Utorak, 23.04.2013.

09:04

Tadić: Sporazum je nedovršen

Bivši predsednik Boris Tadić izjavio da podržava briselski sporazum, iako je, kako je naveo, u pitanju nedovršen dokument.

Izvor: Tanjug

Tadiæ: Sporazum je nedovršen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Вила Зубић

pre 10 godina

Када се упореде добре и лоше стране договора лако ће се доћи до закључка да смо добили највише што се могло добити у овом тренутку. Сачували смо наш народ доле, обезбедили суштинско присуство државе Србије на простору Космета кроз Заједницу српских општина, онемогућили формални настанак такозване државе Косово и пријем у међународне институције .

Demetra

pre 10 godina

Srbi sa Severa Kosova taj sporazum i treba da prihvate. Srbi i trebaju da se ujedine, i treba da rade za interes naroda i države. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. Dogovor sa Srbima i treba da se postigne pod hitno, jer je to u njihovom interesu.Aleksandar Vučić zaista zna šta je najbolje za našu državu i naš narod. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.

ljutka

pre 10 godina

"On je istakao da su Jeremić, ali i Dušan Petrović izbačeni samo zato što su želeli da koriste zakon koji je usvojen u Skupštini radi dobijanja datuma za početak pristupnih pregovora, a to je da svaki poslanik lično raspolaže svojim mandatom, a ne partija."


Stvarno sramota. Usvojili ste zakon zbog pocetka pristupnih pregovora, bez istinske zelje da ga primenjujete. Gde je tu evropejstvo i vladavina prava. Verovatno egzistira kad nisu ugrozeni licni i partijski interesi.

Rus

pre 10 godina

Državni vrh se izborio za maksimum koji smo mogli da dobijemo u ovom momentu a Tadić je poslednja osoba koja od kje se očekuje da komentariše rad sadašnje vlasti. Puna podrška Vučiću.

laufer me nije zaboravio

pre 10 godina

Njegovo je prošlo. Imao je priliku da nešto dobro uradi za Srbiju i Srbe na KiM. Nažalost, sve je uradio ali u suprotnom smeru.

make

pre 10 godina

"Upali smo u situaciju u kojoj naša vlada i pored dobrih mera i napora nije uspela da izdejstvuje ekonomski oporavak. Ni kod nove vlade ne vidim nikakav napredak. Glavni problem moje zemlje nije Kosovo, nije što nismo još u EU, već privreda". Još samo kada bi bilo tako sve bi bilo dobro. Sam si blagoslovio pustošenje državnih para. Zato smo u gde jesmo.

lektor

pre 10 godina

Imao si priliku Tadicu kada si vodio zemlju da se pozabavis kosovskim pitanjima,interesantno je u Srbiji da kako ko izgubi vlast ima resenje i zna kako da resi sitvaciju na Kosovu,a dok je na vlasti svi cute i cekaju da se problem resi sam.

Mnogo ste isti

pre 10 godina

Tadicu jesi bio igrac svaka ti cast,ali ovi su te nadmasili.Ni godina dana nije proslo,a Srbija je jos manja i jos zaduzenija.

Rus

pre 10 godina

Tadić je rekao svoje dok je bio na vlasti, zato nam je sad aovako. Srećom pa je sada na čelu Srbije pravi Srbim koji radi isključivo u interesu Srbije.

ivan 1

pre 10 godina

Zamisli da on daje bilo kakvu izjavu,pa kako ga nije malo sramota da on kaže bilo šta 12 godina su sakrivali svaki podatak i nikome ništa govorili to jestršno poražavajuće da imaju pravo glasa

ostoja

pre 10 godina

Samo nedobronamerni i stranački ostrašćeni neće da priznaju da sadašnja vlada radi mnogo bolje od prethodne vlade, po većini pitanja, a pogotovo po pitanju borbe protiv korupcije. Normalno da uvek može još bolje, ali je neuporedivo bolja ova vlada od prethodne u kojoj je stožer bio DS.

Tika

pre 10 godina

Pa dobro, daj da čujemo konačno nešto o toj tvojoj viziji. Makar i u fusnoti sa zvezdicom ili bez zvezdice, ali ajde već jednom, prosvetli nas konkrtno.

noname

pre 10 godina

kritikujte vi koliko hocete, ali je cinjenica, da bez obzira na ekonomsku krizu, da su vama DS i gospodin Boris Tadic utrli put da biste ovako nesto mogli sprovesti

sitno seckano

pre 10 godina

Au kritičari, al ste nekonstruktivni. Ne može sve odjednom - zadavićete se, mora da se sitno isecka da može da se svari. Jedno po jedno kako vremenom sazreva.

Mika Vranjanac

pre 10 godina

Tadic je dao izjavu koja je sasvim na mestu.

A ovima iz SNS-jugenda sto ga sad kao kritikuju, pa da je DS potpisao ovakav sporazum pre godinu dve, Vucic i Nikolic bi se dernjali "Izdaja" do neba.

Jedini nacin da se problem Kosova "resi" (ako je ovo resenje) je bilo da se vrela corba preda onima koji su je i zakuvali, a to su SPS i radikali.

Morena

pre 10 godina

Prosto pitanje se jednostavno namece - zasto g-dine Tadicu niste sve to uradili?
Imali ste dva mandata...
(Niksha, 23. april 2013 14:53)

nije imao vremena, previse je bio zauzet slikanjem, izvinjavanjem etc.

Zoran

pre 10 godina

Zaista ste Vi iz SNS-a ( bivsi radikali) cuda ne vidjena, pa posle potpisivanja PPS-a, je Vas sadasnji Predsednik republike Nikolic zahteao da Tadic i ekipa koja je to potpisala budu na aerodromu pohapseni. Da je ovo potpisala predhodna vlada ( tadiceva), ubedjen sam da bi beograd i srbija goreli, gore nego kada je Taci proglasijo samostalnost. Licno podrzavam sporazum, to nije sporno, ali Vi sada prozivate Tadica sto nije potpisao ovo zasta hvalite Vaseg Aleksandra Vucica. Pa budite realni kavu bi Vi halabuku digli, gore nego ovo u vojvodine oko dekleracije.

qqlele

pre 10 godina

Da li je moguće da se "slobodni Radikali" sada naprednjaci, javljaju sa pitanjem zašto sporazuma nije bilo ranije?!?!' Gospodo, zbog vas (tada ste bili Radikali) i podrške Miloševiću i njegovoj politici je Kosovo i izgubljeno. Da ne pričamo o vašim komentarima, grafitima, parolama, kako je isti ovaj Tadić izdajnik i kako ga treba likvidirati posle rukovanja sa Tačijem. Ne sećate se? Ne sećate se kakvu "mudru" politiku su vodili vaši puleni dok su bili opozicija. Da li je bilo podrške pregovorima? NE! Čak niste podržavali ni pregovore o pristupanju EU, o ovim drugim pregovorima i da ne govorim. Zato, molim vas ne pričajte o mudroj i odgovornoj politici.

Perica

pre 10 godina

Iskreno se pitam koga zanima šta priča gospodin Hoću Neću.Podsetio bih da je on predlagao da idemo pred medjunarodno sud da odluči o Kosovu gde smo doživeli katastrofu tako da bolje bi mu bilo da trči maraton i da igra košarku tu makar neće nanositi štetu zemlji.

Jelena

pre 10 godina

@FRA, frankfurt: "Jer nisi ni ti bio bolji (da jesi ,sto onda niste podpisali Ahtisarijev plan?)

Po Ustvu za kreiranje i sporovdjenje politike u svim oblastima je nadlezna vlada, koja za svoj rad odgovara skupstini. Predsednik nema ovlascenja ni da kreira ni da sprovodi politiku. Osim vrhovnog komandanta i predsednika saveta za nacionalnu bezbednost, sva ovlascenja predsedinka su protokolarna.

Kostunicina vlada je odbila Ahtisarijev plan. Odbila je cak i da ga uzme kao polaznu osnovu za dijalog i, uz neka poboljsanja, dodje do resenja.

Inace je vrlo zanimljivo da se sve lose sto je Kostunicina vlada ucinila - a spisak je jaako dugacak - pripisuje vladi DSa i Tadicevom predsednikovanju.

dovršen-savršen

pre 10 godina

Dobro je da nije dovršen ili savršen. Upravpo ne bi bilo dobro da je dovršen, savršen. Sve je promenljivo, sve se menja dograđuje.Bili ste dva mandata predsednik i niste u vašoj vlasti obezbedili ni kako vi kažete nedovršen sporazum. Niko vas nije mogao da spreči u tome, imali ste većinu u parlamentu, imali ste podršku nas građana. Možda ste mislili da ste vi, sa tadašnjom vlašću, dovršeni-savršeni, pa ste tapkali u mestu, što je greška.
Najmanje jedan mandat ste izgubili što ste mislili da ste dovršeni-savršeni.Šta bi bilo kad bi u razvoju pogotovo politici imali kategoriju dovršen-savršen. Nebi imali nikakav razvoj, došli bi do te neke dovršenosti-savršenosti i tu bi ostali. Na šta bi posle ličili.Na idiote, robote,...
Hvala bogu da Sporazum nije dovršen-savršen.

Morovićki Robin Hud

pre 10 godina

Promenio Tadić ploču. Predsednik demokrata priča jednu priču a počasni predsednik priča drugu priču. Pitam se ko je od vas dvojice zaista predsednik demokrata.

Žalosna Sova

pre 10 godina

DS je imala istorijsku šansu nije iskoristila. Da su poceli sa reformama kad je trebalo danas bi bili stranka koja bi imala budućnost. Ali biti na vlasti samo radi vlasti ima svoju cenu. Svaka izjava B.Tadića izaziva negativne rakcije. Ona politicka opcija koja smogne snage da u toj zemlji napravi ozbiljne reforme i reskira da izgubi vlast imaće moju podršku. Ja mislim da narod u Srbiji nije svestan koliko bi prave reforme bile bolne

Luji-Zijana

pre 10 godina

Tadic je u pravu samo u jednom, proces politickih pregovora jos nije zavrsen. Sve ostale izjave u ovom intervjuu su irelevantne za srpsku politicku stvarnost, u pitanju su njegovi licni stavovi. No i sam primer Tadica upozorava nas na takvo razmisljanje. Tadic je produkt jednog vremena, koje je bilo postmilosevicevsko, stoga je shvatljivo (zaokret), no i vremena koje je odlikovalo nerealna procena pozicija Srbije u evropskim okvirima. Iluzornim ocekivanjima u narodu da ce Evropa zapostaviti sve svoje unutrasnje probleme i posvetiti se samo Srbiji na kraju je i sam Tadic platio cenu na izborima, mada i sama njegova kandidatura za treci mandat nije imala karakteristiku domokratske odluke. Dovoljan razlog da se sadasnjoj situaciji ne pristupi na isti nacin, da se ne prenagljuje, ali jos ne ucimo, vidim vec se briselski sporazum proglasava istorijskim sporazumom (pomak svakako jeste), ali Srbiju ceka jos mnostvo slicnih sporazuma u bliskoj buducnosti, i dalje imamo status quo. Najupecatljiviji komentar ostavio je korisnik "ROKO". Ja cu samo odgovoriti na njegov. Istorijsko vrednovanje jednog politicara se ne odredjuje na osnovu njegove harizme i retorike, nego sposobnosti i ostvarenih rezultata. U Srbiji je retorika posle 5. oktobra 2000. preovladala, ali je i autoritarni nacin politickog razmisljanja o(p)stao, i kod proevropejaca. Sve ostalo je bliska proslost od koje se jos nismo udaljili.

u prolazu

pre 10 godina

Gospodin počasni se ponovo oglasio, danas kada je za Srbiju sasvim nebitno njegovo mišljenje. A ja bih ga lično pitala gde je sve ove godine kada je Pitanje Kosova trebao rešiti. Prepustio je ovako bitan problem Srbije nekom pregovaračima čija reć i nije Evropi značila puno!

Nikola

pre 10 godina

Voleo bih da ovaj covek moze sebe da cuje:
- Jeremic i Petrovic iskoristili zakon koji je donet da bi se dobili datum o pocetku pregovora.
Zakoni se donose da bi se postovali. I pali ste sa vlasti jer niko od vas nije postovao zakon. Situacija u kojoj dva clana stranke postuju zakon, pa zbog toga budu izbaceni iz stranke, vrlo malo govori o samim clanovima, ali jako puno o samoj stranci!!!
Jos jednom se pokazuje da je jedino demokratsko u DS, njihovo ime i nista drugo. Principe demokratije oni nisu videli ni u izlogu.
Sto se druga Tadica tice - mislim da bi drugu bilo bolje da se ne javlja jos neko duze vreme, da se malo zaboravi kako je svojim cutanjem odobravao upropascavanje privrede i pljacke svake moguce vrste.

Duboka istina

pre 10 godina

Da se Tadić pita ko zna koliko još Kosovsko pitanje ne bi bilo rešeno... Imao je 10 godina a nipta nije uradio. Sad treba da pusti ljude koji su voljni da završe posao kako treba da rade...

BOZANA 63

pre 10 godina

Boris Tadic je celog svog zivota uvek radio na pola, nikada nije isao do kraja.Kaze bio je, bio je protiv isključenja Dusana Petrovića i Vuka Jeremića,ali gle cuda nije hteo da se meša? Pa šta će onda u stranci bas ga briga obezbedio je sebi mesto pocasnog predsednika, ako neće ni u šta da se meša neka pusti ljude koji hoce da rade. Tako je vodio i Drzavu?

Nikola

pre 10 godina

Sve ono sto je Tadic predlagao kao resenje za Kosovo (dok su ga Nikolic i Vucic pljuvali), Vucic i Dacic su prihvatili samo mnogo, mnogo nepovoljnije po Srbe sa Kosova. Videla je Estonova da je Tadic cvrsci orah, a da ce Dacic da pristane na sve i taj trenutak je iskoristila.

marija

pre 10 godina

E Tadicu kad si mogao da nesto uradis ti si izbegavao to tako da sad nije vreme za tvoje savete.
(butros butros gali, 23. april 2013 11:07)

Tadic nije hteo da uradi ovo sto ste vi uradili. Merkel je rekao da su na KiM legalne srpske institucije, nikakve paralelne sto vi tvrdite i potpisujete.
Ovo sto ste uradili je najblaze receno, NEPRIMENJIVO, i Tadic vam to i kaze.
Dakle, NEODRZIVO.
Bas da vidim kako ste zamislili da ovo sprovedete.

FRA,frankfurt

pre 10 godina

Tadicu , imao si stvarno mnogo godina vremena da uradis mnogo vise.
Ali nisi. Zato sada ne preteruj, jer bas ovi sto su ratovali su
uradili veliki korak !!!
MOGU DA KAZEM ISTORIJSKI KORAK !!!

Zato smanji glas i podrzi da se ide napred !!!
Jer nisi ni ti bio bolji (da jesi ,sto onda niste podpisali
Ahtisarijev plan?)
Nego ste se radije bavili sa svojom strankom kao da ste
samo vi i niko drugi u Srbiji -najpametniji i najbolji.
A U STVARI NIJEDNA STRANKA NEMA POJMA O EKONOMIJI !!!!!!!!!!!!!!!

lakse malo

pre 10 godina

Tadic je u jako teskim okolnostima dobro radio svoj posao, to isto radi I ova vlada. Neki koraci nisu bili moguci dok se za to ne postigne dogovor.

Poldi

pre 10 godina

Tadicu, problem je bio sto si ti vukao sve konce, a ti si se kolebao. Malo za EU, malo za nacionaliste, pa nesto vise za korumpirane divizije i na kraju je ispao buckuris, ili kako ti sada kazes nedovrseno.
Ne trazi izgovore, ti si podbacio ...

srboljub matic

pre 10 godina

Tadic je politicar i covek koji nam fali i falice. Dacic koji sada izigrava nekog heroja je obicna lazovcina .
Kosovo je ono zajedno sa njegovim politickim tatom Milosevicem izgubljeno ali je izdao Tadica
koji ga je povratio iz zaborava. Dobra je stvar da su on i Vucic priznali nezavisnos Kosova i zastitili zivot Tadicu,
jer da je on taj bio koji stavlja potpis za nezavisnost Kosova prosao bi kao Djndjic. I pored navodnih pretnji njemu i
Vucicu. Nece njima ni dlaka sa glave faliti a znamo zasto.

zozon

pre 10 godina

Zašto ti nisi pokušao da nađeš rešenje za Kosovo? Đinđić je još pre 12 godina pričao o pregovorima...
(Petar Pan, 23. april 2013 10:30)
A sta je ova crno-crvena koalicija radila pri svakom i najmanjem pokusaju da se nesto uradi sa Kosovom.? da je Tadic ovo podpisao pravili bi opstrukciju u skupstini, demonstracije, strajk gladju, palili bi Srbe sa severa da izadju na barikade i ostalo. Sad su postali Evropejci veci no sto je BT ikad bio, nisu oni za ovo dobili glasove na izborima... Pa jos Vucic kad tugaljivo isprica kako su se "junacki borili" za Srbiju da bi dobili ono sto je vec pisalo u Ahtisarijevom planu - ali ovaj narod ima kratko pamcenje pa se sve caskom zaboravi pa i to sta su ovi koji su na vlasti radili u poslednjih 20 godina. Pa posto svaki narod zasluzuje svoju vlast Nazdravlje narode, slavite pobedu ko 1999..... do narednog otreznjenja

Manjak

pre 10 godina

Kosovko pitanje je bilo rešeno još ko zna kad, samo što Tadič nije smeo sa tim pred narod... Došli su neki novi ljudi koji su premnni da se pomire sa prošlošću i da gledaju u budućnost.

bezimena

pre 10 godina

Javio se čovek zbog koga je država celu deceniju išla u rikverc... I to još kritikuje...Baš lepo
(A gde je tu Logika, 23. april 2013 10:52)

Vama je rikverc kandidatura za članstvo u EU, posle ukidanja viza i skidanja haške anateme, koji su bili epohalna dostignuća za Srbiju!?

p.s. nazadovanje u svim pravcima, uz nevidjeno arčenje ipljačkanje NAŠIH para (privatizacije koje su bile najgora moguća rasprodaja) je bila vladavina VdrK, što kao predsednika, što kao premijera

Inspektor Kluzo

pre 10 godina

Citat Tadića: "Upali smo u situaciju u kojoj naša vlada i pored dobrih mera i napora nije uspela da izdejstvuje ekonomski oporavak. Ni kod nove vlade ne vidim nikakav napredak. Glavni problem moje zemlje nije Kosovo, nije što nismo još u EU, već privreda".
Najveća ekonomska kriza je pustošenje budžeta Srbije pod tvojim blagoslovom. Zato je Srbija tu gde jeste.

odkudvi

pre 10 godina

Prosto mi je neverovatno kada citam komentare pristalica SNS-a na ovu vest. Nije mi jasno odakle im pravo da postavljaju pitanje Tadicu zasto on nije nasao resenje za problem . Samo da vas podsetim , kada se jednom prilikom slucajno rukovao sa Tacijem hteli ste da ga lincujete . Sad zamislite sta bi se desilo u Srbiji da je on seo da pregovara sa Tacijem i da prihvati ono sto je prihvatio Dacic. Ja mislim da bi gorela Srbija . Upravo zbog toga je EU dovela na vlast Dacica i Vucica kako bi vi pristalice istih bili mirni kada se ovo desi a za najacu opozicionu stranku imate proevropsku stranku koja ce podrzati ovakav sporazum . Dakle misija EU uspela , Kosovo dobija nezavisnost bez paljenja ambasada i razbijanja Beograda i Nike prodavnica . Prosto !!

Uroš Ražanj

pre 10 godina

DS i Boris Tadić su građana Srbije godinama plašili kako će Srbija zaratiti sa celim svetom ako na vlast dođu Nikolić i Vučić, i zahvaljujući strahu koji su tako izazivali kod ljudi dobijali su izbore. Sada se pokazalo, da je to bila čista propaganda, i da su Nikolić i Vučić uspostavili mnogo bolje kontakte sa svetskim liderima nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Tadića.

gojko

pre 10 godina

Sa Vučićem i Nikolićem Srbija i ima neke šanse da dobije datum za pregovore sa EU, ali sa državom kakvu smo je imali u vreme DS-a mi nikada datum za pregovore ne bi dobili. U vreme Borisa Tadića, nije problem bilo samo Kosovo, kako to Tadić želi da predstavi, nego je možda još veći problem bila država u kojoj caruje korupcija, i u kojoj se strani investitori reketiraju. Takva Srbija nikada ne bi dobila datum, pa čak i da prizna nezavisnost Kosova.

Mare

pre 10 godina

Kada je trebalo da priča o Kosovu on nije smeo da zucne jednu reč,šta se dogadja sa tim čovekom valjda on onog poraza na izborima malo skrenuo sa puta.Prvo je bilo neću da budem premijer pa posle hoću pa na kraju nije(Hvala Bogu),posle je bilo hoće da se kandiduje za predsednika stranke a posle neće da se kandiduje.Kada pogledam šta je sve pričao a kako se sada ponaša mislim da je zreo za jednu penziju.

GAGA

pre 10 godina

Još jednom se pokazalo da nisu svi protiv Srbije i da nije problem u zvaničnicima EU, već je problem bio u Borisu Tadiću i ljudima koji su pregovarali sa evropskim zvaničnicima. Ne može se u Briselu pričati jedno, u Srbiji narodu nešto drugo, a raditi nešto sasvim treće. Nije Srbija ništa imala od Tadiće priča kako se on bori protiv korupcije i kriminala, a u isto vreme u Srbiji caruju kriminal i korupcija, u koju su bili upleteni i naviši funkcioneri stranke Borisa Tadića.

mlekadzija

pre 10 godina

G. Bivsi,
Molim Vas da nas postedite naknadnog mudrovanja.
Vasu priliku koja je dugo trajala niste iskoristili...a rezultate vaseg predsednikovanja i vlasti DS sa raznim koalicionim partnerima jos uvek osecamo.

environmentalist

pre 10 godina

Vi (DS) ste gdin. Tadicu prokockali istorijsku priliku da uradite nesto pozitivno za ovu zemlju! Zaista ne mogu da verujem da i dalje izgovarate da je svetska ekonomska kriza sprecila ispunjenje vecine vasih datih obecanja! Pa vi ste upropastili celokupnu privredu praveci svoje paralelne firme, pri tom sa malim brojem ljudi, koje su bukvalno otimale posao drugim firmama na trzistu (i tako ih naravno unistavale) a sve u cilju finansiranja stranacke infrastrukture. Uz to ste i besumicno zaposljavali vase glasacko telu u javna preduzeca i druge drzavne ustanove, povecavali poreze i izmisljali nove namete, i tako dodatno opterecivali privredu. O uslovima dobijanja kredita u bankama, zakonima krojenim po meri tajkuna, monopolu, korupciji, nepotizmu, losoj selekciji kadrova, bahatosti i aroganciji nema vremena ni prostora da pisem. Ali kada bih cak i mogla da prenebregnem gore napisano (a ne mogu!), jel ste gdin. Tadicu nekada culi za narodnu izreku 'Na muci se poznaju junaci'.

kmania

pre 10 godina

Kao aktivni ucesnik 5 oktobra duboko sam razocaran pre svega onima kojima sam verovao.Prepucavanja na forumu ko je bolji i citanje komentara dovodi do toga da nista nismo naucili.Gospodo nisu dobri ni ovi ni oni.Nama trebaju posteni ljudi ali izgleda da cemo u Srbiji to tesko naci.Od 2000 godine ono sto sam licno video bilo je otimacina svega vrednog u Srbiji sto postoji i to je cinjenica.Pogledajte ko su sad i sta su svi oni.Uzmite im imovinske karte racune po inostranstvu,namestanje tendera ,bratska privatizacija gde nepismeni konobari sada uce nas kako da izadjemo iz krize.
Da ima postene vlasti na RTS 1 treba samo ovom narodu da pokazu imovinsku kartu takozvanih demokratskih politicara pre 13 godina i sada sve ce biti jasno ko je ko.Odatle gospodo politicari treba da krenete.
Obican narod se ovde glozi i prica o ljudima koji bi u normalnim zemljama sada vukli bukagije.Zao mi je sto sam vam verovao nazalost o trenutnoj vlasti necu ni da komentarisem.

Natalija M

pre 10 godina

Pitanje proterivanja neistomišljenika iz DS, pre svega Jeremića i Petrovića, malo ko sme da komentariše zbog čoveka koji je i Vas, gospodine Tadiću, na poseban način sklinio iz vrha stranke.

Marija

pre 10 godina

Ako ga Nemci podržavaju i misle da je poučan,kako nasliv glasi, molim da ga postave na funkciji u svojoj državi...Da vidimo kako će Nemačka da prođe

mirko

pre 10 godina

Neki još ne razumeju da su izbori održani pre godinu dana, da Tadić nije konkurent za neku državničku funkciju, pa i dalje nastavljaju sa nebuloznim optužbama. Svako ko je bio na visokoj funkciji zanimljiv je sagovornik, i mnogi mediji traže razgovor sa njim, gde on komentariše aktuelne i predhodne političke odluke. Možete to čitati, ili ne, možete verovati, ili ne, i tu je kraj. Po meni čovek je iskreno odgovorio na pitanja, a mislim da je pogrešio što se vezao sa ljude poput Koštunice, Jeremića i Petrovića.

jelena

pre 10 godina

Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je EU očekivala, i zbog toga imaju puno pravo da to jasno kažu i u Nemačkoj, i u Londonu, i u Briselu, svakom svom sagovorniku. Dakle državni vrh je jasno i glasno rekao evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

Danica R

pre 10 godina

Lako je sada hvaliti i podržavati postignuti sporazum između Beograda i Prištine, ali nam upravo Vi dugujete odogovor zašto ovaj problem nije rašavan ranije, kada su okolnosti bile deleko povoljnije.

ROKO

pre 10 godina

Tadic je covek s politickom karizmom covek koji ima pricu i zna da na inteligentan nacin reaguje kao pravi diplomata za razliku od danasnjih politicara na vlasto koji se ponasaju i govore jezikom na stocnoj pijaci. Za tako nesto potrebno je znanje i kultura sveobuhvatni pristup problemu i dugorocno gledanje na resavanje problema. Ne zaboravimo vreme u koje je on stupio na scenu i imidz koji je tada srbija imala i danas kada je prakticno doveo srbiju pred datum za pocwetak pregovora. KOsovski problem u ono vreme prosto nije sazreo i nemoguce ga je bilo resiti imajuci u vidu odnos celokupne javnosti koja je brojcano jaca i veca i bila je protiv bilo kakvih realnih resenja. Naprotiv on je taj problem doveo do resenja. Zalosno je sto se ovakav politicar nasao preko noci na marginama drustva sto ce svakako stetiti a nimalo nece koristiti drzavi srbiji. Nazalost nasa javnost je takva kakva je sa karakteristikom euforije pa makar u glavnom na svoju stetu a kada se prospavaju onda shvate da su pogresili. Zarko bi zeleo povratak ovog politicara ne zbog njega licno nego zbog boljitka srbije.

Kontra-Logika

pre 10 godina

"Globalna Ekonomska Kriza"?! To je opravdanje za onakvo vladanje Tadića? Srbija je u krizi od ranih 90-tih a od kad je nastupila "Demokratska Vlast" država je skočila u ambis... Koje je opravdanje za sve što danas saznajemo o ljudima koje je tadašnja vlast postavljala na funkcije i način na koji je vođena država?

Simonida R

pre 10 godina

Gospodine Tadiću, ovu ažurnost i državničke brige ste trebali ispoljiti kao predsednik države a ne sada kao običan građanin.

Cvele

pre 10 godina

Kancelarija SNS-a za brze odgovore radi punom parom,Tadic je gospodin i ima sve odlike svetskog lidera,znamo u skoroj proslosti kako su gospodin Toma i njegova stranka odnosili prema problemu Kosova I Metohije, a i ostalim problemima tako da znamo njegovu ozbiljnost za resavanje Kosovskog problema,vreme ide i pokazace se ko je Tadic.

taze_kod_cika_Laze

pre 10 godina

Citiram sefa delegacije EU u Srbiji: "Sve sto se sada trazi od Srbije trazilo se u poslednjih 10 godina" Sta to znaci?? Cutalo se o izjasnjenju da bi se sto duze ostalo na vlasti,da ne bi nastala pljuvacina po "demokratama", pa da nedajBoze budu zamenjenji!?

Realnost

pre 10 godina

Joooj radikali/naprednjaci molim vas da ne komentarisete nista o Kosovu. Ja razumem da dve osobe naprasno promene stavove , ali da vas toliko odjednom od "jedinih pravih Srba" postane ono sto ste nazivali izdajnicima, placenicima, e to nikada necu razumeti. Pricajte o Miskovicu, Dulicu, Markovicu, a sve ostalo zaboravite, molim vas..

Istina na kub

pre 10 godina

Koliko je grešaka napravio u političkom životu, ni ljudi iz stranke čiji je počasni predsednik, ga više ne vole... Zašto li se njegovo mišljenje sluša kad je on imao delu deceniju da nešto uradi, a kulirao je na račun naroda

James Bond

pre 10 godina

Tadiću da si hteo mogao si da iniciraš pregovore još pre 5 gpodina i da Srbi dobiju mnogo više nego sada ali lako je sada nalaziti opravdanja za sopstvenu nesposobnost.

Vlasta

pre 10 godina

Za celu jednu deceniju, pod vođstvom Tadićeve stranke, provreda Srbije je išta u sunovrat. Kako se usuđuje da sada krivi nekog drugog za stanje koje sada imamo u privredi?

nemanja DS

pre 10 godina

Krajnje je vreme da se Tadic vrati u stranku posto se pokazalo da je Dragan Djilas potpuno politicki nepismen i da se ne snalazi van komercijalnih sistema. DS je potreban konstruktivan lider bez kontraverzi koji ce moci da nadje zajednicki jezik sa ostalim strankama u ovako teskom trenutku za Srbiju.

hendrix

pre 10 godina

i bolje sto je teze uci u EU, makar cemo nadam se srediti drzavu i zakone, pogledajte nase 2 komsije clanice EU, od kako su pristupili EU krenuo drzavni posao, digli ruke i od boga... Ovako mi barem imamo prostora za napredak...

Miloš ŠiD

pre 10 godina

Predsednik Nikolić nije želeo neozbiljno, kao njegov prethodnik Tadić, da pristupi rešavanju problema Kosova, već se u rešavanje tog problema aktivno uključio. Za razliku od razgovora o Kosovu koje je vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, ovi razgovori su bili mnogo ozbiljniji. Posle Borkovih pregovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

meda

pre 10 godina

Šta to znači, bio je protiv isključenja Petrovića i Jeremića, ali nije hteo da se meša? Pa šta ćeš onda ti u stranci, ako nećeš ni u šta da se mešaš?

gef2007

pre 10 godina

Ono što ti nisi bio u stanju da uradiš drugi jesu tako da imaš priliku da vidiš da se moglo ali da ti nisi imao dovoljno snage za tako nešto.

Asterix

pre 10 godina

Jednom i ja da se složim sa bivšim predsednikom, veliki je posao odrađen i dobro je što niste više na vlasti zato što se pitanje Kosova ne bi pomerilo sa mrtve tačke.

panonski

pre 10 godina

Al se nalupeta covek u tako malo teksta. Sve zna sta su bili problemi.. Pa sto niste makar 1 resili za sve te godine vlasti i predsednikovanja ?

gef2007

pre 10 godina

Ono što ti nisi bio u stanju da uradiš drugi jesu tako da imaš priliku da vidiš da se moglo ali da ti nisi imao dovoljno snage za tako nešto.

Asterix

pre 10 godina

Jednom i ja da se složim sa bivšim predsednikom, veliki je posao odrađen i dobro je što niste više na vlasti zato što se pitanje Kosova ne bi pomerilo sa mrtve tačke.

Miloš ŠiD

pre 10 godina

Predsednik Nikolić nije želeo neozbiljno, kao njegov prethodnik Tadić, da pristupi rešavanju problema Kosova, već se u rešavanje tog problema aktivno uključio. Za razliku od razgovora o Kosovu koje je vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, ovi razgovori su bili mnogo ozbiljniji. Posle Borkovih pregovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

meda

pre 10 godina

Šta to znači, bio je protiv isključenja Petrovića i Jeremića, ali nije hteo da se meša? Pa šta ćeš onda ti u stranci, ako nećeš ni u šta da se mešaš?

Realnost

pre 10 godina

Joooj radikali/naprednjaci molim vas da ne komentarisete nista o Kosovu. Ja razumem da dve osobe naprasno promene stavove , ali da vas toliko odjednom od "jedinih pravih Srba" postane ono sto ste nazivali izdajnicima, placenicima, e to nikada necu razumeti. Pricajte o Miskovicu, Dulicu, Markovicu, a sve ostalo zaboravite, molim vas..

nemanja DS

pre 10 godina

Krajnje je vreme da se Tadic vrati u stranku posto se pokazalo da je Dragan Djilas potpuno politicki nepismen i da se ne snalazi van komercijalnih sistema. DS je potreban konstruktivan lider bez kontraverzi koji ce moci da nadje zajednicki jezik sa ostalim strankama u ovako teskom trenutku za Srbiju.

mirko

pre 10 godina

Neki još ne razumeju da su izbori održani pre godinu dana, da Tadić nije konkurent za neku državničku funkciju, pa i dalje nastavljaju sa nebuloznim optužbama. Svako ko je bio na visokoj funkciji zanimljiv je sagovornik, i mnogi mediji traže razgovor sa njim, gde on komentariše aktuelne i predhodne političke odluke. Možete to čitati, ili ne, možete verovati, ili ne, i tu je kraj. Po meni čovek je iskreno odgovorio na pitanja, a mislim da je pogrešio što se vezao sa ljude poput Koštunice, Jeremića i Petrovića.

hendrix

pre 10 godina

i bolje sto je teze uci u EU, makar cemo nadam se srediti drzavu i zakone, pogledajte nase 2 komsije clanice EU, od kako su pristupili EU krenuo drzavni posao, digli ruke i od boga... Ovako mi barem imamo prostora za napredak...

odkudvi

pre 10 godina

Prosto mi je neverovatno kada citam komentare pristalica SNS-a na ovu vest. Nije mi jasno odakle im pravo da postavljaju pitanje Tadicu zasto on nije nasao resenje za problem . Samo da vas podsetim , kada se jednom prilikom slucajno rukovao sa Tacijem hteli ste da ga lincujete . Sad zamislite sta bi se desilo u Srbiji da je on seo da pregovara sa Tacijem i da prihvati ono sto je prihvatio Dacic. Ja mislim da bi gorela Srbija . Upravo zbog toga je EU dovela na vlast Dacica i Vucica kako bi vi pristalice istih bili mirni kada se ovo desi a za najacu opozicionu stranku imate proevropsku stranku koja ce podrzati ovakav sporazum . Dakle misija EU uspela , Kosovo dobija nezavisnost bez paljenja ambasada i razbijanja Beograda i Nike prodavnica . Prosto !!

Vlasta

pre 10 godina

Za celu jednu deceniju, pod vođstvom Tadićeve stranke, provreda Srbije je išta u sunovrat. Kako se usuđuje da sada krivi nekog drugog za stanje koje sada imamo u privredi?

taze_kod_cika_Laze

pre 10 godina

Citiram sefa delegacije EU u Srbiji: "Sve sto se sada trazi od Srbije trazilo se u poslednjih 10 godina" Sta to znaci?? Cutalo se o izjasnjenju da bi se sto duze ostalo na vlasti,da ne bi nastala pljuvacina po "demokratama", pa da nedajBoze budu zamenjenji!?

Nikola

pre 10 godina

Sve ono sto je Tadic predlagao kao resenje za Kosovo (dok su ga Nikolic i Vucic pljuvali), Vucic i Dacic su prihvatili samo mnogo, mnogo nepovoljnije po Srbe sa Kosova. Videla je Estonova da je Tadic cvrsci orah, a da ce Dacic da pristane na sve i taj trenutak je iskoristila.

Cvele

pre 10 godina

Kancelarija SNS-a za brze odgovore radi punom parom,Tadic je gospodin i ima sve odlike svetskog lidera,znamo u skoroj proslosti kako su gospodin Toma i njegova stranka odnosili prema problemu Kosova I Metohije, a i ostalim problemima tako da znamo njegovu ozbiljnost za resavanje Kosovskog problema,vreme ide i pokazace se ko je Tadic.

ROKO

pre 10 godina

Tadic je covek s politickom karizmom covek koji ima pricu i zna da na inteligentan nacin reaguje kao pravi diplomata za razliku od danasnjih politicara na vlasto koji se ponasaju i govore jezikom na stocnoj pijaci. Za tako nesto potrebno je znanje i kultura sveobuhvatni pristup problemu i dugorocno gledanje na resavanje problema. Ne zaboravimo vreme u koje je on stupio na scenu i imidz koji je tada srbija imala i danas kada je prakticno doveo srbiju pred datum za pocwetak pregovora. KOsovski problem u ono vreme prosto nije sazreo i nemoguce ga je bilo resiti imajuci u vidu odnos celokupne javnosti koja je brojcano jaca i veca i bila je protiv bilo kakvih realnih resenja. Naprotiv on je taj problem doveo do resenja. Zalosno je sto se ovakav politicar nasao preko noci na marginama drustva sto ce svakako stetiti a nimalo nece koristiti drzavi srbiji. Nazalost nasa javnost je takva kakva je sa karakteristikom euforije pa makar u glavnom na svoju stetu a kada se prospavaju onda shvate da su pogresili. Zarko bi zeleo povratak ovog politicara ne zbog njega licno nego zbog boljitka srbije.

zozon

pre 10 godina

Zašto ti nisi pokušao da nađeš rešenje za Kosovo? Đinđić je još pre 12 godina pričao o pregovorima...
(Petar Pan, 23. april 2013 10:30)
A sta je ova crno-crvena koalicija radila pri svakom i najmanjem pokusaju da se nesto uradi sa Kosovom.? da je Tadic ovo podpisao pravili bi opstrukciju u skupstini, demonstracije, strajk gladju, palili bi Srbe sa severa da izadju na barikade i ostalo. Sad su postali Evropejci veci no sto je BT ikad bio, nisu oni za ovo dobili glasove na izborima... Pa jos Vucic kad tugaljivo isprica kako su se "junacki borili" za Srbiju da bi dobili ono sto je vec pisalo u Ahtisarijevom planu - ali ovaj narod ima kratko pamcenje pa se sve caskom zaboravi pa i to sta su ovi koji su na vlasti radili u poslednjih 20 godina. Pa posto svaki narod zasluzuje svoju vlast Nazdravlje narode, slavite pobedu ko 1999..... do narednog otreznjenja

panonski

pre 10 godina

Al se nalupeta covek u tako malo teksta. Sve zna sta su bili problemi.. Pa sto niste makar 1 resili za sve te godine vlasti i predsednikovanja ?

Marija

pre 10 godina

Ako ga Nemci podržavaju i misle da je poučan,kako nasliv glasi, molim da ga postave na funkciji u svojoj državi...Da vidimo kako će Nemačka da prođe

mlekadzija

pre 10 godina

G. Bivsi,
Molim Vas da nas postedite naknadnog mudrovanja.
Vasu priliku koja je dugo trajala niste iskoristili...a rezultate vaseg predsednikovanja i vlasti DS sa raznim koalicionim partnerima jos uvek osecamo.

bezimena

pre 10 godina

Javio se čovek zbog koga je država celu deceniju išla u rikverc... I to još kritikuje...Baš lepo
(A gde je tu Logika, 23. april 2013 10:52)

Vama je rikverc kandidatura za članstvo u EU, posle ukidanja viza i skidanja haške anateme, koji su bili epohalna dostignuća za Srbiju!?

p.s. nazadovanje u svim pravcima, uz nevidjeno arčenje ipljačkanje NAŠIH para (privatizacije koje su bile najgora moguća rasprodaja) je bila vladavina VdrK, što kao predsednika, što kao premijera

GAGA

pre 10 godina

Još jednom se pokazalo da nisu svi protiv Srbije i da nije problem u zvaničnicima EU, već je problem bio u Borisu Tadiću i ljudima koji su pregovarali sa evropskim zvaničnicima. Ne može se u Briselu pričati jedno, u Srbiji narodu nešto drugo, a raditi nešto sasvim treće. Nije Srbija ništa imala od Tadiće priča kako se on bori protiv korupcije i kriminala, a u isto vreme u Srbiji caruju kriminal i korupcija, u koju su bili upleteni i naviši funkcioneri stranke Borisa Tadića.

Inspektor Kluzo

pre 10 godina

Citat Tadića: "Upali smo u situaciju u kojoj naša vlada i pored dobrih mera i napora nije uspela da izdejstvuje ekonomski oporavak. Ni kod nove vlade ne vidim nikakav napredak. Glavni problem moje zemlje nije Kosovo, nije što nismo još u EU, već privreda".
Najveća ekonomska kriza je pustošenje budžeta Srbije pod tvojim blagoslovom. Zato je Srbija tu gde jeste.

Nikola

pre 10 godina

Voleo bih da ovaj covek moze sebe da cuje:
- Jeremic i Petrovic iskoristili zakon koji je donet da bi se dobili datum o pocetku pregovora.
Zakoni se donose da bi se postovali. I pali ste sa vlasti jer niko od vas nije postovao zakon. Situacija u kojoj dva clana stranke postuju zakon, pa zbog toga budu izbaceni iz stranke, vrlo malo govori o samim clanovima, ali jako puno o samoj stranci!!!
Jos jednom se pokazuje da je jedino demokratsko u DS, njihovo ime i nista drugo. Principe demokratije oni nisu videli ni u izlogu.
Sto se druga Tadica tice - mislim da bi drugu bilo bolje da se ne javlja jos neko duze vreme, da se malo zaboravi kako je svojim cutanjem odobravao upropascavanje privrede i pljacke svake moguce vrste.

Uroš Ražanj

pre 10 godina

DS i Boris Tadić su građana Srbije godinama plašili kako će Srbija zaratiti sa celim svetom ako na vlast dođu Nikolić i Vučić, i zahvaljujući strahu koji su tako izazivali kod ljudi dobijali su izbore. Sada se pokazalo, da je to bila čista propaganda, i da su Nikolić i Vučić uspostavili mnogo bolje kontakte sa svetskim liderima nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Tadića.

Simonida R

pre 10 godina

Gospodine Tadiću, ovu ažurnost i državničke brige ste trebali ispoljiti kao predsednik države a ne sada kao običan građanin.

Natalija M

pre 10 godina

Pitanje proterivanja neistomišljenika iz DS, pre svega Jeremića i Petrovića, malo ko sme da komentariše zbog čoveka koji je i Vas, gospodine Tadiću, na poseban način sklinio iz vrha stranke.

BOZANA 63

pre 10 godina

Boris Tadic je celog svog zivota uvek radio na pola, nikada nije isao do kraja.Kaze bio je, bio je protiv isključenja Dusana Petrovića i Vuka Jeremića,ali gle cuda nije hteo da se meša? Pa šta će onda u stranci bas ga briga obezbedio je sebi mesto pocasnog predsednika, ako neće ni u šta da se meša neka pusti ljude koji hoce da rade. Tako je vodio i Drzavu?

Istina na kub

pre 10 godina

Koliko je grešaka napravio u političkom životu, ni ljudi iz stranke čiji je počasni predsednik, ga više ne vole... Zašto li se njegovo mišljenje sluša kad je on imao delu deceniju da nešto uradi, a kulirao je na račun naroda

gojko

pre 10 godina

Sa Vučićem i Nikolićem Srbija i ima neke šanse da dobije datum za pregovore sa EU, ali sa državom kakvu smo je imali u vreme DS-a mi nikada datum za pregovore ne bi dobili. U vreme Borisa Tadića, nije problem bilo samo Kosovo, kako to Tadić želi da predstavi, nego je možda još veći problem bila država u kojoj caruje korupcija, i u kojoj se strani investitori reketiraju. Takva Srbija nikada ne bi dobila datum, pa čak i da prizna nezavisnost Kosova.

qqlele

pre 10 godina

Da li je moguće da se "slobodni Radikali" sada naprednjaci, javljaju sa pitanjem zašto sporazuma nije bilo ranije?!?!' Gospodo, zbog vas (tada ste bili Radikali) i podrške Miloševiću i njegovoj politici je Kosovo i izgubljeno. Da ne pričamo o vašim komentarima, grafitima, parolama, kako je isti ovaj Tadić izdajnik i kako ga treba likvidirati posle rukovanja sa Tačijem. Ne sećate se? Ne sećate se kakvu "mudru" politiku su vodili vaši puleni dok su bili opozicija. Da li je bilo podrške pregovorima? NE! Čak niste podržavali ni pregovore o pristupanju EU, o ovim drugim pregovorima i da ne govorim. Zato, molim vas ne pričajte o mudroj i odgovornoj politici.

Mika Vranjanac

pre 10 godina

Tadic je dao izjavu koja je sasvim na mestu.

A ovima iz SNS-jugenda sto ga sad kao kritikuju, pa da je DS potpisao ovakav sporazum pre godinu dve, Vucic i Nikolic bi se dernjali "Izdaja" do neba.

Jedini nacin da se problem Kosova "resi" (ako je ovo resenje) je bilo da se vrela corba preda onima koji su je i zakuvali, a to su SPS i radikali.

Mare

pre 10 godina

Kada je trebalo da priča o Kosovu on nije smeo da zucne jednu reč,šta se dogadja sa tim čovekom valjda on onog poraza na izborima malo skrenuo sa puta.Prvo je bilo neću da budem premijer pa posle hoću pa na kraju nije(Hvala Bogu),posle je bilo hoće da se kandiduje za predsednika stranke a posle neće da se kandiduje.Kada pogledam šta je sve pričao a kako se sada ponaša mislim da je zreo za jednu penziju.

Danica R

pre 10 godina

Lako je sada hvaliti i podržavati postignuti sporazum između Beograda i Prištine, ali nam upravo Vi dugujete odogovor zašto ovaj problem nije rašavan ranije, kada su okolnosti bile deleko povoljnije.

FRA,frankfurt

pre 10 godina

Tadicu , imao si stvarno mnogo godina vremena da uradis mnogo vise.
Ali nisi. Zato sada ne preteruj, jer bas ovi sto su ratovali su
uradili veliki korak !!!
MOGU DA KAZEM ISTORIJSKI KORAK !!!

Zato smanji glas i podrzi da se ide napred !!!
Jer nisi ni ti bio bolji (da jesi ,sto onda niste podpisali
Ahtisarijev plan?)
Nego ste se radije bavili sa svojom strankom kao da ste
samo vi i niko drugi u Srbiji -najpametniji i najbolji.
A U STVARI NIJEDNA STRANKA NEMA POJMA O EKONOMIJI !!!!!!!!!!!!!!!

James Bond

pre 10 godina

Tadiću da si hteo mogao si da iniciraš pregovore još pre 5 gpodina i da Srbi dobiju mnogo više nego sada ali lako je sada nalaziti opravdanja za sopstvenu nesposobnost.

environmentalist

pre 10 godina

Vi (DS) ste gdin. Tadicu prokockali istorijsku priliku da uradite nesto pozitivno za ovu zemlju! Zaista ne mogu da verujem da i dalje izgovarate da je svetska ekonomska kriza sprecila ispunjenje vecine vasih datih obecanja! Pa vi ste upropastili celokupnu privredu praveci svoje paralelne firme, pri tom sa malim brojem ljudi, koje su bukvalno otimale posao drugim firmama na trzistu (i tako ih naravno unistavale) a sve u cilju finansiranja stranacke infrastrukture. Uz to ste i besumicno zaposljavali vase glasacko telu u javna preduzeca i druge drzavne ustanove, povecavali poreze i izmisljali nove namete, i tako dodatno opterecivali privredu. O uslovima dobijanja kredita u bankama, zakonima krojenim po meri tajkuna, monopolu, korupciji, nepotizmu, losoj selekciji kadrova, bahatosti i aroganciji nema vremena ni prostora da pisem. Ali kada bih cak i mogla da prenebregnem gore napisano (a ne mogu!), jel ste gdin. Tadicu nekada culi za narodnu izreku 'Na muci se poznaju junaci'.

Poldi

pre 10 godina

Tadicu, problem je bio sto si ti vukao sve konce, a ti si se kolebao. Malo za EU, malo za nacionaliste, pa nesto vise za korumpirane divizije i na kraju je ispao buckuris, ili kako ti sada kazes nedovrseno.
Ne trazi izgovore, ti si podbacio ...

Kontra-Logika

pre 10 godina

"Globalna Ekonomska Kriza"?! To je opravdanje za onakvo vladanje Tadića? Srbija je u krizi od ranih 90-tih a od kad je nastupila "Demokratska Vlast" država je skočila u ambis... Koje je opravdanje za sve što danas saznajemo o ljudima koje je tadašnja vlast postavljala na funkcije i način na koji je vođena država?

noname

pre 10 godina

kritikujte vi koliko hocete, ali je cinjenica, da bez obzira na ekonomsku krizu, da su vama DS i gospodin Boris Tadic utrli put da biste ovako nesto mogli sprovesti

srboljub matic

pre 10 godina

Tadic je politicar i covek koji nam fali i falice. Dacic koji sada izigrava nekog heroja je obicna lazovcina .
Kosovo je ono zajedno sa njegovim politickim tatom Milosevicem izgubljeno ali je izdao Tadica
koji ga je povratio iz zaborava. Dobra je stvar da su on i Vucic priznali nezavisnos Kosova i zastitili zivot Tadicu,
jer da je on taj bio koji stavlja potpis za nezavisnost Kosova prosao bi kao Djndjic. I pored navodnih pretnji njemu i
Vucicu. Nece njima ni dlaka sa glave faliti a znamo zasto.

Zoran

pre 10 godina

Zaista ste Vi iz SNS-a ( bivsi radikali) cuda ne vidjena, pa posle potpisivanja PPS-a, je Vas sadasnji Predsednik republike Nikolic zahteao da Tadic i ekipa koja je to potpisala budu na aerodromu pohapseni. Da je ovo potpisala predhodna vlada ( tadiceva), ubedjen sam da bi beograd i srbija goreli, gore nego kada je Taci proglasijo samostalnost. Licno podrzavam sporazum, to nije sporno, ali Vi sada prozivate Tadica sto nije potpisao ovo zasta hvalite Vaseg Aleksandra Vucica. Pa budite realni kavu bi Vi halabuku digli, gore nego ovo u vojvodine oko dekleracije.

kmania

pre 10 godina

Kao aktivni ucesnik 5 oktobra duboko sam razocaran pre svega onima kojima sam verovao.Prepucavanja na forumu ko je bolji i citanje komentara dovodi do toga da nista nismo naucili.Gospodo nisu dobri ni ovi ni oni.Nama trebaju posteni ljudi ali izgleda da cemo u Srbiji to tesko naci.Od 2000 godine ono sto sam licno video bilo je otimacina svega vrednog u Srbiji sto postoji i to je cinjenica.Pogledajte ko su sad i sta su svi oni.Uzmite im imovinske karte racune po inostranstvu,namestanje tendera ,bratska privatizacija gde nepismeni konobari sada uce nas kako da izadjemo iz krize.
Da ima postene vlasti na RTS 1 treba samo ovom narodu da pokazu imovinsku kartu takozvanih demokratskih politicara pre 13 godina i sada sve ce biti jasno ko je ko.Odatle gospodo politicari treba da krenete.
Obican narod se ovde glozi i prica o ljudima koji bi u normalnim zemljama sada vukli bukagije.Zao mi je sto sam vam verovao nazalost o trenutnoj vlasti necu ni da komentarisem.

Jelena

pre 10 godina

@FRA, frankfurt: "Jer nisi ni ti bio bolji (da jesi ,sto onda niste podpisali Ahtisarijev plan?)

Po Ustvu za kreiranje i sporovdjenje politike u svim oblastima je nadlezna vlada, koja za svoj rad odgovara skupstini. Predsednik nema ovlascenja ni da kreira ni da sprovodi politiku. Osim vrhovnog komandanta i predsednika saveta za nacionalnu bezbednost, sva ovlascenja predsedinka su protokolarna.

Kostunicina vlada je odbila Ahtisarijev plan. Odbila je cak i da ga uzme kao polaznu osnovu za dijalog i, uz neka poboljsanja, dodje do resenja.

Inace je vrlo zanimljivo da se sve lose sto je Kostunicina vlada ucinila - a spisak je jaako dugacak - pripisuje vladi DSa i Tadicevom predsednikovanju.

Morovićki Robin Hud

pre 10 godina

Promenio Tadić ploču. Predsednik demokrata priča jednu priču a počasni predsednik priča drugu priču. Pitam se ko je od vas dvojice zaista predsednik demokrata.

jelena

pre 10 godina

Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je EU očekivala, i zbog toga imaju puno pravo da to jasno kažu i u Nemačkoj, i u Londonu, i u Briselu, svakom svom sagovorniku. Dakle državni vrh je jasno i glasno rekao evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

Morena

pre 10 godina

Prosto pitanje se jednostavno namece - zasto g-dine Tadicu niste sve to uradili?
Imali ste dva mandata...
(Niksha, 23. april 2013 14:53)

nije imao vremena, previse je bio zauzet slikanjem, izvinjavanjem etc.

marija

pre 10 godina

E Tadicu kad si mogao da nesto uradis ti si izbegavao to tako da sad nije vreme za tvoje savete.
(butros butros gali, 23. april 2013 11:07)

Tadic nije hteo da uradi ovo sto ste vi uradili. Merkel je rekao da su na KiM legalne srpske institucije, nikakve paralelne sto vi tvrdite i potpisujete.
Ovo sto ste uradili je najblaze receno, NEPRIMENJIVO, i Tadic vam to i kaze.
Dakle, NEODRZIVO.
Bas da vidim kako ste zamislili da ovo sprovedete.

Žalosna Sova

pre 10 godina

DS je imala istorijsku šansu nije iskoristila. Da su poceli sa reformama kad je trebalo danas bi bili stranka koja bi imala budućnost. Ali biti na vlasti samo radi vlasti ima svoju cenu. Svaka izjava B.Tadića izaziva negativne rakcije. Ona politicka opcija koja smogne snage da u toj zemlji napravi ozbiljne reforme i reskira da izgubi vlast imaće moju podršku. Ja mislim da narod u Srbiji nije svestan koliko bi prave reforme bile bolne

ivan 1

pre 10 godina

Zamisli da on daje bilo kakvu izjavu,pa kako ga nije malo sramota da on kaže bilo šta 12 godina su sakrivali svaki podatak i nikome ništa govorili to jestršno poražavajuće da imaju pravo glasa

Perica

pre 10 godina

Iskreno se pitam koga zanima šta priča gospodin Hoću Neću.Podsetio bih da je on predlagao da idemo pred medjunarodno sud da odluči o Kosovu gde smo doživeli katastrofu tako da bolje bi mu bilo da trči maraton i da igra košarku tu makar neće nanositi štetu zemlji.

ostoja

pre 10 godina

Samo nedobronamerni i stranački ostrašćeni neće da priznaju da sadašnja vlada radi mnogo bolje od prethodne vlade, po većini pitanja, a pogotovo po pitanju borbe protiv korupcije. Normalno da uvek može još bolje, ali je neuporedivo bolja ova vlada od prethodne u kojoj je stožer bio DS.

Duboka istina

pre 10 godina

Da se Tadić pita ko zna koliko još Kosovsko pitanje ne bi bilo rešeno... Imao je 10 godina a nipta nije uradio. Sad treba da pusti ljude koji su voljni da završe posao kako treba da rade...

Manjak

pre 10 godina

Kosovko pitanje je bilo rešeno još ko zna kad, samo što Tadič nije smeo sa tim pred narod... Došli su neki novi ljudi koji su premnni da se pomire sa prošlošću i da gledaju u budućnost.

u prolazu

pre 10 godina

Gospodin počasni se ponovo oglasio, danas kada je za Srbiju sasvim nebitno njegovo mišljenje. A ja bih ga lično pitala gde je sve ove godine kada je Pitanje Kosova trebao rešiti. Prepustio je ovako bitan problem Srbije nekom pregovaračima čija reć i nije Evropi značila puno!

Luji-Zijana

pre 10 godina

Tadic je u pravu samo u jednom, proces politickih pregovora jos nije zavrsen. Sve ostale izjave u ovom intervjuu su irelevantne za srpsku politicku stvarnost, u pitanju su njegovi licni stavovi. No i sam primer Tadica upozorava nas na takvo razmisljanje. Tadic je produkt jednog vremena, koje je bilo postmilosevicevsko, stoga je shvatljivo (zaokret), no i vremena koje je odlikovalo nerealna procena pozicija Srbije u evropskim okvirima. Iluzornim ocekivanjima u narodu da ce Evropa zapostaviti sve svoje unutrasnje probleme i posvetiti se samo Srbiji na kraju je i sam Tadic platio cenu na izborima, mada i sama njegova kandidatura za treci mandat nije imala karakteristiku domokratske odluke. Dovoljan razlog da se sadasnjoj situaciji ne pristupi na isti nacin, da se ne prenagljuje, ali jos ne ucimo, vidim vec se briselski sporazum proglasava istorijskim sporazumom (pomak svakako jeste), ali Srbiju ceka jos mnostvo slicnih sporazuma u bliskoj buducnosti, i dalje imamo status quo. Najupecatljiviji komentar ostavio je korisnik "ROKO". Ja cu samo odgovoriti na njegov. Istorijsko vrednovanje jednog politicara se ne odredjuje na osnovu njegove harizme i retorike, nego sposobnosti i ostvarenih rezultata. U Srbiji je retorika posle 5. oktobra 2000. preovladala, ali je i autoritarni nacin politickog razmisljanja o(p)stao, i kod proevropejaca. Sve ostalo je bliska proslost od koje se jos nismo udaljili.

Tika

pre 10 godina

Pa dobro, daj da čujemo konačno nešto o toj tvojoj viziji. Makar i u fusnoti sa zvezdicom ili bez zvezdice, ali ajde već jednom, prosvetli nas konkrtno.

sitno seckano

pre 10 godina

Au kritičari, al ste nekonstruktivni. Ne može sve odjednom - zadavićete se, mora da se sitno isecka da može da se svari. Jedno po jedno kako vremenom sazreva.

lakse malo

pre 10 godina

Tadic je u jako teskim okolnostima dobro radio svoj posao, to isto radi I ova vlada. Neki koraci nisu bili moguci dok se za to ne postigne dogovor.

Rus

pre 10 godina

Tadić je rekao svoje dok je bio na vlasti, zato nam je sad aovako. Srećom pa je sada na čelu Srbije pravi Srbim koji radi isključivo u interesu Srbije.

Mnogo ste isti

pre 10 godina

Tadicu jesi bio igrac svaka ti cast,ali ovi su te nadmasili.Ni godina dana nije proslo,a Srbija je jos manja i jos zaduzenija.

dovršen-savršen

pre 10 godina

Dobro je da nije dovršen ili savršen. Upravpo ne bi bilo dobro da je dovršen, savršen. Sve je promenljivo, sve se menja dograđuje.Bili ste dva mandata predsednik i niste u vašoj vlasti obezbedili ni kako vi kažete nedovršen sporazum. Niko vas nije mogao da spreči u tome, imali ste većinu u parlamentu, imali ste podršku nas građana. Možda ste mislili da ste vi, sa tadašnjom vlašću, dovršeni-savršeni, pa ste tapkali u mestu, što je greška.
Najmanje jedan mandat ste izgubili što ste mislili da ste dovršeni-savršeni.Šta bi bilo kad bi u razvoju pogotovo politici imali kategoriju dovršen-savršen. Nebi imali nikakav razvoj, došli bi do te neke dovršenosti-savršenosti i tu bi ostali. Na šta bi posle ličili.Na idiote, robote,...
Hvala bogu da Sporazum nije dovršen-savršen.

laufer me nije zaboravio

pre 10 godina

Njegovo je prošlo. Imao je priliku da nešto dobro uradi za Srbiju i Srbe na KiM. Nažalost, sve je uradio ali u suprotnom smeru.

make

pre 10 godina

"Upali smo u situaciju u kojoj naša vlada i pored dobrih mera i napora nije uspela da izdejstvuje ekonomski oporavak. Ni kod nove vlade ne vidim nikakav napredak. Glavni problem moje zemlje nije Kosovo, nije što nismo još u EU, već privreda". Još samo kada bi bilo tako sve bi bilo dobro. Sam si blagoslovio pustošenje državnih para. Zato smo u gde jesmo.

lektor

pre 10 godina

Imao si priliku Tadicu kada si vodio zemlju da se pozabavis kosovskim pitanjima,interesantno je u Srbiji da kako ko izgubi vlast ima resenje i zna kako da resi sitvaciju na Kosovu,a dok je na vlasti svi cute i cekaju da se problem resi sam.

ljutka

pre 10 godina

"On je istakao da su Jeremić, ali i Dušan Petrović izbačeni samo zato što su želeli da koriste zakon koji je usvojen u Skupštini radi dobijanja datuma za početak pristupnih pregovora, a to je da svaki poslanik lično raspolaže svojim mandatom, a ne partija."


Stvarno sramota. Usvojili ste zakon zbog pocetka pristupnih pregovora, bez istinske zelje da ga primenjujete. Gde je tu evropejstvo i vladavina prava. Verovatno egzistira kad nisu ugrozeni licni i partijski interesi.

Demetra

pre 10 godina

Srbi sa Severa Kosova taj sporazum i treba da prihvate. Srbi i trebaju da se ujedine, i treba da rade za interes naroda i države. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. Dogovor sa Srbima i treba da se postigne pod hitno, jer je to u njihovom interesu.Aleksandar Vučić zaista zna šta je najbolje za našu državu i naš narod. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.

Вила Зубић

pre 10 godina

Када се упореде добре и лоше стране договора лако ће се доћи до закључка да смо добили највише што се могло добити у овом тренутку. Сачували смо наш народ доле, обезбедили суштинско присуство државе Србије на простору Космета кроз Заједницу српских општина, онемогућили формални настанак такозване државе Косово и пријем у међународне институције .

Rus

pre 10 godina

Državni vrh se izborio za maksimum koji smo mogli da dobijemo u ovom momentu a Tadić je poslednja osoba koja od kje se očekuje da komentariše rad sadašnje vlasti. Puna podrška Vučiću.

Miloš ŠiD

pre 10 godina

Predsednik Nikolić nije želeo neozbiljno, kao njegov prethodnik Tadić, da pristupi rešavanju problema Kosova, već se u rešavanje tog problema aktivno uključio. Za razliku od razgovora o Kosovu koje je vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, ovi razgovori su bili mnogo ozbiljniji. Posle Borkovih pregovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

gef2007

pre 10 godina

Ono što ti nisi bio u stanju da uradiš drugi jesu tako da imaš priliku da vidiš da se moglo ali da ti nisi imao dovoljno snage za tako nešto.

Asterix

pre 10 godina

Jednom i ja da se složim sa bivšim predsednikom, veliki je posao odrađen i dobro je što niste više na vlasti zato što se pitanje Kosova ne bi pomerilo sa mrtve tačke.

Vlasta

pre 10 godina

Za celu jednu deceniju, pod vođstvom Tadićeve stranke, provreda Srbije je išta u sunovrat. Kako se usuđuje da sada krivi nekog drugog za stanje koje sada imamo u privredi?

panonski

pre 10 godina

Al se nalupeta covek u tako malo teksta. Sve zna sta su bili problemi.. Pa sto niste makar 1 resili za sve te godine vlasti i predsednikovanja ?

meda

pre 10 godina

Šta to znači, bio je protiv isključenja Petrovića i Jeremića, ali nije hteo da se meša? Pa šta ćeš onda ti u stranci, ako nećeš ni u šta da se mešaš?

jelena

pre 10 godina

Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je EU očekivala, i zbog toga imaju puno pravo da to jasno kažu i u Nemačkoj, i u Londonu, i u Briselu, svakom svom sagovorniku. Dakle državni vrh je jasno i glasno rekao evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

Uroš Ražanj

pre 10 godina

DS i Boris Tadić su građana Srbije godinama plašili kako će Srbija zaratiti sa celim svetom ako na vlast dođu Nikolić i Vučić, i zahvaljujući strahu koji su tako izazivali kod ljudi dobijali su izbore. Sada se pokazalo, da je to bila čista propaganda, i da su Nikolić i Vučić uspostavili mnogo bolje kontakte sa svetskim liderima nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Tadića.

GAGA

pre 10 godina

Još jednom se pokazalo da nisu svi protiv Srbije i da nije problem u zvaničnicima EU, već je problem bio u Borisu Tadiću i ljudima koji su pregovarali sa evropskim zvaničnicima. Ne može se u Briselu pričati jedno, u Srbiji narodu nešto drugo, a raditi nešto sasvim treće. Nije Srbija ništa imala od Tadiće priča kako se on bori protiv korupcije i kriminala, a u isto vreme u Srbiji caruju kriminal i korupcija, u koju su bili upleteni i naviši funkcioneri stranke Borisa Tadića.

Marija

pre 10 godina

Ako ga Nemci podržavaju i misle da je poučan,kako nasliv glasi, molim da ga postave na funkciji u svojoj državi...Da vidimo kako će Nemačka da prođe

mlekadzija

pre 10 godina

G. Bivsi,
Molim Vas da nas postedite naknadnog mudrovanja.
Vasu priliku koja je dugo trajala niste iskoristili...a rezultate vaseg predsednikovanja i vlasti DS sa raznim koalicionim partnerima jos uvek osecamo.

gojko

pre 10 godina

Sa Vučićem i Nikolićem Srbija i ima neke šanse da dobije datum za pregovore sa EU, ali sa državom kakvu smo je imali u vreme DS-a mi nikada datum za pregovore ne bi dobili. U vreme Borisa Tadića, nije problem bilo samo Kosovo, kako to Tadić želi da predstavi, nego je možda još veći problem bila država u kojoj caruje korupcija, i u kojoj se strani investitori reketiraju. Takva Srbija nikada ne bi dobila datum, pa čak i da prizna nezavisnost Kosova.

nemanja DS

pre 10 godina

Krajnje je vreme da se Tadic vrati u stranku posto se pokazalo da je Dragan Djilas potpuno politicki nepismen i da se ne snalazi van komercijalnih sistema. DS je potreban konstruktivan lider bez kontraverzi koji ce moci da nadje zajednicki jezik sa ostalim strankama u ovako teskom trenutku za Srbiju.

u prolazu

pre 10 godina

Gospodin počasni se ponovo oglasio, danas kada je za Srbiju sasvim nebitno njegovo mišljenje. A ja bih ga lično pitala gde je sve ove godine kada je Pitanje Kosova trebao rešiti. Prepustio je ovako bitan problem Srbije nekom pregovaračima čija reć i nije Evropi značila puno!

Kontra-Logika

pre 10 godina

"Globalna Ekonomska Kriza"?! To je opravdanje za onakvo vladanje Tadića? Srbija je u krizi od ranih 90-tih a od kad je nastupila "Demokratska Vlast" država je skočila u ambis... Koje je opravdanje za sve što danas saznajemo o ljudima koje je tadašnja vlast postavljala na funkcije i način na koji je vođena država?

ROKO

pre 10 godina

Tadic je covek s politickom karizmom covek koji ima pricu i zna da na inteligentan nacin reaguje kao pravi diplomata za razliku od danasnjih politicara na vlasto koji se ponasaju i govore jezikom na stocnoj pijaci. Za tako nesto potrebno je znanje i kultura sveobuhvatni pristup problemu i dugorocno gledanje na resavanje problema. Ne zaboravimo vreme u koje je on stupio na scenu i imidz koji je tada srbija imala i danas kada je prakticno doveo srbiju pred datum za pocwetak pregovora. KOsovski problem u ono vreme prosto nije sazreo i nemoguce ga je bilo resiti imajuci u vidu odnos celokupne javnosti koja je brojcano jaca i veca i bila je protiv bilo kakvih realnih resenja. Naprotiv on je taj problem doveo do resenja. Zalosno je sto se ovakav politicar nasao preko noci na marginama drustva sto ce svakako stetiti a nimalo nece koristiti drzavi srbiji. Nazalost nasa javnost je takva kakva je sa karakteristikom euforije pa makar u glavnom na svoju stetu a kada se prospavaju onda shvate da su pogresili. Zarko bi zeleo povratak ovog politicara ne zbog njega licno nego zbog boljitka srbije.

hendrix

pre 10 godina

i bolje sto je teze uci u EU, makar cemo nadam se srediti drzavu i zakone, pogledajte nase 2 komsije clanice EU, od kako su pristupili EU krenuo drzavni posao, digli ruke i od boga... Ovako mi barem imamo prostora za napredak...

taze_kod_cika_Laze

pre 10 godina

Citiram sefa delegacije EU u Srbiji: "Sve sto se sada trazi od Srbije trazilo se u poslednjih 10 godina" Sta to znaci?? Cutalo se o izjasnjenju da bi se sto duze ostalo na vlasti,da ne bi nastala pljuvacina po "demokratama", pa da nedajBoze budu zamenjenji!?

Cvele

pre 10 godina

Kancelarija SNS-a za brze odgovore radi punom parom,Tadic je gospodin i ima sve odlike svetskog lidera,znamo u skoroj proslosti kako su gospodin Toma i njegova stranka odnosili prema problemu Kosova I Metohije, a i ostalim problemima tako da znamo njegovu ozbiljnost za resavanje Kosovskog problema,vreme ide i pokazace se ko je Tadic.

Manjak

pre 10 godina

Kosovko pitanje je bilo rešeno još ko zna kad, samo što Tadič nije smeo sa tim pred narod... Došli su neki novi ljudi koji su premnni da se pomire sa prošlošću i da gledaju u budućnost.

bezimena

pre 10 godina

Javio se čovek zbog koga je država celu deceniju išla u rikverc... I to još kritikuje...Baš lepo
(A gde je tu Logika, 23. april 2013 10:52)

Vama je rikverc kandidatura za članstvo u EU, posle ukidanja viza i skidanja haške anateme, koji su bili epohalna dostignuća za Srbiju!?

p.s. nazadovanje u svim pravcima, uz nevidjeno arčenje ipljačkanje NAŠIH para (privatizacije koje su bile najgora moguća rasprodaja) je bila vladavina VdrK, što kao predsednika, što kao premijera

Mare

pre 10 godina

Kada je trebalo da priča o Kosovu on nije smeo da zucne jednu reč,šta se dogadja sa tim čovekom valjda on onog poraza na izborima malo skrenuo sa puta.Prvo je bilo neću da budem premijer pa posle hoću pa na kraju nije(Hvala Bogu),posle je bilo hoće da se kandiduje za predsednika stranke a posle neće da se kandiduje.Kada pogledam šta je sve pričao a kako se sada ponaša mislim da je zreo za jednu penziju.

James Bond

pre 10 godina

Tadiću da si hteo mogao si da iniciraš pregovore još pre 5 gpodina i da Srbi dobiju mnogo više nego sada ali lako je sada nalaziti opravdanja za sopstvenu nesposobnost.

Duboka istina

pre 10 godina

Da se Tadić pita ko zna koliko još Kosovsko pitanje ne bi bilo rešeno... Imao je 10 godina a nipta nije uradio. Sad treba da pusti ljude koji su voljni da završe posao kako treba da rade...

ivan 1

pre 10 godina

Zamisli da on daje bilo kakvu izjavu,pa kako ga nije malo sramota da on kaže bilo šta 12 godina su sakrivali svaki podatak i nikome ništa govorili to jestršno poražavajuće da imaju pravo glasa

Istina na kub

pre 10 godina

Koliko je grešaka napravio u političkom životu, ni ljudi iz stranke čiji je počasni predsednik, ga više ne vole... Zašto li se njegovo mišljenje sluša kad je on imao delu deceniju da nešto uradi, a kulirao je na račun naroda

Simonida R

pre 10 godina

Gospodine Tadiću, ovu ažurnost i državničke brige ste trebali ispoljiti kao predsednik države a ne sada kao običan građanin.

Danica R

pre 10 godina

Lako je sada hvaliti i podržavati postignuti sporazum između Beograda i Prištine, ali nam upravo Vi dugujete odogovor zašto ovaj problem nije rašavan ranije, kada su okolnosti bile deleko povoljnije.

environmentalist

pre 10 godina

Vi (DS) ste gdin. Tadicu prokockali istorijsku priliku da uradite nesto pozitivno za ovu zemlju! Zaista ne mogu da verujem da i dalje izgovarate da je svetska ekonomska kriza sprecila ispunjenje vecine vasih datih obecanja! Pa vi ste upropastili celokupnu privredu praveci svoje paralelne firme, pri tom sa malim brojem ljudi, koje su bukvalno otimale posao drugim firmama na trzistu (i tako ih naravno unistavale) a sve u cilju finansiranja stranacke infrastrukture. Uz to ste i besumicno zaposljavali vase glasacko telu u javna preduzeca i druge drzavne ustanove, povecavali poreze i izmisljali nove namete, i tako dodatno opterecivali privredu. O uslovima dobijanja kredita u bankama, zakonima krojenim po meri tajkuna, monopolu, korupciji, nepotizmu, losoj selekciji kadrova, bahatosti i aroganciji nema vremena ni prostora da pisem. Ali kada bih cak i mogla da prenebregnem gore napisano (a ne mogu!), jel ste gdin. Tadicu nekada culi za narodnu izreku 'Na muci se poznaju junaci'.

Morovićki Robin Hud

pre 10 godina

Promenio Tadić ploču. Predsednik demokrata priča jednu priču a počasni predsednik priča drugu priču. Pitam se ko je od vas dvojice zaista predsednik demokrata.

Rus

pre 10 godina

Tadić je rekao svoje dok je bio na vlasti, zato nam je sad aovako. Srećom pa je sada na čelu Srbije pravi Srbim koji radi isključivo u interesu Srbije.

mirko

pre 10 godina

Neki još ne razumeju da su izbori održani pre godinu dana, da Tadić nije konkurent za neku državničku funkciju, pa i dalje nastavljaju sa nebuloznim optužbama. Svako ko je bio na visokoj funkciji zanimljiv je sagovornik, i mnogi mediji traže razgovor sa njim, gde on komentariše aktuelne i predhodne političke odluke. Možete to čitati, ili ne, možete verovati, ili ne, i tu je kraj. Po meni čovek je iskreno odgovorio na pitanja, a mislim da je pogrešio što se vezao sa ljude poput Koštunice, Jeremića i Petrovića.

lakse malo

pre 10 godina

Tadic je u jako teskim okolnostima dobro radio svoj posao, to isto radi I ova vlada. Neki koraci nisu bili moguci dok se za to ne postigne dogovor.

ostoja

pre 10 godina

Samo nedobronamerni i stranački ostrašćeni neće da priznaju da sadašnja vlada radi mnogo bolje od prethodne vlade, po većini pitanja, a pogotovo po pitanju borbe protiv korupcije. Normalno da uvek može još bolje, ali je neuporedivo bolja ova vlada od prethodne u kojoj je stožer bio DS.

Natalija M

pre 10 godina

Pitanje proterivanja neistomišljenika iz DS, pre svega Jeremića i Petrovića, malo ko sme da komentariše zbog čoveka koji je i Vas, gospodine Tadiću, na poseban način sklinio iz vrha stranke.

odkudvi

pre 10 godina

Prosto mi je neverovatno kada citam komentare pristalica SNS-a na ovu vest. Nije mi jasno odakle im pravo da postavljaju pitanje Tadicu zasto on nije nasao resenje za problem . Samo da vas podsetim , kada se jednom prilikom slucajno rukovao sa Tacijem hteli ste da ga lincujete . Sad zamislite sta bi se desilo u Srbiji da je on seo da pregovara sa Tacijem i da prihvati ono sto je prihvatio Dacic. Ja mislim da bi gorela Srbija . Upravo zbog toga je EU dovela na vlast Dacica i Vucica kako bi vi pristalice istih bili mirni kada se ovo desi a za najacu opozicionu stranku imate proevropsku stranku koja ce podrzati ovakav sporazum . Dakle misija EU uspela , Kosovo dobija nezavisnost bez paljenja ambasada i razbijanja Beograda i Nike prodavnica . Prosto !!

Morena

pre 10 godina

Prosto pitanje se jednostavno namece - zasto g-dine Tadicu niste sve to uradili?
Imali ste dva mandata...
(Niksha, 23. april 2013 14:53)

nije imao vremena, previse je bio zauzet slikanjem, izvinjavanjem etc.

noname

pre 10 godina

kritikujte vi koliko hocete, ali je cinjenica, da bez obzira na ekonomsku krizu, da su vama DS i gospodin Boris Tadic utrli put da biste ovako nesto mogli sprovesti

FRA,frankfurt

pre 10 godina

Tadicu , imao si stvarno mnogo godina vremena da uradis mnogo vise.
Ali nisi. Zato sada ne preteruj, jer bas ovi sto su ratovali su
uradili veliki korak !!!
MOGU DA KAZEM ISTORIJSKI KORAK !!!

Zato smanji glas i podrzi da se ide napred !!!
Jer nisi ni ti bio bolji (da jesi ,sto onda niste podpisali
Ahtisarijev plan?)
Nego ste se radije bavili sa svojom strankom kao da ste
samo vi i niko drugi u Srbiji -najpametniji i najbolji.
A U STVARI NIJEDNA STRANKA NEMA POJMA O EKONOMIJI !!!!!!!!!!!!!!!

Nikola

pre 10 godina

Sve ono sto je Tadic predlagao kao resenje za Kosovo (dok su ga Nikolic i Vucic pljuvali), Vucic i Dacic su prihvatili samo mnogo, mnogo nepovoljnije po Srbe sa Kosova. Videla je Estonova da je Tadic cvrsci orah, a da ce Dacic da pristane na sve i taj trenutak je iskoristila.

Inspektor Kluzo

pre 10 godina

Citat Tadića: "Upali smo u situaciju u kojoj naša vlada i pored dobrih mera i napora nije uspela da izdejstvuje ekonomski oporavak. Ni kod nove vlade ne vidim nikakav napredak. Glavni problem moje zemlje nije Kosovo, nije što nismo još u EU, već privreda".
Najveća ekonomska kriza je pustošenje budžeta Srbije pod tvojim blagoslovom. Zato je Srbija tu gde jeste.

Nikola

pre 10 godina

Voleo bih da ovaj covek moze sebe da cuje:
- Jeremic i Petrovic iskoristili zakon koji je donet da bi se dobili datum o pocetku pregovora.
Zakoni se donose da bi se postovali. I pali ste sa vlasti jer niko od vas nije postovao zakon. Situacija u kojoj dva clana stranke postuju zakon, pa zbog toga budu izbaceni iz stranke, vrlo malo govori o samim clanovima, ali jako puno o samoj stranci!!!
Jos jednom se pokazuje da je jedino demokratsko u DS, njihovo ime i nista drugo. Principe demokratije oni nisu videli ni u izlogu.
Sto se druga Tadica tice - mislim da bi drugu bilo bolje da se ne javlja jos neko duze vreme, da se malo zaboravi kako je svojim cutanjem odobravao upropascavanje privrede i pljacke svake moguce vrste.

BOZANA 63

pre 10 godina

Boris Tadic je celog svog zivota uvek radio na pola, nikada nije isao do kraja.Kaze bio je, bio je protiv isključenja Dusana Petrovića i Vuka Jeremića,ali gle cuda nije hteo da se meša? Pa šta će onda u stranci bas ga briga obezbedio je sebi mesto pocasnog predsednika, ako neće ni u šta da se meša neka pusti ljude koji hoce da rade. Tako je vodio i Drzavu?

Realnost

pre 10 godina

Joooj radikali/naprednjaci molim vas da ne komentarisete nista o Kosovu. Ja razumem da dve osobe naprasno promene stavove , ali da vas toliko odjednom od "jedinih pravih Srba" postane ono sto ste nazivali izdajnicima, placenicima, e to nikada necu razumeti. Pricajte o Miskovicu, Dulicu, Markovicu, a sve ostalo zaboravite, molim vas..

zozon

pre 10 godina

Zašto ti nisi pokušao da nađeš rešenje za Kosovo? Đinđić je još pre 12 godina pričao o pregovorima...
(Petar Pan, 23. april 2013 10:30)
A sta je ova crno-crvena koalicija radila pri svakom i najmanjem pokusaju da se nesto uradi sa Kosovom.? da je Tadic ovo podpisao pravili bi opstrukciju u skupstini, demonstracije, strajk gladju, palili bi Srbe sa severa da izadju na barikade i ostalo. Sad su postali Evropejci veci no sto je BT ikad bio, nisu oni za ovo dobili glasove na izborima... Pa jos Vucic kad tugaljivo isprica kako su se "junacki borili" za Srbiju da bi dobili ono sto je vec pisalo u Ahtisarijevom planu - ali ovaj narod ima kratko pamcenje pa se sve caskom zaboravi pa i to sta su ovi koji su na vlasti radili u poslednjih 20 godina. Pa posto svaki narod zasluzuje svoju vlast Nazdravlje narode, slavite pobedu ko 1999..... do narednog otreznjenja

Mika Vranjanac

pre 10 godina

Tadic je dao izjavu koja je sasvim na mestu.

A ovima iz SNS-jugenda sto ga sad kao kritikuju, pa da je DS potpisao ovakav sporazum pre godinu dve, Vucic i Nikolic bi se dernjali "Izdaja" do neba.

Jedini nacin da se problem Kosova "resi" (ako je ovo resenje) je bilo da se vrela corba preda onima koji su je i zakuvali, a to su SPS i radikali.

Žalosna Sova

pre 10 godina

DS je imala istorijsku šansu nije iskoristila. Da su poceli sa reformama kad je trebalo danas bi bili stranka koja bi imala budućnost. Ali biti na vlasti samo radi vlasti ima svoju cenu. Svaka izjava B.Tadića izaziva negativne rakcije. Ona politicka opcija koja smogne snage da u toj zemlji napravi ozbiljne reforme i reskira da izgubi vlast imaće moju podršku. Ja mislim da narod u Srbiji nije svestan koliko bi prave reforme bile bolne

Perica

pre 10 godina

Iskreno se pitam koga zanima šta priča gospodin Hoću Neću.Podsetio bih da je on predlagao da idemo pred medjunarodno sud da odluči o Kosovu gde smo doživeli katastrofu tako da bolje bi mu bilo da trči maraton i da igra košarku tu makar neće nanositi štetu zemlji.

srboljub matic

pre 10 godina

Tadic je politicar i covek koji nam fali i falice. Dacic koji sada izigrava nekog heroja je obicna lazovcina .
Kosovo je ono zajedno sa njegovim politickim tatom Milosevicem izgubljeno ali je izdao Tadica
koji ga je povratio iz zaborava. Dobra je stvar da su on i Vucic priznali nezavisnos Kosova i zastitili zivot Tadicu,
jer da je on taj bio koji stavlja potpis za nezavisnost Kosova prosao bi kao Djndjic. I pored navodnih pretnji njemu i
Vucicu. Nece njima ni dlaka sa glave faliti a znamo zasto.

Poldi

pre 10 godina

Tadicu, problem je bio sto si ti vukao sve konce, a ti si se kolebao. Malo za EU, malo za nacionaliste, pa nesto vise za korumpirane divizije i na kraju je ispao buckuris, ili kako ti sada kazes nedovrseno.
Ne trazi izgovore, ti si podbacio ...

qqlele

pre 10 godina

Da li je moguće da se "slobodni Radikali" sada naprednjaci, javljaju sa pitanjem zašto sporazuma nije bilo ranije?!?!' Gospodo, zbog vas (tada ste bili Radikali) i podrške Miloševiću i njegovoj politici je Kosovo i izgubljeno. Da ne pričamo o vašim komentarima, grafitima, parolama, kako je isti ovaj Tadić izdajnik i kako ga treba likvidirati posle rukovanja sa Tačijem. Ne sećate se? Ne sećate se kakvu "mudru" politiku su vodili vaši puleni dok su bili opozicija. Da li je bilo podrške pregovorima? NE! Čak niste podržavali ni pregovore o pristupanju EU, o ovim drugim pregovorima i da ne govorim. Zato, molim vas ne pričajte o mudroj i odgovornoj politici.

dovršen-savršen

pre 10 godina

Dobro je da nije dovršen ili savršen. Upravpo ne bi bilo dobro da je dovršen, savršen. Sve je promenljivo, sve se menja dograđuje.Bili ste dva mandata predsednik i niste u vašoj vlasti obezbedili ni kako vi kažete nedovršen sporazum. Niko vas nije mogao da spreči u tome, imali ste većinu u parlamentu, imali ste podršku nas građana. Možda ste mislili da ste vi, sa tadašnjom vlašću, dovršeni-savršeni, pa ste tapkali u mestu, što je greška.
Najmanje jedan mandat ste izgubili što ste mislili da ste dovršeni-savršeni.Šta bi bilo kad bi u razvoju pogotovo politici imali kategoriju dovršen-savršen. Nebi imali nikakav razvoj, došli bi do te neke dovršenosti-savršenosti i tu bi ostali. Na šta bi posle ličili.Na idiote, robote,...
Hvala bogu da Sporazum nije dovršen-savršen.

Tika

pre 10 godina

Pa dobro, daj da čujemo konačno nešto o toj tvojoj viziji. Makar i u fusnoti sa zvezdicom ili bez zvezdice, ali ajde već jednom, prosvetli nas konkrtno.

marija

pre 10 godina

E Tadicu kad si mogao da nesto uradis ti si izbegavao to tako da sad nije vreme za tvoje savete.
(butros butros gali, 23. april 2013 11:07)

Tadic nije hteo da uradi ovo sto ste vi uradili. Merkel je rekao da su na KiM legalne srpske institucije, nikakve paralelne sto vi tvrdite i potpisujete.
Ovo sto ste uradili je najblaze receno, NEPRIMENJIVO, i Tadic vam to i kaze.
Dakle, NEODRZIVO.
Bas da vidim kako ste zamislili da ovo sprovedete.

Zoran

pre 10 godina

Zaista ste Vi iz SNS-a ( bivsi radikali) cuda ne vidjena, pa posle potpisivanja PPS-a, je Vas sadasnji Predsednik republike Nikolic zahteao da Tadic i ekipa koja je to potpisala budu na aerodromu pohapseni. Da je ovo potpisala predhodna vlada ( tadiceva), ubedjen sam da bi beograd i srbija goreli, gore nego kada je Taci proglasijo samostalnost. Licno podrzavam sporazum, to nije sporno, ali Vi sada prozivate Tadica sto nije potpisao ovo zasta hvalite Vaseg Aleksandra Vucica. Pa budite realni kavu bi Vi halabuku digli, gore nego ovo u vojvodine oko dekleracije.

Mnogo ste isti

pre 10 godina

Tadicu jesi bio igrac svaka ti cast,ali ovi su te nadmasili.Ni godina dana nije proslo,a Srbija je jos manja i jos zaduzenija.

Jelena

pre 10 godina

@FRA, frankfurt: "Jer nisi ni ti bio bolji (da jesi ,sto onda niste podpisali Ahtisarijev plan?)

Po Ustvu za kreiranje i sporovdjenje politike u svim oblastima je nadlezna vlada, koja za svoj rad odgovara skupstini. Predsednik nema ovlascenja ni da kreira ni da sprovodi politiku. Osim vrhovnog komandanta i predsednika saveta za nacionalnu bezbednost, sva ovlascenja predsedinka su protokolarna.

Kostunicina vlada je odbila Ahtisarijev plan. Odbila je cak i da ga uzme kao polaznu osnovu za dijalog i, uz neka poboljsanja, dodje do resenja.

Inace je vrlo zanimljivo da se sve lose sto je Kostunicina vlada ucinila - a spisak je jaako dugacak - pripisuje vladi DSa i Tadicevom predsednikovanju.

Luji-Zijana

pre 10 godina

Tadic je u pravu samo u jednom, proces politickih pregovora jos nije zavrsen. Sve ostale izjave u ovom intervjuu su irelevantne za srpsku politicku stvarnost, u pitanju su njegovi licni stavovi. No i sam primer Tadica upozorava nas na takvo razmisljanje. Tadic je produkt jednog vremena, koje je bilo postmilosevicevsko, stoga je shvatljivo (zaokret), no i vremena koje je odlikovalo nerealna procena pozicija Srbije u evropskim okvirima. Iluzornim ocekivanjima u narodu da ce Evropa zapostaviti sve svoje unutrasnje probleme i posvetiti se samo Srbiji na kraju je i sam Tadic platio cenu na izborima, mada i sama njegova kandidatura za treci mandat nije imala karakteristiku domokratske odluke. Dovoljan razlog da se sadasnjoj situaciji ne pristupi na isti nacin, da se ne prenagljuje, ali jos ne ucimo, vidim vec se briselski sporazum proglasava istorijskim sporazumom (pomak svakako jeste), ali Srbiju ceka jos mnostvo slicnih sporazuma u bliskoj buducnosti, i dalje imamo status quo. Najupecatljiviji komentar ostavio je korisnik "ROKO". Ja cu samo odgovoriti na njegov. Istorijsko vrednovanje jednog politicara se ne odredjuje na osnovu njegove harizme i retorike, nego sposobnosti i ostvarenih rezultata. U Srbiji je retorika posle 5. oktobra 2000. preovladala, ali je i autoritarni nacin politickog razmisljanja o(p)stao, i kod proevropejaca. Sve ostalo je bliska proslost od koje se jos nismo udaljili.

sitno seckano

pre 10 godina

Au kritičari, al ste nekonstruktivni. Ne može sve odjednom - zadavićete se, mora da se sitno isecka da može da se svari. Jedno po jedno kako vremenom sazreva.

kmania

pre 10 godina

Kao aktivni ucesnik 5 oktobra duboko sam razocaran pre svega onima kojima sam verovao.Prepucavanja na forumu ko je bolji i citanje komentara dovodi do toga da nista nismo naucili.Gospodo nisu dobri ni ovi ni oni.Nama trebaju posteni ljudi ali izgleda da cemo u Srbiji to tesko naci.Od 2000 godine ono sto sam licno video bilo je otimacina svega vrednog u Srbiji sto postoji i to je cinjenica.Pogledajte ko su sad i sta su svi oni.Uzmite im imovinske karte racune po inostranstvu,namestanje tendera ,bratska privatizacija gde nepismeni konobari sada uce nas kako da izadjemo iz krize.
Da ima postene vlasti na RTS 1 treba samo ovom narodu da pokazu imovinsku kartu takozvanih demokratskih politicara pre 13 godina i sada sve ce biti jasno ko je ko.Odatle gospodo politicari treba da krenete.
Obican narod se ovde glozi i prica o ljudima koji bi u normalnim zemljama sada vukli bukagije.Zao mi je sto sam vam verovao nazalost o trenutnoj vlasti necu ni da komentarisem.

make

pre 10 godina

"Upali smo u situaciju u kojoj naša vlada i pored dobrih mera i napora nije uspela da izdejstvuje ekonomski oporavak. Ni kod nove vlade ne vidim nikakav napredak. Glavni problem moje zemlje nije Kosovo, nije što nismo još u EU, već privreda". Još samo kada bi bilo tako sve bi bilo dobro. Sam si blagoslovio pustošenje državnih para. Zato smo u gde jesmo.

laufer me nije zaboravio

pre 10 godina

Njegovo je prošlo. Imao je priliku da nešto dobro uradi za Srbiju i Srbe na KiM. Nažalost, sve je uradio ali u suprotnom smeru.

lektor

pre 10 godina

Imao si priliku Tadicu kada si vodio zemlju da se pozabavis kosovskim pitanjima,interesantno je u Srbiji da kako ko izgubi vlast ima resenje i zna kako da resi sitvaciju na Kosovu,a dok je na vlasti svi cute i cekaju da se problem resi sam.

Rus

pre 10 godina

Državni vrh se izborio za maksimum koji smo mogli da dobijemo u ovom momentu a Tadić je poslednja osoba koja od kje se očekuje da komentariše rad sadašnje vlasti. Puna podrška Vučiću.

ljutka

pre 10 godina

"On je istakao da su Jeremić, ali i Dušan Petrović izbačeni samo zato što su želeli da koriste zakon koji je usvojen u Skupštini radi dobijanja datuma za početak pristupnih pregovora, a to je da svaki poslanik lično raspolaže svojim mandatom, a ne partija."


Stvarno sramota. Usvojili ste zakon zbog pocetka pristupnih pregovora, bez istinske zelje da ga primenjujete. Gde je tu evropejstvo i vladavina prava. Verovatno egzistira kad nisu ugrozeni licni i partijski interesi.

Demetra

pre 10 godina

Srbi sa Severa Kosova taj sporazum i treba da prihvate. Srbi i trebaju da se ujedine, i treba da rade za interes naroda i države. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. Dogovor sa Srbima i treba da se postigne pod hitno, jer je to u njihovom interesu.Aleksandar Vučić zaista zna šta je najbolje za našu državu i naš narod. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.

Вила Зубић

pre 10 godina

Када се упореде добре и лоше стране договора лако ће се доћи до закључка да смо добили највише што се могло добити у овом тренутку. Сачували смо наш народ доле, обезбедили суштинско присуство државе Србије на простору Космета кроз Заједницу српских општина, онемогућили формални настанак такозване државе Косово и пријем у међународне институције .