Nedelja, 09.02.2014.

22:55

Komšić: Susedi da se ne mešaju

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je večeras da susedne države ne treba da se upliću u unutrašnja dešavanja u BiH.

Izvor: Tanjug

Komšiæ: Susedi da se ne mešaju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Zoran.hr

pre 10 godina

Да је неко други премијер Хрватске него овај "комуњара" који неће да финансира "Блајбург", Комшић би се јако обрадовао!
Из авиона се види...:-)
(Бојан Илић, 10. februar 2014 00:25)

Stvarno mi je malo neugodno, ali moram opet reagirati na vas komentar. Ne znam u kojem smislu i kontekstu Bleiburg ima veze sa ovim? Pa Komsic nema veze sa Hrvatsvom niti bi on zelio nekakvo financiranje Bleiburga. Komsic je jugoslaven i igrac Bosnjaka, a ne Hrvata.

Ovim potezom Milanovic ("komunjara") jasno pokazuje koliko jako podrzaje svoje Hrvate u Bosni i da se zalaze
za njih. Logicno da je otisao u Mostar, jer su tamo Hrvati. Zasto bi se borio za Bosance? Zasto bi jedan Nikolic isao u Sarajevo? Logicno da bi mu posjeta bila u Banja Luci.

Sveto

pre 10 godina

@stranac
Drzavljani vec SVI jesu, a ako si mislio na sve gradjane BiH kao Bosansko-Hercegovacku naciju, TO prijatelju NE POSTOJI. Zasto je potrebno Srbima i Hrvatima koji TO jesu od pamtiveka, da se lise svog identiteta i da se proglase po vasoj volji, Bosnjacima Pravoslavne i Katolicke vere. Pa bas zato sto zele da ocuvaju svoj identitet i da im se ne namece tudja volja (u ovom slucaju bosnjacka), IZAZVALO JE KRVAVI GRADJANSKI RAT. Nadam se da TO ne zelis niti svojim sunarodnicima, ni drugim konstitutivnim narodima, ni manjinama. Srbima i Hrvatima nemate pravo da namecete nekakav NOV IDENTITET niti da oduzimate ONO STO JESU, a Vas bosnjaka sto se tice budite sta zelite, i Zenicku parolu ZABORAVI sto se tice Srba i Hrvata, parolu "svi smo Bosnjaci u BiH" primenjujte al na sebi, drugima nece smetati. Svako dobro i Pozz iz Srbije!

stranac

pre 10 godina

Pa sve,dok ne budu politićko eliminisani Dodik, Izetbegović. Lagumdžija, ovaj tip i još barem stotinjak njihovih sledbenika, za Bosnu nema ne mira, ne boljitka! Sve, dok onaj transparent iz Zenice( nismo Srbi, Hrvati, Bošnjaki, nego državljani) ne dodje do poslednjeg ćoveka u državi Bosni, do tada boljitka vam nema!

stranac

pre 10 godina

Pa sve,dok ne budu politićko eliminisani Dodik, Izetbegović. Lagumdžija, ovaj tip i još barem stotinjak njihovih sledbenika, za Bosnu nema ne mira, ne boljitka! Sve, dok onaj transparent iz Zenice( nismo Srbi, Hrvati, Bošnjaki, nego državljani) ne dodje do poslednjeg ćoveka u državi Bosni, do tada boljitka vam nema!

poturica je gori od Turčina...

pre 10 godina

Nadaj se i ti da će se iz pepela diči nešto pod čijom je kontrolom porušeno sve što nije bilo katoličko i čije najviše vojno i političko rukovodstvo je osuđeno za udruženi zločinački poduhvat - trebali ste o tome misliti prije zločinačkog poduhvata
(emirTZ, 10. februar 2014 16:17)

Emire, ne pjeni se toliko, ohladi malo ... ako si već toliko napaljen, eto ti Sirije, Egipta, Libije, Kazahstana, pa se bori za svoje mudžahedine, ostavi Hrvate na miru... inače, bili smo vam dobri kad ste bježali bez glave od Srba i punili hotele po Istri i cijeloj Hrvatskoj za vrijeme rata...

emirTZ

pre 10 godina

(leopold, 10. februar 2014 13:27)

Nadaj se i ti da će se iz pepela diči nešto pod čijom je kontrolom porušeno sve što nije bilo katoličko i čije najviše vojno i političko rukovodstvo je osuđeno za udruženi zločinački poduhvat - trebali ste o tome misliti prije zločinačkog poduhvata

Koco

pre 10 godina

@Falkon
Interesantno. Kad ste tako bili oduvek "napredni", cudo niste 90-tih predlagali isto??? Znali ste specificnost BiH da ne moze jedan narod biti boss drugim konstitutivnim narodima, pa ste ipak hteli otcepljenje. U vasem slucaju vezanih zastava sa Hrvatima, doneli ste odluku ignorisuci volju 1,5 miliona Srba u BiH. Srbi su bili vecina u Yu pa vam je to bio jedan od razloga izlaska iz nje, bojali ste se dominacije. Sada kada ste vi vecina u BiH, drugi se opravdano boje vase dominacije. Po vama sada je opravdana celovitost BiH kada vama ide u prilog, a nije u Yu kada ste bili manjina...Providni ste kao staklo!

leopold

pre 10 godina

@emir tz
naivko moj bosanski i dalje se tješi nestankom hrvata
hrvata ima 14% na 27% teritorije a njihova pozicija kao građana europske unije nikada jača

da će hrvati,ne dobiti,nego ponovo uspostaviti treći entitet pitanje je vremena
zato ovoliko ludilo u bošnjaka i bošnjačkih lidera svjesni su i sami
nedavne rezolucije europskog parlamenta koje njih proziva i označava kao glavne krivce političke krize u bih,a ne više rs ili zločeste fašiste hrvate,upravo ta rezolucija zahtjeva rekonstrukciju federacije i da se podjeli na 2 dijela

o tuđmanu ne bi puno samo ću reći da on kao nob-ovac u nikojem slučaju ne može biti fašist za razliku od recimo alije kojega s pravom možemo nazvati prvim bijelim talibanom

emirTZ

pre 10 godina

Ajme Bosni kada Hrvati uvide da Bosnjaci nisu na civilizacijskoj razini koja podrazumijeva dogovor i kada se pocmu zalagati za mirni razlaz.
(NoahDemetrius, 10. februar 2014 08:24)

Pa jest ti Hrvati o kojkima ti pričaš ( ne svi naravno ) su stvarno sila od kojih nam se gaće tresu. Hajde molim te objasni mi šta podrazumijevaš pod tim "ajem Bosni" kad bude to i to ?! Tih "tvojih Hrvata" onakvih kakve ih ti priželjkuješ da jesu sve je manje u Bosni i mnogo ih je manje nego 90-sete godine... Ni onda ne bi bili neki faktor da nije tuđmanova pogana i fašistička politika sa oružanom silom stajala iza njih. A danas kada je Hrvatska u NATO mogu samo da zijevaju prema Zagrebu i čekaju ko će da im pomogne!? Uvijek sam tvrdio da će se Bosna prije raspasti na dva dijela nego na tri - da se razumijem neće ni na dva ni na tri ali na tri tek neće nikad... Kao da će Bošnjaci dozvoliti da bihaćko cazinska krajina ostane odvojena od ostatka Federacije i prije že se desiti da Bošnjaci u talu sa Srbima prave većinsku srpsku i većinsku bošnmjačku državicu nego da dijele nešto sa narodom kojeg je tu sve manje sa tendencijom daljnjeg odlaska iz BIH jer imaju pasoš EU.

SRDJAN

pre 10 godina

Evo slike vodje i organizatora protesta. Neko pametan je davno rekao da jedna slika govori hiljade rjeci. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1609897_817917424888837_546162355_n.jpg

Falkon

pre 10 godina

Komsic je lojalni Bosanac hrvatske nacionalnosti, nije tajkun i prodavac magle i zato ga pravi Bosanci biraju. Takvih se tajkuni nacionalisti boje i zato mu osporavaju legitimitet. Oni zele plemena - lakse im je tako imati tajkunske drzave. U modernim drustvima vlada "demos" a ne "etnos" i sve ostalo vodi u propast.

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Ovaj gospodin Komšić zaboravlja da su Srbija i Hrvatska potpisnice dejtonskog sporazuma i da je normalno da se interesuju o unutrašnjim dešavanjima u BiH. Očigledno da aktuelna vlast u federaciji nije u stanju da reši nastalu situaciju , dok se razmišlja da se i međunarodna zajednica umeša.

NoahDemetrius

pre 10 godina

Trenutno se Hrvati politicki bore za uspostavu treceg entiteta u BiH (Komsic nije Hrvat vec jugosloven). Ajme Bosni kada Hrvati uvide da Bosnjaci nisu na civilizacijskoj razini koja podrazumijeva dogovor i kada se pocmu zalagati za mirni razlaz.

suncica

pre 10 godina

Komsic ce biti na vlasti sve dok se bude kandidovao.
I narod ce ga podrzavati. Uz to ... covjek nije nacionalista...a jeste patriota...ne vidim u cemu je problem...

neko iz Srbije

pre 10 godina

Komšiću, ti si Bosanac i budi mnogo više glasan kad je u pitanju narušavanje integriteta BiH. Siguran sam da ćeš imati sve veću podršku običnih ljudi iz BiH i šire. Ove "nacionalne lidere" će taj "običan narod" jednog dana zbaciti sa vlasti, a ti i slični će te ih zameniti i siguran sam da nećete dozvoliti tim "dobronamernim komšijama" da vam na taj način smiruju situaciju i vršljaju bez vašeg pitanja po BiH. To će i EU prepoznati i uz njihovu pomoć će te biti deo EU

SDSS

pre 10 godina

"Hrvat" Komsic, izabran kao predstavnik Hrvata se cudom cudi kako je hrvatski premijer posjetio Hrvate u takoreci glavnom gradu Hrvata u BiH - Mostaru, i pritom obisao sjediste hrvatske stranke ciju su zgradu zapalili muslimanski ekstremisti.
Jel samo meni ovo smiješno?

biki

pre 10 godina

"Hrvatski premjer se sastao sa predsednikom državne vlade BiH. Pa koga je to trebao da obaveštava, a i zašto bi se sastajao u Sarajevu?...
(Zoki, 9. februar 2014 23:37) "

-------------------------

Vise jer nego ocito da ne poznajes ni najosnovnije osnove diplomatije.
Po ustavu BH predstvlja troclano predsjednistvo i svi kontakti a narocito posjete predsjednika vlada drugih drzava idu preko njega.!!!

A u ovom slucaju o Milanovicevoj posjeti predsjednitvo nije uopste obavijesteno.

Bas neki dan je Nebojsa Radmanovic [srpski predstavnik u predsjednistvu] govorio o ovim stvarima

Бојан Илић

pre 10 godina

Да је неко други премијер Хрватске него овај "комуњара" који неће да финансира "Блајбург", Комшић би се јако обрадовао!
Из авиона се види...:-)

Milan

pre 10 godina

On nekome drzi lekcije a izabran glasovima bosnjaka da predstavlja hrvate....Komendija i tragedija od cojstva i junastva.O etici da ne govorimo.Obraz???Sta li je obraz???

Zoki

pre 10 godina

Hrvatski premjer se sastao sa predsednikom državne vlade BiH. Pa koga je to trebao da obaveštava, a i zašto bi se sastajao u Sarajevu?
Političari iz Republike Srpske, koja po slovu Dejtona ima pravo na posebne veze sa Srbijom, otišli u Beograd da se sastanu sa PPV vlade Srbije. Kome bi oni to trebali da polažu račune?
Inače je Komšić čovek koga su Bošnjaci izabrali Hrvatima da im bude predstavnik u državnom predsedništvu. Kao kada je Milošević izabrao Sejdu Bajramovića da bude predstavnik Albanaca. Upravo je Komšić personifikacija političkih problema u BiH koji su paralisali Federaciju BiH.

groom

pre 10 godina

U pravu je to su unutrasnje stvari federalnog entiteta.Ne treba niko da se mesa dok se muslimani biju medju sobom.To se drugih ne tice.
Kao sto se njega ne tice sa kim se Vucic sastao u Beogradu.

Zoki

pre 10 godina

Hrvatski premjer se sastao sa predsednikom državne vlade BiH. Pa koga je to trebao da obaveštava, a i zašto bi se sastajao u Sarajevu?
Političari iz Republike Srpske, koja po slovu Dejtona ima pravo na posebne veze sa Srbijom, otišli u Beograd da se sastanu sa PPV vlade Srbije. Kome bi oni to trebali da polažu račune?
Inače je Komšić čovek koga su Bošnjaci izabrali Hrvatima da im bude predstavnik u državnom predsedništvu. Kao kada je Milošević izabrao Sejdu Bajramovića da bude predstavnik Albanaca. Upravo je Komšić personifikacija političkih problema u BiH koji su paralisali Federaciju BiH.

groom

pre 10 godina

U pravu je to su unutrasnje stvari federalnog entiteta.Ne treba niko da se mesa dok se muslimani biju medju sobom.To se drugih ne tice.
Kao sto se njega ne tice sa kim se Vucic sastao u Beogradu.

SDSS

pre 10 godina

"Hrvat" Komsic, izabran kao predstavnik Hrvata se cudom cudi kako je hrvatski premijer posjetio Hrvate u takoreci glavnom gradu Hrvata u BiH - Mostaru, i pritom obisao sjediste hrvatske stranke ciju su zgradu zapalili muslimanski ekstremisti.
Jel samo meni ovo smiješno?

Milan

pre 10 godina

On nekome drzi lekcije a izabran glasovima bosnjaka da predstavlja hrvate....Komendija i tragedija od cojstva i junastva.O etici da ne govorimo.Obraz???Sta li je obraz???

leopold

pre 10 godina

@emir tz
naivko moj bosanski i dalje se tješi nestankom hrvata
hrvata ima 14% na 27% teritorije a njihova pozicija kao građana europske unije nikada jača

da će hrvati,ne dobiti,nego ponovo uspostaviti treći entitet pitanje je vremena
zato ovoliko ludilo u bošnjaka i bošnjačkih lidera svjesni su i sami
nedavne rezolucije europskog parlamenta koje njih proziva i označava kao glavne krivce političke krize u bih,a ne više rs ili zločeste fašiste hrvate,upravo ta rezolucija zahtjeva rekonstrukciju federacije i da se podjeli na 2 dijela

o tuđmanu ne bi puno samo ću reći da on kao nob-ovac u nikojem slučaju ne može biti fašist za razliku od recimo alije kojega s pravom možemo nazvati prvim bijelim talibanom

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Ovaj gospodin Komšić zaboravlja da su Srbija i Hrvatska potpisnice dejtonskog sporazuma i da je normalno da se interesuju o unutrašnjim dešavanjima u BiH. Očigledno da aktuelna vlast u federaciji nije u stanju da reši nastalu situaciju , dok se razmišlja da se i međunarodna zajednica umeša.

NoahDemetrius

pre 10 godina

Trenutno se Hrvati politicki bore za uspostavu treceg entiteta u BiH (Komsic nije Hrvat vec jugosloven). Ajme Bosni kada Hrvati uvide da Bosnjaci nisu na civilizacijskoj razini koja podrazumijeva dogovor i kada se pocmu zalagati za mirni razlaz.

suncica

pre 10 godina

Komsic ce biti na vlasti sve dok se bude kandidovao.
I narod ce ga podrzavati. Uz to ... covjek nije nacionalista...a jeste patriota...ne vidim u cemu je problem...

Koco

pre 10 godina

@Falkon
Interesantno. Kad ste tako bili oduvek "napredni", cudo niste 90-tih predlagali isto??? Znali ste specificnost BiH da ne moze jedan narod biti boss drugim konstitutivnim narodima, pa ste ipak hteli otcepljenje. U vasem slucaju vezanih zastava sa Hrvatima, doneli ste odluku ignorisuci volju 1,5 miliona Srba u BiH. Srbi su bili vecina u Yu pa vam je to bio jedan od razloga izlaska iz nje, bojali ste se dominacije. Sada kada ste vi vecina u BiH, drugi se opravdano boje vase dominacije. Po vama sada je opravdana celovitost BiH kada vama ide u prilog, a nije u Yu kada ste bili manjina...Providni ste kao staklo!

Falkon

pre 10 godina

Komsic je lojalni Bosanac hrvatske nacionalnosti, nije tajkun i prodavac magle i zato ga pravi Bosanci biraju. Takvih se tajkuni nacionalisti boje i zato mu osporavaju legitimitet. Oni zele plemena - lakse im je tako imati tajkunske drzave. U modernim drustvima vlada "demos" a ne "etnos" i sve ostalo vodi u propast.

poturica je gori od Turčina...

pre 10 godina

Nadaj se i ti da će se iz pepela diči nešto pod čijom je kontrolom porušeno sve što nije bilo katoličko i čije najviše vojno i političko rukovodstvo je osuđeno za udruženi zločinački poduhvat - trebali ste o tome misliti prije zločinačkog poduhvata
(emirTZ, 10. februar 2014 16:17)

Emire, ne pjeni se toliko, ohladi malo ... ako si već toliko napaljen, eto ti Sirije, Egipta, Libije, Kazahstana, pa se bori za svoje mudžahedine, ostavi Hrvate na miru... inače, bili smo vam dobri kad ste bježali bez glave od Srba i punili hotele po Istri i cijeloj Hrvatskoj za vrijeme rata...

neko iz Srbije

pre 10 godina

Komšiću, ti si Bosanac i budi mnogo više glasan kad je u pitanju narušavanje integriteta BiH. Siguran sam da ćeš imati sve veću podršku običnih ljudi iz BiH i šire. Ove "nacionalne lidere" će taj "običan narod" jednog dana zbaciti sa vlasti, a ti i slični će te ih zameniti i siguran sam da nećete dozvoliti tim "dobronamernim komšijama" da vam na taj način smiruju situaciju i vršljaju bez vašeg pitanja po BiH. To će i EU prepoznati i uz njihovu pomoć će te biti deo EU

SRDJAN

pre 10 godina

Evo slike vodje i organizatora protesta. Neko pametan je davno rekao da jedna slika govori hiljade rjeci. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1609897_817917424888837_546162355_n.jpg

Бојан Илић

pre 10 godina

Да је неко други премијер Хрватске него овај "комуњара" који неће да финансира "Блајбург", Комшић би се јако обрадовао!
Из авиона се види...:-)

biki

pre 10 godina

"Hrvatski premjer se sastao sa predsednikom državne vlade BiH. Pa koga je to trebao da obaveštava, a i zašto bi se sastajao u Sarajevu?...
(Zoki, 9. februar 2014 23:37) "

-------------------------

Vise jer nego ocito da ne poznajes ni najosnovnije osnove diplomatije.
Po ustavu BH predstvlja troclano predsjednistvo i svi kontakti a narocito posjete predsjednika vlada drugih drzava idu preko njega.!!!

A u ovom slucaju o Milanovicevoj posjeti predsjednitvo nije uopste obavijesteno.

Bas neki dan je Nebojsa Radmanovic [srpski predstavnik u predsjednistvu] govorio o ovim stvarima

Sveto

pre 10 godina

@stranac
Drzavljani vec SVI jesu, a ako si mislio na sve gradjane BiH kao Bosansko-Hercegovacku naciju, TO prijatelju NE POSTOJI. Zasto je potrebno Srbima i Hrvatima koji TO jesu od pamtiveka, da se lise svog identiteta i da se proglase po vasoj volji, Bosnjacima Pravoslavne i Katolicke vere. Pa bas zato sto zele da ocuvaju svoj identitet i da im se ne namece tudja volja (u ovom slucaju bosnjacka), IZAZVALO JE KRVAVI GRADJANSKI RAT. Nadam se da TO ne zelis niti svojim sunarodnicima, ni drugim konstitutivnim narodima, ni manjinama. Srbima i Hrvatima nemate pravo da namecete nekakav NOV IDENTITET niti da oduzimate ONO STO JESU, a Vas bosnjaka sto se tice budite sta zelite, i Zenicku parolu ZABORAVI sto se tice Srba i Hrvata, parolu "svi smo Bosnjaci u BiH" primenjujte al na sebi, drugima nece smetati. Svako dobro i Pozz iz Srbije!

emirTZ

pre 10 godina

Ajme Bosni kada Hrvati uvide da Bosnjaci nisu na civilizacijskoj razini koja podrazumijeva dogovor i kada se pocmu zalagati za mirni razlaz.
(NoahDemetrius, 10. februar 2014 08:24)

Pa jest ti Hrvati o kojkima ti pričaš ( ne svi naravno ) su stvarno sila od kojih nam se gaće tresu. Hajde molim te objasni mi šta podrazumijevaš pod tim "ajem Bosni" kad bude to i to ?! Tih "tvojih Hrvata" onakvih kakve ih ti priželjkuješ da jesu sve je manje u Bosni i mnogo ih je manje nego 90-sete godine... Ni onda ne bi bili neki faktor da nije tuđmanova pogana i fašistička politika sa oružanom silom stajala iza njih. A danas kada je Hrvatska u NATO mogu samo da zijevaju prema Zagrebu i čekaju ko će da im pomogne!? Uvijek sam tvrdio da će se Bosna prije raspasti na dva dijela nego na tri - da se razumijem neće ni na dva ni na tri ali na tri tek neće nikad... Kao da će Bošnjaci dozvoliti da bihaćko cazinska krajina ostane odvojena od ostatka Federacije i prije že se desiti da Bošnjaci u talu sa Srbima prave većinsku srpsku i većinsku bošnmjačku državicu nego da dijele nešto sa narodom kojeg je tu sve manje sa tendencijom daljnjeg odlaska iz BIH jer imaju pasoš EU.

stranac

pre 10 godina

Pa sve,dok ne budu politićko eliminisani Dodik, Izetbegović. Lagumdžija, ovaj tip i još barem stotinjak njihovih sledbenika, za Bosnu nema ne mira, ne boljitka! Sve, dok onaj transparent iz Zenice( nismo Srbi, Hrvati, Bošnjaki, nego državljani) ne dodje do poslednjeg ćoveka u državi Bosni, do tada boljitka vam nema!

stranac

pre 10 godina

Pa sve,dok ne budu politićko eliminisani Dodik, Izetbegović. Lagumdžija, ovaj tip i još barem stotinjak njihovih sledbenika, za Bosnu nema ne mira, ne boljitka! Sve, dok onaj transparent iz Zenice( nismo Srbi, Hrvati, Bošnjaki, nego državljani) ne dodje do poslednjeg ćoveka u državi Bosni, do tada boljitka vam nema!

emirTZ

pre 10 godina

(leopold, 10. februar 2014 13:27)

Nadaj se i ti da će se iz pepela diči nešto pod čijom je kontrolom porušeno sve što nije bilo katoličko i čije najviše vojno i političko rukovodstvo je osuđeno za udruženi zločinački poduhvat - trebali ste o tome misliti prije zločinačkog poduhvata

Zoran.hr

pre 10 godina

Да је неко други премијер Хрватске него овај "комуњара" који неће да финансира "Блајбург", Комшић би се јако обрадовао!
Из авиона се види...:-)
(Бојан Илић, 10. februar 2014 00:25)

Stvarno mi je malo neugodno, ali moram opet reagirati na vas komentar. Ne znam u kojem smislu i kontekstu Bleiburg ima veze sa ovim? Pa Komsic nema veze sa Hrvatsvom niti bi on zelio nekakvo financiranje Bleiburga. Komsic je jugoslaven i igrac Bosnjaka, a ne Hrvata.

Ovim potezom Milanovic ("komunjara") jasno pokazuje koliko jako podrzaje svoje Hrvate u Bosni i da se zalaze
za njih. Logicno da je otisao u Mostar, jer su tamo Hrvati. Zasto bi se borio za Bosance? Zasto bi jedan Nikolic isao u Sarajevo? Logicno da bi mu posjeta bila u Banja Luci.

groom

pre 10 godina

U pravu je to su unutrasnje stvari federalnog entiteta.Ne treba niko da se mesa dok se muslimani biju medju sobom.To se drugih ne tice.
Kao sto se njega ne tice sa kim se Vucic sastao u Beogradu.

suncica

pre 10 godina

Komsic ce biti na vlasti sve dok se bude kandidovao.
I narod ce ga podrzavati. Uz to ... covjek nije nacionalista...a jeste patriota...ne vidim u cemu je problem...

Zoki

pre 10 godina

Hrvatski premjer se sastao sa predsednikom državne vlade BiH. Pa koga je to trebao da obaveštava, a i zašto bi se sastajao u Sarajevu?
Političari iz Republike Srpske, koja po slovu Dejtona ima pravo na posebne veze sa Srbijom, otišli u Beograd da se sastanu sa PPV vlade Srbije. Kome bi oni to trebali da polažu račune?
Inače je Komšić čovek koga su Bošnjaci izabrali Hrvatima da im bude predstavnik u državnom predsedništvu. Kao kada je Milošević izabrao Sejdu Bajramovića da bude predstavnik Albanaca. Upravo je Komšić personifikacija političkih problema u BiH koji su paralisali Federaciju BiH.

neko iz Srbije

pre 10 godina

Komšiću, ti si Bosanac i budi mnogo više glasan kad je u pitanju narušavanje integriteta BiH. Siguran sam da ćeš imati sve veću podršku običnih ljudi iz BiH i šire. Ove "nacionalne lidere" će taj "običan narod" jednog dana zbaciti sa vlasti, a ti i slični će te ih zameniti i siguran sam da nećete dozvoliti tim "dobronamernim komšijama" da vam na taj način smiruju situaciju i vršljaju bez vašeg pitanja po BiH. To će i EU prepoznati i uz njihovu pomoć će te biti deo EU

Falkon

pre 10 godina

Komsic je lojalni Bosanac hrvatske nacionalnosti, nije tajkun i prodavac magle i zato ga pravi Bosanci biraju. Takvih se tajkuni nacionalisti boje i zato mu osporavaju legitimitet. Oni zele plemena - lakse im je tako imati tajkunske drzave. U modernim drustvima vlada "demos" a ne "etnos" i sve ostalo vodi u propast.

emirTZ

pre 10 godina

Ajme Bosni kada Hrvati uvide da Bosnjaci nisu na civilizacijskoj razini koja podrazumijeva dogovor i kada se pocmu zalagati za mirni razlaz.
(NoahDemetrius, 10. februar 2014 08:24)

Pa jest ti Hrvati o kojkima ti pričaš ( ne svi naravno ) su stvarno sila od kojih nam se gaće tresu. Hajde molim te objasni mi šta podrazumijevaš pod tim "ajem Bosni" kad bude to i to ?! Tih "tvojih Hrvata" onakvih kakve ih ti priželjkuješ da jesu sve je manje u Bosni i mnogo ih je manje nego 90-sete godine... Ni onda ne bi bili neki faktor da nije tuđmanova pogana i fašistička politika sa oružanom silom stajala iza njih. A danas kada je Hrvatska u NATO mogu samo da zijevaju prema Zagrebu i čekaju ko će da im pomogne!? Uvijek sam tvrdio da će se Bosna prije raspasti na dva dijela nego na tri - da se razumijem neće ni na dva ni na tri ali na tri tek neće nikad... Kao da će Bošnjaci dozvoliti da bihaćko cazinska krajina ostane odvojena od ostatka Federacije i prije že se desiti da Bošnjaci u talu sa Srbima prave većinsku srpsku i većinsku bošnmjačku državicu nego da dijele nešto sa narodom kojeg je tu sve manje sa tendencijom daljnjeg odlaska iz BIH jer imaju pasoš EU.

biki

pre 10 godina

"Hrvatski premjer se sastao sa predsednikom državne vlade BiH. Pa koga je to trebao da obaveštava, a i zašto bi se sastajao u Sarajevu?...
(Zoki, 9. februar 2014 23:37) "

-------------------------

Vise jer nego ocito da ne poznajes ni najosnovnije osnove diplomatije.
Po ustavu BH predstvlja troclano predsjednistvo i svi kontakti a narocito posjete predsjednika vlada drugih drzava idu preko njega.!!!

A u ovom slucaju o Milanovicevoj posjeti predsjednitvo nije uopste obavijesteno.

Bas neki dan je Nebojsa Radmanovic [srpski predstavnik u predsjednistvu] govorio o ovim stvarima

emirTZ

pre 10 godina

(leopold, 10. februar 2014 13:27)

Nadaj se i ti da će se iz pepela diči nešto pod čijom je kontrolom porušeno sve što nije bilo katoličko i čije najviše vojno i političko rukovodstvo je osuđeno za udruženi zločinački poduhvat - trebali ste o tome misliti prije zločinačkog poduhvata

Бојан Илић

pre 10 godina

Да је неко други премијер Хрватске него овај "комуњара" који неће да финансира "Блајбург", Комшић би се јако обрадовао!
Из авиона се види...:-)

NoahDemetrius

pre 10 godina

Trenutno se Hrvati politicki bore za uspostavu treceg entiteta u BiH (Komsic nije Hrvat vec jugosloven). Ajme Bosni kada Hrvati uvide da Bosnjaci nisu na civilizacijskoj razini koja podrazumijeva dogovor i kada se pocmu zalagati za mirni razlaz.

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Ovaj gospodin Komšić zaboravlja da su Srbija i Hrvatska potpisnice dejtonskog sporazuma i da je normalno da se interesuju o unutrašnjim dešavanjima u BiH. Očigledno da aktuelna vlast u federaciji nije u stanju da reši nastalu situaciju , dok se razmišlja da se i međunarodna zajednica umeša.

SDSS

pre 10 godina

"Hrvat" Komsic, izabran kao predstavnik Hrvata se cudom cudi kako je hrvatski premijer posjetio Hrvate u takoreci glavnom gradu Hrvata u BiH - Mostaru, i pritom obisao sjediste hrvatske stranke ciju su zgradu zapalili muslimanski ekstremisti.
Jel samo meni ovo smiješno?

Milan

pre 10 godina

On nekome drzi lekcije a izabran glasovima bosnjaka da predstavlja hrvate....Komendija i tragedija od cojstva i junastva.O etici da ne govorimo.Obraz???Sta li je obraz???

Koco

pre 10 godina

@Falkon
Interesantno. Kad ste tako bili oduvek "napredni", cudo niste 90-tih predlagali isto??? Znali ste specificnost BiH da ne moze jedan narod biti boss drugim konstitutivnim narodima, pa ste ipak hteli otcepljenje. U vasem slucaju vezanih zastava sa Hrvatima, doneli ste odluku ignorisuci volju 1,5 miliona Srba u BiH. Srbi su bili vecina u Yu pa vam je to bio jedan od razloga izlaska iz nje, bojali ste se dominacije. Sada kada ste vi vecina u BiH, drugi se opravdano boje vase dominacije. Po vama sada je opravdana celovitost BiH kada vama ide u prilog, a nije u Yu kada ste bili manjina...Providni ste kao staklo!

stranac

pre 10 godina

Pa sve,dok ne budu politićko eliminisani Dodik, Izetbegović. Lagumdžija, ovaj tip i još barem stotinjak njihovih sledbenika, za Bosnu nema ne mira, ne boljitka! Sve, dok onaj transparent iz Zenice( nismo Srbi, Hrvati, Bošnjaki, nego državljani) ne dodje do poslednjeg ćoveka u državi Bosni, do tada boljitka vam nema!

leopold

pre 10 godina

@emir tz
naivko moj bosanski i dalje se tješi nestankom hrvata
hrvata ima 14% na 27% teritorije a njihova pozicija kao građana europske unije nikada jača

da će hrvati,ne dobiti,nego ponovo uspostaviti treći entitet pitanje je vremena
zato ovoliko ludilo u bošnjaka i bošnjačkih lidera svjesni su i sami
nedavne rezolucije europskog parlamenta koje njih proziva i označava kao glavne krivce političke krize u bih,a ne više rs ili zločeste fašiste hrvate,upravo ta rezolucija zahtjeva rekonstrukciju federacije i da se podjeli na 2 dijela

o tuđmanu ne bi puno samo ću reći da on kao nob-ovac u nikojem slučaju ne može biti fašist za razliku od recimo alije kojega s pravom možemo nazvati prvim bijelim talibanom

SRDJAN

pre 10 godina

Evo slike vodje i organizatora protesta. Neko pametan je davno rekao da jedna slika govori hiljade rjeci. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1609897_817917424888837_546162355_n.jpg

stranac

pre 10 godina

Pa sve,dok ne budu politićko eliminisani Dodik, Izetbegović. Lagumdžija, ovaj tip i još barem stotinjak njihovih sledbenika, za Bosnu nema ne mira, ne boljitka! Sve, dok onaj transparent iz Zenice( nismo Srbi, Hrvati, Bošnjaki, nego državljani) ne dodje do poslednjeg ćoveka u državi Bosni, do tada boljitka vam nema!

poturica je gori od Turčina...

pre 10 godina

Nadaj se i ti da će se iz pepela diči nešto pod čijom je kontrolom porušeno sve što nije bilo katoličko i čije najviše vojno i političko rukovodstvo je osuđeno za udruženi zločinački poduhvat - trebali ste o tome misliti prije zločinačkog poduhvata
(emirTZ, 10. februar 2014 16:17)

Emire, ne pjeni se toliko, ohladi malo ... ako si već toliko napaljen, eto ti Sirije, Egipta, Libije, Kazahstana, pa se bori za svoje mudžahedine, ostavi Hrvate na miru... inače, bili smo vam dobri kad ste bježali bez glave od Srba i punili hotele po Istri i cijeloj Hrvatskoj za vrijeme rata...

Sveto

pre 10 godina

@stranac
Drzavljani vec SVI jesu, a ako si mislio na sve gradjane BiH kao Bosansko-Hercegovacku naciju, TO prijatelju NE POSTOJI. Zasto je potrebno Srbima i Hrvatima koji TO jesu od pamtiveka, da se lise svog identiteta i da se proglase po vasoj volji, Bosnjacima Pravoslavne i Katolicke vere. Pa bas zato sto zele da ocuvaju svoj identitet i da im se ne namece tudja volja (u ovom slucaju bosnjacka), IZAZVALO JE KRVAVI GRADJANSKI RAT. Nadam se da TO ne zelis niti svojim sunarodnicima, ni drugim konstitutivnim narodima, ni manjinama. Srbima i Hrvatima nemate pravo da namecete nekakav NOV IDENTITET niti da oduzimate ONO STO JESU, a Vas bosnjaka sto se tice budite sta zelite, i Zenicku parolu ZABORAVI sto se tice Srba i Hrvata, parolu "svi smo Bosnjaci u BiH" primenjujte al na sebi, drugima nece smetati. Svako dobro i Pozz iz Srbije!

Zoran.hr

pre 10 godina

Да је неко други премијер Хрватске него овај "комуњара" који неће да финансира "Блајбург", Комшић би се јако обрадовао!
Из авиона се види...:-)
(Бојан Илић, 10. februar 2014 00:25)

Stvarno mi je malo neugodno, ali moram opet reagirati na vas komentar. Ne znam u kojem smislu i kontekstu Bleiburg ima veze sa ovim? Pa Komsic nema veze sa Hrvatsvom niti bi on zelio nekakvo financiranje Bleiburga. Komsic je jugoslaven i igrac Bosnjaka, a ne Hrvata.

Ovim potezom Milanovic ("komunjara") jasno pokazuje koliko jako podrzaje svoje Hrvate u Bosni i da se zalaze
za njih. Logicno da je otisao u Mostar, jer su tamo Hrvati. Zasto bi se borio za Bosance? Zasto bi jedan Nikolic isao u Sarajevo? Logicno da bi mu posjeta bila u Banja Luci.