Petak, 26.04.2013.

20:31

Rekonstrukcija pala u drugi plan

<a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=19&nav_category=640&nav_id=706671" class="text-link" target= "_blank">Nakon parafiranja briselskog sporazuma </a>i <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=22&nav_category=1262&nav_id=707266" class="text-link" target= "_blank">zelenog svetla Evropske komisije za dobijanje datuma</a>, dugo najavljivana rekonstrukcija Vlade stavljena je u drugi plan.

Izvor: Danas

Rekonstrukcija pala u drugi plan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

ćibaja

pre 10 godina

U vreme vlade DS-a je bila bitna samo stranačka pripandosti i odanost stranci ministra, a nije bio na prvom mestu državni interes, kao što treba da bude. Kod Vučića su rezultati odlučujući za dalji rad ministara, a smenjivanjem ministara iz SNS-a bi dao primer i svojim koalicionim partnerima, kod kojih takođe ima ministra koji ne zaslužuju da budu ministri.

Una

pre 10 godina

Mislim da bi pitanje rekonstrukcije i analize rada Vlade trebao da dodje na red, ali imajuci u vidu sadasnju situaciju to svakako nije prioritet u ovom trenutku.

farmaceut

pre 10 godina

Ne može da se reši ništa dok pravi ljudi ne preuzmu stvar u svoje ruke, lepo je krenulo Vučiću, sad se svi živi umešali i onda sve staje.

lacika

pre 10 godina

Od rekonstrukcije Vučić sigurno nije odustao, ali prvo treba videti da li će se morati ići na referendum, i da li će ova vlada, u šta ne sumnjam, dobiti podršku za prihvatanje ovog sporazuma od građana, jer ako te podrške ne bude Vučić je jasan da će se ići na izbore. Ukoliko dobije podršku građana za ovaj sporazum, Vučić će sigurno ispuniti svoje obećanje i zameniti pojedine ministre, koji nisu zadovoljili.

JELICA

pre 10 godina

Nema razloga za bilo kakve velike promene u vladi, ali da neke ministre treba zameniti, to je sigurno. Međutim, to je zamena samo nekoliko ministara, i vlada treba da nastavi da radi dalje, sve dok ima rezultata.

srđan

pre 10 godina

Ova vlada je mnogo bolja nego prethodna vlada u kojoj je stožer bio DS. Međutim, ako bi rekonstrukcija doprinela još boljem radu vlade, naravno da treba zameniti ministre koji nisu zadovoljili. Zbog toga što su ministri u vreme vladavine DS-a bili zaštićeni kao "beli medvedi", i mogli su da rade šta hoće i da za to ne odgovaraju, Srbija je i došla tu gde je danas. Sa takvom praksom se mora prestati, i Vučić će to sigurno uraditi u SNS-u, a onda ostalim koalicionim partnerima, ostaje da ga slede i da isto tako traže rezultate i od svojih ministara.

Jagodiceva

pre 10 godina

Rekonstrukcija Vlade je najavljivana i ne mislim da se od toga odustalo jer,
posmatrajuci rad Vucica,koji od svih resora ocekuje maksimum, a detaljnom analizom istih,promena ce svakako biti.Ali postavljajuci probleme po prioritetima ,cini se da nije vreme za turbulenice takve vrste.

Jagodiceva

pre 10 godina

Rekonstrukcija Vlade je najavljivana i ne mislim da se od toga odustalo jer,
posmatrajuci rad Vucica,koji od svih resora ocekuje maksimum, a detaljnom analizom istih,promena ce svakako biti.Ali postavljajuci probleme po prioritetima ,cini se da nije vreme za turbulencije takve vrste.

panonski

pre 10 godina

Ne slazem se da je nece biti. Normalno je da je rekonstrukcija vlade, stavljena u kraj na nekoliko sedmica, ali niko od nje nije odustao. Znajuci Vucica, verujem da ce to uraditi u prvom politickom zatisju koje naidje..

Nije uporedivo

pre 10 godina

Pa sta je tu cudno sto je rekonstrukcija pala u drugi plan? Moze li se to pitanje ikako uporediti sa vaznoscu Sporazuma o pristupu u EU i sa smirivanjem strasti na KiM???

IVANA 023

pre 10 godina

Vlada radi poprilično dobro, ali naravno da može i bolje, a u poređenju sa vladom DS-a, ova vlada radi neuporedivo bolje. Zbog toga, bez obzira na ovu aferu, vlada treba da nastavi svoj rad. Ako se utvrdi da postoji odgovornost ministra poljoprivrede u aferi sa mlekom, ili ako se utvrdi da neki ministar nije zadovoljio, treba ga smeniti, i nema dileme da će Vučić to i uraditi.

odgovornost

pre 10 godina

Restruktuiranje vlade je neophodno...Kao i rekonstrukcija javnih preduzeca i preuzimanje odgovornosti onih zbog cijeg loseg poslovanja su ucinjeni ogromni gubitci.Zasto je prethodna vlada godinama trpela da se dugovi ovoliko nagomilaju...Sigurno se to nije desilo radi gradjana i njihovog neplacanja racuna,jer gradjani nikakav boljitak od njih nisu za ovih deset godina videli,niti osetili...Ako direktori nisu imali do sada kvalitetnu saradnju sa dotadasnjom vladom,zasto nisu podneli ostavku i tako skrenuli paznju javnosti na realno desavanje u ovim javnim preduzecima, koji se finansiraju iz budzeta.Ne oni nisu podneli ostavke, nego su ostali na celi tih gubitasa i tako stvarali privid da se sve moze resiti..Sada kada su enormno nagomilani dugovi,svi se samo prozivaju a niko konacno da odgovara za lose upravljanje javnim preduzecima...Verovatno ce po starom obicaju sve svaliti na osiromaseni narod..Vlada je tolerisala sve vecu dubiozu tih preduzeca, pa je sada doslo vreme i to da se rascisti...Postavlja se pitanje gde su tolike pare potrosene i po cijem nalogu...

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Građani Srbije se sa razlogom nadaju boljim danima, i boljem životu.Konačno došlo je vreme da Srbija progleda očima, i vidi jasnu sliku o boljitku, dosta smo se mučili i patili.

ANDJELCIC

pre 10 godina

Mislim da je sporazum izmedju Beograda I Pristine mnogo znacajnija tema u ovom trenutku od rekonstrukcije vlade! Verujem da ce I rekonstrukcija biti tema u narednom periodu, ali moraju se znati prioriteti!

olgica

pre 10 godina

Ova vlada je imala hrabrosti da se upusti i u rešavanje nepopularnog problema Kosova. Hrabrost se ogleda u tome da na pitanju Kosova niko neće moći dobiti političke poene, jer šta god da bude konačni dogovor, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu će biti nezadovoljni, ali treba biti realan, i reći da nema drugog načina da se ovaj problem reši sem razgovora, i da je u interesu Srbije da se problem Kosova reši što pre, jer sa svakim odlaganjem Srbi na Kosovu i Srbija će dobiti sve manje.

ANDJELCIC

pre 10 godina

Mislim da je sporazum izmedju Beograda I Pristine mnogo znacajnija tema u ovom trenutku od rekonstrukcije vlade! Verujem da ce I rekonstrukcija biti tema u narednom periodu, ali moraju se znati prioriteti!

DRAŠKO

pre 10 godina

Samo nedobronamerni i stranački ostrašćeni neće da priznaju da sadašnja vlada radi mnogo bolje od prethodne vlade, po većini pitanja, a pogotovo po pitanju borbe protiv korupcije. Normalno da uvek može još bolje, ali je neuporedivo bolja ova vlada od prethodne u kojoj je stožer bio DS.

ABVG

pre 10 godina

Ne smemo zanemarivati rekonstrukciju,moramo raditi stvari istovremeno i uporedo a ne jednu po jednu,jer smo izgubili vec dosta vremena.Najvaznije je da se nastave reforme i borba protiv kriminala koja je uspesno zapoceta,a rekonstrukcija Vlade je neophodna jer se pokazalo da pojedinci nisu ni sposobni a bogami ni dostojni da se nalaze u Vladi.Sve se to mora uraditi u hodu i sto pre jer narodu je neophodno obezbediti bolji zivot.

Pjer5

pre 10 godina

Pa naravno,kuca se gradi od temelja a sada se resavaju problemi na cijim resenjima ce biti temelji Srbije koja ce se ravnopravno ukljuciti u evropske i svetske tokove sto ce ,nadamo se, rezultirati boljim zivotom.

Rus

pre 10 godina

Kako vidim po komentarima svi se slažu da je Mrkonjić višak u ovoj vladi. Poveren mi je odgovoran posao koji ne radi kako treba.

Charlie

pre 10 godina

Realno i nema se vremena za to u ovom trenutku. Sigurna sam da ce do rekostrukcije doci i da ce Vučić održati svoje obećanje, iako verujem da se mnogi iz vlade nadaju na neće.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ekonomija, reforme javnog sektora... su u drugom planu ovom režimu - užas, ali su na prvom mestu u izbornoj kampanji, kada se obećava bolji život, kamioni, avioni...a, ustvari, njima je samo važno da se uvale u fotelje - prevaranti.

Ronin

pre 10 godina

ma, samo se otarasiti Mrkonjica i za pocetak dovoljno, bez rekonstrukcije
(Tanja T., 26. april 2013 22:10)

Imaš pravo, mada bi ja tu dodao i Bjatovića pored Mrkonjića i već će nam krenuti mnogo bolje...

Rus

pre 10 godina

Polako, i rekonstrukcija vlade mora doći na red a kada dođe nadam se da ćemo Mrkonjiću videti leđa jer je bruka i sramota za ovu vladu.

Anunaki

pre 10 godina

Naravno da vlada uvek moze biti bolja i kvalitetnija ali sada je mnogo vazno da se zavrsi ova runda pregovora koja je prekretnica u oporavku Srbije
(Branko, 26. april 2013 22:15)

Na prvom mestu Srbija pa onda razmirice između stranaka.

Napoleon X.

pre 10 godina

Posto ja ucestvujem u skupljanju potpisa cisto da te obavestim da je 100000 skupljeno odavno!!!
(Aktivista, 26. april 2013 21:33)
Radujem se:-)))Ko su potpisali oni su :ZA.Ko nije potpisao:PROTIV.
Da igramo dalje sa brojkama?:-)

Branko

pre 10 godina

Naravno da vlada uvek moze biti bolja i kvalitetnija ali sada je mnogo vazno da se zavrsi ova runda pregovora koja je prekretnica u oporavku Srbije

miloš novi sad

pre 10 godina

Posto ja ucestvujem u skupljanju potpisa cisto da te obavestim da je 100000 skupljeno odavno!!!
(Aktivista, 26. april 2013 21:33)

Pošto poznajem neke novosadske aktiviste a i lično sam se uverio u vaše metode prikupljanja, nekoliko zaključaka:

1. Štandovi za potpisivanje su bili ili sablasno prazni ili su na njima bila po 2-3 čoveka;
2. Kada ste videli da od toga nema leba, upregli ste jadnike iz mesnih zajednica da tabanaju od kuće do kuće. Mene su na Salajci dva puta obišli.
3. "Ugledniji" članov SNS-a su mogli da se potpisuju do tri puta.

I još nekoliko opservacija koje vam kanda nisu jasne:
a) 100.000 potpisa = 5% stanovnika Vojvodine. Relevantnost?
b) Ako ste u Vojvodini osvojili oko 400.000 glasova, gde su se denuli ti ljudi?
c) Sve dok ne skupite otprilike 950.000 glasova (51% stanovništva Vojvodine), nemamo o čemu da pričamo.

PS - recite "gradonačelniku" da prestane da outsource-uje vođenje grada Dverima i DSS i da se bolje pozabavi rupama u asfaltu i time što se dece ubijaju nego što piše one proglase Pajtiću na nivou komentara SNS bota.

Demetra

pre 10 godina

Građani imaju strpljenja kada se radi o vrlo bitnim životnim temama, a najveći problem je rešavanje Kim. Mislim da SNS ne bi trebala toliko da se rasplinjuje kada je reč o KiM. Niko i ne traži da sve bude od jednom rešeno. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka koja radi za interes naroda i države. Rekonstrukcija vlade treba da dođe na red posle dobijanja datuma i iimplementacije sporazuma KiM.Implementacija može da se reši u našu korist.

KINEZ

pre 10 godina

Toliko problema i podmetanja, rad ove sadašnje Vlade dovodi do odlaganja nekih bitnih koraka a koliko vidim pomoći ni sa koje strane. Mahom svi bi želeli nove izbore, a za nezavršene poslove pa koga briga.

Sokolac

pre 10 godina

Srbija ima svoje prioritete i tako se i ponaša. Sada je veoma važno da se završi posao oko briselskog sporazuma. Nije vlada zaboravila rekonstrukciju vlade , i to će doći na red.

1%

pre 10 godina

Igor Mirovic!!...sad se setih sta je rekao pocetkom ove nedelje: Do kraja nedelje skupice i predace 100.000 potpisa za smenu vlede Vojvodine....danas petak - znaci nista od toga, i ko zna koja neistina koju je doticni izgovorio u poslednjih godinu dana...pametnom dovoljno da shvati ko je i sta je...

najavljeno

pre 10 godina

Mislim da je mnogima a prvenstveno Vucicu vazna zemlja Srbija I njegov narod, a ne rekonstrukcija vlade I ostale ne mnogo vazne stvari.

bezimena

pre 10 godina

Tema oporavka privrede tj. ekonomija nije ni bila u planu...

p.s. sačuvaj bože šta sve imamo ispod tepiha, jedva čekam da EU nastavi da nas tera na čišćenje, savesno i detaljno!

desiderio

pre 10 godina

Prvo da vlada završi sa implementacijom sporazuma i dobijanjem datuma, kako bi dovukla obećane investicije i nastavila sa usvajanjem zakona protiv korupcije. Posle toga može i na izbore što se mene tiče, a ne samo smena Mrkonjića i sličnih.

bezimena

pre 10 godina

Tema oporavka privrede tj. ekonomija nije ni bila u planu...

p.s. sačuvaj bože šta sve imamo ispod tepiha, jedva čekam da EU nastavi da nas tera na čišćenje, savesno i detaljno!

1%

pre 10 godina

Igor Mirovic!!...sad se setih sta je rekao pocetkom ove nedelje: Do kraja nedelje skupice i predace 100.000 potpisa za smenu vlede Vojvodine....danas petak - znaci nista od toga, i ko zna koja neistina koju je doticni izgovorio u poslednjih godinu dana...pametnom dovoljno da shvati ko je i sta je...

miloš novi sad

pre 10 godina

Posto ja ucestvujem u skupljanju potpisa cisto da te obavestim da je 100000 skupljeno odavno!!!
(Aktivista, 26. april 2013 21:33)

Pošto poznajem neke novosadske aktiviste a i lično sam se uverio u vaše metode prikupljanja, nekoliko zaključaka:

1. Štandovi za potpisivanje su bili ili sablasno prazni ili su na njima bila po 2-3 čoveka;
2. Kada ste videli da od toga nema leba, upregli ste jadnike iz mesnih zajednica da tabanaju od kuće do kuće. Mene su na Salajci dva puta obišli.
3. "Ugledniji" članov SNS-a su mogli da se potpisuju do tri puta.

I još nekoliko opservacija koje vam kanda nisu jasne:
a) 100.000 potpisa = 5% stanovnika Vojvodine. Relevantnost?
b) Ako ste u Vojvodini osvojili oko 400.000 glasova, gde su se denuli ti ljudi?
c) Sve dok ne skupite otprilike 950.000 glasova (51% stanovništva Vojvodine), nemamo o čemu da pričamo.

PS - recite "gradonačelniku" da prestane da outsource-uje vođenje grada Dverima i DSS i da se bolje pozabavi rupama u asfaltu i time što se dece ubijaju nego što piše one proglase Pajtiću na nivou komentara SNS bota.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ekonomija, reforme javnog sektora... su u drugom planu ovom režimu - užas, ali su na prvom mestu u izbornoj kampanji, kada se obećava bolji život, kamioni, avioni...a, ustvari, njima je samo važno da se uvale u fotelje - prevaranti.

Napoleon X.

pre 10 godina

Posto ja ucestvujem u skupljanju potpisa cisto da te obavestim da je 100000 skupljeno odavno!!!
(Aktivista, 26. april 2013 21:33)
Radujem se:-)))Ko su potpisali oni su :ZA.Ko nije potpisao:PROTIV.
Da igramo dalje sa brojkama?:-)

desiderio

pre 10 godina

Prvo da vlada završi sa implementacijom sporazuma i dobijanjem datuma, kako bi dovukla obećane investicije i nastavila sa usvajanjem zakona protiv korupcije. Posle toga može i na izbore što se mene tiče, a ne samo smena Mrkonjića i sličnih.

najavljeno

pre 10 godina

Mislim da je mnogima a prvenstveno Vucicu vazna zemlja Srbija I njegov narod, a ne rekonstrukcija vlade I ostale ne mnogo vazne stvari.

Ronin

pre 10 godina

ma, samo se otarasiti Mrkonjica i za pocetak dovoljno, bez rekonstrukcije
(Tanja T., 26. april 2013 22:10)

Imaš pravo, mada bi ja tu dodao i Bjatovića pored Mrkonjića i već će nam krenuti mnogo bolje...

Rus

pre 10 godina

Kako vidim po komentarima svi se slažu da je Mrkonjić višak u ovoj vladi. Poveren mi je odgovoran posao koji ne radi kako treba.

KINEZ

pre 10 godina

Toliko problema i podmetanja, rad ove sadašnje Vlade dovodi do odlaganja nekih bitnih koraka a koliko vidim pomoći ni sa koje strane. Mahom svi bi želeli nove izbore, a za nezavršene poslove pa koga briga.

Rus

pre 10 godina

Polako, i rekonstrukcija vlade mora doći na red a kada dođe nadam se da ćemo Mrkonjiću videti leđa jer je bruka i sramota za ovu vladu.

Charlie

pre 10 godina

Realno i nema se vremena za to u ovom trenutku. Sigurna sam da ce do rekostrukcije doci i da ce Vučić održati svoje obećanje, iako verujem da se mnogi iz vlade nadaju na neće.

DRAŠKO

pre 10 godina

Samo nedobronamerni i stranački ostrašćeni neće da priznaju da sadašnja vlada radi mnogo bolje od prethodne vlade, po većini pitanja, a pogotovo po pitanju borbe protiv korupcije. Normalno da uvek može još bolje, ali je neuporedivo bolja ova vlada od prethodne u kojoj je stožer bio DS.

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Građani Srbije se sa razlogom nadaju boljim danima, i boljem životu.Konačno došlo je vreme da Srbija progleda očima, i vidi jasnu sliku o boljitku, dosta smo se mučili i patili.

panonski

pre 10 godina

Ne slazem se da je nece biti. Normalno je da je rekonstrukcija vlade, stavljena u kraj na nekoliko sedmica, ali niko od nje nije odustao. Znajuci Vucica, verujem da ce to uraditi u prvom politickom zatisju koje naidje..

Sokolac

pre 10 godina

Srbija ima svoje prioritete i tako se i ponaša. Sada je veoma važno da se završi posao oko briselskog sporazuma. Nije vlada zaboravila rekonstrukciju vlade , i to će doći na red.

ABVG

pre 10 godina

Ne smemo zanemarivati rekonstrukciju,moramo raditi stvari istovremeno i uporedo a ne jednu po jednu,jer smo izgubili vec dosta vremena.Najvaznije je da se nastave reforme i borba protiv kriminala koja je uspesno zapoceta,a rekonstrukcija Vlade je neophodna jer se pokazalo da pojedinci nisu ni sposobni a bogami ni dostojni da se nalaze u Vladi.Sve se to mora uraditi u hodu i sto pre jer narodu je neophodno obezbediti bolji zivot.

ANDJELCIC

pre 10 godina

Mislim da je sporazum izmedju Beograda I Pristine mnogo znacajnija tema u ovom trenutku od rekonstrukcije vlade! Verujem da ce I rekonstrukcija biti tema u narednom periodu, ali moraju se znati prioriteti!

olgica

pre 10 godina

Ova vlada je imala hrabrosti da se upusti i u rešavanje nepopularnog problema Kosova. Hrabrost se ogleda u tome da na pitanju Kosova niko neće moći dobiti političke poene, jer šta god da bude konačni dogovor, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu će biti nezadovoljni, ali treba biti realan, i reći da nema drugog načina da se ovaj problem reši sem razgovora, i da je u interesu Srbije da se problem Kosova reši što pre, jer sa svakim odlaganjem Srbi na Kosovu i Srbija će dobiti sve manje.

srđan

pre 10 godina

Ova vlada je mnogo bolja nego prethodna vlada u kojoj je stožer bio DS. Međutim, ako bi rekonstrukcija doprinela još boljem radu vlade, naravno da treba zameniti ministre koji nisu zadovoljili. Zbog toga što su ministri u vreme vladavine DS-a bili zaštićeni kao "beli medvedi", i mogli su da rade šta hoće i da za to ne odgovaraju, Srbija je i došla tu gde je danas. Sa takvom praksom se mora prestati, i Vučić će to sigurno uraditi u SNS-u, a onda ostalim koalicionim partnerima, ostaje da ga slede i da isto tako traže rezultate i od svojih ministara.

lacika

pre 10 godina

Od rekonstrukcije Vučić sigurno nije odustao, ali prvo treba videti da li će se morati ići na referendum, i da li će ova vlada, u šta ne sumnjam, dobiti podršku za prihvatanje ovog sporazuma od građana, jer ako te podrške ne bude Vučić je jasan da će se ići na izbore. Ukoliko dobije podršku građana za ovaj sporazum, Vučić će sigurno ispuniti svoje obećanje i zameniti pojedine ministre, koji nisu zadovoljili.

Branko

pre 10 godina

Naravno da vlada uvek moze biti bolja i kvalitetnija ali sada je mnogo vazno da se zavrsi ova runda pregovora koja je prekretnica u oporavku Srbije

Demetra

pre 10 godina

Građani imaju strpljenja kada se radi o vrlo bitnim životnim temama, a najveći problem je rešavanje Kim. Mislim da SNS ne bi trebala toliko da se rasplinjuje kada je reč o KiM. Niko i ne traži da sve bude od jednom rešeno. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka koja radi za interes naroda i države. Rekonstrukcija vlade treba da dođe na red posle dobijanja datuma i iimplementacije sporazuma KiM.Implementacija može da se reši u našu korist.

Anunaki

pre 10 godina

Naravno da vlada uvek moze biti bolja i kvalitetnija ali sada je mnogo vazno da se zavrsi ova runda pregovora koja je prekretnica u oporavku Srbije
(Branko, 26. april 2013 22:15)

Na prvom mestu Srbija pa onda razmirice između stranaka.

Pjer5

pre 10 godina

Pa naravno,kuca se gradi od temelja a sada se resavaju problemi na cijim resenjima ce biti temelji Srbije koja ce se ravnopravno ukljuciti u evropske i svetske tokove sto ce ,nadamo se, rezultirati boljim zivotom.

ANDJELCIC

pre 10 godina

Mislim da je sporazum izmedju Beograda I Pristine mnogo znacajnija tema u ovom trenutku od rekonstrukcije vlade! Verujem da ce I rekonstrukcija biti tema u narednom periodu, ali moraju se znati prioriteti!

odgovornost

pre 10 godina

Restruktuiranje vlade je neophodno...Kao i rekonstrukcija javnih preduzeca i preuzimanje odgovornosti onih zbog cijeg loseg poslovanja su ucinjeni ogromni gubitci.Zasto je prethodna vlada godinama trpela da se dugovi ovoliko nagomilaju...Sigurno se to nije desilo radi gradjana i njihovog neplacanja racuna,jer gradjani nikakav boljitak od njih nisu za ovih deset godina videli,niti osetili...Ako direktori nisu imali do sada kvalitetnu saradnju sa dotadasnjom vladom,zasto nisu podneli ostavku i tako skrenuli paznju javnosti na realno desavanje u ovim javnim preduzecima, koji se finansiraju iz budzeta.Ne oni nisu podneli ostavke, nego su ostali na celi tih gubitasa i tako stvarali privid da se sve moze resiti..Sada kada su enormno nagomilani dugovi,svi se samo prozivaju a niko konacno da odgovara za lose upravljanje javnim preduzecima...Verovatno ce po starom obicaju sve svaliti na osiromaseni narod..Vlada je tolerisala sve vecu dubiozu tih preduzeca, pa je sada doslo vreme i to da se rascisti...Postavlja se pitanje gde su tolike pare potrosene i po cijem nalogu...

IVANA 023

pre 10 godina

Vlada radi poprilično dobro, ali naravno da može i bolje, a u poređenju sa vladom DS-a, ova vlada radi neuporedivo bolje. Zbog toga, bez obzira na ovu aferu, vlada treba da nastavi svoj rad. Ako se utvrdi da postoji odgovornost ministra poljoprivrede u aferi sa mlekom, ili ako se utvrdi da neki ministar nije zadovoljio, treba ga smeniti, i nema dileme da će Vučić to i uraditi.

Jagodiceva

pre 10 godina

Rekonstrukcija Vlade je najavljivana i ne mislim da se od toga odustalo jer,
posmatrajuci rad Vucica,koji od svih resora ocekuje maksimum, a detaljnom analizom istih,promena ce svakako biti.Ali postavljajuci probleme po prioritetima ,cini se da nije vreme za turbulencije takve vrste.

JELICA

pre 10 godina

Nema razloga za bilo kakve velike promene u vladi, ali da neke ministre treba zameniti, to je sigurno. Međutim, to je zamena samo nekoliko ministara, i vlada treba da nastavi da radi dalje, sve dok ima rezultata.

Una

pre 10 godina

Mislim da bi pitanje rekonstrukcije i analize rada Vlade trebao da dodje na red, ali imajuci u vidu sadasnju situaciju to svakako nije prioritet u ovom trenutku.

ćibaja

pre 10 godina

U vreme vlade DS-a je bila bitna samo stranačka pripandosti i odanost stranci ministra, a nije bio na prvom mestu državni interes, kao što treba da bude. Kod Vučića su rezultati odlučujući za dalji rad ministara, a smenjivanjem ministara iz SNS-a bi dao primer i svojim koalicionim partnerima, kod kojih takođe ima ministra koji ne zaslužuju da budu ministri.

Nije uporedivo

pre 10 godina

Pa sta je tu cudno sto je rekonstrukcija pala u drugi plan? Moze li se to pitanje ikako uporediti sa vaznoscu Sporazuma o pristupu u EU i sa smirivanjem strasti na KiM???

Jagodiceva

pre 10 godina

Rekonstrukcija Vlade je najavljivana i ne mislim da se od toga odustalo jer,
posmatrajuci rad Vucica,koji od svih resora ocekuje maksimum, a detaljnom analizom istih,promena ce svakako biti.Ali postavljajuci probleme po prioritetima ,cini se da nije vreme za turbulenice takve vrste.

farmaceut

pre 10 godina

Ne može da se reši ništa dok pravi ljudi ne preuzmu stvar u svoje ruke, lepo je krenulo Vučiću, sad se svi živi umešali i onda sve staje.

najavljeno

pre 10 godina

Mislim da je mnogima a prvenstveno Vucicu vazna zemlja Srbija I njegov narod, a ne rekonstrukcija vlade I ostale ne mnogo vazne stvari.

desiderio

pre 10 godina

Prvo da vlada završi sa implementacijom sporazuma i dobijanjem datuma, kako bi dovukla obećane investicije i nastavila sa usvajanjem zakona protiv korupcije. Posle toga može i na izbore što se mene tiče, a ne samo smena Mrkonjića i sličnih.

Sokolac

pre 10 godina

Srbija ima svoje prioritete i tako se i ponaša. Sada je veoma važno da se završi posao oko briselskog sporazuma. Nije vlada zaboravila rekonstrukciju vlade , i to će doći na red.

KINEZ

pre 10 godina

Toliko problema i podmetanja, rad ove sadašnje Vlade dovodi do odlaganja nekih bitnih koraka a koliko vidim pomoći ni sa koje strane. Mahom svi bi želeli nove izbore, a za nezavršene poslove pa koga briga.

Demetra

pre 10 godina

Građani imaju strpljenja kada se radi o vrlo bitnim životnim temama, a najveći problem je rešavanje Kim. Mislim da SNS ne bi trebala toliko da se rasplinjuje kada je reč o KiM. Niko i ne traži da sve bude od jednom rešeno. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka koja radi za interes naroda i države. Rekonstrukcija vlade treba da dođe na red posle dobijanja datuma i iimplementacije sporazuma KiM.Implementacija može da se reši u našu korist.

Charlie

pre 10 godina

Realno i nema se vremena za to u ovom trenutku. Sigurna sam da ce do rekostrukcije doci i da ce Vučić održati svoje obećanje, iako verujem da se mnogi iz vlade nadaju na neće.

Anunaki

pre 10 godina

Naravno da vlada uvek moze biti bolja i kvalitetnija ali sada je mnogo vazno da se zavrsi ova runda pregovora koja je prekretnica u oporavku Srbije
(Branko, 26. april 2013 22:15)

Na prvom mestu Srbija pa onda razmirice između stranaka.

DRAŠKO

pre 10 godina

Samo nedobronamerni i stranački ostrašćeni neće da priznaju da sadašnja vlada radi mnogo bolje od prethodne vlade, po većini pitanja, a pogotovo po pitanju borbe protiv korupcije. Normalno da uvek može još bolje, ali je neuporedivo bolja ova vlada od prethodne u kojoj je stožer bio DS.

Branko

pre 10 godina

Naravno da vlada uvek moze biti bolja i kvalitetnija ali sada je mnogo vazno da se zavrsi ova runda pregovora koja je prekretnica u oporavku Srbije

bezimena

pre 10 godina

Tema oporavka privrede tj. ekonomija nije ni bila u planu...

p.s. sačuvaj bože šta sve imamo ispod tepiha, jedva čekam da EU nastavi da nas tera na čišćenje, savesno i detaljno!

miloš novi sad

pre 10 godina

Posto ja ucestvujem u skupljanju potpisa cisto da te obavestim da je 100000 skupljeno odavno!!!
(Aktivista, 26. april 2013 21:33)

Pošto poznajem neke novosadske aktiviste a i lično sam se uverio u vaše metode prikupljanja, nekoliko zaključaka:

1. Štandovi za potpisivanje su bili ili sablasno prazni ili su na njima bila po 2-3 čoveka;
2. Kada ste videli da od toga nema leba, upregli ste jadnike iz mesnih zajednica da tabanaju od kuće do kuće. Mene su na Salajci dva puta obišli.
3. "Ugledniji" članov SNS-a su mogli da se potpisuju do tri puta.

I još nekoliko opservacija koje vam kanda nisu jasne:
a) 100.000 potpisa = 5% stanovnika Vojvodine. Relevantnost?
b) Ako ste u Vojvodini osvojili oko 400.000 glasova, gde su se denuli ti ljudi?
c) Sve dok ne skupite otprilike 950.000 glasova (51% stanovništva Vojvodine), nemamo o čemu da pričamo.

PS - recite "gradonačelniku" da prestane da outsource-uje vođenje grada Dverima i DSS i da se bolje pozabavi rupama u asfaltu i time što se dece ubijaju nego što piše one proglase Pajtiću na nivou komentara SNS bota.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ekonomija, reforme javnog sektora... su u drugom planu ovom režimu - užas, ali su na prvom mestu u izbornoj kampanji, kada se obećava bolji život, kamioni, avioni...a, ustvari, njima je samo važno da se uvale u fotelje - prevaranti.

Pjer5

pre 10 godina

Pa naravno,kuca se gradi od temelja a sada se resavaju problemi na cijim resenjima ce biti temelji Srbije koja ce se ravnopravno ukljuciti u evropske i svetske tokove sto ce ,nadamo se, rezultirati boljim zivotom.

ABVG

pre 10 godina

Ne smemo zanemarivati rekonstrukciju,moramo raditi stvari istovremeno i uporedo a ne jednu po jednu,jer smo izgubili vec dosta vremena.Najvaznije je da se nastave reforme i borba protiv kriminala koja je uspesno zapoceta,a rekonstrukcija Vlade je neophodna jer se pokazalo da pojedinci nisu ni sposobni a bogami ni dostojni da se nalaze u Vladi.Sve se to mora uraditi u hodu i sto pre jer narodu je neophodno obezbediti bolji zivot.

ANDJELCIC

pre 10 godina

Mislim da je sporazum izmedju Beograda I Pristine mnogo znacajnija tema u ovom trenutku od rekonstrukcije vlade! Verujem da ce I rekonstrukcija biti tema u narednom periodu, ali moraju se znati prioriteti!

ANDJELCIC

pre 10 godina

Mislim da je sporazum izmedju Beograda I Pristine mnogo znacajnija tema u ovom trenutku od rekonstrukcije vlade! Verujem da ce I rekonstrukcija biti tema u narednom periodu, ali moraju se znati prioriteti!

IVANA 023

pre 10 godina

Vlada radi poprilično dobro, ali naravno da može i bolje, a u poređenju sa vladom DS-a, ova vlada radi neuporedivo bolje. Zbog toga, bez obzira na ovu aferu, vlada treba da nastavi svoj rad. Ako se utvrdi da postoji odgovornost ministra poljoprivrede u aferi sa mlekom, ili ako se utvrdi da neki ministar nije zadovoljio, treba ga smeniti, i nema dileme da će Vučić to i uraditi.

1%

pre 10 godina

Igor Mirovic!!...sad se setih sta je rekao pocetkom ove nedelje: Do kraja nedelje skupice i predace 100.000 potpisa za smenu vlede Vojvodine....danas petak - znaci nista od toga, i ko zna koja neistina koju je doticni izgovorio u poslednjih godinu dana...pametnom dovoljno da shvati ko je i sta je...

Rus

pre 10 godina

Polako, i rekonstrukcija vlade mora doći na red a kada dođe nadam se da ćemo Mrkonjiću videti leđa jer je bruka i sramota za ovu vladu.

olgica

pre 10 godina

Ova vlada je imala hrabrosti da se upusti i u rešavanje nepopularnog problema Kosova. Hrabrost se ogleda u tome da na pitanju Kosova niko neće moći dobiti političke poene, jer šta god da bude konačni dogovor, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu će biti nezadovoljni, ali treba biti realan, i reći da nema drugog načina da se ovaj problem reši sem razgovora, i da je u interesu Srbije da se problem Kosova reši što pre, jer sa svakim odlaganjem Srbi na Kosovu i Srbija će dobiti sve manje.

odgovornost

pre 10 godina

Restruktuiranje vlade je neophodno...Kao i rekonstrukcija javnih preduzeca i preuzimanje odgovornosti onih zbog cijeg loseg poslovanja su ucinjeni ogromni gubitci.Zasto je prethodna vlada godinama trpela da se dugovi ovoliko nagomilaju...Sigurno se to nije desilo radi gradjana i njihovog neplacanja racuna,jer gradjani nikakav boljitak od njih nisu za ovih deset godina videli,niti osetili...Ako direktori nisu imali do sada kvalitetnu saradnju sa dotadasnjom vladom,zasto nisu podneli ostavku i tako skrenuli paznju javnosti na realno desavanje u ovim javnim preduzecima, koji se finansiraju iz budzeta.Ne oni nisu podneli ostavke, nego su ostali na celi tih gubitasa i tako stvarali privid da se sve moze resiti..Sada kada su enormno nagomilani dugovi,svi se samo prozivaju a niko konacno da odgovara za lose upravljanje javnim preduzecima...Verovatno ce po starom obicaju sve svaliti na osiromaseni narod..Vlada je tolerisala sve vecu dubiozu tih preduzeca, pa je sada doslo vreme i to da se rascisti...Postavlja se pitanje gde su tolike pare potrosene i po cijem nalogu...

Napoleon X.

pre 10 godina

Posto ja ucestvujem u skupljanju potpisa cisto da te obavestim da je 100000 skupljeno odavno!!!
(Aktivista, 26. april 2013 21:33)
Radujem se:-)))Ko su potpisali oni su :ZA.Ko nije potpisao:PROTIV.
Da igramo dalje sa brojkama?:-)

Ronin

pre 10 godina

ma, samo se otarasiti Mrkonjica i za pocetak dovoljno, bez rekonstrukcije
(Tanja T., 26. april 2013 22:10)

Imaš pravo, mada bi ja tu dodao i Bjatovića pored Mrkonjića i već će nam krenuti mnogo bolje...

Rus

pre 10 godina

Kako vidim po komentarima svi se slažu da je Mrkonjić višak u ovoj vladi. Poveren mi je odgovoran posao koji ne radi kako treba.

VILJEMOVKA

pre 10 godina

Građani Srbije se sa razlogom nadaju boljim danima, i boljem životu.Konačno došlo je vreme da Srbija progleda očima, i vidi jasnu sliku o boljitku, dosta smo se mučili i patili.

panonski

pre 10 godina

Ne slazem se da je nece biti. Normalno je da je rekonstrukcija vlade, stavljena u kraj na nekoliko sedmica, ali niko od nje nije odustao. Znajuci Vucica, verujem da ce to uraditi u prvom politickom zatisju koje naidje..

Jagodiceva

pre 10 godina

Rekonstrukcija Vlade je najavljivana i ne mislim da se od toga odustalo jer,
posmatrajuci rad Vucica,koji od svih resora ocekuje maksimum, a detaljnom analizom istih,promena ce svakako biti.Ali postavljajuci probleme po prioritetima ,cini se da nije vreme za turbulencije takve vrste.

srđan

pre 10 godina

Ova vlada je mnogo bolja nego prethodna vlada u kojoj je stožer bio DS. Međutim, ako bi rekonstrukcija doprinela još boljem radu vlade, naravno da treba zameniti ministre koji nisu zadovoljili. Zbog toga što su ministri u vreme vladavine DS-a bili zaštićeni kao "beli medvedi", i mogli su da rade šta hoće i da za to ne odgovaraju, Srbija je i došla tu gde je danas. Sa takvom praksom se mora prestati, i Vučić će to sigurno uraditi u SNS-u, a onda ostalim koalicionim partnerima, ostaje da ga slede i da isto tako traže rezultate i od svojih ministara.

Nije uporedivo

pre 10 godina

Pa sta je tu cudno sto je rekonstrukcija pala u drugi plan? Moze li se to pitanje ikako uporediti sa vaznoscu Sporazuma o pristupu u EU i sa smirivanjem strasti na KiM???

Jagodiceva

pre 10 godina

Rekonstrukcija Vlade je najavljivana i ne mislim da se od toga odustalo jer,
posmatrajuci rad Vucica,koji od svih resora ocekuje maksimum, a detaljnom analizom istih,promena ce svakako biti.Ali postavljajuci probleme po prioritetima ,cini se da nije vreme za turbulenice takve vrste.

JELICA

pre 10 godina

Nema razloga za bilo kakve velike promene u vladi, ali da neke ministre treba zameniti, to je sigurno. Međutim, to je zamena samo nekoliko ministara, i vlada treba da nastavi da radi dalje, sve dok ima rezultata.

lacika

pre 10 godina

Od rekonstrukcije Vučić sigurno nije odustao, ali prvo treba videti da li će se morati ići na referendum, i da li će ova vlada, u šta ne sumnjam, dobiti podršku za prihvatanje ovog sporazuma od građana, jer ako te podrške ne bude Vučić je jasan da će se ići na izbore. Ukoliko dobije podršku građana za ovaj sporazum, Vučić će sigurno ispuniti svoje obećanje i zameniti pojedine ministre, koji nisu zadovoljili.

farmaceut

pre 10 godina

Ne može da se reši ništa dok pravi ljudi ne preuzmu stvar u svoje ruke, lepo je krenulo Vučiću, sad se svi živi umešali i onda sve staje.

Una

pre 10 godina

Mislim da bi pitanje rekonstrukcije i analize rada Vlade trebao da dodje na red, ali imajuci u vidu sadasnju situaciju to svakako nije prioritet u ovom trenutku.

ćibaja

pre 10 godina

U vreme vlade DS-a je bila bitna samo stranačka pripandosti i odanost stranci ministra, a nije bio na prvom mestu državni interes, kao što treba da bude. Kod Vučića su rezultati odlučujući za dalji rad ministara, a smenjivanjem ministara iz SNS-a bi dao primer i svojim koalicionim partnerima, kod kojih takođe ima ministra koji ne zaslužuju da budu ministri.