Sreda, 15.05.2013.

21:20

Sporazum Rusija-Srbija 24. maja

Predsednici Srbije i Rusije, Tomislav Nikolić i Vladimir Putin, potpisaće 24. maja u Sočiju Sporazum o strateškom partnerstvu dve zemlje, saznaju ”Novosti“.

Izvor: Veèernje novosti

Sporazum Rusija-Srbija 24. maja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

GAVRILO

pre 10 godina

Da li je ovo neka politicka igra,predsednik na jednoj strani,a premijer na drugoj,bojim se da ovo sedenje na dve stolice i neodlucivanje na koju ce mo stranu na kraju imati kontra efekat i da nam svi okrenu ledja.

U se i u svoje kljuse

pre 10 godina

Bili u EU ili ne to ne isključuje prijateljstvo i saradnju sa drugim državama. Rusija nam je važan strateški partner, ali i tu treba biti na oprezu. Osnovna premise treba da nam bude U se i u svoje kljuse, a ako nešto kapne i sa strane, super.

ognjen

pre 10 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije, i nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

sofija

pre 10 godina

Rusija nije bila sila 1999 godine kada je Srbija bombardovana, ali danas jeste. Nemačka, i sve evropske zemlje se utrkuju koja će više da sarađuje sa Rusijom. Rusija je ekonomski sve jača, i taj trend se neće moći zaustabiti, jer je to jedina svetska sila koja skoro sve svoje sirovinske zahteve može da zadovolji sa domaćeg terena, i to je najveća prednost Rusije. Zbog toga sa Rusijom treba sarađivati što više, i upravo dobri odnosi sa Rusijom, a i potpisivanje ovog sporazuma, će biti jedan od razloga zbog koga če pojedini investitori doći u Srbiju.

klincov

pre 10 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU.

sandra

pre 10 godina

Nikolić i Vučić su pokazali da Srbija može u isto vreme da ide ka EU, i da bude u dobrim odnosima sa Rusijom, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem Borisa Tadića, koji je više svoja putovanja koristio u turističke svrhe, nego u svrhu produbljivanja odnosa sa svetom, i privlačenja stranih investitora.

Miloš 022

pre 10 godina

Ne traži Rusija od Srbije da ne ide u EU, već samo da bude korektna prema Rusiji, i da se ne ponovi slučaj da se i ne pita Rusija za mišljenje da se poregovori oko Kosova prebace sa UN na EU, a da se posle od Putina traži da razgovara sa evropskim liderima da se da bolja ponuda Srbiji u pregovorima oko Kosova. Tako je to radila vlada DS-a, a ja verujem da ova vlada takve greške neće praviti.

dragoš

pre 10 godina

Ovaj sporazum sa Rusijom, prijateljski odnos dve zemlje, status povlašćene nacije koji Srbija ima sa Rusijom, i ugovori koji su potpisani sa Rusijom oko projekta "Južni Tok", i gasnog sporazuma. Sve ovo je velika prednost Srbije ukoliko, a sve su prilike da će tako biti, u narednim godinama postane članica EU. Upravo ovakvi odnosi sa Rusjom će biti jedan od razloga da neki veliki investitori dođu u Srbiju.

Пеђа

pre 10 godina

Bucko razmisljam, 16. maj 2013 07:22)

Руси су ослободили Београд, Тито их је лепо замолио и напуистили су Југославију. Затим смо се мучили сами на Сремском фронту толико да је рат трајао дуже у Југославији него у Европи, Никада нас нису напали, бомбардовали. Ваш ме занима шта буцко размишља...у свој главици.

Milutin

pre 10 godina

Ocigledno je da Nikolic uziva veliko poverenje kod Putina, jer je Nikolic jedini srpski politicar koji je za kratko vreme uspeo par puta do sada da se susretne sa Putinom. Rezultat toga je i ovaj sporazum a siguran sam i najavljena kupovina ruskih aviona, koja je jako znacajna za nas. Sve u svemu, ovakav sporazum je jako vazan za nasu zemlju, a Rusija je pokazala da moze i zeli biti ozbiljan partner Srbiji.

Stanislava

pre 10 godina

Sporazum koji nam zaista uliva poverenje a takodje nas svrstava medju retke zemlje koje su pocastvovane ovim vidom saradnje. Sve u svemu, jako pozitivno.

Miloš NIŠ

pre 10 godina

Rusija će po pitanju Kosova podržati sve ono na šta prstane Srbija. Međutim, Rusija realno u ovom trenutku Srbiji može mnogo da pomogne u ekonomskom smslu, ali u pregovorima oko Kosova ne može mnogo, jer je Rusija tu skrajnuta i u tim pregovorima ne učestvuje. Međutim, veoma je bitno što će Kosovo najverovatnije, zahvaljujući pravu veta Rusije zadesiti sudbina Palestine, a to je da nikada neće moći biti članica UN.

Miloš

pre 10 godina

Dugo se pripremao ovaj sporazum, končno će biti potpisan. Naročito je dobro šo je akcenat na ekonomskoj i infrastrukturnoj saradnji. Ovo je veoma značajno za Srbiju.

Ivan

pre 10 godina

samo da prenesem nesto sa jednog sajta:

I looked up many sites about whats happening in South Eastern Europe and many Serbs seem to look up on Russia.

Personally I am an American and I have nothing against Serbians (or anyone for that matter) but I once talked to a Russian Friend (from Russia) and She considers Serbians as (I quote) "Russian wannabes who can't think for themselves or make their own decisions". She's also against Serbia because of their crimes against Albanians and Bosnians. She also said "Serbs are 100% dependent on Russia".

I am not negative torwards Serbs or Albanians and I hope they can sort this out and find a peaceful way out of their hatred to each other.

I also have nothing against Russia and I actually have a good point of view torwards Russia.

JArsen

pre 10 godina

Deca ce znaci uciti ruski jezik u skolama, latinica je vec iskljucena !
Sama priroda ovakvog sporazuma, u kome se zna ko je stariji brat, udaljava Srbiju od Evrope i stavlja u potcinjeni polozaj.

Vanja Petrović

pre 10 godina

Odlicna vest, da cemo sa majkom Rusijom konacno potpisati sporazum....
(STAKLOREZAC, 15. maj 2013 21:38)

Ako je Rusija majka, tamo je znači materica Srbije, Kosovo znamo je srce Srbije ...uh bre, sve u svemu Srbija je prava država Frankenštajn!!!

papir

pre 10 godina

Taj sporazum o strateškom partnerstvu nema nikakvu bitnu ulogu ni u cemu i samo predstavlja deklaraciju lepih zelja. Vec imamo takve potpisane sa Francuskom, Kinom i jos nekim zemljama i sta smo time dobili? Apsolutno nista.

Gajtan

pre 10 godina

Ta saradnja sa njima je da mi njima sve damo a oni nama kažu da su nam prijatelji. Ti Rusi vade u Srbiji nafte i gasa u vrednosti od milijarde evra a da mi ne dobijemo od toga ništa.
(KoleM, 15. maj 2013 21:43)

Kole, pokusacu da ti malo otvorim vidike sa par cinjenica:

Rusko-Srpska naftna kompanija je najveci pojedinacni davalac u budzet RS. U najvecoj meri ucestvuje u BDP-u RS i jedina je uz automobilsku i poljoprivrednu delatnost, nosilac privrednog rasta na osnovu izvoza. Sto se nafte tice, izvukli bi je i mi, iskreno malo sporije, ali smo je visestruko nize naplacivali, iz vise razloga i nikad ne bi imali kapitala za nova inostrana istrazna i eksplotaciona ulaganja koja donose stabilne rezerve. Zavera, dill ili nesto trece, pokazuje se da smo redak narod koji nije umeo da iskoristi naftu kao prirodan resurs.

VEĆ VIĐENO

pre 10 godina

Aha sada je jasno što se zapad požuruje,sa "šargarepom" za Srbiju.Žele da preteknu Ruse da pre nego potpiše Srbija sporazum sa Rusijom ovi daju ponudu,koja bi pokolebala Srbiju,da ide sa dubljom saradnjom sa Rusijom.

Posmatrac

pre 10 godina

Bas me interesuje sta ce biti sa ovim sporazumeom kada nas sadasnja vlast uvede u clanstvo NATO/OTAN, sto ce, kako stvari stoje, biti mnogo pre clanstva u EU.

beloNaCrno

pre 10 godina

Pozdravljam napore srpske diplomatije i ne želim da zvučim negativno, ali mi nije jasno zbog čega je ovaj ugovor prepravljan 3 godine. Toliko je uopšten i paušalan da u njemu zapravo ništa i ne piše pa mi nije jasno šta je tu trebalo utanačiti. Možda interpunkciju?

cofi

pre 10 godina

Alo bre, kakva Rusija, sta se lozite? Pa oni nas jasu i levate kroz celu istoriju, i vi se jos oslanjate na njih? Drazi mi Amer sto mi je bacao bombe iznad glave nego ovi zabadaci noza u ledja. "Majka Rusija". Fuj!

Cane

pre 10 godina

Ne znam kako neko moze da "lupa" minuse na ovakvu vest??? U svakom slucaju za nas dobre vesti i sa Rusijom, ali i sa ostalim zemljama sveta, treba graditi dobre odnose pre svega ekonomske. Rusija je veliko trziste a mi imamo mogucnost i bezcarinskog izvoza sto nama moze biti samo jos jedan plus i to treba maksimalno koristiti.

Užas!!

pre 10 godina

B92 prestanite više da objavljujete komentare ovih botova! Ovo je odvratno, gadi mi se više da otvaram vesti! Jel tako mali H.... ovaj, Vučić zamišlja boljitak?! Tako što će njegovi bezumni botovi da nam pišu komentare?! Pa šta mislite vi iz SNS?? Da smo svi slepi i glupi da ne vidimo ko šta piše?! Da znate da ću samo zbog toga od sad svakog koga znam da ubeđujem da ne glasa za vas! A vi samo nastavite. ...

Ostoja

pre 10 godina

Koliko sam skapirala ovde su komentari samo suprotnih stranackih poklonika .Niko da objasni zasto tako misli ,sta nam to znaci i ima li buducnost.

Nevenka T

pre 10 godina

Izuzetno mi je drago što će se ovim potpisivanjem, već postojeće veze Srbije s Rusijom i prijateljski odnosi, dodatno učvrstiti i što će se omogućiti stvaranje i nekih novih veza Srbije i Rusije u svim oblastima, kao što je u tekstu napisano, -od ekonomije do politike.

Koki

pre 10 godina

Evo odgoovora onima koji kazu da je ova vlada okrenuta zapadu. Pa samo ko ne zeli ne vidi ono sto je ocigledno da je vlada okrenuta na sve strane sveta u stvari Srbiji. Svaka cast predsedniku Nikolicu I Aleksandru Vucicu!

HladnaGlava

pre 10 godina

Bilo bi dobro kad bi ovi pametnjakovići već jednom odlučili sa kim će. Na čiju će stranu stati, Rusija ili zapad. http://www.intermagazin.rs/putin-na-konju-nikolic-u-savrseno-belim-patikama/

NS

pre 10 godina

Kakav sporazum da im poklonimo EPS ka sto smo im poklonili NIS, a Da oni nama uvale avione...... Leba nemamo da jedemo a bacamo pare za avione.... Pa jesmo li do pre nekoliko dana skupljali pare da dete ode u ameriku na operaciju posto drzava nema za lecenje ali ima da poklanja Rusima preduzeca i da kupuje avione........... Tesko nama sa ovakvima nama neka nam je bog u pomoci...........

Prong

pre 10 godina

Kako to misle "oko odbrane Kosova i Metohije"? U kom smislu će, danas, posle onog potpisanog sporazuma u Briselu, "braniti" Kosovo i od koga?
Možda misle da ga brane od onih srba, profi patriJota!

Ivanov

pre 10 godina

U potpunosti podržavam saradnju sa Rusijom koja je uvek i postoajla ali uvek valja još poboljšati odnose. Podrška Vučiću i Nikoliću.

Bojanche

pre 10 godina

Samo podsecanja radi, pre teksta ovog sporazuma postojale su jos 8 verzija i ni jednu ruska strana nije prihvatila - ne treba da pogadjate ko je sacinjavao tekst tih sporazuma i samim tim razloge zasto nisu bili prihvaceni?

milan

pre 10 godina

"Poseban akcenat je na unapređenju ekonomskih veza, trgovinske razmene i strateškim infrastrukturnim projektima, kao i na koordiniranom delovanju u međunarodnoj političkoj areni, pogotovo oko odbrane Kosova I Metohije"
Ma mi nismo ne banana, nego ni orah od drzave.
Sad ce Rusi da ubede skoro 100 zemalja koje su priznale Kosovo da povuku ta priznanja??.
Kad li ce te se uozbiljiti jednom u zivotu i da se bavite stvarnim problemima a ne fikcijom.
Kosovo je otislo 99 godine i to bas kad je Toma diploma bio u toj vladi kad smo kapitulirali, tojest "pobedili Nato".
Milan

Sasa jokic

pre 10 godina

Bacevic, ruski covek 100%
Cudno je da tek sada u 2013 potpisujemo sporazum sa kako ih neki zovu, bracom?
Ali dobro, hajde da vidimo da li ce i kakve koristi biti od toga.

panonski

pre 10 godina

Ne desava se cesto da jedna vlada zaista u tolikoj meri ispunjava svoja predizborna obecanja. Iako sam glasao za njih, zbilja nisam verovao da ce toliko brzo i prakticno resavati probleme. Mogu samo da ima pozelim da i dalje nastave tako, da vrlo prakticno i efikasno resavaju nagomilane probleme.

lejlica

pre 10 godina

Diplomatija u poslednje vreme donosi dosta toga dobrog. Nadam se da ce biti vise ovakvih sporazuma i da cemo sto pre stabilizovati privredu i ekonomiju. Jedino tako mozemo napredovati.

KINEZ

pre 10 godina

Podržavam ovakav sporazum iako se priprema tri godine, do realizacije dolazi sada po promeni vlasti. Da li je neko ranije sa naše strane vršio opstrukciju u vezi potpisivanja ili ne, to pitanje više nije važno sada kada dolazi do finalizacije i potpisivanja.

nazalostsrbin

pre 10 godina

Setite se, DVA OKA U GLAVI, mi smo prirodno coravi, slepi i glupi, pa kao fol treba nam drugo oko, to drugo oko ce nam pokupi ovo malo bede sto nam je ostalo i sutnuce nas u dupe kad nebudu imali vise sta uyimati. Slepci ostaju slepci / sta cemo takav nam horoskop.

Assos

pre 10 godina

eto, nas Toma je cudo, obidje covek sveta i eto sporazuma o sardadnji sa mnogim drzavama, dok je onaj fotomodel isao u turisticke posete.
'ajde DS botovi, naval'te sa minusima

Antigona W

pre 10 godina

Sigurno da će partnerstvo sa Rusijom biti još jedna potvrda da Srbija želi saradnju sa svim državama, kako na istoku tako i na zapadu.

merkur

pre 10 godina

volim sto su mnogi ovde ljigavci zavidni i kada neko ima svog pulena. i neko nekome stiti ledja onda. odmah ujedaju kao besni psi.
niko nikome ne. kaze i ne komentarise kad turci lobiraju za bosnjake ili nemci za hrvate a za albance ameri....
Zasto onda i mi da nemamo ledja i to najjaca i najmocnija i najveca..
E pa dragi dusebriznici eto i mi imamo nekog ko ce da bude tu ako bude zatrebalo jer nema vise pijanog Jelcina i Gorbacova koji su se prodali za saku dolara..
hvala na minusima koji ce sada pljustati ali ......svako ina pravo na zavist

MonaLisaSmile

pre 10 godina

Ipak je bravar bio daleko pametniji!
(Istorija, 15. maj 2013 21:35)

obozavam ove klasifikacije ''glup'' vs ''pametan'', obicno ih koriste intelektualno nemocni, no da ne ulazim u psihoanalize, da poznajes istoriju znao bi i da bravar bas i nije bio bravar

STAKLOREZAC

pre 10 godina

Odlicna vest, da cemo sa majkom Rusijom konacno potpisati sporazum. Od tog momenta Srbija ce u svetu gledati na drugaciji nacin. Sradnja ce biti ostvarena na mnogim poljima. Na Srbiji je samo da se drzi sporazuma.

KoleM

pre 10 godina

Ta saradnja sa njima je da mi njima sve damo a oni nama kažu da su nam prijatelji. Ti Rusi vade u Srbiji nafte i gasa u vrednosti od milijarde evra a da mi ne dobijemo od toga ništa.

кеке

pre 10 godina

синови не може то тако и ЕУ и Русија. после кад добијете пацке немојте да се жалите.

STAKLOREZAC

pre 10 godina

Odlicna vest, da cemo sa majkom Rusijom konacno potpisati sporazum. Od tog momenta Srbija ce u svetu gledati na drugaciji nacin. Sradnja ce biti ostvarena na mnogim poljima. Na Srbiji je samo da se drzi sporazuma.

Assos

pre 10 godina

eto, nas Toma je cudo, obidje covek sveta i eto sporazuma o sardadnji sa mnogim drzavama, dok je onaj fotomodel isao u turisticke posete.
'ajde DS botovi, naval'te sa minusima

lejlica

pre 10 godina

Diplomatija u poslednje vreme donosi dosta toga dobrog. Nadam se da ce biti vise ovakvih sporazuma i da cemo sto pre stabilizovati privredu i ekonomiju. Jedino tako mozemo napredovati.

Antigona W

pre 10 godina

Sigurno da će partnerstvo sa Rusijom biti još jedna potvrda da Srbija želi saradnju sa svim državama, kako na istoku tako i na zapadu.

MonaLisaSmile

pre 10 godina

Ipak je bravar bio daleko pametniji!
(Istorija, 15. maj 2013 21:35)

obozavam ove klasifikacije ''glup'' vs ''pametan'', obicno ih koriste intelektualno nemocni, no da ne ulazim u psihoanalize, da poznajes istoriju znao bi i da bravar bas i nije bio bravar

panonski

pre 10 godina

Ne desava se cesto da jedna vlada zaista u tolikoj meri ispunjava svoja predizborna obecanja. Iako sam glasao za njih, zbilja nisam verovao da ce toliko brzo i prakticno resavati probleme. Mogu samo da ima pozelim da i dalje nastave tako, da vrlo prakticno i efikasno resavaju nagomilane probleme.

кеке

pre 10 godina

синови не може то тако и ЕУ и Русија. после кад добијете пацке немојте да се жалите.

KINEZ

pre 10 godina

Podržavam ovakav sporazum iako se priprema tri godine, do realizacije dolazi sada po promeni vlasti. Da li je neko ranije sa naše strane vršio opstrukciju u vezi potpisivanja ili ne, to pitanje više nije važno sada kada dolazi do finalizacije i potpisivanja.

KoleM

pre 10 godina

Ta saradnja sa njima je da mi njima sve damo a oni nama kažu da su nam prijatelji. Ti Rusi vade u Srbiji nafte i gasa u vrednosti od milijarde evra a da mi ne dobijemo od toga ništa.

milan

pre 10 godina

"Poseban akcenat je na unapređenju ekonomskih veza, trgovinske razmene i strateškim infrastrukturnim projektima, kao i na koordiniranom delovanju u međunarodnoj političkoj areni, pogotovo oko odbrane Kosova I Metohije"
Ma mi nismo ne banana, nego ni orah od drzave.
Sad ce Rusi da ubede skoro 100 zemalja koje su priznale Kosovo da povuku ta priznanja??.
Kad li ce te se uozbiljiti jednom u zivotu i da se bavite stvarnim problemima a ne fikcijom.
Kosovo je otislo 99 godine i to bas kad je Toma diploma bio u toj vladi kad smo kapitulirali, tojest "pobedili Nato".
Milan

cofi

pre 10 godina

Alo bre, kakva Rusija, sta se lozite? Pa oni nas jasu i levate kroz celu istoriju, i vi se jos oslanjate na njih? Drazi mi Amer sto mi je bacao bombe iznad glave nego ovi zabadaci noza u ledja. "Majka Rusija". Fuj!

Užas!!

pre 10 godina

B92 prestanite više da objavljujete komentare ovih botova! Ovo je odvratno, gadi mi se više da otvaram vesti! Jel tako mali H.... ovaj, Vučić zamišlja boljitak?! Tako što će njegovi bezumni botovi da nam pišu komentare?! Pa šta mislite vi iz SNS?? Da smo svi slepi i glupi da ne vidimo ko šta piše?! Da znate da ću samo zbog toga od sad svakog koga znam da ubeđujem da ne glasa za vas! A vi samo nastavite. ...

Sasa jokic

pre 10 godina

Bacevic, ruski covek 100%
Cudno je da tek sada u 2013 potpisujemo sporazum sa kako ih neki zovu, bracom?
Ali dobro, hajde da vidimo da li ce i kakve koristi biti od toga.

Milutin

pre 10 godina

Ocigledno je da Nikolic uziva veliko poverenje kod Putina, jer je Nikolic jedini srpski politicar koji je za kratko vreme uspeo par puta do sada da se susretne sa Putinom. Rezultat toga je i ovaj sporazum a siguran sam i najavljena kupovina ruskih aviona, koja je jako znacajna za nas. Sve u svemu, ovakav sporazum je jako vazan za nasu zemlju, a Rusija je pokazala da moze i zeli biti ozbiljan partner Srbiji.

NS

pre 10 godina

Kakav sporazum da im poklonimo EPS ka sto smo im poklonili NIS, a Da oni nama uvale avione...... Leba nemamo da jedemo a bacamo pare za avione.... Pa jesmo li do pre nekoliko dana skupljali pare da dete ode u ameriku na operaciju posto drzava nema za lecenje ali ima da poklanja Rusima preduzeca i da kupuje avione........... Tesko nama sa ovakvima nama neka nam je bog u pomoci...........

Cane

pre 10 godina

Ne znam kako neko moze da "lupa" minuse na ovakvu vest??? U svakom slucaju za nas dobre vesti i sa Rusijom, ali i sa ostalim zemljama sveta, treba graditi dobre odnose pre svega ekonomske. Rusija je veliko trziste a mi imamo mogucnost i bezcarinskog izvoza sto nama moze biti samo jos jedan plus i to treba maksimalno koristiti.

Prong

pre 10 godina

Kako to misle "oko odbrane Kosova i Metohije"? U kom smislu će, danas, posle onog potpisanog sporazuma u Briselu, "braniti" Kosovo i od koga?
Možda misle da ga brane od onih srba, profi patriJota!

Nevenka T

pre 10 godina

Izuzetno mi je drago što će se ovim potpisivanjem, već postojeće veze Srbije s Rusijom i prijateljski odnosi, dodatno učvrstiti i što će se omogućiti stvaranje i nekih novih veza Srbije i Rusije u svim oblastima, kao što je u tekstu napisano, -od ekonomije do politike.

nazalostsrbin

pre 10 godina

Setite se, DVA OKA U GLAVI, mi smo prirodno coravi, slepi i glupi, pa kao fol treba nam drugo oko, to drugo oko ce nam pokupi ovo malo bede sto nam je ostalo i sutnuce nas u dupe kad nebudu imali vise sta uyimati. Slepci ostaju slepci / sta cemo takav nam horoskop.

Posmatrac

pre 10 godina

Bas me interesuje sta ce biti sa ovim sporazumeom kada nas sadasnja vlast uvede u clanstvo NATO/OTAN, sto ce, kako stvari stoje, biti mnogo pre clanstva u EU.

merkur

pre 10 godina

volim sto su mnogi ovde ljigavci zavidni i kada neko ima svog pulena. i neko nekome stiti ledja onda. odmah ujedaju kao besni psi.
niko nikome ne. kaze i ne komentarise kad turci lobiraju za bosnjake ili nemci za hrvate a za albance ameri....
Zasto onda i mi da nemamo ledja i to najjaca i najmocnija i najveca..
E pa dragi dusebriznici eto i mi imamo nekog ko ce da bude tu ako bude zatrebalo jer nema vise pijanog Jelcina i Gorbacova koji su se prodali za saku dolara..
hvala na minusima koji ce sada pljustati ali ......svako ina pravo na zavist

HladnaGlava

pre 10 godina

Bilo bi dobro kad bi ovi pametnjakovići već jednom odlučili sa kim će. Na čiju će stranu stati, Rusija ili zapad. http://www.intermagazin.rs/putin-na-konju-nikolic-u-savrseno-belim-patikama/

beloNaCrno

pre 10 godina

Pozdravljam napore srpske diplomatije i ne želim da zvučim negativno, ali mi nije jasno zbog čega je ovaj ugovor prepravljan 3 godine. Toliko je uopšten i paušalan da u njemu zapravo ništa i ne piše pa mi nije jasno šta je tu trebalo utanačiti. Možda interpunkciju?

Ostoja

pre 10 godina

Koliko sam skapirala ovde su komentari samo suprotnih stranackih poklonika .Niko da objasni zasto tako misli ,sta nam to znaci i ima li buducnost.

papir

pre 10 godina

Taj sporazum o strateškom partnerstvu nema nikakvu bitnu ulogu ni u cemu i samo predstavlja deklaraciju lepih zelja. Vec imamo takve potpisane sa Francuskom, Kinom i jos nekim zemljama i sta smo time dobili? Apsolutno nista.

Bojanche

pre 10 godina

Samo podsecanja radi, pre teksta ovog sporazuma postojale su jos 8 verzija i ni jednu ruska strana nije prihvatila - ne treba da pogadjate ko je sacinjavao tekst tih sporazuma i samim tim razloge zasto nisu bili prihvaceni?

Vanja Petrović

pre 10 godina

Odlicna vest, da cemo sa majkom Rusijom konacno potpisati sporazum....
(STAKLOREZAC, 15. maj 2013 21:38)

Ako je Rusija majka, tamo je znači materica Srbije, Kosovo znamo je srce Srbije ...uh bre, sve u svemu Srbija je prava država Frankenštajn!!!

JArsen

pre 10 godina

Deca ce znaci uciti ruski jezik u skolama, latinica je vec iskljucena !
Sama priroda ovakvog sporazuma, u kome se zna ko je stariji brat, udaljava Srbiju od Evrope i stavlja u potcinjeni polozaj.

Ivan

pre 10 godina

samo da prenesem nesto sa jednog sajta:

I looked up many sites about whats happening in South Eastern Europe and many Serbs seem to look up on Russia.

Personally I am an American and I have nothing against Serbians (or anyone for that matter) but I once talked to a Russian Friend (from Russia) and She considers Serbians as (I quote) "Russian wannabes who can't think for themselves or make their own decisions". She's also against Serbia because of their crimes against Albanians and Bosnians. She also said "Serbs are 100% dependent on Russia".

I am not negative torwards Serbs or Albanians and I hope they can sort this out and find a peaceful way out of their hatred to each other.

I also have nothing against Russia and I actually have a good point of view torwards Russia.

Miloš NIŠ

pre 10 godina

Rusija će po pitanju Kosova podržati sve ono na šta prstane Srbija. Međutim, Rusija realno u ovom trenutku Srbiji može mnogo da pomogne u ekonomskom smslu, ali u pregovorima oko Kosova ne može mnogo, jer je Rusija tu skrajnuta i u tim pregovorima ne učestvuje. Međutim, veoma je bitno što će Kosovo najverovatnije, zahvaljujući pravu veta Rusije zadesiti sudbina Palestine, a to je da nikada neće moći biti članica UN.

Ivanov

pre 10 godina

U potpunosti podržavam saradnju sa Rusijom koja je uvek i postoajla ali uvek valja još poboljšati odnose. Podrška Vučiću i Nikoliću.

Пеђа

pre 10 godina

Bucko razmisljam, 16. maj 2013 07:22)

Руси су ослободили Београд, Тито их је лепо замолио и напуистили су Југославију. Затим смо се мучили сами на Сремском фронту толико да је рат трајао дуже у Југославији него у Европи, Никада нас нису напали, бомбардовали. Ваш ме занима шта буцко размишља...у свој главици.

Miloš

pre 10 godina

Dugo se pripremao ovaj sporazum, končno će biti potpisan. Naročito je dobro šo je akcenat na ekonomskoj i infrastrukturnoj saradnji. Ovo je veoma značajno za Srbiju.

Stanislava

pre 10 godina

Sporazum koji nam zaista uliva poverenje a takodje nas svrstava medju retke zemlje koje su pocastvovane ovim vidom saradnje. Sve u svemu, jako pozitivno.

Koki

pre 10 godina

Evo odgoovora onima koji kazu da je ova vlada okrenuta zapadu. Pa samo ko ne zeli ne vidi ono sto je ocigledno da je vlada okrenuta na sve strane sveta u stvari Srbiji. Svaka cast predsedniku Nikolicu I Aleksandru Vucicu!

Gajtan

pre 10 godina

Ta saradnja sa njima je da mi njima sve damo a oni nama kažu da su nam prijatelji. Ti Rusi vade u Srbiji nafte i gasa u vrednosti od milijarde evra a da mi ne dobijemo od toga ništa.
(KoleM, 15. maj 2013 21:43)

Kole, pokusacu da ti malo otvorim vidike sa par cinjenica:

Rusko-Srpska naftna kompanija je najveci pojedinacni davalac u budzet RS. U najvecoj meri ucestvuje u BDP-u RS i jedina je uz automobilsku i poljoprivrednu delatnost, nosilac privrednog rasta na osnovu izvoza. Sto se nafte tice, izvukli bi je i mi, iskreno malo sporije, ali smo je visestruko nize naplacivali, iz vise razloga i nikad ne bi imali kapitala za nova inostrana istrazna i eksplotaciona ulaganja koja donose stabilne rezerve. Zavera, dill ili nesto trece, pokazuje se da smo redak narod koji nije umeo da iskoristi naftu kao prirodan resurs.

Miloš 022

pre 10 godina

Ne traži Rusija od Srbije da ne ide u EU, već samo da bude korektna prema Rusiji, i da se ne ponovi slučaj da se i ne pita Rusija za mišljenje da se poregovori oko Kosova prebace sa UN na EU, a da se posle od Putina traži da razgovara sa evropskim liderima da se da bolja ponuda Srbiji u pregovorima oko Kosova. Tako je to radila vlada DS-a, a ja verujem da ova vlada takve greške neće praviti.

VEĆ VIĐENO

pre 10 godina

Aha sada je jasno što se zapad požuruje,sa "šargarepom" za Srbiju.Žele da preteknu Ruse da pre nego potpiše Srbija sporazum sa Rusijom ovi daju ponudu,koja bi pokolebala Srbiju,da ide sa dubljom saradnjom sa Rusijom.

sofija

pre 10 godina

Rusija nije bila sila 1999 godine kada je Srbija bombardovana, ali danas jeste. Nemačka, i sve evropske zemlje se utrkuju koja će više da sarađuje sa Rusijom. Rusija je ekonomski sve jača, i taj trend se neće moći zaustabiti, jer je to jedina svetska sila koja skoro sve svoje sirovinske zahteve može da zadovolji sa domaćeg terena, i to je najveća prednost Rusije. Zbog toga sa Rusijom treba sarađivati što više, i upravo dobri odnosi sa Rusijom, a i potpisivanje ovog sporazuma, će biti jedan od razloga zbog koga če pojedini investitori doći u Srbiju.

klincov

pre 10 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU.

dragoš

pre 10 godina

Ovaj sporazum sa Rusijom, prijateljski odnos dve zemlje, status povlašćene nacije koji Srbija ima sa Rusijom, i ugovori koji su potpisani sa Rusijom oko projekta "Južni Tok", i gasnog sporazuma. Sve ovo je velika prednost Srbije ukoliko, a sve su prilike da će tako biti, u narednim godinama postane članica EU. Upravo ovakvi odnosi sa Rusjom će biti jedan od razloga da neki veliki investitori dođu u Srbiju.

sandra

pre 10 godina

Nikolić i Vučić su pokazali da Srbija može u isto vreme da ide ka EU, i da bude u dobrim odnosima sa Rusijom, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem Borisa Tadića, koji je više svoja putovanja koristio u turističke svrhe, nego u svrhu produbljivanja odnosa sa svetom, i privlačenja stranih investitora.

ognjen

pre 10 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije, i nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

U se i u svoje kljuse

pre 10 godina

Bili u EU ili ne to ne isključuje prijateljstvo i saradnju sa drugim državama. Rusija nam je važan strateški partner, ali i tu treba biti na oprezu. Osnovna premise treba da nam bude U se i u svoje kljuse, a ako nešto kapne i sa strane, super.

GAVRILO

pre 10 godina

Da li je ovo neka politicka igra,predsednik na jednoj strani,a premijer na drugoj,bojim se da ovo sedenje na dve stolice i neodlucivanje na koju ce mo stranu na kraju imati kontra efekat i da nam svi okrenu ledja.

STAKLOREZAC

pre 10 godina

Odlicna vest, da cemo sa majkom Rusijom konacno potpisati sporazum. Od tog momenta Srbija ce u svetu gledati na drugaciji nacin. Sradnja ce biti ostvarena na mnogim poljima. Na Srbiji je samo da se drzi sporazuma.

milan

pre 10 godina

"Poseban akcenat je na unapređenju ekonomskih veza, trgovinske razmene i strateškim infrastrukturnim projektima, kao i na koordiniranom delovanju u međunarodnoj političkoj areni, pogotovo oko odbrane Kosova I Metohije"
Ma mi nismo ne banana, nego ni orah od drzave.
Sad ce Rusi da ubede skoro 100 zemalja koje su priznale Kosovo da povuku ta priznanja??.
Kad li ce te se uozbiljiti jednom u zivotu i da se bavite stvarnim problemima a ne fikcijom.
Kosovo je otislo 99 godine i to bas kad je Toma diploma bio u toj vladi kad smo kapitulirali, tojest "pobedili Nato".
Milan

KoleM

pre 10 godina

Ta saradnja sa njima je da mi njima sve damo a oni nama kažu da su nam prijatelji. Ti Rusi vade u Srbiji nafte i gasa u vrednosti od milijarde evra a da mi ne dobijemo od toga ništa.

кеке

pre 10 godina

синови не може то тако и ЕУ и Русија. после кад добијете пацке немојте да се жалите.

Assos

pre 10 godina

eto, nas Toma je cudo, obidje covek sveta i eto sporazuma o sardadnji sa mnogim drzavama, dok je onaj fotomodel isao u turisticke posete.
'ajde DS botovi, naval'te sa minusima

panonski

pre 10 godina

Ne desava se cesto da jedna vlada zaista u tolikoj meri ispunjava svoja predizborna obecanja. Iako sam glasao za njih, zbilja nisam verovao da ce toliko brzo i prakticno resavati probleme. Mogu samo da ima pozelim da i dalje nastave tako, da vrlo prakticno i efikasno resavaju nagomilane probleme.

cofi

pre 10 godina

Alo bre, kakva Rusija, sta se lozite? Pa oni nas jasu i levate kroz celu istoriju, i vi se jos oslanjate na njih? Drazi mi Amer sto mi je bacao bombe iznad glave nego ovi zabadaci noza u ledja. "Majka Rusija". Fuj!

Antigona W

pre 10 godina

Sigurno da će partnerstvo sa Rusijom biti još jedna potvrda da Srbija želi saradnju sa svim državama, kako na istoku tako i na zapadu.

lejlica

pre 10 godina

Diplomatija u poslednje vreme donosi dosta toga dobrog. Nadam se da ce biti vise ovakvih sporazuma i da cemo sto pre stabilizovati privredu i ekonomiju. Jedino tako mozemo napredovati.

MonaLisaSmile

pre 10 godina

Ipak je bravar bio daleko pametniji!
(Istorija, 15. maj 2013 21:35)

obozavam ove klasifikacije ''glup'' vs ''pametan'', obicno ih koriste intelektualno nemocni, no da ne ulazim u psihoanalize, da poznajes istoriju znao bi i da bravar bas i nije bio bravar

KINEZ

pre 10 godina

Podržavam ovakav sporazum iako se priprema tri godine, do realizacije dolazi sada po promeni vlasti. Da li je neko ranije sa naše strane vršio opstrukciju u vezi potpisivanja ili ne, to pitanje više nije važno sada kada dolazi do finalizacije i potpisivanja.

Nevenka T

pre 10 godina

Izuzetno mi je drago što će se ovim potpisivanjem, već postojeće veze Srbije s Rusijom i prijateljski odnosi, dodatno učvrstiti i što će se omogućiti stvaranje i nekih novih veza Srbije i Rusije u svim oblastima, kao što je u tekstu napisano, -od ekonomije do politike.

Užas!!

pre 10 godina

B92 prestanite više da objavljujete komentare ovih botova! Ovo je odvratno, gadi mi se više da otvaram vesti! Jel tako mali H.... ovaj, Vučić zamišlja boljitak?! Tako što će njegovi bezumni botovi da nam pišu komentare?! Pa šta mislite vi iz SNS?? Da smo svi slepi i glupi da ne vidimo ko šta piše?! Da znate da ću samo zbog toga od sad svakog koga znam da ubeđujem da ne glasa za vas! A vi samo nastavite. ...

Ivanov

pre 10 godina

U potpunosti podržavam saradnju sa Rusijom koja je uvek i postoajla ali uvek valja još poboljšati odnose. Podrška Vučiću i Nikoliću.

Koki

pre 10 godina

Evo odgoovora onima koji kazu da je ova vlada okrenuta zapadu. Pa samo ko ne zeli ne vidi ono sto je ocigledno da je vlada okrenuta na sve strane sveta u stvari Srbiji. Svaka cast predsedniku Nikolicu I Aleksandru Vucicu!

NS

pre 10 godina

Kakav sporazum da im poklonimo EPS ka sto smo im poklonili NIS, a Da oni nama uvale avione...... Leba nemamo da jedemo a bacamo pare za avione.... Pa jesmo li do pre nekoliko dana skupljali pare da dete ode u ameriku na operaciju posto drzava nema za lecenje ali ima da poklanja Rusima preduzeca i da kupuje avione........... Tesko nama sa ovakvima nama neka nam je bog u pomoci...........

merkur

pre 10 godina

volim sto su mnogi ovde ljigavci zavidni i kada neko ima svog pulena. i neko nekome stiti ledja onda. odmah ujedaju kao besni psi.
niko nikome ne. kaze i ne komentarise kad turci lobiraju za bosnjake ili nemci za hrvate a za albance ameri....
Zasto onda i mi da nemamo ledja i to najjaca i najmocnija i najveca..
E pa dragi dusebriznici eto i mi imamo nekog ko ce da bude tu ako bude zatrebalo jer nema vise pijanog Jelcina i Gorbacova koji su se prodali za saku dolara..
hvala na minusima koji ce sada pljustati ali ......svako ina pravo na zavist

Cane

pre 10 godina

Ne znam kako neko moze da "lupa" minuse na ovakvu vest??? U svakom slucaju za nas dobre vesti i sa Rusijom, ali i sa ostalim zemljama sveta, treba graditi dobre odnose pre svega ekonomske. Rusija je veliko trziste a mi imamo mogucnost i bezcarinskog izvoza sto nama moze biti samo jos jedan plus i to treba maksimalno koristiti.

Sasa jokic

pre 10 godina

Bacevic, ruski covek 100%
Cudno je da tek sada u 2013 potpisujemo sporazum sa kako ih neki zovu, bracom?
Ali dobro, hajde da vidimo da li ce i kakve koristi biti od toga.

Posmatrac

pre 10 godina

Bas me interesuje sta ce biti sa ovim sporazumeom kada nas sadasnja vlast uvede u clanstvo NATO/OTAN, sto ce, kako stvari stoje, biti mnogo pre clanstva u EU.

Miloš NIŠ

pre 10 godina

Rusija će po pitanju Kosova podržati sve ono na šta prstane Srbija. Međutim, Rusija realno u ovom trenutku Srbiji može mnogo da pomogne u ekonomskom smslu, ali u pregovorima oko Kosova ne može mnogo, jer je Rusija tu skrajnuta i u tim pregovorima ne učestvuje. Međutim, veoma je bitno što će Kosovo najverovatnije, zahvaljujući pravu veta Rusije zadesiti sudbina Palestine, a to je da nikada neće moći biti članica UN.

Miloš

pre 10 godina

Dugo se pripremao ovaj sporazum, končno će biti potpisan. Naročito je dobro šo je akcenat na ekonomskoj i infrastrukturnoj saradnji. Ovo je veoma značajno za Srbiju.

JArsen

pre 10 godina

Deca ce znaci uciti ruski jezik u skolama, latinica je vec iskljucena !
Sama priroda ovakvog sporazuma, u kome se zna ko je stariji brat, udaljava Srbiju od Evrope i stavlja u potcinjeni polozaj.

Milutin

pre 10 godina

Ocigledno je da Nikolic uziva veliko poverenje kod Putina, jer je Nikolic jedini srpski politicar koji je za kratko vreme uspeo par puta do sada da se susretne sa Putinom. Rezultat toga je i ovaj sporazum a siguran sam i najavljena kupovina ruskih aviona, koja je jako znacajna za nas. Sve u svemu, ovakav sporazum je jako vazan za nasu zemlju, a Rusija je pokazala da moze i zeli biti ozbiljan partner Srbiji.

Ivan

pre 10 godina

samo da prenesem nesto sa jednog sajta:

I looked up many sites about whats happening in South Eastern Europe and many Serbs seem to look up on Russia.

Personally I am an American and I have nothing against Serbians (or anyone for that matter) but I once talked to a Russian Friend (from Russia) and She considers Serbians as (I quote) "Russian wannabes who can't think for themselves or make their own decisions". She's also against Serbia because of their crimes against Albanians and Bosnians. She also said "Serbs are 100% dependent on Russia".

I am not negative torwards Serbs or Albanians and I hope they can sort this out and find a peaceful way out of their hatred to each other.

I also have nothing against Russia and I actually have a good point of view torwards Russia.

Prong

pre 10 godina

Kako to misle "oko odbrane Kosova i Metohije"? U kom smislu će, danas, posle onog potpisanog sporazuma u Briselu, "braniti" Kosovo i od koga?
Možda misle da ga brane od onih srba, profi patriJota!

Vanja Petrović

pre 10 godina

Odlicna vest, da cemo sa majkom Rusijom konacno potpisati sporazum....
(STAKLOREZAC, 15. maj 2013 21:38)

Ako je Rusija majka, tamo je znači materica Srbije, Kosovo znamo je srce Srbije ...uh bre, sve u svemu Srbija je prava država Frankenštajn!!!

HladnaGlava

pre 10 godina

Bilo bi dobro kad bi ovi pametnjakovići već jednom odlučili sa kim će. Na čiju će stranu stati, Rusija ili zapad. http://www.intermagazin.rs/putin-na-konju-nikolic-u-savrseno-belim-patikama/

Gajtan

pre 10 godina

Ta saradnja sa njima je da mi njima sve damo a oni nama kažu da su nam prijatelji. Ti Rusi vade u Srbiji nafte i gasa u vrednosti od milijarde evra a da mi ne dobijemo od toga ništa.
(KoleM, 15. maj 2013 21:43)

Kole, pokusacu da ti malo otvorim vidike sa par cinjenica:

Rusko-Srpska naftna kompanija je najveci pojedinacni davalac u budzet RS. U najvecoj meri ucestvuje u BDP-u RS i jedina je uz automobilsku i poljoprivrednu delatnost, nosilac privrednog rasta na osnovu izvoza. Sto se nafte tice, izvukli bi je i mi, iskreno malo sporije, ali smo je visestruko nize naplacivali, iz vise razloga i nikad ne bi imali kapitala za nova inostrana istrazna i eksplotaciona ulaganja koja donose stabilne rezerve. Zavera, dill ili nesto trece, pokazuje se da smo redak narod koji nije umeo da iskoristi naftu kao prirodan resurs.

nazalostsrbin

pre 10 godina

Setite se, DVA OKA U GLAVI, mi smo prirodno coravi, slepi i glupi, pa kao fol treba nam drugo oko, to drugo oko ce nam pokupi ovo malo bede sto nam je ostalo i sutnuce nas u dupe kad nebudu imali vise sta uyimati. Slepci ostaju slepci / sta cemo takav nam horoskop.

VEĆ VIĐENO

pre 10 godina

Aha sada je jasno što se zapad požuruje,sa "šargarepom" za Srbiju.Žele da preteknu Ruse da pre nego potpiše Srbija sporazum sa Rusijom ovi daju ponudu,koja bi pokolebala Srbiju,da ide sa dubljom saradnjom sa Rusijom.

Stanislava

pre 10 godina

Sporazum koji nam zaista uliva poverenje a takodje nas svrstava medju retke zemlje koje su pocastvovane ovim vidom saradnje. Sve u svemu, jako pozitivno.

Ostoja

pre 10 godina

Koliko sam skapirala ovde su komentari samo suprotnih stranackih poklonika .Niko da objasni zasto tako misli ,sta nam to znaci i ima li buducnost.

papir

pre 10 godina

Taj sporazum o strateškom partnerstvu nema nikakvu bitnu ulogu ni u cemu i samo predstavlja deklaraciju lepih zelja. Vec imamo takve potpisane sa Francuskom, Kinom i jos nekim zemljama i sta smo time dobili? Apsolutno nista.

beloNaCrno

pre 10 godina

Pozdravljam napore srpske diplomatije i ne želim da zvučim negativno, ali mi nije jasno zbog čega je ovaj ugovor prepravljan 3 godine. Toliko je uopšten i paušalan da u njemu zapravo ništa i ne piše pa mi nije jasno šta je tu trebalo utanačiti. Možda interpunkciju?

Пеђа

pre 10 godina

Bucko razmisljam, 16. maj 2013 07:22)

Руси су ослободили Београд, Тито их је лепо замолио и напуистили су Југославију. Затим смо се мучили сами на Сремском фронту толико да је рат трајао дуже у Југославији него у Европи, Никада нас нису напали, бомбардовали. Ваш ме занима шта буцко размишља...у свој главици.

Bojanche

pre 10 godina

Samo podsecanja radi, pre teksta ovog sporazuma postojale su jos 8 verzija i ni jednu ruska strana nije prihvatila - ne treba da pogadjate ko je sacinjavao tekst tih sporazuma i samim tim razloge zasto nisu bili prihvaceni?

sandra

pre 10 godina

Nikolić i Vučić su pokazali da Srbija može u isto vreme da ide ka EU, i da bude u dobrim odnosima sa Rusijom, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem Borisa Tadića, koji je više svoja putovanja koristio u turističke svrhe, nego u svrhu produbljivanja odnosa sa svetom, i privlačenja stranih investitora.

ognjen

pre 10 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije, i nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

sofija

pre 10 godina

Rusija nije bila sila 1999 godine kada je Srbija bombardovana, ali danas jeste. Nemačka, i sve evropske zemlje se utrkuju koja će više da sarađuje sa Rusijom. Rusija je ekonomski sve jača, i taj trend se neće moći zaustabiti, jer je to jedina svetska sila koja skoro sve svoje sirovinske zahteve može da zadovolji sa domaćeg terena, i to je najveća prednost Rusije. Zbog toga sa Rusijom treba sarađivati što više, i upravo dobri odnosi sa Rusijom, a i potpisivanje ovog sporazuma, će biti jedan od razloga zbog koga če pojedini investitori doći u Srbiju.

dragoš

pre 10 godina

Ovaj sporazum sa Rusijom, prijateljski odnos dve zemlje, status povlašćene nacije koji Srbija ima sa Rusijom, i ugovori koji su potpisani sa Rusijom oko projekta "Južni Tok", i gasnog sporazuma. Sve ovo je velika prednost Srbije ukoliko, a sve su prilike da će tako biti, u narednim godinama postane članica EU. Upravo ovakvi odnosi sa Rusjom će biti jedan od razloga da neki veliki investitori dođu u Srbiju.

Miloš 022

pre 10 godina

Ne traži Rusija od Srbije da ne ide u EU, već samo da bude korektna prema Rusiji, i da se ne ponovi slučaj da se i ne pita Rusija za mišljenje da se poregovori oko Kosova prebace sa UN na EU, a da se posle od Putina traži da razgovara sa evropskim liderima da se da bolja ponuda Srbiji u pregovorima oko Kosova. Tako je to radila vlada DS-a, a ja verujem da ova vlada takve greške neće praviti.

klincov

pre 10 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU.

U se i u svoje kljuse

pre 10 godina

Bili u EU ili ne to ne isključuje prijateljstvo i saradnju sa drugim državama. Rusija nam je važan strateški partner, ali i tu treba biti na oprezu. Osnovna premise treba da nam bude U se i u svoje kljuse, a ako nešto kapne i sa strane, super.

GAVRILO

pre 10 godina

Da li je ovo neka politicka igra,predsednik na jednoj strani,a premijer na drugoj,bojim se da ovo sedenje na dve stolice i neodlucivanje na koju ce mo stranu na kraju imati kontra efekat i da nam svi okrenu ledja.