Ponedeljak, 13.05.2013.

19:54

"Izvinjavam se za zločine na KiM"

Bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Srbije Vlastimir Đorđević kazao u Hagu da su na KiM 1999. bili počinjeni zločini nad Albancima i izvinio se žrtvama.

Izvor: Beta

"Izvinjavam se za zloèine na KiM" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

rade

pre 10 godina

Porazni su komentari koje pisu Albanci jer pokazuju da su jos uvek u nacional-romanticarskoj fazi, daleko od suocavanja sa zlocinima koje su pocinili i kao takvi predstavljaju opasnost za ovaj region. Iako nevoljno i sporo ostali narodi su ipak krenuli sa tim procesom dok Albanci, bar ovi koji komentarisu su na nivou srBskih patriJota od pre nekoliko godina. Amerikanci su svojom politikom od Albanaca stvorili jedno razmazeno deriste koje ce jos pun problema praviti po Balkanu.

znamo se

pre 10 godina

@Alban

Kako te nije sramota da lazes? Imas ovde arhivu vesti sa Kosova, pregledaj malo i videces da nije prosla ni jedna nedelja da niste napali nekog Srbina, opljackali, ubili, kamenovali itd. Ako ti verujes u lazi o tvom narodu i ako ti zivis u tom vasem albanskom virtuelnom svetu gde ste najsavrseniji na planeti, to je samo tvoj problem ali nije u redu da ostale smaras.

Ilija

pre 10 godina

Da li je iko od vas video leseve odnosno kosti iz te famozne hladnjace? Da li je iko video iskopane kosti u Batajnici? Ja nisam, vidjao sam iskopane kosti u Srebrenici recimo, ali hladnjacu i Batajnicu nisam. Od cele te price postoji samo slika zadnjeg dela nekog kamiona i to je sve. Zvuci kao negiranje zlociona, ali mislim da bi jedna takva prica morala da bude vise propracena detaljima, recimo otvorena hladnjaca puna kostiju.

Владимир

pre 10 godina

Ми треба да се извинимо онако како су то урадили Амери. Ено их десетине хиљада њихових војника на Окинави, крцат Пацифик.
У Немачкој циркају најбоље пиво већ 70 година.
Тако раде озбиљне нације.
Не пропевају у казаматима...

boris67

pre 10 godina

Ovaj jadni "covek", znao za zlocine, a nije reagovao. General? Sram ga bilo, zasluzio je dozivotnu, ali kako ce biti pusten, duznost je drzave da ga uhapsi i razjasni sve pojedinosti ovih zlocina. Ako se to ne uradi, krivi su Vlada, skupstina, svi mi.
mozak, blago vama sa vasim mozgom. Sta se vidi na KiM? Unistene crkve, srpska sela, kuce, stanovi. U enklavama ljudi bez prava na zivot. Sram vas bilo i vas i vaseg mozga. I molim vas, koje novine vi citate, otvorite mi oci.

Alban

pre 10 godina

@Srban to su ratni profiteri ko ti je u medju taj je zpalio kuču. Danas kad imamo državu I njegove institucie od 2008 ni jedna kuča nie palena , od 99. Do 2008 unmik anarhia..

Shamu

pre 10 godina

@Krstivoje
Kada je neko potpredsednik vlade onda uopste nije bitno ko je fakticki donosio odluke - uzivao je privilegije, platu, povlastice, da ne pominjem nelegalne stvari tipa primanja mita i druge neverovatne stvari u koje sam licno imao prilike da se uverim (izdavao naredjenja za skidanje pojedinih pojedinih pripadnika VJ pred sam pocetak rata, dok su svi drugi dobijali produzenja). Znaci kriv je.

@Pinokio
Hvala Bogu da je neko napisao istinu o uzrocima rata na Kosovu. Albanska propaganda je neverovatna, pa evo cak i u danu kada se uhvaceni, isporuceni i osudjeni general izvini - oni traze ono sto sami nikad ne daju. Ko je sa vase strane osumnjicen, da ne kazem osudjen, ili se izvinio?
Elem, sto se propagande tice - problem nije poceo sa Slobom i srpskim nacionalistima. Svaki dokument, svaki dijalog sa Albancima i EU treba da sadrzi statistike o proterivanju ne-Albanaca (posebno Srba i Goranaca) sa Kosova. Brojke su neverovatne, a kada se saberu sa egzodusom iz 1999, u pitanju je milion ljudi. Pola Kraljeva, pola Raske, ogromna populacija u Beogradu, popularni "Kosovari", sve je to izbeglo 70-tih i 80-tih pod pritiskom Albanaca. Svedoka nikad nije bilo ili su misteriozno nestajali (surprise, surprise).
Zato hajde jednom da ne izgubimo medijski rat (jer smo zbog takvih poraza izgubili i ratove oruzjem u kojima smo bili dominantni). Svi vi koji stavljate minuse na razumne komentare - malo procitajte i raspitajte se sta su vase dezurne zrtve radile daleko pre 1998.

tomislav

pre 10 godina

iste su price na obe strane... albanci/srbi su klali srbe/albance... izgleda albancima/srbima zao sto nisu poklali sve srbe/albance

NE OKRECI SE ZEMLJAK,IDEMO NAPRED

pre 10 godina

Nije vama bilo lako 1998-1999, znam jer sam tada bio na Kosovu. Srpski zlocini su se desili i Srbi su sve zlocince uhapsili i isporucili - vi niste ni probali da uhapsite bilo koga, makar i za to "malo" zlocina. Zato predavanja Albanaca na ovu temu nisu dobrodosla. Vi nista ni najmanje nevini, a svi znamo da cete svoje pravo lice pokazati cim se prilika ukaze.
(549. motorizovana Prizren, 13. maj 2013 23:37)

Vidis kako si lepo odradio onu narodnu ,,ne pitaj ga sve ce ti kazati. Pored toga sto si ucestvovao i sa Kosova dolazis moze se samo konstatovati da ove nebuloze koje iznosis su i dovele do ovog zla tako da ste prvo otrovali Srbe u Srbiji i ne samo vi nego i u drugim krajevima SFRJ tako da je doslo do mrznji, osvete i navodne odbrane brace od koje je Srbija najvise izgubila u svakom pogledu ali, to je vec elaborirano. Sto se tice Haga nijedan se Albanac nije krio vec se dobrovoljno predali pa cak i primijer Haradinaj tako da i ta laz govori sama o celokupnom stanju a za razliku od Srba samo se Seselj koji je huskao a ne ratovao svi drugi su mnogo vise od njega zla naneli ali se krili i uhapseni, osim pojedinaca. Moja je preporuka da nema svrhe se vracati u proslost koju prizivas jer moji jadi muke patnje nanesene i dozivljene ce demantirati i pokopati pravno i ljudski tvoje zato idemo u svetliju buducnost bez okretanja nazad i lazi koje ne vode nicem dobrom.

srbin

pre 10 godina

Kad ja na primer dodjem u tvoju kucu i pobijem sve zivo sta pred sobom nadjem(ukljucujuci i male bebe) i neko me pri tom ubije mislim da je neukusno da neko trazi da se neko izvine zato sto su me ubili.kapiras sada o cemu se ovde radi ? Ni jedan Albanac NIJE isao u Srbiju da ratuje vec je branio svoju kucu od preko 100.000 Srba koji su dosli sa jedinim ciljem da istrebe ceo jedan narod.I to malo(u poredjenju na zlocine srba nad albancima)zlocina nad srbima pravili su Albanci kojima je prethodno ugasena CELA familija i to iz osvete.
@ (agim, 13. maj 2013 20:43)

Agime ukapiraj da su Srbi dosli na svoju teritoriju da brane svoju zemlju, a ne u tamo neciju kucu i ne brani se sa tim da su zlocine pravili Albanci kojima je neko ubijen pa zar su prodavali organe zbog toga Agime i napisi malo kako ste silovali Srpkinje i ubijali srpsku decu 80tih a i danas to isto radite budi srecan sto vas je NATO branio Agime i zapamti kosovo je srbija agime !! . Ti mozes da kazes ono sto mislis ovde a mi Srbi ne i zato budi srecan Agime ti bar negde mozes da kazes ono sto mislis NATO te cuva a nas Srbe ko …. to je jedina razlika izmedju mene i tebe e sada zamisli da te NATO ne cuva Agime!

Sasa

pre 10 godina

Kad Srbi ugnjetavaju i genocidisu drugi narod, taj narod posle obavezno procveta. Stotine hiljada je proterano da bi se vratili milioni. Pristina je bila grad sa osamdesetak hiljada stamovnika. Sada ima oko 600.000. Sa druge strane odakle Srbi odu oni se tamo vise nikad ne vrate, a i ako ima pojedinacnih slucajeva, u ukupnom procentu ne prelazi cak ni ceo jedan posto, prosto moze da se kaze da upada u statisticku gresku. U Pristini danas zivi sestdesetak Srba. Ista stvar i sa Hrvatskom. Toliko.

briga me

pre 10 godina

@agim tu bajku pricaj amerikancima i evropljanima.

i da je bilo zlocina nad albancima apsolutno me je briga dokle god se srpske zrtve ne priznaju kao jednake.

549. motorizovana Prizren

pre 10 godina

@Agim (dezurni B92 Albanac)
"Kad ja na primer dodjem u tvoju kucu i pobijem sve zivo sta pred sobom nadjem (kapiras sada o cemu se ovde radi ? "
Kapiramo mi o cemu se radi. Nismo svi izlapeli i secamo se proterivanja, maltretiranja, ubistava Srba daleko pre 1999 (70-tih, 80-tih). Mrzeli ste ne samo Srbe vec sve sto je vezano za SFRJ. OVK je terorisala ne-Albance pre nego sto je 100K vojnika doslo na Kosovo. Goranci vas se plase jer ih terorisete i dan danas, o preostalim promilima Srba da i ne govorimo. Deca u Gorazdevcu, mladici u kaficu u Peci su samo malobrojni primeri. I naravno da za to treba neko da se izvini, jer za razliku od Srba, albanske ubice nisu uhvacene i srpske izbeglice se nisu vratile kucama.

"Ni jedan Albanac NIJE isao u Srbiju da ratuje vec je branio svoju kucu"
Albanci na Kosovu nisu ni morali da idu u Srbiju jer su vec ziveli u Srbiji. A prica "mi nismo isli u Sumadiju da ratujemo" izmisljena od strane Hrvata, je pokusaj da se zataska cinjenica da na Kosovu postoji srpska manjina i da nije trebalo ici dalje od susednog sela da bi se nasla pogodna srpska meta.

Nije vama bilo lako 1998-1999, znam jer sam tada bio na Kosovu. Srpski zlocini su se desili i Srbi su sve zlocince uhapsili i isporucili - vi niste ni probali da uhapsite bilo koga, makar i za to "malo" zlocina. Zato predavanja Albanaca na ovu temu nisu dobrodosla. Vi nista ni najmanje nevini, a svi znamo da cete svoje pravo lice pokazati cim se prilika ukaze.

srban

pre 10 godina

@alban
albanci su mom dedi starom 90 godina zapalili kucu. jedva je pobegao sa komsijom u beograd i posle mesec dana umro. ceo zivot ziveo u pokrajini, ni mrava nije zgazio. niste samo vi zrtve.

Lunatic

pre 10 godina

Jedino Srbi ratovali, jedino Srbi ubijalu, jedino Srbi cinili zlocine. A sve ratove izgubili, i dobili etketu zlocinaca i agresora. Ali i Turke smo preziveli i videli im ledja, i ovima cemo jednog dana.

VERUJEM NOVIM GENERACIJAMA

pre 10 godina

Treba da se izvine svi medjusobno ali sa jednom konstatacijom da su zlocini nad Srbima cinjeni i cine se posle svega sto su u njihovo ime i sada se ispostavlja i na stetu cinili sunarodnici iz Srbije koji su mahom bili kriminalci koji su angazovani bas u te svrhe i koji ne mare za pravila ratovanja jer su mahom krali i ubijali civile i sto je najzalosnije danas odgovaraju profesionalci u svom poslu tj.u policiskim i vojnim strukturama i koji tada ubedjen sam nisu smeli da odbijaju naredjenja tih kriminalaca i onih na najvisim pozicijama u vlasti jer bi lose zavrsili. Ovo bi trebao da bude nauk kako sudjenja u Hagu tako i ostala o novoosnovanim drzavama da vise nikome ne padne napamet da unistava necije pravo na zivot, licnu imovinu i slobodu kretanja.

Bojan

pre 10 godina

Drago mi je što se moj narod (ne baš voljno, ali to je razlika izmedju forme i suštine) otarasio makar u nekoj meri o.oša i š.jama iz devedesetih, nije mi drago, ali mi nije ni žao što su kod svih drugih takvi likovi nacionalni heroji, premijeri... nekako zaslužuju jedni druge, narod takve heroje, takvi heroji takav narod.

biciklista

pre 10 godina

@agim: ne bi oni dolazili da istrebe jedan "narod" da je taj narod imao malo poštovanja prema narodu koji na toj teritoriji vekovima i koji te je ugostio na istoj! ni jedan rat nikom dobro nije doneo, i retko koji u modernoj istoriji je vodjen iz razloga koji su poznati i predstavljeni široj javnosti! sve je ovo namešteno od strane nekih "većih" a mi smo odabrani jer smo pogodni manipulisanju, puni smo ega i samo je potrebno da ga neko nahrani, kako bi se okrenuli na bližnjega svog! eto vam sad to kosovo, ako mislite da ga imate, pa neka vas drugi hrane i muzu, a mogli ste mnogo više sami sa sobom, no na balkanu je uvek potrebna neka treća strana, nismo mi dovoljni sami sebi....
p.s. i kod nas u banatu ce biti isto, pitanje je vremena, samo je sreća u nesreći te ce biti malo manje krvavo!

Knjigu u sake

pre 10 godina

(Владимир, 13. maj 2013 20:28) "Кад су се Амери извињавали што су током 2. Светског рата држали све држављање (цивиле) јапанске националности по логорима? "
Izvinjavali su se, i prezivelima platili odstetu. Nije mi jasno zasto potezes nesto o cemu nemas pojma i javno se blamiras da bi kao branio srpsku stranu. Malo znanja o istoriji ne bi skodilo.

kosovar

pre 10 godina

(agim, 13. maj 2013 20:43)
I ovaj da dobije tolike pluseve a da na napise koliko je silovanih Srpkinja bilo 80tih a da ne ne napise koliko je Srba bilo proterano 70tih, bez onih koji su prodavali kuce, a da ne napise nista o Zutoj kuci mislim...! ah da video bi vas kako bi se ponasali da im je albanac silovao sestru da li bi i onda bili za nvo ...

dai ferizi

pre 10 godina

Polako -polako . Leshevi govore . Ucesnici zlocina kad tad MORAJU da se izvinjavaju, i tako, lagano ali sigurno doci ce do ISTINE. Nadam se da ce prevareni srbi(RTS-som) verovati makar ovim ljudima.

KRSTIVOJE KRSTIC

pre 10 godina

Shamu da li ti mislis da je Milutinovic ili bilo koji sps politicar donosio odluke? Da li mislis da je parlament donosio odluke? Ne. Sve odluke je donosio Slobodan Milosevic.

skini momak ruzicaste naocare!

pre 10 godina

@agim

Zaista je dirljiv taj tvoj samozaljubljeni sovinisticki naboj koji uporno demonstriras ali sada je 2013. godina i vreme kada ste vi Albanci mogli da izigravate nevinu zrtvu i nevinasce je davno ali davno proslo... Kao prvo nisu Srbi isli u tvoju maticnu Albaniju da istrebljuju nekoga nego je legitimna srpska policija i vojska branila svoju teritoriju od albanskih terorista. Kapish? Srpskih zlocina je bilo i za svaku su osudu ali ovo vase albansko glumatanje pored svih onih pobijenih i proteranih Srba je vec degutatno.

fdsfosyga

pre 10 godina

@Kad ce vec jednom, neko, da se izvini za zlocine nad Srbima?
(milos, 13. maj 2013 20:12)

Pa kad iz rata izadjes kao pobednik. Takvim naivnim pitanjima samo dozvoljavas Albancima i ostalima koji su bili na strani pobednika (NATO) u balkanskim ratovima 1991-1999 da te provociraju svojim odgovorima i na kraju da ti se smeju.

Bolje se zapitaj sta se to desilo narodu koji ima vecu vojnu tradiciju, jacu vojsku i vojni kadar pa je igubio ratove protiv slabijeg protivnika tako sto je dozvolio sebi da zarati sa celim svetom. Malo se zapitaj o cemu smo mi to razmisljali pre 20 godina kad smo prkosili NATO-u. Malo se zapitaj koji to genije sme da udje u rat za koji zna da ce da izgubi.

Mogu da ti dam primere genijalaca: Sadam Husein, Slobodan Milosevic, Moamer El Gadafi - sva trojica bi bili zivi da su umeli da saberu 2+2 i da shvate da je samo pitanje vremena kad ce biti porazeni.

zoran

pre 10 godina

Agime, imenjace, nijedan Srbin nije isao u Albaniju da ratuje, rat je bio u Srbiji. Svaki ucesnik rata -i Srbin I Albanac-bili su na tlu Srbije. Pozdrav tebi i mozda se vidimo kad ohladimo glave.

Pinokio

pre 10 godina

@ (agim, 13. maj 2013 20:43)

Vise puta sam imao prilike da gledam dokumentarne filmove americke i britanske koji su bili posveceni ratovima na prostoru bivse SFRJ, u kojima su prakticno za sve okrivljeni Srbi, pa izmedju ostalog i za sve na Kosovu, pa je cak i u takvim dokumentarcima receno da su sukobi krenuli kad su Albanci poceli da bacaju bombe na policijske stanice i da ubijaju srpske policajce, a da ne pricamo o tome da postoji dokumentacija da su Srbi koji su, u vreme postojanja SFRJ i za Titovog zivota, odbijali da prodaju kuce Albancima bili ubijani i da tadasnja policija i sudstvo, koje je bilo albansko, nijedan takav zlocin nije procesuirao, naprotiv to se krilo, a srpski komunisti su okretali glave na takve zlocine zbog toboze bratstva i jedinstva. Tako da tu tvoju pateticnu pricu o osveti ostavi za vase albanske portale. Uostalom, i za Stejt department OVK je do 1999 zvanicno bila teroristicka grupacija.

gaga,,

pre 10 godina

Vrhovni zlikovac je Sloba. Hladnjaca puna leseva je njegovo zlodelo. Naravno da ovaj Vlastimir nije mogao da se suprostavi posto bi i on zavrsio u hladnjaci.
Nego jel' ono u aktuelnoj vladi sedi ministar koji drzi njegovu sliku iznad glave i divi mu se?
Samo pitam ...

@agim

pre 10 godina

Јадни ви, ни лук јели, ни лук мирисали.
Опет замена теза - 'Срби су криви за све'!!!

bobi bibi

pre 10 godina

na kraju da se neko nadje da se izvini nevinim dusama koje su mnogo sto sta podnosile i trpele repressalije pijanih i potpuno razularenih osoba koje su samo silovali pljackali palili i sve najgore moguce

ziveo haski tribunal

pre 10 godina

Mnogo si ti zestok general!
General mora da bude ljudina i u miru kao i u ratu a ne da svaljuje nepostejece zlocine na svoje mrtve i zive saborce.
Zelim da se usvoji zalba tuzilastva i da ti lepo robijas ceo svoj zivot.

Ako posmatramo stvari sa druge strane ko bi drugi sudio ovim nulama od vojnika da nije postojao haski sud?

milan

pre 10 godina

slažem se ja sa vama da ste branili svoje kuće, ali se ne slazem sa vama da ste branili svoju zemlju!!! zemlja je srpska, a vama ju je bez ikakvih prava poklonio josip broz!!!!

Građanin

pre 10 godina

Ma ne, mi nismo učestvovali ni u kakvim zločinima.
Sad će na pravnom u Bg da organizuju naučnu konferenciju da kažu da ovaj izmišlja!

neko sa strane

pre 10 godina

Kad ce vec jednom, neko, da se izvini za zlocine nad Srbima?
(milos, 13. maj 2013 20:12)

Kada prvo,srbi priznaju svoje zlocine,koji su najbrojniji,posle da se izvine,tek onda,dolazi na red izvinjenje drugih...
I u drugom svetskom ratu,nemci su bili ti,koji su priznali i izvinjavali se...

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 10 godina

nije vasa krivica sto tako mislite da neko treba i srbima da se izvini, nego treba da se osvrnete oko sebe i pitate koje to vesti i price slusate po vasim medijima
(mozak, 13. maj 2013 20:26)

One koje hoce, u tom je stvar. Imaju na raspolaganju (i uvek su imali) vise nego dovoljno informacija da bi mogli sve znati (ili barem ono sto je poznato) i sve razumeti, ali, sto je babi milo, to joj se i snilo.

Владимир

pre 10 godina

Злочин у рату је плеоназам.
Ко када би се Руси извињавали што су преорали пола источне Европе док нису стигли до Берлина.
Нама се намећу признања какве нико није морао да полаже до сада у историји. На страну ови уцењени генералчићи чија су признања изнуђена, па причају и што се није десило...
Кад су се Амери извињавали што су током 2. Светског рата држали све држављање (цивиле) јапанске националности по логорима?
Или Енглези за Дрезден?
Наопака времена кад се жртве извињавају џелатима...

mozak

pre 10 godina

nije vasa krivica sto tako mislite da neko treba i srbima da se izvini, nego treba da se osvrnete oko sebe i pitate koje to vesti i price slusate po vasim medijima pa cete posle lakse shvatiti sta kako i zasto. Svaka delegacija bilo studenata ili drugih grupa koje dolaze na kosovo se cude sa time sto vide i onim sta su slusali o kosovu.

Shamu

pre 10 godina

Cak i da pretpostavimo da Haski Tribunal nije osnovan planski i sa ciljem svaljivanja krivice samo na jednu stranu u nasim mnogobrojnim ratovima, odluka da se oslobodi Milan Milutinovic a osude generali vojske nema nikakvog smisla. Po meni radi se o tome da je Milutinovic nesto dao Tribunalu, bio nekakav saradnik pre, za vreme ili posle rata.
Svako ko je sa Milosevicem donosio odluke prvenstveno treba da odgovara, a ne oni koji su te odluke izvrsavali (ili bar ne u toj meri). Ako se osude generali, zasto ne i pukovnici? Kako je Lazarevic (kom. pristinskog korpusa) kriv a na primer puk. Delic (kom. 249 motorizovane brigade u Prizrenu) nije? Po meni nije kriv ni jedan, ali voleo bih da znam kako su povukli liniju a da sebe i pravdu nisu kompromitovali.

agim

pre 10 godina

Kad ce vec jednom, neko, da se izvini za zlocine nad Srbima?
(milos, 13. maj 2013 20:12)

Kad ja na primer dodjem u tvoju kucu i pobijem sve zivo sta pred sobom nadjem(ukljucujuci i male bebe) i neko me pri tom ubije mislim da je neukusno da neko trazi da se neko izvine zato sto su me ubili.kapiras sada o cemu se ovde radi ? Ni jedan Albanac NIJE isao u Srbiju da ratuje vec je branio svoju kucu od preko 100.000 Srba koji su dosli sa jedinim ciljem da istrebe ceo jedan narod.I to malo(u poredjenju na zlocine srba nad albancima)zlocina nad srbima pravili su Albanci kojima je prethodno ugasena CELA familija i to iz osvete.

agim

pre 10 godina

Kad ce vec jednom, neko, da se izvini za zlocine nad Srbima?
(milos, 13. maj 2013 20:12)

Kad ja na primer dodjem u tvoju kucu i pobijem sve zivo sta pred sobom nadjem(ukljucujuci i male bebe) i neko me pri tom ubije mislim da je neukusno da neko trazi da se neko izvine zato sto su me ubili.kapiras sada o cemu se ovde radi ? Ni jedan Albanac NIJE isao u Srbiju da ratuje vec je branio svoju kucu od preko 100.000 Srba koji su dosli sa jedinim ciljem da istrebe ceo jedan narod.I to malo(u poredjenju na zlocine srba nad albancima)zlocina nad srbima pravili su Albanci kojima je prethodno ugasena CELA familija i to iz osvete.

mozak

pre 10 godina

nije vasa krivica sto tako mislite da neko treba i srbima da se izvini, nego treba da se osvrnete oko sebe i pitate koje to vesti i price slusate po vasim medijima pa cete posle lakse shvatiti sta kako i zasto. Svaka delegacija bilo studenata ili drugih grupa koje dolaze na kosovo se cude sa time sto vide i onim sta su slusali o kosovu.

Владимир

pre 10 godina

Злочин у рату је плеоназам.
Ко када би се Руси извињавали што су преорали пола источне Европе док нису стигли до Берлина.
Нама се намећу признања какве нико није морао да полаже до сада у историји. На страну ови уцењени генералчићи чија су признања изнуђена, па причају и што се није десило...
Кад су се Амери извињавали што су током 2. Светског рата држали све држављање (цивиле) јапанске националности по логорима?
Или Енглези за Дрезден?
Наопака времена кад се жртве извињавају џелатима...

dai ferizi

pre 10 godina

Polako -polako . Leshevi govore . Ucesnici zlocina kad tad MORAJU da se izvinjavaju, i tako, lagano ali sigurno doci ce do ISTINE. Nadam se da ce prevareni srbi(RTS-som) verovati makar ovim ljudima.

neko sa strane

pre 10 godina

Kad ce vec jednom, neko, da se izvini za zlocine nad Srbima?
(milos, 13. maj 2013 20:12)

Kada prvo,srbi priznaju svoje zlocine,koji su najbrojniji,posle da se izvine,tek onda,dolazi na red izvinjenje drugih...
I u drugom svetskom ratu,nemci su bili ti,koji su priznali i izvinjavali se...

fdsfosyga

pre 10 godina

@Kad ce vec jednom, neko, da se izvini za zlocine nad Srbima?
(milos, 13. maj 2013 20:12)

Pa kad iz rata izadjes kao pobednik. Takvim naivnim pitanjima samo dozvoljavas Albancima i ostalima koji su bili na strani pobednika (NATO) u balkanskim ratovima 1991-1999 da te provociraju svojim odgovorima i na kraju da ti se smeju.

Bolje se zapitaj sta se to desilo narodu koji ima vecu vojnu tradiciju, jacu vojsku i vojni kadar pa je igubio ratove protiv slabijeg protivnika tako sto je dozvolio sebi da zarati sa celim svetom. Malo se zapitaj o cemu smo mi to razmisljali pre 20 godina kad smo prkosili NATO-u. Malo se zapitaj koji to genije sme da udje u rat za koji zna da ce da izgubi.

Mogu da ti dam primere genijalaca: Sadam Husein, Slobodan Milosevic, Moamer El Gadafi - sva trojica bi bili zivi da su umeli da saberu 2+2 i da shvate da je samo pitanje vremena kad ce biti porazeni.

Shamu

pre 10 godina

Cak i da pretpostavimo da Haski Tribunal nije osnovan planski i sa ciljem svaljivanja krivice samo na jednu stranu u nasim mnogobrojnim ratovima, odluka da se oslobodi Milan Milutinovic a osude generali vojske nema nikakvog smisla. Po meni radi se o tome da je Milutinovic nesto dao Tribunalu, bio nekakav saradnik pre, za vreme ili posle rata.
Svako ko je sa Milosevicem donosio odluke prvenstveno treba da odgovara, a ne oni koji su te odluke izvrsavali (ili bar ne u toj meri). Ako se osude generali, zasto ne i pukovnici? Kako je Lazarevic (kom. pristinskog korpusa) kriv a na primer puk. Delic (kom. 249 motorizovane brigade u Prizrenu) nije? Po meni nije kriv ni jedan, ali voleo bih da znam kako su povukli liniju a da sebe i pravdu nisu kompromitovali.

Građanin

pre 10 godina

Ma ne, mi nismo učestvovali ni u kakvim zločinima.
Sad će na pravnom u Bg da organizuju naučnu konferenciju da kažu da ovaj izmišlja!

gaga,,

pre 10 godina

Vrhovni zlikovac je Sloba. Hladnjaca puna leseva je njegovo zlodelo. Naravno da ovaj Vlastimir nije mogao da se suprostavi posto bi i on zavrsio u hladnjaci.
Nego jel' ono u aktuelnoj vladi sedi ministar koji drzi njegovu sliku iznad glave i divi mu se?
Samo pitam ...

Knjigu u sake

pre 10 godina

(Владимир, 13. maj 2013 20:28) "Кад су се Амери извињавали што су током 2. Светског рата држали све држављање (цивиле) јапанске националности по логорима? "
Izvinjavali su se, i prezivelima platili odstetu. Nije mi jasno zasto potezes nesto o cemu nemas pojma i javno se blamiras da bi kao branio srpsku stranu. Malo znanja o istoriji ne bi skodilo.

bobi bibi

pre 10 godina

na kraju da se neko nadje da se izvini nevinim dusama koje su mnogo sto sta podnosile i trpele repressalije pijanih i potpuno razularenih osoba koje su samo silovali pljackali palili i sve najgore moguce

549. motorizovana Prizren

pre 10 godina

@Agim (dezurni B92 Albanac)
"Kad ja na primer dodjem u tvoju kucu i pobijem sve zivo sta pred sobom nadjem (kapiras sada o cemu se ovde radi ? "
Kapiramo mi o cemu se radi. Nismo svi izlapeli i secamo se proterivanja, maltretiranja, ubistava Srba daleko pre 1999 (70-tih, 80-tih). Mrzeli ste ne samo Srbe vec sve sto je vezano za SFRJ. OVK je terorisala ne-Albance pre nego sto je 100K vojnika doslo na Kosovo. Goranci vas se plase jer ih terorisete i dan danas, o preostalim promilima Srba da i ne govorimo. Deca u Gorazdevcu, mladici u kaficu u Peci su samo malobrojni primeri. I naravno da za to treba neko da se izvini, jer za razliku od Srba, albanske ubice nisu uhvacene i srpske izbeglice se nisu vratile kucama.

"Ni jedan Albanac NIJE isao u Srbiju da ratuje vec je branio svoju kucu"
Albanci na Kosovu nisu ni morali da idu u Srbiju jer su vec ziveli u Srbiji. A prica "mi nismo isli u Sumadiju da ratujemo" izmisljena od strane Hrvata, je pokusaj da se zataska cinjenica da na Kosovu postoji srpska manjina i da nije trebalo ici dalje od susednog sela da bi se nasla pogodna srpska meta.

Nije vama bilo lako 1998-1999, znam jer sam tada bio na Kosovu. Srpski zlocini su se desili i Srbi su sve zlocince uhapsili i isporucili - vi niste ni probali da uhapsite bilo koga, makar i za to "malo" zlocina. Zato predavanja Albanaca na ovu temu nisu dobrodosla. Vi nista ni najmanje nevini, a svi znamo da cete svoje pravo lice pokazati cim se prilika ukaze.

srban

pre 10 godina

@alban
albanci su mom dedi starom 90 godina zapalili kucu. jedva je pobegao sa komsijom u beograd i posle mesec dana umro. ceo zivot ziveo u pokrajini, ni mrava nije zgazio. niste samo vi zrtve.

KRSTIVOJE KRSTIC

pre 10 godina

Shamu da li ti mislis da je Milutinovic ili bilo koji sps politicar donosio odluke? Da li mislis da je parlament donosio odluke? Ne. Sve odluke je donosio Slobodan Milosevic.

Lunatic

pre 10 godina

Jedino Srbi ratovali, jedino Srbi ubijalu, jedino Srbi cinili zlocine. A sve ratove izgubili, i dobili etketu zlocinaca i agresora. Ali i Turke smo preziveli i videli im ledja, i ovima cemo jednog dana.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 10 godina

nije vasa krivica sto tako mislite da neko treba i srbima da se izvini, nego treba da se osvrnete oko sebe i pitate koje to vesti i price slusate po vasim medijima
(mozak, 13. maj 2013 20:26)

One koje hoce, u tom je stvar. Imaju na raspolaganju (i uvek su imali) vise nego dovoljno informacija da bi mogli sve znati (ili barem ono sto je poznato) i sve razumeti, ali, sto je babi milo, to joj se i snilo.

Sasa

pre 10 godina

Kad Srbi ugnjetavaju i genocidisu drugi narod, taj narod posle obavezno procveta. Stotine hiljada je proterano da bi se vratili milioni. Pristina je bila grad sa osamdesetak hiljada stamovnika. Sada ima oko 600.000. Sa druge strane odakle Srbi odu oni se tamo vise nikad ne vrate, a i ako ima pojedinacnih slucajeva, u ukupnom procentu ne prelazi cak ni ceo jedan posto, prosto moze da se kaze da upada u statisticku gresku. U Pristini danas zivi sestdesetak Srba. Ista stvar i sa Hrvatskom. Toliko.

VERUJEM NOVIM GENERACIJAMA

pre 10 godina

Treba da se izvine svi medjusobno ali sa jednom konstatacijom da su zlocini nad Srbima cinjeni i cine se posle svega sto su u njihovo ime i sada se ispostavlja i na stetu cinili sunarodnici iz Srbije koji su mahom bili kriminalci koji su angazovani bas u te svrhe i koji ne mare za pravila ratovanja jer su mahom krali i ubijali civile i sto je najzalosnije danas odgovaraju profesionalci u svom poslu tj.u policiskim i vojnim strukturama i koji tada ubedjen sam nisu smeli da odbijaju naredjenja tih kriminalaca i onih na najvisim pozicijama u vlasti jer bi lose zavrsili. Ovo bi trebao da bude nauk kako sudjenja u Hagu tako i ostala o novoosnovanim drzavama da vise nikome ne padne napamet da unistava necije pravo na zivot, licnu imovinu i slobodu kretanja.

skini momak ruzicaste naocare!

pre 10 godina

@agim

Zaista je dirljiv taj tvoj samozaljubljeni sovinisticki naboj koji uporno demonstriras ali sada je 2013. godina i vreme kada ste vi Albanci mogli da izigravate nevinu zrtvu i nevinasce je davno ali davno proslo... Kao prvo nisu Srbi isli u tvoju maticnu Albaniju da istrebljuju nekoga nego je legitimna srpska policija i vojska branila svoju teritoriju od albanskih terorista. Kapish? Srpskih zlocina je bilo i za svaku su osudu ali ovo vase albansko glumatanje pored svih onih pobijenih i proteranih Srba je vec degutatno.

Pinokio

pre 10 godina

@ (agim, 13. maj 2013 20:43)

Vise puta sam imao prilike da gledam dokumentarne filmove americke i britanske koji su bili posveceni ratovima na prostoru bivse SFRJ, u kojima su prakticno za sve okrivljeni Srbi, pa izmedju ostalog i za sve na Kosovu, pa je cak i u takvim dokumentarcima receno da su sukobi krenuli kad su Albanci poceli da bacaju bombe na policijske stanice i da ubijaju srpske policajce, a da ne pricamo o tome da postoji dokumentacija da su Srbi koji su, u vreme postojanja SFRJ i za Titovog zivota, odbijali da prodaju kuce Albancima bili ubijani i da tadasnja policija i sudstvo, koje je bilo albansko, nijedan takav zlocin nije procesuirao, naprotiv to se krilo, a srpski komunisti su okretali glave na takve zlocine zbog toboze bratstva i jedinstva. Tako da tu tvoju pateticnu pricu o osveti ostavi za vase albanske portale. Uostalom, i za Stejt department OVK je do 1999 zvanicno bila teroristicka grupacija.

briga me

pre 10 godina

@agim tu bajku pricaj amerikancima i evropljanima.

i da je bilo zlocina nad albancima apsolutno me je briga dokle god se srpske zrtve ne priznaju kao jednake.

zoran

pre 10 godina

Agime, imenjace, nijedan Srbin nije isao u Albaniju da ratuje, rat je bio u Srbiji. Svaki ucesnik rata -i Srbin I Albanac-bili su na tlu Srbije. Pozdrav tebi i mozda se vidimo kad ohladimo glave.

ziveo haski tribunal

pre 10 godina

Mnogo si ti zestok general!
General mora da bude ljudina i u miru kao i u ratu a ne da svaljuje nepostejece zlocine na svoje mrtve i zive saborce.
Zelim da se usvoji zalba tuzilastva i da ti lepo robijas ceo svoj zivot.

Ako posmatramo stvari sa druge strane ko bi drugi sudio ovim nulama od vojnika da nije postojao haski sud?

NE OKRECI SE ZEMLJAK,IDEMO NAPRED

pre 10 godina

Nije vama bilo lako 1998-1999, znam jer sam tada bio na Kosovu. Srpski zlocini su se desili i Srbi su sve zlocince uhapsili i isporucili - vi niste ni probali da uhapsite bilo koga, makar i za to "malo" zlocina. Zato predavanja Albanaca na ovu temu nisu dobrodosla. Vi nista ni najmanje nevini, a svi znamo da cete svoje pravo lice pokazati cim se prilika ukaze.
(549. motorizovana Prizren, 13. maj 2013 23:37)

Vidis kako si lepo odradio onu narodnu ,,ne pitaj ga sve ce ti kazati. Pored toga sto si ucestvovao i sa Kosova dolazis moze se samo konstatovati da ove nebuloze koje iznosis su i dovele do ovog zla tako da ste prvo otrovali Srbe u Srbiji i ne samo vi nego i u drugim krajevima SFRJ tako da je doslo do mrznji, osvete i navodne odbrane brace od koje je Srbija najvise izgubila u svakom pogledu ali, to je vec elaborirano. Sto se tice Haga nijedan se Albanac nije krio vec se dobrovoljno predali pa cak i primijer Haradinaj tako da i ta laz govori sama o celokupnom stanju a za razliku od Srba samo se Seselj koji je huskao a ne ratovao svi drugi su mnogo vise od njega zla naneli ali se krili i uhapseni, osim pojedinaca. Moja je preporuka da nema svrhe se vracati u proslost koju prizivas jer moji jadi muke patnje nanesene i dozivljene ce demantirati i pokopati pravno i ljudski tvoje zato idemo u svetliju buducnost bez okretanja nazad i lazi koje ne vode nicem dobrom.

milan

pre 10 godina

slažem se ja sa vama da ste branili svoje kuće, ali se ne slazem sa vama da ste branili svoju zemlju!!! zemlja je srpska, a vama ju je bez ikakvih prava poklonio josip broz!!!!

@agim

pre 10 godina

Јадни ви, ни лук јели, ни лук мирисали.
Опет замена теза - 'Срби су криви за све'!!!

biciklista

pre 10 godina

@agim: ne bi oni dolazili da istrebe jedan "narod" da je taj narod imao malo poštovanja prema narodu koji na toj teritoriji vekovima i koji te je ugostio na istoj! ni jedan rat nikom dobro nije doneo, i retko koji u modernoj istoriji je vodjen iz razloga koji su poznati i predstavljeni široj javnosti! sve je ovo namešteno od strane nekih "većih" a mi smo odabrani jer smo pogodni manipulisanju, puni smo ega i samo je potrebno da ga neko nahrani, kako bi se okrenuli na bližnjega svog! eto vam sad to kosovo, ako mislite da ga imate, pa neka vas drugi hrane i muzu, a mogli ste mnogo više sami sa sobom, no na balkanu je uvek potrebna neka treća strana, nismo mi dovoljni sami sebi....
p.s. i kod nas u banatu ce biti isto, pitanje je vremena, samo je sreća u nesreći te ce biti malo manje krvavo!

kosovar

pre 10 godina

(agim, 13. maj 2013 20:43)
I ovaj da dobije tolike pluseve a da na napise koliko je silovanih Srpkinja bilo 80tih a da ne ne napise koliko je Srba bilo proterano 70tih, bez onih koji su prodavali kuce, a da ne napise nista o Zutoj kuci mislim...! ah da video bi vas kako bi se ponasali da im je albanac silovao sestru da li bi i onda bili za nvo ...

Alban

pre 10 godina

@Srban to su ratni profiteri ko ti je u medju taj je zpalio kuču. Danas kad imamo državu I njegove institucie od 2008 ni jedna kuča nie palena , od 99. Do 2008 unmik anarhia..

Bojan

pre 10 godina

Drago mi je što se moj narod (ne baš voljno, ali to je razlika izmedju forme i suštine) otarasio makar u nekoj meri o.oša i š.jama iz devedesetih, nije mi drago, ali mi nije ni žao što su kod svih drugih takvi likovi nacionalni heroji, premijeri... nekako zaslužuju jedni druge, narod takve heroje, takvi heroji takav narod.

tomislav

pre 10 godina

iste su price na obe strane... albanci/srbi su klali srbe/albance... izgleda albancima/srbima zao sto nisu poklali sve srbe/albance

znamo se

pre 10 godina

@Alban

Kako te nije sramota da lazes? Imas ovde arhivu vesti sa Kosova, pregledaj malo i videces da nije prosla ni jedna nedelja da niste napali nekog Srbina, opljackali, ubili, kamenovali itd. Ako ti verujes u lazi o tvom narodu i ako ti zivis u tom vasem albanskom virtuelnom svetu gde ste najsavrseniji na planeti, to je samo tvoj problem ali nije u redu da ostale smaras.

srbin

pre 10 godina

Kad ja na primer dodjem u tvoju kucu i pobijem sve zivo sta pred sobom nadjem(ukljucujuci i male bebe) i neko me pri tom ubije mislim da je neukusno da neko trazi da se neko izvine zato sto su me ubili.kapiras sada o cemu se ovde radi ? Ni jedan Albanac NIJE isao u Srbiju da ratuje vec je branio svoju kucu od preko 100.000 Srba koji su dosli sa jedinim ciljem da istrebe ceo jedan narod.I to malo(u poredjenju na zlocine srba nad albancima)zlocina nad srbima pravili su Albanci kojima je prethodno ugasena CELA familija i to iz osvete.
@ (agim, 13. maj 2013 20:43)

Agime ukapiraj da su Srbi dosli na svoju teritoriju da brane svoju zemlju, a ne u tamo neciju kucu i ne brani se sa tim da su zlocine pravili Albanci kojima je neko ubijen pa zar su prodavali organe zbog toga Agime i napisi malo kako ste silovali Srpkinje i ubijali srpsku decu 80tih a i danas to isto radite budi srecan sto vas je NATO branio Agime i zapamti kosovo je srbija agime !! . Ti mozes da kazes ono sto mislis ovde a mi Srbi ne i zato budi srecan Agime ti bar negde mozes da kazes ono sto mislis NATO te cuva a nas Srbe ko …. to je jedina razlika izmedju mene i tebe e sada zamisli da te NATO ne cuva Agime!

boris67

pre 10 godina

Ovaj jadni "covek", znao za zlocine, a nije reagovao. General? Sram ga bilo, zasluzio je dozivotnu, ali kako ce biti pusten, duznost je drzave da ga uhapsi i razjasni sve pojedinosti ovih zlocina. Ako se to ne uradi, krivi su Vlada, skupstina, svi mi.
mozak, blago vama sa vasim mozgom. Sta se vidi na KiM? Unistene crkve, srpska sela, kuce, stanovi. U enklavama ljudi bez prava na zivot. Sram vas bilo i vas i vaseg mozga. I molim vas, koje novine vi citate, otvorite mi oci.

Владимир

pre 10 godina

Ми треба да се извинимо онако како су то урадили Амери. Ено их десетине хиљада њихових војника на Окинави, крцат Пацифик.
У Немачкој циркају најбоље пиво већ 70 година.
Тако раде озбиљне нације.
Не пропевају у казаматима...

Ilija

pre 10 godina

Da li je iko od vas video leseve odnosno kosti iz te famozne hladnjace? Da li je iko video iskopane kosti u Batajnici? Ja nisam, vidjao sam iskopane kosti u Srebrenici recimo, ali hladnjacu i Batajnicu nisam. Od cele te price postoji samo slika zadnjeg dela nekog kamiona i to je sve. Zvuci kao negiranje zlociona, ali mislim da bi jedna takva prica morala da bude vise propracena detaljima, recimo otvorena hladnjaca puna kostiju.

rade

pre 10 godina

Porazni su komentari koje pisu Albanci jer pokazuju da su jos uvek u nacional-romanticarskoj fazi, daleko od suocavanja sa zlocinima koje su pocinili i kao takvi predstavljaju opasnost za ovaj region. Iako nevoljno i sporo ostali narodi su ipak krenuli sa tim procesom dok Albanci, bar ovi koji komentarisu su na nivou srBskih patriJota od pre nekoliko godina. Amerikanci su svojom politikom od Albanaca stvorili jedno razmazeno deriste koje ce jos pun problema praviti po Balkanu.

Shamu

pre 10 godina

@Krstivoje
Kada je neko potpredsednik vlade onda uopste nije bitno ko je fakticki donosio odluke - uzivao je privilegije, platu, povlastice, da ne pominjem nelegalne stvari tipa primanja mita i druge neverovatne stvari u koje sam licno imao prilike da se uverim (izdavao naredjenja za skidanje pojedinih pojedinih pripadnika VJ pred sam pocetak rata, dok su svi drugi dobijali produzenja). Znaci kriv je.

@Pinokio
Hvala Bogu da je neko napisao istinu o uzrocima rata na Kosovu. Albanska propaganda je neverovatna, pa evo cak i u danu kada se uhvaceni, isporuceni i osudjeni general izvini - oni traze ono sto sami nikad ne daju. Ko je sa vase strane osumnjicen, da ne kazem osudjen, ili se izvinio?
Elem, sto se propagande tice - problem nije poceo sa Slobom i srpskim nacionalistima. Svaki dokument, svaki dijalog sa Albancima i EU treba da sadrzi statistike o proterivanju ne-Albanaca (posebno Srba i Goranaca) sa Kosova. Brojke su neverovatne, a kada se saberu sa egzodusom iz 1999, u pitanju je milion ljudi. Pola Kraljeva, pola Raske, ogromna populacija u Beogradu, popularni "Kosovari", sve je to izbeglo 70-tih i 80-tih pod pritiskom Albanaca. Svedoka nikad nije bilo ili su misteriozno nestajali (surprise, surprise).
Zato hajde jednom da ne izgubimo medijski rat (jer smo zbog takvih poraza izgubili i ratove oruzjem u kojima smo bili dominantni). Svi vi koji stavljate minuse na razumne komentare - malo procitajte i raspitajte se sta su vase dezurne zrtve radile daleko pre 1998.

Владимир

pre 10 godina

Злочин у рату је плеоназам.
Ко када би се Руси извињавали што су преорали пола источне Европе док нису стигли до Берлина.
Нама се намећу признања какве нико није морао да полаже до сада у историји. На страну ови уцењени генералчићи чија су признања изнуђена, па причају и што се није десило...
Кад су се Амери извињавали што су током 2. Светског рата држали све држављање (цивиле) јапанске националности по логорима?
Или Енглези за Дрезден?
Наопака времена кад се жртве извињавају џелатима...

agim

pre 10 godina

Kad ce vec jednom, neko, da se izvini za zlocine nad Srbima?
(milos, 13. maj 2013 20:12)

Kad ja na primer dodjem u tvoju kucu i pobijem sve zivo sta pred sobom nadjem(ukljucujuci i male bebe) i neko me pri tom ubije mislim da je neukusno da neko trazi da se neko izvine zato sto su me ubili.kapiras sada o cemu se ovde radi ? Ni jedan Albanac NIJE isao u Srbiju da ratuje vec je branio svoju kucu od preko 100.000 Srba koji su dosli sa jedinim ciljem da istrebe ceo jedan narod.I to malo(u poredjenju na zlocine srba nad albancima)zlocina nad srbima pravili su Albanci kojima je prethodno ugasena CELA familija i to iz osvete.

Shamu

pre 10 godina

Cak i da pretpostavimo da Haski Tribunal nije osnovan planski i sa ciljem svaljivanja krivice samo na jednu stranu u nasim mnogobrojnim ratovima, odluka da se oslobodi Milan Milutinovic a osude generali vojske nema nikakvog smisla. Po meni radi se o tome da je Milutinovic nesto dao Tribunalu, bio nekakav saradnik pre, za vreme ili posle rata.
Svako ko je sa Milosevicem donosio odluke prvenstveno treba da odgovara, a ne oni koji su te odluke izvrsavali (ili bar ne u toj meri). Ako se osude generali, zasto ne i pukovnici? Kako je Lazarevic (kom. pristinskog korpusa) kriv a na primer puk. Delic (kom. 249 motorizovane brigade u Prizrenu) nije? Po meni nije kriv ni jedan, ali voleo bih da znam kako su povukli liniju a da sebe i pravdu nisu kompromitovali.

549. motorizovana Prizren

pre 10 godina

@Agim (dezurni B92 Albanac)
"Kad ja na primer dodjem u tvoju kucu i pobijem sve zivo sta pred sobom nadjem (kapiras sada o cemu se ovde radi ? "
Kapiramo mi o cemu se radi. Nismo svi izlapeli i secamo se proterivanja, maltretiranja, ubistava Srba daleko pre 1999 (70-tih, 80-tih). Mrzeli ste ne samo Srbe vec sve sto je vezano za SFRJ. OVK je terorisala ne-Albance pre nego sto je 100K vojnika doslo na Kosovo. Goranci vas se plase jer ih terorisete i dan danas, o preostalim promilima Srba da i ne govorimo. Deca u Gorazdevcu, mladici u kaficu u Peci su samo malobrojni primeri. I naravno da za to treba neko da se izvini, jer za razliku od Srba, albanske ubice nisu uhvacene i srpske izbeglice se nisu vratile kucama.

"Ni jedan Albanac NIJE isao u Srbiju da ratuje vec je branio svoju kucu"
Albanci na Kosovu nisu ni morali da idu u Srbiju jer su vec ziveli u Srbiji. A prica "mi nismo isli u Sumadiju da ratujemo" izmisljena od strane Hrvata, je pokusaj da se zataska cinjenica da na Kosovu postoji srpska manjina i da nije trebalo ici dalje od susednog sela da bi se nasla pogodna srpska meta.

Nije vama bilo lako 1998-1999, znam jer sam tada bio na Kosovu. Srpski zlocini su se desili i Srbi su sve zlocince uhapsili i isporucili - vi niste ni probali da uhapsite bilo koga, makar i za to "malo" zlocina. Zato predavanja Albanaca na ovu temu nisu dobrodosla. Vi nista ni najmanje nevini, a svi znamo da cete svoje pravo lice pokazati cim se prilika ukaze.

Lunatic

pre 10 godina

Jedino Srbi ratovali, jedino Srbi ubijalu, jedino Srbi cinili zlocine. A sve ratove izgubili, i dobili etketu zlocinaca i agresora. Ali i Turke smo preziveli i videli im ledja, i ovima cemo jednog dana.

briga me

pre 10 godina

@agim tu bajku pricaj amerikancima i evropljanima.

i da je bilo zlocina nad albancima apsolutno me je briga dokle god se srpske zrtve ne priznaju kao jednake.

kosovar

pre 10 godina

(agim, 13. maj 2013 20:43)
I ovaj da dobije tolike pluseve a da na napise koliko je silovanih Srpkinja bilo 80tih a da ne ne napise koliko je Srba bilo proterano 70tih, bez onih koji su prodavali kuce, a da ne napise nista o Zutoj kuci mislim...! ah da video bi vas kako bi se ponasali da im je albanac silovao sestru da li bi i onda bili za nvo ...

Pinokio

pre 10 godina

@ (agim, 13. maj 2013 20:43)

Vise puta sam imao prilike da gledam dokumentarne filmove americke i britanske koji su bili posveceni ratovima na prostoru bivse SFRJ, u kojima su prakticno za sve okrivljeni Srbi, pa izmedju ostalog i za sve na Kosovu, pa je cak i u takvim dokumentarcima receno da su sukobi krenuli kad su Albanci poceli da bacaju bombe na policijske stanice i da ubijaju srpske policajce, a da ne pricamo o tome da postoji dokumentacija da su Srbi koji su, u vreme postojanja SFRJ i za Titovog zivota, odbijali da prodaju kuce Albancima bili ubijani i da tadasnja policija i sudstvo, koje je bilo albansko, nijedan takav zlocin nije procesuirao, naprotiv to se krilo, a srpski komunisti su okretali glave na takve zlocine zbog toboze bratstva i jedinstva. Tako da tu tvoju pateticnu pricu o osveti ostavi za vase albanske portale. Uostalom, i za Stejt department OVK je do 1999 zvanicno bila teroristicka grupacija.

zoran

pre 10 godina

Agime, imenjace, nijedan Srbin nije isao u Albaniju da ratuje, rat je bio u Srbiji. Svaki ucesnik rata -i Srbin I Albanac-bili su na tlu Srbije. Pozdrav tebi i mozda se vidimo kad ohladimo glave.

skini momak ruzicaste naocare!

pre 10 godina

@agim

Zaista je dirljiv taj tvoj samozaljubljeni sovinisticki naboj koji uporno demonstriras ali sada je 2013. godina i vreme kada ste vi Albanci mogli da izigravate nevinu zrtvu i nevinasce je davno ali davno proslo... Kao prvo nisu Srbi isli u tvoju maticnu Albaniju da istrebljuju nekoga nego je legitimna srpska policija i vojska branila svoju teritoriju od albanskih terorista. Kapish? Srpskih zlocina je bilo i za svaku su osudu ali ovo vase albansko glumatanje pored svih onih pobijenih i proteranih Srba je vec degutatno.

srban

pre 10 godina

@alban
albanci su mom dedi starom 90 godina zapalili kucu. jedva je pobegao sa komsijom u beograd i posle mesec dana umro. ceo zivot ziveo u pokrajini, ni mrava nije zgazio. niste samo vi zrtve.

milan

pre 10 godina

slažem se ja sa vama da ste branili svoje kuće, ali se ne slazem sa vama da ste branili svoju zemlju!!! zemlja je srpska, a vama ju je bez ikakvih prava poklonio josip broz!!!!

biciklista

pre 10 godina

@agim: ne bi oni dolazili da istrebe jedan "narod" da je taj narod imao malo poštovanja prema narodu koji na toj teritoriji vekovima i koji te je ugostio na istoj! ni jedan rat nikom dobro nije doneo, i retko koji u modernoj istoriji je vodjen iz razloga koji su poznati i predstavljeni široj javnosti! sve je ovo namešteno od strane nekih "većih" a mi smo odabrani jer smo pogodni manipulisanju, puni smo ega i samo je potrebno da ga neko nahrani, kako bi se okrenuli na bližnjega svog! eto vam sad to kosovo, ako mislite da ga imate, pa neka vas drugi hrane i muzu, a mogli ste mnogo više sami sa sobom, no na balkanu je uvek potrebna neka treća strana, nismo mi dovoljni sami sebi....
p.s. i kod nas u banatu ce biti isto, pitanje je vremena, samo je sreća u nesreći te ce biti malo manje krvavo!

mozak

pre 10 godina

nije vasa krivica sto tako mislite da neko treba i srbima da se izvini, nego treba da se osvrnete oko sebe i pitate koje to vesti i price slusate po vasim medijima pa cete posle lakse shvatiti sta kako i zasto. Svaka delegacija bilo studenata ili drugih grupa koje dolaze na kosovo se cude sa time sto vide i onim sta su slusali o kosovu.

Sasa

pre 10 godina

Kad Srbi ugnjetavaju i genocidisu drugi narod, taj narod posle obavezno procveta. Stotine hiljada je proterano da bi se vratili milioni. Pristina je bila grad sa osamdesetak hiljada stamovnika. Sada ima oko 600.000. Sa druge strane odakle Srbi odu oni se tamo vise nikad ne vrate, a i ako ima pojedinacnih slucajeva, u ukupnom procentu ne prelazi cak ni ceo jedan posto, prosto moze da se kaze da upada u statisticku gresku. U Pristini danas zivi sestdesetak Srba. Ista stvar i sa Hrvatskom. Toliko.

@agim

pre 10 godina

Јадни ви, ни лук јели, ни лук мирисали.
Опет замена теза - 'Срби су криви за све'!!!

Bojan

pre 10 godina

Drago mi je što se moj narod (ne baš voljno, ali to je razlika izmedju forme i suštine) otarasio makar u nekoj meri o.oša i š.jama iz devedesetih, nije mi drago, ali mi nije ni žao što su kod svih drugih takvi likovi nacionalni heroji, premijeri... nekako zaslužuju jedni druge, narod takve heroje, takvi heroji takav narod.

ziveo haski tribunal

pre 10 godina

Mnogo si ti zestok general!
General mora da bude ljudina i u miru kao i u ratu a ne da svaljuje nepostejece zlocine na svoje mrtve i zive saborce.
Zelim da se usvoji zalba tuzilastva i da ti lepo robijas ceo svoj zivot.

Ako posmatramo stvari sa druge strane ko bi drugi sudio ovim nulama od vojnika da nije postojao haski sud?

VERUJEM NOVIM GENERACIJAMA

pre 10 godina

Treba da se izvine svi medjusobno ali sa jednom konstatacijom da su zlocini nad Srbima cinjeni i cine se posle svega sto su u njihovo ime i sada se ispostavlja i na stetu cinili sunarodnici iz Srbije koji su mahom bili kriminalci koji su angazovani bas u te svrhe i koji ne mare za pravila ratovanja jer su mahom krali i ubijali civile i sto je najzalosnije danas odgovaraju profesionalci u svom poslu tj.u policiskim i vojnim strukturama i koji tada ubedjen sam nisu smeli da odbijaju naredjenja tih kriminalaca i onih na najvisim pozicijama u vlasti jer bi lose zavrsili. Ovo bi trebao da bude nauk kako sudjenja u Hagu tako i ostala o novoosnovanim drzavama da vise nikome ne padne napamet da unistava necije pravo na zivot, licnu imovinu i slobodu kretanja.

Ilija

pre 10 godina

Da li je iko od vas video leseve odnosno kosti iz te famozne hladnjace? Da li je iko video iskopane kosti u Batajnici? Ja nisam, vidjao sam iskopane kosti u Srebrenici recimo, ali hladnjacu i Batajnicu nisam. Od cele te price postoji samo slika zadnjeg dela nekog kamiona i to je sve. Zvuci kao negiranje zlociona, ali mislim da bi jedna takva prica morala da bude vise propracena detaljima, recimo otvorena hladnjaca puna kostiju.

neko sa strane

pre 10 godina

Kad ce vec jednom, neko, da se izvini za zlocine nad Srbima?
(milos, 13. maj 2013 20:12)

Kada prvo,srbi priznaju svoje zlocine,koji su najbrojniji,posle da se izvine,tek onda,dolazi na red izvinjenje drugih...
I u drugom svetskom ratu,nemci su bili ti,koji su priznali i izvinjavali se...

znamo se

pre 10 godina

@Alban

Kako te nije sramota da lazes? Imas ovde arhivu vesti sa Kosova, pregledaj malo i videces da nije prosla ni jedna nedelja da niste napali nekog Srbina, opljackali, ubili, kamenovali itd. Ako ti verujes u lazi o tvom narodu i ako ti zivis u tom vasem albanskom virtuelnom svetu gde ste najsavrseniji na planeti, to je samo tvoj problem ali nije u redu da ostale smaras.

dai ferizi

pre 10 godina

Polako -polako . Leshevi govore . Ucesnici zlocina kad tad MORAJU da se izvinjavaju, i tako, lagano ali sigurno doci ce do ISTINE. Nadam se da ce prevareni srbi(RTS-som) verovati makar ovim ljudima.

srbin

pre 10 godina

Kad ja na primer dodjem u tvoju kucu i pobijem sve zivo sta pred sobom nadjem(ukljucujuci i male bebe) i neko me pri tom ubije mislim da je neukusno da neko trazi da se neko izvine zato sto su me ubili.kapiras sada o cemu se ovde radi ? Ni jedan Albanac NIJE isao u Srbiju da ratuje vec je branio svoju kucu od preko 100.000 Srba koji su dosli sa jedinim ciljem da istrebe ceo jedan narod.I to malo(u poredjenju na zlocine srba nad albancima)zlocina nad srbima pravili su Albanci kojima je prethodno ugasena CELA familija i to iz osvete.
@ (agim, 13. maj 2013 20:43)

Agime ukapiraj da su Srbi dosli na svoju teritoriju da brane svoju zemlju, a ne u tamo neciju kucu i ne brani se sa tim da su zlocine pravili Albanci kojima je neko ubijen pa zar su prodavali organe zbog toga Agime i napisi malo kako ste silovali Srpkinje i ubijali srpsku decu 80tih a i danas to isto radite budi srecan sto vas je NATO branio Agime i zapamti kosovo je srbija agime !! . Ti mozes da kazes ono sto mislis ovde a mi Srbi ne i zato budi srecan Agime ti bar negde mozes da kazes ono sto mislis NATO te cuva a nas Srbe ko …. to je jedina razlika izmedju mene i tebe e sada zamisli da te NATO ne cuva Agime!

rade

pre 10 godina

Porazni su komentari koje pisu Albanci jer pokazuju da su jos uvek u nacional-romanticarskoj fazi, daleko od suocavanja sa zlocinima koje su pocinili i kao takvi predstavljaju opasnost za ovaj region. Iako nevoljno i sporo ostali narodi su ipak krenuli sa tim procesom dok Albanci, bar ovi koji komentarisu su na nivou srBskih patriJota od pre nekoliko godina. Amerikanci su svojom politikom od Albanaca stvorili jedno razmazeno deriste koje ce jos pun problema praviti po Balkanu.

fdsfosyga

pre 10 godina

@Kad ce vec jednom, neko, da se izvini za zlocine nad Srbima?
(milos, 13. maj 2013 20:12)

Pa kad iz rata izadjes kao pobednik. Takvim naivnim pitanjima samo dozvoljavas Albancima i ostalima koji su bili na strani pobednika (NATO) u balkanskim ratovima 1991-1999 da te provociraju svojim odgovorima i na kraju da ti se smeju.

Bolje se zapitaj sta se to desilo narodu koji ima vecu vojnu tradiciju, jacu vojsku i vojni kadar pa je igubio ratove protiv slabijeg protivnika tako sto je dozvolio sebi da zarati sa celim svetom. Malo se zapitaj o cemu smo mi to razmisljali pre 20 godina kad smo prkosili NATO-u. Malo se zapitaj koji to genije sme da udje u rat za koji zna da ce da izgubi.

Mogu da ti dam primere genijalaca: Sadam Husein, Slobodan Milosevic, Moamer El Gadafi - sva trojica bi bili zivi da su umeli da saberu 2+2 i da shvate da je samo pitanje vremena kad ce biti porazeni.

Владимир

pre 10 godina

Ми треба да се извинимо онако како су то урадили Амери. Ено их десетине хиљада њихових војника на Окинави, крцат Пацифик.
У Немачкој циркају најбоље пиво већ 70 година.
Тако раде озбиљне нације.
Не пропевају у казаматима...

Građanin

pre 10 godina

Ma ne, mi nismo učestvovali ni u kakvim zločinima.
Sad će na pravnom u Bg da organizuju naučnu konferenciju da kažu da ovaj izmišlja!

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 10 godina

nije vasa krivica sto tako mislite da neko treba i srbima da se izvini, nego treba da se osvrnete oko sebe i pitate koje to vesti i price slusate po vasim medijima
(mozak, 13. maj 2013 20:26)

One koje hoce, u tom je stvar. Imaju na raspolaganju (i uvek su imali) vise nego dovoljno informacija da bi mogli sve znati (ili barem ono sto je poznato) i sve razumeti, ali, sto je babi milo, to joj se i snilo.

KRSTIVOJE KRSTIC

pre 10 godina

Shamu da li ti mislis da je Milutinovic ili bilo koji sps politicar donosio odluke? Da li mislis da je parlament donosio odluke? Ne. Sve odluke je donosio Slobodan Milosevic.

Shamu

pre 10 godina

@Krstivoje
Kada je neko potpredsednik vlade onda uopste nije bitno ko je fakticki donosio odluke - uzivao je privilegije, platu, povlastice, da ne pominjem nelegalne stvari tipa primanja mita i druge neverovatne stvari u koje sam licno imao prilike da se uverim (izdavao naredjenja za skidanje pojedinih pojedinih pripadnika VJ pred sam pocetak rata, dok su svi drugi dobijali produzenja). Znaci kriv je.

@Pinokio
Hvala Bogu da je neko napisao istinu o uzrocima rata na Kosovu. Albanska propaganda je neverovatna, pa evo cak i u danu kada se uhvaceni, isporuceni i osudjeni general izvini - oni traze ono sto sami nikad ne daju. Ko je sa vase strane osumnjicen, da ne kazem osudjen, ili se izvinio?
Elem, sto se propagande tice - problem nije poceo sa Slobom i srpskim nacionalistima. Svaki dokument, svaki dijalog sa Albancima i EU treba da sadrzi statistike o proterivanju ne-Albanaca (posebno Srba i Goranaca) sa Kosova. Brojke su neverovatne, a kada se saberu sa egzodusom iz 1999, u pitanju je milion ljudi. Pola Kraljeva, pola Raske, ogromna populacija u Beogradu, popularni "Kosovari", sve je to izbeglo 70-tih i 80-tih pod pritiskom Albanaca. Svedoka nikad nije bilo ili su misteriozno nestajali (surprise, surprise).
Zato hajde jednom da ne izgubimo medijski rat (jer smo zbog takvih poraza izgubili i ratove oruzjem u kojima smo bili dominantni). Svi vi koji stavljate minuse na razumne komentare - malo procitajte i raspitajte se sta su vase dezurne zrtve radile daleko pre 1998.

Knjigu u sake

pre 10 godina

(Владимир, 13. maj 2013 20:28) "Кад су се Амери извињавали што су током 2. Светског рата држали све држављање (цивиле) јапанске националности по логорима? "
Izvinjavali su se, i prezivelima platili odstetu. Nije mi jasno zasto potezes nesto o cemu nemas pojma i javno se blamiras da bi kao branio srpsku stranu. Malo znanja o istoriji ne bi skodilo.

Alban

pre 10 godina

@Srban to su ratni profiteri ko ti je u medju taj je zpalio kuču. Danas kad imamo državu I njegove institucie od 2008 ni jedna kuča nie palena , od 99. Do 2008 unmik anarhia..

NE OKRECI SE ZEMLJAK,IDEMO NAPRED

pre 10 godina

Nije vama bilo lako 1998-1999, znam jer sam tada bio na Kosovu. Srpski zlocini su se desili i Srbi su sve zlocince uhapsili i isporucili - vi niste ni probali da uhapsite bilo koga, makar i za to "malo" zlocina. Zato predavanja Albanaca na ovu temu nisu dobrodosla. Vi nista ni najmanje nevini, a svi znamo da cete svoje pravo lice pokazati cim se prilika ukaze.
(549. motorizovana Prizren, 13. maj 2013 23:37)

Vidis kako si lepo odradio onu narodnu ,,ne pitaj ga sve ce ti kazati. Pored toga sto si ucestvovao i sa Kosova dolazis moze se samo konstatovati da ove nebuloze koje iznosis su i dovele do ovog zla tako da ste prvo otrovali Srbe u Srbiji i ne samo vi nego i u drugim krajevima SFRJ tako da je doslo do mrznji, osvete i navodne odbrane brace od koje je Srbija najvise izgubila u svakom pogledu ali, to je vec elaborirano. Sto se tice Haga nijedan se Albanac nije krio vec se dobrovoljno predali pa cak i primijer Haradinaj tako da i ta laz govori sama o celokupnom stanju a za razliku od Srba samo se Seselj koji je huskao a ne ratovao svi drugi su mnogo vise od njega zla naneli ali se krili i uhapseni, osim pojedinaca. Moja je preporuka da nema svrhe se vracati u proslost koju prizivas jer moji jadi muke patnje nanesene i dozivljene ce demantirati i pokopati pravno i ljudski tvoje zato idemo u svetliju buducnost bez okretanja nazad i lazi koje ne vode nicem dobrom.

boris67

pre 10 godina

Ovaj jadni "covek", znao za zlocine, a nije reagovao. General? Sram ga bilo, zasluzio je dozivotnu, ali kako ce biti pusten, duznost je drzave da ga uhapsi i razjasni sve pojedinosti ovih zlocina. Ako se to ne uradi, krivi su Vlada, skupstina, svi mi.
mozak, blago vama sa vasim mozgom. Sta se vidi na KiM? Unistene crkve, srpska sela, kuce, stanovi. U enklavama ljudi bez prava na zivot. Sram vas bilo i vas i vaseg mozga. I molim vas, koje novine vi citate, otvorite mi oci.

gaga,,

pre 10 godina

Vrhovni zlikovac je Sloba. Hladnjaca puna leseva je njegovo zlodelo. Naravno da ovaj Vlastimir nije mogao da se suprostavi posto bi i on zavrsio u hladnjaci.
Nego jel' ono u aktuelnoj vladi sedi ministar koji drzi njegovu sliku iznad glave i divi mu se?
Samo pitam ...

bobi bibi

pre 10 godina

na kraju da se neko nadje da se izvini nevinim dusama koje su mnogo sto sta podnosile i trpele repressalije pijanih i potpuno razularenih osoba koje su samo silovali pljackali palili i sve najgore moguce

tomislav

pre 10 godina

iste su price na obe strane... albanci/srbi su klali srbe/albance... izgleda albancima/srbima zao sto nisu poklali sve srbe/albance