Utorak, 14.01.2014.

16:34

"Mira ne želi da govori o Ćuruviji"

Prijatelj i izdavač knjiga bivše predsednice JUL-a Mire Marković, Hadži Dragan Antić, preneo je danas da ona ne želi da govori o slučaju Ćuruvija.

Izvor: Tanjug

"Mira ne želi da govori o Æuruviji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Sandinista

pre 10 godina

"Oni su u Ruskoj Federaciji dobili azil i ne mogu da budu izručeni Srbiji"
Braca kao i uvek voleo bih da mi necemo njima nekoga da isporucimo kakva bi braca bila

Viljem

pre 10 godina

Pa zar iko očekuje od ove Crne udovice, ili još preciznije, Lady Macbeth da govori o svojoj prošlosti i karakteru koji se krio iza ledja, ili tačnije rečeno koji je inspirisao osumnjičenog ratnog zločinca ?

Alex1

pre 10 godina

Par stvari koje treba pomenuti:

1. Treba naglasiti da je u pitanju crvena Interpol poternica, a Rusija je članica Interpola. Toliko o "braći" i poštovanju zakona, međunarodnih organizacija, i, najvažnije, Srbije.

2. Tekst "Šta je sledeće, Miloševiću?" zbog kojeg je uništen časopis "Evropljanin":

http://www.slavkocuruvijafondacija.rs/sta-je-sledece-milosevicu-tekst-zbog-kojeg-je-zabranjen-evropljanin/

3. Lični sukob Ćuruvije i Mire zbog zabrane "Dnevnog telegrafa".

e pa morace

pre 10 godina

Mira Markovic ce morati da prica o Curuviji htela ona to ili ne.Jer ce je pitati tuzioc i morace da kaze istinu i sve sto zna o ubistvu.Vreme je da se istina sazna i da se krivci kazne...

brzi

pre 10 godina

Ne drže dzabe Miru Marković rusi kot sebe. I držače je kod sebe do smrti, da kojim slučajem nebi izblebetala ko sve je učestvovao u ludorijama od 8. sednice pa naovamo ( memorandum SANU, prekrajanje granica(Karlobag - Ogulin- Karlovac-Virovitica),..........). Rusi su bili jedini koji su imali stvarni interes za sva ta događanja, jer bi se njihov uticaj proširio kroz u Jalti dogovorene granice u primeru raspada SFRJ ( raspodela zemlje na pola po uticaju blokova sa granicom na liniji reka Dunav i Drina) i bi tako došli do prilično velikog izlaza na toplo more ( Dalmacija).

mrtva trka

pre 10 godina

Tu skoro bila je neka panel diskusija na temu gde se dala srpska levica. Bila je tu Vesna Pesic i ostali. I niko nije pomenuo JUL. Sad vidimo gde se dala...

Izdajnik

pre 10 godina

Sve Ono sto vuce ovu jadnu zemlju u propast podrzava Rusija. A milioni ih smatraju prijateljima I pljuju po NATU I Evropi...pa da nije NATOA ova sablasna MM bi još vladala Srbijom I narucivala ubistva ... Ma I nezasluzujemo mi bolje od bracnog para Milošević.

Nemanja

pre 10 godina

(milan,ja, 14. januar 2014 20:29)

Ala si se ti nalupao gluposti,svaka ti čast. Zaboravio si papu i masone,sve si druge pomenuo sem onog o kome je reč.

milan,ja

pre 10 godina

Sta bi se desilo da je kojim slucajem ubijen pokojni premijer za vreme vladavine SPS-a.Mira naredila???Lupate kao ona stvar po samaru...Niti je Mira odgorna za ubistvo Curuvije,niti za pokusaj ubistva na Ibarskoj...Ko kaze da je to bio pokusaj atentata na Vuka...On i Familija digli pola firmi u zemlji i na desetine stambenih jedinica i nikom nista.Znate li kakvu vilu imaju na Dedinju?Od cega,od romana{procitajte kritike istih),od tresa se obogatili,satro....A i ovaj pisao svakojake gluposti,bio sam na faksu u to vreme...Nije se on zamerio Milosevicima,nego DB-u,kriminalnoj organizaciji.Da su Milosevici nekoga skinuli,to bi prvo bio Canak,pa ostali zbog svojih izjava...Udarate u mrak...A i ovaj,pravio dil sa svima,osudjen na milion godina,pa sada prosipa istinu,e zabole ga,sto bi rekao nas neuki narod.Toliko........muka mi je vise od ovakvih vesti...Seselj je ipak jedini koji je govorio istinu,sve je on to znao i svima nam rekao,ali ne vredi......da se razumemo,neglasam ni za jednog jer su svi sem Rasima bitange i lopovi,ali napominjem,Seselj je svima to javno rekao sa skupstinske govornice

Izdajnik

pre 10 godina

Sve Ono sto vuce ovu jadnu zemlju u propast podrzava Rusija. A milioni ih smatraju prijateljima I pljuju po NATU I Evropi...pa da nije NATOA ova sablasna MM bi još vladala Srbijom I narucivala ubistva ... Ma I nezasluzujemo mi bolje od bracnog para Milošević.

joca grozni

pre 10 godina

Vidim da je MM vec osudjena za ubistvo Curuvije. Pretpostavka nevinosti u ovom slucaju ne vazi kao u slucaju Djurica, pa onda oni isti sto pljuju Vucica sto je napao Ruzica zbog podrske Djuricu, sada bez blama vicu spali crvenu vesticu.

Mislite malo!

pre 10 godina

(Evropa, 14. januar 2014 17:25)
Ne znam da li mi je draze sto u Srbiji nije cvetic Markovic ili sto nisi TI.U svakom slucaju je dobro da ste oboje daleko odavde i da se nikada ne vratite.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (legionar, 14. januar 2014 18:49)

Aj' Cvetic Markovic, al' sto Evropa?
Jel' mozda zato sto je bas sve sto je napisao tacno, pa vam kvari vasu iluzornu sliku o rajskoj Srbiji medju andjelima nebeskim, najlepsoj na svetu?
Samo upamtite, takvi kao Evropa odavde stalno odlaze i ne okrecu se kad jednom odu - dakle nema potrebe a se brinete da ce se ikada u ovu rupu vratiti, sem da se nekim slucajem najedu bunika - a nama je bez njih koji jos uvek umeju da misle svojom glavom i spremni su i da se pomuce u zivotu, sve gore i gore.
I bice jos gore!

Labud

pre 10 godina

Poziva se na 5. amandman?

Trebali smo da slusamo Vesnu Pesic, onomad kada je bila pametna, da radi rumunski scenario. Tako se to radi.

veljko

pre 10 godina

Kao drzavljanin republike Srbije na ciju je mladost negativno uticala umobolna politika porodice Milosevic, takoreci, upropasteni milioni zivota, predlazem da moja drzava prekine sve odnose sa drzavom Rusijom (ne sa narodom rusije), sve dok nam ne izruce Miru Markovic i sve zlotvore devedesetih kojima je Rusija pruzila zastitu!
Drzava koja brani kriminalce tih razmera ne moze biti niciji prijatelj

Ovo je za mene Sodoma i Gomora

pre 10 godina

Mučenje i mrcvarenje nas ni krivih ni dužnih.Ova žena još uvek daje izjave, nešto hoće i nešto neće a ja se pitam svaki dan gde su otišle moje dve decenije života, kako i na šta....da je pravde i zemaljske a i božije....

Dusan Martinovic

pre 10 godina

Sta ima da mu kaze kada je vec rekla u clanku Dragomira Antica da Curuvija predstavlja deo frakcije DB koji je odlucio da obori njenog muza inace je Curuvija bio operativac ili ti analiticar DB u sekretarijatu za DB. Kako bi bilo lepo da je ostao u Zagrebu I borio se za pravaSrba u Hrvatskoj Mira ostala u Pozarevcu I recimo postala profesor domacinstva I fiskulture.
Dusan Martinovic B.Sc. M.Sc MBA P.Eng

nesa

pre 10 godina

80% novinara je pisalo protiv Miloševića i bas su odabrali Curuviju da ubjiju. DB kao i tadasnji mup Milosevic uopste nije kontrolisao. Oni su bili drzava u drzavi,bavili su se pljackanjem i ubistvima. Ubijali su za svoj interes i zbog svojih razloga.Kao i za slucaj Stambolic,Draskovic licno mislim da su ubijeni samo da bi se dodatno napakostilo Milosevicu.

Anonimus

pre 10 godina

Draga Miro,
odakle da si tako lakomislena i naivna , te zaboravljas da svaka drzava, svaka epoha ima svoje crne ptice, svoje pse gonice koji takve kao sto si ti i tvoj sin sacekuju i pronalaze?!
Ne moze se sakriti od greha i zlocina!
i da si na severnom polu ili medju africkim kukuruzima; uvek se najde par ruku koje ce povuci obarac!
Da li ti mislis da ces pred Boga otici prirodnim putem?
Znas li koliko si majki uvila u crno? Koliko si generacija ove zemlje unistila, ojadila???
Pa nismo svi rusofili majka mu stara. Ima onih koji te budno motre i cekaju na svoj momenat.
Zar nije tako gospodjo Markovic?!

Samo strpljenje......

Sonja

pre 10 godina

Na jednoj od poslednjih konferencija za štampu, mart 1999 godine, Radnički univerzitet "Radivoj Ćirpanov" u Novom Sadu,umetnički performans studenata FDU i podrška tada nejakom "Otporu", Slavko Ćuruvija kaže: Sa Mirom Marković sam imao poslednji razgovor nedavno, i rekao sam joj, Vi i vaš muž visićete na Terazijama zbog onog što ste uradili ovoj zemlji, a ona mi kaže: "Možda, ali tebe neće biti da to vidiš!"
Još nešto pamtim sa te konferencije. Slavko je tada rekao - Mislim da je najbolje da što pre dotaknemo dno, jer ovu zemlju moraćemo graditi iz početka. Ja imam nadu u ove mlade ljude (Otpor) da će to uspeti i dajem im svu podršku.
Tada ni jedna televizija nije izveštavala sa ovog događaja, ali bilo je par radijskih izveštača koji su sve snimili.Bilo bi dobro pokušati pronaći te snimke, ako je neko imao dovoljno pameti da ih sačuva.
Svima je sve jasno, u Srbiji nema ptičice koja ne zna ko je naredio ubistvo Slavka Ćuruvije, ali kao nema dokaza.
Već 15 godina tonemo. Kad će dno?

simulacija disimulacija agravacija

pre 10 godina

Kod svakog krivičnog dela, pa i kod ovog konkretnog, mora da postoji MOTIV!!!

Baš me zanima koji je motiv imala drugarica Marković da naredi izvršenje ovog dela???

Nažalost, ipak ćete morati da objavite celokupnu sliku i biografiju naravno, ubijenog!!!

Srećom po vas sve, ovde je narod glup.

legionar

pre 10 godina

(Evropa, 14. januar 2014 17:25)
Ne znam da li mi je draze sto u Srbiji nije cvetic Markovic ili sto nisi TI.U svakom slucaju je dobro da ste oboje daleko odavde i da se nikada ne vratite.

znalac

pre 10 godina

Plitkih li komentara! 20 g zivota smo izgubili zbog prodanih revolucionara sa pola mozga koji su palili i pljackali skupstinu pa posle pljackali one koji su im pomagali to da rade! Doduse, plitak narod- plitki komentari...

Evropa

pre 10 godina

Radio sam na sebi, školovao se i trudio na sve načine da odem iz Srbije. Ne žalim ni jednog jedinog trenutka što sam napustio državu već žalim samo one koji moraju da ostanu jer ja izlaz iz apatije i rupe u kojoj smo ne vidim.
Ono što me i dan danas fascinira je upravo Mira Marković i njen celokupni uticaj na tadašnju vlast i zemlju. Slično njoj se provlačila i Danica Drašković koja nikada nije osetila toliku moć pa samim tim ni mogućnost da nam prezentuje sve šta je u stanju da uradi, ali za razliku od Mire, Danica je uvek bila napadna, bezobrazna i veoma oštra kako verbalno tako i fizički! Mira i dan danas deluje kao žena domaćica koja peče domaće kolače i sprema sok od zove, a sa druge strane odgovorna je za ko zna koliko različitih kriminalnih radnji koje su državu vukle u ponor!
To što je ona dobila azil u Rusiji i niz povlastica je samo dokaz da je bila i ostala veliki igrač makar za Ruse. Nažalost kako stvari stoje neće nikada dolijati pravdi, a to je ono što mora čoveka da zaboli. Distanciram se tako od vesti i komentara iz Srbije, ali onda se čujem sa porodicom i prijateljima i prosto proveje i taj pesimizam koji vlada među ljudima i problemi koji ih muče... Država nas je upropastila, upropastila je narod, upropastila je zemlju i mlade raselila...tužno da ne može biti tužnije...

Pisem sta bi rekao

pre 10 godina

Nece da govori, ali zato kada je rec o drzavnoj odnosno imovini naroda koja je igrom slucaja na Dedinju u tom slucaju ne zatvara usta.
Moreeee

Марина

pre 10 godina

овој госпођи више ни реп нећемо никад видети, ох ко је све кројио. ведрио и обрачио нашу Србију.

Petar

pre 10 godina

a da probate metode kojima se inace sluzite pa da vidis kako se nesto NECE.. mene od malih nogu uce da je bolje reci NE MOGU a ne NECU... ko NECE znaci da je bezobrazan, u ovom slucaju kriv.

jao zasto li sam se rodio u ova raspala vremena u ovoj raspaloj drzavi...

zla

pre 10 godina

Je l'? Ni mi nismo želeli da nam ona, njen muž i njihovi podrepaši upropaste dvadeset i kusur godina života, i videćemo još koliko. Da se pitam (a možda je dobro što se ne pitam), bila bi doživotno na robiji.

pak

pre 10 godina

@zla: Naravno da niko ne zeli da nu se "upropaste dvadeset i kusur godina života", samo mislim da ste pobrkali uzroke i pokretace tih dogadjaja. Kao sto ni sada u Siriji ili nesto ranije u Libiji dogadjaji nisu poceli sami od sebe da se razvijaju, tako ni tada u Srbiji dogadjaji nisu bili bez vrlo bitnog uticaja sa strane i previse je glupo se sada pravimo naivni i detinjasti.
Kratko pamcenje nije odlika samo Srba, ali bi ipak barem ljudi stariji od 30 godina trebalo da se secaju da je 2000. u Beograd dolazio S. Ivanov kako bi se izvrsila mirna predaja vlasti. Jedan od tadasnjih uslova je bio da nece biti politickog progona porodice i prilicno je ocigledno kako je taj dogovor ispostvan, te je zato i dobila politicki azil u zemlji koja je bila garant tog dogovora.

Vlada

pre 10 godina

Samo zbog ove spodobe i zbog cinjenice da joj je Rusija dala azil, ja sam postao izraziti rusomrzac, ne naroda vec drzave Rusije. Zena koja je sa svojim muzem i sinom unistila tolike zivote i upropastila Srbiju, nasu drzavu, sada je pod zastitom Rusije iz razloga koji nam nikada nije javno obrazlozen. ZASTO RUSIJA STITI MIRJANU MARKOVIC i MARKA MILOSEVICA???

ice9

pre 10 godina

"Oni su u Ruskoj federaciji dobili azil i ne mogu da budu izručeni Srbiji koja je za njima ranije raspisala poternice zbog istrage oko šverca cigareta u Srbiju tokom devedesetih."

Toliko o tom cuvenom bratstvu.

Lila

pre 10 godina

Svasta.Nisam znala da je to pitanje hocu-necu.More,ako se dokaze da je vukla konce,propevace samo tako.E sad, da li ce da peva kao slobodna ptica na grani ili kao picica u kavezu,videcemo.

Vlada

pre 10 godina

Samo zbog ove spodobe i zbog cinjenice da joj je Rusija dala azil, ja sam postao izraziti rusomrzac, ne naroda vec drzave Rusije. Zena koja je sa svojim muzem i sinom unistila tolike zivote i upropastila Srbiju, nasu drzavu, sada je pod zastitom Rusije iz razloga koji nam nikada nije javno obrazlozen. ZASTO RUSIJA STITI MIRJANU MARKOVIC i MARKA MILOSEVICA???

ice9

pre 10 godina

"Oni su u Ruskoj federaciji dobili azil i ne mogu da budu izručeni Srbiji koja je za njima ranije raspisala poternice zbog istrage oko šverca cigareta u Srbiju tokom devedesetih."

Toliko o tom cuvenom bratstvu.

zla

pre 10 godina

Je l'? Ni mi nismo želeli da nam ona, njen muž i njihovi podrepaši upropaste dvadeset i kusur godina života, i videćemo još koliko. Da se pitam (a možda je dobro što se ne pitam), bila bi doživotno na robiji.

Evropa

pre 10 godina

Radio sam na sebi, školovao se i trudio na sve načine da odem iz Srbije. Ne žalim ni jednog jedinog trenutka što sam napustio državu već žalim samo one koji moraju da ostanu jer ja izlaz iz apatije i rupe u kojoj smo ne vidim.
Ono što me i dan danas fascinira je upravo Mira Marković i njen celokupni uticaj na tadašnju vlast i zemlju. Slično njoj se provlačila i Danica Drašković koja nikada nije osetila toliku moć pa samim tim ni mogućnost da nam prezentuje sve šta je u stanju da uradi, ali za razliku od Mire, Danica je uvek bila napadna, bezobrazna i veoma oštra kako verbalno tako i fizički! Mira i dan danas deluje kao žena domaćica koja peče domaće kolače i sprema sok od zove, a sa druge strane odgovorna je za ko zna koliko različitih kriminalnih radnji koje su državu vukle u ponor!
To što je ona dobila azil u Rusiji i niz povlastica je samo dokaz da je bila i ostala veliki igrač makar za Ruse. Nažalost kako stvari stoje neće nikada dolijati pravdi, a to je ono što mora čoveka da zaboli. Distanciram se tako od vesti i komentara iz Srbije, ali onda se čujem sa porodicom i prijateljima i prosto proveje i taj pesimizam koji vlada među ljudima i problemi koji ih muče... Država nas je upropastila, upropastila je narod, upropastila je zemlju i mlade raselila...tužno da ne može biti tužnije...

Pisem sta bi rekao

pre 10 godina

Nece da govori, ali zato kada je rec o drzavnoj odnosno imovini naroda koja je igrom slucaja na Dedinju u tom slucaju ne zatvara usta.
Moreeee

Марина

pre 10 godina

овој госпођи више ни реп нећемо никад видети, ох ко је све кројио. ведрио и обрачио нашу Србију.

Petar

pre 10 godina

a da probate metode kojima se inace sluzite pa da vidis kako se nesto NECE.. mene od malih nogu uce da je bolje reci NE MOGU a ne NECU... ko NECE znaci da je bezobrazan, u ovom slucaju kriv.

jao zasto li sam se rodio u ova raspala vremena u ovoj raspaloj drzavi...

Lila

pre 10 godina

Svasta.Nisam znala da je to pitanje hocu-necu.More,ako se dokaze da je vukla konce,propevace samo tako.E sad, da li ce da peva kao slobodna ptica na grani ili kao picica u kavezu,videcemo.

Sonja

pre 10 godina

Na jednoj od poslednjih konferencija za štampu, mart 1999 godine, Radnički univerzitet "Radivoj Ćirpanov" u Novom Sadu,umetnički performans studenata FDU i podrška tada nejakom "Otporu", Slavko Ćuruvija kaže: Sa Mirom Marković sam imao poslednji razgovor nedavno, i rekao sam joj, Vi i vaš muž visićete na Terazijama zbog onog što ste uradili ovoj zemlji, a ona mi kaže: "Možda, ali tebe neće biti da to vidiš!"
Još nešto pamtim sa te konferencije. Slavko je tada rekao - Mislim da je najbolje da što pre dotaknemo dno, jer ovu zemlju moraćemo graditi iz početka. Ja imam nadu u ove mlade ljude (Otpor) da će to uspeti i dajem im svu podršku.
Tada ni jedna televizija nije izveštavala sa ovog događaja, ali bilo je par radijskih izveštača koji su sve snimili.Bilo bi dobro pokušati pronaći te snimke, ako je neko imao dovoljno pameti da ih sačuva.
Svima je sve jasno, u Srbiji nema ptičice koja ne zna ko je naredio ubistvo Slavka Ćuruvije, ali kao nema dokaza.
Već 15 godina tonemo. Kad će dno?

veljko

pre 10 godina

Kao drzavljanin republike Srbije na ciju je mladost negativno uticala umobolna politika porodice Milosevic, takoreci, upropasteni milioni zivota, predlazem da moja drzava prekine sve odnose sa drzavom Rusijom (ne sa narodom rusije), sve dok nam ne izruce Miru Markovic i sve zlotvore devedesetih kojima je Rusija pruzila zastitu!
Drzava koja brani kriminalce tih razmera ne moze biti niciji prijatelj

Anonimus

pre 10 godina

Draga Miro,
odakle da si tako lakomislena i naivna , te zaboravljas da svaka drzava, svaka epoha ima svoje crne ptice, svoje pse gonice koji takve kao sto si ti i tvoj sin sacekuju i pronalaze?!
Ne moze se sakriti od greha i zlocina!
i da si na severnom polu ili medju africkim kukuruzima; uvek se najde par ruku koje ce povuci obarac!
Da li ti mislis da ces pred Boga otici prirodnim putem?
Znas li koliko si majki uvila u crno? Koliko si generacija ove zemlje unistila, ojadila???
Pa nismo svi rusofili majka mu stara. Ima onih koji te budno motre i cekaju na svoj momenat.
Zar nije tako gospodjo Markovic?!

Samo strpljenje......

Izdajnik

pre 10 godina

Sve Ono sto vuce ovu jadnu zemlju u propast podrzava Rusija. A milioni ih smatraju prijateljima I pljuju po NATU I Evropi...pa da nije NATOA ova sablasna MM bi još vladala Srbijom I narucivala ubistva ... Ma I nezasluzujemo mi bolje od bracnog para Milošević.

Ovo je za mene Sodoma i Gomora

pre 10 godina

Mučenje i mrcvarenje nas ni krivih ni dužnih.Ova žena još uvek daje izjave, nešto hoće i nešto neće a ja se pitam svaki dan gde su otišle moje dve decenije života, kako i na šta....da je pravde i zemaljske a i božije....

Dusan Martinovic

pre 10 godina

Sta ima da mu kaze kada je vec rekla u clanku Dragomira Antica da Curuvija predstavlja deo frakcije DB koji je odlucio da obori njenog muza inace je Curuvija bio operativac ili ti analiticar DB u sekretarijatu za DB. Kako bi bilo lepo da je ostao u Zagrebu I borio se za pravaSrba u Hrvatskoj Mira ostala u Pozarevcu I recimo postala profesor domacinstva I fiskulture.
Dusan Martinovic B.Sc. M.Sc MBA P.Eng

Labud

pre 10 godina

Poziva se na 5. amandman?

Trebali smo da slusamo Vesnu Pesic, onomad kada je bila pametna, da radi rumunski scenario. Tako se to radi.

Izdajnik

pre 10 godina

Sve Ono sto vuce ovu jadnu zemlju u propast podrzava Rusija. A milioni ih smatraju prijateljima I pljuju po NATU I Evropi...pa da nije NATOA ova sablasna MM bi još vladala Srbijom I narucivala ubistva ... Ma I nezasluzujemo mi bolje od bracnog para Milošević.

Mislite malo!

pre 10 godina

(Evropa, 14. januar 2014 17:25)
Ne znam da li mi je draze sto u Srbiji nije cvetic Markovic ili sto nisi TI.U svakom slucaju je dobro da ste oboje daleko odavde i da se nikada ne vratite.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (legionar, 14. januar 2014 18:49)

Aj' Cvetic Markovic, al' sto Evropa?
Jel' mozda zato sto je bas sve sto je napisao tacno, pa vam kvari vasu iluzornu sliku o rajskoj Srbiji medju andjelima nebeskim, najlepsoj na svetu?
Samo upamtite, takvi kao Evropa odavde stalno odlaze i ne okrecu se kad jednom odu - dakle nema potrebe a se brinete da ce se ikada u ovu rupu vratiti, sem da se nekim slucajem najedu bunika - a nama je bez njih koji jos uvek umeju da misle svojom glavom i spremni su i da se pomuce u zivotu, sve gore i gore.
I bice jos gore!

pak

pre 10 godina

@zla: Naravno da niko ne zeli da nu se "upropaste dvadeset i kusur godina života", samo mislim da ste pobrkali uzroke i pokretace tih dogadjaja. Kao sto ni sada u Siriji ili nesto ranije u Libiji dogadjaji nisu poceli sami od sebe da se razvijaju, tako ni tada u Srbiji dogadjaji nisu bili bez vrlo bitnog uticaja sa strane i previse je glupo se sada pravimo naivni i detinjasti.
Kratko pamcenje nije odlika samo Srba, ali bi ipak barem ljudi stariji od 30 godina trebalo da se secaju da je 2000. u Beograd dolazio S. Ivanov kako bi se izvrsila mirna predaja vlasti. Jedan od tadasnjih uslova je bio da nece biti politickog progona porodice i prilicno je ocigledno kako je taj dogovor ispostvan, te je zato i dobila politicki azil u zemlji koja je bila garant tog dogovora.

simulacija disimulacija agravacija

pre 10 godina

Kod svakog krivičnog dela, pa i kod ovog konkretnog, mora da postoji MOTIV!!!

Baš me zanima koji je motiv imala drugarica Marković da naredi izvršenje ovog dela???

Nažalost, ipak ćete morati da objavite celokupnu sliku i biografiju naravno, ubijenog!!!

Srećom po vas sve, ovde je narod glup.

znalac

pre 10 godina

Plitkih li komentara! 20 g zivota smo izgubili zbog prodanih revolucionara sa pola mozga koji su palili i pljackali skupstinu pa posle pljackali one koji su im pomagali to da rade! Doduse, plitak narod- plitki komentari...

milan,ja

pre 10 godina

Sta bi se desilo da je kojim slucajem ubijen pokojni premijer za vreme vladavine SPS-a.Mira naredila???Lupate kao ona stvar po samaru...Niti je Mira odgorna za ubistvo Curuvije,niti za pokusaj ubistva na Ibarskoj...Ko kaze da je to bio pokusaj atentata na Vuka...On i Familija digli pola firmi u zemlji i na desetine stambenih jedinica i nikom nista.Znate li kakvu vilu imaju na Dedinju?Od cega,od romana{procitajte kritike istih),od tresa se obogatili,satro....A i ovaj pisao svakojake gluposti,bio sam na faksu u to vreme...Nije se on zamerio Milosevicima,nego DB-u,kriminalnoj organizaciji.Da su Milosevici nekoga skinuli,to bi prvo bio Canak,pa ostali zbog svojih izjava...Udarate u mrak...A i ovaj,pravio dil sa svima,osudjen na milion godina,pa sada prosipa istinu,e zabole ga,sto bi rekao nas neuki narod.Toliko........muka mi je vise od ovakvih vesti...Seselj je ipak jedini koji je govorio istinu,sve je on to znao i svima nam rekao,ali ne vredi......da se razumemo,neglasam ni za jednog jer su svi sem Rasima bitange i lopovi,ali napominjem,Seselj je svima to javno rekao sa skupstinske govornice

joca grozni

pre 10 godina

Vidim da je MM vec osudjena za ubistvo Curuvije. Pretpostavka nevinosti u ovom slucaju ne vazi kao u slucaju Djurica, pa onda oni isti sto pljuju Vucica sto je napao Ruzica zbog podrske Djuricu, sada bez blama vicu spali crvenu vesticu.

legionar

pre 10 godina

(Evropa, 14. januar 2014 17:25)
Ne znam da li mi je draze sto u Srbiji nije cvetic Markovic ili sto nisi TI.U svakom slucaju je dobro da ste oboje daleko odavde i da se nikada ne vratite.

brzi

pre 10 godina

Ne drže dzabe Miru Marković rusi kot sebe. I držače je kod sebe do smrti, da kojim slučajem nebi izblebetala ko sve je učestvovao u ludorijama od 8. sednice pa naovamo ( memorandum SANU, prekrajanje granica(Karlobag - Ogulin- Karlovac-Virovitica),..........). Rusi su bili jedini koji su imali stvarni interes za sva ta događanja, jer bi se njihov uticaj proširio kroz u Jalti dogovorene granice u primeru raspada SFRJ ( raspodela zemlje na pola po uticaju blokova sa granicom na liniji reka Dunav i Drina) i bi tako došli do prilično velikog izlaza na toplo more ( Dalmacija).

nesa

pre 10 godina

80% novinara je pisalo protiv Miloševića i bas su odabrali Curuviju da ubjiju. DB kao i tadasnji mup Milosevic uopste nije kontrolisao. Oni su bili drzava u drzavi,bavili su se pljackanjem i ubistvima. Ubijali su za svoj interes i zbog svojih razloga.Kao i za slucaj Stambolic,Draskovic licno mislim da su ubijeni samo da bi se dodatno napakostilo Milosevicu.

Nemanja

pre 10 godina

(milan,ja, 14. januar 2014 20:29)

Ala si se ti nalupao gluposti,svaka ti čast. Zaboravio si papu i masone,sve si druge pomenuo sem onog o kome je reč.

e pa morace

pre 10 godina

Mira Markovic ce morati da prica o Curuviji htela ona to ili ne.Jer ce je pitati tuzioc i morace da kaze istinu i sve sto zna o ubistvu.Vreme je da se istina sazna i da se krivci kazne...

mrtva trka

pre 10 godina

Tu skoro bila je neka panel diskusija na temu gde se dala srpska levica. Bila je tu Vesna Pesic i ostali. I niko nije pomenuo JUL. Sad vidimo gde se dala...

Alex1

pre 10 godina

Par stvari koje treba pomenuti:

1. Treba naglasiti da je u pitanju crvena Interpol poternica, a Rusija je članica Interpola. Toliko o "braći" i poštovanju zakona, međunarodnih organizacija, i, najvažnije, Srbije.

2. Tekst "Šta je sledeće, Miloševiću?" zbog kojeg je uništen časopis "Evropljanin":

http://www.slavkocuruvijafondacija.rs/sta-je-sledece-milosevicu-tekst-zbog-kojeg-je-zabranjen-evropljanin/

3. Lični sukob Ćuruvije i Mire zbog zabrane "Dnevnog telegrafa".

Sandinista

pre 10 godina

"Oni su u Ruskoj Federaciji dobili azil i ne mogu da budu izručeni Srbiji"
Braca kao i uvek voleo bih da mi necemo njima nekoga da isporucimo kakva bi braca bila

Viljem

pre 10 godina

Pa zar iko očekuje od ove Crne udovice, ili još preciznije, Lady Macbeth da govori o svojoj prošlosti i karakteru koji se krio iza ledja, ili tačnije rečeno koji je inspirisao osumnjičenog ratnog zločinca ?

joca grozni

pre 10 godina

Vidim da je MM vec osudjena za ubistvo Curuvije. Pretpostavka nevinosti u ovom slucaju ne vazi kao u slucaju Djurica, pa onda oni isti sto pljuju Vucica sto je napao Ruzica zbog podrske Djuricu, sada bez blama vicu spali crvenu vesticu.

milan,ja

pre 10 godina

Sta bi se desilo da je kojim slucajem ubijen pokojni premijer za vreme vladavine SPS-a.Mira naredila???Lupate kao ona stvar po samaru...Niti je Mira odgorna za ubistvo Curuvije,niti za pokusaj ubistva na Ibarskoj...Ko kaze da je to bio pokusaj atentata na Vuka...On i Familija digli pola firmi u zemlji i na desetine stambenih jedinica i nikom nista.Znate li kakvu vilu imaju na Dedinju?Od cega,od romana{procitajte kritike istih),od tresa se obogatili,satro....A i ovaj pisao svakojake gluposti,bio sam na faksu u to vreme...Nije se on zamerio Milosevicima,nego DB-u,kriminalnoj organizaciji.Da su Milosevici nekoga skinuli,to bi prvo bio Canak,pa ostali zbog svojih izjava...Udarate u mrak...A i ovaj,pravio dil sa svima,osudjen na milion godina,pa sada prosipa istinu,e zabole ga,sto bi rekao nas neuki narod.Toliko........muka mi je vise od ovakvih vesti...Seselj je ipak jedini koji je govorio istinu,sve je on to znao i svima nam rekao,ali ne vredi......da se razumemo,neglasam ni za jednog jer su svi sem Rasima bitange i lopovi,ali napominjem,Seselj je svima to javno rekao sa skupstinske govornice

nesa

pre 10 godina

80% novinara je pisalo protiv Miloševića i bas su odabrali Curuviju da ubjiju. DB kao i tadasnji mup Milosevic uopste nije kontrolisao. Oni su bili drzava u drzavi,bavili su se pljackanjem i ubistvima. Ubijali su za svoj interes i zbog svojih razloga.Kao i za slucaj Stambolic,Draskovic licno mislim da su ubijeni samo da bi se dodatno napakostilo Milosevicu.

znalac

pre 10 godina

Plitkih li komentara! 20 g zivota smo izgubili zbog prodanih revolucionara sa pola mozga koji su palili i pljackali skupstinu pa posle pljackali one koji su im pomagali to da rade! Doduse, plitak narod- plitki komentari...

simulacija disimulacija agravacija

pre 10 godina

Kod svakog krivičnog dela, pa i kod ovog konkretnog, mora da postoji MOTIV!!!

Baš me zanima koji je motiv imala drugarica Marković da naredi izvršenje ovog dela???

Nažalost, ipak ćete morati da objavite celokupnu sliku i biografiju naravno, ubijenog!!!

Srećom po vas sve, ovde je narod glup.

legionar

pre 10 godina

(Evropa, 14. januar 2014 17:25)
Ne znam da li mi je draze sto u Srbiji nije cvetic Markovic ili sto nisi TI.U svakom slucaju je dobro da ste oboje daleko odavde i da se nikada ne vratite.

Vlada

pre 10 godina

Samo zbog ove spodobe i zbog cinjenice da joj je Rusija dala azil, ja sam postao izraziti rusomrzac, ne naroda vec drzave Rusije. Zena koja je sa svojim muzem i sinom unistila tolike zivote i upropastila Srbiju, nasu drzavu, sada je pod zastitom Rusije iz razloga koji nam nikada nije javno obrazlozen. ZASTO RUSIJA STITI MIRJANU MARKOVIC i MARKA MILOSEVICA???

Izdajnik

pre 10 godina

Sve Ono sto vuce ovu jadnu zemlju u propast podrzava Rusija. A milioni ih smatraju prijateljima I pljuju po NATU I Evropi...pa da nije NATOA ova sablasna MM bi još vladala Srbijom I narucivala ubistva ... Ma I nezasluzujemo mi bolje od bracnog para Milošević.

ice9

pre 10 godina

"Oni su u Ruskoj federaciji dobili azil i ne mogu da budu izručeni Srbiji koja je za njima ranije raspisala poternice zbog istrage oko šverca cigareta u Srbiju tokom devedesetih."

Toliko o tom cuvenom bratstvu.

Evropa

pre 10 godina

Radio sam na sebi, školovao se i trudio na sve načine da odem iz Srbije. Ne žalim ni jednog jedinog trenutka što sam napustio državu već žalim samo one koji moraju da ostanu jer ja izlaz iz apatije i rupe u kojoj smo ne vidim.
Ono što me i dan danas fascinira je upravo Mira Marković i njen celokupni uticaj na tadašnju vlast i zemlju. Slično njoj se provlačila i Danica Drašković koja nikada nije osetila toliku moć pa samim tim ni mogućnost da nam prezentuje sve šta je u stanju da uradi, ali za razliku od Mire, Danica je uvek bila napadna, bezobrazna i veoma oštra kako verbalno tako i fizički! Mira i dan danas deluje kao žena domaćica koja peče domaće kolače i sprema sok od zove, a sa druge strane odgovorna je za ko zna koliko različitih kriminalnih radnji koje su državu vukle u ponor!
To što je ona dobila azil u Rusiji i niz povlastica je samo dokaz da je bila i ostala veliki igrač makar za Ruse. Nažalost kako stvari stoje neće nikada dolijati pravdi, a to je ono što mora čoveka da zaboli. Distanciram se tako od vesti i komentara iz Srbije, ali onda se čujem sa porodicom i prijateljima i prosto proveje i taj pesimizam koji vlada među ljudima i problemi koji ih muče... Država nas je upropastila, upropastila je narod, upropastila je zemlju i mlade raselila...tužno da ne može biti tužnije...

Izdajnik

pre 10 godina

Sve Ono sto vuce ovu jadnu zemlju u propast podrzava Rusija. A milioni ih smatraju prijateljima I pljuju po NATU I Evropi...pa da nije NATOA ova sablasna MM bi još vladala Srbijom I narucivala ubistva ... Ma I nezasluzujemo mi bolje od bracnog para Milošević.

zla

pre 10 godina

Je l'? Ni mi nismo želeli da nam ona, njen muž i njihovi podrepaši upropaste dvadeset i kusur godina života, i videćemo još koliko. Da se pitam (a možda je dobro što se ne pitam), bila bi doživotno na robiji.

pak

pre 10 godina

@zla: Naravno da niko ne zeli da nu se "upropaste dvadeset i kusur godina života", samo mislim da ste pobrkali uzroke i pokretace tih dogadjaja. Kao sto ni sada u Siriji ili nesto ranije u Libiji dogadjaji nisu poceli sami od sebe da se razvijaju, tako ni tada u Srbiji dogadjaji nisu bili bez vrlo bitnog uticaja sa strane i previse je glupo se sada pravimo naivni i detinjasti.
Kratko pamcenje nije odlika samo Srba, ali bi ipak barem ljudi stariji od 30 godina trebalo da se secaju da je 2000. u Beograd dolazio S. Ivanov kako bi se izvrsila mirna predaja vlasti. Jedan od tadasnjih uslova je bio da nece biti politickog progona porodice i prilicno je ocigledno kako je taj dogovor ispostvan, te je zato i dobila politicki azil u zemlji koja je bila garant tog dogovora.

Anonimus

pre 10 godina

Draga Miro,
odakle da si tako lakomislena i naivna , te zaboravljas da svaka drzava, svaka epoha ima svoje crne ptice, svoje pse gonice koji takve kao sto si ti i tvoj sin sacekuju i pronalaze?!
Ne moze se sakriti od greha i zlocina!
i da si na severnom polu ili medju africkim kukuruzima; uvek se najde par ruku koje ce povuci obarac!
Da li ti mislis da ces pred Boga otici prirodnim putem?
Znas li koliko si majki uvila u crno? Koliko si generacija ove zemlje unistila, ojadila???
Pa nismo svi rusofili majka mu stara. Ima onih koji te budno motre i cekaju na svoj momenat.
Zar nije tako gospodjo Markovic?!

Samo strpljenje......

Sonja

pre 10 godina

Na jednoj od poslednjih konferencija za štampu, mart 1999 godine, Radnički univerzitet "Radivoj Ćirpanov" u Novom Sadu,umetnički performans studenata FDU i podrška tada nejakom "Otporu", Slavko Ćuruvija kaže: Sa Mirom Marković sam imao poslednji razgovor nedavno, i rekao sam joj, Vi i vaš muž visićete na Terazijama zbog onog što ste uradili ovoj zemlji, a ona mi kaže: "Možda, ali tebe neće biti da to vidiš!"
Još nešto pamtim sa te konferencije. Slavko je tada rekao - Mislim da je najbolje da što pre dotaknemo dno, jer ovu zemlju moraćemo graditi iz početka. Ja imam nadu u ove mlade ljude (Otpor) da će to uspeti i dajem im svu podršku.
Tada ni jedna televizija nije izveštavala sa ovog događaja, ali bilo je par radijskih izveštača koji su sve snimili.Bilo bi dobro pokušati pronaći te snimke, ako je neko imao dovoljno pameti da ih sačuva.
Svima je sve jasno, u Srbiji nema ptičice koja ne zna ko je naredio ubistvo Slavka Ćuruvije, ali kao nema dokaza.
Već 15 godina tonemo. Kad će dno?

brzi

pre 10 godina

Ne drže dzabe Miru Marković rusi kot sebe. I držače je kod sebe do smrti, da kojim slučajem nebi izblebetala ko sve je učestvovao u ludorijama od 8. sednice pa naovamo ( memorandum SANU, prekrajanje granica(Karlobag - Ogulin- Karlovac-Virovitica),..........). Rusi su bili jedini koji su imali stvarni interes za sva ta događanja, jer bi se njihov uticaj proširio kroz u Jalti dogovorene granice u primeru raspada SFRJ ( raspodela zemlje na pola po uticaju blokova sa granicom na liniji reka Dunav i Drina) i bi tako došli do prilično velikog izlaza na toplo more ( Dalmacija).

Lila

pre 10 godina

Svasta.Nisam znala da je to pitanje hocu-necu.More,ako se dokaze da je vukla konce,propevace samo tako.E sad, da li ce da peva kao slobodna ptica na grani ili kao picica u kavezu,videcemo.

Марина

pre 10 godina

овој госпођи више ни реп нећемо никад видети, ох ко је све кројио. ведрио и обрачио нашу Србију.

veljko

pre 10 godina

Kao drzavljanin republike Srbije na ciju je mladost negativno uticala umobolna politika porodice Milosevic, takoreci, upropasteni milioni zivota, predlazem da moja drzava prekine sve odnose sa drzavom Rusijom (ne sa narodom rusije), sve dok nam ne izruce Miru Markovic i sve zlotvore devedesetih kojima je Rusija pruzila zastitu!
Drzava koja brani kriminalce tih razmera ne moze biti niciji prijatelj

Petar

pre 10 godina

a da probate metode kojima se inace sluzite pa da vidis kako se nesto NECE.. mene od malih nogu uce da je bolje reci NE MOGU a ne NECU... ko NECE znaci da je bezobrazan, u ovom slucaju kriv.

jao zasto li sam se rodio u ova raspala vremena u ovoj raspaloj drzavi...

Nemanja

pre 10 godina

(milan,ja, 14. januar 2014 20:29)

Ala si se ti nalupao gluposti,svaka ti čast. Zaboravio si papu i masone,sve si druge pomenuo sem onog o kome je reč.

Ovo je za mene Sodoma i Gomora

pre 10 godina

Mučenje i mrcvarenje nas ni krivih ni dužnih.Ova žena još uvek daje izjave, nešto hoće i nešto neće a ja se pitam svaki dan gde su otišle moje dve decenije života, kako i na šta....da je pravde i zemaljske a i božije....

e pa morace

pre 10 godina

Mira Markovic ce morati da prica o Curuviji htela ona to ili ne.Jer ce je pitati tuzioc i morace da kaze istinu i sve sto zna o ubistvu.Vreme je da se istina sazna i da se krivci kazne...

Pisem sta bi rekao

pre 10 godina

Nece da govori, ali zato kada je rec o drzavnoj odnosno imovini naroda koja je igrom slucaja na Dedinju u tom slucaju ne zatvara usta.
Moreeee

Labud

pre 10 godina

Poziva se na 5. amandman?

Trebali smo da slusamo Vesnu Pesic, onomad kada je bila pametna, da radi rumunski scenario. Tako se to radi.

Sandinista

pre 10 godina

"Oni su u Ruskoj Federaciji dobili azil i ne mogu da budu izručeni Srbiji"
Braca kao i uvek voleo bih da mi necemo njima nekoga da isporucimo kakva bi braca bila

Mislite malo!

pre 10 godina

(Evropa, 14. januar 2014 17:25)
Ne znam da li mi je draze sto u Srbiji nije cvetic Markovic ili sto nisi TI.U svakom slucaju je dobro da ste oboje daleko odavde i da se nikada ne vratite.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (legionar, 14. januar 2014 18:49)

Aj' Cvetic Markovic, al' sto Evropa?
Jel' mozda zato sto je bas sve sto je napisao tacno, pa vam kvari vasu iluzornu sliku o rajskoj Srbiji medju andjelima nebeskim, najlepsoj na svetu?
Samo upamtite, takvi kao Evropa odavde stalno odlaze i ne okrecu se kad jednom odu - dakle nema potrebe a se brinete da ce se ikada u ovu rupu vratiti, sem da se nekim slucajem najedu bunika - a nama je bez njih koji jos uvek umeju da misle svojom glavom i spremni su i da se pomuce u zivotu, sve gore i gore.
I bice jos gore!

mrtva trka

pre 10 godina

Tu skoro bila je neka panel diskusija na temu gde se dala srpska levica. Bila je tu Vesna Pesic i ostali. I niko nije pomenuo JUL. Sad vidimo gde se dala...

Alex1

pre 10 godina

Par stvari koje treba pomenuti:

1. Treba naglasiti da je u pitanju crvena Interpol poternica, a Rusija je članica Interpola. Toliko o "braći" i poštovanju zakona, međunarodnih organizacija, i, najvažnije, Srbije.

2. Tekst "Šta je sledeće, Miloševiću?" zbog kojeg je uništen časopis "Evropljanin":

http://www.slavkocuruvijafondacija.rs/sta-je-sledece-milosevicu-tekst-zbog-kojeg-je-zabranjen-evropljanin/

3. Lični sukob Ćuruvije i Mire zbog zabrane "Dnevnog telegrafa".

Viljem

pre 10 godina

Pa zar iko očekuje od ove Crne udovice, ili još preciznije, Lady Macbeth da govori o svojoj prošlosti i karakteru koji se krio iza ledja, ili tačnije rečeno koji je inspirisao osumnjičenog ratnog zločinca ?

Dusan Martinovic

pre 10 godina

Sta ima da mu kaze kada je vec rekla u clanku Dragomira Antica da Curuvija predstavlja deo frakcije DB koji je odlucio da obori njenog muza inace je Curuvija bio operativac ili ti analiticar DB u sekretarijatu za DB. Kako bi bilo lepo da je ostao u Zagrebu I borio se za pravaSrba u Hrvatskoj Mira ostala u Pozarevcu I recimo postala profesor domacinstva I fiskulture.
Dusan Martinovic B.Sc. M.Sc MBA P.Eng