Četvrtak, 23.05.2013.

18:48

Jovanović: Vlast izbegava promene

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da vlast u proteklih godinu dana nije pokrenula nijednu ozbiljnu reformu i da izbegava "stvarne promene".

Izvor: Tanjug

Jovanoviæ: Vlast izbegava promene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

opajdara

pre 10 godina

Ne znam ni kakve reforme je moguce sprovesti kada se svo vreme trosi na punjenje "crne rupe", koje ste vi i vasi koalicioni partneri napravili u drzavnom budzetu i budzetima lokalnih samouprava

Aca

pre 10 godina

Ovaj Ceda je smrtno dosadan. Meni bar. O cemu on prica? Sta je to trebalo da bude pokrenuto a nije, u ovoj razorenoj drzavi koju su sistematski unistavali oni sa kojima je i on surovao od kako je usao u politiku?

Javorko

pre 10 godina

Jovanovic je optuzio vlast i da "bezi od istine na koju je LDP dobronamerno i nudeci resenja upozoravala mesecima, kao sto smo to cinili i u odnosu na proslu vlast".

show :D pa kako za tebe tako sjajnog i odgovornog politicara niko nema sluha. stvarno nije u redu.

s

pre 10 godina

Žalim što nije moguće već sutra raspisati izbore na svim nivoima, pa da postane jasno ko je, i koliko uradio - oni za deset godina, ili SNS za godinu dana.

Sladjana M.

pre 10 godina

Stvarne promene će da se dese kad se promeni svest naroda,kad narod shvati da mora da radi i da ne treba da krade čim mu se ukaze prilika biće svima lakše i bolje.

FICA

pre 10 godina

Vlast je donekle resila kosovski problem, i na korak je od dobijanja datuma. Za period od godinu dana koliko cine vlast za mene je to ozbiljan korak unapred. Prema tome Cedina prica je donekle besmislena.

teodora

pre 10 godina

Sa Vučićem i Nikolićem Srbija i ima neke šanse da dobije datum za pregovore sa EU, ali sa državom kakvu smo je imali u vreme DS-a mi nikada datum za pregovore ne bi dobili. U vreme Borisa Tadića, nije problem bilo samo Kosovo, kako to Tadić želi da predstavi, nego je možda još veći problem bila država u kojoj caruje korupcija, i u kojoj se strani investitori reketiraju. Takva Srbija nikada ne bi dobila datum, pa čak i da prizna nezavisnost Kosova.

kaskanje u rikverc

pre 10 godina

LDP a pogotovo lider grupe izgubljeni u magli. Nova vlast im svakim potezom izbija argumente iz ruku. Ideju i teoriju "preokreta" novi realizovali u praksi.

Jahorina

pre 10 godina

Bolje bi bilo da nam gospodin Jovanović kaže zbog čega je Srbija ekonomska i socijalna ruševina. On to dobro zna jer je učestvovao u urušavanju Srbije podržavajući prethodnu vlast.Srbija je u velikim ekonomskim problemima jer je prethodna vlast sve što se moglo upropastiti oni su to veoma dobro uradili. Zahvaljujući ovoj vladi stanje se polako popravlja .

LajavicaT

pre 10 godina

Aman, zasto ne pustite ljude da rade? Godinama smo trpeli one koji su samo radili za svoj dzep, sad odjednom nemamo strpljenja?

Dacha

pre 10 godina

..."Srbija ne može da se spasi u okvirima sistema koji je uspostavljan decenijama, a koji je nova vlast preuzela, ulepšavajući ga demagogijom, ali izbegavajući stvarne promene".
Absolutno se slazem sa g.Jovanovicem - mislim da je to osnovni problem u glavama ljudi na vvlasti u Srbiji, naravno izuzimajuci Djindjica i evo, vidimo, Jovanovica.

Shomi

pre 10 godina

Kao i uvek podrzavam Cedu...sto se izbora garderobe tice.
Mada, mislim da bi malo tamnija nijansa, zvana Azzuro North, za kravatu bila bolja varijanta.
Ostalo ne bih komentarisao, posto nisam kvalifikovan da se bavim politikom.

buzz

pre 10 godina

Izgleda da je Čeda u nezgodnoj poziciji, jer su Vučić i Dačić(na opšte iznenadjenje,pogotovu njihovih glasača) preuzeli njegovu politiku prema EU i Kosovu. Sada mora da traži neki novi ideološki put. Možda saradnja sa DS-om može da mu obezbedi cenzus.

cicaa

pre 10 godina

Od Jovanovica nista drugo se i ne ocekuje!Ali na nasu srecu,on je minoran i njegova stranka takodje,tako da ono sto on izgovori vetar odnese!

winston

pre 10 godina

Stvarne promene će da se dese kad se promeni svest naroda,kad narod shvati da mora da radi i da ne treba da krade čim mu se ukaze prilika biće svima lakše i bolje.
(kiksi, 23. maj 2013 19:13)

Tacno. Da narod stvarno hoce promene, bile bi promene. Nego dozvoljava ove iste ljude, samo se menjaju koalicije, vec 20+ godina da ih vuce za nos.

Ornica

pre 10 godina

Ako bilo koji od nasih politicara uziva to je Ceda.Nikakva odgovornost,uvek u opoziciji,putovanja,provodi niko te ne shvata ozbiljno,malo se aktiviras pred izbore i to je to.Uzivancija.

Одливени инжењер

pre 10 godina

Јовановић је млад, леп, скупо обучен и има изглед интелектуалца. Али Јовановић нема радног дана у свом животу, после продужених студија драме се нашао у политици. Баш исто као велика већина домаћих политичара. После се чудимо што се земља распада. Више бих волео да уместо оваквих ликова Србију воде људи који су провели 15-20 година у својој струци и видели нешто света и схватили како ради систем којем тежимо. Јовановић можда убоде нешто што каже, препева шта је прочитао на интернету, али заиста не верујем ни њему да он искрено зна шта чини: иако сам убеђен да он баш искрено верује да је најпаметнији, али то је само зато јер нема радног искуства.

А о пореклу имовине... шта рећи... то је прича за себе, и не само за њега.

ostavili rasulo

pre 10 godina

"Smena direktora i gradonačelnika" - jeste li pročitali ili čuli o potezima koji su novost za Srbiju. Hrabrosti i te kako ima ali se ne "postizava"! Toliko je toga nagomilano.

Rus

pre 10 godina

Gospodine Jovanoviću, možda ste dosta vremena proveli na raznim odmorima po inostranstvu pa niste primetili da je ova vlast u činila dosta za Srbiju. Vodi se beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, radi se reforma pravosuđa, dianar je stabilan i još mnogo stvai pa ono što bi vas moglo da zanima uvodi se zakon o poreklu imovine tako da bi bilo pametno da pripremite dokumenta kako biste dokazali poreklo svoje imovine koju ste "legalno" stekli.

zoran

pre 10 godina

Samo vi prebrojavajte koliko je ko dobio na poslednjim i koliko će ko da dobije na sledećim izborima. Zaboravili ste da je mILOŠEVIĆ NA IZBORIMA 1991. DOBIO 90% PA SMO ZAVRŠILI U NAJTEŽIM g**** od odlaska Turaka. I pitanje da li ćemo se ikada izvući iz bede u koju nas je dotični slavodobinik uvalio. Prema tome, gomila dobijenih glasova ne znači automatski i pamet na vlasti. To ne važi samo za nas.

Ružica D

pre 10 godina

Mislim da preterujete svojom izjavom da vlast izbegava promene. Veliki pomak je učinjen sa nultom tolerancijom prema kriminalu i korupciji, kao i procesuiranjem vinovnika afera pravosudnim organima. Krenule su reforme u pravosuđu. Mnogo je stvari koje treba da se promene, i taj proces neće moći da se završi preko noći.

Dika Z

pre 10 godina

Gospodine Jovanoviću mislim da treba da prekinete sa demagoškim govorima. Suviše često ste spremni da neosnovano kritikujete aktuelnu vlast. Mislim da ste i sami svesni činjenice da je zemlja poprilično devastirana, i svakako će za proces reformi trebati neko vreme.

miroslavv

pre 10 godina

Borba protiv korupcije, ispitivanje sumljivih privatizacija, smena direktora koji ne rade dobro, valuta koja vec duze vreme miruje... to za vas nisu problemi!! Da ne pricam o Kosovskom problemu!!!

lejlam

pre 10 godina

,,obožavam ,,da pročitam kada ti nešto izjaviš,na svakim izborima jedva naguraš glas iznad donje crte,nijedna partija te neće u koaliciju,ne znam šta bi ovim demokratama sada,valjda se i oni osećaju kao luzeri

Jovana T

pre 10 godina

Srbija je sadašnjoj vlasti ostavljena sa mnogim problemima. Od korupcije i kriminala u svim segmentima društva do finansijski osiromašene zemlje, pa do KIM. I pitam se kako mislite da se svi ovi problemi reše preko noći?

eu

pre 10 godina

Naravno da izbegava jer bi u suprotnom pola Srbije trebalo biti potkaceno lustracijom i borbom protivkorupcije.Kada u nasoj zemlji preovlada zdrava sredina i normalne drustvene norme tada ce situacija biti drugacija.a do tada ce se drustvo menjati iskljucivo na silu jer nam nas mentalitet ne dopusta drugi izbor....Jadni smo kao nacija jer nemamo identitet....poistovecujemo se sa legendama....a neznamo ni sta nam je drzava tj znamo ali necemo sebi da priznamo.....Govoris vec 7 godina neke stvari ali je nekima trebalo da cuju samo delic onoga sto pricas skoro pa jedna decenija.Ako uzmes u obzir da vrlo jednostavne stvari 10 godina treba da bi nam se nesto objasnilo onda nama nema puno pomoci.....Poridaju price o kosovu i borbi protiv korupcije a da ih EU ne pritisne ni jedan sistemski potez ne bi povukli jer im odgovara neuredjen sistem kako bi mogli raditi sta zele......Svima je sve jasno ali narod nekako kad ide na izbore kao da proguta saku tableta i halocinacijama zaokruzuje a ima SVE REZULTATE ispred nosa......JADNI SMO!!!!!

igor

pre 10 godina

Sve snage u Srbiji danas treba da se ujedine, jer Srbija sada ima priliku da dobije taj čuveni datum, i ako tu prilku danas ne iskoristi ko zna kada će i da li će uopšte više biti prilke za to. Opozicija ne treba da "podmeće klipove" vlasti, nego da joj pomogne u ovom momentu, ili ako ne pomažu, makar neka ne odmažu sadašnjoj vlast.

novicavg

pre 10 godina

Čuvena Čedina demagogija je ponovo na delu, sve je loše za sve je kriva ova vlada i vlast samo je potrebno da narod poveruje Jovanovićevoj priči.Istina situacija nije laka ekonomija je razorena finansije u krizi i budžet je prenapregnut do pucanja i neophodne su nove fiskalne mere koje će ova vlast doneti i stvoriti ambijent za razvoj Srbije.Čeda sa svojom pričom stalno napada ovu vlast a da predhodnoj nije uputio ni reči kritike i da je sa njom imao prećutnu saradnju a to se videlo prilikom zajedničke povorke povodom godišnjice smrti pok.premijera Đinđića.Kod predhodne vlasti LDP-u ništa nije smetalo, sve je bilo potaman i najbolje a sve što je rađeno kao da je bilo po programu Čedine stranke.

Smiljanic

pre 10 godina

Ako je neko promenio Srbiju i njen put ka boljem , to je onda Vlada na celu sa Aleksandrom Vucicem! Ne mogu se ,gospodine Jovanovicu, problemi ,visegodisnji, koje je napravila vlast DS resiti odmah! To znate i Vi i cela Srbija, nema vajde od Vasih ideja! Srbija se vraca na pravi put, nema potrebe da joj Vi i Vama slicni vise “pomazete”!

Žalosna Sova

pre 10 godina

Da napišem na čisto Srpskom. Čeda misli da bi u jednom danu moglo da se izbaci 100 hiljada zaposlenih u drzavnoj službi. Da zatre na hiljade sitnih zemljoradnika. I Bog zna šta jos. Tako može da se prica kad imaš 8% u parlamentu. Da pametuješ. Svi znaju šta treba da se uradi ali ko sme???

boki

pre 10 godina

Cedomire, nije dovoljno samo kritikovati, da bi bili uspesni politicar! Vi prosipate demagogiju, slicnu Vasim nekadasnjim stranackim drugarima, a ne sadasnja vlast! Ukradete malo medijskog prostora proturanjem prica bez smisla, i mislite da cete dobiti census!? Tesko!

SLABO - PAMCENJE

pre 10 godina

Cedomir Jovanovic o Srbiji samo misli kada su predizborne aktivnosti, inace posle toga se iz pertnih zila trudi, da vlast i Srbiju oblati, gde god stigne. bez obzira ko je na vlasti. Zaboravio je da je bio potpredsednik vlade Srbije i nista pozitivno nije uradio, vec naprotiv.

ribizla

pre 10 godina

A zašto Čedo kad si tako surovo iskren ne kritikujes gradjane Srbije da koriguju svoje ponašanje (cast izuzecima) i da pošteno i savesno rade svoj posao a ne da budu plaćeni za nerad i nestrucnost.

nugat

pre 10 godina

Čedo ja mislim da ni ti ne verujes u to što pričaš jer vrlo dobro znaš da je zemlja toliko zapuštena da reforme ne mogu da se urade preko noći.

kiksi

pre 10 godina

Stvarne promene će da se dese kad se promeni svest naroda,kad narod shvati da mora da radi i da ne treba da krade čim mu se ukaze prilika biće svima lakše i bolje.

Smrt fašizmu, .!. komunizmu!

pre 10 godina

I Čeda je bio na vlasti pa se niko ne seća njegovih promena, osim što je promenio način prevoza, iz GSB-a prešao u blindiranog džipa, i još po neke promene u njegovom životu o kojima je zabranjeno pisati na ovom sajtu...

Mihona78

pre 10 godina

"Srbija ne može da se spasi u okvirima sistema koji je uspostavljan decenijama, a koji je nova vlast preuzela, ulepšavajući ga demagogijom, ali izbegavajući stvarne promene"

TI okviri sistema decenijama unazad su se zapravo i previse menjali.

kiksi

pre 10 godina

Stvarne promene će da se dese kad se promeni svest naroda,kad narod shvati da mora da radi i da ne treba da krade čim mu se ukaze prilika biće svima lakše i bolje.

ribizla

pre 10 godina

A zašto Čedo kad si tako surovo iskren ne kritikujes gradjane Srbije da koriguju svoje ponašanje (cast izuzecima) i da pošteno i savesno rade svoj posao a ne da budu plaćeni za nerad i nestrucnost.

eu

pre 10 godina

Naravno da izbegava jer bi u suprotnom pola Srbije trebalo biti potkaceno lustracijom i borbom protivkorupcije.Kada u nasoj zemlji preovlada zdrava sredina i normalne drustvene norme tada ce situacija biti drugacija.a do tada ce se drustvo menjati iskljucivo na silu jer nam nas mentalitet ne dopusta drugi izbor....Jadni smo kao nacija jer nemamo identitet....poistovecujemo se sa legendama....a neznamo ni sta nam je drzava tj znamo ali necemo sebi da priznamo.....Govoris vec 7 godina neke stvari ali je nekima trebalo da cuju samo delic onoga sto pricas skoro pa jedna decenija.Ako uzmes u obzir da vrlo jednostavne stvari 10 godina treba da bi nam se nesto objasnilo onda nama nema puno pomoci.....Poridaju price o kosovu i borbi protiv korupcije a da ih EU ne pritisne ni jedan sistemski potez ne bi povukli jer im odgovara neuredjen sistem kako bi mogli raditi sta zele......Svima je sve jasno ali narod nekako kad ide na izbore kao da proguta saku tableta i halocinacijama zaokruzuje a ima SVE REZULTATE ispred nosa......JADNI SMO!!!!!

zoran

pre 10 godina

Samo vi prebrojavajte koliko je ko dobio na poslednjim i koliko će ko da dobije na sledećim izborima. Zaboravili ste da je mILOŠEVIĆ NA IZBORIMA 1991. DOBIO 90% PA SMO ZAVRŠILI U NAJTEŽIM g**** od odlaska Turaka. I pitanje da li ćemo se ikada izvući iz bede u koju nas je dotični slavodobinik uvalio. Prema tome, gomila dobijenih glasova ne znači automatski i pamet na vlasti. To ne važi samo za nas.

nugat

pre 10 godina

Čedo ja mislim da ni ti ne verujes u to što pričaš jer vrlo dobro znaš da je zemlja toliko zapuštena da reforme ne mogu da se urade preko noći.

winston

pre 10 godina

Stvarne promene će da se dese kad se promeni svest naroda,kad narod shvati da mora da radi i da ne treba da krade čim mu se ukaze prilika biće svima lakše i bolje.
(kiksi, 23. maj 2013 19:13)

Tacno. Da narod stvarno hoce promene, bile bi promene. Nego dozvoljava ove iste ljude, samo se menjaju koalicije, vec 20+ godina da ih vuce za nos.

SLABO - PAMCENJE

pre 10 godina

Cedomir Jovanovic o Srbiji samo misli kada su predizborne aktivnosti, inace posle toga se iz pertnih zila trudi, da vlast i Srbiju oblati, gde god stigne. bez obzira ko je na vlasti. Zaboravio je da je bio potpredsednik vlade Srbije i nista pozitivno nije uradio, vec naprotiv.

Ornica

pre 10 godina

Ako bilo koji od nasih politicara uziva to je Ceda.Nikakva odgovornost,uvek u opoziciji,putovanja,provodi niko te ne shvata ozbiljno,malo se aktiviras pred izbore i to je to.Uzivancija.

Smrt fašizmu, .!. komunizmu!

pre 10 godina

I Čeda je bio na vlasti pa se niko ne seća njegovih promena, osim što je promenio način prevoza, iz GSB-a prešao u blindiranog džipa, i još po neke promene u njegovom životu o kojima je zabranjeno pisati na ovom sajtu...

cicaa

pre 10 godina

Od Jovanovica nista drugo se i ne ocekuje!Ali na nasu srecu,on je minoran i njegova stranka takodje,tako da ono sto on izgovori vetar odnese!

Одливени инжењер

pre 10 godina

Јовановић је млад, леп, скупо обучен и има изглед интелектуалца. Али Јовановић нема радног дана у свом животу, после продужених студија драме се нашао у политици. Баш исто као велика већина домаћих политичара. После се чудимо што се земља распада. Више бих волео да уместо оваквих ликова Србију воде људи који су провели 15-20 година у својој струци и видели нешто света и схватили како ради систем којем тежимо. Јовановић можда убоде нешто што каже, препева шта је прочитао на интернету, али заиста не верујем ни њему да он искрено зна шта чини: иако сам убеђен да он баш искрено верује да је најпаметнији, али то је само зато јер нема радног искуства.

А о пореклу имовине... шта рећи... то је прича за себе, и не само за њега.

Žalosna Sova

pre 10 godina

Da napišem na čisto Srpskom. Čeda misli da bi u jednom danu moglo da se izbaci 100 hiljada zaposlenih u drzavnoj službi. Da zatre na hiljade sitnih zemljoradnika. I Bog zna šta jos. Tako može da se prica kad imaš 8% u parlamentu. Da pametuješ. Svi znaju šta treba da se uradi ali ko sme???

novicavg

pre 10 godina

Čuvena Čedina demagogija je ponovo na delu, sve je loše za sve je kriva ova vlada i vlast samo je potrebno da narod poveruje Jovanovićevoj priči.Istina situacija nije laka ekonomija je razorena finansije u krizi i budžet je prenapregnut do pucanja i neophodne su nove fiskalne mere koje će ova vlast doneti i stvoriti ambijent za razvoj Srbije.Čeda sa svojom pričom stalno napada ovu vlast a da predhodnoj nije uputio ni reči kritike i da je sa njom imao prećutnu saradnju a to se videlo prilikom zajedničke povorke povodom godišnjice smrti pok.premijera Đinđića.Kod predhodne vlasti LDP-u ništa nije smetalo, sve je bilo potaman i najbolje a sve što je rađeno kao da je bilo po programu Čedine stranke.

Rus

pre 10 godina

Gospodine Jovanoviću, možda ste dosta vremena proveli na raznim odmorima po inostranstvu pa niste primetili da je ova vlast u činila dosta za Srbiju. Vodi se beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, radi se reforma pravosuđa, dianar je stabilan i još mnogo stvai pa ono što bi vas moglo da zanima uvodi se zakon o poreklu imovine tako da bi bilo pametno da pripremite dokumenta kako biste dokazali poreklo svoje imovine koju ste "legalno" stekli.

Dika Z

pre 10 godina

Gospodine Jovanoviću mislim da treba da prekinete sa demagoškim govorima. Suviše često ste spremni da neosnovano kritikujete aktuelnu vlast. Mislim da ste i sami svesni činjenice da je zemlja poprilično devastirana, i svakako će za proces reformi trebati neko vreme.

buzz

pre 10 godina

Izgleda da je Čeda u nezgodnoj poziciji, jer su Vučić i Dačić(na opšte iznenadjenje,pogotovu njihovih glasača) preuzeli njegovu politiku prema EU i Kosovu. Sada mora da traži neki novi ideološki put. Možda saradnja sa DS-om može da mu obezbedi cenzus.

Jovana T

pre 10 godina

Srbija je sadašnjoj vlasti ostavljena sa mnogim problemima. Od korupcije i kriminala u svim segmentima društva do finansijski osiromašene zemlje, pa do KIM. I pitam se kako mislite da se svi ovi problemi reše preko noći?

lejlam

pre 10 godina

,,obožavam ,,da pročitam kada ti nešto izjaviš,na svakim izborima jedva naguraš glas iznad donje crte,nijedna partija te neće u koaliciju,ne znam šta bi ovim demokratama sada,valjda se i oni osećaju kao luzeri

Ružica D

pre 10 godina

Mislim da preterujete svojom izjavom da vlast izbegava promene. Veliki pomak je učinjen sa nultom tolerancijom prema kriminalu i korupciji, kao i procesuiranjem vinovnika afera pravosudnim organima. Krenule su reforme u pravosuđu. Mnogo je stvari koje treba da se promene, i taj proces neće moći da se završi preko noći.

igor

pre 10 godina

Sve snage u Srbiji danas treba da se ujedine, jer Srbija sada ima priliku da dobije taj čuveni datum, i ako tu prilku danas ne iskoristi ko zna kada će i da li će uopšte više biti prilke za to. Opozicija ne treba da "podmeće klipove" vlasti, nego da joj pomogne u ovom momentu, ili ako ne pomažu, makar neka ne odmažu sadašnjoj vlast.

boki

pre 10 godina

Cedomire, nije dovoljno samo kritikovati, da bi bili uspesni politicar! Vi prosipate demagogiju, slicnu Vasim nekadasnjim stranackim drugarima, a ne sadasnja vlast! Ukradete malo medijskog prostora proturanjem prica bez smisla, i mislite da cete dobiti census!? Tesko!

Smiljanic

pre 10 godina

Ako je neko promenio Srbiju i njen put ka boljem , to je onda Vlada na celu sa Aleksandrom Vucicem! Ne mogu se ,gospodine Jovanovicu, problemi ,visegodisnji, koje je napravila vlast DS resiti odmah! To znate i Vi i cela Srbija, nema vajde od Vasih ideja! Srbija se vraca na pravi put, nema potrebe da joj Vi i Vama slicni vise “pomazete”!

miroslavv

pre 10 godina

Borba protiv korupcije, ispitivanje sumljivih privatizacija, smena direktora koji ne rade dobro, valuta koja vec duze vreme miruje... to za vas nisu problemi!! Da ne pricam o Kosovskom problemu!!!

ostavili rasulo

pre 10 godina

"Smena direktora i gradonačelnika" - jeste li pročitali ili čuli o potezima koji su novost za Srbiju. Hrabrosti i te kako ima ali se ne "postizava"! Toliko je toga nagomilano.

Dacha

pre 10 godina

..."Srbija ne može da se spasi u okvirima sistema koji je uspostavljan decenijama, a koji je nova vlast preuzela, ulepšavajući ga demagogijom, ali izbegavajući stvarne promene".
Absolutno se slazem sa g.Jovanovicem - mislim da je to osnovni problem u glavama ljudi na vvlasti u Srbiji, naravno izuzimajuci Djindjica i evo, vidimo, Jovanovica.

Mihona78

pre 10 godina

"Srbija ne može da se spasi u okvirima sistema koji je uspostavljan decenijama, a koji je nova vlast preuzela, ulepšavajući ga demagogijom, ali izbegavajući stvarne promene"

TI okviri sistema decenijama unazad su se zapravo i previse menjali.

Jahorina

pre 10 godina

Bolje bi bilo da nam gospodin Jovanović kaže zbog čega je Srbija ekonomska i socijalna ruševina. On to dobro zna jer je učestvovao u urušavanju Srbije podržavajući prethodnu vlast.Srbija je u velikim ekonomskim problemima jer je prethodna vlast sve što se moglo upropastiti oni su to veoma dobro uradili. Zahvaljujući ovoj vladi stanje se polako popravlja .

Sladjana M.

pre 10 godina

Stvarne promene će da se dese kad se promeni svest naroda,kad narod shvati da mora da radi i da ne treba da krade čim mu se ukaze prilika biće svima lakše i bolje.

teodora

pre 10 godina

Sa Vučićem i Nikolićem Srbija i ima neke šanse da dobije datum za pregovore sa EU, ali sa državom kakvu smo je imali u vreme DS-a mi nikada datum za pregovore ne bi dobili. U vreme Borisa Tadića, nije problem bilo samo Kosovo, kako to Tadić želi da predstavi, nego je možda još veći problem bila država u kojoj caruje korupcija, i u kojoj se strani investitori reketiraju. Takva Srbija nikada ne bi dobila datum, pa čak i da prizna nezavisnost Kosova.

kaskanje u rikverc

pre 10 godina

LDP a pogotovo lider grupe izgubljeni u magli. Nova vlast im svakim potezom izbija argumente iz ruku. Ideju i teoriju "preokreta" novi realizovali u praksi.

s

pre 10 godina

Žalim što nije moguće već sutra raspisati izbore na svim nivoima, pa da postane jasno ko je, i koliko uradio - oni za deset godina, ili SNS za godinu dana.

opajdara

pre 10 godina

Ne znam ni kakve reforme je moguce sprovesti kada se svo vreme trosi na punjenje "crne rupe", koje ste vi i vasi koalicioni partneri napravili u drzavnom budzetu i budzetima lokalnih samouprava

Shomi

pre 10 godina

Kao i uvek podrzavam Cedu...sto se izbora garderobe tice.
Mada, mislim da bi malo tamnija nijansa, zvana Azzuro North, za kravatu bila bolja varijanta.
Ostalo ne bih komentarisao, posto nisam kvalifikovan da se bavim politikom.

LajavicaT

pre 10 godina

Aman, zasto ne pustite ljude da rade? Godinama smo trpeli one koji su samo radili za svoj dzep, sad odjednom nemamo strpljenja?

FICA

pre 10 godina

Vlast je donekle resila kosovski problem, i na korak je od dobijanja datuma. Za period od godinu dana koliko cine vlast za mene je to ozbiljan korak unapred. Prema tome Cedina prica je donekle besmislena.

Aca

pre 10 godina

Ovaj Ceda je smrtno dosadan. Meni bar. O cemu on prica? Sta je to trebalo da bude pokrenuto a nije, u ovoj razorenoj drzavi koju su sistematski unistavali oni sa kojima je i on surovao od kako je usao u politiku?

Javorko

pre 10 godina

Jovanovic je optuzio vlast i da "bezi od istine na koju je LDP dobronamerno i nudeci resenja upozoravala mesecima, kao sto smo to cinili i u odnosu na proslu vlast".

show :D pa kako za tebe tako sjajnog i odgovornog politicara niko nema sluha. stvarno nije u redu.

nugat

pre 10 godina

Čedo ja mislim da ni ti ne verujes u to što pričaš jer vrlo dobro znaš da je zemlja toliko zapuštena da reforme ne mogu da se urade preko noći.

SLABO - PAMCENJE

pre 10 godina

Cedomir Jovanovic o Srbiji samo misli kada su predizborne aktivnosti, inace posle toga se iz pertnih zila trudi, da vlast i Srbiju oblati, gde god stigne. bez obzira ko je na vlasti. Zaboravio je da je bio potpredsednik vlade Srbije i nista pozitivno nije uradio, vec naprotiv.

Smrt fašizmu, .!. komunizmu!

pre 10 godina

I Čeda je bio na vlasti pa se niko ne seća njegovih promena, osim što je promenio način prevoza, iz GSB-a prešao u blindiranog džipa, i još po neke promene u njegovom životu o kojima je zabranjeno pisati na ovom sajtu...

Žalosna Sova

pre 10 godina

Da napišem na čisto Srpskom. Čeda misli da bi u jednom danu moglo da se izbaci 100 hiljada zaposlenih u drzavnoj službi. Da zatre na hiljade sitnih zemljoradnika. I Bog zna šta jos. Tako može da se prica kad imaš 8% u parlamentu. Da pametuješ. Svi znaju šta treba da se uradi ali ko sme???

boki

pre 10 godina

Cedomire, nije dovoljno samo kritikovati, da bi bili uspesni politicar! Vi prosipate demagogiju, slicnu Vasim nekadasnjim stranackim drugarima, a ne sadasnja vlast! Ukradete malo medijskog prostora proturanjem prica bez smisla, i mislite da cete dobiti census!? Tesko!

Dika Z

pre 10 godina

Gospodine Jovanoviću mislim da treba da prekinete sa demagoškim govorima. Suviše često ste spremni da neosnovano kritikujete aktuelnu vlast. Mislim da ste i sami svesni činjenice da je zemlja poprilično devastirana, i svakako će za proces reformi trebati neko vreme.

Smiljanic

pre 10 godina

Ako je neko promenio Srbiju i njen put ka boljem , to je onda Vlada na celu sa Aleksandrom Vucicem! Ne mogu se ,gospodine Jovanovicu, problemi ,visegodisnji, koje je napravila vlast DS resiti odmah! To znate i Vi i cela Srbija, nema vajde od Vasih ideja! Srbija se vraca na pravi put, nema potrebe da joj Vi i Vama slicni vise “pomazete”!

novicavg

pre 10 godina

Čuvena Čedina demagogija je ponovo na delu, sve je loše za sve je kriva ova vlada i vlast samo je potrebno da narod poveruje Jovanovićevoj priči.Istina situacija nije laka ekonomija je razorena finansije u krizi i budžet je prenapregnut do pucanja i neophodne su nove fiskalne mere koje će ova vlast doneti i stvoriti ambijent za razvoj Srbije.Čeda sa svojom pričom stalno napada ovu vlast a da predhodnoj nije uputio ni reči kritike i da je sa njom imao prećutnu saradnju a to se videlo prilikom zajedničke povorke povodom godišnjice smrti pok.premijera Đinđića.Kod predhodne vlasti LDP-u ništa nije smetalo, sve je bilo potaman i najbolje a sve što je rađeno kao da je bilo po programu Čedine stranke.

igor

pre 10 godina

Sve snage u Srbiji danas treba da se ujedine, jer Srbija sada ima priliku da dobije taj čuveni datum, i ako tu prilku danas ne iskoristi ko zna kada će i da li će uopšte više biti prilke za to. Opozicija ne treba da "podmeće klipove" vlasti, nego da joj pomogne u ovom momentu, ili ako ne pomažu, makar neka ne odmažu sadašnjoj vlast.

cicaa

pre 10 godina

Od Jovanovica nista drugo se i ne ocekuje!Ali na nasu srecu,on je minoran i njegova stranka takodje,tako da ono sto on izgovori vetar odnese!

lejlam

pre 10 godina

,,obožavam ,,da pročitam kada ti nešto izjaviš,na svakim izborima jedva naguraš glas iznad donje crte,nijedna partija te neće u koaliciju,ne znam šta bi ovim demokratama sada,valjda se i oni osećaju kao luzeri

miroslavv

pre 10 godina

Borba protiv korupcije, ispitivanje sumljivih privatizacija, smena direktora koji ne rade dobro, valuta koja vec duze vreme miruje... to za vas nisu problemi!! Da ne pricam o Kosovskom problemu!!!

Ružica D

pre 10 godina

Mislim da preterujete svojom izjavom da vlast izbegava promene. Veliki pomak je učinjen sa nultom tolerancijom prema kriminalu i korupciji, kao i procesuiranjem vinovnika afera pravosudnim organima. Krenule su reforme u pravosuđu. Mnogo je stvari koje treba da se promene, i taj proces neće moći da se završi preko noći.

Ornica

pre 10 godina

Ako bilo koji od nasih politicara uziva to je Ceda.Nikakva odgovornost,uvek u opoziciji,putovanja,provodi niko te ne shvata ozbiljno,malo se aktiviras pred izbore i to je to.Uzivancija.

Mihona78

pre 10 godina

"Srbija ne može da se spasi u okvirima sistema koji je uspostavljan decenijama, a koji je nova vlast preuzela, ulepšavajući ga demagogijom, ali izbegavajući stvarne promene"

TI okviri sistema decenijama unazad su se zapravo i previse menjali.

Jovana T

pre 10 godina

Srbija je sadašnjoj vlasti ostavljena sa mnogim problemima. Od korupcije i kriminala u svim segmentima društva do finansijski osiromašene zemlje, pa do KIM. I pitam se kako mislite da se svi ovi problemi reše preko noći?

Rus

pre 10 godina

Gospodine Jovanoviću, možda ste dosta vremena proveli na raznim odmorima po inostranstvu pa niste primetili da je ova vlast u činila dosta za Srbiju. Vodi se beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, radi se reforma pravosuđa, dianar je stabilan i još mnogo stvai pa ono što bi vas moglo da zanima uvodi se zakon o poreklu imovine tako da bi bilo pametno da pripremite dokumenta kako biste dokazali poreklo svoje imovine koju ste "legalno" stekli.

ostavili rasulo

pre 10 godina

"Smena direktora i gradonačelnika" - jeste li pročitali ili čuli o potezima koji su novost za Srbiju. Hrabrosti i te kako ima ali se ne "postizava"! Toliko je toga nagomilano.

buzz

pre 10 godina

Izgleda da je Čeda u nezgodnoj poziciji, jer su Vučić i Dačić(na opšte iznenadjenje,pogotovu njihovih glasača) preuzeli njegovu politiku prema EU i Kosovu. Sada mora da traži neki novi ideološki put. Možda saradnja sa DS-om može da mu obezbedi cenzus.

Одливени инжењер

pre 10 godina

Јовановић је млад, леп, скупо обучен и има изглед интелектуалца. Али Јовановић нема радног дана у свом животу, после продужених студија драме се нашао у политици. Баш исто као велика већина домаћих политичара. После се чудимо што се земља распада. Више бих волео да уместо оваквих ликова Србију воде људи који су провели 15-20 година у својој струци и видели нешто света и схватили како ради систем којем тежимо. Јовановић можда убоде нешто што каже, препева шта је прочитао на интернету, али заиста не верујем ни њему да он искрено зна шта чини: иако сам убеђен да он баш искрено верује да је најпаметнији, али то је само зато јер нема радног искуства.

А о пореклу имовине... шта рећи... то је прича за себе, и не само за њега.

ribizla

pre 10 godina

A zašto Čedo kad si tako surovo iskren ne kritikujes gradjane Srbije da koriguju svoje ponašanje (cast izuzecima) i da pošteno i savesno rade svoj posao a ne da budu plaćeni za nerad i nestrucnost.

kiksi

pre 10 godina

Stvarne promene će da se dese kad se promeni svest naroda,kad narod shvati da mora da radi i da ne treba da krade čim mu se ukaze prilika biće svima lakše i bolje.

kaskanje u rikverc

pre 10 godina

LDP a pogotovo lider grupe izgubljeni u magli. Nova vlast im svakim potezom izbija argumente iz ruku. Ideju i teoriju "preokreta" novi realizovali u praksi.

Jahorina

pre 10 godina

Bolje bi bilo da nam gospodin Jovanović kaže zbog čega je Srbija ekonomska i socijalna ruševina. On to dobro zna jer je učestvovao u urušavanju Srbije podržavajući prethodnu vlast.Srbija je u velikim ekonomskim problemima jer je prethodna vlast sve što se moglo upropastiti oni su to veoma dobro uradili. Zahvaljujući ovoj vladi stanje se polako popravlja .

eu

pre 10 godina

Naravno da izbegava jer bi u suprotnom pola Srbije trebalo biti potkaceno lustracijom i borbom protivkorupcije.Kada u nasoj zemlji preovlada zdrava sredina i normalne drustvene norme tada ce situacija biti drugacija.a do tada ce se drustvo menjati iskljucivo na silu jer nam nas mentalitet ne dopusta drugi izbor....Jadni smo kao nacija jer nemamo identitet....poistovecujemo se sa legendama....a neznamo ni sta nam je drzava tj znamo ali necemo sebi da priznamo.....Govoris vec 7 godina neke stvari ali je nekima trebalo da cuju samo delic onoga sto pricas skoro pa jedna decenija.Ako uzmes u obzir da vrlo jednostavne stvari 10 godina treba da bi nam se nesto objasnilo onda nama nema puno pomoci.....Poridaju price o kosovu i borbi protiv korupcije a da ih EU ne pritisne ni jedan sistemski potez ne bi povukli jer im odgovara neuredjen sistem kako bi mogli raditi sta zele......Svima je sve jasno ali narod nekako kad ide na izbore kao da proguta saku tableta i halocinacijama zaokruzuje a ima SVE REZULTATE ispred nosa......JADNI SMO!!!!!

s

pre 10 godina

Žalim što nije moguće već sutra raspisati izbore na svim nivoima, pa da postane jasno ko je, i koliko uradio - oni za deset godina, ili SNS za godinu dana.

zoran

pre 10 godina

Samo vi prebrojavajte koliko je ko dobio na poslednjim i koliko će ko da dobije na sledećim izborima. Zaboravili ste da je mILOŠEVIĆ NA IZBORIMA 1991. DOBIO 90% PA SMO ZAVRŠILI U NAJTEŽIM g**** od odlaska Turaka. I pitanje da li ćemo se ikada izvući iz bede u koju nas je dotični slavodobinik uvalio. Prema tome, gomila dobijenih glasova ne znači automatski i pamet na vlasti. To ne važi samo za nas.

Dacha

pre 10 godina

..."Srbija ne može da se spasi u okvirima sistema koji je uspostavljan decenijama, a koji je nova vlast preuzela, ulepšavajući ga demagogijom, ali izbegavajući stvarne promene".
Absolutno se slazem sa g.Jovanovicem - mislim da je to osnovni problem u glavama ljudi na vvlasti u Srbiji, naravno izuzimajuci Djindjica i evo, vidimo, Jovanovica.

teodora

pre 10 godina

Sa Vučićem i Nikolićem Srbija i ima neke šanse da dobije datum za pregovore sa EU, ali sa državom kakvu smo je imali u vreme DS-a mi nikada datum za pregovore ne bi dobili. U vreme Borisa Tadića, nije problem bilo samo Kosovo, kako to Tadić želi da predstavi, nego je možda još veći problem bila država u kojoj caruje korupcija, i u kojoj se strani investitori reketiraju. Takva Srbija nikada ne bi dobila datum, pa čak i da prizna nezavisnost Kosova.

Aca

pre 10 godina

Ovaj Ceda je smrtno dosadan. Meni bar. O cemu on prica? Sta je to trebalo da bude pokrenuto a nije, u ovoj razorenoj drzavi koju su sistematski unistavali oni sa kojima je i on surovao od kako je usao u politiku?

Javorko

pre 10 godina

Jovanovic je optuzio vlast i da "bezi od istine na koju je LDP dobronamerno i nudeci resenja upozoravala mesecima, kao sto smo to cinili i u odnosu na proslu vlast".

show :D pa kako za tebe tako sjajnog i odgovornog politicara niko nema sluha. stvarno nije u redu.

winston

pre 10 godina

Stvarne promene će da se dese kad se promeni svest naroda,kad narod shvati da mora da radi i da ne treba da krade čim mu se ukaze prilika biće svima lakše i bolje.
(kiksi, 23. maj 2013 19:13)

Tacno. Da narod stvarno hoce promene, bile bi promene. Nego dozvoljava ove iste ljude, samo se menjaju koalicije, vec 20+ godina da ih vuce za nos.

FICA

pre 10 godina

Vlast je donekle resila kosovski problem, i na korak je od dobijanja datuma. Za period od godinu dana koliko cine vlast za mene je to ozbiljan korak unapred. Prema tome Cedina prica je donekle besmislena.

Shomi

pre 10 godina

Kao i uvek podrzavam Cedu...sto se izbora garderobe tice.
Mada, mislim da bi malo tamnija nijansa, zvana Azzuro North, za kravatu bila bolja varijanta.
Ostalo ne bih komentarisao, posto nisam kvalifikovan da se bavim politikom.

LajavicaT

pre 10 godina

Aman, zasto ne pustite ljude da rade? Godinama smo trpeli one koji su samo radili za svoj dzep, sad odjednom nemamo strpljenja?

Sladjana M.

pre 10 godina

Stvarne promene će da se dese kad se promeni svest naroda,kad narod shvati da mora da radi i da ne treba da krade čim mu se ukaze prilika biće svima lakše i bolje.

opajdara

pre 10 godina

Ne znam ni kakve reforme je moguce sprovesti kada se svo vreme trosi na punjenje "crne rupe", koje ste vi i vasi koalicioni partneri napravili u drzavnom budzetu i budzetima lokalnih samouprava