Petak, 26.04.2013.

18:19

SNS:Nismo radosni, ali više ne može

Srbija sporazumom nije priznala nezavisnost KiM i mada u SNS niko zbog njega nije radostan i zadovoljan, u ovom trenutku se nije moglo više postići, kaže Arsić.

Izvor: Beta

SNS:Nismo radosni, ali više ne može IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

tejić

pre 10 godina

Srpski državni vrh je odbijajući prvi predlog EU jasno stavio do znanja EU i Americi da je Srbija popustila maksimalno i da ne može više da popušta. Oni su na ovaj način rizikovali da zauvek budu stavljeni na „crnu listu“ zapada, a to bi značilo i kraj njihove političke karijere. Međutim, bili su hrabri, i za to salužuju sve pohvale, a ne kritike. Na kraju su EU i USA popustili, i prihvatili dobar deo zahteva Srbije, ali ne sve, jer kod kompromisa ni jedna strana ne može dobiti sve. Inače, to ne bi bio kompromis.

Miroslav D.

pre 10 godina

Svi smo svesni da su Vucic i Vlada Srbije dali sve od sebe da dodje do sto povoljnijeg sporazuma za nas narod, znamo da je odluka bila uzasno teska, u ovom trenutku ovo je najvise sto je Srbija mogla da se izbori za Srbe sa Kosova.

kaja

pre 10 godina

Politika DSS-a koja kaže da treba pekinuti razgovore oko Kosova je potpuno „samoubilačka“, jer dok god razgovaramo imamo šansu da popravimo položaj Srba na Kosovu, ako odustanemo od razgovora, gubimo sve.

stojan

pre 10 godina

Ako se Srbi na severu Kosova budu ponašali neodgovorno, i inatili sa međunarodnom zajednicom, vrlo lako možemo izgubiti i ono što smo ovim pregovorima dobili.

AT82

pre 10 godina

Najvaznije je da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova! Mislim da se u ovom trenutku postiglo koliko se moglo! Ovo je tek pocetak resavanja pitanja Kosova I ocekujem da cemo u buducnosti resiti ovo pitanje na najbolji moguci nacin!

violeta

pre 10 godina

Mislim da je bila mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju će Srbija popustiti, a na nekom će i dobiti više.

Jovancha

pre 10 godina

Niko nije srecan zbog sporazuma, ali on je bio potreban iz vise razloga: da bi se nasem narodu na KiM obezbedio sigurniji zivot, da pokazemo da jesmo za kompromis, dok drugi pokusavaju da nas potkopaju.

Lepotica Mica

pre 10 godina

Jasno je da niko nije u potpunosti zadovoljan ovim sporazumom,ali treba da budemo realni.Da li smo mogli vise u ovom trenutku?Nismo.Da je moglo nesto bolje ,verovatno bi se neko i pre Vucica setio da to uradi!

Verica

pre 10 godina

Ljudi su izvukli maksimum iz ovih pregovora. Srbi na Kosmetu ce imati visok stepen Autonomije. Dakle, svoje Opstine, sudstvo, policiju, zdrastvo i skolstvo. Mislim da smo odbili ovu ponudu, sledeci put bi dobili jos i manju.

ZidaR

pre 10 godina

Sta da se radi, cenu za rat sa NATO-om smo platili delom teritorije Kosova, ali bolje i to nego da smo im kasnije prepustili celo Kosovo sa sve juznom Srbijom.

ljutka

pre 10 godina

Tvrdoglavo insistiranje da se od Kosova napravi "klasicna" drzava, s jedne, i da je Kosovo Srbija, sa druge strane, ni jednima ni drugima nece doneti nista dobro. Buduci da je Kosovo nastalo kao drzava otcepljene nacionalne manjine, sto je presedan u medjunarodnom pravu, unutrasnje uredjenje takve tvorevine treba da sadrzi nova i drugacija resenja koja bi pojmovima granica, teritorijalni integritet i samouprava dala fleksibilnije i sire tumacenje i znacenje. Politicko i zakonodavno resenje polozaja Srba predvidjeno sporazumom prati realno stanje stvari na terenu. Srbija nije na Kosovu, ali ni Pristina nije u K. Mitrovici.Nije se u datim okolnostima moglo dobiti vise balansiranjem na , kako je to jednom prilikom opisao i savetnik bivseg predsednika Tadica,vrhu ciode.

Vraga

pre 10 godina

Sad cemo polako vremenom saznati sta smo se dogovorili al' ono najvaznije je da ovo ostaje pat pozicija, dobili smo verovatno najvise sto smo mogli jedino je problem sto cemo imati problem sa novim pohodom albanaca ka severu dok se ne nagomilaju.

Kica

pre 10 godina

Kako vas nije sramota da pljujete po nasim ljudima??? Siguran sam da NIKO od vas ne bi nista bolje uspeo da uradi ! Treba svi da budemo zajedno u ovakvim trenucima a ne da se okrecemo jedni protiv drugih ! Znate li vi za ono "Ne daj Boze da se Srbi sloze!"

Mia

pre 10 godina

Vlada mora nekada da donosi odluke koje nisu baš popolarne , ali kada je interes Srbije i njenih građana moraju se i takve odluke donositi. Niko nije preterano radostan zbog briselskog sporazuma , ali u ovom trenutku to je bilo jedino rešenje.

East

pre 10 godina

Da smo mi pametan narod pa da ulazemo u ovu zemlju, da ulazemo u proizvodnju i infrastrukturu , ne bi nama trebala Evropa, nego sve nesto vicemo ne mozemo nema se para, bla bla. Evo Istok ima para, okrenumo se vise ka Istoku.

Aloha

pre 10 godina

Srbi moraju da rade jedni za druge. Srbi za Srbe, svi se drze samo se mi nesto svadjamo. Dajte taj referendum, da vidimo volju naroda, i da svi zajedno odlucimo gde cemo i sta cemo za nasom zemljom.

Zanti Misfits

pre 10 godina

Ocekujemo datum i boljitak u ovoj zaostaloj zemlji, nadam se nekom pomaku posle 10 godina. Konacno se nadzire svetlo na kraju tunela.

LanciaBg

pre 10 godina

Bez obzira na sve,ovaj sporazum je maksimum koji smo mogli da dobijemo i verujem,ako bude referenduma,da će narod u većini to i potvrditi!

YYYYY

pre 10 godina

E upravo sada vidite usta se nase drustvo pretvorilo zbog dvadeset godina lose vlasti, lazni patriotizam na prvom mestu, podrzavam Vucica u nameri da resi pitanje KiM-a jednom za svagda.

SSSS

pre 10 godina

Samo sloga Srbina spasava. Moramo da se vratimo tim vrednostima. Od Evrope nam nema pomoci, nije nam Evorpa ni mama ni tata. Majka nam je Srbija.

Black Hole

pre 10 godina

Sve realno receno, ovako je jednostavno moralo biti. Koliko to god nekom odgovoralo ili neodgovaralo. Moramo ici napred ka boljem zivotu

FRAJLA

pre 10 godina

Verujem da je našem narodu na Kosovu strašno,nemam savet da im dam,samo treba da budu jedinstveni i shvate da je moglo da bude još gore.

Kosmajac

pre 10 godina

Ovim sporazumom Srbi sa KiM dobijaju više nego što sada imaju...
Napravljena je najbolja moguća varijanta za bolje svih gradjana Srbije kako onih na KiM tako i u ostatku Srbije, a da pritom nismo priznali nezavisnost Kosmeta. U ovom momentu, u ovakvim okolnostima, bolje i više sigurno ne može!
Pametnom dovoljno!

да надвлада разум

pre 10 godina

Није добар,али бољи је и било какав споразум који ће гарантовати нашем народу на Косову сигурност.Је ли требало одбити како се овде неки залажу па да видимо још једно чишћење преосталих Срба са Косова,е то би била капитулација г-до,а не ово.Овим споразумом ми добијамо само на времену.

Milutin

pre 10 godina

Nije mi jasno kako DSS uspe da predje cenzus sa ovako nazadnim razmisljanjem i ko njih shvata ozbiljno? Bili su na vlasti i sta su uradili? Dok se Kostunica jogunio na ceo svet doveo nas je u gori polozaj, umesto da je jos tada resio pitanje Kosova. Ali ne, covek skuplja poene molebanom i paljenjem ambasada, sto i sad radi, zazivanjem duhova sa Kosovske bitke...

Sloga

pre 10 godina

Ima mnogo nezadovoljnih, sporazum moze da se razume i ovako i onako. Najveci strah je da se ne koristi opet sve protiv Srba. Mi moramo da ostanemo slozni.

1%

pre 10 godina

@(vladan, 26. april 2013 20:27)

hmm..pa ni Kina nije oriznala Taiwan, i ne vidim da ovi imaju neki veliki problem...A sto se tice poredjenja sa Palestinom, prazna prica..Za razliku od Kosova, Palestina nema podrsku USA, vec Izrael...
Za razliku od Palestine, na Kosovu postoji jedna velika vojna baza USA.....Budimo iskreni, da je Rusiji bilo bitno Kosovo, ne bi oni tako lako otisli sa njega, bez obzira na njihove izgovore...
Zato, ne zamajavajte se time i stvari nazivajte pravim imenom..sad ce da sledi lavina priznanja Kosova, i onda posle nekoliko godina, ovakva ili neka druga vlada ce ponoviti ovu istu recenicu..."Neko je morao da to uradi"..

SladjaRa

pre 10 godina

Da mi sredimo zakone pa bi Evropa dosla ovde sama. A ne bismo mi patili da idemo tamo. Savako ide tamo gde ima doborg interesa. Da poradimo malo na dobrom imidzu Srbije u Svetu i otvorimo mogucnosti ieto nama procveta.

novica952

pre 10 godina

(Mia, 26. april 2013 21:08)
Teško onom ko će na severu Kosova mirno spavati, svaka noć se provodi na oprezu a svaku jutro donosi nopvu neizvesznost i strah. Ni golub na grani ni vrabac u ruci nam nisu potrebni, samo mir si spokojan život za te izmućene ljude.

jadna mala

pre 10 godina

Ne razumem komentare koji napadaju ovaj sporazum. Svi su gistro veliki Srbi, koji se na zalost uvek izgube kad je gusto. Dobili smo nesto PRVI PUT i moci cemo da da u sledecim pregovorima trazimo jos vise, pa jos vise, i tako sve dok ne stignemo do legitimnih zahteva u vezi sa statusom Kosova i Metohije. I ako nasa diplomatija nastavi ovim tempom, ja se iskreno nadam jedinom pravom i pravednom resenju. A demonstracije ne da ne donose resenje, vec samo dele nas napaceni narod

novicavg

pre 10 godina

(Djole, 26. april 2013 21:04)
Tačno Djole više se nije moglo od ovoga realno gledano a što je tako teško je odmah naći krivca.Godinama se ništa ili pogrešno radilo, stvari su izmakli kontroli, država se je samo gurala novac i mislila da time rešava problem a on se umnožavao i kulmirirao ovako. Jedino pravično rešenje.

Mia

pre 10 godina

Najbitnije da Srbi na Kosovu mirno spavaju! Mislim da smo dobili maksimum i da sa tim moramo da se pomirimo! Bolje golub u ruci, nego ptica na grani!

Djole

pre 10 godina

Svaki realan gradjanin Srbije nije radostan, i to je sasvim normalno. ali isto tako je i svako realan svestan da smo dobili maksimum. Ja licno to postujem i smatram da je nas pregovaracki tim istinski ulozio velike napore da se do maksimuma dodje. I smatram da svako ko misli da je moglo vise od ovoga je surovo i bezobrazno nerealan.

Djole

pre 10 godina

Ne moze ni jednom racionalnom coveku koji je gradjanin Srbije da bude drago ili da je radostan. Situacija je takva kakva jeste i moramo je prihvatiti za nase dobro u buducnosti. Svima je tesko ali jedno je sta bi mi svi zeleli a drugo je sta mozeo. Verujem da je maskimum dobijen na pregovorima i postujem to kao i napore naseg pregovarackog tima.

vladan

pre 10 godina

(Milorad, 26. april 2013 19:00)
Pre neki dan, bivši ambasador Velike Britanije u Beogradu Kraford je rekao da će se Kosovo nalaziti u statusu zone sumraka, priznato od otprilike polovine zemalja na svetu, ali ne i od one druge polovine, i konstatovao da je to sličan položaj onome u kome je već Palestina. Takođe je rekao da Kosovo, zahvaljujući vetu Rusije i Kine, nikada neće biti članica UN. Ovo je još jedan dokaz da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova, kako to govore neki kritičari vlasti, i da je Kosovo još daleko od nezavisne države. Sve dok Kosovo nije članica UN, ona će imati status isti kakav danas ima Palestina, a i Palestina je daleko od nezavisne države.

Kerefeka

pre 10 godina

Ja samo kazem da ako je moglo bolje,sto se nije ranije uradilo.posle bitke,svi generali.Ovaj sporazum nije los za sadasnje prilike,stoga,trebalo bi svi da ga podrzimo!

VOJIN SM

pre 10 godina

Niko nema iluzije da će rezultatima pregovora o Kosovu bilo ko u Srbiji, a posebno Srbi na Kosovu biti prezadovoljni. Naravno da ni Nikolić, ni Vučić nisu oduševljeni rešenjem, jer bi mi svi voleli da Srbija u potpunosti povrati Kosovo, ali treba biti realan i reći da to Srbija u ovom trenutku ne može da uradi, ali ova vlada je uspela da se izvuče najmanje loše rešenje po Srbiju, i zato državnom vrhu treba pružiti podršku.

RADIKALNI NAPREDNJACI

pre 10 godina

Iskreno se nadam da cemo dobiti taj famozni datum,bez ikakvih novih uslovljavanja.Medjutim,nesto mi nije jasno u celoj ovoj prici.Vucic rece da je SNS po ovom pitanju ucinio vise za osam meseci nego sto je ucinjeno za osam godina.Pitam samo -gde su oni bili pre osam godina?Sta se desilo sa njihovim nacionalizmom?Sta sa njihovim patriotizmom?Znaci li to da su zakrpili onu rupu na tepihu?Da li je moguce da su se toliko promenili samo da bi bili na vlasti?Ako jesu onda su neverovatnoRADIKALNO-NAPREDNI.

Jacko

pre 10 godina

Sporazum je prava stvar u pravo vreme. Uhvatili smo se u kostac sa problemom i sto se pre suocimo sa stvarnoscu to bolje, jer cemo problem koji mi imamo sami sa sobom resiti sto pre.

branimir

pre 10 godina

koliko ja vidim Srbi sa severa imaju 2 opcije da prihvate sporazum i da imaju neke nadleznosti ili da odbiju sporazum i ne dobiju nista i da zajedno sa njima povuku i nas na dno na njima je izbor ali mislim da je bolje da prihvate sporazum jer jos o mnogo cemu treba da se pregovara uspecemo da izvucemo jos nesto za njih

luka

pre 10 godina

Sporazum je neminovnost i neophodnost za Srbiju u ovom momentu.najlakse je sad prigovarati,ali moramo biti svesni realnog stanja i shvatiti da je ovo jedini nacin da se sporno pitanje resi

iskren

pre 10 godina

i sam Vucic je rekao da bez obzira sta se dogovorimo nece biti dobro po nas, jer se ovaj problem samo gurao pod tepih i niko ga nije resavao uspeli su da se izbore za neke nadleznosti nije najbolje resenje ali sta je tu je idemo dalje u implementaciju i tu se mozemo izboriti za jos malo vece nadleznosti

Milorad

pre 10 godina

Veroljub Arsic - predsednik SNS poslanicke grupe u Skupstini Srbije: "Ovo je početak rešavanja kosovskog problema, a status Kosova i Metohije može da bude samo jedan - u okviru Ustava Srbije i u pravno-političkom sistemu Srbije." - pa onda kaze..."Ovim sporazumom Srbija, kako je rekao, dobija dokument kojim BAREM SIMBOLIČNO učestvuje u vršenju vlasti na Kosovu i Metohiji." - kad lazes, lazi da bar ne bude uvredljivo za ljudski razum.

Nevenka RU

pre 10 godina

Da je neko u predhodnom periodu,mogao vise,valjda bi i uradio.Ovako da Delegacija nije dobila pojacanje u 8.rundi,mozda bi bilo potpisano i nesto gore/al bolje u ovom trenutku,od potpisanog-cisto sumnjam.

Mile

pre 10 godina

Zelim da podsetim gospodina Vecka da prethodni to nisu uradili ne zbog toga sto nisu hteli ili znali kako vec zbog toga sto nisu smeli i to zbog vas i vasih pristalica. Nismo zaboravili kada ste palili dzamiju i rusili Beograd. Niko od prethodnih nije zeleo nove zrtve. A i sasvim je u redu da oni koji su zapoceli devedesetih ovaj haos na kraju stave i potpis. Dosta nam je vise vaseg prosvecenja i pametovanja. Ne znam samo zasto pre izbora niste vasim glasacima rekli da vam je plan za Kosovo bio priznanje. Sumnjam da bi bili sada na vlasti.

x i x

pre 10 godina

SNS je uradila mnogo vise za nepunih godinu dana na vlasti od zutih koji su imali 12 godina da rese ovo pitanje! Sporazum nije idealan ali to je najbolje resenje u ovom momentu.

anci

pre 10 godina

Niko nije srecan sa ovim sporazumom, naravno da nam tesko pada sve ovih dana!Ali moramo se suociti sa realnoscu, shvatiti da vise od ovoga nije moglo!Ovo nije sjajno,ali bezbednost naseg naroda dole,je zasticena,ima jos nekih stvari koje idu u korist nasim ljudima!Bitno je da je status ne promenjen,i dok god Srbi budu ziveli na prostoru Kosova i Metohije,to ce biti autonomija Srbije!

banex

pre 10 godina

Po meni je ovaj sporazum poprilično dobro rešenje za problem Kosova. Naravno da to nije rešenje kojim će Srbija, a i Srbi na Kosovu da budu prezadovoljni, ali mislim da se više od ove Zajednice Srpskih Opština, sa poprilično nadležnosti, i nije moglo postići.

vujica

pre 10 godina

Vučić i Nikolić i danas za prihvatanje ovog kompromisnog rešenja imaju veliku podršku građana, jer je građanima jasno da Srbija nije mogla da izvuče više u ovim pregovorima, a takođe i da je građanima jasno da je Srbija morala da reši pitanje Kosova, i da nastavi proces evrointegracija, jer samo kao član EU Srbija može ekonomski da ojača, i da konačno krenemo sa ovog dna na kome smo već 20-tak godina.

V i t o m i r

pre 10 godina

Daleko od toga da je ovaj sporazum najidealniji za srbe i KIM ali prihvatljivije od svih ostalih mogucnosti koje su nam na raspolaganju.

Milorad

pre 10 godina

Veroljub Arsic - predsednik SNS poslanicke grupe u Skupstini Srbije: "Ovo je početak rešavanja kosovskog problema, a status Kosova i Metohije može da bude samo jedan - u okviru Ustava Srbije i u pravno-političkom sistemu Srbije." - pa onda kaze..."Ovim sporazumom Srbija, kako je rekao, dobija dokument kojim BAREM SIMBOLIČNO učestvuje u vršenju vlasti na Kosovu i Metohiji." - kad lazes, lazi da bar ne bude uvredljivo za ljudski razum.

Mile

pre 10 godina

Zelim da podsetim gospodina Vecka da prethodni to nisu uradili ne zbog toga sto nisu hteli ili znali kako vec zbog toga sto nisu smeli i to zbog vas i vasih pristalica. Nismo zaboravili kada ste palili dzamiju i rusili Beograd. Niko od prethodnih nije zeleo nove zrtve. A i sasvim je u redu da oni koji su zapoceli devedesetih ovaj haos na kraju stave i potpis. Dosta nam je vise vaseg prosvecenja i pametovanja. Ne znam samo zasto pre izbora niste vasim glasacima rekli da vam je plan za Kosovo bio priznanje. Sumnjam da bi bili sada na vlasti.

RADIKALNI NAPREDNJACI

pre 10 godina

Iskreno se nadam da cemo dobiti taj famozni datum,bez ikakvih novih uslovljavanja.Medjutim,nesto mi nije jasno u celoj ovoj prici.Vucic rece da je SNS po ovom pitanju ucinio vise za osam meseci nego sto je ucinjeno za osam godina.Pitam samo -gde su oni bili pre osam godina?Sta se desilo sa njihovim nacionalizmom?Sta sa njihovim patriotizmom?Znaci li to da su zakrpili onu rupu na tepihu?Da li je moguce da su se toliko promenili samo da bi bili na vlasti?Ako jesu onda su neverovatnoRADIKALNO-NAPREDNI.

1%

pre 10 godina

@(vladan, 26. april 2013 20:27)

hmm..pa ni Kina nije oriznala Taiwan, i ne vidim da ovi imaju neki veliki problem...A sto se tice poredjenja sa Palestinom, prazna prica..Za razliku od Kosova, Palestina nema podrsku USA, vec Izrael...
Za razliku od Palestine, na Kosovu postoji jedna velika vojna baza USA.....Budimo iskreni, da je Rusiji bilo bitno Kosovo, ne bi oni tako lako otisli sa njega, bez obzira na njihove izgovore...
Zato, ne zamajavajte se time i stvari nazivajte pravim imenom..sad ce da sledi lavina priznanja Kosova, i onda posle nekoliko godina, ovakva ili neka druga vlada ce ponoviti ovu istu recenicu..."Neko je morao da to uradi"..

banex

pre 10 godina

Po meni je ovaj sporazum poprilično dobro rešenje za problem Kosova. Naravno da to nije rešenje kojim će Srbija, a i Srbi na Kosovu da budu prezadovoljni, ali mislim da se više od ove Zajednice Srpskih Opština, sa poprilično nadležnosti, i nije moglo postići.

branimir

pre 10 godina

koliko ja vidim Srbi sa severa imaju 2 opcije da prihvate sporazum i da imaju neke nadleznosti ili da odbiju sporazum i ne dobiju nista i da zajedno sa njima povuku i nas na dno na njima je izbor ali mislim da je bolje da prihvate sporazum jer jos o mnogo cemu treba da se pregovara uspecemo da izvucemo jos nesto za njih

vujica

pre 10 godina

Vučić i Nikolić i danas za prihvatanje ovog kompromisnog rešenja imaju veliku podršku građana, jer je građanima jasno da Srbija nije mogla da izvuče više u ovim pregovorima, a takođe i da je građanima jasno da je Srbija morala da reši pitanje Kosova, i da nastavi proces evrointegracija, jer samo kao član EU Srbija može ekonomski da ojača, i da konačno krenemo sa ovog dna na kome smo već 20-tak godina.

x i x

pre 10 godina

SNS je uradila mnogo vise za nepunih godinu dana na vlasti od zutih koji su imali 12 godina da rese ovo pitanje! Sporazum nije idealan ali to je najbolje resenje u ovom momentu.

Jacko

pre 10 godina

Sporazum je prava stvar u pravo vreme. Uhvatili smo se u kostac sa problemom i sto se pre suocimo sa stvarnoscu to bolje, jer cemo problem koji mi imamo sami sa sobom resiti sto pre.

ljutka

pre 10 godina

Tvrdoglavo insistiranje da se od Kosova napravi "klasicna" drzava, s jedne, i da je Kosovo Srbija, sa druge strane, ni jednima ni drugima nece doneti nista dobro. Buduci da je Kosovo nastalo kao drzava otcepljene nacionalne manjine, sto je presedan u medjunarodnom pravu, unutrasnje uredjenje takve tvorevine treba da sadrzi nova i drugacija resenja koja bi pojmovima granica, teritorijalni integritet i samouprava dala fleksibilnije i sire tumacenje i znacenje. Politicko i zakonodavno resenje polozaja Srba predvidjeno sporazumom prati realno stanje stvari na terenu. Srbija nije na Kosovu, ali ni Pristina nije u K. Mitrovici.Nije se u datim okolnostima moglo dobiti vise balansiranjem na , kako je to jednom prilikom opisao i savetnik bivseg predsednika Tadica,vrhu ciode.

Nevenka RU

pre 10 godina

Da je neko u predhodnom periodu,mogao vise,valjda bi i uradio.Ovako da Delegacija nije dobila pojacanje u 8.rundi,mozda bi bilo potpisano i nesto gore/al bolje u ovom trenutku,od potpisanog-cisto sumnjam.

anci

pre 10 godina

Niko nije srecan sa ovim sporazumom, naravno da nam tesko pada sve ovih dana!Ali moramo se suociti sa realnoscu, shvatiti da vise od ovoga nije moglo!Ovo nije sjajno,ali bezbednost naseg naroda dole,je zasticena,ima jos nekih stvari koje idu u korist nasim ljudima!Bitno je da je status ne promenjen,i dok god Srbi budu ziveli na prostoru Kosova i Metohije,to ce biti autonomija Srbije!

Aloha

pre 10 godina

Srbi moraju da rade jedni za druge. Srbi za Srbe, svi se drze samo se mi nesto svadjamo. Dajte taj referendum, da vidimo volju naroda, i da svi zajedno odlucimo gde cemo i sta cemo za nasom zemljom.

SSSS

pre 10 godina

Samo sloga Srbina spasava. Moramo da se vratimo tim vrednostima. Od Evrope nam nema pomoci, nije nam Evorpa ni mama ni tata. Majka nam je Srbija.

iskren

pre 10 godina

i sam Vucic je rekao da bez obzira sta se dogovorimo nece biti dobro po nas, jer se ovaj problem samo gurao pod tepih i niko ga nije resavao uspeli su da se izbore za neke nadleznosti nije najbolje resenje ali sta je tu je idemo dalje u implementaciju i tu se mozemo izboriti za jos malo vece nadleznosti

luka

pre 10 godina

Sporazum je neminovnost i neophodnost za Srbiju u ovom momentu.najlakse je sad prigovarati,ali moramo biti svesni realnog stanja i shvatiti da je ovo jedini nacin da se sporno pitanje resi

novica952

pre 10 godina

(Mia, 26. april 2013 21:08)
Teško onom ko će na severu Kosova mirno spavati, svaka noć se provodi na oprezu a svaku jutro donosi nopvu neizvesznost i strah. Ni golub na grani ni vrabac u ruci nam nisu potrebni, samo mir si spokojan život za te izmućene ljude.

VOJIN SM

pre 10 godina

Niko nema iluzije da će rezultatima pregovora o Kosovu bilo ko u Srbiji, a posebno Srbi na Kosovu biti prezadovoljni. Naravno da ni Nikolić, ni Vučić nisu oduševljeni rešenjem, jer bi mi svi voleli da Srbija u potpunosti povrati Kosovo, ali treba biti realan i reći da to Srbija u ovom trenutku ne može da uradi, ali ova vlada je uspela da se izvuče najmanje loše rešenje po Srbiju, i zato državnom vrhu treba pružiti podršku.

Milutin

pre 10 godina

Nije mi jasno kako DSS uspe da predje cenzus sa ovako nazadnim razmisljanjem i ko njih shvata ozbiljno? Bili su na vlasti i sta su uradili? Dok se Kostunica jogunio na ceo svet doveo nas je u gori polozaj, umesto da je jos tada resio pitanje Kosova. Ali ne, covek skuplja poene molebanom i paljenjem ambasada, sto i sad radi, zazivanjem duhova sa Kosovske bitke...

East

pre 10 godina

Da smo mi pametan narod pa da ulazemo u ovu zemlju, da ulazemo u proizvodnju i infrastrukturu , ne bi nama trebala Evropa, nego sve nesto vicemo ne mozemo nema se para, bla bla. Evo Istok ima para, okrenumo se vise ka Istoku.

V i t o m i r

pre 10 godina

Daleko od toga da je ovaj sporazum najidealniji za srbe i KIM ali prihvatljivije od svih ostalih mogucnosti koje su nam na raspolaganju.

Vraga

pre 10 godina

Sad cemo polako vremenom saznati sta smo se dogovorili al' ono najvaznije je da ovo ostaje pat pozicija, dobili smo verovatno najvise sto smo mogli jedino je problem sto cemo imati problem sa novim pohodom albanaca ka severu dok se ne nagomilaju.

Djole

pre 10 godina

Svaki realan gradjanin Srbije nije radostan, i to je sasvim normalno. ali isto tako je i svako realan svestan da smo dobili maksimum. Ja licno to postujem i smatram da je nas pregovaracki tim istinski ulozio velike napore da se do maksimuma dodje. I smatram da svako ko misli da je moglo vise od ovoga je surovo i bezobrazno nerealan.

Verica

pre 10 godina

Ljudi su izvukli maksimum iz ovih pregovora. Srbi na Kosmetu ce imati visok stepen Autonomije. Dakle, svoje Opstine, sudstvo, policiju, zdrastvo i skolstvo. Mislim da smo odbili ovu ponudu, sledeci put bi dobili jos i manju.

vladan

pre 10 godina

(Milorad, 26. april 2013 19:00)
Pre neki dan, bivši ambasador Velike Britanije u Beogradu Kraford je rekao da će se Kosovo nalaziti u statusu zone sumraka, priznato od otprilike polovine zemalja na svetu, ali ne i od one druge polovine, i konstatovao da je to sličan položaj onome u kome je već Palestina. Takođe je rekao da Kosovo, zahvaljujući vetu Rusije i Kine, nikada neće biti članica UN. Ovo je još jedan dokaz da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova, kako to govore neki kritičari vlasti, i da je Kosovo još daleko od nezavisne države. Sve dok Kosovo nije članica UN, ona će imati status isti kakav danas ima Palestina, a i Palestina je daleko od nezavisne države.

Mia

pre 10 godina

Najbitnije da Srbi na Kosovu mirno spavaju! Mislim da smo dobili maksimum i da sa tim moramo da se pomirimo! Bolje golub u ruci, nego ptica na grani!

Zanti Misfits

pre 10 godina

Ocekujemo datum i boljitak u ovoj zaostaloj zemlji, nadam se nekom pomaku posle 10 godina. Konacno se nadzire svetlo na kraju tunela.

Kica

pre 10 godina

Kako vas nije sramota da pljujete po nasim ljudima??? Siguran sam da NIKO od vas ne bi nista bolje uspeo da uradi ! Treba svi da budemo zajedno u ovakvim trenucima a ne da se okrecemo jedni protiv drugih ! Znate li vi za ono "Ne daj Boze da se Srbi sloze!"

YYYYY

pre 10 godina

E upravo sada vidite usta se nase drustvo pretvorilo zbog dvadeset godina lose vlasti, lazni patriotizam na prvom mestu, podrzavam Vucica u nameri da resi pitanje KiM-a jednom za svagda.

Kerefeka

pre 10 godina

Ja samo kazem da ako je moglo bolje,sto se nije ranije uradilo.posle bitke,svi generali.Ovaj sporazum nije los za sadasnje prilike,stoga,trebalo bi svi da ga podrzimo!

FRAJLA

pre 10 godina

Verujem da je našem narodu na Kosovu strašno,nemam savet da im dam,samo treba da budu jedinstveni i shvate da je moglo da bude još gore.

Sloga

pre 10 godina

Ima mnogo nezadovoljnih, sporazum moze da se razume i ovako i onako. Najveci strah je da se ne koristi opet sve protiv Srba. Mi moramo da ostanemo slozni.

LanciaBg

pre 10 godina

Bez obzira na sve,ovaj sporazum je maksimum koji smo mogli da dobijemo i verujem,ako bude referenduma,da će narod u većini to i potvrditi!

Black Hole

pre 10 godina

Sve realno receno, ovako je jednostavno moralo biti. Koliko to god nekom odgovoralo ili neodgovaralo. Moramo ici napred ka boljem zivotu

ZidaR

pre 10 godina

Sta da se radi, cenu za rat sa NATO-om smo platili delom teritorije Kosova, ali bolje i to nego da smo im kasnije prepustili celo Kosovo sa sve juznom Srbijom.

stojan

pre 10 godina

Ako se Srbi na severu Kosova budu ponašali neodgovorno, i inatili sa međunarodnom zajednicom, vrlo lako možemo izgubiti i ono što smo ovim pregovorima dobili.

kaja

pre 10 godina

Politika DSS-a koja kaže da treba pekinuti razgovore oko Kosova je potpuno „samoubilačka“, jer dok god razgovaramo imamo šansu da popravimo položaj Srba na Kosovu, ako odustanemo od razgovora, gubimo sve.

да надвлада разум

pre 10 godina

Није добар,али бољи је и било какав споразум који ће гарантовати нашем народу на Косову сигурност.Је ли требало одбити како се овде неки залажу па да видимо још једно чишћење преосталих Срба са Косова,е то би била капитулација г-до,а не ово.Овим споразумом ми добијамо само на времену.

Djole

pre 10 godina

Ne moze ni jednom racionalnom coveku koji je gradjanin Srbije da bude drago ili da je radostan. Situacija je takva kakva jeste i moramo je prihvatiti za nase dobro u buducnosti. Svima je tesko ali jedno je sta bi mi svi zeleli a drugo je sta mozeo. Verujem da je maskimum dobijen na pregovorima i postujem to kao i napore naseg pregovarackog tima.

SladjaRa

pre 10 godina

Da mi sredimo zakone pa bi Evropa dosla ovde sama. A ne bismo mi patili da idemo tamo. Savako ide tamo gde ima doborg interesa. Da poradimo malo na dobrom imidzu Srbije u Svetu i otvorimo mogucnosti ieto nama procveta.

Mia

pre 10 godina

Vlada mora nekada da donosi odluke koje nisu baš popolarne , ali kada je interes Srbije i njenih građana moraju se i takve odluke donositi. Niko nije preterano radostan zbog briselskog sporazuma , ali u ovom trenutku to je bilo jedino rešenje.

Lepotica Mica

pre 10 godina

Jasno je da niko nije u potpunosti zadovoljan ovim sporazumom,ali treba da budemo realni.Da li smo mogli vise u ovom trenutku?Nismo.Da je moglo nesto bolje ,verovatno bi se neko i pre Vucica setio da to uradi!

violeta

pre 10 godina

Mislim da je bila mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju će Srbija popustiti, a na nekom će i dobiti više.

Miroslav D.

pre 10 godina

Svi smo svesni da su Vucic i Vlada Srbije dali sve od sebe da dodje do sto povoljnijeg sporazuma za nas narod, znamo da je odluka bila uzasno teska, u ovom trenutku ovo je najvise sto je Srbija mogla da se izbori za Srbe sa Kosova.

tejić

pre 10 godina

Srpski državni vrh je odbijajući prvi predlog EU jasno stavio do znanja EU i Americi da je Srbija popustila maksimalno i da ne može više da popušta. Oni su na ovaj način rizikovali da zauvek budu stavljeni na „crnu listu“ zapada, a to bi značilo i kraj njihove političke karijere. Međutim, bili su hrabri, i za to salužuju sve pohvale, a ne kritike. Na kraju su EU i USA popustili, i prihvatili dobar deo zahteva Srbije, ali ne sve, jer kod kompromisa ni jedna strana ne može dobiti sve. Inače, to ne bi bio kompromis.

Kosmajac

pre 10 godina

Ovim sporazumom Srbi sa KiM dobijaju više nego što sada imaju...
Napravljena je najbolja moguća varijanta za bolje svih gradjana Srbije kako onih na KiM tako i u ostatku Srbije, a da pritom nismo priznali nezavisnost Kosmeta. U ovom momentu, u ovakvim okolnostima, bolje i više sigurno ne može!
Pametnom dovoljno!

novicavg

pre 10 godina

(Djole, 26. april 2013 21:04)
Tačno Djole više se nije moglo od ovoga realno gledano a što je tako teško je odmah naći krivca.Godinama se ništa ili pogrešno radilo, stvari su izmakli kontroli, država se je samo gurala novac i mislila da time rešava problem a on se umnožavao i kulmirirao ovako. Jedino pravično rešenje.

jadna mala

pre 10 godina

Ne razumem komentare koji napadaju ovaj sporazum. Svi su gistro veliki Srbi, koji se na zalost uvek izgube kad je gusto. Dobili smo nesto PRVI PUT i moci cemo da da u sledecim pregovorima trazimo jos vise, pa jos vise, i tako sve dok ne stignemo do legitimnih zahteva u vezi sa statusom Kosova i Metohije. I ako nasa diplomatija nastavi ovim tempom, ja se iskreno nadam jedinom pravom i pravednom resenju. A demonstracije ne da ne donose resenje, vec samo dele nas napaceni narod

Jovancha

pre 10 godina

Niko nije srecan zbog sporazuma, ali on je bio potreban iz vise razloga: da bi se nasem narodu na KiM obezbedio sigurniji zivot, da pokazemo da jesmo za kompromis, dok drugi pokusavaju da nas potkopaju.

AT82

pre 10 godina

Najvaznije je da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova! Mislim da se u ovom trenutku postiglo koliko se moglo! Ovo je tek pocetak resavanja pitanja Kosova I ocekujem da cemo u buducnosti resiti ovo pitanje na najbolji moguci nacin!

x i x

pre 10 godina

SNS je uradila mnogo vise za nepunih godinu dana na vlasti od zutih koji su imali 12 godina da rese ovo pitanje! Sporazum nije idealan ali to je najbolje resenje u ovom momentu.

vujica

pre 10 godina

Vučić i Nikolić i danas za prihvatanje ovog kompromisnog rešenja imaju veliku podršku građana, jer je građanima jasno da Srbija nije mogla da izvuče više u ovim pregovorima, a takođe i da je građanima jasno da je Srbija morala da reši pitanje Kosova, i da nastavi proces evrointegracija, jer samo kao član EU Srbija može ekonomski da ojača, i da konačno krenemo sa ovog dna na kome smo već 20-tak godina.

anci

pre 10 godina

Niko nije srecan sa ovim sporazumom, naravno da nam tesko pada sve ovih dana!Ali moramo se suociti sa realnoscu, shvatiti da vise od ovoga nije moglo!Ovo nije sjajno,ali bezbednost naseg naroda dole,je zasticena,ima jos nekih stvari koje idu u korist nasim ljudima!Bitno je da je status ne promenjen,i dok god Srbi budu ziveli na prostoru Kosova i Metohije,to ce biti autonomija Srbije!

banex

pre 10 godina

Po meni je ovaj sporazum poprilično dobro rešenje za problem Kosova. Naravno da to nije rešenje kojim će Srbija, a i Srbi na Kosovu da budu prezadovoljni, ali mislim da se više od ove Zajednice Srpskih Opština, sa poprilično nadležnosti, i nije moglo postići.

Nevenka RU

pre 10 godina

Da je neko u predhodnom periodu,mogao vise,valjda bi i uradio.Ovako da Delegacija nije dobila pojacanje u 8.rundi,mozda bi bilo potpisano i nesto gore/al bolje u ovom trenutku,od potpisanog-cisto sumnjam.

V i t o m i r

pre 10 godina

Daleko od toga da je ovaj sporazum najidealniji za srbe i KIM ali prihvatljivije od svih ostalih mogucnosti koje su nam na raspolaganju.

branimir

pre 10 godina

koliko ja vidim Srbi sa severa imaju 2 opcije da prihvate sporazum i da imaju neke nadleznosti ili da odbiju sporazum i ne dobiju nista i da zajedno sa njima povuku i nas na dno na njima je izbor ali mislim da je bolje da prihvate sporazum jer jos o mnogo cemu treba da se pregovara uspecemo da izvucemo jos nesto za njih

iskren

pre 10 godina

i sam Vucic je rekao da bez obzira sta se dogovorimo nece biti dobro po nas, jer se ovaj problem samo gurao pod tepih i niko ga nije resavao uspeli su da se izbore za neke nadleznosti nije najbolje resenje ali sta je tu je idemo dalje u implementaciju i tu se mozemo izboriti za jos malo vece nadleznosti

luka

pre 10 godina

Sporazum je neminovnost i neophodnost za Srbiju u ovom momentu.najlakse je sad prigovarati,ali moramo biti svesni realnog stanja i shvatiti da je ovo jedini nacin da se sporno pitanje resi

vladan

pre 10 godina

(Milorad, 26. april 2013 19:00)
Pre neki dan, bivši ambasador Velike Britanije u Beogradu Kraford je rekao da će se Kosovo nalaziti u statusu zone sumraka, priznato od otprilike polovine zemalja na svetu, ali ne i od one druge polovine, i konstatovao da je to sličan položaj onome u kome je već Palestina. Takođe je rekao da Kosovo, zahvaljujući vetu Rusije i Kine, nikada neće biti članica UN. Ovo je još jedan dokaz da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova, kako to govore neki kritičari vlasti, i da je Kosovo još daleko od nezavisne države. Sve dok Kosovo nije članica UN, ona će imati status isti kakav danas ima Palestina, a i Palestina je daleko od nezavisne države.

Jacko

pre 10 godina

Sporazum je prava stvar u pravo vreme. Uhvatili smo se u kostac sa problemom i sto se pre suocimo sa stvarnoscu to bolje, jer cemo problem koji mi imamo sami sa sobom resiti sto pre.

VOJIN SM

pre 10 godina

Niko nema iluzije da će rezultatima pregovora o Kosovu bilo ko u Srbiji, a posebno Srbi na Kosovu biti prezadovoljni. Naravno da ni Nikolić, ni Vučić nisu oduševljeni rešenjem, jer bi mi svi voleli da Srbija u potpunosti povrati Kosovo, ali treba biti realan i reći da to Srbija u ovom trenutku ne može da uradi, ali ova vlada je uspela da se izvuče najmanje loše rešenje po Srbiju, i zato državnom vrhu treba pružiti podršku.

YYYYY

pre 10 godina

E upravo sada vidite usta se nase drustvo pretvorilo zbog dvadeset godina lose vlasti, lazni patriotizam na prvom mestu, podrzavam Vucica u nameri da resi pitanje KiM-a jednom za svagda.

Mia

pre 10 godina

Najbitnije da Srbi na Kosovu mirno spavaju! Mislim da smo dobili maksimum i da sa tim moramo da se pomirimo! Bolje golub u ruci, nego ptica na grani!

Kica

pre 10 godina

Kako vas nije sramota da pljujete po nasim ljudima??? Siguran sam da NIKO od vas ne bi nista bolje uspeo da uradi ! Treba svi da budemo zajedno u ovakvim trenucima a ne da se okrecemo jedni protiv drugih ! Znate li vi za ono "Ne daj Boze da se Srbi sloze!"

Kerefeka

pre 10 godina

Ja samo kazem da ako je moglo bolje,sto se nije ranije uradilo.posle bitke,svi generali.Ovaj sporazum nije los za sadasnje prilike,stoga,trebalo bi svi da ga podrzimo!

Verica

pre 10 godina

Ljudi su izvukli maksimum iz ovih pregovora. Srbi na Kosmetu ce imati visok stepen Autonomije. Dakle, svoje Opstine, sudstvo, policiju, zdrastvo i skolstvo. Mislim da smo odbili ovu ponudu, sledeci put bi dobili jos i manju.

ZidaR

pre 10 godina

Sta da se radi, cenu za rat sa NATO-om smo platili delom teritorije Kosova, ali bolje i to nego da smo im kasnije prepustili celo Kosovo sa sve juznom Srbijom.

Zanti Misfits

pre 10 godina

Ocekujemo datum i boljitak u ovoj zaostaloj zemlji, nadam se nekom pomaku posle 10 godina. Konacno se nadzire svetlo na kraju tunela.

Djole

pre 10 godina

Svaki realan gradjanin Srbije nije radostan, i to je sasvim normalno. ali isto tako je i svako realan svestan da smo dobili maksimum. Ja licno to postujem i smatram da je nas pregovaracki tim istinski ulozio velike napore da se do maksimuma dodje. I smatram da svako ko misli da je moglo vise od ovoga je surovo i bezobrazno nerealan.

LanciaBg

pre 10 godina

Bez obzira na sve,ovaj sporazum je maksimum koji smo mogli da dobijemo i verujem,ako bude referenduma,da će narod u većini to i potvrditi!

SSSS

pre 10 godina

Samo sloga Srbina spasava. Moramo da se vratimo tim vrednostima. Od Evrope nam nema pomoci, nije nam Evorpa ni mama ni tata. Majka nam je Srbija.

jadna mala

pre 10 godina

Ne razumem komentare koji napadaju ovaj sporazum. Svi su gistro veliki Srbi, koji se na zalost uvek izgube kad je gusto. Dobili smo nesto PRVI PUT i moci cemo da da u sledecim pregovorima trazimo jos vise, pa jos vise, i tako sve dok ne stignemo do legitimnih zahteva u vezi sa statusom Kosova i Metohije. I ako nasa diplomatija nastavi ovim tempom, ja se iskreno nadam jedinom pravom i pravednom resenju. A demonstracije ne da ne donose resenje, vec samo dele nas napaceni narod

Black Hole

pre 10 godina

Sve realno receno, ovako je jednostavno moralo biti. Koliko to god nekom odgovoralo ili neodgovaralo. Moramo ici napred ka boljem zivotu

Milutin

pre 10 godina

Nije mi jasno kako DSS uspe da predje cenzus sa ovako nazadnim razmisljanjem i ko njih shvata ozbiljno? Bili su na vlasti i sta su uradili? Dok se Kostunica jogunio na ceo svet doveo nas je u gori polozaj, umesto da je jos tada resio pitanje Kosova. Ali ne, covek skuplja poene molebanom i paljenjem ambasada, sto i sad radi, zazivanjem duhova sa Kosovske bitke...

East

pre 10 godina

Da smo mi pametan narod pa da ulazemo u ovu zemlju, da ulazemo u proizvodnju i infrastrukturu , ne bi nama trebala Evropa, nego sve nesto vicemo ne mozemo nema se para, bla bla. Evo Istok ima para, okrenumo se vise ka Istoku.

Aloha

pre 10 godina

Srbi moraju da rade jedni za druge. Srbi za Srbe, svi se drze samo se mi nesto svadjamo. Dajte taj referendum, da vidimo volju naroda, i da svi zajedno odlucimo gde cemo i sta cemo za nasom zemljom.

Mia

pre 10 godina

Vlada mora nekada da donosi odluke koje nisu baš popolarne , ali kada je interes Srbije i njenih građana moraju se i takve odluke donositi. Niko nije preterano radostan zbog briselskog sporazuma , ali u ovom trenutku to je bilo jedino rešenje.

да надвлада разум

pre 10 godina

Није добар,али бољи је и било какав споразум који ће гарантовати нашем народу на Косову сигурност.Је ли требало одбити како се овде неки залажу па да видимо још једно чишћење преосталих Срба са Косова,е то би била капитулација г-до,а не ово.Овим споразумом ми добијамо само на времену.

Kosmajac

pre 10 godina

Ovim sporazumom Srbi sa KiM dobijaju više nego što sada imaju...
Napravljena je najbolja moguća varijanta za bolje svih gradjana Srbije kako onih na KiM tako i u ostatku Srbije, a da pritom nismo priznali nezavisnost Kosmeta. U ovom momentu, u ovakvim okolnostima, bolje i više sigurno ne može!
Pametnom dovoljno!

Djole

pre 10 godina

Ne moze ni jednom racionalnom coveku koji je gradjanin Srbije da bude drago ili da je radostan. Situacija je takva kakva jeste i moramo je prihvatiti za nase dobro u buducnosti. Svima je tesko ali jedno je sta bi mi svi zeleli a drugo je sta mozeo. Verujem da je maskimum dobijen na pregovorima i postujem to kao i napore naseg pregovarackog tima.

novicavg

pre 10 godina

(Djole, 26. april 2013 21:04)
Tačno Djole više se nije moglo od ovoga realno gledano a što je tako teško je odmah naći krivca.Godinama se ništa ili pogrešno radilo, stvari su izmakli kontroli, država se je samo gurala novac i mislila da time rešava problem a on se umnožavao i kulmirirao ovako. Jedino pravično rešenje.

Vraga

pre 10 godina

Sad cemo polako vremenom saznati sta smo se dogovorili al' ono najvaznije je da ovo ostaje pat pozicija, dobili smo verovatno najvise sto smo mogli jedino je problem sto cemo imati problem sa novim pohodom albanaca ka severu dok se ne nagomilaju.

Mile

pre 10 godina

Zelim da podsetim gospodina Vecka da prethodni to nisu uradili ne zbog toga sto nisu hteli ili znali kako vec zbog toga sto nisu smeli i to zbog vas i vasih pristalica. Nismo zaboravili kada ste palili dzamiju i rusili Beograd. Niko od prethodnih nije zeleo nove zrtve. A i sasvim je u redu da oni koji su zapoceli devedesetih ovaj haos na kraju stave i potpis. Dosta nam je vise vaseg prosvecenja i pametovanja. Ne znam samo zasto pre izbora niste vasim glasacima rekli da vam je plan za Kosovo bio priznanje. Sumnjam da bi bili sada na vlasti.

Milorad

pre 10 godina

Veroljub Arsic - predsednik SNS poslanicke grupe u Skupstini Srbije: "Ovo je početak rešavanja kosovskog problema, a status Kosova i Metohije može da bude samo jedan - u okviru Ustava Srbije i u pravno-političkom sistemu Srbije." - pa onda kaze..."Ovim sporazumom Srbija, kako je rekao, dobija dokument kojim BAREM SIMBOLIČNO učestvuje u vršenju vlasti na Kosovu i Metohiji." - kad lazes, lazi da bar ne bude uvredljivo za ljudski razum.

FRAJLA

pre 10 godina

Verujem da je našem narodu na Kosovu strašno,nemam savet da im dam,samo treba da budu jedinstveni i shvate da je moglo da bude još gore.

Sloga

pre 10 godina

Ima mnogo nezadovoljnih, sporazum moze da se razume i ovako i onako. Najveci strah je da se ne koristi opet sve protiv Srba. Mi moramo da ostanemo slozni.

violeta

pre 10 godina

Mislim da je bila mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju će Srbija popustiti, a na nekom će i dobiti više.

ljutka

pre 10 godina

Tvrdoglavo insistiranje da se od Kosova napravi "klasicna" drzava, s jedne, i da je Kosovo Srbija, sa druge strane, ni jednima ni drugima nece doneti nista dobro. Buduci da je Kosovo nastalo kao drzava otcepljene nacionalne manjine, sto je presedan u medjunarodnom pravu, unutrasnje uredjenje takve tvorevine treba da sadrzi nova i drugacija resenja koja bi pojmovima granica, teritorijalni integritet i samouprava dala fleksibilnije i sire tumacenje i znacenje. Politicko i zakonodavno resenje polozaja Srba predvidjeno sporazumom prati realno stanje stvari na terenu. Srbija nije na Kosovu, ali ni Pristina nije u K. Mitrovici.Nije se u datim okolnostima moglo dobiti vise balansiranjem na , kako je to jednom prilikom opisao i savetnik bivseg predsednika Tadica,vrhu ciode.

RADIKALNI NAPREDNJACI

pre 10 godina

Iskreno se nadam da cemo dobiti taj famozni datum,bez ikakvih novih uslovljavanja.Medjutim,nesto mi nije jasno u celoj ovoj prici.Vucic rece da je SNS po ovom pitanju ucinio vise za osam meseci nego sto je ucinjeno za osam godina.Pitam samo -gde su oni bili pre osam godina?Sta se desilo sa njihovim nacionalizmom?Sta sa njihovim patriotizmom?Znaci li to da su zakrpili onu rupu na tepihu?Da li je moguce da su se toliko promenili samo da bi bili na vlasti?Ako jesu onda su neverovatnoRADIKALNO-NAPREDNI.

SladjaRa

pre 10 godina

Da mi sredimo zakone pa bi Evropa dosla ovde sama. A ne bismo mi patili da idemo tamo. Savako ide tamo gde ima doborg interesa. Da poradimo malo na dobrom imidzu Srbije u Svetu i otvorimo mogucnosti ieto nama procveta.

AT82

pre 10 godina

Najvaznije je da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova! Mislim da se u ovom trenutku postiglo koliko se moglo! Ovo je tek pocetak resavanja pitanja Kosova I ocekujem da cemo u buducnosti resiti ovo pitanje na najbolji moguci nacin!

1%

pre 10 godina

@(vladan, 26. april 2013 20:27)

hmm..pa ni Kina nije oriznala Taiwan, i ne vidim da ovi imaju neki veliki problem...A sto se tice poredjenja sa Palestinom, prazna prica..Za razliku od Kosova, Palestina nema podrsku USA, vec Izrael...
Za razliku od Palestine, na Kosovu postoji jedna velika vojna baza USA.....Budimo iskreni, da je Rusiji bilo bitno Kosovo, ne bi oni tako lako otisli sa njega, bez obzira na njihove izgovore...
Zato, ne zamajavajte se time i stvari nazivajte pravim imenom..sad ce da sledi lavina priznanja Kosova, i onda posle nekoliko godina, ovakva ili neka druga vlada ce ponoviti ovu istu recenicu..."Neko je morao da to uradi"..

novica952

pre 10 godina

(Mia, 26. april 2013 21:08)
Teško onom ko će na severu Kosova mirno spavati, svaka noć se provodi na oprezu a svaku jutro donosi nopvu neizvesznost i strah. Ni golub na grani ni vrabac u ruci nam nisu potrebni, samo mir si spokojan život za te izmućene ljude.

Lepotica Mica

pre 10 godina

Jasno je da niko nije u potpunosti zadovoljan ovim sporazumom,ali treba da budemo realni.Da li smo mogli vise u ovom trenutku?Nismo.Da je moglo nesto bolje ,verovatno bi se neko i pre Vucica setio da to uradi!

Jovancha

pre 10 godina

Niko nije srecan zbog sporazuma, ali on je bio potreban iz vise razloga: da bi se nasem narodu na KiM obezbedio sigurniji zivot, da pokazemo da jesmo za kompromis, dok drugi pokusavaju da nas potkopaju.

Miroslav D.

pre 10 godina

Svi smo svesni da su Vucic i Vlada Srbije dali sve od sebe da dodje do sto povoljnijeg sporazuma za nas narod, znamo da je odluka bila uzasno teska, u ovom trenutku ovo je najvise sto je Srbija mogla da se izbori za Srbe sa Kosova.

tejić

pre 10 godina

Srpski državni vrh je odbijajući prvi predlog EU jasno stavio do znanja EU i Americi da je Srbija popustila maksimalno i da ne može više da popušta. Oni su na ovaj način rizikovali da zauvek budu stavljeni na „crnu listu“ zapada, a to bi značilo i kraj njihove političke karijere. Međutim, bili su hrabri, i za to salužuju sve pohvale, a ne kritike. Na kraju su EU i USA popustili, i prihvatili dobar deo zahteva Srbije, ali ne sve, jer kod kompromisa ni jedna strana ne može dobiti sve. Inače, to ne bi bio kompromis.

stojan

pre 10 godina

Ako se Srbi na severu Kosova budu ponašali neodgovorno, i inatili sa međunarodnom zajednicom, vrlo lako možemo izgubiti i ono što smo ovim pregovorima dobili.

kaja

pre 10 godina

Politika DSS-a koja kaže da treba pekinuti razgovore oko Kosova je potpuno „samoubilačka“, jer dok god razgovaramo imamo šansu da popravimo položaj Srba na Kosovu, ako odustanemo od razgovora, gubimo sve.