Petak, 12.04.2013.

15:27

Presuda Šešelju 30. oktobra

Haški tribunal je za 30. oktobar zakazao izricanje prvostepene presude lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

Izvor: Beta

Presuda Šešelju 30. oktobra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

ha-Satan

pre 11 godina

@(Vladimir Pula, 12. april 2013 19:40)

Zar mora nešto dobro da donese? Zar nije normalno da čoveka puste ako je nevin?
Zar je demokratija samo ako ima materijalne koristi?
Zar moram ja da branim Šešelja?
Ili branim univerzalno pravo?

Sin po materi

pre 11 godina

Kada opsuje službenike, objavljuje identitet zaštićenih svedoka i nepoštuje one koji mu odlučuju o glavi, ni malo me ne iznenađuje što ni oni ne poštuju njega i krijući se iza prava gledaju da mu vrate. A šut sa rogatim ne može da se tera.

Milko

pre 11 godina

Ne marim ni za Šešelja niti za Haški sud.
Za oavko dugo trajenje sudjenja najodgovorniji je ipak sam Šešelj. Osim što se sam brani problem je i njegovo ponašanje prema sudu kao i prema sudijama i tužiocima. Imam utisak da on u svemu tamo pomalo ili poviše uživa.
Sud vidi sve to radi to što radi.
Ko zna da se ponašao kao normalan čovek možda bi već odslužio svoje i bio na slobodi.

stranac

pre 11 godina

Malo je to. 50godina bi bilo taman odmereno kako treba. Takvo zlo ne treba da se vraca u srbiju.
(Igor, 12. april 2013 15:56) Igore, moze da se kaze da su trebali Dacic, Vucic, i Nikolic da budu u Hagu sa Seselja. Tu ima neka pravda. Ali dobro, samo hocu, ako Bog da, da dozivim taj dan kad se Seselj vrati u Srbiju, i pozove bivse kolege na razgovor.

Vladimir Pula

pre 11 godina

bit ce svega ako ga oslobode... al od svega nista dobro za Srbiju.. lupajte minuse, ja to ne govorim sa zlobom vec sam u to uvjeren. ko mi da minus nek mi kaze sta ce to dobro donijeti srbiji ovaj covjek?

nikad srs, ali...

pre 11 godina

" U restoranu se nikada ne svađaj sa čovekom koji ti sprema hranu"!
Ne znam zašto ne mogu da se otrgnem utisku da je ovo direktna posledica Nikolićevog govora u Ujedinjenim Nacijama? Baš je pomogao kumu...

Veliki brat

pre 11 godina

Sude čoveku za verbalni delikt, potpirivanje mržnje itd.

A niko da presudi radikalima i da ih zabrani.

Poznajem dve porodice čija su deca ("deca", tada imali blizu 30 godina) išla u Hrvatsku kao dobrovoljci SRS, vraćali se sa "plenom" tipa morotna testera, nakit, bela tehnika (doduše, to je sve sitno kako su neki organizovano radili i prevozili šleperima, a dokle se išlo u pljačkanju pokazuje slučaj koji mi je pričao moj brat od tetke koji je bio mobilisan u JNA – jednom su na putnom pravcu ka Srbiji presreli šleper pun ĆEBADI!!!).

Neki su preživeli sve to, a mnogi su izginuli jer bi ih ipak na kraju stigao metak.

I niko da jednom objasni, kako to da su neki (ne kažem da su svi) dobrovoljci SRS po Hrvatskoj pljačkali kuće (bilo srpske bilo hrvatske, njima je bilo svejedno), a da za to nije odgovorna sama SRS.
Oni navodno tvrde da su ti dobrovoljci bili pod komandom redovne vojske Republike Srpske, ali ako je stvarno tako bilo, kako to da su pljačkali umesto da brane srpske teritorije?

Ma koliko mi pričali da smo se suočili sa istinom o ratu, u realnosti smo daleko od te istine. To što su srbi stvarno nastradali i bili najveće žrtve u tom građanskom ratu ne znači da su svi naši bili pošteni i bili tamo da brane srpske teritorije.

Ali, kako da neko prizna šta se tamo radilo, kad su iza toga stajali mnogi političari, policija, DB... i kad su svi imali neke koristi od tog rada.

Zainteresovani

pre 11 godina

Ja sam srbin, koji je živio u Mostaru. Lično sam gledao iskaz jednog muslimanskoga mostarca koji je imao oko 55 godina i kobajagi živio čitav život u Mostaru. Kad ga je Seselj pitao da kaže ili pokaže gdje je bila srpska crkva, nije znao, a crkva je bila na istaknutom mjestu u podvelezju. Mogao si je skoro sa svakoga mjesta u Mostaru vidjet ( prije nego sto su je digli u vazduh). A svjedok govorio kako ga je mučio Seselj kod pravoslavne crkve. Čista laž! Ja nisam za Seseljevu politiku al uvjerena sam da su mu dosta htjeli podvaliti, od strane tribunala.

tsb

pre 11 godina

Narode, ako sam dobro primetio, Vi ste svi redom protiv Šešeljeve politike i ideologije ali ipak vidite da je sramota što mu sude i da je neopravdano i protivpravno zatvoren. Niko od Vas nije protiv njegove politike, da se razumemo, ali ne razumem što toliko patite od pozitivnih ocena na komentarima? Šešelj je nešto najbolje što se može desiti Srbiji po njegovom povratku. Ja drugi izlaz ne vidim, a ne vidi ni niko od Vas. Zbog čega ne podržavate njegovu politiku? Posledice Šešeljevog zatočeništva se vide svaki dan i svima Vam je krivo zbog toga.

Dakle, manite se sličnih izjava i molite Boga da nam se što pre vrati da prekinemo ovaj ponor u koji svakim danom sve više i više tonemo. Da nam se vrati bre više nacionalan ponos i dostojanstvo!!!

Srbija čeka Šešelja!

pivljanin

pre 11 godina

Veliki sam protivnik i Šešelja i njegove politike ali ponašanje Haškog tribunala je najblaže rečeno skandalozno. Čovek nije imao nikakvu last, komandu... sudi mu se zbog verbalnog delikta. Baš me interesuje koliku bi kaznu država platila nekome ko je 10 godina bez razloga držan u zatvoru. U USA ili Britaniji recimo. Sramota.

boban,nis

pre 11 godina

Nek izdrzi jos par meseci,kad je toliko izdrzao.Da se razumemo,nebitno da li je u pravu ili ne sto se tice njegovih stavova i politike ja za Seselja nikad nisam bio niti sam glasao,ali covek sedi deset godina u kazamatu zbog verbalnog delikta.Nezapamceno,pa toga nije bilo ni u prvobitnoj ljudskoj zajednici.Coveka treba osloboditi i isplatiti mu svaki minut koji proveo u zatvoru koji je slika i prilika zapadne demokratije.
On je Haski tribunal svojom nadprosecnom intelegencijom doveo do institucije koja sluzi za ismejavanje.Sve argumentovano i pokriveno stoprocentnim dokazima.

Nikson

pre 11 godina

Eklatantan primer šta je sve u sudskoj praksi moguće.
Takođe, krajnje jasno se vidi kako određene institucije
koje su a priori osnovane da zaštite ljude i promovišu istinu,
mogu da se ophode prema jednom čoveku ili pak određenim ljudima.
Sve to, samo zbog njihove nacionalne pripadnosti, veroispovesti i porekla. Da li je zaista ispravno, moralno, ljudski, sve ono što danas plasira savremeni svet, razvijeni naročito, krijući se iza naslova "civilizacija", "pravda", "moderno društvo bez nasilja"...! Izgleda treba biti na civilizovan način krajnje necivilizovan. Ali, teško je to zbilja, to mogu samo odabrani!Inkognito kretanje kroz pravdu i nepravdu, istina neviđeno do sad, dakle nešto novo, moderno, civilizacijski, ljudski, ful, vrh! Nema dalje...

ja

pre 11 godina

Drzace ga jos deset godina dok mu ne izreknu presudu pa osudite ga ako je kriv ako ne pustite ga i ovako je on sada bezopasan mislim da samo ovakvim otezanjem HASKI TRIBUNAL sebe degradira.

Miroslavv

pre 11 godina

Jer 2113.god? Neverovatno koliko je dugo u pritvoru i koliko dugo traje sudjenje! Haradinaj je optuzen posle njega, pusten da se brani sa slobode i sedam svedoka se povuklo sa sudjenja, neko zbog smrti, a neko iz straha. Pa je Haradinaj oslobodjen, pa je uvazena zalba tuzilastva, pa je opet oslobodjen, a Seselj nije jos dobio ni prvostepenu!

vosa

pre 11 godina

moze 40 godina ... 12 je vec odrobijao ... pa on je prekaljeni robijas ne moze mu niko nista ... naviko je ali u sheveningenu se dobro jede .. jos bi na rucak i sa sudijama ... nije on strajkovao gladju nego je drzao dijetu.

Tom Rudar

pre 11 godina

DAleko od toga da sam simpatizer SRS-a i VS ali ko tamo sve nije oslobodjen... Tompson ima koncerte, Corba takodje,...iako su se ponasali i pricali isto. Mnogi i veci i uticajniji su na funkcijama na obe ili sve cetiri krute (strane). Ako bi kojim slucajem zakucao tog dana na moja vrata ona su ti sirom otvorena jer slavimo istu slavu!

Bojan

pre 11 godina

Presuda je trebalo biti izrečena u martu, pa u junu, a sad je najavljen oktobar. Nakon 10 godina pritvora, ovakvo ponašanje suda je sramotno...opet.

Nacionalnost : krivica = srpska : dokazana

pre 11 godina

"Presuda Šešelju 30. oktobra"
Ne rekoše koje godine?
I da li će optuženi presuda biti za života ili posthumno.

dejo

pre 11 godina

Znaci apsolutno nemaju nikakve sanse da ga vise zadrze,a pritom ce se nagoditi sa njim da im ne trazi neku veliku odstetu.Al ce da bude uzbuna kad bude dolazio ovde :D...Pravda i sloboda Seselju!!!

P.S Nisam clan niti jedne stranke,da se razumemo.A tako isto mislim da je Seselj veoma los politicar.

vedran mijailovic

pre 11 godina

Ponovo su odgodili - trebalo je da bude u julu. Sudije vecaju od marta 2012 do okrobra 2013. da bi presudile.Znaci 19 meseci?! Pa normalno je da Meron i ekipa nemaju obraza da dođu. Gde to bre ima da neko 11 godina lezi u pritvoru (ne zatvoru)i da ceka vise od godinu i po na prvostepenu presudu? Politicki banditizam. Mislim da je to pravi izraz kada je u pitanju Haski sud.

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Hahaha ma rano je... ne znam sto su toliko poranili hahah... Covek se tek navikao na uslove tamo... Kakva sprdnja taj Haski Tribunal ;)))

Divos

pre 11 godina

Историја зна бити чудна, зна често забележити разне догађаје, јасно и личности. Некад то буде последица драматичних и великих промена, понекад и бизарних околности.
О др Шешељу ће се дуго говорити, остаће забележен и у историји, можда и не толико својом заслугом, али и то ће бити последивца овог времена. А биће забележен барем из 3 разлога. Остаће упамћена његова пркосна порука хашким судијама и тужиоцима "можете сви редом да ми попушите *****", и тиме још једном доказао већ знану чињеницу да ће Србин урадити, или рећи оно што би било коме другом уопште и тешко пало на памет. Остаће свакако упамћена и чак 3 (такође бизарна) суђења за непоштовање суда у току самог овог процеса, и наравно најважније остаће упамћено да човек ето труне у казамату већ више од 10 година и чека првостепену пресуду.
А није лако, ни судијама, а ни тужиоцима, како пресудити, и задовољити послодавца. Додуше, пресудити и написати пресуду је лако, ништа лакше, али тешко је написати образложење пресуде (за поређење, пресуда у тужби БиХ против Србије је на пола странице, али образложење пресуде има 700 страница). А послодавац не пита, плаћа и његове жеље се морају испунити, а опет шта код да напишу у образложењу сводиће се на деликт мишљења, а за такав деликт "одрапити" робију чија ће (неразумна) дужина бити угодна уху послодавца, и није баш најбоља идеја, ипак је 21.век. У сваком случају пред хашким инквизиторима је тешка одлука, налазе се на жеравици, али то је већ њихов проблем.

dragan

pre 11 godina

srbija ceka seselja:)

btw mislim da zakazivanje datuma presude ima veze sa pregovorima o kosovu.samo par dana nakon sto smo "ispalili" evropu zakazan je datum izricanja presude.mozda je slucajnost ali...

milentije

pre 11 godina

Hag i dalje prkosi pravdi.Gade mi se svi koji su pristali da rade ( na bilo koji nacin) za tu instituciju.
Sloboda za Seselja odmah. Sudije , tuzioce i advokate inkvizicije u zatvor.

(sarkazam i ironija)

pre 11 godina

Pa dobro tek je 10 godina zatočen u Den Haag-u.
Ih, pa gde se žurite. Polako, osudiće ga...možda.
Nije pravda zec pa da utekne. Treba sudu vreme da prikupe dokaze...pa, da sve slegne. Vidi se iz aviona da se tužioci i sam sud temeljito spemaju.

nvo

pre 11 godina

Znaci od predaje do presude ce proci vise od 10 godina.
Haski tribunal ce morati da dokaze da Seselj nije covek, kako bi izbegao optuzbu da je u ovom slucaju krsio osnovna ljudska prava optuzenika.
PS.Od Seseljeve ideologije sam uvek bila udaljena bar svetlosnu godinu, ali sto jeste, jeste.

mik

pre 11 godina

Pustiće ga iz 2 razloga. Jedan je zato što mu se ne može ništa ozbiljno prikačiti, a drugi je da se vrši konstantan pritisak na srpeke vlasti kad nisu poslušne...

Grobar do groba!

pre 11 godina

Na kraju ce izricanje presude trajati duze od samog sudjenja, ako se ne varam ovo je drugi put da pomeraju termin izricanja presude

Zainteresovani

pre 11 godina

Ja sam srbin, koji je živio u Mostaru. Lično sam gledao iskaz jednog muslimanskoga mostarca koji je imao oko 55 godina i kobajagi živio čitav život u Mostaru. Kad ga je Seselj pitao da kaže ili pokaže gdje je bila srpska crkva, nije znao, a crkva je bila na istaknutom mjestu u podvelezju. Mogao si je skoro sa svakoga mjesta u Mostaru vidjet ( prije nego sto su je digli u vazduh). A svjedok govorio kako ga je mučio Seselj kod pravoslavne crkve. Čista laž! Ja nisam za Seseljevu politiku al uvjerena sam da su mu dosta htjeli podvaliti, od strane tribunala.

boban,nis

pre 11 godina

Nek izdrzi jos par meseci,kad je toliko izdrzao.Da se razumemo,nebitno da li je u pravu ili ne sto se tice njegovih stavova i politike ja za Seselja nikad nisam bio niti sam glasao,ali covek sedi deset godina u kazamatu zbog verbalnog delikta.Nezapamceno,pa toga nije bilo ni u prvobitnoj ljudskoj zajednici.Coveka treba osloboditi i isplatiti mu svaki minut koji proveo u zatvoru koji je slika i prilika zapadne demokratije.
On je Haski tribunal svojom nadprosecnom intelegencijom doveo do institucije koja sluzi za ismejavanje.Sve argumentovano i pokriveno stoprocentnim dokazima.

vedran mijailovic

pre 11 godina

Ponovo su odgodili - trebalo je da bude u julu. Sudije vecaju od marta 2012 do okrobra 2013. da bi presudile.Znaci 19 meseci?! Pa normalno je da Meron i ekipa nemaju obraza da dođu. Gde to bre ima da neko 11 godina lezi u pritvoru (ne zatvoru)i da ceka vise od godinu i po na prvostepenu presudu? Politicki banditizam. Mislim da je to pravi izraz kada je u pitanju Haski sud.

nvo

pre 11 godina

Znaci od predaje do presude ce proci vise od 10 godina.
Haski tribunal ce morati da dokaze da Seselj nije covek, kako bi izbegao optuzbu da je u ovom slucaju krsio osnovna ljudska prava optuzenika.
PS.Od Seseljeve ideologije sam uvek bila udaljena bar svetlosnu godinu, ali sto jeste, jeste.

pivljanin

pre 11 godina

Veliki sam protivnik i Šešelja i njegove politike ali ponašanje Haškog tribunala je najblaže rečeno skandalozno. Čovek nije imao nikakvu last, komandu... sudi mu se zbog verbalnog delikta. Baš me interesuje koliku bi kaznu država platila nekome ko je 10 godina bez razloga držan u zatvoru. U USA ili Britaniji recimo. Sramota.

Bojan

pre 11 godina

Presuda je trebalo biti izrečena u martu, pa u junu, a sad je najavljen oktobar. Nakon 10 godina pritvora, ovakvo ponašanje suda je sramotno...opet.

Divos

pre 11 godina

Историја зна бити чудна, зна често забележити разне догађаје, јасно и личности. Некад то буде последица драматичних и великих промена, понекад и бизарних околности.
О др Шешељу ће се дуго говорити, остаће забележен и у историји, можда и не толико својом заслугом, али и то ће бити последивца овог времена. А биће забележен барем из 3 разлога. Остаће упамћена његова пркосна порука хашким судијама и тужиоцима "можете сви редом да ми попушите *****", и тиме још једном доказао већ знану чињеницу да ће Србин урадити, или рећи оно што би било коме другом уопште и тешко пало на памет. Остаће свакако упамћена и чак 3 (такође бизарна) суђења за непоштовање суда у току самог овог процеса, и наравно најважније остаће упамћено да човек ето труне у казамату већ више од 10 година и чека првостепену пресуду.
А није лако, ни судијама, а ни тужиоцима, како пресудити, и задовољити послодавца. Додуше, пресудити и написати пресуду је лако, ништа лакше, али тешко је написати образложење пресуде (за поређење, пресуда у тужби БиХ против Србије је на пола странице, али образложење пресуде има 700 страница). А послодавац не пита, плаћа и његове жеље се морају испунити, а опет шта код да напишу у образложењу сводиће се на деликт мишљења, а за такав деликт "одрапити" робију чија ће (неразумна) дужина бити угодна уху послодавца, и није баш најбоља идеја, ипак је 21.век. У сваком случају пред хашким инквизиторима је тешка одлука, налазе се на жеравици, али то је већ њихов проблем.

milentije

pre 11 godina

Hag i dalje prkosi pravdi.Gade mi se svi koji su pristali da rade ( na bilo koji nacin) za tu instituciju.
Sloboda za Seselja odmah. Sudije , tuzioce i advokate inkvizicije u zatvor.

tsb

pre 11 godina

Narode, ako sam dobro primetio, Vi ste svi redom protiv Šešeljeve politike i ideologije ali ipak vidite da je sramota što mu sude i da je neopravdano i protivpravno zatvoren. Niko od Vas nije protiv njegove politike, da se razumemo, ali ne razumem što toliko patite od pozitivnih ocena na komentarima? Šešelj je nešto najbolje što se može desiti Srbiji po njegovom povratku. Ja drugi izlaz ne vidim, a ne vidi ni niko od Vas. Zbog čega ne podržavate njegovu politiku? Posledice Šešeljevog zatočeništva se vide svaki dan i svima Vam je krivo zbog toga.

Dakle, manite se sličnih izjava i molite Boga da nam se što pre vrati da prekinemo ovaj ponor u koji svakim danom sve više i više tonemo. Da nam se vrati bre više nacionalan ponos i dostojanstvo!!!

Srbija čeka Šešelja!

Nacionalnost : krivica = srpska : dokazana

pre 11 godina

"Presuda Šešelju 30. oktobra"
Ne rekoše koje godine?
I da li će optuženi presuda biti za života ili posthumno.

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Hahaha ma rano je... ne znam sto su toliko poranili hahah... Covek se tek navikao na uslove tamo... Kakva sprdnja taj Haski Tribunal ;)))

Grobar do groba!

pre 11 godina

Na kraju ce izricanje presude trajati duze od samog sudjenja, ako se ne varam ovo je drugi put da pomeraju termin izricanja presude

(sarkazam i ironija)

pre 11 godina

Pa dobro tek je 10 godina zatočen u Den Haag-u.
Ih, pa gde se žurite. Polako, osudiće ga...možda.
Nije pravda zec pa da utekne. Treba sudu vreme da prikupe dokaze...pa, da sve slegne. Vidi se iz aviona da se tužioci i sam sud temeljito spemaju.

Miroslavv

pre 11 godina

Jer 2113.god? Neverovatno koliko je dugo u pritvoru i koliko dugo traje sudjenje! Haradinaj je optuzen posle njega, pusten da se brani sa slobode i sedam svedoka se povuklo sa sudjenja, neko zbog smrti, a neko iz straha. Pa je Haradinaj oslobodjen, pa je uvazena zalba tuzilastva, pa je opet oslobodjen, a Seselj nije jos dobio ni prvostepenu!

mik

pre 11 godina

Pustiće ga iz 2 razloga. Jedan je zato što mu se ne može ništa ozbiljno prikačiti, a drugi je da se vrši konstantan pritisak na srpeke vlasti kad nisu poslušne...

Nikson

pre 11 godina

Eklatantan primer šta je sve u sudskoj praksi moguće.
Takođe, krajnje jasno se vidi kako određene institucije
koje su a priori osnovane da zaštite ljude i promovišu istinu,
mogu da se ophode prema jednom čoveku ili pak određenim ljudima.
Sve to, samo zbog njihove nacionalne pripadnosti, veroispovesti i porekla. Da li je zaista ispravno, moralno, ljudski, sve ono što danas plasira savremeni svet, razvijeni naročito, krijući se iza naslova "civilizacija", "pravda", "moderno društvo bez nasilja"...! Izgleda treba biti na civilizovan način krajnje necivilizovan. Ali, teško je to zbilja, to mogu samo odabrani!Inkognito kretanje kroz pravdu i nepravdu, istina neviđeno do sad, dakle nešto novo, moderno, civilizacijski, ljudski, ful, vrh! Nema dalje...

ja

pre 11 godina

Drzace ga jos deset godina dok mu ne izreknu presudu pa osudite ga ako je kriv ako ne pustite ga i ovako je on sada bezopasan mislim da samo ovakvim otezanjem HASKI TRIBUNAL sebe degradira.

Tom Rudar

pre 11 godina

DAleko od toga da sam simpatizer SRS-a i VS ali ko tamo sve nije oslobodjen... Tompson ima koncerte, Corba takodje,...iako su se ponasali i pricali isto. Mnogi i veci i uticajniji su na funkcijama na obe ili sve cetiri krute (strane). Ako bi kojim slucajem zakucao tog dana na moja vrata ona su ti sirom otvorena jer slavimo istu slavu!

Veliki brat

pre 11 godina

Sude čoveku za verbalni delikt, potpirivanje mržnje itd.

A niko da presudi radikalima i da ih zabrani.

Poznajem dve porodice čija su deca ("deca", tada imali blizu 30 godina) išla u Hrvatsku kao dobrovoljci SRS, vraćali se sa "plenom" tipa morotna testera, nakit, bela tehnika (doduše, to je sve sitno kako su neki organizovano radili i prevozili šleperima, a dokle se išlo u pljačkanju pokazuje slučaj koji mi je pričao moj brat od tetke koji je bio mobilisan u JNA – jednom su na putnom pravcu ka Srbiji presreli šleper pun ĆEBADI!!!).

Neki su preživeli sve to, a mnogi su izginuli jer bi ih ipak na kraju stigao metak.

I niko da jednom objasni, kako to da su neki (ne kažem da su svi) dobrovoljci SRS po Hrvatskoj pljačkali kuće (bilo srpske bilo hrvatske, njima je bilo svejedno), a da za to nije odgovorna sama SRS.
Oni navodno tvrde da su ti dobrovoljci bili pod komandom redovne vojske Republike Srpske, ali ako je stvarno tako bilo, kako to da su pljačkali umesto da brane srpske teritorije?

Ma koliko mi pričali da smo se suočili sa istinom o ratu, u realnosti smo daleko od te istine. To što su srbi stvarno nastradali i bili najveće žrtve u tom građanskom ratu ne znači da su svi naši bili pošteni i bili tamo da brane srpske teritorije.

Ali, kako da neko prizna šta se tamo radilo, kad su iza toga stajali mnogi političari, policija, DB... i kad su svi imali neke koristi od tog rada.

dragan

pre 11 godina

srbija ceka seselja:)

btw mislim da zakazivanje datuma presude ima veze sa pregovorima o kosovu.samo par dana nakon sto smo "ispalili" evropu zakazan je datum izricanja presude.mozda je slucajnost ali...

nikad srs, ali...

pre 11 godina

" U restoranu se nikada ne svađaj sa čovekom koji ti sprema hranu"!
Ne znam zašto ne mogu da se otrgnem utisku da je ovo direktna posledica Nikolićevog govora u Ujedinjenim Nacijama? Baš je pomogao kumu...

dejo

pre 11 godina

Znaci apsolutno nemaju nikakve sanse da ga vise zadrze,a pritom ce se nagoditi sa njim da im ne trazi neku veliku odstetu.Al ce da bude uzbuna kad bude dolazio ovde :D...Pravda i sloboda Seselju!!!

P.S Nisam clan niti jedne stranke,da se razumemo.A tako isto mislim da je Seselj veoma los politicar.

Vladimir Pula

pre 11 godina

bit ce svega ako ga oslobode... al od svega nista dobro za Srbiju.. lupajte minuse, ja to ne govorim sa zlobom vec sam u to uvjeren. ko mi da minus nek mi kaze sta ce to dobro donijeti srbiji ovaj covjek?

stranac

pre 11 godina

Malo je to. 50godina bi bilo taman odmereno kako treba. Takvo zlo ne treba da se vraca u srbiju.
(Igor, 12. april 2013 15:56) Igore, moze da se kaze da su trebali Dacic, Vucic, i Nikolic da budu u Hagu sa Seselja. Tu ima neka pravda. Ali dobro, samo hocu, ako Bog da, da dozivim taj dan kad se Seselj vrati u Srbiju, i pozove bivse kolege na razgovor.

Sin po materi

pre 11 godina

Kada opsuje službenike, objavljuje identitet zaštićenih svedoka i nepoštuje one koji mu odlučuju o glavi, ni malo me ne iznenađuje što ni oni ne poštuju njega i krijući se iza prava gledaju da mu vrate. A šut sa rogatim ne može da se tera.

vosa

pre 11 godina

moze 40 godina ... 12 je vec odrobijao ... pa on je prekaljeni robijas ne moze mu niko nista ... naviko je ali u sheveningenu se dobro jede .. jos bi na rucak i sa sudijama ... nije on strajkovao gladju nego je drzao dijetu.

Milko

pre 11 godina

Ne marim ni za Šešelja niti za Haški sud.
Za oavko dugo trajenje sudjenja najodgovorniji je ipak sam Šešelj. Osim što se sam brani problem je i njegovo ponašanje prema sudu kao i prema sudijama i tužiocima. Imam utisak da on u svemu tamo pomalo ili poviše uživa.
Sud vidi sve to radi to što radi.
Ko zna da se ponašao kao normalan čovek možda bi već odslužio svoje i bio na slobodi.

ha-Satan

pre 11 godina

@(Vladimir Pula, 12. april 2013 19:40)

Zar mora nešto dobro da donese? Zar nije normalno da čoveka puste ako je nevin?
Zar je demokratija samo ako ima materijalne koristi?
Zar moram ja da branim Šešelja?
Ili branim univerzalno pravo?

vosa

pre 11 godina

moze 40 godina ... 12 je vec odrobijao ... pa on je prekaljeni robijas ne moze mu niko nista ... naviko je ali u sheveningenu se dobro jede .. jos bi na rucak i sa sudijama ... nije on strajkovao gladju nego je drzao dijetu.

Vladimir Pula

pre 11 godina

bit ce svega ako ga oslobode... al od svega nista dobro za Srbiju.. lupajte minuse, ja to ne govorim sa zlobom vec sam u to uvjeren. ko mi da minus nek mi kaze sta ce to dobro donijeti srbiji ovaj covjek?

Veliki brat

pre 11 godina

Sude čoveku za verbalni delikt, potpirivanje mržnje itd.

A niko da presudi radikalima i da ih zabrani.

Poznajem dve porodice čija su deca ("deca", tada imali blizu 30 godina) išla u Hrvatsku kao dobrovoljci SRS, vraćali se sa "plenom" tipa morotna testera, nakit, bela tehnika (doduše, to je sve sitno kako su neki organizovano radili i prevozili šleperima, a dokle se išlo u pljačkanju pokazuje slučaj koji mi je pričao moj brat od tetke koji je bio mobilisan u JNA – jednom su na putnom pravcu ka Srbiji presreli šleper pun ĆEBADI!!!).

Neki su preživeli sve to, a mnogi su izginuli jer bi ih ipak na kraju stigao metak.

I niko da jednom objasni, kako to da su neki (ne kažem da su svi) dobrovoljci SRS po Hrvatskoj pljačkali kuće (bilo srpske bilo hrvatske, njima je bilo svejedno), a da za to nije odgovorna sama SRS.
Oni navodno tvrde da su ti dobrovoljci bili pod komandom redovne vojske Republike Srpske, ali ako je stvarno tako bilo, kako to da su pljačkali umesto da brane srpske teritorije?

Ma koliko mi pričali da smo se suočili sa istinom o ratu, u realnosti smo daleko od te istine. To što su srbi stvarno nastradali i bili najveće žrtve u tom građanskom ratu ne znači da su svi naši bili pošteni i bili tamo da brane srpske teritorije.

Ali, kako da neko prizna šta se tamo radilo, kad su iza toga stajali mnogi političari, policija, DB... i kad su svi imali neke koristi od tog rada.

Milko

pre 11 godina

Ne marim ni za Šešelja niti za Haški sud.
Za oavko dugo trajenje sudjenja najodgovorniji je ipak sam Šešelj. Osim što se sam brani problem je i njegovo ponašanje prema sudu kao i prema sudijama i tužiocima. Imam utisak da on u svemu tamo pomalo ili poviše uživa.
Sud vidi sve to radi to što radi.
Ko zna da se ponašao kao normalan čovek možda bi već odslužio svoje i bio na slobodi.

Sin po materi

pre 11 godina

Kada opsuje službenike, objavljuje identitet zaštićenih svedoka i nepoštuje one koji mu odlučuju o glavi, ni malo me ne iznenađuje što ni oni ne poštuju njega i krijući se iza prava gledaju da mu vrate. A šut sa rogatim ne može da se tera.

tsb

pre 11 godina

Narode, ako sam dobro primetio, Vi ste svi redom protiv Šešeljeve politike i ideologije ali ipak vidite da je sramota što mu sude i da je neopravdano i protivpravno zatvoren. Niko od Vas nije protiv njegove politike, da se razumemo, ali ne razumem što toliko patite od pozitivnih ocena na komentarima? Šešelj je nešto najbolje što se može desiti Srbiji po njegovom povratku. Ja drugi izlaz ne vidim, a ne vidi ni niko od Vas. Zbog čega ne podržavate njegovu politiku? Posledice Šešeljevog zatočeništva se vide svaki dan i svima Vam je krivo zbog toga.

Dakle, manite se sličnih izjava i molite Boga da nam se što pre vrati da prekinemo ovaj ponor u koji svakim danom sve više i više tonemo. Da nam se vrati bre više nacionalan ponos i dostojanstvo!!!

Srbija čeka Šešelja!

Zainteresovani

pre 11 godina

Ja sam srbin, koji je živio u Mostaru. Lično sam gledao iskaz jednog muslimanskoga mostarca koji je imao oko 55 godina i kobajagi živio čitav život u Mostaru. Kad ga je Seselj pitao da kaže ili pokaže gdje je bila srpska crkva, nije znao, a crkva je bila na istaknutom mjestu u podvelezju. Mogao si je skoro sa svakoga mjesta u Mostaru vidjet ( prije nego sto su je digli u vazduh). A svjedok govorio kako ga je mučio Seselj kod pravoslavne crkve. Čista laž! Ja nisam za Seseljevu politiku al uvjerena sam da su mu dosta htjeli podvaliti, od strane tribunala.

pivljanin

pre 11 godina

Veliki sam protivnik i Šešelja i njegove politike ali ponašanje Haškog tribunala je najblaže rečeno skandalozno. Čovek nije imao nikakvu last, komandu... sudi mu se zbog verbalnog delikta. Baš me interesuje koliku bi kaznu država platila nekome ko je 10 godina bez razloga držan u zatvoru. U USA ili Britaniji recimo. Sramota.

nikad srs, ali...

pre 11 godina

" U restoranu se nikada ne svađaj sa čovekom koji ti sprema hranu"!
Ne znam zašto ne mogu da se otrgnem utisku da je ovo direktna posledica Nikolićevog govora u Ujedinjenim Nacijama? Baš je pomogao kumu...

Divos

pre 11 godina

Историја зна бити чудна, зна често забележити разне догађаје, јасно и личности. Некад то буде последица драматичних и великих промена, понекад и бизарних околности.
О др Шешељу ће се дуго говорити, остаће забележен и у историји, можда и не толико својом заслугом, али и то ће бити последивца овог времена. А биће забележен барем из 3 разлога. Остаће упамћена његова пркосна порука хашким судијама и тужиоцима "можете сви редом да ми попушите *****", и тиме још једном доказао већ знану чињеницу да ће Србин урадити, или рећи оно што би било коме другом уопште и тешко пало на памет. Остаће свакако упамћена и чак 3 (такође бизарна) суђења за непоштовање суда у току самог овог процеса, и наравно најважније остаће упамћено да човек ето труне у казамату већ више од 10 година и чека првостепену пресуду.
А није лако, ни судијама, а ни тужиоцима, како пресудити, и задовољити послодавца. Додуше, пресудити и написати пресуду је лако, ништа лакше, али тешко је написати образложење пресуде (за поређење, пресуда у тужби БиХ против Србије је на пола странице, али образложење пресуде има 700 страница). А послодавац не пита, плаћа и његове жеље се морају испунити, а опет шта код да напишу у образложењу сводиће се на деликт мишљења, а за такав деликт "одрапити" робију чија ће (неразумна) дужина бити угодна уху послодавца, и није баш најбоља идеја, ипак је 21.век. У сваком случају пред хашким инквизиторима је тешка одлука, налазе се на жеравици, али то је већ њихов проблем.

boban,nis

pre 11 godina

Nek izdrzi jos par meseci,kad je toliko izdrzao.Da se razumemo,nebitno da li je u pravu ili ne sto se tice njegovih stavova i politike ja za Seselja nikad nisam bio niti sam glasao,ali covek sedi deset godina u kazamatu zbog verbalnog delikta.Nezapamceno,pa toga nije bilo ni u prvobitnoj ljudskoj zajednici.Coveka treba osloboditi i isplatiti mu svaki minut koji proveo u zatvoru koji je slika i prilika zapadne demokratije.
On je Haski tribunal svojom nadprosecnom intelegencijom doveo do institucije koja sluzi za ismejavanje.Sve argumentovano i pokriveno stoprocentnim dokazima.

stranac

pre 11 godina

Malo je to. 50godina bi bilo taman odmereno kako treba. Takvo zlo ne treba da se vraca u srbiju.
(Igor, 12. april 2013 15:56) Igore, moze da se kaze da su trebali Dacic, Vucic, i Nikolic da budu u Hagu sa Seselja. Tu ima neka pravda. Ali dobro, samo hocu, ako Bog da, da dozivim taj dan kad se Seselj vrati u Srbiju, i pozove bivse kolege na razgovor.

dejo

pre 11 godina

Znaci apsolutno nemaju nikakve sanse da ga vise zadrze,a pritom ce se nagoditi sa njim da im ne trazi neku veliku odstetu.Al ce da bude uzbuna kad bude dolazio ovde :D...Pravda i sloboda Seselju!!!

P.S Nisam clan niti jedne stranke,da se razumemo.A tako isto mislim da je Seselj veoma los politicar.

milentije

pre 11 godina

Hag i dalje prkosi pravdi.Gade mi se svi koji su pristali da rade ( na bilo koji nacin) za tu instituciju.
Sloboda za Seselja odmah. Sudije , tuzioce i advokate inkvizicije u zatvor.

mik

pre 11 godina

Pustiće ga iz 2 razloga. Jedan je zato što mu se ne može ništa ozbiljno prikačiti, a drugi je da se vrši konstantan pritisak na srpeke vlasti kad nisu poslušne...

ja

pre 11 godina

Drzace ga jos deset godina dok mu ne izreknu presudu pa osudite ga ako je kriv ako ne pustite ga i ovako je on sada bezopasan mislim da samo ovakvim otezanjem HASKI TRIBUNAL sebe degradira.

Miroslavv

pre 11 godina

Jer 2113.god? Neverovatno koliko je dugo u pritvoru i koliko dugo traje sudjenje! Haradinaj je optuzen posle njega, pusten da se brani sa slobode i sedam svedoka se povuklo sa sudjenja, neko zbog smrti, a neko iz straha. Pa je Haradinaj oslobodjen, pa je uvazena zalba tuzilastva, pa je opet oslobodjen, a Seselj nije jos dobio ni prvostepenu!

Tom Rudar

pre 11 godina

DAleko od toga da sam simpatizer SRS-a i VS ali ko tamo sve nije oslobodjen... Tompson ima koncerte, Corba takodje,...iako su se ponasali i pricali isto. Mnogi i veci i uticajniji su na funkcijama na obe ili sve cetiri krute (strane). Ako bi kojim slucajem zakucao tog dana na moja vrata ona su ti sirom otvorena jer slavimo istu slavu!

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Hahaha ma rano je... ne znam sto su toliko poranili hahah... Covek se tek navikao na uslove tamo... Kakva sprdnja taj Haski Tribunal ;)))

nvo

pre 11 godina

Znaci od predaje do presude ce proci vise od 10 godina.
Haski tribunal ce morati da dokaze da Seselj nije covek, kako bi izbegao optuzbu da je u ovom slucaju krsio osnovna ljudska prava optuzenika.
PS.Od Seseljeve ideologije sam uvek bila udaljena bar svetlosnu godinu, ali sto jeste, jeste.

vedran mijailovic

pre 11 godina

Ponovo su odgodili - trebalo je da bude u julu. Sudije vecaju od marta 2012 do okrobra 2013. da bi presudile.Znaci 19 meseci?! Pa normalno je da Meron i ekipa nemaju obraza da dođu. Gde to bre ima da neko 11 godina lezi u pritvoru (ne zatvoru)i da ceka vise od godinu i po na prvostepenu presudu? Politicki banditizam. Mislim da je to pravi izraz kada je u pitanju Haski sud.

dragan

pre 11 godina

srbija ceka seselja:)

btw mislim da zakazivanje datuma presude ima veze sa pregovorima o kosovu.samo par dana nakon sto smo "ispalili" evropu zakazan je datum izricanja presude.mozda je slucajnost ali...

Nikson

pre 11 godina

Eklatantan primer šta je sve u sudskoj praksi moguće.
Takođe, krajnje jasno se vidi kako određene institucije
koje su a priori osnovane da zaštite ljude i promovišu istinu,
mogu da se ophode prema jednom čoveku ili pak određenim ljudima.
Sve to, samo zbog njihove nacionalne pripadnosti, veroispovesti i porekla. Da li je zaista ispravno, moralno, ljudski, sve ono što danas plasira savremeni svet, razvijeni naročito, krijući se iza naslova "civilizacija", "pravda", "moderno društvo bez nasilja"...! Izgleda treba biti na civilizovan način krajnje necivilizovan. Ali, teško je to zbilja, to mogu samo odabrani!Inkognito kretanje kroz pravdu i nepravdu, istina neviđeno do sad, dakle nešto novo, moderno, civilizacijski, ljudski, ful, vrh! Nema dalje...

Grobar do groba!

pre 11 godina

Na kraju ce izricanje presude trajati duze od samog sudjenja, ako se ne varam ovo je drugi put da pomeraju termin izricanja presude

Bojan

pre 11 godina

Presuda je trebalo biti izrečena u martu, pa u junu, a sad je najavljen oktobar. Nakon 10 godina pritvora, ovakvo ponašanje suda je sramotno...opet.

Nacionalnost : krivica = srpska : dokazana

pre 11 godina

"Presuda Šešelju 30. oktobra"
Ne rekoše koje godine?
I da li će optuženi presuda biti za života ili posthumno.

(sarkazam i ironija)

pre 11 godina

Pa dobro tek je 10 godina zatočen u Den Haag-u.
Ih, pa gde se žurite. Polako, osudiće ga...možda.
Nije pravda zec pa da utekne. Treba sudu vreme da prikupe dokaze...pa, da sve slegne. Vidi se iz aviona da se tužioci i sam sud temeljito spemaju.

ha-Satan

pre 11 godina

@(Vladimir Pula, 12. april 2013 19:40)

Zar mora nešto dobro da donese? Zar nije normalno da čoveka puste ako je nevin?
Zar je demokratija samo ako ima materijalne koristi?
Zar moram ja da branim Šešelja?
Ili branim univerzalno pravo?