Petak, 10.05.2013.

00:14

Vučiću nagrada Najevropljanin

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić primio je danas nagradu "Najevropljanin 2012.", priznanje koje od 2000. dodeljuje Prva evropska kuća Čukarica.

Izvor: Beta

Vuèiæu nagrada Najevropljanin IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

261 Komentari

Sortiraj po:

Optimista

pre 10 godina

U poslednje vreme je izdržao toliku hajku zbog EU, tako da mislim da je ovo samo priznanje za njegovo zalaganje i poruka da nastavi da radi kao što je to slučaj bio i do sada.

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Prvi put sam ga gledao u Bg na nekom programu nesto u vezi Gradske uprave ili sl. Impresirao me. Radim u medijima u Zg. Tesko me tko moze zavarati. Prepoznajem tikove, znakove, sugestije P. R. savjetnika. Kod njega nista nije bilo od toga. Cista iskrenost. Potom sam cuo sto je bilo sa Miskovicima i dodatno me obradovao. U Temi dana na HRT 1 prilikom posjeta Zagrebu bio je fenomenalan. Za mene je Vucic najbolji politicar Regije.
(Megatronman, 10. maj 2013 14:27)

Evo poštovano pućanstvo, kao i što se sami možete uvjeriti, podrška dolazi iz cijeloga svijeta, a oćekujemo je i iz drugih Galaksija.

Zlobnica

pre 10 godina

Ovo predstavlja podršku njegovom dosadašnjem radu, tako da mislim da treba da nastavi na ovaj način i rezultati će biti vidljivi.

bezimena

pre 10 godina

ªav njegov trud i rad,su doprineli da dobije ovo prestizno priznanje! Cestitke
(anci, 10. maj 2013 12:54)

"... dodeljuje Prva evropska kuća Čukarica".:))))

Latica

pre 10 godina

a koga bi Vi to izabrali umesto Vucica?Ne pada mi ni jedna licnost ,mozda Mitra Mirica,coveke je bas doprineo cirkusu u nasoj zemlji,a Vucic..pa on je doprineo da cirku koji je vladao bar malo splasne

Žalosna Sova

pre 10 godina

Dali je naj ili nije to me ne interesuje. Ko je i sta bio vise nije vazno. Sta i kako ce da uradi pa makar zvao se i Drakula. Sutra cu i Vojislava. Šeselja da podrzim ako radi dobre stvari za zemlju ili narod. A vi koji ste do koske 'ostrašćeni' ne vredi vam nista.

firc

pre 10 godina

ja sam slučakni prolaznik i mnogo mi se sviđa što smo dobili nagradu. Sada se kao bivši radikal mnogo više osećam evropljaninom :)

Fly

pre 10 godina

Kako je clanstvo SNS aktivno na sajtu B92. Treba biti aktivan u stranci, da bi ti stranka dala nesto. A Najevropljanin je slika i prilika Srbistana. Pa zar DiplToma nije rekao da ce Srbija biti crna rupa Evrope????

Lane

pre 10 godina

Potpuno zasluženo, pokazao je da se promenio na bolje, vrlo je kooperativan prema svetu, pristaje na sve što se od Srbije traži i ima odličan marketing. Nadam se da će nastaviti sa borbom protiv korupcije iako to više nije prioritet EU u odnosu na Srbije od dana potpisivanja Briselskog sporazuma. Baš je primer. Vesna Pešić bi mogla da i njega podrži kao i Tomu Nikolića.

nenad

pre 10 godina

Bolesna količina pro-naprednjačkih komentara i ovde i na Blicu. Svi do jednog su providni: "u potpunosti zasluženo", "napred uz Vučića!", "vi ste spas Srbije" i tako to.

Radikalčine, kako vas nije sramota?

dimitrije

pre 10 godina

Neko moze da bude obrazovaniji i da to svoje obrazovanje okrene protiv Srbije a neko moze da bude posteniji pa da se za istu tu Srbiju i bori i hvala Vucicu na tome

Del Boy

pre 10 godina

Sve pohvale na racun gospodina Vucica, nadam se da ce imati snage da nastavim sa dobrim radom, i pored svih pritisaka koje trenutno podnosi.

zavrsio sam

pre 10 godina

ma mozete vi da se smejete i da se svadjate koliko hocete Vucic je zasluzio ovu nagradu jer je mnogo uradio u proteklom periodu i tacka

invictus

pre 10 godina

Sve je to lepo, bajno i divno, ali moram nesto da vas upitam: cemu svi ti hvalospevi? Jel su cene nize, jel je standard visi? Jel toliko treba da molimo EU da nas primi, ili svojim radom i trudom treba da postanemo nalik na članice, a onda sami da apliciramo? Kujete čoveka u zvezde a ja razlika ne vidim, čak bih pre rekao da mi je svakim mesecom sve gore i gore. Molim za neciji odgovor, kao i za objavu komentara.
P.s. Nisam glasac DS-a.

Ulica Tatka Mladica

pre 10 godina

Kako vojska partijska ostavlja komentare i lupa odgovarajuce znakove...jeste li primetili kako su najrevnosniji kada je u pitanju dobri stari Aca laz...?

Ni sam Ridji nije bolje nesvesno predskazao buducnost...

naj evropljanin ja

pre 10 godina

ma lupajte minuse i cuvajte svoja radna mesta ali uskoro ce te lupati minuse na svaki komentar za vucica kao i svojevremeno za milosevica i seselja to sto lupate minuse kao i pluseve za ovu nagradu necete namazati na hleb i necete prehraniti i platiti skolarinu za svoju decu do god se pravi institucija partije a ne drzave osim ako niste iz koristi u sns-u onda u redu

Leonid

pre 10 godina

Neki ovde komentarima pokušavaju da ospore rezultate Aleksandra Vučića...Dzaba se trudite! Istraživanja javnog mnenja iz meseca u mesec pokazuju šta narod Srbije misli o Vučiću i njegovom radu.

Ellen

pre 10 godina

Kad nas toliko postuju i vole, nek bace koju investiciju ovde, evo mi smo raspolozeni za to da vidimo vajde od njihovih komplimenata...

Biznis Europe

pre 10 godina

Pa usectvovao je u reformama, centralnog Balkana, rascistio nalo djubre nase i utro put nekim poslovima koji treba da se otovre, pa su ga nagradili. On onih nasih monopolista Evropa nije mogla nista da se omrsi.

Spectator

pre 10 godina

Već duže vreme svake godine dodeljuje se nagrada koja se zove Najevropljanin uz dodatak godine za koju se dodeljuje. Vidim da je dodeljuje neka ,,Prva evropska kuća Čukarica,,. Može li mi neko objasniti ko su ti i na osnovu čega su se kvalifikovali da dodeljuju nagradu sa ovko prestižnim naslovom. Meni sve ovo liči na neku zaje........

Vasilije

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da će uvek biti ljudi koji omalovažavaju tudji rad i trud...Ako je neko nešto dobro uradio, treba svi da ga podržimo bez obzira da li ga volimo ili ne...Iza Vučića su u prethodnoj godini nesumnjivo značajni rezultati,tako da ova nagrada ne treba nikog da iznenadjuje.

djordje

pre 10 godina

Vidim rade dezurni DS botovi pa samo napadaju.To sto je Vucic uradio u proteklim mesecima niko od vas demokrata nije uradio za ceo mandat

Mikael Hansen

pre 10 godina

Ne pripadam nijednoj stranci, ali Vučić je nešto najlepše što se desilo našoj političkoj sceni, i blažen je onaj narod koji ima takvog političara ...

severnjak

pre 10 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Aleksandar Vučić je zaslužio nagradu najevropljanina. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. SNS je jedina stranka koja misli na ekonomski prosparitet i budućnost Srbije.Potpuno verujem Aleksandru Vučiću.
(Demetra, 10. maj 2013 00:55)

Aleksandar Vučići je ovu nagradu zaista zaslužio.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.Aleksandar Vučić zaista želi da radi na ekonomskom prosparitetu naše države.
(Demetra, 10. maj 2013 16:23)

Za ove ode radosti, malo je ministarsko mesto, potpuno verujem da će te za ovo oženiti!

ZoranNS

pre 10 godina

Vučić zaslužuje pohvalu za ovo što je uradio zajedno sa Dačićem, ali ova nagrada data samo za jedno delo, čoveku koji je do juče bio među najradikalnijima u Srbiji, degradira ovu nagradu, a posao još nije ni završen.

Malena

pre 10 godina

Neki nisu cak nisu ni tu,po meni skromnu nagradu dobili.U svakom slucaju,nama ce znaciti da ga u EU cene,kako bi se sto pre prublizili Evropskom putu.

naj evropljanin ja

pre 10 godina

e kada bude neka ozbiljna firma dodeljivala tu nagradu onda cu poverovati u naj evropljanina da se razumemo i ranijih godina sam sa skepsom gledao na ovu nagradu posto je ovo zemlja cuda

Vrednosti 21. veka

pre 10 godina

Pa kad je Obama koji bespilotnim letilicama ubija bosonogu decu po Avganistanu dobio Nobelovu nagradu.......
Inace sta su sada tu evropske vrednosti, slanje mornarice 10.000 km u rat za malo ostrvo ili predaja dela svoje teritorije zbog jurisa na tudje fondove? Ne moze i jedno i drugo.

Lenkica

pre 10 godina

Potpuno zasluzeno,jer svojim radom, zalaganjima i sposobnoscu uspeva da Srbiju priblizi Evropi, kao i da Evropu razuveri da je Srbija zemlja s losim imidzom i losa za investicije.

Kosa vertikala

pre 10 godina

" Među laureatima u prethodnih 13 godina su Zoran Ðinđić, Boris Tadić, Božidar Ðelić, Dragoljub Mićunović, Miroljub Labus, Nebojša Čović"

A Sonja Biserko, Natasa Kandic, Goran Svilanovic ?

Fino drustvo, Aco !

Jagodiceva

pre 10 godina

Aleksandar Vucic jeste NAJEVROPLJANIN sa ili bez ovog priznanja!
Zasluuje ga svojim delima , tako misli Prva evropska kuca,ali tako misli i
ogroman procenat gradjana Srbije.

Demetra

pre 10 godina

Aleksandar Vučići je ovu nagradu zaista zaslužio.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.Aleksandar Vučić zaista želi da radi na ekonomskom prosparitetu naše države.

Madhva (Hare Krišna)

pre 10 godina

Ko ima od čega da živi, najuzbudljivije je ipak živeti u Srbiji. Ta neizvrsnost, prevrati, svakodnevni stresovi, redovni protesti, paljenje, tuča, skandali, komedija, ludilo...to je neprocenjivo!
Zaista, ko ima od čega pristojno da živi, ovako bogat život nigde neće imati.

jaa

pre 10 godina

Sramota! Čovek urušava sve institucije i preuzima njihova ovlašćenja, pokreće krivične postupke ali ih i prema podobnima sprečava i zaustavlja. Sad svi prethodni trebaju da vrate priznanje osim Dinkića, on može sa svakim.

Cvetana

pre 10 godina

Covek radi u interesu gradjana i Srbije sa puno energije i malo polemisanja,i to je ono sto je bitno.Cak mislim, da njemu licno ni ne znaci ova nagrada puno.

Vera

pre 10 godina

2012. godina je bila posebno teška, te u tom slučaju priznanje ima veću važnost i značaj, svi mi u Srbiji možemo biti ponosni i pružiti potporu Vučiću u njegovim nastojanjima...

Kale

pre 10 godina

Kako su ljudi postali plitkog pamcenja ,Tadica i pokojnog Djindjica porediti sa Vucicem hahaha samo kad se sjetim izjava protekli 5,6 godinica .Moze li auto promjenit boju? mozee,samo to je opet isti onaj auto ;-)

Miloš ŠiD

pre 10 godina

Vučić je vratio nadu građanima Srbije da će Srbija konačno krenuti sa dna na kome se već godinama nalazi. Vučić to ne pokazuje samo rečima, kako je to bilo u vreme vladavine DS-a, nego i delima. Narod hoće da radi, da se zaposli i da ima neku egzistenciju, a dobijanje datuma za otpočinjane pregovora sa EU, dolazak velikog investitora iz Emirata, a i najavljeno za 21. maj potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu sa Rusijom, daju nadu građanima Srbije da je Srbija sa Vučićem na dobrom putu.

Megatronman

pre 10 godina

Prvi put sam ga gledao u Bg na nekom programu nesto u vezi Gradske uprave ili sl. Impresirao me. Radim u medijima u Zg. Tesko me tko moze zavarati. Prepoznajem tikove, znakove, sugestije P. R. savjetnika. Kod njega nista nije bilo od toga. Cista iskrenost. Potom sam cuo sto je bilo sa Miskovicima i dodatno me obradovao. U Temi dana na HRT 1 prilikom posjeta Zagrebu bio je fenomenalan. Za mene je Vucic najbolji politicar Regije.

Vihori

pre 10 godina

Prethodna vlada je svoju politiku zasnivla na recima, Vucic je u startu krenuo da radi. Zato i ne cudi sto uziva ovoliko poverenje naroda. Nagrada je ovog puta otisla u prave ruke.

Milica FIloz.

pre 10 godina

Bez obzira da li neko podržava politiku Aleksandra Vučića ili ne, ukoliko sagledamo realno,shvatićemo da niko u protekloj godini nije zaslužio priznanje više od njega...

Mici

pre 10 godina

Ne kapiram negativne komentare,covek je uradio nesto po pitanju svoje zemlje na spoljno politickom planu
(simon, 10. maj 2013 11:56)

da, akcenat je upravo na ovome: ''uradio po pitanju svoje zemlje'', a ne za sebe licno jer je tu gde jeste zato sto smo ga mi kao gradjani ove zemlje birali.

drvobradi

pre 10 godina

Ovo me nasmejalo skoro kao prijava imovine Mila Đukanovića. Od zarđale kašike, preko bedževa do Najevropljanina. Samo u zemlji kišnih glista. Još je samo ostalo da se Šešelj vrati i dobije ovu nagradu.

Angie

pre 10 godina

Vucic je svestran i obrazovan politicar (jedan od retkih koje Srbija ima) tako da je ovo priznanje sasvim na mestu, on je opravdao svojim angazmanom i radom.

Ana

pre 10 godina

Hahahahaha kakva ironija i farsa! Hoće li neko da mi kaže da li je moguće da se neko 20 (dvadeset) godina zalaže za apsolutno sve suprotno od tih evropskih vrednosti i da se onda bukvalno preko noći promeni dolaskom na vlast? Ok, kapiram da se ljudi menjaju, sazrevaju, unapređuju svoje stavove i sve to... i pozdravljam sve ovo da se smiri stanje na Kosovu, da se ide u Evropu itd... ali da li je moguće da ti se stavovi iskreno iz temelja promene u nešto potpuno suprotno, eto tako odjednom?

milana

pre 10 godina

Vučić je iskren i to većina građana Srbije ceni, pa i kada je u pitanju sporazum o Kosovu, Vučić je iskreno rekao ljudima u kakvom je Srbija položaju, i koje su to dve opcije. Jedna opcija je da odbijemo sporazum, ostanemo izolovani, i postanemo „crna rupa“ u Evropi, a Kosovo bi bilo sve dalje od Srbije. Investitori u takvu zemlju neće dolaziti, a o nekom poboljšanju životnog standarda ne bi bilo ni govora. Druga opcija je da prihvatanjem sporazuma nastavimo proces evrointegracija, i imamo barem nadu da će se povećati strane investicije u Srbiji, a na taj način i poboljšati životni standard građana. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da će biti tako, ali, prihvatanjem sporazuma, imamo bar neku nadu da će biti bolje, a sa odbijanjem sporazuma, izgubili bi i tu nadu.

Vasilije

pre 10 godina

Ovo je samo još jedno u nizu priznanja za rad i rezultate Aleksandra Vučića. Gradjani imaju sve veće poverenje u institucije Republike Srbije,zadat je težak udarac organizovanom kriminalu,Srbija se nalazi nadomak dobijanja datuma za početak pregovora,tako da je ova nagrada logičan sled dogadjaja.

ivaan

pre 10 godina

Vučić je čovek koji mirno stoji na zemlji, nema čega da se stidi iz svoje prošlosti, živi u sadašnjosti a gleda ka budućnosti. Takav čovek definitivno zaslužuje ovu nagradu.

LJUBICA

pre 10 godina

Nagrada dolazi u Vuciceve ruke sasvim zasluzeno. Samo, s obzirom na predhodne dobitnike mislim i da nije nesto. Vucic je zasluzio borbom protiv sistemske drzavne korupcije pa da i nije nista drugo uradio. A jeste.

SUBPOK

pre 10 godina

Prosto i jednostavno, Evropa da se malo pokaze da ume da ceni....bla bla bla dodeljuje sta dodeljuje, al Vucic nije Tadic pa da se nakindjuren sepuri okolo, vec nastavice da radi i da radi.

vaske

pre 10 godina

Vučić je i po pitanju sporazuma o Kosovu, kada su njegovi politički protivnici pomislili da će naići na osudu javnosti, pridobio još veću podršku među građanima. Iskreno je rekao u kakvom je Srbija položaju, i zašto je bitno da se sporazum prihvati. Bez obzira što je sporazum daleko od idealnog, većina građana Srbije je shvatila da je ovo maksimim koji se mogao izvući u ovom momentu, i da Srbi na Kosovu ne bi dobili ni toliko da se Vučić nije aktivno uključio u pregovore.

HONDA

pre 10 godina

Ova nagrada zasluzeno ide u ruke Aleksandra Vucica koji je ovo i zasluzio dosadasnjim zalaganjem i radom,da je vise ovakvih politicara kao sto je Aleksandar Vucic,Srbija bi se danas nalazila tamo gde joj i mestu,a to je svakako na samom vrhu.

mladjana

pre 10 godina

Nagrada Vucicu je sasvim zasluzena. Samo mislim da ovi sto su je dodelili Vucicu nisu znali da se ona bas nece lepo primiti kod naroda Srbije.

nikolina

pre 10 godina

Po poslednjim istraživanjima javnog mnjenja u Srbiji, nakon briselskog sporazuma, na iznenađenje mnogih, rejting SNS-a i Vučića je dodatno uvećan, zato što su građani Srbije svesni da je pregovaračka pozicija Srbije bila katastrofalna i da Srbija u pregovorima nije imala nikog za saveznika. Niko ne kaže da je ovo rešenje dobro, ali je narodu jasno da je Vučić uspeo da spase što se spasti može, i da smo svakako povoljnije rešenje dobili zahvaljujući aktivnom učešću Vučića u pregovorima. Takođe, sigurno je da, samo zahvaljujući Nikolićevom i Vučićevom odlučnom odbijanju prvog ponižavajućeg predloga EU, se došlo do neuporedivo boljeg rešenja, a zna se da su SPS i URS, tj. njihovi predstavnici u delegaciji Srbije u pregovorima, Dačić i Grubješićeva bili i za prihvatanje tog prvog, neuporedivo lošijeg rešenja, i umesto da Srbi sa Kosova pohvale Vučića i Nikolića zato što su, odlučnim odbacivanjem takvog rešenje, rizikovali da budu odbačeni od zapada, i praktično završe svoje političke karijere, sada ih još neki proglašavaju „izdajnicima“.

fifi

pre 10 godina

Ako je Evropa pozitivno ocenila dosadašnji rad Vučića ja ne vidim razlog zbog čega bi nek kritikovao ovu nagradu. Procena za najevropljana može biti samo dobro na putu ka EU.

rankec

pre 10 godina

Građani Srbije veruju Aleksandru Vučiću, a to govore i sva istraživanja javnog mnjnja, i kada su svi mislili da će na rejting Vučića negativno uticati sporazum iz Brisela, desilo se suprotno, rejting Vučića je još veći. Ljudi cene Vučićevu iskrenost i posvećenost poslu. Kod Vučića je očigledna iskrena želja da Srbija postane moderna zemlja, članica EU, u kojoj će zakon biti iznad svih, i kojoj se neće interesi tajkuna predstavljati kao javni interesi, kao što je to bilo prethodnih godina.

Leonid

pre 10 godina

Najevropljanin nije onaj kome su samo puna usta EU i evropskih vrednosti.Najevropljanin je onaj ko se svim silama trudi da unapredi privredu,da se izbori sa korupcijom,da obezbedi miran i siguran život svojim sunarodnicima na KiM,jednom rečju, onaj ko radi za dobrobit svoje zemlje i naroda.Zbog svega ovoga će tu nagradu dobiti Vučić.

saška

pre 10 godina

Vučić ne želi da laže ni evropske zvaničnike, ni građane Srbije, nego govori istinu, pa ma koliko ona bolna bila, i zato i ima toliko poverenje naroda, a ova nagrada je potvrda da ima i ogromno poverenje i podršku i evropskih zvaničnika. Najlakše bi bilo Vučiću, da kao što je su to radili Boris Tadić i Borko Stefanović, jednu priču pričaju u Briselu, drugu narodu u Srbiji, a rade nešto sasvim treće, pa niti ih cene evropski zvaničnici, niti ih cene građani Srbije. Vučić je jasno rekao u Briselu koji je to minimum ispod kojeg Srbija u pregovorima o Kosovu neće ići ni po cenu datuma, i hrabro se držao, uz podršku predsednika Nikolića, tih minimuma. Sada kada se dobio sporazum koji je neuporedivo bolji od prvog predloga EU, Vučić jasno kaže, da je to kompromisno rešenje, i da ni on, a ni Srbi na Kosovu, ne mogu biti zadovoljni takvim sporazumom, ali da se više od toga nije moglo izvući u ovim pregovorima, a da bi odbijanje tog sporazuma Srbiju vodilo u izolaciju i ekonomsku propast.

lana

pre 10 godina

Ne možemo reći da Srbija nije promenila put od izbora do danas. Mislim da je Evropa shvatila da se maksimalno trudimo da postanemo deo nje. Pre svega Vučić sa puno energije je uspeo da pokrene promene.

dragan davidovic

pre 10 godina

Na svaku vest o Aleksandru Vucicu u bilo kojim on line izdanjima nakaci se u roku od pola sata stotinjak oda stranacke omladine. To pocinje polako da prevazilazi i nabolje doba Milosevicevog populizma, a odvano je zasenilo stranacku samozaljubljenosti DS-a i Borisa Tadica. Znam da to sada nije popularno reci, ali vođe kod Srba dolaze brzo a odlaze ekpresno i retko kada na miran nacin. A Vuicic je populista kao i svaki lider koji zeli da bude vođa. Ne verujem mu. Ne verujem coveku koji kaze da "zali zbog mladalackih nacionalisticih iluzija" i svga sto je zastupao. Dali to znaci da je Vucic bio nezreo pre godinu dana? Da je tek prohodao pre dve godine?! Pa on je 20 godina radio i govorio nesto sasvim drugo. Niti je tada verovao u to sto prica niti veruje danas. Samo je dobio bolju ponudu. Nikuda necemo stici menjajuci lidere. A i ovaj super-radikal i sada super-evropljanin razbice nam se o glavu. Ubrzo.

Deni

pre 10 godina

Danas je veliki dan ne samo za gospodina Vučića već za sve nas, jer upravo sve što on čini, čini to za svoj narod.Neretko je u našoj istoriji svet prepoznavao velike ljude koji su živeli medju nama, a koje srpski narod nije umeo da ceni.Bilo je dosta kritike upućenih na rad gospodina Vučića, trebalo je istrajati uprkos tome, biti hrabar, ne odustati od svojih ideja, ne obazirati se na prozivke i osude i biti vodjen vizijom bolje budućnosti našeg narod.Prepoznato je njegovo zalaganje i ovo priznanje je kruna njegovog dosadašnjeg rada, koja obavezuje da ne posustane na putu kojim je poveo Srbiju!

Winsent

pre 10 godina

Cestitke Vucicu,svojim zalaganjem za resavanje kosovskog problema,evropskim integracijama i borbom protiv kriminala i korupcije apsolutno zasluzeno

BRATAC SAČULATAC

pre 10 godina

Bez obzira na zasluženu nagradu Aleksanda Vučića on je na ovim prostorima dokazao da iskrenost i ogromna energija donose rezultate. Svog sebe je stavio u funkciju drzave. Zato iskrene cestitke sa zeljom da sto duze traje.

Милош Бобић

pre 10 godina

Један коментатор недавно рече да је Србија земља полупросвећеног апсолутизма. Била би песма да је тако. Србија је земља апсолутно непросвећеног волунтаризма.

MjaU

pre 10 godina

Za mene Vucic nije samo najevropljanin vec i najdrzavnik, covek koji je konacno nesto pokrenuo u politici, utvrdio neka nacela i red, i koji je poceo da pokrece Srbiju da ide napred prema svetu, da se otvara i napreduje.

Natasa

pre 10 godina

Сада је и више него сигурно да Србија није погрешила што је за председника изабрала Томислава Николића, а за подпредседника и вођу најаче странке у држави Александра Вучића. Као и до сада г. Вучић је показао да је достојан наслеђа Немањића и Милоша Обреновића.

pilickan

pre 10 godina

Nekada je Vučić bio brzoplet, i brzo „padao u vatru“. Međutim, danas radi potpuno suprotno, i zbog toga je i došao u situaciju da ima veliku podršku građana Srbije, ali i evropskih lidera. Vučić danas racionalno pristupa rešavanju svakog problema, i pre nego što donese neku odluku detaljno analizira njene posledice, i svaku odluku donosi u interesu Srbije i svih njenih građana. Zbog toga ne čudi ova nagrada, i apsolutno ide u zaslužene ruke.

moje ime

pre 10 godina

Koliko SNS kadra, zaposlenog u JP i državnoj administraciji, ima zadatak da piše hvalospevne komentare na internetu.
Svi pišu u istom kontekstu, kao da su imali obuku.

titin

pre 10 godina

Vučić je pokazao da može sa svima da razgovara i da uspostavi istovremeno dobre odnose i sa Rusijom, i sa Arapskim zemljama, ali i sa Zapadom. Već izvesno dobijanje datuma, strateško partnerstvo sa Rusijom, i dolazak investitira i UAE, daje nadu građanima Srbije da se mogu očekivati veće strane investicije u Srbiju i konačni oporavak srpske ekonomije, a samim tim i poboljšanje životnog standarda građana Srbije. Bitan preduslov za privlačenje stranih investicija je bila i bezkompromisna borba protiv korupcije, jer strani investitori ne žele da dolaze u zemlje u kojima cvetaju kriminal i korupcija, i u kojima se stani investitori reketiraju, kakva je Srbija bila u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića.

nidža

pre 10 godina

Bez obzira na zasluženu nagradu Vučić je na ovim prostorima dokazao da iskrenost i ogromna energija donose rezultate. Možemo ga voleti ili ne ali mu to moramo priznati!

Kolosej

pre 10 godina

Vucic nikada nije suvise uzimao u svoja usta rec Evropljanin, ali svojim politickim stilom i ponasanjem se nametnuo kao najbolji. Iako je bio etiketiran kao bivsi radikal dokazao je da ljudi ako hoce mogu da budu sta hoce, mnogo bolji i pravedniji, da najevropljanin moze da bude bilo ko, i radikal i demokrata, ali je bitno da bude pravedan i posten. A on to svakako jeste.

olja

pre 10 godina

Osecam potrebu da se izvinim sto sam verovala da ce Vucic:
- raditi u interesu Srbije;
- resavati probleme u borbi protiv korupcije i kriminala;
- vratiti ugled Srbiji;
- mnoge koji su bili protiv okrenuti na nasu stranu;
- dovesti investitore;
- modernizovati vojsku i najzad vratiti veru u bolju buducnost.
Dakle, izvinjavam se sto je gospodin Vucic ispunio moja i ocekivanja velikog broja gradjana i sto ima moju punu podrsku.

Ankica W

pre 10 godina

Aleksandar Vučić je svojim samopregornim radom da Srbija bude bolje uređena zemlja, svakako je zaslužio epitet Najevropljanina, najpolitičara godine.

Mungos

pre 10 godina

Više me ni ne čude ovi silni zluradi komentari..moje mišljenje je da Vučić zaslužuje ovo,druga je stvar ko su bili njegovi prethodnici.. Ne treba da nas lomi prošlost.

Bjelokosti

pre 10 godina

(neško, 10. maj 2013 06:33)

Pobrkao si ti neke loncice druskane, upravo ti tajkuni i korumpirani politicari koje pominjes nastali su u vreme vladavine Vucicevih i Dacicevih politickih otaca a svoju imovinu su visestruko uvecali u vreme Vojislava dr Kostunice od 2004. A od 2008. na vlasti je bilo nesto sto " niti smrdi niti mirise". Ja sam neko ko ipak pamti 90e i secam se sta je radio Vucic i kako je ljude za ono sto se on danas bori nazivao. Zar je trebalo proci ovoliko godina da se neko opameti? Ovo je nasa Srpska tragikomedija.

Zoki

pre 10 godina

Vucic je ZASLUZIO tu nagradu, sa obzirom da je pokrenuo postupke protiv kriminalaca, korupcije i ekonomskog oporavka Srbije. A to su ciljevi EU.
Za razliku od prethodnika koji su imali kao cilj licnu korist.

panonski

pre 10 godina

Pa vise je uradio za priblizavanje Srbije EU nego cela prosla vlada.. Uostalom sa Seseljom se i razisao na temu EU. Samo kratko pamtite. Zavidni ste na rezultate coveka koji puno radi. Ko Vam je branio da radite dok ste bili na vlasti ?

NELA

pre 10 godina

Cim je njega EU trazila da prisustvuje pregovorima znala sam koliko je cenjen,to samo mi imamo podeljenio misljenje ali mi smo poznati po zlobi i zavisti.

mikula

pre 10 godina

On je naj covek a ova ekipa sto zna samo da kritikuje neka malo onako kad ostanu sami sa sobom razmisle o svojim sitnim interesima i malim planovima ... Odrastite i pobedite male stvari, kad je mogao on, moze svako od nas.

son

pre 10 godina

samo kad bi ljudi znali da tu nagradu ne dodeljuju ni Evropa ni neki evropski zvanicnici, vec neka nevladina organizacija iz Barajeva. Nisu cak ni stavili adresu sedista na njihovom sajtuhttp://www.najevropljani.rs/. A evo i linka koliko ih podrzava Evropski pokret u Srbiji. Prestanite vise da zamajavate ovaj nesrecan narod http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=30760

teodora

pre 10 godina

Svako ima pravo na svoj stav ali negirato ono sto je za Srbiju uradjeno u poslednjih godinu dana je stvarno sramota ali mi smo svuda dobro poznati kao narod koji sam sebi kopa jamu a posle krivimo su nam svi krivi.

Vanja Petrovic

pre 10 godina

Pitala se ja ko je ta "Prva evropska kuća" koja dodeljuje jednu tako zvučnu nagradu NejEvropljanina!...ne budem lenja, skoknem na Net i nađem podatak da je to naše udruženje PRVA EVROPSKA KUĆA - ČUKARICA...Kahm, kahm!
Ko će kome ako ne svoj svome?

Bilo kako bilo, sam naziv nagrade je veoma pompezan, neprimeran i megalomanski!

trudbenik

pre 10 godina

Vučić želi od Srbije da stvori modernu i uređenu zemlju članicu EU u kojoj će zakon biti isti za sve, i važiti kako za običan narod, tako i za tajkune. Naravno da je korumpiranim političarima i biznismenima Srbija kakva je bila u vreme vladavine DS-a odgovarala, jer su upravo zahvaljujući cvetanju korupcije i kriminala u Srbiji i došli u vlasništvo brojnih firmi, vila na Dedinju, skupocenih jahti. Baš zato su se ti korumpirani političari i biznismeni udružili u osporavanju Vučića i njegove iskrene borbe, ali ako bude sreće za Srbiju, oni tu Vučićevu borbu za poštenu Srbiju neće moći da zaustave.
(neško, 10. maj 2013 06:33)

Reci ti meni napredni Nesko kako to da je 95% dobitnika te nagrade poteklo iz Demokratske stranke,a sad se ti hvalis Vucicem,covekom kome se kosa dizala od te Evrope do pre dve godine.I samo mi reci jedan segment drustva gde vidis napredak a da nije na demagogiji i praznim pricama. i reci mi jedan objekat industrijski ili bilo koji je otvoren a da se zaposlilo vise od 50 radnika.

debeli

pre 10 godina

Građani Srbija, a ova nagrada je dokaz, i svetski lideri, cene iskrenost, hrabrost i posvećenost poslu Aleksandra Vučića. Iskreno je rekao i gospođi Ešton, a i nemačkim i američkim zvaničnicima šta je to što Srbija može da prihvati u pregovorima o Kosovu, a šta to Srbija ne može da prihvati, po bilo koju cenu, pa i po cenu prekida procesa evorintegracija.

g

pre 10 godina

Nekako citajuci komentare na B92 postajem sve vise ubedjen da postoji prava mala
vojska mladih naprednjaka koja je zaduzena za pisanje hvalospeva o Tomi i Aci. Ja pripadam
unistenoj generaciji 1975, koja je punoletstvo proslavila uz hiperinflaciju, kriminalce, policijske batinashe...

Secam se i Tome vojvode i Ace koji je unistavao medije i gusio slobodnu rec, secam se caleta koji me je terao da bezim iz zemlje i keve koja je od sledovanja u vidu dzaka brasna sa suzama u ocima svaki dan mesila krofne, nekad slane, nekad slatke. Secam se pokojnog deke koji je sa 70 godina valjao benzin na cosku, koga su jadnog hapsili dok nije utvrdjeno da je to benzin jednog od "njihovih"...

Ljudi se menjaju, kazu, sazrevaju, ali prestanite da posmatrate istoriju ove napacene zemlje po tromesecjima, mladi raspitajte se kod komsija, roditelja, prijatelja kako je bilo nekad u Srbistanu i ko su bili age i begovi.

I ja mogu da se menjam, sazrevam, evoluiram... ali istorija ne, a znam da bi mnogi to voleli.

HJU

pre 10 godina

Daj coveku malo vlasti da pokaze svoje pravo lice. Nisam to ocekivao ali je Vucic pokazao dobro i posteno lice i prema tome nagrada ide u prave ruke.

Igra prestola

pre 10 godina

Vucic ovaj epitet nije zaslužio skrstenih ruku, nego radeci za ovu zemlju i dovodeci je na korak od datuma za pregovore sa Evropskom unijom, bilo bi dobro kad bi i ostali politicari radili koliko i on.

NADA

pre 10 godina

Puna podrska Vucicu u nastojanju da izgradi bolju,zdraviju i jaku Srbiju!Budimo jedinstveni manite se podela nikada nam nista nije dobro donelo.

niki

pre 10 godina

Prvi put je iskazala Srbija stvarno želju da ide ka Evropi.Uložili smo napore,učinili velike korake a gospodin Vučić dosta energije i snage da se Srbija vrati na jedan normalan put.

Dule

pre 10 godina

Šta je užasnije od čitanja bestidnih komentara koje pišu ljigavi partijski vojnici? Pomisao da će ti likovi sutra dogurati do ozbiljnih državnih funkcija u državi i upravljati našim sudbinama.

MUNGOS

pre 10 godina

Posle toliko truda ulozenog u Srbiju naravno da treba da dobije nagradu ali najveca nagrada za njega bice ako Srbija i njen narod pocnu bolje da zive.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Kakav cinizam, kakav paradoks ili, možda, ironija?! Nosilac kolajne "najevropljanin" su gospodin Šutanovac i gospodja Dulić. Mislim da oni predstavljaju pravu sliku i priliku odnosno suštinu ove nagrade. Rekao bih da gospodin Vučić ne zaslužuje tu nagradu ili, barem, društvo ovih "najevropljana".

crni domino

pre 10 godina

Trebalo bi ova nagrada da ga malo smeksa i civilizuje!
Zasluzio je za ono sto se deklarativno izjasnjava i radi zadnjih godinu dana!
Jedino mu zameram sto boluje od srpskog sindroma - u sve se mesa i sve zna a najmanje radi ono za sta je zaduzen!

negotin

pre 10 godina

Imamo veliku sansu da sa ovim covekom krenemo u bolju buducnost.Moramo to iskoristiti,Vucic zna sta radi nemojte sumnjati u njegovu dobru nameru.Molim vas budimo jedno

Mirko Bor

pre 10 godina

Vučić, za svoj dosadašnji rad u vladi, zaslužuje pohvale, jer on ne beži od problema, nego ide u susret problemima, i rešava ih. On ne beži ni od nepopularnih tema, kao što je rešavanje pitanja Kosova, i ne obazirući se na to kakav će to uticaj imati na njegov rejting, on pokušava da reši i taj problem, bez čijeg rešavanja se proces evrointegracija ne može dalje nastaviti.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić primiće danas nagradu "Najevropljanin 2012.", priznanje koje od 2000. dodeljuje Prva evropska kuća.

Ako uopste postoji neko ko je "nadmasio" i samog Predsednika Nikolica po broju dodeljenih "odlikovanja" onda je to ova "Prva evropska kuća" koja je gotovo svakoga iz Srbije proglasila i dodelila mu tu titulu "najevropljanina" ?

zabrinut

pre 10 godina

Cenim rad i delo podpredsednika Vucica..
nagrada tipa NAJ...je licemernost na delu..
Pogotovo EVROPLJANIN..
Sta smo mi ostali u najboljem slucaju AZIJATI ili sta (i AZIJATI su ljudi)
Treba jos samo da se ustanovi nagrada NAJ SRBIN, NAJ SLAVEN ...
Da li postoji pri Vladi neko telo-agencija koja se bori protiv ovakvih izopačenosti u društvu..
Za 10-15 godina ovakvo dodeljivanje nagrada će biti smešno i žalosno..

Like me

pre 10 godina

Nemojte tu nagradu gospodine Vucicu. Nju je dobio 2007 gospodin Antonic iz Agrobanke.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=02&dd=15&nav_id=285010

DRAŠKO

pre 10 godina

Građani Srbije veruju Aleksandru Vučiću, a to govore i sva istraživanja javnog mnjnja, i kada su svi mislili da će na rejting Vučića negativno uticati sporazum iz Brisela, desilo se suprotno, rejting Vučića je još veći. Ljudi cene Vučićevu iskrenost i posvećenost poslu. Kod Vučića je očigledna iskrena želja da Srbija postane moderna zemlja, članica EU, u kojoj će zakon biti iznad svih, i kojoj se neće interesi tajkuna predstavljati kao javni interesi, kao što je to bilo prethodnih godina.

Sokolac

pre 10 godina

Činjenica da je Vučić izrastao i ozbiljnog i iznad svega odgovornog političara kome su Srbija i njeni građani u prvom planu a svojim dosadašnjim angažovanjem je to i pokazao ,onda nije nikakvo iznaneđenje što nagrada najevropljanin za ovu godinu ide baš u njegove ruke.

CecaO

pre 10 godina

Samo kada bi moglo da se nabroji sta je sve Vucic uradio da se narod priblizi Evropi. Cestitke za nagradu i nastavi sa radom da i mi budemo deo EU.

idemo dalje

pre 10 godina

Hteli to priznati ili ne ali za godinu dana svojom energijom i atipičnim ponašanjem za političara, postao je nezaobilazna ličnost ne samo ovih naših balkanskih prostora.

Indy

pre 10 godina

Kad čovek pročita spisak Najevropljanana ne može da se zapita ko je ovde lud. Srbija je definitivno zemlja apsurda, a mi smo u stvari psihički to odlično podneli.

neško

pre 10 godina

Vučić želi od Srbije da stvori modernu i uređenu zemlju članicu EU u kojoj će zakon biti isti za sve, i važiti kako za običan narod, tako i za tajkune. Naravno da je korumpiranim političarima i biznismenima Srbija kakva je bila u vreme vladavine DS-a odgovarala, jer su upravo zahvaljujući cvetanju korupcije i kriminala u Srbiji i došli u vlasništvo brojnih firmi, vila na Dedinju, skupocenih jahti. Baš zato su se ti korumpirani političari i biznismeni udružili u osporavanju Vučića i njegove iskrene borbe, ali ako bude sreće za Srbiju, oni tu Vučićevu borbu za poštenu Srbiju neće moći da zaustave.

Tijana S

pre 10 godina

Ova nagrada i nije nesto bitna i relativno cesto je dodeljena politicarima,tako da joj ne treba pridavati veliki znacaj.Ono sto je znacajnije, je rad Vucica za proteklih godinu dana,i tu vec ima nekih rezultata.

Magda

pre 10 godina

Potpuno zasluzeno. Jedini koji daje sve od sebe, koji se trudi da vise radi nego sto prica. Mislim da je u potpunosti zasluzio ovu nagradu.

Preokret(aš)

pre 10 godina

Veličanstveni PREOKRET. Čeda je trebalo da se upiše na kurs kod Vučića, on nikada nije dobio ovu nagradu, a nije da se nije trudio. Ipak, organizatori ove manifestacije su od prvog dana umeli da prepoznaju prave vrednosti.
Čestitka Vučiću, ali i članovima Skupštine Prve evropske kuće!!

Novi Vučić, čudo neviđeno političke reciklaže

pre 10 godina

Neverovatno, ali istinito. Pa to je onaj isti Vučić, nekadašnji visoko pozicionirani Radikal. Šta želja za vlašću čini od ljudi, kakve neverovatne transformacije. Kao Dr.Džekil i Mr.Hajd. Zna Vučić da se pravom carstvu privoleo, ova nagrada je još jedna potvrda toga. Kako bi samo onaj nekadašnji Vučić, radikal, drvljem i kamenjem po ovom Vučiću, naprednjaku i mirotvorcu. Podseća me na kraj komada Radovan III kada Radovan, ostavljen od najbližih, i sam prelazi na stranu mrskih Vilotića. Vučić mega/giga/ultra-Evropejac, ha ha, ko bi rekao da će ona dugogodišnja kuknjava, da radikali nikada sami neće moći da oforme vladu i da moraju nešto da urade da to promene, na ovo da izađe.

Duci0167

pre 10 godina

Od uglednog desnicara,seseljevca do najevropljanima. Preokret da mu pozavide latinoamericke sapunice. E moj Tadicu svakim danom vidim koliki si bio nesposobnjakovic i uzalud potrosio 10 god mog zivota u nadi da ces nastaviti put ka EU. Pokri se usima. Odgovara mi ali nije mi jasno kako ovi postadose toliki evropejci?!

mika015

pre 10 godina

Vucic se pokazao kao jedan od najzrelijih nasih politicara,on je za razliku od predhodnika koji su kukali I slikavali se poceo da resava goruce porbleme od vitalnog znacaja za gradjane Srbije,zasluzuje on mnogo vise

prosto ko pasulj

pre 10 godina

Trenutno mislim da nema veceg evropljanina od Vucica, ali ova nagrada ipak vise govori o onima koji je dodeljuju nego o Vucicu.

Evropljanka (bez naj)

pre 10 godina

Hoće li dodeljivači ove nagrade konačno pogledati u pravopis i naučiti da se imenice (Evropljanin) ne mogu porediti, mogu samo pridevi (nabolji Evropljanin, najzaslužniji Evropljanin, najistaknutiji Evropljanin, najuspešniji Evropljanin). Ne postoji najotac, najmajka, najučenik, najstudent, najfilm, najpesma, pa tako ni najevropljanin.

sterling

pre 10 godina

po njegovom radu u ovoj vladi zasluzio je mnogo vise jer se istinski bori da se ova zemlja uredi i krene putem jake ekonomske,demokratske drzave

Gandi

pre 10 godina

Iako sam ga smatrao light radikalom i večitim učenikom Vojislava Šešelja, Aleksandar Vučić je potpuno promenio sliku o sebi i sada ga i ja smatram Najevropljaninom. Zašto da ne?

wizard

pre 10 godina

Mi smo ovim Briselskim sporazumom delimicno resili problem Kosova i sad nam je put ka Evropskoj Uniji sirom otvoren. Zbog toga je logicno da Vucic dobije nagradu Najevropljanin.

Dana

pre 10 godina

Iako neki u Srbiji izražavaju sumnje u rad gospodina Vučića, kako to obično biva, van granica naše zemlje spremni su da odaju priznanje svemu što on čini za sve koji žive u Srbiji, vodeći se pri tome jedino interesima svog naroda, nikako svojim ličnim, pokazujući hrabrost, istrajnost i nepokolebljivu volju da Srbiju učini savremenom, stabilnom i razvijenom zemljom!!!

Scorpion

pre 10 godina

Vučić je daleko iznad većine prethodnih dobitnika poput Dinkića, Dačića, Tadića ili Bubala... Jedino se može uspoređivati sa Đinđićem, svi ostali su daleko ispod tog nivoa.

sonja

pre 10 godina

Tacno sam znala da ce on dobiti ove godine nagradu. Ne znam da li je zasluzeno, ali je u svakom slucaju izuzetno neobicno i pomalo ironicno. Da nam je rekao neko pre par godina (2-3-4) da ce on dobiti ovu nagradu, tesko da bismo u to poverovali. No, bolje da se lose menja u dobro, nego da ostaje lose. Tako da sam dosla do zakljucka da mu treba cestitati!

Sale

pre 10 godina

Pripadam srednjoj generaciji kojoj je, mogu slobodno reći, upropašten život zahvaljujući ovakvim likovima, i imam pamćenje duže od zlatne ribice. Verovatno imate neku predstavu o mom fizičkom izgledu i slobodno možete da me zamislite kako se sada grohotom smejem na ovakvu vest.

Petar

pre 10 godina

Bravo za nagradu. Sigurno su oni koji dodeljuju nagradu razmotrili sve zasluge A. Vučića u zadnje dve decenije. On je dosledno bio na evropskom putu sledeci svog vodju, koji se i preselio u srce Evrope-Hag. Evropski je upravljao ministarstvom za informisanje, evropski je mislio dok je nosio majicu sa Šešeljevim likom i evropski je delovao u srpskom političkom životu.

Može svako da dodeljuje nagrade po svom izboru, ali niko nema pravo da nam briše pamćenje i da od onih, koji su obeležili najcrnje dane nove srpske istorije, proizvodi reformatore i heroje.

Demetra

pre 10 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Aleksandar Vučić je zaslužio nagradu najevropljanina. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. SNS je jedina stranka koja misli na ekonomski prosparitet i budućnost Srbije.Potpuno verujem Aleksandru Vučiću.

Mirijevac

pre 10 godina

Zapadnoevropski zvaničnici vide u Vučiću novog, modernog i potpuno proevropski nastrojenog političara, onakvog kakvog Srbija još od pokojnog Đinđića nije imala. Svaka mu čast na ovoj nagradi, ona je i nagrada cele Srbije.

Sale

pre 10 godina

Pripadam srednjoj generaciji kojoj je, mogu slobodno reći, upropašten život zahvaljujući ovakvim likovima, i imam pamćenje duže od zlatne ribice. Verovatno imate neku predstavu o mom fizičkom izgledu i slobodno možete da me zamislite kako se sada grohotom smejem na ovakvu vest.

Jagodiceva

pre 10 godina

Aleksandar Vucic jeste NAJEVROPLJANIN sa ili bez ovog priznanja!
Zasluuje ga svojim delima , tako misli Prva evropska kuca,ali tako misli i
ogroman procenat gradjana Srbije.

Lenkica

pre 10 godina

Potpuno zasluzeno,jer svojim radom, zalaganjima i sposobnoscu uspeva da Srbiju priblizi Evropi, kao i da Evropu razuveri da je Srbija zemlja s losim imidzom i losa za investicije.

Demetra

pre 10 godina

Aleksandar Vučići je ovu nagradu zaista zaslužio.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.Aleksandar Vučić zaista želi da radi na ekonomskom prosparitetu naše države.

Zoki

pre 10 godina

Vucic je ZASLUZIO tu nagradu, sa obzirom da je pokrenuo postupke protiv kriminalaca, korupcije i ekonomskog oporavka Srbije. A to su ciljevi EU.
Za razliku od prethodnika koji su imali kao cilj licnu korist.

Milica FIloz.

pre 10 godina

Bez obzira da li neko podržava politiku Aleksandra Vučića ili ne, ukoliko sagledamo realno,shvatićemo da niko u protekloj godini nije zaslužio priznanje više od njega...

ivaan

pre 10 godina

Vučić je čovek koji mirno stoji na zemlji, nema čega da se stidi iz svoje prošlosti, živi u sadašnjosti a gleda ka budućnosti. Takav čovek definitivno zaslužuje ovu nagradu.

nikolina

pre 10 godina

Po poslednjim istraživanjima javnog mnjenja u Srbiji, nakon briselskog sporazuma, na iznenađenje mnogih, rejting SNS-a i Vučića je dodatno uvećan, zato što su građani Srbije svesni da je pregovaračka pozicija Srbije bila katastrofalna i da Srbija u pregovorima nije imala nikog za saveznika. Niko ne kaže da je ovo rešenje dobro, ali je narodu jasno da je Vučić uspeo da spase što se spasti može, i da smo svakako povoljnije rešenje dobili zahvaljujući aktivnom učešću Vučića u pregovorima. Takođe, sigurno je da, samo zahvaljujući Nikolićevom i Vučićevom odlučnom odbijanju prvog ponižavajućeg predloga EU, se došlo do neuporedivo boljeg rešenja, a zna se da su SPS i URS, tj. njihovi predstavnici u delegaciji Srbije u pregovorima, Dačić i Grubješićeva bili i za prihvatanje tog prvog, neuporedivo lošijeg rešenja, i umesto da Srbi sa Kosova pohvale Vučića i Nikolića zato što su, odlučnim odbacivanjem takvog rešenje, rizikovali da budu odbačeni od zapada, i praktično završe svoje političke karijere, sada ih još neki proglašavaju „izdajnicima“.

Vihori

pre 10 godina

Prethodna vlada je svoju politiku zasnivla na recima, Vucic je u startu krenuo da radi. Zato i ne cudi sto uziva ovoliko poverenje naroda. Nagrada je ovog puta otisla u prave ruke.

HONDA

pre 10 godina

Ova nagrada zasluzeno ide u ruke Aleksandra Vucica koji je ovo i zasluzio dosadasnjim zalaganjem i radom,da je vise ovakvih politicara kao sto je Aleksandar Vucic,Srbija bi se danas nalazila tamo gde joj i mestu,a to je svakako na samom vrhu.

panonski

pre 10 godina

Pa vise je uradio za priblizavanje Srbije EU nego cela prosla vlada.. Uostalom sa Seseljom se i razisao na temu EU. Samo kratko pamtite. Zavidni ste na rezultate coveka koji puno radi. Ko Vam je branio da radite dok ste bili na vlasti ?

Miloš ŠiD

pre 10 godina

Vučić je vratio nadu građanima Srbije da će Srbija konačno krenuti sa dna na kome se već godinama nalazi. Vučić to ne pokazuje samo rečima, kako je to bilo u vreme vladavine DS-a, nego i delima. Narod hoće da radi, da se zaposli i da ima neku egzistenciju, a dobijanje datuma za otpočinjane pregovora sa EU, dolazak velikog investitora iz Emirata, a i najavljeno za 21. maj potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu sa Rusijom, daju nadu građanima Srbije da je Srbija sa Vučićem na dobrom putu.

Angie

pre 10 godina

Vucic je svestran i obrazovan politicar (jedan od retkih koje Srbija ima) tako da je ovo priznanje sasvim na mestu, on je opravdao svojim angazmanom i radom.

vaske

pre 10 godina

Vučić je i po pitanju sporazuma o Kosovu, kada su njegovi politički protivnici pomislili da će naići na osudu javnosti, pridobio još veću podršku među građanima. Iskreno je rekao u kakvom je Srbija položaju, i zašto je bitno da se sporazum prihvati. Bez obzira što je sporazum daleko od idealnog, većina građana Srbije je shvatila da je ovo maksimim koji se mogao izvući u ovom momentu, i da Srbi na Kosovu ne bi dobili ni toliko da se Vučić nije aktivno uključio u pregovore.

Leonid

pre 10 godina

Neki ovde komentarima pokušavaju da ospore rezultate Aleksandra Vučića...Dzaba se trudite! Istraživanja javnog mnenja iz meseca u mesec pokazuju šta narod Srbije misli o Vučiću i njegovom radu.

Megatronman

pre 10 godina

Prvi put sam ga gledao u Bg na nekom programu nesto u vezi Gradske uprave ili sl. Impresirao me. Radim u medijima u Zg. Tesko me tko moze zavarati. Prepoznajem tikove, znakove, sugestije P. R. savjetnika. Kod njega nista nije bilo od toga. Cista iskrenost. Potom sam cuo sto je bilo sa Miskovicima i dodatno me obradovao. U Temi dana na HRT 1 prilikom posjeta Zagrebu bio je fenomenalan. Za mene je Vucic najbolji politicar Regije.

LJUBICA

pre 10 godina

Nagrada dolazi u Vuciceve ruke sasvim zasluzeno. Samo, s obzirom na predhodne dobitnike mislim i da nije nesto. Vucic je zasluzio borbom protiv sistemske drzavne korupcije pa da i nije nista drugo uradio. A jeste.

Vasilije

pre 10 godina

Ovo je samo još jedno u nizu priznanja za rad i rezultate Aleksandra Vučića. Gradjani imaju sve veće poverenje u institucije Republike Srbije,zadat je težak udarac organizovanom kriminalu,Srbija se nalazi nadomak dobijanja datuma za početak pregovora,tako da je ova nagrada logičan sled dogadjaja.

Gandi

pre 10 godina

Iako sam ga smatrao light radikalom i večitim učenikom Vojislava Šešelja, Aleksandar Vučić je potpuno promenio sliku o sebi i sada ga i ja smatram Najevropljaninom. Zašto da ne?

olja

pre 10 godina

Osecam potrebu da se izvinim sto sam verovala da ce Vucic:
- raditi u interesu Srbije;
- resavati probleme u borbi protiv korupcije i kriminala;
- vratiti ugled Srbiji;
- mnoge koji su bili protiv okrenuti na nasu stranu;
- dovesti investitore;
- modernizovati vojsku i najzad vratiti veru u bolju buducnost.
Dakle, izvinjavam se sto je gospodin Vucic ispunio moja i ocekivanja velikog broja gradjana i sto ima moju punu podrsku.

Kolosej

pre 10 godina

Vucic nikada nije suvise uzimao u svoja usta rec Evropljanin, ali svojim politickim stilom i ponasanjem se nametnuo kao najbolji. Iako je bio etiketiran kao bivsi radikal dokazao je da ljudi ako hoce mogu da budu sta hoce, mnogo bolji i pravedniji, da najevropljanin moze da bude bilo ko, i radikal i demokrata, ali je bitno da bude pravedan i posten. A on to svakako jeste.

nidža

pre 10 godina

Bez obzira na zasluženu nagradu Vučić je na ovim prostorima dokazao da iskrenost i ogromna energija donose rezultate. Možemo ga voleti ili ne ali mu to moramo priznati!

nenad

pre 10 godina

Bolesna količina pro-naprednjačkih komentara i ovde i na Blicu. Svi do jednog su providni: "u potpunosti zasluženo", "napred uz Vučića!", "vi ste spas Srbije" i tako to.

Radikalčine, kako vas nije sramota?

Mungos

pre 10 godina

Više me ni ne čude ovi silni zluradi komentari..moje mišljenje je da Vučić zaslužuje ovo,druga je stvar ko su bili njegovi prethodnici.. Ne treba da nas lomi prošlost.

MjaU

pre 10 godina

Za mene Vucic nije samo najevropljanin vec i najdrzavnik, covek koji je konacno nesto pokrenuo u politici, utvrdio neka nacela i red, i koji je poceo da pokrece Srbiju da ide napred prema svetu, da se otvara i napreduje.

titin

pre 10 godina

Vučić je pokazao da može sa svima da razgovara i da uspostavi istovremeno dobre odnose i sa Rusijom, i sa Arapskim zemljama, ali i sa Zapadom. Već izvesno dobijanje datuma, strateško partnerstvo sa Rusijom, i dolazak investitira i UAE, daje nadu građanima Srbije da se mogu očekivati veće strane investicije u Srbiju i konačni oporavak srpske ekonomije, a samim tim i poboljšanje životnog standarda građana Srbije. Bitan preduslov za privlačenje stranih investicija je bila i bezkompromisna borba protiv korupcije, jer strani investitori ne žele da dolaze u zemlje u kojima cvetaju kriminal i korupcija, i u kojima se stani investitori reketiraju, kakva je Srbija bila u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića.

Deni

pre 10 godina

Danas je veliki dan ne samo za gospodina Vučića već za sve nas, jer upravo sve što on čini, čini to za svoj narod.Neretko je u našoj istoriji svet prepoznavao velike ljude koji su živeli medju nama, a koje srpski narod nije umeo da ceni.Bilo je dosta kritike upućenih na rad gospodina Vučića, trebalo je istrajati uprkos tome, biti hrabar, ne odustati od svojih ideja, ne obazirati se na prozivke i osude i biti vodjen vizijom bolje budućnosti našeg narod.Prepoznato je njegovo zalaganje i ovo priznanje je kruna njegovog dosadašnjeg rada, koja obavezuje da ne posustane na putu kojim je poveo Srbiju!

Evropljanka (bez naj)

pre 10 godina

Hoće li dodeljivači ove nagrade konačno pogledati u pravopis i naučiti da se imenice (Evropljanin) ne mogu porediti, mogu samo pridevi (nabolji Evropljanin, najzaslužniji Evropljanin, najistaknutiji Evropljanin, najuspešniji Evropljanin). Ne postoji najotac, najmajka, najučenik, najstudent, najfilm, najpesma, pa tako ni najevropljanin.

Cvetana

pre 10 godina

Covek radi u interesu gradjana i Srbije sa puno energije i malo polemisanja,i to je ono sto je bitno.Cak mislim, da njemu licno ni ne znaci ova nagrada puno.

mikula

pre 10 godina

On je naj covek a ova ekipa sto zna samo da kritikuje neka malo onako kad ostanu sami sa sobom razmisle o svojim sitnim interesima i malim planovima ... Odrastite i pobedite male stvari, kad je mogao on, moze svako od nas.

Ankica W

pre 10 godina

Aleksandar Vučić je svojim samopregornim radom da Srbija bude bolje uređena zemlja, svakako je zaslužio epitet Najevropljanina, najpolitičara godine.

BRATAC SAČULATAC

pre 10 godina

Bez obzira na zasluženu nagradu Aleksanda Vučića on je na ovim prostorima dokazao da iskrenost i ogromna energija donose rezultate. Svog sebe je stavio u funkciju drzave. Zato iskrene cestitke sa zeljom da sto duze traje.

Novi Vučić, čudo neviđeno političke reciklaže

pre 10 godina

Neverovatno, ali istinito. Pa to je onaj isti Vučić, nekadašnji visoko pozicionirani Radikal. Šta želja za vlašću čini od ljudi, kakve neverovatne transformacije. Kao Dr.Džekil i Mr.Hajd. Zna Vučić da se pravom carstvu privoleo, ova nagrada je još jedna potvrda toga. Kako bi samo onaj nekadašnji Vučić, radikal, drvljem i kamenjem po ovom Vučiću, naprednjaku i mirotvorcu. Podseća me na kraj komada Radovan III kada Radovan, ostavljen od najbližih, i sam prelazi na stranu mrskih Vilotića. Vučić mega/giga/ultra-Evropejac, ha ha, ko bi rekao da će ona dugogodišnja kuknjava, da radikali nikada sami neće moći da oforme vladu i da moraju nešto da urade da to promene, na ovo da izađe.

Natasa

pre 10 godina

Сада је и више него сигурно да Србија није погрешила што је за председника изабрала Томислава Николића, а за подпредседника и вођу најаче странке у држави Александра Вучића. Као и до сада г. Вучић је показао да је достојан наслеђа Немањића и Милоша Обреновића.

Mici

pre 10 godina

Ne kapiram negativne komentare,covek je uradio nesto po pitanju svoje zemlje na spoljno politickom planu
(simon, 10. maj 2013 11:56)

da, akcenat je upravo na ovome: ''uradio po pitanju svoje zemlje'', a ne za sebe licno jer je tu gde jeste zato sto smo ga mi kao gradjani ove zemlje birali.

Vera

pre 10 godina

2012. godina je bila posebno teška, te u tom slučaju priznanje ima veću važnost i značaj, svi mi u Srbiji možemo biti ponosni i pružiti potporu Vučiću u njegovim nastojanjima...

Petar

pre 10 godina

Bravo za nagradu. Sigurno su oni koji dodeljuju nagradu razmotrili sve zasluge A. Vučića u zadnje dve decenije. On je dosledno bio na evropskom putu sledeci svog vodju, koji se i preselio u srce Evrope-Hag. Evropski je upravljao ministarstvom za informisanje, evropski je mislio dok je nosio majicu sa Šešeljevim likom i evropski je delovao u srpskom političkom životu.

Može svako da dodeljuje nagrade po svom izboru, ali niko nema pravo da nam briše pamćenje i da od onih, koji su obeležili najcrnje dane nove srpske istorije, proizvodi reformatore i heroje.

drvobradi

pre 10 godina

Ovo me nasmejalo skoro kao prijava imovine Mila Đukanovića. Od zarđale kašike, preko bedževa do Najevropljanina. Samo u zemlji kišnih glista. Još je samo ostalo da se Šešelj vrati i dobije ovu nagradu.

Tijana S

pre 10 godina

Ova nagrada i nije nesto bitna i relativno cesto je dodeljena politicarima,tako da joj ne treba pridavati veliki znacaj.Ono sto je znacajnije, je rad Vucica za proteklih godinu dana,i tu vec ima nekih rezultata.

DRAŠKO

pre 10 godina

Građani Srbije veruju Aleksandru Vučiću, a to govore i sva istraživanja javnog mnjnja, i kada su svi mislili da će na rejting Vučića negativno uticati sporazum iz Brisela, desilo se suprotno, rejting Vučića je još veći. Ljudi cene Vučićevu iskrenost i posvećenost poslu. Kod Vučića je očigledna iskrena želja da Srbija postane moderna zemlja, članica EU, u kojoj će zakon biti iznad svih, i kojoj se neće interesi tajkuna predstavljati kao javni interesi, kao što je to bilo prethodnih godina.

wizard

pre 10 godina

Mi smo ovim Briselskim sporazumom delimicno resili problem Kosova i sad nam je put ka Evropskoj Uniji sirom otvoren. Zbog toga je logicno da Vucic dobije nagradu Najevropljanin.

Dule

pre 10 godina

Šta je užasnije od čitanja bestidnih komentara koje pišu ljigavi partijski vojnici? Pomisao da će ti likovi sutra dogurati do ozbiljnih državnih funkcija u državi i upravljati našim sudbinama.

moje ime

pre 10 godina

Koliko SNS kadra, zaposlenog u JP i državnoj administraciji, ima zadatak da piše hvalospevne komentare na internetu.
Svi pišu u istom kontekstu, kao da su imali obuku.

NELA

pre 10 godina

Cim je njega EU trazila da prisustvuje pregovorima znala sam koliko je cenjen,to samo mi imamo podeljenio misljenje ali mi smo poznati po zlobi i zavisti.

dragan davidovic

pre 10 godina

Na svaku vest o Aleksandru Vucicu u bilo kojim on line izdanjima nakaci se u roku od pola sata stotinjak oda stranacke omladine. To pocinje polako da prevazilazi i nabolje doba Milosevicevog populizma, a odvano je zasenilo stranacku samozaljubljenosti DS-a i Borisa Tadica. Znam da to sada nije popularno reci, ali vođe kod Srba dolaze brzo a odlaze ekpresno i retko kada na miran nacin. A Vuicic je populista kao i svaki lider koji zeli da bude vođa. Ne verujem mu. Ne verujem coveku koji kaze da "zali zbog mladalackih nacionalisticih iluzija" i svga sto je zastupao. Dali to znaci da je Vucic bio nezreo pre godinu dana? Da je tek prohodao pre dve godine?! Pa on je 20 godina radio i govorio nesto sasvim drugo. Niti je tada verovao u to sto prica niti veruje danas. Samo je dobio bolju ponudu. Nikuda necemo stici menjajuci lidere. A i ovaj super-radikal i sada super-evropljanin razbice nam se o glavu. Ubrzo.

milana

pre 10 godina

Vučić je iskren i to većina građana Srbije ceni, pa i kada je u pitanju sporazum o Kosovu, Vučić je iskreno rekao ljudima u kakvom je Srbija položaju, i koje su to dve opcije. Jedna opcija je da odbijemo sporazum, ostanemo izolovani, i postanemo „crna rupa“ u Evropi, a Kosovo bi bilo sve dalje od Srbije. Investitori u takvu zemlju neće dolaziti, a o nekom poboljšanju životnog standarda ne bi bilo ni govora. Druga opcija je da prihvatanjem sporazuma nastavimo proces evrointegracija, i imamo barem nadu da će se povećati strane investicije u Srbiji, a na taj način i poboljšati životni standard građana. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da će biti tako, ali, prihvatanjem sporazuma, imamo bar neku nadu da će biti bolje, a sa odbijanjem sporazuma, izgubili bi i tu nadu.

CecaO

pre 10 godina

Samo kada bi moglo da se nabroji sta je sve Vucic uradio da se narod priblizi Evropi. Cestitke za nagradu i nastavi sa radom da i mi budemo deo EU.

Sokolac

pre 10 godina

Činjenica da je Vučić izrastao i ozbiljnog i iznad svega odgovornog političara kome su Srbija i njeni građani u prvom planu a svojim dosadašnjim angažovanjem je to i pokazao ,onda nije nikakvo iznaneđenje što nagrada najevropljanin za ovu godinu ide baš u njegove ruke.

jaa

pre 10 godina

Sramota! Čovek urušava sve institucije i preuzima njihova ovlašćenja, pokreće krivične postupke ali ih i prema podobnima sprečava i zaustavlja. Sad svi prethodni trebaju da vrate priznanje osim Dinkića, on može sa svakim.

neško

pre 10 godina

Vučić želi od Srbije da stvori modernu i uređenu zemlju članicu EU u kojoj će zakon biti isti za sve, i važiti kako za običan narod, tako i za tajkune. Naravno da je korumpiranim političarima i biznismenima Srbija kakva je bila u vreme vladavine DS-a odgovarala, jer su upravo zahvaljujući cvetanju korupcije i kriminala u Srbiji i došli u vlasništvo brojnih firmi, vila na Dedinju, skupocenih jahti. Baš zato su se ti korumpirani političari i biznismeni udružili u osporavanju Vučića i njegove iskrene borbe, ali ako bude sreće za Srbiju, oni tu Vučićevu borbu za poštenu Srbiju neće moći da zaustave.

Igra prestola

pre 10 godina

Vucic ovaj epitet nije zaslužio skrstenih ruku, nego radeci za ovu zemlju i dovodeci je na korak od datuma za pregovore sa Evropskom unijom, bilo bi dobro kad bi i ostali politicari radili koliko i on.

Duci0167

pre 10 godina

Od uglednog desnicara,seseljevca do najevropljanima. Preokret da mu pozavide latinoamericke sapunice. E moj Tadicu svakim danom vidim koliki si bio nesposobnjakovic i uzalud potrosio 10 god mog zivota u nadi da ces nastaviti put ka EU. Pokri se usima. Odgovara mi ali nije mi jasno kako ovi postadose toliki evropejci?!

NADA

pre 10 godina

Puna podrska Vucicu u nastojanju da izgradi bolju,zdraviju i jaku Srbiju!Budimo jedinstveni manite se podela nikada nam nista nije dobro donelo.

Mirijevac

pre 10 godina

Zapadnoevropski zvaničnici vide u Vučiću novog, modernog i potpuno proevropski nastrojenog političara, onakvog kakvog Srbija još od pokojnog Đinđića nije imala. Svaka mu čast na ovoj nagradi, ona je i nagrada cele Srbije.

negotin

pre 10 godina

Imamo veliku sansu da sa ovim covekom krenemo u bolju buducnost.Moramo to iskoristiti,Vucic zna sta radi nemojte sumnjati u njegovu dobru nameru.Molim vas budimo jedno

niki

pre 10 godina

Prvi put je iskazala Srbija stvarno želju da ide ka Evropi.Uložili smo napore,učinili velike korake a gospodin Vučić dosta energije i snage da se Srbija vrati na jedan normalan put.

Mirko Bor

pre 10 godina

Vučić, za svoj dosadašnji rad u vladi, zaslužuje pohvale, jer on ne beži od problema, nego ide u susret problemima, i rešava ih. On ne beži ni od nepopularnih tema, kao što je rešavanje pitanja Kosova, i ne obazirući se na to kakav će to uticaj imati na njegov rejting, on pokušava da reši i taj problem, bez čijeg rešavanja se proces evrointegracija ne može dalje nastaviti.

HJU

pre 10 godina

Daj coveku malo vlasti da pokaze svoje pravo lice. Nisam to ocekivao ali je Vucic pokazao dobro i posteno lice i prema tome nagrada ide u prave ruke.

MUNGOS

pre 10 godina

Posle toliko truda ulozenog u Srbiju naravno da treba da dobije nagradu ali najveca nagrada za njega bice ako Srbija i njen narod pocnu bolje da zive.

djordje

pre 10 godina

Vidim rade dezurni DS botovi pa samo napadaju.To sto je Vucic uradio u proteklim mesecima niko od vas demokrata nije uradio za ceo mandat

Mikael Hansen

pre 10 godina

Ne pripadam nijednoj stranci, ali Vučić je nešto najlepše što se desilo našoj političkoj sceni, i blažen je onaj narod koji ima takvog političara ...

Fly

pre 10 godina

Kako je clanstvo SNS aktivno na sajtu B92. Treba biti aktivan u stranci, da bi ti stranka dala nesto. A Najevropljanin je slika i prilika Srbistana. Pa zar DiplToma nije rekao da ce Srbija biti crna rupa Evrope????

son

pre 10 godina

samo kad bi ljudi znali da tu nagradu ne dodeljuju ni Evropa ni neki evropski zvanicnici, vec neka nevladina organizacija iz Barajeva. Nisu cak ni stavili adresu sedista na njihovom sajtuhttp://www.najevropljani.rs/. A evo i linka koliko ih podrzava Evropski pokret u Srbiji. Prestanite vise da zamajavate ovaj nesrecan narod http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=30760

invictus

pre 10 godina

Sve je to lepo, bajno i divno, ali moram nesto da vas upitam: cemu svi ti hvalospevi? Jel su cene nize, jel je standard visi? Jel toliko treba da molimo EU da nas primi, ili svojim radom i trudom treba da postanemo nalik na članice, a onda sami da apliciramo? Kujete čoveka u zvezde a ja razlika ne vidim, čak bih pre rekao da mi je svakim mesecom sve gore i gore. Molim za neciji odgovor, kao i za objavu komentara.
P.s. Nisam glasac DS-a.

Magda

pre 10 godina

Potpuno zasluzeno. Jedini koji daje sve od sebe, koji se trudi da vise radi nego sto prica. Mislim da je u potpunosti zasluzio ovu nagradu.

Ana

pre 10 godina

Hahahahaha kakva ironija i farsa! Hoće li neko da mi kaže da li je moguće da se neko 20 (dvadeset) godina zalaže za apsolutno sve suprotno od tih evropskih vrednosti i da se onda bukvalno preko noći promeni dolaskom na vlast? Ok, kapiram da se ljudi menjaju, sazrevaju, unapređuju svoje stavove i sve to... i pozdravljam sve ovo da se smiri stanje na Kosovu, da se ide u Evropu itd... ali da li je moguće da ti se stavovi iskreno iz temelja promene u nešto potpuno suprotno, eto tako odjednom?

Dana

pre 10 godina

Iako neki u Srbiji izražavaju sumnje u rad gospodina Vučića, kako to obično biva, van granica naše zemlje spremni su da odaju priznanje svemu što on čini za sve koji žive u Srbiji, vodeći se pri tome jedino interesima svog naroda, nikako svojim ličnim, pokazujući hrabrost, istrajnost i nepokolebljivu volju da Srbiju učini savremenom, stabilnom i razvijenom zemljom!!!

Demetra

pre 10 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Aleksandar Vučić je zaslužio nagradu najevropljanina. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. SNS je jedina stranka koja misli na ekonomski prosparitet i budućnost Srbije.Potpuno verujem Aleksandru Vučiću.

naj evropljanin ja

pre 10 godina

ma lupajte minuse i cuvajte svoja radna mesta ali uskoro ce te lupati minuse na svaki komentar za vucica kao i svojevremeno za milosevica i seselja to sto lupate minuse kao i pluseve za ovu nagradu necete namazati na hleb i necete prehraniti i platiti skolarinu za svoju decu do god se pravi institucija partije a ne drzave osim ako niste iz koristi u sns-u onda u redu

Милош Бобић

pre 10 godina

Један коментатор недавно рече да је Србија земља полупросвећеног апсолутизма. Била би песма да је тако. Србија је земља апсолутно непросвећеног волунтаризма.

Kosa vertikala

pre 10 godina

" Među laureatima u prethodnih 13 godina su Zoran Ðinđić, Boris Tadić, Božidar Ðelić, Dragoljub Mićunović, Miroljub Labus, Nebojša Čović"

A Sonja Biserko, Natasa Kandic, Goran Svilanovic ?

Fino drustvo, Aco !

Indy

pre 10 godina

Kad čovek pročita spisak Najevropljanana ne može da se zapita ko je ovde lud. Srbija je definitivno zemlja apsurda, a mi smo u stvari psihički to odlično podneli.

naj evropljanin ja

pre 10 godina

e kada bude neka ozbiljna firma dodeljivala tu nagradu onda cu poverovati u naj evropljanina da se razumemo i ranijih godina sam sa skepsom gledao na ovu nagradu posto je ovo zemlja cuda

sonja

pre 10 godina

Tacno sam znala da ce on dobiti ove godine nagradu. Ne znam da li je zasluzeno, ali je u svakom slucaju izuzetno neobicno i pomalo ironicno. Da nam je rekao neko pre par godina (2-3-4) da ce on dobiti ovu nagradu, tesko da bismo u to poverovali. No, bolje da se lose menja u dobro, nego da ostaje lose. Tako da sam dosla do zakljucka da mu treba cestitati!

g

pre 10 godina

Nekako citajuci komentare na B92 postajem sve vise ubedjen da postoji prava mala
vojska mladih naprednjaka koja je zaduzena za pisanje hvalospeva o Tomi i Aci. Ja pripadam
unistenoj generaciji 1975, koja je punoletstvo proslavila uz hiperinflaciju, kriminalce, policijske batinashe...

Secam se i Tome vojvode i Ace koji je unistavao medije i gusio slobodnu rec, secam se caleta koji me je terao da bezim iz zemlje i keve koja je od sledovanja u vidu dzaka brasna sa suzama u ocima svaki dan mesila krofne, nekad slane, nekad slatke. Secam se pokojnog deke koji je sa 70 godina valjao benzin na cosku, koga su jadnog hapsili dok nije utvrdjeno da je to benzin jednog od "njihovih"...

Ljudi se menjaju, kazu, sazrevaju, ali prestanite da posmatrate istoriju ove napacene zemlje po tromesecjima, mladi raspitajte se kod komsija, roditelja, prijatelja kako je bilo nekad u Srbistanu i ko su bili age i begovi.

I ja mogu da se menjam, sazrevam, evoluiram... ali istorija ne, a znam da bi mnogi to voleli.

ZoranNS

pre 10 godina

Vučić zaslužuje pohvalu za ovo što je uradio zajedno sa Dačićem, ali ova nagrada data samo za jedno delo, čoveku koji je do juče bio među najradikalnijima u Srbiji, degradira ovu nagradu, a posao još nije ni završen.

Madhva (Hare Krišna)

pre 10 godina

Ko ima od čega da živi, najuzbudljivije je ipak živeti u Srbiji. Ta neizvrsnost, prevrati, svakodnevni stresovi, redovni protesti, paljenje, tuča, skandali, komedija, ludilo...to je neprocenjivo!
Zaista, ko ima od čega pristojno da živi, ovako bogat život nigde neće imati.

Bjelokosti

pre 10 godina

(neško, 10. maj 2013 06:33)

Pobrkao si ti neke loncice druskane, upravo ti tajkuni i korumpirani politicari koje pominjes nastali su u vreme vladavine Vucicevih i Dacicevih politickih otaca a svoju imovinu su visestruko uvecali u vreme Vojislava dr Kostunice od 2004. A od 2008. na vlasti je bilo nesto sto " niti smrdi niti mirise". Ja sam neko ko ipak pamti 90e i secam se sta je radio Vucic i kako je ljude za ono sto se on danas bori nazivao. Zar je trebalo proci ovoliko godina da se neko opameti? Ovo je nasa Srpska tragikomedija.

Malena

pre 10 godina

Neki nisu cak nisu ni tu,po meni skromnu nagradu dobili.U svakom slucaju,nama ce znaciti da ga u EU cene,kako bi se sto pre prublizili Evropskom putu.

Scorpion

pre 10 godina

Vučić je daleko iznad većine prethodnih dobitnika poput Dinkića, Dačića, Tadića ili Bubala... Jedino se može uspoređivati sa Đinđićem, svi ostali su daleko ispod tog nivoa.

Vanja Petrovic

pre 10 godina

Pitala se ja ko je ta "Prva evropska kuća" koja dodeljuje jednu tako zvučnu nagradu NejEvropljanina!...ne budem lenja, skoknem na Net i nađem podatak da je to naše udruženje PRVA EVROPSKA KUĆA - ČUKARICA...Kahm, kahm!
Ko će kome ako ne svoj svome?

Bilo kako bilo, sam naziv nagrade je veoma pompezan, neprimeran i megalomanski!

sterling

pre 10 godina

po njegovom radu u ovoj vladi zasluzio je mnogo vise jer se istinski bori da se ova zemlja uredi i krene putem jake ekonomske,demokratske drzave

Ulica Tatka Mladica

pre 10 godina

Kako vojska partijska ostavlja komentare i lupa odgovarajuce znakove...jeste li primetili kako su najrevnosniji kada je u pitanju dobri stari Aca laz...?

Ni sam Ridji nije bolje nesvesno predskazao buducnost...

Kale

pre 10 godina

Kako su ljudi postali plitkog pamcenja ,Tadica i pokojnog Djindjica porediti sa Vucicem hahaha samo kad se sjetim izjava protekli 5,6 godinica .Moze li auto promjenit boju? mozee,samo to je opet isti onaj auto ;-)

teodora

pre 10 godina

Svako ima pravo na svoj stav ali negirato ono sto je za Srbiju uradjeno u poslednjih godinu dana je stvarno sramota ali mi smo svuda dobro poznati kao narod koji sam sebi kopa jamu a posle krivimo su nam svi krivi.

Vrednosti 21. veka

pre 10 godina

Pa kad je Obama koji bespilotnim letilicama ubija bosonogu decu po Avganistanu dobio Nobelovu nagradu.......
Inace sta su sada tu evropske vrednosti, slanje mornarice 10.000 km u rat za malo ostrvo ili predaja dela svoje teritorije zbog jurisa na tudje fondove? Ne moze i jedno i drugo.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić primiće danas nagradu "Najevropljanin 2012.", priznanje koje od 2000. dodeljuje Prva evropska kuća.

Ako uopste postoji neko ko je "nadmasio" i samog Predsednika Nikolica po broju dodeljenih "odlikovanja" onda je to ova "Prva evropska kuća" koja je gotovo svakoga iz Srbije proglasila i dodelila mu tu titulu "najevropljanina" ?

severnjak

pre 10 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Aleksandar Vučić je zaslužio nagradu najevropljanina. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. SNS je jedina stranka koja misli na ekonomski prosparitet i budućnost Srbije.Potpuno verujem Aleksandru Vučiću.
(Demetra, 10. maj 2013 00:55)

Aleksandar Vučići je ovu nagradu zaista zaslužio.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.Aleksandar Vučić zaista želi da radi na ekonomskom prosparitetu naše države.
(Demetra, 10. maj 2013 16:23)

Za ove ode radosti, malo je ministarsko mesto, potpuno verujem da će te za ovo oženiti!

trudbenik

pre 10 godina

Vučić želi od Srbije da stvori modernu i uređenu zemlju članicu EU u kojoj će zakon biti isti za sve, i važiti kako za običan narod, tako i za tajkune. Naravno da je korumpiranim političarima i biznismenima Srbija kakva je bila u vreme vladavine DS-a odgovarala, jer su upravo zahvaljujući cvetanju korupcije i kriminala u Srbiji i došli u vlasništvo brojnih firmi, vila na Dedinju, skupocenih jahti. Baš zato su se ti korumpirani političari i biznismeni udružili u osporavanju Vučića i njegove iskrene borbe, ali ako bude sreće za Srbiju, oni tu Vučićevu borbu za poštenu Srbiju neće moći da zaustave.
(neško, 10. maj 2013 06:33)

Reci ti meni napredni Nesko kako to da je 95% dobitnika te nagrade poteklo iz Demokratske stranke,a sad se ti hvalis Vucicem,covekom kome se kosa dizala od te Evrope do pre dve godine.I samo mi reci jedan segment drustva gde vidis napredak a da nije na demagogiji i praznim pricama. i reci mi jedan objekat industrijski ili bilo koji je otvoren a da se zaposlilo vise od 50 radnika.

Ellen

pre 10 godina

Kad nas toliko postuju i vole, nek bace koju investiciju ovde, evo mi smo raspolozeni za to da vidimo vajde od njihovih komplimenata...

Spectator

pre 10 godina

Već duže vreme svake godine dodeljuje se nagrada koja se zove Najevropljanin uz dodatak godine za koju se dodeljuje. Vidim da je dodeljuje neka ,,Prva evropska kuća Čukarica,,. Može li mi neko objasniti ko su ti i na osnovu čega su se kvalifikovali da dodeljuju nagradu sa ovko prestižnim naslovom. Meni sve ovo liči na neku zaje........

prosto ko pasulj

pre 10 godina

Trenutno mislim da nema veceg evropljanina od Vucica, ali ova nagrada ipak vise govori o onima koji je dodeljuju nego o Vucicu.

Preokret(aš)

pre 10 godina

Veličanstveni PREOKRET. Čeda je trebalo da se upiše na kurs kod Vučića, on nikada nije dobio ovu nagradu, a nije da se nije trudio. Ipak, organizatori ove manifestacije su od prvog dana umeli da prepoznaju prave vrednosti.
Čestitka Vučiću, ali i članovima Skupštine Prve evropske kuće!!

Like me

pre 10 godina

Nemojte tu nagradu gospodine Vucicu. Nju je dobio 2007 gospodin Antonic iz Agrobanke.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=02&dd=15&nav_id=285010

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Kakav cinizam, kakav paradoks ili, možda, ironija?! Nosilac kolajne "najevropljanin" su gospodin Šutanovac i gospodja Dulić. Mislim da oni predstavljaju pravu sliku i priliku odnosno suštinu ove nagrade. Rekao bih da gospodin Vučić ne zaslužuje tu nagradu ili, barem, društvo ovih "najevropljana".

bezimena

pre 10 godina

ªav njegov trud i rad,su doprineli da dobije ovo prestizno priznanje! Cestitke
(anci, 10. maj 2013 12:54)

"... dodeljuje Prva evropska kuća Čukarica".:))))

zabrinut

pre 10 godina

Cenim rad i delo podpredsednika Vucica..
nagrada tipa NAJ...je licemernost na delu..
Pogotovo EVROPLJANIN..
Sta smo mi ostali u najboljem slucaju AZIJATI ili sta (i AZIJATI su ljudi)
Treba jos samo da se ustanovi nagrada NAJ SRBIN, NAJ SLAVEN ...
Da li postoji pri Vladi neko telo-agencija koja se bori protiv ovakvih izopačenosti u društvu..
Za 10-15 godina ovakvo dodeljivanje nagrada će biti smešno i žalosno..

crni domino

pre 10 godina

Trebalo bi ova nagrada da ga malo smeksa i civilizuje!
Zasluzio je za ono sto se deklarativno izjasnjava i radi zadnjih godinu dana!
Jedino mu zameram sto boluje od srpskog sindroma - u sve se mesa i sve zna a najmanje radi ono za sta je zaduzen!

firc

pre 10 godina

ja sam slučakni prolaznik i mnogo mi se sviđa što smo dobili nagradu. Sada se kao bivši radikal mnogo više osećam evropljaninom :)

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Prvi put sam ga gledao u Bg na nekom programu nesto u vezi Gradske uprave ili sl. Impresirao me. Radim u medijima u Zg. Tesko me tko moze zavarati. Prepoznajem tikove, znakove, sugestije P. R. savjetnika. Kod njega nista nije bilo od toga. Cista iskrenost. Potom sam cuo sto je bilo sa Miskovicima i dodatno me obradovao. U Temi dana na HRT 1 prilikom posjeta Zagrebu bio je fenomenalan. Za mene je Vucic najbolji politicar Regije.
(Megatronman, 10. maj 2013 14:27)

Evo poštovano pućanstvo, kao i što se sami možete uvjeriti, podrška dolazi iz cijeloga svijeta, a oćekujemo je i iz drugih Galaksija.

Lane

pre 10 godina

Potpuno zasluženo, pokazao je da se promenio na bolje, vrlo je kooperativan prema svetu, pristaje na sve što se od Srbije traži i ima odličan marketing. Nadam se da će nastaviti sa borbom protiv korupcije iako to više nije prioritet EU u odnosu na Srbije od dana potpisivanja Briselskog sporazuma. Baš je primer. Vesna Pešić bi mogla da i njega podrži kao i Tomu Nikolića.

pilickan

pre 10 godina

Nekada je Vučić bio brzoplet, i brzo „padao u vatru“. Međutim, danas radi potpuno suprotno, i zbog toga je i došao u situaciju da ima veliku podršku građana Srbije, ali i evropskih lidera. Vučić danas racionalno pristupa rešavanju svakog problema, i pre nego što donese neku odluku detaljno analizira njene posledice, i svaku odluku donosi u interesu Srbije i svih njenih građana. Zbog toga ne čudi ova nagrada, i apsolutno ide u zaslužene ruke.

rankec

pre 10 godina

Građani Srbije veruju Aleksandru Vučiću, a to govore i sva istraživanja javnog mnjnja, i kada su svi mislili da će na rejting Vučića negativno uticati sporazum iz Brisela, desilo se suprotno, rejting Vučića je još veći. Ljudi cene Vučićevu iskrenost i posvećenost poslu. Kod Vučića je očigledna iskrena želja da Srbija postane moderna zemlja, članica EU, u kojoj će zakon biti iznad svih, i kojoj se neće interesi tajkuna predstavljati kao javni interesi, kao što je to bilo prethodnih godina.

Biznis Europe

pre 10 godina

Pa usectvovao je u reformama, centralnog Balkana, rascistio nalo djubre nase i utro put nekim poslovima koji treba da se otovre, pa su ga nagradili. On onih nasih monopolista Evropa nije mogla nista da se omrsi.

Leonid

pre 10 godina

Najevropljanin nije onaj kome su samo puna usta EU i evropskih vrednosti.Najevropljanin je onaj ko se svim silama trudi da unapredi privredu,da se izbori sa korupcijom,da obezbedi miran i siguran život svojim sunarodnicima na KiM,jednom rečju, onaj ko radi za dobrobit svoje zemlje i naroda.Zbog svega ovoga će tu nagradu dobiti Vučić.

lana

pre 10 godina

Ne možemo reći da Srbija nije promenila put od izbora do danas. Mislim da je Evropa shvatila da se maksimalno trudimo da postanemo deo nje. Pre svega Vučić sa puno energije je uspeo da pokrene promene.

debeli

pre 10 godina

Građani Srbija, a ova nagrada je dokaz, i svetski lideri, cene iskrenost, hrabrost i posvećenost poslu Aleksandra Vučića. Iskreno je rekao i gospođi Ešton, a i nemačkim i američkim zvaničnicima šta je to što Srbija može da prihvati u pregovorima o Kosovu, a šta to Srbija ne može da prihvati, po bilo koju cenu, pa i po cenu prekida procesa evorintegracija.

Winsent

pre 10 godina

Cestitke Vucicu,svojim zalaganjem za resavanje kosovskog problema,evropskim integracijama i borbom protiv kriminala i korupcije apsolutno zasluzeno

zavrsio sam

pre 10 godina

ma mozete vi da se smejete i da se svadjate koliko hocete Vucic je zasluzio ovu nagradu jer je mnogo uradio u proteklom periodu i tacka

Zlobnica

pre 10 godina

Ovo predstavlja podršku njegovom dosadašnjem radu, tako da mislim da treba da nastavi na ovaj način i rezultati će biti vidljivi.

mika015

pre 10 godina

Vucic se pokazao kao jedan od najzrelijih nasih politicara,on je za razliku od predhodnika koji su kukali I slikavali se poceo da resava goruce porbleme od vitalnog znacaja za gradjane Srbije,zasluzuje on mnogo vise

Del Boy

pre 10 godina

Sve pohvale na racun gospodina Vucica, nadam se da ce imati snage da nastavim sa dobrim radom, i pored svih pritisaka koje trenutno podnosi.

Optimista

pre 10 godina

U poslednje vreme je izdržao toliku hajku zbog EU, tako da mislim da je ovo samo priznanje za njegovo zalaganje i poruka da nastavi da radi kao što je to slučaj bio i do sada.

idemo dalje

pre 10 godina

Hteli to priznati ili ne ali za godinu dana svojom energijom i atipičnim ponašanjem za političara, postao je nezaobilazna ličnost ne samo ovih naših balkanskih prostora.

SUBPOK

pre 10 godina

Prosto i jednostavno, Evropa da se malo pokaze da ume da ceni....bla bla bla dodeljuje sta dodeljuje, al Vucic nije Tadic pa da se nakindjuren sepuri okolo, vec nastavice da radi i da radi.

mladjana

pre 10 godina

Nagrada Vucicu je sasvim zasluzena. Samo mislim da ovi sto su je dodelili Vucicu nisu znali da se ona bas nece lepo primiti kod naroda Srbije.

Vasilije

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da će uvek biti ljudi koji omalovažavaju tudji rad i trud...Ako je neko nešto dobro uradio, treba svi da ga podržimo bez obzira da li ga volimo ili ne...Iza Vučića su u prethodnoj godini nesumnjivo značajni rezultati,tako da ova nagrada ne treba nikog da iznenadjuje.

dimitrije

pre 10 godina

Neko moze da bude obrazovaniji i da to svoje obrazovanje okrene protiv Srbije a neko moze da bude posteniji pa da se za istu tu Srbiju i bori i hvala Vucicu na tome

saška

pre 10 godina

Vučić ne želi da laže ni evropske zvaničnike, ni građane Srbije, nego govori istinu, pa ma koliko ona bolna bila, i zato i ima toliko poverenje naroda, a ova nagrada je potvrda da ima i ogromno poverenje i podršku i evropskih zvaničnika. Najlakše bi bilo Vučiću, da kao što je su to radili Boris Tadić i Borko Stefanović, jednu priču pričaju u Briselu, drugu narodu u Srbiji, a rade nešto sasvim treće, pa niti ih cene evropski zvaničnici, niti ih cene građani Srbije. Vučić je jasno rekao u Briselu koji je to minimum ispod kojeg Srbija u pregovorima o Kosovu neće ići ni po cenu datuma, i hrabro se držao, uz podršku predsednika Nikolića, tih minimuma. Sada kada se dobio sporazum koji je neuporedivo bolji od prvog predloga EU, Vučić jasno kaže, da je to kompromisno rešenje, i da ni on, a ni Srbi na Kosovu, ne mogu biti zadovoljni takvim sporazumom, ali da se više od toga nije moglo izvući u ovim pregovorima, a da bi odbijanje tog sporazuma Srbiju vodilo u izolaciju i ekonomsku propast.

fifi

pre 10 godina

Ako je Evropa pozitivno ocenila dosadašnji rad Vučića ja ne vidim razlog zbog čega bi nek kritikovao ovu nagradu. Procena za najevropljana može biti samo dobro na putu ka EU.

Latica

pre 10 godina

a koga bi Vi to izabrali umesto Vucica?Ne pada mi ni jedna licnost ,mozda Mitra Mirica,coveke je bas doprineo cirkusu u nasoj zemlji,a Vucic..pa on je doprineo da cirku koji je vladao bar malo splasne

Žalosna Sova

pre 10 godina

Dali je naj ili nije to me ne interesuje. Ko je i sta bio vise nije vazno. Sta i kako ce da uradi pa makar zvao se i Drakula. Sutra cu i Vojislava. Šeselja da podrzim ako radi dobre stvari za zemlju ili narod. A vi koji ste do koske 'ostrašćeni' ne vredi vam nista.

Sale

pre 10 godina

Pripadam srednjoj generaciji kojoj je, mogu slobodno reći, upropašten život zahvaljujući ovakvim likovima, i imam pamćenje duže od zlatne ribice. Verovatno imate neku predstavu o mom fizičkom izgledu i slobodno možete da me zamislite kako se sada grohotom smejem na ovakvu vest.

Gandi

pre 10 godina

Iako sam ga smatrao light radikalom i večitim učenikom Vojislava Šešelja, Aleksandar Vučić je potpuno promenio sliku o sebi i sada ga i ja smatram Najevropljaninom. Zašto da ne?

Jagodiceva

pre 10 godina

Aleksandar Vucic jeste NAJEVROPLJANIN sa ili bez ovog priznanja!
Zasluuje ga svojim delima , tako misli Prva evropska kuca,ali tako misli i
ogroman procenat gradjana Srbije.

Zoki

pre 10 godina

Vucic je ZASLUZIO tu nagradu, sa obzirom da je pokrenuo postupke protiv kriminalaca, korupcije i ekonomskog oporavka Srbije. A to su ciljevi EU.
Za razliku od prethodnika koji su imali kao cilj licnu korist.

Scorpion

pre 10 godina

Vučić je daleko iznad većine prethodnih dobitnika poput Dinkića, Dačića, Tadića ili Bubala... Jedino se može uspoređivati sa Đinđićem, svi ostali su daleko ispod tog nivoa.

Vrednosti 21. veka

pre 10 godina

Pa kad je Obama koji bespilotnim letilicama ubija bosonogu decu po Avganistanu dobio Nobelovu nagradu.......
Inace sta su sada tu evropske vrednosti, slanje mornarice 10.000 km u rat za malo ostrvo ili predaja dela svoje teritorije zbog jurisa na tudje fondove? Ne moze i jedno i drugo.

Kosa vertikala

pre 10 godina

" Među laureatima u prethodnih 13 godina su Zoran Ðinđić, Boris Tadić, Božidar Ðelić, Dragoljub Mićunović, Miroljub Labus, Nebojša Čović"

A Sonja Biserko, Natasa Kandic, Goran Svilanovic ?

Fino drustvo, Aco !

jaa

pre 10 godina

Sramota! Čovek urušava sve institucije i preuzima njihova ovlašćenja, pokreće krivične postupke ali ih i prema podobnima sprečava i zaustavlja. Sad svi prethodni trebaju da vrate priznanje osim Dinkića, on može sa svakim.

Demetra

pre 10 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Aleksandar Vučić je zaslužio nagradu najevropljanina. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. SNS je jedina stranka koja misli na ekonomski prosparitet i budućnost Srbije.Potpuno verujem Aleksandru Vučiću.

naj evropljanin ja

pre 10 godina

e kada bude neka ozbiljna firma dodeljivala tu nagradu onda cu poverovati u naj evropljanina da se razumemo i ranijih godina sam sa skepsom gledao na ovu nagradu posto je ovo zemlja cuda

Demetra

pre 10 godina

Aleksandar Vučići je ovu nagradu zaista zaslužio.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.Aleksandar Vučić zaista želi da radi na ekonomskom prosparitetu naše države.

wizard

pre 10 godina

Mi smo ovim Briselskim sporazumom delimicno resili problem Kosova i sad nam je put ka Evropskoj Uniji sirom otvoren. Zbog toga je logicno da Vucic dobije nagradu Najevropljanin.

Lenkica

pre 10 godina

Potpuno zasluzeno,jer svojim radom, zalaganjima i sposobnoscu uspeva da Srbiju priblizi Evropi, kao i da Evropu razuveri da je Srbija zemlja s losim imidzom i losa za investicije.

Mirijevac

pre 10 godina

Zapadnoevropski zvaničnici vide u Vučiću novog, modernog i potpuno proevropski nastrojenog političara, onakvog kakvog Srbija još od pokojnog Đinđića nije imala. Svaka mu čast na ovoj nagradi, ona je i nagrada cele Srbije.

invictus

pre 10 godina

Sve je to lepo, bajno i divno, ali moram nesto da vas upitam: cemu svi ti hvalospevi? Jel su cene nize, jel je standard visi? Jel toliko treba da molimo EU da nas primi, ili svojim radom i trudom treba da postanemo nalik na članice, a onda sami da apliciramo? Kujete čoveka u zvezde a ja razlika ne vidim, čak bih pre rekao da mi je svakim mesecom sve gore i gore. Molim za neciji odgovor, kao i za objavu komentara.
P.s. Nisam glasac DS-a.

drvobradi

pre 10 godina

Ovo me nasmejalo skoro kao prijava imovine Mila Đukanovića. Od zarđale kašike, preko bedževa do Najevropljanina. Samo u zemlji kišnih glista. Još je samo ostalo da se Šešelj vrati i dobije ovu nagradu.

naj evropljanin ja

pre 10 godina

ma lupajte minuse i cuvajte svoja radna mesta ali uskoro ce te lupati minuse na svaki komentar za vucica kao i svojevremeno za milosevica i seselja to sto lupate minuse kao i pluseve za ovu nagradu necete namazati na hleb i necete prehraniti i platiti skolarinu za svoju decu do god se pravi institucija partije a ne drzave osim ako niste iz koristi u sns-u onda u redu

Kale

pre 10 godina

Kako su ljudi postali plitkog pamcenja ,Tadica i pokojnog Djindjica porediti sa Vucicem hahaha samo kad se sjetim izjava protekli 5,6 godinica .Moze li auto promjenit boju? mozee,samo to je opet isti onaj auto ;-)

moje ime

pre 10 godina

Koliko SNS kadra, zaposlenog u JP i državnoj administraciji, ima zadatak da piše hvalospevne komentare na internetu.
Svi pišu u istom kontekstu, kao da su imali obuku.

Dana

pre 10 godina

Iako neki u Srbiji izražavaju sumnje u rad gospodina Vučića, kako to obično biva, van granica naše zemlje spremni su da odaju priznanje svemu što on čini za sve koji žive u Srbiji, vodeći se pri tome jedino interesima svog naroda, nikako svojim ličnim, pokazujući hrabrost, istrajnost i nepokolebljivu volju da Srbiju učini savremenom, stabilnom i razvijenom zemljom!!!

Bjelokosti

pre 10 godina

(neško, 10. maj 2013 06:33)

Pobrkao si ti neke loncice druskane, upravo ti tajkuni i korumpirani politicari koje pominjes nastali su u vreme vladavine Vucicevih i Dacicevih politickih otaca a svoju imovinu su visestruko uvecali u vreme Vojislava dr Kostunice od 2004. A od 2008. na vlasti je bilo nesto sto " niti smrdi niti mirise". Ja sam neko ko ipak pamti 90e i secam se sta je radio Vucic i kako je ljude za ono sto se on danas bori nazivao. Zar je trebalo proci ovoliko godina da se neko opameti? Ovo je nasa Srpska tragikomedija.

Милош Бобић

pre 10 godina

Један коментатор недавно рече да је Србија земља полупросвећеног апсолутизма. Била би песма да је тако. Србија је земља апсолутно непросвећеног волунтаризма.

Petar

pre 10 godina

Bravo za nagradu. Sigurno su oni koji dodeljuju nagradu razmotrili sve zasluge A. Vučića u zadnje dve decenije. On je dosledno bio na evropskom putu sledeci svog vodju, koji se i preselio u srce Evrope-Hag. Evropski je upravljao ministarstvom za informisanje, evropski je mislio dok je nosio majicu sa Šešeljevim likom i evropski je delovao u srpskom političkom životu.

Može svako da dodeljuje nagrade po svom izboru, ali niko nema pravo da nam briše pamćenje i da od onih, koji su obeležili najcrnje dane nove srpske istorije, proizvodi reformatore i heroje.

trudbenik

pre 10 godina

Vučić želi od Srbije da stvori modernu i uređenu zemlju članicu EU u kojoj će zakon biti isti za sve, i važiti kako za običan narod, tako i za tajkune. Naravno da je korumpiranim političarima i biznismenima Srbija kakva je bila u vreme vladavine DS-a odgovarala, jer su upravo zahvaljujući cvetanju korupcije i kriminala u Srbiji i došli u vlasništvo brojnih firmi, vila na Dedinju, skupocenih jahti. Baš zato su se ti korumpirani političari i biznismeni udružili u osporavanju Vučića i njegove iskrene borbe, ali ako bude sreće za Srbiju, oni tu Vučićevu borbu za poštenu Srbiju neće moći da zaustave.
(neško, 10. maj 2013 06:33)

Reci ti meni napredni Nesko kako to da je 95% dobitnika te nagrade poteklo iz Demokratske stranke,a sad se ti hvalis Vucicem,covekom kome se kosa dizala od te Evrope do pre dve godine.I samo mi reci jedan segment drustva gde vidis napredak a da nije na demagogiji i praznim pricama. i reci mi jedan objekat industrijski ili bilo koji je otvoren a da se zaposlilo vise od 50 radnika.

Angie

pre 10 godina

Vucic je svestran i obrazovan politicar (jedan od retkih koje Srbija ima) tako da je ovo priznanje sasvim na mestu, on je opravdao svojim angazmanom i radom.

panonski

pre 10 godina

Pa vise je uradio za priblizavanje Srbije EU nego cela prosla vlada.. Uostalom sa Seseljom se i razisao na temu EU. Samo kratko pamtite. Zavidni ste na rezultate coveka koji puno radi. Ko Vam je branio da radite dok ste bili na vlasti ?

crni domino

pre 10 godina

Trebalo bi ova nagrada da ga malo smeksa i civilizuje!
Zasluzio je za ono sto se deklarativno izjasnjava i radi zadnjih godinu dana!
Jedino mu zameram sto boluje od srpskog sindroma - u sve se mesa i sve zna a najmanje radi ono za sta je zaduzen!

Ana

pre 10 godina

Hahahahaha kakva ironija i farsa! Hoće li neko da mi kaže da li je moguće da se neko 20 (dvadeset) godina zalaže za apsolutno sve suprotno od tih evropskih vrednosti i da se onda bukvalno preko noći promeni dolaskom na vlast? Ok, kapiram da se ljudi menjaju, sazrevaju, unapređuju svoje stavove i sve to... i pozdravljam sve ovo da se smiri stanje na Kosovu, da se ide u Evropu itd... ali da li je moguće da ti se stavovi iskreno iz temelja promene u nešto potpuno suprotno, eto tako odjednom?

Mikael Hansen

pre 10 godina

Ne pripadam nijednoj stranci, ali Vučić je nešto najlepše što se desilo našoj političkoj sceni, i blažen je onaj narod koji ima takvog političara ...

Del Boy

pre 10 godina

Sve pohvale na racun gospodina Vucica, nadam se da ce imati snage da nastavim sa dobrim radom, i pored svih pritisaka koje trenutno podnosi.

mika015

pre 10 godina

Vucic se pokazao kao jedan od najzrelijih nasih politicara,on je za razliku od predhodnika koji su kukali I slikavali se poceo da resava goruce porbleme od vitalnog znacaja za gradjane Srbije,zasluzuje on mnogo vise

olja

pre 10 godina

Osecam potrebu da se izvinim sto sam verovala da ce Vucic:
- raditi u interesu Srbije;
- resavati probleme u borbi protiv korupcije i kriminala;
- vratiti ugled Srbiji;
- mnoge koji su bili protiv okrenuti na nasu stranu;
- dovesti investitore;
- modernizovati vojsku i najzad vratiti veru u bolju buducnost.
Dakle, izvinjavam se sto je gospodin Vucic ispunio moja i ocekivanja velikog broja gradjana i sto ima moju punu podrsku.

Vihori

pre 10 godina

Prethodna vlada je svoju politiku zasnivla na recima, Vucic je u startu krenuo da radi. Zato i ne cudi sto uziva ovoliko poverenje naroda. Nagrada je ovog puta otisla u prave ruke.

Magda

pre 10 godina

Potpuno zasluzeno. Jedini koji daje sve od sebe, koji se trudi da vise radi nego sto prica. Mislim da je u potpunosti zasluzio ovu nagradu.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić primiće danas nagradu "Najevropljanin 2012.", priznanje koje od 2000. dodeljuje Prva evropska kuća.

Ako uopste postoji neko ko je "nadmasio" i samog Predsednika Nikolica po broju dodeljenih "odlikovanja" onda je to ova "Prva evropska kuća" koja je gotovo svakoga iz Srbije proglasila i dodelila mu tu titulu "najevropljanina" ?

zavrsio sam

pre 10 godina

ma mozete vi da se smejete i da se svadjate koliko hocete Vucic je zasluzio ovu nagradu jer je mnogo uradio u proteklom periodu i tacka

dimitrije

pre 10 godina

Neko moze da bude obrazovaniji i da to svoje obrazovanje okrene protiv Srbije a neko moze da bude posteniji pa da se za istu tu Srbiju i bori i hvala Vucicu na tome

Lane

pre 10 godina

Potpuno zasluženo, pokazao je da se promenio na bolje, vrlo je kooperativan prema svetu, pristaje na sve što se od Srbije traži i ima odličan marketing. Nadam se da će nastaviti sa borbom protiv korupcije iako to više nije prioritet EU u odnosu na Srbije od dana potpisivanja Briselskog sporazuma. Baš je primer. Vesna Pešić bi mogla da i njega podrži kao i Tomu Nikolića.

Indy

pre 10 godina

Kad čovek pročita spisak Najevropljanana ne može da se zapita ko je ovde lud. Srbija je definitivno zemlja apsurda, a mi smo u stvari psihički to odlično podneli.

Leonid

pre 10 godina

Neki ovde komentarima pokušavaju da ospore rezultate Aleksandra Vučića...Dzaba se trudite! Istraživanja javnog mnenja iz meseca u mesec pokazuju šta narod Srbije misli o Vučiću i njegovom radu.

neško

pre 10 godina

Vučić želi od Srbije da stvori modernu i uređenu zemlju članicu EU u kojoj će zakon biti isti za sve, i važiti kako za običan narod, tako i za tajkune. Naravno da je korumpiranim političarima i biznismenima Srbija kakva je bila u vreme vladavine DS-a odgovarala, jer su upravo zahvaljujući cvetanju korupcije i kriminala u Srbiji i došli u vlasništvo brojnih firmi, vila na Dedinju, skupocenih jahti. Baš zato su se ti korumpirani političari i biznismeni udružili u osporavanju Vučića i njegove iskrene borbe, ali ako bude sreće za Srbiju, oni tu Vučićevu borbu za poštenu Srbiju neće moći da zaustave.

Tijana S

pre 10 godina

Ova nagrada i nije nesto bitna i relativno cesto je dodeljena politicarima,tako da joj ne treba pridavati veliki znacaj.Ono sto je znacajnije, je rad Vucica za proteklih godinu dana,i tu vec ima nekih rezultata.

HONDA

pre 10 godina

Ova nagrada zasluzeno ide u ruke Aleksandra Vucica koji je ovo i zasluzio dosadasnjim zalaganjem i radom,da je vise ovakvih politicara kao sto je Aleksandar Vucic,Srbija bi se danas nalazila tamo gde joj i mestu,a to je svakako na samom vrhu.

ivaan

pre 10 godina

Vučić je čovek koji mirno stoji na zemlji, nema čega da se stidi iz svoje prošlosti, živi u sadašnjosti a gleda ka budućnosti. Takav čovek definitivno zaslužuje ovu nagradu.

Dule

pre 10 godina

Šta je užasnije od čitanja bestidnih komentara koje pišu ljigavi partijski vojnici? Pomisao da će ti likovi sutra dogurati do ozbiljnih državnih funkcija u državi i upravljati našim sudbinama.

Natasa

pre 10 godina

Сада је и више него сигурно да Србија није погрешила што је за председника изабрала Томислава Николића, а за подпредседника и вођу најаче странке у држави Александра Вучића. Као и до сада г. Вучић је показао да је достојан наслеђа Немањића и Милоша Обреновића.

DRAŠKO

pre 10 godina

Građani Srbije veruju Aleksandru Vučiću, a to govore i sva istraživanja javnog mnjnja, i kada su svi mislili da će na rejting Vučića negativno uticati sporazum iz Brisela, desilo se suprotno, rejting Vučića je još veći. Ljudi cene Vučićevu iskrenost i posvećenost poslu. Kod Vučića je očigledna iskrena želja da Srbija postane moderna zemlja, članica EU, u kojoj će zakon biti iznad svih, i kojoj se neće interesi tajkuna predstavljati kao javni interesi, kao što je to bilo prethodnih godina.

sterling

pre 10 godina

po njegovom radu u ovoj vladi zasluzio je mnogo vise jer se istinski bori da se ova zemlja uredi i krene putem jake ekonomske,demokratske drzave

Milica FIloz.

pre 10 godina

Bez obzira da li neko podržava politiku Aleksandra Vučića ili ne, ukoliko sagledamo realno,shvatićemo da niko u protekloj godini nije zaslužio priznanje više od njega...

Megatronman

pre 10 godina

Prvi put sam ga gledao u Bg na nekom programu nesto u vezi Gradske uprave ili sl. Impresirao me. Radim u medijima u Zg. Tesko me tko moze zavarati. Prepoznajem tikove, znakove, sugestije P. R. savjetnika. Kod njega nista nije bilo od toga. Cista iskrenost. Potom sam cuo sto je bilo sa Miskovicima i dodatno me obradovao. U Temi dana na HRT 1 prilikom posjeta Zagrebu bio je fenomenalan. Za mene je Vucic najbolji politicar Regije.

Miloš ŠiD

pre 10 godina

Vučić je vratio nadu građanima Srbije da će Srbija konačno krenuti sa dna na kome se već godinama nalazi. Vučić to ne pokazuje samo rečima, kako je to bilo u vreme vladavine DS-a, nego i delima. Narod hoće da radi, da se zaposli i da ima neku egzistenciju, a dobijanje datuma za otpočinjane pregovora sa EU, dolazak velikog investitora iz Emirata, a i najavljeno za 21. maj potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu sa Rusijom, daju nadu građanima Srbije da je Srbija sa Vučićem na dobrom putu.

Kolosej

pre 10 godina

Vucic nikada nije suvise uzimao u svoja usta rec Evropljanin, ali svojim politickim stilom i ponasanjem se nametnuo kao najbolji. Iako je bio etiketiran kao bivsi radikal dokazao je da ljudi ako hoce mogu da budu sta hoce, mnogo bolji i pravedniji, da najevropljanin moze da bude bilo ko, i radikal i demokrata, ali je bitno da bude pravedan i posten. A on to svakako jeste.

Sokolac

pre 10 godina

Činjenica da je Vučić izrastao i ozbiljnog i iznad svega odgovornog političara kome su Srbija i njeni građani u prvom planu a svojim dosadašnjim angažovanjem je to i pokazao ,onda nije nikakvo iznaneđenje što nagrada najevropljanin za ovu godinu ide baš u njegove ruke.

NELA

pre 10 godina

Cim je njega EU trazila da prisustvuje pregovorima znala sam koliko je cenjen,to samo mi imamo podeljenio misljenje ali mi smo poznati po zlobi i zavisti.

Cvetana

pre 10 godina

Covek radi u interesu gradjana i Srbije sa puno energije i malo polemisanja,i to je ono sto je bitno.Cak mislim, da njemu licno ni ne znaci ova nagrada puno.

MjaU

pre 10 godina

Za mene Vucic nije samo najevropljanin vec i najdrzavnik, covek koji je konacno nesto pokrenuo u politici, utvrdio neka nacela i red, i koji je poceo da pokrece Srbiju da ide napred prema svetu, da se otvara i napreduje.

nidža

pre 10 godina

Bez obzira na zasluženu nagradu Vučić je na ovim prostorima dokazao da iskrenost i ogromna energija donose rezultate. Možemo ga voleti ili ne ali mu to moramo priznati!

prosto ko pasulj

pre 10 godina

Trenutno mislim da nema veceg evropljanina od Vucica, ali ova nagrada ipak vise govori o onima koji je dodeljuju nego o Vucicu.

Mungos

pre 10 godina

Više me ni ne čude ovi silni zluradi komentari..moje mišljenje je da Vučić zaslužuje ovo,druga je stvar ko su bili njegovi prethodnici.. Ne treba da nas lomi prošlost.

nikolina

pre 10 godina

Po poslednjim istraživanjima javnog mnjenja u Srbiji, nakon briselskog sporazuma, na iznenađenje mnogih, rejting SNS-a i Vučića je dodatno uvećan, zato što su građani Srbije svesni da je pregovaračka pozicija Srbije bila katastrofalna i da Srbija u pregovorima nije imala nikog za saveznika. Niko ne kaže da je ovo rešenje dobro, ali je narodu jasno da je Vučić uspeo da spase što se spasti može, i da smo svakako povoljnije rešenje dobili zahvaljujući aktivnom učešću Vučića u pregovorima. Takođe, sigurno je da, samo zahvaljujući Nikolićevom i Vučićevom odlučnom odbijanju prvog ponižavajućeg predloga EU, se došlo do neuporedivo boljeg rešenja, a zna se da su SPS i URS, tj. njihovi predstavnici u delegaciji Srbije u pregovorima, Dačić i Grubješićeva bili i za prihvatanje tog prvog, neuporedivo lošijeg rešenja, i umesto da Srbi sa Kosova pohvale Vučića i Nikolića zato što su, odlučnim odbacivanjem takvog rešenje, rizikovali da budu odbačeni od zapada, i praktično završe svoje političke karijere, sada ih još neki proglašavaju „izdajnicima“.

severnjak

pre 10 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Aleksandar Vučić je zaslužio nagradu najevropljanina. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. SNS je jedina stranka koja misli na ekonomski prosparitet i budućnost Srbije.Potpuno verujem Aleksandru Vučiću.
(Demetra, 10. maj 2013 00:55)

Aleksandar Vučići je ovu nagradu zaista zaslužio.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.Aleksandar Vučić zaista želi da radi na ekonomskom prosparitetu naše države.
(Demetra, 10. maj 2013 16:23)

Za ove ode radosti, malo je ministarsko mesto, potpuno verujem da će te za ovo oženiti!

Deni

pre 10 godina

Danas je veliki dan ne samo za gospodina Vučića već za sve nas, jer upravo sve što on čini, čini to za svoj narod.Neretko je u našoj istoriji svet prepoznavao velike ljude koji su živeli medju nama, a koje srpski narod nije umeo da ceni.Bilo je dosta kritike upućenih na rad gospodina Vučića, trebalo je istrajati uprkos tome, biti hrabar, ne odustati od svojih ideja, ne obazirati se na prozivke i osude i biti vodjen vizijom bolje budućnosti našeg narod.Prepoznato je njegovo zalaganje i ovo priznanje je kruna njegovog dosadašnjeg rada, koja obavezuje da ne posustane na putu kojim je poveo Srbiju!

HJU

pre 10 godina

Daj coveku malo vlasti da pokaze svoje pravo lice. Nisam to ocekivao ali je Vucic pokazao dobro i posteno lice i prema tome nagrada ide u prave ruke.

titin

pre 10 godina

Vučić je pokazao da može sa svima da razgovara i da uspostavi istovremeno dobre odnose i sa Rusijom, i sa Arapskim zemljama, ali i sa Zapadom. Već izvesno dobijanje datuma, strateško partnerstvo sa Rusijom, i dolazak investitira i UAE, daje nadu građanima Srbije da se mogu očekivati veće strane investicije u Srbiju i konačni oporavak srpske ekonomije, a samim tim i poboljšanje životnog standarda građana Srbije. Bitan preduslov za privlačenje stranih investicija je bila i bezkompromisna borba protiv korupcije, jer strani investitori ne žele da dolaze u zemlje u kojima cvetaju kriminal i korupcija, i u kojima se stani investitori reketiraju, kakva je Srbija bila u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića.

Vasilije

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da će uvek biti ljudi koji omalovažavaju tudji rad i trud...Ako je neko nešto dobro uradio, treba svi da ga podržimo bez obzira da li ga volimo ili ne...Iza Vučića su u prethodnoj godini nesumnjivo značajni rezultati,tako da ova nagrada ne treba nikog da iznenadjuje.

CecaO

pre 10 godina

Samo kada bi moglo da se nabroji sta je sve Vucic uradio da se narod priblizi Evropi. Cestitke za nagradu i nastavi sa radom da i mi budemo deo EU.

son

pre 10 godina

samo kad bi ljudi znali da tu nagradu ne dodeljuju ni Evropa ni neki evropski zvanicnici, vec neka nevladina organizacija iz Barajeva. Nisu cak ni stavili adresu sedista na njihovom sajtuhttp://www.najevropljani.rs/. A evo i linka koliko ih podrzava Evropski pokret u Srbiji. Prestanite vise da zamajavate ovaj nesrecan narod http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=30760

LJUBICA

pre 10 godina

Nagrada dolazi u Vuciceve ruke sasvim zasluzeno. Samo, s obzirom na predhodne dobitnike mislim i da nije nesto. Vucic je zasluzio borbom protiv sistemske drzavne korupcije pa da i nije nista drugo uradio. A jeste.

Vasilije

pre 10 godina

Ovo je samo još jedno u nizu priznanja za rad i rezultate Aleksandra Vučića. Gradjani imaju sve veće poverenje u institucije Republike Srbije,zadat je težak udarac organizovanom kriminalu,Srbija se nalazi nadomak dobijanja datuma za početak pregovora,tako da je ova nagrada logičan sled dogadjaja.

sonja

pre 10 godina

Tacno sam znala da ce on dobiti ove godine nagradu. Ne znam da li je zasluzeno, ali je u svakom slucaju izuzetno neobicno i pomalo ironicno. Da nam je rekao neko pre par godina (2-3-4) da ce on dobiti ovu nagradu, tesko da bismo u to poverovali. No, bolje da se lose menja u dobro, nego da ostaje lose. Tako da sam dosla do zakljucka da mu treba cestitati!

Igra prestola

pre 10 godina

Vucic ovaj epitet nije zaslužio skrstenih ruku, nego radeci za ovu zemlju i dovodeci je na korak od datuma za pregovore sa Evropskom unijom, bilo bi dobro kad bi i ostali politicari radili koliko i on.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Kakav cinizam, kakav paradoks ili, možda, ironija?! Nosilac kolajne "najevropljanin" su gospodin Šutanovac i gospodja Dulić. Mislim da oni predstavljaju pravu sliku i priliku odnosno suštinu ove nagrade. Rekao bih da gospodin Vučić ne zaslužuje tu nagradu ili, barem, društvo ovih "najevropljana".

Mirko Bor

pre 10 godina

Vučić, za svoj dosadašnji rad u vladi, zaslužuje pohvale, jer on ne beži od problema, nego ide u susret problemima, i rešava ih. On ne beži ni od nepopularnih tema, kao što je rešavanje pitanja Kosova, i ne obazirući se na to kakav će to uticaj imati na njegov rejting, on pokušava da reši i taj problem, bez čijeg rešavanja se proces evrointegracija ne može dalje nastaviti.

MUNGOS

pre 10 godina

Posle toliko truda ulozenog u Srbiju naravno da treba da dobije nagradu ali najveca nagrada za njega bice ako Srbija i njen narod pocnu bolje da zive.

BRATAC SAČULATAC

pre 10 godina

Bez obzira na zasluženu nagradu Aleksanda Vučića on je na ovim prostorima dokazao da iskrenost i ogromna energija donose rezultate. Svog sebe je stavio u funkciju drzave. Zato iskrene cestitke sa zeljom da sto duze traje.

djordje

pre 10 godina

Vidim rade dezurni DS botovi pa samo napadaju.To sto je Vucic uradio u proteklim mesecima niko od vas demokrata nije uradio za ceo mandat

negotin

pre 10 godina

Imamo veliku sansu da sa ovim covekom krenemo u bolju buducnost.Moramo to iskoristiti,Vucic zna sta radi nemojte sumnjati u njegovu dobru nameru.Molim vas budimo jedno

niki

pre 10 godina

Prvi put je iskazala Srbija stvarno želju da ide ka Evropi.Uložili smo napore,učinili velike korake a gospodin Vučić dosta energije i snage da se Srbija vrati na jedan normalan put.

vaske

pre 10 godina

Vučić je i po pitanju sporazuma o Kosovu, kada su njegovi politički protivnici pomislili da će naići na osudu javnosti, pridobio još veću podršku među građanima. Iskreno je rekao u kakvom je Srbija položaju, i zašto je bitno da se sporazum prihvati. Bez obzira što je sporazum daleko od idealnog, većina građana Srbije je shvatila da je ovo maksimim koji se mogao izvući u ovom momentu, i da Srbi na Kosovu ne bi dobili ni toliko da se Vučić nije aktivno uključio u pregovore.

NADA

pre 10 godina

Puna podrska Vucicu u nastojanju da izgradi bolju,zdraviju i jaku Srbiju!Budimo jedinstveni manite se podela nikada nam nista nije dobro donelo.

Ankica W

pre 10 godina

Aleksandar Vučić je svojim samopregornim radom da Srbija bude bolje uređena zemlja, svakako je zaslužio epitet Najevropljanina, najpolitičara godine.

Winsent

pre 10 godina

Cestitke Vucicu,svojim zalaganjem za resavanje kosovskog problema,evropskim integracijama i borbom protiv kriminala i korupcije apsolutno zasluzeno

rankec

pre 10 godina

Građani Srbije veruju Aleksandru Vučiću, a to govore i sva istraživanja javnog mnjnja, i kada su svi mislili da će na rejting Vučića negativno uticati sporazum iz Brisela, desilo se suprotno, rejting Vučića je još veći. Ljudi cene Vučićevu iskrenost i posvećenost poslu. Kod Vučića je očigledna iskrena želja da Srbija postane moderna zemlja, članica EU, u kojoj će zakon biti iznad svih, i kojoj se neće interesi tajkuna predstavljati kao javni interesi, kao što je to bilo prethodnih godina.

idemo dalje

pre 10 godina

Hteli to priznati ili ne ali za godinu dana svojom energijom i atipičnim ponašanjem za političara, postao je nezaobilazna ličnost ne samo ovih naših balkanskih prostora.

teodora

pre 10 godina

Svako ima pravo na svoj stav ali negirato ono sto je za Srbiju uradjeno u poslednjih godinu dana je stvarno sramota ali mi smo svuda dobro poznati kao narod koji sam sebi kopa jamu a posle krivimo su nam svi krivi.

mikula

pre 10 godina

On je naj covek a ova ekipa sto zna samo da kritikuje neka malo onako kad ostanu sami sa sobom razmisle o svojim sitnim interesima i malim planovima ... Odrastite i pobedite male stvari, kad je mogao on, moze svako od nas.

milana

pre 10 godina

Vučić je iskren i to većina građana Srbije ceni, pa i kada je u pitanju sporazum o Kosovu, Vučić je iskreno rekao ljudima u kakvom je Srbija položaju, i koje su to dve opcije. Jedna opcija je da odbijemo sporazum, ostanemo izolovani, i postanemo „crna rupa“ u Evropi, a Kosovo bi bilo sve dalje od Srbije. Investitori u takvu zemlju neće dolaziti, a o nekom poboljšanju životnog standarda ne bi bilo ni govora. Druga opcija je da prihvatanjem sporazuma nastavimo proces evrointegracija, i imamo barem nadu da će se povećati strane investicije u Srbiji, a na taj način i poboljšati životni standard građana. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da će biti tako, ali, prihvatanjem sporazuma, imamo bar neku nadu da će biti bolje, a sa odbijanjem sporazuma, izgubili bi i tu nadu.

Vera

pre 10 godina

2012. godina je bila posebno teška, te u tom slučaju priznanje ima veću važnost i značaj, svi mi u Srbiji možemo biti ponosni i pružiti potporu Vučiću u njegovim nastojanjima...

Spectator

pre 10 godina

Već duže vreme svake godine dodeljuje se nagrada koja se zove Najevropljanin uz dodatak godine za koju se dodeljuje. Vidim da je dodeljuje neka ,,Prva evropska kuća Čukarica,,. Može li mi neko objasniti ko su ti i na osnovu čega su se kvalifikovali da dodeljuju nagradu sa ovko prestižnim naslovom. Meni sve ovo liči na neku zaje........

Leonid

pre 10 godina

Najevropljanin nije onaj kome su samo puna usta EU i evropskih vrednosti.Najevropljanin je onaj ko se svim silama trudi da unapredi privredu,da se izbori sa korupcijom,da obezbedi miran i siguran život svojim sunarodnicima na KiM,jednom rečju, onaj ko radi za dobrobit svoje zemlje i naroda.Zbog svega ovoga će tu nagradu dobiti Vučić.

lana

pre 10 godina

Ne možemo reći da Srbija nije promenila put od izbora do danas. Mislim da je Evropa shvatila da se maksimalno trudimo da postanemo deo nje. Pre svega Vučić sa puno energije je uspeo da pokrene promene.

debeli

pre 10 godina

Građani Srbija, a ova nagrada je dokaz, i svetski lideri, cene iskrenost, hrabrost i posvećenost poslu Aleksandra Vučića. Iskreno je rekao i gospođi Ešton, a i nemačkim i američkim zvaničnicima šta je to što Srbija može da prihvati u pregovorima o Kosovu, a šta to Srbija ne može da prihvati, po bilo koju cenu, pa i po cenu prekida procesa evorintegracija.

Mici

pre 10 godina

Ne kapiram negativne komentare,covek je uradio nesto po pitanju svoje zemlje na spoljno politickom planu
(simon, 10. maj 2013 11:56)

da, akcenat je upravo na ovome: ''uradio po pitanju svoje zemlje'', a ne za sebe licno jer je tu gde jeste zato sto smo ga mi kao gradjani ove zemlje birali.

Preokret(aš)

pre 10 godina

Veličanstveni PREOKRET. Čeda je trebalo da se upiše na kurs kod Vučića, on nikada nije dobio ovu nagradu, a nije da se nije trudio. Ipak, organizatori ove manifestacije su od prvog dana umeli da prepoznaju prave vrednosti.
Čestitka Vučiću, ali i članovima Skupštine Prve evropske kuće!!

saška

pre 10 godina

Vučić ne želi da laže ni evropske zvaničnike, ni građane Srbije, nego govori istinu, pa ma koliko ona bolna bila, i zato i ima toliko poverenje naroda, a ova nagrada je potvrda da ima i ogromno poverenje i podršku i evropskih zvaničnika. Najlakše bi bilo Vučiću, da kao što je su to radili Boris Tadić i Borko Stefanović, jednu priču pričaju u Briselu, drugu narodu u Srbiji, a rade nešto sasvim treće, pa niti ih cene evropski zvaničnici, niti ih cene građani Srbije. Vučić je jasno rekao u Briselu koji je to minimum ispod kojeg Srbija u pregovorima o Kosovu neće ići ni po cenu datuma, i hrabro se držao, uz podršku predsednika Nikolića, tih minimuma. Sada kada se dobio sporazum koji je neuporedivo bolji od prvog predloga EU, Vučić jasno kaže, da je to kompromisno rešenje, i da ni on, a ni Srbi na Kosovu, ne mogu biti zadovoljni takvim sporazumom, ali da se više od toga nije moglo izvući u ovim pregovorima, a da bi odbijanje tog sporazuma Srbiju vodilo u izolaciju i ekonomsku propast.

pilickan

pre 10 godina

Nekada je Vučić bio brzoplet, i brzo „padao u vatru“. Međutim, danas radi potpuno suprotno, i zbog toga je i došao u situaciju da ima veliku podršku građana Srbije, ali i evropskih lidera. Vučić danas racionalno pristupa rešavanju svakog problema, i pre nego što donese neku odluku detaljno analizira njene posledice, i svaku odluku donosi u interesu Srbije i svih njenih građana. Zbog toga ne čudi ova nagrada, i apsolutno ide u zaslužene ruke.

mladjana

pre 10 godina

Nagrada Vucicu je sasvim zasluzena. Samo mislim da ovi sto su je dodelili Vucicu nisu znali da se ona bas nece lepo primiti kod naroda Srbije.

fifi

pre 10 godina

Ako je Evropa pozitivno ocenila dosadašnji rad Vučića ja ne vidim razlog zbog čega bi nek kritikovao ovu nagradu. Procena za najevropljana može biti samo dobro na putu ka EU.

SUBPOK

pre 10 godina

Prosto i jednostavno, Evropa da se malo pokaze da ume da ceni....bla bla bla dodeljuje sta dodeljuje, al Vucic nije Tadic pa da se nakindjuren sepuri okolo, vec nastavice da radi i da radi.

Biznis Europe

pre 10 godina

Pa usectvovao je u reformama, centralnog Balkana, rascistio nalo djubre nase i utro put nekim poslovima koji treba da se otovre, pa su ga nagradili. On onih nasih monopolista Evropa nije mogla nista da se omrsi.

Malena

pre 10 godina

Neki nisu cak nisu ni tu,po meni skromnu nagradu dobili.U svakom slucaju,nama ce znaciti da ga u EU cene,kako bi se sto pre prublizili Evropskom putu.

Žalosna Sova

pre 10 godina

Dali je naj ili nije to me ne interesuje. Ko je i sta bio vise nije vazno. Sta i kako ce da uradi pa makar zvao se i Drakula. Sutra cu i Vojislava. Šeselja da podrzim ako radi dobre stvari za zemlju ili narod. A vi koji ste do koske 'ostrašćeni' ne vredi vam nista.

Latica

pre 10 godina

a koga bi Vi to izabrali umesto Vucica?Ne pada mi ni jedna licnost ,mozda Mitra Mirica,coveke je bas doprineo cirkusu u nasoj zemlji,a Vucic..pa on je doprineo da cirku koji je vladao bar malo splasne

zabrinut

pre 10 godina

Cenim rad i delo podpredsednika Vucica..
nagrada tipa NAJ...je licemernost na delu..
Pogotovo EVROPLJANIN..
Sta smo mi ostali u najboljem slucaju AZIJATI ili sta (i AZIJATI su ljudi)
Treba jos samo da se ustanovi nagrada NAJ SRBIN, NAJ SLAVEN ...
Da li postoji pri Vladi neko telo-agencija koja se bori protiv ovakvih izopačenosti u društvu..
Za 10-15 godina ovakvo dodeljivanje nagrada će biti smešno i žalosno..

ZoranNS

pre 10 godina

Vučić zaslužuje pohvalu za ovo što je uradio zajedno sa Dačićem, ali ova nagrada data samo za jedno delo, čoveku koji je do juče bio među najradikalnijima u Srbiji, degradira ovu nagradu, a posao još nije ni završen.

Zlobnica

pre 10 godina

Ovo predstavlja podršku njegovom dosadašnjem radu, tako da mislim da treba da nastavi na ovaj način i rezultati će biti vidljivi.

dragan davidovic

pre 10 godina

Na svaku vest o Aleksandru Vucicu u bilo kojim on line izdanjima nakaci se u roku od pola sata stotinjak oda stranacke omladine. To pocinje polako da prevazilazi i nabolje doba Milosevicevog populizma, a odvano je zasenilo stranacku samozaljubljenosti DS-a i Borisa Tadica. Znam da to sada nije popularno reci, ali vođe kod Srba dolaze brzo a odlaze ekpresno i retko kada na miran nacin. A Vuicic je populista kao i svaki lider koji zeli da bude vođa. Ne verujem mu. Ne verujem coveku koji kaze da "zali zbog mladalackih nacionalisticih iluzija" i svga sto je zastupao. Dali to znaci da je Vucic bio nezreo pre godinu dana? Da je tek prohodao pre dve godine?! Pa on je 20 godina radio i govorio nesto sasvim drugo. Niti je tada verovao u to sto prica niti veruje danas. Samo je dobio bolju ponudu. Nikuda necemo stici menjajuci lidere. A i ovaj super-radikal i sada super-evropljanin razbice nam se o glavu. Ubrzo.

Duci0167

pre 10 godina

Od uglednog desnicara,seseljevca do najevropljanima. Preokret da mu pozavide latinoamericke sapunice. E moj Tadicu svakim danom vidim koliki si bio nesposobnjakovic i uzalud potrosio 10 god mog zivota u nadi da ces nastaviti put ka EU. Pokri se usima. Odgovara mi ali nije mi jasno kako ovi postadose toliki evropejci?!

nenad

pre 10 godina

Bolesna količina pro-naprednjačkih komentara i ovde i na Blicu. Svi do jednog su providni: "u potpunosti zasluženo", "napred uz Vučića!", "vi ste spas Srbije" i tako to.

Radikalčine, kako vas nije sramota?

Optimista

pre 10 godina

U poslednje vreme je izdržao toliku hajku zbog EU, tako da mislim da je ovo samo priznanje za njegovo zalaganje i poruka da nastavi da radi kao što je to slučaj bio i do sada.

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Prvi put sam ga gledao u Bg na nekom programu nesto u vezi Gradske uprave ili sl. Impresirao me. Radim u medijima u Zg. Tesko me tko moze zavarati. Prepoznajem tikove, znakove, sugestije P. R. savjetnika. Kod njega nista nije bilo od toga. Cista iskrenost. Potom sam cuo sto je bilo sa Miskovicima i dodatno me obradovao. U Temi dana na HRT 1 prilikom posjeta Zagrebu bio je fenomenalan. Za mene je Vucic najbolji politicar Regije.
(Megatronman, 10. maj 2013 14:27)

Evo poštovano pućanstvo, kao i što se sami možete uvjeriti, podrška dolazi iz cijeloga svijeta, a oćekujemo je i iz drugih Galaksija.

Ellen

pre 10 godina

Kad nas toliko postuju i vole, nek bace koju investiciju ovde, evo mi smo raspolozeni za to da vidimo vajde od njihovih komplimenata...

bezimena

pre 10 godina

ªav njegov trud i rad,su doprineli da dobije ovo prestizno priznanje! Cestitke
(anci, 10. maj 2013 12:54)

"... dodeljuje Prva evropska kuća Čukarica".:))))

Evropljanka (bez naj)

pre 10 godina

Hoće li dodeljivači ove nagrade konačno pogledati u pravopis i naučiti da se imenice (Evropljanin) ne mogu porediti, mogu samo pridevi (nabolji Evropljanin, najzaslužniji Evropljanin, najistaknutiji Evropljanin, najuspešniji Evropljanin). Ne postoji najotac, najmajka, najučenik, najstudent, najfilm, najpesma, pa tako ni najevropljanin.

Like me

pre 10 godina

Nemojte tu nagradu gospodine Vucicu. Nju je dobio 2007 gospodin Antonic iz Agrobanke.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=02&dd=15&nav_id=285010

g

pre 10 godina

Nekako citajuci komentare na B92 postajem sve vise ubedjen da postoji prava mala
vojska mladih naprednjaka koja je zaduzena za pisanje hvalospeva o Tomi i Aci. Ja pripadam
unistenoj generaciji 1975, koja je punoletstvo proslavila uz hiperinflaciju, kriminalce, policijske batinashe...

Secam se i Tome vojvode i Ace koji je unistavao medije i gusio slobodnu rec, secam se caleta koji me je terao da bezim iz zemlje i keve koja je od sledovanja u vidu dzaka brasna sa suzama u ocima svaki dan mesila krofne, nekad slane, nekad slatke. Secam se pokojnog deke koji je sa 70 godina valjao benzin na cosku, koga su jadnog hapsili dok nije utvrdjeno da je to benzin jednog od "njihovih"...

Ljudi se menjaju, kazu, sazrevaju, ali prestanite da posmatrate istoriju ove napacene zemlje po tromesecjima, mladi raspitajte se kod komsija, roditelja, prijatelja kako je bilo nekad u Srbistanu i ko su bili age i begovi.

I ja mogu da se menjam, sazrevam, evoluiram... ali istorija ne, a znam da bi mnogi to voleli.

Novi Vučić, čudo neviđeno političke reciklaže

pre 10 godina

Neverovatno, ali istinito. Pa to je onaj isti Vučić, nekadašnji visoko pozicionirani Radikal. Šta želja za vlašću čini od ljudi, kakve neverovatne transformacije. Kao Dr.Džekil i Mr.Hajd. Zna Vučić da se pravom carstvu privoleo, ova nagrada je još jedna potvrda toga. Kako bi samo onaj nekadašnji Vučić, radikal, drvljem i kamenjem po ovom Vučiću, naprednjaku i mirotvorcu. Podseća me na kraj komada Radovan III kada Radovan, ostavljen od najbližih, i sam prelazi na stranu mrskih Vilotića. Vučić mega/giga/ultra-Evropejac, ha ha, ko bi rekao da će ona dugogodišnja kuknjava, da radikali nikada sami neće moći da oforme vladu i da moraju nešto da urade da to promene, na ovo da izađe.

Vanja Petrovic

pre 10 godina

Pitala se ja ko je ta "Prva evropska kuća" koja dodeljuje jednu tako zvučnu nagradu NejEvropljanina!...ne budem lenja, skoknem na Net i nađem podatak da je to naše udruženje PRVA EVROPSKA KUĆA - ČUKARICA...Kahm, kahm!
Ko će kome ako ne svoj svome?

Bilo kako bilo, sam naziv nagrade je veoma pompezan, neprimeran i megalomanski!

Ulica Tatka Mladica

pre 10 godina

Kako vojska partijska ostavlja komentare i lupa odgovarajuce znakove...jeste li primetili kako su najrevnosniji kada je u pitanju dobri stari Aca laz...?

Ni sam Ridji nije bolje nesvesno predskazao buducnost...

Fly

pre 10 godina

Kako je clanstvo SNS aktivno na sajtu B92. Treba biti aktivan u stranci, da bi ti stranka dala nesto. A Najevropljanin je slika i prilika Srbistana. Pa zar DiplToma nije rekao da ce Srbija biti crna rupa Evrope????

firc

pre 10 godina

ja sam slučakni prolaznik i mnogo mi se sviđa što smo dobili nagradu. Sada se kao bivši radikal mnogo više osećam evropljaninom :)

Madhva (Hare Krišna)

pre 10 godina

Ko ima od čega da živi, najuzbudljivije je ipak živeti u Srbiji. Ta neizvrsnost, prevrati, svakodnevni stresovi, redovni protesti, paljenje, tuča, skandali, komedija, ludilo...to je neprocenjivo!
Zaista, ko ima od čega pristojno da živi, ovako bogat život nigde neće imati.