Nedelja, 09.02.2014.

21:15

Pešićeva: Vlada nema rezultate

Da je Vlada htela da radi, ne bi dala ostavku, kaže Vesna Pešić. Jelena Trivan: Opozicija učinila da nema alternative. Dragomir Anđelković: SPS kočio reforme.

Izvor: B92

Pešiæeva: Vlada nema rezultate IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

175 Komentari

Sortiraj po:

Tamara F.

pre 10 godina

Ova Pešićka se ne "obuva u istoj pameti". Do pre mesec dana je hvalila Vučića, a sad je okrenula ploču. Ja ovu ženu ne kapiram. Menja izjave kao čarape.

Marko

pre 10 godina

Retko se viđa, da neko baš toliko, ne voli ni svoj narod, ni svoju državu! Nije logično da Vam je sve tuđe i draže i slađe! Ako preko 40% građana ima jedno mišljenje, treba da se zapitate, da li ste Vi u pravu!?

la kukarača...

pre 10 godina

Njeni hvalospevi Vučiću nisu urodili plodom, ambasador u Meksiku već postavljen pa se razočarala i okrenula ploču!

Dno tako blizu, treba razmisliti!

pre 10 godina

Svu svoju „građansku provinienciju“ gospođa Pešić pokazala je omalovažavanjem akta cepanja novina od strane jednog političara!

moj duboki naklon

pre 10 godina

gospodja vesna pesic je jedina koja ima integritet i koja misli svojom glavom! punaski analiticar i bivsa napucena ds portparolka nisu joj ni do kolena. vesna ima dovoljno obrazovanja i visprenosti, a i nepotkupljiva je da popu kaze da je pop, a bobu bob! a tragicno je za srbiju da niko svoj glas nije dao jedinom utisku koji je vredeo sinoc - nemanji radulovicu, carobnom coveku, koji od srbije nije nista dobio, a tako joj nesebicno vraca! svira besplatno vise puta da bi kolarac dobio novi koncertni klavir. budimo ljudi, to je ono sto politicarima/pilicarima u srbiji nedostaje!

Vojislav

pre 10 godina

Povucite se iz javnog života, Vaše vreme je prošlo! Igubili ste kompas! Nemate više ni mere ni kriterijume. Nemojte vređati više od polovine stanovnika Srbije!

miladinka simonovic

pre 10 godina

Vesna Pesic jeste prvoborac gradjanske inicijative u Srbiji i to je 2012.godine dokazala svojom kritikom Tadicevog rezima. Normalno je da osoba njenog kova i njene provincijencije bude uzasnuta velikom popularnoscu jedne stranke , u ovom slucaju SNS, i mogucnoscu da ona ostvari apsolutnu prevlast na izborima. Svaka vlast, pogotovo na Balkanu, mora da ima korektiv u jakoj i snaznoj opoziciji.
Ali, to nikako ne moze da bude Djilasov DS, stranka krupnijih i sitnijih politickih sicardzija. I za to je iskljucivi i jedini krivac elita DS, nikako obicno clanstvo.

Nevenica

pre 10 godina

Koliko se ja sećam, a hvala Bogu u Srbiji je pamćenje kratko, vlada koja je do sada bila na čelu je bila statvavljena od sličnih aktera, samo je jedan promenjen... A samo uticaj tog jednog aktera je Srbiji pomogao da uradi mnoge stvari...

prirodna nepogoda...

pre 10 godina

DS je uspeo da Srbiji uradi ono sto nisu uspele ni sankcije ni NATO agresija.
(Laki, 10. februar 2014 11:17)
A svi mu nekako dođu kao najezda skakavaca. Jedino ovi potrajali dve decenije!

Laki je malo nervozan

pre 10 godina

Vesna Pesic je pristrasna i subjektivna i kao takva nije merodavna da daje sud o tome sta je vlast dobro uradila a sta ne.

crni domino

pre 10 godina

"Ma daj bre,dokle ova gospodja Pesic planira da se pravi pametna,stalno je ona ta koja brine u narodu Srbije.. Znamo mi i bez tebe neke stvari,ne moras bas sve sto ti naruce NVO i ostali placenici nama da prosipas.."
(Halkidiki, 10. februar 2014 08:52)
Ti i tebi slični, kad god prodjete pored gospodje Vesne Pesic, glasno da kazete: Ljubim ruke gospodjo Pesic, i ako vam pruzi ruku, vi je poljubite i kazite: Hvaka, jer vas je udostojila da joj se javite.
Ovako kako pisete, jako je nekulturno. Ljutite se kada vam kazemo da ste nepismeni i nekulturni.
Pokusajte da o kulturi, lepom ponasanju i vaspitanju procitate, razumete, upamtite i primenite savete iz knjige Bon Ton!
PS: Pokusajte ponekad i nesto pametno i bez silnih gramatickih gresaka da napisete gospodo naprednjaci. Na ovakav nacin nikada necete dugo vladati.

Srki

pre 10 godina

Apsolutno razumem sve one кoji kritikuju trenutnu vlast, ali nikako ne razumem one koji ponovo prizivaju DS i sve one koji su do sada vladali.
"Deluje malo neprijatno kada se opozicija kriminaluzije ",kaže Pešićeva.
Pa pogledajte malo imovinsku kartu stranačkih lidera i njima bliskih ljudi.
U čijem su vlasništvu mlekare, mlinovi, šećerane, klanice, zemlja pored budućih koridora,nekretnine, ...? Sve od poštenog rada? Ostavio im tata?
Ne Gospodo, to je sve od kad su na vlasti. To je sve od 5. oktobra kada su nam obećavali bolju budućnost, Evropu, uređenu zemlju,... A gde smo sada?
Možda Pešićeva veruje u njihovo poštenje, ali ja sigurno ne. Mene više
prevariti neće.

danijela

pre 10 godina

Strasno je sto ova nezvanicna portparolka DS-a redovno pljuje SNS bez argumenata. Tako samo izaziva mrznju glasaca. Nismo slepi da ne vidimo sve sto je ucinjenjo od strane naprednjaka i sta je u planu.Jedini imaju politiku koju mogu da ponude Srbiji i pobeda je neminovna.

Dunja

pre 10 godina

Dr.Vesna Pešić je jedna od retkih intelektualnih gromada na političkoj sceni Srbije.Nepotkupljiva, nepristrasna uz veoma izraženu odbojnost prema demagogiji, u svakom svom javnom nastupu daje veliki doprinos zdravom rezonu - svima onima koji to mogu i žele da shvate.
Njeni stavovi ne počivaju na "ad personam" populizmu već na realnom sagledavanju AKTUELNOG političkog stanja koje je, kako znamo, veoma nestabilno i promenljivo. Otuda, njene "kontroverzne" izjave koje mogu da razumeju samo oni koji imaju dobre namere i osećaj da ovo društvo, konačno,treba da krene putem progresa, a ne da,večito, po navici, tumara u mraku.

Nadobudna, prazna i teatralna g-đa Trivan je, osim demagoških ekplikacija,POKAZALA i odsustvo elementarnog domaćeg vaspitanja POKUŠAVAJUĆI da zbuni Dr. Pešić( "Da Vam OBJASNIM") Ali, avaj...

Marsovac

pre 10 godina

Svako od gostiju je rekao po nesto pametno i istinito:
Trivan - Stranke se bave koalicijama a ne programima
Andjelkovic - SPS je kocila vecinu reforma i najkorumpirana je stranka
Pesic - Ova vlada zaista nista nije postigla

Komentari tipa, ova vlada ipak jeste nesto postigla su ipak pogresni jer sem krkog resenja za Kosovo (dogovor koji moze pasti u vodu cim se dogodi neko malo vece sr_nje) i dobijanje datuma nista drugo nije postignuto. Borba protiv korpucije je selektivna i povrsna i to je svakome sa malo mozga jasno. Dok ne bude bilo osudjivanih tajkuna i politicara nema tu vidljivih rezultata. Hapsenja, razvlacenje poluistina po medijima su samo kozmetika. Politicari se ne bave programima jer ih ili nemaju ili su im programi i njihova reputacija takvi da to nije nesto sto donosi bodove u Srbiji. Kakvi crni programi kad svako ulazi u vlast sa svakim. Ja sam izgubio poverenje u politicare onog dana kad je DS usla u vlast sa SPS. Za to je po meni iskljucivo DS kriva jer oni su zapoceli tu praksu i od tada bukvalno svaka stranka moze sa svakom da bi se docepala vlasti i niko se vise i ne obazire na programe i sta ce ko navodno da uradi. Meni je strasno da mi prosto nemamo za koga da glasamo? Ako ste principijalan kao ja takve stvari se ne mogu prastati jer to nije ono zbog cega smo izasli na ulice 5 oktobra! Kad se konacno pojavi politicar i stranka koja se drzi svojih principa i bezkompromisno ostvaruje svoje programe onda cu ponovo glasati.

ceprkalo

pre 10 godina

Демократска странка већ више од осам година није демократска, а од данас више није ни странка. То су разлози због којих, након двадесет година, престајем да будем члан ДС-а [...]. Договори су последица трулог компромиса, односно равнотеже страха. То што је постигнуто између Драгана Ђиласа и Бориса Тадића нема везе за политичким деловањем.

Obican gradjanin sam, pa sam uspela da pronadjem sta je zivkovic izjavljivao ka je napustao DS, jer sam bila zapanjena da je u koaliciji sa DS-om, eto koga Pesic brani, kad sam ja dosla do ovoga mogla je i ona i jos uporedjuje kucno cepanje novina sa cepanjem u javnosti kad neki tabloid napise nesto sto nije po "meraku" Zivkovicu, pa politicari i javne licnosti su meta tabloida i sa tim moraju da zive. Vesna sledeci put mora bolje da se pripremi kad staje u odbranu nekoga.

Lanne

pre 10 godina

Čitam ovo što priča Vesna Pešić i krstim se. Aman gospođo toliko ste providni da ja nemam reči. Pa gde ste bili do sada?! Odjednom Vam smeta što će Vučić biti premijer, kako da ne. Možete samo da sanjate da će Vaš DS da dobije podršku o kojoj govorite. Dosta je narodu lopova

Milica

pre 10 godina

Opozicija nikada nije bila gora! Sada čovek i da hoće da glasa za promene, nema za koga. Posle svega što sam čula u emisiji i uopšte ovih dana, opet mi Vučić deluje kao najnormalnije rešenje.

Dragan

pre 10 godina

Ne verujem da postoji neki politički dogovor između Tadića i Vučića. Mislim da je nemoguće da se dve, ipak velike političke ličnosti, nađu na jednom mestu. To ne bi funkcionisalo. Pored toga, po mojoj proceni, Tadić neće dobro proći na izborima, jer je imao dosta promašaja. Mnogi koji su nekada glasali za DS zbog Tadića, sada su se, kako ne bi "bacali" svoje glasove, opredelili za Vučića, koji u ovom momentu realno ima daleko veću prednost.

delboy

pre 10 godina

trivanova-zbunjena gradjanka?!..kaze da nepozna nikog ko nije za pravnu drzavu i provodjenje zakona a koliko ga je postovala mogu da kazu samo zaposleni u firmama porodice trivan..nek samo cuti i nepojavljuje se..

Gledalac b92 011

pre 10 godina

najveca stvar koja neme veze sa razumom je izjava sns Andjelkovica tkz analiticara, da je po njemu idealna kolacija sns sa dss. mislim...

Konstatacija

pre 10 godina

Sve sto je rekla gospodja Pesic u pravu je.Medijska haranga i cenzura. SNS nema plan i i nista nije uradio. "Analiticar" Andjelkovic rece i ne pocrvene da je za vreme Milosevica industtijska proizvodnja bila vecai da je izvoz bio veci.Cirkus.A oJ.Trivan ne treba trositi reci.Uvredjena mlada

skippy

pre 10 godina

Može ova g.Pešić da priča šta hoće..ova Vlada je uspela da uradi stvari koje oni nisu uspeli u proteklih 20 godina..da je dovoljno nije ali imali su malo vremena a i svima je jasno da je Vučić nosio najveći teret na svojim leđima..tako da treba mu dati još veću podršku na izborima da nastavi svoju politiku koja Srbiju za sada vodi u dobrom pravcu!

imre

pre 10 godina

Kako mi,obicni ljudi koji se ne bavimo politikom, mozemo da razumemo sta je program DS stranke, kad ona kao bivsi clan re stranke to ne razume

Milena

pre 10 godina

Gledala sam emisiju i u jednom se, za promenu, moram složiti sa Jelenom Trivan. Opozicija svoju politiku postavlja tako da bude prihvatljiva SNS-u, koji je vidjen kao apsolutni pobednik izbora. U toj situaciji svaka opoziciona partija (osim DSS-a) mogla bi slobodno da udje u vlast, jer su im programi kompatibilni SNS-ovom programu. Nemamo, dakle, opozicije, ali ne zbog tzv. Vučićeve diktature, već zbog činjenice da svaka opoziciona partija jedino što želi je da bude prihvatljiv koalicioni partner SNS-u i da se dočepa vlasti po svaku cenu.

Aleksandar

pre 10 godina

Ne trebas biti ikakav analiticar da uvidis sta je politika. Dovoljna je istorija, koja je pokazatelj. Politika je unistitelj covecanstva.
A realno, politika je i treba da bude menadzment drzave (menadzerstvo).

Branko

pre 10 godina

Da li to gospođa Pešić misli da je prethodna vlada na čelu sa Cvetkovićem dobro radila. Izgleda da je gospođa zaboravila da upravo zahvaljujući toj vladi skoro milion građana živi na granici bede.

akademac

pre 10 godina

Ne mogu da verujem kolko gospodje Pesic i Beckovic javno podrzavau i brane Miskovica.Tolike su gluposti izrecene da je suvisno i komentarisati bilo sta.

Halkidiki

pre 10 godina

Ma daj bre,dokle ova gospodja Pesic planira da se pravi pametna,stalno je ona ta koja brine u narodu Srbije.. Znamo mi i bez tebe neke stvari,ne moras bas sve sto ti naruce NVO i ostali placenici nama da prosipas..

Vitez

pre 10 godina

Gospodjo Vesna, nebih se slozio sa vama nikako, rezultata ocigledno im. Iako su mozda manji nego sto je neko ocekivao, daleko su veci nego sto su bili u vreme vlasti onih koje vi slepo branite.

Delikates

pre 10 godina

Bas bi voleo da neposredno posle izbora vidim sta ce biti sa gospodjom Pesic. Da li ce se pojavljivati u svim medijima i pricati ko navijena o stvarima koje nemaju smisla ni malo?

Dr.

pre 10 godina

Ne slayem se sa gdjom Pesic. Vlada je pokazala odredjene rezltate. Doduše ne baš onakve kakve smo očekivali ali rezultata ima. Da pobrojim neke
1. Povećan je PDV
2. Uveden je solidarni porez
3. Povećan je porez na imovinu za 80%
4. Mnoge forme su ugašene i s tim u vezi
5. Broj nezaposlenih je povećan
Novih 100 000 mladih je otišlo sa kartom u jednom pravcu, tj dijaspora je osnažena novim ljudima
6. Zdravstvo je palo još niže
7. Školstvo nema kud da padne ali se nije ni popravilo
8. O sudstvu nema smisla ni govoriti
9. Mišković je uhapšen, pa pušten a u medjuvremenu protivpravno držan u pritvoru
10. Opozicija je razbijena...
11. Cene energenata su povećane
12 Kurs je otišao
13. Takse su povećane
14. RTV pretplata nije ukinuta
15. Zemlja je dodatno zadužena, pare potrošene a da se ne to nigde vidi
16. Bogati su postali bogatiji a siromašni siromašniji
17. Narod se malo trovao aflatoksinom a bogami još koječime
Priznaćete da takve rezultate nismo očekivali. Ovoliki napredak nismo očekivali čak ni od napredne stranke. Zadužili su nas u svakom pogledu.

MAXIM

pre 10 godina

Interesantna emisija.Svi bili sasvim solidni.Na moje cudjenje, Trivanka najbolja.
Ali,kada bi izvukli size:
- Pesicka: Vlada jednostavno inje htela ili nije umela da radi.Sama sebi dala otkaz.I bolje. I ovako nista nisu pomerili.
- Andjelkovic: SPS je bila kocnicar promena.Neznam koje bi se promene sprovela, ali da koce,videlo se iz aviona.
- Trivanka: Topli zec kroz koji je (nadam se) prosla DS i Djilas, je nesto do sada nevidjeno.I tu vidim dosta odgovornih i van SNS-a, onih koji su na sve to cutali i okretali glavu.Ne moze se u kratkom periodu narod tako zaludjivati,a ne imati osecaj bar male odgovornosti.
I u pravu je. I ovako nam je narod nepismen i ubiveno glup,jos ga intelektualci dodatno polivaju ludilom.
I eto ti rejtinga.

Hope

pre 10 godina

(Dana, 9. februar 2014 21:55) - Covek koji ovako nesto napise je ili 100% funkcionalno nepismen ili je dremao ispred TV aparata i nije cuo sta je receno. A mi se cudimo zasto nam je ovako kako je :(

Adriano Celentano

pre 10 godina

Trivanka - Zorana, kao jaje jajetu, iritirajuca i netakticna, mirodjija a prepotentna, hvalim te Boze sto ode iz DS-a, neka okade njeno mesto. Pesiceva u mnogim stvarima u pravu, Andjelkovic je najmanje analiticar, najvise novinar kurira. Moj izbor je pao, Radulovic, bice to iznenadjenje i sok za supermena bez kape, mozda ce opet da zaplace ali to nece biti suze radosnice jer ce morati da se pomiri sa tim da neko drugi sastavlja vladu.

mistral

pre 10 godina

Dili smo mogućnost da živimo bolje. Vučić i njegovi saradnici za godinu i po uradili su mnogo više nego njegovi predhodnici za četiri godine puna mandata. Uzmimo samo korupciju i kriminal , privatizacije da i ne kažem više. Dajmo šanse vučiću da uspe sve to dovesti do kraja i mi ćemo živeti bolje.

ivana

pre 10 godina

Meni je na neki lacin lakse ovog puta ako ni zbog cega drugog ono zbog toga sto moze i neko novi da se glasa. I taj novi Radulovic je i jedini koji ima jasan i koherentan program. Sad da li taj program vredi, vreme ce da kaze, ali bar ne moram da slusam vise ove jedne te iste gluposti. Svi su imali sansu i svi su pokazali da medju njima sustinskih razlika nema: svi su bez ideje i svima je glavna motivacija moc. Dosta je bilo! Podrska Radulovicu!

nezavisni zavisnik

pre 10 godina

Meni je najzanimljiviji i najzagonetniji bio Dragomir Andjelkovic koji se na pocetku emisije deklarisao kao Euroskeptik, a onda je tokom cele emisije svim srcem branio Vucica i njergov SNS kojima je ulazak u EU na prvom mestu.
U nekim momentima sticao se utisak da je Andjelkovic portparol SNS, a ne nezavisni analiticar.

vanja

pre 10 godina

Ali kad je Trivan u jednom trenutku, negde na sredini emisije, rekla Vesni Pesic - "da vam objasnim". Hit nad hitovima. Mene je, dok sam gledala, pojeo transfer blama. Pa zamisli koje ludilo mozga treba da budeš pa da iz jame koja ti je - s obzirom na inteligenciju - prirodno skloniste, jednoj Vesni Pesic kažeš "DA VAM OBJASNIM"?!? Hej, jednoj Vesni koja nas sve u kompletu vec dugo vremena uči kako da budemo gradjani u pravom smislu te reči a ne ovce. A ne mora, niko je ne sili. Ja nju ne poznajem, bila sam u pelenama kada se ona na demonstracijama toliko godina stoicki borila za bolju-gradjansku-demokratsku Srbiju, ali sam joj do neba zahvalna za sve sto je uradila i sto ne prestaje da radi!

Radovan VII

pre 10 godina

"Pesic prica kako su ovi izbori bespotrebni i da se odrzavaju samo da bi Vucic bio premijer, a zanemaruje cinjenicu da je mogao i bez toga, ali to i da uzmemo sa rezervom jer bi ga na taj nacin opozicija stalno prozivala..."
(android, 9. februar 2014 23:06)

Cekajte, cekajte... zar smo vec zaboravili rezultate izbora? Danas nam trebaju izbori jer je aktuelna Vlada nesposobna da vodi ovu drzavu u korist gradjana, ali niko iz opozicije ne bi prozivao Vucica u slucaju da je zamenio mesto sa Dacicem na mestu premijera, bez izbora, jer je na proslim parlamentarnim izborima SNS pobedio i shodno tome im je sledovalo premijersko mesto. To sto su odlucili da iz drugog plana vode drzavu, a neki drugi snose odgovornost za eventualne neuspehe je politicka taktika, nista vise. Taktika koja se zasnivala na Dacicevom egu i zelji za vlascu! Znali su da ukoliko ne ponude premijersko mesto SPS-u, Ivica bi brzim skokom ponovo zavrsio u Tadicevom zagrljaju, samim tim bi SNS ostao u opoziciji, a 12 godina su se pripremali za povratak na vlast. Koliko puta su se u protekloj deceniji menjali premijeri Italije bez vanrednih izbora? Isti slucaj je i sa Grckom. To su nam samo primeri iz komsiluka, da ne idemo dalje po svetu sa primerima. Ponavljam, potpuna je besmislica da su ovi izbori neophodni SNS-u zboga navodnog legitimiteta jer je SNS pobedio na proslim izborima!

http://www.b92.net/info/izbori2012/parlament.php?year=2012

Srbin 100%

pre 10 godina

Kako uopste za ozbiljno uzimate izjavu zene koja je odavno izgubila integritet i objektivnost i sebe stavila u sluzbu onih koj svaki korak koji void ka progresu vide kao pretnju svojim interesima.

Mirce

pre 10 godina

Sviđaju mi se stavovi gospodina Anđelkovića ,a ne sviđaju mi se stavovi gospođe Vesne Pešić.Smatram da ima mnogo racionalnije poglede na trenutnu situaciju i scenario u budućnosti.

Forget

pre 10 godina

Zaboravite, gospođo Pešić. Neće biti povratka na staro. Neka bude novo, pa nek' bude i loše.Srbiji su potrebne drastične promene, a ne lupeži iz centra Beograda.Zbogom i hvala na svim vašim hrabro iznetim mišljenjima, ja ih cenim čak i kada su suprotstavljena mojim.Da li je SNS pravi izbor? Nemam pojma. Ali cu glasati za njih jer vidim da ssu iskreni

Moja sudbina je da glasam protiv..

pre 10 godina

Vesna Pesic je uvek bila protiv diktatora, bio je Tito, Aktivno je risila Slobodana, pa cak je i Tadica osinula iako je bio mala beba za PPVucica tj za ono u sta preti da izraste..
To sto je pricala pre dve godine je bilo vise kritika tadasnje vlasti nego aktivivno podrzavanje lika i dela Vuic Aleksandra
Izgleda da njena rec ima uticaja u Srbiji.

svasta

pre 10 godina

Secam se nekih davnih vremena i grupica koje sede ispred kioska ili bifea, cirkaju i mudruju o fudbalu, ekonomiji i politici. To su bili zgubidani, majstori za sve (a nista ne izdrzi ni 24 sata), lokalni mudrijasi koji su imali svo vreme ovoga sveta (ne i posao). A onda su nas upoznali da su to sve simptomi zanimanja "politicar" i "analiticar". Ove bivse clanove 5-6 stranaka, koje se osvescuju i menjaju smer na svakih par meseci i ne uzimam za ozbiljno. I ja se secam 90-ih, ali me V. Pesic ipak podseca na 80-e i seriju Dinastija koja se zavrsila taman kada smo ocekivali da nam objasne da je Blejk sam svoj otac, a pre toga smo se nagledali kako mu deca i bivse supruge iskacu ko kokice.

Nikad radikali

pre 10 godina

Anđelković nije nikakav analitičar, nego apologeta preobučenih radikala. Sve ok, samo neka ga tako predstavljaju jer ništa drugo nije.

MaRIO

pre 10 godina

Samo se plašim da na izborima ne prevagnu glasovi nepismene srbije, pa iz tog razloga apelujem na svu pismenu srbiju da izadje na izbore i glasa, a ne da sede kuci i pametuju....takodje molim sve obmanute gradjane, koji su pali pod uticaj vrhunske demagogije, da se probude iz tog sna do 16og marta i daju glas opoziciji.

Nikad

pre 10 godina

Ne razumem zašto bi ovo trebalo da nam bude zanimljivo i da krade naše vreme. U redu je, Vesna Pešić promenila mišljenje, promenila sstranu, uplašila se, ili je u pitanju ozbiljna zabrinutost, ili samo nešto glumi... Baš me briga. Imam svoje mišljenje, ne može ona ništa da mi nametne. A moje mišljenje je ovako, i tu neće biti nekih promena, jer zaista nema potrebe da ga menjam (ni razloga): Boris Tadić i Đilas su dva dojučerašnja pobratima iz iste one stranke koja nam je ogadila demokratiju, stranke koja se zaista na kraju pretvorila u režim vlasti jednog čoveka i njegove klike. Uništili su sve čega su se dotakli. Podstakli su pljačke, zatiranje pravosudnog sistema, korupciju na svakom nivou. Bogatili su se i lagali. Onda su vlast izgubili, pa su se posvađali i razišli. Ne pada mi na pamet da više nikad, u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu, glasam za jednog ili drugog. Nikada!!!

Ego

pre 10 godina

G-djo Pessic, kada biste samo na tren izvukli glavu iz tog egocentricnog tripa, mozda bi tada razumeli kakvu nepotrebnu ljagu bacate na svoje ime.

katica

pre 10 godina

"Utisak nedelje" (Vesna je čak doktor sociologije!) hoće da nas ubedi da je moguće postojanje perpetuma mobile!
Našta bi ličeli izbori u Osmanskom carstvu (da se nekim slučajem neki od sultana pri kraju carstva rešio da imitira Englesku demokratiju)? Na izbore koje mi imamo u Srbiji od Mire (Slobe) do danas.
Ps. Prvi korak ka parlamentarnoj deomkratiji je morao biti LUSTRACIJA službi komunističkog jednoumlja. Mi taj korak nikada nismo napravili (Tito je umro 1980). "Utisak nedelje" nas znači poziva da nastavmo da učestvujemo u „imitaciji parlamentarizma“ 1980-2014. Dokle nas je to sve dovelo? Do „imitacije života“!

Dostaaaa

pre 10 godina

Izlazi li Radulovic na izbore? Ako izlazi ima moj glas. Ne mogu ove vise da gledam. Eh kad bi sa Radulovicem bio i Tasovac i Miodrag Zec pa to bi bilo veliko iznenadjenje na izborima.

e

pre 10 godina

Bogami se Vuk prvi vucko dobro preznojio nocas ocita mu lekciju Vesnica ne pomoze mnogo neutralni analiticar kome je posao da bude neutralan kako sam rece mada ni Vesna nije sto je nekad bila al sta ces kadd nema mnogo boljih od nje..A tek za ovu sto joj je boki 13 lepi na srcu nekako sve zeli najbolje zutima al uradi najgore sta bi uradila da zeli najgore pa videcemoooo i na kraju srecni nam izbori sto ono rece Toma megatttend diploma..Zamisli da presednik radi test pu pu..al bi bilo veselo jer i on je valjda neki doktor master magistar sta li je..

m

pre 10 godina

Nazalost, ili na srecu, nisam bio u prilici da gledam utisak, ali iz ovoga sto citam u tekstu i komentarima mogu samo da zakljucim da u Srbiji ne samo da politicari, "politicari" i "bivsi" politicari tretiraju narod kao glasacku masu kapaciteta pamcenja ravnog zlatnoj ribici, nego i svi ostali koji se pojave ili bolje reci kojima je dozvoljeno da se pojave na televiziji imaju isto vidjenje! Ja razumem, Jelena, da ste vi bili deo 30 obaveznih procenata zena na listi i u parlamentu, i da niste imali nikakve uloge u krojenju politike, ali je isto tako jasno da ste "kupili kajmak" od funkcija i clanstva u DS u vreme kada je, bolesno slicno danas SNSu, vedrila i oblacila Srbijom. Ali imajte bar malo obraza i nemojte sada da se predstavljate analiticarem i nezavisnim misliocem koji savetuje, upozorava i otvara oci izmrcvarenom narodu i nemojte se pojavljivati u javnosti, molim vas. Ne ocekujem vas izvinjenje, priznanje krivice makar za necinjenje nicega, daleko bilo, znam da se to u Srbiji nece jos generacijama dogoditi, ali eto, malo elementarne priatojnosti biste bar mogli da pokazete. Isto vazi i za gospodju socioloskinju Vesnu, mucan je njen stav kako je ona kao pozivala na bele listice da bi upozorila Tadica i DS, sve za nasu dobrobit, ne bi li se oni konaolidovali, procistili i opasuljili. Ako je tako bilo 2012, sta je danas drugacije? Ostanite principijelni, ako Vucic nije bio dovoljno los da se vrati na vlast posle svega, kao sto privatno mislim da jeste, onda i njega "prevaspitavajte" sada pozivanjem na bele listice, jer iskreno, nista se nije promenilo za manje od dve godine, samo je opozicija slabija nego SNS tada. To su sve isti ljudi, pod slicnim ili istim skracenicama, koalicijama i "planovima", i svi znamo da se nista nece promeniti, bez obzira na ishod. Nego ste sada protiv SNS, kao sto ste uvek i bili, ali vam se svidela ta uloga mislioca i filozofa, koji naizgled objektivno, sa strane deli lekcije. Treceg uvazenog gosta nisam ranije imao prilike da slusam, ali ako neko cije je zanimanje analiza loliticke situacije ima potrebu da eksplicitno naglasi da nije clan nijedne, pogotovo vladajuce, stranke, onda tu nesto nije u redu. Razumem stav da SNS treba da bude deo vlasti posle izbora. Imaju ubedljivo najvecu podrsku u narodu, ne ulazim u razloge zbog cega je tako, ali cinjenica da DSSu zelite mesto na vlasti u drzavi u kojoj zivite, je potpuno apsurdna. Pitanje je da li ce se dokotrljati do cenzusa, zastupaju stavove potpuno suprotne SNS (nebitno sto su suprotni i skoro svima ostalima), kao i svi ostali vuku rastuci broj repova neraspetljnih afera iz vremena na vlasti a i sire, i pritom su uvek pokazivali potpunu nekonstruktivnost na vlasti. Jedino za sta im se treba odati priznanje je to sto sve vreme teraju istu pricu, tj jedini se, od onih koji se nalaze u parlamentu, razlikuju od "zvanicnog" stava LDPa u poslednjih deset godina, stranke koja je tek posebna tema za "analizu". Zakljucak je da je ova vest, ondnosno cela emisija mogla biti objavljena 2004, 2008, 2012, 2014 ili bilo kada u skorijoj budicnosti i bila bi podjednako aktuelna. A to je zastrasujuce i znaci da zivimo u drzavi u kojoj je sve potpuno relativno. Unapred se izvinjavam na duzini izlaganja potencijalnim citaocima, a posebno moderatorima.

toma

pre 10 godina

Napokon i ova Trivanka nešto pametno da kaže! Ali Pešićeva ne prestaje da priča gluposti, kad je navijeni papagaj koji ponavlja jedno te isto. Ne znam ko nju opšte ozbiljno shvata. Pa politika SNS-a je toliko jasna i realna, i samo zajedničkim snagama možemo svi zajedno da uspemo, a ne da pojedinci podržavaju kriminalce i pljuju jedinu nadu Srbije.

Trta

pre 10 godina

Gdja Pesic je kritikovala Tadica i vladu,a ujedno i velicala DS umesto da se bavi analizom. Ne treba nama sufler vec neko da rasclani, a mi da odlucimo za koga cemo glasati.

Zurkolomac

pre 10 godina

Pre cu ici da glasam u Tanzaniju za neko pleme ljudozdera, nego za ove nase bahate seljacine i krimnalcine. Nadam se da cu uskoro moci da pljunem na granici kada zauvek budem napustao ovu izvitoperenu patvorevinu od zemlje...

marko

pre 10 godina

Moje misljenje je da posle ovih izbora mi tonemo jos dublje... Nama je ljudi sve gore i gore, razmislite malo... Prvi put u zivotu osecam da nam izlaza nema... A i ovi iz SNS su isti kao i svi, cak su nam oteli i onolike pare preko racuna za struju... Izasli na tv sa izjavom RACUNI MORAJU DA SE PLATE... Ovi su najgori do sad, a to ce se tek obelodaniti...

Lola

pre 10 godina

I dok oni upiru prstom jedni u druge,hajde da se podsetimo : Aleksandar Vucic- PPV, KZPV(kandidat za predsednika vlade), ......BMZI (BIVSI MINISTAR za INFORMISANJE )-da se ne zaboravi!!!GLASAJ PROTIV AMNEZIJE!!!!

Mira

pre 10 godina

Zamolila bih Jelenu Trivan da u miru, nasamo, pogleda večerašnju emisiju i da više nikad i ne pomišlja da ,,analizira" javno. Njeni komentari su jednostavno vređenje inteligencije svakog prosečnog čoveka ove zemlje.

tripa

pre 10 godina

Ne trebaju nama analiticari nego zdrav razum da skontamo da nas Vucic zamlacuje a da rezultata nema nigde. Za Milosevica smo glasali 10 godina iako nas je unistavao. Naucimo nesto. Nedajmo nikome da nas ovako zamlacuje. Nema rezultata nema podrske Vucicu!

zdravo ljuta Sosa

pre 10 godina

A sta cemo sa Tominim javnim priznanjem bas u jednom Utisku nedelje da je njegova stranka, sve jedno je da li SRS ili SNS jer obe je on vodio, finansirana od strane tajkuna.
Zar Vucic misli da smo zaboravili useljavanje u ogromne stanove kad je bilo bombardovanje, ko im je dao te stanove, zna se SPS sa kojima su bili u koaliciji za podrsku toj vlasti.
I tako redom o njihovom postenju.
Vucicu ono sto najgore koristis je da pogrdnim imenima nazivas neku radnju npr. kvarcovanje, sta te briga ko se kvarcuje pa valjda ima svako pravo na svoj privatan zivot i sta ce u njemu eto usred zime da radi. Uostalom o spasavanju u Feketicu, sama odeca koju si obukao ne pokazuje da ti je bila namera da ikoga spasavas, vec kada su tu kamere ajd malo predizbornog marketinga. Trazis od naroda da dobijes vodece mesto u novim izborims, pa radi na tome i KONKRETNO NAM RECI STA SU PRIORITETI KADA ZASEDNES NA VLASTI. O zaposljavanju slabo pricas, poslao si druge ljude iz tvoje stranke da obecavaju penzionerima penzije, pa valjda bi penzioneri trebali da cuju to iz tvojih usta a ne da se posle vadis ili da smenis ljude koji su obecali a da ti to nisi uradio, ako se ne ispuni obecanje, itd.itd.. Sta mislis o skolstvu, zdravstvu, deci, mladima, o tome ne govoris nego si stalno u nekom paranoicnom grcu da 'ONI TAMO STO MISLE' (tvoja postapalica).... pa valjda ima pravo svako da misli... itd.

Pera ložač

pre 10 godina

Da nisam gledao emisiju na osnovu komentara stekao bih neki sasvim drugačiji utisak, ali gledao sam. Svako od gostiju ispričao je šta misli da treba, nisu uvek na Oljina pitanja odgovarali iskreno, ali to je to, jedna u nizu slagalica koje će dovesti do Vašeg izlaska ili ne izlaska na izbore. Sve je na Vama "glasačima", ne biraju vlast marsovci nego mi koji glasamo ili ne glasamo, pored onih koji glasove zbrajaju.

Dule Nis

pre 10 godina

Bravo Vesna, bez pardona prema"analiticarima".Providni, jadni, podparoli udruzenog Vucica i Tadica.A Jelena je zamoljena da do izbora ne pristupa NDS, da im ne bi pokvarila rejting.A Boris osniva stranku zajedno sa nekim nepoznatim ljudima, pokusava da se ogradi od zutih lopova.Neprolazi to vise ni kod nas, naucio je narod nesto za ove dve decenije.

bubica 2

pre 10 godina

Gospođo Pešić znate li vi kuda ste pošli, a gde ste došli? Pa u emisiji ste kod Olje. Koje Olje? Olje Bećković , setili ste se fino. Šta će mo dalje.....Pričamo o Vučiću budućem Premijeru. Ne Tadiću g-đo Pešić. Vi očigledno stigli 10 godina ranije .

Radovan VII

pre 10 godina

Gospodja Pesic je pre samo 2 godine pricala neke druge price. Pamcenje mi je na moju zalost duze od prosecnih 2 i po dana pamcenja u Srbistanu. (Pedja, 9. februar 2014 21:19)

- Koja je svrha vaseg komentara ako nema navoda na sta konkretno mislite? Sta je to Pesicka pricala pre dve godine, a Vi sad smatrate da prica drugacije? Da li ste sigurni da ona prica drugacije ili Vi ne razumete sta ona prica? Zena se poslednjih dvadeset godina bori protiv toga da jedna osoba drzi sve poluge vlasti (Milosevic, Tadic) i isto radi sad (Vucic).

Takozvanog politickog analiticara Andjelkovica je bilo zaista mucno gledati. Od politickog analiticara DSS-a do pozicije portparola Vucica i Vlade. Tokom cele emisije samo je ponavljao naslove i floskule srocene u kurirskim tabloidima i nijednu (svoju) analizu nije ponudio tokom cele emisije. Njegova politicka analiza je da Djilas hoce u koaliciju sa SNS jer se smeskao tokom razgovora sa Vucicem o "Beogradu na vodi"? Zar je to strucna analiza? Koji politicki analiticar moze da kaze da je ova zemlja pocela da propada pre 13 godina?!? Sta cemo sa devedesetim? To je bilo u proslom veku pa se ne racuna? Kako je zemlja izgledala spolja i iznutra kad je srusen Sloba? Odlican poltron, nikakav analiticar.

Trivanka standardno mucna za slusanje. Deo u kom prica kako ona nece da ucestvuje u osipanju stranke i shodno tome donosi odluku da napusti stranku je paradoksalno smesan. Daleko joj lepa kuca i 'brate' fraza, a narocito njene "analize".

Gos'n

pre 10 godina

Ovaj lik je lupao gluposti 100 na sat, celu emisiju! Vesna Pesic je inace rekla da je pogresila sto je podrzavala smenu vlasti i da treba SNS da dodje i konstatovala je da je ovo jos gore od prosle vlasti. Uvek ima dobra razmiljanja. Kad bi svi bili kao Vesna Pesic, bila bi ovo mnogo bolja drzava. Uvek je govorila kad nesto ne valja i priznavala greske. Bila je uz LDP dok su bili na pravom putu da postanu velika stranka u drzavi, cim su skrenuli sa kursa i poceli da lutaju(tacnije Ceda je poceo da luta), ona je to napustila, jer je shvatila da to ne ide nikud.

trstenik ldp

pre 10 godina

e pa Saša ja sam malo stariji i ja sam bio 97-me jedan od hiljade studenata kada su krenuli protesti koalicije zajedno,tada gospodji pešic nisu smetali provincijalci iz neke tamo babušnice,a taj njen gradjanski prkos i glumljenje establišmenta duguje tim studentima i pokojnom djindjiću a ne genetici,i nemoj da se pravimo intelektualci kad hoćemo da se nametnemo nekom,koliko je dotična gospodja partija promenila,mislim da bi najviše doprinela društvu ako bih ponovo postala ambasadorka pa i ako treba ponovo u meksiku,pošto im kao intelektualcima ta kultura najviše ležl

Sanja

pre 10 godina

Vecina odanih glasaca DS izaci ce na izbore, ali ne zbog Djilasa, Sutanovca, Pajtica....vec zbog DS!!! Dosta je bilo velicanje lika i dela lidera stranake kako DSa tako i ostalih stranaka. Skloni smo da od jednog lidera neke stranke napravimo mit a isto tako i da ga okarakterisemo kao najveceg krivca za sve sto ne valja u zemlji. To se desilo Tadicu a to ce se desiti i Vucicu. Nikako da shvatimo kao narod da su svi oni tu zahvaljujuci nama glasacima i da ih za to placamo. Svi oni zavise iskljucivo od nas!!!

zzdajmt

pre 10 godina

@PSIHOLOG
zena je pokusala da objasni bezubim simpanzama (sto je nemoguce ocigledno) da covek slobodoumno menja misljenje pa tako moze kritikovati bilo kog politicara i govoriti o njemu dobro, ako dobro cini, misli ili radi, a potom lose govoriti ako taj politicar, lose cini, misli, radi. U emisiju se javio verni glasac umivenih radikala koji je objasnio da Vucic ne moze da pogresi sta god uradio. U tome je razlika izmedju pametnih (manjine nazalost u Srbiji) i glupih(vecine opet nazalost u Srbiji)

Erika O

pre 10 godina

Večerašnje izjave Vesne Pešić su takve, da naprosto stičem utisak, da je ili bila u kibernaciji, pa nije mogla da zaključi zašto su raspisani izbori, ili ima iskrivljenu percepciju. Po njoj je trebalo čekati još skoro tri godine da se sprovedu uspešne i brze reforme.Treba joj reći ako je bila u kibernaciji, da je kohabitacija koja se desila pre skoro dve godine, sklopljena sticajem tadašnjih okolnosti, da je SPS bio u poziciji da bude u polugama vlasti i koči mnogo toga iz njima poznatih razloga.

dejan

pre 10 godina

Saša73, 9. februar 2014 23:53)

Tesko tebi ,ako takvi kao ona kod tebe uzivaju veliki ugled, stvarno covek da se zapita kuda mi idemo,ako podrzavamo sve sto ne vlaja, a ono sto valja i onog sto pokusava na sve nacine da nas izvuce iz ove situacije "pljunemo".

Sandokan

pre 10 godina

Ja neznam o cemo ovaj tzv analiticar prica. Ja znam da po prvi put u zivotu nisam platio infostan I to 3 meseca zato sto nemam para jer mi je standard u poslednjih godinu dana opao drasticno zahvaljujuci nesposobnosti sadasnje vlasti. Bosna nije daleko.

Saša73

pre 10 godina

Koji rezultat ima g-dja Pesic?
(Deki89, 9. februar 2014 22:26)

Deki, Vi ste mladi i devedesetih ste bili dete. Slabo pamtite ulične demonstracije za priznavanje rezultata izbora i za slobodu medija. Ne pamtite kako je izgledao tadašnji Drugi dnevnik RTS-a, ne pamtite upade policije u prostorije NTV Studio B i policijsko oduzimanje opreme brojnim TV i radio i stanicama u Srbiji među kojima i B92. Svi elektronski i štampani mediji koji su negovali nerežimsku i nezavisnu uređivačku politiku bili su na meti ostrašćenih MIloševićevih socijalista i Šešeljevih radilkala.

E vidiš Deki, tog i takvog vremena više nema. Nema ga upravo zbog hiljada onih koji su sa gospođom Vesnom Pešić i liderima opozicije čitavu jednu deceniju proveli na mirnim protestima. To je dragi moj Deki bio težak posao,ni nalik ovom opuštenom kuckanju na tastaturi iz tople sobe. Bilo je hladno na ulicama Beograda, a policija je koristila vodene topove i često iz čista mira hapsila i premlaćivala ljude samo zato što se bore za elementarne tekovine demokratskog sveta.

Vesna Pešić je jedna od najzaslužnijih lidera opozicije iz tog vremena. Ona kod mene uživa veliki ugled. Jako je cenim i sa pažnjom sam je saslušao. Ako smo devedesetih bili na istoj strani, bićemo i sada. Toliko.

Sanija Z

pre 10 godina

Slažem se sa izjavom Jelene Trivan, da politika koja se vodi u DS-u mnogima nije baš sasvim jasna, da nepostoji nikakav program, da je upravo kao rezult svega toga šezdeset Opštinskih odbora zatražilo smenu Dragana Đilasa. Kao i da DS nema tu snagu da bude jaka opozicija, niti da može da oponira bilo kome.

Djordje NS

pre 10 godina

Smešno je to što ovog Dragoljuba neko uopšte i naziva analitičarem a kamoli još i nezavisnim... Toliku pristrasnost skoro svet nije video. Kao da radi na normu, ne skida se sa TV ekrana i neumoran je u hvalisanju Vučića. Da bar ima razlog da ga za nešto hvali...već naprotiv - zlo koga ćemo se teško ratosiljati.

android

pre 10 godina

Pesic prica kako su ovi izbori bespotrebni i da se odrzavaju samo da bi Vucic bio premijer, a zanemaruje cinjenicu da je mogao i bez toga, ali to i da uzmemo sa rezervom jer bi ga na taj nacin opozicija stalno prozivala, odnosno jedva bi docekali, ali zaboravlja ono najvaznije da je opozicija odobrila ove izbore i su po njihovim recima bili neophodni.

Jelena

pre 10 godina

Žao mi je što jedini pozitivan utisak sa liste nije dobio niti jedan glas. Niti gledaoci, niti gosti se nisu ni osvrnuli na Nemanju i Kolarac. Svi u svom haotičnom mraku.
Mnogo su se trudili i trude se da nas nauče da vidimo samo negativno, ma koliko to bilo u suštini nevažno. Sve dok bude tako, cela ova priča i naš život vrteće se u krug, beskonačno.

Riana S

pre 10 godina

Politička ostrašćenost Vesne Pešić je toliko evidentna, kada sa vrlo providnim argumentima pokušava da brani između ostalog i postupak Zorana Živkovića kada cepa, novine jer mu se sadržina istih ne dopada. Da pritom prenebregava činjenicu da demokratija podrazumeva i medijski pluralizam.

ja

pre 10 godina

Jao, rasplaakala sam se nas sudbinom Trivankinog krila DS-a ( = Tadićevog ). Znači uhapšeni su zbog klakcalica, i mučili su se celih godina dana. Evo, mi tako, i još 100 puta gore, se mučimo celog života.

I kad im je dosadilo da se "muče", oni su lepo napustili stranku u problemima. Važno je da napadaju druge zbog nesolidarnosti sa strankom.
Izvini, ali to nije moj posao, niti mi je išta ta stranka dala ( obično je bezočno uzimala ), da bih joj vraćala i saosećala sa patnjama foteljaša.

deki

pre 10 godina

Beli listic jer bas me briga za koga "glasam" ne glasanjem. Ovaj Utisak nedelje mi je jos vise potvrdio da apsolutno vise ne vredi glasati vec da treba traziti novu zemlju za zivot. Zao mi je ali je tako.

SNS-SPS prevaranti

pre 10 godina

Gospođo Pešić, pogrešno mislite da ovaj režim nije hteo da radi, ispravno je da ,,ne znaju da rade''. Upravu ste da je Vučiću najvažniji rejting, da samo prati šta treba da priča, koje pričice kao ,,lepak za oaivčine'', demagog...SNS nije porastao rejting tako što su dobili nove glasače, ne, oni imaju siti broj glasača kao i 2012g, već zbog toga što su uspeli u nameri da DS ocrne tako da se glasači DS pasiviziraju, a kada glasači DS ne glasaju normalno je da se povećava procenat SNS. Kada bi svi glasači DS izašli na glasanje procenti glasova SNS bi se istopili, to je jasno. Prema tome, SNS je povećala rejting isključivo propagandom i prljavom kampanjom protiv DS, a ne rezultatima rada i boljitka za građane, jer se živi sve lošije, beznađe na sve strane...a tajkuni kradu li kradu, tu se ništa ne menja...samo što sada finansiraju SNS. Što je narod siromašniji on je i sve naivnije, veruje demagozima, prevarantima...naseda na budalaštine. Ako analizirate sve partije videćete da je SNS kadrovski ubedljivo najslabija partija, a hoće svu vlast, pa kako, sa kime...sa neznalicama...SPS i njihovi ljudi su u aferama do guše, pljačka, pljačku stiže...sve ljudi iz SPS...ta stranka mora da leti sa vlasti, ali neće, jer ima tajkunski novac i novac koji su njihovi ljudi opljačkali u javnim preduzećima, podmićivaće ljude da glasaju za njih...i opet će biti na vasti, a propadanje i pljačka se nastavlja. Nemojte glasati za SNS i SPS, jer su zlo.

LudZbunjen

pre 10 godina

Da nema Vesne Pesic totalno bi zaglupeli. Za Trivanovu je ona jedna intelektualna gromada, pa necu ni da komentarisem dijaloge. A ovaj treci gost..hitno na dijetu! Jer, u zdravom telu, zdrav je i duh, a njemu bas to treba i to dosta.

psiholog

pre 10 godina

Vesna Pešić se na prošlim izborima borila protiv Tadića, onda je bila na strani Dačića a sada podržava DJilasa, pitanje je da li ova žena zna šta je levo a šta desno, ako ne zna ne bi bilo loše da joj neko joj neko pomogne.

One By One

pre 10 godina

Otvaraju oci i vise ne zele da zmure pred jednom svima nama jasnom istinom...da su ''demokrate'' od ideje demokratije u Srbiji ostali samo slovo na papiru

Zole

pre 10 godina

Vlast je nikakva a opozicija jos gora. Vlast za skoro dve godine nije ništa uradila a opozicije nema šta da ponudi. Ko moze očekivati nesto bolje posle izbora? Vucic bi kao da nesto uradi ali nema nikog sposobnog u njegovoj okolini ko bi mogao to da sprovede. Opozicija je ostala bez ikakve ideje šta da ponudi narodu.

jopeja

pre 10 godina

" i dodao da se ni kod jednog političara iz okruženja Aleksandra Vučića nije pojavila nikakva afera."
Dobro reče čovek - nije se pojavila. Što ne znači da ih nema, samo se o njima ne piše. Sve su to isti svatovi.

toza

pre 10 godina

Vesna Pešić svaki put kad je gledam priča drugu priču, kao ptica trkačica je, čovek ne može da je uhvati ni za glavu ni za rep.
(pesak, 9. februar 2014 21:52)
Ne priča gospođa Pešić drugu priču nego smo mi politički ostrašćen narod. Vesna Pešić je i prošli put i sada bila protiv političke demagogije i samovlašća pojedinaca bilo da se radi o Tadiću ili Vučiću i potpuno je u pravu bila i prošli put a i sada.
I stvarno zbog čega najbolja od svih vlada u istoriji raspisuje izbore osim da Vučić učvrsti svoju poziciju? Pa i to bi možda bilo opravdano da je izašao i rekao ko ili šta koči da idemo napred. Iz izjava Radulovića čini se da to radi upravo onaj koji se sve vreme poziva na ubrzavanje reformi.
I na koji način su rešene 24 sporne privatizacije? Ova vlada tvrdi da nije mogla da uradi ništa na ekonomskom planu zbog onoga što joj je ostavila prethodna. A sa druge strane joj ne smeta priprema (Hag, SSP, bezvizni režim...) terena koju je uradila prethodna vlada a vezano za početak pregovora sa EU i još će da ispadne da su oni sami sve to rešeili i otpočeli pregovore.
Nikada u politici stvari nisu crno-bele i zbog toga nam i treba pored jake vlade i jaka opozicija. I zbog toga je gospođa Pešić u pravu i siguran sam da će sutra kritikovati i Đilasa ukoliko bude imao priliku da vlada i bude se ponašao na isti način.

Sava Savanović

pre 10 godina

Ne razume "program DS-a", nema "programa NDS-a"... Izuzetno ozbiljne stranke nema šta. Pomalo sam razočaran što je opozicija spala na tako niske grane, ali nisu ništa bolje ni zaslužili. Što su oni bliže dnu, to će Srbiji biti bolje.

BRAVO

pre 10 godina

Trivanka me je po I put u zivotu ZADIVILA!
Ocitala je Pesicki, od onog sto je pricala za Djindjica, pa do danas. Da i Pesicku vidim zbunjenu! :)

bonaparta3

pre 10 godina

G-đa Pešić bi trebalo da krene polako u penziju. Na mlađima svet ostaje! Stvarno neki ljudi neprimećuju kada je fajront i treba da napuste kafanu!

Konstatacija

pre 10 godina

Oni koji kritikuju Vesnu Pesic sta je pricala pre godinu dve to je njeno pravo . Zena ima svoje misljenje.Nisam se slagao sa njom.Izasla je i iz LDP-a. Samo budala ne menja misljenje.Ovo sto je veceras rekla u pravu je sto posto.Svako koima nesto u glavi to vidi iz dana u dan

tanja

pre 10 godina

Gospođa Trivan je bila iskrena kada je rekla da ne razume program DS-a i da ne zna program NDS-a, ali da poziva građane da podrže opciju koja vodi Srbiju u EU.Svi u svetu su shvatili ko vodi ovu zemlju u Evropu, samo opozicija ne shvata ili pre ne želi tu Evropu u kojoj vlada zakon i red!

shut s rogatim

pre 10 godina

Sve se svelo na : Drzi bure vodu majstori dok odu.
Da pomre sirotinja pa cemo mi tajfuni da vladamo sami.
Samo da se rogovi ne zavade...

ex sns

pre 10 godina

Pa tacno je da nemaju bas nikakvih rezultata,ali za koga glasati? Nece imati rezultate ni sledeca vlada jer niko nije spreman da uradi reforme,videli smo sta se desilo sa Radulovicem,pametnom dosta.

Debeljuca

pre 10 godina

Ne volim Jelenu Trivan ali je Vesnu Pesic pogodila u zivac kad joj citirala njene izjave o Vucicu i uporedila sa njenim vecerasnjim izjavama.

miki

pre 10 godina

Trenutni odnos snaga pokazuje da ustvari u Srbiji nikada nije ni bilo demokratske i gradjanske ideje. Ono sto se desilo 2000. je samo bila zelja za promjenama mase neobrazovanih i nacionalisticki nastrojenih ljudi. Inace kako objasniti toliku popularnost SNS-a i njihovih satelita i istomisljenika (Velje, Kostunice, SPS, SRS, Zveri, ...) tih istih ljudi koji su nekad klali zardjanim kasikama i zemlju doveli do prosjackog stapa.

Srbija se i zabavlja pitanjem da li je LDP gori od Tadica ili je DS gori od URS-a, sve vrijeme zdusno glasajuci opcije (SNS, SRS, SPS, DSS, Zveri, ..) koje je vode u sopstvenu propast.

Nego, trazili ste ... gledajte. Glasacka armijo, nemam ni gram milosti za stanje u kome se nalazite.

evropeJci

pre 10 godina

Pesicka je rekla sustinu,vlada nije htela da radi! koriste situaciju posto nema opozicije,pa ce pozicija da "ojaca"... Naivni ce i dalje glasati za prodavace magle(vozice se besplatno po BGu,poreza nece biti,kao ni otpustanja u javnom sektoru,itd) I sve to dok ne dodju na vlast, a posle sve suprotno...

ice9

pre 10 godina

Srbi previse pricaju, mnogo obecavaju, malo rade, lose smo organizovani, administracija nam je uzas, i generalno bre svako svoje du... gleda, tako necemo nikad nista uraditi.

M.Popovic

pre 10 godina

Agitator ostaje agitator.Dok su 'radili' niko im nije trebao('Ne može nam niko ništa...') a sad se čudi što su svi toj i takvoj 'Žutoj' okrenuli leđa. Dobro je pozvala-da se ne zaboravi.

AStek

pre 10 godina

Ako nešto ne podnosim to je kada neko zabada nos gde mu nije mesto i pravi se da sve zna a nikakve koristi nikad niko nije imao od njega, u ovom slučaju to je Vesna Pešić.

SQI

pre 10 godina

Ovaj Anđelković je neverovatno ostrašćen - reče čovek mrtav hladan da niko ne može da garantuje kako Đilas neće u koaliciju sa SNS... A Đilas i koalicioni partneri pre nekoliko dana potpisali kako nakon izbora neće sa Vučićem i njegovim ovcama.

Saša

pre 10 godina

Par priloga o "analitičaru" Dragomiru Anđelkoviću:

Америчким званичницима ваља одмах ставити до знања, и то без околишења, да је пуна српска контрола над севером Косова црвена линија коју нећемо дозволити да ико пређе, а ако се то деси, да смо, по било коју цену, спремни да станемо иза нашег народа који тамо живи.
Игре империјалног престижа, Фонд Стратешке Културе, 18.07.2012.

A danas je od ključnog značaja da je „obrenovićevski“ pristup politici - a on podrazumeva iznuđenu kolaboraciju radi olakšavanja položaja nacije - i te kako kompatibilan sa vidovdanskom idejom. Uostalom, i u vremenima posle Kosovskog boja, slično je postupao despot Stefan, sin kneza Lazara. Čak je privremeno mirno prepuštao pojedine teritorije nadirućoj sili kako bi sačuvao jezgro države, sa idejom da ono u nekim povoljnijim geopolitičkim uslovima bude odskočna daska za oslobođenje čitavog srpskog prostora. Kako je pisao Slobodan Jovanović, nekada su bolni potezi onih koji vode državu „politička nužnost“. Drugačije je teško postupiti ako se naciji želi dobro, ma koliko gledano sa strane nekima to deluje kao „izdaja“.
Vidovdan i „Datum“, Danas, 03.07.2013.

Dakle, koja promena svesti za samo 12 meseci?

spovac

pre 10 godina

Sve analitičar do analitičara, da ne kažem nešto drugo. Unosan posao u Srbiji. Svi se nadovezuju na naopaki sistem vrednosti uz dobru nadohnadu od naručioca analize ili istraživanja javnog mnjenja. U Srbiji ništa neće biti od uspostave normalnog sistema i institucija bez otvaranja tajnih dosijea. Uporedo sa tim, medijskim patronatom države, moraju se razbiti zablude komuno-miloševićevskog režima. Bez katarze, u EU ćemo ući invalidni...

petarue

pre 10 godina

Izjava Vesne Pesic pre izbora 2012.godine: DS je uz pomoć SPS-a već uzeo vladu. Pa, zašto bi onda i predsednik morao da bude iz te stranke? – upitala je Vesna Pešić, koja je svoju podršku Nikoliću nazvala strateškom odnosno “glasanjem zbog određenih razloga”. http://www.telegraf.rs/vesti/208220-vesna-pesic-glasacu-za-nikolica
Vesna, sacam se tvog članka iz novina i tvog udela u pobedi SNS-a.
Srbijo, pregledaj internet pre nego što uklone sve dokaze!!!

DJ cicvu

pre 10 godina

Olja, molim Vas da vise nikad ne pozivate ovog laznog analiticara, glasnogovornika velikog vodje Vucica... Ovo je sramota sta covek prica, prosto nam vredja intelekt. Od njegove kolicine podilazenja, mislim da bi i sam Vucic pocrveneo od stida.... Sramota, sramota

Dana

pre 10 godina

Kada gospođa Pešić postavi pitanje šta to nije bilo dobro kod privatizacija u proteklom periodu , onda čovek prosto ne može da poveruje da neko tako izjavi. Sva najbolja preduzeđa su rasprodata u bescenje a ogroman broj radnika ostao na ulici, a gospođa Pešić pita šta nije dobro u privatizaciji.

ro-bot

pre 10 godina

Rekla je da je ona danas "zbunjena građanka", koja je zbunjena nad opozicijom, koja je učinila da u Srbiji nema alternative.

Sad kad je "zbunjena građanka" napustila DS, nema vise zabune, svi losi su otisli, glas dati onima koji su ostali!!!

Sasa jokic

pre 10 godina

Andjelkovicu, sta kazes "Pecat?", dobro sad znamo da si Vucelin, krilo UDBE.
Trivanku treba pitati koja struja sluzbe je dovela u DS, i proveriti joj imovinsku kartu pre i posle DS-a. Ona prica o programu stranke? Pa jedini program vam je bio sta je cija kombinacija!
Vesna Pesic je trebala da prizna da se upecala na Vucicevu demagogiju, i da se time disfalifikovala kao analiticar!

istok

pre 10 godina

Prosto je pretuzno kako politicki analiticar brani SNS..Odnosno njihov covek. Vesna Pesic jasno na strani DS ali ipak prelepo objasnila sve o Vucicu. Hapsi hapsi. hvali se, presuda nema al izbora zbog rejtinga imaa. Jelena Trivan ne pljuje po Vucicu, jer su postali potrcko istog, ona i njena nova stranka. DS isto presmesan, i svi ostali. Smesni ste i jadni svi komplet, svii do jednog. Glasam za srpsko prolece.

Zoki

pre 10 godina

Slozio bih se sa Pesickom da je DS pod velikim pritiskom. Pored svakodnevnih prozivki od strane aktuelne vlasti interesantno je sto ih napada i LDP i NDS pod izgovorom danisu dovoljno dobra opozicija i da nemaju program. Interesantno je da su istu stranku napustili celnici novih stranaka i to onog momenta kada su bili smenjeni sa pozicija. Ono sto danas nude LDP i NDS je gomila lepih reci koja nema nikakvu potporu u stvarnosti jer su svoju sansu propustili i pokazali sta znaju i umeju, jedini motiv je povratak na vlast.

U svakom slucaju mislim da na ove izbore treba izaci i zaokruziti onog za koga mislite da je najbolja opcija u ovom momentu. Bez obzira sto ce neki reci da su svi losi, ne zaboravite da vam isti odlucuju o sudbini a da ih biraju oni sto ih zaokruze.

Rex

pre 10 godina

Zna li Pešićka i sama koga uopšte podržava. Neka se taj čuva jer će već za pola godine da bude glavno zlo i tema svih njenih dosadnih polemika.

Hajduk Stanko

pre 10 godina

Gradjani su pod pritiskom GLADI!Kad bi usledio poziv Novog Zelanda da svaki gradjanin Srbije koji zeli moze da dobije useljenicku vizu.,mislim da bi se za tu opciju opredelilo bar 70 % stanovnistva,pa vi politicari vidite sta vam je ciniti!!!!

bankarka

pre 10 godina

Na politickoj sceni se stranke rasipaju i sjedinjuju medjusobno.DS je u totalnom procepu da se ne zna ko ide na koju stranu. Bice ovo zanimljivi izbori i jos zanimljiviji rezultati.

DJ cicvu

pre 10 godina

Olja, molim Vas da vise nikad ne pozivate ovog laznog analiticara, glasnogovornika velikog vodje Vucica... Ovo je sramota sta covek prica, prosto nam vredja intelekt. Od njegove kolicine podilazenja, mislim da bi i sam Vucic pocrveneo od stida.... Sramota, sramota

Hajduk Stanko

pre 10 godina

Gradjani su pod pritiskom GLADI!Kad bi usledio poziv Novog Zelanda da svaki gradjanin Srbije koji zeli moze da dobije useljenicku vizu.,mislim da bi se za tu opciju opredelilo bar 70 % stanovnistva,pa vi politicari vidite sta vam je ciniti!!!!

Sasa jokic

pre 10 godina

Andjelkovicu, sta kazes "Pecat?", dobro sad znamo da si Vucelin, krilo UDBE.
Trivanku treba pitati koja struja sluzbe je dovela u DS, i proveriti joj imovinsku kartu pre i posle DS-a. Ona prica o programu stranke? Pa jedini program vam je bio sta je cija kombinacija!
Vesna Pesic je trebala da prizna da se upecala na Vucicevu demagogiju, i da se time disfalifikovala kao analiticar!

istok

pre 10 godina

Prosto je pretuzno kako politicki analiticar brani SNS..Odnosno njihov covek. Vesna Pesic jasno na strani DS ali ipak prelepo objasnila sve o Vucicu. Hapsi hapsi. hvali se, presuda nema al izbora zbog rejtinga imaa. Jelena Trivan ne pljuje po Vucicu, jer su postali potrcko istog, ona i njena nova stranka. DS isto presmesan, i svi ostali. Smesni ste i jadni svi komplet, svii do jednog. Glasam za srpsko prolece.

Djordje NS

pre 10 godina

Smešno je to što ovog Dragoljuba neko uopšte i naziva analitičarem a kamoli još i nezavisnim... Toliku pristrasnost skoro svet nije video. Kao da radi na normu, ne skida se sa TV ekrana i neumoran je u hvalisanju Vučića. Da bar ima razlog da ga za nešto hvali...već naprotiv - zlo koga ćemo se teško ratosiljati.

jopeja

pre 10 godina

" i dodao da se ni kod jednog političara iz okruženja Aleksandra Vučića nije pojavila nikakva afera."
Dobro reče čovek - nije se pojavila. Što ne znači da ih nema, samo se o njima ne piše. Sve su to isti svatovi.

LudZbunjen

pre 10 godina

Da nema Vesne Pesic totalno bi zaglupeli. Za Trivanovu je ona jedna intelektualna gromada, pa necu ni da komentarisem dijaloge. A ovaj treci gost..hitno na dijetu! Jer, u zdravom telu, zdrav je i duh, a njemu bas to treba i to dosta.

Konstatacija

pre 10 godina

Oni koji kritikuju Vesnu Pesic sta je pricala pre godinu dve to je njeno pravo . Zena ima svoje misljenje.Nisam se slagao sa njom.Izasla je i iz LDP-a. Samo budala ne menja misljenje.Ovo sto je veceras rekla u pravu je sto posto.Svako koima nesto u glavi to vidi iz dana u dan

Saša73

pre 10 godina

Koji rezultat ima g-dja Pesic?
(Deki89, 9. februar 2014 22:26)

Deki, Vi ste mladi i devedesetih ste bili dete. Slabo pamtite ulične demonstracije za priznavanje rezultata izbora i za slobodu medija. Ne pamtite kako je izgledao tadašnji Drugi dnevnik RTS-a, ne pamtite upade policije u prostorije NTV Studio B i policijsko oduzimanje opreme brojnim TV i radio i stanicama u Srbiji među kojima i B92. Svi elektronski i štampani mediji koji su negovali nerežimsku i nezavisnu uređivačku politiku bili su na meti ostrašćenih MIloševićevih socijalista i Šešeljevih radilkala.

E vidiš Deki, tog i takvog vremena više nema. Nema ga upravo zbog hiljada onih koji su sa gospođom Vesnom Pešić i liderima opozicije čitavu jednu deceniju proveli na mirnim protestima. To je dragi moj Deki bio težak posao,ni nalik ovom opuštenom kuckanju na tastaturi iz tople sobe. Bilo je hladno na ulicama Beograda, a policija je koristila vodene topove i često iz čista mira hapsila i premlaćivala ljude samo zato što se bore za elementarne tekovine demokratskog sveta.

Vesna Pešić je jedna od najzaslužnijih lidera opozicije iz tog vremena. Ona kod mene uživa veliki ugled. Jako je cenim i sa pažnjom sam je saslušao. Ako smo devedesetih bili na istoj strani, bićemo i sada. Toliko.

SQI

pre 10 godina

Ovaj Anđelković je neverovatno ostrašćen - reče čovek mrtav hladan da niko ne može da garantuje kako Đilas neće u koaliciju sa SNS... A Đilas i koalicioni partneri pre nekoliko dana potpisali kako nakon izbora neće sa Vučićem i njegovim ovcama.

Debeljuca

pre 10 godina

Ne volim Jelenu Trivan ali je Vesnu Pesic pogodila u zivac kad joj citirala njene izjave o Vucicu i uporedila sa njenim vecerasnjim izjavama.

toza

pre 10 godina

Vesna Pešić svaki put kad je gledam priča drugu priču, kao ptica trkačica je, čovek ne može da je uhvati ni za glavu ni za rep.
(pesak, 9. februar 2014 21:52)
Ne priča gospođa Pešić drugu priču nego smo mi politički ostrašćen narod. Vesna Pešić je i prošli put i sada bila protiv političke demagogije i samovlašća pojedinaca bilo da se radi o Tadiću ili Vučiću i potpuno je u pravu bila i prošli put a i sada.
I stvarno zbog čega najbolja od svih vlada u istoriji raspisuje izbore osim da Vučić učvrsti svoju poziciju? Pa i to bi možda bilo opravdano da je izašao i rekao ko ili šta koči da idemo napred. Iz izjava Radulovića čini se da to radi upravo onaj koji se sve vreme poziva na ubrzavanje reformi.
I na koji način su rešene 24 sporne privatizacije? Ova vlada tvrdi da nije mogla da uradi ništa na ekonomskom planu zbog onoga što joj je ostavila prethodna. A sa druge strane joj ne smeta priprema (Hag, SSP, bezvizni režim...) terena koju je uradila prethodna vlada a vezano za početak pregovora sa EU i još će da ispadne da su oni sami sve to rešeili i otpočeli pregovore.
Nikada u politici stvari nisu crno-bele i zbog toga nam i treba pored jake vlade i jaka opozicija. I zbog toga je gospođa Pešić u pravu i siguran sam da će sutra kritikovati i Đilasa ukoliko bude imao priliku da vlada i bude se ponašao na isti način.

ice9

pre 10 godina

Srbi previse pricaju, mnogo obecavaju, malo rade, lose smo organizovani, administracija nam je uzas, i generalno bre svako svoje du... gleda, tako necemo nikad nista uraditi.

SNS-SPS prevaranti

pre 10 godina

Gospođo Pešić, pogrešno mislite da ovaj režim nije hteo da radi, ispravno je da ,,ne znaju da rade''. Upravu ste da je Vučiću najvažniji rejting, da samo prati šta treba da priča, koje pričice kao ,,lepak za oaivčine'', demagog...SNS nije porastao rejting tako što su dobili nove glasače, ne, oni imaju siti broj glasača kao i 2012g, već zbog toga što su uspeli u nameri da DS ocrne tako da se glasači DS pasiviziraju, a kada glasači DS ne glasaju normalno je da se povećava procenat SNS. Kada bi svi glasači DS izašli na glasanje procenti glasova SNS bi se istopili, to je jasno. Prema tome, SNS je povećala rejting isključivo propagandom i prljavom kampanjom protiv DS, a ne rezultatima rada i boljitka za građane, jer se živi sve lošije, beznađe na sve strane...a tajkuni kradu li kradu, tu se ništa ne menja...samo što sada finansiraju SNS. Što je narod siromašniji on je i sve naivnije, veruje demagozima, prevarantima...naseda na budalaštine. Ako analizirate sve partije videćete da je SNS kadrovski ubedljivo najslabija partija, a hoće svu vlast, pa kako, sa kime...sa neznalicama...SPS i njihovi ljudi su u aferama do guše, pljačka, pljačku stiže...sve ljudi iz SPS...ta stranka mora da leti sa vlasti, ali neće, jer ima tajkunski novac i novac koji su njihovi ljudi opljačkali u javnim preduzećima, podmićivaće ljude da glasaju za njih...i opet će biti na vasti, a propadanje i pljačka se nastavlja. Nemojte glasati za SNS i SPS, jer su zlo.

ro-bot

pre 10 godina

Rekla je da je ona danas "zbunjena građanka", koja je zbunjena nad opozicijom, koja je učinila da u Srbiji nema alternative.

Sad kad je "zbunjena građanka" napustila DS, nema vise zabune, svi losi su otisli, glas dati onima koji su ostali!!!

Dr.

pre 10 godina

Ne slayem se sa gdjom Pesic. Vlada je pokazala odredjene rezltate. Doduše ne baš onakve kakve smo očekivali ali rezultata ima. Da pobrojim neke
1. Povećan je PDV
2. Uveden je solidarni porez
3. Povećan je porez na imovinu za 80%
4. Mnoge forme su ugašene i s tim u vezi
5. Broj nezaposlenih je povećan
Novih 100 000 mladih je otišlo sa kartom u jednom pravcu, tj dijaspora je osnažena novim ljudima
6. Zdravstvo je palo još niže
7. Školstvo nema kud da padne ali se nije ni popravilo
8. O sudstvu nema smisla ni govoriti
9. Mišković je uhapšen, pa pušten a u medjuvremenu protivpravno držan u pritvoru
10. Opozicija je razbijena...
11. Cene energenata su povećane
12 Kurs je otišao
13. Takse su povećane
14. RTV pretplata nije ukinuta
15. Zemlja je dodatno zadužena, pare potrošene a da se ne to nigde vidi
16. Bogati su postali bogatiji a siromašni siromašniji
17. Narod se malo trovao aflatoksinom a bogami još koječime
Priznaćete da takve rezultate nismo očekivali. Ovoliki napredak nismo očekivali čak ni od napredne stranke. Zadužili su nas u svakom pogledu.

bonaparta3

pre 10 godina

G-đa Pešić bi trebalo da krene polako u penziju. Na mlađima svet ostaje! Stvarno neki ljudi neprimećuju kada je fajront i treba da napuste kafanu!

BRAVO

pre 10 godina

Trivanka me je po I put u zivotu ZADIVILA!
Ocitala je Pesicki, od onog sto je pricala za Djindjica, pa do danas. Da i Pesicku vidim zbunjenu! :)

petarue

pre 10 godina

Izjava Vesne Pesic pre izbora 2012.godine: DS je uz pomoć SPS-a već uzeo vladu. Pa, zašto bi onda i predsednik morao da bude iz te stranke? – upitala je Vesna Pešić, koja je svoju podršku Nikoliću nazvala strateškom odnosno “glasanjem zbog određenih razloga”. http://www.telegraf.rs/vesti/208220-vesna-pesic-glasacu-za-nikolica
Vesna, sacam se tvog članka iz novina i tvog udela u pobedi SNS-a.
Srbijo, pregledaj internet pre nego što uklone sve dokaze!!!

Sandokan

pre 10 godina

Ja neznam o cemo ovaj tzv analiticar prica. Ja znam da po prvi put u zivotu nisam platio infostan I to 3 meseca zato sto nemam para jer mi je standard u poslednjih godinu dana opao drasticno zahvaljujuci nesposobnosti sadasnje vlasti. Bosna nije daleko.

MaRIO

pre 10 godina

Samo se plašim da na izborima ne prevagnu glasovi nepismene srbije, pa iz tog razloga apelujem na svu pismenu srbiju da izadje na izbore i glasa, a ne da sede kuci i pametuju....takodje molim sve obmanute gradjane, koji su pali pod uticaj vrhunske demagogije, da se probude iz tog sna do 16og marta i daju glas opoziciji.

shut s rogatim

pre 10 godina

Sve se svelo na : Drzi bure vodu majstori dok odu.
Da pomre sirotinja pa cemo mi tajfuni da vladamo sami.
Samo da se rogovi ne zavade...

Saša

pre 10 godina

Par priloga o "analitičaru" Dragomiru Anđelkoviću:

Америчким званичницима ваља одмах ставити до знања, и то без околишења, да је пуна српска контрола над севером Косова црвена линија коју нећемо дозволити да ико пређе, а ако се то деси, да смо, по било коју цену, спремни да станемо иза нашег народа који тамо живи.
Игре империјалног престижа, Фонд Стратешке Културе, 18.07.2012.

A danas je od ključnog značaja da je „obrenovićevski“ pristup politici - a on podrazumeva iznuđenu kolaboraciju radi olakšavanja položaja nacije - i te kako kompatibilan sa vidovdanskom idejom. Uostalom, i u vremenima posle Kosovskog boja, slično je postupao despot Stefan, sin kneza Lazara. Čak je privremeno mirno prepuštao pojedine teritorije nadirućoj sili kako bi sačuvao jezgro države, sa idejom da ono u nekim povoljnijim geopolitičkim uslovima bude odskočna daska za oslobođenje čitavog srpskog prostora. Kako je pisao Slobodan Jovanović, nekada su bolni potezi onih koji vode državu „politička nužnost“. Drugačije je teško postupiti ako se naciji želi dobro, ma koliko gledano sa strane nekima to deluje kao „izdaja“.
Vidovdan i „Datum“, Danas, 03.07.2013.

Dakle, koja promena svesti za samo 12 meseci?

psiholog

pre 10 godina

Vesna Pešić se na prošlim izborima borila protiv Tadića, onda je bila na strani Dačića a sada podržava DJilasa, pitanje je da li ova žena zna šta je levo a šta desno, ako ne zna ne bi bilo loše da joj neko joj neko pomogne.

evropeJci

pre 10 godina

Pesicka je rekla sustinu,vlada nije htela da radi! koriste situaciju posto nema opozicije,pa ce pozicija da "ojaca"... Naivni ce i dalje glasati za prodavace magle(vozice se besplatno po BGu,poreza nece biti,kao ni otpustanja u javnom sektoru,itd) I sve to dok ne dodju na vlast, a posle sve suprotno...

Radovan VII

pre 10 godina

Gospodja Pesic je pre samo 2 godine pricala neke druge price. Pamcenje mi je na moju zalost duze od prosecnih 2 i po dana pamcenja u Srbistanu. (Pedja, 9. februar 2014 21:19)

- Koja je svrha vaseg komentara ako nema navoda na sta konkretno mislite? Sta je to Pesicka pricala pre dve godine, a Vi sad smatrate da prica drugacije? Da li ste sigurni da ona prica drugacije ili Vi ne razumete sta ona prica? Zena se poslednjih dvadeset godina bori protiv toga da jedna osoba drzi sve poluge vlasti (Milosevic, Tadic) i isto radi sad (Vucic).

Takozvanog politickog analiticara Andjelkovica je bilo zaista mucno gledati. Od politickog analiticara DSS-a do pozicije portparola Vucica i Vlade. Tokom cele emisije samo je ponavljao naslove i floskule srocene u kurirskim tabloidima i nijednu (svoju) analizu nije ponudio tokom cele emisije. Njegova politicka analiza je da Djilas hoce u koaliciju sa SNS jer se smeskao tokom razgovora sa Vucicem o "Beogradu na vodi"? Zar je to strucna analiza? Koji politicki analiticar moze da kaze da je ova zemlja pocela da propada pre 13 godina?!? Sta cemo sa devedesetim? To je bilo u proslom veku pa se ne racuna? Kako je zemlja izgledala spolja i iznutra kad je srusen Sloba? Odlican poltron, nikakav analiticar.

Trivanka standardno mucna za slusanje. Deo u kom prica kako ona nece da ucestvuje u osipanju stranke i shodno tome donosi odluku da napusti stranku je paradoksalno smesan. Daleko joj lepa kuca i 'brate' fraza, a narocito njene "analize".

ex sns

pre 10 godina

Pa tacno je da nemaju bas nikakvih rezultata,ali za koga glasati? Nece imati rezultate ni sledeca vlada jer niko nije spreman da uradi reforme,videli smo sta se desilo sa Radulovicem,pametnom dosta.

tripa

pre 10 godina

Ne trebaju nama analiticari nego zdrav razum da skontamo da nas Vucic zamlacuje a da rezultata nema nigde. Za Milosevica smo glasali 10 godina iako nas je unistavao. Naucimo nesto. Nedajmo nikome da nas ovako zamlacuje. Nema rezultata nema podrske Vucicu!

AStek

pre 10 godina

Ako nešto ne podnosim to je kada neko zabada nos gde mu nije mesto i pravi se da sve zna a nikakve koristi nikad niko nije imao od njega, u ovom slučaju to je Vesna Pešić.

miki

pre 10 godina

Trenutni odnos snaga pokazuje da ustvari u Srbiji nikada nije ni bilo demokratske i gradjanske ideje. Ono sto se desilo 2000. je samo bila zelja za promjenama mase neobrazovanih i nacionalisticki nastrojenih ljudi. Inace kako objasniti toliku popularnost SNS-a i njihovih satelita i istomisljenika (Velje, Kostunice, SPS, SRS, Zveri, ...) tih istih ljudi koji su nekad klali zardjanim kasikama i zemlju doveli do prosjackog stapa.

Srbija se i zabavlja pitanjem da li je LDP gori od Tadica ili je DS gori od URS-a, sve vrijeme zdusno glasajuci opcije (SNS, SRS, SPS, DSS, Zveri, ..) koje je vode u sopstvenu propast.

Nego, trazili ste ... gledajte. Glasacka armijo, nemam ni gram milosti za stanje u kome se nalazite.

Dule Nis

pre 10 godina

Bravo Vesna, bez pardona prema"analiticarima".Providni, jadni, podparoli udruzenog Vucica i Tadica.A Jelena je zamoljena da do izbora ne pristupa NDS, da im ne bi pokvarila rejting.A Boris osniva stranku zajedno sa nekim nepoznatim ljudima, pokusava da se ogradi od zutih lopova.Neprolazi to vise ni kod nas, naucio je narod nesto za ove dve decenije.

bankarka

pre 10 godina

Na politickoj sceni se stranke rasipaju i sjedinjuju medjusobno.DS je u totalnom procepu da se ne zna ko ide na koju stranu. Bice ovo zanimljivi izbori i jos zanimljiviji rezultati.

Dana

pre 10 godina

Kada gospođa Pešić postavi pitanje šta to nije bilo dobro kod privatizacija u proteklom periodu , onda čovek prosto ne može da poveruje da neko tako izjavi. Sva najbolja preduzeđa su rasprodata u bescenje a ogroman broj radnika ostao na ulici, a gospođa Pešić pita šta nije dobro u privatizaciji.

Rex

pre 10 godina

Zna li Pešićka i sama koga uopšte podržava. Neka se taj čuva jer će već za pola godine da bude glavno zlo i tema svih njenih dosadnih polemika.

Lola

pre 10 godina

I dok oni upiru prstom jedni u druge,hajde da se podsetimo : Aleksandar Vucic- PPV, KZPV(kandidat za predsednika vlade), ......BMZI (BIVSI MINISTAR za INFORMISANJE )-da se ne zaboravi!!!GLASAJ PROTIV AMNEZIJE!!!!

deki

pre 10 godina

Beli listic jer bas me briga za koga "glasam" ne glasanjem. Ovaj Utisak nedelje mi je jos vise potvrdio da apsolutno vise ne vredi glasati vec da treba traziti novu zemlju za zivot. Zao mi je ali je tako.

Mira

pre 10 godina

Zamolila bih Jelenu Trivan da u miru, nasamo, pogleda večerašnju emisiju i da više nikad i ne pomišlja da ,,analizira" javno. Njeni komentari su jednostavno vređenje inteligencije svakog prosečnog čoveka ove zemlje.

One By One

pre 10 godina

Otvaraju oci i vise ne zele da zmure pred jednom svima nama jasnom istinom...da su ''demokrate'' od ideje demokratije u Srbiji ostali samo slovo na papiru

nezavisni zavisnik

pre 10 godina

Meni je najzanimljiviji i najzagonetniji bio Dragomir Andjelkovic koji se na pocetku emisije deklarisao kao Euroskeptik, a onda je tokom cele emisije svim srcem branio Vucica i njergov SNS kojima je ulazak u EU na prvom mestu.
U nekim momentima sticao se utisak da je Andjelkovic portparol SNS, a ne nezavisni analiticar.

Dostaaaa

pre 10 godina

Izlazi li Radulovic na izbore? Ako izlazi ima moj glas. Ne mogu ove vise da gledam. Eh kad bi sa Radulovicem bio i Tasovac i Miodrag Zec pa to bi bilo veliko iznenadjenje na izborima.

tanja

pre 10 godina

Gospođa Trivan je bila iskrena kada je rekla da ne razume program DS-a i da ne zna program NDS-a, ali da poziva građane da podrže opciju koja vodi Srbiju u EU.Svi u svetu su shvatili ko vodi ovu zemlju u Evropu, samo opozicija ne shvata ili pre ne želi tu Evropu u kojoj vlada zakon i red!

M.Popovic

pre 10 godina

Agitator ostaje agitator.Dok su 'radili' niko im nije trebao('Ne može nam niko ništa...') a sad se čudi što su svi toj i takvoj 'Žutoj' okrenuli leđa. Dobro je pozvala-da se ne zaboravi.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Trivanka - Zorana, kao jaje jajetu, iritirajuca i netakticna, mirodjija a prepotentna, hvalim te Boze sto ode iz DS-a, neka okade njeno mesto. Pesiceva u mnogim stvarima u pravu, Andjelkovic je najmanje analiticar, najvise novinar kurira. Moj izbor je pao, Radulovic, bice to iznenadjenje i sok za supermena bez kape, mozda ce opet da zaplace ali to nece biti suze radosnice jer ce morati da se pomiri sa tim da neko drugi sastavlja vladu.

Jelena

pre 10 godina

Žao mi je što jedini pozitivan utisak sa liste nije dobio niti jedan glas. Niti gledaoci, niti gosti se nisu ni osvrnuli na Nemanju i Kolarac. Svi u svom haotičnom mraku.
Mnogo su se trudili i trude se da nas nauče da vidimo samo negativno, ma koliko to bilo u suštini nevažno. Sve dok bude tako, cela ova priča i naš život vrteće se u krug, beskonačno.

ja

pre 10 godina

Jao, rasplaakala sam se nas sudbinom Trivankinog krila DS-a ( = Tadićevog ). Znači uhapšeni su zbog klakcalica, i mučili su se celih godina dana. Evo, mi tako, i još 100 puta gore, se mučimo celog života.

I kad im je dosadilo da se "muče", oni su lepo napustili stranku u problemima. Važno je da napadaju druge zbog nesolidarnosti sa strankom.
Izvini, ali to nije moj posao, niti mi je išta ta stranka dala ( obično je bezočno uzimala ), da bih joj vraćala i saosećala sa patnjama foteljaša.

zdravo ljuta Sosa

pre 10 godina

A sta cemo sa Tominim javnim priznanjem bas u jednom Utisku nedelje da je njegova stranka, sve jedno je da li SRS ili SNS jer obe je on vodio, finansirana od strane tajkuna.
Zar Vucic misli da smo zaboravili useljavanje u ogromne stanove kad je bilo bombardovanje, ko im je dao te stanove, zna se SPS sa kojima su bili u koaliciji za podrsku toj vlasti.
I tako redom o njihovom postenju.
Vucicu ono sto najgore koristis je da pogrdnim imenima nazivas neku radnju npr. kvarcovanje, sta te briga ko se kvarcuje pa valjda ima svako pravo na svoj privatan zivot i sta ce u njemu eto usred zime da radi. Uostalom o spasavanju u Feketicu, sama odeca koju si obukao ne pokazuje da ti je bila namera da ikoga spasavas, vec kada su tu kamere ajd malo predizbornog marketinga. Trazis od naroda da dobijes vodece mesto u novim izborims, pa radi na tome i KONKRETNO NAM RECI STA SU PRIORITETI KADA ZASEDNES NA VLASTI. O zaposljavanju slabo pricas, poslao si druge ljude iz tvoje stranke da obecavaju penzionerima penzije, pa valjda bi penzioneri trebali da cuju to iz tvojih usta a ne da se posle vadis ili da smenis ljude koji su obecali a da ti to nisi uradio, ako se ne ispuni obecanje, itd.itd.. Sta mislis o skolstvu, zdravstvu, deci, mladima, o tome ne govoris nego si stalno u nekom paranoicnom grcu da 'ONI TAMO STO MISLE' (tvoja postapalica).... pa valjda ima pravo svako da misli... itd.

vanja

pre 10 godina

Ali kad je Trivan u jednom trenutku, negde na sredini emisije, rekla Vesni Pesic - "da vam objasnim". Hit nad hitovima. Mene je, dok sam gledala, pojeo transfer blama. Pa zamisli koje ludilo mozga treba da budeš pa da iz jame koja ti je - s obzirom na inteligenciju - prirodno skloniste, jednoj Vesni Pesic kažeš "DA VAM OBJASNIM"?!? Hej, jednoj Vesni koja nas sve u kompletu vec dugo vremena uči kako da budemo gradjani u pravom smislu te reči a ne ovce. A ne mora, niko je ne sili. Ja nju ne poznajem, bila sam u pelenama kada se ona na demonstracijama toliko godina stoicki borila za bolju-gradjansku-demokratsku Srbiju, ali sam joj do neba zahvalna za sve sto je uradila i sto ne prestaje da radi!

Zoki

pre 10 godina

Slozio bih se sa Pesickom da je DS pod velikim pritiskom. Pored svakodnevnih prozivki od strane aktuelne vlasti interesantno je sto ih napada i LDP i NDS pod izgovorom danisu dovoljno dobra opozicija i da nemaju program. Interesantno je da su istu stranku napustili celnici novih stranaka i to onog momenta kada su bili smenjeni sa pozicija. Ono sto danas nude LDP i NDS je gomila lepih reci koja nema nikakvu potporu u stvarnosti jer su svoju sansu propustili i pokazali sta znaju i umeju, jedini motiv je povratak na vlast.

U svakom slucaju mislim da na ove izbore treba izaci i zaokruziti onog za koga mislite da je najbolja opcija u ovom momentu. Bez obzira sto ce neki reci da su svi losi, ne zaboravite da vam isti odlucuju o sudbini a da ih biraju oni sto ih zaokruze.

Moja sudbina je da glasam protiv..

pre 10 godina

Vesna Pesic je uvek bila protiv diktatora, bio je Tito, Aktivno je risila Slobodana, pa cak je i Tadica osinula iako je bio mala beba za PPVucica tj za ono u sta preti da izraste..
To sto je pricala pre dve godine je bilo vise kritika tadasnje vlasti nego aktivivno podrzavanje lika i dela Vuic Aleksandra
Izgleda da njena rec ima uticaja u Srbiji.

Gos'n

pre 10 godina

Ovaj lik je lupao gluposti 100 na sat, celu emisiju! Vesna Pesic je inace rekla da je pogresila sto je podrzavala smenu vlasti i da treba SNS da dodje i konstatovala je da je ovo jos gore od prosle vlasti. Uvek ima dobra razmiljanja. Kad bi svi bili kao Vesna Pesic, bila bi ovo mnogo bolja drzava. Uvek je govorila kad nesto ne valja i priznavala greske. Bila je uz LDP dok su bili na pravom putu da postanu velika stranka u drzavi, cim su skrenuli sa kursa i poceli da lutaju(tacnije Ceda je poceo da luta), ona je to napustila, jer je shvatila da to ne ide nikud.

marko

pre 10 godina

Moje misljenje je da posle ovih izbora mi tonemo jos dublje... Nama je ljudi sve gore i gore, razmislite malo... Prvi put u zivotu osecam da nam izlaza nema... A i ovi iz SNS su isti kao i svi, cak su nam oteli i onolike pare preko racuna za struju... Izasli na tv sa izjavom RACUNI MORAJU DA SE PLATE... Ovi su najgori do sad, a to ce se tek obelodaniti...

Sanja

pre 10 godina

Vecina odanih glasaca DS izaci ce na izbore, ali ne zbog Djilasa, Sutanovca, Pajtica....vec zbog DS!!! Dosta je bilo velicanje lika i dela lidera stranake kako DSa tako i ostalih stranaka. Skloni smo da od jednog lidera neke stranke napravimo mit a isto tako i da ga okarakterisemo kao najveceg krivca za sve sto ne valja u zemlji. To se desilo Tadicu a to ce se desiti i Vucicu. Nikako da shvatimo kao narod da su svi oni tu zahvaljujuci nama glasacima i da ih za to placamo. Svi oni zavise iskljucivo od nas!!!

Zole

pre 10 godina

Vlast je nikakva a opozicija jos gora. Vlast za skoro dve godine nije ništa uradila a opozicije nema šta da ponudi. Ko moze očekivati nesto bolje posle izbora? Vucic bi kao da nesto uradi ali nema nikog sposobnog u njegovoj okolini ko bi mogao to da sprovede. Opozicija je ostala bez ikakve ideje šta da ponudi narodu.

zzdajmt

pre 10 godina

@PSIHOLOG
zena je pokusala da objasni bezubim simpanzama (sto je nemoguce ocigledno) da covek slobodoumno menja misljenje pa tako moze kritikovati bilo kog politicara i govoriti o njemu dobro, ako dobro cini, misli ili radi, a potom lose govoriti ako taj politicar, lose cini, misli, radi. U emisiju se javio verni glasac umivenih radikala koji je objasnio da Vucic ne moze da pogresi sta god uradio. U tome je razlika izmedju pametnih (manjine nazalost u Srbiji) i glupih(vecine opet nazalost u Srbiji)

Nikad radikali

pre 10 godina

Anđelković nije nikakav analitičar, nego apologeta preobučenih radikala. Sve ok, samo neka ga tako predstavljaju jer ništa drugo nije.

spovac

pre 10 godina

Sve analitičar do analitičara, da ne kažem nešto drugo. Unosan posao u Srbiji. Svi se nadovezuju na naopaki sistem vrednosti uz dobru nadohnadu od naručioca analize ili istraživanja javnog mnjenja. U Srbiji ništa neće biti od uspostave normalnog sistema i institucija bez otvaranja tajnih dosijea. Uporedo sa tim, medijskim patronatom države, moraju se razbiti zablude komuno-miloševićevskog režima. Bez katarze, u EU ćemo ući invalidni...

ivana

pre 10 godina

Meni je na neki lacin lakse ovog puta ako ni zbog cega drugog ono zbog toga sto moze i neko novi da se glasa. I taj novi Radulovic je i jedini koji ima jasan i koherentan program. Sad da li taj program vredi, vreme ce da kaze, ali bar ne moram da slusam vise ove jedne te iste gluposti. Svi su imali sansu i svi su pokazali da medju njima sustinskih razlika nema: svi su bez ideje i svima je glavna motivacija moc. Dosta je bilo! Podrska Radulovicu!

Nikad

pre 10 godina

Ne razumem zašto bi ovo trebalo da nam bude zanimljivo i da krade naše vreme. U redu je, Vesna Pešić promenila mišljenje, promenila sstranu, uplašila se, ili je u pitanju ozbiljna zabrinutost, ili samo nešto glumi... Baš me briga. Imam svoje mišljenje, ne može ona ništa da mi nametne. A moje mišljenje je ovako, i tu neće biti nekih promena, jer zaista nema potrebe da ga menjam (ni razloga): Boris Tadić i Đilas su dva dojučerašnja pobratima iz iste one stranke koja nam je ogadila demokratiju, stranke koja se zaista na kraju pretvorila u režim vlasti jednog čoveka i njegove klike. Uništili su sve čega su se dotakli. Podstakli su pljačke, zatiranje pravosudnog sistema, korupciju na svakom nivou. Bogatili su se i lagali. Onda su vlast izgubili, pa su se posvađali i razišli. Ne pada mi na pamet da više nikad, u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu, glasam za jednog ili drugog. Nikada!!!

Zurkolomac

pre 10 godina

Pre cu ici da glasam u Tanzaniju za neko pleme ljudozdera, nego za ove nase bahate seljacine i krimnalcine. Nadam se da cu uskoro moci da pljunem na granici kada zauvek budem napustao ovu izvitoperenu patvorevinu od zemlje...

e

pre 10 godina

Bogami se Vuk prvi vucko dobro preznojio nocas ocita mu lekciju Vesnica ne pomoze mnogo neutralni analiticar kome je posao da bude neutralan kako sam rece mada ni Vesna nije sto je nekad bila al sta ces kadd nema mnogo boljih od nje..A tek za ovu sto joj je boki 13 lepi na srcu nekako sve zeli najbolje zutima al uradi najgore sta bi uradila da zeli najgore pa videcemoooo i na kraju srecni nam izbori sto ono rece Toma megatttend diploma..Zamisli da presednik radi test pu pu..al bi bilo veselo jer i on je valjda neki doktor master magistar sta li je..

m

pre 10 godina

Nazalost, ili na srecu, nisam bio u prilici da gledam utisak, ali iz ovoga sto citam u tekstu i komentarima mogu samo da zakljucim da u Srbiji ne samo da politicari, "politicari" i "bivsi" politicari tretiraju narod kao glasacku masu kapaciteta pamcenja ravnog zlatnoj ribici, nego i svi ostali koji se pojave ili bolje reci kojima je dozvoljeno da se pojave na televiziji imaju isto vidjenje! Ja razumem, Jelena, da ste vi bili deo 30 obaveznih procenata zena na listi i u parlamentu, i da niste imali nikakve uloge u krojenju politike, ali je isto tako jasno da ste "kupili kajmak" od funkcija i clanstva u DS u vreme kada je, bolesno slicno danas SNSu, vedrila i oblacila Srbijom. Ali imajte bar malo obraza i nemojte sada da se predstavljate analiticarem i nezavisnim misliocem koji savetuje, upozorava i otvara oci izmrcvarenom narodu i nemojte se pojavljivati u javnosti, molim vas. Ne ocekujem vas izvinjenje, priznanje krivice makar za necinjenje nicega, daleko bilo, znam da se to u Srbiji nece jos generacijama dogoditi, ali eto, malo elementarne priatojnosti biste bar mogli da pokazete. Isto vazi i za gospodju socioloskinju Vesnu, mucan je njen stav kako je ona kao pozivala na bele listice da bi upozorila Tadica i DS, sve za nasu dobrobit, ne bi li se oni konaolidovali, procistili i opasuljili. Ako je tako bilo 2012, sta je danas drugacije? Ostanite principijelni, ako Vucic nije bio dovoljno los da se vrati na vlast posle svega, kao sto privatno mislim da jeste, onda i njega "prevaspitavajte" sada pozivanjem na bele listice, jer iskreno, nista se nije promenilo za manje od dve godine, samo je opozicija slabija nego SNS tada. To su sve isti ljudi, pod slicnim ili istim skracenicama, koalicijama i "planovima", i svi znamo da se nista nece promeniti, bez obzira na ishod. Nego ste sada protiv SNS, kao sto ste uvek i bili, ali vam se svidela ta uloga mislioca i filozofa, koji naizgled objektivno, sa strane deli lekcije. Treceg uvazenog gosta nisam ranije imao prilike da slusam, ali ako neko cije je zanimanje analiza loliticke situacije ima potrebu da eksplicitno naglasi da nije clan nijedne, pogotovo vladajuce, stranke, onda tu nesto nije u redu. Razumem stav da SNS treba da bude deo vlasti posle izbora. Imaju ubedljivo najvecu podrsku u narodu, ne ulazim u razloge zbog cega je tako, ali cinjenica da DSSu zelite mesto na vlasti u drzavi u kojoj zivite, je potpuno apsurdna. Pitanje je da li ce se dokotrljati do cenzusa, zastupaju stavove potpuno suprotne SNS (nebitno sto su suprotni i skoro svima ostalima), kao i svi ostali vuku rastuci broj repova neraspetljnih afera iz vremena na vlasti a i sire, i pritom su uvek pokazivali potpunu nekonstruktivnost na vlasti. Jedino za sta im se treba odati priznanje je to sto sve vreme teraju istu pricu, tj jedini se, od onih koji se nalaze u parlamentu, razlikuju od "zvanicnog" stava LDPa u poslednjih deset godina, stranke koja je tek posebna tema za "analizu". Zakljucak je da je ova vest, ondnosno cela emisija mogla biti objavljena 2004, 2008, 2012, 2014 ili bilo kada u skorijoj budicnosti i bila bi podjednako aktuelna. A to je zastrasujuce i znaci da zivimo u drzavi u kojoj je sve potpuno relativno. Unapred se izvinjavam na duzini izlaganja potencijalnim citaocima, a posebno moderatorima.

MAXIM

pre 10 godina

Interesantna emisija.Svi bili sasvim solidni.Na moje cudjenje, Trivanka najbolja.
Ali,kada bi izvukli size:
- Pesicka: Vlada jednostavno inje htela ili nije umela da radi.Sama sebi dala otkaz.I bolje. I ovako nista nisu pomerili.
- Andjelkovic: SPS je bila kocnicar promena.Neznam koje bi se promene sprovela, ali da koce,videlo se iz aviona.
- Trivanka: Topli zec kroz koji je (nadam se) prosla DS i Djilas, je nesto do sada nevidjeno.I tu vidim dosta odgovornih i van SNS-a, onih koji su na sve to cutali i okretali glavu.Ne moze se u kratkom periodu narod tako zaludjivati,a ne imati osecaj bar male odgovornosti.
I u pravu je. I ovako nam je narod nepismen i ubiveno glup,jos ga intelektualci dodatno polivaju ludilom.
I eto ti rejtinga.

Konstatacija

pre 10 godina

Sve sto je rekla gospodja Pesic u pravu je.Medijska haranga i cenzura. SNS nema plan i i nista nije uradio. "Analiticar" Andjelkovic rece i ne pocrvene da je za vreme Milosevica industtijska proizvodnja bila vecai da je izvoz bio veci.Cirkus.A oJ.Trivan ne treba trositi reci.Uvredjena mlada

Ego

pre 10 godina

G-djo Pessic, kada biste samo na tren izvukli glavu iz tog egocentricnog tripa, mozda bi tada razumeli kakvu nepotrebnu ljagu bacate na svoje ime.

Radovan VII

pre 10 godina

"Pesic prica kako su ovi izbori bespotrebni i da se odrzavaju samo da bi Vucic bio premijer, a zanemaruje cinjenicu da je mogao i bez toga, ali to i da uzmemo sa rezervom jer bi ga na taj nacin opozicija stalno prozivala..."
(android, 9. februar 2014 23:06)

Cekajte, cekajte... zar smo vec zaboravili rezultate izbora? Danas nam trebaju izbori jer je aktuelna Vlada nesposobna da vodi ovu drzavu u korist gradjana, ali niko iz opozicije ne bi prozivao Vucica u slucaju da je zamenio mesto sa Dacicem na mestu premijera, bez izbora, jer je na proslim parlamentarnim izborima SNS pobedio i shodno tome im je sledovalo premijersko mesto. To sto su odlucili da iz drugog plana vode drzavu, a neki drugi snose odgovornost za eventualne neuspehe je politicka taktika, nista vise. Taktika koja se zasnivala na Dacicevom egu i zelji za vlascu! Znali su da ukoliko ne ponude premijersko mesto SPS-u, Ivica bi brzim skokom ponovo zavrsio u Tadicevom zagrljaju, samim tim bi SNS ostao u opoziciji, a 12 godina su se pripremali za povratak na vlast. Koliko puta su se u protekloj deceniji menjali premijeri Italije bez vanrednih izbora? Isti slucaj je i sa Grckom. To su nam samo primeri iz komsiluka, da ne idemo dalje po svetu sa primerima. Ponavljam, potpuna je besmislica da su ovi izbori neophodni SNS-u zboga navodnog legitimiteta jer je SNS pobedio na proslim izborima!

http://www.b92.net/info/izbori2012/parlament.php?year=2012

Pera ložač

pre 10 godina

Da nisam gledao emisiju na osnovu komentara stekao bih neki sasvim drugačiji utisak, ali gledao sam. Svako od gostiju ispričao je šta misli da treba, nisu uvek na Oljina pitanja odgovarali iskreno, ali to je to, jedna u nizu slagalica koje će dovesti do Vašeg izlaska ili ne izlaska na izbore. Sve je na Vama "glasačima", ne biraju vlast marsovci nego mi koji glasamo ili ne glasamo, pored onih koji glasove zbrajaju.

katica

pre 10 godina

"Utisak nedelje" (Vesna je čak doktor sociologije!) hoće da nas ubedi da je moguće postojanje perpetuma mobile!
Našta bi ličeli izbori u Osmanskom carstvu (da se nekim slučajem neki od sultana pri kraju carstva rešio da imitira Englesku demokratiju)? Na izbore koje mi imamo u Srbiji od Mire (Slobe) do danas.
Ps. Prvi korak ka parlamentarnoj deomkratiji je morao biti LUSTRACIJA službi komunističkog jednoumlja. Mi taj korak nikada nismo napravili (Tito je umro 1980). "Utisak nedelje" nas znači poziva da nastavmo da učestvujemo u „imitaciji parlamentarizma“ 1980-2014. Dokle nas je to sve dovelo? Do „imitacije života“!

Riana S

pre 10 godina

Politička ostrašćenost Vesne Pešić je toliko evidentna, kada sa vrlo providnim argumentima pokušava da brani između ostalog i postupak Zorana Živkovića kada cepa, novine jer mu se sadržina istih ne dopada. Da pritom prenebregava činjenicu da demokratija podrazumeva i medijski pluralizam.

Sanija Z

pre 10 godina

Slažem se sa izjavom Jelene Trivan, da politika koja se vodi u DS-u mnogima nije baš sasvim jasna, da nepostoji nikakav program, da je upravo kao rezult svega toga šezdeset Opštinskih odbora zatražilo smenu Dragana Đilasa. Kao i da DS nema tu snagu da bude jaka opozicija, niti da može da oponira bilo kome.

Forget

pre 10 godina

Zaboravite, gospođo Pešić. Neće biti povratka na staro. Neka bude novo, pa nek' bude i loše.Srbiji su potrebne drastične promene, a ne lupeži iz centra Beograda.Zbogom i hvala na svim vašim hrabro iznetim mišljenjima, ja ih cenim čak i kada su suprotstavljena mojim.Da li je SNS pravi izbor? Nemam pojma. Ali cu glasati za njih jer vidim da ssu iskreni

Dunja

pre 10 godina

Dr.Vesna Pešić je jedna od retkih intelektualnih gromada na političkoj sceni Srbije.Nepotkupljiva, nepristrasna uz veoma izraženu odbojnost prema demagogiji, u svakom svom javnom nastupu daje veliki doprinos zdravom rezonu - svima onima koji to mogu i žele da shvate.
Njeni stavovi ne počivaju na "ad personam" populizmu već na realnom sagledavanju AKTUELNOG političkog stanja koje je, kako znamo, veoma nestabilno i promenljivo. Otuda, njene "kontroverzne" izjave koje mogu da razumeju samo oni koji imaju dobre namere i osećaj da ovo društvo, konačno,treba da krene putem progresa, a ne da,večito, po navici, tumara u mraku.

Nadobudna, prazna i teatralna g-đa Trivan je, osim demagoških ekplikacija,POKAZALA i odsustvo elementarnog domaćeg vaspitanja POKUŠAVAJUĆI da zbuni Dr. Pešić( "Da Vam OBJASNIM") Ali, avaj...

trstenik ldp

pre 10 godina

e pa Saša ja sam malo stariji i ja sam bio 97-me jedan od hiljade studenata kada su krenuli protesti koalicije zajedno,tada gospodji pešic nisu smetali provincijalci iz neke tamo babušnice,a taj njen gradjanski prkos i glumljenje establišmenta duguje tim studentima i pokojnom djindjiću a ne genetici,i nemoj da se pravimo intelektualci kad hoćemo da se nametnemo nekom,koliko je dotična gospodja partija promenila,mislim da bi najviše doprinela društvu ako bih ponovo postala ambasadorka pa i ako treba ponovo u meksiku,pošto im kao intelektualcima ta kultura najviše ležl

Mirce

pre 10 godina

Sviđaju mi se stavovi gospodina Anđelkovića ,a ne sviđaju mi se stavovi gospođe Vesne Pešić.Smatram da ima mnogo racionalnije poglede na trenutnu situaciju i scenario u budućnosti.

Hope

pre 10 godina

(Dana, 9. februar 2014 21:55) - Covek koji ovako nesto napise je ili 100% funkcionalno nepismen ili je dremao ispred TV aparata i nije cuo sta je receno. A mi se cudimo zasto nam je ovako kako je :(

delboy

pre 10 godina

trivanova-zbunjena gradjanka?!..kaze da nepozna nikog ko nije za pravnu drzavu i provodjenje zakona a koliko ga je postovala mogu da kazu samo zaposleni u firmama porodice trivan..nek samo cuti i nepojavljuje se..

svasta

pre 10 godina

Secam se nekih davnih vremena i grupica koje sede ispred kioska ili bifea, cirkaju i mudruju o fudbalu, ekonomiji i politici. To su bili zgubidani, majstori za sve (a nista ne izdrzi ni 24 sata), lokalni mudrijasi koji su imali svo vreme ovoga sveta (ne i posao). A onda su nas upoznali da su to sve simptomi zanimanja "politicar" i "analiticar". Ove bivse clanove 5-6 stranaka, koje se osvescuju i menjaju smer na svakih par meseci i ne uzimam za ozbiljno. I ja se secam 90-ih, ali me V. Pesic ipak podseca na 80-e i seriju Dinastija koja se zavrsila taman kada smo ocekivali da nam objasne da je Blejk sam svoj otac, a pre toga smo se nagledali kako mu deca i bivse supruge iskacu ko kokice.

Marsovac

pre 10 godina

Svako od gostiju je rekao po nesto pametno i istinito:
Trivan - Stranke se bave koalicijama a ne programima
Andjelkovic - SPS je kocila vecinu reforma i najkorumpirana je stranka
Pesic - Ova vlada zaista nista nije postigla

Komentari tipa, ova vlada ipak jeste nesto postigla su ipak pogresni jer sem krkog resenja za Kosovo (dogovor koji moze pasti u vodu cim se dogodi neko malo vece sr_nje) i dobijanje datuma nista drugo nije postignuto. Borba protiv korpucije je selektivna i povrsna i to je svakome sa malo mozga jasno. Dok ne bude bilo osudjivanih tajkuna i politicara nema tu vidljivih rezultata. Hapsenja, razvlacenje poluistina po medijima su samo kozmetika. Politicari se ne bave programima jer ih ili nemaju ili su im programi i njihova reputacija takvi da to nije nesto sto donosi bodove u Srbiji. Kakvi crni programi kad svako ulazi u vlast sa svakim. Ja sam izgubio poverenje u politicare onog dana kad je DS usla u vlast sa SPS. Za to je po meni iskljucivo DS kriva jer oni su zapoceli tu praksu i od tada bukvalno svaka stranka moze sa svakom da bi se docepala vlasti i niko se vise i ne obazire na programe i sta ce ko navodno da uradi. Meni je strasno da mi prosto nemamo za koga da glasamo? Ako ste principijalan kao ja takve stvari se ne mogu prastati jer to nije ono zbog cega smo izasli na ulice 5 oktobra! Kad se konacno pojavi politicar i stranka koja se drzi svojih principa i bezkompromisno ostvaruje svoje programe onda cu ponovo glasati.

Milena

pre 10 godina

Gledala sam emisiju i u jednom se, za promenu, moram složiti sa Jelenom Trivan. Opozicija svoju politiku postavlja tako da bude prihvatljiva SNS-u, koji je vidjen kao apsolutni pobednik izbora. U toj situaciji svaka opoziciona partija (osim DSS-a) mogla bi slobodno da udje u vlast, jer su im programi kompatibilni SNS-ovom programu. Nemamo, dakle, opozicije, ali ne zbog tzv. Vučićeve diktature, već zbog činjenice da svaka opoziciona partija jedino što želi je da bude prihvatljiv koalicioni partner SNS-u i da se dočepa vlasti po svaku cenu.

toma

pre 10 godina

Napokon i ova Trivanka nešto pametno da kaže! Ali Pešićeva ne prestaje da priča gluposti, kad je navijeni papagaj koji ponavlja jedno te isto. Ne znam ko nju opšte ozbiljno shvata. Pa politika SNS-a je toliko jasna i realna, i samo zajedničkim snagama možemo svi zajedno da uspemo, a ne da pojedinci podržavaju kriminalce i pljuju jedinu nadu Srbije.

Gledalac b92 011

pre 10 godina

najveca stvar koja neme veze sa razumom je izjava sns Andjelkovica tkz analiticara, da je po njemu idealna kolacija sns sa dss. mislim...

mistral

pre 10 godina

Dili smo mogućnost da živimo bolje. Vučić i njegovi saradnici za godinu i po uradili su mnogo više nego njegovi predhodnici za četiri godine puna mandata. Uzmimo samo korupciju i kriminal , privatizacije da i ne kažem više. Dajmo šanse vučiću da uspe sve to dovesti do kraja i mi ćemo živeti bolje.

Halkidiki

pre 10 godina

Ma daj bre,dokle ova gospodja Pesic planira da se pravi pametna,stalno je ona ta koja brine u narodu Srbije.. Znamo mi i bez tebe neke stvari,ne moras bas sve sto ti naruce NVO i ostali placenici nama da prosipas..

Sava Savanović

pre 10 godina

Ne razume "program DS-a", nema "programa NDS-a"... Izuzetno ozbiljne stranke nema šta. Pomalo sam razočaran što je opozicija spala na tako niske grane, ali nisu ništa bolje ni zaslužili. Što su oni bliže dnu, to će Srbiji biti bolje.

android

pre 10 godina

Pesic prica kako su ovi izbori bespotrebni i da se odrzavaju samo da bi Vucic bio premijer, a zanemaruje cinjenicu da je mogao i bez toga, ali to i da uzmemo sa rezervom jer bi ga na taj nacin opozicija stalno prozivala, odnosno jedva bi docekali, ali zaboravlja ono najvaznije da je opozicija odobrila ove izbore i su po njihovim recima bili neophodni.

Delikates

pre 10 godina

Bas bi voleo da neposredno posle izbora vidim sta ce biti sa gospodjom Pesic. Da li ce se pojavljivati u svim medijima i pricati ko navijena o stvarima koje nemaju smisla ni malo?

akademac

pre 10 godina

Ne mogu da verujem kolko gospodje Pesic i Beckovic javno podrzavau i brane Miskovica.Tolike su gluposti izrecene da je suvisno i komentarisati bilo sta.

Branko

pre 10 godina

Da li to gospođa Pešić misli da je prethodna vlada na čelu sa Cvetkovićem dobro radila. Izgleda da je gospođa zaboravila da upravo zahvaljujući toj vladi skoro milion građana živi na granici bede.

crni domino

pre 10 godina

"Ma daj bre,dokle ova gospodja Pesic planira da se pravi pametna,stalno je ona ta koja brine u narodu Srbije.. Znamo mi i bez tebe neke stvari,ne moras bas sve sto ti naruce NVO i ostali placenici nama da prosipas.."
(Halkidiki, 10. februar 2014 08:52)
Ti i tebi slični, kad god prodjete pored gospodje Vesne Pesic, glasno da kazete: Ljubim ruke gospodjo Pesic, i ako vam pruzi ruku, vi je poljubite i kazite: Hvaka, jer vas je udostojila da joj se javite.
Ovako kako pisete, jako je nekulturno. Ljutite se kada vam kazemo da ste nepismeni i nekulturni.
Pokusajte da o kulturi, lepom ponasanju i vaspitanju procitate, razumete, upamtite i primenite savete iz knjige Bon Ton!
PS: Pokusajte ponekad i nesto pametno i bez silnih gramatickih gresaka da napisete gospodo naprednjaci. Na ovakav nacin nikada necete dugo vladati.

Srbin 100%

pre 10 godina

Kako uopste za ozbiljno uzimate izjavu zene koja je odavno izgubila integritet i objektivnost i sebe stavila u sluzbu onih koj svaki korak koji void ka progresu vide kao pretnju svojim interesima.

Trta

pre 10 godina

Gdja Pesic je kritikovala Tadica i vladu,a ujedno i velicala DS umesto da se bavi analizom. Ne treba nama sufler vec neko da rasclani, a mi da odlucimo za koga cemo glasati.

bubica 2

pre 10 godina

Gospođo Pešić znate li vi kuda ste pošli, a gde ste došli? Pa u emisiji ste kod Olje. Koje Olje? Olje Bećković , setili ste se fino. Šta će mo dalje.....Pričamo o Vučiću budućem Premijeru. Ne Tadiću g-đo Pešić. Vi očigledno stigli 10 godina ranije .

Vitez

pre 10 godina

Gospodjo Vesna, nebih se slozio sa vama nikako, rezultata ocigledno im. Iako su mozda manji nego sto je neko ocekivao, daleko su veci nego sto su bili u vreme vlasti onih koje vi slepo branite.

Aleksandar

pre 10 godina

Ne trebas biti ikakav analiticar da uvidis sta je politika. Dovoljna je istorija, koja je pokazatelj. Politika je unistitelj covecanstva.
A realno, politika je i treba da bude menadzment drzave (menadzerstvo).

imre

pre 10 godina

Kako mi,obicni ljudi koji se ne bavimo politikom, mozemo da razumemo sta je program DS stranke, kad ona kao bivsi clan re stranke to ne razume

Milica

pre 10 godina

Opozicija nikada nije bila gora! Sada čovek i da hoće da glasa za promene, nema za koga. Posle svega što sam čula u emisiji i uopšte ovih dana, opet mi Vučić deluje kao najnormalnije rešenje.

Erika O

pre 10 godina

Večerašnje izjave Vesne Pešić su takve, da naprosto stičem utisak, da je ili bila u kibernaciji, pa nije mogla da zaključi zašto su raspisani izbori, ili ima iskrivljenu percepciju. Po njoj je trebalo čekati još skoro tri godine da se sprovedu uspešne i brze reforme.Treba joj reći ako je bila u kibernaciji, da je kohabitacija koja se desila pre skoro dve godine, sklopljena sticajem tadašnjih okolnosti, da je SPS bio u poziciji da bude u polugama vlasti i koči mnogo toga iz njima poznatih razloga.

Srki

pre 10 godina

Apsolutno razumem sve one кoji kritikuju trenutnu vlast, ali nikako ne razumem one koji ponovo prizivaju DS i sve one koji su do sada vladali.
"Deluje malo neprijatno kada se opozicija kriminaluzije ",kaže Pešićeva.
Pa pogledajte malo imovinsku kartu stranačkih lidera i njima bliskih ljudi.
U čijem su vlasništvu mlekare, mlinovi, šećerane, klanice, zemlja pored budućih koridora,nekretnine, ...? Sve od poštenog rada? Ostavio im tata?
Ne Gospodo, to je sve od kad su na vlasti. To je sve od 5. oktobra kada su nam obećavali bolju budućnost, Evropu, uređenu zemlju,... A gde smo sada?
Možda Pešićeva veruje u njihovo poštenje, ali ja sigurno ne. Mene više
prevariti neće.

skippy

pre 10 godina

Može ova g.Pešić da priča šta hoće..ova Vlada je uspela da uradi stvari koje oni nisu uspeli u proteklih 20 godina..da je dovoljno nije ali imali su malo vremena a i svima je jasno da je Vučić nosio najveći teret na svojim leđima..tako da treba mu dati još veću podršku na izborima da nastavi svoju politiku koja Srbiju za sada vodi u dobrom pravcu!

Lanne

pre 10 godina

Čitam ovo što priča Vesna Pešić i krstim se. Aman gospođo toliko ste providni da ja nemam reči. Pa gde ste bili do sada?! Odjednom Vam smeta što će Vučić biti premijer, kako da ne. Možete samo da sanjate da će Vaš DS da dobije podršku o kojoj govorite. Dosta je narodu lopova

dejan

pre 10 godina

Saša73, 9. februar 2014 23:53)

Tesko tebi ,ako takvi kao ona kod tebe uzivaju veliki ugled, stvarno covek da se zapita kuda mi idemo,ako podrzavamo sve sto ne vlaja, a ono sto valja i onog sto pokusava na sve nacine da nas izvuce iz ove situacije "pljunemo".

danijela

pre 10 godina

Strasno je sto ova nezvanicna portparolka DS-a redovno pljuje SNS bez argumenata. Tako samo izaziva mrznju glasaca. Nismo slepi da ne vidimo sve sto je ucinjenjo od strane naprednjaka i sta je u planu.Jedini imaju politiku koju mogu da ponude Srbiji i pobeda je neminovna.

ceprkalo

pre 10 godina

Демократска странка већ више од осам година није демократска, а од данас више није ни странка. То су разлози због којих, након двадесет година, престајем да будем члан ДС-а [...]. Договори су последица трулог компромиса, односно равнотеже страха. То што је постигнуто између Драгана Ђиласа и Бориса Тадића нема везе за политичким деловањем.

Obican gradjanin sam, pa sam uspela da pronadjem sta je zivkovic izjavljivao ka je napustao DS, jer sam bila zapanjena da je u koaliciji sa DS-om, eto koga Pesic brani, kad sam ja dosla do ovoga mogla je i ona i jos uporedjuje kucno cepanje novina sa cepanjem u javnosti kad neki tabloid napise nesto sto nije po "meraku" Zivkovicu, pa politicari i javne licnosti su meta tabloida i sa tim moraju da zive. Vesna sledeci put mora bolje da se pripremi kad staje u odbranu nekoga.

prirodna nepogoda...

pre 10 godina

DS je uspeo da Srbiji uradi ono sto nisu uspele ni sankcije ni NATO agresija.
(Laki, 10. februar 2014 11:17)
A svi mu nekako dođu kao najezda skakavaca. Jedino ovi potrajali dve decenije!

moj duboki naklon

pre 10 godina

gospodja vesna pesic je jedina koja ima integritet i koja misli svojom glavom! punaski analiticar i bivsa napucena ds portparolka nisu joj ni do kolena. vesna ima dovoljno obrazovanja i visprenosti, a i nepotkupljiva je da popu kaze da je pop, a bobu bob! a tragicno je za srbiju da niko svoj glas nije dao jedinom utisku koji je vredeo sinoc - nemanji radulovicu, carobnom coveku, koji od srbije nije nista dobio, a tako joj nesebicno vraca! svira besplatno vise puta da bi kolarac dobio novi koncertni klavir. budimo ljudi, to je ono sto politicarima/pilicarima u srbiji nedostaje!

Dragan

pre 10 godina

Ne verujem da postoji neki politički dogovor između Tadića i Vučića. Mislim da je nemoguće da se dve, ipak velike političke ličnosti, nađu na jednom mestu. To ne bi funkcionisalo. Pored toga, po mojoj proceni, Tadić neće dobro proći na izborima, jer je imao dosta promašaja. Mnogi koji su nekada glasali za DS zbog Tadića, sada su se, kako ne bi "bacali" svoje glasove, opredelili za Vučića, koji u ovom momentu realno ima daleko veću prednost.

miladinka simonovic

pre 10 godina

Vesna Pesic jeste prvoborac gradjanske inicijative u Srbiji i to je 2012.godine dokazala svojom kritikom Tadicevog rezima. Normalno je da osoba njenog kova i njene provincijencije bude uzasnuta velikom popularnoscu jedne stranke , u ovom slucaju SNS, i mogucnoscu da ona ostvari apsolutnu prevlast na izborima. Svaka vlast, pogotovo na Balkanu, mora da ima korektiv u jakoj i snaznoj opoziciji.
Ali, to nikako ne moze da bude Djilasov DS, stranka krupnijih i sitnijih politickih sicardzija. I za to je iskljucivi i jedini krivac elita DS, nikako obicno clanstvo.

Laki je malo nervozan

pre 10 godina

Vesna Pesic je pristrasna i subjektivna i kao takva nije merodavna da daje sud o tome sta je vlast dobro uradila a sta ne.

Nevenica

pre 10 godina

Koliko se ja sećam, a hvala Bogu u Srbiji je pamćenje kratko, vlada koja je do sada bila na čelu je bila statvavljena od sličnih aktera, samo je jedan promenjen... A samo uticaj tog jednog aktera je Srbiji pomogao da uradi mnoge stvari...

Vojislav

pre 10 godina

Povucite se iz javnog života, Vaše vreme je prošlo! Igubili ste kompas! Nemate više ni mere ni kriterijume. Nemojte vređati više od polovine stanovnika Srbije!

Dno tako blizu, treba razmisliti!

pre 10 godina

Svu svoju „građansku provinienciju“ gospođa Pešić pokazala je omalovažavanjem akta cepanja novina od strane jednog političara!

la kukarača...

pre 10 godina

Njeni hvalospevi Vučiću nisu urodili plodom, ambasador u Meksiku već postavljen pa se razočarala i okrenula ploču!

Marko

pre 10 godina

Retko se viđa, da neko baš toliko, ne voli ni svoj narod, ni svoju državu! Nije logično da Vam je sve tuđe i draže i slađe! Ako preko 40% građana ima jedno mišljenje, treba da se zapitate, da li ste Vi u pravu!?

Tamara F.

pre 10 godina

Ova Pešićka se ne "obuva u istoj pameti". Do pre mesec dana je hvalila Vučića, a sad je okrenula ploču. Ja ovu ženu ne kapiram. Menja izjave kao čarape.

Forget

pre 10 godina

Zaboravite, gospođo Pešić. Neće biti povratka na staro. Neka bude novo, pa nek' bude i loše.Srbiji su potrebne drastične promene, a ne lupeži iz centra Beograda.Zbogom i hvala na svim vašim hrabro iznetim mišljenjima, ja ih cenim čak i kada su suprotstavljena mojim.Da li je SNS pravi izbor? Nemam pojma. Ali cu glasati za njih jer vidim da ssu iskreni

Mirce

pre 10 godina

Sviđaju mi se stavovi gospodina Anđelkovića ,a ne sviđaju mi se stavovi gospođe Vesne Pešić.Smatram da ima mnogo racionalnije poglede na trenutnu situaciju i scenario u budućnosti.

BRAVO

pre 10 godina

Trivanka me je po I put u zivotu ZADIVILA!
Ocitala je Pesicki, od onog sto je pricala za Djindjica, pa do danas. Da i Pesicku vidim zbunjenu! :)

Riana S

pre 10 godina

Politička ostrašćenost Vesne Pešić je toliko evidentna, kada sa vrlo providnim argumentima pokušava da brani između ostalog i postupak Zorana Živkovića kada cepa, novine jer mu se sadržina istih ne dopada. Da pritom prenebregava činjenicu da demokratija podrazumeva i medijski pluralizam.

Sasa jokic

pre 10 godina

Andjelkovicu, sta kazes "Pecat?", dobro sad znamo da si Vucelin, krilo UDBE.
Trivanku treba pitati koja struja sluzbe je dovela u DS, i proveriti joj imovinsku kartu pre i posle DS-a. Ona prica o programu stranke? Pa jedini program vam je bio sta je cija kombinacija!
Vesna Pesic je trebala da prizna da se upecala na Vucicevu demagogiju, i da se time disfalifikovala kao analiticar!

Ego

pre 10 godina

G-djo Pessic, kada biste samo na tren izvukli glavu iz tog egocentricnog tripa, mozda bi tada razumeli kakvu nepotrebnu ljagu bacate na svoje ime.

DJ cicvu

pre 10 godina

Olja, molim Vas da vise nikad ne pozivate ovog laznog analiticara, glasnogovornika velikog vodje Vucica... Ovo je sramota sta covek prica, prosto nam vredja intelekt. Od njegove kolicine podilazenja, mislim da bi i sam Vucic pocrveneo od stida.... Sramota, sramota

bonaparta3

pre 10 godina

G-đa Pešić bi trebalo da krene polako u penziju. Na mlađima svet ostaje! Stvarno neki ljudi neprimećuju kada je fajront i treba da napuste kafanu!

psiholog

pre 10 godina

Vesna Pešić se na prošlim izborima borila protiv Tadića, onda je bila na strani Dačića a sada podržava DJilasa, pitanje je da li ova žena zna šta je levo a šta desno, ako ne zna ne bi bilo loše da joj neko joj neko pomogne.

istok

pre 10 godina

Prosto je pretuzno kako politicki analiticar brani SNS..Odnosno njihov covek. Vesna Pesic jasno na strani DS ali ipak prelepo objasnila sve o Vucicu. Hapsi hapsi. hvali se, presuda nema al izbora zbog rejtinga imaa. Jelena Trivan ne pljuje po Vucicu, jer su postali potrcko istog, ona i njena nova stranka. DS isto presmesan, i svi ostali. Smesni ste i jadni svi komplet, svii do jednog. Glasam za srpsko prolece.

mistral

pre 10 godina

Dili smo mogućnost da živimo bolje. Vučić i njegovi saradnici za godinu i po uradili su mnogo više nego njegovi predhodnici za četiri godine puna mandata. Uzmimo samo korupciju i kriminal , privatizacije da i ne kažem više. Dajmo šanse vučiću da uspe sve to dovesti do kraja i mi ćemo živeti bolje.

ro-bot

pre 10 godina

Rekla je da je ona danas "zbunjena građanka", koja je zbunjena nad opozicijom, koja je učinila da u Srbiji nema alternative.

Sad kad je "zbunjena građanka" napustila DS, nema vise zabune, svi losi su otisli, glas dati onima koji su ostali!!!

toma

pre 10 godina

Napokon i ova Trivanka nešto pametno da kaže! Ali Pešićeva ne prestaje da priča gluposti, kad je navijeni papagaj koji ponavlja jedno te isto. Ne znam ko nju opšte ozbiljno shvata. Pa politika SNS-a je toliko jasna i realna, i samo zajedničkim snagama možemo svi zajedno da uspemo, a ne da pojedinci podržavaju kriminalce i pljuju jedinu nadu Srbije.

toza

pre 10 godina

Vesna Pešić svaki put kad je gledam priča drugu priču, kao ptica trkačica je, čovek ne može da je uhvati ni za glavu ni za rep.
(pesak, 9. februar 2014 21:52)
Ne priča gospođa Pešić drugu priču nego smo mi politički ostrašćen narod. Vesna Pešić je i prošli put i sada bila protiv političke demagogije i samovlašća pojedinaca bilo da se radi o Tadiću ili Vučiću i potpuno je u pravu bila i prošli put a i sada.
I stvarno zbog čega najbolja od svih vlada u istoriji raspisuje izbore osim da Vučić učvrsti svoju poziciju? Pa i to bi možda bilo opravdano da je izašao i rekao ko ili šta koči da idemo napred. Iz izjava Radulovića čini se da to radi upravo onaj koji se sve vreme poziva na ubrzavanje reformi.
I na koji način su rešene 24 sporne privatizacije? Ova vlada tvrdi da nije mogla da uradi ništa na ekonomskom planu zbog onoga što joj je ostavila prethodna. A sa druge strane joj ne smeta priprema (Hag, SSP, bezvizni režim...) terena koju je uradila prethodna vlada a vezano za početak pregovora sa EU i još će da ispadne da su oni sami sve to rešeili i otpočeli pregovore.
Nikada u politici stvari nisu crno-bele i zbog toga nam i treba pored jake vlade i jaka opozicija. I zbog toga je gospođa Pešić u pravu i siguran sam da će sutra kritikovati i Đilasa ukoliko bude imao priliku da vlada i bude se ponašao na isti način.

android

pre 10 godina

Pesic prica kako su ovi izbori bespotrebni i da se odrzavaju samo da bi Vucic bio premijer, a zanemaruje cinjenicu da je mogao i bez toga, ali to i da uzmemo sa rezervom jer bi ga na taj nacin opozicija stalno prozivala, odnosno jedva bi docekali, ali zaboravlja ono najvaznije da je opozicija odobrila ove izbore i su po njihovim recima bili neophodni.

AStek

pre 10 godina

Ako nešto ne podnosim to je kada neko zabada nos gde mu nije mesto i pravi se da sve zna a nikakve koristi nikad niko nije imao od njega, u ovom slučaju to je Vesna Pešić.

jopeja

pre 10 godina

" i dodao da se ni kod jednog političara iz okruženja Aleksandra Vučića nije pojavila nikakva afera."
Dobro reče čovek - nije se pojavila. Što ne znači da ih nema, samo se o njima ne piše. Sve su to isti svatovi.

LudZbunjen

pre 10 godina

Da nema Vesne Pesic totalno bi zaglupeli. Za Trivanovu je ona jedna intelektualna gromada, pa necu ni da komentarisem dijaloge. A ovaj treci gost..hitno na dijetu! Jer, u zdravom telu, zdrav je i duh, a njemu bas to treba i to dosta.

ex sns

pre 10 godina

Pa tacno je da nemaju bas nikakvih rezultata,ali za koga glasati? Nece imati rezultate ni sledeca vlada jer niko nije spreman da uradi reforme,videli smo sta se desilo sa Radulovicem,pametnom dosta.

Nikad

pre 10 godina

Ne razumem zašto bi ovo trebalo da nam bude zanimljivo i da krade naše vreme. U redu je, Vesna Pešić promenila mišljenje, promenila sstranu, uplašila se, ili je u pitanju ozbiljna zabrinutost, ili samo nešto glumi... Baš me briga. Imam svoje mišljenje, ne može ona ništa da mi nametne. A moje mišljenje je ovako, i tu neće biti nekih promena, jer zaista nema potrebe da ga menjam (ni razloga): Boris Tadić i Đilas su dva dojučerašnja pobratima iz iste one stranke koja nam je ogadila demokratiju, stranke koja se zaista na kraju pretvorila u režim vlasti jednog čoveka i njegove klike. Uništili su sve čega su se dotakli. Podstakli su pljačke, zatiranje pravosudnog sistema, korupciju na svakom nivou. Bogatili su se i lagali. Onda su vlast izgubili, pa su se posvađali i razišli. Ne pada mi na pamet da više nikad, u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu, glasam za jednog ili drugog. Nikada!!!

evropeJci

pre 10 godina

Pesicka je rekla sustinu,vlada nije htela da radi! koriste situaciju posto nema opozicije,pa ce pozicija da "ojaca"... Naivni ce i dalje glasati za prodavace magle(vozice se besplatno po BGu,poreza nece biti,kao ni otpustanja u javnom sektoru,itd) I sve to dok ne dodju na vlast, a posle sve suprotno...

Zoki

pre 10 godina

Slozio bih se sa Pesickom da je DS pod velikim pritiskom. Pored svakodnevnih prozivki od strane aktuelne vlasti interesantno je sto ih napada i LDP i NDS pod izgovorom danisu dovoljno dobra opozicija i da nemaju program. Interesantno je da su istu stranku napustili celnici novih stranaka i to onog momenta kada su bili smenjeni sa pozicija. Ono sto danas nude LDP i NDS je gomila lepih reci koja nema nikakvu potporu u stvarnosti jer su svoju sansu propustili i pokazali sta znaju i umeju, jedini motiv je povratak na vlast.

U svakom slucaju mislim da na ove izbore treba izaci i zaokruziti onog za koga mislite da je najbolja opcija u ovom momentu. Bez obzira sto ce neki reci da su svi losi, ne zaboravite da vam isti odlucuju o sudbini a da ih biraju oni sto ih zaokruze.

Sanija Z

pre 10 godina

Slažem se sa izjavom Jelene Trivan, da politika koja se vodi u DS-u mnogima nije baš sasvim jasna, da nepostoji nikakav program, da je upravo kao rezult svega toga šezdeset Opštinskih odbora zatražilo smenu Dragana Đilasa. Kao i da DS nema tu snagu da bude jaka opozicija, niti da može da oponira bilo kome.

Konstatacija

pre 10 godina

Oni koji kritikuju Vesnu Pesic sta je pricala pre godinu dve to je njeno pravo . Zena ima svoje misljenje.Nisam se slagao sa njom.Izasla je i iz LDP-a. Samo budala ne menja misljenje.Ovo sto je veceras rekla u pravu je sto posto.Svako koima nesto u glavi to vidi iz dana u dan

Saša

pre 10 godina

Par priloga o "analitičaru" Dragomiru Anđelkoviću:

Америчким званичницима ваља одмах ставити до знања, и то без околишења, да је пуна српска контрола над севером Косова црвена линија коју нећемо дозволити да ико пређе, а ако се то деси, да смо, по било коју цену, спремни да станемо иза нашег народа који тамо живи.
Игре империјалног престижа, Фонд Стратешке Културе, 18.07.2012.

A danas je od ključnog značaja da je „obrenovićevski“ pristup politici - a on podrazumeva iznuđenu kolaboraciju radi olakšavanja položaja nacije - i te kako kompatibilan sa vidovdanskom idejom. Uostalom, i u vremenima posle Kosovskog boja, slično je postupao despot Stefan, sin kneza Lazara. Čak je privremeno mirno prepuštao pojedine teritorije nadirućoj sili kako bi sačuvao jezgro države, sa idejom da ono u nekim povoljnijim geopolitičkim uslovima bude odskočna daska za oslobođenje čitavog srpskog prostora. Kako je pisao Slobodan Jovanović, nekada su bolni potezi onih koji vode državu „politička nužnost“. Drugačije je teško postupiti ako se naciji želi dobro, ma koliko gledano sa strane nekima to deluje kao „izdaja“.
Vidovdan i „Datum“, Danas, 03.07.2013.

Dakle, koja promena svesti za samo 12 meseci?

akademac

pre 10 godina

Ne mogu da verujem kolko gospodje Pesic i Beckovic javno podrzavau i brane Miskovica.Tolike su gluposti izrecene da je suvisno i komentarisati bilo sta.

Sava Savanović

pre 10 godina

Ne razume "program DS-a", nema "programa NDS-a"... Izuzetno ozbiljne stranke nema šta. Pomalo sam razočaran što je opozicija spala na tako niske grane, ali nisu ništa bolje ni zaslužili. Što su oni bliže dnu, to će Srbiji biti bolje.

Debeljuca

pre 10 godina

Ne volim Jelenu Trivan ali je Vesnu Pesic pogodila u zivac kad joj citirala njene izjave o Vucicu i uporedila sa njenim vecerasnjim izjavama.

tanja

pre 10 godina

Gospođa Trivan je bila iskrena kada je rekla da ne razume program DS-a i da ne zna program NDS-a, ali da poziva građane da podrže opciju koja vodi Srbiju u EU.Svi u svetu su shvatili ko vodi ovu zemlju u Evropu, samo opozicija ne shvata ili pre ne želi tu Evropu u kojoj vlada zakon i red!

Halkidiki

pre 10 godina

Ma daj bre,dokle ova gospodja Pesic planira da se pravi pametna,stalno je ona ta koja brine u narodu Srbije.. Znamo mi i bez tebe neke stvari,ne moras bas sve sto ti naruce NVO i ostali placenici nama da prosipas..

Vitez

pre 10 godina

Gospodjo Vesna, nebih se slozio sa vama nikako, rezultata ocigledno im. Iako su mozda manji nego sto je neko ocekivao, daleko su veci nego sto su bili u vreme vlasti onih koje vi slepo branite.

Delikates

pre 10 godina

Bas bi voleo da neposredno posle izbora vidim sta ce biti sa gospodjom Pesic. Da li ce se pojavljivati u svim medijima i pricati ko navijena o stvarima koje nemaju smisla ni malo?

SQI

pre 10 godina

Ovaj Anđelković je neverovatno ostrašćen - reče čovek mrtav hladan da niko ne može da garantuje kako Đilas neće u koaliciju sa SNS... A Đilas i koalicioni partneri pre nekoliko dana potpisali kako nakon izbora neće sa Vučićem i njegovim ovcama.

Rex

pre 10 godina

Zna li Pešićka i sama koga uopšte podržava. Neka se taj čuva jer će već za pola godine da bude glavno zlo i tema svih njenih dosadnih polemika.

bubica 2

pre 10 godina

Gospođo Pešić znate li vi kuda ste pošli, a gde ste došli? Pa u emisiji ste kod Olje. Koje Olje? Olje Bećković , setili ste se fino. Šta će mo dalje.....Pričamo o Vučiću budućem Premijeru. Ne Tadiću g-đo Pešić. Vi očigledno stigli 10 godina ranije .

One By One

pre 10 godina

Otvaraju oci i vise ne zele da zmure pred jednom svima nama jasnom istinom...da su ''demokrate'' od ideje demokratije u Srbiji ostali samo slovo na papiru

Dana

pre 10 godina

Kada gospođa Pešić postavi pitanje šta to nije bilo dobro kod privatizacija u proteklom periodu , onda čovek prosto ne može da poveruje da neko tako izjavi. Sva najbolja preduzeđa su rasprodata u bescenje a ogroman broj radnika ostao na ulici, a gospođa Pešić pita šta nije dobro u privatizaciji.

trstenik ldp

pre 10 godina

e pa Saša ja sam malo stariji i ja sam bio 97-me jedan od hiljade studenata kada su krenuli protesti koalicije zajedno,tada gospodji pešic nisu smetali provincijalci iz neke tamo babušnice,a taj njen gradjanski prkos i glumljenje establišmenta duguje tim studentima i pokojnom djindjiću a ne genetici,i nemoj da se pravimo intelektualci kad hoćemo da se nametnemo nekom,koliko je dotična gospodja partija promenila,mislim da bi najviše doprinela društvu ako bih ponovo postala ambasadorka pa i ako treba ponovo u meksiku,pošto im kao intelektualcima ta kultura najviše ležl

Srbin 100%

pre 10 godina

Kako uopste za ozbiljno uzimate izjavu zene koja je odavno izgubila integritet i objektivnost i sebe stavila u sluzbu onih koj svaki korak koji void ka progresu vide kao pretnju svojim interesima.

skippy

pre 10 godina

Može ova g.Pešić da priča šta hoće..ova Vlada je uspela da uradi stvari koje oni nisu uspeli u proteklih 20 godina..da je dovoljno nije ali imali su malo vremena a i svima je jasno da je Vučić nosio najveći teret na svojim leđima..tako da treba mu dati još veću podršku na izborima da nastavi svoju politiku koja Srbiju za sada vodi u dobrom pravcu!

deki

pre 10 godina

Beli listic jer bas me briga za koga "glasam" ne glasanjem. Ovaj Utisak nedelje mi je jos vise potvrdio da apsolutno vise ne vredi glasati vec da treba traziti novu zemlju za zivot. Zao mi je ali je tako.

Erika O

pre 10 godina

Večerašnje izjave Vesne Pešić su takve, da naprosto stičem utisak, da je ili bila u kibernaciji, pa nije mogla da zaključi zašto su raspisani izbori, ili ima iskrivljenu percepciju. Po njoj je trebalo čekati još skoro tri godine da se sprovedu uspešne i brze reforme.Treba joj reći ako je bila u kibernaciji, da je kohabitacija koja se desila pre skoro dve godine, sklopljena sticajem tadašnjih okolnosti, da je SPS bio u poziciji da bude u polugama vlasti i koči mnogo toga iz njima poznatih razloga.

svasta

pre 10 godina

Secam se nekih davnih vremena i grupica koje sede ispred kioska ili bifea, cirkaju i mudruju o fudbalu, ekonomiji i politici. To su bili zgubidani, majstori za sve (a nista ne izdrzi ni 24 sata), lokalni mudrijasi koji su imali svo vreme ovoga sveta (ne i posao). A onda su nas upoznali da su to sve simptomi zanimanja "politicar" i "analiticar". Ove bivse clanove 5-6 stranaka, koje se osvescuju i menjaju smer na svakih par meseci i ne uzimam za ozbiljno. I ja se secam 90-ih, ali me V. Pesic ipak podseca na 80-e i seriju Dinastija koja se zavrsila taman kada smo ocekivali da nam objasne da je Blejk sam svoj otac, a pre toga smo se nagledali kako mu deca i bivse supruge iskacu ko kokice.

dejan

pre 10 godina

Saša73, 9. februar 2014 23:53)

Tesko tebi ,ako takvi kao ona kod tebe uzivaju veliki ugled, stvarno covek da se zapita kuda mi idemo,ako podrzavamo sve sto ne vlaja, a ono sto valja i onog sto pokusava na sve nacine da nas izvuce iz ove situacije "pljunemo".

Trta

pre 10 godina

Gdja Pesic je kritikovala Tadica i vladu,a ujedno i velicala DS umesto da se bavi analizom. Ne treba nama sufler vec neko da rasclani, a mi da odlucimo za koga cemo glasati.

M.Popovic

pre 10 godina

Agitator ostaje agitator.Dok su 'radili' niko im nije trebao('Ne može nam niko ništa...') a sad se čudi što su svi toj i takvoj 'Žutoj' okrenuli leđa. Dobro je pozvala-da se ne zaboravi.

bankarka

pre 10 godina

Na politickoj sceni se stranke rasipaju i sjedinjuju medjusobno.DS je u totalnom procepu da se ne zna ko ide na koju stranu. Bice ovo zanimljivi izbori i jos zanimljiviji rezultati.

Milica

pre 10 godina

Opozicija nikada nije bila gora! Sada čovek i da hoće da glasa za promene, nema za koga. Posle svega što sam čula u emisiji i uopšte ovih dana, opet mi Vučić deluje kao najnormalnije rešenje.

petarue

pre 10 godina

Izjava Vesne Pesic pre izbora 2012.godine: DS je uz pomoć SPS-a već uzeo vladu. Pa, zašto bi onda i predsednik morao da bude iz te stranke? – upitala je Vesna Pešić, koja je svoju podršku Nikoliću nazvala strateškom odnosno “glasanjem zbog određenih razloga”. http://www.telegraf.rs/vesti/208220-vesna-pesic-glasacu-za-nikolica
Vesna, sacam se tvog članka iz novina i tvog udela u pobedi SNS-a.
Srbijo, pregledaj internet pre nego što uklone sve dokaze!!!

Saša73

pre 10 godina

Koji rezultat ima g-dja Pesic?
(Deki89, 9. februar 2014 22:26)

Deki, Vi ste mladi i devedesetih ste bili dete. Slabo pamtite ulične demonstracije za priznavanje rezultata izbora i za slobodu medija. Ne pamtite kako je izgledao tadašnji Drugi dnevnik RTS-a, ne pamtite upade policije u prostorije NTV Studio B i policijsko oduzimanje opreme brojnim TV i radio i stanicama u Srbiji među kojima i B92. Svi elektronski i štampani mediji koji su negovali nerežimsku i nezavisnu uređivačku politiku bili su na meti ostrašćenih MIloševićevih socijalista i Šešeljevih radilkala.

E vidiš Deki, tog i takvog vremena više nema. Nema ga upravo zbog hiljada onih koji su sa gospođom Vesnom Pešić i liderima opozicije čitavu jednu deceniju proveli na mirnim protestima. To je dragi moj Deki bio težak posao,ni nalik ovom opuštenom kuckanju na tastaturi iz tople sobe. Bilo je hladno na ulicama Beograda, a policija je koristila vodene topove i često iz čista mira hapsila i premlaćivala ljude samo zato što se bore za elementarne tekovine demokratskog sveta.

Vesna Pešić je jedna od najzaslužnijih lidera opozicije iz tog vremena. Ona kod mene uživa veliki ugled. Jako je cenim i sa pažnjom sam je saslušao. Ako smo devedesetih bili na istoj strani, bićemo i sada. Toliko.

Branko

pre 10 godina

Da li to gospođa Pešić misli da je prethodna vlada na čelu sa Cvetkovićem dobro radila. Izgleda da je gospođa zaboravila da upravo zahvaljujući toj vladi skoro milion građana živi na granici bede.

miki

pre 10 godina

Trenutni odnos snaga pokazuje da ustvari u Srbiji nikada nije ni bilo demokratske i gradjanske ideje. Ono sto se desilo 2000. je samo bila zelja za promjenama mase neobrazovanih i nacionalisticki nastrojenih ljudi. Inace kako objasniti toliku popularnost SNS-a i njihovih satelita i istomisljenika (Velje, Kostunice, SPS, SRS, Zveri, ...) tih istih ljudi koji su nekad klali zardjanim kasikama i zemlju doveli do prosjackog stapa.

Srbija se i zabavlja pitanjem da li je LDP gori od Tadica ili je DS gori od URS-a, sve vrijeme zdusno glasajuci opcije (SNS, SRS, SPS, DSS, Zveri, ..) koje je vode u sopstvenu propast.

Nego, trazili ste ... gledajte. Glasacka armijo, nemam ni gram milosti za stanje u kome se nalazite.

MaRIO

pre 10 godina

Samo se plašim da na izborima ne prevagnu glasovi nepismene srbije, pa iz tog razloga apelujem na svu pismenu srbiju da izadje na izbore i glasa, a ne da sede kuci i pametuju....takodje molim sve obmanute gradjane, koji su pali pod uticaj vrhunske demagogije, da se probude iz tog sna do 16og marta i daju glas opoziciji.

Dragan

pre 10 godina

Ne verujem da postoji neki politički dogovor između Tadića i Vučića. Mislim da je nemoguće da se dve, ipak velike političke ličnosti, nađu na jednom mestu. To ne bi funkcionisalo. Pored toga, po mojoj proceni, Tadić neće dobro proći na izborima, jer je imao dosta promašaja. Mnogi koji su nekada glasali za DS zbog Tadića, sada su se, kako ne bi "bacali" svoje glasove, opredelili za Vučića, koji u ovom momentu realno ima daleko veću prednost.

Lanne

pre 10 godina

Čitam ovo što priča Vesna Pešić i krstim se. Aman gospođo toliko ste providni da ja nemam reči. Pa gde ste bili do sada?! Odjednom Vam smeta što će Vučić biti premijer, kako da ne. Možete samo da sanjate da će Vaš DS da dobije podršku o kojoj govorite. Dosta je narodu lopova

Zole

pre 10 godina

Vlast je nikakva a opozicija jos gora. Vlast za skoro dve godine nije ništa uradila a opozicije nema šta da ponudi. Ko moze očekivati nesto bolje posle izbora? Vucic bi kao da nesto uradi ali nema nikog sposobnog u njegovoj okolini ko bi mogao to da sprovede. Opozicija je ostala bez ikakve ideje šta da ponudi narodu.

SNS-SPS prevaranti

pre 10 godina

Gospođo Pešić, pogrešno mislite da ovaj režim nije hteo da radi, ispravno je da ,,ne znaju da rade''. Upravu ste da je Vučiću najvažniji rejting, da samo prati šta treba da priča, koje pričice kao ,,lepak za oaivčine'', demagog...SNS nije porastao rejting tako što su dobili nove glasače, ne, oni imaju siti broj glasača kao i 2012g, već zbog toga što su uspeli u nameri da DS ocrne tako da se glasači DS pasiviziraju, a kada glasači DS ne glasaju normalno je da se povećava procenat SNS. Kada bi svi glasači DS izašli na glasanje procenti glasova SNS bi se istopili, to je jasno. Prema tome, SNS je povećala rejting isključivo propagandom i prljavom kampanjom protiv DS, a ne rezultatima rada i boljitka za građane, jer se živi sve lošije, beznađe na sve strane...a tajkuni kradu li kradu, tu se ništa ne menja...samo što sada finansiraju SNS. Što je narod siromašniji on je i sve naivnije, veruje demagozima, prevarantima...naseda na budalaštine. Ako analizirate sve partije videćete da je SNS kadrovski ubedljivo najslabija partija, a hoće svu vlast, pa kako, sa kime...sa neznalicama...SPS i njihovi ljudi su u aferama do guše, pljačka, pljačku stiže...sve ljudi iz SPS...ta stranka mora da leti sa vlasti, ali neće, jer ima tajkunski novac i novac koji su njihovi ljudi opljačkali u javnim preduzećima, podmićivaće ljude da glasaju za njih...i opet će biti na vasti, a propadanje i pljačka se nastavlja. Nemojte glasati za SNS i SPS, jer su zlo.

Dostaaaa

pre 10 godina

Izlazi li Radulovic na izbore? Ako izlazi ima moj glas. Ne mogu ove vise da gledam. Eh kad bi sa Radulovicem bio i Tasovac i Miodrag Zec pa to bi bilo veliko iznenadjenje na izborima.

ja

pre 10 godina

Jao, rasplaakala sam se nas sudbinom Trivankinog krila DS-a ( = Tadićevog ). Znači uhapšeni su zbog klakcalica, i mučili su se celih godina dana. Evo, mi tako, i još 100 puta gore, se mučimo celog života.

I kad im je dosadilo da se "muče", oni su lepo napustili stranku u problemima. Važno je da napadaju druge zbog nesolidarnosti sa strankom.
Izvini, ali to nije moj posao, niti mi je išta ta stranka dala ( obično je bezočno uzimala ), da bih joj vraćala i saosećala sa patnjama foteljaša.

Djordje NS

pre 10 godina

Smešno je to što ovog Dragoljuba neko uopšte i naziva analitičarem a kamoli još i nezavisnim... Toliku pristrasnost skoro svet nije video. Kao da radi na normu, ne skida se sa TV ekrana i neumoran je u hvalisanju Vučića. Da bar ima razlog da ga za nešto hvali...već naprotiv - zlo koga ćemo se teško ratosiljati.

imre

pre 10 godina

Kako mi,obicni ljudi koji se ne bavimo politikom, mozemo da razumemo sta je program DS stranke, kad ona kao bivsi clan re stranke to ne razume

danijela

pre 10 godina

Strasno je sto ova nezvanicna portparolka DS-a redovno pljuje SNS bez argumenata. Tako samo izaziva mrznju glasaca. Nismo slepi da ne vidimo sve sto je ucinjenjo od strane naprednjaka i sta je u planu.Jedini imaju politiku koju mogu da ponude Srbiji i pobeda je neminovna.

Dule Nis

pre 10 godina

Bravo Vesna, bez pardona prema"analiticarima".Providni, jadni, podparoli udruzenog Vucica i Tadica.A Jelena je zamoljena da do izbora ne pristupa NDS, da im ne bi pokvarila rejting.A Boris osniva stranku zajedno sa nekim nepoznatim ljudima, pokusava da se ogradi od zutih lopova.Neprolazi to vise ni kod nas, naucio je narod nesto za ove dve decenije.

Milena

pre 10 godina

Gledala sam emisiju i u jednom se, za promenu, moram složiti sa Jelenom Trivan. Opozicija svoju politiku postavlja tako da bude prihvatljiva SNS-u, koji je vidjen kao apsolutni pobednik izbora. U toj situaciji svaka opoziciona partija (osim DSS-a) mogla bi slobodno da udje u vlast, jer su im programi kompatibilni SNS-ovom programu. Nemamo, dakle, opozicije, ali ne zbog tzv. Vučićeve diktature, već zbog činjenice da svaka opoziciona partija jedino što želi je da bude prihvatljiv koalicioni partner SNS-u i da se dočepa vlasti po svaku cenu.

ceprkalo

pre 10 godina

Демократска странка већ више од осам година није демократска, а од данас више није ни странка. То су разлози због којих, након двадесет година, престајем да будем члан ДС-а [...]. Договори су последица трулог компромиса, односно равнотеже страха. То што је постигнуто између Драгана Ђиласа и Бориса Тадића нема везе за политичким деловањем.

Obican gradjanin sam, pa sam uspela da pronadjem sta je zivkovic izjavljivao ka je napustao DS, jer sam bila zapanjena da je u koaliciji sa DS-om, eto koga Pesic brani, kad sam ja dosla do ovoga mogla je i ona i jos uporedjuje kucno cepanje novina sa cepanjem u javnosti kad neki tabloid napise nesto sto nije po "meraku" Zivkovicu, pa politicari i javne licnosti su meta tabloida i sa tim moraju da zive. Vesna sledeci put mora bolje da se pripremi kad staje u odbranu nekoga.

Dr.

pre 10 godina

Ne slayem se sa gdjom Pesic. Vlada je pokazala odredjene rezltate. Doduše ne baš onakve kakve smo očekivali ali rezultata ima. Da pobrojim neke
1. Povećan je PDV
2. Uveden je solidarni porez
3. Povećan je porez na imovinu za 80%
4. Mnoge forme su ugašene i s tim u vezi
5. Broj nezaposlenih je povećan
Novih 100 000 mladih je otišlo sa kartom u jednom pravcu, tj dijaspora je osnažena novim ljudima
6. Zdravstvo je palo još niže
7. Školstvo nema kud da padne ali se nije ni popravilo
8. O sudstvu nema smisla ni govoriti
9. Mišković je uhapšen, pa pušten a u medjuvremenu protivpravno držan u pritvoru
10. Opozicija je razbijena...
11. Cene energenata su povećane
12 Kurs je otišao
13. Takse su povećane
14. RTV pretplata nije ukinuta
15. Zemlja je dodatno zadužena, pare potrošene a da se ne to nigde vidi
16. Bogati su postali bogatiji a siromašni siromašniji
17. Narod se malo trovao aflatoksinom a bogami još koječime
Priznaćete da takve rezultate nismo očekivali. Ovoliki napredak nismo očekivali čak ni od napredne stranke. Zadužili su nas u svakom pogledu.

Hajduk Stanko

pre 10 godina

Gradjani su pod pritiskom GLADI!Kad bi usledio poziv Novog Zelanda da svaki gradjanin Srbije koji zeli moze da dobije useljenicku vizu.,mislim da bi se za tu opciju opredelilo bar 70 % stanovnistva,pa vi politicari vidite sta vam je ciniti!!!!

Sandokan

pre 10 godina

Ja neznam o cemo ovaj tzv analiticar prica. Ja znam da po prvi put u zivotu nisam platio infostan I to 3 meseca zato sto nemam para jer mi je standard u poslednjih godinu dana opao drasticno zahvaljujuci nesposobnosti sadasnje vlasti. Bosna nije daleko.

Mira

pre 10 godina

Zamolila bih Jelenu Trivan da u miru, nasamo, pogleda večerašnju emisiju i da više nikad i ne pomišlja da ,,analizira" javno. Njeni komentari su jednostavno vređenje inteligencije svakog prosečnog čoveka ove zemlje.

Zurkolomac

pre 10 godina

Pre cu ici da glasam u Tanzaniju za neko pleme ljudozdera, nego za ove nase bahate seljacine i krimnalcine. Nadam se da cu uskoro moci da pljunem na granici kada zauvek budem napustao ovu izvitoperenu patvorevinu od zemlje...

vanja

pre 10 godina

Ali kad je Trivan u jednom trenutku, negde na sredini emisije, rekla Vesni Pesic - "da vam objasnim". Hit nad hitovima. Mene je, dok sam gledala, pojeo transfer blama. Pa zamisli koje ludilo mozga treba da budeš pa da iz jame koja ti je - s obzirom na inteligenciju - prirodno skloniste, jednoj Vesni Pesic kažeš "DA VAM OBJASNIM"?!? Hej, jednoj Vesni koja nas sve u kompletu vec dugo vremena uči kako da budemo gradjani u pravom smislu te reči a ne ovce. A ne mora, niko je ne sili. Ja nju ne poznajem, bila sam u pelenama kada se ona na demonstracijama toliko godina stoicki borila za bolju-gradjansku-demokratsku Srbiju, ali sam joj do neba zahvalna za sve sto je uradila i sto ne prestaje da radi!

Gos'n

pre 10 godina

Ovaj lik je lupao gluposti 100 na sat, celu emisiju! Vesna Pesic je inace rekla da je pogresila sto je podrzavala smenu vlasti i da treba SNS da dodje i konstatovala je da je ovo jos gore od prosle vlasti. Uvek ima dobra razmiljanja. Kad bi svi bili kao Vesna Pesic, bila bi ovo mnogo bolja drzava. Uvek je govorila kad nesto ne valja i priznavala greske. Bila je uz LDP dok su bili na pravom putu da postanu velika stranka u drzavi, cim su skrenuli sa kursa i poceli da lutaju(tacnije Ceda je poceo da luta), ona je to napustila, jer je shvatila da to ne ide nikud.

m

pre 10 godina

Nazalost, ili na srecu, nisam bio u prilici da gledam utisak, ali iz ovoga sto citam u tekstu i komentarima mogu samo da zakljucim da u Srbiji ne samo da politicari, "politicari" i "bivsi" politicari tretiraju narod kao glasacku masu kapaciteta pamcenja ravnog zlatnoj ribici, nego i svi ostali koji se pojave ili bolje reci kojima je dozvoljeno da se pojave na televiziji imaju isto vidjenje! Ja razumem, Jelena, da ste vi bili deo 30 obaveznih procenata zena na listi i u parlamentu, i da niste imali nikakve uloge u krojenju politike, ali je isto tako jasno da ste "kupili kajmak" od funkcija i clanstva u DS u vreme kada je, bolesno slicno danas SNSu, vedrila i oblacila Srbijom. Ali imajte bar malo obraza i nemojte sada da se predstavljate analiticarem i nezavisnim misliocem koji savetuje, upozorava i otvara oci izmrcvarenom narodu i nemojte se pojavljivati u javnosti, molim vas. Ne ocekujem vas izvinjenje, priznanje krivice makar za necinjenje nicega, daleko bilo, znam da se to u Srbiji nece jos generacijama dogoditi, ali eto, malo elementarne priatojnosti biste bar mogli da pokazete. Isto vazi i za gospodju socioloskinju Vesnu, mucan je njen stav kako je ona kao pozivala na bele listice da bi upozorila Tadica i DS, sve za nasu dobrobit, ne bi li se oni konaolidovali, procistili i opasuljili. Ako je tako bilo 2012, sta je danas drugacije? Ostanite principijelni, ako Vucic nije bio dovoljno los da se vrati na vlast posle svega, kao sto privatno mislim da jeste, onda i njega "prevaspitavajte" sada pozivanjem na bele listice, jer iskreno, nista se nije promenilo za manje od dve godine, samo je opozicija slabija nego SNS tada. To su sve isti ljudi, pod slicnim ili istim skracenicama, koalicijama i "planovima", i svi znamo da se nista nece promeniti, bez obzira na ishod. Nego ste sada protiv SNS, kao sto ste uvek i bili, ali vam se svidela ta uloga mislioca i filozofa, koji naizgled objektivno, sa strane deli lekcije. Treceg uvazenog gosta nisam ranije imao prilike da slusam, ali ako neko cije je zanimanje analiza loliticke situacije ima potrebu da eksplicitno naglasi da nije clan nijedne, pogotovo vladajuce, stranke, onda tu nesto nije u redu. Razumem stav da SNS treba da bude deo vlasti posle izbora. Imaju ubedljivo najvecu podrsku u narodu, ne ulazim u razloge zbog cega je tako, ali cinjenica da DSSu zelite mesto na vlasti u drzavi u kojoj zivite, je potpuno apsurdna. Pitanje je da li ce se dokotrljati do cenzusa, zastupaju stavove potpuno suprotne SNS (nebitno sto su suprotni i skoro svima ostalima), kao i svi ostali vuku rastuci broj repova neraspetljnih afera iz vremena na vlasti a i sire, i pritom su uvek pokazivali potpunu nekonstruktivnost na vlasti. Jedino za sta im se treba odati priznanje je to sto sve vreme teraju istu pricu, tj jedini se, od onih koji se nalaze u parlamentu, razlikuju od "zvanicnog" stava LDPa u poslednjih deset godina, stranke koja je tek posebna tema za "analizu". Zakljucak je da je ova vest, ondnosno cela emisija mogla biti objavljena 2004, 2008, 2012, 2014 ili bilo kada u skorijoj budicnosti i bila bi podjednako aktuelna. A to je zastrasujuce i znaci da zivimo u drzavi u kojoj je sve potpuno relativno. Unapred se izvinjavam na duzini izlaganja potencijalnim citaocima, a posebno moderatorima.

Lola

pre 10 godina

I dok oni upiru prstom jedni u druge,hajde da se podsetimo : Aleksandar Vucic- PPV, KZPV(kandidat za predsednika vlade), ......BMZI (BIVSI MINISTAR za INFORMISANJE )-da se ne zaboravi!!!GLASAJ PROTIV AMNEZIJE!!!!

Radovan VII

pre 10 godina

Gospodja Pesic je pre samo 2 godine pricala neke druge price. Pamcenje mi je na moju zalost duze od prosecnih 2 i po dana pamcenja u Srbistanu. (Pedja, 9. februar 2014 21:19)

- Koja je svrha vaseg komentara ako nema navoda na sta konkretno mislite? Sta je to Pesicka pricala pre dve godine, a Vi sad smatrate da prica drugacije? Da li ste sigurni da ona prica drugacije ili Vi ne razumete sta ona prica? Zena se poslednjih dvadeset godina bori protiv toga da jedna osoba drzi sve poluge vlasti (Milosevic, Tadic) i isto radi sad (Vucic).

Takozvanog politickog analiticara Andjelkovica je bilo zaista mucno gledati. Od politickog analiticara DSS-a do pozicije portparola Vucica i Vlade. Tokom cele emisije samo je ponavljao naslove i floskule srocene u kurirskim tabloidima i nijednu (svoju) analizu nije ponudio tokom cele emisije. Njegova politicka analiza je da Djilas hoce u koaliciju sa SNS jer se smeskao tokom razgovora sa Vucicem o "Beogradu na vodi"? Zar je to strucna analiza? Koji politicki analiticar moze da kaze da je ova zemlja pocela da propada pre 13 godina?!? Sta cemo sa devedesetim? To je bilo u proslom veku pa se ne racuna? Kako je zemlja izgledala spolja i iznutra kad je srusen Sloba? Odlican poltron, nikakav analiticar.

Trivanka standardno mucna za slusanje. Deo u kom prica kako ona nece da ucestvuje u osipanju stranke i shodno tome donosi odluku da napusti stranku je paradoksalno smesan. Daleko joj lepa kuca i 'brate' fraza, a narocito njene "analize".

zdravo ljuta Sosa

pre 10 godina

A sta cemo sa Tominim javnim priznanjem bas u jednom Utisku nedelje da je njegova stranka, sve jedno je da li SRS ili SNS jer obe je on vodio, finansirana od strane tajkuna.
Zar Vucic misli da smo zaboravili useljavanje u ogromne stanove kad je bilo bombardovanje, ko im je dao te stanove, zna se SPS sa kojima su bili u koaliciji za podrsku toj vlasti.
I tako redom o njihovom postenju.
Vucicu ono sto najgore koristis je da pogrdnim imenima nazivas neku radnju npr. kvarcovanje, sta te briga ko se kvarcuje pa valjda ima svako pravo na svoj privatan zivot i sta ce u njemu eto usred zime da radi. Uostalom o spasavanju u Feketicu, sama odeca koju si obukao ne pokazuje da ti je bila namera da ikoga spasavas, vec kada su tu kamere ajd malo predizbornog marketinga. Trazis od naroda da dobijes vodece mesto u novim izborims, pa radi na tome i KONKRETNO NAM RECI STA SU PRIORITETI KADA ZASEDNES NA VLASTI. O zaposljavanju slabo pricas, poslao si druge ljude iz tvoje stranke da obecavaju penzionerima penzije, pa valjda bi penzioneri trebali da cuju to iz tvojih usta a ne da se posle vadis ili da smenis ljude koji su obecali a da ti to nisi uradio, ako se ne ispuni obecanje, itd.itd.. Sta mislis o skolstvu, zdravstvu, deci, mladima, o tome ne govoris nego si stalno u nekom paranoicnom grcu da 'ONI TAMO STO MISLE' (tvoja postapalica).... pa valjda ima pravo svako da misli... itd.

tripa

pre 10 godina

Ne trebaju nama analiticari nego zdrav razum da skontamo da nas Vucic zamlacuje a da rezultata nema nigde. Za Milosevica smo glasali 10 godina iako nas je unistavao. Naucimo nesto. Nedajmo nikome da nas ovako zamlacuje. Nema rezultata nema podrske Vucicu!

ivana

pre 10 godina

Meni je na neki lacin lakse ovog puta ako ni zbog cega drugog ono zbog toga sto moze i neko novi da se glasa. I taj novi Radulovic je i jedini koji ima jasan i koherentan program. Sad da li taj program vredi, vreme ce da kaze, ali bar ne moram da slusam vise ove jedne te iste gluposti. Svi su imali sansu i svi su pokazali da medju njima sustinskih razlika nema: svi su bez ideje i svima je glavna motivacija moc. Dosta je bilo! Podrska Radulovicu!

Adriano Celentano

pre 10 godina

Trivanka - Zorana, kao jaje jajetu, iritirajuca i netakticna, mirodjija a prepotentna, hvalim te Boze sto ode iz DS-a, neka okade njeno mesto. Pesiceva u mnogim stvarima u pravu, Andjelkovic je najmanje analiticar, najvise novinar kurira. Moj izbor je pao, Radulovic, bice to iznenadjenje i sok za supermena bez kape, mozda ce opet da zaplace ali to nece biti suze radosnice jer ce morati da se pomiri sa tim da neko drugi sastavlja vladu.

zzdajmt

pre 10 godina

@PSIHOLOG
zena je pokusala da objasni bezubim simpanzama (sto je nemoguce ocigledno) da covek slobodoumno menja misljenje pa tako moze kritikovati bilo kog politicara i govoriti o njemu dobro, ako dobro cini, misli ili radi, a potom lose govoriti ako taj politicar, lose cini, misli, radi. U emisiju se javio verni glasac umivenih radikala koji je objasnio da Vucic ne moze da pogresi sta god uradio. U tome je razlika izmedju pametnih (manjine nazalost u Srbiji) i glupih(vecine opet nazalost u Srbiji)

e

pre 10 godina

Bogami se Vuk prvi vucko dobro preznojio nocas ocita mu lekciju Vesnica ne pomoze mnogo neutralni analiticar kome je posao da bude neutralan kako sam rece mada ni Vesna nije sto je nekad bila al sta ces kadd nema mnogo boljih od nje..A tek za ovu sto joj je boki 13 lepi na srcu nekako sve zeli najbolje zutima al uradi najgore sta bi uradila da zeli najgore pa videcemoooo i na kraju srecni nam izbori sto ono rece Toma megatttend diploma..Zamisli da presednik radi test pu pu..al bi bilo veselo jer i on je valjda neki doktor master magistar sta li je..

marko

pre 10 godina

Moje misljenje je da posle ovih izbora mi tonemo jos dublje... Nama je ljudi sve gore i gore, razmislite malo... Prvi put u zivotu osecam da nam izlaza nema... A i ovi iz SNS su isti kao i svi, cak su nam oteli i onolike pare preko racuna za struju... Izasli na tv sa izjavom RACUNI MORAJU DA SE PLATE... Ovi su najgori do sad, a to ce se tek obelodaniti...

Sanja

pre 10 godina

Vecina odanih glasaca DS izaci ce na izbore, ali ne zbog Djilasa, Sutanovca, Pajtica....vec zbog DS!!! Dosta je bilo velicanje lika i dela lidera stranake kako DSa tako i ostalih stranaka. Skloni smo da od jednog lidera neke stranke napravimo mit a isto tako i da ga okarakterisemo kao najveceg krivca za sve sto ne valja u zemlji. To se desilo Tadicu a to ce se desiti i Vucicu. Nikako da shvatimo kao narod da su svi oni tu zahvaljujuci nama glasacima i da ih za to placamo. Svi oni zavise iskljucivo od nas!!!

Radovan VII

pre 10 godina

"Pesic prica kako su ovi izbori bespotrebni i da se odrzavaju samo da bi Vucic bio premijer, a zanemaruje cinjenicu da je mogao i bez toga, ali to i da uzmemo sa rezervom jer bi ga na taj nacin opozicija stalno prozivala..."
(android, 9. februar 2014 23:06)

Cekajte, cekajte... zar smo vec zaboravili rezultate izbora? Danas nam trebaju izbori jer je aktuelna Vlada nesposobna da vodi ovu drzavu u korist gradjana, ali niko iz opozicije ne bi prozivao Vucica u slucaju da je zamenio mesto sa Dacicem na mestu premijera, bez izbora, jer je na proslim parlamentarnim izborima SNS pobedio i shodno tome im je sledovalo premijersko mesto. To sto su odlucili da iz drugog plana vode drzavu, a neki drugi snose odgovornost za eventualne neuspehe je politicka taktika, nista vise. Taktika koja se zasnivala na Dacicevom egu i zelji za vlascu! Znali su da ukoliko ne ponude premijersko mesto SPS-u, Ivica bi brzim skokom ponovo zavrsio u Tadicevom zagrljaju, samim tim bi SNS ostao u opoziciji, a 12 godina su se pripremali za povratak na vlast. Koliko puta su se u protekloj deceniji menjali premijeri Italije bez vanrednih izbora? Isti slucaj je i sa Grckom. To su nam samo primeri iz komsiluka, da ne idemo dalje po svetu sa primerima. Ponavljam, potpuna je besmislica da su ovi izbori neophodni SNS-u zboga navodnog legitimiteta jer je SNS pobedio na proslim izborima!

http://www.b92.net/info/izbori2012/parlament.php?year=2012

MAXIM

pre 10 godina

Interesantna emisija.Svi bili sasvim solidni.Na moje cudjenje, Trivanka najbolja.
Ali,kada bi izvukli size:
- Pesicka: Vlada jednostavno inje htela ili nije umela da radi.Sama sebi dala otkaz.I bolje. I ovako nista nisu pomerili.
- Andjelkovic: SPS je bila kocnicar promena.Neznam koje bi se promene sprovela, ali da koce,videlo se iz aviona.
- Trivanka: Topli zec kroz koji je (nadam se) prosla DS i Djilas, je nesto do sada nevidjeno.I tu vidim dosta odgovornih i van SNS-a, onih koji su na sve to cutali i okretali glavu.Ne moze se u kratkom periodu narod tako zaludjivati,a ne imati osecaj bar male odgovornosti.
I u pravu je. I ovako nam je narod nepismen i ubiveno glup,jos ga intelektualci dodatno polivaju ludilom.
I eto ti rejtinga.

Laki je malo nervozan

pre 10 godina

Vesna Pesic je pristrasna i subjektivna i kao takva nije merodavna da daje sud o tome sta je vlast dobro uradila a sta ne.

katica

pre 10 godina

"Utisak nedelje" (Vesna je čak doktor sociologije!) hoće da nas ubedi da je moguće postojanje perpetuma mobile!
Našta bi ličeli izbori u Osmanskom carstvu (da se nekim slučajem neki od sultana pri kraju carstva rešio da imitira Englesku demokratiju)? Na izbore koje mi imamo u Srbiji od Mire (Slobe) do danas.
Ps. Prvi korak ka parlamentarnoj deomkratiji je morao biti LUSTRACIJA službi komunističkog jednoumlja. Mi taj korak nikada nismo napravili (Tito je umro 1980). "Utisak nedelje" nas znači poziva da nastavmo da učestvujemo u „imitaciji parlamentarizma“ 1980-2014. Dokle nas je to sve dovelo? Do „imitacije života“!

shut s rogatim

pre 10 godina

Sve se svelo na : Drzi bure vodu majstori dok odu.
Da pomre sirotinja pa cemo mi tajfuni da vladamo sami.
Samo da se rogovi ne zavade...

Konstatacija

pre 10 godina

Sve sto je rekla gospodja Pesic u pravu je.Medijska haranga i cenzura. SNS nema plan i i nista nije uradio. "Analiticar" Andjelkovic rece i ne pocrvene da je za vreme Milosevica industtijska proizvodnja bila vecai da je izvoz bio veci.Cirkus.A oJ.Trivan ne treba trositi reci.Uvredjena mlada

spovac

pre 10 godina

Sve analitičar do analitičara, da ne kažem nešto drugo. Unosan posao u Srbiji. Svi se nadovezuju na naopaki sistem vrednosti uz dobru nadohnadu od naručioca analize ili istraživanja javnog mnjenja. U Srbiji ništa neće biti od uspostave normalnog sistema i institucija bez otvaranja tajnih dosijea. Uporedo sa tim, medijskim patronatom države, moraju se razbiti zablude komuno-miloševićevskog režima. Bez katarze, u EU ćemo ući invalidni...

Srki

pre 10 godina

Apsolutno razumem sve one кoji kritikuju trenutnu vlast, ali nikako ne razumem one koji ponovo prizivaju DS i sve one koji su do sada vladali.
"Deluje malo neprijatno kada se opozicija kriminaluzije ",kaže Pešićeva.
Pa pogledajte malo imovinsku kartu stranačkih lidera i njima bliskih ljudi.
U čijem su vlasništvu mlekare, mlinovi, šećerane, klanice, zemlja pored budućih koridora,nekretnine, ...? Sve od poštenog rada? Ostavio im tata?
Ne Gospodo, to je sve od kad su na vlasti. To je sve od 5. oktobra kada su nam obećavali bolju budućnost, Evropu, uređenu zemlju,... A gde smo sada?
Možda Pešićeva veruje u njihovo poštenje, ali ja sigurno ne. Mene više
prevariti neće.

Moja sudbina je da glasam protiv..

pre 10 godina

Vesna Pesic je uvek bila protiv diktatora, bio je Tito, Aktivno je risila Slobodana, pa cak je i Tadica osinula iako je bio mala beba za PPVucica tj za ono u sta preti da izraste..
To sto je pricala pre dve godine je bilo vise kritika tadasnje vlasti nego aktivivno podrzavanje lika i dela Vuic Aleksandra
Izgleda da njena rec ima uticaja u Srbiji.

Dunja

pre 10 godina

Dr.Vesna Pešić je jedna od retkih intelektualnih gromada na političkoj sceni Srbije.Nepotkupljiva, nepristrasna uz veoma izraženu odbojnost prema demagogiji, u svakom svom javnom nastupu daje veliki doprinos zdravom rezonu - svima onima koji to mogu i žele da shvate.
Njeni stavovi ne počivaju na "ad personam" populizmu već na realnom sagledavanju AKTUELNOG političkog stanja koje je, kako znamo, veoma nestabilno i promenljivo. Otuda, njene "kontroverzne" izjave koje mogu da razumeju samo oni koji imaju dobre namere i osećaj da ovo društvo, konačno,treba da krene putem progresa, a ne da,večito, po navici, tumara u mraku.

Nadobudna, prazna i teatralna g-đa Trivan je, osim demagoških ekplikacija,POKAZALA i odsustvo elementarnog domaćeg vaspitanja POKUŠAVAJUĆI da zbuni Dr. Pešić( "Da Vam OBJASNIM") Ali, avaj...

Jelena

pre 10 godina

Žao mi je što jedini pozitivan utisak sa liste nije dobio niti jedan glas. Niti gledaoci, niti gosti se nisu ni osvrnuli na Nemanju i Kolarac. Svi u svom haotičnom mraku.
Mnogo su se trudili i trude se da nas nauče da vidimo samo negativno, ma koliko to bilo u suštini nevažno. Sve dok bude tako, cela ova priča i naš život vrteće se u krug, beskonačno.

nezavisni zavisnik

pre 10 godina

Meni je najzanimljiviji i najzagonetniji bio Dragomir Andjelkovic koji se na pocetku emisije deklarisao kao Euroskeptik, a onda je tokom cele emisije svim srcem branio Vucica i njergov SNS kojima je ulazak u EU na prvom mestu.
U nekim momentima sticao se utisak da je Andjelkovic portparol SNS, a ne nezavisni analiticar.

Gledalac b92 011

pre 10 godina

najveca stvar koja neme veze sa razumom je izjava sns Andjelkovica tkz analiticara, da je po njemu idealna kolacija sns sa dss. mislim...

Nikad radikali

pre 10 godina

Anđelković nije nikakav analitičar, nego apologeta preobučenih radikala. Sve ok, samo neka ga tako predstavljaju jer ništa drugo nije.

Marsovac

pre 10 godina

Svako od gostiju je rekao po nesto pametno i istinito:
Trivan - Stranke se bave koalicijama a ne programima
Andjelkovic - SPS je kocila vecinu reforma i najkorumpirana je stranka
Pesic - Ova vlada zaista nista nije postigla

Komentari tipa, ova vlada ipak jeste nesto postigla su ipak pogresni jer sem krkog resenja za Kosovo (dogovor koji moze pasti u vodu cim se dogodi neko malo vece sr_nje) i dobijanje datuma nista drugo nije postignuto. Borba protiv korpucije je selektivna i povrsna i to je svakome sa malo mozga jasno. Dok ne bude bilo osudjivanih tajkuna i politicara nema tu vidljivih rezultata. Hapsenja, razvlacenje poluistina po medijima su samo kozmetika. Politicari se ne bave programima jer ih ili nemaju ili su im programi i njihova reputacija takvi da to nije nesto sto donosi bodove u Srbiji. Kakvi crni programi kad svako ulazi u vlast sa svakim. Ja sam izgubio poverenje u politicare onog dana kad je DS usla u vlast sa SPS. Za to je po meni iskljucivo DS kriva jer oni su zapoceli tu praksu i od tada bukvalno svaka stranka moze sa svakom da bi se docepala vlasti i niko se vise i ne obazire na programe i sta ce ko navodno da uradi. Meni je strasno da mi prosto nemamo za koga da glasamo? Ako ste principijalan kao ja takve stvari se ne mogu prastati jer to nije ono zbog cega smo izasli na ulice 5 oktobra! Kad se konacno pojavi politicar i stranka koja se drzi svojih principa i bezkompromisno ostvaruje svoje programe onda cu ponovo glasati.

crni domino

pre 10 godina

"Ma daj bre,dokle ova gospodja Pesic planira da se pravi pametna,stalno je ona ta koja brine u narodu Srbije.. Znamo mi i bez tebe neke stvari,ne moras bas sve sto ti naruce NVO i ostali placenici nama da prosipas.."
(Halkidiki, 10. februar 2014 08:52)
Ti i tebi slični, kad god prodjete pored gospodje Vesne Pesic, glasno da kazete: Ljubim ruke gospodjo Pesic, i ako vam pruzi ruku, vi je poljubite i kazite: Hvaka, jer vas je udostojila da joj se javite.
Ovako kako pisete, jako je nekulturno. Ljutite se kada vam kazemo da ste nepismeni i nekulturni.
Pokusajte da o kulturi, lepom ponasanju i vaspitanju procitate, razumete, upamtite i primenite savete iz knjige Bon Ton!
PS: Pokusajte ponekad i nesto pametno i bez silnih gramatickih gresaka da napisete gospodo naprednjaci. Na ovakav nacin nikada necete dugo vladati.

Pera ložač

pre 10 godina

Da nisam gledao emisiju na osnovu komentara stekao bih neki sasvim drugačiji utisak, ali gledao sam. Svako od gostiju ispričao je šta misli da treba, nisu uvek na Oljina pitanja odgovarali iskreno, ali to je to, jedna u nizu slagalica koje će dovesti do Vašeg izlaska ili ne izlaska na izbore. Sve je na Vama "glasačima", ne biraju vlast marsovci nego mi koji glasamo ili ne glasamo, pored onih koji glasove zbrajaju.

Nevenica

pre 10 godina

Koliko se ja sećam, a hvala Bogu u Srbiji je pamćenje kratko, vlada koja je do sada bila na čelu je bila statvavljena od sličnih aktera, samo je jedan promenjen... A samo uticaj tog jednog aktera je Srbiji pomogao da uradi mnoge stvari...

Vojislav

pre 10 godina

Povucite se iz javnog života, Vaše vreme je prošlo! Igubili ste kompas! Nemate više ni mere ni kriterijume. Nemojte vređati više od polovine stanovnika Srbije!

ice9

pre 10 godina

Srbi previse pricaju, mnogo obecavaju, malo rade, lose smo organizovani, administracija nam je uzas, i generalno bre svako svoje du... gleda, tako necemo nikad nista uraditi.

prirodna nepogoda...

pre 10 godina

DS je uspeo da Srbiji uradi ono sto nisu uspele ni sankcije ni NATO agresija.
(Laki, 10. februar 2014 11:17)
A svi mu nekako dođu kao najezda skakavaca. Jedino ovi potrajali dve decenije!

Tamara F.

pre 10 godina

Ova Pešićka se ne "obuva u istoj pameti". Do pre mesec dana je hvalila Vučića, a sad je okrenula ploču. Ja ovu ženu ne kapiram. Menja izjave kao čarape.

Aleksandar

pre 10 godina

Ne trebas biti ikakav analiticar da uvidis sta je politika. Dovoljna je istorija, koja je pokazatelj. Politika je unistitelj covecanstva.
A realno, politika je i treba da bude menadzment drzave (menadzerstvo).

delboy

pre 10 godina

trivanova-zbunjena gradjanka?!..kaze da nepozna nikog ko nije za pravnu drzavu i provodjenje zakona a koliko ga je postovala mogu da kazu samo zaposleni u firmama porodice trivan..nek samo cuti i nepojavljuje se..

Dno tako blizu, treba razmisliti!

pre 10 godina

Svu svoju „građansku provinienciju“ gospođa Pešić pokazala je omalovažavanjem akta cepanja novina od strane jednog političara!

la kukarača...

pre 10 godina

Njeni hvalospevi Vučiću nisu urodili plodom, ambasador u Meksiku već postavljen pa se razočarala i okrenula ploču!

Hope

pre 10 godina

(Dana, 9. februar 2014 21:55) - Covek koji ovako nesto napise je ili 100% funkcionalno nepismen ili je dremao ispred TV aparata i nije cuo sta je receno. A mi se cudimo zasto nam je ovako kako je :(

miladinka simonovic

pre 10 godina

Vesna Pesic jeste prvoborac gradjanske inicijative u Srbiji i to je 2012.godine dokazala svojom kritikom Tadicevog rezima. Normalno je da osoba njenog kova i njene provincijencije bude uzasnuta velikom popularnoscu jedne stranke , u ovom slucaju SNS, i mogucnoscu da ona ostvari apsolutnu prevlast na izborima. Svaka vlast, pogotovo na Balkanu, mora da ima korektiv u jakoj i snaznoj opoziciji.
Ali, to nikako ne moze da bude Djilasov DS, stranka krupnijih i sitnijih politickih sicardzija. I za to je iskljucivi i jedini krivac elita DS, nikako obicno clanstvo.

moj duboki naklon

pre 10 godina

gospodja vesna pesic je jedina koja ima integritet i koja misli svojom glavom! punaski analiticar i bivsa napucena ds portparolka nisu joj ni do kolena. vesna ima dovoljno obrazovanja i visprenosti, a i nepotkupljiva je da popu kaze da je pop, a bobu bob! a tragicno je za srbiju da niko svoj glas nije dao jedinom utisku koji je vredeo sinoc - nemanji radulovicu, carobnom coveku, koji od srbije nije nista dobio, a tako joj nesebicno vraca! svira besplatno vise puta da bi kolarac dobio novi koncertni klavir. budimo ljudi, to je ono sto politicarima/pilicarima u srbiji nedostaje!

Marko

pre 10 godina

Retko se viđa, da neko baš toliko, ne voli ni svoj narod, ni svoju državu! Nije logično da Vam je sve tuđe i draže i slađe! Ako preko 40% građana ima jedno mišljenje, treba da se zapitate, da li ste Vi u pravu!?