Petak, 10.01.2014.

18:41

Nemačka ne vidi potrebu za izborima

Ambasador Hajnc Vilhelm kaže da su eventualni prevremeni izbori u Srbiji unutrašnje pitanje zemlje ali smatra da ne bi bili blagonaklono prihvaćeni u Nemačkoj.

Izvor: Tanjug

Nemaèka ne vidi potrebu za izborima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Sarastro

pre 10 godina

Neće nam sada i Nemačka određivati kada Srbija treba da ima izbore.
(Nešo, 11. januar 2014 07:57)

E, pa da vidiš - i hoće! Sigurno si čuo za onu "ko plaća muziku, taj naručuje šta će se svirati". A u našem slučaju, ne samo šta će se svirati, nego i kad i kako.

Jutros krenem na pijacu u Zemunu, kad na jednoj od raskrsnica sa Glavnom ulicom vidim plaknuti radikali dele nekakve papire. Rasporedili tezge na sva četiri semafora i ne može niko da im promakne, svakome obavezno uvale papir, pa tako i meni.

Letimično pogledam, kad ono kaobajagi čestitika "Srećna Nova Godina" i logotip SNS. Naravno, odmah zgužvam i bacim u prvu kantu i pomislim da ovi baš imaju para za bacanje i što bi oni najednom čestitali građanima Novu Godinu, i to tek danas, 11. januara pre podne?!

A onda shvatim da to samo počinje predizborna kampanja, što znači da će biti zbora.

Vratim se kući, pogledam vesti, kad ono, međutim... Nemac kaže ne može.

Sad će biti zanimljivo kako će namah promeniti ploču Štrumfeta i ostali viđeniji radikali, koji su dosad nepodnošljivo galamili o izborima jer "SPS koči reforme".

Najsmešniji su mi botovi koji zamišljaju Vođu kako sam sedi u knacelariji i junački se rve sa hamletovskom dilemom "izbori, da ili ne?" "Da li bi to bilo dobro ili loše za Srbiju?"

Kad ono, ispade da on samo izvršava naređenja koja dobija.

Nadam se samo da će umuknuti i po pitanju izbora u Vojvodini.

vgrad

pre 10 godina

Ta formulacija da Nemačka ne traži decidno priznanje Kosovo nego regulisanje odnosa je toliko široka i pruža mogućnosti za različita tumačenja.nemačka je poslednji par meseci bila uzauzeta svojim izborima i problemima oko formiranja vlade ali od njih uvek treba očekivati da mogu da okrenu ćurak i za čas isture neki novi uslov i prepreku za Srbiju.Jasno je da Srbija bar za dogledno vreme nema nameru da prištini omogući članstvo u UN i ostale stvari i da sklopi neki separatni sporazum a uporešenje bivše dve nemačke sa problemom na relaciji beograd i priština je potpuno deplasirano jer se radi o potpuno suprotnim stvarima.Takođe Srbija ima pravo da svoja unutrašnja politička pitanja rešava sama i u saglasnosti sa svojim interesima tako da Vilhem tu može može da konstatuje samo činjenice i posmatra sa strane.

bloker

pre 10 godina

kada je ne tako davno bivsi ambasador RU na jednom skupu u Beogradu pitao "da li ovde ima srba", mediji, analiticari i nvo su ga maltene razapeli na krst, zbog navodnog mesanja u unutrasnje stvari Srbije. Sta cete sada uciniti povodom ove izjave njegovog visocanstva g-dina Nemca, cenjena gospodo?

master

pre 10 godina

Tako je,nema potrebe za novim izborima i pregrupivanju snaga.Vlada treba da radi u interesu naroda i zemlje,da sprovodi reforme i zakone.Oni koji ne rade svoj posao po zakonu,zloupotrebljavaju sluzbeni polozaj ili su na bilo koji nacin umesani u to,trebaju da se sankcionisu i kazne oduzimanjem imovine a ne da ih sudovi oslobadjaju preko veza.To politicari treba da odrade,ali nece oni,zato sto je vecina manje vise umesana u mutne poslove,to je naveci problem Srbije,tu ne pomazu nikakvi novi izbori,to je obmana drustva.Zasto se ne ispituju i oni koji sede u vladi,a za koje se zna u sta su sve umesani?Zbog cega su oni privilegovani?Ako velikanima Srbije trebaju dokazi,neka se obrate Insajderu,imaju oni toga u arhivi na pretek.Ne sme niko da se uhvati u kostac sa rak ranom Srbije,ne cudi kada su krivci i umesani u sve i svasta.Milim da bi zakon trebao da vazi za sve jednako,ili..gospodo politicari?Naterace ih zapad,morace se to resiti,problem je samo sto se oni i dalje bogate dok narod zivi sve bednije,njima odugovlacenje reformi i sprovodjenje zakona ide u prilog,narodu ne,jer je gubitnik.

pedja

pre 10 godina

Sa dubokim zaljenjem obavestite Nemacku da su izbori neminovni.
(dusan, 10. januar 2014 19:44)
A onda ce Nemacka sa jos dubljim zaljenjem da nas obavesti da do daljnjeg nece biti plata i penzija u Srbiji.

Stepa

pre 10 godina

Ovo je bila poruka za ppv obuzda vise svoju minisarku koja svakodnevno na medijima zapeva za izborima.A ppv je mudro cutao,cekao je da mu sefovi kazu da se mane papazjanije oko izbora.Naravno da ce sad Aca da propoveda da on i nije za izbore nego da ce i dalje radi i bori se za nase dobro.Mozda nam usledi jos jedna rekonstrukcija vlade sa jos boljim i strucnijim kadrovima.

Gass

pre 10 godina

Jelko je bio suptilniji - meka Slovenska duša. Ali je zato ovaj German eksplicitan. PPV se malo (više) zaigrao. Interesantno je da nema Botova... Još uvek nemaju stav. Stav će biti kako oni nikada nisu ni bili za izbore.

par nepar

pre 10 godina

Uz svo duzno postovanje nasih evropskih partnera, tacno je da nije njihova stvar da li ce biti izbora ili nece i neukusno je da uopste komentarisu na tu temu. Doslo je vreme da pocnemo da radimo stvari koje su pre svega u nasem najboljem interesu, za razliku od nekih proslih vremena kada smo za svaki korak odlazili u inostranstvo po dozvolu. Doslo je vreme da se pozabavimo nasim ekonomskim reformama zbog kojih ce mozda biti blagog usporavanja pregovora sa EU i Pristinom ali je mnogo bitnije kako cemo mi sami ziveti u buducnosti.

Vukan

pre 10 godina

Izbori jesu unutrasnja stvar Srbije tako da niko drugi o tome ne moze da odlucuje.Vama hvala na preporuci,ali izbora ce biti.Sa socijalistima nema reformi.Bajatovic je najveci kocnicar i zbog njega je Dacic pukao.Zato sto ga stiti.

pedja

pre 10 godina

Iako smatram da kao država nemamo luksuz da bacamo novac na izbore, treba održati izbore u inat. Pa ne mogu nama Nemci da kroje sudbinu preko svoje marionete Dačića. Kako bre više ne dosadi Nemcima i sps-u da prave nove granice na Balkanu i poradjaju nove države...
(Robespjer, 11. januar 2014 00:45)
Taj inat nas je i doveo do ovde. Prvo cemo da se inatimo pa cemo posle da kmecimo Nemcima da nam daju pare. Inatili smo se za Kosovo i nismo hteli da pristanemo na Rambuje a sada kada je Kosovo nezavisno slavimo kada uspemo da se dogovorimo oko carina, izbora...

Robespjer

pre 10 godina

Iako smatram da kao država nemamo luksuz da bacamo novac na izbore, treba održati izbore u inat. Pa ne mogu nama Nemci da kroje sudbinu preko svoje marionete Dačića. Kako bre više ne dosadi Nemcima i sps-u da prave nove granice na Balkanu i poradjaju nove države...

botovi

pre 10 godina

A gde su SNS botovi? Bas nedostajuu ovih zadnjih par dana da pisu tipske komentare koje su snimili na kompu i onda po principu copy paste zavisno od trenutne potrebe i vrste vesti. Takodje, jako nedostaju oni silni plusevi ili minusi, posto boze moj, oni rade jako naporan posao,hehehehe. A na TV-u nedostaju onaj ratoborni DR.megatrend i ministarka koja je zaljubljena u Bajatovica i SPS, samo sto nece da prizna, rado bi ozenila direktora Srbijagasa... Izgleda da je ovim iz SNS ovih dana neko lupio opasnu politicku samarcinu i cvrgu iz medjunarodne zajednice.

Whatever

pre 10 godina

Obe opcije mi odgovaraju. Ili ima izbora - glasam protiv ove vlade, ili nema izbora - nastavljam da štedim na robi iz EU i u 2014.

racionalnost

pre 10 godina

svako racionalan ne bi sad isao na izbore nego bi gledao da istera ceo mandat. zasto da se trose pare kad nam i ovako serviraju stav da drzava nema para, znaci izbori su jedna najobicnija avantura hirovitih ljudi iz sns. a sns neka se protivi svetskim velesilama, neka im kontrira i daleko ce da doguraju. samo neko ko nije bas normalan bi isao na izbore sad kad se pocinju pregovori sa eu, sad kad su u sred procesa resavanja pitanja kosova, sad kad treba da se ucine ogromni napori da se spreci povratak viza, sad kad je drzava pred BANKROTOM. i jako mi je drago da u ovih zadnjih par dana i evropske kljucne zemlje otvoreno putem medija izrazavaju svoj stav o ovoj najobicnijoj avanturi. zato, vi usijani iz sns ohladite malo glave, latite se posla, povucite kljucne poteze kako bi izpunili neispunjena obecanja (mada vecinu niste ispunili, a samo slusamo prazne price). posebno je cudna interpretacija sns-ovih sokolova kako je vlada ostvarila najveci uspeh u istoriji zemlje a oni traze izbore????!!!! zaista se uozbiljite malo vise, jer sve vise deluje smesno, neozbiljno, kao stranka rasula i to jos od "cuvene" rekonskrukcije. pogotovo su vam zanimljive stalne najave sastanka CK (cuvenog predsednistva), smene direktora, kancelarije za brze odgovore, nove ogromne investicije itd (obecano - neispunjeno)

I ain't over 'til the fat guy sings...

pre 10 godina

Još će on nama pevati Miljacku... Odradio ga Dač, svaka mu čast....Ostaće dok nas ne dotuku...Neće ovde ostati kamen na kamenu...

Male razlike

pre 10 godina

"ovakvu eventualnu izjavu srpskog ambasadora u Nemackoj ne bi preneo ni jedan nemacki medij ili bi bila u rubrici "zabava" i taj bi bio ismevan do besvesti ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (deki, 10. januar 2014 20:32)"

@deki

Nije Nemačka tražila od Srbije da je primi u EU, već Srbija to traži od Nemačke i drugih EU članica.

Ne šalju Srbi Nemcima pare, već Nemci i drugi EU članovi odvajaju novac i šalju ga Srbiji kroz razne pristupne fondove.

Konačno, ne zovu Nemci Srbe da investiraju u Nemačku, već se Srbi nadaju nemačkim investicijama i transferu tehnologije.

Da, zaista bi naš ambasador u Nemačkoj sa ovakvim izjavama bio smešan. Nemački nije.

To se te male razlike.

Marko

pre 10 godina

Е сад бих из ината одржао изборе, иако нисам гласач ових на власти. Срамно је и недопустиво да се ико на овакав начин уплиће у послове било које суверене државе.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pantagruel, 10. januar 2014 19:54)
Ako neko ulozi svoja sredsta svoj kapital i svoje uticaje u stvaranje neke stranke onda ima pravo da odredi njenu politiku ili cak da smeni njenog predsednika kad god to hoce i postavi nekog Cvijana na primer.
Svako ozbiljan razume kako je nastao SNS prema tome takva joj mora biti i politika.

Mladoženja okreni se levo

pre 10 godina

Sreća pa ima neko ko će da zauzda ove naše na vlasti da ne prave totalni cirkus od države. Zašto izbori? Da najjača partija ćapi još vlasti? Jel zato? Šta to nas obične građane interesuje?! Uh što bi Švaba trebalo da izvuče uši pojedinima! P.S. Megatrend stručnjaci, nema baš toliko mesta u državnim jaslama, koliko je vas izštancovano!

Dejan

pre 10 godina

А ово није мешање у унутрашње послове Србије? Шта би било да наш амбасадор у Немачкој овако нешто каже за њих?

Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Милош, 10. januar 2014 19:13)

Evo kad te baš zanima, naš ambasador ne bi ni rekao bilo šta slično, ne zato što mi nismo Nemci, nego zato što tamo postoji uređeni demokratski sistem u kome se vlade biraju da u svom mandatu uglavnom rade ono što obećaju uoči izbora i gde se javno mnjenje koristi da bi vlada uočola šta pogrešno radi i korigovala svoju politiku za vreme trajanja svog mandata, a ne da bi se na osnovu trenutne popularnosti pokretali novi izbori čija je jedina svrha da se posle pred političkim protivnicima maše sa većim procentom osvojenih glasova i to potura javnosti kao pokazatelj uspešnog rada vlade koja samo gleda kako da zaobiđe bilo koje goruće ili suštinsko pitanje za svoju zemlju.

delon

pre 10 godina

Ovaj Dacic je prevario Kostunicu , Tadica , Djilasa , Jovanovica , Nikolica a sada na kraju I Vucica ..... I jos ce mnoge druge ....ljisica jedna

Pametnjaković

pre 10 godina

Da su SNS-ovci hteli da sprovode reforme, odmah bi počeli, ovako čim oni tu ispipavaju teren oko izbora znači da nisu sposobni ništa da urade, pa sada priređuju pozorište da dođe do obrta vlasti pa onda sve da propadne, i eto Srbija izgubila još 2 godine, s tim što to znači još najmanje dodatnih 5 godina zaostajanja za svim susedima. Ja mislim da je Srbija gotova u svakom pogledu, o tržišnoj ekonomiji i konkurenciji nema ni govora, reforme je trebalo sprovoditi pre 10 godina, oni koji to nisu radili ili su sprečavali (DSS jedan od tih, DS drugi od tih posle ubistva Zorana Đinđića, Nova Srbija, Nova Demokratija, itd.), treba da odgovaraju za genocid nad sopstvenim narodom.

noosadjanska

pre 10 godina

@Sa dubokim zaljenjem obavestite Nemacku da su izbori neminovni.
(dusan, 10. januar 2014 19:44)

Sa dubokim zaljenjem obavestite Aleka da nije dobio zeleno svetlo i da se malo zaigrao!

goga

pre 10 godina

А ово није мешање у унутрашње послове Србије? Шта би било да наш амбасадор у Немачкој овако нешто каже за њих?
(Милош, 10. januar 2014 19:13)
cekaj, jesi ozbiljan ili.....

deki

pre 10 godina

ovakvu eventualnu izjavu srpskog ambasadora u Nemackoj ne bi preneo ni jedan nemacki medij ili bi bila u rubrici "zabava" i taj bi bio ismevan do besvesti ...

slave

pre 10 godina

to bi bilo isto da ambasador srbije kaze nemackoj drzavi da nema ili ima potrebe za izborima.da li bi se neko dobro nasmejao u nemackoj mislim da bi.zar ovo nije direktno potcinjavanje demokratije.?narod ima pravo da izabere i" marsovce "ako oni rade u interesu svoje zemlje tj gradjana.

pupkica

pre 10 godina

Sada ce prvi sa izrazom decaka koji gleda u malog slatkog medu, saopstiti da on nije za izbore i da on ne odustaje zbog stava Nemacke vec zbog dobrobiti za gradjane Srbije... E prvi, prvi, a tek si poceo da ulivas milijarde u Srbiju i da smanjujes nezaposlenost. Sta ces sad da izmslis za par godina kad ti nemci budu dozvolili da organizujes redovne izbore? Posto nema seika, Rusa, Kineza... Bas si se uvalio.

deki2711

pre 10 godina

obican covek@da li si svestan svoje nesvesti, napisao si raspala nemacka, ti verovatno nikada nisi video dalje od svog sela-gde bi nam kraj bio da smo samo 10% kao svabe

Patria

pre 10 godina

Ajaoj! Ahahahah! Au mister PPV kako su te Nemci sad upropastili!? Ajmo PPV, atomski s desna! Ostav! Atomski s leva! Ostav! Jujuju, kakvog su fazana napravili od svemoguceg, magicnog, jedinog, nadasve prepametnog i za sve sposobnog Faraona PPV koji sam vodi svoju politiku i nije niciji potrcko!? Ajmo: Letiletileti PPV? Svi ruke gore: LETIIIIII Nemanemanema izbora? NEEEEEMAAAAA :)

gastos

pre 10 godina

tako je vilhelme!sad lupi 2-3 vapitne poniznom pulenu aleku i vratite ga u cosak.on ce nama,da ucvrstimo vladu,da zgrabimo jos drzavnih resursa i da halapljivi nazadnjaci,sto brze napune dzepove.more,commen sie bitte!

?

pre 10 godina

Manje-vise Nemacka i EU.
Gradjani Srbije apsolutno ne vide potrebu za odrzavanjem izbora nego ocekuju reforme i zaposljavanje naroda. To bi pokazalo svako istrazivanje raspolozenja naroda. Izbori bi doziveli totalni debakl, ako bi se odrzali ove godine, izlaznost bi bila katastrofalno niska - kao nikad!
Za koga da glasa narod? Ovi sto su opozicija su sve pokazali u poslednjih desetak godina, ovi sto su vlast nisu pokazali nista ozbiljno osim price, neki treci, trenutno ne postoje!

Inace, izbori uvek odgovaraju partijskim hordama, "analiticarima" i beogradskoj bulumenti!!

Adriano Celentano

pre 10 godina

Znaci da ih nece biti. Jedino ako Faraon i Koferce nesto zabrljaju oko Kosova, eto izbora, tek da se zna da se njih dvoje ama bas za nista ne pitaju, tako je i bolje. Tehnicka vlada, dragi botici.

Милош

pre 10 godina

А ово није мешање у унутрашње послове Србије? Шта би било да наш амбасадор у Немачкој овако нешто каже за њих?

Nenad

pre 10 godina

Svidja mi se ova bahatost vlasti koja ne uzima u obzir misljenje svog naroda koji jasno kaze da nam nikakvi izbori nisu potrebni vec zavise od misljenja Nemacke. Hvala Bogu, neko brine o nama i van granica ove zemlje..

Mihale

pre 10 godina

Nemački ambasador se doduše ogradio, rekavši da je reč o "unutrašnjem pitanju" ali je ipak izneo stav koji itekako zadire u to unutrašnje pitanje. Ovo je jasna poruka Vučiću.

chox

pre 10 godina

pucanje po savovima a taman se zaleteo avioni, kamioni, milijarde,sheik sedi dole budi miran i radi kako ti se kaze ili te nece biti, tako sam bar ja shvatio!

Pantagruel

pre 10 godina

Е сад бих из ината одржао изборе, иако нисам гласач ових на власти. Срамно је и недопустиво да се ико на овакав начин уплиће у послове било које суверене државе.

dada

pre 10 godina

Vucic bi da I dalje odgovornost ostane na Dacicu - za sve sto se desava...tu se krije zec ....ma kakva nemacka razmisljanja ...to je istina...vruc krompir neka ostane Dacicu u rukama

mlekadzija

pre 10 godina

Dirljiva briga naseeg evropskog prijatelja za dobrobit nase zemlje. Obzirom na broj decenija koje stoje pre Srbijom pre nego sto ispuni sve ucene radi ulaska u Eu, kratka pauza od nekoliko nedekla nece bas mnogo smetati i usporavati napredak. Ali...nije na odmet malo mesanja u unutrasnje stvari jedne zemlje. Pogotovo one koja to dozvoljava.

ams

pre 10 godina

U ovoj izjavi se vidi kakva smo banana drzava. Dok 'gvozdena pesnica' ne aminuje, nema talasanja. Ono sto bi se nazvalo' unutrasnjim pitanjem Srbije', jesu verovatno samo celije s dzeparosima i pijancima u Padinjaku.

mISKEC

pre 10 godina

Ukoliko je neko bio u dilemi sta je Kacin hteo da kaze, posle ovoga sto je rekao nemacki amabasador, dileme vise nema. Sada cemo cuti kako Vucic, kao, moli glavni odbor da prihvate njegovu molbu i ne bude izbora, a oni ce, kao, da prihvate!

Pera

pre 10 godina

Ambasador Hajnc Vilhelm kaže da su eventualni prevremeni izbori u Srbiji unutrašnje pitanje zemlje ali smatra da u ovom trenutku nisu u interesu Nemačke i da ih zato neće biti.

Mislim da je ovo mnogo tacnija vest

Pera

pre 10 godina

Ambasador Hajnc Vilhelm kaže da su eventualni prevremeni izbori u Srbiji unutrašnje pitanje zemlje ali smatra da u ovom trenutku nisu u interesu Nemačke i da ih zato neće biti.

Mislim da je ovo mnogo tacnija vest

mISKEC

pre 10 godina

Ukoliko je neko bio u dilemi sta je Kacin hteo da kaze, posle ovoga sto je rekao nemacki amabasador, dileme vise nema. Sada cemo cuti kako Vucic, kao, moli glavni odbor da prihvate njegovu molbu i ne bude izbora, a oni ce, kao, da prihvate!

Mihale

pre 10 godina

Nemački ambasador se doduše ogradio, rekavši da je reč o "unutrašnjem pitanju" ali je ipak izneo stav koji itekako zadire u to unutrašnje pitanje. Ovo je jasna poruka Vučiću.

pupkica

pre 10 godina

Sada ce prvi sa izrazom decaka koji gleda u malog slatkog medu, saopstiti da on nije za izbore i da on ne odustaje zbog stava Nemacke vec zbog dobrobiti za gradjane Srbije... E prvi, prvi, a tek si poceo da ulivas milijarde u Srbiju i da smanjujes nezaposlenost. Sta ces sad da izmslis za par godina kad ti nemci budu dozvolili da organizujes redovne izbore? Posto nema seika, Rusa, Kineza... Bas si se uvalio.

Patria

pre 10 godina

Ajaoj! Ahahahah! Au mister PPV kako su te Nemci sad upropastili!? Ajmo PPV, atomski s desna! Ostav! Atomski s leva! Ostav! Jujuju, kakvog su fazana napravili od svemoguceg, magicnog, jedinog, nadasve prepametnog i za sve sposobnog Faraona PPV koji sam vodi svoju politiku i nije niciji potrcko!? Ajmo: Letiletileti PPV? Svi ruke gore: LETIIIIII Nemanemanema izbora? NEEEEEMAAAAA :)

Adriano Celentano

pre 10 godina

Znaci da ih nece biti. Jedino ako Faraon i Koferce nesto zabrljaju oko Kosova, eto izbora, tek da se zna da se njih dvoje ama bas za nista ne pitaju, tako je i bolje. Tehnicka vlada, dragi botici.

gastos

pre 10 godina

tako je vilhelme!sad lupi 2-3 vapitne poniznom pulenu aleku i vratite ga u cosak.on ce nama,da ucvrstimo vladu,da zgrabimo jos drzavnih resursa i da halapljivi nazadnjaci,sto brze napune dzepove.more,commen sie bitte!

Милош

pre 10 godina

А ово није мешање у унутрашње послове Србије? Шта би било да наш амбасадор у Немачкој овако нешто каже за њих?

Nenad

pre 10 godina

Svidja mi se ova bahatost vlasti koja ne uzima u obzir misljenje svog naroda koji jasno kaze da nam nikakvi izbori nisu potrebni vec zavise od misljenja Nemacke. Hvala Bogu, neko brine o nama i van granica ove zemlje..

ams

pre 10 godina

U ovoj izjavi se vidi kakva smo banana drzava. Dok 'gvozdena pesnica' ne aminuje, nema talasanja. Ono sto bi se nazvalo' unutrasnjim pitanjem Srbije', jesu verovatno samo celije s dzeparosima i pijancima u Padinjaku.

?

pre 10 godina

Manje-vise Nemacka i EU.
Gradjani Srbije apsolutno ne vide potrebu za odrzavanjem izbora nego ocekuju reforme i zaposljavanje naroda. To bi pokazalo svako istrazivanje raspolozenja naroda. Izbori bi doziveli totalni debakl, ako bi se odrzali ove godine, izlaznost bi bila katastrofalno niska - kao nikad!
Za koga da glasa narod? Ovi sto su opozicija su sve pokazali u poslednjih desetak godina, ovi sto su vlast nisu pokazali nista ozbiljno osim price, neki treci, trenutno ne postoje!

Inace, izbori uvek odgovaraju partijskim hordama, "analiticarima" i beogradskoj bulumenti!!

Male razlike

pre 10 godina

"ovakvu eventualnu izjavu srpskog ambasadora u Nemackoj ne bi preneo ni jedan nemacki medij ili bi bila u rubrici "zabava" i taj bi bio ismevan do besvesti ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (deki, 10. januar 2014 20:32)"

@deki

Nije Nemačka tražila od Srbije da je primi u EU, već Srbija to traži od Nemačke i drugih EU članica.

Ne šalju Srbi Nemcima pare, već Nemci i drugi EU članovi odvajaju novac i šalju ga Srbiji kroz razne pristupne fondove.

Konačno, ne zovu Nemci Srbe da investiraju u Nemačku, već se Srbi nadaju nemačkim investicijama i transferu tehnologije.

Da, zaista bi naš ambasador u Nemačkoj sa ovakvim izjavama bio smešan. Nemački nije.

To se te male razlike.

dada

pre 10 godina

Vucic bi da I dalje odgovornost ostane na Dacicu - za sve sto se desava...tu se krije zec ....ma kakva nemacka razmisljanja ...to je istina...vruc krompir neka ostane Dacicu u rukama

deki2711

pre 10 godina

obican covek@da li si svestan svoje nesvesti, napisao si raspala nemacka, ti verovatno nikada nisi video dalje od svog sela-gde bi nam kraj bio da smo samo 10% kao svabe

noosadjanska

pre 10 godina

@Sa dubokim zaljenjem obavestite Nemacku da su izbori neminovni.
(dusan, 10. januar 2014 19:44)

Sa dubokim zaljenjem obavestite Aleka da nije dobio zeleno svetlo i da se malo zaigrao!

botovi

pre 10 godina

A gde su SNS botovi? Bas nedostajuu ovih zadnjih par dana da pisu tipske komentare koje su snimili na kompu i onda po principu copy paste zavisno od trenutne potrebe i vrste vesti. Takodje, jako nedostaju oni silni plusevi ili minusi, posto boze moj, oni rade jako naporan posao,hehehehe. A na TV-u nedostaju onaj ratoborni DR.megatrend i ministarka koja je zaljubljena u Bajatovica i SPS, samo sto nece da prizna, rado bi ozenila direktora Srbijagasa... Izgleda da je ovim iz SNS ovih dana neko lupio opasnu politicku samarcinu i cvrgu iz medjunarodne zajednice.

chox

pre 10 godina

pucanje po savovima a taman se zaleteo avioni, kamioni, milijarde,sheik sedi dole budi miran i radi kako ti se kaze ili te nece biti, tako sam bar ja shvatio!

delon

pre 10 godina

Ovaj Dacic je prevario Kostunicu , Tadica , Djilasa , Jovanovica , Nikolica a sada na kraju I Vucica ..... I jos ce mnoge druge ....ljisica jedna

Dejan

pre 10 godina

А ово није мешање у унутрашње послове Србије? Шта би било да наш амбасадор у Немачкој овако нешто каже за њих?

Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Милош, 10. januar 2014 19:13)

Evo kad te baš zanima, naš ambasador ne bi ni rekao bilo šta slično, ne zato što mi nismo Nemci, nego zato što tamo postoji uređeni demokratski sistem u kome se vlade biraju da u svom mandatu uglavnom rade ono što obećaju uoči izbora i gde se javno mnjenje koristi da bi vlada uočola šta pogrešno radi i korigovala svoju politiku za vreme trajanja svog mandata, a ne da bi se na osnovu trenutne popularnosti pokretali novi izbori čija je jedina svrha da se posle pred političkim protivnicima maše sa većim procentom osvojenih glasova i to potura javnosti kao pokazatelj uspešnog rada vlade koja samo gleda kako da zaobiđe bilo koje goruće ili suštinsko pitanje za svoju zemlju.

Mladoženja okreni se levo

pre 10 godina

Sreća pa ima neko ko će da zauzda ove naše na vlasti da ne prave totalni cirkus od države. Zašto izbori? Da najjača partija ćapi još vlasti? Jel zato? Šta to nas obične građane interesuje?! Uh što bi Švaba trebalo da izvuče uši pojedinima! P.S. Megatrend stručnjaci, nema baš toliko mesta u državnim jaslama, koliko je vas izštancovano!

Marko

pre 10 godina

Е сад бих из ината одржао изборе, иако нисам гласач ових на власти. Срамно је и недопустиво да се ико на овакав начин уплиће у послове било које суверене државе.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pantagruel, 10. januar 2014 19:54)
Ako neko ulozi svoja sredsta svoj kapital i svoje uticaje u stvaranje neke stranke onda ima pravo da odredi njenu politiku ili cak da smeni njenog predsednika kad god to hoce i postavi nekog Cvijana na primer.
Svako ozbiljan razume kako je nastao SNS prema tome takva joj mora biti i politika.

mlekadzija

pre 10 godina

Dirljiva briga naseeg evropskog prijatelja za dobrobit nase zemlje. Obzirom na broj decenija koje stoje pre Srbijom pre nego sto ispuni sve ucene radi ulaska u Eu, kratka pauza od nekoliko nedekla nece bas mnogo smetati i usporavati napredak. Ali...nije na odmet malo mesanja u unutrasnje stvari jedne zemlje. Pogotovo one koja to dozvoljava.

I ain't over 'til the fat guy sings...

pre 10 godina

Još će on nama pevati Miljacku... Odradio ga Dač, svaka mu čast....Ostaće dok nas ne dotuku...Neće ovde ostati kamen na kamenu...

goga

pre 10 godina

А ово није мешање у унутрашње послове Србије? Шта би било да наш амбасадор у Немачкој овако нешто каже за њих?
(Милош, 10. januar 2014 19:13)
cekaj, jesi ozbiljan ili.....

racionalnost

pre 10 godina

svako racionalan ne bi sad isao na izbore nego bi gledao da istera ceo mandat. zasto da se trose pare kad nam i ovako serviraju stav da drzava nema para, znaci izbori su jedna najobicnija avantura hirovitih ljudi iz sns. a sns neka se protivi svetskim velesilama, neka im kontrira i daleko ce da doguraju. samo neko ko nije bas normalan bi isao na izbore sad kad se pocinju pregovori sa eu, sad kad su u sred procesa resavanja pitanja kosova, sad kad treba da se ucine ogromni napori da se spreci povratak viza, sad kad je drzava pred BANKROTOM. i jako mi je drago da u ovih zadnjih par dana i evropske kljucne zemlje otvoreno putem medija izrazavaju svoj stav o ovoj najobicnijoj avanturi. zato, vi usijani iz sns ohladite malo glave, latite se posla, povucite kljucne poteze kako bi izpunili neispunjena obecanja (mada vecinu niste ispunili, a samo slusamo prazne price). posebno je cudna interpretacija sns-ovih sokolova kako je vlada ostvarila najveci uspeh u istoriji zemlje a oni traze izbore????!!!! zaista se uozbiljite malo vise, jer sve vise deluje smesno, neozbiljno, kao stranka rasula i to jos od "cuvene" rekonskrukcije. pogotovo su vam zanimljive stalne najave sastanka CK (cuvenog predsednistva), smene direktora, kancelarije za brze odgovore, nove ogromne investicije itd (obecano - neispunjeno)

Pametnjaković

pre 10 godina

Da su SNS-ovci hteli da sprovode reforme, odmah bi počeli, ovako čim oni tu ispipavaju teren oko izbora znači da nisu sposobni ništa da urade, pa sada priređuju pozorište da dođe do obrta vlasti pa onda sve da propadne, i eto Srbija izgubila još 2 godine, s tim što to znači još najmanje dodatnih 5 godina zaostajanja za svim susedima. Ja mislim da je Srbija gotova u svakom pogledu, o tržišnoj ekonomiji i konkurenciji nema ni govora, reforme je trebalo sprovoditi pre 10 godina, oni koji to nisu radili ili su sprečavali (DSS jedan od tih, DS drugi od tih posle ubistva Zorana Đinđića, Nova Srbija, Nova Demokratija, itd.), treba da odgovaraju za genocid nad sopstvenim narodom.

Whatever

pre 10 godina

Obe opcije mi odgovaraju. Ili ima izbora - glasam protiv ove vlade, ili nema izbora - nastavljam da štedim na robi iz EU i u 2014.

deki

pre 10 godina

ovakvu eventualnu izjavu srpskog ambasadora u Nemackoj ne bi preneo ni jedan nemacki medij ili bi bila u rubrici "zabava" i taj bi bio ismevan do besvesti ...

Pantagruel

pre 10 godina

Е сад бих из ината одржао изборе, иако нисам гласач ових на власти. Срамно је и недопустиво да се ико на овакав начин уплиће у послове било које суверене државе.

Stepa

pre 10 godina

Ovo je bila poruka za ppv obuzda vise svoju minisarku koja svakodnevno na medijima zapeva za izborima.A ppv je mudro cutao,cekao je da mu sefovi kazu da se mane papazjanije oko izbora.Naravno da ce sad Aca da propoveda da on i nije za izbore nego da ce i dalje radi i bori se za nase dobro.Mozda nam usledi jos jedna rekonstrukcija vlade sa jos boljim i strucnijim kadrovima.

Gass

pre 10 godina

Jelko je bio suptilniji - meka Slovenska duša. Ali je zato ovaj German eksplicitan. PPV se malo (više) zaigrao. Interesantno je da nema Botova... Još uvek nemaju stav. Stav će biti kako oni nikada nisu ni bili za izbore.

Sarastro

pre 10 godina

Neće nam sada i Nemačka određivati kada Srbija treba da ima izbore.
(Nešo, 11. januar 2014 07:57)

E, pa da vidiš - i hoće! Sigurno si čuo za onu "ko plaća muziku, taj naručuje šta će se svirati". A u našem slučaju, ne samo šta će se svirati, nego i kad i kako.

Jutros krenem na pijacu u Zemunu, kad na jednoj od raskrsnica sa Glavnom ulicom vidim plaknuti radikali dele nekakve papire. Rasporedili tezge na sva četiri semafora i ne može niko da im promakne, svakome obavezno uvale papir, pa tako i meni.

Letimično pogledam, kad ono kaobajagi čestitika "Srećna Nova Godina" i logotip SNS. Naravno, odmah zgužvam i bacim u prvu kantu i pomislim da ovi baš imaju para za bacanje i što bi oni najednom čestitali građanima Novu Godinu, i to tek danas, 11. januara pre podne?!

A onda shvatim da to samo počinje predizborna kampanja, što znači da će biti zbora.

Vratim se kući, pogledam vesti, kad ono, međutim... Nemac kaže ne može.

Sad će biti zanimljivo kako će namah promeniti ploču Štrumfeta i ostali viđeniji radikali, koji su dosad nepodnošljivo galamili o izborima jer "SPS koči reforme".

Najsmešniji su mi botovi koji zamišljaju Vođu kako sam sedi u knacelariji i junački se rve sa hamletovskom dilemom "izbori, da ili ne?" "Da li bi to bilo dobro ili loše za Srbiju?"

Kad ono, ispade da on samo izvršava naređenja koja dobija.

Nadam se samo da će umuknuti i po pitanju izbora u Vojvodini.

pedja

pre 10 godina

Sa dubokim zaljenjem obavestite Nemacku da su izbori neminovni.
(dusan, 10. januar 2014 19:44)
A onda ce Nemacka sa jos dubljim zaljenjem da nas obavesti da do daljnjeg nece biti plata i penzija u Srbiji.

slave

pre 10 godina

to bi bilo isto da ambasador srbije kaze nemackoj drzavi da nema ili ima potrebe za izborima.da li bi se neko dobro nasmejao u nemackoj mislim da bi.zar ovo nije direktno potcinjavanje demokratije.?narod ima pravo da izabere i" marsovce "ako oni rade u interesu svoje zemlje tj gradjana.

Robespjer

pre 10 godina

Iako smatram da kao država nemamo luksuz da bacamo novac na izbore, treba održati izbore u inat. Pa ne mogu nama Nemci da kroje sudbinu preko svoje marionete Dačića. Kako bre više ne dosadi Nemcima i sps-u da prave nove granice na Balkanu i poradjaju nove države...

pedja

pre 10 godina

Iako smatram da kao država nemamo luksuz da bacamo novac na izbore, treba održati izbore u inat. Pa ne mogu nama Nemci da kroje sudbinu preko svoje marionete Dačića. Kako bre više ne dosadi Nemcima i sps-u da prave nove granice na Balkanu i poradjaju nove države...
(Robespjer, 11. januar 2014 00:45)
Taj inat nas je i doveo do ovde. Prvo cemo da se inatimo pa cemo posle da kmecimo Nemcima da nam daju pare. Inatili smo se za Kosovo i nismo hteli da pristanemo na Rambuje a sada kada je Kosovo nezavisno slavimo kada uspemo da se dogovorimo oko carina, izbora...

bloker

pre 10 godina

kada je ne tako davno bivsi ambasador RU na jednom skupu u Beogradu pitao "da li ovde ima srba", mediji, analiticari i nvo su ga maltene razapeli na krst, zbog navodnog mesanja u unutrasnje stvari Srbije. Sta cete sada uciniti povodom ove izjave njegovog visocanstva g-dina Nemca, cenjena gospodo?

par nepar

pre 10 godina

Uz svo duzno postovanje nasih evropskih partnera, tacno je da nije njihova stvar da li ce biti izbora ili nece i neukusno je da uopste komentarisu na tu temu. Doslo je vreme da pocnemo da radimo stvari koje su pre svega u nasem najboljem interesu, za razliku od nekih proslih vremena kada smo za svaki korak odlazili u inostranstvo po dozvolu. Doslo je vreme da se pozabavimo nasim ekonomskim reformama zbog kojih ce mozda biti blagog usporavanja pregovora sa EU i Pristinom ali je mnogo bitnije kako cemo mi sami ziveti u buducnosti.

master

pre 10 godina

Tako je,nema potrebe za novim izborima i pregrupivanju snaga.Vlada treba da radi u interesu naroda i zemlje,da sprovodi reforme i zakone.Oni koji ne rade svoj posao po zakonu,zloupotrebljavaju sluzbeni polozaj ili su na bilo koji nacin umesani u to,trebaju da se sankcionisu i kazne oduzimanjem imovine a ne da ih sudovi oslobadjaju preko veza.To politicari treba da odrade,ali nece oni,zato sto je vecina manje vise umesana u mutne poslove,to je naveci problem Srbije,tu ne pomazu nikakvi novi izbori,to je obmana drustva.Zasto se ne ispituju i oni koji sede u vladi,a za koje se zna u sta su sve umesani?Zbog cega su oni privilegovani?Ako velikanima Srbije trebaju dokazi,neka se obrate Insajderu,imaju oni toga u arhivi na pretek.Ne sme niko da se uhvati u kostac sa rak ranom Srbije,ne cudi kada su krivci i umesani u sve i svasta.Milim da bi zakon trebao da vazi za sve jednako,ili..gospodo politicari?Naterace ih zapad,morace se to resiti,problem je samo sto se oni i dalje bogate dok narod zivi sve bednije,njima odugovlacenje reformi i sprovodjenje zakona ide u prilog,narodu ne,jer je gubitnik.

Vukan

pre 10 godina

Izbori jesu unutrasnja stvar Srbije tako da niko drugi o tome ne moze da odlucuje.Vama hvala na preporuci,ali izbora ce biti.Sa socijalistima nema reformi.Bajatovic je najveci kocnicar i zbog njega je Dacic pukao.Zato sto ga stiti.

vgrad

pre 10 godina

Ta formulacija da Nemačka ne traži decidno priznanje Kosovo nego regulisanje odnosa je toliko široka i pruža mogućnosti za različita tumačenja.nemačka je poslednji par meseci bila uzauzeta svojim izborima i problemima oko formiranja vlade ali od njih uvek treba očekivati da mogu da okrenu ćurak i za čas isture neki novi uslov i prepreku za Srbiju.Jasno je da Srbija bar za dogledno vreme nema nameru da prištini omogući članstvo u UN i ostale stvari i da sklopi neki separatni sporazum a uporešenje bivše dve nemačke sa problemom na relaciji beograd i priština je potpuno deplasirano jer se radi o potpuno suprotnim stvarima.Takođe Srbija ima pravo da svoja unutrašnja politička pitanja rešava sama i u saglasnosti sa svojim interesima tako da Vilhem tu može može da konstatuje samo činjenice i posmatra sa strane.

Robespjer

pre 10 godina

Iako smatram da kao država nemamo luksuz da bacamo novac na izbore, treba održati izbore u inat. Pa ne mogu nama Nemci da kroje sudbinu preko svoje marionete Dačića. Kako bre više ne dosadi Nemcima i sps-u da prave nove granice na Balkanu i poradjaju nove države...

Милош

pre 10 godina

А ово није мешање у унутрашње послове Србије? Шта би било да наш амбасадор у Немачкој овако нешто каже за њих?

Pantagruel

pre 10 godina

Е сад бих из ината одржао изборе, иако нисам гласач ових на власти. Срамно је и недопустиво да се ико на овакав начин уплиће у послове било које суверене државе.

Male razlike

pre 10 godina

"ovakvu eventualnu izjavu srpskog ambasadora u Nemackoj ne bi preneo ni jedan nemacki medij ili bi bila u rubrici "zabava" i taj bi bio ismevan do besvesti ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (deki, 10. januar 2014 20:32)"

@deki

Nije Nemačka tražila od Srbije da je primi u EU, već Srbija to traži od Nemačke i drugih EU članica.

Ne šalju Srbi Nemcima pare, već Nemci i drugi EU članovi odvajaju novac i šalju ga Srbiji kroz razne pristupne fondove.

Konačno, ne zovu Nemci Srbe da investiraju u Nemačku, već se Srbi nadaju nemačkim investicijama i transferu tehnologije.

Da, zaista bi naš ambasador u Nemačkoj sa ovakvim izjavama bio smešan. Nemački nije.

To se te male razlike.

slave

pre 10 godina

to bi bilo isto da ambasador srbije kaze nemackoj drzavi da nema ili ima potrebe za izborima.da li bi se neko dobro nasmejao u nemackoj mislim da bi.zar ovo nije direktno potcinjavanje demokratije.?narod ima pravo da izabere i" marsovce "ako oni rade u interesu svoje zemlje tj gradjana.

deki2711

pre 10 godina

obican covek@da li si svestan svoje nesvesti, napisao si raspala nemacka, ti verovatno nikada nisi video dalje od svog sela-gde bi nam kraj bio da smo samo 10% kao svabe

mlekadzija

pre 10 godina

Dirljiva briga naseeg evropskog prijatelja za dobrobit nase zemlje. Obzirom na broj decenija koje stoje pre Srbijom pre nego sto ispuni sve ucene radi ulaska u Eu, kratka pauza od nekoliko nedekla nece bas mnogo smetati i usporavati napredak. Ali...nije na odmet malo mesanja u unutrasnje stvari jedne zemlje. Pogotovo one koja to dozvoljava.

goga

pre 10 godina

А ово није мешање у унутрашње послове Србије? Шта би било да наш амбасадор у Немачкој овако нешто каже за њих?
(Милош, 10. januar 2014 19:13)
cekaj, jesi ozbiljan ili.....

Nenad

pre 10 godina

Svidja mi se ova bahatost vlasti koja ne uzima u obzir misljenje svog naroda koji jasno kaze da nam nikakvi izbori nisu potrebni vec zavise od misljenja Nemacke. Hvala Bogu, neko brine o nama i van granica ove zemlje..

Dejan

pre 10 godina

А ово није мешање у унутрашње послове Србије? Шта би било да наш амбасадор у Немачкој овако нешто каже за њих?

Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Милош, 10. januar 2014 19:13)

Evo kad te baš zanima, naš ambasador ne bi ni rekao bilo šta slično, ne zato što mi nismo Nemci, nego zato što tamo postoji uređeni demokratski sistem u kome se vlade biraju da u svom mandatu uglavnom rade ono što obećaju uoči izbora i gde se javno mnjenje koristi da bi vlada uočola šta pogrešno radi i korigovala svoju politiku za vreme trajanja svog mandata, a ne da bi se na osnovu trenutne popularnosti pokretali novi izbori čija je jedina svrha da se posle pred političkim protivnicima maše sa većim procentom osvojenih glasova i to potura javnosti kao pokazatelj uspešnog rada vlade koja samo gleda kako da zaobiđe bilo koje goruće ili suštinsko pitanje za svoju zemlju.

deki

pre 10 godina

ovakvu eventualnu izjavu srpskog ambasadora u Nemackoj ne bi preneo ni jedan nemacki medij ili bi bila u rubrici "zabava" i taj bi bio ismevan do besvesti ...

racionalnost

pre 10 godina

svako racionalan ne bi sad isao na izbore nego bi gledao da istera ceo mandat. zasto da se trose pare kad nam i ovako serviraju stav da drzava nema para, znaci izbori su jedna najobicnija avantura hirovitih ljudi iz sns. a sns neka se protivi svetskim velesilama, neka im kontrira i daleko ce da doguraju. samo neko ko nije bas normalan bi isao na izbore sad kad se pocinju pregovori sa eu, sad kad su u sred procesa resavanja pitanja kosova, sad kad treba da se ucine ogromni napori da se spreci povratak viza, sad kad je drzava pred BANKROTOM. i jako mi je drago da u ovih zadnjih par dana i evropske kljucne zemlje otvoreno putem medija izrazavaju svoj stav o ovoj najobicnijoj avanturi. zato, vi usijani iz sns ohladite malo glave, latite se posla, povucite kljucne poteze kako bi izpunili neispunjena obecanja (mada vecinu niste ispunili, a samo slusamo prazne price). posebno je cudna interpretacija sns-ovih sokolova kako je vlada ostvarila najveci uspeh u istoriji zemlje a oni traze izbore????!!!! zaista se uozbiljite malo vise, jer sve vise deluje smesno, neozbiljno, kao stranka rasula i to jos od "cuvene" rekonskrukcije. pogotovo su vam zanimljive stalne najave sastanka CK (cuvenog predsednistva), smene direktora, kancelarije za brze odgovore, nove ogromne investicije itd (obecano - neispunjeno)

Vukan

pre 10 godina

Izbori jesu unutrasnja stvar Srbije tako da niko drugi o tome ne moze da odlucuje.Vama hvala na preporuci,ali izbora ce biti.Sa socijalistima nema reformi.Bajatovic je najveci kocnicar i zbog njega je Dacic pukao.Zato sto ga stiti.

?

pre 10 godina

Manje-vise Nemacka i EU.
Gradjani Srbije apsolutno ne vide potrebu za odrzavanjem izbora nego ocekuju reforme i zaposljavanje naroda. To bi pokazalo svako istrazivanje raspolozenja naroda. Izbori bi doziveli totalni debakl, ako bi se odrzali ove godine, izlaznost bi bila katastrofalno niska - kao nikad!
Za koga da glasa narod? Ovi sto su opozicija su sve pokazali u poslednjih desetak godina, ovi sto su vlast nisu pokazali nista ozbiljno osim price, neki treci, trenutno ne postoje!

Inace, izbori uvek odgovaraju partijskim hordama, "analiticarima" i beogradskoj bulumenti!!

Mladoženja okreni se levo

pre 10 godina

Sreća pa ima neko ko će da zauzda ove naše na vlasti da ne prave totalni cirkus od države. Zašto izbori? Da najjača partija ćapi još vlasti? Jel zato? Šta to nas obične građane interesuje?! Uh što bi Švaba trebalo da izvuče uši pojedinima! P.S. Megatrend stručnjaci, nema baš toliko mesta u državnim jaslama, koliko je vas izštancovano!

Marko

pre 10 godina

Е сад бих из ината одржао изборе, иако нисам гласач ових на власти. Срамно је и недопустиво да се ико на овакав начин уплиће у послове било које суверене државе.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pantagruel, 10. januar 2014 19:54)
Ako neko ulozi svoja sredsta svoj kapital i svoje uticaje u stvaranje neke stranke onda ima pravo da odredi njenu politiku ili cak da smeni njenog predsednika kad god to hoce i postavi nekog Cvijana na primer.
Svako ozbiljan razume kako je nastao SNS prema tome takva joj mora biti i politika.

I ain't over 'til the fat guy sings...

pre 10 godina

Još će on nama pevati Miljacku... Odradio ga Dač, svaka mu čast....Ostaće dok nas ne dotuku...Neće ovde ostati kamen na kamenu...

par nepar

pre 10 godina

Uz svo duzno postovanje nasih evropskih partnera, tacno je da nije njihova stvar da li ce biti izbora ili nece i neukusno je da uopste komentarisu na tu temu. Doslo je vreme da pocnemo da radimo stvari koje su pre svega u nasem najboljem interesu, za razliku od nekih proslih vremena kada smo za svaki korak odlazili u inostranstvo po dozvolu. Doslo je vreme da se pozabavimo nasim ekonomskim reformama zbog kojih ce mozda biti blagog usporavanja pregovora sa EU i Pristinom ali je mnogo bitnije kako cemo mi sami ziveti u buducnosti.

dada

pre 10 godina

Vucic bi da I dalje odgovornost ostane na Dacicu - za sve sto se desava...tu se krije zec ....ma kakva nemacka razmisljanja ...to je istina...vruc krompir neka ostane Dacicu u rukama

bloker

pre 10 godina

kada je ne tako davno bivsi ambasador RU na jednom skupu u Beogradu pitao "da li ovde ima srba", mediji, analiticari i nvo su ga maltene razapeli na krst, zbog navodnog mesanja u unutrasnje stvari Srbije. Sta cete sada uciniti povodom ove izjave njegovog visocanstva g-dina Nemca, cenjena gospodo?

ams

pre 10 godina

U ovoj izjavi se vidi kakva smo banana drzava. Dok 'gvozdena pesnica' ne aminuje, nema talasanja. Ono sto bi se nazvalo' unutrasnjim pitanjem Srbije', jesu verovatno samo celije s dzeparosima i pijancima u Padinjaku.

gastos

pre 10 godina

tako je vilhelme!sad lupi 2-3 vapitne poniznom pulenu aleku i vratite ga u cosak.on ce nama,da ucvrstimo vladu,da zgrabimo jos drzavnih resursa i da halapljivi nazadnjaci,sto brze napune dzepove.more,commen sie bitte!

pupkica

pre 10 godina

Sada ce prvi sa izrazom decaka koji gleda u malog slatkog medu, saopstiti da on nije za izbore i da on ne odustaje zbog stava Nemacke vec zbog dobrobiti za gradjane Srbije... E prvi, prvi, a tek si poceo da ulivas milijarde u Srbiju i da smanjujes nezaposlenost. Sta ces sad da izmslis za par godina kad ti nemci budu dozvolili da organizujes redovne izbore? Posto nema seika, Rusa, Kineza... Bas si se uvalio.

Patria

pre 10 godina

Ajaoj! Ahahahah! Au mister PPV kako su te Nemci sad upropastili!? Ajmo PPV, atomski s desna! Ostav! Atomski s leva! Ostav! Jujuju, kakvog su fazana napravili od svemoguceg, magicnog, jedinog, nadasve prepametnog i za sve sposobnog Faraona PPV koji sam vodi svoju politiku i nije niciji potrcko!? Ajmo: Letiletileti PPV? Svi ruke gore: LETIIIIII Nemanemanema izbora? NEEEEEMAAAAA :)

Mihale

pre 10 godina

Nemački ambasador se doduše ogradio, rekavši da je reč o "unutrašnjem pitanju" ali je ipak izneo stav koji itekako zadire u to unutrašnje pitanje. Ovo je jasna poruka Vučiću.

delon

pre 10 godina

Ovaj Dacic je prevario Kostunicu , Tadica , Djilasa , Jovanovica , Nikolica a sada na kraju I Vucica ..... I jos ce mnoge druge ....ljisica jedna

botovi

pre 10 godina

A gde su SNS botovi? Bas nedostajuu ovih zadnjih par dana da pisu tipske komentare koje su snimili na kompu i onda po principu copy paste zavisno od trenutne potrebe i vrste vesti. Takodje, jako nedostaju oni silni plusevi ili minusi, posto boze moj, oni rade jako naporan posao,hehehehe. A na TV-u nedostaju onaj ratoborni DR.megatrend i ministarka koja je zaljubljena u Bajatovica i SPS, samo sto nece da prizna, rado bi ozenila direktora Srbijagasa... Izgleda da je ovim iz SNS ovih dana neko lupio opasnu politicku samarcinu i cvrgu iz medjunarodne zajednice.

Pera

pre 10 godina

Ambasador Hajnc Vilhelm kaže da su eventualni prevremeni izbori u Srbiji unutrašnje pitanje zemlje ali smatra da u ovom trenutku nisu u interesu Nemačke i da ih zato neće biti.

Mislim da je ovo mnogo tacnija vest

vgrad

pre 10 godina

Ta formulacija da Nemačka ne traži decidno priznanje Kosovo nego regulisanje odnosa je toliko široka i pruža mogućnosti za različita tumačenja.nemačka je poslednji par meseci bila uzauzeta svojim izborima i problemima oko formiranja vlade ali od njih uvek treba očekivati da mogu da okrenu ćurak i za čas isture neki novi uslov i prepreku za Srbiju.Jasno je da Srbija bar za dogledno vreme nema nameru da prištini omogući članstvo u UN i ostale stvari i da sklopi neki separatni sporazum a uporešenje bivše dve nemačke sa problemom na relaciji beograd i priština je potpuno deplasirano jer se radi o potpuno suprotnim stvarima.Takođe Srbija ima pravo da svoja unutrašnja politička pitanja rešava sama i u saglasnosti sa svojim interesima tako da Vilhem tu može može da konstatuje samo činjenice i posmatra sa strane.

mISKEC

pre 10 godina

Ukoliko je neko bio u dilemi sta je Kacin hteo da kaze, posle ovoga sto je rekao nemacki amabasador, dileme vise nema. Sada cemo cuti kako Vucic, kao, moli glavni odbor da prihvate njegovu molbu i ne bude izbora, a oni ce, kao, da prihvate!

Adriano Celentano

pre 10 godina

Znaci da ih nece biti. Jedino ako Faraon i Koferce nesto zabrljaju oko Kosova, eto izbora, tek da se zna da se njih dvoje ama bas za nista ne pitaju, tako je i bolje. Tehnicka vlada, dragi botici.

Pametnjaković

pre 10 godina

Da su SNS-ovci hteli da sprovode reforme, odmah bi počeli, ovako čim oni tu ispipavaju teren oko izbora znači da nisu sposobni ništa da urade, pa sada priređuju pozorište da dođe do obrta vlasti pa onda sve da propadne, i eto Srbija izgubila još 2 godine, s tim što to znači još najmanje dodatnih 5 godina zaostajanja za svim susedima. Ja mislim da je Srbija gotova u svakom pogledu, o tržišnoj ekonomiji i konkurenciji nema ni govora, reforme je trebalo sprovoditi pre 10 godina, oni koji to nisu radili ili su sprečavali (DSS jedan od tih, DS drugi od tih posle ubistva Zorana Đinđića, Nova Srbija, Nova Demokratija, itd.), treba da odgovaraju za genocid nad sopstvenim narodom.

pedja

pre 10 godina

Sa dubokim zaljenjem obavestite Nemacku da su izbori neminovni.
(dusan, 10. januar 2014 19:44)
A onda ce Nemacka sa jos dubljim zaljenjem da nas obavesti da do daljnjeg nece biti plata i penzija u Srbiji.

master

pre 10 godina

Tako je,nema potrebe za novim izborima i pregrupivanju snaga.Vlada treba da radi u interesu naroda i zemlje,da sprovodi reforme i zakone.Oni koji ne rade svoj posao po zakonu,zloupotrebljavaju sluzbeni polozaj ili su na bilo koji nacin umesani u to,trebaju da se sankcionisu i kazne oduzimanjem imovine a ne da ih sudovi oslobadjaju preko veza.To politicari treba da odrade,ali nece oni,zato sto je vecina manje vise umesana u mutne poslove,to je naveci problem Srbije,tu ne pomazu nikakvi novi izbori,to je obmana drustva.Zasto se ne ispituju i oni koji sede u vladi,a za koje se zna u sta su sve umesani?Zbog cega su oni privilegovani?Ako velikanima Srbije trebaju dokazi,neka se obrate Insajderu,imaju oni toga u arhivi na pretek.Ne sme niko da se uhvati u kostac sa rak ranom Srbije,ne cudi kada su krivci i umesani u sve i svasta.Milim da bi zakon trebao da vazi za sve jednako,ili..gospodo politicari?Naterace ih zapad,morace se to resiti,problem je samo sto se oni i dalje bogate dok narod zivi sve bednije,njima odugovlacenje reformi i sprovodjenje zakona ide u prilog,narodu ne,jer je gubitnik.

Whatever

pre 10 godina

Obe opcije mi odgovaraju. Ili ima izbora - glasam protiv ove vlade, ili nema izbora - nastavljam da štedim na robi iz EU i u 2014.

Gass

pre 10 godina

Jelko je bio suptilniji - meka Slovenska duša. Ali je zato ovaj German eksplicitan. PPV se malo (više) zaigrao. Interesantno je da nema Botova... Još uvek nemaju stav. Stav će biti kako oni nikada nisu ni bili za izbore.

chox

pre 10 godina

pucanje po savovima a taman se zaleteo avioni, kamioni, milijarde,sheik sedi dole budi miran i radi kako ti se kaze ili te nece biti, tako sam bar ja shvatio!

noosadjanska

pre 10 godina

@Sa dubokim zaljenjem obavestite Nemacku da su izbori neminovni.
(dusan, 10. januar 2014 19:44)

Sa dubokim zaljenjem obavestite Aleka da nije dobio zeleno svetlo i da se malo zaigrao!

pedja

pre 10 godina

Iako smatram da kao država nemamo luksuz da bacamo novac na izbore, treba održati izbore u inat. Pa ne mogu nama Nemci da kroje sudbinu preko svoje marionete Dačića. Kako bre više ne dosadi Nemcima i sps-u da prave nove granice na Balkanu i poradjaju nove države...
(Robespjer, 11. januar 2014 00:45)
Taj inat nas je i doveo do ovde. Prvo cemo da se inatimo pa cemo posle da kmecimo Nemcima da nam daju pare. Inatili smo se za Kosovo i nismo hteli da pristanemo na Rambuje a sada kada je Kosovo nezavisno slavimo kada uspemo da se dogovorimo oko carina, izbora...

Stepa

pre 10 godina

Ovo je bila poruka za ppv obuzda vise svoju minisarku koja svakodnevno na medijima zapeva za izborima.A ppv je mudro cutao,cekao je da mu sefovi kazu da se mane papazjanije oko izbora.Naravno da ce sad Aca da propoveda da on i nije za izbore nego da ce i dalje radi i bori se za nase dobro.Mozda nam usledi jos jedna rekonstrukcija vlade sa jos boljim i strucnijim kadrovima.

Sarastro

pre 10 godina

Neće nam sada i Nemačka određivati kada Srbija treba da ima izbore.
(Nešo, 11. januar 2014 07:57)

E, pa da vidiš - i hoće! Sigurno si čuo za onu "ko plaća muziku, taj naručuje šta će se svirati". A u našem slučaju, ne samo šta će se svirati, nego i kad i kako.

Jutros krenem na pijacu u Zemunu, kad na jednoj od raskrsnica sa Glavnom ulicom vidim plaknuti radikali dele nekakve papire. Rasporedili tezge na sva četiri semafora i ne može niko da im promakne, svakome obavezno uvale papir, pa tako i meni.

Letimično pogledam, kad ono kaobajagi čestitika "Srećna Nova Godina" i logotip SNS. Naravno, odmah zgužvam i bacim u prvu kantu i pomislim da ovi baš imaju para za bacanje i što bi oni najednom čestitali građanima Novu Godinu, i to tek danas, 11. januara pre podne?!

A onda shvatim da to samo počinje predizborna kampanja, što znači da će biti zbora.

Vratim se kući, pogledam vesti, kad ono, međutim... Nemac kaže ne može.

Sad će biti zanimljivo kako će namah promeniti ploču Štrumfeta i ostali viđeniji radikali, koji su dosad nepodnošljivo galamili o izborima jer "SPS koči reforme".

Najsmešniji su mi botovi koji zamišljaju Vođu kako sam sedi u knacelariji i junački se rve sa hamletovskom dilemom "izbori, da ili ne?" "Da li bi to bilo dobro ili loše za Srbiju?"

Kad ono, ispade da on samo izvršava naređenja koja dobija.

Nadam se samo da će umuknuti i po pitanju izbora u Vojvodini.