Sreda, 17.04.2013.

18:58

Dečak operisan posle pada s litice

Desetogodišnji dečak koji je na Tašmajdanu sa litice upao u rupu dubine osam metara, operisan je u Urgentnom centru i njegovo stanje je stabilno.

Izvor: Beta

Deèak operisan posle pada s litice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

ivan tr

pre 11 godina

dragi moji ugradjani. Ovo je nase dete i nesreca se desila u nasem gradu.
STRASNO, ali mislim da gubimo solidarnu svest. Srce mi se cepa da za jadnim detetom koje je mozda samo htelo da se igra. Koliko jos da trpimo, ne rupe vec bunare po putevima i parkovima, koliko je kos ne zasticenih opasnih mesta u Bg-u? milion. koliko ste puta videli granu ili slicno pored otvorenog sahta. jel to standard koji zasluzujemo???!! NIJE. I dokle da trpimo to?
pogledajmo vec jednom realnost i videcemo da je strasno kakav set up imamo na nasim javnim lokacijam. I kakva evropska Unija kakvi bakraci. Beograd je NAS, grad svih gradjana i trebaa da negujemo urbane, humane i civilizovane vrednosti zbog nas samih. I dosta vise sa NIsam ja kriv je nema sahta ili stoji neka grana pored bunaara. Ziveli li i da nam Bog i dobri nekorumpirani lekari spasu naseg decaka a gradkse vlasti neka krenu sa utvrdjivanje odgovornostima i OTKAZIMA!!!! ili to ili cemo svi propasti u neku rupcagu i onda UNDERGROUND rules baby

Javorac

pre 11 godina

Jel to znaci da sve treba ograditi kao logor i pustiti struju? Sta rade roditelji dete ima 10.god. jel bi vi pustili vase dete da se tamo igra? Malisanu zelim brzi oporavak a roditeljima da ga cuvaju ubuduce!

Ivan Lekic

pre 11 godina

Sa Vracara sam ,kao i svi tu iz kraja igrao sam se na Tasu,pre 20-ak godina mi je drug pao na istom mestu i tesko se povredio.Sada se ovo desilo i podsetilo me na to...Znaci kod nas se nista nikad ne menja...Strasno.

Student

pre 11 godina

Kada smo bili klinci (bas negde uzrasta ovog malisana)provlacili smo se kroz razne ograde na gradilistima kako bi "maznuli" koje parce plasticnih cevki ili armature kako bi pravili maceve,duvaljke,kolibe.... Provlacili smo se kroz mesta gde ni pas nije mogao da se provuce ali nama je uspevalo. Tako smo neko vreme radili dok na jednog od nas nije pala armatura i ozbiljno ga povredila(na srecu bez daljih posledica). Dosla je hitna pomoc i policija koja je zvala roditelje a posle smo dobili takve batine da nam vise nikad nije palo na pamet da pravimo takve gluposti. Jeste da su nam roditelji pricali sta je sve i kako opasno ali dok nismo dobili niz\uz usi i po "pozadini" nista nije vredelo. Nemojte pogresno da me razumete ali bolje je spreciti nego nego se posle hvatati za glavu i kukati.

Nevidljiva

pre 11 godina

Slazem se sa vecinom citalaca da nivo svesti u Srbiji i Beogradu jos uvek nije zadovoljavajuci. Bezbednost gradjana i odgovornost drzave u tom smeru nikada nije bila prednost Srbije i bojim se da nikada nece biti.
U civilizovanim zemljama se slicni problemi vrlo brzo rese barem oni koji bi gradjanima direktno mogli da smetaju ili da ih ugrozavaju. Park koji je namenjen opustanju i rekreiranju nikada ne bi trebao da predstavlja opasnost za niciji civot pogotovo za zivot jednog deteta.
Jeste da drzava ima mnogo problema ali kada bi se malo manje bavila nekim u ovom trenutku nebitnim stvarima imala bi dovoljno novca i vremena za one bitne.
Bezbednost gradjana je prioritet broj jedan pored hrane, pica, odece i krova nad glavom. Piramida Maslova to lepo formulise a svaki dovoljno razuman covek moze i bez navedene piramide moze da izvuce zakljucak sta je najbitnije za jedan normalan zivot i cemu se prvo treba posvetiti.
Ovakve stvari mogu samo u Srbiji da se dese.

Nadam se da ce B 92 uticati na promenu svesti. Napravite jedan program u vezi toga i obavestite ljude sta je prioritet.
Gradjani mogu da se udruze u udruzenje i da pokrenu razne zalbe i slicne stvari. Dokle gode se cuti i niko nista ne preduzima nece se stvari znatno promeniti.
Za ovakav 'prekrsaj' je odgovorna drzava to jest opstina i mesna zajednica. Njima se treba obratiti. Udruzeni ljudi su u tom slucaju mnogo jaci a i Ombudsman bi mogao da pomogne pa cak i sud.

ljaste

pre 11 godina

GEneracije i generacije su se igrale na Tasmajdanu... generacije i generacije su se provlacile kroz tu ogradu i igrale, pa i moja pa i ja... jeste opasno igrati se tu, verujem jos opasnije nego pre zbog erozije i cega vec ne ali deca su deca i taj rush ko nije osetio nikad nije ni bio dete . Decko ce biti okej, to je samo bitno. A ovi koji bi da od zemlje naprave bezbedno igraliste za sve sa ogradama i stitnicima od gume na svim coskovima u gradu imaju pozdrav iz zemlje u kojoj je to vec uradjeno i nije nimalo zanimljivo, jes da niko nece da padne sa litice ar se pretvaraju u debile jer prirodna selekcija ima manje sanse...
sve najbolje decaku, Tasmajdan je najlepsi park na svetu, i ispred i iza ograde. poz

Centar

pre 11 godina

Imam 35 godine od rodjenja zivim u neposrednoj blizini Tasmajdanskog parka. Te stene sa kojih je decak pao su oduvek privlacile paznju dece, jos pre mog vremena su se klinci pentrali po njima, onda kada sam ja bio u tim nekim godinama ja sam se sa drustvom tuda provlacio, zvali smo ga "orlovo gnezdo". U moje vreme se dogodila slicna nesreca momak par godina stariji od nas je pao i prilicno nastradao, naravno preziveo je. Doduse bio je problematican i to se dogodilo tokom noci gde je sa jos par drugara pijancio. Ne treba kriviti roditelje jer oni nisu ni svesni da kada decu puste da idu u park oni se zapravo pentraju ko zna kuda. Jednostavno sa desetinu godina vec ste dovoljno veliki da ne morate do parka da idete sa roditeljima a previse ste mladi da o svemu trezveno razmislite, ne kaze se za dzabe mladost ludost. Inace pored ovog interesantno mesto gde smo se zavlacili je i ventilacija od bazena tas. Lagumi su jedno vreme bili provaljeni pa smo se i po njima motali. u kraju postoje jos dva ogromna sklonista koja su tada bila prilicno zapustena a mi smo po njima rondali vrlo cesto.

tash

pre 11 godina

Nadam se da ce ovaj decko proci bolje od naseg drugara iz kraja Zeke koji je tu u blizini pao pre 20 i kusur godina i ostao oduzet od struka na dole. Ali tako to ide, sva deca iz kraja se tu igraju, to je oduvek tako, svi smo se mi pentrali po tom zidu. Nema te ograde koje ce da spreci decake od 10-12 godina da istrazuju i krse pravila i dokazuju se. To je deo odrastanja i koliko god ovakvi dogadjaji bili strasni ja ipak ne bih svoje odrastanje na Tasu nikad menjao za neko sterilno i kvazi-sigurno, sa oznacenim trim stazama i kaznama za gazenje trave...

Miroslavv

pre 11 godina

Molim se za oporavak malog. Sto se tice odgovornosti ona je milion posto na onima koji tu rupu ili provaliju nisu obezbedil. Dete je dete, ono je bezbrizno i zeljno igre i ne zna za opasnost. Roditelji ga nisu doveli na front nego u park u srcu grada koji kako se cini sve manje ima srca! Za psa lutalicu je odgovoran grad, a za neobezbedjeno gradiliste, rupu, provaliju od 8 metara, ne treba postavljati pitanje.

Rešetke iz '58

pre 11 godina

Pre nego što je azerbejdžanskim novcem renoviran Tašmajdanski park, gradski, crkveni i ugostiteljski oci decenijama su se sporili šta je čije od površine ovog nekadašneg (Starog) groblja. Konačno, pre 2 godine, ovaj centralni gradski park je renoviran, ali ograda između najvišeg dela parka ("Čupina umka", danas poznatija kao plato kod "Šanse") i ponora koji je nastao eksploatacijom nekadašnjeg kamenoloma po kome je park dobio ime (danas su u podnožju stadion čije renoviranje je u toku, kao i postrojenje vodovoda), nije gotovo pipnuta, već je samo zafarbana i nevešto prikrpljena. Ta ograda, napravljena od metalnih rešetki visine oko 2,5 metra sa šiljcima na vrhu, stoji tu otkada i park, od 1958. Verovatno je u toku sličan spor kao i onaj pre renoviranja parka: čiji su dotrajala i zarđala, nesupešno prikrpljena gvozdena ograda? Izgleda da mora da se desi da neko ozbiljno strada, pa da nadležni konačno učine nešto na šta su bili obavezni davno, davno pre toga.

XY

pre 11 godina

Cuveni njujorski gradonacelnik La Guardia je rekao:"Kad ugine vrabac u Central parku,ja se osecam odgovornim." Dalje necu nista,jer mi ne bi objavili komentar,a nece ni ovako...

Sekundarne sirovine

pre 11 godina

Osobe koje kradu sahtove i kablove odgovaraju samo za cenu "materijala", a ne i za stetu koja je napravljena njihovom zaslugom. Potrebne su nam drakonske kazne. Da li treba neko da pogine pa da pocnete da cistite ulice od ovih napasti!

Bojana Cupic

pre 11 godina

Glupi komentari tipa: "Ima li to dete roditelje?" su u ovom trenutku suvisni i bezobrazni. Naravno da ima roditelje, nije ga roda donela. Samo se pitam da li osoba koja ima mozga da postavi ovo nerealno pitanje ima decu i da li moze da pretpostavi kroz koji pakao prolaze sada roditelji deteta koje je nastradalo. Svi mi koji imamo decu, svesni smo da opasnost vreba iza svakog coska, ali ne mozemo motriti na njih 24h i to ne bi bilo ni normalno. Iz postovanja prema porodici i tom mladom zivotu za koji treba sada svi da se molimo, bilo bi covecno izostaviti neprimerene komentare. Budimo ljudi, barem u ovakvim situacijama!

Necu da Zivim u Rupi

pre 11 godina

Ima Evropska Unija i prednosti i mana, al tamo ovakve neobezbedjene rupe i otvoreni sahtovi ne postoje. I jos milion slicnih primera. I zato treba da se trudimo da dostignemo taj nivo svesti, kulture i odgovornosti. Pa makar nikad ne usli tamo.

Pravnica

pre 11 godina

Ma rupe i ispuprenja su veliki problem u Bg. Realno! Kokiko sam puta letela i iskrenula nogu jer je neki pametnjakovic koji je pomerao stub od saobracajnog znaka ostavio centimara iznad zemlje.

osa 1950

pre 11 godina

vidi se na snimku rts-a koliko je nepropisna i mizerna zastitna ograda u odnosu na visinu provalije.kroz nju moze da proleti i covek a ne dete.javasluk i neodgovornost nadleznih sluzbi.[inspekcija ,izvodjac radova na ogradi ,nazorni organ ,projektant............]neko jeste odgovoran.

Tas

pre 11 godina

Igraliste u Tasmajdanskom parku "obezbedjuje" ograda, kroz koju se deca provlace.Sa druge strane je litica koja se od rastinja ne vidi.Dete je pronadjeno na stepenicama ispod te litice.Uzas!!! Svaki komentar je suvisan.
Nadam se da ce se izboriti za zivot ovog deteta.

pop78

pre 11 godina

@olja

Beograd put i beogradski vodovod i kanalizacija.
Sto se tice nedovrsenih objekata, gradska gradjevinska inspekcija.

Problem je sto poklopce sahtova u glavnom skidaju sakupljaci sekundarnih sirovina,redje se lome i pucaju, i prodaju u staro gvozdje. E kad otkupljivaci ne bi placali poklopce sahtova ne bi bilo ni skidanja. Posto je skupljace nemoguce uhvatiti, bar ne sve, jer niko ne moze da sacuva sve sahtove u Srbiji, onda sankcionisite one koji ih otkupljuju i resili ste problem.

Tihomir

pre 11 godina

Nedoumica oko toga kako je i gde dete povređeno potiče od toga što je u ovoj vesti izvor Hitna pomoć (Nada Macura) koja u urgentnim situacijama ne može znati kako je i gde došlo do povrede, a MUP je samo saopštio da se radi o padu. Ma gde da se nesreća dogodila - gradilište, šaht, obična rupa u kolovozu - javašluk je opet na sceni...

olja

pre 11 godina

U Beogradu ima toliko rupa i otvorenih sahtova, cak i po trotoaru, da je pravo cudo sto nema vise nastradalih. Problem je sto se niko ne oseca pozvanim da te rupe prijavi, niti se zna kome ih treba prijaviti niti da li ce neko da reaguje ako se prijavi. U blizini Autokomande u jednoj rupi koja je iskopana radi izgradje zgrade, pa napustena, postoji celo jezero. Kada bi neko upao, najpre bi padao 5m do povrsine vode a zatim bi upao u zelenu vodurinu nepoznate dubine. Postoji samo jedna tanka improvizovana ogradica. Apelujem na svakoga od nas da preuzme odgovornost i da prijavi takve stvari. Evo, neka neko kaze u komentaru kome se to prijavljuje.
I molim se Bogu da dete prezivi. Jezivo je to sto se desilo.

Shapke

pre 11 godina

Odgovornost je pre svega na roditeljima, pa i na samom detetu. Svi smo mi bili deca i valjda se secamo sta je sve padalo na pamet mnogima od nas, na primer kesanje na tramvaj, pentranje po nedovrsenim gradjevinama i hodanje po ivici krova su samo neke od stvari koje su se upraznjavale u mom drustvancetu. Pukom srecom niko nikada nije stradao ali je bilo gadnog ugruvavanja pa i lomljave kostiju. Mastovitost klinaca da izmisle i upraznjavaju opasne stvari kako bi se dokazali pred vrsnjacima je neogranicena i na svetu nema dovoljno ograda koje bi to mogle da sprece. Realno.

Dragan Milic

pre 11 godina

Dobro smo i zivi. U ulicama gde su stavljali kocke na trotoar te kocke sve se odlepile i sada su poispadale iz lezista, i na svakih dva metra mozes da se sapletes i da padnes i razbijes glavu. Uzas. A tek ti nezasticeni sahtovi. Pa jel ima nekoga ko vodi racuna o ovm gradu.

Milica

pre 11 godina

"Postoji nekoliko verzija gde je dete palo, jedna od njih je da je dete palo na gradilištu, a druga da je dete upalo u šaht"

??????????????????

Ili na gradilištu ili u šaht i ne znate gde? Zašto dajete ovakve izjave, valjda znate gde ste dete našli. Razlika je ogromna izmađu šahta i građevine. Ako je građevina zašto nije dobro obezbeđena, ako je šaht onda je pitanje šta radi grad ako mu građani upadaju u šahtove?!

Nadam se da će dete biti dobro. :(

zoki

pre 11 godina

strasno. Jadan malisan, nadam se da ce biti jak i da ce se oporaviti. Dve cinjenice meni upadaju u oci vezano za ovu nesrecu. Prva je da za ovaj incident jos uvek nema komentara, sto znaci da nama kao ljudima zivoti malisana nisu bitni, ali zato politicari, estradne zvezde i slicni jesu i vesti onjima beleze stotine komentara.
Druga stvar je to da na snimki koji je emitovn na TV-u se jasno vidi koliko je sama lokacija nebezbedna i ne osigurana. jasno se vidi da ograde ne postoje, sto je na ovakvim mestima nedopustivo.

Milica

pre 11 godina

"Postoji nekoliko verzija gde je dete palo, jedna od njih je da je dete palo na gradilištu, a druga da je dete upalo u šaht"

??????????????????

Ili na gradilištu ili u šaht i ne znate gde? Zašto dajete ovakve izjave, valjda znate gde ste dete našli. Razlika je ogromna izmađu šahta i građevine. Ako je građevina zašto nije dobro obezbeđena, ako je šaht onda je pitanje šta radi grad ako mu građani upadaju u šahtove?!

Nadam se da će dete biti dobro. :(

Bojana Cupic

pre 11 godina

Glupi komentari tipa: "Ima li to dete roditelje?" su u ovom trenutku suvisni i bezobrazni. Naravno da ima roditelje, nije ga roda donela. Samo se pitam da li osoba koja ima mozga da postavi ovo nerealno pitanje ima decu i da li moze da pretpostavi kroz koji pakao prolaze sada roditelji deteta koje je nastradalo. Svi mi koji imamo decu, svesni smo da opasnost vreba iza svakog coska, ali ne mozemo motriti na njih 24h i to ne bi bilo ni normalno. Iz postovanja prema porodici i tom mladom zivotu za koji treba sada svi da se molimo, bilo bi covecno izostaviti neprimerene komentare. Budimo ljudi, barem u ovakvim situacijama!

Tas

pre 11 godina

Igraliste u Tasmajdanskom parku "obezbedjuje" ograda, kroz koju se deca provlace.Sa druge strane je litica koja se od rastinja ne vidi.Dete je pronadjeno na stepenicama ispod te litice.Uzas!!! Svaki komentar je suvisan.
Nadam se da ce se izboriti za zivot ovog deteta.

XY

pre 11 godina

Cuveni njujorski gradonacelnik La Guardia je rekao:"Kad ugine vrabac u Central parku,ja se osecam odgovornim." Dalje necu nista,jer mi ne bi objavili komentar,a nece ni ovako...

pop78

pre 11 godina

@olja

Beograd put i beogradski vodovod i kanalizacija.
Sto se tice nedovrsenih objekata, gradska gradjevinska inspekcija.

Problem je sto poklopce sahtova u glavnom skidaju sakupljaci sekundarnih sirovina,redje se lome i pucaju, i prodaju u staro gvozdje. E kad otkupljivaci ne bi placali poklopce sahtova ne bi bilo ni skidanja. Posto je skupljace nemoguce uhvatiti, bar ne sve, jer niko ne moze da sacuva sve sahtove u Srbiji, onda sankcionisite one koji ih otkupljuju i resili ste problem.

Necu da Zivim u Rupi

pre 11 godina

Ima Evropska Unija i prednosti i mana, al tamo ovakve neobezbedjene rupe i otvoreni sahtovi ne postoje. I jos milion slicnih primera. I zato treba da se trudimo da dostignemo taj nivo svesti, kulture i odgovornosti. Pa makar nikad ne usli tamo.

olja

pre 11 godina

U Beogradu ima toliko rupa i otvorenih sahtova, cak i po trotoaru, da je pravo cudo sto nema vise nastradalih. Problem je sto se niko ne oseca pozvanim da te rupe prijavi, niti se zna kome ih treba prijaviti niti da li ce neko da reaguje ako se prijavi. U blizini Autokomande u jednoj rupi koja je iskopana radi izgradje zgrade, pa napustena, postoji celo jezero. Kada bi neko upao, najpre bi padao 5m do povrsine vode a zatim bi upao u zelenu vodurinu nepoznate dubine. Postoji samo jedna tanka improvizovana ogradica. Apelujem na svakoga od nas da preuzme odgovornost i da prijavi takve stvari. Evo, neka neko kaze u komentaru kome se to prijavljuje.
I molim se Bogu da dete prezivi. Jezivo je to sto se desilo.

zoki

pre 11 godina

strasno. Jadan malisan, nadam se da ce biti jak i da ce se oporaviti. Dve cinjenice meni upadaju u oci vezano za ovu nesrecu. Prva je da za ovaj incident jos uvek nema komentara, sto znaci da nama kao ljudima zivoti malisana nisu bitni, ali zato politicari, estradne zvezde i slicni jesu i vesti onjima beleze stotine komentara.
Druga stvar je to da na snimki koji je emitovn na TV-u se jasno vidi koliko je sama lokacija nebezbedna i ne osigurana. jasno se vidi da ograde ne postoje, sto je na ovakvim mestima nedopustivo.

Sekundarne sirovine

pre 11 godina

Osobe koje kradu sahtove i kablove odgovaraju samo za cenu "materijala", a ne i za stetu koja je napravljena njihovom zaslugom. Potrebne su nam drakonske kazne. Da li treba neko da pogine pa da pocnete da cistite ulice od ovih napasti!

Miroslavv

pre 11 godina

Molim se za oporavak malog. Sto se tice odgovornosti ona je milion posto na onima koji tu rupu ili provaliju nisu obezbedil. Dete je dete, ono je bezbrizno i zeljno igre i ne zna za opasnost. Roditelji ga nisu doveli na front nego u park u srcu grada koji kako se cini sve manje ima srca! Za psa lutalicu je odgovoran grad, a za neobezbedjeno gradiliste, rupu, provaliju od 8 metara, ne treba postavljati pitanje.

osa 1950

pre 11 godina

vidi se na snimku rts-a koliko je nepropisna i mizerna zastitna ograda u odnosu na visinu provalije.kroz nju moze da proleti i covek a ne dete.javasluk i neodgovornost nadleznih sluzbi.[inspekcija ,izvodjac radova na ogradi ,nazorni organ ,projektant............]neko jeste odgovoran.

Tihomir

pre 11 godina

Nedoumica oko toga kako je i gde dete povređeno potiče od toga što je u ovoj vesti izvor Hitna pomoć (Nada Macura) koja u urgentnim situacijama ne može znati kako je i gde došlo do povrede, a MUP je samo saopštio da se radi o padu. Ma gde da se nesreća dogodila - gradilište, šaht, obična rupa u kolovozu - javašluk je opet na sceni...

Rešetke iz '58

pre 11 godina

Pre nego što je azerbejdžanskim novcem renoviran Tašmajdanski park, gradski, crkveni i ugostiteljski oci decenijama su se sporili šta je čije od površine ovog nekadašneg (Starog) groblja. Konačno, pre 2 godine, ovaj centralni gradski park je renoviran, ali ograda između najvišeg dela parka ("Čupina umka", danas poznatija kao plato kod "Šanse") i ponora koji je nastao eksploatacijom nekadašnjeg kamenoloma po kome je park dobio ime (danas su u podnožju stadion čije renoviranje je u toku, kao i postrojenje vodovoda), nije gotovo pipnuta, već je samo zafarbana i nevešto prikrpljena. Ta ograda, napravljena od metalnih rešetki visine oko 2,5 metra sa šiljcima na vrhu, stoji tu otkada i park, od 1958. Verovatno je u toku sličan spor kao i onaj pre renoviranja parka: čiji su dotrajala i zarđala, nesupešno prikrpljena gvozdena ograda? Izgleda da mora da se desi da neko ozbiljno strada, pa da nadležni konačno učine nešto na šta su bili obavezni davno, davno pre toga.

Dragan Milic

pre 11 godina

Dobro smo i zivi. U ulicama gde su stavljali kocke na trotoar te kocke sve se odlepile i sada su poispadale iz lezista, i na svakih dva metra mozes da se sapletes i da padnes i razbijes glavu. Uzas. A tek ti nezasticeni sahtovi. Pa jel ima nekoga ko vodi racuna o ovm gradu.

Shapke

pre 11 godina

Odgovornost je pre svega na roditeljima, pa i na samom detetu. Svi smo mi bili deca i valjda se secamo sta je sve padalo na pamet mnogima od nas, na primer kesanje na tramvaj, pentranje po nedovrsenim gradjevinama i hodanje po ivici krova su samo neke od stvari koje su se upraznjavale u mom drustvancetu. Pukom srecom niko nikada nije stradao ali je bilo gadnog ugruvavanja pa i lomljave kostiju. Mastovitost klinaca da izmisle i upraznjavaju opasne stvari kako bi se dokazali pred vrsnjacima je neogranicena i na svetu nema dovoljno ograda koje bi to mogle da sprece. Realno.

Pravnica

pre 11 godina

Ma rupe i ispuprenja su veliki problem u Bg. Realno! Kokiko sam puta letela i iskrenula nogu jer je neki pametnjakovic koji je pomerao stub od saobracajnog znaka ostavio centimara iznad zemlje.

Centar

pre 11 godina

Imam 35 godine od rodjenja zivim u neposrednoj blizini Tasmajdanskog parka. Te stene sa kojih je decak pao su oduvek privlacile paznju dece, jos pre mog vremena su se klinci pentrali po njima, onda kada sam ja bio u tim nekim godinama ja sam se sa drustvom tuda provlacio, zvali smo ga "orlovo gnezdo". U moje vreme se dogodila slicna nesreca momak par godina stariji od nas je pao i prilicno nastradao, naravno preziveo je. Doduse bio je problematican i to se dogodilo tokom noci gde je sa jos par drugara pijancio. Ne treba kriviti roditelje jer oni nisu ni svesni da kada decu puste da idu u park oni se zapravo pentraju ko zna kuda. Jednostavno sa desetinu godina vec ste dovoljno veliki da ne morate do parka da idete sa roditeljima a previse ste mladi da o svemu trezveno razmislite, ne kaze se za dzabe mladost ludost. Inace pored ovog interesantno mesto gde smo se zavlacili je i ventilacija od bazena tas. Lagumi su jedno vreme bili provaljeni pa smo se i po njima motali. u kraju postoje jos dva ogromna sklonista koja su tada bila prilicno zapustena a mi smo po njima rondali vrlo cesto.

tash

pre 11 godina

Nadam se da ce ovaj decko proci bolje od naseg drugara iz kraja Zeke koji je tu u blizini pao pre 20 i kusur godina i ostao oduzet od struka na dole. Ali tako to ide, sva deca iz kraja se tu igraju, to je oduvek tako, svi smo se mi pentrali po tom zidu. Nema te ograde koje ce da spreci decake od 10-12 godina da istrazuju i krse pravila i dokazuju se. To je deo odrastanja i koliko god ovakvi dogadjaji bili strasni ja ipak ne bih svoje odrastanje na Tasu nikad menjao za neko sterilno i kvazi-sigurno, sa oznacenim trim stazama i kaznama za gazenje trave...

ljaste

pre 11 godina

GEneracije i generacije su se igrale na Tasmajdanu... generacije i generacije su se provlacile kroz tu ogradu i igrale, pa i moja pa i ja... jeste opasno igrati se tu, verujem jos opasnije nego pre zbog erozije i cega vec ne ali deca su deca i taj rush ko nije osetio nikad nije ni bio dete . Decko ce biti okej, to je samo bitno. A ovi koji bi da od zemlje naprave bezbedno igraliste za sve sa ogradama i stitnicima od gume na svim coskovima u gradu imaju pozdrav iz zemlje u kojoj je to vec uradjeno i nije nimalo zanimljivo, jes da niko nece da padne sa litice ar se pretvaraju u debile jer prirodna selekcija ima manje sanse...
sve najbolje decaku, Tasmajdan je najlepsi park na svetu, i ispred i iza ograde. poz

Student

pre 11 godina

Kada smo bili klinci (bas negde uzrasta ovog malisana)provlacili smo se kroz razne ograde na gradilistima kako bi "maznuli" koje parce plasticnih cevki ili armature kako bi pravili maceve,duvaljke,kolibe.... Provlacili smo se kroz mesta gde ni pas nije mogao da se provuce ali nama je uspevalo. Tako smo neko vreme radili dok na jednog od nas nije pala armatura i ozbiljno ga povredila(na srecu bez daljih posledica). Dosla je hitna pomoc i policija koja je zvala roditelje a posle smo dobili takve batine da nam vise nikad nije palo na pamet da pravimo takve gluposti. Jeste da su nam roditelji pricali sta je sve i kako opasno ali dok nismo dobili niz\uz usi i po "pozadini" nista nije vredelo. Nemojte pogresno da me razumete ali bolje je spreciti nego nego se posle hvatati za glavu i kukati.

Ivan Lekic

pre 11 godina

Sa Vracara sam ,kao i svi tu iz kraja igrao sam se na Tasu,pre 20-ak godina mi je drug pao na istom mestu i tesko se povredio.Sada se ovo desilo i podsetilo me na to...Znaci kod nas se nista nikad ne menja...Strasno.

ivan tr

pre 11 godina

dragi moji ugradjani. Ovo je nase dete i nesreca se desila u nasem gradu.
STRASNO, ali mislim da gubimo solidarnu svest. Srce mi se cepa da za jadnim detetom koje je mozda samo htelo da se igra. Koliko jos da trpimo, ne rupe vec bunare po putevima i parkovima, koliko je kos ne zasticenih opasnih mesta u Bg-u? milion. koliko ste puta videli granu ili slicno pored otvorenog sahta. jel to standard koji zasluzujemo???!! NIJE. I dokle da trpimo to?
pogledajmo vec jednom realnost i videcemo da je strasno kakav set up imamo na nasim javnim lokacijam. I kakva evropska Unija kakvi bakraci. Beograd je NAS, grad svih gradjana i trebaa da negujemo urbane, humane i civilizovane vrednosti zbog nas samih. I dosta vise sa NIsam ja kriv je nema sahta ili stoji neka grana pored bunaara. Ziveli li i da nam Bog i dobri nekorumpirani lekari spasu naseg decaka a gradkse vlasti neka krenu sa utvrdjivanje odgovornostima i OTKAZIMA!!!! ili to ili cemo svi propasti u neku rupcagu i onda UNDERGROUND rules baby

Javorac

pre 11 godina

Jel to znaci da sve treba ograditi kao logor i pustiti struju? Sta rade roditelji dete ima 10.god. jel bi vi pustili vase dete da se tamo igra? Malisanu zelim brzi oporavak a roditeljima da ga cuvaju ubuduce!

Nevidljiva

pre 11 godina

Slazem se sa vecinom citalaca da nivo svesti u Srbiji i Beogradu jos uvek nije zadovoljavajuci. Bezbednost gradjana i odgovornost drzave u tom smeru nikada nije bila prednost Srbije i bojim se da nikada nece biti.
U civilizovanim zemljama se slicni problemi vrlo brzo rese barem oni koji bi gradjanima direktno mogli da smetaju ili da ih ugrozavaju. Park koji je namenjen opustanju i rekreiranju nikada ne bi trebao da predstavlja opasnost za niciji civot pogotovo za zivot jednog deteta.
Jeste da drzava ima mnogo problema ali kada bi se malo manje bavila nekim u ovom trenutku nebitnim stvarima imala bi dovoljno novca i vremena za one bitne.
Bezbednost gradjana je prioritet broj jedan pored hrane, pica, odece i krova nad glavom. Piramida Maslova to lepo formulise a svaki dovoljno razuman covek moze i bez navedene piramide moze da izvuce zakljucak sta je najbitnije za jedan normalan zivot i cemu se prvo treba posvetiti.
Ovakve stvari mogu samo u Srbiji da se dese.

Nadam se da ce B 92 uticati na promenu svesti. Napravite jedan program u vezi toga i obavestite ljude sta je prioritet.
Gradjani mogu da se udruze u udruzenje i da pokrenu razne zalbe i slicne stvari. Dokle gode se cuti i niko nista ne preduzima nece se stvari znatno promeniti.
Za ovakav 'prekrsaj' je odgovorna drzava to jest opstina i mesna zajednica. Njima se treba obratiti. Udruzeni ljudi su u tom slucaju mnogo jaci a i Ombudsman bi mogao da pomogne pa cak i sud.

Shapke

pre 11 godina

Odgovornost je pre svega na roditeljima, pa i na samom detetu. Svi smo mi bili deca i valjda se secamo sta je sve padalo na pamet mnogima od nas, na primer kesanje na tramvaj, pentranje po nedovrsenim gradjevinama i hodanje po ivici krova su samo neke od stvari koje su se upraznjavale u mom drustvancetu. Pukom srecom niko nikada nije stradao ali je bilo gadnog ugruvavanja pa i lomljave kostiju. Mastovitost klinaca da izmisle i upraznjavaju opasne stvari kako bi se dokazali pred vrsnjacima je neogranicena i na svetu nema dovoljno ograda koje bi to mogle da sprece. Realno.

zoki

pre 11 godina

strasno. Jadan malisan, nadam se da ce biti jak i da ce se oporaviti. Dve cinjenice meni upadaju u oci vezano za ovu nesrecu. Prva je da za ovaj incident jos uvek nema komentara, sto znaci da nama kao ljudima zivoti malisana nisu bitni, ali zato politicari, estradne zvezde i slicni jesu i vesti onjima beleze stotine komentara.
Druga stvar je to da na snimki koji je emitovn na TV-u se jasno vidi koliko je sama lokacija nebezbedna i ne osigurana. jasno se vidi da ograde ne postoje, sto je na ovakvim mestima nedopustivo.

Milica

pre 11 godina

"Postoji nekoliko verzija gde je dete palo, jedna od njih je da je dete palo na gradilištu, a druga da je dete upalo u šaht"

??????????????????

Ili na gradilištu ili u šaht i ne znate gde? Zašto dajete ovakve izjave, valjda znate gde ste dete našli. Razlika je ogromna izmađu šahta i građevine. Ako je građevina zašto nije dobro obezbeđena, ako je šaht onda je pitanje šta radi grad ako mu građani upadaju u šahtove?!

Nadam se da će dete biti dobro. :(

Necu da Zivim u Rupi

pre 11 godina

Ima Evropska Unija i prednosti i mana, al tamo ovakve neobezbedjene rupe i otvoreni sahtovi ne postoje. I jos milion slicnih primera. I zato treba da se trudimo da dostignemo taj nivo svesti, kulture i odgovornosti. Pa makar nikad ne usli tamo.

Bojana Cupic

pre 11 godina

Glupi komentari tipa: "Ima li to dete roditelje?" su u ovom trenutku suvisni i bezobrazni. Naravno da ima roditelje, nije ga roda donela. Samo se pitam da li osoba koja ima mozga da postavi ovo nerealno pitanje ima decu i da li moze da pretpostavi kroz koji pakao prolaze sada roditelji deteta koje je nastradalo. Svi mi koji imamo decu, svesni smo da opasnost vreba iza svakog coska, ali ne mozemo motriti na njih 24h i to ne bi bilo ni normalno. Iz postovanja prema porodici i tom mladom zivotu za koji treba sada svi da se molimo, bilo bi covecno izostaviti neprimerene komentare. Budimo ljudi, barem u ovakvim situacijama!

XY

pre 11 godina

Cuveni njujorski gradonacelnik La Guardia je rekao:"Kad ugine vrabac u Central parku,ja se osecam odgovornim." Dalje necu nista,jer mi ne bi objavili komentar,a nece ni ovako...

Dragan Milic

pre 11 godina

Dobro smo i zivi. U ulicama gde su stavljali kocke na trotoar te kocke sve se odlepile i sada su poispadale iz lezista, i na svakih dva metra mozes da se sapletes i da padnes i razbijes glavu. Uzas. A tek ti nezasticeni sahtovi. Pa jel ima nekoga ko vodi racuna o ovm gradu.

ljaste

pre 11 godina

GEneracije i generacije su se igrale na Tasmajdanu... generacije i generacije su se provlacile kroz tu ogradu i igrale, pa i moja pa i ja... jeste opasno igrati se tu, verujem jos opasnije nego pre zbog erozije i cega vec ne ali deca su deca i taj rush ko nije osetio nikad nije ni bio dete . Decko ce biti okej, to je samo bitno. A ovi koji bi da od zemlje naprave bezbedno igraliste za sve sa ogradama i stitnicima od gume na svim coskovima u gradu imaju pozdrav iz zemlje u kojoj je to vec uradjeno i nije nimalo zanimljivo, jes da niko nece da padne sa litice ar se pretvaraju u debile jer prirodna selekcija ima manje sanse...
sve najbolje decaku, Tasmajdan je najlepsi park na svetu, i ispred i iza ograde. poz

osa 1950

pre 11 godina

vidi se na snimku rts-a koliko je nepropisna i mizerna zastitna ograda u odnosu na visinu provalije.kroz nju moze da proleti i covek a ne dete.javasluk i neodgovornost nadleznih sluzbi.[inspekcija ,izvodjac radova na ogradi ,nazorni organ ,projektant............]neko jeste odgovoran.

tash

pre 11 godina

Nadam se da ce ovaj decko proci bolje od naseg drugara iz kraja Zeke koji je tu u blizini pao pre 20 i kusur godina i ostao oduzet od struka na dole. Ali tako to ide, sva deca iz kraja se tu igraju, to je oduvek tako, svi smo se mi pentrali po tom zidu. Nema te ograde koje ce da spreci decake od 10-12 godina da istrazuju i krse pravila i dokazuju se. To je deo odrastanja i koliko god ovakvi dogadjaji bili strasni ja ipak ne bih svoje odrastanje na Tasu nikad menjao za neko sterilno i kvazi-sigurno, sa oznacenim trim stazama i kaznama za gazenje trave...

pop78

pre 11 godina

@olja

Beograd put i beogradski vodovod i kanalizacija.
Sto se tice nedovrsenih objekata, gradska gradjevinska inspekcija.

Problem je sto poklopce sahtova u glavnom skidaju sakupljaci sekundarnih sirovina,redje se lome i pucaju, i prodaju u staro gvozdje. E kad otkupljivaci ne bi placali poklopce sahtova ne bi bilo ni skidanja. Posto je skupljace nemoguce uhvatiti, bar ne sve, jer niko ne moze da sacuva sve sahtove u Srbiji, onda sankcionisite one koji ih otkupljuju i resili ste problem.

Pravnica

pre 11 godina

Ma rupe i ispuprenja su veliki problem u Bg. Realno! Kokiko sam puta letela i iskrenula nogu jer je neki pametnjakovic koji je pomerao stub od saobracajnog znaka ostavio centimara iznad zemlje.

olja

pre 11 godina

U Beogradu ima toliko rupa i otvorenih sahtova, cak i po trotoaru, da je pravo cudo sto nema vise nastradalih. Problem je sto se niko ne oseca pozvanim da te rupe prijavi, niti se zna kome ih treba prijaviti niti da li ce neko da reaguje ako se prijavi. U blizini Autokomande u jednoj rupi koja je iskopana radi izgradje zgrade, pa napustena, postoji celo jezero. Kada bi neko upao, najpre bi padao 5m do povrsine vode a zatim bi upao u zelenu vodurinu nepoznate dubine. Postoji samo jedna tanka improvizovana ogradica. Apelujem na svakoga od nas da preuzme odgovornost i da prijavi takve stvari. Evo, neka neko kaze u komentaru kome se to prijavljuje.
I molim se Bogu da dete prezivi. Jezivo je to sto se desilo.

Rešetke iz '58

pre 11 godina

Pre nego što je azerbejdžanskim novcem renoviran Tašmajdanski park, gradski, crkveni i ugostiteljski oci decenijama su se sporili šta je čije od površine ovog nekadašneg (Starog) groblja. Konačno, pre 2 godine, ovaj centralni gradski park je renoviran, ali ograda između najvišeg dela parka ("Čupina umka", danas poznatija kao plato kod "Šanse") i ponora koji je nastao eksploatacijom nekadašnjeg kamenoloma po kome je park dobio ime (danas su u podnožju stadion čije renoviranje je u toku, kao i postrojenje vodovoda), nije gotovo pipnuta, već je samo zafarbana i nevešto prikrpljena. Ta ograda, napravljena od metalnih rešetki visine oko 2,5 metra sa šiljcima na vrhu, stoji tu otkada i park, od 1958. Verovatno je u toku sličan spor kao i onaj pre renoviranja parka: čiji su dotrajala i zarđala, nesupešno prikrpljena gvozdena ograda? Izgleda da mora da se desi da neko ozbiljno strada, pa da nadležni konačno učine nešto na šta su bili obavezni davno, davno pre toga.

Miroslavv

pre 11 godina

Molim se za oporavak malog. Sto se tice odgovornosti ona je milion posto na onima koji tu rupu ili provaliju nisu obezbedil. Dete je dete, ono je bezbrizno i zeljno igre i ne zna za opasnost. Roditelji ga nisu doveli na front nego u park u srcu grada koji kako se cini sve manje ima srca! Za psa lutalicu je odgovoran grad, a za neobezbedjeno gradiliste, rupu, provaliju od 8 metara, ne treba postavljati pitanje.

Sekundarne sirovine

pre 11 godina

Osobe koje kradu sahtove i kablove odgovaraju samo za cenu "materijala", a ne i za stetu koja je napravljena njihovom zaslugom. Potrebne su nam drakonske kazne. Da li treba neko da pogine pa da pocnete da cistite ulice od ovih napasti!

Javorac

pre 11 godina

Jel to znaci da sve treba ograditi kao logor i pustiti struju? Sta rade roditelji dete ima 10.god. jel bi vi pustili vase dete da se tamo igra? Malisanu zelim brzi oporavak a roditeljima da ga cuvaju ubuduce!

Tihomir

pre 11 godina

Nedoumica oko toga kako je i gde dete povređeno potiče od toga što je u ovoj vesti izvor Hitna pomoć (Nada Macura) koja u urgentnim situacijama ne može znati kako je i gde došlo do povrede, a MUP je samo saopštio da se radi o padu. Ma gde da se nesreća dogodila - gradilište, šaht, obična rupa u kolovozu - javašluk je opet na sceni...

Centar

pre 11 godina

Imam 35 godine od rodjenja zivim u neposrednoj blizini Tasmajdanskog parka. Te stene sa kojih je decak pao su oduvek privlacile paznju dece, jos pre mog vremena su se klinci pentrali po njima, onda kada sam ja bio u tim nekim godinama ja sam se sa drustvom tuda provlacio, zvali smo ga "orlovo gnezdo". U moje vreme se dogodila slicna nesreca momak par godina stariji od nas je pao i prilicno nastradao, naravno preziveo je. Doduse bio je problematican i to se dogodilo tokom noci gde je sa jos par drugara pijancio. Ne treba kriviti roditelje jer oni nisu ni svesni da kada decu puste da idu u park oni se zapravo pentraju ko zna kuda. Jednostavno sa desetinu godina vec ste dovoljno veliki da ne morate do parka da idete sa roditeljima a previse ste mladi da o svemu trezveno razmislite, ne kaze se za dzabe mladost ludost. Inace pored ovog interesantno mesto gde smo se zavlacili je i ventilacija od bazena tas. Lagumi su jedno vreme bili provaljeni pa smo se i po njima motali. u kraju postoje jos dva ogromna sklonista koja su tada bila prilicno zapustena a mi smo po njima rondali vrlo cesto.

Tas

pre 11 godina

Igraliste u Tasmajdanskom parku "obezbedjuje" ograda, kroz koju se deca provlace.Sa druge strane je litica koja se od rastinja ne vidi.Dete je pronadjeno na stepenicama ispod te litice.Uzas!!! Svaki komentar je suvisan.
Nadam se da ce se izboriti za zivot ovog deteta.

Nevidljiva

pre 11 godina

Slazem se sa vecinom citalaca da nivo svesti u Srbiji i Beogradu jos uvek nije zadovoljavajuci. Bezbednost gradjana i odgovornost drzave u tom smeru nikada nije bila prednost Srbije i bojim se da nikada nece biti.
U civilizovanim zemljama se slicni problemi vrlo brzo rese barem oni koji bi gradjanima direktno mogli da smetaju ili da ih ugrozavaju. Park koji je namenjen opustanju i rekreiranju nikada ne bi trebao da predstavlja opasnost za niciji civot pogotovo za zivot jednog deteta.
Jeste da drzava ima mnogo problema ali kada bi se malo manje bavila nekim u ovom trenutku nebitnim stvarima imala bi dovoljno novca i vremena za one bitne.
Bezbednost gradjana je prioritet broj jedan pored hrane, pica, odece i krova nad glavom. Piramida Maslova to lepo formulise a svaki dovoljno razuman covek moze i bez navedene piramide moze da izvuce zakljucak sta je najbitnije za jedan normalan zivot i cemu se prvo treba posvetiti.
Ovakve stvari mogu samo u Srbiji da se dese.

Nadam se da ce B 92 uticati na promenu svesti. Napravite jedan program u vezi toga i obavestite ljude sta je prioritet.
Gradjani mogu da se udruze u udruzenje i da pokrenu razne zalbe i slicne stvari. Dokle gode se cuti i niko nista ne preduzima nece se stvari znatno promeniti.
Za ovakav 'prekrsaj' je odgovorna drzava to jest opstina i mesna zajednica. Njima se treba obratiti. Udruzeni ljudi su u tom slucaju mnogo jaci a i Ombudsman bi mogao da pomogne pa cak i sud.

Ivan Lekic

pre 11 godina

Sa Vracara sam ,kao i svi tu iz kraja igrao sam se na Tasu,pre 20-ak godina mi je drug pao na istom mestu i tesko se povredio.Sada se ovo desilo i podsetilo me na to...Znaci kod nas se nista nikad ne menja...Strasno.

Student

pre 11 godina

Kada smo bili klinci (bas negde uzrasta ovog malisana)provlacili smo se kroz razne ograde na gradilistima kako bi "maznuli" koje parce plasticnih cevki ili armature kako bi pravili maceve,duvaljke,kolibe.... Provlacili smo se kroz mesta gde ni pas nije mogao da se provuce ali nama je uspevalo. Tako smo neko vreme radili dok na jednog od nas nije pala armatura i ozbiljno ga povredila(na srecu bez daljih posledica). Dosla je hitna pomoc i policija koja je zvala roditelje a posle smo dobili takve batine da nam vise nikad nije palo na pamet da pravimo takve gluposti. Jeste da su nam roditelji pricali sta je sve i kako opasno ali dok nismo dobili niz\uz usi i po "pozadini" nista nije vredelo. Nemojte pogresno da me razumete ali bolje je spreciti nego nego se posle hvatati za glavu i kukati.

ivan tr

pre 11 godina

dragi moji ugradjani. Ovo je nase dete i nesreca se desila u nasem gradu.
STRASNO, ali mislim da gubimo solidarnu svest. Srce mi se cepa da za jadnim detetom koje je mozda samo htelo da se igra. Koliko jos da trpimo, ne rupe vec bunare po putevima i parkovima, koliko je kos ne zasticenih opasnih mesta u Bg-u? milion. koliko ste puta videli granu ili slicno pored otvorenog sahta. jel to standard koji zasluzujemo???!! NIJE. I dokle da trpimo to?
pogledajmo vec jednom realnost i videcemo da je strasno kakav set up imamo na nasim javnim lokacijam. I kakva evropska Unija kakvi bakraci. Beograd je NAS, grad svih gradjana i trebaa da negujemo urbane, humane i civilizovane vrednosti zbog nas samih. I dosta vise sa NIsam ja kriv je nema sahta ili stoji neka grana pored bunaara. Ziveli li i da nam Bog i dobri nekorumpirani lekari spasu naseg decaka a gradkse vlasti neka krenu sa utvrdjivanje odgovornostima i OTKAZIMA!!!! ili to ili cemo svi propasti u neku rupcagu i onda UNDERGROUND rules baby