Sreda, 12.02.2014.

18:11

"Približeni stavovi o pravosuđu"

Približili smo stavove o pravosuđu, rekao premijer Ivica Dačić posle razgovora u Briselu i dodao da će radne grupe nastaviti finalizaciju dogovora.

Izvor: Beta

"Približeni stavovi o pravosuðu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

a vi kakoste panika a

pre 10 godina

i sada kosovski srbi i oni koji su se iselili u srbiju i sirom sveta neka se sete koja predizborna obecanja je dao vucic u vezi kosova pa neka glasaju opet za njega i drugo sta je vucic izjavio povodom ovog sastanka izgleda da je procenio da ce mu ovo stetiti i podmetnuo dacica kao on nije nista pregovarao ali evropa zna ko je i sta je u srbiji pa mora tamo da bude da i on pregovara i potpise sta treba da potpise zato taci dolazi sam i ne treba mu vice premjer kosova

gigo

pre 10 godina

od celog kim, vucic, toma i dacic su uspeli da sacuvaju specificnost i samosvojnost srba sa severa. svaka cast, patriotizam na delu, onaj s kojim ste na kraju i dosli na vlast

miodrag

pre 10 godina

Nasa dva pregovaraca :) Ako zapne kod Dacica,tu je Vucic da "pozuri" stvar. Sto se brze donosi resenje,tako Srbi jos brze prodaju imanja... Pa neka neko ne kaze da "natalitet" u Srbiji ne raste... Jos da "proda" Republiku Srpsku i svi Srbi ce biti -pod jednom sljivom...

teamoe

pre 10 godina

Čim se Ketrin smeje, meni je jasno kako je i koliko je Vučić odbranio srpske interese. Srbi, ovo ste izabrali, pa sada živite sa tim.

Nele

pre 10 godina

Svaka cast Vucicevoj hrabrosti da zatvori sve one lose stranice istorije. Dosta je bilo nesporazuma, nesuglasica, razmirica, konflikta. Vreme je da okrenemo jednu mnogo lepsu stranicu istorije, da se okrenemo, saradnji u kulturi, obrazovanju, ekonomiji, jer u svakom od ova 3 segmenta imamo ogroman potencijal.

Provaljeni bot

pre 10 godina

Ovi botovi uvek nešto "veruju" i "moraju biti zahvalni".

Ljudi, provalio sam, u pitanju je u stvari jedan bot koji piše sve te komentare bez smisla.

Istina

pre 10 godina

Zar niko ne primecuje da su provukli recenicu da se "severu Kosmeta pridodaju jos tri opstine" . To su tri opstine koje menjaju etnicku strukturu severa i ne samo to , te tri opstine ako se dodaju ostalim opstinama , albanci cine vecinu . To je za "nase pregovarace" bilo neprihvatljivo svih ovih dana , bar su tako govorili .

Liberti Valans

pre 10 godina

A hoće li iko ikada rasvetliti političku pozadinu uklanjanja jednog broja tužilaca i sudija u Malovićkinoj reformi pravosuđa?

Ratko

pre 10 godina

Kad kazu ili napisu da su stavovi 'priblizeni',to u prevodu znaci da su vrli drzavnici u ime Srbije prihvatili vise od onoga sto Albanci traze,uvek fingiraju neko protivljenje,pa onda kao druga strana 'popusti',a baronesa je tu kao ukras,da je znala ranije koliko je fotogenicna,napravila bi uspesnu karijeru u manekenstvu...:)

MarijA

pre 10 godina

Osim sto su priznali Kosovo, ova dvojica se zaista kriminalno oblače.
Odelo g PPVa, kao sto neko reče, za letnji banket, a uz to jako loš izbor s obzirom na njegovu gradju.
Istog je oblika kao mentor mu, Seselj. Znaci, kruškast gde su kukovi siri od ramena.
Hoce to od sedenja u fotelji celog života!

dado

pre 10 godina

Sve što rade Ivica i Vučić oko KiM je ilegalno i protivustavno. Dakle ovi je glupo. Sve u svemu dobro je što kad dođe vreme da se neke stvari urade kako valja, Srbija neće biti u obavezi da poštuje ove navodne "sporazume" sa terorističkom klikom koja je trenutno na vlasti u našoj privremeni okupiranoj južnoj pokrajini.

Milos

pre 10 godina

Odakle pravo vladi u ostavci da sklapa dogovore? To nigde u svetu nema. Ovo je tehnicka vlada i ne moze da sklapa nikakve dogovore i ugovore. Zurba i prpa sto pre da se izda zemlja. Imacete vremena za to nemojte da se sekirate.

Vladimir

pre 10 godina

A jel su priblizeni stavovi sa srpskim pravosudjem? Konkretnije o Apelacionom sudu. Cuo sam da u poslednje vreme oslobadjaju kriminalce i ponistavaju presude ubicama.

sima

pre 10 godina

ako nesto ne volim to su krajnosti.Od besmislene politike srbija do knina,dodjosmo mi do srbije do bubanj potoka.Nit zivim na trecoj planeti,nit sam nerelan,ali aman zaman ljudi.Pa sta radite?dokle cemo da se ponizavamo ovako,vi dogovorate?ma nedogovarate se vi ,vi ispunjavate njihove zelje.Lazete sebe ili nas,?a ovo oko igranja utakmice,strasno.

papaja republika

pre 10 godina

Dobro bi bilo da se nadje neko i PPV objasni kada se kakvo odelo nosi i gde, i u koje godisnje doba, i na kojem i kakvom mestu. Jos nikada nisam video politicara ili diplomatu usred zima na oficijelnom sastanku u svetlom letnjem odelu koje se nosi za promenadu i u slobodno vreme.
(Amaryllis, 12. februar 2014 20:38)

Pazi, belo odelo obuko, šta on, misli da je TITO!?
Mašinbravaru ni cipele da čisti...

papaja republika

pre 10 godina

Prosto se pitam veruje li ko u ove baljezgarije koje oni zovu dogovorom...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Legionar, 12. februar 2014 23:12)

Veruje li više iko ikome, u ovoj zemlji neizmisliji...?

milan

pre 10 godina

Zajednicki sud za sedam opstina, a vecinski srpski??? Kako to, nije mi jasno? Zasto li imam utisak da nas premijer sada nesto precutkuje u izjavama?

Ljiljana

pre 10 godina

Neznam samo u cemu su priblizeni stavovi.Mi smo do danas imali sudove Republike Srbije u Kosovskoj Mitrovici.Od danas pa nadalje to ce biti sudovi Kosova, a mi sudije i tuzioci kao i drzavni sluzbenici i namestenici Kosova.I nema tu takozvane drzave,budite posteni i javno recite da priznajete Kosovo kao nezavisnu drzavu,jer Taciju je bitno da je on dobio teritoriju na severu,carinu, sudove, policiju upravu prihoda ...Pa stanite zar nisu to sve atributi drzavnosti.I nama od danas nije vise ministar Selakovic nego Kuci.I dzaba smo mi svih 14.godina odbijali da budemo u njihovom pravosudju,dyaba su nas hapsili jer nismo dozvoljavali da u nasoj zgradi suda rade neki drugi ljudi koji nisu nasi drzavljani Srbija nas je odbacila kao prava macehe.I niko se do sada nije usidio da potpise nesto sto bi nas odvojilo od Srbije,niko osim Vucica i Dacica.Kao da im je ovo babovina pa mogu da nas rasprodaju kako im se cefne.Ja im ne mogu oprostiti ovo a Bog nek prasta zato je Bog.

nedzo

pre 10 godina

nemoguc naslov srbija kosovo i pravosudje, sva pravda sveta se koncetrisala na ovim prostorima gde ima pravde u srbiji i na kosovu ili je rec o nekom filmu.

Radojko

pre 10 godina

Pravosudje ce na severu Kosova biti srpsko, kao gradjanin Severne Mitrovice mogu samo da zahvalim Vucicu sto nas vraca pod okrilje Srbije. Jos jednom veliko hvala.

Vanja

pre 10 godina

Ovo je odlican dogovor, ako je vecina Srpskog zivlja na nekoj opstini, automatski ce morati i veci broj sudija da bude srpske nacionalnosti.

Kole

pre 10 godina

Kampanja nikako ne sme da utice na drzavne poslove i interese koji moraju biti iznad interesa politickih stranaka. Vucic je to dokazao i danas, a i nebrojeno puta ranije.

survivior

pre 10 godina

A šta su Dačić i Vučić uspeli sa ovim najnovijim dogovorom?Uspeh je to što će većina sudija biti Srbi u gradu gde Srbi čine veliku većinu?Pa to je nešto normalno i spada u osnovna ljudska prava.Ali kada potpišete prošlogodišnji sporazum,kojim ste sve predali,onda se morati zadovoljiti mrvicama.Kako može biti dobro to što je Srbin predsednik suda u K.Mitrovici,ako on polaže račune Prištini i sudi na osnovu kosovskih(ako ih uopšte i ima)zakona.To je dopušteno briselskim sporazumom,a sve ostalo je potpuno nebitno.

Stole

pre 10 godina

Da nije Vucic vicepremijer, tesko da bi danas Dacic isao sa njim na dogovore, vec bi negde drzao predizborne govore. Vucic je profesionalizovao politiku.

Aleksandra

pre 10 godina

Mozda je Dacic premijer i tehnicki osoba koja vodi pregovore, ali poznato je da je Vucic taj koji je zasluzan za sve dogovore u Briselu.

namjestaju utakmice klocevi

pre 10 godina

od toga niko nema koristi nikakve samo da kazem nista vise bolje da EU istrazi namjestanje utakmica u evropi da se pocnu pare neke dobivati

Sajo

pre 10 godina

Tako i treba...zato ste tu i dovedeni da sredite tu situaciju koja je i takva zbog vase politike devedesetih...pa onda tutanj...u istoriju i to u onu najgoru....najnegativniju...

zahebantos

pre 10 godina

Čekajte! Ja sad da glasam za DS, a oni da pobede na ovim izborima, de fakto bi priznali Kosovo, i de jure nas osramotili diljem sveta! Ma jok, bre! Koji DS, koji priznaje nezavisno Kosovo. Moj glas ću dati SNS-u, a oni su jedini koji se bore za svetliji obraz ove Srbije. Velika je šteta što moj glas ne vredi dva glasa, jer bi onda SNS dobio dvostruko više glasova. No, ja ovako pritajen i skriven iza ćoška, nadam se da će se vratiti Khallhobag -Vihovitica-Sent Andreja via Roma i Pariz, preko Londona! Toplo se nadam svetloj budućnosti!

pitanje

pre 10 godina

Konkretno pitanje
Posto ce sudovi raditi po ustavu i zakonima Kosova, dali sudje i ostali pravnici koji ce raditi na tom sudu moraju pod obavezno znati albanski jezik, a poznavanje srpskog je pozeljno ili.. ?
Ili je u pitanju neki drugi aranzman mada mi je nelogicno da sudija ne
poznaje osnovni jezik drzave po cijim zakonima sudi.

Da uporedim/pojednostavim pitanje: Dali u nekom sudu u Vojvodini moze sediti sudija/pravnik koji uopste ne pozznaje/govori srpski jezik nego samo madjarski?. A pri tome sudi po zakonima drzave Srbije

Amaryllis

pre 10 godina

Dobro bi bilo da se nadje neko i PPV objasni kada se kakvo odelo nosi i gde, i u koje godisnje doba, i na kojem i kakvom mestu. Jos nikada nisam video politicara ili diplomatu usred zima na oficijelnom sastanku u svetlom letnjem odelu koje se nosi za promenadu i u slobodno vreme.

Milan32

pre 10 godina

Pa naravno, Vucic je uvek imao odgovornu i postenu politiku. Pa na kraju krajeva, da nije bilo njega, nikad ne bi bio postignut briselski sporazum.

mirella

pre 10 godina

Hapsenje Olivera Ivanovica ima politicku konotaciju jer tajming tog hapsenja apsolutno ukazuje na to. Potrebno je da EU i njena visoka predstavnica osude takvo ponasanje Pristine. Takodje je bilo potrebno postaviti i pitanje zasto se mandat suda za ratne zlocine na Kosovu proteze samo na period od 1998- 2000. To implicira ko ce biti optuzeni kao i da posle dvehiljadite na Kosovu nije bilo etnicki motivisanih zlocina. A to je vise nego degutantno.

sve je samo bajka

pre 10 godina

Ja kao Srbin iz Sarajeva cinjenicu da ce u Mitrovici biti sud za svih 7 opstina sa Kosova [sto znaci da ce biti vecinski albanski], a ne opstina sa srpskom vecinomsa samo sa sudijama i pisarima koji su Srbi, uz dodatak cinjenice da ce suditi po ustavu i zakonima Kosova prevodim kao: "Ssto se sudstva tice Srbi su ga popu****"

A bice jos veselije sa tom ZSO, o kojoj svi pricaju, kunu se u nju,.. iako jos niko, ama bas niko nije vidio kako ozgleda jer cak ni nacrt statuta nije jos napisan a kamo li da ga je razmatrala i na kraju usvojila skupstina Kosova, da bi bio vazeci

Ivan Markovic

pre 10 godina

Poenta je da je Tači dobio što je i tražio a to je jedan sud u jednoj zgradi za celu K.Mitrovicu, kosovski sud koji priznaje naša država! Pa vi i dalje verujte kad PPV i Dači(ć) kažu da neće nikad priznati Kosovo.

ZSO

pre 10 godina

O ZSO nije se smelo pomenuti danas... Mene interesuje sad sa kojim diplomama ce se sudije u ovim novim sudovima zaposljavati, sobzirom da pristina jos nije priznala Universitet u Mitrovici...

Mitrovčanin

pre 10 godina

Dačiću, svaka čast i to za dve stvari:
- za sve za šta si se izborio po pitanju pravosuđa
- hvala ti na korektnoj izjavi po pitanju hapšenja na Severu Kosova! Samo napred!

Coli

pre 10 godina

Dačić kaže "da će srpski interesi biti zaštićeni jer će po kategorijama i suđenjima na severu Kosova biti većinom srpski tužioci i sudije."
Neka neko objasni Dačiću i svim drugima koji nisu u to upučeni; nema veze ko je sudija nego po čijem zakonu se sudi!!

Dragan Jurić

pre 10 godina

Čak je i Dačić naučio da se smeška, a PPV-u samo što kiša iz čela ne počne da pada! Njih dvojica na jednog Tačija. Nije pošteno...

uvek isto

pre 10 godina

Gde god su SPS i radikali - sada SNS branili interese Srba, tamo ih vise nema.
Doduse sad oni koji su kao izbeglice, mnogo vise dobili nego izgubili, podrzavaju Vucica, ali to su Srbi.

Coli

pre 10 godina

Dačić kaže "da će srpski interesi biti zaštićeni jer će po kategorijama i suđenjima na severu Kosova biti većinom srpski tužioci i sudije."
Neka neko objasni Dačiću i svim drugima koji nisu u to upučeni; nema veze ko je sudija nego po čijem zakonu se sudi!!

Ivan Markovic

pre 10 godina

Poenta je da je Tači dobio što je i tražio a to je jedan sud u jednoj zgradi za celu K.Mitrovicu, kosovski sud koji priznaje naša država! Pa vi i dalje verujte kad PPV i Dači(ć) kažu da neće nikad priznati Kosovo.

uvek isto

pre 10 godina

Gde god su SPS i radikali - sada SNS branili interese Srba, tamo ih vise nema.
Doduse sad oni koji su kao izbeglice, mnogo vise dobili nego izgubili, podrzavaju Vucica, ali to su Srbi.

Amaryllis

pre 10 godina

Dobro bi bilo da se nadje neko i PPV objasni kada se kakvo odelo nosi i gde, i u koje godisnje doba, i na kojem i kakvom mestu. Jos nikada nisam video politicara ili diplomatu usred zima na oficijelnom sastanku u svetlom letnjem odelu koje se nosi za promenadu i u slobodno vreme.

sve je samo bajka

pre 10 godina

Ja kao Srbin iz Sarajeva cinjenicu da ce u Mitrovici biti sud za svih 7 opstina sa Kosova [sto znaci da ce biti vecinski albanski], a ne opstina sa srpskom vecinomsa samo sa sudijama i pisarima koji su Srbi, uz dodatak cinjenice da ce suditi po ustavu i zakonima Kosova prevodim kao: "Ssto se sudstva tice Srbi su ga popu****"

A bice jos veselije sa tom ZSO, o kojoj svi pricaju, kunu se u nju,.. iako jos niko, ama bas niko nije vidio kako ozgleda jer cak ni nacrt statuta nije jos napisan a kamo li da ga je razmatrala i na kraju usvojila skupstina Kosova, da bi bio vazeci

Dragan Jurić

pre 10 godina

Čak je i Dačić naučio da se smeška, a PPV-u samo što kiša iz čela ne počne da pada! Njih dvojica na jednog Tačija. Nije pošteno...

Ljiljana

pre 10 godina

Neznam samo u cemu su priblizeni stavovi.Mi smo do danas imali sudove Republike Srbije u Kosovskoj Mitrovici.Od danas pa nadalje to ce biti sudovi Kosova, a mi sudije i tuzioci kao i drzavni sluzbenici i namestenici Kosova.I nema tu takozvane drzave,budite posteni i javno recite da priznajete Kosovo kao nezavisnu drzavu,jer Taciju je bitno da je on dobio teritoriju na severu,carinu, sudove, policiju upravu prihoda ...Pa stanite zar nisu to sve atributi drzavnosti.I nama od danas nije vise ministar Selakovic nego Kuci.I dzaba smo mi svih 14.godina odbijali da budemo u njihovom pravosudju,dyaba su nas hapsili jer nismo dozvoljavali da u nasoj zgradi suda rade neki drugi ljudi koji nisu nasi drzavljani Srbija nas je odbacila kao prava macehe.I niko se do sada nije usidio da potpise nesto sto bi nas odvojilo od Srbije,niko osim Vucica i Dacica.Kao da im je ovo babovina pa mogu da nas rasprodaju kako im se cefne.Ja im ne mogu oprostiti ovo a Bog nek prasta zato je Bog.

pitanje

pre 10 godina

Konkretno pitanje
Posto ce sudovi raditi po ustavu i zakonima Kosova, dali sudje i ostali pravnici koji ce raditi na tom sudu moraju pod obavezno znati albanski jezik, a poznavanje srpskog je pozeljno ili.. ?
Ili je u pitanju neki drugi aranzman mada mi je nelogicno da sudija ne
poznaje osnovni jezik drzave po cijim zakonima sudi.

Da uporedim/pojednostavim pitanje: Dali u nekom sudu u Vojvodini moze sediti sudija/pravnik koji uopste ne pozznaje/govori srpski jezik nego samo madjarski?. A pri tome sudi po zakonima drzave Srbije

ZSO

pre 10 godina

O ZSO nije se smelo pomenuti danas... Mene interesuje sad sa kojim diplomama ce se sudije u ovim novim sudovima zaposljavati, sobzirom da pristina jos nije priznala Universitet u Mitrovici...

zahebantos

pre 10 godina

Čekajte! Ja sad da glasam za DS, a oni da pobede na ovim izborima, de fakto bi priznali Kosovo, i de jure nas osramotili diljem sveta! Ma jok, bre! Koji DS, koji priznaje nezavisno Kosovo. Moj glas ću dati SNS-u, a oni su jedini koji se bore za svetliji obraz ove Srbije. Velika je šteta što moj glas ne vredi dva glasa, jer bi onda SNS dobio dvostruko više glasova. No, ja ovako pritajen i skriven iza ćoška, nadam se da će se vratiti Khallhobag -Vihovitica-Sent Andreja via Roma i Pariz, preko Londona! Toplo se nadam svetloj budućnosti!

survivior

pre 10 godina

A šta su Dačić i Vučić uspeli sa ovim najnovijim dogovorom?Uspeh je to što će većina sudija biti Srbi u gradu gde Srbi čine veliku većinu?Pa to je nešto normalno i spada u osnovna ljudska prava.Ali kada potpišete prošlogodišnji sporazum,kojim ste sve predali,onda se morati zadovoljiti mrvicama.Kako može biti dobro to što je Srbin predsednik suda u K.Mitrovici,ako on polaže račune Prištini i sudi na osnovu kosovskih(ako ih uopšte i ima)zakona.To je dopušteno briselskim sporazumom,a sve ostalo je potpuno nebitno.

mirella

pre 10 godina

Hapsenje Olivera Ivanovica ima politicku konotaciju jer tajming tog hapsenja apsolutno ukazuje na to. Potrebno je da EU i njena visoka predstavnica osude takvo ponasanje Pristine. Takodje je bilo potrebno postaviti i pitanje zasto se mandat suda za ratne zlocine na Kosovu proteze samo na period od 1998- 2000. To implicira ko ce biti optuzeni kao i da posle dvehiljadite na Kosovu nije bilo etnicki motivisanih zlocina. A to je vise nego degutantno.

nedzo

pre 10 godina

nemoguc naslov srbija kosovo i pravosudje, sva pravda sveta se koncetrisala na ovim prostorima gde ima pravde u srbiji i na kosovu ili je rec o nekom filmu.

Sajo

pre 10 godina

Tako i treba...zato ste tu i dovedeni da sredite tu situaciju koja je i takva zbog vase politike devedesetih...pa onda tutanj...u istoriju i to u onu najgoru....najnegativniju...

Mitrovčanin

pre 10 godina

Dačiću, svaka čast i to za dve stvari:
- za sve za šta si se izborio po pitanju pravosuđa
- hvala ti na korektnoj izjavi po pitanju hapšenja na Severu Kosova! Samo napred!

namjestaju utakmice klocevi

pre 10 godina

od toga niko nema koristi nikakve samo da kazem nista vise bolje da EU istrazi namjestanje utakmica u evropi da se pocnu pare neke dobivati

Milan32

pre 10 godina

Pa naravno, Vucic je uvek imao odgovornu i postenu politiku. Pa na kraju krajeva, da nije bilo njega, nikad ne bi bio postignut briselski sporazum.

Istina

pre 10 godina

Zar niko ne primecuje da su provukli recenicu da se "severu Kosmeta pridodaju jos tri opstine" . To su tri opstine koje menjaju etnicku strukturu severa i ne samo to , te tri opstine ako se dodaju ostalim opstinama , albanci cine vecinu . To je za "nase pregovarace" bilo neprihvatljivo svih ovih dana , bar su tako govorili .

miodrag

pre 10 godina

Nasa dva pregovaraca :) Ako zapne kod Dacica,tu je Vucic da "pozuri" stvar. Sto se brze donosi resenje,tako Srbi jos brze prodaju imanja... Pa neka neko ne kaze da "natalitet" u Srbiji ne raste... Jos da "proda" Republiku Srpsku i svi Srbi ce biti -pod jednom sljivom...

a vi kakoste panika a

pre 10 godina

i sada kosovski srbi i oni koji su se iselili u srbiju i sirom sveta neka se sete koja predizborna obecanja je dao vucic u vezi kosova pa neka glasaju opet za njega i drugo sta je vucic izjavio povodom ovog sastanka izgleda da je procenio da ce mu ovo stetiti i podmetnuo dacica kao on nije nista pregovarao ali evropa zna ko je i sta je u srbiji pa mora tamo da bude da i on pregovara i potpise sta treba da potpise zato taci dolazi sam i ne treba mu vice premjer kosova

teamoe

pre 10 godina

Čim se Ketrin smeje, meni je jasno kako je i koliko je Vučić odbranio srpske interese. Srbi, ovo ste izabrali, pa sada živite sa tim.

gigo

pre 10 godina

od celog kim, vucic, toma i dacic su uspeli da sacuvaju specificnost i samosvojnost srba sa severa. svaka cast, patriotizam na delu, onaj s kojim ste na kraju i dosli na vlast

Radojko

pre 10 godina

Pravosudje ce na severu Kosova biti srpsko, kao gradjanin Severne Mitrovice mogu samo da zahvalim Vucicu sto nas vraca pod okrilje Srbije. Jos jednom veliko hvala.

MarijA

pre 10 godina

Osim sto su priznali Kosovo, ova dvojica se zaista kriminalno oblače.
Odelo g PPVa, kao sto neko reče, za letnji banket, a uz to jako loš izbor s obzirom na njegovu gradju.
Istog je oblika kao mentor mu, Seselj. Znaci, kruškast gde su kukovi siri od ramena.
Hoce to od sedenja u fotelji celog života!

Milos

pre 10 godina

Odakle pravo vladi u ostavci da sklapa dogovore? To nigde u svetu nema. Ovo je tehnicka vlada i ne moze da sklapa nikakve dogovore i ugovore. Zurba i prpa sto pre da se izda zemlja. Imacete vremena za to nemojte da se sekirate.

Ratko

pre 10 godina

Kad kazu ili napisu da su stavovi 'priblizeni',to u prevodu znaci da su vrli drzavnici u ime Srbije prihvatili vise od onoga sto Albanci traze,uvek fingiraju neko protivljenje,pa onda kao druga strana 'popusti',a baronesa je tu kao ukras,da je znala ranije koliko je fotogenicna,napravila bi uspesnu karijeru u manekenstvu...:)

Provaljeni bot

pre 10 godina

Ovi botovi uvek nešto "veruju" i "moraju biti zahvalni".

Ljudi, provalio sam, u pitanju je u stvari jedan bot koji piše sve te komentare bez smisla.

papaja republika

pre 10 godina

Dobro bi bilo da se nadje neko i PPV objasni kada se kakvo odelo nosi i gde, i u koje godisnje doba, i na kojem i kakvom mestu. Jos nikada nisam video politicara ili diplomatu usred zima na oficijelnom sastanku u svetlom letnjem odelu koje se nosi za promenadu i u slobodno vreme.
(Amaryllis, 12. februar 2014 20:38)

Pazi, belo odelo obuko, šta on, misli da je TITO!?
Mašinbravaru ni cipele da čisti...

milan

pre 10 godina

Zajednicki sud za sedam opstina, a vecinski srpski??? Kako to, nije mi jasno? Zasto li imam utisak da nas premijer sada nesto precutkuje u izjavama?

dado

pre 10 godina

Sve što rade Ivica i Vučić oko KiM je ilegalno i protivustavno. Dakle ovi je glupo. Sve u svemu dobro je što kad dođe vreme da se neke stvari urade kako valja, Srbija neće biti u obavezi da poštuje ove navodne "sporazume" sa terorističkom klikom koja je trenutno na vlasti u našoj privremeni okupiranoj južnoj pokrajini.

Vladimir

pre 10 godina

A jel su priblizeni stavovi sa srpskim pravosudjem? Konkretnije o Apelacionom sudu. Cuo sam da u poslednje vreme oslobadjaju kriminalce i ponistavaju presude ubicama.

Vanja

pre 10 godina

Ovo je odlican dogovor, ako je vecina Srpskog zivlja na nekoj opstini, automatski ce morati i veci broj sudija da bude srpske nacionalnosti.

Aleksandra

pre 10 godina

Mozda je Dacic premijer i tehnicki osoba koja vodi pregovore, ali poznato je da je Vucic taj koji je zasluzan za sve dogovore u Briselu.

papaja republika

pre 10 godina

Prosto se pitam veruje li ko u ove baljezgarije koje oni zovu dogovorom...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Legionar, 12. februar 2014 23:12)

Veruje li više iko ikome, u ovoj zemlji neizmisliji...?

sima

pre 10 godina

ako nesto ne volim to su krajnosti.Od besmislene politike srbija do knina,dodjosmo mi do srbije do bubanj potoka.Nit zivim na trecoj planeti,nit sam nerelan,ali aman zaman ljudi.Pa sta radite?dokle cemo da se ponizavamo ovako,vi dogovorate?ma nedogovarate se vi ,vi ispunjavate njihove zelje.Lazete sebe ili nas,?a ovo oko igranja utakmice,strasno.

Liberti Valans

pre 10 godina

A hoće li iko ikada rasvetliti političku pozadinu uklanjanja jednog broja tužilaca i sudija u Malovićkinoj reformi pravosuđa?

Nele

pre 10 godina

Svaka cast Vucicevoj hrabrosti da zatvori sve one lose stranice istorije. Dosta je bilo nesporazuma, nesuglasica, razmirica, konflikta. Vreme je da okrenemo jednu mnogo lepsu stranicu istorije, da se okrenemo, saradnji u kulturi, obrazovanju, ekonomiji, jer u svakom od ova 3 segmenta imamo ogroman potencijal.

Stole

pre 10 godina

Da nije Vucic vicepremijer, tesko da bi danas Dacic isao sa njim na dogovore, vec bi negde drzao predizborne govore. Vucic je profesionalizovao politiku.

Kole

pre 10 godina

Kampanja nikako ne sme da utice na drzavne poslove i interese koji moraju biti iznad interesa politickih stranaka. Vucic je to dokazao i danas, a i nebrojeno puta ranije.

Milan32

pre 10 godina

Pa naravno, Vucic je uvek imao odgovornu i postenu politiku. Pa na kraju krajeva, da nije bilo njega, nikad ne bi bio postignut briselski sporazum.

Radojko

pre 10 godina

Pravosudje ce na severu Kosova biti srpsko, kao gradjanin Severne Mitrovice mogu samo da zahvalim Vucicu sto nas vraca pod okrilje Srbije. Jos jednom veliko hvala.

Mitrovčanin

pre 10 godina

Dačiću, svaka čast i to za dve stvari:
- za sve za šta si se izborio po pitanju pravosuđa
- hvala ti na korektnoj izjavi po pitanju hapšenja na Severu Kosova! Samo napred!

Stole

pre 10 godina

Da nije Vucic vicepremijer, tesko da bi danas Dacic isao sa njim na dogovore, vec bi negde drzao predizborne govore. Vucic je profesionalizovao politiku.

Kole

pre 10 godina

Kampanja nikako ne sme da utice na drzavne poslove i interese koji moraju biti iznad interesa politickih stranaka. Vucic je to dokazao i danas, a i nebrojeno puta ranije.

Aleksandra

pre 10 godina

Mozda je Dacic premijer i tehnicki osoba koja vodi pregovore, ali poznato je da je Vucic taj koji je zasluzan za sve dogovore u Briselu.

Vanja

pre 10 godina

Ovo je odlican dogovor, ako je vecina Srpskog zivlja na nekoj opstini, automatski ce morati i veci broj sudija da bude srpske nacionalnosti.

zahebantos

pre 10 godina

Čekajte! Ja sad da glasam za DS, a oni da pobede na ovim izborima, de fakto bi priznali Kosovo, i de jure nas osramotili diljem sveta! Ma jok, bre! Koji DS, koji priznaje nezavisno Kosovo. Moj glas ću dati SNS-u, a oni su jedini koji se bore za svetliji obraz ove Srbije. Velika je šteta što moj glas ne vredi dva glasa, jer bi onda SNS dobio dvostruko više glasova. No, ja ovako pritajen i skriven iza ćoška, nadam se da će se vratiti Khallhobag -Vihovitica-Sent Andreja via Roma i Pariz, preko Londona! Toplo se nadam svetloj budućnosti!

mirella

pre 10 godina

Hapsenje Olivera Ivanovica ima politicku konotaciju jer tajming tog hapsenja apsolutno ukazuje na to. Potrebno je da EU i njena visoka predstavnica osude takvo ponasanje Pristine. Takodje je bilo potrebno postaviti i pitanje zasto se mandat suda za ratne zlocine na Kosovu proteze samo na period od 1998- 2000. To implicira ko ce biti optuzeni kao i da posle dvehiljadite na Kosovu nije bilo etnicki motivisanih zlocina. A to je vise nego degutantno.

Ljiljana

pre 10 godina

Neznam samo u cemu su priblizeni stavovi.Mi smo do danas imali sudove Republike Srbije u Kosovskoj Mitrovici.Od danas pa nadalje to ce biti sudovi Kosova, a mi sudije i tuzioci kao i drzavni sluzbenici i namestenici Kosova.I nema tu takozvane drzave,budite posteni i javno recite da priznajete Kosovo kao nezavisnu drzavu,jer Taciju je bitno da je on dobio teritoriju na severu,carinu, sudove, policiju upravu prihoda ...Pa stanite zar nisu to sve atributi drzavnosti.I nama od danas nije vise ministar Selakovic nego Kuci.I dzaba smo mi svih 14.godina odbijali da budemo u njihovom pravosudju,dyaba su nas hapsili jer nismo dozvoljavali da u nasoj zgradi suda rade neki drugi ljudi koji nisu nasi drzavljani Srbija nas je odbacila kao prava macehe.I niko se do sada nije usidio da potpise nesto sto bi nas odvojilo od Srbije,niko osim Vucica i Dacica.Kao da im je ovo babovina pa mogu da nas rasprodaju kako im se cefne.Ja im ne mogu oprostiti ovo a Bog nek prasta zato je Bog.

ZSO

pre 10 godina

O ZSO nije se smelo pomenuti danas... Mene interesuje sad sa kojim diplomama ce se sudije u ovim novim sudovima zaposljavati, sobzirom da pristina jos nije priznala Universitet u Mitrovici...

Coli

pre 10 godina

Dačić kaže "da će srpski interesi biti zaštićeni jer će po kategorijama i suđenjima na severu Kosova biti većinom srpski tužioci i sudije."
Neka neko objasni Dačiću i svim drugima koji nisu u to upučeni; nema veze ko je sudija nego po čijem zakonu se sudi!!

sve je samo bajka

pre 10 godina

Ja kao Srbin iz Sarajeva cinjenicu da ce u Mitrovici biti sud za svih 7 opstina sa Kosova [sto znaci da ce biti vecinski albanski], a ne opstina sa srpskom vecinomsa samo sa sudijama i pisarima koji su Srbi, uz dodatak cinjenice da ce suditi po ustavu i zakonima Kosova prevodim kao: "Ssto se sudstva tice Srbi su ga popu****"

A bice jos veselije sa tom ZSO, o kojoj svi pricaju, kunu se u nju,.. iako jos niko, ama bas niko nije vidio kako ozgleda jer cak ni nacrt statuta nije jos napisan a kamo li da ga je razmatrala i na kraju usvojila skupstina Kosova, da bi bio vazeci

Nele

pre 10 godina

Svaka cast Vucicevoj hrabrosti da zatvori sve one lose stranice istorije. Dosta je bilo nesporazuma, nesuglasica, razmirica, konflikta. Vreme je da okrenemo jednu mnogo lepsu stranicu istorije, da se okrenemo, saradnji u kulturi, obrazovanju, ekonomiji, jer u svakom od ova 3 segmenta imamo ogroman potencijal.

uvek isto

pre 10 godina

Gde god su SPS i radikali - sada SNS branili interese Srba, tamo ih vise nema.
Doduse sad oni koji su kao izbeglice, mnogo vise dobili nego izgubili, podrzavaju Vucica, ali to su Srbi.

Ivan Markovic

pre 10 godina

Poenta je da je Tači dobio što je i tražio a to je jedan sud u jednoj zgradi za celu K.Mitrovicu, kosovski sud koji priznaje naša država! Pa vi i dalje verujte kad PPV i Dači(ć) kažu da neće nikad priznati Kosovo.

survivior

pre 10 godina

A šta su Dačić i Vučić uspeli sa ovim najnovijim dogovorom?Uspeh je to što će većina sudija biti Srbi u gradu gde Srbi čine veliku većinu?Pa to je nešto normalno i spada u osnovna ljudska prava.Ali kada potpišete prošlogodišnji sporazum,kojim ste sve predali,onda se morati zadovoljiti mrvicama.Kako može biti dobro to što je Srbin predsednik suda u K.Mitrovici,ako on polaže račune Prištini i sudi na osnovu kosovskih(ako ih uopšte i ima)zakona.To je dopušteno briselskim sporazumom,a sve ostalo je potpuno nebitno.

Amaryllis

pre 10 godina

Dobro bi bilo da se nadje neko i PPV objasni kada se kakvo odelo nosi i gde, i u koje godisnje doba, i na kojem i kakvom mestu. Jos nikada nisam video politicara ili diplomatu usred zima na oficijelnom sastanku u svetlom letnjem odelu koje se nosi za promenadu i u slobodno vreme.

dado

pre 10 godina

Sve što rade Ivica i Vučić oko KiM je ilegalno i protivustavno. Dakle ovi je glupo. Sve u svemu dobro je što kad dođe vreme da se neke stvari urade kako valja, Srbija neće biti u obavezi da poštuje ove navodne "sporazume" sa terorističkom klikom koja je trenutno na vlasti u našoj privremeni okupiranoj južnoj pokrajini.

pitanje

pre 10 godina

Konkretno pitanje
Posto ce sudovi raditi po ustavu i zakonima Kosova, dali sudje i ostali pravnici koji ce raditi na tom sudu moraju pod obavezno znati albanski jezik, a poznavanje srpskog je pozeljno ili.. ?
Ili je u pitanju neki drugi aranzman mada mi je nelogicno da sudija ne
poznaje osnovni jezik drzave po cijim zakonima sudi.

Da uporedim/pojednostavim pitanje: Dali u nekom sudu u Vojvodini moze sediti sudija/pravnik koji uopste ne pozznaje/govori srpski jezik nego samo madjarski?. A pri tome sudi po zakonima drzave Srbije

Sajo

pre 10 godina

Tako i treba...zato ste tu i dovedeni da sredite tu situaciju koja je i takva zbog vase politike devedesetih...pa onda tutanj...u istoriju i to u onu najgoru....najnegativniju...

nedzo

pre 10 godina

nemoguc naslov srbija kosovo i pravosudje, sva pravda sveta se koncetrisala na ovim prostorima gde ima pravde u srbiji i na kosovu ili je rec o nekom filmu.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Čak je i Dačić naučio da se smeška, a PPV-u samo što kiša iz čela ne počne da pada! Njih dvojica na jednog Tačija. Nije pošteno...

namjestaju utakmice klocevi

pre 10 godina

od toga niko nema koristi nikakve samo da kazem nista vise bolje da EU istrazi namjestanje utakmica u evropi da se pocnu pare neke dobivati

milan

pre 10 godina

Zajednicki sud za sedam opstina, a vecinski srpski??? Kako to, nije mi jasno? Zasto li imam utisak da nas premijer sada nesto precutkuje u izjavama?

Milos

pre 10 godina

Odakle pravo vladi u ostavci da sklapa dogovore? To nigde u svetu nema. Ovo je tehnicka vlada i ne moze da sklapa nikakve dogovore i ugovore. Zurba i prpa sto pre da se izda zemlja. Imacete vremena za to nemojte da se sekirate.

Ratko

pre 10 godina

Kad kazu ili napisu da su stavovi 'priblizeni',to u prevodu znaci da su vrli drzavnici u ime Srbije prihvatili vise od onoga sto Albanci traze,uvek fingiraju neko protivljenje,pa onda kao druga strana 'popusti',a baronesa je tu kao ukras,da je znala ranije koliko je fotogenicna,napravila bi uspesnu karijeru u manekenstvu...:)

Liberti Valans

pre 10 godina

A hoće li iko ikada rasvetliti političku pozadinu uklanjanja jednog broja tužilaca i sudija u Malovićkinoj reformi pravosuđa?

Istina

pre 10 godina

Zar niko ne primecuje da su provukli recenicu da se "severu Kosmeta pridodaju jos tri opstine" . To su tri opstine koje menjaju etnicku strukturu severa i ne samo to , te tri opstine ako se dodaju ostalim opstinama , albanci cine vecinu . To je za "nase pregovarace" bilo neprihvatljivo svih ovih dana , bar su tako govorili .

Vladimir

pre 10 godina

A jel su priblizeni stavovi sa srpskim pravosudjem? Konkretnije o Apelacionom sudu. Cuo sam da u poslednje vreme oslobadjaju kriminalce i ponistavaju presude ubicama.

Provaljeni bot

pre 10 godina

Ovi botovi uvek nešto "veruju" i "moraju biti zahvalni".

Ljudi, provalio sam, u pitanju je u stvari jedan bot koji piše sve te komentare bez smisla.

teamoe

pre 10 godina

Čim se Ketrin smeje, meni je jasno kako je i koliko je Vučić odbranio srpske interese. Srbi, ovo ste izabrali, pa sada živite sa tim.

miodrag

pre 10 godina

Nasa dva pregovaraca :) Ako zapne kod Dacica,tu je Vucic da "pozuri" stvar. Sto se brze donosi resenje,tako Srbi jos brze prodaju imanja... Pa neka neko ne kaze da "natalitet" u Srbiji ne raste... Jos da "proda" Republiku Srpsku i svi Srbi ce biti -pod jednom sljivom...

gigo

pre 10 godina

od celog kim, vucic, toma i dacic su uspeli da sacuvaju specificnost i samosvojnost srba sa severa. svaka cast, patriotizam na delu, onaj s kojim ste na kraju i dosli na vlast

sima

pre 10 godina

ako nesto ne volim to su krajnosti.Od besmislene politike srbija do knina,dodjosmo mi do srbije do bubanj potoka.Nit zivim na trecoj planeti,nit sam nerelan,ali aman zaman ljudi.Pa sta radite?dokle cemo da se ponizavamo ovako,vi dogovorate?ma nedogovarate se vi ,vi ispunjavate njihove zelje.Lazete sebe ili nas,?a ovo oko igranja utakmice,strasno.

papaja republika

pre 10 godina

Prosto se pitam veruje li ko u ove baljezgarije koje oni zovu dogovorom...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Legionar, 12. februar 2014 23:12)

Veruje li više iko ikome, u ovoj zemlji neizmisliji...?

papaja republika

pre 10 godina

Dobro bi bilo da se nadje neko i PPV objasni kada se kakvo odelo nosi i gde, i u koje godisnje doba, i na kojem i kakvom mestu. Jos nikada nisam video politicara ili diplomatu usred zima na oficijelnom sastanku u svetlom letnjem odelu koje se nosi za promenadu i u slobodno vreme.
(Amaryllis, 12. februar 2014 20:38)

Pazi, belo odelo obuko, šta on, misli da je TITO!?
Mašinbravaru ni cipele da čisti...

MarijA

pre 10 godina

Osim sto su priznali Kosovo, ova dvojica se zaista kriminalno oblače.
Odelo g PPVa, kao sto neko reče, za letnji banket, a uz to jako loš izbor s obzirom na njegovu gradju.
Istog je oblika kao mentor mu, Seselj. Znaci, kruškast gde su kukovi siri od ramena.
Hoce to od sedenja u fotelji celog života!

a vi kakoste panika a

pre 10 godina

i sada kosovski srbi i oni koji su se iselili u srbiju i sirom sveta neka se sete koja predizborna obecanja je dao vucic u vezi kosova pa neka glasaju opet za njega i drugo sta je vucic izjavio povodom ovog sastanka izgleda da je procenio da ce mu ovo stetiti i podmetnuo dacica kao on nije nista pregovarao ali evropa zna ko je i sta je u srbiji pa mora tamo da bude da i on pregovara i potpise sta treba da potpise zato taci dolazi sam i ne treba mu vice premjer kosova