Subota, 18.05.2013.

21:42

Priština traži objašnjenje o Trepči

Vlada Kosova će naredne nedelje zatražiti od ambasade SAD u Prištini objašnjenje o investiciji američke kompanije u rudnike Trepče u severnom delu Kosova.

Izvor: Beta

Priština traži objašnjenje o Trepèi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Bez_Cenzure

pre 10 godina

Sta ste se uzbudili ? Nema od ovog nista.Jos jedan ocajnicki pokusaj drzave Srbije da na prevaru i falcifikatima nesto pokrade sa Kosova.
(agim, 19. maj 2013 13:16)

Sva imovina koju vi dole koristite je imovina republike Srbije koju ste uzurpirali. Vaši su jedino spomenici zahvalnosti teroristima OVK, Bilu Klintonu i kuća u kojoj je oformljena prizrenska liga i ništa više osim toga.

Ickokv

pre 10 godina

Nema sta SAD da objasnjava, sve je jasno. Trepca je vlasnistvo Srbije, nebitno je trenutno na cijoj se teritoriji nalazi. Teritorija je danas njihova sutra nasa. Pitanje je samo sposobnosti politicara u pregovorima, sto je nasa trenutna Vlada pokazala, da ipak Srbija ima kontreolu na Kosovu i sve dok se Srbija ne odrekne te teritorije, Kosovo nikada nece biti nezavisno.

Petrosjan

pre 10 godina

Naravno da se Srbija pita. Srbija je međunarodno priznata država a ne satelit država koja je nastala otimanjem i ratom i koju pola sveta ne smatra za državom.

MUKNAVI

pre 10 godina

Srbija, Vlada i prika cica Tome, Bacevic, je dala pristanak da nece praviti potrazivanje prema Trepci i Maharadza posao zavrsava sa Stej`de Partmentom, i ekipom koja pregovara oko primene dogovorenog, "na najvisem nivou", u sastavu Daci Tasna, Vucko Punresora, mafijoza Taci itd. Ovo je jos jednom, okolo pa na mala vrata..cao Kosovo. Sve sto cujete od ovih iz vlade po ovom pitanju jesu.."zvake za seljake" da oni analiziraju i puste srpske drcmane na vlasti da ganjaju jedni drugima tajkune i grabe,pod maskom, borba protiv kriminala ..za sebe i svoje.

Patriota

pre 10 godina

Tači još malo treba Americi, a kasnije će ga odbaciti kao i sve druge. Na pregovorima u Briselu Tači se nije pitao skoro ništa. Tu je Srbija ustvari pregovara sa EU, a pre svega sa Amerikom.
(lelin, 19. maj 2013 10:39)@

Nece oni doveka ostati na Kosovu,kad tad moraju otici…

Šabčanin

pre 10 godina

(dobro informisani kojot, 19. maj 2013 12:43)

Tvoja informisanost se svodi na samo i isključivu mržnju i omalovažavanje ove države i ove vlasti.Da te nije Đilas preko radikala obavestio,jer mi je ovaj rečnik nešto poznat i miriše da je iz te kuhinje.

agim

pre 10 godina

Sta ste se uzbudili ? Nema od ovog nista.Jos jedan ocajnicki pokusaj drzave Srbije da na prevaru i falcifikatima nesto pokrade sa Kosova.

novicavg

pre 10 godina

Očigledno je da je američkoh kompaniji bilo važno da uđe u posao oko eksploatacije Trepče na severu Kosova kojim gazduje Srbija ne obazirući se na to što se priština ove protivi i što je zatražila zvanično tumačenje američke administracije o ovom poslu. Srbija je našla svoj ekonomski interes u ovom poslu i ako prištinska agencija za privatizaciju i vlasti polažu pravo na čitav kompleks Trepče pa i onaj koji se nalazi severno od Mitrovice i koji bi za prištinu koja očekuje da sa svojim institucijama uđe na sever prestavljalo dobitak i čist ćar.Dali će i u ovom poslu amerika ponašati neutralno ili će se posle pritiska prištine staviti na njenu stranu pokazaće naredno vreme i verovatno posle tumaćenja iz Vašingtona koji će stići svojoj ambasadi u prištini.

Strawberry

pre 10 godina

Činjenica da je ugovor potpisan sa Vladom Srbije sama za sebe dovoljno govori o tome da se Srbija još uvek pita na Kosovu i da je ozbiljniji faktor u očima mnogih u svetu nego albanske institucije u Prištini.

Joma

pre 10 godina

Pored toga sto su ubedjeni da su drzava misle i da je neko duzan da im nesto objasni. Tu je caka. Uradjeno je nesto sto im ne odgovara i odmah postaju bucni. SAD im sigurno nista nece objasnjavati. Samo neka se bune i videcemo dokle ce da doguraju.

dobro informisani kojot

pre 10 godina

Mnogi ovde misle da su amerikanci potpisali sporazum sa Srbijom oko Trepce. A takvi ne znaju da ta kompanija je indijskog porekla i u Americi posluje isto kao u drugim zemljama. Trepca se nalazi na Kosovu a ne u Srbiji. Zbog toga sva ova prasina u ocima citalaca se baca samo zbog politickih poena u vezi sa sporazumom, koji ionako bez implementacije ostace "mrtvo slovo na papiru".

krle - dron

pre 10 godina

Ameri ce albance uctivo uputiti na Amfilohija Radovica,naime on je pre kratkog vremena u sred beograda odrzao javni pomen vladi srbije i sahranio je a sebe proglasio za mesiju kosmeta tako da je on za amere sada prava adresa za sva dogadjanja kad je kosmet u pitanju a narocito kad su rudna bogatstva to jest pare u pitanju,e to bez Amfilohija nemoze da prodje,tu on ni patrijarha nebrenuje nego zahteva da prica kako on misli....

Mrk_djok

pre 10 godina

Hahaha... Dobri ste.

Zakonito je ono sto kaze Amerika, da je zakonito, TACKA.

A ja cu da vam pojasnim.

Poceli smo, Srbija, mislim, da radimo ono sto ste godinara radili vi. Eto prodali smo, verovatno u bescenje, neke svoje ekonomske interese. I Amerika nema vise potrebe da vas potpomaze protiv Srbije. Sve sto hoce, dobice, ali zato nam nece vise cepati drzavu.

lelin

pre 10 godina

Tači još malo treba Americi, a kasnije će ga odbaciti kao i sve druge. Na pregovorima u Briselu Tači se nije pitao skoro ništa. Tu je Srbija ustvari pregovara sa EU, a pre svega sa Amerikom.

Leposavac

pre 10 godina

Bogami ste zaboravili da jos zivite u zemlji Srbiji.Po Rezoluciji 1244 oni imaju pravo da se dogovore sa zemljom Vlasnikom Trepce.A u ovom slucaju TO NISTE VI.
Iza firme potpisnika ugovora ne stoji neka mala riba,ne bi mu se ja zamerao iskreno receno.
I druge firme Srbija treba da proda a ne vi jer je Srbija i Stvorila Elektrane,PTK i druge vece firme.Imajuci u vidu izdvajanje iz Budzeta.

Danijel

pre 10 godina

Slatko sam se nasmejao... Oni traže objašnjenje od USA !? Hahahahaha, pa da USA sutra odluči da se povuče sa Kosmeta ili da Srbima mig da mođemo da uđemo sa vojskom dole, pod uslovom da ostanu NATO baze , više od polovine albanskog stanovništva bi pobeglo za Albaniju , gde uostalom i pripadaju i odakle su i došli.

Bright

pre 10 godina

Sve ovo je jedna velika farsa s ciljem da se Albancima omoguci pristup Severnom delu Trepce a fiktivnim zlokobnim sporazumom trebalo bi smiriti Srbe sa severa pod izgovorom da ce vlada Srbije imati kontrolu nad poslovanjem Trepce na kraju zato je onaj samozvani premijer i boravio u Americi da razradi detalje predaje kopa kakav Apple i Google ovo mu je ocigledno bio prioritet

dragoš

pre 10 godina

Neki tvrde da je Kosovo izgubljeno, ali da je to tako ne bi EU i Amerika vršile toliki pritisak da se dođe do sporazuma po pitanju Kosova, i da se ovaj sporazum implementira. Kosovo može biti oduzeto od Srbije samo ako Srbija na to pristane. Treba ići u susret problemu, i preuzeti inicijativu u pregovorima, i prvi predlagati rešenja. Zbog toga je dobar potez naše vlade je bio što je tražila da se razgovara i o statusu Kosova. Bez obzira što je to EU odbila, Srbija je ovim pokazala da za nju status Kosova nije rešen, i da se do konačnog rešenja statusa Kosova ne može doći bez Srbije. Kosovo može da bude i član EU, ali član UN ne može biti, dokle god Kina, a pre svega Rusija, imaju pravo veta u UN, a Kosovo nikada do kraja ne može biti nezavisno, pa makar ga priznala i većina zemlje u svetu, ako na to ne pristane Srbija, i ako Rusija i dalje bude podržavala Srbiju po tom pitanju.

swen

pre 10 godina

Ne lozite se previse jer posle povlacenja srpskih institucija, narod, barem oni koji dole budu ostali da zive, mora negde da radi i privredjuje. Hocete ih, mozda, u Bg-u ili centralnoj Srbiji gde ni za tamosnje stanovnistvo nema posla? Naravno da necete, te je stoga jasno da je ovo cist politicki dil uzmedju vlade i amera da bi donekle umirio srbe. Ekonomski potencijal na severu Kosova je veoma slab i bez nekih ozbiljnijih ulaganja nije moguce zadrzati ljude da tamo ostanu. Niko, a pogotovu ameri i srpska vlada, ne bi zeleli da dopuste tihu.migraciju po primeni sporazuma. Zar ne?

jovanka

pre 10 godina

Kosovo je još daleko od nezavisne države. Bivši ambasador Velike Britanije u Beogradu Kroford, je rekao da će se Kosovo nalaziti u statusu zone sumraka, priznato od otprilike polovine zemalja na svetu, ali ne i od one druge polovine, i konstatovao da je to sličan položaj onome u kome je već Palestina. Takođe je rekao da Kosovo, zahvaljujući vetu Rusije i Kine, nikada neće biti članica UN. Ovo je još jedan dokaz da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova, kako to govore neki kritičari vlasti, i da je Kosovo još daleko od nezavisne države. Sve dok Kosovo nije članica UN, ona će imati status isti kakav danas ima Palestina, a i Palestina je daleko od nezavisne države.

Polako Srbi bre

pre 10 godina

Ta kompanija je samo "registrovana" u Americi za obavljanje odredjenih usluga, kao i ona za proizvodnju onog famoznog automobila od pre godinu dana. Bice na kraju da iza svega stoji neki Pecoli i da ce na kraju sve ispasti kao i sa emiratskim pposlovima, JEDNO VELIKO NISTA. To je samo mamac da se Srbi sa Kosova ne dosete i pristanu na podvalu.

Rade

pre 10 godina

Očigledno je da se neke stvari malo menjaju, čak i u Americi. Ugovor su investitori potpisali sa Srbijom, vladom našom. To je najbolji znak i primer koliko se poštuje Kosovo kao država.

BRATAC SACULATAC

pre 10 godina

Gle drskosti SAD, nisu obavestili takozvanu Vladu Kosova, o svojim poslovnim planovima. Amerikanci se zbog poteza Pristine tresu ko dajc na leru.

Glasinac

pre 10 godina

Nije jasno zašto bi vlada Kosova tražila bilo kakvo objašnjenje od SAD u vezi potpisivanja ugovora između vlade Srbije i američkog konzorcijuma o poslovno tehničkoj sardanji Rudarsko-metaluškog kombinata Trepča. Sve potrebne informacije mugu dobiti od vlade Srbije , jer ova vlada sve što radi je javno i nema nikakvog razloga da bilo šta krije.

anonimno

pre 10 godina

Albanci su nezakonito oteli SRPSKU ZEMLJU KOSOVO I METOHIJU sa kakvim pravom oni postavljaju pitanje sta se adi u Trepci? Gde su ti pametni Srbi da ih podsete da Albanci ne pripadaju da zive na KiM.Stranci isterivaju Srbe iz srpske zemlje i naseljavaju narod koji nije srodan SRPSKOM narodu na KiM u ovom slucaju Albance koji nemaju nista zajednicko sa SRPSKIM narodomi zato se stvaraju problemi.Albanci treba da su manji od makovog zrna a stranci treba dase pociste iz KOSOVA I METOHIJE.

берлински зид антикомунист

pre 10 godina

Браво Дачићу. Браво Вучићу! Да смо били паметнији и да смо 90. играли на ову лопту, данас би Србија била центар света!

Putnik P

pre 10 godina

Dvostruki standardi SAD-a. prvi primer je da SAD priznaju Kosovo kao drzavu i na delu te drzave potpisuju ugovor sa vladom Srbije umesto sa vladom Kosova?! Ratom su nam oduzeli Kosovo zbog prirodnih resursa... Drugi primer je da Kosovo moze da bude samostalno, a Republika Srpska ne moze?! Ima mnogo jos primera...

Matrix

pre 10 godina

Ovom radnjom Amerika je priznala celovitost teritorije Srbije sa njenom juznom pokrajinom i pustila Tačija i kamarilu kriminalaca niz vodu, a Aleksandar Vučic ispunjava svoja obecanja da Kosovo i Metohija nikada nece biti priznato!
Sada samo jedinstveno svi, ma koja politička opcija bili, za spas Srbije i njenih građana!

Matrix

pre 10 godina

Ovom radnjom Amerika je priznala celovitost teritorije Srbije sa njenom juznom pokrajinom i pustila Tačija i kamarilu kriminalaca niz vodu, a Aleksandar Vučic ispunjava svoja obecanja da Kosovo i Metohija nikada nece biti priznato!
Sada samo jedinstveno svi, ma koja politička opcija bili, za spas Srbije i njenih građana!!

Бојан Илић

pre 10 godina

Хтели су Гадафијеве деривате..... узели!
Хтели су Ирачку нафту.... узели су!
..........
Хтели су руду на КиМ, нисмо дали!
Развалили су нас и дали Државу "ортацима"!
"Ортаци " кренули да "лете", наши ухватили "процеп", "исталили" се 51:49 у корист Амера .....
Мора да се да "газди", док не дође други!
Немам представу како нећемо да научимо од целог комшилука:
кварно и љигаво, мрвице ће саме доћи!

Бојан Илић

pre 10 godina

Nikolajevicu!
Једно велико хвала!
Али има ко то не разуме, хоће на "мишиће" а то у данашњем времену само доноси штету!
У сваком случају, браво за Вас!:-)
Уживај Те!

srpski interesi

pre 10 godina

Stiglo vreme za naplatu. Gospodin Vucic je napravio tim koji dobija. Milosevic je odbio saradnju sa Amerima i to je kostalo ceo narod. Vucic ne cini istu gresku. Samom saradnjom sa Amerikancima izdejstvovali smo odredjene povlastice za Srbe sa Kosova i Metohije, a sada i ovom investicijom doci ce do zaposljavanja Srba, sto je i prioritet ove vlade. Sada su Srbi sa Kosova videli da Vucic radi u njihovu korist, za razliku od predsednika opstina koji se bore za svoj licni interes.

Nikolajevic Petar

pre 10 godina

(Бојан Илић, 18. maj 2013 22:01)
Boze kako si pametan, al' izgleda nisi jos cuo za vekovima staru narodnu "vezi konja gde ti gazda kaze".

Бојан Илић

pre 10 godina

Хтели су Гадафијеве деривате..... узели!
Хтели су Ирачку нафту.... узели су!
..........
Хтели су руду на КиМ, нисмо дали!
Развалили су нас и дали Државу "ортацима"!
"Ортаци " кренули да "лете", наши ухватили "процеп", "исталили" се 51:49 у корист Амера .....
Мора да се да "газди", док не дође други!
Немам представу како нећемо да научимо од целог комшилука:
кварно и љигаво, мрвице ће саме доћи!

Nikolajevic Petar

pre 10 godina

(Бојан Илић, 18. maj 2013 22:01)
Boze kako si pametan, al' izgleda nisi jos cuo za vekovima staru narodnu "vezi konja gde ti gazda kaze".

srpski interesi

pre 10 godina

Stiglo vreme za naplatu. Gospodin Vucic je napravio tim koji dobija. Milosevic je odbio saradnju sa Amerima i to je kostalo ceo narod. Vucic ne cini istu gresku. Samom saradnjom sa Amerikancima izdejstvovali smo odredjene povlastice za Srbe sa Kosova i Metohije, a sada i ovom investicijom doci ce do zaposljavanja Srba, sto je i prioritet ove vlade. Sada su Srbi sa Kosova videli da Vucic radi u njihovu korist, za razliku od predsednika opstina koji se bore za svoj licni interes.

Бојан Илић

pre 10 godina

Nikolajevicu!
Једно велико хвала!
Али има ко то не разуме, хоће на "мишиће" а то у данашњем времену само доноси штету!
У сваком случају, браво за Вас!:-)
Уживај Те!

BRATAC SACULATAC

pre 10 godina

Gle drskosti SAD, nisu obavestili takozvanu Vladu Kosova, o svojim poslovnim planovima. Amerikanci se zbog poteza Pristine tresu ko dajc na leru.

Polako Srbi bre

pre 10 godina

Ta kompanija je samo "registrovana" u Americi za obavljanje odredjenih usluga, kao i ona za proizvodnju onog famoznog automobila od pre godinu dana. Bice na kraju da iza svega stoji neki Pecoli i da ce na kraju sve ispasti kao i sa emiratskim pposlovima, JEDNO VELIKO NISTA. To je samo mamac da se Srbi sa Kosova ne dosete i pristanu na podvalu.

agim

pre 10 godina

Sta ste se uzbudili ? Nema od ovog nista.Jos jedan ocajnicki pokusaj drzave Srbije da na prevaru i falcifikatima nesto pokrade sa Kosova.

dragoš

pre 10 godina

Neki tvrde da je Kosovo izgubljeno, ali da je to tako ne bi EU i Amerika vršile toliki pritisak da se dođe do sporazuma po pitanju Kosova, i da se ovaj sporazum implementira. Kosovo može biti oduzeto od Srbije samo ako Srbija na to pristane. Treba ići u susret problemu, i preuzeti inicijativu u pregovorima, i prvi predlagati rešenja. Zbog toga je dobar potez naše vlade je bio što je tražila da se razgovara i o statusu Kosova. Bez obzira što je to EU odbila, Srbija je ovim pokazala da za nju status Kosova nije rešen, i da se do konačnog rešenja statusa Kosova ne može doći bez Srbije. Kosovo može da bude i član EU, ali član UN ne može biti, dokle god Kina, a pre svega Rusija, imaju pravo veta u UN, a Kosovo nikada do kraja ne može biti nezavisno, pa makar ga priznala i većina zemlje u svetu, ako na to ne pristane Srbija, i ako Rusija i dalje bude podržavala Srbiju po tom pitanju.

Leposavac

pre 10 godina

Bogami ste zaboravili da jos zivite u zemlji Srbiji.Po Rezoluciji 1244 oni imaju pravo da se dogovore sa zemljom Vlasnikom Trepce.A u ovom slucaju TO NISTE VI.
Iza firme potpisnika ugovora ne stoji neka mala riba,ne bi mu se ja zamerao iskreno receno.
I druge firme Srbija treba da proda a ne vi jer je Srbija i Stvorila Elektrane,PTK i druge vece firme.Imajuci u vidu izdvajanje iz Budzeta.

dobro informisani kojot

pre 10 godina

Mnogi ovde misle da su amerikanci potpisali sporazum sa Srbijom oko Trepce. A takvi ne znaju da ta kompanija je indijskog porekla i u Americi posluje isto kao u drugim zemljama. Trepca se nalazi na Kosovu a ne u Srbiji. Zbog toga sva ova prasina u ocima citalaca se baca samo zbog politickih poena u vezi sa sporazumom, koji ionako bez implementacije ostace "mrtvo slovo na papiru".

anonimno

pre 10 godina

Albanci su nezakonito oteli SRPSKU ZEMLJU KOSOVO I METOHIJU sa kakvim pravom oni postavljaju pitanje sta se adi u Trepci? Gde su ti pametni Srbi da ih podsete da Albanci ne pripadaju da zive na KiM.Stranci isterivaju Srbe iz srpske zemlje i naseljavaju narod koji nije srodan SRPSKOM narodu na KiM u ovom slucaju Albance koji nemaju nista zajednicko sa SRPSKIM narodomi zato se stvaraju problemi.Albanci treba da su manji od makovog zrna a stranci treba dase pociste iz KOSOVA I METOHIJE.

Bright

pre 10 godina

Sve ovo je jedna velika farsa s ciljem da se Albancima omoguci pristup Severnom delu Trepce a fiktivnim zlokobnim sporazumom trebalo bi smiriti Srbe sa severa pod izgovorom da ce vlada Srbije imati kontrolu nad poslovanjem Trepce na kraju zato je onaj samozvani premijer i boravio u Americi da razradi detalje predaje kopa kakav Apple i Google ovo mu je ocigledno bio prioritet

Danijel

pre 10 godina

Slatko sam se nasmejao... Oni traže objašnjenje od USA !? Hahahahaha, pa da USA sutra odluči da se povuče sa Kosmeta ili da Srbima mig da mođemo da uđemo sa vojskom dole, pod uslovom da ostanu NATO baze , više od polovine albanskog stanovništva bi pobeglo za Albaniju , gde uostalom i pripadaju i odakle su i došli.

Putnik P

pre 10 godina

Dvostruki standardi SAD-a. prvi primer je da SAD priznaju Kosovo kao drzavu i na delu te drzave potpisuju ugovor sa vladom Srbije umesto sa vladom Kosova?! Ratom su nam oduzeli Kosovo zbog prirodnih resursa... Drugi primer je da Kosovo moze da bude samostalno, a Republika Srpska ne moze?! Ima mnogo jos primera...

Matrix

pre 10 godina

Ovom radnjom Amerika je priznala celovitost teritorije Srbije sa njenom juznom pokrajinom i pustila Tačija i kamarilu kriminalaca niz vodu, a Aleksandar Vučic ispunjava svoja obecanja da Kosovo i Metohija nikada nece biti priznato!
Sada samo jedinstveno svi, ma koja politička opcija bili, za spas Srbije i njenih građana!

берлински зид антикомунист

pre 10 godina

Браво Дачићу. Браво Вучићу! Да смо били паметнији и да смо 90. играли на ову лопту, данас би Србија била центар света!

Glasinac

pre 10 godina

Nije jasno zašto bi vlada Kosova tražila bilo kakvo objašnjenje od SAD u vezi potpisivanja ugovora između vlade Srbije i američkog konzorcijuma o poslovno tehničkoj sardanji Rudarsko-metaluškog kombinata Trepča. Sve potrebne informacije mugu dobiti od vlade Srbije , jer ova vlada sve što radi je javno i nema nikakvog razloga da bilo šta krije.

swen

pre 10 godina

Ne lozite se previse jer posle povlacenja srpskih institucija, narod, barem oni koji dole budu ostali da zive, mora negde da radi i privredjuje. Hocete ih, mozda, u Bg-u ili centralnoj Srbiji gde ni za tamosnje stanovnistvo nema posla? Naravno da necete, te je stoga jasno da je ovo cist politicki dil uzmedju vlade i amera da bi donekle umirio srbe. Ekonomski potencijal na severu Kosova je veoma slab i bez nekih ozbiljnijih ulaganja nije moguce zadrzati ljude da tamo ostanu. Niko, a pogotovu ameri i srpska vlada, ne bi zeleli da dopuste tihu.migraciju po primeni sporazuma. Zar ne?

jovanka

pre 10 godina

Kosovo je još daleko od nezavisne države. Bivši ambasador Velike Britanije u Beogradu Kroford, je rekao da će se Kosovo nalaziti u statusu zone sumraka, priznato od otprilike polovine zemalja na svetu, ali ne i od one druge polovine, i konstatovao da je to sličan položaj onome u kome je već Palestina. Takođe je rekao da Kosovo, zahvaljujući vetu Rusije i Kine, nikada neće biti članica UN. Ovo je još jedan dokaz da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova, kako to govore neki kritičari vlasti, i da je Kosovo još daleko od nezavisne države. Sve dok Kosovo nije članica UN, ona će imati status isti kakav danas ima Palestina, a i Palestina je daleko od nezavisne države.

Bez_Cenzure

pre 10 godina

Sta ste se uzbudili ? Nema od ovog nista.Jos jedan ocajnicki pokusaj drzave Srbije da na prevaru i falcifikatima nesto pokrade sa Kosova.
(agim, 19. maj 2013 13:16)

Sva imovina koju vi dole koristite je imovina republike Srbije koju ste uzurpirali. Vaši su jedino spomenici zahvalnosti teroristima OVK, Bilu Klintonu i kuća u kojoj je oformljena prizrenska liga i ništa više osim toga.

Mrk_djok

pre 10 godina

Hahaha... Dobri ste.

Zakonito je ono sto kaze Amerika, da je zakonito, TACKA.

A ja cu da vam pojasnim.

Poceli smo, Srbija, mislim, da radimo ono sto ste godinara radili vi. Eto prodali smo, verovatno u bescenje, neke svoje ekonomske interese. I Amerika nema vise potrebe da vas potpomaze protiv Srbije. Sve sto hoce, dobice, ali zato nam nece vise cepati drzavu.

lelin

pre 10 godina

Tači još malo treba Americi, a kasnije će ga odbaciti kao i sve druge. Na pregovorima u Briselu Tači se nije pitao skoro ništa. Tu je Srbija ustvari pregovara sa EU, a pre svega sa Amerikom.

Matrix

pre 10 godina

Ovom radnjom Amerika je priznala celovitost teritorije Srbije sa njenom juznom pokrajinom i pustila Tačija i kamarilu kriminalaca niz vodu, a Aleksandar Vučic ispunjava svoja obecanja da Kosovo i Metohija nikada nece biti priznato!
Sada samo jedinstveno svi, ma koja politička opcija bili, za spas Srbije i njenih građana!!

Patriota

pre 10 godina

Tači još malo treba Americi, a kasnije će ga odbaciti kao i sve druge. Na pregovorima u Briselu Tači se nije pitao skoro ništa. Tu je Srbija ustvari pregovara sa EU, a pre svega sa Amerikom.
(lelin, 19. maj 2013 10:39)@

Nece oni doveka ostati na Kosovu,kad tad moraju otici…

Ickokv

pre 10 godina

Nema sta SAD da objasnjava, sve je jasno. Trepca je vlasnistvo Srbije, nebitno je trenutno na cijoj se teritoriji nalazi. Teritorija je danas njihova sutra nasa. Pitanje je samo sposobnosti politicara u pregovorima, sto je nasa trenutna Vlada pokazala, da ipak Srbija ima kontreolu na Kosovu i sve dok se Srbija ne odrekne te teritorije, Kosovo nikada nece biti nezavisno.

Rade

pre 10 godina

Očigledno je da se neke stvari malo menjaju, čak i u Americi. Ugovor su investitori potpisali sa Srbijom, vladom našom. To je najbolji znak i primer koliko se poštuje Kosovo kao država.

Strawberry

pre 10 godina

Činjenica da je ugovor potpisan sa Vladom Srbije sama za sebe dovoljno govori o tome da se Srbija još uvek pita na Kosovu i da je ozbiljniji faktor u očima mnogih u svetu nego albanske institucije u Prištini.

Petrosjan

pre 10 godina

Naravno da se Srbija pita. Srbija je međunarodno priznata država a ne satelit država koja je nastala otimanjem i ratom i koju pola sveta ne smatra za državom.

Joma

pre 10 godina

Pored toga sto su ubedjeni da su drzava misle i da je neko duzan da im nesto objasni. Tu je caka. Uradjeno je nesto sto im ne odgovara i odmah postaju bucni. SAD im sigurno nista nece objasnjavati. Samo neka se bune i videcemo dokle ce da doguraju.

Šabčanin

pre 10 godina

(dobro informisani kojot, 19. maj 2013 12:43)

Tvoja informisanost se svodi na samo i isključivu mržnju i omalovažavanje ove države i ove vlasti.Da te nije Đilas preko radikala obavestio,jer mi je ovaj rečnik nešto poznat i miriše da je iz te kuhinje.

novicavg

pre 10 godina

Očigledno je da je američkoh kompaniji bilo važno da uđe u posao oko eksploatacije Trepče na severu Kosova kojim gazduje Srbija ne obazirući se na to što se priština ove protivi i što je zatražila zvanično tumačenje američke administracije o ovom poslu. Srbija je našla svoj ekonomski interes u ovom poslu i ako prištinska agencija za privatizaciju i vlasti polažu pravo na čitav kompleks Trepče pa i onaj koji se nalazi severno od Mitrovice i koji bi za prištinu koja očekuje da sa svojim institucijama uđe na sever prestavljalo dobitak i čist ćar.Dali će i u ovom poslu amerika ponašati neutralno ili će se posle pritiska prištine staviti na njenu stranu pokazaće naredno vreme i verovatno posle tumaćenja iz Vašingtona koji će stići svojoj ambasadi u prištini.

MUKNAVI

pre 10 godina

Srbija, Vlada i prika cica Tome, Bacevic, je dala pristanak da nece praviti potrazivanje prema Trepci i Maharadza posao zavrsava sa Stej`de Partmentom, i ekipom koja pregovara oko primene dogovorenog, "na najvisem nivou", u sastavu Daci Tasna, Vucko Punresora, mafijoza Taci itd. Ovo je jos jednom, okolo pa na mala vrata..cao Kosovo. Sve sto cujete od ovih iz vlade po ovom pitanju jesu.."zvake za seljake" da oni analiziraju i puste srpske drcmane na vlasti da ganjaju jedni drugima tajkune i grabe,pod maskom, borba protiv kriminala ..za sebe i svoje.

krle - dron

pre 10 godina

Ameri ce albance uctivo uputiti na Amfilohija Radovica,naime on je pre kratkog vremena u sred beograda odrzao javni pomen vladi srbije i sahranio je a sebe proglasio za mesiju kosmeta tako da je on za amere sada prava adresa za sva dogadjanja kad je kosmet u pitanju a narocito kad su rudna bogatstva to jest pare u pitanju,e to bez Amfilohija nemoze da prodje,tu on ni patrijarha nebrenuje nego zahteva da prica kako on misli....

srpski interesi

pre 10 godina

Stiglo vreme za naplatu. Gospodin Vucic je napravio tim koji dobija. Milosevic je odbio saradnju sa Amerima i to je kostalo ceo narod. Vucic ne cini istu gresku. Samom saradnjom sa Amerikancima izdejstvovali smo odredjene povlastice za Srbe sa Kosova i Metohije, a sada i ovom investicijom doci ce do zaposljavanja Srba, sto je i prioritet ove vlade. Sada su Srbi sa Kosova videli da Vucic radi u njihovu korist, za razliku od predsednika opstina koji se bore za svoj licni interes.

Бојан Илић

pre 10 godina

Хтели су Гадафијеве деривате..... узели!
Хтели су Ирачку нафту.... узели су!
..........
Хтели су руду на КиМ, нисмо дали!
Развалили су нас и дали Државу "ортацима"!
"Ортаци " кренули да "лете", наши ухватили "процеп", "исталили" се 51:49 у корист Амера .....
Мора да се да "газди", док не дође други!
Немам представу како нећемо да научимо од целог комшилука:
кварно и љигаво, мрвице ће саме доћи!

Бојан Илић

pre 10 godina

Nikolajevicu!
Једно велико хвала!
Али има ко то не разуме, хоће на "мишиће" а то у данашњем времену само доноси штету!
У сваком случају, браво за Вас!:-)
Уживај Те!

Nikolajevic Petar

pre 10 godina

(Бојан Илић, 18. maj 2013 22:01)
Boze kako si pametan, al' izgleda nisi jos cuo za vekovima staru narodnu "vezi konja gde ti gazda kaze".

Leposavac

pre 10 godina

Bogami ste zaboravili da jos zivite u zemlji Srbiji.Po Rezoluciji 1244 oni imaju pravo da se dogovore sa zemljom Vlasnikom Trepce.A u ovom slucaju TO NISTE VI.
Iza firme potpisnika ugovora ne stoji neka mala riba,ne bi mu se ja zamerao iskreno receno.
I druge firme Srbija treba da proda a ne vi jer je Srbija i Stvorila Elektrane,PTK i druge vece firme.Imajuci u vidu izdvajanje iz Budzeta.

anonimno

pre 10 godina

Albanci su nezakonito oteli SRPSKU ZEMLJU KOSOVO I METOHIJU sa kakvim pravom oni postavljaju pitanje sta se adi u Trepci? Gde su ti pametni Srbi da ih podsete da Albanci ne pripadaju da zive na KiM.Stranci isterivaju Srbe iz srpske zemlje i naseljavaju narod koji nije srodan SRPSKOM narodu na KiM u ovom slucaju Albance koji nemaju nista zajednicko sa SRPSKIM narodomi zato se stvaraju problemi.Albanci treba da su manji od makovog zrna a stranci treba dase pociste iz KOSOVA I METOHIJE.

jovanka

pre 10 godina

Kosovo je još daleko od nezavisne države. Bivši ambasador Velike Britanije u Beogradu Kroford, je rekao da će se Kosovo nalaziti u statusu zone sumraka, priznato od otprilike polovine zemalja na svetu, ali ne i od one druge polovine, i konstatovao da je to sličan položaj onome u kome je već Palestina. Takođe je rekao da Kosovo, zahvaljujući vetu Rusije i Kine, nikada neće biti članica UN. Ovo je još jedan dokaz da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova, kako to govore neki kritičari vlasti, i da je Kosovo još daleko od nezavisne države. Sve dok Kosovo nije članica UN, ona će imati status isti kakav danas ima Palestina, a i Palestina je daleko od nezavisne države.

dragoš

pre 10 godina

Neki tvrde da je Kosovo izgubljeno, ali da je to tako ne bi EU i Amerika vršile toliki pritisak da se dođe do sporazuma po pitanju Kosova, i da se ovaj sporazum implementira. Kosovo može biti oduzeto od Srbije samo ako Srbija na to pristane. Treba ići u susret problemu, i preuzeti inicijativu u pregovorima, i prvi predlagati rešenja. Zbog toga je dobar potez naše vlade je bio što je tražila da se razgovara i o statusu Kosova. Bez obzira što je to EU odbila, Srbija je ovim pokazala da za nju status Kosova nije rešen, i da se do konačnog rešenja statusa Kosova ne može doći bez Srbije. Kosovo može da bude i član EU, ali član UN ne može biti, dokle god Kina, a pre svega Rusija, imaju pravo veta u UN, a Kosovo nikada do kraja ne može biti nezavisno, pa makar ga priznala i većina zemlje u svetu, ako na to ne pristane Srbija, i ako Rusija i dalje bude podržavala Srbiju po tom pitanju.

agim

pre 10 godina

Sta ste se uzbudili ? Nema od ovog nista.Jos jedan ocajnicki pokusaj drzave Srbije da na prevaru i falcifikatima nesto pokrade sa Kosova.

Bez_Cenzure

pre 10 godina

Sta ste se uzbudili ? Nema od ovog nista.Jos jedan ocajnicki pokusaj drzave Srbije da na prevaru i falcifikatima nesto pokrade sa Kosova.
(agim, 19. maj 2013 13:16)

Sva imovina koju vi dole koristite je imovina republike Srbije koju ste uzurpirali. Vaši su jedino spomenici zahvalnosti teroristima OVK, Bilu Klintonu i kuća u kojoj je oformljena prizrenska liga i ništa više osim toga.

Matrix

pre 10 godina

Ovom radnjom Amerika je priznala celovitost teritorije Srbije sa njenom juznom pokrajinom i pustila Tačija i kamarilu kriminalaca niz vodu, a Aleksandar Vučic ispunjava svoja obecanja da Kosovo i Metohija nikada nece biti priznato!
Sada samo jedinstveno svi, ma koja politička opcija bili, za spas Srbije i njenih građana!

Glasinac

pre 10 godina

Nije jasno zašto bi vlada Kosova tražila bilo kakvo objašnjenje od SAD u vezi potpisivanja ugovora između vlade Srbije i američkog konzorcijuma o poslovno tehničkoj sardanji Rudarsko-metaluškog kombinata Trepča. Sve potrebne informacije mugu dobiti od vlade Srbije , jer ova vlada sve što radi je javno i nema nikakvog razloga da bilo šta krije.

Danijel

pre 10 godina

Slatko sam se nasmejao... Oni traže objašnjenje od USA !? Hahahahaha, pa da USA sutra odluči da se povuče sa Kosmeta ili da Srbima mig da mođemo da uđemo sa vojskom dole, pod uslovom da ostanu NATO baze , više od polovine albanskog stanovništva bi pobeglo za Albaniju , gde uostalom i pripadaju i odakle su i došli.

Ickokv

pre 10 godina

Nema sta SAD da objasnjava, sve je jasno. Trepca je vlasnistvo Srbije, nebitno je trenutno na cijoj se teritoriji nalazi. Teritorija je danas njihova sutra nasa. Pitanje je samo sposobnosti politicara u pregovorima, sto je nasa trenutna Vlada pokazala, da ipak Srbija ima kontreolu na Kosovu i sve dok se Srbija ne odrekne te teritorije, Kosovo nikada nece biti nezavisno.

Rade

pre 10 godina

Očigledno je da se neke stvari malo menjaju, čak i u Americi. Ugovor su investitori potpisali sa Srbijom, vladom našom. To je najbolji znak i primer koliko se poštuje Kosovo kao država.

Matrix

pre 10 godina

Ovom radnjom Amerika je priznala celovitost teritorije Srbije sa njenom juznom pokrajinom i pustila Tačija i kamarilu kriminalaca niz vodu, a Aleksandar Vučic ispunjava svoja obecanja da Kosovo i Metohija nikada nece biti priznato!
Sada samo jedinstveno svi, ma koja politička opcija bili, za spas Srbije i njenih građana!!

krle - dron

pre 10 godina

Ameri ce albance uctivo uputiti na Amfilohija Radovica,naime on je pre kratkog vremena u sred beograda odrzao javni pomen vladi srbije i sahranio je a sebe proglasio za mesiju kosmeta tako da je on za amere sada prava adresa za sva dogadjanja kad je kosmet u pitanju a narocito kad su rudna bogatstva to jest pare u pitanju,e to bez Amfilohija nemoze da prodje,tu on ni patrijarha nebrenuje nego zahteva da prica kako on misli....

Strawberry

pre 10 godina

Činjenica da je ugovor potpisan sa Vladom Srbije sama za sebe dovoljno govori o tome da se Srbija još uvek pita na Kosovu i da je ozbiljniji faktor u očima mnogih u svetu nego albanske institucije u Prištini.

lelin

pre 10 godina

Tači još malo treba Americi, a kasnije će ga odbaciti kao i sve druge. Na pregovorima u Briselu Tači se nije pitao skoro ništa. Tu je Srbija ustvari pregovara sa EU, a pre svega sa Amerikom.

Patriota

pre 10 godina

Tači još malo treba Americi, a kasnije će ga odbaciti kao i sve druge. Na pregovorima u Briselu Tači se nije pitao skoro ništa. Tu je Srbija ustvari pregovara sa EU, a pre svega sa Amerikom.
(lelin, 19. maj 2013 10:39)@

Nece oni doveka ostati na Kosovu,kad tad moraju otici…

Petrosjan

pre 10 godina

Naravno da se Srbija pita. Srbija je međunarodno priznata država a ne satelit država koja je nastala otimanjem i ratom i koju pola sveta ne smatra za državom.

Bright

pre 10 godina

Sve ovo je jedna velika farsa s ciljem da se Albancima omoguci pristup Severnom delu Trepce a fiktivnim zlokobnim sporazumom trebalo bi smiriti Srbe sa severa pod izgovorom da ce vlada Srbije imati kontrolu nad poslovanjem Trepce na kraju zato je onaj samozvani premijer i boravio u Americi da razradi detalje predaje kopa kakav Apple i Google ovo mu je ocigledno bio prioritet

Mrk_djok

pre 10 godina

Hahaha... Dobri ste.

Zakonito je ono sto kaze Amerika, da je zakonito, TACKA.

A ja cu da vam pojasnim.

Poceli smo, Srbija, mislim, da radimo ono sto ste godinara radili vi. Eto prodali smo, verovatno u bescenje, neke svoje ekonomske interese. I Amerika nema vise potrebe da vas potpomaze protiv Srbije. Sve sto hoce, dobice, ali zato nam nece vise cepati drzavu.

берлински зид антикомунист

pre 10 godina

Браво Дачићу. Браво Вучићу! Да смо били паметнији и да смо 90. играли на ову лопту, данас би Србија била центар света!

BRATAC SACULATAC

pre 10 godina

Gle drskosti SAD, nisu obavestili takozvanu Vladu Kosova, o svojim poslovnim planovima. Amerikanci se zbog poteza Pristine tresu ko dajc na leru.

Polako Srbi bre

pre 10 godina

Ta kompanija je samo "registrovana" u Americi za obavljanje odredjenih usluga, kao i ona za proizvodnju onog famoznog automobila od pre godinu dana. Bice na kraju da iza svega stoji neki Pecoli i da ce na kraju sve ispasti kao i sa emiratskim pposlovima, JEDNO VELIKO NISTA. To je samo mamac da se Srbi sa Kosova ne dosete i pristanu na podvalu.

dobro informisani kojot

pre 10 godina

Mnogi ovde misle da su amerikanci potpisali sporazum sa Srbijom oko Trepce. A takvi ne znaju da ta kompanija je indijskog porekla i u Americi posluje isto kao u drugim zemljama. Trepca se nalazi na Kosovu a ne u Srbiji. Zbog toga sva ova prasina u ocima citalaca se baca samo zbog politickih poena u vezi sa sporazumom, koji ionako bez implementacije ostace "mrtvo slovo na papiru".

Joma

pre 10 godina

Pored toga sto su ubedjeni da su drzava misle i da je neko duzan da im nesto objasni. Tu je caka. Uradjeno je nesto sto im ne odgovara i odmah postaju bucni. SAD im sigurno nista nece objasnjavati. Samo neka se bune i videcemo dokle ce da doguraju.

Putnik P

pre 10 godina

Dvostruki standardi SAD-a. prvi primer je da SAD priznaju Kosovo kao drzavu i na delu te drzave potpisuju ugovor sa vladom Srbije umesto sa vladom Kosova?! Ratom su nam oduzeli Kosovo zbog prirodnih resursa... Drugi primer je da Kosovo moze da bude samostalno, a Republika Srpska ne moze?! Ima mnogo jos primera...

MUKNAVI

pre 10 godina

Srbija, Vlada i prika cica Tome, Bacevic, je dala pristanak da nece praviti potrazivanje prema Trepci i Maharadza posao zavrsava sa Stej`de Partmentom, i ekipom koja pregovara oko primene dogovorenog, "na najvisem nivou", u sastavu Daci Tasna, Vucko Punresora, mafijoza Taci itd. Ovo je jos jednom, okolo pa na mala vrata..cao Kosovo. Sve sto cujete od ovih iz vlade po ovom pitanju jesu.."zvake za seljake" da oni analiziraju i puste srpske drcmane na vlasti da ganjaju jedni drugima tajkune i grabe,pod maskom, borba protiv kriminala ..za sebe i svoje.

Šabčanin

pre 10 godina

(dobro informisani kojot, 19. maj 2013 12:43)

Tvoja informisanost se svodi na samo i isključivu mržnju i omalovažavanje ove države i ove vlasti.Da te nije Đilas preko radikala obavestio,jer mi je ovaj rečnik nešto poznat i miriše da je iz te kuhinje.

novicavg

pre 10 godina

Očigledno je da je američkoh kompaniji bilo važno da uđe u posao oko eksploatacije Trepče na severu Kosova kojim gazduje Srbija ne obazirući se na to što se priština ove protivi i što je zatražila zvanično tumačenje američke administracije o ovom poslu. Srbija je našla svoj ekonomski interes u ovom poslu i ako prištinska agencija za privatizaciju i vlasti polažu pravo na čitav kompleks Trepče pa i onaj koji se nalazi severno od Mitrovice i koji bi za prištinu koja očekuje da sa svojim institucijama uđe na sever prestavljalo dobitak i čist ćar.Dali će i u ovom poslu amerika ponašati neutralno ili će se posle pritiska prištine staviti na njenu stranu pokazaće naredno vreme i verovatno posle tumaćenja iz Vašingtona koji će stići svojoj ambasadi u prištini.

swen

pre 10 godina

Ne lozite se previse jer posle povlacenja srpskih institucija, narod, barem oni koji dole budu ostali da zive, mora negde da radi i privredjuje. Hocete ih, mozda, u Bg-u ili centralnoj Srbiji gde ni za tamosnje stanovnistvo nema posla? Naravno da necete, te je stoga jasno da je ovo cist politicki dil uzmedju vlade i amera da bi donekle umirio srbe. Ekonomski potencijal na severu Kosova je veoma slab i bez nekih ozbiljnijih ulaganja nije moguce zadrzati ljude da tamo ostanu. Niko, a pogotovu ameri i srpska vlada, ne bi zeleli da dopuste tihu.migraciju po primeni sporazuma. Zar ne?