Četvrtak, 16.01.2014.

23:05

Karađorđevići hoće vilu “Bled“

<a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&amp;mm=12&amp;dd=26&amp;nav_id=793500" class="text-link" target= "_blank">Nedavna rehabilitacija princa Tomislava Karađorđevića </a>otvorila je mogućnost njegovim naslednicima da od Slovenije zatraže čuvenu vilu "Bled".

Izvor: Veèernje novosti

Karaðorðeviæi hoæe vilu “Bled“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

ZokiTamnava

pre 10 godina

"kakvi karadjordjevici,hajducki kraljevi
u srbiji je poslednji kralj bio uros nejaki,eventualno mrnjavcevici i gotovo,cuj molim te hajduk postao kralj
(asdas, 17. januar 2014 00:19)"

Da nase plemstvo nije preslo na islam mozda bi i neko postao kralj Srbije. Ali ne bili su veci Turci od pravih Turaka i njihovi preci koji su isterani iz Srbije u Bosnu mrze Srbe do nebesa.

nenad

pre 10 godina

caki69 biznis je bio rat , bili jako dobri u tome - pogledaj sami sta su uradili austrougarima pa ovi jos uvek vuku komplekse. istim biznisom se bavi I danas najbogatija zemlja al se ti nepitas kako porodice Bus, Klinton ili Bler poseduju sva ta basnoslovna bogatstva

Čuburac 101%

pre 10 godina

Pravo je porodice Karađorđević da potražuje svoju imovinu kao i svaki građanin Srbije i Evropske unije.
1945. kada je moj otac na silu sa učenicima iz škole odveden da sluša austrogarskog bravara ispred trga, svi su bili zapanjeni njegovim neznanjem srpskog jezika, zapravo govorio je neki iskvareni ruski, kako mi je otac napomenuo., a to deci i potomcima bivših komunista ne smeta, a opet, smeta im što nakon višedecenijskog izgnanstva, princ Aleksandar ne govori tečno srpski.
Slovenci, koje je komunizam takođe iskvario, su uvek bili uz srbe sem za vreme štetočine Slobodana Miloševića koji nas je međusobno , svojom pogubnom politikom posvađao i koji je bio proizvod Brozovog samoupravnog sistema i one njegove najpogubnije varijante, tzv. srpskog komuniste (opskurnog nacionaliste, ateiste koji slavi Slavu ali ne veruje u Boga i levičara staljiniste). Slovenci su uz srbe činili okosnicu „Sokolskog udruženja“ u kraljevini i imali su „ravnogorski pokret“ u Sloveniji (ne znam da li je još uvek živ poslednji četnički vojvoda Uroš Šušterčič).
To što pokušavaju da imovinu koja im ne pripada zadrže za sebe, još jedan je dokaz pogubnosti prethodnih vremena u kojima smo živeli svi zajedno. Nismo ni svesni koliko nas je komunizam sve zajedno vratio unazad.

Zoran Simic

pre 10 godina

(Tucko, 16. januar 2014 23:36)

Opusteno Tucko, cemu frka. Nije valjda ono na Bledu tvoje? Da otisao je Kralj Petar iz zemlje, imao je 17 godina i grupu smusenih oficira oko sebe na celu sa generalom Simovicem. Da li je trebao da ne poslusa predlog engleske krune i skloni se , nego da krene u 'ajduke u sumu sa razbijenom vojskom bez ijednog oruzja i orudja mladjeg od 20 godina? Pa Rusi su igrali igru kako bi sto vise odlozili sukob sa tada najjacom silom na svetu. Francuzi su se jednostavno predali. Mnoge vece drzave i mnogoljudnije nacije su taktizirale a ti Tucko mislis da je 17-godisnji klinac sa sakom Srba trebao da krene u neki ljuti superturbo odlucni napad i pokaze tim Nemcima ko je srpski Kralj.
BTW treba traziti Slovencima sve sto pripada kraljevskoj porodici. Da je kojim slucajem neki slovenacki Grof imao nesto na Palicu, uzeli bi i kucu i jezero i sve u krug 200km.

Bora

pre 10 godina

Komunisticko-boljsvicka Udbaska tvorevina u Srbiji polako sli sigurno umire. Ti sto su usli u Srbiju na sovjetskim tenkovima, ubijali sve sto ima mozga po Srbiji i pljackali tudju imovinu, sada moraju da je vracaju, inace niko ne zeli Srbiju u EU. Komunisti nikako da shvate da je PRIVATNA IMOVINA broj 1 EVROPSKA CIVILIZACIJSKA VREDNOST. Slovenija je u EU i ako ne zeli da vrate nasilno oteto, nadam se da ce Karadjordjevici ih izvesti na sud pravde u Strazburgu i tamo dobiti slucaj legalnim putem.

mikon

pre 10 godina

Ako Slovenija od njih naplati za decenijsko placeno odrzavanje objekta, placeno osiguranje, placeni porez, placene radnike itd. ostace im debela -0!Drugi je slucaj sa Srbijom. Ona im deli "njihovo" u ime visoko-srpskih nacionalnih interesa. Al Slovenija nikad nije bila Srbija. Itd...
(Janez, 17. januar 2014 10:31)Privatna imovina je svetinja bez obzira o kojoj zemlji je reč.Osim ako se radi o komunističkim sistemima,a Slovenija,Srbija malo kasnije,nisu više komunističke države.Znači sva imovina,koja je nepravedno oduzete,se mora vratiti ili kompenzovati.Tako je bilo u svim postkomunističkim državama.U Sloveniji je problem što se radi o Srbima,da je bilo koja druga nacije verovatno bi bilo vraćeno.Zaboravljaju Slovenci doprinos Karadjordjevića oslobodjenju Slovenije u prvom svetskom ratu i žrtvu koju su Srbi dali za stvaranje SHS-a(kasnije Jugoslavija).A što se novca tiče normalno je da neko ko živi u tudjem stanu ili kući plaća kiriju za to,a ta cifra je mnogo veća od poreza i održanja koji su plaćani.Tako da Karadjordjevići mogu još i da profitiraju,ako im se vrati objekat.

Nikola Republikanac

pre 10 godina

Imao je on jos dva brata pa je mogao da posalje oba brata napolju u slucaju da on pogine,ali ne,on se spakovao i pobegao!!Pobegao!!Ej da vladar ostavi svoju zemlju na milost i nemilost???Monarhija??DA!!Ali Obrenovici!!A njih su ovi tunguzi istrebili!!!
(Tucko, 16. januar 2014 23:36)

Monarhija nikada, ni Obrenovici ni Karadjordjevici. Ako bi postali monarhija, to bi bila najsmesnija monarhija na planeti. Pogledaj na sta nam lici drzava, gradovi, sela, putevi. A u Beogradu treba da sedi kralj (SIC!!!) ? Srpske dinastije su se najviseo o sebi samima i o Slovencima i Hrvatima brinule. Srbi i Srbija ih nije interesovala. Srbija im je samo sluzila kao odskocna daska za bezanje kada zagusti.

Labud

pre 10 godina

Gde je SHS zlato koje su onako strucno izneli iz zemlje? Kakvi su ljudi u pitanju, videlo se kada su vrsili pritisak da se novac uplati u njihovu fondaciju da budu dzekovi narodnim parama. Nije mi Broz ni malo drag, ali on je srpskom narodu vratio neko dostojanstvo, za razliku od ovih koji se nisu udostojili ni sprski da nauce.

p.s. Klinci su ok, ali su roditelji problematicni.

Iza Brda

pre 10 godina

Srbija će da bude država kada se društveni odnosi, njeno uredjenje, svojinski odnosi, sudstvo, policija, skupština, i svi ostali atributi koji čine uredjenu državu poštovanom i cenjenom, vrate na početno stanje 5.april 1941. godine. Samo da mi neko pametan ne odgovori da će sutra da nastupi, 6. aprila 1941. godine, bombardovanje i okupacija.
Ove titove nepismene horde su nas unazadile više nego Turci za 500. godina.

Bela

pre 10 godina

Privatna svojina u EU je neprikosnovena! Vlasnicima vratiti imovinu. Nije tesko shvatiti,je i' da, treba samo malo napora mozdanih vijugica. Osim ako komunizam nije usisao i ono malo mozga i zdravog razuma.

vaske

pre 10 godina

Dejan-Srbin@ Evo nam ga antikomunista sa svojim znanjem da nas prosvetli.
Naravno, ide tipicna antikomunisticka taktika - krivi drugog za ono sto si ti uradio.
Sada ispada Tito stvarao "vise" Srbija, a ne gledaju karte kako im je njihov ljubljeni Kralj prekrojio Srbiju na 3 samostalen banovine, a Hrvatskoj dao najvece parce tadasnje Kraljevine i ostavio ih da budu zajedno.
Posle Tito u tom Jajcu dao Srbima njihovu republiku Srbiju, a oni mu, kao tipicni antikomunisti, vracaju tako sto ga pljuju.
ma Tito jeste budala, a li zato sto je radi nesto za Srbiju dobro, a nije znao da Srbina, da bi te postovao, trebas tretiras kao stoku, a ne coveka.
Sta ces, laganje i licemerje su ipak sastavni delovi antikomunizam.

Janez

pre 10 godina

Ako Slovenija od njih naplati za decenijsko placeno odrzavanje objekta, placeno osiguranje, placeni porez, placene radnike itd. ostace im debela -0! Ako im se bude prezentirao racun koliko su duzni da plate drzavi Sloveniji ima da pobegnu od ovog "nasledstva" ko djavo od krsta.
Drugi je slucaj sa Srbijom. Ona im deli "njihovo" u ime visoko-srpskih nacionalnih interesa. Al Slovenija nikad nije bila Srbija. Itd...

Sirius

pre 10 godina

Jeste Janez A što kažeš za naplatu od koriščenja.
Svu korist i svu zaradu moraju platiti Karađorđvićima.
Kirija se mora platiti.
Pa onda i Brdo kod Kranja takođe.
Pozdrav svim u Slo.

marko

pre 10 godina

Hahaha. Pa ovo je da se smejes po ceo dan. Nema ni 10 komentara, ali zato i po preko 300 preporucujem. Kako se lako prepozna komunjarska logika. Nit se cuju, nit se vide, al zato glasacka masinerija razbija. I posle se neko cudi zasto nam je ovako. Pa evo ga prost primer. Cudimo se zasto se ne rasvetljavaju ubistva. Pa kad se ovako pokazuju na banalnim stvarima, mozete misliti kako se tek bore da zastite deke ubice i kako stite svoje ogromne vile i stanove i stecene privilegije zahvaljujuci deki koji se naotimao i naubijao '45-te. Cudimo se zasto nema vise rehabilitacija, gde je Draza, pitanje Golog otoka itd. I dalje vladaju, i sve samo iz razloga da se ubice zastite, sve dok poslednji ne umre. Nikako da vide da je oteto prokleto, i da od te takve stecene imovine, nikad niko vajde videti nece. Iselite se iz tih otetih vila i stanova, priznajte sta su radile vase deke, i ostavite druge da se brine o svojim ubijenim rodjacima i o svojoj imovini. Nemojte da brinete sta ce Slovenija da radi sa Karadjordjevicima. Znamo mi da vas to i ne brine, nego se brinete za svoje. Za kraj bih potsetio na onu narodnu, prva generacija stice a to su vase deke. Druga generacija uziva, a to su vasi roditelji. Treca generacija to sve rastura, a to ste vi, gde sve sa vama propada. Pa sad valjda jasno onolika prodaja dedinjskih vila i salonaca. Gotovo, priznajte sebi dok jos mozete, bice vam bolje.

Zoran Mitic

pre 10 godina

A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani...umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Homo politicus, 16. januar 2014 23:59)

E moj Homo politikuse, ovaj danasnji nam predsjednik mnogo obrazovan covek. Pa ako cemo diskutovati o tome, onda se ja vise stidim ovog danasnjeg nego "bravara".

Vojvodinac

pre 10 godina

Nejasno je zbog čega nije ranije vraćena!
Prema EU zakonima, nemoguće je da Slovenija polaže pravo vlasništva nad takvim objektom.

nisu Slovenci glupi Srbi

pre 10 godina

Samo sto nece da im vrate.Ulozeno toliko i sad bi "gospoda" Karadjordjevici jos i elitan hotel za izdavanje.Sto ne traze od Mila Kraljicinu plazu nego je Crnogorci prodaju Arapima.
A i jako su se potresli sto ih je sud u Srbiji rehabilitovao Tomislava.Kakve to veze ima sa njima.

Словенац

pre 10 godina

Нико вас нече ни у србији ни у словенији. кад се нешто тражи шта наводно припада породици...молим вас, бар наућите српски па чемо после да причамо о свим стварима. до тад,далеко вам лепа куча.

Branko Von Beca

pre 10 godina

" A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani... umesto da nas je sramota pred svetom.....
(Homo politicus, 16. januar 2014 23:59) "

Eee, ali zato nam sad sa obrazovanom Tomom ruže cvetaju. Kad on pročita šta mu je napisano, ovi u svetu popadaju od zavisti ko nam je vođa.

Vlado Banja Luka

pre 10 godina

Veliki pozdrav i podrška našoj kraljevskoj lozi koja je uvijek dijelila sudbinu svog naroda i čija stradanja su ista, ako i ne veća... A što se tiče vile u Sloveniji. Pa, zar Slovenija nije u EU u kojoj je valjda privatna svojina svetinja!? Ili ipak nije? Kako ih samo nije sramota. I Slovence i EU birokrate...

marko_bgd

pre 10 godina

a sta ce im ta vila kada su puni kao brodovi...jesu oni dinastija i potomci slavnog karadjordja...ali su prebegli pocetkom 2. svetskog rata,zaboravivsi svoj maternji jezik,i svoju zemlju,i za srbiju nista nisu uradili...drzava nam propada tako da ne treba da nas bude briga za ove...njihovi preci su slavna istorija...a ovi princevi nikad nista nece uraditi za ovu zemlju

црна мамба 036

pre 10 godina

траже своје.нормална ствар........
ако јанези не дају, а познати су по томе.......правац стразбур и на суд

Mladen

pre 10 godina

Ne razumem zakon koji im dozvoljava povracaj tih imovina???? Kraljevska porodica treba da bude simbol jedinstva naroda kojim vlada, a za uzvrat dobija priviligije, vile, letnikovce i luksuz. Kad ta porodica odluci da napusti svij narod pod bilo kojim uslovima, onda gubi prava na sve sto je imala. Mislim da je to fer i da ovim gulikozama vise nista ne sleduje.

Sistavac

pre 10 godina

Znaci njihov predak dodje malko ubije trenutnog vladara pa preuzme vlast i sad oni misle da su kraljevska porodica i slicno.Trebalo je coveka posle onog kada pase travu odmah vratiti drugim avionom za Englesku.A nisu mi jasni ljudi podanickog mentaliteta koji su da se vrati monarhija.Rusi lepo to resili pobijes govna i nema ko da trazi nazad nista.

KKKK

pre 10 godina

Ono sto je napravljeno parama poreskih obveznika ne pripada "kraljevskoj porodici" nego drzavi, da se da na uslugu tim istim poreskim obveznicima.

maki87m@gmail.com

pre 10 godina

Treba da im se vrati. kao svima sto je oteto. Ljudi pravda mora da postoji. svako ko je zaradio i kupio svojim novcem treba da bude njegovo ....

Washington

pre 10 godina

A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani...umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.
(Homo politicus, 16. januar 2014 23:59)

Druze moj Tita je cekao ogroman docek gde god je isao! Azija, Amerika, Afrika... A tebi je on glup i neobrazovan covek? Pa zato i jesmo rupcaga jer vecina ovde razmislja patriotski kao ti!

Monumentology

pre 10 godina

Istoriju ostavimo istoricarima da je izucavaju bez emocija. Onda cemo nauciti vazne lekcije kako ne bismo ponovili iste greske. U medjuvremenu, oduzeta imovina mora se vratiti njenim pravim vlasnicima. To bi bio sasvim dobar pocetak u uspostavljanju jasnih ocekivanja i izbegavanje ulaska u zonu moralnog relativizma. Sto se Karadjordjevica tice, oni su naslednici nase monarhije i bez obzira na to sta o njima mislili moramo da ih podrzimo. Nisu oni jedini predstavnici monarhije u svetu koja je pravila istorijske greske. Austro-Uharska ili Ruska mi padaju na pamet.

Katarina

pre 10 godina

Taj Tito se (da izvinete) naguzio u ama baš svaku njihovu kuću i lokaciju! Koliki su mu samo bili trn u oku, to o tome govori. Zar nije mogao lepo uzeti neku livadu i sebi podići kuću po svojoj meri???!! Ne! On baš zapeo-njihovo, pa njihovo!Nešto je tu baš isforsirano....O komentatorima koji pišu da je kralj pobegao i ostavio narod- sve će jednoga dana lepo izaći na svetlost dana, sve laži o kralju i kraljevskoj porodici, sve što im je nametnuto i izlažirano...

DejanSrbin

pre 10 godina

(Tucko, 16. januar 2014 23:36)
Evo Srbina koji bi radije video Josipa Broza na celu Srbije ,nego Petra Karadjordjevica....ja sam uvek za oca,a ne za ocuha!
Usput mali Joza je u Jajcu iscrtao granice Srbije,tako sto je od Srbije napravio najmanje 2 republike i 2 pokrajine...ko to zna ,shvatice...Za Kralja i Otadzbinu!!!

h1ghwaymen

pre 10 godina

Slovenci da vrate drzavi Srbiji tj. danasnjem Muzeju istorije Jugoslavije one Titove automobile, a ovima sto ne znaju ni srpski kako treba i ne moraju.

vaske

pre 10 godina

Homo politikus@ Bolje je znao od ovog danasnjeg, a i bivsa kraljica nije znala srpski, vec sa Kraljem pricala na francuskom.
Zbog takvih kao ti sto se stide tog "neobrazovanog bravara" mi smo sada protofasisticki svinjac a ne normalna drzava.

Bas me zanima odakle im pare 22'. Samo cetiri godine posle rata, koji je zbrisao zemlju i u kome je izginulo 1/3 stanovnista, oni kupuju vile sebi.
Neka im vrate, ako su Slovenci budale kao mi.

Његош

pre 10 godina

Ви што не готивите краља, током 2 светског рата сви краљеви и краљице из осталиx европскиx земаља су напустили своје земље, наравно краљ мора да се сачува.Он би се сигурно и вратио у своју земљу да нису комунисти преузели власт после рата.

protiv kvislinga

pre 10 godina

umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.
(Homo politicus, 16. januar 2014 23:59) najveca sahrana u modernoj istoriji je bila titova kada mu je ceo svet odao duboko priznanje. naravno osim cetnika i ustasa koje je zajedno s rusima i saveznicima tako razvalio da nisu ni pisnuli narednih pola veka.

asdas

pre 10 godina

kakvi karadjordjevici,hajducki kraljevi
u srbiji je poslednji kralj bio uros nejaki,eventualno mrnjavcevici i gotovo,cuj molim te hajduk postao kralj

Апоплекс

pre 10 godina

Kako su se ovi povampirili. A ćime su njihovi preci sve to zaradili i zaslužili da bi se ovi sada smatrali njihovim zakonitim naslednicima?
(Dragan Jurić, 16. januar 2014 23:18)

На пример, купили су и на њихово име се водило?

ZokiTamnava

pre 10 godina

Jedini Karadjordjevici koji su nesto valjali su bili Karadjordje i Petar I. Kod Obrenovica Milos (iako despot) i Mihajlo.

Inace su se kao dinastije diskreditirale za sva vremena.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Kako su se ovi povampirili. A ćime su njihovi preci sve to zaradili i zaslužili da bi se ovi sada smatrali njihovim zakonitim naslednicima?

Homo politicus

pre 10 godina

A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani...umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.

mmk-usa

pre 10 godina

da ije bilo Karadjordjevica slovenci bi do danas nestali. UMESTO DA SU SE BRINULI O SRBIJI I srbima oni su vise pomagali svima okolo :(..zar im nisu I prvi fakultet otvorili ???
sramno je od Slovenaca da Karadjordjevici treba da se sude za taj dvor umesto da im daju u znak zahvalnosti sto su im omogicili da u sklopu Yu odrze svoj opstanak

Tucko

pre 10 godina

Onaj cvikeras iza je papi ljubio ruku a ovi drugi su engleski potrckovci!!Jeli Kralj Petar napustio zemlju i ostavio narod da se pokolje??Jeste!!Cao!!Ma cao!!Ide ona prica,,Morao je,,??Imao je on jos dva brata pa je mogao da posalje oba brata napolju u slucaju da on pogine,ali ne,on se spakovao i pobegao!!Pobegao!!Ej da vladar ostavi svoju zemlju na milost i nemilost???Monarhija??DA!!Ali Obrenovici!!A njih su ovi tunguzi istrebili!!!

Homo politicus

pre 10 godina

Kada covek sve ovo sagleda iz jednog drugog ugla dolazi do zakljucka da su komunisti posle rata sve zgrade i objekte koje su koristili srpski i jugoslovenski kraljevi jednostavno prepravkom pretvorili u objekte jednog totalitarnog rezima. Vilu na Brdo kod Kranja slovenci moraju vratiti pravom vlasniku to je nesporno. A uskoro bi trebalo u Srbiji uspostaviti parlamentarnu monarhiju da napokon budemo normalna zemlja gde bi kralj smirivao uzavrle politicke strasti i prepucavanja koja danas imamo svakodnevno u Narodnoj skupstini a nisu u interesu gradjana

Tucko

pre 10 godina

Onaj cvikeras iza je papi ljubio ruku a ovi drugi su engleski potrckovci!!Jeli Kralj Petar napustio zemlju i ostavio narod da se pokolje??Jeste!!Cao!!Ma cao!!Ide ona prica,,Morao je,,??Imao je on jos dva brata pa je mogao da posalje oba brata napolju u slucaju da on pogine,ali ne,on se spakovao i pobegao!!Pobegao!!Ej da vladar ostavi svoju zemlju na milost i nemilost???Monarhija??DA!!Ali Obrenovici!!A njih su ovi tunguzi istrebili!!!

Dragan Jurić

pre 10 godina

Kako su se ovi povampirili. A ćime su njihovi preci sve to zaradili i zaslužili da bi se ovi sada smatrali njihovim zakonitim naslednicima?

mmk-usa

pre 10 godina

da ije bilo Karadjordjevica slovenci bi do danas nestali. UMESTO DA SU SE BRINULI O SRBIJI I srbima oni su vise pomagali svima okolo :(..zar im nisu I prvi fakultet otvorili ???
sramno je od Slovenaca da Karadjordjevici treba da se sude za taj dvor umesto da im daju u znak zahvalnosti sto su im omogicili da u sklopu Yu odrze svoj opstanak

Homo politicus

pre 10 godina

A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani...umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.

Homo politicus

pre 10 godina

Kada covek sve ovo sagleda iz jednog drugog ugla dolazi do zakljucka da su komunisti posle rata sve zgrade i objekte koje su koristili srpski i jugoslovenski kraljevi jednostavno prepravkom pretvorili u objekte jednog totalitarnog rezima. Vilu na Brdo kod Kranja slovenci moraju vratiti pravom vlasniku to je nesporno. A uskoro bi trebalo u Srbiji uspostaviti parlamentarnu monarhiju da napokon budemo normalna zemlja gde bi kralj smirivao uzavrle politicke strasti i prepucavanja koja danas imamo svakodnevno u Narodnoj skupstini a nisu u interesu gradjana

protiv kvislinga

pre 10 godina

umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.
(Homo politicus, 16. januar 2014 23:59) najveca sahrana u modernoj istoriji je bila titova kada mu je ceo svet odao duboko priznanje. naravno osim cetnika i ustasa koje je zajedno s rusima i saveznicima tako razvalio da nisu ni pisnuli narednih pola veka.

vaske

pre 10 godina

Homo politikus@ Bolje je znao od ovog danasnjeg, a i bivsa kraljica nije znala srpski, vec sa Kraljem pricala na francuskom.
Zbog takvih kao ti sto se stide tog "neobrazovanog bravara" mi smo sada protofasisticki svinjac a ne normalna drzava.

Bas me zanima odakle im pare 22'. Samo cetiri godine posle rata, koji je zbrisao zemlju i u kome je izginulo 1/3 stanovnista, oni kupuju vile sebi.
Neka im vrate, ako su Slovenci budale kao mi.

DejanSrbin

pre 10 godina

(Tucko, 16. januar 2014 23:36)
Evo Srbina koji bi radije video Josipa Broza na celu Srbije ,nego Petra Karadjordjevica....ja sam uvek za oca,a ne za ocuha!
Usput mali Joza je u Jajcu iscrtao granice Srbije,tako sto je od Srbije napravio najmanje 2 republike i 2 pokrajine...ko to zna ,shvatice...Za Kralja i Otadzbinu!!!

h1ghwaymen

pre 10 godina

Slovenci da vrate drzavi Srbiji tj. danasnjem Muzeju istorije Jugoslavije one Titove automobile, a ovima sto ne znaju ni srpski kako treba i ne moraju.

asdas

pre 10 godina

kakvi karadjordjevici,hajducki kraljevi
u srbiji je poslednji kralj bio uros nejaki,eventualno mrnjavcevici i gotovo,cuj molim te hajduk postao kralj

Апоплекс

pre 10 godina

Kako su se ovi povampirili. A ćime su njihovi preci sve to zaradili i zaslužili da bi se ovi sada smatrali njihovim zakonitim naslednicima?
(Dragan Jurić, 16. januar 2014 23:18)

На пример, купили су и на њихово име се водило?

Његош

pre 10 godina

Ви што не готивите краља, током 2 светског рата сви краљеви и краљице из осталиx европскиx земаља су напустили своје земље, наравно краљ мора да се сачува.Он би се сигурно и вратио у своју земљу да нису комунисти преузели власт после рата.

marko

pre 10 godina

Hahaha. Pa ovo je da se smejes po ceo dan. Nema ni 10 komentara, ali zato i po preko 300 preporucujem. Kako se lako prepozna komunjarska logika. Nit se cuju, nit se vide, al zato glasacka masinerija razbija. I posle se neko cudi zasto nam je ovako. Pa evo ga prost primer. Cudimo se zasto se ne rasvetljavaju ubistva. Pa kad se ovako pokazuju na banalnim stvarima, mozete misliti kako se tek bore da zastite deke ubice i kako stite svoje ogromne vile i stanove i stecene privilegije zahvaljujuci deki koji se naotimao i naubijao '45-te. Cudimo se zasto nema vise rehabilitacija, gde je Draza, pitanje Golog otoka itd. I dalje vladaju, i sve samo iz razloga da se ubice zastite, sve dok poslednji ne umre. Nikako da vide da je oteto prokleto, i da od te takve stecene imovine, nikad niko vajde videti nece. Iselite se iz tih otetih vila i stanova, priznajte sta su radile vase deke, i ostavite druge da se brine o svojim ubijenim rodjacima i o svojoj imovini. Nemojte da brinete sta ce Slovenija da radi sa Karadjordjevicima. Znamo mi da vas to i ne brine, nego se brinete za svoje. Za kraj bih potsetio na onu narodnu, prva generacija stice a to su vase deke. Druga generacija uziva, a to su vasi roditelji. Treca generacija to sve rastura, a to ste vi, gde sve sa vama propada. Pa sad valjda jasno onolika prodaja dedinjskih vila i salonaca. Gotovo, priznajte sebi dok jos mozete, bice vam bolje.

ZokiTamnava

pre 10 godina

Jedini Karadjordjevici koji su nesto valjali su bili Karadjordje i Petar I. Kod Obrenovica Milos (iako despot) i Mihajlo.

Inace su se kao dinastije diskreditirale za sva vremena.

Janez

pre 10 godina

Ako Slovenija od njih naplati za decenijsko placeno odrzavanje objekta, placeno osiguranje, placeni porez, placene radnike itd. ostace im debela -0! Ako im se bude prezentirao racun koliko su duzni da plate drzavi Sloveniji ima da pobegnu od ovog "nasledstva" ko djavo od krsta.
Drugi je slucaj sa Srbijom. Ona im deli "njihovo" u ime visoko-srpskih nacionalnih interesa. Al Slovenija nikad nije bila Srbija. Itd...

Zoran Simic

pre 10 godina

(Tucko, 16. januar 2014 23:36)

Opusteno Tucko, cemu frka. Nije valjda ono na Bledu tvoje? Da otisao je Kralj Petar iz zemlje, imao je 17 godina i grupu smusenih oficira oko sebe na celu sa generalom Simovicem. Da li je trebao da ne poslusa predlog engleske krune i skloni se , nego da krene u 'ajduke u sumu sa razbijenom vojskom bez ijednog oruzja i orudja mladjeg od 20 godina? Pa Rusi su igrali igru kako bi sto vise odlozili sukob sa tada najjacom silom na svetu. Francuzi su se jednostavno predali. Mnoge vece drzave i mnogoljudnije nacije su taktizirale a ti Tucko mislis da je 17-godisnji klinac sa sakom Srba trebao da krene u neki ljuti superturbo odlucni napad i pokaze tim Nemcima ko je srpski Kralj.
BTW treba traziti Slovencima sve sto pripada kraljevskoj porodici. Da je kojim slucajem neki slovenacki Grof imao nesto na Palicu, uzeli bi i kucu i jezero i sve u krug 200km.

Čuburac 101%

pre 10 godina

Pravo je porodice Karađorđević da potražuje svoju imovinu kao i svaki građanin Srbije i Evropske unije.
1945. kada je moj otac na silu sa učenicima iz škole odveden da sluša austrogarskog bravara ispred trga, svi su bili zapanjeni njegovim neznanjem srpskog jezika, zapravo govorio je neki iskvareni ruski, kako mi je otac napomenuo., a to deci i potomcima bivših komunista ne smeta, a opet, smeta im što nakon višedecenijskog izgnanstva, princ Aleksandar ne govori tečno srpski.
Slovenci, koje je komunizam takođe iskvario, su uvek bili uz srbe sem za vreme štetočine Slobodana Miloševića koji nas je međusobno , svojom pogubnom politikom posvađao i koji je bio proizvod Brozovog samoupravnog sistema i one njegove najpogubnije varijante, tzv. srpskog komuniste (opskurnog nacionaliste, ateiste koji slavi Slavu ali ne veruje u Boga i levičara staljiniste). Slovenci su uz srbe činili okosnicu „Sokolskog udruženja“ u kraljevini i imali su „ravnogorski pokret“ u Sloveniji (ne znam da li je još uvek živ poslednji četnički vojvoda Uroš Šušterčič).
To što pokušavaju da imovinu koja im ne pripada zadrže za sebe, još jedan je dokaz pogubnosti prethodnih vremena u kojima smo živeli svi zajedno. Nismo ni svesni koliko nas je komunizam sve zajedno vratio unazad.

Bela

pre 10 godina

Privatna svojina u EU je neprikosnovena! Vlasnicima vratiti imovinu. Nije tesko shvatiti,je i' da, treba samo malo napora mozdanih vijugica. Osim ako komunizam nije usisao i ono malo mozga i zdravog razuma.

Bora

pre 10 godina

Komunisticko-boljsvicka Udbaska tvorevina u Srbiji polako sli sigurno umire. Ti sto su usli u Srbiju na sovjetskim tenkovima, ubijali sve sto ima mozga po Srbiji i pljackali tudju imovinu, sada moraju da je vracaju, inace niko ne zeli Srbiju u EU. Komunisti nikako da shvate da je PRIVATNA IMOVINA broj 1 EVROPSKA CIVILIZACIJSKA VREDNOST. Slovenija je u EU i ako ne zeli da vrate nasilno oteto, nadam se da ce Karadjordjevici ih izvesti na sud pravde u Strazburgu i tamo dobiti slucaj legalnim putem.

mikon

pre 10 godina

Ako Slovenija od njih naplati za decenijsko placeno odrzavanje objekta, placeno osiguranje, placeni porez, placene radnike itd. ostace im debela -0!Drugi je slucaj sa Srbijom. Ona im deli "njihovo" u ime visoko-srpskih nacionalnih interesa. Al Slovenija nikad nije bila Srbija. Itd...
(Janez, 17. januar 2014 10:31)Privatna imovina je svetinja bez obzira o kojoj zemlji je reč.Osim ako se radi o komunističkim sistemima,a Slovenija,Srbija malo kasnije,nisu više komunističke države.Znači sva imovina,koja je nepravedno oduzete,se mora vratiti ili kompenzovati.Tako je bilo u svim postkomunističkim državama.U Sloveniji je problem što se radi o Srbima,da je bilo koja druga nacije verovatno bi bilo vraćeno.Zaboravljaju Slovenci doprinos Karadjordjevića oslobodjenju Slovenije u prvom svetskom ratu i žrtvu koju su Srbi dali za stvaranje SHS-a(kasnije Jugoslavija).A što se novca tiče normalno je da neko ko živi u tudjem stanu ili kući plaća kiriju za to,a ta cifra je mnogo veća od poreza i održanja koji su plaćani.Tako da Karadjordjevići mogu još i da profitiraju,ako im se vrati objekat.

Zoran Mitic

pre 10 godina

A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani...umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Homo politicus, 16. januar 2014 23:59)

E moj Homo politikuse, ovaj danasnji nam predsjednik mnogo obrazovan covek. Pa ako cemo diskutovati o tome, onda se ja vise stidim ovog danasnjeg nego "bravara".

Nikola Republikanac

pre 10 godina

Imao je on jos dva brata pa je mogao da posalje oba brata napolju u slucaju da on pogine,ali ne,on se spakovao i pobegao!!Pobegao!!Ej da vladar ostavi svoju zemlju na milost i nemilost???Monarhija??DA!!Ali Obrenovici!!A njih su ovi tunguzi istrebili!!!
(Tucko, 16. januar 2014 23:36)

Monarhija nikada, ni Obrenovici ni Karadjordjevici. Ako bi postali monarhija, to bi bila najsmesnija monarhija na planeti. Pogledaj na sta nam lici drzava, gradovi, sela, putevi. A u Beogradu treba da sedi kralj (SIC!!!) ? Srpske dinastije su se najviseo o sebi samima i o Slovencima i Hrvatima brinule. Srbi i Srbija ih nije interesovala. Srbija im je samo sluzila kao odskocna daska za bezanje kada zagusti.

Washington

pre 10 godina

A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani...umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.
(Homo politicus, 16. januar 2014 23:59)

Druze moj Tita je cekao ogroman docek gde god je isao! Azija, Amerika, Afrika... A tebi je on glup i neobrazovan covek? Pa zato i jesmo rupcaga jer vecina ovde razmislja patriotski kao ti!

Sirius

pre 10 godina

Jeste Janez A što kažeš za naplatu od koriščenja.
Svu korist i svu zaradu moraju platiti Karađorđvićima.
Kirija se mora platiti.
Pa onda i Brdo kod Kranja takođe.
Pozdrav svim u Slo.

Iza Brda

pre 10 godina

Srbija će da bude država kada se društveni odnosi, njeno uredjenje, svojinski odnosi, sudstvo, policija, skupština, i svi ostali atributi koji čine uredjenu državu poštovanom i cenjenom, vrate na početno stanje 5.april 1941. godine. Samo da mi neko pametan ne odgovori da će sutra da nastupi, 6. aprila 1941. godine, bombardovanje i okupacija.
Ove titove nepismene horde su nas unazadile više nego Turci za 500. godina.

Mladen

pre 10 godina

Ne razumem zakon koji im dozvoljava povracaj tih imovina???? Kraljevska porodica treba da bude simbol jedinstva naroda kojim vlada, a za uzvrat dobija priviligije, vile, letnikovce i luksuz. Kad ta porodica odluci da napusti svij narod pod bilo kojim uslovima, onda gubi prava na sve sto je imala. Mislim da je to fer i da ovim gulikozama vise nista ne sleduje.

Labud

pre 10 godina

Gde je SHS zlato koje su onako strucno izneli iz zemlje? Kakvi su ljudi u pitanju, videlo se kada su vrsili pritisak da se novac uplati u njihovu fondaciju da budu dzekovi narodnim parama. Nije mi Broz ni malo drag, ali on je srpskom narodu vratio neko dostojanstvo, za razliku od ovih koji se nisu udostojili ni sprski da nauce.

p.s. Klinci su ok, ali su roditelji problematicni.

Monumentology

pre 10 godina

Istoriju ostavimo istoricarima da je izucavaju bez emocija. Onda cemo nauciti vazne lekcije kako ne bismo ponovili iste greske. U medjuvremenu, oduzeta imovina mora se vratiti njenim pravim vlasnicima. To bi bio sasvim dobar pocetak u uspostavljanju jasnih ocekivanja i izbegavanje ulaska u zonu moralnog relativizma. Sto se Karadjordjevica tice, oni su naslednici nase monarhije i bez obzira na to sta o njima mislili moramo da ih podrzimo. Nisu oni jedini predstavnici monarhije u svetu koja je pravila istorijske greske. Austro-Uharska ili Ruska mi padaju na pamet.

Sistavac

pre 10 godina

Znaci njihov predak dodje malko ubije trenutnog vladara pa preuzme vlast i sad oni misle da su kraljevska porodica i slicno.Trebalo je coveka posle onog kada pase travu odmah vratiti drugim avionom za Englesku.A nisu mi jasni ljudi podanickog mentaliteta koji su da se vrati monarhija.Rusi lepo to resili pobijes govna i nema ko da trazi nazad nista.

Branko Von Beca

pre 10 godina

" A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani... umesto da nas je sramota pred svetom.....
(Homo politicus, 16. januar 2014 23:59) "

Eee, ali zato nam sad sa obrazovanom Tomom ruže cvetaju. Kad on pročita šta mu je napisano, ovi u svetu popadaju od zavisti ko nam je vođa.

црна мамба 036

pre 10 godina

траже своје.нормална ствар........
ако јанези не дају, а познати су по томе.......правац стразбур и на суд

vaske

pre 10 godina

Dejan-Srbin@ Evo nam ga antikomunista sa svojim znanjem da nas prosvetli.
Naravno, ide tipicna antikomunisticka taktika - krivi drugog za ono sto si ti uradio.
Sada ispada Tito stvarao "vise" Srbija, a ne gledaju karte kako im je njihov ljubljeni Kralj prekrojio Srbiju na 3 samostalen banovine, a Hrvatskoj dao najvece parce tadasnje Kraljevine i ostavio ih da budu zajedno.
Posle Tito u tom Jajcu dao Srbima njihovu republiku Srbiju, a oni mu, kao tipicni antikomunisti, vracaju tako sto ga pljuju.
ma Tito jeste budala, a li zato sto je radi nesto za Srbiju dobro, a nije znao da Srbina, da bi te postovao, trebas tretiras kao stoku, a ne coveka.
Sta ces, laganje i licemerje su ipak sastavni delovi antikomunizam.

KKKK

pre 10 godina

Ono sto je napravljeno parama poreskih obveznika ne pripada "kraljevskoj porodici" nego drzavi, da se da na uslugu tim istim poreskim obveznicima.

nisu Slovenci glupi Srbi

pre 10 godina

Samo sto nece da im vrate.Ulozeno toliko i sad bi "gospoda" Karadjordjevici jos i elitan hotel za izdavanje.Sto ne traze od Mila Kraljicinu plazu nego je Crnogorci prodaju Arapima.
A i jako su se potresli sto ih je sud u Srbiji rehabilitovao Tomislava.Kakve to veze ima sa njima.

Vlado Banja Luka

pre 10 godina

Veliki pozdrav i podrška našoj kraljevskoj lozi koja je uvijek dijelila sudbinu svog naroda i čija stradanja su ista, ako i ne veća... A što se tiče vile u Sloveniji. Pa, zar Slovenija nije u EU u kojoj je valjda privatna svojina svetinja!? Ili ipak nije? Kako ih samo nije sramota. I Slovence i EU birokrate...

marko_bgd

pre 10 godina

a sta ce im ta vila kada su puni kao brodovi...jesu oni dinastija i potomci slavnog karadjordja...ali su prebegli pocetkom 2. svetskog rata,zaboravivsi svoj maternji jezik,i svoju zemlju,i za srbiju nista nisu uradili...drzava nam propada tako da ne treba da nas bude briga za ove...njihovi preci su slavna istorija...a ovi princevi nikad nista nece uraditi za ovu zemlju

Katarina

pre 10 godina

Taj Tito se (da izvinete) naguzio u ama baš svaku njihovu kuću i lokaciju! Koliki su mu samo bili trn u oku, to o tome govori. Zar nije mogao lepo uzeti neku livadu i sebi podići kuću po svojoj meri???!! Ne! On baš zapeo-njihovo, pa njihovo!Nešto je tu baš isforsirano....O komentatorima koji pišu da je kralj pobegao i ostavio narod- sve će jednoga dana lepo izaći na svetlost dana, sve laži o kralju i kraljevskoj porodici, sve što im je nametnuto i izlažirano...

Словенац

pre 10 godina

Нико вас нече ни у србији ни у словенији. кад се нешто тражи шта наводно припада породици...молим вас, бар наућите српски па чемо после да причамо о свим стварима. до тад,далеко вам лепа куча.

Vojvodinac

pre 10 godina

Nejasno je zbog čega nije ranije vraćena!
Prema EU zakonima, nemoguće je da Slovenija polaže pravo vlasništva nad takvim objektom.

nenad

pre 10 godina

caki69 biznis je bio rat , bili jako dobri u tome - pogledaj sami sta su uradili austrougarima pa ovi jos uvek vuku komplekse. istim biznisom se bavi I danas najbogatija zemlja al se ti nepitas kako porodice Bus, Klinton ili Bler poseduju sva ta basnoslovna bogatstva

maki87m@gmail.com

pre 10 godina

Treba da im se vrati. kao svima sto je oteto. Ljudi pravda mora da postoji. svako ko je zaradio i kupio svojim novcem treba da bude njegovo ....

ZokiTamnava

pre 10 godina

"kakvi karadjordjevici,hajducki kraljevi
u srbiji je poslednji kralj bio uros nejaki,eventualno mrnjavcevici i gotovo,cuj molim te hajduk postao kralj
(asdas, 17. januar 2014 00:19)"

Da nase plemstvo nije preslo na islam mozda bi i neko postao kralj Srbije. Ali ne bili su veci Turci od pravih Turaka i njihovi preci koji su isterani iz Srbije u Bosnu mrze Srbe do nebesa.

Homo politicus

pre 10 godina

A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani...umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.

Homo politicus

pre 10 godina

Kada covek sve ovo sagleda iz jednog drugog ugla dolazi do zakljucka da su komunisti posle rata sve zgrade i objekte koje su koristili srpski i jugoslovenski kraljevi jednostavno prepravkom pretvorili u objekte jednog totalitarnog rezima. Vilu na Brdo kod Kranja slovenci moraju vratiti pravom vlasniku to je nesporno. A uskoro bi trebalo u Srbiji uspostaviti parlamentarnu monarhiju da napokon budemo normalna zemlja gde bi kralj smirivao uzavrle politicke strasti i prepucavanja koja danas imamo svakodnevno u Narodnoj skupstini a nisu u interesu gradjana

Tucko

pre 10 godina

Onaj cvikeras iza je papi ljubio ruku a ovi drugi su engleski potrckovci!!Jeli Kralj Petar napustio zemlju i ostavio narod da se pokolje??Jeste!!Cao!!Ma cao!!Ide ona prica,,Morao je,,??Imao je on jos dva brata pa je mogao da posalje oba brata napolju u slucaju da on pogine,ali ne,on se spakovao i pobegao!!Pobegao!!Ej da vladar ostavi svoju zemlju na milost i nemilost???Monarhija??DA!!Ali Obrenovici!!A njih su ovi tunguzi istrebili!!!

Dragan Jurić

pre 10 godina

Kako su se ovi povampirili. A ćime su njihovi preci sve to zaradili i zaslužili da bi se ovi sada smatrali njihovim zakonitim naslednicima?

mmk-usa

pre 10 godina

da ije bilo Karadjordjevica slovenci bi do danas nestali. UMESTO DA SU SE BRINULI O SRBIJI I srbima oni su vise pomagali svima okolo :(..zar im nisu I prvi fakultet otvorili ???
sramno je od Slovenaca da Karadjordjevici treba da se sude za taj dvor umesto da im daju u znak zahvalnosti sto su im omogicili da u sklopu Yu odrze svoj opstanak

DejanSrbin

pre 10 godina

(Tucko, 16. januar 2014 23:36)
Evo Srbina koji bi radije video Josipa Broza na celu Srbije ,nego Petra Karadjordjevica....ja sam uvek za oca,a ne za ocuha!
Usput mali Joza je u Jajcu iscrtao granice Srbije,tako sto je od Srbije napravio najmanje 2 republike i 2 pokrajine...ko to zna ,shvatice...Za Kralja i Otadzbinu!!!

Његош

pre 10 godina

Ви што не готивите краља, током 2 светског рата сви краљеви и краљице из осталиx европскиx земаља су напустили своје земље, наравно краљ мора да се сачува.Он би се сигурно и вратио у своју земљу да нису комунисти преузели власт после рата.

Апоплекс

pre 10 godina

Kako su se ovi povampirili. A ćime su njihovi preci sve to zaradili i zaslužili da bi se ovi sada smatrali njihovim zakonitim naslednicima?
(Dragan Jurić, 16. januar 2014 23:18)

На пример, купили су и на њихово име се водило?

protiv kvislinga

pre 10 godina

umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.
(Homo politicus, 16. januar 2014 23:59) najveca sahrana u modernoj istoriji je bila titova kada mu je ceo svet odao duboko priznanje. naravno osim cetnika i ustasa koje je zajedno s rusima i saveznicima tako razvalio da nisu ni pisnuli narednih pola veka.

Janez

pre 10 godina

Ako Slovenija od njih naplati za decenijsko placeno odrzavanje objekta, placeno osiguranje, placeni porez, placene radnike itd. ostace im debela -0! Ako im se bude prezentirao racun koliko su duzni da plate drzavi Sloveniji ima da pobegnu od ovog "nasledstva" ko djavo od krsta.
Drugi je slucaj sa Srbijom. Ona im deli "njihovo" u ime visoko-srpskih nacionalnih interesa. Al Slovenija nikad nije bila Srbija. Itd...

vaske

pre 10 godina

Homo politikus@ Bolje je znao od ovog danasnjeg, a i bivsa kraljica nije znala srpski, vec sa Kraljem pricala na francuskom.
Zbog takvih kao ti sto se stide tog "neobrazovanog bravara" mi smo sada protofasisticki svinjac a ne normalna drzava.

Bas me zanima odakle im pare 22'. Samo cetiri godine posle rata, koji je zbrisao zemlju i u kome je izginulo 1/3 stanovnista, oni kupuju vile sebi.
Neka im vrate, ako su Slovenci budale kao mi.

asdas

pre 10 godina

kakvi karadjordjevici,hajducki kraljevi
u srbiji je poslednji kralj bio uros nejaki,eventualno mrnjavcevici i gotovo,cuj molim te hajduk postao kralj

marko

pre 10 godina

Hahaha. Pa ovo je da se smejes po ceo dan. Nema ni 10 komentara, ali zato i po preko 300 preporucujem. Kako se lako prepozna komunjarska logika. Nit se cuju, nit se vide, al zato glasacka masinerija razbija. I posle se neko cudi zasto nam je ovako. Pa evo ga prost primer. Cudimo se zasto se ne rasvetljavaju ubistva. Pa kad se ovako pokazuju na banalnim stvarima, mozete misliti kako se tek bore da zastite deke ubice i kako stite svoje ogromne vile i stanove i stecene privilegije zahvaljujuci deki koji se naotimao i naubijao '45-te. Cudimo se zasto nema vise rehabilitacija, gde je Draza, pitanje Golog otoka itd. I dalje vladaju, i sve samo iz razloga da se ubice zastite, sve dok poslednji ne umre. Nikako da vide da je oteto prokleto, i da od te takve stecene imovine, nikad niko vajde videti nece. Iselite se iz tih otetih vila i stanova, priznajte sta su radile vase deke, i ostavite druge da se brine o svojim ubijenim rodjacima i o svojoj imovini. Nemojte da brinete sta ce Slovenija da radi sa Karadjordjevicima. Znamo mi da vas to i ne brine, nego se brinete za svoje. Za kraj bih potsetio na onu narodnu, prva generacija stice a to su vase deke. Druga generacija uziva, a to su vasi roditelji. Treca generacija to sve rastura, a to ste vi, gde sve sa vama propada. Pa sad valjda jasno onolika prodaja dedinjskih vila i salonaca. Gotovo, priznajte sebi dok jos mozete, bice vam bolje.

h1ghwaymen

pre 10 godina

Slovenci da vrate drzavi Srbiji tj. danasnjem Muzeju istorije Jugoslavije one Titove automobile, a ovima sto ne znaju ni srpski kako treba i ne moraju.

Bora

pre 10 godina

Komunisticko-boljsvicka Udbaska tvorevina u Srbiji polako sli sigurno umire. Ti sto su usli u Srbiju na sovjetskim tenkovima, ubijali sve sto ima mozga po Srbiji i pljackali tudju imovinu, sada moraju da je vracaju, inace niko ne zeli Srbiju u EU. Komunisti nikako da shvate da je PRIVATNA IMOVINA broj 1 EVROPSKA CIVILIZACIJSKA VREDNOST. Slovenija je u EU i ako ne zeli da vrate nasilno oteto, nadam se da ce Karadjordjevici ih izvesti na sud pravde u Strazburgu i tamo dobiti slucaj legalnim putem.

ZokiTamnava

pre 10 godina

Jedini Karadjordjevici koji su nesto valjali su bili Karadjordje i Petar I. Kod Obrenovica Milos (iako despot) i Mihajlo.

Inace su se kao dinastije diskreditirale za sva vremena.

Nikola Republikanac

pre 10 godina

Imao je on jos dva brata pa je mogao da posalje oba brata napolju u slucaju da on pogine,ali ne,on se spakovao i pobegao!!Pobegao!!Ej da vladar ostavi svoju zemlju na milost i nemilost???Monarhija??DA!!Ali Obrenovici!!A njih su ovi tunguzi istrebili!!!
(Tucko, 16. januar 2014 23:36)

Monarhija nikada, ni Obrenovici ni Karadjordjevici. Ako bi postali monarhija, to bi bila najsmesnija monarhija na planeti. Pogledaj na sta nam lici drzava, gradovi, sela, putevi. A u Beogradu treba da sedi kralj (SIC!!!) ? Srpske dinastije su se najviseo o sebi samima i o Slovencima i Hrvatima brinule. Srbi i Srbija ih nije interesovala. Srbija im je samo sluzila kao odskocna daska za bezanje kada zagusti.

mikon

pre 10 godina

Ako Slovenija od njih naplati za decenijsko placeno odrzavanje objekta, placeno osiguranje, placeni porez, placene radnike itd. ostace im debela -0!Drugi je slucaj sa Srbijom. Ona im deli "njihovo" u ime visoko-srpskih nacionalnih interesa. Al Slovenija nikad nije bila Srbija. Itd...
(Janez, 17. januar 2014 10:31)Privatna imovina je svetinja bez obzira o kojoj zemlji je reč.Osim ako se radi o komunističkim sistemima,a Slovenija,Srbija malo kasnije,nisu više komunističke države.Znači sva imovina,koja je nepravedno oduzete,se mora vratiti ili kompenzovati.Tako je bilo u svim postkomunističkim državama.U Sloveniji je problem što se radi o Srbima,da je bilo koja druga nacije verovatno bi bilo vraćeno.Zaboravljaju Slovenci doprinos Karadjordjevića oslobodjenju Slovenije u prvom svetskom ratu i žrtvu koju su Srbi dali za stvaranje SHS-a(kasnije Jugoslavija).A što se novca tiče normalno je da neko ko živi u tudjem stanu ili kući plaća kiriju za to,a ta cifra je mnogo veća od poreza i održanja koji su plaćani.Tako da Karadjordjevići mogu još i da profitiraju,ako im se vrati objekat.

Čuburac 101%

pre 10 godina

Pravo je porodice Karađorđević da potražuje svoju imovinu kao i svaki građanin Srbije i Evropske unije.
1945. kada je moj otac na silu sa učenicima iz škole odveden da sluša austrogarskog bravara ispred trga, svi su bili zapanjeni njegovim neznanjem srpskog jezika, zapravo govorio je neki iskvareni ruski, kako mi je otac napomenuo., a to deci i potomcima bivših komunista ne smeta, a opet, smeta im što nakon višedecenijskog izgnanstva, princ Aleksandar ne govori tečno srpski.
Slovenci, koje je komunizam takođe iskvario, su uvek bili uz srbe sem za vreme štetočine Slobodana Miloševića koji nas je međusobno , svojom pogubnom politikom posvađao i koji je bio proizvod Brozovog samoupravnog sistema i one njegove najpogubnije varijante, tzv. srpskog komuniste (opskurnog nacionaliste, ateiste koji slavi Slavu ali ne veruje u Boga i levičara staljiniste). Slovenci su uz srbe činili okosnicu „Sokolskog udruženja“ u kraljevini i imali su „ravnogorski pokret“ u Sloveniji (ne znam da li je još uvek živ poslednji četnički vojvoda Uroš Šušterčič).
To što pokušavaju da imovinu koja im ne pripada zadrže za sebe, još jedan je dokaz pogubnosti prethodnih vremena u kojima smo živeli svi zajedno. Nismo ni svesni koliko nas je komunizam sve zajedno vratio unazad.

vaske

pre 10 godina

Dejan-Srbin@ Evo nam ga antikomunista sa svojim znanjem da nas prosvetli.
Naravno, ide tipicna antikomunisticka taktika - krivi drugog za ono sto si ti uradio.
Sada ispada Tito stvarao "vise" Srbija, a ne gledaju karte kako im je njihov ljubljeni Kralj prekrojio Srbiju na 3 samostalen banovine, a Hrvatskoj dao najvece parce tadasnje Kraljevine i ostavio ih da budu zajedno.
Posle Tito u tom Jajcu dao Srbima njihovu republiku Srbiju, a oni mu, kao tipicni antikomunisti, vracaju tako sto ga pljuju.
ma Tito jeste budala, a li zato sto je radi nesto za Srbiju dobro, a nije znao da Srbina, da bi te postovao, trebas tretiras kao stoku, a ne coveka.
Sta ces, laganje i licemerje su ipak sastavni delovi antikomunizam.

Bela

pre 10 godina

Privatna svojina u EU je neprikosnovena! Vlasnicima vratiti imovinu. Nije tesko shvatiti,je i' da, treba samo malo napora mozdanih vijugica. Osim ako komunizam nije usisao i ono malo mozga i zdravog razuma.

Zoran Simic

pre 10 godina

(Tucko, 16. januar 2014 23:36)

Opusteno Tucko, cemu frka. Nije valjda ono na Bledu tvoje? Da otisao je Kralj Petar iz zemlje, imao je 17 godina i grupu smusenih oficira oko sebe na celu sa generalom Simovicem. Da li je trebao da ne poslusa predlog engleske krune i skloni se , nego da krene u 'ajduke u sumu sa razbijenom vojskom bez ijednog oruzja i orudja mladjeg od 20 godina? Pa Rusi su igrali igru kako bi sto vise odlozili sukob sa tada najjacom silom na svetu. Francuzi su se jednostavno predali. Mnoge vece drzave i mnogoljudnije nacije su taktizirale a ti Tucko mislis da je 17-godisnji klinac sa sakom Srba trebao da krene u neki ljuti superturbo odlucni napad i pokaze tim Nemcima ko je srpski Kralj.
BTW treba traziti Slovencima sve sto pripada kraljevskoj porodici. Da je kojim slucajem neki slovenacki Grof imao nesto na Palicu, uzeli bi i kucu i jezero i sve u krug 200km.

nenad

pre 10 godina

caki69 biznis je bio rat , bili jako dobri u tome - pogledaj sami sta su uradili austrougarima pa ovi jos uvek vuku komplekse. istim biznisom se bavi I danas najbogatija zemlja al se ti nepitas kako porodice Bus, Klinton ili Bler poseduju sva ta basnoslovna bogatstva

Iza Brda

pre 10 godina

Srbija će da bude država kada se društveni odnosi, njeno uredjenje, svojinski odnosi, sudstvo, policija, skupština, i svi ostali atributi koji čine uredjenu državu poštovanom i cenjenom, vrate na početno stanje 5.april 1941. godine. Samo da mi neko pametan ne odgovori da će sutra da nastupi, 6. aprila 1941. godine, bombardovanje i okupacija.
Ove titove nepismene horde su nas unazadile više nego Turci za 500. godina.

Labud

pre 10 godina

Gde je SHS zlato koje su onako strucno izneli iz zemlje? Kakvi su ljudi u pitanju, videlo se kada su vrsili pritisak da se novac uplati u njihovu fondaciju da budu dzekovi narodnim parama. Nije mi Broz ni malo drag, ali on je srpskom narodu vratio neko dostojanstvo, za razliku od ovih koji se nisu udostojili ni sprski da nauce.

p.s. Klinci su ok, ali su roditelji problematicni.

Katarina

pre 10 godina

Taj Tito se (da izvinete) naguzio u ama baš svaku njihovu kuću i lokaciju! Koliki su mu samo bili trn u oku, to o tome govori. Zar nije mogao lepo uzeti neku livadu i sebi podići kuću po svojoj meri???!! Ne! On baš zapeo-njihovo, pa njihovo!Nešto je tu baš isforsirano....O komentatorima koji pišu da je kralj pobegao i ostavio narod- sve će jednoga dana lepo izaći na svetlost dana, sve laži o kralju i kraljevskoj porodici, sve što im je nametnuto i izlažirano...

Словенац

pre 10 godina

Нико вас нече ни у србији ни у словенији. кад се нешто тражи шта наводно припада породици...молим вас, бар наућите српски па чемо после да причамо о свим стварима. до тад,далеко вам лепа куча.

Sirius

pre 10 godina

Jeste Janez A što kažeš za naplatu od koriščenja.
Svu korist i svu zaradu moraju platiti Karađorđvićima.
Kirija se mora platiti.
Pa onda i Brdo kod Kranja takođe.
Pozdrav svim u Slo.

maki87m@gmail.com

pre 10 godina

Treba da im se vrati. kao svima sto je oteto. Ljudi pravda mora da postoji. svako ko je zaradio i kupio svojim novcem treba da bude njegovo ....

Mladen

pre 10 godina

Ne razumem zakon koji im dozvoljava povracaj tih imovina???? Kraljevska porodica treba da bude simbol jedinstva naroda kojim vlada, a za uzvrat dobija priviligije, vile, letnikovce i luksuz. Kad ta porodica odluci da napusti svij narod pod bilo kojim uslovima, onda gubi prava na sve sto je imala. Mislim da je to fer i da ovim gulikozama vise nista ne sleduje.

Vlado Banja Luka

pre 10 godina

Veliki pozdrav i podrška našoj kraljevskoj lozi koja je uvijek dijelila sudbinu svog naroda i čija stradanja su ista, ako i ne veća... A što se tiče vile u Sloveniji. Pa, zar Slovenija nije u EU u kojoj je valjda privatna svojina svetinja!? Ili ipak nije? Kako ih samo nije sramota. I Slovence i EU birokrate...

црна мамба 036

pre 10 godina

траже своје.нормална ствар........
ако јанези не дају, а познати су по томе.......правац стразбур и на суд

Zoran Mitic

pre 10 godina

A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani...umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Homo politicus, 16. januar 2014 23:59)

E moj Homo politikuse, ovaj danasnji nam predsjednik mnogo obrazovan covek. Pa ako cemo diskutovati o tome, onda se ja vise stidim ovog danasnjeg nego "bravara".

Monumentology

pre 10 godina

Istoriju ostavimo istoricarima da je izucavaju bez emocija. Onda cemo nauciti vazne lekcije kako ne bismo ponovili iste greske. U medjuvremenu, oduzeta imovina mora se vratiti njenim pravim vlasnicima. To bi bio sasvim dobar pocetak u uspostavljanju jasnih ocekivanja i izbegavanje ulaska u zonu moralnog relativizma. Sto se Karadjordjevica tice, oni su naslednici nase monarhije i bez obzira na to sta o njima mislili moramo da ih podrzimo. Nisu oni jedini predstavnici monarhije u svetu koja je pravila istorijske greske. Austro-Uharska ili Ruska mi padaju na pamet.

Washington

pre 10 godina

A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani...umesto da nas je sramota pred svetom ko nam je bio "vodja" pojedinci se hvale s njim, stvarno ne razumem.
(Homo politicus, 16. januar 2014 23:59)

Druze moj Tita je cekao ogroman docek gde god je isao! Azija, Amerika, Afrika... A tebi je on glup i neobrazovan covek? Pa zato i jesmo rupcaga jer vecina ovde razmislja patriotski kao ti!

Sistavac

pre 10 godina

Znaci njihov predak dodje malko ubije trenutnog vladara pa preuzme vlast i sad oni misle da su kraljevska porodica i slicno.Trebalo je coveka posle onog kada pase travu odmah vratiti drugim avionom za Englesku.A nisu mi jasni ljudi podanickog mentaliteta koji su da se vrati monarhija.Rusi lepo to resili pobijes govna i nema ko da trazi nazad nista.

Vojvodinac

pre 10 godina

Nejasno je zbog čega nije ranije vraćena!
Prema EU zakonima, nemoguće je da Slovenija polaže pravo vlasništva nad takvim objektom.

KKKK

pre 10 godina

Ono sto je napravljeno parama poreskih obveznika ne pripada "kraljevskoj porodici" nego drzavi, da se da na uslugu tim istim poreskim obveznicima.

nisu Slovenci glupi Srbi

pre 10 godina

Samo sto nece da im vrate.Ulozeno toliko i sad bi "gospoda" Karadjordjevici jos i elitan hotel za izdavanje.Sto ne traze od Mila Kraljicinu plazu nego je Crnogorci prodaju Arapima.
A i jako su se potresli sto ih je sud u Srbiji rehabilitovao Tomislava.Kakve to veze ima sa njima.

Branko Von Beca

pre 10 godina

" A Tito je kao znao pricati srpski ??? Obican bravar neobrazovani... umesto da nas je sramota pred svetom.....
(Homo politicus, 16. januar 2014 23:59) "

Eee, ali zato nam sad sa obrazovanom Tomom ruže cvetaju. Kad on pročita šta mu je napisano, ovi u svetu popadaju od zavisti ko nam je vođa.

marko_bgd

pre 10 godina

a sta ce im ta vila kada su puni kao brodovi...jesu oni dinastija i potomci slavnog karadjordja...ali su prebegli pocetkom 2. svetskog rata,zaboravivsi svoj maternji jezik,i svoju zemlju,i za srbiju nista nisu uradili...drzava nam propada tako da ne treba da nas bude briga za ove...njihovi preci su slavna istorija...a ovi princevi nikad nista nece uraditi za ovu zemlju

ZokiTamnava

pre 10 godina

"kakvi karadjordjevici,hajducki kraljevi
u srbiji je poslednji kralj bio uros nejaki,eventualno mrnjavcevici i gotovo,cuj molim te hajduk postao kralj
(asdas, 17. januar 2014 00:19)"

Da nase plemstvo nije preslo na islam mozda bi i neko postao kralj Srbije. Ali ne bili su veci Turci od pravih Turaka i njihovi preci koji su isterani iz Srbije u Bosnu mrze Srbe do nebesa.