Sreda, 29.05.2013.

23:16

"Mi smo bedna generacija, gnjide"

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović je u intervjuu za Nedeljnik ocenio da je Srbija okupirana zemlja u političkom, ekonomskom, kulturološkom i u medijskom smislu.

Izvor: Nedeljnik

"Mi smo bedna generacija, gnjide" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

bolje cuti

pre 8 godina

Ko je bio gnjida kad se u noci izmedju 5. i 6. Oktobra sastao sa Milosevicem?Koja je gnjida cuvala Pavkovica i Radeta Markovica na celu vojske i DB?

Sale

pre 10 godina

Čovek je u pravu - to nam je jednostavno u genima: još je 1942 gestapo u Beogradu morao preko radija da poziva građane da više ne izdaju jedni druge jer nema kapacitete da obradi tolike dojave.
Pre toga u raznim ratovima od I srpskog ustanka na ovamo: truli šinjeli, opanci od kartona, pepeo u brašnu za srpsku vojsku, afere sa ratnim obveznicama, nepoštovanje ratnih invalida (liči vam na noviju istoriju?)...
Arčibald Rajs je bio apsolutno u pravu - mi smo poltronska nacija koja pljuje svoje dokazane prijatelje a ljubi dokazane neprijatelje i kad-tad u ciklusima (a novi će vrlo brzo doći) naše nemanje kičme nam doći na naplatu u vidu faktičke okupacije.

Istina

pre 10 godina

Pročitali ste vest na b92, a sada pročitajte šta je čovek tačno izjavio, pa ćete i na ovom primeru videti da je potpuno u pravu:

" ... Znate, velika sila može imati interese koji sudirektno suprotstavljeni vašim, i tu ne možete ništa da promenite. Ostaje vam samo da se borite najbolje što umete. Problem je kad to ne činite i to je onda samo vaš problem. Drugim rečima, nije problem kad zapadne sile ovde potkupljuju elite, problem je što u ovoj zemlji ima toliko mnogo ljudi koji se daju kupiti.Neko za sitan položaj, neko za simboličnu nagradu, bio to Evropljanin godineili poziv u Vašington na molitveni doručak, a neko za mogućnost da i daljekoristi resurse kako bi osigurao lično bogaćenje. Ponekad pomislim na pilota potpukovnika Milenka Pavlovića koji je poginuo za vreme NATO agresije i o komeje RTS snimio dokumentarni film, i pitam se da li je moguće da je on, kao i svi drugi koji su se tada borili, ispao budala, a da smo mi, koji danas predajemo KiM, zarad nekakve bolje budućnosti, najpametniji. I uvek dođem do istog zaključka. Milenko Pavlović je heroj, koji je branio svoju, oficirsku i srpskučast, i zapravo čast svih nas, a svi mi koji danas obesmišljavamo tu žrtvu,neko aktivno, a neko tako što ne uspeva to da spreči, deo smo jedne poprilično bedne generacije, neko bi nas možda s pravom nazvao i gnjidama naspram njega injegovog čina. I koliko god ovo zvučalo oštro, nisam siguran da je daleko odistine. Pokazujemo se kao jedna izrazito slaba generacija.

miha bukovac

pre 10 godina

Ovom izjavom, (kako izgleda), bezobrazluk, nekultura i nevaspitanje "krase" ovog mladog "doktora sa Sorbone" (a iz komentara smo videli i druge njegove isto tako bezobrazne "bisere") i zato ne čudi kojoj stranci pripada jer je DSS puna maloumnih doktora na čelu sa (totalno) neobaveštenim šefom (po svim pitanjima) DrK-om o kome se dosta zna i predhodni komentatori su rekli već dovoljno.

Topličanin Milan

pre 10 godina

@ VLAJKO: Da je rekao da smo ponosan narod, da smo hrabri, da imamo časnu prošlost kojom se možemo ponositi, da smo bogata država siromašnog naroda koga su sankcijama, bombardovanjem i ratovima uništili zapadni varvari, rekli biste da se radi o srpskom ultranacionalisti ili, da budem precizniji, šovinisti a možda čak i fašisti?! Reči ovog gospodina treba shvatiti na pravi način. Kao upozorenje i vapaj nekoga kome je ova država najdraža.

Bojan

pre 10 godina

Milose vi ste energican mlad covek, ne razumem zbog cega vas, i pored zatrovanih medija i sama stranka gusi. Ne mogu da shvatim DSS sto ovakve ljude ne stavljeju u prvi plan, a ne Razne Samardzice, Petkovice pa na kraju krajeva i samog Kostunicu koji vise nemaju nista novo da kazu.

Dejan

pre 10 godina

To za gnjide je delimicno u pravu, jer su gnjide mali deo naseg naroda kome pripadaju njegov autisticni sef, on, i sacica oko njih. Da je imalo realan, shvatio bi da su oni imali priliku, vladali su, i u `njihovo` vreme je to Kosovo nad kojim toliko `placu` peroglasilo nezavisnost, a oni su zabili glave u pesak, i izigravali `kalimera`. Da su ostali do sada na vlasti, odavno ne bi postojalo nijednog srbina na Kosovu, a oni bi i dalje zabijali noseve u pesak. Najbolje je da cute, i ne znam zasto mediji uopste pridaju vaznosti onom sto pricaju te `uspavane lepotice`?!

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Istina boli, ali jedino istinom možemo doći do izlečenja. Sve ostalo je traćenje vremena i gubljenje nacionalne energije naroda i države koji su na izdisaju. Sve ostalo su pogrešne dijagnoze koje dovode do još veće i teže bolesti. Mogao je ovaj gospodin da istakne našu lepotu, pamet i hrabrost, kojih, nažalost, nema, ili su se zadržali samo u tragovima kod onih koji ljudski dignitet nisu mogli ili nisu hteli da zamene "šakom kukuruza". Sve smo zamenili "putem bez alternative i našom nedvosmislenom evropskom opredeljenošću", ma šta to značilo?! Možda nismo "bedna generacija" ali smo, sasvim sigurno, generacija bede, generacija koja pokušava da se uzdigne negujući antivrednosti, nesvesna da na taj način "raste" ali, samo unazad. Ovaj način hoda unapred, vraća nas u daleku prošlost kada je "duodenum" bio centar sveta i centar svih interesovanja. Generacija smo slabića, "ututkana" pričama o lakom životu o životu u kome je moguće sa malo rada zaraditi enormna bogatstva, generacija koja je uspravni hod zamenila puzanjem i povladjivanju sile, generacija neslobodnih ljudi, što je opšta evropska tendencija. Možemo se ljutiti na ovog pripadnika DSS-a ali, u dubini duše, svesni smo da smo kao društvo, koje ogledalo svih nas pojedinaca blizu ove dijagnoze.

ako nećeš da puziš, moraš najpre nekako razviti kičmu!

pre 10 godina

On je u pravu, ali to uopšte nije pitanje. Slabi i bedni su ponizni, šta je tu novo? Ja uopšte ne bih kretao sa te strane, nego sa druge: šta možemo svi, kao pojedinci i kao grupa, da učinimo da steknemo određenu težinu, da steknemo nešto što se ne može silom oduzeti, već se onaj ko to ima mora lepo namoliti? Govorim o stvarima i sposobnostima koje su u glavama i telima, a ne pod zemljom ili na njoj. Možemo li makar nastojati da što više nas postane što sposobnije i uglednije u onome (dobrom, zlo nam ne treba!) što mu je jača strana? Možemo li raditi na tome da postanemo bolji, pošteniji i saosećajniji između sebe i prema drugima i uopšte, kako bi se razvila bratska ljubav i simpatije sveta a suzbio autošovinizam i šovinizam? Kada i ako budemo potrebni svetu, a pri tom solidarni među sobom, naše mišljenje, naše želje i naše patnje će biti uzimane ozbiljno. Nećemo mi još za duuugo vremena biti ikakva sila kojoj bi se iko klanjao iz straha ili gladi, pa je za nas jedini put onaj Mike Antića: "Domovina se brani lepotom", a što pre krenemo, pre ćemo, makar donekle, stići!

vlada-so

pre 10 godina

Nemoj da me trpaš u isti koš sa Vama. Vi ste desni salonski intelektualci doveli na vlast Nikolića i Vučića i njima se obratite za sve brže evroatlantske integracije. Vaši glasovi su bili presudni, no pošto se licemeri, naravno da nećete izaći iz lokalnih koalicija sa istima širom Srbije, a posebno Vojvodine.

Raskoljnikov

pre 10 godina

Vredjanje naroda koga toliko volite nije primereno. Taj narod je za vas glasao, taj narod pati, taj narod je gladan, taj narod nije skucen, a da ne govorimo koliko je prognanih sa Kosova. Vodite politiku za Kosovo, a nemate nijednu konkretnu ideju o tome kako resiti problem. Mislim da ste gospodine Jovanovicu, promasili profesiju. Koliko ja znam vi ste asistent na predmetu Uvod u pravo Evropskih integracija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde govorite o dobrim stranama EU, a kao politicar je kritikujete. Mislim da je nedopustivo da covek koji je na Zapadu doktorirao, da tako o tom istom Zapadu prica.

Сељак

pre 10 godina

Садашње генерације су робови неоколонијализма који спроводе мултинационалне корпорације наметнувши им систем вредности у коме су све људске, духовне, моралне вредности бачене на ђуриште историје. Нови човек треба да буде обележен "ушном марком" као моје свиње и овце, да ради као коњ без икаквих права на слободан живот и сопствено мишљење, да се задужује код њихових банака како би убризгао ботокс и ставио пластичне груди. Садашњим генерацијама је избрисано сопствено мишљење, историјска припадност, вера, осећај слободе, солидарности, поноса... те се понашају по обрасцу који им је сервиран у луксузном паковању које вешто прикрива вирус за мозак претварајући га у обичну кашу. Ко није укапирао, припада овој прозваној групи.

neon

pre 10 godina

Kako se desilo mnogim drugima nacijama, kada se neko ponaša glupo, osiono i "van vremena", onda trpi posledice. I ja smatram, kao i većina Srba, da je Hrvatska morala biti surovo kažnjena za genocid u Drugom svetskom ratu, ali to je trebalo uraditi 1945, a ne pujdati narod na onaj način 1990. u "godinama raspleta", posle 45 godina ljubljenja i bratstva i jedinstva. Što se tiče navedenog, gnjide ili ne, RS neće biti ukinuta, ali BiH će opstati, a u interesu je svih da naprave funkcionalnu državu. Podržavam autonomiju svih regija Srbije, pa i Raške. Srbija je na Kosovu ukinuta potpisivanjem kapitulacije 1999. u Kumanovu. U Srebrenici je ubijeno 8.000 pripadnika nama najbližeg naroda. Genocid ili ne, to je naša najveća sramota - i treba da se uči u udžbenicima! Pozdrav za zabrinute konzervativne intelektualce. Njihove salonske bitke su potpuno van vremena i prostora. Sve to lepo zvuči, ali oni nikako da predoče alternativu i urade analizu sadašnjeg i budućeg stanja. Oni Ustav mažu na hleb. Ne bih ovom prilikom o tome da su se neke od najkrupnijih afera desile u vreme mandata Dr K.

krkix

pre 10 godina

Lepo i koncizno. Upravo to mi je bio najveci motiv da odvedem porodicu iz Srbije. Bilo bi moralnije da sam ih odveo na sever KiM da postradamo sa poslednjim ljudima u Srbiji, ali ni ovo nije nemoralno. Ovako im dajem priliku da jednom stvore bolju Srbiju, a potomcima gnjida ponude slavnu sudbinu Samaricana.

Pak

pre 10 godina

Ako je ovaj lik diplomirao na Sorboni sta tek onda od ovih drugih da ocekujemo.Gospodo iz DSS-a, slobodno se vratite u srednji vek odakle ste nekom greskom ispali pa tamo vojujte vase bitke za Kosovo.Jel` treba da nekoliko generacija izgine na Kosovu, da ne bili gnjide?Ili da pocrkamo od gladi kad nas ceo svet izopsti, kao sto se desilo onomad.Sta je uopste vase resenje?Pa za vreme vase vlade je Kosovo proglasilo nezavisnost. Sto tada niste nesto uradili? Ko je gnjida?

Gibanica

pre 10 godina

Ala bi se ovaj najeo četničke gibanice i posle pola kile belog udri verbalno po svima okolo. Salonski nacionalisti i oni koji bi da žrtvuju tuđe živote zarad sopstvenog bogaćenja i jesu gnjide, tu se razumemo odlično.
Studirao na Sorboni, ako je tačno ono što je neko rekao, a ne voli Pariz, daj da i mi ostali malo vidimo sveta pa da zaključimo isto što i on. Njegov stranački partner Samardžić se ugušio u kritici EU i "svega što odatle dolazi", a sinovi se lepo smestili u Briselu. Malo skupe love a onda vide da je ovde skupa njihova žvaka, pa se vrate da nam prodaju "ono za ono drugo", a mi slušamo opijeni. Gospodo salonski nacionalisti, imali ste toliko prilika da date život za Srbiju, pa ste još uvek svi na broju, bez gubitaka.

Paralela

pre 10 godina

Čovek priča nebuloze, govori o nekakvoj okupaciji Srbije, a ne pita se ko je prvi prihvatao to što on "tvrdi." Da li je Koštunica bio prvi medju jednakima koji je uveo celu EU i SAD u Srbiju nakon "oktobarske revolucije?"

gnjida

pre 10 godina

Jednom kad se u to kolo uđe, kao što je to sadašnja vlast učinila, izlaska nema", dodao je Jovanović.

У то коло се ушло отпочињањем првог балканског рата, и то због алавости тадашње буржоаске власти, којој није било довољно што је богатство стекла примарном акумулацијом капитала, или у преводу ловом у мутном, па су сада дошли рачуни на наплату актуелној генерацији, која је гурнута у улогу "гњиде" ни крива ни дужна.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Kakav SAVRSENI pristup birackom telu!
Kakav marketinski GENIJE!
Kakav pobednicki izborni slogan:
"GLASAJTE ZA NAS ZATO STO STE GNJIDE!"

Pitanje Gospodinu: jel' mogu iskljucivo gnjide da glasaju za vas, ili mogu i buve, muve (podg*zne i ostale), stenice, bubasvabe, trutovi, osice, krpelji i stonoge?

A onda, sta cemo sa glodarima, reptilima, tvorovima, lesinarima, hijenama i piranama? I oni su Srbi. Necete valjda njih da lisite privilegije da glasaju za DSS?

A kako bi bilo da vi, blago meni, promenite naziv iz DSS u DDT?

Darko

pre 10 godina

'Naši političari nikako da shvate da kad vas zapadnjaci tapšu po ramenima i hvale, to apsolutno ništa ne znači osim da za sada na zadovoljavajući način izvršavate postavljene zadatke.'.
A kada nas rusi tapsu po ramenu i hvale onda je drugacije? Ma daaaj, ne lupetaj ...

Zoran

pre 10 godina

Kao prvo mogu li ja tebe Jovanovicu nazvati gnjidom (kazu da si obrazovan, Sorbona i slicno, pa bi trebalo da znas da je to vrlo uvredljiv naziv za jadne ljude koji zive u Srbiji krpaju kraj s krajem, a ti ih castis takvim izrazima)? Kao drugo, pljujes po zapadu (mozda i opravdano, s razlogom), ali zasto onda zavrsi skolu tamo, a ne na istoku - svi znamo da je Moskva uzdanica za DSS. Mozda si bio neobavesten o bedi zapada i sjaju istoka kada si polazio u skolu (to je tebi od sefa "neobavesten"), a isto nam je poznato koliko je Moskva ucinila za Srbiju - Pristinski aerodrom, NIS (zestoko ga pretplatili haha), nesebicna ekonomska pomoc... Daj molim te. Nema razlike izmedju velikih oni uvek gledaju svoje interese, a mi se zamlacujemo sa bratskom ljubavi.

Горан Петковић

pre 10 godina

Управо тако, можда и најбједнија генерација Срба. Влада у последњих пет година свакако јест. Срби, какви су данас, не заслужују да опстану, сами смо себи највећи непријатељи. Страшно је да има много људи који уопште не разумију да смо у рату, буквално хоће да нас униште. Али би ДСС морала признати и своје грешке.

Balkanska Promaja

pre 10 godina

Šta hoće ova gnjida (sam je sebe tako nazvao)?

Gospodin se picnuo, odelo košta više nego nečija plata. Pokret otpora, revolucija, sine malo si promašio, to više ne pali.

zmaj

pre 10 godina

Mlađane replike 'Gojislava Lojanice'. Šteta što Basaru mrzi da se bakće sa ovom boranijom, prevrnem se od smeha svaki put kada krene da obrađuje savremenu političku scenu kod nas, naročito DSS. A ti rođak, možda kapiraš da si gnjida, ali da si dao deo sebe u ratu za Kosovo, da si proživeo devedesete kao i svi mi i uradio sve da na svaki način, lično, mentalno i fizički doprineseš unapređenju ovog deformisanog društva, ne bi govorio u množini. Vrati se u loj koji te je iznedrio.

neko ko pamti

pre 10 godina

Ako pod tim izrazom opisujete sadašnje stanje, trebalo bi, da kao obrazovan čovek shvatite da recidiv primitivizma, siledžijstva, jednoumlja, i prvensveno neznanja, i neobrazovanosti, koja je preduslov za sve to, treba da zahvalite svome predsedniku, koji uvek „shvati“ kad prodje TEK 20 godina gde je i šta NIJE URADIO DA BI SE OVDE IŠTA PROMENILO. A on je bio uzaludna nada onih koji su mu dali glas da se režim S.M. zameni BOLJIM i da se NIKADA I NIGDE više ne pojavi, ni u kakvom obliku. Ali on ga je samo usavršio, pod parolom superpatriJotizma. I još je dodao sebi kao saveznike ekstremne klerikalce kao svojevrsne saveznike, koji uvek i svuda guraju nacije unazad i u izolacije, ma gde bili i ma kako se sami nazivali. To se u Parizu, i Evropi odavno zna, naučili su lekcije, a vi očito NISTE, NAŽALOST VAŠU I VAŠEG 'OBRAZA'. Neki imaju i pravi obraz, i osećanja i sećanja, neoverene u partijama. Ali su ne manje važni i ne manje istiniti. Osvestite se s kim ste i kuda srljate s takvim stavovima. Svet putuje s novim idejama i dostignućima, isto kao što se vi njima koristite, a ne odbacujete ih, pa se probudite već jednom. ILI da vas neko podseti na vaše „zasluge i patrijotizme“. Vrlo je prosto, samo koristite postojeća dokumenta, ne treba mnogo truda, samo VOLJE. ILI VAM SE SLIKA U OGLEDALU NE SVIDJA, PA JE „OGLEDALO KRIVO“?

Kole

pre 10 godina

Istina danas zvuci zaista neverovatno!
Pametnima je to vec neko vreme sasvim jasno...da se izrodilo puno...
Zato i odlazim odavde tamo gde ljudi vole svoju decu i zemlju, a vi pozdravite gnjide.

spasenija kolcek

pre 10 godina

Mladi gospodine, Vaš govor je racionalizacija. Nakon njega sledi: "A šta onda da se očekuje od generacija koje su gnjide?!? Ništa... zlo..."

Ne dozvoljavam Vam da ovo što govorite - govorite. Vaše generacije (a to su generacije mladih odraslih ljudi, dece moje i mojih generacija) jesu generacije sa ožiljcima i najčešće konkretnim problemima življenja, i moralnim dilemama i borbama.
Vi ste političar.
Idite na selo i kopajte prvu brazdu nastavka svog života. To će Vam pomoći da se menjate u nekom čovečnijem smislu.
Uostalom, to je, čini mi se, zadatak svakog čoveka, pripadao ovoj ili onoj generaciji.

Kursula

pre 10 godina

Kako to da vam ne smeta da budete u koaliciji sa SNS-om na lokalu u svim mogućim delovima Srbije (najsvežiji primer Kosjerić)?
Ako oni prodaju Kosovo na republičkom, vi ga prodajete na lokalnom nivou.
Salonski nacionalisti i foliranti!

Govorit Moskva

pre 10 godina

Ne slazem se da su Srbi gnjide. Slazem se da su oni koji ih nazivaju gnjidama ili autosovinisti ili strani placenici. Nego, da neko ne pomisli da je srpski narod zaboravio na politicku pozadinu: nije i nece. Kad - tad ce i ovo doci na red. Pravda je spora, ali dostizna.

danilo

pre 10 godina

Kakva moralna superiornost ljudi koji su prodali NIS za bakšiš, dopustili neverovatnu pljačku Kolubare i imali najbahatije ljude na ministarskim mestima, a u istoriji bahatih ministara...
Sramotna izjava...

vrsac

pre 10 godina

ako izadjes na izbore i das glas stranci koja se zalaze za ulazak drzave u EU a da pritom sam znas sta nam zeli ta ista EU i kako nas tretira nevezano dal je tu Sloba Tadic Toma ili neko novi,onda jesi gnjida kako covek kaze ili kako je nas narod odavno rekao 'menjas veru za veceru'.

Niko45

pre 10 godina

Pazi ga ovaj tunjavi iz tunjave stranke sa tunjavim predsednikom.
Dugo veci bezobrazluk nisam cuo,morace ovo nekome da objasni pre ili kasnije ova gnjidica.
Cela nesreca posle 5.oktobra je i pocela sa Prof.Gnjidom Vojislavom i njegovim lopuzama .Narod pamti gospodo nikada vise necete biti nesto vise od gnjida upravo vi.

iLikeTrains

pre 10 godina

Kao pripadnik te generacije se u potpunosti slazem sa ovom konstatacijom.I da parafraziram B.Frenklina "onaj ko se odrekne slobode radi svoje bezbednosti ne zasluzuje ni jedno ni drugo". Tako nas i tretiraju...kao beskicmenjake i gnjide. Nismo bolje ni zasluzili.

R3

pre 10 godina

Ako se dobro sećam, ovaj 'lik', narodni poslanik je nedavno u Narodnoj skupštini izjavio da je premijer Dačić alkoholičar, mada svi znaju da premijer ne pije. Zbog ove izjave čelnici DSS su se izvinili premijeru. Toliko o Jovanoviću. Ispravite me ako grešim.

Цензус као планина

pre 10 godina

Занимљива тактика прикупљања гласова вређањем бирачког тела.

Zox

pre 10 godina

Mnogo bi mu bilo lakse da zivi u Parizu, ali covek se "vratio"... Najbolje zna kakav je Zapad i sta nudi, ali je i zakasnio: nema nam vise spasa, ali toliko smo propali da nismo ni svesni. Ali kasno je...

istina koja se krije

pre 10 godina

ovo je istina koji mnogi znaju, a od mnogih se krije!
posteno i hrabro bi bilo da ovo saopsti predsedik drzave ili vlade!
jednostavo smo izgubili ne samo ratove, vec i dostojanstvo!

Ivica_K

pre 10 godina

Ni jedna drzava se nije odrekla sopstvene teritorije zbog nekog datuma EU tako da se slazem da smo jedna masa ispranih mozgova koji cute pod okupacijom.

Silvester

pre 10 godina

Mi jesmo gnjide jer vas trpimo decenijama na našoj grbači, i patriJote iz DSS-a, i sve ostale lopovske partije. Normalan narod bi vas poslao pravo u kazamate na kopanje i vađenje krompira. U normalnoj zemlji biste čistili ulice, ovde izigravate velike intelektualce i punite džepove. Da, jesmo gnjide.

zoran

pre 10 godina

Gnjida je bila i ostala spodoba koja je dala političku podršku za organizovanje i za ubistvo Premijera Z. Đinića koji je nešto pokušao da pokrene sa mrtve tačke ka budućnosti.

Ti, mladi gospodine, odlično znaš na koga mislim! A isto misli i najveći deo ovog naroda koji ima više od dva grama mozga...

beogradjanka

pre 10 godina

ako smo mi sada gnjide, to bi znacilo da smo nekad bili velicine, junaci, sta li? Mladjani Milos kao da je propustio lekcije iz istorije o tome da su sudbinu balkanskih naroda UVEK krojile velike sile. Ima tu par izuzetaka, npr. Narodnooslobodilacka borba i sl. Stvar je u tome da smo mi svoju ionako slabasnu poziciju malog (i ne sasvim razboritog naroda) dodatno oslabili 90tih godina i sada placamo ceh.

buki

pre 10 godina

Pa ja se sa konstatacijom slazem i mislim jos i gore od toga,samo sa jednom malom konstatacijom,tako sam se osecao a i jos gore dok ste i vi vodili ovu drzavu.Pamcenje je kod vas svih izgleda zamenjeno sa totalnom amnezijom postovani gospodine.I da sto se mene tice ja zaista smem i vas i vaseg predsednika slobodno pogledati u oci a obraz mi ostati ne ukaljan a vi,da li i vi to isto mozete a da bar malo ne pocrvenite,ili vam je kao uostalom i svim vasim pajtasima na politickoj sceni Srbije obraz debeo poput slanine sapunjare.Bljak

MUKNAVI

pre 10 godina

Gospodincicu Jovanovic,u svakom zitu ima kukolja a nasa je nesreca sto iz te sorte ,kukolji i DSS je medju njima,jekte po Srbiji i glumataju gospodare koji su se odvojili od Naroda i sada gledamo kako se ganjate oko fotelje.Gledamo i gledacemo taj cirkus,dok nam ne dosadi a onda,solo,ili frontalno krenuce` "cunami" da izapere Srbiju od nakota izjelica i trutova jer ovo vecito nece trajati kao i ona sveca koja ne bljesti do zore.

sovaObavestena

pre 10 godina

ovaj lik nek se obrati šefu svoje stranke, ako ga probudi iz meditacije. Pa nek ga upita zašto nije učinio nešto za Srbiju, dok je bio predsednik, zašto nije smenio Miloševićeve ljude sa bitnih mesta, a mogao je. Bežanje od odgovornosti i ispaljivanje jeftinih kič rodoljubivih fraza je licemerno.

Ti si ti, ja sam ja!

pre 10 godina

Zamolio bih potpredsednika DSS-a da ne govori u množini, u moje ili bilo čije, već u svoje lično ime. U tom slučaju bih se sasvim sigurno složio s njegovim stavom.

Dragan

pre 10 godina

Miloš je jedan od najškolovanijih političara u Srbiji- doktorirao je na Sorboni i mislim da je pravo vreme da nova generacija obrazovanih ljudi iz DSS-a(a verujte da ih ima više nego u svim ostalim strankama zajedno)izađe u prvi plan.

Dragan

pre 10 godina

Miloš je jedan od najškolovanijih političara u Srbiji- doktorirao je na Sorboni i mislim da je pravo vreme da nova generacija obrazovanih ljudi iz DSS-a(a verujte da ih ima više nego u svim ostalim strankama zajedno)izađe u prvi plan.

sovaObavestena

pre 10 godina

ovaj lik nek se obrati šefu svoje stranke, ako ga probudi iz meditacije. Pa nek ga upita zašto nije učinio nešto za Srbiju, dok je bio predsednik, zašto nije smenio Miloševićeve ljude sa bitnih mesta, a mogao je. Bežanje od odgovornosti i ispaljivanje jeftinih kič rodoljubivih fraza je licemerno.

Ivica_K

pre 10 godina

Ni jedna drzava se nije odrekla sopstvene teritorije zbog nekog datuma EU tako da se slazem da smo jedna masa ispranih mozgova koji cute pod okupacijom.

Ti si ti, ja sam ja!

pre 10 godina

Zamolio bih potpredsednika DSS-a da ne govori u množini, u moje ili bilo čije, već u svoje lično ime. U tom slučaju bih se sasvim sigurno složio s njegovim stavom.

iLikeTrains

pre 10 godina

Kao pripadnik te generacije se u potpunosti slazem sa ovom konstatacijom.I da parafraziram B.Frenklina "onaj ko se odrekne slobode radi svoje bezbednosti ne zasluzuje ni jedno ni drugo". Tako nas i tretiraju...kao beskicmenjake i gnjide. Nismo bolje ni zasluzili.

buki

pre 10 godina

Pa ja se sa konstatacijom slazem i mislim jos i gore od toga,samo sa jednom malom konstatacijom,tako sam se osecao a i jos gore dok ste i vi vodili ovu drzavu.Pamcenje je kod vas svih izgleda zamenjeno sa totalnom amnezijom postovani gospodine.I da sto se mene tice ja zaista smem i vas i vaseg predsednika slobodno pogledati u oci a obraz mi ostati ne ukaljan a vi,da li i vi to isto mozete a da bar malo ne pocrvenite,ili vam je kao uostalom i svim vasim pajtasima na politickoj sceni Srbije obraz debeo poput slanine sapunjare.Bljak

Горан Петковић

pre 10 godina

Управо тако, можда и најбједнија генерација Срба. Влада у последњих пет година свакако јест. Срби, какви су данас, не заслужују да опстану, сами смо себи највећи непријатељи. Страшно је да има много људи који уопште не разумију да смо у рату, буквално хоће да нас униште. Али би ДСС морала признати и своје грешке.

istina koja se krije

pre 10 godina

ovo je istina koji mnogi znaju, a od mnogih se krije!
posteno i hrabro bi bilo da ovo saopsti predsedik drzave ili vlade!
jednostavo smo izgubili ne samo ratove, vec i dostojanstvo!

Topličanin Milan

pre 10 godina

@ VLAJKO: Da je rekao da smo ponosan narod, da smo hrabri, da imamo časnu prošlost kojom se možemo ponositi, da smo bogata država siromašnog naroda koga su sankcijama, bombardovanjem i ratovima uništili zapadni varvari, rekli biste da se radi o srpskom ultranacionalisti ili, da budem precizniji, šovinisti a možda čak i fašisti?! Reči ovog gospodina treba shvatiti na pravi način. Kao upozorenje i vapaj nekoga kome je ova država najdraža.

Bojan

pre 10 godina

Milose vi ste energican mlad covek, ne razumem zbog cega vas, i pored zatrovanih medija i sama stranka gusi. Ne mogu da shvatim DSS sto ovakve ljude ne stavljeju u prvi plan, a ne Razne Samardzice, Petkovice pa na kraju krajeva i samog Kostunicu koji vise nemaju nista novo da kazu.

vrsac

pre 10 godina

ako izadjes na izbore i das glas stranci koja se zalaze za ulazak drzave u EU a da pritom sam znas sta nam zeli ta ista EU i kako nas tretira nevezano dal je tu Sloba Tadic Toma ili neko novi,onda jesi gnjida kako covek kaze ili kako je nas narod odavno rekao 'menjas veru za veceru'.

MUKNAVI

pre 10 godina

Gospodincicu Jovanovic,u svakom zitu ima kukolja a nasa je nesreca sto iz te sorte ,kukolji i DSS je medju njima,jekte po Srbiji i glumataju gospodare koji su se odvojili od Naroda i sada gledamo kako se ganjate oko fotelje.Gledamo i gledacemo taj cirkus,dok nam ne dosadi a onda,solo,ili frontalno krenuce` "cunami" da izapere Srbiju od nakota izjelica i trutova jer ovo vecito nece trajati kao i ona sveca koja ne bljesti do zore.

Сељак

pre 10 godina

Садашње генерације су робови неоколонијализма који спроводе мултинационалне корпорације наметнувши им систем вредности у коме су све људске, духовне, моралне вредности бачене на ђуриште историје. Нови човек треба да буде обележен "ушном марком" као моје свиње и овце, да ради као коњ без икаквих права на слободан живот и сопствено мишљење, да се задужује код њихових банака како би убризгао ботокс и ставио пластичне груди. Садашњим генерацијама је избрисано сопствено мишљење, историјска припадност, вера, осећај слободе, солидарности, поноса... те се понашају по обрасцу који им је сервиран у луксузном паковању које вешто прикрива вирус за мозак претварајући га у обичну кашу. Ко није укапирао, припада овој прозваној групи.

Kole

pre 10 godina

Istina danas zvuci zaista neverovatno!
Pametnima je to vec neko vreme sasvim jasno...da se izrodilo puno...
Zato i odlazim odavde tamo gde ljudi vole svoju decu i zemlju, a vi pozdravite gnjide.

Zox

pre 10 godina

Mnogo bi mu bilo lakse da zivi u Parizu, ali covek se "vratio"... Najbolje zna kakav je Zapad i sta nudi, ali je i zakasnio: nema nam vise spasa, ali toliko smo propali da nismo ni svesni. Ali kasno je...

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Istina boli, ali jedino istinom možemo doći do izlečenja. Sve ostalo je traćenje vremena i gubljenje nacionalne energije naroda i države koji su na izdisaju. Sve ostalo su pogrešne dijagnoze koje dovode do još veće i teže bolesti. Mogao je ovaj gospodin da istakne našu lepotu, pamet i hrabrost, kojih, nažalost, nema, ili su se zadržali samo u tragovima kod onih koji ljudski dignitet nisu mogli ili nisu hteli da zamene "šakom kukuruza". Sve smo zamenili "putem bez alternative i našom nedvosmislenom evropskom opredeljenošću", ma šta to značilo?! Možda nismo "bedna generacija" ali smo, sasvim sigurno, generacija bede, generacija koja pokušava da se uzdigne negujući antivrednosti, nesvesna da na taj način "raste" ali, samo unazad. Ovaj način hoda unapred, vraća nas u daleku prošlost kada je "duodenum" bio centar sveta i centar svih interesovanja. Generacija smo slabića, "ututkana" pričama o lakom životu o životu u kome je moguće sa malo rada zaraditi enormna bogatstva, generacija koja je uspravni hod zamenila puzanjem i povladjivanju sile, generacija neslobodnih ljudi, što je opšta evropska tendencija. Možemo se ljutiti na ovog pripadnika DSS-a ali, u dubini duše, svesni smo da smo kao društvo, koje ogledalo svih nas pojedinaca blizu ove dijagnoze.

Istina

pre 10 godina

Pročitali ste vest na b92, a sada pročitajte šta je čovek tačno izjavio, pa ćete i na ovom primeru videti da je potpuno u pravu:

" ... Znate, velika sila može imati interese koji sudirektno suprotstavljeni vašim, i tu ne možete ništa da promenite. Ostaje vam samo da se borite najbolje što umete. Problem je kad to ne činite i to je onda samo vaš problem. Drugim rečima, nije problem kad zapadne sile ovde potkupljuju elite, problem je što u ovoj zemlji ima toliko mnogo ljudi koji se daju kupiti.Neko za sitan položaj, neko za simboličnu nagradu, bio to Evropljanin godineili poziv u Vašington na molitveni doručak, a neko za mogućnost da i daljekoristi resurse kako bi osigurao lično bogaćenje. Ponekad pomislim na pilota potpukovnika Milenka Pavlovića koji je poginuo za vreme NATO agresije i o komeje RTS snimio dokumentarni film, i pitam se da li je moguće da je on, kao i svi drugi koji su se tada borili, ispao budala, a da smo mi, koji danas predajemo KiM, zarad nekakve bolje budućnosti, najpametniji. I uvek dođem do istog zaključka. Milenko Pavlović je heroj, koji je branio svoju, oficirsku i srpskučast, i zapravo čast svih nas, a svi mi koji danas obesmišljavamo tu žrtvu,neko aktivno, a neko tako što ne uspeva to da spreči, deo smo jedne poprilično bedne generacije, neko bi nas možda s pravom nazvao i gnjidama naspram njega injegovog čina. I koliko god ovo zvučalo oštro, nisam siguran da je daleko odistine. Pokazujemo se kao jedna izrazito slaba generacija.

krkix

pre 10 godina

Lepo i koncizno. Upravo to mi je bio najveci motiv da odvedem porodicu iz Srbije. Bilo bi moralnije da sam ih odveo na sever KiM da postradamo sa poslednjim ljudima u Srbiji, ali ni ovo nije nemoralno. Ovako im dajem priliku da jednom stvore bolju Srbiju, a potomcima gnjida ponude slavnu sudbinu Samaricana.

ako nećeš da puziš, moraš najpre nekako razviti kičmu!

pre 10 godina

On je u pravu, ali to uopšte nije pitanje. Slabi i bedni su ponizni, šta je tu novo? Ja uopšte ne bih kretao sa te strane, nego sa druge: šta možemo svi, kao pojedinci i kao grupa, da učinimo da steknemo određenu težinu, da steknemo nešto što se ne može silom oduzeti, već se onaj ko to ima mora lepo namoliti? Govorim o stvarima i sposobnostima koje su u glavama i telima, a ne pod zemljom ili na njoj. Možemo li makar nastojati da što više nas postane što sposobnije i uglednije u onome (dobrom, zlo nam ne treba!) što mu je jača strana? Možemo li raditi na tome da postanemo bolji, pošteniji i saosećajniji između sebe i prema drugima i uopšte, kako bi se razvila bratska ljubav i simpatije sveta a suzbio autošovinizam i šovinizam? Kada i ako budemo potrebni svetu, a pri tom solidarni među sobom, naše mišljenje, naše želje i naše patnje će biti uzimane ozbiljno. Nećemo mi još za duuugo vremena biti ikakva sila kojoj bi se iko klanjao iz straha ili gladi, pa je za nas jedini put onaj Mike Antića: "Domovina se brani lepotom", a što pre krenemo, pre ćemo, makar donekle, stići!

Sale

pre 10 godina

Čovek je u pravu - to nam je jednostavno u genima: još je 1942 gestapo u Beogradu morao preko radija da poziva građane da više ne izdaju jedni druge jer nema kapacitete da obradi tolike dojave.
Pre toga u raznim ratovima od I srpskog ustanka na ovamo: truli šinjeli, opanci od kartona, pepeo u brašnu za srpsku vojsku, afere sa ratnim obveznicama, nepoštovanje ratnih invalida (liči vam na noviju istoriju?)...
Arčibald Rajs je bio apsolutno u pravu - mi smo poltronska nacija koja pljuje svoje dokazane prijatelje a ljubi dokazane neprijatelje i kad-tad u ciklusima (a novi će vrlo brzo doći) naše nemanje kičme nam doći na naplatu u vidu faktičke okupacije.

Kursula

pre 10 godina

Kako to da vam ne smeta da budete u koaliciji sa SNS-om na lokalu u svim mogućim delovima Srbije (najsvežiji primer Kosjerić)?
Ako oni prodaju Kosovo na republičkom, vi ga prodajete na lokalnom nivou.
Salonski nacionalisti i foliranti!

Zoran

pre 10 godina

Kao prvo mogu li ja tebe Jovanovicu nazvati gnjidom (kazu da si obrazovan, Sorbona i slicno, pa bi trebalo da znas da je to vrlo uvredljiv naziv za jadne ljude koji zive u Srbiji krpaju kraj s krajem, a ti ih castis takvim izrazima)? Kao drugo, pljujes po zapadu (mozda i opravdano, s razlogom), ali zasto onda zavrsi skolu tamo, a ne na istoku - svi znamo da je Moskva uzdanica za DSS. Mozda si bio neobavesten o bedi zapada i sjaju istoka kada si polazio u skolu (to je tebi od sefa "neobavesten"), a isto nam je poznato koliko je Moskva ucinila za Srbiju - Pristinski aerodrom, NIS (zestoko ga pretplatili haha), nesebicna ekonomska pomoc... Daj molim te. Nema razlike izmedju velikih oni uvek gledaju svoje interese, a mi se zamlacujemo sa bratskom ljubavi.

vlada-so

pre 10 godina

Nemoj da me trpaš u isti koš sa Vama. Vi ste desni salonski intelektualci doveli na vlast Nikolića i Vučića i njima se obratite za sve brže evroatlantske integracije. Vaši glasovi su bili presudni, no pošto se licemeri, naravno da nećete izaći iz lokalnih koalicija sa istima širom Srbije, a posebno Vojvodine.

zoran

pre 10 godina

Gnjida je bila i ostala spodoba koja je dala političku podršku za organizovanje i za ubistvo Premijera Z. Đinića koji je nešto pokušao da pokrene sa mrtve tačke ka budućnosti.

Ti, mladi gospodine, odlično znaš na koga mislim! A isto misli i najveći deo ovog naroda koji ima više od dva grama mozga...

Niko45

pre 10 godina

Pazi ga ovaj tunjavi iz tunjave stranke sa tunjavim predsednikom.
Dugo veci bezobrazluk nisam cuo,morace ovo nekome da objasni pre ili kasnije ova gnjidica.
Cela nesreca posle 5.oktobra je i pocela sa Prof.Gnjidom Vojislavom i njegovim lopuzama .Narod pamti gospodo nikada vise necete biti nesto vise od gnjida upravo vi.

Govorit Moskva

pre 10 godina

Ne slazem se da su Srbi gnjide. Slazem se da su oni koji ih nazivaju gnjidama ili autosovinisti ili strani placenici. Nego, da neko ne pomisli da je srpski narod zaboravio na politicku pozadinu: nije i nece. Kad - tad ce i ovo doci na red. Pravda je spora, ali dostizna.

Balkanska Promaja

pre 10 godina

Šta hoće ova gnjida (sam je sebe tako nazvao)?

Gospodin se picnuo, odelo košta više nego nečija plata. Pokret otpora, revolucija, sine malo si promašio, to više ne pali.

neko ko pamti

pre 10 godina

Ako pod tim izrazom opisujete sadašnje stanje, trebalo bi, da kao obrazovan čovek shvatite da recidiv primitivizma, siledžijstva, jednoumlja, i prvensveno neznanja, i neobrazovanosti, koja je preduslov za sve to, treba da zahvalite svome predsedniku, koji uvek „shvati“ kad prodje TEK 20 godina gde je i šta NIJE URADIO DA BI SE OVDE IŠTA PROMENILO. A on je bio uzaludna nada onih koji su mu dali glas da se režim S.M. zameni BOLJIM i da se NIKADA I NIGDE više ne pojavi, ni u kakvom obliku. Ali on ga je samo usavršio, pod parolom superpatriJotizma. I još je dodao sebi kao saveznike ekstremne klerikalce kao svojevrsne saveznike, koji uvek i svuda guraju nacije unazad i u izolacije, ma gde bili i ma kako se sami nazivali. To se u Parizu, i Evropi odavno zna, naučili su lekcije, a vi očito NISTE, NAŽALOST VAŠU I VAŠEG 'OBRAZA'. Neki imaju i pravi obraz, i osećanja i sećanja, neoverene u partijama. Ali su ne manje važni i ne manje istiniti. Osvestite se s kim ste i kuda srljate s takvim stavovima. Svet putuje s novim idejama i dostignućima, isto kao što se vi njima koristite, a ne odbacujete ih, pa se probudite već jednom. ILI da vas neko podseti na vaše „zasluge i patrijotizme“. Vrlo je prosto, samo koristite postojeća dokumenta, ne treba mnogo truda, samo VOLJE. ILI VAM SE SLIKA U OGLEDALU NE SVIDJA, PA JE „OGLEDALO KRIVO“?

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Kakav SAVRSENI pristup birackom telu!
Kakav marketinski GENIJE!
Kakav pobednicki izborni slogan:
"GLASAJTE ZA NAS ZATO STO STE GNJIDE!"

Pitanje Gospodinu: jel' mogu iskljucivo gnjide da glasaju za vas, ili mogu i buve, muve (podg*zne i ostale), stenice, bubasvabe, trutovi, osice, krpelji i stonoge?

A onda, sta cemo sa glodarima, reptilima, tvorovima, lesinarima, hijenama i piranama? I oni su Srbi. Necete valjda njih da lisite privilegije da glasaju za DSS?

A kako bi bilo da vi, blago meni, promenite naziv iz DSS u DDT?

Gibanica

pre 10 godina

Ala bi se ovaj najeo četničke gibanice i posle pola kile belog udri verbalno po svima okolo. Salonski nacionalisti i oni koji bi da žrtvuju tuđe živote zarad sopstvenog bogaćenja i jesu gnjide, tu se razumemo odlično.
Studirao na Sorboni, ako je tačno ono što je neko rekao, a ne voli Pariz, daj da i mi ostali malo vidimo sveta pa da zaključimo isto što i on. Njegov stranački partner Samardžić se ugušio u kritici EU i "svega što odatle dolazi", a sinovi se lepo smestili u Briselu. Malo skupe love a onda vide da je ovde skupa njihova žvaka, pa se vrate da nam prodaju "ono za ono drugo", a mi slušamo opijeni. Gospodo salonski nacionalisti, imali ste toliko prilika da date život za Srbiju, pa ste još uvek svi na broju, bez gubitaka.

Цензус као планина

pre 10 godina

Занимљива тактика прикупљања гласова вређањем бирачког тела.

Pak

pre 10 godina

Ako je ovaj lik diplomirao na Sorboni sta tek onda od ovih drugih da ocekujemo.Gospodo iz DSS-a, slobodno se vratite u srednji vek odakle ste nekom greskom ispali pa tamo vojujte vase bitke za Kosovo.Jel` treba da nekoliko generacija izgine na Kosovu, da ne bili gnjide?Ili da pocrkamo od gladi kad nas ceo svet izopsti, kao sto se desilo onomad.Sta je uopste vase resenje?Pa za vreme vase vlade je Kosovo proglasilo nezavisnost. Sto tada niste nesto uradili? Ko je gnjida?

Dejan

pre 10 godina

To za gnjide je delimicno u pravu, jer su gnjide mali deo naseg naroda kome pripadaju njegov autisticni sef, on, i sacica oko njih. Da je imalo realan, shvatio bi da su oni imali priliku, vladali su, i u `njihovo` vreme je to Kosovo nad kojim toliko `placu` peroglasilo nezavisnost, a oni su zabili glave u pesak, i izigravali `kalimera`. Da su ostali do sada na vlasti, odavno ne bi postojalo nijednog srbina na Kosovu, a oni bi i dalje zabijali noseve u pesak. Najbolje je da cute, i ne znam zasto mediji uopste pridaju vaznosti onom sto pricaju te `uspavane lepotice`?!

danilo

pre 10 godina

Kakva moralna superiornost ljudi koji su prodali NIS za bakšiš, dopustili neverovatnu pljačku Kolubare i imali najbahatije ljude na ministarskim mestima, a u istoriji bahatih ministara...
Sramotna izjava...

neon

pre 10 godina

Kako se desilo mnogim drugima nacijama, kada se neko ponaša glupo, osiono i "van vremena", onda trpi posledice. I ja smatram, kao i većina Srba, da je Hrvatska morala biti surovo kažnjena za genocid u Drugom svetskom ratu, ali to je trebalo uraditi 1945, a ne pujdati narod na onaj način 1990. u "godinama raspleta", posle 45 godina ljubljenja i bratstva i jedinstva. Što se tiče navedenog, gnjide ili ne, RS neće biti ukinuta, ali BiH će opstati, a u interesu je svih da naprave funkcionalnu državu. Podržavam autonomiju svih regija Srbije, pa i Raške. Srbija je na Kosovu ukinuta potpisivanjem kapitulacije 1999. u Kumanovu. U Srebrenici je ubijeno 8.000 pripadnika nama najbližeg naroda. Genocid ili ne, to je naša najveća sramota - i treba da se uči u udžbenicima! Pozdrav za zabrinute konzervativne intelektualce. Njihove salonske bitke su potpuno van vremena i prostora. Sve to lepo zvuči, ali oni nikako da predoče alternativu i urade analizu sadašnjeg i budućeg stanja. Oni Ustav mažu na hleb. Ne bih ovom prilikom o tome da su se neke od najkrupnijih afera desile u vreme mandata Dr K.

Silvester

pre 10 godina

Mi jesmo gnjide jer vas trpimo decenijama na našoj grbači, i patriJote iz DSS-a, i sve ostale lopovske partije. Normalan narod bi vas poslao pravo u kazamate na kopanje i vađenje krompira. U normalnoj zemlji biste čistili ulice, ovde izigravate velike intelektualce i punite džepove. Da, jesmo gnjide.

Darko

pre 10 godina

'Naši političari nikako da shvate da kad vas zapadnjaci tapšu po ramenima i hvale, to apsolutno ništa ne znači osim da za sada na zadovoljavajući način izvršavate postavljene zadatke.'.
A kada nas rusi tapsu po ramenu i hvale onda je drugacije? Ma daaaj, ne lupetaj ...

beogradjanka

pre 10 godina

ako smo mi sada gnjide, to bi znacilo da smo nekad bili velicine, junaci, sta li? Mladjani Milos kao da je propustio lekcije iz istorije o tome da su sudbinu balkanskih naroda UVEK krojile velike sile. Ima tu par izuzetaka, npr. Narodnooslobodilacka borba i sl. Stvar je u tome da smo mi svoju ionako slabasnu poziciju malog (i ne sasvim razboritog naroda) dodatno oslabili 90tih godina i sada placamo ceh.

zmaj

pre 10 godina

Mlađane replike 'Gojislava Lojanice'. Šteta što Basaru mrzi da se bakće sa ovom boranijom, prevrnem se od smeha svaki put kada krene da obrađuje savremenu političku scenu kod nas, naročito DSS. A ti rođak, možda kapiraš da si gnjida, ali da si dao deo sebe u ratu za Kosovo, da si proživeo devedesete kao i svi mi i uradio sve da na svaki način, lično, mentalno i fizički doprineseš unapređenju ovog deformisanog društva, ne bi govorio u množini. Vrati se u loj koji te je iznedrio.

Paralela

pre 10 godina

Čovek priča nebuloze, govori o nekakvoj okupaciji Srbije, a ne pita se ko je prvi prihvatao to što on "tvrdi." Da li je Koštunica bio prvi medju jednakima koji je uveo celu EU i SAD u Srbiju nakon "oktobarske revolucije?"

gnjida

pre 10 godina

Jednom kad se u to kolo uđe, kao što je to sadašnja vlast učinila, izlaska nema", dodao je Jovanović.

У то коло се ушло отпочињањем првог балканског рата, и то због алавости тадашње буржоаске власти, којој није било довољно што је богатство стекла примарном акумулацијом капитала, или у преводу ловом у мутном, па су сада дошли рачуни на наплату актуелној генерацији, која је гурнута у улогу "гњиде" ни крива ни дужна.

Raskoljnikov

pre 10 godina

Vredjanje naroda koga toliko volite nije primereno. Taj narod je za vas glasao, taj narod pati, taj narod je gladan, taj narod nije skucen, a da ne govorimo koliko je prognanih sa Kosova. Vodite politiku za Kosovo, a nemate nijednu konkretnu ideju o tome kako resiti problem. Mislim da ste gospodine Jovanovicu, promasili profesiju. Koliko ja znam vi ste asistent na predmetu Uvod u pravo Evropskih integracija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde govorite o dobrim stranama EU, a kao politicar je kritikujete. Mislim da je nedopustivo da covek koji je na Zapadu doktorirao, da tako o tom istom Zapadu prica.

spasenija kolcek

pre 10 godina

Mladi gospodine, Vaš govor je racionalizacija. Nakon njega sledi: "A šta onda da se očekuje od generacija koje su gnjide?!? Ništa... zlo..."

Ne dozvoljavam Vam da ovo što govorite - govorite. Vaše generacije (a to su generacije mladih odraslih ljudi, dece moje i mojih generacija) jesu generacije sa ožiljcima i najčešće konkretnim problemima življenja, i moralnim dilemama i borbama.
Vi ste političar.
Idite na selo i kopajte prvu brazdu nastavka svog života. To će Vam pomoći da se menjate u nekom čovečnijem smislu.
Uostalom, to je, čini mi se, zadatak svakog čoveka, pripadao ovoj ili onoj generaciji.

R3

pre 10 godina

Ako se dobro sećam, ovaj 'lik', narodni poslanik je nedavno u Narodnoj skupštini izjavio da je premijer Dačić alkoholičar, mada svi znaju da premijer ne pije. Zbog ove izjave čelnici DSS su se izvinili premijeru. Toliko o Jovanoviću. Ispravite me ako grešim.

miha bukovac

pre 10 godina

Ovom izjavom, (kako izgleda), bezobrazluk, nekultura i nevaspitanje "krase" ovog mladog "doktora sa Sorbone" (a iz komentara smo videli i druge njegove isto tako bezobrazne "bisere") i zato ne čudi kojoj stranci pripada jer je DSS puna maloumnih doktora na čelu sa (totalno) neobaveštenim šefom (po svim pitanjima) DrK-om o kome se dosta zna i predhodni komentatori su rekli već dovoljno.

bolje cuti

pre 8 godina

Ko je bio gnjida kad se u noci izmedju 5. i 6. Oktobra sastao sa Milosevicem?Koja je gnjida cuvala Pavkovica i Radeta Markovica na celu vojske i DB?

Dragan

pre 10 godina

Miloš je jedan od najškolovanijih političara u Srbiji- doktorirao je na Sorboni i mislim da je pravo vreme da nova generacija obrazovanih ljudi iz DSS-a(a verujte da ih ima više nego u svim ostalim strankama zajedno)izađe u prvi plan.

Ti si ti, ja sam ja!

pre 10 godina

Zamolio bih potpredsednika DSS-a da ne govori u množini, u moje ili bilo čije, već u svoje lično ime. U tom slučaju bih se sasvim sigurno složio s njegovim stavom.

sovaObavestena

pre 10 godina

ovaj lik nek se obrati šefu svoje stranke, ako ga probudi iz meditacije. Pa nek ga upita zašto nije učinio nešto za Srbiju, dok je bio predsednik, zašto nije smenio Miloševićeve ljude sa bitnih mesta, a mogao je. Bežanje od odgovornosti i ispaljivanje jeftinih kič rodoljubivih fraza je licemerno.

Niko45

pre 10 godina

Pazi ga ovaj tunjavi iz tunjave stranke sa tunjavim predsednikom.
Dugo veci bezobrazluk nisam cuo,morace ovo nekome da objasni pre ili kasnije ova gnjidica.
Cela nesreca posle 5.oktobra je i pocela sa Prof.Gnjidom Vojislavom i njegovim lopuzama .Narod pamti gospodo nikada vise necete biti nesto vise od gnjida upravo vi.

zoran

pre 10 godina

Gnjida je bila i ostala spodoba koja je dala političku podršku za organizovanje i za ubistvo Premijera Z. Đinića koji je nešto pokušao da pokrene sa mrtve tačke ka budućnosti.

Ti, mladi gospodine, odlično znaš na koga mislim! A isto misli i najveći deo ovog naroda koji ima više od dva grama mozga...

Pak

pre 10 godina

Ako je ovaj lik diplomirao na Sorboni sta tek onda od ovih drugih da ocekujemo.Gospodo iz DSS-a, slobodno se vratite u srednji vek odakle ste nekom greskom ispali pa tamo vojujte vase bitke za Kosovo.Jel` treba da nekoliko generacija izgine na Kosovu, da ne bili gnjide?Ili da pocrkamo od gladi kad nas ceo svet izopsti, kao sto se desilo onomad.Sta je uopste vase resenje?Pa za vreme vase vlade je Kosovo proglasilo nezavisnost. Sto tada niste nesto uradili? Ko je gnjida?

Balkanska Promaja

pre 10 godina

Šta hoće ova gnjida (sam je sebe tako nazvao)?

Gospodin se picnuo, odelo košta više nego nečija plata. Pokret otpora, revolucija, sine malo si promašio, to više ne pali.

Zoran

pre 10 godina

Kao prvo mogu li ja tebe Jovanovicu nazvati gnjidom (kazu da si obrazovan, Sorbona i slicno, pa bi trebalo da znas da je to vrlo uvredljiv naziv za jadne ljude koji zive u Srbiji krpaju kraj s krajem, a ti ih castis takvim izrazima)? Kao drugo, pljujes po zapadu (mozda i opravdano, s razlogom), ali zasto onda zavrsi skolu tamo, a ne na istoku - svi znamo da je Moskva uzdanica za DSS. Mozda si bio neobavesten o bedi zapada i sjaju istoka kada si polazio u skolu (to je tebi od sefa "neobavesten"), a isto nam je poznato koliko je Moskva ucinila za Srbiju - Pristinski aerodrom, NIS (zestoko ga pretplatili haha), nesebicna ekonomska pomoc... Daj molim te. Nema razlike izmedju velikih oni uvek gledaju svoje interese, a mi se zamlacujemo sa bratskom ljubavi.

R3

pre 10 godina

Ako se dobro sećam, ovaj 'lik', narodni poslanik je nedavno u Narodnoj skupštini izjavio da je premijer Dačić alkoholičar, mada svi znaju da premijer ne pije. Zbog ove izjave čelnici DSS su se izvinili premijeru. Toliko o Jovanoviću. Ispravite me ako grešim.

zmaj

pre 10 godina

Mlađane replike 'Gojislava Lojanice'. Šteta što Basaru mrzi da se bakće sa ovom boranijom, prevrnem se od smeha svaki put kada krene da obrađuje savremenu političku scenu kod nas, naročito DSS. A ti rođak, možda kapiraš da si gnjida, ali da si dao deo sebe u ratu za Kosovo, da si proživeo devedesete kao i svi mi i uradio sve da na svaki način, lično, mentalno i fizički doprineseš unapređenju ovog deformisanog društva, ne bi govorio u množini. Vrati se u loj koji te je iznedrio.

Silvester

pre 10 godina

Mi jesmo gnjide jer vas trpimo decenijama na našoj grbači, i patriJote iz DSS-a, i sve ostale lopovske partije. Normalan narod bi vas poslao pravo u kazamate na kopanje i vađenje krompira. U normalnoj zemlji biste čistili ulice, ovde izigravate velike intelektualce i punite džepove. Da, jesmo gnjide.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Kakav SAVRSENI pristup birackom telu!
Kakav marketinski GENIJE!
Kakav pobednicki izborni slogan:
"GLASAJTE ZA NAS ZATO STO STE GNJIDE!"

Pitanje Gospodinu: jel' mogu iskljucivo gnjide da glasaju za vas, ili mogu i buve, muve (podg*zne i ostale), stenice, bubasvabe, trutovi, osice, krpelji i stonoge?

A onda, sta cemo sa glodarima, reptilima, tvorovima, lesinarima, hijenama i piranama? I oni su Srbi. Necete valjda njih da lisite privilegije da glasaju za DSS?

A kako bi bilo da vi, blago meni, promenite naziv iz DSS u DDT?

Gibanica

pre 10 godina

Ala bi se ovaj najeo četničke gibanice i posle pola kile belog udri verbalno po svima okolo. Salonski nacionalisti i oni koji bi da žrtvuju tuđe živote zarad sopstvenog bogaćenja i jesu gnjide, tu se razumemo odlično.
Studirao na Sorboni, ako je tačno ono što je neko rekao, a ne voli Pariz, daj da i mi ostali malo vidimo sveta pa da zaključimo isto što i on. Njegov stranački partner Samardžić se ugušio u kritici EU i "svega što odatle dolazi", a sinovi se lepo smestili u Briselu. Malo skupe love a onda vide da je ovde skupa njihova žvaka, pa se vrate da nam prodaju "ono za ono drugo", a mi slušamo opijeni. Gospodo salonski nacionalisti, imali ste toliko prilika da date život za Srbiju, pa ste još uvek svi na broju, bez gubitaka.

Dejan

pre 10 godina

To za gnjide je delimicno u pravu, jer su gnjide mali deo naseg naroda kome pripadaju njegov autisticni sef, on, i sacica oko njih. Da je imalo realan, shvatio bi da su oni imali priliku, vladali su, i u `njihovo` vreme je to Kosovo nad kojim toliko `placu` peroglasilo nezavisnost, a oni su zabili glave u pesak, i izigravali `kalimera`. Da su ostali do sada na vlasti, odavno ne bi postojalo nijednog srbina na Kosovu, a oni bi i dalje zabijali noseve u pesak. Najbolje je da cute, i ne znam zasto mediji uopste pridaju vaznosti onom sto pricaju te `uspavane lepotice`?!

Цензус као планина

pre 10 godina

Занимљива тактика прикупљања гласова вређањем бирачког тела.

buki

pre 10 godina

Pa ja se sa konstatacijom slazem i mislim jos i gore od toga,samo sa jednom malom konstatacijom,tako sam se osecao a i jos gore dok ste i vi vodili ovu drzavu.Pamcenje je kod vas svih izgleda zamenjeno sa totalnom amnezijom postovani gospodine.I da sto se mene tice ja zaista smem i vas i vaseg predsednika slobodno pogledati u oci a obraz mi ostati ne ukaljan a vi,da li i vi to isto mozete a da bar malo ne pocrvenite,ili vam je kao uostalom i svim vasim pajtasima na politickoj sceni Srbije obraz debeo poput slanine sapunjare.Bljak

Raskoljnikov

pre 10 godina

Vredjanje naroda koga toliko volite nije primereno. Taj narod je za vas glasao, taj narod pati, taj narod je gladan, taj narod nije skucen, a da ne govorimo koliko je prognanih sa Kosova. Vodite politiku za Kosovo, a nemate nijednu konkretnu ideju o tome kako resiti problem. Mislim da ste gospodine Jovanovicu, promasili profesiju. Koliko ja znam vi ste asistent na predmetu Uvod u pravo Evropskih integracija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde govorite o dobrim stranama EU, a kao politicar je kritikujete. Mislim da je nedopustivo da covek koji je na Zapadu doktorirao, da tako o tom istom Zapadu prica.

MUKNAVI

pre 10 godina

Gospodincicu Jovanovic,u svakom zitu ima kukolja a nasa je nesreca sto iz te sorte ,kukolji i DSS je medju njima,jekte po Srbiji i glumataju gospodare koji su se odvojili od Naroda i sada gledamo kako se ganjate oko fotelje.Gledamo i gledacemo taj cirkus,dok nam ne dosadi a onda,solo,ili frontalno krenuce` "cunami" da izapere Srbiju od nakota izjelica i trutova jer ovo vecito nece trajati kao i ona sveca koja ne bljesti do zore.

danilo

pre 10 godina

Kakva moralna superiornost ljudi koji su prodali NIS za bakšiš, dopustili neverovatnu pljačku Kolubare i imali najbahatije ljude na ministarskim mestima, a u istoriji bahatih ministara...
Sramotna izjava...

Paralela

pre 10 godina

Čovek priča nebuloze, govori o nekakvoj okupaciji Srbije, a ne pita se ko je prvi prihvatao to što on "tvrdi." Da li je Koštunica bio prvi medju jednakima koji je uveo celu EU i SAD u Srbiju nakon "oktobarske revolucije?"

Darko

pre 10 godina

'Naši političari nikako da shvate da kad vas zapadnjaci tapšu po ramenima i hvale, to apsolutno ništa ne znači osim da za sada na zadovoljavajući način izvršavate postavljene zadatke.'.
A kada nas rusi tapsu po ramenu i hvale onda je drugacije? Ma daaaj, ne lupetaj ...

beogradjanka

pre 10 godina

ako smo mi sada gnjide, to bi znacilo da smo nekad bili velicine, junaci, sta li? Mladjani Milos kao da je propustio lekcije iz istorije o tome da su sudbinu balkanskih naroda UVEK krojile velike sile. Ima tu par izuzetaka, npr. Narodnooslobodilacka borba i sl. Stvar je u tome da smo mi svoju ionako slabasnu poziciju malog (i ne sasvim razboritog naroda) dodatno oslabili 90tih godina i sada placamo ceh.

neko ko pamti

pre 10 godina

Ako pod tim izrazom opisujete sadašnje stanje, trebalo bi, da kao obrazovan čovek shvatite da recidiv primitivizma, siledžijstva, jednoumlja, i prvensveno neznanja, i neobrazovanosti, koja je preduslov za sve to, treba da zahvalite svome predsedniku, koji uvek „shvati“ kad prodje TEK 20 godina gde je i šta NIJE URADIO DA BI SE OVDE IŠTA PROMENILO. A on je bio uzaludna nada onih koji su mu dali glas da se režim S.M. zameni BOLJIM i da se NIKADA I NIGDE više ne pojavi, ni u kakvom obliku. Ali on ga je samo usavršio, pod parolom superpatriJotizma. I još je dodao sebi kao saveznike ekstremne klerikalce kao svojevrsne saveznike, koji uvek i svuda guraju nacije unazad i u izolacije, ma gde bili i ma kako se sami nazivali. To se u Parizu, i Evropi odavno zna, naučili su lekcije, a vi očito NISTE, NAŽALOST VAŠU I VAŠEG 'OBRAZA'. Neki imaju i pravi obraz, i osećanja i sećanja, neoverene u partijama. Ali su ne manje važni i ne manje istiniti. Osvestite se s kim ste i kuda srljate s takvim stavovima. Svet putuje s novim idejama i dostignućima, isto kao što se vi njima koristite, a ne odbacujete ih, pa se probudite već jednom. ILI da vas neko podseti na vaše „zasluge i patrijotizme“. Vrlo je prosto, samo koristite postojeća dokumenta, ne treba mnogo truda, samo VOLJE. ILI VAM SE SLIKA U OGLEDALU NE SVIDJA, PA JE „OGLEDALO KRIVO“?

neon

pre 10 godina

Kako se desilo mnogim drugima nacijama, kada se neko ponaša glupo, osiono i "van vremena", onda trpi posledice. I ja smatram, kao i većina Srba, da je Hrvatska morala biti surovo kažnjena za genocid u Drugom svetskom ratu, ali to je trebalo uraditi 1945, a ne pujdati narod na onaj način 1990. u "godinama raspleta", posle 45 godina ljubljenja i bratstva i jedinstva. Što se tiče navedenog, gnjide ili ne, RS neće biti ukinuta, ali BiH će opstati, a u interesu je svih da naprave funkcionalnu državu. Podržavam autonomiju svih regija Srbije, pa i Raške. Srbija je na Kosovu ukinuta potpisivanjem kapitulacije 1999. u Kumanovu. U Srebrenici je ubijeno 8.000 pripadnika nama najbližeg naroda. Genocid ili ne, to je naša najveća sramota - i treba da se uči u udžbenicima! Pozdrav za zabrinute konzervativne intelektualce. Njihove salonske bitke su potpuno van vremena i prostora. Sve to lepo zvuči, ali oni nikako da predoče alternativu i urade analizu sadašnjeg i budućeg stanja. Oni Ustav mažu na hleb. Ne bih ovom prilikom o tome da su se neke od najkrupnijih afera desile u vreme mandata Dr K.

Govorit Moskva

pre 10 godina

Ne slazem se da su Srbi gnjide. Slazem se da su oni koji ih nazivaju gnjidama ili autosovinisti ili strani placenici. Nego, da neko ne pomisli da je srpski narod zaboravio na politicku pozadinu: nije i nece. Kad - tad ce i ovo doci na red. Pravda je spora, ali dostizna.

vlada-so

pre 10 godina

Nemoj da me trpaš u isti koš sa Vama. Vi ste desni salonski intelektualci doveli na vlast Nikolića i Vučića i njima se obratite za sve brže evroatlantske integracije. Vaši glasovi su bili presudni, no pošto se licemeri, naravno da nećete izaći iz lokalnih koalicija sa istima širom Srbije, a posebno Vojvodine.

Kursula

pre 10 godina

Kako to da vam ne smeta da budete u koaliciji sa SNS-om na lokalu u svim mogućim delovima Srbije (najsvežiji primer Kosjerić)?
Ako oni prodaju Kosovo na republičkom, vi ga prodajete na lokalnom nivou.
Salonski nacionalisti i foliranti!

gnjida

pre 10 godina

Jednom kad se u to kolo uđe, kao što je to sadašnja vlast učinila, izlaska nema", dodao je Jovanović.

У то коло се ушло отпочињањем првог балканског рата, и то због алавости тадашње буржоаске власти, којој није било довољно што је богатство стекла примарном акумулацијом капитала, или у преводу ловом у мутном, па су сада дошли рачуни на наплату актуелној генерацији, која је гурнута у улогу "гњиде" ни крива ни дужна.

miha bukovac

pre 10 godina

Ovom izjavom, (kako izgleda), bezobrazluk, nekultura i nevaspitanje "krase" ovog mladog "doktora sa Sorbone" (a iz komentara smo videli i druge njegove isto tako bezobrazne "bisere") i zato ne čudi kojoj stranci pripada jer je DSS puna maloumnih doktora na čelu sa (totalno) neobaveštenim šefom (po svim pitanjima) DrK-om o kome se dosta zna i predhodni komentatori su rekli već dovoljno.

spasenija kolcek

pre 10 godina

Mladi gospodine, Vaš govor je racionalizacija. Nakon njega sledi: "A šta onda da se očekuje od generacija koje su gnjide?!? Ništa... zlo..."

Ne dozvoljavam Vam da ovo što govorite - govorite. Vaše generacije (a to su generacije mladih odraslih ljudi, dece moje i mojih generacija) jesu generacije sa ožiljcima i najčešće konkretnim problemima življenja, i moralnim dilemama i borbama.
Vi ste političar.
Idite na selo i kopajte prvu brazdu nastavka svog života. To će Vam pomoći da se menjate u nekom čovečnijem smislu.
Uostalom, to je, čini mi se, zadatak svakog čoveka, pripadao ovoj ili onoj generaciji.

Горан Петковић

pre 10 godina

Управо тако, можда и најбједнија генерација Срба. Влада у последњих пет година свакако јест. Срби, какви су данас, не заслужују да опстану, сами смо себи највећи непријатељи. Страшно је да има много људи који уопште не разумију да смо у рату, буквално хоће да нас униште. Али би ДСС морала признати и своје грешке.

Ivica_K

pre 10 godina

Ni jedna drzava se nije odrekla sopstvene teritorije zbog nekog datuma EU tako da se slazem da smo jedna masa ispranih mozgova koji cute pod okupacijom.

Zox

pre 10 godina

Mnogo bi mu bilo lakse da zivi u Parizu, ali covek se "vratio"... Najbolje zna kakav je Zapad i sta nudi, ali je i zakasnio: nema nam vise spasa, ali toliko smo propali da nismo ni svesni. Ali kasno je...

iLikeTrains

pre 10 godina

Kao pripadnik te generacije se u potpunosti slazem sa ovom konstatacijom.I da parafraziram B.Frenklina "onaj ko se odrekne slobode radi svoje bezbednosti ne zasluzuje ni jedno ni drugo". Tako nas i tretiraju...kao beskicmenjake i gnjide. Nismo bolje ni zasluzili.

vrsac

pre 10 godina

ako izadjes na izbore i das glas stranci koja se zalaze za ulazak drzave u EU a da pritom sam znas sta nam zeli ta ista EU i kako nas tretira nevezano dal je tu Sloba Tadic Toma ili neko novi,onda jesi gnjida kako covek kaze ili kako je nas narod odavno rekao 'menjas veru za veceru'.

Kole

pre 10 godina

Istina danas zvuci zaista neverovatno!
Pametnima je to vec neko vreme sasvim jasno...da se izrodilo puno...
Zato i odlazim odavde tamo gde ljudi vole svoju decu i zemlju, a vi pozdravite gnjide.

Bojan

pre 10 godina

Milose vi ste energican mlad covek, ne razumem zbog cega vas, i pored zatrovanih medija i sama stranka gusi. Ne mogu da shvatim DSS sto ovakve ljude ne stavljeju u prvi plan, a ne Razne Samardzice, Petkovice pa na kraju krajeva i samog Kostunicu koji vise nemaju nista novo da kazu.

istina koja se krije

pre 10 godina

ovo je istina koji mnogi znaju, a od mnogih se krije!
posteno i hrabro bi bilo da ovo saopsti predsedik drzave ili vlade!
jednostavo smo izgubili ne samo ratove, vec i dostojanstvo!

krkix

pre 10 godina

Lepo i koncizno. Upravo to mi je bio najveci motiv da odvedem porodicu iz Srbije. Bilo bi moralnije da sam ih odveo na sever KiM da postradamo sa poslednjim ljudima u Srbiji, ali ni ovo nije nemoralno. Ovako im dajem priliku da jednom stvore bolju Srbiju, a potomcima gnjida ponude slavnu sudbinu Samaricana.

Сељак

pre 10 godina

Садашње генерације су робови неоколонијализма који спроводе мултинационалне корпорације наметнувши им систем вредности у коме су све људске, духовне, моралне вредности бачене на ђуриште историје. Нови човек треба да буде обележен "ушном марком" као моје свиње и овце, да ради као коњ без икаквих права на слободан живот и сопствено мишљење, да се задужује код њихових банака како би убризгао ботокс и ставио пластичне груди. Садашњим генерацијама је избрисано сопствено мишљење, историјска припадност, вера, осећај слободе, солидарности, поноса... те се понашају по обрасцу који им је сервиран у луксузном паковању које вешто прикрива вирус за мозак претварајући га у обичну кашу. Ко није укапирао, припада овој прозваној групи.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Istina boli, ali jedino istinom možemo doći do izlečenja. Sve ostalo je traćenje vremena i gubljenje nacionalne energije naroda i države koji su na izdisaju. Sve ostalo su pogrešne dijagnoze koje dovode do još veće i teže bolesti. Mogao je ovaj gospodin da istakne našu lepotu, pamet i hrabrost, kojih, nažalost, nema, ili su se zadržali samo u tragovima kod onih koji ljudski dignitet nisu mogli ili nisu hteli da zamene "šakom kukuruza". Sve smo zamenili "putem bez alternative i našom nedvosmislenom evropskom opredeljenošću", ma šta to značilo?! Možda nismo "bedna generacija" ali smo, sasvim sigurno, generacija bede, generacija koja pokušava da se uzdigne negujući antivrednosti, nesvesna da na taj način "raste" ali, samo unazad. Ovaj način hoda unapred, vraća nas u daleku prošlost kada je "duodenum" bio centar sveta i centar svih interesovanja. Generacija smo slabića, "ututkana" pričama o lakom životu o životu u kome je moguće sa malo rada zaraditi enormna bogatstva, generacija koja je uspravni hod zamenila puzanjem i povladjivanju sile, generacija neslobodnih ljudi, što je opšta evropska tendencija. Možemo se ljutiti na ovog pripadnika DSS-a ali, u dubini duše, svesni smo da smo kao društvo, koje ogledalo svih nas pojedinaca blizu ove dijagnoze.

Topličanin Milan

pre 10 godina

@ VLAJKO: Da je rekao da smo ponosan narod, da smo hrabri, da imamo časnu prošlost kojom se možemo ponositi, da smo bogata država siromašnog naroda koga su sankcijama, bombardovanjem i ratovima uništili zapadni varvari, rekli biste da se radi o srpskom ultranacionalisti ili, da budem precizniji, šovinisti a možda čak i fašisti?! Reči ovog gospodina treba shvatiti na pravi način. Kao upozorenje i vapaj nekoga kome je ova država najdraža.

ako nećeš da puziš, moraš najpre nekako razviti kičmu!

pre 10 godina

On je u pravu, ali to uopšte nije pitanje. Slabi i bedni su ponizni, šta je tu novo? Ja uopšte ne bih kretao sa te strane, nego sa druge: šta možemo svi, kao pojedinci i kao grupa, da učinimo da steknemo određenu težinu, da steknemo nešto što se ne može silom oduzeti, već se onaj ko to ima mora lepo namoliti? Govorim o stvarima i sposobnostima koje su u glavama i telima, a ne pod zemljom ili na njoj. Možemo li makar nastojati da što više nas postane što sposobnije i uglednije u onome (dobrom, zlo nam ne treba!) što mu je jača strana? Možemo li raditi na tome da postanemo bolji, pošteniji i saosećajniji između sebe i prema drugima i uopšte, kako bi se razvila bratska ljubav i simpatije sveta a suzbio autošovinizam i šovinizam? Kada i ako budemo potrebni svetu, a pri tom solidarni među sobom, naše mišljenje, naše želje i naše patnje će biti uzimane ozbiljno. Nećemo mi još za duuugo vremena biti ikakva sila kojoj bi se iko klanjao iz straha ili gladi, pa je za nas jedini put onaj Mike Antića: "Domovina se brani lepotom", a što pre krenemo, pre ćemo, makar donekle, stići!

bolje cuti

pre 8 godina

Ko je bio gnjida kad se u noci izmedju 5. i 6. Oktobra sastao sa Milosevicem?Koja je gnjida cuvala Pavkovica i Radeta Markovica na celu vojske i DB?

Sale

pre 10 godina

Čovek je u pravu - to nam je jednostavno u genima: još je 1942 gestapo u Beogradu morao preko radija da poziva građane da više ne izdaju jedni druge jer nema kapacitete da obradi tolike dojave.
Pre toga u raznim ratovima od I srpskog ustanka na ovamo: truli šinjeli, opanci od kartona, pepeo u brašnu za srpsku vojsku, afere sa ratnim obveznicama, nepoštovanje ratnih invalida (liči vam na noviju istoriju?)...
Arčibald Rajs je bio apsolutno u pravu - mi smo poltronska nacija koja pljuje svoje dokazane prijatelje a ljubi dokazane neprijatelje i kad-tad u ciklusima (a novi će vrlo brzo doći) naše nemanje kičme nam doći na naplatu u vidu faktičke okupacije.

Istina

pre 10 godina

Pročitali ste vest na b92, a sada pročitajte šta je čovek tačno izjavio, pa ćete i na ovom primeru videti da je potpuno u pravu:

" ... Znate, velika sila može imati interese koji sudirektno suprotstavljeni vašim, i tu ne možete ništa da promenite. Ostaje vam samo da se borite najbolje što umete. Problem je kad to ne činite i to je onda samo vaš problem. Drugim rečima, nije problem kad zapadne sile ovde potkupljuju elite, problem je što u ovoj zemlji ima toliko mnogo ljudi koji se daju kupiti.Neko za sitan položaj, neko za simboličnu nagradu, bio to Evropljanin godineili poziv u Vašington na molitveni doručak, a neko za mogućnost da i daljekoristi resurse kako bi osigurao lično bogaćenje. Ponekad pomislim na pilota potpukovnika Milenka Pavlovića koji je poginuo za vreme NATO agresije i o komeje RTS snimio dokumentarni film, i pitam se da li je moguće da je on, kao i svi drugi koji su se tada borili, ispao budala, a da smo mi, koji danas predajemo KiM, zarad nekakve bolje budućnosti, najpametniji. I uvek dođem do istog zaključka. Milenko Pavlović je heroj, koji je branio svoju, oficirsku i srpskučast, i zapravo čast svih nas, a svi mi koji danas obesmišljavamo tu žrtvu,neko aktivno, a neko tako što ne uspeva to da spreči, deo smo jedne poprilično bedne generacije, neko bi nas možda s pravom nazvao i gnjidama naspram njega injegovog čina. I koliko god ovo zvučalo oštro, nisam siguran da je daleko odistine. Pokazujemo se kao jedna izrazito slaba generacija.