Sreda, 17.04.2013.

14:13

Šta je ponuđeno Srbiji u Briselu?

Kako saznajemo, srpski tim u Briselu dobio je drugačiju ponudu. Za sever se nudi da Srbi budu regionalni komandant i lokalni komandiri policije. Sporne 2 tačke.

Izvor: B92

Šta je ponuðeno Srbiji u Briselu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

Todor

pre 10 godina

licno sam pesimista,mislim da ce savet bezbednosti jednog dana reci dosta je bilo ponizavanja Srbije i otimanja njenih delova teritorije jer to sutra moze da se dogodi i ostalima zemljama clanica.

Baloteli

pre 11 godina

Dugo nismo imali coveka u kog se gledalo sa nekom nadaom da moze uraditi nesto dobro za Srbiju i Srbe. Nije bitno koja smo stranka i za koga navijamo, realno covek je pokazao sta jedan pravi politicar jedne zemlje treba da zastupa i radi. Vucicu svaka cast.

Baloteli

pre 11 godina

Dugo nismo imali coveka u kog se gledalo sa nekom nadaom da moze uraditi nesto dobro za Srbiju i Srbe. Nije bitno koja smo stranka i za koga navijamo, realno covek je pokazao sta jedan pravi politicar jedne zemlje treba da zastupa i radi. Vucicu svaka cast.

FAZAN

pre 11 godina

Ako je ovo tacna informacija,onda je dobro,mozemo se nadati da ce posle ove 9-te runde pregovora naci resenje,sto je u intersu svih nas.

Ma Cherie

pre 11 godina

Prvo i osnovno je: tim ljudima je potreban miran i iole normalan zivot, bez straha da se biti napadnuti kad izadju iz svojih domova, da imaju pristojan posao bez straha da ce ih neko sikanirati jer su Srbi...i njih i njihovu decu. Potrebna im je bezbednost koju im Taci i njegovi ekstremisti ugrozavaju. A to je ono za sta se Vucic bori.

olgica

pre 11 godina

Treba doći do pravednog i sprovodljivog rešenja, i zbog toga ne treba žaliti što sada nećemo dobiti taj datum. Bolje je doći do održivog i pravednog rešenja uz još koji mesec pregovaranja, nego prelomiti preko kolena samo zarad datuma.

Soterija

pre 11 godina

Državni vrh je napravio jedan veliki istorijski pomak u pregovorima posle dvadeset tri godine su napravili veliki obrt u korist srpskog naroda. EU i SAD posle dvadeset pet godina stala na stranu srpskog naroda, ponudila je uslove koje je srpska strana tražila. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću u osmoj rundi pregovora kada je sprečio potpisivanje sporazuma u devetoj vidimo veliki obrt i pomak. Državni vrh je uspeo da se izbori za interes građana i države. Građani su potpuno vratili poverenje u državne organe i institucije. Sprečena je bilo kakva provokacija Hašima Tačija protiv naše države i naroda.

hijena

pre 11 godina

Ovo je sramota o cemu oni pregovaraju i sta se sve servira ljudima u Srbiji. Jos se samo ne zna ko ce biti sef autobuske stanice, zatezu ovi iz PR.

jasestidimvasštoimverujete

pre 11 godina

Lol, Dačić ponovo sačuvao Kosovo. Mislim da mu je životni cilj da još jednom pobedi NATO.
Kakvi pregovarači, takva i poboljšanja ponude - par fotelja...

Pavle

pre 11 godina

Važno je da Srbi na na Kosovu i Metohiji imaju veća ovlašćenja,što se mene tiče najvažnije je to što će Srbi imati svoju policiju i time će se garantovati bezbednost za sve Srbe. Veoma je važno i to što je naš pregovarački tim jedinstven i da uz pomoć platforme ima jasan stav šta želimo za Srbe na Kosovu.

PIVO PLZENSKO

pre 11 godina

Delegacija Srbije je pokazala da je zainteresovana za nastavak pregovora i svih 15 tačaka ponuđenih od gospođe Ešton su prihvatljive za nas ,potreban je još mali pritisak na Prištinu koji ja iskreno očekujem jer je svima stalo da se ovo okonča.

ISTOK

pre 11 godina

ne sumnjam da ce uvek biti boljih i boljih ponuda ...ali i dalje ne onih koji idu u korist Srpskog naroda ... mozda samo malo podnosljivijih . Svaka cast pregovarackom timu.

vanja

pre 11 godina

Meni izgleda da je Evropa spremna da malo popusti u svojim zahtevima. Izgleda da Prištini vreme Teče a Tači je sve nervozniji!

ObjektivniBg

pre 11 godina

Ovo je zaista velika stvar i veliki uspeh vlade,ako uspeju da izboksuju ove uslove i obezbede normalan život našim ljudima na severu Kosova!

ako ako

pre 11 godina

ne verujem da ce ikada uspeti ti pregovori jer svaku ponudu koju donesu idu na to da nas ponize dokle mogu ... Ovaj pregovaracki tim ima puno toga da podnese.

PredragT

pre 11 godina

Onog trenutka kada je u pregovore sa Albancima ukljucen i Vucic znao sam da EU zeli legitimitet i garancije da ce se dogovoreno sprovesti. Hteli to neki da priznaju ili ne, cinjenica je da EU najvise poverenja ima u Vucica, i zato ce i oni "pritisnuti" Albance da popuste kako bi doslo do sporazuma. Otvoren konflikt nije nikome u interesu a ponajmanje samoj EU koja slican problem ima sa Kiprom. U narednom periodu, siguran sam da ce doci do sporazuma, jer Albanci ma koliko bili cvrsti moraju popustiti pred EU.

Branimir_L

pre 11 godina

Srbija daje sve od sebe u nameri da dodje do sporazuma sa Albancima a na samoj EU je da izvrse i odredjeni pritisak na Albance ako treba da bi se doslo do sporazuma. Pozivam nas pregovaracki tim da istraje na svom putu i zacrtanim ciljevima ma koliko dugo pregovori trajali. Otkako je Vucic usao u pregovaracki proces EU Srbiji nudi znacajno vise nego ranije, ocigledno je da se Vucic pokazao kao jako spretan i mudar pregovarac.

monk

pre 11 godina

Da li je ovo prilika da narod Kosova dobije davno obećan bolji život? Bar je Srbija dobila predlog o kome već može da se razgovara! A ja se iskreno nadam da će dogovora biti jer bi bio u našem interesu!

BAKI

pre 11 godina

Bravo za nase pregovarace! Vredelo se zrtvovati i prosle pregovore ignorisati, zarad interesa pre svega,naseg naroda na KIM. Mislim da Vucic najvise doprinosi tome,svojim sigurnim stavom i politickom umecu.

mikecc

pre 11 godina

ne postoji idealno resenje za kosovo ali Vucic je dobro postupio sto proslu ponudu nije prihvatio jer ova je mnogo bolja i treba to prihvatiti i zakljuciti pregovore

goga22

pre 11 godina

Dobro da je Taci shvatio da mora da popusti u svojim zahtevima, a nasoj delegaciji je data prilika da iznese do kraja svoje zahteve, za razliku od predjasnjih razgovora.

Branko

pre 11 godina

Ovo što je sada ponuđeno od strane EU je znadno bolje nego što je to bilo posle osme runde pregovora.Ovo ohrabruje i nadamo se da bi se moglo desiti da se sporazum postigne vrlo brzo. Onda bi nam i datum bio na dohvat ruke. Ako ovaj predlog ostane onda pregovarački tim zaslužuje sve pohvale.

SEZAM

pre 11 godina

Neophodno je da svi popuste, da bi se doslo do resenja, i da se u okviru tog resenja niko ne oseca ponizeno, i gubitnicki, vec da svi dobiju kolko je moguce vise, jer to je jedini nacin da se uspostavi konacni mir u regionu, na Balkanu...

nambija

pre 11 godina

Mala ali bitna pobeda Srbije,sada se videlo koliki autoritet ima Vucic u evropi. Ostaje zal sto Vucic od pocetka nije ucestvovao u pregovorima.

cv

pre 11 godina

(Tajvanska kanasta, 17. april 2013 19:57)
Dokle bre teorija zavere? Koliko čujemo preko medija, dijalog će možda uroditi plodom. Ne verujem da će biti zadovoljna bila koja od strana, ali ljudi, život mora ići dalje. I Albanci, i Srbi će morati da žive jedni pored drugih. A ako je to već tako, neka žive u miru a sve probleme neka rešavaju mirnim putem.

marcipan

pre 11 godina

(Bestragija, 17. april 2013 21:16)
Nema potrebe za ironijom. Ako posle ovih pregovora dođe do dugoročnog sporazuma, to će zaista biti pobeda. Istinska pobeda, ne protiv Nato, nego protiv daljeg mrcvarenja i ucena srpskog naroda na ovim prostorima.

Smiljka G

pre 11 godina

Srbija je pokazala da je spremna na kompromis,sada je na redu Priština da učini kompromis,da bi se došlo do održivog rešenja za obe strane.

Majkica

pre 11 godina

Naša delegacija ima privilegiju,da samostalno pregovara o Kosovu,kazao je Medvedev,a šta će pri tome da postigne,to nije kazao?

Radenko

pre 11 godina

Ova vlada na celu sa SNSom vodi Srbiju u pravom smeru, odbijanjem sporazuma u prosloj rundi nateralo je EU i ostatak medjunarodne zajednice da iznadju nacin da Srbiji ponude bolje resenje. Uveren sam da ce sporazum biti potpisan, jer nasi pregovaraci mudrim koracima dolaze do nasega cilja a to su zajednica srpskih opstina sa velikim brojem nadleznosti sa ciljem da se ne utopi u kosovske institucije.

Anita

pre 11 godina

Izgleda da se ipak moze izaci u susret i nasim zahtevima. Ono prethodni put je bilo da vide dokle mogu da teraju, kad su videli da neke granice postoje resili su da popuste.

Branko-P

pre 11 godina

Srbija nema razloga za brigu dok god je za pregovarackim stolom Vucic. On kao odgovoran, iskusan i pametan politcar sigurno nece dozvoliti neko nametnuto resenje koje je protivno nasim interesima. Ako treba neka pregovaraju jos 9 rundi, ali resenje koje se postigne mora zastiti nas narod i nase interese na Kosovu.

Šantić B

pre 11 godina

Ako su SAD i EU shvatile da bez pristanka Srbije nema održivog rešanja, onda su ponudile bar minimum koji zadovoljava naše zahteve.

Ja to kao laik...

pre 11 godina

Nekako mi se ovo čini sasvim izbalansiranom i okej ponudom. Detalje tek treba videti, ali mislim da će zapravo ono dogovoreno (a ne iskazano u javnost) biti viđeno tek na terenu.

Divnić N

pre 11 godina

Deo međunarodne zajednice koji je i stvorio fantomsku državu Kosovo, hteo ili ne, ako želi održivo rešenje, mora Srbiji ponuditi minimum koji zadovoljava naše nacionalne interese.

Nowica

pre 11 godina

Njima se svidelo pivo u Briselu pa traze razlog da se zadrze tamo. A ishod pregovora svi znamo. Jedino sto mene muci je za koga glasati sledeci put?

SVABA TRALALA

pre 11 godina

Srbija je ceznula za povoljnim vestima iz Brisela,Vuciceva energija i autoritet koji poseduje donelo je Srbiji prvu malu pobedu nad EU.Nadam se da ovde nije kraj i da ce mo dobiti jis bolje uslove za nase gradjane na Kosovu i da ce mo dobiti pozitivnu ocenu i datum za pridruzivanje.

dana

pre 11 godina

Predhodno NE je uticalo da Evropa razmisli o svemu pa i svojoj podršci koju pruža Prištini. Nama je trenutno najbolje rešenje dogovor u kome neće biti pobednika. Srbija je popustila da nekih granica i vreme je na korake Prištine!

tatatira

pre 11 godina

Ocigledno prisustvo Vucica u pregovorima je donelo neku novu dimenziju,splasnuo je pritisak na Srbiju i sada se nude neke nove stvari koje su bolje za nas.

Tajvanska kanasta

pre 11 godina

Sve ovo je dogovoreno pre nekoliko nedelja.
U medjuvremenu su srpska i kosovska javnost preparirane da prihvate ono sto se "prihvatiti ne sme".

bulldozer

pre 11 godina

Nište se ne može prigovoriti našem pregovaračkom timu. Očigledno je da se zalaže za ispunjenje minimuma onoga što naša država i narod na Kosovu zaslužuju. Polako sa kritikama, trebalo bi da budimo realni i da sagledamo stvar iz svih uglova. Nikome nije lako, naročito ne Dačiću, Vučiću, pa i Tačiju.

tihomir

pre 11 godina

moje je misljenje je da je srbija vec zakasnila za uzimanje u EU i posto srbija sama ne zna kuda bi ali najverovatnije prema rusiji treba pustiti narod da odluci hoce li dobro ili zlo a ne politicari koji imaju sve a narod gladuje

e-krem

pre 11 godina

Sve to stoji lepo u Ahtisarijevom planu.Taj plan su svi ruzili a cast da ga ulepsaju je pripao bas onima koji su to najvise i ruzili prema tome srecan rad majstori.

precanin

pre 11 godina

Vucic je pokazao da je zaista dobar politicar, mudar, cuti i samo slusa, pa kad mu prekipi tesko pregovaracu !!! Ustvari, svih ovih 20 i kusur godina kako se Vucic bavi politikom uvek je bio u pravu, samo mi obican narod nismo ga razumeli!? Bravo Vucicu, ziveo ti nama, dobro nam dosao, bolje te nasli !!!

limun zut

pre 11 godina

niko ne pominje spajanje u jednu opstinu juzne i severne mitrovice. sta je s tim? to je mnogo veci problem nego ko ce biti "sef stanice".

boban

pre 11 godina

Za mene je osnovno pitanje:
Hoce li ti regionalni i lokalni komandiri [koji ce biti Srbi] primati naredjenja, tj. biti podredjeni komandi u Beogradu ili komandi u Pristini ??

Druga stvar: Dali ce ROSU moci hapsiti i po 'srpskim teritorijama' na Kosovu.
Naprimer, svi znamo da u Bosni SIPA nesmetano i bez najave lokalnim policijama, hapsi i u RS i u Federaciji i u distriktu Brcko

djoda

pre 11 godina

to sto je ponuda poboljsana ne znaci da je dovoljno dobra da bi je prihvatili. dobro je to sto je ponovo u nasoj delegaciji i vucic. sa njim u timu vece su nam sanse u pregovorima.

qwerty

pre 11 godina

Dost više o SNS, DS, SPS... aman ljudi, radi se o Srbiji, baš me briga za vlast! Zanima me zemlja, a ne to kakva je koja vlast... Britanci su posle 2. sv. rata smeili Čerčila!

bora

pre 11 godina

Tek kada se bude stalo na putu monopolu, korupciji i kriminalu može se očekivati zdrava privredna ekonomija i ravnomerniji razvoj Srbije. Samo jaka Srbija je garant egzistencije i opstanka srba na severu kosova.

Jesen stiže dunjo moja

pre 11 godina

Ako se svi zalažu da dođe do dogovora između Beograda i Prištine onda se moraju uvažiti stavovi srbije. Po izjavama Tačija i jučerašnjih izjava Vestervelea i ono Albanca mislim da se ni danas neće doći do dogovora ali će se tek jedna od 3 tačke prihvatiti što će Srbiji sigurno biti vetar u leđa oko dobijanja datuma

Coli

pre 11 godina

"Prema nezvaničnim informacijama, poboljšanja predočena Beogradu daju izvestan stepen ovlašćenja zajednici srpskih opština na severu Kosova da učestvuje u imenovanju načelnika lokalne policije." Jel ovo znači da je Kosovska strana popustila?! Ovi nezvanićni informatori izgleda da nisu pročitali Ahtisarijev plan. U ovo doba kompjutera može se veoma lako doći do 'zvanićnih informacija'.
Prema Ahtisarijevom planu" Područja sa srpskom večinom imaju pravo da komandiri policijskih stanica i večina policijskih službenika budu iz srpskih zajednice" isto tako plan predvidja da "Komandiri lokalnih stanica če biti obavešteni unapred o operacijama centralnih i specijalnih policijskih snaga u okvirima nadležnosti lokalnih policijskih stanica, osim ukoliko operativna razmatranja zahtevaju drugačije". Prema tom planu komandiri se biraju na sledeći način :" Skupština opštine predlaže najmanje dva kandidata za mesto komandira stanice, koji ispunjavaju minimalne potrebe uslova u skladu sa kosovskim zakonodavstvom..U slućaju da nijedan kandidat nije prihvatljiv za MUP, Skupština opštine dostaviće drugu listu sa najmanje dva druga predložena kandidata aktivnih pripadnika KPS-a koji ispunjavaju sve minimalne profesionalne uslove na razmatranje Ministarstvu, kao što je predvidjeni kosovskim zakonodavstvom..."

marijana

pre 11 godina

Tacno se vidi da je vise komentara pisala jedna osoba. Isti stil, ista poruka. Mnogo providno. (Happy Pride Toronto, 17. april 2013 15:27)Negde oko mesec dana unazad se ta ista osoba, ili grupa ljudi, pojavljuje i spamuje politicke vesti gde se spominje SNS. Toliko providno da mi je muka vise (Micko, 17. april 2013 16:13)

pa sta ste vi ocekivali od crveno-crne koalicije? oni misle da se jeftinom propagandom cuva vlast. ali ajde barem da su komentari inventivni, kreativni, a ne prepisanr parole sa komunistickih sastanaka. zalosno...
jedino sto me raduje u svemu tome je sto ovakvim glupim komentarima ubrzavaju njihov pad s vlasti, jer su poceli da nerviraju cak i svoje SNSovce.

Micko

pre 11 godina

Tacno se vidi da je vise komentara pisala jedna osoba. Isti stil, ista poruka. Mnogo providno.
(Happy Pride Toronto, 17. april 2013 15:27)

Negde oko mesec dana unazad se ta ista osoba, ili grupa ljudi, pojavljuje i spamuje politicke vesti gde se spominje SNS. Toliko providno da mi je muka vise

Noca

pre 11 godina

Ova vlast je dokazala da nije poslusnicka,odbijanjem ucena i odbijanjen proslog predloga EU o resavanju Kosovskog problema ,pokazala da je ozbiljan partner u pregovorima zato je sad poboljsana ponuda Brisela.

DIVA

pre 11 godina

Ocigledno prisustvo Vucica u pregovorima je donelo neku novu dimenziju,splasnuo je pritisak na Srbiju i sada se nude neke nove stvari koje su bolje za nas.

Goran Nis

pre 11 godina

Glasac sam SNSa ali zbog ovih komentara koje pisu dvojica ili trojica za pare,i velicaju Svetog Vucica, postalo mi blam da citam. Meni su obecavali posao u predizbornoj kampanji, a sad pojela maca. HOCU I JA DA PISEM KOMENTARE ZA SNS, EVO I JA CU DA FALIM I VUCICA I TOMU I DACICA, za 1000 din dnevnicu.

borchaSRS

pre 11 godina

Vazno je da se na danasnji dan vi atlantisticki mediji nesjecate pogibije Milice Rakic, ali cete nam svaki ubigi dan zvocati o Srdjanu Aleksicu, Srebrenici i ostalim izmisljenim dogadjajima.

Кривокапић

pre 11 godina

Наш тим се јуначки бори. Врло су храбри, лепи, паметни и достојанствени. Добро је што прошле недеље нису потписали, пошто ће сада да потпишу то исто само са измењеним текстом. Зар није било боље да су портписали Рамбује пре 14 година. или да су преговарали са Руговом почетком деведесетих и дозволили Албанцима да иду у своје школе. Мислим иста је преговарачка екипа. И тада су ови били на власти плус Слоба и Мира.
Читајући ове коментаре подршке видим да ми још нисмо сазрели као народ. Како бре људи можете да се заљубљујете у лидере. Прво, Тито па Слоба, па Тадић, па сад Ивица и Аца. Одрастите више....

Kralj

pre 11 godina

Konacno da iz Brisela stignu i ovakve vesti jer ako zaista zele dogovor onda je i bilo ocekivati da Brisel popusti oko nasih minimalnih uslova.

filozof

pre 11 godina

Mala ali bitna pobeda Srbije,sada se videlo koliki autoritet ima Vucic u evropi. Ostaje zal sto Vucic od pocetka nije ucestvovao u pregovorima.

Meda

pre 11 godina

Ako su se bar donekle stekli uslovi koje Srbija moze da prihvati onda je to i znak da je Evropa konacno shvatila da nema nikakvih dogovora ako se ne ispostuje i nas zahtev.

vlatko draganovic

pre 11 godina

To u prevodu znaci, dobilo smo Ahtisariijev plan, bio je Draskovic po ko zna koji put vec u pravu, samo se pitam zasto se ovoliko gubilo vreme zasto odmah nije prihvacen kao osnova za pregovore.

bogdanB

pre 11 godina

Probali da nas nasankaju pa nisu uspeli. Da vidimo sta ce sledece da nam serviraju i kako cemo se snaci u novoj epizodi omalovazavanja i degradiranja Srba.

Gospodin

pre 11 godina

Odlicna vest koja dokazuje da je Vucic bio u pravu sto je odbio prethodnu ponudu. Verujem da je ova ponuda bolje, jer u prethodnoj nismo dobijali nista. Verujem u nas tim pre svega Vucicu.

Helios

pre 11 godina

Katastrofalni DS je sprečio da pregovore vodi Leon Koen i davao sve zarad podrške EU njihovom ostanku na vlasti. Prvi put kada je neko rekao NE odmah je nešto malo bolje.
1. I dalje zatezati do prihvatljivih uslova za Srbe u KiM
2. Nikakav "trajan" potpis nego privremen - KiM je Srbija jer
3. Kim jeste Srbija i jer
4. Priznanje KiM je ne samo povlađivanje zločinu nego i automatski znači stvaranje novih problema negde drugde u Srbiji

panonski

pre 11 godina

Dobro je da se izvuce sto vise. Problemi pregovora za ovu delegaciju su nasledjeni, ali nazalost ne mozemo da biramo. Sad tek vidim koliko je dobro sto nisu pristali na prethodni sporazum, po kome, ne bismo dobili bas nista..

merrmaninegoje

pre 11 godina

"Nova ponuda podrazumeva da bi prema proceduri zajednica opština predlagala kandidate za policijske komandire na severu KiM, predsednici opština bi potisivali taj predlog, a Priština bi morala da prihvati jednog od tri kandidata, nezvanično saznaje B92."
Kakvo postignuce! Pa komandiri policije u svim opstinama na Kosovu gde su Srbi vecina od 2008 su izabrani na ovaj nacin.

INCOGNITO

pre 11 godina

Pa ovo je bre sve u Ahtisarijevom Planu!!! Ljudi, molite se samo da ovi ne traze nesto je manje nego sto se ovim planom nudi. A sve sto ce da izvedu na kraju obe strane, jeste manevar u stilu 'idimi-dodzimi'

Goran S.

pre 11 godina

Konacno dobre vesti za Srbiju i Srbe na KiM. Verovali smo Aleksandru Vucicu i on je opravdao to poverenje, boreci se za interese Srbije i Srpskog naroda. Nadajmo se da ce Srbija napokon krenuti putem EU i boljeg ekonomskog polozaja! Poslednjih deset godina, polozaj Srbije prema KiM je ozbiljno pogorsan, vreme je da se to promeni i krene napred, nema potrebe vracati se unazad!

Srdjan

pre 11 godina

@Sara Kej
"Ipak je Vučić mudar čovek koji ima razvijen osećaj anticipacije i ume da previdi neke stvari. Drago mi je što je mudro odreagovao prethodni put i što se bori da izvuče maksimum iz pregovara."

Nadam se da je ovo sarakazam. U suprotnom. Jako sam zabrinut.

Princ

pre 11 godina

Nego sta nego da su bili u pravu,ako danas prihvatimo povoljniji predlog onda smo kao drzava uspeli da izdejstvujemo konacno i neki povoljan korak za nas narod na KiM.

Perica

pre 11 godina

Izgleda da posle SNS botova, postaju aktivni i DS botovi:

Naravno da ce da potpisu, sve je ovo samo igra za javnost, toboze rekli su ne pa su kao dobili nesto, i sad mi treba da budemo super zadovoljni.
(Matija, 17. april 2013 14:27)

Znaci ipak je sve ovo samo šou program za narod ... Pa lepo da su se bar dogovorili. Šteta što nam nisu rekli to pre nego se ovde nerviramo bezveze.
(Prometej, 17. april 2013 14:22)

ljiki

pre 11 godina

Bice tu jos popustanja. Ali u svakom slucaju nasa delegacija treba da bude dosledna, da sagleda okolnosti pa ako treba da ptihvati najmanje bolni zahtev koji se tice Srba na Kosovu.

Strale B

pre 11 godina

Ispostavilo se da je uvek dobro po primcipu" 3 put meri 1 seci".Dobro da prosli put nisu potpisali, a pokazali volju za mogucnost uspostavljanja dogovora kao i nase zahteve jer izgleda da smo konacno ozbiljno shvaceni i konacno da se primecuje mogucnost koja je pogodna i za nas

buljisha

pre 11 godina

Srbija potpisuje Ahtisari plan.
Pre toga je ponuđeno manje ( kažem manje - jer ne znam šta beše na papiru).
Onda oni kao nešto pregovaraju i potpišu poboljšanje - Ahtisari plan.
SNS saopštenjima slavi genijalnost vođe.
A mi ostali maloletni - šta li?

Jovanka

pre 11 godina

Ipak je gospodin Vucic bio u pravu sto nije prihvatao ucene Pristine. I ova runda pregovora, samim tim sto se odrzava, je dokaz toga.

sabahudin

pre 11 godina

Mislim da je ovo tek pocetak. Dok ne priznamo nezavisnost Kosova nece nas ostaviti na miru. Treba sto pre taj neprijatan posao zavrsiti da bi se mogli okrenuti onome sto jos uvek mozemo spasti - Vojvodini. Skolu smo vec platili...

Car

pre 11 godina

Ako se sve bude zavrsilo kako treba i kako smo mi ocekivali onda smo na dobrom putu da konacno dodjemo do jedne vrste resenja koje nece biti idealno ali ce svakako puno znaciti svima na ovim prostorima.

teodora

pre 11 godina

Sigurno je da državnom vrhu nije lako u ovom momentu, jer treba nastaviti proces evrointegracija, a ne ugroziti nacionalne interese po pitanju Kosova, ali je očigledno po ispitivanjima javnog mnjenja da državni vrh ima veliku podršku građana za jedinu moguću politiku u ovom momentu po pitanju Kosova i evrointegracija, a to je da Srbija nikada ne odustane od članstva u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova, ili po cenu pristajanja na ponižavajuće rešenje koje je Srbiji ponuđeno na poslednjoj rundi ratgovora.

Milicica

pre 11 godina

Bilo bi lepo,da dodje do prihvatljivog resenja!Nadajmo se da je nasa delegacija naisla narazumevanje,i da je Estonova shvatila,da su nasi zahtevi opravdani!

nilki

pre 11 godina

Srbija je uložila veliki napor da se pitanje Kosova reši.Pre svega zbog građana koji dole žive a posle i zbog rešenja jednog od najvažnijih problema kojeg je nasledila od prethodne vlasti!

katarina

pre 11 godina

Ne traba trčati ni za kakvim rokovima i za datumima. Treba raditi na tome da Srbija što pre dobije datum i što pre postane članica EU. Međutim, meni se čini da je EU htela da reši jedan viševekovni problem za 2-3 meseca, i da problem Kosova reši na brzinu.

zacarani krug

pre 11 godina

Ipak se isplatilo sto nije prvi sporazum potpisan, ovim smo dobili makar neku nadu za bolju bezbednost nasih ljudi dole na KiM. Zahvaljujuci Aleksandru Vucicu, dobili smo bolju ponudu Brisela, nadajmo se da je ona koliko toliko u interesu Srbije. Opet je dokazao da mu treba verovati i da su interesi Srbije pritoritet za Vucica.

Matija

pre 11 godina

Naravno da ce da potpisu, sve je ovo samo igra za javnost, toboze rekli su ne pa su kao dobili nesto, i sad mi treba da budemo super zadovoljni.

KOMEnDIJAŠ

pre 11 godina

Najbolje bi rešenje bilo osnivanje "Srpskog nacionalnog veća" na Kosovu, i da se toj instituciji daju prava da može presudno da utiče na izbor šefova policije, predsednika sudova, direktora javnih preduzeća, direktora škola,.... u svim opštinama u kojima su Srbi većina, ali i da sličan uticaj može imati i u opštinama u kojima Srbi nisu većina, ali naravno u takvim i ne treba da ima presudan uticaj. Bitno je da se tom napaćenom narodu konačno omogući da počnu normalno da žive.

bice bolje

pre 11 godina

Da nije bilo losih poteza prethodne vlasti i da nisu prodali ali bukvalno Kosovo ovi sad ne bi ni bili u Briselu vec bi se bavili nekim drugim poslovima, sredjivali stanje u drzavi. Jos dvadeset godina cemo mi morati da radimo da popravimo sve los esto su zuti namestili.

Sara Kej

pre 11 godina

Ipak je Vučić mudar čovek koji ima razvijen osećaj anticipacije i ume da previdi neke stvari. Drago mi je što je mudro odreagovao prethodni put i što se bori da izvuče maksimum iz pregovara.

Rajka

pre 11 godina

S obzirom da je prethodni pregovaracki tim na celu sa Borkom Stefanovicem vec dao Pristini mnogo toga sto nije trebalo sad i nememo mnogo cemu da se nadamo. Ja ipak verujemda ce Dacic i Vucic uspeti da izvuku maksimum i da ce u interesu napretka Srbije i Srpskog naroda na Kosovu uraditi sve sto je u njihovoj moci.

Cirkus na srpski nacin

pre 11 godina

Kakve slavopojke Vucicu.Pa gospodo radikali ovo je predvidjao i Ahtisarijev plan.Zasto se onda odmah nije potpisao.Zasto se Srbija mrcvarila.Citajte malo sta je predvidjao Ahtisarijev plan. Ne nego su nasi hteli vise od togg plana.Hteli su malte ne drzavu.I sudsku i zakonodavnu i izvrsnu vlast.Ali kada je sve to spalo sve na nulu daj sta das

Pot

pre 11 godina

Da li je to suštinski poboljšana ponuda? Koliko mogu da vidim, za sada, ponudiće im se neko zvanje za nekog policijskog oficira... Šta će mu biti ovlašćenja? Znate, mogu ga nazvati i maršalom...

korg

pre 11 godina

Poceli da popustaju, konacno. Da se ja pitam ni bi ni sada prihvatio sporazum, vec da se pregovori nastave i da se albanci nateraju da jos popuste. Svima je u interesu da dodje do kompromisa, pa ne verujem da ce albanci vecno ostati nepopustljivi, vec da ce morati da se odreknu jos nekih ustupaka dobijenih od EU (citaj Nemacka) i amerikanaca.

Impala

pre 11 godina

Ne treba zaboraviti cinjenicu da su potpresednica i premijer hteli ranije da potpisu ugovor, a vicepremijer nije, a evo vec posle nedelju, dve nam nesto vise nude... to govori po meni.

Prometej

pre 11 godina

Znaci ipak je sve ovo samo šou program za narod ... Pa lepo da su se bar dogovorili. Šteta što nam nisu rekli to pre nego se ovde nerviramo bezveze.

drugarica Gaga

pre 11 godina

Ovo je samo znak da je dobro sto smo prosli put odbili ono sto nam je bilo nudjeno.Zato mi je drago da se pokazalo da je Vucicev odlazak u Brisel uplodio rodom.

đumlija

pre 11 godina

Ne bi trebalo da je samo u interesu Srbije da se reši problem Kosova, nego i u interesu EU, zbog toga je na gospođi Ešton i evropskim zvaničnicima da izvrše pritisak na Albance da popuste u svojim stavovima ako se želi doći do kompromisa.

Vart

pre 11 godina

Prihvatite ponudu jer kasnije nećete imati ni to. Setite se kneza Miloša,Mihajla, kralja Petra i dr. koji su uvek bili za Evropu i donosili odluke u tom pravcu

gaga

pre 11 godina

Treba doći do pravednog i sprovodljivog rešenja, i zbog toga ne treba žaliti i ako sada ne dobijemo taj datum. Bolje je doći do održivog i pravednog rešenja uz još koji mesec pregovaranja, nego prelomiti preko kolena samo zarad datuma.

zajedno imaju trocifren IQ

pre 11 godina

Sad ce nas trust mozgova u delegaciji da pomisli "A-HA! Znaci odbili smo prosli put, pa smo dobili sad bolju ponudu. Ajde i sad da odbijemo pa cemo sledeci put sigurno dobiti jos bolju!"... E al' zamalo, sledeci put ima da bude 2x gora od prosle

Vlada

pre 11 godina

s tim što narod srbije nema pojma šta je ponudjeno u prethodnoj rundi pregovora jer se niko nije udustojio da nam to i saopšti, tako da meni ova izjava "da su dobili bolju ponudu" ne znači ama baš ništa!

maja

pre 11 godina

jel moze da se uzdržite napisa, izjava i slicno...u protivnom se moze.zaključiti da nekom ne odgovara da se ova stvar reši...poštovanje za delegaciju koja snosi odgovornost i rizik.

Matija

pre 11 godina

Naravno da ce da potpisu, sve je ovo samo igra za javnost, toboze rekli su ne pa su kao dobili nesto, i sad mi treba da budemo super zadovoljni.

Prometej

pre 11 godina

Znaci ipak je sve ovo samo šou program za narod ... Pa lepo da su se bar dogovorili. Šteta što nam nisu rekli to pre nego se ovde nerviramo bezveze.

Vlada

pre 11 godina

s tim što narod srbije nema pojma šta je ponudjeno u prethodnoj rundi pregovora jer se niko nije udustojio da nam to i saopšti, tako da meni ova izjava "da su dobili bolju ponudu" ne znači ama baš ništa!

zajedno imaju trocifren IQ

pre 11 godina

Sad ce nas trust mozgova u delegaciji da pomisli "A-HA! Znaci odbili smo prosli put, pa smo dobili sad bolju ponudu. Ajde i sad da odbijemo pa cemo sledeci put sigurno dobiti jos bolju!"... E al' zamalo, sledeci put ima da bude 2x gora od prosle

Cirkus na srpski nacin

pre 11 godina

Kakve slavopojke Vucicu.Pa gospodo radikali ovo je predvidjao i Ahtisarijev plan.Zasto se onda odmah nije potpisao.Zasto se Srbija mrcvarila.Citajte malo sta je predvidjao Ahtisarijev plan. Ne nego su nasi hteli vise od togg plana.Hteli su malte ne drzavu.I sudsku i zakonodavnu i izvrsnu vlast.Ali kada je sve to spalo sve na nulu daj sta das

Goran Nis

pre 11 godina

Glasac sam SNSa ali zbog ovih komentara koje pisu dvojica ili trojica za pare,i velicaju Svetog Vucica, postalo mi blam da citam. Meni su obecavali posao u predizbornoj kampanji, a sad pojela maca. HOCU I JA DA PISEM KOMENTARE ZA SNS, EVO I JA CU DA FALIM I VUCICA I TOMU I DACICA, za 1000 din dnevnicu.

e-krem

pre 11 godina

Sve to stoji lepo u Ahtisarijevom planu.Taj plan su svi ruzili a cast da ga ulepsaju je pripao bas onima koji su to najvise i ruzili prema tome srecan rad majstori.

Pot

pre 11 godina

Da li je to suštinski poboljšana ponuda? Koliko mogu da vidim, za sada, ponudiće im se neko zvanje za nekog policijskog oficira... Šta će mu biti ovlašćenja? Znate, mogu ga nazvati i maršalom...

buljisha

pre 11 godina

Srbija potpisuje Ahtisari plan.
Pre toga je ponuđeno manje ( kažem manje - jer ne znam šta beše na papiru).
Onda oni kao nešto pregovaraju i potpišu poboljšanje - Ahtisari plan.
SNS saopštenjima slavi genijalnost vođe.
A mi ostali maloletni - šta li?

merrmaninegoje

pre 11 godina

"Nova ponuda podrazumeva da bi prema proceduri zajednica opština predlagala kandidate za policijske komandire na severu KiM, predsednici opština bi potisivali taj predlog, a Priština bi morala da prihvati jednog od tri kandidata, nezvanično saznaje B92."
Kakvo postignuce! Pa komandiri policije u svim opstinama na Kosovu gde su Srbi vecina od 2008 su izabrani na ovaj nacin.

Vart

pre 11 godina

Prihvatite ponudu jer kasnije nećete imati ni to. Setite se kneza Miloša,Mihajla, kralja Petra i dr. koji su uvek bili za Evropu i donosili odluke u tom pravcu

Srdjan

pre 11 godina

@Sara Kej
"Ipak je Vučić mudar čovek koji ima razvijen osećaj anticipacije i ume da previdi neke stvari. Drago mi je što je mudro odreagovao prethodni put i što se bori da izvuče maksimum iz pregovara."

Nadam se da je ovo sarakazam. U suprotnom. Jako sam zabrinut.

qwerty

pre 11 godina

Dost više o SNS, DS, SPS... aman ljudi, radi se o Srbiji, baš me briga za vlast! Zanima me zemlja, a ne to kakva je koja vlast... Britanci su posle 2. sv. rata smeili Čerčila!

Tajvanska kanasta

pre 11 godina

Sve ovo je dogovoreno pre nekoliko nedelja.
U medjuvremenu su srpska i kosovska javnost preparirane da prihvate ono sto se "prihvatiti ne sme".

marijana

pre 11 godina

Tacno se vidi da je vise komentara pisala jedna osoba. Isti stil, ista poruka. Mnogo providno. (Happy Pride Toronto, 17. april 2013 15:27)Negde oko mesec dana unazad se ta ista osoba, ili grupa ljudi, pojavljuje i spamuje politicke vesti gde se spominje SNS. Toliko providno da mi je muka vise (Micko, 17. april 2013 16:13)

pa sta ste vi ocekivali od crveno-crne koalicije? oni misle da se jeftinom propagandom cuva vlast. ali ajde barem da su komentari inventivni, kreativni, a ne prepisanr parole sa komunistickih sastanaka. zalosno...
jedino sto me raduje u svemu tome je sto ovakvim glupim komentarima ubrzavaju njihov pad s vlasti, jer su poceli da nerviraju cak i svoje SNSovce.

Кривокапић

pre 11 godina

Наш тим се јуначки бори. Врло су храбри, лепи, паметни и достојанствени. Добро је што прошле недеље нису потписали, пошто ће сада да потпишу то исто само са измењеним текстом. Зар није било боље да су портписали Рамбује пре 14 година. или да су преговарали са Руговом почетком деведесетих и дозволили Албанцима да иду у своје школе. Мислим иста је преговарачка екипа. И тада су ови били на власти плус Слоба и Мира.
Читајући ове коментаре подршке видим да ми још нисмо сазрели као народ. Како бре људи можете да се заљубљујете у лидере. Прво, Тито па Слоба, па Тадић, па сад Ивица и Аца. Одрастите више....

vlatko draganovic

pre 11 godina

To u prevodu znaci, dobilo smo Ahtisariijev plan, bio je Draskovic po ko zna koji put vec u pravu, samo se pitam zasto se ovoliko gubilo vreme zasto odmah nije prihvacen kao osnova za pregovore.

boban

pre 11 godina

Za mene je osnovno pitanje:
Hoce li ti regionalni i lokalni komandiri [koji ce biti Srbi] primati naredjenja, tj. biti podredjeni komandi u Beogradu ili komandi u Pristini ??

Druga stvar: Dali ce ROSU moci hapsiti i po 'srpskim teritorijama' na Kosovu.
Naprimer, svi znamo da u Bosni SIPA nesmetano i bez najave lokalnim policijama, hapsi i u RS i u Federaciji i u distriktu Brcko

INCOGNITO

pre 11 godina

Pa ovo je bre sve u Ahtisarijevom Planu!!! Ljudi, molite se samo da ovi ne traze nesto je manje nego sto se ovim planom nudi. A sve sto ce da izvedu na kraju obe strane, jeste manevar u stilu 'idimi-dodzimi'

Impala

pre 11 godina

Ne treba zaboraviti cinjenicu da su potpresednica i premijer hteli ranije da potpisu ugovor, a vicepremijer nije, a evo vec posle nedelju, dve nam nesto vise nude... to govori po meni.

sabahudin

pre 11 godina

Mislim da je ovo tek pocetak. Dok ne priznamo nezavisnost Kosova nece nas ostaviti na miru. Treba sto pre taj neprijatan posao zavrsiti da bi se mogli okrenuti onome sto jos uvek mozemo spasti - Vojvodini. Skolu smo vec platili...

Micko

pre 11 godina

Tacno se vidi da je vise komentara pisala jedna osoba. Isti stil, ista poruka. Mnogo providno.
(Happy Pride Toronto, 17. april 2013 15:27)

Negde oko mesec dana unazad se ta ista osoba, ili grupa ljudi, pojavljuje i spamuje politicke vesti gde se spominje SNS. Toliko providno da mi je muka vise

zacarani krug

pre 11 godina

Ipak se isplatilo sto nije prvi sporazum potpisan, ovim smo dobili makar neku nadu za bolju bezbednost nasih ljudi dole na KiM. Zahvaljujuci Aleksandru Vucicu, dobili smo bolju ponudu Brisela, nadajmo se da je ona koliko toliko u interesu Srbije. Opet je dokazao da mu treba verovati i da su interesi Srbije pritoritet za Vucica.

Coli

pre 11 godina

"Prema nezvaničnim informacijama, poboljšanja predočena Beogradu daju izvestan stepen ovlašćenja zajednici srpskih opština na severu Kosova da učestvuje u imenovanju načelnika lokalne policije." Jel ovo znači da je Kosovska strana popustila?! Ovi nezvanićni informatori izgleda da nisu pročitali Ahtisarijev plan. U ovo doba kompjutera može se veoma lako doći do 'zvanićnih informacija'.
Prema Ahtisarijevom planu" Područja sa srpskom večinom imaju pravo da komandiri policijskih stanica i večina policijskih službenika budu iz srpskih zajednice" isto tako plan predvidja da "Komandiri lokalnih stanica če biti obavešteni unapred o operacijama centralnih i specijalnih policijskih snaga u okvirima nadležnosti lokalnih policijskih stanica, osim ukoliko operativna razmatranja zahtevaju drugačije". Prema tom planu komandiri se biraju na sledeći način :" Skupština opštine predlaže najmanje dva kandidata za mesto komandira stanice, koji ispunjavaju minimalne potrebe uslova u skladu sa kosovskim zakonodavstvom..U slućaju da nijedan kandidat nije prihvatljiv za MUP, Skupština opštine dostaviće drugu listu sa najmanje dva druga predložena kandidata aktivnih pripadnika KPS-a koji ispunjavaju sve minimalne profesionalne uslove na razmatranje Ministarstvu, kao što je predvidjeni kosovskim zakonodavstvom..."

bora

pre 11 godina

Tek kada se bude stalo na putu monopolu, korupciji i kriminalu može se očekivati zdrava privredna ekonomija i ravnomerniji razvoj Srbije. Samo jaka Srbija je garant egzistencije i opstanka srba na severu kosova.

bice bolje

pre 11 godina

Da nije bilo losih poteza prethodne vlasti i da nisu prodali ali bukvalno Kosovo ovi sad ne bi ni bili u Briselu vec bi se bavili nekim drugim poslovima, sredjivali stanje u drzavi. Jos dvadeset godina cemo mi morati da radimo da popravimo sve los esto su zuti namestili.

limun zut

pre 11 godina

niko ne pominje spajanje u jednu opstinu juzne i severne mitrovice. sta je s tim? to je mnogo veci problem nego ko ce biti "sef stanice".

Nowica

pre 11 godina

Njima se svidelo pivo u Briselu pa traze razlog da se zadrze tamo. A ishod pregovora svi znamo. Jedino sto mene muci je za koga glasati sledeci put?

Perica

pre 11 godina

Izgleda da posle SNS botova, postaju aktivni i DS botovi:

Naravno da ce da potpisu, sve je ovo samo igra za javnost, toboze rekli su ne pa su kao dobili nesto, i sad mi treba da budemo super zadovoljni.
(Matija, 17. april 2013 14:27)

Znaci ipak je sve ovo samo šou program za narod ... Pa lepo da su se bar dogovorili. Šteta što nam nisu rekli to pre nego se ovde nerviramo bezveze.
(Prometej, 17. april 2013 14:22)

tihomir

pre 11 godina

moje je misljenje je da je srbija vec zakasnila za uzimanje u EU i posto srbija sama ne zna kuda bi ali najverovatnije prema rusiji treba pustiti narod da odluci hoce li dobro ili zlo a ne politicari koji imaju sve a narod gladuje

cv

pre 11 godina

(Tajvanska kanasta, 17. april 2013 19:57)
Dokle bre teorija zavere? Koliko čujemo preko medija, dijalog će možda uroditi plodom. Ne verujem da će biti zadovoljna bila koja od strana, ali ljudi, život mora ići dalje. I Albanci, i Srbi će morati da žive jedni pored drugih. A ako je to već tako, neka žive u miru a sve probleme neka rešavaju mirnim putem.

Sara Kej

pre 11 godina

Ipak je Vučić mudar čovek koji ima razvijen osećaj anticipacije i ume da previdi neke stvari. Drago mi je što je mudro odreagovao prethodni put i što se bori da izvuče maksimum iz pregovara.

gaga

pre 11 godina

Treba doći do pravednog i sprovodljivog rešenja, i zbog toga ne treba žaliti i ako sada ne dobijemo taj datum. Bolje je doći do održivog i pravednog rešenja uz još koji mesec pregovaranja, nego prelomiti preko kolena samo zarad datuma.

precanin

pre 11 godina

Vucic je pokazao da je zaista dobar politicar, mudar, cuti i samo slusa, pa kad mu prekipi tesko pregovaracu !!! Ustvari, svih ovih 20 i kusur godina kako se Vucic bavi politikom uvek je bio u pravu, samo mi obican narod nismo ga razumeli!? Bravo Vucicu, ziveo ti nama, dobro nam dosao, bolje te nasli !!!

drugarica Gaga

pre 11 godina

Ovo je samo znak da je dobro sto smo prosli put odbili ono sto nam je bilo nudjeno.Zato mi je drago da se pokazalo da je Vucicev odlazak u Brisel uplodio rodom.

djoda

pre 11 godina

to sto je ponuda poboljsana ne znaci da je dovoljno dobra da bi je prihvatili. dobro je to sto je ponovo u nasoj delegaciji i vucic. sa njim u timu vece su nam sanse u pregovorima.

Majkica

pre 11 godina

Naša delegacija ima privilegiju,da samostalno pregovara o Kosovu,kazao je Medvedev,a šta će pri tome da postigne,to nije kazao?

bulldozer

pre 11 godina

Nište se ne može prigovoriti našem pregovaračkom timu. Očigledno je da se zalaže za ispunjenje minimuma onoga što naša država i narod na Kosovu zaslužuju. Polako sa kritikama, trebalo bi da budimo realni i da sagledamo stvar iz svih uglova. Nikome nije lako, naročito ne Dačiću, Vučiću, pa i Tačiju.

Milicica

pre 11 godina

Bilo bi lepo,da dodje do prihvatljivog resenja!Nadajmo se da je nasa delegacija naisla narazumevanje,i da je Estonova shvatila,da su nasi zahtevi opravdani!

Rajka

pre 11 godina

S obzirom da je prethodni pregovaracki tim na celu sa Borkom Stefanovicem vec dao Pristini mnogo toga sto nije trebalo sad i nememo mnogo cemu da se nadamo. Ja ipak verujemda ce Dacic i Vucic uspeti da izvuku maksimum i da ce u interesu napretka Srbije i Srpskog naroda na Kosovu uraditi sve sto je u njihovoj moci.

Helios

pre 11 godina

Katastrofalni DS je sprečio da pregovore vodi Leon Koen i davao sve zarad podrške EU njihovom ostanku na vlasti. Prvi put kada je neko rekao NE odmah je nešto malo bolje.
1. I dalje zatezati do prihvatljivih uslova za Srbe u KiM
2. Nikakav "trajan" potpis nego privremen - KiM je Srbija jer
3. Kim jeste Srbija i jer
4. Priznanje KiM je ne samo povlađivanje zločinu nego i automatski znači stvaranje novih problema negde drugde u Srbiji

đumlija

pre 11 godina

Ne bi trebalo da je samo u interesu Srbije da se reši problem Kosova, nego i u interesu EU, zbog toga je na gospođi Ešton i evropskim zvaničnicima da izvrše pritisak na Albance da popuste u svojim stavovima ako se želi doći do kompromisa.

Noca

pre 11 godina

Ova vlast je dokazala da nije poslusnicka,odbijanjem ucena i odbijanjen proslog predloga EU o resavanju Kosovskog problema ,pokazala da je ozbiljan partner u pregovorima zato je sad poboljsana ponuda Brisela.

jasestidimvasštoimverujete

pre 11 godina

Lol, Dačić ponovo sačuvao Kosovo. Mislim da mu je životni cilj da još jednom pobedi NATO.
Kakvi pregovarači, takva i poboljšanja ponude - par fotelja...

borchaSRS

pre 11 godina

Vazno je da se na danasnji dan vi atlantisticki mediji nesjecate pogibije Milice Rakic, ali cete nam svaki ubigi dan zvocati o Srdjanu Aleksicu, Srebrenici i ostalim izmisljenim dogadjajima.

DIVA

pre 11 godina

Ocigledno prisustvo Vucica u pregovorima je donelo neku novu dimenziju,splasnuo je pritisak na Srbiju i sada se nude neke nove stvari koje su bolje za nas.

KOMEnDIJAŠ

pre 11 godina

Najbolje bi rešenje bilo osnivanje "Srpskog nacionalnog veća" na Kosovu, i da se toj instituciji daju prava da može presudno da utiče na izbor šefova policije, predsednika sudova, direktora javnih preduzeća, direktora škola,.... u svim opštinama u kojima su Srbi većina, ali i da sličan uticaj može imati i u opštinama u kojima Srbi nisu većina, ali naravno u takvim i ne treba da ima presudan uticaj. Bitno je da se tom napaćenom narodu konačno omogući da počnu normalno da žive.

bogdanB

pre 11 godina

Probali da nas nasankaju pa nisu uspeli. Da vidimo sta ce sledece da nam serviraju i kako cemo se snaci u novoj epizodi omalovazavanja i degradiranja Srba.

Gospodin

pre 11 godina

Odlicna vest koja dokazuje da je Vucic bio u pravu sto je odbio prethodnu ponudu. Verujem da je ova ponuda bolje, jer u prethodnoj nismo dobijali nista. Verujem u nas tim pre svega Vucicu.

tatatira

pre 11 godina

Ocigledno prisustvo Vucica u pregovorima je donelo neku novu dimenziju,splasnuo je pritisak na Srbiju i sada se nude neke nove stvari koje su bolje za nas.

SEZAM

pre 11 godina

Neophodno je da svi popuste, da bi se doslo do resenja, i da se u okviru tog resenja niko ne oseca ponizeno, i gubitnicki, vec da svi dobiju kolko je moguce vise, jer to je jedini nacin da se uspostavi konacni mir u regionu, na Balkanu...

nilki

pre 11 godina

Srbija je uložila veliki napor da se pitanje Kosova reši.Pre svega zbog građana koji dole žive a posle i zbog rešenja jednog od najvažnijih problema kojeg je nasledila od prethodne vlasti!

maja

pre 11 godina

jel moze da se uzdržite napisa, izjava i slicno...u protivnom se moze.zaključiti da nekom ne odgovara da se ova stvar reši...poštovanje za delegaciju koja snosi odgovornost i rizik.

katarina

pre 11 godina

Ne traba trčati ni za kakvim rokovima i za datumima. Treba raditi na tome da Srbija što pre dobije datum i što pre postane članica EU. Međutim, meni se čini da je EU htela da reši jedan viševekovni problem za 2-3 meseca, i da problem Kosova reši na brzinu.

dana

pre 11 godina

Predhodno NE je uticalo da Evropa razmisli o svemu pa i svojoj podršci koju pruža Prištini. Nama je trenutno najbolje rešenje dogovor u kome neće biti pobednika. Srbija je popustila da nekih granica i vreme je na korake Prištine!

monk

pre 11 godina

Da li je ovo prilika da narod Kosova dobije davno obećan bolji život? Bar je Srbija dobila predlog o kome već može da se razgovara! A ja se iskreno nadam da će dogovora biti jer bi bio u našem interesu!

Ja to kao laik...

pre 11 godina

Nekako mi se ovo čini sasvim izbalansiranom i okej ponudom. Detalje tek treba videti, ali mislim da će zapravo ono dogovoreno (a ne iskazano u javnost) biti viđeno tek na terenu.

hijena

pre 11 godina

Ovo je sramota o cemu oni pregovaraju i sta se sve servira ljudima u Srbiji. Jos se samo ne zna ko ce biti sef autobuske stanice, zatezu ovi iz PR.

ljiki

pre 11 godina

Bice tu jos popustanja. Ali u svakom slucaju nasa delegacija treba da bude dosledna, da sagleda okolnosti pa ako treba da ptihvati najmanje bolni zahtev koji se tice Srba na Kosovu.

marcipan

pre 11 godina

(Bestragija, 17. april 2013 21:16)
Nema potrebe za ironijom. Ako posle ovih pregovora dođe do dugoročnog sporazuma, to će zaista biti pobeda. Istinska pobeda, ne protiv Nato, nego protiv daljeg mrcvarenja i ucena srpskog naroda na ovim prostorima.

Goran S.

pre 11 godina

Konacno dobre vesti za Srbiju i Srbe na KiM. Verovali smo Aleksandru Vucicu i on je opravdao to poverenje, boreci se za interese Srbije i Srpskog naroda. Nadajmo se da ce Srbija napokon krenuti putem EU i boljeg ekonomskog polozaja! Poslednjih deset godina, polozaj Srbije prema KiM je ozbiljno pogorsan, vreme je da se to promeni i krene napred, nema potrebe vracati se unazad!

Kralj

pre 11 godina

Konacno da iz Brisela stignu i ovakve vesti jer ako zaista zele dogovor onda je i bilo ocekivati da Brisel popusti oko nasih minimalnih uslova.

Branko-P

pre 11 godina

Srbija nema razloga za brigu dok god je za pregovarackim stolom Vucic. On kao odgovoran, iskusan i pametan politcar sigurno nece dozvoliti neko nametnuto resenje koje je protivno nasim interesima. Ako treba neka pregovaraju jos 9 rundi, ali resenje koje se postigne mora zastiti nas narod i nase interese na Kosovu.

Divnić N

pre 11 godina

Deo međunarodne zajednice koji je i stvorio fantomsku državu Kosovo, hteo ili ne, ako želi održivo rešenje, mora Srbiji ponuditi minimum koji zadovoljava naše nacionalne interese.

korg

pre 11 godina

Poceli da popustaju, konacno. Da se ja pitam ni bi ni sada prihvatio sporazum, vec da se pregovori nastave i da se albanci nateraju da jos popuste. Svima je u interesu da dodje do kompromisa, pa ne verujem da ce albanci vecno ostati nepopustljivi, vec da ce morati da se odreknu jos nekih ustupaka dobijenih od EU (citaj Nemacka) i amerikanaca.

Princ

pre 11 godina

Nego sta nego da su bili u pravu,ako danas prihvatimo povoljniji predlog onda smo kao drzava uspeli da izdejstvujemo konacno i neki povoljan korak za nas narod na KiM.

Šantić B

pre 11 godina

Ako su SAD i EU shvatile da bez pristanka Srbije nema održivog rešanja, onda su ponudile bar minimum koji zadovoljava naše zahteve.

BAKI

pre 11 godina

Bravo za nase pregovarace! Vredelo se zrtvovati i prosle pregovore ignorisati, zarad interesa pre svega,naseg naroda na KIM. Mislim da Vucic najvise doprinosi tome,svojim sigurnim stavom i politickom umecu.

Jovanka

pre 11 godina

Ipak je gospodin Vucic bio u pravu sto nije prihvatao ucene Pristine. I ova runda pregovora, samim tim sto se odrzava, je dokaz toga.

Strale B

pre 11 godina

Ispostavilo se da je uvek dobro po primcipu" 3 put meri 1 seci".Dobro da prosli put nisu potpisali, a pokazali volju za mogucnost uspostavljanja dogovora kao i nase zahteve jer izgleda da smo konacno ozbiljno shvaceni i konacno da se primecuje mogucnost koja je pogodna i za nas

SVABA TRALALA

pre 11 godina

Srbija je ceznula za povoljnim vestima iz Brisela,Vuciceva energija i autoritet koji poseduje donelo je Srbiji prvu malu pobedu nad EU.Nadam se da ovde nije kraj i da ce mo dobiti jis bolje uslove za nase gradjane na Kosovu i da ce mo dobiti pozitivnu ocenu i datum za pridruzivanje.

Radenko

pre 11 godina

Ova vlada na celu sa SNSom vodi Srbiju u pravom smeru, odbijanjem sporazuma u prosloj rundi nateralo je EU i ostatak medjunarodne zajednice da iznadju nacin da Srbiji ponude bolje resenje. Uveren sam da ce sporazum biti potpisan, jer nasi pregovaraci mudrim koracima dolaze do nasega cilja a to su zajednica srpskih opstina sa velikim brojem nadleznosti sa ciljem da se ne utopi u kosovske institucije.

Car

pre 11 godina

Ako se sve bude zavrsilo kako treba i kako smo mi ocekivali onda smo na dobrom putu da konacno dodjemo do jedne vrste resenja koje nece biti idealno ali ce svakako puno znaciti svima na ovim prostorima.

Branko

pre 11 godina

Ovo što je sada ponuđeno od strane EU je znadno bolje nego što je to bilo posle osme runde pregovora.Ovo ohrabruje i nadamo se da bi se moglo desiti da se sporazum postigne vrlo brzo. Onda bi nam i datum bio na dohvat ruke. Ako ovaj predlog ostane onda pregovarački tim zaslužuje sve pohvale.

Anita

pre 11 godina

Izgleda da se ipak moze izaci u susret i nasim zahtevima. Ono prethodni put je bilo da vide dokle mogu da teraju, kad su videli da neke granice postoje resili su da popuste.

ObjektivniBg

pre 11 godina

Ovo je zaista velika stvar i veliki uspeh vlade,ako uspeju da izboksuju ove uslove i obezbede normalan život našim ljudima na severu Kosova!

ISTOK

pre 11 godina

ne sumnjam da ce uvek biti boljih i boljih ponuda ...ali i dalje ne onih koji idu u korist Srpskog naroda ... mozda samo malo podnosljivijih . Svaka cast pregovarackom timu.

nambija

pre 11 godina

Mala ali bitna pobeda Srbije,sada se videlo koliki autoritet ima Vucic u evropi. Ostaje zal sto Vucic od pocetka nije ucestvovao u pregovorima.

goga22

pre 11 godina

Dobro da je Taci shvatio da mora da popusti u svojim zahtevima, a nasoj delegaciji je data prilika da iznese do kraja svoje zahteve, za razliku od predjasnjih razgovora.

PredragT

pre 11 godina

Onog trenutka kada je u pregovore sa Albancima ukljucen i Vucic znao sam da EU zeli legitimitet i garancije da ce se dogovoreno sprovesti. Hteli to neki da priznaju ili ne, cinjenica je da EU najvise poverenja ima u Vucica, i zato ce i oni "pritisnuti" Albance da popuste kako bi doslo do sporazuma. Otvoren konflikt nije nikome u interesu a ponajmanje samoj EU koja slican problem ima sa Kiprom. U narednom periodu, siguran sam da ce doci do sporazuma, jer Albanci ma koliko bili cvrsti moraju popustiti pred EU.

olgica

pre 11 godina

Treba doći do pravednog i sprovodljivog rešenja, i zbog toga ne treba žaliti što sada nećemo dobiti taj datum. Bolje je doći do održivog i pravednog rešenja uz još koji mesec pregovaranja, nego prelomiti preko kolena samo zarad datuma.

filozof

pre 11 godina

Mala ali bitna pobeda Srbije,sada se videlo koliki autoritet ima Vucic u evropi. Ostaje zal sto Vucic od pocetka nije ucestvovao u pregovorima.

Meda

pre 11 godina

Ako su se bar donekle stekli uslovi koje Srbija moze da prihvati onda je to i znak da je Evropa konacno shvatila da nema nikakvih dogovora ako se ne ispostuje i nas zahtev.

Jesen stiže dunjo moja

pre 11 godina

Ako se svi zalažu da dođe do dogovora između Beograda i Prištine onda se moraju uvažiti stavovi srbije. Po izjavama Tačija i jučerašnjih izjava Vestervelea i ono Albanca mislim da se ni danas neće doći do dogovora ali će se tek jedna od 3 tačke prihvatiti što će Srbiji sigurno biti vetar u leđa oko dobijanja datuma

Smiljka G

pre 11 godina

Srbija je pokazala da je spremna na kompromis,sada je na redu Priština da učini kompromis,da bi se došlo do održivog rešenja za obe strane.

Branimir_L

pre 11 godina

Srbija daje sve od sebe u nameri da dodje do sporazuma sa Albancima a na samoj EU je da izvrse i odredjeni pritisak na Albance ako treba da bi se doslo do sporazuma. Pozivam nas pregovaracki tim da istraje na svom putu i zacrtanim ciljevima ma koliko dugo pregovori trajali. Otkako je Vucic usao u pregovaracki proces EU Srbiji nudi znacajno vise nego ranije, ocigledno je da se Vucic pokazao kao jako spretan i mudar pregovarac.

mikecc

pre 11 godina

ne postoji idealno resenje za kosovo ali Vucic je dobro postupio sto proslu ponudu nije prihvatio jer ova je mnogo bolja i treba to prihvatiti i zakljuciti pregovore

vanja

pre 11 godina

Meni izgleda da je Evropa spremna da malo popusti u svojim zahtevima. Izgleda da Prištini vreme Teče a Tači je sve nervozniji!

Pavle

pre 11 godina

Važno je da Srbi na na Kosovu i Metohiji imaju veća ovlašćenja,što se mene tiče najvažnije je to što će Srbi imati svoju policiju i time će se garantovati bezbednost za sve Srbe. Veoma je važno i to što je naš pregovarački tim jedinstven i da uz pomoć platforme ima jasan stav šta želimo za Srbe na Kosovu.

Ma Cherie

pre 11 godina

Prvo i osnovno je: tim ljudima je potreban miran i iole normalan zivot, bez straha da se biti napadnuti kad izadju iz svojih domova, da imaju pristojan posao bez straha da ce ih neko sikanirati jer su Srbi...i njih i njihovu decu. Potrebna im je bezbednost koju im Taci i njegovi ekstremisti ugrozavaju. A to je ono za sta se Vucic bori.

teodora

pre 11 godina

Sigurno je da državnom vrhu nije lako u ovom momentu, jer treba nastaviti proces evrointegracija, a ne ugroziti nacionalne interese po pitanju Kosova, ali je očigledno po ispitivanjima javnog mnjenja da državni vrh ima veliku podršku građana za jedinu moguću politiku u ovom momentu po pitanju Kosova i evrointegracija, a to je da Srbija nikada ne odustane od članstva u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova, ili po cenu pristajanja na ponižavajuće rešenje koje je Srbiji ponuđeno na poslednjoj rundi ratgovora.

ako ako

pre 11 godina

ne verujem da ce ikada uspeti ti pregovori jer svaku ponudu koju donesu idu na to da nas ponize dokle mogu ... Ovaj pregovaracki tim ima puno toga da podnese.

Soterija

pre 11 godina

Državni vrh je napravio jedan veliki istorijski pomak u pregovorima posle dvadeset tri godine su napravili veliki obrt u korist srpskog naroda. EU i SAD posle dvadeset pet godina stala na stranu srpskog naroda, ponudila je uslove koje je srpska strana tražila. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću u osmoj rundi pregovora kada je sprečio potpisivanje sporazuma u devetoj vidimo veliki obrt i pomak. Državni vrh je uspeo da se izbori za interes građana i države. Građani su potpuno vratili poverenje u državne organe i institucije. Sprečena je bilo kakva provokacija Hašima Tačija protiv naše države i naroda.

panonski

pre 11 godina

Dobro je da se izvuce sto vise. Problemi pregovora za ovu delegaciju su nasledjeni, ali nazalost ne mozemo da biramo. Sad tek vidim koliko je dobro sto nisu pristali na prethodni sporazum, po kome, ne bismo dobili bas nista..

PIVO PLZENSKO

pre 11 godina

Delegacija Srbije je pokazala da je zainteresovana za nastavak pregovora i svih 15 tačaka ponuđenih od gospođe Ešton su prihvatljive za nas ,potreban je još mali pritisak na Prištinu koji ja iskreno očekujem jer je svima stalo da se ovo okonča.

FAZAN

pre 11 godina

Ako je ovo tacna informacija,onda je dobro,mozemo se nadati da ce posle ove 9-te runde pregovora naci resenje,sto je u intersu svih nas.

Todor

pre 10 godina

licno sam pesimista,mislim da ce savet bezbednosti jednog dana reci dosta je bilo ponizavanja Srbije i otimanja njenih delova teritorije jer to sutra moze da se dogodi i ostalima zemljama clanica.

Baloteli

pre 11 godina

Dugo nismo imali coveka u kog se gledalo sa nekom nadaom da moze uraditi nesto dobro za Srbiju i Srbe. Nije bitno koja smo stranka i za koga navijamo, realno covek je pokazao sta jedan pravi politicar jedne zemlje treba da zastupa i radi. Vucicu svaka cast.

Baloteli

pre 11 godina

Dugo nismo imali coveka u kog se gledalo sa nekom nadaom da moze uraditi nesto dobro za Srbiju i Srbe. Nije bitno koja smo stranka i za koga navijamo, realno covek je pokazao sta jedan pravi politicar jedne zemlje treba da zastupa i radi. Vucicu svaka cast.

zacarani krug

pre 11 godina

Ipak se isplatilo sto nije prvi sporazum potpisan, ovim smo dobili makar neku nadu za bolju bezbednost nasih ljudi dole na KiM. Zahvaljujuci Aleksandru Vucicu, dobili smo bolju ponudu Brisela, nadajmo se da je ona koliko toliko u interesu Srbije. Opet je dokazao da mu treba verovati i da su interesi Srbije pritoritet za Vucica.

Sara Kej

pre 11 godina

Ipak je Vučić mudar čovek koji ima razvijen osećaj anticipacije i ume da previdi neke stvari. Drago mi je što je mudro odreagovao prethodni put i što se bori da izvuče maksimum iz pregovara.

precanin

pre 11 godina

Vucic je pokazao da je zaista dobar politicar, mudar, cuti i samo slusa, pa kad mu prekipi tesko pregovaracu !!! Ustvari, svih ovih 20 i kusur godina kako se Vucic bavi politikom uvek je bio u pravu, samo mi obican narod nismo ga razumeli!? Bravo Vucicu, ziveo ti nama, dobro nam dosao, bolje te nasli !!!

Rajka

pre 11 godina

S obzirom da je prethodni pregovaracki tim na celu sa Borkom Stefanovicem vec dao Pristini mnogo toga sto nije trebalo sad i nememo mnogo cemu da se nadamo. Ja ipak verujemda ce Dacic i Vucic uspeti da izvuku maksimum i da ce u interesu napretka Srbije i Srpskog naroda na Kosovu uraditi sve sto je u njihovoj moci.

bice bolje

pre 11 godina

Da nije bilo losih poteza prethodne vlasti i da nisu prodali ali bukvalno Kosovo ovi sad ne bi ni bili u Briselu vec bi se bavili nekim drugim poslovima, sredjivali stanje u drzavi. Jos dvadeset godina cemo mi morati da radimo da popravimo sve los esto su zuti namestili.

drugarica Gaga

pre 11 godina

Ovo je samo znak da je dobro sto smo prosli put odbili ono sto nam je bilo nudjeno.Zato mi je drago da se pokazalo da je Vucicev odlazak u Brisel uplodio rodom.

Impala

pre 11 godina

Ne treba zaboraviti cinjenicu da su potpresednica i premijer hteli ranije da potpisu ugovor, a vicepremijer nije, a evo vec posle nedelju, dve nam nesto vise nude... to govori po meni.

djoda

pre 11 godina

to sto je ponuda poboljsana ne znaci da je dovoljno dobra da bi je prihvatili. dobro je to sto je ponovo u nasoj delegaciji i vucic. sa njim u timu vece su nam sanse u pregovorima.

Gospodin

pre 11 godina

Odlicna vest koja dokazuje da je Vucic bio u pravu sto je odbio prethodnu ponudu. Verujem da je ova ponuda bolje, jer u prethodnoj nismo dobijali nista. Verujem u nas tim pre svega Vucicu.

Noca

pre 11 godina

Ova vlast je dokazala da nije poslusnicka,odbijanjem ucena i odbijanjen proslog predloga EU o resavanju Kosovskog problema ,pokazala da je ozbiljan partner u pregovorima zato je sad poboljsana ponuda Brisela.

tatatira

pre 11 godina

Ocigledno prisustvo Vucica u pregovorima je donelo neku novu dimenziju,splasnuo je pritisak na Srbiju i sada se nude neke nove stvari koje su bolje za nas.

DIVA

pre 11 godina

Ocigledno prisustvo Vucica u pregovorima je donelo neku novu dimenziju,splasnuo je pritisak na Srbiju i sada se nude neke nove stvari koje su bolje za nas.

zajedno imaju trocifren IQ

pre 11 godina

Sad ce nas trust mozgova u delegaciji da pomisli "A-HA! Znaci odbili smo prosli put, pa smo dobili sad bolju ponudu. Ajde i sad da odbijemo pa cemo sledeci put sigurno dobiti jos bolju!"... E al' zamalo, sledeci put ima da bude 2x gora od prosle

nilki

pre 11 godina

Srbija je uložila veliki napor da se pitanje Kosova reši.Pre svega zbog građana koji dole žive a posle i zbog rešenja jednog od najvažnijih problema kojeg je nasledila od prethodne vlasti!

filozof

pre 11 godina

Mala ali bitna pobeda Srbije,sada se videlo koliki autoritet ima Vucic u evropi. Ostaje zal sto Vucic od pocetka nije ucestvovao u pregovorima.

Jovanka

pre 11 godina

Ipak je gospodin Vucic bio u pravu sto nije prihvatao ucene Pristine. I ova runda pregovora, samim tim sto se odrzava, je dokaz toga.

Goran S.

pre 11 godina

Konacno dobre vesti za Srbiju i Srbe na KiM. Verovali smo Aleksandru Vucicu i on je opravdao to poverenje, boreci se za interese Srbije i Srpskog naroda. Nadajmo se da ce Srbija napokon krenuti putem EU i boljeg ekonomskog polozaja! Poslednjih deset godina, polozaj Srbije prema KiM je ozbiljno pogorsan, vreme je da se to promeni i krene napred, nema potrebe vracati se unazad!

Helios

pre 11 godina

Katastrofalni DS je sprečio da pregovore vodi Leon Koen i davao sve zarad podrške EU njihovom ostanku na vlasti. Prvi put kada je neko rekao NE odmah je nešto malo bolje.
1. I dalje zatezati do prihvatljivih uslova za Srbe u KiM
2. Nikakav "trajan" potpis nego privremen - KiM je Srbija jer
3. Kim jeste Srbija i jer
4. Priznanje KiM je ne samo povlađivanje zločinu nego i automatski znači stvaranje novih problema negde drugde u Srbiji

đumlija

pre 11 godina

Ne bi trebalo da je samo u interesu Srbije da se reši problem Kosova, nego i u interesu EU, zbog toga je na gospođi Ešton i evropskim zvaničnicima da izvrše pritisak na Albance da popuste u svojim stavovima ako se želi doći do kompromisa.

Vart

pre 11 godina

Prihvatite ponudu jer kasnije nećete imati ni to. Setite se kneza Miloša,Mihajla, kralja Petra i dr. koji su uvek bili za Evropu i donosili odluke u tom pravcu

gaga

pre 11 godina

Treba doći do pravednog i sprovodljivog rešenja, i zbog toga ne treba žaliti i ako sada ne dobijemo taj datum. Bolje je doći do održivog i pravednog rešenja uz još koji mesec pregovaranja, nego prelomiti preko kolena samo zarad datuma.

bulldozer

pre 11 godina

Nište se ne može prigovoriti našem pregovaračkom timu. Očigledno je da se zalaže za ispunjenje minimuma onoga što naša država i narod na Kosovu zaslužuju. Polako sa kritikama, trebalo bi da budimo realni i da sagledamo stvar iz svih uglova. Nikome nije lako, naročito ne Dačiću, Vučiću, pa i Tačiju.

SVABA TRALALA

pre 11 godina

Srbija je ceznula za povoljnim vestima iz Brisela,Vuciceva energija i autoritet koji poseduje donelo je Srbiji prvu malu pobedu nad EU.Nadam se da ovde nije kraj i da ce mo dobiti jis bolje uslove za nase gradjane na Kosovu i da ce mo dobiti pozitivnu ocenu i datum za pridruzivanje.

Strale B

pre 11 godina

Ispostavilo se da je uvek dobro po primcipu" 3 put meri 1 seci".Dobro da prosli put nisu potpisali, a pokazali volju za mogucnost uspostavljanja dogovora kao i nase zahteve jer izgleda da smo konacno ozbiljno shvaceni i konacno da se primecuje mogucnost koja je pogodna i za nas

Milicica

pre 11 godina

Bilo bi lepo,da dodje do prihvatljivog resenja!Nadajmo se da je nasa delegacija naisla narazumevanje,i da je Estonova shvatila,da su nasi zahtevi opravdani!

korg

pre 11 godina

Poceli da popustaju, konacno. Da se ja pitam ni bi ni sada prihvatio sporazum, vec da se pregovori nastave i da se albanci nateraju da jos popuste. Svima je u interesu da dodje do kompromisa, pa ne verujem da ce albanci vecno ostati nepopustljivi, vec da ce morati da se odreknu jos nekih ustupaka dobijenih od EU (citaj Nemacka) i amerikanaca.

Kralj

pre 11 godina

Konacno da iz Brisela stignu i ovakve vesti jer ako zaista zele dogovor onda je i bilo ocekivati da Brisel popusti oko nasih minimalnih uslova.

Princ

pre 11 godina

Nego sta nego da su bili u pravu,ako danas prihvatimo povoljniji predlog onda smo kao drzava uspeli da izdejstvujemo konacno i neki povoljan korak za nas narod na KiM.

maja

pre 11 godina

jel moze da se uzdržite napisa, izjava i slicno...u protivnom se moze.zaključiti da nekom ne odgovara da se ova stvar reši...poštovanje za delegaciju koja snosi odgovornost i rizik.

KOMEnDIJAŠ

pre 11 godina

Najbolje bi rešenje bilo osnivanje "Srpskog nacionalnog veća" na Kosovu, i da se toj instituciji daju prava da može presudno da utiče na izbor šefova policije, predsednika sudova, direktora javnih preduzeća, direktora škola,.... u svim opštinama u kojima su Srbi većina, ali i da sličan uticaj može imati i u opštinama u kojima Srbi nisu većina, ali naravno u takvim i ne treba da ima presudan uticaj. Bitno je da se tom napaćenom narodu konačno omogući da počnu normalno da žive.

bogdanB

pre 11 godina

Probali da nas nasankaju pa nisu uspeli. Da vidimo sta ce sledece da nam serviraju i kako cemo se snaci u novoj epizodi omalovazavanja i degradiranja Srba.

Matija

pre 11 godina

Naravno da ce da potpisu, sve je ovo samo igra za javnost, toboze rekli su ne pa su kao dobili nesto, i sad mi treba da budemo super zadovoljni.

katarina

pre 11 godina

Ne traba trčati ni za kakvim rokovima i za datumima. Treba raditi na tome da Srbija što pre dobije datum i što pre postane članica EU. Međutim, meni se čini da je EU htela da reši jedan viševekovni problem za 2-3 meseca, i da problem Kosova reši na brzinu.

borchaSRS

pre 11 godina

Vazno je da se na danasnji dan vi atlantisticki mediji nesjecate pogibije Milice Rakic, ali cete nam svaki ubigi dan zvocati o Srdjanu Aleksicu, Srebrenici i ostalim izmisljenim dogadjajima.

dana

pre 11 godina

Predhodno NE je uticalo da Evropa razmisli o svemu pa i svojoj podršci koju pruža Prištini. Nama je trenutno najbolje rešenje dogovor u kome neće biti pobednika. Srbija je popustila da nekih granica i vreme je na korake Prištine!

nambija

pre 11 godina

Mala ali bitna pobeda Srbije,sada se videlo koliki autoritet ima Vucic u evropi. Ostaje zal sto Vucic od pocetka nije ucestvovao u pregovorima.

Car

pre 11 godina

Ako se sve bude zavrsilo kako treba i kako smo mi ocekivali onda smo na dobrom putu da konacno dodjemo do jedne vrste resenja koje nece biti idealno ali ce svakako puno znaciti svima na ovim prostorima.

sabahudin

pre 11 godina

Mislim da je ovo tek pocetak. Dok ne priznamo nezavisnost Kosova nece nas ostaviti na miru. Treba sto pre taj neprijatan posao zavrsiti da bi se mogli okrenuti onome sto jos uvek mozemo spasti - Vojvodini. Skolu smo vec platili...

panonski

pre 11 godina

Dobro je da se izvuce sto vise. Problemi pregovora za ovu delegaciju su nasledjeni, ali nazalost ne mozemo da biramo. Sad tek vidim koliko je dobro sto nisu pristali na prethodni sporazum, po kome, ne bismo dobili bas nista..

ljiki

pre 11 godina

Bice tu jos popustanja. Ali u svakom slucaju nasa delegacija treba da bude dosledna, da sagleda okolnosti pa ako treba da ptihvati najmanje bolni zahtev koji se tice Srba na Kosovu.

Prometej

pre 11 godina

Znaci ipak je sve ovo samo šou program za narod ... Pa lepo da su se bar dogovorili. Šteta što nam nisu rekli to pre nego se ovde nerviramo bezveze.

teodora

pre 11 godina

Sigurno je da državnom vrhu nije lako u ovom momentu, jer treba nastaviti proces evrointegracija, a ne ugroziti nacionalne interese po pitanju Kosova, ali je očigledno po ispitivanjima javnog mnjenja da državni vrh ima veliku podršku građana za jedinu moguću politiku u ovom momentu po pitanju Kosova i evrointegracija, a to je da Srbija nikada ne odustane od članstva u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova, ili po cenu pristajanja na ponižavajuće rešenje koje je Srbiji ponuđeno na poslednjoj rundi ratgovora.

Meda

pre 11 godina

Ako su se bar donekle stekli uslovi koje Srbija moze da prihvati onda je to i znak da je Evropa konacno shvatila da nema nikakvih dogovora ako se ne ispostuje i nas zahtev.

Cirkus na srpski nacin

pre 11 godina

Kakve slavopojke Vucicu.Pa gospodo radikali ovo je predvidjao i Ahtisarijev plan.Zasto se onda odmah nije potpisao.Zasto se Srbija mrcvarila.Citajte malo sta je predvidjao Ahtisarijev plan. Ne nego su nasi hteli vise od togg plana.Hteli su malte ne drzavu.I sudsku i zakonodavnu i izvrsnu vlast.Ali kada je sve to spalo sve na nulu daj sta das

Branko-P

pre 11 godina

Srbija nema razloga za brigu dok god je za pregovarackim stolom Vucic. On kao odgovoran, iskusan i pametan politcar sigurno nece dozvoliti neko nametnuto resenje koje je protivno nasim interesima. Ako treba neka pregovaraju jos 9 rundi, ali resenje koje se postigne mora zastiti nas narod i nase interese na Kosovu.

Jesen stiže dunjo moja

pre 11 godina

Ako se svi zalažu da dođe do dogovora između Beograda i Prištine onda se moraju uvažiti stavovi srbije. Po izjavama Tačija i jučerašnjih izjava Vestervelea i ono Albanca mislim da se ni danas neće doći do dogovora ali će se tek jedna od 3 tačke prihvatiti što će Srbiji sigurno biti vetar u leđa oko dobijanja datuma

Radenko

pre 11 godina

Ova vlada na celu sa SNSom vodi Srbiju u pravom smeru, odbijanjem sporazuma u prosloj rundi nateralo je EU i ostatak medjunarodne zajednice da iznadju nacin da Srbiji ponude bolje resenje. Uveren sam da ce sporazum biti potpisan, jer nasi pregovaraci mudrim koracima dolaze do nasega cilja a to su zajednica srpskih opstina sa velikim brojem nadleznosti sa ciljem da se ne utopi u kosovske institucije.

Srdjan

pre 11 godina

@Sara Kej
"Ipak je Vučić mudar čovek koji ima razvijen osećaj anticipacije i ume da previdi neke stvari. Drago mi je što je mudro odreagovao prethodni put i što se bori da izvuče maksimum iz pregovara."

Nadam se da je ovo sarakazam. U suprotnom. Jako sam zabrinut.

Goran Nis

pre 11 godina

Glasac sam SNSa ali zbog ovih komentara koje pisu dvojica ili trojica za pare,i velicaju Svetog Vucica, postalo mi blam da citam. Meni su obecavali posao u predizbornoj kampanji, a sad pojela maca. HOCU I JA DA PISEM KOMENTARE ZA SNS, EVO I JA CU DA FALIM I VUCICA I TOMU I DACICA, za 1000 din dnevnicu.

limun zut

pre 11 godina

niko ne pominje spajanje u jednu opstinu juzne i severne mitrovice. sta je s tim? to je mnogo veci problem nego ko ce biti "sef stanice".

Branko

pre 11 godina

Ovo što je sada ponuđeno od strane EU je znadno bolje nego što je to bilo posle osme runde pregovora.Ovo ohrabruje i nadamo se da bi se moglo desiti da se sporazum postigne vrlo brzo. Onda bi nam i datum bio na dohvat ruke. Ako ovaj predlog ostane onda pregovarački tim zaslužuje sve pohvale.

vlatko draganovic

pre 11 godina

To u prevodu znaci, dobilo smo Ahtisariijev plan, bio je Draskovic po ko zna koji put vec u pravu, samo se pitam zasto se ovoliko gubilo vreme zasto odmah nije prihvacen kao osnova za pregovore.

marijana

pre 11 godina

Tacno se vidi da je vise komentara pisala jedna osoba. Isti stil, ista poruka. Mnogo providno. (Happy Pride Toronto, 17. april 2013 15:27)Negde oko mesec dana unazad se ta ista osoba, ili grupa ljudi, pojavljuje i spamuje politicke vesti gde se spominje SNS. Toliko providno da mi je muka vise (Micko, 17. april 2013 16:13)

pa sta ste vi ocekivali od crveno-crne koalicije? oni misle da se jeftinom propagandom cuva vlast. ali ajde barem da su komentari inventivni, kreativni, a ne prepisanr parole sa komunistickih sastanaka. zalosno...
jedino sto me raduje u svemu tome je sto ovakvim glupim komentarima ubrzavaju njihov pad s vlasti, jer su poceli da nerviraju cak i svoje SNSovce.

bora

pre 11 godina

Tek kada se bude stalo na putu monopolu, korupciji i kriminalu može se očekivati zdrava privredna ekonomija i ravnomerniji razvoj Srbije. Samo jaka Srbija je garant egzistencije i opstanka srba na severu kosova.

tihomir

pre 11 godina

moje je misljenje je da je srbija vec zakasnila za uzimanje u EU i posto srbija sama ne zna kuda bi ali najverovatnije prema rusiji treba pustiti narod da odluci hoce li dobro ili zlo a ne politicari koji imaju sve a narod gladuje

Pot

pre 11 godina

Da li je to suštinski poboljšana ponuda? Koliko mogu da vidim, za sada, ponudiće im se neko zvanje za nekog policijskog oficira... Šta će mu biti ovlašćenja? Znate, mogu ga nazvati i maršalom...

Anita

pre 11 godina

Izgleda da se ipak moze izaci u susret i nasim zahtevima. Ono prethodni put je bilo da vide dokle mogu da teraju, kad su videli da neke granice postoje resili su da popuste.

PredragT

pre 11 godina

Onog trenutka kada je u pregovore sa Albancima ukljucen i Vucic znao sam da EU zeli legitimitet i garancije da ce se dogovoreno sprovesti. Hteli to neki da priznaju ili ne, cinjenica je da EU najvise poverenja ima u Vucica, i zato ce i oni "pritisnuti" Albance da popuste kako bi doslo do sporazuma. Otvoren konflikt nije nikome u interesu a ponajmanje samoj EU koja slican problem ima sa Kiprom. U narednom periodu, siguran sam da ce doci do sporazuma, jer Albanci ma koliko bili cvrsti moraju popustiti pred EU.

Vlada

pre 11 godina

s tim što narod srbije nema pojma šta je ponudjeno u prethodnoj rundi pregovora jer se niko nije udustojio da nam to i saopšti, tako da meni ova izjava "da su dobili bolju ponudu" ne znači ama baš ništa!

BAKI

pre 11 godina

Bravo za nase pregovarace! Vredelo se zrtvovati i prosle pregovore ignorisati, zarad interesa pre svega,naseg naroda na KIM. Mislim da Vucic najvise doprinosi tome,svojim sigurnim stavom i politickom umecu.

e-krem

pre 11 godina

Sve to stoji lepo u Ahtisarijevom planu.Taj plan su svi ruzili a cast da ga ulepsaju je pripao bas onima koji su to najvise i ruzili prema tome srecan rad majstori.

Smiljka G

pre 11 godina

Srbija je pokazala da je spremna na kompromis,sada je na redu Priština da učini kompromis,da bi se došlo do održivog rešenja za obe strane.

mikecc

pre 11 godina

ne postoji idealno resenje za kosovo ali Vucic je dobro postupio sto proslu ponudu nije prihvatio jer ova je mnogo bolja i treba to prihvatiti i zakljuciti pregovore

Кривокапић

pre 11 godina

Наш тим се јуначки бори. Врло су храбри, лепи, паметни и достојанствени. Добро је што прошле недеље нису потписали, пошто ће сада да потпишу то исто само са измењеним текстом. Зар није било боље да су портписали Рамбује пре 14 година. или да су преговарали са Руговом почетком деведесетих и дозволили Албанцима да иду у своје школе. Мислим иста је преговарачка екипа. И тада су ови били на власти плус Слоба и Мира.
Читајући ове коментаре подршке видим да ми још нисмо сазрели као народ. Како бре људи можете да се заљубљујете у лидере. Прво, Тито па Слоба, па Тадић, па сад Ивица и Аца. Одрастите више....

marcipan

pre 11 godina

(Bestragija, 17. april 2013 21:16)
Nema potrebe za ironijom. Ako posle ovih pregovora dođe do dugoročnog sporazuma, to će zaista biti pobeda. Istinska pobeda, ne protiv Nato, nego protiv daljeg mrcvarenja i ucena srpskog naroda na ovim prostorima.

Divnić N

pre 11 godina

Deo međunarodne zajednice koji je i stvorio fantomsku državu Kosovo, hteo ili ne, ako želi održivo rešenje, mora Srbiji ponuditi minimum koji zadovoljava naše nacionalne interese.

Branimir_L

pre 11 godina

Srbija daje sve od sebe u nameri da dodje do sporazuma sa Albancima a na samoj EU je da izvrse i odredjeni pritisak na Albance ako treba da bi se doslo do sporazuma. Pozivam nas pregovaracki tim da istraje na svom putu i zacrtanim ciljevima ma koliko dugo pregovori trajali. Otkako je Vucic usao u pregovaracki proces EU Srbiji nudi znacajno vise nego ranije, ocigledno je da se Vucic pokazao kao jako spretan i mudar pregovarac.

ISTOK

pre 11 godina

ne sumnjam da ce uvek biti boljih i boljih ponuda ...ali i dalje ne onih koji idu u korist Srpskog naroda ... mozda samo malo podnosljivijih . Svaka cast pregovarackom timu.

Pavle

pre 11 godina

Važno je da Srbi na na Kosovu i Metohiji imaju veća ovlašćenja,što se mene tiče najvažnije je to što će Srbi imati svoju policiju i time će se garantovati bezbednost za sve Srbe. Veoma je važno i to što je naš pregovarački tim jedinstven i da uz pomoć platforme ima jasan stav šta želimo za Srbe na Kosovu.

Perica

pre 11 godina

Izgleda da posle SNS botova, postaju aktivni i DS botovi:

Naravno da ce da potpisu, sve je ovo samo igra za javnost, toboze rekli su ne pa su kao dobili nesto, i sad mi treba da budemo super zadovoljni.
(Matija, 17. april 2013 14:27)

Znaci ipak je sve ovo samo šou program za narod ... Pa lepo da su se bar dogovorili. Šteta što nam nisu rekli to pre nego se ovde nerviramo bezveze.
(Prometej, 17. april 2013 14:22)

goga22

pre 11 godina

Dobro da je Taci shvatio da mora da popusti u svojim zahtevima, a nasoj delegaciji je data prilika da iznese do kraja svoje zahteve, za razliku od predjasnjih razgovora.

boban

pre 11 godina

Za mene je osnovno pitanje:
Hoce li ti regionalni i lokalni komandiri [koji ce biti Srbi] primati naredjenja, tj. biti podredjeni komandi u Beogradu ili komandi u Pristini ??

Druga stvar: Dali ce ROSU moci hapsiti i po 'srpskim teritorijama' na Kosovu.
Naprimer, svi znamo da u Bosni SIPA nesmetano i bez najave lokalnim policijama, hapsi i u RS i u Federaciji i u distriktu Brcko

ObjektivniBg

pre 11 godina

Ovo je zaista velika stvar i veliki uspeh vlade,ako uspeju da izboksuju ove uslove i obezbede normalan život našim ljudima na severu Kosova!

merrmaninegoje

pre 11 godina

"Nova ponuda podrazumeva da bi prema proceduri zajednica opština predlagala kandidate za policijske komandire na severu KiM, predsednici opština bi potisivali taj predlog, a Priština bi morala da prihvati jednog od tri kandidata, nezvanično saznaje B92."
Kakvo postignuce! Pa komandiri policije u svim opstinama na Kosovu gde su Srbi vecina od 2008 su izabrani na ovaj nacin.

qwerty

pre 11 godina

Dost više o SNS, DS, SPS... aman ljudi, radi se o Srbiji, baš me briga za vlast! Zanima me zemlja, a ne to kakva je koja vlast... Britanci su posle 2. sv. rata smeili Čerčila!

cv

pre 11 godina

(Tajvanska kanasta, 17. april 2013 19:57)
Dokle bre teorija zavere? Koliko čujemo preko medija, dijalog će možda uroditi plodom. Ne verujem da će biti zadovoljna bila koja od strana, ali ljudi, život mora ići dalje. I Albanci, i Srbi će morati da žive jedni pored drugih. A ako je to već tako, neka žive u miru a sve probleme neka rešavaju mirnim putem.

Šantić B

pre 11 godina

Ako su SAD i EU shvatile da bez pristanka Srbije nema održivog rešanja, onda su ponudile bar minimum koji zadovoljava naše zahteve.

monk

pre 11 godina

Da li je ovo prilika da narod Kosova dobije davno obećan bolji život? Bar je Srbija dobila predlog o kome već može da se razgovara! A ja se iskreno nadam da će dogovora biti jer bi bio u našem interesu!

Ma Cherie

pre 11 godina

Prvo i osnovno je: tim ljudima je potreban miran i iole normalan zivot, bez straha da se biti napadnuti kad izadju iz svojih domova, da imaju pristojan posao bez straha da ce ih neko sikanirati jer su Srbi...i njih i njihovu decu. Potrebna im je bezbednost koju im Taci i njegovi ekstremisti ugrozavaju. A to je ono za sta se Vucic bori.

Micko

pre 11 godina

Tacno se vidi da je vise komentara pisala jedna osoba. Isti stil, ista poruka. Mnogo providno.
(Happy Pride Toronto, 17. april 2013 15:27)

Negde oko mesec dana unazad se ta ista osoba, ili grupa ljudi, pojavljuje i spamuje politicke vesti gde se spominje SNS. Toliko providno da mi je muka vise

Tajvanska kanasta

pre 11 godina

Sve ovo je dogovoreno pre nekoliko nedelja.
U medjuvremenu su srpska i kosovska javnost preparirane da prihvate ono sto se "prihvatiti ne sme".

PIVO PLZENSKO

pre 11 godina

Delegacija Srbije je pokazala da je zainteresovana za nastavak pregovora i svih 15 tačaka ponuđenih od gospođe Ešton su prihvatljive za nas ,potreban je još mali pritisak na Prištinu koji ja iskreno očekujem jer je svima stalo da se ovo okonča.

Coli

pre 11 godina

"Prema nezvaničnim informacijama, poboljšanja predočena Beogradu daju izvestan stepen ovlašćenja zajednici srpskih opština na severu Kosova da učestvuje u imenovanju načelnika lokalne policije." Jel ovo znači da je Kosovska strana popustila?! Ovi nezvanićni informatori izgleda da nisu pročitali Ahtisarijev plan. U ovo doba kompjutera može se veoma lako doći do 'zvanićnih informacija'.
Prema Ahtisarijevom planu" Područja sa srpskom večinom imaju pravo da komandiri policijskih stanica i večina policijskih službenika budu iz srpskih zajednice" isto tako plan predvidja da "Komandiri lokalnih stanica če biti obavešteni unapred o operacijama centralnih i specijalnih policijskih snaga u okvirima nadležnosti lokalnih policijskih stanica, osim ukoliko operativna razmatranja zahtevaju drugačije". Prema tom planu komandiri se biraju na sledeći način :" Skupština opštine predlaže najmanje dva kandidata za mesto komandira stanice, koji ispunjavaju minimalne potrebe uslova u skladu sa kosovskim zakonodavstvom..U slućaju da nijedan kandidat nije prihvatljiv za MUP, Skupština opštine dostaviće drugu listu sa najmanje dva druga predložena kandidata aktivnih pripadnika KPS-a koji ispunjavaju sve minimalne profesionalne uslove na razmatranje Ministarstvu, kao što je predvidjeni kosovskim zakonodavstvom..."

Majkica

pre 11 godina

Naša delegacija ima privilegiju,da samostalno pregovara o Kosovu,kazao je Medvedev,a šta će pri tome da postigne,to nije kazao?

SEZAM

pre 11 godina

Neophodno je da svi popuste, da bi se doslo do resenja, i da se u okviru tog resenja niko ne oseca ponizeno, i gubitnicki, vec da svi dobiju kolko je moguce vise, jer to je jedini nacin da se uspostavi konacni mir u regionu, na Balkanu...

Nowica

pre 11 godina

Njima se svidelo pivo u Briselu pa traze razlog da se zadrze tamo. A ishod pregovora svi znamo. Jedino sto mene muci je za koga glasati sledeci put?

ako ako

pre 11 godina

ne verujem da ce ikada uspeti ti pregovori jer svaku ponudu koju donesu idu na to da nas ponize dokle mogu ... Ovaj pregovaracki tim ima puno toga da podnese.

vanja

pre 11 godina

Meni izgleda da je Evropa spremna da malo popusti u svojim zahtevima. Izgleda da Prištini vreme Teče a Tači je sve nervozniji!

Soterija

pre 11 godina

Državni vrh je napravio jedan veliki istorijski pomak u pregovorima posle dvadeset tri godine su napravili veliki obrt u korist srpskog naroda. EU i SAD posle dvadeset pet godina stala na stranu srpskog naroda, ponudila je uslove koje je srpska strana tražila. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću u osmoj rundi pregovora kada je sprečio potpisivanje sporazuma u devetoj vidimo veliki obrt i pomak. Državni vrh je uspeo da se izbori za interes građana i države. Građani su potpuno vratili poverenje u državne organe i institucije. Sprečena je bilo kakva provokacija Hašima Tačija protiv naše države i naroda.

Ja to kao laik...

pre 11 godina

Nekako mi se ovo čini sasvim izbalansiranom i okej ponudom. Detalje tek treba videti, ali mislim da će zapravo ono dogovoreno (a ne iskazano u javnost) biti viđeno tek na terenu.

INCOGNITO

pre 11 godina

Pa ovo je bre sve u Ahtisarijevom Planu!!! Ljudi, molite se samo da ovi ne traze nesto je manje nego sto se ovim planom nudi. A sve sto ce da izvedu na kraju obe strane, jeste manevar u stilu 'idimi-dodzimi'

jasestidimvasštoimverujete

pre 11 godina

Lol, Dačić ponovo sačuvao Kosovo. Mislim da mu je životni cilj da još jednom pobedi NATO.
Kakvi pregovarači, takva i poboljšanja ponude - par fotelja...

buljisha

pre 11 godina

Srbija potpisuje Ahtisari plan.
Pre toga je ponuđeno manje ( kažem manje - jer ne znam šta beše na papiru).
Onda oni kao nešto pregovaraju i potpišu poboljšanje - Ahtisari plan.
SNS saopštenjima slavi genijalnost vođe.
A mi ostali maloletni - šta li?

hijena

pre 11 godina

Ovo je sramota o cemu oni pregovaraju i sta se sve servira ljudima u Srbiji. Jos se samo ne zna ko ce biti sef autobuske stanice, zatezu ovi iz PR.

olgica

pre 11 godina

Treba doći do pravednog i sprovodljivog rešenja, i zbog toga ne treba žaliti što sada nećemo dobiti taj datum. Bolje je doći do održivog i pravednog rešenja uz još koji mesec pregovaranja, nego prelomiti preko kolena samo zarad datuma.

Baloteli

pre 11 godina

Dugo nismo imali coveka u kog se gledalo sa nekom nadaom da moze uraditi nesto dobro za Srbiju i Srbe. Nije bitno koja smo stranka i za koga navijamo, realno covek je pokazao sta jedan pravi politicar jedne zemlje treba da zastupa i radi. Vucicu svaka cast.

Baloteli

pre 11 godina

Dugo nismo imali coveka u kog se gledalo sa nekom nadaom da moze uraditi nesto dobro za Srbiju i Srbe. Nije bitno koja smo stranka i za koga navijamo, realno covek je pokazao sta jedan pravi politicar jedne zemlje treba da zastupa i radi. Vucicu svaka cast.

FAZAN

pre 11 godina

Ako je ovo tacna informacija,onda je dobro,mozemo se nadati da ce posle ove 9-te runde pregovora naci resenje,sto je u intersu svih nas.

Todor

pre 10 godina

licno sam pesimista,mislim da ce savet bezbednosti jednog dana reci dosta je bilo ponizavanja Srbije i otimanja njenih delova teritorije jer to sutra moze da se dogodi i ostalima zemljama clanica.