu ni potrebne.

neka84

pre 10 godina

Cilj SNS-a je da stvori najširu moguću koaliciju, kako bi pomogao narodu. Bolje je kad vise glava kaze svoje misljenje, nego samo jedan covek da odlucuje

leksington

pre 10 godina

Vreme je da se stranke izjasne da li su za borbu protiv kriminala ili ne, u Vladi nece biti mesta za one koji taj posao nece obavljati transparentno i odgovorno, na gradjanima je da daju podrsku SNS-u kako bi mogli da sto pre krenu sa radom.

dalibor-kv

pre 10 godina

Pohvalno je to sto SNS hoce u koaliciji da vodi drzavu, da rade timski, ukoliko dobije vecinsku podrsku od strane gradjana na predstojecim izborima, ali ne sme da dozvoli jos veci broj stranaka, vec ih ima malo vise nego sto bi trebalo. A o koaliciji i sa Djilasom mislim da nema smisla bilo sta komentarisati.

jelena

pre 10 godina

Za Srbiju bilo bi dobro formirati stabilnu većinu. Nadam se da će naprednjaci dobiti većinu na narednim izborima, pa neka odluče da li će sami ili u postizbornu koaliciju.

vrata

pre 10 godina

Koalicije se nisu do sada pokazale kao dobra resenja, zato je vreme za izbor Vlade u kojoj ucestvuje sto manje stranaka. 16. marta treba pokloniti vecinsko poverenje onima koji se zalazu za bolju buducnost i veruju u nju.

neša012

pre 10 godina

Još ranije je Vučić rekao da će SNS sigurno bez obzira na odluku birača podeliti vlast sa nekom drugom političkom opcijom i to će se znati kada se rezultati izbora objave.Ono što je sigurno i što Stefanović potvrđuje to je da nema koalcije sa Đilasom jer je očigledno da bi se sve ideje i programi SNS urušili u takvoj koaliciji.Uostalom ima još političkih partija demokratske orjentacije koje mogu biti pouzdani partner SNS u formiranju nove vlade.Đilas je svojim dosadašnjim radom i aktuelnom kampanjom koju vodi DS kao i stalnim bockanjem na liniji SNS-DS zatvorio vrata saradnje kako na republičkom tako i na beogradskom nivou i svoju stranku sigurno odveo u opoziciji još pre izbora.

M. Katić

pre 10 godina

Kako god da bude, samo bez DS, sa njima nikako. Nadam se da ćete vi imati sluha za mlade! Mnogo je nezaposlenih, a obrazovanih ljudi u Srbiji. Verujem da možete da pomognete i da nas očekuje bolja budućnost.

Alisa

pre 10 godina

Zanimljivo, da su iz SNSa rekli da ce sami formirati vladu bili bi "optuzeni" kako hoce vlast samo za sebe, sada kada se kaze da hoce u koaliciji ljude koji ce da rade i na ispravan nacin predstavljaju gradjane koji su ih birali, opet ne odgovara nekima...

Zorica

pre 10 godina

Baster Kiton me zasmejava vec skoro dve godine. Mrtav ozbiljan, a ti ga slusas i umires od smeha.

Samo ne razumem kako su se ljudi primili, kako ne primecuju ocigledan pustos u novcanicima, u medijima, u svemu. Zao mi je sto tako dugo mrtvi ozbiljni zivimo svoje neozbiljne zivote.

Zivot najavi, to je stvarno jedino sto je istinito ovde kod nas.

Jedini pravi korak u borbi protiv kriminala i korupcije bice kad se Javni tuzilac bude birao na izborima. Do tada, sve po starom. Malo hapsis one koje bi da kaznis sto finansiraju druge, pa ce onda drugi da hapse one koji finasiraju tebe i tako u nedogled. Pored toga uvek su ti na raspolaganju i tajkuni-vojnici koji ce po zadatku da odleze malo u istrazi (u kakvim uslovima, ne znamo) da se stvori slika da ti hapsis i tvoje. Posle oni budu oslobodjeni, ili se posle istrage ni ne pokrene optuznica, ili slucaj zastari. Pa Beograd ima bar 10 Miskovica, a u Srbiji sigurno jos bar 50.

Tako je to sve tuzno, ne zbog toga sto se desava, nego sto se stvara slika da narod veruje da se stvarno vodi neka velika borba protiv kriminala i korupcije.

SirOliver

pre 10 godina

To bi bio zaista pametan potez buduće Vlade da u nju uključi svakog ko ima znanja,želje i energije da marljivo radi za dobrobit Srbije,jer Srbija nije "vlasništvo" jedne političke partije !

Petar

pre 10 godina

Izbori i jesu raspisani da bi se oformirala vlada koja bi pružila veću i suštinsku podršku reformama, znači široku koaliciju. Ako reforme ne podrže većina, one neće uspeti jer su veoma bolne, teške, traže odricanja. Samo ako su mnogi za njih, ako je svako u vlasti opredeljen za neki novi način rada, može se u dogledno vreme izaći iz ekonomske krize.

VLadAvIna

pre 10 godina

Samo oni koji su istinski za borbu protiv korupcije i kriminala, za nastavak sprovođenja započetih reformi, za saradnju i sa istokom i zapadom, za pravno uređenu Srbiju, za društvo bez gladnih i siromašnih, za EU, za celovitost države, očuvanja Kosova, samo rdni, vredni, oni koji ne lažu svoj sopstveni narod kako bi dobili što više koristi za sebe, oni kojima je interes običnog čoveke ispred ličnog - samo oni mogu činiti buduću Vladu na čelu sa Vučićem.

bobi

pre 10 godina

Danas imamo dve mogućnosti. Da podržimo one koji nam obećavaju romene ili možda one koji žele da zadrže status kvo. Na građanima je da odluče. Da odluče kako će njihova deca, komšije bolje živeti. jer loše je kada je samo pojedincima dobro. U takvoj zemlji nema mesta za nova zapošljavanja i za ozbiljnu borbu sa kriminalom i korupcijom.

Zlatko

pre 10 godina

Slučaj Lazarević itekako može pomoći Dačiću, ako je čist. Mislim da je on potpuno relaksiran što se toga tiče i da je svestan da sa tim napredna stranka nema ništa. Borba protiv korupcije upravo podrazumeva to, da istražni i pravosudni oragani rade svoj posao nezavisno od dnevne i politike uopšte. Vučić je tako i zamislio sistem borbe protiv korupcije i on počinje da funkcioniše.

kuzminac

pre 10 godina

Namerom da napravi široku koaliciju nakon izbora, bez obzira što će verovatno i sam imati potrebnih 126 poslanika, Vučić pokazuje da je državno odgovoran političar, koji pre svega vodi računa o interesima države, a u interesu Srbije je da posle izbora sve stranke koje iskreno podržavaju borbu protiv korupcije, i koje žele Srbiju u EU udju u vladu, i slažem se da za DS u toj vladi nema mesta, jer je ta stranka postala privatna biznis stranka četverca Djilasa, Borko, Živković i Šutanovac.

Sreta

pre 10 godina

Koalicija između SNS i DS nema nikakvog smisla, jer ove dve stranke ne dele nikakve zajedničke vrednosti i ideologiju. DS je stranka trulih bogataša, a SNS je stranka srednje klase i siromašnih.

Selma

pre 10 godina

Odlicna ideja. u Vladi treba da budu najodgovorniji i najsposobniji politicari i svi o ni koji zaista zele i hoce da rade u interesu Srbije i njenih gradjana.

ISIDOR

pre 10 godina

To što neki od članova koalicije koja je formirala, sada već odlazeću vladu, očito zbog dnevno političke popularnosti poručuju, spada u red skandala, jer odgovoran političar ne sme da svoje delovanje svede samo na usko stranačke interese, već da brani pre svega interese naroda. Aleksandar Vučić je svima na političkoj sceni, održao predavanje, kako se brani interes naroda, ni ujednom trenutku ne stavljajući interese SNS, u prvi plan, već isključivo interese izgradnje reformisane i moderne srpske države, i stvaranju uslova za rast ekonomske moći države i rastu standarda građana.

Dana

pre 10 godina

O koalicijama treba razmišljati polsle izbora . Prvo da se saberu glasovi i zvanično objeve rezultati pa tek tada se mogu praviti planovi o koalicijama. Nemaju građani ništa protiv bilo kojie koalicije, jednino bi se protivili ako bi u neku koaliciju ušli oni koji su Srbiju doveli do beznađa a njene građane da žive kao poslednji bednici. Ovde se pre svega misli na DS i njene lidere.

Ogist

pre 10 godina

Naravno da se nisu dogovorili sa ostalim strankama o koaliciji, prvo treba ostvariti rezultate na izborima, pa tek onda razmisljati o tome.

Branimir

pre 10 godina

Podrzavam bilo koju koaliciju koja ce ovu zemlju brze povesti ka EU i imam poverenje u Vucica i SNS da ce odabrati najbolje koalicione partnere.

totalis

pre 10 godina

Ustav kao najvisi pravni akt ove zmelje predstavlja primarnu platformu na osnovu koje se sporovede norme zakonitosti. Od ustava treba da krenu promene jer su mnogi normativi zastarali i nisu dovoljno podobni za postojecu situaciju. SNS je jedina stranka koja ne zeli vlast samo za sebe, vec zeli da ukljuci sve kvalitetne kadrove drugih stranka.

Jadan narod opet ce biti preveslan.

pre 10 godina

Ako budu stetocine i muljatori iz SPS u vladi i Dinkic( ako predje cenzus) onda su ovi izbori jedna obicna farsa i bacanje novca koji je mogao biti upotrebljen za neke humanije stvari.

inspirija

pre 10 godina

Obzirom da je SNS stranka koja sve ciljeve podredjuje interesu naroda ukljucice u vlast sve stranke koje narod podrzava a koje svojim potezima i politickm idejama to zasluzuju. SNS ipak nije sabirni centar pa da tu mesto mogu naci celnici biseg rezima koji su jedini talenat pokazli kroz sistematsko unistavanje ove drzave.

sonic66

pre 10 godina

Koalicija moze da funcionise kao celina samo pod cvrstim vodjstvom lidera SNSa. Mesta za male ucenjivacke strancice ne sme da bude a posebno za celnike bivseg rezima koji su ovu drzavu uvukli u haos u kome se nalazi!

paradizo36

pre 10 godina

Svi oni koji poistovecuju promenu ustava sa izdajomsu pravi neprijatelji ove drzave iz razloga sto ustav kao najvisi pravno obazujuci akt pogoduje tajkunskoj vladavini. Tako je koncipiran da ima mnogo dvosmislenih podzakonskih akata koji su ciljno napravljeni da omoguce razlicita tumacenja zbog kojih ne dolazi do daljih procesuiranja mnogih prekrsaja.

sljivovica

pre 10 godina

Sasvim je sigurno da ce SNS imati 2/3 vecinu, tako da ce moci da formiraju samostalno vladu, ali ako se i pored toga odluce za koaliciju sa drugim strankama znaci da im je najbitniji prosperitet zemlje

Samo svoja

pre 10 godina

SNS moze opstati bez ikoga! Dosta nam je nerealnih koalicija i laznih vlada. Ukoliko narod da poverenje SNS-u u velikom broju, uspece i sami da se izbore sa svim sto je DS ostavio iza sebe.

Vedrana

pre 10 godina

Biracemo- izmedju pozrtvovanih ,istrajnih u borbi protiv korupcije i secikesa i manipulatora koje moramo da amputiramo sa vlasti jednom zauvek!

bubi

pre 10 godina

Ma tako je buraz, naaaaajsira koalicija! Ma bravo! Samo da Pa ljudi kako ne vidite, oni ce se svi udruziti i sa crnim djavolom samo da obezbede sebe licno! Ali shvatam, svako se bori za sebe, pa hajde da se i MI sami borimo za SEBE! Dosta je bilo!

Kockarka

pre 10 godina

Naprednjaci pokazuju da su otvoreni za svaki vid saradnje ali samo sa onima koji ovu drzavu nisu upropastili i srozali. Necemo DS u vladi. Dosta im je bilo!!!!

Gaga

pre 10 godina

Koalicija je uvek lose resenje. Najbolje bi bilo kad bi SNS sama formirala vladu, sto j svakako realna opcija u ovom momentu. ako bi kojim slucajem osvojila manje, mozda koalicija sa LDP-om ne bi bila losa.

Delija

pre 10 godina

Ovi izbori nisu dobri za stranke koje neće dobiti većinu poslanika u parlamentu od očekivanih, zato u njihovim redovima dolazi do međusobnog obračuna na manje grupice, koje koriste loš rejting svojih stranaka, i tako misle sebi da poboljšaju poziciju.

Vidoje

pre 10 godina

Vreme je da se stranke izjasne da li su za borbu protiv kriminala ili ne, u Vladi nece biti mesta za one koji taj posao nece obavljati transparentno i odgovorno, na gradjanima je da daju podrsku SNS-u kako bi mogli da sto pre krenu sa radom.

stari ker

pre 10 godina

Palma se politici učio godinama, i sasvim je logično da kada se nešto ovako desi odmah pomisli na podmetanja i špekulacije. On nije bio direktno uključen u borbu protiv korupcije, bar ne na nivou na kome su Vučić i Dačić bili, i nije razmeo kako je moguće da u toku izborne kampanje ne staje razračunavanje sa vladom u senci koja je kao parazit gušila našu zemlju decenijama.
Krajnje je vreme da prebrodimo sve te dečije bolesti tranzicije; ta strančarenja, podele. Da ostavimo turske običaje institucionalizovanog mita i korupcije, i da krenemo da radimo. Zato izađi na izbore i glasaj, glasaj za Srbiju.

ćelichanin

pre 10 godina

Ne može SNS da ide u koaliciju sa strankama koji prizivaju nemire u Srbiji, i koje ne biraju sredstva samo da se dokopaju vlasti. Oni kojima je vlast samo način za ostvarivanje ličnih interesa u vidu uvećanja svog bogatstva, a sve na štetu države i gradjana, ne mogu biti u vlasti dokle god im je interes države i gradjana poslednja rupa na svirali.

more

pre 10 godina

Izbori 16. marta i njihov ishod ce biti smernica onima koji budu formirali Vladu. SNS zasluzuje apsolutnu podrsku gradjana, da bi samostalno, u okviru svoje, vec postojece koalicije, nastavila rad na zapocetim reformama za bolju buducnost gradjana Srbije.

ilinčanin

pre 10 godina

Ono po čemu se Vučić razlikuje od drugih političara je što se on ne otima za vlast, ali kao potpredsednik vlade nije bežao od bilo kojeg problema, pa je tako išao i u Priboj da razgovara sa radnicima FAP-a, išao je i u Želvoz, a nije mu problem bio ni da bude na terenu i kada su bili zavejani putnici po putevima Vojvodine. Očigledno je da je Vučić, i pored ogromne popularnisti medju gradjanima, ostao čvrsto na zemlji, i zbog toga ne treba da čudi što je podrška naroda Vučiću iz dana u dan sve veća, jer narod ceni to što Vučić govori narodu istinu, i ne obazire se pri tome kakav će to uticaj imati na njegov rejting, za razliku od političara koji su pre dolaska Vučića bili na vlasti, koji su govorili narodu bajke dok je zemlja tonula sve dublju finansijsku krizu, ali su za to vreme njihovi džepove ii bankovni računi bivali sve puniji.

Zagica

pre 10 godina

Srbiji je potrebna Vlada koja ce se zalagati za dobrobit gradjana i resavati bitne probleme, takvu Vladu moze da formira samo SNS i stranke za koje oni budu smatrali da dele njihovu viziju za buducnost zemlje.

searching for solution

pre 10 godina

U koaliciju treba da idu sa onima sa kojima ce moci da nastave ono sto su poceli, a to je put ka EU uz neizbezne reforme.

blizanac

pre 10 godina

Potrebno je da se svi izjasne povodom borbe sa kriminalom, uz SNS ce moci da stoje samo one stranke koje su posvecene iskorenjivanju ovog velikog problema, posle izbora ce sve biti jasno, ne treba zuriti sa formiranjem Vlade, sve treba detaljno razmotriti.

Pokey

pre 10 godina

Na koaliciju sa Đilasom i ne pomišljati, dosta su nas unazadili, a svoje manire nisu promenili. I dalje teže ličnoj koristi, a podržavanjem Miškovića i ostalih kriminalaca to svakodnevno potvrđuju.

Sveta

pre 10 godina

Mnogo su u prošlosti načinili greški ali i dalje samo kritikuju. I drugi su grešili, ali su posle toga pravili krupne zaokrete i kretali ispravnim kolosekom napred. Za sad se oni neće vratiti u vlast, to je sigurno.

lazakamikaza

pre 10 godina

DS nikako da malo kritički pogledaju na period kad su bili na vlasti. Tek kad priznaju da je mnogo toga bilo pogrešno, mogli bi da krenu dalje. Ovako se vrte u krug i tavore.....

madzorski

pre 10 godina

Mnogo su u prošlosti načinili greški ali i dalje samo kritikuju. I drugi su grešili, ali su posle toga pravili krupne zaokrete i kretali ispravnim kolosekom napred. Za sad se oni neće vratiti u vlast, to je sigurno.............

BUCA

pre 10 godina

Vrlo je značajno postignuti što širi koncenzus po pitanju sproveđenja reformi planiranih za ovu godinu,međutim vlada treba da karakteriše jedinstvo po ptianju istinske rešenosti da se planirane reforme i borba protiv korupcije i kriminala, dovedu do kraja!

Bojan

pre 10 godina

DS nikako da malo kritički pogledaju na period kad su bili na vlasti. Tek kad priznaju da je mnogo toga bilo pogrešno, mogli bi da krenu dalje. Ovako se vrte u krug i tavore. Neće skoro u vlast, naročito ne sada, sa naprednjacima.

ribetine

pre 10 godina

Jedno je sigurno nema koalcije sa Đilasom. No ima političkih partija demokratske orjentacije koje mogu biti pouzdani partner SNS.