Četvrtak, 23.05.2013.

09:46

Stokholm:Goreli restoran, vozila...

Grupe mladih zapalile su protekle noći u predgrađima Stokholma restoran i više od 30 automobila, u neredima koji već danima potresaju švedsku prestonicu.

Izvor: Beta

Stokholm:Goreli restoran, vozila... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

nucky thompson

pre 10 godina

@EU Citizen
kao po pravilu dobijes plus od mene svaki put! EU je previse otisla lijevo, placaju za to, a tek ce da im se racun ispostavi. i ovde se lome koplja kako tretirati mladoh Dzokara, jedni kazu kao svakog US gradjanina (liberali naravno), drugi kazu posalji ga u gitmo i nek sjedi narednih 60 godina, i retirati ga kao neprijateljskog vojnika!
na zalost nemam dovljno prostora da objasnim posljedice jednog ili drugog stava, ali nadam se da SAD ide drugacijim smjerom nego EU!

sve se vraca sve se placa

pre 10 godina

(dovla, 23. maj 2013 21:41)

Najtragicnije je da isti komentator ima toliko preporuka i to govori nesto o ljudima u Srbiji...

Iako u clanku nista nije stajalo o profilu ucesnika nereda vecina komentatora "zna" da su to neradnici koji zive od socijale, bande, fanatici....
I to sve jer su druge boje koze i druge vere (ako su!?) LOL

inace svedjanke vole momke sa dalekih podneblja..

pre 10 godina

Mora neko da radi sa svedjankama na natalitetu..a svedjankama je ispran mozak da su svi isti i obozavaju strance sa dalekog juga.

Braca

pre 10 godina

Sto neko receu komentaru druga ili treca generacija - ne mogu da ih deportuju. Ne rade jer im je dobro na socijalnom. Uhapsena jedna devojka od 16 g koja je pustena. Policija nije dakle nikog uhapsila a i ako jeste oni su bez posla, u soc. stanovima i mogu cak i ako ih uhapse ( a nisu )nemaju odakle ista da im uzmu, mogu da ih posalju u zatvore a tamo im je verovatno cistije nego kuci.Kod mame i tate verovatno gule samo pirinac a u zatvoru ce dobiti i meso i to halal. Kad ih puste verovatno ce im ponuditi posao a mozda cak i neku vrstu skole ili cak nadoknade.
Sve su to davno otkrili nasi kriminalci ali su oni ipak " integrisani" tokom godina a ovi nece nikada.

sve se vraca sve se placa

pre 10 godina

"....zato što su par decenija zavladali levičarski petokolonaši i otvorili granice za kugu iz Afrike i sa Bliskog istoka."
(EU Citizen, 23. maj 2013 16:45)

Dakle i za emigriranje iz ratom zahvacenih podrucja i drzava u kojima demokratski Zapad uvodi demokratiju su odgovorni levicari!? LOL

Zapadne zemlje primaju svake godine kvotu izbeglica i progonjene iz ratnih podrucja i zemalja gde postoje sukobi na rasnoj, religioznoj ili politickoj osnovi i to prema odredbama Ujedinjenih nacija. Iskljucivo i jedino prema odredbama Ujedinjenih Nacija. Nijedna zemlja, bilo to Svedska, Nemacka, USA idr. nece primiti nijednog izbeglicu koji nije u okviru kvote odredjene od strane UN. Odredbe o preuzimanju izbeglica su uskladjene izmedju UN i NATO zemalja koje su zagovornice i izvrsioci demokratizacije i poslednje nedodjije na planeti Zemlji a razlozi su nam dobro poznati.
Sta sa ovim imaju levicari za mene je velika tajna pogotovu ako znamo da isti niti imaju globalnu vlast i moc i arsenal orudja da vladaju i sprovode svoju ideologiju.

dovla

pre 10 godina

Citam komentar ovog "EU Citizen"-a, koji je dobro poznat na ovom sajtu i tipican primer srpskih evropejaca i liberala. Koliko sutra ce da trazi da se zabrane klero-fasisticke organizacije kao Dveri i Nasi, a ne vidi da u Srbiji nema vecih fasista od njega i njemu slicnih. I svedski neonacisti iz Svenska Motståndsrörelsen bi se verovatno ogradili od njegovog komentara.

Europejac

pre 10 godina

Poucen ranijim iskustvima i resenjima koje su civilizovane drzave osmislile, za resavanje i smirivanje situacije predlazem: momentalno povlacenje svedske policije i vojske iz pogodjenih podrucja, ostavku svedske vlade i presednika, uvodjenje prelazne vlade nacionalnog jedinstva (bez ucesca cinovnika sadasnjeg rezima) , dolazak internacionalnih snaga (ovog puta pod komandom Kine i Rusije) koje ce pripremiti teren za mir i uvesti novo zakonodavstvo u skladu sa interesima potlacenih nacionalnih manjina.Osim toga da se presednik i svi koji su ucestvovali u primeni sile protiv neduznog stanovnistva izruce medjunarodnom sudu u Hagu. U protivnom sledi uvodjenje sankcija i eventualno bombardovanje (hvala Bogu i Rusi imaju dovoljno raketa) sve dok se ne ispune svi uslovi medjunarodne zajednice!Pocelo je, okrece se kolo srece,lagano ali se okrece, Ivan Gundulic to lepo napisa...

istina

pre 10 godina

@(EU Citizen, 23. maj 2013 16:45)
Neverovatno ali svaki put se sve vise slazem sa tobom. Ovaj put ti nista ne bih ni dodao ni oduzeo, jednostavno si potpuno u pravu.

kzen

pre 10 godina

Doci ce valjda Svedjanima kad tad iz D u G pa ce konacno proterati sve te lazne azilante koji ne postuju njihovu drzavi i kulturu ni malo a hteli bi ceo zivot da ne rade i zive na tudjoj grbaci...

Politicka korektnost ce odgajiti idiote

pre 10 godina

Grupe mladih?! Pa protiv cega protestuju, protiv starijih, odraslih? Imate li hrabrosti da napisete istinu "novinari"?

Vanja

pre 10 godina

@Andjela, 23. maj 2013 13:30
A u toj rigoroznoj Svajcarskoj 25% stanovnistva su stranci bez CH drzavljanstva plus 11% onih koji su postali Svajcarci naturalizacijom.
Sta bi bilo da nisu rigorozni.

MunzeLjux

pre 10 godina

Bio sam nedavno u Stokholmu i broj emigranata neevropskog porekla me je zaista iznenadio.Da bi Srbin dobio boravak u Svedskoj mora da zasnuje vezu sa svedskim drzavljaninom,nije nuzno da veza bude brak i da posle dugih i mucnih peripetija i stalnih kontrola za nekoliko godina dobije ili ne dobije papire.Afroazijski emigranti sa lakocom dobijaju papire i zaista zloupotrebljavaju gostoprimstvo.Naselja u koja se masovnije nasele,gube na vrednosti i do 40% zbog tuca i nereda koje prave,a Svede ih u zargonu ih zovu ZOO.Treba videti kako se ponasaju u radnjama.U H&M uzmu stvar sa sipke,pogledaju i onda bace na zemlju.Na podu se uvek nalaze gomile stvari koje neko za njima skuplja i slaze.Jedan Svedjanin,prijatelj moga domacina mu je jednom rekao da je Svedska Kosovo,a Svedjani mrtav narod ukoliko se nastavi sa tom suludom imigracionom politikom.

EU Citizen

pre 10 godina

Sva ta banda neradnika, štetočina i fanatika ne vredi koliko jedan auto koji je neko neormalan, vredno radeći kupio, a kamoli restoran. Da Šveđani imaju iole mozga, zaboravili bi na lažnu i škodljivu doktrinu "ljudskih prava" i počeli da tretiraju Islam kao ono što jeste, mnogo manje religija, a više totalitarna i agresivna politička doktrina, a sve muslimane koji ne potpišu zakletvu o vernosti sa drakonskim sankcijama ako se prekrši, istog trenutka poslati onamo odakle su došli, bez obzira na boravke i državljanstva koje su im komunjare i ljudskopravaši delili šakom i kapom, to su samo komadi papira, a suština je da su to ljudi koji našoj civilizaciji ne žele dobro i koji su došli ovamo u ogromnoj većini da, u boljem slučaju, koriste ludačke socijalne sisteme (što je naša greška, to ne bi trebalo da postoji ni za koga, a kamoli za međunarodni ološ), a u gorem da kradu, ubijaju i vrbuju ekstremiste, i da ih se treba otarasiti što brže i efikasnije, a ako je to protiv EU-zakona i sličnih budalaština, onda treba promeniti zakone i otarasiti se EU, bolje to nego da sutra budemo stranci u državama koje su naši dedovi pravili zato što su par decenija zavladali levičarski petokolonaši i otvorili granice za kugu iz Afrike i sa Bliskog istoka.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Tipični slučaj nezahvalnosti. Dozvoliš im i omogućiš da žive u tvojoj zemlji,a oni ujedu ruku koja ih hrani. Pa kad im već ne valja u Skandinaviji neka se vrate u vuko..binu iz koje su došli!

Divna resenja

pre 10 godina

Pa nista, jednu islamsku republiku osnovati u Svedskoj, ili bar autonomiju s perpektivnom drzavnosti. Preventivno bombardovati medijski a potom i stvarno bombama Svedjane i bar 20 godina posle da se suocavaju s ruznom prosloscu, to da potenciraju nevaldine dive i vedete koje bi dobili specijalno za tu priliku.
Pa neka malo uzivaju i vide kako je. Siguran sam da bi uz takve okolnosti ziveli sjajno, posto mi ovde u takvim okolnostimam krivimo nas da nam je grozno jer mi ne valjamo, eto, siguran sam da u datim okolnistima u Svedskoj to ne bi bio slucaj jer oni jelte nisu grozni kao grozni mi.

Andjela

pre 10 godina

To nisu šveđani nego "emigranti" (predgrađe, prva, druga generacija). Ti sa gradom nemaju ama baš nikave veze.
Ps. Ovakvi događaji će dovesti dotle da će se te civilizovane zemlje potpuno ZATVORITI za "useljavanje" Sve će preći na rigorozne režime (dobijanja državljanstva) koji već vekovima postoje u Švajcarskoj!

fizicar

pre 10 godina

u svedskoj, tj stokholmu sam bio samo par dana na nekoj fizicarskoj konferenciji (ne plasite se, nemacki poreski obveznici su to platili, radio sam u nemackoj tada, ne u srbiji)
moji utisci o ljudma su fantasticni
stojim na stanici javnog prevoza i gledam kartu grada, da vidim gde sam i gde cu. prilazi mi mlada devojka, super izgleda, i pita mogu li da pomognem? (na engleskom, odmah je shvatila da sam stranac)
a ja balkanac, pogledam levo-desno, pogledam iza nje, iza sebe.... sta ova hoce?? devojka htela samo da pomogne
slika dva iz stokholma: ja u prodavnici, nema se para da se jede po restoranima (a ni kod "sremskih kobasica" u sred starog dela grada) dodjem na red na kasi, a kasirka mi se obrati na engleskom (stvarno ne znam kako je provalila da sam stranac)
pa jos jedna slika, zadnja, iz stokholma: kolega kinez i ja setamo gradom, i tamo neki kinez peca. ovaj moj kinez odmah pocne razgovor: ni ha.... ajd i ja da se ukljucim, na engleskom: a je li, zar ti za pecanje ne treba dozvola? verovatno je imas, koliko kosta? kinez (onaj svedski): vidis onu vodu tamo, dva metra od nas? e, to je reka, a ovo ovde, to je more, a za more ti ne treba dozvola

i konacno:
da li ste gledali "vidimo se u citulji" (valjda je produkcija b92?)?
e tamo neki lik kaze: bili smo strasne baje u geteborgu!!! svima smo lupali reket, al jbga, pobismo se mi iz srbije medjusobno

inace, nije svedska ideal ljudskog zivljenja, imali su nevoljnu kastraciju "nepodobnog" stanovnistva do sezdesetih

c i t i z e n

pre 10 godina

Ovo se desava u blokovima predgradja nastanjenim imigrantima. Ti imigranti ne rade najprljavije poslove vec (vecina) ne rade nista. Imaju socijalnu pomoc, besplatno skolovanje, programe za pre- i dokvalifikaciju i zaposljavanje ali im vise odgovara da ne rade nista jer od toga sto imaju zive kao ”lordovi” u odnosu na ono odakle su dosli. Kako su dosada i lenjost izvor svakog zla, onda ti imigranti rade to sto rade. Policija ne sme da pisne, mediji im daju vetar u krila a ministri daju ostavke zbog izjave da ”nisu samo plavooki i plavokosi oni koji kriju ilegalne imigrante”. Svaka susa dobija azil, ne bi se iz Srbije toliki zaleteli ovamo da nije tako. Svedska dozvoljava imigrantima da sami prave getoe jer im ne odgovara da se ponasaju civilizovano umesto da ih, kada im da azil, naseljava tamo gde zive rodjeni Svedjani...

c i t i z e n

pre 10 godina

nastavak:
...Ja sam protiv ovakve imigracione politike. Pare za ove neradnike dajemo mi koji radimo, a Svedska ne prima samo onog ko ne zatrazi azil. Svaki slucaj proterivanja i neodobravanja azila odmah osvane u novinama - mediji su najveci zastitnici ovih stetocina. Mi, imigranti koji smo dosli ovde zbog posla smo protiv ovakve imigracione politike. Ako cete me optuziti da ni ja ne bih ovde dospeo da nije takve imigracione politike, to ne stoji jer ja sam dosledan. Ja nisam ovde dosao da trazim posao vec sam nasao posao i stan koji sam mogao da platim pa sam dosao. Svedska nije ni krunu potrosila na mene i moju porodicu, a ja od prvog dana placam debeo porez ovoj drzavi od kojeg veliki deo odlazi na ove lezilebovice i vandale. Sta mislite, koliko samo mene kosta ova steta koju su napravili i angazovanje onolike policije? Usput, policiji su vezane ruke jer cim pridju malo blize nasilnom imigrantu, a ne da dignu ruku, mediji odmah ospu paljbu po njima. Ova guzva je i pocela zbog toga sto su mediji odmah objavili da je policija ubila jednog starijeg coveka (imigranta koji je krenuo da ubije policajca). Banditi su odmah to shvatili kao poziv da provociraju i ruse. Mislite li da su poznavali ubijenog?
Na kraju, molim vas, ne pisite kojesta jer ti imigranti ovde, u Svedskoj zive mnogo bolje nego vecina vas u Srbiji. Svedska se lose odnosi prema imigrantima – kako da ne!

Sve se vraca sve se placa

pre 10 godina

Gde da ih vrate? Ovde se, najverovatnije, radi vec o trecoj generaciji imigrantskih porodica. Uostalom, tu politiku primanja imigranata (emigranata) su "izmislile" velike sile u svojoj pohlepi da zavladaju svetskim resursima. Nema vracanja, sto neko rece, bilo bi divno da se osamostale u sred Stokholma.

Jelena

pre 10 godina

Cinjenica je da mi mnogo pricamo o stvarima o kojima malo toga znamo.
I to nije najgore. Najgore je koliko energije trosimo na to. Sva ta energija se moze u bolje svrhe upotrebiti.

Svedska je jedna (ako ne i na prvom mestu) od Evropskih zemalja koja je izuzetno prijateljski nastrojena prema imigrantima.
A ne pisu da su nerede u STokholmu pravili muslimani jer se u Svedskoj ne upire prstom.

Istina je da dosta Svedjana ne vole imigrante. I ja ih razumem. Jer ogrganizovani kriminal, neredi, bande i ostale sorte su uglavnom sacinjeni od imigranata.

U Svedskoj svako ima sansu za normalan zivot. Ali odluka je na svakom ponaosob. I svako snosi odgovornost za sebe.

Treba uciti od drustva koje zdravo (da budem precizna - oko 80% zdravo) prezivljava sva svetska previranja.

Vladan R

pre 10 godina

@ andro

A sta bi ti dao da radi, onome ko nema nikakvu strucnu kvalifikaciju i ne zna jezik. Direktorsku fotelju?


@ dejan

usput budi receno ovo ne rade Svedjani.

ma zdravo

pre 10 godina

Sećate li se epizode top liste nadrealista kada su u "vestima iz budućnosti" spomenuli nerede u Švedskoj? Ne čini li vam se da se njihove humorističke prognoze polako ali sigurno ostvaruju?

Nenad

pre 10 godina

Kako se država ponaša prema imigrantima tako joj se i vraća nazad.
Ti ljudi im koriste da rade najprljavije poslove. Ne možeš dugo sreću graditi na nesreći drugoga.
(andro, 23. maj 2013 10:30)

Cekaj malo, je l' ih neko terao tamo da dolaze? Nije. Ako ti se ne svidja produzi dalje. Neces da postujes zakone drzave u koju si dosao? Produzi dalje ili ce policija da reaguje.

dejan89

pre 10 godina

ljudi koi pricaju a ne zive u kvadrat de zive emigrati, nema sta da pricaju jer nisu svesni sta rade ti emigrati ,oni su bezobrazni ne respektuju zakoni rade po svoje, a policija nemoze im nista,ne rade nista po ceo dan a voze novi auto, objasni mi te kako ? ja se setam sa zenom mirno oni nas gadaju kamenjima.

Naplata

pre 10 godina

Ja osudjujem nasilje policije nad emigrantima.Emigranti imaju obavezu sada da okupiraju Stockholm i da naprave svoju drzavu,medjunarodno priznatu poput Monaka

krug dvojke

pre 10 godina

@andro a kako se to ponasa drzava svedska? emigranti imaju sve besplatno, od zdravstva do obrazovanja preko socijalne pomoci od koje stvarno moze da se zivi. to se zove bezobrazluk i iskoriscavanje domacina. treba sve da ih vrate u njihove drzave da se podsete kako im je bilo tamo odakle su pobegli.

Pedjaija

pre 10 godina

Ovo je vest...kako multikulti drustvo dobija po nosu...od kuceta koje hrani. Hrani ga da te ujede, tako se kaze. Rade najprljavije poslove ? Ko od njih je ulozio u sopstveno znanje, taj radi u drugim sektorima...

Zaigrala mecka i na vasa vrata, Evropljani...

standard

pre 10 godina

Svedjani su napokon otkrili svoje pravo fasisticko lice. Prosle godine se tamo pojavio'misteriozni' snajperista, koji je po gradu ubijao svoje tamnopute sugradjane.

andro

pre 10 godina

Kako se država ponaša prema imigrantima tako joj se i vraća nazad.
Ti ljudi im koriste da rade najprljavije poslove. Ne možeš dugo sreću graditi na nesreći drugoga.

Gaara

pre 10 godina

mislim da šveđani sada mogu da iskoriste ove događaje i da deportuju sve koji su učestvovali u ovim događajima, a cenim da bi protivnici ove odluke bili u manjini. švedska je nekada bila društvo u kome su ovakve stvari bile nezamislive, a onda su se pojavili emigranti.

Gaara

pre 10 godina

mislim da šveđani sada mogu da iskoriste ove događaje i da deportuju sve koji su učestvovali u ovim događajima, a cenim da bi protivnici ove odluke bili u manjini. švedska je nekada bila društvo u kome su ovakve stvari bile nezamislive, a onda su se pojavili emigranti.

krug dvojke

pre 10 godina

@andro a kako se to ponasa drzava svedska? emigranti imaju sve besplatno, od zdravstva do obrazovanja preko socijalne pomoci od koje stvarno moze da se zivi. to se zove bezobrazluk i iskoriscavanje domacina. treba sve da ih vrate u njihove drzave da se podsete kako im je bilo tamo odakle su pobegli.

Nenad

pre 10 godina

Kako se država ponaša prema imigrantima tako joj se i vraća nazad.
Ti ljudi im koriste da rade najprljavije poslove. Ne možeš dugo sreću graditi na nesreći drugoga.
(andro, 23. maj 2013 10:30)

Cekaj malo, je l' ih neko terao tamo da dolaze? Nije. Ako ti se ne svidja produzi dalje. Neces da postujes zakone drzave u koju si dosao? Produzi dalje ili ce policija da reaguje.

ma zdravo

pre 10 godina

Sećate li se epizode top liste nadrealista kada su u "vestima iz budućnosti" spomenuli nerede u Švedskoj? Ne čini li vam se da se njihove humorističke prognoze polako ali sigurno ostvaruju?

Naplata

pre 10 godina

Ja osudjujem nasilje policije nad emigrantima.Emigranti imaju obavezu sada da okupiraju Stockholm i da naprave svoju drzavu,medjunarodno priznatu poput Monaka

c i t i z e n

pre 10 godina

nastavak:
...Ja sam protiv ovakve imigracione politike. Pare za ove neradnike dajemo mi koji radimo, a Svedska ne prima samo onog ko ne zatrazi azil. Svaki slucaj proterivanja i neodobravanja azila odmah osvane u novinama - mediji su najveci zastitnici ovih stetocina. Mi, imigranti koji smo dosli ovde zbog posla smo protiv ovakve imigracione politike. Ako cete me optuziti da ni ja ne bih ovde dospeo da nije takve imigracione politike, to ne stoji jer ja sam dosledan. Ja nisam ovde dosao da trazim posao vec sam nasao posao i stan koji sam mogao da platim pa sam dosao. Svedska nije ni krunu potrosila na mene i moju porodicu, a ja od prvog dana placam debeo porez ovoj drzavi od kojeg veliki deo odlazi na ove lezilebovice i vandale. Sta mislite, koliko samo mene kosta ova steta koju su napravili i angazovanje onolike policije? Usput, policiji su vezane ruke jer cim pridju malo blize nasilnom imigrantu, a ne da dignu ruku, mediji odmah ospu paljbu po njima. Ova guzva je i pocela zbog toga sto su mediji odmah objavili da je policija ubila jednog starijeg coveka (imigranta koji je krenuo da ubije policajca). Banditi su odmah to shvatili kao poziv da provociraju i ruse. Mislite li da su poznavali ubijenog?
Na kraju, molim vas, ne pisite kojesta jer ti imigranti ovde, u Svedskoj zive mnogo bolje nego vecina vas u Srbiji. Svedska se lose odnosi prema imigrantima – kako da ne!

dejan89

pre 10 godina

ljudi koi pricaju a ne zive u kvadrat de zive emigrati, nema sta da pricaju jer nisu svesni sta rade ti emigrati ,oni su bezobrazni ne respektuju zakoni rade po svoje, a policija nemoze im nista,ne rade nista po ceo dan a voze novi auto, objasni mi te kako ? ja se setam sa zenom mirno oni nas gadaju kamenjima.

Pedjaija

pre 10 godina

Ovo je vest...kako multikulti drustvo dobija po nosu...od kuceta koje hrani. Hrani ga da te ujede, tako se kaze. Rade najprljavije poslove ? Ko od njih je ulozio u sopstveno znanje, taj radi u drugim sektorima...

Zaigrala mecka i na vasa vrata, Evropljani...

c i t i z e n

pre 10 godina

Ovo se desava u blokovima predgradja nastanjenim imigrantima. Ti imigranti ne rade najprljavije poslove vec (vecina) ne rade nista. Imaju socijalnu pomoc, besplatno skolovanje, programe za pre- i dokvalifikaciju i zaposljavanje ali im vise odgovara da ne rade nista jer od toga sto imaju zive kao ”lordovi” u odnosu na ono odakle su dosli. Kako su dosada i lenjost izvor svakog zla, onda ti imigranti rade to sto rade. Policija ne sme da pisne, mediji im daju vetar u krila a ministri daju ostavke zbog izjave da ”nisu samo plavooki i plavokosi oni koji kriju ilegalne imigrante”. Svaka susa dobija azil, ne bi se iz Srbije toliki zaleteli ovamo da nije tako. Svedska dozvoljava imigrantima da sami prave getoe jer im ne odgovara da se ponasaju civilizovano umesto da ih, kada im da azil, naseljava tamo gde zive rodjeni Svedjani...

Vladan R

pre 10 godina

@ andro

A sta bi ti dao da radi, onome ko nema nikakvu strucnu kvalifikaciju i ne zna jezik. Direktorsku fotelju?


@ dejan

usput budi receno ovo ne rade Svedjani.

MunzeLjux

pre 10 godina

Bio sam nedavno u Stokholmu i broj emigranata neevropskog porekla me je zaista iznenadio.Da bi Srbin dobio boravak u Svedskoj mora da zasnuje vezu sa svedskim drzavljaninom,nije nuzno da veza bude brak i da posle dugih i mucnih peripetija i stalnih kontrola za nekoliko godina dobije ili ne dobije papire.Afroazijski emigranti sa lakocom dobijaju papire i zaista zloupotrebljavaju gostoprimstvo.Naselja u koja se masovnije nasele,gube na vrednosti i do 40% zbog tuca i nereda koje prave,a Svede ih u zargonu ih zovu ZOO.Treba videti kako se ponasaju u radnjama.U H&M uzmu stvar sa sipke,pogledaju i onda bace na zemlju.Na podu se uvek nalaze gomile stvari koje neko za njima skuplja i slaze.Jedan Svedjanin,prijatelj moga domacina mu je jednom rekao da je Svedska Kosovo,a Svedjani mrtav narod ukoliko se nastavi sa tom suludom imigracionom politikom.

EU Citizen

pre 10 godina

Sva ta banda neradnika, štetočina i fanatika ne vredi koliko jedan auto koji je neko neormalan, vredno radeći kupio, a kamoli restoran. Da Šveđani imaju iole mozga, zaboravili bi na lažnu i škodljivu doktrinu "ljudskih prava" i počeli da tretiraju Islam kao ono što jeste, mnogo manje religija, a više totalitarna i agresivna politička doktrina, a sve muslimane koji ne potpišu zakletvu o vernosti sa drakonskim sankcijama ako se prekrši, istog trenutka poslati onamo odakle su došli, bez obzira na boravke i državljanstva koje su im komunjare i ljudskopravaši delili šakom i kapom, to su samo komadi papira, a suština je da su to ljudi koji našoj civilizaciji ne žele dobro i koji su došli ovamo u ogromnoj većini da, u boljem slučaju, koriste ludačke socijalne sisteme (što je naša greška, to ne bi trebalo da postoji ni za koga, a kamoli za međunarodni ološ), a u gorem da kradu, ubijaju i vrbuju ekstremiste, i da ih se treba otarasiti što brže i efikasnije, a ako je to protiv EU-zakona i sličnih budalaština, onda treba promeniti zakone i otarasiti se EU, bolje to nego da sutra budemo stranci u državama koje su naši dedovi pravili zato što su par decenija zavladali levičarski petokolonaši i otvorili granice za kugu iz Afrike i sa Bliskog istoka.

Sve se vraca sve se placa

pre 10 godina

Gde da ih vrate? Ovde se, najverovatnije, radi vec o trecoj generaciji imigrantskih porodica. Uostalom, tu politiku primanja imigranata (emigranata) su "izmislile" velike sile u svojoj pohlepi da zavladaju svetskim resursima. Nema vracanja, sto neko rece, bilo bi divno da se osamostale u sred Stokholma.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Tipični slučaj nezahvalnosti. Dozvoliš im i omogućiš da žive u tvojoj zemlji,a oni ujedu ruku koja ih hrani. Pa kad im već ne valja u Skandinaviji neka se vrate u vuko..binu iz koje su došli!

Jelena

pre 10 godina

Cinjenica je da mi mnogo pricamo o stvarima o kojima malo toga znamo.
I to nije najgore. Najgore je koliko energije trosimo na to. Sva ta energija se moze u bolje svrhe upotrebiti.

Svedska je jedna (ako ne i na prvom mestu) od Evropskih zemalja koja je izuzetno prijateljski nastrojena prema imigrantima.
A ne pisu da su nerede u STokholmu pravili muslimani jer se u Svedskoj ne upire prstom.

Istina je da dosta Svedjana ne vole imigrante. I ja ih razumem. Jer ogrganizovani kriminal, neredi, bande i ostale sorte su uglavnom sacinjeni od imigranata.

U Svedskoj svako ima sansu za normalan zivot. Ali odluka je na svakom ponaosob. I svako snosi odgovornost za sebe.

Treba uciti od drustva koje zdravo (da budem precizna - oko 80% zdravo) prezivljava sva svetska previranja.

fizicar

pre 10 godina

u svedskoj, tj stokholmu sam bio samo par dana na nekoj fizicarskoj konferenciji (ne plasite se, nemacki poreski obveznici su to platili, radio sam u nemackoj tada, ne u srbiji)
moji utisci o ljudma su fantasticni
stojim na stanici javnog prevoza i gledam kartu grada, da vidim gde sam i gde cu. prilazi mi mlada devojka, super izgleda, i pita mogu li da pomognem? (na engleskom, odmah je shvatila da sam stranac)
a ja balkanac, pogledam levo-desno, pogledam iza nje, iza sebe.... sta ova hoce?? devojka htela samo da pomogne
slika dva iz stokholma: ja u prodavnici, nema se para da se jede po restoranima (a ni kod "sremskih kobasica" u sred starog dela grada) dodjem na red na kasi, a kasirka mi se obrati na engleskom (stvarno ne znam kako je provalila da sam stranac)
pa jos jedna slika, zadnja, iz stokholma: kolega kinez i ja setamo gradom, i tamo neki kinez peca. ovaj moj kinez odmah pocne razgovor: ni ha.... ajd i ja da se ukljucim, na engleskom: a je li, zar ti za pecanje ne treba dozvola? verovatno je imas, koliko kosta? kinez (onaj svedski): vidis onu vodu tamo, dva metra od nas? e, to je reka, a ovo ovde, to je more, a za more ti ne treba dozvola

i konacno:
da li ste gledali "vidimo se u citulji" (valjda je produkcija b92?)?
e tamo neki lik kaze: bili smo strasne baje u geteborgu!!! svima smo lupali reket, al jbga, pobismo se mi iz srbije medjusobno

inace, nije svedska ideal ljudskog zivljenja, imali su nevoljnu kastraciju "nepodobnog" stanovnistva do sezdesetih

andro

pre 10 godina

Kako se država ponaša prema imigrantima tako joj se i vraća nazad.
Ti ljudi im koriste da rade najprljavije poslove. Ne možeš dugo sreću graditi na nesreći drugoga.

Divna resenja

pre 10 godina

Pa nista, jednu islamsku republiku osnovati u Svedskoj, ili bar autonomiju s perpektivnom drzavnosti. Preventivno bombardovati medijski a potom i stvarno bombama Svedjane i bar 20 godina posle da se suocavaju s ruznom prosloscu, to da potenciraju nevaldine dive i vedete koje bi dobili specijalno za tu priliku.
Pa neka malo uzivaju i vide kako je. Siguran sam da bi uz takve okolnosti ziveli sjajno, posto mi ovde u takvim okolnostimam krivimo nas da nam je grozno jer mi ne valjamo, eto, siguran sam da u datim okolnistima u Svedskoj to ne bi bio slucaj jer oni jelte nisu grozni kao grozni mi.

Andjela

pre 10 godina

To nisu šveđani nego "emigranti" (predgrađe, prva, druga generacija). Ti sa gradom nemaju ama baš nikave veze.
Ps. Ovakvi događaji će dovesti dotle da će se te civilizovane zemlje potpuno ZATVORITI za "useljavanje" Sve će preći na rigorozne režime (dobijanja državljanstva) koji već vekovima postoje u Švajcarskoj!

standard

pre 10 godina

Svedjani su napokon otkrili svoje pravo fasisticko lice. Prosle godine se tamo pojavio'misteriozni' snajperista, koji je po gradu ubijao svoje tamnopute sugradjane.

Politicka korektnost ce odgajiti idiote

pre 10 godina

Grupe mladih?! Pa protiv cega protestuju, protiv starijih, odraslih? Imate li hrabrosti da napisete istinu "novinari"?

Vanja

pre 10 godina

@Andjela, 23. maj 2013 13:30
A u toj rigoroznoj Svajcarskoj 25% stanovnistva su stranci bez CH drzavljanstva plus 11% onih koji su postali Svajcarci naturalizacijom.
Sta bi bilo da nisu rigorozni.

Europejac

pre 10 godina

Poucen ranijim iskustvima i resenjima koje su civilizovane drzave osmislile, za resavanje i smirivanje situacije predlazem: momentalno povlacenje svedske policije i vojske iz pogodjenih podrucja, ostavku svedske vlade i presednika, uvodjenje prelazne vlade nacionalnog jedinstva (bez ucesca cinovnika sadasnjeg rezima) , dolazak internacionalnih snaga (ovog puta pod komandom Kine i Rusije) koje ce pripremiti teren za mir i uvesti novo zakonodavstvo u skladu sa interesima potlacenih nacionalnih manjina.Osim toga da se presednik i svi koji su ucestvovali u primeni sile protiv neduznog stanovnistva izruce medjunarodnom sudu u Hagu. U protivnom sledi uvodjenje sankcija i eventualno bombardovanje (hvala Bogu i Rusi imaju dovoljno raketa) sve dok se ne ispune svi uslovi medjunarodne zajednice!Pocelo je, okrece se kolo srece,lagano ali se okrece, Ivan Gundulic to lepo napisa...

kzen

pre 10 godina

Doci ce valjda Svedjanima kad tad iz D u G pa ce konacno proterati sve te lazne azilante koji ne postuju njihovu drzavi i kulturu ni malo a hteli bi ceo zivot da ne rade i zive na tudjoj grbaci...

dovla

pre 10 godina

Citam komentar ovog "EU Citizen"-a, koji je dobro poznat na ovom sajtu i tipican primer srpskih evropejaca i liberala. Koliko sutra ce da trazi da se zabrane klero-fasisticke organizacije kao Dveri i Nasi, a ne vidi da u Srbiji nema vecih fasista od njega i njemu slicnih. I svedski neonacisti iz Svenska Motståndsrörelsen bi se verovatno ogradili od njegovog komentara.

istina

pre 10 godina

@(EU Citizen, 23. maj 2013 16:45)
Neverovatno ali svaki put se sve vise slazem sa tobom. Ovaj put ti nista ne bih ni dodao ni oduzeo, jednostavno si potpuno u pravu.

sve se vraca sve se placa

pre 10 godina

"....zato što su par decenija zavladali levičarski petokolonaši i otvorili granice za kugu iz Afrike i sa Bliskog istoka."
(EU Citizen, 23. maj 2013 16:45)

Dakle i za emigriranje iz ratom zahvacenih podrucja i drzava u kojima demokratski Zapad uvodi demokratiju su odgovorni levicari!? LOL

Zapadne zemlje primaju svake godine kvotu izbeglica i progonjene iz ratnih podrucja i zemalja gde postoje sukobi na rasnoj, religioznoj ili politickoj osnovi i to prema odredbama Ujedinjenih nacija. Iskljucivo i jedino prema odredbama Ujedinjenih Nacija. Nijedna zemlja, bilo to Svedska, Nemacka, USA idr. nece primiti nijednog izbeglicu koji nije u okviru kvote odredjene od strane UN. Odredbe o preuzimanju izbeglica su uskladjene izmedju UN i NATO zemalja koje su zagovornice i izvrsioci demokratizacije i poslednje nedodjije na planeti Zemlji a razlozi su nam dobro poznati.
Sta sa ovim imaju levicari za mene je velika tajna pogotovu ako znamo da isti niti imaju globalnu vlast i moc i arsenal orudja da vladaju i sprovode svoju ideologiju.

Braca

pre 10 godina

Sto neko receu komentaru druga ili treca generacija - ne mogu da ih deportuju. Ne rade jer im je dobro na socijalnom. Uhapsena jedna devojka od 16 g koja je pustena. Policija nije dakle nikog uhapsila a i ako jeste oni su bez posla, u soc. stanovima i mogu cak i ako ih uhapse ( a nisu )nemaju odakle ista da im uzmu, mogu da ih posalju u zatvore a tamo im je verovatno cistije nego kuci.Kod mame i tate verovatno gule samo pirinac a u zatvoru ce dobiti i meso i to halal. Kad ih puste verovatno ce im ponuditi posao a mozda cak i neku vrstu skole ili cak nadoknade.
Sve su to davno otkrili nasi kriminalci ali su oni ipak " integrisani" tokom godina a ovi nece nikada.

inace svedjanke vole momke sa dalekih podneblja..

pre 10 godina

Mora neko da radi sa svedjankama na natalitetu..a svedjankama je ispran mozak da su svi isti i obozavaju strance sa dalekog juga.

sve se vraca sve se placa

pre 10 godina

(dovla, 23. maj 2013 21:41)

Najtragicnije je da isti komentator ima toliko preporuka i to govori nesto o ljudima u Srbiji...

Iako u clanku nista nije stajalo o profilu ucesnika nereda vecina komentatora "zna" da su to neradnici koji zive od socijale, bande, fanatici....
I to sve jer su druge boje koze i druge vere (ako su!?) LOL

nucky thompson

pre 10 godina

@EU Citizen
kao po pravilu dobijes plus od mene svaki put! EU je previse otisla lijevo, placaju za to, a tek ce da im se racun ispostavi. i ovde se lome koplja kako tretirati mladoh Dzokara, jedni kazu kao svakog US gradjanina (liberali naravno), drugi kazu posalji ga u gitmo i nek sjedi narednih 60 godina, i retirati ga kao neprijateljskog vojnika!
na zalost nemam dovljno prostora da objasnim posljedice jednog ili drugog stava, ali nadam se da SAD ide drugacijim smjerom nego EU!

andro

pre 10 godina

Kako se država ponaša prema imigrantima tako joj se i vraća nazad.
Ti ljudi im koriste da rade najprljavije poslove. Ne možeš dugo sreću graditi na nesreći drugoga.

standard

pre 10 godina

Svedjani su napokon otkrili svoje pravo fasisticko lice. Prosle godine se tamo pojavio'misteriozni' snajperista, koji je po gradu ubijao svoje tamnopute sugradjane.

Naplata

pre 10 godina

Ja osudjujem nasilje policije nad emigrantima.Emigranti imaju obavezu sada da okupiraju Stockholm i da naprave svoju drzavu,medjunarodno priznatu poput Monaka

Sve se vraca sve se placa

pre 10 godina

Gde da ih vrate? Ovde se, najverovatnije, radi vec o trecoj generaciji imigrantskih porodica. Uostalom, tu politiku primanja imigranata (emigranata) su "izmislile" velike sile u svojoj pohlepi da zavladaju svetskim resursima. Nema vracanja, sto neko rece, bilo bi divno da se osamostale u sred Stokholma.

EU Citizen

pre 10 godina

Sva ta banda neradnika, štetočina i fanatika ne vredi koliko jedan auto koji je neko neormalan, vredno radeći kupio, a kamoli restoran. Da Šveđani imaju iole mozga, zaboravili bi na lažnu i škodljivu doktrinu "ljudskih prava" i počeli da tretiraju Islam kao ono što jeste, mnogo manje religija, a više totalitarna i agresivna politička doktrina, a sve muslimane koji ne potpišu zakletvu o vernosti sa drakonskim sankcijama ako se prekrši, istog trenutka poslati onamo odakle su došli, bez obzira na boravke i državljanstva koje su im komunjare i ljudskopravaši delili šakom i kapom, to su samo komadi papira, a suština je da su to ljudi koji našoj civilizaciji ne žele dobro i koji su došli ovamo u ogromnoj većini da, u boljem slučaju, koriste ludačke socijalne sisteme (što je naša greška, to ne bi trebalo da postoji ni za koga, a kamoli za međunarodni ološ), a u gorem da kradu, ubijaju i vrbuju ekstremiste, i da ih se treba otarasiti što brže i efikasnije, a ako je to protiv EU-zakona i sličnih budalaština, onda treba promeniti zakone i otarasiti se EU, bolje to nego da sutra budemo stranci u državama koje su naši dedovi pravili zato što su par decenija zavladali levičarski petokolonaši i otvorili granice za kugu iz Afrike i sa Bliskog istoka.

Gaara

pre 10 godina

mislim da šveđani sada mogu da iskoriste ove događaje i da deportuju sve koji su učestvovali u ovim događajima, a cenim da bi protivnici ove odluke bili u manjini. švedska je nekada bila društvo u kome su ovakve stvari bile nezamislive, a onda su se pojavili emigranti.

Pedjaija

pre 10 godina

Ovo je vest...kako multikulti drustvo dobija po nosu...od kuceta koje hrani. Hrani ga da te ujede, tako se kaze. Rade najprljavije poslove ? Ko od njih je ulozio u sopstveno znanje, taj radi u drugim sektorima...

Zaigrala mecka i na vasa vrata, Evropljani...

sve se vraca sve se placa

pre 10 godina

(dovla, 23. maj 2013 21:41)

Najtragicnije je da isti komentator ima toliko preporuka i to govori nesto o ljudima u Srbiji...

Iako u clanku nista nije stajalo o profilu ucesnika nereda vecina komentatora "zna" da su to neradnici koji zive od socijale, bande, fanatici....
I to sve jer su druge boje koze i druge vere (ako su!?) LOL

krug dvojke

pre 10 godina

@andro a kako se to ponasa drzava svedska? emigranti imaju sve besplatno, od zdravstva do obrazovanja preko socijalne pomoci od koje stvarno moze da se zivi. to se zove bezobrazluk i iskoriscavanje domacina. treba sve da ih vrate u njihove drzave da se podsete kako im je bilo tamo odakle su pobegli.

c i t i z e n

pre 10 godina

nastavak:
...Ja sam protiv ovakve imigracione politike. Pare za ove neradnike dajemo mi koji radimo, a Svedska ne prima samo onog ko ne zatrazi azil. Svaki slucaj proterivanja i neodobravanja azila odmah osvane u novinama - mediji su najveci zastitnici ovih stetocina. Mi, imigranti koji smo dosli ovde zbog posla smo protiv ovakve imigracione politike. Ako cete me optuziti da ni ja ne bih ovde dospeo da nije takve imigracione politike, to ne stoji jer ja sam dosledan. Ja nisam ovde dosao da trazim posao vec sam nasao posao i stan koji sam mogao da platim pa sam dosao. Svedska nije ni krunu potrosila na mene i moju porodicu, a ja od prvog dana placam debeo porez ovoj drzavi od kojeg veliki deo odlazi na ove lezilebovice i vandale. Sta mislite, koliko samo mene kosta ova steta koju su napravili i angazovanje onolike policije? Usput, policiji su vezane ruke jer cim pridju malo blize nasilnom imigrantu, a ne da dignu ruku, mediji odmah ospu paljbu po njima. Ova guzva je i pocela zbog toga sto su mediji odmah objavili da je policija ubila jednog starijeg coveka (imigranta koji je krenuo da ubije policajca). Banditi su odmah to shvatili kao poziv da provociraju i ruse. Mislite li da su poznavali ubijenog?
Na kraju, molim vas, ne pisite kojesta jer ti imigranti ovde, u Svedskoj zive mnogo bolje nego vecina vas u Srbiji. Svedska se lose odnosi prema imigrantima – kako da ne!

Europejac

pre 10 godina

Poucen ranijim iskustvima i resenjima koje su civilizovane drzave osmislile, za resavanje i smirivanje situacije predlazem: momentalno povlacenje svedske policije i vojske iz pogodjenih podrucja, ostavku svedske vlade i presednika, uvodjenje prelazne vlade nacionalnog jedinstva (bez ucesca cinovnika sadasnjeg rezima) , dolazak internacionalnih snaga (ovog puta pod komandom Kine i Rusije) koje ce pripremiti teren za mir i uvesti novo zakonodavstvo u skladu sa interesima potlacenih nacionalnih manjina.Osim toga da se presednik i svi koji su ucestvovali u primeni sile protiv neduznog stanovnistva izruce medjunarodnom sudu u Hagu. U protivnom sledi uvodjenje sankcija i eventualno bombardovanje (hvala Bogu i Rusi imaju dovoljno raketa) sve dok se ne ispune svi uslovi medjunarodne zajednice!Pocelo je, okrece se kolo srece,lagano ali se okrece, Ivan Gundulic to lepo napisa...

Nenad

pre 10 godina

Kako se država ponaša prema imigrantima tako joj se i vraća nazad.
Ti ljudi im koriste da rade najprljavije poslove. Ne možeš dugo sreću graditi na nesreći drugoga.
(andro, 23. maj 2013 10:30)

Cekaj malo, je l' ih neko terao tamo da dolaze? Nije. Ako ti se ne svidja produzi dalje. Neces da postujes zakone drzave u koju si dosao? Produzi dalje ili ce policija da reaguje.

istina

pre 10 godina

@(EU Citizen, 23. maj 2013 16:45)
Neverovatno ali svaki put se sve vise slazem sa tobom. Ovaj put ti nista ne bih ni dodao ni oduzeo, jednostavno si potpuno u pravu.

Divna resenja

pre 10 godina

Pa nista, jednu islamsku republiku osnovati u Svedskoj, ili bar autonomiju s perpektivnom drzavnosti. Preventivno bombardovati medijski a potom i stvarno bombama Svedjane i bar 20 godina posle da se suocavaju s ruznom prosloscu, to da potenciraju nevaldine dive i vedete koje bi dobili specijalno za tu priliku.
Pa neka malo uzivaju i vide kako je. Siguran sam da bi uz takve okolnosti ziveli sjajno, posto mi ovde u takvim okolnostimam krivimo nas da nam je grozno jer mi ne valjamo, eto, siguran sam da u datim okolnistima u Svedskoj to ne bi bio slucaj jer oni jelte nisu grozni kao grozni mi.

dejan89

pre 10 godina

ljudi koi pricaju a ne zive u kvadrat de zive emigrati, nema sta da pricaju jer nisu svesni sta rade ti emigrati ,oni su bezobrazni ne respektuju zakoni rade po svoje, a policija nemoze im nista,ne rade nista po ceo dan a voze novi auto, objasni mi te kako ? ja se setam sa zenom mirno oni nas gadaju kamenjima.

c i t i z e n

pre 10 godina

Ovo se desava u blokovima predgradja nastanjenim imigrantima. Ti imigranti ne rade najprljavije poslove vec (vecina) ne rade nista. Imaju socijalnu pomoc, besplatno skolovanje, programe za pre- i dokvalifikaciju i zaposljavanje ali im vise odgovara da ne rade nista jer od toga sto imaju zive kao ”lordovi” u odnosu na ono odakle su dosli. Kako su dosada i lenjost izvor svakog zla, onda ti imigranti rade to sto rade. Policija ne sme da pisne, mediji im daju vetar u krila a ministri daju ostavke zbog izjave da ”nisu samo plavooki i plavokosi oni koji kriju ilegalne imigrante”. Svaka susa dobija azil, ne bi se iz Srbije toliki zaleteli ovamo da nije tako. Svedska dozvoljava imigrantima da sami prave getoe jer im ne odgovara da se ponasaju civilizovano umesto da ih, kada im da azil, naseljava tamo gde zive rodjeni Svedjani...

fizicar

pre 10 godina

u svedskoj, tj stokholmu sam bio samo par dana na nekoj fizicarskoj konferenciji (ne plasite se, nemacki poreski obveznici su to platili, radio sam u nemackoj tada, ne u srbiji)
moji utisci o ljudma su fantasticni
stojim na stanici javnog prevoza i gledam kartu grada, da vidim gde sam i gde cu. prilazi mi mlada devojka, super izgleda, i pita mogu li da pomognem? (na engleskom, odmah je shvatila da sam stranac)
a ja balkanac, pogledam levo-desno, pogledam iza nje, iza sebe.... sta ova hoce?? devojka htela samo da pomogne
slika dva iz stokholma: ja u prodavnici, nema se para da se jede po restoranima (a ni kod "sremskih kobasica" u sred starog dela grada) dodjem na red na kasi, a kasirka mi se obrati na engleskom (stvarno ne znam kako je provalila da sam stranac)
pa jos jedna slika, zadnja, iz stokholma: kolega kinez i ja setamo gradom, i tamo neki kinez peca. ovaj moj kinez odmah pocne razgovor: ni ha.... ajd i ja da se ukljucim, na engleskom: a je li, zar ti za pecanje ne treba dozvola? verovatno je imas, koliko kosta? kinez (onaj svedski): vidis onu vodu tamo, dva metra od nas? e, to je reka, a ovo ovde, to je more, a za more ti ne treba dozvola

i konacno:
da li ste gledali "vidimo se u citulji" (valjda je produkcija b92?)?
e tamo neki lik kaze: bili smo strasne baje u geteborgu!!! svima smo lupali reket, al jbga, pobismo se mi iz srbije medjusobno

inace, nije svedska ideal ljudskog zivljenja, imali su nevoljnu kastraciju "nepodobnog" stanovnistva do sezdesetih

inace svedjanke vole momke sa dalekih podneblja..

pre 10 godina

Mora neko da radi sa svedjankama na natalitetu..a svedjankama je ispran mozak da su svi isti i obozavaju strance sa dalekog juga.

ma zdravo

pre 10 godina

Sećate li se epizode top liste nadrealista kada su u "vestima iz budućnosti" spomenuli nerede u Švedskoj? Ne čini li vam se da se njihove humorističke prognoze polako ali sigurno ostvaruju?

Andjela

pre 10 godina

To nisu šveđani nego "emigranti" (predgrađe, prva, druga generacija). Ti sa gradom nemaju ama baš nikave veze.
Ps. Ovakvi događaji će dovesti dotle da će se te civilizovane zemlje potpuno ZATVORITI za "useljavanje" Sve će preći na rigorozne režime (dobijanja državljanstva) koji već vekovima postoje u Švajcarskoj!

dovla

pre 10 godina

Citam komentar ovog "EU Citizen"-a, koji je dobro poznat na ovom sajtu i tipican primer srpskih evropejaca i liberala. Koliko sutra ce da trazi da se zabrane klero-fasisticke organizacije kao Dveri i Nasi, a ne vidi da u Srbiji nema vecih fasista od njega i njemu slicnih. I svedski neonacisti iz Svenska Motståndsrörelsen bi se verovatno ogradili od njegovog komentara.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Tipični slučaj nezahvalnosti. Dozvoliš im i omogućiš da žive u tvojoj zemlji,a oni ujedu ruku koja ih hrani. Pa kad im već ne valja u Skandinaviji neka se vrate u vuko..binu iz koje su došli!

MunzeLjux

pre 10 godina

Bio sam nedavno u Stokholmu i broj emigranata neevropskog porekla me je zaista iznenadio.Da bi Srbin dobio boravak u Svedskoj mora da zasnuje vezu sa svedskim drzavljaninom,nije nuzno da veza bude brak i da posle dugih i mucnih peripetija i stalnih kontrola za nekoliko godina dobije ili ne dobije papire.Afroazijski emigranti sa lakocom dobijaju papire i zaista zloupotrebljavaju gostoprimstvo.Naselja u koja se masovnije nasele,gube na vrednosti i do 40% zbog tuca i nereda koje prave,a Svede ih u zargonu ih zovu ZOO.Treba videti kako se ponasaju u radnjama.U H&M uzmu stvar sa sipke,pogledaju i onda bace na zemlju.Na podu se uvek nalaze gomile stvari koje neko za njima skuplja i slaze.Jedan Svedjanin,prijatelj moga domacina mu je jednom rekao da je Svedska Kosovo,a Svedjani mrtav narod ukoliko se nastavi sa tom suludom imigracionom politikom.

Jelena

pre 10 godina

Cinjenica je da mi mnogo pricamo o stvarima o kojima malo toga znamo.
I to nije najgore. Najgore je koliko energije trosimo na to. Sva ta energija se moze u bolje svrhe upotrebiti.

Svedska je jedna (ako ne i na prvom mestu) od Evropskih zemalja koja je izuzetno prijateljski nastrojena prema imigrantima.
A ne pisu da su nerede u STokholmu pravili muslimani jer se u Svedskoj ne upire prstom.

Istina je da dosta Svedjana ne vole imigrante. I ja ih razumem. Jer ogrganizovani kriminal, neredi, bande i ostale sorte su uglavnom sacinjeni od imigranata.

U Svedskoj svako ima sansu za normalan zivot. Ali odluka je na svakom ponaosob. I svako snosi odgovornost za sebe.

Treba uciti od drustva koje zdravo (da budem precizna - oko 80% zdravo) prezivljava sva svetska previranja.

kzen

pre 10 godina

Doci ce valjda Svedjanima kad tad iz D u G pa ce konacno proterati sve te lazne azilante koji ne postuju njihovu drzavi i kulturu ni malo a hteli bi ceo zivot da ne rade i zive na tudjoj grbaci...

Vladan R

pre 10 godina

@ andro

A sta bi ti dao da radi, onome ko nema nikakvu strucnu kvalifikaciju i ne zna jezik. Direktorsku fotelju?


@ dejan

usput budi receno ovo ne rade Svedjani.

sve se vraca sve se placa

pre 10 godina

"....zato što su par decenija zavladali levičarski petokolonaši i otvorili granice za kugu iz Afrike i sa Bliskog istoka."
(EU Citizen, 23. maj 2013 16:45)

Dakle i za emigriranje iz ratom zahvacenih podrucja i drzava u kojima demokratski Zapad uvodi demokratiju su odgovorni levicari!? LOL

Zapadne zemlje primaju svake godine kvotu izbeglica i progonjene iz ratnih podrucja i zemalja gde postoje sukobi na rasnoj, religioznoj ili politickoj osnovi i to prema odredbama Ujedinjenih nacija. Iskljucivo i jedino prema odredbama Ujedinjenih Nacija. Nijedna zemlja, bilo to Svedska, Nemacka, USA idr. nece primiti nijednog izbeglicu koji nije u okviru kvote odredjene od strane UN. Odredbe o preuzimanju izbeglica su uskladjene izmedju UN i NATO zemalja koje su zagovornice i izvrsioci demokratizacije i poslednje nedodjije na planeti Zemlji a razlozi su nam dobro poznati.
Sta sa ovim imaju levicari za mene je velika tajna pogotovu ako znamo da isti niti imaju globalnu vlast i moc i arsenal orudja da vladaju i sprovode svoju ideologiju.

nucky thompson

pre 10 godina

@EU Citizen
kao po pravilu dobijes plus od mene svaki put! EU je previse otisla lijevo, placaju za to, a tek ce da im se racun ispostavi. i ovde se lome koplja kako tretirati mladoh Dzokara, jedni kazu kao svakog US gradjanina (liberali naravno), drugi kazu posalji ga u gitmo i nek sjedi narednih 60 godina, i retirati ga kao neprijateljskog vojnika!
na zalost nemam dovljno prostora da objasnim posljedice jednog ili drugog stava, ali nadam se da SAD ide drugacijim smjerom nego EU!

Politicka korektnost ce odgajiti idiote

pre 10 godina

Grupe mladih?! Pa protiv cega protestuju, protiv starijih, odraslih? Imate li hrabrosti da napisete istinu "novinari"?

Braca

pre 10 godina

Sto neko receu komentaru druga ili treca generacija - ne mogu da ih deportuju. Ne rade jer im je dobro na socijalnom. Uhapsena jedna devojka od 16 g koja je pustena. Policija nije dakle nikog uhapsila a i ako jeste oni su bez posla, u soc. stanovima i mogu cak i ako ih uhapse ( a nisu )nemaju odakle ista da im uzmu, mogu da ih posalju u zatvore a tamo im je verovatno cistije nego kuci.Kod mame i tate verovatno gule samo pirinac a u zatvoru ce dobiti i meso i to halal. Kad ih puste verovatno ce im ponuditi posao a mozda cak i neku vrstu skole ili cak nadoknade.
Sve su to davno otkrili nasi kriminalci ali su oni ipak " integrisani" tokom godina a ovi nece nikada.

Vanja

pre 10 godina

@Andjela, 23. maj 2013 13:30
A u toj rigoroznoj Svajcarskoj 25% stanovnistva su stranci bez CH drzavljanstva plus 11% onih koji su postali Svajcarci naturalizacijom.
Sta bi bilo da nisu rigorozni.