Petak, 26.04.2013.

22:19

Poslanici podržali Vladin izveštaj

Poslanici republičkog parlamenta usvojili su Izveštaj Vlade o političkim i tehničkim pregovorima sa Prištinom, u okviru kog se nalazi i<a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=19&nav_category=640&nav_id=706671" class="text-link" target= "_blank"> "briselski" sporazum.</a>

Izvor: B92

Poslanici podržali Vladin izveštaj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

211 Komentari

Sortiraj po:

zoran021

pre 10 godina

Ja iz usta Vojislava Kostunice NIKAD nisam cuo nista uvredljivo prema drugim narodima koji zive ovde, i ako ne pdrzavam tu politiku k0ju oni vode, nisam cuo iz usta bilo kog clana dss-a ni jednu pogrdu rec prema bilo kom narodu koji zivi na ovim prostorima, ni jedan clan dss-a nije rekao da "hrvatima treba dati jedan, a slovacima dva sendvica, zato sto im je dalje domovina!!! Nisam cuo iz usta ni jednog clana dss-a Karlovac-Karlobag-Virovitica....Svasta nisam cuo iz usta dss-a....
Ja podrzavam sporazum i da bude referendum glasao bih za primenu sporazuma.....
ALI GOSPODO RADIKALI BEZ BEDZA i JULOVCI, SPS-ovci bivsi i sadasnji... NE VERUJEM VAM I NIKAD VAM NECU VEROVATI, niti cu vas ikad ceniti, zbog vase proslosti i nase buducnosti.... Mozete lagati, mozete se praviti posteni, mozete dubiti na trepavicama, ja vam ne verujem, ne zato sto necu, vec zato sto ne mogu, mnogo mi se skupilo gadosti prema vama 90-ih i to ni dva dunava ni dve save ne mogu oprati....

Feniks

pre 10 godina

Kao sto sam i komentarisao ranije oko sporazuma koji je potpisan u Briselu da ce vecina parlamentarnih stranaka podrzati i glasati za sporazum jer je sporazum u interesu Srbije i otvara novo poglavlje u buducnosti.Naravno da sporazum nije nesto sto odrazava nase stavove oko pitanja KiM ali je trenutno jedino moguce resenje koje nece ugroziti kako Srbe na KiM tako isto ni Srbe iz ostalih delova Srbije.

Rus

pre 10 godina

Ovo je bilo očekivano, drago mi je da je usvojen velikom većinom. Srbija se koačno pomer asa nulte tačke z ašta je najvećim delom zaslužan vučić. Podrška državnom vrhu.

crna guja

pre 10 godina

I za koji je djavo Vulin podneo ostavku?
(don, 27. april 2013 14:41)

Ma ja predpostavljam zato sto ispunjava svoja izborna obecanja! Ispade jos posten!

Pišta Đarmati

pre 10 godina

Ovolika podrška u Skupštini mi daje nadu da smo konačno počeli svi da mislimo i radimo u interesu celokupnog naroda i države. Samo sloga Srbina spasava.

Pejton gradić

pre 10 godina

Podrška od strane opozicije pokazuje da je Vučić ispravno postupio. Bez njega u briselu verovatno ne bi bilo ničega...

Čankolizac

pre 10 godina

Ovo je najbolje što smo mogli da dobijemo, ako imamo na umu da je Kosovo izgubljeno još '99. Koliko god lupetali ovi iz DSS-a, ne može se to sve vratiti na ono staro. A oni ako hoće da ratuju, neka povede prvi Koštunica, pa bih onda poverovao da su mu želje i namere časne. Ovako mu ne verujem, a da idem u njegovo ime da ratujem, više neću. Već sam jednom bio dole i dosta mi je!

Vuk

pre 10 godina

Teške odluke, ali naša delegacija je pokazala da nije baš bilo onako kako su svi očekivali i da će pristati na bilo šta u Briselu. Izvuklo se sve što je moglo da se izvuče, a da bude u interesu našeg naroda na Kosovu.

N1S

pre 10 godina

Sto se tice teme mogu da kazem samo da je vlada konacno pocela da radi i naravno posle toliko vremena stizu pohvale sa svih strana sto ranije, kada je rec o bivsoj vladi, nije bio slucaj.

MraZ

pre 10 godina

(NekoizMase, 26. april 2013 23:16)

Pa ne znam ko je zaglupljen, da li ti koji mislis da Srbija hoce u EU samo zbog nekih izmena zakona ili mi koji hocemo da u Srbiju dodju investicije i jeftiniji krediti.

ZidaR

pre 10 godina

Ne,po nekima ovde je bolja slika bila kada smo slusali samo pridike i o tome kako svake godine EU podnosi negativan izvestaj o nasoj zemlji, dosta je vise bilo.

Martinez

pre 10 godina

Neki poslanici su trebali da potpisu sporazum jos par godina ranije a ne sada samo da se javljaju i podrzavaju. Ali dobro, bolje i to nego da se protive.

BUCIJA

pre 10 godina

Niko ne kaže da je Srbima na severu Kosova lako, ali im je sigurno mnogo lakše nego Srbima u enklavama, a te Srbe, moj je utisak, o ovom sporazumu niko ništa i ne pita.

KINEZ

pre 10 godina

Red bi bio da jednom budemo jedinstveni i pogledamo istini u oči, ali to se nije ni sad desilo iako je prošlo velikom većinom poslanika. Samo odlaganje prihvatanja sporazuma bi nas još više gurnulo na margine svetske politike, a to neki bi baš hteli.

Maslachak

pre 10 godina

U teskoj situaciji se poznaju junaci. U ovako teskoj situaciji je vrh drzave stegao zube i poslednjim atomima snage izvukao maksimum za Srbe na KiM. Respect!

strahinja

pre 10 godina

Pre neki dan, bivši ambasador Velike Britanije u Beogradu Kraford je rekao da će se Kosovo nalaziti u statusu zone sumraka, priznato od otprilike polovine zemalja na svetu, ali ne i od one druge polovine, i konstatovao da je to sličan položaj onome u kome je već Palestina. Takođe je rekao da Kosovo, zahvaljujući vetu Rusije i Kine, nikada neće biti članica UN. Ovo je još jedan dokaz da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova, kako to govore neki kritičari vlasti, i da je Kosovo još daleko od nezavisne države. Sve dok Kosovo nije članica UN, ona će imati status isti kakav danas ima Palestina, a i Palestina je daleko od nezavisne države.

Dragica

pre 10 godina

Većina opozicionih stranaka jasno vidi da ne mogu puno učiniti za sebe neodobravanjem postignutog dogovora. Shvatili su da bi to bila previsoka cena, s obzirom na to kako živi narod na KiM, i kakva bi budućnost bila ako se ne prihvati postignuto zarad političkih poena. Svi su shvatili da je ovo najbolji moguć ishod razgovora u Briselu.

suzana

pre 10 godina

Vučić kao predsednik ubedljivo najpopularnije stranke u Srbiji, ima i najveću odgovornost, za kompletan rad vlade, pa i za rešavanje pitanja Kosova, i on od te odgovornosti ne beži. On nije želeo da se skriva iza Dačića, kao što su to neki želeli da prestave, i zbog toga je i dobro što je Vučić prisustvovao poslednjim rundama razgovora, i zahvaljujući Vučiću mi smo dobili mnogo bolji predlog nego što je bio prvi predlog EU.

GlavniArhivator

pre 10 godina

Pregovori su vodjeni u zadatim okvirima i pod takvim uslovima nije se moglo pronaci bolje resenje. Kosovska vojska, ni policija, ne moze na teritoriju ZSO, a mi i dalje mozemo da blokiramo ulazak Kosova u UN

CikaZIKA

pre 10 godina

Vlada je ucinila iskorak u resavanju problema. Najlakse je praviti se lud, nista ne resavati, cekati da Albanci izgube strpljenje i proteraju na silu narod sa severa, a onda odrzavati mitinge i pljuvati medjunarodnu zajednicu i tako skupljeti politicke poene

Sumska vila

pre 10 godina

Dobro je sto je ovaj sporazum podrzala 2/3 vecina...Treba da posaljemo sliku da smo jedinstveni i da nije bitno ko vod politiku ako je to u interesu naroda i drzave.

TorbicaDragan

pre 10 godina

Razumna odluka. Bilo je kako mora biti. Nikome u Vladi nisu dragi ovi uslovi koji cine sporazum iz Brisela, ali treba misliti na buducnost i preuzeti odgovornost kako bi se zemlja pomerila iz mrtve tacke

marisol

pre 10 godina

ja u ovom sporazumu vidim jednu šansu Srbije da se vrati na put sa koga je davno skrenula. A po jedinstvenoj odluci vlade očigledno da nisam jedina.

emilija

pre 10 godina

Kad se razmišlja o ovom sporazumu, imam utisak da se samo razgovara o Srbima na severu Kosova, a oni opkoljeni Srbi u enklavama ćute i kako im bude.

Ylber

pre 10 godina

Interesantno!
Rezultat glasanja je identican onome u kosovskoj skupstini, tj. absolutnom vecinom prihvacen briselski sporazum, mada sobe strane najpre vecina su kritikovali...Sta je to? Napokon dobro je to i srecno!

GlavniArhivator

pre 10 godina

Pregovorima je omogucen mir i stabilnost, a kada vam od 99 svake nedelje bar neka bomba padne u naselju onda je to ono sto vam najvise treba

OLIVEROLIVER

pre 10 godina

Zao mi je Srba sa KIM koji su taoci DSS-a i SPC-a.
Ovi hoce na vlast, a ovi drugi brinu za imovinu.
SPC treba da skuplja pare za natalitet i povratak.
A koji drugi sporazum bi bio povoljniji, a da EU,
Amerika i Kosovo to dopuste. Budi te realni.

KornjacaRADE

pre 10 godina

Nerazumno je nepodrzavati nesto za sta svi vide da je realnost, DSS se ponasa krajnje neodgovorno u ovom trenutku, narod Srbije nece vise glavom kroz zid

Jagodiceva

pre 10 godina

Parlamentarno jedinstvo je ono sto ocekuje citav narod ali i EU !
Nema mesta odbrani licnih stavova i sticanja jeftinih politickih poena,a ni vremena jer su godine prosle u nedovoljnom zalaganju ili necinjenju dok su se institucije urusavale,privreda gasila a sa njom i standard gradjana!
Raspored politickih snaga u Srbiji je 2012. g dobio jasnu poruku sta im valja ciniti, i put kojim idu je upravo to!

Бојан

pre 10 godina

Референдум је једино и најлетимније средство потврђивања или одбацивања нечега. Швајцарци расписују референдум и за скоро безначајне ствари па им нико ништа не замера. Ово је и сувише важно питање за Србију да би се оно решавало иза "кулиса"! Извините али по овом питању никоме не верујем. Не верујем нашим политичарима а не верујем ни у добре намаере ЕУ!

Bombarder

pre 10 godina

Odajem priznanje gospodinu Vucicu na veoma pozrtvovanom radu i trudu sve u cilju boljeg napredka drzave Srbije. Jer sve ovo sto radi za Srbiju ni malo nije popularno kod dela gradjana Srbije. Vreme ce pokazati da je ovaj potez nesto najbolje sto su srbi na Kosovu i Metohiji u ovom trenutku mogli da dobiju.

Dragoljupče

pre 10 godina

Godine vođenje pogrešne politike po pitanju KiM su nas dovele u nezavidan položaj.Sporazum koji je privaćen je doneo maksimum za naše ljude i neophodno je bilo da se svi složimo oko toga i da dalje radimo na poboljšanju života svih naših građana.

Moderan Srbin

pre 10 godina

Hvala Bogu pa se oko nekih bitnih stvari ogroman deo Srbije slozi i u bitnim trenucima za opstanak drzave i pozicija i opozicija. Cestitam vrhu drzave na sporazumu i samo napred u ekonomske pobede i oporavak Srbije.

Gegula

pre 10 godina

Dobro je da imamo ovakvu Vladu koja je, ispostavilo se, prava narodna Vlada. Privukla je ogromnu vecinu u veoma bitnim i kljucnim trenutcima. Sve cestitke i samo napred.

DRAGIŠA

pre 10 godina

I bilo nam je neophodno jedinstvo po pitanju sporazuma. Sporazum koji je usvojen je najbolji mogući koji se mogao dobiti u ovakvoj situaciji i bitno je da to svi shvatimo.

milijan

pre 10 godina

Po meni je ovaj sporazum poprilično dobro rešenje za problem Kosova. Naravno da to nije rešenje kojim će Srbija, a i Srbi na Kosovu da budu prezadovoljni, ali mislim da se više od ove Zajednice Srpskih Opština, sa poprilično nadležnosti, i nije moglo postići.

Ma Cherie

pre 10 godina

Pa ako dss i ostali smatraju da je sporazum los neka organizuju peticiju pa ako skupe 100.000 potpisa neka se jave!
(dovla, 27. april 2013 00:04)

ne bi mogli da skupe ni 1000.

La Luna

pre 10 godina

Pa sta da se radi. Sta je do nas to radimo, ostaalo je na drugoj strani. Niko ne moze ovu vladu da optizi da nas je unazadila i odmakla nas od te EU. Prosto okolosti nam bas ne idu na ruku sto se tice drugih stvari.

Dimitrije

pre 10 godina

Sporazum jeste možda ponižavajući, ali nismo imali alternativu! Mislim da je u ovom momentu to najbolje rešenje, a to pokazuje i velika većina poslanika koja je podržala sporazum!

Dana

pre 10 godina

Poslanici su učinili veliku stvar, u ovom trenutku za Srbiju, pružajući podršku potpisanom sporazumu.Sve drugo bi bilo pogubno za Srbiju u sadašnjoj situaciji.

Tako je kako je

pre 10 godina

Valjda smo na novom poglavlju Srpske istorije. Nismo dovoljno jaki da biramo previse svoju sudbinu. Ne postojimo, ni vojno ni ekonomski. Za sve se pitaju bogatije zemlje.

Vecina za

pre 10 godina

Koliko su se juce bunili na toj skupstini, svaki drugi govornik , je bacao drvlje i kamenje na sprazum, i na kraju su vecinski za!

Ogledalce,ogledalce

pre 10 godina

Protiv sporazuma su samo oni koji ne zele da se Srbja pomeri sa mrtve tacke i krene napred.I sama SNS je rekla da nisu srecni zbog svega ovoga,ali da je ovo jedino moguce resenje i resenje koje odgovara prilikama na terenu.

SladjaRa

pre 10 godina

Shvatio narod da nam je izbor ravan nuli. Ili da idemo u nazad, ili da vidimo, da pokusamo da idemo u napred, pa i ako nas tamo ceka provalija, al ne znamo dokle ne probamo.

Zanti Misfits

pre 10 godina

Pametan i logican potez. Koji ce Evropi pokazati da zelimo da idemo napred, dosta je vise tapkanja u mestu. Zelimo bolji zivot!

logicno

pre 10 godina

Ako je potpisan toliko los sporazum i Vucic prodao i izdao Kosovo zbog cega su Albanci nezadovoljni gospodine Kostunica ako mozete da mi objasnite posto su poprilicno bili zadovoljni dok je to bila vasa nadleznost

mama

pre 10 godina

Drago mi je sto smo svi slozno podrzali sporazum.Nema nam boljeg resenja i pametnijeg.DSS je veliko razocarenje,toliko je otisao desno da je to strasno.Juce njihovi poslanici pale masu napolju pa u sali iznose takve nebuloze kao da zive u drugoj galaksiji.Realnost je ovde i dobro je sto je neko smogao snage da resava taj problem.

skromno

pre 10 godina

Svi oni koji su razumeli sta pise u sporazumu priznace da smo dobili najbolju mogucu ponudu,ne bi valjalo da se trazilo vise jer bi onda zbog nezahvalnosti izgubili i ovo

Laza Kamikaza

pre 10 godina

Pregovorima je izvuceno onoliko koliko je u ovom trenutku bilo moguce...Lose vodjenje politike proteklih godina nas je ,nazalost, dovelo u ovakvu situaciju...

markić

pre 10 godina

Ova odluka je u suštini jednoglasna , ne računam DSS. Svi su shvatilli važnost prihvatanja sporazuma, I to je obećavajuće! Naravno, opozicija je imala uvek nešto da doda ali Sporazum je prihvaćen I idemo dalje!

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Ovo je samo dobar znak da je pregovarački timse ucinio pravu stvar, što su potpisali sporazum. Iako je bilo žučne rasprave u Skupštini Srbije. Davno partije nisu bile ujedinjene za neku vaznu stvar kao sto je to slucaj sad.

Stalin personally

pre 10 godina

@ (balkanac, 27. april 2013 08:16)

Neki visoki funkcioneri iz tih stranaka ,debelo su se ovajdili na nesreći običnih ljudi sa Kosova !

ilja

pre 10 godina

Srbija je jedino pregovarima mogla da reši problem Kosova. Nije postojala druga mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

crna guja

pre 10 godina

Od velike važnosti je bilo da se izglasa sporazum,i drago mi je što je opozicija to shvatila.
(šta ima, 27. april 2013 09:01)

Pogresno napisano:

Od velike važnosti je bilo da se izglasa sporazum, i drago mi je što je VLADA to shvatila. Opozicija se vec 14 godina za to zalaze!

Tako je vec bolje!

nijebitno

pre 10 godina

Ovo je bolje od dva zla tako da podrzavam. Dosta je srbija zivjela u srednjem vijeku. Da smo 1995. krenuli u reforme i pregovore sa Eu do 2000. Bi usli zajedno sa Kosovom i ostalo bi nase ali tada nije bilo ni razuma ni pameti nego lopovluk i profiterstvo pa sad placamo cijenu ignorisanja i okretanja glave.

Kerefeka

pre 10 godina

Nije bitno da li presudjuje razum ili interes ,bitno je da je ovaj sporazum podrzan.Sad jos ostaje da se izjasne Srbi sa Kosova sta zele.Neka izvagaju i neka ne odugovlace donosenje pojedinih odluka,pored toga sto se ovo odnosi na njih ,isto tako je vazno za celu Srbiju i njenu buducnost!

David

pre 10 godina

Ja se nadam da je I DSS shvatio važnost Sporazuma, ali da igra političku igru glumatajući kvazi patriote I tom mizerijom od poena prikuplja census!

lipljan

pre 10 godina

Podrška sporazumu znači pobedu razuma, okretanje normalnijem životu, prestanak dežurstva na barikadama...Mi ovde znamo kako je to.

Željko

pre 10 godina

Jedino Voja kalašnjikov protiv hhhahahaha

To je onaj lik što je Sarajevo gledao sa dvogledom sa okolnih brda dok je bilo pod opsadom

iv

pre 10 godina

Ako sam dobro upucena, malim zemljama upravljaju velike sile, pa tako je i sa nama. Srbijom upravlja Vasington, pa kome se svidja a kome ne, ko nas pita?

mattko

pre 10 godina

Bivsi predsednik TAdic sada je uvideo kako u u stvari Srbija dise. Njegova nedolucnost, strah od Kostunice i bezgranicno femkanje u stilu hocu necu, strah da se priblizi LDP/u gde je imao dostojne sagovornike doveli su ga do toga da izgubi vlast ali i da upropasti demokratsku stranku u koju su proevropski glasaci imali poverenja. Vucic i Dacic su kapitalizovali svoje shvatanje realnosti u najboljem politickom maniru. Sledeca velika promena u ponasanju Srbije bice okretanje ka NATO alijansi i onaj koji bude uveo Srbiju u NATO uvesce je i u EU i stvaice tacku na vekovno raspinjanje izmedju istoka i zapada. Srbija je zapad!

balkanac

pre 10 godina

DSS i još po neki su pokazali svoju plitkoumnost.Neke od njih je ucenila tajna policija a neki svoj "patriotizam" debelo unovčiše dok narod jedva preživljava.Izgleda da se nazire kraj tim ništacima koji upropastiše Srbiju.

mattko

pre 10 godina

Cak i da bude referendum i nekim slucajem dodje do toga da vlada podnese ostavku, sporazum ostaje na snazi jer je potpisan i medjunarodno je vazeci. Tek novoizabrana vlada moze da pokrene inicijativu da nova skupstina dvotrecinskom vecinom stavi taj sporzum van snage. Da li neko misli da ce postojati dvotrecinska vecina u Skupstini za rusenje sporazuma i za ilaganje ruglu cele zemlje za koji bi od tada vazilo da ne postuje ni ono sto je sama izglasala? NAravno da ne misli i tako da referendum nije potreban . Potrebno je bezuslovno sprovodjenje onoga sto je potpisano.

Dragana

pre 10 godina

Gospodo draga,pa ovo je najvece ponizenje do sada.A odkud vam ideja da ce sada kad Kosovo i Metohija vise nije u Srbiji,a ovim potpisom ga necemo nikad vratiti,u Srbiji poteci med i mleko?Svaka se drzava bori da ocuva i najmanje parce svoje teritorije pa makar bila i pustinja,a mi manji svake decenije.Strasno.Treba referendum,ali samo za Srbe na Kosovu jer oni zive tamo i najbolje znaju kako im je i kako ce im biti.

goca

pre 10 godina

(Lalegator, 26. april 2013 23:31)
Ne bih se složila sa tvojim komentarom. Jer je takav raspored odbornika izraz volje naroda. A imaj u vidu da mnogo politika i ne interesuje. Na drugoj strani predsednik srpske Skupštine na Kosovu je radikal i mislim da ovo nezadovoljstvo naroda Kosova odatle i potiče.

išić

pre 10 godina

Ovo je čisto inaćenje Srba sa severa Kosova, a svi znamo kako smo prolazili u prethodne dve decenije kada smo se inatili sa Zapadom. Nemojmo opet praviti grešku koju smo više puta napravili, i svaki put je skupo platili. Tako je bilo i sa čuvenim planom Z4 u Hrvatskoj, tako će bojim se biti i ovoga puta, ako odbijemo ovaj sporazum.

fifi

pre 10 godina

Ovo u opšte nije neko iznenađenje. Ako sve sve lepo izmeri i razmotre moguće posledice i ako smo prinuđeni da od dva zla biramo jedno mislim da je odluka ispravna. Mažda nekima ne izgleda tako. Ali ako uzmemo u obzir neku dalju budućnost mislim da je ova odluka ona koja će sprečiti da nam Kosovo izmakne iz ruku.

DRAGIŠA

pre 10 godina

Srbija je morala da reši pitanje Kosova, jer odlaganjem rešenja svaki dan Srbija gubi, a Srbi na Kosovu svakim danom odlaganja rešenja, mogu dobiti sve manje u pregovorima sa Prištinom. Postoji alternativa razgovorima, a to je da Srbija ratom povrati suverenitet na Kosovu. Srbija nema međunarodnu podršku da ratom povrati Kosovo, a bez međunarodne podrške, pokazalo se i u prošlosti, Srbija može ratovanjem samo da izgubi. Vreme ratovanja je prošlo.

alek

pre 10 godina

Zamislite scenu rasprave u Skupstini da je ovakav sporazum potpisao DS. Sve bi vrvelo od narodnih neprijatelja i slicnih izdajnika. Ovako, to su teske i sudbonosne ali ispravne odluke a potpisnici za Nobela.
Nakon ovog sledi gasenje DSa i LDPa sa politicke scene. Nemaju razloga da postoje jer im je politiku preuzela vodeca stranka.

Noca

pre 10 godina

Prihvatanjem sporazuma ogromnom vecinom dokazuje koliko se nas pregovaracki tim istinski borio do maksimuma,za razliku od onih sto su protiv a koji su bili na vlasti, a nisu sprecili da do proglasenja nezavisnosti KiM ne dodje.

Мила

pre 10 godina

ДСС се није макао од почетка. Иста прича и тапкање у месту, увек антипротивни. Најважније је да Србија иде напред они који не могу да прате корак нека заостају.

Ko shvata shvata

pre 10 godina

Posle ovakve odluke, ja stvarno ne vidim niti jedan razuman razlog da Srbija vec sutra ne trazi ulazak u NATO.
Rubikon je predjen, ako se preslo onda se zna koja je agenda. Kada je ovo proslo sa 2-3 hiljade nezadovoljnih Vlada moze mirne duse sutra da proglasi da smo postali clanovi NATO, sto je u nasem mnogo vecem interesu nego ovaj sporazum.

Despina

pre 10 godina

Skupština Srbije usvojila jednoglasno ovaj sporazum, koji će doneti ekonomski prosparitet i bolje uslove života građana na KiM. Implementacijom sporazuma Srbija može da se izbori za svoje interese. Zhvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Građani Srbije su zaslužili da bolje žive. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti. Njavažnija jedinstvo kod naroda, o prihvatanju ovog sporazuma koji je jako značajan za našu budućnost.

Bucko Irig

pre 10 godina

Srbi su vitalan i izdržljiv narod, bez obzira na sve! Naučili su da ćute, trpe i čekaju. Umeju da prepoznaju pravog čoveka i da ga vrednuju. Zato je Vučić ovoliko popularan.

policajac

pre 10 godina

Današnjim glasanjem se pokazalo da bi ovo bili i rezultati referenduma, jer narodni poslanici u Skupštini predstavljaju narod koji ih je na izborima birao i poslao tamo...

kum Sava

pre 10 godina

Sada treba da se okrenemo ekonomskom napretku! U ovom trenutku, to je jedna od najvažnijih stvari za Srbiju. Samo tako će nas ceniti svi u okruženju, a i šire, i videti kao povoljnu priliku za svoja interesovanja. Da bismo ostvarili taj napredak, moramo u drugim sferama života tražiti kompromise - Kosovo, borba protiv korupcije, kriminala i dr. Krenulo je...

Topalko

pre 10 godina

Posle duže vremena smo se, na čelu sa Vučićem, uključili u tokove koji vode našu državu u bolju budućnost. Nismo još u prvim vagonima, ali polako... Svaka čast na istrajnosti i trudu.

ivan 1

pre 10 godina

jedinstvo je jedina stvar koja može da okrene Srbiju u pravcu prosperiteta,a kako mi se čini da su najzad sve stranke u Srbiji videle da je ovaj dokument nešto što će doneti Srbiji samo dobre stvari i da je najbolje što se moglo za sada izvesti,velike pohvale za pregovarački tim koji je uspeo da reši deo problema,ali i da ujedini stranke u Srbiji

Masa redic

pre 10 godina

A sta ocekivati od politickog i ljudskog mulja i taloga koji sedi u Skupstini. Sramote jedne i jadan ovaj glupavi narod sto ih pusta

Anica A.

pre 10 godina

Apsolutn podrzavam sporazum i teznju Vlade Srbije da konacno pocne sa resavanjem pitanja Kosova.
Ali u svakom slucaju ne smemo se vracati u proslost vec suociti se sa realnim mogucnostima i krenuti napred.

Biće sve ok

pre 10 godina

To je tih čuvenih Đinđićevih "izgubljenih 10 godina", i to je ta skaredna vlada koja nas s tolikim zakašnjenjem, dok je njegovo ubistvo i dalje praktično nerasvetljeno, treba da dovede pred prag EU. Neka jadna satisfakcija je gledati kako danas nosaju Tomine, Acine, Ivičine, Palmine i sličnih, slike na transparentima kao "izdajnika Kosova". Dok se jedna po jedna kockica jedne kvazinacionalne ideologije koja nas je upropastila u ovih 20 i kusur godina krune sa zida te raspale ****** postkomunizma, a njene nedotupave pristalice samo trepću. Medju njima, oni koji su od te "vlasti" stekli, i sada će je podržati, a oni koji nisu okrenuće se još glupljem radikalizmu. Nadam se, da će nas na sledećim izborima biti znatno manje s belim listićima. Ovi ako nas prisiljeni i dovedu do praga, neće nas u bolju budućnost i uvesti. Jer spadaju u mračnu prošlost, zajedno s pedofilima u crnim haljinama, ideolozima "kulture", huliganima i drugom fašistoidnom bratijom.

NekoizMase

pre 10 godina

Podršku sporazuma jedino nisu podržali oni koji ne žele da Srbija napreduje jer vrlo dobro znaju da je Srbija u teškoj situaciji i da je pitanje da li bi mogla opstati bez EU koliko god se to nama svidjalo ili ne.
(Asterix, 26. april 2013 22:46)

ma samo napred ... sad izmena zakona o prihvatanju GMO hrane, jer je to bolje za Srbiju, i samo tako Srbija moze opstati ...

Zaglupljen narod ... :(((

branko

pre 10 godina

U ovoj situaciji bitno je da smo jedinstveni. Smatram da je pametna odluka prihvatanje. Svi u skupstini su svesni da bolje mozemo samo da sanjamo u suprotnom prvi bi se protivili DS,LDP itd. A sto je takodje bitno spomenuti....sa ovim podrzavanjem skida se ljaga sa naseg pregovarackog tima.

Игор

pre 10 godina

Глас за НОПО ипак није био бачен! Срамота би ме било да сам гласао за листе које су убациле ова 173 апаратчика у парламент.

X MEN

pre 10 godina

Gledao sam prenos skupstine i izlaganja poslanika DSS-a, i pitam se u kom svetu i vremenu žive, jel su svesni oni situacije i okolnosti u kojima se Srbija nalazi. Najlakše je sad reci da nismo trebali dati nista i okrenuti glavu problemima, ali gde je onda budućnost Srbije. A uz to ne nude nikakvu alternativu vec kritikuju samo da bi ktitikovali, bez ikakvih argumenata.

Miskin

pre 10 godina

Zaista je lepo videti spremnost opozicije da pruzi podrsku u ovako teskom trenutku za Srbiju. Nadam se da ce se ova promena odraziti i na cinjenicu da smo dugo vremena tapkali u mestu i da je vreme da se krene napred.

Lalegator

pre 10 godina

173 Za
24 Protiv
Da li i dalje neko smatra da je referendum potreban?! Osim naravno četvorice šerifa sa severa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Gračanica, 26. april 2013 23:10)

Znas kako,ako si toliko nepismen,da objasnim.

To sto je ogromna vecina u skupstini podrzala sporazum neznaci ama bas nista.

Posto su glasaci SPS,SNS donekle PUPSa i JS glasali za njih jer Kosovo i metohiju "nikad nece priznati" taj odnos snaga od ove godine uveliko ne vazi.

Nece ti niko reci da si ustvari u manjini koja je oko 40%.

Posle ti je Kostunica neobavesten.Bice referendum pa izbori,samo se zavali i uzivaj,istom brzinom idemo ili neidemo u EU prihvatili ovaj sporazum ili ne.

Tako da je daleko bolje reci ne sporazumu.

Sto jednostavnije sam mogao,nadam se da shvatas.

Gaga

pre 10 godina

To sam i ocekivao jer i vecina gradjana podrzava isto... Krenimo dalje, okrenimo se buducnosti i budimo ujedinjeni, samo tako mozemo i Kosovo sacuvati. Sporazumom smo izborili maksimum za Srbe sa KiM sto ce se vrlo brzo i videti kada krene da se primenjuje...

MILICICA

pre 10 godina

Velikom vecinom je podrzan izvestaj,o sprazumu,sto znaci da se Srbiji otvaraju vrata ka EU!Vrlo je bitno da krenemo napred, da ova zemlja dobije bolje mesto u svetu!

Cole

pre 10 godina

Ne znam da li je sporazum dobar, ali znam da nas je novija istorija naučila da smo uvek gore prolazili kada smo odbijali prve sporazume, dokumenta... i šta sve već ne.

слога кућу гради

pre 10 godina

Очекивано,рационално и разумно.Настављамо даље борбу за повратак Косова у уставно правни оквир Србије.Борба неће бити,нимало лака,ни кратка зато збијмо своје редове како би смо дошли до коначног циља.

ivanS

pre 10 godina

srbi ujedinjeni,ovo je nova doba za Srbiju,najzad svi složni za napredak Srbije,sve pohvale za naš pregovarački tim koji je očigledno postigao pravi sporazum za Srbiju

DZONI

pre 10 godina

Konacno i da se u skupstini oko necega slozi vecina. Mislim da je ovo veoma bitno i drago mi je sto je tako jer se sa ovim dokazuje koliko se nas pregovaracki tim istinski borio do maksimuma.

Nikola

pre 10 godina

Očekivano.. Čak je i opozicija, bar većina opozicije, uvidela da bolje nije moglo. Verujem i da je opozicionim liderima drago što je ovaj problem rešavala neka druga vlada a ne njihova.

shadow

pre 10 godina

Ako su svi u skupstini glasali za prihvatanje osim naravno DSS (ali oni nisu ni bitni) onda je valjda jasno sada svima da su pregovorima izvuceni maksimumi. Nemam razloga da i ja ne verujem u tu odluku. Mnogi su sumljali u nas tim da nisu obavili dobro pregovore ali izglasavanjem podrske u skupstini demantuje se svaki negativan komentar.

Asterix

pre 10 godina

Podršku sporazuma jedino nisu podržali oni koji ne žele da Srbija napreduje jer vrlo dobro znaju da je Srbija u teškoj situaciji i da je pitanje da li bi mogla opstati bez EU koliko god se to nama svidjalo ili ne.

milka

pre 10 godina

Normalno je da svako normalan pozdravi ovaj potez poslanika!!! Bez ikakve zle namere samo pitam Sta bi bilo da je DS ili LDP ovo uradila mislim potpisala sporazum???LDP i DS su pokazali da su prave demokrate i da vole svoj narod svaka cast!!! Treba ovo primiti k znanju!!!

ivanS

pre 10 godina

srbi ujedinjeni,ovo je nova doba za Srbiju,najzad svi složni za napredak Srbije,sve pohvale za naš pregovarački tim koji je očigledno postigao pravi sporazum za Srbiju

Lela

pre 10 godina

Naši gradjani na Kosovu će uvek imati podršku svog naroda iz centralne Srbije ali Srbija ne može da im pomogne ako je slaba i ponizavana kao što je to bila do sada.

misko79

pre 10 godina

Ovo je zaista ohrabrujuca vest,koncenzus oko Briselskog sporazuma je evidentan medju svim strankama u parlamentu,izuzimajuci DSS,mi obicni gradjani moramo shvatiti da je nasa vlada ucinila najbolje za Srbiju sto je bilo moguce u ovom trenutku

eu - Srbija

pre 10 godina

Sporazum su prihvatili nasi pregovaraci koje je Srbija poslala, narod srbije prihvata sporazum, poslanici ce prihvatiti sporazum osim DSS, Srbi licno od Ibra su za sporazum osim cetiri opstine ne prihvataju sporazum odnosno cetiri predsednika opstina. Samo morate da shvatite skolstvo, zdravstvo, opstine finansira drzava Srbija. E ja zelim u Evropu i podrzavam u ovom slucaju Vucica.

branko

pre 10 godina

Smatram da je ovo dobar pocetak za nas jer smo konacno u necemu jedinstveni. Druga stvar je to sto se sa podrskom vecine sklanja sumnja sa naseg pregovarackog tima da nije dovoljno ucinio. Svi su oni svesni sta nas je moglo snaci i zato je sada vecinski prihvaceno.

milka

pre 10 godina

Normalno je da svako normalan pozdravi ovaj potez poslanika!!! Bez ikakve zle namere samo pitam Sta bi bilo da je DS ili LDP ovo uradila mislim potpisala sporazum???LDP i DS su pokazali da su prave demokrate i da vole svoj narod svaka cast!!! Treba ovo primiti k znanju!!!

X MEN

pre 10 godina

Gledao sam prenos skupstine i izlaganja poslanika DSS-a, i pitam se u kom svetu i vremenu žive, jel su svesni oni situacije i okolnosti u kojima se Srbija nalazi. Najlakše je sad reci da nismo trebali dati nista i okrenuti glavu problemima, ali gde je onda budućnost Srbije. A uz to ne nude nikakvu alternativu vec kritikuju samo da bi ktitikovali, bez ikakvih argumenata.

Lela

pre 10 godina

Naši gradjani na Kosovu će uvek imati podršku svog naroda iz centralne Srbije ali Srbija ne može da im pomogne ako je slaba i ponizavana kao što je to bila do sada.

eu - Srbija

pre 10 godina

Sporazum su prihvatili nasi pregovaraci koje je Srbija poslala, narod srbije prihvata sporazum, poslanici ce prihvatiti sporazum osim DSS, Srbi licno od Ibra su za sporazum osim cetiri opstine ne prihvataju sporazum odnosno cetiri predsednika opstina. Samo morate da shvatite skolstvo, zdravstvo, opstine finansira drzava Srbija. E ja zelim u Evropu i podrzavam u ovom slucaju Vucica.

Miskin

pre 10 godina

Zaista je lepo videti spremnost opozicije da pruzi podrsku u ovako teskom trenutku za Srbiju. Nadam se da ce se ova promena odraziti i na cinjenicu da smo dugo vremena tapkali u mestu i da je vreme da se krene napred.

Lalegator

pre 10 godina

173 Za
24 Protiv
Da li i dalje neko smatra da je referendum potreban?! Osim naravno četvorice šerifa sa severa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Gračanica, 26. april 2013 23:10)

Znas kako,ako si toliko nepismen,da objasnim.

To sto je ogromna vecina u skupstini podrzala sporazum neznaci ama bas nista.

Posto su glasaci SPS,SNS donekle PUPSa i JS glasali za njih jer Kosovo i metohiju "nikad nece priznati" taj odnos snaga od ove godine uveliko ne vazi.

Nece ti niko reci da si ustvari u manjini koja je oko 40%.

Posle ti je Kostunica neobavesten.Bice referendum pa izbori,samo se zavali i uzivaj,istom brzinom idemo ili neidemo u EU prihvatili ovaj sporazum ili ne.

Tako da je daleko bolje reci ne sporazumu.

Sto jednostavnije sam mogao,nadam se da shvatas.

misko79

pre 10 godina

Ovo je zaista ohrabrujuca vest,koncenzus oko Briselskog sporazuma je evidentan medju svim strankama u parlamentu,izuzimajuci DSS,mi obicni gradjani moramo shvatiti da je nasa vlada ucinila najbolje za Srbiju sto je bilo moguce u ovom trenutku

MILICICA

pre 10 godina

Velikom vecinom je podrzan izvestaj,o sprazumu,sto znaci da se Srbiji otvaraju vrata ka EU!Vrlo je bitno da krenemo napred, da ova zemlja dobije bolje mesto u svetu!

DZONI

pre 10 godina

Konacno i da se u skupstini oko necega slozi vecina. Mislim da je ovo veoma bitno i drago mi je sto je tako jer se sa ovim dokazuje koliko se nas pregovaracki tim istinski borio do maksimuma.

Игор

pre 10 godina

Глас за НОПО ипак није био бачен! Срамота би ме било да сам гласао за листе које су убациле ова 173 апаратчика у парламент.

NekoizMase

pre 10 godina

Podršku sporazuma jedino nisu podržali oni koji ne žele da Srbija napreduje jer vrlo dobro znaju da je Srbija u teškoj situaciji i da je pitanje da li bi mogla opstati bez EU koliko god se to nama svidjalo ili ne.
(Asterix, 26. april 2013 22:46)

ma samo napred ... sad izmena zakona o prihvatanju GMO hrane, jer je to bolje za Srbiju, i samo tako Srbija moze opstati ...

Zaglupljen narod ... :(((

Gaga

pre 10 godina

To sam i ocekivao jer i vecina gradjana podrzava isto... Krenimo dalje, okrenimo se buducnosti i budimo ujedinjeni, samo tako mozemo i Kosovo sacuvati. Sporazumom smo izborili maksimum za Srbe sa KiM sto ce se vrlo brzo i videti kada krene da se primenjuje...

shadow

pre 10 godina

Ako su svi u skupstini glasali za prihvatanje osim naravno DSS (ali oni nisu ni bitni) onda je valjda jasno sada svima da su pregovorima izvuceni maksimumi. Nemam razloga da i ja ne verujem u tu odluku. Mnogi su sumljali u nas tim da nisu obavili dobro pregovore ali izglasavanjem podrske u skupstini demantuje se svaki negativan komentar.

Cole

pre 10 godina

Ne znam da li je sporazum dobar, ali znam da nas je novija istorija naučila da smo uvek gore prolazili kada smo odbijali prve sporazume, dokumenta... i šta sve već ne.

Asterix

pre 10 godina

Podršku sporazuma jedino nisu podržali oni koji ne žele da Srbija napreduje jer vrlo dobro znaju da je Srbija u teškoj situaciji i da je pitanje da li bi mogla opstati bez EU koliko god se to nama svidjalo ili ne.

branko

pre 10 godina

Smatram da je ovo dobar pocetak za nas jer smo konacno u necemu jedinstveni. Druga stvar je to sto se sa podrskom vecine sklanja sumnja sa naseg pregovarackog tima da nije dovoljno ucinio. Svi su oni svesni sta nas je moglo snaci i zato je sada vecinski prihvaceno.

ivanS

pre 10 godina

srbi ujedinjeni,ovo je nova doba za Srbiju,najzad svi složni za napredak Srbije,sve pohvale za naš pregovarački tim koji je očigledno postigao pravi sporazum za Srbiju

Nikola

pre 10 godina

Očekivano.. Čak je i opozicija, bar većina opozicije, uvidela da bolje nije moglo. Verujem i da je opozicionim liderima drago što je ovaj problem rešavala neka druga vlada a ne njihova.

branko

pre 10 godina

U ovoj situaciji bitno je da smo jedinstveni. Smatram da je pametna odluka prihvatanje. Svi u skupstini su svesni da bolje mozemo samo da sanjamo u suprotnom prvi bi se protivili DS,LDP itd. A sto je takodje bitno spomenuti....sa ovim podrzavanjem skida se ljaga sa naseg pregovarackog tima.

Željko

pre 10 godina

Jedino Voja kalašnjikov protiv hhhahahaha

To je onaj lik što je Sarajevo gledao sa dvogledom sa okolnih brda dok je bilo pod opsadom

ivanS

pre 10 godina

srbi ujedinjeni,ovo je nova doba za Srbiju,najzad svi složni za napredak Srbije,sve pohvale za naš pregovarački tim koji je očigledno postigao pravi sporazum za Srbiju

Ko shvata shvata

pre 10 godina

Posle ovakve odluke, ja stvarno ne vidim niti jedan razuman razlog da Srbija vec sutra ne trazi ulazak u NATO.
Rubikon je predjen, ako se preslo onda se zna koja je agenda. Kada je ovo proslo sa 2-3 hiljade nezadovoljnih Vlada moze mirne duse sutra da proglasi da smo postali clanovi NATO, sto je u nasem mnogo vecem interesu nego ovaj sporazum.

слога кућу гради

pre 10 godina

Очекивано,рационално и разумно.Настављамо даље борбу за повратак Косова у уставно правни оквир Србије.Борба неће бити,нимало лака,ни кратка зато збијмо своје редове како би смо дошли до коначног циља.

ilja

pre 10 godina

Srbija je jedino pregovarima mogla da reši problem Kosova. Nije postojala druga mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

Biće sve ok

pre 10 godina

To je tih čuvenih Đinđićevih "izgubljenih 10 godina", i to je ta skaredna vlada koja nas s tolikim zakašnjenjem, dok je njegovo ubistvo i dalje praktično nerasvetljeno, treba da dovede pred prag EU. Neka jadna satisfakcija je gledati kako danas nosaju Tomine, Acine, Ivičine, Palmine i sličnih, slike na transparentima kao "izdajnika Kosova". Dok se jedna po jedna kockica jedne kvazinacionalne ideologije koja nas je upropastila u ovih 20 i kusur godina krune sa zida te raspale ****** postkomunizma, a njene nedotupave pristalice samo trepću. Medju njima, oni koji su od te "vlasti" stekli, i sada će je podržati, a oni koji nisu okrenuće se još glupljem radikalizmu. Nadam se, da će nas na sledećim izborima biti znatno manje s belim listićima. Ovi ako nas prisiljeni i dovedu do praga, neće nas u bolju budućnost i uvesti. Jer spadaju u mračnu prošlost, zajedno s pedofilima u crnim haljinama, ideolozima "kulture", huliganima i drugom fašistoidnom bratijom.

Мила

pre 10 godina

ДСС се није макао од почетка. Иста прича и тапкање у месту, увек антипротивни. Најважније је да Србија иде напред они који не могу да прате корак нека заостају.

mattko

pre 10 godina

Cak i da bude referendum i nekim slucajem dodje do toga da vlada podnese ostavku, sporazum ostaje na snazi jer je potpisan i medjunarodno je vazeci. Tek novoizabrana vlada moze da pokrene inicijativu da nova skupstina dvotrecinskom vecinom stavi taj sporzum van snage. Da li neko misli da ce postojati dvotrecinska vecina u Skupstini za rusenje sporazuma i za ilaganje ruglu cele zemlje za koji bi od tada vazilo da ne postuje ni ono sto je sama izglasala? NAravno da ne misli i tako da referendum nije potreban . Potrebno je bezuslovno sprovodjenje onoga sto je potpisano.

išić

pre 10 godina

Ovo je čisto inaćenje Srba sa severa Kosova, a svi znamo kako smo prolazili u prethodne dve decenije kada smo se inatili sa Zapadom. Nemojmo opet praviti grešku koju smo više puta napravili, i svaki put je skupo platili. Tako je bilo i sa čuvenim planom Z4 u Hrvatskoj, tako će bojim se biti i ovoga puta, ako odbijemo ovaj sporazum.

balkanac

pre 10 godina

DSS i još po neki su pokazali svoju plitkoumnost.Neke od njih je ucenila tajna policija a neki svoj "patriotizam" debelo unovčiše dok narod jedva preživljava.Izgleda da se nazire kraj tim ništacima koji upropastiše Srbiju.

skromno

pre 10 godina

Svi oni koji su razumeli sta pise u sporazumu priznace da smo dobili najbolju mogucu ponudu,ne bi valjalo da se trazilo vise jer bi onda zbog nezahvalnosti izgubili i ovo

nijebitno

pre 10 godina

Ovo je bolje od dva zla tako da podrzavam. Dosta je srbija zivjela u srednjem vijeku. Da smo 1995. krenuli u reforme i pregovore sa Eu do 2000. Bi usli zajedno sa Kosovom i ostalo bi nase ali tada nije bilo ni razuma ni pameti nego lopovluk i profiterstvo pa sad placamo cijenu ignorisanja i okretanja glave.

crna guja

pre 10 godina

Od velike važnosti je bilo da se izglasa sporazum,i drago mi je što je opozicija to shvatila.
(šta ima, 27. april 2013 09:01)

Pogresno napisano:

Od velike važnosti je bilo da se izglasa sporazum, i drago mi je što je VLADA to shvatila. Opozicija se vec 14 godina za to zalaze!

Tako je vec bolje!

Tako je kako je

pre 10 godina

Valjda smo na novom poglavlju Srpske istorije. Nismo dovoljno jaki da biramo previse svoju sudbinu. Ne postojimo, ni vojno ni ekonomski. Za sve se pitaju bogatije zemlje.

alek

pre 10 godina

Zamislite scenu rasprave u Skupstini da je ovakav sporazum potpisao DS. Sve bi vrvelo od narodnih neprijatelja i slicnih izdajnika. Ovako, to su teske i sudbonosne ali ispravne odluke a potpisnici za Nobela.
Nakon ovog sledi gasenje DSa i LDPa sa politicke scene. Nemaju razloga da postoje jer im je politiku preuzela vodeca stranka.

fifi

pre 10 godina

Ovo u opšte nije neko iznenađenje. Ako sve sve lepo izmeri i razmotre moguće posledice i ako smo prinuđeni da od dva zla biramo jedno mislim da je odluka ispravna. Mažda nekima ne izgleda tako. Ali ako uzmemo u obzir neku dalju budućnost mislim da je ova odluka ona koja će sprečiti da nam Kosovo izmakne iz ruku.

Masa redic

pre 10 godina

A sta ocekivati od politickog i ljudskog mulja i taloga koji sedi u Skupstini. Sramote jedne i jadan ovaj glupavi narod sto ih pusta

goca

pre 10 godina

(Lalegator, 26. april 2013 23:31)
Ne bih se složila sa tvojim komentarom. Jer je takav raspored odbornika izraz volje naroda. A imaj u vidu da mnogo politika i ne interesuje. Na drugoj strani predsednik srpske Skupštine na Kosovu je radikal i mislim da ovo nezadovoljstvo naroda Kosova odatle i potiče.

Dragana

pre 10 godina

Gospodo draga,pa ovo je najvece ponizenje do sada.A odkud vam ideja da ce sada kad Kosovo i Metohija vise nije u Srbiji,a ovim potpisom ga necemo nikad vratiti,u Srbiji poteci med i mleko?Svaka se drzava bori da ocuva i najmanje parce svoje teritorije pa makar bila i pustinja,a mi manji svake decenije.Strasno.Treba referendum,ali samo za Srbe na Kosovu jer oni zive tamo i najbolje znaju kako im je i kako ce im biti.

logicno

pre 10 godina

Ako je potpisan toliko los sporazum i Vucic prodao i izdao Kosovo zbog cega su Albanci nezadovoljni gospodine Kostunica ako mozete da mi objasnite posto su poprilicno bili zadovoljni dok je to bila vasa nadleznost

Dimitrije

pre 10 godina

Sporazum jeste možda ponižavajući, ali nismo imali alternativu! Mislim da je u ovom momentu to najbolje rešenje, a to pokazuje i velika većina poslanika koja je podržala sporazum!

Бојан

pre 10 godina

Референдум је једино и најлетимније средство потврђивања или одбацивања нечега. Швајцарци расписују референдум и за скоро безначајне ствари па им нико ништа не замера. Ово је и сувише важно питање за Србију да би се оно решавало иза "кулиса"! Извините али по овом питању никоме не верујем. Не верујем нашим политичарима а не верујем ни у добре намаере ЕУ!

DRAGIŠA

pre 10 godina

Srbija je morala da reši pitanje Kosova, jer odlaganjem rešenja svaki dan Srbija gubi, a Srbi na Kosovu svakim danom odlaganja rešenja, mogu dobiti sve manje u pregovorima sa Prištinom. Postoji alternativa razgovorima, a to je da Srbija ratom povrati suverenitet na Kosovu. Srbija nema međunarodnu podršku da ratom povrati Kosovo, a bez međunarodne podrške, pokazalo se i u prošlosti, Srbija može ratovanjem samo da izgubi. Vreme ratovanja je prošlo.

Ma Cherie

pre 10 godina

Pa ako dss i ostali smatraju da je sporazum los neka organizuju peticiju pa ako skupe 100.000 potpisa neka se jave!
(dovla, 27. april 2013 00:04)

ne bi mogli da skupe ni 1000.

kum Sava

pre 10 godina

Sada treba da se okrenemo ekonomskom napretku! U ovom trenutku, to je jedna od najvažnijih stvari za Srbiju. Samo tako će nas ceniti svi u okruženju, a i šire, i videti kao povoljnu priliku za svoja interesovanja. Da bismo ostvarili taj napredak, moramo u drugim sferama života tražiti kompromise - Kosovo, borba protiv korupcije, kriminala i dr. Krenulo je...

mattko

pre 10 godina

Bivsi predsednik TAdic sada je uvideo kako u u stvari Srbija dise. Njegova nedolucnost, strah od Kostunice i bezgranicno femkanje u stilu hocu necu, strah da se priblizi LDP/u gde je imao dostojne sagovornike doveli su ga do toga da izgubi vlast ali i da upropasti demokratsku stranku u koju su proevropski glasaci imali poverenja. Vucic i Dacic su kapitalizovali svoje shvatanje realnosti u najboljem politickom maniru. Sledeca velika promena u ponasanju Srbije bice okretanje ka NATO alijansi i onaj koji bude uveo Srbiju u NATO uvesce je i u EU i stvaice tacku na vekovno raspinjanje izmedju istoka i zapada. Srbija je zapad!

Vecina za

pre 10 godina

Koliko su se juce bunili na toj skupstini, svaki drugi govornik , je bacao drvlje i kamenje na sprazum, i na kraju su vecinski za!

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Ovo je samo dobar znak da je pregovarački timse ucinio pravu stvar, što su potpisali sporazum. Iako je bilo žučne rasprave u Skupštini Srbije. Davno partije nisu bile ujedinjene za neku vaznu stvar kao sto je to slucaj sad.

lipljan

pre 10 godina

Podrška sporazumu znači pobedu razuma, okretanje normalnijem životu, prestanak dežurstva na barikadama...Mi ovde znamo kako je to.

Zanti Misfits

pre 10 godina

Pametan i logican potez. Koji ce Evropi pokazati da zelimo da idemo napred, dosta je vise tapkanja u mestu. Zelimo bolji zivot!

ivan 1

pre 10 godina

jedinstvo je jedina stvar koja može da okrene Srbiju u pravcu prosperiteta,a kako mi se čini da su najzad sve stranke u Srbiji videle da je ovaj dokument nešto što će doneti Srbiji samo dobre stvari i da je najbolje što se moglo za sada izvesti,velike pohvale za pregovarački tim koji je uspeo da reši deo problema,ali i da ujedini stranke u Srbiji

policajac

pre 10 godina

Današnjim glasanjem se pokazalo da bi ovo bili i rezultati referenduma, jer narodni poslanici u Skupštini predstavljaju narod koji ih je na izborima birao i poslao tamo...

iv

pre 10 godina

Ako sam dobro upucena, malim zemljama upravljaju velike sile, pa tako je i sa nama. Srbijom upravlja Vasington, pa kome se svidja a kome ne, ko nas pita?

SladjaRa

pre 10 godina

Shvatio narod da nam je izbor ravan nuli. Ili da idemo u nazad, ili da vidimo, da pokusamo da idemo u napred, pa i ako nas tamo ceka provalija, al ne znamo dokle ne probamo.

mama

pre 10 godina

Drago mi je sto smo svi slozno podrzali sporazum.Nema nam boljeg resenja i pametnijeg.DSS je veliko razocarenje,toliko je otisao desno da je to strasno.Juce njihovi poslanici pale masu napolju pa u sali iznose takve nebuloze kao da zive u drugoj galaksiji.Realnost je ovde i dobro je sto je neko smogao snage da resava taj problem.

Anica A.

pre 10 godina

Apsolutn podrzavam sporazum i teznju Vlade Srbije da konacno pocne sa resavanjem pitanja Kosova.
Ali u svakom slucaju ne smemo se vracati u proslost vec suociti se sa realnim mogucnostima i krenuti napred.

Topalko

pre 10 godina

Posle duže vremena smo se, na čelu sa Vučićem, uključili u tokove koji vode našu državu u bolju budućnost. Nismo još u prvim vagonima, ali polako... Svaka čast na istrajnosti i trudu.

Despina

pre 10 godina

Skupština Srbije usvojila jednoglasno ovaj sporazum, koji će doneti ekonomski prosparitet i bolje uslove života građana na KiM. Implementacijom sporazuma Srbija može da se izbori za svoje interese. Zhvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Građani Srbije su zaslužili da bolje žive. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti. Njavažnija jedinstvo kod naroda, o prihvatanju ovog sporazuma koji je jako značajan za našu budućnost.

David

pre 10 godina

Ja se nadam da je I DSS shvatio važnost Sporazuma, ali da igra političku igru glumatajući kvazi patriote I tom mizerijom od poena prikuplja census!

Laza Kamikaza

pre 10 godina

Pregovorima je izvuceno onoliko koliko je u ovom trenutku bilo moguce...Lose vodjenje politike proteklih godina nas je ,nazalost, dovelo u ovakvu situaciju...

DRAGIŠA

pre 10 godina

I bilo nam je neophodno jedinstvo po pitanju sporazuma. Sporazum koji je usvojen je najbolji mogući koji se mogao dobiti u ovakvoj situaciji i bitno je da to svi shvatimo.

Bombarder

pre 10 godina

Odajem priznanje gospodinu Vucicu na veoma pozrtvovanom radu i trudu sve u cilju boljeg napredka drzave Srbije. Jer sve ovo sto radi za Srbiju ni malo nije popularno kod dela gradjana Srbije. Vreme ce pokazati da je ovaj potez nesto najbolje sto su srbi na Kosovu i Metohiji u ovom trenutku mogli da dobiju.

N1S

pre 10 godina

Sto se tice teme mogu da kazem samo da je vlada konacno pocela da radi i naravno posle toliko vremena stizu pohvale sa svih strana sto ranije, kada je rec o bivsoj vladi, nije bio slucaj.

markić

pre 10 godina

Ova odluka je u suštini jednoglasna , ne računam DSS. Svi su shvatilli važnost prihvatanja sporazuma, I to je obećavajuće! Naravno, opozicija je imala uvek nešto da doda ali Sporazum je prihvaćen I idemo dalje!

Dana

pre 10 godina

Poslanici su učinili veliku stvar, u ovom trenutku za Srbiju, pružajući podršku potpisanom sporazumu.Sve drugo bi bilo pogubno za Srbiju u sadašnjoj situaciji.

La Luna

pre 10 godina

Pa sta da se radi. Sta je do nas to radimo, ostaalo je na drugoj strani. Niko ne moze ovu vladu da optizi da nas je unazadila i odmakla nas od te EU. Prosto okolosti nam bas ne idu na ruku sto se tice drugih stvari.

Moderan Srbin

pre 10 godina

Hvala Bogu pa se oko nekih bitnih stvari ogroman deo Srbije slozi i u bitnim trenucima za opstanak drzave i pozicija i opozicija. Cestitam vrhu drzave na sporazumu i samo napred u ekonomske pobede i oporavak Srbije.

ZidaR

pre 10 godina

Ne,po nekima ovde je bolja slika bila kada smo slusali samo pridike i o tome kako svake godine EU podnosi negativan izvestaj o nasoj zemlji, dosta je vise bilo.

Noca

pre 10 godina

Prihvatanjem sporazuma ogromnom vecinom dokazuje koliko se nas pregovaracki tim istinski borio do maksimuma,za razliku od onih sto su protiv a koji su bili na vlasti, a nisu sprecili da do proglasenja nezavisnosti KiM ne dodje.

Dragoljupče

pre 10 godina

Godine vođenje pogrešne politike po pitanju KiM su nas dovele u nezavidan položaj.Sporazum koji je privaćen je doneo maksimum za naše ljude i neophodno je bilo da se svi složimo oko toga i da dalje radimo na poboljšanju života svih naših građana.

OLIVEROLIVER

pre 10 godina

Zao mi je Srba sa KIM koji su taoci DSS-a i SPC-a.
Ovi hoce na vlast, a ovi drugi brinu za imovinu.
SPC treba da skuplja pare za natalitet i povratak.
A koji drugi sporazum bi bio povoljniji, a da EU,
Amerika i Kosovo to dopuste. Budi te realni.

Feniks

pre 10 godina

Kao sto sam i komentarisao ranije oko sporazuma koji je potpisan u Briselu da ce vecina parlamentarnih stranaka podrzati i glasati za sporazum jer je sporazum u interesu Srbije i otvara novo poglavlje u buducnosti.Naravno da sporazum nije nesto sto odrazava nase stavove oko pitanja KiM ali je trenutno jedino moguce resenje koje nece ugroziti kako Srbe na KiM tako isto ni Srbe iz ostalih delova Srbije.

Bucko Irig

pre 10 godina

Srbi su vitalan i izdržljiv narod, bez obzira na sve! Naučili su da ćute, trpe i čekaju. Umeju da prepoznaju pravog čoveka i da ga vrednuju. Zato je Vučić ovoliko popularan.

Gegula

pre 10 godina

Dobro je da imamo ovakvu Vladu koja je, ispostavilo se, prava narodna Vlada. Privukla je ogromnu vecinu u veoma bitnim i kljucnim trenutcima. Sve cestitke i samo napred.

milijan

pre 10 godina

Po meni je ovaj sporazum poprilično dobro rešenje za problem Kosova. Naravno da to nije rešenje kojim će Srbija, a i Srbi na Kosovu da budu prezadovoljni, ali mislim da se više od ove Zajednice Srpskih Opština, sa poprilično nadležnosti, i nije moglo postići.

Ylber

pre 10 godina

Interesantno!
Rezultat glasanja je identican onome u kosovskoj skupstini, tj. absolutnom vecinom prihvacen briselski sporazum, mada sobe strane najpre vecina su kritikovali...Sta je to? Napokon dobro je to i srecno!

marisol

pre 10 godina

ja u ovom sporazumu vidim jednu šansu Srbije da se vrati na put sa koga je davno skrenula. A po jedinstvenoj odluci vlade očigledno da nisam jedina.

TorbicaDragan

pre 10 godina

Razumna odluka. Bilo je kako mora biti. Nikome u Vladi nisu dragi ovi uslovi koji cine sporazum iz Brisela, ali treba misliti na buducnost i preuzeti odgovornost kako bi se zemlja pomerila iz mrtve tacke

KornjacaRADE

pre 10 godina

Nerazumno je nepodrzavati nesto za sta svi vide da je realnost, DSS se ponasa krajnje neodgovorno u ovom trenutku, narod Srbije nece vise glavom kroz zid

Martinez

pre 10 godina

Neki poslanici su trebali da potpisu sporazum jos par godina ranije a ne sada samo da se javljaju i podrzavaju. Ali dobro, bolje i to nego da se protive.

MraZ

pre 10 godina

(NekoizMase, 26. april 2013 23:16)

Pa ne znam ko je zaglupljen, da li ti koji mislis da Srbija hoce u EU samo zbog nekih izmena zakona ili mi koji hocemo da u Srbiju dodju investicije i jeftiniji krediti.

zoran021

pre 10 godina

Ja iz usta Vojislava Kostunice NIKAD nisam cuo nista uvredljivo prema drugim narodima koji zive ovde, i ako ne pdrzavam tu politiku k0ju oni vode, nisam cuo iz usta bilo kog clana dss-a ni jednu pogrdu rec prema bilo kom narodu koji zivi na ovim prostorima, ni jedan clan dss-a nije rekao da "hrvatima treba dati jedan, a slovacima dva sendvica, zato sto im je dalje domovina!!! Nisam cuo iz usta ni jednog clana dss-a Karlovac-Karlobag-Virovitica....Svasta nisam cuo iz usta dss-a....
Ja podrzavam sporazum i da bude referendum glasao bih za primenu sporazuma.....
ALI GOSPODO RADIKALI BEZ BEDZA i JULOVCI, SPS-ovci bivsi i sadasnji... NE VERUJEM VAM I NIKAD VAM NECU VEROVATI, niti cu vas ikad ceniti, zbog vase proslosti i nase buducnosti.... Mozete lagati, mozete se praviti posteni, mozete dubiti na trepavicama, ja vam ne verujem, ne zato sto necu, vec zato sto ne mogu, mnogo mi se skupilo gadosti prema vama 90-ih i to ni dva dunava ni dve save ne mogu oprati....

Stalin personally

pre 10 godina

@ (balkanac, 27. april 2013 08:16)

Neki visoki funkcioneri iz tih stranaka ,debelo su se ovajdili na nesreći običnih ljudi sa Kosova !

Ogledalce,ogledalce

pre 10 godina

Protiv sporazuma su samo oni koji ne zele da se Srbja pomeri sa mrtve tacke i krene napred.I sama SNS je rekla da nisu srecni zbog svega ovoga,ali da je ovo jedino moguce resenje i resenje koje odgovara prilikama na terenu.

Dragica

pre 10 godina

Većina opozicionih stranaka jasno vidi da ne mogu puno učiniti za sebe neodobravanjem postignutog dogovora. Shvatili su da bi to bila previsoka cena, s obzirom na to kako živi narod na KiM, i kakva bi budućnost bila ako se ne prihvati postignuto zarad političkih poena. Svi su shvatili da je ovo najbolji moguć ishod razgovora u Briselu.

strahinja

pre 10 godina

Pre neki dan, bivši ambasador Velike Britanije u Beogradu Kraford je rekao da će se Kosovo nalaziti u statusu zone sumraka, priznato od otprilike polovine zemalja na svetu, ali ne i od one druge polovine, i konstatovao da je to sličan položaj onome u kome je već Palestina. Takođe je rekao da Kosovo, zahvaljujući vetu Rusije i Kine, nikada neće biti članica UN. Ovo je još jedan dokaz da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova, kako to govore neki kritičari vlasti, i da je Kosovo još daleko od nezavisne države. Sve dok Kosovo nije članica UN, ona će imati status isti kakav danas ima Palestina, a i Palestina je daleko od nezavisne države.

suzana

pre 10 godina

Vučić kao predsednik ubedljivo najpopularnije stranke u Srbiji, ima i najveću odgovornost, za kompletan rad vlade, pa i za rešavanje pitanja Kosova, i on od te odgovornosti ne beži. On nije želeo da se skriva iza Dačića, kao što su to neki želeli da prestave, i zbog toga je i dobro što je Vučić prisustvovao poslednjim rundama razgovora, i zahvaljujući Vučiću mi smo dobili mnogo bolji predlog nego što je bio prvi predlog EU.

BUCIJA

pre 10 godina

Niko ne kaže da je Srbima na severu Kosova lako, ali im je sigurno mnogo lakše nego Srbima u enklavama, a te Srbe, moj je utisak, o ovom sporazumu niko ništa i ne pita.

crna guja

pre 10 godina

I za koji je djavo Vulin podneo ostavku?
(don, 27. april 2013 14:41)

Ma ja predpostavljam zato sto ispunjava svoja izborna obecanja! Ispade jos posten!

Kerefeka

pre 10 godina

Nije bitno da li presudjuje razum ili interes ,bitno je da je ovaj sporazum podrzan.Sad jos ostaje da se izjasne Srbi sa Kosova sta zele.Neka izvagaju i neka ne odugovlace donosenje pojedinih odluka,pored toga sto se ovo odnosi na njih ,isto tako je vazno za celu Srbiju i njenu buducnost!

emilija

pre 10 godina

Kad se razmišlja o ovom sporazumu, imam utisak da se samo razgovara o Srbima na severu Kosova, a oni opkoljeni Srbi u enklavama ćute i kako im bude.

Jagodiceva

pre 10 godina

Parlamentarno jedinstvo je ono sto ocekuje citav narod ali i EU !
Nema mesta odbrani licnih stavova i sticanja jeftinih politickih poena,a ni vremena jer su godine prosle u nedovoljnom zalaganju ili necinjenju dok su se institucije urusavale,privreda gasila a sa njom i standard gradjana!
Raspored politickih snaga u Srbiji je 2012. g dobio jasnu poruku sta im valja ciniti, i put kojim idu je upravo to!

CikaZIKA

pre 10 godina

Vlada je ucinila iskorak u resavanju problema. Najlakse je praviti se lud, nista ne resavati, cekati da Albanci izgube strpljenje i proteraju na silu narod sa severa, a onda odrzavati mitinge i pljuvati medjunarodnu zajednicu i tako skupljeti politicke poene

GlavniArhivator

pre 10 godina

Pregovorima je omogucen mir i stabilnost, a kada vam od 99 svake nedelje bar neka bomba padne u naselju onda je to ono sto vam najvise treba

Maslachak

pre 10 godina

U teskoj situaciji se poznaju junaci. U ovako teskoj situaciji je vrh drzave stegao zube i poslednjim atomima snage izvukao maksimum za Srbe na KiM. Respect!

GlavniArhivator

pre 10 godina

Pregovori su vodjeni u zadatim okvirima i pod takvim uslovima nije se moglo pronaci bolje resenje. Kosovska vojska, ni policija, ne moze na teritoriju ZSO, a mi i dalje mozemo da blokiramo ulazak Kosova u UN

Sumska vila

pre 10 godina

Dobro je sto je ovaj sporazum podrzala 2/3 vecina...Treba da posaljemo sliku da smo jedinstveni i da nije bitno ko vod politiku ako je to u interesu naroda i drzave.

KINEZ

pre 10 godina

Red bi bio da jednom budemo jedinstveni i pogledamo istini u oči, ali to se nije ni sad desilo iako je prošlo velikom većinom poslanika. Samo odlaganje prihvatanja sporazuma bi nas još više gurnulo na margine svetske politike, a to neki bi baš hteli.

Vuk

pre 10 godina

Teške odluke, ali naša delegacija je pokazala da nije baš bilo onako kako su svi očekivali i da će pristati na bilo šta u Briselu. Izvuklo se sve što je moglo da se izvuče, a da bude u interesu našeg naroda na Kosovu.

Čankolizac

pre 10 godina

Ovo je najbolje što smo mogli da dobijemo, ako imamo na umu da je Kosovo izgubljeno još '99. Koliko god lupetali ovi iz DSS-a, ne može se to sve vratiti na ono staro. A oni ako hoće da ratuju, neka povede prvi Koštunica, pa bih onda poverovao da su mu želje i namere časne. Ovako mu ne verujem, a da idem u njegovo ime da ratujem, više neću. Već sam jednom bio dole i dosta mi je!

Pejton gradić

pre 10 godina

Podrška od strane opozicije pokazuje da je Vučić ispravno postupio. Bez njega u briselu verovatno ne bi bilo ničega...

Pišta Đarmati

pre 10 godina

Ovolika podrška u Skupštini mi daje nadu da smo konačno počeli svi da mislimo i radimo u interesu celokupnog naroda i države. Samo sloga Srbina spasava.

Rus

pre 10 godina

Ovo je bilo očekivano, drago mi je da je usvojen velikom većinom. Srbija se koačno pomer asa nulte tačke z ašta je najvećim delom zaslužan vučić. Podrška državnom vrhu.

Lalegator

pre 10 godina

173 Za
24 Protiv
Da li i dalje neko smatra da je referendum potreban?! Osim naravno četvorice šerifa sa severa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Gračanica, 26. april 2013 23:10)

Znas kako,ako si toliko nepismen,da objasnim.

To sto je ogromna vecina u skupstini podrzala sporazum neznaci ama bas nista.

Posto su glasaci SPS,SNS donekle PUPSa i JS glasali za njih jer Kosovo i metohiju "nikad nece priznati" taj odnos snaga od ove godine uveliko ne vazi.

Nece ti niko reci da si ustvari u manjini koja je oko 40%.

Posle ti je Kostunica neobavesten.Bice referendum pa izbori,samo se zavali i uzivaj,istom brzinom idemo ili neidemo u EU prihvatili ovaj sporazum ili ne.

Tako da je daleko bolje reci ne sporazumu.

Sto jednostavnije sam mogao,nadam se da shvatas.

Игор

pre 10 godina

Глас за НОПО ипак није био бачен! Срамота би ме било да сам гласао за листе које су убациле ова 173 апаратчика у парламент.

NekoizMase

pre 10 godina

Podršku sporazuma jedino nisu podržali oni koji ne žele da Srbija napreduje jer vrlo dobro znaju da je Srbija u teškoj situaciji i da je pitanje da li bi mogla opstati bez EU koliko god se to nama svidjalo ili ne.
(Asterix, 26. april 2013 22:46)

ma samo napred ... sad izmena zakona o prihvatanju GMO hrane, jer je to bolje za Srbiju, i samo tako Srbija moze opstati ...

Zaglupljen narod ... :(((

слога кућу гради

pre 10 godina

Очекивано,рационално и разумно.Настављамо даље борбу за повратак Косова у уставно правни оквир Србије.Борба неће бити,нимало лака,ни кратка зато збијмо своје редове како би смо дошли до коначног циља.

Lela

pre 10 godina

Naši gradjani na Kosovu će uvek imati podršku svog naroda iz centralne Srbije ali Srbija ne može da im pomogne ako je slaba i ponizavana kao što je to bila do sada.

milka

pre 10 godina

Normalno je da svako normalan pozdravi ovaj potez poslanika!!! Bez ikakve zle namere samo pitam Sta bi bilo da je DS ili LDP ovo uradila mislim potpisala sporazum???LDP i DS su pokazali da su prave demokrate i da vole svoj narod svaka cast!!! Treba ovo primiti k znanju!!!

shadow

pre 10 godina

Ako su svi u skupstini glasali za prihvatanje osim naravno DSS (ali oni nisu ni bitni) onda je valjda jasno sada svima da su pregovorima izvuceni maksimumi. Nemam razloga da i ja ne verujem u tu odluku. Mnogi su sumljali u nas tim da nisu obavili dobro pregovore ali izglasavanjem podrske u skupstini demantuje se svaki negativan komentar.

eu - Srbija

pre 10 godina

Sporazum su prihvatili nasi pregovaraci koje je Srbija poslala, narod srbije prihvata sporazum, poslanici ce prihvatiti sporazum osim DSS, Srbi licno od Ibra su za sporazum osim cetiri opstine ne prihvataju sporazum odnosno cetiri predsednika opstina. Samo morate da shvatite skolstvo, zdravstvo, opstine finansira drzava Srbija. E ja zelim u Evropu i podrzavam u ovom slucaju Vucica.

MILICICA

pre 10 godina

Velikom vecinom je podrzan izvestaj,o sprazumu,sto znaci da se Srbiji otvaraju vrata ka EU!Vrlo je bitno da krenemo napred, da ova zemlja dobije bolje mesto u svetu!

Gaga

pre 10 godina

To sam i ocekivao jer i vecina gradjana podrzava isto... Krenimo dalje, okrenimo se buducnosti i budimo ujedinjeni, samo tako mozemo i Kosovo sacuvati. Sporazumom smo izborili maksimum za Srbe sa KiM sto ce se vrlo brzo i videti kada krene da se primenjuje...

misko79

pre 10 godina

Ovo je zaista ohrabrujuca vest,koncenzus oko Briselskog sporazuma je evidentan medju svim strankama u parlamentu,izuzimajuci DSS,mi obicni gradjani moramo shvatiti da je nasa vlada ucinila najbolje za Srbiju sto je bilo moguce u ovom trenutku

ivanS

pre 10 godina

srbi ujedinjeni,ovo je nova doba za Srbiju,najzad svi složni za napredak Srbije,sve pohvale za naš pregovarački tim koji je očigledno postigao pravi sporazum za Srbiju

branko

pre 10 godina

U ovoj situaciji bitno je da smo jedinstveni. Smatram da je pametna odluka prihvatanje. Svi u skupstini su svesni da bolje mozemo samo da sanjamo u suprotnom prvi bi se protivili DS,LDP itd. A sto je takodje bitno spomenuti....sa ovim podrzavanjem skida se ljaga sa naseg pregovarackog tima.

ivanS

pre 10 godina

srbi ujedinjeni,ovo je nova doba za Srbiju,najzad svi složni za napredak Srbije,sve pohvale za naš pregovarački tim koji je očigledno postigao pravi sporazum za Srbiju

Nikola

pre 10 godina

Očekivano.. Čak je i opozicija, bar većina opozicije, uvidela da bolje nije moglo. Verujem i da je opozicionim liderima drago što je ovaj problem rešavala neka druga vlada a ne njihova.

DZONI

pre 10 godina

Konacno i da se u skupstini oko necega slozi vecina. Mislim da je ovo veoma bitno i drago mi je sto je tako jer se sa ovim dokazuje koliko se nas pregovaracki tim istinski borio do maksimuma.

X MEN

pre 10 godina

Gledao sam prenos skupstine i izlaganja poslanika DSS-a, i pitam se u kom svetu i vremenu žive, jel su svesni oni situacije i okolnosti u kojima se Srbija nalazi. Najlakše je sad reci da nismo trebali dati nista i okrenuti glavu problemima, ali gde je onda budućnost Srbije. A uz to ne nude nikakvu alternativu vec kritikuju samo da bi ktitikovali, bez ikakvih argumenata.

Asterix

pre 10 godina

Podršku sporazuma jedino nisu podržali oni koji ne žele da Srbija napreduje jer vrlo dobro znaju da je Srbija u teškoj situaciji i da je pitanje da li bi mogla opstati bez EU koliko god se to nama svidjalo ili ne.

branko

pre 10 godina

Smatram da je ovo dobar pocetak za nas jer smo konacno u necemu jedinstveni. Druga stvar je to sto se sa podrskom vecine sklanja sumnja sa naseg pregovarackog tima da nije dovoljno ucinio. Svi su oni svesni sta nas je moglo snaci i zato je sada vecinski prihvaceno.

Miskin

pre 10 godina

Zaista je lepo videti spremnost opozicije da pruzi podrsku u ovako teskom trenutku za Srbiju. Nadam se da ce se ova promena odraziti i na cinjenicu da smo dugo vremena tapkali u mestu i da je vreme da se krene napred.

Cole

pre 10 godina

Ne znam da li je sporazum dobar, ali znam da nas je novija istorija naučila da smo uvek gore prolazili kada smo odbijali prve sporazume, dokumenta... i šta sve već ne.

Dragana

pre 10 godina

Gospodo draga,pa ovo je najvece ponizenje do sada.A odkud vam ideja da ce sada kad Kosovo i Metohija vise nije u Srbiji,a ovim potpisom ga necemo nikad vratiti,u Srbiji poteci med i mleko?Svaka se drzava bori da ocuva i najmanje parce svoje teritorije pa makar bila i pustinja,a mi manji svake decenije.Strasno.Treba referendum,ali samo za Srbe na Kosovu jer oni zive tamo i najbolje znaju kako im je i kako ce im biti.

Bucko Irig

pre 10 godina

Srbi su vitalan i izdržljiv narod, bez obzira na sve! Naučili su da ćute, trpe i čekaju. Umeju da prepoznaju pravog čoveka i da ga vrednuju. Zato je Vučić ovoliko popularan.

Željko

pre 10 godina

Jedino Voja kalašnjikov protiv hhhahahaha

To je onaj lik što je Sarajevo gledao sa dvogledom sa okolnih brda dok je bilo pod opsadom

Topalko

pre 10 godina

Posle duže vremena smo se, na čelu sa Vučićem, uključili u tokove koji vode našu državu u bolju budućnost. Nismo još u prvim vagonima, ali polako... Svaka čast na istrajnosti i trudu.

Dimitrije

pre 10 godina

Sporazum jeste možda ponižavajući, ali nismo imali alternativu! Mislim da je u ovom momentu to najbolje rešenje, a to pokazuje i velika većina poslanika koja je podržala sporazum!

skromno

pre 10 godina

Svi oni koji su razumeli sta pise u sporazumu priznace da smo dobili najbolju mogucu ponudu,ne bi valjalo da se trazilo vise jer bi onda zbog nezahvalnosti izgubili i ovo

logicno

pre 10 godina

Ako je potpisan toliko los sporazum i Vucic prodao i izdao Kosovo zbog cega su Albanci nezadovoljni gospodine Kostunica ako mozete da mi objasnite posto su poprilicno bili zadovoljni dok je to bila vasa nadleznost

Zanti Misfits

pre 10 godina

Pametan i logican potez. Koji ce Evropi pokazati da zelimo da idemo napred, dosta je vise tapkanja u mestu. Zelimo bolji zivot!

Masa redic

pre 10 godina

A sta ocekivati od politickog i ljudskog mulja i taloga koji sedi u Skupstini. Sramote jedne i jadan ovaj glupavi narod sto ih pusta

balkanac

pre 10 godina

DSS i još po neki su pokazali svoju plitkoumnost.Neke od njih je ucenila tajna policija a neki svoj "patriotizam" debelo unovčiše dok narod jedva preživljava.Izgleda da se nazire kraj tim ništacima koji upropastiše Srbiju.

ilja

pre 10 godina

Srbija je jedino pregovarima mogla da reši problem Kosova. Nije postojala druga mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

mattko

pre 10 godina

Bivsi predsednik TAdic sada je uvideo kako u u stvari Srbija dise. Njegova nedolucnost, strah od Kostunice i bezgranicno femkanje u stilu hocu necu, strah da se priblizi LDP/u gde je imao dostojne sagovornike doveli su ga do toga da izgubi vlast ali i da upropasti demokratsku stranku u koju su proevropski glasaci imali poverenja. Vucic i Dacic su kapitalizovali svoje shvatanje realnosti u najboljem politickom maniru. Sledeca velika promena u ponasanju Srbije bice okretanje ka NATO alijansi i onaj koji bude uveo Srbiju u NATO uvesce je i u EU i stvaice tacku na vekovno raspinjanje izmedju istoka i zapada. Srbija je zapad!

La Luna

pre 10 godina

Pa sta da se radi. Sta je do nas to radimo, ostaalo je na drugoj strani. Niko ne moze ovu vladu da optizi da nas je unazadila i odmakla nas od te EU. Prosto okolosti nam bas ne idu na ruku sto se tice drugih stvari.

Moderan Srbin

pre 10 godina

Hvala Bogu pa se oko nekih bitnih stvari ogroman deo Srbije slozi i u bitnim trenucima za opstanak drzave i pozicija i opozicija. Cestitam vrhu drzave na sporazumu i samo napred u ekonomske pobede i oporavak Srbije.

Ma Cherie

pre 10 godina

Pa ako dss i ostali smatraju da je sporazum los neka organizuju peticiju pa ako skupe 100.000 potpisa neka se jave!
(dovla, 27. april 2013 00:04)

ne bi mogli da skupe ni 1000.

Despina

pre 10 godina

Skupština Srbije usvojila jednoglasno ovaj sporazum, koji će doneti ekonomski prosparitet i bolje uslove života građana na KiM. Implementacijom sporazuma Srbija može da se izbori za svoje interese. Zhvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Građani Srbije su zaslužili da bolje žive. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti. Njavažnija jedinstvo kod naroda, o prihvatanju ovog sporazuma koji je jako značajan za našu budućnost.

Laza Kamikaza

pre 10 godina

Pregovorima je izvuceno onoliko koliko je u ovom trenutku bilo moguce...Lose vodjenje politike proteklih godina nas je ,nazalost, dovelo u ovakvu situaciju...

Tako je kako je

pre 10 godina

Valjda smo na novom poglavlju Srpske istorije. Nismo dovoljno jaki da biramo previse svoju sudbinu. Ne postojimo, ni vojno ni ekonomski. Za sve se pitaju bogatije zemlje.

Bombarder

pre 10 godina

Odajem priznanje gospodinu Vucicu na veoma pozrtvovanom radu i trudu sve u cilju boljeg napredka drzave Srbije. Jer sve ovo sto radi za Srbiju ni malo nije popularno kod dela gradjana Srbije. Vreme ce pokazati da je ovaj potez nesto najbolje sto su srbi na Kosovu i Metohiji u ovom trenutku mogli da dobiju.

policajac

pre 10 godina

Današnjim glasanjem se pokazalo da bi ovo bili i rezultati referenduma, jer narodni poslanici u Skupštini predstavljaju narod koji ih je na izborima birao i poslao tamo...

Noca

pre 10 godina

Prihvatanjem sporazuma ogromnom vecinom dokazuje koliko se nas pregovaracki tim istinski borio do maksimuma,za razliku od onih sto su protiv a koji su bili na vlasti, a nisu sprecili da do proglasenja nezavisnosti KiM ne dodje.

išić

pre 10 godina

Ovo je čisto inaćenje Srba sa severa Kosova, a svi znamo kako smo prolazili u prethodne dve decenije kada smo se inatili sa Zapadom. Nemojmo opet praviti grešku koju smo više puta napravili, i svaki put je skupo platili. Tako je bilo i sa čuvenim planom Z4 u Hrvatskoj, tako će bojim se biti i ovoga puta, ako odbijemo ovaj sporazum.

mattko

pre 10 godina

Cak i da bude referendum i nekim slucajem dodje do toga da vlada podnese ostavku, sporazum ostaje na snazi jer je potpisan i medjunarodno je vazeci. Tek novoizabrana vlada moze da pokrene inicijativu da nova skupstina dvotrecinskom vecinom stavi taj sporzum van snage. Da li neko misli da ce postojati dvotrecinska vecina u Skupstini za rusenje sporazuma i za ilaganje ruglu cele zemlje za koji bi od tada vazilo da ne postuje ni ono sto je sama izglasala? NAravno da ne misli i tako da referendum nije potreban . Potrebno je bezuslovno sprovodjenje onoga sto je potpisano.

fifi

pre 10 godina

Ovo u opšte nije neko iznenađenje. Ako sve sve lepo izmeri i razmotre moguće posledice i ako smo prinuđeni da od dva zla biramo jedno mislim da je odluka ispravna. Mažda nekima ne izgleda tako. Ali ako uzmemo u obzir neku dalju budućnost mislim da je ova odluka ona koja će sprečiti da nam Kosovo izmakne iz ruku.

David

pre 10 godina

Ja se nadam da je I DSS shvatio važnost Sporazuma, ali da igra političku igru glumatajući kvazi patriote I tom mizerijom od poena prikuplja census!

Ogledalce,ogledalce

pre 10 godina

Protiv sporazuma su samo oni koji ne zele da se Srbja pomeri sa mrtve tacke i krene napred.I sama SNS je rekla da nisu srecni zbog svega ovoga,ali da je ovo jedino moguce resenje i resenje koje odgovara prilikama na terenu.

kum Sava

pre 10 godina

Sada treba da se okrenemo ekonomskom napretku! U ovom trenutku, to je jedna od najvažnijih stvari za Srbiju. Samo tako će nas ceniti svi u okruženju, a i šire, i videti kao povoljnu priliku za svoja interesovanja. Da bismo ostvarili taj napredak, moramo u drugim sferama života tražiti kompromise - Kosovo, borba protiv korupcije, kriminala i dr. Krenulo je...

Мила

pre 10 godina

ДСС се није макао од почетка. Иста прича и тапкање у месту, увек антипротивни. Најважније је да Србија иде напред они који не могу да прате корак нека заостају.

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Ovo je samo dobar znak da je pregovarački timse ucinio pravu stvar, što su potpisali sporazum. Iako je bilo žučne rasprave u Skupštini Srbije. Davno partije nisu bile ujedinjene za neku vaznu stvar kao sto je to slucaj sad.

lipljan

pre 10 godina

Podrška sporazumu znači pobedu razuma, okretanje normalnijem životu, prestanak dežurstva na barikadama...Mi ovde znamo kako je to.

mama

pre 10 godina

Drago mi je sto smo svi slozno podrzali sporazum.Nema nam boljeg resenja i pametnijeg.DSS je veliko razocarenje,toliko je otisao desno da je to strasno.Juce njihovi poslanici pale masu napolju pa u sali iznose takve nebuloze kao da zive u drugoj galaksiji.Realnost je ovde i dobro je sto je neko smogao snage da resava taj problem.

Gegula

pre 10 godina

Dobro je da imamo ovakvu Vladu koja je, ispostavilo se, prava narodna Vlada. Privukla je ogromnu vecinu u veoma bitnim i kljucnim trenutcima. Sve cestitke i samo napred.

Biće sve ok

pre 10 godina

To je tih čuvenih Đinđićevih "izgubljenih 10 godina", i to je ta skaredna vlada koja nas s tolikim zakašnjenjem, dok je njegovo ubistvo i dalje praktično nerasvetljeno, treba da dovede pred prag EU. Neka jadna satisfakcija je gledati kako danas nosaju Tomine, Acine, Ivičine, Palmine i sličnih, slike na transparentima kao "izdajnika Kosova". Dok se jedna po jedna kockica jedne kvazinacionalne ideologije koja nas je upropastila u ovih 20 i kusur godina krune sa zida te raspale ****** postkomunizma, a njene nedotupave pristalice samo trepću. Medju njima, oni koji su od te "vlasti" stekli, i sada će je podržati, a oni koji nisu okrenuće se još glupljem radikalizmu. Nadam se, da će nas na sledećim izborima biti znatno manje s belim listićima. Ovi ako nas prisiljeni i dovedu do praga, neće nas u bolju budućnost i uvesti. Jer spadaju u mračnu prošlost, zajedno s pedofilima u crnim haljinama, ideolozima "kulture", huliganima i drugom fašistoidnom bratijom.

ivan 1

pre 10 godina

jedinstvo je jedina stvar koja može da okrene Srbiju u pravcu prosperiteta,a kako mi se čini da su najzad sve stranke u Srbiji videle da je ovaj dokument nešto što će doneti Srbiji samo dobre stvari i da je najbolje što se moglo za sada izvesti,velike pohvale za pregovarački tim koji je uspeo da reši deo problema,ali i da ujedini stranke u Srbiji

Ko shvata shvata

pre 10 godina

Posle ovakve odluke, ja stvarno ne vidim niti jedan razuman razlog da Srbija vec sutra ne trazi ulazak u NATO.
Rubikon je predjen, ako se preslo onda se zna koja je agenda. Kada je ovo proslo sa 2-3 hiljade nezadovoljnih Vlada moze mirne duse sutra da proglasi da smo postali clanovi NATO, sto je u nasem mnogo vecem interesu nego ovaj sporazum.

DRAGIŠA

pre 10 godina

Srbija je morala da reši pitanje Kosova, jer odlaganjem rešenja svaki dan Srbija gubi, a Srbi na Kosovu svakim danom odlaganja rešenja, mogu dobiti sve manje u pregovorima sa Prištinom. Postoji alternativa razgovorima, a to je da Srbija ratom povrati suverenitet na Kosovu. Srbija nema međunarodnu podršku da ratom povrati Kosovo, a bez međunarodne podrške, pokazalo se i u prošlosti, Srbija može ratovanjem samo da izgubi. Vreme ratovanja je prošlo.

goca

pre 10 godina

(Lalegator, 26. april 2013 23:31)
Ne bih se složila sa tvojim komentarom. Jer je takav raspored odbornika izraz volje naroda. A imaj u vidu da mnogo politika i ne interesuje. Na drugoj strani predsednik srpske Skupštine na Kosovu je radikal i mislim da ovo nezadovoljstvo naroda Kosova odatle i potiče.

nijebitno

pre 10 godina

Ovo je bolje od dva zla tako da podrzavam. Dosta je srbija zivjela u srednjem vijeku. Da smo 1995. krenuli u reforme i pregovore sa Eu do 2000. Bi usli zajedno sa Kosovom i ostalo bi nase ali tada nije bilo ni razuma ni pameti nego lopovluk i profiterstvo pa sad placamo cijenu ignorisanja i okretanja glave.

Stalin personally

pre 10 godina

@ (balkanac, 27. april 2013 08:16)

Neki visoki funkcioneri iz tih stranaka ,debelo su se ovajdili na nesreći običnih ljudi sa Kosova !

Dana

pre 10 godina

Poslanici su učinili veliku stvar, u ovom trenutku za Srbiju, pružajući podršku potpisanom sporazumu.Sve drugo bi bilo pogubno za Srbiju u sadašnjoj situaciji.

DRAGIŠA

pre 10 godina

I bilo nam je neophodno jedinstvo po pitanju sporazuma. Sporazum koji je usvojen je najbolji mogući koji se mogao dobiti u ovakvoj situaciji i bitno je da to svi shvatimo.

markić

pre 10 godina

Ova odluka je u suštini jednoglasna , ne računam DSS. Svi su shvatilli važnost prihvatanja sporazuma, I to je obećavajuće! Naravno, opozicija je imala uvek nešto da doda ali Sporazum je prihvaćen I idemo dalje!

Dragoljupče

pre 10 godina

Godine vođenje pogrešne politike po pitanju KiM su nas dovele u nezavidan položaj.Sporazum koji je privaćen je doneo maksimum za naše ljude i neophodno je bilo da se svi složimo oko toga i da dalje radimo na poboljšanju života svih naših građana.

SladjaRa

pre 10 godina

Shvatio narod da nam je izbor ravan nuli. Ili da idemo u nazad, ili da vidimo, da pokusamo da idemo u napred, pa i ako nas tamo ceka provalija, al ne znamo dokle ne probamo.

Vecina za

pre 10 godina

Koliko su se juce bunili na toj skupstini, svaki drugi govornik , je bacao drvlje i kamenje na sprazum, i na kraju su vecinski za!

milijan

pre 10 godina

Po meni je ovaj sporazum poprilično dobro rešenje za problem Kosova. Naravno da to nije rešenje kojim će Srbija, a i Srbi na Kosovu da budu prezadovoljni, ali mislim da se više od ove Zajednice Srpskih Opština, sa poprilično nadležnosti, i nije moglo postići.

GlavniArhivator

pre 10 godina

Pregovori su vodjeni u zadatim okvirima i pod takvim uslovima nije se moglo pronaci bolje resenje. Kosovska vojska, ni policija, ne moze na teritoriju ZSO, a mi i dalje mozemo da blokiramo ulazak Kosova u UN

Anica A.

pre 10 godina

Apsolutn podrzavam sporazum i teznju Vlade Srbije da konacno pocne sa resavanjem pitanja Kosova.
Ali u svakom slucaju ne smemo se vracati u proslost vec suociti se sa realnim mogucnostima i krenuti napred.

alek

pre 10 godina

Zamislite scenu rasprave u Skupstini da je ovakav sporazum potpisao DS. Sve bi vrvelo od narodnih neprijatelja i slicnih izdajnika. Ovako, to su teske i sudbonosne ali ispravne odluke a potpisnici za Nobela.
Nakon ovog sledi gasenje DSa i LDPa sa politicke scene. Nemaju razloga da postoje jer im je politiku preuzela vodeca stranka.

Kerefeka

pre 10 godina

Nije bitno da li presudjuje razum ili interes ,bitno je da je ovaj sporazum podrzan.Sad jos ostaje da se izjasne Srbi sa Kosova sta zele.Neka izvagaju i neka ne odugovlace donosenje pojedinih odluka,pored toga sto se ovo odnosi na njih ,isto tako je vazno za celu Srbiju i njenu buducnost!

iv

pre 10 godina

Ako sam dobro upucena, malim zemljama upravljaju velike sile, pa tako je i sa nama. Srbijom upravlja Vasington, pa kome se svidja a kome ne, ko nas pita?

crna guja

pre 10 godina

Od velike važnosti je bilo da se izglasa sporazum,i drago mi je što je opozicija to shvatila.
(šta ima, 27. april 2013 09:01)

Pogresno napisano:

Od velike važnosti je bilo da se izglasa sporazum, i drago mi je što je VLADA to shvatila. Opozicija se vec 14 godina za to zalaze!

Tako je vec bolje!

Бојан

pre 10 godina

Референдум је једино и најлетимније средство потврђивања или одбацивања нечега. Швајцарци расписују референдум и за скоро безначајне ствари па им нико ништа не замера. Ово је и сувише важно питање за Србију да би се оно решавало иза "кулиса"! Извините али по овом питању никоме не верујем. Не верујем нашим политичарима а не верујем ни у добре намаере ЕУ!

OLIVEROLIVER

pre 10 godina

Zao mi je Srba sa KIM koji su taoci DSS-a i SPC-a.
Ovi hoce na vlast, a ovi drugi brinu za imovinu.
SPC treba da skuplja pare za natalitet i povratak.
A koji drugi sporazum bi bio povoljniji, a da EU,
Amerika i Kosovo to dopuste. Budi te realni.

marisol

pre 10 godina

ja u ovom sporazumu vidim jednu šansu Srbije da se vrati na put sa koga je davno skrenula. A po jedinstvenoj odluci vlade očigledno da nisam jedina.

TorbicaDragan

pre 10 godina

Razumna odluka. Bilo je kako mora biti. Nikome u Vladi nisu dragi ovi uslovi koji cine sporazum iz Brisela, ali treba misliti na buducnost i preuzeti odgovornost kako bi se zemlja pomerila iz mrtve tacke

emilija

pre 10 godina

Kad se razmišlja o ovom sporazumu, imam utisak da se samo razgovara o Srbima na severu Kosova, a oni opkoljeni Srbi u enklavama ćute i kako im bude.

Jagodiceva

pre 10 godina

Parlamentarno jedinstvo je ono sto ocekuje citav narod ali i EU !
Nema mesta odbrani licnih stavova i sticanja jeftinih politickih poena,a ni vremena jer su godine prosle u nedovoljnom zalaganju ili necinjenju dok su se institucije urusavale,privreda gasila a sa njom i standard gradjana!
Raspored politickih snaga u Srbiji je 2012. g dobio jasnu poruku sta im valja ciniti, i put kojim idu je upravo to!

CikaZIKA

pre 10 godina

Vlada je ucinila iskorak u resavanju problema. Najlakse je praviti se lud, nista ne resavati, cekati da Albanci izgube strpljenje i proteraju na silu narod sa severa, a onda odrzavati mitinge i pljuvati medjunarodnu zajednicu i tako skupljeti politicke poene

strahinja

pre 10 godina

Pre neki dan, bivši ambasador Velike Britanije u Beogradu Kraford je rekao da će se Kosovo nalaziti u statusu zone sumraka, priznato od otprilike polovine zemalja na svetu, ali ne i od one druge polovine, i konstatovao da je to sličan položaj onome u kome je već Palestina. Takođe je rekao da Kosovo, zahvaljujući vetu Rusije i Kine, nikada neće biti članica UN. Ovo je još jedan dokaz da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova, kako to govore neki kritičari vlasti, i da je Kosovo još daleko od nezavisne države. Sve dok Kosovo nije članica UN, ona će imati status isti kakav danas ima Palestina, a i Palestina je daleko od nezavisne države.

Pejton gradić

pre 10 godina

Podrška od strane opozicije pokazuje da je Vučić ispravno postupio. Bez njega u briselu verovatno ne bi bilo ničega...

Ylber

pre 10 godina

Interesantno!
Rezultat glasanja je identican onome u kosovskoj skupstini, tj. absolutnom vecinom prihvacen briselski sporazum, mada sobe strane najpre vecina su kritikovali...Sta je to? Napokon dobro je to i srecno!

Maslachak

pre 10 godina

U teskoj situaciji se poznaju junaci. U ovako teskoj situaciji je vrh drzave stegao zube i poslednjim atomima snage izvukao maksimum za Srbe na KiM. Respect!

suzana

pre 10 godina

Vučić kao predsednik ubedljivo najpopularnije stranke u Srbiji, ima i najveću odgovornost, za kompletan rad vlade, pa i za rešavanje pitanja Kosova, i on od te odgovornosti ne beži. On nije želeo da se skriva iza Dačića, kao što su to neki želeli da prestave, i zbog toga je i dobro što je Vučić prisustvovao poslednjim rundama razgovora, i zahvaljujući Vučiću mi smo dobili mnogo bolji predlog nego što je bio prvi predlog EU.

Sumska vila

pre 10 godina

Dobro je sto je ovaj sporazum podrzala 2/3 vecina...Treba da posaljemo sliku da smo jedinstveni i da nije bitno ko vod politiku ako je to u interesu naroda i drzave.

GlavniArhivator

pre 10 godina

Pregovorima je omogucen mir i stabilnost, a kada vam od 99 svake nedelje bar neka bomba padne u naselju onda je to ono sto vam najvise treba

KornjacaRADE

pre 10 godina

Nerazumno je nepodrzavati nesto za sta svi vide da je realnost, DSS se ponasa krajnje neodgovorno u ovom trenutku, narod Srbije nece vise glavom kroz zid

Dragica

pre 10 godina

Većina opozicionih stranaka jasno vidi da ne mogu puno učiniti za sebe neodobravanjem postignutog dogovora. Shvatili su da bi to bila previsoka cena, s obzirom na to kako živi narod na KiM, i kakva bi budućnost bila ako se ne prihvati postignuto zarad političkih poena. Svi su shvatili da je ovo najbolji moguć ishod razgovora u Briselu.

KINEZ

pre 10 godina

Red bi bio da jednom budemo jedinstveni i pogledamo istini u oči, ali to se nije ni sad desilo iako je prošlo velikom većinom poslanika. Samo odlaganje prihvatanja sporazuma bi nas još više gurnulo na margine svetske politike, a to neki bi baš hteli.

Pišta Đarmati

pre 10 godina

Ovolika podrška u Skupštini mi daje nadu da smo konačno počeli svi da mislimo i radimo u interesu celokupnog naroda i države. Samo sloga Srbina spasava.

Martinez

pre 10 godina

Neki poslanici su trebali da potpisu sporazum jos par godina ranije a ne sada samo da se javljaju i podrzavaju. Ali dobro, bolje i to nego da se protive.

BUCIJA

pre 10 godina

Niko ne kaže da je Srbima na severu Kosova lako, ali im je sigurno mnogo lakše nego Srbima u enklavama, a te Srbe, moj je utisak, o ovom sporazumu niko ništa i ne pita.

N1S

pre 10 godina

Sto se tice teme mogu da kazem samo da je vlada konacno pocela da radi i naravno posle toliko vremena stizu pohvale sa svih strana sto ranije, kada je rec o bivsoj vladi, nije bio slucaj.

ZidaR

pre 10 godina

Ne,po nekima ovde je bolja slika bila kada smo slusali samo pridike i o tome kako svake godine EU podnosi negativan izvestaj o nasoj zemlji, dosta je vise bilo.

MraZ

pre 10 godina

(NekoizMase, 26. april 2013 23:16)

Pa ne znam ko je zaglupljen, da li ti koji mislis da Srbija hoce u EU samo zbog nekih izmena zakona ili mi koji hocemo da u Srbiju dodju investicije i jeftiniji krediti.

Vuk

pre 10 godina

Teške odluke, ali naša delegacija je pokazala da nije baš bilo onako kako su svi očekivali i da će pristati na bilo šta u Briselu. Izvuklo se sve što je moglo da se izvuče, a da bude u interesu našeg naroda na Kosovu.

Čankolizac

pre 10 godina

Ovo je najbolje što smo mogli da dobijemo, ako imamo na umu da je Kosovo izgubljeno još '99. Koliko god lupetali ovi iz DSS-a, ne može se to sve vratiti na ono staro. A oni ako hoće da ratuju, neka povede prvi Koštunica, pa bih onda poverovao da su mu želje i namere časne. Ovako mu ne verujem, a da idem u njegovo ime da ratujem, više neću. Već sam jednom bio dole i dosta mi je!

crna guja

pre 10 godina

I za koji je djavo Vulin podneo ostavku?
(don, 27. april 2013 14:41)

Ma ja predpostavljam zato sto ispunjava svoja izborna obecanja! Ispade jos posten!

Rus

pre 10 godina

Ovo je bilo očekivano, drago mi je da je usvojen velikom većinom. Srbija se koačno pomer asa nulte tačke z ašta je najvećim delom zaslužan vučić. Podrška državnom vrhu.

Feniks

pre 10 godina

Kao sto sam i komentarisao ranije oko sporazuma koji je potpisan u Briselu da ce vecina parlamentarnih stranaka podrzati i glasati za sporazum jer je sporazum u interesu Srbije i otvara novo poglavlje u buducnosti.Naravno da sporazum nije nesto sto odrazava nase stavove oko pitanja KiM ali je trenutno jedino moguce resenje koje nece ugroziti kako Srbe na KiM tako isto ni Srbe iz ostalih delova Srbije.

zoran021

pre 10 godina

Ja iz usta Vojislava Kostunice NIKAD nisam cuo nista uvredljivo prema drugim narodima koji zive ovde, i ako ne pdrzavam tu politiku k0ju oni vode, nisam cuo iz usta bilo kog clana dss-a ni jednu pogrdu rec prema bilo kom narodu koji zivi na ovim prostorima, ni jedan clan dss-a nije rekao da "hrvatima treba dati jedan, a slovacima dva sendvica, zato sto im je dalje domovina!!! Nisam cuo iz usta ni jednog clana dss-a Karlovac-Karlobag-Virovitica....Svasta nisam cuo iz usta dss-a....
Ja podrzavam sporazum i da bude referendum glasao bih za primenu sporazuma.....
ALI GOSPODO RADIKALI BEZ BEDZA i JULOVCI, SPS-ovci bivsi i sadasnji... NE VERUJEM VAM I NIKAD VAM NECU VEROVATI, niti cu vas ikad ceniti, zbog vase proslosti i nase buducnosti.... Mozete lagati, mozete se praviti posteni, mozete dubiti na trepavicama, ja vam ne verujem, ne zato sto necu, vec zato sto ne mogu, mnogo mi se skupilo gadosti prema vama 90-ih i to ni dva dunava ni dve save ne mogu oprati....