Sreda, 01.05.2013.

17:46

Nikolić: Palestinu stavljamo u srce

Srbija i Palestina imaju sličnu sudbinu i probleme rešavaju pregovorima upravo zato što su snažne i žele da pronađu trajno rešenje, rekao je predsednik Nikolić.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Palestinu stavljamo u srce IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

FRED KRAMENKO

pre 10 godina

Slazem se sa izjavom nasem predsednika,u istom smo kosu kao i Palestinci,kroz sve muke smo i mi prosli,ali se necemo osvratati konstanto na proslost,nego cemo se usmeriti na buducnost,red je da se nesto okrene na bolje.

Crnogorac

pre 10 godina

Goospodo, ovako se politika ne vodi. Ne možete sjediti na dvije stolice i jednog dana biti za Izrael, a narednog za Palestinu, jednog dana de facto potpisati priznanje nezavisnosti Kosova, a drugog reći kako nikada neće biti država. To je neozbiljno i obiće vam se o glavu. Ovo nije Titovo vrijeme kad se može manevrisati između blokova. Izaberite, Zapad ili Istok, ali ovo leviranje i nekonzistentnost srpske diplomatije ju je odavno učinilo irelevantnom, a sada je čini i smiješnom. Naša preporuka je da se odlučite da postanete u svakom smislu integralni dio Zapada, koji će uvijek uspjeti da prebrodi svaku krizu. Kako god vam drago, ali odlučite.

Rocker

pre 10 godina

Tako se vodi politika,normalno je da kada ides u prijateljsku posetu pricas sve najlepse o domacinima jer nas interes je da imamo mnogo prijatelja i da im privucemo kapital i mi od toga imamo korist. Mnogo prosta stvar,mada vidim, mnogi se muce.

Timok

pre 10 godina

Naravno da nakon posete Izraelu treba posetiti i palestinu. Nas predsedik Tomislav Nikolic odlicno radi svoj posao i ne razumem zasto ne objavljujete afirmativne komentare o Vucicu I Nikolicu. Dosta smo pljuvali sami sebe.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 10 godina

Grozno je citati ove komentare koji pljuju po svom Predsedniku koji je izabran voljom Naroda Srbije!ova kuhinja mrznje prema spostvenom Prdsedniku koji se trudi kolko moze za dobro srpskog naroda,da bi krenuo napred u buducnost,namesto razumevanja i podrske prosipaju se salve pakosti,da je to nepoznato u zivilizovano Svetu!Pa kako ce nas Svet ceniti ako se sami tako ponasamo? Ni jedne pozitivem reci u vezi Posete Izraeli Palestini, Predsednika Nikolica?! Sa mrznjom necete nista postici vec cete sopsrtveni Narod sramotiti!!!!

Maka

pre 10 godina

Dobro bre, Zorane@, nije tesko malo prelistati istoriju, makar i na internetu. Upravo je Izrael 1947. formirao svoju drzavu na teritoriji na kojoj su vekovima pre toga ziveli Palestinci. Naselili su se po kibucima i uz podrsku UN , a pre svega Amerike, 1948. proglasili stvaranje moderne drzave Izrael.Sve si pobrkao, al' vazno da imas misljenje!

ivana

pre 10 godina

tacno je da su nam sudbine slicne, ali nikolic je u pravu kada kaze da proslost ostavimo iza nas i da treba da se okrenemo buducnosti, ukoliko zelimo da nam bude bolje

Samir NOVI PAZAR

pre 10 godina

Svaka Cast Predsednice,Moram Priznati Sve vise i Vise sam Pozitivno iznenacen od Naseg Predsednika. Kakva je Kritika bila sa svih strana kad je Pobedio svasta se lupetalo o Njemu, Sto se Mene licno Tice ( do sad ) sto vidim Najbolji Predsednik sto smo imali Posle Tita, No dobro da vidimo i Buducnost u svakom slucaju do sad samo pohvale u Svakom Pogledu, Puna podrska da nasa Drzava dobije Dobru sliku u Svetu. normalno da ima puno toga da se radi pod Broj jedan Ekonomska situacija u Zemlji je katasrofalna, sto se tice Korupcije radi se na pravom je putu, za sve je potrebno vreme, ali se nesme dozvoliti ni ovoj Vlasti da nas vuce za nos 10 godina kao predhodna ako ne pokazu malo po malo rezultate, nego ova nasa Drzava ima 7 miliona Gradzana koji isto moraju da zive ne samo Politicka elita jer Srbija je nesto vise ne samo par njih.

Zoran

pre 10 godina

Palestinci hoće da formiraju državu na delu teritorije države Izrael.Znači rade isto ono što i Albanci nama.Jednostrano su proglasili nezavisnost.Nikolićeva podrška Palestincima u prevodu znači podršku Albancima da formiraju svoju državu Kosovo,na delu teritorije Srbije.Zanimljivo,sve je to ok,samo treba onda da se opredelimo,da li ćemo podržavati Izrael u očuvanju njegovih granica,ili ćemo podržavati otcepljenje Palestinaca.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

"Imamo sličnu sudbinu i rešavamo je na sličan način - pregovorima. Ponekad oni koji nas ne podržavaju pomisle da to što pregovoramo je naša slabost, a mi pregovaramo zato što smo snažni, zato što verujemo da smo u pravu i zato što želimo da omogućimo i svojoj i tuđoj deci da žive bolje", poručio je Nikolić.

E moj Tomo, napravili ste preokret jer lažni patriotizam i nacionalna demagogija ne mogu više da se politički eksplatišu. Nismo mi jaki, već država iz koje beže mladi i odrazovani. Imamo penzionera koliko i zaposlenih i dupliranu administraciju. Ne okrivljujem za ovakvo stanje novu vlast, već njenu pređašnju anti-evropsku politiku iz devedesetih, koja nas je gurnula u ponor. Nespremne za promene i sa težnjom političkog profiterstva, takozvane demokratske vlasti su posle 5. oktobra nastavile sa istim trendom i sistemom... Ostavimo mi Palestinu njenim islamskim saveznicima i okrenimo se vraćanju tradicionalnim saveznicima Srbije koji danas kroje svetsku politiku.

modesty

pre 10 godina

Srbija je prijatelj i sa Izraelom i sa Palestinom. Dva naroda koji imaju pravo da opstanu na tom prostoru, a imaju medjusobna neslaganja. Ali to ne znaci da nema drzava u svetu koje ih oboje smatraju za prijatelje. I sta je tu sad cudno ako se to i kaze. Zamislite da se vase dve sestre stalno svadjaju a vi ste izmedju. Jel bi se neprikosnoveno opredelili za jednu, ili biste obema govorili da ih volite?
Zasto je polarizacija tipa crno-belo za vas komentatore jedina moguca opcija koja vas ne "blamira po svetu"?

nestranacka licnost

pre 10 godina

Za neupucene: Upravo one zemlje koje su priznale Kosovo, ne priznaju Palestinu. Ja msm da je malkice licemerno sto smo mi priznali Palestinu, a necemo i Kosovo. Ustvari hocemo, samo je pitanje vremena...
Samo sto je Arapsko-Izraelski konflikt daleko kompleksniji i traje vekovima.

muvrin

pre 10 godina

Srpski i Palestinski narod su u novijoj istoriji prošli kroz istu golgotu !!! Nasa dva , po veri pravoslavna naroda ,su decenijama prijateljski narodi gajeći prijateljstvo i uvažavajući jedni druge !!!

Cika

pre 10 godina

Politika je takva i u potpunosti podrzavam coveka, treba biti sa svima dobar. Je li bolje ovako ili da je otisao u Izrael (ili Palestinu) i kaze: "ne, vi niste u pravu"? Ovako nevaznima, bilo koja prijateljska drzava nam je dobrodosla. Nista covek nije lose uradio, mi smo ga birali i nemoj da pljujemo svaki njegov postupak, bio on dobar ili los.

mattko

pre 10 godina

Da mi je neko rekao da cu da branim Tomu , ne bih verovao, ali moram posto su ovde svi komentari do jednoga negativni po njega. Jeste isto je rekao i u Izraelu i u Palestini i to svesno jer je to politika. On zastupa zemlju koja je najmanje pozvana da resava problem Izrael-Palestina i nema sta da se mesa i svrstava na bilo koju stranu i oboma je dao komplimente.
Obe strane ce to razumeti i to je, iako nije jasno na prvi pogled, najbolje za Srbiju! Takvu politiku i mi ocekujemo od drugih zar ne , da kada dodju kod nas, da nam govore lepe stvari! Eto to je objasnjenje i neka se niko ne cudi jer cu inace poverovati u ono japansko istrazivanje koje nas je toliko naljutilo.

ja mislim tako, a vi kako god hocete

pre 10 godina

Nikolic se nije skolovao za diplomatu, a moj je utisak da kao predsednik sazreva.
Uostalom, nije on ni prvi ni poslednji predsednik na medjunarodnoj sceni koji nema prethodno diplomatsko i drzavnicko iskustvo.
Sve u svemu, kako smo se nadali, dobro smo se udali.

Jakov Ignjatovic

pre 10 godina

"Samo mirnim putem treba rešavati sporove i na taj način sačuvati živote ljudi i obezbediti bolju budućnost", naveo je predsednik Srbije.

Ovo treba da svi politicari utuve u svoje glave i ponavljaju beskonacno.

Helk

pre 10 godina

Čitam neke komentare i ne mogu da verujem šta se piše. Čekajte,kakav problem to što Toma podržava Palestinu? To je pozicija koje se Srbija drži dugi niz godina tako da tu ne postoji nikakav problem.

KM

pre 10 godina

Nemoj tako Nikolicu, bolje je imati Izraelce za prijatelje. Ako niste znali, tamo se jos viori Yu zastava, medju 6 prvih koji su priznali savremeni Izrael kao drzavu. Da smo se drzali te linije, a ne da prekinemo diplomatske odnose pod uticajem "nesvrstanih prijatelja", danas bi nam bilo mnogo bolje.

Glasinac

pre 10 godina

Narodi sličnih sudbina koji su kroz istoriju imali dosta problema. Narodi su miroljubivi i zato su svoje probleme rešavali pregovorima a ne nasiljem. I jednim i drugima je učinjeno dosta nepravde , ali smo uvek na kraju izlazili veoma jednistveniji i snažniji.

Wlado

pre 10 godina

podrška za nikolića. ovo nisam očekivao, velika podrška palestincima, u njihovoj borbi da ostanu i opstanu tamo gde su vekovima i bili. o izraelu ne bih ovom prilikom.

...

pre 10 godina

"Čak i naša himna glasi Bože pravde, gde se mi obraćamo Bogu tražeći pravdu, onu univerzalnu, koja će nam omogućiti da ostvarimo naše legitimne ciljeve ", zaključio je Nikolić.

Nek me ispravi neko (samo upućeni), ali ne tražimo pravdu od boga, već pozivamo boga pravde, kao u mnogobozackim religijama, što smo nekad i imali. Mnogi greše u vezi ovoga, ali ovo je predsednik države!

mare

pre 10 godina

Što je najapsurdnije, čovek je na neki način u pravu. Mi smo i žrtve i agresori i obratno. I patili smo i činili da drugi pate. Kao i oni na bliskom istoku, pa ko se bolje snašao...

Vladimirr

pre 10 godina

Pa, dragi moji, mislim da se tako vodi politika. On je to rekao otprilike kao i kad posetite par prijatelja koji se razvode, volim vas oboje, ali resite svoje probleme sami. Mali smo mi da se stavljamo na jednu stranu, pogresno bi bilo i da se umiljavamo jacem (Izrael), i da odbacujemo (trenutno) slabijeg. sasvim je to ok receno. Diplomatija i jeste u tome da se pre svega provedu sopstveni interesi, a ne da se ispravljaju krive drine i da se stavljamo na jednu stranu. A sada da kazem ono obavezno: da, glasao sam za Tadica na predhodnim izborima, i opet cu vala za neke sa demokratske strane, DS ili LDP, ali mi je drago da je i ova druga strana politicke scene dobila na ozbiljnosti, i da se ne blamira pred celim svetom (kao recimo predsednik Zeman iz Ceske, koji je svojevremeno tokom slicne posete, kada je jos bio premijer, tvrdio da su Palestinci nacisti), i da u sustini i oni vode racionalnu politiku i imaju sta da kazu.

Bojana

pre 10 godina

Da, upravo tako, juče Izreal, danas Palestina, kako neko reče sutra možda Nemačka!Jedna od funkcija predsednika države jeste i da se bavi spoljnom politikom i predstavlja svoju zemlju, šta je tu nejasno?!Ako se neko ne slaže sa njegovim političkim stavovima, to je u redu.Svako ima pravo na svoje mišljenje, neslaganje i svoj stav...ali se to može izratiti i na adekvatniji i suptilniji način, a ne pisanjem uvredljivih i podrugljivih(neretko gramatički neispravnih) komentara.

bezimena

pre 10 godina

Ovome treba zabraniti da govori, kad god otvori usta izblamira Srbiju do koske. Ustvari, najbolje je da sedi kod kuće i sebi glumi Karadjordja, ili velikog Miloša, već kako mu nadodje, a usput može da se igra odlikovanjima, olovnim vojnicima i sl.

Nemanja

pre 10 godina

Jbg,izgleda Toma poneo samo jedan govor sto mu spremili pa sad cita svima isto. Ili cita engleski a nema pojma sta pise jer su mu pisali "pisi kako izgovaras" . Ljudi terajte ovog dok jos nije kasno!

zluradi

pre 10 godina

jel odlikovao nekog iz hezbolaha?
(superhans, 1. maj 2013 23:13)

Odleteo je posebno Iljusin sa odlikovanjima. Niko nece biti zaboravljen! ;)

Dragan

pre 10 godina

Ako je Nikolic lud Netanjahu nije . Posto ga je Toma dobro nafarbao posetom i izjavama Palestini, bice neprijatnih stvari. Nadajmo se da u Palestni nije rekao da bi oni trebali da se bore protiv "agresora".

Selo veselo

pre 10 godina

Kad te gleda u oci podrzava te kad okrenes ledja ... Ovo nikad nije bilo u politici tako banalno. Prica ono sto se sagovorniku ili slusaocu svidja a jedini mu je talenat sto napravi ozbiljnu facu, ubode s kim razgovara i sta bi taj voleo da cuje. Ranije smo mogli ovakve sresti samo na pijaci i po vasarima.

Vanja Petrović

pre 10 godina

Добар је овај Николић. Јуче је исто рекао Израелцима. Има ли он саветнике?
(Марина, 1. maj 2013 21:10)

Има, како да нема драга! Знаш оног голобрадог дечкића од двадесетак лета у скоцканим, прескупим оделима? Никако да му запамтим име. Ја већ дуго причам да га он намерно саветује тако да се чича Тома бламира широм света, но, нико ми не верује...Није ми што срамоти себе, већ дискредитује и образоване и културне грађане Србије којих је све мање и мање...

Na raspolaganju

pre 10 godina

Crni Tomislave, idi bolje odmori se, nemoj nas brukati vise molim te.
Ovoliko licemerja za tako kratko vreme nisam jos video!
Nisi u "Velikom Bratu" covece da pricas 16 razlicitih prica u nekoliko sati!
Niko te nece ceniti ako nemas neku poziciju! Ne mozes u stilu:"Dobro jutro carsijo na sve cetiri strane"!

milun

pre 10 godina

Zanimljivo, a Izraelcima je pričao da Srbija i Izrael imaju slične probleme i rešavaju ih na sličan način? Ili, Kosovo i Izrael imaju slične probleme i rešavaju ih na sličan način? Ili, Kosovo i Palestina imaju slične probleme, i rešavaju ih...? Ili, Izrael i Palestina imaju slične probleme...?

Srdjan

pre 10 godina

Citam, ne verujem. Sutra ce u Nemackoj da prica isto da nas ista sudbina spaja. Bas me zanima sta ce da kaze sutra kad mu dodju ovi iz LGBT?

Mirovnjak

pre 10 godina

E predsednice Nikolicu , bas je cudno kako je moguce imati istu sudbinu i kao Izrael i kao Palestina , To je prava Srpska politika ....
Ali nemojte misliti da je svet lud , i da ne shvata vase prljave igrice ....
Sram te bilo , juce si sa Izraelcima a danas podrzavas Palestince

Radovan

pre 10 godina

Do nedavno sam mislio da je Vuk Drašković neprevaziđen u nedoslednosti i prevrtljivosti. Ali i nad popom ima pop, Nikolić je nova zvezda u tom cirkusu. Eto šta ste događa kad mediokriteti dođu na formalno visoke pozicije.

Pedu

pre 10 godina

@Sabre
Majke ti, koliko ti godina imaš?
U kojoj ti državi živiš?
Na kojoj planeti?
U kom univerzumu?

Onda ni Dačić, ni Vučić nisu učestvovali u ratovima i izazivali ih!
Ma ni Milošević nije učestvovao ni u jednom ratu.

'Oće li ovaj narod nestati više, da ne blamiramo sami sebe više?!!

Sabre

pre 10 godina

@ironija sudbine A ti si mnogo pametan? Koji rat je nikolic izazvao i u kom je ucestvovao? Nisam uopste politicki pristrasan, svi me podjednako nerviraju, ali me jos vise nervira kada ljudi zameraju coveku koji umesto da ide da kuka i izvinjava se svakom kome stigne prosto pokusava da uspostavi ili odrzi dobre odnose sa svim nacijama koje nam strateski mogu biti bitne?

milun

pre 10 godina

Zanimljivo, a Izraelcima je pričao da Srbija i Izrael imaju slične probleme i rešavaju ih na sličan način? Ili, Kosovo i Izrael imaju slične probleme i rešavaju ih na sličan način? Ili, Kosovo i Palestina imaju slične probleme, i rešavaju ih...? Ili, Izrael i Palestina imaju slične probleme...?

Mirovnjak

pre 10 godina

E predsednice Nikolicu , bas je cudno kako je moguce imati istu sudbinu i kao Izrael i kao Palestina , To je prava Srpska politika ....
Ali nemojte misliti da je svet lud , i da ne shvata vase prljave igrice ....
Sram te bilo , juce si sa Izraelcima a danas podrzavas Palestince

Radovan

pre 10 godina

Do nedavno sam mislio da je Vuk Drašković neprevaziđen u nedoslednosti i prevrtljivosti. Ali i nad popom ima pop, Nikolić je nova zvezda u tom cirkusu. Eto šta ste događa kad mediokriteti dođu na formalno visoke pozicije.

Srdjan

pre 10 godina

Citam, ne verujem. Sutra ce u Nemackoj da prica isto da nas ista sudbina spaja. Bas me zanima sta ce da kaze sutra kad mu dodju ovi iz LGBT?

Nemanja

pre 10 godina

Jbg,izgleda Toma poneo samo jedan govor sto mu spremili pa sad cita svima isto. Ili cita engleski a nema pojma sta pise jer su mu pisali "pisi kako izgovaras" . Ljudi terajte ovog dok jos nije kasno!

Vanja Petrović

pre 10 godina

Добар је овај Николић. Јуче је исто рекао Израелцима. Има ли он саветнике?
(Марина, 1. maj 2013 21:10)

Има, како да нема драга! Знаш оног голобрадог дечкића од двадесетак лета у скоцканим, прескупим оделима? Никако да му запамтим име. Ја већ дуго причам да га он намерно саветује тако да се чича Тома бламира широм света, но, нико ми не верује...Није ми што срамоти себе, већ дискредитује и образоване и културне грађане Србије којих је све мање и мање...

bezimena

pre 10 godina

Ovome treba zabraniti da govori, kad god otvori usta izblamira Srbiju do koske. Ustvari, najbolje je da sedi kod kuće i sebi glumi Karadjordja, ili velikog Miloša, već kako mu nadodje, a usput može da se igra odlikovanjima, olovnim vojnicima i sl.

Na raspolaganju

pre 10 godina

Crni Tomislave, idi bolje odmori se, nemoj nas brukati vise molim te.
Ovoliko licemerja za tako kratko vreme nisam jos video!
Nisi u "Velikom Bratu" covece da pricas 16 razlicitih prica u nekoliko sati!
Niko te nece ceniti ako nemas neku poziciju! Ne mozes u stilu:"Dobro jutro carsijo na sve cetiri strane"!

Pedu

pre 10 godina

@Sabre
Majke ti, koliko ti godina imaš?
U kojoj ti državi živiš?
Na kojoj planeti?
U kom univerzumu?

Onda ni Dačić, ni Vučić nisu učestvovali u ratovima i izazivali ih!
Ma ni Milošević nije učestvovao ni u jednom ratu.

'Oće li ovaj narod nestati više, da ne blamiramo sami sebe više?!!

zluradi

pre 10 godina

jel odlikovao nekog iz hezbolaha?
(superhans, 1. maj 2013 23:13)

Odleteo je posebno Iljusin sa odlikovanjima. Niko nece biti zaboravljen! ;)

Selo veselo

pre 10 godina

Kad te gleda u oci podrzava te kad okrenes ledja ... Ovo nikad nije bilo u politici tako banalno. Prica ono sto se sagovorniku ili slusaocu svidja a jedini mu je talenat sto napravi ozbiljnu facu, ubode s kim razgovara i sta bi taj voleo da cuje. Ranije smo mogli ovakve sresti samo na pijaci i po vasarima.

Dragan

pre 10 godina

Ako je Nikolic lud Netanjahu nije . Posto ga je Toma dobro nafarbao posetom i izjavama Palestini, bice neprijatnih stvari. Nadajmo se da u Palestni nije rekao da bi oni trebali da se bore protiv "agresora".

Sabre

pre 10 godina

@ironija sudbine A ti si mnogo pametan? Koji rat je nikolic izazvao i u kom je ucestvovao? Nisam uopste politicki pristrasan, svi me podjednako nerviraju, ali me jos vise nervira kada ljudi zameraju coveku koji umesto da ide da kuka i izvinjava se svakom kome stigne prosto pokusava da uspostavi ili odrzi dobre odnose sa svim nacijama koje nam strateski mogu biti bitne?

...

pre 10 godina

"Čak i naša himna glasi Bože pravde, gde se mi obraćamo Bogu tražeći pravdu, onu univerzalnu, koja će nam omogućiti da ostvarimo naše legitimne ciljeve ", zaključio je Nikolić.

Nek me ispravi neko (samo upućeni), ali ne tražimo pravdu od boga, već pozivamo boga pravde, kao u mnogobozackim religijama, što smo nekad i imali. Mnogi greše u vezi ovoga, ali ovo je predsednik države!

Vladimirr

pre 10 godina

Pa, dragi moji, mislim da se tako vodi politika. On je to rekao otprilike kao i kad posetite par prijatelja koji se razvode, volim vas oboje, ali resite svoje probleme sami. Mali smo mi da se stavljamo na jednu stranu, pogresno bi bilo i da se umiljavamo jacem (Izrael), i da odbacujemo (trenutno) slabijeg. sasvim je to ok receno. Diplomatija i jeste u tome da se pre svega provedu sopstveni interesi, a ne da se ispravljaju krive drine i da se stavljamo na jednu stranu. A sada da kazem ono obavezno: da, glasao sam za Tadica na predhodnim izborima, i opet cu vala za neke sa demokratske strane, DS ili LDP, ali mi je drago da je i ova druga strana politicke scene dobila na ozbiljnosti, i da se ne blamira pred celim svetom (kao recimo predsednik Zeman iz Ceske, koji je svojevremeno tokom slicne posete, kada je jos bio premijer, tvrdio da su Palestinci nacisti), i da u sustini i oni vode racionalnu politiku i imaju sta da kazu.

Maka

pre 10 godina

Dobro bre, Zorane@, nije tesko malo prelistati istoriju, makar i na internetu. Upravo je Izrael 1947. formirao svoju drzavu na teritoriji na kojoj su vekovima pre toga ziveli Palestinci. Naselili su se po kibucima i uz podrsku UN , a pre svega Amerike, 1948. proglasili stvaranje moderne drzave Izrael.Sve si pobrkao, al' vazno da imas misljenje!

Zemun grad SPO

pre 10 godina

"Imamo sličnu sudbinu i rešavamo je na sličan način - pregovorima. Ponekad oni koji nas ne podržavaju pomisle da to što pregovoramo je naša slabost, a mi pregovaramo zato što smo snažni, zato što verujemo da smo u pravu i zato što želimo da omogućimo i svojoj i tuđoj deci da žive bolje", poručio je Nikolić.

E moj Tomo, napravili ste preokret jer lažni patriotizam i nacionalna demagogija ne mogu više da se politički eksplatišu. Nismo mi jaki, već država iz koje beže mladi i odrazovani. Imamo penzionera koliko i zaposlenih i dupliranu administraciju. Ne okrivljujem za ovakvo stanje novu vlast, već njenu pređašnju anti-evropsku politiku iz devedesetih, koja nas je gurnula u ponor. Nespremne za promene i sa težnjom političkog profiterstva, takozvane demokratske vlasti su posle 5. oktobra nastavile sa istim trendom i sistemom... Ostavimo mi Palestinu njenim islamskim saveznicima i okrenimo se vraćanju tradicionalnim saveznicima Srbije koji danas kroje svetsku politiku.

mare

pre 10 godina

Što je najapsurdnije, čovek je na neki način u pravu. Mi smo i žrtve i agresori i obratno. I patili smo i činili da drugi pate. Kao i oni na bliskom istoku, pa ko se bolje snašao...

KM

pre 10 godina

Nemoj tako Nikolicu, bolje je imati Izraelce za prijatelje. Ako niste znali, tamo se jos viori Yu zastava, medju 6 prvih koji su priznali savremeni Izrael kao drzavu. Da smo se drzali te linije, a ne da prekinemo diplomatske odnose pod uticajem "nesvrstanih prijatelja", danas bi nam bilo mnogo bolje.

Bojana

pre 10 godina

Da, upravo tako, juče Izreal, danas Palestina, kako neko reče sutra možda Nemačka!Jedna od funkcija predsednika države jeste i da se bavi spoljnom politikom i predstavlja svoju zemlju, šta je tu nejasno?!Ako se neko ne slaže sa njegovim političkim stavovima, to je u redu.Svako ima pravo na svoje mišljenje, neslaganje i svoj stav...ali se to može izratiti i na adekvatniji i suptilniji način, a ne pisanjem uvredljivih i podrugljivih(neretko gramatički neispravnih) komentara.

nestranacka licnost

pre 10 godina

Za neupucene: Upravo one zemlje koje su priznale Kosovo, ne priznaju Palestinu. Ja msm da je malkice licemerno sto smo mi priznali Palestinu, a necemo i Kosovo. Ustvari hocemo, samo je pitanje vremena...
Samo sto je Arapsko-Izraelski konflikt daleko kompleksniji i traje vekovima.

Zoran

pre 10 godina

Palestinci hoće da formiraju državu na delu teritorije države Izrael.Znači rade isto ono što i Albanci nama.Jednostrano su proglasili nezavisnost.Nikolićeva podrška Palestincima u prevodu znači podršku Albancima da formiraju svoju državu Kosovo,na delu teritorije Srbije.Zanimljivo,sve je to ok,samo treba onda da se opredelimo,da li ćemo podržavati Izrael u očuvanju njegovih granica,ili ćemo podržavati otcepljenje Palestinaca.

Wlado

pre 10 godina

podrška za nikolića. ovo nisam očekivao, velika podrška palestincima, u njihovoj borbi da ostanu i opstanu tamo gde su vekovima i bili. o izraelu ne bih ovom prilikom.

mattko

pre 10 godina

Da mi je neko rekao da cu da branim Tomu , ne bih verovao, ali moram posto su ovde svi komentari do jednoga negativni po njega. Jeste isto je rekao i u Izraelu i u Palestini i to svesno jer je to politika. On zastupa zemlju koja je najmanje pozvana da resava problem Izrael-Palestina i nema sta da se mesa i svrstava na bilo koju stranu i oboma je dao komplimente.
Obe strane ce to razumeti i to je, iako nije jasno na prvi pogled, najbolje za Srbiju! Takvu politiku i mi ocekujemo od drugih zar ne , da kada dodju kod nas, da nam govore lepe stvari! Eto to je objasnjenje i neka se niko ne cudi jer cu inace poverovati u ono japansko istrazivanje koje nas je toliko naljutilo.

muvrin

pre 10 godina

Srpski i Palestinski narod su u novijoj istoriji prošli kroz istu golgotu !!! Nasa dva , po veri pravoslavna naroda ,su decenijama prijateljski narodi gajeći prijateljstvo i uvažavajući jedni druge !!!

Helk

pre 10 godina

Čitam neke komentare i ne mogu da verujem šta se piše. Čekajte,kakav problem to što Toma podržava Palestinu? To je pozicija koje se Srbija drži dugi niz godina tako da tu ne postoji nikakav problem.

ja mislim tako, a vi kako god hocete

pre 10 godina

Nikolic se nije skolovao za diplomatu, a moj je utisak da kao predsednik sazreva.
Uostalom, nije on ni prvi ni poslednji predsednik na medjunarodnoj sceni koji nema prethodno diplomatsko i drzavnicko iskustvo.
Sve u svemu, kako smo se nadali, dobro smo se udali.

Glasinac

pre 10 godina

Narodi sličnih sudbina koji su kroz istoriju imali dosta problema. Narodi su miroljubivi i zato su svoje probleme rešavali pregovorima a ne nasiljem. I jednim i drugima je učinjeno dosta nepravde , ali smo uvek na kraju izlazili veoma jednistveniji i snažniji.

Samir NOVI PAZAR

pre 10 godina

Svaka Cast Predsednice,Moram Priznati Sve vise i Vise sam Pozitivno iznenacen od Naseg Predsednika. Kakva je Kritika bila sa svih strana kad je Pobedio svasta se lupetalo o Njemu, Sto se Mene licno Tice ( do sad ) sto vidim Najbolji Predsednik sto smo imali Posle Tita, No dobro da vidimo i Buducnost u svakom slucaju do sad samo pohvale u Svakom Pogledu, Puna podrska da nasa Drzava dobije Dobru sliku u Svetu. normalno da ima puno toga da se radi pod Broj jedan Ekonomska situacija u Zemlji je katasrofalna, sto se tice Korupcije radi se na pravom je putu, za sve je potrebno vreme, ali se nesme dozvoliti ni ovoj Vlasti da nas vuce za nos 10 godina kao predhodna ako ne pokazu malo po malo rezultate, nego ova nasa Drzava ima 7 miliona Gradzana koji isto moraju da zive ne samo Politicka elita jer Srbija je nesto vise ne samo par njih.

Crnogorac

pre 10 godina

Goospodo, ovako se politika ne vodi. Ne možete sjediti na dvije stolice i jednog dana biti za Izrael, a narednog za Palestinu, jednog dana de facto potpisati priznanje nezavisnosti Kosova, a drugog reći kako nikada neće biti država. To je neozbiljno i obiće vam se o glavu. Ovo nije Titovo vrijeme kad se može manevrisati između blokova. Izaberite, Zapad ili Istok, ali ovo leviranje i nekonzistentnost srpske diplomatije ju je odavno učinilo irelevantnom, a sada je čini i smiješnom. Naša preporuka je da se odlučite da postanete u svakom smislu integralni dio Zapada, koji će uvijek uspjeti da prebrodi svaku krizu. Kako god vam drago, ali odlučite.

Jakov Ignjatovic

pre 10 godina

"Samo mirnim putem treba rešavati sporove i na taj način sačuvati živote ljudi i obezbediti bolju budućnost", naveo je predsednik Srbije.

Ovo treba da svi politicari utuve u svoje glave i ponavljaju beskonacno.

modesty

pre 10 godina

Srbija je prijatelj i sa Izraelom i sa Palestinom. Dva naroda koji imaju pravo da opstanu na tom prostoru, a imaju medjusobna neslaganja. Ali to ne znaci da nema drzava u svetu koje ih oboje smatraju za prijatelje. I sta je tu sad cudno ako se to i kaze. Zamislite da se vase dve sestre stalno svadjaju a vi ste izmedju. Jel bi se neprikosnoveno opredelili za jednu, ili biste obema govorili da ih volite?
Zasto je polarizacija tipa crno-belo za vas komentatore jedina moguca opcija koja vas ne "blamira po svetu"?

Cika

pre 10 godina

Politika je takva i u potpunosti podrzavam coveka, treba biti sa svima dobar. Je li bolje ovako ili da je otisao u Izrael (ili Palestinu) i kaze: "ne, vi niste u pravu"? Ovako nevaznima, bilo koja prijateljska drzava nam je dobrodosla. Nista covek nije lose uradio, mi smo ga birali i nemoj da pljujemo svaki njegov postupak, bio on dobar ili los.

ivana

pre 10 godina

tacno je da su nam sudbine slicne, ali nikolic je u pravu kada kaze da proslost ostavimo iza nas i da treba da se okrenemo buducnosti, ukoliko zelimo da nam bude bolje

R,Zivkovic,Roterdam

pre 10 godina

Grozno je citati ove komentare koji pljuju po svom Predsedniku koji je izabran voljom Naroda Srbije!ova kuhinja mrznje prema spostvenom Prdsedniku koji se trudi kolko moze za dobro srpskog naroda,da bi krenuo napred u buducnost,namesto razumevanja i podrske prosipaju se salve pakosti,da je to nepoznato u zivilizovano Svetu!Pa kako ce nas Svet ceniti ako se sami tako ponasamo? Ni jedne pozitivem reci u vezi Posete Izraeli Palestini, Predsednika Nikolica?! Sa mrznjom necete nista postici vec cete sopsrtveni Narod sramotiti!!!!

Timok

pre 10 godina

Naravno da nakon posete Izraelu treba posetiti i palestinu. Nas predsedik Tomislav Nikolic odlicno radi svoj posao i ne razumem zasto ne objavljujete afirmativne komentare o Vucicu I Nikolicu. Dosta smo pljuvali sami sebe.

Rocker

pre 10 godina

Tako se vodi politika,normalno je da kada ides u prijateljsku posetu pricas sve najlepse o domacinima jer nas interes je da imamo mnogo prijatelja i da im privucemo kapital i mi od toga imamo korist. Mnogo prosta stvar,mada vidim, mnogi se muce.

FRED KRAMENKO

pre 10 godina

Slazem se sa izjavom nasem predsednika,u istom smo kosu kao i Palestinci,kroz sve muke smo i mi prosli,ali se necemo osvratati konstanto na proslost,nego cemo se usmeriti na buducnost,red je da se nesto okrene na bolje.

Sabre

pre 10 godina

@ironija sudbine A ti si mnogo pametan? Koji rat je nikolic izazvao i u kom je ucestvovao? Nisam uopste politicki pristrasan, svi me podjednako nerviraju, ali me jos vise nervira kada ljudi zameraju coveku koji umesto da ide da kuka i izvinjava se svakom kome stigne prosto pokusava da uspostavi ili odrzi dobre odnose sa svim nacijama koje nam strateski mogu biti bitne?

Pedu

pre 10 godina

@Sabre
Majke ti, koliko ti godina imaš?
U kojoj ti državi živiš?
Na kojoj planeti?
U kom univerzumu?

Onda ni Dačić, ni Vučić nisu učestvovali u ratovima i izazivali ih!
Ma ni Milošević nije učestvovao ni u jednom ratu.

'Oće li ovaj narod nestati više, da ne blamiramo sami sebe više?!!

Bojana

pre 10 godina

Da, upravo tako, juče Izreal, danas Palestina, kako neko reče sutra možda Nemačka!Jedna od funkcija predsednika države jeste i da se bavi spoljnom politikom i predstavlja svoju zemlju, šta je tu nejasno?!Ako se neko ne slaže sa njegovim političkim stavovima, to je u redu.Svako ima pravo na svoje mišljenje, neslaganje i svoj stav...ali se to može izratiti i na adekvatniji i suptilniji način, a ne pisanjem uvredljivih i podrugljivih(neretko gramatički neispravnih) komentara.

Vladimirr

pre 10 godina

Pa, dragi moji, mislim da se tako vodi politika. On je to rekao otprilike kao i kad posetite par prijatelja koji se razvode, volim vas oboje, ali resite svoje probleme sami. Mali smo mi da se stavljamo na jednu stranu, pogresno bi bilo i da se umiljavamo jacem (Izrael), i da odbacujemo (trenutno) slabijeg. sasvim je to ok receno. Diplomatija i jeste u tome da se pre svega provedu sopstveni interesi, a ne da se ispravljaju krive drine i da se stavljamo na jednu stranu. A sada da kazem ono obavezno: da, glasao sam za Tadica na predhodnim izborima, i opet cu vala za neke sa demokratske strane, DS ili LDP, ali mi je drago da je i ova druga strana politicke scene dobila na ozbiljnosti, i da se ne blamira pred celim svetom (kao recimo predsednik Zeman iz Ceske, koji je svojevremeno tokom slicne posete, kada je jos bio premijer, tvrdio da su Palestinci nacisti), i da u sustini i oni vode racionalnu politiku i imaju sta da kazu.

Wlado

pre 10 godina

podrška za nikolića. ovo nisam očekivao, velika podrška palestincima, u njihovoj borbi da ostanu i opstanu tamo gde su vekovima i bili. o izraelu ne bih ovom prilikom.

Mirovnjak

pre 10 godina

E predsednice Nikolicu , bas je cudno kako je moguce imati istu sudbinu i kao Izrael i kao Palestina , To je prava Srpska politika ....
Ali nemojte misliti da je svet lud , i da ne shvata vase prljave igrice ....
Sram te bilo , juce si sa Izraelcima a danas podrzavas Palestince

ja mislim tako, a vi kako god hocete

pre 10 godina

Nikolic se nije skolovao za diplomatu, a moj je utisak da kao predsednik sazreva.
Uostalom, nije on ni prvi ni poslednji predsednik na medjunarodnoj sceni koji nema prethodno diplomatsko i drzavnicko iskustvo.
Sve u svemu, kako smo se nadali, dobro smo se udali.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 10 godina

Grozno je citati ove komentare koji pljuju po svom Predsedniku koji je izabran voljom Naroda Srbije!ova kuhinja mrznje prema spostvenom Prdsedniku koji se trudi kolko moze za dobro srpskog naroda,da bi krenuo napred u buducnost,namesto razumevanja i podrske prosipaju se salve pakosti,da je to nepoznato u zivilizovano Svetu!Pa kako ce nas Svet ceniti ako se sami tako ponasamo? Ni jedne pozitivem reci u vezi Posete Izraeli Palestini, Predsednika Nikolica?! Sa mrznjom necete nista postici vec cete sopsrtveni Narod sramotiti!!!!

Zoran

pre 10 godina

Palestinci hoće da formiraju državu na delu teritorije države Izrael.Znači rade isto ono što i Albanci nama.Jednostrano su proglasili nezavisnost.Nikolićeva podrška Palestincima u prevodu znači podršku Albancima da formiraju svoju državu Kosovo,na delu teritorije Srbije.Zanimljivo,sve je to ok,samo treba onda da se opredelimo,da li ćemo podržavati Izrael u očuvanju njegovih granica,ili ćemo podržavati otcepljenje Palestinaca.

Radovan

pre 10 godina

Do nedavno sam mislio da je Vuk Drašković neprevaziđen u nedoslednosti i prevrtljivosti. Ali i nad popom ima pop, Nikolić je nova zvezda u tom cirkusu. Eto šta ste događa kad mediokriteti dođu na formalno visoke pozicije.

Vanja Petrović

pre 10 godina

Добар је овај Николић. Јуче је исто рекао Израелцима. Има ли он саветнике?
(Марина, 1. maj 2013 21:10)

Има, како да нема драга! Знаш оног голобрадог дечкића од двадесетак лета у скоцканим, прескупим оделима? Никако да му запамтим име. Ја већ дуго причам да га он намерно саветује тако да се чича Тома бламира широм света, но, нико ми не верује...Није ми што срамоти себе, већ дискредитује и образоване и културне грађане Србије којих је све мање и мање...

Helk

pre 10 godina

Čitam neke komentare i ne mogu da verujem šta se piše. Čekajte,kakav problem to što Toma podržava Palestinu? To je pozicija koje se Srbija drži dugi niz godina tako da tu ne postoji nikakav problem.

Samir NOVI PAZAR

pre 10 godina

Svaka Cast Predsednice,Moram Priznati Sve vise i Vise sam Pozitivno iznenacen od Naseg Predsednika. Kakva je Kritika bila sa svih strana kad je Pobedio svasta se lupetalo o Njemu, Sto se Mene licno Tice ( do sad ) sto vidim Najbolji Predsednik sto smo imali Posle Tita, No dobro da vidimo i Buducnost u svakom slucaju do sad samo pohvale u Svakom Pogledu, Puna podrska da nasa Drzava dobije Dobru sliku u Svetu. normalno da ima puno toga da se radi pod Broj jedan Ekonomska situacija u Zemlji je katasrofalna, sto se tice Korupcije radi se na pravom je putu, za sve je potrebno vreme, ali se nesme dozvoliti ni ovoj Vlasti da nas vuce za nos 10 godina kao predhodna ako ne pokazu malo po malo rezultate, nego ova nasa Drzava ima 7 miliona Gradzana koji isto moraju da zive ne samo Politicka elita jer Srbija je nesto vise ne samo par njih.

milun

pre 10 godina

Zanimljivo, a Izraelcima je pričao da Srbija i Izrael imaju slične probleme i rešavaju ih na sličan način? Ili, Kosovo i Izrael imaju slične probleme i rešavaju ih na sličan način? Ili, Kosovo i Palestina imaju slične probleme, i rešavaju ih...? Ili, Izrael i Palestina imaju slične probleme...?

Timok

pre 10 godina

Naravno da nakon posete Izraelu treba posetiti i palestinu. Nas predsedik Tomislav Nikolic odlicno radi svoj posao i ne razumem zasto ne objavljujete afirmativne komentare o Vucicu I Nikolicu. Dosta smo pljuvali sami sebe.

Nemanja

pre 10 godina

Jbg,izgleda Toma poneo samo jedan govor sto mu spremili pa sad cita svima isto. Ili cita engleski a nema pojma sta pise jer su mu pisali "pisi kako izgovaras" . Ljudi terajte ovog dok jos nije kasno!

mattko

pre 10 godina

Da mi je neko rekao da cu da branim Tomu , ne bih verovao, ali moram posto su ovde svi komentari do jednoga negativni po njega. Jeste isto je rekao i u Izraelu i u Palestini i to svesno jer je to politika. On zastupa zemlju koja je najmanje pozvana da resava problem Izrael-Palestina i nema sta da se mesa i svrstava na bilo koju stranu i oboma je dao komplimente.
Obe strane ce to razumeti i to je, iako nije jasno na prvi pogled, najbolje za Srbiju! Takvu politiku i mi ocekujemo od drugih zar ne , da kada dodju kod nas, da nam govore lepe stvari! Eto to je objasnjenje i neka se niko ne cudi jer cu inace poverovati u ono japansko istrazivanje koje nas je toliko naljutilo.

muvrin

pre 10 godina

Srpski i Palestinski narod su u novijoj istoriji prošli kroz istu golgotu !!! Nasa dva , po veri pravoslavna naroda ,su decenijama prijateljski narodi gajeći prijateljstvo i uvažavajući jedni druge !!!

Dragan

pre 10 godina

Ako je Nikolic lud Netanjahu nije . Posto ga je Toma dobro nafarbao posetom i izjavama Palestini, bice neprijatnih stvari. Nadajmo se da u Palestni nije rekao da bi oni trebali da se bore protiv "agresora".

bezimena

pre 10 godina

Ovome treba zabraniti da govori, kad god otvori usta izblamira Srbiju do koske. Ustvari, najbolje je da sedi kod kuće i sebi glumi Karadjordja, ili velikog Miloša, već kako mu nadodje, a usput može da se igra odlikovanjima, olovnim vojnicima i sl.

Cika

pre 10 godina

Politika je takva i u potpunosti podrzavam coveka, treba biti sa svima dobar. Je li bolje ovako ili da je otisao u Izrael (ili Palestinu) i kaze: "ne, vi niste u pravu"? Ovako nevaznima, bilo koja prijateljska drzava nam je dobrodosla. Nista covek nije lose uradio, mi smo ga birali i nemoj da pljujemo svaki njegov postupak, bio on dobar ili los.

ivana

pre 10 godina

tacno je da su nam sudbine slicne, ali nikolic je u pravu kada kaze da proslost ostavimo iza nas i da treba da se okrenemo buducnosti, ukoliko zelimo da nam bude bolje

Jakov Ignjatovic

pre 10 godina

"Samo mirnim putem treba rešavati sporove i na taj način sačuvati živote ljudi i obezbediti bolju budućnost", naveo je predsednik Srbije.

Ovo treba da svi politicari utuve u svoje glave i ponavljaju beskonacno.

Na raspolaganju

pre 10 godina

Crni Tomislave, idi bolje odmori se, nemoj nas brukati vise molim te.
Ovoliko licemerja za tako kratko vreme nisam jos video!
Nisi u "Velikom Bratu" covece da pricas 16 razlicitih prica u nekoliko sati!
Niko te nece ceniti ako nemas neku poziciju! Ne mozes u stilu:"Dobro jutro carsijo na sve cetiri strane"!

...

pre 10 godina

"Čak i naša himna glasi Bože pravde, gde se mi obraćamo Bogu tražeći pravdu, onu univerzalnu, koja će nam omogućiti da ostvarimo naše legitimne ciljeve ", zaključio je Nikolić.

Nek me ispravi neko (samo upućeni), ali ne tražimo pravdu od boga, već pozivamo boga pravde, kao u mnogobozackim religijama, što smo nekad i imali. Mnogi greše u vezi ovoga, ali ovo je predsednik države!

Glasinac

pre 10 godina

Narodi sličnih sudbina koji su kroz istoriju imali dosta problema. Narodi su miroljubivi i zato su svoje probleme rešavali pregovorima a ne nasiljem. I jednim i drugima je učinjeno dosta nepravde , ali smo uvek na kraju izlazili veoma jednistveniji i snažniji.

Srdjan

pre 10 godina

Citam, ne verujem. Sutra ce u Nemackoj da prica isto da nas ista sudbina spaja. Bas me zanima sta ce da kaze sutra kad mu dodju ovi iz LGBT?

zluradi

pre 10 godina

jel odlikovao nekog iz hezbolaha?
(superhans, 1. maj 2013 23:13)

Odleteo je posebno Iljusin sa odlikovanjima. Niko nece biti zaboravljen! ;)

mare

pre 10 godina

Što je najapsurdnije, čovek je na neki način u pravu. Mi smo i žrtve i agresori i obratno. I patili smo i činili da drugi pate. Kao i oni na bliskom istoku, pa ko se bolje snašao...

Selo veselo

pre 10 godina

Kad te gleda u oci podrzava te kad okrenes ledja ... Ovo nikad nije bilo u politici tako banalno. Prica ono sto se sagovorniku ili slusaocu svidja a jedini mu je talenat sto napravi ozbiljnu facu, ubode s kim razgovara i sta bi taj voleo da cuje. Ranije smo mogli ovakve sresti samo na pijaci i po vasarima.

modesty

pre 10 godina

Srbija je prijatelj i sa Izraelom i sa Palestinom. Dva naroda koji imaju pravo da opstanu na tom prostoru, a imaju medjusobna neslaganja. Ali to ne znaci da nema drzava u svetu koje ih oboje smatraju za prijatelje. I sta je tu sad cudno ako se to i kaze. Zamislite da se vase dve sestre stalno svadjaju a vi ste izmedju. Jel bi se neprikosnoveno opredelili za jednu, ili biste obema govorili da ih volite?
Zasto je polarizacija tipa crno-belo za vas komentatore jedina moguca opcija koja vas ne "blamira po svetu"?

Maka

pre 10 godina

Dobro bre, Zorane@, nije tesko malo prelistati istoriju, makar i na internetu. Upravo je Izrael 1947. formirao svoju drzavu na teritoriji na kojoj su vekovima pre toga ziveli Palestinci. Naselili su se po kibucima i uz podrsku UN , a pre svega Amerike, 1948. proglasili stvaranje moderne drzave Izrael.Sve si pobrkao, al' vazno da imas misljenje!

KM

pre 10 godina

Nemoj tako Nikolicu, bolje je imati Izraelce za prijatelje. Ako niste znali, tamo se jos viori Yu zastava, medju 6 prvih koji su priznali savremeni Izrael kao drzavu. Da smo se drzali te linije, a ne da prekinemo diplomatske odnose pod uticajem "nesvrstanih prijatelja", danas bi nam bilo mnogo bolje.

nestranacka licnost

pre 10 godina

Za neupucene: Upravo one zemlje koje su priznale Kosovo, ne priznaju Palestinu. Ja msm da je malkice licemerno sto smo mi priznali Palestinu, a necemo i Kosovo. Ustvari hocemo, samo je pitanje vremena...
Samo sto je Arapsko-Izraelski konflikt daleko kompleksniji i traje vekovima.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

"Imamo sličnu sudbinu i rešavamo je na sličan način - pregovorima. Ponekad oni koji nas ne podržavaju pomisle da to što pregovoramo je naša slabost, a mi pregovaramo zato što smo snažni, zato što verujemo da smo u pravu i zato što želimo da omogućimo i svojoj i tuđoj deci da žive bolje", poručio je Nikolić.

E moj Tomo, napravili ste preokret jer lažni patriotizam i nacionalna demagogija ne mogu više da se politički eksplatišu. Nismo mi jaki, već država iz koje beže mladi i odrazovani. Imamo penzionera koliko i zaposlenih i dupliranu administraciju. Ne okrivljujem za ovakvo stanje novu vlast, već njenu pređašnju anti-evropsku politiku iz devedesetih, koja nas je gurnula u ponor. Nespremne za promene i sa težnjom političkog profiterstva, takozvane demokratske vlasti su posle 5. oktobra nastavile sa istim trendom i sistemom... Ostavimo mi Palestinu njenim islamskim saveznicima i okrenimo se vraćanju tradicionalnim saveznicima Srbije koji danas kroje svetsku politiku.

Rocker

pre 10 godina

Tako se vodi politika,normalno je da kada ides u prijateljsku posetu pricas sve najlepse o domacinima jer nas interes je da imamo mnogo prijatelja i da im privucemo kapital i mi od toga imamo korist. Mnogo prosta stvar,mada vidim, mnogi se muce.

FRED KRAMENKO

pre 10 godina

Slazem se sa izjavom nasem predsednika,u istom smo kosu kao i Palestinci,kroz sve muke smo i mi prosli,ali se necemo osvratati konstanto na proslost,nego cemo se usmeriti na buducnost,red je da se nesto okrene na bolje.

Crnogorac

pre 10 godina

Goospodo, ovako se politika ne vodi. Ne možete sjediti na dvije stolice i jednog dana biti za Izrael, a narednog za Palestinu, jednog dana de facto potpisati priznanje nezavisnosti Kosova, a drugog reći kako nikada neće biti država. To je neozbiljno i obiće vam se o glavu. Ovo nije Titovo vrijeme kad se može manevrisati između blokova. Izaberite, Zapad ili Istok, ali ovo leviranje i nekonzistentnost srpske diplomatije ju je odavno učinilo irelevantnom, a sada je čini i smiješnom. Naša preporuka je da se odlučite da postanete u svakom smislu integralni dio Zapada, koji će uvijek uspjeti da prebrodi svaku krizu. Kako god vam drago, ali odlučite.