Četvrtak, 30.05.2013.

00:35

Oslobođeni Stanišić i Simatović

Haški tribunal oslobodio je po svim tačkama optužnice bivšeg šefa DB-a Jovicu Stanišića i komandanta Jedinice za specijalne operacije Franka Simatovića.

Izvor: B92

Osloboðeni Stanišiæ i Simatoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

181 Komentari

Sortiraj po:

Апоплекс

pre 10 godina

У ствари, Срби у коментарима много другачији него Хрвати када су ослободили М. и Г. Беше један написао: "Какви прогони, суд је доказао да прогона није било, да су Срби отишли пре Олује! Помирите се са прошлошћу!"
Сада, ја бих написао слично, али мало другачије: "Помирите се са чињеницом да је Хаг политички суд, и да смо сви магарци!"
________________________________________________________________________
U stvari, Srbi u komentarima mnogo drugačiji nego Hrvati kada su oslobodili M. i G. Beše jedan napisao: "Kakvi progoni, sud je dokazao da progona nije bilo, da su Srbi otišli pre oluje! Pomirite se sa prošlošću!"
Sada, ja bih napisao slično, ali malo drugačije: "Pomirite se sa činjenicom da je Hag politički sud, i da smo svi magarci!"

advokati

pre 10 godina

Da se Milosevic nije sam branio, da se Seselj i Karadzic ne brane sami i oni bi bili oslobodjeni ili osudjeni na minimalne kazne. Toliko je sposoban ovaj Tribunal.

Mišo

pre 10 godina

Kasno je se sud u Hagu trgao i počeo da sudi i donosi odluke na osnovu valjanih dokaza. Mnogi Srbi su osuđeni na višegodišnje kazne robije bez valjanih dokaza i provešće ostatak svog života u zatvorima širom Evrope iako im krivica nije dokazana.

Dušan

pre 10 godina

Nisam poklonik "lika i dela" Vojislava Šešelja, čak suprotno; ali ako njega osude nakon što su ovu dvojicu oslobodili, pa to će stvarno biti paradox nad paradoxima.

odavde do vecnosti

pre 10 godina

A mi ostali dobili doživotne ...
(Osudjeni, 30. maj 2013 19:38)
care!!! bas to mi je bilo u glavi... ali nisam mogao tako jezgrovito...

ratno siroce

pre 10 godina

Ja vec odavno zagovaram da sve vase zlocince treba pustiti i oterati u Srbiju. I Seselja i Mladica i Karadzica pa nek sad prave malo reda medju vama po Srbiji, sto da se vi izvucete. Sad vise ne mogu po komsiluku...

sumadinac

pre 10 godina

@sofronije
pa nije vucic granicar.
i kako neko drzavljanima srbije moze da zabrani ulaz u svoju zemlju. da im treba suditi treba i to kod nas ali kako kad je slobin portparol na vlasti.

Бојан Илић

pre 10 godina

Sta je bilo komsije?!
Kada se zakazivala sednuca u UN o radu suda, svi ste zapenili...?!
Jeremic ovo ono, Nikolic ovo ono....
Josipovic "zadovoljan " radom suda....
E sad kada vidite svi da Srbi bili u pravu da sud ne radi kako treba, odmah pljuvanje...?!:-)
A i vi srpski dusebruznuci...?!
Jel' sada ovako ok?!
Ja kazem opet:
Hag je napravio samo problem , jos veci nego sto je bio!
Sad jos da Srbi "leze" kazne u Srbiji..... i totalni "ugodjaj"!
Sada obratite paznju komsije:
Nece biti doceka sa drzavnim vrhom...
Mozda avioncic...
Tako ti je to kada si na platnom spisku "gazde"!
A izgleda da se isplatio "mladi fizicar" , "domacin kazandzija" i ostala ekipa....
Prijatna vam naredna decenija komsije, sada "samopovredjivanje"...:-)

Neko

pre 10 godina

Za Simatovića,lično nisam siguran,ali ovu drugu hijenu je trebalo staviti u samicu i baciti ključ u usijanu magmu!Građani Srbije,niste uopšte toliko svesni kao što mislite,koliko nam se zlo vratilo!Milošević bi povraćao da je gledao šta je ovaj čovek radio!Ne mogu ni ime da mu izgovorim...

zoran

pre 10 godina

Ja sam deset puta ovde napisao da se sprema obnova postupka i oslobađanje Ulemeka i Jovanovića a vi ste mi se smejali. Kako ste glasali na poslednjim izborima tako ćete imati građanski rat u Srbiji. Živi bili pa videli, moji napredni glasači. Kakav Toma Vučić Dačić, kakav datum, kakava hapšenja, kakva korupcija. Sve je to zamazivanje očiju i prodaja magle. Oni nemaju državničke kapacitete da vode državu ako nema pičvajza i zato će ga izazavati što inače Evropi i Amerima odgovara da nastave sa razbijanjem Srbije koja se zaintačila pa neće da se priključi NATO. Zato su ova dvojica oslobođeni jer su vrhunski stručnjaci i dokazali su se devedesetih kada je i oformljena Jedinica. Reinkarnacija iste im je bio uslov za puštanje na slobodu a sve u dogovoru sa ostatcima devedesetih koji su trenutno na vlasti.
Samo polako. Živi bili pa videli!

hebes zemlju koja Bosne nema

pre 10 godina

Dodjoh u goste na B92 sa predrasudama priznajem.Mislio sam sad ce 100% velicanje Jovice heroj, Srbin pobjedio Hag bla.bla.bla.Kad ono vecina komentara negativna. Znaci da vjerujete da je osim u Srbiji organizovao zlocine i u BIH i Hr.Ovi komentari su za mene vrijedniji od bilo kakvi sudski presuda.Komsije Srbijanci vi kao narod pokazujete da ste veci od gresaka koje su pocinjene u vase ime.Izgleda da svi docekasmo da se blizi
stvarno POMIRENJE.Konacno.

ANTIIZDAJNIK

pre 10 godina

Svo zlo u liku jednog coveka se vraca u Srbiju. Neka vlast (Vucic) pokaze da li im je isti gazda ili ce naci nacin da ogranizatori svega strasnog sto se dogadjalo na ovim prostorima bar delom snose krivicu za svoje morbidene konstrukcije krvi

S.

pre 10 godina

Pa od cele ekipe bas njih dvojicu nasli da puste? Pored toliko dokaza?Nisu oni arhitekte tih prljavih ratova nego glavni izvodjaci radova, ruke im krvave do lakata. O Djindjicu, kriminalizaciji drustva i JSO delovanju u posleratnom periodu da ne pocinjemo.
Nego, da li je Dejan Anastasijevic jos u Briselu? Sta ce biti sa celom ekipom koja je svedocila u Hagu protiv "Ledenog"? Ne bi im ja bila sad u kozi. Toliki clanci u Vremenu, filmovi. Opet bombe pod prozor?

Pravnik

pre 10 godina

Ovaj hag je kao los fudbalski sudija. Svira penal pa vidi ja zezno stvar pa daj brze-bolje da sviram i drugoj ekipi.
U svakom slucaju mi drago sto su oslobodjeni, srecno.
(ssss)

Vidis ja nisam srecan jer dovoljno je dokaza (daleko vise nego za Gotovinu) da mi laici znamo da su gresni ali ko poznaje anglosaksonsko pravo zna da to nije dokaz da nisu krivi nego da nije bilo dokaza van svake sumnje da su krivi po svakom elementu krivicnog dela koje im se stavlja na teret. Mnogi su u SAD i Engleskoj oslobodjeni zbog visokog standarda dokaza koji se trazi iako obican covek laik zna da su krivi. Setite se simpsona - samo rukavica za koju se tvrdilo da je nosio ubica pri ubistvu nije fitovala njegovu ruku. U civilnom postupku gde j standard drugaciji proglasen je krivim.

lol

pre 10 godina

Sud kaže da nisu krivi.
A sad svima koji tvrde suprotno, suditi za klevetu.
(Zar to nije logično?, 30. maj 2013 22:14)

Verovatno bi trebalo tuziti za klevetu i one koji kazu da su Gotovina i Haradinaj krivi?

Keva Bosanka

pre 10 godina

Jeremija zakazuj jos jednu sednicu ovaj put za Bosance Seselja i Mladica.Njihova BIH nije priznala Kosovo.Sto se Rase Crnogorca tice da nije Milo slao ambasadora u Pristinu mozda bi vadili i Durmitorca ovako tesko.

bosanceros

pre 10 godina

Dragi Srbijanci sto se mene tice od danas ni Frenki ni Jovica nisu agresori na BIH.Crvene Beretke,Garda,Zute Ose,Skorpioni idr.umjetnici su kod nas bili na cevapima.Sorry sto sam vas bezveze 20 godina zvao agresorima nisam skontao da se radilo o turizmu.

ssss

pre 10 godina

Ovaj hag je kao los fudbalski sudija. Svira penal pa vidi ja zezno stvar pa daj brze-bolje da sviram i drugoj ekipi.
U svakom slucaju mi drago sto su oslobodjeni, srecno.

dado

pre 10 godina

"Sa izuzetkom u Doboju i Bosanskom Šamcu, veće nije zaključilo da je Jedinica za specijalne operacije (JSO) počinila zločine u svojim operacijama."

Znaci dva puta je OK pociniti zlocin...

Alan Haskic

pre 10 godina

I sta sad, proveli 10 godina u zatvoru, a nisu krivi. Hoce li im Hag platiti nadoknadu za pretrpljenu dusevnu bol, vreme provedeno bez porodice i prijatelja, gubitak novcanih sredstava na osnovu prestanka radnih odnosa, itd...
Ovaj Hag da nije tuzan i jadan bio bi smesan..

Ђон Донсон

pre 10 godina

Ову двојицу ликова су нам вратили само како би могли да нам њихово изручење поставе као услов за ЕУ

djordjevic

pre 10 godina

Mislim da ovo dokazuje da Hag nije bio sud koji je sudio u korist Hrvata ili Muslimana zbog kao Hrvata i Muslimana...Hag je POLITICKI sud koji sudi onako kako mu odgovara, a to sto je do pre koj mesec odgovaralo da sve puca preko ledja Srba, to je druga stvar. A sad kada su oslobodjeni zapadni puleni iz nama bivsih bratskih drzava i samim tim zapad ispade sjajan sa svojim pulenima, onda daj i neku mrvu Srbima da i oni ne laju previse.

A zrtve? MA KO SISA ZRTVE.

pijetro

pre 10 godina

Ako su ovi likovi nevini, ja sam Jovanka Orleanka. Ovaj sud je oslobodio sve krive i osudio sve nevine, znaci Seselj ce biti nazalost oslobodjen.

kakogod

pre 10 godina

Ovim je Haski tribunal definitvno bacio u blato i poslednje ostatke digniteta ove zalosne institucije. Nisam mislio da cu ovo ikada reci, ali od danas cu da gledam kako ih Vojvoda tamo pravi na majmune, jer nista drugo i nisu. Gomila majmuna bez trunke digniteta koji kao marionetice igraju kako kurentna politika zahteva, sto ih cini krpama od ljudi, a jos su tuzniji jer se pretvaraju da rade jaaaako ozbiljne stvari na.

sofronije

pre 10 godina

Cim procitam DB pade mrak na oci. Pa njima ne moze niko nista, a tek kada se vrate u Srbiju ima da zakuvaju. Vucicu ako imas morala i hoces glas, hapsi ih cim predju granicu, ako im uopste dozvolis da predju.

Pozdrav iz Posavine

pre 10 godina

Iskreno, ja ne znam šta su dotična gospoda '90-tih godina radili po Srbiji, i kakve su funkcije imali, ali mi je drago što su oslobođeni iz prostog razloga da nam se bar na određeno vrijeme skine etiketa agresora i jedinih ''zločinaca'' u ratovima u Hrvatskoj i BiH. Zamislite samo kakve su trenutne reakcije u Hrvatskoj i zapadnoj Hercegovini zbog jučerašnje i današnje presude... Do prije pola godine su Haški sud nazivali najpravednijim na svijetu, ljubili su slike onih sudija, a ovih dana ga kunu i nazivaju pro-srpskim... :D Ali činjenica je da je tzv. Herceg-Bosna, koja odavno više ne postoji, bila zločinačka tvorevina, u službi stvaranja ''Velike Hrvatske'', po mogućstvu do Drine tj. NDH. Svi se mi sjećamo početka marta '92, i ubijanja srpskih civila po Posavini (a inače, službeno je rat počeo 6. aprila)...

milojko

pre 10 godina

Tih strašnih godina na Kosovu su se "frenkijevaca" plašili i obični policajci, poslani tamo iz unutrašnjosti Srbije. Šta su radili Albancima da i ne govorimo, nemojmo se praviti ludi!
Nema pravde na ovoj zemlji, ne nadajte se. Sad ovi krvnici mogu lepo da se pobratime sa Gotovinom i Markačem - svi su "nevini", a mentalni sklop im je veoma sličan.

Daleki

pre 10 godina

Eto, decki nevini, Hrvatsku i Bosnu ni jeli ni lukom mirisali. Krivi su jasno Hrvati i Bosanci, kao danas se sjecam njihovih zlocina po Zajecaru i Valjevu, bombardiranja Nisa, zvjerstava u Uzicama.

Pozdrav iz Rijeke

pre 10 godina

Ova dva covjeka su za mene do danas bili ratni zlocinci a od 16.00 nevini ljudi.To je tako a ti rezi vene.Sto se Tudjmana,Suska i Bobetka tice od jucer su ratni zlocinci i ta odluka nece biti promjenjena.U Hagu je pokazan snimak Tudjmana ispred postrojene vojske BH Hrvata u Mostaru gdje mu se predaje raport i on im drzi govor kao vrhovni zapovjednik.On je sve javno radio u vezi rata u BIH.Prilikom citanja presude Stanisicu sud je uvazio zatamnjivanje dokumenata koje su spasile i Perisica i Jovicu i Frenkija.

dada

pre 10 godina

Sad ce cuveni srpski pisac teorija zavera Dejan Lucic da nastavi da pise drugi deo velikog i neponovljivog dela "Vladari iz senke".
Ledeni ce opet sa vukovima da pravi dar mar po Evropi:-)))))))

mlekadzija

pre 10 godina

Citam neke kometare osoba najverovatnije iz Hrvatske... nije im jasno kako i zasto su pustili ovu dvojcu...PA i nama nije bilo jasno kad su pustili tj. oslobodili MArkaca i Gotovinu, Haradinaja i Orica itd itd. Ne znam sta jos treba da se desi pa da se definitivno dokaze da je HAski sud jedna karikaturta od suda. Odnosno da neke osobe to shvate. Verovatno 40 god kazna za Seselja...

Ryber Palunko

pre 10 godina

kennedy:
prije ratu u bugojnom,vakufu, varesu i jablanici nije ni bilo Srba - hajvanu!!!! a sta je sa Banja lukom i gradovima u rs?
(veliki, 30. maj 2013 18:54)

Po popisu iz 1991, u ovim opštinama, koje si naveo, živjelo je 12931 građanin srpske nacionalnosti (pretpostavljam da je Vakuf, onaj Gornji).
Ako ti je do hajvana, osmotri ogledalo.

Justin

pre 10 godina

U nekim zemljama islamskig sveta nakon objavljivanja presude sud uvek kaze:"ovako je sud nasao,a kako je zaista bilo,sam Alah zna". Mogli su uz par svedoka da dokazu i da su bili humanitarci preko Drine.

Antiprotivan

pre 10 godina

Kako je jednostavan srpski um-siva moždana supstanca: ako su oslobođeni, onda su doušnici CIA-e. Toliko ste smešni da počinjete sve nas da smarate.
Srbija ima 1,250 000 polupismenih (suštinski nepismenih) I TO JE PROBLEM!!!

xyz

pre 10 godina

Ovaj sud je stvarno smejurija i meni se licno gadi.Politicka institucija 100%.Pa ako Oric,Haradinaj,Taci,Gotovina,Markac,Simatovic i Stanisic nisu krivi pa ko je onda kriv.Njih su oslobodili,a osudili su Lazarevica.Pa to je stvarno skandal...crva stvarno nije bilo... prosta matematika...

NemanjaV

pre 10 godina

Ljudi pa šta vam je, politička igra. Pustili su Gotovinu i Markača, moraju sada i nekoga sa srpske strane, tj Peršić, Frenki i Jovica. Na kraju će, možda pravedno a možda i ne, najviše odgovarati oni koji, po meni i jesu najviše krivi za zločine koje je počinila srpska strana - vođe iz RS i RSK... plus ne mogu da osude Gotovinu, Markača, Perišića, Frenkija i Jovicu jer bi onda mogle da se razvlače Srpsko - Hrvatske tužbe i da prakitčno de facto budu osuđene komplet države za progon.. ovako će samo biti osuđeni pojedinci.. možda ne najpravednije ali moraju da balansiraju politički... u svakom slučaju ako su oslobođeni Gotovina i Markač, ja lično mislim da je fer da budu i Frenki, Jovica i Perišić...

vosa

pre 10 godina

(dvadesetogodisnjak iz Srbije, 30. maj 2013 18:08).... dok su tebi menjali pelene ljudi po kojim zelis svojoj deci dati su prolivali tudju srpsku hrvatsku ili bilo ciju krv ... ali i trosili novac zbog koji ces ti jos 40godina vracati i raditi za crkavicu .. ako ides na fax kako si napisao trebao bi da shvatis sta pisem .. briga me za minuse ...

ceva

pre 10 godina

Kakve smo mi budale, svi mi koji živimo na Balkanu. Bosna 100.000, Hrvatska 21.000, Kosovo 8.000 poginulih, nezna se broj raseljenih. Nemrzim ni Hrvata ni Bosanca ni Bošnjaka ni Kosovara ali što mrzim političare i njihove poslušnike, gade mi se.

pravda

pre 10 godina

Kao i uvek do sada odluka jedinog merodavnog suda mora da se postuje. Meni je jasno da se Srbima ne moze upraviti jer da su osudjeni bilo bi samo se Srbi osudjuju ako ih oslobode onda ili svet je uvideo da smo u pravu ili politicka nagodba...CIA dousnici itd. A u stvari ovaj sud kakav je da je jedini je merodavan da na osnovu dokaza sudi a ne rekla-kazala kao nasi sudovi koji kasnije moraju da pustaju ljude (Jurisic) ili Ganic-falsifikujemo dokaze. Zato ostavimo te sudije da rade svoj posao a na nama je svima da dodjemo do zajednickog objasnjenja kako je doslo do rata i da se vise ne ponovi, ali sve mi se cini da vecina jedva ceka nastavak i oni koji se ne uklapaju u stereotipe (nasi su dobri-ostali nisu) ipak moraju napustiti ove krajeve i potraziti srecu sto dalje odavde. Ne vidim neke preterane reakcije Hrvata i Bosnjaka tako da se odluke kod njih primaju sa manje emocija nego kod nas.

Divos

pre 10 godina

Шта рећи. Деценију (и мало јаче) су ови инквизитори осуђивали све оптужене Србе, често, заправо увек на неразумно високе казне, образложења пресуде увек конфузна, са друге стране сви ниткови који би и били процесуирани за злочине над Србима су ослобођени кривице, а српске жртве таквим одлукама понижене и обезвређене, успостављен је и нови принцип, свако је невин док се не докаже да је Србин.
Дељењем овакве селективне (не)правде, овај квази-суд је на неповратном путу да изгуби било какав углед, и тога су свесни. Да би спасили било какав кредибилитет, осудиће неколико Хрвата (за удружени злочиначки подухват, али за злочине над Бошњацима, недај Боже поменути у некој пресуди да су и Срби страдали), и ослободиће неколико Срба, тачније тројицу, ето тек толико да докажу да не мора баш сваки Србин бити (унапред) осуђен. Наравно, прозирна игра, ја свакако верујем да овај Френки и Јовица нису криви за злочине који су им приписани, јер да јесу криви никад неби били ни осумњичени, и неби ни завршили пред овим судом. Исто тако сам убеђен и да рецимо команданти СРК ВРС, часни генерали ВРС нису учинили ништа нечасно, а камоли неки злочин, али јесу осуђени (ген. Галић доживотно, ген. Милошевић 35). Па откуд толика разлика?
Можда је овим задњим Србима у повољнијем моменту изрицана пресуда, можда има и неких других детаља, "заслуга". Али то неће ништа променити, хашки квази-суд остаће упамћен као цивилизацијска срамота са почетка овог века.

dvadesetogodisnjak iz Srbije

pre 10 godina

Imam 20 godina,radim kao obezbedjenje za dvadeset hiljada,uporedo pokusavam da zivim i finansiram fakultet od toga,i ne vidim da ce se tu promeniti ista u narednih dvadeset godina,Hvala na svemu Borise,Vojislave,Slobo,deci cu davati vasa imen

Mile

pre 10 godina

Ako vam do sada nije jasno onda nista.
Pa zna se ko je gazda, i cije pare trosi ovaj sud u Hagu.
Ko im je pruzio saradnju i odradio poslove, kad tad ce biti nagradjen, ko nije, dozivotna ili 25 godina.

Silvester

pre 10 godina

CIA oslobađa svoje saradnike, a narode Balkana drži u nevidljivom, ali veoma osetnom ropstvu. Siromaštvo, nekultura, primitivizam, kriminal, eksploatacija. Imperijalizam.

kennedy

pre 10 godina

Ameri ih oslobodili radi nove srpske pro-americke politoke koja se odrekla kosova. Hrvati iz BiH juce osudjeni radi toga sto su se borili za svije vlastite interese (herceg-bosnu) a ne americke (unitarno-muslimansku BiH). Jako providno, svi oni sto su bili na americkoj strani su oslobodjeni a oni sto su se borili za svoj narod su osudjeni. Dario Kordic je dobio 40 godina zato sto je hrvatski politicar iz BiH, a Ejup Ganic i haris silajdzic, koji su bili na mnogo vecim funkcijama za vrijeme rata, nisu ni osudjeni jer su bili na pravoj strani, bez obzira sto je teritorija pod nadzorom armije BiH etnicki ociscena od srba i hrvata. U sve i jednom mjestu pod nadzorom armije BiH, prvo su bili napadnuti i protjerani srbi a onda nekoliko mjeseci poslije i hrvati. Nadjite mi jedan jedini grad ili selo gdje to nije bilo tacno po ovom scenariju? Vakuf? Bugojno? Zenica? Kakanj? Vares? Tuzla? Sarajevo? Ilijas? Jablanica? Konjic?... Dakle cisti politicki sud koji nema nikakve veze s pravdom.

milan

pre 10 godina

jel ce da bude neki docek da docekamo i mi nase heroje kod akupstine za tu priliku cu doci iz kg .vidim razne komentare karalo se u njihovo vreme to je tacno 100 % ali u njohovo vreme je kralo 50 ljudi a u vreme vasih demokrata svaki precednik mesne zajednice je pun ko brod tako da ne mlatite molim vas nego da docekamo heroje kako valja i zdravlje boze da nam se vrati i seki pa da onda bude i vatrometa i da veselje traje deset dana.dobro dosli junaci

Goran

pre 10 godina

politicka odluka ( citaj : presuda ) i jos jedan dokaz da je Haski sud instrument u rukama velikh sila... juce su osudili Hrvate na 110 godina a danas oslobodili ovu dvojicu... i time cementirali jos vecu mrznju i netrpeljivost izmedju sva tri naroda kako u Bosni tako i u Hrvatskoj a to je ono sto zapad upravo i zeli... konstantno drzanje tenzija, netrpeljivosti, mrznje... ne daj boze da se sva tri naroda sloze, dogovore, pomire... to bi bilo ono sto zapadni mocnici nikako ne bi zeleli niti dozvolili..
Balkan je bure baruta i kao takav treba i da ostane... a bure baruta ce se lako potpaliti kada dodje vreme za tako nesto.. Balkan je adut u rukama amerikanaca u slamanju u slabljenju Evrope.
jos samo da mali i alavi balkanski politikanti razumeju ovo.. razumeju oni itekako dobro a;i njihova moc presudjivanja i odlcivanja je ravna nuli.

Ivica_K

pre 10 godina

I jedan i drugi su mnogo puta privremeno pustani na slobodu pa sam zbog toga i ocekivao ovakvu presudu, njihova saradnja sa CIA se isplatila kao i Perisiceva.

x

pre 10 godina

Jaoj al' će biti Tomi i Prvom "veselo" kad se Šeki vrati :D Pa kad pola naprednjaka, svi dss-ovci, radikali, zveri, treće srbije...naprave blok :) Pa sledeća vlada bude sns + sateliti i ds. Nema mira ovoj našoj zemlji još dugo ljudi...

LoL BoL

pre 10 godina

Ово је смешније и безобразније од ослобађања Готовине, Харадинаја и сл. Јад и беда и спрдња и са правом и са правдом.

Реалан

pre 10 godina

Занимљиво је да су они коју су довођени у вез са CIA-ом углавном ослобођени (Перишић, сад ево Станишић)...

PA KO JE ONDA PO HAGU KRIV

pre 10 godina

PO OVIM PRESUDAMA IZGLEDA DA SE ISPLATI RATOVATI,OTIMATI,PALITI, UBIJATI I TO SAMO GLAVESINAMA,ONIMA NA VRHU PIRAMIDE DOK OBICNIM RATNICIMA,VOJNICIMA NE,JER PO OVIMA SAMO SU ONI KRIVI STO SU RATOVALI A ZA NEIZVRSAVANJE NAREDJENJA ODE GLAVA ILI ODE NA ROBIJU KAKO GOD VOJNICI SU KRIVI I TO JE ONO STO JE NAUK ZA UBUDUCE A TO JE NE SLUSATI I NE ODAZIVATI SE RATNIM HUSKACIMA.

čekajući Šešelja...

pre 10 godina

Pa jel nam sad jasnija pravda koju deli haški tribunal. Ona jučerašnja, današnja, ranije presude generalima...Lud zbunjenog!

Onako

pre 10 godina

Pa dobro, odavno je bilo jasno da su oni ljudi koje je CIA angažovala za prljave poslove, čak je imala i svoju jedinicu u Srbiji pod nazivom JSO. E sada, kakve sve to veze ima sa ubistvom Đinđića, nemam pojma...

pera lozac

pre 10 godina

sud u hagu je izgubio svaki kredibilitet. sada nam kao vracaju za gotovinu i hardinaja time sto pustaju i nase zlocince. da nije tuzno bilo bi smesno.

Nenad

pre 10 godina

I od svih nađoste baš njih da oslobodite? Pa ta dvojica su veći zločinci od svih koje ste osudili zajedno! Taj sud stvarno ne vredi ni pet para.

Johnzy

pre 10 godina

Ma ovog treba osuditi kod nas, i tako pokazati ovom Hagu koliko je to jedan nesposoban sud. Ovi ljudi, pored toga što su organizovali brojne paravojne jedinice koje su ubijale u prošlim ratovima, su nama ostavili u nasleđe monstruma koji vuče sve poteze u ovoj državi i drže nas i našu budućnost u svojim rukama.

bbc

pre 10 godina

Za ovu dvojicu ima daleko više dokaza da su upleteni u rat u Hrvatskoj i BiH, nego da su Tuđman i Šušak bili upleteni u BiH. Ovo je dobro i za hrvatsku šestorku barem u smislu toga da definitivno otpada UZP sa Tuđmanom na čelu. Eventualno će dobiti par godina zbog individualne odgovornosti i to je to.

mario

pre 10 godina

ma krasno nema što sa ovime se Srbiju amnestiralo od svake odgovornosti,a Pusička bi povlačila tužbu...pa se naši umiljavaju srpskim političarima..

nesa

pre 10 godina

Oni su krivi za haos u zemlji,lopovluk,kriminal,bezakonje,ubistva....njih nije interesovalo sta se radi van srbije osim sverc da bi napunili džepove.Uostalom Stanisic je smenjen kada je otkriveno da je americki spujun,kao i Perisic,a ameri se ne odricu svojih ,,zasluznih,, ljudi kao mi nasih.

Petar

pre 10 godina

Ovaj Hag sve oslobodio. Znaci niko nije kriv za rat, zlocine, zrtve svih nacionalnosti su se same ubile, proterale. A balkanske palanke od drzava nek dizu u nebesa ove likove, grade im spomenike. Nadam se da za pedesetak godina necemo postojati, svi mi i Srbija i Hrvatska i Bosna.

Vukan

pre 10 godina

Sloboda i Seselju! I to ne samo sloboda nego i materijalni troskovi zbog dusevnih bolova i neosnovanog zadrzavanja u pritvoru od 10 godina! Ma koliko da ga ne volim, to je skandal!
Ala ce mu se neki obradovati:) Inace kad se svi ovi vrate u zemlju, mozemo da organizujemo srpsku rekonkvistu! Ako znate na sta mislim?;)

zoran

pre 10 godina

Stidim se sto sam Srbin I iskreno saucesce svim zrtvama u Hrvatskoj I Bosni I Hercegovini!I ja sam jedan od onih kojima su doticna dvojica unistila zivot I oterala sa svoga ognjista!Sramota,zlocin se isplatio!

ministar

pre 10 godina

Meni je drago da je UZP pao, ne zato što mislim da je Stanišić nevinašce, nego zato što je još jedan signal da je UZP-u istekao rok trajanja i da u žalbenom postupku možemo izvući naše ljude iz Haaga koji su jučer na pravdi Boga dobili 111 godina s takvim logičkim akrobacijama u presudi da to ne bi bi pas s maslom pojeo.

Mirko

pre 10 godina

Dvojica retkih koje i Srbi i Hrvati i Albanci i Bosanci zele da vide na dozivotnoj, a oni oslobodjeni!!! Al nas neko hebe pa rastura sve skupa...

sdafasg

pre 10 godina

Ovu dvojicu mora Srbija sama da osudi.

Dok su nasi ginuli sirom bivse nam drzave, "Frenkijevci" su sa najmodernijim naourzanjem zavodili red po Beogradu i vrsili prljave poslove za Baba Julu.

Njih dvojica su napravili i Legiju i Arkana. Njih dvojica su kreatori najgrotesknijeg perioda u kulturi Srbije od njenog nastanka. Oni su najveci krivci za egzodus svega pametnog u Srbiji tokom devedesetih.

Oni trebaju da budu optuzeni za UZP ali protiv Srba.

Branko

pre 10 godina

Sta sam sam vam rekao. Srbiji nema spasa.
(Posmatrac sa strane, 30. maj 2013 17:10)

Srbiji će biti spasa ,ako budemo svi posmatrači sa strane.

EU Citizen

pre 10 godina

Ovo nije pravda, ali mi pravdu i ne zaslužjemo, narod kome je neko trebalo da kandidauje proruskog udbaša Koštunicu da bi skinuo Miloševića ne treba shvatati ozbiljno, već čisto utilitarno, kao pione u igrama velikih. Da smo imali snage da 5. oktobra očistimo zemlju, i to najbrutalnijim metodama, jer sa zločincima druga rešenja ne funkcionišu, danas bi Srbija drukčije izgledala, ovako, koga je briga da li je ovaj ili onaj koljač ili kriminalac osuđen ili oslobođen, kada se i ta EU već raspada, a ako nešto ne promeni, uskoro će i Amerika istim putem, a jedina perspektiva u Srbiji je poslati decu što pre nekuda, samo što više uopšte nije lako odlučiti ni kuda...

happy

pre 10 godina

Čista kompenzacija za oslobodjenje Haradinaja, Gotovine, Markača i Orića...Oslobodili Perišića, Stanišića, osudili juče one Hrvate, kao u smislu aj malo da pokažemo Srbima da nisu samo oni krivi, malo da ih naložimo, a malo da nasrnemo na Hrvate, oni sada ulaze u EU, čisto da im zamažemo oči. Sporazum u Briselu, datum za početak pregovora, pretnje za ponovno uvodjenje viza, pa onda izjava kako od toga nema ništa, pa ponovo pretnje...Kakve su ovo mutne igre ? Ko koga ovde, sa oproštenjem...?

Anonim

pre 10 godina

Kakva smejurija od suda! Tuzno! Da li ce sada gospodar Vucic da pokrene akciju kako bi se lica Stanisic i Simatovic priveli pravdi, zbog akta drzavnog terorizma!

Poslednji Mohikanci

pre 10 godina

Ovo je ohrabrujuca vest, ali i dalje me ne moze niko ubediti da ovo nije uslovljeno necim drugim. Da je to sud pravde, drugacije bi stvari funcionisale, ovako, sve se meri na kilo, malo tamo, malo vamo. Nemaju njihove presude bas mnogo logike ni pravde...

braca

pre 10 godina

Čitajući komentare lako je zaključiti da je bolje što se Srbima sudiu Hagu. Zar je moguće da se zgražavate time što su oslobođeni Srbi. Gde vam je pamet. Manje ste bili ljuti kada su oslobođeni Gotovina iMarkač. Stidite se. Svakom Srbinu koji dođe iz Haga želim dobrodošlicu. I samo još nešto, isuviše malo znate i o jednom i o drugom da bi tako mogli komentarisati.

jerko

pre 10 godina

(mario, 30. maj 2013 17:00)
Srbiju se nije amnestiralo jer je pravomocna presuda protiv Martica potvrdila da je postojao UZP s Milosevicem u cilju stvaranja velike Srbije. Ako ne vjerujete potrazite presudu na stranicama suda.

BTW stvarno se cini da Americkii suradnici nece biti osudjeni

Zinida Tikazem

pre 10 godina

a sad je hag dobro presudio a srbi?sad je predpostavljam sve ok!nije podplaceno nije lobirano itd...ma sve bi ja njih osudio nema nevinih,zbog toga sto generacije rodjene posle 80-tih moraju o tome da slusaju sve ove god.mladost su nam upropastili svi oni,sa koje god da su strane!

vlada-so

pre 10 godina

pa normalno da su oslobođeni,mora neko da implementira briselske sporazume a ko ima moć po dubini.pa niste valjda mislili da će nevladine organizacije to naređenje sa zapada izvršiti.

dejan

pre 10 godina

kako pokušavaju da dokažu da su Hrvatske generale oslobodili po zakonu. u to me niko ne može ubediti makar sve srbe sada oslobodili iz zatvora. mislim da se ovako oseća velika većina srba

Peter Jackson

pre 10 godina

Znaci, ovi nam se opet rugaju. Nije bilo dovoljno sto su pustili hrvatske i albanske ratne zlocince, nego sada putaju i nase. Kad zavrse mandat, celokupno hasko pravosudje bi trebalo poslati u zatvor. Ni dozivotne robije ih ne bi oprale od toliko zlih presuda.

Tekelija

pre 10 godina

Ослобођени су само зато што су више зла нанијели Србима...
Тако да се зна ко су њихови шефови.

Трагикомично је то што ће дио јавности у Срба ово протумачити као побједу

Petar

pre 10 godina

Smešno, ovo je kao loše suđenje na utakmici, pa sad kao nešto kompenzuju. Dobro je poznato da su svi koji su tamo završili trebali da tamniče decenijama, ali to je politika, nema pravde.

nenad ca

pre 10 godina

bice oslobodjeni..najverovatnije..a za stanisica sam i siguran..bas kao nagrada za ucesce u svemu..datum 12 mart mu je najbolji advokat..nazalost..amerika svoje ljude cuva..mi Zorana Djindjica nismo uspeli

e-krem

pre 10 godina

Bila kakva bila presuda to srpskoj politici nece ni dalje smetati da kad je Kosovo u pitanju stalno koristi frazu po kojoj su ugrozeni "Srbi i ostali nealbanci".Toliko o licemerju srpske politike ovoga puta.

zoki

pre 10 godina

Cak i da ih oslobode za to sto su optuzeni krivi su za mnogo zivota koje su prekinuli ili unistili ovde u Srbiji. Mnogi su stradali kaokolateralna steta potpuno neduzni . Setimo se koliko je nerasvetljenih ubitstava bilo 90-tih, novinari , politicari i obicni ljudi. Dok se ne otvore dosijei DB-a nista se ovde promeniti nece. Svaka eks. komunisticka zemlja je to uradila, da bi mogli da krenu dalje, sem nas.

ajde

pre 10 godina

njima treba biti sudjeno u srbiji jer koliko su naredili ubistva u srbiji mislim da je staljin po tom pitanja malo dete,sve sluzbe DB i njima slicne UDBA OZNA itd.ciji su i frenki i stanisic bili visoki funkcioneri cak i glavnokomandujuci treba suditi u srbiji, cak i B92 zna kakve su probleme imali sa DB-om Milosevicevog rezima

sramota smo od ljudi

pre 10 godina

nije mi jasno kako neko moze da podzava ovaj antisrpski sud.naser oric je pacifista pa je dobio 2 godine samo a svi srbi minimum 15 g i o cemu mi ovde pricamo???

ajde

pre 10 godina

njima treba biti sudjeno u srbiji jer koliko su naredili ubistva u srbiji mislim da je staljin po tom pitanja malo dete,sve sluzbe DB i njima slicne UDBA OZNA itd.ciji su i frenki i stanisic bili visoki funkcioneri cak i glavnokomandujuci treba suditi u srbiji, cak i B92 zna kakve su probleme imali sa DB-om Milosevicevog rezima

zoki

pre 10 godina

Cak i da ih oslobode za to sto su optuzeni krivi su za mnogo zivota koje su prekinuli ili unistili ovde u Srbiji. Mnogi su stradali kaokolateralna steta potpuno neduzni . Setimo se koliko je nerasvetljenih ubitstava bilo 90-tih, novinari , politicari i obicni ljudi. Dok se ne otvore dosijei DB-a nista se ovde promeniti nece. Svaka eks. komunisticka zemlja je to uradila, da bi mogli da krenu dalje, sem nas.

sdafasg

pre 10 godina

Ovu dvojicu mora Srbija sama da osudi.

Dok su nasi ginuli sirom bivse nam drzave, "Frenkijevci" su sa najmodernijim naourzanjem zavodili red po Beogradu i vrsili prljave poslove za Baba Julu.

Njih dvojica su napravili i Legiju i Arkana. Njih dvojica su kreatori najgrotesknijeg perioda u kulturi Srbije od njenog nastanka. Oni su najveci krivci za egzodus svega pametnog u Srbiji tokom devedesetih.

Oni trebaju da budu optuzeni za UZP ali protiv Srba.

nenad ca

pre 10 godina

bice oslobodjeni..najverovatnije..a za stanisica sam i siguran..bas kao nagrada za ucesce u svemu..datum 12 mart mu je najbolji advokat..nazalost..amerika svoje ljude cuva..mi Zorana Djindjica nismo uspeli

Mirko

pre 10 godina

Dvojica retkih koje i Srbi i Hrvati i Albanci i Bosanci zele da vide na dozivotnoj, a oni oslobodjeni!!! Al nas neko hebe pa rastura sve skupa...

Goran

pre 10 godina

politicka odluka ( citaj : presuda ) i jos jedan dokaz da je Haski sud instrument u rukama velikh sila... juce su osudili Hrvate na 110 godina a danas oslobodili ovu dvojicu... i time cementirali jos vecu mrznju i netrpeljivost izmedju sva tri naroda kako u Bosni tako i u Hrvatskoj a to je ono sto zapad upravo i zeli... konstantno drzanje tenzija, netrpeljivosti, mrznje... ne daj boze da se sva tri naroda sloze, dogovore, pomire... to bi bilo ono sto zapadni mocnici nikako ne bi zeleli niti dozvolili..
Balkan je bure baruta i kao takav treba i da ostane... a bure baruta ce se lako potpaliti kada dodje vreme za tako nesto.. Balkan je adut u rukama amerikanaca u slamanju u slabljenju Evrope.
jos samo da mali i alavi balkanski politikanti razumeju ovo.. razumeju oni itekako dobro a;i njihova moc presudjivanja i odlcivanja je ravna nuli.

nesa

pre 10 godina

Oni su krivi za haos u zemlji,lopovluk,kriminal,bezakonje,ubistva....njih nije interesovalo sta se radi van srbije osim sverc da bi napunili džepove.Uostalom Stanisic je smenjen kada je otkriveno da je americki spujun,kao i Perisic,a ameri se ne odricu svojih ,,zasluznih,, ljudi kao mi nasih.

ceva

pre 10 godina

Kakve smo mi budale, svi mi koji živimo na Balkanu. Bosna 100.000, Hrvatska 21.000, Kosovo 8.000 poginulih, nezna se broj raseljenih. Nemrzim ni Hrvata ni Bosanca ni Bošnjaka ni Kosovara ali što mrzim političare i njihove poslušnike, gade mi se.

Silvester

pre 10 godina

CIA oslobađa svoje saradnike, a narode Balkana drži u nevidljivom, ali veoma osetnom ropstvu. Siromaštvo, nekultura, primitivizam, kriminal, eksploatacija. Imperijalizam.

Nenad

pre 10 godina

I od svih nađoste baš njih da oslobodite? Pa ta dvojica su veći zločinci od svih koje ste osudili zajedno! Taj sud stvarno ne vredi ni pet para.

Johnzy

pre 10 godina

Ma ovog treba osuditi kod nas, i tako pokazati ovom Hagu koliko je to jedan nesposoban sud. Ovi ljudi, pored toga što su organizovali brojne paravojne jedinice koje su ubijale u prošlim ratovima, su nama ostavili u nasleđe monstruma koji vuče sve poteze u ovoj državi i drže nas i našu budućnost u svojim rukama.

Tekelija

pre 10 godina

Ослобођени су само зато што су више зла нанијели Србима...
Тако да се зна ко су њихови шефови.

Трагикомично је то што ће дио јавности у Срба ово протумачити као побједу

xyz

pre 10 godina

Ovaj sud je stvarno smejurija i meni se licno gadi.Politicka institucija 100%.Pa ako Oric,Haradinaj,Taci,Gotovina,Markac,Simatovic i Stanisic nisu krivi pa ko je onda kriv.Njih su oslobodili,a osudili su Lazarevica.Pa to je stvarno skandal...crva stvarno nije bilo... prosta matematika...

zoran

pre 10 godina

Stidim se sto sam Srbin I iskreno saucesce svim zrtvama u Hrvatskoj I Bosni I Hercegovini!I ja sam jedan od onih kojima su doticna dvojica unistila zivot I oterala sa svoga ognjista!Sramota,zlocin se isplatio!

dvadesetogodisnjak iz Srbije

pre 10 godina

Imam 20 godina,radim kao obezbedjenje za dvadeset hiljada,uporedo pokusavam da zivim i finansiram fakultet od toga,i ne vidim da ce se tu promeniti ista u narednih dvadeset godina,Hvala na svemu Borise,Vojislave,Slobo,deci cu davati vasa imen

vosa

pre 10 godina

(dvadesetogodisnjak iz Srbije, 30. maj 2013 18:08).... dok su tebi menjali pelene ljudi po kojim zelis svojoj deci dati su prolivali tudju srpsku hrvatsku ili bilo ciju krv ... ali i trosili novac zbog koji ces ti jos 40godina vracati i raditi za crkavicu .. ako ides na fax kako si napisao trebao bi da shvatis sta pisem .. briga me za minuse ...

Petar

pre 10 godina

Ovaj Hag sve oslobodio. Znaci niko nije kriv za rat, zlocine, zrtve svih nacionalnosti su se same ubile, proterale. A balkanske palanke od drzava nek dizu u nebesa ove likove, grade im spomenike. Nadam se da za pedesetak godina necemo postojati, svi mi i Srbija i Hrvatska i Bosna.

mlekadzija

pre 10 godina

Citam neke kometare osoba najverovatnije iz Hrvatske... nije im jasno kako i zasto su pustili ovu dvojcu...PA i nama nije bilo jasno kad su pustili tj. oslobodili MArkaca i Gotovinu, Haradinaja i Orica itd itd. Ne znam sta jos treba da se desi pa da se definitivno dokaze da je HAski sud jedna karikaturta od suda. Odnosno da neke osobe to shvate. Verovatno 40 god kazna za Seselja...

pera lozac

pre 10 godina

sud u hagu je izgubio svaki kredibilitet. sada nam kao vracaju za gotovinu i hardinaja time sto pustaju i nase zlocince. da nije tuzno bilo bi smesno.

LoL BoL

pre 10 godina

Ово је смешније и безобразније од ослобађања Готовине, Харадинаја и сл. Јад и беда и спрдња и са правом и са правдом.

Peter Jackson

pre 10 godina

Znaci, ovi nam se opet rugaju. Nije bilo dovoljno sto su pustili hrvatske i albanske ratne zlocince, nego sada putaju i nase. Kad zavrse mandat, celokupno hasko pravosudje bi trebalo poslati u zatvor. Ni dozivotne robije ih ne bi oprale od toliko zlih presuda.

kennedy

pre 10 godina

Ameri ih oslobodili radi nove srpske pro-americke politoke koja se odrekla kosova. Hrvati iz BiH juce osudjeni radi toga sto su se borili za svije vlastite interese (herceg-bosnu) a ne americke (unitarno-muslimansku BiH). Jako providno, svi oni sto su bili na americkoj strani su oslobodjeni a oni sto su se borili za svoj narod su osudjeni. Dario Kordic je dobio 40 godina zato sto je hrvatski politicar iz BiH, a Ejup Ganic i haris silajdzic, koji su bili na mnogo vecim funkcijama za vrijeme rata, nisu ni osudjeni jer su bili na pravoj strani, bez obzira sto je teritorija pod nadzorom armije BiH etnicki ociscena od srba i hrvata. U sve i jednom mjestu pod nadzorom armije BiH, prvo su bili napadnuti i protjerani srbi a onda nekoliko mjeseci poslije i hrvati. Nadjite mi jedan jedini grad ili selo gdje to nije bilo tacno po ovom scenariju? Vakuf? Bugojno? Zenica? Kakanj? Vares? Tuzla? Sarajevo? Ilijas? Jablanica? Konjic?... Dakle cisti politicki sud koji nema nikakve veze s pravdom.

Justin

pre 10 godina

U nekim zemljama islamskig sveta nakon objavljivanja presude sud uvek kaze:"ovako je sud nasao,a kako je zaista bilo,sam Alah zna". Mogli su uz par svedoka da dokazu i da su bili humanitarci preko Drine.

sramota smo od ljudi

pre 10 godina

nije mi jasno kako neko moze da podzava ovaj antisrpski sud.naser oric je pacifista pa je dobio 2 godine samo a svi srbi minimum 15 g i o cemu mi ovde pricamo???

x

pre 10 godina

Jaoj al' će biti Tomi i Prvom "veselo" kad se Šeki vrati :D Pa kad pola naprednjaka, svi dss-ovci, radikali, zveri, treće srbije...naprave blok :) Pa sledeća vlada bude sns + sateliti i ds. Nema mira ovoj našoj zemlji još dugo ljudi...

Onako

pre 10 godina

Pa dobro, odavno je bilo jasno da su oni ljudi koje je CIA angažovala za prljave poslove, čak je imala i svoju jedinicu u Srbiji pod nazivom JSO. E sada, kakve sve to veze ima sa ubistvom Đinđića, nemam pojma...

Vukan

pre 10 godina

Sloboda i Seselju! I to ne samo sloboda nego i materijalni troskovi zbog dusevnih bolova i neosnovanog zadrzavanja u pritvoru od 10 godina! Ma koliko da ga ne volim, to je skandal!
Ala ce mu se neki obradovati:) Inace kad se svi ovi vrate u zemlju, mozemo da organizujemo srpsku rekonkvistu! Ako znate na sta mislim?;)

happy

pre 10 godina

Čista kompenzacija za oslobodjenje Haradinaja, Gotovine, Markača i Orića...Oslobodili Perišića, Stanišića, osudili juče one Hrvate, kao u smislu aj malo da pokažemo Srbima da nisu samo oni krivi, malo da ih naložimo, a malo da nasrnemo na Hrvate, oni sada ulaze u EU, čisto da im zamažemo oči. Sporazum u Briselu, datum za početak pregovora, pretnje za ponovno uvodjenje viza, pa onda izjava kako od toga nema ništa, pa ponovo pretnje...Kakve su ovo mutne igre ? Ko koga ovde, sa oproštenjem...?

PA KO JE ONDA PO HAGU KRIV

pre 10 godina

PO OVIM PRESUDAMA IZGLEDA DA SE ISPLATI RATOVATI,OTIMATI,PALITI, UBIJATI I TO SAMO GLAVESINAMA,ONIMA NA VRHU PIRAMIDE DOK OBICNIM RATNICIMA,VOJNICIMA NE,JER PO OVIMA SAMO SU ONI KRIVI STO SU RATOVALI A ZA NEIZVRSAVANJE NAREDJENJA ODE GLAVA ILI ODE NA ROBIJU KAKO GOD VOJNICI SU KRIVI I TO JE ONO STO JE NAUK ZA UBUDUCE A TO JE NE SLUSATI I NE ODAZIVATI SE RATNIM HUSKACIMA.

Mile

pre 10 godina

Ako vam do sada nije jasno onda nista.
Pa zna se ko je gazda, i cije pare trosi ovaj sud u Hagu.
Ko im je pruzio saradnju i odradio poslove, kad tad ce biti nagradjen, ko nije, dozivotna ili 25 godina.

Ryber Palunko

pre 10 godina

kennedy:
prije ratu u bugojnom,vakufu, varesu i jablanici nije ni bilo Srba - hajvanu!!!! a sta je sa Banja lukom i gradovima u rs?
(veliki, 30. maj 2013 18:54)

Po popisu iz 1991, u ovim opštinama, koje si naveo, živjelo je 12931 građanin srpske nacionalnosti (pretpostavljam da je Vakuf, onaj Gornji).
Ako ti je do hajvana, osmotri ogledalo.

Anonim

pre 10 godina

Kakva smejurija od suda! Tuzno! Da li ce sada gospodar Vucic da pokrene akciju kako bi se lica Stanisic i Simatovic priveli pravdi, zbog akta drzavnog terorizma!

Pozdrav iz Rijeke

pre 10 godina

Ova dva covjeka su za mene do danas bili ratni zlocinci a od 16.00 nevini ljudi.To je tako a ti rezi vene.Sto se Tudjmana,Suska i Bobetka tice od jucer su ratni zlocinci i ta odluka nece biti promjenjena.U Hagu je pokazan snimak Tudjmana ispred postrojene vojske BH Hrvata u Mostaru gdje mu se predaje raport i on im drzi govor kao vrhovni zapovjednik.On je sve javno radio u vezi rata u BIH.Prilikom citanja presude Stanisicu sud je uvazio zatamnjivanje dokumenata koje su spasile i Perisica i Jovicu i Frenkija.

Реалан

pre 10 godina

Занимљиво је да су они коју су довођени у вез са CIA-ом углавном ослобођени (Перишић, сад ево Станишић)...

Petar

pre 10 godina

Smešno, ovo je kao loše suđenje na utakmici, pa sad kao nešto kompenzuju. Dobro je poznato da su svi koji su tamo završili trebali da tamniče decenijama, ali to je politika, nema pravde.

vlada-so

pre 10 godina

pa normalno da su oslobođeni,mora neko da implementira briselske sporazume a ko ima moć po dubini.pa niste valjda mislili da će nevladine organizacije to naređenje sa zapada izvršiti.

bosanceros

pre 10 godina

Dragi Srbijanci sto se mene tice od danas ni Frenki ni Jovica nisu agresori na BIH.Crvene Beretke,Garda,Zute Ose,Skorpioni idr.umjetnici su kod nas bili na cevapima.Sorry sto sam vas bezveze 20 godina zvao agresorima nisam skontao da se radilo o turizmu.

Ivica_K

pre 10 godina

I jedan i drugi su mnogo puta privremeno pustani na slobodu pa sam zbog toga i ocekivao ovakvu presudu, njihova saradnja sa CIA se isplatila kao i Perisiceva.

milojko

pre 10 godina

Tih strašnih godina na Kosovu su se "frenkijevaca" plašili i obični policajci, poslani tamo iz unutrašnjosti Srbije. Šta su radili Albancima da i ne govorimo, nemojmo se praviti ludi!
Nema pravde na ovoj zemlji, ne nadajte se. Sad ovi krvnici mogu lepo da se pobratime sa Gotovinom i Markačem - svi su "nevini", a mentalni sklop im je veoma sličan.

Antiprotivan

pre 10 godina

Kako je jednostavan srpski um-siva moždana supstanca: ako su oslobođeni, onda su doušnici CIA-e. Toliko ste smešni da počinjete sve nas da smarate.
Srbija ima 1,250 000 polupismenih (suštinski nepismenih) I TO JE PROBLEM!!!

Daleki

pre 10 godina

Eto, decki nevini, Hrvatsku i Bosnu ni jeli ni lukom mirisali. Krivi su jasno Hrvati i Bosanci, kao danas se sjecam njihovih zlocina po Zajecaru i Valjevu, bombardiranja Nisa, zvjerstava u Uzicama.

dejan

pre 10 godina

kako pokušavaju da dokažu da su Hrvatske generale oslobodili po zakonu. u to me niko ne može ubediti makar sve srbe sada oslobodili iz zatvora. mislim da se ovako oseća velika većina srba

pijetro

pre 10 godina

Ako su ovi likovi nevini, ja sam Jovanka Orleanka. Ovaj sud je oslobodio sve krive i osudio sve nevine, znaci Seselj ce biti nazalost oslobodjen.

EU Citizen

pre 10 godina

Ovo nije pravda, ali mi pravdu i ne zaslužjemo, narod kome je neko trebalo da kandidauje proruskog udbaša Koštunicu da bi skinuo Miloševića ne treba shvatati ozbiljno, već čisto utilitarno, kao pione u igrama velikih. Da smo imali snage da 5. oktobra očistimo zemlju, i to najbrutalnijim metodama, jer sa zločincima druga rešenja ne funkcionišu, danas bi Srbija drukčije izgledala, ovako, koga je briga da li je ovaj ili onaj koljač ili kriminalac osuđen ili oslobođen, kada se i ta EU već raspada, a ako nešto ne promeni, uskoro će i Amerika istim putem, a jedina perspektiva u Srbiji je poslati decu što pre nekuda, samo što više uopšte nije lako odlučiti ni kuda...

Divos

pre 10 godina

Шта рећи. Деценију (и мало јаче) су ови инквизитори осуђивали све оптужене Србе, често, заправо увек на неразумно високе казне, образложења пресуде увек конфузна, са друге стране сви ниткови који би и били процесуирани за злочине над Србима су ослобођени кривице, а српске жртве таквим одлукама понижене и обезвређене, успостављен је и нови принцип, свако је невин док се не докаже да је Србин.
Дељењем овакве селективне (не)правде, овај квази-суд је на неповратном путу да изгуби било какав углед, и тога су свесни. Да би спасили било какав кредибилитет, осудиће неколико Хрвата (за удружени злочиначки подухват, али за злочине над Бошњацима, недај Боже поменути у некој пресуди да су и Срби страдали), и ослободиће неколико Срба, тачније тројицу, ето тек толико да докажу да не мора баш сваки Србин бити (унапред) осуђен. Наравно, прозирна игра, ја свакако верујем да овај Френки и Јовица нису криви за злочине који су им приписани, јер да јесу криви никад неби били ни осумњичени, и неби ни завршили пред овим судом. Исто тако сам убеђен и да рецимо команданти СРК ВРС, часни генерали ВРС нису учинили ништа нечасно, а камоли неки злочин, али јесу осуђени (ген. Галић доживотно, ген. Милошевић 35). Па откуд толика разлика?
Можда је овим задњим Србима у повољнијем моменту изрицана пресуда, можда има и неких других детаља, "заслуга". Али то неће ништа променити, хашки квази-суд остаће упамћен као цивилизацијска срамота са почетка овог века.

e-krem

pre 10 godina

Bila kakva bila presuda to srpskoj politici nece ni dalje smetati da kad je Kosovo u pitanju stalno koristi frazu po kojoj su ugrozeni "Srbi i ostali nealbanci".Toliko o licemerju srpske politike ovoga puta.

Zinida Tikazem

pre 10 godina

a sad je hag dobro presudio a srbi?sad je predpostavljam sve ok!nije podplaceno nije lobirano itd...ma sve bi ja njih osudio nema nevinih,zbog toga sto generacije rodjene posle 80-tih moraju o tome da slusaju sve ove god.mladost su nam upropastili svi oni,sa koje god da su strane!

braca

pre 10 godina

Čitajući komentare lako je zaključiti da je bolje što se Srbima sudiu Hagu. Zar je moguće da se zgražavate time što su oslobođeni Srbi. Gde vam je pamet. Manje ste bili ljuti kada su oslobođeni Gotovina iMarkač. Stidite se. Svakom Srbinu koji dođe iz Haga želim dobrodošlicu. I samo još nešto, isuviše malo znate i o jednom i o drugom da bi tako mogli komentarisati.

sofronije

pre 10 godina

Cim procitam DB pade mrak na oci. Pa njima ne moze niko nista, a tek kada se vrate u Srbiju ima da zakuvaju. Vucicu ako imas morala i hoces glas, hapsi ih cim predju granicu, ako im uopste dozvolis da predju.

djordjevic

pre 10 godina

Mislim da ovo dokazuje da Hag nije bio sud koji je sudio u korist Hrvata ili Muslimana zbog kao Hrvata i Muslimana...Hag je POLITICKI sud koji sudi onako kako mu odgovara, a to sto je do pre koj mesec odgovaralo da sve puca preko ledja Srba, to je druga stvar. A sad kada su oslobodjeni zapadni puleni iz nama bivsih bratskih drzava i samim tim zapad ispade sjajan sa svojim pulenima, onda daj i neku mrvu Srbima da i oni ne laju previse.

A zrtve? MA KO SISA ZRTVE.

Poslednji Mohikanci

pre 10 godina

Ovo je ohrabrujuca vest, ali i dalje me ne moze niko ubediti da ovo nije uslovljeno necim drugim. Da je to sud pravde, drugacije bi stvari funcionisale, ovako, sve se meri na kilo, malo tamo, malo vamo. Nemaju njihove presude bas mnogo logike ni pravde...

bbc

pre 10 godina

Za ovu dvojicu ima daleko više dokaza da su upleteni u rat u Hrvatskoj i BiH, nego da su Tuđman i Šušak bili upleteni u BiH. Ovo je dobro i za hrvatsku šestorku barem u smislu toga da definitivno otpada UZP sa Tuđmanom na čelu. Eventualno će dobiti par godina zbog individualne odgovornosti i to je to.

čekajući Šešelja...

pre 10 godina

Pa jel nam sad jasnija pravda koju deli haški tribunal. Ona jučerašnja, današnja, ranije presude generalima...Lud zbunjenog!

dado

pre 10 godina

"Sa izuzetkom u Doboju i Bosanskom Šamcu, veće nije zaključilo da je Jedinica za specijalne operacije (JSO) počinila zločine u svojim operacijama."

Znaci dva puta je OK pociniti zlocin...

S.

pre 10 godina

Pa od cele ekipe bas njih dvojicu nasli da puste? Pored toliko dokaza?Nisu oni arhitekte tih prljavih ratova nego glavni izvodjaci radova, ruke im krvave do lakata. O Djindjicu, kriminalizaciji drustva i JSO delovanju u posleratnom periodu da ne pocinjemo.
Nego, da li je Dejan Anastasijevic jos u Briselu? Sta ce biti sa celom ekipom koja je svedocila u Hagu protiv "Ledenog"? Ne bi im ja bila sad u kozi. Toliki clanci u Vremenu, filmovi. Opet bombe pod prozor?

jerko

pre 10 godina

(mario, 30. maj 2013 17:00)
Srbiju se nije amnestiralo jer je pravomocna presuda protiv Martica potvrdila da je postojao UZP s Milosevicem u cilju stvaranja velike Srbije. Ako ne vjerujete potrazite presudu na stranicama suda.

BTW stvarno se cini da Americkii suradnici nece biti osudjeni

kakogod

pre 10 godina

Ovim je Haski tribunal definitvno bacio u blato i poslednje ostatke digniteta ove zalosne institucije. Nisam mislio da cu ovo ikada reci, ali od danas cu da gledam kako ih Vojvoda tamo pravi na majmune, jer nista drugo i nisu. Gomila majmuna bez trunke digniteta koji kao marionetice igraju kako kurentna politika zahteva, sto ih cini krpama od ljudi, a jos su tuzniji jer se pretvaraju da rade jaaaako ozbiljne stvari na.

Pozdrav iz Posavine

pre 10 godina

Iskreno, ja ne znam šta su dotična gospoda '90-tih godina radili po Srbiji, i kakve su funkcije imali, ali mi je drago što su oslobođeni iz prostog razloga da nam se bar na određeno vrijeme skine etiketa agresora i jedinih ''zločinaca'' u ratovima u Hrvatskoj i BiH. Zamislite samo kakve su trenutne reakcije u Hrvatskoj i zapadnoj Hercegovini zbog jučerašnje i današnje presude... Do prije pola godine su Haški sud nazivali najpravednijim na svijetu, ljubili su slike onih sudija, a ovih dana ga kunu i nazivaju pro-srpskim... :D Ali činjenica je da je tzv. Herceg-Bosna, koja odavno više ne postoji, bila zločinačka tvorevina, u službi stvaranja ''Velike Hrvatske'', po mogućstvu do Drine tj. NDH. Svi se mi sjećamo početka marta '92, i ubijanja srpskih civila po Posavini (a inače, službeno je rat počeo 6. aprila)...

milan

pre 10 godina

jel ce da bude neki docek da docekamo i mi nase heroje kod akupstine za tu priliku cu doci iz kg .vidim razne komentare karalo se u njihovo vreme to je tacno 100 % ali u njohovo vreme je kralo 50 ljudi a u vreme vasih demokrata svaki precednik mesne zajednice je pun ko brod tako da ne mlatite molim vas nego da docekamo heroje kako valja i zdravlje boze da nam se vrati i seki pa da onda bude i vatrometa i da veselje traje deset dana.dobro dosli junaci

Branko

pre 10 godina

Sta sam sam vam rekao. Srbiji nema spasa.
(Posmatrac sa strane, 30. maj 2013 17:10)

Srbiji će biti spasa ,ako budemo svi posmatrači sa strane.

dada

pre 10 godina

Sad ce cuveni srpski pisac teorija zavera Dejan Lucic da nastavi da pise drugi deo velikog i neponovljivog dela "Vladari iz senke".
Ledeni ce opet sa vukovima da pravi dar mar po Evropi:-)))))))

ANTIIZDAJNIK

pre 10 godina

Svo zlo u liku jednog coveka se vraca u Srbiju. Neka vlast (Vucic) pokaze da li im je isti gazda ili ce naci nacin da ogranizatori svega strasnog sto se dogadjalo na ovim prostorima bar delom snose krivicu za svoje morbidene konstrukcije krvi

NemanjaV

pre 10 godina

Ljudi pa šta vam je, politička igra. Pustili su Gotovinu i Markača, moraju sada i nekoga sa srpske strane, tj Peršić, Frenki i Jovica. Na kraju će, možda pravedno a možda i ne, najviše odgovarati oni koji, po meni i jesu najviše krivi za zločine koje je počinila srpska strana - vođe iz RS i RSK... plus ne mogu da osude Gotovinu, Markača, Perišića, Frenkija i Jovicu jer bi onda mogle da se razvlače Srpsko - Hrvatske tužbe i da prakitčno de facto budu osuđene komplet države za progon.. ovako će samo biti osuđeni pojedinci.. možda ne najpravednije ali moraju da balansiraju politički... u svakom slučaju ako su oslobođeni Gotovina i Markač, ja lično mislim da je fer da budu i Frenki, Jovica i Perišić...

lol

pre 10 godina

Sud kaže da nisu krivi.
A sad svima koji tvrde suprotno, suditi za klevetu.
(Zar to nije logično?, 30. maj 2013 22:14)

Verovatno bi trebalo tuziti za klevetu i one koji kazu da su Gotovina i Haradinaj krivi?

mario

pre 10 godina

ma krasno nema što sa ovime se Srbiju amnestiralo od svake odgovornosti,a Pusička bi povlačila tužbu...pa se naši umiljavaju srpskim političarima..

Alan Haskic

pre 10 godina

I sta sad, proveli 10 godina u zatvoru, a nisu krivi. Hoce li im Hag platiti nadoknadu za pretrpljenu dusevnu bol, vreme provedeno bez porodice i prijatelja, gubitak novcanih sredstava na osnovu prestanka radnih odnosa, itd...
Ovaj Hag da nije tuzan i jadan bio bi smesan..

ministar

pre 10 godina

Meni je drago da je UZP pao, ne zato što mislim da je Stanišić nevinašce, nego zato što je još jedan signal da je UZP-u istekao rok trajanja i da u žalbenom postupku možemo izvući naše ljude iz Haaga koji su jučer na pravdi Boga dobili 111 godina s takvim logičkim akrobacijama u presudi da to ne bi bi pas s maslom pojeo.

ssss

pre 10 godina

Ovaj hag je kao los fudbalski sudija. Svira penal pa vidi ja zezno stvar pa daj brze-bolje da sviram i drugoj ekipi.
U svakom slucaju mi drago sto su oslobodjeni, srecno.

Pravnik

pre 10 godina

Ovaj hag je kao los fudbalski sudija. Svira penal pa vidi ja zezno stvar pa daj brze-bolje da sviram i drugoj ekipi.
U svakom slucaju mi drago sto su oslobodjeni, srecno.
(ssss)

Vidis ja nisam srecan jer dovoljno je dokaza (daleko vise nego za Gotovinu) da mi laici znamo da su gresni ali ko poznaje anglosaksonsko pravo zna da to nije dokaz da nisu krivi nego da nije bilo dokaza van svake sumnje da su krivi po svakom elementu krivicnog dela koje im se stavlja na teret. Mnogi su u SAD i Engleskoj oslobodjeni zbog visokog standarda dokaza koji se trazi iako obican covek laik zna da su krivi. Setite se simpsona - samo rukavica za koju se tvrdilo da je nosio ubica pri ubistvu nije fitovala njegovu ruku. U civilnom postupku gde j standard drugaciji proglasen je krivim.

Ђон Донсон

pre 10 godina

Ову двојицу ликова су нам вратили само како би могли да нам њихово изручење поставе као услов за ЕУ

hebes zemlju koja Bosne nema

pre 10 godina

Dodjoh u goste na B92 sa predrasudama priznajem.Mislio sam sad ce 100% velicanje Jovice heroj, Srbin pobjedio Hag bla.bla.bla.Kad ono vecina komentara negativna. Znaci da vjerujete da je osim u Srbiji organizovao zlocine i u BIH i Hr.Ovi komentari su za mene vrijedniji od bilo kakvi sudski presuda.Komsije Srbijanci vi kao narod pokazujete da ste veci od gresaka koje su pocinjene u vase ime.Izgleda da svi docekasmo da se blizi
stvarno POMIRENJE.Konacno.

pravda

pre 10 godina

Kao i uvek do sada odluka jedinog merodavnog suda mora da se postuje. Meni je jasno da se Srbima ne moze upraviti jer da su osudjeni bilo bi samo se Srbi osudjuju ako ih oslobode onda ili svet je uvideo da smo u pravu ili politicka nagodba...CIA dousnici itd. A u stvari ovaj sud kakav je da je jedini je merodavan da na osnovu dokaza sudi a ne rekla-kazala kao nasi sudovi koji kasnije moraju da pustaju ljude (Jurisic) ili Ganic-falsifikujemo dokaze. Zato ostavimo te sudije da rade svoj posao a na nama je svima da dodjemo do zajednickog objasnjenja kako je doslo do rata i da se vise ne ponovi, ali sve mi se cini da vecina jedva ceka nastavak i oni koji se ne uklapaju u stereotipe (nasi su dobri-ostali nisu) ipak moraju napustiti ove krajeve i potraziti srecu sto dalje odavde. Ne vidim neke preterane reakcije Hrvata i Bosnjaka tako da se odluke kod njih primaju sa manje emocija nego kod nas.

Neko

pre 10 godina

Za Simatovića,lično nisam siguran,ali ovu drugu hijenu je trebalo staviti u samicu i baciti ključ u usijanu magmu!Građani Srbije,niste uopšte toliko svesni kao što mislite,koliko nam se zlo vratilo!Milošević bi povraćao da je gledao šta je ovaj čovek radio!Ne mogu ni ime da mu izgovorim...

odavde do vecnosti

pre 10 godina

A mi ostali dobili doživotne ...
(Osudjeni, 30. maj 2013 19:38)
care!!! bas to mi je bilo u glavi... ali nisam mogao tako jezgrovito...

Dušan

pre 10 godina

Nisam poklonik "lika i dela" Vojislava Šešelja, čak suprotno; ali ako njega osude nakon što su ovu dvojicu oslobodili, pa to će stvarno biti paradox nad paradoxima.

ratno siroce

pre 10 godina

Ja vec odavno zagovaram da sve vase zlocince treba pustiti i oterati u Srbiju. I Seselja i Mladica i Karadzica pa nek sad prave malo reda medju vama po Srbiji, sto da se vi izvucete. Sad vise ne mogu po komsiluku...

Апоплекс

pre 10 godina

У ствари, Срби у коментарима много другачији него Хрвати када су ослободили М. и Г. Беше један написао: "Какви прогони, суд је доказао да прогона није било, да су Срби отишли пре Олује! Помирите се са прошлошћу!"
Сада, ја бих написао слично, али мало другачије: "Помирите се са чињеницом да је Хаг политички суд, и да смо сви магарци!"
________________________________________________________________________
U stvari, Srbi u komentarima mnogo drugačiji nego Hrvati kada su oslobodili M. i G. Beše jedan napisao: "Kakvi progoni, sud je dokazao da progona nije bilo, da su Srbi otišli pre oluje! Pomirite se sa prošlošću!"
Sada, ja bih napisao slično, ali malo drugačije: "Pomirite se sa činjenicom da je Hag politički sud, i da smo svi magarci!"

Keva Bosanka

pre 10 godina

Jeremija zakazuj jos jednu sednicu ovaj put za Bosance Seselja i Mladica.Njihova BIH nije priznala Kosovo.Sto se Rase Crnogorca tice da nije Milo slao ambasadora u Pristinu mozda bi vadili i Durmitorca ovako tesko.

Mišo

pre 10 godina

Kasno je se sud u Hagu trgao i počeo da sudi i donosi odluke na osnovu valjanih dokaza. Mnogi Srbi su osuđeni na višegodišnje kazne robije bez valjanih dokaza i provešće ostatak svog života u zatvorima širom Evrope iako im krivica nije dokazana.

zoran

pre 10 godina

Ja sam deset puta ovde napisao da se sprema obnova postupka i oslobađanje Ulemeka i Jovanovića a vi ste mi se smejali. Kako ste glasali na poslednjim izborima tako ćete imati građanski rat u Srbiji. Živi bili pa videli, moji napredni glasači. Kakav Toma Vučić Dačić, kakav datum, kakava hapšenja, kakva korupcija. Sve je to zamazivanje očiju i prodaja magle. Oni nemaju državničke kapacitete da vode državu ako nema pičvajza i zato će ga izazavati što inače Evropi i Amerima odgovara da nastave sa razbijanjem Srbije koja se zaintačila pa neće da se priključi NATO. Zato su ova dvojica oslobođeni jer su vrhunski stručnjaci i dokazali su se devedesetih kada je i oformljena Jedinica. Reinkarnacija iste im je bio uslov za puštanje na slobodu a sve u dogovoru sa ostatcima devedesetih koji su trenutno na vlasti.
Samo polako. Živi bili pa videli!

Бојан Илић

pre 10 godina

Sta je bilo komsije?!
Kada se zakazivala sednuca u UN o radu suda, svi ste zapenili...?!
Jeremic ovo ono, Nikolic ovo ono....
Josipovic "zadovoljan " radom suda....
E sad kada vidite svi da Srbi bili u pravu da sud ne radi kako treba, odmah pljuvanje...?!:-)
A i vi srpski dusebruznuci...?!
Jel' sada ovako ok?!
Ja kazem opet:
Hag je napravio samo problem , jos veci nego sto je bio!
Sad jos da Srbi "leze" kazne u Srbiji..... i totalni "ugodjaj"!
Sada obratite paznju komsije:
Nece biti doceka sa drzavnim vrhom...
Mozda avioncic...
Tako ti je to kada si na platnom spisku "gazde"!
A izgleda da se isplatio "mladi fizicar" , "domacin kazandzija" i ostala ekipa....
Prijatna vam naredna decenija komsije, sada "samopovredjivanje"...:-)

advokati

pre 10 godina

Da se Milosevic nije sam branio, da se Seselj i Karadzic ne brane sami i oni bi bili oslobodjeni ili osudjeni na minimalne kazne. Toliko je sposoban ovaj Tribunal.

sumadinac

pre 10 godina

@sofronije
pa nije vucic granicar.
i kako neko drzavljanima srbije moze da zabrani ulaz u svoju zemlju. da im treba suditi treba i to kod nas ali kako kad je slobin portparol na vlasti.

braca

pre 10 godina

Čitajući komentare lako je zaključiti da je bolje što se Srbima sudiu Hagu. Zar je moguće da se zgražavate time što su oslobođeni Srbi. Gde vam je pamet. Manje ste bili ljuti kada su oslobođeni Gotovina iMarkač. Stidite se. Svakom Srbinu koji dođe iz Haga želim dobrodošlicu. I samo još nešto, isuviše malo znate i o jednom i o drugom da bi tako mogli komentarisati.

e-krem

pre 10 godina

Bila kakva bila presuda to srpskoj politici nece ni dalje smetati da kad je Kosovo u pitanju stalno koristi frazu po kojoj su ugrozeni "Srbi i ostali nealbanci".Toliko o licemerju srpske politike ovoga puta.

sramota smo od ljudi

pre 10 godina

nije mi jasno kako neko moze da podzava ovaj antisrpski sud.naser oric je pacifista pa je dobio 2 godine samo a svi srbi minimum 15 g i o cemu mi ovde pricamo???

Daleki

pre 10 godina

Eto, decki nevini, Hrvatsku i Bosnu ni jeli ni lukom mirisali. Krivi su jasno Hrvati i Bosanci, kao danas se sjecam njihovih zlocina po Zajecaru i Valjevu, bombardiranja Nisa, zvjerstava u Uzicama.

milan

pre 10 godina

jel ce da bude neki docek da docekamo i mi nase heroje kod akupstine za tu priliku cu doci iz kg .vidim razne komentare karalo se u njihovo vreme to je tacno 100 % ali u njohovo vreme je kralo 50 ljudi a u vreme vasih demokrata svaki precednik mesne zajednice je pun ko brod tako da ne mlatite molim vas nego da docekamo heroje kako valja i zdravlje boze da nam se vrati i seki pa da onda bude i vatrometa i da veselje traje deset dana.dobro dosli junaci

ajde

pre 10 godina

njima treba biti sudjeno u srbiji jer koliko su naredili ubistva u srbiji mislim da je staljin po tom pitanja malo dete,sve sluzbe DB i njima slicne UDBA OZNA itd.ciji su i frenki i stanisic bili visoki funkcioneri cak i glavnokomandujuci treba suditi u srbiji, cak i B92 zna kakve su probleme imali sa DB-om Milosevicevog rezima

LoL BoL

pre 10 godina

Ово је смешније и безобразније од ослобађања Готовине, Харадинаја и сл. Јад и беда и спрдња и са правом и са правдом.

mario

pre 10 godina

ma krasno nema što sa ovime se Srbiju amnestiralo od svake odgovornosti,a Pusička bi povlačila tužbu...pa se naši umiljavaju srpskim političarima..

ministar

pre 10 godina

Meni je drago da je UZP pao, ne zato što mislim da je Stanišić nevinašce, nego zato što je još jedan signal da je UZP-u istekao rok trajanja i da u žalbenom postupku možemo izvući naše ljude iz Haaga koji su jučer na pravdi Boga dobili 111 godina s takvim logičkim akrobacijama u presudi da to ne bi bi pas s maslom pojeo.

Antiprotivan

pre 10 godina

Kako je jednostavan srpski um-siva moždana supstanca: ako su oslobođeni, onda su doušnici CIA-e. Toliko ste smešni da počinjete sve nas da smarate.
Srbija ima 1,250 000 polupismenih (suštinski nepismenih) I TO JE PROBLEM!!!

NemanjaV

pre 10 godina

Ljudi pa šta vam je, politička igra. Pustili su Gotovinu i Markača, moraju sada i nekoga sa srpske strane, tj Peršić, Frenki i Jovica. Na kraju će, možda pravedno a možda i ne, najviše odgovarati oni koji, po meni i jesu najviše krivi za zločine koje je počinila srpska strana - vođe iz RS i RSK... plus ne mogu da osude Gotovinu, Markača, Perišića, Frenkija i Jovicu jer bi onda mogle da se razvlače Srpsko - Hrvatske tužbe i da prakitčno de facto budu osuđene komplet države za progon.. ovako će samo biti osuđeni pojedinci.. možda ne najpravednije ali moraju da balansiraju politički... u svakom slučaju ako su oslobođeni Gotovina i Markač, ja lično mislim da je fer da budu i Frenki, Jovica i Perišić...

Vukan

pre 10 godina

Sloboda i Seselju! I to ne samo sloboda nego i materijalni troskovi zbog dusevnih bolova i neosnovanog zadrzavanja u pritvoru od 10 godina! Ma koliko da ga ne volim, to je skandal!
Ala ce mu se neki obradovati:) Inace kad se svi ovi vrate u zemlju, mozemo da organizujemo srpsku rekonkvistu! Ako znate na sta mislim?;)

zoran

pre 10 godina

Stidim se sto sam Srbin I iskreno saucesce svim zrtvama u Hrvatskoj I Bosni I Hercegovini!I ja sam jedan od onih kojima su doticna dvojica unistila zivot I oterala sa svoga ognjista!Sramota,zlocin se isplatio!

pravda

pre 10 godina

Kao i uvek do sada odluka jedinog merodavnog suda mora da se postuje. Meni je jasno da se Srbima ne moze upraviti jer da su osudjeni bilo bi samo se Srbi osudjuju ako ih oslobode onda ili svet je uvideo da smo u pravu ili politicka nagodba...CIA dousnici itd. A u stvari ovaj sud kakav je da je jedini je merodavan da na osnovu dokaza sudi a ne rekla-kazala kao nasi sudovi koji kasnije moraju da pustaju ljude (Jurisic) ili Ganic-falsifikujemo dokaze. Zato ostavimo te sudije da rade svoj posao a na nama je svima da dodjemo do zajednickog objasnjenja kako je doslo do rata i da se vise ne ponovi, ali sve mi se cini da vecina jedva ceka nastavak i oni koji se ne uklapaju u stereotipe (nasi su dobri-ostali nisu) ipak moraju napustiti ove krajeve i potraziti srecu sto dalje odavde. Ne vidim neke preterane reakcije Hrvata i Bosnjaka tako da se odluke kod njih primaju sa manje emocija nego kod nas.

Pozdrav iz Posavine

pre 10 godina

Iskreno, ja ne znam šta su dotična gospoda '90-tih godina radili po Srbiji, i kakve su funkcije imali, ali mi je drago što su oslobođeni iz prostog razloga da nam se bar na određeno vrijeme skine etiketa agresora i jedinih ''zločinaca'' u ratovima u Hrvatskoj i BiH. Zamislite samo kakve su trenutne reakcije u Hrvatskoj i zapadnoj Hercegovini zbog jučerašnje i današnje presude... Do prije pola godine su Haški sud nazivali najpravednijim na svijetu, ljubili su slike onih sudija, a ovih dana ga kunu i nazivaju pro-srpskim... :D Ali činjenica je da je tzv. Herceg-Bosna, koja odavno više ne postoji, bila zločinačka tvorevina, u službi stvaranja ''Velike Hrvatske'', po mogućstvu do Drine tj. NDH. Svi se mi sjećamo početka marta '92, i ubijanja srpskih civila po Posavini (a inače, službeno je rat počeo 6. aprila)...

zoki

pre 10 godina

Cak i da ih oslobode za to sto su optuzeni krivi su za mnogo zivota koje su prekinuli ili unistili ovde u Srbiji. Mnogi su stradali kaokolateralna steta potpuno neduzni . Setimo se koliko je nerasvetljenih ubitstava bilo 90-tih, novinari , politicari i obicni ljudi. Dok se ne otvore dosijei DB-a nista se ovde promeniti nece. Svaka eks. komunisticka zemlja je to uradila, da bi mogli da krenu dalje, sem nas.

bosanceros

pre 10 godina

Dragi Srbijanci sto se mene tice od danas ni Frenki ni Jovica nisu agresori na BIH.Crvene Beretke,Garda,Zute Ose,Skorpioni idr.umjetnici su kod nas bili na cevapima.Sorry sto sam vas bezveze 20 godina zvao agresorima nisam skontao da se radilo o turizmu.

dvadesetogodisnjak iz Srbije

pre 10 godina

Imam 20 godina,radim kao obezbedjenje za dvadeset hiljada,uporedo pokusavam da zivim i finansiram fakultet od toga,i ne vidim da ce se tu promeniti ista u narednih dvadeset godina,Hvala na svemu Borise,Vojislave,Slobo,deci cu davati vasa imen

mlekadzija

pre 10 godina

Citam neke kometare osoba najverovatnije iz Hrvatske... nije im jasno kako i zasto su pustili ovu dvojcu...PA i nama nije bilo jasno kad su pustili tj. oslobodili MArkaca i Gotovinu, Haradinaja i Orica itd itd. Ne znam sta jos treba da se desi pa da se definitivno dokaze da je HAski sud jedna karikaturta od suda. Odnosno da neke osobe to shvate. Verovatno 40 god kazna za Seselja...

bbc

pre 10 godina

Za ovu dvojicu ima daleko više dokaza da su upleteni u rat u Hrvatskoj i BiH, nego da su Tuđman i Šušak bili upleteni u BiH. Ovo je dobro i za hrvatsku šestorku barem u smislu toga da definitivno otpada UZP sa Tuđmanom na čelu. Eventualno će dobiti par godina zbog individualne odgovornosti i to je to.

Divos

pre 10 godina

Шта рећи. Деценију (и мало јаче) су ови инквизитори осуђивали све оптужене Србе, често, заправо увек на неразумно високе казне, образложења пресуде увек конфузна, са друге стране сви ниткови који би и били процесуирани за злочине над Србима су ослобођени кривице, а српске жртве таквим одлукама понижене и обезвређене, успостављен је и нови принцип, свако је невин док се не докаже да је Србин.
Дељењем овакве селективне (не)правде, овај квази-суд је на неповратном путу да изгуби било какав углед, и тога су свесни. Да би спасили било какав кредибилитет, осудиће неколико Хрвата (за удружени злочиначки подухват, али за злочине над Бошњацима, недај Боже поменути у некој пресуди да су и Срби страдали), и ослободиће неколико Срба, тачније тројицу, ето тек толико да докажу да не мора баш сваки Србин бити (унапред) осуђен. Наравно, прозирна игра, ја свакако верујем да овај Френки и Јовица нису криви за злочине који су им приписани, јер да јесу криви никад неби били ни осумњичени, и неби ни завршили пред овим судом. Исто тако сам убеђен и да рецимо команданти СРК ВРС, часни генерали ВРС нису учинили ништа нечасно, а камоли неки злочин, али јесу осуђени (ген. Галић доживотно, ген. Милошевић 35). Па откуд толика разлика?
Можда је овим задњим Србима у повољнијем моменту изрицана пресуда, можда има и неких других детаља, "заслуга". Али то неће ништа променити, хашки квази-суд остаће упамћен као цивилизацијска срамота са почетка овог века.

Petar

pre 10 godina

Ovaj Hag sve oslobodio. Znaci niko nije kriv za rat, zlocine, zrtve svih nacionalnosti su se same ubile, proterale. A balkanske palanke od drzava nek dizu u nebesa ove likove, grade im spomenike. Nadam se da za pedesetak godina necemo postojati, svi mi i Srbija i Hrvatska i Bosna.

pijetro

pre 10 godina

Ako su ovi likovi nevini, ja sam Jovanka Orleanka. Ovaj sud je oslobodio sve krive i osudio sve nevine, znaci Seselj ce biti nazalost oslobodjen.

EU Citizen

pre 10 godina

Ovo nije pravda, ali mi pravdu i ne zaslužjemo, narod kome je neko trebalo da kandidauje proruskog udbaša Koštunicu da bi skinuo Miloševića ne treba shvatati ozbiljno, već čisto utilitarno, kao pione u igrama velikih. Da smo imali snage da 5. oktobra očistimo zemlju, i to najbrutalnijim metodama, jer sa zločincima druga rešenja ne funkcionišu, danas bi Srbija drukčije izgledala, ovako, koga je briga da li je ovaj ili onaj koljač ili kriminalac osuđen ili oslobođen, kada se i ta EU već raspada, a ako nešto ne promeni, uskoro će i Amerika istim putem, a jedina perspektiva u Srbiji je poslati decu što pre nekuda, samo što više uopšte nije lako odlučiti ni kuda...

Johnzy

pre 10 godina

Ma ovog treba osuditi kod nas, i tako pokazati ovom Hagu koliko je to jedan nesposoban sud. Ovi ljudi, pored toga što su organizovali brojne paravojne jedinice koje su ubijale u prošlim ratovima, su nama ostavili u nasleđe monstruma koji vuče sve poteze u ovoj državi i drže nas i našu budućnost u svojim rukama.

kennedy

pre 10 godina

Ameri ih oslobodili radi nove srpske pro-americke politoke koja se odrekla kosova. Hrvati iz BiH juce osudjeni radi toga sto su se borili za svije vlastite interese (herceg-bosnu) a ne americke (unitarno-muslimansku BiH). Jako providno, svi oni sto su bili na americkoj strani su oslobodjeni a oni sto su se borili za svoj narod su osudjeni. Dario Kordic je dobio 40 godina zato sto je hrvatski politicar iz BiH, a Ejup Ganic i haris silajdzic, koji su bili na mnogo vecim funkcijama za vrijeme rata, nisu ni osudjeni jer su bili na pravoj strani, bez obzira sto je teritorija pod nadzorom armije BiH etnicki ociscena od srba i hrvata. U sve i jednom mjestu pod nadzorom armije BiH, prvo su bili napadnuti i protjerani srbi a onda nekoliko mjeseci poslije i hrvati. Nadjite mi jedan jedini grad ili selo gdje to nije bilo tacno po ovom scenariju? Vakuf? Bugojno? Zenica? Kakanj? Vares? Tuzla? Sarajevo? Ilijas? Jablanica? Konjic?... Dakle cisti politicki sud koji nema nikakve veze s pravdom.

Poslednji Mohikanci

pre 10 godina

Ovo je ohrabrujuca vest, ali i dalje me ne moze niko ubediti da ovo nije uslovljeno necim drugim. Da je to sud pravde, drugacije bi stvari funcionisale, ovako, sve se meri na kilo, malo tamo, malo vamo. Nemaju njihove presude bas mnogo logike ni pravde...

ceva

pre 10 godina

Kakve smo mi budale, svi mi koji živimo na Balkanu. Bosna 100.000, Hrvatska 21.000, Kosovo 8.000 poginulih, nezna se broj raseljenih. Nemrzim ni Hrvata ni Bosanca ni Bošnjaka ni Kosovara ali što mrzim političare i njihove poslušnike, gade mi se.

Tekelija

pre 10 godina

Ослобођени су само зато што су више зла нанијели Србима...
Тако да се зна ко су њихови шефови.

Трагикомично је то што ће дио јавности у Срба ово протумачити као побједу

nenad ca

pre 10 godina

bice oslobodjeni..najverovatnije..a za stanisica sam i siguran..bas kao nagrada za ucesce u svemu..datum 12 mart mu je najbolji advokat..nazalost..amerika svoje ljude cuva..mi Zorana Djindjica nismo uspeli

milojko

pre 10 godina

Tih strašnih godina na Kosovu su se "frenkijevaca" plašili i obični policajci, poslani tamo iz unutrašnjosti Srbije. Šta su radili Albancima da i ne govorimo, nemojmo se praviti ludi!
Nema pravde na ovoj zemlji, ne nadajte se. Sad ovi krvnici mogu lepo da se pobratime sa Gotovinom i Markačem - svi su "nevini", a mentalni sklop im je veoma sličan.

vosa

pre 10 godina

(dvadesetogodisnjak iz Srbije, 30. maj 2013 18:08).... dok su tebi menjali pelene ljudi po kojim zelis svojoj deci dati su prolivali tudju srpsku hrvatsku ili bilo ciju krv ... ali i trosili novac zbog koji ces ti jos 40godina vracati i raditi za crkavicu .. ako ides na fax kako si napisao trebao bi da shvatis sta pisem .. briga me za minuse ...

Pozdrav iz Rijeke

pre 10 godina

Ova dva covjeka su za mene do danas bili ratni zlocinci a od 16.00 nevini ljudi.To je tako a ti rezi vene.Sto se Tudjmana,Suska i Bobetka tice od jucer su ratni zlocinci i ta odluka nece biti promjenjena.U Hagu je pokazan snimak Tudjmana ispred postrojene vojske BH Hrvata u Mostaru gdje mu se predaje raport i on im drzi govor kao vrhovni zapovjednik.On je sve javno radio u vezi rata u BIH.Prilikom citanja presude Stanisicu sud je uvazio zatamnjivanje dokumenata koje su spasile i Perisica i Jovicu i Frenkija.

nesa

pre 10 godina

Oni su krivi za haos u zemlji,lopovluk,kriminal,bezakonje,ubistva....njih nije interesovalo sta se radi van srbije osim sverc da bi napunili džepove.Uostalom Stanisic je smenjen kada je otkriveno da je americki spujun,kao i Perisic,a ameri se ne odricu svojih ,,zasluznih,, ljudi kao mi nasih.

Justin

pre 10 godina

U nekim zemljama islamskig sveta nakon objavljivanja presude sud uvek kaze:"ovako je sud nasao,a kako je zaista bilo,sam Alah zna". Mogli su uz par svedoka da dokazu i da su bili humanitarci preko Drine.

Zinida Tikazem

pre 10 godina

a sad je hag dobro presudio a srbi?sad je predpostavljam sve ok!nije podplaceno nije lobirano itd...ma sve bi ja njih osudio nema nevinih,zbog toga sto generacije rodjene posle 80-tih moraju o tome da slusaju sve ove god.mladost su nam upropastili svi oni,sa koje god da su strane!

sdafasg

pre 10 godina

Ovu dvojicu mora Srbija sama da osudi.

Dok su nasi ginuli sirom bivse nam drzave, "Frenkijevci" su sa najmodernijim naourzanjem zavodili red po Beogradu i vrsili prljave poslove za Baba Julu.

Njih dvojica su napravili i Legiju i Arkana. Njih dvojica su kreatori najgrotesknijeg perioda u kulturi Srbije od njenog nastanka. Oni su najveci krivci za egzodus svega pametnog u Srbiji tokom devedesetih.

Oni trebaju da budu optuzeni za UZP ali protiv Srba.

Nenad

pre 10 godina

I od svih nađoste baš njih da oslobodite? Pa ta dvojica su veći zločinci od svih koje ste osudili zajedno! Taj sud stvarno ne vredi ni pet para.

pera lozac

pre 10 godina

sud u hagu je izgubio svaki kredibilitet. sada nam kao vracaju za gotovinu i hardinaja time sto pustaju i nase zlocince. da nije tuzno bilo bi smesno.

xyz

pre 10 godina

Ovaj sud je stvarno smejurija i meni se licno gadi.Politicka institucija 100%.Pa ako Oric,Haradinaj,Taci,Gotovina,Markac,Simatovic i Stanisic nisu krivi pa ko je onda kriv.Njih su oslobodili,a osudili su Lazarevica.Pa to je stvarno skandal...crva stvarno nije bilo... prosta matematika...

dejan

pre 10 godina

kako pokušavaju da dokažu da su Hrvatske generale oslobodili po zakonu. u to me niko ne može ubediti makar sve srbe sada oslobodili iz zatvora. mislim da se ovako oseća velika većina srba

Onako

pre 10 godina

Pa dobro, odavno je bilo jasno da su oni ljudi koje je CIA angažovala za prljave poslove, čak je imala i svoju jedinicu u Srbiji pod nazivom JSO. E sada, kakve sve to veze ima sa ubistvom Đinđića, nemam pojma...

Ryber Palunko

pre 10 godina

kennedy:
prije ratu u bugojnom,vakufu, varesu i jablanici nije ni bilo Srba - hajvanu!!!! a sta je sa Banja lukom i gradovima u rs?
(veliki, 30. maj 2013 18:54)

Po popisu iz 1991, u ovim opštinama, koje si naveo, živjelo je 12931 građanin srpske nacionalnosti (pretpostavljam da je Vakuf, onaj Gornji).
Ako ti je do hajvana, osmotri ogledalo.

Ђон Донсон

pre 10 godina

Ову двојицу ликова су нам вратили само како би могли да нам њихово изручење поставе као услов за ЕУ

x

pre 10 godina

Jaoj al' će biti Tomi i Prvom "veselo" kad se Šeki vrati :D Pa kad pola naprednjaka, svi dss-ovci, radikali, zveri, treće srbije...naprave blok :) Pa sledeća vlada bude sns + sateliti i ds. Nema mira ovoj našoj zemlji još dugo ljudi...

ssss

pre 10 godina

Ovaj hag je kao los fudbalski sudija. Svira penal pa vidi ja zezno stvar pa daj brze-bolje da sviram i drugoj ekipi.
U svakom slucaju mi drago sto su oslobodjeni, srecno.

Alan Haskic

pre 10 godina

I sta sad, proveli 10 godina u zatvoru, a nisu krivi. Hoce li im Hag platiti nadoknadu za pretrpljenu dusevnu bol, vreme provedeno bez porodice i prijatelja, gubitak novcanih sredstava na osnovu prestanka radnih odnosa, itd...
Ovaj Hag da nije tuzan i jadan bio bi smesan..

Anonim

pre 10 godina

Kakva smejurija od suda! Tuzno! Da li ce sada gospodar Vucic da pokrene akciju kako bi se lica Stanisic i Simatovic priveli pravdi, zbog akta drzavnog terorizma!

Pravnik

pre 10 godina

Ovaj hag je kao los fudbalski sudija. Svira penal pa vidi ja zezno stvar pa daj brze-bolje da sviram i drugoj ekipi.
U svakom slucaju mi drago sto su oslobodjeni, srecno.
(ssss)

Vidis ja nisam srecan jer dovoljno je dokaza (daleko vise nego za Gotovinu) da mi laici znamo da su gresni ali ko poznaje anglosaksonsko pravo zna da to nije dokaz da nisu krivi nego da nije bilo dokaza van svake sumnje da su krivi po svakom elementu krivicnog dela koje im se stavlja na teret. Mnogi su u SAD i Engleskoj oslobodjeni zbog visokog standarda dokaza koji se trazi iako obican covek laik zna da su krivi. Setite se simpsona - samo rukavica za koju se tvrdilo da je nosio ubica pri ubistvu nije fitovala njegovu ruku. U civilnom postupku gde j standard drugaciji proglasen je krivim.

ratno siroce

pre 10 godina

Ja vec odavno zagovaram da sve vase zlocince treba pustiti i oterati u Srbiju. I Seselja i Mladica i Karadzica pa nek sad prave malo reda medju vama po Srbiji, sto da se vi izvucete. Sad vise ne mogu po komsiluku...

Petar

pre 10 godina

Smešno, ovo je kao loše suđenje na utakmici, pa sad kao nešto kompenzuju. Dobro je poznato da su svi koji su tamo završili trebali da tamniče decenijama, ali to je politika, nema pravde.

Goran

pre 10 godina

politicka odluka ( citaj : presuda ) i jos jedan dokaz da je Haski sud instrument u rukama velikh sila... juce su osudili Hrvate na 110 godina a danas oslobodili ovu dvojicu... i time cementirali jos vecu mrznju i netrpeljivost izmedju sva tri naroda kako u Bosni tako i u Hrvatskoj a to je ono sto zapad upravo i zeli... konstantno drzanje tenzija, netrpeljivosti, mrznje... ne daj boze da se sva tri naroda sloze, dogovore, pomire... to bi bilo ono sto zapadni mocnici nikako ne bi zeleli niti dozvolili..
Balkan je bure baruta i kao takav treba i da ostane... a bure baruta ce se lako potpaliti kada dodje vreme za tako nesto.. Balkan je adut u rukama amerikanaca u slamanju u slabljenju Evrope.
jos samo da mali i alavi balkanski politikanti razumeju ovo.. razumeju oni itekako dobro a;i njihova moc presudjivanja i odlcivanja je ravna nuli.

ANTIIZDAJNIK

pre 10 godina

Svo zlo u liku jednog coveka se vraca u Srbiju. Neka vlast (Vucic) pokaze da li im je isti gazda ili ce naci nacin da ogranizatori svega strasnog sto se dogadjalo na ovim prostorima bar delom snose krivicu za svoje morbidene konstrukcije krvi

vlada-so

pre 10 godina

pa normalno da su oslobođeni,mora neko da implementira briselske sporazume a ko ima moć po dubini.pa niste valjda mislili da će nevladine organizacije to naređenje sa zapada izvršiti.

Mirko

pre 10 godina

Dvojica retkih koje i Srbi i Hrvati i Albanci i Bosanci zele da vide na dozivotnoj, a oni oslobodjeni!!! Al nas neko hebe pa rastura sve skupa...

sofronije

pre 10 godina

Cim procitam DB pade mrak na oci. Pa njima ne moze niko nista, a tek kada se vrate u Srbiju ima da zakuvaju. Vucicu ako imas morala i hoces glas, hapsi ih cim predju granicu, ako im uopste dozvolis da predju.

lol

pre 10 godina

Sud kaže da nisu krivi.
A sad svima koji tvrde suprotno, suditi za klevetu.
(Zar to nije logično?, 30. maj 2013 22:14)

Verovatno bi trebalo tuziti za klevetu i one koji kazu da su Gotovina i Haradinaj krivi?

PA KO JE ONDA PO HAGU KRIV

pre 10 godina

PO OVIM PRESUDAMA IZGLEDA DA SE ISPLATI RATOVATI,OTIMATI,PALITI, UBIJATI I TO SAMO GLAVESINAMA,ONIMA NA VRHU PIRAMIDE DOK OBICNIM RATNICIMA,VOJNICIMA NE,JER PO OVIMA SAMO SU ONI KRIVI STO SU RATOVALI A ZA NEIZVRSAVANJE NAREDJENJA ODE GLAVA ILI ODE NA ROBIJU KAKO GOD VOJNICI SU KRIVI I TO JE ONO STO JE NAUK ZA UBUDUCE A TO JE NE SLUSATI I NE ODAZIVATI SE RATNIM HUSKACIMA.

Peter Jackson

pre 10 godina

Znaci, ovi nam se opet rugaju. Nije bilo dovoljno sto su pustili hrvatske i albanske ratne zlocince, nego sada putaju i nase. Kad zavrse mandat, celokupno hasko pravosudje bi trebalo poslati u zatvor. Ni dozivotne robije ih ne bi oprale od toliko zlih presuda.

dada

pre 10 godina

Sad ce cuveni srpski pisac teorija zavera Dejan Lucic da nastavi da pise drugi deo velikog i neponovljivog dela "Vladari iz senke".
Ledeni ce opet sa vukovima da pravi dar mar po Evropi:-)))))))

jerko

pre 10 godina

(mario, 30. maj 2013 17:00)
Srbiju se nije amnestiralo jer je pravomocna presuda protiv Martica potvrdila da je postojao UZP s Milosevicem u cilju stvaranja velike Srbije. Ako ne vjerujete potrazite presudu na stranicama suda.

BTW stvarno se cini da Americkii suradnici nece biti osudjeni

Silvester

pre 10 godina

CIA oslobađa svoje saradnike, a narode Balkana drži u nevidljivom, ali veoma osetnom ropstvu. Siromaštvo, nekultura, primitivizam, kriminal, eksploatacija. Imperijalizam.

dado

pre 10 godina

"Sa izuzetkom u Doboju i Bosanskom Šamcu, veće nije zaključilo da je Jedinica za specijalne operacije (JSO) počinila zločine u svojim operacijama."

Znaci dva puta je OK pociniti zlocin...

Keva Bosanka

pre 10 godina

Jeremija zakazuj jos jednu sednicu ovaj put za Bosance Seselja i Mladica.Njihova BIH nije priznala Kosovo.Sto se Rase Crnogorca tice da nije Milo slao ambasadora u Pristinu mozda bi vadili i Durmitorca ovako tesko.

Mišo

pre 10 godina

Kasno je se sud u Hagu trgao i počeo da sudi i donosi odluke na osnovu valjanih dokaza. Mnogi Srbi su osuđeni na višegodišnje kazne robije bez valjanih dokaza i provešće ostatak svog života u zatvorima širom Evrope iako im krivica nije dokazana.

S.

pre 10 godina

Pa od cele ekipe bas njih dvojicu nasli da puste? Pored toliko dokaza?Nisu oni arhitekte tih prljavih ratova nego glavni izvodjaci radova, ruke im krvave do lakata. O Djindjicu, kriminalizaciji drustva i JSO delovanju u posleratnom periodu da ne pocinjemo.
Nego, da li je Dejan Anastasijevic jos u Briselu? Sta ce biti sa celom ekipom koja je svedocila u Hagu protiv "Ledenog"? Ne bi im ja bila sad u kozi. Toliki clanci u Vremenu, filmovi. Opet bombe pod prozor?

Branko

pre 10 godina

Sta sam sam vam rekao. Srbiji nema spasa.
(Posmatrac sa strane, 30. maj 2013 17:10)

Srbiji će biti spasa ,ako budemo svi posmatrači sa strane.

Бојан Илић

pre 10 godina

Sta je bilo komsije?!
Kada se zakazivala sednuca u UN o radu suda, svi ste zapenili...?!
Jeremic ovo ono, Nikolic ovo ono....
Josipovic "zadovoljan " radom suda....
E sad kada vidite svi da Srbi bili u pravu da sud ne radi kako treba, odmah pljuvanje...?!:-)
A i vi srpski dusebruznuci...?!
Jel' sada ovako ok?!
Ja kazem opet:
Hag je napravio samo problem , jos veci nego sto je bio!
Sad jos da Srbi "leze" kazne u Srbiji..... i totalni "ugodjaj"!
Sada obratite paznju komsije:
Nece biti doceka sa drzavnim vrhom...
Mozda avioncic...
Tako ti je to kada si na platnom spisku "gazde"!
A izgleda da se isplatio "mladi fizicar" , "domacin kazandzija" i ostala ekipa....
Prijatna vam naredna decenija komsije, sada "samopovredjivanje"...:-)

happy

pre 10 godina

Čista kompenzacija za oslobodjenje Haradinaja, Gotovine, Markača i Orića...Oslobodili Perišića, Stanišića, osudili juče one Hrvate, kao u smislu aj malo da pokažemo Srbima da nisu samo oni krivi, malo da ih naložimo, a malo da nasrnemo na Hrvate, oni sada ulaze u EU, čisto da im zamažemo oči. Sporazum u Briselu, datum za početak pregovora, pretnje za ponovno uvodjenje viza, pa onda izjava kako od toga nema ništa, pa ponovo pretnje...Kakve su ovo mutne igre ? Ko koga ovde, sa oproštenjem...?

Mile

pre 10 godina

Ako vam do sada nije jasno onda nista.
Pa zna se ko je gazda, i cije pare trosi ovaj sud u Hagu.
Ko im je pruzio saradnju i odradio poslove, kad tad ce biti nagradjen, ko nije, dozivotna ili 25 godina.

djordjevic

pre 10 godina

Mislim da ovo dokazuje da Hag nije bio sud koji je sudio u korist Hrvata ili Muslimana zbog kao Hrvata i Muslimana...Hag je POLITICKI sud koji sudi onako kako mu odgovara, a to sto je do pre koj mesec odgovaralo da sve puca preko ledja Srba, to je druga stvar. A sad kada su oslobodjeni zapadni puleni iz nama bivsih bratskih drzava i samim tim zapad ispade sjajan sa svojim pulenima, onda daj i neku mrvu Srbima da i oni ne laju previse.

A zrtve? MA KO SISA ZRTVE.

hebes zemlju koja Bosne nema

pre 10 godina

Dodjoh u goste na B92 sa predrasudama priznajem.Mislio sam sad ce 100% velicanje Jovice heroj, Srbin pobjedio Hag bla.bla.bla.Kad ono vecina komentara negativna. Znaci da vjerujete da je osim u Srbiji organizovao zlocine i u BIH i Hr.Ovi komentari su za mene vrijedniji od bilo kakvi sudski presuda.Komsije Srbijanci vi kao narod pokazujete da ste veci od gresaka koje su pocinjene u vase ime.Izgleda da svi docekasmo da se blizi
stvarno POMIRENJE.Konacno.

Реалан

pre 10 godina

Занимљиво је да су они коју су довођени у вез са CIA-ом углавном ослобођени (Перишић, сад ево Станишић)...

Ivica_K

pre 10 godina

I jedan i drugi su mnogo puta privremeno pustani na slobodu pa sam zbog toga i ocekivao ovakvu presudu, njihova saradnja sa CIA se isplatila kao i Perisiceva.

kakogod

pre 10 godina

Ovim je Haski tribunal definitvno bacio u blato i poslednje ostatke digniteta ove zalosne institucije. Nisam mislio da cu ovo ikada reci, ali od danas cu da gledam kako ih Vojvoda tamo pravi na majmune, jer nista drugo i nisu. Gomila majmuna bez trunke digniteta koji kao marionetice igraju kako kurentna politika zahteva, sto ih cini krpama od ljudi, a jos su tuzniji jer se pretvaraju da rade jaaaako ozbiljne stvari na.

Dušan

pre 10 godina

Nisam poklonik "lika i dela" Vojislava Šešelja, čak suprotno; ali ako njega osude nakon što su ovu dvojicu oslobodili, pa to će stvarno biti paradox nad paradoxima.

advokati

pre 10 godina

Da se Milosevic nije sam branio, da se Seselj i Karadzic ne brane sami i oni bi bili oslobodjeni ili osudjeni na minimalne kazne. Toliko je sposoban ovaj Tribunal.

čekajući Šešelja...

pre 10 godina

Pa jel nam sad jasnija pravda koju deli haški tribunal. Ona jučerašnja, današnja, ranije presude generalima...Lud zbunjenog!

zoran

pre 10 godina

Ja sam deset puta ovde napisao da se sprema obnova postupka i oslobađanje Ulemeka i Jovanovića a vi ste mi se smejali. Kako ste glasali na poslednjim izborima tako ćete imati građanski rat u Srbiji. Živi bili pa videli, moji napredni glasači. Kakav Toma Vučić Dačić, kakav datum, kakava hapšenja, kakva korupcija. Sve je to zamazivanje očiju i prodaja magle. Oni nemaju državničke kapacitete da vode državu ako nema pičvajza i zato će ga izazavati što inače Evropi i Amerima odgovara da nastave sa razbijanjem Srbije koja se zaintačila pa neće da se priključi NATO. Zato su ova dvojica oslobođeni jer su vrhunski stručnjaci i dokazali su se devedesetih kada je i oformljena Jedinica. Reinkarnacija iste im je bio uslov za puštanje na slobodu a sve u dogovoru sa ostatcima devedesetih koji su trenutno na vlasti.
Samo polako. Živi bili pa videli!

Neko

pre 10 godina

Za Simatovića,lično nisam siguran,ali ovu drugu hijenu je trebalo staviti u samicu i baciti ključ u usijanu magmu!Građani Srbije,niste uopšte toliko svesni kao što mislite,koliko nam se zlo vratilo!Milošević bi povraćao da je gledao šta je ovaj čovek radio!Ne mogu ni ime da mu izgovorim...

Апоплекс

pre 10 godina

У ствари, Срби у коментарима много другачији него Хрвати када су ослободили М. и Г. Беше један написао: "Какви прогони, суд је доказао да прогона није било, да су Срби отишли пре Олује! Помирите се са прошлошћу!"
Сада, ја бих написао слично, али мало другачије: "Помирите се са чињеницом да је Хаг политички суд, и да смо сви магарци!"
________________________________________________________________________
U stvari, Srbi u komentarima mnogo drugačiji nego Hrvati kada su oslobodili M. i G. Beše jedan napisao: "Kakvi progoni, sud je dokazao da progona nije bilo, da su Srbi otišli pre oluje! Pomirite se sa prošlošću!"
Sada, ja bih napisao slično, ali malo drugačije: "Pomirite se sa činjenicom da je Hag politički sud, i da smo svi magarci!"

sumadinac

pre 10 godina

@sofronije
pa nije vucic granicar.
i kako neko drzavljanima srbije moze da zabrani ulaz u svoju zemlju. da im treba suditi treba i to kod nas ali kako kad je slobin portparol na vlasti.

odavde do vecnosti

pre 10 godina

A mi ostali dobili doživotne ...
(Osudjeni, 30. maj 2013 19:38)
care!!! bas to mi je bilo u glavi... ali nisam mogao tako jezgrovito...