Četvrtak, 30.05.2013.

21:27

"Znalo se da će ubiti muslimane"

Momir Nikolić je posvedočio da mu je dan posle pada Srebrenice u julu 1995. visoki oficir VRS Vujadin Popović rekao da će zarobljeni muslimani biti ubijeni.

Izvor: Beta

"Znalo se da æe ubiti muslimane" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

manji i veci entitet

pre 10 godina

Ja bih samo da podsjetim da u drzavi BiH nema nikakvih republika. U BiH postoje dva ENTITETA, jedan ENTITET se zove Republika Srpska, a drugi ENTITET Federacija BiH. Postoji jos i Distrikt Brcko. Jedva cekam dan kada ce sve to biti ukinuto i ostati samo Bosna i Hercegovina.

aurelio

pre 10 godina

Hbga, žao mi je ali nema oprosta! Zakasnili ste.
(PipiDugaDevetka-Sarajevo, 31. maj 2013 06:20) Pa ja ti i ne tražim oprost, kao što ga ni ti meni ne tražiš za zločine tvojih đedova i pune jame...da ne idemo ranije u prošlost...a imam utisak da vi tamo, osokoljeni zapadnom propagandom, i mitovima koje ste o sebi stvorili, jedva čekate neki baraž...pa ako mora neka bude...žurka se nastavlja...

Zagor Te-Nej

pre 10 godina

@PipaDugaDevetka-Sarajevo: "...jeste učestvovali kupovinom hljeba u prodavnici, a ta prodavnica je vršila uplate na ime poreza na promet u budžet države..." U pravu si. Nismo trebali da kupujemo hleba. Trebali smo svi da crknemo od gladi, jer dok smo jeli hleba, mi smo podrzavali Milosevica. Nisu ni bebe trebale da piju mleko, jer su time podrzavale Milosevica. Dali ti uopste razmisljas malo pre komentara? Jadna vam Bosna sa ljudima kao sto si ti.

moje ime

pre 10 godina

To samo Srbi mogu - da svedoče i terete jedni druge. Koji je Hrvat, Musliman ili Albanac svedočio protiv svojih vojnih i političkih rukovidilaca? Nijedan! Ne trebaju nama, Srbima, neprijatelji. Dovoljni smo sami sebi.

Priboj

pre 10 godina

Casna vojska i jos casniji generali i politicari!!!...Sta reci...Pa,ne sudi im se iz cista mira i zato smo kaznjeni i bicemo jos dugo,pa neka se dobro zapitaju i razmisle njihovi istomisljenici kojih i danas ima mnogo...Ali to sto se desilo tamo,nece moci vise nikad,jer,vratilo se kroz Oluju,sankcije,Kosovo,siromastvo,pa neka opet ratuju i "pobedjuju"(cak i NATO)...Ne likujem nad tudjom nesrecom,samo,"Neko to od gore vidi sve"...i sve postavlja na svoje mesto..."svako dobro,a zlo jos pre,sve vide oci sudbine..."

El Cid

pre 10 godina

Pa neka nastave oni koji nisu sposobni da prihvate istinu da lupetaju da je sve montaža, izmišljotina, laž! Časni ljudi nemaju problem da prihvate zločince i zločine koje su počinili pripadnici njihovog naroda, plemena, porodice. Samo hulje i moralni bednici mogu negirati tako nešto! A posebno su bedni oni koji znaju da je sve istine ali bez ikakvog problema opravdavaju zločin iskazom "ali i naši su stradali pa šta fali-oko za oko zub za zub" ili "a šta je bilo u Drugom svetskom ratu?"! Ježim se, ima mnogo onih koji obožavaju kameno doba a ne civilizaciju!

PipiDugaDevetka-Sarajevo

pre 10 godina

@muamia,
Šta ti znače ove riječi "da je republika srpska nastala prije genocida"?

Nastal, pa teče vrijeme, pa se dešavaju zločini u protoku vremena na teritoriji te ranije nastale Republike srpske.

Shvataš li kakvu si glupost napisao, u delirijumu velikosrpstva?

Focak

pre 10 godina

Teska je ovo sramota na obrazu srpskog vojnika. Streljati zarobljenika - to su samo Nemci radili. Ovu bagru je trebalo izveti na sud i vesati za primer.
Ja razumem bes i zelju za osvetom - meni je licno pobijeno pola familije za vreme Drugog svetskog rata od tih istih postenih komsija muslimana. Nisu sacekali mesec dana od kolapsa Kraljevine nego su vec u maju '41 krenuli da ubijaju po gradu. Ali je upravo razlika izmedju coveka i zivotinje sto je u stanju da kontrolise emocije i racionalno razmislja.
Nemaca nije trebalo da bude da su saveznici razmisljali kao mi. Sta su trebali Jevreji da im urade?
Zato - mislim da je ovu bagru trebalo suditi i streljati u nasim sudovima jer streljati zarobljenog vojnika (bez sudjenja) je vrhunac divljastva. To nije srpska vojska nikad bila.

gagiNBG

pre 10 godina

@bbc
Da nije bilo Amera Sarajevo je moglo da padne u roku od 3 dana u bilo kom trenutku rata i da nije bilo Amera Vojska Jugoslavije bi se uključila u sukob i kao daleko najmoćmija sila stigla bi do Zagreba za 2 sata. Sve je to bio dogovor

PipiDugaDevetka-Sarajevo

pre 10 godina

Nema oprosta, nema zaborava. Nema isprike da niste znali da niste učestvovali.

Jeste učestvovali tako što ste 16 puta glasali za Miloševića, jeste učestvovali kupovinom hljeba u prodavnici, a ta prodavnica je vršila uplate na ime poreza na promet u budžet države. Iz tog budžeta su plaćani ratovi koje je vodila država Srbija. Tako ste bez svoje volje, a od političara bili uvučeni u izvršenje genocida.

Hbga, žao mi je ali nema oprosta! Zakasnili ste.

Washington

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?".
(Mihailo, 30. maj 2013 23:38)

U jee ajmo u Hr i BIH da ubijamo jos malo zbog prvog i drugog svetskog rata. Kakvo razmisljanje! Bravo profesore.

Ivan Ivić

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?".
(Mihailo, 30. maj 2013 23:38)
Ceco sine, Mihailo ti je veliki stručnjak za mržnju...samo ti pitaj zlato.

Matija Soskic

pre 10 godina

Masovna ubistva nenaoruzanih civila predstavljaju ne samo grubo krsenje Zenevskih konvencija i obicaja rata, vec kukavicki gest celnika VRS koji Zenevske konvencije verovatno nikada nisu procitali vec su ratovali po svom nahodjenju kao sto to rade plemena u Africi.

Izdajnik

pre 10 godina

@mihailo ako se vec vracas u proslost da pravdas zlocine onda svaki zločin postaje opravdan.... Po toj logici Albanci - Iliri imaju pravo da istrijebe sve Juzne Slavene koji su se naselili na Balkan prije 1000+ godina. Gluposti.

A?

pre 10 godina

@bbc...A da ti isti ameri nisu bombardovali Srbe, da nisu uveli sankcije Srbiji, da vas nisu pomagali, VI sada ne bi imali drzavu. Sve bi to bila Republika Srpska, i RSK u Hrvatskoj! Znaci, kada pricas o podrsci amera, razmisli sta pricas. Inace, protivim se svakom ratu, ubijanju, otimanju... Ali, tada je vladalo sveopste ludilo, gde su samo politicari imali koristi, a narod patio.

zzzz

pre 10 godina

Mante se vi toga "Da nisu Ameri". Da nisu Ameri bombardovali Srpsku pre toga i da nisu kasnije bombardovali Srbiju zamisli sta bi bilo recimo na Kosovu?

Deki

pre 10 godina

Zeli bih samo odgovoriti gospodinu koji kaze da je Republika Srpska nastala Daytonskim sporazumom :)
Ovako zelim napisati nesto u vezi jeseni 95 i pada zapadno krajiskih opstina da VRS tako nije htela one nikad nebi ni pale .Nama tj Slobu je ponudjeno Srbima 49% i imate entitet to se ponuda koja se ne odbija .Rat je stao na 48,78 % ,zasto je stao pa preporucujem da procitate transkripte razgovora Tudjmana sa svojim generalima imate to na Sjatu Haskog Tribunala .Hrvati su najveci gubitnici rata u BiH ,Hrvati su izgubili Posavinu ,ciji je metar vredni od kilometra krsa u Krajini .Sem ono malo sela zapadno od Mostara nista vam nije ostalo .To je zato gospodo Hrvati jer niste imali petlju da se bijete cim su vam zaprecene sankcije 94 odustali ste od svog Eniteta u BiH .I time zapecatili sudbinu Hrvata u BiH

cnn

pre 10 godina

Koja kolicina mrznje je potrebna za ovako nesto... Zasto!?
(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

Zasto??? Nije na odmet da se malo i istrazuje sta se sve desilo u ratu u Bosni, niko ne moze i ne sme da opravdava jedan zlocin drugim, ali Srebrenica je odmazda za zlocine koje je oko Srebrenice nad Srbima pocinio NASER ORIC, koji je odgovoran za brutalna ubistva nad preko 3000 Srba. Bolesni umovi su se izgleda utrkivali ko moze veci pokolj da napravi!!!

da rata ne bude

pre 10 godina

Bosnjaci ne treba da izigravaju nevinasca(a negiranje r.Srpske je poziv na dominaciju Bosnjaka),svi znamo da na Balkanu svi mrze sve i satrli bi drugog.jednostavno,desilo se da su Srbi bili jaci i ispali predatori u ovom slucaju,kao sto su bezbroj puta bili u kozi streljanih u Srebrenici.
inace ako neko pita zasto Srbi tako posle slavne istorije..pa.lepo.to su bili komunisticki oficiri,staljinisti,titoisti,a svi znamo kako se oni ophode prema protivniku.

Teutonac

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?".
(Mihailo)

najvaznije je naci opravdanje - sve drzave koje su iza masovnih zlocina imaju svoje opravdanje. Imali su i ustase i Cetnii i Nemci i sada Srbi. A razlog je uvek isti - narodno slepilo i strah, u velikoj meri gramzivost, oholost, propaganda i bagra od lidera koji se pedstavljaju spasiocima.

sr

pre 10 godina

zašto? naser orić ima odgovor na to pitanje i svi stanovnici BiH - srbi koji su preživeli eliminisanje čitavih porodica, dece, žena i čitavih sela od strane njegovih "vojnika" i stanovnika srebrenice gde se on krio- Što je UN znao a ništa nije uradio povodom toga.
Niko u tom ratu nije prošao bolje od nekog drugog, mislim na veroispovesti, svi su/smo izvukli deblji kraj

komentator

pre 10 godina

"republika je nastala pre srebrenice..."
?????
dali ovo treba da bude izgovor za postojanje republike srpske ili za genocid??

PS
Za društvo koje odobrava i klika "prst gore" za ovu bljuvotinu.
Kosovo je dobilo nezavisnost, a Srbija zauzvrat nece odgovarati za agresiju na BiH. A sta ce biti sa republikom srpskom?? Zakljucite sami, ma da sumnjam da mozete izvući bilo kakav zaključak jer vam je mali mozak veći od velikog.

Lex

pre 10 godina

Ma ne, svi su se spotakli i bas nezgodno pali, na glavu, pa umrli. Svako nek prica o svom sramu, ja cu o svom. Kao drzavljanin Republike Srbije sam odgovoran sto ovo nije spreceno. Odgovornost je jedno, krivica drugo. Nije niko kriv zbog nacionalnosti, niti dobar, tj. jednako imam veze sa Ratkom Mladicem koliko sa Nikolom Teslom, tj. nimalo, ali sam odgovoran sto moja drzava nije ovo sprecila a mogla je. I naravno da su gradjani drugih drzava odgovorni i za ono sto je ta drzava uradila i za ono sto nije. Svako dobro svim nezlocincima u ex-YU.

Sima

pre 10 godina

...Na tom sastanku je, kako mu je kasnije preneo pukovnik VRS Radislav Janković, dogovoreno prebacivanje muslimanskih civila u Kladanj.

Nikolić je, kako je rekao, to smatrao "prisilnim premeštanjem" muslimanskog stanovništva zato što je znao da "niko od stanovnika Srebrenice ne bi dobrovoljno otišao". ...
-------------------
Да ли је Орић добровољно или силом напустио Сребреницу . И да ли ће ико објаснити зашто је 4000 припадника сребреничке бригаде напустило положаје и преко територије коју је контролисала ВРС кренули према Тузли , 100 км удаљеној од Сребренице .

V

pre 10 godina

"Koja kolicina mrznje je potrebna za ovako nesto... Zasto!?"
(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

"Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?"."
(Mihailo, 30. maj 2013 23:38)

Mihailo, vecina ovih ljudi koji su zverski pobijeni verovatno nije ni bila rodjena za vreme Drugog svetskog rata ili su eventualno bili deca. Da li bi bio ljubazan da podelis sa nama to sto je tebi kristalno jasno?

tuzlak

pre 10 godina

cudi me da ne kazu da su se sami pobili kako bi optuzili srbe, ili.......... pa da rekli su da su pucali iz pusaka iz srebrenice pa su ih onda onako isprovocirani pregazili tenkovima

JMBG

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

Niko ne priča npr. o Kavici, naserovim koljackim pohodima na nedužno stanovništvo koje je trajalo godinama i koje je akomulisalo gnjev koji je rezultirao ubijanjem muslimanskog vojno sposobnog stanovništva(nažalost i nedužnog)... Naše rane ne bole i ne krvare pa se pitas odakle?!

banda

pre 10 godina

Tesko je zaboraviti gubitak svojih najblizih.Krivci su pred sudom i odgovarace a odgovarace pred bogom za sva dela.treba pokusati zaboraviti proslost i ziveti svi zajedno i srbi i muslimani jer smo svi ljudi isti od krvi i mesa.vremena su sve teza i kriza je veca mi ako ne pomognemo jedne druge neznam ko ce nam pomoci

VecaBG

pre 10 godina

Interesantan detalj je da su u pratnji konvija bili vojnici UMPROFORA, da su u Srebrenici bio Holandski bataljon... Njihov zadatak je bio da zastiti civilno stanovnistvo.

Marinero

pre 10 godina

Dve informacije o suđenjima i ratnim zločinima koje vremenski slede jedna drugu. Sad nije nije mi jasno po kom kriterijumu ste ovu stavilu u naslovnicu,a drugu kojaje suprotno usmerena niste. Mada,kad se bolje razmisli, kriterijum mozda i nije izbenaenje, čak je je i vrlo predvidiv, u skladu sa potrebama održanja vec utvrđenih sablona.

bbc

pre 10 godina

@muamia
Republika je nastala Daytonskim sporazumom. Da nisu Ameri zaustavili HV i ArBiH u trenutku kad su isključili struju Banja Luci i krenuli u napad, nebi ništa bilo od svega toga.

bbc

pre 10 godina

@muamia
Republika je nastala Daytonskim sporazumom. Da nisu Ameri zaustavili HV i ArBiH u trenutku kad su isključili struju Banja Luci i krenuli u napad, nebi ništa bilo od svega toga.

Marinero

pre 10 godina

Dve informacije o suđenjima i ratnim zločinima koje vremenski slede jedna drugu. Sad nije nije mi jasno po kom kriterijumu ste ovu stavilu u naslovnicu,a drugu kojaje suprotno usmerena niste. Mada,kad se bolje razmisli, kriterijum mozda i nije izbenaenje, čak je je i vrlo predvidiv, u skladu sa potrebama održanja vec utvrđenih sablona.

V

pre 10 godina

"Koja kolicina mrznje je potrebna za ovako nesto... Zasto!?"
(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

"Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?"."
(Mihailo, 30. maj 2013 23:38)

Mihailo, vecina ovih ljudi koji su zverski pobijeni verovatno nije ni bila rodjena za vreme Drugog svetskog rata ili su eventualno bili deca. Da li bi bio ljubazan da podelis sa nama to sto je tebi kristalno jasno?

Washington

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?".
(Mihailo, 30. maj 2013 23:38)

U jee ajmo u Hr i BIH da ubijamo jos malo zbog prvog i drugog svetskog rata. Kakvo razmisljanje! Bravo profesore.

Teutonac

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?".
(Mihailo)

najvaznije je naci opravdanje - sve drzave koje su iza masovnih zlocina imaju svoje opravdanje. Imali su i ustase i Cetnii i Nemci i sada Srbi. A razlog je uvek isti - narodno slepilo i strah, u velikoj meri gramzivost, oholost, propaganda i bagra od lidera koji se pedstavljaju spasiocima.

Ivan Ivić

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?".
(Mihailo, 30. maj 2013 23:38)
Ceco sine, Mihailo ti je veliki stručnjak za mržnju...samo ti pitaj zlato.

Izdajnik

pre 10 godina

@mihailo ako se vec vracas u proslost da pravdas zlocine onda svaki zločin postaje opravdan.... Po toj logici Albanci - Iliri imaju pravo da istrijebe sve Juzne Slavene koji su se naselili na Balkan prije 1000+ godina. Gluposti.

PipiDugaDevetka-Sarajevo

pre 10 godina

@muamia,
Šta ti znače ove riječi "da je republika srpska nastala prije genocida"?

Nastal, pa teče vrijeme, pa se dešavaju zločini u protoku vremena na teritoriji te ranije nastale Republike srpske.

Shvataš li kakvu si glupost napisao, u delirijumu velikosrpstva?

Matija Soskic

pre 10 godina

Masovna ubistva nenaoruzanih civila predstavljaju ne samo grubo krsenje Zenevskih konvencija i obicaja rata, vec kukavicki gest celnika VRS koji Zenevske konvencije verovatno nikada nisu procitali vec su ratovali po svom nahodjenju kao sto to rade plemena u Africi.

PipiDugaDevetka-Sarajevo

pre 10 godina

Nema oprosta, nema zaborava. Nema isprike da niste znali da niste učestvovali.

Jeste učestvovali tako što ste 16 puta glasali za Miloševića, jeste učestvovali kupovinom hljeba u prodavnici, a ta prodavnica je vršila uplate na ime poreza na promet u budžet države. Iz tog budžeta su plaćani ratovi koje je vodila država Srbija. Tako ste bez svoje volje, a od političara bili uvučeni u izvršenje genocida.

Hbga, žao mi je ali nema oprosta! Zakasnili ste.

komentator

pre 10 godina

"republika je nastala pre srebrenice..."
?????
dali ovo treba da bude izgovor za postojanje republike srpske ili za genocid??

PS
Za društvo koje odobrava i klika "prst gore" za ovu bljuvotinu.
Kosovo je dobilo nezavisnost, a Srbija zauzvrat nece odgovarati za agresiju na BiH. A sta ce biti sa republikom srpskom?? Zakljucite sami, ma da sumnjam da mozete izvući bilo kakav zaključak jer vam je mali mozak veći od velikog.

Priboj

pre 10 godina

Casna vojska i jos casniji generali i politicari!!!...Sta reci...Pa,ne sudi im se iz cista mira i zato smo kaznjeni i bicemo jos dugo,pa neka se dobro zapitaju i razmisle njihovi istomisljenici kojih i danas ima mnogo...Ali to sto se desilo tamo,nece moci vise nikad,jer,vratilo se kroz Oluju,sankcije,Kosovo,siromastvo,pa neka opet ratuju i "pobedjuju"(cak i NATO)...Ne likujem nad tudjom nesrecom,samo,"Neko to od gore vidi sve"...i sve postavlja na svoje mesto..."svako dobro,a zlo jos pre,sve vide oci sudbine..."

El Cid

pre 10 godina

Pa neka nastave oni koji nisu sposobni da prihvate istinu da lupetaju da je sve montaža, izmišljotina, laž! Časni ljudi nemaju problem da prihvate zločince i zločine koje su počinili pripadnici njihovog naroda, plemena, porodice. Samo hulje i moralni bednici mogu negirati tako nešto! A posebno su bedni oni koji znaju da je sve istine ali bez ikakvog problema opravdavaju zločin iskazom "ali i naši su stradali pa šta fali-oko za oko zub za zub" ili "a šta je bilo u Drugom svetskom ratu?"! Ježim se, ima mnogo onih koji obožavaju kameno doba a ne civilizaciju!

JMBG

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

Niko ne priča npr. o Kavici, naserovim koljackim pohodima na nedužno stanovništvo koje je trajalo godinama i koje je akomulisalo gnjev koji je rezultirao ubijanjem muslimanskog vojno sposobnog stanovništva(nažalost i nedužnog)... Naše rane ne bole i ne krvare pa se pitas odakle?!

tuzlak

pre 10 godina

cudi me da ne kazu da su se sami pobili kako bi optuzili srbe, ili.......... pa da rekli su da su pucali iz pusaka iz srebrenice pa su ih onda onako isprovocirani pregazili tenkovima

Focak

pre 10 godina

Teska je ovo sramota na obrazu srpskog vojnika. Streljati zarobljenika - to su samo Nemci radili. Ovu bagru je trebalo izveti na sud i vesati za primer.
Ja razumem bes i zelju za osvetom - meni je licno pobijeno pola familije za vreme Drugog svetskog rata od tih istih postenih komsija muslimana. Nisu sacekali mesec dana od kolapsa Kraljevine nego su vec u maju '41 krenuli da ubijaju po gradu. Ali je upravo razlika izmedju coveka i zivotinje sto je u stanju da kontrolise emocije i racionalno razmislja.
Nemaca nije trebalo da bude da su saveznici razmisljali kao mi. Sta su trebali Jevreji da im urade?
Zato - mislim da je ovu bagru trebalo suditi i streljati u nasim sudovima jer streljati zarobljenog vojnika (bez sudjenja) je vrhunac divljastva. To nije srpska vojska nikad bila.

Lex

pre 10 godina

Ma ne, svi su se spotakli i bas nezgodno pali, na glavu, pa umrli. Svako nek prica o svom sramu, ja cu o svom. Kao drzavljanin Republike Srbije sam odgovoran sto ovo nije spreceno. Odgovornost je jedno, krivica drugo. Nije niko kriv zbog nacionalnosti, niti dobar, tj. jednako imam veze sa Ratkom Mladicem koliko sa Nikolom Teslom, tj. nimalo, ali sam odgovoran sto moja drzava nije ovo sprecila a mogla je. I naravno da su gradjani drugih drzava odgovorni i za ono sto je ta drzava uradila i za ono sto nije. Svako dobro svim nezlocincima u ex-YU.

VecaBG

pre 10 godina

Interesantan detalj je da su u pratnji konvija bili vojnici UMPROFORA, da su u Srebrenici bio Holandski bataljon... Njihov zadatak je bio da zastiti civilno stanovnistvo.

cnn

pre 10 godina

Koja kolicina mrznje je potrebna za ovako nesto... Zasto!?
(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

Zasto??? Nije na odmet da se malo i istrazuje sta se sve desilo u ratu u Bosni, niko ne moze i ne sme da opravdava jedan zlocin drugim, ali Srebrenica je odmazda za zlocine koje je oko Srebrenice nad Srbima pocinio NASER ORIC, koji je odgovoran za brutalna ubistva nad preko 3000 Srba. Bolesni umovi su se izgleda utrkivali ko moze veci pokolj da napravi!!!

moje ime

pre 10 godina

To samo Srbi mogu - da svedoče i terete jedni druge. Koji je Hrvat, Musliman ili Albanac svedočio protiv svojih vojnih i političkih rukovidilaca? Nijedan! Ne trebaju nama, Srbima, neprijatelji. Dovoljni smo sami sebi.

zzzz

pre 10 godina

Mante se vi toga "Da nisu Ameri". Da nisu Ameri bombardovali Srpsku pre toga i da nisu kasnije bombardovali Srbiju zamisli sta bi bilo recimo na Kosovu?

Zagor Te-Nej

pre 10 godina

@PipaDugaDevetka-Sarajevo: "...jeste učestvovali kupovinom hljeba u prodavnici, a ta prodavnica je vršila uplate na ime poreza na promet u budžet države..." U pravu si. Nismo trebali da kupujemo hleba. Trebali smo svi da crknemo od gladi, jer dok smo jeli hleba, mi smo podrzavali Milosevica. Nisu ni bebe trebale da piju mleko, jer su time podrzavale Milosevica. Dali ti uopste razmisljas malo pre komentara? Jadna vam Bosna sa ljudima kao sto si ti.

gagiNBG

pre 10 godina

@bbc
Da nije bilo Amera Sarajevo je moglo da padne u roku od 3 dana u bilo kom trenutku rata i da nije bilo Amera Vojska Jugoslavije bi se uključila u sukob i kao daleko najmoćmija sila stigla bi do Zagreba za 2 sata. Sve je to bio dogovor

sr

pre 10 godina

zašto? naser orić ima odgovor na to pitanje i svi stanovnici BiH - srbi koji su preživeli eliminisanje čitavih porodica, dece, žena i čitavih sela od strane njegovih "vojnika" i stanovnika srebrenice gde se on krio- Što je UN znao a ništa nije uradio povodom toga.
Niko u tom ratu nije prošao bolje od nekog drugog, mislim na veroispovesti, svi su/smo izvukli deblji kraj

Sima

pre 10 godina

...Na tom sastanku je, kako mu je kasnije preneo pukovnik VRS Radislav Janković, dogovoreno prebacivanje muslimanskih civila u Kladanj.

Nikolić je, kako je rekao, to smatrao "prisilnim premeštanjem" muslimanskog stanovništva zato što je znao da "niko od stanovnika Srebrenice ne bi dobrovoljno otišao". ...
-------------------
Да ли је Орић добровољно или силом напустио Сребреницу . И да ли ће ико објаснити зашто је 4000 припадника сребреничке бригаде напустило положаје и преко територије коју је контролисала ВРС кренули према Тузли , 100 км удаљеној од Сребренице .

aurelio

pre 10 godina

Hbga, žao mi je ali nema oprosta! Zakasnili ste.
(PipiDugaDevetka-Sarajevo, 31. maj 2013 06:20) Pa ja ti i ne tražim oprost, kao što ga ni ti meni ne tražiš za zločine tvojih đedova i pune jame...da ne idemo ranije u prošlost...a imam utisak da vi tamo, osokoljeni zapadnom propagandom, i mitovima koje ste o sebi stvorili, jedva čekate neki baraž...pa ako mora neka bude...žurka se nastavlja...

da rata ne bude

pre 10 godina

Bosnjaci ne treba da izigravaju nevinasca(a negiranje r.Srpske je poziv na dominaciju Bosnjaka),svi znamo da na Balkanu svi mrze sve i satrli bi drugog.jednostavno,desilo se da su Srbi bili jaci i ispali predatori u ovom slucaju,kao sto su bezbroj puta bili u kozi streljanih u Srebrenici.
inace ako neko pita zasto Srbi tako posle slavne istorije..pa.lepo.to su bili komunisticki oficiri,staljinisti,titoisti,a svi znamo kako se oni ophode prema protivniku.

manji i veci entitet

pre 10 godina

Ja bih samo da podsjetim da u drzavi BiH nema nikakvih republika. U BiH postoje dva ENTITETA, jedan ENTITET se zove Republika Srpska, a drugi ENTITET Federacija BiH. Postoji jos i Distrikt Brcko. Jedva cekam dan kada ce sve to biti ukinuto i ostati samo Bosna i Hercegovina.

banda

pre 10 godina

Tesko je zaboraviti gubitak svojih najblizih.Krivci su pred sudom i odgovarace a odgovarace pred bogom za sva dela.treba pokusati zaboraviti proslost i ziveti svi zajedno i srbi i muslimani jer smo svi ljudi isti od krvi i mesa.vremena su sve teza i kriza je veca mi ako ne pomognemo jedne druge neznam ko ce nam pomoci

A?

pre 10 godina

@bbc...A da ti isti ameri nisu bombardovali Srbe, da nisu uveli sankcije Srbiji, da vas nisu pomagali, VI sada ne bi imali drzavu. Sve bi to bila Republika Srpska, i RSK u Hrvatskoj! Znaci, kada pricas o podrsci amera, razmisli sta pricas. Inace, protivim se svakom ratu, ubijanju, otimanju... Ali, tada je vladalo sveopste ludilo, gde su samo politicari imali koristi, a narod patio.

Deki

pre 10 godina

Zeli bih samo odgovoriti gospodinu koji kaze da je Republika Srpska nastala Daytonskim sporazumom :)
Ovako zelim napisati nesto u vezi jeseni 95 i pada zapadno krajiskih opstina da VRS tako nije htela one nikad nebi ni pale .Nama tj Slobu je ponudjeno Srbima 49% i imate entitet to se ponuda koja se ne odbija .Rat je stao na 48,78 % ,zasto je stao pa preporucujem da procitate transkripte razgovora Tudjmana sa svojim generalima imate to na Sjatu Haskog Tribunala .Hrvati su najveci gubitnici rata u BiH ,Hrvati su izgubili Posavinu ,ciji je metar vredni od kilometra krsa u Krajini .Sem ono malo sela zapadno od Mostara nista vam nije ostalo .To je zato gospodo Hrvati jer niste imali petlju da se bijete cim su vam zaprecene sankcije 94 odustali ste od svog Eniteta u BiH .I time zapecatili sudbinu Hrvata u BiH

bbc

pre 10 godina

@muamia
Republika je nastala Daytonskim sporazumom. Da nisu Ameri zaustavili HV i ArBiH u trenutku kad su isključili struju Banja Luci i krenuli u napad, nebi ništa bilo od svega toga.

Marinero

pre 10 godina

Dve informacije o suđenjima i ratnim zločinima koje vremenski slede jedna drugu. Sad nije nije mi jasno po kom kriterijumu ste ovu stavilu u naslovnicu,a drugu kojaje suprotno usmerena niste. Mada,kad se bolje razmisli, kriterijum mozda i nije izbenaenje, čak je je i vrlo predvidiv, u skladu sa potrebama održanja vec utvrđenih sablona.

moje ime

pre 10 godina

To samo Srbi mogu - da svedoče i terete jedni druge. Koji je Hrvat, Musliman ili Albanac svedočio protiv svojih vojnih i političkih rukovidilaca? Nijedan! Ne trebaju nama, Srbima, neprijatelji. Dovoljni smo sami sebi.

cnn

pre 10 godina

Koja kolicina mrznje je potrebna za ovako nesto... Zasto!?
(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

Zasto??? Nije na odmet da se malo i istrazuje sta se sve desilo u ratu u Bosni, niko ne moze i ne sme da opravdava jedan zlocin drugim, ali Srebrenica je odmazda za zlocine koje je oko Srebrenice nad Srbima pocinio NASER ORIC, koji je odgovoran za brutalna ubistva nad preko 3000 Srba. Bolesni umovi su se izgleda utrkivali ko moze veci pokolj da napravi!!!

gagiNBG

pre 10 godina

@bbc
Da nije bilo Amera Sarajevo je moglo da padne u roku od 3 dana u bilo kom trenutku rata i da nije bilo Amera Vojska Jugoslavije bi se uključila u sukob i kao daleko najmoćmija sila stigla bi do Zagreba za 2 sata. Sve je to bio dogovor

JMBG

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

Niko ne priča npr. o Kavici, naserovim koljackim pohodima na nedužno stanovništvo koje je trajalo godinama i koje je akomulisalo gnjev koji je rezultirao ubijanjem muslimanskog vojno sposobnog stanovništva(nažalost i nedužnog)... Naše rane ne bole i ne krvare pa se pitas odakle?!

sr

pre 10 godina

zašto? naser orić ima odgovor na to pitanje i svi stanovnici BiH - srbi koji su preživeli eliminisanje čitavih porodica, dece, žena i čitavih sela od strane njegovih "vojnika" i stanovnika srebrenice gde se on krio- Što je UN znao a ništa nije uradio povodom toga.
Niko u tom ratu nije prošao bolje od nekog drugog, mislim na veroispovesti, svi su/smo izvukli deblji kraj

da rata ne bude

pre 10 godina

Bosnjaci ne treba da izigravaju nevinasca(a negiranje r.Srpske je poziv na dominaciju Bosnjaka),svi znamo da na Balkanu svi mrze sve i satrli bi drugog.jednostavno,desilo se da su Srbi bili jaci i ispali predatori u ovom slucaju,kao sto su bezbroj puta bili u kozi streljanih u Srebrenici.
inace ako neko pita zasto Srbi tako posle slavne istorije..pa.lepo.to su bili komunisticki oficiri,staljinisti,titoisti,a svi znamo kako se oni ophode prema protivniku.

PipiDugaDevetka-Sarajevo

pre 10 godina

Nema oprosta, nema zaborava. Nema isprike da niste znali da niste učestvovali.

Jeste učestvovali tako što ste 16 puta glasali za Miloševića, jeste učestvovali kupovinom hljeba u prodavnici, a ta prodavnica je vršila uplate na ime poreza na promet u budžet države. Iz tog budžeta su plaćani ratovi koje je vodila država Srbija. Tako ste bez svoje volje, a od političara bili uvučeni u izvršenje genocida.

Hbga, žao mi je ali nema oprosta! Zakasnili ste.

PipiDugaDevetka-Sarajevo

pre 10 godina

@muamia,
Šta ti znače ove riječi "da je republika srpska nastala prije genocida"?

Nastal, pa teče vrijeme, pa se dešavaju zločini u protoku vremena na teritoriji te ranije nastale Republike srpske.

Shvataš li kakvu si glupost napisao, u delirijumu velikosrpstva?

A?

pre 10 godina

@bbc...A da ti isti ameri nisu bombardovali Srbe, da nisu uveli sankcije Srbiji, da vas nisu pomagali, VI sada ne bi imali drzavu. Sve bi to bila Republika Srpska, i RSK u Hrvatskoj! Znaci, kada pricas o podrsci amera, razmisli sta pricas. Inace, protivim se svakom ratu, ubijanju, otimanju... Ali, tada je vladalo sveopste ludilo, gde su samo politicari imali koristi, a narod patio.

Deki

pre 10 godina

Zeli bih samo odgovoriti gospodinu koji kaze da je Republika Srpska nastala Daytonskim sporazumom :)
Ovako zelim napisati nesto u vezi jeseni 95 i pada zapadno krajiskih opstina da VRS tako nije htela one nikad nebi ni pale .Nama tj Slobu je ponudjeno Srbima 49% i imate entitet to se ponuda koja se ne odbija .Rat je stao na 48,78 % ,zasto je stao pa preporucujem da procitate transkripte razgovora Tudjmana sa svojim generalima imate to na Sjatu Haskog Tribunala .Hrvati su najveci gubitnici rata u BiH ,Hrvati su izgubili Posavinu ,ciji je metar vredni od kilometra krsa u Krajini .Sem ono malo sela zapadno od Mostara nista vam nije ostalo .To je zato gospodo Hrvati jer niste imali petlju da se bijete cim su vam zaprecene sankcije 94 odustali ste od svog Eniteta u BiH .I time zapecatili sudbinu Hrvata u BiH

Priboj

pre 10 godina

Casna vojska i jos casniji generali i politicari!!!...Sta reci...Pa,ne sudi im se iz cista mira i zato smo kaznjeni i bicemo jos dugo,pa neka se dobro zapitaju i razmisle njihovi istomisljenici kojih i danas ima mnogo...Ali to sto se desilo tamo,nece moci vise nikad,jer,vratilo se kroz Oluju,sankcije,Kosovo,siromastvo,pa neka opet ratuju i "pobedjuju"(cak i NATO)...Ne likujem nad tudjom nesrecom,samo,"Neko to od gore vidi sve"...i sve postavlja na svoje mesto..."svako dobro,a zlo jos pre,sve vide oci sudbine..."

Sima

pre 10 godina

...Na tom sastanku je, kako mu je kasnije preneo pukovnik VRS Radislav Janković, dogovoreno prebacivanje muslimanskih civila u Kladanj.

Nikolić je, kako je rekao, to smatrao "prisilnim premeštanjem" muslimanskog stanovništva zato što je znao da "niko od stanovnika Srebrenice ne bi dobrovoljno otišao". ...
-------------------
Да ли је Орић добровољно или силом напустио Сребреницу . И да ли ће ико објаснити зашто је 4000 припадника сребреничке бригаде напустило положаје и преко територије коју је контролисала ВРС кренули према Тузли , 100 км удаљеној од Сребренице .

Izdajnik

pre 10 godina

@mihailo ako se vec vracas u proslost da pravdas zlocine onda svaki zločin postaje opravdan.... Po toj logici Albanci - Iliri imaju pravo da istrijebe sve Juzne Slavene koji su se naselili na Balkan prije 1000+ godina. Gluposti.

komentator

pre 10 godina

"republika je nastala pre srebrenice..."
?????
dali ovo treba da bude izgovor za postojanje republike srpske ili za genocid??

PS
Za društvo koje odobrava i klika "prst gore" za ovu bljuvotinu.
Kosovo je dobilo nezavisnost, a Srbija zauzvrat nece odgovarati za agresiju na BiH. A sta ce biti sa republikom srpskom?? Zakljucite sami, ma da sumnjam da mozete izvući bilo kakav zaključak jer vam je mali mozak veći od velikog.

zzzz

pre 10 godina

Mante se vi toga "Da nisu Ameri". Da nisu Ameri bombardovali Srpsku pre toga i da nisu kasnije bombardovali Srbiju zamisli sta bi bilo recimo na Kosovu?

El Cid

pre 10 godina

Pa neka nastave oni koji nisu sposobni da prihvate istinu da lupetaju da je sve montaža, izmišljotina, laž! Časni ljudi nemaju problem da prihvate zločince i zločine koje su počinili pripadnici njihovog naroda, plemena, porodice. Samo hulje i moralni bednici mogu negirati tako nešto! A posebno su bedni oni koji znaju da je sve istine ali bez ikakvog problema opravdavaju zločin iskazom "ali i naši su stradali pa šta fali-oko za oko zub za zub" ili "a šta je bilo u Drugom svetskom ratu?"! Ježim se, ima mnogo onih koji obožavaju kameno doba a ne civilizaciju!

aurelio

pre 10 godina

Hbga, žao mi je ali nema oprosta! Zakasnili ste.
(PipiDugaDevetka-Sarajevo, 31. maj 2013 06:20) Pa ja ti i ne tražim oprost, kao što ga ni ti meni ne tražiš za zločine tvojih đedova i pune jame...da ne idemo ranije u prošlost...a imam utisak da vi tamo, osokoljeni zapadnom propagandom, i mitovima koje ste o sebi stvorili, jedva čekate neki baraž...pa ako mora neka bude...žurka se nastavlja...

Focak

pre 10 godina

Teska je ovo sramota na obrazu srpskog vojnika. Streljati zarobljenika - to su samo Nemci radili. Ovu bagru je trebalo izveti na sud i vesati za primer.
Ja razumem bes i zelju za osvetom - meni je licno pobijeno pola familije za vreme Drugog svetskog rata od tih istih postenih komsija muslimana. Nisu sacekali mesec dana od kolapsa Kraljevine nego su vec u maju '41 krenuli da ubijaju po gradu. Ali je upravo razlika izmedju coveka i zivotinje sto je u stanju da kontrolise emocije i racionalno razmislja.
Nemaca nije trebalo da bude da su saveznici razmisljali kao mi. Sta su trebali Jevreji da im urade?
Zato - mislim da je ovu bagru trebalo suditi i streljati u nasim sudovima jer streljati zarobljenog vojnika (bez sudjenja) je vrhunac divljastva. To nije srpska vojska nikad bila.

Zagor Te-Nej

pre 10 godina

@PipaDugaDevetka-Sarajevo: "...jeste učestvovali kupovinom hljeba u prodavnici, a ta prodavnica je vršila uplate na ime poreza na promet u budžet države..." U pravu si. Nismo trebali da kupujemo hleba. Trebali smo svi da crknemo od gladi, jer dok smo jeli hleba, mi smo podrzavali Milosevica. Nisu ni bebe trebale da piju mleko, jer su time podrzavale Milosevica. Dali ti uopste razmisljas malo pre komentara? Jadna vam Bosna sa ljudima kao sto si ti.

manji i veci entitet

pre 10 godina

Ja bih samo da podsjetim da u drzavi BiH nema nikakvih republika. U BiH postoje dva ENTITETA, jedan ENTITET se zove Republika Srpska, a drugi ENTITET Federacija BiH. Postoji jos i Distrikt Brcko. Jedva cekam dan kada ce sve to biti ukinuto i ostati samo Bosna i Hercegovina.

Teutonac

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?".
(Mihailo)

najvaznije je naci opravdanje - sve drzave koje su iza masovnih zlocina imaju svoje opravdanje. Imali su i ustase i Cetnii i Nemci i sada Srbi. A razlog je uvek isti - narodno slepilo i strah, u velikoj meri gramzivost, oholost, propaganda i bagra od lidera koji se pedstavljaju spasiocima.

Lex

pre 10 godina

Ma ne, svi su se spotakli i bas nezgodno pali, na glavu, pa umrli. Svako nek prica o svom sramu, ja cu o svom. Kao drzavljanin Republike Srbije sam odgovoran sto ovo nije spreceno. Odgovornost je jedno, krivica drugo. Nije niko kriv zbog nacionalnosti, niti dobar, tj. jednako imam veze sa Ratkom Mladicem koliko sa Nikolom Teslom, tj. nimalo, ali sam odgovoran sto moja drzava nije ovo sprecila a mogla je. I naravno da su gradjani drugih drzava odgovorni i za ono sto je ta drzava uradila i za ono sto nije. Svako dobro svim nezlocincima u ex-YU.

tuzlak

pre 10 godina

cudi me da ne kazu da su se sami pobili kako bi optuzili srbe, ili.......... pa da rekli su da su pucali iz pusaka iz srebrenice pa su ih onda onako isprovocirani pregazili tenkovima

V

pre 10 godina

"Koja kolicina mrznje je potrebna za ovako nesto... Zasto!?"
(Ceca, 30. maj 2013 23:15)

"Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?"."
(Mihailo, 30. maj 2013 23:38)

Mihailo, vecina ovih ljudi koji su zverski pobijeni verovatno nije ni bila rodjena za vreme Drugog svetskog rata ili su eventualno bili deca. Da li bi bio ljubazan da podelis sa nama to sto je tebi kristalno jasno?

Washington

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?".
(Mihailo, 30. maj 2013 23:38)

U jee ajmo u Hr i BIH da ubijamo jos malo zbog prvog i drugog svetskog rata. Kakvo razmisljanje! Bravo profesore.

Ivan Ivić

pre 10 godina

(Ceca, 30. maj 2013 23:15)Vrati se, istorijski gledano, do Prvog i Drugog svetskog rata, pa će ti biti kristalno jasno "Zašto!?".
(Mihailo, 30. maj 2013 23:38)
Ceco sine, Mihailo ti je veliki stručnjak za mržnju...samo ti pitaj zlato.

Matija Soskic

pre 10 godina

Masovna ubistva nenaoruzanih civila predstavljaju ne samo grubo krsenje Zenevskih konvencija i obicaja rata, vec kukavicki gest celnika VRS koji Zenevske konvencije verovatno nikada nisu procitali vec su ratovali po svom nahodjenju kao sto to rade plemena u Africi.

VecaBG

pre 10 godina

Interesantan detalj je da su u pratnji konvija bili vojnici UMPROFORA, da su u Srebrenici bio Holandski bataljon... Njihov zadatak je bio da zastiti civilno stanovnistvo.

banda

pre 10 godina

Tesko je zaboraviti gubitak svojih najblizih.Krivci su pred sudom i odgovarace a odgovarace pred bogom za sva dela.treba pokusati zaboraviti proslost i ziveti svi zajedno i srbi i muslimani jer smo svi ljudi isti od krvi i mesa.vremena su sve teza i kriza je veca mi ako ne pomognemo jedne druge neznam ko ce nam pomoci