Utorak, 04.02.2014.

19:11

Oliver Ivanović ostaje u pritvoru

Žalbeno veće suda u Prištini, kako saznaje B92, odbilo je žalbu lidera Građanske inicijative SDP<a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=01&dd=28&nav_category=640&nav_id=805182" class="text-link" target= "_blank"> Olivera Ivanovića na određivanje pritvora. </a>

Izvor: B92

Oliver Ivanoviæ ostaje u pritvoru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Nobody

pre 10 godina

Navodi koji dokazuju da je hapsenje politicki motivisano,zvuce prilicno logicki,ali jedno me posebno zanima,sta je rekao Oliver Ivanovic a isto me jako zanima sta ce reci Dragoljub Delibasic.Sacekajmo sa misljenjima,Ivanovic i Delibasic su ipak najblizi istini,neka njihova bude prva.Ako ne bi bili uhapseni,neko bi isto tako mogao da kaze da je to politicki motivisano,zar ne?
Poznato je da znamo sve unapred a nismo ni kod vracare bili.

ivan###

pre 10 godina

vise mi je muka od ove politike gde nam otimaju drzavu,hapse nase ljude,ruse groblja,kamenuju autobuse itd....a pritom nas ovi iz evrope prave na debile!hoce taciju,zmiji,zlocincu!!! da daju nobelovu nagradu za mir!koliko licemerstvo pa to je strasno!!!a ovamo nam glume prijatelje kao podrzavaju nas i zele jaku i stabilnu srbiju u eu...to samo glup covek ne vidi koliko su licemerni!zele oni srbiju u eu ali po mogucstvu bez srba..

petar

pre 10 godina

agime, svaka ti ccast, bolje i ispravnije pissess srpski od vecine srba koje pratim na ovim komentarima. a za jedno si u pravu, onaj koji je aktuelizovao priccu o kaficu panda zaista vam je uccinio veliku uslugu, kao da se on zove agim.

Bali

pre 10 godina

Malo je cudno u vezi sa Ivanovicem. Koliko se secam on je bio jedan od retkih srpskih liberalnih medijatora i pregovaraca sa Albancima jos u vreme dok je trajalo bombardovanje Srbije. Dolazio je u Amsterdam na tribinu PressNow i sve je to B92 prenosio u to vreme jednim dosta slabim video linkom.
Ivanovic je tada vodio direktne susrete sa albanskim mladicima i devojkama, odnosno njihovim meksim politickim krilom.Sta je sad po sredi!?

mitrovica

pre 10 godina

Setili se kao posle 14 godina da je zločinac i baš kad je kandidat za gradonacelnika.
I koje dokaze imaju? mi smo naivni mi puštamo albance da bi pokazali kakva smo demokratija a oni hapse i ipak mi ispadnemo krivi na kraju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sojic, 4. februar 2014 20:37)

Prvo, zasto nijedna srbska novina nije stampala optuzbu? prema tebi ako se kandiduje za gradonacalnika, i ako je kriv ne treba da se uhapsi? on je kandidat jednog dela grada koji pripada republici kosova,izbori se drze po ustavu kosova, sta ima veze ovde drzava srbije? tolika reakcija pod ,, turbo folk patriotizmu,, samo dokazuje da nazalost kod vecine srba ubijanje albanaca ne cini zlocin, svaki srbski gradzanin kosova ima pravo da kandiduje i za predsednika kosova, ali to ga ne amnestira za zlocine. zlocin ne zastareva nikad, svi ce odgovarati i ako prodze i 100 godina. ima dokaza da ga sude na dozivotnu!

martin

pre 10 godina

optuznica protiv njega je postojala jos 2003/ce godine i jos protiv mnogo lica,koji ce tek biti uhapseni i naravno da ovo hapsenje nije politicki motivisano,vec je otpor u Mitrovici potpuno razbijen i pitanje je dana kad ce da se porusi glavna barikada na Ibru,a rusice je verovatno onaj ko je i postavljao a to je Vuciceva desna ruka iz senke,Zvonko Veselinovic.u Mitrovici se hapsenja ne desavaju slucajno,vec se hapsi tacno ko treba...a Ivanovicevo hapsenje je sprecio tadasnji komandant KFOR/a,zbog straha od sukoba...sad je taj otpor potuno razbijen,ne mozes da sastavis dva coveka za stolom a kamo li da idu na barikade,nikom ne pada napamet.Srpska policija je obukla Kosovske uniforme,sad ce izmedju civilnih i uniformisanih bivsih snaga otpora da se vodi tihi rat,tako da je prica zavrsena...Vucic je sve uradio sto je moj Ceda reko odavno...ni Ceda ,da je bio na vlasti ne bi mogo ovo sve da uradi...pa jednom da se razbije fama o nebeskom narodu i zlocincima koji nas napadaju negde iz senke,a mi jadnici zrtve,branimo se i pre nego sto nas iko napadne,za svaki slucaj,sto je naravno Staljinisticka metoda,koja ima podrsku 80% naroda,sto cete naravno videti po minusima koje cu dobiti.hvala

Dunster

pre 10 godina

Ne znam dal će da objave, ali jednostavno rečeno Oliver je nadrljao, a mi koji živimo na Kosovu ćemo uskoro nadrljati. Izem ti sporazum kad smo bolje bili zaštićeni pod UNMIK-om nego danas sa tim "Briselskim sporazumom".

agim

pre 10 godina

Ja ovde vidim paralelu sa dosijeima UDBE..Izgleda da je zapad dosao do tih tajnih stvari pa sada imaju dokaze za mnoge stvari pocevsi od ubistava Srba sa Kosova od strane UDBE(kafic Panda i ostali dogadjaji koji ce tek izaci na videlo)pa i do dogadjaja u severnoj Mitrovici gde su Albanci pre i posle rata brutalno lincovani.Istraga protiv Ivanovica pocela je odmah posle rata ali ju je prekinuo(mitrovacki) UNMIK(koji je bio blizak srbima),sada se doslo do dokaza za ono sto svi Srbi i Albanci sa severa Mitrovice znaju da je Ivanovic organizovao pokolj i proterivanje preko 10.000 albanaca iz severne Mitrovice.Zna se i to da Ivanovic NIJE to uradio na svoju ruku vec je dobio naredjenje iz Beograda a ovi sto ga u Beogradu sada brane, brane ga jer se plase da ce on progovoriti.Ja bi Ivanovica postavio za krunskog svedoka ali prvo mora da propeva o svemu sta zna a on zna mnogo.

evita

pre 10 godina

Da je Srbija ozbiljna drzava, sada bi obustavila sve dalje pregovore dok se ne pokazu uverljivi dokazi... Ako drzava ne brine o pojedincima ne moze da brine ni o celini...

Građanin Kosovske Mitrovice

pre 10 godina

BRAVO za EULEX i tužioca koji nije podlegao pritiscima da pusti potencijalnog zločinca na slobodu! A vi koji ste paranoični po pitanju svega ovoga, trebalo bi da stavite prst na čelo i podržite državnu politiku na čelu sa Vučićem koji iskreno traži rešenje za sve nas. Zašto se plašite da sačekate krajnju presudu...znam zašto...zato što se sećate kakav je Olja bio u toku i nakon rata. Ali, sve u svoje vreme...

sojic

pre 10 godina

Setili se kao posle 14 godina da je zločinac i baš kad je kandidat za gradonacelnika.
I koje dokaze imaju? mi smo naivni mi puštamo albance da bi pokazali kakva smo demokratija a oni hapse i ipak mi ispadnemo krivi na kraju

mile

pre 10 godina

Pristina vrsi pritisak tipa ako smo najumerenijeg politicara uhapsili i drzimo ga u zatvoru, mozemo sutra bilo koga isto tako. Ako Beograd igra ovu igru zajedno sa njima mi smo jedan narod kome spasa nema, pa ziveli na KIM ili u srcu Sumadije.

David

pre 10 godina

Ja sam ocekivao da ce Oliver biti oslobodjen nakon proslonedeljne posete Putina Briselu. Cudi me da EULEX moze da ignorise zahteve koji dolaze od Putina.

sinisa

pre 10 godina

Vise je nego ocigledno da je ovo politicko hapsenje Olivera Ivanovica. Pa Vulin se danas sastao sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu i nigde nije spomenuo hapsenje Ivanovica. Voleo bih da Ivanovic pobedi pa da vidimo kako bi drzavni "tehnicki" vrh vlasti Republike Srbije reagovao.

Горан

pre 10 godina

Косов и Метохија и сви грађани тамо, више нису у уставно правно систему Републике Србије. Дачић, Николић и Вучић су прегазили УН резолуцију 1244, договор од 6 тачака са ЕУ и Устав Републике Србије, тако да ми сада немамо шта да тражимо на КиМ-у, осим да смо неми посматрачи догађаја.

АЛи сигуран сам да ће Николић и Вучић да победе на предстојећим изборима ...

Bosanac

pre 10 godina

Kosovo/EULEX rade Ivanovicu potpuno isto isto ono Srbija radi (ili bar pokusava da uradi) Naseru Oricu.
U oba slucaja su u pitanju ozbiljne optuzbe za ratni zlocin.

Obojica sada izgledaju kao nevinasca, 'biznismeni' u odelima, ali setimo se da su obojica u ratu bili gospodari zivota i smrti

Skywalker

pre 10 godina

"Samo glupom nije jasno da ga je Vucic strpao u zatvor da bi njegov kandidat dobio..."
Prvi deo je tacan, tamo ga je strpao Vucic, ali ne da bi njegov kandidat pobedio, nego upravo suprotno: da bi pobedio Ivanovic, ali posto je u zatvoru da ne bi bilo moguce formirati ZSO, cak i sa takvim ovlastenjima kakva ima lovacko udruzenje.

Pametnjaković

pre 10 godina

"...kaže da je rešenje o produženju pritvora dobio večeras oko 18 sati, kao i a da je u rešenju, iako je danas 4. februar, navedeno da je doneto 1. februara..."

Uf, al su efikasni, od naših sudova ti stigne 2-3 nedelje pošto je doneto, a to je zato što ima puno nivoa administracije, prvo mora prođe prvi nivo, prvih nedelju dana (to su čitave procedure, mnogo komplikovano), onda drugi, druge nedelje, a onda kako ti se zadene, jer zavisi malo i od pošte.

mihailo

pre 10 godina

Ovo je sramno da jedan moderan,urban i elokventan čovek sedi u zatvoru a da Srbija ćuti(mislim na vlast).Ne smetaju Albancima Jakšić,Milan Ivanović i ostale "patriote" njima smetaju ljudi od slifa koji mogu da ih prozru i koji imaju sagovornika i medju strancima a Oliver je možda jedini urbani političar koji zna kako se brane nacionalni interesi na jedan sofisticiran način.

Zoran Simic

pre 10 godina

Al' se igraju drzave, cudo jedno. Svi Srbi sad moraju na izbore za gradonacelnika Mitrovice i da na listicima napisu OLIVER IVANOVIC.

Косовски витез

pre 10 godina

Да ли Влада Србије чека да падне снег и у овом случају па да стану у одбрану човека.
Већ на почетку суд не поштује ни своје законе, рокове и сл. Чему он може да се нада, фер суђењу, ма дајте!?

Pirk

pre 10 godina

Samo glupom nije jasno da ga je Vucic strpao u zatvor da bi njegov kandidat dobio na ponovljenim izborima u Kosovskoj Mitrovici. Ionako Albanci vole Vucica, pa su se dogovorili.

Pirk

pre 10 godina

Samo glupom nije jasno da ga je Vucic strpao u zatvor da bi njegov kandidat dobio na ponovljenim izborima u Kosovskoj Mitrovici. Ionako Albanci vole Vucica, pa su se dogovorili.

mihailo

pre 10 godina

Ovo je sramno da jedan moderan,urban i elokventan čovek sedi u zatvoru a da Srbija ćuti(mislim na vlast).Ne smetaju Albancima Jakšić,Milan Ivanović i ostale "patriote" njima smetaju ljudi od slifa koji mogu da ih prozru i koji imaju sagovornika i medju strancima a Oliver je možda jedini urbani političar koji zna kako se brane nacionalni interesi na jedan sofisticiran način.

Косовски витез

pre 10 godina

Да ли Влада Србије чека да падне снег и у овом случају па да стану у одбрану човека.
Већ на почетку суд не поштује ни своје законе, рокове и сл. Чему он може да се нада, фер суђењу, ма дајте!?

agim

pre 10 godina

Ja ovde vidim paralelu sa dosijeima UDBE..Izgleda da je zapad dosao do tih tajnih stvari pa sada imaju dokaze za mnoge stvari pocevsi od ubistava Srba sa Kosova od strane UDBE(kafic Panda i ostali dogadjaji koji ce tek izaci na videlo)pa i do dogadjaja u severnoj Mitrovici gde su Albanci pre i posle rata brutalno lincovani.Istraga protiv Ivanovica pocela je odmah posle rata ali ju je prekinuo(mitrovacki) UNMIK(koji je bio blizak srbima),sada se doslo do dokaza za ono sto svi Srbi i Albanci sa severa Mitrovice znaju da je Ivanovic organizovao pokolj i proterivanje preko 10.000 albanaca iz severne Mitrovice.Zna se i to da Ivanovic NIJE to uradio na svoju ruku vec je dobio naredjenje iz Beograda a ovi sto ga u Beogradu sada brane, brane ga jer se plase da ce on progovoriti.Ja bi Ivanovica postavio za krunskog svedoka ali prvo mora da propeva o svemu sta zna a on zna mnogo.

Bosanac

pre 10 godina

Kosovo/EULEX rade Ivanovicu potpuno isto isto ono Srbija radi (ili bar pokusava da uradi) Naseru Oricu.
U oba slucaja su u pitanju ozbiljne optuzbe za ratni zlocin.

Obojica sada izgledaju kao nevinasca, 'biznismeni' u odelima, ali setimo se da su obojica u ratu bili gospodari zivota i smrti

Građanin Kosovske Mitrovice

pre 10 godina

BRAVO za EULEX i tužioca koji nije podlegao pritiscima da pusti potencijalnog zločinca na slobodu! A vi koji ste paranoični po pitanju svega ovoga, trebalo bi da stavite prst na čelo i podržite državnu politiku na čelu sa Vučićem koji iskreno traži rešenje za sve nas. Zašto se plašite da sačekate krajnju presudu...znam zašto...zato što se sećate kakav je Olja bio u toku i nakon rata. Ali, sve u svoje vreme...

martin

pre 10 godina

optuznica protiv njega je postojala jos 2003/ce godine i jos protiv mnogo lica,koji ce tek biti uhapseni i naravno da ovo hapsenje nije politicki motivisano,vec je otpor u Mitrovici potpuno razbijen i pitanje je dana kad ce da se porusi glavna barikada na Ibru,a rusice je verovatno onaj ko je i postavljao a to je Vuciceva desna ruka iz senke,Zvonko Veselinovic.u Mitrovici se hapsenja ne desavaju slucajno,vec se hapsi tacno ko treba...a Ivanovicevo hapsenje je sprecio tadasnji komandant KFOR/a,zbog straha od sukoba...sad je taj otpor potuno razbijen,ne mozes da sastavis dva coveka za stolom a kamo li da idu na barikade,nikom ne pada napamet.Srpska policija je obukla Kosovske uniforme,sad ce izmedju civilnih i uniformisanih bivsih snaga otpora da se vodi tihi rat,tako da je prica zavrsena...Vucic je sve uradio sto je moj Ceda reko odavno...ni Ceda ,da je bio na vlasti ne bi mogo ovo sve da uradi...pa jednom da se razbije fama o nebeskom narodu i zlocincima koji nas napadaju negde iz senke,a mi jadnici zrtve,branimo se i pre nego sto nas iko napadne,za svaki slucaj,sto je naravno Staljinisticka metoda,koja ima podrsku 80% naroda,sto cete naravno videti po minusima koje cu dobiti.hvala

Горан

pre 10 godina

Косов и Метохија и сви грађани тамо, више нису у уставно правно систему Републике Србије. Дачић, Николић и Вучић су прегазили УН резолуцију 1244, договор од 6 тачака са ЕУ и Устав Републике Србије, тако да ми сада немамо шта да тражимо на КиМ-у, осим да смо неми посматрачи догађаја.

АЛи сигуран сам да ће Николић и Вучић да победе на предстојећим изборима ...

Skywalker

pre 10 godina

"Samo glupom nije jasno da ga je Vucic strpao u zatvor da bi njegov kandidat dobio..."
Prvi deo je tacan, tamo ga je strpao Vucic, ali ne da bi njegov kandidat pobedio, nego upravo suprotno: da bi pobedio Ivanovic, ali posto je u zatvoru da ne bi bilo moguce formirati ZSO, cak i sa takvim ovlastenjima kakva ima lovacko udruzenje.

Zoran Simic

pre 10 godina

Al' se igraju drzave, cudo jedno. Svi Srbi sad moraju na izbore za gradonacelnika Mitrovice i da na listicima napisu OLIVER IVANOVIC.

sinisa

pre 10 godina

Vise je nego ocigledno da je ovo politicko hapsenje Olivera Ivanovica. Pa Vulin se danas sastao sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu i nigde nije spomenuo hapsenje Ivanovica. Voleo bih da Ivanovic pobedi pa da vidimo kako bi drzavni "tehnicki" vrh vlasti Republike Srbije reagovao.

mile

pre 10 godina

Pristina vrsi pritisak tipa ako smo najumerenijeg politicara uhapsili i drzimo ga u zatvoru, mozemo sutra bilo koga isto tako. Ako Beograd igra ovu igru zajedno sa njima mi smo jedan narod kome spasa nema, pa ziveli na KIM ili u srcu Sumadije.

mitrovica

pre 10 godina

Setili se kao posle 14 godina da je zločinac i baš kad je kandidat za gradonacelnika.
I koje dokaze imaju? mi smo naivni mi puštamo albance da bi pokazali kakva smo demokratija a oni hapse i ipak mi ispadnemo krivi na kraju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sojic, 4. februar 2014 20:37)

Prvo, zasto nijedna srbska novina nije stampala optuzbu? prema tebi ako se kandiduje za gradonacalnika, i ako je kriv ne treba da se uhapsi? on je kandidat jednog dela grada koji pripada republici kosova,izbori se drze po ustavu kosova, sta ima veze ovde drzava srbije? tolika reakcija pod ,, turbo folk patriotizmu,, samo dokazuje da nazalost kod vecine srba ubijanje albanaca ne cini zlocin, svaki srbski gradzanin kosova ima pravo da kandiduje i za predsednika kosova, ali to ga ne amnestira za zlocine. zlocin ne zastareva nikad, svi ce odgovarati i ako prodze i 100 godina. ima dokaza da ga sude na dozivotnu!

Pametnjaković

pre 10 godina

"...kaže da je rešenje o produženju pritvora dobio večeras oko 18 sati, kao i a da je u rešenju, iako je danas 4. februar, navedeno da je doneto 1. februara..."

Uf, al su efikasni, od naših sudova ti stigne 2-3 nedelje pošto je doneto, a to je zato što ima puno nivoa administracije, prvo mora prođe prvi nivo, prvih nedelju dana (to su čitave procedure, mnogo komplikovano), onda drugi, druge nedelje, a onda kako ti se zadene, jer zavisi malo i od pošte.

sojic

pre 10 godina

Setili se kao posle 14 godina da je zločinac i baš kad je kandidat za gradonacelnika.
I koje dokaze imaju? mi smo naivni mi puštamo albance da bi pokazali kakva smo demokratija a oni hapse i ipak mi ispadnemo krivi na kraju

Dunster

pre 10 godina

Ne znam dal će da objave, ali jednostavno rečeno Oliver je nadrljao, a mi koji živimo na Kosovu ćemo uskoro nadrljati. Izem ti sporazum kad smo bolje bili zaštićeni pod UNMIK-om nego danas sa tim "Briselskim sporazumom".

David

pre 10 godina

Ja sam ocekivao da ce Oliver biti oslobodjen nakon proslonedeljne posete Putina Briselu. Cudi me da EULEX moze da ignorise zahteve koji dolaze od Putina.

Bali

pre 10 godina

Malo je cudno u vezi sa Ivanovicem. Koliko se secam on je bio jedan od retkih srpskih liberalnih medijatora i pregovaraca sa Albancima jos u vreme dok je trajalo bombardovanje Srbije. Dolazio je u Amsterdam na tribinu PressNow i sve je to B92 prenosio u to vreme jednim dosta slabim video linkom.
Ivanovic je tada vodio direktne susrete sa albanskim mladicima i devojkama, odnosno njihovim meksim politickim krilom.Sta je sad po sredi!?

petar

pre 10 godina

agime, svaka ti ccast, bolje i ispravnije pissess srpski od vecine srba koje pratim na ovim komentarima. a za jedno si u pravu, onaj koji je aktuelizovao priccu o kaficu panda zaista vam je uccinio veliku uslugu, kao da se on zove agim.

evita

pre 10 godina

Da je Srbija ozbiljna drzava, sada bi obustavila sve dalje pregovore dok se ne pokazu uverljivi dokazi... Ako drzava ne brine o pojedincima ne moze da brine ni o celini...

Nobody

pre 10 godina

Navodi koji dokazuju da je hapsenje politicki motivisano,zvuce prilicno logicki,ali jedno me posebno zanima,sta je rekao Oliver Ivanovic a isto me jako zanima sta ce reci Dragoljub Delibasic.Sacekajmo sa misljenjima,Ivanovic i Delibasic su ipak najblizi istini,neka njihova bude prva.Ako ne bi bili uhapseni,neko bi isto tako mogao da kaze da je to politicki motivisano,zar ne?
Poznato je da znamo sve unapred a nismo ni kod vracare bili.

ivan###

pre 10 godina

vise mi je muka od ove politike gde nam otimaju drzavu,hapse nase ljude,ruse groblja,kamenuju autobuse itd....a pritom nas ovi iz evrope prave na debile!hoce taciju,zmiji,zlocincu!!! da daju nobelovu nagradu za mir!koliko licemerstvo pa to je strasno!!!a ovamo nam glume prijatelje kao podrzavaju nas i zele jaku i stabilnu srbiju u eu...to samo glup covek ne vidi koliko su licemerni!zele oni srbiju u eu ali po mogucstvu bez srba..

Građanin Kosovske Mitrovice

pre 10 godina

BRAVO za EULEX i tužioca koji nije podlegao pritiscima da pusti potencijalnog zločinca na slobodu! A vi koji ste paranoični po pitanju svega ovoga, trebalo bi da stavite prst na čelo i podržite državnu politiku na čelu sa Vučićem koji iskreno traži rešenje za sve nas. Zašto se plašite da sačekate krajnju presudu...znam zašto...zato što se sećate kakav je Olja bio u toku i nakon rata. Ali, sve u svoje vreme...

David

pre 10 godina

Ja sam ocekivao da ce Oliver biti oslobodjen nakon proslonedeljne posete Putina Briselu. Cudi me da EULEX moze da ignorise zahteve koji dolaze od Putina.

sojic

pre 10 godina

Setili se kao posle 14 godina da je zločinac i baš kad je kandidat za gradonacelnika.
I koje dokaze imaju? mi smo naivni mi puštamo albance da bi pokazali kakva smo demokratija a oni hapse i ipak mi ispadnemo krivi na kraju

mihailo

pre 10 godina

Ovo je sramno da jedan moderan,urban i elokventan čovek sedi u zatvoru a da Srbija ćuti(mislim na vlast).Ne smetaju Albancima Jakšić,Milan Ivanović i ostale "patriote" njima smetaju ljudi od slifa koji mogu da ih prozru i koji imaju sagovornika i medju strancima a Oliver je možda jedini urbani političar koji zna kako se brane nacionalni interesi na jedan sofisticiran način.

Bosanac

pre 10 godina

Kosovo/EULEX rade Ivanovicu potpuno isto isto ono Srbija radi (ili bar pokusava da uradi) Naseru Oricu.
U oba slucaja su u pitanju ozbiljne optuzbe za ratni zlocin.

Obojica sada izgledaju kao nevinasca, 'biznismeni' u odelima, ali setimo se da su obojica u ratu bili gospodari zivota i smrti

Pirk

pre 10 godina

Samo glupom nije jasno da ga je Vucic strpao u zatvor da bi njegov kandidat dobio na ponovljenim izborima u Kosovskoj Mitrovici. Ionako Albanci vole Vucica, pa su se dogovorili.

Косовски витез

pre 10 godina

Да ли Влада Србије чека да падне снег и у овом случају па да стану у одбрану човека.
Већ на почетку суд не поштује ни своје законе, рокове и сл. Чему он може да се нада, фер суђењу, ма дајте!?

evita

pre 10 godina

Da je Srbija ozbiljna drzava, sada bi obustavila sve dalje pregovore dok se ne pokazu uverljivi dokazi... Ako drzava ne brine o pojedincima ne moze da brine ni o celini...

Zoran Simic

pre 10 godina

Al' se igraju drzave, cudo jedno. Svi Srbi sad moraju na izbore za gradonacelnika Mitrovice i da na listicima napisu OLIVER IVANOVIC.

mile

pre 10 godina

Pristina vrsi pritisak tipa ako smo najumerenijeg politicara uhapsili i drzimo ga u zatvoru, mozemo sutra bilo koga isto tako. Ako Beograd igra ovu igru zajedno sa njima mi smo jedan narod kome spasa nema, pa ziveli na KIM ili u srcu Sumadije.

sinisa

pre 10 godina

Vise je nego ocigledno da je ovo politicko hapsenje Olivera Ivanovica. Pa Vulin se danas sastao sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu i nigde nije spomenuo hapsenje Ivanovica. Voleo bih da Ivanovic pobedi pa da vidimo kako bi drzavni "tehnicki" vrh vlasti Republike Srbije reagovao.

agim

pre 10 godina

Ja ovde vidim paralelu sa dosijeima UDBE..Izgleda da je zapad dosao do tih tajnih stvari pa sada imaju dokaze za mnoge stvari pocevsi od ubistava Srba sa Kosova od strane UDBE(kafic Panda i ostali dogadjaji koji ce tek izaci na videlo)pa i do dogadjaja u severnoj Mitrovici gde su Albanci pre i posle rata brutalno lincovani.Istraga protiv Ivanovica pocela je odmah posle rata ali ju je prekinuo(mitrovacki) UNMIK(koji je bio blizak srbima),sada se doslo do dokaza za ono sto svi Srbi i Albanci sa severa Mitrovice znaju da je Ivanovic organizovao pokolj i proterivanje preko 10.000 albanaca iz severne Mitrovice.Zna se i to da Ivanovic NIJE to uradio na svoju ruku vec je dobio naredjenje iz Beograda a ovi sto ga u Beogradu sada brane, brane ga jer se plase da ce on progovoriti.Ja bi Ivanovica postavio za krunskog svedoka ali prvo mora da propeva o svemu sta zna a on zna mnogo.

Dunster

pre 10 godina

Ne znam dal će da objave, ali jednostavno rečeno Oliver je nadrljao, a mi koji živimo na Kosovu ćemo uskoro nadrljati. Izem ti sporazum kad smo bolje bili zaštićeni pod UNMIK-om nego danas sa tim "Briselskim sporazumom".

mitrovica

pre 10 godina

Setili se kao posle 14 godina da je zločinac i baš kad je kandidat za gradonacelnika.
I koje dokaze imaju? mi smo naivni mi puštamo albance da bi pokazali kakva smo demokratija a oni hapse i ipak mi ispadnemo krivi na kraju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sojic, 4. februar 2014 20:37)

Prvo, zasto nijedna srbska novina nije stampala optuzbu? prema tebi ako se kandiduje za gradonacalnika, i ako je kriv ne treba da se uhapsi? on je kandidat jednog dela grada koji pripada republici kosova,izbori se drze po ustavu kosova, sta ima veze ovde drzava srbije? tolika reakcija pod ,, turbo folk patriotizmu,, samo dokazuje da nazalost kod vecine srba ubijanje albanaca ne cini zlocin, svaki srbski gradzanin kosova ima pravo da kandiduje i za predsednika kosova, ali to ga ne amnestira za zlocine. zlocin ne zastareva nikad, svi ce odgovarati i ako prodze i 100 godina. ima dokaza da ga sude na dozivotnu!

Горан

pre 10 godina

Косов и Метохија и сви грађани тамо, више нису у уставно правно систему Републике Србије. Дачић, Николић и Вучић су прегазили УН резолуцију 1244, договор од 6 тачака са ЕУ и Устав Републике Србије, тако да ми сада немамо шта да тражимо на КиМ-у, осим да смо неми посматрачи догађаја.

АЛи сигуран сам да ће Николић и Вучић да победе на предстојећим изборима ...

Skywalker

pre 10 godina

"Samo glupom nije jasno da ga je Vucic strpao u zatvor da bi njegov kandidat dobio..."
Prvi deo je tacan, tamo ga je strpao Vucic, ali ne da bi njegov kandidat pobedio, nego upravo suprotno: da bi pobedio Ivanovic, ali posto je u zatvoru da ne bi bilo moguce formirati ZSO, cak i sa takvim ovlastenjima kakva ima lovacko udruzenje.

Bali

pre 10 godina

Malo je cudno u vezi sa Ivanovicem. Koliko se secam on je bio jedan od retkih srpskih liberalnih medijatora i pregovaraca sa Albancima jos u vreme dok je trajalo bombardovanje Srbije. Dolazio je u Amsterdam na tribinu PressNow i sve je to B92 prenosio u to vreme jednim dosta slabim video linkom.
Ivanovic je tada vodio direktne susrete sa albanskim mladicima i devojkama, odnosno njihovim meksim politickim krilom.Sta je sad po sredi!?

petar

pre 10 godina

agime, svaka ti ccast, bolje i ispravnije pissess srpski od vecine srba koje pratim na ovim komentarima. a za jedno si u pravu, onaj koji je aktuelizovao priccu o kaficu panda zaista vam je uccinio veliku uslugu, kao da se on zove agim.

ivan###

pre 10 godina

vise mi je muka od ove politike gde nam otimaju drzavu,hapse nase ljude,ruse groblja,kamenuju autobuse itd....a pritom nas ovi iz evrope prave na debile!hoce taciju,zmiji,zlocincu!!! da daju nobelovu nagradu za mir!koliko licemerstvo pa to je strasno!!!a ovamo nam glume prijatelje kao podrzavaju nas i zele jaku i stabilnu srbiju u eu...to samo glup covek ne vidi koliko su licemerni!zele oni srbiju u eu ali po mogucstvu bez srba..

martin

pre 10 godina

optuznica protiv njega je postojala jos 2003/ce godine i jos protiv mnogo lica,koji ce tek biti uhapseni i naravno da ovo hapsenje nije politicki motivisano,vec je otpor u Mitrovici potpuno razbijen i pitanje je dana kad ce da se porusi glavna barikada na Ibru,a rusice je verovatno onaj ko je i postavljao a to je Vuciceva desna ruka iz senke,Zvonko Veselinovic.u Mitrovici se hapsenja ne desavaju slucajno,vec se hapsi tacno ko treba...a Ivanovicevo hapsenje je sprecio tadasnji komandant KFOR/a,zbog straha od sukoba...sad je taj otpor potuno razbijen,ne mozes da sastavis dva coveka za stolom a kamo li da idu na barikade,nikom ne pada napamet.Srpska policija je obukla Kosovske uniforme,sad ce izmedju civilnih i uniformisanih bivsih snaga otpora da se vodi tihi rat,tako da je prica zavrsena...Vucic je sve uradio sto je moj Ceda reko odavno...ni Ceda ,da je bio na vlasti ne bi mogo ovo sve da uradi...pa jednom da se razbije fama o nebeskom narodu i zlocincima koji nas napadaju negde iz senke,a mi jadnici zrtve,branimo se i pre nego sto nas iko napadne,za svaki slucaj,sto je naravno Staljinisticka metoda,koja ima podrsku 80% naroda,sto cete naravno videti po minusima koje cu dobiti.hvala

Pametnjaković

pre 10 godina

"...kaže da je rešenje o produženju pritvora dobio večeras oko 18 sati, kao i a da je u rešenju, iako je danas 4. februar, navedeno da je doneto 1. februara..."

Uf, al su efikasni, od naših sudova ti stigne 2-3 nedelje pošto je doneto, a to je zato što ima puno nivoa administracije, prvo mora prođe prvi nivo, prvih nedelju dana (to su čitave procedure, mnogo komplikovano), onda drugi, druge nedelje, a onda kako ti se zadene, jer zavisi malo i od pošte.

Nobody

pre 10 godina

Navodi koji dokazuju da je hapsenje politicki motivisano,zvuce prilicno logicki,ali jedno me posebno zanima,sta je rekao Oliver Ivanovic a isto me jako zanima sta ce reci Dragoljub Delibasic.Sacekajmo sa misljenjima,Ivanovic i Delibasic su ipak najblizi istini,neka njihova bude prva.Ako ne bi bili uhapseni,neko bi isto tako mogao da kaze da je to politicki motivisano,zar ne?
Poznato je da znamo sve unapred a nismo ni kod vracare bili.